Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=naHhE_HW1ng Valahol tetőled távol Nem látlak én téged többé, Soha soha s... (2024.04.26. 15:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.06. 08:42 Fabius

Békemenet Laci for president!

Fénylő Csillagunk kezdhet aggódni, komoly kihívója akadt. Bár ő maga még most azt hisz, a derék álcivil jómunkásember az ő csatlósa és bármire hajlandó vizesnyolcasa, de egyszer majdcsak rájön - ha más nem - a habonyárpi, hogy mekkorát téved. Mert, ha a nép, az istenadta szó szerint benyalja a békeforradalmárságot (sic) akkor könnyen hiheti, hogy Csizmadia Békemenet László többre képes egyedül, mint Orbán Viktor naszádkapitány Kusza Szem fedélzetmesterrel együtt. 

Ez a Békemenet Laci ugyanis ma minden, ami Orbán nem. Piszmogás és béna kacsás magyarázkodás helyett  úgy ránt össze pénzeket a semmiből pillanatok alatt, hogy a Grimm tesók mesegyűjteménye karácsonyra a javított kiadással kerül a nyomdába, benne a Terülj, terülj asztalkám mese valósághoz igazított változatával. Nem kápráztatja a népet piros picsapötty mesével, hanem tájékoztatja a "tényekről", gyorsan, hatékonyan, pontosan, és úgy áll a törvények fölött, hogy az AB határozatra rálegyintő Orbán irigységtől besárgult májbeteg turulnak látszik mellette, akinek tollas a háta. A hihetetlen hatékonyságot látva még a végén vállára emeli ezt a "hiteles civilt" a kiábrándult fideszesek tömege, és képesek lesznek elnökké választani a hamarosan befagyó Duna jegén. 
Békemenet Laci nem csak a busz és közterületi kampányra rántotta össze a lóvét, teleszpemmelte a postaládáinkat is. Törvények ide, bírósági ítéletek lassan végeláthatatlan sora oda, egy bátor békeforradalmár csak bepróbálkozik, mert hátha neki menni fog az, amiért az Magyar Nemzet ötször, a Hír Tv, Pesty László és Budai Gyula egyszer-egyszer már jogerős bírósági ítélettel már el lett meszelve

20121206_0709252.jpg

Ha Bajnainak lennék ezúttal nem elégednék meg a helyreigazítással és bocsánatkéréssel, bár a kampányban nyilván nem jön majd rosszul a helyreigazítást közlő "Tény" kiadvány minden háztartásba. A busz és köztéri kampány ellentételezéseként indítványoznám, hogy az akkorra már jó eséllyel anyagi gondokra hivatkozó "civilek" az általuk megszokott bármelyik útvonalon demonstrálva és hirdethessék tévedésüket. 
Nem Abszurdisztánban lennénk azonban, ha egyforma mércét feltételeznék egy Békemenet civil Laci és a mindenki más között. Mert amit Békemenet Lacinak lehet, azt senki másnak ebben az országban. Szombathelyen a szocik bepróbálkoztak a "civil" módszerekkel, és hirdetést jelentettek meg a helyi lapban:

savariaforum_custom_562x516.jpg

Eredmény? A szombathelyi (kormánypárti) önkormányzat azonnali hatállyal felbontotta szerződését a lappal, mert:
"Az előterjesztés szerint a Promed Média Szolgáltató Kft. a hirdetés megjelentetésével súlyosan megszegte az önkormányzattal kötött szerződés 4.6. pontját és annak I. sz. mellékletét. A szerződés ezen pontja azt mondja ki, hogy a kiadónak a megrendelő utasítása és érdekei szerint kell eljárnia, a mellékletben pedig az szerepel, hogy a sajtótörvény szerint köteles működtetni a lapot, amely előírja, hogy „a médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot”. „A hirdetésben foglaltak ugyanis mások személyhez fűződő jogainak sérelmével járhatnak, így az előterjesztő álláspontja szerint sajtótörvényi előírásokkal is ellentétes”.
 
Micsoda? Emberi méltóság és személyhez fűződő jogok sérelme, meg sajtótörvény és előírások? Lárifári országban? Az indoklásban az is helytállóbb lett volna, ha szépen kiírjátok: tecc'etek civilként eljárni mindaddig, amíg a 2010. évi CIV. törvény 4§ -ben megtalálható "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével" sort ki nem egészítjük a - kivéve, ha Bajnai Gordonról van szó - taggal. 
 
Remélem kormányunk belátja tévedését és iziben kijavítja ezt a hibát. Sőt, azt is remélem, hogy belátással élve egyenesen az alaptörvénybe foglalják amit bele kell foglalni. Javaslom a II. cikk 
 
- Emberi méltóság sérthetetlen, kivéve a Bajnai Gordoné.
 
a VI. cikk (1) pedig a 
 
-1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák, kivéve Bajnai Gordonnak. 
 
...formára módosítását. Mennyivel könnyebben elkerülhető lenne a sok helyreigazítás és bocsánatkérés így, nemde? 
 

493 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr254950405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek 2012.12.06. 17:32:50

A képviselő testület többsége elvetette a kerület gazdálkodásának átláthatóságát javító eredeti előterjesztésemet és csupán arról döntött hogy fontosnak érzi a nyilvánosságot és majd a hivatal előkészítése után előterjeszti a saját javaslatát. Íg...

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.06. 17:24:43

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált híveket. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Abszurd l...

Trackback: 24 milliós tandíjtartozást vihet magával a sírba Orbán Viktor 2012.12.06. 17:11:56

Alsó hangon 10,7 millióval tartozik majd a magyaroknak nyugdíjba vonulásakor a sose használt, ingyen szerzett diplomájáért Orbán Viktor, ami 85 éves korára közel 24 millió forintra duzzad. Ez persze csak afféle “erkölcsi” tartozás, egy gond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Pedig úgy meg akarta úszni a tandíjtörvény kihirdetését...
Most úszhat :-)

Jut eszembe, az megvan, hogy Matolcsy már megint könyvet vett a kezébe. Szokás szerint fordítva....
index.hu/gazdasag/2012/12/06/veszelyes_konyvet_olvasott_matolcsy/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

42% már csődnek számít és hitelt sem kaphat

brühühühü

ez a nyugati vásárlókosár amit a bankok és a kormányok alkalmaznak

egy átlagos háztartás áramfogyasztása 35 - 110 dollár között mozog havonta a család havi bevétele (netto) 2500 és afölött, víz és csatorna meg egyéb ingatlanadóban van ha bérlakásod van a bérletben bele van értve és az áram vagy fölötte vagy beleértve

a teljes havi kiadás (bármi címen) nem haladhattya meg a 42%-ot vagy bajban van a család vagy az egyed

brühühühühü
@GeoCracker:

nem is tu'ttam, hogy tud olvasni?

brühühühühü
@rodeo36: Pedig ezek szerint tud. Vagy csak elmesélték nekije..... :-)
@rodeo36: az 1:1, és a max: 42% között azért nagy ám a hézag
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szerencsére nekem olyanom nincs...

@glaci ph 5.5 álompolgár:
Szeva Czintányéros!!!

@Mariann19:
Jóvanna... Én csak egy ecceri informatikus vagyok, csak azt írtam le, amit olvastam auf deutsch. :(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Basszátok meg!
Erről eszembe jut.
Doktor.
-Józsi bácsi,magának már csak 1 hónapja van hátra.
-doktor úr mondjon valami jót!
-Látja azt a bögyös szöszi nővért?
-Igen.
-Tegnap megdugtam!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
És ahogy írtam a viccet,közben olvastam csak,hogy ezt is írtad.:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Némi maliciát érzek ki a hangodból."
Mert nem tudod, melyik kommentedről van szó. Arról, amelyik függőlegesen minimum 25 cm, és rengeteg információt tartalmaz. Csak nem gondolod, hogy én Veled maliciáznék?
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Azóta nem voltam cseszdmeg! :)
Egy valag melóban úszom...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Csak azt írtam le, amit olvastam." Én meg tovább vezettem a magvas - általad olvasott - megállapításokat. Egyetértesz velük, vagy nem?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"GAP" is the fashion brühühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most jöttem onnan.
Télanyu nagyon jó.:P
+ a vastagbőrös kommentedet ajánlottam kaktusznak a nívón.
@rodeo36: Minél tovább magyarázod ezt a cos fí-t, annál hülyébbnek érzem magam, viszont arányosan magasabbra nézek Rád. Egyre nagyobb lesz a távolság, még jó, hogy szeretjük a zenét, és nem repülsz el tőlem valami kozmikus távolságra a tengersok eszeddel.
@Mariann19:
VELED DRÁGA???
Már ... hogyaviharba ne! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Már hogy a viharba ne!"
Mint mindenben, homogén a véleményünk, na azért!
@rodeo36:
"özönvíz van Lisszabonban cancellálták a vidi meccset [...] ahol vitya megjelenik bevág a mendergetős,"

fogd föl úgy, hogy próbálkozik az Úr, próbálkozik...
@Mariann19:
Nono...
Ne bízd el magad! :))
Gyanítom, hogy a pszeudoszféra felületén űzhető geometria speciális eseteiben lehetnek eltérések...
@Secnir:
Előbb vagy utóbb elkapja Zeusz nyila... :O
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te is csak össze zavarsz ezzel a tudományos intelemmel.Össze beszéltetek Rodeóval?
Már olyan magas frekvencián szólaltok meg, hogy ilyen földi ember nem ér fel odáig.
@Mariann19:
Még ha ittam is volna, akkor mi lenne... :))

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ki a cactus az az izé???
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Régen volt ez a Tudtad? blog.
Onnan egy két szerző alapította ezt a Nívó..pontosabban "Nívó" :)) blogot.
Most vagy ő a régi Bogancs vagy nem azt nem tudom.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Azzal a salátás pu.ival??? Viccelsz?
Lapozni lehet! :)
Előtte rendesen nyálazd meg...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Beleolvastam, de kevés, nem is szórakoztató, a társaság hiányáról pedig még nem is beszéltem! :)
@Mariann19:

Mariann, azt hiszem, jól értettük egymást e kérdésben.

Ami a cos fi-tilleti: Rodeo teljesen jól írja, ez a fáziseltolódást/késést hivatott mutatni tranzverziális hullámok (és az áram Herz-típusú rezgáse ilyen) esetén. A dolg számlán szereplő megjelenítéséhez viszont nem tudok mit hozzáfűzni, csak a fizikájával vagyok viszonylag tisztában.

De térjünk vissza erdeti témánkra:

amit a kisebb egyságárral kacsolatban írsz, az stimmel, akkor lenne baj, ha a volumen is csökkenne - hiszen ekkor a fix-költség arány reciprok-arányosan nőne, ergo a fajalagos költség is emelkedne, így csökkenne a fajlagos fedezet és végeredményben a profit is, nem is beszélve a jövdelemarámnyos mutatókról. Szóval ez kész, kivégeztük, rendben.

Viszont: az nem elég, hogy az állam megállapodik a szolgáltatóval a volumenről és az árról, hiszen idén adott volumen és egységár mellett adott az alapdíj (ami a rendszer fenntartását, rendelkezésre állását, felújítását és részben talán az új beruházást hivatott fedezni. Ez az alapdíj tehát mostani árviszonok mellett fedezi ezt és szintén a mostani árviszonyok mellett egy arányos díj (gondolom). Viszont, ha a vetítési alap változik (egységnyi felhasználás utáni árbevétel 10%-kal csökken) akkor azonos alapdíj arány mellett az alapdíj összege csökkenni fog.
Meg kell állapodni arról is, hogy az alpdíj hogyan viszonyul az árhoz.

Példa egyszerűsítve:

Alapeset 2012
alapdíj: 10
fogyasztás díja: 90
Számlázott díj: 100

Látható, hogy az alapdíj aránya 1:9-hez.

2013_verzió1:
alapdíj: 10
fogyasztás díja: 81
Számlázott díj: 91

Itt a fogyasztó továbbra is azonos alapdíjat fizet, de az egységár csökkent 10%-ot. A szolgáltató felújítási költségére a fedezet megvan (ami arányaiban már 1:8,1-hez, azaz árarányosan nőtt). Ez lenne jó a szolgáltatónak (és a fogyasztónak is). A fogyasztó számlaösszeg nem 10%-ot csökken, hanem kevesebbet.

2013_verzió2:
alapdíj: 9
fogyasztás díja: 81
Számlázott díj: 90

A fogyasztó számára az alapdíj és az egységár is csökkent 10%-ot, ezt látja a számla végösszegén is. A szolgáltató felújítási költségeinek egy része nem térül meg ( arányaiban már 1:9-hez, de ez a kisebb vetítési alap miatt kisebb fedezeti összeget eredményez. Ez lenne nem lenne jó a szolgáltatónak és a fogyasztónak is csak rövidtávon, mert amit megspórolna, azt később más formában kifizetné (mert egyébként a hálóózat nem lenne fenntartható).

Remélem, jól számoltam és érthető is volt.

Kérdés még, hogy mi lesz a nagyfogyasztókkal. Hiszen a lakossági alacsony ár miatti veszteséget eddig velük fizetették meg. Mire megyünk azzal, ha olcsóbb a gáz és a villany, de a tej, a kenyér és párizsi drágul (hiszen ezek az üzemek viselik majd feltehetően a többletterhet). Ha viszont ezek a gyárak nem tudják a többletterhet egy az egyben érvényesíteni áraikban, akkor ezekben az iparágakban fig csökkeni a fedezeti szint, ami elbocsájtásokhoz és az innováció további szűkítéséhez vezet.

Summázva: makro szinten igen káros ez az egész, nem több, csak szimpátiaintézkedés, aminek hallatán özv. Szedlacsekné, Kovács Manyi néni jászladányi lakos vélhetően kicsit kevesebb ránccal fekszik le este aludni:
"lám, mégiscsak rendes fijú ez a Viktor gyerek" - s már alszik is...hajnalban meg a kendermagos kakas kelti, de valahogy most szebben kukorékol a hűs decemberi szélben.

Manyi néninek eszébe sem jut, hogy mindkét fickó szélkakas.
@De hol van Columbo felesége?:
Viszont a szolgáltatók, mint T-COM, EON (akik szarával naponta találkozom) már most is erőteljesen hanyagolják a hálózataikat. Mi fog ezek után következni, milyen üzenete van ennek a piac felé?
Illetve sejtjük...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

No igen, teljesen jogos, ezt kihagytam.
A piacnak szóló üzenet egyértelmű:

ide_nem_érdemes_befektetni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nagyon össze fogunk veszni baszod,de nem a pártállásunkon!:))
Igen lehetne vele disznólkodni.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ja, ahogy csattogna há..turul. :)
Vagy ahogy az Alienben a szájára tapadt az a lebernyeges lény... :)))
@De hol van Columbo felesége?:
Felénk a fogászati vonal zúg ezerrel, mivel 99,99%-ban a külföldiekre épül.
Viszont már most is telekom és áram kapacitási gondok vannak, egyszerűen nem tudnak megfelelő kapacitást és stabil szolgáltatást nyújtani, úgyhogy többszörös túlbiztosításokkal dolgozunk oda.
A telekomos szerelőkkel jó a kapcsolat, már napi szinten adunk egymásnak infókat.
@De hol van Columbo felesége?: Át kell gondolnom, hogy a levezetésed módszere szerint rendszerezzem a lehetséges verziókat, mert gondolati rendszerben eltérően dolgozunk. Én külön árrendszerben és külön költségelemzésben állítom fel a teóriámat, a végén szintetizálom az eredményeket. Holnap válaszolok, jó?
Szia!
@Mariann19: PErsze szopatás, de jól hangzik. De a tecsóban kevesebb az ember, ma voltam a Corvin plázában, nézelődnek de nem nagyon mennek a boltokba - szóval a pénz nem csapódik ám le annyira...

És a pénztárakban üt az igazság órája Manyi néninek is. Mert a szaros farhát is drágul, a krumpli is drágul, a parizer is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jobban vagy, remélem: a vakbél, még a gyanúja is nagyon tud fájni. :-((
NYehehe: www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20121206/vege-a-nagy-menetelesnek-a-videoton-kiesett-az-europa-ligabol/ Nagyot akar a szarka.

Nem szép a káröröm, de ez a Videoton ezzel a hátszéllel a világ legundokabba csapata lett.
@Mariann19:

anno decibel....vita a szakmák között milyen szakmája is lehet Istennek?

a mérnök aszongya: természetesen mérnök rendet teremtett, az orvos, természetesen orvos az anyagba életet lehellt, a közgazda: természetesen közgazda, mert különben hogyan tudta volna megteremteni a KÁOSZT

brühühühühüh:

természetesen abban az időben még a narancsos jogászokat nem ismertük a tréfa ma már nem aktuális de nem tudom az új változatát sem
Most kaptam örökigazságokat aka aranyköpéseket:

"Két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot. A másik, hogy visszautasítod az igazságot." Soren Kirkegaard

A világot nem a Gonosz fogja elpusztítani, hanem azok akik végignézik a gonoszságokat és NEM CSINÁLNAK SEMMIT." Albert Einstein
@rodeo36: Én valahol azt olvastam, a közgazdák több hiroshimai atomcsapással érnek fel. Uramnak szoktam volt idézni, annyira nem cáfolt eddig.
Azta, tökös Áder Bronson, de odacsap! nol.hu/belfold/elozetes_alkotmanybirosagi_normakontrollt_kezdemenyezett_ader

[..]"A Magyarországon élőkre vonatkozó szabályozás kapcsán viszont talált alkotmányosan aggályos részeket. A feliratkozást önmagában – miután azt az alaptörvény rögzíti – azonban nem vizsgálta, de nyilván egyet is ért a regisztráció bevezetésével, hiszen az új intézményt alkotmányos rangra emelő törvényt gond nélkül aláírta.

Így most legfeljebb részletszabályokat vitat. Az államfő szerint az egyik aggályos pont, hogy a feliratkozást csak a lakóhely szerinti jegyzőnél lehet kérni. A másik, hogy a Magyarországon élő, de itt lakóhellyel nem rendelkező külföldiek nem kezdeményezhetik személyesen a választói nyilvántartásba vételüket." Selyemmasni a pápa tökén, kb. ennyi a nagy demokráciaféltése. Pont annyi értelme van, mint említett objet-nak az említett alig használt alkatrészen.
@a szív fészkei: nehogy azt mondd, hogy abban reménykedtél, visszadobja az egészet... Nem akarok gonosz lenni, de szerintem mindenki kezdje hozzászoktatni magát a regisztráció gondolatához. Persze, gondolni róla bármit, azt szabad :-)
@Mariann19:

akkor a játék, tudod, hogy egy szónok akkor jó, (és ez igaz minden előadóra egyetemi vagy általános iskolai tanítóra is portugálúl az általános iskolai tanárt reptidor-nak nevezik ami ismételtetőt jelent- vonatkozik) ha mindenki számára van érve...

csinálj egy sinusgörbét rézdrótból mert azt könnyű megmunkálni, és tedd rá egy mérőszalagra vagy méterrúdra amit kinvezel "X" tengelynek és valamelyik vonalkát jelöld nullával, tedd rá a sinus görbét úgy, hogy cosinus görbe legyen azaz a csúcsa legyen a nulla felett a sinus nullával kezdődik azaz a hullámvölgy van a nullán....és ha milliméterenként taszigálod a derótot akkor minden milliméter lehet egy "fi" mértéke ami általában egy tört szám...és ha sikerül azt is megoldanod (elképzelve vagy fizikailag) több görbét csinálni és különböző mennyiségű vonalkával tologatod abból egy szép sorminta lesz és a 3 vagy több külömböző helyzetű görbe vektorhányadosa lesz egy még újabb görbe ami az eredmény (hogy még szemléletesebb legyek ha az "X" tengely mentén összenyomod vagy nyújtod a görbéket és különböző mértékben akkor láthatóvá teszed a "FI"-t ami a cosinus vektor pillanatnyi helyzete

brühühühühü

a zene ugyanez csak sokkal több faktorral keletkeznek a végtelen lehetőségű harmónikus cosinus "fi"-k

csak hogy teljes legyen a magyar gazdaság pillanatnyi helyzetének illusztrációja...szédület
@a szív fészkei: Ma már jobban vagyok. De tegnap a hasfájás mellé még a kórház is. Brrrrrr. De hál istennek nincs vakbél gyuszim, ez a lényeg.:D
@Légifarkas: Nézd meg, én azt mondtam, hogy azért fogja visszadobni, mert rossz helyen van a kettőspont... Hát kb. ez történt.

A jó Áder ügyel a törvényességre, aham: de hogy ez a törvény alapvetően egy mocskos szar tetves antidemokratikus lófütty a népség kizárásra játszva, amit nem is lehet teljesíteni - jegyző 40 másodpercenként regisztrálna, közben pisálni se megy közben, ha minden választópolgár ezt igénybevenné - az Ádercucut nem zavarja.

Ezt azoknak írd, akik Ádert annyira ünnepelték, mint a jog fényes páncélzatú nemes harcosát Slicc után.
@rodeo36: Szia Rodeo! Látom, mindent megteszel a továbbképzésem érdekében, de szomorúan közlöm Veled, hogy mindez kontraproduktív. Minél ékesebben és szinesen történik az oktatás, annál balgább vagyok.
Maradok a zenénél, bár hozzád képest olyan a fejlettségi fokom, mint a cosinus fí esetében.
Sajnálom, hogy az én esetemben nem zsebelhettél be egy pedagógiai glóriát.
@Mariann19:
Na, szépen vagyunk…
Akkor most én le volnék ba-r kohbázva?
Történt, hogy egy kedves kollégám kidőlt a sorból és hozzám irányítja a munkáit. Sajnos ez az állapot csak a jövő hét szerdájáig tart, mert akkor érkezik haza Phuketról/ről, mittudomén. Mázlista a fickó, Skandináviában él a haverja, aki minden évben meghívja egy kedélyes thai dagonyázásra - oslói feltételes megállót közbeiktetva - így télvíz idejin.
Ez nekem is jó, mert ilyenkor tobzódom. Na nem a munka hőse vagyok, de azért a plusz az jól jön.
Ezért nézek be ritkábban a blogra, ez az elmúlt hónapokban nem volt szokásom. Arról nem is beszélve, hogy a családon belül végzett agit-prop munkám következményeként, mindenki a Varánuszt basztattya, szóval ha itt volnék akkor se biztos, hogy én vagyok itt. A routerem négy portja ki van használva, de az én szerkómat szereti mindenki, mer „háát, apáé az gyors”.
Ja, csak néha én nem férek hozzá.
Csütörtöktől nem lesz gondom a napi kommentek átböngészésével, de azért igyekszem addig is csúcsra járni.

Ez a „széltoló” jelző a személyemet illetően, ma reggelre valósággá vált.
Tennap este sólet volt vaccsorára…
télleg -:))
@Knósszosz: Legyen veled egy nagy malaccsülök egy hordó sörrel!
@Penivaldes:
Szia Peni! -:))
Köszönöm!
A sör rendben. A csülök is!! Bár az az igazság, hogy én a csirkét zabálom ögen nagy mennyiségben, de azért semmi más jót nem vetek meg. Rengeteg zőccség és olivaolaj, az az alap. Sajt, joghurt, miegymás... de azért vega nem tudnék lenni soha. Az egészségek arányok fontosak, 70% hús, 30% zőccség!-:D

Na, megyek a mai posztot nézni, bár reggel belenéztem már.
@Knósszosz:
Bazzz... qrva problémás egy csávó lehetsz! :))
Meg elégedetlen is!
Ráadásul egyfolytában a sörön jár az eszed...
Ez még nem is lenne gond!
Azért nyáron ne tervezz 1 napnál továbbra, ha jössz! :D
Meló nem lesz, csak sör... :D
@Knósszosz: Nagyon örülök, hogy itt vagy. Annak még jobban, hogy a pozicióid erősek a munka frontján, tudod, hogy próbáltam ápolni a lelkivilágodat, mindíg minden megoldódik.
Hiányzott a sajátos feeling, amit Te teremtesz, jó lenne, ha írnál valamiről ma este egy terjedelmes esszét a Te stílusodban.
Mi meg csak vártunk, vártunk, érdeklődtem Bolitól,hogy hol vagy.
Na, mindegy, fő az egység, ráadásul jó kedvem van, most lett vége a kézinek, győztünk 32:31-re, ragyogok!
@Mariann19:
Ne'má!!! A görögös mosógépromboló csávó ha iszik, akkor nekem is kell, különben nem bírok... vele!! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hát én kiegyezek avval, ha meló nem lesz csak sör, erre mérget vehetsz.
Nem leszek problémás, reggel nyolckor beszopok 1400 gramm enyhén csípős ( szecsuáni) paczal perkeltet, aztán egy-két-kilenc Stella Artois társaságában belefektetsz egy kihasználatlan kenuba és elengedsz hadd sodorjon az ár. A Csepel-szigetig tuti nem ébredek fel, aztán másnap leblogoljuk milyen kurva jó vóót. -:D
Tényleg nem akarok a terhedre lenni…
@Knósszosz:
Te, mint Degecz szülötte, nagyon-nagyon elbizakodott vagyol!
Nem úszód (illetve lebeghetsz el) ilyen eccerűen innen...
Különben is, Csepelig van pár kis zsilip... ez nem a Nagy-Duna.
Bár ha a sárkánytúránkra nevezel, akkor 5 nap alatt lejuthatsz ott is, de amilyen a bagázs, rugdosni fognak a hajóban, hogy evezz, ne csak a patádat lógasd és szlopálj! :D
@Mariann19:
Ezen a héten mindenről lemaradok.
Ki ellen győztetek?
Bár mindegy, én minden sikernek örülök, aminek Te.
………………… ezt a kipontozott részt Bolinak hagytam, remélem kifér rá nagybötűkkel
a nyaligátor -:))
Ma nem tudok érdemben hozzászólni a témákhoz, mert nem rég értem haza, ráadásul főzök is.
Egy valami van amit nem tudok szó nélkül hagyni, az Áder jelenséget.
Ha nem alszom el, bepasztázom a mai poszthoz hozzászólásként.
Jó, hogy errefelé jársz…
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A Mosoni hun csatlakozik Csepelnél a Nagy-hoz?
brühühühühü
@Knósszosz:
Győr... Majd a Duna... MARHA NYALIGÁTOR! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ügyes... sokat baszkódhadtál vele, de csak sikerült a kipontozott részre írni.
Ez -:D-:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Valahogy ráéreztem, hogy együtt dorbézoltok, mert azonos időben egyszerre hiányoztatok.
"Mert különben nem bírok vele!"
Miért, mit csinál, hogy ilyen kényszerűségbe kerget, hogy szürcsölni kell Knósszosszal?
@Mariann19:
Szerinted??? Bírnám a lépést tartani, ha nem kortyolgatnék... (megnézem, mit is)... Badacsonyi Rózsakő, 2008.

@Knósszosz:
Hidd el, spontán jön! :))
@Knósszosz: "Ezen a héten mindenről lemaradok. Örülj neki, rólad írják majd a második Magyar nábob regényt. Dől a lé, igaz? Nehogy panaszkodjál itt nekünk, amikor biztosan Neked lesz a legnagyobb karácsonyfád.Na, azért megérdemled.
A magyar kézis lányok a spanyolokat verték meg az EB-n 32-31-re.Ilyenkor fergeteges jó kedvem van.
Áder jelenség, amit nem tudsz szó nélkül hagyni. Valószínű, hogy ezesetben pedig a vélemény kialakításában ki kell várni a dolog végét.Azt nehezen tudom elhinni, hogy úgy fordul az AB-hoz, mintha most került volna elé a választási törvény, ráadásul úgy, hogy a parlament már meg is szavazta. Arról nem szólva, hogy a törvény alkotásában tevőlegesen részt vett. Az lesz, hogy az AB ilyen-olyan véleményezése után visszaadja a parlamentnek további kiegészítésekre, a végeredmény nem kétséges. Dantei színjáték.
Engem ma az borított ki, hogy nézegettem a jövő évi költségvetést, és abban az volt, hogy az uniós támogatáshoz szükséges önrészt csökkentette 145 milliárddal. Ez azt jelenti, kiszámoltam, hogy 967 milliárd lehetséges eu-s támogatást nem veszünk igénybe. Közben megy a sírás-rívás, hogy nincs beruházás.
Ehhez mit szólsz?
@Mariann19:
Az attól függ, mennyit ivott! Ha eleget, akkor nyeríteni fogunk a végeredményen!

@Knósszosz:
Hé, töki! Posztold már ki TE IS ide(gonosz Fabius után szabadon), hogy mit főztél!
Már mindegy, eltűrjük... :(
(Olyan tökmagos zsömit vettem a Lidl-ben, hogy nem is érdekel a főztöd!!!)
@Mariann19:
Nábob... ja.
Ez az egész dolog kellemetlen nekem, mert esetleg bizonyos egyének rám sütnek bizonyos bélyeget, mert azt hiszik magukról, hogy a bölcsek evezőjének kicsinyített mását horgyák a zsebükben (senkire nem akartam gusztustalan célzást tenni), pedig lófaszt!
Vissza lehet keresni, Áder köztársasági elnöki pozíciójával kapcsolatban Fabius véleményét osztottam. Már akkor volt aki „naív”-nak minősített ( nem akart konkrétan lehülyézni – köszi), ketten voltunk a főnökkel, akik adtak Ádernek egy esélyt arra, hogy bebizonyítsa a kálcium jelenlétét a szervezetében.
El lehet küldeni a francba, ha tévesen ítéltem meg, vállalom.
De nem vagyok hajlandó elhinni, hogy csak gerinctelen tetvek vannak „odaát”.
Tudom én, már ezért is le leszek sajnálva.
Nem vagyok teljesen hülye, van egy olyan érzésem, hogy jól megrendezett színdarab ez az egész.
Az AB majd vakaródzhat, hogy naakkormijafaszt csinyájjunk Balsai elvtárs? Azért azt remélem, hogy ennek a szarházi törpének a reputációja a párton belül is kezd, khhmmm… minimum csökkenni.
Az már hab lenne a tortán, ha egy esetleges belső ellenzéke rúgná picsán. Szerintem ez nem is a sci-fi kategóriája, már sokaknak teher a karika lábával.

A szemét Lázár már kiröhögte Kusza Szemet, tudja ő, hogy ez az egész egy nagy rakás szar, csak most baromi jó ez neki, könyékig turkálni a lóvéban. Aztán pont ő lesz az a féreg, aki a kenyéradó gazdájának beleharap a kezébe, ha a helyzet úgy kívánja. Jani ilyen, ha nem tudnád.

Én Don Vittorio helyében minimum aggódnék picit.
De nagyot röhögnénk, ha a saját volt seggnyalói rúgnák nekifutásból úgy seggbe, hogy fejjel zuhanna az EU legnagyobb szennyvíztisztító telepének derítő medencéjébe!! Megtörténhet, persze akik váltanák a párt élén, semmi újat/jobbat nem hoznának nekünk.

Szerinted lehetetlen, hogy ezt a szarládát belülről nyírják ki??
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ragyogok!Attól, hogy itt vagytok, mert vigyorgok itt az íróasztalom előtt magamban, mint egy dilis. Igyatok még, hogy egyre jobb formába lendüljetek, én meg hátradőlve olvasgatlak benneteket.
Boli!Te szimultánt játszol? Látom, a másikon is Te vagy a meghatározó személyiség.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Semmi eksztra.
Rántott csirke, sült krumpli, lilahagymás paradicsomsaláta olivaolajjal, citrommal, kalámata fekete bogyóval.
Meg sűrű imával pálffypistához, hogy ezt holnap is aggya meg nekem és kiscsaládomnak a kádéenpé, az ő irgalmas mivoltábúl kifolyólag általam stafírongozván vagyon.
Ámen a kurvaannyukaat figyelembe véve...
@Knósszosz:
Oliva... Jöhet minden mennyiségben és formában! IMÁDOM!
Képeket, mert addig egy szavadat sem hisszük!
Amúgy is, cukkold már fel Fabiust, mert az a DÖG meg a sztrapacskáját is lefotózta és kirakta ide... :((
Rohadék a csávó tulajdonképp... :(
@Tűzfal:
Az a legundorítóbb, hogy már meg sem lepődünk! :(
A "szemforgató hamis papok"?
Csak nem??? :))
@Knósszosz: Nem fogják belülről kinyírni Orbánt.Mint nálunk minden pártban, ott is személyes ambiciók motiválják a résztvevőket.Akiknél szóba sem jöhet előrelépés, azok el vannak a langymelegben.Van egy-két ambiciózus figura, akik szívesen lépnének a helyébe, de ezeket az embereket pontosan Orbán pozicionálja. Jelenleg Lázár, Rogán a sztár, de Orbán jó érzékkel váltogatja a rajta kívüli meghatározó figurákat, ha túlhatalmuk van, átmenetileg parkoló pályára állítja őket. Ez a regnálása óta végig vezethető.
Ehhez társul még Orbán személyiségéből eredő tekintélyelvű irányítási stílusa, amely nem tűr semmiféle beleszólást az általa vezérelt ügymenetbe.
Hasonló jelenségek zajlanak a többi párt berkeiben is, ez határozza meg a politika jellegét. Ehhez társul az, hogy az energiák a pártok egymás lejáratásában merülnek ki.
Amennyiben valamelyik is az ország sorsát privilegizálná, akkor lehetne belső átrendeződésre számítani.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Persze Fab folyamatosan szívat, mióta tudja, hogy a sztrapacska nekem gasztronómiai fétis. De egyszer majd még ezt meg fogj bánni, ha harc, hát legyen harc!
Amúgy meg egy rántott csirkét miért fotóznák le? Nem egy bélszínlángos rösztiburgonyával,
burgundi mártásban fürdetett zöldspárgás, libamájas, enyhén pirított kenyérszeleteken, amelyek a hús hőkezelése okán kifolyt ínycsiklandó leveket magukba zárván olyan gasztronómiai élvezetekkel ajándékoznak meg, amiről csak Kusza Szem özvegye álmodhat.

A csirkeszárny rántva, az finom.
Bush elnök annak idejin csirkeszárnnyal kínálta a vendégeit a vájtháuszi pik-nikken.
Szóval csak nem fikázni!
@Mariann19:
Talán megemlíthetjük, hogy anno Piktorunk elhiteltelenedése folyamán egyszer csak Pokorni megerősödött.
Majd, mit tesz Isten, véletlenül kiderül - tök véletlenül - hogy spicli volt a faterja...
Kérem, ezek nagyon komoly véletlenek!
Pokorni is belátta!
@Knósszosz:
Kamuzol wazze, most már tutti!
Zsíros kenyér volt nálatok, csak hülyítesz bennünket! :(
@Knósszosz:
Amúgy meg dögölj meg, a kajaleírás okán... :))
Bakker, ennem kell még...
GENYA!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Zabálj kedves NER-társam, sokáig már úgy sem fogsz...-:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pokorni is parkolópályás lett, Rogán is anno.
A sakkozás során Rogán újra fényességes csillag lett, szinte Lázárral egyszintre került. Ez egy megkomponált stáb összetétel eredménye.
@Mariann19:
Pirospont gyűjtési verseny van a Pártban! :)
Az elvtársak vetélkednek, hogy ki tud több cikket, publikációt összehozni magáról (pontozzák őket érte), minél nagyobb tömegekhez eljutó sajtótermékben és ennek arányában részesülnek a Főúr kegyeiből - magyarán annál mélyebben nyalhat be a Kedves Vezető Fennséges Ánuszába a delikvens, minél több barátkozást hozott létre már azzal.
Nem ám csak úgy, hipp-hopp beletolja még a nyelvét...
Legyen az a nyelv rendesen beszoktatva...
Az különböző polgármesterek, nyaloncok értékelve és minősítve vannak, hogy ki tud jobban a Nedves Vezető kedvére tenni - ezt nem félreérteni, bár... valami olyasmi! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bálnába zárva zokogta el Dzsimmy nótáját, ajánlva a cáratyuska figyelmébe, könnyek között lájkolva a legnagyobb magyar péniszt, hogyaszongya:
"Az ajtón belép és a helységen át söpör
Akit megérint, megéget, és egy perc alatt összetör
Ne mondj csak annyit: fiú, és vigyázz, hogy hova nyúlsz
És közben szól a zongorán a füstös éjszaka blues"

Ezt vedd nagyon komolyan, nem vicc baszd meg!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Arra nem gondoltál, hogy félnek tőle? Vannak olyan egyedek, akiknek olyan negatív értelemben véve mágikus hatásuk van a másikra, hogy szinte bénítólag hatnak, a szembenállás ténye fel sem merülhet bennük?
A napokban hallottam, hogy Kövér pedig hatással van Orbánra, de erőteljesen. Kövér önjáró, az egyénisége itélkező és indulatos, és ha a kormány intézkedéseinek feelingjét nézed, ezek a jegyek nagyon is felismerhetőek. Ő is egy uralkodó tipus, és mentes a humánus érzelmektől.
@Mariann19:
Régi, bolsi családból hozott, megkérdőjelezhetetlen tekintély?
Ez csak komcsi belharc... Vagy szimpla tesztoszteron méricskélés.
@Mariann19:
Kövér önjáró... Drágám, igazad van!
Ekkora moslék, a saját lábán közlekedő szarhalmazt, az univerzumban sem találsz.
Őt viszik, cibájják.
Vannak olyan lefittyedt értelmű lények az univerzumban, akiknek megfelel ez a darab szar, mint fénylő csillag a hülyeségük égboltján.
Egészségükre!
Idióták..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A mi kicsi Knósszoszunk hová tűnt? Még mindíg főz az éjszakában? Biztosan lefekteték már, mint a babákat. El se köszönt. Mit csináljunk vele holnap?
@Mariann19:
Szeleteljük fel...
Majd olivaolajjal locsoljuk meg... :))
Megyek aludni, szétmelóztam magam.
Semmire se vagyok ma már jó, max. a fidesz frakció komplett lealázására lennék még kapható! :)
@Knósszosz: Azt hittem már lefektettek, vagy még főzöl.Írtam is Bolinak, hogy mit tud Rólad. Látod, hogy hiányolunk, hiányollak?
Most már ne turbózd fel magad Kövéren, inkább kevélyen nézd le, bár fenntebb már megtetted.
Holnap is mész dolgozni?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azon vigyorgok, hogy mindhárman szétmelóztuk magunkat, annyira azért nem, hogy ne mutassuk meg fényességes lménket órákon át, hála Istennek.
Aludj jól, jó éjszakát!
@Mariann19:
Ja, hogy ti itt ... izé majdhogynem kufircoltok??? Zavarba jövök... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én jövök zavarba! Neked is olyan szeretetteljesen írok, mint Knósszosznak, a görögnek. Különben mit leskelődsz? Azt mondtad mész aludni, mert már semmire sem vagy jó.
Jaj de jót röhögtem, hála Neked! Úgy tűnik, elfogyott a nedű, a 2008-as évjáratú.
@Mariann19:
Puszi!
A hozzád hasonlókért érdemes itt lenni.
Szarba sem veszik sokan ezt a virtuális izét, de én azért ezt másként gondolom.
Magyarázatra nem szorul szerintem, a Te értelmi szinteden biztosan nem.
Főztem, ettem, most megyek dögleni.
Még öt nap, aztán reggeltől itt leszek (sajna), mert nem lesz annyi meló, amennyit szeretnék.

Jó éjt Mariann, puszi Neked!
(meg anyámnak is!! - ha találkozol vele, add át, köszi..)
süti beállítások módosítása