Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.05. 11:52 Fabius

Gulyáságyút a fociba!

Címkék: fidesz foci orbán viktor tao támogatás

ÉdesViktor megfejtette: azért szar a foci, mert hiányzik valami a focigulyásból. Most mit csodálkozol? Ők ezt a katyvaszt a maga gusztustalanságával, bundabotrányos öngyilkosságágával a beleöntött milliárdok utáni teljes eredménytelenséggel is egy vonzó, de elég fűszer nélküli haminyaminak látják. Megpróbáltam belegondolni ilyen recept alapján vajon milyen gulyás készülhet Felcsúton, de szegényes az én fantáziám ehhez. 

De mondott ám ennél érdekesebbet is a Nemzeti Gulyáságyúkezelő: az épülő műalkotás bográcsállványt Felcsúton magánadományokból fedezik. Igen, azt pont úgy kell érteni, hogy Őfelsége szerint a TAO támogatás milliárdjai magánadományok, és nem kieső társasági adóbevéelek, amiket nélkülöz az államkassza. Ez szerinte ilyen szimpla jófejség és nem eszköz, amivel pl a Nemzeti Oligarchák nem az adókiadásaikat igyekeznek optimalizálni. Ugyanis a nemzetietlen adószakértők szerint egy 500 milliós nyereséget elérő társaság 32 milliós támogatást adhatott, amivel ő maga is 3.2 millió hasznot realizált

Nem furcsa az sem, hogy a Felcsúti stadionra összegyűlt pénzmag után nyúlnak csak a TAO támogatáshoz, és a korábbi kedvezményt szeretnék a negyedére csökkenteni. 

Hogy is lenne furcsa? Elvégre a 13 Lépés Magyarországon Program sikeres volt, minden más meg annyira azért nem fontos, hogy ekkora kedvezmény járjon érte. Mi más magyarázza, hogy a kedvezmény mértéke csak a 2013/2014-ben induló sportprogramok esetén változik, a régiek változatlanok maradnak? Vagyis a felcsúti bográcsállványhoz a befejezéséig továbbra is a nagyobb mértékű kedvezményt lehet igénybe venni, Lajos, Zsolt, Lőrinc és a többiek továbbra sincsenek megfosztva a legoptimálisabb lehetőségtől. Mit lehet erre mondani? Minden szentnek maga felé hajlik a keze, legfeljebb nem a kondér fölött recskázással teremtettek hagyományt. 

643 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr35445786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az egész napból csak arra emlékszem, hogy valami semjén sötét, igen ostoba ember valami lovon akar felém jönni, miközben egy kivégző-eszközre esküdözik és kappanhangon rikácsolja a 'csak' szót, de mivel az ember igen-igen hiján van az észnek, nem veszi észre, hogy az ősi táltos paripa helyett a köszörűkőre ült, amitől olyan majomszerűvé változott, ám a közelben helyett foglaló majmok azonnal heves tiltakozásba kezdtek a dolgok ilyetén való alakulása miatt, bebizonyítván, náluk is létezik a rasszizmus, habár ők ezt tagadták, arra hivatkozva, az az azonos fajhoz tartozó egyedek hátrányos megkülönböztetése esetén állná meh a helyét, itt azonban szemmel láthatóan egy jóval alacsonyabb létformáról van szó, melyet kénytelen voltam elismerni, s ezután hangos sunázásba törtek ki... majd ismét itt vagyok köztetek;)
"De kiplakátolni egy jól fésült fejet ugyanolyan hányingerrel jár számomra, mint a vigyorgó Borbás Marcsit lesni minden kilométerkőnél"

kimaxolva!

grat!
@Habakuk999: Gondolod, hogy az ózdi polgármestert elítélik? Mondjuk foglalkozás keretében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért?
@Habakuk999: hát nem is tudom... engem egy tíz éve jobban érdekelt volna a borbás marcsi a kilóméterkőnél...de tulajdonképpen ár kérdése... még itt is van szkontó a lejáró szavatosságú termékre... szóval a mennyi az annyi, na az a lényeg...
(bocs, de bella tehet az egészről :), még nem vagyok magamnál:))
@GeoCracker: Ha szoci lenne, akkor tuti, de ha jól tudom, nem az, így védünk és összezárunk.

Egyébként a szociktól sokkal jobban működik a fidesznél az összezárás is, a szocik színesebb múltja mindig kihoz belőlük egy kis ellentétet és cserbenhagyást, a fideszes egyazúrakimegmondja ezt csak akkor teszi meg, ha orbán érdeke azt kívánja, dobja el az adott személyt.

Látod, ma már nemigen rohangáltak vizes palackokkal a dk-s akrivisták sem, azt hiszem a szemüveges szoci se csavargatja már fogóval a kútelzáró fejet.

mo-on egy fél nap jut a nyomorúságra.
@sírbateszezazegész: Nem tudom, Te erősen sunás hangulatban vagy, ahogy látom, de azért ezzel a hangulatoddal együtt is erős kedvezményre lenne szükség egy Rue St Denis-en bazsalygó másfél mázsás fekete szépség kegyeinek igénybevételéért.:)

Hága, telis-tele szép barna fiatal lánnyal, nincs is túl messze Tőled.
@Alonee:
Üdvözlöm Alonee!
Először is engedje meg, hogy javaslatot tegyek a (számomra) hivataloskodónak és kényelmetlennek számító magázódás mellőzésére.
Véleményem szerint ugyanis, tegező viszonyban is meg lehet adni a maximális tiszteletet a másik félnek, ugyanakkor magázódva is el lehet burkoltan küldeni a ferde f@szra, szóval ha nem haragszik/szol, akkor folytassuk így a továbbiakban.

Gálvölgyi János nevének említésére azért kaptam fel a fejem, mert mint művészt a sokoldalúsága okán kedvelem, ennyi és nem több. Azt, hogy egyébként mint magánember milyen habitussal bír, azt én nem tudom megítélni azon prózai oknál fogva, hogy egyáltalán nem ismerem. Talán Sírbatesz kolléga tudna erről bővebb tájékoztatást adni, úgy vélem a hozzászólása alapján, hogy közelebbi, ámde koránt sem felhőtlen kapcsolatba került vele. Én csak képernyőről, mozivászonról és színházi előadásokról ismerem a művész urat, ja, meg egyszer szembe jött velem a Madách folyosóján, mikor a kollégámmal igyekeztünk a színház mosodájába egy szar Wör-Pult életre kelteni.

Azt mondod, hogy voltaképpen mint „gálvölgyi jelenséggel” van vele bajod, amúgy semmi problem. Ezt elfogadom, viszont akkor rengeteg közéleti személyiség nevét lehetne még rajta kívül ugyanevvel a jelzővel illetni. Ráadásul olyanokét, akik sokkal látványosabban bizonyították, hogy mekkora darab szarok emberileg, holott, például művészként közöttük is van nem egy említésre méltó. Neveket a fantáziádra bízom…

Azt is mondod, hogy a „gálvölgyiknek” kellene az asztalt verniük a mosógépszerelők és az aloneek helyett? Az odáig stimmel, hogy egy ismert arc odaáll valami mögé ami beleillik az értékítéletébe és vállalja másokért - akár az anyagi/egzisztenciális kockázatát is - a meggyőződése melletti kiállásának. Ugye ezt hiányolod, hogy miért nem teszi ezt például Gálvölgyi?! Nem tudom.
Talán tényleg kényelmes volt tét nélkül bohóckodni egy nézett műsorban, viszont most itt van a művészet nyakán a zseni bubikultúrcézár, az ősz nyalnok, akitől a díszletmelósokon át a direktorokig mindenki be van szarva. Talán ez is lehet egyfajta magyarázata, a lanyhult forradalmi hangulatnak. Az persze más kérdés, hogy ezt a magatartást az erkölcs oldaláról közelítvén hogyan értékeli az ember, ezt feszegetted magad is. A „gálvölgyik” elszámolnak magukkal, a többiek meg majd megfogalmazzák róluk a maguk kritikáit. Oszt annyi.

Mondjuk azért az is elég nagy gáz lenne, ha ő volna az aki az asztalra csapna helyettünk, mert az azt jelentené, hogy saját magunknak nincs véleményünk, vagy szimplán csak lusták vagyunk még megszólalni is és esetleg be is vagyunk szarva. Na, ez az a kurva luxus, amit nem engedhetsz meg magadnak te sem, én sem, egyikőnk sem! Te is, én is és mindenki aki ide beröfög valamiféle rendszerkritikát, vállal bizonyos kockázatot, ami nonszensz egy XXI-ik századi európai jogállamban. Ott igen, de itt? 2013-ra odáig süllyedt a magyar 424-es, hogy újra van mit féltenie polgárainak a hatalomtól, mert bármikor kibaszhatnak vele. Vállalkozóknak ott a NAV mumus, közalkalmazottak meg a Szóliom szárnyán… megkapják a vágyaikhoz, ugye.
Szóval nem elég a „gálvölgyi-jelenség”-re várni, igen is pofázni kell - akár itt is, amíg lehet –, elmenni a számodra szimpatikus tömörülés ( hol van?) tüntetésére és a végén majd tavasszal szavazni. Akkor legalább elmondhatod majd magadról, hogy a saját eszközeiddel megtetted azt amit megtehettél a kölykeid jövőjéért, meg a saját jelenedért. Én ezt csinálom, más lehetőségem nem sok van, ja… és vér ne folyjon, nem osztom azok óhaját akik ezt szeretnék. Bár abban is van igazság, hogy ez a mostani jobboldal soha nem fog beletörődni egy esetleges választási vereségbe, szóval…

Na, nem akartam védőbeszédet bugyborékolni Gálvölgyi mellett, remélem ez világos?
Azt nem tudom mit tudsz rólam, de én nem neveztelek fideszes bértollnoknak, először váltunk szót, s talán nem utoljára.

Ha nem vetted lekezelésnek a tegező viszonyt, maradjunk ennél és bocs ha hosszú voltam, üdv!
@sírbateszezazegész:

" három alternatíva már a bőség zavara?:"

Igen, mert az hat lehetőség:))))
A tied csak egy hármas alternatíva, bár nem semmi.
@KÁTÉó53éúétr6: Bocs, hogy zaklatlak, de elgondolkodtattál.
Nagy valószínűséggel nincs arra komoly esély, hogy egy álompárt épüljön fel fél év alatt.

Épp ezért abból főzünk, amink van, DE:

tudatosítsuk a bizalmunkat elnyerőkben, hogy nyitva lesz a szemünk, s ha a magam békés természetével ellentétes is a hasonlat, akkor is leírom átvitt értelemben:

ha még egyszer becsaptok tisztelt politikusok, mi és nem az ellenzéketek lesz, aki kivisz benneteket az első útbaeső lámpavasig.

Figyelünk és számon kérünk benneteket.

Ez egy szerződés, mi betartjuk, de megköveteljük, hogy ti is tartsátok be.
@Habakuk999: "Tudatosítani kell az emberekben szerintem,hogy van lehetőségünk a változtatás kikényszerítésére" Akik itt olvasgatunk a varánuszon, ezt szerintem mind megtesszük.Azonban érdektelen passzív társadalomban a dialektika meghal Azért mégis reménykedem, hogy a cefréből lesz egyszer akár 80 fokos pálinka is
@Knósszosz: Tudod, én is úgy gondolom, hogy az értelmiség a legbűnösebb. Az értelmiség az - ráadásul a mértékadó, szavát az egész országhoz eljuttatni tudó értelmiség az - aki orbánékhoz hasonlóan elárulta és cserbenhagyta ezt a népet.

Gálvölgyitől függetlenül, aki nekem abszolút semleges s semmilyen véleményem nincs róla.
@Habakuk999: Ezzel a szerződéssel mélységesen egyetértek és ha szükség lenne rá, a végrehajtásban közre működöm.
Örülök annak a felismerésednek, hogy "abból főzzünk amink van" Álompárt az 4 év múlva sem lesz.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem valami nagy észre vall, bár meg kell hagyni, azt hittem tavaly, Bajnait "fölépítik" az amerikaiak, s lesz valódi reform vagy rendszerváltó pártkezdemény.

Nem lett.

Nincs mese, nekünk kell kezünkbe venni a dolgunkat.
@Knósszosz:

"a zseni bubikultúrcézár, az ősz nyalnok, "

Imádlak:)))))
Fab egyre rövidebbeket ír, te egyre hosszabbakat. Ez utóbbi nem baj! Nem kell leszokni róla.
@Habakuk999:
Szia-:)
Tulajdonképpen nem is Gálvölgyi ebben a történetben a lényeg.
A kérdés amire válaszoltam nagyjából arról szólt, amit magad is megjegyeztél az imént.

Alonee is az értelmiség felelősségét firtatta, azt hiszem jogosan. Viszont nem csak ők hunyók, hanem azok is, akik szimplán lusták, ahogy mondtam. Nem egy borsodi zsákfaluról beszélek, ahová az információ kurva lassan vagy sosem jut el, hanem például olyanokra akik olvasnak, tájékozódnak a neten, látják mekkora szar van és ennek ellenére azt mondják: baszok az egészre!

Hát, így nem lehet rezsimet dönteni, pedig az ügyfélkörömben is van jó pár ilyen agyalágyult, hozzáteszem; a csömör a politikától valahol érthető.
Megyek söré, kilencig van a bót és szomjas vónék!
@DarthVader:

Kösz a linket. Ez kiszámítható volt:)
@Habakuk999: miért, te mennyi szkontót kaptál párizsban? :)
@Orica Középföldi: na most nagyon félve kérdem meg: az miért hat és nem három?
@sírbateszezazegész:

(lat. váltakozó): eredetileg olyan helyzet, amelyben két lehetőség között kell vagy szabad választani. Lazább értelemben: választható lehetőség.
@Knósszosz: "csömör a politikától valahol érthető" nem nem az értelmiségnél nem érthető, mert ha tud gondolkodni, következtetni akkor ne legyen már neki mindegy, hogy milyen világban, milyen környezetben él.Hacsak nem az a cél, hogy legyen minél több alattvalóm akit ugráltathatok, utálhatok
@sírbateszezazegész:

Nem bántás volt:)) Százból max ötször javítom ki.
@Orica Középföldi: nem is vettem annak:)) sőt, örülök, hogy az ötben vagyok:)
@sírbateszezazegész: nem adtak:(
megvallom őszintén, nem is mertem öt méternél közelebb kerülni hozzájuk

a szibériai szállodák sokkal érdekesebbek, mire lecűgölöd magadról a táskádat, máris diszkrét kopogás, és egy kigyúrt kopasz "őrvezető" felhozatalával nyomul be öt különböző kinézetű lány.
Az tényleg nehéz világ, ott megőrizni az érintetlenségedet.
@Habakuk999: Időjárásjelentés: dübörög a tél. Délben 14 fok, felhős az ég. Virágoznak az aromo-fák, és a kaliforniai mák, tiszta sárga minden, kivéve az utak mentén ültetett tüskés izék piros bugáit.
Érik a narancs, meg a mandarin, az avokádó sajnos, ilyenkor télen nagyon drága. De az olajbogyó a zöldséges Sandronál rendben van.
A múltkor a kardhalat halpaprikásnak készítettem el, fenomenális lett! Ötezer peso kilója a halászkikötőben (2500 huf).
Vasárnap skót táncrend haveroknál, ebéd piknik alapon, mint magyar exotikumot, párolt vörösboros vöröskáposztát kaptak, az fogyott el elsőnek.
Elnökválasztási kampány, nagy harc, a diákvezérek egy része jelöltként indul. A régi balközép pártszövetség felbomlott, fiatal, új politikusok nyomulnak. A jobboldal - pedig nem volt rossz a teljesítménye - padlón. A jelöltjük két nap után lemondott, mondván, depressziós. A bal és balközép jelöltek udvarias levelekben sajnálkoztak, és jobbulást kívántak.
Dög unalom. Azért is jöttem fel a varanusra, mert hiányzott egy jó kis pletyizés, meg (zene)elmélkedés Rodeóval. Magyarországról olvashatni az tuti adrenalinfröccs.
@Habakuk999: Szerintem Bajnai jó érzékkel, jó meglátásokkal biró gazdasági szakember de soha nem lesz jó politikus. Kár, mert egyébként nagyon tisztelem, kötelezettségének érezte, hogy legalább megpróbálja.Neki elhiszem, hogy az országért, értünk teszi
@Habakuk999: "megvallom őszintén, nem is mertem öt méternél közelebb kerülni hozzájuk"
Hátha ilyen távolságból is megy...pályát tévesztettél:)

Én valószínűleg elbuknék Szibériában... s ennek biztos tudatában eleve nem is küzdenék ellene:))
@Orica Középföldi:
Pusz!
Fab lényegretörő, nekem nem megy a picsába küldésnek zip-be való csomagolása, abban ő a mester én meg röhögök jókat!

Szóval ezt is azt is bele akarom írni a mondanivalóba amitől tele van, de így is cenzúrázom a szöveg hosszúságát. Képzeld ha nem tenném!
@KÁTÉó53éúétr6:
Dejszen malynem esztet mondom én is.
A csömör a politikától inkább azok körében tapintható, akik melósként a franc tuggya hánydék ígéretét már nem hiszik el se a coccialistaknak, se a keresztényhipokrita narancsos csürhének.

Bocs, hallottad ma azt a Zsigó Róbert féle sajtókábítótájékoztatót, amelyben a roma gyilkosságokat csípőből legyurcsánybajnaihibásozta? Ez a pali tananyag lesz még egyszer, akárki meglássa! Mondta mindezt annak tükrében, hogy a 40 fokban elzárt közkutak esettyét, teljesen jogosnak ítélte meg tegnap.

Mindkét esetben cigányokról van szó, szóval akkor egyik esetben elítéljük a rasszizmust, másik esetben meg odaállunk az ideológia mögé? Mekkora egy darab szar ez a féreg?
Héraklész OKJ-s tanfolyamon szerzett takarítói képzettsége kevés lenne ennek, meg a másik képlékeny fekáliahalmaz zsigának az eltüntetésére, a nagy magyar politikai istállóból.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Üdv Néked Hatalmas Efendi!
Nem, még időben érkeztem, hatalmas kő esett le a szívemről...:))
@Knósszosz: Akkor jó éjt és további kellemetes füstölgést kévánok!
Laku nóc!:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
No, ipeg csak benézett kend és mán is mén, el?
Ez nem szép dolog, állítom!

Amúgy álmos vónék magam is, ez a meleg leszív... a meleg a kedvesem.
Gu nájt!
@sírbateszezazegész: én nem, hűséges típus vagyok magam szerint,

de az azért csoda jó érzés, hogy mászkálsz a tavasz szélben pl az Angara partján, s leszólítanak szebbnél szebb lányok, még csak nem is profik, csak sima helybéli lányok.

Ilyen lehetett régen olasznak lenni a Balatonon.
Értelmiség. Ki mit ért ezalatt? Mi a szerepe az értelmiségnek egy társadalom életében? Milyen felelőssége adódik az általa betöltött szerepből?

Én értelmiség alatt -nem tudván szabadulni gyerekkorom dogmáitól- a magasabb végzettségű, a termelési folyamatokban általában nem közvetlenül részt vevő személyeket, a közszolgáltatásokban tevékenykedőket (pl. tanárok, orvosok, újságírók), illetve a kultúra "felkent papjait" értem. Egyszóval azokat, kiket jóanyám "tanult emberek"-ként emleget. Akiknek -normális esetben- nem kell reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett megjelenni munkára készen a Ganz-Mávagban. Akikre a többiek írányítóként, mintegy felnéznek, akiknek adnak a véleményére elismerve tudásukat, a komplex folyamatokra való gondolkodás képességét, s ezáltal mentesítve őket a fárasztó fizikai munkában való részvétel alól, hisz tudásuk túl értékes ahhoz, hogy erre pazarolja a társadalom. Nyilván ezért rendelkeznek az előbbiekben jelzett előjogokkal, megkülönböztető bánásmódban részesülve.
Ez azonban felelősséggel is jár. Azzal, hogy elsőként kell felemelniük hangjukat azon tendenciák ellen, melyek az őket követők alapvető érdekeit sértik. Mintegy erkölcsi/morális világítótoronykényt/íránytűként szolgálva a társadalom számára. Talán nem véletlen, hogy mindig az értelmiség esett áldozatul elsőként bármely erőszakos, más nemzetek által indukált hatalmi változásnak. S talán nem véletlen, hogy az értelmiség mindig is az élére állt a társadalmi reformoknak. Hisz ők azok, akik rendelkeznek a kritikai gondolkodás képességével.
Én nem látom ma ezt a réteget moon. Persze én nem látok jól, nyilván bennem van a hiba. Rossz a szemüvegem. Nyilván ezért nem látok mást -tisztelet a kívételnek-, mint saját egyéni kis érdekeit mindennél előbbrevalónak tekintő, valamely hatalmi erőközponthoz tartozni akaró okos emberek sokaságát. Talán haszonlesőket. De nem független, kritikai gondolkodású embereket. Akik cserben hagyták azokat, akik bizalmukkal biztosítják számukra azt, hogy ne kelljen hat órakor, az óránál blokkolva, elkezdeni a napi robotot a gépsor mellett.

De ez csak az én véleményem. Valószínűleg rosszul is gondolom. Inkább maradok a sunázás problematikájánál.:)
@Habakuk999: hát nem csodálom, hogy leszólítanak... 5 méter az már majdnem anakonda:) Hörömpő Cirkusz világszám! Tratatata!!! :))
@Dr. jenőke (jenőke): :), nekünk is van ilyen, az M6-os hegy nélküli alagutak pl:)

Azért az is világcsoda.
@épészmérnök: Egyszer ennék rendes avokádót, nem ilyen tesco gazdaságosat.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a rendes íze.

Eső esik vagy ilyenkor is a madzagokról gyűjtitek a vizet?
@sírbateszezazegész: na, nem csodálkozom, hogy szemtelenségből adódóan Elzászban vezekelsz.:)

Én tisztességes háromgyermekes családapaként azért nem mertem közelebb kerülni, nehogy elkapjon valamelyik amazon és többé ne eresszen.:(
@KÁTÉó53éúétr6: Lehet, én nem tudom. A libás sztoriért azért elég kár, bár kinek nincsenek a múltjában nem dicsekvésre való történések.
@Habakuk999: nem hiszem, hogy velem csesztek ki:)) persze nekik biztos jó otthon, az ismerős és ezért biztonságot adó igénytelenségükben...:)
@sírbateszezazegész:

Nem gondolod rosszul, de nagyon bonyolult ez a kérdés.
Azt gondolom, a diplomások közül kevés az értelmiségi,és egyre kevesebb.
Sőt! Nem is tudom mi lenne a szabatos meghatározása ma az értelmiséginek vagy van-e egyáltalán.
@Knósszosz: Dehogyis neveztél bértollnoknak és igen, tegeződjünk, kényelmesebb lesz. Hasonlóan gondolkodunk egyébiránt.
@Orica Középföldi: azt hiszem az értelmiséggel kapcsolatban a legjobb analógia a fényképezés átalakulása: amíg filmre fotóztál, amit elő is kellet hívatni, addig meggondoltad, mire is lősz...most meg... nem demokratizálodás az, hogy egyetemet végezhet bárki (tudom ez sem igaz így), hanem vulgarizálódott a diploma értéke...nem, nincs értelmiség...akkor miért is várják el, hogy kövessem/megbecsüljem őket?
@sírbateszezazegész:
Alapvetően egyetértek a véleményeddel, de:
ha nincsenek olyan emberek, akik reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett munkára készen kötelesek megjelenni, megeszi a franc az egész rendszert.

Ráadásul átértékelődött ez a traktorgyári esztergályos státusz is, ma az akkori tudásával csak félkörmérnök lehet valaki a helyi köztisztasági vállalatnál. De egy profi CNC tudással rendelkező szakember az olyan, aki nem csak a mikrométert tudja megkülönböztetni a hecsedlilekvárt kavaró fakanáltól, hanem azt is tudja, miként működik egy PC, horribilis diktú, van fogalma arról mi az az operáczijós rendszer, meg ilyesmi.
Ragyogó kézügyességű és tehetséges melósok nélkül nincs termelés, ezt például Rodeó kurvára jól tudja és nem győzi mindig ilyen viták alkalmával hangsúlyozni, mennyire fontos ez.
Persze a zorbányi érában ilyenekre nincs szükség, aki tud az gondolkodik, aki gondolkodik annak véleménye van és a véleményét elmondja előbb-utóbb. Ettől meg beszarnak, az olyan szarháziak is mint a bencék, marcellek, gergelyek, tassok, hubák, tahótömök, szóval ki kell füstölni a gondolkodó egyedeket a NER rendszeréből, mert az veszélyes a síkostoba fidesz kormány további működésére nézve.

Nem arról beszélek, hogy irányítókra nincs szükség! Igen is van!
Mérnökök nélkül egyetlen repülőgép sem született volna, hiába voltak melósok akik összerakták a vasat.
Egymást kellene megbecsülnünk, tán többre mennénk mint a fikázással.
@Alonee:
Oké, akkor én itt leszek.
Beszéljünk, ha épp úgy gondolod.
Szevasz!
@sírbateszezazegész: Már, hogy a csudába ne lenne értelmiség. Az értelmiséginek meg kell felelnie egy sor követelménynek, ha ezen skillek többségét birtokolja, akkor értelmiségi. Azt hiszem volt erről, egy jó kis vita egy HV cikk kapcsán, mindjárt elővadászom.
@Knósszosz: "de:ha nincsenek olyan emberek, akik reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett munkára készen kötelesek megjelenni, megeszi a franc az egész rendszert."

Görög Falstaff! Én is ezt írtam. :) és az írányukba KÖTELEZŐEN megnyilvánuló felelősséget...:)
@Alonee: várom. Habár azt gondolom a skillek megítélésében prekoncepcióm lesz:)
"Értelmiségi az, aki felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettséggel rendelkezik; akinek letisztult és többé-kevésbé határozott világképe van, amelyet családi indíttatása és neveltetése, szocializációja és kultúrája, hite és szellemisége révén hozott, illetve szerzett, s amelyet morális hátterével együtt megtartott; aki életvitelében és egzisztenciájában vagyoni helyzetéből kifolyólag nem kiszolgáltatott, s bár nem mentes ideológiáktól, de képes gondolkodását, döntéseit és magatartását a világképe, hite és szellemisége alapján kialakított, s az adott valóságból következő, racionálisan igazolható princípiumok alkalmazásával alakítani; aki rendelkezik szakmája és a köz ügyei iránti affinitással és felelősségtudattal, s minél nagyobb ez az affinitása, annál inkább meg is jeleníti azt; akinek (általában hivatásszerűen) vállán nyugszik a jó erkölcs, a tudás, a szellem és kultúra őrzésének és átadásának feladata; s akinek képzettsége vagy tehetsége folytán olyan tekintélye van, amely miatt az emberek meghallgatják őt és véleményét elfogadják, de legalábbis elgondolkoznak azon." Azért akire ez inkább többé mint kevésbé illik, az bizony értelmiségi. Sok ilyet ismerek.
@sírbateszezazegész:
Persze, csak mint szomjas, most nem minden szegmensére reagálok a törzsközönség által felvetett témákat illetően, csak pont arra, ami épp eszembe jut.

Ezt el lehet intézni egy felirattal;
"Dögölj Meg!" aztán egy kipontozott rész következik.

Amúgy igazat szólsz, bazmeg!
Semmi kaját nem kérdezek már, jó?
Éccakát!
@Alonee: megkövetlek. Én nem tudtam ilyen egzaktan megfogalmazni, korlátaim fogjaként... és jó lehet neked, ha sok ilyen embert ismersz... majdnem azt írtam irigyellek, de inkább örülök a te helyzetednek... s kicsinyt sajnálom, hogy nem vagyok én is hasonlóban...
"s amelyet morális hátterével együtt megtartott;" illetve "akinek (általában hivatásszerűen) vállán nyugszik a jó erkölcs, a tudás, a szellem és kultúra őrzésének és átadásának feladata;" talán ezeket hiányolom leginkább, ha érted mire gondolok:(
@sírbateszezazegész: Azért sokan vannak. Olyanok, akik környezetükben politikától akár mentesen tudnak közösségeket formálni pl.

szerintem a rendszerváltás elit értelmiségét zabálta fel, kurvásította el a harácsolás és szerzés politikája.

ettől az elittől csak Szárszót várhatunk József Attilával.

érdekes téma, lehetne körbeforogni sokáig, ha nem shortolnánk a szóját ezerrel.

Így marad a szép álmokat!
@Knósszosz: igen, olvastam Zsigó sajtótájékoztatóját és elkeserítő, hogy ezeknek az egyre szaporodó bitangoknak az ilyen fajta "tényközlőit" gondolkodás nélkül hiszik el az emberek.Ugyanezen gazemberek rablásaira immunisak.
Jó volt olvasni írásotokat Alonee-val
@Habakuk999: ..és azt az értelmiséget pedig amit/akit nem kurvásított el a harácsolás és a szerzés politikája, azt a fidesz-éra fojtja meg,mert a gondolkodó ember veszélyt jelent rájuk,nekik zseni bubikulturcézárok /Knósszosztól/ kellenek
@Habakuk999: "Egyszer ennék rendes avokádót, nem ilyen tesco gazdaságosat.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a rendes íze.

Eső esik vagy ilyenkor is a madzagokról gyűjtitek a vizet?"

Kérdéseid zavarba ejtenek. Itt, a középső országrészben mi a vizet vízgyűjtőkből kapjuk. A köd"fejő" hálókat északon, a sivatagban használják. Délen pedig majdnem mindig esik az eső, több mint Bergenben.

Az avokádó, ha érett, akkor puha. Simán ki lehet kanalazni a héjából. Olyan, mint egy ízesített, puha vaj, kenyérre szoktuk kenni. Ropogós héjú, friss kenyérrel, egy pici sóval, borssal isteni.
@sírbateszezazegész: Számomra ez az értelmiségi-definició sima önfényezés, elitista hübrisz.
Emiatt tartunk itt, ahol tartunk. Például a szadesz életidegen nagyokosainak is köszönhetően.
@épészmérnök: Ja, és a tesco-gazdaságos, éretlen avokádót csomagold újságpapírba. Néhány nap alatt megérik.
@Habakuk999: ha összegyűjtöd amit épész mondott sajátmagának meg neked akkor kiderűl, hogy szobahőmérsékleten tartva csomagoló papírba teljesen beburkolva az avocado szépen megérik magától, arra vigyázz nehogy nagyon megnyomkodd mert akkor megrohad, amikor megérett 2-3 nap múlva, akkor lágyabb a tapintása de ne nyomkodd azt érezni a fogásán hogy érett, egy éles késsel vágd félbe és egy hegyes késsel kapd ki a magot egyik markodban tartva az avocádó felét amelyben benne a mag, dobd el és egy kis mélytányérban tálkában apróra vágott zöldhagymát, 3 csepp citromlét, csípős paprikát de ne porpaprikát hanem a csillinek azt a változatát ami darabos, és minden avocadohoz adjál egy jó kávéskanál puha vajat sózd meg és keverd össze az egészet és friss piritósra kenve szoktuk enni de lehet megbolondítani kis prosciutto-val is egy komplett reggeli...fejenként egy avocado elég reggelire

brühüyyy

keménytojást is lehet szeletelni hozzá dísznek de ha sokat teszel rá akkor egy pár óra múlva csillagközi űrhajó leszel a sok fingtól
@Habakuk999:

ugyanabba a keverékbe cserenypaprikát is apríthacc és tegyél a tányérodra érett paradicsomot vagy szeletelve vagy gerezdekben, szükséges a só az megdobja az ízeket és a só nem káros minden ellenkező híreszteléssel szemben

brühüyyy
@rodeo36:

Látom nemcsak zenében vagy otthon:)))
"A Nemzeti Dohányboltok kifogyhatatlan forrásai a vicceknek, ami érthető, végül is a szocializmus alatt jobb híján gúnyolódnak az emberek a rájuk kényszerített hülyeségekkel. Olvasónk Óbudán fotózta az egyik Nemzeti Dohánybolt tábláját, amely arról tájékoztatja az angolul tudó közönséget, hogy: „18 év során nem léphetnek be a nagyobb felügyelet”."

index.hu/belfold/budapest/2013/08/06/18_ev_soran_nem_lephetnek_be_a_nagyobb_felugyelet/

Szép és derekas a hozadéka is annak, amikor a hülyeség szorgalommal párosul. :)

A NER és LézerDzsonni ettárs legnagyobb dicsőségére.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mi van toki? Rovid leszek, mert var a viz:-) meg mindig nincs simicskakozgeptalicskas ravatal?
Akaszto is ures?
Azért akad egy-két színes show a tikkasztó kánikulai napokra, mint pl. az enyingi vajda temetése (korábbi link), vagy a következő:
www.origo.hu/itthon/20130806-tomegverekedes-a-bortonbe-vonulo-bulin.html
@Penivaldes: De miért is lenne?
Nem városnéző autóbusz, hanem pfuj-egészségtelen-ámde nagyhasznot-hozó nemzeti tudatosságú intézmény, s így akár oskola, akár tüdőszanatórium mellett a helye!
Vagy legyen tele mindenféle plagátokkal, ahol megmutatják a tüdődet?
Fabiusunk strandol? 3 napja nuku uj poszt. Ennyire megsincs ubicszezon
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: olvastad a lazar elmebajt?! Az a mocsok philip morris, mint a gonosz multi. Meg nincs semmi baj azzal, hogy a palyazatot megvitatjak a kepviselok holott o is elismeri a dontes a dohany egylete volt....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Naja, de nehugy mán egy Móricz Fülöp (hijába is magyarosít) döncse el a Nemzeti izét, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): meg nehogu mar a nemzeti kapadohanyt arulo continentalt gyanusitsak trafikmutyival. Legfelsobb fokon.
Szomoru az, hogy sokan el is fogjak hinni.
@épészmérnök: "Számomra ez az értelmiségi-definició sima önfényezés, elitista hübrisz.Emiatt tartunk itt, ahol tartunk. Például a szadesz életidegen nagyokosainak is köszönhetően."

Önfényező elitista hübrisz? Én ezt nem gondolom. Valamely ismérvek alapján meg kell határozni mindig, hogy a többiek kit kövessenek. Lehet ez "ész, erő s még oly szent akarat". Ez a közvetlen demokrácia kezdeteinél is így volt. Mindig az vezeti a társadalmat, azt követi a többség aki a leginkább alkalmas a cél elérésére, aki valamivel kitűnik/kiemelkedik a többiek közül. Lehet ez a legerősebb, legvagyonosabb, legokosabb. De ez mindenképpen "az elit". És ez elsődlegesen nem jogokkal ruház fel, hanem kötelezettségeket ró rá.
A szadesz életidegen nagyokosai a kötelezettségeikkel járó felelősséget nem vállalták elsődlegesen. A hatalommal élni kell tudni. És kell is vele élni. Mindennek alapja a morál és az, hogy elfogadod a felelősséget. Talán a szadesz erre alkalmatlan volt eleve.
Persze lehet az is, hogy ne az elit vezessen minket. Ekkor lehet a harcban követni hadvezérként egy gyáva nyúlat, gazdasági vezetőként egy zenélő tücsköt vagy a parlamentben képviselhet is egy vak komondor.
@sírbateszezazegész: az ertelmiseg vezeto szerepet azert kaptuk fel, mert a cocializmusban a munkasosztaly csodot mondott, kozeposztaly nem letezett. Igymaradtak a tanarok, jogaszok, kozgazdaszok. Mara ki kellett volna nagyjabol alakulnia stabil osztalyoknak, hogy leszel politikus. Nemaz ertelmisegtol varni meg mindig, hogy a demokracia es a jolet fele vezessen. Igy konnyu a csodjuket leszadeszozni oket pedig elinditani a mindenert az ertelmiseg tehet, hiszen csupa szdsz-es.
Egy igazi gyöngyszem ebben az agyrohasztó melegben:
hvg.hu/w/20130807_kocsis_mate_sajto#rss
„Főkukac válaszokat vár, mint egy apafigura baszki, mert különben irgumburgum.
Na, itt vannak a válaszok, küldje el neki valaki.
1. A sajtónak szuverén joga állást foglalni, botrányt hajhászni, korrupció után szaglászni, és ha talál ilyet, akkor látványosan tálalni.
2. Egyenesen ez a feladata neki, már amennyiben van neki olyanja.
3. Sőt még összeesküdni is joga van, pontosan úgy, ahogy négy-öt magyarnak joga van összehajolni. Ez a ius murmurandi, semmi több.
4. Már miért is ne próbálna szövetségest keresni mindenki és bárki, aki ennek a kormányzásnak kárvallottja belföldön és külföldön? Talán harc nélkül kellene feladnia a golyóit egy Gerébnek?
5. Sem a kocsmai beszélgetésekről, sem a fehér asztalnál folytatott érdekegyeztetésről nem tartozik senki beszámolóval, sem pedig válaszokkal. Pláne nem Kocsis Máténak.
…Kiváló színésznek kell lenni ahhoz, hogy ezeket a vádakat fapofával végigmondja valaki – és rendkívül undorító embernek. Olyannak, aki nem meri otthon elmondani, mit is dolgozott aznap. A magyarok többsége erre nem lenne képes: ehhez Kocsis Máték kellenek, és Csigamarcik és Rogán Antalok. Ilyen alakokra viszont nincs szükség a Nemzeti Együttműködés Rendszerén kívül – és ők is érzik, mennyire megritkult ez a büszke szakkifejezés az utóbbi időben.
Kocsis Máténak van mitől félnie. Tőle és fajtájától félni viszont dicstelen gyávaság: beöltözött sárkánynak, de pár mozdulattal megszabadítható a méltóságától, csak akarni kell. Akárkit illet is ez a fehér asztal mellett.”
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: elsősorban nem gondolom, hogy az értelmiség csupa szdsz-es. Másodsorban kitől várjam, hogy a demokrácia és a jólét felé vezessen? Valamint nem hiszek a politikus, mint hivatás/foglalkozás életpályaszerűségében. Az értelmiségnek igenis az a szerepe, hogy a többiek által vágyott/megfogalmazott igényeket (jobban szeretnék élni/nem akarom, hogy a kertemből-lakásomból-kocsimból ellopják az értékeimet/nem akarok rettegni a bőrszínem-vallásom mássága miatt/stb.) interpretálja és az azokhoz vezető útat a legjobb tudása szerint megtalálja/felvázolja, de mindezt a maga komplexitásában.
És a cociulazmusban sem a munkásosztályé volt a vezető szerep. Én nem osztályokról, hanem inkább rétegekről beszélnék, mint kívánalomról.
De ez az én véleményem. Mások máshogy látják. Ami jó. Engem meg lehet győzni. Azzal is csak én leszek több, ha elmagyarázzák, eddig miért gondoltam rosszul. Tudod, "nem a cél a fontos, hanem a hozzá vezető út".
@sírbateszezazegész:

"Az értelmiségi lét nem állapot, hanem teljesítmény."

Nagyon kedvelem ezt az embert:))

www.ozseb.horanyi.hu/kozelet/tanulmanyok/ertelmisegfeladatai110314.htm#laptejere
@sírbateszezazegész: pont az a baj ezzel, hogy egy reteg nyakaba varrjuk az egesz tarsadalomert, gazdasagert valo felelosseget. Aki pefig nem sorolja magat kozejuk kibujhat minden alol. Szep kenyelmesen hatradol. Ha pedig nem ugy mennek a dolgok, hogy neki jo legyen, vagy jon egy gazdasagi valsag akkor megy kukat gyujtogatni, masirozni es csuszik bele a rasszizmus-antiszemitus pocegodrebe. Ennek egy kozos erolkodesnek kellene lennie olyan politikusokkal akik ezt hivatasszeruen, vagy hobbibol, vagy lelki indittatasbol politizalnak.
@Orica Középföldi: érdekes volt kovács luca. Köszönöm:)
Csak hogy hozzá szóljak az értelmiségi vitához, engem zavar a megfogalmazás főiskolai és/vagy egyetemi tanulmányi kezdet, nekem jobban tetszik az utána való kifejtés, és a világra való nyitottság és a gondolkodás képessége. Ezeket az értékeket én többre tartom, mint az ilyen olyan lexikális tudást igazoló papírmasét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Pont az a baj ezzel, hogy egy réteg nyakába varrjuk az egész társdadalomért, gazdaságért a felelősséget."
Ehhez a témához azt fűzném hozzá, hogy az értelmiség feladatát meg kell osztani e rétegen belül a vezető értelmiségre, és az e körön kívül esőekre.
Ez a megosztás attól függ, hogy a két csoportnak milyen lehetőségei vannak a társadalom orientációjának kialakításában.
Mint a vitából kiderült, az értelmiségtől várjuk az ország helyzetének megváltoztatását a helyes irányba.
Ezt a feladatot az a csoport tudja ellátni, aki közel van a nagypolitikához, lehetősége van nagy nyilvánosság előtt megjelenni, neve és tekintélye alapján képes kezdeményezni és összefogni értelmiségi csoportokat egy-egy cél eléréséért. Igénybe tud ehhez venni mediát, technikákat és horribile dictu nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik.
Az értelmiségiek másik csapata az emberek közelében él, megszólalásai szűk körre korlátozódnak, inkább helyben magyaráz és felvilágosít.
Csekk! Értem, hogy arra gondoltál, hogy nem lehet egyetemlegesen az értelmiséget elmarasztalni, hanem a körülményeik figyelembevételével lehet elvárásokat megfogalmazni velük szemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tudni és használni tudni egy idegen nyelvet!!!!!

(ilyen és hasonló agymenések a külföldit röhögésre késztetik és nem megy be):

"on 18 years they may not enter with major supervision"

na most ez valami szarnak a googli fordítása még azt sem jelenti amit az Index javall: "18 év során nem léphetnek be a nagyobb felügyelet” a "with" itt is kimaradt ami: "nagyobb felügyelettel"

ez a kecskebéka felmászott a fűzfára tipikus esettye

index.hu/belfold/budapest/2013/08/06/18_ev_soran_nem_lephetnek_be_a_nagyobb_felugyelet/

brühüyyy

imádom a csuhajjmagyariinglis-t
@rodeo36: a probléma ott kezdődik, hogy a szövegező realitás érzéke cseppet sérült, mert normális kereskedő embernél fel sem ötlik, hogy ő fogalmazzon külföldiül, feltéve, ha nem másodállásban szakfordító nyelv zseni ;)
Én biztosan megkérdeztem volna szagembert, igaz a brékávés ellenőrök hivatali angolozása után megint ugyan abba a folyóba lépni, igazán magyarosan NERes :D
@Fabius: most mar nem tagadhatod, hogy itt nekem van a legnagyobb hatalmam.
Ez a szemet paraszt Orban akkora nagy suttyo dumat nyomott le , hogy behalok ! Foci -Gulyas parhuzam tesszuk bele aztan egyszer csak kesz ! ELOSZOR IS NEM MINDEGY KI TESZI BELE MASODSZOR MIT , KULONBEN HALASZLE LESZ A GULYASBOL ESETLEG VMI KOTYVASZ FELE PONT OLYAN MINT A MAGYAR LABDARUGAS, MENTALITAS AZ ELSO PROBLEMA , MASODIK SILANY UTANPOTLAS KEPZES NEMZETKOZI SZINTEN LASSUAK ES TECHNIKALISAN KEPZETLENEK A MAGYAR GYEREKEK! MIERT? mert szar edzok koncepcio nelkul dolgonak fejetol buzlik a hal es akkor itt van ez a tudatlan felcsuti paraszt aki azt hiszi ehhez is ert mert minden nagy meccsen kint van termeszetesen kozpenzen! PENZT NEM A FELNOTTEKRE KELL KOLTENI HANEM AZ UTANPOTLASRA!!!!!!
süti beállítások módosítása