Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.21. 04:43 Fabius

Papcsákisztán: luxus verda és moslék menza

Címkék: zugló közétkeztetés papcsák ferenc

Ferikém, aranyapa!

Szomorúan olvasom, hogy már megint. Igen, megint. Újra és újra. Téged. Megtalálnak. Mert nekik nem telik és irigykedve nyálcsorgatnak. Meg limuzinfideszeseznek. Meg parkolóhely nagysággal baszakodnak. Meg veled. Mert nem értik, hogy itt mi igazságosnak tartjuk ezt, és megadjuk arcméretednek a külön helyrajzi számot ami jár neki. De télleg. Szívből örülünk, hogy ilyen szépen gyarapodsz itt minálunk, reméljük a parkoló mérettel nem lőttünk alá, és a ciklus végéig összegyarapodott új közlekedési eszközök is elférnek majd rajta. De télleg.

papcsák-ferenc-parkol.gif

Nem kérdezzük miért nem szerepel a verda a vagyonnyilatkozatodban, és azt sem miért Merdzsó. Tudjuk a válaszokat. A Merdzsó nemzeti. A vagyonnyilatkozat meg le van szarva. De télleg. A lényeg a kanálnagyság és a gyarapodás, ha már nekünk nem megy, akkor legalább neked. Helyettünk is. Szimbolikusan. Azért meg tényleg hálával telt szívvel gondolunk rád napról napra, mert legalább a benyát a saját zsebedből fizeted. A kocsiba, ami nem szerepel a vagyonnyilatkozatodban. Megjegyzem ha kicsit közelebb laknál mihozzánk kevesebbe kerülne, de a tökéletesre tényleg nem vágyunk. Mármit arra a kis időre amíg még itt vagy. 

Csak az a baj, te Feri, ahogy eszünkbe jut nekünk a kanál, rögtön beugrik az is, micsoda moslékot esznek a  kerületi gyerekek a menzákon. A zuglói szülők közösségének megvan a napi tippjátéka a faszbúkon, hogy akkor a képen láthatókból melyik a leves és melyik a főzelék:

379247_510356755677083_993122853_n.jpg

Nem vitatnám én a Nemzeti Mosléktotó közösségépítő erejét, azt is megértem, hogy a Hungast legalább annyira nemzeti, mint a kecskeméti Merci, és nyilván Zuglónak is őket kell tolni. De az talán elvárható, hogy ha a szülők közösségében a moslékmustra közben kérdések merülnek fel, akkor arra maszatolás helyett érdemi válaszokat erőlködjenek ki magukból. Mert ezek is ilyenek, és ha muszáj a szegény ember pártszakadt gyerekét baszogatják. Az meg szerencsétlen kénytelen körbeenni a kerületi menzákat, és borzalmasan igyekszik polkorrekt módon megfogalmazni a szarhúgyfost, hogy mégse legyen olyan szőröstalpú büdösparaszt, mint én.

Úgyhogy megkérlek én téged Ferikém, mivel a verda még úgyis bejáratós és kell bele a kilométer, hogy a Nagy Moslékosdézsa Túrát edd már végig te is. És ha esetleg valami módon te se tudnád megfejteni mi a bánatos kókadt paripapéniszt jelent az étlapon a "pirított dara", és főleg, hogy erre egy fejlődésben lévő szervezetnek vajon mi szüksége van, akkor ugyan szíveskedjél már pártökle üzemmódba helyezni magad, és valakit haladéktalanul tökönvegzálni nekifutásból ennél a nemzeti ételszállítónál. Mert utáljuk, ha a gyarapodásod felett érzett örömünkbe ilyen ürömök vegyülnek, és a nagy boldogságban mégis olyan savas szánkban a nyál, hogy egy méretes túrhától tenyérnyi nyálrózsává ugrana össze a dukkó az új Merdzsó motorháztetejének közepén. Megragadom az alkalmat, hogy megjegyezzem rögtön, eme kijelentés nem terrorfenyegetés a nemtiéd vagyontárgyra, hanem egyszerű metafóra az örvendés közbeni apró csalódottságunk mértékének szemléltetésre. Reméljük megérted, de télleg, és szeretemzuglóferi módra kiköszörülöd ezt a csorbát mostazonnal. 

Addig is ölelünk, kitartás, nem tart már sokáig, szevasz! 

ui: a túrára Daedalont vigyél, kelleni fog! 

695 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405095371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: Ha evező lesz a popsijában, születéskor, akkor lehet, gyanús, nagyon gyanús..
kp.hu/lejarathatja-az-epitoipari-szakmat-az-ocsai-lakopark/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201302

"A szigorú gazdasági indokok átírták ezeket a szép terveket. Úgy tudjuk, hogy először B, sőt az alatti, akár C energiaosztályúra minősítették le a terveket. Szakértők szerint horribilis fűtésszámlája lesz a kis alapterületű családi házaknak a hideg téli hónapokban, hiszen arányaiban hatalmas szabad falfelület érintkezik a hideggel."
@Penivaldes: dehogy, csak a gyakorlás és persze a Puffin.

@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): csak torkokat szorongatok:)
www.graciebarrape.com.br
meg persze a capoeira, de az nem hátasoknak való:(
@Felebarát: Felesleges erőlködés,... télire úgyis éhen halnak, nem? .-(
@tucano: Na, én meg aszittem, hogy teniszoktató vagy! Ez az a nyelv, amit fel sem ismerek! .-P
@tucano:
Remélem nem fogok rémálmaidban kísérteni.
Én is olvastam valahun, begyött.
Vissza a tokmányhoz (elvégre Vasasnak neveltek anno:-):

"Erről az alkotmányról (1.4 verzió) a székely vicc jut eszembe:
Az öreg székely nekiáll reggel egy nagy farönköt faragni. Mire a fia:
- Mi lesz abból, idesapám?...
- Ebből fiam, gerenda! - válaszol a székely.
Nem sokkal később a fia megint látja, hogy az öreg még mindig nagy munkában van, ugyanazt a rönköt faragja egyre kisebbre.
- Hát mégis, mi lesz ez idesapám?
- Ez fiam, kocsirúd.
Dél tájékán a székely térdig érő forgácsban ül, és még mindig farag. A fia újra kíváncsiskodik:
- Mi lesz ez?
- Ez fiam, székláb.
Estefelé már nagy forgács gyűlik össze az öregnél, de ő még mindig farag. A fiú naná hogy ismét érdeklődik:
- Kicsi ez széklábnak is, mégis mi lesz ebből, idesapám?
Mire az öreg:
- Ebből, fiam, fogpiszkáló... ha el nem b..szom ... "
@Mariann19:
A kacsa nálam fétis.
Imádtam, imádom és imádni fogom!!

Drága, az igaz. Viszont olyan kulináris élmény a fogyasztása, hogy az, mmmhhhhh...
Ne kímélj, mit tervezel főzni??
Súgd ide, csak nekem!
index.hu/gazdasag/2013/02/21/matolcsy_a_tavolsag_halott/

szerintetek MAtolcsyt előveszik, hoyg olyan adatokat szolgáltatott ki, ami még meg se jelent?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): olvasd el, mnb-ből cspegtetettm egy holnapi tanulmányból, szerinted eladni vagy venni fognak, holnap forintot
hvg.hu/gazdasag/20130221_Rezsicsokkentes_a_10_szazalek_13at_jelen
"A kormány által elhatározott 10 százalékos rezsicsökkentés 13 százalékot jelent a cégnek a lakossági fogyasztóknál, valamint a városi, 400 voltos hálózatra kapcsolódó autószerelőnél és más kisebb cégnél is - mondta Klézli Ferenc, az E.ON Hungária Zrt. ügyfélkapcsolati vezetője a konferencián. Ezt a veszteséget a közép és nagyfeszültségű hálózatra csatlakozó fogyasztókkal keresztfinanszíroztatja az E.ON - tette hozzá."

Mariann, mint pénzügyér, elmagyaráznád ezt halandó nyelven?
@Knósszosz:
Már megettük.
Volt egy tejszínes fekete szeder leves.
Sült kacsacomb ropisra sütve, párolt káposzta.
Vaj és olaj keverékében sült krumli.
Aztán mindenki megy a szobájába a gyümölcseivel.
Nem olyan különleges, mint amit szoktatok emlegetni, de jó vacsi volt.
@Felebarát: Már ma megtették, figyeld a nyitási árfolyamot, kis butus! .-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): bennfentes kereskedelmért, nem tesznek feljelentést?
megölték a vitát a mandin, már senki nem akar...valamiért kényesnek érzik a témát, ha szociális juttatásokról beszélnek és szocialista párt megyó version 3-rom...
de egyszerre tüntetek el
@Felebarát: Ilyenkor kezdődik az éjszakai komolyzenei továbbképzés!
@Mariann19:
Világos, hogy akaratlanul is elkövettem valami főben járó bűnt ellened.
Különben miért büntetnél ilyen ételsor ismertetésével, ha nem haragudnál rám?

A leghatározottabban tiltakozom az ilyesfajta merényletek ellen, ráadásul figyelmen kívül hagyod azt a tényt is, hogy pusztán a barátság okán elnéztem ilyesmit másnak is.
Erre bazírozol, ugye?
Na jó, Neked minden körülmények között bocsánatos bűnnek számít, de kérlek, a jövőben vedd figyelembe gyengéd kötődésemet, a gasztronómiai élvezetek iránnyában.

Imádok zabálni, szóval óvatosan a receptekkel, ha kérhetem!

Amúgy utólag is jó étvágyat a vacsihoz!-:))
@Knósszosz: nincs egy kis sült sügéred?
Off:
Segítsen nmá valaki!
Ótómata felültöltős mosógép öblítő adagolójából a beszappanosodott trutyit mivel lehet kirobbantani? Jelzem, zárt szerkezet kipiszkálni nem lehet. Forróvíz, zuhanyoztatásos átnyomás nem segít.
@Felebarát: Miután nincs, aki kiteregessen helyettem..de menek is, ma valahogy halódik az esti társalgás..jójcak, jó zenélgetést!
www.youtube.com/watch?v=_gE7t_HhcKk
@Felebarát:
Én is szeretem a hala(l)t (is), de salynoss nincsen.
Ha hoznál esetleg...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem off, csak Kónosszosz besértődött, mert ignorál minket, biztos Mariann receptje verte ki..a biztosítékot nála!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Szerintem a mosógépet kell kitisztítani, átmosni ecettel vagy citromsavval.
A legtöbb bolti mosószer és öblítő számos szintetikus illat- és színezőanyagot, kőolajszármazékot tartalmaz, mely kiváltó oka lehet többféle bőrproblémának, a mosógépben pedig nyákos-trutyis lerakódást okoznak."
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Misér, kisér?
Adómentes házipályinkát ittál, sokat?
90 éve azé küzdöttünk, értem én.
De nam köll mingyá túladagolni, he!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): kezdjétek nála egy kaja nevével, azt hoyg mit is akartok kérdezni tőle :D
@Felebarát: Úgy lehet! Bolinál meg csajokkal, Egér meg nincs is itt! De már én se, soká..:-)
@Felebarát: "Házassági?" Nem. Egy befejezett munka jövedelmének örömére volt ez a kaja.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Mer ilyen sormintákat írsz, ha hatás alatt vagyol-:))
@Felebarát: Köszi, a gép mostanság volt generális beavatkozáson és puccantva. Csak a fedélen lévő 4 betöltőből az öblítő tartály van bedugulva, ráadásul szétszedhetetlen és egy huroklabirint is van benne.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ugye nem azt akarod mondani, hogy az ételsor ragadtatott el a spanyol inkvizició kilátásba helyezésére?
@Mariann19: de előtte egy kis ungabunga
@Knósszosz: Ha én ezt tudom, hogy milyen érzeteket gerjesztett Benned a menüsor, hallgatok, mint aki...
Mindíg is vigyáztam a lelkivilágodra, most még a gyomornedveid is oltalomra szorulnak?
Vigyázok erre a jövőben, többet nem fog előfordulni. Megigérjem?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Pedig a forrón víz zuhany rózsa nélkül szokott segíteni rajta! Én külön öblítő programot indítanék, dobba töltött öblítővel!
@Felebarát: Nem megyek be ebbe az utcába. Ne rendetlenkedjél, hozd ki az ellenőrződet!
@Mariann19: mivel itten kollektivizált dögrovás tényálladékaáll fenn emiatt csak egy kis energiasólet föstölt libamellel, tojattal, és kicsi rakott tészta (lekvár, darált dió) a menü. kivételesen gyümölcs, banán, mandiner, magnélküli kecskecsecs szőlő, meg valami citrusfélebizbaz, nagy sárga, valahol a grape és a narancs között...
A főételek raktárból.
@magándemokrata: túl vagyunk rajta, más a multkor sem működött. a labirint lelassítja a víznyomást. szerintem csak valami vagyszer, a szappanosodás egy átok.
minamellett tudom, ez nem az ezermester és a házibarát rovat:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
'szt a mosószertartó két óddalán van-é benyomható húsz forintossch nagyságú/alakú izé, olyan saját színű mint maga az egész xar?
Ha nincs, akkor czoumi, a kendi sikeressen által baszta a vásárolóját, ahogy szokta.

Vedd meg, mossad ki a család cuccát ötször, aztán a szelektív hulladék udvarba szeretettel várják a tutti makkínát, alkotórészeire bontva.
Nem köll keseregni, mindegyik ilyen szar.
Szerencsémre!!!

Ha nem tudod levenni a tartótot, akkor a tetővel együtt kell leszerelni, belerakni egy vödör vízbe ami ellepi és beleönteni egy teljes (f)laokóón W5 vízkőoldótot.
Lidl saját márkás termék, de tapasztalatbúl mondom, kurva jó.
Hagyni köll egy napig, aztán a zuhany raúzsikával által öblítteni és kész.

Ha lepattinható a mosószer tartó, akkor egyszerűbb, de igyekeznek mekkeseríteni a sorsodat, szóval...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Apám mosógép szerelő, holnap megmondja a tutit! Ő szokta mondani havonta átöblíteni, vagy hígítani az öblítőt!
@Mariann19:
Ugyan, dehogy!!
Bármi ami kaja, azt csak küldjed, én majd szenvedek!
Az mán az én dógom, jó?!
@magándemokrata: köszi. Felültöltősnél az adagoló nemigen játszik a folyamatban, csak gravitációval esik-folyik be a dobba a trutyi. Ezért nem használ az átöblítés gépileg. Valahol trisót olvastam...
@Knósszosz: drága volt a szentem, lepattintható:-) Ezek szerint nyertem. Már csak vödröt kell venni, amibe belefér a trutymó:-) Köszi:-)
@Knósszosz:
Keresztanyám tót származású, ennek ellenére sajnos elég ritkán csinál olyan kaját, ami a kedvenceim egyike.
84 éves, ezért érthető a "lustasága", bár teljes szellemi és fizikai egészségnek örvend.
Hogy holnap mit fog készíteni, azt azért nem írom ide, mert nem akarok rossz pontot szerezni Fabiusnál.
-:D
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A felsorolt lucullusiból boldogan következtetek arra, hogy lábadozol. Már kezdtem aggódni, mert a múltkoridból hamarabb jöttél ki.
Az a citrus féle, amelynek nem tudod a nevét, nem olyan kúpos tetejű?
Gáz van a mosógéppel? Ilyen betegen beállsz szerelni? Vigyázz az árammal!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Még egy:
abban a rekeszben ahová az öblítőt töltöd, kell lennie egy, de inkább két kihúzható műanyag csöcsnek, olyan öt-hat czenti hosszúságúaknak, amik alatt összegyűlik a kövér (szar), oszt nem folyik le miatta az öblítő. Azt vedd ki, oda nem köll sav meg izé, piszkáld át csavarhúzóval, utána meg erős vízsugárral.

A továbbiakban a mosószert a dobra szórd, az öblítőt meg higíccsad akkor is, ha aszongya a zutassítás, hogy nem köll.

Ennyi.
Mosmá télleg kurva éhes vagyok..
Gyó éjt!
@Mariann19: Pomelo a neve a szentemnek, a mosógép nem az én hatásköröm:-) Nem szerelés csak pucolás:-) ÁÁÁ annyira nem rózsás a helyzet, ugyan különösebben semmi sem fáj, de szédelgek, felálláskor általában fél óránként, nagyjából le kell ülni mert szédelgek, meg megy ki a lábom.
Knosszi asszem megmondta a megfejtést, holnap átveszem a parancsnoki hidat:-) Aztán, ha sikerül, felcsapott farokkal rohangálok két kört a lakásban:-)
@Knósszosz: Megnéztem, az öblítőrekesz két gombbal oldható, akkor lehajtva ki lehet venni, a tartály pedig lejön külön a rekeszről. A csöcsöket megyek és megnézem:-)
@Knósszosz: Jó, majd egy-két menüsort összeállítok, csak sütit ne kérjél, mert ahhoz buta vagyok. Nálam a piskóta , végterméki megjelenési formája:ostya.
Viszont merem remélni, hogy fenti sorainkat Papcsák olvassa, így nem lesz nehézsége a menzai étlapot összeállítani.
@Knósszosz: A mosószeradagolóval nincsen gond eddig (német Persil) az öblítő pedig Lenos summer többnyire, de újabban átáltunk valami német szarra, amit csak valami német vegyibolt (Müller?) forgalmaz.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Asszonynak mondtad?-:DD

Szólj, ha gondod van, segítek.
Ha tudok.
@Mariann19:
Olvassa...
Ha nem is ő maga személyesen, de tájékoztatva van róla, hogy knósszosz nagyon utálja az arcüregét.

A komenizmust megúsztam, most majd a polgári demokrácia fog bekasztlizni, mi?
(nem szó szerint, de Hofi)

Jó éjt, gondolom már mindenki álmos.
Vagy csak én?
Nem, már lement a redőny sokaknál, ahogy látom. A trollok is csöngetnek álmukban picit, bennük alszik a sötétség, aludj el szépen kis Bölézs, vagy ilyesmi.
@Knósszosz: montam. de azt is, ne reménykedjen... ez a mosógépszerelő legfeljebb kaját kérne tőle:-)
most hogy eltünt mindenki :D
@tucano: nekem most a macskákból a midnight ugrott be
süti beállítások módosítása