Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Ha volna egy kevés remény, a lelketek megmenteném, ti drága-drága szentek, kik ültök otthon tétov... (2024.04.26. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.23. 04:06 Fabius

Létszámforradalom

Címkék: 1956 milla megemlékezés

"1956 október 23-án este 11-kor indultunk a Rádió elfoglalására. Odáig csak tüntettünk, énekeltünk, néhány éljent és vesszent kiáltottunk: eszünkbe sem jutott, hogy elfoglaljunk valamit. Csak amikor az ávósok orvul rálőttek arra a küldöttségre, mely az ifjúság kiáltványát akarta felolvasni, indultunk el a Sándor utcán a Rádió felé.

Még akkor nem voltak fegyvereink. Még akkor igazi dühünk sem volt. Olyanok voltunk, mint a fiatal kígyó, melynek még nem nőtt méregfoga. Ilyenféle verseket kiabáltunk: "Menjünk tovább előre /Ne hallgassunk Gerőre". Mentünk is előre. Az első halott - egy ezredes teste - ott feküdt a Puskin utca kövén. Mint a vasat a vas, úgy vonzotta ez a nem élő test a sok tízezernyi élőt. Mentünk, mentünk, míg el nem dördültek az első sortüzek. Mondják, hogy a jó katonaló nem lép holttestekre.

Mi rosszabbak voltunk a lovaknál: futtunkban rátapostunk saját halottainkra. De ugyanakkor egy ismeretlen, aki majdnem föllökött a rohanásban, visszaszólt: "Pardon, bocsánat". A Múzeum-kertben a menekülők kikerülték a virágágyakat, de az utcára érve felgyújtottak két autót. Ezeket jól összeszidtuk, mert még egyikünk se tudta, hogy már felkelők vagyunk."  (Örkény István)
 

1956 október huszonharmadikán az akkor még tizenéves anyósom friss munkavállaló volt a szentkirályi utcai Franklin nyomdában. A műszakja este fél tizenegykor ért véget, hazafelé indult Budára a Kálvin téren keresztül. Kinyitotta a nyomda ajtaját és belelépett ebbe az Örkény által érzékletesen felvázolt képbe. Mindenhol tömeg, majd a lövések, a futás, átmászás a Múzeum-kert kerítésén, aminek tetejéről egy  ismeretlen férfi segített az apró, negyven kilós lánynak lekászálódni. Menekülés az akkorra egyetlen nyitva lévő kapun keresztül a Múzeum körútra, el az égő autók mellett egész hazáig. Másnap hajnalban kint a Móriczon látta hadakozni a forradalmárokat, megfutamodni a felgyújtott barikád elől a tankokat. 

Mára ez a történet a családi legendárium része. Én meg úgy vagyok ma 2012 Magyarországával, hogy a legutolsó amit szeretnék, hogy egy óvatlan pillanatban azon kapjam magunkat, hogy már felkelők vagyunk. 

Az idei megemlékezéseknek sajátos hangulata lesz. Retorikaforradalom és létszámháború zajlik ma a barikádok minden oldalán. A demokrácia amiben élünk minimum véleményes, akadnak bajok jogállami normákkal és alkotmányossággal napi szinten. A választási törvényünk Fideszre szabott, kormányunk kétségbeesett kísérletként a regisztráció bevezetésével akarja kedvünket elvenni a választástól, így akarva elkerülni a mamár elkerülhetetlennek látszó bukást. De mindennek ellenére a választás még szabad. Ahogy szabad ma is választani, a rendelkezésre álló lehetőségek közül hová mész el. 

Én a Millára megyek, és ennek két triviális oka van:

1: Ott lesznek azok az emberek, akiknek ugyanaz nem tetszik, ami nekem sem. 

2: Egy arc akarok lenni a tömegből, és azt akarom ez a tömeg lehetőleg minél nagyobb létszámban látható és hallható legyen Orbán Viktor számára is. 

Értem és respektálom, ha valaki azt gondolja, hogy ezzel az elmúlt 22 év nem lesz leváltva. Azt is, ha mások szerint a mai baloldalon nincs értelme az összefogásnak. Én is gondolok hasonlókat, csak ma ezt kurvára leszarom. Ugyanis ez a mai nap nagyon nem ezekről szól. Nem ma és nem itt fogunk szakítani az elmúlt 22 évvel. Nem ma és nem itt fogja a nép királlyá koronázni Bajnai Gordont. Nem fogja a világot megváltani TGM és Kónya Péter sem. Nem kell ma felesküdni senkinek. Nem kell az összefogásról vérszerződni, nem kell a garast megváltoztathatatlanul letenni, nem kell senkit pajzsra emelni. Nem számít a juhászpéter se a szanyitibor, nem számít a vadaiágnes és schifferandrás, de még a bajnaigordon sem. Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer. 

Én elvonszolom a mázsámat erre a mérlegre. Ha hasonlót gondoltok ott találkozunk. 

1037 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr944863707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.23. 12:30:01

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Kisötös jár a gyerekeknek, ha elmennek tapsolni Orbánnak 2012.10.23. 12:24:38

“Aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és azt fényképpel bizonyítja, az két kis ötöst kaphat.” – írta egy szülő, aki felháborodott azon, hogy újabban már a közoktatást és az állami oktatási intézményeket is a Kedves Vezető játszóterévé, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Te egészen biztos jobbikos vagy? Ezek a nézetek inkább egy konzervatív liberális nézetei. Amikkel semmi gáz nincs, mielőtt félreérted.
@a szív fészkei: mármint "én is" mi? :)

Á, már úgyse olvastam G linkjeit, jó ideje csak önmagát ismételte; az nem derült ki, hogy az Ismerős Arcok menedzsere, vagy mi...? Stefikét is tahótlanítottam a napokban, olyan uncsi volt. Maradnak az egysoros trollok, azokat nevükről felismerem, ha átfutom a termést, csak át kell görgetni őket.

"Na, akkor innentől oda hordod a szarjaidat ahová tetszik Gáborom. Mert ide ettől a pillanattól nem fogod."

Na, ezt is megértük.
@a szív fészkei: Nem tudom. Mire hátra sikerült keverednem, már a jobbosok kavartak arra. Igaz, a másfél mázsám nem tetszett nekik :-) A rendőrök viszont csúnyán néztek rám.

@Fabius: Ami átment a FB-ra az 140K-s jpg volrt. és ebből is csak kettő. Utálom, amikor a megvakítják a kommunikációt. az előző összejövetelen is gyenge volt a net. Akkor még a szállóé végig elérhető volt. Fenntartom, hogy furák ezek a véletlenek.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azt hiszem az a pedagógus egyébként is egy külön állatfaj, aki a napi politikába belerángatja a gyerekeket.
@Fabius:

"lehet holnapra beiktatok neki egy úttörővé avatást :-))"

Hehe, csak kamuzol!
Régen lebuktál, mert itteni tevékenységedből kiderült, hogy nem is szoktál alszani. :o)
Sőt, ha belegondolok, egyre valószínűbbnek látom Vitézffy Kossuth-díjas Nagymogyoró(hamegérimérne?) Patackky Attylát is Te rablottad el anno! :o)
@a szív fészkei: A Secnirrel folytatott határon túliakkal kapcsolatban egy rövid éleményt mondanék, bár most ebben nem vagyok illetékes.
Hibás az a politika, amellyel ezt a kérdést kezelik , mégpedig abban, hogy a hazai állampolgárokat bele kényszerítik egy örökös bocsánatkérő helyzetbe, amely mellé oda rendelnek különböző jóvátételi tényezőket, melyeket nekünk kell bűnbánóan átnyújtani. Ez a politika kontraproduktív, mert ártatlanok vagyunk abban a történelmi helyzet alakításában, mely ezt a helyzetet létrehozta, az igazságérzetünk tiltakozik ellene. Ehhez hozzá tenném, hogy a kormánynak ez a törekvése nem őszinte, hiszen a ránk kényszerített érzetet és anyagi jóvátételt saját hatalmi érdekeinek fenntartása miatt teszi.
Bocs, hogy belebeszéltem.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Igazad lehet.
Ezt még nem gondoltam át-fel.
De komolyan, köszi!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Azok a cicik... Az a kis Ariel nem volt semmi még a napokban! :)
A gumi is érthető, ki tudja milyen egzotikus betegségeket terjeszthet Stefi bocika...

Anno amikor Pestre kerültünk kopasz katonának, volt egy öreg katona a körletünkben, aki valami olyan egzotikus nemi betegséget szedett össze, hogy senki nem mert 5 liter hypó felhasználása előtt bemenni zuhanyozni, ha az már volt benn...
Pedig már állítólag addigra kikezelték, de olyan durva volt, hogy a kórházban az öreg profok is csak tankönyvben láttak ilyent, majdnem lerohadt a lomposa. Állítólag különbuszokkal hozták fel a medikákat Szegedről, meg Debrecenből megkukkolni a farkát, mert annyira extrém kór volt! :D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Lónak a faszát kedves Vytézffy!
Pataki az nulla!!
Errefelé mi mást preferálunk, ha nem tunnád-:)
Dehogynem...
@GeoCracker:
Az a baj, hogy egy 15.000 forintos blokkolóval agyon lehet vágni rendesen a forgalmakat több száz méteres körzetben, nyílt terepen. Ott lehetett valamelyik rendőrautóban a blokkoló... :)
@Fabius: Kit sértegetsz kisköcsög?!:))
Pár éve mikor még maszopos voltam,kérdi a főnököm,hogy akkor te baloldali gondolkodású vagy?
Mondom nem,én emeszpés vagyok.
Aztán tényleg úgy alakultak a dolgok,hogy tényleg nem nagyon lehetett baloldalinak gondolni az mszp-t.
Még a bőrön is úgy írta Zero,hogy áthúzta a baloldali jelzőt.
Egyébként tényleg úgy vagyok,hogy mindenki azt csinál amit akar addig amíg nem árt vele másnak.Onnantól viszont keményen büntetni.
Egyébként úgy találtam ki pár éve,hogy:
Eddig volt az mszp-a fidesz nevű politikai zsákutcát kikerülöm-és most van a jobbik.
Egyelőre rájuk szavazok,mert a többieket nem bírom vagy nem hitelesek.
Bokros meg nem indul.
:))
@GeoCracker:
www.youtube.com/watch?v=QDTwMs8q-wQ
Egy fapados darab. Egy komolyabban már szabályozhatóság, szűrés is van...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ehh,nálunk meg az egyik borsodi gyereknek olyan lábszaga volt,hogy az egész szinten érezni lehetett.Csak a folyosó volt vagy 30- 40 méter hosszú.És még a többi helység.
Borzasztó volt.
@GeoCracker:

Hja, az enyémek tényleg nagyok, 3-3,5 megások :-)

Az oké, hogy egy adott tömeg egyszerre lerántja a sávszélt, de ilyen teljes halál ami ma megesett még soha nem fordult elő egy tüntetésen sem.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Cigány vezetőkkel ugyanaz a probléma mint a fehérekkel,de ők ezeket a pénzeket azért kapják,mert cigányok.És hogy a cigányokat kiemeljék.De ezek a vezetők is csak ellopják."

Igen, azért kapnak a cigányok bizonyos pénzeket, mert a többségük le van maradva kulturálisan és egyéb tekintetben is (pl. kitörési lehetőségek).
Nem ez a probléma szerintem, mert ha például egy rossz tanuló kap több segítséget a többieknél (anyagit, másfélét), az teljesen rendjén való, azért kapja, hogy felzárkózzon!
A probléma az, hogy milyen segítséget kap (vagyis tud-e vele élni?), és megkapja-e egyáltalán?
EZ a két kérdés az, ami nagyon el van cseszve!
Nem mostanában cseszték el!
De ettől még nem az alapvetés kérdőjeleződik meg, hanem a megvalósítás.

Ha jól emlékszem két napja folyt intenzív vita evvel kapcsolatban a blogon.
@Fabius: Igen, az érdekes, mennyire le lehetett mérni az emberek reakciójából, mire vevők. Az Eu a rohattmegszorítófújcsúnya, arra nem.

A két csajból egy elég lett volna, szerintem nagyon sok megszólaló nem méri fel az itteni igényeket. Pedig azért nem először gyűlik össze a tömeg. Egy kurva pszichológus+szociológus tandemet vegyenek már fel ezt belőni.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, a Rotschild-félék arany késsel-villával eszi fel a világot Waterloo óta. Direkt azért hagyták kicsit kiírtani a fajtájukat mimikriből, hogy ez ne tűnjön nagyon fel azért.

Egyébként láthatod, héber a kötelező a nyelv mindenütt a világban, az angolt csak viccből nyomatják a sulikban, hogy ezt a tényt elfedjük, mi éber héberek.. Mindenütt talmudista búval kell járni - megmondta Stefi is - , szerintem a Himnuszunkat is ezért írta Erkel egy Rotschild zsarolására ilyen búvalbaszottra, hogy ugrana ki az ember a csukott ablakon keresztül tőle bánatában.
Sőt - bizalmasan megsúgom - nemsoká végre legyártanak annyi annyi imaszíjat is kínai bérrabszolgáink, hogy mindőtöknek fel kell tekerőznie velük. Ahogy a nagyvilágban bárhol, hisz Rotschild is ezt szeretné. Tuti.

Na még agyalok szintén Rotschild megbízásából, hogy a francban cseszhetünk ki veletek, jómagyarokkal és igázhatunk le még jobban titeket?

Majd én szállítom a konteokat, szegény Gábriel emlékére, ne félj egy percig se. :-DD Jelzem, kurva Rotschild már fizethetne.. Nagyon hó vége van.
@Knósszosz: Te, ha most megsértődsz, akkor én elbújdokolok.
Ugye nem?
@Fabius: Sok sz érdekes véletlen, nemde? Szegény kicsi Orvbűn.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Hehe, ha Pataky Atyust én rab'lom el, akkor sose lesz meg :-D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Csak tudod előbb lesz nekik új BMW,mint a többieknek valami.
Meg ugye volt az a csóka aki eljátszotta ruletten az ötmilliós támogatást,mert hát meg akarta sokszorozni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nálunk egy körletben voltam egy Kőszeg melletti faluból való gyerekkel. Olyan lábizzadása volt, hogy állandóan úgy nézett ki a surranója, mintha télen kiverte volna a sós lé. A szaga az valami rettenet volt. Pár nap alatt rá lett szoktatva az állandó lábmosásra, zoknicserére, a surranó meg kapott egy szöget az ablakon kívül, ha bejött oda ki kellett akasztania a harmadik emeleten...
Mi Gy-S megyeiek voltunk nagyrészt, de velünk együtt borsodiak, meg egy pár pesti gyerek volt az őrszázadban. Néhányan ott láttak először színes tévét, volt akit komoly veréssel kellett rávenni a napi zuhanyozásra! :)
@a szív fészkei: Azért kicsit félek,hogy vannak előjogaik és őket nem lehet szidni.
Remélem csak paranoia.:))
@a szív fészkei:

"Véletlen persze ez is"

Én is erre utaltam: véletlen!
Mi is lenne más?

Ui.: a minap az egyik hsz-edben utaltál a hermetikus filozófia egyik tételére, ha jól emléxem (csillag): mint fent, úgy lent (Te azt írtad: mint bent, úgy kint, de ez lényegtelen).
Ennek a filozófiának van olyan tétele is, hogy "Véletlenek nincsenek!".

Pláne, ha gondoskodnak róla, hogy ne legyenek! :o)

(csillag: a memóriám még nem mondott le. Szabaccságharcot vív!) :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Akkor lettem lerasszistázva én is?? :D
Mennyi pénzt lophattak el "felzárkóztatás" címén?
@Fabius:
Kirakod a Szíriusz bal kettő mellett egy kis lakatlan bolygóra... Onnan gyalogoljon haza!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Remélem nem fájt!
Bocs.:))
Meg ahogy egy srác mondta,a századost idézve.
Nyugati dolgok,mint:francia kulcs,svájci sapka,angol vécé.:))
@Fabius:

"Hehe, ha Pataky Atyust én rab'lom el, akkor sose lesz meg :-D"

Namá', nem hiszem el, hogy ennyire gagyik vagytok agymosásban!
Patylla ráadásul jó alanynak is látszik.
Mert könnyű az agy ama zónájába írni, ahol nincs még semmi! :o)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mondom én, gyanús volt nem vagy te árja jobbikos :-))
@Mariann19: Én ezt "az a zigazi , aki ott élt, mi meg itt mutterlandban a hígabbja csak", kurvára unom!!
Ha azt veszem hogy hány magyar beszervezettje olt ott a Szekunak, akkor kicsit visszább fognám magam a helyükben.

És pl. van olyan is ott, aki azt mondja, ő igenis örül, hogy románul is tanult - orvosnő - és úgy végezte az iskoláit, mert pl. a franciát ezek után bakfitty neki megtanulni. A másik - exbarátnőm Szabadkáról, akinek olyan élete volt Tito alatt, amilyenről mi álmodni se mertünk ,épp ezért akkor ott senkinek rohadtul nem kellett a magyar sehová se jó útlevél, de nem ám; csak most kéne, mikor az Eu-ba meg ide-oda jogosít utazgálni a nem kedvelt szerbbel ellentétben - a szerb nyelvnek köszönhetően sokkal könnyebben megtanulta az angolt. Szóval azért nem csupán borzalom és elnyomatás volt az életük, megint csak a Huncík könyvére hivatkozok.

Semmi sem fekete vagy fehér, de most Orvbűn lélekhalászik, és ennek alárendel mindent. Ez nem hazafiasság, ahogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök "Deutsch-csal beszélni már maga megaláztatás" című opuszában elmondja. Remélem, egyre többen így látják ott is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Véletlenek szerintem sincsenek. Csak a Don szerint. Hányan dolgoztak a maiakon is? ;-DDD
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Remélem nem írtam sok hülyeséget.:))"

Ne reménykedj, a közelében sem vagy az élmezőnynek! :o)

Fasságot írni: mindenkivel előfordul.
Beismerni: no, az már valami!
@a szív fészkei:

Mindenesetre a főváros belvárosának közepén, ahol amúgy a térerőjelző kiugrik a kijelzőről, és bármit csináltam eddig még megrogyasztani sem sikerült soha, elég fura.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ezzel a lökött (kilőtt) Gábrissal együtt voltam katona, csak ő 2 emelettel lejjebb, a szállítóknál bacta a rezet 18 hónapig.
Nálunk a "megyek és megformázom az elöljárót" mondás dívott a legkisebb helyiség használatakor...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"eljátszotta ruletten az ötmilliós támogatást,mert hát meg akarta sokszorozni."

Nem az evvel visszaélőket védem, sőt!
Arról írtam, hogy ha szarul műxik, az még nem az elvi alapokat kérdőjelezi meg feltétlenül.

Viszont Gorcsev kolléga a rulettes cuccot jobban nyomta! :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Sajna a romlatlan ufók rabolták el. És nem bírták idegekkel vagy mijük van nekik. És még jó, hogy nem halasztotta ki az Univerzumot zu zammen ezzel: www.youtube.com/watch?v=INZIKJxFp9k

Pataky előtt Merkel és Obama egyszerre sikítva kapitulálna. Nem is értem,miért nem megy a bankok ellen a műsorával? Ettől a Rotschild is padlót fogna.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Régi ismerősöm nekem ez a patakiattila. Bizton állíthatom az ő feje egy dologra használható: csapágygolyóval orrán keresztül feltöltve fasza lenne csörgőnek.

Agymosás....hallatlan az optimizmusod :-))
@Fabius:
GSM Jammer a kicsike. Itthon tiltják, de amennyi már bekerült, meg a "szolgálatok" is használják, akiket ezúton is csókoltatok! :D
Nem véletlenül került oda...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nem tudom.Én csak faszságot írok,nem fasságot.:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt a megformázomot mi a munkahelyen használtuk.:))
@Fabius: Sajnos a családi papírok az özönvíz idején elvesztek.
Így nem tudom bizonyítani a származásomat.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mire vannak előjogaik? Azt, hogy azt mondod, ez és ez hülye nem ugyanaz, amikor a Jégbüfé előtt auschwitzoznak feszt.

Hülyézősben nagyobbat, mint a Brian élete keveset mertek és szerintem nem írtotta ki őket a Moszad. SP-ot nem fenyegette meg a senki, amikor barmultak Mózessel. :-DD

DE azt mondani, hogy itt zsidó uralom van, zsidó érdekek mentén szerveződik minden - by the way Demján és bucifejű társa Csányi is az?? - hogy ellopják alólad a zanyafődedet, azért kicsit erős. Beruháznak ők is tőkét, mint más, pl. vesznek kégliket, felújítják, kiadják, eladják, mint más. Pölö az írek, vagy egy ideig nagyon itt voltak a spanyolok. Jobbikos haverjaidat zavarták az írek és a spanyolok a magyar ingatlanpiacon? Pedig nem félénkebbek a zsidónál, hidd el, fiam dolgozott spanyolokkal. Nyomatták a lakópark-bizniszt, sőt a Király utcai nagy balhét is spanyol cég követte el.

DE soha nincs spanyolellenes kirohanás.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"francia kulcs,svájci sapka,angol vécé.:))"

Hehe, Rejtő estet inspirálsz ma. :o)

A három testőr Afrikában így kezdődik:

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta."

:o)
@Fabius: Álltál a kör közepén??? Attesszal? :-DD

Egyre mussolinisebb a feje, a hátsó tarkóhurkái teljesen őt idézik. Egyszer majd leszarják őt is, mint a hasonmását Rómában.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Rejtő is tudjukki. Az ő icipici utcáját mikor veszik el egy no name káptalanra cserélve? Botrány, hogy vagy utcája. www.rejto.hu/rejto_ucca.html
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Kirakod a Szíriusz bal kettő mellett egy kis lakatlan bolygóra... Onnan gyalogoljon haza!"

Egy kis DNS csavarral simán idejut! :o)
@a szív fészkei: Azért például a németektől simán kaptak ingyen tengeralattjárót.
Nálunk meg valamelyik ünnepükön simán beülhettek a vezetőik a parlamentbe.Melyik kisebbség vezetői tehetik ezt meg?
Még a Hunvald ügyben is bejárása volt az egyik fejesüknek valamelyik minisztériumba ha jól emlékszem.
Én nem a szegény holokauszttúlélőt látom bennük.
De nincs ilyen mániám,hogy kiirtani az összeset.
Van a családban is ilyen személy és semmi bajom vele.
@a szív fészkei: A másik fele,hogy mi magyarok is elég hülyék tudunk lenni az tény és való.
Megy ez nekünk külföldi csaló nélkül is.:))
Na jóéjt!
Sajnos mennem kell!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Imádom őket,leborulok előttük, zseniálisak! De ugye ezt meg merték tenni a saját szentségeikkel is. Ez az igazi nagyság.
@a szív fészkei:

"És még jó, hogy nem halasztotta ki az Univerzumot zu zammen ezzel:"

Jaj...
Beleqkkantottam.
Rémálmodni fogok ma.
Ez a produkció bőven megfelelő az általad leírt folyamatok generálására.
Ehhez képest a kubai rakétaválság a fasorban sincs a Nagy Katasztrófa létrejöttének elősegítésében.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Szerintem ő Orvbűn csodafegyvere. Pályinkával vagy nélkül is aktiválható. És nem tudom mivel állítható le. ;-DDD
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Én csak faszságot írok,nem fasságot.:))"

Két okom is van az idézett, ortodox hejesírás szempontyából kifogásolható, de schmitt-kompatibilis formátumra:

- mer' nem beszélek csúnyán (ugye érted, baszki!)
- spórolok a magam szerény eszközeivel, hogy mielőbb vissza tudjuk fizetni a zállamadósságot, amit a Tuggyukkik halmoztak fel!

:o)
Stefi hiányzott, nem is értem ezt a távolmaradását - ez nettó haza&Orvbűnárulás: index.hu/velemeny/2012/10/23/faradt_orban_unott_kozonseg/
@Fabius:

"Agymosás....hallatlan az optimizmusod :-))"

Oké, elnézést kérek az ufókokkal kapcsolatos csodavárásaim miatt. :o)

Agymosás helyett akkor hát legyen nagymosás!
Nagyjából Bajnai is erről beszélt ma. :o)
[..]"De voltam már mindenféle méretű tömegben, főleg focistadionokban, ahol objektíven lehet tudni a résztvevők számát. Ennek alapján a rendőrség előbb 200 majd 400 ezres becslése inkább szól Pintér Sándornak, mint a valóságnak. A szervezők ugyan bénák voltak a program összeállításában, de cserébe ügyesek a tömeg vezetésében. Előszöt nem értettem, hogy a Margit hidat elhagyva miért a Körút - Nyugati tér - Alkotmány utca útvonalon vezették a tömeget a Kossuth térre, miért nem a rövid, logikus úton. Miután bedugultunk az Alkotmány utcán és a háztömböt megkerülve beértem a térre, világos lett a dolog. Az Alkotmány utcában megrekedtek úgy érezhették, hogy irdatlan, többszázzres tömegben vannak, ami annyira betöltötte a teret, hogy ők a Nyugati közeléből tudják csak figyelni Orbánt. Miközben a teljes Kossuth tér nagy része tök üres vagy lazán ellepett volt, az emberek szorosan csak a Parlament előtti részt töltötték meg, pont azt, ahová az Alkotmányból érkeztek az emberek. Nem voltak így sem kevesen, de a nagy részük úgy érezhette, a valóságosnál sokkal többen vannak. Bár végül is ez sem kevés."

Machinálni kellett a sétával??? De miért? :-00 El vagyok képedve. Pintér meg kishitű: kivághatta a volna azt az egy milliót simán. Még félmillát se mert hazudni? Mi van már????
@a szív fészkei:

"Egyszer majd leszarják őt is, mint a hasonmását Rómában."

Az Rémus, akarom mondani rémes lenne. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Fogunk még a sírjára huggyozni! :D
Igaz, komoly sorban állás lesz, de megéri az érzés!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Brian élete - Mi a neved zsidó?""

Fikusz Kukisz, Foltisszima Fingusz. :o)

Nevet az osztály. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Szétröhögöm magam ezeken mindig...
Inkább ez, mint Piktor és az a sok búvalbaszott képmutató köcsög! :D
Stefikénk műszakozik a Töröknél.
Mindegy, már megyek aludni, majd holnap bosszantom csak...
Legyen egy jó napja! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"és az a sok búvalbaszott képmutató köcsög! :D"

Ejnye má', há' hogy beszélsz, Te!
Fogalmazzá' szépen, így-e!
"az a sok talmudi búval meghuntzutkodott népművészeti cserépedény!"

Ugye, hogy mennyire másképp hangzik? :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mondom én, hogy nem bírsz nélküle élni :-D

Ha nem engedem ide akkor követed szorgalmasan. Csak beérett az a tegnapi szerenád amit adott neked...:-D
@Secnir: Akkor te is a közelemben voltál. Ha ott mászkáltál, ahol Bajnai. :-))) Szóval megvolt őrsgyűlés, csak ennyire konspiráltan.

Ez meg szomorú, remélem, kibírják ott viszonylag épen: www.borsonline.hu/20121023_a_legkemenyebb_bortonokbe_kerultek_a_pussy_riot_tagjai

Erre is nagyon verte magát Gábriel, hogy de megérdemlik, úgy kell nekik!
@a szív fészkei:

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1210/B_kem20121023135353/gallery.xml&rovat=itthon

Nézd csak a galériában a Kossuthon lévő effektív tömeget. Főleg az ücsörgőket figyeld, és a színpad környékén készülteket.
@Fabius: Röhejes ez az egész, de legyen meg Pintér akarata, bár a Bors már csak 150 ezret ír a békés menetelőket megszámolva. Akkor hol a többi negyedmilla ??? Elpárologtak a napsütésben? Tényleg jó meleg volt, az igaz.

Szerintem márciusra a templom elé a fűbe is szerveznek egy jobbos dzsemborit, hogy még több helyet elrekeszthessenek... Most ugye a környéken ebből a műfajból csak három volt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem siratja a kimaradt fejre simit??? Pedig a "Stöckhard család minden tagja készül a nagy napra. M anyukával mézes zserbót sütünk, nagyika pogit, bátyám a táblákat faragja,én subáztam és köszörülöm a kruppacél tőrömet." Oszt senki nem gyütt fel mégse tőlük?

Nem értem, nem értem. Másoknál is ez volt a helyzet? Otthon zabálták meg a zserbót?
@a szív fészkei:

A Deák teljesen rendben volt. Ott ha a szervezők akarják nulla probléma van.

A Magyarok Világszövetsége viszont bekaphatja, ahogy az engedélyt kiadó rendőrség is. Zagyva és a brancs meg el fogja futni a kilométerét előbb utóbb.
@a szív fészkei:

"Akkor hol a többi negyedmilla ???"

A környéken.
Beleszámolták a Kossuth téren és közelében lakókat is. :o)
BEszaráááááááááás: www.hirado.hu/Hirek/2012/10/23/20/Ez_lehet_a_kovetkezmenye_Bajnai_visszateresenek.aspx?source=hirkereso

Istenem ez Mráz, erre nincs szó. Egy önmagában egy mérőszám. A gyomorforgató szervilizmusé, ami azért nem olcsó. [..]"Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakmai vezetője szerint a Békementnél az volt a fontos, hogy ugyanolyan sokan mentek el, mint januárban, vagy március 15-én. Ez azt jelenti, hogy "az az azóta eltelt időszak, költségvetési kiigazítás, IMF-tárgyalások nem csökkentették a résztvevők elszántságát” – nyilatkozta. Mráz Ágoston kitért arra is, hogy a Milla tüntetésén jóval kevesebben voltak, mint a Békementnél, de az előzetes terveknél többen, tehát elmondható, hogy nem volt kudarc számukra a rendezvény – közölte.

A Nézőpont elemzője szerint a baloldal mozgósító ereje mindig kicsi, hátrányban van a baloldal, de áttörésnek semmiképpen sem nevezné a mostani rendezvényt; „Bajnai megjelenése sem okozott új jelenséget, annyian voltak, mint egy korábbi Milla rendezvényen” – nyilatkozta."

Vááááááááá
@Fabius: Szerintem erre direkte felkérték a Magyarok Világszövetségét. Azt a három kótyagost.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vagy akár több is. Nagyon nagy volt az árnyék. De a furcsa véletlenek egyike volt számomra, hogy a Bajnai-beszéd előttre a szálló korábban elérhető wi-fije is megszünt elérhetőnek lenni. Hirtelen csak a jelszavas ág működött, a jelszó nélküli vendég-lábat kirugták.
@a szív fészkei:

"Szerintem erre direkte felkérték a Magyarok Világszövetségét. Azt a három kótyagost."

Ááá, dehogy.
Csak véletlen volt.
Főleg a helyszínválasztásuk. :o)
@Fabius: legalább tudod milyen lesz, ha adott esetben kihirdetik a szükségállapotot.
bajnai bűnöző váltaná drorbán bűnözőt ?

akkor inkább maraggyon a bohóc kormány...
@dr. Balta$ár: na na azért ne költsük ki a sárkánytojást..mindenesetre óvatosan közelítsük meg ezt a nagy összefogást..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hehe, nem csak Rákay Philip kolbászolt arra, de az LMP együtt koszorúzott a Gój Motorosokkal és az Szdsz-szel, mert ők is ugyanarra az időpontra jelentkeztek be. Na erre varrjál gombot, egyem azt az összeesküvési elméleteket kedvelő fejedet! :->

http://index.hu/belfold/2012/10/23/kepeink_2012._oktober_23./#gallery_3450914|3450920
@a szív fészkei: Kapcsolódóan a külhoni példához:TV-ben egy országos lapnál fotósként
dolgozó, áttelepült fiatal férfi arról beszélt a TV-ben, hogy nekik milyen jó soruk volt korábban Jugoszláviában.Hozzá tette, hogy olyan helyzetben voltak, hogy le is nézték a magyarokat, amikor átmentek hozzájuk olcsóbb cuccokért. Legalább nem mondta volna ezt abban a riportban, amikor nálunk kereste meg a kenyéradó gazdáját. Egyébként azt figyeltem meg, hogy mennyire más a szocializációjuk.Nincs köszönet semmiért, viszont követelőzés hegyek, az igen.
A politikai konzekvenciákat tegnap megírtam.
@Mariann19: Így van, barátnőm - nem a szabadkai szüetésű - most is le-lejár Bácskában támogatni azokat a rokonait, akik a hetvenesek-nyolcvanasok idején teli szájjal röhögték ki, hogy nem kétévente váltja le a nappali garnitúráját. Most meg örülnek,ha kapnak innen valamit...
Világútlevéllel odamentek cipőt venni, nyelvet tanulni, ahová csak akartak. Magyarok a valóban lesajnált szegény csóringerek voltak a szemükben - és mikor kimentek először oda 72-ben, meg is értettem, miért. Azt már akkor sem értettem, miből éltek ennyire kurvajól: egész nap ültek a kávéházak teraszán a gyönyörű, legújabb divat szerint öltözött fiatal pasik, csajok és röhincséltek.
Irigyeltük őket nagyon.

De még Romániának is volt az adósság erőltetett visszafizetése előtt egy náluk jobb korszaka: mivel Csau szembe ment az oroszokkal, elég sokáig a nyugat Tito melletti kiskedvence volt: én 10 évesen sok jó nyugati, főleg francia cuccot láttam a marosvásárhelyi boltokban és nem nyomorogtak, sőt... Cselédeket tarthattak a magyarok. És azok románok voltak.
@a szív fészkei: "Cselédeket tarthattak a magyarok."
Egy házaspár barátunk volt Kolozsvár környékén, összejártunk. A férfi a regionális kereskedelem fő korifeusa volt a 80-as években,Amikor kellett nekem valami jó cucc, elvitt a privát mókus odujába, ahol választhattam a nyugati kozmetikumoktól kezdve a textiliákon át a legmenőbb cuccokból.
A lányuk esküvőjén /700 fő/ még a háznál voltunk, amikor két 70-80 körüli idős hölgy állt az udvaron talpig feketében, fehér zsebkendővel a kezükben a tűző napon.Beinvitáltam őket a házba, amikor a barátnőm rám szólt, hogy ők akkor jöhetnek be a házba őrizni azt, amikor mi elindulunk.A konyhában volt nekik valami fekhely, ahol aludhattak. Gondold el, csak néztem.
Minden nap jött egy középkorú nő, a bejárónő, aki minden elvégzett. Mi meg dőzsöltünk, amikor hazajöttem, nagy volt a kontraszt, pedig én sem voltam soha szegény.
Ennyit a hátrányos megkülönböztetésről.
Barátnőm, az egyetértésünk a témákban már félelmetes!
@Mariann19: Most megtiszteltél,köszönöm! ;-)

Én 10 évesen mentem ki nagyapám testvéréhez - ő valami főagrónomus volt - Marosvásárhelyre. És igen, máig emlékszem, ahogy a gyönyörű román lányok szerdánként korzóztak hosszú copfba font hajukkal, ünnepi viseletükben, mert az volt a szabadnapjuk. mikor rákérdeztem, akkor mondták halál magától értetődően a magyarok, hogy igen a cselédlányok kimenősek.

Amikor felnőttként láttam a gyönyörű Hunyady novellából készült Bakaruhábant, Bara Margittal és Darvas Ivánnal, akkor ugrott be, hogy jé, ez ismerős szitu! Pont olyan volt a hatvanas évek Erdélye.
Na, ha már emlegetem: www.youtube.com/watch?v=F5jnL1U34JA Anak emlékére, hogy volt valaha magyar filmkultúra is. RIP.
@a szív fészkei: A privilegizált helyzet mit sem változott, napjainkban is él a fennsőbbrendűség gyakorlata.
Nem olyan régen a falusi turizmus keretében Belényes környékén a polgármesternél volt a nyaralás. Jelzem, ő uralta ennek a profilnak a piacát, ha nála telt ház volt, akkor jöhetett a többi vengégváró.
Személyesen láttam azt, hogy a polgármester milyen foghegyről, pökhendi módon beszélt a román lakosokkal, még a látszatra sem ügyelt.
Amikor az autonómiát követelik, mindíg arra gondolok, hogy térségükben nemcsak magyarok élnek. Nem lehet csodálkozni, hogy az ottani kormány nem támogatja, hiszen neki a románok érdekeit is kell képviselnie. Jelzem, ezekben a térségekben a románok aránya jóval magasabb, mint a magyaroké.
Úgy érzem, nem vagyok külhoni ellenes, de próbálom összességében szemlélni ezt a témát, hiszen nemcsak magyarok vannak a világon...
@dr. Balta$ár:
Szerinted bűnöző, szerintem meg nem.
Te is fizettél már neki a MN mintájára, a rágalmakért, vagy csak fogsz? :))
Most volt vele egy interjú. Aki ezt hallva sem fogja fel, hogy tényleg ez az ember A LEHETŐSÉG, a többi meg a JELENLEGI ELBASZARINTOTT KONTÁRSÁG folytatása, akkor az úgyis reménytelen!
Az játssza tovább a kis kutyaszaros homokozójában a kis primitív, utálkozós játékát, de a garast még véletlenül se tegye le!
Igaz, akkor a további életében ilyen kis finnyásan kussolhat majd, amikor a szar már ellep mindent!
Egyenlőre a miket mond, azzal mint vállalkozó és mint magyar állampolgár is nagyon egyetértek.
A vágyálmaitok egy másik történet, a nulla osztása...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Talán mert jobb lenne Magyarországon tartani azt a pénzt.
@iii: ó kedvesem, az lmp-n kívül senki másról nem tudjuk, hogy szívesen dörgölőzne egy-két szavazatért akár a gój motorosokhoz. Ma a jobbik, holnap a motorosok.
Ezt még az szdsz-nek sem sikerült elérnie, pedig igencsak utálják még ma is. De mégis, senkinek se jut eszébe - megjegyzem okkal- hogy azt mondják, rákay filipke miattuk volt ott, velük koszorúzott.
@Mariann19: Én azóta nem voltam. Valahogy mindig más merre vitt az utunk, meg az a szöveg, hogy a december 5-i népszavazás után ki jöhet oda meg i nem... A vejem jár oda, azt mondja, az utak borzasztóak, az árak lassan utolértek minket - a táj gyönyörű ugyan - de infrastruktúrában azért elég harmatosak.

Annyira nem izgat, nekem nem ez a magyarsági fokmérőm. Felvidéken már gyakrabban voltunk Prága felé. A lekezelést nem szeretem látni, ez a pökhendi szupremáciamánia vezetett az elvesztésükhöz is. @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: + hagyd. Valamiért megzakkant; én unom ezt a feszt komcsizást, mert a legnagyobb komcsik kiabálnak hárításul másra ilyet.
Ha Kis János, - akit ütöttek a rendőrök a kádáriban, aki soha életében nem volt gazdag, mert mindig kimondta a véleményét, és nem húzott hasznot az ellenálló múltjából, aki manapság is el merte mondani, leírni, hogy Polt Péter megrendelésre főügyész: úgy ugrál, ahogy a FideSS fütyül és akit ezért Polt Péter a mai hátterével perelget - nem komcsizik teli szájjal pedig ő megtehetné, akkor nekem mások, akik a lábkörméig nem érnek fel, üvölthetnek ilyet, leszarom.
@a szív fészkei:
Bezzeg a Piktor! Fél kézzel kergette ki a zoroszokat! :)
@a szív fészkei: Számomra a realista véleményalkotó az etanol. Szeretem az elvhű embereket, ami nem a vakságot jelenti, hanem egy elfogadott ideológia követését. A hazai politikában el kell választani a vélemény alkotás során az elveket azoktól a politikusoktól, akik a végrehajtásban közreműködnek, mivel a két tényező nem fedi le egymást. Itt vannak az emberek tévedésben. Mondjuk én liberális vagyok, mert azonosulok az eredeti nemes eszmékkel, de nem fordulok el ettől a vonulattól, mert itt egy pár dilettáns, vagy renegát politikus kártékony képviselője a liberalizmusnak.
Ugyanez a teóriám a baloldalt illetően is, mert ez áll közel hozzám, de kritikus vagyok a hazai művelőivel szemben.
A felvállalás és kitartás szerintem nemcsak a hit kérdése, hanem becsületbeli kérdés is.
Ugye, Te is így gondolod?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te szimplán hülye vagy, asszem. Ilyet ritkán szoktam írni, de a te elfogultságod kihozza belőlem az állatot.
@Mariann19: Kösz, a szokott és becsült higgadt szép módodon helyettem is mondtad. :-)Soha nem zavart, ha lelibsiztek, sőt. Az dicséret. És igen, inkább baloldali vagyok annyiban, hogy nem szabad hagyni teljesen megdögleni senkit az út szélén.

De nem adom oda mindenem, nem akarok kommunizmust, mert emlékszem, mi volt az a gyakorlatban. Ezrét zavar kicsit TGM, amikor belelendül.
@iii: Kár, hogy hülyén is több eszem van, mint neked. Ezt ne feledd el, kettőnk közül te vagy az lmp rajongó.
süti beállítások módosítása