Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.02. 02:28 Fabius

Ezt nagyon elkúrtad, Feri!

Címkék: zugló bvsc papcsák ferenc önkormányzati vagyon

Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod, úgy is!!!

Szavazzon a sok maki-lány!
Ezt rendeli Ferike, 
a legnagyobb király!
Tessék pörögni-forogni-megszavazni,
mer' ránk fog hajnalodni!
És aztán jöhet a nagy dirrdurr-lamúr,
Oké?!

Még! 
Nyomd azt is,
Palástold a rajzokat, mert úgy klasszis!
Mehet a (segg)csók,
Még!
Tedd azt is,
Ha ráveszed a Jobbikot az fantasztis.
Mehet a tánc,
Még!
Nyomd azt is!
ZÉKet is behúzod, mert úgy klasszis.
Mehet a show,
Még!
Tedd azt is,
Ha átvered a népeket az fantasztis.

(via)

 

Elkúrtad, Ferikém. Esélytelenebb vagy itt minálunk, mint egy asztali lámpa. Ezzel a kijelentéssel itt be is fejezhetném, hisz nem én állítom, hanem egy a "tieidből". Legfeljebb hozzátehetném, hogy még így is hízeleg, mert erősen túlértékel, aztán slusszpassz, kész a poszt.  De uralkodásod két és fél évére jellemző módon ezt a "tieidet" is idézőjelbe kell tenni, hisz már a téged támogató helyi fideszes frakció sem maradéktalanul a tiéd. Egyszer feltétlenül írd meg a memoárodat, és ha elmeséled benne milyen érzés egy polgármesternek számkivetettnek lenni, akkor bizisten a tiszteletpéldányról is lemondok, és megveszem pénzért, hadd kacagjanak majd évtizedek múlva az unokáim Papcsák Feri bácsi Hahota magazinján. 

Mondd csak, Feri, ez a BVSC biznisz legalább megérte? 

Mert azért annyira hülyének nem nézlek, hogy bármiféle hozadék nélkül csinálsz magadból ekkora bohócot. Az ugye világos, hogy nem hatottad meg az átlagzuglóit a tévében elhangzottak (sosenemlesz ott lakópark meg szálloda) után előkerült tervekre  (bontási itt, beépítési itt)  adott áh, ezek csak fejlesztési tanulmányok magyarázkodással. Túl sokat láttunk mi már itt ilyet, és bizony emlékszünk például, hogy a kicsit sem makulátlan elődök is hogy csűrték csavarták a Mundót, hogy plázásodott el a városközpont alapterve az eredeti tervben szereplő funkciók és zöldterületek rovására.

Ha laktál volna itt egy percet is akkor tudtad volna mennyit fogunk elhinni ebből a meséből.

Arról nem is beszélve, hogy a szavahihetőségednek nem tett jót, hogy a beszámoló elején hivatkozott "több, mint nyolcezer" aláírás a végére már csak csak 7100, úgy különösen, hogy a kiterjedt ismeretségi körömben senki - én sem - találkozott az aláírásgyűjtőkkel. De, ha találkoztunk volna is elég lenne az itt élő alpolgármestered arcára nézni, a grimasz mellett amit a módszereidhez vág nincs szükség külön karikatúrára:

bvsc3.jpg

Igen, ő pontosan tudta mit fogunk reagálni, mikor a büszkeségtől dagadó kebellel bejelented, hogy a Fidesz-Jobbik- ex MSZDP-MSZP-Tocsikozó SZDSZ utódcivil nagykoalíció győzött, hurrá és hálelúja. Az ugyanis régen világos mindenkinek, hogy a helyi Jobbik a tenyeredből eszik, az egyszeri tüntető Markó Elemér gyorsan ákombákomozott is egy szánom-bánom írásbeli nyilatkozatot is sajnálatos tévedéséről, (aki még nem látta annak kötelező darab, aki látta annak meg azért) mikor lábhoz rendelted. De, hogy az elmúlt ciklus mutyistáival is összebútorozol ez mindenkinek új. Bár, ha abból indulunk ki, hogy az ex MDSZP-MSZP-Tocsikozó SZDSZ utódcivil Tamás Lászlótól nem idegen az ingatlanos zavarosban halászás, akkor különösebben meg sem lepődünk, miért pont ezzel legyen baja? 

De mintha te azzal jöttél volna ide elszámoltatási biztosként, hogy te leszel aki megkérdezgeti ezeket az embereket, hogy szépöcsém, hogy is volt ez az ingoványos ingyen kapott önkormányzati ingatlan eladás? Helyette zacsipacsiztok úriasan, kedélyesen és olyan éhesen nézel a szavazatára, mint éhes szabolcsi szegénygyerek bámul a ligeti vattacukrosra egyszeri ingatlanberuházó Zugló városligeti ingatlanvagyonára

Mi meg nézünk titeket és tényleg nem értjük: kinek a fejében fordulhat meg egyáltalán egy szálloda terve pont a BVSC pálya területére? És főleg minek? Tegyük föl, hogy megépül - és nyilván a nevedet viseli majd - a zuglói Burdzs al Papcsák a terveknek megfelelően. Mert ugye azt nem hittük el, hogy az önkormányzatban az építészek csak úgy firkálgatnak összevissza mindenfélét különösebb cél és utasítás nélkül. Szóval áll a szálloda mind a száz szobájával, csökkentve a sportolásra eddig meglévő teret, de miért itt szálljon meg a kedves vendég? Ha ránézünk a térképre akkor világos, hogy a kilátást azonnal kihúzhatjuk a "vendégcsalogató körülmények" listájáról:

bvsc.jpg

Szemből az M3 bevezető és túloldalán a lakótelep, mögötte a rákosrendező páratlan látványosságot kínáló lepratelepe karcolja a retináját mindenkinek, aki kinéz az ablakon.

Akkor a remek közlekedés lenne ilyen vonzó? Az M3 kétségtelenül elmegy előtte, de egyrészt az autópályazaj kisszámú szerelmeseit most is várja már két hotel a Szőnyi úton - ami legalább aszfalt - másrészt a szálloda bejárata a főváros egyik utolsó makadámútjára, a Teleki Blankára nyílna, ahonnan átkelni a számtalan sorompón a XIII. kerületbe csúcsidőben pont háromszor annyi időbe telik, mint akár elmenni körbe. Arról nem is beszélve, hogy az M3 is hajlamos csúcsidőben bedugulni, és a környék sajátosságait figyelembe véve surranópálya sem nagyon van, egy helyi viszonyokat nem ismerő turistának különösen. 

bvsc2.jpg

Ezek után kíváncsi lennék vajon milyen üzleti terv foroghat a fejében annak aki ezt így megterveztette, mikor:

- az új szálloda szobaárban versenyképtelen lesz a már meglévő két sokkal kisebb hotellal szemben, 

- a "panorámát" egy belvárosi 8000/éjszakás apartman világítóudvarra néző vakablaka is űbereli,

- a közlekedésre a kisföldalattit is ideszámolva a leginkább találó jelző a sajátos. Időnként sajátosan körülményes. 

Innentől meg az a rossz hírem van, Feri, hogy nyilván árgus szemekkel érdeklődve figyeljük, lesz-e árulkodó kapavágás, alapkőletétel, és felbukkan-e olyan név a beruházók listáján, ami egy csapásra mindent megmagyaráz. 

488 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr45188086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.02. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hüle répakiller!
Dagi nyúúúúúúúúúúúl vagyol, mi???
Kevesebb répa, kevesebb kex, és több ... :D
@Penivaldes: ... és 90 éves pajkos delnő... mindemellett kidobja a kán-kánban az állóspárgát:-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ej,de ferdére sikerült Bakondi szeme. Tanulmányúton volt Észak-Koreában?
@Penivaldes:
Ennyire nyalni Gábrisnak... :D Te, te kis nyaligátor...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én a mérlegről vagyis magamról beszélek. magamnak nyalok, ha ti már nem.
@Penivaldes: Mordor? Kegyedben oly' kézzelfogható a tapintat, mint a pisálni igyekvő rinocérosz szemében.
Ez már a Navra-féle egyetem felkészülési anyagából volt, vagy saját kútfő?
@kekex: áááá nem, csak homok ment a szemibe a Góbé sivahatahagba:-) Oszt azér olan székletkapus:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jóvammá', apuka, ne rám legyen mérges, amiért külön alszik a fogától :-D
@Penivaldes: bahhh kurva nehéz is rendes szuszpenzort kapmi... de megoldottam az ibéjn:-)
@Penivaldes: ha egy sportpinyó a seggedbe harapna... huhhh... cifráznád a dacos kopogóst:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ahogy egy előadónk mondta volt: nos, ez meglehetősen sajátos értelmezése a tényeknek... de, végül is, igaz. :-)
@Légifarkas:
Ne hagyd magad lelombozni. Ismertem egy magyar-vietnami házaspárt, akik állandó kiküldetésben éltek, a nagyobbik kislány 8 éves korára 4 nyelvű volt - perfekt. És soha nem tévesztett, az agyában szépen elslichtolva külön voltak a nyelvek. Tanítani kell a gyerekek a nyelvekre, az különösen gyermekkorban sikeres.Régen a határmenti városokban majdnem mindenki 2-3 nyelven beszélt, pedig csak a játszótéren tanulta.
@Légifarkas: csak a mérgesfogamtól,,, de ecsetbe áztatonm nightmare:-)
@kekex: ezt próbáld meg egy őssiriuzival... nagyjából a válsz: dikmá:-)
ne mentam, alsófelsősztregovai magányomba... arraavércse tutti bianco:-)
@Penivaldes: akik a világot felosztják, állandóan retteghetnek azon, hogy nem akarja-e valaki a felosztás módját, vagy, ami még rosszabb, a felosztó létjogosultságát megkérdőjelezni. Hiányzik ez neked?
Én azt mondanám, az embereket oszd fel: egy csoport az előre vivőknek, egy a hátramozdítóknak (a toporgás is hátramozdít, mert a folyton haladó idő mellett állva maradni negatív pályát jelent). Mindegy, ki hol lakik, nem attól lesz jó ember, mint ahogy nem lesz rossz sem attól, hogy épp valahol lakik.
@Légifarkas: hehhe én előre toportyán. Meg fontoltan. Oszt ez meg de hogy?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hogy a golói el ne vesszenek... Tubákos zacsiban még sem tarthatja! :)
Jó estét, jó szurkolást!

Burdzs al Papcsák… asztamán!-:D-:D-:D
Nem látom rajt’ a heliokopáter leszálló tányértot, de végtére is mindegy, csinos anélkül is!

A lényeg:
„…árgus szemekkel érdeklődve figyeljük, lesz-e árulkodó kapavágás, alapkőletétel, és felbukkan-e olyan név a beruházók listáján, ami egy csapásra mindent megmagyaráz.”
Ez annyira igen, hogy nem kérdő, hanem kijelentő módot igényel (ne)! A többi rablómese, by Rodeó.
Én ismerem Zuglót, sokat-sokat dolgoztam arrafelé és sokkal jobban kedvelem, mint a budai kerületeket. Detélleg.

Azért vicc az egész Szőnyi úti agyrém, mert pontosan tudom mit látnának a szállóvendégek…
Csizmadialaca rettenetesen utált kép lenne a Gazeta Polska címlapján, ha ilyen környezetben helyezné el a derék bértüntetőket Varsóból, nesze nektek rendező pályaudvar, se ruszli se vodka, ott a V-43-as, oszt jónapot.
Sose többet nem látnának itten többé Bydgoszczi eddásokat, mulatós rakenrollt danolászva vonulni.

Nagy veszteség lenne ez al és felcsúton, meg a Kossuth tér egyháromba is.
@Légifarkas: az hogy a többiek hogyan osszák frl az nem érinti az én felosztásom. az az ő dolguk. az egy másik valóság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit vártál azután amit idebüfiztél...meggyanusítasz mindenféle baromsággal egy szót nem értesz abból amit eredetiben elküldök utána fél -legalább- óráig keresed a maqgyar nyelvű forrást hogy legalább tudd mijafaszt küldtem és akkor inszinuálsz meg mellébeszélsz

és akkor egy lófasztól lebénúlsz

szerencsétlen nézd a Juve bayern-t mint én te csak lamagyarúl tucc? semmi degen nyelv nem fertőzött meg?

brühühühühü

kokárdát ki meg a zárvalányhajat meg a fokost és a turulfőzeléket...matyóhímzéssel
@kekex: nem nekem akartad ezt írni, szerintem :-)
Sosem mondanám, hogy nem léteznek ilyenek, magam is ismerek három nyelven perfekt kisgyerekeket (kettőt is, hajdani német főnökünk gyerekei). De az ő gyerekeiknél ugyanezek a dolgok már egyáltalán nem biztos, hogy fenn fognak állni. Ha elvonatkoztatunk az országhatároktól, akkor azt látjuk, hogy újabb és újabb generációk egyre szélesebb körben értetik meg (ill. akarják megértetni) magukat, amihez - praktikusan - egy közös nyelvi platform felé fognak elmozdulni, legalábbis ha a világ rohanása nem szűnik. Még egy ideig gyakorlati előny lesz a többnyelvűség, aztán már csak diplomáciai előny, aztán egzotikum, bezár a gugli fordítója, és mire minket csontig leesznek a kukacok, talán vége is lesz az egész folyamatnak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azééé na aggódj... az eloszlás olyan Obelixos... azt meg tudod millyen: 50/125/50:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "90 éves pajkos delnő... mindemellett kidobja a kán-kánban az állóspárgát:-)))"

Te, vigyázz, mit mondasz, mert megjelenik:
www.youtube.com/watch?v=3O-o5gwi4HI

Az őrület 01:39 körül tör ki.
@kekex: "szép nagy vidékek vannak, ahol a magyar nyelv használható"

hatalmas tévedés !!!! én is ebben éltem eddig

most már a fiatalok nem beszélnek magyarul
a magyar az HOLT NYELV
ahol nincs gazdaság csak sötétség és nyomor az HOLT ORSZÁG !
illetve az erősebb gazdaság bekebelezi !

RIP hungary !
@rodeo36: Nem vádoltalak meg semmivel. Egyébként meg a TV-ben Barca-PSG-t nézek a gépen meg Baltimore Orioles - Tampa Bay DevilRays meccset. :)

mlb.mlb.com/mediacenter/index.jsp?c_id=mlb&affiliateId=mlbMENU
@Penivaldes:
Szia Peni!
Áztok arrafele?
Aszonta a zidőlyárásjlentő, hogy ott lesz bőven.
@Penivaldes: egyszer már eljutottunk a "nincs szükséged más tanácsaira" állapotig, úgy látom, megint sikerült. Ez azt jelenti, hogy egyiken sem változtunk túl sokat: én ugyanaz az okoskodó tróger vagyok, te pedig ugyanaz a nyakas kisasszonyság. Veheted úgy, hogy feladtam, én pedig ezentúl ehhez tartom magam.
Ezt a freudi elszólást hallottátok Kubatovtól???

A stadion biztosan fel fog épülni

"Kubatov Gábor a kétkedőknek is üzent. Azt mondja: a stadion biztosan fel fog épülni. „A költségvetésben megvan hozzá a pénz – fogalmazott Kubatov Gábor. – Ha pénz van, van egy építtető, aki már épített pár nagy épületet. Kubatov Fradi-elnöki szerepéből kilépve úgy fogalmazott: „nem jön kormányváltás, mert a Fidesz meg akarja nyerni a választásokat. Meg, hogy is mondjam... "

mno.hu/hirtvsport/egyedulallo-lesz-a-fradi-uj-stadionja-a-kulisszak-mogott-1148362
@épészmérnök:

Valami szenzációs, nem ismertem:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: büdös rohat csaló mafia banda

bűnözők, bűnszervezet

igaza van: NEM VESZÍTHETNEK !!!!

mert akkor sokat veszthetnek, akár a szabaccságukat is vagy akár többet...
@Knósszosz: az ajó édes mamáját ezeknek, sosem lesz rendes idő?:(
állandón esik. a Balaton szürke mint a tekintetem, fúj a szél. én meg mászkálhatok a lovagi jelzemben.
@Nap Pali: nézz már körbe, jóember: ki ellen veszíthetnének? Ha magukat nem verik meg (ahhoz egy Papcsák nem elég), akkor...
Állandóan arról megy a szentbeszéd, hogy hol ettől fostak be, hol az kellemetlen nekik, közben meg csak rájuk kell nézni: ezek (azok), aligha túlzok, leszarják ezt az egészet. Nincs fenyegetés. Sakkban is előfordul, hogy megszületik a taktika, belekényszerítik az ellenfelet, és persze, leütik egy-egy kiszámítatlanul előretolt bábuját a rend kedvéért, de a végén világos lesz, hogy végig egy akarat, egy szándék irányította a játékot - ugyanez van most, a szabályokat választási törvénynek hívják, az ellenfél csikója a futót köpködi, a király rosál az egészre, a gyalogok fele azt hiszi, ő a király, a másik fele meg bambán megy a kés alá. Kábé úgy tud innen veszíteni a Fidesz, mint Polgár Judit tudna ellenem, vagyis ha nem verem fejbe a sakktáblával (soha! a feltételezésért is bocsánat), akkor sehogy.
@Légifarkas: eyget értek:) veled is és magammal is mint aki 2009 óta mongya: a fides nyer 2014-ben...

így akár 2015 ig is kitarthat a fides rezsim...

aztán jön a csíkos ruha... már aki nem audi után ... khm...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: le van szarva a barca...útálom...a PSG kapott egy jogtalan 11-est majd egyenlített...így kell ezt
a Juve meg hülye le volt bénúlva

azért tanúlhatnál néhány dolgot

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
még csak 2013 április van 2-ka

a többi? idő és munka

persze ha maradnak egyre kisebb lesz az amit el tudnak lopni és hamarosan eljön az idő hogy már csak egymástól tudnak az lesz még a szép világ bekukucskálnék

brühühühüh

nincs ez még lefutva bárki bármit mond
@Légifarkas: a Polgár Juditot tisztelem viszont a narancsosokat nem nincs is miért...hosszú lehet az az egy év pláne a zorbánnak...aki talán már festeti az új hacukáját amit mint alkirály fog viselni vagy mint örökös köztársasági elnök...persze közbe is jöhet valami

teljesen meggárgyúl vagy akármi

a számok nem adnak neked igazad csak az álmoskönyv és nekem más jósdám van és az tök mást mond mint amit te

brühühühühü

még nincs itt az idő a tettekre ezek meg másse csináolnak mint rinyálnak hogy mi is lesz és mi legyen 2014 márciusban

semmi más dolguk nincs is

az ország még eljár magától törvények ide vagy oda azután úgyis összegabajodik minden

brühühühühü
@rodeo36: Kukucskálj ide mondjuk júniusban és akkor egy kalap alatt ezt is megnézheted. :)

www.programturizmus.hu/tdestination-budapest-wagner-nap.html
@rodeo36: Viña del Mar. Concepción vagy ezer kilométerrel délebbre van, és még az is ezer kilométer a Tűzföldtől, ha jól emlékszem.
erőszakos behatolás :))))
avagy a cukros néni ('birodalom') visszavág...

tuntetokapukaja.blog.hu/2013/04/02/szekhazfoglalok_a_gyorskocsi_utcaban
@rodeo36: "azért tanúlhatnál néhány dolgot"

Egy pillanatig sem gondoltam, hogy ne lenne mit tanulnom. De az picit kiakaszt, hogy idedobsz egy linket,

www.rushlimbaugh.com/

amin több száz videó és audió található és rá fél órára lebaszol, hogy miért nem hallgattam meg amire gondoltál és egyéb nyalánkságok. :)
@rodeo36: bácsi, a maga jósdája hónapokkal ezelőtt már a "nagy dolgok vannak készülőben" résznél tartott, de ebből annyi jött be, hogy (mint azt máshol eszembe juttatták) tegnaptól él az Alaptörvény módosítása, illetve amint készen áll a nagy dolog, szabadul tőle minden ember, ahol sikerül. A számokkal nem vitatkozom, látja azokat a vak is, csak hát valamitől még mindig működünk, fasseérti. Engem a gravitációra emlékeztet, arról se tudjuk, mi hajtja, csak húz.

"még nincs itt az idő a tettekre"
Lényegi haladás ahhoz képest, hogy már tavaly(előtt) (is) mindenféle forradalompárti dolgokról írtál :-) Szerintem kibaszottul túl vagyunk már azon a ponton, amikor még bármire volt idő, mostanra az ellenzék Pató Páljai telibe verték önnön esélyeiket, segghülyén állnak a meteor árnyékában azt gondolva, egyszerű napfogyatkozás van. Ők nem értelmezhetők erőként, más meg nincs. Ha saját ökörsége miatt hamvába hal a Fidesz, akkor sincs, legalábbis olyan nincs, aminek hasznát vehetnénk. Összekeverhetjük a vágyainkat és reményeinket a kendőzetlen valósággal, csak nincs értelme.
Az autoriter rezsimeket ritkán döntik meg belülről.
Hitlert és Mussolinit szétbombázták a Szövetségesek. A Szovjetunió és csatlósai szétmállottak, és Gorbacsov vezényletével vedlettek át demokráciába.
Franco meghalt, és ezután a királyon múlott, hogy demokrácia lett. Pinochet elbízta magát, és a saját maga által kiírt népszavazás buktatta meg.

Természetesen mindenütt volt ellenzék, de nem az ellenzék volt a változás előidézője.

Készülni kell, de nem kell a voluntarizmus hibájába esni, és azt hinni, hogy egyrészt mindenre van rálátásunk, másrészt, hogy az akaratunkon múlik minden. A világ ennél sokkal bonyolultabb.
@Légifarkas: izgis olvasni ahogy harc nélkűl feladod...de ez te vagy nem én...másrészt valaki olyannal vitatkozol -na nem én velem, velem bármikor- aki tudja már...sem az utat sem a módozatokat sohasem mongya hanem a végkicsengést...ismétlem 2013 április 2-ka van közel 11 1/2 hónap...az nagyon hosszú idő

emlékeztesselek 2002-re? te azt jobban tudod...már megrendelték a pezsgőt és a tortákat is és maradt az OPNI a Fényes TEK in Tetű nek és az őrjöngések 8 éven át....nem 11 hónap, 8 hosszú kibírhatatlanúl hosszú idő annak aki betervezte és biztosra vette....lehet, hogy az a cigányasszony aki átbaszta már nem is él? ez valami oilyan mint a nagy arab mesevilág bölcs történetei közűl az egyik

a dzsinnt bezárja az aki teheti mert rosszalkodott és a plackban vagy köcsögben nem érzi jól magát az évezredek meg múlnak ami még az örökélet esetén is hosszú előszőr megigéri hogy az aki az megkap mindent és még többet is majd még többet majd egy pillanat alatt őrjöngeni kezd ott a köcsögben és azt mondja hogy megöli azt aki kiszabadíttya és ekkor kiszabadíttyák...mi lesz?

te ezt hiszed amit írsz jogod van hozzá én meg azt hallgatok meg aki már nekem sok mindent mondott és mind bevált...egy dolgot nem ismer nem lehet sűrgetni azt nem szereti

brühühühühü

a villámnak mennyi is?
@épészmérnök:

como lo sabemos, jamás se destruirá el hombre se ser destruido por la Naturaleza

entonces Talcahuano???? o donde tu vives?

jajajajaj
@épészmérnök: nézhetjük úgy is, hogy Hitler (elő- és utóhatások nélkül) 1933-1945 között kúrta szét az emberek életét, a SZU 40 éven át, Franco 36 éven át, Pinochet-nél meg nem tudom, de húsz év körül rémlik. Vagyis akár azt is mondhatnánk, hogy egyetlen esetben sem kellett semmi más a bukásukhoz, csak néhány elkövetett hiba, majd jó sok idő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na látod...egyiket sem nyitottad meg és nem pillantottál bele mert halvány lila fingod nem volt mi mit jeolent az oldalon a jobb oldalon élő rádióadások meg TV adások 24/7!!!! kattinthatók egy keretben és egy csomó cikk...de te egyetlen egyet sem vagy megkérdezhetted volna melyiket javaslom és akkor mondtam volna valamit ehelyett te -mint szokásod- áskálódásba kezdtél és kiástad hogy nekem kedvencem a Rush és hasonló...mert akkor még azt sem tudtad, hogy a dzsobbik a Rush-hoz képes egy leánynevelde a gárdát is beleértve

brühühühühü

na ez dobta nekem a hátast és lett belőle LÓFASZ NAGY
@rodeo36: soha nem adom fel, rodeo. Soha. Előfordul, hogy egy farkas nem bír el a zsákmánnyal, olyankor morog, vicsorog, kicsit távolabb húzódik, de csak azért, hogy bevárhassa a többit: a zsákmány attól még szem előtt marad, a vadászat nem szűnik meg.
Itt most ez maradt, várni kell. És ha sokáig kell várni, nem pocsékolunk energiát holmi dühödt üvöltözésre.
@Légifarkas: azok a kurva számok

1987!!!! 1998 = 11 hosszú év semmi csak a bóklászás a nihil egyik végéből a másikba és...

1998-2002 = 4 év hatalom és gyors rablás, pénzszerzés és kurva nagy váratlan bukás

2002 - 2010 = 8 év eplveszített mindent még a reményt is csak a dögletes maradt hogy márpedig azért nekem minden kijár mert azért vagyok kiráj és tombol megőrűl vagy mindíg is az volt csak kezelhetően de ekkor kibukott

2010 - 2011 = 1 cca 1 1/2 év ezalatt kiderűlt, hogy csak pénzt akar ismeretei államirányításról === NULLA - 1000000000000

tehát ALI BABA ÉS A 40 RABLÓ ELFOGLALTA A LÉGYPAPÍRT ma 2013 április 2 van 2010-2013 április 36 hónap teljhatalom és minden megy a levesbe amit felzabálnak terv más nem létezik mint a további rablás ez a szakmájuk

és 36 hónap alatt elloptak 35000 milliárd forintot ami több mint egz komplett GDP

ez valaminek az oka és ez lesz az ami sírba teszi

GYÁSZZENE NÉLKŰL A FANFÁROK JÖNNEK ÉS HURRÁ

BRÜHÜHÜHÜHÜHÜ

MONGY VALAMI MÁST?
SOK PALLÉROZOTT ELME!!!
Nem dolgozott valamelyikőtök véletlenül a NASA-nál, vagy Bajkonurban?
Azért kérdezem, mert megnéztem az Apolló 13 című filmet, és a kilövésnél, hatalmas, nagy mennyiségű, vakolathoz hasonló képződmények hullottak le a rakétáról.
Mi lehetett az?

Tudom, hogy nem kapcsolódik konkrétan a tárgyhoz, de egyszer talán még a Papcsák úr is lehet űrturista.
@Légifarkas: szóval valamelyünk üvöltödzik?

brühühühühü

én megmondtam és nem mondhatok mást
@rodeo36: te szoktál üvöltözni :-)
Nem mondok, hanem kérdeznék. Tegyük fel, hogy 35000 milliárd odavan, álleluja, baszhatjuk. Mennyit lehet még, ismétlem, még kivenni a rendszerből? Mennyit lehet elvenni az egészségügytől, oktatástól, rendvédelemtől, hivatalnokoktól, versenyszféra résztvevőitől (mitt'omén, a nyögdíjasoktól) ahhoz, hogy egyrészt ne lehessen már többet elvenni, másrészt azt mondjuk rá elég sokan, hogy most már elég? Szerinted, mennyit lehet még elvenni, és hány éven keresztül?

És szerinted mi a szent szart lehet kezdeni egy lerabolt országgal, akárkinek is pottyan valahogy az ölébe?
@huzzadneki shakespeare:
a NASA-nak van website-ja nyisd ki és kérdezd meg őket, örömmel adnak tájékoztatást (kötelességük)

brühühühühü

papcsákból nem lesz űrhajós ...szart nem kűldenek a zűrbe
@Légifarkas: ezt őbirkaságuktól a néptől kérdezd ott a Rókus Kórház körűl csinálj inter júúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúttttttttttttttttttttt

majd azok elmongyák

ha meg nem hát akkor jövőre már 4 millióan fognak a létminimum alatt tengődni és hallgatnak meg ünnepelnek árvalányhajjal

sokan meghalnak

kevesen születnek

egyre többen elmennek

aki marad egyre kevesebbet tud termelni mert nincs értéke a munkának azaz nem fizetik meg

a sarc egyre halmozódik

az a rencer amely 50%-nál többet elrabol adó nak nevezett sarccal az életképtelen

kérdezted a szijjgyártót mitől fognak jönni a beruházók és mit fognak termelni?

brühühühühü
@rodeo36: Igazad lehet! A múltkor írtam az ARD TV-nek (piros lapot magyar országnak/gyerek kisfilm ügyben), és ők is igen hamar válaszoltak.
@huzzadneki shakespeare: Én egyszer a CNN-nek írtam. Valami izgi krízis volt éppen a világban, de ők monoton egyfolytában csak azt a kis csajt hajkurászták, aki boldoggá tette Clintont. Rém idegesítő volt.
Megírtam nekik, hogy úgy látszik, az amcsik olyanok, mint a kisfiúk, mindenről csak AZ jut az eszükbe, és hogy ez uncsi.

Másnap már szó sem volt a csajsziról :-)
@rodeo36: nem, nem kérdeztem a népet. Úgy látom, még nem elég szar neki, de akinek mégis, jobbára az is el van foglalva a siránkozással, a "miért nem segít az állam" alapú önsajnálattal. Biztos jó nekik így, hadd csinálják.
Szíjjártóval meg nem beszélek, egyrészt ő véletlenül sem szólna egy magamfajta tróger senkihez, másrészt ez visszafelé is igaz. Egyszer azt álmodtam, hogy bíró voltam, balról vádlott be, belenéztem a papírokba, ítélet és indoklás öt mondat, fellebbezés nincs, elítélt jobbra el, következő balról be... és így tovább, reggelig sajnos nem végeztem. Ott volt a sorban Szíjjártó is, és nem mentettem fel senkit, az biztos.

Nem válaszoltál a kérdéseimre, mert nem tudsz rájuk válaszolni. Ne vedd szemrehányásként - senki nem tud. Épészmérnök (akinek, ha megbántottam a "nagyis" kommentemmel, bocsánatát kérem) írta fentebb, hogy a világ bonyolult: az, ráadásul nagyon. És végtelenül bonyolult benne az ember, mert sokszor (mindig?) olyan rendszert működtet vagy segít működni, amelyik észrevehetően kárára van, de mégis csinálja, olykor a lehetetlenen is túl, a racionálissal is homlokegyenest. A Sors furcsa fintora, hogy akik egy élhető, normális (mondhatnám: unalmas) országban szeretnének létezni, azok - az egyéni haladást leszámítva - vajmi keveset tudnak tenni ezért, miközben akiknek a feltételek, a környezet megteremtésével kellene foglalkozniuk, azoknak minden egyéb fontosabb tud lenni, csak az számít, hogy hasznosabb legyen.

Tévedhetek ugyan, meg egy agyvérzés mindig benne van a pakliban, ha hajtja magát valaki, de én úgy látom, a jövő évet viszi a Fidesz. Nem félek tőlük, nem is kell félni, senkinek nem kellene. Az igazi ellenfél, sőt, az igazi veszély az, ami az összes eddigi balfaszkodást, lopást-csalást-harácsot, iránytévesztést stb. évtizedeken át lehetővé tette, ez pedig a butaság, és az a képzet, hogy a politikusok mindenhatók. Ha ez a butaság nem változik, akkor az sem számít, milyen palástot húz magára, itt nem lesz jövőnk.
@rodeo36: Talcahuano Concepción kikötője. A földrengés és a szökőár teljesen szétdúlta 2010-ben. Concepción nagyjából épen maradt, kivéve azt a vadi új házat, amelyik szerencsétlen pont egy törésvonalra épült, és szabályosan kettétört.

3.bp.blogspot.com/-cdqx-Nvo3bM/TWmt5zLcC5I/AAAAAAAAA-I/tPwMb3nIoaI/s1600/Edificio-Alto-Del-Rio-Concepcion-Terremoto1.jpg
@Légifarkas: "Az igazi ellenfél.... a butaság"

Ez igaz, egy kiegészítéssel. Lélektani alapismeret, hogy a szorongás egy fokon túl szó szerint lebutítja az embert, és erősen rontja a teljesítményt.
Azt gondolom, hogy a Kádár-rendszer olyan volt, amilyen, de alapvetően biztonságban érezték magukat az emberek. A hirtelen ránk eresztett kapitalizmus fokozódó iramban rontotta le ezt a biztonságérzetet. Minden újabb kormánytól ismét biztonságot vártak el, és újból és újból csalódtak. Az újabb csalódás elleni lelki védekezési mechanizmus az agresszorral való azonosulás, vagy más változatában a Stockholm-szindroma. A gyerek, akit az apja szíjjal ver, hozzásímul védelemért a brutális szülőhöz. Igen, a szorongás butít, és infantilizál. Ez vezet a vezérkultuszhoz.

Az ellenzék óriási feladata az lenne, hogy bizalmat ébresszen, hogy elhiggyék neki, képes biztonságot adni. Bizalom és biztonság - mindenki azt értsen bele, amit akar. De ha ezt nem tudja kommunikálni az ellenzék, akkor maradnak a biztos rossznál.
@épészmérnök:
ezt a képet láttam bejárta a világsajtót

Valparaiso mélyebb és nagyobb hajókat tud fogadni? a Bio Bio egy sekély folyó nem hajózható a hidak azért olyanok amilyenek, Talcahuano a második vagy összesen két kikötő van?

brühühühü

én már nem igen akarok ezzel az ellenzék meg hogyan kirúgni a tolvajokat neked igazad van nincs kihez menekűlnie hát ahhoz megy aki bántya
@Légifarkas:

mik a kérdéseid? én csak állításokat olvastam azokkal nem értek egyet

az államnak az a feladata hogy megoldjon egy csomó dolgot de ha ilyen nulla értékű szarok vannak ott akkor szar jön ki: gee in gee out, ez a kompupura volt anno mikor még hőskor

ha lesz kérdésed írd ide majd arról írok többet ha érdekel

túl van egy csomó dolog spilázva az örömmel tölt el, hogy a fiatalok a saját életük kovácsai akarnak lenni és ki akarják harcolni ehhez a feltételeket

ez a rezsim csakis rossz döntéseket hozott

amikor valakinek nincs pénze akkor nem hitelt törleszt hanem haladékot kér és a bevételeit növeli de nem a sarccal mert az nem bevétel az sarc hanem jobb jövedelmekkel és értékesebb munkával amit értékén kell megfizetni ERGO A GDP NAGYARÁNYÚ NÖVELÉSÉRE VAN SZÜKSÉG ÉS SOKKAL KEVESEBBET KELL BELŐLE ELLOPNI

brühühü
@épészmérnök: korábban mondtam, és fenntartom azt a véleményemet, miszerint '89 óta minden egyes politikai résztvevőnek tökéletesen megfeleltek ezek a "szindrómás" népek, akár ellenzékből néztek le rájuk, akár kormányról. Orbánnal ellentétben, a szocik talán nem hitték el magukról, hogy ők képviselik a megváltást, de különösebben nem tiltakoztak sem a kézcsókok, sem az öntömjénezés ellen. Ott lett volna nyolc évük például arra, hogy a tanterv tartalmazzon alapszintű (de gyakorlati "szagú") gazdasági, társadalmi ismereteket, mostanra feleakkora támogatása sem lenne a rezsicsökkentés ismert módjának, sokkal több fiatal értené azt a bűvös "demokrácia" szót jobban, stb.; de nem tették meg, jó volt nekik így is. A Fidesz előtt meg aztán végtelen lehetőség nyílt, azzal arányosan sikerült is elkúrni, szinte kár szót vesztegetni rá.
Még korábban mondtam, de ezt is tartom: várhatjuk az ellenzéktől a fordulat megalapozását, csak értelmét nem látom. Talán az LMP belekezdhetett volna, ha kitörnek a szende koszorúslány szerepéből, nem sikerült, a többiekben egyáltalán nem bízom, ugyanazokat a pavlovi reflexeket lovagolnák meg, mint amik eddig eredményt adtak. Én az írástudókban hiszek valamennyire, a szekértáborokon kívüli emberek szavában, és abban, hogy a tömeg kiábrándult, a meglévő gólemeket elutasító része azért csak szeretne tisztában lenni a dolgokkal. Ezért szoktam azt mondani, hogy 2014 nem lényeges: az számít, elkezdődik-e valami olyasmi, ami évek múlva azt eredményezi, hogy végre lekattanunk erről a vakvágányról.
@Légifarkas:
Légifarkas 2013.04.03. 00:08:23
@rodeo36: te szoktál üvöltözni :-)
Nem mondok, hanem kérdeznék. Tegyük fel, hogy 35000 milliárd odavan, álleluja, baszhatjuk. Mennyit lehet még, ismétlem, még kivenni a rendszerből?

NEM TUDOM, TE TUDOD?

Mennyit lehet elvenni az egészségügytől, oktatástól, rendvédelemtől, hivatalnokoktól, versenyszféra résztvevőitől (mitt'omén, a nyögdíjasoktól) ahhoz, hogy egyrészt ne lehessen már többet elvenni, másrészt azt mondjuk rá elég sokan, hogy most már elég?

EZ UGYANAZ A KÉRDÉS MÁR ÍRTAM RÁ

Szerinted, mennyit lehet még elvenni, és hány éven keresztül?

SEMMENNYIT DE NEM KÉRDEZIK MEG TŐLEM HANEM KIFOSZTJÁK AZ ORSZÁGOT NULLÁRA

És szerinted mi a szent szart lehet kezdeni egy lerabolt országgal, akárkinek is pottyan valahogy az ölébe?

LEDÓZEROLNI?

nem ordítozok csak meg akartam különböztetni a te "kérdéseidet" és az én "válaszaimat"

most megoldottuk?

nem

OK marad a banda még 20 évig a trend alapján minden negatív lesz...Mali vagz Burundi vagy valami ghana faszomtuggya

te meg nem reflektáktál a fidesz történelmemre

úgyhogy kvittek vagyunk

brühühühühü

tudod a nagy varázsló mit mondott miután a doktor azt mondta le kell vágni? nem kell levágni fiam....leesik magától
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: vigyázz a szuszpenzorral, ha nem értesz hozzá és nem a feladatnak és terhelésnek megfelelőt veszel, akkor az fog kiherélni :)
@épészmérnök: Ezt nagyon szépen megfogalmaztad. Egyszerűbben: vajon a kurvák miért féltik a stricijüket?
@Légifarkas: Dehogy, a nyelvek folyamatosan alakulnak. Volt amikor sokkal kevesebb nyelvet beszélt az emberiség, mint most. Az angol nagy közvetítő lesz gondoljuk, hiszen az egész világ angolul tanul. Illetve nem, dehogyis, mert kínaiul! Vagy oroszul? Ja, az elmúlt, akkor eszperantóul, az arra van kitalálva! Pedig az emberiség nagy összekötő nyelve a latin! Vagy az ógörög, megvan a szankszrit!
Bábel tornyát sosem lehet felépíteni, mert rögtön összekeverednek a nyelvek :D :D :D
@Légifarkas: Jut eszembe az én kölkeim is 3 nyelvűek és csodaszépen beszélnek magyarul. Más örökség (ökörség) nem vár rájuk, legalább ennyit adhatok. És most kapnak még 2 nyelvet ajándékba szeptembertől :)
@rodeo36: fidesz történelem... Az, hogy lopnak? Össznépi történelem az, rodeo. A cégek a mai napig egy valag pénzt kúrnak el olyan idiótaságokra, mint pl. a fémdetektoros kapu, meg a kamerázott motozószoba, mert egyesek ellopják a szerszámokat. Is. Meg ami mozdítható, és nem figyelik. Loptak a TSZ-ből, a Volántól, MÁV-tól, irodisták A4-es papírt tonnaszámra, melósok bármi foghatót, de még a nem rögtön foghatót is, mint pl. kilóméterpénz. Vállalkozók adót csalnak, kisboltosok nyugtával trükköznek, nagyobbak kettős könyveléssel és adóelkerüléssel, csodálkozol, hogy az megy "odafent", amit kitanultak "idelent"? Persze, az a rutin szöveg, hogy ha nem lennének ilyen szar szabályok, nem kellene csalni, de ez csak majdnem van így. Nem volt rendes kőművesem, mert számlát kértem (jóllehet elszámolni nem tudom), mert akit nagyon ajánlottak, az véletlenül rokkantnyugdíjas, semmit nem mer hivatalosan csinálni. Dózerérett, ahogy mondod. Majd rájön erre az a pár ezer fiatal is, és megcsinálják az életüket valahol máshol anélkül, hogy nyakig kellene merülniük ebbe a szartengerbe, aminek a Fidesz csak futó kicsúcsosodása.
@tucano: inább úgy kellett volna fogalmaznod, hogy "Volt amikor sokkal kevesebb nyelvet beszélt a sokkal kisebb létszámú és mobilitású emberiség, mint most", szerintem. A világ változik, mindenféle határát feszegetjük, a közös munka egyre fontosabb és elkerülhetetlenebb lesz, a fiatalok mennek szanaszét, mint a vaklégy, keveredik, alakul minden társadalom, és ez el fogja hozni azt, hogy másodlagosnak fog számítani egy saját, jellemzően területhez köthető nyelv ismerete. Ne 20 évre gondolj, hanem inkább 200..500-ra, bár a század vége is elég érdekes lesz, amikor a környezet rákényszeríti az életben maradókat némi vándorlásra.

Nemrég halt meg egy volt kollégám, a lánya (kereskedelmi szakon végzett angolul) '85-ben lelépett a németekhez, ott ment férjhez; az ő fia Borneón építésvezető, köszönni tud magyarul, de angolt, franciát, meg tán thai-t beszél napi szükségletként, bár ez utóbbiban már az öreg sem volt biztos. Az ő gyereke annyit tud majd magyarul, mint a bögrém, ez szinte tuti. Büszke lehetsz a gyerekeidre, de ne vedd majd zokon tőlük, ha az unokák már (esetleg) egy kicsit másfelé orientálódnak :-)
Off
Csak most olvasom: index.hu/kulfold/2013/04/02/az_ensz_elfogadta_a_fegyverkereskedelmi_szerzodest/
Tulajdonképpen ez full tiltás, hiszen nincs olyan háború, ahol ne lennének civil áldozatok, elég csak az afgán, vagy afrikai színterekre gondolni, meg a közép-amerikai drogháborúsdira. Egy alapvetően jószándékú, de sajnálatosan adminisztratív megegyezés, néhány éven belül minden exportőr a másikat fogja köpködni, és annyi szennyest teregetnek ki, hogy nem győzünk majd bámulni. De hogy fegyver nem lesz kevesebb a világban, az szinte 100%.
@Légifarkas: dehogy veszem zokon! Csak valami olyan nyelven beszéljenek, amit megértek:)
@Penivaldes: Ugyanmá'.
Ez a szeliden feddő megjegyzés arra vonatkozik, hogy K.A. -t illik ösmerni, legalább névről. :)
süti beállítások módosítása