Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.27. 04:04 Fabius

A közmű paraszt ne lázadjon!

Címkék: fidesz elmű németh szilárd rezsicsökkentés

Kedves Szilárd, drága barátom és Harcostársam!

Elérkezett a cselekvés ideje! Úgy értem neked, mert egy remek törvényjavaslatot írtál, amit Petikém a Házőrség portásánál már a nevedre leadott, ott átveheted. Remek munkát végeztél különben, időben felismerted a veszélyt, és ahogy lendületesen, harcosan, határozottan szavakba öntötted az egészet, háááát, komolyan mondom, mintha a saját retorikai bravúrjaim köszönnének vissza a sorokból. (remélem a muszályt te is helyesen, elipszilonnal írod. ha nem akkor mától igen) 

Nem is képzeltem, hogy neked ilyen sasszemed van az ügyekhez. Persze tudtam, csak nem sejtettem, de végül is valamiért csak téged választottalak erre a feladatra. Így leleplezni az árulást, ilyen lendületesen felpofozni a lázadó csőcseléket elképesztő teljesítmény. Baromi jó vagy, na. Télleg. Most képzeld el mi van, ha nem lépek-ünk mi időben? Ma még csak egy levél az áramszolgáltató honlapján, de mi lesz holnap? Elszabotált rezsicsökkentésen őrjöngő Orbán fejű hitervideó, meg Argó animgif, amin üvöltve sírom Navrának, hogy Tibi, megkúr az áram?! Csak magyaráz és magyaráz a büdösparaszt, pedig azért rakták a székházát a Váci-Dózsa kereszteződésbe, hogy legalább az utcanévről eszibe jusson, hogy végzik mifelénk a lelki dózsagyörgyök! 

Mondd meg nekem, de őszintén! Miféle eljárás ez? Hogy képzeli? Ha azt mondtam adja a rezsicsökkentést a hasznából akkor nekem ne mutogassa a lakossági áramár összetételét nyilvánosan, hanem fizessen! Nem tartozik az senkire, hogy az ő luxusprofitja a mi profitunkhoz és adóbevételeinkhez képest mekkora.

áramár.bmp

Úgy utálom a benzinkutakon is mikor ki van téve, hogy a literár ennyi meg annyi százalék adóbevételt tartalmaz! Kit érdekel ez? Mármint a zembereken kívül? Rájuk meg pont nem tartozik semmi ilyesmi, de mutogatják meg bezzegelik nekik, mintha beleszólásuk lenne. Marha jó, nem? Úgy turkálnának a mi zsebünkben, mint ők is én lennék. Pedig én csak egy van, én. Én meg nem fizetek és pláne nem mondok le egy fillér adóbevételről sem, még csak az kéne! Ha megtenném Gyuri még péntek előtt kénytelen lenne kiötölni három újabb adófajtát, az meg kurvára nem hiányzik. Nem érdekel engem semmiféle magyarázkodás, asse'tom melyik hivatalom firkál olyan marhaságot, hogy a közműcégek nem is zsigerelik ki a kedveslakosságot, mert nem érdekel. Csak az érdekel, hogy a választási kampányomat, így a rezsicsökkentést kifizesse valaki aki nem én vagyok. 

Mi a lófaszt nem lehet ezen megérteni? 

De tudod mi a legszomorúbb az egészben, Szilikém? Hogy Tarlós is úgy állt be a rinyáló közművesek közé a hangszálait lebegtetni feleslegesen, mintha a sikerberuházásként elkönyvelt lefestett trafóházajtó átadó ünnepségen neki lett volna egy zárlatos pillanata és nem nekem. 

orbán-elmű.gif

Aszongya határt kell szabni. Nekem. Érted mit mondok? Nekem és a kampányomnak akar határt szabni, bruhahaha. Ez most komoly? Vagy téboly? Még csak nem is fideszes! Mondjuk főpolgármester se lesz a következő ciklusban azt garantálom! Te, Szilárd, nem volt ez a Tarlós eszdéeszes? Dehogynem volt, akkor ő is rajta van a Gyurcsány fizetési listáján, és azért nem akarja a főváros közműcégeivel a kampányomat mosolyogva kifizetni! Látod barátom, ezt szeretem bennünk, hogy ilyen okos vagy. No, szaladjál, Petikém már átért a törvényjavaslatoddal mert sietett. Add be, kebelbarátom, tedd meg amit megkíván a haza!

Csókpuszi, Viktor!

682 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr875107582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Időgép: "rezsicsökkentés-ellenes magatartás" 2013.02.27. 20:47:59

Nehéz, tudom hogy nagyon nehéz letenni az aktuális politika aktuális sárdobálásait, de néha azért érdemes megpróbálni kicsit távolabbról nézni. Ha térben nem megy, akkor időben. Ilyen időutazásra invitálom a kedves olvasót, elsősorban azokat, akik a ko...

Trackback: Rezsicsökkentés Fidesz-módra 2013.02.27. 17:35:51

Ki jár jól a rezsicsökkentéssel? A kormány szerint mindenki,  hiszen "minden épeszű ember örül a rezsicsökkentésnek” (Németh Szilárd), ám a Fidesz az egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Méghozzá azoktól, akik igazán rászorultak. A rezsicsökkenté...

Trackback: Az ELMŰ-ÉMÁSZ felvette a kesztyűt 2013.02.27. 17:35:27

Az ELMŰ-ÉMÁSZ nem restellte, felvette a kesztyűt a kormányzati retorikával szemben és tájékoztatta a fogyasztókat, mit  okoz  várhatóan a tízszázalékos rezsicsökkentés (hasonlóra készül például a Tigáz is). Igaz, semmi olyat nem írt le a nag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem ezt a 10 százalékot, de nem idegesít. Nem vagyok egyedül.
A Homáron sem értik, pedig ott már van aki számlát is látott.
"A 2010-es katasztrófa megismétlődésétől tartanak Borsodban
Szlovákiában az elmúlt hónapokban jelentős hótömeg halmozódott fel, aminek esővel kísért, vagy hirtelen bekövetkezett olvadása az észak-magyarországi folyókon az előrejelzések szerint komoly árvízveszélyt rejt magában. A környék települései közül Edelényben és Ipolytarnócon semmi nem történt egy újabb katasztrófa megelőzésére, más településvezetők is aggódnak."
hvg.hu/itthon/20130226_Borsod_arviz_Ipoly_Sajo

"Az akkor védekezésen dolgozók közül többen elmondták, hogy néhány helyen „lebegett” a gát, ami után szükséges lett volna annak átépítése. Azóta viszont az ominózus szakaszokon nem történt egy kapavágás sem – tudtuk meg Baranyi Ferenctől, a polgármesteri hivatal kabinetvezetőjétől. Ráadásul a védekezésben résztvevőknek az önkormányzat számlák ellenében kifizette munkájuk ellenértékét, aminek jelentős részét a Belügyminisztérium nem ismerte el. Emiatt perre mentek és mostanában várják az értesítést a másodfokú bíróságtól a következő tárgyalás időpontjáról."

Lehet előkészíteni a narancssárga gumicsizmát, kivezényelni a reaktivált egészséges csaló rokkantnyugdíjasokat, Illés Zotyó kezdheti az örjöngést Búbos Blankával, és üvöltözni a mocskosmultikra, dózeroltatni a miskolci madaras tescot...
A rezsicsökkentés trükk műxik. Egyszerű zember a legprimitívebb üzenetre vevő, és azt a fityesz kommunikáció működteti. Hogy most majd megtámogatják/kárpótolják az önkormányzatok által működtetett közművállalatokat (pl.Kósabirodalom), és ezt a mi adóforintjainkból, az nem fog eljutni hozzájuk. Meg a többi sem, amit a szerencsétlen áramszolgáltató sírbakol(na).
A "multikat" nem kell támogatni, azok izzadják ki az extranyereségükből-így szól a mantra, és ez tecc nagyon a nyájnak.
Az sem nyilvános, hogy ha innen is kivonulnak a "rohattmultik", nem lesz semmilyen fejlesztés, és lerohad minden. Az államosított cégek a pénzt kirabolják, a többit majd oldja meg az utód.
Ez minden államosított szegletben így lesz.
Jöhetnek a problémamegoldók.
Kik lesznek azok?
Ps. Nekem nem sikerült az E-on számlán felfedezni a narancsos rezsicsökkentő rubrikát. Akkor mivanmivan?! Nekem nem csökkent?
Én csak azt nem értem, hogy lehet egy árún 64%-os adó, és miért kerül ennek szállítása az ár 88%-ába?
Ha Németh nem magyarázza meg, hülyén fogok meghalni.
off
Mit szóltok az olasz választáshoz? Én nagyon szomorú lettem tőle.
Berlusconi ellen végre már büntető per is indult, ugye korábban, még ereje teljében meg tudta akadályozni, hogy per legyen ellene, most már azt nem. De nem számít, semmi sem számít, a napvilágra került disznóságok, korrupciós és maffia ügyek, nézzétek meg, mennyien szavaztak rá.
Szóval miért gondoljuk, hogy nálunk ez másként van/lesz.
Közgép ide, állami földek bérbeadása oda, köz és felsőoktatás szétverése meg amoda, Orbán egy angyal, a mi megmentőnk:((((
"Ha Németh nem magyarázza meg, hülyén fogok meghalni. "
úgy fogsz:-)
@aritus: erre mondtam, ott lathato a jovonk, kb. Ez lesz 14-ben itt is
tudod milyen nehéz az elektronokat egyebként összefogdosni, hátizsákba gyömickélni, majd a fagyasztóhoz leszállítani? Idr szakértelem kell, közmunkás cigánytörpék erre alkalmatlanok. És a szakértemet meg kell fizetni.
@Orica Középföldi: "Én csak azt nem értem, hogy lehet egy árún 64%-os adó, és miért kerül ennek szállítása az ár 88%-ába?" Hát úgy, hogy az erdőbül ellopot fával nem műkszik a laptop, a lámpa, meg a lapostévé...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az utolsó bekezdésed, egyben a válasz is.
Mondjuk,kiegészítheted a "hejzetbe" hozott cigány közmunkásokkal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan, én is ezért lettem szomorú.
És Orbán minden változást a normalitás irányában meg fog akadályozni, ha csak annyira veszít, mint Berlusconi.
Csatlakozokat keresek :) kell az ingye
hvg.hu/tudomany/20130227_telekom_civil_dijcsomag
Fabius szerepel a velemeny foemaloi kitetel is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd jól megnyeri hazánk kinevezett, hivatalos civilszervezete, a cöf.
@aritus: "Mit szóltok az olasz választásokhoz?"...nem vigasztaló, hogy nem csak a mi népünk a hülye.
"Orbán egy angyal a mi megmentőnk" nem látjuk, hogy ő egy Néró....ha akarja, lángban éghet Budapest is.
"Leszóltak a központból
Utánanyúlt egy már lezárt pályázatnak az NFÜ, és átírta a pontszámokat. A vesztesek panaszkodnak."
www.origo.hu/gazdasag/20130222-unios-palyazatok-bundagyanu-az-nfu-eljarasaban.html
@Orica Középföldi:

már kezdheted...meghalni hülyén...mikor megláttam a "kisszínest" szó szerint elájúltam...én sokféle rabló szolgáltató számláját láttam de ilyet?

szóval ebből nekem kizárólag az jön le, hogy az áramszolgáltatás ára összességében mintegy 7-8Ft/kWh a többi rablás és a kedves vezető és bandája horgya haza...

ha megemelik duplájára annak amit én itt írok akkor abból adva 10% adókedvezményt a két szolgáltatónak hogy ők is tudjanak

vagy lámpavas

brühühühühü

a kedves vezető mint gömbvillám nem is rossz ötlet
60 éves a 3D-s szuperegér!
Az egér kegyetlenül leszámolt a macskabűnözőkkel, akiknek a módszerei a nácikra emlékeztettek.
kotvefuzve.postr.hu/60-eves-az-elso-3d-s-kepregeny
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nincs kétségem, hogy egy csomó dolgot illetően hülyén halok meg, de ezek közül néhány nem tudása legalább boldoggá tesz:))
És a poszt még éppen csak érinti az egyik legvérlázítóbb baromságot, ami maximum Venezuelában volt lehetséges, közvetlenül az előtt, hogy Chavez kibaszott minden multit az "országából", a maradék meg igyekezett elmenekülni.

index.hu/gazdasag/2013/02/25/szocialis_kozmutorveny/

Törvényileg előírni bizonyos szolgáltatásokat, aztán melléírni, hogy "Nem érdekel, honnan teremted elő ezekre a pluszokra a pénzt, de az árból biztosan nem, ner... azaz mer' én aszontam!"?! Banánköztársaság vagy-e?!

Ettől a mantrafaszságtól meg, hogy bárki, aki ellentmond a lázálmaiknak, az csak "kicsinyes politikai érdekekből" teheti ezt, a szőr feláll a hátamon! Ilyen pitiánerséggel próbálva elhitelteleníteni mindent, ráadásul úgy, mintha nekik aztán főleg nem lenne minden politikai kérdés... pedig dehogynem! Mindenki magából indul ki...
hmmmmmmmmmmm

János, ez hibás lépés volt
Orbán volt államtitkárai vitáznak a közműtörvényről a Facebookon, ami újabb rúgás az energiacégekbe.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F26%2Fjanos_ez_hibas_lepes_volt%2F
@rodeo36: Sajnos a kicsi színes ábra az már viktátorunk előtt is ugyanígy volt. Így a 2010 előttiekre is nyugodtan rámondhatod, hogy "a kedves vezető és bandája hordta haza...".

Az ábra forrása, ha jól látom itt található.

www.aram.hu/files/pdf/aram_hu_ha_tobbre_kivancsi.pdf

Más. Mit szólsz, hogy megint lesz Erkel színház? Gondolom, annak idején jártál oda is opera előadásokra.:)

fidelio.hu/zenes_szinhaz/hirek/kezdodhet_az_erkel_szinhaz_felujitasa
@AKIsTUDATLAN: a rosszindulatú pletykák szerint kósa igazából a csökkentés mértékén volt felháborodva, a 20%-t testhez állóbbnak érezte volna.
A telecom adó miatt már elkaszáltak bennünket - nem emléxem pontosan,de úgy 200 milla euro. Ha a közmű cégek bedurrannak és szintén az Uniohoz fordulnak, megint kapunk a pofánkra. Ámde OrvBán megoldotta ezt is: beírták az alaptörvénybe, hogy ezesetben nyakunkba varrnak különadót. És akkor lehet örülni a megtakarításnak, ami negatív növekedés lesz,kb 3-4x-ese a megtakarításnak/ miként Eltolcsy tündérmeséje.

Nem tudok mást, mint némiképp módosítottan klasszikust idézni: Könyörgöm, zavarjuk el!!!!
szíjjártó odaért a portára, szilárdka beterjesztette:

Rezsicsökkentés a BTK-ban!

Sikerült megszereznünk a rezsifelelős egyéni képviselői indítványát.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130227_Rezsicsokkentes_a_BTKban#rss
@bella _ciao:

Mintha gonoszkodást érzékelnék:)
Na basszus, most hallgattam Szlit. Nem lett normálisabb.
Nem csatlakozik senkihez, létrehozza a negyedik ellenzéki erőt. Pártokból, civilekből.

A röhögésen túl eszembe jutott egy tegnapi egyetemista kosármeccs. 45 kg-os kiscsaj blokkolni próbált egy 210 cm-es 120 kg-os srácot. Mire a srác:
Kisanyám, legyél már tisztában a korlátaiddal:))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És ez akár komoj is lehet..hiszek bennetek, megvédőim!
@szőlőbányász: Ön kissé visszafogott, kérem, azonnal változtasson ezen hozzáállásán!
"c) más olyat állít, hogy „büdös férgek a szolgáltatók, de talán, esetleg a kormány se áll a helyzet magaslatán”

és erről a hatóságoknak – mihelyt teheti – nem tesz jelentést, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
@Orica Középföldi: Ő nem foglalkozik belharcokkal, kizárólag a Nemzet (és saját, vagy rossz itt a sorrend tán) boldogulása érdekli! Hallgattam én is, bár még a KV előtt!
Hoppsz, Te Zsiga, esmét:
hvg.hu/w/20130227_Miert_legyen_Zsiga_Marcell_tisztesseges

"Annak a szép, rendezett kornak egyébként, amikor a paraszt nem kérdezte, honnan van a király és vazallusai vagyona, az lett a vége, hogy mégis megkérdezte. Utána a királyok felakasztásáról kezdett ábrándozni, de ez már történelem. Nyakunkon az évfordulója."

És mégis nem off a föld, ugye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sajnos nem írtad, milyen csatlakozókat keresel. Tudok ajánlani négy darab URIEL Elektromos csatlakozó csipeszt, és hétvégére kábelvéget.
@Orica Középföldi: mit vársz egy pornósztártól? odakacsint, ahol több pénzt lát
A megtakarítás szükségessége kiterjed a rendőrségre is. 40 százalékkal csökkentik az állományt, 30 százalékkal az anyagi ráfordítások összegét.
A bűnözők kötelesek lesznek ezen túl bilincset hordani magukkal és a bűnelkövetést követően azonnal, ön-megbilincselve bevonulni a legközelebbi rendőrőrsre, három napi hideg élelemmel.
Az önmegbilincselésre felkészültség tényét a NAV az önadózás elvei szerint ellenőrzi.
@Ni csak ki beszél most: de a cikkhez írt kommentek borzalmasak! Mintha a fidesz munkásolvasó, író tagozata lenne mozgosítva.
Vagy az emberek többsége magától ennyire hülye, ingyér, szerelemből????
@KÁTÉó53éúétr6:

"mit vársz egy pornósztártól?"

Ha ezt Szilire értetted, akkor túlzás. Ő simán identitászavaros.
Egy minden szempontból középszerű valaki, aki elhitte, hogy ennél lényegesen több.
Ebből a szereptévesztésből eredeztethető minden, ami szánalmassá teszi.
@rdos:

Tartok tőle, hogy tragédiákra számíthatunk:((((
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nem köll aggódni, mind együtt csücsülünk majd. Erről szól törvényjavaslat is.:) Sztem közgép beszállt a szögesdrót gyártásba. Mertha ezt a törvényt elfogadják - a 1,5 millió fideszbirkán kívül - mindenki bűntethető lesz. Ha csak azt a tényt merészelem állítani, hogy a 10 % nem 10, hanem csak 5-6 % /márpedig ekörül van, mert alapdíj és egyebek nem számítaanak a csökkentés alapjának, csak a fogyaztás/ már bűncselekményt követek el. Deazonban, van egy remek kibúvó: fidesznyikek azt nyilatkozták az egyház-törvény kapcsán: "Amit lehet, tiszteletben tartunk az AB döntéséből." Mivel egyenlőség van, majd én is így viszonyulok a BTK-hoz és annak új szakaszaihoz.
@Orica Középföldi: mindegy, hogy miért szánalmas.akkor szánalmassá vált, amikor ke akart lenni.egy buta akarnok is
@Orica Középföldi: Hát, ha a kiscsaj elkapja a 210 tökét, ő nyert.:) Ezt nem Szilire mondom, mert , ő saját tökét se' lelné /ha lenne neki/. Ő és manyup anyu ékes bizonyíték arra, hogy minden szőke csajos vicc igaz. /Bocsánatot kérek az itt író szőke hölgyektől - az ő helyzetükben kivétel és a szabál esete forog fenn.:)/
@Ni csak ki beszél most: Nem hiszem, hogy lenne kiút. Már dugóhúzóban vagyunk, repülőgépünk a földhöz fog csapódni. Baj csak az, hogy pilóta és csapata nem ül rajta.Az ő vagyonuk "odaát" van.:(((
Több mint kétezer éve már tudták, hogy a népnek cirkusz kell, és akkor lesz elégedett, ha úgy érzi mást is b@tatnak. Ezért rettegek már én is 2014-től. Nincsenek jó előérzeteim.
@Orica Középföldi: mi ettől rettegünk,hogy sodor az árviz, mások pedig stadiont, szobrot, konzultációs füzeteket stb....gátépitések helyett is
@Dr. jenőke (jenőke): A 10 % csak a fogyasztásra vonatkozik. Rendszerhasználati díjra, alapdíjra stb nevű egyebekre nem. Ebből adódik az a faramuci helyzet, hogy minél kisebb valakinek a fogyasztása, annál kevesebb lesz a 10 %-a. Ha jól emlékszem ELMÜ számlán 1800 Ft a rendszerhasználati díj. Ha tehát a számlád 3000 FT, akkor a fidesz 10 %-od 120 Ft lesz. Ért a számokhoz a mi Gyurink meg Viktorunk, hogy attól kódulunk.:((
@aritus: Szerintem az utóbbi.
@szőlőbányász: Egyre inkább vért szeretnék inni, pedig nem jellemző rám.
Ez zseniális, és teljes mértékben illik a rezsikomisszárra, erre az alattam, mellettem, fölöttem legyen az Úr,gennyládára:
hvg.hu/w/20130227_Miert_legyen_Zsiga_Marcell_tisztesseges#rss
"Zsiga Marcellnek, Szijjártó Péternek és a többi parazitának a maga módján igaza van: olyan undorító rendszer fenntartásában segédkeznek, amely a hozzájuk hasonlókat is megvédi, ha hűségesek. Ők az erkölcs uránbányászai. Ezért a lélekölő munkáért igazán jár nekik a szabadrablás. Megkérik az árát, mert ezt nem lehet lelkesedésből csinálni.
A másik tanulság, hogy az ilyen rendszernek szüksége van a Zsiga Marcellekre. Mivel mindent kontrollálni akar, leszűkíti a káderállományát azokra, akiket gerinc és lelkiismeret nem akadályoz. Ezekből a puhatestűekből sosincs elég, úgyhogy muszáj alkalmazni a tehetségtelen, tompa, egyszerű észjárású bűnözőt is. Tehát a Zsiga Marcellek maradnak, ahogy maradtak a Czinege Lajosok is a végkifejletig.
Annak a szép, rendezett kornak egyébként, amikor a paraszt nem kérdezte, honnan van a király és vazallusai vagyona, az lett a vége, hogy mégis megkérdezte. Utána a királyok felakasztásáról kezdett ábrándozni, de ez már történelem. Nyakunkon az évfordulója."
Korábban már linkeltem de ezzel nem lehet betelni. :))

"A Mentelmi Bizottságban a helyek 50%-a a kormánypártoké, 50% az ellenzéké. Az LMP osztódása miatt az LMP-s bizottsági tagokat "kitették" a bizottságokból, mivel a kormánypártok szerint ezeket a helyeket "újra kell osztani". A Mentelmi Bizottságól így kitették az LMP-s Szilágyi Pétert február 11-én, ezzel viszont felborult az egyensúly, mivel az ellenzék 1 fős hátrányba került. A Zsiga Marci ügyét megtárgyaló ülésnap eredetileg ma, kedden lett volna, ám időközben kiderült, hogy a bizottsági helyeket hétfő délután osztják újra, vagyis keddre újra döntetlen lett volna a bizottságban. A döntetlen pedig nem elég a "győzelemhez".

Mit lehet ebben a kiélezett helyzetben tenni? Hogy védjék így meg Zsiga Marcit? A megoldás egyszerű volt, mint a faék: előrehozták a bizottsági ülésnapot hétfőre, amikor még megvolt az egyfős kormánypárti többség.
Megkérdezték a bizottság elnökét, a fékek és ellensúlyok egyik legnagyobb rajongóját, a KDNP-s Rubovszky Györgyöt (akinek egy év alatt 27 millióval nőtt a vagyona), hogy miért hozták egy nappal előbbre az ülést? A választ akár pólóra is lehetne nyomtatni:
"Mert így döntöttem" - nyilatkozta Rubovszky.

Az ülés zárt volt, így a jegyzőkönyv nem nyilvános. Ha a vagyonnyilatkozat nyilvános, a "téves" / "hamis" vagyonnyilatkozatra adott magyarázat miért nem nyilvános? Hogy valósul meg így a vagyonnyilatkozat szerepe-funkciója, az átláthatóság?"

vastagbor.blog.hu/2013/02/26/zsiga_kozlegeny_megmentese
@Dr. jenőke (jenőke): bocsi, koax, bnc, upt rj11-45, RS-232, nethő bármelyik jó lesz nekem :D
ne az áram-rezsimet csökkencsék !
hanem az orbán-rezsimet !
hmmm, setét jövő sejlik fel:

Senki nem ült Ángyán mellé a Fidesz-frakcióülésen
Az Index úgy értesült, heves szóváltásba keveredett a kormányfő és a renitens agrárpolitikus a gyulai frakcióülésen. Orbán azt mondta, nem teszi meg azt a szívességet Ángyánnak, hogy kizárja a frakcióból.

hvg.hu/itthon/20130227_Orban_heves_szovaltasba_keveredett_Angyan

-----------------

A Matolcsy-bejelentésre vár a forint
Szerda reggel 7 óra körül egy euró 295,04 forintot ért a kedd esti 295,17 forint után. A piac a Magyar Nemzeti Bank új elnökének jelölésére vár, egyelőre a bizonytalanság befolyásolja a hangulatot. A forint - napok óta kissé gyengülve - szűk sávban mozog.

hvg.hu/gazdasag/20130227_A_Matolcsybejelentesre_var_a_forint

----------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/oszko_semmi_eredmenye_a_kiadascsokkentesnek.546437.html
296,6huf 2013.02.27 10:05
közeledik a péntek, és a nagy bejelentés
@Orica Középföldi: nem láttam, a kivonatok is tanulságosak amiket olvastam, igaz nincs bennük új, ő is és sokan itt is ugyan ezeket mondjuk. Tartok tőle, hogy nem mi vagyunk a helikopterek...

Fúj csúnya cégek, vérpadra velük:

hvg.hu/itthon/20130227_Bayer_miatt_tobb_ceg_is_lemondta_hirdetes
tanulságos a kitérő indoklás is a zállami vagy egyéb kötődő cégektől
@AKIsTUDATLAN: Szerintem a vágy már megvan, a megvalósításra várunk jópáran...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A fontos hogy hittan és nem sexfilmre aberráltan perverzkedő erkölcstanár legyen elég.
@Ni csak ki beszél most: Baj, hoyg nem vagy egyedül?:) Egyre többen. Félő, nem is lesz más megoldás. FigyelTEK? Már ez sem számít.:(((
@AKIsTUDATLAN: marcell képe alá beírta tóta w. phallus impudicus D:
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hjaaa, szép is okos is, az eredménye is meg lesz, brrrééééééékkkiiiinnngggg valaki elolvasta a fiúk közül:

Az állami energiacég mentesül
a fájdalmas kiszervezési tiltás alól
Módosítják a szociális közműtörvény tervezetét.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F27%2Fkimentenek_az_allami_ceget_az_uj_torveny_alol%2F

-------------------------------------

"Trükkös költségvetést" nyújtottak be Tarlósék a PM szerint
Ma dönt a Fővárosi Közgyűlés a város idei költségvetéséről. A Párbeszéd Magyarországért szerint a BKV működőképességéhez továbbra is 15-20 milliárd forint hiányzik, és nem látni, honnan teremtik majd elő ezt az összeget.

hvg.hu/itthon/20130227_Trukkos_koltsegvetest_nyujtottak_be_Tarlo

-------------
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jó hogy azt linkelted, amiről én meg a cikket, pont a végére érve tudatosult bennem :D
oops, az idióták ha egymásra találnak:

Pataky Attila írta Bayer Zsolt szülinapi dalát

Kedden ünnepelték Bayer Zsolt ötvenedik születésnapját a Barabás-villában - írta a Cink. Az egyik meghívott, Kövér László azt mondta, jóban-rosszban nem tagadták meg egymást Bayer Zsolttal, és nem is fogják.

hvg.hu 10:28 - Panoráma
@bella _ciao:
hehe, az előződ is találó, Mr 20% is egy ilyen szömörcsög.:)
Nagyon jó a videó is (ezt nem lehet elégszer látni):
L’art pour l’art: interjú egy politikussal
www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg&feature=player_embedded
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy kell Bayernek, megérdemli a nájlonmájer Orbánpribékje hogy Pataki énekeljen a születésnapján...:))))))
ki mondta,h. A vezér normális?
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
Bár már a gyerekek is csak miatta születnek szerinte
Élénk beszélgetés zajlott Orbán és Rompuy között

"A sajtótájékoztató után egyetlen kérdést tehettek fel az újságírók, ezúttal az MTI tudósítója, aki azonban nem a témával kapcsolatban kérdezett, hanem az önkormányzatok adósságával kapcsolatban. Válaszában Orbán elmondta: korrekt megállapodást kötöttek az önkormányzatokról, az adósság 40, illetve 70 százalékát is átvállalják, összesen 600 milliárd forint értékben. Elmondta azt is, hogy Magyarország tartani fogja a 3 százalékos hiányt."

hvg.hu/itthon/20130227_OrbanRompuy
A mi kis piktorunk mijjen kis seggnyalonc is tud lenni, ha akar:

www.mfor.hu/cikkek/Errol_targyalt_Orban_Van_Rompuy_jel.html
Nem az ilyen dolgoknak az adóját kellene csökkenteni?
Ja,tudom ez csak az eemúútnyóócéévben lett volna megoldás.
Adócsökkentés?
Ja tudom az egykulcsos....

Amúgy jó let az írás.
@kifordított nagyanyó: Szeva...reggel eljátszottam a gondolattal hogy mész a tahótlanítóba egy hétre amig a Barca-Real kinekaf*szanagyobbéppen játékok zajlanak...:)

És köszönöm, ja, elég sokat. Hálás dolog gólszerzőt meg tizit betippelni jó helyre :)))
@Spániel: Ja, én is bejelentkeztem Megan Fox bugyijába, a siker ugyanúgy garantált mint nekik :/
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Gondolom hogy már vártál,mint a pestisjárványt!:))
De ha megint nyertél,akkor meg mit rinyálsz?!:))
Lassan összeszeded egy lakás árát!:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Arról lekéstél kisköcsög!
Mit gondolsz kitől van a gyereke?:))
@Spániel:
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
De basszátok meg!Ha tényleg elmondta csak azt,mi a bevezetőben van,az durva.
1.Pofátlanul hazudik.
2.Nem szakadt rá a plafon.

Ezek közül egyik se lesz meg de majd kitalálnak valamit,hogy miért.
@kifordított nagyanyó: Hát kb. annyira hiányoztál :))))
Ugyanakkor mondok én valamit, Murinyó a csúcsra ért, végre legyőzte a Barcát! Jó, hát edzője nincs az ellenfélnek, mert idestova a negyedik hónapja kemózzák, de szép is a győzelem (a realosokat meg ez miért zavarná, gondolom Ti az intenzívre jártok szkanderozni, mert úgy győztök garantáltan és kell a pozitív élmény az elmúlt 4 év után mint a falat kenyér).
Azért Piquet ha valaki lelövi egy életen át az adósa leszek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a cucc nem neked meg meg nekem szól, hanem Csizmadia CÖF zavartalan, olcsó kommunikációját szolgálja :-))
@kifordított nagyanyó:
"1.Pofátlanul hazudik.
2.Nem szakadt rá a plafon."

Talán vasárnap este lapozgatás közben bukkantak rá a hírtv-ben, ahol ökölbeszorult arccal vergődött a nem éppen simogató kérdések között..
Akkor pont ezek jutottak eszembe.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Tényleg Pique!:))
A fene tudja.Szerintem a barcának vagy megy vagy nem megy.
Mondják oda nem kell edző.
Máshol tényleg tud az edző változtatni cserékkel (Juve,MU) de itt talán ugyanaz marad a játék.
De viszont a BL-ből sajnálom akármelyik esik is ki.
Mármint Real vagy MU.
Tudom te sajnálod hogy nem mindkettő esik ki de te egy telhetetlen kis köcsög vagy!:))
Csak nehogy a végén a Bayern legyen a befutó.:))
@kifordított nagyanyó: Ez a Barcának nem kell edző akkora ostobaság mint a Vogue címlapjára nyomtatni, ha szép nő vagy ne fürödj, mert úgyis szép vagy...Láttad a meccset? Láttad a kispadon a helyettest? Láttad a tanácstalanságát? Láttad hogy a játék képe nem tudott módosulni? KELL edző, akiben hisznek, aki irányít, aki látja mi történik a pályán és reagál rá. Úgy kellene Tito mint a falat kenyér, de lesz*rom, 44 éves és fiai vannak, nem kell semmi csak gyógyuljon meg, rohadtul tisztelem őt

A Bayern pedig nyerjen csak, triplázzon hogy Herr Guardiola beleizzadjon minden kib*szott nap a bőrgatyába amit magára cibált olyan nagyon lelkesen :/
@aritus:

Ki állította, hogy az olasz egy okos, életrevaló nép? Senki.
Silviótól pont azt kapják amire vágynak: a gondolkodásmentes buborékvilágot. Hogy ez néha kipukkad és a fejükre omlik, hogy pl a fogászati kezelés még a fapadosra megvett jeggyel és az itt rájuk alkalmazott felárral és árfolyamveszteséggel együtt is olcsóbb, mint náluk? Mi ez ahhoz képest, hogy a Milan megverte a Barcát? Naugye.
németh szilárd önéletrajzából:

"A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség csepeli választókerületi elnöke, a munkástagozat elnökségi és az etikai bizottság tagja."

szóval ő is jómunkás ember, csakhogy tudjátok

www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=443&Itemid=20
@Orica Középföldi:

Kérte bárki Szilit, hogy csatakozzon bárhová? Mert én nem emlékszem.

Új párt? Már a régi mozgalma is megdöglött?
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

...és a gecik a receptet is szétosztották Európának ahogy tegnap kiderült...:-D :-D
@aritus:
@Fabius:
Végre van egy rendes jobboldali vezetőjük.
vikivel ellesznek.:))
De nagyon igazad van.
A példa a végén meg....:))
nagyon jó!
@Fabius: Baszod!És tudod még fokozni...!:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Mondjuk barca meccset nem nézek de vagy megy nekik vagy nem .Szerintem ennyi.
@aritus:

A zemberek többségének ennyire kurvára fogalma nincs miről beszél Oszkó.
Pillanatnyi helyzetkép a Nagy Összefogásról, egy évvel a választások előtt fingjuk sincs, miben is állapodjanak meg a pecsenyesütögetés mellett:
atv.hu/belfold/20130226_az_aknakat_kikuszobolendo_mindenkeppen_a_ketharmadra_kell_torekedni
@Spániel: Hát ha fingjuk sincs akkor talán jobb is így. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem szabad alábecsülni embereket. Rubovszky nertárs a kereszténydemokrata pénzpárt lobbistája, neki sikerült le és megtörni Lázár Jánost meg a képviselők díjazásáról és álláshalmozásáról szóló indítványait is.

Hogy Zsiga Marci esetében mer'így döntött az teljesen természetes. Abban az univerzumban ahol ők élnek.
@Fabius: De it keres a vizzeerben?
Nálam sajnos ő is bajnai kategória.
@Spániel:

" ha a Fidesz – akárcsak enyhe – vereséget szenved, a párton belül elindul egy erjedés, Orbán Viktor most kikezdhetetlen párton belüli pozíciója meggyengül és a fideszes képviselők egy részével a demokrata pártok akár alkotmányozhatnak is."

Muhaha, álmodik a nyomor. Addig igaza van, hogy ha Orbán kétharmadról veszít akkor azt politikailag nem éli túl. De alkotmányozást álmodni a lehetséges utódai által vezetett párt részvételével?

Ekkorát régen röhögtem :-D
@Fabius:

Szilit a terveiben két dolog nem szokta zavarni: a lehetőségei és a képességei.

Azt érzékeltem, hogy sértődött, mert nem számolt vele senki.
@Fabius: Ha már univerzum. Ezt egy korábbi posztnál már linkeltem, persze lehet, hogy már olvastad. Természetesen van benne kötelező jobbik fikázás, de utána rátérnek Bajnaiékra. Engem egy picit mellbe vágott. Kíváncsi vagyok neked mi a véleményed róla.:)

"Annál tanulságosabb a másik alakulat, az Együtt! Látszólag ők ésszel rakják össze a programjukat („ők” alatt természetesen az Együtt „jobbik eszét”, a Haza és Haladást kell értenünk), ám ez csak látszat. A napokban már írtunk a Bajnai-féle stáb által nyilvánosságra hozott Bizalom – a jó kormányzás gazdaságpolitikája című (vita-)anyagról, ebben többek között így fogalmaztunk:

„Logikus, gazdasági szakmai szempontból teljességgel megalapozott anyag, amelynek alapján valóban kiváló gazdaságpolitikát és gazdaságfejlesztés lehet csinálni – Szlovéniában, vagy Csehországban.

Nálunk nem!

Hiányzik ugyanis ehhez a „humán erőforrás”: az a fajta kapitalista-polgári és közösségben is gondolkodó mentalitás, amely előfeltétele lenne egy, a szabad kezdeményezésre és hosszabb távra tervezésre épülő „gazdasági csodának”.” (A teljes poszt itt olvasható: Steinmannok és Steinerek - progressziv.blog.hu/2013/02/20/steinmannok_es_steinerek)

Egy nem létező polgári-kapitalista mentalitást adottnak feltételező, annak hiányába bele sem gondoló program semmivel sem reálisabb, mint a Jobbik „Magna Hungaria Novája”: tök mindegy, hogy egy épület azért dől össze, mert a tervezői elfeledkeztek a tartószerkezetről és csak a (népi-mélymagyar) díszítőelemekre gondoltak, vagy pedig azért, mert olyan konstrukciókat és technológiákat terveztek be, amelyekhez a „kőművesbrigád” nem ért, az eredmény egyaránt katasztrófa lesz!"

progressziv.blog.hu/2013/02/24/az_orszag_elhagyasa_hazafias_kotelesseg?inapp=1
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Wazze, nem kellett volna tegnap meccset nézned, hogy eltanultad a Real tábor rigmusait...:-D :-D
@Fabius: Reálos köcsög kollégámnak mondtam reggel: ha van Isten tegye hogy csak Merkel kufferére vagy Messi góljára tudjatok állni...:/
@Fabius: Örülök, hogy a fijjug ilyen jó napot szereztek neked.
Ha a lázálom megvalósul mármint repül Orbán, beindul a belső ökölharc, Lázár meg Szijjártófélék vércseként vetik rá magukat a koncra, talán az segíthet a baloldalnak, hogy széttépik egymást. Vagy nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem ez úgy marhaság ahogy van.

Legalábbis én nem szeretem mikor valaki egy képzelt piedesztálról hugyozza a körülötte ácsorgókat és ettől hiszi magát vátesznek.

Épeszű gazdaságpolitikát nem csak a cseheknél és szlovákoknál lehet csinálni, itt is simán megvalósítható. Feltéve, ha ostoba büdösparasztnak nézés helyett legalább azoknak igyekszünk elmagyarázni a miértet akik nem csak a lázálmokban hajlandóak hinni. Ilyenek pedig elég sokan vannak ehhez itthon is.
ha kell erővel is átadjuk az aktuális szlogent:

Narancs: Garázdaságért ítélték el Orbán bizalmasát

Jogerősen két év próbaidőre bocsátották Habony Árpádot 2011 májusában - írja az e heti Magyar Narancs. Habony egy házaspárt bántalmazott.

hvg.hu/itthon/20130227_Garazdasagert_eliteltek_Orban_bizalmasat
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Nekem aztán Messi gólja vagy Merkel kufferja is hótmindegy, leszarom a focit. Most se ez érdekel, hanem rajtad röhögök mert geci vagyok és az oltást nem bírtam kihagyni :-D :-D

Komolyra fordítva: a példa amiből kiindultunk sajna abszolút jellemző az olasz társadalomra. Milánó környéki rokonokat, ismerősöket jobban izgatta a Milan-Barca eredménye, mint bármi más a választást is ideértve.
@Orica Középföldi:

Szilinek a ciklus végével befellegzett. Ezt ő is tudja meg mi is. Felőlem hisztizhet, toporzékolhat meg ami tetszik. Ő nem lesz már tényező a hazai közéletben.
@bella _ciao: garázda billegető minden fidesznyik

a kdnp sek meg parázna billegetők
@Fabius: Mint egy 3.világbeli ország.
Sárkunyhóban lakik a lakosság fele de legalább van atomunk.Vagy megverjük egy nagy ország csapatát.
Egyébként gondolom az olaszoknál sem jobb a helyzet,így visszatértek Berlusconihoz.
Aztán két év múlva leváltják de van pénze és hatalma keresztbetenni az utána jövőnek.
@Fabius: Köcsögparaszt :))))))

Én mondjuk a legutolsó lennék aki egy digót védene (ADP az egyetlen aki a napot megérdemelte közülük, náluk csak a görögök rühesebbek), de a bajor rokonok is előbb hullámoznak egy várt meccsnek mint a választásoknak (az tény mondjuk, ott ugye azért, mert elolvasta a programot, mérlegelt, döntött, szavaz és kulturáltan nem tolja másra a személyes dolgát)
@Fabius: És az a jó az egészben,hogy ha nem is csinálod annyira jól,akkor is eladhatod magad ha normálisan adod elő.
És megint megválasztanak és van időd jobban javítani a dolgokon.
Például ha viki nem beszari és hülye 2002-ben akkor simán újraválasztják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha ez szerinted hasonló akkor vagy nem olvastad végig, vagy nem értetted meg :-)
jajjj, fiúk, hogy nektek mindenről csak a foci jut az eszetekbe!
Ember meséli a havernak, hogy az asszony bundát kért tizedik házassági évfordulóra
- És?
Kiírtam neki dvd-re a Paks-Diosgyőr ligakupa meccset.
@Spániel: Baszod!:))

De lehetett volna egy Chelsea-Barca meccs is ugye @csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: ?:))
@kifordított nagyanyó: @csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Az olaszok konkrétan telibe szarják a Monti féle racionális technokrata gondolkodást. Az nem "olaszos", az buzis. Silvio olaszos, foci, pina, fiesta oszt majd lesz valahogy, ez a menő. Aztán meg az Iperalban sírnak a 2 eurós tejen. Nem véletlen, hogy az önkormányzatok kötvénykibocsátásos eladósodása - ami ugye nálunk is divat lett - olasz, konkrétan milánó találmány.

Azért a németek ettől sokkal de sokkal átgondoltabban és tudatosabban kispolgár szinten is.
@aritus: teso ott él vagy 30éve és megbeszéltük de nem röhögve....no de 1szónak is 100 a vége az ottani vakegerek azok olaszul beszélnek az itteniek fideszül...csak ennyi a különbség.ja mellesleg meg a fidesz az egy vallás kérem szépen és itt nem a számok ugatnak hanem a hit ami vezérel minket ááámen.aki okoskodik az meg gyaur kutya.
@Fabius: Azt hiszem inkább az első. Netán erről is van rövid véleményed??? :)
@Spániel: hogy néz má ki ez a kövér dakota focista...

hányadék... összeomlott kapcarongy, magyaul: mosott xar
@Fabius: Nyilvánvaló.Tökéletesen más az éghajlatuk,életvitelük,gondolkodásuk.
@Spániel: :DDDDDDDD

@kifordított nagyanyó: Még egy és a neved alatt generálom meg a szijjartopeterrajongok.blog.hu oldalt...

@Fabius: A digókhoz nem tudok hozzászólni, de a németre pontosan ezt írtam. Megnézi mi az érdeke, mi az ország érdeke és annak szellemében cselekszik minden esetben. És ha kell az ország érdeke miatt a saját érdekét háttérbe helyezi (természetesen van határa mindennek)
emmár tényleg nagyon hülye, vödröt a fejére!

"Németh Szilárd úgy látja: a Főtáv nyíltan szembemegy a rezsicsökkentéssel, annak költségét egyszerűen visszaterhelné a fogyasztókra, az Elmű pedig nyíltan politikai tartalmú levelével olyan pályára tévedt, ahol semmi keresnivalója nincs.

A politkus szerint súlyos fogyasztó- és adatvédelmi kérdéseket vet fel már önmagában az is, küldhet-e ilyen tartalmú leveleket a szolgáltató a fogyasztó hozzájárulása nélkül, illetve, használhatja-e ilyen politikai színezetű levelezésre adatbázisát."

www.hirado.hu/Hirek/2013/02/27/08/Nemeth_a_Fotav_nyiltan_szembemegy_a_rezsicsokkentessel.aspx
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Van:

A problémákat Tokfalvi is abban látja amiben Bajnai, meg én és stb.

A programjukat nem tartalmáért kritizálja, nem azért mert a "nem választás útján" lezajló, gazdasági összeomlás utáni elitcserével lehetőség szinten sem számol.

Ezzel speciel szerintem se kell számolni, mert egy év alatt már nem lesz ilyen.

Ezen kívül az a baja, hogy szerinte nem lesz elég Bajnaiék technokrata szemlélete, a társadalmon - és gazdaságon - sokkterápiát kéne végrehajtani:

"Ha nem lesz megszorítással járó, „igazságtalanságot” generáló, a piacon aktív „gazdagoknak” kedvező, egy szűkülő réteg fogyasztásának szinten tartása helyett a befektetéseket serkentő, a gazdasági sovinizmus és önellátás álmairól lemondó sokkterápia, akkor ezt a „programot” záros határidőn belül megvalósíthatja a valóság."

Szerintem semmi szükség sokkterápiára. Egy normálisan elvégzett és lekommunikált, majd végigvitt gazdasági irányváltásra van szükség. Nem sokkolni hanem a bizalmat, kiszámíthatóságot visszaépíteni kell.
@bella _ciao: adatbázisát ????

ezek nem csaló geci komcsi náci politkiusok akik LISTÁZNAK

ezek ügyfelekkel kötnek szerződéseket és az ÜGYFELEKKEL leveleznek !
@Fabius: "Egy normálisan elvégzett és lekommunikált, majd végigvitt gazdasági irányváltásra van szükség."

Világos. Közben a csürhével mit kezdünk, akik minden módon permanensen - lásd CÖF és Bayer már belengette, hogy változtatásokról szó sem lehet - majd kiprovokálják a balhét?
@Fabius: Nem is tudom, néha túl optimistának látlak. :)
@bella _ciao:

"A politkus szerint súlyos fogyasztó- és adatvédelmi kérdéseket vet fel már önmagában az is, küldhet-e ilyen tartalmú leveleket a szolgáltató a fogyasztó hozzájárulása nélkül, illetve, használhatja-e ilyen politikai színezetű levelezésre adatbázisát."

Az Elműnek én adtam meg az adataimat azért, hogy számlázni tudjon és értesítsen a szolgáltatást érintő körülményekről és változásokról.
"Cséfalvay Zoltán, a Fidesz gazdasági tanácsadója szerint az állam nem dönthet a távhőszolgáltatók profitjáról. A megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság vitairat egyik szerzője alapjaiban szabná át az államháztartás rendszerét."

propeller.hu/itthon/185007-sult-kommunizmus-a-robin-hood-ado

2008.09.28

Meanwhile in Hungary :-)

"Bankadó, hipermarketadó, telekomadó, Robin Hood-adó, csipszadó, baleseti adó, sárgacsekk-adó, telefonadó, biztosítási adó - két év alatt ezeket az új adókat vezette be az Orbán-kormány."

2012.05.21.
@Fabius: nekem egyértelmű. németh meg szilárdan hiszi a hülyeségét.
@Spániel:

Nem jó a kérdés: mi lesz cöfiékkel és Bayerral Orbán nélkül? Úgy van, semmi. Nyugodtan vonuljanak fel.

Megjegyzem az utóbbi napok Vona és Nyikos megszólalásai többek között azért is fontosak, mert a gazdasági tartalmuk helyenként átfedésben van Bajnaiék programjának elemeivel. Úgy elég nehéz hidat foglalni, ha ugyanazt akarják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Így megy ez, ha az Állandó Borzalmas Rettegés helyett az ember azt tudja, mi vinne gazdaságilag tényleg előrébb :-))
Counterstrike Falvay szerint tehát, 2008-ban még "sűtt komenizmus" volt a rezsicsökkentéshez hasonló "trükkök százai".

Nem lesz ebből neki baja? Visszamenőleg? :-)
miért viselik a "kép"et a képviselők ?
miért nem őszinte emberi arcok?

képviselők hejett PÉKviselőket !
Volt már?

"Habonyt garázdaságért elítélték
2011-ben két év próbaidőre bocsátotta Orbán bizalmasát a Fővárosi Bíróság, írja a mancs.hu."
www.origo.hu/itthon/20130227-habony-arpadot-garazdasagert-jogerosen-probaidore-bocsatottak-2011ben.html

Na ideje meghúzni magunkat, mer ha sokat jár a szánk fejbe leszünk rúgva...
ez megvolt?
index.hu/belfold/2013/02/27/garazdasagert_iteltek_el_orban_tanacsadojat/

még fél éve van, könyörgöm, valaki üttesse meg magát :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: bűnöző ez mind!!!

rohat hivány senkiházi csürhe

mafiózók
@Fabius: ugyanazt, de másokkal, és az fontos nekik.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

bella _ciao · www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2013.02.27. 12:49:24

Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.02.27. 07:58:57
@bella _ciao: mámegvolt:-)
@Secnir:

Ne kúrjatok fel...Ez a büdös kretén hasba rúgott egy NŐT?

Azt a bátor fajtáját.

Én szívesen megüttetném magam vele, hogy jogos védelmi helyzetbe kerüljek. Kár, hogy az arcára is szarhatnék, amekkora vagyok akkor se merne megütni ez a patkány.
@Fabius: Annak a mondatnak minden szava igaz. Beleértve az utolsó hármat is, amiből következik, hogy mindegy ki mit lát szükségesnek.
@Fabius:

Szóval a bírók így lettek feketeseggűek Orbánnál.

Nem tisztelték a férfibarátját.
@Fabius: Merje valaki, ezek után aszondani nekem a saját szájjával, hogy a foci az nem a agyi-rokkantak sportja!!
Le se xarja, hogy éhen döglik, de a "csapat", faxomat se érdekli az a sok falábú, beképzelt, IQ negatív, rohangászó "sztár". Adjak a zéletemből másfél órát, arra, hogy azt nézzem, ahogy kergetik a labdát, aztán ha végre megszerzik, akkor meg jól elrúgják?? A csapat-sportok legalja a labdarúgás, a szurkolók meg ugye, csak idomulnak a "csapat" szintjéhez.
@Spániel:

Nagyon zaklatottnak tűnik mindkét fotón. Nem lehetett sikeres ez a beszélgetés.
@Spániel:

"Ezt követően kizárólag a Magyar Távirati Iroda tehetett fel egyetlen kérdést, ez pedig a kormány döntését firtatta az önkormányzatok állami adósság-átvállalásával kapcsolatban. Így Orbánnak remek lehetősége nyílott arra, hogy újabb sikerpropagandával örvendeztethesse meg az újságírókat és a némán álló Van Rompuyt."

lol

Ez ahhoz hasonlít, mikor valami fidesz gombnyomogató kisiparos keményen, kényes kérdéseket feltéve meginterphellálja az államtitkárt vagy a minisztert:

- Miniszter úr, ön tényleg akkora überfaszakirály csávó mint ide Nagykáta?!
@Fabius: @Spániel:

egyenlőre nem arra mutatnak a fejlemények, hogy változás lesz

Tárki: Nagyot nőtt a Fidesz támogatottsága

www.vg.hu/kozelet/politika/tarki-nagyot-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-398696
"A lap szerint az eset 2006 november 4-én reggel történt,"

Hja, kérem, egy újabb elvesztett választás után nem sokkal, egy ötvenéves évfodulóval megspékelve még is csak feszültebb az ember. Négy év alatt gondolom már kezdett fogyni a lopott pénz, ami abból is látszik hogy már csak Lexus terepjáróra futotta a tanácsadó úrnak.

Különben meg ahhoz képest hogy el is üthette volna őket, egy leütés meg egy hasbarúgás már igazán gáláns megoldás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na várgyáááá! Ez bézból volt? Mert ahhoz asztán mág annyit se nem konyítok, mint a focihoz...
Én meg erre szavazok:ű

www.youtube.com/watch?v=0L8PygvhPYg
Elrugaszkodásunk manifesztuma, hogy kágyló nélkül is lehet gyöngyszemeket találni folyamatosan:
"Orbán Viktor az ET elnökével együtt tartott sajtótájékoztatón megértést kért azok iránt a kormányzati lépések iránt, amelyek szokatlanok az EU számára. A kormányfő szerint mindez az ország a kommunista múltjára vezethető vissza."
@bella _ciao:

Nem megnyugtatásként mondom, de pl. én a közvéleménykutatásokon mindig a fideszre szavazok, és másokat is erre biztatok. Minél erőszakosabbak és minél nagyobb hülyeségeket csinálnak a bolsevik elvtársak, annál inkább. :-)
@Bakter: "mindez az ország a kommunista múltjára vezethető vissza."

Ő csak tudja, elsőkézből. A párttitkár apjától.
„Csak bizonyos érdekkörök” nyerhetnek a közbeszerzéseken

JM
2013. február 27., szerda 13:59 | |
Folytatódott a Facebookon a volt fejlesztési minisztérium államtitkárok vitája a készülő közműtörvény kapcsán. Holoda Attila arról is írt: attól még nem szüntetjük meg a közbeszerzés intézményét, mert „mostanság érdekes módon mindig csak egy bizonyos érdekkörhöz tartozók tudnak nyerni azokon.” Bár védi a mundér becsületét, Bencsik János sem lehet teljesen elégedett, hiszen azt írta Holodának: „te is tudod, megtapasztaltad, hogy a lehetséges alternatívák közül nem mindig az általunk legoptimálisabbnak ítélt megoldás kerül kiválasztásra”.

index.hu/gazdasag/2013/02/27/tovabb_csataznak_orban_volt_allamtitkarai/
"A kommunizmus a szokatlan lépések oka
Az ET elnöke Budapesten járt, Orbán Viktor megmagyarázta a nem ortodox lépéseket, Van Rompuy az EU-val folyó viták rendezését kérte."
index.hu/belfold/2013/02/27/orban_a_kommunizmus_a_szokatlan_lepesek_oka/

Istenem! Bocsásd meg szegény bolondnak. Nem tudja, mit beszél.

Ezért kár volt a Pembroke College-be elmenni politológiát tanulni Soros pénzén, hogy annyi se maradjon meg, hogy kommunizmus a világon még egyetlen országban sem volt...
És ez az ember Magyarország miniszterelnökének tartja magát... csoda, hogy a trollok még ezt a szintet sem érik el?
@Spániel:
Szerintem az a problémájuk, hogy az emberek emlékezete mégsem annyira rövid. Aminek következtében naponta dörgölik az orruk alá mindenfelé az ellenzéki korukban elhangzott mondataikat, szembeállítva a mostani tetteikkel. Ebből kiderül, hogy nyócévebbek az emúttnyócévnél. Tehát új bűnbakok kellett keresni, ami most a kommenyista mútt, hátha arra kevesebben emlékeznek. De majd ők jó etőrlik ezt nyűgöt. Csak az ügynökmúltat ne firtassa senki, mert ulraciki lenne, ha kiderülne, hogy eme nemes antikommenyistáink vezetőrétege, illetve az ő papamamájuk érdemrendes kommenyista vót anti nélkül.
@bella _ciao:

Ebből nem az az érdekes, hogy mikor a Magyar Államkincstár az ország legnagyobb adósa, akkor hányan merik megkockáztatni a "fidesztagadást" mikor kérdezik.

Tanulságos inkább ez:

"az LMP népszerűsége a teljes népességen belül 3 százalékról 1 százalékra, a pártválasztók között pedig 6 százalékról 3 százalékra csökkent"

Jó reggelt, Schiffer András.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
na, mandinerre felkerült. gondolom, most lesz némi alázás :)
@AroMo:
Ne plagizál engem, vazze, ne plagizál. Nálam hitthűbb (két T-vel nyomatékosítva!!!) fityeszes csak a tündérmesékben van, ha egy századvéges kérdez.
Ma délután Libanonba utazott Orbán Viktor.
Kalapozni.
Szólni kéne, Észak-Korea még nem volt meg.
Semmihez sem kapcsolódik, de este lesz 80. éve hogy a Reichstag kigyulladt. ..
@Fabius:
"Ne kúrjatok fel...Ez a büdös kretén hasba rúgott egy NŐT?"
Megvédte a családtámogatást. Többet nem mondok róla, mert a gaszomnak sem hiányzik egy emberiségellenes vád pótpétertől. Gondolatban is bőven kimerítem annak fogalmát, amikor ilyeneket olvasok eme nemesekről.
@shinichi:

Szerintem nem az. Egy lesokkolt és lebénított gazdaságnak sokmindenre szüksége van, de speciel újabb sokkterápiára nincs.
:-)

Úgy is van, ki a franc akar azért a Gulagra kerülni, mert egy századvéges kérdésre nem a megfelelő és elvárt választ adja. :-)
belelendültek az államosításba, legközelebb a nyílvános budik jönnek:

Államosítják a közvilágítást, de nem kell félnetek

hvg.hu/gazdasag/20130227_kozvilagitas_allamositasa_villanypoznak#
@Spániel:
Oda nem megy, mert fosik. Kim Csám Csog gőzerővel bővíti a munkatáborokat. Óh, jehova, csak elveszne egy ilyen latrináján a hős elrugaszkodónk.
@Bakter: A nemlétező komenyizmus nélkül csak egy kis lótifuti aktakukac lenne alsócsúton.
A rencerváltás csinált belőle ilyen agresszív vaddisznót.
Otthon,az ötödik pálesz után, disznóölés közben Győzipapa biztos legszívesebben jól orrbabaszná kisfiát, dehát azok a bányák...
@bella _ciao: Mondjuk az, hogy ennyi faszakodás után a jobbik még mindig 16%-on áll a biztos pártválasztól között, eredménynek mondható a részükről. :)
@Bakter:

Nemes? Patkányok közt mióta van olyan? Mérhetetlenül gyűlölöm mikor valaki egy nővel szemben kibaszott erős.
@Secnir:
Majd megmagyarázzák, hogy amerikai pénzen, amit Soros biztosított, Izraelben kiképzett, Simor által felkért örmény házaspár támadt rá erre az egyenes emberre ágyent provokatőrként.
@Fabius: Kár, hogy annak idején pont nem jártál Pécsen. :(
@Spániel:

Na, és én ezt csak most tudtam meg. Pedig rábeszélhettem volna hogy vigyen egy pár légvédelmi rakétát a honvédség készletéből valamelyik Hezbollah bázisra. :-)
@Bakter:

Szegény ember Steven Segalja.
Remélem Andy minél előbb felfedezi. :-)
@Spániel:
Én rehasznosítanám a papa bányáit, nonprofit szervezetként. Behajtanám oda az összes narancssárgává fakult vöröst, majd nílusi krokodilokkal biztosított aknazárral venném körül az ojjektumot. Amiben lenne egymástól száz méterre két kupac kőrakás, 30 kilós sziklákkal. Ezeket hordatnám velük napi 12 órában A-ból B-be, majd kőcsere után B-ből A-ba.
(Az ötlet A profi c. film boxos diktátorának projectjén alapul, modernizálva!)
@bella _ciao:

Cseszd meg, még a végén a kötélgyárakat is államosítják! :-)
@Fabius:
A patkányok okos jószágok, sértve érzik magukat. A véleményemet erről a kiselefántszarról meg nem fejtem ki, mert akkor a Szíriuszra is utánam küldik a teket.
@bella _ciao: hvg.hu/gazdasag/20130227_kozvilagitas_allamositasa_villanypoznak#
má tegnap megvolt a reakcijó: Ezentúl nem csak a fidecfejekben lesz setétség:-)
@AroMo: ah, a kötélveréshez lusták, mást vernek ők a kötél helyett
@Bakter: Pedig azt hiszem örülne az ottani főnök, ha eltáncikálná egy zséért a lovacskázóst:-)
Jéusom: Így, ha nem megy oda, hogyan fogja megtudni, hogyan néz ki egy rendesebb munkatábor?
@Bakter: szíriuszra akarsz menni? ekkora pataki fun vagy? :))
@Bakter: Én bővíteném a felhozatalt párszáz eredeti narancssárgával, a tagkönyvvel rendelkezők előnyben.. Kiemelt pozicióba helyezném őket, ott a helyük, mint háromműszakos krokodilőrök!!
@Bakter: "Majd megmagyarázzák, hogy amerikai pénzen, amit Soros biztosított, Izraelben kiképzett, Simor által felkért örmény házaspár támadt rá erre az egyenes emberre ágyent provokatőrként. "

Jahh, meg különben is jogos vagyonvédelem volt. A faszkalap, meg a felesége direkte össze akarta törni azt a drága Lexust.
@bella _ciao:
Már ott is ezek vannak? a Picsába!!!! Az egész univerzumot teliszemetelték magukkal? Beszélnem kell Stephen Hawkinggal, mit ajánl.
Hungarosaurus hátáról nyilaz a magyar
Mátranováki Fanyűvő, nyaktekercs, rátóti csikótojás: kérdéses magyar lényekről jelent meg képeskönyv, itt a Bestiarium Hungaricum.
kunszt.postr.hu/bizonyitott-es-kerdeses-magyar-lenyek
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A Csontbrigád ártatlan volt. De való igaz, azóta parlagon hever a fennsík. Kibérelem a Hungexpót, és rendezek egy ötletbörzét a témában. Sok civilstandra számítok, és jópár multira, bankra, rezsiszolgáltatóira is többek között.
kunszt.postr.hu/bizonyitott-es-kerdeses-magyar-lenyek
Hungarosaurus hátáról nyilaz a magyar
Mátranováki Fanyűvő, nyaktekercs, rátóti csikótojás: kérdéses magyar lényekről jelent meg képeskönyv, itt a Bestiarium Hungaricum.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Félni kell, nem fog fájni"

Mia az Angyal, Te is inkább igazi libertáriánus programot szeretnél?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

:-)

Andy progyuszerezi az eksönmúvit amit etyekvúdon forgatnak. A premierre hivatalos lesz a békemenet keménymagja. Az ingyenes nasi pedig az Orbán khm... birtokán termesztett, pörkölt paksi mogyoró lesz, mert ragaszkodnak az ismerős ízekhez. :-)

(Komolyra fordítva a szót, azért a hasbarúgás eléggé ott van a szeren, bár gondolom csak jelzésértékű lehetett, mert egyébként komoly sérüléseket okozott volna a nőnek.)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Minek ezt ennyire túlkomplikálni? Viszont a csúzli kiválóan üzemel csapágygolyóval.
A hüjebuzi vállalkozóknak hiába verték a fejükbe, hogy nekik mi a jó, nem köllött:

Váratlan bejelentés: Orbánék módosítják a törvényeket
Máris változnak az idei adótörvények

Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár egy adókonferencián számolt be ma délelőtt a legutóbbi kormányülésen hozott döntésről, miszerint év közben változtatni kívánnak a KIVA és a KATA szabályain.

hetivalasz.hu/uzlet/nem-voltak-nepszeruek-ez-az-oka-a-modositasnak-61107
@AroMo: Jelzésértékűen úgy picsán rúgtam volna az állattyát, hogy műholdpályára áll...
@Spániel: Hát nem jött be au ideológiailag fejletlen NERvállakozóknak a KIVAKATA-szott adókavarás...
@vörösbor(de)minőségi:
Nincs igazad. Aki nem hisz a fideszben az kommunista vagy zsidó, esetleg a kettő együtt.
@Bakter: és ne feledd, a csúzli nem hagy huzagolásnyomokat:-)
Orbán tanácsadója tagadja a tettlegességet
A Magyar Narancs szerint Habony Árpád utcai szóváltás után bántalmazott egy házaspárt.
index.hu/belfold/2013/02/27/garazdasagert_iteltek_el_orban_tanacsadojat/

Mondom, hogy az UFÓ-k voltak....
"Az állami vállalatok hárítanak
Bayer miatt nem hirdet több cég a Magyar Hírlapban"

A múltkor azon siránkozott a keskeny, hogy érthetetlen a lap eladott példányszámának folyamatos csökkenése. A tűzföldi zsidó pénzek állhatnak a háttérben. Szerintem.
"Bár az újság szerint Habonyék az eljárás során elismerték a tettlegességet, a tanácsadó ügyvédje az Indexszel azt közölte, hogy a bíróság végül sem a testisértést, sem a bántalmazást nem állapította meg, és az ítéletében a garázdaság vétségében sem büntetést, hanem csak intézkedést alkalmazott. Az ügyben a 2010. 04. 09-én született meg az elsőfokú ítélet, amit a másodfok változtatás nélkül jóváhagyott.

Az ügyvéd által említett intézkedés volt a két éves próbára bocsátás, amely most május 4-én jár majd le.

Szintén az ügyvédtől származik az az állítás, amely szerint Habony bírósági perével párhuzamosan zajlott egy másik eljárás is a Fővárosi Bíróságon, amelyben az érintett házaspár alperesként szerepelt, mert egy másik autóssal is összetűzésbe keveredtek, és ott ők bántalmazták az autó vezetőjét, egy fiatal nőt."

és külömbenisottsevóóót, mint a Seszták a felügyelőbiztosságban:-)
ahham... intézkedés két évre felfüggesztve... meg a kicsi f.szom.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
És könnyű szétszerelni, majd a darabjait iktatni a kéményekben.
"Szintén az ügyvédtől származik az az állítás, amely szerint Habony bírósági perével párhuzamosan zajlott egy másik eljárás is a Fővárosi Bíróságon, amelyben az érintett házaspár alperesként szerepelt, mert egy másik autóssal is összetűzésbe keveredtek, és ott ők bántalmazták az autó vezetőjét, egy fiatal nőt."

Beszarok. Mondtam má, ez a elfajzott két vaddisznó támadta meg szerencsétlen Árpist!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Hozzáteszem, hogy az valóban elég idegesítő ha a gyalogosok mint a vaknyúl lelépnek a kocsi elé, aztán taposni kell a féket mint az állat hogy elkerüljük az ütközést. Ennél már csak az olyan száguldozó vadmarha az idegesítőbb aki egy ilyen eset után, a nagy-nagy sietség közben mert hiszen időre megy, képes kiszállni vitatkozni meg ver(eked)ni.
www.stop.hu/belfold/kinai-hitelbol-epitene-vasutat-a-kormany/1126493/

Nem arról volt szó, hogy beruháznak, pénzt hoznak és nem visznek?
Hitel és államkötvénycunami , van egy szörnyű gyanúm, miután megtörtént a bebetonozás 9 évre, ezek néhány százalékkal, éppen csak hogy, de elveszítik a választást.
A moslékot nyalja ki, aki akarja.
@AroMo: Figyejjmáááá! A Pasarétről lefelé autózókra különleges KRESZ szabályok vonatkoznak. Tudom, jártam elég sokszor arra:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sőt, a nőnél volt még egy vállról indítható, csőre töltött banyatank, olyan, amilyet a piacról húznak haza a nyuggerek.
@Spániel: De például látod milyen jó döntés volt, hogy nem épület meg a Ferihegyi gyorsvasút? Most járhatnának a vonatok szakmányban üresen. És a taxismaffia sem kaszálhatna ezerrel:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem mondom hogy nincsenek hülye emberek, de azért az ilyen extrémsport, hogy kilépek a száguldó autók elé, aztán amelyik nem üt el, és nem is megy szó nélkül tovább azt majd bántalmazom, mert ennél nincs is jobb szórakozás... Mit mondjak, roppant életszerűen hangzik, főleg egy házaspár esetében.
@Spániel: Az már fegyvernek minősülő tárgy, mert nagyobb 30 centinél. Az meg más kérdés, hogy milyen élsportoló az, aki csak úgy boxolgat, rugdos unalmában...
@AroMo: Én hasonló esetben csak megkérdezem, hogy hová siet ennyire? A temető úgyis megvárja.
@AroMo: ÁÁÁÁ megvan a megfejtés. A férfi a kocsi elé lökte a párját, mert összevesztek a piacon, hogy enyhén zöld parozelt, vagy csirkefarhátat vegyenek. És a feleség győzött.
"Tárki: Fidesz–KDNP 48%, MSZP 22%
Az Együtt 2014 feljebb kapaszkodott, az LMP visszazuhant, Gyurcsányék sem tudtak erősíteni."

Lesz az még 112- -12 is:-)
"Üzleti alapon, de kormányzati segítséggel indulhat újra a traktorgyártás Magyarországon, írta a szerdai Napi Gazdaság."

Megtettük az első ekevágást a világhatalomba vezető úton. A nyugati világ keletig retteg: a magyarok traktorjaitól ments meg bennünket isten (allah, buddha, apple, stb)
Egy újabb igénytelenségtől fröcsögő szarkupacot sikerült összehoznod.

Gratula Fabius.

Előre a Lenini (Gyurcsány-Bajnai) úton.

Prosztó káromkodás, vulgaritás: 5-ös
MSZP-Bajnai-Gyurcsány seggnyalás: 5-ös
Fidesz fikázás 5-ös.
Ja igen.. Majd elfelejtettem drága Fabius:

A hozzád hasonló komcsi igénytelenség, gyűlölködés, gyűlölet keltés mindig meghozza a gyümölcsét..

Lásd:
index.hu/belfold/2013/02/27/tarki_fidesz_kdnp_48_mszp_22/
Fidesz–KDNP 48%, MSZP 22%
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ennyi? Jelentős hozzászólás. Gratulálok. Tán csak nem Te is próbaidős vagy a Lendvay uccában. Igaz elég régen nyomod, de úgy látszik elérted tehtséged maximumát. Sebaj! Ne add fel. Ekkora tehetséggel még államtitkár is lehetsz majd egyszeri:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Szerintem is jobb,hogy nem épült meg, viszont a metrót, azt kivihetnék, mint más normálisan gondolkodó országban. Nem olyan nagy a távolság.
Felépítettek egy eléggé elba.. kökit 1 db alig megtalálható mozgólépcsővel, a rengeteg utas ugyanúgy cepekedik, mint azelőtt, amikor még homlesstanya volt. A reptéri busz viszont nagyon jó, azzal járok haza, arra felé lakom.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hagyd rá. Aki egy seggből áll, annak a lyuka közel van az orrához, így saját magát látja el kéjgázzal. Ők így híjják a pukit.
@Spániel:
Pár napos hír: Pekingben elkezdték építeni a tizenvalahányadik metrót. Majdnem 30 kilométer lesz, két év alatt tervezik befejezni. Itt 400 év kell egy normális körgyűrűhöz, pedig ahhoz még nem is kell lemenni vakondba.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ejnyemán kispajtás!
Te csak akkor érted a viccet, ha a Gyurcsányiról poénkodnak benne?
@Spániel:

Ócó kínai hitel jó hitel, ráadásul az OLAF sem érdeklődik hogy miért TGV ár közelében megy a kivitelezés.

Mondjuk azon még dilemmázok hogy a kivitelezést majd Simicska cége végzi, vagy inkább Simicska cégét bízzák meg vele. Vagy megtörténik amire kevesen számítanak, nevető harmadikként, Simicska cége lesz a befutó.
@AroMo: "Hozzáteszem, hogy az valóban elég idegesítő ha a gyalogosok mint a vaknyúl lelépnek a kocsi elé, aztán taposni kell a féket mint az állat hogy elkerüljük az ütközést."

Errefelé, az Ellenlábasoknál (gyengébbek kedvéért, mi itt a déli féltekén fejjel lefelé lógunk az űrbe) is sok a hülye gyalogos, aki legalább olyan gyakorisággal lép le pirosnál a járdáról mint Pannóniában. De itt a sofőröknek arcizma sem rezdül, és csodálkozva néznek, amikor elkáromkodom magam. Nem értik, mitől akadtam ki.
@épészmérnök:
Megmondtam. Belelátok én a cikeltekbe.
@AroMo:
Zúniós tisztaságú pályázat lesz, egy indulóval. Aminek neve a "kis utca" és "masina" szinonimájából áll.
Jöjjön, aminek jönnie kell. Még sohasem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy. Járjatok jógázni, és gyakoroljátok az egyetemes szeretetet. Mennyivel könnyebb lenne az életetek, ha gyengéden szeretnétek Habony Árpit.
@Fabius:
"Egy normálisan elvégzett és lekommunikált, majd végigvitt gazdasági irányváltásra van szükség."

Azért ez felérne egy sokkterápiával. Különösen, ha a nyugdíjrendszert, a közigazgatást és a szociális juttatásokat is érintenék a változások.
@bella _ciao:

Az könnyen meglehet. :-)
"Államosítják a közvilágítást, de nem kell félnetek

A fideszes törvénymódosítás motivációit sokan nem is értik. Kibúvó nem lesz, ha nincs megegyezés, jöhet a kisajátítás. Még az is lehet, hogy az egész a választási plakátok miatt van."
hvg.hu/gazdasag/20130227_kozvilagitas_allamositasa_villanypoznak

Találós kérdés: A MAHÍR milyen érdekeltség? A helyes válaszadók között kisorsolunk egy helyet egy közvilágítási oszlopon:-)
@bella _ciao: A fellikus emlékmű tövében, melyen egy keselyű trónol.
Mely utóbbi mintegy szimbóluma.
@épészmérnök: hát ha már megint szóba került ez a gennyláda, az utolsó mondatok megválaszolása naggggyon hiányzik, de azt fel sem tételezem, hogy Orbán Handónak, Handó bírónak leszólt
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130227_Hebegj_Habony#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_27
@épészmérnök:
Már ne is haragudj! Esetleg arra következtetsz az írásaimból, hogy nem teng túl bennem a szeretet? Pl a fentebb nevezett iránt? Kannibál énem folymatosan azt zengi bennem, hogy "úgy szeretem, majd megeszem".
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Vezéred szakdolijával mi újság? Fellegi még hallgat, hogy ki és milyen ellenszoliért adta oda a fiókba porosodó jegyzeteit?
endresy.blogspot.hu/2012/05/konyvtari-osszeeskuves.html

Vagy már gyúr a közgazdasági diplomára? Vagy neki már nem is kell diploma, mert alanyi jogon ért mindenhez, mint annak idején Elena-néni férje Békéstől keletre?
"Falvakban nem terjeszkednek ugyan a diszkontláncok a plázastop miatt, azonban betörtek Budapest belvárosába. Az Aldi és a Lidl egyre több belvárosi üzletet nyit, így tud ugyanis a plázastop ellenére is terjeszkedni. "

Ennek a plázakontra sziporkának is sok értelme van.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nincsen igazad (as usual).

Igaz a hosszászólásod valóban majdnem olyan szórakoztató volt, mint a post.
@Bakter: éppen a "mi" szakaszunk, a reptértől a hatosig egy halálút, gyakran megyek rajta és nem vagyok nyugodt. Talán egy stadion helyett ennek a bővítését kellett volna már befejezni.
@épészmérnök:

Egy pszichoterapeuta javaslatát érdemes megfogadni. :-)

www.youtube.com/watch?v=x5wQeBLQ194
@Spániel:
Ne stadionozz, mert bejön egy droidika, oszt kioszt az IQ-ágyújával!
@épészmérnök: Bocs, de ha nem gond, nekem a nők szoktak inkább bejönni :-)
@AroMo:
Az ülőgarnitúra szerepére komoly kasztingot kéne tartanom, attól tartok. bár van pár tuti befutó.
hmmmm

Szírek, indonézek, tajvaniak is magyarok akarnak lenni

320 ezer külföldön élő magyar állampolgársági kérelmét hagyták jóvá az elmúlt két évben az egyszerűsített honosítási eljárás keretében - írta a Hír24 a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tájékoztatása alapján.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Már rég megbántam hogy Fabius-sal és a többiekkel egyfolytában Gyurcsány és az MSZP seggét nyaljuk.

Igaz jó pénzért tesszük ezt.
@Spániel:

Szörnyeteg Lajosra? Már hogyne gondolnék!
Meg Bruckner Szigfridre is. :-)
Most jut eszembe, a nemes beteg állítólag valami olyasmit mondott elrugaszkodás közben, hogy anno sikeresen megvédtük az országot a töröktől is. Lemaradtam valamiről, esetleg az új tantervről?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: emléxel még Pinológus László professzor örökbecsű mondatára: nem közvéleménykutatást kell nyerni.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Tegyük fel, hogy ez az állítás igaz:
" Fidesz–KDNP 48%"

Ez azt jelenti, hgy 52% nem támogatja a kormánypártokat. Ami alsó hangon is a többség.
Namármost, ennek köszönhetően a Fidesz-KDNP valójában a lakosság ellenében kormányoz. Az általuk oly szívesen emlegetett 2/3-os felhatalmazás tehát hazugság.
Tudod hogy hívták azokat, akik a döntéshozásban többségben voltak, de azon kívül kisebbségben?
Elárulom: Ők voltak a bolsevikok.
Ha nem hiszed nézz utána az SZKP kongresszusainak történetében.
Tehát: Magyarországnak egy klasszikusan bolsevik kormánya van.
A békemenetekkel még meg is tapsoltatják magukat. Hiába, azok a szép 1950-es évek....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lassan új területeket kell annektálnunk, mert nem fogunk elférni. Majami bícsen leszek olyan járásifaszomtudjami ez esetben önként.
@GeoCracker:

Ode ne rohanjak..

És ezt mind egy Gyurcsány seggnyaló féreg mondja, azután hogy GYurcsányt 2006 után a lakosság 80%-a kb lámpavason lógva látta volna legszívesebben.

Erre kedvenced szétverette azonosíthatatlan karhatalmistákkal a tüntetőket, ellenzékieket. Úgy bolsevikosan.
@ob,szerver: Mindjűrt az elsőkérdésnél
"Tudja Ön, hogy melyik európai országban csökkent 10 százalékkal a lakossági gáz, áram és a távhő ára idén januártól?"

Tudja-e Ön, hogy a számla több különböző összetevőből áll? S tudja-e Ön, hogy ebből melyik összetevő csökkent például a gáz-számlánál?

Anyámnál 47 Ft-al csökkent a gáz-számla. Ez a teljes számlaértéknek nem 10, hanem csupán 1 %-a.
Ja, s mivel nyugdíjas, az ő nyugdíjának a vásárlóértéke e tekintetben 1%-ot javult. Miközben a reálinfláció 6% körüli.
Egyéb kérdés?
höhöhöhöh

ob,szerver 0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.02.14. óta tag.
@ob,szerver:
köszönjük! Szép színes, ugrabugra oldal, amiért valaki jó kis baksist kapott. És? Aki az M1 híradót nézi, annak semmi újat nem mond, sőt, csodálkozik, hogy csak ennyi a siker. A parizer ára meg gyurcsányi hazugság.

A kreténekről meg mégsem lehet sakespieri stílusban írni.
@GeoCracker:
Menniyvel jobb volt neki az MSZP alatt ugye, ahol kb évi 30-50%-al nőttek a fogyasztói árak a közszolgáltatások tekintetében.

Azok a régi szép "nem lesz gázáremelés" idők.
@GeoCracker: elég vérszegény a troll felhozatal, ez a két egyszeri még a nagy átlagot sem éri el, alkalmazni kéne a habonyművek noszogató technikát rajtuk, mert ez kevés lesz nagyon a kedves veszettőnek :D
Rájöttem a kuminyi metódusra.
X számú bérizé körbe-körbe ugrándozik tirolisan, miközben segbberúgja vagy pofánveri a sorban előtte ugrabugrizót. Aztán a "viktor!" kiáltásra gyorsan leülnek az X-1 szék valamelyikére. Akinek meg nem jut hely, az odamehet a számítógéphez, és gyorsan kommentelhet valamelyik szabadon választott blognál. Végül kockacukrot kap, majd a ciklus kezdődik elölről.
Kedves szolgáltatók! Tessék mosolyogni ha a fidesz kormány szopat.
(Nem én mondtam, csak lefordítottam magyarra.)

Ja, az megvan, hogy 27% az ÁFA szinte mindenre? Most én is tegyem fel a kérdést, hogy melyik az a balfaszok által kormányzott ország ahol a legmagasabb az ÁFA?
@quendelapo: marhára nincs kedvem veled viccelődni.....nem is értem ezeket a szavakat.."Nincs igazad. Aki nem hisz a fideszben az kommunista vagy zsidó, esetleg a kettő együtt."
hozzátenném még a felsorolásodhoz kiegészitésképpen,....és esetleg kopott lemez,ami sercegve ismétel.....
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Buksimókus.
2006-ban volt egy választás. Tudod? Vagy az nincs benne az agit-prob-anyagodban?
Aztán ott volt a NÖPif, aminek egyik folyómányaként elrabolták Böbe-babát és felgyújtották a TV-székházat.
Az a csőcselék biztos nem képviselt 80%-ot. A Fidesz-Jobbik-Ultra támogatói bázis lehet, hogy szívesen akasztgatott volna, de Witnner Márinak a nemzet hős markotányosnőjének nem jött össze.
Nézz meg bármilyen külföldi tudósítást. Annak a kockakőhajigáló csürhének a fellépését a krahatalom bárho, bármikor az eső 3 órában verte volna szét. (Párizs, USA, stb.)
Ehhez képest az adott pillanatban a karhatalom kifejezetten alulteljesített.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Menniyvel jobb volt neki az MSZP alatt ugye, ahol kb évi 30-50%-al nőttek a fogyasztói árak a közszolgáltatások tekintetében."

Tudod mikor volt 35%-os infláció? Az Antall-kormány hatalombalépését követően.
Ha valamire nem emlékszel, olvass utána.
Ülj le, egyes.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Amúgy szerintem Gyurcsány a Te kedvenced, ahogy olvasgatom. Vele kelsz, vele fekszel. Még Nicknévnek is őt választottad.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát eléggé...
De legalább számszakilag gondolkodnának? A 4 alapmúvelettel.
Az talánmég egy magyarkodásszakosnak is menne. :-)
@ob,szerver: Ez komoly, vagy vaskos tréfa?
@Fabius:

""Ha nem lesz megszorítással járó, „igazságtalanságot” generáló, a piacon aktív „gazdagoknak” kedvező, egy szűkülő réteg fogyasztásának szinten tartása helyett a befektetéseket serkentő, a gazdasági sovinizmus és önellátás álmairól lemondó sokkterápia, akkor ezt a „programot” záros határidőn belül megvalósíthatja a valóság."

Szerintem semmi szükség sokkterápiára. Egy normálisan elvégzett és lekommunikált, majd végigvitt gazdasági irányváltásra van szükség. Nem sokkolni hanem a bizalmat, kiszámíthatóságot visszaépíteni kell. "

Igazan nem kekeckedeskent, de azt gondolom, hogy felreertetted a szoveget, pedig kulcsszavak is vannak benne, es aztan a sajat reszedben masrol irsz.

Tokfalvi ugyanis nem a befektetok, penzugyi guruk fele szolo sokkterapiarol beszel! Nem arrol, hogy akkor most egy nagy orrbavagasra van szukseg, hogy Nyugat es mas korok bizzanak az uj kormanyban. Az szerintem 2-3 honap alatt szignifikans valtozasokat mutatna szamos mutatonkban, meg ha nem is akkorakat, mint Viktorek vartak 2010-ben az Ok gyozelmuktol.

O arrol ir, hogy "gazdasági sovinizmus és önellátás álmairól lemondó sokkterápia" szukseges, csak azt nem irja le, hogy tarsadalompolitikai okokbol.

Horn majd' egy ev utan meghuzta a Bokros-csomagot, es viszonylag kevesen mulott, hogy ne maradjon kormanyon.
Az almodozas legutobb Orbant katapultalta 2/3-os hatalomba, ami utan 2.5 eves orszag-dulast csinaltak. Majd nehany honapos konszolidacio, es az emberek maris csordogalnak vissza hozzajuk, mikozben stagnalo EU-s gadasagi kornyezetben "tudott" majd fele akkora recessziot generalni, mint Bajnai idejen a vilagvalsag.

Vagyis, ha jol ertem, akkor o az emberek gondolkodasanak megvaltoztatasa celjaval sokkolna, mert kommunikalni lehet, mar majd negyed evszazada megy a nagy mutatvany, de Mo-n meg mindig Kadar nepe el! A helyzet pedig csak annyiban valtozott, hogy a vadkapitalizmust kihasznalo emberek leraboltak az orszagot.

Ehhez kepest a te velemenyed szerint "a bizalmat, kiszámíthatóságot visszaépíteni kell".

Amint irtam, ez nemzetkozi ertelemben amugyis hamar javulo tendenciat mutatna, ha Bajnai kormanyozni kezdene. Belfoldon pedig lathatjuk, hogy akar Horn idejen a meggyozes (Bokros tokos modon kiment a diakokkal beszelni, meg ha ezt keresztbe verte erzeketlen bunkosagaval, jol emlekszem, erintett voltam) is mennyire hasztalan lehet, ha olyan brigad dolgozik ellene, mint mar akkoris a Fidesz. Ugyanakkor Bajnai esete azt is jol mutatja, hogy, bar sokknak nem lehet nevezni, de a "Minden embert érinteni fog és fájdalmas lesz" felutessel inditott kormanyzasa, amit azert mezes-mazos Fidesz-szintu etetesnek sem lehet nevezni, a lakossagban megis egesz elfogadhato velemenyt keltett. Erre aztan egy 4 eves konzekvens munkaval, meg ha a tervek szerint kimutathato jnavulas csak '15-16-tol varhato a makromutatokban, '18-ra a lakossag siman lenyelheti neki ezt. Sot talan olyanok is lesznek szepszammal, akik elfogadjak, vagy meggyozik oket az eredmenyek...

Mindezektol persze meg lehet vitatni a sokkolas szuksegszeruseget. Jomagam nem tudom megmondani, melyiket is valasztanam adott esetben, bar hajlok a sokkolas fele.
Látom a habonycsicskák már odaáig jutottak, hogy közismerten hiteles fidesz-kritikus emberek nevéhez hasonlító nikkeken regisztrálnak, hogy csaló módon mások hitelességét használják fel.

Ez amolyan Schmittes, tolvajos módszer.

Most épp ezt látom: "ob.szerver" nevét és hitelét egy "ob,szerver" nevű nikk akarja felhasználni. Igazi mocskos húzás... remélem Fabius kibassza ahogy kell.
Orbán azért csinálta rosszul, mert kellett volna egy olyan opció is, hogy aki nem akarja, nem csökken a rezsiszámlája, ne legyen már egyeseknek lelkiismeret furdalása, hogy tönkremegy az ELMŰ és a többi.

Ekkora hülyéket én még nem láttam, annyira utálják Orbánékat, hogy már a rezsicsökkenés is zavarja őket. Ráadásul halálkomolyan, megmagyarázzák, hogy szegény ELMŰ, nem lesz áram és efféle baromságok.
Az Orbán kormány ügyesen bűvészkedik a népjólétet szolgáló intézkedéseivel.
A különféle megszorításokat, adóemeléseket nem egyenes elvonásként vezeti be, hanem szinte minden esetben közbeiktat banki vagy gazdasági szereplőket, akikre áradhat a lakosság dühe, a kormány ezalatt a háttérből szemléli a hatásokat.
A rezsiköltségeknek a csökkentése is a szokott gyakorlat szerint megy végbe.
Gondoskodó retorikájában rámutat arra, hogy az úniós átlag mindössze a 2/3-a a magyarok ilyen célú kifizetéseinek az árakat tekintve. Torz bemutatása ez a helyzetnek, hozzá kell ilyen összehasonlításnál a jövedelmi viszonyokat is tenni. A hazai bérek az úniós keresetek töredékét képezik. E két komponensből kéne egy mutatót számítani, és mindjárt más lenne a kép.
A rezsi csökkentése olyan iparágaknál, amelyek nagy energia felhasználók, közel 30%-os energia áremelést szenvednek el, melyeket a szolgáltatásoknál, és termék árakban - áttételesen ugyan - de megfizetünk. Így a rezsiköltség csökkentés saldója a háztartásoknál valószínűleg O. Viszont remekül emeli a Fidesz népszerűségi indexét.
Érthetetlen, hogy újabb kiigazításról szól Varga Mihály mintegy 200 mrd Ft-ot emlegetve, ugyanakkor szó van egyes alapvető élelmiszerek Áfa csökkentéséről, egyben az ezen a körön kívül eső fogyasztás Áfa-t 27-ről 28 %-os emeléséről is.
Ez a gazdaságpolitika tele van ellentmondásokkal, átgondolatlan lépésekkel.
Egy dolog azonban világosan látható, hogy az Orbán kormány választási győzelme érdekében történik az adakozás látványos köntösben megjelenítve, elhomályosítva a valóságot, mert
valójában a helyzet nem javul, inkább a destabilizáció jegyeit mutatja.
@quendelapo: "Aki nem hisz a fideszben az kommunista vagy zsidó, esetleg a kettő együtt."

Kisfácán! Hinni a templomban kell. A fidesz kormánytól meg valami eredményt várunk, hogy bizonyítson nem érdemtelenül kapta meg a 2/3-ot. Sajnos idáig nem sikerült...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Találós kérdés: A MAHÍR milyen érdekeltség? A helyes válaszadók között kisorsolunk egy helyet egy közvilágítási oszlopon:-) "Rá tapintottál a lényegre! Az oszlopokon fellelhető reklám felület nagy része, 1 ESMA nevű cég birtokolta! Simicska fémjelzett cég meg akarta vásárolni, nem adták, hoztak egy kresz módosítást amivel kinyírták a céget!! A spanyol tul. EU. bíróságra vitte az ügyet!hvg.hu/gazdasag/20120627_reklamtablapiac_kotelessegszegesi_eljaras
@Mariann19: "A különféle megszorításokat, adóemeléseket nem egyenes elvonásként vezeti be, hanem szinte minden esetben közbeiktat banki vagy gazdasági szereplőket, akikre áradhat a lakosság dühe, a kormány ezalatt a háttérből szemléli a hatásokat."

Szerintem nagyon alacsony IQ kell ahhoz, hogy valaki ne értse az összefüggést...
@ob,szerver: én hülye meg kinyitom. Ha én meg azt hazudom azoknak, akik ezt akarják tőlem hallani, hogy a Legjobban teljesített Magyarország, akkor én nyertem?
@Fejesrob: Látom te támogatod a rezsicsökkentés, hisz az jó.

Akkor miért nem csökkentik 0 ft-ra a rezsit? Miért nem törlik el a rezsit teljesen? Ugye támogatod ezt a remek ötletet? nem leszel a multik seggnyalója és magyarok ellensége azzal, hogy ne,m támogatod az ingyen gázt-villanyt?
@Spániel:

@ob,szerver: =/= ob.szerver - csak más nikkjével ékeskedik. azaz lop, mint Schmitt is tette, vagy Semjén.

ob,szerver egy közismert rohamosztagos fideszes bér-troll, már több néven is sulykolja tipikus fideszes stílusban a gátlástalan agitpropot.
habony nem adta alá, mikor ügyvédet választott:

Megszólalt Habony Árpád ügyvédje

hvg.hu/itthon/20130227_Megszolalt_Habony_Arpad_ugyvedje

az ügyvédről, busch béláról:

gentleman.hu/top100/DR-BUSCH-BELA-106
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " elég vérszegény a troll felhozatal, ez a két egyszeri még a nagy átlagot sem éri el, alkalmazni kéne a habonyművek noszogató technikát rajtuk, mert ez kevés lesz nagyon a kedves veszettőnek :D "

ahogy nagy akcijóhősünk kérdete vmelyik moziban: fejbe, vagy nyomorba? :-)
@kovi1970: "Szerintem nagyon alacsony IQ kell ahhoz, hogy valaki ne értse az összefüggést."
Azt lehet tapasztalni, hogy az emberek az információkat nem szintetizálják, hanem külön-külön értékelik.
A rezsicsökentést örömmel és elismeréssel nyugtázzák, az áremelkedéseket szidják.
Az árszinvonal emeléseknél a termelőket és kereskedelmet okolják, viszont a kiváltó okokat nem ismerik.
@sárkányfő: "Akkor miért nem csökkentik 0 ft-ra a rezsit? Miért nem törlik el a rezsit teljesen?"

Lám, Venezuelában is milyen jól bevált az ingyen benzin! Tele az ország ifjúsági szimfonikus zenekarokkal.
@kovi1970:
Tök érdemtelenül kapták meg a kétharmadot. Se terv, se program, csak a hülye dumák. A híveik télleg elhiszik ezeket a baromságokat.

Legközelebb olvasd el az előzményeket is aranyom.
és milyen csúnya dolog, hogy a szolgáltatók POLITIKAI leveleket küldözgetnek, mikor azt csak a kormányka, a pártnak és a Kedves vezetőnek lehet!
@ob,szerver:

Te a nicklopást hagyod abban palizátor. Itt mindenképpen.
@magándemokrata: amit írtál, azzal tisztában voltam a komment írásakor is. Éppen ezért tettem fel pajkos nyereményjátékként kérdésemet. A lámpavason a nyertes lengedezhet:-) Kövér módon:-)
@ob,szerver:

Szia "Balibgeczyk"

Te egy igazi fideszgeci vagy, aki más nikkjével akarod megtéveszteni a népeket. Csaló tolvaj vagy mint a fajtád, pl. Schmitt.

Tudod mennyi idő volt lenyomozni hogy ki vagy? 5 másodperc. Azaz nem csak csaló vagy, de ostoba is. IQ-nyomorék barom.
@kovi1970: te, kovi, ez nem a mandiner. itt még többségben vannak a normálisak.
Viktor megint lebukott a hazugsagaival! :-D
@Spániel:

ob,szerver = Balibgeczyk = fidesztroll
@bella _ciao:
szerencsére nem egy eldugott zsákutcában történt mindez, nyilván jelentkeztek szemtanuk, akinek eleve undi volt a törpére hajazó árpink fellépése meg maga a bunyó is megrázó lehetett. Eccóval ügyvéd ide vagy oda, itt nem lehetett azt mondani, hogy a házaspár támadta meg a gyanútlanul arra járó min.elnöki tanácsadó urat.
Ahhoz képest szépen kimosták a szemétládát.
@Fabius: De törölni is kellett egyben? Így meg sem tudhatom, miért is..:-(
@bella _ciao: A labrador kutyuson külön meghatódtam. Na erről beszélek, ugye, a szeretet! Az!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Sikerült megcáfolnod megint. Végül is tanár vagy, nem vártam, hogy egy szót is megértesz a lófaszon kívül.

De legalább Ferit még mindig a névhordásig szereted. Öröm ez az ő lelkének. 2014 után meg elmondhatod, háát, te az elnyomás éveiben is a nevével bomlasztottad a nert, és lám-lám-lám.
@bella _ciao: Seszták és Papcsák meg a fasorbase? Szar a lsta! Azonnal törönnyi!
@doggfather: rövidesen már füzetet kapunk. Úgy izgulok, mi lehet benne annyi oldalon.
@kovi1970: Dejszem még csak a hivatali idejük kétharmadánál járnak, ugye?
Innen lesz szép a győzelem, és nem az ellenzéknek, aki önnönmagával van inkább..elfoglalva!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Semmit nem vesztettél, pont azt mondta.

A névtolvaj minden megszólalásával megy a kukába a jövőben is.
@Fabius: Most kaptál ötösöket a tanár úrtúl, most mér' kell lefikázni? (megteszi, maga-magát, nem?:-)
@Fabius: Reméltem is! :-)

Mensevik, ázsent prövökáter (most már kalapos is, levédetten, mint Nicholas!:-)
Basszus! A KIPUFFOGÓSEGGŰ sTEFFIKE SEM TUD A zÁRPI FICKÓS NYINNYÉRŐL:-)

Havasi a Habony-sztoriról: "én sem tudok róla, megmondom őszintén"
2013. február 27., szerda, 15:34 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: hvg.hu

Címkék: Orbán Viktor tanácsadói; Havasi Bertalan; Habony Árpád;

"
A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt az atv.hu szólaltatta meg az ügyben, hogy garázdaságért két év próbaidőre ítélték Orbán Viktor talán legfőbb bizalmasát 2011-ben. Havasi Bertalan arról nem akart nyilatkozni, hogy ezek után marad-e Orbán tanácsadója a férfi."
hvg.hu/itthon/20130227_Havasi_a_Habonysztorirol_en_sem_tudok_ro
@GeoCracker: "Tegyük fel, hogy ez az állítás igaz: " Fidesz–KDNP 48%". Ez azt jelenti, hogy 52% nem támogatja a kormánypártokat. Ami alsó hangon is a többség."

és a vázolt analógiád alapján az E14 vajon hogy áll??? :)

img9.hvg.hu/image.aspx?id=6e18ab00-8110-4aa5-b3d8-6fe4abc1fe48&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411
@kovi1970:

"Szerintem nagyon alacsony IQ kell ahhoz, hogy valaki ne értse az összefüggést... "

A fidesz pont ezekre építi a birodalmát. Az előző körben "kétharmadnyi" volt belőlük, és az összes még el sem ment szavazni.
Csak az a bJ, AZT HISZI Ő CSINÁLJA A TÖRTÉNELMET ÉS NEM TANÍTJA:-) rohadt capslock... valaki adjon már egy progit, amivel hatástalanítani lehet. Kalapáccsal mégsem akarom...
És még mindig a hónap "siker"témája:
index.hu/belfold/2013/02/27/ne_a_jo_csajok_erdekesek_a_hok-listan/
"Az E betűvel jelzett gólyák közül később hárman vállaltak aktívabb szerepet a bölcsészkari HÖK-ben. Egy lengyel és egy magyar szakos diák tagja lett a szakos hallgatói érdekképviseletnek (ezek jelentőségéről majd később), a 2009-ben az ELTE-re került Garbai Ádámot pedig Nemes László akkori HÖK-elnök már 2011 áprilisában alelnöknek kérte fel maga mellé, majd aztán meg is választották HÖK-elnöknek."

No comment..
Külömben is a legnagyobb sztárjogász szeretve tisztelt elsőtitkár elvtárunk:-)
"Elrendelték
a Mal felszámolását

A 2010-es vörösiszap-katasztrófában érintett cégnek milliárdos adóssága van, az irányítását állami vagyonfelügyelő veszi át. Új céggel menthetik meg a munkahelyeket, a kártérítésre viszont kicsi az esély."
index.hu/gazdasag/magyar/2013/02/27/mal_felszamolas/

Simicska-Nyerges-Habony trió melegít. Cél: a Magyar Ezüst:-)
@bella _ciao:
az okés, hoyg az ügyvéd benne van az ügyvédek top 100-bana gentleman.hu-n. rendben.
de miért nem találom dr. kövér lászlót vagy dr orbán viktort? dr wittner, dr kósa és dr lázár is fájón hiányzik...
@doggfather: Vegyenek példát a Közgépről, ők se politizálnak. :)
@simple observer 1.0:

Szerintem meg te nem érted. Aszongya Tokfalvi:

"Már nem biztos, hogy abból kiindulva kellene programot írni, hogy a mostani rossz kormány annak rendje és módja szerint megbukik a választáson. Talán úgy kellene felfogni, hogy összeomlás lesz, sőt máris abban élünk."

Gazdasági programról és összeomlásról beszél, ami azért a választásig nem lesz.

"Az ideológiai-politikai dúlás után, a romokon építkező programok viszont – Nyugat-Németországtól Észtországig – rendszerint nem baloldaliak, hanem piacpártiak, és sokkterápiával indítanak. Ha nem, azzal csak a szenvedést nyújtják el."

A használt NSZK példa és Észt példa tényleg releváns akkor, ha egy állam gazdasága összeomlik teljesen, mint a német a háború vége után, vagy az Észt a hitelválságtó.

De mondom újra, ugyan a recesszió masszív lesz és a stagfláció is kinéz, de összeomlani nem fogunk. Úgy meg a sokkterápia az utolsó ami kell még a gazdaságnak.
@Secnir: nyuszinak is válaszoltam erre, ő papcsák és seszták cimboráját hiányolta. szerintem ezért lettek politikusok, ügyvédnek szarok.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Havasi a Habony-sztoriról: "én sem tudok róla, megmondom őszintén"
hahahaha, elszólta magát a barom, hogy hazudik! megmondom őszintén, na ezt nem kellett volna.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Csak kiosztottam Várúr tanár úrnak amiért benéz hetente háromszor. Semmi érdekes :-)
A szabadnapos matróz szerepében - Orbán Viktor.
@Fabius: Vadásznak véled? Hetente háromszor is? Jól bírja akkoron..:-D
@bella _ciao:

Hja, van ott csavar meg hülye magyarázat bőven. Az Origó is rajtuk van és ezek szerint a HVG is.

Szívás :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Tudod, ő hozza a nertárs ívet láttamozni én meg aláírom neki :-))
komolyan mondom, ezeknek teljesen besötétedett:

Papabankot vezetett be a pénzügyi jogok biztosa

Papabank - meséli az e heti HVG Portré rovatában Doubravszky György pénzügyi ombudsman azt a konstrukciót, amit valaha a saját családjában vezetett be.

hvg.hu/gazdasag/20130227_Papabankot_vezetett_be_a_penzugyi_jogok_b
@bella _ciao: "Úgy fáj" ilyet hallani, de Gigi akkor is nagyszerű, ha koppintanak a szerzői, nem?
@sárkányfő:

0 forint azért nem lehet, mert akkor az állam nem jutna a fogyasztás után adóbevételhez.

Én jobbat találtam ki. Az áram-, víz-, gázszolgáltató fizetne a felhasználónak az elhasznált mennyiség arányában. Mivel a felhasználónál jövedelem keletkezne, ezért azt az állam megadóztathatná, így adóbevétel is lenne. Ha valakinek plusz jövedelemre lenne szüksége, akkor télen maxra állítaná a fűtést, de hogy ne legyen meleg így folyamatosan járatná a légkondit is és egyszerre zsebelne be egy csomó pénzt a gázszolgáltatótól és az áramszolgáltatótól is. Miközben a költségvetés adóbevételei is jelentősen nőnének.
Lehet hogy Széles is ezt találta ki?
basszus ezt a doubravszky ugyanaz fertőzte meg, mint a matócsnyit:

„Megint jurtában lakó őseinkre hivatkozom. A jurta nemcsak mérnöki teljesítmény, hanem a hierarchia leképezése is. Egyik oldalon a nők, a másik oldalon a férfiak, középen a tűz. Megvan a családfő helye, ezzel együtt a jurtán belül a nő az úr, azon kívül viszont a férfi. Mi ezt úgy osztottuk el – akár tudat alatt is –, hogy otthon a feleségem dönt, a külső dolgokban inkább én.„

hvg.hu/gazdasag/20130227_Papabankot_vezetett_be_a_penzugyi_jogok_b
@bella _ciao:

Ez egy kretén :-D És milyen büszke rá, hogy a gyerekei semmit nem tanultak a módszeréből és "alagútban" vannak.

Hát, fasztuggya, nálunk nemvót papabank, de a gyerekem a gazdaságtudományi karra jár alagút helyett. :-)
@Fabius: kretén? ne légy má' ennyire higgadt! ez már majdnem a virág-méhecske szint, amit ez a f@sz mond.
@bella _ciao: okés értem, de mit keres a kecske a jurtában,(mer tudomásom szerint aztat is ottan tartották) és hol helyezkedik el a hierarcsiában? Az asszony, vagy a Doubleravszki alatt?
Aki gyógyít, ne autózgasson!
A II. kerület megtagadta egy kórháztól, hogy kedvezményes parkolást biztosítson a dolgozóknak.

www.origo.hu/itthon/20130223-hiaba-ker-a-polgarmestertol-parkolasi-kedvezmenyt-a-budai-irgalmasrendi-korhaz.html
@Távmunkás: persze mert annyit lopnak,hogy arra már nincs idő
@Fabius:
"A használt NSZK példa és Észt példa tényleg releváns akkor, ha egy állam gazdasága összeomlik teljesen, mint a német a háború vége után, vagy az Észt a hitelválságtó."

A balti országokban nem csak a hitelválság, hanem a 90-es rendszerváltás után is sokkterápia volt. NSZK-ban is. Így rövid idő aléatt sikerült átprogramozni a DDR állampolgárokat német polgárokká.

A sokkterápia a költségvetés egyszeri, jelentős átalakítását jelenti. Nem feltételenül okoz hosszan tartó, általános reáljövedelem csökkenést.

Egy fasza valutaválság a választásokig egyébként simán benne van a levegőben, elég hozzá egy nagyobb tőkepiaci korrekció.
Újabb csavar a 20 milliárdos internettender ügyében

Nem semmi. 40 perc alatt 16 másodközlés...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Már megint terelni próbálsz.
De pontosítsuk.
- Bajnai tudtommal nincs törvényhozói hatalommal felruházva.
- Bajnai tudtommal nem állította, hogy a kétharmad ruházta fel hatalommal (még kormányfőként sem tett ilyne kijelentést);
- Különben tudommal még Gyurcsány sem tett ilyen kijelentést. Ellenben a Fideszt megelőző kormány tudhatólag, és általuk is elismerten kisebbségi kormányzat volt.

Mert az analógia kedvéért ne a kormányzat vs. egy ellenzéki pártot hozdm hanem kormányzati retorik vs. kormányzati retorika, és annak valóságtartalma. Ha már.

Ja, és Zagyva. Külön a Te kedvedért :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem semmi duma. Papabank közvetlen a Mamahotel mellett. :-)

"Na, ez is komp akart lenni, de nem komp lett"

Pedig mennyivel jobb lett volna ha az lesz, mert már Petőfi is megírta:

"Pihen a komp, kikötötték
Benne hallgat a sötétség."

Ezekben aztán nem hallgat, hanem valósággal ordít.

Ezek a pirospöttyös seggű ősmagyar szíriuszi agysebész jurtalakó bullshitgenerátorok, egy épelméjű ember számára intellektuálisan elviselhetetlenek. Persze az is lehet hogy ezek a normálisak, de akkor én inkább nem is akarok az lenni. :-)
@AroMo: És ez a péniszügyi jogok bisztosa:-))) Asztaaaa:-))))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Eddig irgalmas rend volt, most meg irgalmatlan rend lesz. :-)
@bella _ciao:
+ ez az imádkozós:
nol.hu/belfold/okereszteny_aldo_imadsag_orban_viktorert
Szánalmasan hüjje szegény, pont alkalmas rezsikomisszárnak, ugye.
@Fabius:
@simple observer 1.0:

Ti ketten kábé azzal a két apró, ám annál kínosabb dologgal nem számoltok, hogy Orbán ellen még mindig képtelen volna bárki is nyerni, illetve, hogy akinek - papíron - a legnagyobb esélye volna erre, annak max. papírja van, de programja, az sehol.
Hozzáteszem, komolyabb akadálynak én az elsőt tartom.
Meg a harmadikat.
Mert a program, mint karakterhalmaz, mutathat szépen, ha bejegyzett gazdája aztán fullra beleszarik.
@AroMo: Lenyűgöző!!! A fékezhetetlen agyvelőd fenomenális!!!
@AroMo: Jut eszembe, az Aromo egy afrikai mesében volt a kurvaokos nyúl. Rokonyt tisztelhetek? :-)
@Fabius: Túl sok könyvet olvasott a saját kiadványai közül.
na, már tényleg beindult a kampány, veszprémben már egy buszmegállót is ünnepélyesen adnak át. de elég röhejesen néz ki, három ember karanténban:

veol.hu/data/cikk/153/2358/cikk_1532358/nn11mtm.jpg
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Autózni nem egészséges. Gyalogolni kell, attól tágul a tüdő. Megjegyzem, egy egészségügyisnek ezt tudnia kellene. :-(
@bella _ciao:

Én egy ekkora kreténen csak röhögni tudok. A posztjának nulla jelentősége van, nem releváns amit makog :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Az a fiam lesz, jövőre hatodikos és már rendelkezni fog a Mester ismeretszintjével. Ahhoz nem kell gazd.tud kar :-D
@épészmérnök: Főleg úgy, hogy ugye, mint tudjuk, az orvosoknak kenyérre sem telik, hátmég ótóra.-)
@Fabius: A Mestert ne értékeld túl. A gyerők már a pelusban beszarva is lekörözte:-) Gondolom pl. sose emlegetett Kelet-Európai banántot:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jó, de mi a helyzet a zsidók tábláival? Hát soha nem tudom meg, hogy mi az igazság? Vagy Vona tényleg őr volt Auschwitzban?
@Fabius:

Na, ha az EZO TV indítana valóság showt akkor ezután a társaság után kapva-kapnának. A szükséges szereplési vágy is megvan bennük, azaz nemcsak kretének hanem még büszkék is rá.

Persze azt most nem lehet tudni hogy vajon mivel dicsekszik, azzal hogy az általa kitalált Papabank módszer egy világra szóló ökörség. Vagy, ha a módszer jó, akkor meg a gyerekei "jó" képességeivel miszerint "felcseperedve mintha szinte mindent elfelejtettek volna, amire tanítottam őket."

Én azért amellett tenném le a voksomat, hogy lehet hogy a gyerekei jártak jól a felejtéssel. :-)
@Fabius: Amúgy csak jelzem, én csak egy pályán játszom. Nem hiányzik, hogy idegenben lerúgjanak. Ki bírná azt ki? :-)
@bella _ciao: Nagyon jót tettél velem, elkerülte a figyelmemet. Köszönöm szépen, már nézem is.
@quendelapo:

A sokkterápia nem csak a költségvetés egyszeri jelentős átalakítását jelenti, hanem a komplett gazdaságét és ellátórendszerekét is. A költségvetés átalakítása, a bevételi - kiadási oldal jelenlegi egyenlegének felborítása - kisebb állam, stb - nem jár együtt önmagában sokkterápiával.

Csak összeomlás esetén.

A devizaválság éppen megeshet, de az előrejelzések szerint nem túl valószínű.
@Légifarkas:

Szerintem meg éppen Bajnai gazdasági vitairatára adott kritikán vitatkozunk. Ami addig karakterhalmaz amíg lehetőséget nem kap. De ettől még átbeszélni szerintem nem árt, mert a kisdobosfejű megcsinálja ha lesz módja.
Pancser brazilok...
Rómában 56 db volt egyszerre a Szent Péter téren:-)

"Ilyen, amikor Ferrarik lepnek el egy várost"
hvg.hu/cegauto/20130227_Ilyen_amikor_Ferrarik_lepnek_el_egy_varos
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A manapság divatos, mivel unorthodox, négyszögletű kerek erdő baknyú' lakója vagyok és fékezett habzású de fékezhetetlen agyvelejű. :-)

Ahogy Lázár, na nem a blokkolós, igaz az meg Gyuri viszont nem Lázár, megírta.
Annak idején Dunai is játszott engem, na nem a hajós aki András, hanem a Tamás.
:-)
@AroMo: Originálisa én az alaptörténetet gyerekkoromban a Kelet-afrikai mesékben olvastam. Annak memá kb majd 50 éve. A könyv címe: A csillagok szíve:-)
@AroMo:

"Na, ha az EZO TV indítana valóság showt "

Ez már nekem is eszembe jutott :-D

m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/matolcsy%20n%C3%B6veked%C3%A9s1.jpg
@AroMo: és akko Te loptad el a Mikka makkját? ÉS Oriza Rízynyák midehhez mitisszót? :-)
@Fabius: Nem lejáratni a tisztes tanárnőkből és lakatosokból álló megvilágosodottakat! Majd jól megátkoznak Benneteket, osz leshettek, hogy mit csináljatok a hat fületekkel minusz 20 fokban:-)
Orbán:
"Magyarország bejelentkezett az európai sikertörténet pozíciójáért"

NE'BA!!!

Nem szeretném minősíteni, mert elvisznek felségsértésért! :D
"Aromo nyúl. Ugrifüles, nagyeszű. Úgy is hívjuk: fékezhetetlen agyvelejű. Ő meg, tudod, kint lakott a mezőn. Szabad foglalkozású nyúl volt. Káposztaszakértő. Egyszer hoz ám neki a postás egy levelet. Azonnal jelenjék meg itt meg itt, ekkor és ekkor, mert köteles elvégezni a nyúlfutás-tanfolyamot. El is ment szegény. Egy nagy épületre ki volt írva, hogy Nyúlfutást Oktató Főtanfolyam. Oda kellett mennie. Egy bizottság elé vezették. Kövér, pirospozsgás urak ültek a bizottságban. Aromo éppen mondani akarta, hogy minek tanulja ő a nyúlfutást, amikor... de a főkövér már rá is reccsent: "Na, fusson egy kört!" Aromo futott. "Rettenetes! - sopánkodtak a bizottság tagjai. - Hogy dobálja a farát, micsoda rossz lábtartás, ezt a gyenge technikát!" Aromo megint mondani akarta, hogy hiszen ő nyúl, de nem engedték szóhoz jutni. Heteken át gyakoroltatták. Nyúlfutásra oktatták a kövérek. De igen elégedetlenek voltak vele. Ilyen rossz tanulójuk még sose volt, ingatták a fejüket, és három hét múlva előhoztak egy teknősbékát. "Na, mutasd meg neki!" - mondták, s a teknősbéka fél nap alatt végigcsoszogott a kerten. "Na, látod, ez az! - mondták a kövérek Aromónak. - Ez az igazi nyúlfutás. Látod, milyen szépen ingatja a fejét, milyen kecsesen rakja a lábát?! Igaz, a gyorsaságát még icipicit fejleszteni kell, de akkor is így fut egy igazi nyúl." Aromo igen mérges lett, azt se mondta fapapucs, csak zsupsz! átugrott a kerítésen, és uzsgyi neki, vesd el magad! Isten veled, nyúlfutásra oktató tanfolyam! A kövérek meg: "Utána, utána, hiszen még nem tud rendesen futni, fogják meg!" De mire kettőt léptek, Aromo farkincája végét se látták. Nosza, vérebeket eresztettek utána. Így találkoztam Aromóval. Futott, mint a nyúl, nyomában a vérebek."

mek.niif.hu/02700/02753/02753.htm

Ebből látszik hogy az unorthodox kerek erdő Magyarországon van.

A Pannon Teknősbéka, aki jobban teljesít. Hat gazdasági mutatójából öt rendben van, azaz áll mint a cövek. A hatodikon kellene még egy picit javítani, de ezt is csak azért kell mondani hogy ne látszódjunk nagyképűnek.
@Fabius: egy ember, Fabius. Egyetlen egy darab ember, akire ti mindent építenétek, és talán be is csukjátok a szemeteket egy kicsit, hogy ne kelljen látni azokat, akik a tétnélküliségben még faszául mellette állnak, ám ha adódna az a lehetőség, hát... Sokfélék. Túlságosan sokfélék.
Nem lesz már idő arra, hogy bárki is a saját szövetségeseit győzködje, vesztegesse vagy zsarolja egy döntés ellen vagy érdekében akár évekig is. Nincs annyi energia, ami elég volna folytonos belső és külső harcokat vívni, és nem lesz tolerancia a még újabb kísérletezgetéssel szemben sem. Kormánynak még nem volt itt olyan nehéz dolga, mint ami annak lesz, aki le tudja váltani Orbánt (mondjuk: ha). És akkor most nézz rájuk, és mondd meg nekem őszintén, tényleg érdekel:
Szerinted mindehhez Bajnai pont jó helyen áll?
ha nem baj, én a posztot véleményeznéM. klassz volt! még ilyet! :)
@Fabius: Te meg mérnem örvendezel, hogy krizafalva adósságának 70%át magába veszi a haza mementója? :-) Háde nem tajtsiker? :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hihetetlen! Mik vannak...

Kérdeném, hogy pl. a keleti mintában, a referencia Kínában ezért golyó, vagy szimpla kötél jár az ettársaknak? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és milyen jól mondta. Te mit mondanál másfél milliónak, ha bármi ellenére is tűzben akarnád őket tartani? Extrém dolgot, naná.
Legfeljebb nem jön be, de az már legyen annak a baja, akit kiküld magyarázkodni maga helyett.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
HURRÁ!
Tehát kifizethetjük a felelőtlen gazdálkodást folytatók adósságait, vagy szimplán ellenzékben a pártkasszába folyatott pénzeket, közösen?
Szép is... Mert hát ugye felelős ebben az országban nincs, illetve, mint tudjuk Gyurcsány és Bajnai azok. Értem én!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Azért nálunk a legtöbben a Lázár Ervin féle változatot ismerik. Az általad említett könyvet én sem olvastam.
@Légifarkas:
Szánalmasnak találom ezt a dumát, ha marketing szempontból fekszik is dolog - egy egész más dimenzióban él ez a szerencsétlen.
Mert a zöldségespultnál az enyhén löttyedt, zöldülő és penészes narancsot lehet hasonló stílusban ajánlgatni, de nagyon hülye ember venné csak meg.
Igaz nálunk ebből a fajtából van felhozatal.
Senki nem várt a tűzparancsra
A világsztárból különutas kulténekessé lett Scott Walker macheték és fingás hangjaira áriázik a Ceaucescu házaspár kivégzéséről.

www.quart.hu/quart/kritika/album/20130227-scott-walker-bish-bosch-lemezkritika.html
@Fabius:

Jó a kép.
De nem is az a baj hogy neked, vagy egy-két másik embernek eszébe jut az EZO TV. :-)

Hanem az a baj hogy ezeket hallgatva annyira adja magát, hogy inkább azokat az embereket kell nagyítóval keresni, akiknek nem jut eszébe.
Scott Walker - The Day the Conducator Died (An Xmas Song)

http://www.youtube.com/watch?v=Vl3k6BFEzCA&feature=player_embedded#!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Sem a látens EZO TV (azaz valósághajlítás habonyizátorral) sem a nem látens EZO TV rajongója nem vagyok. :-)

Viszont ahhoz hogy eltudjam dönteni hogy nem vagyok rajongója, legalább tudnom kell hogy mi az. Ha tudom mi az akkor meg tudom azt is hogy mi az ami hasonlít hozzá.
@AroMo: QED. :-) És a kélgyó a saját farkába harabonyt:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Igaz nálunk ebből a fajtából van felhozatal"

Megfogtad a lényeget. Ezért csinálja, és ezért tudja ennyire csinálni - mert ő is tudja. Baszhatjuk a szánalmassági fokát, rugózhatunk a dimenziókon, tökmindegy, ő így tarol, és ezt a tarolást kellene ellensúlyozni. Fikázásra lassan szót se kellene vesztegetni, ellensúlyozni kellene, mert a 14 hónapból három nap múlva már csak kettő lesz, de hol itt az ellensúly, és hol a tömeg, amelyik magasra emelné...
@Fabius:
"A sokkterápia nem csak a költségvetés egyszeri jelentős átalakítását jelenti, hanem a komplett gazdaságét és ellátórendszerekét is."

Bocs, de ez a két dolog ugyanazt jelenti, a gazdaság és az ellátó rendszerek reformja = a költségvetés egyszeri jelentős átalakításával.

Most nem a hiány csökkentése lenne a cél: hanem a hiányt újra termelő rendszerek átalakítása és az ezáltal kiváltott "kultúrális sokk".
@bella _ciao: kezdődik. Fideszcápa ráfordult a Jobbikfókára, nyílnak az állkapcsok, ráúszás... hamm. Szálkát kiköp, többit lenyel.
Nem kell társ a győzelemben, mert az csak megosztja...
Az Elmü helyében kikapcsolnám az áramot a Fidesz székházban, Orbán Viktornál meg a haverjainál. Elmélkedjenek szépen a sötétben meg a hidegben. Aztán persze hetekig keresném a hibát, majd hol lenne áram, hol nem...végül mondvacsinált számlázási problémára hivatkozással végleg lekötném őket, sajnos megzavarta a rendszerünket ez a 10%, már javitjuk...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Bár azért egy pénzbevonzó talizmánért szívesen betelefonálnék. Még ha félórát kellene is érte beszélni 2000 forintos percdíjjal.
Az ilyesmiben hiszek, legalább is akkor ha vagy tíz kiló színaranyból van. Ha az ilyen talizmán nem vonzza be a pénzt, akkor semmi. :-)
@AroMo: De csak akkor telefonálj, ha már az egymilliócsilliószoros szorzó van a porondon, vagy egy garantált 20 milliárdos pályázatnyertesség. Kevesebbért szard le a telefontot:-)
@Fabius:

NOs ha mar kiterjesztjuk a targyalast a 3 pontjara akkor:

1. Erre nem hivatkoztam mert;
liberal-konzervativ partokat irt le ebben a reszben. Az mas kerdes, hogy Mo-n konzervativ (vagy legalabb magukat annak mondo) kormanyok kozelebe sem jottek ennek az iranyvonalnak. Nem beszelve a mai, balrol rezsi- es egyeb demagogiaval elozo Fideszrol.
Ugyanakkor a felvetese tekinteteben eddig meg csak balos kormanyok tettek lepeseket ilyen iranyba. Hornek alapvetoen kenyszerusegbol, hiszen nyilvan az oreg kader es uj partja alapbol sem igen akart valtoztatni iranyvonalukon, es az akkori szocialista romantikanak sem tett volna jot.
A Tokfalvi altal eredmenyesnek tartott mixhez, meg igy is GYurcsany es kormanya volt a legkozelebb. Amiben egesz biztosan van ideologiai oka is , hiszen, ha a csaladi, es part-vonalon elert gazdagodasat kivesszuk, akkor bizony irodai ugyintezoi, es uzletszerzoi pozicioi alapjan sejtheto, hogy a piacpartisagot a 2006-os kenyszereken tul, maga is elegge komolyan vehette.
Ugyanakkor senki, meg Tokfalvi sem kovetelheti komolyan a hazai baloldaltol, egy meg ettol is nagyobb iranyvaltas atvitelet. Vagyis ezt a pontot nem elemeztem sokat.

2. Ebben egyetertunk. Aligha lesz akkora problema, hogy amiatt bukna az Orban-kormany. Csomag valoszinuleg jon meg, es remelem, hogy az Eu-s 3.4%-os prognozis eleg lesz ahhoz, hogy meg fenntartsak a tulzott deficit eljarast az orszag ellen, ha mar sokkal tobbet nem is tett az EU a magyar nepert.

3. A velemenyemet mar alapvetoen leirtam, bar ide is erdemes megjegyezni, hogy en sem hiszem, hogy ROVID tavon, a piac eroltetne ki a valtozasokat, reformokat meg akar a kovetkezo ciklus soran sem, meg egy Fidesz kormanybol sem. Persze ezzel egy tartos leszakado palyara kerulunk, de siman el tudom kepzelni, hogy akar 1-1.5 evtizedig is kihuzhatja a Fidesz egy a sajat oligarchaira es a lebutitott es megfelemlitett "zsellerekre" epitett gazdasaggal.

Vagyis en erdemben csak a 3. ponttal foglalkoztam, es azzal, hogy ha mar valaki sokkolni akar, ami gazdasagilag MEG nem szuksegszeru, akkor bizony tarsadalmi okokbol van annak ertelme. A tovabbi szovegem is ebbol a szempontbol nezte a temat.

"A használt NSZK példa és Észt példa tényleg releváns akkor, ha egy állam gazdasága összeomlik teljesen, mint a német a háború vége után, vagy az Észt a hitelválságtó."

Egyetertunk, bar az Eszt csodaval meg varnek. Emlekszem, amikor meg a szomszedbol a Szloven csodarol hallottunk, aztan mi lett a vege. Bar valoszinu, hogy az eszteknel ennyire nem allnak bele a foldbe, ha mar LIBERALIS minielnokot kepesek voltak UJRA(!)valasztani. Az NSZK sztori viszont szamomra az igazi nagy sztori, vagy akar a japan is, a haboru utan a vilaggazdasagi csucs kozelebe. Nem semmi...

"De mondom újra, ugyan a recesszió masszív lesz és a stagfláció is kinéz, de összeomlani nem fogunk. Úgy meg a sokkterápia az utolsó ami kell még a gazdaságnak."

Szemely szerint nem hiszem, hogy mely recesszio lenne nalunk iden.
Az Eu-s elorejelzesek szerint
ec.europa.eu/economy_finance/eu/forecasts/2013_winter_forecast_en.htm
is jok lehetunk egy nulszaldora. Ha a mezogazdasaggal szerencseje lesz az orszagnak, akkor az a tavalyi bazishoz kepest inkabb majd felfele huzza a szamokat. Ha lesz valami osztogatas ugyszinten. Az egyetlen kerdes, hogy az elso 2 felev milyen lesz, mert ha azok nem lesznek olyan szornyuek akkor egy kis "simogatassal" a 3. negyedev rovasara a 2.-ban mar ki is "johetunk" a technikai recessziobol. Mert mar lattunk ilyet 2011-bol: az a +0.03% nem kicsit gyanus!
www.tradingeconomics.com/charts/hungary-gdp-growth.png?s=engkhuq
Haggyál esélyt a zöldparizelt kihagyó nyugdíjas mámiknak is. Nekik ott az ezerszeres pálya:-) A legaljasabb amikor kikészíttetik velük a telefon mellé a nyukdíjas szelvényt, mer ha nem akkor bizony a péniszbevonzó garázslat megy a kukába:-)
@Bambulka: Nyugi! Lenne békementes droid, aki tekerné a dinamós biciglit ezerrel, nehogy má a Rogán faxa ne mukoggyon...
@simple observer 1.0: Amit írsz majdnem biztos, csak úgy tűnik, elég nagy tavaszi zöldár elé nézünk... mer ugyi a gátok mintha elfelejtődtek volna az elmúl 3 évben. De megoldják. Majd rokkantnyukdíjasokkal tömedékelik a buzgárokat.
Nem bonyi ez, általános iskola második osztályos matek - elfogyó bevételekből nem lehet többletet termelni sehogyse. Mármint, ha nem a sorvadás kezelésére, az irány megváltoztatására fordítják a bevételek egy jelentős hányadát. A rothadó kapitalizmusban ezt befektetésnek hívják. Na mármost egyes cégek állami tulajdonba vétele előbb növeli az állatháztartás kötelezettségeit, mint hogy profitot hozna számára. Vagyis ez a vizionált állami szuperválllalkozás, magyar nevén unortodoxia úgy fog bedőlni semmi perc alatt, mint egy szép szál fa. Gyorsan és hiperszónikus sebességgel.
A pazarló államháztartás finanszírozására kivetett extra adók egyelik az adózók halmazát. Mindegy, hogy az vállakozás vagy alkalmazott, hogy külföldre megy vagy csak simán csődbe, munkanélkülinek, a lényeg, hogy nem funkcionál itten többet, ergo se adót, se járulékot, se áfát, se semmit nem fizet többé. Ha az állam fenn akarja tartani megszokott bevételi szintjét, akkor a kevesebb adózón kell több adót/járulékot/ördögöreganyját bevasalnia. Minek nyomán egyre többen dobják be a törcsit. Öngerjesztő folyamat copyright by Orbán kormány. S a csodafegyver még nincsen sehol. Nem is lesz, mert hülyeség ellen nincsen sem gyógyszer, sem csodafegyver.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sajnos ez nem kivitelezhető a gyakorlatban, mivel az általad vázolt Békemenetes biodinamó nem szerepel a bevizsgált berendezések listáján, igy nem köthető a hálózatra.

Ebben az irányban :-)))
Állami felügyelő irányít a Malnál
Meg akarják tartani a munkahelyeket.

www.origo.hu/gazdasag/20130227-allami-felugyelo-iranyit-a-malnal.html

"A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített Mal irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át.

Az intézkedés közvetlen kiváltó oka, hogy az illetékes bíróság a társaság ellen egyik hitelezője által benyújtott kérelem alapján elrendelte a felszámolási eljárás megindítását - áll a közleményben. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a megfelelő forrást a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedésekre."

A következő lépés az állami tulajdonbavétel, majd a feltőkésítés és huss mehet a privatizációba...
Ja, címlap, úgyhogy... jönnek majd a fizetésért kommentelők! :)
@Bambulka: Leválasztott hálózatnál ez működik, ha mégsem, akkor majd a Rogán egyéniben soron kívül elintézi. Visszatáplálni a hálózatba ... nos ez Fideszes berkekben ismeretlen fogalom.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ez a téma megint messzire mehetne, mert valahogy csak felépült ártéren egy csomó minden, amiknek kurvára nem kellene ott lenniük...
@Légifarkas: Semmi gond, mer az Illés Zotyó megoldja. Lesz itten még Állami Áruház a miskolci madaras tesco helyén:-)
rohaggyámeg, motor, sokadszorra is
A fidesz bóvli kormány szerint nincs pénz :
- pedagógus bérrendezésre
- útjavításokra,
- orvosi bérek rendezésére,
- egyetemi oktatásra,
- egészségügy rendbetételére
- helyi közlekedés rendbetételére...stb...stb

de van fidesz pénz:
- alkotmányasztalokra
- Kerényi festményborzalmakra
- drága ócsai gettó építésre
- saját TEK rendőrség kiépítésére
- a birkamenet támogatására
- felcsúti sportkomplexum építésére
- IMF és Bajnai -Gyurcsány alázásra
- kormány sikertelenség fényezésére
- hitelből MOL részvényekre.....stb. stb.

Ennél aljasabb, sunyibb, álszentebb, simlisebb kormánya nem volt még a hazának.

Soha többet a fideszre....
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
látom már a minden mindegy folyik...

buzgárok meg a bicigli nukleáris természetesen...szóval amíg vidámság és tréfa vannya magáta addig gond egy szál se

vagy éppen az, hogy kár sírni mert az nem old meg semmit?

borzasztó hely lette magáta ez a diliház ott a kárpát medencében

amikor majd 100% lesz az adó és ezen felűl még költségeket is rászámolnak és 100% áremeleés lesz akkor mit fog tenni a kedves vezető?

a szolgáltatók egy valamit tehetnek leállnak a szolgáltatással mintegy sztrájk -ként oszt majd megláttyuk ki győz

a tyúkól azaz levédia sötétbe borúl bár nem tudom a jelenleginél sötétebbet hogyan lehet és nem lesz sem víz sem gáz és akkor járathattyák a laptopokat a parlamenti homokozóban elemről vagy bedughattyák a morsosbajúsz seggébe ott úgyis nagy a delej

brühüühhühü

borzalmas
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: érdekes, te láttad, amit írtam, nekem meg semmi. Mijafaszt csináltak tegnap a blogosok azzal a sünnel?

Na, mindegy. A lényeg az, hogy tavaly olyan kollégánál raktuk a zsákokat, akit a nagyapja óvott attól a helytől, de onnan szép az erdő széle, hivatalnak meg elég volt annyi, amennyit a kolléga is hajlandó volt pluszban "befektetni". Már retteg, mi meg kicsit unjuk, elvégre ő volt a fasz.
@AroMo: Az lehet, hogy lesz, de áru... mint anno a GUM-bazárban:-)

-Magának milyen cipő jutott?
-Olyan barnás... Hát magánaK?
-Nekem fekete.
-Hányas lába van? 43-s? Akkor cserélünk?
@rodeo36: "a szolgáltatók egy valamit tehetnek leállnak a szolgáltatással mintegy sztrájk -ként oszt majd megláttyuk ki győz"

Ez nem múködik, mert volt egy törvénymódosítás a közszolgáltatókra, amint beindul a sztrájk, abban a pillanatban indul az állami kisajátítás... 100-szor meggondolják...
@Légifarkas: akkor is mindent el lehetett intézni okosba. És a cigánytelekosztás is valahogy mindig ártérbe esett...
@Légifarkas:

Ti ketten kábé azzal a két apró, ám annál kínosabb dologgal nem számoltok, hogy Orbán ellen még mindig képtelen volna bárki is nyerni, illetve, hogy akinek - papíron - a legnagyobb esélye volna erre, annak max. papírja van, de programja, az sehol.
Hozzáteszem, komolyabb akadálynak én az elsőt tartom.
Meg a harmadikat.
Mert a program, mint karakterhalmaz, mutathat szépen, ha bejegyzett gazdája aztán fullra beleszarik.

Felvetesed sajnos teljesen korrekt.

Kezdenem a vegevel: Ugy gondolom, hogy Bajnaiek eppen azert toketlenkednek annyit a programmal, mert egyreszt a leheto leghitelesebbet akarjak, masreszt, amihez a lehetosegekhez merten igyekeznenek majd kormanyon is ragaszkodni. Ilyen szempontbol akar meg azt is mondhatnam (nem mondom!) hogy jol van, csak aztan egy prima munkat tegyenek elenk!
Ugyanakkor nem ertek egyet Oszkoval, hiszen egy bo evvel a valasztasok elott talan mar illene kulcsokat (kulonbozo adok), savhatarokat (SZJA) elkezdeni kommunikalni. Bar en mar egy eve is ilyen turelmetlen es kovetelozo voltam :)

Orban-valtas:
Mara joval szkeptikusabb vagyok a kerdesben, de meg mindig realis lehetosegnek tartom a valtast. A tenytar tett ki egy jo elemzest, (es ha most a friss ket merest nem lihegjuk tul majd meglatjuk a kovetkezonel, hogy tendencia van vagy csak idoleges valtozas) akkor az latszik, hogy a Fidesz ugy egy eve stagnal, az MSZP halvanyan erosodott, az LMP megfelezodott, az E14 meg hat oszcillal rendesen.

Nem tudom melyik ertelmes politologus volt, aki az elovalasztashoz kezdte hasonlitani a jelenlegi helyzetet az ellenzek oldalan, de olloval vagnam kismillio darabra a diplomajat!

Ha az ellenzek vegre legalabb egymas (itt foleg az MSZP-t es a DK-t szoktak megtalalni a kerdesben) basztatasaval, es gyalulasaval felhagyna, akkor talan mar az is nagy pozitivum lenne, es meg nem is beszeltem egy kozos program kiizzadasa fele tett tapogatozasokrol...
@Légifarkas: "Fikázásra lassan szót se kellene vesztegetni, ellensúlyozni kellene, mert a 14 hónapból három nap múlva már csak kettő lesz, de hol itt az ellensúly, és hol a tömeg, amelyik magasra emelné..."

Most kell egy mély lélegzetet venni, kifújni a levegőt, vészesen lenyugodni, és monoton ütemben, megállíthatatlanul munkához látni. Mindenkinek.
@Bambulka:

annyit kifelejtettél, hogy váratlan ki és bekapcsolásokkal az összes elektronikus és elektromos berendezésüket le lehet nullázni javíthatatlan selejtté azaz még nagy kárt is lehet okozni ha sokat ugrálnak

brühühühühü
@épészmérnök: Ezt várhatod... az MSZP-nek kellene agy kurva nagyot lépni az őstulkok kibaszásával...onnan kezdve lenne miről beszélgetni. De nem fog...
@rodeo36: Elég csak ha 280 voltot erisztenek a rendszerbe. Én tudom, tapasztaltam.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ugye-ugye, még egy dolog, amit jól számon lehetne kérni (nagyanyó már befordult? ő szereti az ilyesmit...). De ma már csak költeni lehet a következményekre.
Ezek miatt szoktam én azt mondani, hogy a kurva anyját az összesnek, aki betette a lábát a közéletbe, és csak dúlni tudott; minden ártalom összefonódik a többivel, fasz se elemzi, hol kezdődött, ki tett hozzá többet. Takarodjanak.
Ne csessz ki velem!
Mi van itt???

"Itt van Matolcsy beismerése - tehetetlen a magyar kormány a magas benzinárral szemben

Mol-tulajdonrész ide, erős állam oda, a magyar kormány nem képes befolyásolni az üzemanyagárakat - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beismeréséből."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_beismerte_a_magyar_kormany_tehetetlen_a_magas_benzinarral_szemben.546467.html

Amikor ezt előre megmondták többen is, akkor olyan okos emberek voltak, hogy ihajj! Meg azt is mondták még, a Szájtátós Petya is, hogy csak akarat és elkötelezettség kérdése, mert hát a 300 forintos benzin az felháborító és csak a kormány akaratán múlik az ár!

Erre ilyent mond Kusza Szemünk!
Ivott ez??

Apropó, a MOL visszavásárláson mennyit buktunk eddig? 300 milliárdot csak?
Mármint mi, mert ugye "valakik" mocsok sokat kerestek és hát ugye a hírek szerint ebből, csurrant, cseppent EGYESEKNEK még... Persze ez rágalom, szerintem is! :))
Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
"A benzin ára elérte a lélektani határt

Gyurcsány Ferenc és kormánya versenyt hirdetett a benzin és az euró között, melyet végül a benzin nyert meg azzal, hogy elérte a lélektani határt, azaz a 300 forintot.

Történelmi magasságokba szökött a benzin ára. Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc és kormánya versenyt hirdetett a benzin és az euró között, melyet végül a benzin nyert meg azzal, hogy elérte a lélektani határt, azaz a 300 forintot.

A Fidesz kommunikációs vezetője leszögezte: a kőolaj világpiaci árának növekedése csak részmagyarázat arra, hogy ilyen mértékben szökött fel a benzin ára. A másik ok a forint gyengülésében keresendő - folytatta -, ugyanis pénzügyi válságnak is nevezhető az, hogy az elmúlt időszakban 10 százalékot esett a nemzeti valuta árfolyama. Szijjártó kiemelte azt is, hogy az összes környező országban, még Ausztriában is olcsóbb a benzin, mint idehaza. Mint kitért rá, ez a forintgyengülés a deviza alapú autóvásárlási hitelt felvevőket is sújtja, ahogy a teljesítményadó is, ami 7-15 ezer forinttal növeli az autósok terheit.

Révész Máriusz szerint a forint gyengülése a kormány felelőtlen és populista gazdaságpolitikájára és Gyurcsány Ferenc meggondolatlan nyilatkozataira vezethető vissza. A képviselő a Fitch Ratings felmérésére hivatkozva elmondta, Magyarország GDP arányos hiánya a világon hazánkban a legnagyobb."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=59337

ÍGY IS VAN!

A francba, most látom ez a fidesz oldala... :(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem kéne folyton másra mutogatni. Ez olyan magyarosch.
Lehet hogy már írta valaki (nem olvastam el az összes kommentet), de Németh Szilárd is tagja volt az szdsz-nek itt Csepelen, de nem került be az ügyvivő testületbe, oszt tovább állt.
@épészmérnök:

na azt azért nem hasonlítanám, a Los Angeles Symphony Orchestra vezető karmestere az a venezuelai karmester aki ezen a programon nevelkedett

GUSTAVO DUDAMEL

van ilyen levédiában, vagy éppen most teszik tönkre ennek a lehetőségét is?

van helyette kerényi elvtárs

brühühühühü
@Bolemann Lajos:
A business az business...
Itt komoly elvekről van szó! :)
@simple observer 1.0: ha messze a határidő, én is szeretek azon tökölni, hogy egyenletes legyen a rajzon a cuccok eloszlása, egyforma a vonaltávolság, stb. Ha holnapra kell, akkor csak indulóképesre kell, majd javítom just in time. Az E14 egyre inkább arra a pedáns kisgyerekre hasonlít, akit még a tanárai is csak egy pedáns kis hülyének tartanak, és mindenki tudja, hogy sosem lesz belőle főnök.

Az ellenzék elsődlegesen nem mi vagyunk, ezt azért ne feledd. Mi arra várunk, van-e olyan ellenzék, amit nem tartanánk szarnak a feladatok elvégzésére. Olyanokat támogatni, akikről az alkalmasságot nem hisszük el, totális felelőtlenség volna, és nem is szabad ezt elvárni senkitől.
Nem nálunk van a szerva.
@simple observer 1.0:
Nem kéne lecserélni Szigetvárit és hívni lengyel tanácsadókat, akik legyőzték Kaczynskit, szlovákokat, akik Ficot, olaszokat, akik Berlusconi ellen dolgoztak?
@Mariann19:

ennél még egy cerkóf majom, hogy a gorillát ne is emlíccsem sokkal többre képes

ez a magyar szint...és még csökken

éljen a magyar oktatás...a Bánki-ban ki van állítva a T1 amit magyar tervezett a Ford-nál és azóta hányan még

manapság van ilyen vagy csak ...

brühühühühü
@épészmérnök: hm. Egyik céges kisfőnök a helyi MSZP szorgos pillére volt, évekig vitt valami tisztséget is a helyi szervezetben. Tavaly kilépett, de szerinte kb. egyharmadnyi tag is azért full inaktív, mert lélekben kiléptek, csak megmondani kínosnak tartják. Ami közös bennük, az a "fej", a helyi és/vagy távoli "főcsoportfőnökség" utálata azért, ami _nem_ történik.
Na, tovább lehet gondolni, hogy milyen munkát fognak végezni azok, akik nem léptek ki. Két és fél év alatt kiraktak pár Orbánozós plakátot (jellemzően az ipari úton), már nekünk kínos, hogy ennyi a saját gondolatuk...
@rodeo36: 150 milliós Inter-Amerikai Bank támogatással...
@rodeo36: van, bizony van még jó magyar terv, csak a prototípusok már külföldi anyavállalatok folyosóit, csarnokait gazdagítják, idehaza a kutyának se kell... :-(
@Légifarkas: az áldozati mentalitásból kellene kitörni. "Ott fenn hülyék, micsinájjunk...".
Ott fenn pedáns kisgyerekek... Nem elég jók... nincs kire szavazni...

Basszus! Ki fogja felépíteni az E14-et? Bajnai, a saját két kezével? A PM-et? Az akármit? Meg kéne emelni a popsikat, gyerekek! Nem mástól várni, hogy helyettetek cselekedjenek! Ez most nem az a helyzet!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Amit írsz majdnem biztos, csak úgy tűnik, elég nagy tavaszi zöldár elé nézünk... mer ugyi a gátok mintha elfelejtődtek volna az elmúl 3 évben. De megoldják. Majd rokkantnyukdíjasokkal tömedékelik a buzgárokat."

Igaz. Kerdes, hogy a tavaszi aradasok, es belvizek mennyi kart okoznak majd. A szlovak horol mar en is hallottam, a belvizeket meg majd az ido eldonti.
@Mariann19:
Összefüggések?
Ha a Fellegi neve is rajta van...

orbanviktor.hu/attachment/0017/szakdolgozat.pdf

Olvastad?
Én feladtam pár oldal után, de tudom, bennem van a hiba...
@iii: Válaszolok majd rá a szögesdrótpetting szobában, mivel a téma inkább oda való.
Nem lenne szerencsés emiatt offolni a posztot.
hvg.hu/gazdasag/20130227_Viccet_csinalt_a_kormany_az_adossagatvall
"De nemcsak Budapest járt jól. Miskolc adósságát 50 helyett 70 százalékban vállalja át az állam, ami 25 milliárd forintos könnyebbséget jelent a 36 milliárdos hitelállománnyal küzdő városnak. Szombathely is 40 százalékról 65 százalékra tornászta fel az állami részvételt, ami összességében 13 milliárd forinttal csökkenti a vasi székhely tartozását. Szintén negyvenről rugaszkodott el Esztergom, de „csak” ötven százalékig ugrott: ennek megfelelően a 23 milliárdos adósságából 11-12 milliárdot vehet át az állam."

Izé..a lakásomban 5000 fő alatti a létszám (jelenleg), kérdésem: A meglévő hiteltartozásaim mekkora részér vállalja át az állam és mennyit vegyek most fel, hogy majd kártalanítson?
Ajaj... lesz még pár ilyen...

"Bányász ütött polgármestert

Egy nyugalmazott bányász pofon vágta Polics József komlói polgármestert szerdán, egy lakossági fórumon, számolt be a Bama.hu. A politikusra kezet emelő férfit elvitték a rendőrök.

A szerdai fórumon a rokkantnyugdíjukat elvesztett helyi bányászok adhatták elő panaszaikat. Mintegy ötven volt bányász fájlalta felháborodottan, hogy elvették a nyugdíjukat, és nincs miből megélniük.

Polics József komlói polgármester
Fotó: Kovács Attila
A rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálatáról a kormány javaslatára a parlament döntött. Így tették felelőssé Polics József polgármestert a helyiek, hiszen ő egyben fideszes országgyűlési képviselő is.

Amikor a bányászok úgy érezték, hogy semmilyen választ sem kaptak panaszaikra, akkor többségük elhagyta a fórumot. Egyikük azonban megütötte a fideszes politikust. Ellene büntetőeljárás indul."
index.hu/belfold/2013/02/27/banyasz_utott_polgarmestert/

Megértem és még igazat is adok neki.
Sokat packáztak, sokakkal - visszaüt ez.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "A politikusra kezet emelő férfit elvitték a rendőrök."

hm, fideszes politikusra tilos, nőt is csak rúgdosni szabad, feltéve, ha a hegyrűl gurul le az ember, ugyanis ezesetben csak szabálysértés, ugye?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szóval ezt vehetjük részedről is ígéretnek, hogy az ilyen jellegű felhorkanásaidat ezentúl garantáltan ott intézed?
Meglepő a belátásod!
Merthogy, ha mást arra tudsz irányítani, ennyire érzékenyen, akkor gondolom a kettős mérce elkerülése végett magadra is alkalmazni fogod ezt a jövőben.
Ugye nem csalódunk benned, mert akkor páran szerintem leszünk még olyan dögök, hogy folyamatosan feltesszük neked a kérdést, itt!
@Bambulka: :)))

így van ! lepapírozzuk utólag

amugy ki kell végezni az összes mafiatagot osztjónapot !
és jogilag lepapírozni, fellebbezhetnek utólag, mert jog is van

foglajjanak hejet mind egy villaqnyos karosszékben !

a záramot összedobjuk ! ezen ne mújjon !
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :))))

megvédik a munkahejeket

mint a malévot és a nyugdíjpénztárakat!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Azért egy haszna lesz ennek! Nézd majd meg, a sok remegő narancsbolsi bábot, ahogy a gyűléseiken ott fognak fosni a rendőrök gyűrűjében.
Végül is... jobb ha szokják a rendőri őrizetet! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tévedsz, itt van az a szoba, ahova kipettingelheted a választ. Nagyon is ide tartozik, hogy hazugságokat terjesztesz, majd utána sumákolsz. Ha már offról beszélünk, te folyamatosan azt csinálod, úgyhogy a kétmondatos valódi válaszod is bőven belefér.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Amúgy még azt megnéztem volna, hogy a gyűlést a jobbikosok megzavarták volna... :))
A diákokkal, az 50 kilós bölcsészekkel hepciáskodnak a "zultrák", a bányászokkal miért nem mertek?
Persze csak költői a kérdés... :D
@Vitéz László: Tévesen olvastad tán:
"a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedések"...na, itt a bibi!
@Légifarkas:

Az elsok kozott voltam, akik nem csak itt, de ugy altalaban is ellenzeki oldalrol biralni mereszeltem Bajnait, azzal egyutt, hogy meg most is az o minielnokseget varom. Szornyen politizalt. Az utobbi par hetben azonban mar rafordultak a szakpolitizalasra, ami lathatoan jobban fekszik neki. Fonok meg meg siman lehet belole, csak nem ugy, ahogy lathatolag azt elterveztek korabban. Szoval azt gondolom adjunk neki(k) meg egy eselyt!

"Mi arra várunk, van-e olyan ellenzék, amit nem tartanánk szarnak a feladatok elvégzésére. "

Annyiban kulonbozok, hogy bar SZDSZ felol jovok, nekem valasztasi szempontbol MOST nincs gondom meg a szocikkal sem. HA olyan szerencsesek lennenk, hogy nem a legkevesbbe troger bandat kellene megtippelnunk, mert annyi jobbnal-jobb partunk volna, akkor persze mas lenne a szitu.

Igazad van, most nem igen tehetunk sokat, mert az ellenzeki politikusok keverik (legalabiis tobbsege csak probalja) a lapokat, raadasul szornyen szarul, tegyuk hozza...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Előző Neked is!
"a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedések" na, ezek lesznek a rend- és a Parlámenty őrei!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ja, és ezt a belátó, beleérző hozzászólást részedről elmentettem, majd engedelmeddel - alkalomadtán, ha indokolt - de tényleg csak akkor, idézem. :D
@simple observer 1.0: én még nem írnám le az ügyet, mozgalmas idők vannak. a gombócok mozgolódnak.
@Penivaldes:
Mégha csak az! Képzeld el, amikor a "béközepeslazacsávó" be akarna hajolni beleordítani a képébe, akkor arra eszmélne, hogy leszakították az orcáját. :)
Ehhez meg azért gyávák, akárhogyan is nézzük...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Pfff...
Köszönöm!
Ajánlom mindenkinek, az ízek nagyon rendben vannak ottan.
Csak az a hülye tulaj hiába görög, azt írta a büfféjére, hogy itten van "Jírosz"
A gyros az mér nem trendi? Mindenhol az van írva. Szerencsétlen a mai napig nem tudja, hogy egyedül ő írta helyesen. A piac sarkán van a bótt, kurva jól főz!
Asszem lesz gasztroszoba is, ha így folytatjuk, szóval most magamba szállok.
@iii:
:))
Ezt a klasszikust eltettem, van egy olyan érzésem, jól jön ez még! :D

"...a szögesdrótpetting szobában, mivel a téma inkább oda való.
Nem lenne szerencsés emiatt offolni a posztot."
Eddig azt hittem, hogy a kendó a békések sportja..biztos az, de nem kishazánkban..lehet.
index.hu/belfold/2013/02/27/garazdasagert_iteltek_el_orban_tanacsadojat/

Tudom, már volt, csak én nem akkor és Peninek is ajánlanám..
@Knósszosz:
Összekeverted a bötüket? GYORS! Érccsé má'magyarul! :D
@Knósszosz: Nekem meg az jött le, hogy nem igazán "kóser" a hely..de pénteken akár randizhatunk is, ott, nem?:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Olvasni, olvasni... Nem kendózott, nem kenózott, hanem kempózott! Bazzz... :(
@quendelapo:

"Nem kéne lecserélni Szigetvárit és hívni lengyel tanácsadókat, akik legyőzték Kaczynskit, szlovákokat, akik Ficot, olaszokat, akik Berlusconi ellen dolgoztak? "

Jo kerdes! Mar pedzegettem hasonlokat, meg ha nem is igyekeztem nevesiteni. Mert pl. az nem feltetlenul az o hibaja, hogy ha Bajnai nehany havonta talalkozgat pl Schifferrel (megerositett teny), akivel raadasul legalabb mar az Uj Nemzedek Mozgalom ota tart ismeretseguk, de megsem esik le neki a tantusz, hogy a Bandi ketszer is olyan fulest csavar le neki, hogy csak na!

Szigetvari, amennyire en latom, korabbannem vegzett tul rossz munkat, a 2010-es kampanyt a szocik pl. egyszeruen elszabotaltak!! Vagyis azt nem irnam az o szamlajara.

De most mintha kisse dadogna a gepezet...

Es meg ez sem feltetlenul az o hibaja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Őszintén szólva, ezt a gyönyörűszép mondatot se értem, de nem is nagyon érdekel, mert értelme se így, se úgy nincs.
@iii: De van, csak még nem tudod, hogy neki lett létrehozva egy kis közel-keleti szoba, zsidózásra..de pszt. el ne áruld senkinek!
@iii:
Hidd el nekem, jól jön ez még... :))
@Légifarkas:

"Egyik céges kisfőnök a helyi MSZP szorgos pillére volt, évekig vitt valami tisztséget is a helyi szervezetben. Tavaly kilépett, de szerinte kb. egyharmadnyi tag is azért full inaktív, mert lélekben kiléptek, csak megmondani kínosnak tartják. Ami közös bennük, az a "fej", a helyi és/vagy távoli "főcsoportfőnökség" utálata azért, ami _nem_ történik."

Teljesen egyetertek. Epp kicsivel feljebb utalok is erre. A familiaban vannak, akik tukeppen a szocikra nem is a 4 eves elkurasert, vagy eppen a mindennek keresztbefekvesert vannak beragva, hanem mert ha mar a 2/3 elkeruleseert rinyalnak, akkor bizony tessek megemelni a fenekeket es irany ki a valasztokeruletek!
2006-ban GYurcsany szinte egyedul vitte vegig a kampanyt, de legalabb neki volt olyan karizmaja, amivel az aktivistakra is hatott. 201-ben ugyan hogy varhattak el a helyi vagy orszagos szoci gorek, hogy majd aktivistak megfeszulnek, ha ok maguk sunyitottak mar megint?!
@Penivaldes:
Te, csibe, mit kéjelegsz itt?
Neked ilyenkor nem aludnod kéne már???
@Vittore.: Don:
"A kendót gyakorlók más néven a kendókák, vagyis „akik kendót gyakorolnak”, vagy kensik, vagyis „kardos emberek”.

Akik meg gyengébbekkel szívóznak, azok az idióták, nem az idiómák!
@iii: Te tévedsz. Erre a témára ott az a szoba és írtam is választ.
Kendó:

A kendó gyakorlásának célja:
az elme és a test formálása,
az életerős szellem művelése,
a helyes és szigorú gyakorlás révén
a fejlődésre való törekvés a kendó művészetében,
az emberi becsület és udvariasság tiszteletben tartása,
a másokkal való őszinte bánásmód,
valamint örökké tartó törekvés önmagunk művelésére.

Ezáltal a kendó gyakorlója képessé válik,

hogy szeresse hazáját és embertársait,
hozzájáruljon a kultúra fejlődéséhez,
és előmozdítsa a békét és a jólétet minden ember között.[7]

Hát, pontosan ígyen!
Forrás: net (inter)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ezt nem tudtam. Felőlem oda is írhatja, de már nagyon furdal a kíváncsiság. Ez olyan orvosi jellegű érdeklődés ...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Valamit azért nem értek. Ide lököd a zsidózást, majd amikor erre rákérdeznek, azt már csak a gumiszobában vagy hol mered leírni, ráadásul a sokadik csesztetés után? Már régen túl lennénk az egészen.
@Penivaldes: Hogyne venné komolyan, ha "mestere", ha igaz, mait állítanak róla!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja ha nem akarjátok jelenlétem én el is mehetek.
na de akkor ne sírjatok majd ha a sziklák zuhannak, és hegyek születnek. akkor ne kiáltsátok nevem, ha most elűztök.
@Penivaldes:
"én még nem írnám le az ügyet, mozgalmas idők vannak. a gombócok mozgolódnak. "

En is ugy gondolom. Az igazan erdekes kerdes az lesz, hogy ha valoban elkezdenek valamilyen targyalasokat, akkor a potencialis kormanyvalto szovetseg lete mennyire fogja bevonzani az elegedetlen partot nem valasztokat?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Látod, ha kiesik az ember a formábúl, ez lessz belűle.
Énnekem utójjára olvasott élményem a Hatakamatapatratacsinbumm vót. Azótase semmi.
Jó, Fehér Klára az valaki vót a kölyök irodalomba, de ha a zember nem gyakorolja oszt leragad az Indián Kertyinél, nem csoda, hogy keveri a bötűket.
Ne kukaczoskodj, jó!

Persze köllene frissíteni az irodalmi élménjeimet, talán veszek egy Bódi Margó szakácskönyvet, vagy Patakiati kottagyűjteményt, de ez még nem biztos, reggelig átgondolom.
@épészmérnök:

oda beruháznak Levédia meg smafu?

brühühühü

és minő eredménnyel?
@simple observer 1.0: jelenleg szinte semennyire. én ugyanis azt látom, vélem, hogy az a 50 % aki bizontyaélan, elégedetlen ha hinne ebben akkor már ott lenne. az ő gondjuk nem az hogy nem alakult még pártá E14.
@iii:
Mondom én, hogy tényleg nem érted... :D
Illetve már kezded érteni!
@Knósszosz:
Ja, "UFÓ dalok a Szíriuszról" c. örökbecsű lesz az!
Ha ennyire el akarnak számolni a közműcég tulajdonosok a fogasztóknak, akkor a következő számlával lehet mellékelni az eddigi befektetéseket vs kitalicskázott jövedelmeket, éves bontásban.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Péntek az azért jó, mer gyön a hétvége. Meg azért, mivel akkor másnap nem köll dolgozni. De melyik péntek?

Olcsó előklímaszerelésiszezon van épp, oszt Czegléden dolgozunk már hétfő óta, van (hálistennek) még négy nap melónk.
A főnöknek hiába mondom, hogy zabálni mennék...
Pedig rendes, csak néha nem fizet.
A néha egyre több, olyan mint a zépíttő ipar lassan.
Szóval ha arra jársz, egyél-zabálj és gyújts értem egy gyertyát, miközben zabálod a Hellén csemegévé gyúrt shawarmát, b+!

Pluszbónusz: b+ az a... aki sűt krumplival tálallya.
Mocsok szentségtörő, fulladjon bele az első Wadiba a soron következő özönvíz alkalmábúl!!
@GeoCracker: Végigolvastam, mint látod, élvezettel, mint máskor is!

"Így aztán Orbán Viktor azon kijelentése 2009-ből, hogy az új kormány majd megteremti Magyarország energiafüggetlenségét elég blöffszerűnek tűnhet. Igaz, ő akkor 20 évre irányozta ezt elő. Megüzenve már a választások előtt a kormányzati hatalomvágyát. Ami, a legutóbbi nyilatkozatai alapján nem annyira tűnik blöffnek. Addig pedig mindenki menjen csak tankolni és támogassa az abban foglalt jövedéki adóval például azt a kiadványt, amiben megmagyarázzák, hogy milyen jó is neki."
@Knósszosz: Utóbbival egyetértek, előbbi várhat még, a társaság sem mindegy, ugye..pont tennap bizniceltem Czegléddel, egy élmény volt..
@épészmérnök:

IDB minden latin amerikai országban ott van és teljesen nemzetközi...
Chile:

Preparation

Chile. Alto Maipo Hydroelectric Power Project.
Chile. Pozo Almonte and Calama Solar PV Project.
More >>
Approved

Chile. Patagonian Archipelagos, International Destination for Scientific Tourism. Dec 18, 2012
Chile. Community Learning Centers for Implementation and Development of Eco Sustainable. Dec 17, 2012
More >>
See all projects >>

csak egy néhány

akkor egy a venezuelai fejlesztés miért gond?

brühühühü
@Don Quixote de la Ferko: "A fidesz pont ezekre építi a birodalmát. Az előző körben "kétharmadnyi" volt belőlük, és az összes még el sem ment szavazni."

Ezért kell elmenni szavazni. Aki nem szavaz 2014-ben az a fideszt támogatja...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez a te bajod.
Nem vagy nyitott az új élményekre, képtelen vagy elfogadni, hogy van élet a Kozsón innen is, miután reanimálnak az új lemezének hallgatása után és nem keletkezett ödéma az agyadban a szarjától.

Apropó, ez nem vicc: Kurvára szurkolok Cipőnek!
@simple observer 1.0:
Tárgyalgatnak, tárgyalgatnak, meg programot irogatnak - konkrétumok nélül. Ahelyett, hogy november óta a választókörzeti szervezet építésén és a jelölek kiválasztásán dolgoznának.

Ja és kéne néhány olyan szlogen is, amit közgáz diploma nélül is lehet érteni.

Ki a kampányfőnök?
@Penivaldes:
IMDB száma?
Nem olvasok ilyeneket, de megnézem.
Ja, Szia Peni!
@rodeo36: szóltam én egy szót is?
Nagyon szép dolog, hogy hátrányos helyzetű gyermekzenekarokba invesztálnak. Amán nem annyira, ha mások (khmmm) ékeskednek vele.
Amint hallom, nagy problémája A Szisztémának, hogy nagyon kevés a képzett zenetanár. A hangszergyártók szemszögéből is érdemes átgondolni. Mekkora piac az! A zenetanárképzés viszont smafu üzleti szempontból.
Na, ki mondta ezt? Vállalkozók, figyuzzatok!

"Nem gondolnám, hogy a népharagtól kell várni a változást. Ott volt például a Reformszövetség, amelyben magam is közreműködtem, és amely – néhány kivételtől eltekintve – főleg az üzleti szféra képviselőiből állt. Nagymértékben az ő érdemük a Bajnai-kormány hatalomra kerülése, amit én pozitívan értékelek. Az üzleti szféra igenis képes lehet kierőszakolni változtatásokat. És ez a réteg az elmúlt két évben még nemigen hallatta a hangját."

www.168ora.hu/itthon/lehet-meg-lejjebb-csuszni-98071.html
hvg.hu/sport/20130227_Naci_karlendites_rendbontas_az_UEFA_bezar

"A római klub azért bűnhődik, mert múlt csütörtökön, az Európa Liga legjobb 32 csapata között a német Borussia Mönchengladbach felett aratott 2-0-ás győzelem során szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és náci karlendítéssel okoztak botrányt."

Úhm, itthun mi lenne ebből..nemzethalál, az tuti!
@Penivaldes:

"az ő gondjuk nem az hogy nem alakult még pártá E14. "

A korabbit en sem igy ertettem. Hanem ha az ellenzek javaresze lep fel vegre majd egyuttesen, az jelenthet sok ketkedonek esetleg okot feltetelezni, hogy esetleg kormanyvaltas lehetseges, raadasul megjeleve egy joval tisztessegesebb, es esszerubb kormanyzassal.

Pl. egyszeruen dobbenek, hogy a -2.7% GDP novekedest az ellenzek egyszeruen nem tudta atvinni a median. Holott ez a jelen helyzetben nem kis hir, mikozben ide is nemegyszer szabadulnak be trollok, azzal, hogy Gyurcsany/Bajnai idejen (eppen melyiknek tulajdonitjak az aktualis eloiras szerint) bezzeg micsoda recesszio volt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

""Bányász ütött polgármestert ..."

Ma egy , holnap kettő , holnapután....
Kihúzzák a gyufát fideszék ...
@épészmérnök: Eddig nem tartottam sokra Chikánt!
"A magyar gazdaságban – meghökkentő módon – még mindigi jócskán vannak tartalékok. Cinikusabban fogalmazva: lehet még lejjebb csúszni. Az tény, hogy a társadalmi feszültségek egyre éleződnek, különösen a szegénységi küszöb környékén. Ám egyelőre nem tartok attól, hogy ez robbanáshoz vezet. A magyarok tűrőképessége igen magas."

Igaz, most se..
@épészmérnök: tisztelt hölgy, tisztelettel megjegyezném, nem én vállaltam az ország rendberakását nagy nyilvánosság előtt, nem én zengtem bele melldöngetve a kamerákba, hogy képes és alkalmas vagyok erre. Esetleg ha az, aki elkezdte, folytatna valami értékelhető aktivitást, lenne hová, kihez, miért moccanni.
Ebben a tipródásban úgy tűnik, hogy ha én felemelem a seggem, akkor vagy kurva nagy pofozkodás lesz itthon, vagy átgurulok a határon a kis családdal, és onnantól kezdve tőlem a Mikulást is megválaszthatja, aki maradt.
Itt írtam valamelyik nap, hogy ha a népnek csók kell a seggére, akkor vagy kap, vagy aki nem adott, az hivatalt sem kap. Nem magyar sajátosság ez, Obama is körbenyalta volna a teljes US népességet Hawaii-tól az ISS-ig, ha ráér, mert az a tuti recept. Hozzám, ebben az országban, még senki nem szólt, mióta választókorú lettem, és számomra mintha nem lennének hívogató üzeneteik 2.5 év Orbán után sem. Így is lehet. De amennyiben ez azért van, mert nem tudnak beszélni, ők vannak rossz helyen - ha viszont nincs mondanivalójuk felém, akkor én. Ennyi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Én feladtam, lehet, hogy bennem van a hiba..."
Én is feladtam, már a témaválasztás megfogalmazása is vicsorgást jelentett:
"A társadalom és a hatalom viszonyának átértékelése." Ez a mondat benne van a szövegében.
Ezek szerint már akkor is a hatalom volt törz gondolatvilágának a középpontjában, és láthatóan a hatalom kiterjesztése foglalkoztatta.
Ránk, áldozatokra nem terjedt ki az analízise. Eszébe sem jutott, hogy a hatalmi tébolynak kárvallottjai is vannak, ez a mai napig hiányzik kóros gondolatvilágából.
@quendelapo:

"Ahelyett, hogy november óta a választókörzeti szervezet építésén és a jelölek kiválasztásán dolgoznának. "

En is hasonloan turelmetlen vagyok. ;)

"Ja és kéne néhány olyan szlogen is, amit közgáz diploma nélül is lehet érteni."

Csak ehhez meg mar dontes kellene eloszor, hogy mik is lesznek a sulyponti temak a kampany soran...
Az osszes kisebb-nagyobb ellenzeki partocska (meg ha csak 4 szamolok is) nyilvan nem fog kulon eyg eves hosszu kampanyt kezdeni. Nyilvan nem is volna mibol.

"Ki a kampányfőnök?"

Nem uj, de regi:
www.origo.hu/itthon/20121221-a-partok-fo-stratregai-kampanyszakemberei-lmp-mszp-fidesz-jobbik-egyutt.html

Tobbseguk valoszinuleg igy is lesz.
@épészmérnök:

az bosszantott fel, hogy csak úgy bevágtad, hogy az IDB... a blogolók közűl a nagyrésze nem tuggya mi az és amerikai bank máris az USA jut eszükbe

1958 óta műxik több kevesebb sikerrel de inkább több mint kevesebb, mert a hiteleket el lehet adni és a bankközi kereskedelem szilárd tehát nyereséges és ezt vissza lehet forgatni

a magyarok olyan idióták, hogy arra szó sincs, van az OECD meg az EU központi bank és az IMF de más műintézetek is erre 2 vagy háromszoros költséggel vesznek fel hiteleket a napi költéseik törlesztésére és arra, hogy hazahorgyák a rohadt bűnöző banda

mikor ítálik őket halálra? bíróságon egyenként és csoportosan is ma már 35000 milliárdnál nagyobb a 3 év alatti bűntettük és 25-30 évig ki sem lehet fizetni pláne hogy a mai gazdaság maradása esetén sohasem azaz ott fogja görgetni maga előtt mint a hóembert amiből már lavina is lehet vagy már van is csak a buta magyarok nem veszik észre

minő szégyen ilyen buta néppel

brühühühühü
Ünnepélyesen kijelentem, hogy unom. Unom, hogy Légifarkas, és mindenki felülről várja a változást.

Hogy képzelitek ezt? Egyszerre, egyidejűleg ajkbiggyesztve leszólni azokat, akik felvállalták, hogy tesznek valamit, és ugyanakkor sikítozni, ha arról van szó, hogy vállaljatok már valami személyes felelősséget is. Fabius veszi a fáradságot, járja a fórumokat. Jelen körülmények között hogyan lehet például téged, Légifarkas, úgy megszólítani, hogy megszólítva érezd magad? Tisztában vagy a médiaviszonyokkal állítólag!

Még édesebb, hogy az úgynevezett népet is leszóljátok, elmondjátok mindennek, hibáztatjátok a helyzetért. És ti, édes barátaim, kik vagytok? Nem tartoztok az úgynevezett "nép"-nek nevezett sokaságba, amelyik felülről várja a megváltást? Dehogynem. Lámpavasról álmodozni, igen. Bekopogni a szomszédhoz beszélgetni, nem. Gáz!

Rém dühös vagyok.

És - igen! - ha valaki megkérdezné, hogy én mit ugatok bele onnan messziről, közlöm, hogy mindent megtettem, amit csak tudtam. Innen, 13 ezer kilométer távolságból.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én pont nem.
Csak a járdát, hogy orra ne essek amíg lemegyek a pincébe.
Ott ugyanis van egy üveg Stella, amit az est fénypontjaként el kell fogyasztanom.

Kedves Efendi, Allah vigyázza minden lépésed, legyen tiéd a kelet minden kincse, a müezzinek csak a te hatalmasságodat hirdessék, de bazmeg reggel ne baszogass olyan kajával, amivel ma, jó?-:D
Délután már rendben...
@épészmérnök:

a chilei 531 MW folyami vizi erőmű egymagában
(folyam szabályozás és járulékok nélkűl csak az erőforrás 10 millió dollár megawattonként) ami ilyen módon közel 10 miiliárd dolláros nagyságrendű de...környezetkímélő, hatékony, és gazdaságos...ha a vízügyeket jól intézik és miért ne akkor járulékosan a mezőgazdaság (hal éa baromfitenyészet valamint öntözés egy pár év alatt nullszaldósra hozza az egészet

a kedves vezető Levédiában anor todo xiá ban nem gondol ilyen dolgokra amikor 100 milliárd forint számra veszi fel a kölcsönt amit sohasem tud visszafizetni

nem kéne holnap felakasztani az egész bagázst?

brühühühü
@simple observer 1.0:
"Az osszes kisebb-nagyobb ellenzeki partocska (meg ha csak 4 szamolok is) nyilvan nem fog kulon eyg eves hosszu kampanyt kezdeni. Nyilvan nem is volna mibol."

Valamikor el kell kezdeni, jövő áprilisig mégsem tárgyalhatnak.
@épészmérnök:

el kell mesélned hogyan műxik Chile-ben a polgári szervezetek és azok hogyan épűltek ki és ma mekkora hatalmuk van valamint a szakszervezetek

más délamerikai országokban is haladnak de nem annyira Peru amely olyan gazdag hogy asse tuggya milye van a nyomorral harcol meg a betegségekkel és a rossz oktatással és a korrupcióval

a többiek detto bár a gazdagság nem mindehol azonos sőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de van népi mozgalom és beszélnek egymással nem úgy mint a buta magyarok akiket ez a cigánysurmó egymásnak ugrasztott és azt élvezi hogyan lehet velük kibaszni és teszi is lámpavasat neki

de a buta magyarokat mind seggbe kell baszni mert amit csinálnak megérdemlik a kurva annyukat...

eveled együtt nagyon dühös vagyok az impotens nyavajgó hímringyókra akik mástól várják

nincs és sohasem volt megváltó még ha hisznek is benne a Pápa most megy a picsába mert rájött, hogy ez már kínszenvedéps és rablás egy lélekkufárok üzlete kurva drágán

ez megy levédiában is két magyar nem tud megállapodni abban sem mit egyenek reggelire nemhogy mit tregyenek a saját sorsuk javítására

kurva annyukat

brühühühühü
@rodeo36: Az oktatást említetted, amely a hattyúdalát éli nálunk.
Orbán a kötcsei beszédében megfogalmazta, hogy az "elitet le kell cserélni."
Sajnos, ennek jegyében esik most is áldozatul jó néhány oktató az egyetemeken, olyanok, akik életművet alkottak, mert nem illenek bele az ellentmondást nem ismerő rendszerbe.
Ugyanezek a folyamatok zajlanak le azokban az intézményekben, amelyeknek az a hivatása, hogy kontrollálják a kormányzati intézkedéseket. AB pl. Egyben kiépülőben vannak a mesterségesen létrehozott kormányhű képződmények olyan kiválasztottakkal, akik valóban a lecserélt elitet váltják fel, és szorítják ki.
@Knósszosz: "Talán veszek egy Bódi Margit szakácskönyvet."
Aztán majd elkezdesz itt nekünk suk-sükkölni, nehogy leépülj már a szép magyar beszédből.
Privi ment.
@Légifarkas:

ezzel igazat adtál épészmérnöknek, és van is neki!!!

nem kell hogy téged megszólítsanak menj oda és szólítsd meg, az a dolgod még akkor is ha a sex-ben passzív buzinak hívják az ilyent

végre ébredj fel és tegyél ha te nem teszel akkor az a pár seggfej ott a parlamentben városházán azt csinál amit a pudvás agyából kiizzad de ha van neki instrukciója tőled aki megválasztottad vagy megválasztanád akkor majd arról lesz szó vagy ha nem akkor el kell zavarni a halál faszára és az is a te dolgod

egyébként ha mész majd külföldre ott fogod igazán megtapasztalni ezt ha nem szólsz és nem élsz a jogaiddal mert buta seggfejként meg sem ismered azokat akkor ott még inkább éhen fogsz dögleni ott nem osztják az állást meg kell keresni

a Siemens keres szakembereket világszerte a fizetés egy azaz egy millió dollár fölött van évente...ha érdekel küldöm a linket több van nem csak egy

brühühühü

tányérmosogatónak nem hírdetnek azért oda kell menni és mondani hogy nem töröd hanem mosd és gyorsan
@Mariann19: "Sajnos, ennek jegyében esik most is áldozatul jó néhány oktató az egyetemeken, olyanok, akik életművet alkottak, mert nem illenek bele az ellentmondást nem ismerő rendszerbe. "

A budapesti Bölcsészkaron a 70-es években őrületes szellemi légkör volt azoknak, akiket érdekelt valami. A legjobb koponyák óráira lehetett feliratkozni akkor is, ha a szakodnak látszólag köze nem volt hozzá. Nekem heti 32-36 órám volt, mert a saját szakom mellett behallgattam strukturális nyelvészetre, médiára, axiológiára, folklorisztikára, sőt, még a Közgázra is átjártam, egy kis latin-amerikanisztikára. A fiamnak csodákat regéltem az ottani szellemi izgalmakról...

Aztán tíz évvel ezelőtt beiratkozott ő is a pesti bölcsészkarra. Egy évet bírt ki, kimondhatatlanul lapos és unalmas volt számára.
@quendelapo:

Frászkarikát jelenti szükségszerűen ugyanazt. Hatással vannak egymásra, ez tény, de:

A költségvetés átalakítása a kiadási oldal alapos megfaragásával, az állam méretének csökkentésével, a duplán és feleslegesen elvégeztetett feladatok felszámolásával is megoldható, aminek közvetlen köze nem sok van a gazdasághoz azon kívül, hogy munkahelyteremtő-ösztönző csomag nélkül belevágni felesleges. Ebben az esetben meg a gazdaságélénkítő-munkahelyteremtő csomag minden, csak nem sokkterápia.

Sokkot a közszolgahad kapna egyedül, akiknek a versenyszférában kéne ezentúl boldogulni valahogy.
@rodeo36: "el kell mesélned hogyan műxik Chile-ben a polgári szervezetek és azok hogyan épűltek ki és ma mekkora hatalmuk van valamint a szakszervezetek"

Rodeo, a civil szervezetek nem helyettesítik a pártokat. A pártoknak vannak aktivistái, akik választások előtt belehúznak. Aktivisták nélkül nincs semmi.
Bréking nyúz. Chávez az agyhalál állapotában van, lekapcsolták a gépekről.
@Fabius: jahh, besokkolna sokk kőagyúszolga.. ezért inkábbb olvass! Ottan döglenének meg éhenkoppon.
@simple observer 1.0:

"tartos leszakado palyara kerulunk, de siman el tudom kepzelni, hogy akar 1-1.5 evtizedig is kihuzhatja a Fidesz egy a sajat oligarchaira es a lebutitott es megfelemlitett "zsellerekre" epitett gazdasaggal."

Ez az ami szerintem kizárt. A "hitelünk" addig tart, amíg jegybank ül a devizatartalékon, és egy nappal sem tovább. Így is akkora hozamot fizetünk az állampapírok után, hogy a Templeton nem győzi számolni. Arról nem beszélve, hogy a fidesz zsellérek a közbeszre vannak ráállva, látjuk a bevételük Cipruson és a Seychelle szigetekre van kicsatornázva, ők itt előre sokat nem lendítenek.

A versenyszférában meg a kivárás van, beruházás nulla, munkahelyteremtés nulla, és ez csak rosszabb lesz, ha nem változik semmi. Nem 1-1,5 évtizede, hanem ennyi éve van Orbánnak ezzel a rendszerrel, még ha újra választják is.
Hugóból már nem lesz viziló... legfeljebb reinkar náció. Orbán soron kívül vajon visz koszorút? Hazafelé pedig néhány hordó olajatm vagy elég lesz a kistáska fű?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A volt panamai OEA nagykövet szerint december óta folyamatosan hazudtak Chávez állapotáról. Kubában kezelték, már ott leállt az agya, de átküldték Venezuelába, hogy ne náluk haljon meg. Holnap vagy holnapután kiírják a választásokat.
@épészmérnök:
NEHÉZ EZT ELHINNI DE TUDOM így van

borzalmas

a váltás ilyenre sikeredett mert senki sem tudta mire akar váltani csak az ne legyen ami volt

és mit veszítettek vele, hogy nincs azóta 23 év után már hol járhatnának

tudod az a véleményem megérdemlik és legyen még sokkal rohadtabb mert el kell jönnie egy pillanatnak amitől már nincs tovább még akkor is ha az egész szar megszűnik

brühühühühü

szegény FAB mit össze küzd mint Don Quijote

nem tudom kérdeztem e van Habana-ban egy Don Quijote szobor bronz de szalmabáb az egész bronzból zseniális...a Rampán van közel a koncertteremhez
@épészmérnök:

ez azt is jelenti -számomra- hogy az ellenzék sem tud kiutat...és amikor már Colombiából is kifelé paterolják az amcsikat akkor oda azután sehogy sem fogják beengedni pedig fenik rá a fogukat...figyeld Peru-t ott van valami baromság ami nekem kurvára nem teccik...te hogyan látod?

tanúlságos lehet

brühühühühü
@rodeo36: Nehezemre esik elhinni, hogy a magyarok ennyire képesek. Én is magyar vagyok, tudok-e más lenni? De ha más lennék, akkor már nem lennék magyar.
Bonyi.
@Légifarkas: @épészmérnök:

Nem fogom eldönteni a vitátokat. Igazság az, amiért rátok nyomtam az nem is nektek szól, hanem az itt csöndben olvasó valakinek, aki érteni fogja:

Látod baszod, erről beszélek. Ha rákattintasz erre a Légifarkas linkre akkor máris ott vagyunk a helyi szervezetek lélekben feladásánál, a totyorgásnál és szarakodásnál.

Mikor emberelitek meg magatokat végre, és mertek a sarkatokra állni? Kiállás helyett elnézitek, hogy továbbra is hülyére vesznek, meg azt is, hogy a balfaszságnak ilyen viták az eredményei, amit most felhasználtam b. figyelmed felhívására.

*srácok, bocs, de ezt sajna kellett.
@rodeo36: Itt kevés hír van Peruról, és őszintén, nincs kedvem még az ő sajtójukat is olvasni. Mire gondolsz?
@Fabius:

ez lehet az egyetlen szerencse, sokat foglalkoztam azzal, a Templeton -nak milen eszközei vannak a behajtásra? ők tuggyák?

nagy baj, hogy nincs kormányképes gárda csak egy koalíció lehet arra meg a magyarok jelenlegi buzi állapotukban nem alkalmasak

vagy mondd hogy hülye vagyok és miért? örömmel venném ha lehülyéznél

brühühühühü
@épészmérnök:

becsődöl a baloldali kormány és valami invázió várható északról nem az ő sajtójukat kell olvasni hanem a többit...igyekeztek megfojtani a baloldali Humala-t de a jobboldal sem tudott semmit csak a korrupciót és ...most kifosztás készűl

ők a Chavez ellen mentek most nincs Chavez ki ellen mert ezek sem tudnak ellenség nélkűl még szarni sem...nagyon sza politikusaik vannak a El Chino meg és a lánya nem tiszta út csak sok mosoly és nőtanács de semmi komoly megette

brühühühü

és ez rossz lesz a többieknek is bár a kinaiak ott vannak és csinálják a nagy hatalmas Kikötőt és megint a kooperáció helyett ellenségesség Chilével mert valakik szítják
@épészmérnök: Kiemelkedő szellemi légkört azok az oktatók teremthettek abban az időben, akikről - vélhetően - említést tettem, akik képesek tényleg életművet hagyni maguk után.
Tegnap egy műsorban egy egyetemi tanszékvezető arról beszélt, hogy a szűkös anyagiak miatt az oktatók nem kapják meg a bérüket. Ennek ellenére hivatásuk megszállottjaiként ingyen járnak be, és tartanak előadásokat.
Az az atmoszféra, amelyet leírtál az egyetemi éveid alatt, ilyen oktatók által létezett.
A leépülő felsőoktatásban most is jelen vannak ezek a kiváló emberek, minden tiszteletem az ilyen nagy egyéniségeké.
Vajon mi volt az oka, hogy tíz évvel ezelőtt lapos és tartalmatlan volt az egyetemi klima?
Sajnálom, hogy a fiad ebbe a kedvezőtlen időszakba esett.
@Mariann19: OK. kösz. Fab figyelsz? Sajnálkoznak.-)) Erre ment ki az egész:_)
@épészmérnök:

egy valami -én része voltam onnan tudom- az oroszok nagyon komolyan akartak folytatni és váltani 1984 után gyakorlatban is...erre jött eze a csélcsap banda az Antall és a többi senkiházi és szétbasztak egy 40 valahány éves ismeretséget a két fél nem tudott újat mondani egymásnak de annyit igen hogy folytatni jó abbahagyni szar

és szar lett és mai napig szar

lehettünk volna híd a Quay folyón a nyugat és a kelet között és most az EU is másképpen nézhetne ki (valami azt súgja volt valami bolha ott amit kívűlről nyomtak a fülekbe)

brühühühühü
@rodeo36: Érdekes ez, a perui-ecuadori háborúról annak idején egyetlen árva szó sem volt a magyar sajtóban. Annál több a Malvináról. Pedig itt nagyon nagy érdekek feszülnek egymásnak, nem látom át sajnos, hogy mi megy.
Amúgy mostanában Morales kóstolgatja Chilét, lövöldöző bolív kiskatonák a határon, meg ilyenek.
Nyersanyag tekintetében azt gyanítom, hogy ez a földrész többet tud mint Oroszország. A baloldal pedig hagyományosan jóban van az oroszokkal.
@rodeo36:

A Templetonnak nem kell behajtania semmit, fizetünk, mint a katonatiszt. Naná, egymaga bedönthetné az országot egy hirtelen eladással.

Hülye vagy. Mert kérted. :-D

Amúgy nem kell beletemetkezni a depibe. Ellenzéki oldalon éppen most válik el ocsú a búzától, megy a rosta a ki képes és akar, meg ki nem vonalon. Ennek a folyamatnak most, és nem egy év múlva élesben kell lezajlania. Pár hét és csak azok maradnak a szövetség környékén akik tényleg akarnak. Új pártokat, a régiek megújulását meg kormányváltást.

Én akkor lennék beszarva, ha ez nem menne végbe.

A közvélemény kutatás is egyértelmű: a Fidesznek bejött a rezsizés, a szociknak nem jött be a régi pofákkal szövetkezni akarás, Schiffernek meg a sündisznócska vagyok. Az adatok egyértelműek, amelyik politikus nem érti az hülye. Tessenek a következtetéseket levonni és a köz által kívánt irányba menni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sajnálom, hogy nem segíthettem.
A hsz-ed második fele Fabiusnak szól?
@Fabius:
nagy szép kösz

maradtam "hülye" de mecsoda különbség

és lőn fény mondá Lucifer

brühühühü

a ringlischpiel gyorsúl? az jó kicsapja
@Mariann19: Szerintem tik ketten csodákra lennétek konzulensi szinten képesek:-) De nem vagyok konzulensközvetítő. Ha rosszat gondoltam, akkor elmenézést:-)
@Fabius: Valamikor ma este mondotam. Lépéskényszerben jelenleg a szocik vannak. Ha nem ganajoznak egy orbitálisat, 2014-ben mennek a kukába. Nagyjából most van az utolsó pillanat.
@rodeo36: haggyad má... még a keskeny-szélesnyomtávúátrakót is eladták ócskavasnak. A szlovákok meg röhögnek a markukba. Kárpátalján a mai napig megvannak a működö ilyen,vagy olyan sinek...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Szerintem Ti ketten csodákra lennétek konzulensi szinten képesek."
Ki a másik?
@rodeo36:

Hadd csapja. Sokan most ébrednek - Milla pl - hogy ha kiállsz céltáblának akkor megdobnak szarral. Nem mindenki bírja, aki nem az meg maradjon civil.
@épészmérnök:

ebben semmi új nincs ezt én ismertem 1968-tól, kurva jól csinálják...a kinai orosz viszony hagyományosan kölcsönös érdekeken alapszik és javúl (a németek és még néhány más nagy eu arrafelé kacsintgat műszaki alapokon de politikai is van benne)CIS mond ez neked valamit? és federáció...

ennek egyetlen eredménye kell hogy legyen egy vadi új monetáris politika megrengetni a jelenlegit a britek be vannak szarva és a Commonwealth nem akarja mert...csak!!!!

pedig India nem bírja mert nem tuggyák finanszírozni és önmaga nem képes rá -sajnos vagy hálistennek, a hindúk uralják kelet afrika bank és finánc világát, de dollár alapon- tehát hiába drónoznak Pakisztánban és a többi hátasztánban India fel kell ismerje hol is van a történelmi érdeke (Alexander the Great) mai hír nem képesek Afganisztánt lecsillapítani (NATO szinten) és már nem bírják...sokkal jobban becsődölnek mint a ruszkik korábban akik otthagytak csapot papot...pedig gazdag terület...és a tálibok nem aggyák (szegény tálibok ha tudnák) a mostan USA vágások holnapután botrányba fognak fulladni nincs idejük másra megy a nagy belpolitika mert létkérdés lett nagyhírtelen 300 millió ember nyomora (az ő szintjükön nyomorognak) olyan bonyi...hogy élvezem

de szabad kezet ad sok mindenre mert mint a római birodalom ezek is belűlről rothadnak és már bűzlik higgyél nekem

a gond nagyobb mint gondolnátok
@Fabius: Az ismeretek birtokában baromi egszerű prediktiv művelet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ja, pár héten belül meg kell(ene) tenniük amit meg akarnak tenni. Aztán ha a kukába nem is mennek - ahhoz nagy a rendíthetetlen tábor - de kormányváltás nem lesz, jobb esetben szerepük nem lesz benne. (jegyezzük meg, nélkülük azért lényegesen kisebb a kormányváltás esélye)
@épészmérnök: hm. Ha te unod, azzal ugyan nem sokra megyünk, de hátha unja már az is, akiről szó lehet.

Tartózkodó voltam Bajnaival, egyrészt, mert mégiscsak ott ült évekig GyF válogatottjában, másrészt, mert láthatóan nem volt a közege ezrek, százezrek szemébe beszélni. Elindult, írt blogot, itt-ott feltűnt, majd eltűnt, kezd olyan érzésem lenni, hogy nem érti, miért kéne még mutogatnia magát. Nézze meg Orbánt: azért. Amiért azok a kurva reklámok is szünet nélkül jönnek: ismétlés a vásárlás jó édes anyja.
A személyes felelősséget nem nagyon tudom értelmezni. Beosztásilag én ugyanaz vagyok, mint Fabius sofőrjei; kérdezd meg a bloggazdát, hány embere tudja, ki ő a neten, esetleg hányan járnak vele LMP-s gyűlésekre, Bajnais beszédekre. Kilenc kolléga elsődleges, és sajnos mindmáig szinte egyetlen információforrása vagyok minden nap, kihámozom és összerakom, amit tudok, majd próbálom átadni nekik heti hat nap műszakjaiban, már amikor nem unom, mert én meg azt szoktam unni, a hiábavaló szájtépést, a közöny térnyerését. Majd felrobbantok valamit, utána megadom magam, akkor biztosan bekerülök a tévébe, és bemondom hangosan, hátha úgy ütősebb lesz.
Megszólítani engem nem tudom, hogyan lehetne, a Seňor hangzása tetszik, csak ezt errefelé nem szokás használni. Visszakérdeznék: miért gondoljam, hogy hozzám szólnak, ha olyanok beszélnek, akiknek a nevei a köztudatban a korrupció és a töketlenség szinonímái, és az első öt mondaton belül már azt mondják a saját szájukkal, hogy a fizumból még nagyobb elvonásokat kell tudomásul vennem, mert különben sosem mászunk ki? Hát az apja faszát mindenkinek, amíg a közpénz felhasználása nem áll full civil kontroll alatt, szoktam erre morogni, csak azt meg ők nem nagyon akarják hallani.
Igen, én is a nép tagja vagyok, bamba itthoni munkásruhásként talán sokkal inkább, mint gondolnád. Három éve kezdtem ébredni, nézelődni, mostanra ütni (nagyon-nagyon-ütni) tudnám azokat, akik hallani sem akarják (fel tudod te ezt fogni, ha szó szerint értelmezed?) nem hogy az összefüggéseket, de még a napi eseményeket sem, de ha valaki eléjük lök egy ezrest, szarcsimbókot is ennének a seggéről, csak a szomszéd meg ne tudja, hol lehet ilyen könnyen pénzt keresni. Vagy rákényszeríti őket valaki felülről arra, hogy nyíljon a szemük, vagy rákényszeríti őket valami alulról, ám ez utóbbitól éhen szoktak halni, vagy megfagynak. Nem szokásom lámpavasazni, Bubót és rodeót is inkább hűtöm (tessék má' olvasni, mielőtt...), de ha rákérdeznek, miért vagyok ellene, csak az emberi méltóságot, a lelkiismeretem tisztaságát tudom felhozni, ezzel itt nálunk tíz lámpavasazónál kilenc gúnyos mosolyt lehet szerezni, a tizedik elől futni kell, mert a himbálni vágyottak bérencének feltételez, és agresszív lesz. Ha a szomszédom lennél, bekopognék hozzád (legfeljebb kirúgsz), egy-két kivétellel szinte minden itteni kommentelőhöz bekopognék (még pl. az itt megvetett Kara kánhoz is, mert érdekel, miért úgy látja, ahogy), és ti is jöhetnétek (szobafestő rutinnal rendelkezők előnyben, a nappali még sehol sem tart, deadline meg a messzi múltban), élőben viszont csak távoli falvakban lakó barátokkal járunk össze, ha sikerül, mert a városban az utcabeliek még ma sem nagyon köszönnek vissza, igaz, még csak egy éve lakom ott, és egyszer el mertem kérni egy majdnem szembeszomszéd öreg nénitől a "persze, hogy segítek" alapon megjavított mosógépéhez a saját pénzemből vett szivattyú árát, én mocskos rohadék népnyúzó, elesettek vérszívója, hogy dögölnék meg, amiért nem volt elég a felének a negyede.

És azt sem szoktam firtatni, ki miért szól bele kintről. Szoktatok jókat mondani, meg olyat is nem egyszer, ami mutatja, mennyire idegen már nektek ez a magyar világ, és ez nem vád, hanem szimpla tény, helye volna a Lencsés Pista összes-ben is. Tessenek egy kicsit úgy idehallgatózni, hogy átmenetileg megfeledkeztek az ottani ellenpéldákról, az előítéletekről, és akkor talán gyorsabban el tudunk jutni ahhoz, hogy mégis mi a lófaszt kellene csinálnunk az idő, az erőforrások, a népek bajai és korlátai, valamint az elénk táruló felhozatal mellett úgy, hogy annak ne csak ötperces eredménye legyen.
Jöjjön, aminek jönnie kell.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Már nehezebben fog az agyam, mert egész nap számoltam, és fogalmaztam. Azért vagyok ilyen érthetetlen.
Most elvonulok, és jó éjszakát kívánok Neked.
@épészmérnök: Két változat lehetséges.
1. Aktívan részt veszek valamelyik párt politikájának kialakításában.
2. Más vesz részt benne, és igyekszik számomra pozitív kommunikációt folytatni.

Az 1. megoldáshoz nagyfokú társdalami munka kellene, amire minimum kérjenek fel, és nem egy "várunk mindenkit, akinek nincs jobb dolga és különben is unatkozik" típusú szövegel, mert az legfeljebb szórólapterjesztőket toboroz.
Igenis legyen annyi vér a pucákban, hogy tekintsék át a szakmai konferenciaköteteket, vagy akár blogokat is. Ellenkező esetben nagy valószínáséggel önlobbista elitgittegyletek fognak felállni.

A 2. megoldás szólna a nagy nyilvánosságnak. Számomra eddig a legmegfoghatóbb a "küggyükelorbánt" üzenet volt. E'peddig nekem keveske Ha nem képes valaki kiizzadni magából egy pozitív programot, felőlem álljon a fejére. A zavarjukelorbántól nekem csak akkor lesz jobb, ha beállok az első pontnál emlegetett önfennhéjjázó csapatba. Az meg gerincbántalmakat okozhat.
Én most elbúcsúzom. Egy ideig nem foglak benneteket fárasztani az elidegenedett ötleteimmel. Csináljatok, amit jónak láttok.
@épészmérnök:

Ne már bazz.

Mire megyünk egymással, ha a piciáter kiszáll a buliból? :-)) Körorvos bácsi megmontta, abbúl baj lesz ha magunk leszünk.
@épészmérnök: A magam részéről nem bántásnak szántam, és mindenkit megkövetek, ha annak tünt.
@Fabius: Én kevésbé cizelláltan ugyanezt vartyogtam. És honnan a fenéből tudnánk meg, hogy a metró a föld felett megy a tengerparton és a kardhalászok nem nyársazzák fel:-)
és különben is... gyáva elhagyás... ha valamiko, akkr most van szükségünk egy józan piszlicsáréra:-)
Nem tudok újat mondani. Nem tudok úgy kommunikálni, hogy ne bántsalak meg Benneteket, holott Ti jelentitek nekem a magyar nyelven való jóízű beszélgetést, az összes árnyalatával, duplacsavarával. Már rég arra a következtetésre jutottam, hogy az én hazám a magyar nyelv. Szóval, így.
@épészmérnök: Nekem kurva jó a régi lemez is... kicsit serceg, kicsit zörög, de tisztagondolTOKVANNAK BENNE. LÉCCILÉCCIIIIII
@Légifarkas:
ez nagyon érdekes, és kurva őszinte lett...magam részéről azért pofázok, mert én sokatoknál többet tettem ezért a ma már szar országért és népéért és erre büszke vagyok...amikor a 80-as évek közepe táján rövid időre újra otthon voltam réműlten láttam, hogy nő a dudva...nagyhírtelen a fiatalok már nem akartak tenni és beletanúlni a munkába hanem azt akarták, hogy szavazzuk meg a lakáshitelüket, és olyan állásba tegyük ami jól fizet még akkor is ha segg hülyék voltak is hozzájuk, ugyanakkor más azonos korosztály pont az ellenkezője, szerelmetes szóval kérte, hogy vezessem be az erdőbe és kalauzoljam (mert tudta nem sokáig fogom tenni mert már ismert volt hol lesz a helyem) meg is tanúlta és nagyon nagyra értékelte 15 évvel később az egyikkel összefutottam a ferihegyen és változatlan tisztelettel beszélt és örült pedig akkor már banktulajdonos igazgató volt és ugyanúgy annyi nyelven volt perfect mint és, mások is előfordúltak a reptéren még régebbről, harcostársak akikkel együtt csináltuk ami készűlt és mi tudtuk mit

nahát éltávoztam és hallottam meg tapasztaltam minden nagyhírtelen a feje tetejére állt és minden van csak rend nincs és a többit leírtad itt fenn...borzalmas látni és hallani

egy ilyen szemét banda akik születésüktől kezdve szart érő senkiháziak és akiket mások toltak előre hogy ne kelljen ahhoz arcot adni ami pofátlan és hagyták a piszkos munkát rájuk ők meg élvezték a lopott holmit

és ez van ma is

ha Fabi-nak igaza van és eddig mindíg az volt akkor most lesz változás mert a lét meghatározza a tudatot ha nincs lét nincs tudat

brühühühü

légy jó de sohase várj a picsánrúgással az később neked fog nagyon fájni és szégyellni fogod magad miatta
ÉS KÜLÖNBEN IS SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM. BEVALLOM: PSZICHOPICIPATA VAGYOK:-)
@épészmérnök:
Az ember nem igazán tud úgy kommunikálni, hogy biztosan ne bántson meg másokat. Valaki mindig megbántódhat. Fél évszáda (meg egy kicsi) azt mondtaja, nem is érdekes ez. A lényeg, hogy a másik emberi mivoltát, emberi tartását ne bántsa meg. Ne alázzon meg senkit.

Nem hiszem, hogy ebben az értelemben megbántanál bárkit. Szerintem az égbéli cápát sem :-)

Erre írtam, hogy amennyiben nekem mégis sikerült volna (bár nem nagyon hiszem), akkor megkövetlek.
@épészmérnök:

"Nem tudok úgy kommunikálni, hogy ne bántsalak meg Benneteket"

Ez nem érv. Nálam, aki pont leszarja ki sértődik meg min, különösen. Vita és nézetkülönbség esetén megesik sértődés és bántódás is. De ha "mi" nem beszélünk egymással akkor ki fog?
@épészmérnök:
pedig basztatni kell őket mert ki ha nem te meg én és még néhányan

a távolság a panorámát adja amit azok akik a panorámában vannak nem is láthatnak és nem akarnak fölébe szállni...minő szépen mongya a költő...pedig kell a távolság és kell a más tapasztalat mert az hozzátesz

sok buta felfuvalkodott embör ébredt már fel akkor, amikor rábíztam, hogy tegyen valamit (kis viszga ) és vért izzadt de megtatte még akkor is ha egy héttel később mint kellett volna de valami lett... és akkor megmagyaráztam neki hogy ez "csak" beugró vizsga volt életlen, de most látja mit kell tenni azért, hogy látszólag egyszerű és leugatott dolgok jól műköggyenek és időben

kurvára útált egy darabig de amikor valaki más adott neki munkát első dolga volt ezt a végűlis hatalmas fracasso-t referenciaként és sikerként elmondani...ő már tudta, hogy mit nem szabad...vagy nem éli túl

de ezt ma politikusnak megy a zsigamarcell buzi gyerek és hazudik lop csal meg szargeci mert megengedik neki és nem basszák pofán a szívlapáttal és ki a Galaxis-ból nem marad és élvezi

amíg nem tanúlja meg, hogy hajléktalant lehet belőle csinálni és nemhogy 47000 -t de semmit sem fog kapni hanem a saját szarában ülve félig részegen könyörögni fog kis kajáért

a zorbánt szeretném látni koldúlni a saját a cinege utcai háza előtt miután kibaszták belőle mint macskát szarni mert sohasem volt az övé és nem istett érte semmit

brühühühühü
Unom önmagamat. Változnom kell. Lehet, hogy nicket váltok :-). Mondjuk, mikénehavóna... ja, vagy az van már :-)
@épészmérnök: baszki, má' bocsánat.
Ha esetleg rám gondoltál megbántott alatt, tévedsz, egetverőt. Még csak dühös sem voltam, az feltűnően nem ilyen :-)
Persze, mehetsz, ha értelmetlennek gondolod. Beszéltél személyes felelősségről, talán úgy gondolod, te megváltottad a tiédet azzal, amit a múltban tettél. Megítélni nem tudom, ám ha ez így működik, ha nem akarunk valami nagyon fontosat és nehezet a csikorgástól kipergő fogakkal, vérpisálás és végtelennek tűnő ütközetek felvállalása nélkül elérni, akkor ezt a kibúvót előbb vagy utóbb mindenki megtalálja, és mindenkinek igaza is lesz, hiszen a saját lelkiismeretével csak ő szokott egyezkedni, más nem is tud. És akkor elhallgatsz te, és még egy, és egy újabb, végül mindenki, exponenciálisan növekszik a csönd, ahogy a még szólók háta mögül visszahúzódnak a támaszok, aztán az utolsó szamuráj nekiszalad a géppuskatűznek, de igazából nem ő hal majd meg, hanem az akarat, és a lehetőség. E kettő ötvözete lenne maga a jövő.
Mehetsz, és mehetnék én is, nem félek a munkától. De nem, még nem, csakazértsem. Mert a fiamnak joga van ahhoz, hogy tisztességben felnőjön azon a földön, ahol egyik ősapja ötszáz évvel ezelőtt neki, érte is védte azt a kurva várat a töröktől. Az én gyerekemnek joga van ahhoz, hogy a saját nyelvünkön tanítsam meg mindenre, amit tudok, és így tanulja meg mástól, ami még ezen túl is érdekli. Elidegeníthetetlen joga van ahhoz, hogy a saját vidékünkön bolyongjon biztonságban, amikor majd baszik időre hazaérni, és ahhoz is, hogy a saját múltunkból érthesse meg, mit nem szabad megengednie az ő jövőjében, soha, sehol, senkinek. És aki ezt a jogot el akarja venni tőle, az pusztuljon, ha nem megy szép szóval, hát nem én akartam úgy.
Persze, lehet, én is feladom, a kölyöknek bevallom, hogy nem megy, mégsem tudok mindent megjavítani, ahogy azt most még hiszi és dicsekszi. Lehet, hogy még csak haragudni sem fog rám, de én nem alapozhatok ilyesmire. Ma még a Gladiátor utolsó pár másodperce van érvényben, amikor a szerecsen azon elmélkedik, hogy ármánnyal kinyírt haverjához hasonlóan egyszer ő is meghal:

"De nem most. Még nem..." - és vigyorog, mert így akarja.

Tégy, ahogy akarsz.
@épészmérnök:
göndöricsd a hajadat

@lacaracolada

@laporvenirsana

@loxcoxones

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Légifarkas:

te egy költő is vagy?

gyönyörű:
"És akkor elhallgatsz te, és még egy, és egy újabb, végül mindenki, exponenciálisan növekszik a csönd, ahogy a még szólók háta mögül visszahúzódnak a támaszok, aztán az utolsó szamuráj nekiszalad a géppuskatűznek, de igazából nem ő hal majd meg, hanem az akarat, és a lehetőség. E kettő ötvözete lenne maga a jövő."

brühühühü
@rodeo36: "légy jó de sohase várj a picsánrúgással az később neked fog nagyon fájni és szégyellni fogod magad miatta"

Ha a lelkiismeretemre hallgatok, és nyugodtan akarok aludni, akkor a polgármestert pofánbaszó bányászt azonnal le kellett tartóztatni, és eljárás alá kell vonni, ahogy történt.
Ha beleélem magamat a naponta élőben látott nincstelenek világába, ha eljátszom, hogy én is ott vagyok reménysugár nélkül, méltóság nélkül, embernek nézés nélkül, akkor talán én is ütök, hiszen mit számít már.

Nem az a dilemma, rodeo, hogy rájuk férne-e a picsánrúgás. Az a dilemma, hogy mi állíthatja meg időben, ha valaki elkezdi. Ezt nagyjából sejtjük - tehát inkább ne. Úgy - ne.
@rodeo36: aligha :-) Mindössze...

"Nyitott szemem elé vetít takaratlan képeket,
Néha mocskos förgeteg,
Néha látok szép helyet,
Én írom mind, s ha jól írom, és behunyod a két szemed,
Te is velem nézheted,
Mit művel a képzelet..."

Azért nem nézek tévét, mert sokkal jobb filmjeim vannak, és soha nincs ismétlés :-)
@rodeo36:
Egyrészt lemaradtam Bayer Zsolti zsúrjáról, pedig biztosan finom volt a torta.

Másrészt utolsó szamurájról jut eszembe, lehet hogy mégiscsak van vmi közünk a japánokhoz a seggpöttyön kívül. Szóval Japán a Meiji (most már Meidzsi)restaurációval egyszercsak ugrott előre pár évszázadot. Az emberek naciba bújtak, angolul tanultak, sörgyárat és gépeket építettek és liberálisok lettek, szerették a modernitást, az új eszméket, stb. Az ő fiaik viszont annyira neokonzervatívok lettek és a dicső múlt (sosem volt az) bűvkörébe kerültek, hogy mi lett? Sok-sok fasizmus, szenvedés, meg néhány gombafelhő. Rengeteg japán regény szól arról, hogyan hülyültek meg a fiatalok, keresték elő a korábban betiltott kardokat. A varkocsot csak azért nem hozták vissza, mert az amerikai filmekben nem az volt a menő és a japánok mindig adtak az ilyenre. És az apák egyáltalán nem értették őket. Ha valaki azt mondja nekik, hogy kamikáze lesz a gyerekből, egyszerűen nem hitték volna el, mert a XIX. századi német filozófusok könyveiben, amiket ők olvastak, ilyenről szó sem volt. Na mindegy, ezt úgysem olvassa már senki, de nem tanulság nélküli talán.
@tucano: de, olvassa. És szerintem azok a gyerekek apáik hiányérzetét teljesítették ki, amikor előkotortak kardtól eszméig csupa régi dolgot. Nem hogy a tökéletességig tekintélyelvű és szigorú japánok, de egyetlen más nép sem képes fájdalom- és hiányérzet nélkül 180°-ba állni évszázadok hagyományaival szemben, hiszen azok nélkül csak egy humán massza minden, nem nép.
Csúnyán átverték őket a britek, és azt az átmenetet keményen elkúrták. Lassú, megfontolt haladással, állandóan mérlegelve a mi kell még - mi fölösleges már párost, tutira nem így történt volna.
@Fabius:

Ami most folyik az is sokkterápia és Orbánék ánék tényleg a gazdaságot sokkolják erre valóban nincs szükség. Ugyanakkor a hiányt újratermelő rendszerekhez hozzá kell nyúlnia a következő kormánynak.

"A költségvetés átalakítása a kiadási oldal alapos megfaragásával, az állam méretének csökkentésével, a duplán és feleslegesen elvégeztetett feladatok felszámolásával is megoldható.."

A kiadási oldal lefaragása: nyugdíjrendszer átalakítása, gyes-gyed, családi pótlék rendszer átalakítása, egészségügy finanszírozásának reformja, közigazgatás reformja, tömegközlekedés átalakítása kell legyen.

Mindez attól sokkterápia, hogy rövid idő alatt egyszerre vezetnek be több területen is változásokat. De a jól átgondolt sokkterápia nem a gazdaságot sokkolja, hanem a polgárokat - szakszóval a háztartásokat - ösztönzi korábbi viselkedésük, megváltoztatására.

Szerintem ugyanarról beszélünk, nézd meg a lengyel példát.
2014-ben is szavazok
az első megbízhatónak tűnő új arc nyert, a régiek mehetn(é)ek a darálóba, amúgy beikszelem alul az alföld nyomdát, de ott leszek.
@épészmérnök: @Légifarkas: Lassanként a legnagyobb "emigráns" központokban kialakul az infrastruktúra. Brüsszelben (de más olyan városban is, ahol EU intézmények vannak, de ha beírod a gugliba, hogy "magyar óvoda londonban", meg fogsz lepődni) van magyar gyerekfoglalkozás, magyar zenetanár, torna, játszóház, kozmetikus, masszőr, minden amit csak akarsz (még istentisztelet is). Ja, és van yahoo levlista, ahol mindezt megtalálod. Viszont: gepnarancs.hu/2013/02/a-ketnyelvuseg-hatasa-az-agyra/.
Sajnálom.
@Kuviklacz: sajnáld, bár nem tudom, mit. Egy szóval sem írtam olyat, hogy csak egy nyelvet kell beszélni. Csak annyit mondtam, hogy amíg lehet, az itthoni a prio 1.
Ha kiköltöznénk, nem az volna a legfontosabb, hogy beszéljen még valaki magyarul a környezetemben.
süti beállítások módosítása