Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/belfold/2024/05/06/szentkiralyi-alexandra-vii-kerulet-lift-tarsashaz-leleplezes-cafolat ... (2024.05.06. 13:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.23. 04:06 Fabius

Létszámforradalom

Címkék: 1956 milla megemlékezés

"1956 október 23-án este 11-kor indultunk a Rádió elfoglalására. Odáig csak tüntettünk, énekeltünk, néhány éljent és vesszent kiáltottunk: eszünkbe sem jutott, hogy elfoglaljunk valamit. Csak amikor az ávósok orvul rálőttek arra a küldöttségre, mely az ifjúság kiáltványát akarta felolvasni, indultunk el a Sándor utcán a Rádió felé.

Még akkor nem voltak fegyvereink. Még akkor igazi dühünk sem volt. Olyanok voltunk, mint a fiatal kígyó, melynek még nem nőtt méregfoga. Ilyenféle verseket kiabáltunk: "Menjünk tovább előre /Ne hallgassunk Gerőre". Mentünk is előre. Az első halott - egy ezredes teste - ott feküdt a Puskin utca kövén. Mint a vasat a vas, úgy vonzotta ez a nem élő test a sok tízezernyi élőt. Mentünk, mentünk, míg el nem dördültek az első sortüzek. Mondják, hogy a jó katonaló nem lép holttestekre.

Mi rosszabbak voltunk a lovaknál: futtunkban rátapostunk saját halottainkra. De ugyanakkor egy ismeretlen, aki majdnem föllökött a rohanásban, visszaszólt: "Pardon, bocsánat". A Múzeum-kertben a menekülők kikerülték a virágágyakat, de az utcára érve felgyújtottak két autót. Ezeket jól összeszidtuk, mert még egyikünk se tudta, hogy már felkelők vagyunk."  (Örkény István)
 

1956 október huszonharmadikán az akkor még tizenéves anyósom friss munkavállaló volt a szentkirályi utcai Franklin nyomdában. A műszakja este fél tizenegykor ért véget, hazafelé indult Budára a Kálvin téren keresztül. Kinyitotta a nyomda ajtaját és belelépett ebbe az Örkény által érzékletesen felvázolt képbe. Mindenhol tömeg, majd a lövések, a futás, átmászás a Múzeum-kert kerítésén, aminek tetejéről egy  ismeretlen férfi segített az apró, negyven kilós lánynak lekászálódni. Menekülés az akkorra egyetlen nyitva lévő kapun keresztül a Múzeum körútra, el az égő autók mellett egész hazáig. Másnap hajnalban kint a Móriczon látta hadakozni a forradalmárokat, megfutamodni a felgyújtott barikád elől a tankokat. 

Mára ez a történet a családi legendárium része. Én meg úgy vagyok ma 2012 Magyarországával, hogy a legutolsó amit szeretnék, hogy egy óvatlan pillanatban azon kapjam magunkat, hogy már felkelők vagyunk. 

Az idei megemlékezéseknek sajátos hangulata lesz. Retorikaforradalom és létszámháború zajlik ma a barikádok minden oldalán. A demokrácia amiben élünk minimum véleményes, akadnak bajok jogállami normákkal és alkotmányossággal napi szinten. A választási törvényünk Fideszre szabott, kormányunk kétségbeesett kísérletként a regisztráció bevezetésével akarja kedvünket elvenni a választástól, így akarva elkerülni a mamár elkerülhetetlennek látszó bukást. De mindennek ellenére a választás még szabad. Ahogy szabad ma is választani, a rendelkezésre álló lehetőségek közül hová mész el. 

Én a Millára megyek, és ennek két triviális oka van:

1: Ott lesznek azok az emberek, akiknek ugyanaz nem tetszik, ami nekem sem. 

2: Egy arc akarok lenni a tömegből, és azt akarom ez a tömeg lehetőleg minél nagyobb létszámban látható és hallható legyen Orbán Viktor számára is. 

Értem és respektálom, ha valaki azt gondolja, hogy ezzel az elmúlt 22 év nem lesz leváltva. Azt is, ha mások szerint a mai baloldalon nincs értelme az összefogásnak. Én is gondolok hasonlókat, csak ma ezt kurvára leszarom. Ugyanis ez a mai nap nagyon nem ezekről szól. Nem ma és nem itt fogunk szakítani az elmúlt 22 évvel. Nem ma és nem itt fogja a nép királlyá koronázni Bajnai Gordont. Nem fogja a világot megváltani TGM és Kónya Péter sem. Nem kell ma felesküdni senkinek. Nem kell az összefogásról vérszerződni, nem kell a garast megváltoztathatatlanul letenni, nem kell senkit pajzsra emelni. Nem számít a juhászpéter se a szanyitibor, nem számít a vadaiágnes és schifferandrás, de még a bajnaigordon sem. Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer. 

Én elvonszolom a mázsámat erre a mérlegre. Ha hasonlót gondoltok ott találkozunk. 

1037 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr134863707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.23. 12:30:01

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Kisötös jár a gyerekeknek, ha elmennek tapsolni Orbánnak 2012.10.23. 12:24:38

“Aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és azt fényképpel bizonyítja, az két kis ötöst kaphat.” – írta egy szülő, aki felháborodott azon, hogy újabban már a közoktatást és az állami oktatási intézményeket is a Kedves Vezető játszóterévé, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius!
Tökéletesen egyetértek ebben veled. Persze az 56 megítélésében lehetnek a nézeteinkben különbségek, mivel kisgyerekkén a Köztársaság térnél laktunk és láttunk ott mindenféle nem éppen rózsás dolgokat.
@ariel12:

56 megítélése az, amin nem szoktam leállni vitatkozni. Pro és kontra is voltak dolgok, viszont az én anyám anyósommal ellentétben 8 éves gyerek volt akkor egy vidéki megyeszékhelyen. Ott meg nem nagyon volt mit mesélni. Így a konkrét családi legendárium annyi, amennyit anyósom megélt és mesélt.
Csak azt tudnám, miféle megemlékezésekről írtál... Mindent értek, de ezt nem igazán. Talán, mikor még gyerek voltam, akkor voltak megemlékezős napok (igaz, a felét elhazudták), mostanra minden nemzeti ünnepnap csak egy lehetséges alkalom, némi önfényezésre.
Nem tiszteljük eléggé a múltunkat, azt hiszem; és amikor kifejezetten arról beszélhetnénk, amikor végre össznépileg kibeszélhetnénk, tisztázhatnánk, akkor is inkább magunkról, netán a jövőről szólunk. Tudom, persze, mikor máskor.
De akkor sincs ez így jól.

Majd gondolok rátok meló közben, valaki ordítson egyet hangosan, hogy "kapj már a fejedhez, magyar" - na, azt én üzenem :-)
A kulcs Széchényi "Az önkény karöltve jár az ostobasággal!"
A Deák téren is azok lesznek, akiknek nagyon sok szempontból nem tetszik ez a hazug és képmutató rendszer.
"De mindennek ellenére a választás még szabad."

Az átkosban is szabad választás volt. Legfeljebb csak 1 db jelöltre szavazhattál. 1986-ban ha jól rémlik, már akár 2 db jelöltre is. 1990-ben már többre is szavazhattunk.

De kik a jelöltek?

Kik a jelölők?
Joggal mondható, de hát hiszen az átkosbeli parlamentnek látszat szerepe volt! Igaz.

És a mainak? Szakmámban szinte csak kormány rendeletek alapján dolgozunk.
@Légifarkas: Üzengetni nem ér! Ott kell lenni! (Na nem a Deák téren...)
Fabius külön köszönet az Örkény idézetért, nagyon jó és igaz!
A posztoddal meg egyetértek, különösen azzal, amit arról írsz, miért is mész ma a millára. Én is pontosan ezért megyek.

Azoknak a fanyalgóknak, akik arról panaszkodnak, hogy 56 így nincs kellően megünnepelve, háttérbe szorul, azt üzenem, hogy pont így van megünnepelve. Nem az unalmas iskolai és állami ünnepségek ostoba és hazug közhelyei teszik ünneppé, és a magyar valóság eleven részévé 56-ot. Azok csak kiölik, kilúgozzák és végül fogyaszthatatlanná és felejtőssé teszik.
Egyébként meg el kellene kezdeni összegyűjteni az 56-os oral historykat. Mert azokból tudnánk meg igazán, hogy mi volt 56.

Pl, az én nagyanyám, mikor a ház (a Köztársaság téren lakott egyik fiával és annak családjával) lent dekkolt a pincében. Már nem volt kaja, a gyerekek sírtak, fogta magát, és elindult kaját szerezni. 70 évesen. Mert ő már megjárta a hadak útját többszörösen is, és megtanulta, hogy forradalom ide vagy oda, enni kell. És szerzett kaját, visszaért épségben! Na, az én szememben ő a hős.
Vagy férjem nagyapja, aki akkor agronómusként dolgozott, és mikor kitört a forrdalom, sűrgősen beteg lett és otthon maradt. Nem akart belekeveredni semmibe, mert örült, hogy mint "osztályidegen" van munkája, ő se volt már fiatal, 56 éves volt. De pechje volt, mert távollétében az üzemi forradalmi bizottság megválasztotta elnöknek. Úgyhogy így is kirúgták szegényt, kezdhetett előről mindent.
Amit mondani akarok, az az, hogy 56-os forradalom és szabadságharc átélve inkább ijesztő volt, mint hősies. Túl közel volt még a háború, Budapest ostroma, az emlkékek még elevenek voltak, hogy mi történik, mi történhet akkor, ha egy városban ostrom van, tankok lőnek, és 10 éves gyerekek kezében fegyver van.

Akik nagy hangon követelik a forradalmat (mert csak így lesz megújulás), meg a lámpavasakat, azok nem tudják mit beszélnek, mit kívánnak. Nem kívánom nekik, hogy valóra váljék a kívánságuk.

Amúgy mi van, mi ez a csönd itt? Mindenki már forradalmi lázban ég, és csomagolja a 3 napi hideg élelmet?:))))
@Fabius:
"Én a Millára megyek, és ennek két triviális oka van:
1: dettó
2: dettó"

és a 3. pont: a többi párt szlogenjét, hozzáállását, kívülről fújom. ott leszünk. du. 3-tól néha mobilról hozzászólok :)
@Fabius:
Nem is vitának szántam csak amikor elkezdik a hősöket magasztalni (nem az írásodról szólok)akkor nekem általában a fára felmagasztalt kiskatonák jutnak eszembe. Aritushoz hasonlóan nekem is az Ő meglátása a (forradalmi megújulásról)tűnik igaznak. Sajna a csőcselék amiből nálunk mindig is sok volt a legjobb dolgokat is el tudja vinni az ellenkező irányba.
Sajna nincs lehetöségem elmenni, de kívánom, hogy legyetek elegen. Mert ezek nem értenek másból, csak az eröböl.
A mai Hetiválaszból egy Kövér interjú részlete:
"„tetszettünk volna forradalmat csinálni, és ha forradalmat csináltunk volna 1990-ben, akkor talán át tudtuk volna alakítani az igazságszolgáltatásunkat olyan radikális módon, ahogyan ezt Kelet-Németországban könnyű volt megtenni, hiszen Nyugat-Németország gyakorlatilag annektálta a rendszerváltozás keretében." Kövér László szerint ott az elitcsere megtörtént, ugyanakkor a problémákat Magyarországon ennek elmaradása okozza."
Azért van aki a véres forradalmat hiányolja:(
@ariel12: hát pont a Kövér kussoljon, mert ő az egyik, aki felelős azért már az első Orbán kormány idején is, hogy se a kádári titkosszolgálat, se az ügynök múlt nem lett feltárva. Amit Hóbagoly elkezdett, azaz nemzetbiztonságra hivatkozva megakadályozni a komcsi titkos és nemzetbiztonsági múlt nyíilvánossá tételét, Kövér folytatta. Így lett szépen átmentve a komcsi múlt, és annak fő irányítói, haszonélvezői.
Nem forradalom kell ehhez, hanem tisztesség,
és valódi szándék. De mennyivel jobb a zavarosban halászni, és zsarolgatni, igaz?
@ariel12: figyelj, a véres forradalomban is lehet halászgatni, utána meg jöhet a leszámolás, rendcsinálás, naná, hogy ez tetszene Kövérnek.
Jó és szép poszt!

56-tal kapcsolatban nagyon sok családnak megvan a maga szenvedés-története. Ezt azóta ápolják, és ez nagyon sokféle.

Én egy nyugati határszéli kis faluban gyerekként éltem át. Amúgy is feszült volt a hangulat a kitelepített svábok vagyonába betelepített Mátra-vidékiek és az őslakosok között. Ebbe robbant be október, és ki-ki arra használta, amire jónak látta. Csúnya dolgok történtek.

Életre szóló gyűlölködések - te ölted meg a fiam - forrása lett. És ennek nagy része minden politikát nélkülözött. Ez is 56, és ezt nem lehet kibeszélni. Még nincs elég távolság, amíg személyes élmények vannak, hatnak, továbbélnek.

Lényegesen egyszerűbbnek tűnik azoknak, akik már történelemként élik, tanulják. Bár a családi legendárium sokat árnyal.A szembenállók egyik felének forradalom, a másik felének ellenforradalom marad, amíg élnek. Úgy tapasztalom, ezen a képen a hivatalos álláspontok nem sokat változtatnak.
Valóban velünk él a történelem, és különös felelősséget ró az utódokra.
89 óta először vagyok hajlnadó tüntetni (Magyarországon). Nem megemlékezni, hanem tüntetni.

A mi legendáriumunk egyébként igen véres, a pincénkben lövetette le a népeket Szabó bácsi és nem volt túl válogatós a célpontokat illetően, mesélte nagymamám.
Fabius!

Hol lesz a mázsád? Ha át tudok mászni a tömegen, szívesen megnézném a Varánusz-klubot.
Tisztelet minden józan gondolkodású, és normális életet akarónak, akkor és most is, ők alakítják igazából a társadalmat, és nem a dúlók, rombolók, gyűlölködő gyilkosok, akár melyik agyatlan eszméért is teszik.
Lájk Fabius, a poszt alapján ide is az előző vége.
@Fabius: @orica: Ne már, én is akarom! Én is ott akarok lenni! Hol talizunk, és mikor?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Én is ott akarok lenni! Hol talizunk, és mikor?"

a széna térről indul...
@orica:

én is találkoznék esetleg... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A Deák téren is azok lesznek, akiknek nagyon sok szempontból nem tetszik ez a hazug és képmutató rendszer."

na hallod, ha a szabadsajtó útról átlóg a tömeg a deák térre, akkor igen.
ja, térképet vigyetek a deák teret megtalálni, nehogy eltévedjetek...
@Szúrófény: látszik a vezéren :-) endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
Egyébként nékem nem az ahős aki kikiáltja magát annak. Pl. Wittner Mári nekem továbbra is a b-közép.
56 pedig, mint annyi más, erősen heterogén volt. A köztörvényes csőcseléktől az idealistákig
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha a "kimentek a tankok, bejöttek a bankok" szomorú igazságát vesszük, akkor sokkal inkább ott kéne keresni nemzeti önrendelkezésünk és függetlenségünk gátjait.

Ti viszont továbbra is álmodozhattok arról, hogyha az előző 22 év díszpintyeit váltogatjátok, akkor lesz továbbra is minden nagyonfasza.

Egyébként meg a Deák téren az alkalomhoz igazán illő jó zene is lesz.:)

youtu.be/YrwxTdGilxI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szarban van a hazaáruló,fasiszta csutfasz?
Megint kell némi cigányozás?
A minisztérium felőli oldalon a kordont fedő nemzetiszín borítást képesek voltak fordítva lerakni: zöld-fehér-piros-zöld-fehér-piros stb. sorrendben.
Mire felfigyeltem rá és kimerevítettem volna, észrevehették, mert már nem adtak képet róla...
Ahogy másutt írtam, nekem anyám, majd később a kollégák meséltek arról, h.miként, és mik is zajlottak. Nem volt az tele hősökkel. Sokan „csak" túlélni akartak. Míg másokból kitört az állat. '56-ot nem kutatni,és évente feltépni kéne szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Miért nem a Kossuth téren köszöntitek Piktort?
Nem lesz vérciki majd a Jégbüfénél az ellenzék ellen vonyítani?
Ha megint az TÖBBIEKET (ámblock mindenki mást) ba.ztatjátok a narancsbolsik helyett, akkor eggyé váltok végképp velük - onnantól...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mesélj amúgy, közgazdasági zseniként, hogyan képzelitek el a világot hitelező bankok nélkül? Észak-Koreai mintára, vagy kubai formában? Naivak vagytok-é???
Legalább ne ezzel a dumával jönnétek, amikor nem a bankkal, hanem az őket szabályozó POLITIKAI akarattal és politikusokkal van a probléma.
Ne már, hogy megeszed a bankok elleni dumát? Hisz csak egy, a politikai és gazdasági vezetők által beszabályozott rendszerben létezhetnek. Amilyenek a szabályok, olyan rendszert alakítanak ki a bankok. Persze egyszerűbb rájuk tolni a felelősséget, mint azt mondani, hogy a politikusok elbas.ták a szabályozásukat...
'56-ban mindenki a maga igazát szeretné látni.
Tárgyilagosság?
Indulatok és képmutatás, önös érdekek és szemfényvesztés...
Csupa olyan emberrel megyek aki nem szokott ilyen rendezvényekre járni, de most mégis. És pontosan azért, amit leírtál, Fabius!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Miért kérdezel hülyeséget, amikor te is tudod rá a válaszom?? :) Piktor ugyanolyan hazaáruló mint az eddigi paprikajancsik. (Maszop+szadesz, "szakértő kormány" stb.) Szóval semmi okom a Kossuth téren ünnepelni még akkor sem ha ott is biztos lesznek értékes magyar emberek, ugyanúgy mint mondjuk a Deák téren vagy a Ferenciek terénél.

A Rendszervágás csoport tüntetői pedig nem a jobbik, de ezt úgyis hiába regélem neked. Ja és a Corvin közi megemlékezők sem a jobbikhoz tartoznak majd. :)

kitartas.mozgalom.org/aktualis/magyar-oktoberek-2012-reszletes-program

Ami meg a bajnai medzsiket illeti eszembe jut a tökéletes trükk című film. A lényeget így fogalmazta meg az öreg bűvészsegéd: „Keressük a titkot, de nem találjuk. De nem is vagyunk igazán kíváncsiak rá, mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót.”
Sajnos jelenleg nálunk ez van. A tömegek már nem képesek szembenézni a valósággal, inkább elfogadják, a hatalomból kikerült - de arra újra áhítozók által megtervezett szemfényvesztést.
@kormányzó: Ja azt hittem, hogy itt most az október 23-i posztban vagyunk. :)
@sörtelen:
hát a minisztérium felől piros-fehér-zöld, ugyebár :)
Fene egye meg, az UTV.hu kamerái megint meghibásodtak az Erzsébet hídnál. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Itt ez a kis montázs... gyönyörű jobbikosokkal, szerintem még részegek is... zsidózni, buzizni... ez teljesítmény.

index.hu/video/2012/10/22/erdemes_lesz_pestre_buszozni_23-an/
Amúgy hajrá, veletek vagyok, de menni nem tudok. Csatlakozva @Légifarkas: kollégához, munkával telik a napom!
@fizetekmegegysort: Nos én életemben először ma megyek tüntetni. Nálam betelt a pohár, nem érzem jól magam és nem feltétlenül anyagi okai vannak!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jajj ne már. Ém azt hittem nálad is meg volt már korábban a Rotschild bankárdinasztia alapítójának, a frankfurti Mayer Amschel híres mondása:

"Add nekem egy nemzet valutájának ellenőrzését, s az már nem érdekel, ki hozza a törvényeit!"

Ja és ezt is ismered nem?

youtu.be/2SiZ7-vAYUI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mér,a kutyáknak számít milyen alkalomból engedi ki a gazdi?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Fogj egy darab papírt holnap, vagy a választások előtt és oszd három részre.
(3 reális alternatíva lesz a végén, nem több)
Írd be "elfogultság nélkül", csak a száraz tényeket, ki, mit ígér és hogyan. Alul összegezd.
Ha ezek után másra szavazol, mint ami kijön, akkor utána ne reklamálj 4 évig...
@leonito77: Remélem a bkv-nak lesz annyi esze, hogy az új metrókocsikat kivonja arra az időszakra.
Már csak az hiányzik a gábriel féle huligánok tönkretegyék.
@leonito77: Persze persze. Okostojás fejedből előbuggyant, hogy a jobbikosok mind egybites alkeszek a Milla tüntetésen pedig mindenki IQ bajnok, akikben igazán dobog a magyar szív. :) Akik pedig NEM a Szabad-sajtó úton lesznek a mai napon, azok birkák vagy hülyék.

Imádom amikor bölcsen átlátod az élet nagy kérdéseit. :)
@leonito77: Nálam sem anyagi. Itthon hagyok apjukkal 2 kisembert (3 óra épp alvásidő...:)), akiket nem ilyen országban szeretnék felnevelni. És ezt a hasamban növekedő harmadikat sem. Hát ezért. Hejj, az anyaság (és a mostani rendszer) mi mindent kihoz az emberből! ;))
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Mik vannak! Fura véletlenek ezek! Majd a közgép csoport tud szállítani egy másikat, amiben optikai szorzást, vagy osztást is lehet előállítani...
Ezek 2012-ben tényleg ennyire úgy gondolják, hogy a hírek, a képek csak az MTI csalásain keresztül fognak eljutni bárhová? :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Omájgád. Most már tényleg taliznunk kéne. :) Annyira gáz, hogy tök másnak tartasz mint ami vagyok. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te meg azt összegezd majd egy papírra, hogy az elmúlt 22 év különböző jelmezbe bújt kártevői beváltották -e a hozzájuk fűzött reményeidet. Ha meg van az eredmény szólj. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: le a bankokkal, le a bankárkormánnyal!
Ennyi a műsorod?
Nem unod még?:)))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Jaj, királyfi! Hány éves vagy? És még hiszel a mesékben? Pláne, amiket a közgazdász zseni "tudjukkik" terjesztenek?
Én meg a másik királyfi vagyok, aki tüzet adott a sárkánynak! :))
Mesélj, akkor az a bank, amelyik a határ túloldalán, más politikai szabályozókkal működik, hogyan tud 3%-os hitellel dolgozni?
Olyan pár százalékos lakáskölcsönökkel dolgoznak in Österreich, hogy...
Mindenki a bankok zsebében van... Ügyes, a legszebb, ti ezt el is hiszitek! :)
Mia madre!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Félreértettél, így fogalmazok világosabban: Olyan rendezvényre soha nem mennék, ahol teli torokból zsidóznak, cigányoznak és gyűlölködnek, zászlót égetnek.

Ha kifelejtettem valamit szólj...

Szóval szerintem itt már hiába agitálsz, mindenki eldöntötte hova fog menni.
@fizetekmegegysort: Nem semmi. Erről beszélek, ennyire sikerült a gondolkodó embert elkeseríteni. Csak nehogy bajod essék, vigyázz magadra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem érted ezt, azok is csak bankárok! Nekünk nem kellenek a bankárok!
Nekünk csak az édes haza kell, bankárok, bankok, idegenek nélkül.
Van itt víz, tejjel.mézzel folyó édesanyaföld (ja, azt se adjuk!), nekünk nem kell senki, csak mi MAGYAROK!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha beletartoznak a jobbikos sületlenségeket hablatyoló novák félék is, akkor igen! :D
Nem csalódtam! Ezért nem érdekeltek TI sem! :))
ennyi:

Lecsúszott Magyarország a befektetői listán
A Világbank szerint a legjobb, legkönnyebb ma Szingapúrban üzletbe, vállalkozása fogni. Magyarország az 54. helyezett a Világbank kedden kiadott legújabb Doing Business című éves felmérésében.

hvg.hu/gazdasag/20121023_Lecsuszott_Magyarorszag_a_befektetoi_list
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: és mond csak kedves királyfi. Nemzetünk "nagyjai" vagy mondjuk a szakértőbajnai miért nem tudott nekünk is olyan szép világot rittyenteni mint amivel példálóztál?? Nem arról volt szó az ejúúú kampányban is, hogy mész majd Bécsbe cukit nyitni vagy legalább valami fasza PC boltot s Mariahilfén??? :)

Képzeld el ha kurvára jól teljesítettek volna a felvilágosult demokratáid hol a faszba lennének most a hülye egybites jobbernácik???

youtu.be/6gSx5pJAZm4
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sötétséggel és butított tömegekkel, akik mehetnek csicskának a földekre, meg a stadion építkezésekre.
Tanulni ne akarj, nem is fogsz tudni, hisz az a kiváltság csak a bolsevik elit gyermekeinek jár - ők tudják megfizetni. Régen a bolsik osztályidegennek bélyegezték és nem engedték tanulni, aki nem illett bele a világképükbe. Ma "demokratikus" módon csak lehetetlen tandíjjal veszik el a lehetőséget, miközben képmutató módon az ország "érdekeiről" nyomnak halandzsát.
Nemrég fejtegette valami fidesznyik kretén, hogy a végzett orvosnak akár 6 milliót is fizetni kell majd, ha el akarja hagyni az országot! EZ TÖK HÜLYE!
Aprópénz, nem egészen 20.000 € - egy külföldi intézetnek, kórháznak ennyiért kivásárolni egy végzett orvost nem tétel, ezek még ahhoz is hülyék, hogy körülnéztek volna a világban... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Talán ebbe kellene belemélyedni kezdetnek a sok hülyeség helyett. Széchenyi elég magyar?

SZÉCHENYI ISTVÁN

HITEL
1828-1829*

Budapest : Neumann Kht., 2002

TARTALOM

Honunk szebb lelkű asszonyinak
Előszó
Bévezetés
Nehány, a tárgyat megelőző észrevétel
A magyar birtokos szegényebb, mint birtokához képest lennie kellene
A magyar nem bírja magát oly jól, mint körülményi engednék
A magyar gazda ma nem viheti mezeit a lehető legmagasb virágzásra
Magyarországnak kereskedése nincs
Mit kell tenni, s min kell kezdeni?
Bérekesztés
Végszó

"S így a hitelt, cambio-mercantile just – váltókereskedési törvényt – gondolom s hiszem azon talpkőnek, melyen földművelési s kereskedési gyarapodásunk, egyszóval utóbbi felemelkedésünk s boldogulásunk alapulhat."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát ha valóban annyi baja lenne az országnak, hogy Novák két éve beszélhet hülyeségeket a parlamentben, akkor azt hiszem mindnyájan földhöz verhetnénk a seggünket örömünkben. :)
@orica: Ezt küldd el lécci a bankszövetségnek meg Simornak is. :)
@fizetekmegegysort: @leonito77: Én is pont így vagyok.
Eddig nem voltam tüntizni, de most ...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azért, mert te nem tudod, akkor most elárulom neked én.
Igen, sokaknak van boltja, üzlete, háza, lakása a "boldog" Ausztriában, magyarként, pedig itt él. Konkrétan én legalább 4-5-öt tudok a környezetemben. Meglepett?? Akkor csodálkozz! Ez csak az én ismeretségi körömben.
Sőt, van aki kint építtet lakásokat a pénzéből, kint vállalkozik, mert ott megy az építőipar... Eu nélkül ez hogyan menne?
Óriási, nem 2-3-5 milliós tételek vándoroltak ki bankszámlákról, ha holnap a bolsevik párt be akarná fogni a pénzeket, csak a kisember pénze maradna bent, a nagyhalak mind kivitték, pánikszerűen. Internetbank korában?
@orica: Ha már 56 érdemes ezt a "szép" történelmi listát is átfutni.:(

Kádár megtorlói:

Apró Antal szobafestő, majd a párt Központi Vezetőségének tagja, miniszterelnök-helyettes, az Országgyűlés elnöke az 1956. október 24-ére virradó éjszakán tartott központi vezetőségi pártülésen létrehozott Katonai Bizottság elnökeként katonai diktatúrával akarta leverni a forradalmat, Czinege Lajos és Hazai Jenő segítségével.
Balázsi Béla ÁVH-ezredes, egyik megszervezője volt a Nagy Imre-pernek. Kádárral is szembefordult. Zöldségárus lett, majd öngyilkos.
Barna Péter ÁVH-ügyész alezredes a Kossuth Tüzértiszti Iskola felügyelője, Budapesten a Gyorskocsi utcában 1959. szeptember 15-ig teljesített szolgálatot, és támogatta a véres megtorlás pereinek lebonyolítását. Ezt követően egyetemi tanár lett.
Betlen (Bettelheim) Oszkár villanyszerelő, a Szabad Nép szerkesztője fegyverrel harcolt a forradalmárok ellen, védve a Központi Vezetőség székházát.
Biszku Béla lakatos segéd, belügyminiszter felügyelte az összes fegyveres testületet, így minden letartóztatás, kínzás elrendeléséért felelős! Ezért a minisztertanács
elnökhelyettese lett.
Czinege Lajos kovácssegéd, honvédelmi miniszter 1956. október 23-án a párt katonai bizottságának lett a tagja. A Honvédelmi Minisztérium Politikai Főcsoportjának helyettesével, Hídvégi Ferenccel, Uszta Gyulával és Apró Antallal katonai puccsal akarta megkaparintani a hatalmat. 1957 januárjától a Munkásőrség megszervezője. Pufajkás. Felelős valamennyi kínzásért és kivégzésért.
Csendes Károly igazságügyi minisztériumi főosztályvezető, a legfőbb ügyész helyettese
1956 után szintén felelős a megtorlásokért.
Csillag (Stern) Géza gépészmérnök, vállalati igazgató kivette részét a megtorlásból és a Munkásőrség megszervezéséből.
Dapsi Károly borbély, kerületi párttitkár, gyárigazgató a Néphadsereg MSzMP Intéző
Bizottságának elnökeként tevékenyen részt vett a forradalom leverésében. Jutalmul vezérőrnagy, később azonban kegyvesztett lett.
Garasin Rudolf nyomdász, Cseka-tiszt, ÁVH-ezredes 1956-ban még irányította a büntetés-
végrehajtás fegyveres testületét, így tudta nélkül aligha kerülhetett sor tűzparancs kiadására,
amikor a Parlament környéki épületeket ostromolták.
Gyurkó Lajos pék, vezérőrnagy Tiszakécskén sortüzet nyitott a tömegre. A kecskeméti cigánynegyedben megbúvó 60-80 felkelőre is tüzet nyitott.
Hazai Jenő géplakatos, pártmunkás is katonai puccsal akarta átvenni a hatalmat.
Horn Gyula a budapesti Kerepesi úti laktanyában, a Budapesti Rendőrfőkapitányság „Hunyadi János” karhatalmi zászlóaljának tagja, vagyis pufajkás lett. Fővárosunkban a Nyugati téri sortűz parancs kiadója volt.
Ilku Pál tanító, művelődési miniszter felelős a törvényszékek halálos ítéleteiért, a rögtönítélő bíróságok döntéseiért.
Marosán György péksegéd, államminiszter felelős a salgótarjáni sortűzért, amelynek 131
halálos áldozata és kétszer annyi sebesültje volt.
Pap János vegyésztechnikus, belügyminiszter felelős többek között Brusznyai Árpád
bölcsész kivégzéséért.
Pető (Richtmann) László a Munkásőrség tagjaként vett részt a forradalmárok megkínzásában.
Rajnai Sándor kötőszövő, ÁVH-alezredes, diplomata készítette az első megtorlási
listát, amelynek alapján megkezdődött a forradalom vezetőinek letartóztatása. Ő tartóztatta
le a romániai őrizetben lévő Nagy Imrét és szállíttatta Budapestre. Őt bízták meg végül a Nagy Imre-per felügyeletével.
Sós (Sternberg) György rendőr vezérőrnagy részt vett a forradalmárok letartóztatásában,
és nyilvántartásba vett 8000 Nyugatról hazatért budapesti lakost, és ügynököket telepített közéjük. Csak 1961-ben 111 ember ellen foganatosított rendőrhatósági intézkedést. 105-öt őrizetbe is vettek.
Sucin József vasesztergályos, ezredes, politikai tiszt 131 forradalmár sortűz okozta halálért felelős.
Zoltai Gusztáv (Zucker Gerzson) munkásőr a kecskeméti repülőtér őrszázadában teljesített szolgálatot tizedesként, majd 1968-tól 1976-ig Komlós János ávós tiszt művészeti titkára volt, 1991-től köztudomásúan a Mazsihisz igazgatója.

A Kádár-világ igazi következménye a teljes tudatleépítés volt

Az 1963-as amnesztia kihirdetését követően a bebörtönzéseket és a kivégzéseket a magyarság millióinak teljes tudatleépítése váltotta fel, 1956 következetesen ellenforradalomnak nevezésével együtt. Történelmünk addigi legsötétebb korszaka következett, és az általa okozott lélekirtás, szellemrombolás ezerszer veszedelmesebbnek bizonyult a gazdasági nyomornál: sokaknak már nem a körmét tépték le, hanem munkájuk eredményét rabolták el.

Az alábbi névtelen korabeli röpirat akasztófahumoránál aligha jellemezhetnénk találóbban az 1956 megálmodott Magyarországot keresztre feszítő Kádár-világ feslettségét:

A szocializmus hét csodája:
1. Mindenkinek volt biztos munkahelye.
2. Bár mindenkinek volt munkája, mégsem tett senki semmit.
3. Bár semmittevéssel telt az idő, mégis minden terv 100 % felett teljesült.
4. Bár a gazdaság terv szerint fejlődött, mégis minden fontos dolog hiánycikk volt.
5. Bár semmit sem lehetett kapni, mégis mindenkinek megvolt mindene.
6. Bár elvileg megvolt minden, mégis mindenki lopott.
7. Bár minden mozgathatót loptak, mégsem volt soha leltárhiány.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha minden ilyen rózsás felétek is mijafasznak kell egyáltalán tüntetni a millának??? :)
@orica: Erre a sztenderd jobbik-válasz nyilván az, hogy Széchenyi zsidó volt. :P
Legalábbis ha Széchenyi ma élne, Vona Gábor rituálisan elégetné a fényképét, és Gyurcsány mellett lenne a színpadon.

Kossuth meg Viktor mellett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Előre is gondolkodtok, vagy csak a múltban merengtek? :)
A múlt nélkül nincs jövőnk!
De a múltba bezárkózva NEM LESZ JÖVŐNK!
@GeoCracker: Szerintem meg kutatni kellene, de tényfeltáró módon, nem pedig jó magyar szokás szerint mitizálni. Anyai nagyszüleim a Corvin köz közelében éltek, ráadásul nagyanyámnak ma lenne a szülinapja. Így az a bizonyos 56-os szülinap emlékezetesre sikerült. Amikor én gyerek voltam, minden évben szóba került, hogy mi történt a 39. szülinapján. Nagyapám szerint minden társbérlet megszűnt a környéken.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jobb egy ismert gazember, mint egy vadidegen. Az előbbiről legalább tudjuk hogy az.;)
Ez valami jobbos elmebaj a gyarmatosítás?! Hol látsz te itt gyarmatosítót?! Mert bevallom, hiába nézelődöm, csak fideszes és jobbikos szélhámosokat látok akik elhitetik a buta népekkel, hogy a bankok gyarmatosítanak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tán még ovis se voltál, amikor ez friss "hír" volt. Nagy baj, ha ebből táplálkozik naponta a jobbik.
Nem pont erre gondoltam, amikor az utódok felelősségéről írtam.
Mindegy. Egy színvakkal nem érdemes vitát nyitni a fű színéről.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ismerős végzett hentes, ifjú és bohó, kiszervezték a szülei a Németekhez henteskedni, 2 hát után azt mondta nem bírja a 10-12 órás munkát, aztán megkapta a havi bérét 1600 eur-or, erre azt mondta: -Kibírom, ennyiért...
Ami a fő csapatként, és felelősséggel kezelik őket, ha valaki hibázik, mind büntetik, figyeljenek egymásra, dolgozzanak egymásért.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A szocializmus hét csodája:
1. Mindenkinek volt biztos munkahelye."
Ma senkinek sincs

"2. Bár mindenkinek volt munkája, mégsem tett senki semmit."
Ez nem igaz. Vagy nagyon felületes vagy, vagy nagyon fiatal, vagy nagyon demagóg.

"3. Bár semmittevéssel telt az idő, mégis minden terv 100 % felett teljesült."
Ez sem teljesen igaz, mert úgy mellesleg talpraállt egy ország, ami belebukott egy olyan háborúba, amiben ott és abbana formában keresnivalója nem volt. S amibe Horthy, akit most olyan sokan szeretnek, rángatta bele az országot.

"4. Bár a gazdaság terv szerint fejlődött, mégis minden fontos dolog hiánycikk volt."
Ez igaz. Viszont kiszámítható volt a megélhetés

"5. Bár semmit sem lehetett kapni, mégis mindenkinek megvolt mindene."
Ez hazugság. Pusztán az embereknek nem alapvető problémái volta. Az éhezés gyakorlatilag megszünt. Bár banán tényleg nem mindenkinek volt mindig.

"6. Bár elvileg megvolt minden, mégis mindenki lopott."
Tévedés. Tipukus urban legend. Az emberek pont olyanok voltak, mint előtte és utána. Sőt, szinte ugyanazok is.

"7. Bár minden mozgathatót loptak, mégsem volt soha leltárhiány. "
Most kinek hiányzik a leltárból a Tokaj kereskedőház. Nem. Ma sem lonak többen. Csak akkor, ha egy piti tolvaj hatalmat kap, akkor nagyobbat lop. S törvényt hoz arra, hogy szabad.

Összességében persze az a negyven év sem volt a kánaán. De a jobboldalnál sincs a bölcsek köve. Ha a két oldal meg sem próbálja megérteni egymást és nem tud alapvető dolgokban megegyezni, akkor az országnak vége lesz, mint a botnak. Az, hogy a jobboldal szerint dögöljön meg mindenki, és ezzelelérik, hogy baloldal ne üljön le tárgyalni, mert nem akar megalázkodni, az nem megegyezésre törekvés.
Az pedig, hogy még azt is ellenségnek kezelik, kezelitek, aki egyáltalán a tárgyalás, ha ugy tetszik a liberalizmus híve, az egész egyszerűen undorító.
@aritus: kiváncsi vagyok meddig tartana a nagy nemzeti tüzesedés pénz nélkül. Mert bizony egy pofás forradalom sincs meg egy kis tőke nélkül.
A föld se fordul termőre attól, hogy odaáll Gabe barátunk és rárivall hogy magyar föld vagy teremj!:D:D:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem egy olyan ember vagy aki tagadja jobbikosságát, de kimegy annak rendezvényeire? Talán rosszul látom?
Én is ott leszek a Millán, a DK.-n is.
Ezt majdnem becumiztam: :))

nol.hu/velemeny/nem_turjuk_a_feket__-_unnepi_beszed
@Marcellusca: A férjem még soha semmilyen tüntin nem volt. (Na jó, a Chartával sétáltunk egyszer) Ma reggel ő vetette fel, hogy ebéd helyett séta a Gellérthegyen, majd az Erzsébet-hídon keresztül a pesti oldalon térünk haza, délután három körül, ha esetleg mások is lesznek arra, mint turisták, akkor ott maradhatunk. (Mondjuk én egy hónapja megmondtam, hogy megyek a millára.)
Tüntetés:
A tüntetéseket nem szeretem. De ott leszek.
A Millát sem szeretem, de ott leszek. Egy társsal,akinek tömegiszonya van, és ezért lehet: kézben kell kihozni. De ott lesz. S ott leszek, ha kell "testőrként", mert mázsa felett könyebben kijövök, mint 50 kilósan.
A tüntetéseket nem szeretem. De ott leszek.
Mert a jelenlegi hatalom nem hagyott más választást.
@Бабаяга: Jelenleg nem látszik más kutatási út, mint a magyar szemellenzős. Ld. még a síroin táncolók házát az Andrássy 60-ban. Így inkább nem.
@ariel12: a cikk jó, és lehet, hogy "elfogtak egy levelet".
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Nyugat-dunántúli lévén,erős Széchenyi-kultuszban felnőve, nekem Kossuth egy kókler volt. Igaz, nagyszerű szónok. Elnézést kérek a Kossuth-imádóktól:)
Sziasztok! Indulnom kell a vonathoz.
Egyszer már tüntettem életemben, Horn idejében a 2000 HUF tandíj ellen.

Most nagyobb a baj.
@leonito77: Köszi, igyekszem óvatosan. Meg hát, a barátaim is óvnak. :)
@orica: A könyve alapján az általam nagyra tartott Csernok gőzősfejű jogásznak nevezte. Később a gőzősfejűért elnézést kért (mert ilyen ember). :)
3 közhitványság, a doktor trió ünnepel... a pocakos ólábúak: dráder-drkövér-drorbán....

simicsicskák...
A közszolgálati TV mai adásában kizárólag Orbán Viktor ünnepi beszédét közvetíti.
Egy demokratikus országban nem az a helyénvaló, ha a mai ünnep a pártok és civil szervezetek valamennyi fellépéséről tudósít?
Milyen alapon lehet kirekeszteni a magyar állampolgárokat attól függően, hogy milyen politikai irányultságúak, vagy csupán csendes szemlélői az eseményeknek.
Pedig ez utóbbiak száma jelenti jelenleg a többséget.
@orica: Orbán már a nyáron is az áthallások embere volt. endresy.blogspot.hu/2012/06/athallasok.html
Azóta romlott. Neki, és hiveinek Szechenyi sem biztos, hogy magyar. Talán Liszt sem.

"mivel jól láthatóan a közmunkaprogramoknál és a klientúra földvagyonhoz juttatásánál sokkal messzebbre nem lát az a vezetés, akinek a falusi lakosság felé is felelőssége kellene, hogy legyen. Ilyenkor természetesen jól jöhetnének a külföldi befektetők, de őket ugyebár a Turul nem szereti. Nem azért, mert tud jobbat, hanem mert „csak”. Mert nem elég magyar. Noha kérdéses lenne, hogy amennyiben most élne, akkor a Turul-klub hívőinek Liszt Ferenc vagy Széchenyi István elég magyar lenne-e? De természetesen a mezőgazdaságban is kereshetünk hasonló, vagy akár még hasonlóbb példákat. Dr. Sedlmayr Kurt, aki a hazai cukorrépa-nemesítés bázisának kialakítója volt Sopronhorpácson, szintén nem annyira a lovon való hátranyilazásra büszke vérmagyarok táborából került ki. Mégis sokat köszönhet neki az ország. Ahogy a turulista névmágiában hívőknek akár Fleischmann Rudolf, a korszerű hazai növénynemesítés megalapozója is okozhat fejtörést." endresy.blogspot.hu/2012/10/megelhetesi-folderzes.html
@GeoCracker: a jobboldal szerint dögöljön meg mindenki"

Megnyugtat, hogy itt ez az érzés fel sem merül a részetekről. Én folyamatosan érzem mennyire "szeretik" itt a jobbosokat. Te egyébként egy általad említett tárgyalás esetén, milyen kompromisszumokat tennél? :)
@Бабаяга:

Ez jó:))))))
Valamikor régen, felületesen rápillantva a nickedre Barbarának olvastalak, és azóta nekem az vagy. Jó sétát:))
"árpádpöttyös turul rudi" felvonulás is lesz ! a MTV székháznál...

hircsarda.blog.hu/2012/10/22/arpad-pottyos_automatakkal_unnepel_a_turo_rudi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az utópiák attól utópiák, hogy nem valósulnak meg. Ettől szépek vagy elborzasztók.:) Nekünk élhető világ kell, nem szép. Mi már azzal is beérnénk.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én a jobbikkal le se ülnék. Nem követnék el olyan hibát, hogy bármiféle fontosság tudattal ruházzak fel olyanokat akik semmi másra nem építenek, csak az emberekben meglévő legrosszabb és legalantasabb tulajdonságokra.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Én is szeretem Csernokot. Nemigen van vitám vele.
@GeoCracker: Nekem nagyon szerencsés gyerek és ifjú korom volt, mivel a nagyszüleim, és azok testvérei teljes természetességgel beszéltek Trianon következményeiről, a zsidók kiirtásáról, a malenykijrabotról, az államosításról és 56-ról is. Minden hagymáz és pátosz nélkül ismerhettem meg a szemszögükből a XX. századi történelmet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt most nem értem...:) Hogy jön a gyarmatosításhoz? Ez egy generációs defektus lenne?
a doktor ügynökök (kövér-siffer-orbán-simlicska-vona-fletó stb ) kreálmánya a milla...

mert pártokat már hiába hoztak létre kell egy újabb légypapír amibe beleragadtok :))))
@orica: Én meg most a Barbarát barbárnak. Bár tudom magamról, hogy én vagyok a három nyelvvizsgás dyslexiás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nézd, én nem szertem a Jobbikot, és ezért eléggé megharcolt. S lejáratta magát a szememben a jobboldal számos más formációja is. Ezért is megharcoltak.
De sehol nem írtam, hogy elvből nem ülnék le senkivel a túloldalról. Miközben a jobboldalon hányszor, de hányszor hangzik fel a dögöljenek a komcsik. S hányszor vannak leballibsizve azok, akik nem a vérturultban hisznek? Sokszor.

Kompromisszumügyben először le kellen tudni ülni tárgyalni. Például első körön hajlandó vagyok megahallgatni a másik felet,és megpróbálom azt hinni, hogy nem tart Colt-ot az asztal alatt. Erre a jobboldal nem hajlandó érdemben. Az LMP, és a Milla sem ugy tűnik. Ha egyenrangú félként mindkét fél kitette a kártyákat, akkor lehet egyeztetni a kompromisszumokat.
@Бабаяга: Az élet, és a korom úgy hoza, hogy a családomban sokféle szájhagyományt sikerült első kézből halalnom. Sokszor azzal a kisérőszöveggel, hogy "ezt az iskolában ne mond". :-) Még láttam a pléhlapot az "...egész Magyarország menyország" szöveggel, és mesélt anyám '56-ról is. '68-ban hallgattuk a SZER-t, és megtanultam a sorok közt olvasni.
S megtanultam, hogy az emberek EMBEREK, és nem szentek.
@Бабаяга: Nálunk is ez volt. A nagyszüleim meséltek a dáváj császiról, meg hogy öltöztették be a nagynénémet, hogy öregasszonynak látszódjon. Meg hogy ment nagyanyám a tanácsházára, mikor el akarták vinni az egyik nagynénémet 56 leverése után.:D
Azt se felejtem el, mikor kádár halálakor a nagynéném annyit mondott, hogy épp ideje volt. Mennyire nem értettem miért mondja (13 voltam akkor).:D
@GeoCracker: "S megtanultam, hogy az emberek EMBEREK, és nem szentek."
Azt hiszem ez a legfontosabb, ezt szeretném én is átadni a gyerekeimnek.
És ezért háborodtam fel azokon, akik még mindig csak fanyalognak, hogy ez sem jó, meg az sem jó, és egyáltalán semmi értelme a millás bulira kimenni. Igen, szentek nincsenek, messiások sem. (Ja talán kivéve ovit) Hozott anyagból kell kihozni a legtöbbet és nem gyermeki áhítattal várni a csodatévő rabbit, jógit, aktuális Csaba királyfit.
Hasonlót gondolunk, találkozunk! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "kádár halálakor a nagynéném annyit mondott, hogy épp ideje volt"

igen ez megoldás lenne ha simán megmurgelne ez a nagyáldás népvezér
@C72: azt tudtad hogy bajnai egy maszopos? hitvány komcsi ?
kicsit eltévedt, vagy nem is??? Cseppet jobbklikkes a duma....

Rogán: az 56-os szabadságharcot folytatni kell
Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint ma is harcolnunk kell a szabadságunkért, habár egészen másféle harcot kell vívnunk, mint ’56-os elődeinknek.

hvg.hu/itthon/20121023_Rogan_az_56os_szabadsagharc_folytatni
@dr. Balta$ár: Szerintem ha lenne unokahúgom, ő is csodálkozna, miért mondok ilyet arra a bácsira.:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Rogánt minden angolna irigyli a bőréért.
Én a Szolidaritáshoz megyek és Bajnait meghallgatni. Hogy ott lesz a Milla is? Legyen...
"Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer. "

Gondolom 2006-2010 között is kimentél minden évben, vagy akkor nem zavart a rendszer?
@Secnir: Kiváncsi vagyok, a Deákról hova mennek. Kossuth tér vagy Széna tér :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem tudom, honnan van a listád, de a Hornnal kapcsolatban a sortűz kiadási parancsvád nettó hazugság. Sorkatonaként vezényelték a karhatalomhoz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem ezt úgy hívják, hogy nemzeti szocialista.
Egyet értek, valóban az lenne a jó, ha a mai nap arról szólna, h megmutassa az ország, h véleménye szerint mennyire rossz felé mennek a dolgaink. Ehhez nem kell törni-zúzni, nem kell hőbörögni, randalírozni, hangosan a másik oldal felé mutogatni, egyszerűen ki kell(ene) menni az utcára, méltósággal csendben megjelenni így üzenve, h itt vagyunk, ennyien (és még többen) vagyunk, akiket nem lehet trükkös választási törvényekkel sarokba szorítani. Ha rajtunk múlik a jelenlegi kormány le lesz váltva ha eljön az idő.

Csak egy baj van. Hála a gazdasági szabadságharcnak, a munkanélküliségnek, stb.-stb. én speciel már nem engedhetem meg magamnak, h csak ezért felautózzak a fővárosba. Ezt speciel már elérte Matolcsy...
@fizetekmegegysort: én se jártam még tüntetésen életemben de erre lehet, hogy elmegyek. Azt se tudom merre van a szabad sajtó
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mindig utáltam a demagógiát.
Aki a bankokat ekézi - csak úgy , mert divat , vagy mert Ők gazdagok Én meg szegény vagyok - az komplett hülye !
Ezen az alapon lehet ekézni és utálni a szomszéd kisboltot , a benzinkutakat , a kocsmákat is...hiszen azok is haszonért dolgoznak,...nem pusziért !
remélem, Dopeman meg Bartos Cs. Földzabáló Detox István is jelen lesz a kis bohóckodásotokon. Tudjátok, őket szavaztátok meg alternatív államfőknek :)
@bgp:
" Azt se tudom merre van a szabad sajtó "

Merre ?
körülöttünk minden országban...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem, ha kimész és sokan együtt lesztek, akkor kényszerítsétek ki, hogy részesedjetek az iráni olajpénzből, hamár szajkózol, akkor tollasodj is.
@radikalisviccek:
Dopeman értelmesebb ember mint Te...
@Andal:
"Gondolom 2006-2010 között is kimentél minden évben, vagy akkor nem zavart a rendszer? "

Hja , kérlek,..akkor még demokrácia volt !
@dr. Balta$ár: Ha elolvastad volna a posztot, értenéd: én is, akárcsak a cikkíró elsősorban azért leszek ott, mert k*** elegem van... Bajnai ide vagy oda. Amúgy, ha már szóba hoztad, Bajnai legalább nem elmebeteg :)))
@Mariann19:

"A közszolgálati TV mai adásában kizárólag Orbán Viktor ünnepi beszédét közvetíti."

Hiába tudom régóta, mi a helyzet a "köz"tévével, ettől halálosan felháborodom. Rávilágít amúgy a helyzet lényegére is, arra, hogy jóval nehezebb lesz ebből az egész szarból kimászni, mint ahogy tűnhet.

Nem lesz szabad a választás, ez illúzió és önáltatás, bárhogyan értetted is, Fabius. Nemcsak azért, mert úgy farigcsálják a rendszert magát, hogy ne legyen az, hanem egyebek mellett ezért is. "Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer." Ha a köztévében nem fog látszani, akkor a válasz nem, mert az ország lakosságának éppen az a része nem fog értesülni róla - vagy nem úgy, nem azzal a hangsúllyal, nem olyan élményként értesül -, amelyiknek kellene, amelyiknek rá kellene ébrednie, mi történik vele.

Megyek persze. De remélem, a "köz"tévéről is szó lesz a színpadon.
@dr kíváncsivagyok: egy szellemi súlycsoport lehettek, ő szokott ilyen konzekvensen és megdönthetetlenül érvelni, mint te :)
@C72: "Bajnai legalább nem elmebeteg"

az is valami a mai világban...

"csak" gerinctelen, alkalmatlan és ügynök, szóval kellemes ember
@félázsiai nagymagyar: most az a bajod, hogy megemlítem, hogy milyen alternatívát is kínáltok ti valójában? :) "A tények makacs dolgok, elvtársak." Inkább valljátok be önmagatoknak is, hogy bohócok vagytok, és hadd nevessünk együtt egy jót :)
@dr. Balta$ár:

"gerinctelen, alkalmatlan és ügynök"

Ufó, hermafrodita és titkos laktovegetariánus.
Kedves Fabius, ott maradsz végig? Mind a 15 percet végig várod? Megvárod míg Juhász Úr, miután konstatálta, hogy milyen sok ember összegyűlt, a Kossuth tér felé fordulva fél-hangosan elnézést kér, hogy oda merte hívni ezt a sok embert, majd felszólítja a tömeget, hogy fegyelmezetten kettes sorba állva hagyják el a helyszínt, mert az előadás véget ért?
Ez aztán a forradalmi hevület... és sokan a millától várják a rendszerváltást...:)Haha...
Egy vezetőt nem a gittegyletből kell választani..

Ettől már csak az LMP a nagyobb ász.. úgy viselkedik a millával együtt, mint szende szűz, aki először fogad klienst a kuplerájban...
Ellenzék mi? Vasököl... odacsap ahova köll..:)
"Azt is, ha mások szerint a mai baloldalon nincs értelme az összefogásnak."

Legelőször is tisztázni kéne végre a "baloldal" szó jelentését. Ugyanis a liberálisok NEM baloldaliak, csak Mo-n van ez a tévhit. Nem kellene átvenni a Fidesz szóhasználatát, mely szerint aki velük nem ért egyet, az automatikusan baloldali. Nem így van!
Hova tünt a Karsai Dóri mer én seholse látom?
Hát megmondom én aszt:eltüntette a Zorbánviktor!
Mer az a szegény lány beszélni mert őellene most jól lesitelték!!
Álitólag nejlonharisnyában kell lovagolnia egy rúd rúzson vagy rúzsrúdon vagy tudomisén és közben énekelni hogy nemteccik a milla.
Mer ijen kegyetlen esz a Zorbán!!!
főőőcíííny, narancsdroidok felbukkanása jelentős mennyiségben várható :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Legfeljebb, ha van wifi a buszokon, hiszen hosszú az út a békemenetre.
@Andal:

ELMÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTTTTTTTTTNNNNNYYYYÓÓÓÓCCÉV!!!
@műproli:

Tegyél már ki szmájlit, mert sosem tudom, viccelni próbáltok, vagy csak szimplán rohamotok van...
@Mariann19: Mi okod van feltételezni, hogy demokratikus országban élünk?
@GeoCracker: "Kompromisszumügyben ..."
... előbb tisztázni kéne, hogy a "magyaros" jelentésében vagy a szó eredeti értelmében való kompromisszumról beszélünk.
Mert ugye csak kis hazánkban ugyan, de egy nagy rétegnek a kompromisszum nem a nyugati "minden fél által elfogadható megoldást" jelenti, hanem a "megalázkodva méltánytalan feltételeket elfogadva" verziót. És konkrétan még senki nem jött rá miért.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Hol látsz te itt gyarmatosítót?!"

A kérdés inkább az, hol nem látsz.
A 20.sz. végének 21. sz elejének gyarmatosításai már nem fegyverrel történnek, nincs is erre szükség. Az erőforrások felett kell megszerezni az ellenőrzést, ennyi bőven elég.
Sajnos a gazdaság stratégiailag fontos pontjai energia, nyersanyag, pénzintézetek, még mindig idegen tulajdonban vannak. Magyarország kitettsége a többi kelet-középeurópai országgal együtt óriási.
A jelenlegi kormány próbálja ezt a kitettséget legalább tompítani, amire ti, persze hisztérikusan reagáltok.
A legfontosabb, és legegyszerűbb szerintem a Paksi atomerőmű kapacitásának növelése lenne.
Nagyon veszélyesnek tartom azt, hogy idegen forrásokra vagyunk utalva.
Egy állami tulajdonban lévő villamos energia rendszer, ami olcsóbban ad energiát pl. mint ahogy a környező országokban hozzá lehet jutni, nagy előnyt jelentene a működőtőke idecsalogatását illetően.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Leszel? elindulok, remélem, ki tudom kerülni az önként á 4500-ért menetelőket még a Széna téren. Ha nem, belülről bomlasztok, Stefi úgyis megvéd. :-DDD
@Бабаяга: " Legfeljebb, ha van wifi a buszokon, hiszen hosszú az út a békemenetre."

Tudod az Orange Wasy buszain van Wifi. ;)
Persze előfordul, hogy az utasoknak fél úton össze kell dobni a benzinpénzt, mert véletlenül kifogyott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

": Ezt küldd el lécci a bankszövetségnek meg Simornak is. :)"

Belátom, hogy a turultól Fukuyamáig vezető út baromi hosszú, de az említett uraknak Széchenyi kötelező tanulmány volt, nem ragadhattak le a turulnál. Ha mégis, nem lettek az említett urak.
@Бабаяга: :-) A Chartán mi is sétáltunk párszor. na mindenkinek jó ottlétet!
Mosmár mindent tudok én csak aszt tesék még meg mondani nekem hogy mit fog ma énekelni a Bajnai Kordon?
Mer múltkor az Inter Nációnálét ojan szépen dalolta hogy ha lehetne kérni akor aszt feltétlenül hogy FEL FEL TE ÉHES PROLETÁRR!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Helyettesítsük be az "illúziót" a "reménnyel" és általános igazság közelébe jutunk...

Ez az ökör Epimétheusz pont végére hagyta Pandóra szelencéjében a reményt, és már csak ennyi jutott nekünk, embereknek.

Amúgy: gondolkodott már valaki Prométheusz ("előre okos")felelősségéről abban, hogy az istenek valamennyi élőlénynek szánt összes ajándékát tartalmazó szelence tartalmának szétosztását Epimétheuszra ("utólag okos") bízta?

Mert azon, hogy mi, mai emberek (a harmadik embergeneráció) Epimétheusztól származunk, azon nincs mit csodálkoznunk...
@no successful: "Egy állami tulajdonban lévő villamos energia rendszer, ami olcsóbban ad energiát pl. mint ahogy a környező országokban hozzá lehet jutni, nagy előnyt jelentene a működőtőke idecsalogatását illetően."

A lelkesedésedet osztanám, de az ugye megvan, hogy a bagóért termelt francia atomenergia ára alá az életben nem megyünk le? Nem tudom rémlik vagy sem, de idehaza megvétóztak új blokkokat Paksra, megvétóztak vízerőművet, utóbbi okból nem lehet gazdaságos szél erőmű sem ... marad a baromi szennyező ÉS drága szénerőmű és egyéb fosszilis megoldás. :(
@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény:

"Legelőször is tisztázni kéne végre a "baloldal" szó jelentését. Ugyanis a liberálisok NEM baloldaliak, csak Mo-n van ez a tévhit. Nem kellene átvenni a Fidesz szóhasználatát, mely szerint aki velük nem ért egyet, az automatikusan baloldali. Nem így van!"

Jogos. Tegyük hozzá rögvest a kérdést: a fidesz baloldali-e?

A mai naphoz: remélem, sokan lesznek kint (sajnos nem tudok ott lenni). Biztos csak fóbia, de mindenki vigyázzon magára!

Üdv:
Zb.
Bírom, hogy amikor az írás kifejezetten arról szól, hogy nem azért megyünk ki, mert egyetértünk az "emúttnyócévvel" vagy Bajnaival, hanem azért, hogy jelezzük, hogy nem értünk egyet az Orbániával, akkor is megjelennek itt a "2006-2010"- ezők, Bajnaizók, bohócozók és liberálbolsizók.
Tényleg ezen a színvonalon vagytok, hogy nem értettétek meg miről szól ez az írás, vagy a Pártközpontban csak simán kiadták az utasítást, hogy Varánuszt - függetlenül a mondanivalójától - fikkantani kell?!
@no successful: Ha ezt a fijugg felfognák, akkor nem kergetnék ki izzó lángpallossal az összes eddig működtetett tőkét.
@komplikato: Az eredeti értelmében szeretném látni. Ahogy írtam is :-)
Szép volt ez a megemlékezős poszt.

Én nem leszek ott, mert sajnos nincs pénzem, sem időm 480km-t utazni oda-vissza.

Gondolom nagyon sokan vannak még hozzám hasonlóak.
Gondolom a többség ilyen.
@bgp: Erzsébet híd, pesti hídfő
nézd meg a gugli mapsen, meg a bkv.hu-n, hogy mi hogy jár, mert sok járat eltérített útvonalon megy.
@dr kíváncsivagyok: Ja, ha jobboldali kormány van hatalmon, akkor mindig diktatúra van, kicsit már unalmas... Az bizonyára a demokrácia diadala volt, amikor Gyurcsány a hatalomban maradt 2006őszén, vagy amikor Hornék nem mondtak le '97-ben az átvilágítóbíróság felszólítása ellenére.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, a 2002-2010 közötti időszak elkúrását fizetjük még vagy 10 évig, gratulálok a min. +12ezer mrd államadóssághoz és a lenullázott GDP növekedéshez.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Hitelből volt nyugdíjemelés meg "jóléti rendszerváltás", a hitelt meg vissza is kell fizetni, de ez jelenleg nem a ballibek problémája.
A blogírónak tökéletesen igaza van. Én 120 km-re lakom Budapesttől. Ha feleségem és én elmennénk az 10 000 Ft. Sajnos nincs ennyi pénzünk. ( A feleségem, aki egy jóságos tündér, egyedül nem engedne el .) Mindenkinek jó napot kívánok. Legyetek sokan a Milla tüntetésén. Érezze a vezénylőtábornok, hogy nekünk az ő általa vizionált rohadó világ nem kell.
@dr. Balta$ár:

csak" gerinctelen, alkalmatlan és ügynök, szóval kellemes ember"

Tudod, te miket irkálsz?
Bajnai 68-ban született 88-ban 20 éves volt.
Milyen ügynök? Házaló?
@komplikato: ja, mint a hallgatói szerződés. Ott is ugye két egyenlő fél írta alá azt a szerződést, a hallgatók önként és danolva.
@no successful:
Olcsóbb lesz az energia? Ezt igérték?
Azt is igérték, hogy véget vetnek az uram-bátyám rendszernek...
@fizetekmegegysort:

" Varánuszt - függetlenül a mondanivalójától - fikkantani kell?! "

Igy igaz. Bár az igazhitű nagymagyarok ezt önként, kicsi szókinccsel, mazochizmusból teszik.
@fizetekmegegysort: "Bírom, hogy amikor az írás kifejezetten arról szól, hogy nem azért megyünk ki, mert egyetértünk az "emúttnyócévvel" vagy Bajnaival, hanem azért, hogy jelezzük, hogy nem értünk egyet az Orbániával [...]"

És ettől mi a garancia arra, hogy valóban így is van? Sok olyan ember van, aki kiábrándult a fideszből, de ugyanakkor azt se szeretné, hogy egy majdan megalakuló ballib párt rá hivatkozzon, mint támogatóra.
Hugyosforradalmár Gyurcsanyisták.

Tűzzétek ki a Kossuth-címert ahogyan azt Mesterházy apátok parancsolta (szerencsétlen Kossuth forogna a sírjában ha megélte volna, hogy egy komcsi ripacs tolvaj, az ő címerével kampányol a komcsikért).

Aztán meg mindent bele, hogy Gyurcsány, Mesterházy, és Bajnai apátok újból elkúrjanak mindent gazadaságilag.
@Andal: Matolcsy-Orbán tevékenysége három lépésben mintegy 1000 milliárdot vesz ki. Ez havonta és fejenként tízezer forint nagyjából. Csak az utóbbi évben. Ha a korábbi kormány az elmutnyócévben produkált ugyanennyit, akkor Matolcsy nyolcszoros hatékonysággal rombolja le az országot. Amolyan Antall-módra.
@vivaNER: azt mintha ígérték volna, amennyiben tartósan 300 a benzin ára, be fognak avatkozni. :)
@Andal:
Sőt ez is azért van! Ne légy hülye! :)))
"Az előző évihez képest 20111-ben csökkent az infláció (ami még mindig a kedvezőtlen tartományban van) és javult a költségvetési helyzete, esetünkben többlet alakult ki. Ez utóbbi azonban szinte kizárólag a magánnyugdíj-pénztári vagyon átirányításának hatása, így a tavalyi GDP arányos 4 százalékos államháztartási többlet jelentősen felfelé módosította makrogazdasági versenyképességünket. Ugyanakkor, ha az átirányítás nem történt volna meg, akkor a hiány a GDP 5,2 százalékra rúgott volna, aminek hatására Magyarország a GDP arányos költségvetési egyenleg tekintetében nem a jelenlegi igen előkelő 13. helyet foglalná el (olajexportőrök társaságában), hanem Lengyelország és Litvánia közé szorulna a 111. és 112. helyre."
Jogbiztonság, kiszámíthatóság, stabilitás...
Amíg nincs, addig csak ennyire telik?
Ha valaki nem érti, hogyan működik a világ, ne ossza az észt.
@Adalberto Gellenzeeri: hát igen, nincsenek buszok, nem úgy, mint a békemenetelőknek.
@GeoCracker: Ezek szerint már régi, elfeledett emlék, hogy Bajnai 2009 tavaszán egy 300+900 mrd-os csomagot jelentett be. Hogy 2002-ben 8,2ezer mrd, 2010-ben 20ezer mrd volt az államadósság (+önkormányzatok, állami vállalatok, +lakossági deviza-alapú hitelesek). Hogy idén 4ezer mrd, 2013-14-ben 3-3ezer mrd a lejáró forint- és devizaadósság.

Valóban Antall-módra működik az Orbán-kormány: ami államadósságot és lerobbant gazdaságot hátrahagytak a kommunisták/ballibek, azt a jobboldalnak kell feltakarítani utánuk, és ezért természetesen a jobboldal a hibás, Kádár/Bajnai alatt sokkal jobb volt az élet.
@Mariann19: Természetesen csak azt. Untersovszy és a többi pártkatona tudja mi a dolga. Hiába az egész ország tartja el a köztévét, ők csak az egyre kisebb kormányt támogató kisebbségnek nyomják a propagandát. De nem baj, legyenek boldogok vele, a kutya nem nézi a köztévét amúgy sem. Pont ez az a tempó, ami miatt a fidesz elbukta a 2002-es választásokat is, mert a jóérzésű magyarokban ez a tempó undort kelt. Mégsem vagyunk annyira félázsiaiak, akiknek parancsolni kell.
@no successful:
Mint az állami tulajdonú MOL... Mekkora veszteséget is könyvelt el 1 év alatt?
Erről is a... pirézek és a zsidók tehetnek? :)
Basszus, vannak egyedek, akik ennyi ésszel még lélegezni is képesek.
@Névtelen Betelefonáló: Tényleg ennyire nehéz megérteni? Akkor másképp kérdezek: mondd, szerinted az, aki egyszerűen csak nem ért egyet Orbánia rendszerével, és ezt szeretné valahogy demonstrálni, az mit tegyen? Hova menjen pl ma?
És neked ennyi erővel mi a garancia arra, hogy bármelyik párt bármikor azt fogja csinálni amit hirdet? Mi a garancia a Jobbikra, LMP- re, Szolidaritásra, Millára? Mi a garancia arra, hogy amit Te ma leírsz, azt holnap ugyanígy gondolod? Mi a garancia arra, hogy nem hagy el a férjem, nem halok meg fiatalon, hogy lesz még holnap munkahelyem?
Az élet nem biztonsági játék. Ami most történik, az sokunknál kivágta a biztosítékot. Annyira, hogy már garanciákat sem várunk, ígéreteket sem...Egyszerűen csak jelezni szeretnénk hogy mi is sokan vagyunk...ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rogán (propaganda)szövege egy agyalágyult baromé. Sajnos még mindig sok olyan balfasz lehet, aki beveszi az ilyen végletesen leegyszerűsített demagóg bornírt szar dumát.
@Andal: Valószínűleg akkor nem zavarta, mert nem a cigánykodásról szólt az ország vezetése. Pont ezért megy most ki. Egyébként akkor kezdte a fidesz az aljaskodást és az árokásást, gondolom te meg azokra a kétmillióan a Kossuth téren naggyűlésekre mentél ki, mert nem tetszett a rendszer.
@Andal:
Mekkora adósságok fognak lejárni a most 9%-os kamattal felvett hitelek után aranybogár?
Az nem lényeg... Értelek... Amikor 3%-os hiteleket váltunk ki, 9%-ossal, az remek üzlet!
Számolni tudsz?? Vagy az is valami komcsi ármány?
nah az biztos, hogy a következő heteket az fogja meghatározni, hogy hol hányan voltak, és csak azután kezdenek el azzal foglalkozni, hogy ki mit mondott.
@Névtelen Betelefonáló: Az alternatíva az ápoltak költségvetése, az álkeresztény térnyerés és a háborús békemenet. A Milla semmire nem garancia. Ezt a nevem menti blogon kifejtegettem. Még csak nem is szeretem.
Jelenleg azonban Bajnainál senki nem tojt jobb tojást.
@Andal: Ha mindent elhiszek úgy ahogy írtad, bár itt jelzem elég szelektív az írásod*, akkor is felmerül a kérdés miért kéne támogatni olyan gazdasági intézkedéseket amik nem, hogy nem lapátolják el a sz*rt, hanem halmozzák? Amik a maradék minimál gazdaságot is lerombolják?

*Egy értelmes és hiteles írást nem láttam arról, hogy az a rengeteg hitel miből is származott, hogy volt benne része a 2002 ELŐTTI intézkedéseknek és vagy a 2006 utáni (talán tudatos) önkormányzati eladósításoknak? Addig meg ez így egy állítás sor ami lehet igaz, lehet nem igaz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tisztázandó..

Az MSZP volt az, akik alatt megduplázódott a munkanélküliségi ráta, és a GDP arányos hiány.

Akik az EU legszarabbik kormánya ként, a szlovákok elötti pozicióból az utolsó helyre züllesztették országunkat.
Nem utolsó sorban Bajnai, de leginkább Gyurcsány apátok áldásos elkúrásainak következményeként.

De ti csak tegyétek amit Mesterházy apátok parancsol, tűzzétek ki a Kossuth címert (igaz pár éve a címeresdit még kikértétéek magatoknak), hugyozzátok össze a tereket (igaz pár éve ez se volt menő nálatok)

Az egyetlen valódi különbség hogy titeket nem fognak karhatalmisták rommá verni ahogy az MSZP diktatúra alatt tették ellenzéki tüntetőkkel.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
"Hova lett Stefi?"
A békaügetők közt keress egy dirndliben tetszelgő biszexet... Te, te Mazochista Pista. :))
@Andal: Menjél inkább öltözködni. Nemsokára indul a menet. Kokárdát otthon ne feljtsd!
Ne feledd: Nem leszünk gyarmat! Nem leszünk gyarmat!
Vagy mégis leszünk? Hiszen Viktor kérte az IMF-et, hogy diktálja le a parancsait. Mindegy, majd Bayer és Kerényi megmondja, hogy mit kell skandálnotok, mi az aktuális mantra. Mindeketten kiszolgálták már az MSZMP-t is, gyorsan tudnak alkalmazkodni. Csak ügyesen!
Jé mennyi kuminista troll, kell ám a hangulat pörgetése, kéretik vittátornak előkép is, hűen a régi nagy ideològiai elődökhöz, ha már vonul a qrmányvédő droid sereg ;)
@ormány triktor:
Te is igyekezhetsz..
Mesterházy apád már megparancsolta hogy húzd a Kossuth címert, és hugyozd össze a teret tüntetésileg.

Nem kell félned, téged nem veretnek majd meg karhatalmistákkal, ahogy azt az MSZP alatt megtették a Gyurcsányi diktatúrában.
@fizetekmegegysort: "szerinted az, aki egyszerűen csak nem ért egyet Orbánia rendszerével, és ezt szeretné valahogy demonstrálni, az mit tegyen?"
Aki nem ért egyet, az általában azért nem ért egyet, mert más elképzelései vannak a dolgokról. Megnézi, hogy az ő elképzeléseinek melyik párt felel meg, és kimegy ahhoz.

Te tényleg elhiszed, hogy vannak olyan emberek, akiknek semmilyen terveik nincsenek a jövőre nézve, csak egyszerűen ki akarják fejezni, hogy ez így nem jó, megköszönik a szót, hazamennek, és nem is foglalkoznak soha többet a politikával? Én nem, mert nem életszerű.

Ez egyszerűen a ballib oldal nagygyűlése. Nincs ezzel semmi probléma, de miért nem lehet ezt felvállalni?

"Mi a garancia arra, hogy amit Te ma leírsz, azt holnap ugyanígy gondolod?"
Nem nagy dolog, de én 2010 előtt, és most is úgy gondoltam, hogy mindenkinek joga van tüntetni (így a Millának is). Nem írtam egyszer azt, hogy az természetes, hogy valaki utcára vonul, máskor meg azt, hogy micsoda dolog az utcára vinni a politikát.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ellentétben veled, kedves agyhalott, nekem a fent említett majom csak majom marad, míg te Piktor seggéből kacsintgatsz ki folyamatosan.
Élvezd.
Ha nem érted mi történik körülötted a világban, akkor olvass is, ne csak írj!
A világban mindenki hülye, aki bírálni meri a Piktort... Látszik az utóbbi 2 év gazdasági eredményein is.
Egy sikertörténet vagyunk... :(

hvg.hu/hvgfriss/2012.42/201242_hosszabbodo_korhazi_varolistak_idoutazas

hvg.hu/gazdasag/20121023_Lecsuszott_Magyarorszag_a_befektetoi_list
@Adalberto Gellenzeeri: Pedig látod, ha a birkamanetre mennél, lenne szervezett olcsó busz még akkor is, ha lengyelországból indulnál.
@Andal: Nem elfeledett emlék. DE figyelmedbe ajénlanám, hogy a devizahitelek ellen a fidesz nem emlte fel a szavát. Az önkormányzatok adósságait nem konszolidálta, hanem növelte (ld. Lázárt, Kósát is). Orbán tehát nem takarított fel semmit. iszont eltapsolta a manyup-pénzeket, padlóra küldte a pénzügyi szektort, nem növelte érdemben a beruházási rátát, és recessziós gazdasági "növekedést" okozott. Tehát a baloldal "hagyatékából" semmit nem oldeott meg, de a tartalékokat lefosztotta. az általam említett havi és fejenként 10ezer pénz, az ami a hozzáadott értéke Orbánnak.
Miközben az extrakamatozású állampapírokkal 3-5 évvel későbbra lapátolta a szart. a saját szarát. Amibe éppen úgy a későbbi kormány fog belelépni, ahogy antall érzelmi gazdaságpoltikájának több ezer milliárdos hagyatéka olt a Bokros-csomag. Mert a 30%-os reálinflációval sújtott gazdaságot ki kellett emelni a szarból. Ami különbség, hogy akkor voltak lakossági tartalékok. Ma már gyakorlatilag nincsenek. Csak a magánfolyószámlákon. Gyakorlatilag létező veszééllyé vált tehát a folyószámlák manyuposítása (elkobzása), és a kötelező békekölcsjegyzés.
@De hol van Columbo felesége?:

A Fidesz-féle populista pártok profilja nem világos, mert sok baloldali és jobboldali elemet ötvöznek. Ennek ellenére a baloldali elemek vannak túlsúlyban, így a Fideszt baloldalinak tartom.
@GeoCracker: "Jelenleg azonban Bajnainál senki nem tojt jobb tojást."

Most éppen azt akarjátok elmagyarázni, hogy ez nem egy párt, csak azok gyülekezete, akik nem értenek egyet azzal, ami most van. De azért már van egy kvázi jelölt, aki mögé majd alkalom lehet felsorakozni... :)
@Andal: "Antall József, illetve kormánya örökségéhez tartozik a gyakorlatilag szétvert mezőgazdaság és élelmiszeripar, a hazai buszgyártás bázisának, az Ikarusznak felszámolása. De megsínylette ezt az érzelmi gazdaságpolitikát minden más olyan ágazat is, melynek köze volt a mezőgazdasághoz. Elég a mezőgazdaságot támogató gépgyártásra, vagy a vegyiparra gondolni. Miközben az eredetileg tíz forint körüli árfolyamon nyilvántartott, transzferábilis rubelben számolt orosz államadósság rubelenként egy forint alá inflálása is megtörtént. Az elszámolása kapcsán az államadósság fejében felépítendő négyes metró sehol léte is az „eredmények” közé tartozik. Járulékos hatásként pedig ott állt az orosz államadósságon elszenvedett inflációs veszteség, valamint az említett ágazatokból utcára került milliós vagy ahhoz közeli munkanélküli, és családjuk. Utóbbi azért is, mivel a részmunkaidős mezőgazdasági termelésben érintettek számára sokszor a család megélhetési forrása volt az a munkalehetőség, melynek híján az említett térségekben ma gyakorlatilag mélyszegénység, leszakadás, állandósult és generációs munkanélküliség sújtja a családokat. S ezen keresztül az országot. Táplálva a szélsőjobboldal eszméit, az ország szétszakítottságát, és a szolgaság újratermelését. Így végső soron az ország rendszerváltás utáni eladósodásában, a privatizációs veszteségek kezdeti felhalmozásában, a mélyszegénység kialakulásában, és végső soron a szélsőségek térnyerésében Antall József elévülhetetlen „érdemeket” szerzett. Akkor is, ha nyilván az őt követő kormányfők sem voltak szentek."
endresy.blogspot.hu/2012/10/megelhetesi-folderzes.html
@CSENDES: ügynök...

jelképesen, de simán konkrétan is lehet...
ahogy drorvbűnt, drkövért beszervezték a kisztitkárok "veszéjben" voltak és hajlottak is a diktatúra kiszolgálására...

egy átmentett hatalom ügynökei... siffer vona stb.. egy rencerbe léptek bele... annak a fenntartói... legtöbbjük konkrétan is ügynök...

de mindenképp az átmentett hatalom hálózata mozgattya őket...
@orica: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @batka manó:

Erzsébet híd lábánál, Március 15 tér, 15:00.
@Névtelen Betelefonáló: Ezt jónak mondod! No akkor most vedd a fáradtságot, lapozz vissza, olvasd el az első néhány hozzászólásomat majd válaszold meg a saját kérdésedet!
@Névtelen Betelefonáló: Olvass vissza akát itt más "topikokban" Sosem állítottam, hogy a Milla nem párt, ami a tartalmat illeti. Pont ez a legnaygobb bajom vele. endresy.blogspot.hu/2012/10/millanium.html Sajnos azonban a reálpolitika nem vágyálmokról szól.
@CSENDES: onnan lehet a tisztességes szándékot felismerni hogy mi a programja...

lásd Krassó György/Október Párt...

nagyon eccerű szétválasztani a kádár rezsim hatalmi elitjének túlélőit a tiszta új szándéktól...

ijjen még nem láccik sehol...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli mi a fasznak fárasztod megad ilyen agyatlan hülyékkel, ezek tartják hatalmon a seggfejelket akik rablók...semmi más köztörvényes bűnöző magyar kormány és kormányzó párt

Dunába lőni, lámőpavasra

brühühühühühühü
@ormány triktor: valóban.
De oda menjenek a gollumok és smeagulok.
..és egyéb fél-szerzet.
..feszülettel, házi áldással, bocskaiban, sámándobbal, nádi hegedűvel.
@Fabius: Nem igérem, hogy megtalállak, de majd igyekszem nézelődni :-) S keresni egy nagydarab embert kisebb csoportban :-) A Kálvin felől fogunk érkezni, ha egyáltalán.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Fúúú de beteg vagy te. Több szót nem érdemelsz, nem fogsz már változni. Fossál csak oda mindehova minnél többet. Az a te tempód.
@GeoCracker: Na, akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba

Egyfelől van az, hogy:
A Milla nem egy politikai párt, és soha nem is lesz az. Csak annyi a lényeg, hogy kifejezze, hogy nem tetszik az Orbán kormány. Ha te is így gondolod, akkor köztünk a helyed.

Másfelől meg az, hogy:
A Milla azért mégis csak egy párt, vagy annak egy kezdeményezése, aki épp' most talál rá a szerintük ideális jelöltre, aki 2014-től elképzeléseik szerint jó irányba tudná vinni a dolgokat.
Csak nekem szánalmas, ez a "hosszú hétvégés, jeles napon" megtartott hőzöngés? Nem a múltba kéne kapaszkodni, hanem a jelenben letépni néhány hazakiárusító gazember tökét... persze a jogállam keretein belül.
@komplikato: Nyugodtan nézd meg mondjuk az akk, ksh vagy asz honlapjait, onnan vannak az adatok.

@ormány triktor: nem járok tüntetésekre.
"mert nem a cigánykodásról szólt az ország vezetése. Pont ezért megy most ki."
Rasszista-e vagy?

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Annak számolj utána, hogy abból a 12ezer mrd-ból mit sikerült elérnie a ballibnek, minek kellett eladósítani az országot. Ja, hogy a válság miatt már nincsenek olcsó hitelek, főleg eladósodott országoknak, micsoda meglepetés.

A 2011-es adatokhoz: Abból az 1700-ból 220 az áfa-visszatérítés , 196 a megyei önkormányzatok adósságának átvállalása, 50 a Máv adósság stb., vagyis a ballibek baromságaira ment el. De még mindig kevesebb, mint a 2006-os -2000mrd, ami ugye a válság előtt, a pénzbőség idején volt.
@aritus:

Dolgozok, sajna. Termelem a GDP-t, legyen mit matolcsynak a szélbe szórni.
@Fabius:
Aztán nem bántani senkit! :))
Mármint Csekkcica... SzívAnyóra is vigyázzatok!
@rodeo36:
Jó, jó... de mégis. Nincs ennyi lámpavas! :D
Igény az lenne rá.
@Andal: Nem nevezném magamat rasszistának.
@Fabius:

Kösz. Igyekszem áttörni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ne'ba Egér! Halihó!
Mi a meló tárgya?
Én is melózok, de nagy részét átvonszoltam haza. Bele, bele kukkolok a történésekbe.
@aranyhorcsog:

... és áhítattal, tiszta szeretettel a szívükben.
Azt hiszem nem leszek már gépközelben. Tehát további szépet.

@Névtelen Betelefonáló:
"Ha te is így gondolod, akkor köztünk a helyed."
Elsősorban magam mellett, illetve a családom, és a barátok, ismerősök mellett a helyem :-)

A vitát Fabius-sal megfutottuk a minap.
A véleményem nem változott. a Milla de jure lehet, hogy nem párt. Ellenben de facto az.
Hála Juhász Péter kirekesztő baromságának.
Ez van. Bajnaira hajlandó vagyok fogadni. A Millára nem.
Bakker de sokunknak munka ünnep az ünnep, röhej, hogy lassan irigyelni való, ha valaki még ilyenkor is dolgozik...
@Névtelen Betelefonáló: Mármint addig nem, amíg van más reális alternativa. Akkor a legkisebb rossz mentén rájuk fogok szavazni, és leporolom az utlevelem. Ugyanis már rém utálom, hog ysosem valami mellé, hanem valami ellen lehet csak voksolni.
@londonterminals: A köztévé közve4títése, mely kizárólag az Orbán beszédet adja lesz, számomra üzenetet közvetített. A kormány középső ujját ég felé emelve, ezen a nemzetközi nyelven tudatta a tőlük másként gondolkodóknak, hogy mi a politikai állásfoglalása a mai napon már a többséggel szemben.
Az nagyon is úgy van, ahogyan írod, hogy az ország nem értesül csak szelektíven arról, hogy milyen akaratot fejezett ki valójában a különböző helyeken összegyűlt tömeg.
Nem sokára itt is majd beindul a zümmögő kórus, hogy a kereskedelmi adókon láthatóak lesznek a részletek. Tudtommal az ATV-n lesznek tudósítások, azonban a kábeltévékkel még nem lefedett településeken, vagy nem előfizetéses nézők számára nem adatik meg a tájékozódás.
Egyébként a közszolgálati TV privilegizált tulajdon?Fenntartása egyetemleges, a kedvezményezettek Fidesz rajongók?Hogy is van ez?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: melyik, a vak, a süket, vagy a néma?
Mikrotik-ozom, és vpn , bridge, client, zsong a zagyam nekem is :)
@Mariann19:

"A kormány középső ujját ég felé emelve, ezen a nemzetközi nyelven tudatta a tőlük másként gondolkodóknak, hogy mi a politikai állásfoglalása a mai napon már a többséggel szemben. "

:D

Pontosan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó is az! Nekünk agytorna, a fideszbirkáknak meg Piktor, Piktor, Piktor...
Na, melyikünk hülyül el előbb? :D
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Mi okod van feltételezni, hogy demokratikus országban élünk?"
A válaszom lakonikus:semmi
A Fidesz deklarált ideológiája szerint azok lennénk, ugyanők a "végrehajtási szakaszban" antidemokratikus attitűdökkel kormányoznak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Semmi, semmi, én vagyok az orosz szinkronúszó válogatott masszőre, de ezt most nem azért írtam, hogy irigykedj... :DDD
@londonterminals:
Azért a mi véleményünk sem tér el nagyon a zormányétól! Az én középső ujjam is fürge... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kár, pedig egy időben egy helyen lehettünk volna...:))))
@Fabius: Megtermékenyitettem anyàdat.
A Szabad sajtó úton lesz Internacionálé éneklés is??? :)
Szarok a millás fasszopók pofájába.
@exlex:
Mindezt így, az agysebészeti kongresszus szünetében, ilyen röviden?
Mintha igénytelenek lennének a Lendvay utcai janicsárok!
Mióta vannak anyuddal ezek a komplexusok?
Akarsz beszélni róla? Csernus fogadna...
@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: Szerintem teljesen világos a profiljuk. Nemzetikommunisták.
@ormány triktor: Miután tudjuk, hogy ez az ünnep aktuálpolitikai eseménysorozat lesz, a Fidesznek nem érdeke a közhangulat nyilvánosságra hozatala a TV által, mely a különböző helyszíneken tapasztalható lenne.
A sors azért igazságos. Ezzel a kirekesztéssel viszont egyben meghiusul a Fidesz azon törekvése, hogy érvényesülhet a populista IMF és eu ellenes propagandája, mellyel saját nimbuszát kivánja erősíteni.
Milla? Ugyan már... Még a nevük is egy hazugság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Reméljük nem. Majd megy az Örömóda a kihangosítón. Az úgyis jobban fáj a magadfajtáknak. Próbálunk fejlődni.
@shinichi: Anyuddal mindig is akartam közösülni.
@exlex:

Hadd találgassak, magát hajléktalan hegyi trollok nevelték fel Észak-Mordorban, miután rosszat sejtő szülei kitették az erdőbe pendelyes korában.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

:))))) Gonosz vagy! Ebben csupa olyan szó van, ami megfejtésre vár.
@aritus:

Lélekben Veletek kiáltom:
"Orbán, TAKAROGGGGGGGGGGGGGGGGGGY!"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem, nem... Azok rontották meg. Azóta rózsaszín tüllruhában kóborol Dél-Mordorban...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Neem egészen..arról persze hallgat a haverunk, hogy ő a férfi osztály masszőre....:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Olyan viccesnek akarsz látszani ezzel az Internacionálé énekléssel, de manapság megint a dolgozó és nem a más verejtékéből hasznot húzó emberek éneke lehet, a Marseillaise-zel együtt.
Föl, föl, ti rabjai a földnek, Föl, föl, te éhes proletár! A győzelem napjai jönnek, rabságodnak vége már. A múltat végképp eltörölni, rabszolgahad, indulj velünk!
- . -
Nem ül a zsarnok kénye rajtunk,
Pokolba mind a hitszegőt!
Boldog országot vív a harcunk,
Boldog országban a jövőt,
Boldog országban a szebb jövőt. (De ez nem az a bizonyos szebb jövő!)
És hogyha kell, mind sorba állunk,
Bár hív a dicső hős halál,
Lesz újra majd, ki sorba áll,
Ellened, zord önkény úgy csatázunk.
:)
@AnnaKarenina:
Van balosabb bagázs ma Piktoréknál és Vonáéknál?
Le a kapitalizmussal.
Le a bankokkal.
Le a vállalkozásokkal.
Le a multikkal.
Le a józan ésszel...

Thürmer csak kapkodhatja a fejét... :)
HVG: Bajnai egy új ellenzéki pólust jelent be

"A civil szervezetek összefogását sürgeti majd visszatérő beszédében Bajnai Gordon a Milla délutáni rendezvényén. A hvg.hu úgy értesült, a volt miniszterelnök így próbálja megteremteni az Orbán-kormány leváltásának alapjait."

hvg.hu/itthon/20121023_Ezt_jelenti_be_delutan_Bajnai_Gordon

Szavazás állása az Indexen:

A baloldal jövője:

Bajnai: 1124

Gyurcsány: 128

Mesterházy: 146
@AnnaKarenina: igen, csak az Internacionálét kisajátították egyesek..
@exlex: Mintha kissé monomániás lennél ma. Csapd ki, és menj aludni egyet. :)
Pataky Attila elárulta az [origo]-nak, hogy miért jött el a mostani Békemenetre: "a demokráciáért és a jogállamiságért szeretnék kiállni, tisztelegni akarok az 56-os hősök előtt és más ünnepségre nem is megyek"

Aranyapám... Nem tudom, mit szív, de ütős cucc lehet!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lélekben? Tessék szépen neked kivonulni! Ott laksz vagy nem?
Miközben annnyi mindent jól látsz, így fecséreled el magad:

„Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer.”

Ti. ez annyit jelent, hogy besétáltál a csapdába. Az érzelem mindenáron kimutatásának a kényszere elfedeti előtted a valóságot, azt, hogy nem Orbán a probléma, hanem a rendszer és a rendszer nem Orbáné, hanem több pilléren nyugszik. Amit támogatva odamész Orbánozni, (nagyon jogos) frusztrációdat kiadni, a másik pillér része. Így járulsz hozzá áldozatként – mert szándékod ellenére –, hogy életben tartsd a rendszert.
Na már a Westendnél vagyok. A buszokat elterelték negyed kettőkor,a villamosról leszállították az embereket, jöttek tömegével a kokárdások felfelé a Moszkva mozgólépcsőin. Zászlóerdő.

A férjem a DK Egyetem térijén van, azt mondja teli a tér. Fél háromkor húzok innen én is,valahol csak összefutunk vele.
Na egy kis szellemi táplálék a békemenetelőknek.
A viktorszive.blog.hu jóvoltából.

Erős vár a Mi Istenünk! Talán azt izeni nekünk:
Hogy maradjunk méltók arra, ahogy mellénk állt a bajba...
Az első békemenetünk, megmentette, kit szeretünk:
Mózesünket, Kossuthunkat, a mi Orbán Viktorunkat.
Viktor Drága: Te se feledd: a Jó Isten addig Veled,
Míg az Ő útját követed, művedet tönkre nem teszed,
Hízelgőktől óvod Magad! A Jó Isten Veled marad.
De ha nem hallod meg szavát. elveszted Magad, s a Hazát!
Kétharmados felelősség: ez ígéret, ez reménység,
Addig, amíg Isten velünk. Addig - tényleg - ki ellenünk?
Kérjük hát, hogy el ne hagyjon, Orbán kormány megmaradjon!"

És aki azt hiszi hogy ez egy vicc, annak itt az eredeti link.

www.facebook.com/events/327750723989330/permalink/331415716956164/
@AnnaKarenina: Ja láttam kopaszokat feketében a metrón, de elég kevesen voltak még.
@Penivaldes:

Nincsenek is férfi szinkronúszók Teeeeeeeeeeeee! :D

Meg férfi RSG-sek se nincsenek!
@Mariann19: Nem vagyok narancsban mégsem. :-DD Szürke-lila, az elég semleges.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
El van ez az egész rontva úgy egészben..Békemenet meg egyebek. méltóság hol maradt, meg az igaz ünneplés?
@orica: Fukuyamától két idézet:
"Orbán nemcsak autoriter, hanem sértődékeny, inkább betiltaná az ellenzéket, minthogy együttműködjön vele." Magyarorszáról írta:
" Nem a hatalom formális megosztása a gond, hanem hogy a kormány hogyan használja ezt a hatalmat."
Lehetne esszéjéből tovább idézni, az azonban sokat mond, hogy ezt egy nemzetközileg elismert a nemzetközi politika és gazdaságtan professzora írja elemzésében.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hiába próbálkokzol kibújni, én tudom, hogy mivel foglalkozol! egyébként a szikronúszás meg az RSG a két általam leginkább unott sport..mindegyikben hülyén néznek ki..
@a szív fészkei: Semleges leszel és elegáns, ha látnálak, büszke lennék Rád.Hajrá! A fekete pelerinem szimbolikus lesz, az ország helyzetét reprezentálja.
@De hol van Columbo felesége?: Írtam Neked egy hosszú lélegzetvételűt, ahogy szoktuk, még délelőtt.
@Di622:
Ez hihetetlen, egy szó jut csak eszembe róla:
Szolganép.
@Penivaldes:
Ahová a politikusok beteszik lábukat... :(
@Di622: azért rendesek, hogy rögtön az első sor nem az ő eszük munkája..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bevallom, én nekem marhára elegem van abból, hogy mindenhol aktuálpolitikai áthallásokkal beszélnek. :(((
A rendszer fenntartásában érdekelt oldalak E(mber)-pénisz versenyében résztvevőknek őszintén gratulálok. Hogy nincs jobb dolgotok...
Egyébként a parazita elpusztításának legjobb módja, ha a gazdaszervezet tokot von köré, így a dögöcske megdöglik.
A magyarok még nem jöttek rá, hogy el kell vágni a hazakiárusító gazembereket a magyar társadalomtól, gazdaságtól, és nem éltetni őket. Rohadék mind. A gaznak sem tapsolok a kertemben, hogy nőjél csak, de szép zöld vagy, hanem átvágom a gyökereit a kapával.
Nevetséges és szánalmas, ami a "jeles napon" Budapesten történik. E-pénisz "csata". Hú, de izgalmas... Ultra gáz az egész.

Nem kell írni nekem. Egyéb dolgaimmal törődök. Csak időnként nézek be leengedni egy kis fáradt gőzt. A rendszerváltás(?) óta figyelem a hazai eseményeket és pár éve elegem van az egészből.

Még valami. Miért nincs össztársadalmi összefogás a választási rendszer "megreformálása" ellen?!? A regisztráció undorító egy húzás lenne a berezelt narancs kormánytól. Egyébként már 1998-ban elegem lett a fideszből. Nem felejtettem el az ezüst hajót, a közpénzt nyelő vállalkozásukat. Akkor már látszott, hogy miféle játékot játszik. Sajnos a piros oldal asszisztált mindenhez, mert leosztásban vitték a pénzt.
@Fabius: Két lába van: Mátyás pince felé vagy a templom felé?
Na mindegy: buta barna nőnek nem jár okostelefon tehát nincs is, ergo most még pár percig látom itt a fejleményeket, aztán hajrá Rézimizi! ;-)))
@Mariann19: :-) Most épp neki vetkőztem ebben az utónyárban, elegánsnak így nem mondanám magam. azért annyira anyókásnak se (by Boli)... ;-D

Mindenki vigyázzon magára,húzok lassan.
@a szív fészkei: ügyes légy Szív, és mutasd meg nekik, hogy mennyire harcos nénje vagy:)
@Penivaldes: Azt már a Nagy Fero-korszakban sem bírtam annyira.
@Gamma Leonis: "Miért nincs össztársadalmi összefogás"

mindenben egyetértek amugy...

azért nincs, mert
-a magyar az 1/2ázsiai BIRKA (vö: tud. végtelen individualizált), sőt rosszabb mint a birka
-a kádári elit átmentette a hatalmát... vagyis a jogszabájok/intézmények egy elnyomó áldemokratikus, amugy feudális-komcsi-náci diktatúra kellékei...
@a szív fészkei: Gondolatban végig Veled leszek!
@dr. Balta$ár: Jól jellemezted a jelenlegi hatalmat. grat. Szép kis keverék, mi jön ki belőle?
@Penivaldes:

Gonosz! :D

@a szív fészkei:

Nem merem megírni, mert lecsap rám a TEK! :D
@exlex: Azt hiszem ezt felfoghatjuk bóknak is. A te anyádat már biztos nem kívánja meg a kutya se.
@Gyuri bá: a fides ről mindenki tuggya...

most inkább a vörös komcsi része (bajnai-siffer-vona náci stb)
miatt elevenítettem fel... hogy ne reménykeggyetek !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Drágám, igazán nem értelek. Ma már nem szégyen az amit csinálsz. :DD
Ha jól fizetnek érte:)
OUCH, remélem Rátkai filipke elkapja schiffert, mielőtt földre ér:
'Nem sértődös tinédzserekre, hanem bátor államférfiakra van szükség - mondt az ellenzéki összefogás szükségességéről Gyurcsány hozzátéve: "hagyjuk már a veszekedést, a sértődést, meg kell állapodni az 1989-es alkotmányosság alapvetéseiben és "francba a részletekkel".

Gyurcsány szerint nem elegendő leváltani Orbán Viktort, hanem programra van szükség, és "vissza kell adni az emberi méltóság becsületét".' (hvg)
:D
basszus, lehet cserélnem kell, vagy nem, majd még meglátom, középbaljobb irányultságom okán :D

A Kossuth-címer lesz a baloldal jelképe

hvg.hu/itthon/20121023_oktober_23_percrol_percre/b36053#36053

ellenpont:

Békemenet: már gyülekeznek

Több százan gyülekeznek a Széna téren, ahol 14 órakor elindul a Békemenet. Helyszíni tudósítónk azt mondta, egyelőre a Mammut bevásárlóközpont előttig ér a tömeg. A többség magyar zászlót tart, de aki nem hozott, az vehet is: a zászlót 3000 !!! forintért, a kokárdát 200-ért árulják.!!!
@Penivaldes:

Szóval nem gáz, ha árulom a testem? Megnyugtató. :D

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A többség magyar zászlót tart, de aki nem hozott, az vehet is: a zászlót 3000 !!! forintért, a kokárdát 200-ért árulják.!!! "

Biztos a tudjukkik. :D
"De mindennek ellenére a választás még szabad." erről ez jutott eszembe:
www.youtube.com/watch?v=lKcwY3vtZAE

Lassan azt kell hinnem, próféta volt az öreg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na azt azért nem! Azérrt mindennek van határa ember! Te itt árulod magad engem meg egyen meg a kékfejű ló!?
@Mariann19: a "sértődékeny" elég bugyuta megfogalmazása a valóságnak.
A nárcisztikus, személyiségzavaros, szociopata a megfelelő kifejezések.
(mert ami úgy néz ki, úgy viselkedik és úgy cselekszik mint egy "valami", az egy "valami")
@Penivaldes: Mindenkinek van olyanja.:D Még szegény exleg-nek is. Mégha nem is olyan jó nő az anyja mint snichinek:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szerintem meg egyesek anya és apa nélkül jönnek a világra.:D
eccerűen fel sem tudom fogni mijjen lelkület az aki kimegy a komcsi bajnai beszédét halgatni... "milla"... :)))
No, én már itt vagyok a híd lábánál a Márc.15. téren. Nagydarab barna borostás pasi, farmer, farmer kabát.
@Fabius: en meg itt kozepen a hidon pont itt van Ossko es Bajnai
@dr. Balta$ár: kedvesem, én sem értem milyen lelkületű vagy, hogy itt "komcsizol" a hazájukért aggódó embereket. Komcsizd le inkább a gazdáidat, te Smeagol te:

Kövér László - KISZ titkár, és MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Orbán Viktor; - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, gimnáziumi, majd egyetemi "KISZ titkár"
Mikola István - MSZMP-tag, Hazafias Népfront elnöke
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár"
Rogán Antal - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár"
Deutsch Tamás - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár"
Orbán Győző - MSZMP párttitkár
Orbán anyuka - pedagógus volt de váltott jól fizető MSZMP pártbizottsági állásra.
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnöke
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Schmitt Pál – MSZMP-tag, miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag, első fordításai pl. Jurij Guszev: A szocialista forradalom korának irodalma.
@aranyhorcsog: :) épp ez az ... ezen a listán van bajnai is...

csak véletlen lehagytad !
"Mondja ki az igazat a konzervatívokról!

John Stuart Mill

Nem feltétlen minden minden konzervatív gyengeelméjű, de a legtöbb gyengeelméjű ember konzervatívnak áll."

hvg.hu/kultura/20121022_Bajnai_elnok_ur_ezt_meg_szurja_be_szonokl
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Oké de Millnél meglepő lett volna ha nem ezt mondja..
@Penivaldes:

Te megkapsz ingyen! :D

@aranyhorcsog:

Ha valaki úgy beszél, mint egy elmebeteg, úgy néz ki, mint egy elmebeteg, és úgy viselkedik, mint egy elmebeteg,

az Orbán Viktor.
@aranyhorcsog: "A narcisztikus, személyiségzavaros, szociopata a megfelelő kifejezés." Ezzel egyet lehet érteni, mi mondhatjuk is, de szegény Fukuyama ilyen szóhasználata nemzetközi bonyodalmakat idézett volna elő. Lehet, hogy magában ő is hasonlókat mormolt írás közben, aztán stilizált, és ez a habkönnyű jelző csúszott az esszéjébe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem az ingyenességről van szó, csak nem fogom hagyni, hogy idegen nők hozzád érjenek.
Mutatták a hörrtv-n, hát elég kevesen vannak a békamenetelők. Pedig gondolhatjátok, hogy a hörrtv próbálta kihozni a dologból amit lehet.
Vicces, hogy magáról okt 23-áról szó sem esett, csak a békamenetről. Persze tudjuk, a hörrtv sohasem volt hírtv, fidesztv volt az mindig... közpénzből, ami 1998 és 2002 között lopódott el.
@ormány triktor: majd nézd meg az ehóóót, na majd ott, többen lesznek a képeken mint észak korreában, pedig ott is körbe körbe zargatták az "önkéntes" tömeget, meg néhány mosön kepcsörös digitalizált alakokat :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az echos felvételeken mindig többen vannak mint egyébként..
@dr. Balta$ár: Azon a listán vagyok én is. Voltam kisdobos. Attól még lehetek demokrata, européer, liberális. Vagy örökre fertőzött vagyok, öljem magam a Dunába?
@Penivaldes:
Egér... ezt megszívta szegény!
Örök szüzesség... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Eddig türelemmel néztem azt, hogy minden vacsoránál, meg mindig elkóborolt tőlem, de ezemtúl a bokámhoz kötöm....DD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó, hát itt is mondta a riporterlyányka, hogy 300 000 ember van, pedig valamelyik szervező (nevét nem jegyeztem meg, de mindegy is) szerényen 100 000 emberrel is elégedett lett volna. Ja, hát kilóra megy a számháború, nem iq-ra. No és mondjuk 10 ezerrel is elégedett lenne a kedves szervező? Mert az jobban fedi a valóságot. Persze az MTVA majd megoldja. A filmekben is 50 ember elég a több 100 000-es csatajelenetekhez, közpénz a hírhamisításra meg van bőven.
@shinichi: ő már eccer része volt egy hatalmas elQrásnak...

egy bűnszervezet tagja... a maszop párt mafia tagja...

hitvány egy senkiházi... halgasd ha téged érdekel !
@Di622:
igen ez egy vicc, csak a rosszak közűl való...
röhögni nem tudok rajta de elhűltem...már már jéggé

brühühühühühü

még hová sűllyednek ezek a szarháziak...oltárt nem állítanak neki?
@shinichi: vagy mit vársz tőle??? hogy a fides mafia bűnszervezetet bebörtönzi??? ezt igéri? akkor szójj akkor meghalgatom én is! bicajjal 5perc alatt odaérek...
@dr. Balta$ár:

te saroschi meddig bírod szusszal ezt a sok szart? a papír elbírja én meg láttadon lapozok olvasatlanúl

brühühühühühü

ha sikerűl kirángatnod a fejed a kondás seggéből majd nyald körűl újra
@rodeo36:
Már megtörtént... Blaszfémia túlteljesítve! :)
@dr. Balta$ár:
a Bajnai max kisdobos lehetett

te meg egy darab szar

brühühühühühü
Jó, ha valaki tudósít onnan, hogy tisztán lássuk mi történik. Fabiusz képei is jók. Megnéztem azt is. Sajnos a gyerekemet nem tudtam hová tenni, így itthon gubbasztok nyugtalanul. De a gyereket oda nem akarom vinni. Az felelőtlenség. Úgyhogy jobb híján éhezem az infókra :-)
@rodeo36: látom az összefogás nevében szépen "nyicc"...

ebből lesz a nagy nemzeti összetartozás (megint)...

látom ha vkinek a véleménye nem pontosan a tiéddel azonos akkor az már...

én bajnait és fletót UGYANOJJAN HITVÁNYnak látom mint orbánt...

semmijen nüanszot nem vélek felfedezni...
sem a multyukban sem a jellenükben...
@lbm-NERtárs -):

A Nők Lázadása csoport elküldte Orbán meg a vargapistát a francba. Beszélt egy nagyváradi újságíró és egy roma csaj, az nagyjából nem tetszik a rendszer, és ennyi eddig.
@dr. Balta$ár: mondj egy számodra vállalhatót, de olyat akinek esélye van a szarhegy ellapátolására, és még támogatója is van. A senki és semmit, az most nem játszik.
@dr. Balta$ár:

a vakság az néha nem betegség, hanem inherens

brühühühühü
Most mutatják az ATV-ben a Békemenetet.
Sokan vannak.
Nem kicsit.
:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: BÁÁÁRKI...

aki eddig 22 éven át (és előtte is) nem HITVÁNYSÁGGAL és lopással rablással bűnözéssel (azaz politikával) töltötte az idejét...

ha igazi rencerváltó szándék lenne valahol akkor pl TÉTÉNYI ÉVÁT hívták volna...

nempedig a komcsi elqró bajnait aki lendvaildi seggéből bújt elő
Oszko siman vegyul a tomegben es Bajnai is testorok nelkul beszelget az emberekkel
@dr. Balta$ár: Nem kell őket bebörtönözni. Éljenek még száz évig, és lássák minden nap, hogy túllépett rajtuk a társadalom, hogy meghaladtuk őket. Lássák, hogy ezredévesnek vizionált birodalmuk porrá omlik szét, mint disznószar a napon.

Bajnaitól azt várom, hogy tudni fogja mihez kell hozzányúlni, és lesz is bátorsága. És tudni fogja azt is, mihez nem kell hozzápiszkálni.

Az előző kormányok demokrácia és jogállam felfogását, gazdasági nézeteit, magántulajdonhoz való viszonyát, vallási, gondolati és sajtószabadságról vallott elveit összemosni ezzel a mostanival, nagyon ostoba dolog. Szimpla demagóg hazugság minőségileg egy homogén masszának ábrázolni az 'elmúlt huszonkét évet'.
Kálmán Olga Óriási! :-DDD Aszongya pár perce a tv-ben, hogy a "skinhead magyar állampolgárok..." is ugye gyülekeznek és zsidózva cigányozva vesznek részt a megemlékezésekben... Ez a skinhead magyar állampolgárok, ez kurva jó beszólás volt :-))
@lbm-NERtárs -):
Korabban mozgolodasukra hasznalta a: rajcsuroznak szot is... ;)
@Fabius: köszi, mindent izgalommal várok. Nézem a friss képeket. Úgy tudtam, hogy te nem hagyod cserben az itthon maradottakat! Egyből idejöttem az oldaladra :-) Köszi mégegyszer :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bassza meg... annyira tudni akarom mi van, hogy figyelmetlenül nézelődöm. Köszi, hogy szóltál :-)
@Penivaldes: Igazán nem árulkodni akarok, de tegnap is láttam blogokon itt-ott feltűnni, míg ide se dugta az orrát Egér....
Jó a millán az egyik tábla :-)) " Az igazság 3/3-os " :-DDD
@Fabius: Mi elkajáltuk az időt, már nem igazán van értelme elindulni kalászról.:O:((
@Ergosum: az előbb írt fabiusz egy linket, de azt mondták most hogy azok nem idejiek, csak én vagyok hülye :-)))
Na fene, a hvg azt mondja hogy a jobbik mozgósította a gárdát, legalább ők legyenek ott, ha már mást nem érdekel.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mint vezényló, ő mozgósította, a lengyeleket, a közszférát, meg a diákokat, jó kedves vezetőként, mint mao, polpot, sztálin, hitler, védendő a qrmányt a csúnya kűfőd ellen
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én is tagadnám a helyedben. de én tudom, hogy éjjelenként bárokban táncolsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Finomat ettünk és elpofáztuk az időt. Van ilyen.:D
Miért, te is ott vagy?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vagy viktor nem akar nagy felhajtást, nehogy megint rárúgják az ajtót az imf-re, ha már ott vannak...
@lbm-NERtárs -):

Aha, már megtaláltam azt a linket, ami te is.
hvg: "A Kossuth téren a Békemenet tagjai és a jelenléők a Kossuth nótát énekelték egy másik formában. A szöveg: "esik eső Orbán Viktor kalapjára, ahány csepp esik rája, annyi áldás szálljon rája"."
Azt hiszem megyek hányni....
TGM beszél, aki most szelíd:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az azért vicces, hogy még saját dalt sem bírnak költeni...
A metrószerelvények mennek rendesen?
@Penivaldes:

Ismered a Chuck Norrisos vicceket?

Azt hiszem Chuck Norrist csak Orbán Viktor tudja legyőzni.
ennyit az idióta jobbklikkról:

Zsidózzák és cigányozzák a millásokat
okt. 23. 15:26 Plankó Gergő
Milla: A Jégbüfé előtt gyülekeznek a rendszervágás résztvevői. A részben gárdistákból álló, nagyjából 200 tüntetőt rendőrsorfal választja el a Milla résztvevőitől. Nagyobb részük csendben áll, egy kisebb részük pedig zsidózza és cigányozza a millásokat. Itt van a jobbikos Zagyva György Gyula is, aki az Indexnek azt mondta, magánemberként van jelen.
----------------------------
Fejbe vágták az Index újságíróját
okt. 23. 15:33 Plankó Gergő
Milla: A rendszervágás résztvevői elkezdtek lökdösődni, az Index egyik munkatársát ököllel fejbe vágták, mert kamerázott. Eltört az orra. "Mocskos zsidók" és "van cigánybűnözés" – skandálják.
@lbm-NERtárs -):

Lassan mennek fel a képek, a sávszél nulla.
@Penivaldes: ennyit tudnak, és ez még a fityesztől is fényévekre van értelemben is,
hát akkor egy kép a milláról :

http://index.hu/belfold/2012/10/23/kepeink_2012._oktober_23./#gallery_3451414|3451586

remélem sikerült és az amit akartam...
@Fabius: nem is értem :D
jahhh, a közlekedési kamerákat helyettestették rendőrségivel, mint a köszgépes láncolásnál, mert gondolom van szerv aktivitás rendesen, a hírekben volt említve néhány busz, gondolom a Jégbüfés kétbitesek miatt :D
Persze az UTV.hu teljes oldala nem működik. Nehogy már baszogatni lehessen őket a Szabadsajtó úti kamerák miatt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ja ja, pedig nem kedvelem a Kossuth kultuszát, de ez tényleg sok:))
"A rendőrség becslései szerint a Békemeneten több mint 150 ezren, a Milla tüntetésen csaknem 20 ezren, a Jobbik demonstrációján néhány ezren, a Demokratikus Koalíció rendezvényén több százan vettek részt" - olvasható a Belügyminisztérium közleményében.
Számháború, csak hogy a poszthó:

BM: Békemenet 150 ezer, Milla 20 ezer fő
okt. 23. 16:11 SzBF
A rendőrség becslései szerint a Békemeneten több mint 150 ezren, a Milla tüntetésen csaknem húszezren, a Jobbik demonstrációján néhány ezren, a Demokratikus Koalíció rendezvényén több százan vettek részt, közölte a Belügyminisztérium sajtóosztálya.
@shinichi: szerintem meg az demagógia és színház ... vakság stb... aki LÁT különbséget a hitvány politikusok között... együtt Qrták el !!! semejik politus sem ártatlan ! mind bűnöző
A parlamentnél most éneklik a Himnuszt... Hát sok mindenre megoldás... Ki emlékszik a Hofi viccre? Na ez kb olyan...
"Békemenet: Megvan az objektíve leghülyébb tüntető. A szőke, alacsony asszony nézte-nézte a nyugati felüljáróról tüntető hálózatosokat, majd megkérdezte a mellette állókat: „Az ott a sajtó?”"
Akadt még pár darab ott... :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Békemenet 150 ezer, Milla 20 ezer fő"... :-DDDDD én élőben nézem az tv-n. Kurva sokan vannak. A békemeneten is meg a millán is. Reméljük nem találkoznak össze...
@lbm-NERtárs -): tudom, most meg egy öreg úr beszél Adyról, és 56.-ról. fiatalokról beszél, és a forradalomról.
@Ergosum: gyorsabb, de a békamenettel nem vitatkozom, viszont a Milla kizárt, hogy csak annyi, főleg a képek alapján /min. 50 ezer, ha a gyaloggalopp 150 ezer :D/
Igaz, a BM-nek is teljesiteni kell...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na állitólag a haha inkább ciki volt, mint jó..legalábbis az Index szerint.
de a szőke alacsony nő sem egy bajnok fej.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Annyit írok, amennyiért megfizetnek? :D

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ti mindig ilyen kis lógósok vagytok? :(
@Penivaldes:

Van jelentősége a konkrét számoknak?

Az látszik, hogy a Kossuth téren sokan vannak. Engem ez érdekelt. Elátkozott egy ország ez:(
@Penivaldes: mibe fogadsz, hogy viktor beszédét addig a percig húzzák, amíg a millán Gordon nem jön... Csak hogy a tévé őt mutassa, mivel mégis csak ő a miniszterelnök... Mocsákok... de szart se érnek a dedós játékaikkal...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha most ott lennék, nem tudnék dumálni;)
Én haspók vagyok, nem lógós.:))
@Ergosum: papírforma helyzet. és jelez valamit..elátkozottságot, meg elutasítást.
@dr. Balta$ár:

Azt is szokták mondani, hogy minden férfi disznó.
Azért én szerencsére találtam magamnak egy olyat, amelyik nem annyira:)
Engedd meg, hogy a politikusok között is keresgéljünk, hátha...
@lbm-NERtárs -): tőlem aztán addig húzzák amig akarják. mindenki elmodnja a magáét, emberek meghallgatják.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és egy haspók nem is tud lógni, mert leszakad alatta a kötél..(ez most nem neked szól, hanem általában)
Most jön a szolidaritás elnöke.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A rendőrség becslései szerint a Békemeneten több mint 150 ezren, a Milla tüntetésen csaknem húszezren, a Jobbik demonstrációján néhány ezren, a Demokratikus Koalíció rendezvényén több százan vettek részt, közölte a Belügyminisztérium sajtóosztálya. "

És ki van az üzletben? :D
Kónya előbb lepedofilozta Piktorékat!
Az Erdélyből idehozott gyerekekkel kapcsolatban mondta, hogy a politikusaink politikai pedofíliába estek... :D
No, megérkeztek a buszos, repülős, ufós békemenetes részt vevők, mert hirtelen megsokszorozódtak. Vagy csak hatott Harrch Kdnp-s igéje: Sokasodjatok.

" BM: 400 ezren a kormánypárti ünnepségeken
A rendőrség becslése szerint a rendezvényen közel 400 ezer fő vesz részt - írta egymondatos közleményében a Belügyminisztérium."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és most megy aaaaaa Viktorviktorviktorviktor..tisztelt hölgyeim és uraim...
@Ergosum:
Ne legyetek kishitűek! 2,4 millióan... :))
@Penivaldes: ahány ház annyi szokás... :-)))
@lbm-NERtárs -): Téged máris jobban szeretlek ezért.:D
@Penivaldes: Mi az atv-t nézzük és a millát. Kitört a zendülés, hogy elmebeteg törpéket nem nézünk.:D
Amúgy csak az én rosszindulatom mondatja, hogy viktor addig húzta, hogy Bajnaival egyidőben szónokoljon.
Jaj, átkapcsoltunk, és egy 7+-os néni ad virágot orbánnak.
Ezeket fogom nézegetni, ha villámdiétába fogok. MErt enni nem fogok, sőt .......
Sajnos azt kell hogy mondjam: a mai politikusi garnitúrából két ember tud igazán a beszélni: Gyurcsány és Orbán:(
A bm újraszámolta a tömeget, és már 400k-nál tart a kossuth téren. Most mindenkit megszoroznak 6-al? Mert aki ott van az hatökör?
Volt egy jó tábla a millán:

Orbán kettészakította az országot, ne szakítsuk tovább!

----------

Jaj, Gordon mindjárt elsírja magát, annyira izgul.
Eddig nem okoz csalódást Bajnai. Le a kalappal, jó szöveget hoztak neki össze.:)
Bajnai szarul beszél, de jókat mond.
@Ergosum: Ahhoz képest, hogy nem egy politikus alkat, sőt, inkább úgy néz ki mint egy sokat bukott egyetemista, nem csinálja most rosszul.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hát, Arathorn fia Aragorn kissé hatásosabb volt Mordor Kapui előtt... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nekem nem tetszik. Rosszul hangsúlyoz, rosszul tagol.
Viszont baromi jókat mond.
Hát nem tudom. Én nem hallgatom egyiket sem. Viszont leginkább nem is akarom tudni, hogyan beszél a miniszterelnök. Nem az a dolga, hogy beszéljen. Az a dolga, hogy az országból kihozza a lehető legtöbbet. Hogy normálisan lehessen itt élni. Hogy nyugton hagyjanak minket. Hogy lehessen tervezni, legalább egy kicsit. Orbán jól beszél(t valaha). De a többi?
@Ergosum: ezt eddig is tudtuk..Bajnai nem egy színész, mint Gyurcsény és OV.
@Penivaldes:

Viszont nekem nagyon szimpatikus.

Orbán a másik helyen, megint kitesz magáért:(
Na végre, Bajnai nem csak a baloldaliakban gondolkodik.
Helyes.
@Penivaldes: Már látjuk mit tehet itt Gyurcsány. Tréningeli Bajnait, hogy imprúvoljuk a szónoki tudását.:D
Szegény Gordon úgy hebeg, ahogy én hebegnék, ha egy 250-ezres, kizárólag Sárlízteronokból álló tömeg előtt beszélnem. :D

"Fortélyos félelem közigazgat" ez viszont jó!
@Penivaldes:

Egyre jobban tetszik ez a fiú:)
@Ergosum: Borzasztó.:D De ennek is megvan a maga bája, nem igaz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jó volt a beszéd!
A stíluson csiszolni kell, de a mondandó kiváló volt!
Respect! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ja. Várom is, hogy Mari néni Felcsúton felsikolt, és sikítva kicseréli az Orbán képet Gordonéra. Sokkal snájdigabb, helyesebb, aranyosabb fiú.
@Ergosum: én már annyi nagyon jó dumás politikust meghallgattam, aztán itt tartunk... Jó nekem az egyszerű ember beszéde, hátha az inkább tenni tud majd nem csak beszélni...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Péntektől beindul az élet az országban.
Azt saccolom, kb. két nap kell a kormánynak ahhoz, hogy értelmezze Bajnai szavait és megtalálja azokat a részeket, amiket kiragadva a beszédből, át lehet fogalmazni mantrává, szitokszóvá, lejáratássá.

Huh, de várom, hogy TG mit fog írni a két beszédről:)

Egyébként szerintem Bajnai beszéde sokkal ütősebb és tartalmasabb volt, mint amit várni lehetett tőle. Jó volt. Ő a politikai szónokok Chokitoja. (ronda, de finom)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Ergosum:
A fiam azt mondta, Ciceró a kardjába dőlt volna, ha hallotta volna gordon beszédét.

Viszont, nem bonyolódott bele romantikus tirádákba.
@CSENDES: bocs: Gordon

@Ergosum:TGM nem beszédíró (főleg nem elemző, hanem filozófus.
Orbánt hallgatva lehet, hogy elhányom magam.
Egy ilyen törpepöcs, ekkora nagy szar és nyálas dumával. Stefi, bazz, neked való szar, nyáladzós duma.
Ráadásul mindez egy volt pártitkár gyerekétől, ki maga is KISZ titkárként, majd a belügyminiszter vőjének a védernyője alatt fickóskodott.
A nyugat ekézése, gazdasági tuttit csak mi tudjuk! Európa eladósodott, drágán termel, eladósodott.
Már az anarchia sejlik fel...
Brüsszel nem tudja, mit csinál...
Egy vicc ez az ember... beteg lehet, különben hazaárulónak mondanám!
@CSENDES:

TG= Török Gábor

De most, hogy mondod, TGM véleménye is érdekel:)

------

Most Orbán sem remekel, neki is baromira erőtlen, remegős a hangja. Csak Gordonnal ellentétben a mondanivalója is elképesztő.
"Nem leszünk gyarmat!"
"Kettős mérce!"
"Elfogadjuk... , de...
Elfogadjuk... , de...
Elfogadjuk... , de...
Elfogadjuk... , de...
Elfogadjuk... , de...
Elfogadjuk... , de..."

"Tiszteletlenül bánik az unió a magyarokkal!"

Eszem-facom eláll! :((
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Stefike lennél, ha erre felállna.:D
Én nem bírtam hallgatni, elkapcsoltam. Megbuggyanna a kajám, akkor meg haljak éhen?!:D
@Ergosum: Légy elnéző kérlek, most kapott olyan pofont brüsszelben, hogy még most is cseng a füle.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ne hagyd ki azt a részt se, amikor az igazságról, a becsületességről beszélt.
Vagy a nyugdíjak megvédéséről, jaj, nem is tudom sorolni, amiket most ő felsorol.

Ez a pofátlanság, a cinizmus csúcsa. Tényleg nem látják ezt akik kint vannak???
Nem tudom követni a piktori bullshit gyűjteményt...
Broáááááf!
Hogy nem szakad rá a menny!

Azt mondta:
"sokan nem értik, hogy mindez hogyan sikerülhetett?" - ez hülye!!!!! :D
@CSENDES:

Én se hiányoltam a barokkos szófordulatokat, naszádokat, népmesei elemeket... :D
@Ergosum: Az M-et lehagytam, de hiszen írtam, hogy filozófus. Nem azt írtam politológus.
Úristen vagy azt is lehagytam?
Egyébként nem is hagytam le.
"TGM nem beszédíró"
@CSENDES: Egy ökör vagyok, most értettem meg, hogy te TG-ről írtál.:-)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
""sokan nem értik, hogy mindez hogyan sikerülhetett?"

Én tudom, Viktor, úgy sikerülhetett, hogy balfasz vagy. :D
A "szar duma" egy finom kifejezés arra, hogy Piktorka micsoda bullshit gyűjteményt röfögött össze.

SEMMIT NEM TUDOTT MONDANI!
CSAK HALANDZSA VOLT!

Szánalom, Piktor a neved...
Stefi remélem 3szor elment a beszéd alatt, mert ilyen nyáladzás folyamán a bugyika szárazon nem maradhatott! :)))
@CSENDES:

Ne zavarjon, hogy az én írásomra reagáltál, ahol én TG-t írtam, te pedig átjavítottad TGM-re:))
@CSENDES:

:))

Nem baj, legalább nevettem egy jót.
Rám is fért az Orbán beszéd után.
Köszönöm:))
@Ergosum:

Mintha Palpatine császár beszélne a demokráciáról, Darth Vader meg az erőszakmentességről. :D
@Ergosum: Én még nem döntöttem..vannak féelelmeim.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vagy 250 ezres kizárólag Selmecziből álló tömeg előtt....
próbáltam hasonlót találni az istennődhöz..
@Penivaldes:
Ez azért övön aluli volt! Nem is ismerlek! :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bocs de sárlizteron nevére elvesztem a jóságom. nem tűrök meg más nőt az udvartartásban. ezért kell ilyen drasztikus módszerhez folyamodnom.
"Mivel a Békamenethez csatlakozott a Lungodrom is, ezzel létrejött az élő nemzeti konzultáció"

Ez milyen szöveg?
@Ergosum: na és a szenvedélyes szabadságszeretete?! Az sem volt semmi.
@Penivaldes:

Félelmeim nekem most vannak.
A Bajnai féle szövetséggel kapcsolatban inkább kételyeim vannak.
@Ergosum: nekem mindkettő..félelmem amiatt, hogy Bajnai hátán belovagolnak azok is, akik akadályok..én ugyanis Bajnaival ellentétben nem az elmúlt 2 év, hanem az elmúlt 20 évet raknám szürőre...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mivanmivanmivan? Én kifejezetten békés természetű vagyok. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Orbán semmi újat nem mondott a mostani beszédében, hozta azokat a paneleket, amiktől napi szinten agylobot kapunk. Most ezt megkaptuk töményen. Mintha felolvasta volna az MNO elmúlt két havi vezércikkeinek címét. Sótlan, erőtlen előadásmód, nulla új tartalom, semmi meghökkentő új szlogen. Egy fásult, beteg ember, akiből kiveszett a tűz, akit megcsapott a vereség esetleges szele. Most kell vigyázni, nehogy átváltson ámokfutóvá.
@DarthVader: csak hiszed...)))
én is azt hittem oszt kiderült, hogy mennyire agresszív egyéniség vagyok..bársonykesztyűbe bújtatott vasököl:)))
Amikor Bajnai a fortélyos félelemről beszélt, csak nekem ugrott be, hogy ez egy finom utalás József Attila Hazám című versére?
@Ergosum: Nem gondolod az már megvolt min 1 éve?
Mert józan ember nem csinálja amit ő csinál.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Féltékeny... :D

Így elnézhető. Mert egyébként...

@Penivaldes: ♥

Egyébként a selmeczikből álló tömeget sugárban leokádnám. :D
Látványnak sem lenne utolsó. :D
@Ergosum:
Nem voltál egyedül... :)
Orbán egy beteg ember, egyre debilebb és egyre kártékonyabb. Állítólag a belső berkekbe ezt már a gazdaság szereplői is megüzenték...
@DarthVader:

"Vader nagyúr, a lányt nekem ígérte!
Meggondoltam magam. És örüljön, hogy csak ebben." :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Jó, persze, amit eddig tettek, az katasztrófa.
De én mindig attól félek, hogy egyszer egy tömegrendezvényen kattan be és ráküldi a tömeget a másik tömegre, vagy mittudomén, elrendeli a szükségállapotot és lerohanjuk Ausztriát. (Sarkított példák!)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Piktor meg a Halálcsillag előtt röfögött?
Nem, azt nem, a baloldali oroszlán az enyém ott, anno 3 napig álltam ott őrségben! :)

Vona amúgy normális lehet? Aggódok érte...is. :)
Október 23-ról a zsidók, a palesztin felszabadítási szervezet jut az eszébe?
Mondja Vona gyerek, magának mindenről AZ jut az eszébe???
@Ergosum:
Könyörgöm rohanjuk le Ausztriát!!! Gyorsan bukjuk úgyis és akkor a táborban lesz csoki is, a kretén vezetőink meg szigorítottba kerülnek, Grazba!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Életem, féltékeny arra lennék aki valós ellenfél. Sárlizterinod és selmeczi nem az egy Peninek.
az viszont zavar hogy engem nem említettél meg. nem érzem a rajingásod.
:)
@Penivaldes:
Hátha még a RAJONGÁS is hiányozna! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

És? Történt valami?
Elcseszték. Nem kicsit. Nagyon.
A Fiúk a koleszből álmodtak egy szép új világot maguknak, el is kezdték módszeresen ki(fel)építeni, csak egy nagyon-nagy hibát vétettek. Mindent egy arc köré szerveztek. Ha az arc sérül, gúzsba vannak kötve, hiszen a tömeg nem az ideológiát, hanem személyesen Orbánt követi. Ha kiszedik Orbánt (bármilyen indokkal), elvész a tömeg.

Ezért van most ez a látványos (már látszatra sem ügyelő) vagyon és háttérhatalom átmentés szinte minden területen. Mert sztem ők is érzik, hogy Orbánt (az egyre inkább elhatalmasodó betegsége miatt) már nem lehet sokáig a kirakatban szerepeltetni. Élve.
A többit gondold hozzá.
@Ergosum:
Nem rossz elgondolás! Remek mártírt lehet belőle faragni! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mi más jutna?! Meg kell dolgozni a burberry sálért. Azt nem adják ám árpádsávra:)
@Penivaldes:

Pedig ennek én már számtalan tanújelét adtam, úgyhogy meg vagyok sertésedve.
Az MNO szerint Bajnai Gordon "A Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere"

:)
@Penivaldes: A hit az fontos, így túl a jóreménységen....:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én benne vagyok. :) Jó célpont.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te vagy megsertésedve? te?
adok én neked mindjárt olyat! mit nem képzelsz!?
@Ergosum:

"Amikor Bajnai a fortélyos félelemről beszélt, csak nekem ugrott be, hogy ez egy finom utalás József Attila Hazám című versére?"

Dehogyis. Egyértelmű utalás volt rá, de jó volt helyette a "közigazgat". :D

Amúgy ötös volt, ki van találva az egész, látszik a profi munka, az előrenézés, a remény megadása, a józanság, az összefogás a kirekesztés ellenében és a technikai megvalósíthatóság zálogaként, a minimumkonszenzus körvonalazása és a "közép" gondos belövése mögötte.

Még egy árnyalatnyival lehetett vona azért keményebb és talán túlzott áldozat volt a jobbra nyitás kedvéért Mindszentyt és Pongrátz Gergelyt emlegetni, de annyi baj legyen. Ilyen országban élünk, ezt is el kell viselni. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Erről jut eszembe egy vicc.
Mit csinál az egér magömlés előtt?:D
@Penivaldes: nagyjából ezt is mondta: elmúlt két év elmúlt tíz év elmúlt 20 év elemzése, a hibák feltárása, de a szarnak az ő nem szét nem kenése, mert a kormányoknak nem egyforma a felelőssége abban, hogy most itt tartunk. ja és minden korszaknak meg volt a tanulsága is.
@kej: jókat mondott, de én még nem döntöttem.
Érdekes jelenségnek voltam ma tanúja a Millán. Egyszer csak az addig működő mobilnetem hupsz, eltűnt, a twitterre semmi nem ment föl azóta sem.

Biztos van rá racionális magyarázat, csak én nem találom. Eddig. :-)))
@Penivaldes: persze, igazad is van. és nem az agitpropos vagyok, félre ne érts, csak arra reagáltam, hogy az elmúlt 20 évet kellenne szűrnie.
@londonterminals:

Majd elolvasom, ha írásban is megjelenik, mert úgy nyilván több részlet előjön, mint hallomás után.
DE.
Sztem jó volt ennyi keménykedés. Bajnaitól nem lett volna hiteles egy harcosabb szöveg.
Tetszett az is, ahogy finoman, de helyretette Juhászt (amit nyilván már előtte megtett, hiszen Juhász is árnyaltabb volt, mint egy hete)
Tetszett, hogy behívta a körbe a jobboldalt is. Remélem a háttérben már zajlanak egyeztetések komoly húzónevekkel is.
Tetszett, hogy az összefogást nem ideológiai alapra helyezte, nem rekesztett ki belőle senki.
Tetszett, hogy baloldali pártoknak is finoman jelezte, hogy kicsit nagyobb alázattal.
@kej: :) ehhez ragaszkodom..és elég bizalmatlan vagyok..
@Fabius: Ezt mondani is akartam, a link amit beraktál, ott az utsó dátum ami nekem megjelent szept 15 volt.
Érdekes...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Reméld csak, hogy selyemsállal kötlek az ágyhoz, és közben végigkezellek..hihihihi..hidd csak ezt, miközben én már...♥
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

hárommal, mert félkegyelmű

(régi vicc, de nem rossz)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, hanem közben nemzetben gondolkodva elkezdtek szaporodni..igazi baby boom..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ettől is érdekesebb, hogy most értem haza, rálőttem wifire és tádám, minden működik.

Ja, itthon már a mobilnet is.
@Ergosum: Hát basszus, amit írsz... ugye egy sikertelen gyilkossági kísérlet a vezér ellen... és oda minden reményünk...
@Fabius: Neked sem működött a mobilnet? Érdekes a metróban már jó volt...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem a kabát nagy, Orbán kicsi.

Viszont baromi jó a kép. Olyan, mintha Orbán benézne a lyukon.:)
Vajon hányan lehettünk?
@Fabius:

Hiába, a Halálcsillag árnyékol.
@Penivaldes:
Na, húzzatok egérkével a helyetekre! :)
Nem tudod hol a pettingszoba???
@leonito77:

Visszautasítom.
Én nem írtam ilyet.
(Ezt azoknak üzenem, akik hivatalból olvassák a blogokat.)
@Fabius:
Mert ti olyan nerrenforradalmi dolgokat tételeztek fel... :))
@leonito77:

A BM szerint 20 ezren voltatok.
A Békemenet 150 ezres volt, de fél óra múlva már 400 ezren voltak.
Azt írtad, a többit gondold hozzá... nekem rögtön ez ugrott be!

Ebből az emberből bármit kinézek, de remélem le lesz váltva demokratikus eszközökkel.
@leonito77:

Nekem is hasonló, de azért letagadom:)
@Ergosum:
Valaki betelefonált, hogy szorozzanak... :))
@Fabius: Ha meg kellene saccolni, hogy mennyien voltunk, mit mondanál?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Majd elolvasom, ha írásban is megjelenik,"

millamedia.hu-n fenn van

www.millamedia.hu/2012/10/23/bajnai-gordon-egyutt-201/
@londonterminals:

Köszi.

Elolvasva, nem csak József Attila Hazám című versére van utalás, hanem a beszéd tagolása, felépítése teljesen hajaz Váci Mihály Nem elég című versére.
"Ady = Orbán, Nagyúr = Brüsszel"

Költészetfülűek számára nyilvánvaló, irodalomórán is tanultuk, minden verselemzésben is benne van, de Arató László, a Magyartanárok Egyletének elnöke el is mondta az fn24-nek, hogy "A Harc a Nagyúrral Ady pénznek való – egyéni – kiszolgáltatottságáról, küzdelméről szól". Azzal folytatta, hogy "felhívta a figyelmet arra, hogy Adyról köztudott, hogy nagyon is a modernizáció, a polgári társadalom, a nyugatosodás híve volt, a legendás Nyugat folyóirat „zászlóvivője”. Magyarországot kompországnak írja le, de azt is hozzáteszi: ne Kelet felé közeledjünk. Ezért elképesztő, hogy Nyugat-ellenes propagandára használják fel."

vastagbor.blog.hu/2012/10/23/ady_orban_nagyur_brusszel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_23&utm_campaign=index
@Neolibsi:

Milyen volt a hangulat?
Meséljetek.
@Fabius: Ott biztos működik egy mobilnet bermuda háromszög. Csakis ez lehet az egyetlen magyarázat. Gondolj csak arra, hogy az utv kamerák se nem működnek arrafelé ha tünti van.
@Ergosum: Osztódással szaporodtak. Vagy viktor hatására megszaporodtak. Vagy csak propaganda? Á, nem lehet, a fidesz nem oooolyaaan....:D
@Ergosum: A hangulat mint olyan-én úgy éreztem-várakozással teli.A beszédet majd ha hazaérek(vidéki vagyok)meg fogom nézni megint,kicsit torz volt a helyszínen.Messze voltunk a színpadtól,mi hozzánk eljutoot a húgyosok hangja is,akik próbálták csinálni a fesztivált.Volt egy időszak,amikor elég sűrűn halottam olyan bekiabálásokat, hogy írány a Kossuth-tér,tapossuk el őket.Akkor még azt hittem,hogy akár meg is indul a tömeg,de aztán ez elhalt.Összességében reménykeltő volt nekem a dolog.De a létszámot nem igazán tudom felmérni,de az szerintem kizárt, hogy csak 20000 lettünk volna.
@Ergosum: akinek ez tetszik az támogassa őket bátran.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Matematikailag könnyen ki lehetne számolni.

Tudjuk, hogy a téren 2 millió fideszes fér el.
Na, most ha tudnánk, hogy az építkezés miatt az eredeti terület hány százaléka esik ki, akkor egy egyszerű művelettel már meg is lenne a totál biztos eredmény.
Hát nem bántam meg hogy egy hétig könyörögtem a górémnak, hogy adjon két napot hazajönni és Millázni egyet ma.
Tudja valaki kb. mennyien voltunk?

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A Vastagbőr lapítson mint kutyasz.r a fűben, csak jáccásból mutogatnak a kormányra és disznóságaikra, ha kell előbb teszik le mellettük a garast mint a Mandiner...
@londonterminals: _Bajnai jó volt. Helyesen járt-kelt a nép között az Oszkóval - sajnos odamenet nyitánynak a Szanyiba botlottam, valami csipetcsapatot vezetett a Bécsi utcán át, full alkesz külsővel - de a beszédek!

Behaltam egy-pártól. Istenem, miért hiszik a szónokok, hogy mindent ötvenszer kell mondani, elnyújtva, mint a rétest, öblögetni a a saját hangot háromszor annyi ideig, mint kéne?? Jaj. Kis Tehénéket imádom
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én nem tételezek fel semmit. Mindössze megállapítottam egy furcsa parajelenséget, ami TGM beszéde alatt kezdődött. Lehet ufó a csóka és azért. De ahogy elhangzott, hogy Viktor menj el, onnantól a netre fellépni sem tudtam :-D
Stefikénk drága lapított ma, mint nagy barna a fűben...
Dehogy volt őkelme tüntetni, meg süti, meg suba.
Osztotta az észt (bár azt nehezen...) a gép előtt!

vastagbor.blog.hu/2012/10/23/ady_orban_nagyur_brusszel/fullcommentlist/1#c18113845

Mondjuk annyira nem kreatív, hogy írjon újat, másolja a tegnapit szegénykém.
Stefi, ez már a vég... :o)
@Penivaldes: Miért, nekünk már nem is lehet bermudaháromszögünk?! Azt a leborult turulvégit neki, hát mi más magyarázat van a hiányra?!:D:D
@Fabius: így szok kezdődni aztán eltünnek a kolbászok a padlásról..:DD
@Neolibsi:
Köszi.

Sajnos én sem tudom megsaccolni a tömeget.
Az tény, hogy látszatra a Békemenetesek többen voltak, de nem ez a lényeg.
@Penivaldes: Na, azt nem tudtam annyira, mert kezdtem rosszul lenni a tömegben Juhész dumája alatt (az is kétszer annyi ideig beszélt, mint kellett volna). Úgyhogy a sűrűjéből kivergődtünk a templom előtti zöldbe: gyerekdzsembori, sósperec, kutyák, le lehetett ülni, jobb volt. Szöveget jól lehetett hallani, csak a
kivetítőt nem láttam. De élőben ott húzott el az elején előttem Bajnai, szóval nem maradtam le a látványról se. Mit mondanak, hányan voltunk?
@Penivaldes:

Ez Rákay Philip (Jól írtam a nevét?) szakterülete.
@Mariann19: :-) Merre voltál? Én a színpadhoz és a lépcsőhöz viszonylag közel, a lámpaoszlopnál, aztán tipliztünk onnan. Nagymogyorók nyertek a számháborúban vagy mi van?
@Ergosum: Mostanában a Belügyminisztériumé, mivel ők már rögtön közlik, 400 ezer.
@Ergosum: igen, mindig ő mondta, hogy mennyien sokan vagyunk a téren...
@Ergosum: Na, ebbe számold bele, hány embert utaztatott meg a Széles.
@a szív fészkei: 20.000..
és megérte kimenni? élvezetes volt?
@Ergosum: Na a rendőrségi becsléseket leszarom, azok a januári Békát is néggyel szorozták. Felettünk meg végig körözött helikopter, de az meg csak minden negyediknél nyitotta ki a szemét biztos. ;-DD
@a szív fészkei: szerintem mindegy, hogy hol hányan voltak..lényegtelen.
@a szív fészkei:

Igen, nagyon jó volt. És tényleg sokkal rövidebbre kellett volna venni a többit. Már attól féltem, belefárad mindenki, mire ő jön, és ettől gajra megy az egész. de szerencsére egyáltalán nem így volt. Remélem, kipihented magad. :)

Pocakos menekülőre foghatja, remélem. Már néz is bele a fekete lyukba. :D

kep.index.hu/t/2/e/0c12ef3907df2c21.jpg?r=301704622
@Penivaldes: Szerintem sokkal több volt, mint a HVG írja az elején volt 20 ezer. Aztán teli volt az Erzsébet híd, a környék meg amerre a szem ellát. Annyira sűrűn voltunk, hogy én is kezdtem rosszul lenni.
@Penivaldes: Mesélj! Majd egérre kenjük, hogy offol:D
@a szív fészkei: Engem az nem zavar, ha a számháborút megnyerik. Mi úgyis a választásokat akarjuk megnyerni.:D Azt meg eddig még nem békamenetben döntötték el.:D
Amúgy meg a lelkesedés az töretlen volt, tömegeket vonzott, nem úgy, mint az lmp-nél...:D
Ezúton szeretnék gratulálni a hazaffhyaknak, akik nagyon szépen zsidóztak, illetve cigányoztak, valamint a Jobbiknak, akit t.k. ugyan azt szajkózták, mint a gazdi, de ők is, mint a másik hűbéres csoport, megpatkolták mondanivalójukat egy kis zsidózással-cigányozással.
@Penivaldes: Ja, egyik helyre kirendeltek és hozattak, ide meg jöttek önként. Vidékről is, Budáról is. Volt létszámellenőrzés: ki budai sznob, ki vidéki, ki magas, ki férfi, ki nő, ki alacsony...
@a szív fészkei: na én ezért nem járok ilyen rendezvényekre, ahol idegen emberek kiprolgásait kell szívni..nekem ez nem jön be.
ha sokan voltatok az jó.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A zuramnak elmeséltem, hogy miért lettem lecseszve a másik blogon. Meg lebutázva. Hát szerinte igazam van, pedig szegénynek ezt elismerni nagyobb mártíromság, mint Szent Sebestyénnnek a nyilak. :-DDD
@Penivaldes: Ja, mint nő, alacsony (nem annyira). budai sznob(szerintem az se nem annyira :-DDD)
@Fabius: a váci utca-duna utca sarkán is szarakodott :)
@Penivaldes: A fűvön jót lehetett napozni. -Nem volt senki büdös vagy ilyesmi, csak valahogy összeszűkült a tér és kezdett leépülni a derekam.

ÉS darvasztóan hosszan dumáltak páran. Ezen változtatniuk kell, mert ez már kínázás.
@a szív fészkei: :D
De miért is bántottak téged máshol?! Még Stefike se volt ott, hogy megvédjen?!:O
@glaci ph 5.5 álompolgár: Csak szembe jöttek a mozgón a zigazak kokárdástul. Én meg húztam le a metróba a Moszkván. Szóval nem vegyültem... Nácikokat hálisten nem láttam, csak most olvasom a színvonalas megmozdulásukat. Viszont Vonababát remélem megnyugtatja, hogy a Burberry jegyében ő és az Ecseri roma handlésai máris egyesültek: a szombati gödörbeli nagy ócskapiacon abban voltak a árusnék. :-DDD
@Ergosum:

Most nézegetem a képeket a gyirmótistákról, és erősen gondolkodom mennyivel kell osztani azt a 150 ezret.

De, ha akarom mondhatom, hogy januártól egyharmadára csökkent a békamenet is. 400 ezer vs 150 ezer a hivatalos méricske szerint.

Orbán választhat melyik a szimpibb.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem IRL bántottak, bék volt - csak az LMP-s iii osztotta tegnap az eszet a bayeros blogon. Amim szerinte nekem sok nem lehet, meg nem fogom fel, az ő mondandóját.
@a szív fészkei: nem azt mondtam, hogy bárki is büdi lett volna, csak nekem ez nem terepem egyáltalán..
@leonito77:"Vajon hányan lehettünk?"A belügyminisztérium közleménye szerint a Béke meneten 400.000 fő, a Millán 20.000 fő, a DK-n 500 fő, a Jobbikon néhány ezer emberről szólt a fáma.
Ez a ma esti TV adásban hangzott el.
Aki látta az esti híradókat, annak ezek a létszámadatok nevetségesek.
Volt már ilyen egy Orbán beszédnél több évvel ezelőtt, ahol a hirek szerint 2 millió ember vett részt, a műszaki paramétereken nyugvó számítások szerint ennek 1/5-e fért el arra területre úgy, hogy 4/fő/m2-rel számoltak.
Lehet arányosítani.
Jav: béke volt - csak egy kiskölök rúgott véletlenül állkapcán a tinyón, mert épp leszállt az apja nyakából. ;-DD
@Fabius:
Biztosan az a heliokopáter zavarta a bitjeidet, ami a tüntetés elején ott körözött a helyszín felett, viszont nem lett brindza. Nekem tele volt az elején a tek-em, hogy akkormostezt azért, ne is halljuk ? Aztán elhúzott, én meg a Mátyás-pince mellől hallgattam a továbbiakat.
A „vigye ki gombászni a kecskét” transzparenssel lejött oda is az úr.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azt mondta a férjem, hogy a DK-n is túlcsordult az Egyetem tér.
@a szív fészkei: Ez érdekes, mert én is kaptam tőle ott. Hogy képzelem, hogy az lmp és a fidesz kéz a kézben...
Aztán mit látnak szemeim?! Index tudósítás lmp-rákay filip koszorúzás a 301-es parcellánál... Hát nem dönölű ez az együttműködés?!
@a szív fészkei: Nagy bánatomra nem villantottam, a fiam a közeledben lehetett, mesélj!
A létszámot éppen most írtam le Leonitónak 1 perce, ez jelent meg a Belügyminisztérium közleménye szerint.
Legyen melletted valaki, aki felfog, mert akkora hazugság, mint egy ház.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Stefike a Vastagbőrön rongálta az idegeket délután... :D
@Mariann19: Tulajdonképpen mekkora kb az a Kossuth-tér?
@Knósszosz: TE ott voltál? Nem is messze. :-Dd Ja körözött a rohadt teknő felettünk, biztos azért, hogy kivonjon, Orvbűnnél meg összeadjon. Pintér Don tud számolni.

Mondjuk az a két szónoknő eléggé kiborította a hallójárataimat. Az újságírónő meg az idegeimet. A Kistehén helyrerázott.

És pont akkor érkeztem oda az elejére, amikor a drágaédesegyetlenegycukkerfalat Baksám nyomta a Tiszta szívvelt. Jól is esett a Szanyi látványa után. Huuhhhh, de brrrr.
@Mariann19: Csak mert ott álltam elől és nem láttam sokat, de ha hátranéztem tömeg volt mindenhol. Másfelé nem láttam, de helikopter volt folyamatosan. Azt gondolom, ha a bm a békemenetre 400k-t mondd akkor lehet, hogy volt olyan 100k.

Én most voltam először (ígéretem ellenére), de mostantól mindenhová elmegyek, ahol a bajnai által meghirdetett összefogás jegyében demonstrálni lehet.

Én ezt vártam a mai naptól és egy kissé derűsebben látom a jövőt, pontosabban felcsillant egy reménysugár.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát nem bayeren kézimunkázott, ahogy tegnap tervezte?! Nem sült ki a zserbó, vagy mi fene?:D
@Mariann19:
Én is végeztem négyzetméter/fő-re vonatkozó számításokat. Direkt összeszedtem ez ügyben különböző számítási metodikákat a wikiről, innen-onnan. Nyilván mindegyik bizonyos hibahatárral dolgozik, de azért nem több tízezres a tévedés lehetősége. Osztottam-szoroztam, és háromféle becslés alapján, nagyjából ugyanaz az egzakt szám jött ki: kurva sokan voltunk.
Húsz perc után annyira fájt a derekam az álldigálástól - várandós vagyok - hogy a Váci u. elején beültünk barátnémmal egy kiülősbe. Amúgy papírkutya - tüntető stílusban néztük a kivetítőt és hallgattuk a szónokokat, (bent meg a Hírtvn a Birkanenetet mutatták). Bajnait már a tömegből hallgattuk. Ebben az állapotban ennyit bírtam. :)
A számháborúnak akkor lenne értelme, ha két nagy csapat azonos feltételekkel indulna.
@Fabius:
Ez volt a bemutató arra amit Pintér fő maffiózó elvtárs a net regulázásól beszélt!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Inhüvely gyulladása lett. Vagy szájzára a sok szopástól... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: miii..? zserbót akart enni Bayerről..ez kínzás kategória.
@Knósszosz: majd legközelebb megszámoljátok egymást...
@Neolibsi:

Ne foglalkozz ezekkel a számokkal, nyugi.

Ugyanaz a rendőrség, aki szerint ti most 20 ezren, a Békemenetesek 400 ezren voltak, 2011-ben a Kossuth téri D-day rendezvényre 10 ezer embert mondott.
A fényképek pedig beszédesek.

De tény, hogy sokan voltak, akik csápoltak és éljeneztek Orbánnak.
Viszont (remélem) most elindulhat egy összefogás, a szavazás pedig nem lesz nyilvános.
@a szív fészkei:
Ott vótam, de a tömegiszonyom miatt nem a hídon, hanem egy meghatározhatatlanul ződ színű busz mellet ácsorogtam a Mátyás pincénél, nagyjából ötven méterre a színpadtól, meg a kivetítőtül. Az első felszólaló hölgytől még most is tamponálom a füleimet mindenféle természetes medicinákkal. Hát mi a lófaszért kellett annyira kiabálni?? Amúgy a többi rendben volt.
A szónokokról: Szerintem az újságírónő foghatta volna a harmadára és én úgy éreztem, sokszor ellent mondott saját magának. Persze a mondandója lényegét megértettem, de túl sok volt és azzal, hogy azt mondta a szív döntsön az ész helyett... szerintem ezzel mondott ellent saját magának. Az a lényeg, ha szívben gyűlölet lakik, az ész ezt felfedezi akkor meg lehet lelni a módját annak, hogy azt onnan elűzze... de ebbe már nem mennék bele...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hát nála megfelelőbb ember nem is lehet erre, Rűkay, a ma Pataki Ference.(fejszámoló zseni volt)

Na ilyen ellen megy sztrájk 318 napja tisztakezek.hu/
@Penivaldes:
Azt gondolom, erre nem olyan sokáig kell várni, kedves Peni!
@Knósszosz: engem nagyon nem izgat, csak segíteni akartam..
@Knósszosz:

A Mátyás pince mellől? És rest voltál felballagni a Márc.15 térre azt a 30 métert?
@leonito77: Ugye? Hülyét kaptam. Egy újságírónő, sőt a szervezők tudjanak már húzni, tömöríteni és belátni, hgoy nem egyéni műsorozás megy, hanem egy egységes dologba kell illeszkedni. Iszonyú volt a csaj, és tejesen ellentétes lett a vágyott hatással. Fontos a szívvel látni, stb., de harmincszor ezt elsütni már röhejes.
Ez a szakma arról szól, hogy a lényeget mondani értelmesen és érthetően. Nem a rizsázásról.
@Penivaldes:
Pedig egy kis tejszínnel minden... olyan finom! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hehe, szegénykém, de az a legszebb, hogy ott is bekerült a tartomány néző királyi vers :D
nem is értem miért...
@Knósszosz: Ja, kellemetlen hangon üvöltözni, kinek jó? Meghallok ettől. Basszus, nincs ezeknek valami rendezőjük??? Szöveghúzójuk? kéne már.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
én nem engedném meg hogy ilyet tegyenek velem..
nálam már az nagy szó, ha megengedem hogy valaki hozzámérjen:)
én is ott voltam bibibi...férfi, magas és vidéki(szerű) :)

volt szöveg gazdagon, juhász tényleg kicsit sokat beszélt, viszont volt egy-két biztató gondolatfoszlánya(tényleg helyre tehette Gordon :) ). tgm nem volt gyenge, csipet gondolat bukfencet véltem felfedezni a monadni valójában, de harcos volt az öreg, lehet be van pöccenve kicsit. konya se mondott égbekiáltó marhaságokat. a lényeg, le vagyok döbbenve a kisdoboson, egész helyre beszédet vágott ki, még valami (harci)tűz is pislákolt benne. jó van mit gyakorolni szónokságból, de magához képest kemény volt mint a vidia. a "fortélyos félelem közigazgat." duma ütős volt, tetszett :)

sajnálom, hogy a hölgyekkel urakkal nem sikerült találkoznom,pedig fabius képeit nézegetve kb. szembe voltam vele a hid másik oldalán, a hangosítást tartó első daru mellett...mondjuk úgy elég nehéz valakit felismerni ha életében nem látta az ember. :)
@Fabius:
De hát az a Március 15-e tér...
@a szív fészkei:
Drága "Szív"! A Pataki Ferencet ne emlegesd lécci egy napon azzal a nézőit lekurvázó tetűvel. Van hozzá közöm :)Már mint a fejszámolóhoz.
@Penivaldes: Nem, a hangosítás jó volt, tehát lehetett volna emberi tónusban nyomni. Lent a téren is teljesen kivehető volt Bajnai minden szava. Aki egész belejött.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Stefke tehén hozta a szintjét.

@Penivaldes:
Egér marad a platón, mint Platon? :O(
@ariel12: Bocsánat, azért írtam, hogy ő igazi fejszámoló zseni, de mára ilyenek bitorolják a helyét. :-(((

hu.wikipedia.org/wiki/Pataki_Ferenc_(fejsz%C3%A1mol%C3%B3)
@Ergosum: Vettem magamnak a fáradságot az előbb és a goggle-térképel nagyjából felmértem a placcot:Kossuth-tér+Alkotmány u..Ha a "nyáj"be is borított minden egyes négyzatmétert,akkor sem fér el ott 70 ezernél több,de ha úgy álltak mint a heringek, akkor is erős jóindulattal 100e.Milyen 400e meg anno 2millió?
Kónya azt mondta, hogy minden ilyen gyűlésen készítenek légi felvételt, amit aztán ki lehet kérni, abból lehet becsülni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hiába sütöttek mézes zserbót? Hiába köszörültek kruppacél tőrt Baranya idilli mélyén? Otthon maradt a Rajongók Rajongója, pedig divattanácsot is adtunk neki. Brühühühühü.. És a subáját hogy kapja meg Bayer oder Orvbűn????
@Penivaldes:
Mi? Izé, nem áll fel neki? Ilyen görbe lett és puha??? :)
@Neolibsi: Egymáson álltak, mint Barcelonában az a népi sport: ahol emberi tornyot alkotnak vagy mi. Nem jut eszembe a neve.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
hát nem azért mondom, de néhány napja este kisé megijedtem..de aztán szerencsére nem volt gond..
:))))))))))))))))))))
@CSENDES: Ja, és ha én már sápadoztam a tömegben, akkor nem voltak ott biza kevesen. A Kossuth tér meg akkora, amekkora.
@a szív fészkei: Nem hiszem hogy bármely fej vagy más számoló zseni mérhető a mi filipkénkhez. Ő csak ránéz egy fidesz rendezvényre, és máris mondja a pontos hétjegyű létszámot.:D
Ezzel cirkuszban is felléphetne.:D
@Neolibsi:

Ha jól tudom, most még le is van zárva a tér egy része.

De ne velem mérgelődj, én csak a BM számokat mondtam:)

De tényleg, ne menjünk bele a számháborúba, van értelme?

Sokan mentek el a millára (én boldogabb lettem volna, ha többen - de nálunk is közbejött az egyik gyerek és a férjem bárányhimlője)
Sokan voltak a Kossuth téren (örültem volna, ha lényegesen kevesebben), ne keressünk mentséget, hogy az szervezett volt, meg féltették a munkahelyüket. stb.
Lássuk be, még mindig jelentős tömeg lelkesedik Orbánért, ne becsüljük le a létszámot. Úgy kell Bajnaiéknak dolgozni, hogy ezzel a ténnyel tisztában vannak, ezt bekalkulálják, és nem áltatják magukat.
@batka manó: :-) Hát én is láttam mázsákat ot híd lábánál, de mégsem mehettem mindegyikhez oda, hogy héhó, nem-e Varánusz-e őrs-e??? :-DD

TGM azért ezzel az idegen uralommal leállhatna, de az az alternatív tankönyveket írunk és otthon tanítjuk majd a homffmannsújtotta kölyekeket szövege az jó ütős volt.
@a szív fészkei: Az is jópofa húzás volt, hogy azért, hogy ne legyen összemérhető a régi FIDESZ naggyűlésekkel, lezárták az Astoria felé az utat (egy másik rogyjunk össze 10-50 fős rendezvény miatt, s a tömeg nagy részének a a Dunapart felé kellett eloszlania.
@Knósszosz: Az, amikor egymásra állnak nem tudom hány emelet magasan?
@Penivaldes: Talán, ha harminccal fiatalabb vagyok. :-DD
A királyi tv szerint 20 ezren voltunk, a békameneten pedig 400 ezren.
A fotók szerint azért nem volt ekkora a különbség.
@Knósszosz:

...azért Márc.15. térnek az obeliszk és környékét hívjuk inkább, mint a Mátyás pince előtt a buszmegállót :-)
@Ergosum: Ugyan már, az az 1,3-1,6 millió törzsszavazó. Csak azt kell ellenzékbe küldeni.
@a szív fészkei: ugyan kedves Szív előtted hevernek a férfiak..nem mint előttem..
@CSENDES: Én átmentem gyalog a Bözsin, és a tinyó szinte azonnal jött, és fel is fértünk rá. Érdekes, senki nem ment neki a rendőröknek. Most sem. Nem is fog örülni Bartus ott kint. Megint kölykök , kutyák rohangásztak, fogyott a perec és a kürtöskalács és nem folyt vér. Undi babazsúr hangulat volt, amit ő nem szeret ilyenkor.
@a szív fészkei:
Öhöm...
Egyébként majdnem egy helyen voltunk. Te nem mentél át pár percre a Mátyás pinecze oldalára? Onnak kurva jól lehetett látni.
@Penivaldes: Ez mikor infód???? Kevés a gerontofil, nagyon kevés... ;-DDDD
@a szív fészkei:
TGM-et nem annyira csipázom, de most jó volt.
Meghallgattam utána Bajnait és Piktor beszédét is.
Össze sem hasonlítható a kettő. Az egyik egy erős NEMZETRŐL szól, melyet újra fel kell építeni, az országgal együtt - a másik rinyált és osztotta a nullát, játszotta az álharcoskodó, álmagyarkodó hazzafyt, elég beteg módra.
Bajnai a jövő embere, Piktor a múlt elcseszett árnya...
Üdv Létszámforradalmárok! Furdalja az oldalam a mai kommentfolyam, vagy legalábbis a képzavaros kíváncsiság. Voltak-e oly sokan, mint egy Tankcsapda-koncerten? Milyenek voltak az ismerős arcok?
@Mariann19:
""A belügyminisztérium közleménye szerint a Béke meneten 400.000 fő, a Millán 20.000 fő, a DK-n 500 fő, a Jobbikon néhány ezer emberről szólt a fáma. "

'stét, most értem haza :)
maradjunk annyiban, hogy a millán, ami az erzsébet-híd közepétől(! tehát a színpad mögött is álltak!) a ferenciek teréig azért kcisivel több, mint 20.000...
tehát a híradó szokás szerint hazudik.
Engem kérem, itt inzultálnak. Nem tudom mire vélni Penike velem kapcsolatos szkeptikus megjegyzéseit. :(
@Ergosum: Ne érts félre,tudom, hogy nagy jelentősége nincs a számoknak,csak szórakoztat a kormányzati propaganda.Egy utolsó összehasonlítás és befejezem:-) :A 20-i tüzijátékot,amikor általában a Duna-part megtelik,tavaly 300-ezren nézték.Össze lehet hasonlítani a két eseményen látható tömeget.
@a szív fészkei: tapasztalat..én nem kellek senkinek, bezzeg te! Téged itt imádnak:)
@Dr.Zomboss: Megint sokat olvasod az indexet meg nézed a szektATV-t??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
bocs de én sem feltéelezek rólatok töbet..pedig én nagyon rendes vagyok..
@Neolibsi: Na ja, de ott nem készítenek légifelvételt (már a tüzijátékon).
@Fabius:
Jóvanna, ne kukacoskodj már-:)
Nem csak tériszonyos vagyok, de a tömegtől is kiver a víz. Ezért néztem onnan. Mellesleg leküzdöttem az undoromat egy fél órácskára és elfurakodtam az Astoria irányába. Na ugye ott kordon, hát akkor vissza. Ott meg aztán épp akkor indult a kedélyes zsidózás a Petőfi Sándor utcában, ami elmaradhatatlan retorikai kelléke egy olyan rendezvénynek, ahol az agyhalott jobbikos csürhe is „tiszteletét” teszi. Szóval visszaküzdöttem magam a pince elé, oszt maradtam is ott.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De én továbbra is kedves vagyok hozzád.;)
Ne is foglalkozz vele.:)
@CSENDES:

Most, hogy mondod:)
Tkp. minden harmadik törzsszavazó ott volt. Azért nem lennék az első kettő helyében. Kubatov biztos előveszi őket.

OFF

Egyébként akár a férjem is számolhatta volna a tömeget. Ős is képes a barokkos túlzásra. Két napja mással sem foglalkozik, mint szenved és számolgatja, hogy hány bárányhimlő pöttye van. Ma azt is megtudtam, hogy még a fütyijén is van vagy többszáz pötty. Mondtam is neki, hogy ha kicsit nagyobb lenne a szerszáma, férne még rá több is, de megsértődött, hogy nem veszem komolyan. Na, így vagyok a Békemenetes tömeggel is kb.
@Neolibsi: "Körülbelül mekkora az a Kossuth tér?"
Válasz:Gőzöm nincs. Azt tudom, hogy amikor a 2 milliós tömegről beszéltek, a szakértők nemcsak a tér, hanem az igénybevett utcák területét is pontosan kiszámolták.
@Penivaldes: Bocs de én egy nagyon jó rendezvényen és koncerten voltam ahol kurvára nem a cigányozás meg a zsidózás volt a téma. :)
@Penivaldes:
Dehogy vagyok.
Most itt fogalmazom éppen a hozzászólásomat, "az én nem kellek senkinek" tárgyában. Egér hűtlen, kérdezz engem!-:))
@CSENDES: Viszont remek volt üldögélni a fűben a napsütésben és hallgatni a beszédeket.
Másrészt nem gondoltam volna, hogy a gyerekeinknek valaha is azt fogjuk mondani, hogy ha lehet, ne reklámozza az iskolában, hogy milyen programja volt a hétvégén.
@Neolibsi:

Engem nem zavar:)
Csak azt hittem, hogy szomorú vagy, azért írtam, hogy annyit nem ér az egész.
@Ergosum: :-)) Vagy egy órája linket küldtem neked TG posztról (új, Középkezdés)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mi volt a baj, hogy így szétszaladtak a patkányok a Deák térről? Vona Gábor nem volt elég vonzó?

Megkérdeztem erről két gyászhuszárnak öltözött kisbuzit is, mikor miattuk körbe kellett menni a fél világon hazafelé, de se ezt nem mondták meg, se azt, hogy milyen ízű a meleg szar Orbán seggében. Csak pislogtak és méregették merre van a legközelebbi ágyneműtartó.

De hátha majd te megmondod.
Nos azért csak sikerült izraeli zászlót égetniük "halál a zsidókra" kiabálni a náci csapatnak. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Vona is mondta.
Csak hát ő történelemszakos, nem matekos, úgyhogy nem számolt utána, hogy Bajnai kb 10 évvel fiatalabb, mint Viktor, így nem fér a 89-esek közé.
@CSENDES:

Olvastam.
Nem is csalódtam.
Illetve nem most.
Én régebben szívesen olvastam TG írásait, de ez a kormány nagyon rossz hatással van rá. Főleg, mióta Giró-Szász pozícióba került.
@Knósszosz: tudtam!!! hűtlen, és én neki vasaltam, neki főztem, neki mostam, őt szórakoztatam..és most megcsal.
:((((((
@leonito77: Szerintem is minimum negyedelni kell a létszámot, és elválasztani a vágyálomtól, mert az más kategória.
Ezek szerint örülsz, hogy elmentél, átélted a tüntetés atmoszféráját.
A Millát is láttam, valóban reményt keltő volt a jövőért való összefogás terve, látszott, hogy nagyon is átgondolt stratégiát dolgoztak ki.
@Penivaldes: Mikor miattad már Charlize-kát is tagadják? Hát mit akarsz te jány? Kezdesz egyeduralomra törni!!! Jövőre a Kossuthon Peni-arcképes subákat árul majd Stefi, és a te nevedet skandálja a színpadon Egérke is (nem a te Egered, bár az is biztosan.) :-DDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jobbik meg a mégmúltabb, a pusztulás és a halál, ellenpontozásnak megint megnéztem hitler útját a hatalomba, csak a miheztartás végett, amire a Jégbüfések rá is szolgáltak ismét
@Knósszosz:

Nem kukacoskodok :-) Csak a törzsgárda kint lévő része 100 méter sugarú körön belül volt ahogy a beszámolókból kiderül, de senki senkivel nem találkozott. Ügyesek vagyunk :-))
@ariel12: Ez volt a programjuk? Mily ellenzéki és hősies.
@a szív fészkei: Remélem is!
Egerem nem hiszem..:((( biztos most is megcsal.
@Knósszosz: Nem ott tipródtam a híd lábánál, közel a lépcsőhöz és a lámpaoszlophoz, aztán lementünk a fűbe.
@Fabius: mert nem volt rajtatok pandamacis póló.)))
@Mariann19:

Bajnaiék hibátlanul összerakták azt a beszédet. A hibákkal szembenézéstől a jövőképig megvolt minden aminek meg kellett lennie.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bajnai beszéde lényegesen jobban felépített volt, Orbánt szerintem már azok is unják, akik rajonganak érte. Évek óta nem mondott egy fontos mondatot se, mindig biztosra megy, ugyanazokra a klisékre épít, báncsák a magyart, és mi harcolunk. Ez már lassan igencsak uncsi lesz. El fog oda jutni, hogy többen járnak meghallgatni, mint amemnnyien szavaznak rá :-) mint Csurkára anno :-D
Bajnainak meg nem ártana még egy kis tréning, ami a beszédtechnikát, arcmimikát és úgy általában a retorikát illeti. Kicsit lazítani, néha mosolyogni, elhinteni egy-egy poént, mert bár a helyzet komoly, de azért ne legyünk ilyen savanyújóskák, meg kéne haladni a Sólyom-féle attitűdöt, aki mindig olyan merev volt, mintha egy tojást tartott volna a farpofái közt, és nem lett volna szabad leesniük... :-)
@Fabius: Ajaj. Nem mondod, hogy símán lepatkányozol engem is, miközben gordonka kinyilatkoztatta, hogy ki számít magyarnak? Cuki, hogy eddig mindig azon voltatok kiakadva, hogy a hülye jobbernácik állandóan megmondják ki a magyar és ki nem.:)

Na de visszatérve a lényeghez én nem láttam ma sehol patkányokat, de hát nem vagyunk egyformák.:)

Nálunk jók voltak a beszédek, Vona 16 pontjában is hallottam normális ötleteket, amelyek közül még te is egyet tudsz érteni néhánnyal ja és a koncert is nagyon jól sikerült. Felemelő és szép nap volt.
@Fabius: A blogos csapatokban azt szeretem, hogy nem is kell személyesen találkozni. De ott voltunk, közös volt az élmény.
"Előszöt nem értettem, hogy a Margit hidat elhagyva miért a Körút - Nyugati tér - Alkotmány utca útvonalon vezették a tömeget a Kossuth térre, miért nem a rövid, logikus úton. Miután bedugultunk az Alkotmány utcán és a háztömböt megkerülve beértem a térre, világos lett a dolog. Az Alkotmány utcában megrekedtek úgy érezhették, hogy irdatlan, többszázzres tömegben vannak, ami annyira betöltötte a teret, hogy ők a Nyugati közeléből tudják csak figyelni Orbánt. Miközben a teljes Kossuth tér nagy része tök üres vagy lazán ellepett volt, az emberek szorosan csak a Parlament előtti részt töltötték meg, pont azt, ahová az Alkotmányból érkeztek az emberek. Nem votlak így sem kevesen, de a nagy részük úgy érezhette, a valóságosnál sokkal többen vannak. Bár végül is ez sem kevés."

Szily Index

index.hu/velemeny/2012/10/23/faradt_orban_unott_kozonseg/
Ti is tudjátok, hogy sokat készültem a mai Békemenetre. Sütöttem, subáztam, új frizurát csináltattam magamnak, általánosságban tehát elmondható, hogy lelkileg-szellemileg teljesen ráhangolódtam az ünnepre, és boldog várakozással tekintettem Orbán Viktor ünnepi szónoklata elé, amelytől fontos politikai- és társadalomtörténeti kérdésekre reméltem jól alátámasztott válaszokat. Előre nem látott körülmények azonban az utolsó pillanatban feltartóztattak, és itthon kellet maradnom. Az internet jóvoltából feszült figyelemmel követtem eseményeket.

Csak pár percem van, ezért nagyon rövid leszek.

Békement: 400 000 ember
Milla-Bajnai: 20 000 ember

1. következtetés: az ország a kormány mellett áll!
2. következtés: Libás Baynau, akinek szónoki képessége kimerült a publikum előtt pár szatirikus szóviccben, főnyeremény a Nemzeti Oldal számára. Lassú észjárású, unalmas, szürke és lehangoló jelenség.

Orbán Viktor velős és lenyűgöző beszédet tartott. Jó volt látni az októberi napsütésben sütkérező, beszélgető, örömtől sugárzó gyermekarcokat (Ohh, mennyi fiatal volt a tömegben! Kinézetre értelmes, jó arcú fiatalemberek és leányok!) Öröm volt látni, ahogy tömeg csillogó szemekkel csodálta Orbán bibliai kultúrán táplált elokvenciáját, széles kitekintésű műveltségének és tájékozottságának hatalmas sodrát, kifinomult gondolatait, előremutató terveit és szándékait. Az ünnepség fénypontja azonban a 100 éves magyar hősnő, Tamás Ilonka néni (Asszonynevén: Tamás Aladérné) beszéde volt, amely könnyeket csalt minden igaz magyar ember szemébe. Csak ez az apró, emelkedett pillanat hány mosolyt fakasztott, s hány könnyet csalt ki. Sokat, biztosan sokat.

Summa summarum: komoly és méltóságteljes volt a kormány által szervezett rendezvény lefolyása, méltó ahhoz a nagy nemzeti eszméhez, melyet 1956 képvisel.

Orbán Viktor szerint nincs visszaút. Szerintem sincs. Az úton végig kell menni.

Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha szerinted a jégbüfések jelentik a jobboldalt vagy a jobbikot, akkor meg is érdemled. :)
Ami az igazából fontos szám:

"Szigetvári (...): az Együtt 2014 nevű ellenzéki összefogás ellenzéki pártokkal, a szocialistákkal, LMP-vel összefogva sikeresen megverheti ezt a kormányt. Ehhez (...) a választási szabályok megváltoztatása miatt jó 2,5 millió szavazó kell, ennyi támogatója azonban nincs egyelőre az ellenzéki erőknek. Bajnai Gordon éppen azért szállt ringbe(...), hogy az ellenzéki erőkkel összefogva, megváltozva, össze tudjon gyűjteni ennyi szavazatot, ami az új választási rendszerben akár kétharmadot is jelenthet."

atv.hu/belfold/20121023_szigetvari_viktor_interju
@a szív fészkei: Egy darabig ültünk a fűben, majd a kisded éhes lett, így elballagtunk a jégbüfébe lekenyereztük némi sütivel.
@Secnir: A két nagy rendezvény tömegét nehéz számszerűen a vizualitás alapján belőni, de a DK-nál közölt 500 fős létszám röhejes, dugig volt a tér és a környéke is. Itt már jobban lehet látni, hogy a létszám meghatározása tetszőleges a BM részéről.
Szerintem a nem jobboldali rendezvények számítása tört formájában készült, melyben a számlálóban a tényleges fő került, a nevezőbe 5.
@Fabius: Tényleg jó volt amennyit hallottam,a turulos részt leszámítva szerintem.
Viktor látja a tömeget neki elég az ,hogy beszarjon.
Viszont nem tudom mennyien voltak a Birkameneten.
Valószínű ezzel nyugtatgatja magát,hogy de azért még mennyien vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezek szerint zagyva gyula se képviseli jobbikos ogy képviselőként a szélsőjobbot?!
Ha nem akkor mit képvisel? A rajzfilm rajongók klubját? Karikással?
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hát, ha annyira bolondulnék viktorért mint te, semmi sem tarthatna vissza, hogy ott ne legyek. Pláne ha a kezem munkájával szerettem volna megörvendeztetni bayert...
@Fabius:

Ti is tudjátok, hogy sokat készültem a mai Békemenetre. Sütöttem, subáztam, új frizurát csináltattam magamnak, általánosságban tehát elmondható, hogy lelkileg-szellemileg teljesen ráhangolódtam az ünnepre, és boldog várakozással tekintettem Orbán Viktor ünnepi szónoklata elé, amelytől fontos politikai- és társadalomtörténeti kérdésekre reméltem jól alátámasztott válaszokat. Előre nem látott körülmények azonban az utolsó pillanatban feltartóztattak, és itthon kellet maradnom. Az internet jóvoltából feszült figyelemmel követtem eseményeket.

Csak pár percem van, ezért nagyon rövid leszek.

Békement: 400 000 ember
Milla-Bajnai: 20 000 ember

1. következtetés: az ország a kormány mellett áll!
2. következtés: Libás Baynau, akinek szónoki képessége kimerült a publikum előtt pár szatirikus szóviccben, főnyeremény a Nemzeti Oldal számára. Lassú észjárású, unalmas, szürke és lehangoló jelenség.

Orbán Viktor velős és lenyűgöző beszédet tartott. Jó volt látni az októberi napsütésben sütkérező, beszélgető, örömtől sugárzó gyermekarcokat (Ohh, mennyi fiatal volt a tömegben! Kinézetre értelmes, jó arcú fiatalemberek és leányok!) Öröm volt látni, ahogy tömeg csillogó szemekkel csodálta Orbán bibliai kultúrán táplált elokvenciáját, széles kitekintésű műveltségének és tájékozottságának hatalmas sodrát, kifinomult gondolatait, előremutató terveit és szándékait. Az ünnepség fénypontja azonban a 100 éves magyar hősnő, Tamás Ilonka néni (Asszonynevén: Tamás Aladérné) beszéde volt, amely könnyeket csalt minden igaz magyar ember szemébe. Csak ez az apró, emelkedett pillanat hány mosolyt fakasztott, s hány könnyet csalt ki. Sokat, biztosan sokat.

Summa summarum: komoly és méltóságteljes volt a kormány által szervezett rendezvény lefolyása, méltó ahhoz a nagy nemzeti eszméhez, melyet 1956 képvisel.

Orbán Viktor szerint nincs visszaút. Szerintem sincs. Az úton végig kell menni.

Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!
@Fabius: 15-én újra próbálkozhattok, de azért addig ki kéne találni valami használható módszert egymás megtalálására. :)
Mi az a "gyirmót"? Egyszer láttam, vki kérdezi, sajna lecsúsztam a válaszról, ha volt. Vki volna oly kedves, és felhomályosítana? A "Nem leszünk gy*" poszt címében láttam először. Ez vmi vicc, amit nem értek?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Fabius: 15-én újra próbálkozhattok, de azért addig ki kéne találni valami használható módszert egymás megtalálására. :)
@Fabius: Hát még ha beszédet is tudna mondani:-)) Na nem úgy mint a pocakos (gyomorból), mert az a halálom.
@Penivaldes:

Ezt csak az ellenségeim terjesztik!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szánalmas volt a jobbik, szánalmas a zsidózó csürhézés, szánalmas Vona a zsidózással és a palesztin szervezetévelmely oly közel áll szívéhez, mint igaz keresztény... Ti tényleg ennyire nyomik vagytok??? :))
Ez lenne a jövő? A legordasabb múlt!
Bajnai beszéde tiszta és világos volt, még talán nektek is érthető.
Bár a fejetek elég rendesen Piktor seggébe lehet szorulva, mint arról az ott hőbörgő, nagy bátran az indexes gyereket megütő parasztok tanúságot is tettek!
Ennyire zsebben vagytok? Szar érzés lehet hülyén állni kb. 50-en, miközben egy 20-30ezres tömeg ott áll előttetek, ti meg elkerítve tőlük, mint a majmok a ketrecben.
Vona csávóra negyed annyian sem voltak kíváncsiak meg mint Bajnaira? Pech... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerencsére a lényeg nem a jégbüfénél zajlott. :) Amúgy meg nem szólásszabadság van?? :) Zagyva meg gondolom magánemberként oda megy ahová akar.
@Fabius: Mind nagy bond rajongók vagytok, és remek az álcátok.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ouch, csak nem az fáj a jobbiknak, hogy az összefogásban nem foglaltatik holmi neonáci gyülevész pártocska? Júj, ez biztos szarul esett. Ezért ez a vagdalkozás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem beszéltem a jobboldalról, hanem csak a jobbikról, de mind egy megérdemlem, és te is, az volt a jobbik, na és vona, hisz ő sem volt különb, nem kell magyaráznom, látszott minden
@Pantagruel: Az,hogy majd ijedten magyarázzák az IMF-nek hogy nem gyarmat ,hanem gyirmót feliratok voltak a tüntetők tábláin.
Mivel elég nagy pofátlanság az IMf-től kérni és eközben tüntetni ellenük.
GYirmót egy helységnév.
@Mariann19: igen, nagyon tetszett amit mondott és talán van még idő, mert jó magasra tette a lécet, de ugye ez az egy megoldás és ismerve a magyar politikát... de remélem összejön.

Rajtam nem múlik.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
Egy fos, bullshit gyűjtemény volt Piktor beszéde csak, zavaros hörgés és a beszarásának jele. Kicsit nagy ez a kabát a csávóra! :)
Hiába magyarázod, a fülemnek jobban hiszek!
@Knósszosz: Sokat számoltál a résztvevők megállapítása érdekében, terület, 1 m2-re eső fajlagos = kurva sokan voltunk. Isteni a humorod mindíg, most is!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tanulj meg különbséget tenni a szólászabadság és a garázdaság között. Picurit van különbség köztük. Persze ez magas neked, mint hörcsögnek a versenyzongora, de ne add fel.;)
Közszereplő, ha odamegy egy ellentüntetéshez, az nem magánemberként teszi. Ezt csak a hülye hiszi el. Babám ő azért volt ott, hogy legyen ott egy jobbikos is, mert az ugyanúgy az ő bulijuk volt, mint a deák téri.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: TGM-et sose csíptem, csak kerülgettem, mint vmi bogarat, ami nem tudom, mit keres a szobámba, de nem taposom el, mert fura; szóval elhanyagolható tisztelettel, de azért némi derűs érdeklődéssel néha odafigyeltem, mit mond, mikor milyenem volt; na és múltkor a Pofozzátok föl őket! c. publiján jót nevettem. Van humora. Megemelem a kalapom. Megnevettetett. Azt nem tudom, h egyetértek-e vele, de kapásból megadtam neki a 10/10 pontot, annyira lehengerlően-meggyőzen érvelt. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te is a cseh kettőt nézed? Én egy teljesen normális rendezvényen voltam. Vona pontjaiban is sok normálisat hallottam.

Ha neked Bajnai tiszta és világos volt akkor hajrá. Senkit sem zavar ha megint ugyanabba a folyóba akarsz belelépni. :)

Írtad még, hogy:
"Vona csávóra negyed annyian sem voltak kíváncsiak meg mint Bajnaira? Pech... :D"

Csak nem azt akarod mondani, hogy a mai nap igazságai a hallgatóság számának függvénye volt? Mert ha igen akkor ma szerinted is Orbánnak volt a leginkább igaza. :)
@londonterminals: Miért is nem lepődtünk meg, mikor Szigetváriék dolgozták ki a Hogyan lehet leváltani.... elemzést, amiről még Lánczi Tamás is azt mondta, hogy kidolgozott vagy valami elismerőt.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

"Fáradt és töltés nélküli. Ez volt jellemző mind a Békemenet céljára és értelmére, vagyis Orbán Viktorra, mind a műsorra, mind a közönségre. Maga az egész esemény a jó idő miatt hangulatosnak azért hangulatos volt."

a négyszázezer hívőről meg annyit, hogy a Kossuth tér max. befogadó képessége olyan 100-120ezer fő...a környező utcákat is beleszámolva :)
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

Kisasszony, nem mellékelte a kitűnő illusztrációt:

http://index.hu/belfold/2012/10/23/kepeink_2012._oktober_23./#gallery_3451048|3452134

:D
@Ergosum: :-DDDD Egy MAGYAR BETEGGEL ÍGY BESZÉLNI??? Mikos az az Angol beteg 9x Oscar-díjas lett?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Ouch, csak nem az fáj a jobbiknak, hogy az összefogásban nem foglaltatik holmi neonáci gyülevész pártocska? Júj, ez biztos szarul esett. Ezért ez a vagdalkozás?"

Annak egyenesen örülök, ha egy gordonka velem nem akar összefogni. A mókás az, hogy fel vagytok háborodva amikor a jobberek mondják meg ki a magyar, de ha ezt a törpécske teszi az már egyből frankó. :) Nyilván nálatok sosincs kettős mérce.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Majd írj ilyen lelkesítő beszédet a szakadékotokból is!

Nem volt igazi fény ott, ahol te nem voltál jelen.
@batka manó: Mindenki vitte magával Stefikét a lelkében.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem mondod, hogy te is ott voltál a Deák téri patkányok között??? :) Nem is értem Fabius hogy jöhetett arra, amikor Zugló felé máshogy is el lehet jutni. :)
@Penivaldes: Hát egy bárányhimlőben is lehet szenvedni olyan látványosan. A forgatókönyv szerintem már készül. Olvashattad, már csak a pöttyök számán van némi vita. De majd a BM megszámolja, oszt annyi. ÉÉÉs előre az újabb magyar Osziért!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha ennyit fogtál fel a beszédéből csak, akkor sajnálni tudlak, eléggé beszűkült világban élsz! :)
Vona egyre korlátoltabb és egyre jobban beszűkült téren mozog. Egyre kisebb hallgatósággal, egyre kevesebb hitelességgel...
Hol tekintik tárgyalópartnernek Vonát??? Teherán? Ööööö... vagy onnan csak a támogatás egy része jön? :))
Viccesek vagytok, meg egyre hiteltelenebbek!
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
Istenem, ha tudom hogy ott van magácska is Fräulein, dehogy Millázok hanem mentem volna a 60pluszos Kádár árvákkal sétálni egy nagyot...mit hagytam ki...
@a szív fészkei: a Bm az én testemen lévő pöttyök számolásával ellene pár napig:))))
@Mariann19: Ugye? Röhej ez az elfogultság. Így kell megnyugtatni a bandát? Akkor régen rossz nekik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szereptévesztésben vagy. Itt senki se a ki a magyar, majd én megmondom társasjátékot játszották.
Ha figyeltél volna, akkor rájöttél volna, hogy ez egy kampányindító rendezvény volt, ahol egy potenciális min.elnök jelölt potenciális koaliciókról beszélt. Amibe hál istennek a szélsőjobb nem foglaltatik bele.
Vagy még egyszerűbben: a jobbikon kívül senki se számol a jobbikkal kormányalakító partnerként.
@Penivaldes: Az lenne nekik a bónusz! Ki kell érdemelniük. Mondd meg,ha rendesen leszámolják a millásokat,nem csak 20 ezret mondogatnak, jöhetnek hozzád...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Felemelő szép nap, mi?

index.hu/video/2012/10/23/ferenciek_tere/

Kibaszott szép volt és rettenetesen felemelő. Sebaj. Legközelebb nem csak a szarevésről kérdezem a kisbuzikat, hanem az orrukat is eltöröm. Ezek szerint ez a menő. Pláne, ha nekem egyedül is megy.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem kell bánkódnod. Mert nem volt ott. Nem ment el. Viktor is ezért lehetett lehervadva.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem volt ott,csak lélekben és subában. Otthon kellett maradnia, pedig mindennel készült.
@Fabius: Imponáló beszéd volt.
A múlt felidézésével indult, a jelenlegi közhangulat ismeretében a fájó tényezők számbavétele után a remény igéretével zárva, nagyívű beszéd volt.
Ami lényeges, hogy nem a jelenlegi Orbán kormány bírálata volt a fókuszban, hanem a kivezető út mikéntje. Itt hatott a hallgatóság lelkivilágára, amikor az összefogást és egységet érzelmekre hatóan fogalmazta meg.
Az pedig, hogy a jobboldali gondolkodásúaknak is ott a helye az együtt menetelésben, az tényleg az egységesen értelmezett közösséget jelenti.
Hajtsuk meg fejünket Marabu kolléga előtt, aki sokadjára küldi el a Focistát hallatlan eleganciával oda, ahova való:
parkocka.hu/oligarchia/nem-am-fenekig-tejfel/
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Ugyanez, ha nem nagyobb tömeg a kedvenc Bözsiden. De azok csak a Budára menők voltak és mégis teli volt velünk a híd.
@Fabius: Belejött és hiteles volt azzal, hogy most megérett az idő kilépni és fellépni a színpadra. Egyébként tényleg tök normálisan és szerényen csatangolt ott a tömegben addig.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Miért te mennyit fogtál fel Vona beszédéből??? Na mindegy. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szidod a mostani rendszert, amely ugyanakkor pontosan Bajnai és főnökének "áldásos" tevékenysége révén köszöntött ránk.

De nyilván ha újra jönnek jön ismét a kánaán, de most már tényleg. Még jó, hogy mi hülye jobbernácik hiszünk kizárólag a mesékben. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi nem azt mondjuk meg ki a magyar, hanem hogy aki nácinak vallja magát, azzal semmit. Kurva nagy különbség. Egyébként mit reklámozod magad? Mindegy mi vagy, AZ nem kell. Itt európai demokrácia lesz. A Jégbüfé csoport ehhez nem tud és nem is akar semmit hozzátenni, tehát ne pörgesd magad, felesleges. A mocskoszsidózáson túl egy megrugdalt rendőrkutyát, meg egybetört orrú fotóriportert tudtok felmutatni. Ugyan minek, és kinek kellenétek? Mi az a plusz, amit hozzá tudnátok tenni a társadalomhoz? Na látod.
@a szív fészkei:

Egyébként tényleg megfenyegettem a férjem, hogy fel fogom venni kamerával a viselkedését és ha meggyógyul, lejátszom neki, mert úgy is le fogja tagadni, ha meg nem változtat a nyafogásán, akkor a barátainknak játszom le egy közös téli DVD-zős estén:)

A férjem nagyon jó ember, de ha beteg...
A legkisebb náthát is képes egy ritka és halálos trópusi kórként megélni. De amit most művel, az katasztrófa. Percenként hintőporozzam, fújkáljam, nézzem meg, hogy jött-e újabb pötty a talpára, hátára, hozzak neki egy kis hideg limonádét, jaj, ne olyan hideget, még a végén a torka is megfájdul, hiszen most nagyon le van gyengülve a szervezete, őrjítő.
A gyerekemnek egyszer szépen elmondtam, hogy mit ne tegyen, azóta betartja az utasításokat, ideális beteg (pedig ő a fogyatékos).
@Fabius:
Halál megvető bátrak voltak! Fehér cigányok, Gábris kis kedvencei... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
@a szív fészkei:
Hádde lélekben, én sétálok (azok között akik a nagymamámat akarták KISZ-tagnak beszervezni az üzemben anno és most lelkes Viktoristák), ő meg velem sétál keresztényi önmegtartóztatásban...együtt lehettünk volna, én meg egy ilyen frojlájn...mit hagytam ki, jaj Istenem...

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, a csávó jobb mint a Showder Klub bármely agyonfizetett, elcsépelt rizsagépe :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tényleg nem hallgattad végig... :))
A fehér cigányokat megnézted a Fabius által linket videón? Na ezért nem lesztek soha szalonképesek, de ezt úgysem érted.
@Fabius: Ennyit tudnak.Elég régen mondom. És véletlenül oda kellett ezt az egészet szervezni, nemde? A legellenzékibb módon megtámogatva Orvbűnt.

Ha ez Gábrielnek komilfo, akkor nem tudom, ti mit beszélgettek még mindig vele.
@Fabius:

Micsoda egy rakat ordas gyökér... :D
@Ergosum: Nem azért mondom mert pasi vagyok és összetartanák az uraddal, de a bárányhimlő TÉNYLEG ultraszívás felnőtt fejjel (25ként kaptam el, iszonyú volt) és TÉNYLEG nagyon fáj meg minden :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Zagyva magánember? Mióta?

Zagyva a ciklus minden egyes kibaszott pillanatában a Jobbik országgyűlési képviselője. Azért hívják képviselőnek, mert azt képviseli ami a pártja valójában. Gondolom ezért tette a Jobbik listára, ha már választáson nem sikerült nyerni.

Úgyhogy nem kell ilyenkor húzódozni, mint Mária Magdolna Jézus fasza elől. Be kell szépen vállalni, hogy Viktor bácsi ölebei vagytok, akik ilyenkor elszaladnak megcsaholni a rohadtellenséget.
@shinichi:

A Dohány utcai zsinagóga előtt izraeli zászlót is égettek, azt se vitassuk el tőlük.
@a szív fészkei: meg kell veregetni a buksijukat és csontot osztani...
Idiota jobbikhoz utolsonak ennyit: a szeljobb nem egyenlo a jobboldalival, nagyon nem,
@Fabius: Wow, jól felhúzott a kis angyalkánk.:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fehér szemét, kérlek, fehér szemét. Ne bántsuk szegény romákat azzal, hogy ilyet mondunk. Ők sose tudnának olyan mélyre sülyedni, mint azok.
@Fabius:
Akkor ezt úgy kell csinálni, ahogyan most a Milla-Szolidaritás-Haha kinyilatkoztatta.
A következő demonstrációt fogd össze (elvégre Te vagy a főnök), és bontsd ki a Varánusz zászlaját. Én mögéd állok, és azt hiszem, még sokan. Aztán nem lehet sumákolni, hogy; háénrrőlnemishallottam, meg az anyósom éppen akkor gyött vendégségbe etc…, olvassuk mind.
Legyünk mi is egy mozgalom, aztán álljunk a kisebbségünkkel egy olyan szerveződés mögé, amelyiknek esélye van eltakarítani a szart.
Én csak támogató lennék, mert nem vagyok egy vezető típus. Viszont Te ebben karizmatikus egyéniség vagy, szóval?
Jó, csak vicceltem. Vagy még se?
De addig is amíg létrejön ez a mikro összefogás, az kutya kötelességünk, hogy minden demonstráción ott legyünk. Akár Milla, akár más demokratikus izé.
Ezért mentem el ma, és ezért fogok a jövőben is.
Kurvaannyukat!!!
@Fabius:
:))))) Így is lehet fogalmazni. A kutya csak morog a gazdira, de bele nem mar. A láncot meg ügyesen engedik meg néha.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát ha TÉNYLEG ehhyire vacak felnőtt férfifejjel, akkor majd mosolyogva csicskázom neki:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezért imádják sulykolni, hogy a fidesz baloldali párt. Mert ha a fidesz nem baloldali, akkor a jobboldalon már csak egy párt maradt. Márpedig mihez méred a szélsőjobbosságot, ha a jobboldalon csak 1 párt van?
Fifikás, nem?:D
@Ergosum: Ilyen egy beteg pasi, na. Vagy kurvára nem veszi figyelembe. hog ykmélnie kell magát, mint az enyém, akinek eltört a kulcscsontja, mert lefejelt bicajjal télen egy villanyoszlopot - a marhája nem ugrott el előle - és rohadtul félvállról vette a dolgokat később is- hogy ő nem is beteg már. El is tört másodszor nekije, újabb három hónap öröm-bódottá meg vas belé, hogy egybe forrjon végre. Ez a két véglet van belőlük.

Intelligens gyerek megérti elsőre ,na ja, mert neki nem derogál anyukára hallgatni. ;-DDD
@Fabius:
Ez valami betegség, ha a gyökér képviselőjük faszságot beszél (csak azt tud, evégre ennyi az ember) akkor MAGÁNEMBER! A legviccesebb bennük, hogy ezek talán ezt meg is eszik! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nézd Gábriel!

Ha elolvasod a kommenteket egyre kevesebben vitatkoznak veled érdemben, mert egy jobbikos propagandista vagy és megpróbálod a pártodat "jobb" színben feltüntetni.

Nem veszed észre, hogy a védhetetlent véded. Pártod zászlót éget, szimpatizánsai verekednek, provokálnak és gyűlölködve üvöltöznek. Szerencsére a többség, aki nem ismerte őket eléggé kiábrándult már. Nem európai viselkedés ez és lefogadom, hogy nem volt még egy hasonló incidens sem más rendezvényen, mint ami a jobbikén...

Szerintem valamelyik szélsőjobbos zsidózós blogon (ha van ilyen) sikered lehetne, de itt szél ellen pisálsz és az emberek csak (le) sajnálnak, én mindenképpen.

Nem bántásból írtam, egyszerűen ez a véleményem. Hátha el is jut...
@Fabius: Óóóó köszönöm (pirul) :))
Mivel én az arany középút híve vagyok,nem nehéz.
@Penivaldes:
Te nem lennél Varánusz tüntető a mocsok ellen?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "amikor a jobberek mondják meg ki a magyar"

Ez mókás volt. :D Egyelőre ott tartunk, hogy megszavaztad Szegedi Csanádot EU-képviselődnek.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nono... Te rossz ember nem lehetsz, a csajokban is nagyon egyezik az ízlésünk! :))
Én kedvelem a beszólásaid! :))
@Ergosum:
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Gyerekként is Qrvaszar ám a bárányhimlő.
Egész nap csak bőgtem az iskolában,mert szarul voltam.
@Ergosum: Azt azért nem kell, a helyrerázás nem árt senkinek sem. Csak tényleg rohadt dolog felnőttként, több minden és máshogy fáj :)
@Fabius: Odaszaladnak csaholni? Ott silbakolnak parancsra - ül, fekszik csak épp nem kulturáltan szórakozik - és a gyengébbnek látszóba egyenesen veszettmód beleharapnak.

Veled meg nem mertek szarakodni? Jééééééééé,mit nem mondasz. Egyszer végig kéne menned az Indexes riporterekkel köztük, mi történne vagy őket kigyúratni fülkényire. Mert állandóan baszogatják őket nagy hősiesen többen rájuk akaszkodva. Gábrielnek ez a sajtószabi? Jellemző.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem ő húzott fel személy szerint, rajta csak a port verem el, mert kéznél van. De ez dühít már délután óta. Basszameg, ezeknek tényleg az ellenzék az ellenség, akik nem baszakodnak az ő rendezvényeikkel.

Pedig én is össze tudok trombitálni 20 olyan embert, akik Ismerős arcok helyett felismerhetetlenné vert arcok rendezvényt tud csinálni, mire a rendőrök megjönnek.

De nekem még valahogy sosem jutott eszembe visszazavarni őket a kibaszott Sumériába.
@Fabius: Gondolom azóta, amióta mondjuk Fletó vagy Mesterházy magánemberként volt ott az operánál, ahogy azt előre kérték is tőlük. Amúgy meg mint azt mindenki tudja a jobbik rendezvénye a Deák téren volt. Itt sok értékes emberrel találkoztam és hallgathattam egy felemelő koncertet is ugyancsak értéke zenészektől.

A többi csak ballibbant mellébeszélés. Jut eszembe múltkor nem valami olyasmit meséltél, hogy akkor fogod csak direkt alázni Jézus vagy Mária nevét ha én zsidózni vagy cigányozni kezdek itt???

Úgy látom megint nem sikerült jobbnak lenned, mint amit ígértél. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Országgyűlési képviselő SOHA nem magánember. Közszereplőnek hívjuk. Zagyva úr is közszerepelt megint, a Jobbikról leválaszthatatlanul.

Ha nem értenek egyet azzal amit, csinál, akkor mondassák le. Ha nem teszik akkor egyetértenek és vállalni kell.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jó de (fiú)gyereknél AZOK nem üzemelnek ami felnőttként már igen és hidd el oda kúszott szinte elsőnek és TÉNYLEG fájt, kínos meg minden :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kedves cimborám, ha a haverok lezsidózhatnak egy rendezvényen ordítva, akkor pont telibe szarom az érzékenységedet.

Pórázt a kutyákra és majd nem teszem. De addig leszarom, sőt.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem hiszem ,hogy NÁLAD erre panaszkodott volna bárki is.:))
@Fabius: "Pedig én is össze tudok trombitálni 20 olyan embert, akik Ismerős arcok helyett felismerhetetlenné vert arcok rendezvényt tud csinálni, mire a rendőrök megjönnek."

Látod ennyi a különbség köztünk. Nekem sosem jutna eszembe, hogy összetrombitáljak ilyesmit, pedig biztos lennének errefelé is olyanok akik húsznál kevesebben tudnának szintén felismerhetetlenné vert arcokat produkálni az utcán.

De hát igazán te vagy a felvilágosult demokrata én meg ugye az aki nem is ember. :)
@Fabius: Pedig lassan ideje lenne. Még jó, hogy a sumérok előrelátóan kihaltak előlük.
@a szív fészkei:

Megismétlem:

Orbán Viktor: 400 000 ember

Libás Baynau: 20 000 ember (főleg egykori SZDSZ-esek és állástalan bölcsészek + egy borostás, farmerkabátos, középkorú miskolci kamionsofőr...)
nos
sok szeretettel üdvözlök újra minden hazaérkezőt!
:D
több dologról is van (önálló) véleményem, a mai nap után.
1. a békemenet stb. számháborúhoz: az index egyik fotóján látszik, hogy a békemenet a margít-hídon a szigettől a pesti hídfőig ért. az legyen 400k. ok.
a millán az erzsébet-híd felétől a ferenciek teréig ért a tömeg. akkor a millán 600e-en voltak. ennyit a számháborúról. (kellene tudni, hogy aki metróval ment a ferenciek terén, az látott-e tömeget jönni az astoria FELŐL?)
2. a millán sok felszólalót nem kellett volna felengedni, vagy mást ugyanabban a témában. a két hölgy a 'sértett nőkért' mozgalomból, az sokkolt minket. a jobboldalt álló hölgy úgy érezte, hogy meg kell szólítania a ferenciek terén túl lakókat is, és ő erre készült, de erősítő nélkül! úgy is adta elő. mi cca az 5. sorban álltunk, egyrészt az erősítő megsüketített, másrészt hallottuk a csajt is! na szép. nem volt egy technikus egy potméterrel...
Kónyát tisztelem, de nem volt a szolidaritásban senki, aki tud beszélni, és nem raccsol és nem dadog? semmit nem von le munkájának értékéből, ha nem ő szólal meg.
3. ha Ungváryn és TGM-en múlik, akkor ma ott fegyvert osztanak :D
4. kicsit összebeszéletlen volt, hogy Juhász és Kónya is lelőtte Bajnai poénját, miszerint megalakítják az 'Együtt 2014'-et. Így egy kicsit elvették a beszéde élét.
így hirtelen ennyi. első élményként.
@leonito77: Tele vagy reménnyel a tünti után, a fiam is fel van dobva, ugyanúgy, mint Te.
Magam is úgy látom, hogy az összefogásnak a Bajnai által elmondottak alapján ez az egyedüli útja, hogy pártsemleges, így mindenkinek ott lehet a helye.
@Fabius: Igaz, hogy nem ezt ígérted de különösen ez sem számít. Úgy tűnik a gerincesség sosem volt erősséged, csak néha ki is derül. :)

Egyébként úgy érzem, hogy te akkor is beleszarsz ezekbe az értékekbe ha épp senki sem fog lezsidózni. Tudod neked ők a mesefigurák, nekem meg a jégbüfések. :)

Kár hogy ők is ugyanúgy viselkednek mint te. Pont leszarják a lelki érzékenységedet.
@Fabius: Teli volt a híd alatti rész rendőrautóval és rendőrrel. Megint soká tartott,míg odaértek, ahol várható a vérfolyás?

Januárban is, amíg kevesebb millásvolt, de több széljobbnyik, inzultáltak és vertek gyengébb és örgebb embereket. Amikor már kezdett combosodni a millás tömeg, akkor hirtelen felfutott oda közénk a rendőrsorfal, tisztára mintha ezeket a csíkosiszta hímtagokat védték volna és nem fordítva. Pedig még jobbikost más nem vert meg, mindig ők ütnek (néha sajátmagukat kővel dobálva, mint Devecserben).

Ők simán Orvbűn ökle - szegény indexes srác, most rá sújtott le. Ezek Orvbűn emberei, mondhat bárki bármit. Nem a Kossuthon randalíroztak.
Kint voltam. Nem olvastam még vissza mindent. Ezért a délutánért szinte kár volt. Alapvetően ez nem a nyugodt erő,hanem a fásultság koreográfiája volt. Az emberek nagy része a "valamiért" ment. Mert Orbánt utálni otthon is tudja. Ezeket az embereket nem fogta meg. Láttam az arcokat, halottam a megjegyzéseket. Bajnai is csak annnyit mondott,h.gyertek, és akkor Majd kidolgozunk valamit. Mivel nem hiszem,h.egy ekkora bandában ne lenne egyetlen szociológus és kommunikációs szakember,v. Juhász buta és úrhatnám, de olyanunk most is van. Vagy szándékosan játszik betlire a Milla.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Nyuszóka, ismétled, mint Pintér konya bajsza nem nő ki szájadon, addig. Én meg ismétlem: ha-zud-nak. Annyi el sem fér ott baba, ős fővásosi vagyok, jártam életemben néha a Kossuthon, hidd el - de hát Viktorovicsodat ez nyugtatja meg a dilijében. Mert be van szarva.
Basszus Fabius én is a Mátyás pince felőli oldalon bolyongtam le-föl, és kerestelek. Na,majd legközelebb:)

Én nem is tudtam figyelni mit mondott és ki volt egyáltalán a nő az elején, de dögunalom és érdektelen volt.

Juhász nem érte el az ingerküszöbömet.

Kónyától meghaltam. Nem lehet 40 percig beszélni egy ilyen rendezvényen, és semmilyen rendezvényen nem lehet ötször elmondani ugyanazt. Borzasztó volt. El is mentünk fagyizni.
Még sok mindent nem tud a fiú, ez látszott, és profi nem segítette a felkészülést. Vagy nem fogadta el.

Ungvári nem okozott meglepetést, jó volt
.
TGM-től tartottam, nem tudván, milyen cipő van rajta: zöld, liberális, anarchista, anarchoszindikalista, szélsőbal?
Ehhez képest meglepő és nagyon jó volt.Legnagyobb érdeme, hogy rövid volt!

Balaványt majdnem kifelejtettem. Nem figyeltem, mert nem érdekelt mit akar mondani. Dumáltunk helyette.

Bajnai.
Érdekes volt a várakozás csendje.Életemben először hallottam milyen az, amikor sok tízezer ember együtt hallgat,kicsit lélegzet-visszafojtva és mégis vibrál a kíváncsiság. Megkockáztatom, felemelő élmény volt a tömeg.
Már hallottam tömeg előtt beszélni. Ahhoz képest nagyot fejlődött.
Nekem nagyon emberi volt, nagyon elszánt, és pontosan tudja milyen embertelenül nehéz feladatra vállalkozott.
A meghirdetett közép és program tetszik.
Várom mi lesz a következő lépés.
@Fabius: hagyd, nem ér annyit, túl jó provokatőr, méltó utódja és eszmei társa a göbelszi bagázsnak.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Jól van, meggyőztetek:)

Már főztem is a drágámnak egy teát, megfújkáltam, beporoztam a pöttyeit, most békésen szendereg:)
mint=míg

Sőt nem is volt senki a Millán. Mind oda vagyunk fotoshopolva, tulképp mindannyian a Saturn kiárusításán tülekszünk, csak levették ügyes kezek a bevásárlókocsikat a képről. Na most így jót?
Orvbűnödnek meg még Azerbajdzsán is állva tapsolt a kivetítők előtt.
@a szív fészkei: A 2 milliósnál volt ugyanez a számítási mód régebben, én arra utaltam, de ez is maximum 360.000 - 400.000 fő közé valószínűsíti a résztvevőket.
Bocsi, ezt a kérdést nem értem:"Te voltál?"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Téged mi vonz a jobbikban?
Nem zavar a zsidózásuk, az hogy más embereket a származásuk alapján ítélnek meg?

Elolvastam Vona 16 pontját, talán kettő olyan van, amivel majdnem egyet tudok érteni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem olyan jó, hát mióta mondjuk már páran, goy kilóg a zangyalszárnya alól a pata! Kölcsönbe kapta biztos Gyurcsánytól.
@Ergosum: Hidd el, meg fogja hálálni ha egyszer újra hiba nélkül üzemel :)))
@Mariann19: Azt akartam kérdezni, hogy te is ott voltál ezek szerint? :-)
@a szív fészkei: "Teli volt a híd alatti rész rendőrautóval és rendőrrel"

Azok csak a látható rendőrök voltak. Voltak ott civil ruhások is, az volt a feladatuk, hogy az ilyen atrocitást figyeljék, s értesítsék az egyenruhásokat.
@Secnir: Én amilyen gyorsan csak tudtam mentem az Astoriához a rendezvény után (egy pisi a burger kingben 2 perc)

Azon tűnődtem, hogy nem fogok felférni a metróra, mert tele lesz békemenetessel a K. térről... és simán felfértem, belülre.. csodálkoztam is...
@CSENDES:Pötty nélkül. @csizsikpizsik - pique takarodj!: És értesítették időben? Mert a srácot eléggé átszabták.
@a szív fészkei: a rendőrség sokakat nem engedett be a Millára. Aki az Astoria felöl jött, már korán elhajtották. A Deák felől csak metroval lehetett bejutni. Ismerősök hivtak telon. Onnan tudom. A mobil-internet gyakorlatilag halott volt. A szálló kilógó wwifije volt csak élő. Bajnaira az sem. Egy ismeretlen hálón keresztül volt csak gyenge wifi azt követően. Köszönet a szolidaritásáért ismeretlenül is.
@Knósszosz:

Mozgalmár és politikus típus nem vagyok, ám szívesen összefutok egy csevejre azokkal akikkel itt napi szinten osztjuk az észt :-)

Pláne,ha azonos helyen vagyunk. De lesz erre alkalom elég, ezzel meg arra célzok az utolsó mondattal egyetértek.
@a szív fészkei: Azt nem tudom, csak azt, hogy a lányom ott volt szolgálatban.:-))
@Fabius: Amint írtam nekem pld. az ilyen zenék miatt volt felemelő.

youtu.be/78vPhypvorg

Igazi náci nóta igaz? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ó, és mi a helyzet a portyázós videókkal? a jövőnkös víziókkal, ahol már a gyilokeszközökkel vívott polgárháborúra készítenék fel lélekben a fotelkurucokat? ilyeneket linkelsz

@a szív fészkei: á, sztem nem haltak ki :), csupán elkeveredtek, aztán felszívódtak a kulturális masszában, ahogy a hódító, betelepülő népek átgyurmázták Mezopotámiát. a sumerek köztünk vannak. Fabius inkább Irakba küldje őket. na az a büntetés
@a szív fészkei: mondani kell, szólni, hogy ne legyünk egyedül, amikor értünk jönnek
@GeoCracker:
"A mobil-internet gyakorlatilag halott volt. "
+1
gondoltam fácsén közvetítek mobilon 3G-n. gondoltam én. vodafon másként.
@Knósszosz: Azért ezzel a mögé állással óvatosan....!:))
@orica: Lelkemből beszéltél: valaki készítse fel ezeket beszédekből, mert legközelebb lövök!!! Vízipuskával de lövök! Velük van a Schilling - Krétakör-guru - a Kulka, Csákányi, mind vérprofik: hát nem igaz, hogy ne lehessen mondani, Petik, ami sok, az sokk! Kérjenek irodalmi segítséget vagy valamit, hogy egy beszéd ne hervasztás, hanem élmény legyen. Sajnos ez a Milla leggyengébb pontja.

Ötször elmondva veszít minden a hatásából, szájbarágni Orvbűn territóriuma, mi nem vagyunk dedósok, hogy csócsálva kapjuk az igét.

Igen, mindez után a várakozás csendje félelmetes és felemelő volt. Pedig nagyon erodálták ezt a feszült figyelmet a rossz szónokkal. Ez már nem bűn, ez hiba. Csoda, hogy kitartott a nép és ez mutatja, mennyire fontos volt ez.

De még egyszer ennyi megértés nem lesz. TGM mindig hatásos, csak nem mindegy, miben hatásos. Az idegen uralom-duma idegesített.

Az erdélyi faszi szadeszozása is idegelt, mert nem egészen az volt az, ahogy idézte, a 23 millió barbárról sem volt szó azon a magyarsági népszavazáson. Csúsztatni neki se kéne.
Szép estét mindenkinek!

Örülök a mai Milla tüntetésen hallott beszédek többségének.

A "fontossági sorrendet" betartva :o): fogalmam sincs, mennyien voltunk.
Bár mint olvasom, 20 ezren (hehe...)
Sebaj, az egyre nagyobb hazugságok a libero telítettségéről árulkodnak. :o)

Az viszont zavart és nem is értem miért történt így (vagy tán mégis értem...?), hogy az Astoria felől érkezőket EGYETLEN kicsi helyen engedték át csupán a rendőrök a Szabadsajtó úton (vagyis NEM a Jégbüfénél lévő kedves széljobber társulat miatt) felállított kordonon keresztül.

No, ez miért volt?

Valószínűleg azért, mert az Astoria után láttam egy kis színpadot, ami az ott lévő feliratok tanúsága (Szent Korona-tan, stb.)szerint valamelyik széljobbos csoportnak lehettek odatéve.
Felmerül a kérdés: hogy a picsába van az, hogy a Milla-tüntetés közvetlen közelében egyszerre két széljobbos demonstrációt is engedélyeznek?
Van valami írott vagy íratlan törvény, hogy csak a Milla tüntetéshez közel lehet tartani széljobbos rendezvényt (kivéve a Jobbikot)?!

Emiatt aztán nagyon sűrű volt a tömeg, sokkal sűrűbb, mint március 15-én.

A beszédek egy része túl hosszú volt, terjengős és dekoncentrált, mármint a mondanivaló szempontjából.
Basszus, még én is jobb és ütősebb beszédeket tudnék írni! :o)
Erre jobban kellene figyelniük a szervezőknek.

A Jégbüfénél valamivel fentebb voltam, és kábé fél órán keresztül hallhattam széljobber barátaink üvöltözését.
Nemes dolog ezért összejönni egy csoportnak, bár végül is igaz, itt nem volt belépő, ami viszont pölö egy focimeccsről már nem mondható el.
Az őrjöngés színvonala és stílusa hasonló volt némely B-közép produkciójához.

No, ennyit a pöfögésről. :o)

TGM volt szerintem a legprofibb a szónokok közül - ráadásul papír nélkül beszélt.
Nem vitte túlzásba a mennyiséget és nem volt túl elvont sem.
Ő számomra elég furcsa figura, mert baromi sokszor nem értek egyet vele (bevallom: néha nem is értem...), időnként mintha nem is ezen a földön élne, hanem túlzottan az eszmények birodalmában, viszont qrvára nagy koponya.
Ma nagyon jól adta elő mondandóját, hatásos volt, ütős és szellemes.

Balavány és Árok nekem nem sokat mondott, jórészt lózung-gyűjteményekből építkeztek, Juhász beszéde jobban volt felépítve, amit közepesen adott elő.

Bajnai beszéde remek volt.

Igaz, az előadása nem volt vérprofi, viszont ahhoz képest, hogy szinte mindenhol a "színtelen szagtalan uncsi technokrata" jelzőt aggatták rá, sikerült humort, szenvedélyt, és jó értelemben vett pátoszt is belevinni a mondandójába. (Ilyesmire is gondoltam, amikor pár napja azt írtam itt a blogon, hogy valami többet kell adni, mint a korrekt technokratát).
Mindezt nem vitte túlzásba, önmaga tudott maradni, korrektül, közérthetően és tisztán, ám mégis erőt és elszántságot (is) felmutatva vitte végig a beszédét.

Bajnai maga jelentette be, hogy mégiscsak politikussá vedlett át, és én ezt úgy egészíteném ki, hogy ma láttam is azt Tőle, hogy az általam kevésbé fontosnak tartott, de a politikai szakmához valamilyen szinten mégiscsak szükséges külsőségekben (pl: előadásmód, stb.) is meg tud felelni az elvárásoknak.

Ma nem egy "megszeppent kisdobost" láttam.

Még annyit: hazafelé jutott eszembe, hogy egy diktatúrában a politika "művészete" a félelem egyre nagyobb kiterjesztéséről szól.
A demokráciában pedig a bizalom megnyeréséről.

Ma nálam Bajnai nem okozott csalódást, sőt!

A többit meglátjuk.
@Secnir: már a terhelés miatt is szétesett, hár ha még rá is segitettek, érdekes lenne tudni, hogy a békamenetelőknél mi volt a helyzet, hisz a cellaadatokkal elèg jó tömegkalkulációt lehetne lehetett volna csinálni ;)
@Ergosum: Nézd ezt hosszabban lenne érdemes kifejteni de röviden mondjuk az, hogy nem azt akarják amit az elmúlt 22 év gengszter és csillagváltói.

Ja és pld. az, hogy sok nagyon normális jobbikost is ismerek. Aztán meg ugye az is csak a szokásos ökörség, hogy ez a mozgalom bárkit is elítélne a származása miatt.

Ők sokkal inkább azért szúrják a ballibsik szemét mert adott esetben bárkiről elmondják a véleményüket.

Most komolyan tényleg ilyen egy náci bagázs nem? :)

youtu.be/alhauVGdsow
@Fabius:
Te Stefi boci froclizik téged? :D

"Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány 2012.10.23. 21:36:46
@a szív fészkei:
Megismétlem:
Orbán Viktor: 400 000 ember
Libás Baynau: 20 000 ember (főleg egykori SZDSZ-esek és állástalan bölcsészek + egy borostás, farmerkabátos, középkorú miskolci kamionsofőr...)"

Kiről beszél ez a fapina?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te az én gerincességemről beszélsz, mikor ti vertek időseket és csordában egy darab újságírót?

Na, akkor innentől oda hordod a szarjaidat ahová tetszik Gáborom. Mert ide ettől a pillanattól nem fogod.
@a szív fészkei: Azért nem értettem a kérdést, mert az egyik válaszomban írtam Neked korábban, hogy nem sikerült mennem, a fiam volt csak ott, a közeledben lehetett, ahogy mindketten utaltatok a helyre, ahol álltatok.
Végül a TV-ben láttam minden szereplőt. Orbán kliséit is félfüllel, de jobb lett volna azt a fülemet is a Szundi füldugóval kiiktatni.
@Secnir:
Fabius is panaszkodott, kilőtték a TEK kérésére? Ennyire be voltak szarva a nedves bolsevik pártunk vezetői?? :O
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Engem érdekel hosszabban is. Mert nem értem.

A zsidózást pedig kár tagadni, hiszen folyamatosan ez megy. Dúró Dóra is kijelentette (nem tudom szó szerint idézni), hogy neki aztán nem volt,van és lesz zsidó barátja, ismerőse. Akkor ez mi?
Ne haragudj, de én nem nagyon hallom a hangjukat, ha a mostani kormányról van szó. Tudom, vesznek elő ügyeket, de biztos hogy a leglényegesebbeket?
Én is ismerek normális embereket, akikkel nem politizálunk, mert jobbik szimpatizánsok. De kertszomszédnak nem rosszak.

Vona 16 pontos programja, amivel szerinted itt is sokan egyetértenének.
- a magyar föld alkotmányos védelme, ne kerülhessen külföldi tulajdonba a magyar föld. Neked, vagy nekem, mint magyar állampolgárnak mi a különbség aközött, hogy a földet egy texasi farmer vagy az Orbán brancs egyik embere szerzi meg fillérekért, törvénytelenül és dolgoztatja a te vagy az én gyerekemet zsellérként? Biztosan hazafiatlan vagyok, hogy nem értem a problémát. Nem az lenne a jogos, hogy ne kerülhessen TÖRVÉNYTELENÜL, korrupcióval, mutyizással magyar föld senki kezébe?
- az egykulcsos adórendszer megszüntetése,
szuper. Mi legyen helyette? Hány kulcsos, milyen részletekkel? De ezzel még elvileg egyet is értek.
- a csendőrség felállítása, mivel jobb, mint a rendőrség. Jó, a kakastenyésztést fellendíti. De azon kívül?
- a halálbüntetés visszaállítása. Ez értékrend kérdése. Én nem állítanám vissza, helyette tényleges életfogytiglan+kiváltságok megszüntetése.
- Magyarország kilépése az Európai Unióból,
aha. És aztán? Mi a realitás?
- a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata. Ez oké, csak eredménye nem lesz. Főleg nem egy olyan országban, ahol Josiptotok vannak.
- „a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek” vagyonosodási vizsgálata és utólagos megadóztatása.
Mi köze a származásnak a vagyonosodási vizsgálathoz? Már volt ilyen a történelemben, megbukott az a rendszer. Szerencsére.
- „a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása”. Ez mit jelent?
@Fabius:
Retorika szintjén, ezt én is tapasztaltam, ma a Pötőffi Sándor utcánál.
Egy apró, jelentéktelen megjegyzés bassza a fülem a mai tüntetés kapcsán.
TGM olyan vehemenciával adta elő a viktor takarodj lényegű mondanivalóját, hogy azt hittem a színpadról maga Győrfi Pál segíti el a legközelebbi ambulanciás kocsihoz. Nem piszkálni akarom, a beszédében sok olyan elem volt, amit én el tudok fogadni. A vége volt kicsit gázos. A zárómondata: „nem kérek tőletek semmit” – az valahogy nem tetszett. Ez meg, ez mi akart lenni?
Idejöttem basszátok meg, de csakazé’ mer nem értek egyet Baltazár politikájával, viszont én nem fogok lájkot tenni a faszbúkotokra? Én hülye vagyok a politikához, ezért nem értem. Zsebgondolkodó vagyok, tehát…?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen babám, de már ők is részei 2 éve a 22 éves gengszterségnek.
Innentől kezdve minek foglalkozzunk olyan ostorpattogtató náci gengszerekkel? Mikor vannak nem náci gengszterek is.
Fabiusnak sok hibája van, emiatt tőlem is kap eleget. De hogy akkor állna ki bármi ellen, csak ha ő kapja a képébe, az viszont ordas hazugság. Ráadásul Fabius kiáll értékek mellett. Míg te mi mellett állsz ki? Népírtás? Antiszemitizmus? Holokauszt? Háború? Gyűlölet?
Amúgy ez valami náci szórakozás? Magánemberként mások rendezvényeibe ordibálni hogy zsidók?! Ennyire szánalmas szerencsétlen marhák vagytok?! Úgy tűnik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Hajtsuk meg fejünket Marabu kolléga előtt, aki sokadjára küldi el a Focistát hallatlan eleganciával oda, ahova való"

Kedvencem nekem is! :o)

Idén január tájékán láttam Tőle egy szintén emlékezetes karikatúrát:
A kép: Csurka a mennyország kapujánál, előtte egy tipizáltan zsidó kinézetű egyén sanda vigyorral a szája szélén pörget egy kulcsot.
Szöveg Csurka szájából: "Tudtam, bazdmeg tudtam!"
@Fabius:

Na, elkéstem a kérdéseimmel.
Kilőtted a leendő válaszadót.
@Ergosum: A jobbik is azokat a szövegeket mondja fel, ami kedves az emberek szívének. A többiek és köztük annyi csak a különbség hogy a többiek érzik és értik amiről beszélnek. A jobbiknak pedig csak szavazó kell, hogy továbbra is kiállhassanak és elmondhasság az antiszemita és rasszista szövegüket.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem tudom kiről beszél. Azt tudom kiről nincs módja már megint: senkiről.
Hogyan is volt anno Irigy Mirigyék dala:

"Tík vagytok parasztok dikmá szevasztok. Párápárápá Tik vagytok parasztok. Dik' má' szevasztok. Tik vagytok parasztok. Dik' mán' szevasztok."
Hiába no, csak kitüremkedik az az agysebész véna.
hvg.hu/itthon/20121023_belugyminiszterium_oktober23_atrocitasok
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

Annyira édes! Nincs ezen blogon senki aki úgy arcul tudja csapni a fideszeseket és Viktort, mint Te!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bakker, fèlelmetes, hogy lassan mindenben aljasságot és alantas szándèkot kell feltételezni, ha a fidesz-jobbik-széljobb szimbiózis eseményeiről, történéseirő kell elmélkedni...
@Mariann19:
"Bocsi, ezt a kérdést nem értem:"Te voltál?" "
társaságban szokták kérdezni. :D

@a szív fészkei:
Csákányi Eszti kicsit maga alatt volt az elején. Legalábbis Kulkához képest.

"Az erdélyi faszi szadeszozása is idegelt,"
volt egy nagyon jó hasonlata:
orbán viktor megpróbálja megosztani az erdélyi magyarságot (is) a 'határontúli magyarság' retorikával. egyet nem tud -és ezért nem fog neki sikerülni-, hogy budapest kolzsvárról nézve van határon túl.
na ezért nagy tapsot kapott.

más:
nem is tudtam botkáról, hogy ekkora! már megjöttek (hátrafordultam, láttam a szeged táblákat meg a piros kabátokat, sálakat), majd egy tíz perc múlva, mikor tele volt a tér, kihúztam magam és körbenéztem.
mivel egy fejjel magasabb vagyok, mint az átlag, elnéztem a tömeg feje fölött, és kvázi szembenéztem vele, mert ő is. és láttam, merre jár :)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Beszélgessünk a kis vörösökről... Hmmm...
Láttad a legújabbat? ISTENNŐ! :D
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Ennyi állástalan bölcsész? Ez te így meglátod Baranyából a lencseleves felhőjén át? Grat!

Orvbűnnél meg az agysebészek és atomfizikusok gyülekeztek? Biztos. Lenézed a miskolci sofőröket? Miért?

@Pantagruel: Azok a vegytiszták, aki a Vonának megfelelnének, biztos már kihaltak. Vagy ha eddig nem, megúszták, akkor tőle biztosan.
@Secnir: Nekem a T-Mobil nem ment. Úgy, hogy a Petőfi s. utcában ott egy nagy teljesítményű pont az irodájukban. Tudom, mert különben a Jégbüfé környékén kiveri a térerőt.
Valahogy nem szeretem az ilyen "véletleneket".
@Knósszosz:

TGM önmagához képest ma jó volt. Megmondom őszintén azt vártam jobban elborul, de mikor nem tapsolt senki a megszorítóeuzásra, kijött belőle.

Engem a két csaj sem zavart volna, ha fele annyi ideig küldik el Orbánt meg a vargapistát a francba, és Kónya is lehetett volna kicsit rövidebb. Csákányi Eszter meg mintha le lett volna lassulva. Mint akinek húzza a magnó fejében a szalagot. Fura volt, mert ő nem ilyen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ezt te látod így. Meg én.

De érdekelt volna, hogy hogyan látja vagy akarja láttatni az, aki azonosul a jobikkal.

-----

TGM most megint a hülyeségeit mondja az ATV-ben. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne, mint a milla tüntetésen.
@Ergosum:

Bocs. De mindennek van határa. Gábriellel szemben a türelmem itt ért véget.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

"egy borostás, farmerkabátos, középkorú miskolci kamionsofőr..."

Khm, tegnap egy nagyon szép, lírai vallomást olvashattam tőled eme úriembernek címezve (majd Boli szaktárs felé is).

Hogy van ez?
Szeretlek is meg nem is? :o)
@Fabius:

Ja, én ritkán olvasom őt, át szoktam görgetni.
Most sem a személye, hanem inkább egy jobbikos vélemény miatt kérdeztem őt.

De túlélem:)
@Secnir: @GeoCracker:

Ja, ugyanez. Még az elején a 15-e téren volt valamennyi - twitterre már akkor sem tolta a képeket, de kommentelni még tudtam - de aztán fölmentem a hídra TGM beszéde alatt és onnantól teljes halál.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Bocs, a Csurkás karikatúra Pápai Gábor, de ő is jó. :D"

Uff, ezt elbasztam! :o)
Tüntetést szervezek a memóriám ellen, és harsány "Monnyonle!" jelszavakkal megbuktatom.
Szarul teljesít. :o)
@Fabius: Nekem sikerült képeket feltolni FB-ra. Ahogy korábban írtam: "Egy ismeretlen hálón keresztül volt csak gyenge wifi azt követően. Köszönet a szolidaritásáért ismeretlenül is.
" Igaz, nem volt orcám beterhelni.2 képet a tömegről azért felküldtem. Meg kisforgalmu szövegeket.
@Mariann19: JA bocs, szanaszét az agyam.

@Secnir: Fgiyelj, én unom, hogy a suzadeszra - hol vamár - állandóan a hazafiatlanság van sütve. Mert nem nyomultak úgy rá a kinti magyarságra, mert nem ették két pofával ezt a 15 millió magyar miniszterelnöke vagyok c. antalli dumát, meg ilyenek. Nem és ezért is tetszettek. Antall tízmillióé volt - eléggé szarul - a többi öt nem az ő állampolgára és kész. Keverni mindent mindennel, ahogy épp kóser nekünk - és ezt a Fidesz kurvára kikérte magának a marosvásárhelyi események MDF-es tálalása kapcsán anno-anno - nekem undorító.
Az egész december ötödikei népszavazás is egy gusztustalan húzás volt. Szavazatra hajtás nem más és ha ez az erdélyieknek, másoknak tetszik, nekem nem.

Kolozsvárról mi vagyunk határon túl, oké ez így van: tehát én se pofázok az ő életükbe, ők se az enyémbe és béke van. Amikor kellett, én befogadtam a lakásomba vendégül látva édes kis erdélyi kölykeket, támogattam őket, ennyi tudok tenni értük. Ha kellett gyűjtöttem nekik a forradalmuk idején. De nem szóltam bele, hogyan osztják el, mit csináljanak Csauval, stb., kire szavazzanak, hogy legye, hogy jó legyen ott.

Onnan se befolyásolják az én itteni sorsomat. Virtuálisak a határok, ki lehet élvezni.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Lírai vallomás?! Mit mulasztottam? Azonnal el kell mesélned mindent részletesen! Léééééégysziiiiii:D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Tudod, olyan kis mazochista típus Stefink. Imád alázkodni.
Most mégsem kötözhetem ki és korbácsolhatom meg itt, a blogon... :)
Élőben meg letalálnám tépni a fél orcáját, miután levettem róla a szopóálarcot.
más2:
szeretnék érdeklődni, az index által feltett videókat, például a teljes milla videót hogyan lehet letölteni? (buzi brightcove. gyűlölöm. rohaggyámög)

más3:
Bajnai szimpatikus volt. először testőr nélkül mászkált a tömegből, beszélgetett, kezet fogott az őket köszöntőkkel (khm, bevallom, én elcsúsztam oldalra, mert sokan fotóztak).
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Ma nem egy "megszeppent kisdobost" láttam."

Hmmm. Még alszom rá egyet, de lehet holnapra beiktatok neki egy úttörővé avatást :-))
és különben is jóccakát.
No, elolvastam a "Bajnai" szót tartalmazó hsz-okat, meg egy beszámolót a beszédéről, az orációt magát talán vmikor elolvasom.

Érdekes lesz a jövő. Mi történhet? Történni olyasmi szokott, ami megtörténhet, amiről tudjuk, hogy már megtörtént, az biztos megtörténhet, érdemes a történetek közül szemezgetni, sajátos szemüvegen keresztül nézve a történéseket megkapjuk a történelmet.

Szóval demokrácia azért van, mert Ovi jónak látja. Amint komoly kihívója lesz, akár Bajnai, akár más, azt igyekeznek majd besározni, karaktergyilok megy majd ezerrel. Ha nem válik be, és töretlen a népszerűség, jön a gazdasági bűncselekményekért való sittre vágás. Ezzel beváltják az "elszámoltatunk" ígéretüket. Majd alkotnak törvényeket: "Akik résut vettek az ország tönkretételében, lakoljanak." Ha nem sikerülne elítéltetni, nemzetellenes bűncselekményért tartóztatja le a TEK.

Új fordulatot jelent az elnöki rendszer meglebegtetése. Bevezetheti Viki, az elnököt "népbiztosok" választják, Szijjártó, Simicska stb. A lényeg, hogy a prezidenciális történet arról tudósít, hogy megváltozhat a politikai kultúránk. A széleskörű elnöki jogosítványok miatt olyan nagy hatalom jár együtt a pozícióval, hogy azzal együtt jár a politikai gyilok. USA, Franciaország, Oroszország, Latin-Amerika stb. története épp elég beszédes. Ami eldurvíthatja, az a klánosodás. Ha egy intézmény tisztviselői pozícióját érdemek alapján töltik be, akkor a család nem célpont, ha klánosodás van, akkor már mindenki az, mint a Kennedyek, a Kadhafidák stb. Márpedig "célkeresztben" mindenki kicsit paranoiásabb, akinek komoly vesztenivalója van.

Szóval Bajnai. Nem lennék a helyében. Tényleg nem semmi, amit vállalt. Meglátjuk.
@Ergosum: Azért a földkérdésben félek olyantól ,hogy fizethetünk külföldieknek a saját földünkön megtermelt búzáért.
Persze hazai offshore lovagokkal is ugyanott vagyunk.
Meg ha valami nagy gebasz beüt és innen viszik el pl a búzát,nekünk meg nem jut.
Persze ehhez nagy szárazság vagy természeti katasztrófa kell.
Meg azért még van elég föld magyar tulajdonban.
Úgy tudom a kínaiak vettek afrikában földeket,amit fegyveresek őriznek.
Hiába lesz esetleg ott éhínség,az ottani terményekből azok nem kapnak akik ott élnek.
Miért ne termeljünk mi hasznot a saját földünkből.
Sajnos a hazai gazdagok ezt leszarják.
Kakasos jó volt.
EU-ból nem kilépni de kihasználni minden előnyt.
Tényleges életfogyt se rossz vagy 40-50 éves büntik.
Cigány vezetőkkel ugyanaz a probléma mint a fehérekkel,de ők ezeket a pénzeket azért kapják,mert cigányok.És hogy a cigányokat kiemeljék.De ezek a vezetők is csak ellopják.
Zsidóktól meg tartok egy kicsit.
Nem a sarki fűszerestől hanem az ilyen Rotschild féléktől.Lehet sok összeesküvés elméletet olvastam.:))
Viszont a Sweitzer rabbi féle esetnél azért elküldtem volna a francba az illetőt aki bántotta.Erre semmi szükség nem volt.
@Fabius: A csajok baromi hangosak voltak, zavarosak, és a hangosításuk is rémes volt

@Secnir: downloadhelper. FFox-on
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Csak úgy csattant.

Vazze, az a fasz ne kritizálja a gerincességemet aki a legjobban tudja, hogy akár veled összeveszek ha úgy gondolom, egyszer az életben Nováknak egy fél mondatban igaza van.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Fiamék is arra próbáltak átjutni: Magyarok Világszövetsége volt a rendező annál a rendezvénynél. Véletlen persze ez is.
Pintér a Don! Nem is csalódtunk benne.
Márciusban gondolom, még tíz ilyen klónbanda fog tüntetni, nehogy normális mente lehessen a dolgoknak.
@Knósszosz:

"A zárómondata: „nem kérek tőletek semmit” – az valahogy nem tetszett. Ez meg, ez mi akart lenni?"

Ahogyan én értelmezem ezt a mondatot: szabadon döntsetek, ne az ÉN véleményem után menjetek.
Megmondóemberekből, vezérekből és messiásokból már van elég, akik "tudják" a tutit.
@Secnir:
Van egy csomó video letöltő prg. Melyikkel megy, az ki kell próbálni. Volt már aminél a hang nem jött csak... :(
Remélem nem írtam sok hülyeséget.:))
De sokszor nagyon borúlátó vagyok.
És sokszor a legrosszabbra számítok.
@a szív fészkei: de hát "Sumér", az eleve akkádul van, nemde, az akkád meg sémi (nyelv, nép) :), akkor meg miről beszélünk, kérem?!
@Secnir: "Te voltál? Ezt társaságban szokták kérdezni."
A kérdés arra vonatkozott, hogy voltam-e a tüntetésen. A kérdés első olvasatra engem is mosolyra fakasztott, bár ellenvéleményem van. Ha társaságban előfordul a szitu, nem tesszük fel a kérdést, mert az egész ügy kínos.
Nem?
@GeoCracker:

Én eleve eltoltam kicsit, mert a képeket megszokásból túl nagyra lőttem, mondván a telefon bírja felfelé nyomni, a csomagomnak meg nem sokat számít az adatforgalom. Aztán ez a sovány sávot lerántotta rögtön, utána meg behalt az egész.
@GeoCracker:

Amelyik pedagógus a sokadik seggbekúrás után még képes a gyerekeket baszogatni, hogy menjenek Birkamenetelni... ehh, inkább nem mondok semmit.

"Ráadásul miniszterelnökként Orbán a realitások világában sem sokat bizonyított a neki tulajdonított kivételes képességekbõl. Amikor ma mind több közgazdász beszél „elvesztegetett húsz évrõl”, abba az õ négy évét is beleértik. Ennek ellenére szépszámú hívei úgy emlékeztek vissza elsõ kormányzati ciklusára, mint a magyar történelem egyik aranykorára. Vajon mi okozza náluk a realitásérzék ilyen súlyos torzulását? Hadd idézzek egy tanár végzettségû, az élet számtalan dolgában intelligens jobboldali érzelmû asszonyt, akinek hozzám intézett szavai, úgy hiszem, sokat elárulnak errõl a különös lelkiállapotról. „Ugyan már, kit érdekel a gazdaság! Csak az a fontos, hogy a mieink legyenek!”"

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fvarpalotaidemokratak.hu%2Fnews.php%3Fextend.114&ei=ff-GUNewN4jcsgaz7oDIBQ&usg=AFQjCNGw_R2qqqfpSdiHoR8xYXiCWkbQsQ
@GeoCracker: Hmm. Szegény Jégbüfé, ezeknek lesz a kultikus helye?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Köszi a válaszokat, most mennem kell, majd folytatjuk.
@Fabius: Pedig volt olyan.
A múltkor azt mondta:Te Dóra,milyen szép gyereket hoztunk mi össze!:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Azonnal el kell mesélned mindent részletesen! Léééééégysziiiiii:D"

Esti mese helyett javaslom, hogy kattints rá az előző napi posztra, és olvasgass!
Biztos vagyok benne, hogy rátalálsz! :o)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Stefi? :))
Mert ezen az alapon az egész gingerblogot bevállalod, amilyen genya vagy!
@Pantagruel: Na most még te is? :-DD Gábriel nem téríthet itt többet, sumérok is, mint Csanci lelepleződtek...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Te egészen biztos jobbikos vagy? Ezek a nézetek inkább egy konzervatív liberális nézetei. Amikkel semmi gáz nincs, mielőtt félreérted.
@a szív fészkei: mármint "én is" mi? :)

Á, már úgyse olvastam G linkjeit, jó ideje csak önmagát ismételte; az nem derült ki, hogy az Ismerős Arcok menedzsere, vagy mi...? Stefikét is tahótlanítottam a napokban, olyan uncsi volt. Maradnak az egysoros trollok, azokat nevükről felismerem, ha átfutom a termést, csak át kell görgetni őket.

"Na, akkor innentől oda hordod a szarjaidat ahová tetszik Gáborom. Mert ide ettől a pillanattól nem fogod."

Na, ezt is megértük.
@a szív fészkei: Nem tudom. Mire hátra sikerült keverednem, már a jobbosok kavartak arra. Igaz, a másfél mázsám nem tetszett nekik :-) A rendőrök viszont csúnyán néztek rám.

@Fabius: Ami átment a FB-ra az 140K-s jpg volrt. és ebből is csak kettő. Utálom, amikor a megvakítják a kommunikációt. az előző összejövetelen is gyenge volt a net. Akkor még a szállóé végig elérhető volt. Fenntartom, hogy furák ezek a véletlenek.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azt hiszem az a pedagógus egyébként is egy külön állatfaj, aki a napi politikába belerángatja a gyerekeket.
@Fabius:

"lehet holnapra beiktatok neki egy úttörővé avatást :-))"

Hehe, csak kamuzol!
Régen lebuktál, mert itteni tevékenységedből kiderült, hogy nem is szoktál alszani. :o)
Sőt, ha belegondolok, egyre valószínűbbnek látom Vitézffy Kossuth-díjas Nagymogyoró(hamegérimérne?) Patackky Attylát is Te rablottad el anno! :o)
@a szív fészkei: A Secnirrel folytatott határon túliakkal kapcsolatban egy rövid éleményt mondanék, bár most ebben nem vagyok illetékes.
Hibás az a politika, amellyel ezt a kérdést kezelik , mégpedig abban, hogy a hazai állampolgárokat bele kényszerítik egy örökös bocsánatkérő helyzetbe, amely mellé oda rendelnek különböző jóvátételi tényezőket, melyeket nekünk kell bűnbánóan átnyújtani. Ez a politika kontraproduktív, mert ártatlanok vagyunk abban a történelmi helyzet alakításában, mely ezt a helyzetet létrehozta, az igazságérzetünk tiltakozik ellene. Ehhez hozzá tenném, hogy a kormánynak ez a törekvése nem őszinte, hiszen a ránk kényszerített érzetet és anyagi jóvátételt saját hatalmi érdekeinek fenntartása miatt teszi.
Bocs, hogy belebeszéltem.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Igazad lehet.
Ezt még nem gondoltam át-fel.
De komolyan, köszi!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Azok a cicik... Az a kis Ariel nem volt semmi még a napokban! :)
A gumi is érthető, ki tudja milyen egzotikus betegségeket terjeszthet Stefi bocika...

Anno amikor Pestre kerültünk kopasz katonának, volt egy öreg katona a körletünkben, aki valami olyan egzotikus nemi betegséget szedett össze, hogy senki nem mert 5 liter hypó felhasználása előtt bemenni zuhanyozni, ha az már volt benn...
Pedig már állítólag addigra kikezelték, de olyan durva volt, hogy a kórházban az öreg profok is csak tankönyvben láttak ilyent, majdnem lerohadt a lomposa. Állítólag különbuszokkal hozták fel a medikákat Szegedről, meg Debrecenből megkukkolni a farkát, mert annyira extrém kór volt! :D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Lónak a faszát kedves Vytézffy!
Pataki az nulla!!
Errefelé mi mást preferálunk, ha nem tunnád-:)
Dehogynem...
@GeoCracker:
Az a baj, hogy egy 15.000 forintos blokkolóval agyon lehet vágni rendesen a forgalmakat több száz méteres körzetben, nyílt terepen. Ott lehetett valamelyik rendőrautóban a blokkoló... :)
@Fabius: Kit sértegetsz kisköcsög?!:))
Pár éve mikor még maszopos voltam,kérdi a főnököm,hogy akkor te baloldali gondolkodású vagy?
Mondom nem,én emeszpés vagyok.
Aztán tényleg úgy alakultak a dolgok,hogy tényleg nem nagyon lehetett baloldalinak gondolni az mszp-t.
Még a bőrön is úgy írta Zero,hogy áthúzta a baloldali jelzőt.
Egyébként tényleg úgy vagyok,hogy mindenki azt csinál amit akar addig amíg nem árt vele másnak.Onnantól viszont keményen büntetni.
Egyébként úgy találtam ki pár éve,hogy:
Eddig volt az mszp-a fidesz nevű politikai zsákutcát kikerülöm-és most van a jobbik.
Egyelőre rájuk szavazok,mert a többieket nem bírom vagy nem hitelesek.
Bokros meg nem indul.
:))
@GeoCracker:
www.youtube.com/watch?v=QDTwMs8q-wQ
Egy fapados darab. Egy komolyabban már szabályozhatóság, szűrés is van...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ehh,nálunk meg az egyik borsodi gyereknek olyan lábszaga volt,hogy az egész szinten érezni lehetett.Csak a folyosó volt vagy 30- 40 méter hosszú.És még a többi helység.
Borzasztó volt.
@GeoCracker:

Hja, az enyémek tényleg nagyok, 3-3,5 megások :-)

Az oké, hogy egy adott tömeg egyszerre lerántja a sávszélt, de ilyen teljes halál ami ma megesett még soha nem fordult elő egy tüntetésen sem.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Cigány vezetőkkel ugyanaz a probléma mint a fehérekkel,de ők ezeket a pénzeket azért kapják,mert cigányok.És hogy a cigányokat kiemeljék.De ezek a vezetők is csak ellopják."

Igen, azért kapnak a cigányok bizonyos pénzeket, mert a többségük le van maradva kulturálisan és egyéb tekintetben is (pl. kitörési lehetőségek).
Nem ez a probléma szerintem, mert ha például egy rossz tanuló kap több segítséget a többieknél (anyagit, másfélét), az teljesen rendjén való, azért kapja, hogy felzárkózzon!
A probléma az, hogy milyen segítséget kap (vagyis tud-e vele élni?), és megkapja-e egyáltalán?
EZ a két kérdés az, ami nagyon el van cseszve!
Nem mostanában cseszték el!
De ettől még nem az alapvetés kérdőjeleződik meg, hanem a megvalósítás.

Ha jól emlékszem két napja folyt intenzív vita evvel kapcsolatban a blogon.
@Fabius: Igen, az érdekes, mennyire le lehetett mérni az emberek reakciójából, mire vevők. Az Eu a rohattmegszorítófújcsúnya, arra nem.

A két csajból egy elég lett volna, szerintem nagyon sok megszólaló nem méri fel az itteni igényeket. Pedig azért nem először gyűlik össze a tömeg. Egy kurva pszichológus+szociológus tandemet vegyenek már fel ezt belőni.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, a Rotschild-félék arany késsel-villával eszi fel a világot Waterloo óta. Direkt azért hagyták kicsit kiírtani a fajtájukat mimikriből, hogy ez ne tűnjön nagyon fel azért.

Egyébként láthatod, héber a kötelező a nyelv mindenütt a világban, az angolt csak viccből nyomatják a sulikban, hogy ezt a tényt elfedjük, mi éber héberek.. Mindenütt talmudista búval kell járni - megmondta Stefi is - , szerintem a Himnuszunkat is ezért írta Erkel egy Rotschild zsarolására ilyen búvalbaszottra, hogy ugrana ki az ember a csukott ablakon keresztül tőle bánatában.
Sőt - bizalmasan megsúgom - nemsoká végre legyártanak annyi annyi imaszíjat is kínai bérrabszolgáink, hogy mindőtöknek fel kell tekerőznie velük. Ahogy a nagyvilágban bárhol, hisz Rotschild is ezt szeretné. Tuti.

Na még agyalok szintén Rotschild megbízásából, hogy a francban cseszhetünk ki veletek, jómagyarokkal és igázhatunk le még jobban titeket?

Majd én szállítom a konteokat, szegény Gábriel emlékére, ne félj egy percig se. :-DD Jelzem, kurva Rotschild már fizethetne.. Nagyon hó vége van.
@Knósszosz: Te, ha most megsértődsz, akkor én elbújdokolok.
Ugye nem?
@Fabius: Sok sz érdekes véletlen, nemde? Szegény kicsi Orvbűn.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Hehe, ha Pataky Atyust én rab'lom el, akkor sose lesz meg :-D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Csak tudod előbb lesz nekik új BMW,mint a többieknek valami.
Meg ugye volt az a csóka aki eljátszotta ruletten az ötmilliós támogatást,mert hát meg akarta sokszorozni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nálunk egy körletben voltam egy Kőszeg melletti faluból való gyerekkel. Olyan lábizzadása volt, hogy állandóan úgy nézett ki a surranója, mintha télen kiverte volna a sós lé. A szaga az valami rettenet volt. Pár nap alatt rá lett szoktatva az állandó lábmosásra, zoknicserére, a surranó meg kapott egy szöget az ablakon kívül, ha bejött oda ki kellett akasztania a harmadik emeleten...
Mi Gy-S megyeiek voltunk nagyrészt, de velünk együtt borsodiak, meg egy pár pesti gyerek volt az őrszázadban. Néhányan ott láttak először színes tévét, volt akit komoly veréssel kellett rávenni a napi zuhanyozásra! :)
@a szív fészkei: Azért kicsit félek,hogy vannak előjogaik és őket nem lehet szidni.
Remélem csak paranoia.:))
@a szív fészkei:

"Véletlen persze ez is"

Én is erre utaltam: véletlen!
Mi is lenne más?

Ui.: a minap az egyik hsz-edben utaltál a hermetikus filozófia egyik tételére, ha jól emléxem (csillag): mint fent, úgy lent (Te azt írtad: mint bent, úgy kint, de ez lényegtelen).
Ennek a filozófiának van olyan tétele is, hogy "Véletlenek nincsenek!".

Pláne, ha gondoskodnak róla, hogy ne legyenek! :o)

(csillag: a memóriám még nem mondott le. Szabaccságharcot vív!) :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Akkor lettem lerasszistázva én is?? :D
Mennyi pénzt lophattak el "felzárkóztatás" címén?
@Fabius:
Kirakod a Szíriusz bal kettő mellett egy kis lakatlan bolygóra... Onnan gyalogoljon haza!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Remélem nem fájt!
Bocs.:))
Meg ahogy egy srác mondta,a századost idézve.
Nyugati dolgok,mint:francia kulcs,svájci sapka,angol vécé.:))
@Fabius:

"Hehe, ha Pataky Atyust én rab'lom el, akkor sose lesz meg :-D"

Namá', nem hiszem el, hogy ennyire gagyik vagytok agymosásban!
Patylla ráadásul jó alanynak is látszik.
Mert könnyű az agy ama zónájába írni, ahol nincs még semmi! :o)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mondom én, gyanús volt nem vagy te árja jobbikos :-))
@Mariann19: Én ezt "az a zigazi , aki ott élt, mi meg itt mutterlandban a hígabbja csak", kurvára unom!!
Ha azt veszem hogy hány magyar beszervezettje olt ott a Szekunak, akkor kicsit visszább fognám magam a helyükben.

És pl. van olyan is ott, aki azt mondja, ő igenis örül, hogy románul is tanult - orvosnő - és úgy végezte az iskoláit, mert pl. a franciát ezek után bakfitty neki megtanulni. A másik - exbarátnőm Szabadkáról, akinek olyan élete volt Tito alatt, amilyenről mi álmodni se mertünk ,épp ezért akkor ott senkinek rohadtul nem kellett a magyar sehová se jó útlevél, de nem ám; csak most kéne, mikor az Eu-ba meg ide-oda jogosít utazgálni a nem kedvelt szerbbel ellentétben - a szerb nyelvnek köszönhetően sokkal könnyebben megtanulta az angolt. Szóval azért nem csupán borzalom és elnyomatás volt az életük, megint csak a Huncík könyvére hivatkozok.

Semmi sem fekete vagy fehér, de most Orvbűn lélekhalászik, és ennek alárendel mindent. Ez nem hazafiasság, ahogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök "Deutsch-csal beszélni már maga megaláztatás" című opuszában elmondja. Remélem, egyre többen így látják ott is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Véletlenek szerintem sincsenek. Csak a Don szerint. Hányan dolgoztak a maiakon is? ;-DDD
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Remélem nem írtam sok hülyeséget.:))"

Ne reménykedj, a közelében sem vagy az élmezőnynek! :o)

Fasságot írni: mindenkivel előfordul.
Beismerni: no, az már valami!
@a szív fészkei:

Mindenesetre a főváros belvárosának közepén, ahol amúgy a térerőjelző kiugrik a kijelzőről, és bármit csináltam eddig még megrogyasztani sem sikerült soha, elég fura.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ezzel a lökött (kilőtt) Gábrissal együtt voltam katona, csak ő 2 emelettel lejjebb, a szállítóknál bacta a rezet 18 hónapig.
Nálunk a "megyek és megformázom az elöljárót" mondás dívott a legkisebb helyiség használatakor...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"eljátszotta ruletten az ötmilliós támogatást,mert hát meg akarta sokszorozni."

Nem az evvel visszaélőket védem, sőt!
Arról írtam, hogy ha szarul műxik, az még nem az elvi alapokat kérdőjelezi meg feltétlenül.

Viszont Gorcsev kolléga a rulettes cuccot jobban nyomta! :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Sajna a romlatlan ufók rabolták el. És nem bírták idegekkel vagy mijük van nekik. És még jó, hogy nem halasztotta ki az Univerzumot zu zammen ezzel: www.youtube.com/watch?v=INZIKJxFp9k

Pataky előtt Merkel és Obama egyszerre sikítva kapitulálna. Nem is értem,miért nem megy a bankok ellen a műsorával? Ettől a Rotschild is padlót fogna.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Régi ismerősöm nekem ez a patakiattila. Bizton állíthatom az ő feje egy dologra használható: csapágygolyóval orrán keresztül feltöltve fasza lenne csörgőnek.

Agymosás....hallatlan az optimizmusod :-))
@Fabius:
GSM Jammer a kicsike. Itthon tiltják, de amennyi már bekerült, meg a "szolgálatok" is használják, akiket ezúton is csókoltatok! :D
Nem véletlenül került oda...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nem tudom.Én csak faszságot írok,nem fasságot.:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt a megformázomot mi a munkahelyen használtuk.:))
@Fabius: Sajnos a családi papírok az özönvíz idején elvesztek.
Így nem tudom bizonyítani a származásomat.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mire vannak előjogaik? Azt, hogy azt mondod, ez és ez hülye nem ugyanaz, amikor a Jégbüfé előtt auschwitzoznak feszt.

Hülyézősben nagyobbat, mint a Brian élete keveset mertek és szerintem nem írtotta ki őket a Moszad. SP-ot nem fenyegette meg a senki, amikor barmultak Mózessel. :-DD

DE azt mondani, hogy itt zsidó uralom van, zsidó érdekek mentén szerveződik minden - by the way Demján és bucifejű társa Csányi is az?? - hogy ellopják alólad a zanyafődedet, azért kicsit erős. Beruháznak ők is tőkét, mint más, pl. vesznek kégliket, felújítják, kiadják, eladják, mint más. Pölö az írek, vagy egy ideig nagyon itt voltak a spanyolok. Jobbikos haverjaidat zavarták az írek és a spanyolok a magyar ingatlanpiacon? Pedig nem félénkebbek a zsidónál, hidd el, fiam dolgozott spanyolokkal. Nyomatták a lakópark-bizniszt, sőt a Király utcai nagy balhét is spanyol cég követte el.

DE soha nincs spanyolellenes kirohanás.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"francia kulcs,svájci sapka,angol vécé.:))"

Hehe, Rejtő estet inspirálsz ma. :o)

A három testőr Afrikában így kezdődik:

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta."

:o)
@Fabius: Álltál a kör közepén??? Attesszal? :-DD

Egyre mussolinisebb a feje, a hátsó tarkóhurkái teljesen őt idézik. Egyszer majd leszarják őt is, mint a hasonmását Rómában.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Rejtő is tudjukki. Az ő icipici utcáját mikor veszik el egy no name káptalanra cserélve? Botrány, hogy vagy utcája. www.rejto.hu/rejto_ucca.html
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Kirakod a Szíriusz bal kettő mellett egy kis lakatlan bolygóra... Onnan gyalogoljon haza!"

Egy kis DNS csavarral simán idejut! :o)
@a szív fészkei: Azért például a németektől simán kaptak ingyen tengeralattjárót.
Nálunk meg valamelyik ünnepükön simán beülhettek a vezetőik a parlamentbe.Melyik kisebbség vezetői tehetik ezt meg?
Még a Hunvald ügyben is bejárása volt az egyik fejesüknek valamelyik minisztériumba ha jól emlékszem.
Én nem a szegény holokauszttúlélőt látom bennük.
De nincs ilyen mániám,hogy kiirtani az összeset.
Van a családban is ilyen személy és semmi bajom vele.
@a szív fészkei: A másik fele,hogy mi magyarok is elég hülyék tudunk lenni az tény és való.
Megy ez nekünk külföldi csaló nélkül is.:))
Na jóéjt!
Sajnos mennem kell!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Imádom őket,leborulok előttük, zseniálisak! De ugye ezt meg merték tenni a saját szentségeikkel is. Ez az igazi nagyság.
@a szív fészkei:

"És még jó, hogy nem halasztotta ki az Univerzumot zu zammen ezzel:"

Jaj...
Beleqkkantottam.
Rémálmodni fogok ma.
Ez a produkció bőven megfelelő az általad leírt folyamatok generálására.
Ehhez képest a kubai rakétaválság a fasorban sincs a Nagy Katasztrófa létrejöttének elősegítésében.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Szerintem ő Orvbűn csodafegyvere. Pályinkával vagy nélkül is aktiválható. És nem tudom mivel állítható le. ;-DDD
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Én csak faszságot írok,nem fasságot.:))"

Két okom is van az idézett, ortodox hejesírás szempontyából kifogásolható, de schmitt-kompatibilis formátumra:

- mer' nem beszélek csúnyán (ugye érted, baszki!)
- spórolok a magam szerény eszközeivel, hogy mielőbb vissza tudjuk fizetni a zállamadósságot, amit a Tuggyukkik halmoztak fel!

:o)
Stefi hiányzott, nem is értem ezt a távolmaradását - ez nettó haza&Orvbűnárulás: index.hu/velemeny/2012/10/23/faradt_orban_unott_kozonseg/
@Fabius:

"Agymosás....hallatlan az optimizmusod :-))"

Oké, elnézést kérek az ufókokkal kapcsolatos csodavárásaim miatt. :o)

Agymosás helyett akkor hát legyen nagymosás!
Nagyjából Bajnai is erről beszélt ma. :o)
[..]"De voltam már mindenféle méretű tömegben, főleg focistadionokban, ahol objektíven lehet tudni a résztvevők számát. Ennek alapján a rendőrség előbb 200 majd 400 ezres becslése inkább szól Pintér Sándornak, mint a valóságnak. A szervezők ugyan bénák voltak a program összeállításában, de cserébe ügyesek a tömeg vezetésében. Előszöt nem értettem, hogy a Margit hidat elhagyva miért a Körút - Nyugati tér - Alkotmány utca útvonalon vezették a tömeget a Kossuth térre, miért nem a rövid, logikus úton. Miután bedugultunk az Alkotmány utcán és a háztömböt megkerülve beértem a térre, világos lett a dolog. Az Alkotmány utcában megrekedtek úgy érezhették, hogy irdatlan, többszázzres tömegben vannak, ami annyira betöltötte a teret, hogy ők a Nyugati közeléből tudják csak figyelni Orbánt. Miközben a teljes Kossuth tér nagy része tök üres vagy lazán ellepett volt, az emberek szorosan csak a Parlament előtti részt töltötték meg, pont azt, ahová az Alkotmányból érkeztek az emberek. Nem voltak így sem kevesen, de a nagy részük úgy érezhette, a valóságosnál sokkal többen vannak. Bár végül is ez sem kevés."

Machinálni kellett a sétával??? De miért? :-00 El vagyok képedve. Pintér meg kishitű: kivághatta a volna azt az egy milliót simán. Még félmillát se mert hazudni? Mi van már????
@a szív fészkei:

"Egyszer majd leszarják őt is, mint a hasonmását Rómában."

Az Rémus, akarom mondani rémes lenne. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Fogunk még a sírjára huggyozni! :D
Igaz, komoly sorban állás lesz, de megéri az érzés!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Brian élete - Mi a neved zsidó?""

Fikusz Kukisz, Foltisszima Fingusz. :o)

Nevet az osztály. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Szétröhögöm magam ezeken mindig...
Inkább ez, mint Piktor és az a sok búvalbaszott képmutató köcsög! :D
Stefikénk műszakozik a Töröknél.
Mindegy, már megyek aludni, majd holnap bosszantom csak...
Legyen egy jó napja! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"és az a sok búvalbaszott képmutató köcsög! :D"

Ejnye má', há' hogy beszélsz, Te!
Fogalmazzá' szépen, így-e!
"az a sok talmudi búval meghuntzutkodott népművészeti cserépedény!"

Ugye, hogy mennyire másképp hangzik? :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mondom én, hogy nem bírsz nélküle élni :-D

Ha nem engedem ide akkor követed szorgalmasan. Csak beérett az a tegnapi szerenád amit adott neked...:-D
@Secnir: Akkor te is a közelemben voltál. Ha ott mászkáltál, ahol Bajnai. :-))) Szóval megvolt őrsgyűlés, csak ennyire konspiráltan.

Ez meg szomorú, remélem, kibírják ott viszonylag épen: www.borsonline.hu/20121023_a_legkemenyebb_bortonokbe_kerultek_a_pussy_riot_tagjai

Erre is nagyon verte magát Gábriel, hogy de megérdemlik, úgy kell nekik!
@a szív fészkei:

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1210/B_kem20121023135353/gallery.xml&rovat=itthon

Nézd csak a galériában a Kossuthon lévő effektív tömeget. Főleg az ücsörgőket figyeld, és a színpad környékén készülteket.
@Fabius: Röhejes ez az egész, de legyen meg Pintér akarata, bár a Bors már csak 150 ezret ír a békés menetelőket megszámolva. Akkor hol a többi negyedmilla ??? Elpárologtak a napsütésben? Tényleg jó meleg volt, az igaz.

Szerintem márciusra a templom elé a fűbe is szerveznek egy jobbos dzsemborit, hogy még több helyet elrekeszthessenek... Most ugye a környéken ebből a műfajból csak három volt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem siratja a kimaradt fejre simit??? Pedig a "Stöckhard család minden tagja készül a nagy napra. M anyukával mézes zserbót sütünk, nagyika pogit, bátyám a táblákat faragja,én subáztam és köszörülöm a kruppacél tőrömet." Oszt senki nem gyütt fel mégse tőlük?

Nem értem, nem értem. Másoknál is ez volt a helyzet? Otthon zabálták meg a zserbót?
@a szív fészkei:

A Deák teljesen rendben volt. Ott ha a szervezők akarják nulla probléma van.

A Magyarok Világszövetsége viszont bekaphatja, ahogy az engedélyt kiadó rendőrség is. Zagyva és a brancs meg el fogja futni a kilométerét előbb utóbb.
@a szív fészkei:

"Akkor hol a többi negyedmilla ???"

A környéken.
Beleszámolták a Kossuth téren és közelében lakókat is. :o)
BEszaráááááááááás: www.hirado.hu/Hirek/2012/10/23/20/Ez_lehet_a_kovetkezmenye_Bajnai_visszateresenek.aspx?source=hirkereso

Istenem ez Mráz, erre nincs szó. Egy önmagában egy mérőszám. A gyomorforgató szervilizmusé, ami azért nem olcsó. [..]"Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakmai vezetője szerint a Békementnél az volt a fontos, hogy ugyanolyan sokan mentek el, mint januárban, vagy március 15-én. Ez azt jelenti, hogy "az az azóta eltelt időszak, költségvetési kiigazítás, IMF-tárgyalások nem csökkentették a résztvevők elszántságát” – nyilatkozta. Mráz Ágoston kitért arra is, hogy a Milla tüntetésén jóval kevesebben voltak, mint a Békementnél, de az előzetes terveknél többen, tehát elmondható, hogy nem volt kudarc számukra a rendezvény – közölte.

A Nézőpont elemzője szerint a baloldal mozgósító ereje mindig kicsi, hátrányban van a baloldal, de áttörésnek semmiképpen sem nevezné a mostani rendezvényt; „Bajnai megjelenése sem okozott új jelenséget, annyian voltak, mint egy korábbi Milla rendezvényen” – nyilatkozta."

Vááááááááá
@Fabius: Szerintem erre direkte felkérték a Magyarok Világszövetségét. Azt a három kótyagost.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vagy akár több is. Nagyon nagy volt az árnyék. De a furcsa véletlenek egyike volt számomra, hogy a Bajnai-beszéd előttre a szálló korábban elérhető wi-fije is megszünt elérhetőnek lenni. Hirtelen csak a jelszavas ág működött, a jelszó nélküli vendég-lábat kirugták.
@a szív fészkei:

"Szerintem erre direkte felkérték a Magyarok Világszövetségét. Azt a három kótyagost."

Ááá, dehogy.
Csak véletlen volt.
Főleg a helyszínválasztásuk. :o)
@Fabius: legalább tudod milyen lesz, ha adott esetben kihirdetik a szükségállapotot.
bajnai bűnöző váltaná drorbán bűnözőt ?

akkor inkább maraggyon a bohóc kormány...
@dr. Balta$ár: na na azért ne költsük ki a sárkánytojást..mindenesetre óvatosan közelítsük meg ezt a nagy összefogást..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hehe, nem csak Rákay Philip kolbászolt arra, de az LMP együtt koszorúzott a Gój Motorosokkal és az Szdsz-szel, mert ők is ugyanarra az időpontra jelentkeztek be. Na erre varrjál gombot, egyem azt az összeesküvési elméleteket kedvelő fejedet! :->

http://index.hu/belfold/2012/10/23/kepeink_2012._oktober_23./#gallery_3450914|3450920
@a szív fészkei: Kapcsolódóan a külhoni példához:TV-ben egy országos lapnál fotósként
dolgozó, áttelepült fiatal férfi arról beszélt a TV-ben, hogy nekik milyen jó soruk volt korábban Jugoszláviában.Hozzá tette, hogy olyan helyzetben voltak, hogy le is nézték a magyarokat, amikor átmentek hozzájuk olcsóbb cuccokért. Legalább nem mondta volna ezt abban a riportban, amikor nálunk kereste meg a kenyéradó gazdáját. Egyébként azt figyeltem meg, hogy mennyire más a szocializációjuk.Nincs köszönet semmiért, viszont követelőzés hegyek, az igen.
A politikai konzekvenciákat tegnap megírtam.
@Mariann19: Így van, barátnőm - nem a szabadkai szüetésű - most is le-lejár Bácskában támogatni azokat a rokonait, akik a hetvenesek-nyolcvanasok idején teli szájjal röhögték ki, hogy nem kétévente váltja le a nappali garnitúráját. Most meg örülnek,ha kapnak innen valamit...
Világútlevéllel odamentek cipőt venni, nyelvet tanulni, ahová csak akartak. Magyarok a valóban lesajnált szegény csóringerek voltak a szemükben - és mikor kimentek először oda 72-ben, meg is értettem, miért. Azt már akkor sem értettem, miből éltek ennyire kurvajól: egész nap ültek a kávéházak teraszán a gyönyörű, legújabb divat szerint öltözött fiatal pasik, csajok és röhincséltek.
Irigyeltük őket nagyon.

De még Romániának is volt az adósság erőltetett visszafizetése előtt egy náluk jobb korszaka: mivel Csau szembe ment az oroszokkal, elég sokáig a nyugat Tito melletti kiskedvence volt: én 10 évesen sok jó nyugati, főleg francia cuccot láttam a marosvásárhelyi boltokban és nem nyomorogtak, sőt... Cselédeket tarthattak a magyarok. És azok románok voltak.
@a szív fészkei: "Cselédeket tarthattak a magyarok."
Egy házaspár barátunk volt Kolozsvár környékén, összejártunk. A férfi a regionális kereskedelem fő korifeusa volt a 80-as években,Amikor kellett nekem valami jó cucc, elvitt a privát mókus odujába, ahol választhattam a nyugati kozmetikumoktól kezdve a textiliákon át a legmenőbb cuccokból.
A lányuk esküvőjén /700 fő/ még a háznál voltunk, amikor két 70-80 körüli idős hölgy állt az udvaron talpig feketében, fehér zsebkendővel a kezükben a tűző napon.Beinvitáltam őket a házba, amikor a barátnőm rám szólt, hogy ők akkor jöhetnek be a házba őrizni azt, amikor mi elindulunk.A konyhában volt nekik valami fekhely, ahol aludhattak. Gondold el, csak néztem.
Minden nap jött egy középkorú nő, a bejárónő, aki minden elvégzett. Mi meg dőzsöltünk, amikor hazajöttem, nagy volt a kontraszt, pedig én sem voltam soha szegény.
Ennyit a hátrányos megkülönböztetésről.
Barátnőm, az egyetértésünk a témákban már félelmetes!
@Mariann19: Most megtiszteltél,köszönöm! ;-)

Én 10 évesen mentem ki nagyapám testvéréhez - ő valami főagrónomus volt - Marosvásárhelyre. És igen, máig emlékszem, ahogy a gyönyörű román lányok szerdánként korzóztak hosszú copfba font hajukkal, ünnepi viseletükben, mert az volt a szabadnapjuk. mikor rákérdeztem, akkor mondták halál magától értetődően a magyarok, hogy igen a cselédlányok kimenősek.

Amikor felnőttként láttam a gyönyörű Hunyady novellából készült Bakaruhábant, Bara Margittal és Darvas Ivánnal, akkor ugrott be, hogy jé, ez ismerős szitu! Pont olyan volt a hatvanas évek Erdélye.
Na, ha már emlegetem: www.youtube.com/watch?v=F5jnL1U34JA Anak emlékére, hogy volt valaha magyar filmkultúra is. RIP.
@a szív fészkei: A privilegizált helyzet mit sem változott, napjainkban is él a fennsőbbrendűség gyakorlata.
Nem olyan régen a falusi turizmus keretében Belényes környékén a polgármesternél volt a nyaralás. Jelzem, ő uralta ennek a profilnak a piacát, ha nála telt ház volt, akkor jöhetett a többi vengégváró.
Személyesen láttam azt, hogy a polgármester milyen foghegyről, pökhendi módon beszélt a román lakosokkal, még a látszatra sem ügyelt.
Amikor az autonómiát követelik, mindíg arra gondolok, hogy térségükben nemcsak magyarok élnek. Nem lehet csodálkozni, hogy az ottani kormány nem támogatja, hiszen neki a románok érdekeit is kell képviselnie. Jelzem, ezekben a térségekben a románok aránya jóval magasabb, mint a magyaroké.
Úgy érzem, nem vagyok külhoni ellenes, de próbálom összességében szemlélni ezt a témát, hiszen nemcsak magyarok vannak a világon...
@dr. Balta$ár:
Szerinted bűnöző, szerintem meg nem.
Te is fizettél már neki a MN mintájára, a rágalmakért, vagy csak fogsz? :))
Most volt vele egy interjú. Aki ezt hallva sem fogja fel, hogy tényleg ez az ember A LEHETŐSÉG, a többi meg a JELENLEGI ELBASZARINTOTT KONTÁRSÁG folytatása, akkor az úgyis reménytelen!
Az játssza tovább a kis kutyaszaros homokozójában a kis primitív, utálkozós játékát, de a garast még véletlenül se tegye le!
Igaz, akkor a további életében ilyen kis finnyásan kussolhat majd, amikor a szar már ellep mindent!
Egyenlőre a miket mond, azzal mint vállalkozó és mint magyar állampolgár is nagyon egyetértek.
A vágyálmaitok egy másik történet, a nulla osztása...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Talán mert jobb lenne Magyarországon tartani azt a pénzt.
@iii: ó kedvesem, az lmp-n kívül senki másról nem tudjuk, hogy szívesen dörgölőzne egy-két szavazatért akár a gój motorosokhoz. Ma a jobbik, holnap a motorosok.
Ezt még az szdsz-nek sem sikerült elérnie, pedig igencsak utálják még ma is. De mégis, senkinek se jut eszébe - megjegyzem okkal- hogy azt mondják, rákay filipke miattuk volt ott, velük koszorúzott.
@Mariann19: Én azóta nem voltam. Valahogy mindig más merre vitt az utunk, meg az a szöveg, hogy a december 5-i népszavazás után ki jöhet oda meg i nem... A vejem jár oda, azt mondja, az utak borzasztóak, az árak lassan utolértek minket - a táj gyönyörű ugyan - de infrastruktúrában azért elég harmatosak.

Annyira nem izgat, nekem nem ez a magyarsági fokmérőm. Felvidéken már gyakrabban voltunk Prága felé. A lekezelést nem szeretem látni, ez a pökhendi szupremáciamánia vezetett az elvesztésükhöz is. @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: + hagyd. Valamiért megzakkant; én unom ezt a feszt komcsizást, mert a legnagyobb komcsik kiabálnak hárításul másra ilyet.
Ha Kis János, - akit ütöttek a rendőrök a kádáriban, aki soha életében nem volt gazdag, mert mindig kimondta a véleményét, és nem húzott hasznot az ellenálló múltjából, aki manapság is el merte mondani, leírni, hogy Polt Péter megrendelésre főügyész: úgy ugrál, ahogy a FideSS fütyül és akit ezért Polt Péter a mai hátterével perelget - nem komcsizik teli szájjal pedig ő megtehetné, akkor nekem mások, akik a lábkörméig nem érnek fel, üvölthetnek ilyet, leszarom.
@a szív fészkei:
Bezzeg a Piktor! Fél kézzel kergette ki a zoroszokat! :)
@a szív fészkei: Számomra a realista véleményalkotó az etanol. Szeretem az elvhű embereket, ami nem a vakságot jelenti, hanem egy elfogadott ideológia követését. A hazai politikában el kell választani a vélemény alkotás során az elveket azoktól a politikusoktól, akik a végrehajtásban közreműködnek, mivel a két tényező nem fedi le egymást. Itt vannak az emberek tévedésben. Mondjuk én liberális vagyok, mert azonosulok az eredeti nemes eszmékkel, de nem fordulok el ettől a vonulattól, mert itt egy pár dilettáns, vagy renegát politikus kártékony képviselője a liberalizmusnak.
Ugyanez a teóriám a baloldalt illetően is, mert ez áll közel hozzám, de kritikus vagyok a hazai művelőivel szemben.
A felvállalás és kitartás szerintem nemcsak a hit kérdése, hanem becsületbeli kérdés is.
Ugye, Te is így gondolod?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te szimplán hülye vagy, asszem. Ilyet ritkán szoktam írni, de a te elfogultságod kihozza belőlem az állatot.
@Mariann19: Kösz, a szokott és becsült higgadt szép módodon helyettem is mondtad. :-)Soha nem zavart, ha lelibsiztek, sőt. Az dicséret. És igen, inkább baloldali vagyok annyiban, hogy nem szabad hagyni teljesen megdögleni senkit az út szélén.

De nem adom oda mindenem, nem akarok kommunizmust, mert emlékszem, mi volt az a gyakorlatban. Ezrét zavar kicsit TGM, amikor belelendül.
@iii: Kár, hogy hülyén is több eszem van, mint neked. Ezt ne feledd el, kettőnk közül te vagy az lmp rajongó.
süti beállítások módosítása