Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes Hogyan tud egy áll... (2024.04.23. 14:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.29. 02:14 Fabius

Káder Jancsi a nerbűvész

Címkék: fidesz áder jános földtörvény

,,Itt látható a nagy hírű bűvész!
A lábával karikázik,
a kezével citerázik,
az orrával orgonázik,
a fülével figurázik,
a szemével gurgulázik,
a szájával vacsorázik!"
 
(Weöres Sándor)
 

Ez a versszak jutott eszembe tegnap köztársasági elnökünk nerbűvészünk sokoldalúságát látva. Lássuk be nem kis teljesítmény egyszerre aláírni, nótát fújni Rogán Anti kottájából, miközben gondosan ügyel arra is, hogy megválogassa mikor kell a törvény betűjét követnie maradéktalanul, és mikor elegendő a véleményére támaszkodva sután bandzsítva eltekinteni attól. Tegnaptól a magyar jogbiztonság közjogi értelemben is azt jelenti, hogy legjobb esetben is faszsetuggya milyen szempontok alapján fog Káder Jancsi eljárni egyes törvényekkel. 
áder-sír.gif
A negyedik alkotmánymódosításnál a törvény betűjére hivatkozva sajnálkozott aláírás közben, most meg szemével gurgulázva egyszeriben véleménye lett neki:
"Mert nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból"
 
Mit nem mond, ugye? A negyedik alkotmánymódosításnál nem nyitott ekkora szájat, hogyaszongya nebaszdmá', törvényesség lesz a törvénytelenségből, joguralom lesz a jogtalanságból, ha az AB alkotmányos kifogásait gumicsizmával tapossátok az alaptörvénybe vissza. Akkor ült ott magának savanyú ábrázattal, mint nagycsoportban a becsomósodott tejbegríz fölött, ám azért ha sírva is, de megette az ebédet.
 
Mer'hogy neki ez a dolga, vagymi, követni a törvény betűjét és nem kutatni lehetőségek után.
Egészen addig, amíg Rogán Anti a frakcióból nem ír mást a kottára széljegyzetnek.
 
Hogy a törvény szerint a Jobbik akciója után Latorcainak meg kellett volna szakítani az ülést? Hogy a jogszerűen kikért név szerinti szavazást nem bírálhatta volna felül senki? Lárifári. Oda se neki. Na még olyat. Rendetlenkedni és földoligarcha maffiacsaládok érdekeivel genyózni nem ér, bibibí, amit ilyenkor elfogadnak valahogy, az érvényes. Akkor is, ha a levezető elnök a büféből kiabál vissza, és a jegyzők a lépcsőház fordulóban snóbliznak.  A házszabály a zemberek számára amúgy is egy ilyen megfoghatatlan valami, innentől majd Káder Jancsi utólag fogja megmondani, érvényben volt-e éppen vagy szünetelt. 
 
Ezek után gondolom nem csodálod kedves Káder, hogy sokak szerint lóval imádkozni is több értelme van, mint hozzád fordulni alkotmányos vagy törvényességi kifogásokkal. Voltunk itt néhányan akiktől kaptál egy lehetőséget a bizonyításra, nem eleve seggel álltunk hozzád. Most meg azt hallgatjuk teljes joggal, micsoda naivitás volt várni, hogy pártkutyából alkotmányos törvényőr, önálló entitással rendelkező szalonna lesz belőled. Áder Jánosból előbb Káder János, most meg már egyszerűen csak egy lesajnált, komolyan vehetetlen Jancsi lettél, Orbán Jancsija. 
 
Egyszer meséld majd el milyen érzés, mikor éjjel a felhúzókulcs töri a hátad. 
 
 

397 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr685382967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Káder a lejtőn 2013.06.29. 18:04:53

Sokáig, majdnem egy évig - konkrétan a negyedik alkotmánymódosítás aláírásáig - volt egy olyan illúziónk, hogy bár az új köztársasági elnök a Fidesz keménymagjából jött, hátha mégis a hivatalhoz lesz hű, és nem a párthoz. Akkor még akár egy érdemi közj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legszebb ajándék: magyar dohányjövedék (1945-1949)

budun-archivum.tumblr.com/image/49436677541
@GeoCracker: Ők értik a viccet. Csak máson röhögnek, mint mi. Azon, hogyan lehet megszívatni a magyar embereket. Legjobb példa az MNYP pénzek elrablása törvényekkel. Egyik nap ez, a másik nap már az a törvény, harmadik nap lesz tökéletes, amikor már nincs választásunk. Ezután körbeülik az asztalt és pálinkázgatás közben jókat röhögnek rajtunk. ” na ugye mi nyertünk”címszóval. Röhögnek a rokkantakon, akik béna lábbal mehetnek dolgozni. Azon röhögnek, ha a sánta botját elrúghatják. A legjobb vicc a számukra, hogy a munkaalapú társadalmat építik munkalehetőség nélkül. Nap, mint nap a pofánkba röhögnek. Állandóan a pofájukon ül a kaján vigyor, nézzétek meg őket. Pokorni pofáján a félvigyor, amikor az apja lebukott és ő állítólag nem tudott róla.Remélem, hogy eljön a nap, amikor én is röhöghetek egy jó nagyot.
Nen taggyűlés volt!

"Gondban vannak a tokaji Kékessy-cégek

Rosszul teljesít az Orbán-családdal bizalmas viszonyban álló Kékessyék tokaji szőlészete. A megmentő Töröcskei István lehet."
hvg.hu/hvgfriss/2013.26/201326_gondban_a_kekessycegek_hektart_csepegtettel

Ennek a faszinak a pereputtya intézte Orbán első lakásmutyiját.
"Kiheréltették a macskát, hogy büntethessenek
A NAV ellenőreinek semmi sem drága, remélem a macskák sosem veszik át a hatalmat"
most.444.hu/2013/06/30/kihereltettek-a-macskat-hogy-buntethessenek/
@guma: köszi! Szeretem a bandát :-)
A bordámat pénteken viszem röntgenre.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Valahogy sokkal viccesebb lenne olvasni, és nem benne élni ebbe a tragikomédiában.
@Marcellusca: :-DDDDDDDDD

szívemcsücske!

tagának? akinek Márlene Dietrich sem jó!:)

annak még ezt sem :D

www.youtube.com/watch?v=1dEWEFngcd8
P
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia kedves Vérnyulacska!
A NAV egyik ellenőre is áldozatként jött ki az egyik nyugtaadási ellenőrzésből szegény.
A fogorvosnál eltávolította a fogkövét a fogorvosnővel /biztos volt neki/, miután nem kapott nyugtát, kiment a rendelőbe a társáért, és jegyzőkönyvet vett fel a galád mulasztás miatt.
Szerintem az ellenőrnek és a macskának is ünnepi vacsorát kell rendezni, és ott mindkettőjüknek valami áldozati kitüntetést kell átadni. Mert megérdemlik!
@GeoCracker:
a jobbuláshoz egy kis Lee
(hátha ezért nem szólnak meg és nem akarnak felhomályosítani:)

www.youtube.com/watch?v=TzZzm0bF0os
@rodeo36:
Rajta, rajta... csak ügyesen rejtőzködöm!
A túravezetővel együtt lapítottunk és így sikerült megúsznunk a szereplést. :D
Szalmakalap és álca... Ott fotóztam a bagázst, de még válogatom a képeket. Majd az is fent lesz.
Gyógyulj és igyál... vizet... :(
Addig is, iszok az egészségedre egy kis skót malátapárlatot! :))
@Mariann19: komolyan irigyelek benneteket...

egyszerűen van idő mikor annyira telítve vagyok, hogy messze kerülöm ezeket az "állatfarmi" híreket, mert rosszul vagyok tőlük.
Simicska land - Simlis kaland
A kalandvágyó - itthon marad
A többi elmegy - átlép a határon
S mögötte marad ez az egész
Rémálom.
@DarthVader: Lehet, hogy vagdalkózom.
Lehet.
Az is lehet, hogy egyszerűen nem fér bele abba a fafejembe, hogy lehet valakit dicsőíteni, aki semmi normálisat nem tudott megcsinálni.

Ettől függetlenül orbán egy gátlástalan bűnöző.
és aki azt hiszi, hogy csak ötletelnek, és az egész nem képez egységet (őrültség, de van benne rendszer) annak:
charta.info.hu/bokros-lajos-beszede
Pedig 2011-ben még nagyon az elején voltunk!
@guma: "Komolyan, irígyellek benneteket."
El kell döntenünk, hogy ki az irígylésreméltó. Te, vagy mi ketten Vérnyúllal.
Téged a rosszullétig felkavarnak az ilyenfajta idiotizmust bemutató hírek, még érzékenyen reagálsz.
Nekünk már olyan alacsony az ingerküszöbünk, hogy már semmi nem ráz meg, az immunitásunk a csúcsokat verdesi.
Már csak cinizmussal reagálunk.
Kinek jobb?
és egy tanulságos komment az 1000 leütésről:
hajmási 2013.06.30. 11:07:07
Noeteny, HaFr. Jóval több, mint fél évszázada, hogy egy bizonyos Harry Tereleaven azzal az ötlettel állt elő, hogy a választók befolyásolását (Nixon javára) három elvre kell építeni. 1. A választók (általában is az emberek) természetes észhasználata az előítéleteket erősíti, nem pedig az eddigi véleményük felülvizsgálatát szolgálja. 2. Nem hajlandók arra, hogy állásfoglalásuk kialakítása során erőfeszítéseket tegyenek a tények és a valóság(a pártprogramok) megértésére, ezért rezisztensek a racionális érvekre, de nyitottak az érzelmekre, különösképpen pedig az indulatokra. 3. Erősebben vonzódnak a legendákhoz, a hamis jövőképekhez, mint a tényszerű beszámolókhoz. Nem az a meglepő, hogy Nixon ezek alapján hetek alatt a maga javára fordította a korábban az ellenfelének kedvező választói hangulatot és Amerika politikatörténetének legnagyobb arányú választási győzelmét aratta, hanem az, hogy immár csaknem egy évszázada ez az egyszerű és jól ismert technika változatlan sikerrel működik. Nincs igaza Bibónak, amkor azt mondja, hogy nem lehet az embereknek hosszú távon sikeresen hazudni, mert nem tette hozzá: nem lehet hosszú távon ugyanazt(!) hazudni. Az a politikus, aki a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében nem válogat az eszközökben mindíg és újra meg újra eljut az említett Tereleaven újrafelfedezéséhez. Az igazán meglepő talán mégis az, hogy csaknem egy évszázada nem született meg ennek ellenszere. Hajlok arra, hogy azért nem, mert Terelevaen-nek igaza van: az emberek valóban olyanok, amilyennek ő tartotta őket. És ne reménykedjünk abban, hogy Amerikában végülis Nixon megbukott. Mert nem a választók forultak el tőle, hanem az amerikai demokratikus és alkotmányos intézmények működése - az elnök perbe fogásának indítványa - kényszerítette lemondásra. Orbán nagyon is alaposan levonta vagy megérezte ennek a tanulságait: kemény munkával számolta fel azokat az intézményeket, amelyek Nixon sorsára juttathanák.
@Mariann19: OK!:)

ami megráz: az a csönd, a reakciók hiánya...
hibáinkkal együtt is én okosabbnak, gerincesebbnek tartottam népünket.
nem hittem volna, hogy simán dagonyázik a trágyában...
hogy a gyerekeiket is hagyják belerántani...
hogy semminek semmi következménye nincs...
ezért fogytak el a szavaim.
azért fordul fel a gyomrom mert az erő még mindig csak az egymás fikázásában mutatkozik meg...
@magándemokrata: A hétvégén találkoztam néhány emberrel, akik dolgoznak, lassan, lépésről lépésre igen szívósan.

Egyik sem hajlandó beállni a politika napszámosává, noha a politika kopogtat náluk (is).

Leszarják az összest, építik az életüket és a környezetük életét.

Szerintem ezt a mentalitást kéne átvenni egyre több embernek.

s a legelső adandó alkalommal elhajtani az összes mocskot.
@Mariann19:

Ha az egzisztenciájában érinti az embert, azért elég megrázó tud lenni.
@taga20:
bevette, lefeküdt -a nap vagy éj órájától függetlenűl- és alukált, mert a gyógyi szépen "pihentet" olyan kellemes: "mindenmindegy" van bennem...és narancsot csak kifacsart állapotban dzsusziként engedek a közelembe...

facsarjátok ki ti is csak egy icipicit

brühüyyy
@Habakuk999:

Ha hagyják építeni az életüket, pl. nem pont az ő iparáguk kerül terítékre.
Én nem akarok már itthon építeni semmit.
@Husz_János_Puszita: Az is egy megoldás.

A lényeg az, hogy ne hidd el, hogy valakik gondoskodni fognak Rólad.

Mert a másik bagázst sem érdekled, csak addig a két másodpercig, amíg behúzod az x-et.
@guma: "Ami megráz:a csönd, a reakciók hiánya."
Ennek az az oka, hogy az emberek most élik át az önkénynek azt a megjelenési formáját, ami rádöbbenti őket, hogy nincs eszköz a kezükben, a tehetetlenség a passzivitásba, a visszahúzódásra készteti őket.
Mit lehet tenni a tömegeknek egy olyan országban, ahol kimondhatják törvénybe foglalva, hogy pl. a takarékszövetkezetek átszervezésénél, idézem:
"csak igennel szvazhatnak, ellenkező esetben kötelesek eladni részesedésüket az MFB-nek."
Itt most az a lényeg, amit az idézet mutat, hogy amennyiben a résztvevők nem úgy szavaznak, ahogy a kormány előírja, ez a kormány szankcionál.
Hol lehet igy jogokat érvényesíteni?
Ilyen gyakorlat miatt lemondóak az emberek.
@Mariann19: Milyen reformfolyamatról beszélsz?

Ez a szó legfeljebb a rendszerváltás előtt Németh Miklósék idejében hangozhatott el itt.

Gyurcsányék dumáltak és semmit végig nem vittek.

És még egyszer, ígérem utoljára, mert már nagyon unom magamat:

egy politikus dolga az, hogy politikai harc folyamán keresztül vigye a terveit, elképzeléseit.

Aki erre képtelen, esetleg kecskepásztor még lehet, bár a kecskék is autonóm lények, akiket terelgetni kell, de talán egy jó pudi segíthet.
@Husz_János_Puszita:
"Ha az egzisztenciájában érinti az embert, az azért megrázó tud lenni."
Persze, én a politikai immunitást a szemlélődő állampolgárok átlagos magatartásával magyarázom.
Természetesen az egyéni élethelyzetek - különösen ha a fennmaradásról van szó - indulatokat váltanak ki.
@Habakuk999:

Meg amíg elszedheti tőlem a munkám eredményét valamilyen adó, illeték formájában. Mire várjak?
Ha egy kétharmados felhatalmazású, magát jobboldalinak nevező kormány is csak igáslónak nézi az adófizetőket, mit várhatok a szociktól? Attila bejelentette, adóemelésre készülnek, de csak a gazdagokét emelik ám. Fasza.
Nekem a hamvába holt Széll Kálmán I. után esett le, az én életemben itt már nem lesz semmi. Jobb későn, mint soha.
@Habakuk999:

Ha Gyurcsányról van szó, őt a saját pártja elárulta. Volt aki még a fényképről is leretusáltatta maga mellől. Úgy elég nehéz bármit végigvinni.
Valószínű rosszul mérte fel a pártjában az erőviszonyokat. A tévedése végzetesnek bizonyult.
De igazad van, mindig az eredmény, ami számít.
@Habakuk999:
Úgy látom, te most egy régebbi hozzászólásomra reagálsz.
"Gyurcsányék dumáltak és semmit végig nem vittek."
Sommás megállapítás.
Korábbi hsz-em véleményét továbbra is fenntartom, körülbelül a fenti mondatodra reagáltam.
A lényege az volt, hogy reformfolyamatokat indítottak el pl. az egészségügy és az oktatás területén. Valamennyi törekvést az ellenzékben lévő Fidesz megtorpedózott, ott tartott be, ahol tudott.
Nem tekintette prioritásnak az ország helyzetét, a gazdasági kilábalást, egy cél vezérelte, a koalíció menesztése.
E cél érdekében népszavazásokat szervezett, melynek a következménye a reformok meghiúsulása volt.
Miért nem ismered el, hogy a népszavazások álságosak voltak, mégis el kellett fogadni az akkori kormánynak ezt a kikényszerített "népakaratot."
@Mariann19:

A politika annyira a zsigereidbe hatol ebben az országban, annyira meghatározza a mindennapjaidat, nem maradhatsz külső szemlélődő. Ebből is elegem van.
@Mariann19:

Szerintem simán megkerülhették volna a népszavazás eredményét egy kis kreativitással. Inkább az erő hiányzott, a politikai akarat. Ha a koalíció szorosan összezár Gyurcsány mögött, másképp alakult volna minden.
@Husz_János_Puszita:
"Nem maradhatsz külső szemlélődő."
Személy szerinti dilemmám, hogy értékelem napi szinten a folyamatokat, melyek nem a megnyugvás pillanatait jelentik, állandósul az indulat.
Lenne a másik út, a homokba dugjuk a fejünket magatartás, ezt kéne követni?
Hiszen a saját bundánkról van szó, mégis tudnunk kell az ok-okozati összefüggéseket legalább a rákészülés jegyében.
Igazából nem a politizálás a probléma, hanem a hazai politikai élet elviselhetetlen tartalma.
@GeoCracker:
bennem az maradt meg ebből -a senkiháziakról nem beszélek- hogy a Németh Miklós mikor nemzetközi bankár vezér lett ahelyett, hogy ...na az volt a vég...ezek a szarok meg számomra ismert egyedek a KISZ-ben mi ezeket parkolópályára basztuk és nem volt nekik lehetőségük sem az ingyenélésre, tudod ezek a zorbánféle parasztsurmók akik abból akarnak megélni, hogy baromságokat dumálnak és nem csinálnak semmit mert semmihez sem értenek -én kibasztam őket a munkahelyről is- de ha hagyjuk egyre véresebb szájú "kommunistaifjak" lesznek ezt közöttünk nem lehetett, nem működött el is mentek máshová...ezek keresnek helyet ahol a szarháziságuk műxik, kár hogy van ilyen hely!!!

mellettem az orbán és a kövér féle barmok labdába sem rúghattak volna...az aki a kövért bevitte az MSZMP központba az egy nagy barom volt, nyerni nem nyert semmit de utána már nem lehetett levakarni sem ...ha látom a buta pofázmányát kinyílik a bugyli a zsebemben

brühüyyy
@Mariann19:
Viszont senki sem akadályozza (most még) hogy holnap kivegyék a Tak.Szöv.ből a pénzüket, mielőtt elherdálnák a haveroknak. HA MEG OTT HAGYJÁK - HÁT MEGÉRDEMLIK.
HAVEROK, BULI, HANTA!
@Husz_János_Puszita:
Az akkori népszavazás jogilag felülírt mindent.
A kormánynak alá kellett rendelnie magát ennek. Ha visszaemlékszel, az eü reform teljesen kidolgozott volt, a vizitdíjaknál a technikát már használtuk egy pár hónapig.
Ennek ellenére le kellett állítani a teljes kidolgozott rendszert.
@kekex:
Bocs, helyesen:
Haverok, MUTYI, Hanta!
@Mariann19:
I.
E cél érdekében népszavazásokat szervezett, melynek a következménye a reformok meghiúsulása volt.

Akkor most voltak reformok vagy csak meghiúsult reformcsírák?

Te írtad mindkettő megállapítást, amik ugye kizárják egymást.

Döntsd el.

II.
Miért nem ismered el, hogy a népszavazások álságosak voltak, mégis el kellett fogadni az akkori kormánynak ezt a kikényszerített "népakaratot."

Olvastál tőlem olyan kijelentést, mely szerint a népszavazásokat igazságosnak, előre mutatónak tartottam?

Ugye nem? Én a tehetetlen és béna balos kormányzástól tajtékzom, aminek közvetlen következménye a nem tehetetlen, viszont országrontó maffia kormányzás.

Egyetlen kivétel a határon túliak népszavazása.
Attól nagyobb bűnt, igen BŰNT a magyar baloldal még nem követett el.
@Mariann19:

Próbáltam homokba dugni a fejem, nem megy. Voltaképp irigylem azokat, akiknek igen. :D Nekik van más bajuk, mindenkinek a magáé.
A gazdaság aktív szereplőjeként képtelenség nem tudomásul venni a pusztítást. Próbálj meg összeállítani egy üzleti tervet 1 évre pl. Egy káosz az egész.
Az én kis életem ennél többet ér nekem. Nyugalmat akarok.
@Mariann19:

Emlékszem. A háziorvosom imádta a vizitdíjat, tök üres lett a váróterem, nem riasztották éjszaka két percenként. Bármit ki lehetett volna találni helyette, más technikai megoldást. Inkább a legitimitás hiányzott akkoriban már, szerintem.
@Mariann19:
A legnagyobb baj az volt, hogy ez a "kidolgozott rendszer" sajna nem tudta lemosni magáról az Szdsz-mutyi gyanút. Én ugyan reformpárti voltam - de az OPNI bezárása bennem is kételyeket ébresztett!
Gyurcsány meg csak a választás utáni Röpiratában állt elő egy egyszerű és jól kommunikálható magyarázattal (utólag): mely szerint a vizitdíj úgy működik, mint a bevásárlókocsikban a pénzdarab: nem egy nagy összeg, de mégis miatta mindenki visszatolja a kocsit a helyére, és nem hagyják szanaszét a parkolóban.
Az Mszp még csak hasonlót sem állított (az volt az irányelv, hogy nem kell kampányolni,
és akkor kevesen mennek szavazni)
@kekex:
A betétesekben még él a bizalom a pénzintézetek irányába, hiszen évtizedekig ezt szokták meg, nincs veszélyérzetük. Nem fogják kivenni a pénzüket, és az államkötvényekbe is szívesen fektetnek be, ahogyan látszik.
Az eu napokban tárgyalta a bankúnióval kapcsolatos terveit, melyben az is szerepel, hogy a rossz helyzetbe került bankok szanálása ezentúl ne az állampolgárok egészét terhelje, hanem többek között a betéteseket.
Tehát a betéteket úgy fogja fel, mint befektetéseket, melyeknek kockázata van.
Ez újszerű felállás számunkra, és a Fidesz is hivatkozhat erre az eu-s döntésre, ha netán itt is erre kerülne a sor.
Az embereknek ez viszont egyelőre ismeretlen eljárás, meg kell tanulniuk erre átállni a fejekben.
@Husz_János_Puszita: Pont erről beszélek. Föl kell készülni a legrosszabbra.

Még nem nagyon tartok az unióból való kilépéstől, főleg a mostani földtörvény tükrében, de a paranoia elhatalmasodása még ezt is valódi veszéllyé fokozhatja.

Egyszerűen tudomásul kell venni, nincs normális politikai erő.

Dolgoznunk kell, hogy legyen.
Alulról, nem balról és jobbról, hanem mindenhonnan.

Azt hittük, van balliberális értelmiség.
A múlt hétvége kristálytisztán bemutatta, hogy nincs.

Csak egy elfásult, elzüllött a cubákhoz mereven ragaszkodó nemzedék, aki valaha képes volt gondolkodásra.
@Habakuk999:
Te "tehetetlen és béna" balos kormányzatra emlékszel - én pedig arra, hogy 2/3-os törvényekhez nem voltak elegen - és a fidesz MINDENT megakadályozott.
Inkább azon merenghetnél, hogy jobb lett volna - vagy sem az ORSZÁGNAK, ha akkor végig engedik Orbánék a reformokat?
Az orvosi esküben szerepel: NE árts! Nos ezek a jogászkodók csak ártottak, ártanak - és amíg hagyják nekik, ártani is fognak. És ezért azok a felelősek, akik:
A Rájuk szavaztak
B Otthon maradtak (és az alacsony részvételen belül lehetővé tették a 2/3-ot)
Nem az a 200 ezer, akiket 2006-hoz képest behülyítettek, hanem az 1 millió döntött, aki otthon maradt.
Szép régi magyar hagyomány, hogy a magyarok soha semmiért nem felelősek, mindig csak az a fránya Balsors a hibás (meg mások vittek rossz utakra engem, a mások bűne nem az én hibám)
Pedig nem! Tied az ország - magadnak építed (vagy hagyod elb@szni!)
@Habakuk999:
Tényleg az a véleményed, hogy 2004-ben már hagyni kellett volna "ezeket", hogy 20 évre bebetonozzák magukat? És a baloldal bűnt követett el, amikor emiatt nem ment el szavazni? Te komolyan elhitted, hogy ez a külhoni magyarokról, és nem a fidesz szavazatokról szólt? És most sem arról szól?
@GeoCracker:
Van itt off rendesen, akkor beszállnék én is (ha volt akkor kuka..), szóval:
www.hir24.hu/szines/2013/06/22/pataky-attila-urlenyekkel-szexelnek-az-emberek/
Ez teljesen nyilvánvaló, én azt hallottam egy hozzáértő genetikus szakembertől, hogy a kedves mamát is egy ilyen messzi-messzi galaxisból idetévedt lény termékenyíthette meg. Az, hogy a kis Attila ennyire sík hülye lett az azért van, mert a kedves "papa" a hosszú galaktikus utazás során, szép csendben felélhette az összes gondolkodásra való agysejtjét.

A landolás után Attila nénit megszórta csillagporral, közben önmagát is reprodukálta több ezres példányszámban, akiket aztán a messze földön híres, zsíros termőtalajú Magyarországon szétszórt. Ezek az egyedek aztán felcseperedvén találkoztak a Bibó kollégiumban, szívtak egy kis kokót, jól berúgtak, összeokádták a helységeket és közben a spájzban megalakították a fideszt.
Felesküdtek a "papájuk" és a távoli szülőföldjük, a Kleptokratosz rendszer L.O.P. 3-2-1 számú exobolygójának teremtőjére, hogy a Föld Levédia nevezetű tartományában létrehozzák a negatív gazdasági növekedés és a non-unortodox jószomszédság mintaállamát. Attis közben lecseperedett hozzájuk (agyilag), befizette a tagdíjat és belépett ő is a NER rendszerébe. Mondom, ezt csak úgy hallottam, én nem hiszek az ilyesmiben.

Arra azért kíváncsi vagyok (meg a szomszéd Feri is), ha ilyen sebességgel épül le szellemileg, a választásokig marad-e annyi bitje, hogy a nevét le tudja írni? Igaz, a forradalmi kertibudikban csak X-elni köll, szóval nincs olyan nagy gond.
Patakiattila (is) jobban teljesít...
@Habakuk999:

Azt hiszem már írtam, hogy nem hiszek az elit és az értelmiség kizárólagos bűnösségében. Olvastam egy időben és térben széles kiterjedésű nemzetközi felmérést, a Tárki adta ki 2009.-ben. A magyarok döntő többsége gondolkodik úgy, az életben csak egymás rovására lehet érvényesülni. A fiatalok is így gondolják.
Nem lesz alulról összefogás Habakukk. Kisközösségek összefogása nélkül közjó nem létezik.
Taposás és pártoskodás van, mintha ezer éve nem tanulnánk semmiből.
@kekex: A francokat.
Ne tedd Mari néni nyakába a felelősséget.

Az enyémbe nyugodtan, engem viszont nem érdekel.

Tudod, ilyen finnyás vagyok, nem vagyok hajlandó szavazni a hülyeségre csak azért, mert a másik barom.

Mellesleg, nem lehetett tovább menni a szoci nemtörődömség útján, mert anarchiába vezetett.
Ugyanúgy, ahogyan nem lehet továbbmenni a narancs maffiaállamának útján sem, ami gazdasági anarchiába fog vezetni.

A történelem igazságot tesz.
@Mariann19:
Két emberfajta mérhetetlen istenhitét mindig is csodáltam:
A Az amerikaiakét, akik staflifából és gipszkartonból építenek házakat tornádóveszélyes övezetben - és a legtöbbhöz még csak óvóhelyet sem csinálnak.
B a MAGYAROKÉT, AKIK ÁLLAMKÖTVÉNYBE TESZIK A PÉNZÜKET, AMIKOR LEHET TUDNI, HOGY el fogják inflálni.
@kekex: Egy dolog, miről szól. Jó politikával kivédhető lett volna.

A baloldal csinált egy második Trianont, elárulta a határon túliakat.

Saját fajtáját.

Ennek fényében legalábbis érdekes a nép felelősségét firtató előző megjegyzésed.
@kekex:

Az államkötvények hozama bőven infláció felett van.
@Habakuk999:
Skizós! "Szoci nemtörődömség" és "végig nem vitt reformok"
Most akartak valamit, de nem tudták végig vinni, vagy nem is törődtek az egésszel? (ez utóbbi nem egyezik az ÉN emlékeimmel)
@Knósszosz:

:D :D
AZ intergalaktikus fordítókorong kimaradt.
@Husz_János_Puszita: Vannak kisközösségek, egyre több van.

Ma saját szememmel láttam, tegnap is.

Lesznek, mert túl kell élni, ezt a sok mocskot túl kell élni.

A társadalom fejlődik. Nem túl gyorsan, de fejlődik, mi is fogunk.

Gondolod, nem fog senkinek feltűnni a szomszédaink elhúzása mellettünk?

Többek között ezért buktak a szocik.
@Habakuk999:
A Magyarok Világszövetsége (lásd mostanában CÖF) csinált egy fidesz MELLETTI szavazást, amit beállítottak úgy, hogy a határon túliak érdekében kezdték. Volt aki bedőlt nekik (pl Te is) de a többség nagyon is tudta, hogy mit tartson róla. A bűn az volt, hogy a határon túliak ezt komolyan vették!
@kekex: Emlékezz kedved szerint arra, amire akarsz.

Aztán magyarázd a magyarság félázsiai származásásval a a húsz százaléknyi jobbikot.

Nem értem én ezt: gyalázatos, csapnivaló, lesüllyedő éveink vannak az első orbán kormánytól folyamatosan.

De magyarázd csak a bizonyítványt, úgy magyarázhatod ahogyan akarod, itt a nyakunkon egy vadbarom, és a szép kommunista jövő.

Szép álmokat hozzá!
@Husz_János_Puszita:
Na JA! A horgász is előbb beeteti a halakat. Az inflációt a Ksh számítja, és statisztika tekintetében Churchill az irányadó (csak abban hiszek, amit ÉN hamisítok) Mit gondolsz, az őszre prognosztizált 30 %-os élelmiszerár emelkedést hogyan fogja követni a kötvénykamat?
Ha a tőke értékét veszti, kaphatsz bármilyen ez alatti kamatot - nem fog vigasztalni.
VALAMIT fizettek a Békekölcsönre is.
@Habakuk999: "Akkor most voltak reformok, vagy csak meghiúsult reformcsírák? Döntsd el."
Világosan körülírtam, hogy kidolgozott és bevezetett reform volt az eü reform, technikai felszerelésekkel gyakoroltuk is, melyet meg kellett szüntetni.
A népszavazásnál az, hogy igazságos vagy haladó, annak ebben az összefüggésben nincs jelentősége.
A népszavazásnak egy funkciója van, a demokratikus döntés.
A határon túliak népszavazása miért a baloldal bűne?
A Fidesz rögzítette a választási törvényben, a baloldal is megszavazta tudtommal.
@kekex:

Tudod, ki minek dőlt be????????????????????

Menj már ki Hargitába, Csíkba, Flvidékre, beszélgess már az ottaniakkal.

A stupid ostobaságod határtalan.

Ha nem tudsz érveket mondani, marad a jól bevált bedőlsz a fidesznek szöveg.

Agyatlan, hazafiatlan, ostoba hívő beszél csak így.

Színvonalad egy fideszdroidé.

Szevasz.
@Habakuk999:
Egyrészt I. Orbán közepétől indultunk meg a lejtőn - amikor El Tolcsyt először engedték ámokot futni. Másrészt Gyurcsány a kiigazítással Európa bajnok az 1 % kiigazítás 0,5 %-os gazdasági visszaesés aránnyal. Az Unió most kezd ráébredni, hogy senki sem tudta még csak megközelíteni sem. (lásd még: "rossz képlettel számították")
A KIIGAZÍTÁSRA szükség volt, AZT PROFI MÓDON, GYORSAN, ÉS NEM TÚL NAGY FÁJDALMAK ÁRÁN HAJTOTTÁK VÉGRE (főleg Orbánéhoz viszonyítva)
és 2008-ra éppen úgy kezdett fellendülni a gazdaság, mint Bokros után. A gazdasági válság meg történelmi pech.
@Mariann19: Mariann, magyarázod a semmit.

Van bevezetett reform?

Nincs.

Akkor miről beszélünk?

Semmiről.

Szép jó éjt Neked, Téged tisztellek amúgy, úgyhogy ne sértődj meg a faragatlanságomért.

A határon túliakat elárulta az anyaország.
Három nemzedék kell, hogy rendbe tegyük ezt a dolgot.
@Habakuk999:
Mondom, hogy a külhoniak felbuzgerálása volt a bűn, Orbánék magánhatalma érdekében. Ahogy most is csak ez a cél vezérli őket, amikor széthúzást szít. Ha beszélgetsz odakint - talán ezt is elmondják.
@Husz_János_Puszita: "Próbálj meg összeállítani egy üzleti tervet egy évre."
Készítek ilyeneket másoknak.
Még nagyobb a gond, ha a terveket figyelembe véve kell árakban megállapodni, és azok alapján szerződni.Netán egy éven túl is, hogy az üzlettársat megtartsuk. A kedvezőtlen és gyakori változások egy pillanat alatt veszteségessé tehetik a céget, mivel az újabb terheket utólag nem lehet áthárítani.
"Nyugalmat akarok."
Rossz hírem van. Ha vállalkozásod van, és folytatni akarod, nem lesz nyugi egy pár évig.
Ez a drámai kényszerpálya.
@Habakuk999:
gyalázatos, csapnivaló, lesüllyedő éveink?
Szerintem a pozitív tartományban tartott gazdaság egy kiigazítás mellett nem igazán ezeket a jelzőket érdemli.
@Habakuk999: Szeretek veled beszélgetni, tudod, mi már így szoktunk csevegni, te kissé indulatosan, én másként.
Remélem, lesz szerencsénk a jövőben is ilyen kis csörtékre, soha nem baj, ha különböző nézőpontok ütköznek.
Szia! Jó éjt!
@Habakuk999:
@kekex:
@Mariann19:

Héhéé... hölgyek urak, ez nem egy pireuszi csapszék Rejtő idejéből.
Ugye nem itt fogtok összeveszni? Érvek ütköztetése rendben, erre van ez az egész felület, de úgy látom az indulatok kissé túlhevülni látszanak.

Télleg semmi közöm hozzá, de ne már egymást...
@kekex: szerinted.

szerintem pedig szétzüllött a gazdaságirányítás és szétzüllött a gazdaság is, a csalások össznépivé váltak, magyar gazdálkodóként szégyenkezhettél a szomszédoknál és versenyhátránybe, iszonyatos versenyhátrányba kerültél a magyar állam miatt
@Knósszosz: Nem bántjuk mi egymást, nagy valószínűséggel kicsit nyers vagyok, de Mariann és Kekex is tiszteletre méltó hölgyek, akik elnézik nekem ezt talán.

Főleg úgy, hogy valahol a lelkük mélyén tudják, van némi igazságom.

Elég már a dumából, tettek kellenének.

Szép álmokat mindenkinek!
@Mariann19:
Anti gőzgadászként én azt mondom, nem adok lóvét a haveromnak nyalóka beszerzésére, hogy árulja a Városligetben, mikor a másik havertól azt hallom, hogy az a segg tőle is kért és azt mondta; holnap visszaadom, de nem adta mert úgy döntött, hogy reggel nyolctól más szabályok érvényesek. Részéről.

Egyszerű parasztilag, ki a lófasz fog ide tőkét pumpálni olyan feltételek mellett, hogy holnap esetleg már csak szép emlék lesz a pénze, amit befektetett?
@Habakuk999:
Rendben, csak meghatározó egyéniségek léptek már le innen (mióta én olvaslak benneteket) és nem kellene ezt a trendet folytatni.
Jó éjt magadba bele iss!!-:))
@kekex: "A legnagyobb baj az volt, hogy ez a "kidolgozott" rendszer sajna nem tudta lemosni az SZDSZ-mutyi gyanút."
Itt az egészségügyi reformra gondolsz.
Az MSZP-SZDSZ koalicióban az SZDSZ nagyon is élt a "mérleg nyelve" poziciójával, mely azt a látszatot keltette, hogy az SZDSZ diktál.
A romló gazdasági körülmények indokoltak reformokat, és az SZDSZ ebben tudta érvényesíteni ideológiájának egyik sarkalatos elemét, az öngondoskodás elvét.
Meg is kapta az eü reform programjának kidolgozását.
Ennek elfogadtatása az állampolgárokban tiltakozást váltott ki, hiszen a gondoskodó államtól mindent térítés nélkül vett igénybe eddig.
A Fidesz jól ismerte fel ezt a lélektani helyzetet az országban, jó időben indította el a regnáló kormány ellen a népszavazást.
Azt is meg lehet állapítani, hogy az SZDSZ iránt érzett antipátia - mely a mai napig él -
annak tudható be, hogy ez a párt világított rá arra, hogy az egyén a felelős a saját boldogulásáért, és dolgokért fizetni kell.
@rodeo36: Nem ismerem az előéleted, csak a nicked, tehát a "melletted" számomra nem sokat jelent. Ezért elnézésedet kérem.
Viszont ez a bagázs egy normális ellenzék mellett ma sam rúgna labdába. Sőt, még kapába sem.
@rodeo36: Bicskanyilásban sem vagy egyedül. Szerintem. Társulok.
@Knósszosz: Ki fog ide tőkét pumpálni?
Külföldi tőke nemigen fog jönni, inkább menni.
Az utóbbi hetekben a kkv-nak kilátásba helyeztek alacsony kamatozású hiteleket belföldön /a kormány biztosítja a keretet, 2% körüli kamattal/ és nincs rá igény a hírek szerint.Két oka lehet. Az egyik, hogy mire vállalkozzanak ezek a kis cégek a hazai fogyasztási trendet nézve, másik a bizonytalanság tágabb és szűkebb értelembe.
Biztosan látod, ha végig mész korábban jól prosperáló soron, hogy minden kiadó és eladó, vagy üresen tátong.
@Mariann19:

Egyszerű oka van: a kkv nem hitelképes. Rengeteg köztük is a devizahiteles. Fedezetet már nem tud nyújtani, forgóeszköz hitelt nem kap. Pedig nekik lenne rá a legnagyobb szükségük a túléléshez.
@Knósszosz: egészen kerekre sikeredett a Pataky Attilás sztorid! :-)

A fonalat tovább gombolyítva, elménket szabadon engedve, egy párhuzamos világ távoli jövőjében bepillantást nyerve, Orbán lehetne
Palpatine, Sith nevén Darth Sidious, a Galaktikus Köztársaság utolsó főkancellára és a Galaktikus Birodalom első császára.

A kettők uralmának törvényét követve a Sith nagyúr, akit a legerősebbek és leghatalmasabbak között tartanak számon.
Palpatine (Orbán) képes megalapítani saját birodalmát tökéletes részletességgel kidolgozott tervével, amely magába foglalja az intergalaktikus, ballibek elleni háborúját, ezt az egész Galaxist felperzselő konfliktust amely több milliárd értelmes lény életébe kerül. Palpatine (Orbán )maga vezeti a Galaktikus Köztársaságot és titokban a Független Rendszerek Konföderációját is. Így képes évekkel meghosszabbítani a csatározásokat és így szerez magának egyre több jogosítványt (2/3-os törvényt) és egyre nagyobb hatalmat a Galaktikus Szenátustól. etc.... :-)
@Mariann19:

Nekem lesz. :D
Keresek egy nyugdíjas állást labancéknál, minimális felelősséggel és stresszel.
@kekex:

Gyurcsány szépen konszolidálta a költségvetést, elsősorban bevételnöveléssel. Cseppet sem kezdett fellendülni a gazdaság, a csődöt sikerült elkerülni.
Úgy mondanám, hogy a szocik 8 éve alatt lassan döcögtünk a lejtőn lefelé, aztán jött a vezér és a lovak közé csördített.
@Mariann19:
Hát, pontosan ezt kérdem én is!
Azért tőled, mert te értesz hozzá.

"Biztosan látod, ha végig mész korábban jól prosperáló soron, hogy minden kiadó és eladó, vagy üresen tátong."
Így igaz, volt egy összeállítás a pesti körútról pár héttel ezelőtt. Arról szólt, hogy a Margit körúttól a Petőfi hídig hány üzlet eladó, illetve kiadó. Szánalmas, én 60 körüli számra emlékszem.

Valamikor az volt a karácsonyi bevásárlás egyik attrakciója, hogy elmentünk a körútra, meg a Rákóczi útra zsepit-parfümöt-zoknit isten tudja mit vásárolni a családnak, meg a haveroknak a fa alá.
Ennek vége, a plázáktól elhányok Azerbajdzsánig, nem az én világom, egyik darab szar sem. Szív ezt valamikor árnyalta és igazat is adok neki abban, hogy ezek is hozzátartoznak egy város mai képéhez, igaza volt. De attól még nem kell kedvelnem. Őt annál inkább.

Csak egy lokális észrevétel: itt szmólpesten van egy üzletsor, ami valamikor jól működött. Ma öt üzlet van zárva egy olyan soron, ahol kényelmes tempóban egy perc alatt végig érsz.

Magyarország jobban teljesít...
@kekex:

Stagnáló vagy visszaeső kereslet mellett nem szabadul el az infláció. Se fogyasztás, se beruházás nincs.
@Knósszosz:

Az élet, a világmindenség meg minden. Mi a válasz? :D
@Husz_János_Puszita: Igen, a hitelképesség a legnagyobb akadály, ebben teljesen igazad van.
Amennyiben módod van rá, hogy átalakítsd az életed egy teljesen más formában, és nem kívánsz itt gazdasági szereplőként tovább kinlódni, ne tétovázz!
Semmit nem veszíthetsz.
@Mariann19:

Kösz a biztatást. Mennem kell, jó éjt mindenkinek!
@Husz_János_Puszita:
Részemről??
Mediterránia és ennyi.
@Knósszosz: A napokban arról volt szó, hogy a pénztárgépek bevezetése miatt a kisboltok egy része bezár, mivel már annyi tőkéje sincs, hogy 100-150 ezret kiszorítson erre.
Télen úton voltam, bementem egy ilyen kisboltba.
A tulajdonosnő ült a pénztárba, a lábánál egy villamos melegítő, a csaj - mint Alaszkában - úgy volt felöltözve.
A polcokon 3 mosópor, 1-2 Piros arany, ilyesmik. El is hiszem, hogy erre lehet számítani sok helyen.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok.
@huzzadneki shakespeare:
-:DD
A fantáziád, olyan Clarke-i magasságokban szárnyal!-:))
Nekem, ha eszembe jut a NER galaxis és annak a prominens képviselői, csak Jaba van előttem. Szimpatikus mint a kövér, becsületes mint a sanya és sose irtana tömjénfüsttől megrészegedve tatooine-i szalonkákat kedvtelésből.

Legfeljebb küldetéstudattól vezérelve, hogy a franc egye meg a filmsztárját nekije.
@Mariann19:
Ezek a kisboltok régen halálra vannak ítélve.
Nagy többségük kényszervállalkozóként kezdte, húsz évvel ezelőtt még úgy-ahogy meg is éltek belőle.

Aztán jöttek a tőkeerősebb összefogások, a multikról nem is beszélve.
K.O.
Mit tehetnek? Amíg egy forintot "termelhetnek", addig maradnak a kis boltjukban, két csomag csipsszel, meg három doboz kockacukorral. Ezt igazán nem ironikus oldalról közelítem, ez maga borzalom.

Ez az emmúút 23 év hozadéka/mocska.
Ezért van az, hogy London ma emlegetett magyar város.
És ezt akarja ez a gerinctelen csürhe visszacsinálni...
Ja... tele vannak tökig szakértőkkel.
Felesleges sorolni a szardarabokat, tudjuk mindannyian kik ők.
@Mariann19: "@Habakuk999: Szeretek veled beszélgetni, tudod, mi már így szoktunk csevegni, te kissé indulatosan, én másként.
Remélem, lesz szerencsénk a jövőben is ilyen kis csörtékre, soha nem baj, ha különböző nézőpontok ütköznek.
Szia! Jó éjt!"

Kukinak többnyire indulatai vannak, nem pedig érvei.
@Habakuk999:

"A történelem igazságot tesz."

a történelem átalakítás miatt szünetel.

kérem szíves megértésüket!
"Kibertámadással indult az e-útdíjfizetés
Hajnalban túlterheléses támadást indítottak az e-útdíjfizetést kezelő informatikai rendszer ellen."
hvg.hu/gazdasag/20130701_Kibertamadassal_indult_az_eutdijfizetes

Országos cimborám és Kíberszakértő Occam Elvtárs, visszaesküvési szakértő tájékoztatott a tényekről.

Röviden közölte:

Lófaszt mama kíbertámadás. A Lázár Boldika és Gány Béla NER-társak által vezetett konzorcium kivitelezésében megvalósult rendszer beüzemelése, a várakozásokkal ellentétben, meghaladta az abacus-tologatás bonyolultságát. Az eddigi ráolvasások és Uri Geller-féle "MÚÚÚKGGY" felszólítások ellenére a bizbaz, makacsul ellenáll. Ezt viszont bevallani orbitális égés lenne. De egy jó ellenség, mint a NER rendszerében minden elbaszott dolog magyarázata, mindig kéznél van.

A probléma csak pillanatnyi homok a rendszerben, a TEK Q=-es hibaelhárító kocsijai a stratégiai pontok felé már úton van, és a Parlamenti Gyászhuszároktól kölcsönkért egyenruhában feszító problémaelhárító állomány kitelepítése folyamatban van.

Munkatársunk jelentése szerint az M3, M7, M2, M0 és M00 utak bevezető szakaszán az útzárak, sorompók és géppuskafészkek elhelyezésre kerültek, és az állomány a piros-zöld tárcsákkal a forgalmat irányítva, valamint a vasúti kalauzlyukasztóval érvényesített vonal-, és menettérti jegyek értékesítését megkezdte.
Fegyelmezett NER állampolgárként, aggódva a költségvetés bevételi oldalának teljesüléséért ( és az újabb nemmegszorítás elkerülése érdekében, bár tudom, úgysem úszom meg), két megoldási javalatot is teszek az itt olvasgató "szemlészek" részére megoldási javaslatként:

1. Le kéne nézni a szerverterem melletti közterületre, és az ott lószart sepregető sárgamellényes NER-munkások közül kiemelni az éppen ott dolgozgató egyik állástalan informatikust. Két virslivégért és egy szárazzsemléért sec-perc alatt megoldja a problémát.
2. Előte esetleg meg kellene keresni a szervergép hálózati csatlakozóját és egy erőteljesebb mozdulattal a konnektorba kéne dugni:-)) Lehet, csoda történne:-)
Lázár Boldit, Gány Bélát és Lopper Dávidot, pedig azonnal más fontosabb beosztásba helyezni! :-))
@Hüvelykmutyi: Tiszta szerencse, hogy a sok tesze-tosza (nem Mariannra, hanem az "elitünkre" gondolok ) megfelelő érvekkel tudja indokolni, miért is vagyunk mi a húsz év alatt legrosszabban teljesítő ország.

Igen, elfogyott a türelmem a siránkozókkal, a másra vagy a Messiásra várókkal, az örök megmagyarázókkal szemben (is).

Szabad dolgozni...
@sutyerák: www.youtube.com/watch?v=PtbW7zYmYfM

nekem ez a hang a legtisztább amit hallottam.(de egyébként botfülem van a zenéhez)
süti beállítások módosítása