Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.31. 03:16 Fabius

Az országelhagyók is szavazzanak!

Címkék: regisztráció választás 2014 határon túli szavazat

Levelet kaptam. Na nem olyat. Olyat nekem nem ír a Vezér és nem küldi elsőbbséggel, hogy jippájé jujdejó, mindannyian győztünk, holnaptól kolbászból lesz a gumicsimma is.  Nem is értem miért. Szóval olvasói levél landolt a drótpostaládában, benne egy érdekes történettel:

A levélíró felesége végleg kijelentkezik lakcíméről, leadja az állampolgárságát is és kiköltözik az országból. Alig telik el három hét az új ország új lakóhelyén, mikor kip-kop, zörögnek és elsőbbségi levél érkezik a feleségnek címezve. Feladója a magyar állam, közelebbről Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke. Tisztelt Magyar Állampolgár - mondja annak, aki épp most adta le a sajátját - és részletes tájékoztatást ad a határon túliak regisztrációjáról, a jogaikról, a választásról és annak menetéről. A csomag tartalmazza a procedúrához szükséges nyomtatványokat is. 

Jó, tudom, legyinthetünk, hogy messziről jött levélíró mondhat amit akar, meg unatkoznak a dk nyugdíjasok/bajnai gárdások és nem tudtak mást kitalálni ebben a kánikulában. De fene tudja, ahol 9 éve halott emberek írnak alá rezsicsökkentő ívet ott szó szerint bármi megeshet

választás 2014.jpg(via)

De nézzük magát a levelet, a pdf-ért ide kattintgassatok

A részletekről:

- A határon túliaknak joguk van szavazni országgyűlési és országos népszavazáson, amihez regisztrálni kell. 

- Az regisztrációjuk 10 évig él, utána szükséges megújítani, de szavazás és adatmódosítás esetén a 10 év számítása újraindul.

- Regisztrálni levélben 2013. augusztus elsejétől, elektronikus úton 2013. november elsejétől lehet, a választás napját megelőző 15. napig. Aki ezt elmulasztja az abban a fordulóban nem játszik.  

- A regisztrációhoz be kell tölteni a 17. életévet. 

- A szavazólapot megadott postai vagy e-mail címre küldik, vagy a kilistázott helyeken személyesen is átvehetőek. 

- Szavazni levélben lehet. 

Igen, jól látod. Mindent leírtak részletesen, éppen csak a lényegről, a szavazásról magáról nem fecsegtek sokat. Márpedig Pálffy nyilatkozata és a borítékmizéria után csak várna valami útmutatást ebben is az ember, hogyaszongya a részleteket megtalálja a nyájas külhoni választó a net.jogtárban is elérhető Választási eljárási törvény 274.§-tól részletesen. Hadd tájékozódjon kedves honfitársunk a szavazási levélcsomag összetételéről, ha már a szavazólapja bélyegzőlenyomat nélkül is érvényes a 275.§ (3) szerint, miközben az itthon szavazók lapján az sem mindegy hová kerül egészen pontosan az a kurva pecsét. 

613 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr765435036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebből az egészből a visszája is elsülhet a határon túli magyarok felé, mert csak a nagyon debileknek nem merül fel egy WTF? a szavazással kapcsolatban.
Okés, lehessen magyar állampolgár, ezzel tényleg nincs semmi bajom.
De mi a pék faszáért is szavazhasson arról, hogy én mekkora szarban éljek? (by Hofi)

Legyen nekik 1-1 országgyűlési választottjuk, aki 1, azaz EGY darab szavazattal rendelkezik (mint a többi), és ennyi. Képviseltetve vannak a Parlamentben, de a többihez nincs közük.

Abból kurva nagy botrány lesz, ha a határon túli szavazatok fognak végül dönteni. (akár abban, hogy valamelyik párt győzzön, akár abban, hogy ne csak sima többsége legyen)
Rákosi kékcédulái - ehhez képest az kutya fasza volt.
Nálam a PDF nem jeleníthető meg.
Vérlázító ez, hogy tetszés szerint csalhatnak, és ahogy szokták, ezt a vircsaftot törvényesítik is.
Az a hüjje p@csa Pálffy, egy cseppet elkotyogta magát idő előtt, de ne legyenek kétségeink, megoldják a problémát.
Az ellenzéknek legalább azt kéne tudatosítani a belföldi másodosztályú magyariakban, és a nemzetközi közvéleményben, hogy végül akár a sima, akár a kétharmados fityesz győzelem a külhoni magyarok szavazatainak köszönhetően máris borítékolható.
A bőkezű, nemes osztogatások pl. Ámerikában v. Erdélyben bizonyos zsebekben landolnak, s ezek tulajdonosai majd mozgósítanak ott boldog boldogtalant. Akiknek halványlila segédfogalmuk sincs arról, mi folyik itthon.
Eldöntik a sorsunkat, mert kíbicnek semmi sem drága!
Jo magyarhoz meltoan a halott is a fideszre szavazna, mikor nem is olyan regen az elcsalt valasztasrol regeltunk paran, berretegok voltunk, es ennek ellenere vezenyloek megcsinaljak, es ez csak rosszabb lesz, nincs megallas.
Ilyen gyozelemmel (ekkora ordenare csalassal) orban es a fidesz azonnal elvesziti legitimaciojat, az EU megszunteti a diplomaciai kapcsolatokat, es ott a vege az orszagnak. Akkor viszont mind megyunk akasztani, hiszen torvenyen es elismertsegen kivuli par tolvaj szart megolni dicsoseg. Slusz-pasz.
Persze könnyű lenne most azt mondanom, hogy a külföldiekkel akpcsolatos problémát már januárban emlegettem. Pedig de
endresy.blogspot.hu/2013/01/regisztaciotlansagi-reflexologia.html

Még akkor is, ha a potenciális csalás gyakorlati megvalósítása akkor még értelemszerűen nem látszott. Azóta kimunkálták.
nekem csak az a kérdésem, a székely gyerek már 17 évesen, szavazó érett, a magyar nem?:)
Fabius,

Az adatlapon keresztül üzenet ment.
üdv,
Geo
Mért nem a saját faszukat verik a csalánba?
Ja másét mulatságosabb?

Így lehet élni, nem ők fizetik, még is megmondják milyen nóta szóljon?
én nem kaptam levelet

brühüyyy

már tuggyák vagy sejtik?
@rodeo36:

a postás a Titanicon van:)
@Megdobbent: ne hidd, senki nem akarja vakargatni a gennyes kelest, inkabb hagyja hogy rohadjunk tovabb, es eljussunk arra a pontra mikorra tenylegesen onellatoan es maganyosan szopatjuk meg magunkat. Nem vagyunk tenyezok europaban hala az egnek, mert akkor nem csak mi szivnank meg, hanem az egesz europai kontinens. Tokes agymeneset nem olvastad, megsutotte a nap ot is, Erdely felett Magyarorszag mint Vedero, ehhh, ez a foszer sem lesz mar hulyebb.
Akkora szép, nagy, ordenáré VÁLASZTÁSI CSALÁS lesz itt, mint a Parlament.
Hiába no, a bolsevik vér nem válik vízzé, a dicső ősök példája lebeg a szemük előtt.
Gebedjen meg mind.
Fogok még Piktorunk sírjára hugyozni!
Okuljatok az esetből mocskos ner-ellenségek!

Nincs a világnak olyan szeglete,magassága vagy mélysége,ahová elbújhattok előlünk!

Jelmondatunk:
A kibaszott kubaszov listáról,NINCS MENEKÜLÉS!
@rodeo36: én sem kaptam levelet hálisten,így megmenekült pár fa,és a vérnyomásom sem emelkedett 200-ra.
A 17 évesek is szavazhatnak, vagy mi van ,és egyáltalán miért szavazhatnak a szomszéd ország polgárai arról, hogy nálunk ki kormányozza az országot?
Készülünk Erdélybe,meg fogom kérdezni a rokonokat, barátokat, mi az ő véleményük erről az egészről és ha szavaznak, kire fognak szavazni.Mert kiváncsi vagyok.
Lehet bármennyire takargatni a borítékokkal meg mindenféle egyéb marhasággal, a lényeg továbbra is az a k*rvanagy biztonsági rés, amit a mindenfajta hitelesítés nélküli szavazólapok jelentenek! Már a belföldi regisztrációs hisztinél és annak nagykegyes eltörlésénél is ezt éreztem fontosabbnak, nem azt, hogy kétszer kell elkocogni a VB elé!

A kötelező elektronikus regisztráció nevetséges; ahogy rezsicsökkentő ívet is alá lehet írni bárki nevében, úgy a regisztrációt is meg lehet tenni olyan nevében, akinél mondjuk kicsi a kockázata, hogy érdekelje a szavazás, tehát jó eséllyel észre sem veszi, hogy regisztráltak a nevében. Onnantól meg, hogy a levélboríték esetleg nincs ellenőrizve, hogy érvényes és valós szavazatot tartalmaz-e, onnantól a rendszerbe kerülve az is csak egy szavazat, és tökéletesen visszakövethetetlenné válik, hogy ki melyiket adta le.

És ha Semjén Zsoltnak erre is csak az lesz a reakciója, hogy "A mocskos gecik alá akarják ásni a Fidesz által megteremtett és a NER-ben rögzített egyetemes és megkérdőjelezhetetlen bizalmat!!!", akkor inkább menjen, és puffantson le még pár védett madarat, azzal is kisebb kárt csinál, mint a hülyeségeivel.
vastagbor.blog.hu/2013/07/30/semjen_zsolt_megvedi_a_rezsicsokkentest

Az vajon kiderül a drótpostás levélből, hogy hogyan jutott a magyar állam a külföldön élő, Magyarországgal gyakorlatilag minden kapcsolatot megszakító nő külföldi lakcíméhez, meg kell azt kijelentkezéskor valahol adni, vagy ezt a fajta adatkezelést nyugodtan vegyem a rendszer részének?
@Kőmíves Kelemen:
Most komolyan!
Tényleg arra számítasz,valaha is megtudod kire szavaztak és mennyien?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Állambácsi minden levelét, Piktorunk minden hulladékát automatikusan iktatom a kukába. Idesannyával levelezzen ez a kretén és a csürhéje.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Még azt is megérhetjük,hogy kimásznak a sírból, egy jó kis szociális-újratemetés kedvéért!
Olvastátok?

"A gazdasági növekedés legfőbb akadálya az önmaga hasznára játszó, a vállalkozást és az újítást elfojtó elit – állítja történelmi példák sorára hivatkozva két amerikai közgazdász, Daron Acemoglu és James Robinson. „Miért buknak el nemzetek?” című könyvük most jelent meg magyarul is. Elméletükről a HVG e heti száma közöl cikket. James Robinson a hvg.hu-nak a többi között arról beszélt: milyenek a növekedés esélyei Magyarországon?

hvg.hu: Jól értjük, hogy a gazdasági növekedéshez nincs feltétlenül szükség a nyugati típusú demokráciára, valamint jól jöhet hozzá egy erős vezető? Elsősorban Kína lehet a példa, de gondolhatunk Szingapúrra vagy Dél-Korea több évtizedére is.

James Robinson: Könyvünkben nem sokat beszélünk demokráciáról, inkább a „befogadó” politikai intézményekről, amelyekhez két dolog szükségeltetik: politikai jogok a társadalom nagy többségének, és erős, központosított állam. Az előbbi nem véletlenül cseng egybe a demokráciával, de gyakran előfordul az is, hogy demokráciának látszó országokban mégsem széles körűek a politikai jogok. A demokrácia ugyanis működhet nagyon diszfunkcionálisan is, ha aláássák olyan alapvető intézményeit, mint a sajtószabadság, vagy a fékek és ellensúlyok rendszere. Aggasztónak tartjuk, hogy – a Human Rights Watch és a Freedom House szerint – Magyarország eltávolodóban van a sajtószabadságtól, a fékektől és ellensúlyoktól. Könyvünkben azt fejtjük ki, hogy egy ország tartós gazdasági növekedéséhez befogadó gazdasági intézményekre van szükség, azt pedig csakis befogadó politikai intézmények szavatolhatják. Sok példa van a történelemben arra is, hogy e nélkül is elég gyors lehet a növekedés akár 2-3 évtizeden át, de ez sohasem tartós (könyvünkben erre több példát is hozunk, köztük a Szovjetunióét, amelyet egykor gazdasági csodaként tartottak nyilván). Előrejelzésünk szerint a mostani kínai növekedési modell sem fenntartható, hacsak nem változnak meg a politikai intézmények. Ami az erős vezetőket illeti, ők lehetnek jók vagy rosszak is. Juan Peron erős vezető volt Argentínában, és az ország máig szenved az örökségétől."

hvg.hu/gazdasag/20130730_Kiabrandult_magyarok_es_a_lopakodo_tekint
a halotak szavazása kizárólag a népgazdaság megtakarítása miatt fontos...

nem kel külön (savazó) URNA...
a halotak savazási sabájai:
1§ a zelhunyt magyar savazatával jelzi ha ellenzéki pártra savaz...
2§ ha nem jelzi az 1§-ben leírt szándékát, akkor a savazata fidesre leadott savazatnak mi nősül...
Mondom én, jönnek vissza az ettársak nosztalgikus emlékei...

hvg.hu/gazdasag/20130731_Minisztereket_lathatnak_el_a_Telki_korhaz

Gebedjenek meg ott! :)
másság

-a közgépes srác pájázaton nyerte el orbán kirájságát és felelányát ?

-akkor biztos áll neki mint a 2/3...
csak nehogy lankaggyon neki amikor majd lankad a 2/3 os cövek is...

-a politika (orbány lány) összeszövődik/fonódik a gazdasággal (közgép fiju)
-ezt híjják mafiának...
Válasz erre
-a kiráj 3 lánya közül a legidősebet...
nyilván a pájázatokon ("próbák") a srác átment...

-a feudalizmusban így egyesítik a földbirtokokat...

-akkor az orbán-simlicska statégiai szövecség híre mégis igaz...
ennek megpecsétlése a családi eskü(vő)...
@gipsz.jakab:
Röhöghetünk, de kb. így lesz!

3§ azok, akik pedig el se mennek szavazni, automatikusan a fidesz szavazókhoz és szavazatokhoz számítandóak.

Kékcédula??? Rákosi pajtás amatőr kis csaló volt Piktorhoz és a többi, narancsbolsi jogászgecihez képest.
@gipsz.jakab:
Nem, majd a Vörös Csepel esztergályosához megy! :))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Igen, meg kell adni a külföldi lakcímedet, ha véglegesen kijelentkezel. Mondjuk ebben az esetben az is elképzelhetö, hogy amennyire jól össze vannak drótozva ezek a hivatalok, nem tudnak arról, hogy az állampolgár azért jelentkezett ki, mert egyben le is mond az állampolgárságáról. A kettö valszeg külön megy egymástól.
@avanivi: egy new york-i magyar mitől lesz erősebb ha az orbán otthon többet lop?

brühüyyy
@rodeo36: aki elmegy annak nagyon fontos hogy orbánra ssavazzon !

önigazolás ha az ország tényleg elpusztul...
akkor a döntését igazojja utólag az "élet"...
főleg ha ebbe kicsit be is tud savazatával segíteni...
Mindig van lejjebb,pedig már így is qrva mélyre süllyedtek.Amibe belevágják a baltát ott elszabadul a pokol.Szerencsére csak 1 milka birka van akik bármit benyalnak szeretünkviktorsohatöbbéballibákat felkiáltással...
@Jaffar:

Mi köze van a Magyar Államnak ahhoz, hogy én a sziriuszon melyik utcában lakom? Állampolgárságomról lemondtam, adósságom az állam felé nincs, levelezni nem akarok vele, akkor miért is?:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Valamikor az ősidőkben apám beosztása révén a Kútvölgyi kórházba jártunk időnként orvosi kezelésekre. Akkor úgy nevezték a Kútvölgyi kórházat, hogy "kádertemető". Most telkiben akarnak csinálni egyet maguknak?
Legalább nem a város fogják összebüdösíteni a hulláik. Mert a kútvölgyi kórházat is azért nevezték kádertemetőnek, mert csak a legszarabb orvosok voltak hajlandók felvállalni annak az ódiumát, hogy valamelyik "nagyon fontos" elvtárs a kezeik között hal meg.
Az baj, hogy csak beszélünk, beszélünk, beszélünk. Nem csinálunk semmit.

Szeretnék beadni egy panaszt az Strasbourgba ebben az ügyben.

Csatlakozzatok!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: hálistennek ezek az agyatlan politikus g@cik ott méginkább (mégdakotább) módon nem szakmai alapon választanak hanem "megbízhatósági" alapoon

ezért jol meggebednek az alkoholista beteg dögök...
Már most nagyon várom a jövő évi választásokat. Szeretném látni, ahogy a magyarok felébrednek a választások után, és nálunk is elkezdődik a "narancsos" forradalom, mint Ukrajnában, és a Közel Keleten.
Mert keserű ébredés lesz az biztos, amikor kiderül a szavazatszámláláskor, hogy Magyarországon többen laknak, mint Angliában.
@gipsz.jakab:
Gyökeres átalakításokra van szükség a labdarúgásban. Számos más sportban, mint például a politológia, a közgazdaság-tudomány vagy a szociológia, világhírre tudtunk szert tenni az által, hogy nem próbáltuk méricskélni sportolóinkat, nem hasonlítgattuk őket össze-vissza mindenféle idegenekhez, hanem önmagukban szemléltük őket, és bátran kijelentettük róluk, hogy világhírűek. Megírtuk az újságokba, belemondtuk a polgártársaink arcába a televízióban, világhírűségi díjakat osztottunk ki nekik, igen, mertünk magunkra hallgatni, a saját ösztöneinkre, nincs nekünk szükségünk másokra, hogy kiderüljön, hogy mi vagyunk a legjobbak. Ezt az utat kell követni a magyar labdarúgásban is.

brühüyyy
@rodeo36: azé gyenge a mnagyar fooci mert kevés a lé

kis pénz kis foci...

még inkább/még dakotább nyomni kel bele a KÖSZPÉNZT !!!!
@rodeo36:

ez még szebb!:)

"Persze mit várjunk az olyan csapatoktól, ahol Magyarország, de nem kizárt, hogy Európa két legvállalhatatlanabb, legostobábbnak tűnő edzője tartja a tréningeket és próbálja összerakni a taktikát. A Győr trénerének jó eséllyel a magyar alapfokú közoktatás is komoly kihívást jelenthetett, de a stabil védekező taktika azért ki lett dolgozva precízen… Debrecenben meg nem biztos, hogy maga a csapat a legkínosabb, a mester úr magyarul beszélni is csak középfokon tud, viszont “nagyon sajnálta és tehetetlennek érezte magát, hogy oldalszabadrúgásokból kaptunk gólt”, no meg hogy “nem találta el a kaput” kupagyőztes csapata. És Elemér, mi a bánatot csináltok az év 365 napján, hogy a tanítványaid többször is teljesen szabadon hagyják a norvég együttes magyar támadóját? Például."
@gipsz.jakab:
nem köszvényt akartál mondani?

brühüyyy
Felőlem szavazhatnak csak akkor én meg náluk szeretnék róluk dönteni.
Tehát mindenki csak egy országban szavazhasson el lehet dönteni melyik fontosabb, az amelyikben élnek vagy az amelyiket játszóterüknek tekintenek
@rodeo36:

a köszvény meg van, most a gyógyításon lenne a sor(v.sör)
@Kőmíves Kelemen: "abból kurva nagy botrányl lesz, ha a határon túli szavazatok fognak végül dönteni.."
Milyen érdekes , és ha azokkal a szavazatokkal a bajnai Együttes leváltja a mostani kormányt és az egész rendszerét? Akkor máris OK minden , erről van szó....mindeggyikötök Fabiussal az élen fröcsög, lázít,ugat,savazik !
Micsoda egy értelmiségi csürhe vagytok!!!
@mojszipupi: Igazából ezért nem tartom abszolút problémának, hogy elveszik a szlovák állampolgárságot, ha kérvényezed a magyart.

@gipsz.jakab: Gyurcsány miatt gyenge a magyar foci, tudhatnád. A Bajnai gárda ürgebőrbe bújt Vivien Redingekkel ejtette ki a magyar csapatokat.

Hogy is mondta Teddy múltkor az ATV-n: látszik, hogy Európa a vesztünkre tör: névtelen csapatokkal vernek rommá minket.
@Cirmos Cica:

A TASZ-tól azt a választ kaptam, hogy szeptembertől foglalkoznak az üggyel.

(Az ellenzéki pártokat nem tudom, gondolom, ők a pöcsüket vakargatják, ahogy eddig.)
@nemecsek ernő áruló: bajnai ál mögötük !

amugy meg ez csak taktika...
hagyguk magunkat direkt és
amikor elaltattuk a zéberségüket
na majd akkor hirtelen mindenkit elverünk !!!
@nemecsek ernő áruló:

Szenzációs volt az a cikk! És még bele is rakta a cikkbe GyF-fotóját, hogyaszondja: Miatta esett ki a Vidike! :DDD
@a mór:

a mai nap a MÓR megtette kötelességét! MEHET!
@a mór:

Csak irigykedsz, hogy te még a biztonsági-őri papírodat is a Tangón vetted. :D
@a mór:
Még jó, hogy itt vagy te, aki megteszi a kötelességét.
Mármint védi, nyalja és szopja a bolseviki pártot.
Értelmiségi? Téged elnézve mindenki az, a legutolsó kukabúvár is...
@a mór: Szerinted azért szavazhatnak a határon túliak hitelesítés nélkül, hogy Bajnai le tudja váltani Viktort?

Nem tudom eldönteni, hogy rosszindulatú álnaív vagy, vagy egyszerűen csak hülye...?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amikor azt hinnéd, nincs lejjebb, akkor jön egy újabb barom és nyáladzós hűségesküt tesz a szeretett vezényló segge előtt! :)
Azért megkérdezném, rájuk nem vonatkozik a Választási Törvény? Itthon 18 évhez kötik és nem 17-hez.
Amúgy, meg ha kivándorolt valaki ide-oda és állampolgárságot is szerzett, akkor szavazzon ott, ahol él és ne szóljon bele a hazai politikai eseményekbe, ne kapjon választásjogi lehetőséget, bár a FIDESZ most mindent megtesz azért, hogy jövőre is ő nyerje meg a választásokat, no, de ilyen módszerekkel? Nonszensz!
a nap legjobb dumája:)

A devizahitelek ügyében minden bizonnyal a Békemenet az illetékes. Mától legyalogolhatod a tartozásodat! nol.hu/gazdasag/devizahitelek__varga_eloszor_a_bekemenetesekkel_egyeztetett?ref=sso
Tetszik · · Megosztom · 1731 · 20 perce ·
@nemecsek ernő áruló: Te nagyonhülye, hát lassan már 1 millió ember emigrált! Azaz azért mentek ki, mert nem bírták ki ebben az érában! Akkor kire fognak szavazni jövőre...?
Ha ennyi eszem lenne, mint neked inkább a homokban játszanék... tovább ,amíg egyszer nagykorú leszel és elvisznek voksolni
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Amikor azt hinnéd, nincs lejjebb, akkor jön egy újabb barom és nyáladzós hűségesküt tesz a szeretett vezényló segge előtt! :) "

subba.blog.hu/2013/07/30/hellosztok_479

:D
@micuri: "szavazzon ott, ahol él"
Ez volt az érv a kettős állampolgárság ellen, és ez volt az a fél mondat, amit nagyvonalúan sehol nem lehetett hallani a határon túl, csak hogy gerjesszék a gyűlöletet az anyaország/Gyurcsány iránt - a "hazaszeretet" hegyében LOL.

Ha valakinek ezt jelenti a "hazaszeretet", nem szeretném tudni, milyen, amikor gyűlöl valamit....
@a mór: "Akkor kire fognak szavazni jövőre...?"
Teljesen mindegy. A hitelesítés hiánya alatt mit nem értesz?

De legalább már tudom, hogy hülye vagy. Jogállami keretek között Viktor nem lesz leváltva a büdös életben, mert szarik ő a jogállamiságra, csak a magadfajta droidok még védik a védhetetlent.
@mojszipupi: Ez így lenne jogos, de megnézném én annak az országnak a vezetőjét, amelyik hagyná, hogy egy másik ország állampolgárai beleugathassanak az országuk történéseibe. Az ország őshonos állampolgárai zavarnák el a kormányukat a jegesmackó vérvörös redvás pélójába.
@tristen2005:
Ezt kérdezd a hivatalnokoktól :)

Ök erre azt fogják válaszolni, hogy ök nem tehetnek semmiröl, ez a szabály.
Persze a szabályokat olyanok hozzák, akik még sohasem látttak ilyen ügyeket testközelböl.

Jelen esetben meg tipikusan az történt, hogy valszeg az állmpolgárságról való lemondás feltétele, hogy kijelentkezz minden itthoni lakcímröl (ezzel egyidejüleg beindult a propaganda gépezet az ominózus levél formájában).
@tristen2005: Ügy megoldva : Béke/menet/ legyen veletek :(
Szerintem nincs gond azzal, ha külföldön élö magyarok is lehetöséget kapnak a szavazásra, talán még jót is tesznek vele az országnak, hisz kívülröl mindig jobban látszik, hogy mekkora a baj. A bent lévök könnyen hozzászoknak a nyakig érö fekáliához.

ELLENBEN AKI MOST KAPTA/KAPJA MEG AZ ÁLLAMPOLGÁRSÀGÀT, AZ 5 ÉVIG NE SZAVAZHASSON!!!
Így ki is lenne szürve a "vásárolt" szavazat :)
Elég a hisztériából!
Megvédőinknek és megmentőinknek hála nem leszünk gyarmat, jobban telesítünk és a csillagos ég a határ.
A jelenlegi struktúra legalább 8, de inkább 12 évre történő prolongálása a megoldás, a szavazás felesleges.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

4§ azoknak a halottaknak, akik mozgásukban korlátozottak, a nemzeti választási bizottság mozgóurnát biztosít
Összefoglalva:

A halottak savazási sabályai:

1§ a zelhunyt savazatával jelzi hogy a fidesre savaz...
2§ ha nem jelzi az 1§-ben leírt sándékát, akkor a savazata fidesre leadott savazatnak sámit...
3§ azok a halottak, akik el sem akarnak mennek savazni, automatikusan a fides savazókhoz és savazatokhoz sámítandóak.
4§ azoknak a halottaknak pedig, akik mozgásukban korlátozottak, a nemzeti válastási bizottság mozgóurnát biztosít, hogy a fidesre savazhassanak
a trafikoknak JÖVŐJÜK van...

önkiszolgáló trafikforadalom...
a zigazi foradalom majd azzal indul hogy a népek...
rágyujtanak majd rágyujtanak...
és még egyszer rágyújtanak

(cigi/trafik/nóta)

éjjen a nagy októberi trafik forradalom !!!
békemenetet ! a FIFA ellen !

nem leszünk FIFA gyarmat !
űzzük kia FIFÁ t !!!!

fides zombirkák sorakozó !!!
lengyeleket is hozni !!!
(kárpótlásul a -30 fokban didergésért...
most jól fűtött máv kocsikba velük ! 50 fokra!)
buszokat és kaját szervezi széles mester
feliratokat bájer náci !

hajrá magyarok ! hajrá fides !
@nemecsek ernő áruló:
Még jobb volt, amikor azt mondta, hogy:
"stadionokkal akarják megkötni a futóhomokot"...
Le kellene takarni a PDF fájl alján látható vonalkód szerű izét. Abból kiderül a hölgy neve és pontos bécsi címe is. Nem biztos, hogy örül neki...
@DR. INKVIZITOR: Gondolod a Brad Pitt mégiscsak a haldokló nyugat titkos ügynöke, és azért forgatott itt, mert ki akarta játszani a magyar választási szabályokat a zombi szavazatokkal?

Ügyes...
@tristen2005: regisztráció érett inkább. még nem szüretelhető de már kalkulálható termés..)
@nemecsek ernő áruló: "a magadfajta" szövegen kívül tudsz esetleg valami értelmesebbet is mondani... nemhiszem ! Ti vagytok a ballibások "eszes droidjai" akiknek ugyan nem jött be a messiás , de legalább hitet adott, hogy ti eszes droidok vagytok, a többiek meg .... a nemzet elárulói .Pedig az boka volt nem nemecsek
most meg Te vagy!
@a mór: A messiást soha nem vártam, nem vagyok kdnp-s.
egyébként meg ha már így alakult hogy szavazhatnak a határontúl élők akkor azt igyekezni kell a saját előnyre fordítani
@nemecsek ernő áruló: na nem veszekedni hanem igyekezni megismerni a másik álláspontját
@Penivaldes: Hogyan? Ha a határon túl élők 100%-a is mondjuk Bajnaira szavazna, akkor sem fog megjelenni a hitelesítés hiánya nélkül, és kihozzák, hogy a határon túl élők, és az emigrációba menekülők 100%-a is mind a Kedves Vezetőt támogatja. Ideje lenne elengedni a pihe-puha álmokat, hogy a komcsik elzavarhatók jogállami keretek közt.
@Penivaldes: Ehh... "ezeknek" nincs álláspontjuk, véleményük, már kifejtettem. Akinek valós politikai véleménye, és meggyőződése van, az kisujját eltartva sem nyúlna ahhoz a mocsokhoz, amit a Kedves Vezető felböfög.
házasodik a cigányvajda jánya ?

inka fiú elveszi a dakota jányt?
mit szól ehhez a kommancs nagyapó?

minden rézbőrű benzűlöt cigánykodik !
@nemecsek ernő áruló: komcsik?? kacagkacag.
azért szerintem megbolondulni sem kell:)
@nemecsek ernő áruló: ebből is látszik ,hogy fingod nincs a politikához, akkor viszont miért nem inkább rejtvényfejtessz?
A bajnailibás első beszédekor több ezren azt hitték itt a ferenctestvér után az igazi vezér, azaz a "Messiás" Azóta a ballibesek keserűen rájöttek,a vezérük lufija kipukkant, leengedett!
Miféle kdmp-ről vizionálsz "eszes droid" ?
@nemecsek ernő áruló: azzal hogy lebarmozod nem érsz el semmit. nem tudsz meg róla semmit.
@a mór: vezér nélkül kicsiny népünk eldől. kinek Bajnai a vezére, kinek meg az Orbán. esztelenség az egész
@a mór: csakhogy! az "együttes" nem is fér oda a csaláshoz,/azon túl, hogy nem is akar/ a maffia pedig törvényekkel biztositja azt.Az jó lenne, ha gondolkodnál mielőtt csürhézel több száz kommentelőt. De mi a francnak írom én ezt le, hisz ezt te is pontosan láthatod
Ez visszaüthet a FIDESZ-k. Akik a hazai romló állapot miatt hagyták el az országot, azok biztos az ellenzékre adják le a szavazatukat. Különben sem értem, miért szűnne meg a magyar állampolgárságuk ? Vagy utána újra igényelhetnék a kettős állampolgárságot ? Az Alaptörvényben van olyan, hogy ha kint találja meg a megélhetését, akkor megvonják az állampolgárságot ? Ellentmondás van a kettő között.
off. De nem szabad kihagyni!
hvg.hu/w/20130731_A_Tiborcz_fiu_esete_Orban_Rasival?FullComment=true#comments
„…De hát a kedves papa úgy döntött, hogy jól jön most ez a kis színes neki, hogy megmutassa az emberi oldalát. Orbán Viktor időnként beöltözik családapának, civilnek, hogy ne csak a vértől csatakos szabadságharcost lássuk, hanem az érző szívű magánembert is, a sertészsírtól csöpögőt, aki éppen kolbászt tölt, mert azt is tud.”
@András Djuroska:
Nem szünik meg az állampolgárság, csak ebben az esetben azért jelentkezett ki, mert egyúttal meg is szüntette az állampolgárságát.
@Jaffar: Ez visszaüthet a FIDESZ-k. Akik a hazai romló állapot miatt hagyták el az országot, azok biztos az ellenzékre adják le a szavazatukat. Különben sem értem, miért szűnne meg a magyar állampolgárságuk ? Vagy utána újra igényelhetnék a kettős állampolgárságot ? Az Alaptörvényben van olyan, hogy ha kint találja meg a megélhetését, akkor megvonják az állampolgárságot ? Ellentmondás van a kettő között.
@tristen2005: Ott van a fején. :-) Nem járkál a napon.
@micuri: Azért 17 év, mert olyan lassú a regisztrációk feldolgozása, hogy addigra lesz épp golyóérett a delikvens. (Aki ma még 17, az jövő tavasszal lehet 18, ugyebár. Szavazatmaximálás.)
@bella _ciao: köszi. Már most hányingerem van.
@a mór: te meg azt nem érted, hogy bárkire/mire szavaznak, az a fidesz urnájába kerül
Egyáltalán tudsz egyetlen indokot mondani miért jó Magyarországnak, ha a külhonban élő magyarok beleszólhatnak kik irányitsák az országot? de...indokod, ne legyen blabla!!!!
@András Djuroska: A magyarok eddig is szavazhattak, függetlenül attól, hogy itthon, vagy külföldön éltek. Még haza sem kellett jönniük a szavazatuk leadásához. Külföldön is szavazhattak - kijelölt helyeken, igazolva szavazati jogukat -, ugyanúgy mintha itthon lettek volna.
Ami változott, az az, hogy most a Fidesz a szavazás napján bemondhat egy tetszőleges számot, hogy na ennyien szavaztak rájuk, mondjuk legyen ez 650 ezer. De lehet 840 ezer is. Mivel nincs azonosítás, szavazhatnak akár Obamára is, a kutyát nem érdekli. A szám meg majd az lesz , amit Kedves vezetőnk csak a végén bejelent. Akár négyötöde is lehet. Oszt jónapot.
@KÁTÉó53éúétr6: azért mert csürhék!!!
és hozzáteszem nem kommentezik több száz, csak
10- max 12 elvakúlt ballibás
_ a külhonban most élő magyarok pedig akármikor itteni lakosok lehetnek, hiszen a döntő többségüknek ez a célja!!
Látod "eszes droid" evvel sem voltál tisztába !
Pedig "el lehet innen menni.." megmondta 6 éve az akkora vezéretek! A mostani pedig azt hazudjam hogy majd ő haza-hozza őket!? Nevetségesek vagytok
@Blázser Bozsó:
Mondom. A megoldás az lenne, hogy aki megkapta a magyar állampolgárságot, az az elsö 5 évben nem szavazhat.
@a mór:

A nevetséges itt egyedül te vagy...
@vitéž munkášőr: te csak vigyázz , örízd és légy résen ...faszfej!
@Jaffar: elfogúlt "eszes droidok"
jövőre csak nevetsz magadon és a társaidon is....
@a mór: "hazudjam" - felszólítottad magad, s megtetted. végig hazudtál, balfasz.
@Penivaldes: reggel óta olvaslak benneteket, ma ez az ügyeletes cöffer. Az "el lehet menni" meg a "ballib" tacepaok tudod, hogy kihozzák belőlem a La Bête humaine-t. ;-)
@a mór:
Nemtom miröl beszélsz csíra. Én annak szurkolok, hogy ezek nyerjenek megint. Aztán még 2 év és talán végre felkel a nép...
Ha meg nem, akkor tényleg mind1.
@KÁTÉó53éúétr6: félreérted. arra utalok hogy megnyerni a határon túliak szavazatának egy részét
Új trollt etettek? a mór 2013. 07.16 óta 21 hozzászólással, melyből itt van kb 10.
Ismétlés a tudás anyja:
" sortelen 2012.11.01. 10:57:43
Ha nincs a törvényben a pecsét helye, akkor ez gumicsont. Ha meg ott van, akkor a szavazólapon elő kell nyomni a PH-kört és kész.
Ha nincs így, akkor nincs olyan külállam, amelyik legitimnek ismerné el a szavazást."

Más: az I., VI. és IX. kerületben miért nem lehet nyontatványhoz jutni?
@Jaffar: Sokféle megoldás szóba jöhetne, de a cél sajnos nem az, hogy korrekt szavazati rendszer jöjjön létre, hanem, hogy a maffia még legalább 20 évig a pénzek felett diszponáljon...
A pénzlenyúlásnak van alávetve minden, legyen az trafik, választás, foci, energetika, közlekedés, oktatás, média, stb.
@a mór: egyetlen dologgal azonban tisztába vagyok: ilyen stílusban csak a droidok fogalmaznak, és én nem ezt tettem.TAHÓ
@KÁTÉó53éúétr6: Haggyadmá! Ez a boldogtalan már megvalósította, mi több túlteljesítette a Nagy Magyar Após legutóbbi kijelentését. Ez nem a középszer, hanem annak az alja, oszt mégis fizetést és állást kap a Habony műveknél:-) A Művek mostmár tényleg az értelmi fogyatékosok, a féldebilek, és a ba-be-ban-ben határozókat ismeretlenként kezelők utolsó Azileuma lett.
@Penivaldes: értem! bocs. nem először vezetsz félre a tőmondataiddal....
@KÁTÉó53éúétr6: A tehinyke tőgye mellől beesni a Pártközpontba és ott "felejtős" beosztást (hivatalos sajtólevelező) betölteni, még nem jelenti azt, hogy önálló gondolkoidásra, horribilly fiktusz a magyar nyelv készségszintű használatára is képes. Örüljünk, hogy legalább az elé letett hivatalos direktrivákat baromi lassan, hangosan szótagolva, időnként izzadó homlokot törölgetve be tud gépelgetni. Ez látszik egyébként a kivételesen gyors reakcióidején is:-)
Emmég a betűvetést is 3 hónapos OJK tanfolyamon tanúta:-) Tudjátok: megy a nagy betűtengeriben, kis fekete kaéapban, mélymagyar gatyában, csizmában, csizmaszárban a bugylibricskesz, vállán az általkendő, abban meg a bötűk henyegén... oszt vet... a pénztárnál meg arat.
@sörtelen: A történet szerintem előbb kezdődik: videó felvétel is készült róla - bárki megnézhette - az előző választást elcsalta a Fidesz-maffia. Azaz, onnantól nem legitim. Egy nem legitim maffia pedig nem tud legitim választási törvényt (sem) írni, legyen a pecsét helye bárhol is, akár a lap élén (meg persze nem is akar olyat, majd hülye lesz...).
Azt tudjátok-e, hogy lesz a dohányügyből csűrdöngölős ?

Ha nem, nézzétek végig ezt (1:40 körül kezdődik):

www.youtube.com/watch?v=ZPYp0vbxO8s
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Tehinnyke tőgye......"téged kell olvasni, máris normális a vérnyomásom
@Blázser Bozsó:

A Mandineren teljesen komolyan másfél napig nyomták a konteót, hogy Brad Pitt, úgy is, mint a zsidók ügynöke, fegyvereket csempészett a bajnaistáknak (azért megvan a kép, ahogy Bajnai gépfegyverrel rohamozza a Pártszékházat...), de szerencsére a TEK lecsapott rájuk... (Mondjuk annyit elértünk, hogy 122-edjére is sikerült Pittet megszívatni, aki alighanem a világ legtürelmesebb embere lehet.)
@a mór: "Pedig "el lehet innen menni.." megmondta 6 éve az akkora vezéretek! "

nem, ezt Semjén mondta pár hete. :)
@GeoCracker: Pedig eccerű:
"Regisztációtlansági reflexológia."

Regisztácijó, vagymi..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: jó a Mandiner törzskommentelő nem arról híresek hogy gondolkodnának mielőtt írnának
@Penivaldes: baromi unalmasak, a mai Tóta W topiknál is mintha 3 éves kommenteket olvasnék...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Agyhalott bérkurvának Semjént idézni... Öregszel baszod! :)

Anno Csányinak és a többi "nem oligarchának" szánt Fletó idézet folytatását az ilyen aljadék nem is érti, de ha olvasta is volna, akkor se esne le neki:
"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk.
Ez a programja a munkáltatóknak?
Én is tudok keményen kérdezni!
Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”
(Országos Érdekegyeztető Tanács, 2006. június 15.)

Ellenben Semjénes Tömjénes Zsótti nem ezt forszírozta...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jaa értem - a cavinton hatása nálad csak fél évig tart !
Szerencsétlen matuzsálemek és még ballibesek is...Ezek magyar o. szellemi és értelmiségi elitjei
@tristen2005:
Majd holnap röpül a majomja csak... :D
Utána nyugi lesz végre! :)))))
@KÁTÉó53éúétr6: Tisztában akkor voltál amikor anyád tett tisztába! Azóta tiszta szar vagy bunkókám!
@a mór:
Sajnos úgy néz ki, a te szintedhez hasonló féreg az ELIT ma.
Ezért tart itt ez a kibaszott ország!
IQ tesz volt?
Hál'Isten negatív...
szeles az időnk, talán kifújja az ocsút a búzából
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezt a képet próbáltam feleleveníteni, meg a zombikat felhozni, mint potenciális szavazóbázist.
@a mór:

te ügyesebb voltál, kietted magad alól:)
Végül is, ahol narancsbolsi párt oktatási miniszterének halvány segédfingja sincs idegen szavakról, fogalmakról, akkor miért is kéne csodálkoznom:

tv2.hu/musoraink/mokka/67657_pokorni_fizessenek_azokon_a_szakokon_melyekre_nem_tart_igenyt_a_tarsadalom.html

1:45-tól a "képviselő ettárs" setétsége kiviláglik!
Muhahaha... :)) Politikai ELIT!!! Broááááf...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: magyar ország politika elitjei a banailibás és a gyurcsótány , valamint a raccsoló Teddibá beszédei után csápolnak!
Prolikám inkább dolgozni kéne, nem pedig ugatni és mindent savazni, igazi irigy és műveletlen
magyar paraszt
@bella _ciao: "Az oldalon közzétett adatok szerint nagyszabású közbeszerzésekre készül a társaság, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, valamint bútorozása és felszerelése, de az ellenőri feladatok ellátásához gépkocsikra is szüksége van az NDN-nek."

Superb oder Audi?
@a mór: van a stílusodban egy ki reszelőség. finomíts a hangokon, és harmonikusabb lesz a dallam.
és a karaván halad tovább:

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) ajánlást tett közzé, amely arra hívja fel a nyugdíjpénztártagok figyelmét, hogy a nyugdíjpénzeket esetükben semmilyen biztosítási alap nem védi, egyedül ők viselik a kockázatot azután, hogy milyen befektetési portfóliót választanak. Nem kizárt, az ajánlás azt a célt szolgálja, hogy az ügyfeleket az állampapír-befektetés irányába terelje – írja Az Én Pénzem pénzügyi portál.

hvg.hu/gazdasag/20130731_Megsincsenek_biztonsagban_a_nyugdijpenzek

------------------------------

és még egyszer:

Augusztus 1-jétől, csütörtöktől indul az állampolgárságot szerzett külhoni magyarok választási regisztrációja levélben, aztán novembertől online - mondta az MR1-Kossuth Rádióban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke<<<<<<<<<. Arról is beszélt, hogy a levélben szavazás során azt nem lehet megakadályozni, hogy menet közben a borítékot valahol ne bontsák fel, és átírják, kicseréljék benne a szavazatot.<<<<<<<<

hvg.hu/itthon/20130731_Valasztasi_iroda_a_voksok_atirasat_nem_le

--------------------------------------

mincs itt semmi látnivaló kérem szépen:

A beszámoló szerint tavaly novemberben még csak pár cég jelentette be short-állományát az OTP-ben, összesen a tőke 3,1 százalékáig. Márciusig ez csak szerényen, 3,4 százalékra nőtt, áprilisra 3,9-re, májusban pedig nem volt új bejelentés. A június végi állapot szerint már az alaptőke 4,2 százalékát shortolta öt cég, július végén pedig 5,3 százalék volt ez a szám.

hvg.hu/gazdasag/20130731_Kiderult_kik_fogadtak_az_OTP_esesere
@Penivaldes: túlértékeled, írtam volna neki is, de troll-t nem etetek elvből, lehullott az álca gyorsan...
@a mór: "magyar ország politika elitjei a banailibás és a gyurcsótány , valamint a raccsoló Teddibá beszédei után csápolnak! "

Amennyiben nagyvonalúan eltekintek a reménytelen küzdelemmel, amit a saját anyanyelveddel folytatsz, akkor is meg kell állapítsam: aki ekkora közhelyeket pufogtat, az nem lehet sikeres ember...
@a mór:

Nem mondtam, hogy tegezhetsz. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: olyanok a szavai mint amikor téli estén a szél sűvít a kéményben
@a mór:
Én dolgozom, csak az ilyen műveletlen IQ gyenge sültparaszt - mint te - kiveri a biztosítékot nálam.
A felsorolt másik szar elit is a tiéd lehet, azok legfeljebb a másik komcsik, bár nem nagyobbak, mint a mostani bolsi haverjaid.
@Penivaldes:

Inkább, mint amikor egy varacskos disznóba átoperálod Selmeczi agyát, és egy villámcsapással életre delejezed. :)
mórnak szeretettel:

Könnyítene a kormány a letelepedési államkötvény feltételein – értesült a Magyar Nemzet.

Egyelőre tíz magyar letelepedési államkötvényt jegyeztek le a külföldiek; bár a program csak nemrég indult, és több közvetítőcég még el sem kezdte a működést, máris puhulhatnak az igénylés feltételei – írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

hvg.hu/itthon/20130731_Meg_olcsobban_adnak_a_letelepedesi_engede
"Krisztus, látva a gyászoló tömeg sírását, megrendült szívében. Mély szomorúság fogta el, mert az Úr nem a halálra, hanem az életre teremtette az embert, de ő az utóbbit választotta. "Könnyekre fakadt" Jézus. Nem Lázár miatt sírt, hisz tudta már, hogy fel fogja támasztani az Atya segítségével.
Odaérkeztek a sírhoz, s kérte, hogy hengerítsék el annak szájáról a követ. Márta tiltakozott, "hogy szaga van már, hiszen negyednapos" volt a halott. De az Úr emlékeztette, hogy Isten dicsőségét láthatja majd meg.
"Elvették a követ a sírbolt elől, ahol a megholt feküdt. Jézus pedig az égre emelte szemeit, és így szólt:
- Atyám, hálát adok néked, hogy meghallgattál. Tudtam, hogy te mindenkor meghallgatsz engem, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem. És hangosan kiáltott:
- Lázár, jöjj ki!
És a halott kijött, lábain és kezein pólyával volt körültekerve és orcája kendővel volt bekötve. Szólt nékik Jézus:
- Oldozzátok ki őt, és hagyjátok menni!" (Jn. 11:41-44)

Hát nektek már semmi sem elég meggyőző, hogy Viktorunk Isteni hatalommal bír?

Hol van a bibliában megemlítve, hogy Jézus urunk - az Ő kegyelméből - 9 éves Instant szavazókat tudott volna az urnákból feltámasztani - tömegesen - , hogy az urnák elé járuljanak...
eztet meg itten tanulságnak okán:

Összesen hét év börtönre és 600 korbácsütésre ítélték a szaúd-arábiai hatóságok egy liberális szaúdi weboldal alapítóját.

Az Al-Watan című lap helyi idő szerint kedden arról számolt be, hogy a szigorú ítéletet egy dzsiddai bíró hozta, aki ugyanakkor ejtette az istenkáromlás vádját, ami halálbüntetést vonhatott volna maga után.

hvg.hu/tudomany/20130731_liberalis_szaudi_weboldal
@Blázser Bozsó: * Instant szavazó = legalább 9 éves - elhamvasztott - holt test, melyhez némi szentelt vizet öntve holtából rögtön Fidesz szavazóvá válik - bevethető rezsicsökkentés esetén, illetve filmek forgatásakor zombiként.
ennyi:
/index/

Bármi van, 3,8 milliárdért
épít teret a Közgép
Győr főterének felújítását megint ők nyerték, ugyan­annyit kérnek, mint tavaly, pedig módosult a terv.
Lovasfarmon lesz Orbán Ráhel esküvője

Valóságos szabadidőpark Türköspusztánál lovardával, panzióval, medencével és szaunával.
Az esküvő időpontja már hónapokkal ezelőtt megvolt.
@Blázser Bozsó:
Békemenet zombijai neked már semmik????
Mi ez a hátrányos megkülönböztetés? Csak mert CÖF zombi, attól még...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ráférne erre az országra is... a sarija... ja, akkor Piktoréknak se kezük, se lábuk nem lenne...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akartam még írni, de hosszú lett volna a felsorolás...
@a mór:

Felizgattad magad, tökfej? Megértelek.

Végül is szar még egy évig azon parázni, hogy tuti jó helyre üsse a pecsétet azon a kurva szavazólapon az ügykezelésben éppen soros bajnaigárdista.

De nyugi. A hűséged akkor is jegyzik ha a szavazatod érvénytelen lesz.
Egyébként nem ez az első eset, sőt erre felé inkább hagyomány a holtak szavaztatása: Sopron és a környéke is ezért tartozik Magyarországhoz. A Civitas Fidelissima címet is ennek köszönheti...

sopron.jobbik.hu/content/trianon-m%C3%A1ig-%C3%A9l%C5%91-egyetlen-rev%C3%ADzi%C3%B3ja
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ejtette az istenkáromlás vádját, ami halálbüntetést vonhatott volna maga után."

Mert a 600 korbácsütés az túlélhető. Aha.
@tristen2005: valaki nagyon fejbe verhette szegényt
Az is megesik, hogy túlzott korlátozások vannak. Néhány éve például a Budapest–Veresegyház–Vác-vasútvonalon egy szűk ívben az egyik irányból 40 km/óra, a másik irányból 30 km/óra volt kitáblázva a mozdonyoknak, de csak azért, mert éppen nem volt több 40-es tábla. Persze szinte mindenki negyvennel közlekedett mindkét irányba" – mondta Arnold, aki szabadidejében a Mozdonyról blogot szerkeszti.

index.hu/belfold/2013/07/31/mozdonyvezetok/
@Fabius: noha ez Szingapúr, de nyomatéknak talán megfelel:

"Az elítéltet az úgynevezett korbácsolóterembe vezetik, ahol levetkőztetik, majd hasmánt, kezénél és bokájánál egy speciális padra kötözik. Veséje fölé és ágyéka alá a nemes szervek védelmében párna kerül, majd megjelenik a távol-keleti harcművészetekben képzett ítéletvégrehajtó. A 120 centi hosszú és 1,2 centi vastag, előzőleg éjszaka vízbe áztatott bambuszrúddal tiszta erőből lecsap a delikvens ülepére. Mindvégig jelen van egy orvos, hogy ellenőrizze, öntudatánál van-e az elítélt. Az erre ítéltek ugyanis a második-harmadik csapásnál elájulnak, s a fenyítést csak akkor folytatják, ha ismét magukhoz tértek. Ha az ítéletvégrehajtó „érti a szakmáját”, a kihasadt sebbe nem csap még egyszer, viszont minden ütést módszeresen irányítva végigveri az elítélt fenekét, egyetlen ép sávot sem hagyva. A sebek súlyosságára jellemző, hogy egy szingapúri üzletember, akit 17 évesen 12 botütésre ítéltek, elmondta: két hétig csak hason tudott feküdni. A felrepedő bőr helyén keletkező hegek nemegyszer egy életen át emlékeztetnek a büntetésre."

archivum.hvg.hu/article/199416Bottal_vernek_TESTI_FENYITES_SZINGAPURBAN.aspx
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: se kezük, se lábuk, akkor törzsvendégek lesznek valamelyik nemzeti dohányboltban.
@Blázser Bozsó: Jézusnak baromi könnyű dolga volt. Csak egy négynaposat kellett csodatevés közben szagolgatmia. Nekünk emmeg itten bűzlik ki tudja hány éve...nem is csoda, hogy bevetette magát a füstöllőbiznyicbe... a penetranciát egy másikkal próbálja meg elnyomni. Már csak az a kérdés: Sántáék szálanként fizetik a jutalékát, vagy paklinként. És utalnak e, mer akkor legalább valami némi transzfaszkivanós illeték becsorog a Közgépnek, vagy csak simán zsebbe dugdossák a napi lóvét?
@Blázser Bozsó: Nem kell megmagyarázni. A Jófej Móron kívül ezt sutkát minden jelenlévő értette:-) Ammeg már mára megtette a kötelességét:-)
@Penivaldes: Ez úgy hülyeség, ahogy van. Bajnaiban épp az (volna) a jó, hogy nem vezér.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért nagykaland lesz, amikor az ifjú férj kimenekíti a csűr-béli döngölésbű az ifjú arát, oszt elosonkodnak az estálló megé egy szénakazalba elhálni a násztot:-)
Miért is az Indul a bakterház mega csámpásrozi jutott eszembe... megaz anyósjelölt, a Bányayaga:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és amikor jó kommenyista módjára elkezdenek zakatolni, hogyaszongya: Hegyek völgyek között.... Cöf-Cöf:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ráférne erre az országra is... a sarija... ja, akkor Piktoréknak se kezük, se lábuk nem lenne..." Lüke! és a nyelvetlen seggnyaloncok hada miatti kielégületlenség a kezetlen-lábatlanoknak? :-)
@bella _ciao: Lófaszt! Tetélleg hülye vagy:-))) az egyik irányból a kűlső, a másik irányból a belső íven támadta le a masiniszta a pályát. Te meg beveszed a bajnaisuttyógágogó propagandát, hogy megdöglött az összes liba, pedig ötletük lettvóna még:-)
@Fabius: na jahh, kisértetiesen emlékeztet egy Európa közepén lévő társaság kommunikációjára és alkotmány értelmezésére, a lényeg nem változik, de lehet kegyet gyakorolni...
1-2 órája itt hagytam a Varánust, mert túl fáradtnak éreztem magam ehhez a "mór"-hoz, de hiába:Véletlenszerűen kiválasztottam egy másik blogot(bocs Fabius:-) és ott is fröcsög Blogger Gézával karöltve.Nagyon aktív..., kénytelen az ember tahótlanítani..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nemnem... Itt eléggé ki lett oszlatva, gondolta, máshol több a babért:-)
@E.Csaba: HEHHE:-) A rózsaszín puncik blogon egymásra találtak Geyzával? Éa azóta már kész.a.kézben trallalázva szökdécsellenek a búzivirágos alcsúti friss tanyasi mezőn, mint díszvendégek? :-)
"Orbánék optimizmusa nem indokolt" Újabb bírálat érkezett

Michaela Seiser szerint "a második Orbán-kormány eddig minden korábbi kormánynál több adóemelést hajtott végre", az államháztartás kiadási oldalán viszont "nem sok minden történik". A befektetők ezért is "vegyes érzelmekkel" viszonyulnak a térség "egykori éltanulójához", és kifogásolják a kormányzat "hiányos kiszámíthatóságát" is - fejtette ki a FAZ szerzője. Hangsúlyozta: Magyarországnak a gazdasági teljesítmény alapján semmi oka nincs arra, hogy "tanítómesterként állítsa be magát".

www.atv.hu/kulfold/20130731-orbanek-optimizmusa-nem-indokolt-ujabb-biralat-erkezett
a mór

Üzenetküldés
Aktivitás
Adatlap

Adatlap

a MÓR 0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.07.16. óta tag.
a mór ezekben a blogokban publikált:

ezért a 25-ért is kár volt....
van aki meglepődött?

Várható volt: virágzik az illegális dohánykereskedelem

Diszkóknál a kidobók, kisebb városokban a pizzafutárok viszik a dohányt dobozonként 1300-1500 forintos áron.

hvg.hu/kkv/20130731_Varhato_volt_viragzik_az_illegalis_dohany
Vannak fontos és nem fontos dolgok:

Amiről nem lehet népszavazás: cigiárusítás iskolák mellett

Mert egyes emberek fejében ilyen abszurd dolgok fordulnak meg, hogy ne legyen a suli szomszédjában trafik.

most.444.hu/2013/07/31/amirol-nem-lehet-nepszavazas-cigiarusitas-iskolak-mellett/
Milliárdos pályázatok csak stratégiai partnereknek

Eddig 30 céggel kötött stratégiai megállapodást az egyébként Nyugat- és multiellenességét gyakran hangoztató kormány. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár reményei szerint ez a szám 50 fölé is emelkedhet, mert a program felkeltette a vállalatok érdeklődését a kormánnyal folytatott rendszeres konzultáció lehetősége miatt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy csak a stratégiai partnerséget vállaló cégek nyerhettek az NFÜ három, összesen 30 milliárdos pályázatán, és vélhetően ezután is lesznek ilyen kivételező tenderek.

atlatszo.blog.hu/2013/07/30/milliardos_palyazatok_a_strategiai_partnereknek1
Ebben a választási törvényben van egy-két tényező, ami elgondolkodtató finoman szólva.
Kezdődik a külhoni magyarok regisztrációjával.
A törvény a regisztráció technikájára részletesen nem terjed ki. Pl. az aláírások hitelességének valódiságára. Ez annál is érdekesebb, mivel ezt a feladatot a Fidesz által összeállított csoport végzi, aktivistájuk /ösztöndíjasként is nevezik/ gyűjti össze akár csoportosan is. Természetesen ez a munka közpénzből valósul meg, ami pedig szemben megy azzal a jogszabállyal, miszerint jelölő szervezeteknek és jelölteknek esélyegyenlőséget kell biztosítani, ezért a vonatkozó ügyleteket nem lehet közpénzből finanszírozni.
Márpedig a külhonban ügyködő, a Fidesz által szervezett választási hálózat kizárólag a Fideszé.
A másik kérdés, hogy a Tavares jelentés nyomán az EP felkéri a kormányt a választási törvény komplett felülvizsgálatára, amelynek része kéne, hogy legyen az Európai Parlamenti választás szabályrendszere is.
A hazai törvény ez utóbbira nem terjed ki, mintha csak hazai választások lennének. Viszont az eu választásokra felkérjük az EBESZT ellenőrzési feladataik gyakorlására, ezzel az EBESZ feladatát lezártnak tekintjük, mintha hazai választásokra nem is kerülne sor.
Nagy valószínűséggel a választási törvény még fog változásokat hozni, attól függően, hogy a hazai közvélemény hogyan alakul.
@E.Csaba:

2 óra igazolatlan!!!

20 óránál a jegyző majd értesíti a szüleidet, ötvennél meg majd megnézheted magad!!

:-D :-D
Tulajdonképpen az egyik legnagyobb dilemma az, hogy a részvétellel legitimáljuk az általunk elfogadhatatlannak tartott választási törvényt, ellenben a távolmaradással a Fidesz hatalomban maradását támogatnánk.
csak jönnek a jó hírek megállíthatatlanul:

Magyarország a piacok játékszere marad - FAZ
A Frankfurter Allgemeine Zeitung a magyar gazdaság helyzetéről közölt kommentárt.

www.napi.hu/nincs_rovat/magyarorszag_a_piacok_jatekszere_marad_faz.560815.html

----------------------------------------

csak hogy tudjuk, hogy hol a helyünk:

Marad az ingyenparkolás Esztergomban

A parkolócég viszont még az ingyenességet elrendelő polgármester kocsiját is megbüntette.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F31%2Fmarad_az_ingyenparkolas_esztergomban%2F
@jaegtoer: ez a két rossz és rosszabb opció mindenben ott van, amihez a Vezényló Maffia Zrt csak hozzá nyúl.
- oktatás
- nyugdíj kassza
- takszövök
és így tovább csak tovább, tömött sorokban
-no comment-

Egyhetes szemét Martfűn: a katasztrófavédelem jelölt ki szállítót

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szerdán közérdekű szolgáltatóként a többségében önkormányzati tulajdonú Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki arra, hogy elszállítsa a hulladékot Martfűről, ahol július 24-e óta nem viszik el a háztartásokban, intézményeknél, vállalkozásoknál összegyűlt szemetet.

hvg.hu/itthon/20130731_Egyhetes_szemet_Martfun_a_katasztrofavede
Politikai hír a Blikk-ben is. Valami mégiscsak lehet a NER online információjában www.blikk.hu/blikk_aktualis/demonstraciot-szervez-a-vasutas-szakszervezetek-szovetsege-2203295
Elnézést, hogy eltérek a témától.
Kicsit kiakadtan egy híren.
A következők történtek:
A HÍR SZERINT:
„A felügyelők fiatalkorú személlyel bemennek az üzletbe, próbavásárlás keretében megpróbálnak dohányterméket vásárolni, illetve ha a jogszabály úgy határoz, hogy a fiatalkorú már be sem léphet az üzletbe, nem tartózkodhat ott, tehát már a felügyelők azt is vizsgálják, hogy a kereskedő felszólítja-e a korának igazolására a fiatalkorút” – fogalmazott Perger Mónika.
Perger Mónika, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság sajtóreferense szerint ez mindennapos gyakorlat.
Július elseje óta a felügyelők 274 esetben vontak be kiskorút az ellenőrzésbe, akik közül 38-at kiszolgáltak, míg 72-t nem szólítottak fel az üzlet elhagyására az eladók. Ezek a trafikok mind bírságra, vagy akár a működési engedélyük felfüggesztésére számíthatnak.

Nagyon figyeljen, aki olvasta a fenti tudósítást a vizsgálat módszeréről.
Szedjük csak darabjaira ezt az egy mondatot:
1. Az államot képviselő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felügyelői fiatalkorú személlyel bemennek az üzletbe, tudván, hogy
- oda fiatalkorú már be sem léphet;
- nem tartózkodhat ott.
2. Mellékes körülmény, hogy a fiatalkorú mit akar, Perger Mónika „fogalmazása” szerint. El sem csodálkozott volna, ha a fiatalkorú nem cigarettáért jött, hanem - mondjuk - Cézárt temetni. William Shakespearenél bevált, itt meg sem kérdezik.
3. A fogyasztóvédelemről törvény szerint a gyermek- és fiatalkorúak védelmét szolgáló különös rendelkezések: 16/A. §
(1) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére - a kizárólag orvosi rendelvényre kiadható gyógyszer kivételével - alkoholtartalmú italt értékesíteni, illetve kiszolgálni.
(2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket értékesíteni, illetve kiszolgálni.
(3) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére dohányterméket értékesíteni, illetve kiszolgálni.
(4) Az e §-ban meghatározott korlátozás érvényesítése érdekében a vállalkozás vagy annak képviselője kétség esetén felhívja a fogyasztót életkorának hitelt érdemlő igazolására. Az életkor megfelelő igazolásának hiányában a termék értékesítését, illetve kiszolgálását meg kell tagadni.

A felügyelők nem a törvényben meghatározott feladatukat végezték, de amit végeztek, azt is rosszul.

Amikor a fiatalkorú belép a trafikba, kizárólag a fiatalkorú, és az ellenőr, a felügyelő tudja, hogy a belépett személy fiatalkorú.
A TRAFIKOST nem is érdekli, ki jött be, az ő feladata a kiszolgálás - lásd a törvényi hivatkozás.
Viszont a fiatalkorú jogszabályt sértett, mert belépett.
Az ellenőr, felügyelő jogszabálysértett, mert felbujtott.
MÉGIS A TRAFIKOS A HIBÁS?
A szabálysértésekről szóló törvény értelmében:
2. § (1) Szabálysértés miatt az vonható felelősségre, akinek a cselekménye szándékos vagy gondatlan, kivéve, ha a szabálysértést meghatározó jogszabály csak a szándékos elkövetést bünteti.
(2) A szabálysértést elköveti a felbujtó és a bűnsegéd is.

A Büntetőjogi lehetőséget nem is akarom figyelembe venni a motivációk miatt. Nyereségvágy? Példát statuálni? Csak, mert megtehetem? Nem ismerem a jogot?
Ezekre a kérdésekre a választ nem tudom, de remélem, hogy az eddig előfordult 274 eset egyedi eset és semmi jel nem mutat semmilyen szövetségre, akaratazonosságra, vagy ilyesmire.
@Dr. jenőke (jenőke): Ideje lenne állampolgári kötelességből feljelenteni ezeket a fogyasztóvédőket, úgy vélem!
@Dr. jenőke (jenőke): Jenőke! szokás szerint túlliheged dolgot. Szerinted dr. ügyvéd, (csupa kisbetűvel), akinek az apja köztiszteleben álló rendes alkoholista kisvárosi mezítlábas ügyvéd volt. (nagy szeretetnek örvendett, a delirium tremens határán is kitartottak ügyfelei)és a fija mosmeg... "sztárügyvéd" mindent bevállal, naponra tv haknizik, az anyák mementója, a büntetősök óvószentje (a kiszabható 17 év helyett csak 16-ot kapott az "ártatlan"... orvosi műhibaperek sokasága gazdasági megváltó, szóval igazi zsírosarcú, pattanásosarcú, ritkahajú lófarkas prolihisztor, aki egyébként köztörvényes bűncselekményekhez aszisztál, aki az ügyvédi etikát hírből sem ismeri... azt érdeklik ezek az apró-borseprős még mindig jogszerűnek mondott igazságok?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nemondj ilyet! A fogyasztóvédelem a NAV mellett a Párt ökle... odacsap, ahová megmongyák nekik.
@Dr. jenőke (jenőke):
ne akadj ki, ha visszakeresel, pár napja (talán a mandin) ugyanezt kérdeztem: beküldik a kiskorút cigivásárlás ürügyén
-van-e szülői meghatalmazás, hogy kiskorút felhasználhatják bűncselekmény ellenőrzésére? ha beküldik a kiskorút, az vajon felbujtásnak számít?
továbbmegyek (ez már a trafikos védekezése): a trafikos elkérheti a személyit attól, aki dohány vagy italárut akar venni. de ha bejön valaki, attól nem kérheti el a személyijét! tehát ha bejön valaki, és megkérdi az ellenőr, hogydehát gyermek miért jött be, a trafikosnak flegmán válaszolnia kell: elmúlt 18. ha csecsemő, akkor is. és nem köthetnek bele, ugyanis a törvény nem írja elő, hogy el kell kérnie a BELÉPŐK személyijét. nincs is joga hozzá.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: folytatom: akinek élete eddigi főműve az a védőbeszéd, hogy a 82-ször késsel unokája által késsel megszúrt nagymama felületi sérüléseket szerzett, de a bánatba halt bele, meg a stresszbe, mert utolsó pillantásával is az unokáját alarta megsimogatni, a kifolyt kb. 4,5 liter vér pedig csak elhanyagolható körülmény, mert különban is a nagymutti a hibás, mer miért is apadtak el idejekorán a könnyei? Sírhatott volna kicsinyég még, és ma is boldogan élhetne, ha közben meg nem halt volna...
@Dr. jenőke (jenőke): csak néhány kérdés:
- gyerek megy be 14 éves korig, általában láthatóan nincs 18 éves, ez idáig rendben van, lehet szólni, hogy kifelé büdes kölke
- na de, ha koravén ifjonc 18 év alatt, de már húsznak is kinéz, az bémehetik, és ha a piszok bótós hisz a szemének, meg is opta, mert a tényleges korját a kibicnek tudja a zellenőr, miért is érzem lehúzásnak a dógot, pont mint a kint felejtett sebességes tábláknál amiknél a jardék büntetnek.
Ez eddig néhány kérdés ami felötlik bennem, de a lehúzás és a büntetés, és ami a fő a félelemben tartás nyomni kell, rettegd a hatalmat és féld a Pártot.

Elég egyszerűen meg lehetne oldani eme kérdést, eztet már kitalálták a hanyatló nyugaton, személyivel nyíló ajtó, ez arra is jó, hogy a netalántán raboló regisztrálva van, ha máshol nem, Kubatovnál ;)

Ez a komment pár perc múlva megsemmisíti önmagát, az én és az olvasó érdekében. Csókoltatom a szerveket és a Pártot.
A jutalékot kérem kűdeni a címemre, úgy is meg vagyon a megfelelő helyen...
múúúúkoggggyyyy, blogmoci köpöd ki a kommentem, még nem kell megcsócsálni grrrrr
feljelentették a Kárpáti Gyurikát! havi 670e- ért ad 10-15 perces, telefonos tanácsokat a vezérnek! itt a megfejtés, miért nyertük el a 2021-es úszó VB rendezési jogát:))
nol.hu/belfold/feljelentes_az_orbani_sportallasok_miatt?ref=sso
@tristen2005: mit remélünk, ugye nem sokat, hisz benne van a képletben a független poltpé és az egész szügészség, lesz ott szerződés visszadátumozva elég gyorsan, és no problémó et disznó ól.
ezt a Tiborczot nem az Erkel találta ki:) ekkora seggnyalást az apósnak:)

vastagbor.blog.hu/2013/07/31/hogyan_jarjunk_kedvebe_a_leendo_aposnak_lvl
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
én megértem a 670 ezret, most emelték a telefon adót, drága mulatság:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ezt neked szántam

tristen2005 2013.07.31. 16:31:07
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
én megértem a 670 ezret, most emelték a telefon adót, drága mulatság:)
@tristen2005: jahhh olvastam az előbb is :D
670k, és még az emelkedő tranzakciós költségekről nem is beszéltünk...
heeee, ez mióta szempont, amikor a határon túli magyarokról és val van/kell foglalkozni rogyásig. Félek ettől a nekibuzdulástól, mert a közoktatásban a nemzetiségi iskolákban még sok helyen értelmes OKTATÁS folyik, ha rájuk száll a qrmány, akkorra már nem ez lesz, látva az eddig "megoldott" dolgaikat...

Ombudsman: intézkednie kell a kormánynak a nemzetiségekkel kapcsolatban

Szabó Máté ombudsman vizsgálata szerint a magyarországi nemzetiségekhez tartozók a szükséges feltételek hiányában nem tudnak élni a számukra biztosított nyelvi jogokkal, ezért kormányzati intézkedéseket kezdeményezett - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20130731_Ombudsman_intezkednie_kell_a_kormanynak_a
melléklet:

Államosítási hullám Magyarországon

Az állami tulajdon kiterjesztése átfogó kormányzati stratégia része, jól illeszkedik a nemzeti szuverenitás és a kormányzati szerep erősítését, a külföldi befektetők bírálatát, a magyar emberek hétköznapi érdekeinek védelmét hirdető retorikához.

hvg.hu/gazdasag/20130731_Allamositasi_hullam_Magyarorszagon
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @tristen2005: na meg ez is hozzá

A kormány nem tett le a meteorológiai adóról

A kormány nem tett le a meteorológiai adóról, ezt azonban nem a média, hanem a szolgáltatók fogják fizetni – értesült a Figyelő.

www.vg.hu/gazdasag/adozas/a-kormany-nem-tett-le-a-meteorologiai-adorol-408981
@Fabius: erről vannak onnan infóid?
Eszembe jut egy balatoni hasonló fiaskó...

Elkészült a Miskolc mellett hatmilliárd forintos beruházásból [1] épülő versenypálya végleges nyomvonala, amely az FIA és az FIM szabályainak is megfelel majd, így MotoGP, WTCC és akár Forma–1-es futamokat is lehet rajta rendezni. Ha átadják.

sportgeza.hu/forma1/2013/07/31/ilyen_lesz_az_uj_magyar_f1-es_palya/

sportgeza.hu/sport/2012/12/14/szikszon_epul_az_uj_hungaroring/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A fóti bővítésnél 100 munkahelyből 40 a mérnöki státusz.
Lásd: magyarországi felsőoktatási trend
@bella _ciao: kinyírni mindenkit aki magán, aki külföldi, aki valamilyen szinten független tud lenni, akár a saját területén is. Félelmetes ez a nyomulás, és félelmetes lesz a vége is, így vagy úgy.

index.hu/tech/mem/2013/07/31/aso_kapa_kozgep/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szerintem kifelé is a személyivel kellene kontrollálni, hogy valóban jogosan jutott-e be a vásárló. Egyben azt is bebillentyűzné, hogy mit és mennyit vásárolt. Így megvalósulhatna a NAV-val összekötött pénztárgép adatainak helyszíni ellenőrzése is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt a kommentet nem megsemmisíteni, ám terjeszteni kellene,és a jelenség orvoslására itt a fiam javaslata: az ilyen ellenőrt, felügyelőt 5-6 markos legény összefogásával mocskosul elverni. Elmenne a kedvük a csalással szerzett bírságolástól, ugyanis a bírság nem a trafikost rövidíti meg, hanem levonja az alkalmazott béréből.
Feljelenteni?...kidolgozott stratégiánál minek?
Nem tudom, észre vettétek-e, de levezényelték a narancsbolsi trollokat az oldalról... :D
Néha egy-egy magányos és elkeseredett Piktori Seggnyalonc bepróbálkozik, de a saját szarába amikor belenyomjuk az orrát, elmenekül.
Ezek tényleg olyan ecceri és primitív balfaszok, amilyennek elsőre látszanak.
Idejön ez a mai majom is, mórikálja magát, oszt menekül, mert hát setét, mint a nigger seggeluka. Egy szál érvet, tényt nem bírnak felböfögni, libsizésen és komcsizáson kívül másra nem telik nekik.
Persze, hisz Piktorunk volt echte komcsi (a'la KISZ), majd echte libsi (8 év ettársak a libsi Internacionálé alálnokaként azért nem piskóta), szóval olyan, de olyan erkölcsi alap van mögöttük, mint a ... kutyaszar! :))
így van minél többen szavazzanak.erősen legitimálva a Fidesz győzelmet.hajrá
EUR / HUF

Pillanatnyi helyzet : ha nem is a kék hegyen, de túl a 300-on.
Felcsökkent, vagy mi...?

www.portfolio.hu/chart.php?h=2&i=0&s=4&d=1&t=eurhufcomp
@Dr. jenőke (jenőke):
Fel'ám!
Én bízok a Pártban! Komoly árfolyamnyereségen vagyok, mint dollárban, mint €-ban.
Ne kishitűsködjetek!
Csak hinni kell!
"leadja az állampolgárságát is és kiköltözik az országból"

Előre mondom, nem vagyok naprakészen tájékozott, de szerintem nem lehet csak úgy lemondani az állampolgárságról, csak ha van másik. Személyit mint tartósan külföldön tartózkodó le lehet adni, de állampolgárságot ezzel nem veszíti el az ember.

Csak ezért írtam, mert így meg ugyebár lenne értelme a levélnek amit megkapott a kedves nej...
@Kőmíves Kelemen: én meg nem kaptam semmit, még a Kedves Vezér is elhanyagol a leveleivel! brühühühűűű - egy ner-társ uttán szabadon! :D

Egyébként meg mi a bánatos beteg csacsi lelógó alkatrészéért kellene külföldinek, külföldön élőnek (beleértve a követségek konzulátosok tagjait is) a magyar viszonyokról szavazniuk?

Énekkarban az énekel, aki a kórus tagja, a többinek kuss, engem is beleértve :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"de a saját szarába amikor belenyomjuk az orrát, elmenekül."
:)
Kemény vagy Csoki, ne hagyd, hogy elfoglalják a homokozódat!

"olyan ecceri és primitív balfaszok"
:))
Egyre jobb, bár már megint a faszon jár az eszed...

"oszt menekül, mert hát setét, mint a nigger seggeluka."

Biztosan azért mert rasszisták is!
Apropó, úgy látom megtaláltad annak a fasznak a helyét... fúj! Disznó!

Hálás vagyok, hogy a balliberális oldal mellett törsz lándzsát!
Bíztatnálak a folytatásra, sokra viszed még azon az oldalon, ilyen beállítottsággal.
@Kalmár: ..és még meleg is! Nos, megmozgatta a fantáziád, Nertárs?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

kellett neked megszólalni, már itt is van az egyik:)
Az országelhagyók már szavaztak, nem? Egyébként a külföldön élő magyarság akkor tenne jót magának és nekünk, ha kimaradna ebből a botorságból. Határokon túli gyűlölködés lehet a vége.
@Kalmár: Na, vééégre!!! Meggyütt a wassermann és iq negatív is!! Má' aszittem, hogy inteligáncs "a mór" magában elégül itten...
Emailben küldik a szavazólapot?!!!
A teremburáját.
Itt vagy nagyon sok külföldi szavazat lesz sokszorosítva, vagy minden külföldi egyedi, beazonosítható szavazólapot kap, ami szintén fasza kis szenárió!
@csakhalkanszólok: A magyar allampolgarsagrol a lemondast lehet KERVENYEZNI ami a kerveny elfogadasaval szunik meg.

A blog celja a szokasos felnotas ballibbant torzskozonseg osszerantasa egy kis joizu belterjes bofogesre arrol hogy ez aztan biztos valasztasi csalast jelent. Ezekben a korokben nem szabad korrekt informaciokkal zavart okozni, a balos ertelmisegi nem gondolkodik hanem szep nagyra nyitott pofaval hozong ha elrangatnak ele valamit es jelzik hogy erre kell ugatni. A blogszerzonek meg szepen megsimogatjak a buksijat a demokratikus halado baloldali elvtarsak, hogy meg kanikulaban is mennyit hulyet ugrasztott fel.
@lavór: A külföldön élő magorság (mármint a nemrég távozottak) nem fog regisztrálni, mert még az adó- és fogyasztóvédelem is megtanálja űket..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: legkozebb gondold meg miket irogatsz ;)
A zagy zuzo a kalmar rad is cuppan ugy Stefikasan :)
@telkoe: Egyoldalú jognyilatkozatnak tűnik nekem, ha lemondok valamiről, lehet, nem várom meg, míg engedélyezik..vagy tévednék?
@Kalmár:
Téged és a hasonló aljadékot elnézve inkább tartsanak libsinek, mint narancsbolsi kurvának.
Szégyen lenne, ha a bolsevik Piktori csürhével kevernének össze.
ha veletlenul nem all nyeresre az allampart aznap este majd hirtelen talal a magyar posta 400000 roman meg szlovak eredetu fideszes szavazatot.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Szerintem nem attól félnek, egyszerűen nem érdekli őket, főjünk saját nyomorunkban. Vagy megyünk utánuk.
@telkoe: Rosszul tudod, de sebaj... Lehet kérvényezni, abban az esetben, ha már folyamatban van egy másik ország állampolgárásga iránti kérelem, illetve megszerezted azt. Mindaddig, NEM lehet lemondani - részemről, sajnos - a Hátsó Hátasztáni állampolgárságról!! Ellenben, vagy cserébe, esetleg bosszúból, amennyiben külföldre költözöl és megszűnik a magyar állandó lakcímd, akkor le kell adnod egy külföldi címet és a személyi igazolványod és a lakcímkártyád. De!! Az állandó lakcímedet csak akkor szüntetheted meg, ott Hátsó Hátasztánban, ha bejelentesz egy külföldit. Eccerű mi?? Mint a fidióták élete...
Én halkan súgom csak, magasról tettem az egészre!
@telkoe:
Ennyi hülyét? Rajtad, meg az ecceri kalmár haverodon kívül más nagyon nem járt erre... :)

Tessék még bérrettegni ettárs - majd a KISZ titkár, akarom mondani a Liberális Internacionálé alelnöke, a francba, illetve most már a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke majd jól megvéd benneteket! Meg az adókat, meg a ...
@telkoe: A te buksidat ki vakargatja ezért a szintén böffentésért. Nincs jobb dolgod ezen a szép napon mint látatlanban embereket kényszerképzetek mentén címkézni és jó hosszú körmondatokban gyalázkodni? Erre igazán nem volt szükség.
@tristen2005: szegényt Kárpáti Gyurikát felnyomta a nyilvánosság előtt pár éve az egyik, éveken át beköpöttje. Beigazolódott hivatalosan is az, amit úgyis tudott: Kárpáti Gyurika kádárspicli volt.

Kárpáti Gyurika nem kívánt reagálni.

Kárpáti Gyurika ma 670 ezerért ad 10-15 perces telefonos tanácsokat Baltazárnak.
@Kőmíves Kelemen: "Legyen nekik 1-1 országgyűlési választottjuk, aki 1, azaz EGY darab szavazattal rendelkezik (mint a többi), és ennyi. Képviseltetve vannak a Parlamentben, de a többihez nincs közük."

Én különösebben ezt sem erőltetném, ennyi erővel azért is erősködhetnénk, hogy szeretnénk egy darab - igaz, hogy a családja még a 18. század végén költözött a Viharsarokba, sz'al már teljesen elmagyarosodott, de attól még népviseletében, kajáiban hagyományőrző tótot a szlovák parlamentbe, hogy ő képviselje a határon túli szlovákokat és esetleg az ő szavazata döntse el, hogy különítsenek-e Kassán/Poprádon/bárhol új mentőállomás építésére összeget vagy ne.

Naná, hogy ilyen kezdeményezésre maximum egy gúnyos röhögés jönne válasznak.

Már rég mondtam, hogy én nagyon is üvözlöm a határon túliak kulturális támogatását, de amíg az ugyan sokaknak nem tetsző (spec annyira nekem sem...), de JELENLEGI politikai határunkon kívül esnek, nem lehet belőlük politikai tényezőt kovácsolni. Nem a szavazattól lesz igazi trú magyar valaki.

A posztra reagálva meg, a legtöbb olyan "országelhagyó", aki az országelhagyást/kitelepülést komolyan gondolja, az bizony vastagon szarik már erre a kis mélyedésre itt a hegyek között, tőle akár agyon is verhetjük egymást, azért ment el innen, mert nem akar itt élni, és nem is akarja, hogy halvány lila köze is legyen ehhez az országhoz többé, neki aztán küldözgethetünk akármilyen Kossuth-címeres borítékot - a legtöbb komoly, és odakint beilleszkedő kivándorló gyerekei már általában nem is nagyon tudnak magyarul, amíg otthon a családban vannak, elgagyarásznak, amint bekerülnek a kinti közösségbe, piszok hamar leépül a tudásuk, és ha netán nincs olyan, aki itthon maradt vagy van, de nem látogatják gyakran, akkor bizony felnőttként már bizony csak a nevüket fogják tudni szépen kiejteni, a "gúlas" meg "puszkasz" már nekik is akcentussal fog menni, és kb annyit is fognak tudni magyarul, mint az átlag végig szigetelő hollandok a fesztivál végére.
@nincs_itt: Előtte kell Abszurdisztánban lakcím nélkülivé válnod, úgy egyszerűbb. Aztán már nem fognak keresni, szegény hajléktalant...
Nem pontos a cikk:

"- A szavazólapot megadott postai vagy e-mail címre küldik, vagy a kilistázott helyeken személyesen is átvehetőek. "

A szavazólapot a mellékelt pdf szerint csak postai címre küldik, email címre nem.
@nincs_itt: Ööö...izé..Antarktisz, második hóbucka balról a fóka után..ez így megfelel(ne:-)?
@xvxvxv: ráadásul most olvasom, hogy nem is rövid ideig, '62-től '87-ig köpött a Gyurika...

azért milyen gyomor kell már ahhoz, hogy most teli szájjal komcsizzon - mert Gyurika, az mindig komcsizik, ha nyilatkozik - és felmarkoljon koszos 670-et?
@Jofiu: A kilistázott helyek címére lehet kérni,névre szólóan, nem mellesleg?
@Void Bunkoid: sőt, a "kulturális támogatást" sem állami pénzből képzelném el, lehet önkéntesen, vagy alapítványok által, ha valakinek annyi elszórnivaló pénze van, csinálja.

De ne az amúgy sem valami hűdesok aktív befizetett adójából a magyar állam a határokon túlra fizetgessen már. Ez olyan, mintha az én "államom", a lakásom közepén leülnék, és elgondolkodnék, hogy na, megjött a fizetés, akkor most milyen márkájú lapostévét vegyek a szomszédnak, igaz, hogy huszadika körül ha lebetegszik a gyerek, akkor marad a forróvíz-takaró kombináció, mert gyógyszerre már nem jutott, de a szomszéd olyan magányos és elesett szegény, legalább egy jó tévéje legyen már.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Á, azok Mexikóban vagy Bangkokban lapítanak. Nehogy véletlenül kiadatás legyen a vége. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nemtom kérni kell-e vagy simán besétálni a legközelebbibe, csak azt láttam, emailben nem küldenek szavazólapot, ennyi.
@Void Bunkoid: Nagyon jól megfogtad a lényeget. :) Csak egyetérteni tudok.
@Void Bunkoid: a történész barátném meséli, hogy hatalmas bomba üzlet ma jobboldali történésznek lenni - nemcsak, hogy két-három éves kutatásokra kapnak simán pénzt, de egy valag ilyen-olyan határontúli kulturális ügyeket (több száz lehet belőlük) intéző szervezet tagjaként is felnyelnek nem kevés pénzt. szal 8 órás állás, évente min. egy-két hónap külföldön, bizottsági tagság (el kell osztani határon túlra 25 misit).

mondjuk röhögve meséli, alapból nem balos, de ezeket is rühelli, viszont jól smúzól, teszi a hülyét, és szépen megél belőle.
@telkoe: Ja... akkor tévedésből olvastam el, bocsi! :-)
Szeretett vezérünk és a párt kurvára ráfarag, hogy ha az a kb félmillió elkeseredett hazáját elhagyó is él majd a külföldről szavazás lehetőségével..
Ők ugyanis nem viccből mentek el, és a nagy részük gyurcsány és orbán elvtársakat is szívesen bezárnák egy dögkútba.
(Mondjuk én is, mindkettőt, de orbánt dobnám elsőnek, hogy a félidióta gyurcsány még rá is essen ha leér, de mondjuk ez mellékszál:D)

Szóval ha nem csak az erdélyi fideszzombik fognak parancsra szavazni, hanem a politikai, gazdasági okokból távozottak is, akkor szeretett vezérünk eléggé rákúrhat.
Másik kérdés, hogy nem kell ahhoz elkötelezett baloldalinak lenni, hogy az ember megtippelje - a következő választás, nem lesz tiszta választás.
Ha mégsem cinkelik meg akkor már csak abban kéne bízni, hogy se a szocik, se a jobbik ne nyerjen.
Ja, hogy csak ez a három megélhetési párt van..
Hmm akkor így is úgy is rá...:D

Mindenesetre szobrot viktornak!
Egy kutyafuttató közepén.
Az méltó hely lenne, a kutyák pedig még tisztelnék is. Naponta többször.

"Frigyes"
@miaturo: a közmunkások ha beszámítanak a statisztikába, akkor kapják meg a minimálbért legalább!
ebben a formában azonban csak dolgoztatják őket a segélyért!
"Tisztelt Magyar Állampolgár - mondja annak, aki épp most adta le a sajátját - "

A kulfoldi letelepedes nem egyenlo az allampolgarsag leadasaval, csak szolok. Az allampolgarsag leadasat ugyanis egyreszt a kozlonyben is meg kell nevvel jelentetni, illetve a az allamfo irja ala.
@tildy:): persze ha ez tenyleg megtortent , es nem csak a vegeleges kulfoldi letelepedes, akkor nem szoltam.
szerintem tok felesleges a papirmunka.

Eleg ha haromszor hangossan kimondja hogy kire szavaz ( az araboknal ez mukodik evszazadok ota, ott igy kell elvalni "hivatalossan" ) es kesz. A megbizott fidesz szamlalo fejben osszeadja, es kesz.

Lehetne mondjuk "tomegszavazasokat" is felkialtassal, kiall mindenki Kolozsvaron a foterre es egyutt felkialtanak hogy CSAK A FIDESZ!! tomeg szamlalasban meg jo a fidesz, megmutatta mar tobbszor is.

Szoval nem kell ide az adminisztracio, a papirmunka ugyis csak korrupciot, csalast szul.

vagy talan a legjobb az lenne ha nem is lenne szavazas, tenyleg, igazan azzal lehetne sok penzt m egsporolni!!!!
@tildy:):

hopp hopp hopp itt kavarodas van, allampolgarsag megszunesenek harom oka lehet.

elhalalozas,
megvonas,
lemondas.

A lemondast meg lehet tenni barmelyik konzulatuson vagy erre felhatalmazott konzulatuson, indoklas nem szukseges. Az LA-i konzulatuson $75 be kerul, le kell adni a szemelyi igazolvanyt es a lakcimkartyat, a magyar utlevelet meg ervenytelenitik de azt megtarthajta a delikvens.
Nem értem én ezt a határon túli szavazást.

A külhonba szakadt/maradt hazánkfia szavazata útján érdekeit képviseltetheti, de döntése terhét nem viseli?

Mozgósítható lesz, ha az általa bejuttatott párt hadiállapotot szavaz meg a parlamentben?
Rendkívüli helyzetben fog sugárzó anyagot lapátolgatni?
Adót fog fizetni?

Vagy csak szavazgat.., érdeket érvényesítget kintről? Kinek jó ez?
@tildy:): ( ha valaki goverment job ot kap vagy US Navy, Army ban tiszt szeretne lenni ott nem nezik jo szemmel hogy masik allam allampolgara is egyben a munkavallalo. )
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): kb megteszi... Megacc egy címet, mongyuk Tongán és azt a derék közalkalmazott vadul le is jegyzi, majd kész is a procedúra... Leadod a személyit, meg lakcímkártyát és vödörszén!
@1kivancsi: Az nem annyira eccerű ám!! Mert magadtól NEM jelentkezhetsz ki az állandó lakcímedről...
@visszakettopadlogaz:
Nagy részünk "kiöregedett" már abból, nem játszunk. :)
Orbanisztán aljadékai ma vezető állami állásokban sütkéreznek, igazgatósági ettársak, életükben még a munka fogalmának a közelébe sem szagoltak.
Viszont az észt osztani tudják, bár maguk is szűken vannak vele...
@visszakettopadlogaz: jut eszembe a goverment job az lehet senator is? mer' akkor igazán furcsa, hogy ott Hátsó Hátasztánban, durvára szigorúan magánügy, hogy a parlamentereknek milyen és mennyi állampolgárságuk van, a magyaron kívül...
Minden esetre, "érdekes", nem?
elküldték a leveleket a külföldi regisztálóknak! van itt pénz, mint a pelyva:)
@tristen2005: hallottad a vezért. A magyar ember kitermelte az imf kölcsön végtörlesztését. Mi ehhez képest pár száz levél, ha az újraválasztásról van szó?!
@nincs_itt:
Unikum, na... Amúgy nem értem ezt a qrva nagy hisztit, hogy miért nem merik egyesek nyilvánosságra hozni az állampolgárságukat.
Én (bár mostanság nem dicsőség) büszke vagyok magyarságomra. Ezek az agyonfizetett kőbunkók meg sunnyognak... Értem én...
@tristen2005: Annak volt esze, aki nem adott meg külföldi címet:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bocsánat, de megadhatod te a windsori kastélyt is lakcímként, ezek az eszetlenek küldik is már a levelet. :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

azt se tudják hol van:) a Hugh Grant címét is az FBI-al kerestették:) hol United Kngdom, nem tom:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
aki állampolgárságért folyamodott, annak meg kellett valamit adni, azt még sem mondhatta, Felső Timur, mert ott van a csapatom és velük csapatom:)
Remélem büdösparaszt, narancsbolsi kalmár féle agyhalott csürhe pezsgőt bont örömében!

"Új adókat kapunk holnaptól

Négy adóterületen is változást hoz augusztus elseje. A leghúsbavágóbb a tranzakciós illeték emelkedése, illetve a lekötött betétek és egyéb kamatbevételt generáló ügyletek után járó hatszázalékos egészségügyi hozzájárulás."
index.hu/gazdasag/2013/07/31/uj_adokat_kapunk_holnaptol/

Ba..ódjanak meg a kedves bolsevik birkák!
Agyahalottak élvezzék, hogy újra és újra többet fizethetnek!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!!
Tudnak élni, Kádár árnyékában, nosztalgiázva...
Hiába no, a szocializálódás, a komcsi ősök, az ideológia képzettség nem hazudtolják meg magukat!
@visszakettopadlogaz: Like! vagy teccik, magyaroschan enkábban?
Vagy unlike, vagyis a rencer nem is annyira?
@Fabius: A 2. sorban már van egy lehetetlen ordas kamu, ugyanis a lakcímről ki lehet jelentkezni, az állampolgárságot viszont nem lehet 'leadni'.

Kizárólag ha olyan országban szerzett áp-ot a levélíró ami tiltja a 2s állampolgárságot. De ez ugye nem annyi hogy kijelentkezek azt csá, hanem évek ügyintézése kell hozzá.
Habony Árpád rajongói oldala
2 órája
Itt az ideje az első kérdésnek, amivel ÖN IS formálhatja a jövő Magyarországát! Igényfelmérésnél tart jelenleg a Habony Árpád Akciófigura sorozatgyártási projektje. A következő lehetőségek merültek fel:

Kendós
Terepjárós, öltönyös
Laza, felhajtott galléros
Szürke csuklya, sötét sarok kiegészítővel

Dear reader, answer me one thing: Would they buy little statues of us if we were opressing our people if?
Tetszik · · Megosztom
Top Comments
Ez 4 embernek tetszik.

Erdelyi Peter bábjátékos + marionett?
Tetszik · Válasz · 1 · 2 órája

András Boda Gyűjtsd össze mindet... az igazit a Kerényitől...
Tetszik · Válasz · 2 · 2 órája
További 4 hozzászólás megtekintése
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

átfutottam a hozzászólásokat, azt hittem a tegnapi hülye jött vissza:)
Sajnos a Gyurcsány-Orbán korszak nem igazán hozott boldogságot a magyar népnek.
Magyarul a választási csalás boritékolható, hogy stilszerű legyek. Ez azért fasza.
Újabb két embert ölt meg egy dizájnerdrog

Index

2013. július 31., szerda 18:38 |
Kapcsolódó

Dizájnerdrog ölt Fejérben, öt dílert vettek őrizetbe

Címkék
dizájnerdrog, halál, para-metil-4-metilaminorex

Az igazságügyi toxikológus és vegyész szakértők jelentései alapján újabb két haláleset hozható összefüggésbe a para-metil-4-metilaminorex nevű dizájnerdrog fogyasztásával, amivel ötre emelkedett a szer magyarországi áldozatainak száma – áll a rendőrség honlapján.

A korábban ismert eseteken kívül június 8-án egy 25 éves budapesti nő, június 9-én pedig egy szintén 25 éves vásárosnaményi férfi halálát okozta a vegyület.

A para-metil-4-metilaminorex június elején vált ismertté az országban, először Hollandiában azonosították 2012-ben. Június 9-én egy 18 éves székesfehérvári fiú, egy nappal később egy 28 éves csákvári férfi, július 22-én pedig Szekszárdon egy 22 éves százhalombattai lány vesztette életét a szer fogyasztását követően.

A rendőrség a korábban ismertté vált halálesetek vizsgálata során több kábítószer terjesztőt felderített, azonosított, és elfogott. Az újabb információk azonban arra utalnak, hogy továbbra is a kínálati piacon van az a kábítószer szállítmány, amelynek egyik komponense a para-metil-4-metilaminorex. Tekintettel az újabb halálesetekre, a rendőrség további intézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy a szer piaci jelenlétét visszaszorítsa, továbbá a nemzetközi együttműködés minden rendelkezésre álló lehetőségét felhasználja annak érdekében, hogy újabb szállítmány ne jusson be Magyarország területére.

Zacher Gábor toxikológus a szerrel kapcsolatban az Indexnek a következőket mondta: „Ezek a szerek felemelik a test hőmérsékletét 42 fok fölé, ami a máj működési zavarát, véralvadás-zavart, majd spontán vérzést idéz elő. Ehhez nem kell sérülés, ilyenkor a fogyasztó beléből, szeméből, nyálkahártyájából folyhat a ...

DEHOGYAZA KERESZTYÉN JÓ KURVA ISTEN BASSZA SZÁJBA EZT A ROHADÓ KAPITALIZMUST, AKI ELHOZTA NEKÜNK EZEKET A ROHADT DIZÁJNER ÉS EGYÉB GYILKOLÓ DROGOKAT, AMITŐL EGYMÁS UTÁN HALNAK A MAGYAR FIATALOK !

EZEKRE CSAK A HOZZÁJUK HASONLÓ GYILKOSOK SZAVAZNAK !
BASSZAMEG !
@nincs_itt:
pucsili, eladom az egészet, felülök a repülőre és búcsú nélkűl távozom, hogy hová senki sem tuggya mert Bécsben gépet váltok

és utána kű'dhetnek leveleket a Holdra

meg nyasgem és a soha vödörszén

brühüyyy
@kvadrillio:
hadd hulljon a férgese meg a dizájnerdrog fogyasztók

hülye emberekért nem kár

brühüyyy
@MetroGoldwinMayer:
kutyulikám, ha elmegyek és búcsú nélkűl úgy, hogy senki sem tuggya hová valamint eladom mindenemet és bye bye

akkor mi van mit tehtenek a zállampőolgársággal?
semmit legfeljebb követelem később azt ami jár

brühüyyy
megjósolta egy világhíres jósnő, hogy nemsokára DÍÍLERT FOGOK ÖLNI...
"nem várt fordulatot vett az ATV stábjának szalkszentmártoni tudósítása. Munkatársaink azért utaztak a Bács-Kiskun megyei településre, hogy riportot készítsenek az egyedülálló szituációról: a 4000 fős faluban összesen két nemzeti dohánybolt nyílhatott, a két bolt ugyanabban a családi házban kapott helyet közvetlenül egymás mellett, ráadásul az egyiket egy házaspár férj tagja, a másikat a feleség üzemelteti.

...

Később megkérdezték az üzemeltető Szilágyi Józsefet, ám a férfi nem kívánt a kamera előtt nyilatkozni, viszont felírta az ATV stábautó rendszámát. Amikor észrevette, hogy munkatársunk kamerájával rögzíti ezt a jelenetet, odaugrott, kitépte a kézi kamerát az operatőr kezéből, és beszaladt vele a trafik mögötti épületbe, magánterületre.

Munkatársaink kihívták a rendőrséget. Mialatt a rendőrökre vártak, Szilágy megragadta a riporter ingét és ököllel ütő mozdulatot tett felé, ám végül nem ütötte meg.

A rendőrök kiérkezése után, két egyenruhás közvetlen közelében ismét ütő mozdulatot tett munkatársunk felé, ám a rendőr felszólítására végül ezúttal sem ütött.

A rendőrök előállították Szilágyit, és garázdaság vétsége miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak."

Most érkezett a hír, hogy a rendőrség megszüntette az eljárást, mert kiderült, hogy a trafik tulajdonosa az életveszélyes kamerát kifejezett emberbaráti céllal, a nemzeti minőségi tanúsítvánnyal nem rendelkező kamera által veszélyeztetett operatőr testi épségének biztosítása érdekében helyezte biztonságba a rendőrség kiérkezéséig, ütésnek látszó mozdulata pedig valójában simogatás volt.
@Mercel:

:D
Az a baj, hogy aki felelősen gondolkodik, nem szavaz az anyaországban, mert nem viseli a döntése következményeit. Zombik annál többen voksolnak.
Én mondjuk hazajövök mindenképp, ha minden jól megy, akkor már nem leszek itthon.
@kvadrillio:
Dögöljön meg a parasztja, aki ilyeneken él! :(
Ha a pálinka nem felel meg nekik, akkor hulljon a férgese.
Mondjuk az is megér egy misét, hogy amíg pl. fiatal kolléga simán tudja sorolni, ki, hol, mit árul a városban, addig a rendőrség néz csak és a vállát vonogatja.
Vagy tényleg hülyék, vagy nem áll érdekükben...
@béla a görög:

Gondolom nem kapunk majd rögtön eredményeket, a határon túliak szavazatszámlálása miatt. Ha ők fordítják meg az eredményt, netán kétharmaddal a fidesz javára, akkor itt lesz az ideje millióknak az utcára vonulni, és ott is maradni, amíg meg nem ismétlik a választásokat.
Ha akkor sem mozdul a magyar, tényleg a fidesz kell neki.
@Husz_János_Puszita:
"Az a baj, hogy aki felelősen gondolkodik, nem szavaz az anyaországban, mert nem viseli a döntése következményeit. Zombik annál többen voksolnak.
Én mondjuk hazajövök mindenképp, ha minden jól megy, akkor már nem leszek itthon."

Nincs itt valami kis ellentmondás...?
T. Varánusz!
Olyan nincs, hogy valaki leadja a magyar állampolgárságát. Az egy hosszú folyamat, 6-8 hónap.
@kvadrillio:

Láttam is a Bajnait ott ólálkodni a kapualjban kapucniban.
@dr. Kóser Malac:

Láttam is a Bajnait ott ólálkodni a kapualjban kapucniban.
@dr. Kóser Malac:

Egyedül vagyok az elszántságommal. Minden külföldön élő ismerősöm azt mondja, nincs joga beleszólni az itteniek sorsába.
@silent76:
"A kérelemhez szükséges mellékletek:

A magyar állampolgárságról való lemondáshoz szükséges formanyomtatvány (a lemondási formanyomtatvány itt tölthető le );

a külföldi állampolgárságot igazoló okirat (útlevél, állampolgársági bizonyítvány) vagy állampolgársági ígérvény (Zusicherung, Bescheid);
a magyar állampolgárság igazolása (érvényes magyar útlevél vagy magyar személyi igazolvány, illetőleg egy évnél nem régebben kiállított magyar állampolgársági bizonyítvány);
születési anyakönyvi kivonat;
a családi állapot igazolása (házassági anyakönyvi kivonat, jogerős válóperi ítélet, elhunyt házastárs halotti anyakönyvi kivonatának bemutatása);
igazolás arról, hogy a kérelmező külföldi letelepedés szándékával magyarországi lakóhelyét megszüntette (a magyarországi bejelentett lakóhely szerint illetékes önkormányzat jegyzőjénél a személyi igazolványt, illetőleg személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt le kell adni).
A házastársak és kiskorú gyermekeik közös kérelmet terjeszthetnek elő. Ehhez a házastársak és a 14. életévüket betöltött kiskorúak személyes megjelenése szükséges. Kiskorú gyermekek lemondási kérelméhez mindkét szülő hozzájárulása szükséges. Elvált, vagy különélő házastársak esetén is szükséges a hozzájárulás függetlenül attól, hogy a gyermeket a bíróság kinél helyezte el. Ez alól kivételt jelent, ha a bíróság a szülői felügyeleti jogot megszüntette, s ez jogerős bírósági határozat bemutatásával bizonyítható.

A lemondás elfogadásáról Magyarország köztársasági elnöke dönt, az eljárás hiánytalan kérelem esetén előreláthatólag 6-8 hónapot vesz igénybe."
@silent76:
"A kérelemhez szükséges mellékletek:

A magyar állampolgárságról való lemondáshoz szükséges formanyomtatvány (a lemondási formanyomtatvány itt tölthető le );

a külföldi állampolgárságot igazoló okirat (útlevél, állampolgársági bizonyítvány) vagy állampolgársági ígérvény (Zusicherung, Bescheid);
a magyar állampolgárság igazolása (érvényes magyar útlevél vagy magyar személyi igazolvány, illetőleg egy évnél nem régebben kiállított magyar állampolgársági bizonyítvány);
születési anyakönyvi kivonat;
a családi állapot igazolása (házassági anyakönyvi kivonat, jogerős válóperi ítélet, elhunyt házastárs halotti anyakönyvi kivonatának bemutatása);
igazolás arról, hogy a kérelmező külföldi letelepedés szándékával magyarországi lakóhelyét megszüntette (a magyarországi bejelentett lakóhely szerint illetékes önkormányzat jegyzőjénél a személyi igazolványt, illetőleg személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt le kell adni).
A házastársak és kiskorú gyermekeik közös kérelmet terjeszthetnek elő. Ehhez a házastársak és a 14. életévüket betöltött kiskorúak személyes megjelenése szükséges. Kiskorú gyermekek lemondási kérelméhez mindkét szülő hozzájárulása szükséges. Elvált, vagy különélő házastársak esetén is szükséges a hozzájárulás függetlenül attól, hogy a gyermeket a bíróság kinél helyezte el. Ez alól kivételt jelent, ha a bíróság a szülői felügyeleti jogot megszüntette, s ez jogerős bírósági határozat bemutatásával bizonyítható.

A lemondás elfogadásáról Magyarország köztársasági elnöke dönt, az eljárás hiánytalan kérelem esetén előreláthatólag 6-8 hónapot vesz igénybe."
@Husz_János_Puszita: És miért nem ugrottál rá?? most miattad fogja véghezvinni konosz tervhét.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Miért mond le valaki az állampolgárságáról? Jól jöhet még egyszer, előre nem látható okból.
Egyetlen esetben mondanék le, ha fel akarnék venni egy másikat, és a kettő kizárná egymást.
Ennek a levélben szavazásnak úgy kellene kinézni, hogy egyedileg sorszámozott, biztonsági elemekkel ellátott nyomatnak kellene lennie a szavazólapnak is és az azonosító nyilatkozatnak is, ez utóbbi sorszáma pedig össze lenne kötve az illetővel. Az azonosító nyilatkozatot csak az tölthetné ki és írhatná alá, akinek küldték. A külön zárt borítékban csatolt szavazólap sorszámát természetesen nem kötnék semmihez, csak az egyediség/eredetiség igazolásához kellene, a lapokat véletlen sorrendben csomagolnák az azonosító nyilatkozatokhoz és a szavazólap borítékján nem lenne semmi.

Ami még nem tetszik ebben a nagy levelezgetésben, hogy akkor ezzel most átadjuk a szlovákoknak a kettős állampolgárok listáját, nem biztos, hogy ez jó ötlet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt mondom én is. Varánusz megint ferdít, mint mindig... Gondolom a feleség csak kijelentkezett az országból, így határon túli magyar lett, ezért kapott levelet, mint minden, külföldön élö magyar akinek mincs magyarországi lakcíme és ismert a külföldi címe...

index.hu/belfold/2013/03/26/raijesztettek_a_kulfoldon_elo_magyarokra/
@Penivaldes:

:D
Ráugrottam, de be akart léptetni a maffiabaloldalba, inkább elmenekültem végül.
@punkfrog: "a közmunkások ha beszámítanak a statisztikába, akkor kapják meg a minimálbért legalább!
ebben a formában azonban csak dolgoztatják őket a segélyért!"
Majd a választás előtt 1-2 hónappal meg fogják kapni a minimálbért, meglátod.
@silent76:
Milyen tudatlanok a népek, sokan azt hiszik, hogy a mo-i állandó lakhelyük felmondásával, vagy egy másik állampolgársággal megszűnik a hazai. Szerintem csak ennyi.
@Husz_János_Puszita: máskor ne menekülj hanem kapd fel libajelmezed:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Lemondani tudni köll, na! Ld. Nemzetti Bohóc(álom)ülnökünket, Dr. Skiccpál néven..
fölösleges hisztizni nehezen tüsszentők.a külhoni szavazatok nélkül is meglesz a 2/3.a magyarok nem engedik meg hogy visszajöjjetek.maradtok azok akik most is politikai Statiszták.nélkületek születnek a döntések nem tehettek ellene semmit.szokjátok minuszkák
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ember! én már kezdem elfeledni Palinkat és erre te felelevenítéd emlékét.
@ephart: ez olyan zanzásított. nem jó ez. máskor tessék szépen leírni.
@Penivaldes: Peni, Palira vettek Tégödet, ld. fennebben..:-P
Nehisztizz!:-D
@Penivaldes: Penig szépen, magoroschan írta mög, hogy: "cokesz, libsibolsik" vagy nem?
az utóbbi 3 évben sokszor eszembe jutott, hogy leadom az állampolgárságom. De egyrészt ´tul szentimentális vagyok, másrészt meg lusta a papírmunkához. De ha már így esett, igyekezni fogok szavazni. Már csak azt kell kiderítenem hogyan. Idegenbe szakadt régimagyar vagyok. Azoknak meg vsz nem olyan könnyü, mint az új állampolgárokank. TAvaly végre megpróbáltam kijelentkezni a Mo.i lakcímemröl. Hát a polg irodában ki kel tölteni az ürlapot (amiröl D.A. óta tudjuk, hogy nem is olyan egyszerü). Arra be kell írni a családi állapotot. Nálam ez nös lenne, de csak külföldön. Ugyanis otthon még nem jelentettem be. tehát ott nincs nyilvántartva. tehát nem írhatom be hopgy nös. na de azt sem, hogy nötlen. Elöbb hitelesített fordítás az anyakönyvi kivonatról. az alapján elismertetni a házasságkötést, plusz két gyerek. Na utána ki tudok jelentkezni a lakcímröl. BArátom hasonló helyzetben bement a konzulátusra, kitöltötte a papírt é ski lett jelentkezve. Állítólag minden konzulátuson, nagykövetségen mást mondanak, hogy hogyan lehet kijelentkezni.
Na de mindegy, írok egy emailt a konzulnak, vagy a nagykövetnek és megkérdezem hogyan tudok majd szavazni.
Csakazért is megtartottam a magyar lakcimemet, hogy jövöre ezek ellen a köcsögök ellen szavazhassak.
Azért a külföldi lakcimemet nem adom meg nekik, még képesek ide is pártpropagandát küldeni.
@Penivaldes: Még nem sajna. Ha minden jól megy szombaton fogok élvezkedni. :)
annyi baracklekvárunk van a tetőn hogy csak na!
Magyarország jobban teljesít!
@Bambulka:
Te csak ne spórolj nekünk, jó!!!
SZENVEDJ TE IS VALAMIT, BASZKI! :D
Nézegesd csak Piktor fejét szét photoshoppolva...
@Penivaldes: Imádom a repülést, főleg a katonait. Te nem jössz ki?? :)
@Penivaldes:

Nekünk ez kell. Erre adtunk kétharmadot. Mehetünk eladónak szarérhúgyér a helyi fideszes halljakend dohányboltjába eladónak, ahol a 80 ezerért még szét is szívatnak a fideszes hatóságok fideszes ügynökei.

Ha meghalunk, meg belehajítanak egy fideszes árokba.
@Penivaldes:
Amikor egereddel kikötözőset játszottatok??? NEEEEEEE!!!!!!!!!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nono, nem hanem amikor az egerek mennek cicához béketárgyalásra:)
én sosem játszom kötözöset ezt jegyezd meg magadnak
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NEM IS! Nem hagynak senkit az árokparton! A Közgép majd feldolgoz... 8)
@Penivaldes:
Kamugép! Akkoriban nem ezt mesélted... ;))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A magyar embör ki/megtermelte az IMF végtörlesztéstet. Ez szép, tényleg!
De melyik magyar embör?
Csárlsz Alsórekettyéssy Losziból is beletermelt pár czentet, vagy csak az itt élő - nem is biztos, hogy igaz magyarok? – raktuk össze?

Aki végtörlesztett kényszerűségből, az se nagyon szavazzon, mert asublótfiókban volt tartaléka. Nekem nem volt, szóval engem megint megmentettek.
A többi "szerencsés" meg menjen a ferde faszra!

Véleményem szerint… persze, de az mit számít?
Majd ha narancsdroid leszek talán, az meg arrébb van, egyenlőre.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Varanusz meg direkt kihasznalja az emberek tudatlansagat, és hergeli öket. Szégyen amit müvel...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: akkor még ifjú voltam és tiszta azóta megláttam a rosszaságot és eldobtam kacérságom
@Bambulka:
Azt a beszédét hallgatom meg majd csak én is, amelyiket úgy kezdi, mint a Némethné a parlamenti meghallgatását:
"Tisztelt Bíróság!" :-D
@silent76:
Ne erőltessük ezt, nem egy malomban őrlünk.
A tájékozatlanság, tolerancia hiánya és IQ szegénység nem ezen blog törzsközönségére jellemző. Érveket és tényeket hozzál, nem kell sápítozni soha nem volt féligazságokon.
@spinat:

Álampolgárságot nem csak akkor tudod leadni, ha van másik????
Na, megjött a 23 millió román legújabb riméjkje.
Csak újat ne találjatok ki, azzal mindig csak a baj van Hollywoodban is. Jó lesz a sok tahónak a régi lemez, látom máris sistereg a gyűlölet, ahogy a dramaturg kívánta Pelikán elvtárstól.
Gratula.
volt egy diskurzusom egy kollegával. Elmondtam neki a csalán és a fasz népi bölcsességét, és hogy ezért nem szavazok otthon. Erre azt mondta, hogy még így is felelösséggel tartozom a népemért. Na erre nem tudtam ellenérvet.
@silent76:

Ezt a népet hergelni? Maximum csak a 300 HUF-os vizitdíjjal... egyébként fát vághatsz a hátukon.
@Mr. Rustical: gyülölni csak azok szoknak kiknek lelkében nem szól a dal
@Blázser Bozsó:

mekkora lesz, mikor az amerikai kolónia összekeveri Orbánt Obamával és a republikánusokra szavaz.
@visszakettopadlogaz: nincs itt semmifele kavarodas .Egyreszt igazolni kell, hogy mashol allampolga , ekerulve a hontalansagot.

Masreszt , a lemondás elfogadásáról Magyarország köztársasági elnöke dönt, az eljárás hiánytalan kérelem esetén előreláthatólag 6-8 hónapot vesz igénybe.
@Mr. Rustical:

gratula.gondoltam én is erre.a Fidesz biztos élni fog vele ha a gyűlölet népe elkezd visítozni
@Mérges 1234: tudod mit mondott erre az ismert bohóc?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A szoci hatóságok szoci ügynökei is ezt csinálták. A szivatás pártfüggetlen.
@ephart:

Van még mára valami kurva paneled, ami szintén senkit nem érdekel, őstermelő?
@ephart: gyülölet népe:))))
és még ti beszéltek a gyülölet ellen mókusok..)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nép?
Legyen.

Ma elhagytam a telefonomat a piacon, szarrá kerestem hol voltam hülye. Egyeseknek most kuss(!), szóval kavartam itt-ott, merre lehet az a szar, semmi.
Aztán csörög a vezetékes otthon, hogy: "elnézéstet, de ilyesmit találtunk itten a standon ami csörgött, átvehető a lőrinci piacon a ziksz-zipliszon standon a zöldségesnél.

Ez a valami, ez nem magyar specififikus, pusztán emberi.
Köszönöm a zőcccségesnek, ezúton is!!
@Penivaldes:

Ez egy verseny, hogy melyik tud egy mondatba több kurucinfós "poént" belesűríteni.

A szimpla zsidózás már snassz... mondjuk ezt a "nehezen tüsszentőt" még nem hallottam, mondjuk kurva szar, pedig biztos sok munka van benne. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

2 éve kipucoltam az önkéntes pénztáramból a hozamot, a tőkét sajnos nem lehet, csak nagy veszteségek árán.
Tudtam, hogy meg fogják védeni, hogy rohadjanak meg ott ahol vannak!!!
@Knósszosz:

Nekem is ilyen régi, szar telefonom van.

:D :D :D
@Knósszosz:
Őőőőőő... izé... mégse mondom! :)))

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szeretet! Keresztyéni! Nem érted te ezt... :D
Mennyi naridroid meg min dik, kommunista szerda van a kumministaknal?
@Blázser Bozsó:

+1 :D :D
Kelj fel és jár! a rezsicsökkentés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem nézem, csak még pipább lennék!
Nincs Dassault Rafaele, és nincs más olyan kurjó-zumm, amiért a szűkös költségveteményemből kapálás nélkül áldoznom kellene rá.

Ez amúgy így is frankó, de nem látom benne azt a... azt.
A flanszia csávó se lesz és a Globemaster se.
Ez kevés, mint Szabó Ervin könyvtárban a Gáspár család.

Szóval, kimarad.
Három nap kaja, amennyibe kerül, ez van.
Sajnálom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Megjött a döglegyek ideje... erjed a cefre a garázsban, erre eszi a rosseb az eccerieket is.
A szeretet jegyében persze, mert hát...
Olyan cukikák a kis 3 szavas zsidózós és komcsizós szavajárásukkal, hogy még a Zagyva Gyuluska is belebolondulna abba a cuki kis édes feszes popsijukba. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
...szátok meg, ti vótatok a zőccségesek??
Télleg visszakaptam.
Ilyen van, istenbizonydetéllegkomolyan!!!

Mocskok vagytok!
@Knósszosz:
A Gáspár családot ne emlegesd, nekik telik Ámerikára is!

"Gáspár Evelin luxustanfolyamra jár Amerikában

Bár Gáspár Győző és neje ismét szerepel az adóslistán, amit a NAV hozott nyilvánosságra legutóbb, nem fukarkodnak a kiadásokkal. Mint kiderült, nagyobbik lányuk, Evelin nem ösztöndíjas (vagy legalábbis nem csak ösztöndíjas) tanulmányt folytat jelenleg Miamiban, hanem egy méregdrága nyelvtanfolyamért is csengetnek neki a szülei. A Blikk információi szerint a hét végén maga a Gáspár-lány posztolta a Facebookon oklevelét, amiről némi utánajárásnak köszönhetően kiderült, több mint egymillió forintba kerülhetett. A lányra fordított összegben még nincs benne a repülőút, a bulizásokra, ruházkodásokra adott összeg, ráadásul Gáspár Evelin kint személyi edzővel fogy, ami szintén nem lehet olcsó mulatság (a lap szerint cirka hárommillió havonta)."

Majd ha nekünk is ennyire megy a szekér. Igaz, nálam nem áll sorban a NAV, szaros 10 misiért...
Mi a retkes lótúróért nincs ez a kis sunyi pöcs a sitten???
@Knósszosz:

egyébként egyszer én is visszaadtam egy telefont, amit a moziban találtam. :)
@Knósszosz:
Ha répák közt vót, akkó vigyázz, mert a NYÚÚÚÚÚÚÚL kiszagolja és akkor annak annyi! :)

Csomagol már bőszen Vérnyulunk?
Literes SUOMA (fenyőt keress, ott visszafelé, Monolithos felől, 10 perc, az égei tengeri oldalon, a kis lakókocsis öreg árusnál) nélkül haza se merjen jönni - mondjátok meg neki! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt azért piánóban.még a rabbid fülébe jüt aztán mire észbe kapsz már córesz...ki vagy közösítve
ÉS a kedves kurvaanyjuk, az hoyg érzi magát? Csak érdeklődtem a kedves hogyléte felől.
A pénzmosási törvény értelmében személyes azonosítás nélkül semmilyen pénzügyi tranzakciót nem lehet végezni ma itt, azaz postai levélben küldött fénymásolt személyi iratok a smafu kategóriában vannak. De egy országgyűlési választáson lehet mezei potsai levélben szavazni. Kit néz hülyének Orbán Viktor, az itt a kérdés? Mert, hogy sok itt élő, ide adózó embert, az tuti. Versus, külhoni magyarok, aki sem adót nem fizetnek ide, sem itt nem laknak, de azért szavazhatnakl arról, hogy ki hozza itt az adótörvényeket - a mi pöcsünket a csalán közé tolva. Megmondom őszintén, hogy a szemét tolnám ki annak a külhoni "állampolgártársamnak", amelyik a nélkül merne szavazni ide ilyen kérdésben, hogy maga itt dolgozna vagy adót, tb-t fizetne. Nem gilt a buli, kurvára nem. Szerintem mindenki a sajátjával játsszon, odahaza. Az a tuti, abból még nem lett baj sosem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Baszki, már a tutti business se megy az egyháznak?
Micsoda időket élünk... :((

"Lemondott Szlovénia két katolikus érseke szerdán, miután a csőd szélére került a maribori egyházmegye. Juliusz Janusz, Szlovénia apostoli nunciusa bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Anton Stres ljubljanai érsek és Marjan Turnsek maribori érsek lemondását.
Mindketten érintettek a maribori egyházmegye pénzügyeinek hibás kezelésében, de vádat nem emeltek ellenük hivatali visszaélés miatt.
A botrány 2011-ben robbant ki, amikor a helyi médiában megjelent, hogy az egyházközség 800 millió eurós (240 milliárd forintos) veszteséget halmozott fel. Az egyházközség folyamatosan veszteséges cégekbe fektetett, beleértve egy országos, pornófilmeket is sugárzó tévécsatorna-hálózatot."

index.hu/kulfold/2013/07/31/pornoba_fektettek_a_szloven_ersekek/

Hát még ha Piktor különadóztatta is volna őket!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tudom ezért bátorkodtam hogy légy körültekintőbb
@Mr. Waszabi:
Az aljanép egy része vevő erre a szarra, hidd el! Szánalmas a sok balfasz seggnyalonc, hogy lelkesen asszisztál és bólogat ehhez is. Bár ez a szopás miatt lehet nekik berögzülve...

@ephart:
Értékesnek semmiképp nem nevezhető zsidózásodon kívül, képes vagy bármilyen, értelmes és bármilyen észérvet, tényt felsorakoztató írással is meglepni bennünket, vagy ne akarjunk ennyire nagyravágyóak lenni?
Ne akarjunk ekkorát álmodni?
Értem én, hisz aki a nagybetűket és egyéb huncutságokat sem ismer, attól sokat remélni nem lehet.
Ez legalább jól fizet? Megéri lenézett, szar alaknak lenni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Csak unortodox módon fektették be a Péter-filléreket. 800 millió €. Sokat kellett érte ott is a "szeretet nevében"...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azér lehet fokozni, ám:
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/gaspar-virag-veszelyes-tulsulya-11-evesen-52-kilo-2202391
Hát, a gyermekorvosnak nyilván igaza van hisz ő szakember, de ide nem dietetikus kell, hanem böllér.

Most majd kapok, de... mondja a TASZ, hogy rasszista megfontolások vezettek!
Nem!
A sötétség szánalmas akkor is ha négertől, kínaitól, magyartól, vagy cigánytól ered.
Ez most Győzike baromsága, hogy Viraaag az a korához képest...

No racism, ápdétéket legalább ennyire "szeretem", van ott is szellemi potenciál bőven, pedig nem három hások.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te, ez Rodoszra megy??
A legjobb sztifádhót arrafelé a nyúlbúl (kunehli) csinálják, nem tuggya???
@Knósszosz:
A cigó szépségideált hozza csak, most miért irigykedsz? Széle-hossza egy. Sokkal egyszerűbb a ruhavarratás is rá, olyan szép színes asztalterítőket lehet kapni.
Kérdezd a flanszia kollégát, ő majdnem szert tett egy, a Fekete-tenger partjáig nyúló rokonságra... is... :D (Ezt a témát imádja a kis kéjence!)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jársz a lőhinszi pihacra isz?
Bassz-ki?
@Knósszosz:
Majd megtuggya! Szerintem jól bepácolja magát 30-as naptejbe, hogy elvegye a kedvüket a kergenyúúúúúúúúúúúúúúúúúl hústól.
Nem tudom, lesz-e netje, de egy kis nyugi már ránk fér... :D
@Knósszosz:

Nemrég még simán megkaptad volna a szalonrasszista jelzőt ezért. :D
@vitéž munkášőr:
BEZONY, BEZONY! A jó kis ringlópálinka, érik már... Áldassék a ZÚR neve! :)
@Knósszosz:
Szerintem csak Knósszosz-telefont csórni... :D
@Husz_János_Puszita:
Szalonka? Még a Tömjénes Zsótti is utazna rá...
@tildy:): azt nem értem, minek ennek a hidra-fejű, gennyes bürokráciának a seggét nyalni. Lekoccolok, kész, nyasgem. Én így fogok tenni.
@Knósszosz: @Husz_János_Puszita:
A flanszia kollégával mi van? Csak nem "nevében a sorsa" alapon inkább benősült????????????
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ne kamuzz! Nem is horvát... Valld be, mit kerestél Kaliforniában, Santa Barbara partjainál?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Én nem tudom, Penit kérdezd. :D Talán leléptek együtt Nizzába.
@Penivaldes: Ilyen közel laksz Kecskeméthez?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egy 120 lityós már teli van. A többinek a hordót most lopják ki egy gyógyszergyárból.

XDDDDDD

"Jobban teljesít"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az asztalterítőket illetően nem mindegy, hogy egy négyszemélyesről van szó, avagy olyanról, amelyre a személyzet a komplett Meldrum családnak szervírozza a früstököt.

Viraag esettyében az utóbbira gondolnék, a napi hat szelet kirántott káráj megtette a hatását és ebben semmi rasszizmus nincs, mielőtt basztatna érte valaki.
Celebgyőzőék ebből (is) élnek, ezért viszont lehet fikázni őket!
Semmiből luxust... az valami! A NAV meg szőnyeg alatt, elképesztő szemétség. Nem igaz, hogy nem lehet megfingatni ezeket! Miért nem?

Annyi költői kérdés van itten, hogy ráérsz válaszolni. Egy nem túl meleg, alkonyati evezést kívánok neked! - persze mácsak holnapra.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ha dhiplomatta lennél, most jegyzéket kapnál Svalbárdtól (főként) és minden olyan szegletétől ennek a sárgolyónak, ahol ezek a kedves jószágok előfordulnak, hogy ezt sürgősen hagyd abba!!

Viraagho' hasonlítani egy ilyen aranyos teremtményét a természetnek... nincs szíved b+! -:))
@vitéž munkášőr:
Te, azért szopás lesz, ha előtte a Viagrás oldatot kevergették abban a hordóban... :)
Azért - a helyi alkoholisták legnagyobb örömére - majd valami kóstolót elvárnánk, hogy együtt minősíthessük a cefrét.
Nemrég Rodoszon volt szerencsém a helyi háziszőttest kóstolgatnom. Előbb ezért írtam, hogy nyulunk haza nem merjen jönni legalább egy liter SUOUMA, vagy SUMA néven futó helyi snapsz nélkül.
Ittam törköly szerűt, de a legjobb a fenyő alapú volt... 50%... A gyümilikőrjei az ottani öregnek meg 60%-ak voltak! :)
Mindenre az volt a válasza, hogy jó a torokra! :D
@Husz_János_Puszita:
Pennike kalandvágyával? Max. egy pizzáig! :D
nem tudom elhangzott-e, de a magyar állampolgárságról nem lehet lemondani.

Illetve, ha postai úton lehet szavazni, akkor egy levélbomba voksot automatikusan az anarchistákhoz számolnak-e?
@Knósszosz:
Holnap készülök is evezni. Ha jössz, akkor sörözhetünk is... :)
@tucano:
6-8 hónap. De kalandvágyból sokan megtartják, egzotikum, na...
@bella _ciao: Én ezt nem akartam elhinni. Azt gondoltam, hogy a trafik koncessziós díjak legalább a költségvetésbe mennek (ahonnét elvileg akár a gyermekszegénység enyhítésére is fordíthatnák). Ehelyett egy új kifizetőhelyet stafíroznak ki belőle, ami nulla (vagy inkább negatív) hasznot hajt, nulla értéket teremt, semmilyen létjogosultsága nincs - ez lenne a munkaalapú, értékteremtő szép új világ?
Te en meg azt szeretnem kerni, hogy lehessen ma hogy hataron tuliak fenymasolt szavazo lapon is szavazhassanake me mi van ha elroncsak? honnet szednek ujatt? He? Szoval kuldjunk minden hatarontulinak harom szavazolapot, de ha fenymasolaton kuldi el szavazatat azt is fogadjuk man el. Ez igy jo lesz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ááá... nem hinném.
Ő okos fazon és jó humorral van megáldva, nem tartom valószínűleg, hogy beköttetné a fejét... hacsak má nincsen?
Hameg, akkor vili, hogy nem minden napja szabad.
@borzzz:
Ebből is látszik, hogy nem érted te eztet!
Ugye-ugye, fáj, hogy nem tudsz olyan gerinctelen, szar alak lenni, mint a rendszert sűrű nyelvcsapásokkal kiszolgáló ecceriek...
Már késő!
Hidd el, nem tudnál arra szintre már lealacsonyodni, meg a tükörbe is nézni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viagrát nem, de Frontine-t és Xanaxot gyártanak. Na jó, majd jól elöblítem! A kóstolót megbeszéljük, vegyi-gyümi (muhaha!) lesz, a körtére és a főzésre még várni kell. Szeptember vége, október eleje lesz a hörpintés ideje.
@Knósszosz:
A roma vonalat pedzegesd nála, imádja... :D
Köszönöm támogató leveletek.

Semmi mást nem akarok Strasbourgba elérni, mint amit a külhoni magyaroknak jár: én is beviszem a be nem azonosított barátaimnak, ismerőseimnek szavazólapjait, akiről úgy gondolom, hogy tudom kire szavazna. Természetesen nem, ez csak vicc, nem ezért. De ezért.

A strasbourgi panaszról, akit érdekel: ilyen ügyben lehet kérni soron kívüliséget is, sőt névtelenséget is.

Ha meg van a tervezet átküldöm nektek, a leghatékonyabb a csoportos kérelem lenne.
@vitéž munkášőr:
Jó cefréhez idő kell! Nem ám valami lőrét akarsz a nyakunkba sózni, hogy vakuljunk tőle... :((
Szeressük még a:
1.
2.
3.
4.
..
..
..
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
(Mi az asci kódja a végtelennek??? :D)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Efharíszto!
Messze vagy backi, meg melóznom is köll.
Azé köcc és igyá egy jóféle Szalon sört!

Azt én is szoktam, ha a hashajtó nem segít.
Attól tutira kiürítesz mindent, de ha ilyen gondod nincs, akkor egy-két-kilenc pilseni típusú, vagy horribili diktossz, belga illetőségű komlókivonatot kívánok az arcüregedbe!

Válassz, oszt jónapott!-:))
@Cirmos Cica:
Cicuka, én benne vagyok, de ezzel a pár napos regeddel, nem Isten bizony, hogy sokan felvállalnak - félre ne érts, én igen.
Leszarom a narancsbolsi csürhét, én adom a nevemet.
@Knósszosz:
Maradok a pilseni ősforrásnál, ha szabad.
MARHA! :)
Örökösen kifogásokkal jössz...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jut eszembe, az említett gyárban sok melós az isopropanolt mixeli aromákkal, sok is felénk a 'sárga ház'. De én ilyet nem teszek.
"Az esküvő helyszíne

A csabdi-tükröspusztai lovastanya és szabadidőpark 1997 óta a Tiborcz család tulajdona. A 90-es évekre lepusztult egykori gróf Pálffy-Daun-ura­dal­mat Tiborczék futtatták fel. A lankás dombok között 30 hektárnyi legelő, istállók, 80 fős fedett lovarda, a közelében panzió található szaunával, medencével."Q

....jajjjjjjj !... MOST MÁR TUDOM MIRŐL BAZSEVÁLT ORBÁN, HOGY ÚJRA lovas nemzet lesz a magyar és támogatni kell a lovas sportot meg lovasoktatást !!!..hazabeszélt !...a lányának a leendő férjura lovardát üzemeltet ! TÁMOGATNI KELL A CSALÁDOT KÖZPÉNZBŐL !

HAHAHAAA...
@Cirmos Cica:

Én támogatom a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését!
Felelős országgyűlést Pesten!
Unió Svájccal! Vagy Norvégiával...
Több most nem jut eszembe.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én nem romázok, mermég rám sütik, hogy cigányozok.

Csak azokat utálom, akik szar és senkiháziak.
Ezek között van bőven cigány, meg egyéb más náció képviselői is.

Azért én a mindennapi tapasztalataim alapján alkotok véleményt, ez legyen az én jogom!
Szóval, majd eldöntöm, hogy mit gondoljak erről vagy arról, ne vezesse senki a kezemet amikor x-elnem köll!
Most zaba és jó éjt!!!
@vitéž munkášőr:
Mixer tanfolyammal lehetne nagyot kaszálni arra, felétek?
Majd szólok a 10-kerben lévő, gyógyszergyáras ismerősnek, figyeljen a hordókra, meg a szinezékekre jobban! :))
@Knósszosz:
Legalább annyi "magyar" van köztük, sőt egy része az "elit".
Na, én is, aluba, el.
Jó rosszak legyetek! Agyhalottak buciját szépen simogatni... lapáttal...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hadüzenet Svájcnak is jó lesz, majd egy átkaroló támadással, egy kellemes sörkert tövében megadjuk magunkat...
Durva lesz a svájci csoki, meg a német sörök.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Plösöni, az jó!
Szeretem én is, ám!

Hagymával, fokhagymával, borssal párolt szaftos (nem zsíros) tarjaszelet knédlivel és vereskáposztával tálalva, hozzá az említett serek valamelyike... ölég volt belőled, menny aludni, haggyá!
@Knósszosz: Nekem miattuk már megéri kimenni.

youtu.be/QX_PKFkKsvg

Meg ugye ott lesz a többi kötelék is. :)
@Void Bunkoid: Eltúlzod a dolgot. Azért az nem megy olyan könnyen, hogy egyik napról a másikra megszűnik köze lenni a hazájához a kényszerűségből vagy szabadon kitelepülőnek. Ezerféle kötődése marad (családtagok, barátok, nyelv, kultúra, emlékek...). Aki úgy megy el, hogy soha vissza se néz, az is meggondolhatja magát idővel. Nehéz ügy ez.

Másfelől: Elvileg nem is kell más állampolgárságot szerezni a magyar helyett, mert jogi kategóriaként is létezik az "European citizen", sok országban komolyan is veszik az ezzel járó jogosultságokat.
@vitéž munkášőr:

A medencébe feltétlenül beraknék három kifejlett bordás krokodilt, a lagzi idejére mindenképpen. Csak hogy legyen egy kis izgalom.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: inkább költségkímélésként a mandis @zakar-zizzent por alakban beszórja. S lőn, weberi protestáns etika vs. burroughs-i naked wedding.
@vitéž munkášőr:
A keresztényi katolikus fiókba hányást se hanyagolni, ha már ennyire elúsztunk az etika irányába... Na megszáradtam, tényleg aluka...

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kis válogatós! Egy talicska aprómajom ("barátok") ott lesz, meg a cápák (a nem oligarchák), egy csomó sakál és hiéna (részletezzem?) és te még ilyen ártatlan kis krokodilokat be mernél oda ereszteni? Pillanatok alatt széjjeltépnék ezek. :((
Állatkínzó egér!
@nick rivers: hát akire szavaz, annak jó egyedül.

De amúgy szerintem az életvitelszerűen Magyarországon nem élők értelmesebbje egyszerűen nem fog szavazni, ők nagyon is tisztában vannak vele, hogy ha tényleg _miattuk_ dőlne el egy választás vagy népszavazás eredménye, akkor - függetlenül hogy ki nyerne, mindig az éppen ellenzékbe került "rajongók" - egy jó darabig valószínűleg tiszta vendégszeretetből és köszönetként minden határközeli városban-faluban parkoló szomszéd országbeli, magyarlakta régióra utaló rendszámú autó összes gumiját cafatokra hasogatnák, amíg a tulaj teszkózik.
@Knósszosz: Nem tudom, van-e erről hiteles statisztika, de a végtörlesztők nagyobbik része nem a sublótból fizetett, hanem egy másik (legjobb esetben baráti/rokoni), valamivel kedvezőbb kölcsönből, és azt fizeti tovább, sokszor élete végéig.
@Knósszosz:

Asztakurva! Ott márványtáblát kell avatni, fanfárokkal és ökumenikus sörözéssel egybekötve, évenkénti megemlékezéssel. Én is ahhoz a zöldségeshez akarok járni (Zuglóból!!)
@Cirmos Cica: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A TASZ még csak csak, de a töketlen ellenzéki pártokat hagyjuk már ki ebből a projektből.

Bár, ha a TASZ-nak ennyire nem volt eddig se sürgős, akkor szerintem szeptemberben menjenek inkább az illatos petsába expressz ajánlva.

de Cirmos!

Várom azt a szöveget magyar, és ékes angol, francia és német nyelven. aztán küldöm is, a csoportost meg meglátjuk mi lesz?

(azért így, mert egységesnek kell lenni.
Szelényi Zsuzsa tudna neked ebben segíteni, őrá a viktor kéccő meggondolja a kilövési főszólítást)
Korrekt leírás, ráadásul müxik.

"Ma Magyarországon nagyon jól érzékelhető az indiai minta érvényesülése: legfelül van az Orbán-dinasztia közvetlen környezete, rokonok, barátok, üzletfelek, a leggazdagabb, milliárdos vagyonokat felhalmozó oligarchák, akik egyszerre birtokolják a politikai és gazdasági élet kulcspozícióit (épp, mint az indiai árják, vagy Horthy-rendszerében a kormányzó baráti köre). Alattuk következnek a Fidesz pártvezetői, a magyar állam főfunkcionáriusai (miniszterek, államtitkárok, képviselők), vagyis a brahmanák (az Orbánizmus főpapjai). A felülről számított harmadik szintre a Kubatov úr listáiban „megbízhatóként” nyilvántartott fidesznyikek kerülnek, akik harcos Orbánisták, (avagy ksatriják), mivel szinte bármit megtesznek vezérükért. Természetesen nagyon szeretnének feljebb törni, ám többnyire be kell érniük az időről időre nekik odavetett koncokkal. Persze „koncok” alatt értsünk milliós trafik üzleteket, közföldbérleteket, önkormányzati, minisztériumi állásokat (sokszor érettségivel betöltve, ám hét számjegyű fizetéssel), illetve közbeszerzési és egyéb pályázatok során odaítélt üzleti lehetőségeket. Alattuk már az egyszerű nép következik, a dolgozó tömegek (vajszják) akik eltartják az egész jól kitalált és undorító gátlástalansággal működtetett rendszert. Számukra csak a munka van, és annak esélye, hogy egyszer talán a szerencse vagy valamilyen váratlan lehetőség révén feljebb kapaszkodhatnak a társadalmi ranglétrán. Persze még alattuk is van egy szint: a páriák, a jogfosztottak rétege. Az orbáni kasztrendszer ide sorolja a közmunkásokat, a rokkantakat, a munkanélküliek nagyobbik felét, a romák többségét, a hajléktalanokat és mindenkit, akit balsorsa kiszolgáltatottá vagy földönfutóvá tett. Az öt szintből, a legfelső kettőbe néhány száz vagy talán ezer család sorolható, az alatta levő fidesznyik körben pedig talán alig 150 ezer ember éldegél. Vagyis az egész „uralkodó réteg” maximum 200 ezer embert számlál. Ma Magyarország az övék, legalábbis őket „szolgálja”."

democrat.blog.hu/2013/07/31/az_uj_orbani_allam_modell_kasztrendszer_magyar_modra
... és megtörtént!

"A Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázishoz (KEHTA) minden netszolgáltatónak kötelező csatlakozni. Ha egy bíróság (vagy ami több visszaélésre ad lehetőséget: egy illetékes hatóság) úgy rendeli el, akkor pedig ellenállás nélkül blokkolniuk kell egy weboldalt"

hvg.hu/tudomany/20130731_januartol_johet_az_internetes_feketelista

www.hwsw.hu/hirek/50701/kehta-internetes-feketelista-szures-tartalomszures-nmhh.html

Ha valahogy kibulizod, hogy a fidesz.hu, mint a gyűlöletkeltés egyik forrása rákerüljön erre a listára, akkor annak annyi... :)

Addig majd a kis fideszgecik élvezkednek csak, a fene mód kényes ízlésükkel.
Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázis...
Ez olyan, de olyan szép...
Ráadásul külön felügyelik, kapcsolattartókkal, apparátussal...
Hiába no, van itt pénz...
Ilyen faszságokra, meg stadionokra...
Értem én! :)
@Knósszosz: Régóta szeretlek /a stílusodat, gondolkodásodat/mond:honnan jön belőled egyfüttyre ilyen, hogy "Ez kevés, mint Szabó Ervin könyvtárban a Gáspár-család"...ezért megint megkapta a képernyőm a mai kávéját
Az országelhagyók is szavazhatnak. Eddig is szavazhattak míg állampolgárok. Csak jelezniük kell. Az már más kérdés, hogy miért szavaz egy olyan ember, aki önszátából hagy itt mindent.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nemazért, de ez mindenütt így van. Csak a léptékek mások. Nyugaton sokkal (gazdagabb) a pornép, de a gazdagok is sokkal több vagyonnal rendelkeznek mint itt. Főlag azt figyelembe véve, hogy az MSzP szerint már havi kétkiló bruttótól már gazdag vagy.:-P
@Nzoltan: Hogy egyszer talán olyan legyen ez az ország, mint az, ahová ment. És akkor nem lenne oka menni.
Tudod mit jelent az a kifejezés, hogy lábbal való szavazás? Pont ezt. Félmillió magyar már választott Orbánia, és az Európai demokrácia között. Gazdasági értelemben meg a nemzetikommunizmus és a kapitalizmus között. Ha egy napon rájönnek, hogy ezt a választást megtehetik a szavazólapon is, akkor talán megindul az ország gyógyulása.
AZ ORSZÁGELHAGYÓK TÉNYLEG SZAVAZZANAK..----BIZTOS NEM A NEMZETI HÜVELYKMATYI KORRUPT BANDÁJÁRA FOGNAK SZAVAZNI!!!!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egy másik nézőpontból a multból:
"Ennek a kirakós játéknak szerves részét képezheti a felnövekvő nemzedék, és ezzel a lakosság átlagos képzettségi szintjének radikális csökkentése. Ezzel párhuzamosan egy, a hatalomhoz feltétel nélküli hűséggel tartozó elitréteg kialakításától kísérve. Kiegészítve annak a hatalmi bürokráciának a kialakításával, ami szinte tükörképszerű leképezését adhatja a korábban már megtapasztalt diktatórikus, egyszemélyi, illetve oligarchikus vezetésen alapuló rendszereknek. Miközben a munkaerő-piaci elvárásokra hivatkozva gyakorlatilag a kizárólag alacsonyabb fizetéssel kielégíthető, végső soron segédmunkát végző rétegek felduzzasztása zajlik."
(Ostoba oligarchizmust üzenő oktatás. --- ott a túloldalon :-) )
Lesz még itt azeri-magyar közös határ, ha ezeken a félázsiai parasztokon múlik. És lesz még dicsőség a baltás gyilkosság akárki megláthassa. index.hu/belfold/2013/08/01/azeri_park_a_varosligetben/
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Racionális megoldás.
Mi félázsiaiak - legújabb barátaink alapos megismerésével - szorosabb kapcsolatot alakíthatunk ki és a Baltás is visszajöhet (nagykövetként), mert már ismerős nálunk.
Kedves Férfi-kommentelők!

A megbántás legkisebb szándéka nélkül, te tegyétek már lehetővé, hogy eccer ezt az országot, csak egy cikluson át 95 %-ban nők kormányozhassák!

Garantáltan nyugi lesz, ígérem, Fabius, te is írhatsz kulturális rovatokat vagy sportcikkeket, mehettek horgászni, sörözni.
Békés, konyhába való anyucik és szende szinglik is tudnak ilyen cart csiálni, mint ami most megy. Esetleg ingyenessé tesszük nektek a sporteseményeket, magunknak a varrótanfolyamokat, főzőiskolákat.
Az oktatást békén hagyjuk, az eddig is tanító szakemberekre, csak a pénzt pumpáljuk bele, mert ugye, a gyerekeinket csak nem piszkáljuk...
Az egészségügyet is, mert az anyáknak szintén fontos a család egészsége, tehát csak a pénzt pumpáljuk bele...
Lesznek lakások, épülnek majd bérlakások mert nekünk fontos, hogy legyen hol laknia a kölöknek...
No, kérem, az előbbi hárommal megteremtjük a hiányzó 1 millió munkahelyet is.
Stadiont, autópályát egyelőre nem ígérhetek.
Nem barátkozunk azeriekkel, és egyéb külföldi gyanús elemekkel, ellenben alaptörekvésünkl lesz, hogy kis hazánkat, majd a szűkebb-távolabbi világot is megismerje minden család legalább 4-5 napos nyaralás/telelés, keretében.
Töb lesz a nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges nő, anya és nagymama. Építünk, épülünk és szépülünk az új jelszavunk!
Lehet csatlakozni!
@Lilili: Általában igazad lehet, de gondoljunk mondjuk Morvai Krisztinára, Hoffmann Rózsára...
@miaturo: @Lilili:
:)))
Majdnem igent mondtam rá, de nekem is Morvai Hisztike jutott eszembe, ahogy aktív melegjogi aktivistából lett megélhetési, jobbos ringló.
Szóval elbizonytalanodtam, na...
Viszont garanciák esetén meggyőzhető vagyok! :)
@Lilili: én benne lennék, vannak/voltak női főnökeim, akikben messzemenően megbíztam (sőt. otthon is van ilyen személy). rajtatok múlik, hogy megfelelő jelölteket állítsatok. mert boli és túró listájához még hozzá tudom tenni selmeczit, pelcznét (bár most eu-s), illetve a másik oldalról lendvaiildinénit.
Hölgyek!
Minden tiszteletem a Tiétek, de nem valószínű, hogy működne a dolog.Tudományos tény, hogy a nők sokkal aljasabbak egymással, mint a férfiak.Nem is kell ehhez a tudomány: aki dolgozott olyan helyen, ahol sok nő van összezárva, folyamatosan (például egy multi), az tapasztalhatta, hogy mi folyik egy ilyen helyzetben.Szóval addig higgadt egy nő, ameddig egyedüliként nő.Elképzelem, amint Kunhalmi Ági vitázik mittudomén Morvai Krisztinával (szeretlek Ági, neked drukkolnok), ott előbb utóbb karmolnák egymást élő adásban.Szóval egy nőt el tudnék képzelni az ország első embereként, diplomataként az biztos hasznos lenne, de ahol sok nő iparkodik ott előbb utóbb kő kövön nem marad:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te meg minek másolsz ilyen sokat, egy szóban elintézhető a rendszer felépítése: Maffia
mert a fentiben a titkos szolgálat/verőlegények/kivégző osztagok/pénztárnokok nincsenek is benne
@bella _ciao: Ez a SZ. nagyon hülye:-). Bár én a 140FT-os limitet bátran feltettem volna 200FT-ra is.
Egy gyöngy szem Tóta W. blogjáról: Jó cikk.
Orbán helyében hitelrontásért és egyebekért szétperelném a kedves szerző agyát is.
Én fideszes vagyok az voltam és az is leszek. De tévedés ne essék.
Ha az mszp vagy a bajnaiék lopnak el száz forintot (a száz forint természetesen képletes szám) csak legyintek mert nem vártam el tőlük mást. Úgy ahogy vannak erkölcstelen rablóbandának tartom őket.
Ha a fidesz lop el 100 forintot azért én magam fogom mondani hogy akkor takarodjon az aki ezt tette, mert rájuk szavaztam, bennük bíztam, bennük hittem. De egy dolog biztos és drága honfitársaim ezt ti magatok is jól tudjátok. A kettő közül még mindig magasan a fidesz a kisebbik rossz. Ezt be kell látni. Azért mert Orbánt ezren utálják és én is hányok a neki kezet csókólgató és előtte hajlongó barmoktól, de a leistungot elismerem. arra kérlek titeket hogy mérlegeljetek, és csak azért mert ti utáljátok az Orbánt vagy valakit ezen az oldalon ne szavazzatok arra aki tönkre vágta az országot. A szerzőt pedig arra kérem a saját maga becsülete miatt ne írjon többé hasonló cikket mert a blikk story és társaitól csak annyiban különbözik hogy útál, gyűlöl, hazudozik és legszívesebben ki irtaná az összes fideszest a világon. Teljességgel hiteltelen és lázító (mindkét oldalon) az amit leír .
Szégyelheti magát, de a trágyából amiben lasan teljesen elmerül sosem késő kimászni. Tedd meg kedves szerző úr ne kelljen félve szégyelve őnmagadat átlépni az elekrülhetetlenebe... Azt kívánom neked élj örökké.
@Lilili:

:D

"A megbántás legkisebb szándéka nélkül, te tegyétek már lehetővé, hogy eccer ezt az országot, csak egy cikluson át 95 %-ban nők kormányozhassák!"

Előbb lássam, orbánt. gyurcsányt, vonát, schiffert, mesterházit egy Kormányban, minthogy ezt az országot 95%-ban nők vezessék.

meg még a női kvóta?! jesszus!:D:D:D:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: baszod, már nincs vibered? ehhhh pedig most hogy annyira jól lehet tejelni vezénylóéknak
Köszönöm mindazoknak akik csatlakoznának.

A panasz az alapján készülne egyrészről, hogy a Magyarországon szavazókat negatívan diszkriminálja az új választási rendszer a külhoni szavazókkal szemben.

Másrészről a tájékozódáshoz való jog megsértése kapcsán, tehát hogy indokolatlanul és aránytanul korlátozza a kormánypártoktól eltérő véleményt hangoztatók pártok szervezetek vélemény nyilvánítási lehetőségét.

Ha van még ötletetek írjátok meg!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hüle vagyok, ez neked ment vóna :D

már nincs vibered? ehhhh pedig most hogy annyira jól lehet tejelni vezénylóéknak
hmmmm, én nem vagyok ennyira optimista:

Ismét fellángolt a vita a 2014-es országgyűlési választás tisztaságáról. Csalni könnyebb lesz az új rendszernek köszönhetően; ahhoz azonban, hogy maga a választás elcsalható legyen, több körülmény - ma igen nehezen elképzelhető - együttállása kellene

hvg.hu/itthon/20130801_valasztasi_csalas_hataron_tuli_magyarok
egy kis elemzés, amit a magyar nemzetes összesküvő sztori szült:

Öldöklő verseny a hirdetési piacon

atlatszo.blog.hu/2013/08/01/haboru_a_hirdetesi_piacon_amit_a_magyar_nemzet_lat
összerántás után:

Lemondott a Kinizsi Bank elnök-vezérigazgatója

A döntés oka valószínűleg a takarékszövetkezetek államosítása.

hvg.hu/gazdasag/201308301Kinizsi_takszove_vezetok_lemondasa
@magándemokrata:

"mert a blikk story és társaitól csak annyiban különbözik hogy útál, gyűlöl, hazudozik és legszívesebben ki irtaná az összes fideszest a világon."

nagy tévedésben vagy azok nem utálnak, gyűlölnek senkit, csak mindent megtesznek az olvasottságért, és a példányszám növelésért. sőt! a mindennél többnyire többet is.

a többihez nem fűzök kommentárt. de a narancsos tolvaj egy megítélés alá esik a szegfűs tolvajjal. nálam.

arra az aranyos mondásodra, mely szerint:

"___Orbán helyében hitelrontásért és egyebekért szétperelném a kedves szerző agyát is.___" azt válaszolom, hogy nem Worlukkal kellene kezdenie, hanem a pénzpiaci szereplőkkel.

Amúgy hitelrontásért ha perelne, én símán megnyerném vele szemben a pert, mert ami nincs azt nem lehet rontani, és ezt kb 15 perc alatt 5 tételben lehet a bíróság előtt bizonyítani.

Ezért szigorítanák, szigorítják a közszereplők "becsületének védelmét" mert önmagukban már nem áll meg. már mint a becsületük. mivelhogy erősen fogyatékos.

Ja és ha már coming out, én meg konzervatív és jobboldali vagyok. rájuk is szavaztam. erre meg kiderült, hogy az egész csak álca, hogy a legrosszabb komcsik, és még a gerincüket is leadták a ruhatárban. csoportosan. társtettesi minőségben. méghogy hitelrontás?!
amúgy tényleg van. a hitelesek helyzetét folyamosan rontják.
úgyhogy most már mindenki retteg attól, ha a fidesz netán meg akarja menteni.
Most a patikusok rettegnek egy ideje.
Varga lerántotta a forintot

Csütörtök reggel 9 óra előtt újra gyengülni kezdett a forint és ismét átlépte a 300-as szintet, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, forintosítani kéne a devizahiteleket – írta a Privátbankár.

hvg.hu/gazdasag/20130801_Varga_interjuja_lerantotta_a_forintot
Lázár távolról is tud vezetni

Mától eddigi megbízatásait megtartva Lázár János vezeti az Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is. Törvénysértő módon.<<<<<<<<

igyirnankmi.hvg.hu/2013/08/01/lazar-tavolrol-is-tud-vezetni/
@Cirmos Cica:

túl sokat ne akarjunk, mert keveset fogunk.

ha felsorolunk 50 dolgot, azt fogják üzenni: tessenek forradalmat csinálni, ebben mi nem vagyunk illetékesek, nem a mi hatáskörünk.

"___A panasz az alapján készülne egyrészről, hogy a Magyarországon szavazókat negatívan diszkriminálja az új választási rendszer a külhoni szavazókkal szemben.

Másrészről a tájékozódáshoz való jog megsértése kapcsán, tehát hogy indokolatlanul és aránytanul korlátozza a kormánypártoktól eltérő véleményt hangoztatók pártok szervezetek vélemény nyilvánítási lehetőségét.___"

ez két külön téma, ezért külön kell menedzselni, "külön papíron" is.

Hol vagy Dr. Jenőke?
@jaegtoer: a teljes női uralomtól mentsen minket a Nagy Szellem.
@magándemokrata: és hányszor szóltál a mostani rablás miatt? mert, ha száz forintonként tennéd, egész nap a klaviatúra előtt görnyedhetnél. én nemcsak attól hányok, aki egy politikusnak a kezét csókolgatja, hanem attól a politikustól is, aki odatartja a kezét.
szóval nyugodtan kommenteld tótát, ha szarnak tartod, amit ír. de a következetsség jegyében az orbán elé gerictelenül odaomló lapok vezér- és kormányfényező írásai alatt is tedd meg.
@magándemokrata:

no, még...

"__Azért mert Orbánt ezren utálják__"

Én speciel nem utálom. csak úgy vagyok vele, hogy a szar szagát se szeretem, még akkor se ha az enyém. a Főnökkel is épp így vagyok. egy tahó az legfeljebb a felcsúti kocsmába adomázzon és ossza az észt hogy 'kinek mi a dolga" ne Brüsszelben meg a T. Házban, ahol egy Andrássy, vagy egy Klebelsberg még hivatalsegédnek se alkalmazta volna, Széchenyit már nem is említem, egy Wesselényi meg két mondata után egyszerűen leszúrja.
Ezek az említett urak ugyanis a nemzetért éltek, ez a gané, meg a nemzetből él úgy, hogy közben még a magát a nemzet szót is lejáratja, erodálja. Kártékonyabb, mint Kádár, de amíg ő iskolázatlan ecceri ember volt emez egy kitanult szélhámos, tehát ezért felelőssége vitathatatlanul több.
@bella _ciao:

"én nemcsak attól hányok, aki egy politikusnak a kezét csókolgatja, hanem attól a politikustól is, aki odatartja a kezét."

+1
hülye, hülyébb, leghülyébb
Ha már egy jó iskoláért nagy városnyi távolságokat kell utazni, akkor már jobban jár mindenki, ha külföldre megy a deák...

Elsorvasztás rulez, mert könnyebb az, mint átszervezni, kitalálni, fejleszteni, gondolkodni...

Kisvárosban ne legyen már agysebészképzés!

A vidéki főiskolákkal az a baj, hogy színvonalas képzéstől fosztják meg a tehetséges fiatalokat, mondja a kormány. Bezárni egyet se fognak, de több száz szak állhat le. Már most kevesebb a felvételiző.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F01%2Fnem_zarjak_be_a_videki_foiskolakat_de%2F
@bella _ciao: nem én szervezem és tervezem így nem tudom
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Azt, hogy ez nagyon nem illeszkedik semmilyen ésszerű igazgatásszervezési elvbe, azzal Lázár, de feltehetően a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, "

nincsenek tisztában, akármit állít is a cikk.

de a lopáshoz nem igazgatásszervezési ismeretek szükségesek elsősorban, hanem a személy, a szándék, a lehetőség, és a "tárgy". a többi tényleg részletkérdés. méghogy igazgatásszervezés!?
@Husz_János_Puszita: volt hogy leléptünk Ausztriába, sőt Elzászba is. utolsó pillanatban jelezvén anyánknak hogy lefoglaltunk egy kecót és megyünk ki. aztán hajnalba neki.
@Penivaldes:

sajnos egyelőre a Főnök ment meg ettől minket.

szia Peni.
@jaegtoer: vagy inkább szerencsére azt mondom. nem vagyok nőbarát ebben az ügyben.
csak ennyit, ügyes:
/Kiszámíthatóság, tervezhetőség, véletlenül sem lehúzás, és igen tudom a sablon választ: - bankok és kibírják,
jahh, hogy ugyan ez megy a pórnéptől kezdve a multikig, szarjuk csak le, és anyázzuk egymást tovább a narancsfelvilág örömére./

Hiába lép mától érvénybe a tranzakciós illeték, annak hatásait csak később érzékelik az ügyfelek. Ennek oka, hogy a bankoknak a díjak emelését annak hatályba léptetése előtt 60 nappal közzé kell tenniük, a parlament pedig csak június végén fogadta el az adóemelésről a törvényt.<<<<<<<<<<<<< A bankok így csak fokozatosan reagálnak a kormányzati elvonásra. Mától minden nem tartós befektetés hozamából 22 százalékot von el az állam (ebből 16 százalék a kamatadó és hat százalék az egészségügyi hozzájárulás). Ezt időarányosan a már korábban elhelyezett pénzre is fizetni kell - írja Az én pénzem pénzügyi portál.

hvg.hu/gazdasag/20130801_Igy_reagalnak_a_bankok_a_tranzakcios_ille
...de, hogy az esküvőhöz is kapcsolódjak:
Itt van lerajzolva az orbáni társadalom tűpontos szerkezete:

Legfelül van az Orbán-dinasztia közvetlen környezete, rokonok, barátok, üzletfelek, a leggazdagabb, milliárdos vagyonokat felhalmozó oligarchák, akik egyszerre birtokolják a politikai és gazdasági élet kulcspozícióit (épp, mint az indiai árják, vagy Horthy-rendszerében a kormányzó baráti köre). Alattuk következnek a Fidesz pártvezetői, a magyar állam főfunkcionáriusai (miniszterek, államtitkárok, képviselők), vagyis a brahmanák (az Orbánizmus főpapjai). A felülről számított harmadik szintre a Kubatov úr listáiban „megbízhatóként” nyilvántartott fidesznyikek kerülnek, akik harcos Orbánisták, (avagy ksatriják), mivel szinte bármit megtesznek vezérükért. Természetesen nagyon szeretnének feljebb törni, ám többnyire be kell érniük az időről időre nekik odavetett koncokkal. Persze „koncok” alatt értsünk milliós trafik üzleteket, közföldbérleteket, önkormányzati, minisztériumi állásokat (sokszor érettségivel betöltve, ám hét számjegyű fizetéssel), illetve közbeszerzési és egyéb pályázatok során odaítélt üzleti lehetőségeket. Alattuk már az egyszerű nép következik, a dolgozó tömegek (vajszják) akik eltartják az egész jól kitalált és undorító gátlástalansággal működtetett rendszert. Számukra csak a munka van, és annak esélye, hogy egyszer talán a szerencse vagy valamilyen váratlan lehetőség révén feljebb kapaszkodhatnak a társadalmi ranglétrán. Persze még alattuk is van egy szint: a páriák, a jogfosztottak rétege. Az orbáni kasztrendszer ide sorolja a közmunkásokat, a rokkantakat, a munkanélküliek nagyobbik felét, a romák többségét, a hajléktalanokat és mindenkit, akit balsorsa kiszolgáltatottá vagy földönfutóvá tett. Az öt szintből, a legfelső kettőbe néhány száz vagy talán ezer család sorolható, az alatta levő fidesznyik körben pedig talán alig 150 ezer ember éldegél. Vagyis az egész „uralkodó réteg” maximum 200 ezer embert számlál. Ma Magyarország az övék, legalábbis őket „szolgálja”.

Gondolom, a lakodalom ennek megfelelően lesz szervezve, azaz mindenki tudni fogja, hol a helye .... (Havasibercike elteheti a meghívóját az orbáni cocacola-doboz mellé pl.)
@Evezős: remélem saját kezével adta át Viktorunk a meghívót és ott van rajta keze nyoma:)
@Penivaldes: :-)
(De elgondolkodtam, hogy akkor most ez a Bercike ez még szalonképes-e a Méltóságosék esküvőjén - vagy ő már a lakájkategória és maximum az alagsorban szórakozhat a szobalányokkal és a sofőrökkel? Jáj, úgy izgulok, hogy a habonyárpi hogyan rendezi el ezt a fontos kérdést! :-)
@Evezős: csak hogy hozzá szóljak, és semmi képmutatás:

Orbán Ráhel katolikus templomban fog megesküdni

Katolikus szertartás szerint fog férjhez menni Orbán Ráhel szeptemberben, az eseményre pedig csak ötszáznál kevesebb vendéget fognak meghívni<<<

hvg.hu/itthon/20130801_Katolikus_templomban_fog_megeskudni_Orban
@Evezős: arra gondolsz hogy ő csak a maradékot eheti amit fentről visszaküldenek? jajajaj.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hogy milyen rendesek hogy csak 499 vendég lesz!
az enyémen meg lesz 10.
@Evezős: nem, tudtommal Rasit Ivány metodistának keresztelte.
@Penivaldes: @Evezős:
csak még ennyit tennék hozzá, hisz a szerepek adottak, és a körítés is meg van:

MÓRICZ ZSIGMOND: TRAGÉDIA

Mindenki a Sarudy-lány holnapi lakodalmáról beszélt. Ebéd után lehevertek az aratók a keresztek tövébe, vagy a villákból, gereblyékből rögtönzött apró sátorok alá, ahol egy-egy szoknya adott egy kis árnyékot a fekvők arcára. Elég az, csak hogy napszúrást ne kapjon az ember.

epa.oszk.hu/00000/00022/00040/00979.htm
de a többi lány az anyja után római kat kell hogy legyen.
@Penivaldes: (Nem nézted a Dontown Abbey-t? :-)
Nem, a felvilágosult világban már nem a maradékot eszik, hanem nekik külön főznek ... Bercike is ehet finomat, csak a cselédlépcsőn kell hozzá lemenni az alagsori konyhába és nem Mrs. Patmore (szakácsnő) főz neki, hanem Daisy (konyhalány) .... és hát: nem homár lesz az előétel, hanem uborkás szenya ...)

Ideteszem, úgy lácc, nem árt tisztában lenni a trenddel:

hu.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey
@Evezős: habonyárpiról tudjuk hogy rendezi a fontos kérdéseket..))
@Penivaldes: annak, de nem olyan rég, kb, mióta benyalták magukat a katolikusokhoz, átvitte keresztlevelét az öröm apa oda, me mégsem járja azon bűn, hogy valami köze legyen annak a feketeseggűnek az ő igaz jányához.
@Penivaldes: Ja, de ő most csúnyabácsi, nem célszerű erre emlékezni egy esküvőn - hátha a rohadt média erre is rábukik -, inkább legyen a Ráhelke katolikus, abból baj nem lehet!
@Evezős: igen a felvilágosultban igen, de nem a Pusztán.
@Penivaldes: És most már a rendőrségnek van ujjlenyomat-előhívó fülkéje (nemrégiben kapta), s akkor bizonyítható lesz.:-))
@Evezős: lehet

egyébként lakodalomra pénzkidobás költeni. szerintem
@Penivaldes: Rajta van a problémán már, gondolom .... két nyugdíjasrugdosás és három kapócszsókabulvárhír között talán jut rá ideje ...
:-)
@Penivaldes: én sem, csak az egyházasdis "törvényszarakodásnál" a feketeseggű elmondá eztet, én meg galád módon az ilyen dógokat meg szokom jegyezni, hisz a mélyben fortyogó számító gonoszságokat semmi nem jelzi ezeknél a genyóságoknál jobban
@Penivaldes: Hát ebben maximálisan egyetértünk!
Nekünk nem volt nagy anno - esküvő délben, ebéd, majd mindenki hazatér -, de mai eszemmel még olyat sem tartottam volna. Vagy ha igen, szülőkkel maximum. De hát ... fiatalon az ember még bohó ....:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gondolom a papot már lefizették, mert ugyi templomi esküvő esettyén, igazolás kell hogy az ara a keresztény életforma alapján tengette életét, fizette az egyház adót (ja azt a papa intézte), ugye első áldozás, bérmálkodás, katolikus keresztség, (na ez már bukott) a rötszakállú keresztelte, soroljam még, hol éltek ezek amikor a Petőfi híd alatt, kigyulladt a Duna?:))
@Penivaldes: No, de ha annyi van nekik. Mondjuk ne nézzük, hogy honnan...
@Evezős: nekem meg van a tervem az egészre és nem kívánok attól eltérni bizonyos pontokban.
@Evezős: gondolom nem ócsára költözik az ifjú pár. lehet, hogy át sem mennének a máltaiak szűrőjén. :))
@Penivaldes: Ne aggódj, már eltették neki előre. tudod, mint a kis Lázárnak, hogy partiképes legyen.
@CSENDES: igen, én is ezért gyüjtök majd hogy a lányom is partiképes legyen és esélye legyen a svájci számlára mint Lázárné.
a gyerekért mindent:)
@bella _ciao:

pedig ott van hely lótartásra, 60 istálló, 20 család személyzet, legelő és sportlovaglásra alkalmas terep:)
@Penivaldes: Helyes! (Láttam milliós esküvőt, wellness-kastélyban, ahol az ifjú pár fél év múlva elvált - és ismerek olyat, aki külföldön, két, az utcáról beszólított tanú előtt házasodott. Mindegyik szélsőség - az egyik persze olcsóbb! :-) - , de a lényeg úgyis az, hogy akikről szól, azoknak legyen örök emlék és ne a rokonság elégüljön ki testileg-lelkileg ....
Szerintem.)
@tristen2005: höhö, ez de szép összefoglaló volt :D

@Evezős: @Penivaldes: vidéki "parasztlagzi" főleg cigányzenészes roma lagzi 500 főtől kezdődik, hjaaa kérem a tradíciók ;)

Nem úgy nyárspolgárosan, fű alatt, remélem hintó is lesz, meg kosaras menyasszony tánc. Lehet ifiasszony szöktetés is lesz, szendvicses jutubos videóból lenne jelentkező...
@Penivaldes:
@jaegtoer: a teljes női uralomtól mentsen minket a Nagy Szellem.

Nem értelek benneteket. Még sosem próbáltátok, honnan tudjátok, hogy nem működne legalább ilyen rosszul?
Miért, a politikus férfiak többsége most mit csinál?
A média előtt marják egymást, aztán meg elmennek együtt teniszezni, közösen dugni vagy piálni, üzletelni.
Egy-egy politikust hordozó sofőr tudna mesélni, mik zajlanak a kamerákon kívül, pl. a szolgálati gépkocsikban.
Valószínűleg azért sincs normális ellenzék, mert az előző kormány - zömében férfitagjai - is ezt csinálták, amit a mostaniak, legfeljebb most álmélkodnak és siránkoznak, hogy ők ezt nem merték ennyire és ilyen formában. De kussolnak, mert hátha azért egyszer nekik is kijut (még), és akkor, ugyebár...
Nos, akkor mi a bajotok?!
A lendvai-hoffmann-köröket hagyjuk, ezek is mélyen és alázatosan férfiasodtak az aktuális politikai irányvonalhoz és férfiuralomhoz. Nem volt más választásuk.
Abban a parlamentben, ahol varga-félék nyíltan gyalázhatják a nőket - a ti édesanyátokat, feleségeteket, barátnőtöket, lánytestvéreiteket, stb. - mire számítanánk?
Vagy ti is azt hiszitek, mi csak a konyhába-ágyba valól vagyunk???
@bella _ciao: Már vett neki a kedves papa ... izé... Főméltóságú Úr lakást ... bár lehet, hogy az most már kicsi lesz (meg snassz) és keresni kell valami kastélyfélét nekik ... biztosan találnak majd.
@Penivaldes: A "Család" az első, így van az olaszoknál is. Nem hiába, OV nagyon kedveli Berlusconit.
@Evezős: többen kevesebbet, ehhh, ismét egy bazinagy pofás, és nem utoljára, rátok jár a rúd rendesen, igaz a barmok csak bambán mennek a kolomp után:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hoffmann_meg_tobben_kapnak_beremelest.560898.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez csak onnan jutott az eszembe(hova?), hogy én mellőztem a papi áldást esküvőm folyamán, a lányom keresztelője 1000 ft és 2 liter bor volt, a bor volt a fontosabb, az atya nagyon kedvelte:)
@Lilili: Peni bizonyos fokig veled egy platform ám! ;-)
Ez nem semmi:-))))))

"A 444.hu július 8-án azt írta: Matolcsy György jegybankelnök Habony Árpáddal beszélgetett a Gresham Palace éttermében. A lap megkérdezte a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs osztályától, hogy mi volt a téma.

"Megkeresésére reagálva az alábbi választ adjuk: Matolcsy György az euroövezeti válságról beszélt Habony Árpáddal" - áll a válaszlevélben."

Habony az Isten! Nemcsak kommunikációban jó, de gazdasági-guru is.
@Lilili: szerintem nem ezt mondták/mondtuk
Hanem azt, hogy itt is kell egy normális munkamegosztás, és együttműködés, és szerintem attól mert vagy ezt, vagy azt a csoportot preferáljuk a másikhoz képest, semmin nem változtatunk, minden marad a régiben. Te is azt írod, ilyen szarul tudná csinálni a dolgokat a 95%-ni női vezetés is, akkor meg jutottuk egy tapodtat is előre?
kizárt a választási csalás, közölte Gulyás Gergely:)
hvg.hu/itthon/20130801_Fidesz_kizart_az_erdemi_valasztasi_csalas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_8_1

ez olyan mint amikor egyedül én számolom meg a menyasszonyi tánc bevételét, én mondom meg mennyit pörögtél össze, fordulj még vagy két kört:)
@CSENDES: höhöhö, és csak véletlen a szövetkezeti daráló, a deviza mentés, az ájemef szivattyúzás, otp anyázás, sarcolósdi felfuttatás, csak hogy a legnagyobbakat említsem

www.napi.hu/tozsdek-piacok/megint_szorjak_az_otp-reszvenyeket.560900.html
@tristen2005: És ha mégis lenne választási csalás, azzal csak két-három képviselő kerülhetne mandátumhoz.

És ezt még a legkomolyabb arccal elő is adják.
@Lilili: no azért megjegyzem hogy én nő vagyok.
de annál nincs rosszabb amikor sok nő van hatalmon az ugyanolyan rémes mint a tiszta férfiuralom. sőt a nők még inkább taposnak egymáson a csontokért. hidd el nem jobbak a férfiaknál.
@Penivaldes: hódolatom, sok nőnél kivehetted már eddig is a biztosítékot ezzel a véleményeddel ;)

Nem kell álságoskodni, ez a lényeg, nemes emberek és utolsó gazemberek vannak nők és férfiak között is, sőt még a köztes állapotúak között is, és még az arányok sem sokban különböznek a csoportok között, főleg nem azonos régiókban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bevallottan nem vagyok arról híres hogy női abszolút uralomról álmodnék:)
@CSENDES: hasba rúgja az európai gazdaságot, ha nem vigyáz magára.
@Lilili:
Drága, aranyos naív kislány!
Először is, Lüszisztráté! Ha a nők tényleg egységesen akarnának valamit, tőlünk, férfiaktól (és nem _EGYMÁS_ férjét, vagyonát, pozícióját) már vagy 2.5 ezer éve meg van a recept. A jelek szerint találó az a kis rajzocska a neten:
-Kik vagyunk mi?
-Nők!
-Mit akarunk?
-Nem tudjuk!
-Mikor akarjuk?
-AZONNAL!

Szóval, a régi vicc: Kohn imáival ostromolja az Egek Urát: Ó, Uram, csak egy kis pénzt adj! Istenem, csak egy pár milliócskát! Legalább egy lottóötöst! Mire dörren az Úr szava az égből: Fiam B+! Vegyél már legalább egy K. szelvényt és dobd be!
@Lilili:

Kedves Lili!

Az, hogy hogyan bánnak a nőkkel a hímsoviniszták egy kérdés,

és az pedig egy másik kérdés, hogy mit művelhetnek a nők a hatalomban a hatalommal az egy másik.

a barom férfiakat pofán verjük,

na de egy hatalmával visszaélő nőt nem verhetünk eccerüen orcán! Kűggyük a konyhába? nemá! :D
@jaegtoer: hoho!:)

ha megtennétek nem lenne ennyi barom a porondon.

(a többi OK)
@jaegtoer:
"Az, hogy hogyan bánnak a nőkkel a hímsovniszták, egy kérdés."
Amelyik női irányító képes tudásával, tudatos vezetői képességekkel, és szakmailag magas színvonalon dolgozni, a "hímsoviniszták" kiemelkedő tiszteletét éri el.
Ehhez a tapasztaláshoz a politikus hölgyeket nem célszerű tipikusnak venni, nézzünk szét a környezetünkben, a gazdasági és humán szférában.
"A baloldali ellenzék a szégyenteljes 2004. december 5-i örökségét eleveníti fel azzal, hogy választási csalás potenciális elkövetőiként tekint a határon túli magyarokra” – sommázta a kilenc évvel ezelőtti – alacsony részvétel miatt egyébként eredménytelen – népszavazásra utalva Gulyás az ellenzék aggodalmait, amelyek azonban nem a választók, hanem az adataikat kezelők visszaéléseitől tartanak."

index.hu/belfold/2013/08/01/gulyas_az_ellenzek_egyutt_is_alhat_a_boritekokkal/

Na kérem, aki még nem látta, így keletkeznek a politikai csúsztatások! Valaki mond valamit, aztán felháborodunk valami teljesen máson, közben vádlón a múltra mutogatunk, és kész.
@Mariann19:

a nők elférfiasodása...
@jaegtoer: Irtam, hogy egy gyöngyszem a Tóta W. blogjáról, nem az én kommentem!
@bella _ciao: Akkor neked is a Tóta W. blogjáról másoltam ide!
@borzzz:
Ez is benne van a pakliban, de a végtörlesztők azért a kedvezményezettek kategória, szerintem.

Ha nekem lett volna tehetségem rá, megtettem volna.
De a hitelt azért vettem fel, mert nem volt más lehetőségem tetőt csinálni a család feje fölé, meg aztán élni is kellett, meg fizetni a törlesztőt.
Mi a faszból maradt volna annyi, amennyi a hitel összege - amit csak úgy bepengethettem volna?

Ja, és lehet lefikázni, mekkora hülye voltam, lehet. De miután Járai feltekerte a forintkamat pótméterét és azzal párhuzamosan bejött (véletlen) a svejcli Frank kurva kedvező felvehetősége, mondd, te kit választottál volna?
A szép: akkor pont a dagadt pszichopata volt kormányon, most meg az ő senator asszonya tolja a felelősséget a gyurcsányira.

Egy kalaszikussch:
"Sok van mi okádék,
dea fidesznél
nincs semmi okádékabb"

Abádszalók leggazdagabb oligluvnyája (sajtóhírek szerint) Gabicka, aki nap-mint nap bizonyítja a szellemi felsőbbrendűségét.
Bármit kérdez tőle a sajt-ó, a válasz:
"Gyurcsány-Bajnai"
Ezt tudja hajnalban is és délután kettőkor a forróságban is, ha Szanyi áll mögötte a forró angyalföldi aszfalton, "kabbeszőkekivénhett" lufival.

Most éhesen megyek éhséget csillapítani, szia!
@jaegtoer:
Zugló??
Te, akkor egyszer össze is futhatnánk!
Én hetente kétszer járok arrafelé.

Na, majd megdumáljuk.
@KÁTÉó53éúétr6:
-:))
Ülök és emésztek, nagyjából.
Azért komolyan, te nem panaszkodhatsz, kedvelem az értékeléseid!
Nem izé... tényleg.

Én is csak beestem ide, aztán beszélek hülyeségeket, már amiket én gondolok a hazai közéletről. Ez az egész ezért van, bár nem mindegyik blognak ez a szellemisége.
Én ezért bírom ezt.
@Knósszosz:

Én átváltottam végtörlesztéskor forinthitelre. Akkor már 2 éve árultuk a kecót, nagyon nem volt mindegy a tőketartozás összege eladáskor. A törlesztőrészletem ugyanannyi volt forintban, mint előző hónapban 240 ft-os svájci frankkal.
Vagyis az azt megelőző 6 év szaldója bőven pozitív lenne még most is.
@Knósszosz: @Knósszosz: Nem voltál hülye. Ahogy sokan mások sem, akik lakáshitelt vettek fel, akár devizában. Az akkori kondíciók mellett ez igenis racionális döntés volt azoknak, akik addig béreltek (a saját lakás törlesztője kevesebb volt, mint a bérleti díj), illetve a deviza is racionális volt az irreális kamatú forinthitellel szemben. A válsággal nem lehetett előre kalkulálni.
Sok amerikai könyvet olvasok, és az a benyomásom, hogy ott viszonylag sztoikusan fogadják, amikor beüt. Szidják a bankot, amikor viszik a házat, az autót, de természetesnek veszik a konjunktúra/recesszió hullámzást. (A mostani válság persze nem csak egy kis hullámvölgy volt.)
@Husz_János_Puszita: Igen, ez is egy racionális attitüd. Nálunk siralmas a pénzügyi kultúra, áldozati kultúrában viszont erősek vagyunk:-) Nincs a teremtésben vesztes, csak mi, ha balul üt ki valami, mindig más a hibás. Erről sose fogunk lejönni, mert a magyar "államférfi" arról híres, hogy ezekre a legrosszabb tulajdonságainkra játszik rá.
A devizahitelezés honi anomáliáiért szvsz nem Gyurcsány vagy Orbán a felelős, hanem a PSZÁF. Az lett volna a feladata, hogy rajta tartsa a szemét a folyamaton, kiszúrja a bankok önkényes, jogtalan lépéseit, a nem-prudens hitelezést, és időben fellépjen, korrekt szabályozást kényszerítsen ki. Semmi ilyet nem tett, az első erőtlen lépések már csak azután jöttek, hogy kitört a gyalázat.
@tristen2005:

ez egyben rávilágít arra is, milyen flexibilis a papa alkalmazott világrendje, ha píár kellett, lőn metodista, ám ha a retorika úgy kívánja, református, ha meg politika akkor pápai praclit nyaldosó hajbókoló katolikus.

szóval, nem is kétszínű a pali, hanem legalább négyszínű, mert volt olyan időszak is, amikor a "térdre csuhások!" volt a deal.
@magándemokrata:

"__Irtam, hogy egy gyöngyszem a Tóta W. blogjáról, nem az én kommentem__!"

nem vagy/voltál meggyanúsítva! :D
legközelebb tegyél idézőjelet, és én is más ragokat fogok használni:D
@Knósszosz:
"Zugló??
Te, akkor egyszer össze is futhatnánk!
Én hetente kétszer járok arrafelé.
Na, majd megdumáljuk. "

Már mikor javasoltam?! de hát beszélhet itt az ember!:D:D
@borzzz:

a pénzpiac minden szereplője hibás/bűnös.

Auusztriában is elkezdték, elsősorban akik Svácba, és Lichtensteinbe jártak át melózni, s aztán amikor kezdett elterjedni "belső" Ausztriában, néhány 10000 után az "egyik napról a másikra" maguk a bankok álltak le vele, és szüntették meg az fizetőeszköztől eltérő devizában történő hitelezést, és csak az kaphatott, aki a jövedelmét svájci frankban kapta.
Itt meg a pénzügyminisztériumtól a pszáf-on át az utolsó bankig mindenki összejátszott, s a kegyelemdöfést egyrészt a legelső kövér, szijártó csődnyilatkozata adta, s az azt követő rendszeres árfolyam-manipuláló nyilatkozatokkal segítik a forint shortolását, amin szépen keresnek a közelállók, egyben a bankoknak is biztosítják a rejtett hasznot.
@Knósszosz:

ne ostorozd már magad. abban az időben nem volt kedvezőbb, és ki gondolhatta, hogy 140-ről 240-re fog felkúszni az árfolyam?!
Ne felejtsd el, hogy 220 HUF/1 CHF-nél még nullszaldós a forinthitellel összehasonlítva.
részben a magasan tartott árfolyammal kompenzálják bankok +terheit.
Azt sem kell felejteni, hogy a Libor kamat éveken át tartó manipulálása is elősegítette az árfolyam "torzulást"

ec.europa.eu/magyarorszag/press_room/press_releases/20120725_libor_botrany_hu.htm

nem véletlenül nagy a pofája a viktornak, tudja, hogy elég sokan sárosak abban, és még nem számította ki senki, ez mennyivel befolyásolta a CHF-HUF árfolyam alakulását. nem lennék meglepve, ha elérné a 15-20 Ft-ot is.
süti beállítások módosítása