Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.31. 03:16 Fabius

Az országelhagyók is szavazzanak!

Címkék: regisztráció választás 2014 határon túli szavazat

Levelet kaptam. Na nem olyat. Olyat nekem nem ír a Vezér és nem küldi elsőbbséggel, hogy jippájé jujdejó, mindannyian győztünk, holnaptól kolbászból lesz a gumicsimma is.  Nem is értem miért. Szóval olvasói levél landolt a drótpostaládában, benne egy érdekes történettel:

A levélíró felesége végleg kijelentkezik lakcíméről, leadja az állampolgárságát is és kiköltözik az országból. Alig telik el három hét az új ország új lakóhelyén, mikor kip-kop, zörögnek és elsőbbségi levél érkezik a feleségnek címezve. Feladója a magyar állam, közelebbről Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke. Tisztelt Magyar Állampolgár - mondja annak, aki épp most adta le a sajátját - és részletes tájékoztatást ad a határon túliak regisztrációjáról, a jogaikról, a választásról és annak menetéről. A csomag tartalmazza a procedúrához szükséges nyomtatványokat is. 

Jó, tudom, legyinthetünk, hogy messziről jött levélíró mondhat amit akar, meg unatkoznak a dk nyugdíjasok/bajnai gárdások és nem tudtak mást kitalálni ebben a kánikulában. De fene tudja, ahol 9 éve halott emberek írnak alá rezsicsökkentő ívet ott szó szerint bármi megeshet

választás 2014.jpg(via)

De nézzük magát a levelet, a pdf-ért ide kattintgassatok

A részletekről:

- A határon túliaknak joguk van szavazni országgyűlési és országos népszavazáson, amihez regisztrálni kell. 

- Az regisztrációjuk 10 évig él, utána szükséges megújítani, de szavazás és adatmódosítás esetén a 10 év számítása újraindul.

- Regisztrálni levélben 2013. augusztus elsejétől, elektronikus úton 2013. november elsejétől lehet, a választás napját megelőző 15. napig. Aki ezt elmulasztja az abban a fordulóban nem játszik.  

- A regisztrációhoz be kell tölteni a 17. életévet. 

- A szavazólapot megadott postai vagy e-mail címre küldik, vagy a kilistázott helyeken személyesen is átvehetőek. 

- Szavazni levélben lehet. 

Igen, jól látod. Mindent leírtak részletesen, éppen csak a lényegről, a szavazásról magáról nem fecsegtek sokat. Márpedig Pálffy nyilatkozata és a borítékmizéria után csak várna valami útmutatást ebben is az ember, hogyaszongya a részleteket megtalálja a nyájas külhoni választó a net.jogtárban is elérhető Választási eljárási törvény 274.§-tól részletesen. Hadd tájékozódjon kedves honfitársunk a szavazási levélcsomag összetételéről, ha már a szavazólapja bélyegzőlenyomat nélkül is érvényes a 275.§ (3) szerint, miközben az itthon szavazók lapján az sem mindegy hová kerül egészen pontosan az a kurva pecsét. 

613 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr465435036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy kis elemzés, amit a magyar nemzetes összesküvő sztori szült:

Öldöklő verseny a hirdetési piacon

atlatszo.blog.hu/2013/08/01/haboru_a_hirdetesi_piacon_amit_a_magyar_nemzet_lat
összerántás után:

Lemondott a Kinizsi Bank elnök-vezérigazgatója

A döntés oka valószínűleg a takarékszövetkezetek államosítása.

hvg.hu/gazdasag/201308301Kinizsi_takszove_vezetok_lemondasa
@magándemokrata:

"mert a blikk story és társaitól csak annyiban különbözik hogy útál, gyűlöl, hazudozik és legszívesebben ki irtaná az összes fideszest a világon."

nagy tévedésben vagy azok nem utálnak, gyűlölnek senkit, csak mindent megtesznek az olvasottságért, és a példányszám növelésért. sőt! a mindennél többnyire többet is.

a többihez nem fűzök kommentárt. de a narancsos tolvaj egy megítélés alá esik a szegfűs tolvajjal. nálam.

arra az aranyos mondásodra, mely szerint:

"___Orbán helyében hitelrontásért és egyebekért szétperelném a kedves szerző agyát is.___" azt válaszolom, hogy nem Worlukkal kellene kezdenie, hanem a pénzpiaci szereplőkkel.

Amúgy hitelrontásért ha perelne, én símán megnyerném vele szemben a pert, mert ami nincs azt nem lehet rontani, és ezt kb 15 perc alatt 5 tételben lehet a bíróság előtt bizonyítani.

Ezért szigorítanák, szigorítják a közszereplők "becsületének védelmét" mert önmagukban már nem áll meg. már mint a becsületük. mivelhogy erősen fogyatékos.

Ja és ha már coming out, én meg konzervatív és jobboldali vagyok. rájuk is szavaztam. erre meg kiderült, hogy az egész csak álca, hogy a legrosszabb komcsik, és még a gerincüket is leadták a ruhatárban. csoportosan. társtettesi minőségben. méghogy hitelrontás?!
amúgy tényleg van. a hitelesek helyzetét folyamosan rontják.
úgyhogy most már mindenki retteg attól, ha a fidesz netán meg akarja menteni.
Most a patikusok rettegnek egy ideje.
Varga lerántotta a forintot

Csütörtök reggel 9 óra előtt újra gyengülni kezdett a forint és ismét átlépte a 300-as szintet, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, forintosítani kéne a devizahiteleket – írta a Privátbankár.

hvg.hu/gazdasag/20130801_Varga_interjuja_lerantotta_a_forintot
Lázár távolról is tud vezetni

Mától eddigi megbízatásait megtartva Lázár János vezeti az Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is. Törvénysértő módon.<<<<<<<<

igyirnankmi.hvg.hu/2013/08/01/lazar-tavolrol-is-tud-vezetni/
@Cirmos Cica:

túl sokat ne akarjunk, mert keveset fogunk.

ha felsorolunk 50 dolgot, azt fogják üzenni: tessenek forradalmat csinálni, ebben mi nem vagyunk illetékesek, nem a mi hatáskörünk.

"___A panasz az alapján készülne egyrészről, hogy a Magyarországon szavazókat negatívan diszkriminálja az új választási rendszer a külhoni szavazókkal szemben.

Másrészről a tájékozódáshoz való jog megsértése kapcsán, tehát hogy indokolatlanul és aránytanul korlátozza a kormánypártoktól eltérő véleményt hangoztatók pártok szervezetek vélemény nyilvánítási lehetőségét.___"

ez két külön téma, ezért külön kell menedzselni, "külön papíron" is.

Hol vagy Dr. Jenőke?
@jaegtoer: a teljes női uralomtól mentsen minket a Nagy Szellem.
@magándemokrata: és hányszor szóltál a mostani rablás miatt? mert, ha száz forintonként tennéd, egész nap a klaviatúra előtt görnyedhetnél. én nemcsak attól hányok, aki egy politikusnak a kezét csókolgatja, hanem attól a politikustól is, aki odatartja a kezét.
szóval nyugodtan kommenteld tótát, ha szarnak tartod, amit ír. de a következetsség jegyében az orbán elé gerictelenül odaomló lapok vezér- és kormányfényező írásai alatt is tedd meg.
@magándemokrata:

no, még...

"__Azért mert Orbánt ezren utálják__"

Én speciel nem utálom. csak úgy vagyok vele, hogy a szar szagát se szeretem, még akkor se ha az enyém. a Főnökkel is épp így vagyok. egy tahó az legfeljebb a felcsúti kocsmába adomázzon és ossza az észt hogy 'kinek mi a dolga" ne Brüsszelben meg a T. Házban, ahol egy Andrássy, vagy egy Klebelsberg még hivatalsegédnek se alkalmazta volna, Széchenyit már nem is említem, egy Wesselényi meg két mondata után egyszerűen leszúrja.
Ezek az említett urak ugyanis a nemzetért éltek, ez a gané, meg a nemzetből él úgy, hogy közben még a magát a nemzet szót is lejáratja, erodálja. Kártékonyabb, mint Kádár, de amíg ő iskolázatlan ecceri ember volt emez egy kitanult szélhámos, tehát ezért felelőssége vitathatatlanul több.
@bella _ciao:

"én nemcsak attól hányok, aki egy politikusnak a kezét csókolgatja, hanem attól a politikustól is, aki odatartja a kezét."

+1
hülye, hülyébb, leghülyébb
Ha már egy jó iskoláért nagy városnyi távolságokat kell utazni, akkor már jobban jár mindenki, ha külföldre megy a deák...

Elsorvasztás rulez, mert könnyebb az, mint átszervezni, kitalálni, fejleszteni, gondolkodni...

Kisvárosban ne legyen már agysebészképzés!

A vidéki főiskolákkal az a baj, hogy színvonalas képzéstől fosztják meg a tehetséges fiatalokat, mondja a kormány. Bezárni egyet se fognak, de több száz szak állhat le. Már most kevesebb a felvételiző.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F01%2Fnem_zarjak_be_a_videki_foiskolakat_de%2F
@bella _ciao: nem én szervezem és tervezem így nem tudom
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Azt, hogy ez nagyon nem illeszkedik semmilyen ésszerű igazgatásszervezési elvbe, azzal Lázár, de feltehetően a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, "

nincsenek tisztában, akármit állít is a cikk.

de a lopáshoz nem igazgatásszervezési ismeretek szükségesek elsősorban, hanem a személy, a szándék, a lehetőség, és a "tárgy". a többi tényleg részletkérdés. méghogy igazgatásszervezés!?
@Husz_János_Puszita: volt hogy leléptünk Ausztriába, sőt Elzászba is. utolsó pillanatban jelezvén anyánknak hogy lefoglaltunk egy kecót és megyünk ki. aztán hajnalba neki.
@Penivaldes:

sajnos egyelőre a Főnök ment meg ettől minket.

szia Peni.
@jaegtoer: vagy inkább szerencsére azt mondom. nem vagyok nőbarát ebben az ügyben.
csak ennyit, ügyes:
/Kiszámíthatóság, tervezhetőség, véletlenül sem lehúzás, és igen tudom a sablon választ: - bankok és kibírják,
jahh, hogy ugyan ez megy a pórnéptől kezdve a multikig, szarjuk csak le, és anyázzuk egymást tovább a narancsfelvilág örömére./

Hiába lép mától érvénybe a tranzakciós illeték, annak hatásait csak később érzékelik az ügyfelek. Ennek oka, hogy a bankoknak a díjak emelését annak hatályba léptetése előtt 60 nappal közzé kell tenniük, a parlament pedig csak június végén fogadta el az adóemelésről a törvényt.<<<<<<<<<<<<< A bankok így csak fokozatosan reagálnak a kormányzati elvonásra. Mától minden nem tartós befektetés hozamából 22 százalékot von el az állam (ebből 16 százalék a kamatadó és hat százalék az egészségügyi hozzájárulás). Ezt időarányosan a már korábban elhelyezett pénzre is fizetni kell - írja Az én pénzem pénzügyi portál.

hvg.hu/gazdasag/20130801_Igy_reagalnak_a_bankok_a_tranzakcios_ille
...de, hogy az esküvőhöz is kapcsolódjak:
Itt van lerajzolva az orbáni társadalom tűpontos szerkezete:

Legfelül van az Orbán-dinasztia közvetlen környezete, rokonok, barátok, üzletfelek, a leggazdagabb, milliárdos vagyonokat felhalmozó oligarchák, akik egyszerre birtokolják a politikai és gazdasági élet kulcspozícióit (épp, mint az indiai árják, vagy Horthy-rendszerében a kormányzó baráti köre). Alattuk következnek a Fidesz pártvezetői, a magyar állam főfunkcionáriusai (miniszterek, államtitkárok, képviselők), vagyis a brahmanák (az Orbánizmus főpapjai). A felülről számított harmadik szintre a Kubatov úr listáiban „megbízhatóként” nyilvántartott fidesznyikek kerülnek, akik harcos Orbánisták, (avagy ksatriják), mivel szinte bármit megtesznek vezérükért. Természetesen nagyon szeretnének feljebb törni, ám többnyire be kell érniük az időről időre nekik odavetett koncokkal. Persze „koncok” alatt értsünk milliós trafik üzleteket, közföldbérleteket, önkormányzati, minisztériumi állásokat (sokszor érettségivel betöltve, ám hét számjegyű fizetéssel), illetve közbeszerzési és egyéb pályázatok során odaítélt üzleti lehetőségeket. Alattuk már az egyszerű nép következik, a dolgozó tömegek (vajszják) akik eltartják az egész jól kitalált és undorító gátlástalansággal működtetett rendszert. Számukra csak a munka van, és annak esélye, hogy egyszer talán a szerencse vagy valamilyen váratlan lehetőség révén feljebb kapaszkodhatnak a társadalmi ranglétrán. Persze még alattuk is van egy szint: a páriák, a jogfosztottak rétege. Az orbáni kasztrendszer ide sorolja a közmunkásokat, a rokkantakat, a munkanélküliek nagyobbik felét, a romák többségét, a hajléktalanokat és mindenkit, akit balsorsa kiszolgáltatottá vagy földönfutóvá tett. Az öt szintből, a legfelső kettőbe néhány száz vagy talán ezer család sorolható, az alatta levő fidesznyik körben pedig talán alig 150 ezer ember éldegél. Vagyis az egész „uralkodó réteg” maximum 200 ezer embert számlál. Ma Magyarország az övék, legalábbis őket „szolgálja”.

Gondolom, a lakodalom ennek megfelelően lesz szervezve, azaz mindenki tudni fogja, hol a helye .... (Havasibercike elteheti a meghívóját az orbáni cocacola-doboz mellé pl.)
@Evezős: remélem saját kezével adta át Viktorunk a meghívót és ott van rajta keze nyoma:)
@Penivaldes: :-)
(De elgondolkodtam, hogy akkor most ez a Bercike ez még szalonképes-e a Méltóságosék esküvőjén - vagy ő már a lakájkategória és maximum az alagsorban szórakozhat a szobalányokkal és a sofőrökkel? Jáj, úgy izgulok, hogy a habonyárpi hogyan rendezi el ezt a fontos kérdést! :-)
@Evezős: csak hogy hozzá szóljak, és semmi képmutatás:

Orbán Ráhel katolikus templomban fog megesküdni

Katolikus szertartás szerint fog férjhez menni Orbán Ráhel szeptemberben, az eseményre pedig csak ötszáznál kevesebb vendéget fognak meghívni<<<

hvg.hu/itthon/20130801_Katolikus_templomban_fog_megeskudni_Orban
@Evezős: arra gondolsz hogy ő csak a maradékot eheti amit fentről visszaküldenek? jajajaj.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hogy milyen rendesek hogy csak 499 vendég lesz!
az enyémen meg lesz 10.
@Evezős: nem, tudtommal Rasit Ivány metodistának keresztelte.
@Penivaldes: @Evezős:
csak még ennyit tennék hozzá, hisz a szerepek adottak, és a körítés is meg van:

MÓRICZ ZSIGMOND: TRAGÉDIA

Mindenki a Sarudy-lány holnapi lakodalmáról beszélt. Ebéd után lehevertek az aratók a keresztek tövébe, vagy a villákból, gereblyékből rögtönzött apró sátorok alá, ahol egy-egy szoknya adott egy kis árnyékot a fekvők arcára. Elég az, csak hogy napszúrást ne kapjon az ember.

epa.oszk.hu/00000/00022/00040/00979.htm
de a többi lány az anyja után római kat kell hogy legyen.
@Penivaldes: (Nem nézted a Dontown Abbey-t? :-)
Nem, a felvilágosult világban már nem a maradékot eszik, hanem nekik külön főznek ... Bercike is ehet finomat, csak a cselédlépcsőn kell hozzá lemenni az alagsori konyhába és nem Mrs. Patmore (szakácsnő) főz neki, hanem Daisy (konyhalány) .... és hát: nem homár lesz az előétel, hanem uborkás szenya ...)

Ideteszem, úgy lácc, nem árt tisztában lenni a trenddel:

hu.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey
@Evezős: habonyárpiról tudjuk hogy rendezi a fontos kérdéseket..))
@Penivaldes: annak, de nem olyan rég, kb, mióta benyalták magukat a katolikusokhoz, átvitte keresztlevelét az öröm apa oda, me mégsem járja azon bűn, hogy valami köze legyen annak a feketeseggűnek az ő igaz jányához.
@Penivaldes: Ja, de ő most csúnyabácsi, nem célszerű erre emlékezni egy esküvőn - hátha a rohadt média erre is rábukik -, inkább legyen a Ráhelke katolikus, abból baj nem lehet!
@Evezős: igen a felvilágosultban igen, de nem a Pusztán.
@Penivaldes: És most már a rendőrségnek van ujjlenyomat-előhívó fülkéje (nemrégiben kapta), s akkor bizonyítható lesz.:-))
@Evezős: lehet

egyébként lakodalomra pénzkidobás költeni. szerintem
@Penivaldes: Rajta van a problémán már, gondolom .... két nyugdíjasrugdosás és három kapócszsókabulvárhír között talán jut rá ideje ...
:-)
@Penivaldes: én sem, csak az egyházasdis "törvényszarakodásnál" a feketeseggű elmondá eztet, én meg galád módon az ilyen dógokat meg szokom jegyezni, hisz a mélyben fortyogó számító gonoszságokat semmi nem jelzi ezeknél a genyóságoknál jobban
@Penivaldes: Hát ebben maximálisan egyetértünk!
Nekünk nem volt nagy anno - esküvő délben, ebéd, majd mindenki hazatér -, de mai eszemmel még olyat sem tartottam volna. Vagy ha igen, szülőkkel maximum. De hát ... fiatalon az ember még bohó ....:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gondolom a papot már lefizették, mert ugyi templomi esküvő esettyén, igazolás kell hogy az ara a keresztény életforma alapján tengette életét, fizette az egyház adót (ja azt a papa intézte), ugye első áldozás, bérmálkodás, katolikus keresztség, (na ez már bukott) a rötszakállú keresztelte, soroljam még, hol éltek ezek amikor a Petőfi híd alatt, kigyulladt a Duna?:))
@Penivaldes: No, de ha annyi van nekik. Mondjuk ne nézzük, hogy honnan...
@Evezős: nekem meg van a tervem az egészre és nem kívánok attól eltérni bizonyos pontokban.
@Evezős: gondolom nem ócsára költözik az ifjú pár. lehet, hogy át sem mennének a máltaiak szűrőjén. :))
@Penivaldes: Ne aggódj, már eltették neki előre. tudod, mint a kis Lázárnak, hogy partiképes legyen.
@CSENDES: igen, én is ezért gyüjtök majd hogy a lányom is partiképes legyen és esélye legyen a svájci számlára mint Lázárné.
a gyerekért mindent:)
@bella _ciao:

pedig ott van hely lótartásra, 60 istálló, 20 család személyzet, legelő és sportlovaglásra alkalmas terep:)
@Penivaldes: Helyes! (Láttam milliós esküvőt, wellness-kastélyban, ahol az ifjú pár fél év múlva elvált - és ismerek olyat, aki külföldön, két, az utcáról beszólított tanú előtt házasodott. Mindegyik szélsőség - az egyik persze olcsóbb! :-) - , de a lényeg úgyis az, hogy akikről szól, azoknak legyen örök emlék és ne a rokonság elégüljön ki testileg-lelkileg ....
Szerintem.)
@tristen2005: höhö, ez de szép összefoglaló volt :D

@Evezős: @Penivaldes: vidéki "parasztlagzi" főleg cigányzenészes roma lagzi 500 főtől kezdődik, hjaaa kérem a tradíciók ;)

Nem úgy nyárspolgárosan, fű alatt, remélem hintó is lesz, meg kosaras menyasszony tánc. Lehet ifiasszony szöktetés is lesz, szendvicses jutubos videóból lenne jelentkező...
@Penivaldes:
@jaegtoer: a teljes női uralomtól mentsen minket a Nagy Szellem.

Nem értelek benneteket. Még sosem próbáltátok, honnan tudjátok, hogy nem működne legalább ilyen rosszul?
Miért, a politikus férfiak többsége most mit csinál?
A média előtt marják egymást, aztán meg elmennek együtt teniszezni, közösen dugni vagy piálni, üzletelni.
Egy-egy politikust hordozó sofőr tudna mesélni, mik zajlanak a kamerákon kívül, pl. a szolgálati gépkocsikban.
Valószínűleg azért sincs normális ellenzék, mert az előző kormány - zömében férfitagjai - is ezt csinálták, amit a mostaniak, legfeljebb most álmélkodnak és siránkoznak, hogy ők ezt nem merték ennyire és ilyen formában. De kussolnak, mert hátha azért egyszer nekik is kijut (még), és akkor, ugyebár...
Nos, akkor mi a bajotok?!
A lendvai-hoffmann-köröket hagyjuk, ezek is mélyen és alázatosan férfiasodtak az aktuális politikai irányvonalhoz és férfiuralomhoz. Nem volt más választásuk.
Abban a parlamentben, ahol varga-félék nyíltan gyalázhatják a nőket - a ti édesanyátokat, feleségeteket, barátnőtöket, lánytestvéreiteket, stb. - mire számítanánk?
Vagy ti is azt hiszitek, mi csak a konyhába-ágyba valól vagyunk???
@bella _ciao: Már vett neki a kedves papa ... izé... Főméltóságú Úr lakást ... bár lehet, hogy az most már kicsi lesz (meg snassz) és keresni kell valami kastélyfélét nekik ... biztosan találnak majd.
@Penivaldes: A "Család" az első, így van az olaszoknál is. Nem hiába, OV nagyon kedveli Berlusconit.
@Evezős: többen kevesebbet, ehhh, ismét egy bazinagy pofás, és nem utoljára, rátok jár a rúd rendesen, igaz a barmok csak bambán mennek a kolomp után:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hoffmann_meg_tobben_kapnak_beremelest.560898.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez csak onnan jutott az eszembe(hova?), hogy én mellőztem a papi áldást esküvőm folyamán, a lányom keresztelője 1000 ft és 2 liter bor volt, a bor volt a fontosabb, az atya nagyon kedvelte:)
@Lilili: Peni bizonyos fokig veled egy platform ám! ;-)
Ez nem semmi:-))))))

"A 444.hu július 8-án azt írta: Matolcsy György jegybankelnök Habony Árpáddal beszélgetett a Gresham Palace éttermében. A lap megkérdezte a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs osztályától, hogy mi volt a téma.

"Megkeresésére reagálva az alábbi választ adjuk: Matolcsy György az euroövezeti válságról beszélt Habony Árpáddal" - áll a válaszlevélben."

Habony az Isten! Nemcsak kommunikációban jó, de gazdasági-guru is.
@Lilili: szerintem nem ezt mondták/mondtuk
Hanem azt, hogy itt is kell egy normális munkamegosztás, és együttműködés, és szerintem attól mert vagy ezt, vagy azt a csoportot preferáljuk a másikhoz képest, semmin nem változtatunk, minden marad a régiben. Te is azt írod, ilyen szarul tudná csinálni a dolgokat a 95%-ni női vezetés is, akkor meg jutottuk egy tapodtat is előre?
kizárt a választási csalás, közölte Gulyás Gergely:)
hvg.hu/itthon/20130801_Fidesz_kizart_az_erdemi_valasztasi_csalas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_8_1

ez olyan mint amikor egyedül én számolom meg a menyasszonyi tánc bevételét, én mondom meg mennyit pörögtél össze, fordulj még vagy két kört:)
@CSENDES: höhöhö, és csak véletlen a szövetkezeti daráló, a deviza mentés, az ájemef szivattyúzás, otp anyázás, sarcolósdi felfuttatás, csak hogy a legnagyobbakat említsem

www.napi.hu/tozsdek-piacok/megint_szorjak_az_otp-reszvenyeket.560900.html
@tristen2005: És ha mégis lenne választási csalás, azzal csak két-három képviselő kerülhetne mandátumhoz.

És ezt még a legkomolyabb arccal elő is adják.
@Lilili: no azért megjegyzem hogy én nő vagyok.
de annál nincs rosszabb amikor sok nő van hatalmon az ugyanolyan rémes mint a tiszta férfiuralom. sőt a nők még inkább taposnak egymáson a csontokért. hidd el nem jobbak a férfiaknál.
@Penivaldes: hódolatom, sok nőnél kivehetted már eddig is a biztosítékot ezzel a véleményeddel ;)

Nem kell álságoskodni, ez a lényeg, nemes emberek és utolsó gazemberek vannak nők és férfiak között is, sőt még a köztes állapotúak között is, és még az arányok sem sokban különböznek a csoportok között, főleg nem azonos régiókban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bevallottan nem vagyok arról híres hogy női abszolút uralomról álmodnék:)
@CSENDES: hasba rúgja az európai gazdaságot, ha nem vigyáz magára.
@Lilili:
Drága, aranyos naív kislány!
Először is, Lüszisztráté! Ha a nők tényleg egységesen akarnának valamit, tőlünk, férfiaktól (és nem _EGYMÁS_ férjét, vagyonát, pozícióját) már vagy 2.5 ezer éve meg van a recept. A jelek szerint találó az a kis rajzocska a neten:
-Kik vagyunk mi?
-Nők!
-Mit akarunk?
-Nem tudjuk!
-Mikor akarjuk?
-AZONNAL!

Szóval, a régi vicc: Kohn imáival ostromolja az Egek Urát: Ó, Uram, csak egy kis pénzt adj! Istenem, csak egy pár milliócskát! Legalább egy lottóötöst! Mire dörren az Úr szava az égből: Fiam B+! Vegyél már legalább egy K. szelvényt és dobd be!
@Lilili:

Kedves Lili!

Az, hogy hogyan bánnak a nőkkel a hímsoviniszták egy kérdés,

és az pedig egy másik kérdés, hogy mit művelhetnek a nők a hatalomban a hatalommal az egy másik.

a barom férfiakat pofán verjük,

na de egy hatalmával visszaélő nőt nem verhetünk eccerüen orcán! Kűggyük a konyhába? nemá! :D
@jaegtoer: hoho!:)

ha megtennétek nem lenne ennyi barom a porondon.

(a többi OK)
@jaegtoer:
"Az, hogy hogyan bánnak a nőkkel a hímsovniszták, egy kérdés."
Amelyik női irányító képes tudásával, tudatos vezetői képességekkel, és szakmailag magas színvonalon dolgozni, a "hímsoviniszták" kiemelkedő tiszteletét éri el.
Ehhez a tapasztaláshoz a politikus hölgyeket nem célszerű tipikusnak venni, nézzünk szét a környezetünkben, a gazdasági és humán szférában.
"A baloldali ellenzék a szégyenteljes 2004. december 5-i örökségét eleveníti fel azzal, hogy választási csalás potenciális elkövetőiként tekint a határon túli magyarokra” – sommázta a kilenc évvel ezelőtti – alacsony részvétel miatt egyébként eredménytelen – népszavazásra utalva Gulyás az ellenzék aggodalmait, amelyek azonban nem a választók, hanem az adataikat kezelők visszaéléseitől tartanak."

index.hu/belfold/2013/08/01/gulyas_az_ellenzek_egyutt_is_alhat_a_boritekokkal/

Na kérem, aki még nem látta, így keletkeznek a politikai csúsztatások! Valaki mond valamit, aztán felháborodunk valami teljesen máson, közben vádlón a múltra mutogatunk, és kész.
@Mariann19:

a nők elférfiasodása...
@jaegtoer: Irtam, hogy egy gyöngyszem a Tóta W. blogjáról, nem az én kommentem!
@bella _ciao: Akkor neked is a Tóta W. blogjáról másoltam ide!
@borzzz:
Ez is benne van a pakliban, de a végtörlesztők azért a kedvezményezettek kategória, szerintem.

Ha nekem lett volna tehetségem rá, megtettem volna.
De a hitelt azért vettem fel, mert nem volt más lehetőségem tetőt csinálni a család feje fölé, meg aztán élni is kellett, meg fizetni a törlesztőt.
Mi a faszból maradt volna annyi, amennyi a hitel összege - amit csak úgy bepengethettem volna?

Ja, és lehet lefikázni, mekkora hülye voltam, lehet. De miután Járai feltekerte a forintkamat pótméterét és azzal párhuzamosan bejött (véletlen) a svejcli Frank kurva kedvező felvehetősége, mondd, te kit választottál volna?
A szép: akkor pont a dagadt pszichopata volt kormányon, most meg az ő senator asszonya tolja a felelősséget a gyurcsányira.

Egy kalaszikussch:
"Sok van mi okádék,
dea fidesznél
nincs semmi okádékabb"

Abádszalók leggazdagabb oligluvnyája (sajtóhírek szerint) Gabicka, aki nap-mint nap bizonyítja a szellemi felsőbbrendűségét.
Bármit kérdez tőle a sajt-ó, a válasz:
"Gyurcsány-Bajnai"
Ezt tudja hajnalban is és délután kettőkor a forróságban is, ha Szanyi áll mögötte a forró angyalföldi aszfalton, "kabbeszőkekivénhett" lufival.

Most éhesen megyek éhséget csillapítani, szia!
@jaegtoer:
Zugló??
Te, akkor egyszer össze is futhatnánk!
Én hetente kétszer járok arrafelé.

Na, majd megdumáljuk.
@KÁTÉó53éúétr6:
-:))
Ülök és emésztek, nagyjából.
Azért komolyan, te nem panaszkodhatsz, kedvelem az értékeléseid!
Nem izé... tényleg.

Én is csak beestem ide, aztán beszélek hülyeségeket, már amiket én gondolok a hazai közéletről. Ez az egész ezért van, bár nem mindegyik blognak ez a szellemisége.
Én ezért bírom ezt.
@Knósszosz:

Én átváltottam végtörlesztéskor forinthitelre. Akkor már 2 éve árultuk a kecót, nagyon nem volt mindegy a tőketartozás összege eladáskor. A törlesztőrészletem ugyanannyi volt forintban, mint előző hónapban 240 ft-os svájci frankkal.
Vagyis az azt megelőző 6 év szaldója bőven pozitív lenne még most is.
@Knósszosz: @Knósszosz: Nem voltál hülye. Ahogy sokan mások sem, akik lakáshitelt vettek fel, akár devizában. Az akkori kondíciók mellett ez igenis racionális döntés volt azoknak, akik addig béreltek (a saját lakás törlesztője kevesebb volt, mint a bérleti díj), illetve a deviza is racionális volt az irreális kamatú forinthitellel szemben. A válsággal nem lehetett előre kalkulálni.
Sok amerikai könyvet olvasok, és az a benyomásom, hogy ott viszonylag sztoikusan fogadják, amikor beüt. Szidják a bankot, amikor viszik a házat, az autót, de természetesnek veszik a konjunktúra/recesszió hullámzást. (A mostani válság persze nem csak egy kis hullámvölgy volt.)
@Husz_János_Puszita: Igen, ez is egy racionális attitüd. Nálunk siralmas a pénzügyi kultúra, áldozati kultúrában viszont erősek vagyunk:-) Nincs a teremtésben vesztes, csak mi, ha balul üt ki valami, mindig más a hibás. Erről sose fogunk lejönni, mert a magyar "államférfi" arról híres, hogy ezekre a legrosszabb tulajdonságainkra játszik rá.
A devizahitelezés honi anomáliáiért szvsz nem Gyurcsány vagy Orbán a felelős, hanem a PSZÁF. Az lett volna a feladata, hogy rajta tartsa a szemét a folyamaton, kiszúrja a bankok önkényes, jogtalan lépéseit, a nem-prudens hitelezést, és időben fellépjen, korrekt szabályozást kényszerítsen ki. Semmi ilyet nem tett, az első erőtlen lépések már csak azután jöttek, hogy kitört a gyalázat.
@tristen2005:

ez egyben rávilágít arra is, milyen flexibilis a papa alkalmazott világrendje, ha píár kellett, lőn metodista, ám ha a retorika úgy kívánja, református, ha meg politika akkor pápai praclit nyaldosó hajbókoló katolikus.

szóval, nem is kétszínű a pali, hanem legalább négyszínű, mert volt olyan időszak is, amikor a "térdre csuhások!" volt a deal.
@magándemokrata:

"__Irtam, hogy egy gyöngyszem a Tóta W. blogjáról, nem az én kommentem__!"

nem vagy/voltál meggyanúsítva! :D
legközelebb tegyél idézőjelet, és én is más ragokat fogok használni:D
@Knósszosz:
"Zugló??
Te, akkor egyszer össze is futhatnánk!
Én hetente kétszer járok arrafelé.
Na, majd megdumáljuk. "

Már mikor javasoltam?! de hát beszélhet itt az ember!:D:D
@borzzz:

a pénzpiac minden szereplője hibás/bűnös.

Auusztriában is elkezdték, elsősorban akik Svácba, és Lichtensteinbe jártak át melózni, s aztán amikor kezdett elterjedni "belső" Ausztriában, néhány 10000 után az "egyik napról a másikra" maguk a bankok álltak le vele, és szüntették meg az fizetőeszköztől eltérő devizában történő hitelezést, és csak az kaphatott, aki a jövedelmét svájci frankban kapta.
Itt meg a pénzügyminisztériumtól a pszáf-on át az utolsó bankig mindenki összejátszott, s a kegyelemdöfést egyrészt a legelső kövér, szijártó csődnyilatkozata adta, s az azt követő rendszeres árfolyam-manipuláló nyilatkozatokkal segítik a forint shortolását, amin szépen keresnek a közelállók, egyben a bankoknak is biztosítják a rejtett hasznot.
@Knósszosz:

ne ostorozd már magad. abban az időben nem volt kedvezőbb, és ki gondolhatta, hogy 140-ről 240-re fog felkúszni az árfolyam?!
Ne felejtsd el, hogy 220 HUF/1 CHF-nél még nullszaldós a forinthitellel összehasonlítva.
részben a magasan tartott árfolyammal kompenzálják bankok +terheit.
Azt sem kell felejteni, hogy a Libor kamat éveken át tartó manipulálása is elősegítette az árfolyam "torzulást"

ec.europa.eu/magyarorszag/press_room/press_releases/20120725_libor_botrany_hu.htm

nem véletlenül nagy a pofája a viktornak, tudja, hogy elég sokan sárosak abban, és még nem számította ki senki, ez mennyivel befolyásolta a CHF-HUF árfolyam alakulását. nem lennék meglepve, ha elérné a 15-20 Ft-ot is.
süti beállítások módosítása