Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.18. 04:33 Fabius

Korrupciólandon csak a mutyi virágzik

Címkék: fidesz korrupció átlátszó bodoky tamás

A kismagyar valóság megint elénk tolt egy érdekes napot tegnap. Amíg egy konferencián meglehetősen súlyos kijelentések hangzottak el korrupciókutatóktól a magyar viszonyokról, addig az ország egyik téma iránt legelkötelezettebb újságíróját, az Átlátszót szerkesztő Bodoky Tamást próbálták egy hasonló rendezvényen leugatni békemenetszívű támogatói a rendszernek. Életünket és vérünket a Vezérért, és az ő leghűségesebb kebelbarátjának, Mészáros Lőrincnek a védelméért. 

korrupció.jpg

Ugye nyájas olvasó, soha ki nem találtad volna melyik az a pont, ahol még a dán követségen is szólásra nyílik a száj. MVM offshore ügyek és Sávoly az baró, fasza, téma lehet tapsoljuk meg, de Felcsút és Lőrinc az már tabu, hogy rogyna rá az ég a nertelen újságírójára mostazonnal!  Tessék már egyszer és mindenkorra tudomásul venni, Lőrincnek a megkülönböztetett eljárás alanyi jogon jár! 

Ezzel párhuzamosan meg csak úgy repkedtek a:

- Magyarországon már a törvények is korruptak.

Magyarországon korrupciós hálózatok alakultak ki, melyek a szervezett bűnözéshez hasonlítanak, emiatt rendszerszintű korrupciós veszélyek vannak. 

...tételmondatok, amik lássuk be elég alaposan fedik a valóságot. Gondoljunk csak Ángyán földoligarcha maffiacsaládozására, a sajátos módszerekkel kiírt majd visszavont és újra osztott BNPI földpályázatokra, amiért az egykori békemenetelő Professzorok Batthyány Köre is elküldte a francba Viktorékat. De nyugodtan idevehetjük az Unió Csalás elleni Hivatalának (OLAF) érdeklődését is felkeltő Közgépet is, úgyis aktuális. Lajosék most jutottak abba a fázisba, hogy beidéztetik az egykori láncolókat, mert mi az, hogy csak úgy üddögélünk meg láncolgatunk egy Nemzeti Oligarcha udvarán? Mert az van, tudjátok, hogy Lajos nem szereti, ha korrupcióval vádolják. Fassetuggya, én meg azt nem szeretem, ha egy vasútfelújító konzorcium ötödannyiért dolgozik kilométerenként a horvátoknak Páneurópai Vasúthálózati normáknak megfelelő, helyenként hegyi fűtött pályatesten, mint amennyiért nekünk csinálják Lajosékkal a Szajol - Püspökladány felújítást. Milyen vadul anyáztunk, mikor dupla áron épült az M6-os a felesleges löszalagútjaival meg völgyhídjaival, és hol vagyunk ma már holmi kétszeres szorzóktól. 

A korrupciós konferencián szó esett a közbeszerzési polipról is. Mostanában nálunk az is szintet lépett, nincs lacafacázás meg kispályán passzolgatós Hagyózás. Nagypálya van, a parlament közbeszerzési albizottságának elnöke, Seszták Miklós vigyázta ciprusi offshore cég felügyelő bizottsági székéből, hogy a szélessávú körzethálózat fejlesztési tízmilliárdok megfelelő cégekhez kerüljenek. Most meg nem győz szegénykém szaladozni Ciprusra. 

seszták miklós_1.jpg

A magyar építőipar háromnegyedében előfordul valamilyen korrupció. Azt most hagyjuk is, hogy az engedélyezések körül mindig leesik egy kis apró a gördülékenyebb ügyintézést megzsírozandó. Ez már - sajnos - olyan beidegződéssé vált mára, mint kórházban a hálapénz. Pártunk és kormányunk törvényi szabályozással tett róla, hogy ettől sokkal nagyobb volumenű dolgok is zökkenőmentesen működhessenek.  A közbeszerzési törvény értelmében építőipari beruházásnál 150 millió forint értékhatárig hirdetmény közzététele nélküli pályázat is bonyolítható, így meg nem ügy meghívni mondjuk a Közgép I., Közgép II. Közgép III. cégeket, és a nekünk kedveseket kihozni győztesként. Aztán persze csodálkozunk, hogy nédda'gecc, az építőipar háromnegyede korrupt, és kiküldjük Selmeczi Gripen szenátort, hogy legalább a szájával hirdesse meg a Nagy Korrupcióellenes Háborút

Hogy ezek lopnak és az elődeik is loptak nem meglepő. Az elszomorító leginkább az, hogy a konferencia egyik előadójának,  Szűcs Róbert Sándornak felmérése szerint a közgazdász hallgatók 21%-a nem tartja elfogadhatatlannak a korrupciót üzleti érdekből, a diákok közül a hálapénzt nem utasítja el senki, és 60 százalékuk a rendőrök megvesztegetését is elfogadhatónak tartja. Ez az arány olyan valami, amin csak bazmegolni lehet. Tényleg itt tartunk, hogy a diákjaink is a korrupt életszemléletbe szocializálódnak bele, és természetesnek, elfogadhatónak, az élet, különösen az üzleti élet velejárójának tartják a korrupciót? Rohadt sötét jövő elé nézünk, ha nem próbálunk meg ezen változtatni valamit.

A tegnap Hagyóit, a ma Simicskáit elzavarhatjuk a francba a helytartóikkal együtt. De minek, ha a jövő nemzedéke sem fog különbözni tőlük mentalitásban semmivel, és a mutyi lesz az örök állandó, ami zökkenőmentesen működni fog? 

 

463 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675232514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sika, kasza, léc 2013.04.18. 10:00:30

Pesterzsébeten is megkezdődött az aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett. Két helyen is kitelepültek a kerületi GŐZGÉP-frakció "lelkes" képviselői a Kosutiban. Ennyi magányos és szomorú politikust kitelepülőszett mellett utoljára három éve a Tátra t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Off:

Gábriel a tegnapi választ nem elsunnyogni!

On.
Kór rupci Ó!!!

nem csodálkozni a levédiai izék, bármi áron előnyösebb helyzetbe vagy szebb ágyba akarnak kerűlni: KERŰL AMIBE KERŰL de én csak nem lehetek olyan (és itt aztat gunúccamitakarc) mint a...szóval az....mégha a jó édesapja vagy anyja is az illető

brühühühühü

tuggya ez pénzbe kerűl de erre még a halálos ágyán is lesz 2 petákja hátha akkro a koporsóban nem fogja nyomni a veséjét az oldalpárna
@Fabius: Koltoi a kerdes a vegen, azt ugye tudod, a sotet rendszer ujratermeli magat, eleg csak a csodalatosan szetvert oktatasra, egeszsegugyre, rendvedelemre gondolni. Ebbol a sorbol a dicso peldat mutato kormanyzati korrupcio sem log ki. Bevegeztetett, nehanyunknak ez nem tetszik, amin tudjuk is: kutya ugatas nem hallik az egig.
Talán helyesebb lenne úgy fogalmazni,Korrupciólandben, van némi magyarország is.
Hehe, olvastam a hajnalit, a nagy kerdes valasz nelkuli lesz :)
Átlátszó: Mennyibe kerültek az adófizetőknek az Ákos-szignálok?
Az MTVA újfent megtagadta az Átlátszó közérdekű adatigénylését.

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Fatlatszo.blog.hu%2F2013%2F04%2F17%2Fa_kozradiok_uj_szignaljai_miatt_pereljuk_az_mtva-t
áááááááááááááá

Hankiss Ágnes "kommunista titkosszolgálati módszereket" fedezett fel az unióban

Hankiss Ágnes szerint a baloldali pártok a Fidesz pártcsaládjának meggyengítését tűzték ki célul az Európai Unióban - hangzott el Magyar Hírlapnak adott interjúban.

hvg.hu/vilag/20130418_Hankiss_Agnes

-------------

Az oktatási tárcának készült háttéranyag került a Népszabadság birtokába

Soha nem jelentkeztek még olyan kevesen a felsőoktatásba, mint most, ennek oka azonban nem áll összefüggésben az Orbán-kormány politikájával. Az oka többek között a "felvételizőkkel szemben növekvő elvárások és követelmények" - ez derül ki az oktatási tárca számára készített háttérelemzéből, amely a Népszabadság birtokába jutott.

hvg.hu/itthon/20130418_oktatasi_tarca_hatteranyag_felvetelizok

------------

Pokorni: "a kormány hibát követett el"

A kormány hibát követett el, amikor egy olyan időszakban akarta meggyőzni a fiatalokat, érdemes hitelt felvenni tanulmányaik finanszírozásához, amikor megváltozott az embereknek a hitelekhez való viszonya - mondta Pokorni Zoltán a Pécs-baranyai Értelmiségi Egyesületnek az oktatáspolitikai aktuális kérdéseiről tartott fórumán. A politikus ugyanitt elmondta: a pedagógus életpálya-modell szeptemberben léphet életbe.

hvg.hu/itthon/20130418_Pokorni_a_kormany_hibat_kovetett_el
Egyszerű a kedves narancsbolsevik elvtársak igyekezete. A nép és a hétköznapok olyan szintű korrupciós ellehetetlenítése, ami a legsötétebb uram-bátyám világ visszajövetelével és az ország elbalkanizálódásával jár.
Sikeresek.
Végül is a rombolásban mindig is jók voltak...
@Fabius:
fogadunk? kérdésedre válasz: lila hagyma volt szalonnával és barna kenyérrel a reggelije

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
egy faszt, Boli, jobbágyokra van nekik szükségük és napszámosokra

brühühühü

XIV. század
@rodeo36:
A maguk gumicsizmás "elitjét", az eljövendő arisztokráciát kialakították, a plebs lerabolva és a 10%-os baromsággal, "jobban teljesít" szöveggel átqrva és az eccerije beetetve, az ország lerabolva és a nemzetközi tekintélye a porban.
Mi kéne még?
A weimari példa kezd egyre jobban kibontakozni.
Piktor megírja nemsokára az "Arcom" című könyvét és dísz zsidói körében ünnepelteti magát, mint a magyar nép megmentőjét, hogy "nem leszünk gyarmat".

...azután a bilibe lógó kicsi keze elkezd fázni...
De majd Steffyke és a nyelvével letakarítja a törpe ánuszát. :)
"Nemcsak az általános iskolákban emelkedhetnek az osztálylétszámok, hanem az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt az egyetemeken is. Információink szerint az ELTE Bölcsészettudományi Karán nemrég arról tartottak értekezletet, hogy hogyan készüljenek fel kevesebb oktatóval a szeptembertől induló tanévre. A bölcsészkar vezetése júliusig 21 oktató elbocsátására kényszerül, mivel az ELTE állami támogatása ebben az évben 4,5 milliárd forinttal csökkent.

A hallgatók oktatását így szeptembertől kevesebb tanárral kell megoldani. Az értekezleten ezért felmerült, hogy az eddig megszokott 20 fő körüli szemináriumok helyett 30-40 fős szemináriumok is lehetnek. Az egyetem vezetése olyan terven is dolgozik, amellyel sorsolnák a kurzusokra a hallgatókat."

Na... van akinek jut, van akinek nem... A kaotikus egyháznak jutott pár milliárddal több, az Eltének meg nem...
Lesz aki tanulhat, lesz aki nem, mert nem jut neki...
Vagy nem sorsolják ki...

Baccameg, milyen tetű ország épült itt igen hülye narancsbolsevik elvtársak???

A sok kis politikus jogászköcsög sikeresen szétkúrta MAGYARORSZÁGOT!

Ez a "jobban teljesít"??? Érdekes felfogás...
Hmmm, hogy kell az ellenfél/ellenség ötleteit is lenyúlni, és eladni sajátnak:

Az idei rezsicsökkentési nekibuzdulás után, a választásokhoz közeledve elképzelhető, hogy a reáljövedelmekre ható inflációcsökkentő intézkedések sorozata nem áll meg. A folytatásra alkalmas lehet az egyelőre "parkoltatott" élelmiszeráfa-csökkentés. Ekkor viszont a kereskedelmi működésére vonatkozó szabályokhoz is hozzá kell nyúlni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/adocsokkentessel_folytatodhat_a_kormany_akcioterve.551119.html
Közben a Szeretett Vezető útmutatásokat ad az élethez!
Egyre szánalmasabb ez a Rákosi klón!

"Egy órát kaptak a miniszterelnöktől a budapesti Piarista Gimnázium diákjai. Orbán Viktor hűhó nélkül érkezett, és minden kérdésre válaszolt, a kivándorlásról például még azt is elmondta, hogy neki is mehetnékje volt fiatal korában. Az egyik diáknak nagyon sokat segített, hogy eligazodjon az életben. Bárkit azért nem engedett be a kormányfő órájára az igazgató."
www.origo.hu/itthon/20130417-piarista-diakok-kerdeztek-orban-viktortol.html

(Ne'ba! Már a piaristáknál sem mehetett oda "bárki"?? Komoly...)

Jut eszembe, elsütötte nekik is ott a "Csuhások térdre! Imához!" humorbonbonját???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: középkor rilódid, ott is kiváltság volt a tanulás, és mondhatni egyházi kegy...

A szervek meg bekaphasság, meg a gumigerincű HÖOK is:

Gyakorlatban nem alkalmazható a hallgatói szerződés - Körösparti [Hallgassa meg] [Szó szerinti leiratkészítés megrendelése partnerünktől a www.gepelo.hu oldalon] - 2013.04.17

Nehezen lesz ellenőrizhető, hogy a diákok tényleg itthoni munkával töltik el a képzési idejüket az egyetem befejezése után - mondta Körösparti Péter a HÖOK elnökségi tagja a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=155857
kor rup ció:

Feljelentést tesz a Fradi-stadion ügyében a DK - 2013.04.17

Feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció a Fradi-stadion beruházásával kapcsolatban.
Varju László, elmondta: azért fordulnak a hatóságokhoz, mert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 24 millió forintot fizetett ki egy olyan, az új Fradi-stadion beruházásával kapcsolatban készült 49 oldalas tanulmányért, amely lényegében az internetről letölthető információkat tartalmaz.
ooops

Index most:

A pénzügyi biztos vállalkozása
milliós perben áll a NAV-val <<<<<<<<
Doubravszky Györgyöt még Matolcsy nevezte ki, cégének több tízmilliós vitája van az adóhatósággal.

Sorsolással dőlhet el az ELTE-n,
hogy ki tanulhat és ki nem
Csökkent a támogatás, 21 oktatóval kevesebb lesz.

Soha olyan kevesen nem jelentkeztek egyetemre, mint most
A Népszabadság birtokába került elemzés szerint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A HÖOK eladta magát tegnap végképp? Megint?
Középiskolában már most téma, hogy nagy része nem itthon akar utána tanulni...
A kormány meg már orosz és egy külföldi diákokkal akarja megtölteni a hazai egyetemeket...
A magyar meg ne akarjon tanulni, jó lesz a gépsorok mellé, meg a fideszcsürhe birtokaira melósnak...
De'tényleg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: baszodalássan, a kölökgólya alsós és már most a külföldi oskolákon agyalunk, szerinted???
A fasz kivan ezzel a sötét legsötétebbkori feudalista-kommunista-nacionalista-fasiszta qrmánnyal...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem fog válaszolni, de az kiderülhet, hogy bérkommentelő-e, mert ha nem, akkor egy ideig nem fog jelentkezni
a Kormány és a Fidesz bandatagok a legkorruptabb vállalkozás Magyarországon, már törvényt is csinálnak hogy korruptak lehessenek. EZÉRT KELL EZEKET VÉRES FORRADALOMMAL MEGSEMMISÍTENI!!!! Kártékony Állatok ezek!
Patkányméreg kevés nekik!
"Ez már - sajnos - olyan beidegződéssé vált mára, mint kórházban a hálapénz."

Multkorában 24 órás ügyeletben voltam, (13 falu, 40 km terület), 11 hívás, ebből 3 kisebbségi. A 11 hívásból 1 (egy) esetben volt hálapénz, az egyik kisebbségitől. Tévedés ne essék, nem elvárás, csak maga a jelenség. Ilyen az elmúlt 30 évben, mióta ügyelek, nem volt.
Úgyhogy mutathat bármilyen statisztika bármit, vidéken legalábbis, igen nagy bajok vannak.

Tegnap délután egri Tesco, 30 pénztárból 5 (öt) nyitva, és mindegyiknél 1 (egy) vásárló.

A falunkban a vállalkozók harmada az elmult évben visszaadta az ipart.

Rohad szét minden.

De ennek így kell lennie.

Ha valaki elinditana egy népszavazást, hogy lépjünk ki az Unióból, habozás nélkül megszavaznám. Ennek a népnek el kell jutnia a párialét legaljára ahhoz, hogy le tudjon számolni a messiásvárással, és ne mindig mástól várja a jobblétet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mit is várhatnánk egy ..................- tól?

(A pontok helyére mindenki helyettesítse be a neki megfelelöt.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ORBAJ-t? Attól még, hogy valaki vega, megítélheti, melyik a kevésbé ínycsiklandozó, nem? Vagy gusztusos..esetleg kártékony, ugye..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most akartam linkelni, de ki későn kel..az vagy későn feküdt..vagy rájaér, nem? :-)
A képen, fennen, mi lóg kis a talicskázós farzsebiből? Stukker? Ki tudja?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olyat én is összedobnék seperc alatt, Fabiusnak meg a kisujjában van, ahogy elnézem!
Ilyen egyszerű:
Amiben benne vagyok, az üzlet. Amiből kimaradok, az korrupció.
Jó időben és jó helyen kell lenni!
Korrupció az, amikor másokat lefizetnek.

A békemenetesek is azért fájlalják szerintem a saját oligarcháik piszkálását, mert nem korrupciót, hanem a szocilibsik hatalomtól távol tartásának eszközét látják benne. A "szent" cél szentesíti az eszközt, és minden forint, ami a Közgépnél köt ki, az sem vándorol a mocskoslibsiszocik zsebébe. A Közgép igazából megvédi a nemzeti érzelműek pénzét attól, hogy idegenszívűek marakodjanak rajta, és Orbán Viktor is annál nagyobb forrásból védheti meg ezt a "korrupciómeghajtású demokráciát".

Azért annak idején ilyet nem hallhattunk még a szoci szavazóktól sem, hogy "Persze, Puch, csináld csak!"... Lehet, hogy szemet hunytak felette, de nem bátorították őket.
Ide vezetett a több évtizedes következményeknélküliség,hehe.Valamit tudhat az Unió is,hogy viktorkának nem szabad 3%-fölé vinni a hiányt,pedig másoknak többszöröse is lehet...
Az európainak mondott eszetlenül magas adómennyiség a korrupció legnagyobb barátja!Az USA-ban harmadekkora az adószint.
ebben az országban mindenki korrupt?
már ténylg csak a fides tudot tiszta maradni ?

ez mára is jó lesz, egy kommenttársí írta:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
Mégis mi a francot vár bárki is a következő generációtól, ha a szülők nemzedéke szemet huny a korrupció, meg a mutyik felett, ha a nagyok titokban azért irigylik a szomszédot, mert mennyire bátor volt, hogy elcsalta az adót, és minimálbéren van bejelentve. ahelyett, hogy megköveznék. a gyerekek akik a mocsárba születtek nehezen fogják megéreteni, hogy van csillagfény is.
@rodeo36: Na azért ez is kemény volt ma az usácskából .:(

youtu.be/M3iL2EhVsTs
Pszt!

Csak magunk közt: én el tudom intézni, hogy kicsit javuljon a korrupciós helyzet... nem lesz olcsó, de lezsírozom.

:D
@Nap Pali:
Persze, ők az egyetlen csillagszemű szűz ebben a kuplerájban:).

Az idézet egyébként Máraitól van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ákosra bízni a Bartók szignálját, azért ehhez kell vastagbőr... kábé mintha Kiszel Tünde írna előszót az elméleti fizikai világkonferenciáról készült kiadványhoz.
ajjjjajj!

a legújabb tulaj óta veszteséges a cég. és mit akar "bezárni"???
nem ehhez a fázishoz kellettek a gánti kövek tonnaszám?
és a város polgármestere meg sem szólal a parlamentben, de nézzétek ki fog tárgyalni:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/szijjarto_targyalasain_dol_el_a_magyar_oriasceg_sorsa.551128.html

ki tudja mi zajlik a háttérben???
@Rufus78: írtam, mára is van idézet... :) csak olvastáál a sorok között
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Csak fél kimondani, hogy neki Orbán sokkal szimpatikusabb. Mert gyáva pöcs.
@nemecsek ernő áruló: rosszul ismered :D

ahogy idelapátolja eszmei vonalának vadhajtásait is, inkább "izmus" korrupciónak a lelkes egyede a k.......
Fabius cikkje szokás szerint jó, még ezeket mellétenném:

1. Magyarisztánban népnemzeti ideál a korrupció, ez is egy teljes mértékben posztfeudális velünk élő hungarikum. Olyannyira az, hogy költők is megemlékeztek róla. Ez a magyar néplélek része: ezek vagyunk mi: dörgölőzünk a hatalmhoz, elveink nincsenek- csak az ki fizet többet, ráérünk arra még, és hasonlók.

2. Ugyancsak magyarisztáni jelenség a társadalom kettőzöttsége, többszörözöttsége. Az ostoba, történelem viharai által megtépázott magyar "fejlődés" most is, épp úgy mint a Horthy korban létrehozta a társadalom értékek metén történő feldarabolódását, és ez a folyamat folytatódni is fog. Így van ma magyarisztánban a politikai oligarchák nemzeti burzsoáziája, a közpénzek kiszivattyúzói, akik valójában feudális-partimonális földesurak modern, iPad-al felszerelt, de gondolkodásukban tök feudális / államszocilaista megfelelői: Puch, Simlicska, Nyerges és társai. Van a baszott szűk, nemzeti kapitalista helyett versenykapitalista réteg (munkaadók ás munkavállalók), ő adójukból él jól, és csinál bármit baszott drágán a nemzeti burzsoázia, meg azok képviselőinek faszát erősen szopó politikusok, Orbánnal egyfelől, Lopcsánnyal másfelől, de nem kételkedek abban, hogy Bajnainak is megvan a felettesi köre, aki nyom bele majd pénzt, és akit majd fel kell tőkésíteni ezért cserébe. A versenykapitalista réteg elvándorlása döntheti be a rendszert, erre vannak jelek, hiszen London is immár egy szép magyar város is. 2014 után indul majd be a csomagolás igazán. Aztán lefelé menve a társ. rétegekben, van a 'zemberek (átbaszottak- vesztesek) társadalma: mindazok, akik hagyományos módon, a rendszerváltozás nevű laposztáskor vesztesek maradtak, nem jutott nekik semmi, ők alkotják az egyre nagyobbra növő állam egyre szélesebb eltartottjait, vegyük például az állatorvosi lovat, a poroszos iskolakoncentrációt, MSZMP Rózsika néni elmeszüleményét, és az oda szükséges szakfelügyelői helyeket majd betöltők tömkellegét, amelyeket pont az ilyen lojális közalkalmazott sameszok számára találtak ki. A réteg többsége azonban csak elszenvedője az állam faszán csüngésnek. És van az egész alja, az a pont, ahonnan keményen fel fog majd pörögni az orbániai rendszer széthullása: az inaktívok, a segélyesek, a tartós munkanélküliek, a társadalomból kihullók egyre nagyobb tömegei, akik teljesen megfeletethetők a Horthy korszak hasonló rétegeinek. (Ha nem jött volna a 2. vh előtti konjuktúra, majd a háború, a Horthy féle társadalom hosszú távon összeomlott volna. Így is szétesett a debil tengerésztiszt kreálmánya, igaz külső okokból, és nemzetfeletti determináló tényezők okán.)

3. Így valójában egy tök irreleváns nemzeti-nacinonalista kacatokon épülő, területi határai, ostoba ideológiái mögé bezárkózó társadalom kiépítése (vagy inkább restaurációja) a cél. Ezen kár csodálkozni, és teljesen felesleges ezen megütközni. Minél nagyobb függés a nemzeti-politikai burzsoáziától, a függésben tartható rétegek szélesítése a fő cél. Ezt alátámasztják a politikai propagandában (közmédia) megjelenő témák, megfogalmazások, hangsúlyok. Mindent összetolni, mindent a mi számunkra megfelelő hazugságra építeni: ezt demonstrálja a Békamenet logo is: tökéletesen kifordítva azokat az elveket, amelyek akkor ott Lengyelországban, és itt most mesterségesen okosított közpénzből Magyarisztánban képviselni kívánnak. Szerencsére a társadalom nemzeti-feudális elitje részéről indított agymosási folyamatát bizonyos technológiák nagyban megnehezítik, gondolok itt például az internet nevű varázslatra, amely jótékony hatásának a magyarisztáni jelentős digitális egyenlőtlenség betesz, de mivel hasonló digitális egyenlőtlenség van az arab tavasz országaiban, aztán mégiscsak a Pofanapló segítségével kúrták szét Kadhafi meg Mubarak, meg most a szíriai fasz rezsimjét, azért e médium penetrációjának növekedése, és polgári önszerveződést elősegítő hatása megkérdőjelezhetetlen.

4. A magyarisztáni rendszer a nemzeti-politkai burzsoázia nézpontjából addig működtethető, (ide jutottunk) amíg külső, Magyarisztán nemzetközi tényezőit meghatározó politkai rendszerek, geopolitikai viszonyok ezt a kipumpálást, és ennek lehetőséget teremtő szabályok kialakítását megengedik. Nyilván ezért érdekes Vona bajtárs számára a keleti modell: immár minimális emberi jogi normákat félretéve lehetne folytatni tovább a társadalom még hatékonyabb szárazra szivattyúzását, minden tőke átpréselését a nemzeti burzsoázia kezébe: lásd. kolumbiai modell.
@Nap Pali: Korrekt az ídézet: hiába aki tud írni, egy bekezdéseben összefoglalja azt, amit én 5000 karakterben erőlködtem.
@Fabius:

Megoldhatatlan feladat elé állítod.

Ha valóban jobbikos, nem mondhatja azt, hogy OV jobb, de azt se, hogy Bajnai.
Még nem nagyon tudtad önálló véleményre késztetni, miből gondolod, hogy most majd lesz neki, vagy ha lenne, ki meri mondani?

Kegyetlen vagy:)))
Folytatás:

5. Magyarisztánban belátható időn belül nem fognak normális demokratikus viszonyok és normálisan működő, minimális államra épülő, felelősségteljes, értelmes és racionális polgárokból álló polgári önszerveződéssel a mindenkori hatalmat kontrolláló társadalom létrejönni. Egyszerűen a gyökerek, a Horthy korszak megszakított polgárosodása, az majd államkapitalizmus (avagy államszocializmus) időszaka tökéletesen tönkretette, leállította, lehetetlenné tette és teszi ennek a kibontakozását. A teljes jelenlegi nemzeti burzsoázia, az őket képviselő politikus férgek tökéletesen egyesítették a feudalizmus hűbéri rendszerének kései reinakarnációját az állam által elérhető erőforrások koncentrációjának hatalmi technikáival. Ez a rendszer, amelyet aktívan épített az MSZP-is, de most a Fidesz vitt tökélyre, most fordult virágzásába: az MSZP-nek csupán annyi lehet a bánata, hogy nem alattuk lett meg a történelmi, a nemzeti felemelkedést, a valódi modernitást, versenyképességet hosszú távon tönkrebaszó, de a bankszámlákat jelentősen növelő 2/3.
@DarthVader:
"Ennek a népnek el kell jutnia a párialét legaljára ahhoz, hogy le tudjon számolni a messiásvárással, és ne mindig mástól várja a jobblétet. "

Voltunk mi már a párialét legalján, és a nép mit tett a felemelkedéséért? Saját kezébe vette a sorsát? Kezdek hinni a turáni átokban... :(
Most miért kell ezt? Nem az volt a jelszavuk, hogy "Csak a Fidesz"? Arról nem tehetnek, hogy az apróbetűs részt nem olvasta a jónép, mert a teljes szöveg ez: CSAK A FIDESZ (lophat).
@nemecsek ernő áruló: Lehet ellenőrzik, hogy miket írogat ide :)
@Orica Középföldi: Mint oly sok mindent ezt is túlspirázzátok. Viszont való igaz, hogy a te véleményed van a legközelebb hozzám.

Röviden tömören, nekem egyik sem megfelelő és egyikőjük működése sem előremutató.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát persze, hogy jobban teljesít az ország - már ahhoz képest, ahogy teljesíthetne is! Mert pl "csak" csökkentették az ELTE költségvetését, de NEM ZÁRTÁK BE! Egyelőre.
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: sosemvolt itt polgárság. nemzetes urammá vált kereskedők voltak itt.
@felcsutisuttyo:
Elég figyelembe venni az ELSŐ Orbán-hegyi parancsolatot: NE LOPJ ! (a qurmány nem tűri a konkurenciát)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De ha csak a kettő közül lehetne választani, akkor melyik? Mert most úgy tűnik, nem akarod érteni a kérdést. Mert gyáva pöcs vagy, ez az én véleményem, és ez is lesz, míg nem mondasz a kettőből egy darab nevet!
@nemecsek ernő áruló: Ez kb. olyan mintha én megkérdezném tőled, hogy melyik volt jobb államférfi? Hitler vagy Mussolini?? :)
@nemecsek ernő áruló: Dejszen pont azt tette az ORBAI-val meg a BAJBÁN-nal, nem?
Összeházasítaná a klánokat tán, vagy VÓNA enkább?
@DarthVader:
MINDEN (normális) közgazdász figyelmeztette Orbánt: ha az alsó rétegektől von el jövedelmet (akik azt az utolsó fillérig fel szokták élni) akkor a belső fogyasztáson AZONNAL meg fog látszani.
A felfelé átcsoportosított jövedelem meg olyan réteghez kerül, amely eddig is annyit fogyasztott, amennyit jólesett, ettől nem fog többlet fogyasztás generálódni, vagy az import luxuscikkek forgalma nő.
"CSAK" azért csökkent 2,6 %-al a kisker forgalom, mert a környező országokból átjárnak hozzánk bevásárolni. Ha azt levennénk, akkor meredek csökkenés azonnal meglátszana, és abban még benne sincs az alapvető élelmiszerek többtíz százalékos áremelkedése miatti idei fogyasztáscsökkenés sem!
És döglődnek a belföldi fogyasztásra termelő, vagy belföldiek felé szolgáltató mikró és kisvállalkozások is, a kiszolgáló szektorokkal: könyvelés, festékboltok, MINDEN!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát 38-ig Hitler csókolt kezet Mussolininek, utána meg már fordítva..
@toportyánzsóti:
MIRŐL BESZÉLSZ? Azt állították, hogy 5-7 %-ig elengedett hiánnyal majd felpörgetik a gazdaságot. Majd 10 %-ot öltek bele a manyupból - és az égen, földön SEMMI látszatja nincs!
Mert elszivárgott a haveri körben, leszívta az egykulcsos miatt kieső évi 5-600 mrd, a belföldi fogyasztás csökkenése után kieső adóbevételek pótlása, az elriasztott külföldiek miatt elmaradt beruházások,
NEM TUDSZ EGYETLEN normális, előre mutató lépésüket sem megnevezni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, messze nem olyan. Mondom, nem akarod érteni a kérdést, mert gyáva pöcs vagy.
@guma:
www.pupublogja.hu/2013/04/csodaszarvas.html
"Egy kohó felújítása hárommilliárd forintba kerülne.
A Fradi stadionja 14 milliárdba fog kerülni, ez szolgálja majd a tizenegy botlábú, a párezer adrenalinfüggő vandál és Orbán érdekeit.
Dunaújvárosban ötvenezer ember él.
Az ő érdekeikkel senki sem törődik, igaz, eddig még nem is gyújtották fel szívességből a televízió-székházat…
Már csak abban lehet reménykedni, hogy a legnagyobb dolomitbeszállító közbenjár a városért.
Szomorú ügy…"
Olvasd el, de a lényeg, a veszteséges cég orosz tulajai nem akarják megfinanszírozni a kohófelújítást, és Orbánék nagyjából szarnak az 50 ezer ott élőre, holott 3 milliárdból menthetők lennének. Akár úgy is, hogy tulajdonrészt vásárolnának ezen a pénzen (uniós szabályok miatt közvetlen támogatás nem adható)
Reméljük SzájjalÁrtó ez irányban trágyál.
Természetesen az Orbán Viktor Miniszterelnök Úr a jobb. Mert a Miniszterelnök Úr közülünk való, a Bajnait meg a Klintonné alkotta meg a laboratórium homályában!
@Nap Pali:
Hát... Először olvasom, hogy valaki Márai Sándort le-kommenttársizza!
Csak el kell olvasni Mikszáth és Móricz műveit. Azokban a teljes mai magyar valóság megjelenik. S a megoldás is. "A hajnalban az Alföld közepén egy tűzfáklya mutatott az égre, a tűz, a tűz, a szent tűz, amely minden rosszat megemészt..." /Móricz Zsigmond: Úri muri/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem lehetne "okosba" elintézni? A zsírozás csúszós is lehet!
@Fabius: Bocsi.De ez kicsit olyan a szar meg a fos közötti választás.
@kekex: ott a melósoknak is van részvényük.

amíg az ukrán tulaj volt jól ment a bolt.
sőt folyamatos fejlesztés volt és az orosz tegnap bejelentett "újabb" 3 milliárdos meleghengermű tovább fejlesztést...

na ezért érdekes az egész számomra

www.dunaujvaros.com/hirek/2013/04/dunaferr_szakszervezetek_ha_el_a_gyar
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon:
Az Mszp a fogait összeszorítva, a saját újraválasztási esélyeit rongálva, de kétszer is elpucolta már a szart (Bokros, Gyurcsány-Bajnai) Tehát nem értem, mire alapozod, hogy az az EGYETLEN bánatuk, hogy nem nekik lett 2/3-uk. De hiszen MÁR VOLT! Csak éppen nem éltek vissza vele.
@Dr.Zomboss:
Semmi apró betűs rész. Csak éppen a szó szoros értelme: SEMMI sem számít, csak a fidesz. Gajra mehet a gazdaság, a kultúra, az ország megbecsülése, mindez nem számít, mert CSAK A FIDESZ!
@Penivaldes: 2005 nyara volt. Az este akkor már finom melegen simogatta a bőrünket. Egy rendezvényre tartottunk, ahol Orbán Viktor Miniszterelnök Úr tartott beszédet. Emlékszem nem látszott homlokán barázda, arca sima volt, bár mi jól tudtuk, hogy mennyi munka, mennyi ellenség van. De ő csak mosolygott, szelíden, ahogy egykor apáink tették, és végignézett rajtunk. és ahogy tekintete az én gyermeki arcomra nézett, acélkék szeme, mellyel az ellenséget aprította meleg barnává változott...
@kekex:

"kétszer is elpucolta már a szart (Bokros, Gyurcsány-Bajnai) "

Ez azért nagyon félreérthető:)))))
@kifordított nagyanyó: Ezt próbálom én is elmagyarázni nekik, de mindenképp ránk akarják erőltetni, hogy válasszunk a szar meg a fos között. :)
@kekex: A jobboldal úgy is viselkedik, mintha felsőbbrendü lények lenének. Lásd tegnap Morvai és Szájer is mindenkit aki nem jogász végzettségű simán lehülyézett.
@guma:
Pedig a linkelt cikkedben is benne van:
"– A leállás óta 86. napja nincs döntés az I. számú kohó újjáépítéséről – akár az is bekövetkezhet, hogy városunkban megszűnik az acélgyártás!"
"– A folyékony fázis megszűnése akár négyezer dunaferres dolgozó munkahelyének elvesztését jelentheti, közvetve a térségben akár tízezres munkanélküliséget eredményezhet"
"87 milliárd forintból 600 kilométernyi alsóbbrendű utat újítanak fel idén"

Ez 145000 Ft/m. Leirom mégegyszer: száznegyvenötezer forint per méter. Nem új út, felújítás.

karpati-aszfalt.hupont.hu/

aszfaltozás árak: 5 cm vastagságban 2700 Ft/m2.
zúzalékozás 8 cm vastagságban: 1500 Ft/m2.
4200*1,27 az annyi mint 5300 Ft/m2, egy m. út 5 m2, tehát 1 m út tehát 26000 Ft. Csak hogy legyen mihez viszonyitani.

sandoraszfalt-kft.hupont.hu/3/aszfaltozas-arak

kb 50 ezer szegélykővel, árkolással 1 m új út
(földmunka nélkül)

És akkor erre legyünk büszkék, hogy 80 MD-ból ilyen sok utat felújitanak.
@Penivaldes:
Ja, arra emléxel, amikor botoxozták a homlokát, némi neandertáli jelleget kölcsönözve neki? Tényleg "feledhetetlen"!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
no decision>>> do you have any other candidate...LOL
@avanivi:
Az egyszeri hályogkovács, azután, amikor elmagyarázták neki, hogy milyen bonyolult és sérülékeny szerv a szem - nem mert többé operálni.
Ezek a jogászok meg nagyon is tudják, és mégsem szakorvosi diplomával, steril műtőben és orvosi műszerekkel operálnak, hanem bemosakodás nélkül esnek a hályognak bugylibicskával.
Még az a mentségük sincs, hogy "nem tudják, mit cselekszenek"
@kekex: Ugyanazt a gúnyt érzem szavaidból, amely a Klintonné által alkotott HaHa tagokra jellemző. A Miniszterelnök Úr tekintete ragyogó, és fényes, és utat mutat nekünk a homályban!
@kekex: Soha nem volt az Mszp-nek 2/3 önállóan.
@kekex: Nálad a pont,csak reménykedem nem az angyali oldalra soroltál be?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te próbálkozol mint a kutya, eléd tesznek egy tányér bablevest és megkérdezik tőled ugye ez bableves? erre te: csak nem képzelitek, hogy ezt nekem el kellene döntenem? dehát egy igen vagy egy nem sokat segítene a bableves létében, erre te: de hiszen ma szerda van?
szóval ha a kifordított nagyanyád nem súg mostani pillanatig nem lettél volna képes sem Bajnait sem Orbánt mondani...most sem csak nagyanyázol, a nagyanyád mindenit

csodálom, hogy bármit bármikor tenni képes lennél, Fabi-val együtt várom, hogy monggy valamit ne a nagyanyádat fordítsd ki meg be

brühühühühü
@kekex: Milyen büszkék arra, hogy a Viki betiltotta az " Adj gázt "pedig csak azért tette, hogy ezt ne tudják a pofájába kenni tegnap , egyébként hagyta volna, mint hogy csak a Szaniszló kitüntetését vonták vissza , a többi nácié maradt.Már kezdi magához édesgetni a jobbik szavazóit, meggyöződésem, hogy a kitüntetések is azért történtek.
Ez is ott van a szeren... khm... NER-en:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/kajman-szigeteki_vallalkozas_ertekesiti_a_letelepedesi_allamkotvenyeket.182805.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Kajmán szigeti vállalkozás értékesíti a letelepedési államkötvényeket.
----

,,Gallyát töröm csak, mert a töve vén:
nem dönthető a korhadt líra fája –
vak föld alá nő visszás koronája,
s a szó a szájban senki: jövevény.

Megköt, felold a vándor szövevény –
hű mindenségben szétfutó gyökérzet
göröngyeként ha pörgök, hörgök, érzek:
a dallam nem változtat szövegén.

De van szöveg, mely falsít dallamán –
őszintébb volna ölni vagy rabolni...
S a lélek dúdol: kába, gyatra holmi.

De mindezt mintha másról hallanám:
nem a valót, csak annak én-imázsát,
mint földöntúli lombok roppanását.''
@rodeo36: Ha most azt mondom hogy bajnai volt a jobb mert ő volt a kisebbik szar,akkor jó lesz?
@avanivi: mikor? Horn alatt? Már nem emlékszem rá pontosan.
@kekex:

és aki jóra gondol? azt ...?

brühühühü

te kis címeres
Én csak a Közgép feljelentéssel kapcsolatos cikk ezen részét nem értem: "A cég jogi képviselője, Futó Barnabás a helyszínen azt mondta, hogy feljelentést tesznek, mert az akcióval megvalósult a közérdekű üzem működésének megzavarása, a személyi szabadság megsértése és a magánlaksértés is." Milyen közérdekű üzemet zavartak meg az LMP-sek a leláncolós akciójukkal? Kinek a személyes szabadságát sértették meg? Tudtommal a dolgozók ugyanúgy szabadon ki-bejárhattak, mint azok a parlamenti képviselők, akik személyes szabadsága csak annyiban csorbult, hogy nem tudtak közvetlenül a parlament elé parkolni, és 100 métert kellett gyalogolniuk.
És egyébként kinek végez a Közgép Zrt. (Nyuszi és barátai, avagy a Bonsai Duce és haverjai) bármilyen közérdekű munkát? Mert nekem nem!
@kifordított nagyanyó:

nyanyi sem tőled sem a háziszárnyastól nem vártam semmit és azt meg is kaptam

egy szót kért Fabi, mondhattad volna, hogy Kun Béla vagy Belfegor a Bajnai vagy Gyurcsány vagy Orbán helyett

de hogy mindkettőt minősíted és eltartott kisújjal lepöccinted az oda vezet ahol most az ország meg te is tartasz a biliben ahol a szar és a fos tülexenek körötted és ha akarod ha nem harapod

brühühühühü

ez a háziszárnyasra is igaz annyival negatívabban, hogy ha te nem írod hogy már együtt vagy a biliben a szarral is meg a fossal is akkor mostanáig nem írt volna semmit

tudniillik háziszárnyas arra sem tud válaszolni hogy hány éves arra is aszongya, hogy "félárnyékban van"

brühühühühü
@avanivi: Horn alatt az MSZP-nek az SZDSZ-szel közösen volt 2/3-da. Akkor, a saját hatalmuk korlátozására hoztak olyan törvényt, ami alapján nem tudtak az Alkotmányhoz nyúlni! Ez volt a különbség Horn és a most uralkodó Felcsúti Seggszáj között.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Én is így emlékeztem. Most már, az idő múlásával másként látom az Szdsz-t, mint akkor, de az biztos, hogy ők nem engedték lebontani az alkotmányos jogállamot.
@Penivaldes:
ha nem a steffy írta akkor melyik buzi?

brühühühü

OPNI...kár, hogy bezárt
@rodeo36: Előző poszt 2013.04.17. 19:36:52 -nál a válaszom erre a kérdésre.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nem emlékeztem én sem hogy egyedül vagy együt volt e meg a kétharmaduk.
De nagyon igaz amit írsz.
@avanivi:
Nem, tényleg csak abszolút többségük volt, tehát nem volt szükségük a kormányzáshoz az Szdsz-re, mégis bevonták. Azokkal együtt lett 2/3 - de viszont nem éltek vissza vele! Sőt - felemelték az Alkotmánymódosítás alsó határát 4/5-re.
@Penivaldes:
Ja, igen. Fény az alagút végén. Csakhogy mi bent állunk a közepén, a fény meg a közeledő vonat orrán világít! Ha nem magyarzember vagy, a következményeket kitalálhatod! Ha az vagy - úgysem hinnéd el!
@rodeo36:
Gondolom, annak nem a térdére kötik a csokrot.@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Mit nem értesz ezen?
Közérdek = Simicska magánérdeke. Ahogy a közpénz is = Simicska magánpénzeivel. Oszt jónapot!
@rodeo36: Szóval szavazni egyikre sem szavaznék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a napi híreket nem tőled fogom olvasni! ha nincs saját véleményed akkor olvasgass de fogyaszd itt a biteket

brühühühü

tegnap a Comedy channel műsorában miután kiröhögtették a CNN 15 riporterének egymással való társalgását amelyből az ég világon semmi mmás nem derűlt, ki mint az amit te szoktál csinálni hogy sok szóval semmit sem mondani, azonnal a reklám után GW Bush ők 2006: ők nem alkalmaznak kínzást...és az összes állatfajta mellette majd egy másik nyilatkozat 2006-ban valamit kell tenni, hogy ezek a gonoszok...és akkor a mai hivatalos katonai elemzés végleges eredménye szerint semmit sem tudtak meg a kínzásból, csak önmagukat bélyegezték meg veleű

a gázrobbanás meg most éppen jól jön majd a torontói városi tanács és az ontarioi kormány döntésére, mely szerint lebontatták a félig kész amerikai gázgyárakat 300 millió dollárért -minden tiltakozás ellenére- mert rossz helyen voltak egy 1,5 milliós város közepén

most legalább lesz más

mint a magyar távhő az is egy baromság és örökrablás

brühühühü

te meg nem változol, azt le mered írni ettél e valamit reggelire ma?
@kifordított nagyanyó: és kire szavaznál?

az titok?

brühühühü

te kis dzsobbikosch
@le Látó:
Mi a franc az, hogy "határozott idejű tulajdonosi részjegy"????? Az országból vesznek részesedést? Ennél kevesebbért is sikítozott a fidesz korábban "hazaárulást"!!!
Ki választotta ki a céget? Milyen eljárásban?
20 % alatt is jóval alacsonyabb részesedésért nemzetközileg ismert cég is értékesítene!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hankiss Ágnesben EPP párttársai az értelem szikráját próbálták fölfedezni a múlthéten, de csak az aranykoszorús árokásót sikerült megtanáni benne.

Helyre itt tették alaposan. Most meg pityereg.
@rodeo36: Montam már:
-Jobbik
-Bokros
-Esetleg Fodor
@rodeo36: Zöldséges sajtos táska a pékségből :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lassan nem hiszlek el ember :-D

Nem kell ahhoz olyan kurva nagy bátorság, hogy mérlegre tedd a két embert és adj egy értelmes választ :-))

Nagyanyónak simán ment, te meg botladozol? A nap kérdése már nem az, hogy melyiket választod, hanem, hogy lesz-e merszed válaszolni egyáltalán. Szedd össze magad és mondj valamit. Láthatod, erre a véleményedre azok is kíváncsiak akik másra egyébként nem :-)

Szóval?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha te ilyesmin élsz, nem csoda, amit itt produkálsz! Szar be - szar ki.
@kifordított nagyanyó:
és mindehhez az északi sarkon át jutottál?

brühühühü
@kekex: nem vagyok érintett. gondoltam poszthoz kapcsolódik, mint hal feje a törzséhez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nagy hír...gee in gee out

its has been seen

brühühühühü
@kifordított nagyanyó:
-Jobbik: baloldali populista lózungok, embertelen körítéssel (nemzeti szocializmus)
-Bokros: jobbközép, reális gazdasági elvek, de
abszolút embertelen.
-Fodor: emberséges, de abszolút lila minden máshoz.
Eléggé eklektikus az ízlésed!
@le Látó:

és hol marad a hal nyaka?

brühühühü

te nem is vagy dzsobbikos ki fognak tagadni
@rodeo36:

Ne bántsd. Nagymutter tegnap megugrotta a feladatot és mondott egy Bajnait. Hogy ő sem tetszik neki maradéktalanul az nyilván legyen az ő saját véleménye.
@Fabius:

azért én megfingattam!!! látod? bevallotta: táskában zöld sajt

BRÜHÜHÜHÜHÜ
@rodeo36:

„Jaj nem tudok ma vanni igaz szittya
Ki mély száját magyarra igazittya
S ha nyalni kell honérzeménnyel telve
Rút nyákkendője kurtább mint a nyelve.”

(Hadd-el-Kaf magyarab(b) költő után szabadon)
@Fabius:
@rodeo36:
@kekex:

Nos gyerekek!Igazából úgy kéne valahogy,hogy mindegyikből egy kicsit a közösbe.
Úgy hogy valahogy középen maradjunk,nem menjünk el szélsőségesen egyik irányba sem.
@sírbateszezazegész: Tulajdonképpen mindegy is. A lényeg az, hogy akkor nem bontották le az alkotmányos fékek és ellensúlyok rendszerét, mint most ez a Felcsúti Gumicsizmás paraszt.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Ilyen "tanulmányokat" összelökni eltart talán egy félórát is. Röhej. A "tanulmány és tanácsadás" biznisz a magyar korrupcióélet nagy állandósága.

Röhej. Vagy szégyen, döntse el mindenki maga.
@Fabius: Talán túl sok Vastagbőrt olvastam az ideje alatt.
@Fabius:
mióta összepaktált a háziszárnyassal a nyúzo ttanyó...azóta...egyébként

nú pagagyí

brühühühü
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ezek a f.ok most nem a KDNP-vel vannak együtt ????
@Fabius: Én sem hiszlek el ember. Ezt a kérdést ugyebár tegnap tetted fel a Median felmérésre hivatkozva. :)

index.hu/belfold/2013/04/17/median_bajnai_kormanya_jobb_orbanenal/

Ha megnézed a lap alján a grafikont, láthatod, hogy a Median 4 féle szempontot adott meg. Ezt akarod te most leszűkíteni kettőre (Bajnai vagy Orbán).

Én pedig továbbra is maradok a lila színnel jelzett válaszolók halmazában. :)

kepfeltoltes.hu/130418/median_www.kepfeltoltes.hu_.png
@Fabius: Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy déká vezér fletóék idejében, ugyanez a tanulmány biznisz dübörgött, most viszont ők az erkölcscsőszök ebben is. :)
@Fabius: Na most őszintén.
Ennél bárki jobb lenne.
Vagy ilyet bárki tudna.
Még az én kedvenceim is.
@Fabius:

ez nem "csak" korrupció!!! ez a szakmai színvonal is a rendelő és a delinkvens oldaláról egyaránt

és nem feledve a zészérveket hozzá: mucsajra ez is jó az önleszarás tipikus esettye

megérne egy "misét" na nem olyat mint a Szent Pál-ban tennap, Böske a II. is ott volt teljesen feketében hogy kipróbálja az új királyi Rolls Royce-t, azt bírtam rajta megállta röhögés nélkűl

brühühühü
@kekex: Ez igaz, azonban az idők megváltoztak. A Fidesz bunkósága és arroganciája lebontott egy határt, amit a másik de valójában ugyanolyan értékrendet valló Mszp-s elvtársak nem tettek meg. Egy paradigma dőlt meg: annak a paradigmája, hogy az elit mi tehet meg hallgatólagosan és mit nem. Így teljes mértékben igaz a megállapításod az akkori helyzetre, de csodálkoznék azon, ha a Fidesz után egy bármilyen kétharmad visszaállítana bármit is a Fidesz előtti idők, a Fidesz mostani tombolása előtti politikai paradigmából, tehát abból, hogy önmérsékletet tanusítunk, és nem leszünk bolsevikok, és e szóval a hatalomtechnikát jelzem, nem pedig az az mögött megtalálható politkai ideológiát.

2010 a politikai önmérséklet végének éve volt. Innen abszolútomokban gondokodhatunk, mivel a fidesz csak ebben képes gondolkodni. Tehát aki le akarja nyomni, csak abszolút ideolgóiát szegezhet vele szembe. Továbbiak : Karl Mannheim: Ideológia és utópia.
@kekex: mennyi keserűség, hiába még sokat kell dolgoznunk, hogy a nép elfeledje azt, amit az IMF és csatlósai a szájába adtak.
@Rufus78:

"A békemenetesek is azért fájlalják szerintem a saját oligarcháik piszkálását, mert nem korrupciót, hanem a szocilibsik hatalomtól távol tartásának eszközét látják benne."

Azért ilyenkor eszembe jut, hogy Szent Gellért Lovag Széles Gábor önmagát eltartani képtelen médiabirodalmát csak a zuglói önkormányzat több tízmillióval "támogatja" évente. Ez nyilván nem korrupció, a pénz és a magrendelések a "szent cél" eszközei.
@Fabius: Szóval,mert ezek gátlástalanabbak,ne avassuk szentté az előzőeket.
+ van olyan aki azt mondja,hogy bajnaiéknak nagy segítség volt az IMF hitel.

De ha ő jön (valaki jöjjön viktor helyett!) akkor lássuk mit tud és legyen jobb mindenkinek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tudod, mi a lila? ugye tudod? nem kell megmagyaráznom?

.......m na látod, igaz, már nem mindíg daliás

brühühühü
@kifordított nagyanyó:

nyanyi, ahhoz te is kellessz meg a többi nyanyibb a Bajnai egyedűl meggebedhet

az ország irányításához kell egy ország és az nem ez a lilafejű mikulások főggye

sohase feledd hiába van nagy faszod ha nincs a pina...amit...készen és tisztán tart a tárháza

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Magyrázkocc. :-))

"az összes többi csoportban, beleértve a Jobbik szavazóit is, az a vélemény az uralkodó, hogy a Bajnai-kormány volt a jobb."

Ennek a mondatrésznek kapcsán kérdeztem meg a blog két házi jobbikosától, hogy szerintük akkor melyik volt jobb. Úgy gondoltam a véleményetek érdekli itt az embereket - nem csak a kommentelőket, a csöndben olvasókat is - ha már hivatkozik a Medián. Érdekli is, ahogy azóta kiderült, de tőled nem kapnak egyértelmű választ.

Pedig nem bonyolult egy nevet mondani. Ettől még tarthatod mindkettőt szarnak, és maradhatsz jobbikos is. Sőt, a világ sem fog összedőlni ha választasz és állást foglalsz.
@rodeo36:

Ezeknek semmi köze semmilyen szakmai színvonalhoz. A tanulmány és tanácsadóbiznisz mindig is egyetlen célt szolgált: okot a milliók kifizetésére.
@Fabius: elsőnek azt olvastam, hogy Széles önmagát nem tudja eltartani, és meg is jelent lelki szemem előtt, ahogyan a kemény vasalt, és fésült békemenetes úrhölgyek meleg ételt visznek Széles háza elé..
@Fabius:

felhívom a figyelmed a háziszárnyasnak írottamra a CNN és izé meg a gázgyár robbanás

szóval...dönteni tudni kell...az amcsi gázlobby aggresszivitása végtelen...és most ez Canadá-nak 300 milliójába került, hogy lebontassa...de tegnap óta ezek olcsó fillérek Texas West fizet milliárdokat

exxon valdes és a BP a mexico-i öbölben és az amazonas vidék

a kapzsiság ingyen és azonnal milliárdossá válni

tudod a híres viccet, mondták, hogy "az elnök" gépe felszáll és nem bántya a zatomtámadás, és akkor Móricka -szerényen- megkérdezi, az jó, de hová száll le?

szóval ez a magyar csoda is ilyen...hová fognak ezek landolni? rögtön kripta vagy hamvveder

brühühühühü
@rodeo36: Igen.De te szavaznál arra akit csak a 4. számú "ideális jelöltnek" tartanál?
Aki már egy nagyon-nagyon határeset?
A másik baj,hogy sem a jobbik bajnaival sem bajnai a jobbikkal nem szavazna együtt a parlamentben.
Merthát micsoda dolog,hogy azokkal?!

@Fabius: Baszod!Annyit baszogatsz minket,hogy a végén még elempés,vagy E14-es leszek!:))

Ha csak nem ez a cél.:))
@kifordított nagyanyó:

Csöndben megjegyzem Bajnai + IMF hitel témában két dolgot szokott az átlagutáló elfelejteni:

1: Bajnaiék Oszkóval az élen a Veres féle gazdasági kormányzat ellen lobbiztak komplett programmal Reformszövetség néven.

2: Az IMF hitelt nem Bajnai vette föl, hanem Gyurcsány, mert szoci belharcok következtében csak eljutottunk az állampapír piacunk összeomlásához. De ehhez speciel Bajnainak semmi köze, ők nagyon mást akartak, a mit és hogyant írásba is adták. Visszakereshető, megnézhető.
@Fabius: Van nálatok felvétel?
Mármint most munkára gondoltam.
@Fabius: akkor visszatérnék, az Onatario government most fingik véreset, mert tanácsadói aszondták, hogy...és pont az ellenkezője lett igaz...ott valószínű a tanácsadó cég kártérítést fog fizetni, inge gatyája és a renoméja, soha többet senki
...tőle

brühühühü

business closed for ever
@kifordított nagyanyó: az nagy tragédia lenne, ha átvedlenél E14-be..:))
@kifordított nagyanyó:

Gábrielt baszogatom, téged megvédtelek, vedd észre, héló! :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Stefike egy megvezetett, engem viszont valóban megérintett A Miniszterelnök Úr Nézése! Abból veszem az erőt.
@rodeo36:

A kapzsiság és korrupció nem magyar találmány, ezt Dzsoki Júing óta pontosan tudjuk itt a Balkán sarkán is :-)
@kifordított nagyanyó:

mint mondám, abban te is tövig benne vagy elég nagy egy picsa a magyar politikai "élet"

ha csak a szerencsétlen politikustól kéred és te nem teszel akkor baszhatod vagy asse

brühühühü

egyébként az ami manapság van, hogy abszolút, császári hatalommal ilyen nyomort tudnak csinálni ez azért valamire jellemző...

de ezt nem tudta egyedűl csinálni ehhez asszisztencia is kellett és az ti vagytok a nép akár teccik nektek akár nem

egymásra mutogathattok
amelyiknek népnek matolcsi a mönöböje meg a gazdasági főgatyaúristennye az meg is érdemli

brühühühühü
@Penivaldes:

Itt még nem tartunk, de ha a Magyar Hírlap - polgárportál-tutiblog aranyhármasnak a piacról kéne megélni már éhen döglöttek volna, ahogy azt maga Széles mester volt kedves pár hete nyilvánosan közölni.
@Fabius:
aztatatatat nem is aszon'tam...de szépen kikapta a részét

brühühühühü
@Fabius: Azért ők valami miniszterek voltak arrafelé.
fecóval meg az elkúrás utáni helyrenemhozás miatt lettem elégedetlen.
Meghát ugye cigánykérdés.
Ebben a témában sem kéne elmenni az egyik oldalra sem.Inkább középút.

Az IMF hitelre én annyira nem emlékszem,hogy kik,milyen részletben hívták le,és mikor.

Nekem valahogy még a régiek-akiket te nem annyira szeretsz (Békesi,Csehák)is hitelesebbek.
Meg hát Bokros.

De az viszont fogós kérdés,hogy ha esetleg jön bajnai és jól csinálja,akkor szavaznék e.
Mert rá nem szavaznék de ha jó akkor ellene sem kéne.
Meg ezt majd úgy kell megítélni,hogy mennyivel nyernek esetleg és mik a lehetőségeik.
Mert ha viktor kikap keresztbetesz mindenhol,még ha beledöglünk is.
@Fabius: Na látod ez már így sokkal jobb. Pont arról beszéltem, hogy én nehezen tudok mondani egy nevet a kettőből. Van amiben Bajnai volt jobb, van olyan amiben Orbán és vannak dolgok, amivel kapcsolatban úgy látom, hogy mind a ketten ártottak/ártanak az országnak.
@Fabius: Olyan nincsenm, hogy ők éhendöglenek. Ha kell mindenki megveszi a magyar hírlapot minden félórában, és a végső esetben főzünk nekik valami jó erős levest.
@Fabius: Amúgy látom de ha ilyen kérdéseket teszel fel...:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Dehogy jobb, ugyanezt kérdezem lassan egy napja, és még mindig nem mondasz semmit. Tedd mérlegre a két szart, mérd meg és bökd ki végre neked melyik szarabb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez egy nagyon fontis munka, nővérem csinált ilyet, pont az említett helyen, hogy digitalizálta a régi színlapokat.
egyébként most akkor nem akarják kinyírni az OSZK-t?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mindjárt gondoltam.:))

@Fabius: Valami képességeimnek megfelelő kulimunka sem?:))
@Penivaldes:

Főzzön nekik erőlevest a börtönkonyha.
@kifordított nagyanyó:

Ez itt egy rendhagyó cég. Úgy dolgoznak, hogy évek óta nem kellett kirúgni senkit, maguktól meg nem mennek el :-))
@kifordított nagyanyó: nem az a cél, csak gondolkodni kezdjen az aki képes rá, és nem ilyen aranyköpéseket mondani :D

"Mert ha a gazdaság rendben van, akkor a pénz is rendben lesz, de ha csak a pénz van rendben, attól még nem biztos, hogy rendben lesz a gazdaság - fogalmazott."

index.hu/gazdasag/2013/04/18/megszolalt_matolcsy_esik_a_forint/
Erre vajon mit fog mondani viktorunk Csányinak??? :)

Az OTP-tól és a Moltól is kap támogatást Bajnai

index.hu/belfold/2013/04/18/az_otp-tol_es_a_moltol_is_kap_tamogatast_bajnai/

Vagy ez is összefügg a tegnapi hírrel??? :)

hvg.hu/itthon/20130417_Kormanypartiak_tolnak_meg_Bajnai_es_Gyurc
@Penivaldes:

Nagymamádnak azért van jobb dolga attól :-D
@rodeo36: Tudod,írta valaki,hogy fecóék után egy varacskos disznóra is rábízta volna a kormányzást.
Sok egykori fideszes is veri a fejét a falba,hogy most mi van.
A bőrön olvastam,aki írt egy ismerőséről,hogy a falon lévő viktor kép ment ki az ablakon.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, ez azzal függ össze, hogy a csányisanyi meg a hernádizsolti mindig több vasat tart a tűzben, mert gondolnak a jövőre is.

Amúgy a Jobbiknak nyilvános támogatói listája mikor lesz? :-))
@Fabius: A mamának szokása beleborítani a pörköltbe három doboz erős paprikát..úgyhogy..lángolna a szájuk:)
@DarthVader: " Ennek a népnek el kell jutnia a párialét legaljára ahhoz, hogy le tudjon számolni a messiásvárással, és ne mindig mástól várja a jobblétet."

El fog jutni a párialét legaljára, ha a dolgok így folytatódnak. De nem fog leszámolni a messiásvárással. Ki fog halni.
Ez történt a kubai indiánokkal. A spanyol hódítás után elveszítették az életkedvüket, és kihaltak.
@Penivaldes: Nálatok a műkereskedésbe sem kell senki?:))

@Fabius: Valami egyszerű megalázó proli munka?
Még az is lehetne,hogy egy:Jobbikos vagyok és ez a sorsom feliratú pólóban dolgoznék.:))
Vagy ,hogy:Tudom hol a helyem.:))
@DarthVader:
@épészmérnök: Hát ez az.Mi mikor fogunk ott tartani,ha nálunk sokkal jobban menőknek sem megy.
@Penivaldes: Szerintem is szép munka és több van mögötte, mint a pozíció megnevezése. Nővéred főállásban csinálta vagy valami diákmeló volt??
@Fabius: Ez olyan,mint amikor az amerikaiak jóban vannak a diktátorral,de az őt megbuktatókat elsőként üdvözlik.:))

Ezt a kérdést a Bőrön is feltették.
És nem igazán voltak elégedettek a válasszal.
@Fabius: Hankiss Ágnes olyan, amilyen. Ami különösen zavar benne, hogy miután elvált Elemértől, megtartotta Hankiss vezetéknevét. Szégyellte az apjáét?
Hankiss egy iszonyúan okos és jóindulatú ember, és egy ilyen zavaros nő bitorolja a nevét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát a szakmai gyakorlat után, amit ott töltött, rábízták ezt a feladatot.
@Fabius:

"Az IMF hitelt nem Bajnai vette föl, hanem Gyurcsány, mert szoci belharcok következtében csak eljutottunk az állampapír piacunk összeomlásához. De ehhez speciel Bajnainak semmi köze"

1. Az IMF-hitel felvétele abban a helyzetben az egyetlen járható út volt, függetlenül attól, hogy a "szoci belharcok" vagy inkább a válság kirobbanása vezetett-e az állampapírpiac összeomlásához. (Megjegyzés: Simor pl. arra a legbüszkébb MNB-elnöki pályafutásából, ahogyan ezt megoldották.)

2. Képtelen állítás, hogy Bajnainak ehhez ne lett volna köze. Nemcsak azért, mert 2008 májusa óta a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere volt, hanem azért is, mert a legszűkebb ezzel foglalkozó kör részeként tevőlegesen is részt vett a válság kirobbanásakor a kormány válságkezelő lépéseiben és az IMF-tárgyalások előkészítésében.
@rodeo36: Ebből nem csinálsz rántottát??? :)

Az arizonai sivatagban földönkívüli tojásokat találtak

hungarian.ruvr.ru/2013_04_18/Az-arizonai-sivatagban-foldonk-vuli-tojasokat-talaltak/
@Fabius: "A kapzsiság és korrupció nem magyar találmány, ezt Dzsoki Júing óta pontosan tudjuk itt a Balkán sarkán is :-)"

Igen, van korrupció mindenütt.

Tegnap mondatta le a chilei parlament az oktatási minisztert amiatt, mert a regnálása alatt bedőlt egy magánegyetem. Nem az ő hibája volt, hanem a minisztériumi ellenőrzésé, és a baj sem most keletkezett, csak most dőlt ki a csontváz a szekrényből.

Az egyetem rektora, és a minisztériumi ellenőrző szerv vezetője előzetes letartóztatásban van a korrupció miatt.
a halot dakota a jó dakota...

@kekex: ő is kommentálta a rencert... írogatott ős is...
szóval kolléga volt:)
@épészmérnök: ennyi a különbség: "Tegnap mondatta le a chilei parlament"
@Fabius: szerintem a pék a befutó... majd meglátod...

a többi bűnözőt meg lapátra teszi a nép... péklapátra...
hmmmmm:

Működik a kormány újraiparosítási programja, életképes az a gondolat, hogy Magyarországnak munkából, termelésből kell megélnie - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Szolnokon, a vasúti járműveket gyártó Stadler új üzemrészeinek felavatásán.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_elindultunk_a_gazdasagi_novekedes_fele.551180.html
@Fabius:
Nem, ez inkább bújtatott reprivatizáció, amikor a piaci körülmények között nem jövedelmező vállalkozásokat az állam és egyéb szervei közpénzből sámfázzák ki, hogy ha a cég tevékenysége nem is, de legalább a slepp fenntartható legyen. Szociális háló a kegyelteknek. A közpénz meg úgyis mindenkié, akkor már miért ne lehetne a kormányzat kegyeltjeié, ha egyszer részei a köznek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Orbán: "elindultunk a gazdasági növekedés felé"

Rogán ugyanaznap: megmaradnak a küönadók, mivel "érdemi gazdasági növekedés nélkül" csak ezekkel tartható fenn a költségvetési egyensúly
@épészmérnök: Ne hasonlítsuk már Magyarországot ilyen országokhoz!:)

@Kowalski, helyzetjelentést!: viki nem hazudott:Elindultunk felé.
Csak meég előtte lesz egy kis visszaesés.
Nem mondta mikor érünk oda.:))
Na most ez vagy azért van mert a '85-'95 közöttiek a ma élő legállatiasabb generáció, vagy ha nem, akkor remélem hogy rájuk dől a közgáz.
Friss-ropogós példa a korrupcióra:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130418_Nemzetet_olvas_Vegyen_hidat

A Közgép az MNO-n hirdet: "arra buzdítja őket, hogy vegyenek hidat, vasúti műtárgyat, illetve autópályát."

Ez lényegében nyílt korrupció, kamu hirdetéssel nyomják a pénzt az MNO-ba, a pártlapba. Azt a közpénzt, amit a párt nyomott át Simicskának.

A párt ad, a pártlap kap. Tiszta sor.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

azaz nem voltak elásva? egyszerű, leteszek egy csomó tojást a földre és nem ásom be máris földön kívűli

és rántotta lesz belőlük?

brühühühü

ott már megtalálták attila sírját is benne attilával később derűlt ki, hogy nem attila hanem Grűn
Aki itt jót akar, az nem fizeti be azt az adót, amit el tud csalni. Ez ugyan genyóság a rendszer kiszolgáltatott szereplőivel szemben, de háborúban mindig vannak áldozatok. Ezt a rendszert anyagilag kell megsemmisíteni, mielőtt bárhogy máshogy hozzányúlnánk. Buktasd meg a rendszert, hogy élhess! Ez az irányelv.
"A korrupciós konferencián szó esett a közbeszerzési polipról is. Mostanában nálunk az is szintet lépett, nincs lacafacázás meg kispályán passzolgatós Hagyózás."

Csak pontosítésképpen. A szélesszájú mutyi nem közbeszerzési téma, hanem GOP., azaz gazdaságfejlesztési operatív pályázat, ami az EU pénzek "helyes" irányba, azaz saját zsebbe történő irányítását jelenti, közbeszerzési pályázat benyújtása nélkül. Ebben az esetben az "ingyenpénz" kerül az "illetékesek" zsebébe, akát oly módon, hogy olyan cég pályázik, amely a pályázati határidő letelte előtt egy héttel alakul, 5 társaságra 1 fővel, saját tőke nélkül, ciprusi tulajdonosi háttérrel, a pályázati határidőt meghosszabbítják, majd a pályázókat nyertesnek nyilvánítják. Más oldalról a saját tőkét kvázi "fantomcég" biztosítja a tényleges tulajdonos határozott tilalma ellenére. Nem mellékesen Némethné nagyságos asszony az ügyben benyújtott kifogásokra 2 hónapja nem ért rá válaszolni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Csak tájékoztatásképpen, a kisíbolt pénz 15 mrd forint, az pályázat "nyilvános" adatai az NFÜ honlapjáról a botrány kirobbanása után hipp-hopp eltüntek, csakúgy, mint a Seszták femily egyéb cégeinek cégadatai is.
És, hogy jöjjön a demagógia, ebből a péntből nem csak az összes újszülöttnek, de még Orbán, Seszták, Fellegi stb uraknak is jutott volna inkubátorra, bár ők enélkül is elég inku-bátorok.
"Kiderült, kik finanszírozzák Bajnaiékat
A Mol és az OTP is támogatja a Haza és Haladás Alapítványt."

Höhhö... A káálai-ettős igencsak dolgozik. Ide is, oda is csepegtetünk. Jöhet szélvész, hóvihar, mi meleg kuckóban várjuk a szebb időket:-)
A poszthoz.
Mint tudjuk, a lobbi tevékenység a korrupció melegágya. Magvas igazság!
Ennek ellenére a lobbitevékenység nálunk is egy szakma, a Corvinus egyetemen oktatják.
Az egyetemi hallgatók a lobbi legitimitását tapasztalják, megismerik a definicióit, és mint elsajátítandó ismereteket, magukévá teszik azokat.
Miután még nem ismerik mélységében az üzleti élet gyakorlatát, és fortélyait, nem ismerik fel ennek a csapdáit sem.
Ebből adódhat a korrupció részleges elfogadása. Szerintem az üzleti élet tisztaságát, egészséges voltát az indokolt és társadalmilag hasznos igények és azok teljesítése jelenti, és az ehhez szükséges források elosztási viszonyait ehhez kell igazítani.
Abban a percben, amikor a lobbitevékenység során a kapcsolatok és azok fenntartása elkezdődik, amikor egyes csoportok a saját ügyeik mellé potentátokat állítanak csatasorba, a törvényhozás is a lobbiérdekeket szolgálja, már elkezdődik a gazdasági folyamatok torzulása.
Számomra a korrupció és a lobbi kéz a kézben járnak, szívem szerint kizárnám a gazdasági élet tevékenységei közül.
Horribile dictu, még büntetném is.
"Lerántotta a forintot a Matolcsy-interjú
Az MNB elnök jelezte, nem minden bank vehetne részt a kötvényprogramban."

Ku Sza Szem, pillantását keletre vetette...
@Mariann19: szép napot néked, a fenti Rodeos kérdés neked is címezve ;)
nem az építőipar 3negyedében, hanem 100%ban tele van korrupcióval.
@doggfather: Sőt annál is működik a százalékos arány, ahol nem is épitőiparoznak:-)
@doggfather: Nem mellékesen, így néhány úrelvtársnak valóban meg lehet élni havi 47 ezerből, (lsd. miskolvi Tökönpaszuly Bénabéla). A korakeresztény zsinagógosz-tanácsi bölcs egyházfi házikönyvelő-jogtanácsost) Zsiga Marcellt, a 45 milliós konténerlakásával:-)
Hír:
„Majdnem 15 milliárdból építik át a váci vasútállomást”

Függetlenül attól, hogy jelen gazdasági helyzetünkben egy vasútállomásra (sőt sokra) én is költenék ugyan, de csak festés-mázolásra és a WC-k felújítására, valamint függetlenül attól, hogy a legolcsóbb ajánlattal a Kőkapu 2012 Konzorcium nyert, amelynek vezetője hogy hogy, hogy nem a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., tagjai pedig a Magyar Aszfalt Kft., és a Swietelsky Vasúttechnika Kft., egy dolog megragadott:

A nyertes konzorcium ajánlata: 14,831 milliárd
A vesztes konzorciumé: 14,870 milliárd

A még induló 3. és 4. sz. konzorcium visszavonta ajánlatát.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Halihó!
Nálam nem kell lobbitevékenységre befizetned, mert olyan toronymagas a poziciód, hogy onnan csak fölényesen, lefelé nézhetsz a perspektívádba.
Egyébként is laposkúszással közelítek feléd, mert késve reagáltam a kutya szervízének elimerésében.
Fel is keltem az éjszakába pótolni bűnös mulasztásomat, de már nem reagáltál.
@Mariann19: Jó vanna... nemcsak fabius jár külföldre idegenszívűen esetleges perdpektívát kipuhatalalóznyi:-)
A kutyaperspektíva különben is csak centikkel magasabb ( kis termetű kószág esetén) a békáénál. Jut eszembe... tegnapelőtt láttam egy chiuavavát tigrismintás fellépőruhában:-) Rettenetesen nézett ki:-) Egy tigris beszart volna a röhögéstől a dülledtszemű másfélkilós, idegbeteg rokony láttán:-)
@vakapad: Tegyél ajánlatott a nyertesnek. Nem piszkálos őket és kapod csatos diplomatatáskában, a milliárdos tizedesek utáni összeget, jó keméyn forintban... azt hiszem ellennél néháy évig belőle. Csa a postacímed ne hagyd meg elérjhetőileg, és a Nyufig felhívására se válazolj, hogy esetleg kapsz havi 70 ezer nyugdíjt, ha válaszolsz:-)
@Mariann19: Gyönyörű képzavar:-) Fennállok a 10 emeletes attikafalán magas pozicióban, nézek lefelé a perspektívámba, az meg majdnem bekap a tátott szájával, közben 20 ezreseket lobogtatok és kiabálok, hogy lobbitevékenységért (rosszabb esetben) egy derék kötélért fizetek, majd Mariann egy életem, két halálom felkiáltással a lobboba vetem magam:-) Scenáriót ér:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az ajánlott cikk a 90%-os adósságráta negatív - a gazdasági növekedést visszahúzó - hatásáról szól.
Teoretice lehet, hogy ez az állítás igaz, azonban tévedését cáfolja Japán és Dél-Korea példája, ahol volt 200%-os adósság is, mégis akkor élte fénykorát a növekedésük.
Miután az adósságot a kamatkondiciók, a futamidő befolyásolja, a kérdés az, hogy milyen gazdasági eredményekből tudják a törlesztést előállítani.
A mai kor esetleges robbanásszerű modernizációs vagy műszaki fejlesztési befektetései meglepetésszerű nyereséget képesek produkálni.
Ez történt a két említett államban is.
Pl: 20-30%-os nyereségráta /árbevételhez viszonyított/ már nem okoz gondot.
Az adósság, mint olyan, sokkal kevesebb hátránnyal jár, mint az adósságcsökkentésre mindenáron való törekvés, mely a tőkekivonás által csakis lefelé mozgó spirálhoz vezet.
Lásd az eu téves irányát, amely miatt a válságkezelés is téves útra viszi Európát.
Te okostojás, egy "vasútfelújításnál", ami ezer féle dolgot takarhat (kicserélem mondjuk a felsővezetéket versus építek egy kvázi új vasútat), szerinted a kilométerszám az egyetlen tényező? Nem kell nézni, hány átkelőt, hány kiszolgáló épületet stb építenek mellé? Ha ez akkora biznisz, indulj el, és kínálj alá árban. Érdekes, mindenki más többet kért volna érte...
@Mariann19: ha jól értem, itt kerül összetűzésbe, a két féle felfogás, a majd kinőjük az adósság gondokat, avagy a minden áron megszorítunk, mert attól várjuk a felemelkedést.

Csak az érzetem szerint, itt nálunk eddig egyik sem működött igazán, rövid időszakokat leszámítva, most meg az unort. gaz. pol. szentséges jobbkeze miatt főleg semmi reális esély.
@Blogger Géza: Képzeld Gejza! Az autópályáknál is ugyan ez a helzet, viszont akkor hőbörögtál, korrupciót kiabáltál. Kettős a mérce?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ez a szcenáriód csakis nekem kell, hogy szóljon. Én kapkodnám a húszezreseket annak tudatában, hogy a várvavárt státusz már elintézett ügy.
Nem lenne egy korrekt lobbitevékenység, viszont jelentős anyagi előnyöket biztosítana számomra.
Ami pedig a kutyajelmezeket illeti. Izléstelen dolog a kiszolgáltatott jószágot nevetségessé tenni, és így megalázni.
Kivétel, ha a hidegtől szeretnénk óvni őket egy-egy meleg ruhácskával.
\o/ Gézuka megaszondja a tutit @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nesze neked, ez a fenti típusok közül ugyan melyik is lehet? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Azért nem fogadhatóak el ezek az általános megállapítások, mert a mai gazdaságok sokszínűek, lényegesek adottságaik eltérései és a fejlettségi fokok.
Pl: egy olajban gazdag ország, amely elmaradott informatikai rendszerrel bír, és a legkorszerűbbet szeretné mihamarabb bevezetni, miért ne vehetne fel akár nagy hiteleket is. Egyrészt az egyenletes bevételei stabilitást jelentenek, másrészt mondjuk az informatikát egy jövedelmező ágazat kiépítésében látja, mely kiemelkedő bevételeket és nyereséget garantál.
Attól függ, milyen innovatív a gazdasági stratégia.
Nézd meg Marokkót. Virág és zöldségtermesztésbe vágott bele.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én nem olvasom el ezt a rogoff seggséget alapállásban baromság a tétel -ha valaha is így elhangzott- a két dolognak szinte semmi vonzata sincs, az viszont tény, hogy csakis növekménnyel lehet az adósságcsökkentést elérni és megszorításokkal sohasem

a többit egyétek meg és ne olvassatok hülyeségeket, matolcsi, rogoff és hasonló kütyü

brühühühü
@Mariann19: Ottan vagyol tévedésben, hogy a piacok beszűkültek. A tőlünk nyugatabbra lévő országoknak éppen jókor jött a mi rendszerváltozgatásunk (vagy lehet, hogy éppen ők indították el?) Egy újabb felvevő piac nyílt meg előttük, volt hova termelni. Japán, Dél-Korea ugyan ezért tudott akkorát fejlődni. Bevezették az eldobod, veszel újat technológiát, hogy folyamatos legyen a termelés. Ez viszont kizsákmányolás. A föld javainak a kizsákmányolása, aminek hatását most kezdjük észrevenni.
@Mariann19: igen, így van, nem lehet fekete, vagy fehér a gazdaság sem, ezért hiteltelen ebben a világban ipari országnak kinevezni Magyarországot, lásd Viktorunk mai szösszenetét.
@rodeo36: köszönöm, nagyon nem mondtál mást mint Marian, se nem amit én gondoltam :D
@félázsiai 2llkedő: Kiabált a halál. A műszaki tartalom részletes vizsgálata nélkül ez mind demagógia. Viszont az tény, hogy a külföldi tulajdonú útépítőket a versenyhivatal többször is megbüntette 2010 előtti stiklijeikért. A KÖZGÉP ellenben nem volt bűnös.
Hát Fabius van amiben azért egyet értünk!
És tényleg sötét a jövő!
Vagy nem is sötét, hanem el kell fogadni ezek vagyunk mi!!
Lehetne ezért szidni a puha kommunizmust, de még csak azt sem érdemes!
Hiszen, olvassunk Mikszáthot vagy Karinthyt!
Karinthynek van egy zseniális novellája, amiben Árpád vezértől a saját koráig a történelmi szakaszokat végig veszi, és elmondja, mikor éppen miért nem volt pénz:) Zseniális!!!
Más országokban meg lehet bármi, az emberek tudják, ha becsületesen vizetek adót stb. azt vissza kapom jó szolgáltatásokban jó egészségügyben stb.
Nálunk ez nincs így, csak a ma számít és max a holnap!
Ezt kéne oktatni az iskolában!! És persze valóban nem ártana, ha nép szeme előtt tiszta és korrupcióban nem támadható politikusok lennének a vezetők! Hát ezt én már megélni nem fogom, pedig még nem vagyok olyan öreg azért:)
Szóval nem tudom a jövő sötét-e vagy csak bele kéne nyugodni, hogy ami nem sikerült 1000 évig, miért is sikerülne majd most!
@félázsiai 2llkedő:

Mondjuk, felvevő piacként a kelet-európai államok (pénzhiány okán) sose voltak jelentősek igazán, de mint olcsó munkaerő valóban jól jöttünk a nyugtatnak. Egyben ez volt a mi szerencsénk is, lévén, a világpiacon eladható termékünk nem volt, és persze ma sincs.
Minden vicc és irónia nélkül, tök komolyan mondom (de nagyon szomorúan):

A fideszes vezetők szinte kivétel nélkül úgy gondolkoznak, hogy minden forint, ami a "mi cégeink" zsebébe kerül, az ellenséget gyengíti. A szoclibeket pedig nemzeti érdek elpusztítani. Ergo, minden ellopott forint a nemzet érdekét szolgálja.
@Blogger Géza:

A vasútfelújítással rondán beszopatod magad Gézám. Amikor napi aktuális volt járt itt vasútépítő közgépember magyarázni a bizit, akkor egyeztünk meg abban, hogy a laza talaj miatti felárat is beleszámolva a szorzó nem tízszeres, hanem "csak" ötszörös.

Egyébként a Swietelsky által épített horvát szakasz műszaki tartalomra - aljcsere, stb - tengelyterhelésre, vízelvezetőkre, felsővezeték cserére sebességtűrésre abszolút megegyezik a Szajol - Püspökladánnyal. Ráadásul az kilométerre számolt árat is ők maguk publikálták nagy büszkén.

De okoskodj csak nyugodtan, örömmel szedlek téged is ízekre ha a védhetetlen próbálod megvédeni :-))
hmmmm

Nem sikerült jól a tavalyi év az Audi Hungaria Motor Kft.-nél, a társaság adózott eredménye közel 60%-kal csökkent - derül ki a cég közzétett pénzügyi beszámolójából. Az európai autóipari válság láthatóan a társaság eredményeire is hatással van, ami persze nem meglepő, hiszen a termelés elsősorban kivitelre történik, ennek elsődleges célpontja pedig az EU. Mindezek ellenére a vállalatnál igen jelentős összegű, közel 900 milliárd forintra rúgó osztalékfizetésre került sor, melyhez az eredménytartalékból jelentős összeget használtak fel.

www.portfolio.hu/vallalatok/hatalmas_kozel_900_milliardos_osztalekfizetes_a_gyori_audinal.182803.html
@irógép:

"Hát ezt én már megélni nem fogom, pedig még nem vagyok olyan öreg azért:)
Szóval nem tudom a jövő sötét-e vagy csak bele kéne nyugodni, hogy ami nem sikerült 1000 évig, miért is sikerülne majd most!"

Én 40 vagyok, de lehet nem érem meg ezt. Viszont a korrupcióba nem fogok belenyugodni soha, akárki lesz kormányon. Ezért gondolom, hogy aki hasonlóan gondolja oldaltól függetlenül tennie kéne valamit azért, hogy legalább a gyerekeink ne ebbe a korrupt szarba szocializálódjanak bele.
@félázsiai 2llkedő: Eddig elméletekről szóltunk, Te ezt rávezetted a gyakorlatra, melyet érdemes kiértékelni.
"... a piacok beszűkültek.
A tőlünk nyugatabbra lévő országoknak éppen jókor jött a mi rendszerváltozgatásunk, vagy lehet, hogy éppen ők indították el"
Nem kétséges, hogy a nyugat meg akarta dönteni a szocialista rendszereket. Az USA - mint gazdaságilag fejlettebb állam - az oroszokat folyamatos űrkutatásra késztette, a fegyverkezési hajsza a két hatalom között az oroszok gazdaságát kívánta leszorítani.
A szocialista rendszerek totális gazdasági leépülése törvényszerűen kikényszerítette a rendszerváltozásokat az illető országokban.
Az átállás különböző módon zajlott, nálunk a privatizáció és a nemzeti vagyon kiárúsítása nem vette figyelembe a piacvesztés óriási veszélyét. Ez volt a legnagyobb vétke a rendszerváltásnak, amelynek során a legelemibb
tényezője, a piac, nem volt szempont.
A nyugati országoknak a mai napig megéri a befektetés, mert vagy övé a piac, vagy megfojtja azokat a konkurrenciát jelentő gazdasági szereplőket, melyek a saját piacára veszélyt jelentenek.
Szerintem ezek a dolgok így függenek össze, lehet, hogy vannak tévedéseim.
@irógép:

Azt, sajnos, tudomásul kell venni, hogy korrupció mindig volt, van, és lesz (ahogy ez az összes többi törvényellenes cselekményről is elmondható - és bizony magamban se vagyok biztos, csak egyelőre nem jött senki még borítékkal se hozzám, nemhogy táskával). A kérdés csak az, hogy ez lopva, félve a lebukástól, törvénytelenségének tudatában, inkább magánemberekként, kis és közepes összegekben történik, vagy pedig államilag intézményesítve, kicsit még büszkén is, a lebukás veszélyének teljes hiányában, és banki átutalással.

Úgy hallottam, Zuschlag sok évet kapott 20 millióért. A Gyurcsány kormány alatt. 2010. óta korrupcióellenes pert győztesen befejezni befejezni még nem sikerült, pedig igen ritka az a hatalmi ág (=0), amelyik nem lenne Papcsák, Budai és egyéb urak kezében.
@Mariann19: az Audis cikk, csak nekem tűnik tőke kimenekítésnek?
Igazi melléklete a megbízható és kiszámítható gazdasági környezetnek.
micsoda nevek, és érdekes kapcsolati tőke ami a háttérben van, főleg úgy, hogy sok már csak név.

index.hu/gazdasag/2013/04/18/magyar_brands/
@kifordított nagyanyó:

Ha lenne ilyen mondanám, és nem szopatnálak a pólóval sem. Bár, most, hogy mondod...:-D
@Fabius:
És mit tehetünk?
Én a nem túl nagy fizum után adózom rendesen, soha életemben senkit megvesztegetni nem próbáltam! És majd a gyerekeimet is így nevelem!
De közben látom nálunk az a menő, ha valaki elintézteti a rendőrségen a gyorshajtásos büntiét, vagy minél több adót csalt el!
És igen jó lenne egy valóban nem korrupt politikai elit!! Akik példát mutatnak!
Csak, hogy ehhez összefogva kéne elküldeni mindenkit a ...csába kb. aki most a parlamentben ül!
Na most ugye ez nincsen, hiszen szétszedjük mi kis halak itt egymást ideológiai és világnézeti dolgokon. Ők meg pont ezért maradhatnak ott ahol vannak!
Na én ezért látom sötéten!!
Lehet te is rendes ember vagy lehet én is, de nem fogunk össze, hanem általában azon vitázunk a Schiffer-e a jó fej vagy akik kiléptek meg stb....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Magyarország nem lesz ipari ország. Meg lehet teremteni az ipari termelés feltételeit, de a tehnikai, műszaki fejlődés elképesztően rapid a világon. Ezt a lépéshátrányt leküzdeni lehetetlen.
Még az ipari országok is fejlődésük szintentartásában ppróbálnak fennmaradni.
Ezt a helyzetet el lehet fogadni, és olyan ágazatok fejlesztésében kell gondolkozni, amely jelenleg reálisan elérhető.
Olyan ország, hol nincs számottevő K+F tevékenység, ipari fejlett termelésről ne is álmodozzon.
@Mariann19: röviden: kiművelt polgárok és normális oktatás nélkül egyenes út a szakadékba. A többi csak duma, és paraszt vakítás.
@Fabius: Ne haragudj, te szerintem annyira nem értesz ehhez (sem), hogy egy fakockát nem lennél képes "szétszedni" vagy értelmezni. Első körben akkor írd le, melyik projektben hány gyalogos aluljárót építenek hány nm-en, és hány szintbeli közúti kereszteződés van, továbbá hány felüljáró és hány aluljáró.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ritka szokott ez lenni mi?:)
csak az a baj, hogy míg mi itt szétanyázzuk egymást , ők jól meg vannak következmények nélkül! Ez a politika sajnos, és nálunk még korruptabb, mint külföldön!
De amíg egy nagyon széles réteg nem tud összefogni, és túllépni bizonyos ideológiai vitákon, addig marad is ez sajna...
és én nyomát sem látom ennek a magyar közéletben, pont az uszítást látom minden oldalon!
Nincsen egy olyan párt vagy kezdeményezés ami alá tényleg mindenki beállhatna, aki rendes országot akar világnézettől függetlenül!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kiművelt polgárok és normális oktatás nélkül egyenes út a szakadékba."
Teljesen egyetértek.
Ugyanis a felsőoktatásban még ki lehet művelni ambiciózus fiatalokat, akik képesek új megoldásokat kitalálni. Azonban a korszerű technikát fogadni és alkalmazni is tudni kell.
Nálunk sem a felsőoktatás nem ad ennek teret, az általános felkészítés visszafejlesztése most van folyamatban.
@Mariann19:

Az USA az oroszok gazdaságát nem kívánta „leszorítani”, mert semmiféle félnivalójuk nem volt tőlük gazdaságilag. Sokkal inkább a sajátját kívánta „felszorítani” a japán előretörés által fenyegettetve. Fenti okból választották meg Reagant (hogy hogyan csinálták, arról fogalmam sincs), aki, színész lévén, jól el tudta adni, hogy a Szovjetunió a gonosz birodalma, és a szenátorok meg képviselők simán szavazták meg azokat az óriási állami pénzeket, amelyeket a csillagháborúra költöttek, azaz öntöttek bele az amerikai gazdaságba. Ennek eredménye az a személyi számítógépes elektronikai korszak, amelyre világszerte óriási tömegkereslet lévén elindította a fellendülést, amely mostanában fejeződik be. Új tömegigényt jelentő húzóágazatot (60-70-es évek autó, 70-80-as évek szórakoztató elektronika, azóta PC és mobil) jelenleg nem látok, sok jóra a közeljövőben nem számíthatunk.

A nemzeti vagyon „kiárusítása”, mint szöveg idegesíteni szokott, mert napéldául Kádár „nem árusította ki”, oszt mire mentünk vele. Mivel azonban tisztában vagyok azzal, hogy ez az ebben hívőknek tabutéma, inkább nem vitatkoznék.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Már hogy lenne képtelen állítás? Frissítsük a memóriát egy kicsit. A Bajnaisták komplett tervet raktak az asztalra a Veres Jankó pénzügyi kormányzatéval szemben:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/22/a_reformszovetseg_visszavag_gyurcsanynak/

Mire mentek vele? Úgy van, semmire. Mit mondtak a közgazdászok akkor? Ezt:

", a legeslegújabb Gyurcsány-csomagot neves közgazdászok is összességében inkább maszatolásnak tartják, mintsem olyan eszköznek, amely képes lenne a szakadék széléről visszarángatni Magyarországot, még akkor sem, hogy egyes elemei között találunk előremutatókat."

Nem is rántotta ki az országot a Veres csomag sehonnan, GYurcsányt rántotta ki a miniszerelnöki székből.

Úgy gondolom a balhét elvinni annak kell, aki minden intés, szólás, tanács, megírt kész program ellenére is azt tette, illetve nem tette, amit.
@Blogger Géza:

Persze töki, te aztán jobban értesz mindenhez mindenkinél. Olvasgassál árakról és műszaki paraméterekről:

varanus.blog.hu/2012/06/10/no_a_kozgep_all_a_mav

közgépemberrel vitáról:

varanus.blog.hu/2012/05/17/oligarcha_kormany_utalja_ha_vizsgaljak/fullcommentlist/1#c16705529

aztán ha végképp nem bírsz magaddal csak szólj, és szívesen égetlek tovább.
@irógép:

Világnézeti dolgokon lehet végtelenségig tartó vitákat rendezni. Azt is utálnám, ha mindig mindenki mindenben egyetértene.

Csak lennie kéne olyan általánosan és közösen támogatott normáknak, mint a korrupcióellenesség. Amiért mindenki szót emel ha találkozik vele, és nem nyugszik bele abba, hogy most legalább a mieink lopnak.

HA legalább ennyi lenne, mindegy volna, hogy amúgy mit gondolunk mittom a sifferandrásról. Mert róla mindenki amit jól esik.
@vakapad:
"Az USA az oroszok gazdaságát nem kívánta leszorítani."
Ne csak a Reagan korszakra gondolj, hanem a II. vh utáni korszaktól kezdve a folyamatokra. Amennyiben ezt kijelented, azt is mondod, hogy a szocialista rendszerek megszüntetése nem volt cél.
Miután az oroszoktól függött a szocialista országok ebben a rendszerben való fennmaradása, nyilvánvaló, hogy az oroszokat kellett lenyomni elsősorban.
A gazdasági lerohasztás egyben óriási lehetőségeket rejtett a nyugati országok számára, hiszen a rendszerváltások számukra eddig új piacokat jelentettek Gondolj csak a gépjárműiparukra.
A személyi számítógépes elektronikai előretörésüket nem látom szoros összefüggésben az oroszokkal való csörtében. Az az amerikai folyamatos műszaki és modernizációs előretörés példája, amelyet tudatos fejlődés és fejlesztés generál és generált az USA ismert gazdasági ideológiájának fényében.
Hiába vagy ideges az ország "kiárusítása" szó hallatán, ez megtörtént, még akkor is, ha nem halljuk szívesen.
Egyszer szeretném látni számszakilag a rendszerváltáskori vagyon könyv szerinti értékét, és az öt évvel későbbit.
Ennek láttán lehet, hogy a számodra idegesítő kifejezés már nem is lenne olyan felkavaró.
@gazoló: Szia Gazoló!
De jól indítottál! Csodás felvételek, köszi:
@Mariann19: Ismered a fókákat meg a vadászokat?

Nem ugyan azt kell csinálni, amikor sok a fóka és kevés a vadász, mint amikor kevés a fóka és sok a vadász.

Állandóan az megy, hogy még többet, még többet termelni. Termelni. Egyszerű lenne két gyárat építeni. Az egyikbe összeraknának valamit, amit a másikba átszállítanak (természetesen valami kerülő úton, hogy a szállítóknak is legyen munkájuk), oszt a másik üzemben meg szétszerelnék azt a valamit. Csak hogy legyen munka. Egy valamit felejtettünk el, de nagyon. Az életet élni kellene. Most meg lenne rá a lehetőség. a technika ilyen mértékű fejlődése megteremtette ezt a lehetőséget. Vagy élünk vele, vagy nem. Dönteni kell. (Itt nem csak a magyarokra gondoltam.)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "ebből a péntből nem csak az összes újszülöttnek, de még Orbán, Seszták, Fellegi stb uraknak is jutott volna inkubátorra"

Fűtött kriptát akartál mondani?
Mostanában nem dolgoztam magyar állami ügyfelekkel, manapság hány százalékot kérnek, ha nem vagy ismerős? És haveri alapon mennyi a tarifa?
@vakapad: A váci vasútállomást a kilencvenes években teljesen, gyönyörűen felújították, az első vasútvonal megnyitásának emlékére.
@Mariann19: Én másképpen gondolom a lobbizás mesterségének megítélését.

Teljesen természetes folyamat, hogy mindenki megpróbálja érvényesíteni érdekeit.

A jól szabályozott lobbi tevékenység a "finomságokat", az érdekérvényesítési tevékenységet meghatározott mértékig kordában tartja.

Amennyiben nincs korrekt lobbi, marad a vadkeleti (vadnyugati) korrupció.
Szóval az én véleményem gyökeresen eltér a tiédtől:
nem kéz a kézben jár együtt a lobbi és a korrupció.
A lobbi a korrupció elleni harc egyik eszköze.
@Fabius: Biztos voltam benne, hogy nem jön érdemi válasz. :) További jó hőbörgést! :)
@félázsiai 2llkedő: "A föld javainak a kizsákmányolása, aminek hatását most kezdjük észrevenni."

Hát, hát... az emberiség olyan, mint az őshüllők. Ha a farkára lép egy dinó, mire reagálna, már vége van.

A Római Klub első jelentését 1972-ben, azaz negyvenegy (41) évvel ezelőtt tette le az asztalra.

Az ENSZ Bruntland Bizottsága 1987-ben hozta nyilvánosságra a jelentését.
@félázsiai 2llkedő: Értem, hogy abban kételkedsz, hogy mivégre a folyamatos termelésre, a munkára való kényszer. Eközben utalsz arra, hogy élnie is kéne az emberiségnek.
A kettő szerintem kölcsönhatásban van egymással.
Miután a munka az emberi szükségletek kielégítése érdekében folyik, a további cél az, hogy ezek a szükségletek minél magasabb színvonalú igényeket elégítsenek ki.
Ebbe nemcsak a fizikai ellátás tartozik, hanem a szellemi, kultúrális élet kiszolgálása a munka által.
Amennyiben nem lenne erre a fejlődésre igény, az élet minősége romlana, szorulna vissza, és elindulna egy visszafejlődés.Ennek igazolása az, hogy amint nálunk is csökken a gazdasági teljesítmény, kevés a munka, több mindenről le kell mondanunk még az előző életvitelünkhöz képest is, tehát lépegetünk hátra.
@Fabius:
A Géza fizetett bér-troll, védi a gazdáját, de ezt nyilván te is tudod. Mindig mindenki elkeni a száját a hülyéjének, de persze állandóan úgy tesz, mintha ő nyert volna :o

btw, itt egy régi kedvenc Simicskás korrupciós sztori:

www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-projekt-a-kozgep-ujabb-milliardos-megbizasa.html

"Az állami megrendeléseiről és kormányzati kötődéséről ismert Közgép úgy nyert el két cégtársával együtt egy többmilliárdos vízügyi megbízást, hogy az összes többi pályázót kizárták a versenyből. Az egyik pályázó ajánlatát arra hivatkozva érvénytelenítették, hogy túl alacsony az általa kínált ár."

Aztán a besöpört pénzekből meg hidat "hirdet" a pártlapban Simicska... Bár nem is pártlap az, hanem a maffia lapja.

ja, meg ez is:
hvg.hu/itthon/20121128_nav_kozgep_kotber

"A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mentette meg a Közgép Zrt.-t egy több százmilliós fizetési kötelezettségtől"

Értsd: az adófizető magyar emberek kárára...
@Blogger Géza: "Első körben akkor írd le, melyik projektben hány gyalogos aluljárót építenek hány nm-en, és hány szintbeli közúti kereszteződés van, továbbá hány felüljáró és hány aluljáró."

Te Gejza! Régebben ilyen apróságokkal nem foglalkoztál!
@Mariann19:

Csak olvasni járok be,néha...'mezőgazdasági országosdit'játszom,gazolok,vetek,ültetek, a számomra hatalmas kert cseresznyefái alatt..

A témához csak annyit: Az Antall József és történészcsapata alatti érában önként kínáltuk fel még meglévő ipari és mezőgazdassági létesítményeinket a nyugatnak,a többit meg kilopták,szét cse@ték,hagyták tönkremenni a dicső hazaffyak...
@Mariann19: "a munka az emberi szükségletek kielégítése érdekében folyik,"

És mi az emberi szükséglet? A wc-ben is plazma tévé? Négy autó? És mit érsz azzal, amit nagy nehezen összerobotolsz, ha nem tudod élvezni, mert nincs rá időd, fáradt vagy, stb.?
@Habakuk999: A lobbizás szerinted
"természetes folyamat, megpróbálja érvényesíteni az érdekeket."
Amit leírsz, az a lobbi alapelve, teoretikusan.
Én azt mondom, hogy a lobbitevékenység előnyök megteremtése más szereplőkkel szemben, és eszköz is egyben e szereplők kizárására.
Hiszen ha lobbi jön létre, az egy versenyhelyzetet jelent egy, vagy több szereplővel.
Te azt feltételezed - gondolom én - hogy győz a jobbik.
Viszont ehhez a győzelemhez miért nem elég a felajánlott projekt versenyképességének felmutatása?
Miért kell ehhez támogatókat keresni, mintegy kizárva a verseny alapját képező ajánlatot.
Egy esetben tudom elképzelni, ha negatív intézkedések hatását védené ki a lobbi.
Ez azonban nem életszerű, hiszen lobbizni az emberek nem a szép lelkük érdekében szoktak, hanem kőkemény gazdasági célokért.
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon:
És akkor máris besétáltál Orbán zsákutcájába. NEM kell abszolút megosztottságban gondolkodni, nem kell mindent lebontani - viszont mindent le kell, ami antidemokratikus, gazdaságellenes.
Ehhez kell némi agresszió- főleg a várható ellenállás letörésére. Sacc/kb 3-4 hónap, 57 márciusára már kiderült, hogy nem lesz MUK. Ennyi van a magyar ellenállásban. Utána jön az igazodás.
@Fabius:

Azért a helyzet nem ilyen egyszerű.

1./ A „neves közgazdászok” egyenlő Heim Péterrel, az Aegon Alapkezelő vezérigazgatójával. Ő mondta maszatolásnak, másról nem tudok.

2./ Gyurcsányt emlékeim szerint nem a Veres csomag rántotta ki a miniszterelnöki székből, hanem ő állt fel, mikor látta, hogy neki se az MSZP, se az SZDSZ már semmit sem fog megszavazni (Bajnai, ezt elkerülendő, mindenkivel aláíratta, hogy neki viszont szó nélkül mindent).

3./ Azt nem tudjuk, hogy mit tervezett még Gyurcsány, és már soha nem is fogjuk megtudni („A pártelnök szerint folytatni(!) kell a reformpolitikát, s ha ő a változások akadálya, akkor ezt az akadályt most megszünteti.”). Még tán az is lehet, hogy a 13. havi nyugdíj annullálását, de az ilyesmi a minimum 194 szavazat nélkül nem megy.

4./ Az viszont biztos, hogy a 13. havi nyugdíj megszüntetése nélkül kisebb lett volna a GDP visszaesés, mert az a kisker forgalmat erősen csökkentette, ahogy a hazai produktumot is, mert ez az a réteg, amelyik jellemzően hazai terméket vásárol, és hazai szolgáltatásokat vesz igénybe. A többi megszorításnak is hasonló (kisebb) hatása volt, és ami a röhej, hogy így a GDP arányos adósság is jobban növekedett, lévén az egy hányados.

5./ Az egy érdekes szemlélet, hogy egy miniszterelnök a „megírt, kész programot” „nem hajtotta végre”. Szerintem jelenleg Rónának is van egy kész programja, Bokrosnak is, Oszkónak is, de hogy ezek végre nem hajtásáért Orbánt felelősségre lehet vonni, hát … khm … mit mondjak … Nopláne, hogy „vigye el a balhét”. Egyébként úgy hallottam, hogy egyrészt elvitte, másrészt ezzel egyben a program végrehajtását lehetővé tette, és a programot végre is hajtották. Milyen további balhét kellene még elvinnie?

6./ Veres „Jankó” nemszeretése az egy dolog. Viszont emlékeim szerint az ő irányításával dolgozták ki a Gyurcsány féle konvergencia programot, amelyet az EU is elfogadott, és amely a világválság kitöréséig jól is működött, azaz lehet őt nem szeretni, de a lekicsinylő nyilatkozás kissé disszonánsnak tűnik nekem.
arról van szó, hogy korrupció kapcsán a balkánhoz tartozunk mentalitásban, és ott sem változik semmi. ha az úri muri óta, mikszáth, móricz óta eltelt több mint 100 évben nem változott semmi, ez azt jelenti hogy a balkáni mentalitásban, ebben a pocsolyában szocializálódunk, meg a gyerekek is. akik külföldön mást tanultak meg, azok meg úgysem jönnek haza, vállalkozni meg még úgyse, mert ha tisztességesen leadózva még marad is lóvéjuk nyugat europában, akkor minek jöjjön hogy fizessen a helyi maffiának meg a legnagyobb magyar maffiának az államnak, aztán éhendögöljön. ennyi.
@Mariann19:

Valóban nem volt cél a szocialista rendszerek megszüntetése (az atomcsend egyezmény óta). Ugyanis így mindig lehetett nyugaton negatív példaként hivatkozni ránk, és ide mutogatni, ha odaát valakinek nem tetszett valami )(mind gazdaságilag, mind elnyomásilag)
@vakapad: @épészmérnök:

Vácott félbe a pláza,a csuka féle hősötemloma a mélygarázs,szemben a Pokol szigeten az a szálloda torzó,a volt vágóhíd, a térkövezés csapnivalóra sikeredett,stb...Egymás ekézése,helyett elgondolkodhatnának a városi hatalmasságok,nem kéne-e inkább valamit befejezni,mint a haverokat kitömve újabb félkész remeket gyártani..

ekközben az egyház...én jégpályát építenéka a Dunapartra a diákoknak óccsóé meg megengedném a sportlétesítmények ingyenes használatát a diákoknak,meg a naszályra egy impozáns kilátót esetleg felvonóval...
@Mariann19:

A kiárusítás valóban megtörtént, és én nem tartozom a "nem halljuk szívesen" elvet vallók táborába. Szemét egy kapitalista természetű vagyok, na.
@Blogger Géza: hát, pontosítsunk: alattad már nem lehet átmenni, az már amerika...ebből következőleg te nem lehecc egy felűljáró te mindíg alúl jársz a nívó alatt...gájza mongyál számokat egy alúljáró meg két felűljáró és két alagót 1 méteres egységekien mennyibe kerűl sziklás omladékos talajon déli 12 kor napüsütésben és éjfélkor esőben hóviharban és kecsketejjel

szóval ha erre mondasz alap értékeket akkor látnui fogjuk te vagy a helikopáter ha nem akkor ugyanaz a gájza maracc akit leégettünk mint a reichstag-ot anno unortodox nácik

brühühühü
te kis gájza
@Blogger Géza:
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?
Naná, hogy nem büntette meg őket az állam. Nálunk a maffia van hatalmon - ezért nem üldözik a maffiásokat.
@gazoló:

Vigyázni kell, amiket felsoroltál, az a város, az állomás meg a MÁV kötelékébe tartozik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a zaudi az egy kis hamis, mindenhol van nekije szereldéje, nem akar szállítani mert az kurva drága, másrészt a lézerjani és a többiek már megkapták a zaudiajikat nincs több kereslet hacsak nem tektoktök...szóval...osztani meg köll ha nem akkor mfelszámolják osztalékra létesűlt...magyar államnak nem fájbenne más csak a zadó

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Logikus. Az adózott eredményt vagy osztalékfizetésre, vagy visszahagyva azt, fejlesztésre lehet fordítani. Mivel még a meglevő kapacitás sincs kihasználva, értelmetlen fejlesztésre tartalékolni. Ezért inkább kiosztották.
@vakapad:

Ja nem tudtam,hogy ennyi zséje van az állami MÁV-nak,tán nem a kormánytól kapja a lét ,mint a dicső "kisegített" önkormányzatok
Mi neveltük a gyerekeinket.
@Mariann19:
lásd a GLENCORE és a magyar mezőgazdasági export viszonyát

brühühühü

és az csak egy
@gazoló:

Nem a kormánytól kapja, hanem tőlünk, adófizetőktől.
@Fabius:
www.vg.hu/gazdasag/vg_online/gazdasag_-_belfold/090221_gyurcsany_reformszovetseg_261455
"Imponáló a Reformszövetség gazdaságpolitikai csomagja, de javaslataik társadalmi hatása időnként dermesztő - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután szombaton konzultált a Reformszövetség tagjaival,"
www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-259258
Imponáló vagy dermesztő? Összehasonlítottuk Gyurcsány és a Reformszövetség programját.
index.hu/belfold/2009/03/21/gyurcsany_lemond/
"Magyarázata szerint azért hozta meg ezt a döntést, hogy az MSZP még hatékonyabban tudja a jövőben kezelni a válságot, és valóban nagy arányú, érdemi lépéseket hajthasson végre a kormány."
Közben nem sokkal több telt el, mint 1 hónap!
Gyurcsánynak elfogyott a támogatottsága, neki nem szavazták volna meg az "érdemi" lépéseket.
Bajnainak már kénytelenek voltak. Akkor mit is akadályozott?
@Fabius: @vakapad:

Van egy félreértés is ebben, de van folytatható része is a vitának. Képtelenségnek azt mondtam, hogy Bajnainak ne lett volna része a Gyurcsány-kormány IMF-felvételében - te viszont valószínűleg úgy értetted, hogy az állampapírpiac összeomlásában nem volt "része" (merthogy a Reformszövetség gazdasági programját szorgalmazta volna).

Gyurcsányék 2008. november 6-án kötötték meg a megállapodást az IMF-fel, a Reformszövetség pedig november 11-én alakult meg. Így az ő programjukkal aligha lehetett volna elkerülni az összeomlást. Az a program, amire hivatkozol, jóval a válság 2008 őszi kirobbanása és az emiatti IMF-hitelfelvétel után íródott, 2009 februárjában.

Bajnai nem volt tagja a Reformszövetségnek tudtommal, tagja volt viszont a Gyurcsány-kormánynak, mégpedig gazdasági miniszterként. A Reformszövetségben Oszkó, Békesi és Chikán voltak a munkacsoportvezetők, "bajnaistának" nevezni őket arra az időszakra vonatkozóan tehát mindenképp tévedés.

Mindettől még igaz lehet, hogy Bajnai gazdaságpolitikai felfogása közelebb állt a Reformszövetségéhez, mint a kormányéhoz, amelynek gazdasági minisztere volt, de ezt a meggyőződését sem abban a formában nem érvényesítette, hogy lemondott volna, sem úgy, hogy érvényre juttatta volna kormányprogramként. Ennyiben tehát az, hogy Bajnainak nincs köze Gyurcsány gazdaságpolitikájához, képtelen állítás.

További kérdés persze, hogy milyen okai voltak a Gyurcsány-kormánynak arra, hogy ne a Reformszövetség programját valósítsa meg - de ezek közül a kevésbé valószínűek közé tartozik, hogy akár Gyurcsány, akár Bajnai ne látták volna be, hogy gazdasági szempontból jobb lenne pl. a 13. havi nyugdíjat rögtön megszüntetni.
@félázsiai 2llkedő: "És mi az emberi szükséglet?"
A fizikai fennmaradáson kívüli igények is ebbe a körbe tartoznak. Például az, hogy mi ketten most éppen az emberi lét értelmét próbáljuk megvitatni a neten.
Értem, hogy Te arra gondolsz, hogy a szükségletek kielégítésére való hivatkozással elsuhan mellettünk az élet értelme, és a robot veszi el az eszünket.
Ez azonban életfilozófia kérdése, amely szubjektív.
Valóban sokan esnek abba a hibába, hogy indokolatlanul - a munka mókuskerekébe jutva -
szakadatlan pénzhajhászókká alakulnak át. Ez azonban nem társadalmi probléma, hanem az egyén hibás döntése.
@gazoló: Úgy látom, az eltékozolt javak tárgyában azonosan gondolkozunk.
Ja, meg a kéziben!
@vakapad:

És ha már kisegítik a felelőtlenül gazdálkodó többnyire fidessess önkormikat,miért nincs egy állami szerv,hony ezt megfelelően koordinálja és ne maradjanak ott évtizedekre a félbehagyott esetleg értelmes torzó "beruházások"??

orosz rulett zajlik,de a mi bőrünkre megy...
@Mariann19: "szakadatlan pénzhajhászókká alakulnak át. Ez azonban nem társadalmi probléma, hanem az egyén hibás döntése. "

Meg hogy a munkájáért nem kapja meg a megfelelő bért.
@Mariann19:

HAJRÁETÓ--HAJRÁÉPÍTŐK---HAJRÁMAGYARORSZÁG!!!
@vakapad: "Szemét egy kapitalista természetű vagyok, na."
Ne értékeld le magad. Jelenleg a gazdaságban ez a legkorszerűbb forma, úgyhogy haladó személyiség vagy.
Ne szerénykedj!
@gazoló: "önként kínáltuk fel még meglévő ipari és mezőgazdassági létesítményeinket a nyugatnak,"

A nagy hal megeszi a kis halat. A piacon nem lettünk volna versenyképesek.
@félázsiai 2llkedő:
"Meghogy a munkájáért nem kapja meg a megfelelő bért."
Ha visszanézed a hsz-met, ott van az "indokolatlanul" szócska.
Ezzel azt fejeztem ki, hogy nem a rászorultakra mondtam a pénzhajhászó életformát, hanem azokra, akik képtelenek a mókuskerékbők szabadulni.
@Mariann19: Ez is az egyik probléma. Az egyik a mókuskerekezés közben elveszi a másik elöl a lehetőséget. Az egyik nem tud, a másik nem akar élni.
@rodeo36: Szia Rodeo!
Próbáltam utána nézni, hogy mi van ezzel a Glencore társasággal. Nem sok mindent tudtam meg. Milyen kapcsolata van a mezőgazdasággal?
Ez volt már?

"Az a kevés, amit tudunk, csak arra elég, hogy felmérjük, az állami vagyon és az állami pénzek kapcsán a közvéleménynek rengeteg nagyon fontos ügyről még csak sejtése sincs. Annyi mindenesetre egyértelműen kiderült, hogy egyrészt már akkor, 1996-ban is óriási összegeket mozgattak politikához közel álló háttéremberek. Másrészt, hogy a magyar bűnüldöző és bírósági szervek egyszerűen nem alkalmasak ennek a problémakörnek a megfelelő kezelésére.

Nem teszik vagy nem tudják megtenni?

Nem tudjuk, hogy a valóságban képesek lennének-e rá, csak nem engedik őket, vagy az ő eszközeikkel gyakorlatilag megfoghatatlan problémahalmazról van szó. Nem tudjuk, de igazából mindegy is.

Ami igazán fontos: az egész magyar társadalom tudni véli, hogy tele vagyunk Tocsik-ügyekkel. Sőt megkockáztatjuk azt, hogy a 2010-es, az MSZP-t és vele együtt az előző húszonegynéhány év legfontosabb szimbólumait elsöprő választás mögötti legfőbb választói motiváció éppen ez volt: az, hogy ez a „párt-háttéremberek" országa lett. Hogy nem fizetünk adót, mert annak nagy részét úgyis ellopják, hogy "ezeknek mindent szabad", és hogy aki gazdag akar lenni, annak nem alkotnia vagy dolgoznia kell, hanem a politika közelében kell halászni. A 2010-es választásra ebből mindenkinek elege lett. Ilyen értelemben a "tocsikügyek" megoldatlansága egyben a posztkommunista Magyarország kudarcának szimbóluma is.

A Fidesz 2010-ben tehát mandátumot kapott arra, hogy ezen változtasson, sőt az a gyanúnk, hogy elsősorban erre kapott mandátumot. Nem tette. A színészek egy része változott, de a műsor ugyanaz. A huszonvalahányév folytatódik, ebben a kérdésben nem volt semmiféle fülkeforradalom."

velemenyvezer.blog.hu/2013/04/18/meg_mindig_a_tocsik-ugyek_orszaga_vagyunk
@félázsiai 2llkedő: "elveszi a másik elől a lehetőséget."
Sajnos, ez is benne van a féktelen pénzőrületben.
Ezekben az emberekben ez fel sem merül.
@Husz_János_Puszita:

A kérdés már csak az, hogy a választók hatalmas tömege, köztük a Véleményvezér blog szerzői vajon miért nem látták nemcsak 2010-ben, hanem már jóval előtte - például a Fidesz 1998-ban kezdődött első kormányzása óta - is, hogy a Fidesz nem a probléma megoldása, hanem a probléma maga.
Azt mondja viktorunk, hogy este amikor elvégzi a napi önvizsgálatot, azzal szembesül, hogy legtöbb esetben a jó meghaladja a rosszat.:)
@Mariann19:

ezt a 'hajrámagyarországot' majd káros felhangok nélkül kell újraértelmeznünk,mert egyenlőre kiráz tőle a hideg..majd..egyszer talán helyére kerülnek a dolgok,jelképek szavak.
@gazoló: Tudjuk jól, hogy a kézire vonatkozik. Nehogy kileljen a hideg még a végén.
Ki szól majd, ha kezdődik a meccs?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Optimista pillanataimban arra gondoltam, talán lehet úgy is lopni, hogy közben azért csinálnak valamit, nem sodródnak csak az árral, mint a szocik. Ismertem egy egyesületi elnököt, aki a legnagyobb korrupt volt, de virágzott alatta a cég. Amikor meghalt, a korrupció kisebb lett, de legalább a cég is döglődik. Valami ilyesmi.

Nem mondom, hogy tévedtem, mert csak lázas pillanataimban reménykedtem benne, ha már ide szavazták őket a nyakunkra. Hol van már az?! Ennyit a pozitív gondolkodásról...
@Mariann19:

melegítő és kis retro ,estére szasztok!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VycZVyApqew#!
@Husz_János_Puszita: Nem tán azt akarod mondani, hogy a FIDESZ lopás közben nem csinál semmit, és csak sodródik az árral szoci módra?
A FIDESZ rengeteg mindent csinál a lopás mellett. Az más kérdés, hogy amit csinál, az előre visz-e.
@Fabius:

ez ugyan 3 évvel korábbi, de jellemző:

"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Akkor még számoltak. Jól-rosszul. Ma meg kinyilatkoztatnak. És jaj a számoknak, ha valami nem jön be :)
A konferencia ( cikk ) témájából hiányolom a hétköznapi kis mutyik ezer fajtáját. Nem fajulhatott volna idáig a helyzet, ha a választók elfogadhatatlannak tartanák. Elemi felháborodást kellene keltsen.
Ja, Demján lehet, hogy rosszul vette, hogy lehülyézték. Odacsapódott Matolcsyhoz. Az legalább nem hülyézi le. Az nem bíbelődik számokkal.
@DarthVader:

Bár ne csinálna semmit. Mindent szétbarmoltak.
A kommenyisa párt természetesen így már rendben találja a dolgokat.
Csodálkoztam volna, ha nem!
Evégre kell Piktornak és csürhéjének udvarolni azokért a széljobbos szavazatokért...

"Mégis vonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, azon a napon, amikor a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menetét rendezik a fővárosban - írja a Nol.hu.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg „Adj gázt!” néven hirdették meg a vasárnapi felvonulást, és elhaladtak volna a Dohány utcai zsinagóga mellett. A hír felháborodást váltott ki, hisz Budapesten aznap tartják az Élet Menetét: a rendezvényen a holokauszt áldozataira, közöttük a gázkamrákban elpusztított magyarokra emlékeznek.

Bár a motoros felvonulás megkapta az engedélyt a rendőrségtől, Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozza meg az antiszemita demonstráció megtartását. A rendőrség nem sokkal később betiltotta a vonulást.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok fellebbezését a bíróság elutasította, és jóváhagyta a rendőrségi tiltást. Erre más csoportok, ún. szkíta és gárdista motorosok jelezték, hogy ennek ellenére utcára mennek az Élet Menete napján.

A Népszabadság megkérdezte a BRFK-t, hogy ilyen előzmények után mi várható vasárnap. Ezt a választ kapták:

„A rendőrség ez idáig egy vasárnapra tervezett motoros felvonulást vett tudomásul. A Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvény megtartását, amit a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fog.”

Jeszenszky Sándor, a motorosok vezetője elmondta, hogy a rendőrségtől ő még nem kapott hivatalos értesítést. A kérelmet „tavaszi évadnyitó” rendezvényként adták be, és a megadott útvonal nem érinti a Dohány utcai zsinagógát."

index.hu/belfold/2013/04/18/megis_megtartjak_az_adj_gazt/

Ez kérem ennyire átlátszó és primitív csürhe, de tényleg...
Ezek tényleg szétbacnak mindent, majd egyszer csak felbukkan a "benfentes" megmentő...

index.hu/gazdasag/2013/04/18/masfel_milliardbol_epult_masfel_ev_alatt_tonkre_ment/

Tényleg hülye, aki csodálkozik... :(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Milyen inkubátorra gondoltál? Házra?
Mer ezeknek semmi keresnivalójuk sincs olyanokba.
Három évesnél öregebb vállalkozásokat nem igen/nagyon, meg amúgy is;
ezeknek a parazitáknak, a startup projektjeikből megvalósult torzszülött, dongalábú, társadalmi-gazdasági debil óriáscsecsemőjük okán, inkább a kazánban a helyük.

Ja, köszönöm a tegnap előtt említett linkedet!
Már ismertem, de mindig szívesen nézem az ilyesmit újra.
Plusz, megnéztem ezt-azt a Trekörszön valami kétbalkezes fotografikálistól, hát loptam pár képet tőlle, persze csak magányos használatra.
Grat, kurva jók!
@DarthVader:

Tudod, a napokban hallgattam a sok közhelyet egy vitának látszó valamiben és azon gondolkodtam, hogy ezek burokban születtek és fogalmuk sincs a vállalkozások vagy a polgárok gondjairól, motivációiról, így nem is tudják, melyik intézkedésüknek milyen hatása lesz. Vaktában lövöldöznek. Hiába helyettesítenek be mindenféle képleteket, a makropályák nem mondanak semmit arról, hogy Kiss József el fog válni papíron az asszonytól, ha egy családban csak egy személy kaphat segélyt, hogy etetni tudja a gyerekét. Hogy a vállalkozó eddig sem tudta kitermelni az adót, akkor az adóemelésre azt fogja mondani, kapjátok be, és ment is a szürkéből a fekete zónába. Hogy ha 15% állami támogatást adnak a lakás energetikai korszerűsítésére, a kutya nem fog vele élni, mert olcsóbb ÁFA nélkül megoldani okosba. Hogy az öreg néni zokog a kórteremben, a kutya nem néz felé, mert nem tudott elég hálapénzt adni.

Azt hiszem a Gyurcsány kormányszóvivője volt a csaj, akit két hét alatt leváltottak, két blogbejegyzése után. Az elsőben finyákolt, hogy a bölcsijébe koszlott kisebbségiek is járnak. A másikban óriási problémával állt szemben. Az Operabál előtt lebukta a kisbabája a ruháját, egy tavalyit kellett felvennie. Aztán az étteremben a 6 hónapos csecsemője nem hagyta őket nyugodtan enni. Hallatlan.

Akik ilyen problémákkal küszködnek, milyen, az emberek életét befolyásoló döntéseket tudnak hozni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem éppen ma (ma is), küldött egy repülős izét két nappal ezelőtt.

Most mondom neki, hogy kösz, ez is nehezemre esik. Fasza ínhüvely gyulladás a jobb csuklómban, az orrom is alig tudom megtörölni, ezt is egy kézzel pöttyentettem.

Neked viszont jó szezon kezdést a hét végére!
Tolj be egy megfelelő nőmérsékletű Jégert és mongyad, hogy akaggyon a torkomon, ha nem nyelném le.
Nem fog megadni...-:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvény megtartását, amit a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fog.”

Mit szeretnél. Aznap álljon le az egész városban a forgalom??? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
S'oszt hányszor lehet módosítani jövő tavaszig, attól függően hogyan alakulnak a valós gőzvéleménykutatási eredmények?
Nem az Ákos szignálos médiára gondolok, hanem amit ők ottan belül nem hamisítanak maguknak, arra.

Szóval?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Fél nyolckor keveredtem haza, 5kor kimentem a vízre...
ISTENI VOLT! :))
A szombati bulira már bespejzoltam vörösborral és fehér borral, majd a tegnapi időjárás előrejelzés alapján ma elmentem egy körtepálinkát is beszerezni, erre a parton beszélgetve egyik "collégával" oda jutottam, holnap egy rosét is kell majd még vennem szombatra...
Szóval vannak gondjaim... :D
@tucano:

A narncsbolsi ettársakban felgyülemlettek a KISZ-es építőtáborok élményei, csak nem bírnak leszakadni onnan.

Akkor most a Bencuskának is így lesz úja pasi... izé, nője??? :D

Pfúúúj... :(((
Vagy felszedi SSteffy cicust és megh...
@Husz_János_Puszita: Teljesen igazad van abban, hogy a véleményformálók/írányítók nagy része burokban él.
De vannak azért ezzel összefüggésben nagyobb problémák is.
Szerintem ma hazánkban a piacgazdasággal leginkább a lángossütő/zöldséges/számlagyáros találkozik testközelből. Nem az ún. nagyvállalkozók. Azok csak mutyiznak.
A makróközgazdászok meg leginkább banki vonalról jönnek, ha van egyáltalán bármi gyakorlati tapasztalatuk, így nagyrészt fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent piacot építeni, termelni. Bankár mivoltuk miatt tévedésben vannak. A bankok nem a gazdaság motorjai, ők csak az olajat (pénzt -ráadásul sosem a sajátjukat-) biztosítják a gazdasághoz, mint motorhoz. Ne csodáld, hogy a valósághoz nincs sok közük.
@Mariann19:
www.glencore.com/
ha csak a felfutó címfotókat nézed
monopolizál és alacsony dömping áron vásárol valamint kurva drágán árusít

www.google.co.uk/finance?cid=3853944

en.wikipedia.org/wiki/Glencore#Glencore_International_.3E_Viterra_.3E_Grain

ha akarsz többet szólj

a magyar export gyilkosainak egyike

brühühühühü
nem tudom volt már?

www.facebook.com/bodoky/posts/10201181768332817?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201304

ez is a témába vág:

nol.hu/archivum/20130415-sinek_a_haz_vegeben

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: neked meg tegnap este raktam be függőágyból evező csajt :)))

(kaptam a vicces "barkács" képeket és ott volt honnan szedték ki.
így neked ezt linkeltem, az oldalon kell megkeresned az evezőstársat!:DDD)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mentálisan bírod ezeket a terheket?
Azért csak vigyázz, ne feszítsd túl a Főnix cuvée dugóját, mer beleszakadhat, aztán buktál 25 forintot, mer ki váltja vissza benne dugóval, he!?

Irigyellek, ilyen szép tavaszban mint a mai is volt, marha jó lehet a nyugodt vízen... mondom én, aki nem szoktam gyakorolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A törvény értelmében a választási iroda legkorábban 48 nappal a szavazás előtt adja át az ajánlóíveket az igénylőknek. A korábbi tervekkel szemben az ajánlóíven mégsem kell bejelenteni az aláírások gyűjtésében részt vevők nevét és lakcímét."
@Knósszosz: hehhe... köszi... csakmondom, országra is le lehet válogatni... néha a balfékeké is elsül:-)
@guma:
Láttam... A vízen igen is vannak formás csajok! :)
Hát még a vízparton, akik ott meresztik a popsit... ;)
No nem a bálnatestű leányzók...

@Knósszosz:
Valahogy majd túlteszem magam... törés nélkül... pohárral (mert hát üvegből nem iszunk) :)

126 képet lőttem ma a fényképezővel. Az egyedüli baj, hogy még kopár a természet, olyan sivár zöldek nélkül minden. :(
A víz egy csoda volt viszont...
@Knósszosz: Amúgymeg... nyugodtan. Ha kell normálisabb méretben (baba-mama-nagyinaptár... vígy csa úgy, szólj, kapr rendes nyomatósható méterben, keret nélkül... grátisz.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: te sem akarod elhinni?:)

akárhol olvastam, ilyen tartalom és stílus fényévekre volt tőle...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ámátööör... lőhetsz ezeret, ha kancsal vagyol, kacska a kezed és nem látod a légy megett. A családi mosolyalbimbambumba jó lesz, hagy röhögjenek az ubokáid, akik kurvára büszkék a félgigás instagramjaikra a iPhonenal készítve:-))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt tudom :D
fiaim úsztak, majd kajakoztak.
unokáim úsznak (az egyik még a szinkronúszást is űzte 5 évig).
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Sajnos ezt tapasztaltuk ma is...
Kocsis y kamunikációs de direktor máté papájáé is.
Azt hallgathattad ma.

Már picit jobban vagyok, de Bajnai akkor is ellensége az embereknek, ezt megmondta a máté.
Bocs, de negyon nehezem tudok így egy kézzel írni.
Nyomjátok a stájzotot, inkább majd olvasok, jó?
@guma: valami nagyon ki, bagy befordult... nem értem... lehet rossz lett a beosztás, vagy at égve fekejtett gépre rászabadult kollektíven a fradika "b" közép:-)))
"Tényleg itt tartunk, hogy a diákjaink is a korrupt életszemléletbe szocializálódnak bele, és természetesnek, elfogadhatónak, az élet, különösen az üzleti élet velejárójának tartják a korrupciót?"
1. Ne tévesszük össze az üzleti életben lévő korrupciót az állami megrendelésekkel kapcsolatossal.
2. Téged meglepett az eredmény? Szerinted mégis kik szavaznak a parlamenti tolvajokra?
3. A kör fantasztikus: a szüleidtől ezt hallod, vagy nem ezt, de látod a módszer sikerességét, és ha Mo-on akarsz maradni, akkor a módszer kizárólagosságát, így te is csak így tudsz előre jutni.
Vagy elmész egy másik helyre (láthatjuk a hatalmas kifelé tartó hullámot).
Vagy ugyan itt vagy, de nem függsz a rendszertől (a bevételem ~85%-a dollárban keletkezik, ami kint is marad).

Ha azonban ezt nem tudod megtenni, akkor kénytelen vagy a rendszer részévé válni.

Alkalmazkodni.

Ebből a cikkből látszik a legjobban, hogy helyesen gondolom azt, hogy leírhatjuk itt az igazságot, de az ország akkor fog kilábalni ebből a helyzetből, ha a választópolgárok magunk változnak meg.

De miért is változnának meg?

Arra szavaznak, hogy ne változzon semmi, ők pedig nem is változtatnak semmin, azzal összhangban, amire szavaztak. A kör bezárult, és a kör csak akkor robban szét, ha jön egy gazdasági összeomlás.

Így hosszú távon csak az alábbi pozíció helyes Mo-on:

Deviza/valuta long.

Forint short.
@Knósszosz: én is egykezezek, mert félig fekszöm...néköd mibajod? balkézben a GirnyoSz, oszt joobra elhajolsz, vagy mifene? Hogy vacsira nem telik, aztat tudom:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Grazie!
Olvaslak inkább benneteket, bocsi.
Rohattul fáj a kezem.
@Knósszosz: ajjaj megszállanak minket ujdondász izérájderbúl a svábzsidók? :-)
@Mariann19:
a tőzsdei infómhoz: az Xtrata és a Glencore merge-elni akarnak vagy már meg is történt ó borzalom jójézusajégen

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem...
Fuji Finepix S4200 volt ez. Bridge.
A nehezebb témákra ott egy Olympus EPL-3.
Te, kerge...
Ha jó leszel, kaphatsz belőlük majd!
@Knósszosz:
Szombaton már zöldben fogjuk látni... :D
@Mariann19:
Description
Glencore International plc is a holding company. It operates in three segments: metals and minerals, which include zinc, copper, lead, alumina, aluminium, ferro alloys, nickel, cobalt and iron ore, including smelting, refining, mining, processing and storage related operations; energy products, which includes crude oil, oil products, steam coal and metallurgical coal supported by investments in coal mining and oil production operations, ports, vessels and storage facilities, and agriculture products. In May 2012, the Company acquired additional 24.49% interest in Samref Overseas S.A. and 1% interest in Samref Congo Sprl. In June 2012, the Company acquired an 80.08% stake in Namibian zinc miner Rosh Pinah Zinc. In October 2012, the Company acquired 18.91% interest in Kazzinc LLP. In November 2012, the Company acquired Vale's European manganese ferroalloys operations. In December 2012, the Company acquired Viterra Inc.

de gabonanagykereskedő is sok minden más mellett

brühühühühü
@Mariann19:
www.glencore.com.br/filiais.htm

és ez "csak" a brazil leányvállalatai

brühühühü
@vakapad: Köszönöm, örülök a higgadt hangoknak Gyurcsány megítélésében. Ellentmondásos egyéniség, de egyáltalán nem az az ördögi figura, akinek az orbánpropaganda beállítja. Most meg állami pénzen egész estés nagyjátékfilmet készítettek a lejáratására.

Esküszöm, kezd bennem ébredezni a kisördög, amelyik azt mondja, ezt azért már mégsem. Támogassuk azértis.

kepviselofunky.blog.hu/2013/04/18/letartoztatjak_gyurcsany_ferencet?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_04_18&utm_campaign=index

Mondjátok, hogy ez egy vicc, mert ha nem, akkor ez már a legalja.
@Mariann19:
Glencore International PLC.:

Agricultural Products
Glencore and its subsidiaries physically supply:

wheat,

corn,

barley,

rice,

oilseeds,

meals,

edible oils,

biodiesel,

cotton and

sugar.

Grains · Oils / Oilseeds · Cotton · Sugar >

brühühühü
@vakapad: "Valóban nem volt cél a szocialista rendszerek megszüntetése (az atomcsend egyezmény óta). Ugyanis így mindig lehetett nyugaton negatív példaként hivatkozni ránk, és ide mutogatni, ha odaát valakinek nem tetszett valami )(mind gazdaságilag, mind elnyomásilag)"

Valójában a nyugati jóléti rendszerek a szocialista országoknak köszönhették a létrejöttüket. Ezekre hivatkozva lehetett létrehozni őket.
@Orica Középföldi:
UGYE??????
Ezek meg amilyen kis rohadékok... :D
@félázsiai 2llkedő: "@gazoló: "önként kínáltuk fel még meglévő ipari és mezőgazdassági létesítményeinket a nyugatnak,"

A nagy hal megeszi a kis halat. A piacon nem lettünk volna versenyképesek."

Éppenséggel lehettek volna, sőt voltak is versenyképesek egyes vállalatok. (Én nem vagyok vállalat, ezért nem vállalom a többes szám első személyt.) Ami lezajlott, az piacvásárlás volt, magyar segédlettel. A hajógyárnak több évre elegendő megrendelése volt, mégis megszüntették. A cukoripart seperc alatt átjátszották külföldi kézre.
Ezt pasztázom, csak úgy.
Ha nem lett vóna, még:

Kurucnóta

Ha a szívem

marhapörkölt volna,

abból az egész

haza jóllakna,

úgy megnyalná

utánam a száját,

mint a legény

szokta a babáját.

Ha szívemből

kolbászt töltenének,

elég volna

tizennyolc megyének,

csak egy volna,

ami kimaradna,

de annak a

szeme kimeredne.

Rovásírás

van az én gatyámon,

abba rejtem

harcos buzogányom,

megállok a

százéves határon,

s az ellenség

pofájába vágom.

Fráncos kurva

ez az Európa,

édes bora

veres, mint a róka,

a mienkhez

képest az is lőre,

nyaljon minket

hátulról előre.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "A szombati bulira már bespejzoltam vörösborral és fehér borral, majd a tegnapi időjárás előrejelzés alapján ma elmentem egy körtepálinkát is beszerezni, erre a parton beszélgetve egyik "collégával" oda jutottam, holnap egy rosét is kell majd még vennem szombatra..."

Az a rohatt fogyasztói szemlélet, na az a te balyod :-)!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
alternatíva:
"There are currently 2 economies. Larger corporations are enjoying profits, as indicative of the stock market run up because they have the ability to cut the fat. However, Small Businesses, which represent a majority of employers, are facing increasing challenges in cash flow, regulations, lending and debt. Unfortunately, this isn't going to change in the near future and small businesses need help."

VALCOR CEO David Sussman on Fox Business

Valcor is a small business restructuring firm
with certified Licensees throughout North America.

VALCOR CONSULTANTS NOW BEING TRAINED
TO HELP LOCAL BUSINESSES

If you are seeking to take control and own your own business with an executive level income potential, take the time to learn about the VALCOR Consultant Program.

If you have a good background in business:
Leverage your experience while using Valcor's proven systems.
Earn at an Executive income level
Work from home or office
Start up part or full time

Learn our systemized approach to help businesses and save jobs in your local community.

7 Days to your Own Consulting Business
Training and ongoing support from the industry leaders:

Business Restructuring, Debt Mediation and Capital Acquisition consulting is a professional service business that is in demand, even in good economic conditions. Now, however, small businesses are suffering through a historic slowdown in cash flow and receivables. Most business owners are not aware that there is another option to litigation and bankruptcy. Our Licensees are trained to save businesses.

Small businesses need our suite of services now more than ever.

Own your own prestigious consulting business!
Click here to learn how...

brühühühü
@épészmérnök:

por mi opinión no es consumista pero gozador al máximo de la vída breve

jajajaja
@épészmérnök:
Ilyenek vagyunk... A vöröske chilei borocska... 2 hete vettem egy másikkal és remek! :D
A fehér az magyar. Ja, faji megkülönböztetés...
A körtepálinka színe... nem érdekes... :D
@rodeo36: Vicc volt :-(

Én meg csak suttogni bírok, hasig érő tengeri köd, baguada van errefele.

Ilyesmi a hangulat:

www.youtube.com/watch?v=3zzuWh1Fcn0
... és még nincs vége. Valparaísoban a valcer, meg a cueca brava járja:

youtu.be/PlNflrA2ANA
@épészmérnök:
még jó hogy ne3m az amire gondoltam a "cueca brava"-t olvasván

brühühühü
tan brava se olvide ponerla?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez csuda lehet, örüjjé neki, hogy ott van a szádba!
A buta képek jók, ám!
Van itt egy cserébe, amin már semmit sem lehet elrontani:
www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2013/03/08/Selmeczi-Gabriella%28650x433%29.jpg

Ezt a máté legényt egyre jobban kedvelem.
Kitüntetett figyelemben részesülne, ha találkoznék vele.
Megérdemel minden jót, detélleg.

Jóccak minden bagolynak!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
kösz máris rajta lesz backgroundomon

brühühühü

csodaszép

hát még becsiccsentve a ladikban vagy csak a csolnakházban a víz szélén korlát van? vagy bele lehet esni ha ...hahahaha van
@Knósszosz:
szép kis buzi

brühühühühü

a Máté
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
óarany, ezüstben játszó halvány tünemény

brühühühü
@rodeo36:
Te nem vagy felmentve, neked nincsen jóccakát.
Ott pláne!

Énviszontmá két napja nem aludtam.
Ízületi anomáliákra mit javallasz?
Hentesbárdot, vagy azért próbáljak előtte valami népiesch gyógyászati alternatívát?

Baccardi, tán?
Amúgy vigyázz, Castro (a Raoúl) fogadta FIFA fő izéjét és a fociról tárgyaltak.
Ha valaki más is arra téved(ne), számon leszel kérve ha visszajön!-:)
@sírbateszezazegész:

Azt is bírom, amikor A Londoni Elemző pitty-putty kiszámolja a képleteivel, hogy 2012.-ben Magyarországon növekedés lesz. Én meg látom a Matolcsyt kancsalítani, végignézek a lepusztult környéken, széttárom a kezem a beosztottaim között: gyerekek nem lesz béremelés -és hülyének érzem magam az összes mikroökonómiámmal együtt. Aztán mégis csak az én tippem jön be.
@rodeo36: itt van egy cueca brava, vagy urbana, vagy chora. A cuecát mindenütt táncolják, társaságban, mulatóhelyeken, diszkóban, és nagy buli. A tánc maga egy vicc, (bár a dal strófaszerkezete és rímrendszere őrülten bonyolult, próbáltam cueca-t írni, eddig még nem sikerült), a férfi és nő közötti kommunikáció az érdekes.

Machizmo, basszus, egy hangyafülnyi sincs benne.

www.youtube.com/watch?v=ahOM1xowsZk
@Fabius: Sziasztok!

Rendszeresen olvasom a blogot, nagyon tetszik a stílus, de nem szoktam kommentelni.

Jobbik szavazóként az egyszerű válaszomat most megosztanám: Bajnai.

Miért?

Mert jobb gazdasági szakembernek tartom, dolgozott a piaci szférában, s nagyobb demokratának tartom. Azért, mert Jobbik szavazó vagyok, nem szeretem a diktatúrát.

Miért szavaztam a Jobbikra, s miért szavaznék most is rájuk?
Egyszerű, a cigánykérdés. Mert ők legalább fel merik vállalni ezt a problémát. Lehet, a válaszaik nem jók, de legalább beszélnek róla, nem söprik a szőnyeg alá. Az átlag ember rengeteg negatív tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

Vannak cigány etnikumú barátaim, de ők nem rabolnának, vagy késelnének meg senkit. Nem hiszem, hogy bárki a bőrszíne alapján determinált lenne a bűnözésre, az azonban - szerintem - tény, hogy a cigány etnikumú polgártársaink között felülprezentáltan támogatott és dicsőített a bűnözés kultúrája. Ez szerintem nem etnikai, hanem kulturális kérdés. Ezen változtatni kell, s rendkívül frusztráló, hogy ezt Bajnaiék csak marginális kérdésnek tartják.
A kuruc.info átlagos kommentelőit sem tartom jobbnak a cigánybűnözőknél, azonban tőlük nem aggódnék egy kivilágítatlan utcán.

Ennek ellenére, ha Orbán és Bajnai közt kell választani, egyértelműen Bajnai.
Szerintem az értelmesebb Jobbik szavazók is így gondolják, de alapvetően mindkettőt rossz válasznak tartják. Az értelmesebbek nem szeretnének faji alapú megkülönböztetést, de szeretnék, ha nem lenne pozitív diszkrimináció, ha ténylegesen lenne bíróság előtti egyenlőség, s valaki tényleg foglalkozna a hétköznapi emberek problémáival. És az erőszakos (élet elleni) bűncselekményeket szigorúbban szankcionálnák. Tudom, a nyomor kitermeli a bűnözést, de ez nem jó válasz. Van aki szegénysége ellenére is tud becsületes maradni, vagy legalábbis az erőszakos bűncselekményeket mindenképp elutasítja.
Ez persze a saját véleményem, de sok hasonló gondolkodású embert ismerek, akik hasonló okok miatt szavaztak a Jobbikra, minden rossz dolguk ellenére.

Tisztelettel, és üdvözlettel!
@van_itt_valaki?:

Többször is megszólalhatnál itt:))

Két apró észrevétel.
Bajnainak egyetlen feladata volt, megakadályozni a csődöt.Nem kíván túl nagy belátást, hogy az egy évre vállalt feladatba a cigánykérdés nem igazán fért bele.

Erre egyébként a Jobbiknak sincs jó válasza.
@van_itt_valaki?: " tény, hogy a cigány etnikumú polgártársaink között felülprezentáltan támogatott és dicsőített a bűnözés kultúrája"

Rosszul van feltéve szerintem a kérdés.

Itt, Chilében vannak városnegyedek, nem is feltétlenül putrisorok, ahová nem tanácsos bemenni, amelyeknek az iskoláiból a legjobb szándékú, és legelszántabb fiatal tanárok is fejvesztve menekülnek.

Olyan harminc, harmincöt évvel ezelőtt kezdődött. A gazdasági válság következtében nagyon megugrott a nyomorban élők aránya. Pinochet diktátor úgy kívánta "megtisztítani" a városokat a bűnözéstől, hogy kiválasztott néhány helyet, ahol nagyon alacsony színvonalú lakásokat építtetett, minimális ellátással. Ezekbe költöztette tömegével a nyomorban élőket. Ezeknek az embereknek az iskolázottsága alacsony volt, reményük sem lehetett normális állás betöltésére. Kialakult a bűnözés szubkultúrája ezekben a gettóvárosnegyedekben.
Mostanra már több nemzedék nőtt fel így. Óriási probléma, hogy a családok értékrendjét szinte lehetetlen megváltoztatni, hiszen a barrio-k iskoláiban csak a legigénytelenebb pedagógusok maradnak meg, akiket a szülők megfélemlítenek. A végzettség szinte csak névleges, tehát a ciklus folytatódik.
Jelenleg a diákmozgalmak hatására egyre inkább belátja a közvélemény, hogy a bűnözés visszaszorításához nem elég a jól működő rendőrség, a szigorú büntetések, hanem nagyon magas szinvonalú ingyenes iskolákra van szükség, hogy a gyerekeknek legyen perspektívája. Még így is nagyon hosszú a folyamat.

Mivel a gettóbűnözés alapja a kábítószerkereskedelem, ezért belátható, hogy bizonyos feketegazdasági szereplőknek, akik természetesen nem a barrio-ban laknak, elemi érdekük, hogy a gettók fennmaradjanak. Hiszen ki fogja akkor teríteni a kábítószert?

Amint láthatod, a gettóbűnözés nem csak magyarországi jelenség. És tévedés a rassznak tulajdonítani. A fenntartásában érdekelteket kell megkeresni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mindkettőjüknek nagyon jót tenne :) végre elismernék a melegpárok létjogosultságát :)
@épészmérnök: Brazíliában van elég baj, de nagyon érdekesen alakul ez a kérdés. 10 évvel ezelőtt a favelák gangjai egyrészt szörnyetegek voltak, másrészt félig Robin Hoodok. Amint beköszönt a jólét, a közösség elkezdte kivetni ezeket magából, nem véletlen, hogy ezzel egy időben kezdődhetett el egyáltalán a pacifikálás. Erre mit tesz az áldott jó kormány a nagy gerillaharcos pártjának vezetésével? Kiszorítja a szegényeket a favelákból, hogy luxus telepeket létesíthessenek, most már kilátással a gazdagoknak. Ezzel persze újrateremtve a mizériát. Egyébként szerintem borzasztó egyszerű a képlet. Szegénység+tudatlanság= bűnözés. Ennyi, nincs itt semmi titok kérem, persze ezzel nem mondok újdonságot.
@van_itt_valaki?:
Megértem amit írtál, a pozitív diszkrimináció most és ebben a formában egyértelmű zsákutca. Azonban a Jobbik és a hozzá köthető "paramilitáris" (nem tudok rájuk most jobb kifejezést hirtelen) szervezetek fellépése sem oldja meg a helyzetet. Én nem látom a Jobbikban azt, hogy elfogadható párbeszédre törekedne a cigánysággal, rasszista alapon közelít a kérdéshez, amellyel sokkal többet árt, mint használ.
Igen, régóta várom azt, hogy valaki kimondja arról az oldalról, hogy a "cigány", illetőleg "zsidó" nem rassz, hanem kultúrális definíció! Ezt viszont így is kell kezelni. Erről lehet beszélni, ebben kompromisszumra lehet jutni, és valóban beszélni is kell erről, de csakis erről. Arról, hogy ki minek született, arról nem lehet beszélni. Legalàbbis épeszű, egészséges lelkületű emberek közt.
@Orica Középföldi: Köszönöm.

Igen, ez így van, tényleg nem fért bele az egy évbe. Azonban megnyilatkozásaiban még mindig az MSZP által képviselt (szerintem Kuncze Gábor által elkezdett) vonalat képviseli, amely szemet huny, az úgynevezett "megélhetési bűnözés" felett. Azonban ez a hozzáállás nemcsak a tolvajokat (akik lehet, tényleg csak a gyermekeik élelmezése miatt lopnak), hanem az erőszakos bűnözőket is bátorítja.

Ha belevennék a programjukba egy szélesebb, és kidolgozottabb megoldási javaslatot a bűnözés, főképp az agresszív és erőszakos bűnözés visszaszorítására, akkor sok szelet kifoghatnának a Jobbik zászlójából.
@épészmérnök: Sok mindenben igazad van. Ennek ellenére magyarországi tapasztalat, hogy ugyanolyan nyomorban élő magyar etnikumú (amúgy ez helyes? van ilyen? nem akarok paraszt lenni a fehér kifejezéssel) emberek mégsem választanak olyan brutális, agresszív erőszakos bűnöző életmódot. Ez nem csak anyagi, hanem kulturális kérdés is.
@sírbateszezazegész: Ebben 100% -ig egyetértek veled. Nem a születés határozza meg valaki tudatát. De a kultúra, amiben felnő azonban igen. S ezen változtatni kell. Nem elég a bürokratikus pénzosztás, és itt végre valamennyire a poszthoz is kapcsolódom. Ugyanis véleményem szerint a felzárkóztatásra költött pénzek csak bizonyos érdekkörök zsebébe vándorol. Szükség van a felzárkóztatásra, azonban gyakorlati lépések szükségesek, nem jelentések, meg tanulmányok készítésére. És a felzárkóztatás nem mehet az ártatlan emberek kárára. Menjen a politikusokéra. Mutassanak példát!

A véleményem szerint az emberek - minden ember, a magukat, jogosan, vagy jogtalanul, értelmiséginek gondolók is - szervezésére, befolyásolására a motiváció a jó megoldás. És ez nem lehet csak pozitív, negatív motivációra is szükség van, csak egyenlő arányban. A rosszat büntetni, a jót jutalmazni kell. Egyik sem működhet a másik nélkül. Ezt az egyensúlyt nem találják meg a mostani politikai szereplők szerintem.
@épészmérnök: Még egy dolog. Az oktatás. Én is ebben látom a megoldást. De nem csak az oktatási rendszeren belül. Jó példát kellene mutatni.Ne csak a bűnözés legyen "menő". Aki jól tanul, majd jól teljesít, az sikeresen tudjon érvényesülni. Vannak jó példák, például hülyén hangzik, de Caramelt jó példának tartom. Amit olvastam tőle interjút, vagy egyéb megnyilatkozást, nagyon pozitív volt. Romának vallja magát, de nem iratkozik ki a magyar társadalomból, főképp magyarnak tartja magát. Szegénységből jött, mára sikeres ember. Persze nem adatik meg mindenkinek, hogy tehetséges énekes legyen. Ezért lenne szükség arra, hogy egyértelmű legyen, aki becsületes, szorgalmas és jól teljesít, az sikeres tud lenni. Ehhez azonban nagyon jó minőségű oktatásra és a korrupció minimálisra csökkentésére van szükség.
De ezért nem igazságos, hogy azok a gyerekek vállalják az áldozatot, akiket kényszerűen integrálnak egy oktatási közösségbe olyan kultúrából érkező bűnözőkkel, akik csak bántalmazni, terrorizálni fogják őket. Így tényleg a rasszizmust erősítjük.
@van_itt_valaki?: "ugyanolyan nyomorban élő magyar etnikumú (amúgy ez helyes? van ilyen? nem akarok paraszt lenni a fehér kifejezéssel) emberek mégsem választanak olyan brutális, agresszív erőszakos bűnöző életmódot."

Azt gondolom, hogy ez félreértés. Ugyanis a mély szegénységben, és teljes kulturális nyomorban (depriváltságban) élők között sokkal több a cigány, mint a magyar. Ezért a bűnözésben is nagyobb az arányuk.

Kérdés, hogy a nem tulajdon elleni, hanem élet elleni bűncselekmények elkövetői között is felülreprezentáltak-e? Ezt én kétlem.

A reménytelen szegénységgel együttjár a mának élés, a tervezés hiánya, a tettek következményeinek semmibe vétele. A teljesen beszűkült horizont. Ilyen emberek között az impulzuskontroll, a gátlások hiányosak lehetnek, bár nem feltétlenül azok. Az alföldi, vagy a somogyi magyar paraszt sem a finomságáról volt híres. A somogyi bicskások bizony nem cigányok.

Tehát egyetértünk, kulturális problémáról van szó. A kulturális problémákat viszont a büntetési tételek emelésével nem lehet megoldani.
@sírbateszezazegész: Még valami, bocsi, hogy bőlére eresztem. Az általad paramilitárisnak nevezett (szerintem nem azok) csoportok fellépése, az egész jelenség, nem az okos válasz. Az elkeseredett, szenvedő, félő emberek válasza. Ok és okozat. Ha nem léteznének ezek a problémák (vagy tényleg elenyészőek lennének), nem léteznének ezek a válaszok.
@van_itt_valaki?: Abszolút egyetértünk!

A cigány elit kinevelése nagyon fontos. Ezért borzasztóan lehangoló, ahogy tönkreteszik Magyarországon a cigány elitképzés intézményeit.

Itt, Chilében a baloldali kormányok azzal intézték el az oktatási reformot, hogy megháromszorozták az oktatásra szánt költségvetést, ami azért nem semmi. A hatás viszont semmi.

A mostani jobboldali kormány kijelölt a régiókban és a nagyvárosokban néhány 12 osztályos iskolát, és ezeket megerősítette, de nagyon. Ugyanakkor a szülőkkel szerződést kötött, amelyben ezek kötelezik magukat, hogy mindenben együttműködnek az iskolával.

A cél ezzel pontosan az általad említett pozitív minták kitermelése. A sikeres barrio-s gyerekek remélhetőleg példák lesznek a többiek számára is. Valami elindul. Ugyanakkor ez azért magában nagyon kevés.

Különösen, ha az történik, mint némely karib, vagy indiai származású angliai közösségben történik, hogy a kiemelkedően sikereseket meggyűlölik, olykor meggyilkolják, mint ez tehetségkutató nyertesekkel, vagy sportoló fiatalokkal történt.
@tucano: "Erre mit tesz az áldott jó kormány a nagy gerillaharcos pártjának vezetésével? Kiszorítja a szegényeket a favelákból, hogy luxus telepeket létesíthessenek, most már kilátással a gazdagoknak. Ezzel persze újrateremtve a mizériát."

A chilei baloldal is bután kezelte a kérdést. Építettek millió szociális bérlakást, de ezekhez nincs kulturális központ, középiskola, orvosi rendelő, játszótér, semmilyen kulturált közösségi tér. Ugyanúgy gettósodtak, mint a Pinochet-féle minimum-lakótelepek.
@épészmérnök: bocs, nem bérlakásokat, hanem saját tulajdonú lakásokat építettek, bőkezű támogatásokkal.
@épészmérnök: Volt egy barátom, aki Tökölön ült két évet, látogattam rendszeresen. Bizony, az értelmetlen, agresszív erőszak sokkal inkább jellemző a cigány etnikumú bűnözőkre. De egyetértünk, ez kulturális kérdés, nem etnikai. Szerintem sok Jobbik szavazó, sőt kuruc.info-s is így gondolja, csak az ember egyszerűsít, ilyen az emberi agy. Egyszerűbb azt mondani, ami a legegyszerűbben kézzelfogható: cigány. Ez nem jó. De ez van, a feladat az lenne, hogy ezt a kultúrát, a bűnözés menőségét, a rossz példák sikerességét felszámoljuk. Kurva nehéz, és nincs nálam a bölcsek köve, de úgy gondolom, hogy ez olyan jelentős probléma, olyan szinten befolyásolja az átlag polgár életét, amivel foglalkozni kell. És amelyik párt ezzel akar foglalkozni, arra sokan fognak szavazni.
Tessék jó válaszokat adni! Nem azt, hogy majd pénzzel, meg integrált oktatással, meg elnézéssel megoldható. Legyenek pozitív következményei annak, aki ebből a kultúrából kilép, s nagyon negatív következményei, ha benne marad. Soha nem láttam senkit felháborodni azon (legalábbis nyilvánosan), hogy a romák nagy csoportja nyilvánosan vállalja a magyarok (általuk használt megkülönböztetés) utálatát, kiirtását. Ha én pl. egy közösségi oldalon kiírnám, hogy kedvenc hobbim a cigányok irtása, terrorizálása, hamar a média és a hatóságok látókörébe kerülnék. Nézz utána, hány roma vállalja nyilvánosan ennek a fordítottját.
@van_itt_valaki?: "Soha nem láttam senkit felháborodni azon (legalábbis nyilvánosan), hogy a romák nagy csoportja nyilvánosan vállalja a magyarok (általuk használt megkülönböztetés) utálatát, kiirtását. "

Ez a legutóbbi évek jelensége. Amikor hat évvel ezelőtt eljöttem, ilyen még nem volt.

Azt gondolom, ha sokat mondják valakinek, hogy utálatos, hogy szemétláda, és hogy nem magyar, hanem cigány, abból két dolog következik:

1. Megerősíti az identitását, mint nem-magyarnak.
2. Az őt identitása miatt gyűlölő csoportot maga is gyűlölni fogja.

Mást vártál?
@van_itt_valaki?: kár, hogy nem olvashatlak itt gyakrabban, pedig nem vagyok jobbik szavazó
@van_itt_valaki?: Tudod a legnagyobb baj, hogy komoly különbségek vannak a beás, román cigányok, és még kitudja hány altörzs között. És rengeteg cigány ember dolgozik, vagy dolgozna. Azok, akik bicskáznak, meg zsebmetszenek, nincsenek többen még arányaiban sem, mint a fehérek között ez a típus. Csak a jobbik sajnos ezt a különbséget nem hajlandó elismerni semmilyen hivatalos formában. Aki nekem cigány származású ismerősöm, sok közöttük dolgosabb, szorgalmasabb, mint bármelyik fehér. De ha egy 'kopasz' nemzeti érzelmű szembe jön vele, akkor félnie kell, hogy nem verik meg, és hagyják ott vérbefagyva. Pedig nem szolgált rá, csak a bőre más árnyalatú, még a fogai is ápoltak. Tőle vettem a szót, és sajnos a 'nemzeti érzelműekre' nagyon sokszor ráillik: fehércigány.
@nemecsek ernő áruló:

Valaki nagyon jól megfogalmazta a lényeget

"Utállak. Ez az ÉN véleményem. Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel. Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam. Bántasz engem, bántod a gyerekemet. A feleségemet molesztálod. Büdös, mosdatlan vagy. Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak. Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok. Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled. Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem, és undor fog el. Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is. A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni. Folyamatosan segítő jobbot nyújtok, de kihasználsz. Csak a segélyt látod. Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy.
Cigány.
Cigányból csak akkor lesz roma, ha megtanul emberként élni. Van belőled néhány, akinek sikerült. Mert ő is akarta. Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük. De téged megvetlek.
Azt akarom hogy elmenj."
@félázsiai 2llkedő: Hehh, mióta kerestem ezt. Igen. Csakhogy ehhez nem kell jobbikosnak lenni. ;)
@nemecsek ernő áruló: Szomorú, ha valaki csak ez alapján választ.
@épészmérnök: Ebben tudnánk vitatkozni, de azt hiszem nem lenne értelme, szerintem régebbi jelenség ez, s az oka nem a sértettség.
@nemecsek ernő áruló: Igen, ezt próbáljuk megbeszélni egy ideje, ez kultúra és nem bőrszín kérdése, a fehércigány szó is emiatt ismerős. Azonban nem sok olyan hírt lehet hallani (kivétel természetesen a tragikus és szerintem elég homályos hátterű cigány gyilkosságok), amikor magyar etnikumúak bőrszín vagy bármilyen más indok alapján cigányokat vertek. Viszont szinte minden napra jut egy, mikor cigányok ölnek meg vagy verne félholtra, illetve rabolnak ki magyar etnikumúakat.
@félázsiai 2llkedő: Igen, ez jól összefoglalja a lényeget.
@van_itt_valaki?: "Viszont szinte minden napra jut egy, mikor cigányok ölnek meg vagy verne félholtra, illetve rabolnak ki magyar etnikumúakat."

Mint ahogyan minden napra jut olyan, hogy fehérek ölnek meg fehéreket.....
Csak ez nincsen úgy felkapva, mint amit a nem idén lebarnultak követnek el.
@félázsiai 2llkedő: Tudod, van személyes okom is arra, hogy számomra ez magasan priorizált tényező a választásnál, s szerintem sok ember van még így. Talán leírtam már, hogy ha pl. akár Bajnaiék is foglalkoznának kiemelten és az ártatlanokat védve ezzel a témával a programjukban, akkor rájuk szavaznék. Biztos vannak jobb válaszok a Jobbikénál, csak valamiért semelyik másik párt sem áll elő velük. A szokásos európéer lózungok mennek, törődve a romák érzékenységével, meg amúgy az összes jogukkal, de mit sem törődve a szenvedő áldozatokkal, családtagokkal, azokkal a gyerekekkel, akik folyamatos terrorban kénytelenek iskolába járni az integráció szent elve miatt. Emeljünk ki, jutalmazzunk, de szankcionáljunk is.
@félázsiai 2llkedő: Szerintem ez nem igaz. Sokkal több agresszív (ide sorolom a feljelentésig el sem jutó zsarolás, testi sértés, garázdaság jellegű erőszakos cselekedeteket is) bűncselekményt követnek el cigányok, de próbálom megértetni, hogy szerintem ez nem bőrszín kérdése, hanem azé a letagadhatatlan kulturális köré, amely a bűnözést dicsőíti, az áldozatokat semmibe veszi.
@félázsiai 2llkedő: Amúgy meg a mainstream média pont hogy eltussolja az elkövetők etnikai hovatartozását, még anno talán a Bárdos mondta kulisszák mögött - míg a TV2 híradósa volt - hogy nem akarják jobban hergelni a társadalmat, ezért is kerülik híradásaikban az összes utalást az elkövetők etnikai származására, mivelhogy súlyos "félreértésekhez" vezethet.
@van_itt_valaki?: "Tudod, van személyes okom is arra, hogy számomra ez magasan priorizált tényező a választásnál,"

Ha egy fehér miatt lesz személyes okod, akkor kit választasz?
@van_itt_valaki?: "Sokkal több agresszív (ide sorolom a feljelentésig el sem jutó zsarolás, testi sértés, garázdaság jellegű erőszakos cselekedeteket is) bűncselekményt követnek el cigányok,"

Amikor a fehérek követik ezeket el, akkor becsukjuk a szemönket. Tudod, mint a strucc.
@van_itt_valaki?:

Bajnai világosan leírta egy tanulmányában, nem lehet olyan roma programot alkotni, amit a többségi társadalom nem fogad el. Csak velük együttműködve lehet megoldani a problémát. Azt is leírta, elvárja a romák együttműködését és erőfeszítéseit.

Kunczéék a többségi társadalomból csináltak bűnbakot, amikor a legkisebb halk problémafelvetésre bőszen rasszistázni és nácizni kezdtek. Maguk gerjesztették az indulatokat, sokszor az áldozatokat hibáztatva. Nem sokkal különb eljárás, mint a Jobbik cigányozása, csak más az előjel. Bajnai nem így képzeli, ettől nyugodtan rá szavazhatsz.

Teljesen egyetértek a pozitív + negatív motiválás szükségességében veled annyit hozzátéve, hogy a többségi, az állam csecsén lógó társadalomra is ráfér.
@félázsiai 2llkedő: Az a fránya ha. Nem volt még sem nekem, sem a családomnak fehér emberekkel olyan konfliktusa, amit nem lehetett kezelni. Az unukahúgomat cigányok akarták megerőszakolni, többször kellett fizikailag megvédenem magam cigányoktól, pedig kerülöm az erőszakot, s nem is lakunk "cigányfertőzött" területen. A személyes tapasztalataim ezt mutatják. Erre már csak ráadás Szögi Lajos, Marian Cozma, Bándy Kata, stb... esetei. Ennek ellenére tényleg nem úgy gondolom, hogy születésénél fogva valaki hajlamos az erőszakra, vagy a bűnözésre, azt azonban tényként kezelem, hogy az erőszakos viselkedésnek és bűnözésnek van egyfajta kuturális közege, s ebben a cigányok felülprezentáltak, ez a követendő minta sokuk számára. Ezt a mintát kell felszámolni valahogy.
@Husz_János_Puszita: Valahogy ez nekem kimaradt, nincs elég publicitása. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan probléma, amit nem kellő priorítással kezelnek. Tudom, hogy ez számukra nem elsődleges, mégis hangsúlyosabban kellene kezelni, biztos sok szavazót nyernének vele, akár az értelmesebb Jobbik táborból is, akik elismerik gazdasági szakértelmét, de igénylik, hogy a mindennapi életüket közvetlenül érintő problémákkal is foglalkozzanak.
Az például rendkívül pozitív, hogy dolgozott piaci szférában. Én minimum 5 év piaci szférában töltött idő után engednék bárkit is politikusnak. Lehet ez pék, vagy pénztáros, vagy könyvelő, vagy manager, vagy területi képviselő, mindegy. De ez a társadalom igényli az ingyenélő uralkodókat :(
@van_itt_valaki?: Király csávó vagy!
Mi buta náczik módjára ezt nem tuduk kinyögni.:))
@van_itt_valaki?: "Ezt a mintát kell felszámolni valahogy."

Emberként kell kezelni őket. A bűncselekményt bűncselekményként, függetlenül attól, hogy fehér, barna, rózsaszín, sárga, kék, zöld az elkövető. Hoztál három, négy példát. Hozhatnál a másik oldalról is példát, csak arról nem tudsz, nem érintett. Ez a struccpolitika.

Korábban az USA-ban a négerekkel volt hasonló.
@félázsiai 2llkedő: Én nagyon-nagyon, nagyon régen mondom már, hogy számomra van ember, és bűnöző. Én ez alapján szelektálok. Nem érdekel, hogy ki mibe született, az érdekel, hogy mivé lett. És akárki akármit is mond, fehérek közt is legalább annyi cigány van, mint a kreolok között, és barátaim, rokonaim alapján a "kreolok" között is legalább annyi dolgos van, mint a fehérek között.

Basszus, még bennem is van cigány vér, oszt Budapesten vagyok szoftverfejlesztő. :D

@kifordított nagyanyó: Neked is ajánlom figyelmedbe a fenti mondanivalót!
Csak gyerekek az a baj,hogy ha tíz vagy húsz évvel ezelőtt történt valami,azt mondta az ember,hogy mekkora gyökerek vannak.
Ha meg ma történnek bizonyos típusú bűncselekmények az ember első gondolata,hogy na ezek is biztosan cigányok voltak.
És basszus,tényleg.
Régen nem ilyen volt.És hagy ne legyen a mi hibánk ha erre gondolunk.
@kifordított nagyanyó: Ha gazdasági bűncselekményről van szó, akkor az meg biztosan maszobos, vagy libsibolsi. Ezek mennek. Előítéletek, amiket az emberekbe nevelnek.
@kifordított nagyanyó: "Ha meg ma történnek bizonyos típusú bűncselekmények az ember első gondolata,hogy na ezek is biztosan cigányok voltak."

Mert jellemzően róluk szólnak a híradások.
@félázsiai 2llkedő: A francokat, nem tudom milyen híradásokat nézel, de pont, hogy rejtegetik az elkövetők etnikumát, szándékosan még a ráutaló jeleket is próbálják eltusolni. Ha áldozatként szerepelnek nagy ritkán, akkor azt kiemelik, s még évekig hír.
Pl. a nemrég meggyilkolt szigetszentmiklósi 16 éves lány. Mond már meg melyik mainstream médiában mondták meg a gyilkosáról, hogy cigàny, vagy csak mutattak volna róla egy fényképet? Direkt rejtegetik.
@van_itt_valaki?: Na,nemsokára náczi leszel te is4
Itt ilyet nem szabad mondani.

Amúgy mostanában jutnak eszembe ilyenek,hogy a svájciak ugye nem akarják,hogy náluk mecsetek épüéhessenek az araboknak.
Meg ugye börtönbe vágják a 9 éves cigánygyereket és az újságban is megírják azok a rasszisták.
Ja,ők nem rasszisták...
@félázsiai 2llkedő:
@van_itt_valaki?:
Sőt pár éve alakult valami új kor csoport vagy mi,akik azt akarták elérni hogy ne derülhessen ki a médiából egy elkövető származása.
@van_itt_valaki?: engem nem érdekel, hogy cigány, moldáv, szőke, nagymellű, izmos. mindenki kapja meg a büntetését.
@Penivaldes: Ez így van. Illetve így kéne lennie. Mégsincs így.
@Fabius: Ugye,ugye!Azért erős a csábítás...!:))
@van_itt_valaki?: nincsen, pedig engem nem érdekel a származása az elkövetőnek, áldozatnak. az sem érdekel ha roma. hiányzik belőlem ez
@van_itt_valaki?:
Ha már megtörted a saját "komment-csendedet", akkor ne is hagyd abba, kell az ilyen higgadt hangvételű vitapartner ide nagyon.
Egyetértünk, hogy ez a probléma kulturális jellegű, nem etnikai. Nem tudom, emlékszik-e valaki még az "átkosban" létrehozott cigánykolllégiumokra? Gyerek odament vasárnap este, hazament pénteken, könyvet-füzetet nem vihetett haza (apu-anyu nem azon főzte az ebédet), hét közben tanult, nem a napot lopta. Urambocsá', még színházba is eljutott, és természetes lett számára a tiszta ruha és a meleg étel. Na most a gengszterváltás után jöttek a jogvédők, hogy ez szegregáció, pfújjj. Jól meg is szüntették ezeket. Itt megszakadt egy beilleszkedést segítő folyamat, eredmény: cigánygyerek nem tanul, mert senki nem kéri számon, hogy jár-e iskolába és ha nem miért nem, özön szabadideje van, unatkozik, tehát bandázik és hülyeségeket csinál, valamint
mutatóban sincs követendő és követhető mintája.
A másik nagy baj, hogy az alacsony iskolázottsági szintjük miatt zömében csak segédmunkát végeztek (de azt legalább igen), és ezek a munkahelyek szűntek meg legelőször. Na most akkor mi is van: ahhoz, hogy munkát kaphasson, képeznie kellene magát. Ahhoz, hogy képezhesse magát, el kellene érnie egy bizonyos fejlettségi fokot, amire jelen pillanatban nem sok esélye van...

Bocs a szájmenésért.
süti beállítások módosítása