Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.02. 02:28 Fabius

Ezt nagyon elkúrtad, Feri!

Címkék: zugló bvsc papcsák ferenc önkormányzati vagyon

Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod úgy is úgy is!
Elkúrod, úgy is!!!

Szavazzon a sok maki-lány!
Ezt rendeli Ferike, 
a legnagyobb király!
Tessék pörögni-forogni-megszavazni,
mer' ránk fog hajnalodni!
És aztán jöhet a nagy dirrdurr-lamúr,
Oké?!

Még! 
Nyomd azt is,
Palástold a rajzokat, mert úgy klasszis!
Mehet a (segg)csók,
Még!
Tedd azt is,
Ha ráveszed a Jobbikot az fantasztis.
Mehet a tánc,
Még!
Nyomd azt is!
ZÉKet is behúzod, mert úgy klasszis.
Mehet a show,
Még!
Tedd azt is,
Ha átvered a népeket az fantasztis.

(via)

 

Elkúrtad, Ferikém. Esélytelenebb vagy itt minálunk, mint egy asztali lámpa. Ezzel a kijelentéssel itt be is fejezhetném, hisz nem én állítom, hanem egy a "tieidből". Legfeljebb hozzátehetném, hogy még így is hízeleg, mert erősen túlértékel, aztán slusszpassz, kész a poszt.  De uralkodásod két és fél évére jellemző módon ezt a "tieidet" is idézőjelbe kell tenni, hisz már a téged támogató helyi fideszes frakció sem maradéktalanul a tiéd. Egyszer feltétlenül írd meg a memoárodat, és ha elmeséled benne milyen érzés egy polgármesternek számkivetettnek lenni, akkor bizisten a tiszteletpéldányról is lemondok, és megveszem pénzért, hadd kacagjanak majd évtizedek múlva az unokáim Papcsák Feri bácsi Hahota magazinján. 

Mondd csak, Feri, ez a BVSC biznisz legalább megérte? 

Mert azért annyira hülyének nem nézlek, hogy bármiféle hozadék nélkül csinálsz magadból ekkora bohócot. Az ugye világos, hogy nem hatottad meg az átlagzuglóit a tévében elhangzottak (sosenemlesz ott lakópark meg szálloda) után előkerült tervekre  (bontási itt, beépítési itt)  adott áh, ezek csak fejlesztési tanulmányok magyarázkodással. Túl sokat láttunk mi már itt ilyet, és bizony emlékszünk például, hogy a kicsit sem makulátlan elődök is hogy csűrték csavarták a Mundót, hogy plázásodott el a városközpont alapterve az eredeti tervben szereplő funkciók és zöldterületek rovására.

Ha laktál volna itt egy percet is akkor tudtad volna mennyit fogunk elhinni ebből a meséből.

Arról nem is beszélve, hogy a szavahihetőségednek nem tett jót, hogy a beszámoló elején hivatkozott "több, mint nyolcezer" aláírás a végére már csak csak 7100, úgy különösen, hogy a kiterjedt ismeretségi körömben senki - én sem - találkozott az aláírásgyűjtőkkel. De, ha találkoztunk volna is elég lenne az itt élő alpolgármestered arcára nézni, a grimasz mellett amit a módszereidhez vág nincs szükség külön karikatúrára:

bvsc3.jpg

Igen, ő pontosan tudta mit fogunk reagálni, mikor a büszkeségtől dagadó kebellel bejelented, hogy a Fidesz-Jobbik- ex MSZDP-MSZP-Tocsikozó SZDSZ utódcivil nagykoalíció győzött, hurrá és hálelúja. Az ugyanis régen világos mindenkinek, hogy a helyi Jobbik a tenyeredből eszik, az egyszeri tüntető Markó Elemér gyorsan ákombákomozott is egy szánom-bánom írásbeli nyilatkozatot is sajnálatos tévedéséről, (aki még nem látta annak kötelező darab, aki látta annak meg azért) mikor lábhoz rendelted. De, hogy az elmúlt ciklus mutyistáival is összebútorozol ez mindenkinek új. Bár, ha abból indulunk ki, hogy az ex MDSZP-MSZP-Tocsikozó SZDSZ utódcivil Tamás Lászlótól nem idegen az ingatlanos zavarosban halászás, akkor különösebben meg sem lepődünk, miért pont ezzel legyen baja? 

De mintha te azzal jöttél volna ide elszámoltatási biztosként, hogy te leszel aki megkérdezgeti ezeket az embereket, hogy szépöcsém, hogy is volt ez az ingoványos ingyen kapott önkormányzati ingatlan eladás? Helyette zacsipacsiztok úriasan, kedélyesen és olyan éhesen nézel a szavazatára, mint éhes szabolcsi szegénygyerek bámul a ligeti vattacukrosra egyszeri ingatlanberuházó Zugló városligeti ingatlanvagyonára

Mi meg nézünk titeket és tényleg nem értjük: kinek a fejében fordulhat meg egyáltalán egy szálloda terve pont a BVSC pálya területére? És főleg minek? Tegyük föl, hogy megépül - és nyilván a nevedet viseli majd - a zuglói Burdzs al Papcsák a terveknek megfelelően. Mert ugye azt nem hittük el, hogy az önkormányzatban az építészek csak úgy firkálgatnak összevissza mindenfélét különösebb cél és utasítás nélkül. Szóval áll a szálloda mind a száz szobájával, csökkentve a sportolásra eddig meglévő teret, de miért itt szálljon meg a kedves vendég? Ha ránézünk a térképre akkor világos, hogy a kilátást azonnal kihúzhatjuk a "vendégcsalogató körülmények" listájáról:

bvsc.jpg

Szemből az M3 bevezető és túloldalán a lakótelep, mögötte a rákosrendező páratlan látványosságot kínáló lepratelepe karcolja a retináját mindenkinek, aki kinéz az ablakon.

Akkor a remek közlekedés lenne ilyen vonzó? Az M3 kétségtelenül elmegy előtte, de egyrészt az autópályazaj kisszámú szerelmeseit most is várja már két hotel a Szőnyi úton - ami legalább aszfalt - másrészt a szálloda bejárata a főváros egyik utolsó makadámútjára, a Teleki Blankára nyílna, ahonnan átkelni a számtalan sorompón a XIII. kerületbe csúcsidőben pont háromszor annyi időbe telik, mint akár elmenni körbe. Arról nem is beszélve, hogy az M3 is hajlamos csúcsidőben bedugulni, és a környék sajátosságait figyelembe véve surranópálya sem nagyon van, egy helyi viszonyokat nem ismerő turistának különösen. 

bvsc2.jpg

Ezek után kíváncsi lennék vajon milyen üzleti terv foroghat a fejében annak aki ezt így megterveztette, mikor:

- az új szálloda szobaárban versenyképtelen lesz a már meglévő két sokkal kisebb hotellal szemben, 

- a "panorámát" egy belvárosi 8000/éjszakás apartman világítóudvarra néző vakablaka is űbereli,

- a közlekedésre a kisföldalattit is ideszámolva a leginkább találó jelző a sajátos. Időnként sajátosan körülményes. 

Innentől meg az a rossz hírem van, Feri, hogy nyilván árgus szemekkel érdeklődve figyeljük, lesz-e árulkodó kapavágás, alapkőletétel, és felbukkan-e olyan név a beruházók listáján, ami egy csapásra mindent megmagyaráz. 

488 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr165188086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.02. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kuplerájban nem a kilátás számít, hanem a belátás, béláim. Állítólag.
erre a húzására mondtam azt, hogy lógni fog.
izé. vagyis felfüggesztik. mindenki értse, ahogy akarja.
Papcsák Ferenc rendjétől megfagyott Zugló
Rovó Attila|2013. 03. 27., 14:23|Utolsó módosítás:2013. 04. 01., 17:01|
4 komment
Címkék:Várnai László, Ferdinandy István, Kovács Balázs, Papcsák Ferenc, Zugló, XIV. kerület, önkormányzat, belpolitika, Fidesz, KDNP

Elege lett a zuglói fideszesek egy részének Papcsák Ferenc polgármesterből. A kerületet szokatlan húzásokkal vezető Papcsákot a pártközpontból küldték a kerületbe rendet tenni. A két és fél éve húzódó, néha fellángoló, néha alábbhagyó ellentét most egy nagyszabású ingatlanberuházás miatt erősödött fel újra. Papcsák szerint MSZP-s gyűlöletkampány a kerületi Fidesz megosztottságával foglalkozni, ellenfelei viszont úgy látják, hogy a polgármester eljátszotta saját hitelét, és most már a kerületét is kockáztatja.

Valószínűleg álmában sem gondolta volna Papcsák Ferenc, Zugló újdonsült polgármestere 2010-ben, hogy már kerületi karrierje legelején kínos helyzetbe kerül. Az ünnepélyes első testületi ülésen, amelyre a kerületi rendőrkapitányt, iskolaigazgatókat és egyéb prominenseket is meghívtak, az alpolgármesterekről tartott titkos szavazáson nem kapta meg a többséget az általa jelölt Kovács Balázs. A három jelölt közül csak őt, a polgármester pártfogoltját, volt kampányfőnökét szavazták le.

A csak kívülállók számára váratlan közjáték és az erre adott válasz - a következő szavazáson a fideszeseknek meg kellett mutatniuk az elvileg titkos szavazólapjukat az ülésen csak ezért megjelenő Pesti Imre fővárosi fideszes politikusnak - csak az első jele volt annak, hogy nem feltétlenül lesz gördülékeny az együttműködés a kerületen kívülről érkezett Papcsák és emberei, illetve a régóta helyben politizáló fideszesek között. Az [origo] különböző pártszínekben dolgozó zuglói képviselőkkel beszélgetett a helyi belügyekről. A leírt történeteket és állításokat egymástól függetlenül többen is megerősítették, de a téma érzékenysége miatt beszélgetőtársaink nevük titokban tartását kérték.

Még egy asztali lámpa is esélyesebb

Az alapvető feszültség a Fidesz pártközpontja által rendet csinálni küldött polgármester és a helyi ősfideszesek között alakult ki. Zugló képviselőtestülete húsz évig volt MSZP-SZDSZ többségű, még 2002-2006-ban is, amikor a polgármestert a Fidesz adta. Ezért is akarta a pártközpont, hogy egy erős ember érkezzen. Több helyi politikus viszont úgy értékeli, hogy most végre megszerezték a többséget és a kerület vezetését, néhány éven belül mégis úgy alakult a helyzet, hogy reális a veszély, hogy újra elveszítik Zuglót.

Papcsák szemére vetik, hogy nem zuglói, nem ismerte a kerületet, és több helyi politikus szerint nem tudta azt sem, hogyan kell irányítani egy polgármesteri hivatalt. A 2014-es választások után pedig (amikor megszűnik az a lehetőség, hogy valaki egyszerre legyen parlamenti képviselő és polgármester) a karrierjét a parlamentben folytató Papcsák távozásával a helyben maradó kerületi politikusoknak - mint fogalmaznak - 2014 után is a helyiek szemébe kell majd nézniük.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Papcsák Ferenc a parlamenti válogatott tagjaként. Megpróbálják eltüntetni a pályáról

"Az elején azt mondtuk, adjunk egy esélyt az általa megszabott iránynak, lássuk meg, hová vezet. Na, mostanra már világosan látszik, hogy hová. Ha egyéniben indulna itt, akkor még ennek a lámpának is nagyobb esélye lenne" - fakadt ki egy kormánypárti beszélgetőtársunk, dühében az asztalon lévő világításra mutatva.

Beindult az adok-kapok

A vitás ügyek végigkísérik Papcsák Ferenc polgármesteri karrierjét: a helyi LMP-s képviselő, Várnai László blogbejegyzése nyomán tanácsadói szerződések miatt támadták (korábbi kerületi fideszeseket foglalkoztattak tanácsadóként, de Papcsák szerint ezzel nem volt probléma, és eljárás sem indult emiatt). Később a kerület mindkét nagy intézmény felújítási projektje botrányba fulladt. Ez különösen azért volt fájdalmas a Papcsákkal hadakozó fideszes képviselőknek, mert a polgármester az ellenvetésekkel nem törődve saját döntési jogkörébe utalta a közbeszerzéseket a legelső, tervezési lépéstől egészen az aláírásig.

Papcsák Ferencnek a személyügyi döntései sem mondhatók ellentmondásmentesnek: lemondott alpolgármesteri posztjáról Kovács Balázs, majd távozott a helyi eszközkezelő éléről Istók Ede is, akinek a felesége egyébként Papcsák ügyvédi irodájában dolgozik. Istók sógorának, Mazsu Gergelynek a helyi vagyonkezelő vezetői posztjáról kellett lemondania. Bár a polgármester nevezte ki a posztra, végül maga Papcsák és a helyi LMP is feljelentette hűtlen kezelés miatt. A kerületben a ciklus kezdete óta két fideszes képviselő, Garaba Imre és Pusztai Péter is lemondott mandátumáról, amit Papcsák ellenzői szintén a polgármester vezetői stílusának számlájára írnak.

A polgármester ellenfelei közben változatos eszközökkel próbálták akadályozni a munkát: előfordult, hogy az ügyrendi bizottságban nem jelent meg néhány Fidesz-KDNP-s képviselő, a testület így ellenzéki többséggel lett volna határozatképes. "Azt mondtam az egyébként Papcsák pártján álló bizottsági elnöknek, hogy én inkább hazamegyek, hogy ne legyünk határozatképesek, mert neki lett volna nagyon kínos, hogy az ellenzék minden kormánypárti előterjesztést egy perc alatt lesöpör az asztalról" - emlékezett vissza egy fideszes képviselő arra, hogyan leckéztette Papcsákot a belső ellenzéke.

Forrás: MTI/Földi Imre

Sokszor kellett vehemens monológokban meggyőznie párttársait egy-egy voksolás előtt

Nem szavazott több fideszes képviselő egy 2011-es kötvény kibocsátási tervére sem az illetékes bizottságban. Sokaknak már az sem tetszett, hogy Papcsák minden erről szóló tárgyalást kizárólag egyetlen emberrel, a korábban csak második körben bizalmat kapott Kovács Balázzsal bonyolít. A kezdeményezésből végül az ellenállás miatt nem lett semmi, de a súrlódások ifjabb Harrach Péter frakcióvezetői posztjába kerültek, őt a helyi képviselők szerint Papcsák Ferenc emberének számító Rozgonyi Zoltán váltotta.

A telefonszámlától a nagy monológokig

De a polgármester sem maradt adósa párttársainak: a kezdeti nézeteltéréseket látva radikális lépés mellett döntött, létre sem akarta hozni a frakciót, aztán ezt finomította úgy, hogy csak ő nem lesz tagja a képviselőcsoportnak, ezzel lerázta magáról a frakciódöntések okozta kötöttségeket. A politikus azóta sem jár be a frakcióülésekre, sőt a képviselőcsoportok irodáit is elköltöztette a hivatal épületében, amit kritikusai úgy élnek meg, hogy egy viszonylag jó helyről átkerültek egy kevésbé frekventált zugba.

Jelentéktelen, de a kerületi hangulatot jól jellemző gesztus volt a másfél éves huzavona is arról, hogy a fideszesek kapjanak-e hivatali telefont, illetve fizessék-e a telefonköltségüket (amihez vegül hozzájárult Papcsák). Abban az időszakban néhány képviselőnek állta a számláját a kerület, másoknak nem. A helyi újság szerkesztési elvei is megváltoztak Papcsák alatt: korábban minden képviselő írhatott bele saját cikkeket, ma már erre nincs lehetőségük.

Az ellenzék számára az üléseket megszakító szünetekből lett világos, hogy belső viták vannak a kormánypárti frakcióban. Első évben még alig egy-kétszer fordult elő, hogy Papcsák vitás ügyekben szünetet rendelt el a testületi ülésen, hogy aztán egy gyors konzultáció után összeszavazzanak a fideszesek. Az idő múlásával azonban ez egyre többször történt meg, és egyre hosszabb tanácskozások kellettek a párttársak meggyőzésére. A költségvetés idén év eleji megszavazásakor jött az első igazán hosszú egyeztetés: először félórás szünetet rendelt el a polgármester, ez aztán elhúzódott. "Elmentem ebédelni, mikor visszatértem, még mindig tanácskoztak" - emlékezett vissza egy ellenzéki képviselő. Papcsák a résztvevők szerint vita helyett ilyenkor vehemensen előadott monológokban próbálja meg meggyőzni az ellenzőket.

Most lett elég

A helyzet a BVSC-üggyel vált tarthatatlanná a helyi Fideszben, ahogy egy beszélgetőtársunk fogalmazott, "most lett elég". A sportklub épületeinek átvételénél fordult elő először, hogy testületi ülésen tizenötből hat Fidesz-KDNP tag nem szavazott meg egy javaslatot - technikailag egyébként csupán nem vettek részt a szavazáson, pedig ott voltak az ülésen.

Ebben az ügyben két órán át győzködték egymást az ülést megszakító szünetben Papcsák és a fideszesek. "Nem tudtuk, hová tűntek, és mi van. Azon gondolkodtunk, hogy hazamegyünk, de nem akartuk, hogy a jegyzőkönyvben ne szerepeljen ellenszavazat" - emlékszik vissza egy másik ellenzéki képviselő a február végi voksolásra. Papcsák akkor először nem tudta maga mellé állítani a többséget, két héttel később, egy emiatt összehívott rendkívüli ülésen viszont már megvolt a kellő számú szavazat.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Dísztáblaavatás a Kövér Lajos utcai sporttelepen. A BVSC ügye már keményebb dió volt

A vita arról szólt, hogy átvegye-e a kerület a hatmilliárd forint értékűre becsült, de felújítandó BVSC-sporttelep egy részét, ezzel együtt 15 éves üzemeltetési kötelezettségét. Papcsák azzal érvelt, hogy jelentős ingatlanvagyont kap a kerület, és biztosíthatja a helyiek sportolási lehetőségét. A javaslat ellenzői szerint viszont előkészítetlen volt az előterjesztés, nem tartalmazott pontos számításokat arról, hogy ez mekkora terhet jelentene a kerületnek. Ellenzéki kalkulációk szerint azonnali egymilliárdos felújítás kellene, és további 2-2,5 milliárdba kerülnének a néhány évvel elhalasztható, de tovább nem tolható munkák. Papcsák ellenvetése szerint átcsoportosítással és a látványsportok adótámogatásából fedezhetők a költségek.

A javaslat első körben nem kapta meg a többséget. A polgármester ekkor lakossági konzultációt indított az ügyről: a BVSC-ben illetve a kerületi intézményekben gyűjtötte azoknak az aláírását, akik támogatják az épületegyüttes átvételét. Két héttel később, az új szavazáson már minden fideszesnek kötelező volt a részvétel (ez azért lényeges, mert az összes képviselő fele plusz egy szavazat kell, azaz a távolmaradók lényegében nemmel voksolónak számítanak), így az ellenzéki Jobbik és a ZÉK Egyesület korábban MSZP-s képviselőjének szavazatával 12-10-re átment a tervezet.

A 15 Fidesz-KDNP-s képviselő közül hatan nem szavaztak, egy MSZP-s tartózkodott, két másik és egy LMP-s pedig nemmel szavazott. A szavazás után hivatalosan is kiderült, amit addig csak rebesgettek: az ígéretekkel ellentétben nem biztos, hogy marad minden a régiben a helyszínen: egy munkaterv szerint sportszállodát, 400 autós garázst, sportcélú magánklinikát is építhetnének a területre.

Az alpolgármestertől, az ügyben nem szavazó, második önkormányzati ciklusát töltő, az ügyben Papcsákot nem támogató es nem szavazó Ferdinandy Istvántól minden jogkört elvont Papcsák Ferenc, azzal az indoklással, hogy Ferdinandy nem kíván vele együttműködni. Az önkormányzatnak az új felelősségi területeket firtató kérdésre adott hivatalos válasza szerint "alpolgármester úr a polgármester külön felkérése és felhatalmazása alapján közreműködik a Képviselőtestület döntéseinek előkészítéseiben és végrehajtásában". Ahogy egy forrásunk értékelte: "Ferdinandy Papcsák engedélyével kimehet klotyóra, és ennyi".

A helyzet mostanra odáig fajult, hogy a bírálói által erős egójúnak leírt Papcsák és Ferdinandy nem beszél egymással, ugyanakkor a polgármester nem meri megkockáztatni a szavazást az alpolgármester visszahívásáról (ez ugyanis személyi ügy, amelyről titkos szavazást kell tartani, és Papcsák felsülne, ha nem fogadnák el az előterjesztést). A képviselőtestületi üléseken a résztvevők elmondása szerint fagyos a hangulat, érdemi viták nincsenek, igaz, volt olyan beszélgetőtársunk, aki szerint ez teljesen normális, hiszen a vitás ügyeket mindig belső tárgyalásokon rendezik le a pártok, a testületi ülés nem ennek a terepe.

Jön a fagyos túlélés

Hogy hogyan tovább, egyelőre senki nem tudja. A vitás ügyeknek nincs vége: a napokban egy bizottsági ülésen például Várnai László LMP-s képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy Zugló - szerinte - gyanúsan olcsón, tízmillió forintért próbál megszabadulni egy, a diplomatanegyedben álló villa kertkapcsolatos, 14 négyzetméteres földszinti lakásától és kétmillióért egy bükki, szántóként értékbecsült, valójában faluvégi, közművesített 2,5 hektáros területétől. Azt sem nézik jó szemmel Papcsák bírálói, hogy miközben sokszor százezer forintos tételeken megy a vita a testületben, a jegyző épp most kapott használatra egy csaknem tízmillió forintos önkormányzati terepjárót.

A helyi fideszesek információink szerint már jelezték a párt központjának, hogy gondok vannak, de a Fidesz középvezetői szintjén elakadt az üzenet, és azt az utasítást kapták, hogy konszolidálják a helyzetet. Össze is állítottak egy több pontból álló csomagot, amelyben egyebek mellett az szerepel, hogy Papcsák járjon be a frakcióülésekre, de erre eddig nem kaptak választ a Fidesz pártközpontjából.

Beszélgetőtársaink szerint az ellenzék felé nem próbált közeledni senki a Fideszből, vagyis átállásokra, együttműködésre senki nem számít, sokkal inkább tartják valószínűnek, hogy másfél éves csöndes, fagyos túlélés jöhet Zuglóban, a választásokig pedig már nem próbálkozik meg nagy falattal a XIV. kerületben Papcsák Ferenc. A másik lehetséges jövőkép a helyi politikusok szerint, hogy a Fidesz-központ erővel rendezi a sorokat, azaz elnémítja a belső ellenzéket. Azt, hogy a kiszavazók kilépnek a frakcióból, anyagi, egzisztenciális okok miatt nem tartja valószínűnek senki.

Cikkünket megjelenés előtt elküldtük Papcsák Ferencnek is, és arra kértük, hogy az esetleges ténybeli tévedésekről, illetve a róla és a különböző ügyekről elhangzó véleményekről közölje álláspontját. Válaszát kérésére teljes terjedelmében közöljük:

"A 2010-es országgyűlési és önkormányzati választások a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmét hozták Zuglóban, amit a mai napig nem tudott feldolgozni a baloldal. Azóta is hamis információk híresztelésével és botránykeltéssel próbálják akadályozni az építő munkát, felhasználva az ellenzéki sajtó gyanútlan munkatársait is.

Zuglóban megszűnt a vagyonfelélés, eladósodás, a kerületben nagyarányú fejlesztések kezdődtek, a kerület folyamatosan gyarapodik. Nyilvánvaló, látható és tényszerű, hogy Zugló az elmúlt két és fél évben sikeresebb volt, mint az előző 20 évben összesen.

A Zuglói Önkormányzat képviselőtestülete, korábban már két alkalommal is egyhangúlag határozott arról, hogy az önkormányzat próbálja meg ingyenesen vagy vétel útján megszerezni a BVSC Zugló mintegy 6 milliárd forint értékű ingatlan együttesét. A polgármester sikeres tárgyalásai következtében megnyílt a lehetőség az ingatlan ingyenes átvételére.

Ezek után az átvételt megerősítő szavazásnál a polgármester megdöbbenten tapasztalta, hogy a képviselőtestület egyes tagjai, korábbi döntésükkel, és a zuglói polgárok érdekeivel érthetetlen módon szembefordultak. A következő testületi ülésen a javaslat már megkapta a többséget.

A Fidesz demokratikus párt, amelyen belül mindig is voltak viták, de ezeket mi nem a sajtóban kívánjuk lefolytatni. Cikkük hemzseg a rosszindulatú manipulációktól és a csúsztatásoktól, emlékeztetve Ron Werber gyűlöletkampányára, így annak teljes tartalmától elhatárolódunk".

Hírek MMS-ben Vodafone-előfizetőknek! A részletekért kattintson ide!
Kommentálja ön is
AZ [origo] LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!
Jovan az ferike, tultoltad, oszt megvetnek a fideszesek. Szarjal ra aranyapam, legalabb a kerulet polgarai elsosorban, de a magyarok ugy altalaban is szeretnek.
A nap folyamán megkérem valamelyik külföldön élő barátomat, hogy regisztráljon a blog.hu-ra, és kommenteljen helyettem! A faszi vitetne, ha leírnám őszintén amit gondolok, és érzek vele szembe! Ja, mióta, kommentsztori, sirálysztori van, én már csak a fülke magányában bízom!
csak a papcsék?

brühühühü
@magándemokrata: Szerintem bőven elég ha elmész egy netkávézóba. :)
Horn Gyuszit még a tocsik üggyel meg lehetett buktatni,ma már talán annak 1000-szerese is kevés?!Ettől szenved az ország!
@toportyánzsóti:
Horn "Gyuszit" megbuktatva a nyakunkba kaptuk I.Orbánt, Eltolcsyval, a másfélszeresére növelt államadóssággal (és ebben az eldugott csontvázak még nincsenek is benne) a későbbi években érvényesülő lakásszerzési kamattámogatással 30 millióig és darabszám megkötés nélkül - no meg az egész pályás letámadással és a jól fejlett arroganciájukkal. És akkor a többség irredentázott: Nem, nem, soha!
Aztán mégis. Senilitas delectat.
@Bicepsz Elek77:
Az ellenzéknek csak használ, ha elsimulnak a fidesz-frakció és Papcsák közötti ellentétek.
Mert akkor "ráégnek" a fideszre és személyesen Orbánra is. Mert SEMMI sem történhet az ő akarata ellenére, tehát mindenért ő a felelős is.
Most már eljutottunk odáig, ahová a fidieszesek korábban:
"Minél rosszabb az országnak (kerületnek) annál jobb nekünk!"
@épészmérnök:
Ez a lényeg!A többi,csak hablaty makitosz.
www.origo.hu/gazdasag/20130326-gyanus-unios-palyazat-gyurcsany-miniszteret-ficsor-adamot-hoztak-helyzetbe.html

Bajnai minisztere kiütötte Orbánék üzlettársát
Galambos Péter|2013. 04. 02., 7:00|Utolsó módosítás:2013. 04. 02., 8:17

Na? Ezt a gombot hova varrjam? Vajom melyik másik "büdöske" hallgatási ellentételezése?
Fab!

Szerintem meg fogsz lepődni. Én úgy gondolom, működni fog a hotel-projekt:-) A NER ellenségei részére állandó bentlakásos rehabilitációs szanatórium fog itten megépülni, PPP konstrukcióban:-) És hát ugye, ebben az esetben a szép kilátás, sokadlagos:-)))
A PPP Ebben az esetben a Papcsák-Pintér-Park rövödítést jelenti:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Milyen szép is lesz az, amikor Fab Bajnaiékat fogja majd szidni 1000L. :)
papcsika egy fsz, nincs mit szépíteni, úgy hogy én inkább hozok más érdekességeket is:

Tovább hízik a Századvég megbízása
Három év alatt 4,7 milliárd forintot fizethet az NFM.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/kozel_otmilliardra_hizott_a_szazadveg_allami_megbizasa.549414.html
"Matolcsynak 1,8 millió lelépési pénz jár
Háromhavi illetményének a felét kapja meg, miután már nem ő vezeti a Gazdasági Minisztériumot."

www.origo.hu/gazdasag/20130402-matolcsynak-18-millio-lelepesi-penz-jar.html

Adnék én neki 180 millát is, ha végleg lelépne.
egy igaz mezei állampolgárnak az a feladata, hogy kritizálja és szidja a szarakodó politikusokat, tök nyolc, hogy ki van hatalmon ;)
@épészmérnök: Viszont egy kupiban elsősorban a lányok számítanak és nem csak a falak :-)
Már megint??? :)

A korábbiakkal szemben sokkal szélesebb jogkörei lesznek a nemzetközi szerveknek a választási eljárási folyamatban 2014-ben, mint bármikor korábban – erről is beszélt az MNO-nak Sári Miklós. Az Országos Választási Iroda vezetője határozottan elutasította azokat a nemzetközi fölvetéseket, amelyek kétségbe vonják a jövő évi választás tisztaságát. A jövő évi voksolásról többek között Bajnai Gordon jó barátja, Kim Lane Scheppele is valótlanságok tömkelegét állította.

mno.hu/belfold/ismet-csunyan-lebukott-bajnai-legjobb-amerikai-baratja-1148393
Okulásul:

bár a levérnyulazást személyes sértésként és plagizálsként élem meg

"A nyelvtannáci nyomorúsága
Agyhalott, balfasz, barom, bugris, bunkó, debil, hülye, idióta, kókler, ostoba, paraszt, seggfej, tahó, tróger firkászok. Az Ortográf Cirkusz búcsúzik."

index.hu/kultur/korrektor/2013/04/02/naci/
Nyahhh itt is minen kommentelő elhúzhat helyesírásilag bezonyám a vérbe. Egyszóval: primitív bunkók valánk:-)))))
"Orbán Viktor felakasztja
Orbán Viktor körülötte sertepertélő lányai között próbál felakasztani egy koszorút. Vajon miért?"
index.hu/bloghu/apuokolbeszoruloarca/2013/03/30/hirertek_orban_viktor_felakasztja
@kekex: I. Orbán eltapsolta a Bokros-csomag hozadékát. II. Orbán eltapsolta a maradékot.
Közben mitoszokkal operál (szabadságharc).

Miközben már a multja is mitikus
endresy.blogspot.hu/2013/04/egy-kep-mind-elottalatt.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hámégha akarnánk is helyessen írni, de azt hiszem, ezen cselekedet csak a valóban "komoly" hsz-nél mérvadó...
@GeoCracker: Nem kéne a Hős kissé képlékeny múltját kavargatni. Ha nyakaszotították, akkor az úgy volt. És Rá már akkor is a Nap másképpen sütött:-)) Mert ugyi Rá önmagától világít, mint Napisten, az egyiptmitológiában:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sőt! A szakdolija is másként készült :-)
Egyébként az a vicc, hogy talán nem is érdekelne, ha nem tolakodna vele. Vagy ő, vagy kedven kövérje, vagy vki a bandából.

Ha kiállna a csapat minden egyes tagja,mint anno Horn, hogy
"gyerekek, akkor olyan világ volt, és túl kellett valahogy élni. Bocs, de pont olyan opportunista voltam, mint ti mind"
Akkor a ezek a csodák 3 napig sem tartanának.

DE ehhez vér és kurázsi. No meg tiszta lelkiismeret és gerinc kellene. A Wittner által leszólt Horn Gyula ezekhez képest az IQ és politikum csúcsa volt.
@GeoCracker: A bejegyzésedben feszegetett kérdést már más is feltette, legalábbis egy-két éve már találkoztam ezekkel a kérdésekkel és kételyekkel. Csak a negatív megléte lenne bizonyító erejű a kiértékelés szempontjából, ne feledjük, a retusálás nem mai találmány, bizony a régi, filmes-vegyszeres időkben is elég profi módon űzték. És az egyik legalapvetőbb technika a "túlexponálás" amikor nemcsak a főszereplő, de a kép kényelmetlen részei is "beégnek":-) Elég, ha Sztális elvtárs fotóarchívumát idézem, ahol hol volt Trockis, hol nem volt ugyanazon a képen, vagy az éppen kényelmetlenné vált ágyasharcostárs vált köddé pillanatok alatt:-))

Mellékelek egy kis válogatást, jó szórakozást:-)

www.google.hu/search?q=Szt%C3%A1lin+fot%C3%B3+retus%C3%A1l%C3%A1s&hl=hu&safe=off&rlz=1C1MDNC_huHU438HU438&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1opaUa3ZFsvktQb9wIDICw&ved=0CDUQsAQ&biw=1600&bih=767
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Azért lássuk be, ezek gyöngyszemek:)))

"'Az atomkatasztrófa hízlal'
A sok netezés pedig búúútít.

'Bíztató jelek azonban vannak'
Nem, nincsenek b_i_ztató jelek, konstans tahóság van."

Nagyon szórakoztató.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: punnyadtok itten napszámba (fúj mit írok, mindjárt jön a trollsereg, hogyaszongya bevallásban vagyunk mink itten, a NER ellenség napszámosaiként napilag megdotálva) legalább a vérkeringéseteket tartsam karban, egészen az agylob határáig:-)
@Orica Középföldi: Szépem! A net és a kommentelés valóban nyelvi tunyaságra és pongyolaságra szoktat, de ez a pillanat hevében vétett hibák sorozata, nem változtatja meg a mondanivaló alapjait. Nem mellékesen, sokszor szándékos az elírás, mert éppen valamilyen asszociáció beugrik a leírt szóhoz és kapcsolható, illetve kiegészítő a torz alak az eredeti mondanivalóhoz. Más oldalról, ez a rencer a pillanat "művészete", nem gondosan lektorált Schmitt Paja vendégkönyvbeírás:-)))))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Anno az index azóta szétkavart fórumán magam is feszegettem egy újságíró-sráccal együtt ezt az orbán-képet.
Tényleg az eredeti lenne az egyetlen bizonyíték.
A retusálás, a körömolló, a kitakarásos naygítás tudom, hogy réges-régi technikák :-)
OFF

Ehhez vajon külföldi kommentelőink mit szólnak majd?? :)

A világ legjobb piacának választották a Vásárcsarnokot

A világ legjobb piacának választották a Fővám téri Vásárcsarnokot - a Nagyvásárcsarnok még a világattrakciónak számító isztambuli Nagy Bazárt is maga mögé utasította. A lángos és a paprika természetesen még mindig kihagyhatatlan eleme a mutatványnak.

www.portfolio.hu/ingatlan/varoskep/vilagattrakcio_lett_a_fovam_teri_vasarcsarnok.181659.html

9.kerulet.ittlakunk.hu/kultura/130326/vilag-legjobb-piacanak-valasztottak-vasarcsarnokot

ON
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez manapság is remekül működik. :)

"A CNN ex-riportere, Amber Lyon arról beszél, hogy manipulálták a szír és az iráni híreket!
A csatorna olyan megbízásokat kapott, hogy hamis híreket adjon le, hogy a közvéleményt az USA mellé állítsák egy esetleges katonai inváziót is támogatva. Démonizálták Irakot, Iránt és Szíriát.
A mainstream amerikai média szándékosan azon dolgozott, hogy elferdítse az igazságot.
Amber Lyon egykori CNN dolgozó, háromszoros Emmy díjas riporter, és oknyomozó, aki az emberi jogokért is küzd."

www.liveleak.com/view?i=6f8_1364689575#51DUVfTxwVp2C2Sm.99

www.presstv.ir/detail/2013/04/01/296014/cnn-lies-about-iran-syria-exreporter/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha te inkább hiszel az MNO újságírójának akkor legyen meg a te örömöd. De sajnos az elmúlt 3 év tapasztalata alapján a nemzetközi szervezetek nem igazán bíznak a pártfogoltadban (Bonsai Duce). És engedd meg nekik, hogy ők inkább a saját megérzéseikben és tapasztalatukban bízzanak.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Attól, hogy valamit linkelsz még nem fogsz hinni bennük gondolom. Egyébként meg csak idézve lett az Országos Választási Iroda vezetőjének véleménye. :)

Egyébként meg te is régen tudod, hogy nekem nem pártfogoltam viktátorunk. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"A net és a kommentelés valóban nyelvi tunyaságra és pongyolaságra szoktat,"

Nem, ez a lustaság(?), felületesség(?), hanyagság(?), időszűke(?), érzelmi kontrollálatlanság(?), rosszul értelmezett jópofaság(?) kényelmes magyarázta.

Az asszociáció késztette nyelvi bravúr - ha valóban az - szórakoztató, és kellemes agytorna.

Egyetértek, a pillanat művészete, de nekem a gondolat pillanatáé és nem az írásé. Az benne van a kezemben, és erőszakot kell tennem, ha tudatosan "véteni" akarok.
Bocs:))
A poszthoz csak annyit, hogy megnézném, hogy a Lajtán túl található demokráciák közül melyikben maradhatott volna polgármester egy ilyen alak. És nem csak ő, hanem a barátai és alomtársai közül is jó néhány. (Láng Zsolt, Zsiga Marcell, Tállai András...). Én tényleg nem értem, hogy egy Zuglóban, vagy bárhol a lakosság miért nem kezdeményezhet bizalmatlansági indítványt egy polgármester ellen, különösen akkor, ha alkalmatlan a feladata betöltésére.
@Orica Középföldi: Azért van olyan, amikor az ember agya gyorsabban pörög, mint az ujja... van olyan helyzet, amikor ez kifejezetten hátrány:-)

És azért a begépelt szöveget nemigen szokták komótosan visszaolvasgatni, majd egenként javítani az elütéseket, hanem megy a küldés gomb és annyi... aki akarja megérti, aki akarja nyelvnáculhat rajta, aki akarja, benyomja a tahógombot...
így néz ki az a fránya liberalizált piac, képes a szolgáltató magától csökkenteni a gázárat. és nem csak a cseheknél működik ez.

Tíz százalékkal csökkenti a gázárakat a cseh RWE

hvg.hu/vilag/20130402_Tiz_szazalekkal_csokkenti_a_gazarakat_a_c
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A kérdés úgy helyesebb lenne, hogy melyik Lajtán túli demokráciában lehetne egyáltalán polgármester...
hehe. adta magát a téma egyből a hvg újságírójának is.

Csehországban is beindult a rezsicsökkentés, de nem a magyar példa alapján

hvg.hu/gazdasag/20130402_RWE_Csehorszag

mert nem minket utánoz mindenki
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Igazad van, de ha már megválasztották volna valamilyen véletlen folytán, milyen gyorsan zavarná el a település vagy a kerület lakossága?
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: ott több eszköze van erre az embereknek, és nem utolsó sorban, a tetteknek ott következménye is van, dzsentlement agriment.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Szerintem idejük se lenne elzavarni, a pártja azonnal visszaléptetné sűrű bocsánatkérések közepette.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
No, hát ha az MNO és a fidesz által odapasszírozott OVI elnök állítja - akkor biztosan úgy van. (a gyerekeket meg a gólya hozza)
Ezen én is gondolkodtam,hogy minek pont oda szálloda,és kinek?
Majd 20 éve járkáltam arra és nem valami látványos környékre emlékszem.
OFF

Ha valakit érdekel egy nagyon jó ruszki afganisztáni háborús film.:)

9. Század (9 Rota)

youtu.be/YbwMuZ7sf-c

ON
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért óvatosabban uraim! hülyék mindenütt vannak, még a lajtán túl is. berlusconi túl jó példa ehhez. na és még egy:

„Heti 19 ezerből…” Megvan a brit Zsiga Marcell

atv.hu/cikk/20130402_heti_19_ezerbol_megvan_a_brit_zsiga_marcell?
hmmmmmmmm

Belebuknak a ciprusi offshore-ba az orosz oligarchák

Az orosz kormány nem kárpótolja azokat az oroszokat, akiknek ciprusi betétekben ragadt a megtakarításuk, ezzel is megerősítve azt a kormányzati álláspontot, mely szerint Oroszország lecsap az offshore országokban fialtatott orosz pénzekre.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Na ja, fejtől bűzlik a hal:
.."aki megnézte Orbán Viktor reklámképeit saját Facebook oldalán, még idegesebb lesz. Ott ugyanis egy proli (Bocsánat, a Nemzet Miniszterelnöke!) utcai cipőben áll az Úr által megáldott húsvéti asztalon. És adventi (!!!) koszorúval bíbelődik - ő tudja, miért. Milyen kínos, ha egy vakbuzgó neofita képtelen eligazodni választott vallása(i) között...
Most persze senkit nem érdekel, hogy a hitéleti kérdésekben helyét nem igazán találó bácsi mit barkácsol. Bár némi hivatalbéli identifikációt elvárhatnánk tán tőle. Így, a húsvéti advent idején...

Őszintén remélem, hogy asztaljáró apuka a Népszaván tipor. Ezzel mi is óvhatjuk szerencsétlen családja ebédlőjét. Tudják, ahol jobb ízlésűek enni szoktak.
Reklám nélkül..."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=634655
@kifordított nagyanyó: Ne halljak ilyen imperialista dumát, csak ott számít a profit meg a látvány mint érv, micsoda polgárimocskoslibsizsidó tempó ez! Mi unortodox módon unortodox helyre építünk szállodákat! Majd minket fog majmolni a világ ha megértik a zsenialitásunkat!
@bella _ciao: Szerintem Digóland nem számít Lajtán túli demokráciának, vállalhatatlan seggszagú kis maffiózók játszótere ahol még a foci is szar. Pont mint nálunk, csak mi szar focival nem nyerünk VB-t :)))))
@Fabius:

Olyan önző vagy! Má' mé' ne lehetne Ferikének is egy Ócsai Lakópark-szerű kiváló sikerű vállalkozása közpénzből?

Rájöttem ám különben, miben utaznak a fideszes fijjug: überelni szeretnék a szocialista érában feleslegesen épített, kihasználatlan épületek számát. Ha így nézem, tökéletesen make sense... nem?

Egyébként azt se értem még, hogy miért koptatod pici ujjacskáid ízületeit emiatt a pasi miatt, egyszerűen nem éri meg.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Te mitől félsz a Bayern -Juve meccs miatt?
Vagy nem arról beszélsz?
Vagy megint fogadtál,geci?:))
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/eldolt_kivonul_az_olasz_bank_magyarorszagrol.549569.html

Eldőlt: kivonul az olasz bank Magyarországról!
Eladja magyarországi érdekeltségét a Banco Popolare, az első olasz bank, amely kivonul a magyar piacról azóta, hogy a magyar kormányfő jelezte: túlzottnak tartja a külföldi bankok itteni jelenlétét.
@kifordított nagyanyó: Azt meg ki nézi aki nem bajor vagy buzi? :DDD
Én a Barca meccséről beszéltem, azon kívül lehet más meccs is? :)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Orbánnak rendelték önvédelem céljára?! :-)))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Neked nincs miért aggódnod.
Ha a döntőben találkoztok a Madriddal akkor nyertetek,ennyi.
Megint a Barca lesz a szupercsapat.
Megint Mesi kapja az aranylabdát majd,és mindenki azon fog ömlengeni,hogy micsoda nagyszerű sportember ő.
Mert persze a döntőben egy nullára nyernek és ő lövi a gólt.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: És pont te buzizol baszod?
A múltkor panaszkodott nekem,hogy dugás közben is Messi nevét nyögöd!:))
Amúgy azt mondják kétesélyes a Bayern-Juve.
De én féltem a Juvét.
@GeoCracker: a gyanús fénykép ugyanúgy a legenda része. erősíti az összeláncolt pártot és vezetőjét.

Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

velemenyvezer.blog.hu/2013/04/02/fidesz_25_a_part_ahol_mindent_elhisznek_orbannak
@kifordított nagyanyó: Messi vazzeg sportember és nagyszerű sportember, egy rossz szót se lehet rámondani irigységből sem, csak köszönettel tartozunk neki :)
Ja, és emlékszel hogy a MU ellen nem egy gól lőttünk két döntőn is? :DDDDDDD
@Kismacska (BELLA):

"Egyébként azt se értem még, hogy miért koptatod pici ujjacskáid ízületeit emiatt a pasi miatt, egyszerűen nem éri meg. "

Talán, mert jól esett idézni, hogy annyi esélye nincs az újraválasztásra, mint egy asztali lámpának :-D
@Kismacska (BELLA): mit ajvékoltok? reggel már megadtam a megfejtést:-)

"Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.04.02. 08:38:07
Fab!

Szerintem meg fogsz lepődni. Én úgy gondolom, működni fog a hotel-projekt:-) A NER ellenségei részére állandó bentlakásos rehabilitációs szanatórium fog itten megépülni, PPP konstrukcióban:-) És hát ugye, ebben az esetben a szép kilátás, sokadlagos:-)))

Tahótlanítok
Válasz erre
Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.04.02. 08:39:26
A PPP Ebben az esetben a Papcsák-Pintér-Park rövödítést jelenti:-) "
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Igen az a másik tippem,hogy a döntőn a Madrid ellen 3:1-re is nyerhettek.
Mondjuk ugye az egyik döntőbe be sem juthattatok volna,de hát ez már így marad....
A kis csírát majd akkor fogom szeretni ha lő hármat a németeknek.
Meg nem ők olyan jók,hanem a többi béna.
@Fabius: Nem is fog a pógiujraválasztásra benevezni...Listáról becsücsül a megbízója mellé a Parlamentbe. És akkor ki nem szarja le, mit csinált 4 évig. Ezt a szarházit már hótta napjáig nem lehet lerobbantani az állami csecsről.

HAHÓ!!!! Jöhet a Papzsák NET kommandó.... becsületet???? miiiiit? sértettem.
@Fabius:

Oké, értékelem! :)
Egyébként őszintén: ezalatt az idő alatt annyi vagyont összeharácsolt (nemcsak ő!), hogy simán nyugdíjba mehet és él, mint Marci hevesen.

@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Szóval akkor átnevelőtábor-hotel lesz?
Ajjaj, azt hiszem, azt nem várom meg!

(Különben szerintem a tetőteraszról egész pofás kilátás lehet, akár még a Vár is látszódHAT, persze nem tudom, az tuti, hogy amikor a Stadionok közelében dolgoztam, a felső emeletekről látszott a Parlament meg a Vár meg ilyenek.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha neked lennék ezen nem mosolyognék. Ideje lenne elolvasni a Jobbikban is a választási törvényt az eljárásival együtt.

Azokból elég gyorsan kiderül(het) nektek is, hogy a lófasz lesz szélesebb számotokra is nem az ellenőrök jogköre.

Mellesleg Schepplével most az a baj, hogy a Helsinki Bizottság előtt kezdeményezték, hogy különleges EBESZ megfigyelők legyenek a választásokon. Ami annyit tesz, nem 4 ember jön wellnessezni, hanem 60 ténylegesen ellenőrizni az utolsó szavazatig mindent.

Vicces lesz, majd, mikor a választások után ti is jöttök neki ezért egy köszönömmel.
@kifordított nagyanyó: Lövésem sincs miért hiszed hogy BL döntőt nyeretnek a Barcával, mit tudsz amit én nem? Biztos valami bundamaffiafőnök vagy, Platini a zsebedben, tuti :)
@Fabius:

"Talán, mert jól esett idézni, hogy annyi esélye nincs az újraválasztásra, mint egy asztali lámpának :-D"

Nem indul, mint sikeres polgi, de az igazán szép az lesz, ha listáról meg nem jut be:)))
Lesz ott harc a tuti befutó helyekért.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @kifordított nagyanyó:

Csak lassan srácok. Egyéniben esélytelen a listás helyek száma meg szűkös.

Ráadásul Ferenc éppen a pártrenomét bassza haza az összes faszságával. Nem lennék meglepve, ha felisleisút nyilatkozatot kapna listás hely helyett.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130402_Jesszusom_ezek_tenyleg_elhiszik

"Az ismétlések valóságszövő mágiája valahol még igaz is, de ha a virtuális kvázivilágból, az igazságok apró építőkockáiból felhúzott, egymást igazoló hamisításokból vezetjük le a valóságot, akkor előbb-utóbb csúnya meglepetések érhetnek minket, és igazán csúnya meglepetések érhetik a saját bábszínházukba beleszédült bábokat, akik magukat pillanatnyilag a zsinórok rángatóinak hiszik. Sok kortárs visszaemlékezés írja, hogy XVI. Lajos arcán döbbent értetlenség ült, amikor a nyaktiló alá vonszolták. Nekem inkább a Ceausescu-házaspár arca ugrik persze be az elhíresült kivégzési videóról: a rettegés mellett sértettség és hitetlenkedés látszik rajtuk. Határozottan meg vannak lepve. Hiszen valószínűleg ők is elhitték a saját maguk gerjesztette mítoszt, hogy a "román nép" mögöttük áll. És hirtelen ebbe a gondosan gyomlált és gardírozott idillbe betört a durva Realitás polgártárs, a nagy, csúnyán káromkodó, szőrös ember, sáros csizmában és izzadtságszagú köpenyében, és abban az utolsó néhány pillanatban a román nép minden szeretete néhány puskacső kimeneti nyílására szűkült korábbi Vezérei számára. A jövő ugyanis nem elhatározás kérdése. A jövő mindig nyitott."

és egy kis felütés a szeplőtelenségre, pacsikának is kijárna valami ütősebb határozat :D

hvg.hu/itthon/20130402_Elmarasztaltak_a_pecsi_FideszKDNPfrakci
@Kismacska (BELLA):

Fogja a vagyonkát és menjen. Ma. :-))
@Fabius: ne haragudj, de még nem láttam olyant, hogy a fidesz központja mea culpa-t mondott volna egy általuk küldött ember miatt, inkább olyant, hogy feloszlatták a renitens alapszervezetet. papcsák kap egy előkelő listás helyet.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Csak tartok tőle,hogy megint ők nyernek.
Szerintem a Madrid is csak kieséses szakaszban tudná megállítani.
Meg aztán ebben az idényben nem verték még meg a Madridot.
Egyszer nekik is lehet szerencséjük.:))
Vagy inkább.:((

@Fabius: Én sem tudom miért örül ennyire.
@Fabius: áááá nagyon nagy tévedésben vagyol. már 2002-ig megdolgozott erősen a pártkasza gyarapításán (emlékezz csak a 170000Ft/órás médiaszaktanácsadására... jó elvtárs ez...sokat tud, és amilyen sunyi, biztos vagyok benne, hogy nem kerül lapátra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szegény offshore lovagok betéteit nem akarja megmenteni senki. HA ezt Bástya elvtárs megérhette volna...

De most tényleg: volt aki komolyan elhitte, hogy Putyin fogja állami költségen kárpótolni a konkurenseit?
@Fabius: Ráadásul Viktorék kb. 3 éve már le se szarják a pártrenomét. Biztosak egyéb eszközeik sikerében.
@Fabius: Akkor valahova betolják,és a pénzét megtarthatja.
@Kismacska (BELLA): Ez nem megy nyugdíjba. Lételeme a szarkavarás és a harácsolás, Enélkül félkarú szarzsák lenne. Meglásd, lesz ez méd EU-pénzosztási NER-felelős államtitkár.
@kifordított nagyanyó:

Megmondom én miért örül: mert a cikkben negatív kontextusban, "Bajnai barátja"-ként szerepel Scheppele.

Azért.

De az valahogy nem jut el a tudatáig, hogy annak a választásnak tisztaságáért pofázik a jóasszony, ahol a Jobbikot is megmérik.
@Fabius: Tessék. Itt a csattanós válasz a kételyeidre. Papi többet tud, mint Te:-)

"Ez lesz a jövő az építészetben

Intelligens anyagok, intelligens térbeosztás, olcsó és újszerű építészeti megoldások: az Internationale Bauaustellung Németországban már több mint 100 éve arról híres, hogy nemcsak megmondja mik lesznek a jövő építészeti trendjei, hanem meg is valósítja azokat. 2013-ban Hamburg mutatja be, hogy az elmúlt években miket találtak ki egy lepusztult városrész megújítására."

hvg.hu/gazdasag/20130402_ez_lesz_a_jovo_az_epiteszetben
@bella _ciao: @kifordított nagyanyó: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Elfelejtitek, hogy kampányév van. Amikor semmi nem mindegy, és a Vezért személyes sértésnek veszi minden olyat ami az újraválasztásnak árt.

Pluszbónusz Ferenc nem tudta hozni a formát amiért Zuglóba ültették, a sajátjai közt sem tud rendet tartani, ami egyértelmű gyengeség Orbán szemében. Ehhez jön az újraválasztás esélyének abszolút eljátszása, amitől Viktornál eleve ugrani szokott még a felcsúti pajtakaszting lehetősége is.
"Ő a legnagyobb magyar "hivatalnokoligarcha"
Az Átlátszó Kis Oligarchatározójának legújabb része Töröcskei Istvánnal foglalkozik."

hvg.hu/itthon/20130402_O_a_legnagyobb_magyar_hivatalnokoligarcha
Boros ügynök kebelbarátja és családi üzlettársa...
"Félmillió lakás áll üresen Magyarországon
A Napi Gazdaság szerint akár negyedmillió lakást is be lehet vonni a szociális programba."

hvg.hu/ingatlan/20130402_Felmillio_lakas_all_uresen_Magyarorszagon

az az ócsai 80... piha... lepkefing, de legalább sokba került.
@Fabius: Szerinted akkor Papcsák megkapja Orbától a selyemzsinórra kötött Húsvét-adventi koszorút az 5 db kocsisgyertyával?
@Fabius: és akkor hol a helye mondjuk... mr20%tündérlola, ügynökszita, az esztergombigyőző, bálnaurológuspokorni, rogitony etc elvtársaknak?
@Fabius: Áh,addigra koalícióban leszünk a fidesszel!
Basszus,elszóltam magam!:))

Amúgy meg ha csalnak viktorék az mindenkinek rossz lesz rajtuk kívül.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" jó elvtárs ez...sokat tud, és amilyen sunyi, biztos vagyok benne, hogy nem kerül lapátra."

Ilyenből több van most a fideszben, mint amennyi listás hely összesen.
Ne feledd, polginak csak olyan fog indulni, aki biztos a választási nyerésben. A többi szeretne bekerülni a Házba.

Na ez nem fog menni.

Már most vigyorgok, ahogy közeledünk a választásokhoz, egyre több gyomorfekélyes képviselő lesz:))
@Fabius: Hát nem tudom.kubatovval történt valami?
@Fabius: szerintem másképpen gondolkodik orbán, nála a lojalitás számít, ami megvan papcsákban, de nincs meg papcsák felé pár kerületi képviselőben. de majd meglátjuk.

ezt olvastad?

Körösényi András: A Fidesznek nincs markáns ideológiája

mandiner.hu/cikk/20130402_korosenyi_andras_a_fidesznek_nincs_markans_ideologiaja
@Orica Középföldi: igazad lehet, mert az Orbánseggnyalók Baráti Köre, meg a Túlsokattudunk DepofánklaposbTestgyakorló Kör már eleve kitölti a várható létszámot.
@Orica Középföldi: Azért megvan a menekülési út, a Kormányhivatalok felszívó képességével, meg a kb. 1 millás havi apanázzsal... még az ilyen seggfejeknek, mint ez a gumigerincűtenyérbemászó Demeter Ervinnek is termett ott babér.
@Fabius:

"felcsúti pajtakaszting "

Kész vagyok:))))))))))))))))))
@Fabius: konszolidáció, és ha majd beindul a tényleges kampány az osztogatással együtt, nem sok esélye marad a fideszen és csatolt részeink kívül másoknak:

A bevételek látványosan emelkedtek, és közben a kiadások sem szálltak el.

www.portfolio.hu/gazdasag/ebbol_adodott_a_rekordalacsony_hiany_2.182026.html
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: na meg a különböző nemzeti intézetek. azt el tudom képzelni, hogy zsiga marcell megy a levesbe, de papcsákról nem.
@Orica Középföldi: Itt megint @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: -nek van igaza.
Ha nyernek majd csinálnak helyet a haveroknak valahogy.
@Fabius: Ammondó vagy, hogy még a csúny jobbiknak is segítenek majd megvédeni a szavazataikat??? :)
@bella _ciao: érzésem szerint a lojális jelenlegi KDNP frakciónak is - hogy stílszerű legyek-, harangoztak. Persze az is elképzelhető, hogy amikor tisztázódik a nélkülözhetetlen parlamenteraspiránsok köre, hipp és hopp, egyéni képviselői indítványra módosul a Vt., hogyaszongya: a képviselői létszámcsökkentés aktualitás- és az emmútnyóócév miatt időlegesen elmarad, de ennek is a Bajnai azokja...
@bella _ciao:

A sok-sok lojális között is kell rangsor. Ez önmagában kevés lesz:)

Ne feledd, voltak már büntik. Ha valamit, ezt biztos nem felejtette el OV. Nem fog kockáztatni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

De már mindenhol saját ember ül.
Kezdődhet a székfoglaló játék. Gyönyörű lesz.
@Orica Középföldi: De azért ne feledjük a Nagy háború utáni mintára kialakított rokkantoknak, veteránoknak kialakított NEMZETI TRAFIKBOLThálózatot sem, mint biztos megélhetési forrást:-)))) Csak itten az agyilag rokkantak lehetnek majd a kedvezményezettek.
@Fabius: "De most tényleg: volt aki komolyan elhitte, hogy Putyin fogja állami költségen kárpótolni a konkurenseit?"

Inkább örüljenek, hogy nem kapnak helyette valami jó kis polóniumos levelet postán. :)
@Fabius: Nem örülök, csak ott maradt véletlen a szmájli.
Főleg, ha a dohányboltot egy kis fű- és anyag árusítással is feltuningolják:-))))))
@Fabius: "Elfelejtitek, hogy kampányév van"

Az emlékezetes hóhelyzeti baszakodásig én is így gondoltam, csak az azóta beállt csendben jut eszembe néha, hogy talán már nyertek is, csak még nem publikus...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem mondom, hogy így lesz, de nem lenne meglepő. Papcsák az ámokfutása után a következő egy évben csak árt a Fidesznek.

Ez tény.

A Vezér az ilyet rosszul tűri. Ez is tény.

A két tény meg alkalmas a hánykolódást keltő álmokra.
@kifordított nagyanyó:

Nem keverném a pártigazgató-listakezelő-mozgósításban jeleskedő prominens esélyeit az egyszerű csinovnyikéval.

Jövőre 3 választás lesz amiben Kubatov nélkülözhetetlen. Szemben vele Papcsák jelöltnek is esélytelen. Vesd össze.
@Orica Középföldi: a fiatal demokraták szövetségének frakciójában jópáran nyugdíjjogosultak, lesz hely papcsáknak a parlamentben.
a büntiket idézzél, mert nem emlékszem. a nyúl megette a cavintonomat.
@Fabius:
Komolyan nem értelek... :(

Te egy normális működésű párt, rendszer fejével gondolkozol.

EZEK NEM AZOK!

Itt a gyengeség, a hiba beismerhetetlen!

ŐK nem rontanak el semmit, ha hülyeség és blődség történik, azt akkor is kifelé totális sikerként tálalják és kommunikálják.
A hibákért természetesen MÁS ( a... izé, a nyúúúúl, a kazánkovács unokanővérének a lyuksógora...) a felelős!

"Elfelejtitek, hogy kampányév van. Amikor semmi nem mindegy, és a Vezért személyes sértésnek veszi minden olyat ami az újraválasztásnak árt."

Na, épp ezért nincs itt hiba, minden szép, minden jó, legfeljebb a pofázó nyolcadrangú fidesznyikek lesznek kirúgva, hisz mijjalófact képzelnek - KÉTELKEDNI MERNEK A VEZÉNYLÓBAN???
Márpedig aki ebben a sunyi kis pöcsben kételkedik, az a Vezénylóban kételkedik...

A működésük egyetlen záloga a HIT és a feltétlen engedelmesség - félretéve az erkölcsi aggályokat...
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTeo2KmXuZ2ciOIywKlyAC7y1eOvSUlhtQdx1-_dMZd5uRfu19t
A narancsbolsi hívőknek pedig a szervilis alázat és a három majom örök etalon! (na jó, itt van bónusz is...)

Ez a győzelmi jelentés egyértelműsíti is ezen dolgokat:
"A 2010-es országgyűlési és önkormányzati választások a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmét hozták Zuglóban, amit a mai napig nem tudott feldolgozni a baloldal. Azóta is hamis információk híresztelésével és botránykeltéssel próbálják akadályozni az építő munkát, felhasználva az ellenzéki sajtó gyanútlan munkatársait is.

Zuglóban megszűnt a vagyonfelélés, eladósodás, a kerületben nagyarányú fejlesztések kezdődtek, a kerület folyamatosan gyarapodik. Nyilvánvaló, látható és tényszerű, hogy Zugló az elmúlt két és fél évben sikeresebb volt, mint az előző 20 évben összesen.

A Zuglói Önkormányzat képviselőtestülete, korábban már két alkalommal is egyhangúlag határozott arról, hogy az önkormányzat próbálja meg ingyenesen vagy vétel útján megszerezni a BVSC Zugló mintegy 6 milliárd forint értékű ingatlan együttesét. A polgármester sikeres tárgyalásai következtében megnyílt a lehetőség az ingatlan ingyenes átvételére.

Ezek után az átvételt megerősítő szavazásnál a polgármester megdöbbenten tapasztalta, hogy a képviselőtestület egyes tagjai, korábbi döntésükkel, és a zuglói polgárok érdekeivel érthetetlen módon szembefordultak. A következő testületi ülésen a javaslat már megkapta a többséget.

A Fidesz demokratikus párt, amelyen belül mindig is voltak viták, de ezeket mi nem a sajtóban kívánjuk lefolytatni. Cikkük hemzseg a rosszindulatú manipulációktól és a csúsztatásoktól, emlékeztetve Ron Werber gyűlöletkampányára, így annak teljes tartalmától elhatárolódunk"
www.origo.hu/itthon/20130327-papcsak-ferenc-es-a-zugloi-fidesz-ellentete.html

Kérdés? Ezek után????????????

Fabius, rossz úton jársz...
@Fabius: Ha az első 100-200 kedvezményezettbe belefér akkor megússza.
A gerinctelensége,pökhendisége megvan hozzá.
"Drágán megfizetjük
a 10%-os árcsökkentést

Olcsóbb lett az áram és a gáz, akár panelt fűtünk, akár medencét. Nagy üzlet-e az energia? Befektetne 77 000 forintot évi 5000 forint kamatra? Pár év múlva talán sötét szobában gondolkodhat rajta. Infografika."
index.hu/gazdasag/2013/04/02/rezsicsokkentes/
@bella _ciao:

" Bizonyos értelemben a kartellpártokhoz vált hasonlóvá a Fidesz: nincs mögötte markáns ideológia, hiszen néppártról és így pozíció- vagy érdekpártról beszélünk"

Ez a pozíció és érdekpárt megfogalmazás elég pontos.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Fabius: igaz magyar bankokat számosat:

Újabb bank vonul ki Magyarországról
Az eddig 8 milliárd mínuszt termelő Banco Popolare hálózata félmillió euróért a MagNet banké lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F04%2F02%2Fujabb_bank_vonul_ki_magyarorszagrol%2F
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Bachatod, akkor legalább nem tucc majd lázítani, me'nem lesz neted!
Répazabáló! :)
@Fabius: "A fidesznek nincsenek elvei,érdekei szerint cselekszik."
@Fabius: tegyük hozzá a folytatását is:

"A Fideszt összetartó világnézeti kötőerő tág és gyenge. Egyébként az MSZP még régebb óta ilyen, bár ott tovább léteztek platformok, és sosem volt annyira centralizált. Talán Gyurcsány volt más egy kicsit, idegen test a pártban."
@Kis ember:
Tévedsz!
Első reakció az volt, hogy nincs semmi gond, ha ment volna arra a közterület felügyelet, akkor meg lett volna büntetve... (kb.6 órát parkolt ott, úgy tudom.)
Majd miután TV riport és parkoló próba volt, amikor is 6 percen belül jött a közt.felügy., szerintem szóltak, hogy persze, dögöljön meg a plebs, majd adnak egy látványos 15.000-es bírságot Mr.20%-nak és akkor be is van fogva a sok okvetetlenkedő szája, lehet mondani, hogy "naugye!"
Ennyi lesz ez csak.
@bella _ciao: Anno, más kapcsán azt emlegettem, hogy Orbán mitoszkormányzást folytat. Azóta sem cáfolta semmi.....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez lobogtatásra alkalmas kismiújság lesz. A bibi annyi, hogy viszontlobogtatásra is alkalmas kismiújság is van: mindezt 6 db csomagban a zemberek teccettek megfizetni.
lopok néhány kommentet :D

alapökörvény avagy a polpotmány zasztala
@GeoCracker: lehet folytatni lengyel dénes magyar regék és mondák című nagysikerű művét. emlékszel még rá?
@Fabius: már csak a viszontlobogtatás hiánycikk: pénz, paripa, fegyver
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Konkrétan nem a Jobbiknak vagy Bajnainak segítenek. Hanem az összes magyar választókorúnak, hogy Viktoréktól függetlenül is arra szavazhassanak akire akarnak, és ez umbulda nélkül érvényesüljön is.

Nem tesznek különbséget jobbikos vagy bajnaista között. Nektek ez pont ugyanannyira érdeketek, mint nekünk.
@bella _ciao: Parti N.L. valami iylesmire vállalkozott :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Szerintem nem járok rossz úton. Mádi Lacit egyetlen balul sikerült kijelentésért kiírták a közéletből, mert kampányidőszakban sokat járt a pofája.

Ugyanez megtörténhet bármikor bármelyik fideszessel amelyik csökkenti a népszerűséget és az újrázás esélyét.
Egy magyar hős - német lapok köszöntik Konrád Györgyöt

Konrád György munkásságát méltatta a Kossuth- és Herder-díjas magyar író, esszéista, szociológus 80. születésnapja alkalmából kedden több német újság.

hvg.hu/kultura/20130402_Egy_magyar_hos__nemet_lapok_koszontik_Ko
@Fabius: Bocs, hogy beleszólok a nagyok beszélgetésébe, de én a választások eddig általammegélt ideje alatt egyszer láttamnemzetközi megfigyelőt. Egy sajtótájékoztatón. Szavaztszámláláskor soha. S a körzetek vs. 60 ellenőr számabeli aránya alapján ez aligha fog változni.
@Fabius: És itt adózzunk egy perces néma csenddel Mikola doktor úrnak...
Szerintem egyébként ha nagyfideszes ámokfutásban kiteljesedhet bármikor bűntetlen (ld. Kövér köteles elvtá..izé, házelnök elvtá...izé, tökmindegy) míg egy felcserélhető fideszes megy a levesbe egy nagyobb botlás után.
@bella _ciao: Úgy is van. Az egyetlen igazán független hallgatói hálózat, - akik mögött csak saját maguk vannak - az övék világ szinten. :)
@bella _ciao: nem ilyen egyszerű, van igazság benne, meg sok féligazság, de lényegében pont azt csinálja ő is, ami ellen ágál. Ellentét szítása és megosztás, civilek és a pártok között.
Ez volt már??

Újra aktívak a Kubatov-listák

Ismét a hírhedt és törvénytelen Kubatov-listát használja a Fidesz, amikor az úgynevezett rezsicsökkentést felhasználva próbálja visszaszerezni szavazótáborát.

Számos helyről megerősített információink szerint a kormánypárt aktivistái térképpel és névsorral keresik fel egykori szavazóikat, akiknek a személyes adatai főként a korábbi választásokról – például ajánlószelvényekről – maradhattak meg a Fidesznél törvénytelenül.

A nagyhéten, nagycsütörtökön is aktív fideszesek célzottan keresték föl korábbi választóikat, hogy „elbeszélgessenek” velük a rezsicsökkentésről, s frissítsék az adatbázist.

alfahir.hu/ujra_aktivak_a_kubatov_listak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Árnyaljuk a képet, mondjuk helyi szinten.

Rezsicsökkentés Fidesz-módra: +20 százalék

alfahir.hu/rezsicsokkentes_fidesz_modra_20_szazalek
Csámcsogjatokk további papcsák-eposzon:

"Elege lett a zuglói fideszesek egy részének Papcsák Ferenc polgármesterből. A kerületet szokatlan húzásokkal vezető Papcsákot a pártközpontból küldték a kerületbe rendet tenni. A két és fél éve húzódó, néha fellángoló, néha alábbhagyó ellentét most egy nagyszabású ingatlanberuházás miatt erősödött fel újra. Papcsák szerint MSZP-s gyűlöletkampány a kerületi Fidesz megosztottságával foglalkozni, ellenfelei viszont úgy látják, hogy a polgármester eljátszotta saját hitelét, és most már a kerületét is kockáztatja.
Beszélgetőtársaink szerint az ellenzék felé nem próbált közeledni senki a Fideszből, vagyis átállásokra, együttműködésre senki nem számít, sokkal inkább tartják valószínűnek, hogy másfél éves csöndes, fagyos túlélés jöhet Zuglóban, a választásokig pedig már nem próbálkozik meg nagy falattal a XIV. kerületben Papcsák Ferenc. A másik lehetséges jövőkép a helyi politikusok szerint, hogy a Fidesz-központ erővel rendezi a sorokat, azaz elnémítja a belső ellenzéket. Azt, hogy a kiszavazók kilépnek a frakcióból, anyagi, egzisztenciális okok miatt nem tartja valószínűnek senki."

www.origo.hu/itthon/20130327-papcsak-ferenc-es-a-zugloi-fidesz-ellentete.html
Nomura: megszorítások nélkül elszáll az idei hiány

A 2012-es meglepően alacsony költségvetési hiány a tavaly nyáron és ősszel meghozott megszorító lépések miatt következett beó. Az idei hiány ugyanakkor 4,2 százalék lehet, mivel továbbra is recesszióban marad a magyar gazdaság. A Nomura elemzése szerint további kiigazításokat kell végrehajtani ahhoz, hogy tartani lehessen az idei deficitet.

hvg.hu/gazdasag/20130402_Nomura_oke_hogy_alacsony_a_tavalyi_hiany
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: szóljunk a zilletékeseknek, ott feléd? ;)

add a címed, és megyünk!
/narancskommer reklámot hallottak/

Éljen a zeftécé bőrbogyó nagyvezér és őnekije listája
BTW "mi a baj Bajnaival":

derstandard.at/1363706586659/Das-Wesen-der-Fidesz-ist-ihr-Hunger-nach-Macht

Az, hogy szerinte Magyarország még mindig demokrácia, és szabad és titkos választások lesznek.

Vajon miért mondja ezt? Naiv, vagy valami célja van vele? Egyik rosszabb, mint a másik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért most látom magam előtt:
- Grüsszgott, ikbin Tóni Rogán, ikbin ugráischenagyember, bitte rezsicsökkentés zofort und nikt ugribugri...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Nyahhh itt is minen kommentelő elhúzhat helyesírásilag bezonyám a vérbe. Egyszóval: primitív bunkók valánk:-)))))"

Emlékszel?
"Kincskereső kisködmön - „Kese kalapos oskolája..."

Kesekalapos tanító úr nyáron kalapos, télen tanító volt. Nem kellett nála se
könyv, se irka. Azért meg lehetett nála tanulni minden betűt, csak az Y-t nem, mert szerinte az nem magyar betű. Kérdezi is rendre: „Hogi vagi?”
Mivel
„...olyan oktalanul csak mégse nőhetsz, mint a lósóska az árokparton” -
látogass el hozzá, hogy te is megtanuld a hangutánzó ABC- t, meg az egyszeregyet!

Sokan kucorogtunk nála a földön. :-)
és a szárnyalás:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F04%2F02%2Fbezar_egy_gyori_autoipari_vallalat%2F

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/szlovakia_ismet_ravert_magyarorszagra.549594.html

hvg.hu/gazdasag/20130402_Valsagtol_sujtott_orszag_kepet_idezik_a_m

nahh:

"Színjáték zajlik" - feljentést tesznek az E.On-üzlet miatt

Csütörtökön benyújtja büntetőfeljelentését a Jobbik az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek megvételével kapcsolatban az indokolatlanul magas vételár miatt - közölte keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

hvg.hu/itthon/20130402_Szinjatek_zajlik__feljentest_tesznek_az
hortifasz ide illik, Gabris zseniálisan tudod agyonütni a szikrányi normalitását is a dzsobbiknak...

Nem kell nektek ellenség.
@Fabius: höhh, terjed az idiótaság fideszéknél:

Helyi médiaháborúhoz vezetett
a fideszes megosztottság
Liebmann Katalin hiányzó fideszes támogatását egy MSZP-hez közeli egyesülettel pótolták volna.

index.hu/belfold/2013/04/02/helyi_mediahaboruhoz_vezetett_a_fideszes_megosztottsag/
@Fabius: Neked is sikerült szert tenned a huszonhárom bürgermájszter közül a leghülyébbre (hova tetted az eszed)!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyébként meg ha szerinted ez a kép üti a normalitást, akkor mit mondasz erről a nagyszombati tünti képről??

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/625676_559432584078531_122773969_n.jpg

Nekem speciel ez sokkal inkább üti a normalitást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem voltam rest, és kiszámoltam. A Bajnainál 1.400-szor annyiba került egy tojás, mint Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnál.
28 Ft/2 fillér.
Zorbánét számolni se merem (nála még a tyúkok se tojnak)!
Felesége csuromvizes hálóingéről beszélt Rogán
2013. április 02., kedd, 07:37 • Utolsó frissítés: 6 órája

Kinyomtatom • Elküldöm
A Fidesz frakcióvezetője a Blikket avatta be magánélete részleteibe. Rogán Antal sajnálja, hogy nem örökítették meg, amikor feleségét félszifonnyi szódavízzel lelocsolta.

Kétszer is meglocsolta feleségét Rogán Antal húsvét alkalmából. Hétfő reggel "Cili" egy fél szódásszifonnyi áldást kapott, és csuromvizes lett a hálóruhája – részletezte a Blikknek a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal sajnálja, hogy nem örökítette meg az esetet.

A locsolkodásban a politikus két fia, a 4 éves Dani és a 15 hónapos Áron is részt vett.

Később tartottak egy szolidabb locsolkodást is, tojás alakú parfümmel öntözték meg Rogán Cecíliát.
@huzzadneki shakespeare:
"@Fabius: Neked is sikerült szert tenned a huszonhárom bürgermájszter közül a leghülyébbre (hova tetted az eszed)!"

Bocsánat, a "leghülyébbet" visszavonnám (biztosan ő is olvassa, és ez túl sértő. Legyen inkább böszme, vagy botor!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Cilinek lenni sem mindíg mámor a Rogán családban.
De hát biztosan van az a pénz.
hmmm, mit is vau-vauzunk egy ideje?

Teljesíthetetlen határidőre a pénztárgéprendelet
Az ellenőrző egységek gyártása még meg sem kezdődött, nincs párbeszéd a felek közt.

www.hwsw.hu/hirek/50039/penztargep-nav-aee-ado-ivsz.html
"Leomlott a fonyódi magaspart, lezárták a 7-es utat
A katasztrófavédelem szakemberei délután érkeznek a helyszínre, az útra nem esett semmi."
Leomlott a fonyódi magaspart, lezárták a 7-es utat
A katasztrófavédelem szakemberei délután érkeznek a helyszínre, az útra nem esett semmi.

Romokban az ország:-)
"Megszólalt a képviselői költségtérítés-toplista dobogósa
2013. április 02., kedd, 15:32
Szerző: MTI / hvg.hu
"
hvg.hu/itthon/20130402_Megszolalt_a_kepviseloi_koltsegteritesto

"A Blikk által közölt toplistát egyébként Hörcsik Richárd fideszes képviselő vezeti, aki a lap szerint 2010 májusa óta bruttó 26,8 millió forintot kapott."

Egy Hörcsiktől mi mást várhat az ember:-)
"Justin Biebert szétszívatják Európában
Elvették a majmát, kidobták szórakozóhelyekről, az újságírók szembefikázzák a szegény ártatlan sztárt."

Hát inkább a majomtól kellett volna elkobozni a Biber gyereköt, aztat meg szabadon hagyni lófrálgatni.:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akik azóta is a földön fetrengenek a röhögéstől. Azt hitték, kabaréban vannak.
Gabriel, én sem ugatok bele a német szavazásba, pedig ilyen alapon megtehetném, de nem ott élek, tehát semmi közöm hozzájuk, és ezt várom el a határon túli magyaroktól is.
"Megtalálták az alvilág kapuját

Pamukkale közelében találtak egy barlangot, ahonnan mérgező gázok jönnek elő. Az ókori mítoszok szerint ez volt az alvilág bejárata."

A pontos cím: HU. Budapest. Kossuth tér 1-3
"Így hasznosíthatja húsvéti maradékait

Receptek maradék sonka, kalács, tojás újrahasznosításához, amikor már a szemünk se kívánja a húsvéti kajákat."
divany.hu/alapkonyha/2013/04/02/husveti_maradekok_ujrahasznositasa/
"Tilos lett a káromkodó jelszó
egy amerikai mobilszolgáltatónál
Kérdés, honnan tudják, milyen a titkos jelszó."

index.hu/tech/2013/04/02/tilos_lesz_a_karomkodo_jelszo/

Erről jut eszembe, volt egy ámerikás ismerősünk, vagy 15 éve, volt nekije egy ollan csuditelefonja, ami már akkor tudta a hanghívást. Így amikor a feleségét akarta felhívni, csak hangosan felkiáltott: Hülye kurva:-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Semmi gond, majd OV csettint egyet a hüvelyujjával oszt lesz itten rend kéremszépen. Ha ez sem segít, akkor stratégiai ellenőrzés, utána állami felügyelet alá vonja a mocskos stzabotört:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sehogy. Hierarchikus ellenőrzésre és szurópróba-szerű mintázásra elég. De mert a választásicsalásokat a rendszer garantálja, vagy a kis közösségekben hajthatók végre, alapvetően puszi a hullának.
Még egy baromarcú fideszes polgimester, ennek sem lesz következménye:

"Kormánypárti polgármester: „egy sor cigány, egy sortűz”
Bulcsu Elemér, Apc polgármestere a fenti kijelentést novemberben tette, majd decemberben megismételte. Emellett az ő felszólítására e kijelentése kimaradt annak a közmeghallgatásnak a jegyzőkönyvéből, ahol ez elhangzott. "
atv.hu/cikk/20130402_kormanyparti_polgarmester_egy_sor_cigany_egy_sortuz
ki kéne cserélni a kezdő képet /na kire? :D/ és a befejezőt /pl. pálinkára/ és helyben is lennénk, hisz ingyé van a butító:

5b.hu/wp-content/uploads/2012/05/stalinclaus-560x309.jpg
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"A képviselői költségtérítések megállapításának és elszámolásának törvényben rögzített szabályai vannak, ennek megfelelően a "tételes elszámolási rendszerben minden forinttal el tudtam számolni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak" - mondta Apáti István."

de nem tette nyilvánossá. a két szép szeméért meg nem hiszem el. ide az adóbevallással!
addig ne mutogasson a jobbikos a fideszesre meg az mszp-sre.
@GeoCracker: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: minek, csak egy-két adat birizga ott ahol kell, mert a rendszer audit sincs normálisan lerendezve, akkor meg minek ilyen apróságokkal foglalkozni, hogy hol? ki? és mit? ellenőrizhet...
ööö...
...még egy kerület, ahol a polgármájsztr és a képviselők haragszanak egymásra, noha fideszesek?
index.hu/belfold/2013/04/02/helyi_mediahaboruhoz_vezetett_a_fideszes_megosztottsag/
remélem sikerült felmosni a tárgyaló partnereket a sokkból:

és nyögte Matócsnyi bús hadát, Bécsnek büszke vára

www.napi.hu/magyar_gazdasag/szukszavu_tajekoztato_matolcsy_becsi_targyalasarol.549606.html
Vigasztalhatatlan vagyok. Bartus kitiltott a nepszava.com-ról. Brühühühü....
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Volt szerencsém szavazatszámlálónak lenni, tudom, hogy alapvetően a kis közösségekben lehet csalni. Nem garanbtáltan, de a lehetőségek szintjén. Kevésbé is vannak a fókuszban. A külföldi lakcímről küldött akárhény levéllel ez bőven elegendő lehet bármire.
Bakker @Fabius, micsoda fertőben élsz te!

Rábizonyíthatják a prosti futtatást a zuglói fideszes képviselőre

ujasz.hu/itthon/4047-rabizonyithatjak-a-prosti-futtatast-a-zugloi-fideszes-kepviselore
@épészmérnök: hát, nem tudom a lelki szemeim elé vetíteni, ahogy trollkodsz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem értettem egyet a projekttel, és vitattam az érveiket. Ahogy szoktam. Okadatolva. Ez baromian zavaró az álmokra nézve.
Meg azt is nehezményeztem, hogy számukra mindenki rossz, az ellenzék, a nép, csak ők a helikopter.
Meg azt is mondtam, hogy Orbán legyőzésének módja az, ha felemeljük a fenekünket a székről, bekopogunk a szomszédhoz, áthívjuk egy kávéra, és beszélgetünk vele. A képernyő előtt anyázni, azzal még nem nyertek sem választást, sem népfelkelést.
Meg, hogy nem azt kellene szidni (t.i. az ellenzéket), aki tesz is valamit. És hogy a nép lehülyézése sem alkalmas módszer a megnyerésére.

Ilyesmik. Nem teccett...
De meg mindig nem tudom hogy honnan lesz penz a BVSC teljes atepitesere???
Hitelbol? Magantoke? Zuglonak ennyi keszpenze van? A hangyak hordjak ossze?
Es hogy TENYLEG ez a legjobb modja a penz elkoltesenek? Mert mar inden iskolaban szuper tanarok es felszereles, minden korhazban szuper orvosok es felszereles van, minden ut katyumentes? Vagy mert akkora bombauzlet?
@Fabius: Az lenne vicces ha abban a 60, ellenorzott korzetben szamottevoen mas aranyban szavaznanak a kulonfele partokra a szavazok mint a tobbiben...
Az legfobb ellenorzest az jelentene ha az osszes part kepviseloi ott lennenek az osszes szavazokorben, elejetol a vegeig, minden fazisban. De ugy hallottam most ez nem igy lesz, mindenhova a fidesz nevez ki embereket.
@Kakimaki0123456789: "Az legfobb ellenorzest az jelentene ha az osszes part kepviseloi ott lennenek az osszes szavazokorben, elejetol a vegeig, minden fazisban."

Ez korábban így volt, és ennek a megszüntetése szintén olyan pont, amely miatt a választás tisztasága nem garantált!
@épészmérnök: egy szektásnak -színtől függetlenül- az ész érvek tabuk, félnek is tőle mint a vérfarkas az ezüst golyótól :D
@épészmérnök: ó de szépen fogalmaztál ;)

"választás tisztasága nem garantál"
@épészmérnök:

Nemrégiben én is így jártam. :) Csak annyi megjegyzésem volt a klubrádiós cikkre, hogy ha ott mindenki kollaboráns tetű, aki valójában Orbánék szekerét tolja, ahogyan a cikk állította, akkor hogyan lehetséges, hogy Para-Kovács Imre, az egyik fontos műsorvezetője ennek a rádiónak (kedvenc szerzőm amúgy) az AN-nek is rendszeres szerzője lehet. Persze lehet ezzel vitatkozni stb., de mindössze két forduló után lett kitiltás belőle.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

ezt ki kellene tenned -valami módon réztáblán- a rogán ajtajára és olyan ragasztóval ami miatt az ajtót kelljen neki kicserélnie

brühühühühü

kurvajó
Na ez sem semmi. :(

A Keleti pályaudvar felé tartó 30-as busz vezetője a Deák Ferenc utcánál leszállította az utasokat, miután az utasok szóltak a törött csuklóról. A busz vezetője megköszönte az utasok figyelmeztetését, szerinte pár kanyar múlva kettéesett volna a busz.

www.facebook.com/photo.php?fbid=579042355453538&set=o.249607222748&type=1&theater
@rodeo36: Hali Rodeo! Ezt mutattam már?? :)

A CNN ex-riportere, Amber Lyon arról beszél, hogy manipulálták a szír és az iráni híreket!
A csatorna olyan megbízásokat kapott, hogy hamis híreket adjon le, hogy a közvéleményt az USA mellé állítsák egy esetleges katonai inváziót is támogatva. Démonizálták Irakot, Iránt és Szíriát.

A mainstream amerikai média szándékosan azon dolgozott, hogy elferdítse az igazságot.
Amber Lyon egykori CNN dolgozó, háromszoros Emmy díjas riporter, és oknyomozó, aki az emberi jogokért is küzd.

www.liveleak.com/view?i=6f8_1364689575#51DUVfTxwVp2C2Sm.99
Néhány fidesz székházfoglalót hallgatott ki a rendőrség, többi ötven szolidaritásból kihallgatást kért maga ellen is. Az egyikük kijelentette, hogy ha ennyire félnek, hogy fiatalokat rángatnak ki hajnalban az ágyból és Bajnairól faggatják őket, miért nem közvetlenül Bajnait rángatják ki pizsamában és teszik fel neki a kérdéseket.
@épészmérnök: mi történt? én nem blogolok ott és még sok más helyen sem engem a vincentről basztak ki már régen mai napig nem tudom miért...ott nem lehet vitatkozni meg ellentmondani de lehet "........" kellett volna blogolnom

izgalommal várom mitől lett a bartus hisztérika

brüühühühühü
@rodeo36: nekem megválaszolta, csak a szokásos, ki a helikopter :D

épészmérnök 2013.04.02. 16:24:42
itten látod bárkit lehet szabadon szarzsákolni, anyázni... egyelőre...és az offolásért sincs semmiféle szankció. Mindég is tuttam, hogy ez a blog egy liberófasisztamételybolhafészek:-))
No meg ahogy tegnap is megjegyeztem: a szemetet a szél összehordja:-)
ráadásul a zsidókat sem feszegetik a fitymaszűkületükről... borzasztó... na megyek is felhozom a pincéből a stancigépöt, oszt tekerek rajt' egyet-kettőt, hogy múxik-e még:-)
Jó kis zavarosban halászat folyhat ebben a múzeumban, ahol a kuratoriumban a sok éve elhunyt Cseh Tamás csupán érzelmi okokból máig tag lehet:
Bayer Zsolt is aktív tagja az elmúlt években jelentős állami támogatásokat kapó várpalotai Trianon Múzeum kuratóriumának

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/budapestre-koltozhet-bayer-zsolt-fele-trianon-muzeum-84193
oszt lássátok mire jutottunk: az egyetlen diszfasz fasiszta antiszemitánkat pátyolgatjuk, vigyázunk rá, mint a szemle fényire-kedvire... igaz vissza is él kivételezett hejzetével az aljas:-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: őőőő, neee mááá, mit nem mondasz, lásd milyen szépen kapcsolgatja külön külön az érzékeny pontjait a köménymagnak, kinek a zusa, kinek a reptetés, kinek a cigányok, mindenkinek van egy "jó" linkje
nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-a-fidesz-nevu-bizniszegyhaz.html/comment-page-1#comment-273508

brühühühü

tényleg létedzik ez a zasszonyok és lányok a zorbánért takarékszövetkezet?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

eztet te nem tudtad? ott is van hörrteve meg rémhírteve és sok minden más is milliomosok

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

te is része vagyugye...hozzám a nagy szelek gyünnek de ellenállok

brühühühühü

valami jó is kell végre levédiában ha ez sem lenne akkor kikapcs mint mézgaaladáraköbükit
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
köszi...én nem vitázom olvasom Para cikkeit és lapozok

brühühühühü
@épészmérnök:
Sejtem... Te, ezek a szerencsétlenek, mint ez a Bartus, ezek tényleg ennyire betegek, vagy ez megéri nekik?
Mert ennyire hülye nem lehet valaki magától...
A szokásos radikális devianciákat játssza.
Vesz egy alapigazságot és megtámogatja reális és észérvekkel - majd elkezdi demagógiával és baromságokkal körbeépíteni.
A széljobb méltó párja, a másik oldalról!
A hülyeség oldalfüggetlen... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a CNN még hagyján de nézd a FOX-ot Kanada kitiltotta ott tilos átvenni a FOX csatornákat a többit képzeld hozzá

és akkor akis magán rádiócskák ...van egy dagadt idióta a neve nem ugrik be magánrepülője is van és amikor az Obama le se szarta azt merte mondani hogy ha nincs neki mivel akkor elkűldi érte a saját gépét
a Donald meg a nagy pofájával éskáklódik miközben ő köti a legtöbb kínai üzletet de szar legenyhébb amit mond róluk

a CNN mindenre alkalmas cs ak arra nem hogy valós híreket hallgass ócska egy fing ro9ssz bulvár...persze nekik is meg kell élni a kábeltársaságok mérik a nézettséget és aszerint fizetnek ha csökken akkor már hívják is jó lenne ráhajtani mert kikapcs

brühühühühü
@rodeo36: "Tényleg létezik ez a asszonyok és lányok a zorbánék takarékszövetkezet?"
Láttad, mit írt Para-kovács? Pontos neve:
"Mi, Asszonyok és Lányok Orbán Viktorban bízunk."
Már több száz tagja van.
Mi is beléphetnénk, ha van assszonykórus szekció.
Te lennél az egyedüli fiú, mint férfi szoprán,
én az alt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bartusnak sok mindenben igazat adok. Ugyanakkor van neki is egy hatalmas szereptévesztése, úgy véli, hogy nyújorkból ő magyar néptribun lehet. Egodilatáció.

Nem bánnám, ha nem az lenne az alaptézise, hogy az ellenzék gyenge, nosza rúgjuk széjjel, oszt álljunk a helyére, majd mi megmutatjuk.

Most épp Polgári Radikális Pártot gründolna külhoni magyarokból, hogy megmutassák. Látom lelki szemeimmel, ahogy összejön az első megbeszélés a Skype-on, és azon kezdenek rugózni, hogy ki legyen a pártelnök. Epic.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ezt olvasd el és bele is hallgathacc

www.rushlimbaugh.com/

készűlj föl

brühühühü
@épészmérnök: Jut eszembe, Rodeo elég radikális, ő lehetne az elnök! :-D
@épészmérnök:

nem vállalok pártszerepeket, nem bírom a "pártfegyelmet"

egyébként szerintem minden véleményre szükség van de mindet meg is kell vitatni és meggyőzni egymást

ami nem egy fideszes meg dzsobbikos és még sok minden másos policy

brühühühühü

azért ezt nekem is elküldhetted volna nem kell itt az árnyékban...
@rodeo36: Elküldeni? Mit? Tréfálok, Rodeo. Te öt perc alatt leharcolnád szegény Bartus egoját. Külföldi magyar párt persze, hogy nem kell. Egy egyesület nem lenne hülyeség a külhoni magyar demokratáknak, ne csak a nyilasok szervezkedjenek, segíthetnének az otthoni demokratáknak. Na de nem úgy, hogy belegázolnak az ellenzék becsületébe, mint az a nepszava.com-on szokás.
@épészmérnök:
palyazatok.org/korosi-csoma-sandor-program-osztondij/

"Répás Zsuzsanna: ösztöndíjasok utaznak a Kőrösi Csoma program keretében a diaszpóra magyarságához
2013. március 29. 8:38
A diaszpóra magyarságának hétköznapi életét segítendő 47 ösztöndíjas fiatalt küld a kormány öt-hat hónapos időtartamra elsősorban az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.
A Kőrösi Csoma Sándor program célja, hogy minél jobban megismerjék a diaszpórában élők hétköznapjait és segítsék életüket. Teljesen más élethelyzetekről és megoldandó problémákról van szó esetükben, mint a Kárpát-medence magyarságánál - jelezte."
www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/hirek/repas-osztondijasok-utaznak-a-korosi-csoma-program-kereteben-a-diaszpora-magyarsagahoz

Az amik amúgy is örülni fognak ezeknek...

diogenesclub.blog.hu/2013/03/30/fidesz-ugynokok_amerikaban
@épészmérnök:

háááááááááááát lenne velem gond doszt....mióta az eszemet tudom -és az már csillagászati számokkal mérhető- azóta csakis világos, ész érvekkel lehet meggyőzni és csakis azt hallgatom meg, amikor szállni kezd a bullshit akkor vagy megmondom annak akinek az szól (sohasem üzenek) hogy mijalófaszt akarsz mondani? vagy veszem a kalapom és -anélkűl hogy megemelném- elmegyek és akkor nem is igen látnak egy pár évszázadig...telefont meg nem veszem föl, a skype hiába csörög, vagy a gmail: batepapo is zöröghet meg villoghat...szóval

én nem tartom egészségesnek a külföldi pártokat semmilyent!!!!!!! támogassák anyagilag azt amelyik nekik szimpi vagy más módon folyjanak bele a munkájukba -remélhetőleg nem mongyák otthon hogy nyasgem onnan a távolból- a kommunikáció hálistennek jó és gyors akár folyamatos is lehet egy forródrót lehetőég a skype

brühühühühü

egyébként a pártfegyelemnek vannak előnyei de sok hátránya is
@Bicepsz Elek77: "Zuglóban megszűnt a vagyonfelélés, eladósodás, ..."
Meh, az önkormányzati pénzből eistandolt erdélyi üdülőt visszafizette már??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igen, van erről egy cikk Bartusnál. Egy kommentelő megjegyezte, hogy a kétszeri utazás azért szükséges, mert a turista vízum csak három hónapra adható. Kis ügyesek... Mégis, mire számítanak? És kinek van szüksége rájuk? Tudják imitálni Kovács Apollóniát? Ha nem, akkor nem fognak senkit érdekelni.
@rodeo36: Ez nem semmi. Te meg nézd meg ezt. Ettől tuti padlót fogsz. :))

Play "Know Your Rights" A Nazi Style Check Point Inside the USA,

youtu.be/5OydW39DZzc
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ezt röviden úgy is lehet hívni, hogy BELÜGYEKBE VALÓ JOGTALAN BEAVATKOZÁS ÉS PERSONA NON GRATIS JÁR ÉRTE 24 ALATT vagy kis böröböri a singsingben tömegszálláson azután megtuggyák a magyar legények milyen az amikor nem tud leűlni mert sajog és csakis pépeset ehet mert az nem....ésegyéb ami börtönyökben usásákában dívik...friss új hús megkaptya a tapasznyalatot ha szerencséje van akkor a főbuzi (buvarón) védencévé teszi

brühühühü
jó kis kőrözött sándorok lesznek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te újdonságokat akarsz nekem mutatni onnan? ide ámerikába...ahol én vagyok ott minden 24/7 jön 689 csatornám van meg 13000 rádió plusz jönnek a friss hírek a mailbox-aimba

szóval nem ülök le

van ennél keményebb is keresgélj de hallgasd meg Rush-t persze ha tucc angolot

brühühühühü
@épészmérnök: Azt is írta egy posztoló, ha biztonsági kockázatnak tekintik őket és megfigyelés alá kerülnek, akkor NEM lesz második kiutazásra vízum ... meg az is kérdés ki olyan hülye kinti magyarból, hogy megkapta kint állampolgárságot és most kockáztassa azzal, hogy közösködik a "kémkölykökkel"?
Fabius, itt a közpénz _elköltéséig_ terjed csak az érdek. A megtérülés legyen más gondja. Vagy majd megépítik a fradi-fakó fedett pályáját mellé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

amerikaival ezt nem lehet még a Patriot act alapján sem

egzébként rosszabbak mint a nácik önmagukkal....rettegnek

brühühühühü

érted amit beszélnek?

az ürge az autóban amerikai állampolgár amerikai szlenget beszél azt semkjilyen "betolakodó" nem tudja

egyébként éhen fognak halni ha az illegálisok elmennek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Rush mondja: 8.7 millió amerikai állampolgár folyamatosan "foodstamps"-en él ami azt jelenti kap egy kupont amiért csakis bizonyos kajákat kap meghatározott helyeken ahol efogadják a foodstamp-et

ezeknek nincs semmijuük

brühühühühü
@rodeo36: Azt nem mondanám, hogy szinkronban tudnám lefordítani őket, de sokat értettem belőle. Ezért is küldtem el. :)

Mondjuk a tiszt is elég türelmes volt valahol. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ez a mondat már gyalázat:

diaszpóra magyarságának hétköznapi életét segítendő 47 ösztöndíjas fiatalt küld a kormány öt-hat hónapos időtartamra elsősorban az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.

mi a büdös lófaszt avatkoznak bele magyarországról egy külföldi életébe és milyen címen...aki ott van az oda akar és kell neki beilleszkedni és nem fog árvalányhajat kitűzni meg kokárdát mert akkor nem kap munkát hanem picsán rúgják az uccán

brühühühü

minő aljas nyálas duma ez?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te hülye: az nem egy tiszt az egy pojáca beöltözött pont erről forgattyák a filmet emberek összeállnak és nemzetvédenek saját szakállukra

brüühühühühü

látod milyen dzsobbikos vagy

nem is kellett volna megállni ezek a film okán álltak meg
@rodeo36: ebben "a hétköznapi életet segítendő" tényleg nagyon érdekes. Vigyáznak a kisbabára, amíg apu-anyu golfozni megy? Esetleg beállnak háztartási alkalmazottnak? Tény, hogy jól jönne nekem is egy. Helyettem kiporszívózna, meglocsolná a virágokat, és befizetné a villanyszámlát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az északamerikai magyarság azon része amelyik még árvalányhajas az már kihalt vagy haldoklik a többiek nem is tudnak magyarúl és nem is érdekli őket semmiféle néptánc meg ripityom ismerem őket, amerikaibbak mint az amerikai vagy nem éli túl kell az adaptáció

kérdésem? honnan a picsából van listájuk hogy kiket kell megkeresni? ha még él néhány a horthy imádók közűl azoknak ezek nem mondanak semmit és adnak nekik disznópörköltet nokkedlival és berugattyák őket azután ...

brühühühü

ez egy nagy agymenés
@épészmérnök: hát még én hogy örülnék egy ilyennek ami helyettem vásárol
@épészmérnök:

én nem venném fel 3 hónapos vízummal, hogy kifosszon uccsó nap?

brühühühühü
@rodeo36: A Külügyminisztériumnak van listája a külhoni magyar szervezetekről. Itt is a magyar kulturális egyesület szervezi a március 15-ét a követségen. Egyébként semmit az égvilágon nem csinálnak, de nem is engednek közel senkit a semmihez :-).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

honnan szeded ezt a soxart?

nem únod

van arrafelé amerre a dzsobbik sem jár sok tennivaló azzal és nem a diaszpórával meg egyéb baromságokkal

hallgasd meg Rush-t és arról mongy valamit...de mint látom csak a lényeget nem érted

tanúlni tanúlni tanúlni Lenin....rádfér

brühühühühü
@épészmérnök: az a legjobb semmiért nagy pénzt felvenni.:)
@épészmérnök: hát?????????????????? engem nem igen környékeztek meg...igaz nem járok árvalányhajban és ha megyek olyan hejre akkor bponyolódok bele a...ba

brühühühü

látom te se
@rodeo36: Ismerek egy-két magyart, néha összejövünk, és annyi. Rendezvények nincsenek, az ünnepségeken a régiek egymással beszélgetnek, nem érdeklik őket az újak. A társaság fele nem is tud magyarul. Mi ebben az érdekes? Jól van ez így. Az otthoni helyzetről a Varánuson értesülök :-).
@épészmérnök: na az azért nem, jó hogy nem tudnak magyarul, sőt az elég rossz
@Penivaldes:

egy chilei mire használja a magyarját? ha ne4m találkozik senkivel akkor háttérbe szorúl, nem felejti el...de nem érdekli nem abban a légkörben él

épeszünk meg én is kíváncsiságból és semm8i másból néha kávé helyett jó mert kurv
ra fel tud ajzani a hülyeség

brüühhühü
@épészmérnök: te is fiam brutus?

a varánusz törzsközönsége jobb mint bármilyen magyar sajt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

nem is olvasom nem is nézem
enny pont jó és elég bár barátaim kűldenek dolgokat tuggyák érdekel és jókat röhögünk

brühühühü
@rodeo36: Múltkor már megbeszéltük, hogy azt valójában nem Lenin mondta. :)

Lehet, hogy kezdem érteni miért szimpi neked Rush Limbaugh?? :)

potus.postr.hu/cimke/Rush+Limbaugh
@rodeo36: A jó sodrású beszélgetéshez közös vonatkozási pontok szükségesek, az, hogy elég legyen egy fél szóval utalni dolgokra, magyarázgatás nélkül. A humornál pláne. Ha jót akarok nevetni, akkor idejövök.
Az itteniekkel kevesebb a közös emlék, és a nyelvvel sem tudok úgy játszani, mint a magyarral (bár néha okozok meglepetéseket, amit díjaznak).
@épészmérnök: Azt hiszem a magyar nyelv igazán olyan kuriózum, ami teljesen egyedi és igazán nagy kincs mindnyájunk számára. :)

"A magyar nyelv képes volt megmaradni még a tatárjárások és elnyomatások korában is, az otthon, az anyaföld elvesztése után. Ha ápoljuk, cserében megadja nekünk a valahová tartozás tudatát, a közösségtudatot. Az anyanyelv lesz lelki és szellemi hazánk, meghitt otthonunk."

fox.klte.hu/~keresofi/alap/idezetek.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szép nyálas és elég szar duma...
Azok nyomatják, akiknek fogalmuk sincs a realitásokról!
Kérdezd azokat az '56-os magyarokat, akiknek egy részének a gyereke nem beszél magyarul!
A rokonságban is akad.
Mint a német, mint a kanadai rokonság gyerekei nálunk nem tudnak magyarul!
Pedig...
Ahol az egyik szülő csak magyar nagy eséllyel történik meg a magyar nyelv elvesztése.
Persze a konyhanyelvet tudja - lófac, bammaeg, k.anyád, de itt kimerül...
Szóval nem kell a púder!
Én közelből látom. :(
@Penivaldes: nem vesznek fel pénzt, ez itt nem így megy. Nem mondom, hogy nem fordul elő itt korrupció, mert előfordul, de az a bűzös mocsár, amit Magyarországon megváltoztathatatlannak és Istentől valónak hisznek, annak kint nyoma sincs. És vannak következmények!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A kétnyelvűséghez kulturált szülők szükségesek, akik fontosnak tartják a gyerek két kultúrájúságát. És meló! Nincs magától kétnyelvűség.
A magyar olyan nyelv, amelyre leginkább csak a magyaroknak van szüksége. Magyarország jelenleg nincs divatban :-(.
@épészmérnök: arra írtam, hogy ahogy írtad nem csinálnak semmit. na erre tudjuk, hogy Hungáriában még pénzt is kérnek. ó nekem vannak elég kemény ötleteim a korrupció ellen. na de azokkal nem lennék népszerű)
szépen virágzik a NER !!!! előre nertársak ! megvéggyük ! harcojjunk !

jól látom a Zorbán-mauzóleumnál sorakoznak a tömegek ?
enyni békemenetes akarlya megsimogatni a vezír arcát ? nosza!

www.penzcentrum.hu/karrier/tomegek_eheznek_budapesten_kepek_a_nyomorsorrol.1035988.html?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogy te milyen hülye vagy ...vagy csak fested magad, ez az egyik legantipatkusabb idióta észak amerikában....számomra és nem vagyok vele egyedűl

negatív példa is példa

te tényleg ilyen műveletlen vagy?

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én olyat is ismerek aki magyar létére nem beszéli a nyelvet helyette vmi illinois-i nyelvjárásban karattyolt
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez az idézet nem a reílitásokról, hanem a benne rejlő lehetőségekről szól. Az, hogy van aki ezt nem aknázza ki, nem az idézet hibája. Egyénként a linken más nagyon sok szép gondolat található közös kincsünkről. :)
@rodeo36: Na azért. Már kezdtem megijedni, hogy egy balos forradalmár, jobbos média gurut protezsál. :)
@Nap Pali: Ez a fotó, és melléje a tegnapi a pécsi katolikus templom ajtajáról együtt - szégyellem, hogy magyar vagyok. Mert tudják ám, és mindig kérdezik, hogy mi történt Magyarországgal?
@épészmérnök:

én bennük velük élek és a zamata rögződött meg is voltak lepődve, hogy én aki...és mégis nem tudtak szlengben beszélgetni azért hogy ne értsem mert azt meg én tanúltam meg nagyon korán hogy azt kell alőszőr mert létkérdés

te meg én tudunk úgy magyarúl beszélgetni, hogy az aki tanúlta a nyelvet nem ért belőle egy szót sem

inglish:

addadictomy

chopadictoffamy

és ez csak kettő vagy érted és akkor jó vagy elvesztél

brühühühü
@rodeo36: "a varánusz törzsközönsége jobb mint bármilyen magyar sajt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ"
vagy ez,vagy nem az:-) brühühhü:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát azt mondtam e hogy le is vagy szarva...be akartál vinni a csőbe...nem megyek be soha érted?

az viszont világos, hogz egy büdös kany szót annyit nem értesz a Rush szövegéből meg kellett keresned a wiki-n

minő egy picsa ürge vagy fiam

nem szégyelled magad?

brühühühühü
időjárásjelentés 2013. július 31. OMSZ:
"Hófúvásra figyelmeztet az OMSZ
Holnap akár 10 cm hó eshet több megyében."
@Penivaldes: @épészmérnök: jobb ha kezdtek TANULNI SZLOVÁKUL !

ott voltam egy hétig... a határ mellett...

hát lesz még egységes az ország a felvidékkel
és lesz még Pozsony főváros...

sajnálom... tudom hogy rossz hír...
de Európa kikerült (átugrott) minket...

gyorsan ki kell LÉPNI ! és szöveccségre lépni a É-Koreával !
legalább katonai potenciálunk legyen... sztem szívesen tennének ide európa közepére egy atom támaszpontot... vagy egy lágert legalább...
@épészmérnök: "mi történt Magyarországgal? "

és mi a válaszod?
egy kis csoport (mostmár bűnszervezet) túszul ejtette az országot
és megszerezte a kizűárólagos hatalmat és mafia módszereket vezetett be...

roviden:

b-közgépes fides maflaálam...
feudális náci komcsi sötétség !
@épészmérnök: "Leomlott a part Fonyódon, lezárták a 7-est
Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt zárták le a közlekedők biztonsága érdekében."

Szegény Bélák. Telepileg basztak rá:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ilyen helyekre bejársz infóért mert az eredtiből lófaszt sem értesz és még a fárdságot sem veszed, hogz megküzdj vele

Csoda történt! Rush Limbaugh bocsánatot kért
12:56 - pethoandras
Rush Limbaugh
04
Már
“Rosszul választottam meg a szavaimat a helyzetre vonatkozó hasonlatomban” - ehhez hasonló szépen megformált mondatokkal kért bocsánatot Rush Limbaugh rádiós műsorvezető azért, amiért kurvának nevezett egy Sandra Fluke nevű diáklányt, aki kiállt az Obama elnök által szorgalmazott fogamzásgátlási politika mellett. “(...) miközben arra törekedtem, hogy vicces legyek, egy országos vitát kavartam. Őszintén elnézést kérek Ms. Fluke-tól a sértő szavakért” - áll a szombaton kiadott közleményben.

Ritka eset ez, Limbaugh egész tevékenységének az a lényege, hogy provokál és sérteget, és ezekért a megnyilvánulásaiért nem szokott bocsánatot kérni. Most is az történt, hogy a szerdai kurvás megjegyzés után még tovább támadta a diáklányt és azokat, akik vele egyetértenek.

A közleményből nem egyértelmű, hogy néhány nappal később mégis mi vezette a bocsánatkérésre Limbaugh-t, de ebben talán nemcsak a politikai bírálatok (amelyek nemcsak demokrata, hanem az általa támogatott republikánus oldalról is érkeztek) játszottak szerepet, hanem az is, hogy műsorának több állandó hirdetője is bejelentette szerződésbontási szándékát.

Az igazán nagy kérdés persze az, vajon Limbaugh hogyan értékelné a saját viselkedését. Amikor pár héttel ezelőtt egy konzervatív alapítvány a liberális oldalról érkező támadások hatására megváltoztatta egy támogatási döntését, akkor Limbaugh volt az, aki a leghangosabban bírálta ezt a döntést. “Megadták magukat a femináciknak. Ez megdöbbentő!” - harsogta Limbaugh. Vajon mit mondana most saját magáról?

brühühühü

én a helyedben elsűllyednék a Mariana árok kellős közepén ha ilyen lenné te semmit sem vagy hajlandó azért tenni hogy többet tuggyál? enny idős koromban én már vállalatokat terveztem és iránzítottam meg jártam a világot tolmács nélkűl

be vagy dugulva ott alsókismizsén vagy akárhol

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: na voltak locsolóid? vagy nem is, hiszen te az állatketven voltál a simogatóban:))))
"Leomlott a partoldal Kaposváron
A föld félig betemetett két épületet. Egy másik ház udvarán négyméteres kráter keletkezett."
Omlik, bomlik a lik.
"Ütik a britek Zsiga Marcelljét
Össztűz zúdult a brit munka- és nyugdíjügyi miniszterre, aki szerint meg lehet élni heti 53 fontból."
@épészmérnök:
Nem mostani jelenség...
A kanadai rokonságban 3 fiú és egy lány van - senki nem tud magyarul, a nagybátyám volt ott magyar, a felesége kanadai.
A német (unokatestvér) rokonságban 1 gyerek van, az sem tud magyarul, szintén az apa magyar.
Ott van esély, ahol mindkét szülő magyar, vagy az anya legalább is. Különben... :(

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Van aki... nem is kis létszámban!
Persze, lehet merengeni, meg hitegetni magatokat, mert hát az olyan magyarosch... De a realitással és a valósággal nem igazán akartok szembesülni.
Ez is egy szemlélet...
@rodeo36: "be vagy dugulva ott alsókismizsén vagy akárhol" rossz info... Paréjbasznádon.
Húúú ez a vitéz Markó úr mekkora egy kretén:))))
@épészmérnök:
Félreértették... :D
Persze...
Szánalmas volt a tévében a pléhboy!
Ezt mondjuk félreérteni nagyon hülyének kell lennie valakinek.
Mi a lószart képzelnek???
Elveszik a businest a kaotikus egyháztól?? Ne'má!!
@Nap Pali: "legalább katonai potenciálunk legyen... sztem szívesen tennének ide európa közepére egy atom támaszpontot... vagy egy lágert legalább... "

Atyavilág... pont egy NATO bombádzás hiányozna...
:-((((
Közokirat-hamisítás miatt megrovást kapott Juhászné Lévai Katalin
Az MSZP-s politikus átdátumozott iratokat írt alá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Mint a német, mint a kanadai rokonság gyerekei nálunk nem tudnak magyarul"

"Mind" amúgy, nem "mint", de értjük :-)
Ezek a dolgok már csak így mennek, az emigránsok életteret váltanak, a gyerekeik pedig már az újban nőnek fel, ahol az "ősi" nyelv nagyfokú ismerete nem feltétlenül szükségszerű (és minden generációval csak kopik az a kevés is).
Aztán egyszer, valamikor, az összes nyelv bevonul majd a Tudományok Csarnokába, és archaikusként fognak rájuk emlékezni (a történészek), azt az egyet leszámítva, amit mindenki beszélni fog. Nekem legalábbis ez jött ki.
"Kósa és Papp befizette a bírságot
Debrecen polgármestere és alpolgármestere tilosban parkolt a Monti ezredes utcában." 30000 Ft... még marad 17000 a megélhetésükre...
@Penivaldes: A répámat osztogattam... volt igény... fáradt is vagyok:-) prolibolit láttam,, de bezártakert:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ja nekem is van két répám, kint száradt. :))

Boli??ű
cicc Boli cicc:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha majd jönnek az unokák, fogom őket magyarra tanítani. De a Német Iskolába íratom be őket, amint megszületnek. Az a legjobb, legmodernebb és -minőségibb iskola a városban.
Van amúgy olasz, francia, brit, amerikai, görög, arab és héber iskola is. Kikötőváros.
@épészmérnök: már a születéskor be kell jelentkezni általánosba?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

PC-ből:

Negyedmillió magyarnak találnának új otthont
2013. április 2., kedd 8:34
Elméletileg akár negyedmillió lakást is be lehet vonni a szociális lakásprogramba, amelynek egyik lehetséges modellje a szociális lakásügynökségek koordinációjával valósulhatna meg - írja a Napi Gazdaság.Magyarországon mintegy félmillió nem lakott lakás van, amelyek körülbelül ötöde önkormányzati tulajdon....

ezek nemcsak szemetek de hülyék is

undorító banda

a vagyon állóeszköz az ország vagyona elherdálják

kurva rohadt bűnözők

brühühühühüh
@rodeo36: Mindig lenyűgözött a szerénységed és a másik ember tisztelete. :)
Momentán nekem bőven elég, hogy egy boldog család és gyermekem szeretete vesz körül.
Remélem hasonló ajándékok a te életed is kísérik a nagy pocsolya másik oldalán.

youtu.be/-mPdNRr5ANk
Na vége a délutáni kv szünetnek, érezzétek jól egymást, puszi :-)
@épészmérnök:

Tomé, Concepción? mert ugye nem Valparaiso ahogy emléxem? Lota az nem kikötő?

brühühühü

Hualpén, Tomé, Talcahuano, Penco

száp helyek lehetnek vagy benn laksz Concepción-ban?
@Penivaldes: Ha mondjuk a lányomat az teszi boldoggá, akkor akár még az is jöhet. :)
@Légifarkas:
Ott a pont! :))
Jogos!
Kevesebbet kéne innom a vörösborból! De hát ehhez a kajához kellett... :D
@épészmérnök:
El Puente Llacolén y el Bio Bio le cierran la navegación oceanico no son altos suficiente para pasar de bajo de ellos por naves grandes

jajajajaja
@Penivaldes: Szeptemberben kezdi a sulit. Amúgy 2006 októberi. :)
@épészmérnök: fogod te a francot magyarra tanítani... :-D nézed majd csillogó szemekkel, ahogy járni tanul, műfogsorod között kicsorduló nyállal hallgatod az ő első szavait, és az anyjával fogsz perlekedni, hogy aztán a háta mögött törj még egy kis darabka ecuador-i csokit a kölyöknek... a te magyar szavaid, de a te magyar származásod is, kuriózum lesz már nekik, és az iskolában legfeljebb "szörnyülködni" fognak azon, mennyire kimondhatatlan szó a "köszönöm"...
Majd tanítja az anyja, amire akarja. Azt az előadást neked már csak élvezned kell :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a butaság dicsőítése...hagyd ki innen a családodat elég baj az nekik hogy te vagy nekik...ott is pávatáncolsz ha valamire válaszolni kell, mert ott kell ott nem mehecc el két napra meg mondhatod hogy a wikin megnézed

az igénytelenség és a betokosodás mert már megvan a piros pötty meg a kék és ...van család te meg vegetálsz és ...

na hagylak békén mert megint felbasztad a kedvemet

brühühühühü

jellemző rád, ha megkérdezem kék az inged? akkor az a válasz, hogy nagyon szép krumplit vettél tegnap
Itt járt már valaki esetleg?? :)

Megtalálták az alvilág kapuját

www.turkinfo.hu/db/mutat.php?tabla=hirek&&id=6778
@Légifarkas: próbálkozni lehet:))
én is fogok próbálkozni:))
@Penivaldes:
Már büfikézem... :D
A nyúúúúlra nem ment el a válasz, de köszike!
@rodeo36: Tudod nem az a baj, hogyha két malomban őrlünk, sokkal inkább az, ha nem úgy bánsz másokkal, ahogy magadnak is elvárod.

Ezt "az elég baj az, hogy te vagy nekik" pedig az igazi "hab" volt a tortán.:(
@Penivaldes: a Duna keleti felén.
@Penivaldes:
Válladra veszel és paskolod a popsim közben???
DURVA!!!
78 kg vagyok csak, 187 cm.
Pocikát már ledolgoztam, ami a télen felgyűlt. :D
@Légifarkas: hát nem? az már Mordor. Vasudvard viszont közel van:))
@Penivaldes: Vannak jó tulajdonságai. Mondjuk én meg ikrek vagyok. :)
@Nap Pali:
Mindig is mondtam, hogy nem kell mindenáron nyelvet váltani, ha az ember kivándorol. Szlovákia Uniós ország, euróövezet - és szép nagy vidékek vannak, ahol a magyar nyelv használható. És az Ipoly nyáron csak bokáig ér, szóval át lehet sétálni határzár mellett is.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hüle répakiller!
Dagi nyúúúúúúúúúúúl vagyol, mi???
Kevesebb répa, kevesebb kex, és több ... :D
@Penivaldes: ... és 90 éves pajkos delnő... mindemellett kidobja a kán-kánban az állóspárgát:-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ej,de ferdére sikerült Bakondi szeme. Tanulmányúton volt Észak-Koreában?
@Penivaldes:
Ennyire nyalni Gábrisnak... :D Te, te kis nyaligátor...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én a mérlegről vagyis magamról beszélek. magamnak nyalok, ha ti már nem.
@Penivaldes: Mordor? Kegyedben oly' kézzelfogható a tapintat, mint a pisálni igyekvő rinocérosz szemében.
Ez már a Navra-féle egyetem felkészülési anyagából volt, vagy saját kútfő?
@kekex: áááá nem, csak homok ment a szemibe a Góbé sivahatahagba:-) Oszt azér olan székletkapus:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jóvammá', apuka, ne rám legyen mérges, amiért külön alszik a fogától :-D
@Penivaldes: bahhh kurva nehéz is rendes szuszpenzort kapmi... de megoldottam az ibéjn:-)
@Penivaldes: ha egy sportpinyó a seggedbe harapna... huhhh... cifráznád a dacos kopogóst:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ahogy egy előadónk mondta volt: nos, ez meglehetősen sajátos értelmezése a tényeknek... de, végül is, igaz. :-)
@Légifarkas:
Ne hagyd magad lelombozni. Ismertem egy magyar-vietnami házaspárt, akik állandó kiküldetésben éltek, a nagyobbik kislány 8 éves korára 4 nyelvű volt - perfekt. És soha nem tévesztett, az agyában szépen elslichtolva külön voltak a nyelvek. Tanítani kell a gyerekek a nyelvekre, az különösen gyermekkorban sikeres.Régen a határmenti városokban majdnem mindenki 2-3 nyelven beszélt, pedig csak a játszótéren tanulta.
@Légifarkas: csak a mérgesfogamtól,,, de ecsetbe áztatonm nightmare:-)
@kekex: ezt próbáld meg egy őssiriuzival... nagyjából a válsz: dikmá:-)
ne mentam, alsófelsősztregovai magányomba... arraavércse tutti bianco:-)
@Penivaldes: akik a világot felosztják, állandóan retteghetnek azon, hogy nem akarja-e valaki a felosztás módját, vagy, ami még rosszabb, a felosztó létjogosultságát megkérdőjelezni. Hiányzik ez neked?
Én azt mondanám, az embereket oszd fel: egy csoport az előre vivőknek, egy a hátramozdítóknak (a toporgás is hátramozdít, mert a folyton haladó idő mellett állva maradni negatív pályát jelent). Mindegy, ki hol lakik, nem attól lesz jó ember, mint ahogy nem lesz rossz sem attól, hogy épp valahol lakik.
@Légifarkas: hehhe én előre toportyán. Meg fontoltan. Oszt ez meg de hogy?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hogy a golói el ne vesszenek... Tubákos zacsiban még sem tarthatja! :)
Jó estét, jó szurkolást!

Burdzs al Papcsák… asztamán!-:D-:D-:D
Nem látom rajt’ a heliokopáter leszálló tányértot, de végtére is mindegy, csinos anélkül is!

A lényeg:
„…árgus szemekkel érdeklődve figyeljük, lesz-e árulkodó kapavágás, alapkőletétel, és felbukkan-e olyan név a beruházók listáján, ami egy csapásra mindent megmagyaráz.”
Ez annyira igen, hogy nem kérdő, hanem kijelentő módot igényel (ne)! A többi rablómese, by Rodeó.
Én ismerem Zuglót, sokat-sokat dolgoztam arrafelé és sokkal jobban kedvelem, mint a budai kerületeket. Detélleg.

Azért vicc az egész Szőnyi úti agyrém, mert pontosan tudom mit látnának a szállóvendégek…
Csizmadialaca rettenetesen utált kép lenne a Gazeta Polska címlapján, ha ilyen környezetben helyezné el a derék bértüntetőket Varsóból, nesze nektek rendező pályaudvar, se ruszli se vodka, ott a V-43-as, oszt jónapot.
Sose többet nem látnának itten többé Bydgoszczi eddásokat, mulatós rakenrollt danolászva vonulni.

Nagy veszteség lenne ez al és felcsúton, meg a Kossuth tér egyháromba is.
@Légifarkas: az hogy a többiek hogyan osszák frl az nem érinti az én felosztásom. az az ő dolguk. az egy másik valóság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mit vártál azután amit idebüfiztél...meggyanusítasz mindenféle baromsággal egy szót nem értesz abból amit eredetiben elküldök utána fél -legalább- óráig keresed a maqgyar nyelvű forrást hogy legalább tudd mijafaszt küldtem és akkor inszinuálsz meg mellébeszélsz

és akkor egy lófasztól lebénúlsz

szerencsétlen nézd a Juve bayern-t mint én te csak lamagyarúl tucc? semmi degen nyelv nem fertőzött meg?

brühühühühü

kokárdát ki meg a zárvalányhajat meg a fokost és a turulfőzeléket...matyóhímzéssel
@kekex: nem nekem akartad ezt írni, szerintem :-)
Sosem mondanám, hogy nem léteznek ilyenek, magam is ismerek három nyelven perfekt kisgyerekeket (kettőt is, hajdani német főnökünk gyerekei). De az ő gyerekeiknél ugyanezek a dolgok már egyáltalán nem biztos, hogy fenn fognak állni. Ha elvonatkoztatunk az országhatároktól, akkor azt látjuk, hogy újabb és újabb generációk egyre szélesebb körben értetik meg (ill. akarják megértetni) magukat, amihez - praktikusan - egy közös nyelvi platform felé fognak elmozdulni, legalábbis ha a világ rohanása nem szűnik. Még egy ideig gyakorlati előny lesz a többnyelvűség, aztán már csak diplomáciai előny, aztán egzotikum, bezár a gugli fordítója, és mire minket csontig leesznek a kukacok, talán vége is lesz az egész folyamatnak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azééé na aggódj... az eloszlás olyan Obelixos... azt meg tudod millyen: 50/125/50:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "90 éves pajkos delnő... mindemellett kidobja a kán-kánban az állóspárgát:-)))"

Te, vigyázz, mit mondasz, mert megjelenik:
www.youtube.com/watch?v=3O-o5gwi4HI

Az őrület 01:39 körül tör ki.
@kekex: "szép nagy vidékek vannak, ahol a magyar nyelv használható"

hatalmas tévedés !!!! én is ebben éltem eddig

most már a fiatalok nem beszélnek magyarul
a magyar az HOLT NYELV
ahol nincs gazdaság csak sötétség és nyomor az HOLT ORSZÁG !
illetve az erősebb gazdaság bekebelezi !

RIP hungary !
@rodeo36: Nem vádoltalak meg semmivel. Egyébként meg a TV-ben Barca-PSG-t nézek a gépen meg Baltimore Orioles - Tampa Bay DevilRays meccset. :)

mlb.mlb.com/mediacenter/index.jsp?c_id=mlb&affiliateId=mlbMENU
@Penivaldes:
Szia Peni!
Áztok arrafele?
Aszonta a zidőlyárásjlentő, hogy ott lesz bőven.
@Penivaldes: egyszer már eljutottunk a "nincs szükséged más tanácsaira" állapotig, úgy látom, megint sikerült. Ez azt jelenti, hogy egyiken sem változtunk túl sokat: én ugyanaz az okoskodó tróger vagyok, te pedig ugyanaz a nyakas kisasszonyság. Veheted úgy, hogy feladtam, én pedig ezentúl ehhez tartom magam.
Ezt a freudi elszólást hallottátok Kubatovtól???

A stadion biztosan fel fog épülni

"Kubatov Gábor a kétkedőknek is üzent. Azt mondja: a stadion biztosan fel fog épülni. „A költségvetésben megvan hozzá a pénz – fogalmazott Kubatov Gábor. – Ha pénz van, van egy építtető, aki már épített pár nagy épületet. Kubatov Fradi-elnöki szerepéből kilépve úgy fogalmazott: „nem jön kormányváltás, mert a Fidesz meg akarja nyerni a választásokat. Meg, hogy is mondjam... "

mno.hu/hirtvsport/egyedulallo-lesz-a-fradi-uj-stadionja-a-kulisszak-mogott-1148362
@épészmérnök:

Valami szenzációs, nem ismertem:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: büdös rohat csaló mafia banda

bűnözők, bűnszervezet

igaza van: NEM VESZÍTHETNEK !!!!

mert akkor sokat veszthetnek, akár a szabaccságukat is vagy akár többet...
@Knósszosz: az ajó édes mamáját ezeknek, sosem lesz rendes idő?:(
állandón esik. a Balaton szürke mint a tekintetem, fúj a szél. én meg mászkálhatok a lovagi jelzemben.
@Nap Pali: nézz már körbe, jóember: ki ellen veszíthetnének? Ha magukat nem verik meg (ahhoz egy Papcsák nem elég), akkor...
Állandóan arról megy a szentbeszéd, hogy hol ettől fostak be, hol az kellemetlen nekik, közben meg csak rájuk kell nézni: ezek (azok), aligha túlzok, leszarják ezt az egészet. Nincs fenyegetés. Sakkban is előfordul, hogy megszületik a taktika, belekényszerítik az ellenfelet, és persze, leütik egy-egy kiszámítatlanul előretolt bábuját a rend kedvéért, de a végén világos lesz, hogy végig egy akarat, egy szándék irányította a játékot - ugyanez van most, a szabályokat választási törvénynek hívják, az ellenfél csikója a futót köpködi, a király rosál az egészre, a gyalogok fele azt hiszi, ő a király, a másik fele meg bambán megy a kés alá. Kábé úgy tud innen veszíteni a Fidesz, mint Polgár Judit tudna ellenem, vagyis ha nem verem fejbe a sakktáblával (soha! a feltételezésért is bocsánat), akkor sehogy.
@Légifarkas: eyget értek:) veled is és magammal is mint aki 2009 óta mongya: a fides nyer 2014-ben...

így akár 2015 ig is kitarthat a fides rezsim...

aztán jön a csíkos ruha... már aki nem audi után ... khm...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: le van szarva a barca...útálom...a PSG kapott egy jogtalan 11-est majd egyenlített...így kell ezt
a Juve meg hülye le volt bénúlva

azért tanúlhatnál néhány dolgot

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
még csak 2013 április van 2-ka

a többi? idő és munka

persze ha maradnak egyre kisebb lesz az amit el tudnak lopni és hamarosan eljön az idő hogy már csak egymástól tudnak az lesz még a szép világ bekukucskálnék

brühühühüh

nincs ez még lefutva bárki bármit mond
@Légifarkas: a Polgár Juditot tisztelem viszont a narancsosokat nem nincs is miért...hosszú lehet az az egy év pláne a zorbánnak...aki talán már festeti az új hacukáját amit mint alkirály fog viselni vagy mint örökös köztársasági elnök...persze közbe is jöhet valami

teljesen meggárgyúl vagy akármi

a számok nem adnak neked igazad csak az álmoskönyv és nekem más jósdám van és az tök mást mond mint amit te

brühühühühü

még nincs itt az idő a tettekre ezek meg másse csináolnak mint rinyálnak hogy mi is lesz és mi legyen 2014 márciusban

semmi más dolguk nincs is

az ország még eljár magától törvények ide vagy oda azután úgyis összegabajodik minden

brühühühühü
@rodeo36: Kukucskálj ide mondjuk júniusban és akkor egy kalap alatt ezt is megnézheted. :)

www.programturizmus.hu/tdestination-budapest-wagner-nap.html
@rodeo36: Viña del Mar. Concepción vagy ezer kilométerrel délebbre van, és még az is ezer kilométer a Tűzföldtől, ha jól emlékszem.
erőszakos behatolás :))))
avagy a cukros néni ('birodalom') visszavág...

tuntetokapukaja.blog.hu/2013/04/02/szekhazfoglalok_a_gyorskocsi_utcaban
@rodeo36: "azért tanúlhatnál néhány dolgot"

Egy pillanatig sem gondoltam, hogy ne lenne mit tanulnom. De az picit kiakaszt, hogy idedobsz egy linket,

www.rushlimbaugh.com/

amin több száz videó és audió található és rá fél órára lebaszol, hogy miért nem hallgattam meg amire gondoltál és egyéb nyalánkságok. :)
@rodeo36: bácsi, a maga jósdája hónapokkal ezelőtt már a "nagy dolgok vannak készülőben" résznél tartott, de ebből annyi jött be, hogy (mint azt máshol eszembe juttatták) tegnaptól él az Alaptörvény módosítása, illetve amint készen áll a nagy dolog, szabadul tőle minden ember, ahol sikerül. A számokkal nem vitatkozom, látja azokat a vak is, csak hát valamitől még mindig működünk, fasseérti. Engem a gravitációra emlékeztet, arról se tudjuk, mi hajtja, csak húz.

"még nincs itt az idő a tettekre"
Lényegi haladás ahhoz képest, hogy már tavaly(előtt) (is) mindenféle forradalompárti dolgokról írtál :-) Szerintem kibaszottul túl vagyunk már azon a ponton, amikor még bármire volt idő, mostanra az ellenzék Pató Páljai telibe verték önnön esélyeiket, segghülyén állnak a meteor árnyékában azt gondolva, egyszerű napfogyatkozás van. Ők nem értelmezhetők erőként, más meg nincs. Ha saját ökörsége miatt hamvába hal a Fidesz, akkor sincs, legalábbis olyan nincs, aminek hasznát vehetnénk. Összekeverhetjük a vágyainkat és reményeinket a kendőzetlen valósággal, csak nincs értelme.
Az autoriter rezsimeket ritkán döntik meg belülről.
Hitlert és Mussolinit szétbombázták a Szövetségesek. A Szovjetunió és csatlósai szétmállottak, és Gorbacsov vezényletével vedlettek át demokráciába.
Franco meghalt, és ezután a királyon múlott, hogy demokrácia lett. Pinochet elbízta magát, és a saját maga által kiírt népszavazás buktatta meg.

Természetesen mindenütt volt ellenzék, de nem az ellenzék volt a változás előidézője.

Készülni kell, de nem kell a voluntarizmus hibájába esni, és azt hinni, hogy egyrészt mindenre van rálátásunk, másrészt, hogy az akaratunkon múlik minden. A világ ennél sokkal bonyolultabb.
@Légifarkas: izgis olvasni ahogy harc nélkűl feladod...de ez te vagy nem én...másrészt valaki olyannal vitatkozol -na nem én velem, velem bármikor- aki tudja már...sem az utat sem a módozatokat sohasem mongya hanem a végkicsengést...ismétlem 2013 április 2-ka van közel 11 1/2 hónap...az nagyon hosszú idő

emlékeztesselek 2002-re? te azt jobban tudod...már megrendelték a pezsgőt és a tortákat is és maradt az OPNI a Fényes TEK in Tetű nek és az őrjöngések 8 éven át....nem 11 hónap, 8 hosszú kibírhatatlanúl hosszú idő annak aki betervezte és biztosra vette....lehet, hogy az a cigányasszony aki átbaszta már nem is él? ez valami oilyan mint a nagy arab mesevilág bölcs történetei közűl az egyik

a dzsinnt bezárja az aki teheti mert rosszalkodott és a plackban vagy köcsögben nem érzi jól magát az évezredek meg múlnak ami még az örökélet esetén is hosszú előszőr megigéri hogy az aki az megkap mindent és még többet is majd még többet majd egy pillanat alatt őrjöngeni kezd ott a köcsögben és azt mondja hogy megöli azt aki kiszabadíttya és ekkor kiszabadíttyák...mi lesz?

te ezt hiszed amit írsz jogod van hozzá én meg azt hallgatok meg aki már nekem sok mindent mondott és mind bevált...egy dolgot nem ismer nem lehet sűrgetni azt nem szereti

brühühühühü

a villámnak mennyi is?
@épészmérnök:

como lo sabemos, jamás se destruirá el hombre se ser destruido por la Naturaleza

entonces Talcahuano???? o donde tu vives?

jajajajaj
@épészmérnök: nézhetjük úgy is, hogy Hitler (elő- és utóhatások nélkül) 1933-1945 között kúrta szét az emberek életét, a SZU 40 éven át, Franco 36 éven át, Pinochet-nél meg nem tudom, de húsz év körül rémlik. Vagyis akár azt is mondhatnánk, hogy egyetlen esetben sem kellett semmi más a bukásukhoz, csak néhány elkövetett hiba, majd jó sok idő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na látod...egyiket sem nyitottad meg és nem pillantottál bele mert halvány lila fingod nem volt mi mit jeolent az oldalon a jobb oldalon élő rádióadások meg TV adások 24/7!!!! kattinthatók egy keretben és egy csomó cikk...de te egyetlen egyet sem vagy megkérdezhetted volna melyiket javaslom és akkor mondtam volna valamit ehelyett te -mint szokásod- áskálódásba kezdtél és kiástad hogy nekem kedvencem a Rush és hasonló...mert akkor még azt sem tudtad, hogy a dzsobbik a Rush-hoz képes egy leánynevelde a gárdát is beleértve

brühühühühü

na ez dobta nekem a hátast és lett belőle LÓFASZ NAGY
@rodeo36: soha nem adom fel, rodeo. Soha. Előfordul, hogy egy farkas nem bír el a zsákmánnyal, olyankor morog, vicsorog, kicsit távolabb húzódik, de csak azért, hogy bevárhassa a többit: a zsákmány attól még szem előtt marad, a vadászat nem szűnik meg.
Itt most ez maradt, várni kell. És ha sokáig kell várni, nem pocsékolunk energiát holmi dühödt üvöltözésre.
@Légifarkas: azok a kurva számok

1987!!!! 1998 = 11 hosszú év semmi csak a bóklászás a nihil egyik végéből a másikba és...

1998-2002 = 4 év hatalom és gyors rablás, pénzszerzés és kurva nagy váratlan bukás

2002 - 2010 = 8 év eplveszített mindent még a reményt is csak a dögletes maradt hogy márpedig azért nekem minden kijár mert azért vagyok kiráj és tombol megőrűl vagy mindíg is az volt csak kezelhetően de ekkor kibukott

2010 - 2011 = 1 cca 1 1/2 év ezalatt kiderűlt, hogy csak pénzt akar ismeretei államirányításról === NULLA - 1000000000000

tehát ALI BABA ÉS A 40 RABLÓ ELFOGLALTA A LÉGYPAPÍRT ma 2013 április 2 van 2010-2013 április 36 hónap teljhatalom és minden megy a levesbe amit felzabálnak terv más nem létezik mint a további rablás ez a szakmájuk

és 36 hónap alatt elloptak 35000 milliárd forintot ami több mint egz komplett GDP

ez valaminek az oka és ez lesz az ami sírba teszi

GYÁSZZENE NÉLKŰL A FANFÁROK JÖNNEK ÉS HURRÁ

BRÜHÜHÜHÜHÜHÜ

MONGY VALAMI MÁST?
SOK PALLÉROZOTT ELME!!!
Nem dolgozott valamelyikőtök véletlenül a NASA-nál, vagy Bajkonurban?
Azért kérdezem, mert megnéztem az Apolló 13 című filmet, és a kilövésnél, hatalmas, nagy mennyiségű, vakolathoz hasonló képződmények hullottak le a rakétáról.
Mi lehetett az?

Tudom, hogy nem kapcsolódik konkrétan a tárgyhoz, de egyszer talán még a Papcsák úr is lehet űrturista.
@Légifarkas: szóval valamelyünk üvöltödzik?

brühühühühü

én megmondtam és nem mondhatok mást
@rodeo36: te szoktál üvöltözni :-)
Nem mondok, hanem kérdeznék. Tegyük fel, hogy 35000 milliárd odavan, álleluja, baszhatjuk. Mennyit lehet még, ismétlem, még kivenni a rendszerből? Mennyit lehet elvenni az egészségügytől, oktatástól, rendvédelemtől, hivatalnokoktól, versenyszféra résztvevőitől (mitt'omén, a nyögdíjasoktól) ahhoz, hogy egyrészt ne lehessen már többet elvenni, másrészt azt mondjuk rá elég sokan, hogy most már elég? Szerinted, mennyit lehet még elvenni, és hány éven keresztül?

És szerinted mi a szent szart lehet kezdeni egy lerabolt országgal, akárkinek is pottyan valahogy az ölébe?
@huzzadneki shakespeare:
a NASA-nak van website-ja nyisd ki és kérdezd meg őket, örömmel adnak tájékoztatást (kötelességük)

brühühühühü

papcsákból nem lesz űrhajós ...szart nem kűldenek a zűrbe
@Légifarkas: ezt őbirkaságuktól a néptől kérdezd ott a Rókus Kórház körűl csinálj inter júúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúttttttttttttttttttttt

majd azok elmongyák

ha meg nem hát akkor jövőre már 4 millióan fognak a létminimum alatt tengődni és hallgatnak meg ünnepelnek árvalányhajjal

sokan meghalnak

kevesen születnek

egyre többen elmennek

aki marad egyre kevesebbet tud termelni mert nincs értéke a munkának azaz nem fizetik meg

a sarc egyre halmozódik

az a rencer amely 50%-nál többet elrabol adó nak nevezett sarccal az életképtelen

kérdezted a szijjgyártót mitől fognak jönni a beruházók és mit fognak termelni?

brühühühühü
@rodeo36: Igazad lehet! A múltkor írtam az ARD TV-nek (piros lapot magyar országnak/gyerek kisfilm ügyben), és ők is igen hamar válaszoltak.
@huzzadneki shakespeare: Én egyszer a CNN-nek írtam. Valami izgi krízis volt éppen a világban, de ők monoton egyfolytában csak azt a kis csajt hajkurászták, aki boldoggá tette Clintont. Rém idegesítő volt.
Megírtam nekik, hogy úgy látszik, az amcsik olyanok, mint a kisfiúk, mindenről csak AZ jut az eszükbe, és hogy ez uncsi.

Másnap már szó sem volt a csajsziról :-)
@rodeo36: nem, nem kérdeztem a népet. Úgy látom, még nem elég szar neki, de akinek mégis, jobbára az is el van foglalva a siránkozással, a "miért nem segít az állam" alapú önsajnálattal. Biztos jó nekik így, hadd csinálják.
Szíjjártóval meg nem beszélek, egyrészt ő véletlenül sem szólna egy magamfajta tróger senkihez, másrészt ez visszafelé is igaz. Egyszer azt álmodtam, hogy bíró voltam, balról vádlott be, belenéztem a papírokba, ítélet és indoklás öt mondat, fellebbezés nincs, elítélt jobbra el, következő balról be... és így tovább, reggelig sajnos nem végeztem. Ott volt a sorban Szíjjártó is, és nem mentettem fel senkit, az biztos.

Nem válaszoltál a kérdéseimre, mert nem tudsz rájuk válaszolni. Ne vedd szemrehányásként - senki nem tud. Épészmérnök (akinek, ha megbántottam a "nagyis" kommentemmel, bocsánatát kérem) írta fentebb, hogy a világ bonyolult: az, ráadásul nagyon. És végtelenül bonyolult benne az ember, mert sokszor (mindig?) olyan rendszert működtet vagy segít működni, amelyik észrevehetően kárára van, de mégis csinálja, olykor a lehetetlenen is túl, a racionálissal is homlokegyenest. A Sors furcsa fintora, hogy akik egy élhető, normális (mondhatnám: unalmas) országban szeretnének létezni, azok - az egyéni haladást leszámítva - vajmi keveset tudnak tenni ezért, miközben akiknek a feltételek, a környezet megteremtésével kellene foglalkozniuk, azoknak minden egyéb fontosabb tud lenni, csak az számít, hogy hasznosabb legyen.

Tévedhetek ugyan, meg egy agyvérzés mindig benne van a pakliban, ha hajtja magát valaki, de én úgy látom, a jövő évet viszi a Fidesz. Nem félek tőlük, nem is kell félni, senkinek nem kellene. Az igazi ellenfél, sőt, az igazi veszély az, ami az összes eddigi balfaszkodást, lopást-csalást-harácsot, iránytévesztést stb. évtizedeken át lehetővé tette, ez pedig a butaság, és az a képzet, hogy a politikusok mindenhatók. Ha ez a butaság nem változik, akkor az sem számít, milyen palástot húz magára, itt nem lesz jövőnk.
@rodeo36: Talcahuano Concepción kikötője. A földrengés és a szökőár teljesen szétdúlta 2010-ben. Concepción nagyjából épen maradt, kivéve azt a vadi új házat, amelyik szerencsétlen pont egy törésvonalra épült, és szabályosan kettétört.

3.bp.blogspot.com/-cdqx-Nvo3bM/TWmt5zLcC5I/AAAAAAAAA-I/tPwMb3nIoaI/s1600/Edificio-Alto-Del-Rio-Concepcion-Terremoto1.jpg
@Légifarkas: "Az igazi ellenfél.... a butaság"

Ez igaz, egy kiegészítéssel. Lélektani alapismeret, hogy a szorongás egy fokon túl szó szerint lebutítja az embert, és erősen rontja a teljesítményt.
Azt gondolom, hogy a Kádár-rendszer olyan volt, amilyen, de alapvetően biztonságban érezték magukat az emberek. A hirtelen ránk eresztett kapitalizmus fokozódó iramban rontotta le ezt a biztonságérzetet. Minden újabb kormánytól ismét biztonságot vártak el, és újból és újból csalódtak. Az újabb csalódás elleni lelki védekezési mechanizmus az agresszorral való azonosulás, vagy más változatában a Stockholm-szindroma. A gyerek, akit az apja szíjjal ver, hozzásímul védelemért a brutális szülőhöz. Igen, a szorongás butít, és infantilizál. Ez vezet a vezérkultuszhoz.

Az ellenzék óriási feladata az lenne, hogy bizalmat ébresszen, hogy elhiggyék neki, képes biztonságot adni. Bizalom és biztonság - mindenki azt értsen bele, amit akar. De ha ezt nem tudja kommunikálni az ellenzék, akkor maradnak a biztos rossznál.
@épészmérnök:
ezt a képet láttam bejárta a világsajtót

Valparaiso mélyebb és nagyobb hajókat tud fogadni? a Bio Bio egy sekély folyó nem hajózható a hidak azért olyanok amilyenek, Talcahuano a második vagy összesen két kikötő van?

brühühühü

én már nem igen akarok ezzel az ellenzék meg hogyan kirúgni a tolvajokat neked igazad van nincs kihez menekűlnie hát ahhoz megy aki bántya
@Légifarkas:

mik a kérdéseid? én csak állításokat olvastam azokkal nem értek egyet

az államnak az a feladata hogy megoldjon egy csomó dolgot de ha ilyen nulla értékű szarok vannak ott akkor szar jön ki: gee in gee out, ez a kompupura volt anno mikor még hőskor

ha lesz kérdésed írd ide majd arról írok többet ha érdekel

túl van egy csomó dolog spilázva az örömmel tölt el, hogy a fiatalok a saját életük kovácsai akarnak lenni és ki akarják harcolni ehhez a feltételeket

ez a rezsim csakis rossz döntéseket hozott

amikor valakinek nincs pénze akkor nem hitelt törleszt hanem haladékot kér és a bevételeit növeli de nem a sarccal mert az nem bevétel az sarc hanem jobb jövedelmekkel és értékesebb munkával amit értékén kell megfizetni ERGO A GDP NAGYARÁNYÚ NÖVELÉSÉRE VAN SZÜKSÉG ÉS SOKKAL KEVESEBBET KELL BELŐLE ELLOPNI

brühühü
@épészmérnök: korábban mondtam, és fenntartom azt a véleményemet, miszerint '89 óta minden egyes politikai résztvevőnek tökéletesen megfeleltek ezek a "szindrómás" népek, akár ellenzékből néztek le rájuk, akár kormányról. Orbánnal ellentétben, a szocik talán nem hitték el magukról, hogy ők képviselik a megváltást, de különösebben nem tiltakoztak sem a kézcsókok, sem az öntömjénezés ellen. Ott lett volna nyolc évük például arra, hogy a tanterv tartalmazzon alapszintű (de gyakorlati "szagú") gazdasági, társadalmi ismereteket, mostanra feleakkora támogatása sem lenne a rezsicsökkentés ismert módjának, sokkal több fiatal értené azt a bűvös "demokrácia" szót jobban, stb.; de nem tették meg, jó volt nekik így is. A Fidesz előtt meg aztán végtelen lehetőség nyílt, azzal arányosan sikerült is elkúrni, szinte kár szót vesztegetni rá.
Még korábban mondtam, de ezt is tartom: várhatjuk az ellenzéktől a fordulat megalapozását, csak értelmét nem látom. Talán az LMP belekezdhetett volna, ha kitörnek a szende koszorúslány szerepéből, nem sikerült, a többiekben egyáltalán nem bízom, ugyanazokat a pavlovi reflexeket lovagolnák meg, mint amik eddig eredményt adtak. Én az írástudókban hiszek valamennyire, a szekértáborokon kívüli emberek szavában, és abban, hogy a tömeg kiábrándult, a meglévő gólemeket elutasító része azért csak szeretne tisztában lenni a dolgokkal. Ezért szoktam azt mondani, hogy 2014 nem lényeges: az számít, elkezdődik-e valami olyasmi, ami évek múlva azt eredményezi, hogy végre lekattanunk erről a vakvágányról.
@Légifarkas:
Légifarkas 2013.04.03. 00:08:23
@rodeo36: te szoktál üvöltözni :-)
Nem mondok, hanem kérdeznék. Tegyük fel, hogy 35000 milliárd odavan, álleluja, baszhatjuk. Mennyit lehet még, ismétlem, még kivenni a rendszerből?

NEM TUDOM, TE TUDOD?

Mennyit lehet elvenni az egészségügytől, oktatástól, rendvédelemtől, hivatalnokoktól, versenyszféra résztvevőitől (mitt'omén, a nyögdíjasoktól) ahhoz, hogy egyrészt ne lehessen már többet elvenni, másrészt azt mondjuk rá elég sokan, hogy most már elég?

EZ UGYANAZ A KÉRDÉS MÁR ÍRTAM RÁ

Szerinted, mennyit lehet még elvenni, és hány éven keresztül?

SEMMENNYIT DE NEM KÉRDEZIK MEG TŐLEM HANEM KIFOSZTJÁK AZ ORSZÁGOT NULLÁRA

És szerinted mi a szent szart lehet kezdeni egy lerabolt országgal, akárkinek is pottyan valahogy az ölébe?

LEDÓZEROLNI?

nem ordítozok csak meg akartam különböztetni a te "kérdéseidet" és az én "válaszaimat"

most megoldottuk?

nem

OK marad a banda még 20 évig a trend alapján minden negatív lesz...Mali vagz Burundi vagy valami ghana faszomtuggya

te meg nem reflektáktál a fidesz történelmemre

úgyhogy kvittek vagyunk

brühühühühü

tudod a nagy varázsló mit mondott miután a doktor azt mondta le kell vágni? nem kell levágni fiam....leesik magától
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: vigyázz a szuszpenzorral, ha nem értesz hozzá és nem a feladatnak és terhelésnek megfelelőt veszel, akkor az fog kiherélni :)
@épészmérnök: Ezt nagyon szépen megfogalmaztad. Egyszerűbben: vajon a kurvák miért féltik a stricijüket?
@Légifarkas: Dehogy, a nyelvek folyamatosan alakulnak. Volt amikor sokkal kevesebb nyelvet beszélt az emberiség, mint most. Az angol nagy közvetítő lesz gondoljuk, hiszen az egész világ angolul tanul. Illetve nem, dehogyis, mert kínaiul! Vagy oroszul? Ja, az elmúlt, akkor eszperantóul, az arra van kitalálva! Pedig az emberiség nagy összekötő nyelve a latin! Vagy az ógörög, megvan a szankszrit!
Bábel tornyát sosem lehet felépíteni, mert rögtön összekeverednek a nyelvek :D :D :D
@Légifarkas: Jut eszembe az én kölkeim is 3 nyelvűek és csodaszépen beszélnek magyarul. Más örökség (ökörség) nem vár rájuk, legalább ennyit adhatok. És most kapnak még 2 nyelvet ajándékba szeptembertől :)
@rodeo36: fidesz történelem... Az, hogy lopnak? Össznépi történelem az, rodeo. A cégek a mai napig egy valag pénzt kúrnak el olyan idiótaságokra, mint pl. a fémdetektoros kapu, meg a kamerázott motozószoba, mert egyesek ellopják a szerszámokat. Is. Meg ami mozdítható, és nem figyelik. Loptak a TSZ-ből, a Volántól, MÁV-tól, irodisták A4-es papírt tonnaszámra, melósok bármi foghatót, de még a nem rögtön foghatót is, mint pl. kilóméterpénz. Vállalkozók adót csalnak, kisboltosok nyugtával trükköznek, nagyobbak kettős könyveléssel és adóelkerüléssel, csodálkozol, hogy az megy "odafent", amit kitanultak "idelent"? Persze, az a rutin szöveg, hogy ha nem lennének ilyen szar szabályok, nem kellene csalni, de ez csak majdnem van így. Nem volt rendes kőművesem, mert számlát kértem (jóllehet elszámolni nem tudom), mert akit nagyon ajánlottak, az véletlenül rokkantnyugdíjas, semmit nem mer hivatalosan csinálni. Dózerérett, ahogy mondod. Majd rájön erre az a pár ezer fiatal is, és megcsinálják az életüket valahol máshol anélkül, hogy nyakig kellene merülniük ebbe a szartengerbe, aminek a Fidesz csak futó kicsúcsosodása.
@tucano: inább úgy kellett volna fogalmaznod, hogy "Volt amikor sokkal kevesebb nyelvet beszélt a sokkal kisebb létszámú és mobilitású emberiség, mint most", szerintem. A világ változik, mindenféle határát feszegetjük, a közös munka egyre fontosabb és elkerülhetetlenebb lesz, a fiatalok mennek szanaszét, mint a vaklégy, keveredik, alakul minden társadalom, és ez el fogja hozni azt, hogy másodlagosnak fog számítani egy saját, jellemzően területhez köthető nyelv ismerete. Ne 20 évre gondolj, hanem inkább 200..500-ra, bár a század vége is elég érdekes lesz, amikor a környezet rákényszeríti az életben maradókat némi vándorlásra.

Nemrég halt meg egy volt kollégám, a lánya (kereskedelmi szakon végzett angolul) '85-ben lelépett a németekhez, ott ment férjhez; az ő fia Borneón építésvezető, köszönni tud magyarul, de angolt, franciát, meg tán thai-t beszél napi szükségletként, bár ez utóbbiban már az öreg sem volt biztos. Az ő gyereke annyit tud majd magyarul, mint a bögrém, ez szinte tuti. Büszke lehetsz a gyerekeidre, de ne vedd majd zokon tőlük, ha az unokák már (esetleg) egy kicsit másfelé orientálódnak :-)
Off
Csak most olvasom: index.hu/kulfold/2013/04/02/az_ensz_elfogadta_a_fegyverkereskedelmi_szerzodest/
Tulajdonképpen ez full tiltás, hiszen nincs olyan háború, ahol ne lennének civil áldozatok, elég csak az afgán, vagy afrikai színterekre gondolni, meg a közép-amerikai drogháborúsdira. Egy alapvetően jószándékú, de sajnálatosan adminisztratív megegyezés, néhány éven belül minden exportőr a másikat fogja köpködni, és annyi szennyest teregetnek ki, hogy nem győzünk majd bámulni. De hogy fegyver nem lesz kevesebb a világban, az szinte 100%.
@Légifarkas: dehogy veszem zokon! Csak valami olyan nyelven beszéljenek, amit megértek:)
@Penivaldes: Ugyanmá'.
Ez a szeliden feddő megjegyzés arra vonatkozik, hogy K.A. -t illik ösmerni, legalább névről. :)
süti beállítások módosítása