Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.05. 11:52 Fabius

Gulyáságyút a fociba!

Címkék: fidesz foci orbán viktor tao támogatás

ÉdesViktor megfejtette: azért szar a foci, mert hiányzik valami a focigulyásból. Most mit csodálkozol? Ők ezt a katyvaszt a maga gusztustalanságával, bundabotrányos öngyilkosságágával a beleöntött milliárdok utáni teljes eredménytelenséggel is egy vonzó, de elég fűszer nélküli haminyaminak látják. Megpróbáltam belegondolni ilyen recept alapján vajon milyen gulyás készülhet Felcsúton, de szegényes az én fantáziám ehhez. 

De mondott ám ennél érdekesebbet is a Nemzeti Gulyáságyúkezelő: az épülő műalkotás bográcsállványt Felcsúton magánadományokból fedezik. Igen, azt pont úgy kell érteni, hogy Őfelsége szerint a TAO támogatás milliárdjai magánadományok, és nem kieső társasági adóbevéelek, amiket nélkülöz az államkassza. Ez szerinte ilyen szimpla jófejség és nem eszköz, amivel pl a Nemzeti Oligarchák nem az adókiadásaikat igyekeznek optimalizálni. Ugyanis a nemzetietlen adószakértők szerint egy 500 milliós nyereséget elérő társaság 32 milliós támogatást adhatott, amivel ő maga is 3.2 millió hasznot realizált

Nem furcsa az sem, hogy a Felcsúti stadionra összegyűlt pénzmag után nyúlnak csak a TAO támogatáshoz, és a korábbi kedvezményt szeretnék a negyedére csökkenteni. 

Hogy is lenne furcsa? Elvégre a 13 Lépés Magyarországon Program sikeres volt, minden más meg annyira azért nem fontos, hogy ekkora kedvezmény járjon érte. Mi más magyarázza, hogy a kedvezmény mértéke csak a 2013/2014-ben induló sportprogramok esetén változik, a régiek változatlanok maradnak? Vagyis a felcsúti bográcsállványhoz a befejezéséig továbbra is a nagyobb mértékű kedvezményt lehet igénybe venni, Lajos, Zsolt, Lőrinc és a többiek továbbra sincsenek megfosztva a legoptimálisabb lehetőségtől. Mit lehet erre mondani? Minden szentnek maga felé hajlik a keze, legfeljebb nem a kondér fölött recskázással teremtettek hagyományt. 

643 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr325445786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenkinek jó, kivéve az adózó állampolgároknak. mert a kieső vállalati adókat ugyan kin hajtanák be?
ide is, mert ide illik:

Havi 350 ezerért ápolják a szórványmagyarok nemzettudatát a KIM ösztöndíjasai, amerikai, dél-afrikai útjaikat és a tartózkodásukat is az állam fizeti. A félszáz szerencsés keveset árult el munkájáról.

index.hu/kulfold/2013/08/05/alommelo_a_tavoli_magyaroknal/
palizálok, szép így együtt:

csak egy néző 2013.08.05. 11:49:38
"A felcsúti stadionban nincsen egyetlen filler közpénz sem. Nekem magánadományokból sikerült is annyi pénzt ide összegyűjteni, hogy meg tudjuk építeni az új centerpályát." Mondá a nagy nemzetvezetőnk. Az alábbiak ugye mind a magánvagyonukból adományoztak. És az a baj,(kóreset) hogy ezt komolyan is gondolja.
Mol Nyrt.
OTP Bank Nyrt.
Mészáros és Mészáros Kft.
FHB Jelzálogbank Zrt.
Pharos 95 Kft.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
Sio-Eckes Kft.
Hír TV Zrt.
Duna Takarékszövetkezet NET Média Zrt.
FGSZ Földgázszállító Zrt.
Puskás Akadémia Sport Hotel Tatai Környezetvédelmi Zrt.
Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
TERRA-LOG Kft. Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt.
Békés Drén Környezetvédelmi,
Víz- és Mélyépítési Kft.
OTP Lakástakarék Zrt.
OTP Jelzálogbank Zrt.
Pentavia Kft.
Stadler Trains Magyarország
Vasúti Szolgáltató Kft.
Diagnosticum Zrt.
Ilzer Italgyártó Zrt.
CBA Kereskedelmi Kft.
Gánt Kő és Tőzeg Kft.
Pro-Aurum Zrt.
TriGránit Fejlesztési Zrt.
Magyar Suzuki Zrt.
Demján Sándor Duna Aszfalt Kft.
BÁV Zrt.
Búzakalász 66 Felcsút Kft.
Dr. Tomcsányi Tamás Ügyvédi Iroda
VIVIEN Aqua Home
Sagemcom Magyarország Kft.
Marchfeldrasen R Gyepgyártó
és Forgalmazó Kft.
Olajterv Zrt.
Sokon Kft.
Eurovéd Security Team
JAKO Magyarország Kft.Dolomit Kőbányászati Kft.
Továbbá: Agro-Felcsút Kft.dr. Vörös József, Balázs Attila,
Flier János, Flier Tamás,
Hamar Gábor, Simicskó István,
Varga József
mi ez a rettenetes fanyalgás, drága ner- társaim?
inkább annak kellene felettébb örvendezni, hogy -az amúgy, az egész utcában világhírű- igenmagyar hűdefoci támogatására, nem kötelező, mondjuk stadion téglajegyet jegyezni mindenkinek.*
naugye!

*még...
Most képzeljétek el, ha olvasni szeretne! Mindenhol könyvtárakat építene.:))
Bajnai is focista. Jövőre a 43 Építőknek lesz stadionja magánadakozásból? :))
@nandras01:

És te merre jártál, amikor a Petőfi híd alatt, kigyulladt a Duna?
Nem tudom eldönteni, mi a rosszabb.

1. A magyar foci a beletolt sok pénz ellenére gyengécske (sztem még finoman is fogalmaztam).

2. Miszterelnökünk ennyit filózik, egy meglehetősen marginális témáról.

3. Miszterelnökünk vélelmezhetőleg ért a focihoz, de szerinte már csak a "kotányi fűszerkeverék" hiányzik a gulásból. Már most ez csak azért nagyon gáz, mert ha a hőn szeretett foci témában ekkora bakot lőtt, mit művelhet egyéb, talán fontosabb területeken (oktatás, nevelés, szakképzés, tudomány, innovácó, fejlesztés, ...).

Döntöttem. A 3. a legkínosabb.
@Fabius:

Még ki vagy ezen akadva? Csodálkozom hogy csodálkozol. Szerintem az úszó és vizilabda sportba kellene milliárdokat öntenünk, ezek a mi sportolóink megint megcsinálták.

Te nem vagy kiakadva bájdövéj az ózdi helyzeten? Mert én igen. Jó, értem én, hogy Nemzetmentőnk szemében ezek csak cigányok (meg hívei szemében is), és minek nekik víz? Minél több döglik szomjan annál jobb neki - gondolja. Well... no és itt van az a cikk, ami végleg eldöntötte bennem, hogy NEM szavazok Bajnaiékra. Kokrétan biztos nem, de akkor se, ha összefognának a szocikkal (a szocik lennének ekkora öngyilok hülye megvezethető barmok).

hvg.hu/itthon/20130805_Megnyitjak_a_kutakat_az_ozdi_nyomortelepe

Mer'hát, nem mindegy, hogy Viktorra húzok még egyszer, vagy erre a töketlen Bajnaira????? Mi volt az ellenzék action-ja az ózdi helyzetre?

- DK: elmentek, vittek vizet az embereknek.
- MSZP: még hatékonyabban, kinyittatták a csapokat.
- E2014 gittegylet: ó, elmegyünk az ombuccmanhoz és ilyen meg olyan izébizé, és beszélünk róla, a seggünket nem mozdtjuk.

Bajnai az én szememben halott ember, politikailag mindenképpen. Úgy csinál, mintha itt még ombuccmanozhatnánk (tudom, hogy kell leírni egyébként), meg bíróságozhatnánk. Ha rá szavazok, Orbánra szavazok. Mert mit fog csinálni Gordonunk, a kis drága, ha kétharmada lesz is (ami nem)? Kb. ezt, mondjuk az új alkotmánnyal kapcsolatban. (A kiindulóhelyzetet mindenki ismeri, a végtelenségig kicsinált ország, SÜRGŐS beavatkozás és felelősségre vonás kell.) Mit fog csinálni édes Gordonunk? Bekopog Viktorhoz, mert az ellenfelet tisztelni kell és azt hebegi kisdobos módon, udvariasan:

Viktor, hozzájárulsz, hogy ezt a szót kicseréljük az alaptörvényben? Nem? *Elvéknyodó hangon:* Oké, oké, bocs, nem is zavarlak... (és kihátrál).

MIT KÉPZELNEK ezek a barmok? 2009 van? :OOOOO
@tristen2005: abban időben éppen a húslevesbe való retket sóztam.
@rdos:

"már csak a "kotányi fűszerkeverék" hiányzik a gulásból"

osztrák fűszerkeverék? még mit nem!
A magyar fociban az a baj, hogy Détári és Nyilasi óta nincs egy erős generáció. Plusz, hogy még mindig Puskásból élünk.
Nincs magyar foci, és ahelyett, hogy az alapoktól indítanánk, a tetőt kezdtük építeni, és mi vagyunk a hazaárulók, aki szólunk.
Ha már stadiont építünk, akkor legyen az a Népstadion, mert ha úgy vesszük az a nemzeté.
Tegyünk a fociba pénzt, de mondjuk egy csapatba, és ott termeljünk ki jó játékosokat, mint Romániában (Hagi) és Bulgáriában (Sztojcskov). De amíg fontosabb valakinek, hogy az orosz bajnokságban villogjon rengeteg pénzért huszon-egynéhány évesen, mint, hogy valami erősebb bajnokságban, addig épülhet minden településen stadion akkor sem lesz magyar foci.
@vitéž munkášőr: :-)

Mentségemre szóljon, konyhaművészetem valahol a zsíroskenyér és porleves főzés között van. Hangzásra meg olyan magyaros a Kotányi.
Amúgy én tudom a megoldást. Jön 11-én a Bayern. Leszedáljuk, megzsaroljuk őket, majd magyar állampolgárok lesznek, és máris van egy jó csapatunk. Bár szerintem Guardiolanak itt nem sok munkája lenne. :)
@Kismacska (BELLA):

Bajnaiahibás és kész.

Azt nyilván csak én látom úgy, hogy Nyakó Pistának - és mindenki másnak aki most lelkesen egyetért - nem ilyenkor, hanem sokkal hamarabb kéne "hőst" játszani. Ha kell a hogyanra példa akkor tessék:

nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=158889&bejcim=181_Vizfogyasztas&todo=/

Teccikéteni? Akkor lássunk pár aktivistát kútnyitás után is.
@Fabius: Én most rasszista leszek, de ha annyi víz ment el, akkor igenis tenni kell valamit. Nem jó a megoldás, de, hogy most kinyitottuk újra a csapot, és minden ugyan úgy folytatódik, csak mélyíti a konfliktust, és a Jobbiknak gyűjt szavazatokat.
@Fabius: @Kismacska (BELLA): lehet-e jogszerűtlenséggel harcolni a jogért???
Bella, megkövezhetsz, de a jobbklikk kártyás dóga sem hülyeség, már csak a mérték és a körítés a lényeg, és szerintem az sem ördögtől való, hogy némiképpen össze is dolgoztak a pártok, ó igen tudom, megint bilibe lóg a kezem...
Nem érdekel a gulyás és a főzéséhez szükséges mobil üst, grillen sült CIGÁNYPECSENYÉT akarok!
@V-PORT: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én nem vagyok raszista, és a vízkorlátozás kánikula idején genyóság.

De.

A felhalmozott köztartozásra nem a további korlátlanság - és az ezzel párhuzamos politikai haszonszerzés - a megoldás, ez nehezen vitatható.
@Fabius: Engem zavar, hogy ki-ki párthovatartozás okán rárepült erre a témára. Pár hete ez nem zavart senkit. Most meg mindenki rohan "segíteni", majd hazamennek, és elégedetten dőlnek hátra, hogy ezt is megoldották. Nézzünk már szembe vele, és mondjuk ki, a cigány-magyar együttélésben nagy bajok vannak. 24 év óta nem teszünk mást csak sumákolunk és látszatmegoldásokat keresünk.
@rdos:

úgy-úgy:

"1881-ben szülővárosában, Szegeden egy paprikamalmot kezdett el üzemeltetni, amelyben saját keverési receptje alapján készítette el a saját földjén megtermelt paprikát. 1884-ben létrehozta Döblingben az első kihelyezett Kotányi-üzletet. A bécsi Billrothstrasse utcában Kotányi János paprika, konyak, sligovica, borecet és szilva szállítmányozásával és értékesítésével foglalkozó üzletet hívott életre. A Kotányi paprikapor zamatának köszönhetően lett a cég Császári és Királyi udvari beszállító. A gyors gazdasági növekedés további hihetetlen mérvű fellendüléshez segítette a vállalkozást. Kotányi János pedig újabb okos és jövőbelátó beruházást hajtott végre: fűszermalommá egészítette ki az akkor már híres szegedi paprikamalmot, s ötletét olyan metropoliszokba vitte, mint Budapest, Berlin, München, Boston és New York."

de már:

www.kotanyi.at/ueber-kotanyi/
@nandras01:
Az oda irányított tao és a tao kedvezmény tartalmazza a te téglajegyed árát is.
Légy büszke hozzájárulásodra és tekintsd rezsicsökkentésnek.
Nem a te rezsid csökken most sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tényleg, tudja valaki, hogy a Klebelsberg-leszármazott miképp áll a névbitorlási ügyével?
@Fabius: eleg nyilvanvalo, hogy politikailag kihagyhatatlan. Ha most 2014 marcius lenne a jobbik is kovetelne nekik vizet.
De a leheto legjobb feladatkerules a majd az ombuccmanusz megoggya.
Raadasul itt egyertelmuen etnikai megfontolasbol kozkutakban zartak el a vizet. Ha nem tud a szolgaltatonak fizetni, kikapcsoljak a vizet fair. De 34+ fokban pocsekolasra hivatkozva elzarni a kozkutat, embereket ivoviz nelkul hagyni. Az mar mad lapra tartozik. Ha bajnai utos valasza az hogy rohan az ombudsmanhoz az eleg karcsu. A tragedia az, hogy tobb szaz embert fosztanak meg a viztol, es az egyik vezeto bloggernek csak a futbalrol eleg fain posztolni....
@vitéž munkášőr: levajazták, tudod, pont mint a Puskás relikviákat és a feleséget.

@Fabius: "a vízkorlátozás kánikula idején genyóság." finoman fogalmaztál, és keményebb szavakat használnék: - passzív eutanázia

@V-PORT:
A legrosszabb az egészben ez a vagy fekete, vagy fehér mentalitás, az istennek nem értik meg egyik oldalon sem, hogy nincs egy és üdvözítő megoldás, és azonnali meg főleg nincs.
@Fabius: éhségmenet után jöhet Ózdról egy szomjúságmenet is. Itt úgyis minden bolond masírozik.
@nandras01: a még-et kéretik törölni:

"- Orbán ebben az interjúban beszélt talán a legnyíltabban arról, amit amgy mindenki tud, nevezetesen, hogy a 2010-es választások előtt, hogy is fogalmazzak, egyértelmű üzenetet küldött a magyar gazdaság szereplőinek, hogy ha jót akarnak, akkor adakozniuk kell a miniszterelnöki fociakadémia javára. Annyira megértették az üzenetet, hogy a felcsúti ebédlő akkorára sikerült, mint az esztergomi bazilika és a Grand Central Pályaudvar keveréke:"

cink.hu/orban-viktornak-az-arcizma-sem-randul-egy-tudolovestol-1018858173
focit a gulyáságyuba és jó puhára

ingyen

adózva

brühüyyy
@vitéž munkášőr: Kösz az infót. Újabb példa, senki sem lehet próféta a saját hazájában. Kishazánkban főleg nem. :-(
A poszthoz:
" A miniszterelnöknek helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos. És nekem magánadományokból sikerült is annyi pénzt ide összegyűjteni, hogy meg tudjuk építeni az új centerpályát. Remélem, hogy majd a következő ötven évben is csupa olyan miniszterelnök lesz Magyarországon, aki valamilyen célra – nem pont stadionra és nem pont futballutánpótlásra, nekem éppen ez áll közel a szívemhez, de –, egy közcélra összehoz annyi magánadományt, hogy valami fontos, valami különleges, valami egyedi létrejöjjön. Hagyományt akartam teremteni, remélem, lesznek követőim."

Azért, bassza meg az ég, ilyen közvetlen beismerése a hatalommal való visszaélésnek, korrupciónak még közép- és latin-amerikában, afrikában, délkelet-ázsiában -egyszóval sehol sem, ahova nem szeretném, ha mo tartozna!- se szokás! És mit ad cserébe az üzleti élet szereplőinek? Normallandon ezért az interjúért valaki megbukik. Kiváncsi leszek az ellenzék reakciójára!Ez az ember és a valóság párhuzamos egymással!
Erre csak ráerősít a jelzett adó-törvény változás.

A @Kismacska (BELLA): által jelzettekhez az fontos, hogy azonnali intézkedés történjen a helyzet megszüntetésére, de egy normális országban az Együtt-PM által tett lépéseknek, amennyiben az ügyet kivizsgálják és megállapítják valaki felelősségét, a jövőre nézve komoly visszatartó hatása lehet.

Egyebekben meg @V-PORT: kommentjével értek egyet
@Dr. jenőke (jenőke): persze, ez igaz, de én lassan már azt várom -dehogy várom...-, hogy a valamikori "veled vagyunk vietnam", vagymifene szolidarítási bélyeg mintájára, lesz majd "a magyar fociért" című bélyeg is.
amit persze nem lesz kötelező megvenni, (bár, a fene tudja) de azért igen erősen ajánlott lesz.
már, ha másnap is be szeretne menni az ember dolgozni...

most őszintén, te meglepődnél..?
@Fabius:
Ez a vízügy teljes félreértésen alapul.
Közelről látom, mert nagyanyám falusi házától 10 méterre van egy köz-kút, és egy kisvárosban az én házam előtt egy - szintén köz-kút.
Ezek ott álltak már Kádár idején is, de tudok olyat (ez kerekes kút, de van nyomós is), amelyik már Horthy idején is üzemelt, mindig ingyen.
Nos, ezek mitől okoznak most veszteséget?
A vicc az, hogy ahol be van vezetve a víz, ott alapdíjat kell fizetni, ha használom, ha nem.
A köz-kút nem alapdíjas, használja turista, és az akinek otthon nincsen csapja, meg aki arra jár.
Az, hogy elzárják, szűkítsék ezeket az utcai csapokat, valóban a szerzett jogok indokolatlan sérelme. A próbálkozások érdekes módon mindig jobboldali színekben (önkormányzat) jelentkeznek.
Abba kellene már hagyni.
a víz ügyéhez:
egy kis pontosítás azért nem árt, tudniillik nem zárták el a vizet, hanem szűkítőt tettek a vezetékbe, így csökken a kút kapacitása.

azt persze nem vitatom, hogy eme cselekedet rasszista felhanggal bír, valamit az is nyilvánvaló, hogy az odarohanó pártoknak a legkevésbé sem az ott lakók bánata fáj, hanem kiváló kampánylépésnek érzik a megjelenést, valamit az is egyértelmű, hogy mindközött a legbénábban bajnai reagált, de a hírhamisítást hagyjuk meg a manemnek, hírtévének, stb.
ők ebben úgyis verhetetlenek.
@nandras01:
Meglepődnék.
Ha - mondjuk - bélyeget gyűjtenék és miniszterelnök lennék, nem lenne pofám kiharcolni, hogy közpénzen vegyenek a bélyegeimhez albumot.
Egyébként vízben labdáztam, de a bélyeggyűjtés szemléletesebb.
Kérném a bötű e lírá sokat javítanyi! Köszönöm...
@sírbateszezazegész: Jogilag nem tudom mi a helyzet. Más most ha miszterelnökünk azért győzködné az üzleti világot, hogy jótékonykodjanak pl. elmaradt vízdíjak rendezése ügyében, azt mondom, rendben. Vagy pl. a szegedi Eu-s lézeres projekttel is mintha lettek volna finanszírozási gondok. Hogy saját falumban a saját hobbimnak csináltassak "akadémiát", az számomra erkölcsileg elfogadhatatlan.

Igaz, én nem abból élek, mint mindenoldali politikusaink, akik egyetlen dolgot csinálnak piszok jól. A köznép egymásnak ugrasztását, a megosztást, a gyűlölet és az irigység terjesztését. :-(
@Kismacska (BELLA):
"- DK: elmentek, vittek vizet az embereknek.
- MSZP: még hatékonyabban, kinyittatták a csapokat.
- E2014 gittegylet: ó, elmegyünk az ombuccmanhoz és ilyen meg olyan izébizé, és beszélünk róla, a seggünket nem mozdtjuk." minek tolongani? Ők úgy gondolták a szerveket fogják kérdőre vonni! Juhász jól képviselte ez irányba az "ügyet"!www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160696 Kár fikáznod! Ha Te 1 szoci szavazó vagy, mond el nekem, hogy az a párt amelyik elárulta a saját a Miniszter elnökét, hogy tud még mindig hiteles lenni a szemedbe? 1 PM. Bajnaival, meg szar? 100 X inkább 1 Gyurcsány vállalhatóbb mint a régi, és a mostani szoci brigád.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: itt nyilvanos kutakat zartak le. Regen Beszerecen is kutrol hordtuk a vizet nagymamamnal. Kupakban. Nem kellett erte fizetni. Odamentel, teleumpaltad, hazacugolted. Nem ugyanaz, mint a vezetekea viz.
Tulajdonképpen szerencsések vagyunk. Itt van például ez a haiti Papa Doc, avagy François Duvalier, és a fia, a Baby Doc.
Papa Doc célja a vudu kultúra terjesztése volt, maga is tevékenykedett varázslóként. Ezzel azonban semmilyen felemelkedést nem ért el.
Ha az emeszpések megnyitották a kutat, akkor miért kellett volna odatülekednie az E14-nek? Az ombuccmanhoz is el kellett mennie valakinek, a partizánkodás nem elég. Annyi szoci aktivista nincs, hogy minden közkúthoz jusson egy, ahányszor szűkítik a csövet.
Ha Bajnai odament volna a szocikat ellökdösni a polgármesteri hivatal ajtajából, mert ő akarta megnyittatni a kutakat, vagy vizet cígölni, akkor most azért gyapálnák a hölgyek, mert mutogatja magát a tévének.

Bajnai sehogyse jó, ha van rajt sapka, ha nincs.
@Kismacska (BELLA): Neked Bajnaival van alapvetően bajod.
Baj van a zerővel!!

"Nem nyitják újra a kutakat Ózdon"

"Az Ózdon nemrég bezárt kutak egyikét sem nyitják meg újra, és a csökkentett nyomású kutak
nyomásán sem változtatnak - jelentette be Fürjes Pál, ózdi polgármester. A városvezető azért hívott össze sajtótájékoztatót hétfőn kora délutánra, mert Nyakó István, MSZP-s képviselő korábban azzal kürtölte tele a sajtót, hogy sikerült megegyeznie a polgármesterrel, és újranyitják a közkutakat."

www.origo.hu/itthon/20130805-az-ozdi-polgarmester-cafolta-hogy-ujranyitjak-az-ozdi-kozkutakat.html
@rdos: minden szinten elfogadhatatlan. A jog egy élő szövet, mely optimális esetben együtt lélegzik a társadalommal, s az általa vallott erkölcsi normákon alapul (lásd rómaiaknál a ius-fas-mos együtthatót, mint jog-erkölcs-szokás). Egy jogszabály akkor jó, ha azzal a társadalom azonosulni tud, ha az ún. társadalmi elfogadottsága magas, ez esetben önkéntes jogkövetés valósul meg, szemben a szankcióktól való félelemből eredő betartással. Pl. a legtöbb ember nem azért nem öl, mert fél a büntetéstől. Ezzel szemben moon adót azért fizetsz, mert muszáj, habár azzal azonosulni nem tudsz, szemben más államokkal, ahol annak felhasználása követhető és a társadalom által elfogadott célokat valósít meg.

orbán kinyilatkoztatását azért kell ízekre szedni és napirenden tartani/súlykolni az emberek tudatába, mert az egész világról vallott felfogásának pontos lenyomatát adja. Az ilyen embert egy európai államban a kegalacsonyabb köztisztviselői poszt közelébe sem lenne szabad engedni. Egy alacsony intellektusú, szocializációjából adódó, azt kinőni nem tudó komplexussal rendelkező, ám mérhetetken hatalomvággyal rendelkező ember osztotta meg belső világképét velünk.
Hiszem, mindennek van értelme a világon, de arra még nem jöttem rá, mit vétett a magyar nemzet, hogy ezt a terhet rárakták.
@Dr. jenőke (jenőke): látod, ez a különbség közted a orbán között.
ő ilyen burzsuáliberális kicsinységeken, mint illem, úriemberség, vagy korrektség, nem akad fenn.
@V-PORT:

Én Bajnait rendkívüli módon tisztelTEM. Szó nélkül leszavaztam volna rá a tavaly októberi beszéde után.

De miután közölte, hogy világ demokratái egyesüljetek és húzta a száját az azonnali szoci felajánlkozásra, meg DK felajánlkozásra (akik vitán felül demokraták), majd amikor szembesült azzal, hogy lehet, hogy az emberek utálják Mesterházy-t, utálják Gyurcsányt, de mikor segget csinálok a számból és NINCS együttműködés, nincs közös program, NINCS az, hogy mindenkit befogadunk, aki demokrata, és ez számára igencsak fogyatkozó híveket jelent, akkor kegyeskedett a szocikkal szóba állni.

Hiába no, kell(ene) neki az a szavazótábor, meg kell az infrastruktúra. PERSZE a DK jól kiépített infrastruktúrája is kellene - csak Gyurcsány nélkül. Hmmm...

És tényleg ezt kellene tenni egy jogállamban, de ez már nagyon régen nem jogállam. Bajnai tisztelettel kérdezgetne meg mindent Orbántól, én nem látom a garanciát, hogy ő akár el tudná kezdeni a visszaépítést (a demokráciáét), mert toporog, mint a szaró galamb. És - őszintén - szerintem nemcsak nekem van ebből elegem.

ILYEN szempontból tehát igen, van bajom Bajnaival, mert jó politikusként a szemünkbe hazudott tavaly októberben: elbaszott egy évet majdnem és még mindig nincs semmi.

Igen, baloldali szavazó vagyok, nem titkolom, sose titkoltam, még akkor se, mikor bérrettegő voltam. De a két baloldali párt közül a DK az, amelyikre örömmel húznék, és amelyikért fél lábon is elugrálnék szavazni. Ha összefog az MSZP-vel választási szövetségben, valami hasonló lenne a helyzet, elmennék szavazni, bár picikét kisebb lelkesedéssel.

Ha a szocik összeállnak Bajnaival és a gittegyletével, akkor olyan mindegy, ha: a,) nem megyek el szavazni, b,) Orbánra húzok (na azt NEM!), mert négyötöd esetén se csinál majd semmit, csak toporog.

@Pinokkio:

Aztarohadtélet... nesze neked genocídium kísérlete a kánikulában... erre már nem lehet komment.
@Fabius:

...

Az lehet, de ő legalább játszott VALAMIKOR hőst. Tetszik érteni? Hogy felállt és megkísérelt TENNI valamit, nem üldögélt a füles fotelben és kifogásokat fogalmazgatott ide meg oda, olyan embereknek és szervezeteknek, akik már régen nem úgy funkcionálnak, ahogy kellene. Mert fideszesbuzik.

Én kérek elnézést.

Ha eddig a kisujjamat se mozdítottam, hogy segítsek a szegényeken, de most felkerekedek és szétosztok random 10 kiló lisztet, akkor nekem is azt mondod, hogy oké (szájhúzás), de előbb kellett volna?!

Ööö...
@sírbateszezazegész:
"... de arra még nem jöttem rá, mit vétett a magyar nemzet, hogy ezt a terhet rárakták. "

Nem akarom Fabius-t szétoffolni, privátban küldtem válaszom.
VÍzkorlátozás. Rég voltam vízműves, de akkor úgy volt, hogy nem volt szabad senkitől sem elzárni a vizet. Ugyanis egészségügyi - közegészségügyi kockázata van. A közkifolyóknál, ha az akár csak egy család kommunális vízigényét is ellátja, szerintem ugyan ez volt a helyzet.

Korlátozni viszont lehet, ez a szűkítő. Nem fizetsz vizet, mert pl. nincs pénzed? Semmi baj, szomjan nem halsz, de várd ki, amíg kicsordogál.

Ha már nem is csordogál, akkor szerintem a szolgáltató a hunyó. Ez sacc 15 éve volt így. Aki tudja a frisseb állapotot, kérem javítson ki.
@Kismacska (BELLA): Jujj, olyat ne mondjál V-PORT-nak Bajnairól, hogy "szaró galamb", mert ezzel elásod magad nála örökre ,'örihari'.

Lesz összefogás, na nem azért, mert az MSZP-nek életbevágó, hanem mert Bajnaiék vannak akkora szarban, hogy csak na:
Az MSZP tudja, hogy Bajnaiéknak pártszövetségként külön bejütni egy kisebb fajta csoda lenne (10%),tudják Bajnaiék is, de még úgy csinálnak mintha tárgyalópoziban lennének.Nincsenek.Majd nem sokára elismerik nyilvánosan is.Ha mégis olyan naívak lesznek, hogy külön listán indulnak, akkor be sem jutnak.Ha nincsenek az MSZP mellett, akkor a DK az MSZP-vel könnyebben összefog(persze akkor is összefognak, ha mind a három formáció benne lesz).De ha valóban olyan buták lesznek az MSZP-ben, hogy lepaktálnak az E2014-el és kihagyják a DK-t, akkor már nálam is sanszos, hogy DK-ra húzok.
De én szinte biztos vagyok benne, hogy meglesz a összefogás(MSZP-DK-E-14).
@sírbateszezazegész: "... orbán kinyilatkoztatását azért kell ízekre szedni és napirenden tartani/súlykolni az emberek tudatába..."

Nagy összegben ne fogadj rá, hogy az "ellenzék" és a negyedik hatalmi ág, a "szabad magyar? sajtó" ezt a kérdést egyáltalán észreveszi. Ez a többpárt(állam)i struktúra egy nagy, világraszóló átverés.
@E.Csaba: :) Szóval neked már nem lesz posztod 2014 után. Pedig közel álltál hozzá. Értjük a humort csak nem szeretjük. :)
@V-PORT: Milyen posztra gondolsz és kinek a jóvoltából:-)
@rdos:
Közkútnál nincs kinek számlázni!
Itt van az egésznek a félreértése.
Gondolj a régi artézi, meg mindenféle kerekes és egyéb kutakra, amelyek használata mindig ingyenes volt.
A Hortobágyon - gyerekkoromban - egyetlen gémeskútnál sem volt fizetős ló, vagy tehén-parkoló, és nem számláztak vödrönként.
Még jó,hogy Agyarország,a fociban is jobban teljesít!
@E.Csaba: Most már mindegy. Voltak veled kapcsolatban ötleteink, de ilyen hozzáállással kihúzlak a listáról. :))Hogy akarsz így, ha azt sem tudod, kinek a jóvoltából?
Egy támogatandó nevet kérek és meglátom mit tehetek...
@E.Csaba: Pedig már meg volt a lista ki, hová kerül. És te belerondítottál ezzel a mentalitással. Most kezdhetem elölről, pedig most a Sanoma kiadóba kellet volna mennem, hogy torzítsuk a médiapiacot.
@Dr. jenőke (jenőke): Közkút és közkifolyó valóban nem azonos. A közkifolyó közműves vízhálózat kifolyója, még ha a köznyelv kútnak is hívja.

Valóban a közkút, ahogy az a nevében is van, az a közé. Lehet, kerekes, nyomós, ásott, fúrt, ...

Az ózdi helyzetet nem ismerem, de mondom, szerintem egyszerű a képlet, mert közművesített területen víz nékül senki sem maradhat. Még az sem, aki nem fizet. Ha ez megtörtént, akkor valaki hibázott. És ezzel nem csak az ellátottakat, hanem a szomszédokat, peches esetben az egész települést veszélyeztette, szóval ez nem erkölcsi, hanem praktikus kérdés.

Nem voltak olyan nagon régen megyéket, országokat megtizedeleő járványok. Csak úgy mondom a polgimesternek, így látatlanban is, a vízellátás is egy szakma.
Mentem dolgozóba. Jó beszélgetést. Sziasztok.
@V-PORT: Én úgy értesültem a hiteles jobboldali sajtóból, hogy a médiapiac galád torzítása kipipálva.Úgy hogy ne tereljél, várom a leendő pozimat, mit találtál ki nekem..?
@E.Csaba:

Kérdéses, hogy ha az összefogásban benne lesz Bajnai, akkor elmegyek-e szavazni.

Azt fogja csinálni a gittegylete meg ő, amit a szadi csinált a szocikkal. Visszafog mindent, amit lehet a kis táncikával - és persze nemcsak ő csinálja, hanem a kötelékébe tartozó fideszes ügyvéd úr is.

Felvállalom mindenki előtt a szaró galambot, mert tényleg ezt játszott és pávatáncolt. Hidd el, rohadt sok embernek tele van Bajnaival a töke.

Szerintem a DK elindul külön is, ha úgy alakul. Erre utal a plakátkampány is. Ha igen: övék a szavazatom és nem vagyok ezzel egyedül.
@nandras01:

Voltak kutak, nem is kevés, ahol elzárták, ahol nem, ott 15 perc alatt engedsz 10 litert.

Költözz egy olyan kis faluba, ahol nincs víz csak a közkutakon, és próbálj fürdéshez-főzéshez vizet engedni. Hajrá.
@E.Csaba: Mi nem a MNO-ból tájékozódunk. Még nincs teljesen eltorzulva, még a Bilderberg-csoporttal is tárgyalnunk kell. Azt akarjuk, hogy Kocsis Máté napjában két sajtótájékoztatót tartson. Most már kellene az a pozíció, mi? Ilyenkor rögtön ugrunk. Honnan tudjuk, hogy lojális vagy?
Mohamed tudta, hogy mindenkinek joga van a vízhez, az igaz, nem Orbániában élt.

Mindenfelé leszerelik a közkutakat, ez nem oly nagy újdonság.

Ém úgy gondolom, mindenki megtette, amit stílusa alapján megtehetett, itt és most nincs vetélkedni való az ellenzék között.

A kérdés az, kitart-e a buzgólkodás legalább egy hétig.
FELAKASZTOTTA MAGÁT AZ ELLÁTÁSÁT ELVESZTETT ROKKANTNYUGDÍJAS

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

ISTEN VELETEK!

Bejelentem – írtam korábban-, hogy ha elveszik a rokkantnyugdíjamat: a Parlament előtt, nagy nyilvánosság előtt öntöm le magam benzinnel és elégetem magam.

2014. januárjában leszek 60 éves, III. csoportba sorolt
rokkantnyugdíjas, nem egészséges, és nem munkaképes. (Ezért százalékoltak le.)

51 ezer Ft vagy annál is kevesebb rehabilitációs járadékból nem tudok létezni, gyógyszereket venni, étkezni, tisztálkodni és emberhez méltó életfeltételeimet fenntartani.

Miután ennek a hazának, amelynek 30 évig adófizetője voltam, nem kellek, s „halálos ítéleteiket” gyávák megnevezni, helyette kódolt okfejtésekbe bonyolódnak: életem feláldozásával fogom kifejezni tiltakozásomat sorstársaimért – kérve közben az emberi méltóság tiszteletben tartását.
Időközben felülvizsgálaton voltam, elvették a rokkanyugdíjamat. Előkészítettem a kanna benzint, hogy elinduljak a Kossuth-térre, de nem volt rá erőm. Csak arra, hogy felakasszam magam.
A Széll Kálmán terv azt írták elő, hogy 2013 végéig 190 milliárd forintot kell spórolni a rokkantellátáson. Ehhez a spóroláshoz most hozzájárulok.

ISTEN VELETEK!
60 éves volt rokkantnyugdíjas
@Kismacska (BELLA): Biztos, hogy elindul a DK külön is, ha nincs benne az összefogásban ,ez nem vitás.De most nem kétfordulós választási rendszer van, hogy először meggyőződésből, azután ha kell taktikából ikszelgethetünk.Hozzám is a DK áll a legközelebb, de a FIDESZ leváltása érdekében hajlandó vagyok arra szavazni, aki a legnagyobb erőt képviseli velük szemben, bár én elvárnám a leendő kihívótól, hogy be merje vállalni nyilvánosan, hogy azon lesz, hogy sittre küldi a jelenlegi garnitúrát vagyonelkobzással együtt, de ezt egyenlőre nem meri senki sem kijelenteni,pedig az ellenzéknek most már erőt mutató vezető kellene, nem a Bajnai féle diplomatikus szarakodás(bocs, V-PORT:-).
@V-PORT: Ha kapok egy jó pozit 2014 után, akkor futok Bajnai busza előtt és elzavarom a CÖF-ös tüntetőket.Na, ehhez mit szólsz?
@E.Csaba: Szerinted megbocsátunk? Egyszer a pozícióról érdeklődsz, utána irkálsz. Lári-fári.
@V-PORT: "Lári-fári" kedves a fülemnek De ismerős hmmm ki..is..mondta, ki..is.. mondta:-)
Simicska és társai tarolnak: most 75 milliárdot kaptak

Útfelújításra hét keretmegállapodást köt az állam 2013-2014-re a legnagyobb építőipari cégekkel, köztük a Közgéppel, a Strabaggal és a Swietelskyvel, összesen 75 milliárd forint értékben.

hvg.hu/gazdasag/20130805_Tarol_a_Kozgep_es_a_Strabag_75_milliardot
@E.Csaba: Ne tereljünk! Lojális vagy?
@Kismacska (BELLA): kedves kismacska!
amint az avataromon is látható, imádom a cicákat, kicsiket, nagyokat egyaránt.
éppen ez okból kifolyólag, nem vitázom veled, de szerintem alaposan félreértettél.
egy másodpercig sem helyeseltem a közvíz- ügyben tett lépéseket, mindössze arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a végletes megfogalmazással óvatosabbak legyünk. még ha elő is fordult, hogy elzártak egyes közkutakat, legalább annyi esetben nem, mindössze csökkentették a nyomást. és nem 15perc/10 literre, hanem 1 perc/5 literre.
az más kérdés, hogy alávaló húzás a részükről pont ebben a kibaszott kánikulában megtenni ezt a lépést. nem hiszem el, hogy annyira lényeges plusz költség lett volna várni még egy hetet.

amit pedig a dk- val kapcsolatban írtál, azzal hiper-szuper-maximálisan egyetértek :)
@V-PORT: "Kanyarits" ide valamit, vagy valakit.Ha olyat látok itt tőled, amitől "hanyatt vágom" magam, akkor én nagyon lojális tudok lenni..
Egyetlen kutat nyitottak meg Ózdon
Csak a Hétesen lévő kútról szerelik le a szűrőt. Nyakó és a polgármester sokáig mást mondtak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F05%2Fegyetlen_kutat_nyitottak_meg_ozdon%2F
@E.Csaba: Kapsz néhány kérdést, amiből kiszűrjük, hogy hová tartozol.
1. Guardiola vagy Mourinho?
2. Széles vagy Hosszú?
3. Dobó vagy Jumurdzsák?
4. Alföld vagy Debrecen?
5. Alul vagy felül?
6. Olimpia vagy Foci VB?
7. Ákos vagy Bródy?
8. Csűrdöngölő vagy disco?
9. Vörös vagy fekete?
10. Igen vagy nem?
Szóval "Show me the money"!
@Dr. jenőke (jenőke): Minden föld alatt lévő természeti kincs állami az vagyon része. Így a kutak is. Ezért tilos pl. ahol van vezetékes víz fúrtkutat is használni. Persze ezt hahotázva röhögi ki mindenki, akinek szerencsére van még ilyenje, isteni locsolási lehetőség, csak egy szivattyú kérdése.
Ezért lehet újabban csak zárt rendszerű emésztőt építeni, nehogy szaros legyen az állam földje.
@Habakuk999: linket! (remélem nem te találtad ki)
@E.Csaba:

Gyurcsány fogalmazott úgy, hogy jelenleg Orbán (és co.) elrejtheti a vagyonát, de a végtelenségig az utódai nem fogják tudni... és ha jól értelmezem, ők az egyetlenek, akik retorziót sürgetnek.

Ők az egyetlenek, akik azonnali cselekvést szorgalmaznak, bár én addig, míg mindegyik fideszesbuzit ki nem raktam a helyéről (mármint fékek-ellensúlyok helyreállítása), addig nem változtatnék a 98%-os adón a végkielégítésekre, kirúgnék, visszaszedném a pénzt és módosítanék. :)

Ők azok, akik azt mondják: ezt a förmedvényt ki a kukába, a 2010-es Alkotmányt vissza míg nem csinálnak újat (teljesen megfelelt az eddig is egyébként, teljesen EU konform is volt)... ők azok, akik 99,9%-ban azt mondják, amit én gondolok. Ezért (és a másik kettő tötymörgéséért) övék a szavazatom. Nagy kárt nem okozok vele, mert Bajnai visszafogja a szocikat (ha olyan degeneráltak maradnak - szerintem tőlük is el fognak menni szavazók, ha úgy ugrálnak, ahogy egy gittegylet fütyül), SEMMI nem fog történni, ezért aztán nem teszek kárt. :)
@V-PORT: Nem egyszerű kérdések, de lássuk:
1.Egyértelmű Guardiola
2.Attól függ, hogy hol,én azt mondanám: teltkarcsú
3.Jumurdzsák, mert a vakok között a félszemű is király
4.Ezt nem tudom feldolgozni
5.Hátul
6.Egyértelmű olimpia
7.Jesszusom, nem adsz nagy választási lehetőséget, de szegény Ákost ki nem állhatom.
8.Disco, de már egyre sűrűbben csak a bárpult mellett(mit tehetek, öregszem)
9.Borotvált
10.Talán

Várom az eredményt..
hmmmm

Bár a Pénzcentrum.hu értesülései szerint több díjbekérő is kézbesítetlenül érkezett vissza a Könyvtárellátó Nonprofit Zrt.-hez (KELLO), ennek ellenére a KELLO nem siet tájékoztatni a tankönyvfelelősöket az esetleges adminisztratív problémákról. Lapunknak egy aggódó szülő elmondta: "Nem érkezett meg a díjbekérő, amit jeleztem is a Könyvtárellátónál. Mint azonban azt telefonos megkeresésemre elmondták, az adminisztratív hibával ők nem tudnak mit kezdeni, annak kezelése/javítása a tankönyvfelelősök feladata. Ráadásul ahogy hallottam, nem mi egyedül jártunk így az iskolában."

www.penzcentrum.hu/vasarlas/all_a_bal_nem_lesz_mindenkinek_tankonyve_iskolakezdesre.1037292.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@sírbateszezazegész:

"Egy alacsony intellektusú, szocializációjából adódó, azt kinőni nem tudó komplexussal rendelkező, ám mérhetetken hatalomvággyal rendelkező ember osztotta meg belső világképét velünk."

Jó jellemzés:)
Velem ugyan nem osztotta meg a világképét, ellenben megpróbálja rám erőszakolni 4+3 éve.
Ahogy öregszik, egyre erőszakosabb.

"Hiszem, mindennek van értelme a világon, de arra még nem jöttem rá, mit vétett a magyar nemzet, hogy ezt a terhet rárakták."

Azt hiszem, ez egy életerő-,önvédelmi ösztön próba. Ha kibírja, fennmarad, ha nem belesorvad.

Nekünk is meg kell tanulnunk, hogy Konfuciusznak igaza volt: Gondolkodás nélkül tanulni haszontalan, tanulás nélkül gondolkodni, veszélyes.
@Kismacska (BELLA): azért van annak bája, mikor az elszámoltatást (mellyel egyetértek) egy olyan párt követeli, ahol szabó zoltán elnökségi tag...
@Kismacska (BELLA): Nagyon egy rugóra jár az agyunk.
Tudom, hogy mit mondott Gyurcsány, de szándékosan nem hoztam fel a nevét, mert kaptam volna itt a többiektől..Azért is bízom benne, hogy bent lesz a DK az összefogásban, mert ha ugyanezt képviselve bent lesznek, akkor ez már ad esélyt arra, hogy amit felsoroltál, abból valami megvalósuljon.Ha külön indulnak és bejutnának (bejutnának biztos), sajnos elveszne a hangjuk 2014 után és ba*zhatjuk az egészet.Orbánék betegre gazdagodva élnék világukat rajtunk röhögve.Na ezt viselném a legnehezebben.
@vitéž munkášőr: Pontosíthatnád a nicked,vitézmunkásőrujságíró-ra hagy tuggya a sok narancsproli kiknek a szavától ájuldozik.
@E.Csaba: Ajjaj!:(
1. Guardiola - Mégis bejön a "diplomatikus szarakodás"?
2. Hosszú. - Jól úszik, bajai, míg Széles, nos ő Széles.
3. Dobó - Már megint a keleti nyitás?
4. Alföld - Nem adjuk nekik, elég ha övék a Nemzeti Színház.
5. Felül. - 2014 választás, végeredmény.
6. Olimpia
7. Bródy - Ákos ???????
8. Disco
9. Vörös
10. Igen
Emészd egy kicsit! :))
@Spániel: A korábban betett link (a nevem melletti top-poszt) keretében emlegettem, hogy előbb ne haljanak szomjan az emberek, és aztán lehet jogászkodni.
"Előbb ne haljanak szomjan azok, akik amúgy is nyomorognak. Utána lehet azon jogászkodni, hogy a Fidesz-delegálta polgármester milyen szabályokat szegett meg, illetve milyen vizsgálatot lehet ellene elindítani. Ugyanez az utólagos vizsgálat lenne helyénvaló a polgármester szerinti pazarlásra is. Átmeneti megoldás pedig az lehetett volna, ha a lezárásssal egy időben azonnal megindul a vízosztás. Ám erről szegényesek a hírek. "

Miközben azért nem hiszem, hogy a roma-telep nyomorbodéi mellett Bentley-kre pazarolnák a mosóvizet.
@Kismacska (BELLA):

"Hidd el, rohadt sok embernek tele van Bajnaival a töke."

Leginkább Mesterházynak és körének:))
@vitéž munkášőr: facebookról másoltam, nem tudom, igaz-e, van már jó néhány hasonló eset.
@Orica Középföldi: szia:) jó a Konfuciusz-ídézet...
Szvsz a deklarációban minden benne van, amit az életről gondol...tudod, mint a viccben: van akváriumod?

Tudod, azért nekem jó ideje van közvetlen összehasonlítási alapom és rossz látni azt, ami moon megy már jó ideje:(
@Habakuk999: onnan is dobhatnál linket! Ijesztgeted itt az embert, ejj...
@V-PORT:Jó lepontoztál. Megyek vissza a DK-hoz, mert ott lehet, hogy jobban megbecsülnek..
@Habakuk999:
Kiegészítésképpen, Magyarország, 2013.
Munkáját féltette az öngyilkos lány anyja
www.blikk.hu/blikk_aktualis/munkajat-feltette-az-ongyilkos-lany-anyja-2204015
@E.Csaba: Ott könnyebbek a kérdések? :))
@vitéž munkášőr: nem ijesztgetem, onnan nem akarok linket küldeni, nem én tettem fel, így tatsuk tiszteletben a személyiségi jogait, akkor is, ha manapság ez már nem túl nagy divat.

Csak témába vág sajnos, és nem is gondolom magam túlságosan demagógnak:

stadion - rokkant-nyugdíj
@E.Csaba: @Kismacska (BELLA): azért a PM is jelezte az ügyek kivizsgálását, nagyon határozottan, jelenleg nem moon tevékenykedő szakemberekkel, de ez valóban nem volt olyan látványos, mint Gyurcsány nyilatkozata a "kém-per" ítélethírdetése után.
Csak a pontosság kedvéért. Egyébbíránt a vagyonról Eörsi fogalmazott szerintem az idézett módon.
A csuti libalegelőn szocializálódott libaszarrugdosónak sokat kell még várnia a börtönben míg a magyarok világszinvonalú focit produkálnak.Szegény agyhalált lábon hordó még azt sem látja,hogy közpénzmilliárdokból külföldieket hizlal,így aztán soha nem lesz magyar foci!
@GeoCracker: Lehet, félreérthtő voltam, szavam sem volt arról, hogy a nemzeti kincs nevé.ben vegyék el az évszázad kánikulájában a vizet bárkitől. Sőt, a csóróknak ingyen kellene osztogatni a zacsist meg palackost pl. Ózdon is, mint Pesten a Deákon meg a Bazilikánál.
Ja, vagy az csak a turisták elvakítása miatt van?
@Habakuk999: szia:)
Egy biztos: senki nem ártott/utáltatta meg a foci magyar változatát az ország nagy részével, mint orbán és társai...
@sírbateszezazegész:

"rossz látni azt, ami moon megy már jó ideje:( "

Hát még átélni milyen rossz:((
@Habakuk999: nem tudom...ebben a hőségben biztos nem megyek délre...meg ott az a sok hüje turista is:))

Remélem nem raknak máshova, mert már elkezdtem valamit kapizsgálni a nyelvükből is...:))
@nandras01: van ennek a "vízügynek" valami bája amikor pár nappal ezelőtt ez hír jött Ózdról, akkor a kommentelők: "kiváncsi vagyok mit lép az ellenzék" most hogy lépett: "rácuppantak az ellenzéki pártok"....pedig csupán az alapjogon járó közkúton folyó vizet kellene a helyi lakosoknak kikövetelni....tehát Bajnai lépett helyesen
Akinek van egy kis ideje, az szörnyülködjön egy kicsit ezen is. Én már valahol vitatkoztam elvakult Piktor és focirajongókkal, akik szerit teljesen jó a magyar foci látogatottsága. orulunkvincent.blog.hu/2013/08/05/a_futballmerkozesek_nezoszamarol
@V-PORT: Remélem..Valahol érvényesülnöm kell 2014 után..
@Orica Középföldi: viszont az biztos, hogy az ilyen jellegű blog-élet és ezzel járó kultúra kivirágzását hozta el ez a kor...:)) mindig meg kell látni a jót is:)
@sírbateszezazegész:

Épp ma mondta nagyon öreg (93) barátom, hogy mióta Deutsch a főnök az MTK-nál, azóta lemondott a fociról, pedig egész életében szurkolójuk volt.

Én juttattam eszébe Tompikát, mert elmeséltem a neten terjedő gyöngyszemet: Tomi az állami csődör, Kusza Szem az állami csőd-őr.
@Habakuk999: link nélkül olyan, mintha a saját nevedben írtad volna...

örülök, hogy nem.

a link pedig (többé-kevésbé) a szerzőre mutat.
@Spániel: Valóban félreértettem. De talán csak a melegtől.
A turistáknak szoló parasztvakításban igazad lehet.
@sírbateszezazegész: Gyakorlatilag minden ellenzéki párt ígéri az "ÜGYEK" kivizsgálását, őszintén szólva a legkevésbé a PM-nek hiszem el, hogy meg merné tenni azt -ha meg is lenne a lehetősége -, hogy a 9 évre beültetett kádereket egy gyors törvényhozással felállítja a székükből, semmisnek tekinti a földpályázatot,trafikot, visszamenőlegesen törvényt hozna a Közgép féle pályazatok felülbírálására, a vagyonok zárolására függetlenül attól, hogy apu,anyu,papa,mama, gyerekek nevén van és még lehetne sorolni.A leginkább a Jobbikból nézem ki, de ők nálam nem játszanak.Rajtuk kívül még Gyurcsányból és Szanyiból nézem ki, hogy van ehhez tökük (de remélem vannak többen is).
@Orica Középföldi: tegnap már jeleztem ezzel kapcsolatban, mikor az állam/politika megjelenik a sport közelében mindig a "panem et circenses" jut eszembe... mondjuk én eleve nem támogatnám a verseny- és élsportot, főleg nem a diák- és tömegsport rovására...ha nem nyerünk emiatt érmet többet, az sem zavarna...de ezzel a véleménnyel általában egyedül vagyok, vagy a hülye-kategória örökös dobogósa címet kapom...:)
@E.Csaba: a kérdés az, ki meri felvállalni annak lehetőségét, hogy egy ilyen lépés után esetleg/biztosan beindul a békemenet militánsabb verziója....viszont akkor kiváncsi lennék, a jobbik hova állna?
@sírbateszezazegész:

OFF
" .. kapizsgálni a...:))

Ezt a szót nem így ismertem. Megnéztem, és én tudtam rosszul:))

kapiskál (olasz = "ért") Kezdi érteni, "pedzi". "No, kapiskálod már végre?", "Még csak nem is kapiskálja lényeget". Népnyelvi formája: kapizsgál. Bizonyára múlt század elején Észak-Itáliában szolgált magyar katonák hozták magukkal. Tréfás hangulatú szó (talán mert hangalakja emlékeztet a kapirgál, kipiszkál igékre). Bizalmas szó.
@Orica Középföldi: si, io capisco;)
Prófétánk megtisztel bizalmával:)

findzsa? Az tudod mi?:)
Az ózdi vízvételezés korlátozása hallatán az embernek a L É T E L E M fogalma ugrik be. Ebbe a kategóriába tartozik a levegő, oxigén, a nap és a víz.
Enélkül, vagy bármelyik eleme nélkül az emberi élet fizikailag veszélybe kerül, vagy elpusztul.
A közkutak legfontosabb rendeltetése pontosan az, hogy a lét alapvető feltételét biztosítsa annak is, aki más módon nem jut hozzá.
Az ózdi polgármester vette magának a bátorságot, és jogot formált arra, hogy ezt a feltételt az elviselhetetlen szintre szorítsa, hiszen nem kell attól tartania, hogy szembe megy ezzel az intézkedésével azzal a kormánnyal, amelynek vonatkozó szellemiségével ez esetben is azonosult.
Ott, ahol az ország közel fele a létminimum alatt él, ahol a mélyszegénység kifejezés már teljesen megszokott, ahol a gombaszedést ajánlják az éhenhalás elkerülésére, az ózdi "vízügy" már nem is lesz lassan feltűnő.
@sírbateszezazegész:

Ugyan. Egy rezsimváltás esetén, pénz nélkül, mit gondolsz mi lesz a CÖF-fel? Szétpukkan.
@Mariann19: lételem...itt a rendőr jelezte, hogy ha azért lopsz élelmet, mert éhes vagy (speciális helyzetedből kifolyóan), azt nem tekintik bűncselekménynek...
@sírbateszezazegész:

A törökök nemcsak a kávézási szokást hagyták itt:))
No meg némi genetikai anyagot.
@Orica Középföldi: én a nagyon fanatikus orbán-fanokra gondolok...
@sírbateszezazegész: Nincsenek illúzióim arról, hogy ezt az országot még viszonylag békés úton a helyes útra lehet terelni.Orbán soha nem fogja átadni a hatalmat, ha megközelíti az ellenzék a FIDESZT támogatottságban, garantált a választási csalás.Ebben az dühít a legjobba, hogy ezt az EU tagjaként megtehetik, csak azt nem értem minek vagyunk az EU tagja ha a le sem szarják, hogy milyen törvények vannak egyes helyeken.
Az is illúzió szerintem, hogy be lehet "temetni az árkokat" az országban szemben álló felek között. Ezen akkor van értelme dolgozni, ha nyugodt viszonyok vannak és nem a diktatúra felé megyünk.Az összefogás azért kel, hogy ezt még időben meg kell akadályozni, amíg lehet.Hiába beszélnek itt demokratikus ellenzékről, ide most erő kell és ha megvan a győzelem és ledózeroltuk a szart akkor lehet esetleg demokratikusan építkezni, amolyan E-PM-2014 módra.
@sírbateszezazegész: Az tény, rengeteg ellendrukkert szereztek a focinak, én pl nem nagyon szoktam magyarok ellen drukkolni, de azért nagy eredménynek tartom a négy focicsapat minden eddiginél csúfosabb európai szereplését, és kifejezetten örültem neki.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy orbánék teljesen lebontják a szociális államot.

Én régebben büszke voltam arra, hogy nálunk elképzelhetetlenek a bádogvárosok.
Ma az ország népének fele pillanatok alatt bádogvárosba kerülhet.
@sírbateszezazegész: Ja, igen a Jobbik.Természetesen a másik oldalon"játszana", ez nem is vitás szerintem.
@vitéž munkášőr: Beütöd a gugliba az első mondatot, és kész!
De nem a bográcsgulyás, a'la viki:)
Zseniális:))

"Sokan felfigyeltek ám arra, hogy egy hiteles nyerítéssel ki lehet csalni némi finom morzsát Orbán asztaláról, mert ő szívesen áldoz az ilyen völkisch dolgokra, mint foci, egyház meg ló. Úgyhogy most beindult a marakodás a lószarért."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130805_Keves_a_loszar_sok_az_eszkimo#rss
@E.Csaba: "....és kihagyják a DK-t, akkor már nálam is sanszos, hogy a DK-ra húzok"
Nálam is! mert : volt egyszer egy "patás ördög" aki úgy vágta a PATÁS ÖRDÖG képébe, hogy hazudik és lop, hogy az sem cáfolni, sem érveket mondani nem tudott.Akkor azt mondtuk:na ezt mégsem kellett volna....én azt mondat, de.
Ugyanez a "patás ördög"/amióta élek egyedül Ő/ azt monda: érjük már el egyszer, hogy mondjuk meg a választónak a valóságot és ne hazudozzunk....akkor is azt mondtuk, nem kellett volna, mert politikai öngyilkosság, nem ugy, nem ott kellett volna...én azt mondtam de igen. Na ezért kezdődik nálam A politikus Gyurcsány Ferencnél. Tudom, hibázott is sokat, de a jó szándékát nem vitathatjuk. Azt mondják, ripacs és.....melyik politikus nem az?
@E.Csaba: akik erőt mutatnak/használnak, azok a konszolidáció után szintén kiközösítettek/megbélyegzettek lesznek. Ki hozza meg ezt a valóban nem kis személyes áldozatot a hazájáért? Mert az, aki nem ennek tudatában kezd bele, az pillanatok alatt orbán-reinkarnációjává vállhat. Kevés Cincinnatust látok moon.
Mondjuk én az lennék:)
@Orica Középföldi: @sírbateszezazegész: magam szerint helyesnek gondolom a kapizsgál szót is, hiszen nem az olasz helyesírás szerint, hanem a magyar hangzás alapján írjuk így.

pl a kemping is helyes, nem?
Jelentőtek kémprogram, figyelem: nem szeressem a focit.
De azért figyelemmel kísérem. Kibaszott marhaszerény véleményem szerint azért olyan kibaszott marhaszar ez a fociszerű baszottmány, amit nálunk futballnak neveznek, mert a világon csak itt akarják bográcsban főzni. Az ortodox módszer szerint mindenütt máshol labdával űzik (nem főzik). No, ezért rúgnak több gólt nálunk még az Alaszkai Tevebaszó Egylet olajkutas focistái is, mert a focilabdát könnyebb abba a szögletes keretbe lábbal (fejjel) eljuttatni, mint a bográcsot.
Viszont őszinte örömmel tölt el, hogy újabb baszottmány bográcsozók lesznek baszottul felújítva közpénzből, a hatalmas korgó gyomrú közönségigényre válaszul, hisz a számok mutatják, mennyien éhesek a bográcsfocira.
Újabb területen nyert megerősítést, hogy a csúti bográcsiszta ahhoz sem ért.
(Megjegyzés 1: a überbaszottan kimagasló kupaszereplés után az utóbbi napokban számos szurkoló és zsurnaliszta vetette fel, hogy ezeket a meccseket kiváló baszlábú gyerekeink simán elsumákolták, azaz elcsalták. Vagyis a kiesések szándékosak voltak
Megjegyzés 2: a magyar nyelv hiányosságai miatt a jelenlegi országhatáron belül űzött futballszerű izét csak a "basz" melléknév különböző ragozmányival tudom jellemezni illetve minősíteni.)
@E.Csaba: jobbik a másik oldalon? Mikor az általuk is igényelt elszámoltatást hajtják végre? Nem vagyok ebben olyan biztos.
Sokan azt gondolják, a jobbik szavazó a fideszre húzna. A jobbik szavazó nagyon utálja a fideszt. Főleg, mert korábban főként coci volt...a mooi kissebbséget meg most is a legnagyobb egyetértésben utálják.
@E.Csaba: Hát, a szegény EU éppoly tehetetlen viktátor és sleppjével szemben, mint mindenki más, kivéve az egyszál GY-t, noha őt is sikeresen "megkaraktergyilkolták".
Egy populista Néró, nemtelen eszközökkel, módszerekkel, és oda a dzsentlimenegriment.
Egyszerűen nem akaródzik nekik megérteni, hogy vele szemben csak az atomot lehet bevetni.
Mert átmennek a falon is. Csak a saller, csak a koki, de nekik!
Kedveseim!
Ahhoz mit fogtok szólni, ha a stadion-felújítási programban a D. Tomi utasítására - 12 évvel ezelőtt - megvásárolt beléptetőkapuk a raktárból rendeltetésszerű használatra, a létesítményekbe kerülnek.
Utána marad valakiben kétely a közpénzekkel való racionális és felelős bánásmódot illetően?
@KÁTÉó53éúétr6:
Csatlakozom, úgy látom az összes DK-s itt tömörül.:)
@Kismacska (BELLA): Hülyeséget írtál, nem haragszom rád. De tények a következők: nem a cigányok lopják a vizet, nem ezért zárták el a lehetőséget. Azért, mert a környéken hétvégi házzal rendelkezők lopják a vizet. Ezt ismerjük. Már aki ilyen helyen lakik. Nekik szerintük jár a közkút vize. Nálunk is ez van,bár egyre csökkenő a tendencia,hiszen az is macerás, hogy 1-4 köbös tartályba merítse na közösből.
(Sóhajt) Bokszoljátok itt az árnyékot.

"Az ózdi önkormányzat csaknem 1,5 milliárd forintot kapott a Svájci-Magyar Együttműködési Programtól, hogy megoldja azoknak a településrészeknek a vezetékes ivóvízellátását, ahol ma még nincs bevezetve a víz - hívja fel a figyelmet az Együtt-PM, mely a hatóságokhoz fordult azért, mert elzárták a kutakat a településen.

Juhász Péter a Klubrádiónak elmondta, hogy ott van Ózdon és kiderült, hogy van több olyan csap, melyet szűkítővel szereltek fel, így nagyon lassan, körülbelül öt perc alatt lehet megtölteni egy vödröt, ám elzárni nem lehet a csapot, így folyik a víz a világba."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160696
@Habakuk999:

Mint népnyelvi formát, a tudományos szótár is elfogadja. Én a kapisgál formát ismertem, de ez az öszvér nem jó:)
(Folyt.)

"Az Együtt-PM Szövetség határozott álláspontja szerint az ózdi önkormányzat vízmegvonása nemcsak embertelen, de törvénytelen is, amit az ózdi önkormányzat művelt."

A törvénytelen és embertelen lépés miatt az Együtt-PM Szövetség társelnöke, Juhász Péter ma beadvánnyal fordult az ombudsmanhoz, az ózdi önkormányzat működésének törvényességét felügyelő Kormányhivatalhoz és az ÁNTSZ-hez pedig azért, hogy annak kivizsgálását sürgesse, nem alakult-e ki a településrészen közegészségügyi vészhelyzet. A választási szövetség társelnöke közölte azt is: kérdéseket fog feltenni az illetékeseknek a svájci alapból származó pénzek felhasználásával kapcsolatban is.
Juhász Péter ma, délután 3 órakor az Együtt-PM Szövetség nevében részt vesz és fel is szólal azon a –helyi civilek által szervezett – tüntetésen, amelyen az önkormányzat lépése ellen tiltakoznak a résztvevők."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160696
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
A foci helyszíni nézőszáma folyamatosan csökken, bár a MeLaSZ más ígért. Persze folyamatosan ráfogják valamire.
Tévéközvetítés > abból gyünn nekik lóvé, amiért pár éve harakiriztek a csapatok. Akkor most hogyanhogy?
Meleg > a "klimatizált" Hungaroringen 100 ezren voltak csak vasárnap.
Forma 1 (mivel egybeesett az nb1 nyitófordulójával) > jaja, tanúsíthatom, televolt a Ring a Ferrari-sapkás fradistákkal, Vettel-pólós Puskás-Akadémistákkal, britzászlós ETÓ-sokkal. Nagyon sok ráadásul külföldiül beszélt. Pofán is kéne baszni Eccleston urat, hogy mert rászervezni a magyar bajnokság nyitófordulójára ilyen gagyi, érdektelen bolhacirkuszt.
Napfolttevékenység > meghülyíti a meccsre tartók GPS-ét.
Támogatom: bogrács kell.
@Habakuk999: Remélem a Felcsúti Törpe is olvassa ezt a levelet, és levonja belőle a konzekvenciáit. Remélem egy nyugodt pillanata nem lesz hátralévő életében annak a mocsoknak.
@Habakuk999: Magam szerint nem az, még és amennyiben megértem, amit írtál..de akkoron sem teccik, no!:-P
@KÁTÉó53éúétr6:
Ebben a hőségben nem vagyok fogékony az iróniára sem.
hehe
@Orica Középföldi: capisco:)

ez is biztosan helytelen:(

mondjuk, elég nehéz, ugyanakkor egyre fontosabb az új, idegen eredetű szavak nyelvtanának folyamatos figyelemmel kísérése és használata.

Úgy gondolom, hogy a nyelv egy élő valami, nem hagyja magát a nyakatekert és nehezen mondható, írható szabályoknak alávetni, csak gondoljunk a mélre, nem sikerült az elektronikus posta, levél, hosszú lesz szerintem az imél is, nem beszélve a töméntelen lájkolástól és mifenétől.

Szinte évente kéne már egy nyelvújítás.
@Orica Középföldi: nem én voltam! nem is ismertem/olvastam!:) de mostantól fogom...:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egy nyelvvel foglalkozó számára kész pokol lehet a facebook és a kommenthad.:)))
@sírbateszezazegész: Huszita kolléga ajánlotta régebben, a szellemisége nagyon smakkol nekem.
@Habakuk999: mert ti -próféta és mártír- összetartotok:))
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: májusi levél, csak most vettem észre.

orbánt nem zavarja a szenvedés és az emberi szerencsétlenség.

Ő nagy embernek, hadvezérnek, nagyra hivatott államférfinak tartja magát, akinek nem számítanak a "jelentéktelen veszteségek" a szent cél érdekében.

A tanácsadói pedig aljas, lelkiismeret és szociális érzékenység nélküli újgazdag rablók.
@Habakuk999: sőt lehet nem is tud róla, ugye internetet nem használ a szemlézői meg biztos nem teszik be abba a nègy mondatba amit kifáradás nélkül el tud olvasni.
@sírbateszezazegész: Azért az alvilágba tevő kolléga gondolataiba sem nagyon tudunk belekötni, érdekes számomra, mennyire hasonlóan látunk sok mindent.

Pedig nagy valószínűséggel más életpályát futunk be.
@Habakuk999: addig jó egy nyelv amíg meg tudod magad értetni. kapiske? :-)
@Habakuk999: Én csak azt remélem, hogy jövőre a választások után a választási csalásokon felháborodott népek rendeltetésszerűen fogják végre használni a lámpavasakat, és az összes rohadék úgy fogja végezni, mint Benito Musssonlini és felesége Clara Petacci.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: de ha mégsem, akkor belépek a fideszbe és kibekkelem a harminc évet mint múzeumigazgató, vendéglátós vagy bérkommentelő.
emlékeztek még, cáfolatok sokasága után:

Lecserélik a tűzoltók védőruháját

A bevetési védőruha használatára jogosult állomány minden tagja a pontos méretének megfelelő öltözetet kapja meg - hangsúlyozták a katasztrófavédők közleményükben.

hvg.hu/itthon/20130805_Lecserelik_a_tuzoltok_vedoruhajat
@Habakuk999: az biztos, hogy más életpályát futottunk be...te valószínűleg konszolidáltabb polgárit...míg nekem mindig gyorsabban kellett/kell futnom:D...de tudom, hogy valami felé futok, nem elől...s ez azért megnyugvást hoz:)
@AKIsTUDATLAN: azt is lehet, de nem ez volt a mondandóm veleje...
@AKIsTUDATLAN: a patásokra gondolsz?....legalább nem sikítozik senki. E két szón kívül nem ironizáltam
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: vagy azt mondja: "ja kérem a harc áldozatokat követel" és kész
@sírbateszezazegész: Nyilvánvaló, hogy ez hatalmas áldozatot követel adott egyéntől, még akár az országot is el kell hagynia.De egy biztos, ha valaki ezt felvállalja, akkor ő lesz az a pozitív személy, aki bekerül a történelemkönyvekbe, na nem most, hanem évtizedek, nemzedékek múlva.Aki ezt most nem vállalja fel, az hiába is szeretne államférfinek látszani.Nem az.És most nem célzok egy konkrét személyre sem.A jövő majd eldönti van-e ilyen.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Régebben úgy gondoltam, fölösleges az elszámoltatással bíbelődni.

Ma úgy gondolom, orbánék akkora bizalmat kaptak és oly mértékben éltek vissza ezzel, hogy KÖTELEZŐ az elszámoltatás.

És velük kezdve a jövő összes gazemberére is így legyen.
@AKIsTUDATLAN: Mondjuk itt van a lényege annak az ideológiai vitának, ami az úgynevezett"nemzetek Európája kontra nemzetek feletti Európa" néven fut jelenleg.
A nemzetek Európája, pontosan arra elég, ami most van:semmire.A nemzetek feletti Európa az, ami előrelépés és megoldás lenne számos problémára,legyen az az Orbán féle szaremberek eltakarítása, vagy gazdasági reform,vagy bárakármi.Na, ezért erőlködik Orbán, hogy ezt lassítsa, mert amíg ez a rendszer van, ami életképtelen,addig az EU egy béna kacsa.
@E.Csaba: +1. Az eu-nak EGYETLEN értelmes jövőképe egy egységes, nemzetek feletti entitás lehet, különben másodrangú gyarmatként fog vegetálni harminc év múlva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ollálá!
most kéne előkapni vidékit, és a kommentjeit a szemébe dörzsölni a szarával együtt!
mindjárt meg is keresem...
@E.Csaba:

Most olvastam Parászka Boróka írását, Tusnádfürdő mérlege, Fogy a levegő.

Pestiesen szólva, nem semmi!

"Az idei nyári egyetem az illúzióvesztés helyévé vált. Tovább romlott a magyar-román államközi viszony ( a román jobb- és baloldal egyaránt szembefordult Orbánékkal).... A legnagyobb bukást azonban a magyar kormányzati politika jelenti: a "nemzetstratégia" már nemcsak Európában vált ki elutasítást,hanem az erdélyi magyarok számára sem értelmezhető."

(Miközben az erdélyi politikai törekvések arra irányulnak, hogy végre tűnjön el a román alkotmányból a nemzetállami kitétel - OV meghirdeti a megoldást, érdemes konfliktust vállalni az EU-val, mert a nemzetállamokban van a megoldás.)

Semmi érdemi megállapodás nem született.
"Tusnádfürdő mérlege így az éles szembenállás, a teljes értetlenség és az általános gyanakvás."

A farok Tőkés már csak hab volt a tortán.

Ja, és a paradicsomot egy "hazudsz" kiáltás is kísérte.

És mindez egy évvel a választások előtt:))
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: "vagy azt se" igaz, mert ő sem indokolni, sem érvelni nem tud elfogadhatóan.Egyet tud kitűnően:hazudni, ami viszont nem elfogadható. Ebbe fog beleőrülni.Remélem.
@E.Csaba: " ide most erő kell és ha megvan a győzelem és ledózeroltuk a szart akkor lehet esetleg demokratikusan építkezni, amolyan E-PM-2014 módra.", miről beszélsz? Észnél vagy? Tehát, visszaolvasva a kommentjeidet, levezethető, hogy az általad preferált párt, (Dk?), erővel győzzön és aztán adja át a demokratikus erőknek az építkezést, vagyis mellőzve a demokratikus módszereket, győzzön, ahogy tud, akár erővel is. Ez tisztelt E.Csaba, rosszabb mint az egész Orbán rezsim, mert ez halálpontosan azt jelenti, hogy az ellenzék hozzád hasonló tagjai, olyanok mint Orbán és köre. Ha pedig ez így van akkor húzzatok el a f..ba, dekával nem vagytok jobbak, mint a jelenleg regnáló hatalom.
Csinos egyébként, bár kevéssé ügyes, ahogy lecserélődik a tündéri Gábriel, az ellentétes oldalon álló csabaandbellára, jaja ellenzéki offenzíva rulez.
... es ha meg ez sem eleg, akkor kozlom, hogy egy 24 oran at hutoben tartott Guinness is csak ippeg, hogy huvoske, tehat kozelg a veg :(((
@Mariann19

Kicsit fel lett hypolva a téma... DE...LÉTELEM-e a futtballgyepek locsolása és felesleges csilivili stadionok építése??Ismerjük a tanmesét az madárról örökkévalóságról,'gyémánthegyelkopásról'.kb annyi köbméter vizet lehetne ezekből és egyéb genyaságokból kishazánkba csepegtetni ahány másodperc 'vala' annak hegynek elkopása...'bezzegátkosban' a vízvezetékek mellet minden faluban közkutak sorakoztak és nem abba memntünk tönkre...

más...'vizes' kapcsán

tart e még a pólóvébé okozta eufória?

mekkorát játszottak a srácok,micsoda csapaszellem,igazi magyaros dinasztiákról átörökített vizilabdagólok voltak!! FRENETIKUS,FELEMELŐ VOLT!!
@Habakuk999: Az örökös választási játék naiv választóknak: elszámoltatás. Remekül működik minden oldalon. Mármint reklámozni, aztán nem csinálni. Az elszámoltatás nem több mint üres lózung a politikusnak. Mint az adócsökkentés, bűnözés visszaszorítása, munkahely teremtés. Ha nem mondod, meg sem választanak. Ha meg megválasztottak, akkor meg hagyhatod az egészet a francba.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tévedsz, kérlek alássan.
Amennyiben rendszert akarsz váltani, kell elszámoltatni a mostani mocskokat, persze a balos liblingekre is gondolok, a 70-30 legfőbb haszonélvezőit.

Csekk, nem az a naivitás, ha követelem a tisztességes politizálást.
A naivitás az, hogy arról írsz, csak üres lózung minden normális cél.
@Habakuk999: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Csekk, nem az a naivitás, ha követelem a tisztességes politizálást.A naivitás az, hogy arról írsz, csak üres lózung minden normális cél."

Az nem naivitás. Az a következő nemzedék ellen elkövethető legnagyobb bűn/vétek.
Az ózdi vízkorlátozás sztem megvalósítja a szándékos veszélyeztetés btk tényállását. Öregek, gyerekek, betegek is élnek ott. A munkahelyteremtéssel elő lehetne idézni, hogy fizessék a vizüket és ne dögöljenek meg itt a nagy keresztény országlás közepette. Nem rakok felkiáltójeleket, mert nincs olyan írásjel, ami ide elég lenne.
@Alonee: " Nem könnyű megemészteni sem az Együtt–PM, sem az MSZP gyomrával Gyurcsányt. Nem azért, mert a volt kormányfő maga emészthetetlen volna, hanem mert más gyomor kellene hozzá. Olyan, amely miközben nem tagadja meg mindenestül az „elmúlt nyolc évet”, egyben fel tudja böfögni ugyanennek a nyolc évnek a tévedéseit és súlyos hibáit, és nemcsak a volt miniszterelnök túlmozgásos melléfogásait, hanem azt a háttéraknamunkát is, amelynek következtében az egész ország vesztette el a liberális-baloldali modernizáció lehetőségét, ami helyett most az etatista-autoriter kétharmad tombolását élheti meg."

nol.hu/velemeny/20130805-arc_a_plakaton
@sírbateszezazegész: Igazad van, valóban bűn. Mint ahogyan bűn az ellenzék és az értelmiség tehetetlensége is.

Bár mostanában mintha új hangok hallatnák hangjukat a sajtóban.
Kezdenek megjelenni a tisztítótüzet igénylő írások.
" Magyarország meghülyült. Elnézést kedves Magyarország, de teljesen megtetszett hülyülni. Miután az európai harmadvonal ripityára verte a magyar csapatokat, a miniszterelnök egy böbéjének elmagyarázza, hogy nincs itt semmi probléma, időnként előfordul az ilyesmi, mármint, hogy az összes csapatunk azonnal kiesik az összes kupából, ezért most standepityere kell építeni egy stadiont Mezőkövesdre vagy Kozármislénybe, és az ország nem röhögi ki egy emberként ezt a mániás majmot. Meccsre persze nem tetszenek járni, annyira azért nem tetszettek meghülyülni.

El kellene menni egy középiskolás mérkőzésre, Texasba, Arizonába, valahová a világ végére, és meg kellene nézni tizenhét éves gyerekek játékát, akik nem szimulálnak, nem fetrengenek, hanem törött karral akarnak visszamenni a pályára, mert tudják, hogy ez imponál a szép, szőke cheerleadernek, és mert tudják, hogy ott van a nézőtéren anya és apa, akik persze most teljesen ki vannak borulva, de egyszer majd elmesélik az unokáiknak, hogyan játszott ő azon a meccsen. Nem, nem Orbán Viktornak akarnak imponálni, hanem annak a szőke lánynak, és anyának, és apának. Mert a futball erről szól, mert az élet erről szól, mert egy igazi ország, ami amúgy, csókolom, mi is lehettünk volna, erről szól. És ezt, valóban érdemes megnézni. "

index.hu/bloghu/orulunkvincent/2013/08/05/a_futballmerkozesek_nezoszamarol
@gazoló: Szia! Vízügyben azt mondom, hogy kegyetlen kormánynak kegyetlenek a rendelkezései. Pont.
A vízilabda döntőn gondoltam rád, a vége után néztem, nem vagy-e fent, hogy megbeszéljük a repeső örömöt.
Megint az utolsó percben lehetett csak megnyugodni, elfehéredett ujjakkal izgultam végig különösen az utolsó negyedet.
Nagyon örülök!
@Habakuk999: biztos olvassák a blogot a sajtómunkások:)
ez itt a mi országunk, és arról szól a fáma, szabad-e számn kérni az elszámoltatást?

Rákosi nem volt ilyen aljas gazfickó, mint ezek a szarháziak:

index.hu/belfold/2013/08/03/pinter_megirta_melyik_miniszteriumokra_mennek_ra_a_titkosszolgalatok/
m.index.hu/kultur/zene/fesztival/2013/08/05/nem_kapott_engedelyt_az_ozora/?rnd=279

Ez az igazán képmutató, köcsög dolog! Én beszéltem itt belga fiatalokkal, akik oda utaztak. Mondtam, hogy mo most egy szar, intoleráns, végletekig megosztott autoriter jegyeket magán viselő hely. Valószínűleg most már ők is így gondolják.
Ezek a senkiházi szar emberek úgy viselkednek, mint kim dzsong il, aki népétől még a vegetáláshoz szükségest is megtagadta, miközben maga a feje búbjáig merült minden "dekadenciába"/földi jóba.

Persze, basszátok meg köcsögök, mindent tiltsatok meg amitől még élhető lehet akár pár napra is az az ország! Szívből remélem nemcsak a ti, hanem a sikkasztott javakat élvező hozzátartozóitok talpa alatt is fütyül majd a szél!
@Alonee: Amikor erőről írok, akkor nem arra gondolok, hogy felfegyverkezve megtámadok és legyőzök bárkit, hanem az erő alatt a sokkal harcosabb retorikát értem, ami esetleg felrázza az elfásult szavazóréteget.Amikor, pedig arról, hogy eltakarítani a szart bármi áron, akkor pedig arra gondolok, hogy radikálisan gyors törvényhozással lehetőséget adni arra, hogy meglegyen az alkotmányos lehetőség arra a folyamatra, amit normális időkben megszoktunk.Ha te arra számítasz, hogy a megszokott módszerekkel helyre lehet hozni az elmúlt 3 évet, hát nagyon tévedsz.Egy évtized is kevés lenne ahhoz, hogy a megszokott módon betartva a törvényhozásban megszokott tempót korrigálni lehessen az elmúlt éveket.
@Habakuk999: Ennél pontosabb nem is lehetne. Ez az idézet azt az ellentmondást tükrözi, amit én is érzek Gyurcsánnyal szemben, DE!, mellette is vannak érveim.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Baszki! Piktornak azért van még mit tanulnia!

index.hu/tech/2013/08/05/itt_az_elso_eszak-koreai_tablet/

Most gondolj bele, Narancsbolsi Orbánia még ennyit sem képes jelenleg kiizzadni magából, szaros iPad, PC, meg noti cuccok vannak, mindenféle tömeg tabletek, winfos, linux meg hasonló tömegszar.
Bezzeg a tezsvéri É-Koreai ettársak már mennyivel előrébb járnak! :D
Piktorunknak bele kell már húzni, Szájtátó Petyust el kéne küldeni ötletet gyűjteni, evégre ez mégse járja...

@sírbateszezazegész:
Ba'mmeg, ez az örökös elégedetlenséged!
Mi, Alsó-Elbaszisztán-Turuliszán-Orbanisztán lelkes (és kevésbé lelkes) adófizetői itt dőzsölünk, miközben az a haldokló nyugat, rohadtul haldoklik, ahogy azt már Piktorunk nagy szellemi elődje, Rákosi pajtás is megaszondta.
Sajnos tényleg nem vicc, hogy ugyan az a szar szlogen megy még mindig - ennyire ecceri a nép, erre van meg még mindig a tömegigény!
A 2/3-os seggtúró, cöfös birka, balfaszok igénye - nekik olyan szép, nosztalgikus időket idéz Piktorka és bolsevik elvtársainak beszéde!
Ez kell, dögöljenek meg azok a rohadék kapitalisták, éjjen a cöf és a rendíthetetlen narancskommunista párt, az ő lelkes seggnyaloncaik!
@sírbateszezazegész:
Viszont, ha még sokáig tart a maszturbálás a foci gulyáságyúján, hát az is el fog sülni.
Áder Jani kétségbe lesz esve merthogy semmit nem ért, ő csak asszisztál, és egy süllőtől nem ezt várja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli! Szia:)
Én nem akarom, hogy a gyerekeim ugyan azt érezzék, amit én -mikor láttam később-, hogy élvezték/élték az életüket, töltötték szabadidejűket a tőlünk napnyugat felé eső területeken lakó kortársaim! Ha ugyan azt az életminőséget -és itt nem csak anyagiakról van szó, sőt!, főként nem anyagiakról van szó- mo nem tudja nekik biztosítani, akkor menjenek el onnan! És hiszem, ha ezt teszik nem ők fognak többet veszíteni.

Szarta volna az összes köcsögöt inkább a budiba az anyja, mint a világra! Úgyis oda valók.
@sírbateszezazegész:
" Szarta volna az összes köcsögöt inkább a budiba az anyja, mint a világra! Úgyis oda valók. "

már ne is haragudj, de ez a hozzászólásod teljesen ellentétes a Netikettel, az (ex-Internetto) Index alapelveivel, a blog.hu moderálási irányadó véleményével és magával a jó erkölccsel.
mindazonáltal minden szavad arany.
@Dr. jenőke (jenőke): én nagyon közelről láttam a foci, vagy mi a f@sznak nevezzem, finanszírozását és a tao-s pénzek útját. Hát abból semmi jó ki nem sülhetett! A vicc az az egészben, hogy egyedül ez az idióta debil, orbán az, aki tényleg csapatot akar csinálni és nem a pénzt lenyúlni. Az egyetlen Hemingway és az Újpest belga tulajdonosa kívételével mindenki más csak a politikának való megfelelés, és ezáltal a redisztributív visszaosztáshoz való minél hatékonyabb hozzáférés érdekében lett klubtulajdonos.
@E.Csaba: Nézze, egyrészt nem ezt írta, ha így gondolja, hát az egy cseppet árnyalja a képet. Harcos retorika? Kitől? Mondjon egy komolyan vehető csoportosulást ma, akitől ez várható és nem hiteltelen.
@sírbateszezazegész:
:)))
Így vagyok velük én is... Napokban került elő a téma egy ügyfélnél és megkérdeztek. Én meg megmondtam - mármint, hogy ennél orbitálisabb büdösbolsevik maffiacsürhe még nem volt idehaza, Rákosi elvtárs is büszke lehet rájuk.
Megfagyott a levegő én meg mondtam, hogy ők kérdezték. Az 5-ből 3 vigyorgott, 1 leborult az asztalra és rángatózott, az ötödik meg ott hüledezett, hogy há'de'há'má hogyan lehet ilyent mondani erre a rendkívüli emberre...
Mondtam, hogy tele a tököm, meg a 20. század is ilyen balfaszokkal, akiket akkor húúúúúúú de tehetséges embernek ítéltek, oszt amikor pár százezer ember, meg országok romjai a lelkükön száradt, egy rohadéknak.
Na, találgassatok, ki volt aki fényezte (volna) Piktor seggét?
Há'persze... Kollégái mondták utána, hogy a rendszerváltás előtt orbitális komcsi volt a lelkem, "bizalmi" ettárs, azóta meg lelkes templomjáró és büdöskomcsizó.
Meg sem lepődtem.
Mondtam, hogy na akkor ide se kell többet jönnöm... Vigyorogtak és azt mondták, hogy az illető ehhez qú kevés, nem ő dönti el, nyugi! :)))
@Secnir:
:))
Besírunk rajta... Már mint szörnyű, de'télleg, meg elítélendő, meg izé...
@Penivaldes: :) szia drága! jól eltűntél tegnap:)
@sírbateszezazegész: néztem a csillagos eget:)
én korán fekszem aludni tudod jól. :)
@Penivaldes:
Nyuszika... Hülye nem vagyok, csak néha elfogy a türelmem.
Mint ma, amikor eveztem délután és az a büdös paraszt nagyképű alpolgármester teljes gázzal megy el a vízen. (Rajta kívül a környéken 2 hasonló büdösbogár van, akik nem bírják levenni a gázkart, hogy szakadjon a fejük a budiba.)
Nem gondolod, hogy rá vonatkoznak a vízen lévő korlátozások, meg csak úgy lelassít majd, amikor szaros kis kajakosok közlekednek a sebességkorlátozó és hullámzást keltő tilalmi táblán belül!
Nemrég pont megjegyezte valaki, hogy tanulni motoroshajó vezetést senki nem látta, egyszer csak volt papírja... Találgassunk?
@sírbateszezazegész:
Na'bazz... egyből átmegy ez is nyaligátorba... Beszarok rajtatok! :D
meg itt tegnap éjjel feltámadt a szél
@Alonee: "Harcos retorika? Kitől?"
Bárkitől.Jelenleg a DK és az MSZP-ből Szanyi az aki próbál ezzel élni.Remélem több is lesz.
" és nem hiteltelen"
Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy várjunk az "igazira". Már mindenki "besározódott" a politikában valamilyen szinten.Nekem is van ideálom arról, hogy hogyan képzelem el ebben az országban a közéletet, a gazdaságpolitikát, társadalompolitikát.Mindenki azt válassza a felhozatalból, aki ehhez a legközelebb áll.Hozzám a DK áll.Jelenleg a legerősebb formáció az MSZP. Nagyon bízom benne, hogy megegyeznek mind egymással és jótékonyan hatnak egymásra és véghezviszik a számomra elsődleges célt,Orbáné leváltását és felelősségre vonását.A hozzászólásából arra következtetek, hogy más a véleménye.Várom Öntől azt a formációt,aki Ön szerint megüti a mércét...
@Secnir: :) én csak az élő nyelven fejeztem ki érzéseimet:) de elolvasom a netikettet előbb-utóbb:) csak nem találom... egy link esetleg:)
Habár a jó erkölccsel és az emberi méltósággal szvsz inkább az általam megszólítottak magatartása/egész életük, lényük az ami ellentétes...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: naívka vagy, neki az jár mint bárónak az oklevél.te meg örülj hogy olyan nagy embert látsz..
@sírbateszezazegész: nem kell szégyenkezned. te is én is igazi gentlemanek vagyunk
@KÁTÉó53éúétr6:
"...tehát Bajnai lépett helyesen." a vízügyben.
Míg levelük a bürokrácia útvesztőiben kódorog, szegény romák megfőnek, és szomjan halnak.
@Penivaldes: te is csövezel (by orica)? nekem az a múlt héten megvolt:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :) én igaz érzelmeket mutatok...meg "testrészösszeérintős"-játékra edzek:)
@Penivaldes: kincsem:)...én csak ezekhez képest vagyok gentleman...habár hozzájuk képest még egy ganajturó is annak minősül...
@sírbateszezazegész:
Azt gondolom, érteni fogod:
szerintem az, amit ma közmunkának neveznek, az nem más, mint kényszermunka. Attól lett gyanús, hogy a közmunkás kölcsönbe is adható. Mindenkinek ajánlom:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100106.TV
És mindezekhez szükséges a Fidesz sajátos jogértelmezése:
- nem volt taggyűlés;
- a naponta azt jelenti, hogy háromnaponta;
- a láp csak a közepén nem láp, ha a bányász egyben tőzeggyűjtő... stb.
Ami meglep: méltósága van a Tisztelt Háznak.
Mindig is abban a hitben voltam, vagyok, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni. Az emberi méltóság olyan fogalom, amely nem ruházható át semmilyen intézményre.
Baromi nehéz fordítottan úgy ülni a lovon, hogy nincs is ló, de azt hazudtuk. Ugyanis ló helyett van a házmester, aki azonosította saját (ámde vélt) méltóságát a Tisztelt ház nem létező méltóságával.
Megjegyzés: ez esetben a házmester nem azonos a két deci rum, három deci sör egyveleggel.
@Penivaldes: min csodálkozol? azért a szád ne maradjon tátva:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Narancs az ember?
Ááá... kár is kérdeznem, ugye?
@Knósszosz: túlérett narancs a helyes megfogalmazás.
@Penivaldes:
Jóvanna!
Nem piszka volt, csak kérdés.
Boli biztosan közelebbről, ahogy "méltatta"... szerintem igen!-:D
@Dr. jenőke (jenőke): már maga a preabulum hazugság...az 1$(3)c) pontjától valók nem is értem hogy kerülhetnek ilyen státusba...a célok meghatározása meg felháborító...ahogy mondod: kényszermunka...az Mt. munkavállalói jogaiból maradt valami, ami ezekre a szerencsétlenekre vonatkozik?!?!...alkalmazási céloknál meg mintha a példa valamelyik földesúri robotot biztosító XI-XV. századi oklevél lehetett...elmennek az anyjukba!!
@sírbateszezazegész:
Tegnap linkeltem, a viszkisdoboz volt... állítólag elmentetted... Dinnye :(

Vérnyulacska szaladgált ma?
@sírbateszezazegész:
Tulajdonképpen, de más szempontok alapján teljesen egyetértünk. Orbán valóban csapatot akar, akart csinálni. Rendben, de amit létrehozott, az ránézésre is játékos eladásra jött létre. Pont ez nem zárja ki azt, hogy csapatot is (tehát is) akart csinálni. Itt van a pénz lenyúlása. Orbán pénz lenyúlásra született, ez kíséri végig életét. Indult - mondjuk - a Mester utcai lakással, az Mdf-el közös székház eladással, ne mi nyerjük a legtöbbet, nem volt taggyűlés - - - és valóban megnyerték pereiket, tehát én vagyok a hülye.
Illetve nem, mert soha nem szavaztam rájuk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A vérében van Boli a vezetéstudomány.
Ért hozzá eredendően.

Nem úgy, mint egyesek, akiknek három feles páleszt kell benyomniuk, hogy fel tudjanak mutatni valamit abban a kék vérükben.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igen-igen, már tudom:)...nem volt még időm rá...Tapsi Hapsit ma még nem láttam, de lehet, hogy tévedek:))
Focihoz, meg amúgy is:

Az a romhalmaz, amit a fidesz fog maga után hagyni (egyenlőre ember nincs aki megjósolná pontosan mikor is), azt a majdani kormányzat simán emlegetheti úgy, hogy: azemúttkéccázév.
Csak, hogy stílusosak maradjanak, ugye…
Na, nem kívánok magunknak jövő tavasz után egyetlen bónusz hónapot sem a narancs rablóbanda uralkodása alatt, de ha maradnak, az havonta plusz tíz év negatív fejlődés, szóval lófaszt!!

A stadionokkal mi lesz utánuk? Mariann és Spániel tegnap fejtegette a gazdasági oldalát a kérdésnek, jogosan. Erre a franc se gondolt. Tegnapig én se, de én legalább bevallottan hülye vagyok bármiféle gőzgazdasági kérdésekhez. Azért az szerencsés a dologban, hogy félig-meddig fedettek lesznek ezek az izék, csak fóliát kell rájuk húzni, aztán paradicsomot, paprikát, meg olyan primőr zöldségeket lehetne télvíz idején termeszteni bennük ( amelyek kurva drágák mondjuk januárban ), akkor talán valami hasznuk is lehetne ezeknek a hodályoknak.

Persze politikai hasznuk is van a stadionoknak, mert a fidesz dédelgetett zabigyerekének így homokozót csinálnak anélkül, hogy az feltűnne bárkinek. Na nem mindenkinek, csak azoknak a tájékozatlan, átlag narancsközmunkásoknak, akik a dzsobbikot olyan politikai entitásként kezelik, akik tök függetlenek mindenkitől, pláne a fidesztől. Ja…

Szóval így lesz hová menni szabadidejükben a zárpádsávos „fotball szurkolóknak”, meg a „nemzeti érzelmű kopasz fiatalembereknek” kulturáltan kurvaanyázni meg bebaszni, aztán székházakat, meg mittudoménmiket felgyújtani. Ez egyfajta gesztusként is értékelhető a fidesz részéről feléjük, mert a hallgatólagos / néha aktív támogatásukért cserébe, csak jár valami nekik, nem?
A foczi stadion pont megfelel a szellemi színvonaluknak, mert ugye ők nem sakkversenyekre járnak. Hogy is nézne már az ki, hogy a nemzeti sakkhuligánok Lékó ultras tábora, a Kramnyik szimpatizánsokat „cigányok-cigányok” skandálással fogadnák a verseny színhelyén?
Lesznek nekik szép stadionok, az ilyesmi oda való és a Cáratyuska is behúz egy újabb strigulát, Vonáék megint kipipálva.

Ózdi vízügyhöz; a polgármesteri hivatalban mekkora a nyomás?
A polgármester nyakán hordott hidroglóbusz bírja még, vagy remélhetőleg belátható időn belül szétdurran?!
Szarházi egy mocsok alak, ez is hegesztőpisztollyal borotválkozik, úgy vélem.
@Dr. jenőke (jenőke): nem, neki valóban csapat kell, egy gyermekkori álom megvalósulása...a valamire születni meg nálam azt jelenti, hogy annak művésze...ezek meg még nyúlni sem tudnak...amit csinálnak az szakmailag dilettáns (láttam közelről mindkét oldalt, amikor nem sírtam az intelkektus hiányától, akkor röhögtem rajtuk szemtőlszembe...mondjuk nem is szeretnek egyik oldalon sem:)), hozzájuk képest a Pásztor-fiúk einstandja a Múzeum-kertben egy intellektuális mestermunka volt (és ez is igaz mindkét oldalra)...amikor meg szembesíted őket balfaszságukkal, akkor meg az ostoba bunkók agresszív és bosszúálló magatartását láthatod:)) most, így visszagondolva ismét nevetek rajtuk... és ez az elit:)
@sírbateszezazegész:
Hogy is mondjam? Ezt, ezeket az MSZP-nek kellene teli-szájjal ordítozni, illetve ez ügyben amit Bajnai mond megerősíteni.
Itt kezdődne az összefogás. Az egymás támogatásával.
A Fidesz nem először volt nemzetellenes. Első kormányzásuk alatt emelték úgy a minimálbért, hogy beledöglött a vállalkozók fele, szakmák haltak ki (textil, bőr,- díszmű egyebek).
A minimálbér nem játék.
Nem a gaskófélék kezébe való.
A Fidesz valamilyen "gaskókat" megvett.
EGYRE TÖBBEN VANNAK, akik nem a bennük bízók érdekeit védik.
Az ember gyarló.
Tehát megfizethető. Megfizethető?
@Knósszosz: van egy fogadásom: orbánt a fradi ultrák úgy fogják cigányozni, mint annak rendje, s módja szerint...mindkét meccsen:)) görög Falstaff:), azok kezelhetetlenek...most sem értik sokan közülük, mit keresnek kormányoldalon...ők, az örök ellenzékiek:)
@Knósszosz:
Jól meggondolkoztattál, de nem baj. Legalább annyit máris tudok, hogy lemaradtam a fejlődésben. Én még ott tartok, hogy hagyd a stadionokat másra, de ha már felvittél a padlásra, akkor vedd tudomásul, hogy tériszonyom okán csak hülyeséget tudok fröcsögni.
Például: a magyar gazdaság alapja hét futballpálya és három öngól.
De ne mi rúgjuk a legtöbbet - - vagy ez egy másik mese?
@Dr. jenőke (jenőke): már az nevetséges szerintem, hogy a szakszervezetek funkcijait nem saját maguk finanszírozzák...mint a kezdetekkor...az szolidaritás volt...ma meg olyanok a szakszervezetek vezetői többségükben, mint a mindenkori kormánypárt által preferált cigány vezetők...kilóra megvett senkiháziak...
Közben a beállított hírcsatornák meg egész nap tolják ezerrel a "breaking news"-ban, milyen követségeket zárnak be, meg hova ne utazzon senki...mi meg ezzel a karikalábú senkiházi elmebeteggel és a tettestársaival foglalkozunk...
@sírbateszezazegész:
Igazad van, semmihez sem értenek.
(+1 előbbi hozzászólásodra is...)
Ezek a vörösingesek egyetlen percet sem dolgoztak sehol és semmikor, miből meríthetnének tapasztalatokat ilyen formán?

Nem kenegetem magam, de miért is Barcelona a az egyik mindenem?
A barátom papája jó nevű kőműves volt felénk, aszondta nekünk:
„kurva kölkök, ha akartok nyaralni adok munkát, keressétek meg a rá valót!”
Vettük a lapot, vakolatot vertünk, emésztőgödröt ástunk, talicskáztuk a betonytot és amikor felnéztünk egy bizonyos hang kapcsán az égre, a 154-es elérhető távolságban volt, meg is csináltuk.

Nem Balaton (pedig szerettük),
17 évesen Spanyolország… érted?
A szüleinket behívták a BM-be, volt vegzálás, hogy ezt mi, hogy és miért… aztán elengedtek bennünket.

Na, ezek a seggfejek miért harcoltak meg a munkájukkal azért, amiért én 17 évesen? Én azért, hogy Gaudi csodáit a valóságban láthassam. Emezek meg??
Szar, mocsok senkiháziak ezek, akik a gyerekem jövőjét (meg az én jelenemet – ne felejtsük!! ) lopják el.
A történelemkönyveket is elégetnék mind, ha tehetnék, de a sorsukat nem kerülik el ők sem.
Nem kívánok mást, csak azt, hogy lássák szertefoszlani és összeroskadni azt a tetves hitbizományukat a kereszténynek nevezett hipokrita szartársaikkal együtt, amit összeloptak!

Ez szarabb lenne nekik, mint ha fizikailag megsemmisülnének máról-holnapra.
Mocskok!
@Dr. jenőke (jenőke):
A nyekergő kosár és a Makovicces fertelem sztadhión nem kompótibilis egymással, csak szólok!-:D

De ez az én véleményem, csak.
Vagy nem...?
@Knósszosz:
Maradéktalanul egyetértek.
Annyival kiegészítem, hogy korom miatt nekem már a múltamat is lopják, jövőmről már szó nincs. Ez önmagában megbocsáthatatlan.
@Habakuk999:
Te froclizol, baszod alássan???
Ebben a melegben melyik majom iszik felest?
(Tudom, az amelyik a brüsszeli szállodaszobában a házikolbász mellé is azt vitte).
Szóval kisfröccs volt ma kérlek.
Amikor indultam 16.45-kor evezni (helyi csónakház), majd ehhez csatlakozott 17.30-kor a halászi strand büféjében egy másik kisfröccs - útközben kulacsból ásványvíz - majd amikor hazakutyagoltam 19.15-kor (vittem haza 2 autókormány méretű lángost, amiből másfelet én ettem meg) befejeztem további 2 kisfröccsel. Azóta csak ásványvíz.
Kekec vagy cseszed... Ennyire ráérsz? :)
A Budweiser-ek meg ott hüledeznek csak a hűtőben. Mikorra romlik az meg??? :D
@Knósszosz:
Nem volt egyértelmű.
A lényeg: a magyar gazdaság alapja hét futballpálya és három öngól.
De ne mi rúgjuk a legtöbbet - - vagy ez egy másik mese?
@Dr. jenőke (jenőke):
Igaz, a múltadat/múltamat is.

Komolyan aggódom, hogy ne találjanak rólam egy általános iskolai fotót úttörőnyakkendővel, mert a NER rendszere azonnal szétszedne erkölcsi alapon.

A kövért nem, mert neki volt tagkönyve, viszont én csak élősködő voltam a KISZ csöcsén, de annak se voltam tagja, pech.
Laca viszont olyan illúzióval nyalta az elvtársak seggét, hogy aranyeret okoz nekik. Belső ellenállás, ugye... de nem tuggya hány Ohm-os volt, ezért aztán levezetni mennyire volt hasznos... hát aztsetuggya a szerencsétlen gyökér.

A söröm meg jéggé fagy a mélj hütőbe, bocs, szaladok.
@Knósszosz:
Pici paliga Gyuri bácsitól, a Moldovától.
Nagyon kedvelem!
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem, ez az a mese... brühüyyy - mondaná valaki.
@Knósszosz:
Bakker, nem teheted ezt velem! Milyen sörivó vagy te (jó, tudom, szomjas, de akkor is...), hogy a mélyhűtőbe teszed a sört???
Megtörik, ha 10 fok alá hűtöd (amilyen majom vagy te is, a nagy locsifecsiben elfeledkezel róla), mert akkor szétzúzod az egészet!
BARBÁR!!! Istenem, hová kerültem... :(
Csak azért maradok, mert közben ügyfél notiját telepítem újra és hát mégis...
@Dr. jenőke (jenőke): most nézem az atv-n a Szél Bernadett-interjút Kálmánnál (csak egyszer venné le a kosztüm kabátot!:)).
Téma a közmunkából való kizárás a porták rendezetlensége miatt. Mi van!!!! Én soha nem láttam még olyan romát, akinek volt munkája, hogy koszos lett volna! Ez következménye a kilátástalan helyzetüknek, nem az oka! Eszem megáll!
@sírbateszezazegész:
Ha hazaesz a rosseb, gondolod megszerzem neked Olgácska telefonszámát. Egyik barátunknak (tanárnő) volt a szombathelyi főiskolai koleszban a szobatársa 3 évig. :)
Kicsi a világ.
@sírbateszezazegész:
Ha nem értik ezeket az összefüggéseket, akkor úgy is tök reménytelenek, csak alibiznek a témával, egyértelmű. Látott már az a hölgyike is roma családokat? Nem bazseválós díszcigányt, hanem azt az echte putrilakót. Azt, amelyik kiközösíti a melózó és tanulni akaró cigányt is.
@AKIsTUDATLAN: ja, hogy erre a megjegyzésre gondoltál? ezt tényleg irónikusan írtam pont a bürokratikus megoldása miatt
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
C'cc.. namán... nem vagyok barbár, csak hirtelen kellett hűteni a nedűt, nem esett baja, állítom!-:)

Most van egy gondom megin, szakmai.
Megbeszéhettyük majd házon kívül? Jó lenne.
Mert nem tartozik ez senkire, csak azért.
Lakás kondis, vagy visszajársz egy szerverterembe aludni?
Baszki, émmá nem bííírom!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nekem meg a Csiccsolína rokonyom félig-meddig, nem dicsekvésképpen mondom, detélleg!
@Knósszosz:
Szerencséd! Valami csengőt, vagy kifinomult hőérzékelős, radarkövetős riasztórendszert szerelj a mélyhűtőbe tett sörökre, különben nem ismerlek meg... :))
Lökjed majd, de inkább holnap de. csörögj meg, szívesen.
NEM ÁRULJUK EL NEKIK! Pukkadozzanak csak.
Hogy hogyan lehet Pennike facebook profilját feltörni? Ne, most komolyan??? :DD

Légkondi nincs, kellemes a levegő most a lakásban. Hét közepére tervezem, hogy kiköltözöm az erkélyre, van a mennyezetbe befúrva egy kampó, arra megy a nagy moszkitóháló, én meg a hálózsákommal és a polifon szivacsommal alája. Istenien lehet kint horpasztani az erkélyen... :D
@Knósszosz:
Tuggyuk... Akkor viszont az a bizonyos kígyó is az lett! :D
@Knósszosz: nézem hajdu (b+ majdnem nagybetűvel írtam a nevét!:)) tek főigazgatót...nagyon remélem, volt annyi esze valakinek, hogy valami értelmes csókát azért melléraktak...mert, ha ezen múlik a védelmetek....hát azért nem aludnék nyugton...mondjuk most párizsban ki se mozdulnék az arab negyedből:))...szvsz ott az most a legbiztonságosabb hely...

Ja, a Barca jó csapat, mondjuk én nem szeretem, de ez más dolog...gyereknek meg sütni kell a hamuban pogácsát, azt odaadni neki Benedek Elek könyvét, mint iránytűt, azt aléhozé...sajnos:(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:D ja, ja:)) telefonszám:)...mondjuk engem vagy az visz haza, hogy a gyökér-horda elment, vagy a rossebb:))...hogy a harmadik variánst ne említsem:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De csak ha nincs kazán hőség, mint most.
A nyúl mázlista, Rodosz nem olyan szélsőséges mint Levédia.

Apropó: függőágyban döglés helyett feltolhatnád a fotókat...b+!!
Addig sör se jár!
@Knósszosz: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nekem meg a mutter a rokonyom, de gondolom ez senkit nem érdekel:))
@sírbateszezazegész:
Ki a búbúnatos lópéló van a jól menő terrornyista körökben, aki ebbe a tetves országban talál valami elröpíthető dolgot?
Piktor 20 deka lószart sem ér meg, nemhogy a drága plasztik cuccost.
Szerintem úgy vannak ezekkel, hogy itt durrogtatni?
Minek? Ezek durvábbak, a 2/3-al.
Amúgy az ember, aki nem ismeri Dietmar Clodot, bármikor újra kezdheti, amit már egyszer eljátszottak. Szerintem lesznek hasonló trükkök, amit érzik a vesztüket.
Tudod, a Bajnai-gárdisták terrorsejtjét ártalmatlanítják majd, valamelyik bölcsöde 3 évesei közt.
@Knósszosz:
Ne is mond! Bacogatnak a nyári fesztivál képeiért is... Sőt lógok a téli evezési, évbúcsúztatós képekkel is... :D
Állj sörbe!

@sírbateszezazegész:
Ha nem mennek el, akkor jövőre elindulok én is, de német nyelvterület felé. Francia csak a csajokkal...
@AKIsTUDATLAN:
"Csatlakozom, úgy látom az összes DK-s itt tömörül.:) "

Hát tudod, bajban leszünk, ha ennyi az összes DK-s, amennyi itt van... őszintén remélem, hogy ennél azért sokkal többen vagyunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért amerikaiak mindenhol vannak, keleti nyitás (szopkodás) ide vagy oda...csak nem tudom az ember hogyan fogja előhúzni rohacot megint:))...habár lehet még moon ő is miniszterelnöki tanácsadó:)...ő legalább tényleg ért a "szakmájához":)
Hollandiát kerüld el, ha nem dohányzol:))...ott olyanok a nők, mint egy erőd...a németek hozzájuk képest törékeny virágszálak:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ne bízd el magad... Szerintem errefelé a DK-ra sokan akkor szavaznának, amikor Piktorunkra.
Jó, akkor a magam nevében mondom csak... :D
@sírbateszezazegész:
Én nem a phoczira gondoltam Barcelona kapcsán, de az is elmegy, hamár.

Szerencsés vagyol, most telecsorgattam nyállal a klaviaturhát, mert eszembe jutott egy simán fehér kenyérrel (na jó, baguetteval) és semmi mással fogyasztott coq au vin, előtte esetleg pici zöldsaláta fokhagymával töltött olivabogyóval, pirítóssal, utána pár falat Bleu de Bresse egy könnyed Chiantival öblögetve (hogy Itália is játsszon), aztán ha még eszméletemnél vagyok, akkor a tiramisu élvezete, de csakis olyan vacak házi, amit a sógornőm alkot San Doná di Piave-ban, mmmhhhhmmhmhmm!!

Itt meg most maradék rizseshúst fogok enni...
Nem rossz, de nem mediterrán. Majd szerbnek képzelem, akkor talán menni fog.
Tényleg!
Mé, ne??!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szia:) azért, mint DK-fan tőled is megkérdezem: szabó "balettintézet" zoltán mit keres a DK-ban? Most csalódtam a DK-ban:(
@sírbateszezazegész:
Azért egy bayerische Brünhilda is tud vetekedni a kétajtós szekrény méretével.
Hannoverben egyszer olyan pincér"lányok" hozták ki a sört népviseletben, hogy kisebbrendűségi érzésem támadt a 187 centimmel.
Ráadásul minden kezében 6 literes cserépkorsó volt.
Megesküdtem volna, hogy valami mutáns! Meg sem tudtam fogni a söröket együtt, ez meg cikázott velük!
A nemzettyes nem is oligarchák megérdemelt jutalma és a tehetségük révén elnyert munka díja:

hvg.hu/gazdasag/20130805_Tarol_a_Kozgep_es_a_Strabag_75_milliardot

Elmenetem aluba, mielőtt nagyon felqrom az agyamat.
@Knósszosz: csak gondoltam viccelek egyet:))...
Én itt most csak kolbászt eszek...meg tartine-t...meg salátát könnyű helyi sörrel:))
Viszont mit meg nem adnék egy kis rizses húsért...de komolyan:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Amatőr... és még te sörözöl? Nohiszen...
Gyó éjt!
@E.Csaba: Ügyes. Akár beépített ügynök is lehetne és persze gyanúm szerint az is. A feltűnésük itt, több mint érdekes, beeső civilként, meglepően jól szondáznak és orientálnak. Gondolkoztam, hogy leírjam e ezt Önnek, indukálva egy ellenvetést, ami quasi úriemberek között minimum kínos. Ugyanakkor mégis azt gondolom, hogy egyrészt - remélem - megérdemli a választ és helyesen fogja használni, avagy abszolút minimumként, legalább elmondhatom mit gondolok, másrészt ugye a háló anonimitása, lehetővé teszi, hogy tét nélkül írjon az ember, akár sértő vagy buta dolgokat is.
Nos. Egy apróságot leszögeznék, egy oldalon állunk, ha ez az oldal az orbáni struktúra leváltását célozza.
A szocialista pártra nem vesztegetnék szót, csak és kizárólag váltópártnak alkalmas, ill. mai állapotában annak sem. Itt jegyezném meg, hogy a legnagyobb hiba lenne a szocialistákkal szövetségre lépni, ez egy tehetségtelen, végtelenül züllött párt, akik között a Szekeresek, Kiss Péterek és társaik csak arra valók, hogy Orbánék kínos/kínzó uralmát konzerválják. Tehetségtelen banda tűzre velük. Egy megjegyzés Szanyihoz. Nagyon érdekes Szanyi mostani kiállása, akár szimpatikus is lehetne, de emlékszik Ön Szanyira mint államtitkárra? Nem borzong bele? Nincs különbség kedves E.Csaba, egy pozícióban lévő Szanyi és egy orbáni államtitkár között. Sajnos nincs.
DK. Tudja, bár sosem lesz alkalmam rá, de egyszer szívesen beszélgetnék magával a vezérrel, Gy. Ferenccel, elmondanám neki, hogy tesó, azért a gazdasági előéleted enyhén szólva nem makulátlan, és fuck out Ferenc, én nem baszogatlak az őszödi beszédért, én értem mi volt a szándék, de testvérem, rajonghatnak érted a szüzek ezerszámra, mégis hazudtál éjjel-nappal, hát te mondtad és én Feri, már megbocsáss, sok mindenen túl tudok lépni, de azon, hogy nem tekintesz - TE SEM - felnőttnek, na azon nem. Üzenném egyébként, hogy akik nálad a kommunikációval foglalkoznak, rúgd ki őket a fenébe, nulla, semmirevaló banda. A két pulim "jobban teljesítene". No ennyit a DK-ról.
Bajnai? Laboratóriumi körülmények között átkormányzott évecske után, szimpatikus kezdés után tehetetlenkedés. Elmentem okt. 23-án tüntetni, jó érzéseim voltak, nagy űr, majd roadshow, jönnek az én városomba is, elmentem megnézni őket, mondom, Tiborcként elsírom panaszomat, Tímeának és megnézem Juhász Pétert is, kell ez a kis izgalom, Juhász P-t láttam egy percig, Szabó Tímeát egyáltalán nem. Na most, nem olyan nagy dolog ez, gondolhatnánk, ugye Csaba (már ha megengedi?), de mégis ha eljönnek a néphez, hogy találkozzanak a néppel, akkor a kutya fülére, legyen ott találkozva, mert ha ott sem akkor hol és basszus, így hivatkoznak arra,hogy beszélünk az emberekkel? Ugyan.
LMP-ről a Varánuszon nem szabad írni mert bár gondolat szabadság van, de a legutóbbi cikkben amit olvastam, úgy baszták le az LMP-vel szimpatizáló, véletlenül ide kommentelő, mérsékelt és intelligens Csabagyöngyét, hogy az kritikán aluli volt. Tehát erről nem merek írni. Tegyem hozzá, azóta is vígan röhögök a Varinászus nagy arcokon, milyen pompásan égtek be, Fabiuszostól a nagy LMP ellenesség vs. éjjenabajnaivalvalóösszfogásakinemfogösszeveledögöllyönmeg felütéssel.
Pill. írok még csak vacsi, és utána kezdem szidni az értelmiséget.
@sírbateszezazegész:
Az olyasmi mint a bruschetta?
Hmmm...

Rizses húst meg tudsz arrafelé is csinálni, minden ott van hozzá.
Párizsba tuti van bolt, ahol az echte magyar pirospaprikát is megkapod, amit Wroclawban csinyáttak.
Az ám csak a zajutentikus ízvilág!

Ne add fel, gulyást Orleansban is lehet főzni, legfeljebb nem nem lesz benne alcsútbasznádi sportszár, meg gatyamadzag.

Egészségedre, jó éjt!!
@Alonee: én várom...nagyon érdekes...habár kiváncsi lennék az LMP-ről alkotott véleményre is:)...én biztos Ön/Te melléd állnék a véleménykifejtés szabadságának tekintetében...hiszen Gabriel is számíthat rám mindig ebben a tekintetben...
@Alonee: Átlátszó egy fidesz troll kend. A Habony Árpi féle alapképzés erősen átüt. Dehogy akarja maga leváltani a felcsuti diktátort, hiszen ez a bagázs pénzeli.
Alapmotívum: Elhitetni hogy nem szeretjük ezt a csúnya fideszt, majd hosszan fröcsögve lebeszélni az átvert olvasót bármelyik ellenzéki pártról.
Átlátszó és undorító taktika.
@Knósszosz: nem, inkább olyan, mint a lepény, tejfől, hagyma és sonka...
Nem tudok főzni a szállón, te...:)
Jó éjt:)
@gipsz1234: én teljes szívvel-lélekkel azt gondolom, hogy Alonee biztos nem fidesz szimpatizáns...főleg, ha korábbi kommentjeit is figyelembe vesszük...sőt, talán az egyik legelkötelezettebb és humánusabb demokrata...csak, mint nickje is mutatja, egyedül van:)
De ez persze csak az én véleményem.
@Bakter:
A 17:31-es kirohanásodon szó szerint sírva röhögtem :)) Nagyon kellett ez a mai elviselhetetlen forróság után.
Amúgy meg teljes mértékben egyetértünk.
@sírbateszezazegész: Bár ne lenne igazam, de az utolsó kommentje arra enged következtetni amit írtam. Arra meg nincs időm hogy az összes véleményt elolvassam.
@E.Csaba: Szóval, egy pár mondat, amit az értelmiségről a kormányváltás kapcsán imo érdemes elmondani. Addig itt nem lesz változás, retorika ide vagy oda, Bajnai, Gyurcsány, Cpt. Szanyi kutyafüle, kit érdekel fickók, amíg az értelmiség vélemény formáló része, akit erre tartunk, ezért fizetünk, ezért vannak, nem hajlandó végre érdemben dolgozni. Jó téphetjük a szánkat, hogy izé Alföldi vagy a Vidnyánszki, de kit érdekel. Ugyan kit érdekel, hogy egy szűk értelmiségi csoport által látogatott, kultúrközpontot ki vezet, nyilván mindig az adott kurzus katonája. Engem az érdekel, hogy a világ legelbaszottab figurái, a gálvölgyijánosok, a verebes istik, akiket erre tenyésztettünk, miért nem nyitják ki a pofájukat, más, a nyomoronc egyetemi oktatók, miért nem állnak ki a a diákok, egyáltalán az oktatás leépülése ellen? Miért megvehetőek a szakszervezeti vezetők? Jön a Lengyel László mea culpázni? Most? Itt fikázzuk Tusnádfürdőt? Itt ezen a blogon is? Jézusom, az egész baloldali értelmiség a Teddy nyári budiját tudta ezzel szemben felmutatni. Tudja Csaba, beleborzongok az orbáni, oligarchiába oltott teokráciába, de azért Tusnádfürdő csak nyitott volt, csak bemehetett bárki, míg Szárszón ott maszturbált az egész ellenzéki gárda és mi lett belőle. Semmi.
Azt mondanám Csaba, vigye a hírt, mondja el, hogy nincs megváltás, nincs szavazóbázis, lószar nincs, addig lehet próbálkozni az erőteljes retorikával, amíg csak akarnak, de hiába, ebben Orbánék sokkal jobbak. Azt gondolom a baloldalnak nem ez az útja, Önök/mi nem ilyenek vagyunk. DK, Bajnai, LMP, Szocik? Megvonom a vállam. Ritkán írok ide (akkor is minek :) ), de van megoldás. Dixie.
Egyébként az alap Orbán nyilatkozat (foci- gulyás kombó)alapján (is) egy ilyen emberre nem egy ország, de még egy szatócsbolt vezetését sem lenne szabad rábízni.
Amikor meg azt mondja hogy a magyar ember ilyen meg olyan akkor az vérlázító. Mintha egy homogén massza lennénk. Ezt csak szeretné de soha nem lesz így!
@gipsz1234: szerintem tévedsz, de annak örülök, hogy aggályaid vele kapcsolatban ennyire kultúrált formában fogalmaztad meg...jó ilyet látni...az eddigi kommentjeit januártól értettem:)
@gipsz1234: Hihihi, kedveli Ön itt Mariann19-et, kedves gipsz? Kérdezzen már rá itt nála, hogy mennyire vagyok én Fidesz troll. Ostoba.
@Alonee:
Kedves Alonee, mi a baja Gálvölgyi Jánossal?
Érdekelne, komolyan.
@gipsz1234: Na, egyébiránt, ha már itt tartunk, milyen érdekes, ugye és persze, színmagyar, hogy ha valaki velünk ellentétes véleményt formál meg, akkor az rögtön fidesztroll és lássuk ennek az ellentétét is. Itt van pl. Ángyán, ugye az elismerten "az egy igaz fideszes", volt itt erről már szó, ő pl. milyen klassz srác, megszavaz minden szart, kicsesz az egész országgal, egyetért mindenben a pártjával, nyomja gombot mint az őrült, de ha csak egyszer, mondom csak egyszer elrontják a játékát az ő kis föltörvényes kis búgócsigáját akkor kilép és mit ad isten, ő persze gondolom, Önnek ugye Gipsz1234 biztosan fasza gyerek. Tudja Gipsz nagyon magasról lexarom mit gondol rólam, ha fizetett fidesztrollnak gondol akkor mi van. Mondok én magának valamit, bele van maga őrülve, ezekbe a mítoszokba, nem fizetnek ezért imo senkit, jönnek ide maguktól a hülyék és vannak a másik oldali hülyék, akik ott is ellenséget sejtenek ahol nincs.
@Knósszosz: nem alszol?
Nekem gálvölgyivel (kisbetű) az a bajom, hogy csak picivel kevésbé erkölcstelen, mint fábry...ha az egyáltalán...persze ez szubjektív vélemény, mely saját empirikus tapasztalaton alapul...s mely alapján egy-két kérdést személyes találkozás alkalmával csak egy kis ágyékon rugás után tennék fel neki:)
@sírbateszezazegész: javítok: a rugás inkább rugdosás legyen:)
@Knósszosz: Üdvözlöm Knósszosz, Gálvölgyi Jánossal, mint művésszel, semmi. Gálvölgyi Jánossal, akit azért néztünk a hetihetesben, amikor tét nélkül lehetett ellenzékinek lenni, mert azt vártuk, bocsánat, csak azt vártam, hogy amikor tétje lesz a dolognak, amikor zsarnokság lesz magyarországon, akkor álljon fel és verje az asztalt, hiszen véleményformáló. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Ön, azonnal felkapta a fejét a nevére, holott csak mint archetípusra gondoltam. Nem, nem Gálvölgyivel, van bajom, hanem a gálvölgyikkel, akik a mosógépszerelő és az aloneek helyett kéne, hogy verjék az asztalt, akár az állásuk árán is és meg kéne tudniuk akadályozni, hogy a Knósszoszok külföldre menjenek (ugye milyen sokat tudok én a fideszes bértollnok Önről :) ). Megpróbálom megindokolni. Hozzánk képest hihetetlen összegeket kerestek, persze nem a celebekről beszélek, hanem a high értelmiségről, és nem érdemlik meg ezt, csak akkor ha kiállnak értünk, amikor kell, verjék az asztalt, tüntessenek, vezessenek, láncolják oda magukat valami vacakhoz, mert és itt a lényeg, mi , ön és én, meg a többiek, megalapoztuk nekik azt, hogy ezt tét nélkül tehessék, pontosabban, nem a létük lenne a tét. Üdv.
@Alonee: Engem érdekelne az lmp-ről kifejtett véleménye is többek között.

Az pedig nem számít, ki hogyan trolloz le bárkit, ha nem tud érvelni saját tábora érdekében.
@Habakuk999: hi, én is erre kapacitáltam:)
Amíg el nem felejtem: múltkor az LL-cikk kapcsán írtad a vezeklőt és a másikat...a vezeklő gondolom én vagyok:), de ki a másik, te?
@sírbateszezazegész: ühüm..

régebben azt hittem, egyedül vagyok, de nem.

sokan vagyunk és szerintem lassacskán hallani lehet a hangunkat.
@sírbateszezazegész: szép jó éjt, a szója szakad be, mint állat
@Habakuk999: írtam, dolgoznak a sajtómunkások, olvassák a blogokat, az értelmesebbje rájött, hogy már nem ők a véleményformálók, így sokan inkább a menet élére állnak, hogy "keep position":)...persze bizonyára vannak néhányan, akik hozzám hasonlóan helyre akarják hozni eddigi cselekedeteiket (bár én nem megváltást várok, és csak saját mércém szerint ártottam, a köz nem is értené vívódásom:))...
@Habakuk999: @sírbateszezazegész: Gyilkos parlagfű allergia kínoz, erre legjobb gyógyszer a kommentelés. Az LMP. Ha megengedik messzebbről kezdem, szemlátomást nem fogom szétoffolni a blogot, ilyen késő éjjel. Az egyik előző beírásomra kaptam egy bértollnok jelzőt, maga az ügy egyébiránt jelentéktelen, de mégis eklatáns példája annak, mennyire polarizálódott a magyarság. Nem tudunk és nem is akarunk közeledni egymáshoz, megszoktuk, hogy szekértáborokban élünk, ha más a véleményed mint a táborodé, már valami sunyiságot sejtünk, már annyira nem vagy a mi emberünk, h. dictu, téged kedves más véleményen lévő, az ellenség pénzel. Mondok egy példát, ezen a blogon mindenki meg van győződve arról, hogy orbán maga a patás ördög, -én is így gondolom-, de nem volna szabad elvonatkoztatni attól, hogy van, nálunk több ember, valószínűleg/jelenleg akik ezt nem így gondolják és mi, velük nem igazán állunk szóba és vice versa, pedig mindkét oldalon milliós tömegről van szó. Ha itt van egy kánon, azt kell fújni, de a konzervatív blogra átmenni nem ildomos és viszont. Én feltettem a kérdést magamnak, hogy miért is gondolom, hogy az Orbán kormány, rossz kormány, nem is igazán hosszas gondolkodás után, rájöttem, hogy miért nem ott a helyem és ehhez a gazdaságnak pl. semmi köze, mondhatnám nyugodtan, hogy nem számítanak számomra a kormány gazdasági döntései, pontosabban csak áttételesen. Mindkét oldalon, imo, a gazdasági kérdéseken ill. az idétlen, mondhatni perverz döntéseken vitatkozik, amihez jellemzően mindenki k..vára ért, valójában szájkaraténál nem több az egész, pedig volna itt egy két apróság ami fontosabb volna ..., na a fenébe megint elkalandozok. Szóval 1. meg vagyunk győződve arról az EGY igazságról aminek, természetesen mi a birtokában vagyunk, 2. meg sem próbáljuk megérteni a másik oldal igazságát 3. ostoba legendák között élünk.
Ugyan, mondja már meg valaki, ki a fenének van igaza itt deviza hiteles ügyben. Én csak kapkodom a fejem és néha magam is írok hülyeségeket, de nem, egyszerűen nem értek hozzá és egye meg a fene a focihoz sem. Akar csinálni stadiont Orbán, csináljon miért, nem lenne jó egy igazán klassz stadion a fővárosban? Dehogynem.
Kedves Habakuk, máris rátérek a lényegre, mert tudom, hogy Ön elég kemény fickó számon fogja kérni. Itt jutok el az LMP-hez, mint tárgyhoz, amit két részre szeretnék bontani. Az egyik az egy általános véleményem az LMP-ről, a másik az LMP Varánusz, szégyenletes viszony.
Rögtön leszögezem, hogy meglehetősen szimpatizálok az LMP-vel, ha esetleg Gipsz barátom tudna egy jólfizető bértollnoki állást, szívesen vállalnám. Elsősorban azért kedvelem az LMP-t mert a legkevésbé sározódtak be, igen lehet hozni a példákat a Mile, kutyafüle és lehet erről vitatkozni, sőt, de számomra talán az egyetlen vállalható párt, akire szavazhatnék, tudva persze azt, hogy nem kerül be a parlamentbe. Én idealista vagyok, van is erről napi vitám Mariann19-el. Sajnos azt kell mondanom, hogy túl hülyék az elempések ahhoz, hogy beálljanak a sorba, de azért akad egy-két apróság ami nekem nagyon tetszik bennük. Elmegy Schiffer Tusnádfürdőre, ott az oroszlánbarlangban jelen van és harcol a szavazatokért, ott ahol nyilván labdába sem rúghat. Ki ment el még oda? Senki? Miért? Kanyarodjunk vissza egy cseppet az elejére, pár millió embernek fontosak a határon túliak, de gyurcsánybajnaimesterházynak ott ahol tétje van, Tusnádfürdőn, ott kényelmetlen megjelenni. A másik oldalon álló vö. orbánisták/fideszesek által értéknek gondolt dolgok nem fontosak? Nem, tényleg nem pragmatikus párt az LMP abban az értelemben, ahogy pl. a DK-t vagy a Fideszt annak tartjuk, el is fognak veszni, de nekem ez tetszik, tetszik a nonkonformista hozzáállás, még akkor is ha, adott esetben bukáshoz vezet, hiszen a másik út, az MSZP útja, vagy a fideszé, nincs egy vízió, nincs egy gondolat, nincs egy távlat. Tetszik a zöld gondolat is, nagyon hiányzott ez a politikai palettáról és a legjobb, fiatalok. Nincs hátborzongatóbb számomra, mint a parlamentben nézni azokat a végtelenül ostoba arcokat, Czombákat, Tállaikat, Harrach Pétert uram irgalmazz. Na ezért kedvelem őket. Ja igen és még valami, ha szóvá tettem nekik emailban valamit, nem fogod elhinni, meg lehet vitatni velük, erre mondom én, hogy ez a beszéd.
@Habakuk999: @sírbateszezazegész: Gyilkos parlagfű allergia kínoz, erre legjobb gyógyszer a kommentelés. Az LMP. Ha megengedik messzebbről kezdem, szemlátomást nem fogom szétoffolni a blogot, ilyen késő éjjel. Az egyik előző beírásomra kaptam egy bértollnok jelzőt, maga az ügy egyébiránt jelentéktelen, de mégis eklatáns példája annak, mennyire polarizálódott a magyarság. Nem tudunk és nem is akarunk közeledni egymáshoz, megszoktuk, hogy szekértáborokban élünk, ha más a véleményed mint a táborodé, már valami sunyiságot sejtünk, már annyira nem vagy a mi emberünk, h. dictu, téged kedves más véleményen lévő, az ellenség pénzel. Mondok egy példát, ezen a blogon mindenki meg van győződve arról, hogy orbán maga a patás ördög, -én is így gondolom-, de nem volna szabad elvonatkoztatni attól, hogy van, nálunk több ember, valószínűleg/jelenleg akik ezt nem így gondolják és mi, velük nem igazán állunk szóba és vice versa, pedig mindkét oldalon milliós tömegről van szó. Ha itt van egy kánon, azt kell fújni, de a konzervatív blogra átmenni nem ildomos és viszont. Én feltettem a kérdést magamnak, hogy miért is gondolom, hogy az Orbán kormány, rossz kormány, nem is igazán hosszas gondolkodás után, rájöttem, hogy miért nem ott a helyem és ehhez a gazdaságnak pl. semmi köze, mondhatnám nyugodtan, hogy nem számítanak számomra a kormány gazdasági döntései, pontosabban csak áttételesen. Mindkét oldalon, imo, a gazdasági kérdéseken ill. az idétlen, mondhatni perverz döntéseken vitatkozik, amihez jellemzően mindenki k..vára ért, valójában szájkaraténál nem több az egész, pedig volna itt egy két apróság ami fontosabb volna ..., na a fenébe megint elkalandozok. Szóval 1. meg vagyunk győződve arról az EGY igazságról aminek, természetesen mi a birtokában vagyunk, 2. meg sem próbáljuk megérteni a másik oldal igazságát 3. ostoba legendák között élünk.
Ugyan, mondja már meg valaki, ki a fenének van igaza itt deviza hiteles ügyben. Én csak kapkodom a fejem és néha magam is írok hülyeségeket, de nem, egyszerűen nem értek hozzá és egye meg a fene a focihoz sem. Akar csinálni stadiont Orbán, csináljon miért, nem lenne jó egy igazán klassz stadion a fővárosban? Dehogynem.
Kedves Habakuk, máris rátérek a lényegre, mert tudom, hogy Ön elég kemény fickó számon fogja kérni. Itt jutok el az LMP-hez, mint tárgyhoz, amit két részre szeretnék bontani. Az egyik az egy általános véleményem az LMP-ről, a másik az LMP Varánusz, szégyenletes viszony.
Rögtön leszögezem, hogy meglehetősen szimpatizálok az LMP-vel, ha esetleg Gipsz barátom tudna egy jólfizető bértollnoki állást, szívesen vállalnám. Elsősorban azért kedvelem az LMP-t mert a legkevésbé sározódtak be, igen lehet hozni a példákat a Mile, kutyafüle és lehet erről vitatkozni, sőt, de számomra talán az egyetlen vállalható párt, akire szavazhatnék, tudva persze azt, hogy nem kerül be a parlamentbe. Én idealista vagyok, van is erről napi vitám Mariann19-el. Sajnos azt kell mondanom, hogy túl hülyék az elempések ahhoz, hogy beálljanak a sorba, de azért akad egy-két apróság ami nekem nagyon tetszik bennük. Elmegy Schiffer Tusnádfürdőre, ott az oroszlánbarlangban jelen van és harcol a szavazatokért, ott ahol nyilván labdába sem rúghat. Ki ment el még oda? Senki? Miért? Kanyarodjunk vissza egy cseppet az elejére, pár millió embernek fontosak a határon túliak, de gyurcsánybajnaimesterházynak ott ahol tétje van, Tusnádfürdőn, ott kényelmetlen megjelenni. A másik oldalon álló vö. orbánisták/fideszesek által értéknek gondolt dolgok nem fontosak? Nem, tényleg nem pragmatikus párt az LMP abban az értelemben, ahogy pl. a DK-t vagy a Fideszt annak tartjuk, el is fognak veszni, de nekem ez tetszik, tetszik a nonkonformista hozzáállás, még akkor is ha, adott esetben bukáshoz vezet, hiszen a másik út, az MSZP útja, vagy a fideszé, nincs egy vízió, nincs egy gondolat, nincs egy távlat. Tetszik a zöld gondolat is, nagyon hiányzott ez a politikai palettáról és a legjobb, fiatalok. Nincs hátborzongatóbb számomra, mint a parlamentben nézni azokat a végtelenül ostoba arcokat, Czombákat, Tállaikat, Harrach Pétert uram irgalmazz. Na ezért kedvelem őket. Ja igen és még valami, ha szóvá tettem nekik emailban valamit, nem fogod elhinni, meg lehet vitatni velük, erre mondom én, hogy ez a beszéd.
@sírbateszezazegész:
kedves sír' H'Anti

empírikus (milyen szép is ez magyarúl) az maga a tapasztalat tehát a te tapasztalatod az lehet kék zöld meg sárga és roszsz meg jó de nem lehet empírikus mert az tautológia és szóbicsaklás agylöttyenéssel

brühüyyy

tanúlni, tanúlni, tanúlni: "Lenin"

a nagy bölcstől is az empirikus kriticizmus és a többiek
@Alonee:
M'Andragora del Al 'On 'EE...

ez túl hosszú, össze tudnád foglalni egy sorban ami nem hosszabb mint egy A4 210 mm-es oldala?

itt várom a lényeget

brühüyyy
A másik dolog, ami annak idején komolyan ellökdösött a Varánusztól. A Varánusz népe a tavaly októberi Bajnai nyitó után, kitalálta, hogy az LMP az egy naaagyon köcsög, mi több egy antiszociális rettenet, aki/akik - szűz mária tekints le rám - nem hajlandó összefogni, a Szuperman és Spiderman földi helytartóival, az együttkétezertizenéggyel. Na ezen jól kiakadt a nép, olyannyira, hogy én, bár szerettem volna elmondani a véleményem, nem mertem, mert nem szerettem volna, ha in fact elküldenek a picsába. A koránkelő Varánuszosok, vissza lehet keresni, már hajnalban dörzsölték a kezüket, hogy az idetévedő lmp-védők tökeit miként fogják véresre morzsolni. Szemlátomást, akkor pont itt tárolták a Bölcsek kövét, mert annyi kinyilatkoztatást a Kurucinfon nem olvastam mint akkor itt. Nem, nem a gondolatot kritizálom, az leginkább nem érdekel, de az az emberi hozzáállás, az bekapcsolta a, bennem egyébként, a hülyeséggel határos, "gyengébb mellé állok" gombot, és még végtelenül igazságtalan is volt. Na kb. ennyi.
Szaladok mert el kell érnem a tengeralattjárón Habonyt, hozza lóvémat. Bye.
@rodeo36: :)

nincs időd???
nincs türelmed:)

szokatlan!
@Alonee:
ez a lábszagod mértéke télen gumicsizmában?

brühüyyy
@guma:
idő mint a pelyva, de nem minden izére...
türelmem végtelen a Big Bang óta...

és miből gondoltad

brühüyyy
@rodeo36: ha csak nem abból, hogy kicsinként szurka-piszka kegyelmed, itt és most:)
@Alonee: stílusosch érvek

Al O' Nee

brühüyyy
@rodeo36: Hogy megvagy, Rodeo? Régen láttuk egymást.
@épészmérnök:
Ola chica como estas? depois de una cirugia muy complicada estoy mejorandome y disfrutando el tiempo libre mientras trato de no envenenarme por lo que pasa en este "sí se llama todavíia" país o simplesmente infierno en que el diablillo se jode

jajajajaja

brühüyyy
y tu que? donde escondiste cuando los relampagos truenaron?
@guma:
a tüskéből koronát is lehet csinálni és ha nem befelé állnak akkor még jól is mutat

brühüyyy
milyen gondod lett nagyhírtelen a humorral?
@épészmérnök: jaj!:))))

végre! hol csavarogsz? hogy sikerült a "zenés" est?

stb, stb, szóval hiányoztál...:)
@rodeo36: nem is tudom!:)
(maradj csak te a babérnál...)

talán valaki módszeresen gyilkolja???
@guma:
nem szeretem a babért, keserű ha rágom ha meg nem akkor nem ér semmit...miért kűldözgecc?

brühüyyy

ma ilyen elmegyek mellette akkor nem bánt hangulatod van vagy csak a kitérőben ragadtál?
@rodeo36: :D

ne rágd! nem arra való, csak egy fűszer a sok közül. :)

és mint mindent ezt is módjával kell használni az ízesítésnél.
oszt' miből gondolod, hogy küldözgetlek?
mernék én ilyent?
a feltételezést is kikérem magamnak.:)
@guma:
gondolom mára ennyi?

brühüyyy
@rodeo36: mára?

ennyi? mire gondolt az úr?
@guma:
nem gondoltam semmire

brühüyyy
Beszelgettek latom, udv Epesz, tenyleg hianyoztal :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
neked semmilyen "vessződ" sincs?

brühüyyy

mijaza zepesz?
Elolvastam az esti/éjjeli termést.

Aloneet olvasva Shakespeare jutott eszembe, tekintve, hogy bemutatta itt rosszkedvét.

York napsütése rosszkedvünk telét
tündöklő nyárrá változtatta át...

..és ha már ő, érdemes elolvasni ezt, bár OFF

pontilyen.blog.hu/2009/02/19/york_napsutese_rosszkedvunk_telet

Most nincs kedvem vitatkozni az áperté megállapításokkal, de annyit leszögeznék, nem éreztem tündöklő nyarat a kommentjei olvastán:)
@rodeo36: mondom én, hogy ma kekec vagy!:)
leesek a székről úgy röhögök...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kérlek rajzolj neki pár "vesszőt".:)))))
az Agyarországi foci fellnedülőben van !
a fociban is jobban tejjesít !
még több köszpénzt kell a fociba pumpálni !
@Orica Középföldi: szia!:)

na te sem könnyíted meg ma a kedves hozzászólók, bedumálok sorsát...
@guma:

ugye hímvesszőre asszo ciál bárki?
brühüyyy

szegény szerencsétlen akinek nem telik egy többnyelvű windows-ra...nyomor a köbön

nekem 8 nyelven van beállítva a billentyűzetem és klikkre vált

minő nyomor
@Orica Középföldi:
szegény Wilmos...azért nagyon kegyetlen vagyma

hagyma
brühüyyy
"a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik" (TG)

ja ja... ez a lényeg

C I G Á N Y K O D Á S B A N ... ő ... a kiráj ! sőt császár !
@guma:

Szia:))
Lenne ilyen feladatom?
Csak ajánlat, nem kötelező elolvasni:))
@rodeo36: okééé, telóról gyorsabb volt így, de csak neked, csak most ..' készen van a fejecske
:-)
@guma:

Mint látod, gpisz.jakab teljesen önjáró, autonom, nem érintette meg:))
@rodeo36:

Ááááá, dehogy vagyok kegyetlen:))
Fájhat a lábad,és a fájdalom szűrőjén torzul az olvasmányélmény.
@Orica Középföldi: :DDDDDDDDD

(nem tehetek róla, de van amikor olyan röhögés jön rám 1-1 beszólásotoktól - mint most)

szerintem a gipsszel most ne kezd te is a példatárt, mert @rodeo36: ma már kiborított ahogy mindenkit gyepált ez a 8 nyelvű!:)))))
@guma:

Ezt az élményt hibátlanul hozza nekem Bakter:))
@épészmérnök:

Néha nagyon elkelne egy rendelés tőled. Olyankor mindíg hiányollak:))
-no comment-

Orbán Viktor tavaly azt mondta, hogy visszaszorították az arcátlan prémiumokat. A 444 által megkérdezett állami cégek 6,4 milliárdot fizettek ki a kormányváltás óta.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F08%2F06%2Fmaradtak-a-millios-premiumok-es-jutalmak-az-allami-cegeknel%2F
@Orica Középföldi: ezt már kidumáltuk egyszer:)

van itt egy, két pofa amiért, akiért élmény olvasgatni benneteket.:)
az külön szórakoztató amikor ilyen elegánsan villantasz (bocs!).
@épészmérnök: a megjelnésedért már érdemes volt felkelni ma.
egyébként üdv mindenkinek.
a forrás alapján zseniális oszd meg és uralkodj taktika, főleg smukkal, és a nagyon támadható Ferivel és volt eszdéeszessel, ha meglépnék az emeszpében, tuti bukó neki, a fidesz agitprop megenné őket se perc alatt:

Gyurcsány és Fodor az MSZP listáján?
magyarip

magyarip
politika
ma 8:01
0 0

Egy kormányközeli napilap szerint az MSZP-nek van egy terve, ha nem sikerül közösen indulni Bajnaiékkal. Eszerint befutó listás helyet kapnának tőlük az alábbi urak: Gyurcsány Ferenc<<<<<, Schmuck Andornak<<<<<, Árok Kornél és Fodor Gábor<<<<<. És így máris lenne összefogás is, meg nem is. (mno.hu)<<<<<<<<<<

most.444.hu/2013/08/06/gyurcsany-es-fodor-az-mszp-listajan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azt hiszem valahol mintha @Orica Középföldi: ezt írta volna be:

én nem tudtam, hogy a mno ilyen szórakoztató.
(bocs , ha nem pontos az idézet:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hahahahaha "telo" magát a telo-t sem látom nemhogy a betűit pláne a "képernyőjén" lévő bolhaszart...és a szememet nem vagyok hajlandó holmi bolhaszarért tönkretenni

szóval

irány horány

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hát ez nagyon szórakoztató. Nincs jelentősége, hogy igaz vagy sem, de elképzeltem Mesterházyt, ahogy egyszemélyben előadja Mátyás királyt és a hoztam is, meg nem is lányt:))
@Orica Középföldi: ha már mátyás, akkor ez a névsor inkább a fekete sereg.
@bella _ciao:

Ellenben a rejtvényfejtés tovább tart:))
@bella _ciao: ezt csak így és most?

tapasztalat nuku???
(hű de undok vagyok! :DDDD)
@Orica Középföldi: melyik?:))))

te is az olaszt kedveled?:DDDDDDDDDD
@Alonee: Látod, - mivel a végén átment második személybe - milyen üdítő tud lenni egy ilyen szénanáthás hozzászólás.

A kommentelő örök dilemmája: van-e értelme annak a rengeteg időnek, amit a gép előtt töltünk vagy nincs.

Az ilyen hozzászólásokkal rendelkező ne sajnálja azt a kis időt és ne foglalkozzon különösebben a hívek illetve a Varánusz népének falkaszelleméből eredő - hogy a fene egye meg, ebbe én is benne vagyok - acsargásával.

Amúgy úgy gondolom, tényleg van hatása az itteni létünknek, másfél éves olvasásom alapján azért megfigyelhetőek különböző folyamatok, s szerintem ezek többségében pozitív irányba visznek.
@Orica Középföldi: @guma: nekem inkább az kérdés, ki a fenének jutott eszébe pont ezt a kettőt összehasonlítani? és miért nem a fűnyírást mondjuk a kommentelésssel? vagy a blogírást az orgazmussal? és akkor fabiust is bevontuk.
@bella _ciao:

Annyi zsoldot nem tud fizetni, hogy hűségesek maradjanak - egyrészt. Másrészt a zsoldostól némi profizmus elvárható, ha nem hülye nagyon a vezér:)
ez már igen!
mi csak úgy ingyen és bérmentve árasztjuk a jókedvet...:(

hvg.hu/gazdasag/20130806_Ezt_okozta_az_orbani_szabadsagharc_egesz#rss
Én nem hiszek az MNO-nak, de az Mszp B terve az öngyilkosság. Ha külön indulnak, és ránéznek a listára biztos, hogy az E-Pm-re fognak szavazni. Bár lehet, hogy én látom rosszul.
@Orica Középföldi: mondjuk kíváncsi lennék a b terv fogadtatására fodornál és ároknál. mert andorka simulékonyságáról meg vagyok győződve, neki kell a zsold, új asszony áll a házhoz. gyurcsánynak meg mindegy, de ki ne hagyják.
@V-PORT: magukra vessenek, egyébként induljanak csak külön
@Orica Középföldi: @Penivaldes: Szerintem induljanak csak külön. Schmuck és Gyurcsány biztos szavazatokat ad az E-PM-nek, mindenki megnyugszik, és én is nyugodtan szavazok.
@bella _ciao:

Nem vagyok meggyőződve, hogy Gyurcsány bent akar ülni.
Andor egészen biztos örülne egy ekkora manézsnak.
Ároknak egyetlen esélye.
Fodorról nem tudom mit gondoljak. De tényleg:)
@Orica Középföldi: B-terv=Biztos-Bukás terve. De nekem egyre szimpatikusabb. :)
@Penivaldes: Az én lelkemben most is béke van. Nem térítek senkit, mert elfogadtam, hogy más igazsága is igazság. De ez a hír kicsit megdöbbentett.
@Orica Középföldi: gyurcsány nagyon tartozni akar valakihez. szerintem, ha választhatna, inkább mesterházy.
@bella _ciao: bevallom nem hittem volna hogy az avantgárd művészetekkel is foglalkoznia kell neki.Olyan ő mint Síva istennő?

az eleje az annyira olyan hogy a Párt látja hogy kézbe kell venni a művészetet, különben a kapitalista államok megfertőzik népünk ifjúságát.
@bella _ciao:

Gy egyet akar nagyon. Megbuktatni OV-t. Azt ígérte, ha ez sikerül, visszavonul.

Természetesen a pártját be akarja juttatni.
Kizárt dolognak tartom, hogy az általa megalázott, és ezért őt látványosan negligáló MA-tól bármit akarna. Kegyet legkevésbé.

A kisstílűek bosszúállásban nagyok:)
nem volt ma sem címlapos halálhír ?

a magyar csaucseszku-hitler még él?
@Orica Középföldi: "Gy egyet akar nagyon. Megbuktatni OV-t"

nagyon szép, hazafias ambíció...
de program nélkül (ércsd szétlopni az országot) ez már kevés lesz...
@Penivaldes: persze penike, lesz majd nemzeti avantgárd is. a fekete és kerényi tudja, hogy néz az ki.
@bella _ciao: penike:(((

persze, hogy lesz. hivatalosan elismert lázadók
@Penivaldes: Miért? Kicsit elvesztettem a fonalat.
@bella _ciao:

Ez a Semjén-interjú rosszabb, mint egy hőguta.
Kiheverhetetlen.
@gipsz.jakab:

Rág át magad a programjukon, mielőtt véleményt mondasz:))
@Penivaldes: Nem. Pedig penge vagyok, de nem. :))
@Penivaldes: Jó. Hamar meg lehet győzni. :)
@Orica Középföldi: visszavonulás? nem, én még lendvaiildinéninek sem hiszem el ezt, nemhogy gyurcsánynak.
valahogy úgy vagyok vele, mikor az lgt megrendezte 1992-ben a búcsúkoncertjét. aztán rájöttek, hogy van még zenélnivalójuk közösen. idén még tábort is rendeznek alsóörsön. nekik örülök, hogy vannak még.
gyurcsány is simán táncolna még nekünk orbán bukása után. de majd meglássuk.
érdeklődve olvasgatom a különböző terveket a szavazási együttműködésről.

Azt szeretném megkérdezni, hogy program mint olyan létezik ennek a sok megmentőnknek?

Én a gyíkon kívül elég ritkán olvasok más sajtót, s erről nem nagyon villog senki.
@bella _ciao: veled vagyok ebben. én inkább azt gondolom hogy vissza is vonul meg nem is abban az esetben..
@Habakuk999: prpogram?? minek az kérlek? a gonosz Orbánt kell legyőzni.
na most itt lesz egy kis képzavar: zöld sasok vs sólyom. ne nézzenek már madárnak!

A Fradi lesz a leggazdagabb magyar klub?

Az újonnan alakuló Sólyom Hungarian Airways lehet a budapesti klub legfőbb támogatója

sport.hir24.hu/nb1/2013/08/06/a-fradi-lesz-a-leggazdagabb-magyar-klub/~~fokusz
@bella _ciao: De miből van ennyi pénzük. Új repülők, Fradi, és be sem indultak még. Itt valami sunyiság van.
@bella _ciao:

Lendvai - és sokan mások - biztos nem lesz rajta a következő listán. Ebben az értelemben visszavonul.
A politizálással nyilván nem hagy fel, egyetlen nyitott kérdés van, lesz-e rá vevő:))

Gy-ről is el tudom képzelni, hogy megmarad "csak" pártelnöknek. Nélküle ugyanis szétesik a DK.
@V-PORT: új repülő??? nem arról csiripeltek hogy vmi régi Lindbergh féle géppel akarnak indulni??
@V-PORT: arab befektetők. pár év múlva a sólyomból hirtelen emirates lesz? aztán dubajozhatunk nagyban.
@Habakuk999:

Pont Fabius szokta rendre belinkelni a különböző programokat:)))

Róla egészen biztosan tudható, hogy mindenkiét el- vagy átolvasta.
Még engem is meghökkentett, amikor Gébet a Jobbik programjával oktatta:)
@bella _ciao:

Tegnap valaki belinkelt egy CÖF-nek írt Szanyi-választ:))
Nagyon jó volt!
@Orica Középföldi: szanyi cöffenet? van hozzá linked? tegnap nem értem rá.
Kiválasztottak: ők ülhetnek Orbánnal a páholyban

A legutóbbi meccsen már nem ült Orbán mellett a székesfehérvári VIP-páholyban Csányi Sándor OTP-vezér és Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres államfő. Másfél év alatt sokat változott a díszvendégek köre. Bekerült egy tanár és egy számvevő.

www.borsonline.hu/20130806_ezek_a_kivalasztottak_ulhetnek_orbannal_a_paholyban
@Alonee: Köszönöm, hogy ilyen terjedelemben válaszolt. Néhány dologra reagálnék pár mondatban.
Ön azzal "indít", hogy feltehetően ügynök vagyok.Ezt gyakran rásütjük olyan emberre, aki konkrétan egy politikai formáció mellett érvel.Ez alapján szinte mindenki az, akinek valamennyire kialakult véleménye van és azt vállalja.Nem mintha sok jelentősége lenne, de nem vagyok.Kis túlzással a bejegyzéseim mennyisége talán összesen nem volt annyi egész évben, mint amilyen terjedelemben Nekem válaszolt(ez nem szemrehányás). Ilyen teljesítménnyel már rég elzavartak volna bárhonnan:-).
Ön végigment a politikai palettán és elmondta, hogy melyik milyen.Rendben.Amiket ír, még egyet is lehet vele érteni.Na és?Nekem egy dolog lett nyilvánvaló, ahogy elolvastam a bejegyzését:Ön még nem jutott el arra szintre csalódottságban,ami arra készteti az embert, hogy nem érdekel kivel és hogyan de mindenáron el kell zavarni a jelenlegi kormányt, mert az valami borzalom.
Nagyon sok érdekes dolgot felvetett, de sajnos nincs időm mindenre reagálni, viszont az LMP-re fogok.
Érdeklődéssel figyeltem a pályafutásukat 2010-től, de hamar kiábrándultam belőlük.Miért?Nem azért, amit képviselnek, hanem ahogy képviselik és ahogy kommunikálják.Nem is pontosan írtam:Azt hittem, hogy tudom mit képviselnek(zöldpárt), de azután már fogalmam sem volt, hogy mit akarnak.Képtelenek voltak és még most is képtelenek egyszerű mondatokban üzeneteket megfogalmazni.Volt olyan nyilatkozatuk a médiában nem egy, hogy másodpercekig azon gondolkodtam, hogy ez a mondat mit jelent.Biztosan az én felfogásommal lehet a baj. Még arra is emlékszem, hogy mikor volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy az LMP végleg leszerepelt nálam:
Pontos dátum: nincs meg, helyszín:Parlament
Kérdés
Schiffertől Orbánhoz nem szó szerint:Miért engedik, hogy az AUDI védett területre bővítsen.
Orbán válasza valami ilyesmi:Én tisztelem a környezetet, a természetet, de én a problémát nem zoológiai oldalról, hanem antropológiai oldalról közelítem meg.Nos, a természetvédő az, aki zoológiai oldalról közelít.Schiffer ahelyett, hogy lecsapta volna a magas labdát -mint egy ökopárt vezetője-ült mint egy kuka.
Egyébként valamikor az LMP itt népszerűnek indult,Fabius is egy időben preferálta, csak azután neki is tele lett a hócipője a töketlenkedéssel.Szóval sokan keresik azt a lehetőséget, hogy az Orbán kormányt leváltsák.
És még valami.Nem szoktam tüntetésre járni, mert azt olyan jobboldali bulihuligános dolognak tartom, DE a Bajnai tüntetésre elmentem, mert úgy gondoltam rajtam ne múljon.Sajnos nem hozzák az eredményt.Maradta az MSZP. mert ők a legerősebbek.Igen az MSZP és nem a DK, mert nem akarom elpazarolni a szavazatom, ezért remélem, hogy összefognak.
Ja, és még valami: Egyébként liberálisnak vallom magam, egyre több balos beütéssel, ahogy idősödöm.Ez alapján akkor Fodorra kellene szavaznom, mert az tükrözi az elveimet?Egy kétfordulós választási rendszerben bevállalnám, de most luxus lenne..
@bella _ciao:

íme:
tristen2005 2013.08.04. 21:52:19
kapitány berágott:)

Kedves CÖF!

Azért „kedvellek” benneteket, mert magatokon viselitek a történelem mindazon szennyes hordalékát, amit ez az ország már rég szeretett volna elfelejteni.
Ha jól tudom, arra vagytok képesek, hogy „jó” kádári módon utcára tereljetek sok-sok embert, amint az pl. az 56-os eseményeket követő 57-es május elsején megtörtént. Akkor is próbálta volna valaki kétségbe vonni a munkásosztály spontán felvonulását! Ne nézzétek hülyének az országot! Mindenki tudja, de főleg a résztvevők zöme (állami, önkormányzati alkalmazottak), hogy milyen sötét eszközökkel hattok rájuk.
Ám mire nem vagytok képesek? Például arra nem, hogy Magyarország legnépszerűbb közösségi portálján egy kicsit több is szóljon rólatok 2013. augusztus 4-én, mint ez: 1735 likes; 254 talking about this. A nekem szánt üzeneteteket is mindösszesen 39-en tetszikelték, és 7-en gondoltak hozzászólni. Bocs, de egy gyengébb megyei haknizó ripacs is többet mutat fel ennél! Ennyit a mögöttetek álló „tömegekről”.
A főnökötök se sokkal több. A nyilvánosan elérhető információk szerint jogász, vendéglátós, textiles. A kommunista időkben egy térségi vendéglátó cégnél tett-vett, amelyekről azért azt is tudjuk, hogy a III/III rajongott ezekért az isteni platformokért. Később jó komcsi módra E-hitelből beszállt a Bétex nevű textilcég privatizációjába. Ott biztos eredményes, viszont közéleti szereplése nagyjából abban merül ki, hogy időnként végéig rohanja a médiát azt bizonygatva, milyen mélyen tudja beletúrni a nyelvét a jelenlegi miniszterelnök politikai hátsójába.
Namost, CÖF néven üzentetek nekem. Kérdezitek, pontosabban a főnökötök kérdezi tőlem, hogy „egy olyan párt, amelynek ilyen képességű tagja van, vajon miért nem oldotta meg a devizahitelesek gondjait 8 év alatt? Csak nem azért, mert annak oka és okozója volt?”
Nos, azért nem oldottuk meg, mert nem volt mit megoldani. A devizahitelesek kálváriája éppen hogy 2010 nyarán kezdődött, amikor is a főnökötök egyik bálványa, a debreceni polgármester (aki egyébként az akkor újdonsült gazdasági miniszter, továbbá több száz egyéb fideszes prominens és fideszes önkormányzat társaságában maga is tíz- és százmilliós nagyságrendekben vett igénybe devizahitelt) volt oly kedves felrobbantani a forint árfolyamát, az ország-kockázati felárat, továbbá a kamatokat. Jut eszembe, a devizahiteleket egyébként az Orbán nevű másik idol tette lehetővé a 2001. június 15-i kormányrendeletével. Az meg nektek jusson eszetekbe, hogy éveken át a harmadik idolotok, bizonyos Járai volt szíves – még jegybanki elnökként – oly magasan tartani a forint alapkamatát, hogy élő bank sem volt hajlandó forinthitelekkel bíbelődni. Autókereskedőknél például szóba sem jöhetett forinthitel.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy a gazdasági miniszter ritka nagy hülye lenne, ha veletek tárgyalva keresné a devizahitelesek problémájának megoldását. Nem tudom, hogy az 1735 lájkolótok mire képes, de tartok tőle, hogy legyalogolni biztos nem tudnák a devizahiteleket. Na jó, esetleg egy-két bankfiókot meg tudnának rohamozni, ezt elhiszem. Mégis, ennél ígéretesebbnek gondolom a svájci és az európai központi bankkal való tárgyalásokat, végtére is az érintett adósok nem a CÖF szórólapjaiban, hanem a fenti cégek nyomtatványaiban, azaz svájci frankban és euróban vannak eladósodva. Hát, ezen megfontolásból tettem a javaslataimat.
Mindazonáltal a legközelebbi békemenetet is azokon a nyelveken kívánom köszönteni, amelyeket a felvonulók beszélnek, azaz pl. magyarul, lengyelül és románul. Habár ha annyira akarjátok, hogy ne erőlködjek veletek emberi nyelveken, arra is vevő vagyok. Üdvözlő tömegként küldök majd elétek egy birkát, az elég egyértelműen fog bégetni a közös nyelveteken.
_ _ _
Utóirat: köszönöm a bohóckapitány megszólítást, s kérem, adjátok át szívélyes üdvözletem a főnökötök anyjának!

Békességgel,
Szanyi Tibor

brühüyyy
@rodeo36: köszönöm! írásban összeszedettebbnek tűnik, mint élőszóban.
@Habakuk999: Orbán is program nélkül "mentett",2010-ben és még ment ma is.Vicces ország, vicces választókkal./ezt a keserűség íratta velem/
@rodeo36:

Nagyon köszi a segítséget:)))
@rodeo36: :)
Igen, tudom. Gyakran és sokáig vaciláltam ezen, hozzájáruljak-e én is a nyelv vulgarizáládásához, de mivel a közbeszédben így terjedt el, hát így használom...beállok a sorba:)
Hosszú évek óta te vagy az első aki ezt szóvá teszi.
Tautológiám bocsásd meg,ha van, értsd ezalatt tapasztalati tapasztalatot (mely szó szerinti jelentés) vagy intraperszonális empirizmust.
Megjegyzem, az empirikus nyelvünkben jelzőként funkcionál -szvsz helyesen-, s nem főnévként.

Így valóban "tanúlni, tanúlni, tanúlni", hogy egy nálam felkészültebbet idézzek...
(Örülök, hogy sikerült tisztázni magam a tautológia vádja alól, s mindenki gyarapodott ezen empirizmus által. Persze mindenki alatt most kettőnket értem:))
@bella _ciao: index.hu/gazdasag/2013/08/06/csanyi_titkos_mol-targyalasokat_vezet/

----

állami piszkos pénz tisztára mosása a fradival és a szoliommal, nincs itt semmi sunyiság, dolgozik a maffia
A magyar foci olyan, mint egy hosszú lére eresztett hamis gulyás. Egy kis paprika, egy kis só, egy kis bors, sok víz, de hús egy gramm se. Egye meg a nemzet főszakácsa.
@guma: :)) neked is:)) hát inszinuáció esete forgott fenn:)) (ez csak vicc volt, nem vettem, nem is vehettem volna annak:))
@sírbateszezazegész: :D
így biztos lehetsz benne: figyelnek rád!:))))
@sírbateszezazegész: már ez sem jó?:)

a fene sem tud kedvetekre tenni... :D
@Alonee: megértem, habár elfogadni nem tudom érveit/érveid, melyeket a gyakrabb kommenteléstől való tartozkodás indokaként lettek megjelölve. A horda együtt vonyítását nem érzem, mindenki konzekvensen képviseli saját meggyőződését, mely hol ideologikus, hol empirikus talapzatból sarjad. Így Csaba is saját maga által igaznak/valósnak vélt gondolatait/benyomásait osztja meg ehelyt másokkal.
Én mindenesetre örülnék, ha egy konzekvens LMP-szimpatizáns is gyakrabban lenne jelen, hisz egy újabb nézőpont megjelenése, állandó jelenléte jót tenne minden téma megvitatásának. Nekem mindenféleképpen, hisz ekkor én is kevesebbet foglalkoznék a sunázás problematikájával. Ez persze csak az én egyéni szociális problémám, mely koromból és helyzetemből adódik.
@guma: hogyne lehetne a kedvemre tenni:))
Nem láttam még ezeket, de most meg fogom majd nézni:)
Köszönöm:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: fradi-sólyom azért ez több lenne, mint az általad jelzett "állami pénzmosás", és nagyobb kárt is okozna a közvagyonban... olvass a sorok közt:))
@sírbateszezazegész: akkor olvasok a sorok között. beismerted, hogy sunázni mentél franciaországba.
Azt gondolom, hogy a hőgutától és szomjhaláltól fenyegetett ózdi testvérek is elérzékenyülnek:
fehervar.hir24.hu/bulvar/2013/08/06/igy-vettek-vegso-bucsut-az-enyingi-vajdatol/#aktualis
@bella _ciao: nem ezt írtam:)) viszont a semjén-interjú után bátran kijelenthetem, hogy én is ki tudtam hordani lábon az átmeneti agyhalált, melyet a cikk okozott!:))
A magyarok 93 százaléka úgy gondolja, hogy az országban nem létezik munkahelyi biztonság, ami többek között Chile, India és Törökország eredményénél is rosszabb – derült ki a Randstad Workmonitorból. Minden második magyar külföldre költözne egy jó állásért.

A görögökkel vagyunk a sor végén: Nincs munkahelyi biztonság Magyarországon

www.vg.hu/gazdasag/a-gorogokkel-vagyunk-a-sor-vegen-nincs-munkahelyi-biztonsag-magyarorszagon-409326
@Orica Középföldi: megjegyzem a III. Richard ugye elsősorban politikai megrendelésre/tetszés kiváltására/a hatalom rokonszenvének megszerzésére készült és súlyosan torzítja a valós történéseket, minden nagyszerűsége/zsenialitása mellett...
@bella _ciao: gondolom csányi is kapott meghívót, de megüzente orbánnak, "tudod viktorkám, kisbarátom, nagy a meleg, kánikula van, azt volt az a szívműtétem is, amiről írtatok... majd, ha a garancsi képes lesz légkondissá tenni a stadionját a bankja nyereségéből, majd akkor elmegyek...persze nem akarom én elvenni tőle a dicsőséget, nem zavarom meg a büdzséjét az otp tao-s pénzeivel...persze azért a hernádi ott van, figyelünk...meg amúgy is van jobb dolgom most, éppen a seggem partjár vakarászom, az most minden figyelmen leköti... tudod kusspajtás, van ez az izé...hogyis mondják...na, mindjárt eszembe jut, itt van a nyelvem hegyén...prioritás..az...ha nem tudod mit jelent, mondanám kérdezd meg az árpitól, de én a te helyedben inkább a wikit venném igénybe..." szóval valami ilyesmi..:)
@rodeo36: Köztudodtt, hogy a 42 a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre. Röviden összefoglalva.

Elég alapmű kategória :-)

Bővebben:
hu.wikipedia.org/wiki/42_(Galaxis_%C3%BAtikalauz_stopposoknak)

Teljes egészében:
www.youtube.com/watch?v=aZEMGxWg--I

Vagy eredetiben könyv alakban...
@sírbateszezazegész: egész jól beleéled megad csányi szerepébe. azért nem szeretném, ha végképp átlényegülnél.
@bella _ciao: pedig nagyon jó consiliere lennék...meg Adyt is kedvelem:)
@sírbateszezazegész:

Bakker! mi az, hogy tanúlni????????????
@E.Csaba: Félreértett, tényleg azt gondoltam, hogy küldték, de ha ön azt mondja, hogy nem, akkor nyilván így van, ha pedig ezzel megbántottam volna, megkövetem. Tegyem hozzá nagyon gyorsan, én kifejezetten örülnék a bérkommentelőknek, nem lenne az remek(?), ha lennének jó szakemberek akik, nem hobbiszinten, vizsgálnák a "néplelket", hanem szakmailag? Annyira vágyom pár ilyen profira, ami igazolná, hogy törődnek azzal, hogy mit gondolunk. Mondom, ha ezzel bármilyen sérelmet okoztam, elnézést kérek.
Amit megemlítenék engedelmével, az a következő mondatának a kategorikus igenlése "Ön még nem jutott el arra szintre csalódottságban,ami arra készteti az embert, hogy nem érdekel kivel és hogyan de mindenáron el kell zavarni a jelenlegi kormányt", igen, nem jutottam el erre a szintre és nem is fogok. Egyrészt nem vagyok csalódott ember, miért is lennék, ennek így kellett lennie. Annak az országnak akinek a lakosságának, túlnyomó része azt, hogy magyar már önmagában egy minőségként éli meg, aki István király, hülye leveleit idézgeti, az ide kell, hogy jusson, mi a fene ebben a meglepő? Odáig eljutni sosem fogok, hogy egy Orbán kormányt mindenáron leváltani akarjak. Nem, nem hozom fel a szélsőjobbot, akire nyilván ön sem váltaná le a jelenlegi kormányt, olcsó húzás lenne, de szeretnék egy olyan következő kormányt, aki úgy kormányoz, hogy ez ami most van, soha többé ne fordulhasson elő. A jelenlegi ellenzéki pártok, és legfőképpen a szocik, csak és kizárólag konzerválnák a Fidesz/Szoci váltópártosdit. Köszi nem. Készséggel elismerem egyébiránt, hogy majdnem minden tekintetben a szocialisták, bajnaisták, dksok, jobbak SOKKAL, mint a jelenlegi rezsim, de nem jobbak annyival, hogy utánuk ne azonnal újra a fidesz jönne. Tehát, valóban nem jutottam el az ön által említett állapotig, de ez tudatos döntés volt, ha kissé nagyképűen hangzik is.
LMP. Amit ön az LMP hibájaként említ, az nekem erény, ön azt írja, "Képtelenek voltak és még most is képtelenek egyszerű mondatokban üzeneteket megfogalmazni.", pontosan így van és én ezt szeretem, én nem kedvelem az egyszerű üzeneteket, ön igen? Ó hát van itt tényleg az egyszerű üzenetekből rengeteg, mondhatnánk hihetetlen dömpingje van az egyszerű üzeneteknek - Orbán rossz - ez egyszerű üzenet, de igaz? Hopp, bocsi Habony máris utalt. Nem az én közegem az egyszerű üzenetek népe, a pontos, szabatos, precíz üzeneteket kedvelem, amik jellemzően nem egyszerűek. Ha pedig nem értem, megkérdezem. A másik érvvel nem foglalkoznék mert nüansz, semmit nem mond, semmiről, ti. a parlamentes epizódra gondolok.
Én nem vagyok egyébként elkötelezett LMP-s, számtalan a hibájuk, ennek ellenére most a legvállalhatóbb pártnak tűnnek, de meggyőzhető vagyok.
Ja Csaba, csak egy apróság, elvekről nem lehet lemondani, bármilyen kényelmesnek látszik is, ha az ön elveit Fodor testesíti meg, akkor önnek Fodorra kell szavaznia, ha nem, akkor ezek nem voltak elvek. Üdvözlettel.
@sírbateszezazegész:

"hisz ekkor én is kevesebbet foglalkoznék a sunázás problematikájával. Ez persze csak az én egyéni szociális problémám, mely koromból és helyzetemből adódik"

Te nagyon hülye vagy:)))))
@sírbateszezazegész:

"megjegyzem a III. Richard ugye elsősorban politikai megrendelésre/tetszés kiváltására/a hatalom rokonszenvének megszerzésére készült és súlyosan torzítja a valós történéseket, minden nagyszerűsége/zsenialitása mellet"

Vitattam?
@Blázser Bozsó:
klassz...és mindebben hol a Big Bang?

nekem nem jött ki a 42...valami fatálas véletlen folytán 37.018012 re kerekedett...hiányzik a kis Androméda köd ami a spájzban van a felső sarokban a sárgabarcklekvárak mögött de ezt nem mindenki tuggya

brühüyyy
@sírbateszezazegész: Köszönöm az invitálást. Rosszul fogalmaztam eszerint, egyáltalán nem gondolom, hogy itt hordáról volna szó, csak leírtam az egyik pontosabban az egyetlen rossz élményemet, mondjuk a másik az inkább egy SZÍV fájdalom, ha érti mire gondolok. A neten lévő blogszféra egyik legszimpatikusabb csapata van itt, ez mondjuk, nem is vitás.
A sunázás problematikája? Az ugye csak 80 felett jelentkezik, engedd meg, hogy csókolommal köszönjek ezentúl. :) Üdv.
@Orica Középföldi: vlagyimir iljics hosszú ú-val mondta magyarul. legalábbis a korabeli pletykák szerint. tudjuk be a rossz magyar kiejtésének. sirbatesz csak vissza akarta adni, teljes történeti hűséggel.
@Alonee: "A sunázás problematikája? Az ugye csak 80 felett jelentkezik, engedd meg, hogy csókolommal köszönjek ezentúl. :) Üdv."

+1 :))
@Orica Középföldi: rodeo használta így...csak őt idéztem:)

Nem, nem vitattad, csak végre egy téma, ahol jól értesültnek tünhettem...olyan kevés ilyen van, nekem meg kell ragadni minden kínálkozó alkalmat:))

Hülye... nem vitathatom, habár a jelzett problematika szemszögéből én inkább más jelzőt használnék...:)
@bella _ciao:

Már bocsánat, most kit szarjak le nagy ívben? Iljics magyar nyelvtudását, vagy a történelmi hűséget, vagy azt, aki hallotta tőle ezt magyarul ?:))))
@Alonee: értem a SZÍV fájdalmát, én sajnos később jöttem, mint minden távozót, így is sajnálom, habár azt hiszem nem lennénk közös platformon... de nyilván tudja/tudod az én ingerküszöböm jóval magasabb...
A problematikát ezek szerint nem érthetően fogalmaztam meg, ismét "meg nem értett" lettem, mely lehetne a zsenialitásom eposzi jelzője is, de ez a lángelme hiányában inkább gondolataim világos transzformálására való képesség hiányára utal ismételten..:)
@bella _ciao: na, ha ennyire egyetértetek a sunázás megítélésében, akkor tőled is elvárhatom a csókolommal való köszönést, másrészt módosítom álláspontom, így a jelzőt teljesen jogosan -mivel használatának minden feltétele adott- eposzinak minősítem személyemmel kapcsolatosan...:))

Hát várom is a disznófejű nagyúr, ős mammon transzferét tevékenységemmel kapcsolatban...:))
@rodeo36: A Big Bangről az egereket kell megkérdezni, ha nem jött ki a 42, akkor tessen egy másik számrendszerben utána számolni :-)

A 42 egyébként nagyon frappáns válasz volt a kérdésedre, valóban ott volt benne a rövid válasz az összes (nem csak politikai) problémára. A szempontpuska hiányzik a fegyvertárból (a 42 mellékterméke), azaz az a képesség, hogy a másik szemszögéből is megvizsgáljuk a problémát, átéljük az adott helyzetet...

A 42 számomra ezt jelenti. Ez a "42" hiányzik azokból a pszichopatákból is, akik ma uralkodnak Magyarországon.
@sírbateszezazegész:

Rodeo már elég "öreg", és elég régen él ahhoz külföldön, hogy bármi rögzült nyelvtani szabályt változtatni akarnék/kellene, nyolc nyelv mellett.

Feltételeztem, hogy Shakespeare-el nem mondok újat.

A problematika, szellemességet nélkülöző verbális pettinggel aligha kezelhető:)))
@Blázser Bozsó: 42
"Elég alapmű kategória."
Sci fi olvasóknak igen.
@sírbateszezazegész:

", de ez a lángelme hiányában inkább gondolataim világos transzformálására való képesség hiányára utal ismételten..:)"

Hogy te mekkora dög/ alávaló/szemét/visszaélő/ másokon szórakozó pali vagy, az elképesztő:))))))))
@sírbateszezazegész: én értettelek, lehet azért mert gondolat meneted és értékkészleted nagy mértékben azonos az enyémmel, és ebbe beletartozik az elempéről is a véleményem. Főleg abban esetben, amikor egy párt fő karakterét a vezetői határozzák meg, és ebben a zelempés főgóré gyengén muzsikál...
@Orica Középföldi: idézni csak pontosan... főként, ha olvastad a kezdetet, amit feltételezek:)

Ahogy a svédek nem itt "wanted"-kednek, úgy a monthy tagjai sem a pettingelők közt keresik az utánpótlást... habár a feleket elnézve a szarkazmus néha felbukkan... ha van egy új nézőpont, mellyel lehet azonosulni/vitába szállni, akkor nem lanyhul az érdeklődés s tér vissza az bázishoz... azért vedd figyelembe, hogy én itt más, ebből a szempontból (intellektuális) jóval ingerszegényebb környezetben vagyok...:)
@Orica Középföldi: ezt most visszautasítom... és remélem a címzett sem vette annak... habár jelenlegi helyzetemhez nyilván hozzájárult a barokkosan búrjánzó körmondatok használata az otthoni potentátokkal való eszmecsere során, mikor érzékelhetővé vált a jó szerencse/emberi aljasság-törtetés/sors által elfoglalt hely és az IQ nem egyenesen arányos volta... mindez megtoldva pikírt és szarkasztikus megjegyzésekkel nem tette automatikudan népszerűvé a másik tárgyaló fél személyét... ez tény... de valamiért az emberek nagy része nem fogékony az öniróniára..:)) nem is értem, miért...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: végre egy igaz ember!!! :) ez azt jelenti, a sunázás, mint centrális problematika, lényed része? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: fradi-sólyom te tudod ki vette meg sz scd-t valójában? Mikor eljöttem, ez még nem volt egyértelmű számomra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Boli (legyint)... ebben taga felülmúlhatatlan...:)
Taga, mikor ezt olvasod gondolj arra, én is a tiédet :D
Viszont tegnap Varjú a DK-tól füleimnek kedves koncepciót fogalmazott meg a sport területéről.
De még mindig nem válaszolt senki arra mit keres egy elszámoltatást hangoztató párt elnökségében szabó "balettintézet" zoltán!!
@bella _ciao: "lesz majd nemzeti avantgárd is"

A kormány megalapítja a Nemzeti Avangárd Akadémiát, és kinevezi elnöknek Lagzi Lajcsit :-)
@guma: "A görögökkel vagyunk a sor végén: Nincs munkahelyi biztonság Magyarországon"

A görög macsók legalább kiülhetnek a golyóikkal játszani a főtérre a fügefa alá...
@Blázser Bozsó: "Köztudodtt, hogy a 42 a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre."

Nem esett le. Bedobom a törülközőt... :-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Veszem észre, elszabadult a pokol a varánuszon :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ne bízd el magad..."

Nem bízom el magam, illúzióim sincsenek, csak véleményem.
@sírbateszezazegész: annyira szeretem, hogy mindenki politikai szüzeket akar látni az ellenzéki pártokban. Hát pedig ez nem megy,kis ország vagyunk egy csőcselékkel, ebből kell válogatni. Minden pártban van olyan ember, aki már valahol kompromittálta magát, aki sokaknak valamiért nem elfogadható. Nulláról indított párthoz meg már sem idő, sem ember nincs.
@Orica Középföldi:
Shakespeare is csak eredetiben az igazi, Arany -bármilyen csodálatos is- "bearanyozta" azt is amit nem kellett volna mert nem annak volt szánva...és sok mindenki "aranyoz" meg "pléhez" teljesen szüxégtelenűl

brühüyyy
@sírbateszezazegész: a " a csókolommal való köszönést" még akkor se gondoltad komolyan, ha taga porszívóját is sunáznád éppen.
barokkos körmondataidat meg eposzi jelződet bírálva közlöm, hogy zrínyi forog a sírjában, mert a szellemi ámokfutásodat simán egy újabb szigeti veszedelemnek tudná be.
@épészmérnök: nem a lajcsit, van neki egy rokkerből lakodalmas muzsikussá avanzsált embere erre.
van még kérdés?
Napokig titok maradhat, újra nyert-e a Fidesz

A tavaszi országgyűlési választások előzetes tájékoztató eredményét, ahogy eddig is, várhatóan már a szavazás napján, vasárnap este ismerteti majd a Nemzeti Választási Iroda (NVI). A levélben megküldött szavazatok egy részének, továbbá a külképviseleteken leadott és az átjelentkezők szavazatainak összesítésére még csütörtökig várni kell - egy szorosabb eredménynél is akár négy napig is eltarthat, amíg meglesz a győztes.

hvg.hu/itthon/20130806_Negy_nap_alatt_derulhet_majd_ki_ki_nyerte
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem kell szeretni, de vele szemben a "kompromittált" eufemizmusként hat:) viszont ilyen alapokról elszámoltatást követelve számomra a következő kifejezés ugrik be: képmutatás...
@épészmérnök:
segíccsek?
megpróbálom: abban a könyvben amelyben erről szó van a Nagy Bölcs keresi a tök ély-t a nagy töké (Ly-)t...és ezért keresgél, mert neki van lehetősége minden izébe belelátni és valami rövid frappáns valamivel akarja leírni, hogy létezik a Tő 'K 'Ély...(persze nem látedzik, mert az a végső és azonnali halál lenne ugyanis az anyag létének lényege, hogy nincs egyensúly csak annak keresése és azt LÉ 'T-nek nevezzük) és a "42" valamiféle bölcselem megjelenítéseként a hum Ór csimborasszójaként jelenik meg: ime neszenektektökély

brühüyyy

espero ke te iluminaba por la confuzión
miért nem a tekik muzsikálnak? ;)

Legelőször a TEK ugrik be a cigánybanda nagybőgőjébe

Átnézik a meghívott vendégek listáját, ha kell, az azon szereplő személyeket leellenőrzik, mintát vesznek a felszolgált ételekből és még a cigányzenészek tagjainak is utánanéznek a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei: mivel ők felelnek Orbán Viktor személyes biztonságáért, értelemszerűen ők biztosítják a kormányfő lányának, Ráhelnek az esküvőjét is.

hvg.hu/itthon/20130806_Orban_Rahel_eskuvo_szemelyi_vedelem_TEK
@bella _ciao: akkor most szabatosan fogalmazok: hozzám nem ér fel annak kritikája, kinek hátországát egy görény adja, mégha az vadász is...:)
@sírbateszezazegész:
Rohadékok... Semmi dolgotok? Én itt küzdök a bitekkel, TI aljasok meg kibeszéltek a hátam mögött?
Eldobom a pendrájvot és felkoncollak benneteket egy kábelbetűző szerszámmal min'gyá!
Ne legyetek népművészeti agyagedények...
Miről maradtam le amúgy???
@sírbateszezazegész: ezt a görény nevében visszautasítom, ő vegképp nem tehet róla, ki a gazdája.
nocsak-nocsak, miskolciak, mi történt?

Tüntetés után kinevezés – Mégis Veres Pál lesz a Földes igazgatója

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/tuntetes-utan-kinevezes-megis-veres-pal-lesz-a-foldes-igazgatoja-85997
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: erre a legjobb komment eddig ez
Tőkés BélaTalán lesz olyan, humorérzékkel megáldott filmcsatorna, amely aznap este a Keresztapa I-et vetíti. Az esemény előzetese (hvg.hu/velemeny/20130802_Ez_a_legviccesebb_parodia_az_Orbanlagzir) ugyanis jól sikerült. Coppola zseniálisan ráérzett a XXI. század első-második évtizede magyar "sikertörténetének" mozgatórugóira négy évtizeddel ezelőtt. Már csak egy kicsit kell hajtanunk, és nemsokára utolérjük (sőt lekörözzük!) Ámerikát!
@magándemokrata: igen, tetszett!különöse az, ahogy a két szemlélet vitájában vitéz munkásőr racionális meglátásaival helytállt Dubovánszkyval szemben a hozzászólások között
@bella _ciao: mindennek oka van a mindenségben... és senki nem ártatlan :)
Úgy látom olyan Godot-ra várva hangulat uralkodik erre és mindenfelé.
@sírbateszezazegész: ennél konkrétabb konteót, ha lehet. tudsz valami nagy görény összeesküvésről? ki vele!
@bella _ciao:

"A töketlenség és a félelem nem segít, az biztos. Mondunk egy példát. A fent említett H. Árpád lapunkban megírt története megvan, ugye? Mármint hogy fényes jókedvében lerugdosott egy házaspárt, és erről bírósági végzés is van. Ebbe Habonynak bele kellett volna buknia, Orbánnak pedig beleremegnie. Ehhez képest a bulvár és a kertévék jórészt nem merték hozni a hírt, és még a kormányt rendszeresen bíráló médiumok is úgy számoltak be az esetről, hogy „a Magyar Narancs szerint” Habony ezt meg ezt csinálta. Mintha legalábbis találgattunk volna néhány sör után, nem pedig egy bírósági papírt ismertettünk volna különösebb kommentár nélkül."
magyarnarancs.hu/narancsblog/annyit-lopnak-amennyit-akarnak-fidesz-korrupcio-nyilvanossag-85998

Sajnos ezzel a töketlen és impotens ellenzékkel (igen, érzékeny lelkületű LMP-s fanok is nyugodtan magukra vehetik kiskedvencük lófüttynek sem minősíthető teljesítményét) semmit nem lehet kezdeni.

A narancsbolsevik párt ki tudta aknázni többek között a cocik 72 milliót eltüntető balfaszát, ugyan ez fordítva nem müxik, sokkal nagyobbat lopó fidesznyiknél meg se rezdült a fidesznyikek szeme, nyomozások elakadtak, mindenki kussolt.
Szóval az ellenzéknek az esélye a médiákkal együtt konvergál a nulla felé. A választások kiszámíthatóak és simán elcsalhatóak lesznek, az ellenzék majd erőtlen és impotens kísérleteket tesz a tiltakozásra, maguk sem gondolják komolyan...
@félázsiai nagymagyar:
Én speciel egy jó fröccsre várok már, hogy végre befejezzem ezt a szart és hazamehessek... :)
Bár itt dübörög a klíma mindenhol, már fázok.
BREAKING, KÖZSZOLG:

iksz.beszolunk.hu/

tudja valaki, hogy ezmiez?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ló meg a csacsi?
Vérnyulacska merre kóricál?
Mocsok lazán veszi ez a kis girhes... :)
Csak iszik, eszik, alszik, pisike, kakika, büfike... mint egy újszülött.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Átnézik a meghívott vendégek listáját, ha kell, az azon szereplő személyeket leellenőrzik, mintát vesznek a felszolgált ételekből és még a cigányzenészek tagjainak is utánanéznek a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei: mivel ők felelnek Orbán Viktor személyes biztonságáért, értelemszerűen ők biztosítják a kormányfő lányának, Ráhelnek az esküvőjét is." Meg van mire kellett a + 80 millió! Tényleg mi fizetjük az esküvőt! Többszörösen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hajszálpontosan ki kell dolgozni, törvényessé tenni a csalást! Ez nem megy röpke félóra alatt.
Érdekes, eddig lehetett tudni aznap este, most már több napra van szükség?
Kinek nem világos még ezek után valami?!!!
@magándemokrata:

"Van ez a két jóravaló, a huszonegyedik századi, európai jólétben lubickoló modern fiatal, akiknek megvan a saját zenéjük – azt majd a tanya végében hallgathatják a pajtában – és ahelyett, hogy baráti körben, csendben összeházasodnának, kapnak a nyakukba cigányzenekart és olyan pereputtyot, amilyet egyikünk sem szeretne az esküvőjén látni. Fuj, belegondolni is rossz, ahogy szegény Ráhelt vakkomondoros büdös prosztók viszik menyasszonytáncra, és szegénynek tűrnie kell, mert ebből a vircsaftból van a torta, meg a borjú és a birkapörkölt. Nem beszélve arról, amikor a kisgazdatagozat lövöldözni kezd, Semjén Zsolt meg kiszagolja a spanglit, és szalad árulkodni."

hvg.hu/w/20130731_A_Tiborcz_fiu_esete_Orban_Rasival

szerintem a lánygyerekkel is lehet gond, ha nem lázad a cirkusz ellen. illetve gond az nincs, csak von haus aus.
@KÁTÉó53éúétr6: Éppen ezért nem ártana számon kérni a szavazatunkért kuncsorgókat, hogy mi a büdös francot is akarnak?

Én tényleg nem tudom, Angyal linkjeit nem olvasom, más pedig nem nagyon van itt.

Az igaz, nem nézek már atv-t, királyit, hrtv-t se, tényleg Tőletek tájékozódom, szóval eléggé átlagos hozzá nem értő vagyok, az összes politika, ami eljut hozzám az mostanság Gyurcsány jól fésült feje a plakáton.

Szerintem ez azért nem olyan nagy teljesítmény.
@bella _ciao: jaja, ezért kérdem, mert én is azt néztem először. annyi info van, hogy volt fideszes a csóka:

"MIÉRT ÉRTI EZT AZ OSZTRÁK? MIÉRT NEM ÉRTI A MAGYAR?
Magyarországon 23 éve megélhetési politizálás zajlik! A két fő egymásra mutogató - mszp és fidesz - kettészakítja az országot! Eredményeket nem tudnak felmutatni! Szlovákia alig 10 éves múlt, már most leköröz minket! Horvátország 14 éve még háborús övezet volt, már turizmusban, útépítésben is leköröznek! Magyarország? 1000 éves vicc! A politikai korrupció útján lassan Ukrajna szintjére süllyedünk!

Mikor ébred már fel a magyar, hogy a normális életért tenni kell? Nem pedig pártokat imádni? Én - az oldal tulajdonosa - fidesz párttag voltam. Hamar rájöttem, ezek is átverésből élnek, mint az mszp!"

(a főoldal alján)
@bella _ciao: variációk egy témára...
1- ok, deffenzívába szorultam, mitöbb tust kaptam, de bizton számíthatsz az ostobák és agresszívak aljas bosszújára (részemről);
2- csitt... az összeesküvés megakadályozása és felgöngyölítése, valamint a TE és kis liblinged szemèlyes biztonsága miatt most semmit nem mondhatok.... még... de időben mindent megtudsz!;
3- térjünk inkább vissza a "sunázás" témájához.

Te választasz:)
@épészmérnök: Szia Épész!

de jó, hogy megjöttél!!

Milyen a tél Felétek?
És a diákmozgalom?
@épészmérnök: 93% az bődületes nagy szám:(
ha a görögöknél is ennyi akkor nem sok kedvük marad golyózni nekik sem...
@GeoCracker: én egy harmadik lehetőségre gondolnék zsigóval kapcsolatban: ennyi (semmi/zéró/nulla/etc.) agya van... ez teszi alkalmassá posztja betöltésére emberi gyarlósága (milyen kíméletes voltam) mellett...
@bella _ciao: három alternatíva már a bőség zavara?:) levegyek egyet vagy kettőt? :) látom te a '90 előtti választásokon szocializálódtál :D
(jeleztem: aljas és kicsinyes bosszú:))
@vitéž munkášőr: "
szerintem a lánygyerekkel is lehet gond, ha nem lázad a cirkusz ellen. illetve gond az nincs, csak von haus aus. " Szerinted ott bárkinek lehet ellen vetése? A szendvicsvideón szerintem nem a közgépes van, viktor felháborodott, és kitűzte az esküvőt! Tudod régen is, ha hirbe hozták a hires ember lányát, azonnal bejelentették a frigyet! Nekem ez jött le,+ 80 millió, a lagzira! Amit úgy kommunikálnak, hogy megerősitik orbán védelmét!!! Aha.... Mire fel?? 13 milliárdot kapott a TEK, ily összeg mellett, mi 80 millió? Valami ürügy kellett, lett, kell 80 millió védelemre.. Ja lagzira!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Én speciel egy jó fröccsre várok már.."
Az se rossz!
Reggel nézegettem mit ihatnék, oszt egy fémpalackos Budweiser eldőlt és kilukadt, amivel a kérdés is eldőlt :-D
@bella _ciao: akkor segítek:"Mondom: csak azért is Székelyföld, csak azért is magyar, csak azért is lovon."
Ki linkelte ezt be kora reggel? Na ki? A világon semmi nincs ok nélkül!
(lehet mégsem hordtam ki lábon az agyhalált? :))
@vitéž munkášőr: Aranyos::)) és igazsága vagyon, Rodeonak külön magyar buszos cikk is ajánlva.

"Én már nem tudom, mi van itt a magyar emberekkel? Emberek saját házasságukat rúgják fel pár év alatt, mondván: “nem illettünk össze”! Ha nem házasság, akkor még hamarabb, még könnyebben kidobják a másikat! Mert majd jön jobb, jön szebb, jön más…

Nemrég jelentette be Rippel Ferenc és Vivien, hogy annyi küzdelem után (betegség, gyerek stb.) most elválnak, mert már nem olyan a kapcsolat, mint régen…

Az emberek pár év után kidobnak bárkit, ha nekik nem jó! Nem számít sem az addigi küzdelem, sem semmi… csak hogy ő vagy ő jól érezze magát külön utakon! Az emberek azokon, akiknek adott esetben sokat köszönhettek pillanatok alatt átgázolnak vagy cserben hagyják…

Na de amikor adatokkal igazolhatóan kimutatható, hogy 23 éve a nagy rakás nulla felé tart ez az ország, a korrupció felé, az elbutulás felé, amikor az ember belenéz a pénztárcájába, és azt látja, nincs benne semmi, amikor a munkahelyek felénél nincs bejelentés, amikor a KSH közli, hogy Magyarországon az emberek harmada nem eszik húst rendszeresen, mert nem tudja megfizetni, amikor már gusztustalan féreg módon osztják ki haveroknak a trafikokat, földeket, neveznek ki bármilyen rokont nagy állami vállalatok élére, akkor háááát mit tesz a magyar? Na mit??? Háááát imáááádjaaa a szerencsétlen pártját tovább, valami fékezhetetlen elvakultsággal! Hát annál szerelmesebb belé, minél szarabbul megy a sora!!!

Komolyan kérdezem! Itt mindenki meggárgyult? Saját társadat kivágod az ablakon, mert neked éppen úgy kényelmes, de a semmirekellő pártoddal nem vagy képes ezt megtenni?"
@vitéž munkášőr: tudom, nincs szükséged az én elismerésemre, de magam miatt írom: meggyőzően nagyszerű voltál. Kiütötted "dubovinát"
@KÁTÉó53éúétr6: vagy lina vagy lista na akárki akivel csörtéztetek
@sírbateszezazegész: valóban én voltam, de vállalom a bűntetést érte. de azért ne a b+ a görényed felkiáltás legyen! mondjuk, ha nem kangörény lenne... na de ez messze vezet! szóval, mint penitenciáljak meg?
@vitéž munkášőr: ja.. a linkre kattintást lelazsáltam. aha mistadubolina
@Habakuk999: sajnos a gondolatmenetedre semmi értelmeset nem tudok reagálni, pláne ha közben még ilyenek is eszembe jutnak:

ocsmanydemegeladhato.tumblr.com/post/57342787846/uristen-ez-miert-csak-most-jutott-eszembe-miert
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ugye, mondtam, hogy szeretnél a véredbe valami spirituszt? :))

A fideszes mindent tud a génjeiből és mindennel meg van elégedve.

Ma volt egy érdekes telefonom, vérvörös fideszbajnok érdeklődött külföldre település - Csehország irányában teljes részletességgel -, s mikor véletlenül megkérdeztem: Te is fiam, Brutus? olyan mesét vágott le, hogy ő? el a szent magyarföldről? mikor itt ojjan jó? soha, csak informálódik.... a végén megsüvegeltem.:)))

Nem lehet jó fideszesnek se lenni... Bár átlagembernek lenni se jobb
@vitéž munkášőr: Ez nem az én gondolatmenetem, idézet, az általad feltett oldalról.

Nekem már rég nincs annyi türelmem, hogy ilyen összefogottan tudjak írni bármilyen, a politikával összefüggő eseményről, pillanatok alatt elborul az agyam, és anyázni kezdek.

Öregszem.:(
@bella _ciao: "de azért ne a b+ a görényed felkiáltás legyen!" na ilyet még így, agyhalottan sem írtam!
Penitencia? Hüm-hüm... talán egy újabb sokk helyrehoz... lássuk azt a hajdú péteres tegnapi linket, amitől Orica elalélt:)... ide vele!
@sírbateszezazegész: Nincs kizárva, hogy az agyhalál munkaköri kötelesség a Vezér körül.

@bella _ciao: nem csodálom...
@Habakuk999: "Éppen ezért nem ártana számon kérni a szavazatunkért kuncsorgókat, hogy mi a büdös francot is akarnak?"Nagyon nagyra becsült Apostolom!mindig majdnem mindenben egyetértek veled amit írsz, de hol, hogy kérjük számon? nekik nincs hol elmondani, akkor nekünk nincs lehetőségünk számon kérni.Leírt programja mindnek van, de annak vita-helye na az nincs....szerintem
@Habakuk999: sajnos az én fejem sem káptalan (már)...
Húh... kiesett a mai nap... vagy elvittek az ufók! ( habár ezt nem hiszem, mert ilyen genetikával biztos csak javítani tudnák a sajátjukat... kizárt, hogy elengednének maguktól...akkor megszöktem!)
Történt ma valami? :)
@bella _ciao: látod, egy kimagasló magyar elme, íme, az agymosodás.
@sírbateszezazegész: Semmi. Nyár van. Mindenki nyaral. De pár hét és beindul.
@KÁTÉó53éúétr6: Itt és most. Holnap is.
Otthon. A munkádban, ha nem vagy közszolga vagy nem vagy ökör fidesz fan alkalmazottja.

Országjárásokon, ha van kedved olyan helyre járni.

Új szelek fújnak, emlékezz vissza az elmúlt évre, tele voltunk mindenféle hívővel.

Hol vannak? Sehol, kampányszerűen megjelennek néha, mint tegnap, na ugye milyen nagy jót tett a szoci vagy a dk bezzeg a büdös többi, aztán amióta kiderült, az se úgy vót, jön a méla csönd ismét.
Nincs ember, aki meg tudná itt védeni kedvencei teljesítményét.

Tudatosítani kell az emberekben szerintem, hogy van lehetőségünk a változtatás kikényszerísítésére.

Nézd, én képes voltam a rendszerváltáskor kijárni bányászfalvak kocsmájába és beszélgetni az ottani emberekkel.

Nagyon kellemesen csalódtam, hiszen a bányászemberek azért a szocializmus névleges arisztokratái közé tartoztak, és nyitottak voltak, érdeklődtek és akarták a szabad demokráciát.

Szerintem nem árt ha elmondjuk a véleményünket. S az sem árt, ha minél többen mondjuk el, az pedig főleg nem, ha vitatkozunk.

Úgy gondolom, a vita a fejlődés mozgatórugója - ezt azért jól a fejembe verték filozófia vagy tud.szoc órákon - a dialektika sok minden alapja.

Sírbatesz tréfálkozott itt tegnap, a sajtómunkások biztosan olvassák a blogot, nagy valószínűséggel hangulatjelentések szintjén tényleg.

Elkezdődött a cefreszezon. Szerintem sok minden forrong a nyugodtság álarca alatt.

Az, hogy milyen pályinkánk lesz, főleg a cefrén fog múlni. Rajtunk.

Leírt programja van? Lehet.
Akkor követelem én, a szürke egér, hogy mutassa be nekem. Ne a honlapjára hivatkozzon.

Mondja el, milyen felelősséget vállal, hogy jobbá teszi az életemet, és főleg a gyerekeim életét.

De kiplakátolni egy jól fésült fejet ugyanolyan hányingerrel jár számomra, mint a vigyorgó Borbás Marcsit lesni minden kilométerkőnél.
@sírbateszezazegész: Történt, kihirdették a cigánygyilkosok ítéletét.

S ezt figyelembe véve az ózdi vízkorlátozás is új aspektusba kerül.
(ez lehet, pusztán összeesküvés-elméletek íránti rajongás)
Az egész napból csak arra emlékszem, hogy valami semjén sötét, igen ostoba ember valami lovon akar felém jönni, miközben egy kivégző-eszközre esküdözik és kappanhangon rikácsolja a 'csak' szót, de mivel az ember igen-igen hiján van az észnek, nem veszi észre, hogy az ősi táltos paripa helyett a köszörűkőre ült, amitől olyan majomszerűvé változott, ám a közelben helyett foglaló majmok azonnal heves tiltakozásba kezdtek a dolgok ilyetén való alakulása miatt, bebizonyítván, náluk is létezik a rasszizmus, habár ők ezt tagadták, arra hivatkozva, az az azonos fajhoz tartozó egyedek hátrányos megkülönböztetése esetén állná meh a helyét, itt azonban szemmel láthatóan egy jóval alacsonyabb létformáról van szó, melyet kénytelen voltam elismerni, s ezután hangos sunázásba törtek ki... majd ismét itt vagyok köztetek;)
"De kiplakátolni egy jól fésült fejet ugyanolyan hányingerrel jár számomra, mint a vigyorgó Borbás Marcsit lesni minden kilométerkőnél"

kimaxolva!

grat!
@Habakuk999: Gondolod, hogy az ózdi polgármestert elítélik? Mondjuk foglalkozás keretében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért?
@Habakuk999: hát nem is tudom... engem egy tíz éve jobban érdekelt volna a borbás marcsi a kilóméterkőnél...de tulajdonképpen ár kérdése... még itt is van szkontó a lejáró szavatosságú termékre... szóval a mennyi az annyi, na az a lényeg...
(bocs, de bella tehet az egészről :), még nem vagyok magamnál:))
@GeoCracker: Ha szoci lenne, akkor tuti, de ha jól tudom, nem az, így védünk és összezárunk.

Egyébként a szociktól sokkal jobban működik a fidesznél az összezárás is, a szocik színesebb múltja mindig kihoz belőlük egy kis ellentétet és cserbenhagyást, a fideszes egyazúrakimegmondja ezt csak akkor teszi meg, ha orbán érdeke azt kívánja, dobja el az adott személyt.

Látod, ma már nemigen rohangáltak vizes palackokkal a dk-s akrivisták sem, azt hiszem a szemüveges szoci se csavargatja már fogóval a kútelzáró fejet.

mo-on egy fél nap jut a nyomorúságra.
@sírbateszezazegész: Nem tudom, Te erősen sunás hangulatban vagy, ahogy látom, de azért ezzel a hangulatoddal együtt is erős kedvezményre lenne szükség egy Rue St Denis-en bazsalygó másfél mázsás fekete szépség kegyeinek igénybevételéért.:)

Hága, telis-tele szép barna fiatal lánnyal, nincs is túl messze Tőled.
@Alonee:
Üdvözlöm Alonee!
Először is engedje meg, hogy javaslatot tegyek a (számomra) hivataloskodónak és kényelmetlennek számító magázódás mellőzésére.
Véleményem szerint ugyanis, tegező viszonyban is meg lehet adni a maximális tiszteletet a másik félnek, ugyanakkor magázódva is el lehet burkoltan küldeni a ferde f@szra, szóval ha nem haragszik/szol, akkor folytassuk így a továbbiakban.

Gálvölgyi János nevének említésére azért kaptam fel a fejem, mert mint művészt a sokoldalúsága okán kedvelem, ennyi és nem több. Azt, hogy egyébként mint magánember milyen habitussal bír, azt én nem tudom megítélni azon prózai oknál fogva, hogy egyáltalán nem ismerem. Talán Sírbatesz kolléga tudna erről bővebb tájékoztatást adni, úgy vélem a hozzászólása alapján, hogy közelebbi, ámde koránt sem felhőtlen kapcsolatba került vele. Én csak képernyőről, mozivászonról és színházi előadásokról ismerem a művész urat, ja, meg egyszer szembe jött velem a Madách folyosóján, mikor a kollégámmal igyekeztünk a színház mosodájába egy szar Wör-Pult életre kelteni.

Azt mondod, hogy voltaképpen mint „gálvölgyi jelenséggel” van vele bajod, amúgy semmi problem. Ezt elfogadom, viszont akkor rengeteg közéleti személyiség nevét lehetne még rajta kívül ugyanevvel a jelzővel illetni. Ráadásul olyanokét, akik sokkal látványosabban bizonyították, hogy mekkora darab szarok emberileg, holott, például művészként közöttük is van nem egy említésre méltó. Neveket a fantáziádra bízom…

Azt is mondod, hogy a „gálvölgyiknek” kellene az asztalt verniük a mosógépszerelők és az aloneek helyett? Az odáig stimmel, hogy egy ismert arc odaáll valami mögé ami beleillik az értékítéletébe és vállalja másokért - akár az anyagi/egzisztenciális kockázatát is - a meggyőződése melletti kiállásának. Ugye ezt hiányolod, hogy miért nem teszi ezt például Gálvölgyi?! Nem tudom.
Talán tényleg kényelmes volt tét nélkül bohóckodni egy nézett műsorban, viszont most itt van a művészet nyakán a zseni bubikultúrcézár, az ősz nyalnok, akitől a díszletmelósokon át a direktorokig mindenki be van szarva. Talán ez is lehet egyfajta magyarázata, a lanyhult forradalmi hangulatnak. Az persze más kérdés, hogy ezt a magatartást az erkölcs oldaláról közelítvén hogyan értékeli az ember, ezt feszegetted magad is. A „gálvölgyik” elszámolnak magukkal, a többiek meg majd megfogalmazzák róluk a maguk kritikáit. Oszt annyi.

Mondjuk azért az is elég nagy gáz lenne, ha ő volna az aki az asztalra csapna helyettünk, mert az azt jelentené, hogy saját magunknak nincs véleményünk, vagy szimplán csak lusták vagyunk még megszólalni is és esetleg be is vagyunk szarva. Na, ez az a kurva luxus, amit nem engedhetsz meg magadnak te sem, én sem, egyikőnk sem! Te is, én is és mindenki aki ide beröfög valamiféle rendszerkritikát, vállal bizonyos kockázatot, ami nonszensz egy XXI-ik századi európai jogállamban. Ott igen, de itt? 2013-ra odáig süllyedt a magyar 424-es, hogy újra van mit féltenie polgárainak a hatalomtól, mert bármikor kibaszhatnak vele. Vállalkozóknak ott a NAV mumus, közalkalmazottak meg a Szóliom szárnyán… megkapják a vágyaikhoz, ugye.
Szóval nem elég a „gálvölgyi-jelenség”-re várni, igen is pofázni kell - akár itt is, amíg lehet –, elmenni a számodra szimpatikus tömörülés ( hol van?) tüntetésére és a végén majd tavasszal szavazni. Akkor legalább elmondhatod majd magadról, hogy a saját eszközeiddel megtetted azt amit megtehettél a kölykeid jövőjéért, meg a saját jelenedért. Én ezt csinálom, más lehetőségem nem sok van, ja… és vér ne folyjon, nem osztom azok óhaját akik ezt szeretnék. Bár abban is van igazság, hogy ez a mostani jobboldal soha nem fog beletörődni egy esetleges választási vereségbe, szóval…

Na, nem akartam védőbeszédet bugyborékolni Gálvölgyi mellett, remélem ez világos?
Azt nem tudom mit tudsz rólam, de én nem neveztelek fideszes bértollnoknak, először váltunk szót, s talán nem utoljára.

Ha nem vetted lekezelésnek a tegező viszonyt, maradjunk ennél és bocs ha hosszú voltam, üdv!
@sírbateszezazegész:

" három alternatíva már a bőség zavara?:"

Igen, mert az hat lehetőség:))))
A tied csak egy hármas alternatíva, bár nem semmi.
@KÁTÉó53éúétr6: Bocs, hogy zaklatlak, de elgondolkodtattál.
Nagy valószínűséggel nincs arra komoly esély, hogy egy álompárt épüljön fel fél év alatt.

Épp ezért abból főzünk, amink van, DE:

tudatosítsuk a bizalmunkat elnyerőkben, hogy nyitva lesz a szemünk, s ha a magam békés természetével ellentétes is a hasonlat, akkor is leírom átvitt értelemben:

ha még egyszer becsaptok tisztelt politikusok, mi és nem az ellenzéketek lesz, aki kivisz benneteket az első útbaeső lámpavasig.

Figyelünk és számon kérünk benneteket.

Ez egy szerződés, mi betartjuk, de megköveteljük, hogy ti is tartsátok be.
@Habakuk999: "Tudatosítani kell az emberekben szerintem,hogy van lehetőségünk a változtatás kikényszerítésére" Akik itt olvasgatunk a varánuszon, ezt szerintem mind megtesszük.Azonban érdektelen passzív társadalomban a dialektika meghal Azért mégis reménykedem, hogy a cefréből lesz egyszer akár 80 fokos pálinka is
@Knósszosz: Tudod, én is úgy gondolom, hogy az értelmiség a legbűnösebb. Az értelmiség az - ráadásul a mértékadó, szavát az egész országhoz eljuttatni tudó értelmiség az - aki orbánékhoz hasonlóan elárulta és cserbenhagyta ezt a népet.

Gálvölgyitől függetlenül, aki nekem abszolút semleges s semmilyen véleményem nincs róla.
@Habakuk999: Ezzel a szerződéssel mélységesen egyetértek és ha szükség lenne rá, a végrehajtásban közre működöm.
Örülök annak a felismerésednek, hogy "abból főzzünk amink van" Álompárt az 4 év múlva sem lesz.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem valami nagy észre vall, bár meg kell hagyni, azt hittem tavaly, Bajnait "fölépítik" az amerikaiak, s lesz valódi reform vagy rendszerváltó pártkezdemény.

Nem lett.

Nincs mese, nekünk kell kezünkbe venni a dolgunkat.
@Knósszosz:

"a zseni bubikultúrcézár, az ősz nyalnok, "

Imádlak:)))))
Fab egyre rövidebbeket ír, te egyre hosszabbakat. Ez utóbbi nem baj! Nem kell leszokni róla.
@Habakuk999:
Szia-:)
Tulajdonképpen nem is Gálvölgyi ebben a történetben a lényeg.
A kérdés amire válaszoltam nagyjából arról szólt, amit magad is megjegyeztél az imént.

Alonee is az értelmiség felelősségét firtatta, azt hiszem jogosan. Viszont nem csak ők hunyók, hanem azok is, akik szimplán lusták, ahogy mondtam. Nem egy borsodi zsákfaluról beszélek, ahová az információ kurva lassan vagy sosem jut el, hanem például olyanokra akik olvasnak, tájékozódnak a neten, látják mekkora szar van és ennek ellenére azt mondják: baszok az egészre!

Hát, így nem lehet rezsimet dönteni, pedig az ügyfélkörömben is van jó pár ilyen agyalágyult, hozzáteszem; a csömör a politikától valahol érthető.
Megyek söré, kilencig van a bót és szomjas vónék!
@DarthVader:

Kösz a linket. Ez kiszámítható volt:)
@Habakuk999: miért, te mennyi szkontót kaptál párizsban? :)
@Orica Középföldi: na most nagyon félve kérdem meg: az miért hat és nem három?
@sírbateszezazegész:

(lat. váltakozó): eredetileg olyan helyzet, amelyben két lehetőség között kell vagy szabad választani. Lazább értelemben: választható lehetőség.
@Knósszosz: "csömör a politikától valahol érthető" nem nem az értelmiségnél nem érthető, mert ha tud gondolkodni, következtetni akkor ne legyen már neki mindegy, hogy milyen világban, milyen környezetben él.Hacsak nem az a cél, hogy legyen minél több alattvalóm akit ugráltathatok, utálhatok
@sírbateszezazegész:

Nem bántás volt:)) Százból max ötször javítom ki.
@Orica Középföldi: nem is vettem annak:)) sőt, örülök, hogy az ötben vagyok:)
@sírbateszezazegész: nem adtak:(
megvallom őszintén, nem is mertem öt méternél közelebb kerülni hozzájuk

a szibériai szállodák sokkal érdekesebbek, mire lecűgölöd magadról a táskádat, máris diszkrét kopogás, és egy kigyúrt kopasz "őrvezető" felhozatalával nyomul be öt különböző kinézetű lány.
Az tényleg nehéz világ, ott megőrizni az érintetlenségedet.
@Habakuk999: Időjárásjelentés: dübörög a tél. Délben 14 fok, felhős az ég. Virágoznak az aromo-fák, és a kaliforniai mák, tiszta sárga minden, kivéve az utak mentén ültetett tüskés izék piros bugáit.
Érik a narancs, meg a mandarin, az avokádó sajnos, ilyenkor télen nagyon drága. De az olajbogyó a zöldséges Sandronál rendben van.
A múltkor a kardhalat halpaprikásnak készítettem el, fenomenális lett! Ötezer peso kilója a halászkikötőben (2500 huf).
Vasárnap skót táncrend haveroknál, ebéd piknik alapon, mint magyar exotikumot, párolt vörösboros vöröskáposztát kaptak, az fogyott el elsőnek.
Elnökválasztási kampány, nagy harc, a diákvezérek egy része jelöltként indul. A régi balközép pártszövetség felbomlott, fiatal, új politikusok nyomulnak. A jobboldal - pedig nem volt rossz a teljesítménye - padlón. A jelöltjük két nap után lemondott, mondván, depressziós. A bal és balközép jelöltek udvarias levelekben sajnálkoztak, és jobbulást kívántak.
Dög unalom. Azért is jöttem fel a varanusra, mert hiányzott egy jó kis pletyizés, meg (zene)elmélkedés Rodeóval. Magyarországról olvashatni az tuti adrenalinfröccs.
@Habakuk999: Szerintem Bajnai jó érzékkel, jó meglátásokkal biró gazdasági szakember de soha nem lesz jó politikus. Kár, mert egyébként nagyon tisztelem, kötelezettségének érezte, hogy legalább megpróbálja.Neki elhiszem, hogy az országért, értünk teszi
@Habakuk999: "megvallom őszintén, nem is mertem öt méternél közelebb kerülni hozzájuk"
Hátha ilyen távolságból is megy...pályát tévesztettél:)

Én valószínűleg elbuknék Szibériában... s ennek biztos tudatában eleve nem is küzdenék ellene:))
@Orica Középföldi:
Pusz!
Fab lényegretörő, nekem nem megy a picsába küldésnek zip-be való csomagolása, abban ő a mester én meg röhögök jókat!

Szóval ezt is azt is bele akarom írni a mondanivalóba amitől tele van, de így is cenzúrázom a szöveg hosszúságát. Képzeld ha nem tenném!
@KÁTÉó53éúétr6:
Dejszen malynem esztet mondom én is.
A csömör a politikától inkább azok körében tapintható, akik melósként a franc tuggya hánydék ígéretét már nem hiszik el se a coccialistaknak, se a keresztényhipokrita narancsos csürhének.

Bocs, hallottad ma azt a Zsigó Róbert féle sajtókábítótájékoztatót, amelyben a roma gyilkosságokat csípőből legyurcsánybajnaihibásozta? Ez a pali tananyag lesz még egyszer, akárki meglássa! Mondta mindezt annak tükrében, hogy a 40 fokban elzárt közkutak esettyét, teljesen jogosnak ítélte meg tegnap.

Mindkét esetben cigányokról van szó, szóval akkor egyik esetben elítéljük a rasszizmust, másik esetben meg odaállunk az ideológia mögé? Mekkora egy darab szar ez a féreg?
Héraklész OKJ-s tanfolyamon szerzett takarítói képzettsége kevés lenne ennek, meg a másik képlékeny fekáliahalmaz zsigának az eltüntetésére, a nagy magyar politikai istállóból.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Üdv Néked Hatalmas Efendi!
Nem, még időben érkeztem, hatalmas kő esett le a szívemről...:))
@Knósszosz: Akkor jó éjt és további kellemetes füstölgést kévánok!
Laku nóc!:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
No, ipeg csak benézett kend és mán is mén, el?
Ez nem szép dolog, állítom!

Amúgy álmos vónék magam is, ez a meleg leszív... a meleg a kedvesem.
Gu nájt!
@sírbateszezazegész: én nem, hűséges típus vagyok magam szerint,

de az azért csoda jó érzés, hogy mászkálsz a tavasz szélben pl az Angara partján, s leszólítanak szebbnél szebb lányok, még csak nem is profik, csak sima helybéli lányok.

Ilyen lehetett régen olasznak lenni a Balatonon.
Értelmiség. Ki mit ért ezalatt? Mi a szerepe az értelmiségnek egy társadalom életében? Milyen felelőssége adódik az általa betöltött szerepből?

Én értelmiség alatt -nem tudván szabadulni gyerekkorom dogmáitól- a magasabb végzettségű, a termelési folyamatokban általában nem közvetlenül részt vevő személyeket, a közszolgáltatásokban tevékenykedőket (pl. tanárok, orvosok, újságírók), illetve a kultúra "felkent papjait" értem. Egyszóval azokat, kiket jóanyám "tanult emberek"-ként emleget. Akiknek -normális esetben- nem kell reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett megjelenni munkára készen a Ganz-Mávagban. Akikre a többiek írányítóként, mintegy felnéznek, akiknek adnak a véleményére elismerve tudásukat, a komplex folyamatokra való gondolkodás képességét, s ezáltal mentesítve őket a fárasztó fizikai munkában való részvétel alól, hisz tudásuk túl értékes ahhoz, hogy erre pazarolja a társadalom. Nyilván ezért rendelkeznek az előbbiekben jelzett előjogokkal, megkülönböztető bánásmódban részesülve.
Ez azonban felelősséggel is jár. Azzal, hogy elsőként kell felemelniük hangjukat azon tendenciák ellen, melyek az őket követők alapvető érdekeit sértik. Mintegy erkölcsi/morális világítótoronykényt/íránytűként szolgálva a társadalom számára. Talán nem véletlen, hogy mindig az értelmiség esett áldozatul elsőként bármely erőszakos, más nemzetek által indukált hatalmi változásnak. S talán nem véletlen, hogy az értelmiség mindig is az élére állt a társadalmi reformoknak. Hisz ők azok, akik rendelkeznek a kritikai gondolkodás képességével.
Én nem látom ma ezt a réteget moon. Persze én nem látok jól, nyilván bennem van a hiba. Rossz a szemüvegem. Nyilván ezért nem látok mást -tisztelet a kívételnek-, mint saját egyéni kis érdekeit mindennél előbbrevalónak tekintő, valamely hatalmi erőközponthoz tartozni akaró okos emberek sokaságát. Talán haszonlesőket. De nem független, kritikai gondolkodású embereket. Akik cserben hagyták azokat, akik bizalmukkal biztosítják számukra azt, hogy ne kelljen hat órakor, az óránál blokkolva, elkezdeni a napi robotot a gépsor mellett.

De ez csak az én véleményem. Valószínűleg rosszul is gondolom. Inkább maradok a sunázás problematikájánál.:)
@Habakuk999: hát nem csodálom, hogy leszólítanak... 5 méter az már majdnem anakonda:) Hörömpő Cirkusz világszám! Tratatata!!! :))
@Dr. jenőke (jenőke): :), nekünk is van ilyen, az M6-os hegy nélküli alagutak pl:)

Azért az is világcsoda.
@épészmérnök: Egyszer ennék rendes avokádót, nem ilyen tesco gazdaságosat.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a rendes íze.

Eső esik vagy ilyenkor is a madzagokról gyűjtitek a vizet?
@sírbateszezazegész: na, nem csodálkozom, hogy szemtelenségből adódóan Elzászban vezekelsz.:)

Én tisztességes háromgyermekes családapaként azért nem mertem közelebb kerülni, nehogy elkapjon valamelyik amazon és többé ne eresszen.:(
@KÁTÉó53éúétr6: Lehet, én nem tudom. A libás sztoriért azért elég kár, bár kinek nincsenek a múltjában nem dicsekvésre való történések.
@Habakuk999: nem hiszem, hogy velem csesztek ki:)) persze nekik biztos jó otthon, az ismerős és ezért biztonságot adó igénytelenségükben...:)
@sírbateszezazegész:

Nem gondolod rosszul, de nagyon bonyolult ez a kérdés.
Azt gondolom, a diplomások közül kevés az értelmiségi,és egyre kevesebb.
Sőt! Nem is tudom mi lenne a szabatos meghatározása ma az értelmiséginek vagy van-e egyáltalán.
@Knósszosz: Dehogyis neveztél bértollnoknak és igen, tegeződjünk, kényelmesebb lesz. Hasonlóan gondolkodunk egyébiránt.
@Orica Középföldi: azt hiszem az értelmiséggel kapcsolatban a legjobb analógia a fényképezés átalakulása: amíg filmre fotóztál, amit elő is kellet hívatni, addig meggondoltad, mire is lősz...most meg... nem demokratizálodás az, hogy egyetemet végezhet bárki (tudom ez sem igaz így), hanem vulgarizálódott a diploma értéke...nem, nincs értelmiség...akkor miért is várják el, hogy kövessem/megbecsüljem őket?
@sírbateszezazegész:
Alapvetően egyetértek a véleményeddel, de:
ha nincsenek olyan emberek, akik reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett munkára készen kötelesek megjelenni, megeszi a franc az egész rendszert.

Ráadásul átértékelődött ez a traktorgyári esztergályos státusz is, ma az akkori tudásával csak félkörmérnök lehet valaki a helyi köztisztasági vállalatnál. De egy profi CNC tudással rendelkező szakember az olyan, aki nem csak a mikrométert tudja megkülönböztetni a hecsedlilekvárt kavaró fakanáltól, hanem azt is tudja, miként működik egy PC, horribilis diktú, van fogalma arról mi az az operáczijós rendszer, meg ilyesmi.
Ragyogó kézügyességű és tehetséges melósok nélkül nincs termelés, ezt például Rodeó kurvára jól tudja és nem győzi mindig ilyen viták alkalmával hangsúlyozni, mennyire fontos ez.
Persze a zorbányi érában ilyenekre nincs szükség, aki tud az gondolkodik, aki gondolkodik annak véleménye van és a véleményét elmondja előbb-utóbb. Ettől meg beszarnak, az olyan szarháziak is mint a bencék, marcellek, gergelyek, tassok, hubák, tahótömök, szóval ki kell füstölni a gondolkodó egyedeket a NER rendszeréből, mert az veszélyes a síkostoba fidesz kormány további működésére nézve.

Nem arról beszélek, hogy irányítókra nincs szükség! Igen is van!
Mérnökök nélkül egyetlen repülőgép sem született volna, hiába voltak melósok akik összerakták a vasat.
Egymást kellene megbecsülnünk, tán többre mennénk mint a fikázással.
@Alonee:
Oké, akkor én itt leszek.
Beszéljünk, ha épp úgy gondolod.
Szevasz!
@sírbateszezazegész: Már, hogy a csudába ne lenne értelmiség. Az értelmiséginek meg kell felelnie egy sor követelménynek, ha ezen skillek többségét birtokolja, akkor értelmiségi. Azt hiszem volt erről, egy jó kis vita egy HV cikk kapcsán, mindjárt elővadászom.
@Knósszosz: "de:ha nincsenek olyan emberek, akik reggel hatra blokkolva az óránál a gépsor mellett munkára készen kötelesek megjelenni, megeszi a franc az egész rendszert."

Görög Falstaff! Én is ezt írtam. :) és az írányukba KÖTELEZŐEN megnyilvánuló felelősséget...:)
@Alonee: várom. Habár azt gondolom a skillek megítélésében prekoncepcióm lesz:)
"Értelmiségi az, aki felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettséggel rendelkezik; akinek letisztult és többé-kevésbé határozott világképe van, amelyet családi indíttatása és neveltetése, szocializációja és kultúrája, hite és szellemisége révén hozott, illetve szerzett, s amelyet morális hátterével együtt megtartott; aki életvitelében és egzisztenciájában vagyoni helyzetéből kifolyólag nem kiszolgáltatott, s bár nem mentes ideológiáktól, de képes gondolkodását, döntéseit és magatartását a világképe, hite és szellemisége alapján kialakított, s az adott valóságból következő, racionálisan igazolható princípiumok alkalmazásával alakítani; aki rendelkezik szakmája és a köz ügyei iránti affinitással és felelősségtudattal, s minél nagyobb ez az affinitása, annál inkább meg is jeleníti azt; akinek (általában hivatásszerűen) vállán nyugszik a jó erkölcs, a tudás, a szellem és kultúra őrzésének és átadásának feladata; s akinek képzettsége vagy tehetsége folytán olyan tekintélye van, amely miatt az emberek meghallgatják őt és véleményét elfogadják, de legalábbis elgondolkoznak azon." Azért akire ez inkább többé mint kevésbé illik, az bizony értelmiségi. Sok ilyet ismerek.
@sírbateszezazegész:
Persze, csak mint szomjas, most nem minden szegmensére reagálok a törzsközönség által felvetett témákat illetően, csak pont arra, ami épp eszembe jut.

Ezt el lehet intézni egy felirattal;
"Dögölj Meg!" aztán egy kipontozott rész következik.

Amúgy igazat szólsz, bazmeg!
Semmi kaját nem kérdezek már, jó?
Éccakát!
@Alonee: megkövetlek. Én nem tudtam ilyen egzaktan megfogalmazni, korlátaim fogjaként... és jó lehet neked, ha sok ilyen embert ismersz... majdnem azt írtam irigyellek, de inkább örülök a te helyzetednek... s kicsinyt sajnálom, hogy nem vagyok én is hasonlóban...
"s amelyet morális hátterével együtt megtartott;" illetve "akinek (általában hivatásszerűen) vállán nyugszik a jó erkölcs, a tudás, a szellem és kultúra őrzésének és átadásának feladata;" talán ezeket hiányolom leginkább, ha érted mire gondolok:(
@sírbateszezazegész: Azért sokan vannak. Olyanok, akik környezetükben politikától akár mentesen tudnak közösségeket formálni pl.

szerintem a rendszerváltás elit értelmiségét zabálta fel, kurvásította el a harácsolás és szerzés politikája.

ettől az elittől csak Szárszót várhatunk József Attilával.

érdekes téma, lehetne körbeforogni sokáig, ha nem shortolnánk a szóját ezerrel.

Így marad a szép álmokat!
@Knósszosz: igen, olvastam Zsigó sajtótájékoztatóját és elkeserítő, hogy ezeknek az egyre szaporodó bitangoknak az ilyen fajta "tényközlőit" gondolkodás nélkül hiszik el az emberek.Ugyanezen gazemberek rablásaira immunisak.
Jó volt olvasni írásotokat Alonee-val
@Habakuk999: ..és azt az értelmiséget pedig amit/akit nem kurvásított el a harácsolás és a szerzés politikája, azt a fidesz-éra fojtja meg,mert a gondolkodó ember veszélyt jelent rájuk,nekik zseni bubikulturcézárok /Knósszosztól/ kellenek
@Habakuk999: "Egyszer ennék rendes avokádót, nem ilyen tesco gazdaságosat.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a rendes íze.

Eső esik vagy ilyenkor is a madzagokról gyűjtitek a vizet?"

Kérdéseid zavarba ejtenek. Itt, a középső országrészben mi a vizet vízgyűjtőkből kapjuk. A köd"fejő" hálókat északon, a sivatagban használják. Délen pedig majdnem mindig esik az eső, több mint Bergenben.

Az avokádó, ha érett, akkor puha. Simán ki lehet kanalazni a héjából. Olyan, mint egy ízesített, puha vaj, kenyérre szoktuk kenni. Ropogós héjú, friss kenyérrel, egy pici sóval, borssal isteni.
@sírbateszezazegész: Számomra ez az értelmiségi-definició sima önfényezés, elitista hübrisz.
Emiatt tartunk itt, ahol tartunk. Például a szadesz életidegen nagyokosainak is köszönhetően.
@épészmérnök: Ja, és a tesco-gazdaságos, éretlen avokádót csomagold újságpapírba. Néhány nap alatt megérik.
@Habakuk999: ha összegyűjtöd amit épész mondott sajátmagának meg neked akkor kiderűl, hogy szobahőmérsékleten tartva csomagoló papírba teljesen beburkolva az avocado szépen megérik magától, arra vigyázz nehogy nagyon megnyomkodd mert akkor megrohad, amikor megérett 2-3 nap múlva, akkor lágyabb a tapintása de ne nyomkodd azt érezni a fogásán hogy érett, egy éles késsel vágd félbe és egy hegyes késsel kapd ki a magot egyik markodban tartva az avocádó felét amelyben benne a mag, dobd el és egy kis mélytányérban tálkában apróra vágott zöldhagymát, 3 csepp citromlét, csípős paprikát de ne porpaprikát hanem a csillinek azt a változatát ami darabos, és minden avocadohoz adjál egy jó kávéskanál puha vajat sózd meg és keverd össze az egészet és friss piritósra kenve szoktuk enni de lehet megbolondítani kis prosciutto-val is egy komplett reggeli...fejenként egy avocado elég reggelire

brühüyyy

keménytojást is lehet szeletelni hozzá dísznek de ha sokat teszel rá akkor egy pár óra múlva csillagközi űrhajó leszel a sok fingtól
@Habakuk999:

ugyanabba a keverékbe cserenypaprikát is apríthacc és tegyél a tányérodra érett paradicsomot vagy szeletelve vagy gerezdekben, szükséges a só az megdobja az ízeket és a só nem káros minden ellenkező híreszteléssel szemben

brühüyyy
@rodeo36:

Látom nemcsak zenében vagy otthon:)))
"A Nemzeti Dohányboltok kifogyhatatlan forrásai a vicceknek, ami érthető, végül is a szocializmus alatt jobb híján gúnyolódnak az emberek a rájuk kényszerített hülyeségekkel. Olvasónk Óbudán fotózta az egyik Nemzeti Dohánybolt tábláját, amely arról tájékoztatja az angolul tudó közönséget, hogy: „18 év során nem léphetnek be a nagyobb felügyelet”."

index.hu/belfold/budapest/2013/08/06/18_ev_soran_nem_lephetnek_be_a_nagyobb_felugyelet/

Szép és derekas a hozadéka is annak, amikor a hülyeség szorgalommal párosul. :)

A NER és LézerDzsonni ettárs legnagyobb dicsőségére.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mi van toki? Rovid leszek, mert var a viz:-) meg mindig nincs simicskakozgeptalicskas ravatal?
Akaszto is ures?
Azért akad egy-két színes show a tikkasztó kánikulai napokra, mint pl. az enyingi vajda temetése (korábbi link), vagy a következő:
www.origo.hu/itthon/20130806-tomegverekedes-a-bortonbe-vonulo-bulin.html
@Penivaldes: De miért is lenne?
Nem városnéző autóbusz, hanem pfuj-egészségtelen-ámde nagyhasznot-hozó nemzeti tudatosságú intézmény, s így akár oskola, akár tüdőszanatórium mellett a helye!
Vagy legyen tele mindenféle plagátokkal, ahol megmutatják a tüdődet?
Fabiusunk strandol? 3 napja nuku uj poszt. Ennyire megsincs ubicszezon
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: olvastad a lazar elmebajt?! Az a mocsok philip morris, mint a gonosz multi. Meg nincs semmi baj azzal, hogy a palyazatot megvitatjak a kepviselok holott o is elismeri a dontes a dohany egylete volt....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Naja, de nehugy mán egy Móricz Fülöp (hijába is magyarosít) döncse el a Nemzeti izét, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): meg nehogu mar a nemzeti kapadohanyt arulo continentalt gyanusitsak trafikmutyival. Legfelsobb fokon.
Szomoru az, hogy sokan el is fogjak hinni.
@épészmérnök: "Számomra ez az értelmiségi-definició sima önfényezés, elitista hübrisz.Emiatt tartunk itt, ahol tartunk. Például a szadesz életidegen nagyokosainak is köszönhetően."

Önfényező elitista hübrisz? Én ezt nem gondolom. Valamely ismérvek alapján meg kell határozni mindig, hogy a többiek kit kövessenek. Lehet ez "ész, erő s még oly szent akarat". Ez a közvetlen demokrácia kezdeteinél is így volt. Mindig az vezeti a társadalmat, azt követi a többség aki a leginkább alkalmas a cél elérésére, aki valamivel kitűnik/kiemelkedik a többiek közül. Lehet ez a legerősebb, legvagyonosabb, legokosabb. De ez mindenképpen "az elit". És ez elsődlegesen nem jogokkal ruház fel, hanem kötelezettségeket ró rá.
A szadesz életidegen nagyokosai a kötelezettségeikkel járó felelősséget nem vállalták elsődlegesen. A hatalommal élni kell tudni. És kell is vele élni. Mindennek alapja a morál és az, hogy elfogadod a felelősséget. Talán a szadesz erre alkalmatlan volt eleve.
Persze lehet az is, hogy ne az elit vezessen minket. Ekkor lehet a harcban követni hadvezérként egy gyáva nyúlat, gazdasági vezetőként egy zenélő tücsköt vagy a parlamentben képviselhet is egy vak komondor.
@sírbateszezazegész: az ertelmiseg vezeto szerepet azert kaptuk fel, mert a cocializmusban a munkasosztaly csodot mondott, kozeposztaly nem letezett. Igymaradtak a tanarok, jogaszok, kozgazdaszok. Mara ki kellett volna nagyjabol alakulnia stabil osztalyoknak, hogy leszel politikus. Nemaz ertelmisegtol varni meg mindig, hogy a demokracia es a jolet fele vezessen. Igy konnyu a csodjuket leszadeszozni oket pedig elinditani a mindenert az ertelmiseg tehet, hiszen csupa szdsz-es.
Egy igazi gyöngyszem ebben az agyrohasztó melegben:
hvg.hu/w/20130807_kocsis_mate_sajto#rss
„Főkukac válaszokat vár, mint egy apafigura baszki, mert különben irgumburgum.
Na, itt vannak a válaszok, küldje el neki valaki.
1. A sajtónak szuverén joga állást foglalni, botrányt hajhászni, korrupció után szaglászni, és ha talál ilyet, akkor látványosan tálalni.
2. Egyenesen ez a feladata neki, már amennyiben van neki olyanja.
3. Sőt még összeesküdni is joga van, pontosan úgy, ahogy négy-öt magyarnak joga van összehajolni. Ez a ius murmurandi, semmi több.
4. Már miért is ne próbálna szövetségest keresni mindenki és bárki, aki ennek a kormányzásnak kárvallottja belföldön és külföldön? Talán harc nélkül kellene feladnia a golyóit egy Gerébnek?
5. Sem a kocsmai beszélgetésekről, sem a fehér asztalnál folytatott érdekegyeztetésről nem tartozik senki beszámolóval, sem pedig válaszokkal. Pláne nem Kocsis Máténak.
…Kiváló színésznek kell lenni ahhoz, hogy ezeket a vádakat fapofával végigmondja valaki – és rendkívül undorító embernek. Olyannak, aki nem meri otthon elmondani, mit is dolgozott aznap. A magyarok többsége erre nem lenne képes: ehhez Kocsis Máték kellenek, és Csigamarcik és Rogán Antalok. Ilyen alakokra viszont nincs szükség a Nemzeti Együttműködés Rendszerén kívül – és ők is érzik, mennyire megritkult ez a büszke szakkifejezés az utóbbi időben.
Kocsis Máténak van mitől félnie. Tőle és fajtájától félni viszont dicstelen gyávaság: beöltözött sárkánynak, de pár mozdulattal megszabadítható a méltóságától, csak akarni kell. Akárkit illet is ez a fehér asztal mellett.”
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: elsősorban nem gondolom, hogy az értelmiség csupa szdsz-es. Másodsorban kitől várjam, hogy a demokrácia és a jólét felé vezessen? Valamint nem hiszek a politikus, mint hivatás/foglalkozás életpályaszerűségében. Az értelmiségnek igenis az a szerepe, hogy a többiek által vágyott/megfogalmazott igényeket (jobban szeretnék élni/nem akarom, hogy a kertemből-lakásomból-kocsimból ellopják az értékeimet/nem akarok rettegni a bőrszínem-vallásom mássága miatt/stb.) interpretálja és az azokhoz vezető útat a legjobb tudása szerint megtalálja/felvázolja, de mindezt a maga komplexitásában.
És a cociulazmusban sem a munkásosztályé volt a vezető szerep. Én nem osztályokról, hanem inkább rétegekről beszélnék, mint kívánalomról.
De ez az én véleményem. Mások máshogy látják. Ami jó. Engem meg lehet győzni. Azzal is csak én leszek több, ha elmagyarázzák, eddig miért gondoltam rosszul. Tudod, "nem a cél a fontos, hanem a hozzá vezető út".
@sírbateszezazegész:

"Az értelmiségi lét nem állapot, hanem teljesítmény."

Nagyon kedvelem ezt az embert:))

www.ozseb.horanyi.hu/kozelet/tanulmanyok/ertelmisegfeladatai110314.htm#laptejere
@sírbateszezazegész: pont az a baj ezzel, hogy egy reteg nyakaba varrjuk az egesz tarsadalomert, gazdasagert valo felelosseget. Aki pefig nem sorolja magat kozejuk kibujhat minden alol. Szep kenyelmesen hatradol. Ha pedig nem ugy mennek a dolgok, hogy neki jo legyen, vagy jon egy gazdasagi valsag akkor megy kukat gyujtogatni, masirozni es csuszik bele a rasszizmus-antiszemitus pocegodrebe. Ennek egy kozos erolkodesnek kellene lennie olyan politikusokkal akik ezt hivatasszeruen, vagy hobbibol, vagy lelki indittatasbol politizalnak.
@Orica Középföldi: érdekes volt kovács luca. Köszönöm:)
Csak hogy hozzá szóljak az értelmiségi vitához, engem zavar a megfogalmazás főiskolai és/vagy egyetemi tanulmányi kezdet, nekem jobban tetszik az utána való kifejtés, és a világra való nyitottság és a gondolkodás képessége. Ezeket az értékeket én többre tartom, mint az ilyen olyan lexikális tudást igazoló papírmasét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Pont az a baj ezzel, hogy egy réteg nyakába varrjuk az egész társdadalomért, gazdaságért a felelősséget."
Ehhez a témához azt fűzném hozzá, hogy az értelmiség feladatát meg kell osztani e rétegen belül a vezető értelmiségre, és az e körön kívül esőekre.
Ez a megosztás attól függ, hogy a két csoportnak milyen lehetőségei vannak a társadalom orientációjának kialakításában.
Mint a vitából kiderült, az értelmiségtől várjuk az ország helyzetének megváltoztatását a helyes irányba.
Ezt a feladatot az a csoport tudja ellátni, aki közel van a nagypolitikához, lehetősége van nagy nyilvánosság előtt megjelenni, neve és tekintélye alapján képes kezdeményezni és összefogni értelmiségi csoportokat egy-egy cél eléréséért. Igénybe tud ehhez venni mediát, technikákat és horribile dictu nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik.
Az értelmiségiek másik csapata az emberek közelében él, megszólalásai szűk körre korlátozódnak, inkább helyben magyaráz és felvilágosít.
Csekk! Értem, hogy arra gondoltál, hogy nem lehet egyetemlegesen az értelmiséget elmarasztalni, hanem a körülményeik figyelembevételével lehet elvárásokat megfogalmazni velük szemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tudni és használni tudni egy idegen nyelvet!!!!!

(ilyen és hasonló agymenések a külföldit röhögésre késztetik és nem megy be):

"on 18 years they may not enter with major supervision"

na most ez valami szarnak a googli fordítása még azt sem jelenti amit az Index javall: "18 év során nem léphetnek be a nagyobb felügyelet” a "with" itt is kimaradt ami: "nagyobb felügyelettel"

ez a kecskebéka felmászott a fűzfára tipikus esettye

index.hu/belfold/budapest/2013/08/06/18_ev_soran_nem_lephetnek_be_a_nagyobb_felugyelet/

brühüyyy

imádom a csuhajjmagyariinglis-t
@rodeo36: a probléma ott kezdődik, hogy a szövegező realitás érzéke cseppet sérült, mert normális kereskedő embernél fel sem ötlik, hogy ő fogalmazzon külföldiül, feltéve, ha nem másodállásban szakfordító nyelv zseni ;)
Én biztosan megkérdeztem volna szagembert, igaz a brékávés ellenőrök hivatali angolozása után megint ugyan abba a folyóba lépni, igazán magyarosan NERes :D
@Fabius: most mar nem tagadhatod, hogy itt nekem van a legnagyobb hatalmam.
Ez a szemet paraszt Orban akkora nagy suttyo dumat nyomott le , hogy behalok ! Foci -Gulyas parhuzam tesszuk bele aztan egyszer csak kesz ! ELOSZOR IS NEM MINDEGY KI TESZI BELE MASODSZOR MIT , KULONBEN HALASZLE LESZ A GULYASBOL ESETLEG VMI KOTYVASZ FELE PONT OLYAN MINT A MAGYAR LABDARUGAS, MENTALITAS AZ ELSO PROBLEMA , MASODIK SILANY UTANPOTLAS KEPZES NEMZETKOZI SZINTEN LASSUAK ES TECHNIKALISAN KEPZETLENEK A MAGYAR GYEREKEK! MIERT? mert szar edzok koncepcio nelkul dolgonak fejetol buzlik a hal es akkor itt van ez a tudatlan felcsuti paraszt aki azt hiszi ehhez is ert mert minden nagy meccsen kint van termeszetesen kozpenzen! PENZT NEM A FELNOTTEKRE KELL KOLTENI HANEM AZ UTANPOTLASRA!!!!!!
süti beállítások módosítása