Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.29. 05:12 Fabius

Orbán önkény esete Szabó Mátéval

Címkék: fidesz szabó máté iskolakerülés

Kedves Nemzetem!

Néha revidiálnom kell a nézeteimet. Tudom, számotokra ez hihetetlen, mert a tévedésem lehetőségének esélyei megegyeznek a józan költségvetés valószínűségével, de most mégis megesett. Ráadásul saját tapasztalat vezetett el a felismerésig, ami számomra mindennél meggyőzőbb.

Az úgy volt, hogy munkába igyekeztem jókor időben. A parkolóban ezúttal nem a rokkant helyre álltunk, mert sokáig terveztünk maradni, inkább vállaltam azt a néhány méter plusz gyaloglást. Tettem néhány vidám lépést, mert ma végre megszavazhatjuk a regisztrációs törvényt, valósággal haraptam a friss pesti szmogot és éppen arról fantáziáltam, hogy állapotomról ismét cövekposztot ír GFG a mai nap teljesítménye után, mikor körbe kapott egy csapat rendőr. Körbenéztem, de Hajdu Jancsi még a GPS-en nézegette, hogy miért nem működik a "munkahely" célállomás, hátha egyszer nem Celldömölkön keresztül kéne bejutni, Havasi Berci meg a reggeli kolbászvéget katalogizálta a "szájjal és nyállal érintkezett, 2012" gyűjteménybe, mikor ezek a derék jóemberek már meg is szólítottak:

- Hová lesz a séta, Öcsi? Apád tudja, hogy itt kóricálsz? Diákigazolvány, hitelt érdemlő orvosi, iskolai vagy szülői igazolás? 

Gondoltam viccelnek. Hisz híres vagyok róla, hogy hitelt érdemlő igazolást se az IMF-nek, se az Uniónak adni nem tudok, meg amúgy is csak felismertek. Az okés, hogy mostanában kigömbölyödtem, mintha Smukkandor és Lórán Lenke szerelemgyereke lennék, fiatalos is vagyok, de azért gyereknek nézni barokkos túlzás. Sebaj, úgy véltem sütkérezhetek a hon derék fiainak sajátos hízelgésében néhány percet, de csúnyán visszarántottak a valóságba.

- Na, mi lesz kiskoma? Kapd elő azt az igazolást, ha van, te iskolakerülő nerszégyen! Különben beviszünk órára!

Gondoltam velem talán mégse beszéljenek így, nem vagyok én ellenzéki képviselők és egyéb közemberek kölke, azt a turulban fogant mindenségit neki! Hadonászva kikértem magamnak a bátorságot, mire egy elég kényelmetlen zubbonyba szorítottak. Fenyegetőzni kezdtem mert leesett, ennek fele sem tréfa, hogy ismerem a főnöküket és ha így folytatják, akkor a nyugdíjjogosultságukat eltöröltetem ahogy az obsitosaikéval megtettem minden köztünk lévő, részükről teljesített társadalmi szerződés ellenére. Erre kilátásba helyeztek egy szájpecket ha nem hallgatok el, amíg az igazolás utáni ruházat átvizsgálást el nem végzik. Kétségbe esve könyörögtem, ha már V. kerületiek akkor legalább Rogán Tonyót hívják fel, majd ő igazol, mire tényleg elkezdték a fejemre húzni azt a vackot. Bizony mondom kedves népem, a görcsös néma sikoltás pufók angyalának szobrát rólam fogja mintázni a Kerényi Imre Nemzeti Kézműves Szakkör! Rászíjaztak valami alkalmatosságra, és elkezdtek körbe hurcolni az ötödik kerület összes iskolájában. 

orbán iskolakerülés_1.jpg

Még ekkor is arra gondoltam, hogy majdcsak elröhögik magukat, előugrik a Jáksó azzal a buzi fekete parókával meg egy üveg pezsgővel, és Kaminsky Fanni a faszbúkra jól feltölti a vidiót, milyen emberi, mikor a miniszterelnök a  Hacktion egyik epizódjában iskolakerülő gyerekbűnözőket üldöző rendőrkommandó áldozatává válik. Mert kampány van, ha ha ha. De nem, baszki, helyette akkurátusan végigtoltak a kerület összes iskoláján, annyira alaposak voltak, hogy az Angolkisasszonyok Ward Mária Általános Iskolájába is elvittek. Nyilván nem azonosítottak egyik intézmény tanulójaként sem, de azért menet közben a nebassz, elkapták, és az oligarcha szavakat felismertem a fülemet nyomó izé ellenére is. 

A rémálom az ötödik kerületi kapitányságon a Szalay utcában ért véget. Mire betoltak a folyosóra már ott volt Hajdu Jancsi, aki éppen a Pintérrel konzultálta telefonon, hogy kerülhetett a törvény végrehajtási utasításába a "gyerektestű" kifejezés, mert nem mindegy tudatos terrorakció vagy emberi hibából becsúszott palizáció áldozata lettem. Gyurcsánytól minden kitelik, még az is, hogy fülemülepert generáltat valamelyik déká nyugdíjassal, aki a vizsgálótisztre várva egy alkalmas pillanatban beleszabotálja a kifejezést a végrehajtási utasításba. Akár hogy is, én is apa vagyok, szülő, aki nem szeretné, ha a gyerekével hasonló történne. A megrögzött iskolakerülőkre már kidolgoztam törvényt, az működik is, belátom további intézkedésre nincs szükség. Inkább egy igazolatlan óra, mint egy ilyen élmény. 

Ezért most itt nektek megfogadom, hogy a józan eszemre hallgatva elfogadom kivételesen Szabó Máté ombudsman észrevételeit, és engedem, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítse ezt a törvényt. Ha már ennyire sugalmazzátok, hogy ezt kéne tennem. 

Csókpuszi, Viktor

549 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr334876000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius:
Paprikás csirke, nokedli, uborka (echte koviubi) és egy pofa ser! Váááááááááááá...
DÖGÖK!!!
@Fabius: Még annál is ményebb. :-DD GFG nyilván holnapra ezt is megfejti, főleg cövekből olvasván, ahhoz van affinitása.

Látod, Gábriel ezt séróból nyomná, BG honnan van báboztatva...
@a szív fészkei:
Egyértelműen az, én megnéztem a forráskódját, akármit is tettek bele, de beletették!
SStefi boci pedig egész nap nem kommentelt rá.
Szóval szimpla "légypapírnak" használják. :)
SStefi nem bírná ki, vagy csak én kellek neki??? :D
@Légifarkas:

Figyu, ha nem is szó szerint, de okfejtésed bennem is felmerült.
Bennem már akkor, mikor Stefi még itt rontotta a levegőt (szerintem), miszerint ő egy teszt, egy adat(gondolat)halász, aki direkt provokál.

Konteo vagy sem, szerintem teljesen kizárt, hogy Stefi az legyen, akinek mondja magát - sőt szerintem is nem egy valaki áll e mögött.
Bármi és (majdnem) bárki lehet.
@De hol van Columbo felesége?: A Tiedet kb. egy órája olvastam, visszafogott voltál, de csak egyet. Holnap tanulmányozom.
Az utolsó bekezdésed remek. Titokban csak nem lírikus vagy? A blogról gyorsan eltávolított engem a címlap eszelős tekintetű négy fotója.Vagy bárgyú?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, az fura, hogy itt mindenhez kétszer is hozzászólt, hozzászólt, ott meg sem moccan, akármit írnak neki. Itt mindenre annyira érzékeny volt, rögtön reagált - ott a saját territóriumán meg néma kuss. Ma lennie kéne már egy ángyánosnak is nála. Áh, látták, hogy cuppanunk rá, kipróbálták élesben.
@dr. Balta$ár:

Gúnyolódok bizony. Mert nem értem egy ember a te képességeiddel hogy a picsába tud felülni ennyi populista baromságnak.
@a szív fészkei:
187 cm-es falatka! :)
Amúgy legalább 2 ember írja, az egyik az a mézesmázos kretén, a másik viszont a tényleges szövegíró, amit a mézesmázos szétnyálaz az átfogalmazáskor. :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Írta is, hogy nem egy uncsi sablont használ, mint a miskolci farmerkabátos teherautósofőr, ő egyénit tesz ide, míveset.
@a szív fészkei:

Hogy Appponyi?

Mikor elhunyt, a román miniszterlnök dísz-gyásztáviratot küldött (ami még nem nagy etwas, mert ez nyilván diplomácia), de tényleg: amennyire ismerem a sztorit, kifejezetten ártó volt, ahogyan megnyilnánult (különösen kisebbségi témákban).
Egyébként Európa hírű diplomata volt és tényleg, vagy 6 nyelven beszélt (és bár a diplomácia nyelvéhez értett, de elég morózus, szálkás ember lehetett).

Egy biztos: egyenes fickó volt, ha róla volt szó, tudtad, kivel van dolgod, mit képvisel. Nem egy SP, ha úgy tetszik. Hiába, régi vágású nemes volt, akinek voltak hibái, de volt tartása is.

Manapság, így?
Ugyan.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kösz, még valahol CSepelen hányódik a majdnem nagykorúnk. De biztos megkapjuk majd!
@a szív fészkei:
Annyira sikerült, hogy egy kommunikációs, web-es ügynökség készítette a sablont, követő track-kel. :)
Csak Thor alól néztem rá.
@a szív fészkei: "Vedd úgy, hogy most helyettem szenvedtél." Megérte! A végén egy igazi lovaggal találkoztam, vitéz Thapóccay néma bárány derűt hozott az estémbe.
@De hol van Columbo felesége?: Amit én olvastam róla, hogy rendkívüli módon nyomta a magyar szupremáciás lekezelő rizsát és akkor már nagyon nem volt sehol arrafelé magyar többségben. Plusz vesztes fél volt, tehát ez nem jött be, hogy ő oktasson valahol ki...

Az egyenesség egy szép dolog, de egy ilyen nagyon kényes béketárgyalásra lehetett volna esetleg csupán két nyelven beszélő, de az Antantnak kedvezőbb szöveget nyomót küldeni.

Ahogy az IMF-nél, azért ott is emberek ültek.
@a szív fészkei:
Szeletelve... vagy egy méterszer méteres kockává préselve! :DD
@Mariann19:
Nyáladztok? Van rá egy különszoba... ;))
@Mariann19: Na, grat! Tudtommal kézcsókot még senki közülünk tőle nem kapott! Lovagi erények csillanása, tiszta Kerek Asztal lovagjai, meg Guinevra meg ilyesmi hangualt kezdődik... :-DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @a szív fészkei:

stefania.blog.hu/2012/10/29/a_ferfiassag_diadala

Így válaszolt. :D

És a kép. :D

"megnéztem a forráskódját, akármit is tettek bele, de beletették!"

Ezt meg hogy kell érteni? :)

Különben az, hogy webes és grafikus is kellett hozzá, önmagában nem jelent semmit, lehet egy haverja, ha ő nem ért hozzá, akár a mondott kft.-től (ami nem tudom, mi).
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De figyelj, akkor ez nem csak egy sima troll, aki szórakozik, vagy pénzért hülye, mint a többi - ez is munka, kész.

Ez két ember szinte napi melója - és mivel mindenhez értett elég belemenősen - nem középiskolás szinten. Valamiért őt kitalálták és működtetik. Most már önállóra fazonírozva.
@a szív fészkei: Boli már csikorgatja a fogát az irígységtől, mert létrejött a kerekasztal.
@Légifarkas: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tudatos, persze. A pukkasztási vágya és a szórakozás iránti igénye. Ezért járt ide is, és ezért volt hajlandó megfizetni az ittléte árát azzal, hogy a fegyelmezési dolgaimat kijátszotta minden alkalommal végig, számtalan bocsánatkésértől egész a Bolinak összeszedett ódáig.

Megmondom őszintén, troll ellenpólus korában vele röhögtem azon, hányszor benyalta a nép újra és újra. Stefiként már rajta röhögtem, majd mikor elkezdett agyeldobásos dolgokat kiváltani az itteni törzsgárdából akkor száműztem. Mert akkor már csak egy szimpla és uncsi troll volt.

Ettől függetlenül túlbecsülitek. Kizárt az összeesküvés, egy szimpla IT kocka átlag fölötti intelligenciával. De nem több.
@a szív fészkei:

Pontosan erről van szó.

Bármit is barmolt el Tisza vagy Károlyi, Trianonban lett volna (szerintem volt is) mőd arra, hogy a magyar delegátus jobb eredményt érjen el.

Hogy mi történt nem tudom, de Apponyi gróf felszólalásának részletei olvasása közben arra gondoltam, hogy kész, ez az idióta elintézte az országot. Feltette az i-re a pontot.
És egyben bocsánat is az idiótáért, csak idéztem.
@Fabius: Néha jobban járnál ha főznél politizélés helyett, nem? Te is úútálsz zabálni, tehát?
Na, majd egyszer lecsámcsogunk mindenkit, van egy olyan sejtésem. Ahogy elnézem, nem csak ketten lennénk...
Ángyánnal kapcsolatban meg, nem tudom mit gondoljak. Én bíztam benne, de most vannak kétségeim, amit nem lehet két mondatban elintézni.
Fárasztás helyett jó éjt, és minden NER tagnak is!
Pfff...
Nem tudom, érdekel-e bárkit, Stefike új poszttal rukkol elő.
Engem ott specel más érdekel, nem Stefi.
@londonterminals: Most ezt a gyönyörű Uncle Ben`s rizsaszórást agyoncsapja ezzel a hájpacnis képpel? Direkt rombol??? Ezt találta csak kedvencéről, mint erőt mutató vonzó hímállat? Juhééé!

Akkor ez tényleg marháskodik. Férfiak belezúgnak tesztoszteronban erős echte hímséget mutatóba? Ti tudjátok, pasik, hogy van ez. Egész Német ország látens buzi volt, kivéve aritusék chatismerősének nagypapáját??? Jól nézünk mi ki... Mondja Fenyő.

Nos én nőként - akit elemében megrázott, hogy milyen jóseggű pasit látott el Fabius tonyófejjel - ebben az Orvbűnben soha semmi vonzó férfiasságot nem találtam.Pedig én tapsikoltam neki anno kiskorában, nem tagadom. De jó pasinak őt az életemben nem láttam.

Hitler meg egy szánalmas vicce egy férfinak, de nem A Férfi!! Üres pozőr, peckes hülye. Hát Chaplin hogy tudta volna elkészíteni a félelmetes Diktátorát, ha ebben valóban van igazi férfierény?

Jézusom, ha megveszek is, nem tudok egy vonzó, szexuálisan is izgató politikust mondani sehol a világban! Valaha kellemes pasinak számított János Károly és a svéd király. Ma már romik.

Clintonban viszont tényleg valami volt - franc se tudja, mi - bár a feje nem soha nem tecc. Putyin meg egy szánalomlátvány tigrinccsel vagy anélkül a behúzott pocijával. Na ne. Itthon??? Sivatag.
@De hol van Columbo felesége?: Sokan ki voltak rá borulva. Ment térképekkel, vonalzókkal és halálra fárasztotta a győzőket órákig tartó magyarázatokkal. Amikor az ember veszít, akkor kicsit visszább vesz. Ő meg nem.
@Fabius: "ezért volt hajlandó megfizetni az ittléte árát"
Aligha fogunk összeveszni azon, hogy mindezt én úgy láttam: időnként kissé következetlen bloggazdai működésedet kiismerve, magában vigyorogva játszadozott veled, az orrodnál fogva vezetett (akárcsak a rá reagáló kemény magot) :-) Persze, tudom, én vagyok túl szigorú.
Nem érdekes, mindenesetre az ő placcát én kihagyom.
@Knósszosz:

"Néha jobban járnál ha főznél politizélés helyett, nem?"

Hááát, mit tudom én, mikor főzök valamit, lefotózom és kirakom ide megmutatni akkor menetrend szerint kiakad valaki :-D

A csámcsogással kísért szájtépés nem lenne ellenemre.

Ángyán mostanában főszerephez jut. Abban igaza van báránynak, hogy felfokozott a várakozás, vidéken sokan tőle várják hogy "tegyen valamit" amivel megfordul amit Orbánék csinálnak. Ha nem megy akkor meg szálljon szembe. A regisztrációs törvény megszavazása dolgokat elnézik neki azzal, hogy ahhoz nem ért, de ha a föld ügyben nem hozza amit várnak tőle akkor vége van.
@Fabius: De van, amikor a szerep már ráég a játszóra.
@Légifarkas:

Azon jót röhögtem, hogy szerinted ő játszott velem, és nem fordítva :-D

De tőlem úgy látod ahogy akarod.
@Fabius: Még mindig libásozik és Orvbűnre akar szavazni? Én már nem látom, besokalltam. Fárasztóbb, mint Stefink.
@a szív fészkei:

Így van. Neki ez akkor jött el, mikor az aktuális náci baromságával úgy kiakasztott titeket, hogy egy emberként követeltetek ellene szankciót.

Akkor lépett életbe a szó nélkül törlöm az aktuális nikcjét és az összes nyomát is.
@a szív fészkei: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Naná, hogy marháskodik. "A leghatározottabban visszautasítom továbbá azt a nevetséges rágalmat, mely szerint ez a blog voltaképpen G. Fodor Gábor cikornyás, petőfieskedő stílusának és semmitmondó gondolatainak parodizálására tesz leheletfinom kísérletet. Én G. Fodor Gábort személyesen nagyra tartom, megbecsüléssel, érdeklődéssel figyelem megnyilatkozásait, és mégis, ha őszinte akarok lenni, meg kell vallanom, hogy nem őt, hanem Filippov Gábort tartom a legvonzóbb politikai elemzőnek." :D

Megnéztem a forráskódot, és bár nem értek hozzá, ami tracker ott látszik, az minden blog.hu blogban van, a Medián Webauditjához, meg valami forgalomszámláló külön, ha jól látom.
@a szív fészkei:

annyit javult, hogy Orbánra már nem, de Bajnai még mindig libás hibás :-))
@londonterminals:
A végén valami biobit, ami a blog.hu-s blogokban nincs.
A sablont kinézed belőle, hogy képes lenne összedobni?
Valakik felépítették és "légypapírnak" használják.
@Fabius:
A benáculása előtt bőszen a háború előtti náci ellenes német mozgalmat éltette. Majd bezúgott és kezdte az árja mitológiát nyomni.
Kajaképek?
Kezded megint? :)
@Fabius:
Ugyan ki szokott kaja fotókon kiakadni?
Khmm, Ángyánnal kapcsolatban meg, már tényleg nem tudom mit gondoljak. Te is úgy gondoltad, hogy, navalakivégre. Legalább is ez jött le nekem az írásaidból, én is hajlottam rá. Hát, ez most nem látszik igazolódni, és ezért kár. Valóban nincs gerinc amarra, nyomokban sem?
Kurva szar lehet ennyire szarháziként létezni, de nyilván van annak praktikus oka, hogy miért éri meg. Ángyán majd megmutatja ki is valójában, de bassza meg, az nagyon gáz lesz ha ő is szarházi.
Na mindegy már, köszi és jó éjt!
@Fabius: ha röhögtél, már megérte :-)
Tudod, ha kötözködésképpen ki akarnék tekergetni egy, először itt olvasott mondatot, azt írnám: nem elég elfogulatlannak lenni, annak is kell látszani. És most, fenti témában, kettőnk közül ez legfeljebb én lehetek :-)
De nem akarok kötözködni, te rendes blogger vagy, meg enni is szeretsz, úgyhogy offolást befejeztem, pofám súlyba.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Eddig kocsmáztál? :D
Holnap meg megint délig alvás, mi?
@Knósszosz: ajánlanám figyelmedbe kedvenc kínai mondásomat, elég jól véd csalódás ellen: reméld a legjobbat, de számíts a legrosszabbra. Lassan két éve látjuk, mennyire lehetetlen szembe menni Orbánnal, vagy legalábbis mennyire nem akarja senki komolyabban elkezdeni; azt az öregurat egy erősebb "helyedre!" megríkatná, tőle vársz csodát?
Benyújtja a módosítóit, mert azzal megmutathatja, megtett mindent. Leszavazzák, mert a többiek is megtesznek mindent. Lesz egy kis brühühü, a felizgatott gazdák elpotyáztak legalább egy fél évet, ennyi időt nyert Orbán a nyugodt ténykedéshez.
Én arra leszek kíváncsi, a földfoglalókkal mi lesz, mert az a nép haragja, nem Ángyántól a hüpp-hüpp.
@londonterminals: TE jó isten, most direkt megnéztem ezt a Filippov Gábort. Semmit nem tudok a munkásságáról, a csajszit szoktam néha látni ebből az intézetből. De hogy ez vonzó férfi?

Hát megyek ki a pusztába. :-DDD
@Légifarkas: Tényleg mi van a földfoglalókkal? Az ücsörgészetük miatt azonnal vitték őket vasban a Közgéptől, a parlamenttől. Most ez a földelés maradhat, ahogy van - övék vagy, hgy?
@Fabius: Nagy népnevelő vagy te, menni fog: két éved van rá. :-DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem kezdek én semmit, miután a paprikás csirkén kiakadtál el sem mondtam mit vacsiztam, és képet se tettem ki :-D
@Fabius:
Szerencséd... A francba, most megennék egy jó paprikás csirkét! Vagy ahogy öregapám csinálta régen, nyulat, paprikásan...
Na, húztam aludni inkább. :(
Átlép a cukorborsó a saját polgármesterein is: nol.hu/belfold/20121029-atleptek_a_frakcion

[..]"Értesüléseink szerint a Fidesz-frakcióban ülő polgármesterek elemi erővel háborodtak föl az eljáráson: a frakció önkormányzati kabinetje többször kért egyeztetési lehetőséget a készülő törvényről, de mindig „lepattintották”. Végül a tervezet, mindenféle egyeztetés nélkül, szerdán került volna kormány elé, de azt nem tárgyalták. Úgy tudjuk, a képviselők és az államtitkárság abban maradtak, csütörtökön áttárgyalják a tervezetet, amelyhez szombatig javaslatokat lehet benyújtani. E határidő is rövidke, de a képviselők komolyan vették, közülük többen csak az egyeztetés miatt utaztak Budapestre vidékről.

A frakció érintett képviselőit aztán hideg zuhanyként érte, amikor szombaton azt az értesítést kapták, hogy már ne nyújtsanak be semmilyen javaslatot, mert az államtitkárság pénteken benyújtotta a tervezetet. Sokan úgy érzik, az államtitkár – a köznevelési törvényhez hasonlóan – ismét megkerülte az egyeztetést, s nagy a felháborodás azért is, mert az egy nappal korábban tartott megbeszélésen az államosítással kapcsolatban megfogalmazott problémákat a tárca jogosnak ítélte.[...]„Tíz hónapig kotlott az államtitkárság a javaslaton, nem vonta be az előkészítésbe az érintetteket, elhárította az egyeztetést. Javaslatokra nincs lehetőség, már csak módosítókat lehet benyújtani” – mondja egyik forrásunk. Úgy tudjuk, ma döntenek a törvény sürgősséggel való tárgyalásáról, kedden pedig a tervek szerint „lezavarják” az általános vitát. Módosítót csak a vita lezárásáig lehet beadni, azaz a képviselőknek mindössze egy-másfél napjuk lesz egy ekkora volumenű jogszabály megtárgyalására. Pedig vitás kérdésekből sok van, és igen súlyosak.

A karácsonyi ünnepek miatt kevesebb mint két hónap – körülbelül hat hét – múlva államosítanak több ezer közoktatási intézményt. Ez 120 ezer pedagógust, számos önkormányzatot, 1,2 millió diákot és kétmillió szülőt érint. Aggodalomra ad okot, hogy még nem álltak fel a tankerületek, vezetőik formálisan nincsenek kinevezve, miközben nekik kellene menedzselniük az államosítás folyamatát. Kérdéses, hogy a leendő vezetőknek mekkora a közigazgatási tapasztalatuk. Ez kulcskérdés, ugyanis a rendszerváltás óta konszenzusosan felállított rendszert kell feldúlniuk, vagyis óriási közigazgatási átalakítást kell menedzselniük.

Komoly vita van abból, hogy az államosítás miatt a tankerületekben, járásokban legalább kétszer annyi emberre lesz szükség az oktatásban, és háromszor-ötször több adminisztrációs feladatot kell majd ellátni, mint ha az önkormányzatoknál maradt volna az iskolák fenntartása. Kérdés tehát, hogy így mitől lesz hatékonyabb az új rendszer? A személyi feltételek hiányán túl súlyos probléma – és tízmilliárdok múlhatnak az esetleges rossz döntéseken –, hogy mi lesz azokkal az önkormányzatokkal, amelyek uniós finanszírozású oktatási programokat bonyolítanak. Ki lesz a programgazda a jövőben?

Egyes polgármesterek szerint az önkormányzati vagyonnal összefüggő kérdéseket sem tisztázza megnyugtatóan jogszabály. Mivel a települések még nem látják a költségvetésüket, nem tudják, mekkora részt kell vállalniuk az iskola működtetéséből, félve a likviditási gondoktól, visszaadhatják az iskoláikat. Úgy tudjuk, a kormánypárti frakcióban sokan rosszul tűrik, hogy az államtitkár már nem először teremt kész helyzetet, miközben felső szintű politikai döntésekre, jobbára a miniszterelnökre hivatkozik."

Az emberei megbecsüléséről ennyi elég is.
@Knósszosz: @Légifarkas:

Ángyánnal kapcsolatban tényleg úgy gondolom, hogy na valaki végre. És pofára fogok esni, ha nem valaki és nem végre. Erre választ kapunk mire lemegy a földtörvény vita és szavazás. Ma még azt gondolom lesz elég nehéz perce Orbánéknak a földtörvény vita alatt, és a szavazás előtt. Azt viszont tudom, hogy sok helyen állításuk szerint a gazdák ennek a végkimenetelére várnak csak.

Ha lesz áttörés nem lesz balhé. Ha nem lesz akkor csak a jó ég tudja mi lesz. Az biztos, hogy a földfoglalás akciók folytatódnak, a következő Csorna környékén lesz ha igaz, hogy Áder is tudjon örülni valaminek.
@a szív fészkei:

Raúzsi nyakát kitörik előbb vagy utóbb ezek a jómunkásemberek.
Ja igen!
Egerünk rászabadult a Stefiboci blogjára.... Csúúúúnya lesz! :DD
@a szív fészkei:

Stefánia - bár kétértelműen fogalmaz, hiszen itt szellemileg vonzóként is érthető, amit mond - bizonyára úgy találja, legalább olyan jó pasi, mint Hitler. :D Akiből - az alacsony, ostoba ábrázatú, baziliszkusz-szemű, hisztérikusan rikácsoló pöcsből - nyilván ugyanúgy áradt az acéltekintetű tábornokokat is elbűvölő férfiasság, mint Orbán Viktorból. :DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nemtom, olyat nem látok, de ha ott van is, aligha van jelentősége. Ha kellett ehhez az oldalhoz webes grafikus, azt akárhogyan is megoldhatta, semmilyen következtetést nem lehet ebből levonni. Légypapírnak meg miért használnák bárkik is - nyilván ugyanazok a kommentelők vannak ott is, mint mindenütt másutt, és mindenhol kiderül róluk, hogy mit gondolnak. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt is finomat tudok. :-)) Nyulat nem.Azt még soha nem csináltam, a fiam akar valamit kezdeni vele, ha kap kedvére valót.

Ezt neked @Knósszosz: A barcelonai St. José piacon www.virtualtourist.com/travel/Europe/Spain/Catalunya/Barcelona-274654/Shopping-Barcelona-La_Boqueria_Markets-BR-1.html kaptam infarktust, amikor a finom kis croissant-unk s kávénk mellett egy dermedt szemű nyúzott nyúl fixírozott minket a következő üvegboxban. Mondta ottani barátunk, hogy muszáj a szemes fejet rajta hagyni,mert abból látni, friss-e. Brrrrrrrrrrrr.
@a szív fészkei:

Nem tudom mekkora az ekkora :-D Vacsora volt, ennyi biztos :-))
@londonterminals: :-DDD Csak szomorú, hogy a férfiasságot így érti egy csomó ember. NA de ez az ő bajuk. Biztos olvadtak anno Rákosira is.
@a szív fészkei:

Személyesen nem Áderrel hanem Nyergessel, de ugye Csorna Ádernek hazai pálya, és gondolom a balhé nem különösebben hiányzik neki anyuéktól két utcára.
@londonterminals:
Néha ezért volt nehéz eldönteni, hogy ironizál (satíroz), vagy ez tényleg szegény hülye és vak is! :)
Azután mindig bebizonyította, hogy tényleg annyira hülye, mint azt mutatta...
Amikor már itt koncolgatott és enyhén tirpák stílusban röfögött valamelyik énje, akkor azért azt fárasztó volt elviselni.
@Fabius: Nem az övét kell elsősorban. Ő csak végrehajt a maga begyakorolt MSZMP-s módján. Azt anno megtanulta a minisztériumi száműzetésében.
@Fabius: Hát többfogásos meleg kaják. Mi hideget szoktunk legtöbbször.
@a szív fészkei:

A nyulat csak ajánlani tudom. Nagyobb hipermarketekben lehet kapni, jobb, mint a néha iszonyborzalom tápos csirke.

Amúgy borsodi parasztgyerek módra ketrectől tányérig minden fázist megcsinálok most is.
Ángyán vitathatatlanul valaki. De nagyon naív, és ennek nagy ára lesz.

Könyörgöm, nem lehetne egyszer és mindenkorra befejezni a troll felemelését? Nagyobb élvezetet szereztek ezzel neki, mint OV .
@a szív fészkei:

Bizony az övét kell. Tudom utálod PukiZolit, de úgy is lehetne ahogy ő próbálja, ésszel, a hülyeségnek határozottan ellentmondva, akár a földre is köpve.
@a szív fészkei:

Nálunk a vacsi a főétkezés, így legtöbbször meleg.
@orica:

Próbáltam megkérni az irhát, hogy ugorjon le magától, de nem akart. Úgyhogy...:-)
@orica:
Miért, zipzáros bundával is szaladgál?
Te nem tudod lecsapni a nyuszit?
Azután a kis pracliknál körbevágni a bundácskát...
Tényleg mentem aludni! :)
Egyre horrorosabb: www.blikk.hu/blikk_aktualis/orvosok-segitettek-a-pedofil-tevest-2116989 Nagyon megvédte a vallás és a gyerekkorban a szép nagy családban felnövekedés ettől, mit mondjak. Orvosoknak meg a nil nocere ennyi??? Őrület.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tudod, már utaltam rá többször, hogy szerintem meg éppenhogy nem. Mármint hogy nem ilyen hülye, hanem ilyen szarkasztikus. És nekem ez tetszik, mert jól találta ki ezt az iszonyatosan bizarr, a fideszista és náci toposzok tömény, de eklektikus egyvelegéből gyúrt figurát, aki jól ír és kifigurázza mindezt. De ezen nem fogunk összeveszni. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Két állatot tudok csak megölni: légy és szúnyog. Még a pókot se.
Az ennivalónak valók pucéran jönnek elém, lehetőleg trancsírozva:)))
@a szív fészkei: "Ugye, hogy van itt minden?"Nem is megyünk máshová.
Viszont vissza kell térnem a CDS feláraimhoz, mert Boli rosszallotta, hogy egy kicsit elengedtem magam.
@Mariann19: Figyelj, te érted ezt a felárat is - amit én nem - meg imádod a nyalka szerb fúvósokat + összeesésig táncolsz, le a kalappal!

Ehhez képest én... Nem veszem Peni kenyerét az önostorozással. ;-DD Csak lazulj, nyugodtan, Boli csípi a jófej nőket!
@Fabius: Csak hogy Rózsink Orvbűn magyar hangja, mondhatni Gogolák elvtársnője - nem is él a hanyatló nyugat ópiumával, a szex-szel, ahogy elnézem - és slussz. Ezért nem bírt vele Pokorni.
@Fabius: Ja úgy. @orica: És ne legyen konkrét állatkülsejük, egyetértek. Álságos, szemforgató, de ez van.

A legyekkel azért nagy szafarikat rendezek, tényleg irtó pofátlanok, szúnyogot szinte csak a Velencei tónál láttam egyszer...
@Fabius: Mi piacon kapirgálós/nak mondotta/t veszünk.
@orica: Naiv politikus, nem oximoron ez? Festőben a vámos Rousseau, na az naiv volt. Festeni, mert egyébként... :-DD
@a szív fészkei:

Hát itt van a kutya elásva, Ángyán nem politikus:)
@a szív fészkei: ezen eredmény a példa arra, hogy nem tudom túlságosan komolyan venni a szavazókörzetek átszabását. Túl sok minden változott most túl rövid idő alatt, és szerintem a körzethatárok inkább a Fidesz vágyait tükrözik, mint amire garantáltan számítani lehetne az elmúlt évtizedek trendjei alapján.
Tanulságként megemlíteném még a rend iránti igényt. Gőzöm sincs, hogyan működik az a település, de ha a Jobbik a fúrás ellenére is nyerni tudott, akkor az jelez valamit.
@Légifarkas: azt jelzi, h.a politikai és gazdasági anarchia kedvez a szélsőségeknek. Ez nem új. A nyomor is kedvez a bűnbakkereső ellenségképkéresésnek. Ebben a szélsőség szintén jobb.
@a szív fészkei:
Rendben csak megkeresem a járókeretemet. :)
@a szív fészkei:

"Rózsink Orvbűn magyar hangja, mondhatni Gogolák elvtársnője" :DDD

Amúgy az is sötét - de egyáltalán nem kizárható - jövő, ha azért kell fellélegezni majd, mert végre a Pokorni-féle, nem szimplán tahó, ám annál penetránsabb szeméttartályok türelmesen kivárt ideje jön el, aminek hasznait kremlinológiailag lehet méricskélni.
@londonterminals: Sajna. Igazad van teljesen, Pokorni szentté avatásával én várnék hangyányit. De itt semmit nem ő dönt, azt tudjuk. Erre bazírozni, hogy majd fényt gyújt az elszánt, poroszosan hülye, gyerekekre akár rendőrt is vizionáló vezéri agyban, röhej.
@Knósszosz: Köszönöm szépen.
Ma majdnem adtam pénzt egy utcán éneklő néninek..majdnem.
süti beállítások módosítása