Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.29. 13:30 Fabius

Viktor, a pufajka meg a komcsik

ÉdesViktor tegnap igazán kitett magáért. Odaállt és megmondta a frankót a komcsik ruházkodási szokásairól és felvázolta a megfigyelésen alapuló Nagy Elméletét:

orbán pozsgay komcsik.jpg

Nemzeti Darwinunk saját tapasztalatain alapuló tanításai nem merültek ki ennyivel, részletesen ismertette azt is, hogy bár a komcsik a pufajkát öltönyre cserélték, azért a mentalitás ugyanaz. Ezt a tapasztalást gondolom az MTVA élére kinevezett egykori besúgó jelenben gyakorolt viselkedésmintájának köszönheti, örvendezzünk, hogy Böröcz elvtárs kinevezésének legalább ennyi gyakorlati haszna akadt.

Szerinte a komcsik adták a multik, bankok, nemzetközi nagytőke kezére az országot, ezt gondolom a "Tulajdon és privatizáció" törvényjavaslat egykori előterjesztője, az Antall kormány Privatizációért felelős kormánybizottságának elnöke, Matolcsy György mesélte neki a saját, 98-02 között megszerzett - ekkor szerzett többségi tulajdont az E-On a Tiszántúli, majd az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt-ben -  tapasztalatai mellé. Ezt elfelejteni látszik a Kedves Vezető, és mintha nem emlékezne egykori gazdasági minisztériumi államtitkárának - ma NFM államtitkár - Fónagy Jánosnak a szavaira. Idézzük ide neki: 

"Az energiaszektor privatizációja során kiemelt cél volt az olyan valódi tulajdonosi érdek megjelenése, amely a költségekre érzékenyebb, ezáltal hatékonyabb termelést tud megvalósítani. Minden jelenlegi helyzet mellett is úgy véljük, hogy az energetikai társaságokba beruházó nagy európai cégek várhatóan elő fogják segíteni, hogy a magyar érdekeltségeik megállják a helyüket az átalakuló, liberalizálás előtt álló egységes európai energiapiacon.

Fel kell hívnom a képviselő asszony szíves figyelmét arra, hogy az energiaárak és a privatizáció függetlenek egymástól. Az európai mértékkel is korszerűnek mondható magyarországi árszabályozási gyakorlat tulajdonsemleges, vagyis az árak megállapítását nem befolyásolja az a kérdés, hogy a társaságok magán- vagy állami tulajdonban vannak. Tulajdonképpen magában a kérdésben sem a privatizált és nem privatizált rendszereket hasonlította össze a képviselő asszony, hanem a gáz- és a távfűtés viszonyait."

Tudom, tudom, foglaljuk alaptörvénybe, hogy a parlamenti archívumot titkosítsuk legalább ötszáz évre, hogy ne legyen idézhető. Elvégre Fónagy János sem hisz már olyan butaságokban, mint a verseny, és a gondosan felépített Bazinagy Ellenségkép mellé szánt szűzies kinézetet úgy hugyozza ketté, mint játszótéri korcsok a hóangyalt január közepén. 

"Elismerjük a munkát, elismerjük a teljesítményt, de nem ismerjük el a kapzsiságot és a gátlástalanságot" - mondta még Viktor, és ezek szerint nem ismeri el Simicska Lajost, Mészáros Lőrincet, Nyergest, és a belső ember által korrupcióval megvádolt Papcsákot sem. Vagy, még az lehet, hogy amit említett urak tesznek az nem gátlástalan kapzsiság, hanem egyenesen A Haza és A Párt érdeke. 

Sebaj, Viktor leszögezte még, hogy aki a restség bűnébe esik, az a fideszkeresztény hagyományok szerint majd tartozik neki 25 évvel. Mit lehet tudni, én azért csak rákérdeztem volna, hogy akkor ezt most úgy teccel érteni, hogy bukta esetén mehetünk a Felcsúti kalifátusba gyepmesternek és jegyszedőnek ingyér? 

417 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr335539198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2013.09.29. 16:19:50

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Trackback: Komcsik a pápánál 2013.09.29. 16:19:27

Mit keres Áder János elvtárs, Csorna város MSZMP pártbizottságának volt másodtitkára egy haramia államban? Ment maffiafőnök gyűrüt csókolni, mint Schitt Pál? Emlékszünk. Ez a dokumentum a Fidesz 1989-es programjának kivonata: "Az ...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2013.09.29. 16:18:45

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb. Egy vá...

Trackback: A Párt XXV. Kongresszusa 2013.09.29. 15:15:58

- Tisztelt Kongresszus, kedves barátaim! A szavazás előtt a Fidesz alelnökeként engedjetek meg pár gondolatot! A kommunisták, jaj, majdnem azt mondtam a büdös kommunisták.., szóval a kommunisták gyakran vádolnak bennünket azzal, hogy egyszemélyes párt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elsőzzek? :D
Komancs ettársaink sokkal előrébb járnak!
Piktor, a főbolsi és az ő csürhéje.
ÉJJEN A PÁRT!
azért ez a biológiai előadás a szauroszokkal nem rossz, és még az orientalizmus is a bülbüllel.
le a kalappal
@Fabius: kihagytad az összevágott videjót, hanggal vagy gyengébb idegzetűeknek, hang nélkül, de az biztos, hogy elmond mindent.
Ja, ha a balfasz Gábrist látjátok, ajánlom az arab pénzváltó tezsvírei közül a török kiccsávót, Erdogant, aki a következő szavakkal határozta meg politikájának főbb célkitűzéseit - ez az, aki "ezerrel" támogatja Szigetvárt:

"A mecsetek a laktanyáink, a minaretek a bajonettjeink, a kupolák a sisakjaink és a hívők a seregünk."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Iszlamista fegyveresek öltek meg több tucat diákot Nigériában

Legalább ötven diákot megöltek és tantermeket gyújtottak fel iszlamista fegyveresek Nigériában egy egyetem kollégiuma elleni támadásban vasárnap.

hvg.hu/vilag/20130929_Iszlamista_fegyveresk_oltek_meg_tobb_tuca
Amúgy a kép szenzációs, ahogy a KISZ-es bolsi gyerek épp Pozsgay ettárs fényében sütkérezik, miközben a volt rendszerben, 1965-től a Dél-pesti Vendéglátó-ipari Vállalat vezetőjeként funkcionáló másik ellenálló okosan hallgat...
GÉZA!
Útmutatás kéne nekünk, ecceri halandóknak, hogy most akkor melyik melyiket szopja! :)
Jó lenne kicsit több hasonlóság a Kádár éra kongresszusain egy csomot beszeltek a bekes epito munkarol meg hogy a partnak miben kell javulni.
Az ember egy ido utan kevessel is beéri.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pedig csak oktatni mentek, toleranciát.
Majd kiderül, a zsidók voltak... - legalábbis a kurucos fos szerint. :(
@saravad:
Keress rá a Kádár beszédekre és a Pártkongresszusok leirataira... Meglepőek (bár nem mulatságosak) a hasonlóságok. Szerintem a tagnévsor sem nagyon tér el.
komancsok, dakoták... mind rézbőrű benzűlött...
orbán elftárs ugyanúgy harcol és győzi le a komancsokat
mint a zálamadóságot és a multikat oligarchákat rezsit stb...
javaslom neki... inkább véggyék meg a komcsikat mint a manyupot...
na akkor mind elpusztulna egy szálig... még tán ő maga is...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Látom én is a hasonlóságot, de pl. ami szöveg a bőrön van az oviékhoz képest visszafogott.
Orbán csak 1 szempontból következetesen hű önmagához. Mindig radikális. Liberálisnak is az volt, komcsinak is az.
@saravad: :-))Magyarország jobban teljesít, de még nem elég jól. Ez nem elég neked önkritikának?
"Magyarország szeretlek!" műsortematikájához perkelt, kupica pályinka és pohár kézmíves bor után:

"Hosszú ideje szinte csak lovakat és lovasokat lehet látni a közmédia egyes csatornáján, a magyaros hétvégén, néha megspékelve néha egy bajszos betyárral, akik ostorral lever egy pohár vizet, illetve Obersovszky Péterrel, aki aziránt érdeklődik, mit tettek régen azon hős magyar katonákkal, akiknek átlőtték a kezét vagy lábát a honvédő csatában. A pákozdi csata imitációja után a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság van épp a képernyőn, egy német asszonyt mutattak hosszan, majd sorolták a színen megjelent politikusokat és támogatókat. Az egyik operatőr egy pillanatra megfeledkezett a nemzeti küldetésről, mert női mellekre fókuszált egy másodpercre."(origo)

Mondtam, megmondtam.
Eközben Európa "civilizáltabb" részén lódul a gazdaság, csendesen teszik a dolgukat a kormányok, mert nem az a fő csapás, hogy NEMZETI, hanem az, hogy a zemberek is boldoguljanak valahogy.
Aszonta a MI kormányunk (a Viktor), hogy nem lesz több megszorítás, már minden fasza, sínen vagyunk, mint József Attila.
Kedves Vezetőnk, a kormány és a troll hozzászólók e blogok hasábjain 3 éve sulykolják, hogy nincsenek megszorítások, mert azt csak a bukott baloldal (by Kiflicsücsök Gabika) szokása. Erre kiderül, hogy MOSTANTÓL nem lesz megszorítás. Hiába a jövőbelátás képessége is csak nekik jutott. A baloldal meg legyen elfoglalva a miniszterelnök cécóval.
Látszik, hogy az ellenzék nem szereti a focit (csak a magyart), mert a ziccereket rendre mellé lövi.
Hát elmehet mindegyik a p..csába!
Nem ér ezt a szegény ( mindenki értse, ahogy akarja ) embert ilyenekkel vegzálni, annyi jót tett ő már ( na nem nekünk ) , hogy is emlékezhetne ennyi áldásos cselekedet közepette Fónagy? minden apró-cseprő kijelentésére??
Naugyehogyugye? :)
@sinus67:
2013. az aratás éve lesz. Ezt is mondta. Úgy is lett.
Fábius megnyugodhat, Mazsu vagyonkezelő a 20 millás lakásból, a 100 millás rózsadombiba költözött!

nol.hu/belfold/mibol_vett_lakast_a_rozsadombon_a_zugloi_vagyonkezelo_volt_vezetoje_?ref=sso
"De én azért azt gondolom, hogy ahol dinoszauruszok vannak ott vannak bébiszauruszok is." És Kálmán Olgánál vannak a beszauroszok.

"Az öregek pufajkát hordanak, a fiatalok elegáns öltönyöket." Nézzünk csak végig Lázár Jánoson, vagy (nem akarok tolakodó lenni) rajtam.
Vicctor von Orban und Jekyll és Viktor Hyde Orbán egymásra találtak és ez sokat javít az előadás színvonalán.
Nem kell tépelődni, hogy mikor mit mondott, hogy merre csörög a dió és a páva. Tök mindegy, mert csak azt kell figyelni, mit csinál a kezével.
Azt viszont 50 évre titkosította, így, ha akarja sem tudja kivenni a zsebéből.
Ép elme nyerítve röhög szegény multiseggnyaló csuti dolomitbányászon,aki 3 tucat stratégiai megállapodássl garantálja a multik extraprofitját,aztán hadovál:ez nem az aminek látszik.Szerencsére csak 1 milka azoknak a száma akik ezt benyalják.
"Mindjárt vonzóbb a hajókerék, mikor az oldalára borult hajót felállítottuk és újra működik"

Kezdek belezavarodni. Kerekes hajó? Biztos, hogy nem keretes? Ebben a korban és ebben az állapotban?
Négy kerék, egy hajó, három gyerek, vagy egy kerék, négy gyerek egy naszád, vagy négy szoba, egy gyerek, három kerék?
Valahogy meg kéne már állapodni.
Ha már így benne vannak, mikor kezdik kiépíteni a TSz rendszert a mezőgazdaságban?
Mééér nem írják rá a sárga csekkemre azt is, hogy mennyivel fizetek többet a tranzakciós adó miatt????

Barom fidesznyikek ezen még nem gondolkodtatok el miután kivettétek a nyelveteket orbán seggéből????
Ha elindult a bőrödön a rothadás, a C-vitamin már nem segít. Orbán alatt szétrohadt a magyar ipar, mezőgazdaság, a munkának végképp nincs becsülete - negyven pár ezret ér.....
@Dr. jenőke (jenőke): ne tetézd jenő, ne tetézd!

ép ésszel már így is követhetetlen egy zavarodni készülő elme csapongása.
@V-PORT: Mer az mán van, újból! Mán csak a kényszerített tagosítás hibádzik! Egyébként, a TÉSz rendszerrel sem az elv volt a baj, sőt azok tudatos szétverése erodálta el leginkább a mezőgazdaságot, no meg a piacainkat! Az MDF anno egyik legnagyobb bűne volt, hogy felhúzott orral kiaraszoltak az orosz paicról, ahová röhögve ment be a helyünkre a német, angol, francia kevésbé finnyás multi a termékeivel, és 20 éve legeli a hasznát annak, hogy mi oly nagy marhák vagyunk!
Igazi harcos baloldali program volt az Orbán-beszéd. Szerintem ideje, hogy a Fidesz átlépjen az EP-ben a néppártiból a baloldali frakcióba.
@brumeszkosz:

Ne aggódj!Molnár Csaba(Demokratikus Koalíció) ötlete szerint,a jövő évi nagy és igazságos kormányváltás után beveszik az Alkotmányba,hogy a csekkjeiden ott szerepeljen,hogy ebből mennyit is köszönhetsz az éppen aktuális kormánynak.(plusz-mínusz)
Ez természetesen még a német bérek,a német bérezés előtt megvalósul.
Jó ez a rezsicsökkentés, meg az is jó lesz, hogy nem 3 óra, hanem 3 nap alatt lesz áram egy esetleges áramszünet után. De aztán akkor is így tessék tapsolni.
@profilo: elképzelem a sponsored by fidesz, mszp, dk feliratokat hatalmas betűkkel, eltérő háttérszínnel. és lehetne ilyen térhatású kacsingatós fénykép is rajta az aktuális pártelnökökkel.
Nem voltam ott, nem tudjátok, mit mondott Bajáról? (nem a Feriről)
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Szerintem Orbánnak a Sötétzöld Szüfrazsettek liberális és demokratikus egyházakat követelő népi mozgalmához kellene csatlakoznia az energiatakarékosan működtethető napelemgyártás fejlesztése érdekében.
@Totof: Csak annyit mondott: neki semmi Baja. Senki nem hitte el.
"Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna".
@BadSimpson:
Fordítva!
Demokratikus szalonnából nem lesz kommunista kutya
kommunisták.

mármint, moszkvát feltétel nélkül, akár a magyar faj részleges kiírtása árán is kiszolgáló,

majd rá pár évtizedre a mszokva szót kicserélve eu-ra ugyanezt folytató, tömegbe lövető terroristákat nevezzük kommunistáknak ezen szóhasználatban, ha helyesen gondolom.

vagy esetleg azt a fene nagy szabadságharcot vívó megmentőpártot, ami alkotmányban tiltja meg az abból az unióból való kilépést, amely ellen amúgy szabadságharcot vív, miközben kommunista államosításokat hajt végre?

vagy esetleg egyszerűen az a kommunista, aki a fidesznek nem tetszik?
@Secnir: Mi van a blogoddal? Írhatnál az új lomitörvényről...
@Dr. jenőke (jenőke): Nem kéne ennyit ezen a Baja-dolgon ennyit rugózni, hiszen mint az köztudott: a helyi (alig) kisebbség nem az ígérgetések és a fenyegetőzések hatására szavazott le a Fide$$-re, hanem azért, mert Putriland lakói egyszerűen imádják a méltóságos Polgármester Urat! Erre egyértelmű bizonyíték is van - íme itt a cigánynóta, ahol meg is énekelik:

"Hej, Zsigó, Zsigó, de részeges ló, de megittuk a zab árát.
Jaj, Zsigó, Zsigó, de sárga csikó, hát együtt látjuk de ja kárát."
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Odavaló lenne, a Csehország és Morvaország Kommunista pártja, a német Linke és a Sinn Fein mellé.
Vagy a zöldekhez Lunacek mellé, aki finoman és elegánsan azt mondta Szájernek, hogy ha a felesége férfi lenne, akkor is kifogásolnák, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnöke lett?
Mert szociáldemokratának nem illik be.
@Dr. jenőke (jenőke): Az előző hsz-om Lunacekkel akkor Neked szólt... :-)
volánrulz 2010.03.29. 01:03:30
ez a kép nekem is feltűnt de hát ilyen a kiszolgáló cseléd média...

ha már itt vagyunk:
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.)
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Rogán Antal - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Győző - párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár

" Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Orbán V.,
Magyar Nemzet, 1998. április 9.

„A Fidesz az egyetlen kormányképes erő.”

Orbán V., 2010

:)

w.blog.hu/2010/03/28/szolgalunk_es_hulyenek_nezunk?fullcommentlist=1#comments
FREE FOOTBALL STADIUMS! FREE MARIJUANA!
@Dr. jenőke (jenőke): "Kezdek belezavarodni. Kerekes hajó?"

Ja, kerekes. Lendkerekes. Tudod, előbb belököd aztán magától megy. Na ilyenek ezek a narancskomcsik is, 2010-ben sok ütődött szavazó és nemszavazó belökte őket, azóta csak menetelnek és letarolnak mindent maguk előtt. Ez a fidesz, egy bazinagy lendkerekes szárazföldi naszád. Csak hogy némi viktoros képzavarral éljek...
Ejj Piktorkám, büdös nagy patkány komcsi lettél, bazmeg! Tudod, volt 100 éve egy hasonló kis elmezakkant osztrák szoba-piktor és mázoló, na ő is hasonló faszságokkal etette a népet, aztán látod mi lett vele is...
Bammeg, az összes fidesztrollt tahótlanítottam! Most meg nem látom őket. Hol vannak? fidesztrollt akarok simogatni! Anyúúúúú!

Csak vicc volt. Nagyon jól van ez így. ;)
@vénkujon: Nagyon jó, a nem forradalmár Bonsai Duce... Ő már régen megmondta, nekik nem a rendszerrel volt bajuk, haem azzal, hogy az első titkárt Kádár Jánosnak hívták és nem orbán viktornak.
@kovi1970:
UGYE??? Sokkal nyugibb az élet, ha a parasztját kikapcsolod. Piktorra is kéne egy gomb...
Köszönöm mindenkinek, élvezet olvasni benneteket így a vasárnap délutáni ejtőzés után. Nagy az Isten állatkertje, belefértek mindannyian.
@susu64:
Biztos? Kilóg pár közülünk, akkora... :D
Hatalmas konzervkészleteket, sátrakat, téli/nyári túrafelszereléseket, terepjárókat, tizenhatezer zseblámpát és hozzávaló zsebet, valamint szikét és érszorítót halmoztak fel, miután Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a gazdasági fogalmakból értő magyaroknak is el kell jutni a szívéig, hogy ne csak élvezzék a különböző intézkedések hatását, hanem megértsék azok üzenetét, eljusson a szívükig is.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=196087
@susu64: De minek jössz ide? Neked nem a "Szeretlek Magyarországot" kellene nézned a közszolgálatin?
@V-PORT: Tudod, úgy vagyok veletek meg ezekkel a Jókai utcában szerkesztett blogokkal, mint Kálmán Olgával. Ha alacsony az adrenalinszintem, kicsit belenézek, beleolvasok. Bár a ti IQ szintetek még az ő 90 - esénél is alacsonyabb. De így kerek a világ.
@Dr. jenőke (jenőke):
Miniszter úr helyesen ismerte fel, a siker kulcsa az oktatas. A felnőtt erkölcstan eljut a szívekhez és felmenő rendszerben 2020-ra nem lesz gazdasagi fogalmakat ertelmezni tudo magyar.
@susu64: Én meg úgy vagyok veled, hogy így fogadlak el. Már rég nem akarom veled megértetni, hogy én is magyar vagyok attól, hogy sok dologban másképp gondolkozom, mint te.
Ja és, ha azt akarom, hogy magas legyen az adrenalinszintem, inkább sportolok, és nem pazarlom az időm, a te általad kedvelt blogok meglátogatására.
@valaki senki: az biztos nem volt egy helyes lépés, hogy feladtuk az ex-szovjet piacokat, de az sem igaz, hogy a magyar élelmiszeripar világszínvonalú termékeket gyártott... akkori fogalmakkal is közelebb volt az, ami oda ment az ipari hulladékhoz, kgst-alapon átvették rubelért, de nem hiszem, hogy "kemény" valutával is fizettek volna azokért a termékekért. Le kellene számolni a mítoszokkal szerintem.
@V-PORT: Látod, a legkevésbé sem gondolom azt, hogy ne lennél magyar. A megjegyzésem azoknak szól, akik nem egymás megbecsülésével, hanem válogatott szidalmazásával, mocskolásával és ócsárlásval foglalkoznak. A helyzet azért nem annyira egyszerű, sem itt sem másutt, hogy ezért akár csak egy embert is felelőssé lehetne tenni és ráhúzni mindent. Akár Orbán ez, akár más. Az belefér, hogy nekem ez vagy az szimpatikus, elfogadható, ezért rá szavazok, de az a mocskolódás, ami sok kommentben van nagyon nem jó, több szempontból is. Egyrészt úgysem győz meg senki senkit, a politikai és világnézeti - mert a kettő szorosan összefügg - kötődésünket nem a mindennapokból szerezzük, hanem sokkal mélyebbről és messzebbről hozzuk. Ezzel nem azt mondom, hogy az általam vagy általunk preferált oldal vagy társaság minbdent jól csinál, meg azt sem, hogy a másik mindent rosszul, csak annyit, hogy valamiért a számomra (nem rólam van szó, konkrétan) valami és valaki/valakik jobban elfogadhatók. Ettől még nem kellene ádáz harcot folytatni, egymást eltaposni. csakhogy itt hatalomról van szó és érdekekről, meg persze rengeteg pénzről. Nagyon sok minden történik, amire rálátásunk sincs, háttérküzdelmek, pozicióharcok, összefonódások. Mindennek csak a felszínét kapirgáljuk és ez alapján mondunk ítéletet erről vagy arról a társaságról, erről vagy arról az emberről, végső soron magunkról. S ha meghallgatnánk egymást és egy kicsit odafigyelnénk arra, hogy a másik ember mit mond, lehet sokkal barátságosabb és békésebb lenne az életünk.
Az adrenalint viccnek szántam, de ha sportolsz jól teszed. Váljék egészségedre!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Hiába no, a tehetség az nem láthatatlan, egy kusza szemű balfasz, meg mindenhol hozza a formáját.
Viszont a pártkassza ezzel arányosan feltöltődik.
A rezsicsökkentés jegyében továbbra is lopunk, csalunk, hazudunk!
- Lenyúltuk a nyugdíjpénztárakat,
- növeltük az államadósságot,
- újabb, rosszabb hiteleket vettünk fel,
- trafikmutyi, földmutyi, simlicska pályázatok a mi "nemzeti " találmányunk
- házi focistadion építése Felcsúton a nép akaratából
- ellopjuk a Takarékszövetkezeteket
- államosítjuk a szeszforgalmazást
- levédettük a "magyar seggszájúakat"
/selmeczi, szargyártó péter, zsigó, hopppá.../
- összeugrasztjuk a családokat, barátokat, sportolókat, művészeket,...a "nemzeti" szarháziságunk jegyében
- csak a fidesz, ha ez nem tetszik, akkor a kurva anyátok Rákai filip fidesztévé intendáns szerint
- lehet, hogy a "nemzeti" érdekek miatt csak 20 évente lesznek választások és kuss.
- Ha lennének is, akkor is választási csalásra készülünk.
- befogadjuk - a szavazatokért- a nyugatról kitoloncolt román cigányokat és az azeri baltás gyilkos is szervez "magyarokat" savazni!

Ez szivárgott ki a fidesz banda gyűléséről!

Szerintem orbán csürhe takarodj a fenébe és/vagy a p.csába!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog jönni az államcsőd és mikorra fog teljesen elszállni a forint árfolyama. Mert szerintem, mostantól végképp a spekulánsok kezében vagyunk. Ha valaki akarná, most semmi perc alatt kicsinálhatná a gazdaságot és/vagy forintot.
@susu64: Csak az a gond, ezért nem csak a baloldal a hibás. Nem lehet úgy beállítani, hogy csak a baloldalon írnak durvákat. Láttam már sok jobboldalit, aki még ennél is cifrábbat ír.
A Jobbik feljelentést tesz választás rendje elleni bűncselekmény miatt, miután a Kecskeméti Törvényszék szombati ítélete szerint kampánycsendsértés miatt meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

www.stop.hu/belfold/a-jobbik-feljelentest-tesz-a-bajai-valasztas-miatt/1182707/
@V-PORT: azért az jelzésértékű, ha valakinek állatkertbe sorolt emberek véleményétől felmegy a pumpája
@Dr. jenőke (jenőke): most ez jött a "bányából" :)))
lehet, hogy estére te jobb ízűt hozol...

Parancs János: Mégis

mintha csak átutazóban
időlegesen
megszállva egy-két napra
egy olcsó vidéki szállodában
úgy élek itt
mintha csak idevetődtem volna
s valami csatlakozásra várnék
ami egyre késik
ténfergek a hajnali ködben
kiismerhetetlen torlaszok
csapdák és indulatok között
meg-megújuló reménykedéssel mégis
az emberi mértékkel mérhető élet
valahol itt lapulhat
karnyújtásnyira tőlem
@susu64: "Ezzel nem azt mondom, hogy az általam vagy általunk preferált oldal vagy társaság minbdent jól csinál, meg azt sem, hogy a másik mindent rosszul, csak annyit, hogy valamiért a számomra (nem rólam van szó, konkrétan) valami és valaki/valakik jobban elfogadhatók."

:) gyönyörű példája az eufemizmusnak:)

Azért a helyzet az, hogy konkrétan mindent tönkretettek a saját, szűk csoportjuk érdekében. Több kárt tettek, mint az "emútnyócév", pedig azok is kitettek magukért. Volt egy olyan választási eredmény, amellyel csodát lehetett volna művelni. Ehelyett van a jelenlegi helyzet és jövőre valóban az életükért küzdenek, ha nem nyernek, végük van. Én szívest-örömest meghallgatlak téged/titeket, de a kormányon levők beszélni sem hajlandóak senkivel. Ez az igazság.
@susu64: Kedves susu! az ócsálást, mocskolódást kifogásolod te, aki igy léptél be "nagy az isten állatkertje, mind belefértek" 90 IQ-t sem éritek el.....mint a pap, aki vizet prédikál és bort iszik. Ez jó?
@V-PORT: Ezt én is így gondolom és látom.
@susu64:

köszönjük, hogy benéztél...
szolgáld ki magad és viszlát!

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/alulrol-csapolas-41114
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :) valakinek el kell kezdeni:) emlékszel arra,mikor wmiki őszintén és emberi módon, nem napi politikai kérdésben nyilvánult meg, csatlakozva a nagy többség véleményéhez? és mi volt a reakció? gyűlölködjünk politikusok miatt? viccelsz. te se így akarsz èlni... oricának jeleztem mi a bajom, aztán megtaláltam érthetően is megfogalmazva
nepszava.com/2013/09/velemeny/para-kovacs-imre-megvesztegethetetlenek.html de gondolom, már olvastad:)
Lukra futás... legalább egyértelmű a coming out:) az is valami:)
Ahogy tegnap is hoztam a linket
endresy.blogspot.hu/2013/09/fidesz-kongresszus-sajnalat-es-irigyseg.html
Alapvetően azt hiszem némi önsajnálatra adhat okot.
Viktort legfeljebb az elmeállapota miatt.
Az is baj, hogy az ellenzék csinál valami meglepőt, meg az is ha nem csinál semmit.
Az tök jó, hogy itt meg a másik 2 V blogon (Vincent, Vastagbőr) az ember leginkább olyanokkal lehet együtt, akik hasonlóan látják a folyamatokat, amiben ez az ország akár bele is rokkanhat, de ez kevés a győzelemhez. Én már lassan azon a véleményen vagyok, hogy nyerjenek ezek jövőre is, aztán jöjjön az összeomlás. Úgy látszik nekünk erre van sziükségünk.
Ha az ellenzék nem 2/3-dal nyer jövőre, csak egyszerű többséget szerez, akkor ezek felgyújtják az egész országot és polgárháborút csinálnak. Vagy ha nem, akkor a beépített, 9 évre kinevezett embereikkel bénitják meg a kormányzást, amitől előrehozott választások lesznek, amit megint megnyernek.
@Csumpitáz Béla: Mond meg, hogy melyik blogra menjünk. :)
@Múltkori után most hogy fog csalni a fidesz Baján?: tudod kevés ember van, aki annyira nem szereti a fideszt és ami hozzájuk tartozik, mint én.

Saját bőrömön tapasztalom a hülye gazdaságpolitikájuk áldásos hatásait.

Mindezek ellenére nehéz lenne azonosulnom az írásoddal.
@Csumpitáz Béla:
Ha pedig ők maradnak merhetetlen nyomor lesz egy csomo helyen ahol meg nincs. A statisztikat lehet puderezni, de mogotte igazi emberek neznek tompan, ehesen, megalazva.
Bunozes > fegyveres erok > gyulolrt, eroszak, lincs.
Ez nem feltetlenul a jobbiknak kedvez, a fidesz magatol is fasizalodik (nyiltan) ha kell.
En így látom.
@guma: dehogy kívánom én ezt bárkinek, neked meg főleg nem:) komolyan
@sírbateszezazegész: Ja, de hát nem én vagyok kormányon. Mellesleg nem az aktuálisan kormányon lévőkre gondoltam, hanem bármikor az adott időben. mert ez így megy már itt hosszú évek óta.
@guma: Hmmm, a tolerancia szobrát mintázhatom-e rólad?
@KÁTÉó53éúétr6: de hát én személyválogatás nélkül mondtam, nem ócsárolnék senkit, de ugye, amit it-ott olvasni lehet a kommentekben, az azért öléggé gáz. Ez csak egyszerű megállapítás volt. És szomorú, korántsem örvendetes.
@Habakuk999: :D

ne bomolj!:)
én mindig szemét vagyok, csak udvariasan...
néha észre sem veszik. :D
@GeoCracker: Viktor elmeállapota köszöni szépen, rendben van. Városi legendákkal és vágyakkal nem kéne foglalkozni.
@sírbateszezazegész: Látod, hogy nem olyan egyszerű?:)

Nekünk sem egyszerű az objektivitás, a falkaszellemet leküzdeni nem eccerű.:)
@Habakuk999: múltkori beszélgetésünk az aprólékos tervezésről... azért nem hiszek benne, mert aki riksa által hajtott "taxival" utazott világéletében, amit ráadásul soha sem fizetett ki, az hogyan fog végigmenni egy f1-s versenygéppel monzában, főleg, ha ott még bérleti díj is van?
@susu64: Akkor ezt most a jobboldalnak is elmondtad ,és az összes fideszesnek, hogy nem kellene minden mondatbak kétszer belerúgni a baloldali érzelmű emberekbe?Vagy ez csak egyirányú, a baloldal kussoljon,ha már nem képes velük együtt éltetni a nagyszerű VIKTOR VIKTORT.
Személy szerint én voltam egy jobboldali blogon :bolsi kurva, libsibolsi zsidó kurva és ezek variációja azért mert békésen elmondtam a véleményemet.
@guma: Tényleg nem vettem még észre.:)

Magamon annál gyakrabban.
@sírbateszezazegész: :)

kösz!
de ha nem szó szerint veszed veszed akkor mi itthon is így élünk...
csak ez az út most "fogalmunk" sincs hova vezet ekkorra "ködben"...
@avanivi: Az én értékrendemben noncs jobb és baloldal, kerek egész van, mint ahogy az élet is az. Szerintem. Ezért aztán amit mondani szerettem volna mindenkinek szól, beleértve magamat is. Ezzel együtt elismerem, hogy bizony olykor nálam is elszakad a cérna és túllövök a célon. Azután, hogy az X - et hová húzom, az már más kérdés.
@sírbateszezazegész: Jaj, ne olyan rendes tervezésre gondolj.
Csak arra, hogy ezeken az új kapcsolatokon gőzerővel dolgoznak.
Szokatlan ez számomra a szoci uralom tespedtségét követően.

Az más kérdés, hogy az ő gondolatvilágukba se fér bele korrekt egyenlő partnerség, csak az ország meglévő vagy megszerzendő javainak értékesítéséből befolyó lé lebeg a szemük előtt.
Csak most nem multinak, hanem középkori hűbérúrnak akarunk privatizálni.
Egy alomnak különböző kölykei ezek egytől egyig.

Az pedig a másik oldal baromsága, hogy ezt a magas labdát se képesek leütni.
@Habakuk999: ne legyél kishitű:) belga faékként meg eleve könnyebb:)
Eddig sem volt kétségem afelöl, hogy Magyarországon a kommunizmus 2.0 épül, de ez mindent visz:
www.youtube.com/watch?v=qSLqyNysNRY#t=70

Ö az, aki a nemzeti FEJLESZTÉSI minisztérium államtitkára.

Mondhat bármit bármelyik narancsbolsi, ez már mindennek az alja.
@sírbateszezazegész: Sütöttem olyan szőlős húst rozmaringos krumplival, hogy most minden könnyűnek tűnik.:)
off

Megáll az ész.
Bajnai kommunistázik és eközben megdöbben magától.
Mesterházy úgy fogalmaz, ahogy egy miniszterelnök jelölt nekem ne beszéljen!
Szabadon idézve: nem érdekli, Kósa mit pofázott...
@susu64:

"Viktor elmeállapota köszöni szépen, rendben van."

Hallgasd azért meg Dr. Fűegér diagnózisát, a konzílium egyetértett. :D

"Mi, Dr Orbán Viktor Mihály kijelentjük, hogy megvédtem az országot az évszázad árvizétől, az évszázad brüsszeli bürokratáitól, az évszázad multijaitól, az évszázad bankjaitól, az évszázad bukott baloldalától, kiszabadítottam az országot az évszázad adósságcsapdájától, elhoztam az évszázad rezsicsökkentését, visszarántottam az országot az évszázad szakadékának széléről, elrepült fejem fölött az évszázad három gripene, de sajnos a faszom még mindig kisebb, mint Gyurcsánynak, úgyhogy szopni fogtok."

varanus.blog.hu/2013/09/28/zsigo_robert_most_valik_igazi_fideszesse/fullcommentlist/1#c20691787
@Kijelölt Felelős: Mesterházy mindig is ilyen volt. Egy középszerű politikus.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Na b*zm*g már az MNB-t is "megvédte" Tündér Lala?
@susu64: A belépőd nem ilyen volt . Lmf :@KÁTÉó53éúétr6: válaszát.
Szerintem még a jobb érzésű komcsiknak meg liberálisoknak is túl sok volt a Dopeman bazmeg-ezés meg szobor lefejezés így együtt.

Azoknak meg akik nem tartoznak a fenti két társaságba egyenesen rémisztő. Ki fog ezekre a mocskos ellenzéki bandákra szavazni?
@susu64:
Ebben te biztos vagy? Csak mert a tettei, az ország elqrása nem erre utal.
Ráadásul mi, itt a határ mellett, hallunk ezt-azt, auf Deutsch is...
Ha én ilyen negatív hatékonysággal dolgoznék - mint Pártunk és Qrmányunk rettenetesen tehetséges komcsijai - és ilyen szánalmas porhintést csinálnék a tényleges eredmények helyett, kivágott volna az összes ügyfelem.
Persze én a versenyszférában dolgozom és teljesítményt, megoldásokat, nem marketing dumát várnak tőlem.
No meg az IQ-mat is betesztelték és messze veri az általad emlegetettet.
Amit itt hiába is keresel, az a kis "spontán" tüntetők szintje, akiknek a fideszcsürhe a kezébe adhat bármilyen kis táblát és kiállíthatja őket bárhová, alig átlátszó módon nevetségessé téve magukat.
Ez az olvasóközönség itt, ennél sokkal jobb!
Ha itt akarsz maradni, kapd össze magad, mert ez kevés lesz ide aranyom...
90-es IQ... A Mensa teszt szerint, te nyuszifül, mennyi vagy?
azt én nem értem, hogy az a sok zavartagyú, aki 2008-ban a szélsőbalos thürmerrel karoltve megtorpedózta az induló egészségügyi és oktatási reformot, mért tapsol ahhoz is, hogy rekordnagyságú, csaknem 90.000.000.000 a kórházak lejárt tartozása, miközben ez az őrülten összevissza hadováló zsebnéró és tettestársai 100.000.000.000-ot készülnek futballstadionokra költeni (vagy 30-40-nek már a seggére vertek)
@Habakuk999: milyen gyakran élsz az eufemizmussal..."tervezés":) .. kevésbé cizellált elmék ezt "sikkasztás"-nak jelzik, a náluk vehemensebbek neg "hazaárulás"-nak:)) végül is csak nézőpont kérdése:)

Az a legfontosabb, a hús:) gondolom a szőlőt, a szilvához hasonlóan idegen tulajdon elsajátításával szerezted, ugyanazon sértett sérelmére, mi:)... vigyázz nehogy folytatólagosan elkövetett cselekménynek minősítsék:) jó étvágyat hozzá, remèlem nem lett keserű a szádban:D
@Lindalinda:
Aranyom! Amíg a te fejed még csak ki sem lóg Piktorék seggéből, addig ne aggódj.
Én max. érted aggódom, hogy ennyire oxigénhiányos állapotban hová fogsz még lealacsonyodni?
Biztosan önellátó vagy?
Szobatiszta?
Meg hasonlók...
@susu64:
Gondolom ezt az IQ szintet Te magad mérted.
Cseppet sem tűnik sértőnek. Bár Olga ettől még gondolom nyugodtan alszik.
A tiedről viszont sokat elárul, hogy a védhetetlen mellett kardozol.
@susu64: ok. Akkor miért húznál inkább rájuk, ha jól érzem a preferenciát?
Abban nincs vita, hogy eddig mindegyik leszerepelt ilyen vagy olyan szempontok szerint. Nálam legalábbis.
@Kuviklacz:
kicsit elhavaztam, de majd szakítok rá időt.
meg először átnevezem, mert többen kifogásolták a nevét (helyesen).
Amúgy szenilisebb és szervilisebb seggnyalonc narancsbuziknak szeretettel küldöm ezt. 2 győzelmi sikerjelentés közepette hűtsék már le magukat, hátha leesik valami, nekik is...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszag_a_sereghajtok_kozott_lehangolo_jelentes_latott_napvilagot.565506.html

www.napi.hu/magyar_gazdasag/odacsapott_kelet-magyarorszagnak_az_utdij.565696.html
@sírbateszezazegész: "de az sem igaz, hogy a magyar élelmiszeripar világszínvonalú termékeket gyártott.."

Szerintem ez nettó hülyeség. De tudom, hogy nekem úgysem hiszed el, inkább kérdezd róla Rodeót. :)
@Secnir:
Max. azért puffognék - engedelmeddel - hogy tényleg hanyagolod. Lusta dicnó! :)
Élő közvetítés a france4, psg-olyon női foci... az, hogy a színvonal a moi nb1 felett van, az nem kérdéses, de a helyszíni nézettsége is legalább 8-10 ezer fő! (Csak az egyik oldalt látom, azért a szórás.)

Csak, hogy azért a dolgok a helyükre kerüljenek.
@Lindalinda: De aztán Orbánra gondolunk, meg az ő seggnyalóira, és kicsit könnyebb a választás. Most azt mondom kellenek a radikálisabb dolgok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondjál mát egyet... miért hinnék jobban másnak, mint neked... az olyan betyáros lenne, nem?
@V-PORT:
Rodeo papa lámpavasai csak meghallgatásra találnak- hogy teljes legyen a képzavar... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Sajnos erre figyelnek az emberek. :) Bajnai is megtanulta egy év alatt, hogy cizelláltan beszélhet, viszont az emberek az egyszerű üzeneteket értik meg. Ahhoz, hogy eljuss a kormányzáshoz le kell menni egy bizonyos szint alá.
@sírbateszezazegész:
Max. vízibalettos csajjal volt khmm... ismeretségem. AZ viszont tényleg kielégítő volt! :)
A színvonala "moi nb1 felett" volt, az sem kérdéses, hogy a szám is tátva maradt, olyan dolgokat tudott, hajlékonysága okán! :)))
@sírbateszezazegész: saját szüretelés.:)
A szilva sem idegen tulajdon, én vagyok a vagyonkezelő a tulajdonos legnagyobb megelégedettségére.:)

Eufémizmus? Szerintem én kimondom, amit gondolok, különösebb szépítgetés nélkül.

Talán az állandó harctéri körülmények befolyásolnak inkább Téged, az azonnali vértbe öltözés és pajzscsattogtatás elmaradása már fura és szokatlan.:)

Pedig Te sem kapkodsz különösebben a kardodért.:)

Valami oknál fogva mindig a harcos ideológiák nyernek teret.
Plantagenet Richard 2.700 akkói foglyot mészároltatott le keresztényi szeretetében.

Ezt követően viszonylag rövid idő múlva "dicsőségesen" távozott, a Szentföldet akkor Szaladinra majd muzulmán követőire hagyva röpke 900 év távlatára.

Ma és itt legfeljebb néhányunkat érdekel mi, hogyan és miért történt.
Az, hogy meddig leszünk a kontinens páriái, kit érdekel?
Zichi László phszihólogus most mondta a hörr Tv-én, egész Európában be kell vezetni a rezsicsökkentést!
@sírbateszezazegész: Esetleg a szüleidet kérdezted már?? :)
@V-PORT:

Mondjuk okoz némi kognitív disszonanciát a Sztálinnak ábrázolt Orbán lefejezését beleilleszteni a Szigetvári "Gyurcsánybarátomahibás" Viktor-féle csodastratégiába a volt Fidesz-szavazók megnyeréséről.
@tristen2005: Sőt az egész Univerzumban. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem hülyeség, a sok vackot adtuk el keletre.

Tudod, volt a nyugati export színvonal, volt a magyar aztán jött a kgst export szint.

gyalázatos termékeket vittünk keletre.
@tristen2005:
Te, biztosan nem Piktor házi pszichomókusa beszél Piktor rémálmairól?
@Habakuk999:
Ez ment szegény Gábrisunk bucijában??? :D
Felénk volt egy konzervgyár és egy kötöttárú gyár, ahol szintén, az általad felsorolt szintek alapján gyártottak. A legnagyobb piac a kgst szar volt. Tönkre is mentek azonnal, hogy a keleti piacok lezártak, még a magyar piacon sem tudtak megkapaszkodni utána.
Ne vedd el a kedvét, ő még elhiszi a "világhírű magyar borok" féle dumát is... :D
Az, hogy van 1-2 magyar bor a nemzetközi piacokon, az nem tétel. A mennyiségek tekintetében nulla, egy francia, spanyol, vagy amerikai minőségi bor mellett labdába sem rúgunk - ráadásul azok folyamatosan, óriási mennyiségben, egyenletes minőségben tudnak a világ bármely pontjára, hosszú távon is szállítani.
Persze valami spéci, egyedi, csak nálunk termő dolog, mint pl. aszú, de az meg szinte nulla.
De pont neked mondom... :D
@guma:

Nagyon jó:)) Nem véletlen, hogy Sír ismerősnek találta:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Én nem tudhatom, a Zárug Farkas, ami Dörner Gyurink, ez a Zichi és a meleg mösürvezető, a nevét ne kérdezd!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Valamikor volt egy interjú egy borásszal a tv-ben, ő nyilatkozta, mire kiér a bor Kinába, uborkát lehet vele savanyítani! Gondolom a gözgép szállítja!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te... neked egy DDR 3-as RAM-ról is a pi... (hűű-majd mit nem mondtam)jut eszedbe?-:D
@tristen2005:
Passz, mások valahogyan csak megoldják, mert a szomszédból, a Fertő-tó mellől, természetvédelmi területről, full biogazdálkodással van olyan osztrák borászat, akik 5 évre előre eladják a boraikat, arany árban, Japánba. Nekik sikerül...
@Knósszosz:
BALBÁL! Irigykedj csak, akkora ... spárgát, meztelenül, egy bomba csajtól, fogadjunk nem láttál még, mint én! :D
@Habakuk999: legyekre nem vadászok:)
Az tény, hogy jól szórakozom a lelátón, bár tegnap azért volt egy kis dühroham az tény... (hogy szakadt volna bele a fejük az anyjukba inkább az ilyen gyökereknek, mind bűnöző rohadék, tapasztalatból mondom)... na, az eufemizmust nem bírtam kihagyni:)... az oroszlánszívű viszont nem is ért haza soha azok után, nem:) viszont frigyes meg milyen szépen megegyezett a másik oldallal:) runcimannak van erről egy nagyon jó könyve... az osirisnál jelent meg..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A spárgaszezon rég elmúlt, de mesélj!! Azé engem is érdekel, nem csak a sör-:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Pár hete érdeklődtem Rodeótól egy chilei bor iránt amit kaptam, ő elküldte az eredeti chilei változat leiratát, az enyém osztrák palackozás volt, minusz 0,5 % maligán!
@tristen2005:
A vicc, hogy itt a tecsóban lehet néha egész kellemes chilei borokat lőni! :)
Persze sikerült már mellényúlnom...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miről? Emlékszem rá... minden évben az egyik élüzemben dolgoztam cca. 6 hetet:)... meg is változott a viszonyom a feldolgozott élelmiszerekhez... ne nosztalgiából emlékezzünk dolgokra... miről akarsz meggyőzni? hogy a tenkes sajt jó volt... vagy a trapista... önmagában, ha azt nézed, az nb1 is nagyon jó... de az élvezethez először le kell mondanod az előfizetést a többi focibajnokságról... ha nincs összehasonlítási alap, akkor minden jó... látod, a moon a lakosság egy részének már most is jó a szar...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Khmmm... nem is mondtad, hogy Újpest szurkoló vagy-:D
@sírbateszezazegész:
Nono... finnyásak azért ezek!
Ha pl. egy szál szőr van a szarban, már meg se eszik!
@Knósszosz:
Ééééén? Pucér csaj szurkoló vagyok, erre itt véletlenül valami ráragadt... KEKEC!
Húzzá'dógodra!
@sírbateszezazegész: Ő írta a szicíliai vecsernyét is, ha jól emlékszem, azt olvastam.

A keresztes háborúk története csak tervbe van véve:), előtte még el akarom olvasni Maalouf arab szemű keresztes háborúját :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal, neked is egy kis könyvajánló:

Timur Vermes: Nézd, ki van itt?
Nehogy a végén egy bíró meg is adja neki ezeket a 25 éveket a sitten. ;)
@Orica Középföldi: tudom, csak a net bénázása miatt nem tudok váltogatni... csak annyit, salamon szavaival "ha én egyszer kinyitom a ..."... nekem ne mond, mi ment, igaz akkor én csak az eleganciát és intellektust hiányoltam, s ennek hangot is adtam finoman, na meg is sértődtek mindenhol:)
@sírbateszezazegész:

Jártam a mosonmagyaróvári sajtüzemben, valamikor Krisztus előtt, sajt gyömöszölési technika, gumicsizmával taposni, természetes szükséglet megoldása, kiugrás a kádból, irány a mellékhelyiség, dolog végeztével irány a taposókád! Ugyanabba a csizmában!
@Habakuk999:
Er ist wieder da :))
Tul.képp genyó vagy... :D
@tristen2005:
Üdv a rögvalóban!
A sógornőim is melóztak gimis korukban, nyári munkában ott, azóta nem hajlandóak megenni az óvári sajtot! :)
@sírbateszezazegész:

" nekem ne mond,"

Basszus, figyelj már:)))
@tristen2005:
Ja, amúgy meg "ha rövid a fa..ad közelebb kell állni, nem kell a budiból Balaton csinálni!"
Be is csődölt pár éve amúgy... :(
@sírbateszezazegész:

"igaz akkor én csak az eleganciát és intellektust hiányoltam, s "

És amit csináltak, azt nem???
@sírbateszezazegész: Egy rövid időre visszament Angliába, aztán a francia területeiért küzdött inkább.:)
ott is halt meg.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Miért, szerintem érdekes könyv.:))
Olvastad?
nagy siker némethonban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ne aggódj, meg jártam a móvári konzervgyárat is, az se volt piskóta!
Most nem értek valamit. Most az a baj, hogy Bajnai ráült a gázsütőre?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nincs dógom, maradt brassói tegnaprúl, csak sütök hozzá krumplit, van savanyú erős paprika és idei kovászos + lökösházi cipóból szelt (nem szarteszkósszétesősfúúj) kenyér, valahogy elleszek:))

Viszont, én baromi jól szórakoztam a tegnapi nap kétségkívül legfontosabb eseményén.
Nem mindennapi volt az az egymást tipró igyekezet, ahogyan elöntötte a szar a Millenárist és annak környezetét. Sűrű, tömött sorokban hömpölygött a narancsbolsevik fekália a fidesz kongresszusára. A környéken lakók tuti nem szellőztetnek még vagy 48 órán át, mert olyan töménységben kapták a bűzt, hogy az beleeszi magát a falakba, bútorokba, sőt, még a járólapokba is, ha ablakot nyitnak. A közönség összetételét figyelembe véve, az idei tisztújító kongresszust a testvéri Izland messze földön híres múzeuma támogatta erkölcsileg: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dc/Icelandic_Phallological_Museum_logo.gif
Remélvén, hogy cserébe kapnak pár kapitális példányt a gyűjteményükbe, mert feléjük ekkorákra nem lelnek.
A koreográfia a szokásos volt, a molinókról és a plakátokról megtudhatta a kitűnő közönség, hogy "Magyarország nem hagyja magát" meg, hogy "jobban is tejjesít" és van "új irány", rezsicsökkentéssel, borral-búzával-békességgel. A Nemzeti Lózung és Süket Duma Gyártó Manufaktúra, a teljes termékpalettájának egész éves készletét értékesítette egy nap alatt a fiúknak, úgy, hogy a termelőkapacitásukkal most már a jövő tavaszra fókuszálhatnak, újabb giga üzlet reményében. (ha kifizeti a Simlicska...)
A pódium mögött nagy valószínűséggel VIP bögrecsárda üzemelt, ahol a kedves vezető tavalyi derékszögű pálinkájából (90 fokos) porcióztak a fellépőknek. Szóval, vagy a pálinka, vagy valamiféle drog hatása játszhatott szerepet (nem tudni), de valamilyen tudatmódosító szert mindenképpen toltak a színpadra lépők, mert józanul irtózatosan nehéz akkora baromságokat mondani, amelyek elhagyták a szájukat.

A magam részéről nekem a showban az az ember tetszett leginkább, akinek a szája helyén a csepeli szennyvíztisztító főgyűjtő csatornájának végponti nyílása helyezkedik el. Kövérnek 32 köbméter/perc sebességgel folyt a szar a szájából. Ebben verhetetlen bajusz, de mintha szereptévesztésben lenne.
Szellemi örököseiről beszél 1956 vérbefojtóinak, akik a magyarokkal szemben bárkit kiszolgálnak, hol keletről, hol nyugatról. Szétzüllesztik, lelakják az országot, szembeállítják a magyart a magyarral, hogy pénzarisztokrácia nemzetközi kasztjával közösen urlakodjanak.(!?!) Restek, gyűlölködők, "a löttyös indulatoktra építenek." Aztán meg azt is mondta, hogy: "a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik. A társadalom átalakításához a kommunizmus bukása után 40 esztendő kell. Egy polgári ország, amely önmaga tengelye körül forog, egy magyar ország, ez a cél, ide kell eljutni."
Mondta ezt Laca, aki az MSZMP KB Politikatudományi intézetének munkatársa volt. Nem szólt neki senki, hogy: Hé paraszt! Ne kampányojjá má a pártod ellen!!?? De végül is mindegy, az őt hallgató közönség soraiban fel sem merülhet még gondolatkísérlet szintjén sem, hogy amit kotkodácsolt, az pontosan a fideszre ül.

Volt még sok élvezetes perce a műsornak - gondolom olvasta mindenki – de a mégis a végkifejlet volt a legesleg meghatóbb. Zsebkendők, könnyek, mindenki felállva tapsol: Don Vittorio maradt a fidesz Zrt. elnöke és közben szól a L - isten - to your heart, a kivetítőn pedig Orbán Vikotorról összeállított videót vetítenek. Fergeteges a hangulat! Kim Dzsong Il csorgó nyállal nézné végig ezt az undorító színjátékot, bár lehet, hogy ez még neki is sokkot okozna.

A beszéd amit utána elmondott, az meg ismeretes, nem ismételném.
Nekünk annyi…
@Habakuk999:
Még nem, de szándékozom megszerezni! :)
@tristen2005:
Az is becsőd... Pedig egy osztrák, a Trösch Prima átvette, egy darabig ment még, sőt személyesen is ismertem az öreget ott. Bezárt az is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Auf Deutsh, ja. Ich auch. ettől nem kell tartanod, hallok én is ezt-ezt. IQ témában nem szólnék, hát kérkedni sem akarok. Ha a tied magasabb. ok, annál nagyobb a felelősséged abban, amit írsz és mondasz. Ez a fórum azért olykor meglehetősen elereszti magát, már ami a színvonal alulmúlását jelenti. Amúgy meglehetős ídő óta - 24 éve - igen kemény versenyszférában dolgozom, igen kemény iparágban, nem elhanyagolható színvonalú nyugati multinál. Szóval, látom amit látok és látom az elqrt ország eredményeit is, csak figyelj. Aztán, aranyom: gondolom, amikor beléptem a versenyszférába (néhány évtizeddel a hátam mögött), te még csattogós lepkét tologattál, szóval csak óvatosan és tisztelettel a minősítéssel.
@Knósszosz:

+1 :DDDDD

Nekem 3 másodperc elég volt belőle:)
Mondtam anyámnak, most kellene oda egy bomba...
@Knósszosz:
Hőőőőő... bacod'egykomám... ez mind, így egyszerre?
Innom'kő... le vagyok maradva...
Amúgy egyetértek, de sok sörrel le vagyok maradva, ahogy elnézlek! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mondtam, ez még Krisztus előtt volt, 75-ben, azóta áttettem működési területem a szélrózsa minden irányába!
@tristen2005:
Ja, ha szakember mondja...

Miért csak európaban?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Van emlékem a hajdani Mirelite üzemből, jó 35 évvel ezelőtt, ahol leszakadt a plafon csempeburkolata, bele bélszínrolóba. ott is maradt. De emberéletben nem esett kár...Ma már ez nem lenne EU konform.
@Knósszosz: :)

most komolyan, nincs jobb dolgod???
ennyi betűt ilyen ocsmányságra elvesztegetni - nem gondoltam volna rólad, te mazopista!

raktam be sörautomatát, igyál...
majd írj bármiről, hogy jóvátedd botlásod. :)))
Orbán idegileg kész. Érzik ezt a belső hiénák, mint pl. lézerjohnny.
A csorda pedig nem tűri meg maga között a beteget, elpusztítják...
@maybach: A maybach már megszünt, nemde? Olga álmát nem zavarnám, elvagyok a magaméval. Védhetetlen? Miről beszélsz, kardot utoljára vívó koromban fogtam, ezelőtt vagy 40 évvel.
ha már az élelmiszer a téma, egy kis adalék:

"A magyar húsipart nem adták el külföldieknek, mint például a cukoripart – mégis tönkrement. Magyar kezekben, egymást váltó politikai oldalak kormányzása idején került válságba.

Lehet mondani, hogy nem minden része, nem egyformán, nemcsak az ágazaton belüli hibák miatt, és nem is olyan rohamosan, mint például a konzervipar. Van, ahol a magántulajdonos fedezi a veszteséget – mert a Bonafarm-tulajdonos Csányi Sándornak van miből –, másutt az állam nyújt vitatott mentőövet, mint Gyulán, Kaposváron."
...........

"Aki parizerből sem tud eleget venni, akinek a munkája nem áru; annak csak a részvétele és a szavazata válhat áruvá. Szegénységben nincs demokrácia. Egyetemista koromban, az 1970-es években a menzai vacsorajegyet kedvezményesen Pick szalámira lehetett beváltani. Ez akkor óriási dolognak számított.

Volt összehasonlítási alapunk: tíz évvel korábban még csak a szabadtéri játékok idején lehetett friss húst kapni a szegedi boltokban. 1970-re 29,8 kilogrammra nőtt az egy főre jutó éves sertéshúsfogyasztás. 1989-ben, a rendszerváltozás előtti utolsó „békeévben” volt a legmagasabb: 43,3 kg. (Forrás: KSH). 2010-ben már újra kevesebb sertéshúst (25,3 kilogrammot) fogyasztottunk, mint 1970-ben."

nol.hu/velemeny/20130928-aranybanya
@Knósszosz: @guma:

Ne bántsd guma! Én nem láttam belőle semmit, minden infóm innen származik:)

Ránéztem a hosszára, és tudtam, nem kajákról ír.
Jut eszembe, Knoszi megnézted a Lecsót?
@Habakuk999: Köszi. Te már olvastad???
Amikor látom a metróban a plakátját, nekem mindig ez a görbetükör videó ugrik be róla. :)

youtu.be/fqfbScLsFws
@Orica Középföldi:

én sem láttam:)
viszont olvasni is felnőtt emberek agylágyulásáról...
na mindegy...
@Knósszosz: nem szóltam! illetve leszavaztak :DDD
mehetünk sakkozni...
@saravad:

Teljesen kívülálló vagyok, gyors és gépkocsi rakodóként jártam a helyszínt, tapasztalatokat gyűjtöttem felnőtt koromra, akkor még nem volt bűn a fiatalkorú munkavégzés, sőt, elég jól dotálták!
@susu64:
Aranyom, az IQ témát te hoztad elő, most akkor mi a gond vele???
Ha multinál dolgozol, látod a vezetők fejét is, találkozol külföldiekkel, akik fogják a fejüket, "gazdasági szabadságharcunk" láttán.
Persze én csak egy mezei informatikus vagyok, a nyugati határ mellett, pár külföldi- és a gazdasági szabadságharcot körberöhögő hazai vállalkozó ismerőssel.
Falepkém nem volt, viszont imádtam a fakockákat. :) Meg a lemezes kisautókat.
Spec. 30 éve dolgozom, de nem nagyzolok annyira, hogy minősítsem a másikat...
A multinál megfelelhetsz, de itt, ezzel a stílussal ne bízd el magad, ide ez kevés lesz.
@Habakuk999: ő írta bizony:) hát maalouf műve kevesebb lapot tartalmaz, az tény:) de jó volt az is... runcimannál sok az adat, nem olyan olvasmányos az átlagnak, de nagyon jó... viszont geoffroy de villehardouin bizánc megvétele... na azt mindenképpen még runciman előtt... biztos van a neten... minden pénzt megér:)
(Phüha, de nehéz volt hirtelen ezeket így összegy7jteni a hálóról, hogy ne maradjak pácban:))
@Husz_János_Puszita:
-:)) Az anyák már csak ilyenek!
Az én drágám sem bírta sokáig, pláne tegnap volt a hetvenedik szülinapja, szóval nem erőltettem rá a dolgot!
Ki ne száraggy!!-:))
@keresztény gyökér: már megbocsáss, nem lenne elég csak ha gyökérnek hívnád magad, nagy önismeretről tenne tanúbizonyságot. Szent dolgokból - gondolok a "keresztény" jelzőre - nem illik viccet csinálni.
@tristen2005: hát csak egy csizma volt, nem? Meztélláb mégsem mehettek a budira:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Dehogy egyszerre, közbe iszok is.
Amúgy ha elkap az idegroham, te is sívaként ütöd a karaktereket. Ha jól emléxöm...
Rodi?? Alszik?
@Habakuk999: Persze a metróban és HÉV-nél is látom a plakátjait. Amúgy hogy tetszett??
Mondjuk ez se piskóta. :)

Nagy-Britanniának nincs helye egy olyan Európai Unióban, amelyben folyamatosan egyre szorosabbá válik az integráció - mondta a brit miniszterelnök. A nemzetek Európája helyett Európai Egyesült Államok projektnek így befellegezhet. Hacsak nem karambolozik véletlenül Cameron a nemzetközi háttéthatalom autójával.

nol.hu/kulfold/cameron__nagy-britannianak_nincs_helye_egy_szorosabba_valo_eu-ban?ref=sso
@sírbateszezazegész: Ezért a világ egyik legjobb dolga a kindli.:)

egy két gombnyomás, és kezedben minden.:)

A negyedik hadjárat Passuth és Waltari miatt "ismerős".

bár az új Brown könyvben is Dandolo sírját keresgéli Langdon és ügyeletes társnője.:)

A velenceiek se nagyon szégyellik, hogy a Hippodromból capcarázták el San Marco négy szép lovát.:)
@susu64: Semjén Zsoltnak is jelezd!
@guma:
Azt az ótomatát köszi!-:)))
Én, mint gyakorló alkoholista, ilyet még nem láttam!
Sejtem a működési elvét. Gyakorlati haszna felbecsülhetetlen - azonnal tucc vedelni a csapolás után, nem köll várni a habnak folyadékká alakulására.

Ilyen építő jellegű találmányokra szüksége van a világnak, állítom!-:)
@guma: @Orica Középföldi:
Nemrég értem haza, a válasz sem késik sokat.
Lassan vége a napnak. Jó éjszakát, szép álmokat.

József Attila: Levegőt!
(részlet)

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba írják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem így képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szívemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibírnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szívünk, míg vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!

Szép álmokat mindenkinek!
@Orica Középföldi:
A filmre gondoltál?
Mert nálam nem az van, éppen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ifjú barátom, talán ha értenéd, amit írtam. Látom a gazdáink fejét, bizony nem fogják. És nem is röhögnek. Tudják és értik, hogy miről van szó. Tovább látnak az orruknál ugyanis, nem szerelemből vannak itt és tartanak minklet, és - bizony, bizony, beruháznak az országban, nem is keveset.
@Orica Középföldi: az elsőre csak egy vállrándítás, de köszönöm:) írtam már az szellemi kihívásról és a fiatalság összefüggéséről... nincs is egy szavam se most:)
@susu64:

itt szégyenítik meg a jelzőt felkent papjai...
tőlünk mégis mit vársz ezek után, ha még a pápa szava, iránymutatása sem számít hazánkban?
na ezt utálom...
A Pártkongresszuson egyetlen említésre méltó esemény történt: Harry Houdini is csatlakozott mindazon személyek egyre növekvő táborához, akik természetesen kutyafülék Dr. Orbán Viktor Mihályhoz képest! (Szűnni nem akaró, ütemes taps)

(Harry Houdini (Budapest, 1874. március 24. – Detroit, 1926. október 31.) magyar származású amerikai illuzionista, bűvész. Minden idők legnagyobb szabadulóművésze. George Bernard Shaw szerint a legtöbbet emlegetett nevek a világon: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini. (Wikipédia) Na, ez a hülyeség csak tegnapig volt érvényes)
@V-PORT: na de mit? S.ZS. politikus, valamikor ember volt, mint minden politikus, de mi itt nem azok vagyunk, s a lényeg mi vagyunk. Ők vannek - vagy kellene hogy legyenek - értünk, nem fordítva.
@guma: Miért, mit mondott a pápa? Szerinted.
@guma:
A szabályokkal tisztában vagy? Ha igen, örömmel venném!
Persze azon apropóból, amiért egyáltalán szóba került egy ilyen meccs, inkább hanyagolnám.

Mondjuk a Taverna Dyonüszoszban jókat zabálva, az sokkal kellemesebb, mint Márianosztrán orbán mozaikokat rakni kényszermunkában.
Talán van még esélyünk rá, hogy megússzuk.
Légy optimista, próbálok én is-:)
@susu64: Benned egy Coelho veszett el! S.Zs=Kdnp. Keresztény, miközben azt csúfolja meg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azaz Weisz Erik! Te, nem lesz valami gondunk ebből Gábrisnál?
Mégiscsak egy zsidó... :D
@Dr. jenőke (jenőke):

Mennyi-mennyi aktuális vers:)))
Köszönöm.
@V-PORT: már miért? Tudod, attól hogy valaki kereszténynek vallja/gondolja magát nem feltétlenül kell hülyének vagy mulyának lennie. Lehet igaza, és védheti a gondolatait, akár harcosan is. Vagy karcosan.
@Habakuk999: villehardouin pont a dodge taxijáról ír... első kézből... nekem tetszett, de maalouf is meghatározó volt... főleg a látásmód megfordulása miatt:)
@susu64: ennyire nem lehetsz komolytalan!
hallgasd meg...
sőt, követeld meg hittársaidtól a követését, ne csak csak prédikálni és téríteni tudjatok (erőszakkal akár?!), hanem példamutatással...
akkor számon kérhetsz bárkitől bármit! addig nem!

bocsánat!
de nálam az álszent szemforgatás sosem volt nyerő...
@susu64:
Érteni?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszag_a_sereghajtok_kozott_lehangolo_jelentes_latott_napvilagot.565506.html

www.napi.hu/magyar_gazdasag/odacsapott_kelet-magyarorszagnak_az_utdij.565696.html

Értem én... ahogy ügyvéd ismerős is érti, hogy a 20 éve itt befektető cégcsoport jegeli az itteni befektetéseit, csak a legszükségesebb dolgokat lépi meg. Meg is mondja, hogy ilyen gazdasági környezetben, ilyen kiszámíthatatlan közegben.
Persze ha a te piaci szegmensed jobban megy, az öröm és boldogság!
Egyszer csak megtetszik mondjuk a Közgépnek...
@Knósszosz:

ááá katzenjammer van, 3 naposra sikeredett a szüret
@Knósszosz: ááá! nem vagyunk mi olyan fontos emberek!:)))

minket onnan kinéznének...
tehát más helyszínről kell gondoskodni :DDD
(azt tudom, hogy a ló L alakban közlekedhet csak! szegény! nem tudom mikor beszélték ezt meg vele... :D)
@Husz_János_Puszita:
Míííjáááúúúú-:DD
Akkor gyógyulj, ilyenkor nem illik viccösködni! Komoly provlíma az ilyen!-:))
1 sör az gyógyít rajta, csakmondom.
@susu64:

Van valami, amihez nem értesz? :)
azvolt már hogy ?
orbantakaroggy?
@guma: hát, szomorú, de nem tudom, hogy miről beszélsz. Nem térítek és nem prédikálok, csak unom azt, amit tesztek: mindig mindenben a rosszat, negítvat, még véletlenül sem észrevenni azt, ami növekedés, bővülés, javulás. De ez parttalan vita, mindenki - nyilván te is, meg én is azt lát, amit akar. Meg amit tud, amire képes.
@guma:
Nem néznének ki, a Belgrád rakparton van és nem proccos, viszont kellemes.
A lú az ugrik, hogy milyen alakban? A sakktáblán L-be, a kérdés, hogy Tükröspusztán hogy-e?

Nagy a csönd arrafelé, nászút van folyamatban?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

- Vallása?
- Református.
- Előtte???
- Római katolikus.
- Na jó, de azelőtt???
- Azelőtt? Mint mindenki...
@susu64: tisztelt susu! A gazdáid (te írtad így) preferenciái nem mindig fedik a moi népesség alapvető érdekeit, lehet ez is egy megközelítés? Mint multiként az érdekérvényesítési képességük is más dimenziókban mozoghat, nem? Az afrikai gyémántbányák is működtek a diktatúrák alatt, habár a helyi populáció nem feltétlenül osztozott az establishment elégedettségében. Gondolom ők is csak az orrukig láttak. Persze biztos csak az éveim nem túl számos volta miatt észlelem így a történések menetét. Meg különösebben okos sem vagyok.
@susu64: " még véletlenül sem észrevenni azt, ami növekedés, bővülés, javulás."

Orbán pl szépen bővült az elmúltháromévben. Azt nem tudom, ez javulás-e.
@susu64: elárulok neked valamit!

az aki nálam is előbb észrevesz és értékeli az apró dolgokat is ha valami jó és szép - azt hiszem az csak propagandista lehet...

pont ezért kapok hányingert a tettek nélküli szép szavaktól, tömjénfüsttől...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "(Harry Houdini (Budapest, 1874. március 24. – Detroit, 1926. október 31.) magyar származású amerikai illuzionista, bűvész."

Adjuk meg a tiszteletet ennek a legendának: zsidó származású volt, akkor is ha Budapesten született. Tudni sem akart a valódi szülőhelyéről (meg tudom érteni).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akárhány ellenkező véleményt is hozhatnék ide. Az én cégcsoportom több, mint 40 éve van itt, mégis beruház emberben is és gyártókapacitásban is. De van ezzel így más is: pl. Opel, Audi, Lego, Mercedes, Knorr, P&G (pelenkagyár, 85 millió dolláros beruházás), Bosch, Suzuki bővítés, mit szeretnél még? Persze, én is többet.
@Knósszosz: valamiről lemaradtam???

nősül valaki?
nem tudok semmiről - én csak itt (megtűrt és pofázó) vendég vagyok :DDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Alapvetően mindenhez. Csak persze elég sokmindenhez rosszul...
@guma: lehet, hogy lankad a figyelmed?
akkor jövőre mégis KÉTFORDULÓS választások lesznek ?

egyik a rendes, rá kéthétre meg a fideSS CSALÁS miatt MEGISMÉTELT ?
@Knósszosz: :)))

szóval összességében fogalmam sincs miről beszélsz...
Belgrád rakpart, Tükröspuszta... - eltévedtem!
komolyan!

megyek is aludni...
"amit említett urak tesznek az nem gátlástalan kapzsiság, hanem egyenesen A Haza és A Párt érdeke. "

Hát persze !
A végén ott van legfőbb kedves vezető , aki elosztja a 20 % - okat ...párt és egyéni célokra .
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" Orbán pl szépen bővült az elmúltháromévben. Azt nem tudom, ez javulás-e. "

Hááát, ...átugrani már könnyebb , mint körülszaladni...
a fideSS '14-es új szlogennye:
"mindenki hozzon még egy embert... és még egyet... és még egyet... és egésznap horgyátok a láncsavazókat !"
@guma:
Na!
Most aztán nem tudom, jáccol-e, vagy komolyan gondolod. Persze... na, mindegy.
Azért mondom; a Belgrád rakparton elhelyezkedő görög taverna az valóban és semmi köze Tükröspusztához, ahol Rasika elment. Ja, hülye vagyok, ahonnan nászútra ment.

Érted kedves Guma?
Neked is szép éjszakát, aludj jól!-:))
@susu64:
Találtam neked valamit. Nem mindig mindenben a rosszat, negatívat, de, ami növekedés, bővülés, javulás, az itt megtalálható.

www.fidesz.hu/index.php
@Fahéjas proli Boli
Da – Ch.T. is, meg’há...:
"Egyszer csak megtetszik mondjuk a Közgépnek..."

Már eddig is sok minden megtetszett nekik...
Ez úgy műkszik , hogy megtetszik ,... törvényt gyártanak rá ( vagy csak egyszerűeen olyan törvényt , ami miatt a konkurrencia tönkremegy...)
, mejd megszerzik .
Ilyen egszerű és erre ment el az eddigi 3 és fél évük !
Kikupálódtak , mint Szaros Pista Jézus nevenapján !
Szép álmokat mindenkinek és kellemes októbert!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
-:DD
Sokan bővültek még.
Például Pelczné is, irodalmi vénával.
Csak úgy belemondta a pofámba (minden figyelmeztetés nélkül, ám!), hogy: "a család az olyan, mint egy sátor. A feleség, az anya tartja egybe a sátrat, a férfi, az apa a tartóoszlop, ők védik a sátor nagy kincseit a gyerekeket. A kormánynak szélfogóként kell védeni a sátrakat. Gallyat gyűjt, majd természetes úton csiholt tűzzel pumpál életet a magyar kormány a családokba és a gazdaságba, már nem használja az IMF drága zseblámpáját"...

Azért ez az irodalmi bővülés számot-evő, avval a plusz harminc kilóval, amit a jólét rakott reája.
@Knósszosz:

Szerencsére ezt most LSD nélkül olvastam. Egyébként Pelccné véletlenül pont a fején találta a szöget, a kovakövet pattingató ork törzsfő, valamint az IMF vízálló zseblámpája közötti különbségre célozgatva.
Hogy amúgy zseblámpával hogyan, és mibe lehet életet pumpálni, abba most nem mennék bele.
Az a rész, hogy a kormány szélfogó, de közben gallyat is gyűjt, ez annyira nem volt számomra világos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Próbáld újra.
Az IMF zseblámpája kurva drágán csinál meleget a magyar családok otthonaiba. Ez stimmel, gondolom. Két AA elemmel fűteni egy lakást, az egy laikus számára is megmosolyogtató tézis, nem? Viszont a szélfogó gallyakat égető kormány olyan szaunát varázsol szentestére a magyar családok otthonaiba, hogy szilveszterkor is szellőztetni fognak, mert nem tudnak a trópusi klímától aludni.

Nem értesz te semmit bazmeg...-:))
@Knósszosz: jujj...miota. az orban nem kefelgeti a bestejet, igy megokosodott? Mar mar schnellcicii magassagokba jutott orlisan:-)
@Knósszosz:
Egy sátrat nem tudnak rendesen felállítani? Ezeken a Viagra sem segít.
És ki dolgozik?
- anya tartja egybe a sátrat
- apa a tartóoszlop
- védik a sátor nagy kincseit a gyerekeket (miért nincsenek az iskolába? hol a rendőr ilyenkor?)
- gallyat gyűjtenek (addig összedől a sátor, a gyereket pedofilizálják, egyebek)
- csiholják a tűzet....

és....és várják a segélyt!
Miket tanult ez Brüsszelben?
@Knósszosz: szia:)
"A feleség, az anya tartja egybe a sátrat, a férfi, az apa a tartóoszlop, ők védik a sátor nagy kincseit a gyerekeket."
Én még mindig nem értem az anya szerepét. Ha a széltoló kormány, elnézést, szélfogó kormány óvja a sátrat, a férfi, aki apa tartja a sátrat, akkor pelcné mit tart? Apát, mint sátorrúdat?
@Knósszosz: nos, itten asterixfalvan, volt premiernek egy kis festelt burkes kacsamell, meg konfitlt. Szeletelt canard mellyehisa saletlivel, masodjara flanszija marhaperkelt, van valami redva frank neveis mdme pomfrivel, deszinek egy kicsi csokimusszaly, leoblogetve keves irgumburgundi vereslorevel... ne kerdezd hol vagyok, nem tudom, valahol clni es bourges kozt feluton.
@Knósszosz: ma de megbocsass. A schnellcici eszet uberolni, nem igazan nagy kihivas:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
már megint válaszoltok egy hülye trollnak?

brühüyyy

órabérben van
@sírbateszezazegész: szia. Megvolt leon... haaat, tobbet vartam, bar a katedral meg mellette a roman bizbazka eleg jol sikerult. Biztos van tobb szep resze is, de megusztunk az udoval, ennyire tellett, meg egy kis moslokolasra a falodauccaban... cluni kurvajo, meg autun is... kicsit most minden osszefoly, es az a nyomorult eso is esett egesz nap... tokom teki az idovel...
@Knósszosz: fordítom Nyúlat: "ettünk egy kelet-európai turisták számára kialakított menűt, amit még a fekete és maghrebi emigráns személyzet is elutasított, mint személyzeti ellátást, inkább választották a sertésből készült kolbászt, muszlim vallásuk ellenére"
@sírbateszezazegész: kurva jo sajtsonka volt reggelre, a sajt fel centis szeletben zsiros omolos, a sonka fenomen, a croassan is popec. De minden kurva draga. Egy ser 5 ejro.
@Dr. jenőke (jenőke):
Látod, ez a kongresszus lényege is.
Beállsz a sorba, vagy sátorlakó leszel, akit a taplóspista kitilt Budapestről, mert bűnöző tetű vagy, mint hajléktalan.
Gratulálok!
Mondta tegnap a szeánszon:

"Mobilgátként kell állnunk a Duna partján!" - emlékezve evvel az árvízi hős cselekedeteire, aki a puszta tekintettyivel visszakényszerítette a folyót a medrébe, kalbász és pályinka fogyasztás közben. A csillogó szemű közönségtől felbuzdulva Pista még jobban belelendült:
"Nem akarhatjuk, hogy a lidércek új köntösben visszatérjenek. Akarjuk-e, hogy visszatérjenek a báránybőrbe bújt farkasok, vagy inkább folytatjuk a nehéz de racionális nemzeti fejlődéshez vezető utat."
Tényleg kurva erős lehetett az a pálinka amit a színfalak mögött lőtyölt, ha pár perc alatt ekkorát ütött szegény Pistukán, mint Chacón a Kokón annak idejin.

Ja, ezt nem Ildikó... kalandozok.
Asszem jó éjt kívánok, lassan kész a vacsi!
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: azért az medieval, nem? Mármint a st.pierre része..:) én is eláztam ott:)
@Knósszosz:

Ha meg elfogy a gally, felszedjük a parkettát. Nem leszünk gyarmat!
@sírbateszezazegész:
Ha te sem érted, akkor most én mit mondjak erre, he?
Neked délben van "jóreggelt", nekem meg most jóccakát. Jó lenne összefutni hamarabb, nagyon bírom az értékeléseid!-:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Te egy mocsok vagy, a zabált kanyar kacsafiléddel.
Ezér még számolunk, csak egyen haza a fene!-:DD
Amúgy egészségedre, faszba kódorogsz mán ennyit??
@sírbateszezazegész:
Olvastam, de próbáltam magam megfejteni.
Félig-meddig sikerült azért.
Köszi!
Jó éjt neked is!-:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Előre bükkfa padlóburkolattal a meleg otthonokért, szenet minden panellakásba, pusztuljon a gázfűtéslobby!
Hajrá magyarország!!

Ja, már akinek!!
én eccerűen nem értem miért zavvarjja a libsiket a választás "kismértékű" torzítása...
örüjjetek hogy nem EGY JELÖLT van... akár lehetne úgy mint Apárt tisztújjítóján, vagy korábban 40 évien át...
most komojan azt akarjátok hogy más nyerje a választást mint a zorbán???
láttátok mi volt 2002-ben? és 2006-ban ???
a bközép+nyuggerhadak FELGYÚJTANÁK budapestet...
csak a fővárost felcsútot hagynák éppségben...

ti tényleg ezt akarjátok ????
@Knósszosz:
"Mobilgátként kell állnunk a Duna partján!"
?
?
Ugyanakkor - szerintük - annyi a fideszes, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Meg is nyernek minden (??) szavazást, választást, tombolát...
@sírbateszezazegész: Talált, süllyed...
Bár az is igaz, hogy akkoriban nálunk már gyerekcipőben járt az ipari hulladékból fejlett technológiával űzött nagyüzemi élelmiszergyártás. Talán ennek tudható be a nosztalgia.
"a komcsik a pufajkát öltönyre cserélték"
Ha végignézek a Fideszen, tény, hogy tele van egykori komcsival (nem összekeverendő a kommunistával), s mind öltönyös. De ha jól emlékszem, már 90 előtt sem igazán dívott közöttük a pufajka. Az nagyon rég volt.
Megkapja hamarosan azt a 25 evet, nem kell aggodnia :>
Deutschnak igaza van. A Fidesz tényleg olyan, mint az Apple. Csak férgesebb, romlottabb, ütődöttebb kiadásban. Plusz ezzel vizionálja Orbán végét is, ha ő a történetben Steve Jobs.
EZ A VÁLASZTÁSI CSALÁS , BŰNTÉNY. A FIDESZ A BŰNÖZŐ. MEGISMÉTELT VÁLASZTÁS AZ HELYES, DE A BŰNÖZŐ ,PÁRTOT KI KELL ZÁRNI MINDEN TOVÁBBI, ÉS ÚJ VÁLASZTÁSBÓL.
A Rohadék Nemzeti Gazember Fidesz Banda az országoson is ezt csinálja, s csak egy hajszálnyi bebizonyosodik, akkor az egész ORSZÁGOS VÁLASZTÁST ÉRVÉNYTELENNEK KELL NYILVÁNÍTANI S MEG KELL ISMÉTELNI (kerül amibe kerül), és a CSALÓ BŰNTÉNYT ELKÖVETŐ FIDESZT KI KELL ZÁRNI A MEGISMÉTELT VÁLASZTÁSBÓL.

HA PATTOGNAK, VAGY POFÁZNAK ÉS NEKIK ÁLL FELJEBB, AKKOR JÓL MEG KELL VERNI ŐKET, POFÁN KELL VÁGNI,..EL KELL KAPNI ŐKET ÉS MEGTANÍTANI A KUSSOLÁSRA ÉS ALÁZATRA, A NÉPPEL SZEMBEN.
..A hűbéreseket,..el kell kalapálni....ha pofáznak és HA HARC KELL NEKIK?.... akkor kapják meg azt is !
@susu64:

"Szent dolgokból - gondolok a "keresztény" jelzőre - nem illik viccet csinálni."

Ó, ezen a Miniszterelnök Úr már rég túltette magát. A lakosság jelentős részének kiválóan beadható a legkulisszahasogatóbb blaszfémia is, amin, ha mellette nem folyna a szürreális tatárjárás, amit a rablási mámortól megvadult lakájserege élén folytat, könnyezve röhöghetnénk.

magyarnarancs.hu/aszerk/kollazstechnika-54643
@Lindalinda:
Azok fognak "ezekre" szavazni, akiknek elegük van a narancshordák tarolásából, és az ország tönkretételéből. De az nem baj, ha rémüldöztök.
Sőt!
Fabius
Te hatökör hogy lehet azt versenynek nevezni ahol az egyik e méterrel a céltól a másik a rajtvonalról indul? Ez nem verseny hanem cirkusz!
@kekex: Akik nem tudják, hogy mit jelentenek a szimbólumok, azok mindig is rémüldözni fognak. Még szerencse, hogy nem úgy viselkedtek, mint a hazafiak, és áll a TV székház.
@V-PORT:

Tegnap este akárhányszor kapcsoltam a királyi csatornák környékére,dőlt belőle a 'rákfilip'--'mindenhappy-mindenjó-legfaszábbország-jóittélni'szörnyedvénye...A környékükön messze nem voltak akkora tömegek/max.valamit remélő éhes szájak és a hűbéres tömjénező udvartartás,és megszólaltatott,akcentussal beszélő hazatévedtek/...Az ország a képernyőkön kiba@ottul úgy festett,mint egy gigantikus lacikonyha vagy kolbászsütöde... --900 millából bele is illik az 'imidzsübe'. ahhhhhhhh!!
@susu64:
Dehát édeském, mi észrevesszük ám azokat a "bővüléseket" na meg "felcsökkenéseket" Pont ez a baj: merthogy megbízható forrásokból tájékozódunk, és nem a kormánypárti agymosoda termékeit szopjuk be. És nagyon elegünk van abból, ahogy tönkreteszik az országot, és mindezt egy rákosista sikerpropagandával leöntve. Ami elmegy a "90-es IQ-soknál" de itt egy kissé jobban mg kellene erőltetni magadat!
És igen: bennünk is, mint az országban nő a feszültség, és sokan nem "csak" szobrokat fejezgetnének. Addig örülj, amíg ez a verbalitás szintjén zajlik.
@sírbateszezazegész:
Csakhogy nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást! És Attilácskánk a legkevésbé
elutasított a jobboldalon (a legkevésbé látják veszélyesnek) ezért magasabb a "tetszési indexe"
Az a baj, hogy a Fideszt már jó ideje nem szükséges parodizálni. Elég csak idézni.
@keresztény gyökér:

Már el is felejtettem milyen remek írás, jó volt ismét elolvasni:))
Semmit nem vesztett aktualitásából.

Lehet, hogy már mondták, tán meg is magyaráztad, nem igazán követtem az elmúlt napokat, de nagyon zavaró a nicked.

Bocs, muszáj volt leírnom:)
@susu64: Városi legendák ügyében kérdezze meg gyógyszerészét és kezelőorvosát :-)
Esetleg Orbánét :-)
Az én komcsom a jó komcsi, a te komcsid a büdös kommunista.
Az én oligarchám a nemzeti tőkés, a te oligarchád a kizsákmányoló multi.
Az én offshore cégem legális vállalkozás, a te offshore céged adócsalás.
Az én mutyim azemberek megvédése, a te mutyid a nokiás dobozok adás-vétele.
@kekex: Elismerem mindenkinek a mássághoz való jogát, de hát nem vagyok az édeskéd, meg aztán - mondom meglehetős öniróniával, vén marha (nem tehén) vagyok már. De örülök a hozzászólásodnak, mindez komoly csőlátásról tesz tanúbizonyságot, egyszersmind nagy segítőkészséget abban, hogy 2014 - ben is 2/3 legyen. Jó munkát! Feszültség meg nincs, bár tudom, igényetek lenne rá. S ugyan kérlek, tájékoztass arról, ki/kik fociztak és kinek/kiknek a fejével mondjuk 2002 és 2010 között, miközben az ország adósságállománya 50% (2002-2010: 56% ról 86% - ra) - kal nőtt, a GDP meg pl. 2009 - ben 6,7% - kal csökkent, az ipari termelés majdnem 18% - os csökkenése mellett?
Szép napot mindenkinek. Ezt mindnyájunknak küldöm, hiszen sokakat érinthet. Szerencsére szó esik a megoldásról is.

"Az emberben a tehetetlenség érzése leggyakrabban elemi dühöt vált ki. Amikor azt mondjuk, „mérges vagyok”, akkor az az indulat hormonjai bennünk valóban mérgező hatásúak. Erre mondja nagyon pontosan József Attila: „még jó, ha az ember haragja nem az embert magát harapja.” Pedig harapja: az infarktust kiváltó tényezők között a düh, a tehetetlenség bizonyítottan előkelő helyen áll.

A konfliktus mindig erőrendszerek összeütközése, akár belső lelki szinten zajlik, akár az életünket meghatározó külső színtereken. Legközvetlenebbül a számunkra oly fontos szeretteink, családunk körében, barátainkkal, vagy akár az egzisztenciánkat és létfenntartásunkat biztosító hivatás, a munkahelyi kapcsolatok területén. Szándékok, vágyak, szükségletek, érzelmek, érdekek, meggyőződések csatázhatnak egymással benn, a lelkünkben, vagy kinn, a kapcsolatvilágunkban. Akár belső, akár külső a konfliktus, átérzésének, megélésének idején és a vele való megbirkózás során kedvezőtlen stresszállapotba kerülünk.

Azért rossz ez a stressz, mert nincs a helyzetre megoldásunk, beszorulunk, tehetetlenné válunk. Ilyenkor szorongunk, és gyakran debilizáló, butító szorongás állapota vesz erőt rajtunk. Hiába üzeni a stressztörvény, hogy „üss vagy fuss”, éppen ezt nem tehetjük. Egyik sem volna célravezető. Nem is kell ahhoz olyan messzire mennünk, mint a világméretű gazdasági, pénzügyi válság, hiszen ennek lecsapódása, megélése is temérdek egyéni, családi, társas környezeti, munkahelyi stb. konfliktusban érhető tetten.

A konfliktusokat nem lehet megoldani, viszont túl lehet élni!

pozitivnap.hu/eletmod/szeressuk-az-eletet-mert-akkor-az-elet-is-szeret-bennunket

ON
Rezsiháború!
Érdemes visszatekinteni, hogy hogyan is kezdődött 2007. év novemberében a rezsicsökkentés.
Mondom kezdődött!
Arról most semmit, hogy mivé vált napjainkra.
Amit idézek, csak egy kis részlet, de lényeges részlet.

289/2007. (X. 31.) Korm. rendelet a lakossági vezetékes gázfogyasztás és távhő-felhasználás szociális támogatásáról
3. § (1) A gázfogyasztás esetében a támogatás fajlagos bruttó összege
a) 1,180 Ft/MJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum kétszeresét,
b) 0,965 Ft/MJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum kétszeresét, de nem haladja meg annak két és félszeresét,
c) 0,648 Ft/MJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum két és félszeresét, de nem haladja meg annak háromszorosát,
d) 0,426 Ft/MJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum háromszorosát, de nem haladja meg annak három és félszeresét.
(2) A távhő-felhasználás esetében a támogatás fajlagos bruttó összege
a) 1680 Ft/GJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum kétszeresét,
b) 1380 Ft/GJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum kétszeresét, de nem haladja meg annak két és félszeresét,
c) 924 Ft/GJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum két és félszeresét, de nem haladja meg annak háromszorosát,
d) 609 Ft/GJ, ha a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem meghaladja a nyugdíjminimum háromszorosát, de nem haladja meg annak három és félszeresét.
(3) Gázfogyasztás esetén a támogatás a jogosultsági időszakban legfeljebb 68 000 MJ, nagycsaládos háztartás esetében legfeljebb 136 000 MJ hőmennyiségre jár.
(4) Távhő-felhasználás esetén, amennyiben a (2) szerinti fajlagos bruttó összeg a hőmennyiség egységárát meghaladja, úgy a támogatás a hőmennyiség egységárával egyezik meg.
9 óra óta, Váncsa a klubrádióban, szinte betűről betűre azt mondja mait itt is sokan közülünk, vagy maffia kormány aki ellopta az országot, vagy küldetés tudatos világmegváltó álomférfi a la Vezényló. Egyik rosszabb mint a másik, a világmegváltó álomférfiak a történelemben még jót nem hoztak az országuknak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezért nem jó, hogy pld. ferkó is annak hiszi magát. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és volt szó rólad is...

marad a fideSS marad az ÉS marad a klubrádió maradnak a blogok...

hót mindegy az a pár ezer ember kis közönség... a fideSS lexarja...
hmmmmmés a betony, csak köt tovább:

Orbán-szobor ledöntése: kiakadt több ellenzéki is

Több ellenzéki, más mellett Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője és Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokraták Pártjának elnöke is elítélte Orbán Viktor szobrának vasárnapi, a Szolidaritás Mozgalom által szervezett tüntetésen történt ledöntését.

hvg.hu/itthon/20130930_Schmucknak_nem_tetszett_az_Orbanszobor_l
@Knósszosz:
szia, remélem nem mondok újat azzal, hogy a konvektoros és egyéb direkt gáz felhasználású fűtésrendszerek nem ideálisak, hogy ne mongyam azt, hogy kibaszott gazdaságtalanok

a magefelelő megoldás a padlófűtés vagy gladiátorok és az azt felfűtő egységet mindenevőnek beállítani ha nincs gáz lesz bármi és nem fagy meg ivanuska

szóvaé ezt a hülye gázfüggést nem értem, olyan jó vagy olyan jó a propagandája én a magam részéről útálom és nem is biztonságos..

szóval üdv

ma megint trollinvázió van

ne reagáljatok rájuk akkor elhorgyák az írhájukat mert hozzászólás mennyiségre és órabérre fizetik őket a kubatov intézetben

brühüyyy
@gipsz.jakab: rólam??? csak nem? Mesélj!

Nem tudtam végighallgatni, a többi stimmel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: más adó nincs? Stresszeled itt magad hétfő reggel:)
és elindult a nap:

:(

Oszkó: Nem akarok miniszter lenni

Bajnai pártjába sem lép be, tanácsokkal segít.
A rezsicsökkentés a populizmus csúcsa, de az MSZP is hibás, hogy ilyen szintre esett a közbeszéd.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F30%2Foszko%2F

---------------------------------------------

Holoda: Ez köztörvényes bűncselekmény!
Orbán volt energiaügyi államtitkára kiborult
a kormány párnagázos ötletén.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F30%2Fholoda_ez_koztorvenyes_buncselekmeny%2F

---------------------------------------

Rengeteg pénzt gyűjtött az állam
Már szeptember végére túlteljesítette az éves célt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F30%2Fakk%2F

----------------------------------------

A hétvégén is elhallgattunk egy csomó hírt!
Surján László reagált a bajai csalásra, Deutsch két szóvivőt is lehiperpöcsözött, Vona Alföldinek üzent.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F30%2Fa_hetvegen_is_elhallgattunk_egy_csomo_hirt%2F
@rodeo36: Rám ez nem vonatkozik. :) Hogy telt a hétvégéd??? Nekünk tegnap izgalmas napunk volt a kislányommal. :)
@sírbateszezazegész: nem stresszelem, azon már túl vagyok 3 és fél éve, azóta csak a beteljesült jóslataimra húzom a strigulákat.
Jahhh, és noszogatom magam, de már egyre kevésbé kell azt is, megy a kiútkeresés és építés ezerrel.
"Azt pedig végképp nem értjük, miből gondolták azt a Bajnai mögött állók, hogy kiváló ötlet egy hivatalban lévő miniszterelnök "szobrát" lefejezni, majd körbehordozni az utcákon. Valaki náluk nagyon szeretné Orbán újabb győzelmét. Mert a kis akciót bámulva a Lendvay utcában már a hűtött pezsgőt is bonthatják. Most komolyan, tényleg ezek akarnak kormányra kerülni?

Arról már nem is beszélve, hogy 1956 hőseinek dicsőséges mozzanatából és az azt követő terrorból politikai tőkét kovácsolni az akkori hősök tettének legszomorúbb kigúnyolása. Pláne ettől a társaságtól.
De képzeljék el ugyanezt a jelenetet fordítva, mondjuk egy Fidesz nagygyűlésen, ahogyan Gyurcsány papírmasé fejével pingpongozik a tömeg?
Jól tudjuk mi lenne.
Ennyit tudott hozzátenni a baloldal a kampányhoz:
Pár száz nyugdíjast, egy mocskos szájú rappert, egy színtelen-szagtalan szerencsétlent és egy szétfűrészelt, megtaposott Orbán-szobrot.
Készülhetünk egy újabb Fidesz-kormányra."

jobbegyenes.blog.hu/2013/09/30/pozolj_levagott_orban_fejjel
@susu64: Ezekhez a %-okhoz kellene még az ismertetés arról is, hogy mindez hogyan alakult '10 után, vásárlóerő 2010 előtt, után, adóbevételek, beruházások előtt-után és így tovább.Felsorolásod így nagyon "emúttnyocéves". Én is "vénmarha" vagyok,és az összehasonlitásokat mégis így szeretném látni,
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért Vona, mint színikritikus, nem akármi:)))
@KÁTÉó53éúétr6:

Hogy te milyen kíváncsi vagy:)))
Nem egészséges!
@KÁTÉó53éúétr6:

Egy frászt:))

Egy tört fényű szemben és ráncokban bujkáló mosolynál aligha van árulkodóbb, ami a kortalanságáról üzen.
nééé mááán, ez közelebb áll az én véleményemhez:

Miért borult ki mindenki a szezon legjobb, Orbán-lefejezős tüntetésén?

cink.hu/miert-borult-ki-mindenki-a-szezon-legjobb-orban-lefeje-1425599433
ennyi:

"A vasárnapi tüntetésben nem az volt a kijózanító, hogy milyen primitív dolog sztálinszobordöntést játszani Orbánnal, hanem hogy a választók mennyire letojják, hogy a Fidesz csalt a bajai választáson. Egy nappal a törvényszék ítélete után, egy látványos választási csalás jogerős bírói deklarálása sem hajtott 1500-nál több embert az utcára. Pedig ez aztán olyan téma lenne, amiért adott esetben, ha fel van háborodva, egy mérsékelt jobbos ugyanúgy utcára mehet, mint egy fodorgáborista.
Mondjuk ez sem meglepő. Hiszen a magyar választási rendszert úgy találták ki, hogy még a kevésbé tájékozott választók is tudják, hogy minden egyes választáson minden egyes induló párt sorozatban, súlyosan és cinikusan megsérti a törvényt. A lehetetlenül alacsony pénzköltési limit következménye ez. Tényleg felháborító a választóutaztatás. De miért kiabálna emiatt bárki az utcán egy Együtt-tüntetésen, ha pontosan tudható, maga az Együtt is durva törvénysértéseket fog elkövetni a kampányban, nem azért, mert romlott lenne, hanem mert mindenki ezt csinálja<<<<, és ha ők nem csinálnák, kutya sem szavazna rájuk."<<<
@Orica Középföldi: én nem szeretném, ha rólam ilyen kritikát írna valaki...
@Fabius:

Zuglói hangfelvétel: befutott Schiffer feljelentése

Megkapta az ügyészség Schiffer András LMP-s frakcióvezető feljelentését a múlt héten napvilágra került zuglói hangfelvétel ügyében.

hvg.hu/itthon/20130930_Zugloi_hangfelvetel_befutott_Schiffer_fel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na igen! pl "...integrációs modell gyakorlati megvalósítására".... visszakérdezésnél /elszámoltatás/csak kiváncsi lennék a költségrészletezésre.
Meg kell őrülni attól. hogy a lopást milyen közgazdasági szakszavakkal tudják indokolni.
@Orica Középföldi: Óh ezt de szépen írtad le.Bolond aki nem akar megöregedni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Részben egyetértek veled. Azonban annyiban eltér a véleményünk, hogy ez nem tekinthető választási csalásnak, mivel csak a kampánycsend megsértését tudták bizonyítani. Azt nem tudják bizonyítani, hogy lefizették, vagy megzsarolták a szavazókat. Vagy hogy láncszavazást csináltak.
Az lenne ugyanis a választási csalás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És még csupán annyit, hogy miért kellett volna utcára menni, mikor a bíróság tette a dolgát, s megállapította a törvénysértést?
Baja miatt, mivel náluk befolyásolták a választást, talán a bajaiaknak kellene utcára menniük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Meg is értem.
Mondjuk én nemcsak a természetkárosítás miatt nyomoznék ellene.
Hanem az Átlátszó.hu-n napvilágra került igazán nagy értékre elkövetett csalás miatt.
Ugyanis a jeles vő cége, csalárd módon nyert el egy pályázatot, amely megvalósítása során az alvállalkozót nem jelentette be (megbízási szerződést kötött vele, így azt nem kellett jelentenie a beruházó felé). A beruházó kifizette az fővállalkozó társaságot (melynek vezető tisztségviselője e jeles fiatalember), a fővállalkozó azonban nem fizette ki a ténylegesen munkát végző társaságot, a kvázi alvállalkozót. Mindezt pedig azért tehette meg, mert a törvényt kikerülve nem jelentette, hogy alvállalkozója van.
Majd az alvállalkozó felé fennálló kötelezettségre nem képzett céltartalékot (várható kötelezettség), s kivette az osztalékot, ami közel annyi, mint a cég tartozása az alvállalkozó felé.
Tehát szándékosan és csalárd módon okiratot hamisított, csalt, és tettével megkárosította, pénzügyileg lehetetlenné tette az alvállalkozóját.
@CSENDES: jogilag igazad van, de azt azért hozzá tenném, hogy a többi sumákság, és mutyizmus is pont így történt és történik, megcsúfolva és megerőszakolva a jogot, félig meddig elleplezve a lényeget. Jogszerű, mert így alakították a jogot, de etikai és társadalmi normák szerint szabálytalan. Jól kifundálva az események, mert 14-ben már erre sem lehet ráfogni a kampánycsend sértést, mert az akkor már nem lesz, a következmény a fenti kiemelt, akinek számít a 100ft, vagy a tál lencse, az szállítva lesz, és ki engedheti meg ezt anyagilag a legjobban, és ki használhatja ezt fel ellenségkép kreálásra a legjobban??? Érdekes kérdések ezek, amikre nem jogi válaszok lesznek, hanem érzelmiek, kinek kinek a szája íze és érdeke szerint.

"Majd jönnek a jogászok, oszt jónapot" kiegészíteném: - a politikus jogászok, akiknek első a politika, és utána jól lemaradva a jog.
„Szerinte a komcsik adták a multik, bankok, nemzetközi nagytőke kezére az országot.”

Nem mondhatnók, hogy amit Orbán állít, ne lenne igaz. Így történt. Tagadhatatlanul így. A kérdés mostan már csak annyi, hogy az ország szempontjából milyen változással járt ez. Ha megfogalmazójának gondolatvilágából indulunk ki, akkor a kérdés nem kérdés, ha viszont a zeccerű emberek hergelnivágyási szándékán túltekintünk (mely szándék a mai regnálók politikájának fundamentális eszköze), kissé bonyolultabb dolgok válnak láthatóvá, mintsemhogy azokat faékkel tudnók jellemezni.

Amit alább leírok, a zeccerű embereket meghatni nem fogja, sőt még a komplikáltabbakat se, ha azok hívők, azaz sok értelme nincs. Nodehát grafomán vagyok, és annyi elég is. Két részletben, mert hosszú lesz.

Emlékeim szerint, mikor az ország saját jószántából kizuhant a világpiacra, feltűnően nagy hirtelenséggel minden szocialista nagyvállalatunk termékérről kiderült, hogy az ott eladhatatlan. Ésbizony a belső áruválaszték, valamint a szolgáltatások is hagytak kívánnivalót maguk után, legalábbis a derék magyar vásárlók elvárásait tekintve, akiknek szerencséjük volt már kijutni a máriahilferre, akárcsak egyszer is. Mi soppingszitizűdöt akartunk Gorenjével, és nem Keravillt Lehellel. Egy Ország egybehangzó kívánsága volt, hogy ami van, az lebontassék, és helyette épüljön meg a szép új világ. Lehetőleg tüstént.

Ez eddig rendben is van, a kívánság az kívánság, csakhogy a kivitelezéshez pár dolog hiányzott. A „lebontást” meg tudtuk oldani saját erőből (lásd: kamikáze kormány), sokat nem is kellett erőlködnünk miatta, az ország GDP-je 1993-ra 82 %-ra zuhant 1989-hez képest, viszont az építéshez sokminden rendelkezésre állt, de speciel a tőke meg a tőkés az nem. Próbálkoztunk ugyan hazai privatizációval, ám sajnos kevés kivételtől eltekintve (pl. MOTIM) sok sikerünk nem volt vele, és napéldául a Caola meg az Ikarus úgy mentek csődbe hazai privatizációstul, mint a sicc. A tőke + tőkés viszonylatában importra szorult az ország. Ha nem akartuk, akkor is.

A tőkés úgy gondolkodik, hogy a pénzét (van neki) két helyre teheti. Elsőbben is berakhatja a bankba, ott kap érte kamatot (akkoriban nyugati viszonylatban 3 % körül járt a kamat), de akár vállalkozásra is fordíthatja, és ha annak várható hozama nagyobb, mint a banki kamat, akkor a tőkés (mivel nem csak pénze van, hanem vállalkozó szelleme is, egyébként nem tőkés, hanem gazdag) azt fogja tenni. Eközben számot vet a nehézségekkel, pláne, ha az a vállalkozás valami egzotikus helyen létesülne. Napéldául a vasfüggöny mögött. Helyi, nyelvi, szokásbeli, engedélyezési, szállítási, bürokratikus, megez, megaz nehézségek, melyek kompenzálására a banki kamat feletti hozamnak elégnek kell lenni. Mégpedig biztonsággal, egyébként nem vág bele.
Folyt.:

Az országnak égetően szüksége volt akkoriban tőkére is, meg tőkésre is (utóbbi hozza az előbbit), mégpedig minden téren, mert honi erőből nem ment, és szétesési okokból a korábbi KGST se tudott segíteni. Amink volt, az a munkaerő meg a terület. És persze adókedvezmény, mert a kisebb bevétel is jobb, mint a nulla. A legfontosabb persze, mindezek felett a forint, ugyanis annak az árfolyamát lehet változtatni a nyugati valutákhoz képest, ezzel olcsítani a munkaerőt és kedvezővé tenni az exportot az exportáló vállalatok számára, azaz a banki kamat feletti nyereségrészt növelni. Ezt a Horn kormány jóvoltából a Bokros-Surányi tandem meg is lépte (Bokros inflált, Surányi meg hagyta, nem állt ellen magas kamatokkal – mindkettő nagyon fontos, lásd Medgyessy-Járai duó), így aztán megjelentek az itt gyártó, főleg exportáló vállalatok, sőt, a magyar munkaerőt minimálbéren foglalkoztató kicsik is, amelyeket csak a nagyarányú minimálbér emeléssel lehetett innen kisöpörni. Az ipari fejlődés 1997-től 2000-ig kétszámjegyű volt, sőt, 2000-ben 18 % feletti, amely csak 2001-ben esett vissza 3,6 %-ra. Mivel az embereknek lett pénzük, megjelentek az országban a külföldi áruházláncok meg a bankok, és bizony mindegyikük a magyar dolgozók pénzére ácsingózott.

Egyedül a mezőgazdaság maradt hoppon, mégpedig két okból: a földtulajdon szerzés rigorózus korlátozása, meg a nadrágszíj parcellák tömeges megjelenése miatt. Így aztán se tőke, se gazdaságos birtoknagyság, se hozzáértés, mert hogy minden vidéki értene a mezőgazdasághoz, azt tekintsük erős túlzásnak (régen a TSZ adta vetőmagot, a malacot, a pénzügyi biztonságot, a hozzáértést meg a termék biztos értékesíthetőségét a háztájiknak – aztán a langymelegből a gazdák kikerültek a rideg valóságba, oszt annyi).

A komcsik persze a nagy szolgáltatókat is eladták, és akkor kezdődött a vérszívás. A kissé lerohadt rendszerek felújításához pénz kellett, ami az országnak éppen nem volt (nagyon nem; a dátum 1995.). A tőkés a leginkább arra alkalmas, hogy hajlandó előbb betenni a pénzt, és csak aztán várja a nyereséget, ezt ők meg is tették, viszont mivel a tulajdonuk ide van betonozva, el nem vihetik sohasem, valamint a lakossági árakat a kormány szabályozza, biztosítékot kértek. Megkapták. 8 % garantált haszon. 5 %-kal a banki kamat felett. Ezért hajlandók voltak kockáztatni. ma már nem biztos, hogy megtennék.

Mostan már csak az a feladat, hogy aki hajlandó átgondolni, az döntse el, hogy az az 1993 – 2008 közötti 55 % GDP növekedés, amelynek egyetlen forrása a külföldi tőke volt, megérte-e a kizsákmányolásunkat, vagy sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Köszi a bevágást, most picit megnyugodtam...
Reggel olvasva, mi történt tegnap, azon gondolkoztam, ezzel vajon azonosul az egész ellenzék?
Szóval lehet vitázni a kormány teljesítményén, lehet szidni a kormányt (adnak is rá alapot), és lehet utálni Viktort, mert valóban erőszakos és megosztó.
De ez??????????
Én aztán utálom Gyurcsányt pl. de eszembe nem jutna még jelképesen sem lefejezni.
Ez lenne a Bajnai féle nyugatos demokrácia, amire le kell cserélni ezt a kormányt??
Hol látni ilyen kampány elemet Európába??
Na, de most megnyugvással olvastam ebben a cikkben, hogy a legtöbb ellenzéki sem ért ezzel egyet!
Szóval vitázhatunk, még anyázhatjuk egymást, de ha nincs egy emberi alap norma, akkor tényleg harangoztak nekünk!!
Ilyet még a Jobbik sem csinál!
@vakapad: szép összefoglaló, kár hogy akiknek el kellene olvasni, azok vagy nem olvassák el, vagy nem fogják megérteni...
@Orica Középföldi:

"nagyon zavaró a nicked"

Remélem is. :D

Elemezzük?

Addig is a @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lapszemle rovatba:

"Nem tudom, milyen szavakat használjak egy olyan ember jellemére, aki Iványi Gáborral szembeni pitiáner bosszúvágyában több ezer élettel játszik"
gepnarancs.hu/2013/09/a-gonosz-bosszuallo/

„Napok hordaléka”
Niedermüller Péter
„Önmagukban apró, gyakran jelentéktelennek tűnő hírek, de épp ezek mutatják, hogy törik meg ennek a társadalomnak a gerince… Attól tartok ez Orbán legnagyobb sikere. A mindennapi élet szabadságának a korlátozása.”
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/330036_napok_hordaleka
@irógép: nem kell mentegetni a jobbikot, se a többit, mind csinált ilyet, nincs kedvem felsorolni, tegnap csak annyi történt, hogy ebbe a vonulatba beleállt egy új párt is.
Ezek vagyunk mi, nézzen magába mindenki, és ne csodálkozzon, ha azt találja magában, amit megláthat a politikusokban.
@keresztény gyökér: köszönöm linkjeid, ezt szerettem volna tömören mondatokba önteni, de én kevés vagyok az ennyire összeszedett munkákra.
@sírbateszezazegész:

Szerintem Vidnyánszky se szereti:)))))))
-no comment-

Hatfős csoport vizsgálja a rezsiharc alkotmányba foglalását

Rogán Antal frakcióvezető vezetésével munkacsoportot hozott létre a Fidesz, hogy megvizsgálják a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását.

hvg.hu/gazdasag/20130930_Hatfos_csoport_vizsgalja_a_rezsiharc_alko
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Számomra a megtiszteltetés. :D

Ez is kurva jó:

"Miközben az Orbán seggébe beleájultak ugrálva tapsolnak, miközben a szélsőjobb a turullal a fellegekben szárnyalva sohasemvolt és soha meg nem valósuló Magyarországról álmodik, miközben a magukat demokratáknak tartók egymást gyilkolják meg sem szerzett pozíciók elosztása közben, addig az ország szinte észrevétlenül egy tüchtig kis koncentrációs tábor lett."
www.pupublogja.hu/2013/09/koncentracios-tabor.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eszembe sincs mentegetni a jobbikot, fényévekre vannak tőlem.
meg a fidesz is mindenféle eszközt bevet nagyon jól tudom. De ilyet nem csinált senki még, ez nekem már túl van egy határon...
És pont az a Bajnai , aki végig a kiegyezést sürgeti...
Ez az egész nyilván nem az ő ötlete volt , de ott volt és az ő szervezete csinálta.
Mindegy, számomra gyomorforgató, főleg, ha bele gondolok, hogy mi volt 56- ban és miket művelt Sztálin.
De ilyennel tüzelni az embereket ma? Na ez tényleg a legsötétebb idők gyűlöletkeltéseire emlékeztet.
És igen amúgy igazad van, mindenki nézzen magába.
Ezt csak annak, aki a jövőre kiváncsi. Hogy mire számítson, merre megy majd a gazdaság és a többi. orulunkvincent.blog.hu/2013/09/27/ritualis_poszt_az_europai_grantokrol
érdekes, főleg olvasva az USA pénzügyi kavarodását, meg a sokféle vélekedést Európáról, közben a kínai és japán gazdasági híreket:

Még az is lehet, hogy jövőre úgy meglódul a magyar gazdaság, amennyire a kormány sem merte remélni.

hvg.hu/gazdasag/20130930_Hihetetlen_kilo_a_magyar_gazdasag
@irógép: nem tisztem mentegetni senkit:
/a legsötétebb, meg nem most kezdődött, hanem a kereplőkkel, kinyirlakommal szavakkal, és igen, ez még nem a vége, lesz ez még sokkal rosszabb, az út vége a progromok, polgárháborúk időszaka/

Bajnai tudott az Orbán-szobor ledöntésről
De a fejhordozásról lebeszélte volna a szervezőket.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F30%2Fbajnai_tudott_a_szoborledontesrol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aztán kiket fog fogyasztásra sarkallni a 2000 milliárdos hitelpumpa?
Mert az lehet, hogy megnő a beruházások száma, értéke. Az viszont még 2014-ben nem jelent számottevő hatást.
Jelent viszont szerintem megnövekvő importot (gépek tekintetében).
Na mindegy, lőjünk ki.
@sírbateszezazegész:

Még egy gondolat Vidnyánszkyhoz, tagadhatatlanul szar érzés, ha a fagyi visszanyal:))
Napok óta lehetett tudni, hogy ezt tervezi a Szolidarítás. Ez egy szobor volt, amit ledöntöttek, a többit lehet, hogy hagyni kellett volna. De most játsszuk itt a szendét, miközben ennél durvább is történt már. Az például senkit sem zavar, hogy Bajnait legyilkosozzák, Gyurcsányt leköpik, Horn Gyula halálát kívánták.
@irógép: Nem akarok belebonyolítani egy mindenképpen gusztustalan vitába, csak éppen támadt egy gondolatom.
Előzmény:
Talán hagyott nyomot az emlékezetben az a felvonulás, amelynek élén peckes tartással menetelt köztársasági elnökünk és közben a tömeg "önök kérték" alapon a "Gyurcsányt a Dunába!" kezdetű színjátékét esedezett.
Semmivel sem kevésbé fajsúlyosabb esemény, mint csupán Orbán csizmáit hagyni (tegyük fel jóindulattal - rendszere jelképének talapzatán.
Mégis, mi lenne ha nem a jobb és baloldaliak, hanem a jóérzésű emberek fognának össze egy tüntetés erejéig, hogy ebből bizony nem kérünk, csakúgy, mint a karaktergyilkosságból sem.
Lennének pártfüggetlen magánszemélyek akik megszervezik?
Amennyiben a politika, és a kampány is munka, mértékadó József Attila útmutatása:
''''dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.''''
@KÁTÉó53éúétr6:

".Bolond aki nem akar megöregedni."

Ez nem az akaraton múlik, de a hogyanja, igen:)
@keresztény gyökér: Na na ebből a végén még Holokauszt relativizálás lesz.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezzel a zsidayval a világból lehet kiüldözni... a hvg színvonalát mutatja a rá való folytonos hivatkozás....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom elfogadni, hogy az emberi alaptermészet része legyen a gladiátorok küzdelme, a nyilvános kivégzések, háborúban a saját emberek tizedelése, orvosi kísérletek folytatása (például a Contergant is ide sorolom) és egyéb emberellenes ötletek megvalósítása.
@keresztény gyökér:

Ébresztő! Én várok magyarázatot arról, hogy miért ilyen sok/többértelmű nicket választottál?? Mi volt a cél?
@Dr. jenőke (jenőke):

Lábjegyzet: azt mindig kihagyják, hogy "bár munkádon más keres".
@sírbateszezazegész: Az a baj, hogy Zsiday hiába tőzsde guru, nem makroközgazdász, így nem kellene észt osztania, de hát "kisország", belterjes szakértői állomány.
Egyébként pedig erre szokta mondogatni a fiam, hogy elege van a "celeb-szakértőkből".
Egymilliárdért fejleszti a BVSC-t az elnök-államtitkár

Több mint egymilliárd forint értékű létesítményfejlesztés valósul meg a következő egy évben a BVSC Szőnyi úti sportközpontjában.

hvg.hu/sport/20130930_Egymilliardert_fejleszti_a_BVSCt_az_elno
@Orica Középföldi:

Na de asszonyom... miféle hangnem ez? Higgadt beszélgetésre számítottam. Lehet? Úgy gondoltam, eszmecserénk gyümölcsözőbb lenne, ha kezdetnek ön fejtené ki, amit állít. :)
@CSENDES: hehe, ez jó, pedig nekem ő nem celeb, még nem tudtam sehová sem tenni, na de mostantól;)

@sírbateszezazegész: én nem ismerem, ezért csak azt néztem, hogy mit mond, Oszkó után kicsit álságos nekem, akkor a többiekről akiket ismerek, nem is beszéltem.
hmmm

A FAZ is foglalkozik a bajai választási csalással

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a bajai időközi önkormányzati választásról közölt cikket hétfői számában.

A Választási manipuláció vádja a Fidesz ellen című cikkben a szerző, Stephan Löwenstein kiemelte, hogy az ellenzék elérte a bíróságon a szavazás megismétlését az egyik bajai szavazókörben.

Hozzátette: a bajai választásnak jelképes jelentősége van, mert a városban nőtt fel Bajnai Gordon, és az ellenzéki győzelemmel zárult szigetszentmiklósi választás után Baján alkalmazzák másodszor az MSZP és a Bajnai vezette pártszövetség együttműködési megállapodását.

Löwenstein a kecskeméti bíróság döntését és az ügy hátterét ismertetve az írta, hogy a Fidesz a FAZ kérdésére "vitatta a vádakat, és azokat az ellenzék ellen fordította".

A Fidesz szerint a baloldali ellenzékiek "szállítottak négy autóval választókat a szavazókörhöz", és a baloldal nem tud "becsületesen választási kampányt folytatni és veszíteni" - írta a német konzervatív lap.

hvg.hu/vilag/20130930_A_FAZ_is_foglalkozik_a_bajai_valasztasi_c
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem álságos, csak mindenhez nem érthet egyformán. Van neki szakterülete, a tőzsde, pénzpiacok.
nem szükséges neki mindenhez hozzászólnia, neükünk meg mindent elhinni neki.
Ezért szokta mondani a fiam, hogy ha valaki politológus, az nem jelenti azt, hogy minden elemzési területhez egyformán jól ért. Ebből adódóan rühelli, amikor a celeb-politikai elemzők hozzászólnak minden területhez, osztják az igét.
@CSENDES: már miért növekedne az import?... és a közmunkaprogrom?... majd annak keretében legyártják a gépeket, berendezéseket... s mivel agyag van, s a közbeszédben "rejtett erőforrásnak" aposztrofáltak a vályogvetéshez is értenek (ezzel a lehetőséggel fizetik ki majd őket pl. a bajai segítségüket is), az új üzemek alapanyaga is itthoni előállítású termék lesz, ahol is a környezetvédelmi és energetikai szempontokra is lehet hivatkozni az eu-pályázatok igénylésekor, mindezt pedig igavonó barmokkal (abból sincs kevés moon) meghajtott szállítóeszközökkel lehet mozgatni, így a földterület is hasznosulnifog az új földesúr számára, persze az ottani legelés miatt az eu-s szabályoknak megfelelően az igavonó barmok formailag a terület birtokosának joghatósága alá helyezik magukat, mindezt azonban a környezet védelme miatt (túlzott papírfelhasználás az egyénenkénti jognyilatkozat esetén) egy kollektív akaratnyilvánítás során is megtörténhet, pl. jövő tavasszal, hol csak a megfelelő rubrikába való jelet kell elhelyezni a szándék jelzésére... a jel legyen pl. az "x"→s máris felsejlik a magyar modell, melyhez aki nem csatlakozik az tudatlan paraszt, a többirkákat illesse a patinásabb és előkelőbb "jobbágy" titulus...
@keresztény gyökér:
Most szándékos volt. Politikusok esetére szerintem ebben az estben nem áll. Nekik kellene szépen dolgozni, viszont az igaz, hogy mi fizetjük őket.
Így jó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bizonyos, hogy ezek a hülyék a FAZ olvasóit is idiótának nézik. Nyilván a "bukott baloldal" olyan hülye, hogy elszállítja a szavazókat, s megkéri őket, hogy a kormánypárt jelöltjére szavazzanak.
Majd megvétózzák az eredményt. Hiába a bukott baloldal nagyon agyafúrt taktikával dolgozik:-))
@CSENDES: értettem, akkor nem szólnék hozzá, hogy ne osszam az észt, úgy sem értek ehhez sem :D
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szigorúan titkos a százmilliárdos E.ON-üzlet minden részlete

Hiába rekordnagyságú, még a költségvetést is megmozdító üzlet az E.ON gázüzletágának megvásárlása, a részletek mind titkosak, még parlamenti képviselőknek sem adnak róla tájékoztatást. Németh Lászlóné szerint a parnerek felé vállaták a titoktartást, védik az üzleti titkokat és különben is, döntést megalapozó adatokról van szó.

hvg.hu/gazdasag/20130930_eon_mvm_nemeth_laszlone_titok
@CSENDES: ha begombázok, akkor szoktak olyan flash-im lenni mint az értékpapír-piaci szakértőknek... mondjukén aztán felébredek...
@vakapad: Tanítod is a pol.gazdot?Irásod jól bemutatja a tőke természetét, hogyan viselkedik a neki kiszolgáltatott gazdasággal szemben, és azt is, hogy a lerobban gazdaság mit tud vele kezdeni. Folytasd napjainkig./prsze ez csak kérés/
@Dr. jenőke (jenőke):
Nincs ez meg az emlékezetemben.
Azt tudom, hogy akik emberek tüntetéseken felakartál akasztani Gyurcsányt, legalább is ilyeneket kiabáltak, azoktól is rosszul voltam, pedig alig vártam, hogy bukjon.
A többiben igazad van.
Jó lenne..., ha...
De az a rendszer nem ilyen körülmények között fog megszületni.
Az emberek beállnak végül a táborokba.
Ha feltűnik egy olyan ember vagy erő , aki valóban normális akarna lenni, azt meg együttes erővel nyomja le a két oldal.
Ha majd lesz egy olyan, hogy százezrek kimennek tüntetni, és valóban azt mondják senkiből nem kérnek, aki eddig itt volt, akkor lehet valami...
Ennek nyoma sincsen.
Azt azért jó volt olvasni, hogy erre a primitív Dopeman-i szintre a többi ellenzék is nemet mondott.
@Dr. jenőke (jenőke):

Nem kifogásoltam, persze hogy jó. Csak megjegyeztem, mert mindig eszembe jut, ha ezt hallom.
@irógép: baszod, hova jut ez a világ, már megint egyetértek veled, áhhh, tényleg nem vagyunk ebbe az országba valók :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Má' mér ne szólnál hozzá? Itt nem szakértői hozzászólások vannak. Vélemények.
@CSENDES: csak ezt akartam, és megkaptam, nem vagyok egy nem mondok véleményt típus :D
és a rezsikamú folytatódik:

Ki kicsoda a rezsiháborúban? – percről percre a Parlamentből

A Fidesz napirend előtt nem beszél a rezsicsökkentésről, de Németh Szilárd főrezsicsökkentőnek azért sikerül majdnem saját magától kérdeznie. Míg a Parlamentben folytatódik a főváros és a kerületek közötti csörte a hajléktalan kitiltásának jogáról, addig az épület előtt éppen az egész törvénytervezet ellen tüntetnek.

hvg.hu/itthon/20130930_parlament_tudositas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a főváros és a kerületek közötti "

????

a fővárosnak (Felcsútnak) már kerületei is vannak ????
@keresztény gyökér:

Én egy higgadt kíváncsi vagyok:)) Zárójelben: pimasz vagy:)

Ám legyen.
A nick, sok mindent elárul az emberről, többnyire, általánosságban. A Gauss-görbe széleit és egyebeket hiányát, most hagyjuk.

A te párosításodban a gyökér a zavaró.
Tekintve, hogy ennek van pozitív és pejoratív értelme és nem tudhatom, hogy tudatosan és önkritikusan használod vagy üzenet-értékkel, kissé meg vagyok zavarodva:))

A hsz-eid nem hagynak kétséget, de a nicked változatlanul.
öööö

Óvodák kapják a mutyigyanús 3 milliárdot
Lázár János korábbi NFÜ-közeli cégek pályázatát vétózta meg, inkább választási osztogatásra költ.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F30%2Fnfu_lazar%2F
@CSENDES: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Má' mér ne szólnál hozzá? Itt nem szakértői hozzászólások vannak. Vélemények."
Ott sem azok vannak. Szerintem gombáznak ők is.
@Orica Középföldi:
A francba! Akkor lebuktam... Annyi névadóm volt (hízlegett, hízelgett mindegyik... ), hogy végül mind után felvettem valamit - Ch.T. meg az ISTENNŐ! :D
Vessetek a vérmókusok elé, de akkor is... több meg nem fért ki...
szalagos magnó:

Mit gondol a Fidesz a bajai eredmény megsemmisítéséről? “Örülök, hogy az Együtt 2014-nek kampányolnak”

A rezsicsökkentésről sajtót tájékoztató Rogán Antalt nem lehetett kibillenteni a bajai választási csalásról feltett kérdésekkel.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F30%2Fmit-gondol-a-fidesz-a-bajai-eredmeny-megsemmisiteserol-orulok-hogy-az-egyutt-2014-nek-kampanyolnak%2F
@Orica Középföldi: van neki valamilyen rendezése fent a neten?
-no comment-

Vallási vezető: károsítja a nők petefészkét az autóvezetés

Az autóvezetés károsítja a nők petefészkét, és egészségkárosodást okoz születendő gyermekeiknél - jelentette ki egy szaúd-arábiai vallási vezető azon kampány ellen felszólalva, amely tiltakozóakcióra hívja a királyságban a vezetéstől elzárt nőket.

hvg.hu/cegauto/20130930_Vallasi_vezeto_karositja_a_nok_petefeszke
"Krisztin N. László, Badacsonytomaj független polgármester hibátlanul vizsgázott le az EU-s pénzek lehívásából, ne gondoljátok, hogy olyan egyszerű egy 140 nm2-es családi házat felépíteni EU-s pénzből a saját telekre! " (vastagbőr)
Hmmm.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát azért biztos tudnánk találni olyat, amiben lehetne vitázni:)
Csak szeretném azt gondolni, hogy van egy közös norma, legalább is a legtöbbünk részére, még ha nem is mindent ítélünk meg ugyan úgy.
Én szeretnék itt élni, és nem folyamatos gyűlölködésben. De szerintem még közel a múlt. Talán két generáció múlva már nem egymás komcsizásán és nácizásán megy majd sok vita.
@Orica Középföldi:

Mm, persze nehéz helyzetben vagyok, mert művemet magyaráznom kell, ami egyfelől a tökéletlenségét mutatja, másfelől kissé ki is heréli. :D Na de sebaj. Reflexió, persze, ha a beszédhelyzet nem tökéletes is, éppen a név jelleg miatt, ami kérdésessé teszi, hogy önmegnevezésről vagy másról van-e szó. Jobb lenne a Narancs kis sárga, alsó feliratába a címlapon, a Fidesz-kormány tablója alatt, mondjuk. :D Na de a lényegre: épp a fent emlegetett cinikus politikai giccsnek a jegyében magukat kereszténynek hazudó gyökerek Európa keresztény gyökereiről zagyválnak. Úgy tűnt, a többértelműség pont ezt a szemforgatást találja telibe, ennyiben vicces és provokatív. Aki pedig őszinte keresztény, ezt nyilvánvalóan érti, ezért számára nem sértő.
@dr kíváncsivagyok: Szippantsátok le,akkor csinosabb lesz.Csak be ne horpadjon a homloka.
ehhez sem kell hozzátenni semmit:

Korrupció nélkül nincs üzlet Magyarországon - ezt az érzést kelti egy friss felmérés, amely szerint a visegrádi országok összehasonlításában a magyar menedzserek kezelik a leglazábban az etikailag kifogásolható viselkedést.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ezert_mas_a_magyar_korrupcio_mint_a_kulfoldi.565815.html
@irógép: na azért 2006-ban volt ott lámpavasra aggatott nevek, meg koporsó és hasonlók....elfelejtetted?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Szatmáry Kristóf, a klub múlt héten megválasztott elnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, hogy az uszoda beltéri felújítása, illetve a kültéri medencék rekonstrukciója és befedése 800 millió forintba kerül, ebből 600 millió TAO-s (társasági adókedvezményekből befolyt) pénzekből származik, míg a fennmaradó 200 millió állami támogatás. "

Valaki magyarázza már el annak a kretènnek, hogy a tao-s bevételek is állami bevételek... eleinte azt hittem, csak cinikusak, de nem b+ ezek el is hiszik, hogy az nem közpénz... ami komoly aggodalomra ad okot, tekintve jelenlegi beosztását és munkáltatóját...
@keresztény gyökér: a szemforgatás minden vallásra jellemző... így lehetnél akár ökumenikus is:)
@CSENDES:

Ezek a politológusok legalább olyan univerzálisak, mint a kiszel Tünde vagy a Győzike. Nekünk ilyen celebekre futja.
@sírbateszezazegész:

Viszont a baromarcú kormányerők pünkt kereszténynek maszkírozzák magukat. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugye milyen jó, hogy végül ez ügyben is összeállt a fidesz-mszp mutyikoalíció. :)

jobbik.hu/hireink/mennyiert-adta-el-magat-baloldal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: másban meg fidesz+jobbik, de a lényeg, hogy a fidesz nyer mindenben.
A titkosítás után tudható, hogy a bizottságot sem szavazták volna meg, ennyi, a többi csak ámítás, és oldalfüggetlen pártpropaganda.
@sírbateszezazegész:

"van neki valamilyen rendezése fent a neten?"

Fogalmam sincs. Nem érdekel Vidnyánszky.
@Orica Középföldi: ha nem látod, hogy tudsz róla véleményt alkotni?
@keresztény gyökér:

Messze nem ilyen egyszerű a helyzet.

A nicked miatt van/lesz aki olvasás nélkül rádugrik és 60 -as IQ-val megpróbálja átharapni a torkod. Ezeket mindig provokálod, de csak egyszer szórakoztatóak.

A szemforgatót nehéz telibe-találni, mert pont a szemforgatás miatt nincs módja olvasni:)
Max kinyilatkoztat, és baromi ájtatos, nyálas, érdektelen és unalmas.

Törődj bele, egy bigott keresztény ezt sértésnek veszi.

Értelek, a név a narancs aljában teljesen helyén van, de téged nem jól fed:))
@sírbateszezazegész:

A tudorok szerint a művészet, az emberen átszűrődött valóság megjelenése.

Nem érdekel V. művészete, nem akarok róla állást foglalni, véleményt mondani.
Nem komcsik meg nem komcsik vannak,hanem egyszerűen tolvajok vannak!
@sírbateszezazegész:

"ha begombázok, akkor szoktak olyan flash-im lenni mint az értékpapír-piaci szakértőknek" :)
@Orica Középföldi:

Csak kisebb részben szól azoknak, akiket provokál, inkább azoknak, akik röhögnek rajta. Ha bigottakat és agresszíveket dühít, azzal csak betölti egyik funkcióját :D (ha a szemforgatók nem tudnak is olvasni :)). Nem fed jól, de legalább kiderül, hogy valakit is jelenthet. Olyan, mintha én lennék a szendvicsember ezzel a plakátomon.

Paródiának lenne jó, de azt csak legihletettebb pillanataimban tudnám produkálni. :D

Ja és a Narancson persze többes számban kell elképzelni a Fidesz-csoportkép alatt.

És mi az Orica? És miért Középföldi?
@keresztény gyökér:

Ha képet rendelsz hozzá, azonnal értelmet nyer. Úgy nem kunszt:))
Engem meghökkentett, azért kérdeztem rá.

Oric egy törpe, gyerekem valamelyik fantasy-könyvében. Tőlem ugyan távol áll, de mindig meg kellett hallgatnom a fantasztikus történeteket, és bent ragadt az agyamban.
Négy betűvel viszont nem lehetett regisztrálni, így nőneműsítettem:)

Évekig csak szimplán oricaként kommenteltem, de évek múlva egy technikai malőr után kérte a jelszavam.
Már fogalmam se volt róla:))

Egyszerűbb volt újra regisztrálni, és ha már fantasy, akkor Középfölde - és így született meg a nick:))
süti beállítások módosítása