Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/30/nepszava-tiborcz-istvant-is-hirbe-hoztak-a-lanchid-ugyben/ Megy a zsozsó... (2024.04.30. 09:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.29. 02:14 Fabius

Káder Jancsi a nerbűvész

Címkék: fidesz áder jános földtörvény

,,Itt látható a nagy hírű bűvész!
A lábával karikázik,
a kezével citerázik,
az orrával orgonázik,
a fülével figurázik,
a szemével gurgulázik,
a szájával vacsorázik!"
 
(Weöres Sándor)
 

Ez a versszak jutott eszembe tegnap köztársasági elnökünk nerbűvészünk sokoldalúságát látva. Lássuk be nem kis teljesítmény egyszerre aláírni, nótát fújni Rogán Anti kottájából, miközben gondosan ügyel arra is, hogy megválogassa mikor kell a törvény betűjét követnie maradéktalanul, és mikor elegendő a véleményére támaszkodva sután bandzsítva eltekinteni attól. Tegnaptól a magyar jogbiztonság közjogi értelemben is azt jelenti, hogy legjobb esetben is faszsetuggya milyen szempontok alapján fog Káder Jancsi eljárni egyes törvényekkel. 
áder-sír.gif
A negyedik alkotmánymódosításnál a törvény betűjére hivatkozva sajnálkozott aláírás közben, most meg szemével gurgulázva egyszeriben véleménye lett neki:
"Mert nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból"
 
Mit nem mond, ugye? A negyedik alkotmánymódosításnál nem nyitott ekkora szájat, hogyaszongya nebaszdmá', törvényesség lesz a törvénytelenségből, joguralom lesz a jogtalanságból, ha az AB alkotmányos kifogásait gumicsizmával tapossátok az alaptörvénybe vissza. Akkor ült ott magának savanyú ábrázattal, mint nagycsoportban a becsomósodott tejbegríz fölött, ám azért ha sírva is, de megette az ebédet.
 
Mer'hogy neki ez a dolga, vagymi, követni a törvény betűjét és nem kutatni lehetőségek után.
Egészen addig, amíg Rogán Anti a frakcióból nem ír mást a kottára széljegyzetnek.
 
Hogy a törvény szerint a Jobbik akciója után Latorcainak meg kellett volna szakítani az ülést? Hogy a jogszerűen kikért név szerinti szavazást nem bírálhatta volna felül senki? Lárifári. Oda se neki. Na még olyat. Rendetlenkedni és földoligarcha maffiacsaládok érdekeivel genyózni nem ér, bibibí, amit ilyenkor elfogadnak valahogy, az érvényes. Akkor is, ha a levezető elnök a büféből kiabál vissza, és a jegyzők a lépcsőház fordulóban snóbliznak.  A házszabály a zemberek számára amúgy is egy ilyen megfoghatatlan valami, innentől majd Káder Jancsi utólag fogja megmondani, érvényben volt-e éppen vagy szünetelt. 
 
Ezek után gondolom nem csodálod kedves Káder, hogy sokak szerint lóval imádkozni is több értelme van, mint hozzád fordulni alkotmányos vagy törvényességi kifogásokkal. Voltunk itt néhányan akiktől kaptál egy lehetőséget a bizonyításra, nem eleve seggel álltunk hozzád. Most meg azt hallgatjuk teljes joggal, micsoda naivitás volt várni, hogy pártkutyából alkotmányos törvényőr, önálló entitással rendelkező szalonna lesz belőled. Áder Jánosból előbb Káder János, most meg már egyszerűen csak egy lesajnált, komolyan vehetetlen Jancsi lettél, Orbán Jancsija. 
 
Egyszer meséld majd el milyen érzés, mikor éjjel a felhúzókulcs töri a hátad. 
 
 

397 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr465382967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Káder a lejtőn 2013.06.29. 18:04:53

Sokáig, majdnem egy évig - konkrétan a negyedik alkotmánymódosítás aláírásáig - volt egy olyan illúziónk, hogy bár az új köztársasági elnök a Fidesz keménymagjából jött, hátha mégis a hivatalhoz lesz hű, és nem a párthoz. Akkor még akár egy érdemi közj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Áder is beállt a gátlástalan hazaárulók sorába

Áder János mai döntésével, mely szerint aláírja az illegitim, a magyar termőföldet külföldiek és oligarchák számára felkínáló földtörvényt, beállt párttársai sorába. A Jobbik újabb fideszes hazaárulásnak tekinti azt, hogy még csak megfontolásra sem küldte vissza az államfő a törvényt, azaz semmi tartalmi kivetnivalót nem lát benne.

A nemzeti ellenzék megakadályozta a földtörvény házszabályszerű elfogadását, de Áder hazugságaival ellentétben nem "erőszakos fellépéssel" és a levezető elnök "szavazókártyája elvételével", hiszen azt Latorcai János maga hagyta fent. Jogilag értelmezhetetlen az, hogy az államfő szerint nem hivatkozhatnak házszabálysértésre a jobbikosok, mellesleg mások is hivatkoznak a szabálytalanságra.

A nemzeti ellenzék képviselői megkapták a kiszabható legnagyobb büntetést, amit büszkén vállalnak is. Ellenben a kormánypárti házszabálysértést következmények nélkül hagyta az államfő is, saját tekintélyét is feláldozva az idegen érdekek és oligarchák oltárán. Az államfő lépése jogilag bizonytalan helyzetet teremtett, ezért a Jobbik felkéri Szabó Mátét, az alapvető jogok biztosát, forduljon az Alkotmánybírósághoz a földtörvény közjogi érvénytelenségének megállapítása érdekében - zárul a közlemény.

alfahir.hu/jobbik_ader_is_beallt_a_gatlastalan_hazaarulok_soraba
Eközben tovább dübörög viktátorunk magyarisztánja is. :(

3480 forintot szánt az állam Kübekháza működtetésére

Kübekháza - Feladatalapú finanszírozásként 3480 forintot kapott erre a hónapra az államtól Kübekháza. A megalázó összeget a polgármester visszaküldte. Az államkincstártól érkező pénzből – jelen esetben 3 mozijegy árából – kellene egy hónapig működtetni a települést rezsistől, segélyestől, útjavításostól.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/3480_forintot_szant_az_allam_kubekhaza_mukodtetesere/2339645/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az tényleg baromság, hogy nem hivatkozhatnak házszabálysértésre a jobbikosok. Ezt akkor is megtehetik, ha ők idézték elő a körülményeket, amiért az ülést Latorcainak félbe kellett volna szakítania.

A balhéért jár ami jár, de ettől még a házszabály az házszabály, még ha most kurvára igyekeznek eltekinteni tőle.

Ráadásul Áder meg olyan jogi doktor, akinek az országgyűlés jogalkotó munkája volt a kutatási területe anno. Csak, hogy valami jelképes is legyen.
nem megbocsátva József Attilá-ért de ez most adott neki:
"Egyszer meséld majd el milyen érzés, mikor éjjel a felhúzókulcs töri a hátad. "

um bulda és brühüyyy
Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló - még ma is - hatályos 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat „A név szerinti szavazás” alfejezet összes rendelkezése szerint:
61. § (1) Legalább egy képviselőcsoport kérésére nyílt szavazás esetén név szerinti szavazást kell tartani. Egy képviselőcsoport ugyanazon döntési javaslat esetében egy alkalommal javasolhat név szerinti szavazást.
(2) Nem lehet név szerinti szavazást tartani a bizottságok létszáma és összetétele tekintetében, valamint a tanácskozások lefolytatásával összefüggő (ügyrendi javaslatot tartalmazó) kérdésekben.
net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=994H0046.OGY

NEM lehet vita: egy képviselőcsoport kérésére nyílt szavazás esetén név szerinti szavazást kell tartani!
ÁDER JÁNOS: Az államfők az alkotmányra teszik le esküjüket, így ha úgy tetszik, nekem az Alaptörvény a munkaköri leírásom. Ez világosan rögzíti jogaimat és kötelezettségeimet. Márpedig az Alaptörvény „S.” cikkének 3. bekezdésében világos rendelkezés áll. Ha megengedi, szó szerint idézem Önnek: „A köztársasági elnök az Alaptörvényt vagy az Alaptörvény módosítását a kézhezvételétől számított öt napon belül aláírja, és elrendeli a hivatalos lapban való kihirdetését.” Világos tehát, hogy az elnöknek ebben az esetben semmilyen mérlegelési lehetősége nincs. Nem küldheti vissza az országgyűlésnek, nem fordulhat az Alkotmánybírósághoz.
www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/ader-az-alkotmany-megsertesehez-semmilyen-ideologiat-nem-gyarthatunk-402929

Áder János kivételes helyzetű államfő. megválogathatja, hogy reá nézve mely jogszabályok kötelezőek és melyek nem.
Amennyiben neki az Alaptörvény munkaköri leírás, úgy a „házszabály” legkevesebb a munkaköri leírásának melléklete. Ugyanis az országgyűlési képviselők munkájának végterméke az ő aláírásával válik törvénnyé, tehát ami hibás, azt joga van kifogásolni, egyes esetekben ez kötelessége is. Nem a jogalkotásról szóló törvénynek megfelelő, nem a házszabály rendelkezései alapján nem születhet jogszabály.

MÁS: Pokoli dolgok történhetnek még!
Pokol Béla azt állítja: az alkotmánybíráskodás nem arra való, hogy az alapjogok védelmében a törvényhozás felett ellenőrzést gyakoroljon, az ideális alkotmánybíró messzemenően parlamentitörvény-barát.
Mondta ezt is: „Kilencventől lelkesen üdvözöltem az Alkotmánybíróság létrejöttét, de hamar világossá lett az ellentmondás: többpártrendszerben, ahol milliók szavaznak, végül tizenegy ember dönthet? Erre mondtam, korábban 15 tagú politikai bizottság, most meg egy 11 tagú alkotmánybíróság söpörheti félre a választók akaratát. Azóta is kitartok e nézetem mellett: a rendszer alapja a politikai demokrácia, és az alkotmánybírák csak egy vékony keretben ellenőrizhetik ezt.”
www.168ora.hu/landingpage/tessek-varni-negy-evet-114279.html
Kövér László a parlament elnöke szerint Stumpf Istvánt ugyan a Fidesz jelölte alkotmánybírónak, de soha nem volt a párt tagja, és jól meglennének "az általa képviselt önhatalmú és parttalan jogászkodás nélkül"
"Egy demokráciában egyetlen alkotmányozó hatalom létezik: a nép, amely a választásokon mandátumot nyert képviselőin keresztül, a rögzített eljárási szabályok alkalmazásával gyakorolja ezt a jogát" - válaszolta Kövér László arra a felvetésre, hogy Stumpf István szerint az Alkotmánybíróság akár az alkotmányt is vizsgálhatná.Szerinte az alkotmánybíró elképzelése "az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené".
"Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?"
www.origo.hu/itthon/20130327-kover-meglenne-stumpf-jogaszkodasa-nelkul.html
@Dr. jenőke (jenőke):
még egy darabig rágják a gittet, azután jön a gitt és megrágja őket

brühüyyy

most érvénybe lépnek törvények amelyek vihar sebesen tönkreteszik a magyar gazdaságot és jóvátehetetlenűl

borzalom
@Dr. jenőke (jenőke):

nekem semmi, miért? teljes egyetértésem jegyében szültem e "izét" mi bajod van vele?

brühüyyy

vagy igyál még, vagy azonnal hagyd abba
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

senki nem állt sehova. ezek mind buzgó, boldogulásukat kereső, törekvő, gyermekeiket szerető, jövőjükért aggódó multifunkcionális családatyák és keresztapák
@jaegtoer:
ja, mindegyik jobban ért ahhoz amihez halvány lila fingja sincsen és meg is szavazza...ki számolta ki (rajtam kívűl?) hogy a jelenlegi törvények alapján életbelépő intézkedések hány perc alatt viszik az országot a padlóra majd a padló alá, oda ahol jancsika szoctemetést csinál párthűségből?

brühüyyy
"Voltunk itt néhányan akiktől kaptál egy lehetőséget..."
Megint jól kezdődik a nap!Ez a hihetetlenül kitartó naivitás,még mindig megnevettet.
( nem gondoltok még a szakemberhez fordulás lehetőségére?A gyermeki naivitás,egy bizonyos kor elérése után,már kezelendő lehet.)
háde jános tette a dógát,és a reakciókat elnézve,jól tette.Vagy netán hallja valaki dübörögni a traktorokat a Téren,égnek a búzatáblák,alsógatyában menekülnek a "képviselők" a gazdák vasvillái elől?Síri csend honol a tájon,tehát minden ok!
Jöhet a többi mutatvány,mert ez az ország,többet érdemel!
@rodeo36:

szia Rodeo!

olvastam, hogy kapcsok, meg öltések, meg csontok és fűrész, én meg azt hittem hűlés! szóval gyógyulj, erősödj, ne törődj semmivel...
itt most muhi, mohács, don-kanyar, és trianon eccerre közeleg. mert megérdemeljük. és amúgy meg szóra sem érdemes. megdolgoztunk érte. de jön még kutyára dér, és kiderül, hogy a fidesz maga a kommunista szalonna, bár ez sértő lehet még Kádárra, Martos Flórára, Nagy Imrére, de az egykori MSZMP KB-ra nézve is...
@jaegtoer: @rodeo36:

Grószt kihagytam.

az a tokfalvi cikk kivételesen elég jó, még ha irritáló is. csakhogy fejtegetésben emlegetett cél nem elérhető ezzel a fajta kontraszelekcióval.

pont arra hajaz, amit gondolok erről az egészről. azaz felforgatnak mindent és úgy akarják átrendezni a tulajdonviszonyokat, hogy minden posztot (gazdaságit is!) ami önálló egzisztenciának számít, a saját hűbéreseik birtokolják. nincs mese, tényleg harcolni kell. mert semmi értelme, hogy újra kiteljesedjen, és beborítsa az országot a kontraszelekció és a kormányzás szintjére emelt korrupció.
Már érdemes volt felkelni!
demjanuk " a plázák hercege " felháborítónak,alkotmány/?/ ellenesnek tartja a Takarékszövetkezetek lenyúlását.CSÚÚÚÚÚÚÚÚÚCS!
Eszembe jut a régi katona vicc:Szívatnak Anyám!stop.Engem is fiam.stop.de nekem jól esik!stop.
Nem értettem előzőleg sem Fabius optimizmusát és megelőlegezett bizalmát Káder ettárs felé, a bizonyításra, vagy mire...
Káder szimpla pártcsicska volt, maradt és lesz a jövőben is.
Mitől változna?
Attól, hogy nem a Nemzet Gojóstolla jelzővel rohangál, ugyan az a szimpla pártkatona és alázatos lábtörlője Piktornak. Részt vett az eddigi aljasságokban és szemrebbenés nélkül hazudozott, utolsó cinikus seggnyalonc volt, az aljadékból, gerinc nélkül.
Szemrebbenés nélkül aláírt és aláír Piktornak - ez az ára a jelenlegi posztjának, amit pár év mosolyszünet után kapott és amit farkcsóválva fogadott el.
Önálló vélemény, meg tisztesség, becsület... Ti vicceltek, pláne egy fideszcsicskánál! :(
Nalam sem minuszrol indult kader jancsika, o volt, akit nullarol futtattam, de amikor bus lofejet belelobalva a kameraba alapbaszast irkalt ala, akkor mar lekerult a palyarol. Most mar pont olyan beszelo szardarab, mint a kormany egesze.
Baccatok meg, mi van itt, egy het normalfolden es itthon akkra a trutyi, hogy nem ertek semmit...Vagy csak az egesz egy remalom?
Akkor fel akarok ebredni.
Ehhh
@Megdobbent:
Nono... azt a bizonyos darabot azért többre becsülöm, mint ezeket az aljadékokat.
Egyébként aki beszélgetett már valami alsóbb, pl. kisvárosi, magát fontosnak képzelő, utolsó fideszfunkcival, tudhatja, hogy Káder szimpla, SchMitti funcióra van szánva, nagyobb hitelesség látszatával, ami agyhalott narancsbolsi szavazónál müxik is.
Piktort valami sejtelmes köd veszi ezek agyában körül és az az igazi vallásos áhítat ül ki a fejükre, ha szóba hozzák. A tettek és cselekvések magyarázata, hogy ez egy óriási terv, ami hidd el, tökéletes, és mindent Piktorunk irányít, hagyni kell, mert a vége olyan-olyan jó lesz, mint még soha, de ezt csak ODAFENT látják át, nekik itt LENT meg kell csinálni amit mondanak és akkor jön a CSODA!
Komolyan azt hittem, amikor először mondta a figura, hogy élcelődik - mert ennyire korlátolt és fanatikus nem lehet valaki - de be kellett látnom, hogy igen, ezek tényleg ennyire betegek. Szimpla HÍVŐK, kétkedések és kétségek nélkül. Nem is veszik észre, de ecceri sci hívőkké degradálták le őket.
Persz mikor kiderült, h alkotmányellenesen szüntették meg az LMP frakciót, akkor sajnos semmi szín alatt nem lehetett (meg még most se lehet) a házszabály (ami ebben az esetben tehát alkotmányellenes) betartásától, mert attól "semmi esetre sem szabad eltérni".
Blogger Géza a Kardon megírta, ők a törvények ilyen ad hoc jellegű betartását, be nem tartását, eleganciának látják.
@rodeo36: Épp a ténytár írta tegnap, h a fél életbe lépett hulladékgazdálkodási törvénynek a harmadát már újra kellett írni, annyira jól sikerült.
@MolnarErik:
Gézuka a legalja a bolsevikoknak - a csicska szinonimája. Ha annak a szerencsétlennek a fejére szarna Piktoruk, akkor ez a majom kenegetné magán és nyaldosná, "mer'há a Piktor csokija".
Annak a példája a figura, hogy hogyan kell igaz bolsiként a védhetetlent védeni és nyílt színen hülyét csinálnia magából.
Értem én, hogy a szervilizmus egyeseknél lételem, de amikor a hülyeség szorgalommal is párosul, az már valami... :))
Kész, Áder leírta magát a szememben. Ha neki fontosabb a párthűség, mint a törvényesség és alkotmányosság(alaptörvényesség, ha neki így jobban tetszik) akkor legyen. De én végeztem ezzel a csürhével.
Ja és az összes Fideszes troll előzetes bejelentés alapján jöhet leszopni engem, mert ez a tett már semmilyen szempontból nem védhető.
Vagy ha ők megpróbálják védeni, az a legszánalmasabb, szolgalelkűbb, és nevetségesebb tett, ami elképzelhető.
@a kormány embere: Hát igen tényleg vicces.
Bár tényleg alkotmányellenesnek tűnik:
"a szövetkezetek a jövőbeni kisebbségi tulajdonukkal sem élhetnek szabadon, mivel a közgyűlésen csak igennel szavazhatnak. Ellenkező esetben el kell adniuk a részesedésüket az MFB-nek."
@a kormány embere: @Dr. jenőke (jenőke): igazatok lehet, pedig nem zabaltam tele magam tegnap este, es megis hagymazas az alomkepem. Kaderjanira ebredni eleg nagy sokk, es szavaitokbol itelve, ez meg a konnyu almok egyike...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem volt sok, pedig minden este tudja a fene milyen Bajor serecske szankazott le a torkomon, hol buza, hol barna, kovetni sem tudtam, koritve nemet osztrak nyelvi is egyeb szurkalodassal ;), ki nyult le kitol a mit.
@a kormány embere: +1:)
Tudom, kárörvendő köcsög vagyok, de demján szopatása teccik. Még csányira lennék kiváncsi, mit szól a takszöv és a tranzakciós-bevételt-pótló-adó miatt:)
Aki segíti orbánt, mind így jár majd, mint a "plázák hercege".
A jana nem fideszcsicska hanem az alapító atyák egyike. Én azt vártam, hogy néha majd visszaküld vmit a látszat kedvéért, de semmi komoly. Nem csalódtam.

A Tervről: azért kell a fikuszra szavazni (Ha lesz valasztas) mert a Mű mar majdnem kesz, es az eredmenyek a kov. ciklusban teljesednek ki. Az elso 4 ev erofesziteseinek gyumolcset tennenk kockara ha feladnank a nehezen megszerzett politikai stabilitast.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a NAGY TERV-ben felső-közép káderek is hisznek...megvan a belső kör (cca. 5-8 fő), aki átlátja a TERV-et..."higgyé nekem ez így van, jó lesz" mondták még otthon...azt megpróbáltam hinni benne...nekem ment is 5 percig:)...azt "na, menjetek a f@szomba" írányt megjelőlve jeleztem véleményem, főleg így az orbáb-kövér-kósa-matolcsy-habony brainstorm kapacitását jelezve...
@sírbateszezazegész:
vegulis tenyleg van terv, a belso kor, 5-8 fo lenyulja az orszagot. Mukodni latszik.
na akkor tegye fel a kezét aki szerint 2014-ben szabad és választás lesz!
egy lehetőség maradt a bojkott.(TGM khmmm)
nem szabad indulni semmilyen pártnak a fideszen kívül.
persze tudom, kivitelezhetetlen, mivel a fidesz már most azon van, hogy minél több apró alakzat kapjon kedvet az induláshoz.
a jobbikot se lehet ilyenre rávenni.
aztán ha mégis sikerülne akkor 24 órán belül teremtene a 2/3-ad legalább 5 fantompártot, amivel legalizálná a rendszert.
na szépen megcáfoltam saját magam!:)
@MolnarErik:
Az Alkotmány ( mint alapvetés ) meggyalázása a fidesz tákolmányát alkotmánynak nevezni!
És mivel Alkotmány nincs...
@sírbateszezazegész:
Remélem,a saját bőrén tapasztalja meg aranyköpésének igazságát:"A szegénység a munkára ösztönzés legjobb módja!És ezt,könnyen el lehet érni!"
A napokban olvastam valahol,hogy a gránit-bank is kapott vagy 3 milliárdot valamilyen címen.Arra gondoltam,elég szerény árfolyamon jegyzik a herceget.De,túlbecsültem! Szart se ér a pali!
Nem akarom védeni Ádert, de mindig is valamiféle oldalhoz való hűség volt a jellemző a köztársasági elnökeinkre. Még az általam tisztelt Göncz Árpádra is.
@punkfrog: szabad és tiszta választást akartam írni, de így se rossz!
@punkfrog:
vitya megtartaná a szabad választásokat, de a zemberek egyre hangossbban követelik h ne vesztegesse a draga idot, csak harcoljon tovabb. A neppel, a nepert. Marpedig a hatalom forrasa a nep, akarata elott meg kell hajolnia.
@saravad:
Naná,hogy a fideszre kell savazni!
Ez az ország "szeret elmenni a falig",most akkor nézze meg milyen,amikor ellopták a falat!
@V-PORT: ami törvénytelen azt nem lehet párthűségből aláírni.
illetve lehet, de akkor már nem ember az illető
@saravad: na igen.
viszont a ner is az eu pénzeiből él.
ha nincsenek választások akkor a rendszer lehet, hogy ner-kompatibilis marad, de az eu-ból törlik.
@saravad:

"vegulis tenyleg van terv, a belso kor, 5-8 fo lenyulja az orszagot. Mukodni latszik. "

naugyehogyvótprogramm!nemisakármijjen:)
" Voltunk itt néhányan akiktől kaptál egy lehetőséget a bizonyításra"

De most halálosan komolyan: volt itt valakinek kétsége afelől, hogy így lesz? Hogy csak színház volt, amikor a kinevezése után visszadobott pár törvényt?

Aki hitt benne, az szamarabb a lónál. Aki hisz benne, hogy törvényes úton el lehet törölni a maffiakormányt, naiv.
@punkfrog:
A napokban a kdjmpí már arról elmélkedett,hogy 2016-ban népszavazást kellene tartani a kilépésről.Ennyire érdekli űket a zeju.
áder:-És én hova álljak?
-Oda a többi mellé,a falhoz!TŰŰŰZ!!
@punkfrog:
nem kell nekunk eu. egyreszt hanyatlik masreszt kizsakmanyol.
Olyan gyarmatosito, kizakmanyolo szovetsegesekre van szukseg akik nem bohockodnak jogvedokkel meg rugalmatlan szabalyozassal. Nem tudom kivalo diplomatainknak feltunt-e, de a vilag legtermekenyebb, spiritualisan is besugarzott orszagara nincs nagy kereslet. Talan mert Europa ahhoz meg eleg eros es gazdag, hogy elkerulje egy tuzfeszek alapitasat a teruleten. Nem tudom, en csak sima melos vagyok.
@a kormány embere:
Csak ezek az apró,elejtett mondatok,nem találnak fülekre,a "bombák" robbanásában.Kár.
@a kormány embere: eu nélkül nincs lovetta!
az meg érdekli őket.
@punkfrog:
Láttunk már éjjeliőrt,nappal meghalni.
@punkfrog: De mikor volt fontosabb valami is a párthűségnél? Nézzünk szembe a tényekkel, Magyarországon mindig is a párthűség és nem a szakértelem, és a törvényesség döntött. Az elmúlt 3 évben pedig még inkább igaz. Nem törvényes, változtassuk meg a törvényt.
@Fabius: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @rodeo36: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

-----gyávaság,félelem, mulasztás,cinkosság-----

mindent tudott a HÖLGY egykor!!!

ha van egy kis időtök nézzetek bele..!

jancsibohóc is belenézhetne!!!

www.youtube.com/watch?v=GdmU2l52WAo
@punkfrog: a bojkott kollektív öngyilkosság. Igenis van még egy-két másik út: az utolsó a forradalom. De aktivitás kell bármelyik úthoz, sajnos, azt nem lehet megúszni. És akkor még a forradalom is elkerülhető lenne. Mert félő, hogy azt a Jobbik fogja megcsinálni.
@miaturo: A Jobbik és a forradalom? Ki állna be melléjük? Én biztos nem. A forradalom szerintem azonos eszmeiséget is takar.
Márciusban azt vetettem fel, hogy Áder gyakorlatilag megkapta a selyemzsinórt.
endresy.blogspot.hu/2013/03/orbani-selyemzsinor-ader-janosnak.html
Akkor többen húzták a szájukat, hogy azért nem.
Pedig a király-kancellári lehetőség más Scmitt bukásakor felmerült.
endresy.blogspot.hu/2012/04/koztarsasagi-kiralysag-kancellarja-fele.html
Orbán egyszerűen rálépett egy olyan útra, ahol ez jön ki a végén. Vagy a diliház. A Napoleonok é Jézusok terme között. A sztálinokkal, Hitlerekkel, Rákosikkal öszsezárva.
444.hu/2013/06/29/stefka/
Ez ma Magyarország! Ezek a hazafiak.
Igazán nem értem a mai nagy felhorgadást. Nem történt semmi. Csak a szokásos üzletmenet.
@V-PORT: A hűség az egy fura dolog. Göncz egyébként nem volt párthű, ha megnézed. Ő elvekhez volt hű. Azokhoz az elvekhez, amit a pre-SZDSZ vallott még SZKH-s korában. Utolsó mohikánjainak egyike ma Kőszeg Ferenc például. Az az SZDSZ, ami megalakult, és az, amivé lett 2010-ig, baromira nem ugyanaz.
Mádl egy ostoba közjáték volt. Zsarolható (ő is aláírt anno egy s mást, és ő gyűjtötte például az utibeszámolókat is), piti ember. Akármekkora tudós. A kettő nem zárja ki egymást. Sólyom már a megválasztásakor jelezte, hogy gyenge, önmagába zárt szellem. A Duna-kör magasságába megszorult szellemiséggel. Ez akkor is igaz, ha jogászként tehetséges szakbarbár. Viszont Neki és Mádl-nak még volt önnálló karrierpályája. Ádernek ezzel szemben semmilye sinss, csak a hűsége. Nem elvekhez, nem egy alernatív karrierhez, hanem a hatalmi centrumhoz.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ráadásul a kiszűmítható, megjósolható, és nem is túl meglepő fajtából.
@rodeo36:
A blogon is visszaolvasható, hogy elég régen ugattam lényegében ahhoz hasonlókat, mint amit most ide kiragadok a linkedről.
"Ezt nem szabad elfelejtenünk, amikor Ángyánék a megmaradt állami földek (szintén egy töredék) körüli korrupciót támadják (egyébként teljes joggal), és új földesúri osztály létrejöttét észlelik országszerte. Ugyanolyan ideológiai megszállottsággal, ugyanolyan történelmi tudatlansággal, ugyanolyan igazságosság-mániával és az antikommunizmus örvén ugyanolyan elemi antikapitalizmussal, mint ma Ángyán és hívei, az 1990-es kisgazdák átemeltek az új technikai és tulajdonviszonyok közé egy darab kommunizmust. Pont a „kolhozok elleni harc” jelszavával.

A hiteltelen és tartalmatlan, érzelmi antikommunizmus önfarkába harapott. Az eredmény, máig pusztítóan, az, amire számítani lehetett."
Fődnélküli János
Érdekes, én sosem gondoltam Vakondokelvtársról, csornai Csárlsz Bronzonról, hogy ne lenne Orbán csicskája.
És szerintem senki, aki emlékszik mondjuk Sólyom megválasztására. Ha volt is benne valami "emberi" valaha, na, pont ott szállt el végleg.
Mi történt?

(francia kapcsolatom merre jár?)
@gazoló:
kösz, tanárnőm volt...
ne feledd az évszámot amikor mindez felvételre kerűlt, egy sorozat része

brühüyyy

nekem a hatalmas felismerés az, hogy amint meg tudok nevezni valamit akkor bortokosává válok, az ősember amikor a barlang falára fel tudta rajzolni, azaz meg tudta nevezni az összes körülötte élőt, urává vált, szinte tulajdonosává

az ilyen szarháziak mint a gittegylet retteg attól, hogy valaki néven nevezi őket és ezt mostanság Gyurcsány csinálta

brühüyyy
Boli!!
Ezt hogyan csináltad, hogy sehol sem látlak?
@saravad: igen hanyatlik, csak egy kis életkép néhány napja München főteréről:
- Tér közepe a zenélő óra alatt:
Radikális szélsőjobb tüntetés néhány fasisztába hajló fiatallal, megafonok, és MUZULMÁN ellenes tacepaók, rohamrendőrök és sima rendőrök hada ami körbeveszi őket. A sorfalon kívül anarchista ellentűntetők, kezükben papírok amiken az általános megbélyegzés elleni jelszavak, németül és angolul:
/jogszerűséget, és csak az egyedi renitenseket számon kérő emberséges eljárást megjelenítve/
Számuk a jelentős rendőrségi készültséghez mérhető, egy közeli kis téren a bázis sátrakkal, és 1 azaz egy rendőr autóban ücsörgő közrendőrrel.
A széljobb obégató, -pedig megafonja is van- elnyomva az ellentüntetők kiabálásával. E közben turisták, és helyi lakosok sétálgatnak a tereken, zsidó zenészek zenélnek, néha beszélgetnek egymás között oroszul, kínai muszlin, török, szerb, magyar, hol saját nyelvén, hol németül. A templom előtti téren kispályás jótékonysági fociverseny, benne magyarokkal, lakás nélküli szegény gyerekeknek és fiataloknak, igényesen megrendezve, emberien. Ez csak egy város, és ugyan ez van azon a tájékon, függetlenül, hogy Tirol, avagy Bajor vidék. Erre jártunk, lehet északabbra más, de nagyon más nem lehet azt hiszem...
T. blogtulaj, javasolnék én egy játékot. Arra gondoltam, hogy ha valamely bejegyzés az egyik oldalról szól (legyen az bármelyik), teszem föl, negatív kontextusban, éspedig legyen a téma bármi, akkor vagy maga a szerző, vagy az ellenoldal képviselői megírják, hogy a másik oldal is csinált ám ilyet, csak kisebbet/nagyobbat, ahogy az ténylegesen történt. Vagy, ha nem csinált, az is belekerül a blogba, hogy ők nem.

Ez persze csak egy javaslat, de kíváncsi lennék, hogy a./ megvalósítható-e, és b./ mi lenne az eredmény.
@rodeo36: @Habakuk999: üdv nektek is, meg ti többiek, nem írok mindenkinek, jó olvasni titeket megint, azt, hogy jó itthon, azt őszintén nem tudom leírni. Rodeo neked olvastam valami olyat, hogy gyógyulgatsz, remélem gyorsan megy ;)

@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ennyi féle sört és ennyit én még nem ittam, és mind jó volt, köszi az előképzést :D
@rodeo36: +++

Igen néven kell nevezni!!!

Ettől rettegnek a legjobban!

Találkoztam Vele én is!

Lehet,hogy Fleto nem vállalható egyenlőre az agymosások miatt és jobban tenné ha visszavonulna egy időre,de az a beszéde mégis modell a "gittegylethez" való hozzáálláshoz..
@rodeo36:
"nemtommitörtént" mert a nyáron csak ritkán jövök,de jobbulást kívánok!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: addig alszol nyugodtan amig nem látsz engem:)
dolgoztam na:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szia!
Ettél csülköt a Hoffbrau-házban?

Elhiszem, hogy pislogsz hazaérkezve.

Régebben keletről, északról, hazajőve még büszkén doboghatott az a nemzeti szívünk, mennyivel jobb nekünk, mint a szomszédoknak, most már jöhetünk a szélrózsa bármely irányából, itt a legocsmányabb.:)

Üdv itthon a fedélzeten.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én a hanyatló Angliában élek. Emberi, civilizált, kedélyes.
@Fabius: Frászt jogász, max Paprika Jancsi!
Ő róla csak az mondható el, jogot végzett! Múlt időben.
Nincs 3 éves szakmai gyakorlata, nincs jogi szakvizsgája. Önálló munkára alkalmatlan.
EZ NEM KÁDER JANCSI HANEM SUTTYÓ BUGA JAKAB!
PARASZT EZ A JAVÁBÓL, MINT A HÁZMESTER A SOK KAPÁVAL A SZÁJÁBAN.NA MEG A GONOSZ TÖRPE...MINDHÁROM SUTTYÓUL BESZÉL ...ÉS NEM "DÓGOZIK"
@Habakuk999: csülköt nem, túl jó dolgunk volt a háziaknál, jó érzékkel kaptuk a sert is, amiknek még a nevét sem tudom :D

@saravad:
akkor nagyon nem kell magyaráznom

@Penivaldes: módosítanám, már nem a miénk, hisz lassan már minden csak az övék...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jut eszembe, a cseh túra megvolt már?
Tudod, hogy el tudjam dönteni, sajnáljalak, vagy irigykedjem? ;)
Mellesleg Sírbatesszel értek egyet, olvastam valamelyik este, hogy néhányan nekiestek, ne ossza az észt külföldről, pedig teljesen igaza van.

Itt mindenki várja, hogy a másik álljon tüntetések élére, ordítson helyette.

Fölösleges, egy megfélemlített társadalomban csak egy romániai karácsonyi nagyságrendű megmozdulás lehet hatásos.
Annyira pedig nem rossz még a helyzet.

Sokkal egyszerűbb a megoldás, nem kell együttműködni a fidesz állammal, mindenkinek meg kell találni a megfelelő passzív ellenállási és menekülési technikákat.

Tranzakciós adót emelnek? Akkor fizessék a békák, a Partium vagy a Felvidék bankjaiban tízszer olcsóbban bankolok.

Arvízi segélyért ácsingóznak?
Fizessék a békák, én megoldom közvetlenben a segítséget, amiről tudom, hogy nem kerül a haverok zsebébe.

Velem akarják finanszírozni az állami tankönykiadást?
Finanszírozzák a békák.
Szeptember 1-én a könyvek átvételekor majd kifizetem.

Szóval egészen egyszerűen nem kell együttműködni a fidesz állammal.

Forduljanak fel.

Aki bagózik, majd vesz csempészcigarettát.

Aki eddig adózott, majd átmegy a feketegazdaságba.
Lelkiismeret-furdalás nélkül megteheti, a hivatalos állam hasonlóan feketegazdaság.

Szóval passzív ellenállásban nem vagyunk rosszak, várni az ellenzék Messiását vagy reménykedni egy józan fideszesben egyformán fölösleges.
Főméltóságú K'Áder János aláírta,
Kedves Vezetőnk az EU-nak megmondta,
két, vén prosti újra gyűjti az aláírásokat a közelünkben.
A Duna és napjaink történései a régi mederben.
Itt és most érdemes élni!
@Habakuk999: hmmmmmmmmmmmm, nem tudok vitatkozni ezzel sem, látva az ellenkező példákat külföldön
@Habakuk999:
Ügyi voltam! :))
Egy csomó melóba került... Egyébként több alkalommal is ott voltam a kenu orrában, szép nagy szalmakalapban, de a stáb elől meglógtam. :D
@Penivaldes:
A videotárban, vízitúra címszó alatt ott van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én se nagyon voltam a héten, erdélyi cégalapítással voltam elfoglalva, pedig van néhány érdekes téma.

Itt van pl az e-útdíj, most nagyjából az az általános álláspont, hogy kb 700 Ft/to lesz száz kilométerenként a kts növekmény.

Gőzöm sincs most, 29-én, milyen fuvardíjakkal számoljak hétfőn, pedig indul az aratás.

Arról sincs, egyáltalán autóba üljek-e hétfőn reggel.
Röhej.

Pofázik a fideszes vadbarom a rezsidémonról?

Miért nem ordít az összes ellenzéki, hogy a másik oldalról a dupláját veszik el?
@Habakuk999: Egyetertek Veled bar mar ott tartottam, hogy akaratlanul is minden lepesemmel ezeket tamogatom. Az o termekeiket fogyasztom.
Az oktatas kulonosen undorito. Hiaba utasitottam el a hittant, a tankonyvek es iskolai programok tele vele.
A tankonyvekrol: en regen juniusban kezdtem felretenni ra augusztusra. Most aki nem tud fizetni es a kolok elmult 16 azt ki is lehet tenni a sulibol, nem? Majd a KIK eldonti. Ha nem tud berletet venni akkor is. Kerhet onkori tamogatast, de van-e forras tankoteles kor folott segelyezni?
Nincs itt jogkorlatozas. Lehetoseg-korlatozas van.

annyira undorít...
Bezár a telki kórház is.
nol.hu/velemeny/20130629-duborog_az_allam
Pedig pl csak Ungár dr rengeteg nő életét mentette meg.
Nem tudott versenyezni a hálapénz rendszerrel.

Gyurcsány és egyéb fanok figyelmébe ajánlom: nem elmútt két év, elmútt 11 év!

Summa summárum, meggyőződésemmé vált, tönkre kell tenni ezt az országot ismételten, hogy végre fölébredjen itthon mindenki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lófülét. 3 szor nem indultunk el. 1.Idő, 2. Árvíz, 3. Kánikula... feladtuk.
@saravad: A könyvet közben módosították augusztus 15-re.

Szóval nem kell elkeseredni.
El kell kezdeni alkalmazkodni, ezt kellett volna tennia az első perctől kezdve, de emberek vagyunk, akik várjuk a csodát.

Nem lesz csoda.

Magunknak kell megteremteni.

Mindenféle módon törvényesen, a törvények betűjét betartva.

Tanulni a fideszesektől is lehet.:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

fogorvosasszisztensek lerendezve?

link/eke/t azonnal,undorító a királyi !!videótárban turkálni
@sírbateszezazegész: Visszanyal a fagyi. A nyugdíjállamosításnál buzgón helyeselt, és imádkozott a Kedves Vezetőhöz, és azon gondolkozott, hogy hova állíthatná az aranyból készült, mindig a nap felé, a jövőbe tekintő Orbán szobrot.

Szerintem most legalább annyira felbőszült, hogy lehet, hogy nem színaranyból lesz az az Orbán szobor.
@gazoló: tudom én vagyok a béna, de tudnak vki egy linket adni arról a vízitúráról????

egyébként én is láttam a Nagy Vízen csónakot. vagyis vitorlást, meg csónakot. vicces volt.
@Penivaldes: elsőnek elvesztették az evezőt, aztán a csónakot is.
itt is egy jó példa, milyen jól, előkészítetten, tervszerűen működik országunk gazdaság irányítása:

nol.hu/gazdasag/20130629-arzuhanassal_indul_az_aratas
@gazoló:
:)))) Naná...
Képekre várnotok kell, alig látok ki a melóból, majd kedd körül leszek csak, hétvégén is meló van ezerrel most. Hálózatépítést most fejeztem be és most az útdíj miatt nem látok ki a melóból, holnap működnie kell annak is.
@Habakuk999:
"Gyurcsány és egyéb fanok figyelmébe ajánlom: nem elmútt két év, elmútt 11 év!" Volt egy eü, törvény tervezet. megbukott! Ilyenek voltak benne: műtét magán klinikán az állam fizeti a 60%-át! Minimális váró lista! 1 Magán kórház nem tud konkurálni azzal a kollégával, aki munkaidejében, magán rendelést folytat, beutal mindenre, labor, ultrahang, stb! Mindenki fizet mert ő magánrendelést játszik, + a betegje is! Ott volt még az egészség pénztárak dolga, lehetett volna szerződést kötni mindenre, stb! Ezt a Gyurcsány meg akarta változtatni, az eredmény most mutatkozik meg! Én a mai napig, nem kis összeget fizetek, "gyógykezelés, vizsgálat" cim szó alatt! chron beteg vagyok, járok, eleget, és látok eleget!
@Penivaldes:
Még nem került bele a videotárba, gondolom pár óra, vagy nap... :o
@Habakuk999:

Ordít. Csak te azt se nem olvasod, se nem nézed. Ahogy mások se.
@magándemokrata: Végtelenül unom ezt a "Gyurcsány meg akarta csinálni...." mondást.

Két ciklusban volt miniszterelnök.

MIÉRT NEM CSINÁLTA MEG?????????

Ha képtelen volt rá, akkor alkalmatlan miniszterelnöknek.

Vegyétek már észre, a tehetetlenség és gyengeség hiába párosul jóakarattal, attól még nem lesz eredményes.

Olyan mellé kell állni, aki jót akar, és meg is csinálja.

Na, ilyet most még nem nagyon látunk.
@Penivaldes:

távolban még a fehér vitorla!!
@Habakuk999:

Úgy emlékszem, MI szavaztuk le a több-biztosítós rendszert (meg mást is). Fenti okból most kiabálni, hogy nem kellett volna, nem valami úri viselkedés.
@vakapad: Keressen meg az ordításával.

Ne nekem kelljen kiguglizni.

És keresse meg Mari nénit főleg, aki azt se tudja, mi az a gugli.
@vakapad: Lehet, Te leszavaztad, én nem.

Ha nem tudtátok elmagyarázni a népnek, mit szavazott le, akkor alkalmatlanok vagytok politizálásra.

ezt írja a Wiki:

Általában úgy gondolunk a politikára, mint a hatalomért folytatott küzdelemre, mint ennek színterére, s mint a politikai színtér eseményeire.
A politika szerepe[szerkesztés]
A tevékeny politika valójában érdekek harca a közéletben, leginkább a közhatalomból való részesedésre vagy a közhatalom döntéseinek befolyásolására való igyekezet.
A tétlen politikai szerep pedig, hogy a közösség egyszerű tagja elfogadja a közhatalom döntéseit, mivel úgy gondolja, hogy nem tudja azt befolyásolni.
A politika tevékeny szereplői
@Habakuk999:

Ja, elfelejtettem megemlíteni, hogy a "két ciklusban volt miniszterelnök" különösen tetszik.
@Penivaldes: :))

süthetem az igazamat, ha a mélyen tisztelt ellenzék munka helyett csak a hülye népre akarja kenni a tehetetlenségét.
@Habakuk999:
"MIÉRT NEM CSINÁLTA MEG?????????" Le is mondott, mert látta, hogy itt a népnek mocsár kell! Ez van most!
@Habakuk999:

Javaslom a FIDESZ-re való szavazást, mert ők megcsinálták. Szépen elmagyarázták a népnek, és a nép nem is rendezett népszavazást, mert látá, hogy az jó.
@vakapad: Boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy olyat írtam, ami teszik neked.

szerintem ugyanolyan országrontók vagytok a szánalmas védekezésetekkel és "mindenki más a hibás, hogy nem hagytak minket kormányozni" gondolkodásotokkal, mint a fideszesek.

Egyformán vérszívó tetűk az ország testén.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha megtudják,Te is ott gályázol be lesz tiltva,helyette "shivataghishow"lesz sugározva amelynek folyamán nedvesvezérünk kettéhugyozza a ticitaca'tót..
@Habakuk999: engem itt nem szeretnek, de én veled vagyok, és ha kell sütök neked.)
@magándemokrata: a büdös lófaszt.
nem mondott le

amikor már teljesen összecsaptak a feje fölött a hullámok, elegánsan elsőként távozott a süllyedő hajóról, mit a főpatkány, otthagyva a süllyedő hajón az alpatkányokat.
@Penivaldes:

Bocs Penike de nem inkább:
"Áll a legény és várja a lányotot..."
Azt kellene belátni, hogy szét loptuk az országot! Ki igy, ki úgy! Mindenki nézzen magába, látni fogja, ha értelemmel bir, hogy Ő mivel járult hozzá a mostani állapotokhoz! Én meg tettem, most megpróbálom helyre hozni!
@Penivaldes: Akkor a jövő héten lemegyek a nagy vízhez.:)
Most nem azért, de láttok a Fidesz fiataljai között olyat, aki nem ilyen arrogánsan és fölényesen viselkedik? Belőlük lesz valaki egyszer a jövő miniszterelnök-jelöltje. Bár szerintem, az talán óvodába jár, mert amíg Orbán él, ő addig nem engedi ki a kezéből a Fidesz vezetését.
@gazoló: szerettem azt a könyvet. Katajev.
"Hogyha kigyullad a szivem a, kóc,
nem lesz többet a Jancsi bohóc."

www.youtube.com/watch?v=yuYyvKFHx9Y
@Habakuk999:

Az ellenzék megszólalásai a baloldali médiafölény jegyében üzemelő TV-kben és újságokban találhatók, nem kell kiguglizni. Dehát ki nézi/olvassa asztat, ugyebár. Az egyébként érdekes gondolat, hogy csöngessenek be a nyolcmillió szavazóhoz, és apelláljanak a józan eszére. Egyébként próbálkoznak vele.

Körülbelül el tudom képzelni azt is, hogy becsöngetnek hozzád, és mielőtt még kimondanák, hogy jónapot, te úgy vágod ki őket, hogy a lábuk nem éri a földet. A siker mindenesetre adott.
@magándemokrata: én nem loptam szét.
Adót fizettem egy nagy csomót, tb-t egészségügyi járulékot is, soha nem vettem igénybe az ellenszolgáltatását.

Támogatást nem kértem és nem kaptam.
Állami vagyont sem, én mindenért megdolgoztam.

Nem. Ebben a mindenki gondolkodjon el, és csinálja másképpben nem hiszek.

kell egy új világ, valóban új gondolkodásmóddal, de ennek a törvényei már egyszer nagyjából megvoltak.

újra kell írni őket.
@Habakuk999: Tisztellek, olvaslak! LEMONDOTT! Nem volt megfelelőtámogatása, se a pártja, se az szdsz, se a szavazok!Lsd. népszavazás! Belátta!
"A kormány ismét a képzéseken spórolna"
2013. június 29., szombat, 11:27
Szerző: MTI

Címkék: kormány; képzés; LMP;

Kinyomtatom • Elküldöm
Elfogadhatatlannak tartja az Szél Bernadett, hogy "ismét a képzéseken spórolna a kormány".

hvg.hu/itthon/20130629_A_kormany_ismet_a_kepzeseken_sporolna
@magándemokrata: Ne haragudj, nem értek Veled egyet.

Nem mondott le akkor, amikor kellett volna.

Tudom, elfogult vagyok vele szemben, de az én szememben az ő felelőssége határtalan a 2/3-ban.

Mert nem mondott le csak a szakadék alján. Ha normális, akkor egy évvel korábban, a reformok előkészítésénél már láthatta volna, hogy az ő nevével semmit sem lehet csinálni.

Véletlenül láttam most az ATV-ben.
Most se normális. Szerintem természetesen.

persze, szó szerint igazad van, hiszen valóban lemondott.:)
@Habakuk999: Most már tényleg nem az, ha volt benne vmi csillagfény az kiveszett
@Habakuk999: Ha Te úgy érzed nem, tiszteletbe tartom! Én, amire gondoltam: mindenki vásárolt már számla nélkül, mindenki jutott már előnyhöz úgy, hogy jókor volt jó helyen! Emberek vagyunk..
@Habakuk999:

Csak megjegyezném, hogy a nyári megszorításokat és a kezdeti reformlépéseket is csak az "ő nevével" lehetett megcsinálni. Kiss Péterével nem (ő bele se kezdett volna). És meg is csinálta emlékeim szerint.
@V-PORT:
apró popó...a Vizolda Trisztán Tartandó nevű panyókabajnok már nem jön ide, csak nincs oka félni? esetleg kényelmetlen volt neki, hogy egyetlen bejelentkezése olyat váltott ki, amire rémálmaiban sem mert gondolni, "LEÉRVELTÜK" és nem volt válasza

tehát a ziksz meg a többi fajtiszta hülyék gyülekezete semmire sem jó, ha nincs az ami ma van, akkor ezek is meghalnak, belepusztulnak a butaságukba és a felfuvalkodott senkiségükbe

a felnőttjeik meg rohadtabbak rettegnek konfrontálódni mert nem tudnak mit mondani a szajkókat meg a tömjén is üldözi

brühüyyy
@magándemokrata: igen, és nem menteni akarok senkit, de sajnos van egy olyan helyzet ebben az országban, hogy ha nem vagy jókor jó helyen akkor nincs munkád. a nagy gond az ha vki úgy kerül jó helyre hogy nem ért hozzá.

a számlákról nekem a franciák jutnak eszembe
@Habakuk999:
"Nem mondott le akkor, amikor kellett volna." ezzel a mondatoddal nem tudok vitatkozni! Én nem 2/3-ot, hanem ezt rovom fel neki! A megvezetett emberek hozták a fidesznek a 2/3-ot!
Demján most mérges. Nem tudom, hogy mivel kompenzálják, hogy már ne legyen az.
@V-PORT: Füstőlőseggű Mártiriusz pl. Tegnapelőtt is bevetette magát a bűn üldözésébe:-) Csoda, hogy megint nem kapott egy pár méretes laskát:-)
@magándemokrata: 2006-ban kimentünk a Tour de France 2 szakaszára Elzászba. Kivettünk egy házat, és amikor fizettünk kaptunk egy kockás papírra írt számlát. mindenki boldog volt
@magándemokrata: @vakapad:

Úgy gondolom, azt a tényt kell elfogadnunk, hogy nincs senki, aki az érdekeinket képviselje.

Nem nagyon szívesen írok közhelyeket, de tudomásul kell vennünk, mindenki a maga sorsa kovácsa.

Mindenkinek a maga környezetében kell körbenézni, s átalakítani az életét - s a környezetében élők életét - a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva.

Hmm, a rendszerváltáskor papoltam ilyesmit utoljára, bízva a magyar demokráciában.

Most ismét ott tartunk, ahol 89-ben.

Tessék sejteket, civileket szervezni.

S ne hagyjátok magatokat befolyásolni a "baráti" pártpolitikusok mézes szövegei alapján.

Számoljanak be Nektek, keressék a kegyeiteket.
Ne Ti az övékét.

Ti vagytok a valódi hatalom.
@Habakuk999: Nekem is úgy tűnik, hogy ez a két embeféle, valóban egymás agyára ment. Se ez, se az már nem beszámítható. Ezúton kérek elnézést magamtól, az Orbán hívektől, és a Gyurcsány fanoktól. Egyiket sem szeretném a továbbiakban bármilyen felelős poszton látni. Legfeljebb egy szép csalitosban egymásba karolva sétálgatni, és közös szobás elhelyezéssel.
@Habakuk999: 89-ben én is mást vártam! Az összes disszidens barátomnak, vissza akartam vágni... Látjátok, nem kell elmenni, itt is amerika lesz! Kis városomban, a társaságunk ki irt 1 grafitit THIS NOT USA! A rendszer váltáskor ezt irták uttána: de az lesz FIDESZ-SZDSZ! Hittem benne! A barátaim, " találkozzunk harmadik országban"! Szerinted? Ez van, jövőre leszavazok, közben megpróbálom rendbe tenni az életem!
tudtam, hogy alá írja!
mégis amilyen hülye vagyok, hajszálnyit reménykedtem, hogy megszólal a lelkiismerete...

a poszt a 100 éve született Weöres Sándor egyik vers idézetével indít.

engedelmetekkel a szintén 100 éve született Jékely Zoltántól is legyen itt pár sor:

Ballada a kóbor kutyákról

Jékely Zoltán
Az ötszázéves Villon emlékének

Hol vagytok hé, szegény kóborkutyák,
hogy bírjátok ki mostanság a sorsot?
Talán nyulat gyilkoltok s őz-sutát,
vagy kunyhótájról koncokat raboltok?
Lehet, hogy erdőszélen kóboroltok,
s irhátoknak nem árt a hó s hideg,
mert éjjelente most nem panaszoltok,
vonítgatás a tért nem tölti meg.

Züllött ebek, kivert komondorok,
örökre elhagytátok városunkat?
Feleljetek, lompos kalandorok,
talán a város háborgása untat?
Vagy tudjátok, hogy nincs itt mit keresni,
étlen gyomor itt csak tovább korog,
hogy céltalan már hulladékra lesni,
felfalja mind szikkadt embertorok.

Kisgyermekek szemétkosárba vájnak,
vénemberek piszok között kotornak,
kéjjel röhögnek félzacskó dohánynak,
három fillérnek, félpohárka bornak;
egekre átkot fogvacogva szórnak,
falat kenyérért készek késre menni. –
Bizony, jobb most az izmos komondornak
fehér mezőn őzet űzőbe venni!

Ég hercege, essék meg vén szíved,
ne bánj velünk rosszabbul, mint kutyákkal,
ételt s tüzet teremts mindenkinek,
hogy ehessünk s ne átkozzunk a szánkkal!

1931
@vakapad:

Kétharmaddal még senki nem baszta szét az országot, és kézileg vezérelt saját államfője sem volt még egy miniszterelnöknek sem soha.

Ez mind újság, nincs mivel ellenpontozni.
@Fabius: Csak egy újabb info... nem számos ucca, doxabi egy tételben, kujva occon. Aszongyák, jobban csomizták a régi holmit, mint ahogyan az új volt.
@Fabius: Nem mellesleg telirakták a forintot 3 méterenként földszintes virágágyásokkal, az ott lévő üzletek árufeltöltése kuka, vagy a tujasin:-) Vállalkozásbarát önkormányzat. A turul hozza majd a bótba a lángost, bázisugrással. A töke teli mindenkinek. A minőség továbbra is a negatív végtelen.
@V-PORT: Szerintem már régen mérges; nem ő volt, aki kijelentette, hogy nincs unortodox gazd. pol., csak gazd. pol. van, minielnök úr!? Most erre válaszként kapja, hogy de igen is van unortodox, ha nem esett volna le, vén hülye szeplősfejű, oszt az ilyen.
A gázrobbantott önkoris Almássy kúriában NERzeti Trafik. Takácspajtás bulija?
A negatív betétekkel mi lesz a takszövnél?
@Habakuk999:

Számolj az útdíj áthárítással, Waberer megkezdte a sormintát és a többiek is követni fogják:

index.hu/gazdasag/2013/06/28/waberers/

Ha eddig nem tetted, most kérj új ajánlatot a fuvarozó cégektől.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Láttam, elvetemült ötlet. De még mindig nincs készen, legalábbis a virágos kockákból még kilátszott a vasalás mikor néztem.

Lehet tesznek rá valamit a földön kívül? Mert ha csak beföldelik esőben sárlé folyik majd a Szinvaparkig, azt meg aligha vállalja bárki.
szegény weöres sándor.
szegény stephen king.
.....
ja, és krahácsot istókziccs, csak a bevonuló szovjet csapatok menthetik meg, battonyától nemesmedvesig. éljen május 35.! (szívjon mán kästner is!)
@Fabius:

Nem rossz, nem rossz. Lehet, hogy én is ezt írtam volna.
@Fabius:

no nemááá!
és a fleto a maga háromharmadával?
@Habakuk999:

Néhány axiomatikus megfogalmazás, csak hogy legyen miből kiindulni:

1./ Magyarországon nagyon kevés az olyan, több emberből álló csoport, amelyek tagjainak az érdekei teljesen azonosak. Általában bárki érdekeit tekintjük is, azok más emberek érdekeit valamennyire sértik.
2./ Ha mindenki a saját érdekeit képviseli, azt anarchiának hívják.
3./ A pártok azért vannak, hogy mindenki, ha kisebb-nagyobb kompromisszumokkal is megtalálja azt, amelyik az érdekeit a leginkább képviseli (mivel teljes azonosulásra még pártokon belül is csekély az esély).
4./ Ha valaki nem hajlandó kompromisszumra, azaz csak olyan pártot fogad el, amelyik hajszálpontosan azon érdekeket képviseli, amelyek a sajátjaival egybevágnak, akkor az egyszemélyes saját párt alapításán kívül sok esélye nincs.
5./ Három választási lehetőségem van (ahogy mindenkinek): ebből kettő ugyanazt a pártot juttatja hatalomra, egy pedig nem.

Magam is erőteljesen individualista vagyok, de praktikus okokból úgy gondolom, hogy nekem az a legjobb, ami az ország felemelkedését leginkább szolgálja. Ez természetesen az én szubjektív választásom, egyébként mindenki úgy dönt, ahogy akar.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Valóban, a beszámíthatóság feltétele manapság, ha (amennyiben jól értem) helyesli valaki azt, hogy mindkettőt elmegyógyintézetbe zárják.

Én nem helyeslem (érdekes, de egyiket se), fenti okból a beszámíthatatlanságom kritériumának fennforgása egyértelműen igazolható.

Megjegyzendő még (a beszámíthatatlanságomat fokozandó), hogy a politikusnak nem rovom fel hibájául, ha hatalmat meg akarja szerezni, és azt sem, hogy ha a hatalom megszerzését a saját elképzelései megvalósítására használja (ez a célja, ezért van). Maximum azt, hogy ha nem ért hozzá. Ez esetben le kell váltani, és normál esetben le is lehet. Manapság Magyarországon nem ez a helyzet.
index.hu/belfold/2013/06/29/turista_vagyok_nem_magyar/
Most már jobbosok mondjátok meg, hogy ki a magyar, mert úgy látom csak ti határozhatjátok meg. Vannak kritériumok? Mennyi? És abból mennyit kell teljesítenem, hogy magyar lehessek?
Mielőtt bárkit elolvasnék, egyetértek nagyérdemű (nem kitüntetett) Fabius-szal.
@Habakuk999:

Nem értem, mi bajod Orbánnal.

"Ha nem tudtátok elmagyarázni a népnek, mit szavazott le, akkor alkalmatlanok vagytok politizálásra."

Ő aztán el tudta magyarázni a népnek, mit szavazott le. Ergo full alkalmas. Akkor Orbán maradjon.

Demagógiával szemben nincs fegyver, csak még nagyobb demagógia. (2002-ben ugyan Orbánnál nem vált be, de attól még igy van) Ha magyarázol. véged van. Legyen szó reformról vagy vádról.

Te is vagdalkózol egy kicsit zsigerből. Utálod Gyurcsányt, passz. Tudjuk :) És akit utálunk, az nem tud olyat cselekedni, soha nem is tudott, amit elfogadnánk. Egyszerűen igy működik az ember.
@nemecsek ernő áruló: "Demján szerint ez ellentétes azokkal a tárgyalásokkal, amelyek az MFB és a takarékszövetkezeti vezetők között zajlottak akkor, amikor a Takarékbank kisebbségi tulajdonának állami átvételéről tárgyaltak, és azzal is szembe megy, amit korábban Orbán Viktor jelzett a takarékszövetkezetek jövőjéről."
OV mindig hazudik, Demjánnak csak most esett le?
@V-PORT: erre mindig is (a 19. sz 2. fele óta) igényt tartottak a jobbosok.
@rodeo36: Szia Rodeo!
Őszintén örülök, hogy itt vagy végre.
@MolnarErik: Szerintem Demjánnak még mindig nem esett le. Eddig a pillanatig sem.

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy a fideszesek fullba nyomják a kretént, vagy úgy vannak vele, mint a szcientológusok, hogy ha már annyi energiát, és pénzt belefeccöltek, akkor nem hajlandók hangosan kiröhögni a Xenu sztorit.
@Fabius: Az agrárium állítólag felmentést kap, csak senki sem tud róla, s nyilván nem is igaz.

Ma 700 ft/to-val kalkulálunk, ez nagyjából 2-3 ezer ft plusz kts átlagosan.

S mivel a világpiacot olyan nagyon nem zavarja, majd a parasztember benyeli.

Illetve a kenyér, zöldség és olaj megvásárlója.
@DarthVader: Orbán politikus.

Senkiházi gazember, de politikus.
@vakapad: Helyes. Csak az a baj, a mostani felhozatal csak a süllyedést és a szakadékot segíti elő.
@Habakuk999: Nem tudok veled egyetérteni abban, amit "magándemokratá"-nak írtál az egészségügyi ellátással kapcsolatban Gyurcsány tehetetlenségéről.
Nem vagyok Gyurcsány hívő, a valóságot annál inkább kedvelem.
Gyurcsány országlása alatt egészségügyi reformmal alakították át az egészségügyet. Vissza kell, hogy emlékezzél rá, hiszen nap, mint e reform atyját, Molnár Lajost láttuk beszámolni a folyamatokról.
A reformfolyamatoknak a Fidesz sorra betartott, népszavazásokkal tette lehetetlenné azok végleges bevezetését.
Ide tartozik az oktatási reform Fidesz által megtorpedózott kérdése, melyet szintén a Fidesz népszavazása hiúsított meg.
Mit tehetett volna Gyurcsány és kormánya, amikor a népszavazások miatt szembesült az álságosan kikényszerített népakarattal?
@guma: nagyon gyanús, ha megengedsz egy megjegyzést:
www.hunlit.hu/files/writers/161.jpg
www.fono.hu//data/editorimage/hobo.jpg
balladásdi, Villon, még kutya is
@Habakuk999: Nem. Képtelen "politikusnak" lenni. Gyurcsány sokkal inkább politikus - legfeljebb rosszul politizált :)
A "politikus"-ság nem arról szól, hogy amit kitalálunk, azt tűzön-vizen át megvalósitjuk mindenki ellenére, áthágva erkölcsöt és törvényt. (Hitler sem "politikus" volt pl. Legfeljebb annak indult. Egészen addig az volt, amig teljhatalomhoz nem jutott. Onnantól megszűnt politikus lenni.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szia Cirbolya!
Látom, megérkeztél a hosszú útról, hiányoltunk.
@Mariann19: koszonom, ti is hianyoztatok, fel szemmel figyeltem ratok, de a nemeteknel nem surun van free wifi :)
Az Osztrakoknal volt Kufsteinben, lettek volna otleteim uj lakokra ;)
ki a f@szt érdekel mit hadovál ez a hazaáruló dakota

C I G Á N Y K O D I K

ez már egy bukott rencer... csak a rablott holmihoz nagyon ragaszkodnak...
védik a koncot... a büdös rohat feudál komcsi náci ügynök mafia...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lettek volna ötleteim új lakókra."
Nem kéne sokat egyeztetni, hogy kik kapják meg a lakáskiutalásokat.
Kazamatákhoz mit szólsz?
Tisztelt Honfitársunk! Kedves Szimpatizánsunk!

Áder János köztársasági elnök tegnap aláírta a botrányos fideszes földrablást
szentesítő földtörvényt, és továbbra is szó nélkül tűri a trafikmutyit. Mi ne tegyük ezt!
Találkozzunk hétfőn a Lendvay utcában, a Fidesz székháza előtt! Mutassuk
meg, hogy nem Fidesz-maffia uralta, hanem egy normális Magyarországot akarunk!

További részletekért kattintson: https://www.facebook.com/events/657024640981299!

Adja tovább, hívja meg ismerőseit! Találkozzunk július 1-jén, hétfőn 18 órakor a Fidesz-székház előtt!

Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség

Csatlakozzon, és hozza el ismerőseit is!
w.egyutt2014.hu/csatlakozz_fb
parbeszedmagyarorszagert.hu/csatlakozz

Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk!
@vakapad: kicsit félreértetted a hangsúlyt. a kulcsmondat ez volt: "Egyiket sem szeretném a továbbiakban bármilyen felelős poszton látni."
@Buga.Jakab: mi van Jakab? elgurult a borosüveg :) de nagyjából nekem is ez a véleményem.
@Fabius: ronda dolog, de muszáj: én ezt már kinevezésekor megmondtam, hogy tőle ennyit lehet várni. Most csak azok lepődtek meg, vagy csalódtak akik bedőltek a "hirtelen én lettem a legpártatlanabb fidesz párttag köztársasági elnök evör" színjátéknak. Egy ilyen öregróka blogíróhoz nem méltó kislány módjára nyafogni ilyen nyilvánvaló dolgokon.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: dehogy van vége, most jön a legjobb rész, most lesz érdekes az egész.
a fiúk most érdekesebbek mint a nők.
Én tényleg azt hittem (ismeretlen költő verse)

Én tényleg azt hittem, hogy a Fideszes Áder
Békebíró lesz és nem Fideszes Káder
Mert mondták, és elhittem, hisz én ilyen vagyok
Horoszkópban is hiszek, és gyakran lottózgatok
Mindenfélét elhiszek én bemondásra egyből
Épp gondolkodni ne kelljen, csak nézek ki a fejből
Most átvertet játszom, sértődötten nyígva
Pedig itt egyedül csak én voltam a birka...
@Fullánkos Algol: :)

a vadászat a vérében van.
remek versek vadászatára, feldolgozására, terjesztésére ösztönözte mindig...

www.youtube.com/watch?v=Oo3oTgb-jco&list=PLE1CBA31F3C96BD20

szeretem hallgatni...

akkor jöjjön még egy 100 éve született alkotó. filmre ültette pl az "Egy asszony meg a lánya" Moravia regényt.
ma is megrendítő alkotás. érdemes újra nézni...

a tettes: Cesare Zavattini, író, forgatókönyvíró, képregények szerzője, lelkes és elhivatott ideológusa az olasz neorealizmus filmes forradalmának. Vittorio De Sicával igazi nyerő párost alkottak, együttműködésükből világsikerek születtek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Mutassuk
meg, hogy nem Fidesz-maffia uralta, hanem egy normális Magyarországot akarunk!"

Mutasd meg te! Együtt sem vagytok 2014-en, hogyan akartok bármit is elérni??? Lássuk, mennyien lesztek ott hétfőn! Harmincan? Kétszázan?

Húha. Recseg-ropog a "Fideszmaffia" összes eresztéke.
@guma: Hát ha az Áprily bejött, és a Hobó meg az ő újabb élete, akkor nem véletlen ha őt is bírod.
@Penivaldes: Mindig azok nekem:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aki nem hisz szociopaták hazugságainak, az máris boldogabb, mert nem csapják be.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja) szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.
A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel.
hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "? mit akarsz mondani?"

Ha tényleg nem érted, akkor nem éred el azt a színvonalat, hogy a politkában részt vegyél.

Ha csak megjátszod magad, akkor gratulálok, jól csinálod.
@Fullánkos Algol: "az ő új élete" fogalmam sincs milyen és nem is érdekel...
a régit sem követtem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fő az optimizmus.
@Dr. jenőke (jenőke): szóval van egy kormányunk, amiben bőven tenyésznek a pszicho és szociopaták.... Szép kilátások.
@tundrazuzmo: Ez az önteltség ismerős. Ez nagyon 2002-es... Biztos akkoriban még gyerek lehettél, de kérdezd meg a párttársaidat, mi is történt akkor.
@Fabius: Figy Fab te is hallottál már arról, hogy Karácsony és Gordon is állítólag ráhajtott a jobbik szavazóira??? :)) (videÓ kb. A 9. perctől)

mno.hu/magyarorszageloben/bumerang-1169655
@guma: Idézni idézted. Előbb-utóbb pedig mindenkinek meg fog kelleni barátkozni ezekkel a dolgokkal, egyre nagyobb alkalmazkodási hiányt és evolúciós hátrányt fog jelenteni a szemellenző. Persze mindenki a saját jövőjének a kovácsa.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Ez az önteltség ismerős. Ez nagyon 2002-es... Biztos akkoriban még gyerek lehettél, de kérdezd meg a párttársaidat, mi is történt akkor."

Szavazó voltam már akkor is, nyugodj meg. Amit én mondok, az pedig nem önteltség, hanem a jelenlegi helyzet.

A múltból éppúgy nem következik egy Fideszes bukta (mint 2002-ben), ahogyan nem következik egy Fideszes ismétlés (lásd a szoci 2002 és 2006 nyeréseket).

Amit én állítok, az a jelenből következik. Néhány jelentéktelen ballib megmondóember pártot alapít, és csodálkozik, hogy a kutya sem figyel rájuk. A választást szavazók megszerzésével lehet megnyerni, és nem "összefogással". Főleg ha az ún. "összefogás" csak a pozíciókért való marakodásról szól.
@tundrazuzmo: csűrheted itt egész nap, de ez a szar amit orbán épít, összedől! ezt aki nem debil tudja:)
@Fullánkos Algol: :)

nem kell rám vetítened félelmeidet.
kívánom legyen olyan egyed fejlődésed, ahogy szeretnéd.
ha pedig úgy alkalmazkodsz élethez, mint én: akkor a szemellenzőt csak a lovakon látnál...
@guma: Félelmeimet??? :DDD
Nyilván azért nem csak a lovakon látok szemellenzőt, mert nem úgy alkalmazkodok az élethez mint te.
Nah nem erőszak a felhomályosítás, további jó szemellenző-mentes tág látókört, csak így tovább lol
@tundrazuzmo:
Játéknak jó ez a "ki nyer ma, vagy holnap", de ez egy kicsit korai a 2014-es választásra.
Sok minden történhet még addig, az is előfordulhat hogy majd Orbán is a Fideszre szavaz.
Ne feledd, a földtörvényt például nem szavazta meg. Lehet, hogy ő is belülről bomlaszt, mint Pozsgay és Szűrös Mátyás a 80-as években?
@Dr. jenőke (jenőke): "Ne feledd, a földtörvényt például nem szavazta meg. Lehet, hogy ő is belülről bomlaszt, mint Pozsgay és Szűrös Mátyás a 80-as években? "

Ez az egyetlen logikus magyarázat, most megvilágosodtam!
Orbán már buktatott szoci rendszert, hogy helyettet a NER-t kinövesztve annak élére üljön. De ha már hatalmon van, nincs több kihívás.

Mi lenne, ha saját pártját megbuktatva szocialista miniszterelnök-jelöltként futna be? Mesterházy és Bajnai mögött nem állnak tömegek. Orbánra meg akkor is behúzzák az X-et, ha MSZP van a neve mellett.
@tundrazuzmo:
Nana!
Nem olyan gyerek az. Ott van még az EU, a FÁK, az Egybesült Arabok, Szomália törzsközössége, és így tovább.
Egyébként azt mondta, hogy nem a rendszer ellen harcolt, hanem a hatalmat gyakorlók ellen.
Most sem tesz mást.
Lásd be, kinőtte ezt a kicsinyke országot.
Most például az euró zónán kívülieket tömöríti egy Lindemannal, vagy CPA-val - ezt nem tudom.
@taga20: o:)))

még azt is? :-D
@guma: beszotam? szojá nekem és elintézem az ügyet:) addig is www.youtube.com/watch?v=XHOWa3MPYTM
@Dr. jenőke (jenőke):
Ja, benyal Ádernek avval az illúzióval, hogy aranyeret okoz neki, hápersze.
Ez volt má, és az összes akkor/mostani elvtársnak kellemes élményként maradt meg.
Pozsgay is csettint, mikor a Kövér nyelvét felidézi... prosztatamasszázs okán.

Magyarország mi a fasz van veled...?
Így kell előrelátni, és a KRESZ többi szabályát is betartani.
De lehet, hogy ez más?
El sem akarom hinni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) váratlanul szigorított a 2013. június 1-jén indult és augusztus 31-ig tartó Növekedési Hitelprogramon (NHP) - írja banki körökből származó információkra hivatkozva a Népszava.

A lap szombati számában közölt cikk szerint azok az ügyfelek, akik már más forrásból felvettek hitelt, például a telephely létesítéséhez szükséges vételárat kifizették vagy más forrásból megkezdték fejlesztéseiket, az NHP-ból már ezekhez a projektekhez nem vehetnek fel kedvezményes, legfeljebb 2,5 százalékos hitelt. Ha mégis kiutaltak számukra ilyen kölcsönt, akkor azt vissza kell adniuk.

hvg.hu/gazdasag/20130629_Szigoritottak_a_novekedesi_hitelprogramon#rss
Én azt nem értem mibe fajt volna egy pótlék szavazást beiktatni es kikerülni ezt az egész cirkuszt.
Ezek megint nagyon hülyék...
@guma: és még jó zenéket is küldesz:) nacsakezé www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@guma: jóreggelt! visszafeküdtem, most éppen aszom:)
@guma: inkább neveörl a komedin. kurva jó:)
nol.hu/velemeny/20130629-egy_hazug_legenda_nyomaban

hogy mennyi ilyen baromság kering erről a senkiháziról?

brühüyyy
@rodeo36: Haliho!

Hogy vagy?

Amugy Antall József egy politikai kókler volt. Az akkori ellenzék harmadik vonalának előretolt antitalentuma. Egyszerűen azért, mert Lakitelken nem mert az első vonal odaülni és kompromittálódni. Elvégre Pozsgay garanciája kevés volt sokaknak. Mindenki tudta, hogy oda fordul, ahonnan a szél indul. Iagzi bélszélpolitikusként.
Ergo, az SZKH amugy is ismert politikusain kivül nagyon kevés igazi elsővonalbeli ember mert ott megjelenni a PÁRT-on kívülről.
Így ott két őszinte társaság maradt. Az SZKH Solt Ottiliával, és az MSZMP a korántsem tehetségtelen Németh-csapattal. A többi többnyira levesérett opportunisták szervilista gittegylete volt. Orbánostól, Antallostól.
Antall kormányzása ezt nem cáfolta később. Tehetségtelen, indulati politikája tönkretette a mezőgazdaságot, szétverte az ipart, és a gépgyártást.
@taga20: nem iszok nem dohányzok...

a fides bor oligarchákat és dohánybárókat nem támogatom
sőt a köztvt rádiót stb is boly kottálom !
meg mindent ami fidesfertőzött
@rodeo36:
Megfelelő - szobatudós (szakbarbár) - személy és hozzá hasonló, alkalmatlan baráti kör. Rájuk volt szükség a nagy népnemzeti átrendeződéshez.
megunta a kormány az állandó harcot az adózókkal, adóelkerülőkkel...
végülis a kormány a hagyományos harcot elvesztette... mert a TERMELÉS és TEVÉKENYSÉG csökkentő adó elkerülő adózó viselkedésre már nem tud mit ellenlépni...

ezért európában sőt a világon egyedüáló módon bevetik az adóatomot !
azaz elsőként a világon beve "zetik" a tecsöri POLL TAX -et...
vagyis minden fej után be kell fizetni egy "x" összeget (védelmi pénzként)

aki ezt befizeti azt nem basztattya a (nem)zeti adó hivatal és a zsanettező-barázó sündőrség, sem a dr.P.Péter szügyészsége, sem dr.P.Sándor mafiája...
@GeoCracker:
ki tolta előre a zorbánt, az már a süketdumája alatt és előtt is egy senkiházi taknyos volt akiről lesírt, hogy csak elvenni akar és adni semmit?

brühüyyy

nagy egy barom lehetett
@rodeo36: Ha emlékszel az akkori időszakra, a Fidesz, ami majdnem Demisz lett, sokkal inkább volt egy KISZ-ebbnél Kiszebb kontraKISZ, illetve az SZDSZ ifjúsági tagozata, mintsem önálló képződmény. Az utóbbi jogán volt ott különben. Nem véletlen, hogy az első parlamentbe Kövér SZDSZ-támogatással került be. A mai Fidesz sosem lett volna ilyen az SZDSZ nélkül. Pontosabban lehet, hogy lett volna, de csak a politika marginális szegletében. Ha valami akkor ez nyugodtan felróható Kis Jánosnak és a többieknek.
@tundrazuzmo: Igazából a nyeréshez - mármint a fideszéhez - nem a baloldali vagy liberális balfácánság fog vezetni, hanem az emberek mérhetetlen közönye és ostobasága.
Ahogy valamelyik riportban elmondták, az átlagember azt sem tudja mi folyik körülötte, neki elég kicsit kommunistázni, gyurcsányozni, öszödözni, nokia dobozolni. 2006-2010 egy pavlovi idomítás volt az országnak. Bármelyiket kimondod, máris hörög a nép. Nem számít, hogy mennyit loptak, hogy az ország romokban, a fejlődést minuszokban mérjük, a jog nem más mint puszta eszköz a korrupció legalizálásában, és az emberek akik gyurcsányozva hörögnek hagyóznak, azok egyre inkább lecsúsznak, szegényednek, munkanélkül maradnak stb.
Úgyhogy ne azt kérdezd, mit tehet a ballib politikus a fidesz ellen, hanem mit tehet az átlag szavazó a fidesz ellen.
@GeoCracker:

"Tehetségtelen, indulati politikája tönkretette a mezőgazdaságot, szétverte az ipart, és a gépgyártást."

Így van. Minden más: smafu.

/Kíváncsi vagyok, hogy pár év múlva ( egy normális ország oktatáspolitikája részeként - remélem, így lesz) miként jelenik meg mindez a történelemkönyvekben./
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :) mnya, tetszik, de tényleg.:) Lehet hogy bambultam, de téged nem fedeztelek fel.
(Tipp a többieknek: ha levesszük a hangot, akkor ez a mű nyugtató zene nem megy az ember idegeire:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Gonoc...
Amúgy ügyesen álcáztam magam, szalmakalappal (állat napsütés volt + 30-as naptej). Az interjút sikeresen megúsztam, a filmben csak ritkán tűnünk fel a túravezetővel, elslisszolva, kenuban, középen egy gyógytornász csajszival.
@De hol van Columbo felesége?: Ha ugyanúgy nem mer szembenézni az ország a rendszerváltással, ahogy máig nem néz szembe a Horthy-korszakkal, '56-al akkor sehogy.

S még az sem biztos, hogy az emberek szembe akarnak nézni bármivel. Ezt feszegettem már januárban is (endresy.blogspot.hu/2013/01/orbani-mitoszkormanyzas.html )
S azóta sem hiszem, hogy a mitoszok zavarnák a tömeget.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
belenézegettem az atv nyusziba, amit idelinkeltél, azon egyiken sem vagy rajta, pedig téged láttalak volna vizesen, a vizet egyébként imádom -még idva is- főleg a Csendes óceánt és az Indiai-t, a vadvizeket és a folyókat is, amelyek csodálatosak tudnak lenni...nekem a folyami hajózásból a budapesti sétahajózás és a Petőfi meg a Kossuth nagyhajók jutottak amelyekkel Mohácsig hajóztam anno közel 3 napos élmény volt úgy kellett éjjel lecipelniük a kajütbe aludni mert ott akartam lenni a fedélzeten...

szóval irígylésre méltó amit csinálsz...élvezd

brühüyyy
@GeoCracker:
amire én emléxem, 1985-1987 között, hogy szinte nem lehetett hallani ilyen mozgalmakról, pedig én benne voltam a legfelső szintekig, hülye taknyosokkal sohasem foglalkoztunk, én egyébként is a munkásosztály értelmes és aktív részével voltam kapcsolatban, és azok az ilyet le is szarták nem is érdekelte őket, azaz ezek olyan mértékben voltak marginálisak, hogy valami számukra nagyon erős kűlső hatás kellett nekik, hogy egyáltalán a létüket lehessen tudni, 1987 után már messze voltam és 1989-ben meg csak a híreket kaptam a távolban...nagyon dühösek voltunk, különösen a Németh Miklósra, ő volt a jogos és szükséges utód...

mégis a hülyék kerűltek elő a süllyesztőből a sok névtelen és értéktelen még a Pozsgay is az összes beosztása ellenére nem volt egy számottevő a Grósz sokkal jobb volt és sokan mások is

brühüyyy

de ilyen cigánysurmó lefosott kilóméterköveket mi, nem tartottunk számon, nem volt miért
@rodeo36: nyugszik a beteg, beveszi a gyógyszert és csicsikál:)))
Elárulná nekem valaki, hogy van az: a fidesz naponta szembehazudja az embereket, már arra sem ügyelnek titokban lopjanak, korrumpáljanak?!
Idén már az 5. megszorító csomag éves szinten már 2,700 mrd-al többet vesznek ki fideszék a Bajnai féle adóztatáshoz képest,
3 év alatt több kölcsönt vettek fel mint a szocik 8 év alatt, manyup elégetését nem is említem, amivel oda a jövő egy része.

Nincs olyan réteg akit ne sértettek volna meg és ezek után sorba állnak a fideszhívek, hogy szájukba szarjon a fideszvezérhad Ocsmány Vigyorral az élen.

Ki érti ezt??
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
a hitnél az értelem elhanyagolható szerepet játszik!
majd egyszer jó lesz...
@guma: kedves nagy mama:) kezdek éledezni, ezé eztwww.youtube.com/watch?v=w1PKCRzAwog
@guma: ha nem látom a végén a pasiarcát, azt hittem vona, hogy csaj. olyan jó kezelte a golyókat:) csak neked, csak most. ne hagyd ki!:)www.youtube.com/watch?v=wU_n-ddqHn4
@taga20:
A bejelentett kínai út után 20 perccel már le is mondták.
Meccs lesz, inkább megy szotyit köpködni.
Más:
Egy felmérés szerint a megkérdezettek közül 68% mondja, hogy van trafikmutyi.
A fideszes szavazók felének nem tetszik a trafikmutyi. 51% visszavonná a trafiktörvényt!
Más:
dr. Selmeczi Kamill levelet írt dr. Selmeczi Gabriellának, az eü-s béremelésekkel kapcsolatos ferdítések miatt.
Más:
Halottnak írt köszönőlevél – micsoda műveltség: a Rokonok uram-bátyámtól a Holt lelkekig jutott a fideszes bagázs!))))
A Fidesznek kétféle szavazója van: agyhalott és halott.))))
Más:
Bankok újabb sarcolása, melyet megint a lakosság fizet meg!
Hol vagyunk már a sísapkás bankrablástól!))))
@rodeo36: 89re nőttek ki, mint a gomba. Részben azok hátán, akik tényleg csináltak is valamit. Részben a pártinkubátorokból (pl. Bibo-kolesz). Néha vszinüleg a párt ötletére, mint a Pokorni-féle pedagoguszszakszerv.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): pont betettem fentebb a januári linket. Az emberek nem szeretnek szembesülni,h.hülyék. Orbán meg visszaél ezzel.
@guma: ez valami fertő:) minek nézel te engemet? én csak ilyen konzervativ oldalakat nézek:)gingergirls.blog.hu/
A legszebb ajándék: magyar dohányjövedék (1945-1949)

budun-archivum.tumblr.com/image/49436677541
@GeoCracker: Ők értik a viccet. Csak máson röhögnek, mint mi. Azon, hogyan lehet megszívatni a magyar embereket. Legjobb példa az MNYP pénzek elrablása törvényekkel. Egyik nap ez, a másik nap már az a törvény, harmadik nap lesz tökéletes, amikor már nincs választásunk. Ezután körbeülik az asztalt és pálinkázgatás közben jókat röhögnek rajtunk. ” na ugye mi nyertünk”címszóval. Röhögnek a rokkantakon, akik béna lábbal mehetnek dolgozni. Azon röhögnek, ha a sánta botját elrúghatják. A legjobb vicc a számukra, hogy a munkaalapú társadalmat építik munkalehetőség nélkül. Nap, mint nap a pofánkba röhögnek. Állandóan a pofájukon ül a kaján vigyor, nézzétek meg őket. Pokorni pofáján a félvigyor, amikor az apja lebukott és ő állítólag nem tudott róla.Remélem, hogy eljön a nap, amikor én is röhöghetek egy jó nagyot.
Nen taggyűlés volt!

"Gondban vannak a tokaji Kékessy-cégek

Rosszul teljesít az Orbán-családdal bizalmas viszonyban álló Kékessyék tokaji szőlészete. A megmentő Töröcskei István lehet."
hvg.hu/hvgfriss/2013.26/201326_gondban_a_kekessycegek_hektart_csepegtettel

Ennek a faszinak a pereputtya intézte Orbán első lakásmutyiját.
"Kiheréltették a macskát, hogy büntethessenek
A NAV ellenőreinek semmi sem drága, remélem a macskák sosem veszik át a hatalmat"
most.444.hu/2013/06/30/kihereltettek-a-macskat-hogy-buntethessenek/
@guma: köszi! Szeretem a bandát :-)
A bordámat pénteken viszem röntgenre.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Valahogy sokkal viccesebb lenne olvasni, és nem benne élni ebbe a tragikomédiában.
@Marcellusca: :-DDDDDDDDD

szívemcsücske!

tagának? akinek Márlene Dietrich sem jó!:)

annak még ezt sem :D

www.youtube.com/watch?v=1dEWEFngcd8
P
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia kedves Vérnyulacska!
A NAV egyik ellenőre is áldozatként jött ki az egyik nyugtaadási ellenőrzésből szegény.
A fogorvosnál eltávolította a fogkövét a fogorvosnővel /biztos volt neki/, miután nem kapott nyugtát, kiment a rendelőbe a társáért, és jegyzőkönyvet vett fel a galád mulasztás miatt.
Szerintem az ellenőrnek és a macskának is ünnepi vacsorát kell rendezni, és ott mindkettőjüknek valami áldozati kitüntetést kell átadni. Mert megérdemlik!
@GeoCracker:
a jobbuláshoz egy kis Lee
(hátha ezért nem szólnak meg és nem akarnak felhomályosítani:)

www.youtube.com/watch?v=TzZzm0bF0os
@rodeo36:
Rajta, rajta... csak ügyesen rejtőzködöm!
A túravezetővel együtt lapítottunk és így sikerült megúsznunk a szereplést. :D
Szalmakalap és álca... Ott fotóztam a bagázst, de még válogatom a képeket. Majd az is fent lesz.
Gyógyulj és igyál... vizet... :(
Addig is, iszok az egészségedre egy kis skót malátapárlatot! :))
@Mariann19: komolyan irigyelek benneteket...

egyszerűen van idő mikor annyira telítve vagyok, hogy messze kerülöm ezeket az "állatfarmi" híreket, mert rosszul vagyok tőlük.
Simicska land - Simlis kaland
A kalandvágyó - itthon marad
A többi elmegy - átlép a határon
S mögötte marad ez az egész
Rémálom.
@DarthVader: Lehet, hogy vagdalkózom.
Lehet.
Az is lehet, hogy egyszerűen nem fér bele abba a fafejembe, hogy lehet valakit dicsőíteni, aki semmi normálisat nem tudott megcsinálni.

Ettől függetlenül orbán egy gátlástalan bűnöző.
és aki azt hiszi, hogy csak ötletelnek, és az egész nem képez egységet (őrültség, de van benne rendszer) annak:
charta.info.hu/bokros-lajos-beszede
Pedig 2011-ben még nagyon az elején voltunk!
@guma: "Komolyan, irígyellek benneteket."
El kell döntenünk, hogy ki az irígylésreméltó. Te, vagy mi ketten Vérnyúllal.
Téged a rosszullétig felkavarnak az ilyenfajta idiotizmust bemutató hírek, még érzékenyen reagálsz.
Nekünk már olyan alacsony az ingerküszöbünk, hogy már semmi nem ráz meg, az immunitásunk a csúcsokat verdesi.
Már csak cinizmussal reagálunk.
Kinek jobb?
és egy tanulságos komment az 1000 leütésről:
hajmási 2013.06.30. 11:07:07
Noeteny, HaFr. Jóval több, mint fél évszázada, hogy egy bizonyos Harry Tereleaven azzal az ötlettel állt elő, hogy a választók befolyásolását (Nixon javára) három elvre kell építeni. 1. A választók (általában is az emberek) természetes észhasználata az előítéleteket erősíti, nem pedig az eddigi véleményük felülvizsgálatát szolgálja. 2. Nem hajlandók arra, hogy állásfoglalásuk kialakítása során erőfeszítéseket tegyenek a tények és a valóság(a pártprogramok) megértésére, ezért rezisztensek a racionális érvekre, de nyitottak az érzelmekre, különösképpen pedig az indulatokra. 3. Erősebben vonzódnak a legendákhoz, a hamis jövőképekhez, mint a tényszerű beszámolókhoz. Nem az a meglepő, hogy Nixon ezek alapján hetek alatt a maga javára fordította a korábban az ellenfelének kedvező választói hangulatot és Amerika politikatörténetének legnagyobb arányú választási győzelmét aratta, hanem az, hogy immár csaknem egy évszázada ez az egyszerű és jól ismert technika változatlan sikerrel működik. Nincs igaza Bibónak, amkor azt mondja, hogy nem lehet az embereknek hosszú távon sikeresen hazudni, mert nem tette hozzá: nem lehet hosszú távon ugyanazt(!) hazudni. Az a politikus, aki a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében nem válogat az eszközökben mindíg és újra meg újra eljut az említett Tereleaven újrafelfedezéséhez. Az igazán meglepő talán mégis az, hogy csaknem egy évszázada nem született meg ennek ellenszere. Hajlok arra, hogy azért nem, mert Terelevaen-nek igaza van: az emberek valóban olyanok, amilyennek ő tartotta őket. És ne reménykedjünk abban, hogy Amerikában végülis Nixon megbukott. Mert nem a választók forultak el tőle, hanem az amerikai demokratikus és alkotmányos intézmények működése - az elnök perbe fogásának indítványa - kényszerítette lemondásra. Orbán nagyon is alaposan levonta vagy megérezte ennek a tanulságait: kemény munkával számolta fel azokat az intézményeket, amelyek Nixon sorsára juttathanák.
@Mariann19: OK!:)

ami megráz: az a csönd, a reakciók hiánya...
hibáinkkal együtt is én okosabbnak, gerincesebbnek tartottam népünket.
nem hittem volna, hogy simán dagonyázik a trágyában...
hogy a gyerekeiket is hagyják belerántani...
hogy semminek semmi következménye nincs...
ezért fogytak el a szavaim.
azért fordul fel a gyomrom mert az erő még mindig csak az egymás fikázásában mutatkozik meg...
@magándemokrata: A hétvégén találkoztam néhány emberrel, akik dolgoznak, lassan, lépésről lépésre igen szívósan.

Egyik sem hajlandó beállni a politika napszámosává, noha a politika kopogtat náluk (is).

Leszarják az összest, építik az életüket és a környezetük életét.

Szerintem ezt a mentalitást kéne átvenni egyre több embernek.

s a legelső adandó alkalommal elhajtani az összes mocskot.
@Mariann19:

Ha az egzisztenciájában érinti az embert, azért elég megrázó tud lenni.
@taga20:
bevette, lefeküdt -a nap vagy éj órájától függetlenűl- és alukált, mert a gyógyi szépen "pihentet" olyan kellemes: "mindenmindegy" van bennem...és narancsot csak kifacsart állapotban dzsusziként engedek a közelembe...

facsarjátok ki ti is csak egy icipicit

brühüyyy
@Habakuk999:

Ha hagyják építeni az életüket, pl. nem pont az ő iparáguk kerül terítékre.
Én nem akarok már itthon építeni semmit.
@Husz_János_Puszita: Az is egy megoldás.

A lényeg az, hogy ne hidd el, hogy valakik gondoskodni fognak Rólad.

Mert a másik bagázst sem érdekled, csak addig a két másodpercig, amíg behúzod az x-et.
@guma: "Ami megráz:a csönd, a reakciók hiánya."
Ennek az az oka, hogy az emberek most élik át az önkénynek azt a megjelenési formáját, ami rádöbbenti őket, hogy nincs eszköz a kezükben, a tehetetlenség a passzivitásba, a visszahúzódásra készteti őket.
Mit lehet tenni a tömegeknek egy olyan országban, ahol kimondhatják törvénybe foglalva, hogy pl. a takarékszövetkezetek átszervezésénél, idézem:
"csak igennel szvazhatnak, ellenkező esetben kötelesek eladni részesedésüket az MFB-nek."
Itt most az a lényeg, amit az idézet mutat, hogy amennyiben a résztvevők nem úgy szavaznak, ahogy a kormány előírja, ez a kormány szankcionál.
Hol lehet igy jogokat érvényesíteni?
Ilyen gyakorlat miatt lemondóak az emberek.
@Mariann19: Milyen reformfolyamatról beszélsz?

Ez a szó legfeljebb a rendszerváltás előtt Németh Miklósék idejében hangozhatott el itt.

Gyurcsányék dumáltak és semmit végig nem vittek.

És még egyszer, ígérem utoljára, mert már nagyon unom magamat:

egy politikus dolga az, hogy politikai harc folyamán keresztül vigye a terveit, elképzeléseit.

Aki erre képtelen, esetleg kecskepásztor még lehet, bár a kecskék is autonóm lények, akiket terelgetni kell, de talán egy jó pudi segíthet.
@Husz_János_Puszita:
"Ha az egzisztenciájában érinti az embert, az azért megrázó tud lenni."
Persze, én a politikai immunitást a szemlélődő állampolgárok átlagos magatartásával magyarázom.
Természetesen az egyéni élethelyzetek - különösen ha a fennmaradásról van szó - indulatokat váltanak ki.
@Habakuk999:

Meg amíg elszedheti tőlem a munkám eredményét valamilyen adó, illeték formájában. Mire várjak?
Ha egy kétharmados felhatalmazású, magát jobboldalinak nevező kormány is csak igáslónak nézi az adófizetőket, mit várhatok a szociktól? Attila bejelentette, adóemelésre készülnek, de csak a gazdagokét emelik ám. Fasza.
Nekem a hamvába holt Széll Kálmán I. után esett le, az én életemben itt már nem lesz semmi. Jobb későn, mint soha.
@Habakuk999:

Ha Gyurcsányról van szó, őt a saját pártja elárulta. Volt aki még a fényképről is leretusáltatta maga mellől. Úgy elég nehéz bármit végigvinni.
Valószínű rosszul mérte fel a pártjában az erőviszonyokat. A tévedése végzetesnek bizonyult.
De igazad van, mindig az eredmény, ami számít.
@Habakuk999:
Úgy látom, te most egy régebbi hozzászólásomra reagálsz.
"Gyurcsányék dumáltak és semmit végig nem vittek."
Sommás megállapítás.
Korábbi hsz-em véleményét továbbra is fenntartom, körülbelül a fenti mondatodra reagáltam.
A lényege az volt, hogy reformfolyamatokat indítottak el pl. az egészségügy és az oktatás területén. Valamennyi törekvést az ellenzékben lévő Fidesz megtorpedózott, ott tartott be, ahol tudott.
Nem tekintette prioritásnak az ország helyzetét, a gazdasági kilábalást, egy cél vezérelte, a koalíció menesztése.
E cél érdekében népszavazásokat szervezett, melynek a következménye a reformok meghiúsulása volt.
Miért nem ismered el, hogy a népszavazások álságosak voltak, mégis el kellett fogadni az akkori kormánynak ezt a kikényszerített "népakaratot."
@Mariann19:

A politika annyira a zsigereidbe hatol ebben az országban, annyira meghatározza a mindennapjaidat, nem maradhatsz külső szemlélődő. Ebből is elegem van.
@Mariann19:

Szerintem simán megkerülhették volna a népszavazás eredményét egy kis kreativitással. Inkább az erő hiányzott, a politikai akarat. Ha a koalíció szorosan összezár Gyurcsány mögött, másképp alakult volna minden.
@Husz_János_Puszita:
"Nem maradhatsz külső szemlélődő."
Személy szerinti dilemmám, hogy értékelem napi szinten a folyamatokat, melyek nem a megnyugvás pillanatait jelentik, állandósul az indulat.
Lenne a másik út, a homokba dugjuk a fejünket magatartás, ezt kéne követni?
Hiszen a saját bundánkról van szó, mégis tudnunk kell az ok-okozati összefüggéseket legalább a rákészülés jegyében.
Igazából nem a politizálás a probléma, hanem a hazai politikai élet elviselhetetlen tartalma.
@GeoCracker:
bennem az maradt meg ebből -a senkiháziakról nem beszélek- hogy a Németh Miklós mikor nemzetközi bankár vezér lett ahelyett, hogy ...na az volt a vég...ezek a szarok meg számomra ismert egyedek a KISZ-ben mi ezeket parkolópályára basztuk és nem volt nekik lehetőségük sem az ingyenélésre, tudod ezek a zorbánféle parasztsurmók akik abból akarnak megélni, hogy baromságokat dumálnak és nem csinálnak semmit mert semmihez sem értenek -én kibasztam őket a munkahelyről is- de ha hagyjuk egyre véresebb szájú "kommunistaifjak" lesznek ezt közöttünk nem lehetett, nem működött el is mentek máshová...ezek keresnek helyet ahol a szarháziságuk műxik, kár hogy van ilyen hely!!!

mellettem az orbán és a kövér féle barmok labdába sem rúghattak volna...az aki a kövért bevitte az MSZMP központba az egy nagy barom volt, nyerni nem nyert semmit de utána már nem lehetett levakarni sem ...ha látom a buta pofázmányát kinyílik a bugyli a zsebemben

brühüyyy
@Mariann19:
Viszont senki sem akadályozza (most még) hogy holnap kivegyék a Tak.Szöv.ből a pénzüket, mielőtt elherdálnák a haveroknak. HA MEG OTT HAGYJÁK - HÁT MEGÉRDEMLIK.
HAVEROK, BULI, HANTA!
@Husz_János_Puszita:
Az akkori népszavazás jogilag felülírt mindent.
A kormánynak alá kellett rendelnie magát ennek. Ha visszaemlékszel, az eü reform teljesen kidolgozott volt, a vizitdíjaknál a technikát már használtuk egy pár hónapig.
Ennek ellenére le kellett állítani a teljes kidolgozott rendszert.
@kekex:
Bocs, helyesen:
Haverok, MUTYI, Hanta!
@Mariann19:
I.
E cél érdekében népszavazásokat szervezett, melynek a következménye a reformok meghiúsulása volt.

Akkor most voltak reformok vagy csak meghiúsult reformcsírák?

Te írtad mindkettő megállapítást, amik ugye kizárják egymást.

Döntsd el.

II.
Miért nem ismered el, hogy a népszavazások álságosak voltak, mégis el kellett fogadni az akkori kormánynak ezt a kikényszerített "népakaratot."

Olvastál tőlem olyan kijelentést, mely szerint a népszavazásokat igazságosnak, előre mutatónak tartottam?

Ugye nem? Én a tehetetlen és béna balos kormányzástól tajtékzom, aminek közvetlen következménye a nem tehetetlen, viszont országrontó maffia kormányzás.

Egyetlen kivétel a határon túliak népszavazása.
Attól nagyobb bűnt, igen BŰNT a magyar baloldal még nem követett el.
@Mariann19:

Próbáltam homokba dugni a fejem, nem megy. Voltaképp irigylem azokat, akiknek igen. :D Nekik van más bajuk, mindenkinek a magáé.
A gazdaság aktív szereplőjeként képtelenség nem tudomásul venni a pusztítást. Próbálj meg összeállítani egy üzleti tervet 1 évre pl. Egy káosz az egész.
Az én kis életem ennél többet ér nekem. Nyugalmat akarok.
@Mariann19:

Emlékszem. A háziorvosom imádta a vizitdíjat, tök üres lett a váróterem, nem riasztották éjszaka két percenként. Bármit ki lehetett volna találni helyette, más technikai megoldást. Inkább a legitimitás hiányzott akkoriban már, szerintem.
@Mariann19:
A legnagyobb baj az volt, hogy ez a "kidolgozott rendszer" sajna nem tudta lemosni magáról az Szdsz-mutyi gyanút. Én ugyan reformpárti voltam - de az OPNI bezárása bennem is kételyeket ébresztett!
Gyurcsány meg csak a választás utáni Röpiratában állt elő egy egyszerű és jól kommunikálható magyarázattal (utólag): mely szerint a vizitdíj úgy működik, mint a bevásárlókocsikban a pénzdarab: nem egy nagy összeg, de mégis miatta mindenki visszatolja a kocsit a helyére, és nem hagyják szanaszét a parkolóban.
Az Mszp még csak hasonlót sem állított (az volt az irányelv, hogy nem kell kampányolni,
és akkor kevesen mennek szavazni)
@kekex:
A betétesekben még él a bizalom a pénzintézetek irányába, hiszen évtizedekig ezt szokták meg, nincs veszélyérzetük. Nem fogják kivenni a pénzüket, és az államkötvényekbe is szívesen fektetnek be, ahogyan látszik.
Az eu napokban tárgyalta a bankúnióval kapcsolatos terveit, melyben az is szerepel, hogy a rossz helyzetbe került bankok szanálása ezentúl ne az állampolgárok egészét terhelje, hanem többek között a betéteseket.
Tehát a betéteket úgy fogja fel, mint befektetéseket, melyeknek kockázata van.
Ez újszerű felállás számunkra, és a Fidesz is hivatkozhat erre az eu-s döntésre, ha netán itt is erre kerülne a sor.
Az embereknek ez viszont egyelőre ismeretlen eljárás, meg kell tanulniuk erre átállni a fejekben.
@Husz_János_Puszita: Pont erről beszélek. Föl kell készülni a legrosszabbra.

Még nem nagyon tartok az unióból való kilépéstől, főleg a mostani földtörvény tükrében, de a paranoia elhatalmasodása még ezt is valódi veszéllyé fokozhatja.

Egyszerűen tudomásul kell venni, nincs normális politikai erő.

Dolgoznunk kell, hogy legyen.
Alulról, nem balról és jobbról, hanem mindenhonnan.

Azt hittük, van balliberális értelmiség.
A múlt hétvége kristálytisztán bemutatta, hogy nincs.

Csak egy elfásult, elzüllött a cubákhoz mereven ragaszkodó nemzedék, aki valaha képes volt gondolkodásra.
@Habakuk999:
Te "tehetetlen és béna" balos kormányzatra emlékszel - én pedig arra, hogy 2/3-os törvényekhez nem voltak elegen - és a fidesz MINDENT megakadályozott.
Inkább azon merenghetnél, hogy jobb lett volna - vagy sem az ORSZÁGNAK, ha akkor végig engedik Orbánék a reformokat?
Az orvosi esküben szerepel: NE árts! Nos ezek a jogászkodók csak ártottak, ártanak - és amíg hagyják nekik, ártani is fognak. És ezért azok a felelősek, akik:
A Rájuk szavaztak
B Otthon maradtak (és az alacsony részvételen belül lehetővé tették a 2/3-ot)
Nem az a 200 ezer, akiket 2006-hoz képest behülyítettek, hanem az 1 millió döntött, aki otthon maradt.
Szép régi magyar hagyomány, hogy a magyarok soha semmiért nem felelősek, mindig csak az a fránya Balsors a hibás (meg mások vittek rossz utakra engem, a mások bűne nem az én hibám)
Pedig nem! Tied az ország - magadnak építed (vagy hagyod elb@szni!)
@Habakuk999:
Tényleg az a véleményed, hogy 2004-ben már hagyni kellett volna "ezeket", hogy 20 évre bebetonozzák magukat? És a baloldal bűnt követett el, amikor emiatt nem ment el szavazni? Te komolyan elhitted, hogy ez a külhoni magyarokról, és nem a fidesz szavazatokról szólt? És most sem arról szól?
@GeoCracker:
Van itt off rendesen, akkor beszállnék én is (ha volt akkor kuka..), szóval:
www.hir24.hu/szines/2013/06/22/pataky-attila-urlenyekkel-szexelnek-az-emberek/
Ez teljesen nyilvánvaló, én azt hallottam egy hozzáértő genetikus szakembertől, hogy a kedves mamát is egy ilyen messzi-messzi galaxisból idetévedt lény termékenyíthette meg. Az, hogy a kis Attila ennyire sík hülye lett az azért van, mert a kedves "papa" a hosszú galaktikus utazás során, szép csendben felélhette az összes gondolkodásra való agysejtjét.

A landolás után Attila nénit megszórta csillagporral, közben önmagát is reprodukálta több ezres példányszámban, akiket aztán a messze földön híres, zsíros termőtalajú Magyarországon szétszórt. Ezek az egyedek aztán felcseperedvén találkoztak a Bibó kollégiumban, szívtak egy kis kokót, jól berúgtak, összeokádták a helységeket és közben a spájzban megalakították a fideszt.
Felesküdtek a "papájuk" és a távoli szülőföldjük, a Kleptokratosz rendszer L.O.P. 3-2-1 számú exobolygójának teremtőjére, hogy a Föld Levédia nevezetű tartományában létrehozzák a negatív gazdasági növekedés és a non-unortodox jószomszédság mintaállamát. Attis közben lecseperedett hozzájuk (agyilag), befizette a tagdíjat és belépett ő is a NER rendszerébe. Mondom, ezt csak úgy hallottam, én nem hiszek az ilyesmiben.

Arra azért kíváncsi vagyok (meg a szomszéd Feri is), ha ilyen sebességgel épül le szellemileg, a választásokig marad-e annyi bitje, hogy a nevét le tudja írni? Igaz, a forradalmi kertibudikban csak X-elni köll, szóval nincs olyan nagy gond.
Patakiattila (is) jobban teljesít...
@Habakuk999:

Azt hiszem már írtam, hogy nem hiszek az elit és az értelmiség kizárólagos bűnösségében. Olvastam egy időben és térben széles kiterjedésű nemzetközi felmérést, a Tárki adta ki 2009.-ben. A magyarok döntő többsége gondolkodik úgy, az életben csak egymás rovására lehet érvényesülni. A fiatalok is így gondolják.
Nem lesz alulról összefogás Habakukk. Kisközösségek összefogása nélkül közjó nem létezik.
Taposás és pártoskodás van, mintha ezer éve nem tanulnánk semmiből.
@kekex: A francokat.
Ne tedd Mari néni nyakába a felelősséget.

Az enyémbe nyugodtan, engem viszont nem érdekel.

Tudod, ilyen finnyás vagyok, nem vagyok hajlandó szavazni a hülyeségre csak azért, mert a másik barom.

Mellesleg, nem lehetett tovább menni a szoci nemtörődömség útján, mert anarchiába vezetett.
Ugyanúgy, ahogyan nem lehet továbbmenni a narancs maffiaállamának útján sem, ami gazdasági anarchiába fog vezetni.

A történelem igazságot tesz.
@Mariann19:
Két emberfajta mérhetetlen istenhitét mindig is csodáltam:
A Az amerikaiakét, akik staflifából és gipszkartonból építenek házakat tornádóveszélyes övezetben - és a legtöbbhöz még csak óvóhelyet sem csinálnak.
B a MAGYAROKÉT, AKIK ÁLLAMKÖTVÉNYBE TESZIK A PÉNZÜKET, AMIKOR LEHET TUDNI, HOGY el fogják inflálni.
@kekex: Egy dolog, miről szól. Jó politikával kivédhető lett volna.

A baloldal csinált egy második Trianont, elárulta a határon túliakat.

Saját fajtáját.

Ennek fényében legalábbis érdekes a nép felelősségét firtató előző megjegyzésed.
@kekex:

Az államkötvények hozama bőven infláció felett van.
@Habakuk999:
Skizós! "Szoci nemtörődömség" és "végig nem vitt reformok"
Most akartak valamit, de nem tudták végig vinni, vagy nem is törődtek az egésszel? (ez utóbbi nem egyezik az ÉN emlékeimmel)
@Knósszosz:

:D :D
AZ intergalaktikus fordítókorong kimaradt.
@Husz_János_Puszita: Vannak kisközösségek, egyre több van.

Ma saját szememmel láttam, tegnap is.

Lesznek, mert túl kell élni, ezt a sok mocskot túl kell élni.

A társadalom fejlődik. Nem túl gyorsan, de fejlődik, mi is fogunk.

Gondolod, nem fog senkinek feltűnni a szomszédaink elhúzása mellettünk?

Többek között ezért buktak a szocik.
@Habakuk999:
A Magyarok Világszövetsége (lásd mostanában CÖF) csinált egy fidesz MELLETTI szavazást, amit beállítottak úgy, hogy a határon túliak érdekében kezdték. Volt aki bedőlt nekik (pl Te is) de a többség nagyon is tudta, hogy mit tartson róla. A bűn az volt, hogy a határon túliak ezt komolyan vették!
@kekex: Emlékezz kedved szerint arra, amire akarsz.

Aztán magyarázd a magyarság félázsiai származásásval a a húsz százaléknyi jobbikot.

Nem értem én ezt: gyalázatos, csapnivaló, lesüllyedő éveink vannak az első orbán kormánytól folyamatosan.

De magyarázd csak a bizonyítványt, úgy magyarázhatod ahogyan akarod, itt a nyakunkon egy vadbarom, és a szép kommunista jövő.

Szép álmokat hozzá!
@Husz_János_Puszita:
Na JA! A horgász is előbb beeteti a halakat. Az inflációt a Ksh számítja, és statisztika tekintetében Churchill az irányadó (csak abban hiszek, amit ÉN hamisítok) Mit gondolsz, az őszre prognosztizált 30 %-os élelmiszerár emelkedést hogyan fogja követni a kötvénykamat?
Ha a tőke értékét veszti, kaphatsz bármilyen ez alatti kamatot - nem fog vigasztalni.
VALAMIT fizettek a Békekölcsönre is.
@Habakuk999: "Akkor most voltak reformok, vagy csak meghiúsult reformcsírák? Döntsd el."
Világosan körülírtam, hogy kidolgozott és bevezetett reform volt az eü reform, technikai felszerelésekkel gyakoroltuk is, melyet meg kellett szüntetni.
A népszavazásnál az, hogy igazságos vagy haladó, annak ebben az összefüggésben nincs jelentősége.
A népszavazásnak egy funkciója van, a demokratikus döntés.
A határon túliak népszavazása miért a baloldal bűne?
A Fidesz rögzítette a választási törvényben, a baloldal is megszavazta tudtommal.
@kekex:

Tudod, ki minek dőlt be????????????????????

Menj már ki Hargitába, Csíkba, Flvidékre, beszélgess már az ottaniakkal.

A stupid ostobaságod határtalan.

Ha nem tudsz érveket mondani, marad a jól bevált bedőlsz a fidesznek szöveg.

Agyatlan, hazafiatlan, ostoba hívő beszél csak így.

Színvonalad egy fideszdroidé.

Szevasz.
@Habakuk999:
Egyrészt I. Orbán közepétől indultunk meg a lejtőn - amikor El Tolcsyt először engedték ámokot futni. Másrészt Gyurcsány a kiigazítással Európa bajnok az 1 % kiigazítás 0,5 %-os gazdasági visszaesés aránnyal. Az Unió most kezd ráébredni, hogy senki sem tudta még csak megközelíteni sem. (lásd még: "rossz képlettel számították")
A KIIGAZÍTÁSRA szükség volt, AZT PROFI MÓDON, GYORSAN, ÉS NEM TÚL NAGY FÁJDALMAK ÁRÁN HAJTOTTÁK VÉGRE (főleg Orbánéhoz viszonyítva)
és 2008-ra éppen úgy kezdett fellendülni a gazdaság, mint Bokros után. A gazdasági válság meg történelmi pech.
@Mariann19: Mariann, magyarázod a semmit.

Van bevezetett reform?

Nincs.

Akkor miről beszélünk?

Semmiről.

Szép jó éjt Neked, Téged tisztellek amúgy, úgyhogy ne sértődj meg a faragatlanságomért.

A határon túliakat elárulta az anyaország.
Három nemzedék kell, hogy rendbe tegyük ezt a dolgot.
@Habakuk999:
Mondom, hogy a külhoniak felbuzgerálása volt a bűn, Orbánék magánhatalma érdekében. Ahogy most is csak ez a cél vezérli őket, amikor széthúzást szít. Ha beszélgetsz odakint - talán ezt is elmondják.
@Husz_János_Puszita: "Próbálj meg összeállítani egy üzleti tervet egy évre."
Készítek ilyeneket másoknak.
Még nagyobb a gond, ha a terveket figyelembe véve kell árakban megállapodni, és azok alapján szerződni.Netán egy éven túl is, hogy az üzlettársat megtartsuk. A kedvezőtlen és gyakori változások egy pillanat alatt veszteségessé tehetik a céget, mivel az újabb terheket utólag nem lehet áthárítani.
"Nyugalmat akarok."
Rossz hírem van. Ha vállalkozásod van, és folytatni akarod, nem lesz nyugi egy pár évig.
Ez a drámai kényszerpálya.
@Habakuk999:
gyalázatos, csapnivaló, lesüllyedő éveink?
Szerintem a pozitív tartományban tartott gazdaság egy kiigazítás mellett nem igazán ezeket a jelzőket érdemli.
@Habakuk999: Szeretek veled beszélgetni, tudod, mi már így szoktunk csevegni, te kissé indulatosan, én másként.
Remélem, lesz szerencsénk a jövőben is ilyen kis csörtékre, soha nem baj, ha különböző nézőpontok ütköznek.
Szia! Jó éjt!
@Habakuk999:
@kekex:
@Mariann19:

Héhéé... hölgyek urak, ez nem egy pireuszi csapszék Rejtő idejéből.
Ugye nem itt fogtok összeveszni? Érvek ütköztetése rendben, erre van ez az egész felület, de úgy látom az indulatok kissé túlhevülni látszanak.

Télleg semmi közöm hozzá, de ne már egymást...
@kekex: szerinted.

szerintem pedig szétzüllött a gazdaságirányítás és szétzüllött a gazdaság is, a csalások össznépivé váltak, magyar gazdálkodóként szégyenkezhettél a szomszédoknál és versenyhátránybe, iszonyatos versenyhátrányba kerültél a magyar állam miatt
@Knósszosz: Nem bántjuk mi egymást, nagy valószínűséggel kicsit nyers vagyok, de Mariann és Kekex is tiszteletre méltó hölgyek, akik elnézik nekem ezt talán.

Főleg úgy, hogy valahol a lelkük mélyén tudják, van némi igazságom.

Elég már a dumából, tettek kellenének.

Szép álmokat mindenkinek!
@Mariann19:
Anti gőzgadászként én azt mondom, nem adok lóvét a haveromnak nyalóka beszerzésére, hogy árulja a Városligetben, mikor a másik havertól azt hallom, hogy az a segg tőle is kért és azt mondta; holnap visszaadom, de nem adta mert úgy döntött, hogy reggel nyolctól más szabályok érvényesek. Részéről.

Egyszerű parasztilag, ki a lófasz fog ide tőkét pumpálni olyan feltételek mellett, hogy holnap esetleg már csak szép emlék lesz a pénze, amit befektetett?
@Habakuk999:
Rendben, csak meghatározó egyéniségek léptek már le innen (mióta én olvaslak benneteket) és nem kellene ezt a trendet folytatni.
Jó éjt magadba bele iss!!-:))
@kekex: "A legnagyobb baj az volt, hogy ez a "kidolgozott" rendszer sajna nem tudta lemosni az SZDSZ-mutyi gyanút."
Itt az egészségügyi reformra gondolsz.
Az MSZP-SZDSZ koalicióban az SZDSZ nagyon is élt a "mérleg nyelve" poziciójával, mely azt a látszatot keltette, hogy az SZDSZ diktál.
A romló gazdasági körülmények indokoltak reformokat, és az SZDSZ ebben tudta érvényesíteni ideológiájának egyik sarkalatos elemét, az öngondoskodás elvét.
Meg is kapta az eü reform programjának kidolgozását.
Ennek elfogadtatása az állampolgárokban tiltakozást váltott ki, hiszen a gondoskodó államtól mindent térítés nélkül vett igénybe eddig.
A Fidesz jól ismerte fel ezt a lélektani helyzetet az országban, jó időben indította el a regnáló kormány ellen a népszavazást.
Azt is meg lehet állapítani, hogy az SZDSZ iránt érzett antipátia - mely a mai napig él -
annak tudható be, hogy ez a párt világított rá arra, hogy az egyén a felelős a saját boldogulásáért, és dolgokért fizetni kell.
@rodeo36: Nem ismerem az előéleted, csak a nicked, tehát a "melletted" számomra nem sokat jelent. Ezért elnézésedet kérem.
Viszont ez a bagázs egy normális ellenzék mellett ma sam rúgna labdába. Sőt, még kapába sem.
@rodeo36: Bicskanyilásban sem vagy egyedül. Szerintem. Társulok.
@Knósszosz: Ki fog ide tőkét pumpálni?
Külföldi tőke nemigen fog jönni, inkább menni.
Az utóbbi hetekben a kkv-nak kilátásba helyeztek alacsony kamatozású hiteleket belföldön /a kormány biztosítja a keretet, 2% körüli kamattal/ és nincs rá igény a hírek szerint.Két oka lehet. Az egyik, hogy mire vállalkozzanak ezek a kis cégek a hazai fogyasztási trendet nézve, másik a bizonytalanság tágabb és szűkebb értelembe.
Biztosan látod, ha végig mész korábban jól prosperáló soron, hogy minden kiadó és eladó, vagy üresen tátong.
@Mariann19:

Egyszerű oka van: a kkv nem hitelképes. Rengeteg köztük is a devizahiteles. Fedezetet már nem tud nyújtani, forgóeszköz hitelt nem kap. Pedig nekik lenne rá a legnagyobb szükségük a túléléshez.
@Knósszosz: egészen kerekre sikeredett a Pataky Attilás sztorid! :-)

A fonalat tovább gombolyítva, elménket szabadon engedve, egy párhuzamos világ távoli jövőjében bepillantást nyerve, Orbán lehetne
Palpatine, Sith nevén Darth Sidious, a Galaktikus Köztársaság utolsó főkancellára és a Galaktikus Birodalom első császára.

A kettők uralmának törvényét követve a Sith nagyúr, akit a legerősebbek és leghatalmasabbak között tartanak számon.
Palpatine (Orbán) képes megalapítani saját birodalmát tökéletes részletességgel kidolgozott tervével, amely magába foglalja az intergalaktikus, ballibek elleni háborúját, ezt az egész Galaxist felperzselő konfliktust amely több milliárd értelmes lény életébe kerül. Palpatine (Orbán )maga vezeti a Galaktikus Köztársaságot és titokban a Független Rendszerek Konföderációját is. Így képes évekkel meghosszabbítani a csatározásokat és így szerez magának egyre több jogosítványt (2/3-os törvényt) és egyre nagyobb hatalmat a Galaktikus Szenátustól. etc.... :-)
@Mariann19:

Nekem lesz. :D
Keresek egy nyugdíjas állást labancéknál, minimális felelősséggel és stresszel.
@kekex:

Gyurcsány szépen konszolidálta a költségvetést, elsősorban bevételnöveléssel. Cseppet sem kezdett fellendülni a gazdaság, a csődöt sikerült elkerülni.
Úgy mondanám, hogy a szocik 8 éve alatt lassan döcögtünk a lejtőn lefelé, aztán jött a vezér és a lovak közé csördített.
@Mariann19:
Hát, pontosan ezt kérdem én is!
Azért tőled, mert te értesz hozzá.

"Biztosan látod, ha végig mész korábban jól prosperáló soron, hogy minden kiadó és eladó, vagy üresen tátong."
Így igaz, volt egy összeállítás a pesti körútról pár héttel ezelőtt. Arról szólt, hogy a Margit körúttól a Petőfi hídig hány üzlet eladó, illetve kiadó. Szánalmas, én 60 körüli számra emlékszem.

Valamikor az volt a karácsonyi bevásárlás egyik attrakciója, hogy elmentünk a körútra, meg a Rákóczi útra zsepit-parfümöt-zoknit isten tudja mit vásárolni a családnak, meg a haveroknak a fa alá.
Ennek vége, a plázáktól elhányok Azerbajdzsánig, nem az én világom, egyik darab szar sem. Szív ezt valamikor árnyalta és igazat is adok neki abban, hogy ezek is hozzátartoznak egy város mai képéhez, igaza volt. De attól még nem kell kedvelnem. Őt annál inkább.

Csak egy lokális észrevétel: itt szmólpesten van egy üzletsor, ami valamikor jól működött. Ma öt üzlet van zárva egy olyan soron, ahol kényelmes tempóban egy perc alatt végig érsz.

Magyarország jobban teljesít...
@kekex:

Stagnáló vagy visszaeső kereslet mellett nem szabadul el az infláció. Se fogyasztás, se beruházás nincs.
@Knósszosz:

Az élet, a világmindenség meg minden. Mi a válasz? :D
@Husz_János_Puszita: Igen, a hitelképesség a legnagyobb akadály, ebben teljesen igazad van.
Amennyiben módod van rá, hogy átalakítsd az életed egy teljesen más formában, és nem kívánsz itt gazdasági szereplőként tovább kinlódni, ne tétovázz!
Semmit nem veszíthetsz.
@Mariann19:

Kösz a biztatást. Mennem kell, jó éjt mindenkinek!
@Husz_János_Puszita:
Részemről??
Mediterránia és ennyi.
@Knósszosz: A napokban arról volt szó, hogy a pénztárgépek bevezetése miatt a kisboltok egy része bezár, mivel már annyi tőkéje sincs, hogy 100-150 ezret kiszorítson erre.
Télen úton voltam, bementem egy ilyen kisboltba.
A tulajdonosnő ült a pénztárba, a lábánál egy villamos melegítő, a csaj - mint Alaszkában - úgy volt felöltözve.
A polcokon 3 mosópor, 1-2 Piros arany, ilyesmik. El is hiszem, hogy erre lehet számítani sok helyen.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok.
@huzzadneki shakespeare:
-:DD
A fantáziád, olyan Clarke-i magasságokban szárnyal!-:))
Nekem, ha eszembe jut a NER galaxis és annak a prominens képviselői, csak Jaba van előttem. Szimpatikus mint a kövér, becsületes mint a sanya és sose irtana tömjénfüsttől megrészegedve tatooine-i szalonkákat kedvtelésből.

Legfeljebb küldetéstudattól vezérelve, hogy a franc egye meg a filmsztárját nekije.
@Mariann19:
Ezek a kisboltok régen halálra vannak ítélve.
Nagy többségük kényszervállalkozóként kezdte, húsz évvel ezelőtt még úgy-ahogy meg is éltek belőle.

Aztán jöttek a tőkeerősebb összefogások, a multikról nem is beszélve.
K.O.
Mit tehetnek? Amíg egy forintot "termelhetnek", addig maradnak a kis boltjukban, két csomag csipsszel, meg három doboz kockacukorral. Ezt igazán nem ironikus oldalról közelítem, ez maga borzalom.

Ez az emmúút 23 év hozadéka/mocska.
Ezért van az, hogy London ma emlegetett magyar város.
És ezt akarja ez a gerinctelen csürhe visszacsinálni...
Ja... tele vannak tökig szakértőkkel.
Felesleges sorolni a szardarabokat, tudjuk mindannyian kik ők.
@Mariann19: "@Habakuk999: Szeretek veled beszélgetni, tudod, mi már így szoktunk csevegni, te kissé indulatosan, én másként.
Remélem, lesz szerencsénk a jövőben is ilyen kis csörtékre, soha nem baj, ha különböző nézőpontok ütköznek.
Szia! Jó éjt!"

Kukinak többnyire indulatai vannak, nem pedig érvei.
@Habakuk999:

"A történelem igazságot tesz."

a történelem átalakítás miatt szünetel.

kérem szíves megértésüket!
"Kibertámadással indult az e-útdíjfizetés
Hajnalban túlterheléses támadást indítottak az e-útdíjfizetést kezelő informatikai rendszer ellen."
hvg.hu/gazdasag/20130701_Kibertamadassal_indult_az_eutdijfizetes

Országos cimborám és Kíberszakértő Occam Elvtárs, visszaesküvési szakértő tájékoztatott a tényekről.

Röviden közölte:

Lófaszt mama kíbertámadás. A Lázár Boldika és Gány Béla NER-társak által vezetett konzorcium kivitelezésében megvalósult rendszer beüzemelése, a várakozásokkal ellentétben, meghaladta az abacus-tologatás bonyolultságát. Az eddigi ráolvasások és Uri Geller-féle "MÚÚÚKGGY" felszólítások ellenére a bizbaz, makacsul ellenáll. Ezt viszont bevallani orbitális égés lenne. De egy jó ellenség, mint a NER rendszerében minden elbaszott dolog magyarázata, mindig kéznél van.

A probléma csak pillanatnyi homok a rendszerben, a TEK Q=-es hibaelhárító kocsijai a stratégiai pontok felé már úton van, és a Parlamenti Gyászhuszároktól kölcsönkért egyenruhában feszító problémaelhárító állomány kitelepítése folyamatban van.

Munkatársunk jelentése szerint az M3, M7, M2, M0 és M00 utak bevezető szakaszán az útzárak, sorompók és géppuskafészkek elhelyezésre kerültek, és az állomány a piros-zöld tárcsákkal a forgalmat irányítva, valamint a vasúti kalauzlyukasztóval érvényesített vonal-, és menettérti jegyek értékesítését megkezdte.
Fegyelmezett NER állampolgárként, aggódva a költségvetés bevételi oldalának teljesüléséért ( és az újabb nemmegszorítás elkerülése érdekében, bár tudom, úgysem úszom meg), két megoldási javalatot is teszek az itt olvasgató "szemlészek" részére megoldási javaslatként:

1. Le kéne nézni a szerverterem melletti közterületre, és az ott lószart sepregető sárgamellényes NER-munkások közül kiemelni az éppen ott dolgozgató egyik állástalan informatikust. Két virslivégért és egy szárazzsemléért sec-perc alatt megoldja a problémát.
2. Előte esetleg meg kellene keresni a szervergép hálózati csatlakozóját és egy erőteljesebb mozdulattal a konnektorba kéne dugni:-)) Lehet, csoda történne:-)
Lázár Boldit, Gány Bélát és Lopper Dávidot, pedig azonnal más fontosabb beosztásba helyezni! :-))
@Hüvelykmutyi: Tiszta szerencse, hogy a sok tesze-tosza (nem Mariannra, hanem az "elitünkre" gondolok ) megfelelő érvekkel tudja indokolni, miért is vagyunk mi a húsz év alatt legrosszabban teljesítő ország.

Igen, elfogyott a türelmem a siránkozókkal, a másra vagy a Messiásra várókkal, az örök megmagyarázókkal szemben (is).

Szabad dolgozni...
@sutyerák: www.youtube.com/watch?v=PtbW7zYmYfM

nekem ez a hang a legtisztább amit hallottam.(de egyébként botfülem van a zenéhez)
süti beállítások módosítása