Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.27. 04:04 Fabius

A közmű paraszt ne lázadjon!

Címkék: fidesz elmű németh szilárd rezsicsökkentés

Kedves Szilárd, drága barátom és Harcostársam!

Elérkezett a cselekvés ideje! Úgy értem neked, mert egy remek törvényjavaslatot írtál, amit Petikém a Házőrség portásánál már a nevedre leadott, ott átveheted. Remek munkát végeztél különben, időben felismerted a veszélyt, és ahogy lendületesen, harcosan, határozottan szavakba öntötted az egészet, háááát, komolyan mondom, mintha a saját retorikai bravúrjaim köszönnének vissza a sorokból. (remélem a muszályt te is helyesen, elipszilonnal írod. ha nem akkor mától igen) 

Nem is képzeltem, hogy neked ilyen sasszemed van az ügyekhez. Persze tudtam, csak nem sejtettem, de végül is valamiért csak téged választottalak erre a feladatra. Így leleplezni az árulást, ilyen lendületesen felpofozni a lázadó csőcseléket elképesztő teljesítmény. Baromi jó vagy, na. Télleg. Most képzeld el mi van, ha nem lépek-ünk mi időben? Ma még csak egy levél az áramszolgáltató honlapján, de mi lesz holnap? Elszabotált rezsicsökkentésen őrjöngő Orbán fejű hitervideó, meg Argó animgif, amin üvöltve sírom Navrának, hogy Tibi, megkúr az áram?! Csak magyaráz és magyaráz a büdösparaszt, pedig azért rakták a székházát a Váci-Dózsa kereszteződésbe, hogy legalább az utcanévről eszibe jusson, hogy végzik mifelénk a lelki dózsagyörgyök! 

Mondd meg nekem, de őszintén! Miféle eljárás ez? Hogy képzeli? Ha azt mondtam adja a rezsicsökkentést a hasznából akkor nekem ne mutogassa a lakossági áramár összetételét nyilvánosan, hanem fizessen! Nem tartozik az senkire, hogy az ő luxusprofitja a mi profitunkhoz és adóbevételeinkhez képest mekkora.

áramár.bmp

Úgy utálom a benzinkutakon is mikor ki van téve, hogy a literár ennyi meg annyi százalék adóbevételt tartalmaz! Kit érdekel ez? Mármint a zembereken kívül? Rájuk meg pont nem tartozik semmi ilyesmi, de mutogatják meg bezzegelik nekik, mintha beleszólásuk lenne. Marha jó, nem? Úgy turkálnának a mi zsebünkben, mint ők is én lennék. Pedig én csak egy van, én. Én meg nem fizetek és pláne nem mondok le egy fillér adóbevételről sem, még csak az kéne! Ha megtenném Gyuri még péntek előtt kénytelen lenne kiötölni három újabb adófajtát, az meg kurvára nem hiányzik. Nem érdekel engem semmiféle magyarázkodás, asse'tom melyik hivatalom firkál olyan marhaságot, hogy a közműcégek nem is zsigerelik ki a kedveslakosságot, mert nem érdekel. Csak az érdekel, hogy a választási kampányomat, így a rezsicsökkentést kifizesse valaki aki nem én vagyok. 

Mi a lófaszt nem lehet ezen megérteni? 

De tudod mi a legszomorúbb az egészben, Szilikém? Hogy Tarlós is úgy állt be a rinyáló közművesek közé a hangszálait lebegtetni feleslegesen, mintha a sikerberuházásként elkönyvelt lefestett trafóházajtó átadó ünnepségen neki lett volna egy zárlatos pillanata és nem nekem. 

orbán-elmű.gif

Aszongya határt kell szabni. Nekem. Érted mit mondok? Nekem és a kampányomnak akar határt szabni, bruhahaha. Ez most komoly? Vagy téboly? Még csak nem is fideszes! Mondjuk főpolgármester se lesz a következő ciklusban azt garantálom! Te, Szilárd, nem volt ez a Tarlós eszdéeszes? Dehogynem volt, akkor ő is rajta van a Gyurcsány fizetési listáján, és azért nem akarja a főváros közműcégeivel a kampányomat mosolyogva kifizetni! Látod barátom, ezt szeretem bennünk, hogy ilyen okos vagy. No, szaladjál, Petikém már átért a törvényjavaslatoddal mert sietett. Add be, kebelbarátom, tedd meg amit megkíván a haza!

Csókpuszi, Viktor!

682 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr505107582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Időgép: "rezsicsökkentés-ellenes magatartás" 2013.02.27. 20:47:59

Nehéz, tudom hogy nagyon nehéz letenni az aktuális politika aktuális sárdobálásait, de néha azért érdemes megpróbálni kicsit távolabbról nézni. Ha térben nem megy, akkor időben. Ilyen időutazásra invitálom a kedves olvasót, elsősorban azokat, akik a ko...

Trackback: Rezsicsökkentés Fidesz-módra 2013.02.27. 17:35:51

Ki jár jól a rezsicsökkentéssel? A kormány szerint mindenki,  hiszen "minden épeszű ember örül a rezsicsökkentésnek” (Németh Szilárd), ám a Fidesz az egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Méghozzá azoktól, akik igazán rászorultak. A rezsicsökkenté...

Trackback: Az ELMŰ-ÉMÁSZ felvette a kesztyűt 2013.02.27. 17:35:27

Az ELMŰ-ÉMÁSZ nem restellte, felvette a kesztyűt a kormányzati retorikával szemben és tájékoztatta a fogyasztókat, mit  okoz  várhatóan a tízszázalékos rezsicsökkentés (hasonlóra készül például a Tigáz is). Igaz, semmi olyat nem írt le a nag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@simple observer 1.0:
Tárgyalgatnak, tárgyalgatnak, meg programot irogatnak - konkrétumok nélül. Ahelyett, hogy november óta a választókörzeti szervezet építésén és a jelölek kiválasztásán dolgoznának.

Ja és kéne néhány olyan szlogen is, amit közgáz diploma nélül is lehet érteni.

Ki a kampányfőnök?
@Penivaldes:
IMDB száma?
Nem olvasok ilyeneket, de megnézem.
Ja, Szia Peni!
@rodeo36: szóltam én egy szót is?
Nagyon szép dolog, hogy hátrányos helyzetű gyermekzenekarokba invesztálnak. Amán nem annyira, ha mások (khmmm) ékeskednek vele.
Amint hallom, nagy problémája A Szisztémának, hogy nagyon kevés a képzett zenetanár. A hangszergyártók szemszögéből is érdemes átgondolni. Mekkora piac az! A zenetanárképzés viszont smafu üzleti szempontból.
Na, ki mondta ezt? Vállalkozók, figyuzzatok!

"Nem gondolnám, hogy a népharagtól kell várni a változást. Ott volt például a Reformszövetség, amelyben magam is közreműködtem, és amely – néhány kivételtől eltekintve – főleg az üzleti szféra képviselőiből állt. Nagymértékben az ő érdemük a Bajnai-kormány hatalomra kerülése, amit én pozitívan értékelek. Az üzleti szféra igenis képes lehet kierőszakolni változtatásokat. És ez a réteg az elmúlt két évben még nemigen hallatta a hangját."

www.168ora.hu/itthon/lehet-meg-lejjebb-csuszni-98071.html
hvg.hu/sport/20130227_Naci_karlendites_rendbontas_az_UEFA_bezar

"A római klub azért bűnhődik, mert múlt csütörtökön, az Európa Liga legjobb 32 csapata között a német Borussia Mönchengladbach felett aratott 2-0-ás győzelem során szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és náci karlendítéssel okoztak botrányt."

Úhm, itthun mi lenne ebből..nemzethalál, az tuti!
@Penivaldes:

"az ő gondjuk nem az hogy nem alakult még pártá E14. "

A korabbit en sem igy ertettem. Hanem ha az ellenzek javaresze lep fel vegre majd egyuttesen, az jelenthet sok ketkedonek esetleg okot feltetelezni, hogy esetleg kormanyvaltas lehetseges, raadasul megjeleve egy joval tisztessegesebb, es esszerubb kormanyzassal.

Pl. egyszeruen dobbenek, hogy a -2.7% GDP novekedest az ellenzek egyszeruen nem tudta atvinni a median. Holott ez a jelen helyzetben nem kis hir, mikozben ide is nemegyszer szabadulnak be trollok, azzal, hogy Gyurcsany/Bajnai idejen (eppen melyiknek tulajdonitjak az aktualis eloiras szerint) bezzeg micsoda recesszio volt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

""Bányász ütött polgármestert ..."

Ma egy , holnap kettő , holnapután....
Kihúzzák a gyufát fideszék ...
@épészmérnök: Eddig nem tartottam sokra Chikánt!
"A magyar gazdaságban – meghökkentő módon – még mindigi jócskán vannak tartalékok. Cinikusabban fogalmazva: lehet még lejjebb csúszni. Az tény, hogy a társadalmi feszültségek egyre éleződnek, különösen a szegénységi küszöb környékén. Ám egyelőre nem tartok attól, hogy ez robbanáshoz vezet. A magyarok tűrőképessége igen magas."

Igaz, most se..
@épészmérnök: tisztelt hölgy, tisztelettel megjegyezném, nem én vállaltam az ország rendberakását nagy nyilvánosság előtt, nem én zengtem bele melldöngetve a kamerákba, hogy képes és alkalmas vagyok erre. Esetleg ha az, aki elkezdte, folytatna valami értékelhető aktivitást, lenne hová, kihez, miért moccanni.
Ebben a tipródásban úgy tűnik, hogy ha én felemelem a seggem, akkor vagy kurva nagy pofozkodás lesz itthon, vagy átgurulok a határon a kis családdal, és onnantól kezdve tőlem a Mikulást is megválaszthatja, aki maradt.
Itt írtam valamelyik nap, hogy ha a népnek csók kell a seggére, akkor vagy kap, vagy aki nem adott, az hivatalt sem kap. Nem magyar sajátosság ez, Obama is körbenyalta volna a teljes US népességet Hawaii-tól az ISS-ig, ha ráér, mert az a tuti recept. Hozzám, ebben az országban, még senki nem szólt, mióta választókorú lettem, és számomra mintha nem lennének hívogató üzeneteik 2.5 év Orbán után sem. Így is lehet. De amennyiben ez azért van, mert nem tudnak beszélni, ők vannak rossz helyen - ha viszont nincs mondanivalójuk felém, akkor én. Ennyi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Én feladtam, lehet, hogy bennem van a hiba..."
Én is feladtam, már a témaválasztás megfogalmazása is vicsorgást jelentett:
"A társadalom és a hatalom viszonyának átértékelése." Ez a mondat benne van a szövegében.
Ezek szerint már akkor is a hatalom volt törz gondolatvilágának a középpontjában, és láthatóan a hatalom kiterjesztése foglalkoztatta.
Ránk, áldozatokra nem terjedt ki az analízise. Eszébe sem jutott, hogy a hatalmi tébolynak kárvallottjai is vannak, ez a mai napig hiányzik kóros gondolatvilágából.
@quendelapo:

"Ahelyett, hogy november óta a választókörzeti szervezet építésén és a jelölek kiválasztásán dolgoznának. "

En is hasonloan turelmetlen vagyok. ;)

"Ja és kéne néhány olyan szlogen is, amit közgáz diploma nélül is lehet érteni."

Csak ehhez meg mar dontes kellene eloszor, hogy mik is lesznek a sulyponti temak a kampany soran...
Az osszes kisebb-nagyobb ellenzeki partocska (meg ha csak 4 szamolok is) nyilvan nem fog kulon eyg eves hosszu kampanyt kezdeni. Nyilvan nem is volna mibol.

"Ki a kampányfőnök?"

Nem uj, de regi:
www.origo.hu/itthon/20121221-a-partok-fo-stratregai-kampanyszakemberei-lmp-mszp-fidesz-jobbik-egyutt.html

Tobbseguk valoszinuleg igy is lesz.
@épészmérnök:

az bosszantott fel, hogy csak úgy bevágtad, hogy az IDB... a blogolók közűl a nagyrésze nem tuggya mi az és amerikai bank máris az USA jut eszükbe

1958 óta műxik több kevesebb sikerrel de inkább több mint kevesebb, mert a hiteleket el lehet adni és a bankközi kereskedelem szilárd tehát nyereséges és ezt vissza lehet forgatni

a magyarok olyan idióták, hogy arra szó sincs, van az OECD meg az EU központi bank és az IMF de más műintézetek is erre 2 vagy háromszoros költséggel vesznek fel hiteleket a napi költéseik törlesztésére és arra, hogy hazahorgyák a rohadt bűnöző banda

mikor ítálik őket halálra? bíróságon egyenként és csoportosan is ma már 35000 milliárdnál nagyobb a 3 év alatti bűntettük és 25-30 évig ki sem lehet fizetni pláne hogy a mai gazdaság maradása esetén sohasem azaz ott fogja görgetni maga előtt mint a hóembert amiből már lavina is lehet vagy már van is csak a buta magyarok nem veszik észre

minő szégyen ilyen buta néppel

brühühühühü
Ünnepélyesen kijelentem, hogy unom. Unom, hogy Légifarkas, és mindenki felülről várja a változást.

Hogy képzelitek ezt? Egyszerre, egyidejűleg ajkbiggyesztve leszólni azokat, akik felvállalták, hogy tesznek valamit, és ugyanakkor sikítozni, ha arról van szó, hogy vállaljatok már valami személyes felelősséget is. Fabius veszi a fáradságot, járja a fórumokat. Jelen körülmények között hogyan lehet például téged, Légifarkas, úgy megszólítani, hogy megszólítva érezd magad? Tisztában vagy a médiaviszonyokkal állítólag!

Még édesebb, hogy az úgynevezett népet is leszóljátok, elmondjátok mindennek, hibáztatjátok a helyzetért. És ti, édes barátaim, kik vagytok? Nem tartoztok az úgynevezett "nép"-nek nevezett sokaságba, amelyik felülről várja a megváltást? Dehogynem. Lámpavasról álmodozni, igen. Bekopogni a szomszédhoz beszélgetni, nem. Gáz!

Rém dühös vagyok.

És - igen! - ha valaki megkérdezné, hogy én mit ugatok bele onnan messziről, közlöm, hogy mindent megtettem, amit csak tudtam. Innen, 13 ezer kilométer távolságból.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én pont nem.
Csak a járdát, hogy orra ne essek amíg lemegyek a pincébe.
Ott ugyanis van egy üveg Stella, amit az est fénypontjaként el kell fogyasztanom.

Kedves Efendi, Allah vigyázza minden lépésed, legyen tiéd a kelet minden kincse, a müezzinek csak a te hatalmasságodat hirdessék, de bazmeg reggel ne baszogass olyan kajával, amivel ma, jó?-:D
Délután már rendben...
@épészmérnök:

a chilei 531 MW folyami vizi erőmű egymagában
(folyam szabályozás és járulékok nélkűl csak az erőforrás 10 millió dollár megawattonként) ami ilyen módon közel 10 miiliárd dolláros nagyságrendű de...környezetkímélő, hatékony, és gazdaságos...ha a vízügyeket jól intézik és miért ne akkor járulékosan a mezőgazdaság (hal éa baromfitenyészet valamint öntözés egy pár év alatt nullszaldósra hozza az egészet

a kedves vezető Levédiában anor todo xiá ban nem gondol ilyen dolgokra amikor 100 milliárd forint számra veszi fel a kölcsönt amit sohasem tud visszafizetni

nem kéne holnap felakasztani az egész bagázst?

brühühühü
@simple observer 1.0:
"Az osszes kisebb-nagyobb ellenzeki partocska (meg ha csak 4 szamolok is) nyilvan nem fog kulon eyg eves hosszu kampanyt kezdeni. Nyilvan nem is volna mibol."

Valamikor el kell kezdeni, jövő áprilisig mégsem tárgyalhatnak.
@épészmérnök:

el kell mesélned hogyan műxik Chile-ben a polgári szervezetek és azok hogyan épűltek ki és ma mekkora hatalmuk van valamint a szakszervezetek

más délamerikai országokban is haladnak de nem annyira Peru amely olyan gazdag hogy asse tuggya milye van a nyomorral harcol meg a betegségekkel és a rossz oktatással és a korrupcióval

a többiek detto bár a gazdagság nem mindehol azonos sőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de van népi mozgalom és beszélnek egymással nem úgy mint a buta magyarok akiket ez a cigánysurmó egymásnak ugrasztott és azt élvezi hogyan lehet velük kibaszni és teszi is lámpavasat neki

de a buta magyarokat mind seggbe kell baszni mert amit csinálnak megérdemlik a kurva annyukat...

eveled együtt nagyon dühös vagyok az impotens nyavajgó hímringyókra akik mástól várják

nincs és sohasem volt megváltó még ha hisznek is benne a Pápa most megy a picsába mert rájött, hogy ez már kínszenvedéps és rablás egy lélekkufárok üzlete kurva drágán

ez megy levédiában is két magyar nem tud megállapodni abban sem mit egyenek reggelire nemhogy mit tregyenek a saját sorsuk javítására

kurva annyukat

brühühühühü
@rodeo36: Az oktatást említetted, amely a hattyúdalát éli nálunk.
Orbán a kötcsei beszédében megfogalmazta, hogy az "elitet le kell cserélni."
Sajnos, ennek jegyében esik most is áldozatul jó néhány oktató az egyetemeken, olyanok, akik életművet alkottak, mert nem illenek bele az ellentmondást nem ismerő rendszerbe.
Ugyanezek a folyamatok zajlanak le azokban az intézményekben, amelyeknek az a hivatása, hogy kontrollálják a kormányzati intézkedéseket. AB pl. Egyben kiépülőben vannak a mesterségesen létrehozott kormányhű képződmények olyan kiválasztottakkal, akik valóban a lecserélt elitet váltják fel, és szorítják ki.
@Knósszosz: "Talán veszek egy Bódi Margit szakácskönyvet."
Aztán majd elkezdesz itt nekünk suk-sükkölni, nehogy leépülj már a szép magyar beszédből.
Privi ment.
@Légifarkas:

ezzel igazat adtál épészmérnöknek, és van is neki!!!

nem kell hogy téged megszólítsanak menj oda és szólítsd meg, az a dolgod még akkor is ha a sex-ben passzív buzinak hívják az ilyent

végre ébredj fel és tegyél ha te nem teszel akkor az a pár seggfej ott a parlamentben városházán azt csinál amit a pudvás agyából kiizzad de ha van neki instrukciója tőled aki megválasztottad vagy megválasztanád akkor majd arról lesz szó vagy ha nem akkor el kell zavarni a halál faszára és az is a te dolgod

egyébként ha mész majd külföldre ott fogod igazán megtapasztalni ezt ha nem szólsz és nem élsz a jogaiddal mert buta seggfejként meg sem ismered azokat akkor ott még inkább éhen fogsz dögleni ott nem osztják az állást meg kell keresni

a Siemens keres szakembereket világszerte a fizetés egy azaz egy millió dollár fölött van évente...ha érdekel küldöm a linket több van nem csak egy

brühühühü

tányérmosogatónak nem hírdetnek azért oda kell menni és mondani hogy nem töröd hanem mosd és gyorsan
@Mariann19: "Sajnos, ennek jegyében esik most is áldozatul jó néhány oktató az egyetemeken, olyanok, akik életművet alkottak, mert nem illenek bele az ellentmondást nem ismerő rendszerbe. "

A budapesti Bölcsészkaron a 70-es években őrületes szellemi légkör volt azoknak, akiket érdekelt valami. A legjobb koponyák óráira lehetett feliratkozni akkor is, ha a szakodnak látszólag köze nem volt hozzá. Nekem heti 32-36 órám volt, mert a saját szakom mellett behallgattam strukturális nyelvészetre, médiára, axiológiára, folklorisztikára, sőt, még a Közgázra is átjártam, egy kis latin-amerikanisztikára. A fiamnak csodákat regéltem az ottani szellemi izgalmakról...

Aztán tíz évvel ezelőtt beiratkozott ő is a pesti bölcsészkarra. Egy évet bírt ki, kimondhatatlanul lapos és unalmas volt számára.
@quendelapo:

Frászkarikát jelenti szükségszerűen ugyanazt. Hatással vannak egymásra, ez tény, de:

A költségvetés átalakítása a kiadási oldal alapos megfaragásával, az állam méretének csökkentésével, a duplán és feleslegesen elvégeztetett feladatok felszámolásával is megoldható, aminek közvetlen köze nem sok van a gazdasághoz azon kívül, hogy munkahelyteremtő-ösztönző csomag nélkül belevágni felesleges. Ebben az esetben meg a gazdaságélénkítő-munkahelyteremtő csomag minden, csak nem sokkterápia.

Sokkot a közszolgahad kapna egyedül, akiknek a versenyszférában kéne ezentúl boldogulni valahogy.
@rodeo36: "el kell mesélned hogyan műxik Chile-ben a polgári szervezetek és azok hogyan épűltek ki és ma mekkora hatalmuk van valamint a szakszervezetek"

Rodeo, a civil szervezetek nem helyettesítik a pártokat. A pártoknak vannak aktivistái, akik választások előtt belehúznak. Aktivisták nélkül nincs semmi.
Bréking nyúz. Chávez az agyhalál állapotában van, lekapcsolták a gépekről.
@Fabius: jahh, besokkolna sokk kőagyúszolga.. ezért inkábbb olvass! Ottan döglenének meg éhenkoppon.
@simple observer 1.0:

"tartos leszakado palyara kerulunk, de siman el tudom kepzelni, hogy akar 1-1.5 evtizedig is kihuzhatja a Fidesz egy a sajat oligarchaira es a lebutitott es megfelemlitett "zsellerekre" epitett gazdasaggal."

Ez az ami szerintem kizárt. A "hitelünk" addig tart, amíg jegybank ül a devizatartalékon, és egy nappal sem tovább. Így is akkora hozamot fizetünk az állampapírok után, hogy a Templeton nem győzi számolni. Arról nem beszélve, hogy a fidesz zsellérek a közbeszre vannak ráállva, látjuk a bevételük Cipruson és a Seychelle szigetekre van kicsatornázva, ők itt előre sokat nem lendítenek.

A versenyszférában meg a kivárás van, beruházás nulla, munkahelyteremtés nulla, és ez csak rosszabb lesz, ha nem változik semmi. Nem 1-1,5 évtizede, hanem ennyi éve van Orbánnak ezzel a rendszerrel, még ha újra választják is.
Hugóból már nem lesz viziló... legfeljebb reinkar náció. Orbán soron kívül vajon visz koszorút? Hazafelé pedig néhány hordó olajatm vagy elég lesz a kistáska fű?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A volt panamai OEA nagykövet szerint december óta folyamatosan hazudtak Chávez állapotáról. Kubában kezelték, már ott leállt az agya, de átküldték Venezuelába, hogy ne náluk haljon meg. Holnap vagy holnapután kiírják a választásokat.
@épészmérnök:
NEHÉZ EZT ELHINNI DE TUDOM így van

borzalmas

a váltás ilyenre sikeredett mert senki sem tudta mire akar váltani csak az ne legyen ami volt

és mit veszítettek vele, hogy nincs azóta 23 év után már hol járhatnának

tudod az a véleményem megérdemlik és legyen még sokkal rohadtabb mert el kell jönnie egy pillanatnak amitől már nincs tovább még akkor is ha az egész szar megszűnik

brühühühühü

szegény FAB mit össze küzd mint Don Quijote

nem tudom kérdeztem e van Habana-ban egy Don Quijote szobor bronz de szalmabáb az egész bronzból zseniális...a Rampán van közel a koncertteremhez
@épészmérnök:

ez azt is jelenti -számomra- hogy az ellenzék sem tud kiutat...és amikor már Colombiából is kifelé paterolják az amcsikat akkor oda azután sehogy sem fogják beengedni pedig fenik rá a fogukat...figyeld Peru-t ott van valami baromság ami nekem kurvára nem teccik...te hogyan látod?

tanúlságos lehet

brühühühühü
@rodeo36: Nehezemre esik elhinni, hogy a magyarok ennyire képesek. Én is magyar vagyok, tudok-e más lenni? De ha más lennék, akkor már nem lennék magyar.
Bonyi.
@Légifarkas: @épészmérnök:

Nem fogom eldönteni a vitátokat. Igazság az, amiért rátok nyomtam az nem is nektek szól, hanem az itt csöndben olvasó valakinek, aki érteni fogja:

Látod baszod, erről beszélek. Ha rákattintasz erre a Légifarkas linkre akkor máris ott vagyunk a helyi szervezetek lélekben feladásánál, a totyorgásnál és szarakodásnál.

Mikor emberelitek meg magatokat végre, és mertek a sarkatokra állni? Kiállás helyett elnézitek, hogy továbbra is hülyére vesznek, meg azt is, hogy a balfaszságnak ilyen viták az eredményei, amit most felhasználtam b. figyelmed felhívására.

*srácok, bocs, de ezt sajna kellett.
@rodeo36: Itt kevés hír van Peruról, és őszintén, nincs kedvem még az ő sajtójukat is olvasni. Mire gondolsz?
@Fabius:

ez lehet az egyetlen szerencse, sokat foglalkoztam azzal, a Templeton -nak milen eszközei vannak a behajtásra? ők tuggyák?

nagy baj, hogy nincs kormányképes gárda csak egy koalíció lehet arra meg a magyarok jelenlegi buzi állapotukban nem alkalmasak

vagy mondd hogy hülye vagyok és miért? örömmel venném ha lehülyéznél

brühühühühü
@épészmérnök:

becsődöl a baloldali kormány és valami invázió várható északról nem az ő sajtójukat kell olvasni hanem a többit...igyekeztek megfojtani a baloldali Humala-t de a jobboldal sem tudott semmit csak a korrupciót és ...most kifosztás készűl

ők a Chavez ellen mentek most nincs Chavez ki ellen mert ezek sem tudnak ellenség nélkűl még szarni sem...nagyon sza politikusaik vannak a El Chino meg és a lánya nem tiszta út csak sok mosoly és nőtanács de semmi komoly megette

brühühühü

és ez rossz lesz a többieknek is bár a kinaiak ott vannak és csinálják a nagy hatalmas Kikötőt és megint a kooperáció helyett ellenségesség Chilével mert valakik szítják
@épészmérnök: Kiemelkedő szellemi légkört azok az oktatók teremthettek abban az időben, akikről - vélhetően - említést tettem, akik képesek tényleg életművet hagyni maguk után.
Tegnap egy műsorban egy egyetemi tanszékvezető arról beszélt, hogy a szűkös anyagiak miatt az oktatók nem kapják meg a bérüket. Ennek ellenére hivatásuk megszállottjaiként ingyen járnak be, és tartanak előadásokat.
Az az atmoszféra, amelyet leírtál az egyetemi éveid alatt, ilyen oktatók által létezett.
A leépülő felsőoktatásban most is jelen vannak ezek a kiváló emberek, minden tiszteletem az ilyen nagy egyéniségeké.
Vajon mi volt az oka, hogy tíz évvel ezelőtt lapos és tartalmatlan volt az egyetemi klima?
Sajnálom, hogy a fiad ebbe a kedvezőtlen időszakba esett.
@Mariann19: OK. kösz. Fab figyelsz? Sajnálkoznak.-)) Erre ment ki az egész:_)
@épészmérnök:

egy valami -én része voltam onnan tudom- az oroszok nagyon komolyan akartak folytatni és váltani 1984 után gyakorlatban is...erre jött eze a csélcsap banda az Antall és a többi senkiházi és szétbasztak egy 40 valahány éves ismeretséget a két fél nem tudott újat mondani egymásnak de annyit igen hogy folytatni jó abbahagyni szar

és szar lett és mai napig szar

lehettünk volna híd a Quay folyón a nyugat és a kelet között és most az EU is másképpen nézhetne ki (valami azt súgja volt valami bolha ott amit kívűlről nyomtak a fülekbe)

brühühühühü
@rodeo36: Érdekes ez, a perui-ecuadori háborúról annak idején egyetlen árva szó sem volt a magyar sajtóban. Annál több a Malvináról. Pedig itt nagyon nagy érdekek feszülnek egymásnak, nem látom át sajnos, hogy mi megy.
Amúgy mostanában Morales kóstolgatja Chilét, lövöldöző bolív kiskatonák a határon, meg ilyenek.
Nyersanyag tekintetében azt gyanítom, hogy ez a földrész többet tud mint Oroszország. A baloldal pedig hagyományosan jóban van az oroszokkal.
@rodeo36:

A Templetonnak nem kell behajtania semmit, fizetünk, mint a katonatiszt. Naná, egymaga bedönthetné az országot egy hirtelen eladással.

Hülye vagy. Mert kérted. :-D

Amúgy nem kell beletemetkezni a depibe. Ellenzéki oldalon éppen most válik el ocsú a búzától, megy a rosta a ki képes és akar, meg ki nem vonalon. Ennek a folyamatnak most, és nem egy év múlva élesben kell lezajlania. Pár hét és csak azok maradnak a szövetség környékén akik tényleg akarnak. Új pártokat, a régiek megújulását meg kormányváltást.

Én akkor lennék beszarva, ha ez nem menne végbe.

A közvélemény kutatás is egyértelmű: a Fidesznek bejött a rezsizés, a szociknak nem jött be a régi pofákkal szövetkezni akarás, Schiffernek meg a sündisznócska vagyok. Az adatok egyértelműek, amelyik politikus nem érti az hülye. Tessenek a következtetéseket levonni és a köz által kívánt irányba menni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sajnálom, hogy nem segíthettem.
A hsz-ed második fele Fabiusnak szól?
@Fabius:
nagy szép kösz

maradtam "hülye" de mecsoda különbség

és lőn fény mondá Lucifer

brühühühü

a ringlischpiel gyorsúl? az jó kicsapja
@Mariann19: Szerintem tik ketten csodákra lennétek konzulensi szinten képesek:-) De nem vagyok konzulensközvetítő. Ha rosszat gondoltam, akkor elmenézést:-)
@Fabius: Valamikor ma este mondotam. Lépéskényszerben jelenleg a szocik vannak. Ha nem ganajoznak egy orbitálisat, 2014-ben mennek a kukába. Nagyjából most van az utolsó pillanat.
@rodeo36: haggyad má... még a keskeny-szélesnyomtávúátrakót is eladták ócskavasnak. A szlovákok meg röhögnek a markukba. Kárpátalján a mai napig megvannak a működö ilyen,vagy olyan sinek...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Szerintem Ti ketten csodákra lennétek konzulensi szinten képesek."
Ki a másik?
@rodeo36:

Hadd csapja. Sokan most ébrednek - Milla pl - hogy ha kiállsz céltáblának akkor megdobnak szarral. Nem mindenki bírja, aki nem az meg maradjon civil.
@épészmérnök:

ebben semmi új nincs ezt én ismertem 1968-tól, kurva jól csinálják...a kinai orosz viszony hagyományosan kölcsönös érdekeken alapszik és javúl (a németek és még néhány más nagy eu arrafelé kacsintgat műszaki alapokon de politikai is van benne)CIS mond ez neked valamit? és federáció...

ennek egyetlen eredménye kell hogy legyen egy vadi új monetáris politika megrengetni a jelenlegit a britek be vannak szarva és a Commonwealth nem akarja mert...csak!!!!

pedig India nem bírja mert nem tuggyák finanszírozni és önmaga nem képes rá -sajnos vagy hálistennek, a hindúk uralják kelet afrika bank és finánc világát, de dollár alapon- tehát hiába drónoznak Pakisztánban és a többi hátasztánban India fel kell ismerje hol is van a történelmi érdeke (Alexander the Great) mai hír nem képesek Afganisztánt lecsillapítani (NATO szinten) és már nem bírják...sokkal jobban becsődölnek mint a ruszkik korábban akik otthagytak csapot papot...pedig gazdag terület...és a tálibok nem aggyák (szegény tálibok ha tudnák) a mostan USA vágások holnapután botrányba fognak fulladni nincs idejük másra megy a nagy belpolitika mert létkérdés lett nagyhírtelen 300 millió ember nyomora (az ő szintjükön nyomorognak) olyan bonyi...hogy élvezem

de szabad kezet ad sok mindenre mert mint a római birodalom ezek is belűlről rothadnak és már bűzlik higgyél nekem

a gond nagyobb mint gondolnátok
@Fabius: Az ismeretek birtokában baromi egszerű prediktiv művelet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ja, pár héten belül meg kell(ene) tenniük amit meg akarnak tenni. Aztán ha a kukába nem is mennek - ahhoz nagy a rendíthetetlen tábor - de kormányváltás nem lesz, jobb esetben szerepük nem lesz benne. (jegyezzük meg, nélkülük azért lényegesen kisebb a kormányváltás esélye)
@épészmérnök: hm. Ha te unod, azzal ugyan nem sokra megyünk, de hátha unja már az is, akiről szó lehet.

Tartózkodó voltam Bajnaival, egyrészt, mert mégiscsak ott ült évekig GyF válogatottjában, másrészt, mert láthatóan nem volt a közege ezrek, százezrek szemébe beszélni. Elindult, írt blogot, itt-ott feltűnt, majd eltűnt, kezd olyan érzésem lenni, hogy nem érti, miért kéne még mutogatnia magát. Nézze meg Orbánt: azért. Amiért azok a kurva reklámok is szünet nélkül jönnek: ismétlés a vásárlás jó édes anyja.
A személyes felelősséget nem nagyon tudom értelmezni. Beosztásilag én ugyanaz vagyok, mint Fabius sofőrjei; kérdezd meg a bloggazdát, hány embere tudja, ki ő a neten, esetleg hányan járnak vele LMP-s gyűlésekre, Bajnais beszédekre. Kilenc kolléga elsődleges, és sajnos mindmáig szinte egyetlen információforrása vagyok minden nap, kihámozom és összerakom, amit tudok, majd próbálom átadni nekik heti hat nap műszakjaiban, már amikor nem unom, mert én meg azt szoktam unni, a hiábavaló szájtépést, a közöny térnyerését. Majd felrobbantok valamit, utána megadom magam, akkor biztosan bekerülök a tévébe, és bemondom hangosan, hátha úgy ütősebb lesz.
Megszólítani engem nem tudom, hogyan lehetne, a Seňor hangzása tetszik, csak ezt errefelé nem szokás használni. Visszakérdeznék: miért gondoljam, hogy hozzám szólnak, ha olyanok beszélnek, akiknek a nevei a köztudatban a korrupció és a töketlenség szinonímái, és az első öt mondaton belül már azt mondják a saját szájukkal, hogy a fizumból még nagyobb elvonásokat kell tudomásul vennem, mert különben sosem mászunk ki? Hát az apja faszát mindenkinek, amíg a közpénz felhasználása nem áll full civil kontroll alatt, szoktam erre morogni, csak azt meg ők nem nagyon akarják hallani.
Igen, én is a nép tagja vagyok, bamba itthoni munkásruhásként talán sokkal inkább, mint gondolnád. Három éve kezdtem ébredni, nézelődni, mostanra ütni (nagyon-nagyon-ütni) tudnám azokat, akik hallani sem akarják (fel tudod te ezt fogni, ha szó szerint értelmezed?) nem hogy az összefüggéseket, de még a napi eseményeket sem, de ha valaki eléjük lök egy ezrest, szarcsimbókot is ennének a seggéről, csak a szomszéd meg ne tudja, hol lehet ilyen könnyen pénzt keresni. Vagy rákényszeríti őket valaki felülről arra, hogy nyíljon a szemük, vagy rákényszeríti őket valami alulról, ám ez utóbbitól éhen szoktak halni, vagy megfagynak. Nem szokásom lámpavasazni, Bubót és rodeót is inkább hűtöm (tessék má' olvasni, mielőtt...), de ha rákérdeznek, miért vagyok ellene, csak az emberi méltóságot, a lelkiismeretem tisztaságát tudom felhozni, ezzel itt nálunk tíz lámpavasazónál kilenc gúnyos mosolyt lehet szerezni, a tizedik elől futni kell, mert a himbálni vágyottak bérencének feltételez, és agresszív lesz. Ha a szomszédom lennél, bekopognék hozzád (legfeljebb kirúgsz), egy-két kivétellel szinte minden itteni kommentelőhöz bekopognék (még pl. az itt megvetett Kara kánhoz is, mert érdekel, miért úgy látja, ahogy), és ti is jöhetnétek (szobafestő rutinnal rendelkezők előnyben, a nappali még sehol sem tart, deadline meg a messzi múltban), élőben viszont csak távoli falvakban lakó barátokkal járunk össze, ha sikerül, mert a városban az utcabeliek még ma sem nagyon köszönnek vissza, igaz, még csak egy éve lakom ott, és egyszer el mertem kérni egy majdnem szembeszomszéd öreg nénitől a "persze, hogy segítek" alapon megjavított mosógépéhez a saját pénzemből vett szivattyú árát, én mocskos rohadék népnyúzó, elesettek vérszívója, hogy dögölnék meg, amiért nem volt elég a felének a negyede.

És azt sem szoktam firtatni, ki miért szól bele kintről. Szoktatok jókat mondani, meg olyat is nem egyszer, ami mutatja, mennyire idegen már nektek ez a magyar világ, és ez nem vád, hanem szimpla tény, helye volna a Lencsés Pista összes-ben is. Tessenek egy kicsit úgy idehallgatózni, hogy átmenetileg megfeledkeztek az ottani ellenpéldákról, az előítéletekről, és akkor talán gyorsabban el tudunk jutni ahhoz, hogy mégis mi a lófaszt kellene csinálnunk az idő, az erőforrások, a népek bajai és korlátai, valamint az elénk táruló felhozatal mellett úgy, hogy annak ne csak ötperces eredménye legyen.
Jöjjön, aminek jönnie kell.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Már nehezebben fog az agyam, mert egész nap számoltam, és fogalmaztam. Azért vagyok ilyen érthetetlen.
Most elvonulok, és jó éjszakát kívánok Neked.
@épészmérnök: Két változat lehetséges.
1. Aktívan részt veszek valamelyik párt politikájának kialakításában.
2. Más vesz részt benne, és igyekszik számomra pozitív kommunikációt folytatni.

Az 1. megoldáshoz nagyfokú társdalami munka kellene, amire minimum kérjenek fel, és nem egy "várunk mindenkit, akinek nincs jobb dolga és különben is unatkozik" típusú szövegel, mert az legfeljebb szórólapterjesztőket toboroz.
Igenis legyen annyi vér a pucákban, hogy tekintsék át a szakmai konferenciaköteteket, vagy akár blogokat is. Ellenkező esetben nagy valószínáséggel önlobbista elitgittegyletek fognak felállni.

A 2. megoldás szólna a nagy nyilvánosságnak. Számomra eddig a legmegfoghatóbb a "küggyükelorbánt" üzenet volt. E'peddig nekem keveske Ha nem képes valaki kiizzadni magából egy pozitív programot, felőlem álljon a fejére. A zavarjukelorbántól nekem csak akkor lesz jobb, ha beállok az első pontnál emlegetett önfennhéjjázó csapatba. Az meg gerincbántalmakat okozhat.
Én most elbúcsúzom. Egy ideig nem foglak benneteket fárasztani az elidegenedett ötleteimmel. Csináljatok, amit jónak láttok.
@épészmérnök:

Ne már bazz.

Mire megyünk egymással, ha a piciáter kiszáll a buliból? :-)) Körorvos bácsi megmontta, abbúl baj lesz ha magunk leszünk.
@épészmérnök: A magam részéről nem bántásnak szántam, és mindenkit megkövetek, ha annak tünt.
@Fabius: Én kevésbé cizelláltan ugyanezt vartyogtam. És honnan a fenéből tudnánk meg, hogy a metró a föld felett megy a tengerparton és a kardhalászok nem nyársazzák fel:-)
és különben is... gyáva elhagyás... ha valamiko, akkr most van szükségünk egy józan piszlicsáréra:-)
Nem tudok újat mondani. Nem tudok úgy kommunikálni, hogy ne bántsalak meg Benneteket, holott Ti jelentitek nekem a magyar nyelven való jóízű beszélgetést, az összes árnyalatával, duplacsavarával. Már rég arra a következtetésre jutottam, hogy az én hazám a magyar nyelv. Szóval, így.
@épészmérnök: Nekem kurva jó a régi lemez is... kicsit serceg, kicsit zörög, de tisztagondolTOKVANNAK BENNE. LÉCCILÉCCIIIIII
@Légifarkas:
ez nagyon érdekes, és kurva őszinte lett...magam részéről azért pofázok, mert én sokatoknál többet tettem ezért a ma már szar országért és népéért és erre büszke vagyok...amikor a 80-as évek közepe táján rövid időre újra otthon voltam réműlten láttam, hogy nő a dudva...nagyhírtelen a fiatalok már nem akartak tenni és beletanúlni a munkába hanem azt akarták, hogy szavazzuk meg a lakáshitelüket, és olyan állásba tegyük ami jól fizet még akkor is ha segg hülyék voltak is hozzájuk, ugyanakkor más azonos korosztály pont az ellenkezője, szerelmetes szóval kérte, hogy vezessem be az erdőbe és kalauzoljam (mert tudta nem sokáig fogom tenni mert már ismert volt hol lesz a helyem) meg is tanúlta és nagyon nagyra értékelte 15 évvel később az egyikkel összefutottam a ferihegyen és változatlan tisztelettel beszélt és örült pedig akkor már banktulajdonos igazgató volt és ugyanúgy annyi nyelven volt perfect mint és, mások is előfordúltak a reptéren még régebbről, harcostársak akikkel együtt csináltuk ami készűlt és mi tudtuk mit

nahát éltávoztam és hallottam meg tapasztaltam minden nagyhírtelen a feje tetejére állt és minden van csak rend nincs és a többit leírtad itt fenn...borzalmas látni és hallani

egy ilyen szemét banda akik születésüktől kezdve szart érő senkiháziak és akiket mások toltak előre hogy ne kelljen ahhoz arcot adni ami pofátlan és hagyták a piszkos munkát rájuk ők meg élvezték a lopott holmit

és ez van ma is

ha Fabi-nak igaza van és eddig mindíg az volt akkor most lesz változás mert a lét meghatározza a tudatot ha nincs lét nincs tudat

brühühühü

légy jó de sohase várj a picsánrúgással az később neked fog nagyon fájni és szégyellni fogod magad miatta
ÉS KÜLÖNBEN IS SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM. BEVALLOM: PSZICHOPICIPATA VAGYOK:-)
@épészmérnök:
Az ember nem igazán tud úgy kommunikálni, hogy biztosan ne bántson meg másokat. Valaki mindig megbántódhat. Fél évszáda (meg egy kicsi) azt mondtaja, nem is érdekes ez. A lényeg, hogy a másik emberi mivoltát, emberi tartását ne bántsa meg. Ne alázzon meg senkit.

Nem hiszem, hogy ebben az értelemben megbántanál bárkit. Szerintem az égbéli cápát sem :-)

Erre írtam, hogy amennyiben nekem mégis sikerült volna (bár nem nagyon hiszem), akkor megkövetlek.
@épészmérnök:

"Nem tudok úgy kommunikálni, hogy ne bántsalak meg Benneteket"

Ez nem érv. Nálam, aki pont leszarja ki sértődik meg min, különösen. Vita és nézetkülönbség esetén megesik sértődés és bántódás is. De ha "mi" nem beszélünk egymással akkor ki fog?
@épészmérnök:
pedig basztatni kell őket mert ki ha nem te meg én és még néhányan

a távolság a panorámát adja amit azok akik a panorámában vannak nem is láthatnak és nem akarnak fölébe szállni...minő szépen mongya a költő...pedig kell a távolság és kell a más tapasztalat mert az hozzátesz

sok buta felfuvalkodott embör ébredt már fel akkor, amikor rábíztam, hogy tegyen valamit (kis viszga ) és vért izzadt de megtatte még akkor is ha egy héttel később mint kellett volna de valami lett... és akkor megmagyaráztam neki hogy ez "csak" beugró vizsga volt életlen, de most látja mit kell tenni azért, hogy látszólag egyszerű és leugatott dolgok jól műköggyenek és időben

kurvára útált egy darabig de amikor valaki más adott neki munkát első dolga volt ezt a végűlis hatalmas fracasso-t referenciaként és sikerként elmondani...ő már tudta, hogy mit nem szabad...vagy nem éli túl

de ezt ma politikusnak megy a zsigamarcell buzi gyerek és hazudik lop csal meg szargeci mert megengedik neki és nem basszák pofán a szívlapáttal és ki a Galaxis-ból nem marad és élvezi

amíg nem tanúlja meg, hogy hajléktalant lehet belőle csinálni és nemhogy 47000 -t de semmit sem fog kapni hanem a saját szarában ülve félig részegen könyörögni fog kis kajáért

a zorbánt szeretném látni koldúlni a saját a cinege utcai háza előtt miután kibaszták belőle mint macskát szarni mert sohasem volt az övé és nem istett érte semmit

brühühühühü
Unom önmagamat. Változnom kell. Lehet, hogy nicket váltok :-). Mondjuk, mikénehavóna... ja, vagy az van már :-)
@épészmérnök: baszki, má' bocsánat.
Ha esetleg rám gondoltál megbántott alatt, tévedsz, egetverőt. Még csak dühös sem voltam, az feltűnően nem ilyen :-)
Persze, mehetsz, ha értelmetlennek gondolod. Beszéltél személyes felelősségről, talán úgy gondolod, te megváltottad a tiédet azzal, amit a múltban tettél. Megítélni nem tudom, ám ha ez így működik, ha nem akarunk valami nagyon fontosat és nehezet a csikorgástól kipergő fogakkal, vérpisálás és végtelennek tűnő ütközetek felvállalása nélkül elérni, akkor ezt a kibúvót előbb vagy utóbb mindenki megtalálja, és mindenkinek igaza is lesz, hiszen a saját lelkiismeretével csak ő szokott egyezkedni, más nem is tud. És akkor elhallgatsz te, és még egy, és egy újabb, végül mindenki, exponenciálisan növekszik a csönd, ahogy a még szólók háta mögül visszahúzódnak a támaszok, aztán az utolsó szamuráj nekiszalad a géppuskatűznek, de igazából nem ő hal majd meg, hanem az akarat, és a lehetőség. E kettő ötvözete lenne maga a jövő.
Mehetsz, és mehetnék én is, nem félek a munkától. De nem, még nem, csakazértsem. Mert a fiamnak joga van ahhoz, hogy tisztességben felnőjön azon a földön, ahol egyik ősapja ötszáz évvel ezelőtt neki, érte is védte azt a kurva várat a töröktől. Az én gyerekemnek joga van ahhoz, hogy a saját nyelvünkön tanítsam meg mindenre, amit tudok, és így tanulja meg mástól, ami még ezen túl is érdekli. Elidegeníthetetlen joga van ahhoz, hogy a saját vidékünkön bolyongjon biztonságban, amikor majd baszik időre hazaérni, és ahhoz is, hogy a saját múltunkból érthesse meg, mit nem szabad megengednie az ő jövőjében, soha, sehol, senkinek. És aki ezt a jogot el akarja venni tőle, az pusztuljon, ha nem megy szép szóval, hát nem én akartam úgy.
Persze, lehet, én is feladom, a kölyöknek bevallom, hogy nem megy, mégsem tudok mindent megjavítani, ahogy azt most még hiszi és dicsekszi. Lehet, hogy még csak haragudni sem fog rám, de én nem alapozhatok ilyesmire. Ma még a Gladiátor utolsó pár másodperce van érvényben, amikor a szerecsen azon elmélkedik, hogy ármánnyal kinyírt haverjához hasonlóan egyszer ő is meghal:

"De nem most. Még nem..." - és vigyorog, mert így akarja.

Tégy, ahogy akarsz.
@épészmérnök:
göndöricsd a hajadat

@lacaracolada

@laporvenirsana

@loxcoxones

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Légifarkas:

te egy költő is vagy?

gyönyörű:
"És akkor elhallgatsz te, és még egy, és egy újabb, végül mindenki, exponenciálisan növekszik a csönd, ahogy a még szólók háta mögül visszahúzódnak a támaszok, aztán az utolsó szamuráj nekiszalad a géppuskatűznek, de igazából nem ő hal majd meg, hanem az akarat, és a lehetőség. E kettő ötvözete lenne maga a jövő."

brühühühü
@rodeo36: "légy jó de sohase várj a picsánrúgással az később neked fog nagyon fájni és szégyellni fogod magad miatta"

Ha a lelkiismeretemre hallgatok, és nyugodtan akarok aludni, akkor a polgármestert pofánbaszó bányászt azonnal le kellett tartóztatni, és eljárás alá kell vonni, ahogy történt.
Ha beleélem magamat a naponta élőben látott nincstelenek világába, ha eljátszom, hogy én is ott vagyok reménysugár nélkül, méltóság nélkül, embernek nézés nélkül, akkor talán én is ütök, hiszen mit számít már.

Nem az a dilemma, rodeo, hogy rájuk férne-e a picsánrúgás. Az a dilemma, hogy mi állíthatja meg időben, ha valaki elkezdi. Ezt nagyjából sejtjük - tehát inkább ne. Úgy - ne.
@rodeo36: aligha :-) Mindössze...

"Nyitott szemem elé vetít takaratlan képeket,
Néha mocskos förgeteg,
Néha látok szép helyet,
Én írom mind, s ha jól írom, és behunyod a két szemed,
Te is velem nézheted,
Mit művel a képzelet..."

Azért nem nézek tévét, mert sokkal jobb filmjeim vannak, és soha nincs ismétlés :-)
@rodeo36:
Egyrészt lemaradtam Bayer Zsolti zsúrjáról, pedig biztosan finom volt a torta.

Másrészt utolsó szamurájról jut eszembe, lehet hogy mégiscsak van vmi közünk a japánokhoz a seggpöttyön kívül. Szóval Japán a Meiji (most már Meidzsi)restaurációval egyszercsak ugrott előre pár évszázadot. Az emberek naciba bújtak, angolul tanultak, sörgyárat és gépeket építettek és liberálisok lettek, szerették a modernitást, az új eszméket, stb. Az ő fiaik viszont annyira neokonzervatívok lettek és a dicső múlt (sosem volt az) bűvkörébe kerültek, hogy mi lett? Sok-sok fasizmus, szenvedés, meg néhány gombafelhő. Rengeteg japán regény szól arról, hogyan hülyültek meg a fiatalok, keresték elő a korábban betiltott kardokat. A varkocsot csak azért nem hozták vissza, mert az amerikai filmekben nem az volt a menő és a japánok mindig adtak az ilyenre. És az apák egyáltalán nem értették őket. Ha valaki azt mondja nekik, hogy kamikáze lesz a gyerekből, egyszerűen nem hitték volna el, mert a XIX. századi német filozófusok könyveiben, amiket ők olvastak, ilyenről szó sem volt. Na mindegy, ezt úgysem olvassa már senki, de nem tanulság nélküli talán.
@tucano: de, olvassa. És szerintem azok a gyerekek apáik hiányérzetét teljesítették ki, amikor előkotortak kardtól eszméig csupa régi dolgot. Nem hogy a tökéletességig tekintélyelvű és szigorú japánok, de egyetlen más nép sem képes fájdalom- és hiányérzet nélkül 180°-ba állni évszázadok hagyományaival szemben, hiszen azok nélkül csak egy humán massza minden, nem nép.
Csúnyán átverték őket a britek, és azt az átmenetet keményen elkúrták. Lassú, megfontolt haladással, állandóan mérlegelve a mi kell még - mi fölösleges már párost, tutira nem így történt volna.
@Fabius:

Ami most folyik az is sokkterápia és Orbánék ánék tényleg a gazdaságot sokkolják erre valóban nincs szükség. Ugyanakkor a hiányt újratermelő rendszerekhez hozzá kell nyúlnia a következő kormánynak.

"A költségvetés átalakítása a kiadási oldal alapos megfaragásával, az állam méretének csökkentésével, a duplán és feleslegesen elvégeztetett feladatok felszámolásával is megoldható.."

A kiadási oldal lefaragása: nyugdíjrendszer átalakítása, gyes-gyed, családi pótlék rendszer átalakítása, egészségügy finanszírozásának reformja, közigazgatás reformja, tömegközlekedés átalakítása kell legyen.

Mindez attól sokkterápia, hogy rövid idő alatt egyszerre vezetnek be több területen is változásokat. De a jól átgondolt sokkterápia nem a gazdaságot sokkolja, hanem a polgárokat - szakszóval a háztartásokat - ösztönzi korábbi viselkedésük, megváltoztatására.

Szerintem ugyanarról beszélünk, nézd meg a lengyel példát.
2014-ben is szavazok
az első megbízhatónak tűnő új arc nyert, a régiek mehetn(é)ek a darálóba, amúgy beikszelem alul az alföld nyomdát, de ott leszek.
@épészmérnök: @Légifarkas: Lassanként a legnagyobb "emigráns" központokban kialakul az infrastruktúra. Brüsszelben (de más olyan városban is, ahol EU intézmények vannak, de ha beírod a gugliba, hogy "magyar óvoda londonban", meg fogsz lepődni) van magyar gyerekfoglalkozás, magyar zenetanár, torna, játszóház, kozmetikus, masszőr, minden amit csak akarsz (még istentisztelet is). Ja, és van yahoo levlista, ahol mindezt megtalálod. Viszont: gepnarancs.hu/2013/02/a-ketnyelvuseg-hatasa-az-agyra/.
Sajnálom.
@Kuviklacz: sajnáld, bár nem tudom, mit. Egy szóval sem írtam olyat, hogy csak egy nyelvet kell beszélni. Csak annyit mondtam, hogy amíg lehet, az itthoni a prio 1.
Ha kiköltöznénk, nem az volna a legfontosabb, hogy beszéljen még valaki magyarul a környezetemben.
süti beállítások módosítása