Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.07. 05:42 Fabius

Hofiország összefogása

Címkék: mszp összefogás szolidaritás 4k LMP

Lassan olyan érzésem van, mintha a szép emlékű Hofi Géza által megálmodott falugyűlés lenne az egész ország. Tudod - ha nem, katt ide - benne vagyunk a slamasztikában, oszt akinek tipptye van az hordja szorgos halomba! - mondják a pártok, mikor a kormányváltásról esik szó. De az istenadta nép - már úgy értem a fidesz vallásúakon kívüli része - tippty hordás helyett inkább énekelné el - nem a himnuszt - az összefogás dalát. Mintha azzal a választások előtt két évvel, a választási szabályok pontos ismerete nélkül megoldódna valami. De kell a remény, kell valami gondolatkapaszkodó amire rá lehet markolni, amit el lehet tenni és szűkösebb napokon elő lehet venni. 

Biztosak vagytok abban, hogy ezt kell most követelni mindenáron?

 Vityu kán megrogyott, mint tócsában toporgó tohonya hóember, akiről nem tudod eldönteni ennyire olvad, vagy ennyire be van hugyozva. A kétségbeesett kapkodás, az érdemi döntések cikluson áttolódó halogatása, a vadabbnál vadabb választási ötletelések mind azt mutatják, a vereség gondolatával, mint nagyon is reális lehetőséggel régen foglalkoznak a Fideszben. 

orbán-szeletel.gif

A Jobbik a Szegedi ügy kipattanása óta a teljes lakosság körében elszenvedi a már mérhető népszerűségesést, és ennek a java - a sajátos uniós pénzügyek hatása - csak most jön. A baloldalon meg csak erőltetjük ezt az összefogás izét hónapok óta ahelyett, hogy épkézláb gazdasági programokat, a közélet megtisztulását jelentő változásokat, és minden olyat követelnénk, ami előrébb visz egy tipegésnyit legalább. Úgy teszünk mint akik nem ismerik ezeket a pártokat, és a csodára várunk. Pedig az borítékolható volt, hogy az összefogás nyomás hatására lesz valamilyen válasz, és az is, ez nem biztosan fog tetszeni az összefogás pártiaknak. 

Az MSZP sajátosan közelíti meg a dolgot: Lázárfalván az közös ellenzéki jelölt állítás tárgyalását felrúgták, majd Suchmann Tamás kijelentette, hogy az összebútorozás akár a Fidesszel is elképzelhető lenne. Szigorúan a köztársaság végett, nem másért. Az alapgondolat megfejtéséhez - Orbán lebontotta a köztársaságot, de majd helyreállítja, ha mi szocialisták fogjuk a kezét - nyilván szocinak kell lenni, ez meghaladja az én képességeimet. 

orbán suchmann_1.jpg

Mindenesetre Molnár Zsolt budapesti elnök kirohanásában közölte, mindenki hülye és nem tud olvasni, aki félre akarja érteni az félre is fogja. Mert ők nem azt mondták össze kell bútorozni a Fidesszel, hanem azt, "ha a köztársaság érdeke megkívánja, akkor nem szabad kizárni az Fidesz-MSZP-nagykoalíció lehetőségét". Nem tudom mennyire tenne jót a "köztársaságnak" egy ilyen nagykoalíció, de azt igen, hogy a frissen megválasztott pártpénztárnok Velez úr Simicska - Közgép érdekkörös családi vállalkozásainak hátrányára bizonnyal nem válna

 A baloldal másik fele az LMP  Ökopolitikai Nyári Egyetemén agyalt az összefogáson a 4K, a Milla, és a Szolidaritás részvételével. Szerintük van ma Magyarországon egy jelentős választói csoport, akiknek elege van mindenből, és akiket meg lehetne szólítani. Ezzel nem lőttek mellé, van ilyen csoport. Az alapgondolatok:

 - színes és széles összefogás,

- a közös vízió fontos, de nem merülhet ki az Orbán kormány elzavarásának szándékában,

 rendben is lennének. De. Fölmerülnek azok a fránya kérdések amik eddig is: ki fogja ezt megcsinálni, és főleg hogyan? Mert a hangsúly elsősorban azon van, sikerül-e felnőni a feladathoz. A Köztársasági minimum megfogalmazása helyett én sokkal szívesebben látnék egy olyan gazdasági programot, amire mi is azt mondjuk: kiindulásnak legalább megteszi. Az LMP-nek volt alternatív költségvetése, a 4K-nak is van programja, de mindkét alakulatra nagyon ráférne egy technokrata gazdasági szakember, mert ezekben a kérdésekben nagyon hadilábon állnak, és ilyen szakember/program nélkül kizártnak tartom, hogy jelenlegi felállásukra akarnám bízni a gazdasági kormányzást. Szerencsés lenne kinőni az olyan gyerekbetegségeket, mint a végtelenül kínossá vált alternatív köztársasági elnök választás és a nevezd át a wifid marhaság volt, helyette az LMP parlamenti parkolós és Közgép udvaros irányába lehetne menni új ötletekkel. Az ördögbotosoknak is ideje lenne eldönteni, mit akarnak csinálni és kikkel. Ez a félévenkénti frakcióvezető váltás mindent, csak nem egy stabil, határozott párt képét mutatja. Ha egy frakcióvezetés súlyát se bírjátok el mit gondoltok ki bízna rátok egy miniszterelnöki széket? Abból vicces lenne kiugrálni hathavonta azzal, oppardon, ez lehet mégse fér össze az egyéni céljaimmal, vagy baszki, el kell ugranom Cambridge-be mert elfelejtettem a szakdogát leadni. Felelősnek látszó és felelősséget vállalni tudó emberekre lenne szükség, lehetőleg tegnapra. 

 Nos, kedves összefogás fanok, ez a összefogás biznisz pillanatnyi kínálati oldala. Tudom, hogy nem ezt vártátok, de megbarátkozni - vagy nem barátkozni - egyelőre ezzel kell.

 

 

 

658 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr384699469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.07. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.07. 10:05:11

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.07. 10:04:26

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azzal teszi hihetővé magát, hogy befogad, más pártban megbukott újra próbálkozókat, sárosokat?
ha megértitek: brühühühü

a kiscsoportos óvodás korból és módszerekből elég...fel kellene nőni és eladni a gumibugyikat meg a pelenkákat

van valami nemes egyed aki érdemes?

vagy marad a brühühühühühü
Lesz itt összefogás.

Majd Orbán összefogdos, csak ki kell várni.

Mondta, hogy a félázsiai népeket csak erővel lehet összefogdosni.

Tűzerővel.

A tábori munkaprogram neve - Tegyen szabaddá a munka ! -

Aztán jöhet az általános és titkos - génvizsgálat.
látva a teszetosza egész ellenzéket, megszoksz, vagy megszöksz esete forog fenn vezénylóékkal is, lófsz lesz itt, nem kormányváltás esetleg összefogás, ezek vagyunk mi, ennyit tudunk, ennyit is érdemlünk
Igazából azt sem értem, hogy miért nem jó cél Orbán eltakarítása.

Ez olyan szép tiszta cél,

amiért érdemes tenni.

Kurvára nem kiváncsi az ecceri választó semmi másra.
nagyon off
mindenkinek jókat kívánva, elutazom egy hétre, ahol nem lesz net, csak szakkönyvet és krimit viszek magammal:)))
És
Az új köznevelési tv miatt az alapítványi iskolák nehéz helyzetbe kerültek, azok is, amik hátrányos térségekben, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, mint pl az Igazgyöngy Alapítvány.
Lehet "örökbefogadni" tanulót, havi 1500 huf, egy tanéven át. Már több, mint 200 gyerek van örökbefogadva, de kéne még kétszáz támogató!
igazgyongy-alapitvany.hu/alapitvany/tamogatas/orokbefogadasi-akcio/
Havi 1500 tényleg nem sok, segítsetek.
puszi
aritus
lazításul tegnap rtlklubot néztem, ma reggel neofm et halgatok...
Fabius, nézd a dolog jó oldalát: egyrészt a szándék már megvan, ez a három formáció együtt szerintem elég sok embert meg fog tudni szólítani.
Másrészt meg program: minek? 2010-ben mi volt a program? Hogy gyün orbán és a fidesz, és jól elzavarják EZEKET. Ennyivel kaptak kétharmadot. De viccen kívül: lassan már én is birka leszek, és elég lesz annyi, hogy zavarják el a mostani EZEKET és valahogy takarítsák ki a szart, és tegyenek rendet. Se a milláról, se az lmp-ről, se a 4k-ról nem tudom elképzelni, hogy olyan módszerekhez folyamodna, mint orbán. Ráadásul egy koalíció mindig szab némi gátat a hasonló kísérleteknek, kivéve persze a fidesz-kdnp koalát, ami ráadásul nem is az...
@dr. Bubó:
"lazításul tegnap rtlklubot néztem, ma reggel neofm et halgatok... "
és levezetőül szalai anomália összest olvasol, nem?
:D
@Secnir: Szerintem arra gondolt, hogy a retek éjfélig el volt sötétítve, a neo-nál meg mindenki felmondott...
@kisa:
szerinted akkor meg miért példálóztam szalai anomáliával? meg smiley-kkal?
:D
@Secnir: Jah, bocsi, benéztem.
Sziasztok!

Azt hiszem jön a jól bevált magyar recept. Kipróbált, működik. Fogjunk össze valami (valakik) ellen.

Nem! Véletlenül sem valamiért fogunk össze. Mindegy ki legyen, csak EZ ne...

Ezért esünk mi mindig cseberből vederbe és ezért szedik zavartalanul a sápot a mocskos, korrupt politikusaink. Mert olyan 4 évente kapnak 4 évet. Ha nem tetszik, el lehet menni...
@Secnir: tekerj a 100,8-ra :) ful hangerő...
@leonito77: Miért akarsz összefogni a jómagyarokkal ?

Egy olyan pártért, amelyik nem takarítja el a fideszt ?

Akkor ne tipródjál rajta.

Ott van neked a fidesz, meg Orbán Viktor, meg a fülkeforradalom.

Nemzeti Együttműködés Rendszere

Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok !
Na, talán az ellenzék is elkezdett ébredezni. Jó reggelt kívánok! Végre megtették az első lépést a felismerés felé, hogy már nem a nyulat kell kiugrasztani a bokorból, hanem ki kéne találni, hogy mit és kivel/kikkel akarnak csinálni, ha már egyszer a nyulat levadászták

Csak persze így, hogy a csipát még nem sikerült kidörzsölni a szemekből, alapvető tévedések vannak a gondolatmenetben:
- Az összefogás a legtöbb párt esetében bármelyik másikkal olyan ideológiai árulást jelentene, hogy közel sem biztos, hogy hoz annyi plusz szavazót, mint amennyit visz. Ráadásul ez pont olyan gusztustalan háttéralkukat tenne szükségessé, mint amilyenektől a legtöbb embernek hányingere van;
- A bizonytalanokat "sajnos" pont nem lehet majd a "valami ellen!" táborba gyűjteni, hiszen ők pont azért bizonytalanok, mert vagy eleve beleszarnak a politikába, vagy az elmúlt választások bebizonyították számukra, hogy a "valami ellen" nem vezet sehova. A "valami ellen"-nel talán le lehet győzni a poltikai ellenfeleket, de a választás csak egy nap, a lényeg az azt követő négy évben jön. Ha nem is jelentős számban, de már vannak tudatos szavazók, akiket a kontraszavazás nem elégít ki.
@Rufus78: Támogató szavazás kell a viktornak, nem kontra.

Teljesen igazad van.

Ha nem támogatják, akkor demokrácia helyett - van másik ötlete.
egyedül nem megy, egyedül nem megy, ha ha ha :-) csak ennyit tudnék hozzá tenni

amint látható, vezénylónak sem, ezért kilincsel jóelőre, minden nyaloncánál, ródsó rulez :-)
@leonito77: mi a demokratikus jogallamert es akoztarsasagert akarunk osszefogni.

arrol nem tehetunk, hogy egy felkapaszkodott csuti parasztgyerek az utunkban all...
@dr. Bubó: ll a hallgatok. egyébként :D
@Rufus78: "Ráadásul ez pont olyan gusztustalan háttéralkukat tenne szükségessé, mint amilyenektől a legtöbb embernek hányingere van;"

az osszefogas ezzel jar.
alkukkal, hatteralkukkal, megalkuvassal, kompromisszumokkal...

ezek nelkul nincs osszefogas. annelkul meg nincs eredmeny. az lmpnek is le kell nyelnie az mszp-bekat, az mszpnek a dk-bekat, a 4k!, milla is el kell fogadja masok ertekeit es egyezteto targyalasokon kozeliteni egymas allaspontjahoz.

annnakidejen a liberalis demokrata usa osszefogott a sztalinista diktaturaval azert, hogy hitlert eltakaritsa es nem okozott arcvesztest az usaban.

most nekunk kell eltakaritani a mi kis hitlerunket, mielott teljesen behalozza az orszagot szervezett bunozoi csoportjaval.
osszefogas nelkul nem fog menni.

egyszeruen amire en vagyom az pont az, hogy vegre tanuljunk meg egyutt dolgozni es kompromisszumokat kotni. az lenne mas politika...
@leonito77: "Véletlenül sem valamiért fogunk össze. Mindegy ki legyen, csak EZ ne..."

Sőt! legyen összefogás, de EZ ne legyen benne. meg Az sem. ha meg Ő is benne lesz, na akkor én nem.
@is: direkt ír így, a volt értelmiségi, volt doktor, volt köztársaság, volt elnöke iránti tiszteletből, azaz skiccer pál miatt :-)
"A kétségbeesett kapkodás, az érdemi döntések cikluson áttolódó halogatása, a vadabbnál vadabb választási ötletelések mind azt mutatják, a vereség gondolatával, mint nagyon is reális lehetőséggel régen foglalkoznak a Fideszben. "

Az a baj, h én egyáltalán nem így érzem. Szerintem sokkal inkább az van bennük, h eddig se csináltunk sz@rt se, akkor most már amit lehet hozzunk ki a buliból és majd utánam a vízözön.

Ha ők azt éreznék, h rámentek a bukófordulóra (és valóban szeretnének tovább héderezni még négy évig), akkor azt gondolom, h egyszerűbb útja lenne a kivitelezésnek az, h mondjuk gyorsan megállapodnak az IMF-fel és erre a 2 évre csinálnak egy átlátható, elfogadható gazdaságpolitikát. Még az is lehet, h ezzel a húzással különösebb erőlködés nélkül újra nyernének, hisz a nép, az isten adta nép gyorsan felejt, ha jól megy a saját szekere.

Ehelyett a pusztítás megy minden szinten, amiből én csak a dacot, az azért se csináljuk jól mentalitást érzem. És ez nagy baj, nem tudom, h bírja-e ez az ország még 2 évig...
@poszt: a választási törvényt a FIDESZ még 3 hónappal a választás előtt is át fogja írni. ha arra vársz, hogy legyen végleges törvény, akkor már most pofára estél.
Bár alapvetően rokonszenvvel figyelem az LMP tevékenységét, nézzük, hogy kik is fogtak össze:

LMP - Dunaújvárosi önkori pótválasztás, 3000-es szavazkörzet, 14 szavazat (a képviselőjelölt és szűk családja, a távolabbi rokonok valamiért nem szerették) 0,5%
Milla - 0%
4K - 0%
Szolidaritás - 0%

Az összesen annyi mint.... 0,5%. Bravó.

Budapesten ez persze felmehet 10-12%-ra. Pólushoz még ez is nagyon sovány.

Lehet szeretni az MSZP-t vagy gyűlölni. De mindenki, aki elutasítja velük az összefogást (nem sürgős, majd ha eljön az ideje) az az orbánrezsim prolonálására szavaz.
nos Fabius, fején találtad a szöget.

Nem kellene az olvadó hóembertől (inkább be van hugyozva ha lehet erre tétet tenni)annyira rinyálni, hogy ne az alternatív programmal kellene foglalkozni, előbb valóban az kell aztán jöhet az összefogás - ami szerintem arra kell alapuljon kinek mekkora a választói támogatottsága ami ugye mégiscsak a fülkében dől majd el.
@K.Tomoceusz: Orbán eltakarítása az eszköz, nem a cél, ne keverjük össze.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem, arcvesztést nem, csak olyan paranoiát, ami egy majdnem világégéshez vezető hidegháborút eredményezett. Kiváló perspektíva!

A II. világháború éppen arra jó példa, hogy a közös ellenség/ellenfél elleni összefogás pont addig működőképes, amíg a közös ellenség létezik. Ha megvolt a vereség, akkor mindenki kétségbeesetten kezd kapkodni, rettegve attól, hogy az új helyzetben a szövetségesekből lett ellenfelek túlságosan megerősödnek.

Az összefogás szépen hangzik, de a koncon marakodásban már nincsenek szövetségesek. Ez az ország pedig nem viselné el, hogy koalíciós csatározások bénítsák meg még négy évig.
@ob.szerver:

Mindig öröm, ha szűkebb lakókörnyezetem példaként kerül elő:), de akkor egy kicsit pontosítsunk az adatokon:
- A Milla, a Szolidaritás és a 4K nem párt, hanem civil mozgalom, a választásokon meg pártok indulnak; az összefogással tulajdonképpen az történt, aminek már régen meg kellett volna: a civilek pártot választottak, amelyik képviselni tudja és akarja őket is;
- A részvételi arány alig haladta meg a 20%-ot;
- Azért ott nem csak az LMP indult a Fideszes jelölttel szemben; volt például független jelölt is, aki 110 szavazatot kapott;
Tegyük hozzá a fentiekhez, hogy kb 2 lehetőség látszik reálisnak:

1. Teljes és tökéletes Politikai Apátia: MSZP leszerepelt,Fidesz leszerepelt, Jobbik önkasztrált, LMP komolytalan.

2. Népharag: Ugyanaz mint az 1-es verzió, csak protest szavazás valami lehetetlen agyament pártra, akiből jelenleg csak 1db van az meg az LMP aki azt sem tudja fiú vagy lány.

Orbán kigolyózta magát, attól a perctől, hogy Barroso anno 2010-be nemet mondott a 7% éves deficitre, onnan csak a kapkodó improvizálás megy. Az elején effektíve instant elbaszta, mert akkora nyomás volt rajta az ínséges 8 év hitelezői irányából akik azonnal benyújtották a számlát.

Sok kétség nincs bennem, hogy OV ha kikap és megint ellenzékbe kerül sem mentálisan sem politikailag nem fog túlélni.

Nagy nap lesz az ennek a szerencsétlen tönkretett országnak!
Mivel az MSZP kezdi belátni, hogy baloldali blokk vezetőjeként esélytelen e hatalomra kerülnie a közvélemény-kutatási adatok alapján, ezért elkezdődött a támogatók és a tagság megdolgozása, hogy fogadják majd el a Fidesz-MSZP nagykoalíciót - nehogy a Jobbik kerüljön hatalomra. A kisebbik rossz, ugye.

Másrészt ez egy kis nyomásgyakorlás az LMP felé, hogyha nem álltok be alám segéderőnek, akkor le lesztek írva, mert külön indulva nem lesz esély elvinni az egyénik többségét, anélkül meg nemigen lesz MSZP-LMP többség.

Harmadrészt ez egy üzenet lehet a háttértámogatók számra, akik eddig nem szoktak hozzá, hogy az MSZP egy ciklusnál hosszabb ideig ellenzékben legen, (és a huszonszázalékos félidei támogatottság láttán kezdhetnek aggódni) hogy nyugi, vagyunk annyira praktikusak, hogy bárkivel összeállnunk, de hatalomra kell jutnunk, mert 8 év ellenzékiséget nem bír ki egy ilyen haszonelvű (és sokkal kevésbé értékelvű) párt.

Gyurcsány kifarolása az MSZP-ből megcsappantotta azt a háttérvagyont, amire azért lehetett építeni. A NEO FM kinyiffanása is intő jel, ott sem lesznek "ócsított" reklámok nekik, a felnövekvő fiatal korosztályoknál pedig elég rosszul állnak a népszerűségben. Jelen pillanatban az MSZP egy tartósan lúzer formációnak néz ki.
@klarky: ha megállapodnak az IMF-el, akkor maximum a nemzetgazdasági mutatók szekere menne jól egy darabig, nem a népé. mit gondolsz miért nem akarnak megállapodni? mert rettegnek a ránk kényszerített megszorítócsomagtól. ha egy ilyet elkezdenének aligha kormányozhatnának 2014-től.
Off: A beígért maximális 700 Ft-os telefonadó helyett, 3500 Ft-tal nőtt a Vodafone előfizetésem. És ezt így hogy?

On: Sokáig én is az LMP-DK-COcialista koalícióban hittem , de mára beláttam, hogy sem a diplomahamisító Gyurcsánnyal, se ezzel az izével (MSZP: ez mi ez?)semmi értelme erőlködni. Gyors süllyesztőt kívánok nekik.
Na most mi lenne, ha az LMP egy kissé inkább jobbra tolódna, és olyan jobboldali politikusokkal próbálna szövetkezni, akiknek még van nevük.
Példa: hoz az szavazatot az LMP-nek, ha a cigányokat istápolja? Nem. (Lehet ez a programuk része, csak nem kell annyira hangsúlyozni.)
Az LMP neve mit is jelent? Miben is akarnak mások lenni? Nem nagyon tudni, nem fordítanak rá elég hangsúlyt. Szerintem untig elég lenne, ha ők lennének az a párt, amelyik nem az állam kifosztását tartaná legfőbb céljának, a párttagság zsebének kitömése céljából. Ezekre kéne garanciákat találni (tipptyelni).
Konzervatív irányba kellene fordulni egy kicsit. Nevek (tipptyek): Sólyom (Schiffer kommázza), Bokros (gazdasági szakember, elvileg jobb oldali lett, és hozott szavazatokat az MDF-nek), Tölgyessy.
Dávid Ibolya?
@ob.szerver: csak úgy mellékesen jegyezném meg: ha a világon egyedül én gyártanék futófényes hajráfot, de mindenkinek az kellene, akkor egyrészt annyit kérhetnék érte, amennyit nem szégyellek, másrészt viszont ha leköpnek a mohóságomért, tönkremehetek egy nap alatt.

Az ellenzéki összefogást az MSZP bázisára építeni komoly hiba. Hiánycikk, tehát a szocik kényelmesen ücsörögve várhatják (várják is), amint mások kopogtatnak náluk, hogy aztán ők maradjanak a hangadók, az irányítók (különben coki). Sokak szemében azonban az MSZP egy mohó, székbe kapaszkodni igyekvő akármi, és lehet ezen vitatkozni, hogy igaz vagy sem, de azt kellene végre tudomásul venni, hogy az a kurva sok passzív bizony megkockáztatja az Orbán Reloaded rendszert, csak a szocik tűnjenek már el a büdös picsába. Ha nekik azt mondod, prolonálják (fassetuggyamitjelentamúgy) az Orbán-rezsimet, vállat vonnak, leszarják. Majd túlélik valahogy.
Rákapaszkodni Mesterházyékra nem csak sebezhetővé teszi az összefogókat, de veszélyes is lehet, a dolgok kimenetelét tekintve.

Összefogók figyelmébe ajánlanám: egy várban lehet ugyan legfontosabb bástya, de minden egyes védműnek maximálisan erősnek kell lennie. A normális eredményhez, aztán a normális és megbízható munkavégzéshez mindenképp szükséges annyi támogatás a vidék részéről, amennyi csak belefér. Igen, ki kell jönni a fővárosból, és el kell kezdeni akár az értelmiséget sosem látók nyelvét is beszélni. Ott vannak az átlag melósok, a kismamák és munkanélküliek, a nyugdíjasok és tanulók, cigányok és velük gondban élők, nekik mindannyiuknak mondani kell valamit, és akkor minden szervezetnek lehet kisebb-nagyobb tömegbázisa, nem kell elkurvulniuk egy összefogás kedvéért, és nem rogynak össze akkor sem, ha egy bástya valamiért kiesik.

Persze, ennek azért ára is van. Ha a szelek azt fújdogálják, hogy az emberek nem akarnak több Dopeman-t, Lendvait, vagy Schiffert látni, akkor azt tudomásul kell venni; ellenkező esetben mindenki, a fentebb említett példák is tudomásul fogják venni, hogy az emberek akarata erősebb, méregből pedig képesek olyasmit is megtenni, ami utána nekik se lesz jó. Például otthon maradnak.
@Member: Orbán eltakarítása a cél.

Akinek ez nem cél, az ne politizáljon.

Azoknak ott a NER meg a Békemenet.

- élvezzék a rendeleti kormányzást -
hofiország fizetőeszközének ereje, ill. a vez. pol. elit jelenlegi ernyedsége(gondolom szabin vannak) között van-e összefüggés???
Ez azért vicces: atv.hu/cikk/20120806_nmk_oszko_petert_valasztottak_penzugyminiszternek
Még akkor is, ha a forrás okán torzított lehet kissé a szavazóbázis... egy olyan emberre szavazni, aki határozottan kijelentette, hogy a következő ciklusban nem akar politikai szerepet vállalni. Még megérjük, hogy a nép minden program nélkül, térden állva nyújtogatja a miniszterelnöki bársonyszéket valakinek, csak hogy tegyen rendet végre. Ja hoppá, ilyen már volt. Úgy rémlik, nem igazán vált be...
@Rufus78: "Nem, arcvesztést nem, csak olyan paranoiát, ami egy majdnem világégéshez vezető hidegháborút eredményezett. Kiváló perspektíva!"

de ez meg mindig jobb perspektiva, mint hitler es nacik altal megszallt europa, afrika es delkelet-azsia...

tehat jol dontottek.

itt jon az, amirol beszelek hosszu, hosszu honapok ota es senki nem hajlando felfogni.

a kevesbe szar jobb, mint a nagyon szar.
egy hideghaboru jobb, mint egy fel vilagra kiterjedo naci megszallas. a koalicios vitak jobbak, mint az orbanmegszallas.

ezen kivul elmondok neked egy nagy trukkot..
a demokracia pontosan errol sozl. hogy nem egy igaz ut es velemeny van. en nem egy masik orbant szeretnek pepitaban. azt szeretnem, ha akormanyzasban tobb velemeny es nezopont is ervenyre jutna es juthatna, hiszen latjuk, milyen az amikor nem ez tortenik.

tehat en nagykoaliciot AKAROK.
nem szeretnek. az ah ulyegyerekek sovargasa. en adofizeto allampolgar vagyoke s ennek az eges cirkusznak a fonoke, az lmp, 4k!, milla, mszp kenyerado kisgazdaja, akinek el kerni a szavazatat. na ez a szavazat ugy lesz, ha osszefognak:-)

kulon-kulon nem szavaznek egyikre sem. ugy egy hettel ezelottig meg a tomegbazisa es a kormanyvaltasi eselyei miatt szavaztam volna az mszpre, de most, hogy suchmannek lemelytokoztak orbanekat nagy nyilvanossag elott igy nincs kire szavaznom. csak az osszefogas az egyetlen, amiert hajlando vagyok regisztralni magam es kitenni az esetleges zaklatasnak egy elvesztett valasztas eseten - mert az legyen tiszta, hogy aki regisztral az dupla vagy semmit jatszik..

ha nyerunk akkor jo, ha bukunk akkor meg lesz belyegezve a csaladjaval egyutt. lattunk mar ilyet, a 20. szazad legosotetebb idoszakait idezi a jelenlegi kormanyzat.
@aritus: Jó pihenést. Én meg ezt küldöm válaszképp mint nagyon OFF.

erdely.ma/publicisztika.php?id=124266

Nekem egy élmény volt végigolvasni.:)
@K.Tomoceusz: nem orban eltakaritasa a cel..
orban csak tunet. egy rohadt kis parazita, aki kihasznalva a test gyengeseget belekapaszkodott abba es eloskodik.

a betegseg az osszefogas hianya, az irigyseg es a gyulolet. ezekbol el es el meg orban es partja.
@biohouse: Nem tudom, Borkos mennyi szavazatot hozott, de tény, hogy az MDF 20 éves parlamenti lét után kiesett, mihelyt felbukkant náluk. No persze ebben nyilván Dávid Ibolya is vastagon benne volt... Bokros mondjuk bárkihez odaáll, aki pozíciót ígér neki, Dávid Ibolyában nem vagyok biztos, ő eléggé egy öntörvényű alkat. Egy pártot már szétvert belülről és kiejtett a parlamentből...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a betegseg az osszefogas hianya, az irigyseg es a gyulolet. ezekbol el es el meg orban es partja. "

Hozzátenném azért, hogy Orbán történelmi bűne (többek közt) az ország politikai IQ-jának mariana árokba lökése a megosztással a "haza nem lehet ellenzékben"-el és a Jobbik életrehívásával.

És mielőtt a jobbik fanok lelibsibolsizsiciznek, ajánlom Sólyom László nyilatkozatát, no valahol ott kezdődik a patriotizmus még ha az öreg 2 évvel elkésett a beszéddel is.
mehet itt a szájak és ideológiák tépése, ettől a lényeg nem változik, lehet itt ilyen, meg olyan párt, amíg a fejekben nem lesz rend, semmi nem fog változni:

12 ezres lábtámaszokra is jutott közpénz

Matolcsy elárulta, mennyit költöttek új bútorokra idén a nemzetgazdasági minisztérium háttérintézményei

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F08%2F07%2Ftizenketezres_labtamaszokra_is_jutott_kozpenz%2F

----------
www.napi.hu/magyar_gazdasag/robbanhat_az_eu-bomba_ujra_veszelyben_a_betegellatas.527532.html
----------
hvg.hu/gazdasag/20120807_ipari_termeles
@K.Tomoceusz: nem, nem az a cél. Ha szerinted igen, akkor semmivel nem vagy okosabb, mint 2010-ben a szocikat eltakarító tömeg, és az elképzelések nélkül kormányra juttatott Fidesz.
A cél az ország rendbe tétele, és értelmes irányba indítása. Orbán csillagának letűnése ott egyszerű következmény lesz, egy szükséges rossz. Mármint neki :-)
hogy fogok röhögni rajtatok mikor 2014ben újra a fidesz nyer majd :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem igazán látom, a Fidesz hogyan építene az irigysége és gyűlöltre, szerintem sokkal inkább az MSZP épít az irigységre ("fizessenek gazdagok" - értve gazdag alatt már azt is, aki átlagbért keres), a Jobbik meg a gyűlöletre (ezt talán nem kell magyarázni). Emlékeztetnélek az alábbi idézetre a Fidesz alapító leveléből:

"Bízunk abban, hogy szövetségünk segíti a magyarok közötti bizalom, barátság és együttérzés erősödését.

Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.""

2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=2&id=1822
A parlamentben már régen megvalósult a nagykoalíció! Hatalmas összefogás szok lenni, amikor a képviselői javadalmazás növeléséről van szó! Ellenszavazat nélkül szoknak átmenni ezek a törvényjavaslatok. Vajh miért?
@Blogger Géza: Várjál, 2006-ban már ott volt Bokros, nem?
Vagy csak az EP választásnál tűnt fel? Az viszont biztos, hogy sikeres volt nekik.
Dávid tényleg öntörvényű, viszont erőskezű, jól vitázik. Kérdés, hogy ő verte-e szét az MDF-t. Nem volt pénze, ezért fordult a szdszhez.
-no komment-

Jaksity: IMF nélkül tündérországban folytatódhat a csoda

hvg.hu/gazdasag/20120807_jaksity_interju
@Disintegrator Rising: "hogy fogok röhögni rajtatok mikor 2014ben újra a fidesz nyer majd :)"

Röhögni?

Te most is röhögsz a MNYP nyúlás a kismillió extraadó, a teljes átbaszás Tobin Adó Mutáció és a telekomadó stb stb bevezetése után? Kell neked még 4 év ötletkormányzás amihez képest még a legtőrölmetszettebb Anti MSZP-fan is csendes romantikával emlékszik Kádárra (!!!!!)

Ez kell neked? Nekem egy olyan kormány kéne amelyik ugyan lop (mert melyik nem) de alsó hangon mondjuk az idejének a felét esetleg az ország előre vitelével tölti.
A többségével egyet tudok érteni, csak az nem világos, hogy miért kellene az LMP-nek egy technokrata globalista neokon gazdasági szakember?
Nem azért nincs, mert nem lehetne egy ilyen csókát előpecázni valahonnan, hanem azért, mert az LMP egy rendszerkritikus, globalizáció kritikus párt, neokonzervatív ellenes gazdaságpolitikával. Nevezhetnénk újbalnak is, ha az MSZP nem járatta volna le a baloldali brandet, de sajna lejáratta...
"Szerencsés lenne kinőni az olyan gyerekbetegségeket, mint a végtelenül kínossá vált alternatív köztársasági elnök választás és a nevezd át a wifid marhaság volt, helyette az LMP parlamenti parkolós és Közgép udvaros irányába lehetne menni új ötletekkel. "

*

A parlamenti parkolós és a Közgép-udvaros akciójuk ugyanolyan gyerekes hiszti volt, mint az alternatív elnökös és a wifi-átnevezős bohóckodás.

*

Az LMP egy viccpárt. Elfogadja azt a kommunikációs stílust, amelyben - Eric Berne meghatározása szerint - a Fidesz "szülőként" kommunikál a választók felé, míg az LMP "gyerekként" válaszol a Fidesz üzeneteire. Mivel mindkét fél elfogadja a kiosztott szülő-gyerek szerepet, valójában nincs is érdemi konfrontáció a két fél között.

*

Az LMP sajnos debilek gyülekezete, akik NEM ismerik az ország lakosságának a problémáit, NEM tudják megszólítani a választópolgárokat, és NEM képesek maguk mögé állítani a vezetőt kereső nagy számú tömeget.

Maszatolós debilpárt az LMP, mindenféle komolyabb támgatottság nélkül.
@Squid: A Jobbik szavazóinak magját valójában az MSZP által gerjesztett cigányellenességet magukévá tevő kelet-magyarországi lecsúszott elemek adják, akik kiábrándultak az MSZP-ből. Nem kellett volna annyit orsósozni rövid távú politikai haszonért...
Fabius.

Ezt a baromságot tényleg komolyan gondolja ma Magyarországon bárki is, aki legalább 100-as ikuval rendelkezik?

LMP = komolytalan hülyegyerekek. Gazdasági kérdésekben a konkrétumok kerülése. Bevándorlás pártiság. Ja, és majd elfeledem, a Gödörben az egyik képviselőjük nagymellénnyel szórta az adófizetők pénzét, tehát nem lehet más a politika. Meg amúgy is, fehér ember nem felejt.

Milla = erről ne ejtsünk szót. Ha én azt állítom a "hülye gyerekemről", hogy az okos, attól az még hülye marad. Szerencsétlenek.

K2 = ezmiez?

Alternatíva? Mond valamit? Na, az hiányzik. Nem ezek a lófaszok.
@Squid: Kis kiigazítás: a jobbik nem ön-kasztrált, hanem metélt.

Amúgy egyet értek. Orbán 2-3 éven belül mentálisan teljesen leépül ez szemmel látható.
A baj, hogy ez nekünk nagyon sokba kerül.

Ami viszont fontos, hogy amit csináltak az köztörvényes.

Nem politikusokról és államtitkárokról beszélünk, hanem gyanúsítottakról.
@Blogger Géza:

"Nem tudom, Borkos mennyi szavazatot hozott, de tény, hogy az MDF 20 éves parlamenti lét után kiesett, mihelyt felbukkant náluk. "

*

Már megint hülyeségeket terjesztesz.

Bokrosról:

1995-ben akarta bevezetni az MSZP-SZDSZ kormány a Bokros csomagot. Ez csak részben sikerült nekik. Lehet találgatni, hogy kik voltak azok, akik az országot a csődtől megmentő csomagot felnyomták az Alkotmánybíróságon.

Segítek: a Fidesz, a KDNP, a FKGP és az MDF volt az.

Ugye nem újdonság, hogy mindenhol ugyanazokat a mozaikszavakat olvashatjuk, amikor a szarkeverésről és a hatalom nemtelen eszközökkel, hazugsággal történő megszerzéséről van szó, 1990 óta?

A Bokros csomag csak részben lett bevezetve, de még így is megmentette az országot a gazdasági katasztrófától.

A politikai katasztrófától nem mentette meg, mert a következő ciklus a folyamatos bokroscsomagozás miatt a Fideszé és a KDNP-é lett, akik ügyesen eltapsolták a csomag hozadékaként rájuk hagyott milliárdokat.

Plusz még a népet is úgy magukra haragították, hogy két teljes cikluson át nem kerültek vissza a hatalomba.
@Blogger Géza: "A Jobbik szavazóinak magját valójában az MSZP által gerjesztett cigányellenességet magukévá tevő kelet-magyarországi lecsúszott elemek adják, akik kiábrándultak az MSZP-ből. Nem kellett volna annyit orsósozni rövid távú politikai haszonért..."

Géza bazdmeg te mekkora űbertroll vagy!!

A Jobbik (!!!!!!!) az MSZP kreálmánya?

Felőlem ekézhetjük az mszp-t az idők végezetéig, a jó ég tudja hogy van rá ok elég, de a jobbikot az ő számlájukra írni azért barokkos túlzás!

Noooormális? :DDDDDD
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
először csak a legelső hozzászólásodra akartam reagálni, aztán néztem a többit is.
Nem nagyon van mit hozzátennem, kösz, hogy megspóroltad a gépelést :)
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: miért, a háború után is a "lófaszok" kezdtek kormányozni (csupa naiv lelkes idealista).

Attól még a bűnözőket le kell csukni és kész.
Mindegy, hogy ki ül a helyére, a bűnözőknek börtönben a helyük, és punk-tum.
@Disintegrator Rising: "lol :)"

Ennyit tudsz érdemben válaszolni..

Mondjuk sokkal többet nem is lehet, csak a kínmosoly "lol"-t! Mondjuk csodálkozom, hogy most nem kommunistáztál és anyáztál szokás szerint!
@Disintegrator Rising: ez neked miért lesz jó? Esetleg van Közgép részvényed?
@Rufus78: "Ez az ország pedig nem viselné el, hogy koalíciós csatározások bénítsák meg még négy évig."
Ez volt a duma 2010-ben. Hogy azért kell a kétharmad, hogy ne kelljen "koalíciós csatározásokkal" bíbelődni. Meg is van az eredménye.
Egyébként meg nem okvetlenül kell csatározni. Lehet megbeszélni, egyeztetni, okos kompromisszumokat kötni, satöbbi.
@Squid: A fiúknak fütyijük van és a lányoknak puncijuk. A jobbik meg a fides (de inkább személyesen orbán-kövér) kreálmánya. :-)
@Squid: a cigány+jobbik problémát az mszp inaktivitása és a fidesz uszítása hozta életre.
Ha rendes törvényekkel lecsaptak volna a "mindegy milyen" bűnözésre, akkor nem állna le a HÉV minden nap, élne Szögi Lajos és Cozma.
Szinte minden párt bűnös ebben. Az LMP csak azért nem, mert teljesen erőtlenek amúgy is.
Nagy marhák vagytok ti ellenzékiek! Két év is kevés volt nektek ahhoz, hogy rájöjjetek, hogy miért nem vagtok alternatíva a népnek.

Itt van ez az LMP. A nagyra nőtt óvodások pártja. Eszet ezeknél nem lehet felfedezni, semmilyen lényegbevágó szakmai témához nem értenek. Ücsörögni tüntetőleg viszont tudnak. Sőt, mikor felemelik őket a fogdmegek, akkor ki tudják tartani az ülő figurát! Óriási mutatvány!
Csak éppen a nép elnézi őket és ijedve kérdezi meg: öhö, ezekből lesz miniszter meg miniszterelnök?

És itt ér véget a lomposok története. Annyira sötétek, hogy még mindig nem jöttek rá, hogy emiatt nem tudnak 5%-ról 6-ra nőni.
@biohouse: Nem, akkoriban még inkább MSZP-s kötődésű volt.

"2009-ig csak viszonylag távoli kapcsolatot őrzött meg a politikával, bár voltak időszakok, amikor e kapcsolat kevésbé volt távoli. 2006. januárjában Bokrost tiszteletbeli elnökének választotta az MSZP Ésszerűség és felelősség platformja."
@Blogger Géza:

"Bokros mondjuk bárkihez odaáll, aki pozíciót ígér neki"

Bokros mint megélhetési politikus?

Bokros nagyságrendekkel több pénzt keresett/kereshet a magánszférában mint politikusként. Ja, és nem lezsírozott állami megbízásokkal a tyúkszaros hazai, hanem a kompetitív nemzetközi piacon.

Bokros tevékenysége nyomán a gazdaság évente növekedett lényegesen többel, mint az orbánrezsim 4 éve alatt összesen fog.
@Squid: Nem a kreálmánya. Hanem az MSZP nevű betegség egy tünete, amit lehet külön is kezelni, de az alapbetegség megszüntetésével magától elmúlik.
@Rufus78: "olyan gusztustalan háttéralkukat tenne szükségessé, mint amilyenektől a legtöbb embernek hányingere van;"

Amikor az előző koala háttéralkuitól öklendeztem, pont arra vártam, hogy legyen végre problémamentes HazaffyaSS Népfront.
@Squid: nincs sok időm, csak röhögni jöttem egy kicsit rajtatok :)
@No_Fidesz_No_Problem: Mária, hülyeségeket te terjesztesz, én közismert tényeket mondtam. Az, hogy neked Bokrosról csak a csomagja jut eszedbe, pedig annak már 17 éve, téged minősít. Néha úgy frissítsél...
@Rufus78: "A II. világháború éppen arra jó példa, hogy a közös ellenség/ellenfél elleni összefogás pont addig működőképes, amíg a közös ellenség létezik. Ha megvolt a vereség, akkor mindenki kétségbeesetten kezd kapkodni, rettegve attól, hogy az új helyzetben a szövetségesekből lett ellenfelek túlságosan megerősödnek."

A war roomban nincs "majd utána", ott "csak" nyerni kő.
Majd utána lehet majd utána.
A demokratikus ellenzék összefogásának jelenleg legnagyobb akadálya a mindenkivel szemben "kényes izlésű" LMP-vezetőség. Mindaddig, amig ez - az amúgy jobb sorsra érdemes párt - vezetőinek sorában olyan politikai lapostetúket tűr meg, mint Schiffer és Vágó, hiú remény a velük való közös munka. Ez a két ember annyira rátelepedett az ideológiájukra a médiában nagy hangon ismertetett értelmetlenségükkel, hogy tőlük meg kell szabadulniuk. Ha ezt az LMP vezetőinek többsége belátja, és meg is teszi, új távlatok nyilnak a demokratikus baloldal előtt. De ehhez előbb nekik kell lépniük ezekben - a nem is túl kényes - személyi ügyekben.
"Az alapgondolat megfejtéséhez - Orbán lebontotta a köztársaságot, de majd helyreállítja, ha mi szocialisták fogjuk a kezét - nyilván szocinak kell lenni, ez meghaladja az én képességeimet. "

:-))
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Nem a kreálmánya. Hanem az MSZP nevű betegség egy tünete, amit lehet külön is kezelni, de az alapbetegség megszüntetésével magától elmúlik. "

Na már csak te hiányoztál!

És mesélj kérlek, hogy a most már teljesen súlytalan MSZP megszűnte ugyan, hogyan és miképpen fogja eltakarítani a Jobbikot?

HA a kommerek kihullanak, bár a kádárromantikázó nyugdíjasok miatt nem fognak, miképp jutunk addig, hogy a szésőjobboldali politikusbűnöző és EU eleenes lolpárt, aki csak egy zsidó származású exalelnökkel, lenyúlt EU pénzekkel tud "dicsekedni" megszünik?

A Nagy Séf, Orbán Viktor sem tud mit kezdeni velük...

A Jobbik a válság és az emberek elkeseredett ellenségkép-keresésének az eredménye, a szélsőjobb mindig kicombosodik ha nincs mit enni mert nincs mit melózni.

kb ennyi
nem vagyunk messze ettől, azt hiszem, hogy eredményes vezénylóval a keleti szél:

"Puncilázadás": szovjet típusú kirakatper lesz?

Putyin "jóságos" ajánlása ellenére a hatalom példát statuálna. A Pussy Riot zenekar, vagyis az orosz elnök ellen templomban demonstráló punk lányok hét évre is rács mögé kerülhetnek, hiába a nemzetközi felháborodás.

hvg.hu/vilag/20120806_pussy_riot_per
@ob.szerver: Nem megélhetési, hanem egonövelő politikus. A Bokros-csomag inflációt és gazdasági visszaesést hozott, nem növekedést. Tudom, hogy ez fájdalmas, de nézz szembe az igazsággal.

"Az intézkedések látványos hatással bírtak az inflációra, amely az 1994-es átlagos 18,8%-ról 1994-ben 28,2%-ra szökött fel és a bérbefagyasztással párosulva jelentősen megkurtította a bérek és a nyugdíjak reálértékét.

Az intézkedések azonnali hatásaként jelentősen lelassult a magyar gazdaság növekedése, bár az egyesek által jósolt recesszió nem következett be. Az 1994-es 2,9%-kal szemben 1995-ben csak 1,5, 1996-ban pedig 1,3%-kal nőtt a gazdaság. "

hu.wikipedia.org/wiki/Bokros-csomag
@No_Fidesz_No_Problem: Aha, dec 23. és most a közgép mi volt? Meg Karácsony emlékezetes alázása Orbán felé?

@K.Tomoceusz: Most kizártad a fideszes dinkákat a politikából, ez nem éppen demokratikus felfogás. Mert amúgy igen, el kell takarítani, de ez nem végcél, ez csak a folyamat része. A cél az igazságos és fenntartható Magyarország.
@kisa: "Fabius, nézd a dolog jó oldalát: egyrészt a szándék már megvan, ez a három formáció együtt szerintem elég sok embert meg fog tudni szólítani."

Nagyon remélem, azért 5 (vagy 15...) %-nál kevesebbet.
@Disintegrator Rising: "nincs sok időm, csak röhögni jöttem egy kicsit rajtatok :)"

Ez az örömforrásod az életben?

No comment..
@Blogger Géza: haha. mintha 2006-ban nem azzal lett volna tele a sajtó, hogy _minden_ MDF-es jelöltet halálosan megfenyegetett a FIDESZ, hogy Orbán aztán térden csúszva járult Ibolya elé a két forduló között, majd mikor ez a csúszómászás sem jött be, onnantól eltaposás ment, Almássy Kornéllal és UD Zrt-vel bezárólag.

most számold össze, hogy a te félremagyarázási kísérletedben hány adat van, meg az én leírásomban hány van. meg hogy te miért is hagytad ezeket ki, hogy hátha van, aki beveszi, hogy az MDF-et nem a FIDESZ taposta el, ugyanúgy, ahogy most a Jobbiknak is nekiállt, meg ahogy anno az FkGP-t is leszalámizta.

és még van képed azt írni, hogy te tényeket mondasz...
@kisa: "Szerintem arra gondolt, hogy a retek éjfélig el volt sötétítve"

Ha jól olvastam, még ORTT-határozat alapján...
@Blogger Géza: "Jelen pillanatban az MSZP egy tartósan lúzer formációnak néz ki. " - speciel maximálisan egyetértünk.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a betegseg az osszefogas hianya, az irigyseg es a gyulolet. ezekbol el es el meg orban es partja. "

Most nem értek egyet.
Függetlenül attól, hogy alapból szomszédtehéndöglesztős ország vagyunk, ezt kihozni, erre rájátszani, vagy ezt tompítani is csak szándék és píár kérdése.

Direkt nem mondom, hogy ki művelte még és kinek a rovására ezt az osztvauralkodást, elég az, hogy Orbán nagyon akarja, sokat áldoz a művelésére a közéből, bármikor és bárki rovására.
Más eszköze nincs, és legalább '98. óta nem is volt, és nem is keres egyebet.
Ezért az állandó szándékáért elsődleges cél az eltakarítása - amint az megtörtént, az egyébként tényleg önmagukban is káros jelenségek is csillapodnak.
@Blogger Géza: ja, ennyit fogsz fel egy makrogazdasági reformból. minden reform legalább 3 évig tart, és igen, az első két évében visszaesés van. ilyenek ezek a reformok a svédeknél, a szlovákoknál, Gyurcsánynál 2006 után (2008 nyarára megállt a visszaesés, pont a nullponton voltunk, és már indult volna felfelé, amikor jött a világgazdasági válság), és mindenütt, ahol megcsinálják. a 3. éves növekedésrobbanást, azazhogy a bokrosi reformok kirobbanóan sikeresek lettek, persze simán elhallgatod.

a legkártékonyabb ötben benne vagy, aki Magyarország vesztéért dolgozik.
@Blogger Géza: "Nem tudom, Borkos mennyi szavazatot hozott, de tény, hogy az MDF 20 éves parlamenti lét után kiesett, mihelyt felbukkant náluk."

Vesszen minden fogorvos!
@Blogger Géza: " Nem megélhetési, hanem egonövelő politikus. A Bokros-csomag inflációt és gazdasági visszaesést hozott, nem növekedést. Tudom, hogy ez fájdalmas, de nézz szembe az igazsággal.

"Az intézkedések látványos hatással bírtak az inflációra, amely az 1994-es átlagos 18,8%-ról 1994-ben 28,2%-ra szökött fel és a bérbefagyasztással párosulva jelentősen megkurtította a bérek és a nyugdíjak reálértékét.

Az intézkedések azonnali hatásaként jelentősen lelassult a magyar gazdaság növekedése, bár az egyesek által jósolt recesszió nem következett be. Az 1994-es 2,9%-kal szemben 1995-ben csak 1,5, 1996-ban pedig 1,3%-kal nőtt a gazdaság. "

Öööö Gézám!

Most hogy gazdasági szakértővé is avanzsáltál!!! Tudnál segíteni annak a megértéseben, hogy ha a Bokrosféle megszorító csomag gazdasági visszaesést, inflációt, reálbér értékvesztést generált és ez rossz, akkor miképpen értékelnéd a Matolcsyféle 2 éves regnálást?

Csökkent a reálbérek értéke, nőtt az infláció és a gazdaság akkorát padlózott mit ez a gyerek itt:

youtu.be/BEtIoGQxqQs

Kööösziii!
@Viktor Miniszterelnök Asszony:

Nézd, a Vezérnek az a célja, hogy Téged és engem megosszon. Ezt elérte.

Hidd el, a Vezér és a sleppje meg fog mindenért bűhődni. De nem csak ők. Párttól-, felekezettől függetlneül mindenki, aki a (kb) 7millió kilátástalan jövőjű magyar ember nyomorúságára bazíroz, és ezen nyerészkedik.

De CSAK erről nem szólhat 2012-ben egy felvilágosult nemzet "gazdaság-politikája".

Kerek kérdésekre kerek válaszokat tessék adni!

Nincsen cigányozás sem zsidózás.
De nincsen etnobiznisz, sem pedig Trianon-tagadás.
Nincsen komcsizás sem libsizés.
De nincsen nácizás sem pedig (bér)rettegés.

Csak mi vagyunk. Magyarok.
@Squid: Nem nevezném kreálmánynak, hanem ez olyan, mint amikor "kiszabadul a szellem a palackból". Egyébként lehet látni választási térképeken, hogy Jobbik pont olyan megyékben erős, ahol korábban MSZP volt az (pl. BAZ, Nógrád, Heves, Szolnok, Békés, Szabolcs) tehát nem kell hozzá nagy ész, hogy lássuk, hogy hogyan vándoroltak a szavazók. A Jobbik lényegében az MSZP rasszista szárnya (a szavazókat tekintve), amelyik önállósodott.
@Blogger Géza: Nagyjából egyetértek. De szerintem - épp a fentiek alapján - tévedés leírni az MSZP-t, az LMP sokkal lúzerebb alakulat már ma is, és még van bennük perspektíva. (ebbe az irányba)...
@Squid: "A Jobbik (!!!!!!!) az MSZP kreálmánya? "

Nem, csak az eredménye. Mármint a nyilvánvaló tagadásáé.
Szegény ember vízzel főz... legfeljebb túlforr a lötty.
Ja, egyébként a kedves kommentelők elássák az MSZP-t, az LMP-t, az újakat, közben a FIDESZre már senki se szavazna. De akkor kire is fog esni a 100% szavazat, mert annyi lesz, részvételi aránytól függetlenül? 100% Jobbik lesz? 70% FIDESZ, ami több, mint 2010-ben? Ha a FIDESZ+Jobbik<50%, akkor mégis ki kapja a másik 50%-ot? A tartósan lúzer MSZP, amelyik hónapról hónapra gyűjtögeti azért a töredékszázalékokat? Vagy a hiperkarma LMP, amelyik 2010 óta csak nem jön fel, sőt inkább veszít?

Egyesek úgy osztogatják az 5%-okat, mintha csak 30%-ot kellene elosztani.
@biohouse: "Na most mi lenne, ha az LMP egy kissé inkább jobbra tolódna, és olyan jobboldali politikusokkal próbálna szövetkezni, akiknek még van nevük."

Láthatólag az SZDSZ-szárnyai alól kibújt levitézlett alakokban találták meg a "partnereket". Miért is nem lep meg...?
@ob.szerver: "Bokros nagyságrendekkel több pénzt keresett/kereshet a magánszférában mint politikusként. Ja, és nem lezsírozott állami megbízásokkal a tyúkszaros hazai, hanem a kompetitív nemzetközi piacon."

Ez valószínűleg igaz, de ha hozzávesszük, hogy a hajdani 16milliós végkielégítését speciel állami apanázsból adta neki a BB, akkor látszik, hogy nála is akad szépségfolt.
@is: "_minden_ MDF-es jelöltet halálosan megfenyegetett a FIDESZ," hát a te ömlengésedben ilyen "tények" vannak :) Légy szíves, mondjál mondjuk 20 nevet a 186-ból, akiket halálosan megfenyegettek, forrásokkal, köszi.

Ezzel szemben én két tényt közöltem:

1) Az MDF 20 éven át volt parlamenti erő. (Igaz)

2) Azután esett ki, hogy Bokros felbukkant náluk. (Ez is igaz.)
@Cirbolya_sentinel:
"Pópa (ránéz a csajokra): Titeket miért hoztak ide, lányaim?
Putyin: Nem politikai, lelkészem. Egyszerű köztörvényes. Ellenem tiltakoztak.
Pópa: Minden politika fiam. Imádkozni fogok értük."

Hát a statuálás a lényeg. És hogy ne tessenek idegeskedni.
"az elnök készséges hatalmi eszközének tekinthető parlament súlyos pénzbüntetések bevezetésével szigorított a gyülekezési törvényen, az engedély nélküli tüntetések kiszűrésére. Az állam rászállt a kritikus üzletemberekre éppúgy, mint az ellenzéki bloggerre."

Nálunk még várat ez magára, de már nem sokat, csak amíg lesz ellenzék!
@Disintegrator Rising: "nincs sok időm"

Mindjárt gondoltam, hogy sütni- és mondanivalód volna bőven.
@Veszett Fejsze: :) Ez tetszik. De el tudod képzelni, hogy az LMP (Szolival, Millával és 4K-val súlyosbítva) egyszerre tud megszólítani mondjuk kismamát és nagymamát, hogy ne mindjárt a cigány és szomszédja feloldhatatlan ellentétpárral kezdjem...?
@Blogger Géza: "A Jobbik lényegében az MSZP rasszista szárnya (a szavazókat tekintve), amelyik önállósodott."

Hát ez a nap dumája!

Azt akarod mondani nekem, hogy ezek szerint a Jobbik szavazók kommerek? Mi lesz ha ezt a Vona megtudja.... Szegény tuti ki lesz, mostanában kapják a pofont, mint hülyegyerek a talponállóban!

Azt hittem a protestszavazó Mszpsek a Fideszre szavaztak és a Fidesz primkó gyülöletkeltő tagozata, tudod akik besegítettek az Andrássy út grillezésében szavazott a Jobbikra.

A végén kiderül, hogy a 64 vármegyés Zagyva is kommer, meg a Magyar Gárda is tulajdonképp átcimkézett munkásőrökből áll!

bahahahhaa
@is: "minden reform legalább 3 évig tart, " Akkor szegény Lajost miért rúgták ki egy év múlva a pozíciójából? Gonosz ez az MSZP, hogy meg sem várta a 3 évet... Majd magyarázd el nekik, hogyan is kell ezt csinálni, mert az ő "reformjaik" valahogy mindig félresikerülnek...
@Blogger Géza: "Nem tudom, Borkos mennyi szavazatot hozott, de tény, hogy az MDF 20 éves parlamenti lét után kiesett, mihelyt felbukkant náluk."

:) Egészen pontosan 136895 (2,67%) szavazatot. :)) Az SZDSZ-szel együtt, ugyebár. :) Meg persze a bokrosista egykori maszop-szavazókkal. Hajrá! :)))
@Squid: "ott kezdődik a patriotizmus még ha az öreg 2 évvel elkésett a beszéddel is."

??? Kettőt? Minimum hatot...
Az LMP mire kezdene kitörni a burokból csinál v.mi olyan baromságot amitől gyorsan az értelmes emberek még kósza ötletként is elfelejtik a rájuk való szavazást.

Milla? meg 4k? :D:D:D:D:D
@ob.szerver: Jól látod a helyzetet.Nagyon trendi szidni az MSZP-t.Tévedés ne essék, nem vagyok elájulva a teljesítményüktől, soha nem is voltam, de attól függetlenül mindig melléjük tettem az X-et(98 óta), mert ők voltak azok, akik eséllyel indultak a Fidesz ellen.Most páran morgolódnak az idealisták közül, hogy na, ez a gyökér nem valaki mellett, hanem valaki ellen szavaz.Nekem józanabb választásnak tűnik, ha a 2-3 ellenzéki pártból, amelyek közül egyiket sem érzem a magaménak,azt választom, amelyik a legerősebb.Ha a pártok megnéznék, hogy hol tartanak a népszerűségben, szó nélkül be kellene sorolni a jelenlegi felállás szerint Mesterházi mögé, mert jelenleg ő a legerősebb, tetszik vagy sem.
@Roboduck: "Nem azért nincs, mert nem lehetne egy ilyen csókát előpecázni valahonnan"

Róna Pétert ők delegálták az MNB-hez. Persze ettől még nagyobb katyvasz, ami önmagukban megvan (pláne + Milla, 4K és nyugger poltiszték), messze kiszámíthatatlanabb és illuzorikusabb, mint a "zelmútkétév".
@No_Fidesz_No_Problem: No, kivételesen egyet kell értenem, sose hittem volna. :))
Nem kommerek, hanem olyan volt MSZP támogatók, akiket az MSZP Fidesz-, Orbán- és politikai cigányellenesnek szocializált, és amikor kiábrándultak az MSZP-ből, akkor nem a Fideszhez csatlakoztak, hanem egy új erőt találtak maguknak, amelyik megszólította őket. Itt aztán nyugodtan szidhatnak mindenkit, Fidesz, MSZP, Orbán, Gyurcsány, cigányok, zsidók, muzulmánok, EU... Csak hát tényleg nem látszik, hogy ebből a sok szidásból miféle jövőkép vagy megoldás bontakozna ki.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: "K2 = ezmiez?"

:) A Himalája egy nevezetes csúcsa, meylnek nevét felvette egy amcsi sportszergyár. Ja, meg páros kajak, hogy aktuális legyek.

A 4K! meg egy chavezista viccpárt, bár szerintem ebben a műfajban sokkal kevésbé tehetséges, mint a Kétfarkú Kutya Párt. :)) (Ja, ez a 2K. :) Látszik, hogy a névválasztásban is őket mímelik.)
@Squid: "a jobbikot az ő számlájukra írni azért barokkos túlzás!"

Mégis statisztikailag kimutatható, hogy az MSZP-től elpártolt szavazók hozták nekik a >17%-ot, főleg az egykori tömbszocialista választókerületekben...
@Amidazophen:

Schiffer és Vágó mennyiben is minősül lapostetűnek? Mit kéne tudnom róluk?
@Neolibsi: a maszop tönkretette az országot. aki rá szavaz az szerintem idióta.
@Blogger Géza: "Akkor szegény Lajost miért rúgták ki egy év múlva a pozíciójából?"

Te, mint a píár pártjának egyik rajongója, nyilván rájössz, ha az álnaivitást félretéve picit töprengsz.
Általában elő szoktál jönni ilyen-olyan megfejtésekkel.
@Balt: Te nem egyetértesz, mert annyi kreativitás azért nincs benned, csak adott kifejezésekre bólogatsz, másokra meg rázod a fejed.
Erre bármilyen klikkerezhető jószágot egyszerű betanítani - a birkákat nagyüzemi tempóval.
@Balt: Megkövetlek... összekevertelek. MC, MMC
Vicces.

Olvasom sok értelmes ember "véleményét". Ez jó.

A rossz az, hogy a sok értelmes ember "véleménye" egymást oltja ki.

A nullát szorozzátok, a múlton rágódtok, egymáson próbáltok fogást találni. Ezt úgy hívják, hogy megosztottság.

Pedig ha jól látom, itt mindenki (LMP/Milla/4K/ kisfaszom) képviselteti magát.

Ez lenne a jövő kormányzó ereje?

Köszönöm szépen, de én nem kérek belőle.
@dr. mesterseges szinezek: Hát jó, akkor elmondom, azét rúgták ki, mert vállalhatatlan volt a kommunikációja az MSZP szavazótáboránál, esélytelen volt, hogy az MSZP ismét nyerjen, ha nagyon összeforr a neve az MSZP-vel. Attól féltek, ami később az MDF-nél be is következett...
@Disintegrator Rising: Segíts dönteni egy idiótának!Ki az, aki megérdemli az x-et, és nem fog elveszni a szavazat?
@Squid: 2009-ben -6% volt a visszaesés, ellenben az új kormány beköszöntével megindult a gazdasági növekedés. Ez nagy különbség a Borkos - csomaghoz képest, amelyik egy szárba szökkenő növekedést tört derékbe.

Persze vannak hasonlóságok is a két időszak között (szakadék felé rohanó ország megállítása), de a különbség jóval több.
@Blogger Géza: Pontosan. "Csak" szakember volt, politikai finomkodás szándéka és valószínűleg képessége nélkül. Egy vasember.
Akinek az eredményeit viszony még az őt követő, rutinból mindent elkefélő Medgyessy sem volt képes teljesen hazavágni.
@Blogger Géza: "Ez nagy különbség a Borkos - csomaghoz képest, amelyik egy szárba szökkenő növekedést tört derékbe."

Ez kész. Lebuktál Szijjártó!
@Blogger Géza:

"Mária, hülyeségeket te terjesztesz, én közismert tényeket mondtam. Az, hogy neked Bokrosról csak a csomagja jut eszedbe, pedig annak már 17 éve, téged minősít. "

*

Vegyél vissza, aranyam. A hülyeségeket nem én beszélem, hanem te.

Bokrosról meg mégis mi a faxnak kellene, hogy az eszedbe jusson, mint az országot a csődtől megmentő intézkedés-tervezete?

Amit persze a Fidesz, az MDF, a FKGP és a KDNP a szokásos demagóg populizmusával részben ki is tudott herélni 1995-ben.
@Blogger Géza:

"Ez nagy különbség a Borkos - csomaghoz képest, amelyik egy szárba szökkenő növekedést tört derékbe."

*

Fetrengve röhögök az agyatlan agitpropos igyekezeteden :))))))))
@Blogger Géza: "2009-ben -6% volt a visszaesés, ellenben az új kormány beköszöntével megindult a gazdasági növekedés. Ez nagy különbség a Borkos - csomaghoz képest, amelyik egy szárba szökkenő növekedést tört derékbe.

Persze vannak hasonlóságok is a két időszak között (szakadék felé rohanó ország megállítása), de a különbség jóval több."

Géza, de most tényleg..

Te komolyan azt akarod eladni nekem itt és most, hogy Magyarország 2012-ben növekedni fog?

Ez most komoly? Az nem zavar, hogy mértéktartó, konzervatív becslések szerint is majd 1%-os recesszió a prognózis?

Te hol a lila köddel telt álomvilágban élsz?
@Blogger Géza: nem vagy vitapartner, sajnalom.

te ellenseg vagy. azt szolgalod, aki engem halva akar latni es a jogaimra, szabadsagomra tor. ugyhogy kotrodj:-)

veletek es a veszett kutyatokkal nincs mirol targyalnom. tema vagytok, nem partner, mint az orvosok eseteben a betegseg.
@Blogger Géza:

"szárba szökkenő növekedést tört derékbe"

*

Még mindig nevetek :D
@Neolibsi: :) Remélem, teccett az "elmútnyócév" (2002-2010, de főleg a Gyurcsány fémjelezte időszak... De legalább nyíltan vállalod a felelősséged benne.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"tema vagytok, nem partner, mint az orvosok eseteben a betegseg."

*

Ez tetszik :)

Másként fogalmazva:

A Fidesz és csürhéje nem a megoldás, hanem a probléma maga.
@Balt: igen

minden mutato szerint jobb volt, mint a jelenlegi. na nem volt jo, de a jelenlegi kormanyzatnak sikerult bebizonyitani, hogy van lejjebb..:-)

es 2 ev alatt a tobbszoroset lehet ellopni es tonkretenni, mint a szociknak 8 ev alatt.

ez van, amikor a hozza nem ertes bunozoi hajlammal es szandekos rosszindulattal parosul:-)
Már csak az "ökopolitika" hiányzik. Nincs is nagyobb probléma, mint hogy ki a nagyobb környezetvédő.
Az LMP briliáns helyzetfelismerését mutatja, hogy egyáltalán egy ilyen nyavalyás zöld pártot összehoztak akkor, amikor a környezetvédelem mindenkinél alapvető. Túlzásba vinni - ahogy ők csinálják - viszont veszélyes. Ha hatalomra kerülnek, a(z ön)kényeskedésükkel súlyos károkat fognak okozni. Nem a környezetnek, hanem a társadalomnak, az országnak.

"Az LMP parlamenti parkolós és Közgép udvaros irányába lehetne menni új ötletekkel."
Greenpeace-hez méltó megmozdulások. A realitásérzékük is kb. azonos.
A jelenlegi pártok közül számomra az LMP a legelfogadhatatlanabb.
@Balt: én sok mindent el tudok képzelni. Igaz, csak azért, mert a módszereket is el tudom képzelni :-)
Nem számítok azonban arra, hogy nevezett csoportosulások hirtelen ráébrednének valamire, és újszerűen kezdenének cselekedni. Nem ez a profiljuk, finoman szólva. Ha rajtam múlna, királlyá koronáztatnám magam, aztán minden pártból összeszedném az értelmesebbeket egy csoportba (nem lenne túl nagy csoport, de hát minden kezdet nehéz), és ütném-verném őket addig, amíg közös elhatározással ki nem állnak egy koherens jövőképet, és az odavezető utat bemutatva. Erről aztán tartanék egy online népszavazást, és ha a többségnek tetszik, már le is mondtam, a verésért börtönbe is csukhatnak, leszarom: ott a módszer, és ott vannak az irányítók.

Borzasztóan rontja "demokráciánk" hatékonyságát az, hogy ideológiák és pártfegyelem mentén cselekednek a választottak, holott a fasz se kérdezte tőlük, mennyire értenek egyet a vezérükkel - azért vannak ott, mert a mi egyetértésünket találták meg. Amikor valaki kinevezi magát balosnak vagy jobbosnak, rögtön kiesik a fél eszköztár, és rögtön megszületnek a tiltott gondolatok - mert azokat, azon az oldalon, nem szabad. Ugyanígy korlátos lesz minden, amihez viszont foggal-körömmel ragaszkodnak. Emiatt azonban sosem tudnak mindenkit megszólítani, mindig lesznek "kedvenc" csoportok, és mindig lesznek olyanok, akikről legfeljebb szopatás-jelleggel vesznek tudomást, már ha. A lehető legszélesebb réteghez akkor tud szólni az ember, ha nem ragaszkodik semmi máshoz, csak az igazsághoz, az őszinteséghez, az alázathoz, és a "minden vélemény kiértékelendő" elvéhez. Még akkor is, ha az eredmény rosszul esik.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Hát igen, szarba szökkenteni, azt nagyon tudnak a fiúk :)))
@Mária:

"Szárba szökkenő növekedés" = a privatizáció amolyan Antall-os formája.
ennyi:

Orbán alapítványa milliárdos adókedvezményből épít stadiont

A miniszterelnök által létrehozott alapítvány több százmillió forintért vásárolt földeket májusban Orbán Viktor szülőfalujában, februárban pedig három ingatlant vett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szeptemberben nyitó szakiskolájához – írja az atlatszo.hu.
@Hunor Levente: "Ha hatalomra kerülnek, a(z ön)kényeskedésükkel súlyos károkat fognak okozni. Nem a környezetnek, hanem a társadalomnak, az országnak."

Mondjuk ez a veszély nem fenyeget, de azt azért megnézném, amikor (koalícióban vagy önállóan) az Atomerőmű kerítéséhez láncolják magukat... :))
@Balt: (Akkor kell rájuk tenni még egy pár lakatot.)
@Hunor Levente:

"Ha hatalomra kerülnek, a(z ön)kényeskedésükkel súlyos károkat fognak okozni."

*

Mitől kerülnének hatalomra?
@Veszett Fejsze: Ez nem a klasszikus ún. "demokrácia", de ötletnek nem rossz. :)
@Cirbolya_sentinel:

Itt tudod hozzáírni a saját ötleteket, sérelmeket, elszenvedett igazságtalanságokat, jogsértéseket a készülő "1000 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre" gigaposzthoz:

mariablogja.wordpress.com/2012/08/06/120-ok-ami-miatt-nem-szavaznek-a-fideszre/

A legrövidebb kiegészítés is számít!
jónapotkívánok! debreczeni józsi vagyok. miben segíthetek?
Az biztos, hogy nagy a nosztalgia a mocskos SZDSZ feltámasztására, de aprócska izgő-mozgó köröcskéken kívül nem számíthat nagy támogatásra a magyar szavazóknál.
A magyar ember már nem hülye, a liberális maszlagokkal (pl. modernizmus) nem lehet megetetni. A modernizmust is kedvelő fiatalokat sem, ők is okosabbak annál, hogy külső erők által támogatott klikkeket támogassanak.
Utána lehet megint szidni a magyar népet, hogy úgymond elmaradott. :-D
@Neolibsi: "Ha a pártok megnéznék, hogy hol tartanak a népszerűségben, szó nélkül be kellene sorolni a jelenlegi felállás szerint Mesterházi mögé, mert jelenleg ő a legerősebb, tetszik vagy sem"

Vagyis kurvuljon el mindenki, de legjobb lenne, ha meg is szűnnének, és csak az MSZP maradna, mindegy, milyenek, csak győzzék le a Fideszt, ugye?
Hölgyeim és uraim, balos egységsugarú választónkat hallották, most zene.

Mi a faszom az a felfogás, ami miatt az együttműködésre a ti szavatok a KELL? Baszki, tíz-húsz ős-szoci lenyakazása, meg az új vezetéstől egy utat kijelölő, számonkérhető szándéknyilatkozat kellene ahhoz, hogy ne is kelljen együttműködésben gondolkodniuk, mert felszippantják a baloldalt. És erre azzal jöttök, még mindig azzal jöttök, hogy KELL? Hogy mindenki másnak kussolnia KELL? Tudod, mi lesz erre a válasz '14-ben? Az, hogy ha nem tudtok magatoktól megújulni - hát, akkor majd KELL.
Mi kibírjuk, "hátországunk" - a két kezünk - mindig kéznél van...
@Kara kán:

Hallgass, félázsiai származék!
@Veszett Fejsze:

"Mi a faszom az a felfogás, ami miatt az együttműködésre a ti szavatok a KELL?"

*

Olvastad már az újraírt választójogi törvényt, Bogárka?
@Balt: Akkor én is lesújtó véleménnyel voltam az emútnyócévve, de most már visszasírom.
@Mária: A szavazók kiábrándulásától (csalódtak a Fideszben, MSZPben) és összefogás által a következő kormányban lehetnek, de remélem, nem jutnak odáig.
Szerintem mégiscsak el kéne énekelnünk a Himnuszt.
@Squid: Azért nem mindegy, hogy sértett hiúságból is szól akkor, amikor nulla hatása van az eseményekre, vagy pozícióban áll ki egy veszélyes tendencia ellen.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Komonistázásba feledkező köldöknézés, olajszőke árvalányhajra és díszmagyarra.
@Veszett Fejsze: Elnézést!Már érthető, te MÉLYMAGYAR vagy, valószínűleg azért nem értetted meg a mondandóm lényegét.Kellően fiatalon ez még kinőhető, ha nem így van ,akkor neked is javaslom:Irány a gyógyszertár, valamit biztos találnak rá.
@Veszett Fejsze: "a két kezünk - mindig kéznél van... "

Ami külön hasznos, mert akasztáskor van mit megszorítani.
@Blogger Géza: A 2006-t illetően igazad van, elolvastam a Wikit.
Ekkor az MDF már kissé balra vette az irányt, mivel próbálta megkülönböztetni magát a Fidesztől. 5 % körül épp bejutottak a parlamentbe.
Viszont 2009-ben 5,3%-t értek el úgy, hogy Bokros volt a húzónevük. Valójában Bokrossal megismételték 2006-t.
2010-ben az szdsz-es összeborulás, a pénztelenség és a fidesz hype buktatta meg őket, és nem Bokros.
@Veszett Fejsze: hat igy is fel lehet fogni...:-)

de ugye ez a fideszpropaganda ujrafogalmazasa.

kepzeld el, az osszefogas jo dolog. a kozos munka jo dolog. es eredmenyes is:-)

amit te hirdetsz csak ugy mukodhet ahogy a fidesz most mukodteti. ilyen akarsz lenni te is?:-)
Magyarország 1000 éve koherens módon összefog. Pityu és Koppány példamutatásával.

Fütyesz maszop nagykoalíció, miszter Mónár? Akkor lesz Orbán Gyurcsány triumvirátus is? De akkor majd hogyan állunk hozzá a gyarmatosító ellenforradalmárokhoz és az unortodoxiánkat invizícionáló kapitalista cnnistákhoz? Elküldjük színesfémhasznosító tesvéreinket a Szabadságszoborhoz New York külsőre?
@Squid: "valahol ott kezdődik a patriotizmus még ha az öreg 2 évvel elkésett a beszéddel is. "

tudod az a gond, hogy ilyen percemberkeket tudunk csak kitermelni magunkbol vezetoknek, mint amilyen solyom is..

rangathatja a veszharangot, bakker, mar nincs nyelve es o tartott bakot hozza, hogy elvigyek....
ehhh, "eszem, faszom, megáll"

Egy Simicska-közeli cég máris nyert a munkavédelmi akcióterven

Több mint 56 millió forintból reklámozzák a kormány munkahelyvédelmi akciótervét. A programot Simicska Lajos cége által gyártott óriásplakátok és egy "bővítés alatt álló", egyelőre semmire nem jó weboldal népszerűsíti, de a Kormányszóvivői Iroda szerint ez csak egy nagyobb kampány kezdete.

hvg.hu/itthon/20120807_munkahelyvedelmi_akcio_kampany
@Hunor Levente:

Az LMP-nek csak a fővárosban van szavazóbázisa. A vidéki embereket nem tudják, és nem is akarják megszólítani. Nem tudnak mit kezdeni a vidék problémáival, és nem is érdekli őket.
Kedves néhanapján idetévedő magyarok!

Tudnotok kell, hogy ez egy liberálbolseviszta bűnbarlang, tele hamis, álnok, hazug, mocsok, féleszű, szemfényvesztő, dekadens, eltorzult, korcs, tolvaj, aljas, gazember, gyalázatos, ocsmány, szerencsétlen, szemét alakkal.

Javíthatatlan bűnözők ezek, akiknek majd csak a föld hoz gyógyírt, ha végigjárták szégyenteljes földi pályájukat.
nekem ez a fidesz-mszp nagykoala olyan, mintha a piroska szövetségre lépne a farkassal, a vadász ellen
@Kara kán: megint nem találod a színes bogyóidat?
@Kara kán:

hülyének teccik lenni a bácsinak?
@Kara kán:

Köszönjük kedves szavaidat. Ha valami nem tetszik, "el lehet menni", hogy a halhatatlan bárdot idézzem...

Fabius, csalódtam benned, ma van Charlize szülinapja, azt hittem, Róla lesz poszt... :(
@Balt: Zsidó körökre gondolsz?
Kicsit bosszant, hogy ez a zsidó téma így meghatározza a magyar közéletet. Speciel én nem hiszek a nagy zsidó összeesküvésben, és nagyon szeretnék látni egy statisztikát a bankvezérek származásáról, szerintem a felük sincs zsidó származású. Pl Csányi zsidó, Járay zsidó?
Meggyőződésem egyébként, hogy a fidesz szavazó elsődleges ismérve az antiszemitizmus. Persze ennek sok fokozata van, és bevallom bizonyos mértékig én is antiszemita vagyok, neveltetésemnél fogva. Antiszemita fokozatok, szerintem:
1.Tudja, hogy zsidók léteznek, valamiben nagyon ott vannak (média, bank) de nem foglalkozik azzal, hogy ki zsidó és ki nem, próbál racionális maradni.
2.A legtöbb közszereplőről tudja, hogy ki a zsidó. Úgy gondolja, hogy a bankok és média tele van velük, és álláspályázatnál a zsidó megelőzi őt. Nem utálja őket, akár szavaz is rájuk (SZDSZ).(Nyilas nagyszülőmtől eredeztethető neveltetésem okán ide tartozom én is, de egy LMP-re simán szavaznék, mint ahogy korábban (1994-ig)többször szavaztam az szdszre.
3.Keresztény, templomba jár, utálja a zsidókat, őket tartja a felelősnek mindenért. Kezet azonban soha nem emelne rájuk.
4.Alkalmazna szankciókat a zsidók ellen, korlátozná őket. (Sárga csillag, médiában és bankban reprezentatív a jelenlétük.)
5. A zsidók büdösek. Bántaná őket. Elvenné a vagyonukat.
6. A zsidókat kiirtaná.

Meggyőződésem, hogy a zsidókérdés Magarországon elfajult, és elfajulóban van. És nagyon nagy kár érte, nem emellett a vonal mellett kéne politizálni.
Amíg vidékmagyarországot naponta fosztogatják és gyilkolják a cigányok, amíg ehhez a már nevében is hazug milla és lmp tapsikol, az áldozatokat hibáztatva az elszenvedett káraikért, szenvedéseikért, addig a jobbik nő mint a dudva.

Ezt nem ártana a lelkes figyelem középpontjába illeszteni.
A fővárosi elitkerületekből nem lesz kormányváltás.
Ahhoz kell a szétrabolt, kifosztott, magára hagyott vidék választói tömege is.
Nekik kevés a vaccpávör:www.youtube.com/watch?v=VASsbVh_XOY
@hacsaturján:

Mi az hogy! Nagyon is!

(Lám, a Mester minden élethelyzetre mondott valami frappánsat! :DDD)
@Mária: Igen, de ennek ellenére most is a parlamentben vannak. És a következő ciklusban szinte biztos, hogy nagyobb arányban lesznek.
Már megint mennyi hülyeség. Kár az időt vesztegetni rá
@Neolibsi:

"Akkor én is lesújtó véleménnyel voltam az emútnyócévve, de most már visszasírom."

*

És a saját megbízható információid alapján voltál lesújtó véleménnyel az "elmútnyócévről", vagy azért, mert a Fidesz a végletesen egyszerűsített, manipulatív üzeneteivel ezt sulykolta?

Én bevallom, hogy 2006 és 2010 között engem is megtévesztett az ellenzéki Fidesz-propaganda, bár annyira nem, hogy rájuk is szavazzak, de el kell ismerni, hogy profi módon tolták.

Ezért is nem ítélem el azokat, akik rájuk szavaztak.
@Hunor Levente: "És a következő ciklusban szinte biztos, hogy nagyobb arányban lesznek. "

ezt azert hiszed, mert meg az elozo valasztasi torvenyben gondokodsz..:-)

sok helyen a kopogtato cedulajuk sem fog osszejonni. tehat nemhogy nyerni nem tudnak majd, hanem indulni sem az uj jatekszabalyok szerint.
@Kara kán:
Kánkános balfasz csávó is azért van itt, mert ráillik a leírás... :) Gratulálok pubikám, hülye vagy, mint mindig!
@Blogger Géza:
"A Bokros-csomag inflációt és gazdasági visszaesést hozott, nem növekedést. Tudom, hogy ez fájdalmas, de nézz szembe az igazsággal.

Az 1994-es 2,9%-kal szemben 1995-ben csak 1,5, 1996-ban pedig 1,3%-kal nőtt a gazdaság."

Tudom, hogy ez fájdalmas, de nézz szembe az igazsággal, egy szimpla hazudozó vagy. Érdekes módon az1998-as 5%-os gazdasági növekedést nem említetted, mint ahogy azt sem, hogy 2002-ben a kormányváltáskor ez a hatalmas tehetségű Orbán Dzsugasviki (ha már félázsiaiak vagyunk, ne titkoljuk el a nevét sem) 2,7 %-ra tornászta "fel". Ennyit a jobboldal és vezérének a teljesítményéről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

csak konstatáltam, hogy nem mer kicsi lenni.:)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A genya - sehol nem olvastam dicsőítő sorait!
Helyette megkaptuk a kánkános csávó faék típusú gyalázkodásait. Az sem semmi! :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

mán mér lennék állat? rendes, böcsületes rénszarvas pásztor vagyok, aki úgy érzi, hogy még tartogat valamit számára az élet.
Én nem azt írom ide, hogy "brühühü", hanem azt, hogy "hihihihi". Mert olyan sok okosságot olvasok itt napról napra, hogy egyik csodálkozásból a másikba esem.
De senki nem írja meg, hogy ki az a vezető egyéniség, akit szívesen látna Orbán helyett a miniszterelnöki székben? Na kit? Bajnait? Ebben a lerongyolódott országban? Nem egy vezértípus. Nagyon jól elirányított egy évig. De akkor még nem ültünk nyakig a fülkeforradalomban.A 8-9 %-os állampapírok szorításában, ami 10-15 évre megnyomorítja a gazdaságot. Hát elő a farbával. Ki kit tartana megfelelőnek? Válasszatok minden pártból, politikai formációból.Van választék.
@Mária: bogárka ám az ángyod térde kalácsa. Másra gondoltam, de még nem tartok ott, hogy azt is leírjam :-)

Nőjetek már fel a feladathoz, a hétszentségit. Orbán nyert, Orbán alakítja a rendszert. Ttetszik? Nem. Tetszik a regisztráció, meg a többi faszság? Nem. Akkor miért nem vagyunk még az utcán? Miért nem ordítja ötmillió magyar azt, hogy lószart, mama? Mert nem érdekli őket? Akkor miért hiszi bárki is azt, hogy a '14-es Fidesz győzelem különösebben nagy hullámokat fog vetni? Nincs az törvénybe írva sehol, basszátokmeg, hogy Orbánnak nem lehet 8 éve zsinórban, vagy tévednék? Egy okot mondjatok már, ami miatt nem úgy tűnne, mintha az MSZP-t semmi más nem érdekelné, csak a hatalomba való visszakapaszkodás! Egyet! Ül a sok lagymatag pöcs, szarnak a társadalom felől érkező elvárásokra, bíznak a nagy Orbán-utálatban, hátha bársonyszékben ülő lagymatag pöcsök lehetnek megint, és kezdődik elölről az egész körhinta, ti helyet cseréltek Blogger Gézával, és pár évig helyzeti előnyből osztjátok őt vissza, aztán goto Fidesz, majd goto MSZP, do forever...

Hosszú évek óta a Fidesz-kormány volt az első, amelyik pénzt dugott a zsebembe. Ennek ellenére rengeteg kifogásom van ellenük, mert nem minden a pénz, a jövőkép fontosabb. Ti szinte megszállottan tennétek vissza a szocikat, akik ismét a zsebemben kotorásznának, viszont nem hogy jövőképük nincs, de még a múltjukat sem tudják rendbetenni. És mindezt valami homályos elmúlttnyócéves ábrándok miatt, pedig a világ nagyon nem olyan már, mint akkor volt - és nem olyanok a választók sem.
A változásért tenni kell. Ezt nyugodtan ráírhatja a zászlójára mindenki.
@xaverta:
Gézát nem kell komolyan venni, 24 órában süketel, mint igazhitű narancsbolsi. Őt fizetik, dolgozik, gyűjti a pontokat, különben megvonják a járandóságát. A tények, a számok csak kicsit zavarják, simán szembe hazudik, mint bolsevik típusú Pártunk és Qrmányunk.
Qmin elvtárs hithű fegyverhordozója lehet. Bár Qmin hülyébb...
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"nekem ez a fidesz-mszp nagykoala olyan, mintha a piroska szövetségre lépne a farkassal, a vadász ellen"

*

Figyelj, az interjú a Magyar Hírlapban jelent meg, ami már önmagában is okot kellett volna, hogy adjon Molnárnak a gyanakvásra, és oda kellett volna, hogy figyeljen arra, hogy kikezdhetetlenül egyértelmű legyen, amit mond, vagy a nyomdába kerülés előtt, amikor jóváhagyta az interjú anyagát, módosítania kellett volna a manipulatív célokra használható részeket.

Jó lecke volt, legközelebb majd jobban csinálja.

Utólag meg egyáltalán nem kell csodálkozni azon, hogy a jobboldali média, amikor átvette az MH anyagát, kiforgatta azt, amit Molnár mondott.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hagyd mán kánt!
Amikor itt lesz a futásuk ideje, a színtársai átkeresztelhetik Karakánról Hurrikánra.
@pumukli 12: "De senki nem írja meg, hogy ki az a vezető egyéniség, akit szívesen látna Orbán helyett a miniszterelnöki székben?"

mert mi nem szuletett csicskak vagyunk akiknek vezer kell...

nekunk alkalmazottak kellenek, akiket megfizetunk es elvegzik az orszag iranyitasanak munkajat.

tehat a szemely az mind1. amit tudunk, orban a legszarabba ami az orszaggal tortenhet. tehat barki mas jobb. a legjobb lenne egy nagykoalicio, gyakorlatilag mind1 is, hogy kinek a vezetesevel, csak tartsak szemmel egymast es amelyik bele akar nyulni a kozosbe jogtalanul annak a tobbi basszon a kezere.
olyan, hogy az otiban tuloraban rakjak ossze a csontokat...

ennyi az elvaras. semmi tobb. leszarom, kinek a vezetese alatt.
@Veszett Fejsze:

"Tetszik a regisztráció, meg a többi faszság? Nem. Akkor miért nem vagyunk még az utcán? "

*

Talán azért, mert a Választójogi törvény előzetes regisztrációról szóló módosító javaslatát majd csak az őszi ülésszakon terjeszti be a Fidesz.

Mégis hogy képzeled a tiltakozást addig, amíg magad sem ismered a PONTOS, és a beterjesztő nevével ás aláírásával vállalt szövegét a módosító javaslatnak?

Gondolkozzál cseppet!
@pumukli 12: Mi a fenének kell nekünk Vezér? Tényleg alattvalók vagyunk?

Ki kell rúgni a jelenlegi inkompetens alkalmazottainkat és új bürokratákkal feltölteni a közös irodát. Ennyi.
@Bakter:
De, ha egyszer imádom!?? :))
Ez a kretén kánkános csávó egyszer lepett meg csak, képzeld el, értelmes hozzászólása volt a böfögésen és gyalázkodáson kívül. Igaz, utána 3 perc múlva visszatért rögvalójához és ismét a mélységi bányászbéka segge alól röfögött, de akkor is! Egy tünemény! :) Stefkével össze kéne hozni, lerendezhetnék egymást és akkor megnyugodnának. Bár akkor meg Stefke sváb feje főhetne, hisz bekerülne az ázsiai csürhe vérvonala hozzájuk is...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: valamint pszichológiai értelemben vett pszichopaták: Lázár, Kövér stb. ténykedésével.

Ami a bármilyen összefogás sikerét illeti, az szerintem eleve ott kérdőjeleződik meg, hogy mennyire beteg már az a társadalom, amelyik nem csupán ilyeneket engedett a hatalomba, de még mindig van a jobbikkal együtt sacckábé 2 millió, akik rájuk szavaznának.
És itt a maradék jelentős része, úgy 4 millió, akiknek még csak fogalmuk sincs, mitől nyakig szaros ez az ország, és hogy most már bármikor - akár holnap vagy a jövő héten is - akár szó szerint rájuk robbanhat a szar.
@saravad:
Semmi újat nem mondtál, a narancsosok ezen dolgoznak!
Lófa.. lesz itt, nem összefogás. EZ ITT SPÁ... MAGYARORSZÁG!
A választójogi törvény és a többi faragcsálása, a jogászi trükközgetések, ügyeskedések, cigánykodások mind-mind csak a hatalom megtartását szolgálják, háttérbe szorítva bármi mást, legyen az akár nemzeti érdek is. Ezek (coci-narancsos mutyi Zrt.) meg tudnak egyezni. Ahogy már működött a 70-30 % is anno... A cocik örülni fognak most akár ennek a fordított aránynak is és eladnák magukat, mint egy szimpla KÁ.
@Veszett Fejsze:

"Ti szinte megszállottan tennétek vissza a szocikat, akik ismét a zsebemben kotorásznának, viszont nem hogy jövőképük nincs, de még a múltjukat sem tudják rendbetenni. "

*

Mert a Fidesz nem kotorászik a zsebedben, igaz?

A te értelmed csak odáig képes felfogni a történéseket, hogy havonta valamennyivel több a bevételed.

De azt már nem tudod, és nem is akarod tudni, hogy ahhoz képest mennyivel vesz ki többet a zsebedből a Fidesz-kormány az inflációval, a reálbér-csökkenéssel, a forint árfolyamának a növekedésével, a kamatok emelkedésével, a piacról finanszírozott hitelekkel, a számtalan "válságadóval", a közpénzek elherdálásával, az ésatöbbivel, Matolcsy minden egyes zseniális ötletével.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Gézát nem kell komolyan venni, 24 órában süketel, mint igazhitű narancsbolsi."

Ok, nem is feltétlenül veszem komolyan, de a tényeket el kell mondani, mert különben a hazugság ragad meg. És a hazugságról is ki kell mondani, hogy hazugság.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: bakker, most ebbe nem tudok belekötni, a fenne essék belénk, kb. pont ezeket fogalmaztam a fejembe :)
@Neolibsi: ökör. Mondandód lényege az volt, hogy nincs jobb választása senkinek, mint az MSZP. Amint erről valaki megmondja a véleményét, mélymagyarozol, gyógyszert ajánlgatsz. Pedig akár ki is fejthetted volna, miért elképzelhetetlen az, amiről írtam: megújítani, hitelessé tenni (vagy legalább afelé elindítani) a szocikat.

@dr. mesterseges szinezek: én speciel a munkára gondoltam, csak hogy értsük egymást. Az emberek többsége ugyanis abból él, nem pártoligarchák türelméből.

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Fidesz-propaganda, hogy látni szeretném, mire adom a szavazatomat? Miért bűn azt kimondani, hogy van, akivel nem megy? Miért hívjátok összefogásnak azt, hogy mindentől függetlenül lefekszetek a szocik mögött álló (?) szavazólétszámnak, és egy húzással lefekszetek a pártvezetésüknek is? Miért van nektek olyan illúziótok, hogy bármiféle kontrollt tudtok fölöttük gyakorolni, ha esetleg kormányra kerülve lesznek a legerősebb párt?
Ők sem tanulnak semmiből, de ti sem. Nem elég a vesszenorbán, de ne kelljen már ezt tízmilliószor elismételni.
oops, ha egy bizsnics beindul :D

A Jobbikos pártigazgató húgát is Brüsszelből fizetik

Nettó több százezer forintos havi fizetést kaphat Brüsszelből a Jobbik pártigazgatójának húga, aki jelenleg is a pártból kilépett Szegedi Csanád EP-képviselő akkreditált asszisztenseinek egyike az Európai Unió fővárosában – tudta meg a hvg.hu.
@Mária: Soha nem tévesztett meg az akkori ellenzéki retorika, nem azért nem voltam elégedett az akkori ballib. kormánnyal mert az ellenzék azt nyomta,amit nyomott, hanem azért mert nem azt képviselte, ami az én világképemnek szimpatikus lett volna.Érdekel a gazdaság, ezt is tanultam, ezért nem kellett öszödi-beszéd ahhoz, hogy tudni lehessen:szart se csinálnak(2006 előtt nem akarták, utána nem tudták). Az első Orbán-kormánynak "köszönhetem", hogy érdekel a politika.Gyalázatosan hazudtak már akkor is(akkor lett mind milliárdos , beleértve az olajból meggazdagodott Pintért, aki most börtönbe csukja a volt "kollégáit"). Érezni lehetett, hogy ha Orbán újra hatalomhoz jut itt kő kövön nem marad.Valahol értem a 2/3-os győzelmet, jobboldalinak lenni nem baj(bár én libsinek vallom magam, ez sem baj).De ha valaki egy ilyen két év után támogat egy ilyen bűnöző társaságot, akkor ne várják, hogy tiszteljem az ilyen magukat jobboldalinak vallókat, mert ez már a birka kategória.Ja, és liberális vagyok, de nem SZDSZ-es, tudom ez sokaknak feldolgozhatatlan, de így van.
nagyon erősödik a forint... ugyan ki fog keresni rajta? sort?
na ugyan ki fog keresni... lázár boldizsár még jobb parti lesz...
spekulációs profitot... tuggyuk ki... tuggyuk hova... mer munkalapú társadalom van

ezzel az imf (ala török) cigánykodással tavaszig kell kitartani...
akkora jut be az mnb trezorba a rablóbanda...
menyni is? 20ezer milliárdot tudnak ofsórni?
minden idők legnagyobb BANKRABLÁSA.
@dr. Bubó: így van, erről szól a ászmenet:

Több száz milliárdos lyuk a büdzsében

Nincs egy hónapja, hogy betonba öntötte a 2013-as költségvetés fő számait a parlament, a kormány máris tarthatatlannak tartja a végszavazásra váró tervezetet. Új javaslat helyett módosítást nyújtanak be szeptemberben

www.napi.hu/magyar_gazdasag/johet_matolcsy_a_legkalapaccsal_tobb_szaz_milliardos_lyuk_a_budzseben.527554.html
@Veszett Fejsze:
"Hosszú évek óta a Fidesz-kormány volt az első, amelyik pénzt dugott a zsebembe."
"Ti szinte megszállottan tennétek vissza a szocikat, akik ismét a zsebemben kotorásznának, viszont nem hogy jövőképük nincs,"

Vagyis megvettek kilóra.:)

Mondjuk Orbán jövőképe a SOHA (Simicska, Orbán, HAbony)- Közgép Zrt-ben csúcsosodik ki. Egyébként, kissé populista módon fogalmazva, a zsebedet a rokkant nyugdíjasoktól elvett pénzzel tömték ki. Nem egészen így kellett volna történnie azt hiszem.
@Veszett Fejsze: Azt akartam mondani, hogy ha van 3 párt, amely felbontja az ellenzéket, akkor ha összefogást akarnak, illik azt elfogadni elsőnek aki special az első köztük,bármennyire is pocsék a hírük.Nyugodjál meg csak beszélgetünk, semmi baj nincs, lehet nyolcévezni, de minek?Lejárt lemez.
@dr. Bubó:

"nagyon erősödik a forint... ugyan ki fog keresni rajta? sort?"

*

Majd figyeld, ahogy ezek visszajönnek szabadságról, első dolguk lesz megzuhantani a forint árfolyamát, hogy amit az elmúlt napokban olcsón megvettek, jó haszonnal eladhassák.
@Cirbolya_sentinel: Azért ez is elég cuki nem??? :)

Orbán alapítványa milliárdos adókedvezményből épít stadiont

hvg.hu/gazdasag/20120807_felcsut_stadion_orban
@Mária: "Talán azért, mert a Választójogi törvény előzetes regisztrációról szóló módosító javaslatát majd csak az őszi ülésszakon terjeszti be a Fidesz."
Aha, a Blitzkrieg ellen is elég lett volna azon a ködös szeptemberi reggelen szót emelni. Beterjeszti a Fidesz reggel, estére át is megy, ahogy szokott, ti meg majd ültök bénán magatok elé meredve "csinájjunkmávalamit", oszt' annyi. Futás az események után, hiába.

"Mégis hogy képzeled a tiltakozást addig, amíg magad sem ismered a PONTOS, és a beterjesztő nevével ás aláírásával vállalt szövegét a módosító javaslatnak?"
Nos, úgy igazából Fidesz-módra. Ésszel, okosan összeállított kampánnyal kirajzás az emberek közé, rájuk ijeszteni, hogy így meg úgy korlátozza, másodrendűvé stb. teszi őket a tervezet. Szerinted a nép utánajár, szép akkurátusan? Dehogyis. Azt hallgatja meg, aki szól hozzá, tehát szólni kell hozzá, hogy már az ötletekről is olyan visszajelzést kapjon a kormány, ami elveszi a kedvét a továbbiaktól. Kit érdekel a pontos szöveg - mutass rá, hogy mit vehet el az embertől, mint egyéntől a tervezet, és védje az igazát a Fidesz, ahogy akarja, küszködjön ő a bizonyítással, mint ahogy ők is kikényszerítették ezt fordított esetben. Vagy leszarják és bevállalják, vagy átdolgozzák elfogadhatóra, vagy dobják az egészet - kettő az egyhez a pozitív kimenetel esélye, de ülni és várni, az garantáltan csak azt hozza, amit eddig is láttunk: Fidesz, erőből, csakazértis, és baszhatjuk.
@Kara kán: "hamis, álnok, hazug, mocsok, féleszű, szemfényvesztő, dekadens, eltorzult, korcs, tolvaj, aljas, gazember, gyalázatos, ocsmány, szerencsétlen, szemét alakkal.

Javíthatatlan bűnözők ezek, akiknek majd csak a föld hoz gyógyírt"

Így már értem, mivégre a fideszpajtik földbérletre cuppanása.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én, mint egy Frankenstein-díjas elmekovács praxisból tudom a következőt: az elmebetegeknek vannak olyan rövid lefolyású rohamaik, amikor meglepően tisztán és logikusan mondanak néhány mondatot. A kórkép kitűnően megfigyelhető a ME. úrnál. Amikor ugyanis egy válogatott mérkőzés alatt tiszta tekintettel, lelkesen kiáltja "hajrá Magyarország", az egy ilyen roham. Minden más konstellációban ugyanez a kiáltás már kóros viselkedés, kezelendő.
Stefit evolúciós okból egy varánusszal (nem a blogszerzővel) kellene fedeztetni. Az így létrehozott faj egyedei a Comodogermanoid Tripodikus elnevezést kapnák származásuk és három lábuk miatt. A kánt meg úgyis seggbelövik kancatejes nyíllal, szót sem érdemel.
@Mária: most már tényleg a kurva életbe, az értésképtelen idiotizmussal. Amit te leírtál, azt én úgy írtam: jövőkép. A Fideszé nem tetszik, pont a fentiek miatt, képzeld.
@Veszett Fejsze: "én speciel a munkára gondoltam, csak hogy értsük egymást. Az emberek többsége ugyanis abból él"

Tévedsz, a zemberek kisebbsége él abból, és minél többet vergődik a NER, annál inkább.
@Mária:
Most mé? A fütyesz legalább a múltját rendbe tette. Elűzte sok fiatal alapító tagját, és pótolta őket kiaggott mszmp-sekkel. Karakán újító szellem.
@Cirbolya_sentinel: "A Jobbikos pártigazgató húgát is Brüsszelből fizetik "

Ezek a zsidók, és bérenceik... nem találok szavakat...
@dr. mesterseges szinezek:

Tegnapi hír volt az Indexen, hogy átlagosan 111 - száztizenegy! - cég megy csődbe, minden egyes munkanapon.
@dr. Bubó: "20ezer milliárdot tudnak ofsórni?
minden idők legnagyobb BANKRABLÁSA."

Tipikus rablókarrier: kicsivel kezdődik, pl. egy 3000M-os nyugdíjalappal, aztán már nincs megállás a lejtőn.
@Bakter:

A Focistának utoljára vagy 15 éve lehetett tiszta a tekintete... :D
@xaverta: ha megvettek volna kilóra, én is bibibí-röhögős kommenteket irkálnék itt, azon élvezkedve, milyen erős a Fidesz.
Nem teszem. Nagyon, nagyon nem vettek meg.
Csak az a fajta vagyok, aki, ha erős láncot akar, saját kezűleg vágom ki belőle a félberozsdált szemeket, és újrahegesztve használom fel. Akkor is, ha ez pluszmunka, meg akkor is, ha tízezer forintért vettem a lánc szemeit anno.
Nagyon sok mindent másképp kellett volna csinálni.
@Mária: Úgy tudok ujjongani, amikor nem mulasztják el a növekvő munkanélküliség mellett kihangsúlyozni, hogy "de nőtt a foglalkoztatás is tizenegykétezer fővel", de az véletlenül sem ugrik be, hogy nyár közepe van, és novemberre ebből a tizenből mínusztizen lesz.
Addig igaza van az LMP-nek, hogy van egy réteg aki SEM Orbánra SEM az MSzP-re nem szeretne szavazni (mondjuk szerintem is volt 20 évük bizonyítani). Ennek a rétegnek hiába magyarázzák a szocik, hogy fogjon össze mindenki az MSzP-vel Orbán ellen, mert pont ezt (sem) akarja, azért LMP-s vagy "bizonytalan" vagy "kétfarkúkutya" stb szavazók.
Csakhogy annak sincs értelme, hogy az LMP keres még néhány nála is komolytalanabb, bölcsészkarosabb hülyegyerekeket szövetségesül - legfeljebb kikötözgethetik egymást ide-oda.
A cirkuszoknak is volt haszna, de most már Róna Péter szerű figurákkal kellene végighaknizniuk az országot (ha már haverkodnak vele), keresni néhány komolyan vehető közgazdász vagy államigazgatási- szakember külsejű figurát, aztán hátha lesz belőlük valami.
@xaverta: "Hosszú évek óta a Fidesz-kormány volt az első, amelyik pénzt dugott a zsebembe."

Nem titok, hogy jómagam is a másfélkulcsossal jól járók közé tartozom, de szapultam eleget a 19ezres nyugdíjasokat, és a 19ezrükkel a lejtőre ereszkedő Megyót ahhoz, hogy ne bólogassak hevesen Orbánnak még meredekebb lejtőért csak azért, mert a 19ezer hússzorosát hagyja nálam.
Jogállamot nem adok pénzért, az ui. hazaárulás - ha még ismerős a szó a tisztelt viktorhitűeknek.
@Mária: Ha értenéd, amiket mások írnak, rájöhettél volna, hogy arról beszélgettünk, hogy hozott-e Bokros szavazatokat az MDF-nek 2010-ben (2009-ben). De ha így el vagy maradva, akkor gondolom, Orbán Viktorról is csak a Nagy Imre temetésén elmondott beszéde jut eszedbe, valahol ott leragadtál...
@Neolibsi: indulatos ember vagyok, és szabadjára szoktam engedni, nehogy agyérgörcsöt kapjak az elfojtástól :-)
Az összefogást úgy közelítem meg, hogy erre legnagyobb szüksége az országnak van. Egy tisztességes politikus nem hiheti el, hogy ő létszükséglet az ország működtetésében, és buták azok a szavazók, akik őt létszükségletnek látják. Az MSZP előtt ott a lehetőség, immár két éve: köszönjük, XY, mától Önre a vezetőségben nem számítunk, új arc kell. A többi ellenzéki párt, illetve a nép felé pedig prezentálni: íme, mi nem félünk kimondani, hogy hibáztunk; nem félünk változtatni; és itt ez a csinos kis programterv, ezt és ezt akarjuk. Új arcok, új program. Innentől tényleg mások lesznek lépéskényszerben, innentől lehet azt mondani, hogy van erkölcsi alapja az összefogás igényének.
Ennek hiányában nem nagyon. És egyetlen normális team-ben sem kérik számon az embertől, ha akad olyan csoporttárs, akivel képtelen együtt dolgozni.
@Mária: "első dolguk lesz megzuhantani a forint árfolyamát,"

Nem lesz rá szükség. Elég lesz, ha híre megy, hogy megint hochmecolni kell a költségvetéssel.
@Blogger Géza: "Ez nagy különbség a Borkos - csomaghoz képest, amelyik egy szárba szökkenő növekedést tört derékbe."

Szerintem annak több értelme van, hogy
- Hogy hívjak a nagyon buta indiánt?
- Szõkenõ Szarvas.
@dr. mesterseges szinezek: az is a munkából él, aki nem dolgozik. Csak az a máséból.
@Gábriel angyal: Én megértem. Amikor eljő, ami egyszer feltartóztathatatlanul eljő, a mentális épség szilánkjainak megtartásáért majd jól fog jönni egy örökös stadionfőparancsnoki poszt.
@Veszett Fejsze: "Fidesz-propaganda, hogy látni szeretném, mire adom a szavazatomat?"

nem

az a fidesz propaganda, hogy mindenaron ellensegeket keresel szovettsegesek helyett.

pedig azok az idok elmultak.
eljutottunk az ut vegere. eddig lehet vinni az ellensegeskedest egy hataron belul. a kovetkezo a lovoldozes lesz. most vagy visszafordulunk, vagy addig lovoldozzuk egymast, amig a nato/ensz szed szet minket. erted. amit mondasz, lejart szavatossagu., es attol, hogy nem a fidesz mondja, hogy "veluk nem! nincs osszefogas! ok ellenseg!" attol meg nem lesz jo propaganda. szar propaganda lesz. es azert fideszpropaganda, mert ebben az orszagban profi szinten a fidesz kezdte meg az ellenseggyartast.
@Veszett Fejsze: "van erkölcsi alapja az összefogás igényének."

erkolcs, bazdmeg... az...
ha nem valtjuk le orbant 14ben baszhatod az erkolcsodet egy munkataborban.
@Veszett Fejsze: Igaz, de erről a pontról nem látom, mi a gondod az oligarchákkal - ők is csak más munkájából élnek - akik tetejébe örömmel adják, ha egyszer a NER túl óccsón veszi tőlük -, ez minden bűnük. Ráadásul némelyikük tényleg versenyezget is, nem csak nyer.
@Kara kán: a magyar nép valóban nem elmaradott. Magyarország egy jó hely, minden tekintetben, különösen mióta a Fidesz irányít, azóta minden rohamosan javul és fejlődik.

Barom...
@Mária: Röhögés helyett olvasnád el, amit belinkeltem, ez így volt biza... A Bokros csomag évekig tartó negatív hatással volt a növekedésünkre, ami nem is meglepő, amilyen brutálisan megölte belső keresletet a lakosság reáljövedelmének kétszámjegyű zsugorításával.

"jelentősen megkurtította a bérek és a nyugdíjak reálértékét. A reálbérek, amelyek 1994-ben 7,2%-kal nőttek, 1995-ben 12,2, 1996-ban 5%-kal estek vissza. Ennél is nagyobb sokk érte a nyugdíjasokat: a reálnyugdíj az 1994-es 5,1%-os növekedés után 1995-ben 10, 1996-ban 8,9%-kal zsugorodott."
@Blogger Géza: "Orbán Viktorról is csak a Nagy Imre temetésén elmondott beszéde jut eszedbe, valahol ott leragadtál..."

Bár olyan helyzetben volnánk, hogy ne ugrana be más!
@xaverta: A tények hazugságok? 1998-as növekedés az mióta köthető már Bokroshoz? Nem inkább a Fideszhez? Vagy te még a 2098-ast is hozzá fogd kötni? Ez valami új galaktikus törvény, hogyha Bokros Lajos egyszer egy évre hatalomra kerül, akkor onnantól -tekintet nélkül az eltelt időre - minden jó csakis hozzá köthető? Nem értem én ezt, miért nem vetették be az azóta eltelt 17 évben semelyik párt részéről ezt a csodafegyvert, csak ki kéne nevezni, és majd 20 éven belül tuti lesz valami jó...
@Blogger Géza: " 1998-as növekedés az mióta köthető már Bokroshoz"

miota tanitanak kozgazdasagtant.

azota tudjak a tanult emberek, hogy egy nagyobb gazdasagi lepes hozadekanak megjelenesehez ido kell. nem ritkan evek.

ugyhogy befejezheted a hazudozast es megmondhatod a gazdaidnak, ez a blog kozonsege tul okos hozzad, kuldjenek nalad ertelmesebbet:-)
kuminferit udvozoljuk..:-DDD
@kisa: "Se a milláról, se az lmp-ről, se a 4k-ról nem tudom elképzelni, hogy olyan módszerekhez folyamodna, mint orbán."

Most akkor a Milla mégis átalakul politikai formációvá?
@Blogger Géza: Ha már hülyét játszunk, tegyük hozzá azt is, hogy a Bokros-csomag fizetős felsőoktatást is tartalmazott, és aki ma párhuzamot lát a NER költségtérítéses helyeivel, az rosszul értelmezi a világ jelenségeit!
@Blogger Géza:

Jaj de sötét vagy te! Bokros tudod mikor dolgozott a versenyszférában? Soha a büdös életében. Még a BB is állami volt, ahonnan elment pénzügyminiszternek 1995-ben. S hogy ne menjen üres kézzel állami szekből állami székbe, szépen felmarkolt 16 millió forint lelépési díjat. Mai áron ér ez 50 milliót is.

A Bokros "Növekedés" lajos tézisedet meg még egy óvodás is kiröhögné. Lajcsika az IMF megszorítás végrehajtója volt, ugyanúgy önálló gondolatok nélkül, mint a görögök, olaszok, Libajnai, Oszkó. Az IMF megszorítások meg mindenhol gazdasági visszaesést hoztak évekre, így volt ez 1995-97 első felében is.
Ráadásul Bokrost már 1996 elején kirúgta Horn.

Aztán pedig Lajcsi ahány országbe ment szakérteni, annyiból vágták ki. Megszorító tülöknek jó volt, a növekedéshez viszont síkhülye. Ezért nem tudott az egész életében egy percig se növekvő gazdaságokban elhelyezkedni.

És külön köszönet, hogy megélhetésileg befúródott a madöfbe és ezáltal a madöf megdöglött. Ideje volt már.
@Veszett Fejsze: Igazad van, az agyérgörcs veszélyes.Tudomásul kell venni, hogy aki nem mélyed el komolyan a számokban(és ilyen az ország 95%-a,ami nem baj)azt nem lehet megfogni értelmes programmal, mert nem érti, ezért nem is érdekli.Ez van.Itt van az LMP.Hallgatom az embereiket két éve, de ha valakinek el kellene mondanom mit akar az LMP, nem tudnám, mert a görcsös igyekezetükben, hogy annyira mások legyenek, egyszerűen nem a földön járnak.Az MSZP is egy 0, ez nem kérdés, de rutinból tudják, hogy utánozni kell a Fideszt az üres frázisokkal, csak pepitában, mert a legnyerőbb egyenlőre ez.Én csak a száraz tények alapján, számokra lefordítva azt mondtam:még így is ők vezetnek a díszes társaságból.
@Blogger Géza: "1998-as növekedés az mióta köthető már Bokroshoz? Nem inkább a Fideszhez? "

Van ez így. Viktor átveszi a kormányt félidőben, és a második félidő már annyira sikeres lesz, hogy messze elsimítja az első csúfságait.

Nagy a te hited, Géza.
@klarky:
Sztem nem dacból csinálják, hanem egyszerűen képtelenek jobban csinálni. A selejt diadala.
Mennek a vezényló feje után, az pedig, mint tudjuk, nagyon flúgos. Félrehord.
Az igaz, hogy rámegyünk, együtt, mindnyájan.
Jobb és bal, nem lesz kivétel.
@dr. mesterseges szinezek: Nem "fizetős felsőoktatást tartalmazott" mert fizetős felsőoktatás mindig is volt és lesz is, hanem teljesen eltörölte az ingyenes felsőoktatást. Akkor amikor még jóval alacsonyabb volt a diplomások aránya a mostaninál. Nagy különbség.
@high up!: Ezt biztos nekem akartad írni? :)
@pástétom: Hát tudod ők vannak az 5K-nál eggyel előrébb. :)
@Squid: Nem, 2012-ben enyhe visszaesés lesz, de a 2009-es -6%-hoz képest 2010, 2011, 2013 és 2014 mind határozott pozitív növekedést mutat fel. (2013-14 persze csak becslés). Így ebben a kormányzati ciklusban visszanövekedjük azt, amit az utóbbiban elvesztettünk (akárcsak a 1998-2002-esbena Bokros-féle növekedési veszteséget), és még rá is teszünk egy lapáttal...
@Blogger Géza:

"rájöhettél volna, hogy arról beszélgettünk"

*

Nem jött át, hogy VELED bárki is BESZÉLGETETT volna.

Én csak azt láttam, hogy szívatnak meg röhögnek rajtad.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ahogy idézted is, vezetőröl írtam, nem vezérről. Azunk most van. De vezető az kell, mert azért 9 millió nemtudomén hányan, ne 18 millió felé menjünk. Csak kell egy kolomp, aminek a hangja után bizton mehetünk.Na ezt a valakit kellene már megtalálni,aki hajlandó lesz a nyakába akasztani, mert most csak annyit írtok, mindegy, csak ezek menjenek a búsba. De, ahogy az ábra is mutatja, nem mindegy, hogy ki lesz. Nagyon nem mindegy. Akinek meg a nyakába lesz akasztva a kolomp, annak meg főleg nem mindegy, mert nagy súlyt kell cipelnie.
@Blogger Géza: "2012-ben enyhe visszaesés lesz,"

Lehetetlen, ne szívass már! Hiszen Orbán Viktor a miniszterelnök, akinek Matolcsy György a gazdasági minisztere.
hűűbzzzzeg, még egy lapáttal rá is teszünk, BG ma nagyon ott van a toppon, ő szerintem a szentjobbkezi ikon, avagy az egyik lótifutija lehet :D
@biohouse: Még véletlenül sem. A sárkányfűárus Millára pl. ("legalize it", azaz könnyűdrog-fogyasztás felkent apostolaira: Konrád és a szóvivő Juhász), de ez csak egy szegmense, inkább belátom, a 4K viccpártra és a nyugger poltisztekre nem annyira igaz. Azok inkább az MSZP vadhajtásai...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sipi, bazmeg, te továbbra is csak fekete-fehéret látsz. Mondok egy példát, hogy mire gondoltam: ott van pl. Botka, akit én, valami rejtélyes oknál fogva, szívesebben látnék képernyőn, mint mondjuk Kovács Lászlót, vagy Lendvait. Na de, utóbbiak állandóan kitakarják az előbbit, és azt mondják (mondatják azzal a kis hülyeszakállas szájukkal), hogy ójajjajj, az évek, meg a rutin, és Botkát esetleg előbbre tolják ők, majd, ha már őket mi előbbre toltuk, mer' most az a legfontosabb. Őket tolni.
Na, ez nekem, és láthatóan még sokaknak, nem gyerebe.
Nekem nem ellenségem egyik sem. De az országnak se lesznek annyira a hasznára, mint amennyire lehetnének. Ők a lejárt szavatosságúak. És mindössze ennyit kellene felismerni, ez ellen kellene tenni - és akkor nem ilyen-olyan szoci szavazótáborról, meg kényszerítő erőről menne a hadova, hanem bizonyításra kész, életképességet mutató szövetségről. Amiben, tőlem, akár az MSZP is diktálhat - akkorra már nem félnek megérteni, hogy mi az, amivel saját magukkal is kibasznak.
@Veszett Fejsze: Miért nem vagytok képesek fölfogni, hogy nem kell egy pártnak (LMP)föltétlenűl kormányzati múlttal rendelkeznie, hogy hiteltelen legyen a választók nagy tömegeinek szemében?! Egy fiatal, alig 2-3 éves ellenzéki teljesítménnyel rendelkező pártot is rühelhetünk, mint a szart. És hogy összeállhat az ismeretlen
"csakazértislegyenmégegyújpárt" 4K-val, meg a tüntiző egyetemista gittegylet Millával, attól még kurvára nem lesznek népszerűek és elfogadottak?
@biohouse: Ja, ha a fenti antiszemita kirohanás, akkor bocsi, nem (én) tehetek róla... :))
@Blogger Géza:
De jó kis pofa vagy.
Írjál ilyet még többet is. De azt ne hagyd ki a számításból, hogy akik ide írogatnak, azok a nyolc osztályt, igaz kínnal, keservesen, de elvégezték. Így aztán az 1x1-et megtanultuk. Neked is meg kellene már.
@dr. mesterseges szinezek:
Csak azért lesz enyhe visszaesés a dinamikus növekedés helyett, mert a haldokló nyugat léket kapott tengerjárója visszahúzza gazdaságunk torpedónaszádját. De ha ez a gyarmatosító eurókolonc végre leszakad rólunk, jaj neked Kína...
@biohouse: Nos, ha már szóba került: a '94-es első fordulóig én is (részben: egyéniben) SZDSZ szavazó voltam.

2010 őszén (életemben először) Jávornak adtam az ajánlószelvényemet.

Nem mondanám magam filoszemitának (az antiszemitát visszautasítom), de ez voltaképpen egy lélekemelő történet (a végkifejletet leszámítva...):
mandiner.blog.hu/2012/08/03/munkaszolgalatos_olimpikon_nemet_vaskereszttel

Szegény Radnóti halálig nagyobb magyar volt, mint sokan, akik esetleg az Árpád-házig tudják visszavezetni a vérvonalukat...
@Veszett Fejsze: \o/ stimm, friss és új, értelmes embereket az előtérbe, és nem megfojtani az újakat, sajnos ez igaz az összes pártra.

Igaz ezen nem kell csodálkozni, a politikusság olyan mélységekbe zuhant, hogy onnan feltápászkodni, nem egyszerű, és kevesek merik ezt még bevállalni is, így inkább maradnak a lopikálásnál, és a tülekedésnél a húsos fezek körül.
@dr. mesterseges szinezek: oligarchákkal ugyanaz a bajom, mint a politikusokkal: rövid távú haszonért eladják magukat, nem törődve jövővel, távlatokkal, csak a saját zsebükkel.
Nem tartom eredendő bűnnek a pártok pénzelését, hiszen ha egyszer egyetértenek velük, miért ne. Közpénből viszont ne, csakis saját haszonból. És bárcsak lenne bennük annyi tartás, hogy országrontó politikusoknak lószart se adnak, inkább kibekkelnek pár szűkebb évet gigaprofit nélkül, cserébe a jövőért. Simicskától azért megkérdezném néha, miért lesz jó neki Orbán bukása után (mert egyszer úgyis bukik majd) leköpött, utolsó szarháziként megmaradni a köztudatban.
@posthoz. Ha megengeditek hozok egy Böjte Csaba idézetet, ami hasznos lehet mindnyájunknak. :)

"– Mit hozott otthonról?
– Az ötvenes években születtem, amik elég viharvert idők voltak Erdélyben. Szegény édesapám verseket írt, amiért hét évre bezárták. (Annak idején a szecuritate így értelmezte a műkritikát.) Amint kiszabadult, nemsokára meghalt, ami mindannyiunk életére rányomta a bélyegét. Bennem sokáig az volt, hogy bosszút kéne állni, majd rájöttem, hogy a sötétség ellen nem úgy kell harcolni, hogy az ember összegyűjti és kilapátolja az ablakon. Valójában nem is kell a sötétséggel foglalkozni, elég egyetlen szál gyertyát meggyújtani. Én tudatosan döntöttem úgy, hogy megpróbálok fényt gyújtani. Hátha a világosságban az én arcomat és mások arcát is jobban fogják látni, s békésebb, normálisabb és tisztább világ lesz."
@Neolibsi: értelmes program az értelmes embereknek kell. A buták úgyis mindig hallgatnak valakire, és minél nagyobb számban fogadják el értelmesek a programot, annál nagyobb az esélye annak, hogy többen hallgatnak a jó szóra. Mindig marad mocskolódó, szemét alak, de ha értelmes a program, akkor az eredmények, na és persze a programban hívők fogják leoltani őket. Mint ti a Gézát, ugyebár, még program nélkül is.
@pumukli 12: Az biztos, hogy Bajnaira fog kifutni a dolog, vele pedig jön szépen a mestere (pardon: Mestere) is, elv- és üzlettársa, lásd fentebb.
@Blogger Géza:
Bukott és lúzer nem vitás, de mégis kaphat egyszeriektől 20% körül úgy, hogy semmit nem csinál. Ezek a szavazók nem különösebben foglalkoznak politikával, gazdasággal, demokráciával; efféle "úri huncutságokkal". Zemberek, akik szavaznak megérzések, populista ígérvények, média véleményformálók, saját zsebük alapján.
Semmiképp nem tudatosan.
Még nem tudjuk, milyen kampány lesz, mivel fognak előrukkolni vezénylóék a minden hatalom birtokában.

Tetszik, nem tetszik, ezek a szavazók fogják eldönteni a választásokat. Ezért, próbáljátok az MSZP-t jó előre lenullázni, de ez a mostani szituban nem fog menni fityeszkének.

Ha pedig az ellenzék nem tud/akar összefogni, a kisminimum mentén, ami mindenkit egy oldalra állíthat, aki nem akar további fityesz viktatúrát, akkor nekünk harangoztak
@pástétom: meghívlak egy sörre, ha megmutatod, hol írtam én az LMP hitelességéről pozitív értelemben. Rossz kerítést rázol.
@Veszett Fejsze: Hú, ez a komment nagyon ott van. Nem tudom, honnan "szalasztottak", könnyen lehet, hogy messze nem vagyunk egy platformon, de ezt el kell ismernem. :)
@Veszett Fejsze: Te tulajdonképpen kit tartasz alkalmasnak az ország vezetésére és ha van ilyen személy, őt miért?
@Bakter: Szerintem Matolcsy van akkora gazdasági hajjakend, hogy ha akarná, simán meg tudná duplázni a GDP-t, akár egy hónapon belül, sőt téli hónap esetén 2 hét alatt.
Pl. ha elmenne gyufaárusnak.
Na látjátok nincs még veszve minden. :))

Melyik a legbunkóbb nemzet a világon?
Egy felmérés szerint a franciák a legnagyobb tahók, a britek a legfrusztráltabbak.

hvg.hu/utazas/20120807_melyik_legbunkobb_nemzet_vilagon
@Veszett Fejsze: Nekem ez jött le, miután itt többekkel is vitába szállva a Fidesz és az MSZP hitelesség-hiteltelenségét boncolgattad. Hs tévedtem volna, elnézésedet kérem. Persze ettől még amit az LMP-ről írtam, igaz.
@Blogger Géza:
Reszemrol szeretnem ezt a kemeny, odaado, aldozatos munkat honoralni, amivel itt a trollkodast muveled. (johiszemuen feltetelezem, hogy nem vagy te ENNYIRE hulye, vagyis nyilvan trollkodsz):

cdn.hotstockmarket.com/f/f2/320x500px-LL-f2512853_Golden-Troll-Award.jpeg

t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8Tqb_miRTaXZ9p7Li5mVlw7AwUx9HbB1ZawuX-v8dZsVGhLce

Bar ezutobbinal nem foglaltak bele azt amit TE csinalsz: a hulyesegek tudatos teriteset.

De azert nehany megallapotasodra roviden, foleg a tobbieknek, mert biztos vagyok benne, hogy ezekkel te is tisztaban vagy:
09:35

1. bekezdes: az MSZP vezetese ilyet nem fog, mert nem akart belatni. De amugy ennek ertelme se volna hiszen csaladbol jol tudom - pedig en SOSEM szavaztam rajuk megis sokat kaptam az utobbi 10-15 evben - hogy notorius szoci szavazo NEM fog egy ilyen kozeledesre rabolintani.

3. Hattertamogatok: Az MSZP tobbek kozott ebbe IS bukott bele: vagyis, hogy ilyenek nem nagyon vannak neki. Most is Simicskaektol cseppen valami kis alamizsna Puchekhoz. Masreszt ilyen tamogatok mar reg nyomast gyakorolnanak a partra, hogy legyen valami valtozas, mert ez nem mukodik. Mint ahogy anno Viktort megvedte a mogotte allo maffia a 2002-es, de kulonosen a 2006-os bukasa utan, amikor mar Kosa is leirta a "samant".

4. Gyurcsany: semmit nem csappantott meg, mert hogy eppen az lett az o veszte, hogy nem volt beepulve a part szervezetebe. Nem volt benne kulonbozo erdekszovetsegekben... Igy a kulonbozo platformok siman osszejatszhattak mogotte, ellene.

10:53
Latszik, hogy fizikabol nem erettsegiztel! Ott volt ugyanis a tipus pelda, hogy az allitas es a bizonyitas is igaz, de a kettonek semmi koze egymashoz.

Bokros: O is csak olyan mint Urban (valasztasi program <-> kormanyprogram) Laszlo, vagy eppen Mikola (20 evre bebetonozzuk magunkat) Istvan.
A nehezen kommunikalhato figurakat altalaban kivonjak a forgalombol. Sarah Palin is igy jart pedig meg a republikanus Tea Party egyik fo arca is lett blole. Ilyen egyszeru ez.

"2009-ben -6% volt a visszaesés, ellenben az új kormány beköszöntével megindult a gazdasági növekedés."

Itt tul pongyolan fogalmaztal, es mar-mar ugy hiheti az olvaso, hogy Bajnait ajnarozod. Maskor Pontosabban!
A vilagvalsagot, vagy a nemeteket mar nem is emlitem, hiszen ezt mar korabban kitargyaltuk itt is Fabiusnal.

Hol vannak ezek a Bokros-csomaghoz kepest, mely egy szarba szokkeno csod folyamatot tort derekbe...

Es vegul, hogy keretes legyen irasom, egy link, uzenet Petertol:

i1208.photobucket.com/albums/cc378/icu44/gimmesomelovep1.gif
@dr. mesterseges szinezek:
Georgij Unortodoxíj pápa már azzal is jót tesz a GDP-nek, ha elmegy szabadságra. Semmi szükség arra, hogy kényelmetlen helyzetbe hozzuk a Fogpiszkáló és Gyufa Szövetséget. Abba meg bele sem merek gondolni, mi lenne, ha elkezdene játszani az árulandó gyufakészlettel. A Pokol tüze kutyafasza lenne a Kárpát medencéhez képest.
@Balt: Bajnainak nincs, és nem is kell mester, önérték.
De nem biztos, hogy jön.
Ő is érzi, tudja, hogy most más a helyzet, mint hajdanában-danában. Hogy mindent annyira elkúrtak vezényló- matolvajcsy-fityesz tengely mentén(meg az addigiak is, mindenki a rendszerváltás óta).
Innen már csak lassan, kínkeservesen, hosszú ideig lehet kikapaszkodni. Az nem lehet egy sikersztori.
És nagy úr a pénz. Márpedig eléggé bespájzolnak. Ehhez ragaszkodni fognak a végsőkig, és mindent, mindent be fognak vetni.
Azt is, és úgy is amit ma még elképzelni sem tudhatunk.
siker siker hátán, de nem kell félni, ők így szoktak győzni, és eredményesen dolgozni, aki mást mont azt máglyára legott

Hatalmas kudarcnak tűnik a Nemzeti Eszközkezelő

Óriási kudarcnak néz ki az eddig elért eremények alapján a Nemzeti Eszközkezelő, amiről a miniszterelnök két éve még azt ígérte, hogy minden lakáshitelest megment. Összesen nyolc darab bajba jutott adós lakását vette meg fél éves működése alatt, vagyis a legutóbbi terveket alapul véve idén már csak további 7992 lakást kell megvenniük.

hvg.hu/gazdasag/20120807_eszkozkezelo_adosok_8_darab
@Veszett Fejsze: Nem hinném, hogy Botka megváltaná őket... (Hál'Istennek.) Mesterházy sem fogja, még ha kétségtelen sikerei vannak is a 2010-es "eredmények" megtartásában... (Muhaha)
@Gábriel angyal:

Kikérem, magamnak, igenis mi vagyunk a legbunkóbbak!!! :D

@Cirbolya_sentinel:

Láthatatlan siker...
@Veszett Fejsze:
"Sipi, bazmeg, te továbbra is csak fekete-fehéret látsz. Mondok egy példát, hogy mire gondoltam: ott van pl. Botka, akit én, valami rejtélyes oknál fogva, szívesebben látnék képernyőn, mint mondjuk Kovács Lászlót, vagy Lendvait."

Botkan magan is jol latszik, hogy NEM AKAR o sem MOST nagyon nyomulni. Teljesen igaza van. A jelenlegi konstellacio ugyanis nem igazan megfelelo sem szamara, sem a tobbi fiatalnak.
Neki a helyi szint egy fontos hatter, es jelenleg eleg komoly kihivas is. Masreszt ilyen korulmenyek kozott palotaforradalmat csinalni az oregek ellen, ongyilkossag. Es meg enyhen fogalmaztam.
@pástétom: :) Milyen igaz. Én külön-külön is rühellem őket (talán leginkább az LMP volt kivétel ebből, bár egyre kevésbé), de így, hogy kikerül rá a hatványkitevő, biztos jobb lesz... :))
@AKIsTUDATLAN: nem kell elképzelni, íme:

Bírósági úton szerezne információkat a közmunkaprogramról az LMP
Az LMP a Gyulai Városi Bírósághoz fordul, mert adatokat akar szerezni arról, hogy milyen közmunkaszerződéseket kötött a Békés megyei Pusztaottlaka polgármestere a település önkormányzatával. A párt jogi úton próbál hozzájutni az önkormányzat bankszámlakivonataihoz is.
@Bakter: Jogos, jogos, de mégis jót tenne - hiszen véges a szabadsága is -, ha látná testközelből a piacot. Persze kicsiben kezdve, először csak egy gyékényes standocskát, elkerülendő a sokkot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Kikérem, magamnak, igenis mi vagyunk a legbunkóbbak!!! :D"

Lófaszt a seggedbe! .)
@AKIsTUDATLAN: Bajnai "nemértettünkhozzá" Gordon György, mint "önérték"?! Nyihhihi!

Azé' talán nem kéne kihagyni az életrajzából az ún. (permanens) elkúrásban való tevékeny részvételt sem...
@simple observer 1.0: "Botkan magan is jol latszik, hogy NEM AKAR o sem MOST nagyon nyomulni. Teljesen igaza van."

Kétes értékű győzelem is volna éppen akkor megnyerni a pártot, amikor annak egyes megélhetési élhetetlenjei Simicskától kapják a tagdíjravalót.
@Kara kán: ejnye viktorka. Nyugi. Mindjárt jön a zuhany.
@Neolibsi: majdnem azt mondtam, hogy engem, naná :-)
Nem tudom, hogy őszinte legyek; túl kevés embert ismerek. Olyan vezető kell, akiben egyensúlyba került a haladás iránti vágy, és önnön korlátainak elismerése. Tudja, hogy mit akar, tudja, mikor kell gesztust tenni, mikor kell asztalra csapni, de tudja azt is, mikor kell másokat meghallgatnia, na és hogy kire érdemes hallgatnia, mindezt az ország érdekében. Van ilyen személy, biztos vagyok benne, de talán pont a politikai közeg hangulata az, ami ettől a szerepvállalástól elriasztja. Az ideális miniszterelnöknek nem muszáj profi gazdasági, vagy akármilyen más szakembernek lennie; nem árt, de nem muszáj. Beszélnie kell az emberekhez, a külföld felé, csúnya szóval élve menedzselnie kell a tevékenységüket, de úgy, hogy eközben partnerként tekint mindenkire, legyen az csoporttag, vagy ellenzék.
Azt szokták mondani, hogy a KE testesíti meg a nemzet egységét. Itt az ideje, hogy mindezt a ME tegye. Vasakarat, jószív - és a képesség, hogy ha négy év múlva fel kell állnia a székből, mosolyogva gratuláljon az utána érkezőnek.
Osszefogast ugy tudok elkepzelni, ha az osszefogok letrehoznak egy
Jobboldali Part -ot es egy
Baloldali Partot
amiknek nincs multja, elkotelezettek a demokracia irant, sajat programjuk van, es egy ami atmeneti idoszakra a kozos programot tartalmazza.
Mindez annak remenyeben, hogy sikerul levaltani fideszt, eselyt nem adva mszpnek, visszaallitani a demokraciat, alkotni egy modern, nepszavazassal elfogadott, termeszetenel fogva tiszteletben tartott alkotmanyt, majd a lefektetett kozos programpontok alapjan, olyan valtopartokka valni, akik az alkotmanyt es a 2014-es valasztaskor letett kozos pontokat vezeto es ellenzeki szerepben is tiszteletben tartjak.

Ehhez csak az kell, hogy jobb es baloldal nyitottan gondolkodo, eddig politikaban szerepet nem valllalo okos emberei osszeuljenek, es dolgozni kezdjenek rajta.
Csak nekem van olyan érzésem, hogy minden párt baromi nagy maflással megy haza 2014-ben?!
@Balt:
@simple observer 1.0:
Botka csak egy kósza példa volt, a vérfrissítés okán. Azt azonban megkérdezném: ha 2010-ben, szarrá alázva, megtörténik az a belső puccs, vajon mi lenne ma? És tényleg kell még egy vereség, hogy valaki, valakik végre elkezdjék a folyamatot? A változás ugyanis elkerülhetetlen, túl sokáig húzva egyszer csak megunják az emberek, és vagy elköltözik mindenki, vagy felnyílik a pofonosláda fedele, amiből aztán jut minden oldalnak bőven.
Volt egy ismerősöm, akinek örökség útján elég jó gépei voltak, de csak hatos és nyolcas csavart akart gyártani, merthogy azt nagyon kitanulta ipariban. Melósok mondogatták neki néha, hogy főnök, tudnánk precíziós köszörülést, esztergálást, marást is vállalni, hozunk is melót - de nem, főnök be volt szarva attól, hogy a melósok lopni akarnak, ő pedig nem lesz képes átlátni a folyamatokat. Május elején bezárt, mindent eladott, és azóta alkohollal bátorítva gyűlöli a világot. Pedig egy része az övé lehetett volna.
Na, valami ilyesmit kellett volna előadni a szocik mögötti holdudvarnak, aztán hadd rágódjanak rajta.
@Gábriel angyal: Egyetértek Egérrel, mi vagyunk a legbunkóbbak. Egy ország se tud olyat ami mi: nem beszélünk nyelveket és mégis bunkók tudunk lenni.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Csatlakoznék a bunkósági kérdésben. Az utcán járván, tömegközlekedvén figyelem az embereket és az embernek látszó kreatúrákat. Soxor határozottan az az érzésem, hogy ehhez a 93 nkm-hez képest Mordor kulturális, szellemi és intellektuális magaslatokban járó paradicsom, ahol az értelem ezüstös fénye ragyog be mindent.
@Bakter:

Ne vicceljen Bakter úr, a festői, kies Mordort össze sem lehet hasonlítani ezzel a leprateleppel... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ki viszi a "kolompot"? (ami után megyünk) azzal, ahol látni szeretnénk magunkat és azt ahol lehetnénk a tudásunk, szorgalmunk alapján, korrekt, szakértő kormányzás mellett, az köszönőviszonyban se nem lesz mostanában azzal, ahol most vagyunk.( tehát: én a saját bőrkémen éreztöm a romlást, 2000-2001-ben. onnantól már elszabadult a pokol. az utsó 3év a hab a tortán.) ezt rendbe tenni , szívás lesz az embereknek is és a váltó-kormánynak is. uff
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Csak nekem van olyan érzésem, hogy minden párt baromi nagy maflással megy haza 2014-ben?! "

akkor tobbet nekem nem lesz hova hazamennem...:-)

a mindenkinek nagy maflas ugyanis = fideszrezsim.
es mar nagyon unja orban, hogy rangatjuk a porazt.
@glaci ph 5.5 álompolgár: jut eszembe, kéne néhány elismerten okos, tárgyilagos közgida.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem akartam ilyen direkt lenni... Ráadásul elírtam a méretet: ha csak 93 nkm lenne...
Többet nem mondok, mert úgy járok, mint a falusi biciklis. Akit az utcán tepert le a tek, mert állítólag a Fehér ház felrobbantatását jelentette be egy amerikai hivatalba írt emilben. A marha! Ehelyett simán, csendben felrobbanthatta volna a Duna partit, amikor minden hongatya ott van. Hős lett volna.
@Veszett Fejsze: sokkal jobb megalkudni a tolvaj demokratakkal a rablo diktator ellen.

mivel egeszen ponmtosan en latok arnyalatokat, nem osztom bunosokra es buntelenekre a kozeletet, mert sem abszolut bunos - azaz fekete - sem abszolut buntelen - azaz feher - nem letezik.

ha szerinted ez a fekete-feher latas es nem a te kompromisszumkeptelen idealizmusod, akkor gratulalok:-DDD
@Blogger Géza: havi 2000 ft volt, tanévenként 20000. Ez az akkori minimálbér volt kb, mintha most 60 000 lenne 2 szemeszter.

Igaz, tandíjnak hívták, most meg az nincs.
Ha csinálnak is koherens, reális és működő gazdasági programot, a helyükben nem nagyon kötném azt a nagyközönség orrára, csak amennyit muszáj belőle. Nem lesz ugyanis nagyon népszerű.
durva, a kuministak mar magyarazzak is a bizonyitvanyt..

ebben orban viktor a demokracia vedelmezoje, aki eppenhogy meg akarja vedeni a mi torekeny es jol kiegyensulyozott demokraciankat az eu es az imf diktatumaitol..:-D

sorkoz.blog.hu/2012/08/07/a_demokracia_alternativai?fullcommentlist=1

nincs ezeknek anyja, aki pofanverne ilyenkor oket valami nagy, lapos es nehez dologgal..?:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lepra telep, a fő telepest úgy is tőtik :D

amúgy olyan szűziesen finomkodó vagy ma :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: te nem a közéletet nézed monokrómban, hanem minket, baszodalássan... Aki befekszik az MSZP alá, az jó srác, aki nem, az meg szarember. Mindig ezt kapjuk tőled, már amikor nem akarod feladni az egészet, mert épp valamelyik szoci feküdt be a Fidesz alá, keresztbe szarva minden reménykedésedet.
A kompromisszum az én szótáramban így van értelmezve: valamit valamiért. Szavazatomat a kézzelfogható szándékért, ha így jobban átmegy.
Ha nem, hát nem.
Érdemtelenül elkapatjátok őket, ez a privát véleményem. Ti vagytok idealisták, amikor Simicska-Puch-Velez-tökömtuggyaki háttér ellenében civil meg kispárti kontrollról álmodoztok, azt képzelve, hogy nem nyelnének le titeket is keresztben. Hogy akkor felemelnéd a szavad? Na, akkor akár most is fel lehetne.
Ne bénítson meg senkit az, hogy el lehet veszíteni a következő választást. Ki nem szarja le, munkatáborral riogatni meg marhaság; majd rágyúrunk a következőre, meg az utána lévőre, és így tovább. Egyetlen párt sem adja, adhatja nekünk a demokráciát, mert az olyasvalami, amit mi vívunk ki magunknak, éppenhogy pártok ellenében.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

:D Az biztos, Mszp-Fidesz nagykoalíció esetén egyszerűbb az egész GDP-t úgy ahogy van, a megadott offshore számlákra utalni. Minek vesződni vele.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Az utalás után természetesen mi fizetjük a tranzakciós illetéket.:D
@Cirbolya_sentinel: "amúgy olyan szűziesen finomkodó vagy ma :D"

Mert a mai nap Ünnep! :D
nincs itt baj kérem, szárnyalunk mint a madár, csak az alapok rohadtak már szét:

Jókora többlettel zárta a júliust az államháztartás

Júliusban az államháztartás központi alrendszerének többlete 80,2 milliárd forint volt, ezen belül a központi költségvetés 49,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 22,3 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig közel 8,2 milliárd forintos szufficittel zártak...

hvg.hu/gazdasag/20120807_tobblet_allamhaztartas
@Mária:

Hagyjuk ezt a szegény Molnár szavait csak kiforgatták szöveget.

Főleg, mert nem csak tőle, hanem Suchmanntól és Szekerestől is elhangzott ez. A mosakodás meg megint csak akkor van, mikor a közvélemény verbálisan fejbe rúgta őket ezért a gondolatcsíráért is.

Suchmannt kellett volna fejjelt előre kilógatni a pártházablakból, hogy ejmijafasz tyúkapó, mikor ez elhangzott. Helyette megmagyarázták még ketten, most meg azt magyarázzák testületileg, hogy őket mindenki félreérti.

Nem változnak, nem tanulnak semmiből. Akkor viszont vállalni kell a felelősséget a szavaikért és tetteikért. Egyszer csak világos lesz, hogy nem a közvélemény és a választók vannak az emeszpéért, hanem pont fordítva. Így vagy úgy, de az lesz.
"Az LMP-nek volt alternatív költségvetése, a 4K-nak is van programja, de mindkét alakulatra nagyon ráférne egy technokrata gazdasági szakember, mert ezekben a kérdésekben nagyon hadilábon állnak, és ilyen szakember/program nélkül kizártnak tartom, hogy jelenlegi felállásukra akarnám bízni a gazdasági kormányzást."

A tipikus fogyasztói szaRember mentalitás. Attól, mert a kedves Vanánuszos posztíró sok öltönyt lát a Fideszes újgazdagok napi szintű celebfotóin, és úgy hívják őket, hogy ilyen-olyan államtitkár, miniszter és hivatalvezető, attól még ezek az urak - most kapaszkodjon meg a kedve posztíró - nem hozzáértőbbek az ég világon semmihez azokhoz képest, akikről nem lát ilyen szépen beöltözött reklámfotókat nap mint nap. Ugye, milyen furcsa? Hogy a Coca-Cola nem feltétlenül egészségesebb a bio-gyümölcslénél, csak azért, mert folyamatosan Coca-Cola reklámokat lát az ember? Jééééééé, hát nem is gondoltam volna!

Vagy a posztíró szerint az elmúlt 22 évben minden olyan nagyon szakszerűen történt Magyarországon, hogy bebizonyosodott, hogy LMP= mindenki máshoz képest közgazdaságtani analfabéta? Mégis, honnan szed a kedves posztíró ekkora hülyeségeket? Ki az etalon? Matolcsy?
@renevol: :O mit olvastál? mert nem a fenti posztot, az hótzihher
@Fabius: most akkó igazam van, vagy igazam van?
@Veszett Fejsze: nekem senki sem jo srac vagy szar ember..
az, hogy ti emocionalisan kezeltek egy racionalis ugyet az legyen a ti banatotok. csak engem ne rangassatok bele, jo?:-)

nekem megvannak a magam jol felfogott erdekei amelyek menten dontok arrol, hogy milyen kornyezetet preferalnek leginkabb a lehetosegekhez kepest es mi az, amit a legkevesbe sem preferalok, sot, sokaig elturni sem vagyok hajlando.

az, hogy ti ebbol erzelmi kerdest csinaltok paran, arrol nem tehetek. erted...:-)

ti haragszotok, szerettek, gyuloltok..

en meg erzelmileg nagyjabol leszarom az egeszet. en jol prosperalo gazddasagi kornyezetet akarok es szemelyes szabadsagot. jelenlegi helyzetben - azaz ezen kormanyzati ciklus alatt - mindketto melyponton van. voltak mas melypontok is. de ket alkalommal szocik altal delegalt szakember takaritotta ki a szart. es ennyi. ez boven eleg szamomra a szocik cv-jeben mint referencia es jelenleg nincs mas tomegbazissal rendelkezo jelentkezo. en sem szivesen szavazok rajuk, hiszen 2 eve inkabb otthon maradtam, minthogy rajuk szavazzak. meg is lett az eredmenye. megegyszer nem fogom ezt a hibat elkovetni.

es ezzel le is irtam a motivacioimat. amit vagy elfogadtok, vagy nem. teljesen lenyegtelen. ez sem hat meg:-)

most mindenfele negativ felhang nellkul nem vagytok annyira fontosak az eletemben, hogy komolyan erdekeljen. beszelgetunk a politikarol amit ti gyakran erzelmileg torzito szemuvegen keresztul neztek. ne tegyetek. nezd a csajodat azzal a szemuveggel. anyadat, apadat, testveredet. akiknek az erzelmeidre van szuksege.

a politikaba az eszed hozd:-)
@glaci ph 5.5 álompolgár: ezt a mesét nagyon kiforgatják, hogy hasonlítson tündérországra
@glaci ph 5.5 álompolgár: piroska és a farakas koala arról szólna, hogyan szedjék ki a vadász gyomrából a 30 ezüstöt, mert elárulta az igazi mesét
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: megfeledkezel arról, hogy az utolsó szoci "rendcsináló" nem is volt igazán szoci, na meg persze te már ki is nevezted, holott föl sem ajánlkozott.
De ki volt a másik?
Ezzel a torzító szemüveggel kapcsolatban pedig talán a pártiroda ajtaján kopogtass, rájuk férne...
@Veszett Fejsze: "munkatáborral riogatni meg marhaság"

igenigen..
emlekszem amikor 2-3 eve ugyaanezt mondtatok, amikor debreczeni riogatott a ketharmaddal..
aztan kiderult, hogy nem votl eleg paranoid, mert a legrosszabb remalmait is tulszarnyaltak viktorek..:-)

semmi sem marhasag orbanekkal kapcsolatban.
semmi sem lehet elegge ijeszto, mert ki tudnak talalni vadabb dolgokat is, mint barmikor el tudnad kepzelni. ez a ket ev jol mutatja, hogy mi is tudunk sajat hitlert szarni europa kozepere, nem csak az osztrakok.

le lehet engem is rettegozni, mint par eve debreczenit. csak nyugodtan.

de nem lennek meglepve, ha viktor kizaratna minket az uniobol es siman megcsinalna belovengrijat. addig hazudok, lop, csal, atver, serteget, amig kivagnak minket. egyertelmuen erre megy ajatek. es akkor ennyi gatlasuk sem lesz. ha nem lesz felettuk az unio, semmi nem fogja vissza oket.

es lesz kb 4000 gerillaharcra es kulonleges szituaciokra kikepzet high-tech katonajuk. sajat ss....

de persze, nem kell osszefuggeseket keresni..:-)
hiszen nincs oka a tek letrehozasanak. cska ugy lett... hogty legyen. nincs vele cel. sem a kulonleges kepzesevel.. csak ugy,hoguy ilyen is legyen:-)

mi kell nektek, hogy osszerakjatok egy kepet? haz elott fekezo kuhetesek?:-)
akkor mar keso lesz, haverom...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Lehet érzelmi kérdés, hogy mutyiország, kézből etető állambácsi végét szeretnénk sokan látni, de valahol racionális nem?

A különbség a nézőpontunkban van szerintem. Nem tisztán technikai kérdésnek látom a parlamenti választásokat, hanem rendszerszinten van baj. Ha a szemlélet marad, bármikor visszatérhetnek a hatalomba az orbánviktorok.
@Veszett Fejsze: en nem neveztem ki senkit.

ne adj a szamba szavakat amiket nem mondtam, mert az csunya hazugsag:-)
es gondolom ha lehazugoznalak meg lennel kurvara sertodve:-DDD

bajnai es bokros.
mindketto szocik altal delegalt szakember volt, vagy nem? nem azt mondtam, hogy a szocialista part tagja. hanem altaluk delegalt. erted....

na most mondjunk olyanokat, akik annyit tettek az elmult 22 evben az orszag gazdassagert, mint ok ketten..

hat ez a nevsor jo rovidre sikerult..:-DDD

erzek kulonben nemi disszaonanciat, amikor arra hivatkoztok, hogy "mermindenkicsakigergetosztlofaszsincs"

tessek. itt a bizonyitek. nem igeret. es nekem olyan kell, aki mar csinalt ilyet. a szocik ketszer is. es legyen ez ultima ratio, mert ennel jobbat nem tudsz:-D
@renevol:

Olvastad az LMP alternatív költségvetését töki? Vagy csak téped magad anélkül, hogy egy szót vagy akár egy sort is olvastál volna belőle? Én megtettem helyetted, elemeztem is:

varanus.blog.hu/2011/09/30/lehet_mas_a_koltsegvetes

No, tedd le ügyesen az ökokommunista jelmezt, és meséld el mitől nem közgazdasági analfabéta az LMP.
@Veszett Fejsze:

Bokros és Bajnai távolról sem nevezhető baloldali gondolkodásúnak. Bokroshoz kellett egy államcsőd közeli helyzet, Bajnai nettó megzsarolta a szoci frakciót. A szocik pedig még balabbra pozicionálják magukat, mint 2 évvel ezelőtt. Kösz én nem szeretnék mindig az államcsőd szélén egyensúlyozni ahhoz, hogy nagy nehezen felemeljék a feneküket a döntéshozók. Láttuk hova vezet, lassú folyamatos elszegényedéshez.
Ott, ahol prioritás az ország és állampolgárainak érdekérvényesítése, helye van a pártok összefogásának akkor is, ha egyébként ellenséges atmoszféra uralja a pártéletet. Volt erre példa a közeli években a finneknél, Írországban és németeknél is. Közösen dolgoztak ki programot, gazdasági stratégiát, és kiméletlenül ragaszkodtak a megvalósulásukhoz.
A hazai vizeken a pártok dühödt acsarkodása minden energiát elszív. Olyan elmérgesedett atmoszféra alakult ki a pártok tájékán, hogy nincs esély az együttműködésre már a hangulati elemek földhözragadt stílusa miatt sem.
Sorsunk tragádiája, hogy nincs egy irányítani képes államférfi, akiben küldetéstudat is létezik, aki képes lenne felrázni a politikusokat és képviselőket abból a dagonyából, amelyben évek óta leledzenek.
Lehet, hogy ultra elképzelés, de azonnali szakértői kormányra lenne szükség, elsősorban a gazdaság még menthető megoldásaira.
Elképesztő, hogy 8.000 milliárdból még nem vettünk igénybe 5.500 milliárdot az Eu támogatásból, holott az ebből megvalósítható beruházások a gazdasági növekedés és foglalkoztatottság gondjait gyökeresen javítanák.Az ok:A pályázati és odaitélési rendszer szervezetlen volta. Megáll az ész!
A két év nem volt elég a rendszer kialakítására?
Amennyiben a kormány a fajsúlyos feladatait oldaná meg, nem lenne szükség az újabb, az IMF által meghatározandó 550-600 milliárdos megszorításra.
Úgy néz ki, hogy a kormány a makro szintű feladatok ellátására képtelen, a következmények markánsan érzékelhetőek.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Eddig az emberek a tündérmeséket szerették. Hogy jön a jó tündér, nemzetiben, meg árpádsávban, vörösben meg zöldben és a pálcájának egy mozdulatával jó lesz minden. Kezdenek rájönni, hogy nincs tündérke pálcával, csak még arra nem, hogy a tündérkés benézésben mi az ő saruk.
Ezért először a pártok kapják a büdös nagy maflást, aztán majd meglátjuk.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha ez bekövetkezik, és ő szerzi meg a pórázt, akkor egyikünknek se lesz hová hazamenni. Elkótyavetyéli a nagy nemzeti baromságában.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ugye, hogy ugye.:D
@Husz_János_Puszita: "Nem tisztán technikai kérdésnek látom a parlamenti választásokat, hanem rendszerszinten van baj. "

a rendszer baja az, amibol a rendszer all..

az itt leo szavazopolgarokbol, akik nem tudnak ennel becsuletesebb, tisztabb elitet kiszarni maguykbol. nem veletlen amugy..

egy olyan orszagban, ahol nemzeti sport az adocsalas es lopas, ahol az emberek 40%a funkcionalisan analfabeta, alapvetoen az irigyseg es rosszindulat motivalja a donteseinket es cselekedeteinket egyszeruen nem lesz jobb ennel. nincs alapanyag, mai kitermeljen egy jobb elitet. mert azt nekunk kell. kar, hogy elbasztuk ezt a huszonvalahany evet, mert mar lehetne masik..

de most kell elkezdenunk, ugyhogy mnajd huszonpar ev mulva lesz olyan, akiket te szeretnel.

de azokat meg kell varni. most meg ez van. ahogy fentebb irtam, demokrata tolvajok, vagy diktator rablok. ezt a menut tudtuk osszekotyvasztani magunknak ennyi ev alatt.

jo etvagyat:-)
@renevol: Márpedig ebben Fabiusnak igaza van. Az a firkálmány, ami alternatív költségvetés címszóval fut, az egy rossz vicc. Kicsit átírták a számokat, oszt csók. Ott is a módosított fidesz költségvetés, kicsit fenntarthatóbbra sminkelve.
Az irány jó, csak bátrabban, merészebben kellene. És józanabbul.
@dr. Bubó:
te meg olyan pesszimpista vagy...mekkora nagy izé lesz amikor a matolcsynéférje bevonúl a zemenbébe és nem fog betalálni a kulcslukba a páncélterem ajtaján mert annyira kusza a látása, hogy...és akkor fogok hinni az egy igaz istenben...
egyébként a DÁCSAÉPíTÉS CSODÁJA a ruszkiknak csodálatos humora van, ez is Patyomkin stílus...bemenni tilos...kívűlről meg csak szélmentes időben szabad nézegetni

egyébként ezek sehol sincsenek az amerikai építőkhöz, ott ha egyszer a széles öntapadó vászonbetétes ragasztószalagot abbahagynák gyártani semmi sem épűlne...(az a "ducktape" az amerikai építészet csimborasszója Mordor-ban is megirigyelhetnék)

ami a filmen látható az a NER, csak a neresek nem malteroznak mert a homokot is ellopták, hanem le van tapasztva friss pergamenpapírral amiken olyan jelszavak vannak, mint:

"szeretem a munkámat és nem kritizálom a kormányt" mikor ezt az életnagyságú, természetesen közgép plakátot megláttam akkor ismét elmondtam: REQUIESCAT azaz ELVÉGEZTETETT

Brühühühühühühühü
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Pontosan. Most kell elkezdenünk. Kezdésnek én egy új szemléletű erőre teszem a voksomat, feltéve persze ha lesz olyan. Tanulópénzt így is, úgy is fizetünk. Ha nem lesz, akkor majd végiggondolom újra, az akkori lehetőségekből kiindulva. Legutóbb is elveszett a szavazatom igaz, de kockázat nélkül nincs üzlet.
@dr. Bubó:
látnod kellett volna a MYTHBUSTER egyik részében rászántak egy komplett műsort arra, hogy egy kisrepülőgépet, ami aszerte széjjel repedezett mert holmi műanyagokból épűlt újjáépítették semmi mást nem használva, csak mintegy 60 kg ducktape-et ...és csodák csodája felszállt és repűlt...legalábbis addig amíg filmezték ami 5 perc volt

brühühühühühühü

ezt még a neresek megtanúlhatnák a patyomkin faluk helyett pergamen papír falakat mint Japánban
@Mariann19: "Ott, ahol prioritás az ország és állampolgárainak érdekérvényesítése, helye van a pártok összefogásának akkor is, ha egyébként ellenséges atmoszféra uralja a pártéletet. "

ennyi

a jelenlegi acsarkodas pont arrol szol, hogy mindenki ki akarja hasitani a maga kis szeletet a tortabol.
mi meg le vagyunk szarva:-)

merthogy arcvesztes osszeallni..

kit erdekel az arcuk? politikusnak nincs olyan:-)

a mi erdekunk szamit es nem az oveke.
@Fabius: Cicabogár, az egy évvel ezelőtti kis fing blogbejegyzéseddel nem nagyon győzted meg a T. Nagyérdeműt arról, hogy te bármit is konyítanál a gazdasághoz vagy a költségvetéshez. Igen vicces, hogy most pont ezzel a nagy semmivel támasztod alá, csak úgy félvállról az ebben a posztban írt légből kapott baromságaidat. De hajrá, csak tovább, elvtársak, nincs megállás, nincs gondolkodás!
@Husz_János_Puszita: nekem eloszor egy olyan kornyezet kellene, ahol nyugodtan voksolhatok az altalam preferalt ppolitikai erore fenygetettseg nelkul, valamint lehetoseget ad uj eroknek is a novekedesre, kiteljesedesre.

liberalis vagyok

viragozzek minden virag.

de tudod ahhoz eloszor meg kell csinalni a viragagyast, hogy a kerteszpeldanal maradjak. ahhoz aso kell, meg kapa. meg gereblye. aztan ha az kesz, akkor ultethetunk. ez a fold jelenleg mergezett. ebbol csakis burok es szomorce fog kinoni.
@rodeo36: építésben nagyon gagyi az angolszász is... én britteknél voltam sokat:) nagyon viccesek...

na meg az arab-izraeli országok... :)))) a száloda födémből még felállnak betonvasak mert bármikor lehet pénzük fojtatni... szerintem ez a fojtatólagos a legviccesebb az "örök építkezés"

ja a déliek (pl horvátok) se kutyák... :)))
@Mariann19:
és te ezen csodálkozol? lehetőség sincs másra ezek ilyenek...a selejt bosszúja

az összes kiselejtezett KISZ vezető ma fidesz ügynök vagy góré és a góbé is onnan esett ki, mert nem volt jó már akkor sem semmire csak a duma nyersen tettek meg semmi csakis az életcél: HOGYAN ÉLHETEK MUNKA NÉLKŰL JÓ FIZETÉSSEL? és megtette

ti fizetitek

brühühühühühühü
@rodeo36: menynit is fognak ELRABOLNI? mennyi is a devizatartalék?
@dr. Bubó:

amerika: olyan épületekben, amelyekben 1 négyzetláb (NEM NÉGYZETMÉTER !!!) 1000 azaz 1 ezer dollár nem képesek a márványpadlót vízszintesre és sikra építeni, a kibaszott drága bútor billeg rajta, és a falak ugyanaz és egyetlen derékszögű sarok sem létezik...ez akkor derűlt ki amikor a szekrényt a sarokba akartam tolni és nem ment

brühühühühühühü
@dr. Bubó: azt se felejtsük el, hogy amíg nincs befelezve, addig adót fizetni nem kell
@renevol:

Azt gondoltam, hogy csak a pofád van, tehetséged és érved nincs. Csak azt tudnám miért mindig az egybites gazdasági analfabéták vannak felháborodva :-D

Ha legközelebb is hülyét csinálnál magadból várunk szeretettel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én egy szóval nem mondtam, hogy nekem szimpatikus az LMP gazdasági vonulata (programja, elképzelései, alternatív költségvetése, stb). A posztíró sem erről ír, hanem azt állítja, hogy az LMP-ben nincsenek a gazdasághoz értő emberek. Erre kérdeztem, hogy ezt az ujjából szopta, vagy alá is tudja támasztani pl. olyan statisztikákkal, hogy pl. arányaiban vagy a nominálisértéket tekintve alacsonyabb szám szerepel az LMP közgázos diplomával rendelkezői között más pártokhoz képest. Vagy ilyesmi. A "nem egyet értés" ugyanis nem azonos a "nem létezéssel". Mondja azt a posztíró, hogy nem ért egyet az LMP gazdaságo nézeteivel, ezt alá se kell támasztania semmivel. De azt, hogy nincs meg a szükséges szaktudás a pártban, ezt az állítást viszont támassza is alá valamikkel, mert különben csak a rosszindulatot vagy a Coca-Colás példát tudom elképzelni magyarázatként.... (Több, sokdiplomás gyakorlott közgazdászt és egyetemi közgazdaságtant oktató embert is ismerek a pártból.)
@simple observer 1.0: mit látsz bele Botkába Egy sötét ló, semmit sem tudunk róla.
@dr. Bubó:
az én információm szerint 34000 milliárd magyar forintnak megfelelő valuta és némi arany

az pont egy éves GDP...de már elloptak 24000 milliárdot a mai napig, úgyhogy kibaszott nagy bajban vannak mert jövőre már el kell kezdeniük visszarakni valamit vagy nem lesz mit ellopni a nép maximálisan leterhelt nincs honnan sarcolni, bármilyen sunyiak is...az el nem költött 5500 milliárd az eutámogatásból az meg elpárolog felhasználás híján, azt nem lehet akkumulálni

az ország 2011 decemberében már csődben volt de a magas kamatokárt felvett kölcsönök betakartak valamennyit de...
@Fabius: Azt gondolom, hogy minden gazdasági analfabéta azt állít a gazdaságról, amit akar. Te is nyugodtan összehordhatsz hetet-havat.

Szívesen röhögök továbbra is az áltudományos hárombekezdéses posztjaidon! Majd ha sikerült az egyetemi felvételi, vagy legalább a tesódnak, írj róla pár sort, hadd örüljünk!
@glaci ph 5.5 álompolgár: igen a horvátok is azér nem vakoltak...

egyébként mi ezt nem érthettyük, mert itt nincs ingatlanadó:)

@rodeo36: 57 ezer milliárd ofsór eddig... +34

lesz 81 ezer milliárd külföldre hordott tőke lesz...

a lézer boldizsárka nagyon jo parti lesz...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "Ami érdekünk számít és nem az övéké" Ezt meg ők szarják le.Látod, hogy milliárdokat veszítünk a külső lehetőségekből, a belső dorbézolás és ablakon kisuhintott milliárdok megeszik az életünket.
Mi a teendő? Mondjál legalább valami biztatót!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az a baj, eddig a nyugodt idilli környezetben a kádárizmus virágzott erősen. Nem tudom az milyen növény, mondjuk békalencse a poshadt kerti tóban. Talán jobban megmozdulnak a békák, ha közéjük néz a gólya.
@Mariann19: "Mondjál legalább valami biztatót! "

Hajra Mariann:-D

ennel jobb most nem jut az eszembe:-)
abbol indulok ki, hogy a szocik nagy tolvajok voltak, de legalabb levalthatok es tisztelettel bantak a demokracia es jogallam eszkozeivel...

es van lehetoseguk. talan. meg....

de ennel jobbat egyszeruen nem tudok, barmilyen elkeserito is...
@rodeo36: Te csak ne vidámkodjál az általad is ismertetett selejt hegyeken, melyek a politikusainkból domborulnak.
"Hogyan lehet megélni munka nélkül jó fizetéssel." Az a hézag, hogy ezt az életfilozófiát nálunk a szellemileg leépült, vagy leépülőben lévők tudják megvalósítani. Az ész és értelem a járda alá döngölve, minden kitörési kisérlet kizárt.
@rodeo36:

Azért csinálták olyanra, hogy ne unatkozzál a pecóban.
Vagy lehet, hogy ugyanannak a cégnek van egy bútorgyára is, és csak az ott gyártott bútorok passzolnak a lakáshoz. :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ja, a Bokros... Mindig megfeledkezem róla, fene tudja, miért.
Már csak azt nem igazán értem, hogy ha ezt a két úriembert a szocik delegálták (ebben nem is akartalak cáfolni, mindössze nem figyeltem a szóra), akkor annak fényében, hogy pontosan hogyan is nézett ki az a delegálás, miért pont a szocik cv-jére bólintanál. Bajnai "küldetése" pont olyan volt nekik, mint összeszorított segglyukkal küzdeni a sünszarás ellen. Hozzá nem nyúltak volna az addig láthatatlan Bajnaihoz, ha nem ég a körmükre a gyertya.

Munkatábor, TEK, meg a többiek: kénytelen vagyok ezt rettegésnek minősíteni. Lehet, hogy kibasznak minket az EU-ból, NATO-ból is akár, de Európa közepén az általad vízionáltakat csak akkor lehet megcsinálni, ha az egész kontinensen ez megy; akkor meg már mindegy. Ha a kormány mégis hadviselésbe kezdene a népe ellen, lennének áldozatai, de megszopná, nagyon megszopná, ebben biztos vagyok; 40000 ember se védené meg attól, amit kapna érte. De szerintem a józanabb, vagy szimplán fososabb környezete eltenné láb alól a vezérét, ha végképp összeakadna nála a tű, és a lemez.
Valahányszor ezt a totális diktatúrát emlegetik, mindig szeretném megkérdezni, miért lehet az jó. Észak-Korea beleszületett, háború óta ebben él, rossz példa. Mi lehet az a haszon, ami miatt megérné lerombolni az összes létező társadalmi alrendszert, és rettegésben tartani a lakosságot? Mert hogy gazdaságról onnantól kezdve nem beszélhetünk, az biztos.
Eszembe jut, mennyire retteg sok jobboldali Gyurcsánytól, és ugyanezt látom nálad, tükörképben. Szerintem ennyire már felesleges.
Ha tévedtem, a kötél alatt megkövetlek :-)
Gyűlöllek titeket, libsibolsik!
@renevol:

A gazdasági analfabéták minden tünetét produkálod. Érv, szám, elmélet, gazdasági hatáselemzés nulla, helyette próbálkozol minden mással.

Rossz hír töki, hogy az én felvételim 22 éve volt, a tiéddel ellentétben. Cserébe tudok értelmezni bármilyen költségvetést. Kezdetnek az is megtenné, ha elolvasnád amit eddig nyilvánvalóan nem tettél.
@Mariann19:

mint azt @szívem-nek írtam pár napja, még fűzfa korából vannak ismereteim a góbé (atörpike a nagypofájú) és a bandájáról már akkor is csaka cigánytempó ment nekik, sem tanulni sem dolgozni csak jól megélni abból, hogy mások eltartsák őket...és -mitagyjisten- megvalósúlt mert az antalljózsiegynagyhisztérikuskurva és kellett neki ez a banda a romboláshoz amit részben bosszúból részben abszolút butaságból csinált...kis matolcsynéférje már akkor is aktívan rombolt...másra nem is képesek

lopni és hazudni ha bezárnánk őket egy egy megyébe hogy éljenek meg akkor éhen halnának...egyik sem képes semmire talán a törpe ki tudná aljazni a diszóólat

brühühühühühühü
@Kara kán:

és akkor mi van? seggünk kivan? kanci te még élsz? máraszittem elvitt a Devla

brühühühühühü
@renevol:

Lehet hogy vannak ott gazdasághoz értő emberek, de jól elbújtak, az biztos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

erre gondolni sem mertem...van ahol 4 ezred incs pontosságig mindennek rajz szerintinek kell lenni

képzeld el a fából vaskarikát: kitalálták a decimális inch-et...mert ugye valós törtekkel még a PC sem boldogúl azonnal kifüstöl...

egy űrhajójuk becsapódott nagysebessggel a talajba, mert a NASA és ESA cooperacio-ban együttműködtek és az amcsik a metrikust nem ismerve imperialban irányították azt ami metrikusra volt belőve

brühühühühühühü

azt imádom, amikor bemongya a teve a meteurológus, hogy kibaszott hideg van már plusz 25 fok van
@rodeo36:

Hehe, ezt olvastam. A csávót asszem nem dicsérték meg érte.
Kíváncsi vagyok, kifizettették-e vele a szondát? :D
@Balt:
Én úgy emlékszem, hogy válságmenedzselését Németországtól az USÁ-ig dicsérték.
Láttam a Közgázon tartott előadását is. Engem eléggé meggyőzött önértékéről.
Sőt, maga viktátor is elismerte egy esendő pillanatában:).
Ha a Gyurcsány-kormányban betöltött szerepére gondolsz, az abszolút sikeres volt (uniós fejlesztések, pénzek lehívása).
Egyébként meggyőzhető vagyok, de nem ilyen muhaházásokkal.:)
@Husz_János_Puszita: "Kösz én nem szeretnék mindig az államcsőd szélén egyensúlyozni ahhoz, hogy nagy nehezen felemeljék a feneküket a döntéshozók."

Ezen vezérelv mentén élve most minimum emigrálni kéne.
@Fabius: "A gazdasági analfabéták minden tünetét produkálod. Érv, szám, elmélet, gazdasági hatáselemzés nulla, helyette próbálkozol minden mással."

Cicus, egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel: számszerű, konkrét dolgokkal alá tudod-e támasztani a kijelentésedet, mi szerint gazdasági szakember nélküli párt az LMP? Ugyanis ezt állítod ebben a blogbejegyzésben. Én tisztában vagyok az e kérdést illető tényekkel, viszont veled ellentétben én nem írok erről blogbejegyzést. Te viszont vagy alátámasztod ezt a kijelentésedet, ennek hiányában egyszerű, légből kapott, rosszindulatú hazugságnak minősül ez a kijelentésed is.

Tőled eddig három személyeskedő választ olvashattunk. A hülyeségeid senkit nem érdekelnek, a tényekre próbálj koncentrálni.
@renevol: Nézd, a frakciójuk egyharmada jogász (ez már elég magyarázat a béndzsa költségvetésükre ;))), egyötödük közgazdász (ebből egy politológus-közgazdsász, szóval lehet hogy az csak egy felet számít), a maradék pedig biológus, bölcsész, szocmunkás, vagy ilyesmi. Ha már ezt nézed, nem várjuk el, hogy brutálisan okos dolgokat húzzon elő egy biosztanár a gazdaságot illetően.
Szóval a kritika, hogy gazdasági vonalon erősödnük kell, az szerintem helytálló, márcsak ha ezeket az arányokat nézed. Ehhez nem kell közgazdásznak lenni. A gazdaság nem az erősségük, és a költségvetésük, hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó, elég érdekes. LEhet, hogy a pártban vannak közgazdászok, de úgy tűnik, az anyagokat nem ők állítják össze. Egy példa: zöld párt, ezzel reklámozza magát, és azt hiszi, ha a szemétlerakás után fizetendő adót megemeli, akkor az jó, több bevétele lenne. Hogy ezt sem közgazdász tette bele az árnyékköltségvetésbe, az tuti ziher. De nem is elkötelezett környezetvédő.
Ezeket felróni szerintem nem egyetemhez kötött dolog, hanem teljesen normális.
Nézd meg a többi frakcióban mik az arányok, és hogy ehhez mérten milyen döntéseket, javaslatokat hoznak a gazdaságot illetően.
A fidesznek a frakción és a párton belülieket leszámítva is, min. 1 minisztériumra való közgazdásza van, akiknek főállásban kell azon agyalniuk, hogy nekünk mitől lesz jobb, és mitől fog hasítani a gazdaság. Ehhez képest nemhogy hasít, de a gdp negatívba megy át.
Szóval mielőtt beújítunk még egy matolcsy színvonalú bandát, már most figyelni kell, ki mit javasol, hogy ne essünk még egyszer pofára. A fidesznél nem vette senki a fáradtságot, hogy megnézze, hogy a brutálisan jól hangzó baromságaik mennyire szakmaiak, és reálisak. Az emberek kétharmada szépen beszopta, lenyelte, és most néz, mint rozi a moziban, hogy dehát izé. Inkább fogalmazzunk meg kritikát egy párt gazdasági ötleteléséről, akkor is ha nem habilitáltunk közgazdaságtanból, mint hagyjuk, hogy a jól hangzó baromságaikat eladják a náluk is laikusabb utca emberének.
Ráadásul ha jól tudom, Fabiusnak minden alapja megvan arra hogy kritizáljon, mert cége van, nem kis családi sufni, bárki bármit ötletel, az neki súlyos forintokat jelent. Rajta csapódik le a kormányok hülyesége, mint vállalkozón. Úgyhogy nem kellene mást ekézni, mikor te is csak annyit tudsz, hogy vannak közgazdászok az lmp-ben, úgyhogy pofa mindenkinek súlyban. Ha ez így van, akkor baromi szar az lmp-nek, hogy csak ennyire futja.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:Feldobtál ezzel a Hajrával. Erre eszembe jutott egy gondolat a szocik gazdasági hibáinak kapcsán.A Gyurcsány regnálása alatt épültek a strádák, infrastrukturális beruházások jöttek létre, igaz, 60%-uk hitelből.Azonban a létrejött fejlesztések által nőtt a nemzeti vagyon, hiszen a felhasznált hitelek tárgyiasultak. Szemben a Manyup igénybevételével, hiszen a fele elment adósság törlesztésre, a hitelállomány jelentősen nem csökkent, miután az árfolyamváltozások semleges hatást fejtettek ki. Kiobtunk Mol pakett vásárlásra 500 milliárdot /most mennyit ér?/ a SZJA adóbevétel kiesésről nem is szólva. Tehát a felhasznált és kiesett pénzekből nincs kimutatható gyarapodás. Ezen el lehet mélázni a párhuzam szembeállítása után.
A demokrácia leépüléséről még szót sem ejtettem.
@Veszett Fejsze: nem nagyon kell megkovetned... en mar nem leszek itt akkor es tolem mem kellfeltened a lelki udvodet:-D

ne legyen igazam... de viktorek tultettek az elkepzeleseimen. ennel pedig csak rosszabb lesz.
@Kara kán: Helyes, a gyűlölet nem igényel nagy agymunkát, pont neked való.
@Veszett Fejsze: Miért ne lehetne akkor ha páros lábbal rúgnak ki az EU-ból?! Ugyan akkor mi történne? Fegyverembargó? Ami máshol se működik? Vagy nem kapunk gabonát? Vagy az oroszok hirtelen a demokrácia védőangyalává avanzsálnak és nem szállítanak gázt-olajat?!
Ó ugyan már. Jelen pillanatban a legerősebb fék és ellensúly az EU és az IMF. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy viktoréknak zsé kell, és azért szopna, nyalna, gombot varrna. Te magad is láthatod, meddig mennének el, csak ne kelljen valami ésszerű gazdasági döntést hozni (lsd orbán menni baku és sztambul).
@Mariann19: orulnek, ha tudnek barmi biztatobbat:-)
igen. epult. kar, hogy ment a visszaosztas muveszete ott is...
elegge felemas erzeseim vannal a 8 ev eredmenyeivel kapcsolatban. de teny - es ez a teny adja a motivaciomat - a cociknak joval tobb a gatlasuk. legalabb, ha mutyizva is, ha lopva is, de lett. a fideszek meg elmyelik a lovet mint homok a vizet es kesz....
@vénkujon:

"hofiország fizetőeszközének ereje, ill. a vez. pol. elit jelenlegi ernyedsége(gondolom szabin vannak) között van-e összefüggés??? "

Elmentek szabira, rögtön erősödött a forint.:D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: meg el kell menni az erdőbe és új földet kell hozni. a régit meg elhordani. aztán ásó kapa, gereblye, és répamag. ugyanezt a közéletben is végigcsinálni.
@Husz_János_Puszita: akkor jobban kifizetődne ha befizetnénk őket egy világkörüli útra? Ami olyan 3 éves?:D
@Mariann19: az egyik a raktárból lopott, a másik meg a kirakatból.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: oké. először megkerülik a Földet jobbról, aztán balról, aztán fel-le.
eveznek a Csendes-óceánon...
el is kezdem a tervezést nekik..
@Blogger Géza:

Az MDF Bokrossal simán hozta az EU parlamenti küszöböt. Előtte nem tudom hol álltak. Azért estek ki, mert összebútoroztak az Szdsz-szel. Ezért nem stimmelnek az összefogás-elméletek. Mert több szavazót riaszthat el, mint amennyit vonz.
hihihihihihi nem kell itt törpölni összefogás terén. semmiféle összeborulás nem lesz itt:D majd a vége felé viktorka közli a néppel hogy itten most vége a demokráciának, és kikiáltja magát főispánnak :)))

ez itten meg megérne egy nevetős posztot:
hvg.hu/gazdasag/20120807_eszkozkezelo_adosok_8_darab
@renevol:

Nos, töki, a tények:

Ezt írtam:

"Az LMP-nek volt alternatív költségvetése, a 4K-nak is van programja, de mindkét alakulatra nagyon ráférne egy technokrata gazdasági szakember, mert ezekben a kérdésekben nagyon hadilábon állnak, és ilyen szakember/program nélkül kizártnak tartom, hogy jelenlegi felállásukra akarnám bízni a gazdasági kormányzást."

Vagyis nem azt, hogy egyáltalán nincs gazdasági szakember arra, hanem azt, hogy rájuk férne az erősítés. A közgazdaságtan egyes után begyűjtötted az értő olvasásra is.

"A hülyeségeid senkit nem érdekelnek"

Tényleg?

scheiringgabor.blog.hu/2012/06/18/egyszer_volt_hol_nem_volt_813

karacsonygergely.blog.hu/2012/05/18/megoldjak_okosban

Őket mintha érdekelné. De, ha már ennyire bennfentes vagy hívj fel egy prominenst és érdeklődj, meg szokták-e kapni a kritikáimat arcból arcba is.

*ásít*

Gondolom a gazdaságról vitatkozást továbbra is kerülöd, mint Matolcsy Gyurika a matekórát.
@Penivaldes: ad 1. az erdei fold nem viragfold.

ad 2. erdonk sincs.

van egy kertunk, amibe minden szennyet ontottunk. es ezek nottek ki belole. kell masik 20 ev egy uj generacionak. addig meg ehetjuk ezt. majd ha latsz egy tiszta erot kormanyvaltasi potenciallal, megfelelo tamogatassal, akkor szolj. de most nincs ilyen. abbol kell dolgozni ami van. nem abbol, ami jo lenne, ha lenne, de nincs...
@Squid:

Bartus szavaival: a mi hazaszeretetünkben van szeretet.:D Én jobbközép pártot akarok. magyar Thatchert akarok. Elegem van a baloldali tolongásból. Kicsinálják teljesen a gazdaságot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: van valami mas...?

egyebkent a video nelkul sem nagyon mar....

de nem latok mas eselyt a megtorlaa elkerulesere. ergo vagy koala, vagy nem regisztralok. tudod, az en csaladom megszenvedte az avos idoket.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: okostóni vagy:DDDD
én a répákról regéltem, akiknek egykor hoztuk az erdei földet, hogy szép vastagok legyenek.
hidd el van erdőnk, csak még nem látjuk.
a halál eszi ezeket a rémeket. inkább a dobozlét. akik vannak azoktól plafonon rohanok fel-le. tegyem tönkre a fiatalságom? na ne...
komolyan kezd elmenni az életkedvem...
@GeoCracker:

Humánetológiai tétel szintén, hogy a hatalom képtelen korlátozni önmagát. Megszaladt evolúció elmélet, Csányi Vilmos. Aki generalistát akar, rendszerben, nagy összefüggésekben gondolkodót, olvassa őt ( és Jungot persze, mindketten zsenik ).
@Penivaldes: Szia Peni! Bocs, hogy OFF de ezt olvasd majd el. Szerintem nagyon szép.

erdely.ma/publicisztika.php?id=124266
@Husz_János_Puszita:

Ja és Pataki Ferenc: Rendszerváltók és bűnbakok ( szociálpszichológus )

Kötelező olvasmánnyá tenném őket.
@Fabius:

Zita mama beszélni english...

@Penivaldes: Habcsókolom...:D
@Gábriel angyal: minden elismerésem Csaba testvéré...de miért reklámozod nekem mindennap?
egyébként köszönöm..
@Husz_János_Puszita:

Ő volt az etológia-tanárom, tényleg nagy arc...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Üdvözletem önnek!
nehezen de kiástam pár répát! :)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a tojásfehérje habot felverni szeretem csak..megenni nem.
inkább a sárgája:)))
@rodeo36: Miután utaltál a rendszerváltás korai szakaszára, és az akkori politikusok által képviselt személyiségjegyekre, egy szomorú tapasztalás érzetét azért elmondom.
Elek István szombat esténként a rendszerváltás jelentősebb politikusaival készített riportot, melyben a meghívottak emlékeztek hősi mivoltjukra. Megdöbbenésemre a meghívottak közül nem egy heherészve emlékezett vissza az elkövetett hibáikra, melyeket most már felismertek.Azzal indokolták, hogy nem értettek a dolgokhoz, tapasztalatlanok voltak, nem számoltak a következményekkel. Nem tudtam velük együtt hahotázni, mert arra gondoltam, hogy hogyan lehet 10 millió ember sorsát úgy kézbe venni, hogy gőzöm sincs a feladathoz. Ha végig gondolom, ennek a dilettantizmusnak a következményeit viseljük a mai napig. A mai napig kisért a felelőtlenség effajta megnyilvánulása, amely megbocsájthatatlan.
@Fabius: Ha értő olvasásról kioktató hangon írsz valakinek, akkor előtte szerintem azért nem árt, ha a másik által írottakat megpróbálod értelmezni. Ugyanis ha nem sül el visszájára a dolog, akkor nem leszel ilyen elképesztően égő, mint most itt ezzel a "hülyeséges" párhuzamoddal. Konkrétan 2 db., egymás után következő egyszerű magyar mondatot nem sikerült értelmezned.

A gazdasági hozzáértés hiányát pontosan ugyanolyan joggal és jelleggel hiányolhatod, mint ahogy neked is felróhatják mások ugyanezt. Ergo (szigorúan az általad eddig prezentált konkrétumok szintjén maradva): _szerintem_ némi technokrata gazdasági szemlélet nem ártana neked, mert ennek hiányában igencsak hiteltelenek és félresikerültek lesznek a gazdaságról írt gondolataid. Hivatkozás: bármelyik cikked, random.

Én személyesen több technokrata gazdasági szakembert ismerek a pártból.

"Gondolom a gazdaságról vitatkozást továbbra is kerülöd, mint Matolcsy Gyurika a matekórát."

A gazdaságról való vitatkozás? Mármint hol-ki-mikor-miért? A légből kapott kijelentések és személyeskedő kommentek nem a gazdaságról való diskurzust jelentik. Remélem, elkezdesz bejárni az órákra a középsuliban, mert most már - ha jól tudom - középsulis szinten próbálnak némi gazdasági ismereteket is oktatni. Remélem, nagyjából sikerül majd belőnöd, hogy úgy kábé mikről is szól ez a témakör.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lassan gépelek és kevés leütés jut egy témára
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Tudod mi a bajom?Baromi önérzetes afejem! Amúgy egyetértünk!@glaci ph 5.5 álompolgár:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Jahh meg a népszavazási kísérlet, hogy legyen mindenkinek évi 260 nap szabadsága. No comment.
@Penivaldes: igazi gályán? hajcsárokkal? még-még!
@glaci ph 5.5 álompolgár: "Egyik a raktárból lopott, a másik meg a kirakatból!"Ezt hogy találtad ki?Ettől mosolygós az estém!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A Költségvetési Tanács tavaszra jósol IMF megállapodást, nektek nem gyanús a dolog? Mi tart jövő tavaszig, amikor 2 hét alatt meg lehet egyezni? Simor? Félek, nem lesz itt semmiféle megállapodás.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na, ez látod egy lehetséges érv a bejegyzésben szereplő kijelentés mellett. Szerintem amúgy nem állja meg a helyét - mert nem a frakció, tehát nem az első vonalbeli POLITIKUSOK végzettsége határozza meg egy párt szakmaiságát -, de mint felvetés, elfogadható.

Nekem egyébként az LMP gazdasági vonulata nem szimpatikus, "kommunista". Mondjuk pont az üzemanyagárakon rugózni, amit tesz a blogíró az általa hivatkozott másik cikkében, hát az meg a másik oldal, elég szakmaiatlannak tűnik (a negatív környezeti externáliákat nem beárazni...).
1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

de addig is az ÉVEZRED RABLÁSA...
34ezer milliárd... +57 már kin van = 91 ezer milliárd ofsórban...
9 1 ... B I L I Ó ... Ft...
köszönjük a korábbi pártoknak, és az álampártnak !
hajrá magyarok ! hajrá fides !
@glaci ph 5.5 álompolgár: nem!
semmi gálya, hanem tutaj...vad hullámok, sziklák...Szkülla, viziszörny..
@Amidazophen: "A demokratikus ellenzék összefogásának jelenleg legnagyobb akadálya a mindenkivel szemben "kényes izlésű" LMP-vezetőség." Szabaduljanak meg tőlük, és minden szép lesz.

De szép is, az, amikor az ellenfelet harakirire biztatod! Elmúlik, öcsi, a gyomorgörcsöd mingyá', tessék, itt a jatagán, vágd fel a hasikád!

Basszus, micsoda kifinomult trollok vagynak...
@renevol:

Ausztriában 40 Ft-tal olcsóbb a gázolaj, csak szólok. Gondolom ők nem árazták be az externáliákat rendesen.
@renevol:

gyügyüke, olyan vagy mint Bözsi nénje a mise után a kocsmában az első Hubertus után...csak Bözsike nénje icipicit bölcsebb és csak a második Hubi után csócsálja a rossz végit

brühühühühühühü

@Fabius neked angyali türelmed van ...vagy a csepűrágókat hagyod alkotni...mint vidéki bábszínházban a vasorrú bábát?
@Mariann19: áá hagyd a zorán egyik dala :'almát lopni már csak fával együtt szabad'
@Husz_János_Puszita: igy igaz. Mindketten zsenik, bár Jung stilusa kevésbé olvasmányos :)
Egyébként nem âllitottam, h.a hatalom önkorlátozó. A látszólag önkorlátozót is sokszor korlátozzák a saját syratégiái, félelmei, stb. S sokszor épp az önkorlát hiánya vezet törvényszerüen bukáshoz.
@rodeo36: Fabius-szintű, súlyos érvek, mucikám! :)
@GeoCracker:

Nem állítottam, hogy állítottad:D A humánetológiáról jutott eszembe, ennyi az egész.
a fides mencségére hogy az elmúlt 22 év legjobb kormánya az Orbán 1.0 volt...
én nem járok szavazni mert ez sem üti meg a mércét... bűnrészes nem leszek...

de... akkor voltak sikeres gazdasági lépéseik (is),
plusz a középrétegeket erősítették, polgárosítottak...
de a választások elbukása után arra következtettek,
hogy a KAMUNIKÁCIÓ a fontos és az irányítható BUTA TÖMEGet kell célozni...

így most a fides mafia irányt váltott MÁR CSAK LOP...
a drorvbán 2.0 alatt NEMZETI NAGYTŐKE KONCENTRÁCIÓ
az álam összes forrásának felélésével
(manyup+álamosítás+külföldiek kizavarása +mnb tart a lék....)
és még RABSZOLGÁKKAL is erősítik a nemzeti nagytőkét
persze ez mellesleg a társadalom tejjes KETTÉSZAKADÁSÁVAL jár...

a félázsiai virtus ezért van...
@glaci ph 5.5 álompolgár: Zorán? Azt hittem Orvbán dala! És hitvallása!
@renevol:
"Hivatkozás: bármelyik cikked, random."
Fabius teljesen hülye, köszönjük, hogy felnyitottad a szemünket! Az enyémet is, bár én nála sokkal okosabb vagyok-:)) A naptárhatástól megtisztított izébigyók, meg a makrogazdasági lófaszok annyira érdekelnek, mint Selmeczi Gabriellát a Pit Bull törvény, amit éppen most dobtak a kukába, pedig ő szerkesztette. (itt jönne Rodeo, de nem idézem)
Nem könnyű feladat értelmezni... neked.
Írni tudsz, de mi lenne, ha ezt értelmesen is megpróbálnád? Úgy értem, szakmailag. Ha már erre hivatkozol. Én nem vagyok gőzgazdász, nem onnan közelítem a kérdést. Magyarázd meg nekem, mitől ízletesebb a Matolcsy farhát, mint a Gyurcsányé?
Minimum kétmillió ember nevében várom a választ.
Szóval...?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: gondolom nem Jung. Csányinak még a sejtbiológia- könyvét is olvastam. Anno 30+ éve.
@Husz_János_Puszita: Isteni ötlet. :)
@Penivaldes: És himalája és a mariana árok meghódítása tetszőleges sorrendben. :)
@Mariann19:

pontosan, olyan anal fa buták mindenhez, kivéve az ingyenéléshez, hogy ez már tantárgy is lehetne akár...

ha beleolvasol vagy esetleg belenézel a még hozzáférhető videókba akkor láthatod hallhatod, hogy a törpe milyen felszínes, amatőrnek is gyenge dumafranci, aki pusztán a cigánytempó alkalmazásával, munka nélkűl akart elérni mindent...engem a családja nem érdekel kibaszott rossz nevelést kapott az bizonyos, egy neveletlen taknyos maradt 50 éves korára is és kurvára műveletlen felfuvalkodott

az a baj, hogy mind ilyen

ezek bandájából kezdték azt nyomni, 1986-ban!!!!!!!!!!!!, hogy a magyar ipar termékei szarok, tehát licenceket kell vásárolni persze az ára nem érdekelte és az sem, hogy ezzel a magyar kutatást és fejlesztést meggyilkolják valamint ugyanannak beláthatatlan következményei lesznek

példa a győri fejlesztés 4 szer annyiba került mint az Ikarus-i és az eredménye nem volt 4 szeres, sőt...ugyanakkor a Vörös csillag traktorgyárat a D4K és hasonló dolgokkal hagyták elhalni és még bele is rúgtak ugyanaz a Ganz Mávag és minden ágazatával (Alstöm turbina kooperáció volt a 80-as évek végére és azzal együtt)

szóval szakmai bugyutaságuk és öntelt seggfejségük eredményezi mai napig a csődöt

legalább 30 év kell a rendbetételére de ha nem kezdik azonnal akkor el kell temetni 4dik világi ország lesz levédia

még megbaszni sem lehet

brühühühühühühü
@Husz_János_Puszita: Ezt nem igazán értem. Ha egy szomszédos országban 10%-kal olcsóbb valami, akkor abból valami egyenesen következik? Vagy nem értem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen:)) az összes csúcsot a Himalájában, Halál völgy, és végül a vizesárok:)) aztán így tovább..
@renevol:

köszönöm, nagyon megtisztelsz ezzel

brühühühühühühü

pucika
@renevol:

Abból az következik, hogy valószínű nem az externáliák beárazása alakítja a magyar gázolaj árát.
@renevol: Bocsesz, de te statisztikát akartál. Nincs fent kimutatás, szerintem az lmp-nek sincs ilyen kimutatása, hogy hány jogász, közgazdász, bölcsész, politológus, orvos stb van a pártban. Ebből tudunk kiindulni, és abból, hogy az ilyen terveket nem köröztetik levlistákon azzal, hogy most brainstorming van vazze.
Ráadásul ugye örülniük kellene zöld pártként, hogy az üzemanyagár így meg úgy, mert többen teszik le az autót....
Én ettől kapok agylobot tőlük. A végén még odaállnak tigris simogatóba a shell kútra, mert ők annyira zöldek.
@Husz_János_Puszita: Mi mi?! Hát tavaszra kijózanodnak a január óta beb@szott brókerek és rájönnek, hogy a kormány itt a piros hol a pirost játszik velük a nyugati aluljárójában...
Tavasszal? Akkor most vegyek ójrót? A Jézuska hoz nekem szép hasznot a forint gyengülésével?:D
@Penivaldes: Aztán elküldjük őket jószolgálati küldetésekre, pl. aknát semlegesíteni kambodzsában, mert az olyan egzotikus. Mármint kambodzsa.:)
@Husz_János_Puszita:

Hanem a költségvetés éhsége. Egyszer szeretném megérni, hogy nem a költségvetésnek lesz országa, hanem az országnak költségvetése.
@renevol:
neked nem...ezt tudjuk

brühühühühühü
tyutyuka
@Penivaldes: mindegyik csúcson egy hét fizetett szabadság, egy szál ingben, gatya nélkül
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

..gyengülésre fogadnék nagy tételben. Forgasd be a konyhapénzt.:D
@Husz_János_Puszita: Csakhogy egy EU választáson a választópolgárok mindig máshogy szavaznak, mint egy parlamenti választáson. Más a tét, nem ettől függ, ki lesz kormányon az országban, kisebb a részvétel, ami kedvez a kis pártoknak stb.
@Blogger Géza:

Igaz, de attól még nem a Bokros személye tette tönkre az MDF-et.
@rodeo36: Igen, a külföldi technológiák behozatalát magam is átéltem.Le sem merem írni, hogy egy teljes import gyártósor üzembehelyezése után derült ki, hogy a magyar alapanyag kémiailag másként viselkedik, mint az importáló országé.Hiába bámulta a magyar külföldön a csodát, komplex müszaki tartalom és megismerés kellett volna a behozatalhoz.Ráadásul az akkori deviza felhasználás úgy ment, hogy az importálhatott, aki devizát is termelt.Hát nem tudtunk röhögni akkortájt a cégemnél.
Ami miniszterelnökünk megnyilvánulásait illeti, nem tudom eldönteni, hogy kocsmai szlengje /koki, bicskázás, felizgulás, akku feltöltés stb/ neveltetési hiányosságaiból ered-e, vagy nagyon lazára akarja venni a figurát.Ez utóbbi fiatalos is lehetne, bár én inkább egy arisztokratikus megjelenésűre vágyom. A fene az izlésemet!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Legyen inkább 10 év egy nikkel-bányában a Merkúron. :D

Esetleg tájékozódási futás az Alienek Bolygóján.
Azt gondolom a poszt jogos, meg ha vegkicsengesevel nem is ertek igazan egyet.

En a Suchman jelenseget nem ertekelnem tul. Csak ket hir tole:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-266722
www.magyarhirlap.hu/belfold/selyemzsinort_kuld_suchman_mesterhazynak.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201208

Vagyis szerintem csak a felszinen akar maradni, a kiralycsinalot akarja jatszani, hogy ne turjak ki az "elit"-bol.

Ennek az egesz fidesz-koalicios akcionak, hiszen masok altali megerosites miatt mar talan lehet igy ertelmezni, nem sok ertelmet latom.
Lehet oka az egesznek, az hogy valoban - foleg az LMP-re - nyomast akarnak gyakorolni, hogy ha ti se akartok egyuttmukodest, akkor mi meg plane nem, es meg igy is mi jarunk jobban. Am ezzel egyutt is az egeszet egy orbitalis baromsagnak tartom, egy nagyon rosszul felmert helyzetertekeles utan...
A masik ok lehet, hogy az oregek komolyan ugy gondoljak, hogy igy ujabb evekre biztositjak poziciojukat, es megelhetesuket.

Am, mint mar az elso ilyen iranyu megszolalaskor, a Suchmanos posztnal is irtam, ezt a sokat turt szoci kemenymag szavazotabor nem nyelne le nekik (csaladi vonatkozas alapjan tudom). Nem vagyok biztos, hogy ez az 1-2%-os csokkenes az utobbi idoben nem-e ennek koszonheto. Persze lehet, hogy csak uborkaszezon van.

Hiszen maga a megpedzett dolog - osszefogas a Fidesszel - epp az eddigi egyetlen uzenetuket veri keresztbe: Szavazz rank, mert legnagyobb ellenzeki partkent mi vagyunk az egyetlen, akinek eselye van eltakaritani Orbant!

Masreszt csak halkan emlitenek egy fontos, am most meg nem igen artikulalt szempontot:
Europai politika.
Orbant Merkelek, a szerintem, elfogadhato hataron tul is vedtek, hogy a Nepparti hegemonia es egyseg meglegyen nekik a szamukra fontos dontesek meghozatalakor. Ugyanakkor az MSZP rengeteget koszonhet a szociknak (zoldeknek, es liberalisoknak is) az EP-ben kapott tamogatasukert. Ha a jelenlegi (Fidesz 14 - MSZP 4) aranyt kozelebb tudnak hozni, esetleg kiegyenliteni (10-8, 9-9) akkor azzal a a 82 fos nepparti elonybol 8-at/10-et egycsapasra tudnanak letudni. Es abban is biztos vagyok, hogy Martin Schulz sajat zsebbol is fizetne repulojegyet, szallasat, csak hogy kampanyolhasson Orban ellen, kiosztva 1-2 kokit es sallert. A'14-ben varhato EP valasztas a tavaszi orszaggyulesi es az oszi onkori szendvicsebe esne. Marpedig a Szocialistak es Demokratak Szovetsege aligha nezne jo szemmel egy ilyen koaliciot a toluk (elore lathatoan) kapot segitseg utan az MSZP-nek pedig nincs sok (ha egyeltalan) mas europai szovetsegese...

Itt a Lazarfalvai dologrol nem nyilatkoznek,mert ugyan mar nem eloszor emlegeted, de sem az LMP, sem a DK oldalan nem leltem ilyen iranyu reklamalast, ami amugy konnyen lehet az en hibam.
Ugyhogy kis segitseget szivesen vennek, hogy a temaban mire is gondolsz pontosan...

LMP: "helyette az LMP parlamenti parkolós és Közgép udvaros irányába lehetne menni új ötletekkel"

Am ugy tunik, hogy ezek sem igazan sikeres probalkozasok, ugyanis mindez, az allando parlamenti Kozgepezessel, oligarchazassal is csokkenest hozott nekik IS. Vagyis NEM CSAK az MSZP csokkent manapsag.

Most is allitom, amit mar hosszu honapok ota: Az LMP azzal nyerne sok szavazot, ha az MSZP-t meglepve leulne vegre targyalni, kulonosen most a fideszes kozeledes idejen utne ez nagyot: Innentol sajat programjat tudna kommunikalni, a napirenden tartott kulonbozo temakban a kozvelemenybe tudna juttatni, mirol mit gondol, es legfokepp, hogy kormanyzasa soran mit, hogyan es miert tenne. Ezzel mind a Fidesz, mind az MSZP es a DK terveit(?), otleteit(?) tudna direktben megvitatni. Igy sokak szamara alakithatna ki a kormanykepes, illetve felelossegteljes part kepet. Mert szerintem a lelancolas bizony nem alkalmas erre. Es bar sokan meg mindig ragjak a kefet, es hibaztatjak GYurcsanyt, hogy a teli lancolaskor "ellopta a showt". Am lathato, hogy a mostani Kozgepes akcionak nem lett nemzetkozi visszhangja. Es meg a fideszes ellenkampany is viszonylag sikeresnek mondhato, holtt az mar a pofatlansag csimborasszoja volt.

Valo igaz, hogy egy ilyen forgatokonyv alapjan az MSZP es a DK is profitalhatna egy ilyen targyalassorozatbol, de az LMP egesz egyszeruen NEM LEHET olyan szemellenzos, hogy inkabb valassza a lose-lose szitut egy lehetseges win-win jatek helyett.

Es sejtem, hogy johetne most a szokasos, hogy de hiszen az MSZP se valtozik, es nekik is micsoda hozzaallasuk van...
Am a helyzet az, hogy ok meg igy is a 2. legnagyobb part, es kutato cegtol fuggoen 2x, vagy akar 3x akkora taborral mint az LMP. Es ha komolyan gondoljak a nagykoalicios tapogatozast, akkor meg ujabb ciklus(ok)ra biztos jovovel, mig az LMP ugy kb fele annyi kepviselore szamithat mostani meresek alapjan, mint amennyijuk most van.

En peldanak inkabb a DK-t allitanam az LMP ele.

DK: A part komoly teherrel indul, ugyanis Gyurcsanyt igyekszik mindenki fobunoskent beallitani. Es amikor csak lehet egy kis megerositeskent gyurcsanyozni egy kicsit.
(Ezt altalaban szeretem ilyenkor leirni, vagyis itt nem csak az en velemenyemrol van szo; hogy Gyurcsany a legujabb Szonda meres alapjan 23 ponton all a 100-as skalan, mig az erkolcs es moral nagy bajnokai Schiffer 27(!), mig Javor 26(!) ponton.)

Ezzel egyutt a DK jol merte fel sajat helyzetet. Azon tul, hogy mennyi baromsagot, es ostobasagot is elkovetnek.
Tudjak jol, hogy nekik minden jo hirert, ami roluk szol, orszagos publicitast hoz, meg kell dolgozniuk. Ha ez azt jelenti, hogy ezert parirozniuk/pucsitaniuk kell az MSZP-nek akkor megteszik.
Es erre a legjobb pelda a dunaujvarosi ket korzet esete. Nem irnam le, aki ismeri O.K., aki nem de erdekli, jarjon utanna...
Am meg ekkor is, amikor a masodik eset utan, Horvath Csaba valoban kicsit felrepozicionalt nyilatkozata utan is csak a gunyolodast kaptak, mentek tovabb es csinaljak a dolgukat.
Es bar a mostani MSZP-s kozeledest a Fideszhez meg Gyurcsany is kritizalja, de boritekolhato, hogy barmilyen kozeledesre a szociktol egy ellenzeki egyuttmukodes fele, a DK kapasbol fog raugrani...

Legnagyobb hatranyuk, hogy a rajuk leadott szavazatot mintha kozvetlenul a kukaba dobnad, minthogy nem allnak tovabbjuto helyen...

Ugy tunik,hogy jelenleg a legnagyobb akadaly a partok szamara a FELELEM, hogy eloalljanak egy programmal. Azon tul, hogy kitudja milyen szakember gardaja van az adott partoknak.

Az MSZP mar bizonyitotta, hogy inkabb osztogatni szeret, es csak NAGGGYON sulyos helyzetben hajlandoak szembenezni a valos helyzettel. Horn 1 eves hezitalasa, illetve a 2003-tol tukeppen 2009-ig huzodo szoci bojkott jol illusztralja ezt.

Az LMP szamara a program alkotas a gyekeny kivalasztasat jelentene. Ha a partnereit(?), Szolidaritas, 4K! vesszuk, akkor az bizony egy elegge balos iranyt valoszinusit. Ezt programban kozhirre teve, az LMP tukeppen a balos "fordulat" kozben/elott levo MSZP melle telepedne le.
Kicsit batrabb programmal viszont liberalisnak, esetleg gyurcsanyosnak itelhetnek oket.

A DK eseten nem tudhatom kik vannak a kornyezetukben. De ha Bauert figyelembe veszem, aki amugy szamomra az egyik leghitelesebb gazdasagi szakiranyu politikusa az utobbi 20 evnek (nyilvan nem volt veletlen hogy sem a szocik nem igazan szerettek kormanyzatban, es az SZDSZ is passzirozta kifele) akkor a program talan tul is liberalis lenne, ami manapsag nem jo omen. Ugyanakkor nem biztos, hogy ovele kellene egy ilyen programot osszeallitani. Elemzeshez jonak tunik, de osszeallitani egy ilyen csomagot es azt femjelezni, talan mar nem olyan tutti huzas.

Magyaran az adott helyzetben mindnek az lenne a legkonnyebb es legbiztonsagosabb huzas, ha mondjuk Bajnai es a HaHa programjat veszik alapul, es azon a sajat elvarasaik szerint nemi modositasokat vivnak ki.
Ezzel a SZUKSEGES kemeny gazdasagpolitika miatti kritikak ellen tudnanak nemileg(hiszen megiscsak elfogadnak) vedekezni, es egy -szerintem - mindannyiuk szamara elfogadhato, de semelyik masikhoz direktben nem kotheto minielnok-jelolt moge tudnanak felsorakozni.

Jelenleg Orban levaltasanak egyetlen lehetosegekent az osszefogast latom.
Egyreszt mert egyetlen ellenzeki ero sem kepes ezt maga megtenni, meg a legnagyobb MSZP sem. Masreszt epp egy ilyen osszefogas koruli szervezkedes, targyalas erlelhet ki olyan kozosen is kepviselheto programot, amely egy kormanyvaltas utan a kormanyozhatosagot biztosithatja. Harmadreszt pedig, mert maga az egyuttmukodes tenye, a benne resztvevo partok mozgalmak szamara szamszerusitheto szavazoszam novekedesben testesulne meg, ami maganak a kormanybuktatasnak az eselyet nagyban novelne.

Sajnos a konkluzioval egyet kell ertenem, mert nem tunik ugy hogy a lenyeges partok nagyon (vagy egyaltalan) elkotelezettek lennenek egy valamilyen egymashoz valo kozeledes fele. Latszatra meg leginkabb a DK, de ott is csak remelni lehet, hogy nemelyikuk ezt komolyan is gondolja a politikai erdekeiken tul...
Ha az én feladatom lenne a tippty-adás, abból indulnék ki, hogy az összefogás alapja a közös vélemény (hagyjatok békén a közös érdekkel! Még mindig van aki hisz ennek összeboronáló erejében?)
Milyen elemei vannak?
1. A rendszerváltásnál ellopták az országot
2. A politikusok csak lopnak
3. A hatalmat a haverság adja
4. A csókosok minden megtehetnek, csak miránk vonatkoznak a törvények.

Milyen sikeres történelmi analógia segíthet?
Al Capone rács mögé juttatása. Gyilkos, rabló, maffiózó? Ezzel nem lehet megfogni. Akkor tehát mit tettek?
Alcatraz ADÓCSALÁSÉRT!

Summa summarum: létre kell hozni Magyar Vagyonvizsgáló Pártot.
Gazdasági programjának központi eleme az 1988 - 2012 közötti vagyonosodási vizsgálatok lefolytatása -a visszanyert források szociális ellátórendszerbe való visszaforgatásával.
Tutinyerő demagóg és populista program. Az "elveszem ami neked van de nekem nincs (elég)" elvnél nem létezik mozgósítóbb, lelkesítőbb program.
Nem kétharmad, de négyötöd lenne a győzelmi arány... Fogadunk?
@Mariann19:

Viktor mellett még Kovács XIII János targoncás is olyan elegáns, mint Gróf Drakula.
@dr. mesterseges szinezek:
"Kétes értékű győzelem is volna éppen akkor megnyerni a pártot, amikor annak egyes megélhetési élhetetlenjei Simicskától kapják a tagdíjravalót."

Nem "csak" ketes lenne, hanem LEHETETLEN is...
@rodeo36:

Olyan rég volt már LMP orkunk, játszani kell vele is egy kicsit. Hadd táncoljon :-D
"Legyen inkább 10 év egy nikkel-bányában a Merkúron" azért egy baszott nagy vasgolyó legyen nála, biztosíva elveszítés ellen. mondjuk a lábához rögzítve?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Velem lehet alkudozni. Küldjük inkább az alienekhez au pairkedni őket.:))))
@Husz_János_Puszita: Akkor nem azerbajdzsáni fabatkába váltom át:D
@rodeo36:
86 előtt meg jó volt a Hajdúsági Iparműveknek a szaros AEG licc-non-szensz? Abból lett a denszing vasmaschina, ami azér harminc évig csak eltáncolt. Az igaz, hogy nem engedték gyártani avval az elektronyikával, amitől nem lett volna a táncpakett ördöge, csak sima aszinkron motorral lehetett csinálni. Ilyen a focista is, nem lehet beleépíteni semmi EU-kompatibilis izét, azé táncol úgy úgy, mint egy csapágyas Energomat. Mi meg megpróbáljuk lefogni centrifugáláskor, de hiába. Úgy rázza magát, mint Csiccsolína egy ibizai bárban Csányinak.
(ha arra téved a mi Falconunkkal)
@dr. Bubó:
Ez a video nagyon durva. Az eveket siman lehetne kiosztani...
Nem ertek hozza de valami gondatlan veszelyeztetes, vagy hasonlo jogcimen....
@Knósszosz: baszki közös repcsitek van?(ha arra téved a mi Falconunkkal)
@sörtelen:

Ez jó és ki lenne a párt elnöke, Budai?:D
@Fabius:
"Suchmannt kellett volna fejjelt előre kilógatni a pártházablakból, hogy ejmijafasz tyúkapó, mikor ez elhangzott. Helyette megmagyarázták még ketten, most meg azt magyarázzák testületileg, hogy őket mindenki félreérti."

Minthogy a fentebbi "szosszenetem" orak alatt allt ossze, kulonbozo elfoglaltsagaim miatt, igy most olvasom, es ebben egyetertunk.
@renevol:

Látod csibém, eklatáns példája vagy annak milyen is, mikor az okos hülyéskedése helyett a hülye okoskodik. :-))

Gazdaságról és az LMP bármilyen ezzel kapcsolatos megnyilvánulásairól továbbra sem beszélsz egy szót sem, helyette terelsz, mellédumálsz, személyeskedsz mert elhiszed, az ostobaságodat és a témával kapcsolatos analfabétaságodat eltakarod ezzel. Ez a ti bajotok: megmagyarázó ember sok van, kompetens, gazdasági témában vitaképes, olyan, aki legalább azt a hülye alternatív költségvetést elolvasta volna meg alig. Te vagy a példa, miért tartják őket gazdasági analfabétáknak.

De jófej vagyok, itt a program, hátha felolvassa és elmagyarázza neked valaki az ismert tecnokrata szakemberek közül, hogy melyik mondat pontosan mit jelent.

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/09/Az-LMP-2012.-%C3%A9vre-sz%C3%B3l%C3%B3-k%C3%B6lts%C3%A9gvet%C3%A9si-javaslata.pdf
@Knósszosz: "Magyarázd meg nekem, mitől ízletesebb a Matolcsy farhát, mint a Gyurcsányé? "

Ez a kérdés hogy jön ide, ehhez a cikkhez? Szerintem te nem nagyon vágod, hogy mi van. Ez a kérdés itt és most teljesen inadekvát. Ha én írnék egy blogbejegyzést erről a kérdésről, állítanék valamit de nem támasztanám alá ÉRVEKKEL, akkor adekvát kérdésnek számítana. Így viszont nem.
@Fabius:
kiváncsisággal töltesz el, lementettem és elolvasom
@Knósszosz:

a COCOM...talán még ma is? ki tudja?

nagyon gyanús

brühühühühühü
@Husz_János_Puszita: Nem. De biztos csak olyan lehetne, aki nem lopta betegre magát.
Komolyra fordítva: "nem hülye vagy, hanem áldozat" üzenet a milliónyi csalódott embert tűzbe hozná.
_Csak ez_.
Szerintem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Előttem van egy kép. 2011.december IMF küldöttség Orbán Viktorral a tárgyalóaztalnál.A küldöttség ingben, nyakkendőben villantott, Orbán valami munkásruhakék ingre felvett zakóban lazán.Kínos!
@Fabius: Mestere vagy a mellébeszélésnek, mucikám. Senki nem kérdezte tőled, hogy mi az LMP alternatív költségvetésének linkje. A teljesen egyértelmű, félreértelmezhetetlen kérdésemet ijedten, minél távolabbról kerülgeted, a személyeskedésen kívül mindössze ennyi konkrétumot tudtál felmutatni az eddigi 5db kommentedben. A légből kapott kijelentéseidért nem vállalod a felelősséget, magyarázattal nem szolgálsz, mert te is tudod, hogy képtelen vagy a konkrétumok mezsgyéjén megállni a lábadon.

Ilyen szánalmas kapálózást ritkán látni. Szép volt, fiú!
@Knósszosz:

az Ede tanúlt az MAN után a hátsóhíddal és az nagy nyerő Benő lett de későn...
az Ikarus 1970-es évek végén intenzív tárgyalások révén a MOGÜRT ragyogó közreműködésével belépett Észak Amerika piacára és sikerrel de ott a Cuumins és Aliston közreműködött a mai NABI akkor alapúlt és széles cucinak picsa köze sincs hozzá a barom anyját nekije...(a torontoi TTC-nek az lett a kifogása a csuklósok sikere után, hogy azért az árért amit sehonnan sem kaptak 10 évre adtunk nekik garanciát és az ő szokásuk szerint megelőző karbantartás nem létezik hagyták lerohadni és utána el kezdték leköpködni, inkább a sok ócskavas amerikai szart használják mert az kurva kényelmetlen és randa de 30 évig egy darabban marad kapitalisták sem normálisak nehogy félreértsd...)

brühühühühühühü
@simple observer 1.0:

"Lehet oka az egesznek, az hogy valoban - foleg az LMP-re - nyomast akarnak gyakorolni, hogy ha ti se akartok egyuttmukodest, akkor mi meg plane nem"

Elkerülte a figyelmedet, hogy Jávor egy hete az összefogás felé nyitásról beszélt. Ráadásul Lázárfalván egyeztetésben is voltak a Lázár utód elleni közös jelöltről. Ebből, az először ténylegesen megvalósulni látszó összefogásból nem az ördögbotosok, hanem a szocik ugrottak ki. Ráadásul ez nem szerintem, hanem Gyurcsányék szerint van így.

Magyarul ez a nyomásgyakorlás szerintem marhaság. A Velez-Puch-Simicska tengelyt ismerve hamarabb hiszem el ezúttal amit Gréczy mond: rájuk szóltak, hogy nemá' a szimbolikusnak számító Jancsifalván akarjatok összefogdosni, mert...
@renevol:

Nem mindegy, hány közgazdász van az LMP-ben, ha a gazdasági programjuk gagyi? Matolcsy is közgazdász állítólag...
@renevol:

* ásít*

A gazdaságról valami? Semmi?
Elolvastad a programot? Persze, hogy nem, kurvaannyát, 95 hosszú oldal. Még csak az kéne, hogy fogalmad legyen bármiről, amiről észt osztanál.

:-D :-D
@renevol:
bucika a teljes háttérköltségvetés után milyen más konkrétumot akarsz? nem tucc olvasni vagy csak viszketegség kínoz

röhögve várom újabb szófosásodat...egyre törpébb leszel mint a zalcsútbasznádi (tudod nálam ennél lejjebb má' nincs)

brühühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár: Sajna nem.
Neked ha vóna, repülnék vele. Nem vagy Te érintett?
@Veszett Fejsze:
"Botka csak egy kósza példa volt, a vérfrissítés okán. Azt azonban megkérdezném: ha 2010-ben, szarrá alázva, megtörténik az a belső puccs, vajon mi lenne ma? És tényleg kell még egy vereség, hogy valaki, valakik végre elkezdjék a folyamatot?"

Mar korabban is kifejtettem, hogy szerintem az adott helyzetben teljesen irrealis azt varni, hogy a fiatalok nekimenjenek az oregeknek.
Ha meg Mesterhazi is Puch taljabol cseresznyezik, akkor mit varsz, mi legyen, es ki csinalja?!

Leginkabb egy kormanyzati szerep eseten van erre esely.
Lőrincz Tamás ezüstérmes!

GRAT!
@Knósszosz: én nem érintve érzem magam, hanem simán szivatva
@rodeo36:
Kösz!!!
Nem értem félre, ráadásul asztat mondod, amit ezek a szerencsétlen svábbogarak sose értenek meg. Kaptak volna a Zeurópíár seggfejek használható buszot, meg a kanadlyiak is, de nekik nem köllött a levéd szárnyas, tmk-val se. Hülyék! Most veszik a Volvót. Széles meg mene-tekel-ufárszin, oszt brühühühühü
@simple observer 1.0:

Frászt. Kormányzati szerep esetén, a változatlanság mellett egyetlen dologra van esély: a 70-30 megfordul, és minden marad a régiben.

Az ismereteink alapján ez biztosra vehető.

Ha a fiatalok/egyet nem értők puccsolni akarnak azt mindenképpen a választások előtt kell megcsinálni. De aligha akarja ezt bárki.
@renevol:
Most előveszem a szinonima szótárat, addig egyensúlyozz. Fél lábon. Most gyön a klasszikus:
...nézz utána erre mit szokott írni Rodeo!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mondom, abszolút validnak tartom az érvedet, csak nem értek vele egyet. Szerintem pl. a Fidesz-frakció tagjainak végzettségét ha megnézzük, önmagában abból még nem fogunk tudni következtetést levonni abból, hogy milyen területeken lesz szakmai vagy szakmaiatlan a 2010-2014-es kormányzati ciklus. Fabius eddigi 5db kommentjéből ezt hiányolom, hogy meg sem próbál érvelni a kijelentése mellett, meg sem próbál keresni pl. egy ilyen mutatót, mint te. Ehelyett ijedten maszatol és személyeskedik.
@simple observer 1.0: ha már kormányzati szerep van, akkor - szerintem - sokkal nehezebb nyakazni. Vagy veszélyesebb. Csuda nagy bizalmat kelt egy olyan párt, amelyik bejut, nyer, aztán nyírni kezdi önmagát; hónapokig is marakodhatnak a helyekért, és a mögöttük álló pénzügyi körök se igazán díjaznák sem a gyengítést, sem a tökölést.
Normálisabb cégek a válság kitörésekor átálltak fejlesztésre, átalakításra, hogy mire elindul fölfelé a szekér, ott legyenek az azonnal bedobható friss ötletek, és az összekovácsolt gárda. Szerintem 2010-ben lecsapni pár irritáló fejet semmit nem jelentett volna annál az MSZP-nél, ami gyakorlatilag két éve egy helyben topog; ha akkor meg is zakkan a szimpatizánsok köre, mostanra ez pótolható lett volna. Akár más generációk, és más rétegek megszólításának lehetősége is szóba jöhetne mostanra.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Szerinted én...?
Cuminami, persze nem úgy.
A szar homlokon talál, de az nem a fidesz.
Ugye?
@Fabius

szenvedek de folytatom a lömpöpö tényleg ilyen "irodalmi" egy Fenyő vagy Vass Albert veszett el bennük...

majd a vége után még többet

brühühühühühü
@Fabius: Csak és kizárólag te citálod ide az LMP 2011-ben készült alternatív költségvetését. Már sokadjára. Hogy miért, azt senki nem tudja. Rejtélyes ember vagy. Nekem egy teljesen másik témáju és jellegű kérdésem volt a blogbejegyzéseddel kapcsolatban, de most már a 6., a témát erősen hárító kamu komment jött tőled, úgyhogy azt hiszem, többre már nem számíthatunk.

Légyszi még egyszer azért linkeld be az LMP alternatív költségvetését! Az tökre tetszik, amikor azt csinálod.
@renevol:

Ijedten védekezek? Zokogva röhögök rajtad csillagom. :-D

Gazdaságról még mindig semmi? Gondoltam.
@rodeo36: "bucika a teljes háttérköltségvetés után milyen más konkrétumot akarsz?"

Ja tényleg, igazad van: bárki bármi kapcsán feltesz egy bármire irányuló kérdést, arra az adekvát válasz az LMP alternatív költségvetése. Ha megkérdezik, hány óra, majd mondom, hogy alternatív költségvetés.

Te tök okos vagy.
@Fabius: A kijelentésed alátámasztásáról még mindig semmi? No? Nem? Hát jó, gondoltam.
@Spániel:

"mit látsz bele Botkába Egy sötét ló, semmit sem tudunk róla. "

Nem latok en bele semmit. Azt azonban igen, hogy kozigazgatasban vezetoi pozicioban eltoltott hosszu evei olyan felbecsulhetetlen elonyt adnak szamara Mesterhazival, vagy Ujhelyivel szemben, amit ez utobbiak eveken at tarto potcselekvese nem tud kiegyenliteni.
Ha nem is lesz belole minielnok, de partelnoksegre, vagy valamilyen onkormanyzatissaggal foglalkozo miniszteri/allamtitkari poszthoz eleg tapasztalatot szerzett
@renevol:

Megsúgom kedves egybites: az alternatív költségvetés és a párt szerinted nagyszámú gazdasági szakemberei közt összefüggés van. Ugyanis előbbi utóbbiak munkája. Ha elolvasnád, megértenéd, esetleg vitatkozni is tudnál róla, és a készítői technokrataságáról.

Nyugi, nem gondoltam komolyan, hogy ezt megérted. De gondoltam mit lehet tudni, hátha mégis.
@renevol:
számokat akarsz, benne van a linkben

de ha akarod küldök neked néhányat, csak spec neked...milyen számrendszerben akarod?

brühühühühühü

pityuka
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ettol meg boven szavaznek..

ez a stilus csak ebben a nyomorult, istenseggeallatti medenceben fura.

nem azt mondom, hogy tetszik. csak eppen ettol meg lehet rajuk szavazni. a vilag boldogabbik felen ez nap mint nap megy.

ettol fuggetlenul meg mindig inkabb mint orban es a fidesz.

majd mutass a fidesznel szarabbat:-)
@Fabius: "a párt szerinted nagyszámú gazdasági szakemberei"

Tudnál tőlem idézni akár 1db. olyan mondatot is, amelyben azt írtam, hogy az LMP-ben nagyszámú gazdasági szakember van?

Nem? Hát akkor megint csak a szövegértés hiánya vagy a mellébeszélés a két lehetséges magyarázat a viselkedésedre.
@rodeo36: Te úgy nagyjából tisztában vagy vele, hogy mit próbálok a blog nagytudású közgazdasági szakemberéből, a technokrata guruból kihúzni?

(Mert ő tudja, csak kínosan kerüli a témát és mellébeszél folyamatosan...)
@sörtelen:

Jajj jajj önsajnálatban amúgy is erősek vagyunk...:D
@renevol:

Tudok csibém:

"Én személyesen több technokrata gazdasági szakembert ismerek a pártból."

Ebből van:

varanus.blog.hu/2012/08/07/hofiorszag_osszefogasa/fullcommentlist/1#c17494762

Te nem csak ostoba vagy, hanem hülye is: arra se emlékszel amit fél órája hazudtál. Ismered őket, mi?

:-D :-D :-D
@renevol: "Te úgy nagyjából tisztában vagy vele, hogy mit próbálok a blog nagytudású közgazdasági szakemberéből, a technokrata guruból kihúzni?"

hogy elhajtson a picsaba?
hogy kivagjon a blogjarol?

szerintem az elso megvolt, a masik esetben meg nem fog ilyet tenni..

mas eddig nem vilagos, pedig nem most kezdtetek:-)
@Fabius: Ismételt hazug mentegetőzés a részedről. A következő két mondat szerinted egy és ugyanaz:

"Én személyesen több technokrata gazdasági szakembert ismerek a pártból."

"Az LMP-ben nagyszámú gazdasági szakember van."

Hát, édes ecsém, ez igen nagy lebőgés volt most részedről. Heverd ki, aztán vissza a ringbe!
@Fabius:
Igen!
És most fókuszálj a vizilabda csapatra!
Magyar szokás szerint már temették őket, én nem. Tipikus baromság, hogy csak az arany az értékelhető. A két meccs nem volt a szájunk íze szerint való, de egye meg a fene azokat a szarháziakat, akik nem emlékeznek a sikereikre! Azért lehúzni őket, mert éppen nem jött össze a világverő pozíció..?
Mindegy hol végeznek, számomra nagyon "ott" vannak a fiúk, Hajráá!!
@renevol:

Ezt már elbasztad csibém :-D

Hiába mentegetnéd, felesleges. Végtelenül szórakoztató valakit a saját mondatával kiherélni.
@Knósszosz:

:-D

Fókusz a csajokon, most játszak. :-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "majd mutass a fidesznel szarabbat:-) "

Jobbik?

@Fabius: Reggel már beírtam, de lehet, hogy nem olvastad, ma van az Ő(!) szülinapja, és nem Róla szól a poszt? Ejnye.

@renevol:

Szerintem geciunalmasak vagytok. :DDD
@Fabius: Gondolom, hogy mennyire égő lehet a saját blogodon, a saját olvasóid előtt folyamatosan megalázkodni.

A szmájlik nem állnak jól az ilyen mentegetőző szövegekben, csak szólok. :)

No akkor tehát? Válasz a kérdésemre? Semmi? Gondoltam.
@Fabius:

"Elkerülte a figyelmedet, hogy Jávor egy hete az összefogás felé nyitásról beszélt."

Nem, nem kerulte el. Csakhogy en azt nem tartom komoly nyitasnak, hogy ultimatumkent meguzeni, hogy az oregekkel nem hajlando targyalni...

"Magyarul ez a nyomásgyakorlás szerintem marhaság. A Velez-Puch-Simicska tengelyt ismerve hamarabb hiszem el ezúttal amit Gréczy mond: rájuk szóltak, hogy nemá' a szimbolikusnak számító Jancsifalván akarjatok összefogdosni, mert..."

En sem tartom kizartnak, de azert az eleg valoszinu, hogy ott ahol, 1 szoci kepviselo van egy rakat fideszes es 2 jobbikos (+1 zoldbal) kepviselo mellett, ott nem igazan eselyes a verseny. Dunaujvaros regi balos kornyek eselyesebb volt, bar nyilvan kivancsi vagyok, milyen szavazatszamok lesznek majd.
De tenyleg nagyon gyanus a feltetelezes, mert sajnos meg konteosnak se kell lenni, hogy realisnak tartsuk az osszefonodasok miatt.
@renevol:

Nem akarlak elkeseríteni, de Fabiust a lényeglátása miatt olvasom, ellentétben veled. Marha fárasztó vagy.
@Husz_János_Puszita: Én csak feltettem neki egy kérdést, amire szeretnék választ kapni. Fabius a válaszadás helyett már az első válaszában is csak személyeskedni tudott. Most már kb a tizedik válaszánál járunk, azóta képtelen alátámasztani az általam megkérdőjelezett kijelentését, és ezt próbálja a személyeskedő mellébeszéléssel eltitkolni az olvasói előtt. (Olvasd vissza, ha nem hiszel nekem.)
@renevol:

A lényeglátás lényege, hogy felfogod a szerző üzenetét, amit mondani akar. A szavakon lovagolás az ellenkezője.
@Husz_János_Puszita: Pontosan fogom az üzenetét. Az üzenetének egy részére kérdeztem rá, hogy alá tudja-e támasztani azt a bizonyos kijelentését. Érdemi válasz helyett csak személyeskedést sikerült magából kipréselnie.
@Knósszosz: akkor a közös farhát reálisabb elképzelés, mint a röpcsi
@Fabius:
"Ha a fiatalok/egyet nem értők puccsolni akarnak azt mindenképpen a választások előtt kell megcsinálni. De aligha akarja ezt bárki."

Ez azert nem helyes, mert eppen most a szocik legfontosabb lifeline-ja a fidesztol kapott penz, es az a kegy, hogy nem zuzzak oket le teljesen kormanyzai erovel, holott mar alkotmanyos alapot is csinaltak ra Viktorek.

Vagyis, ha a fiatalok ennek nekimennenek, biztos ongyilkossag. Egyreszt mert szerintem nem lenne sok eselyuk vegigvinni a palotaforradalmat az egesz parton a helyi szervezetekig. Latsd Gyurcsany esetet, az MSZP parttag letszammal tavaly osszel.

De meg ha az ifjak nyernenek is, mikor kellene ezt?
Ha mar holnap sikerulne, akkor az sok idot adna a Fidesznek, hogy fokent anyagilag tonkretegyek. es teljesen eselytelenne tegyek a szocikat (pl. allami partpenzek megszuntetese). Ha pedig ugy fel evvel valasztasok elott tennek, akkor onnantol hogyan lehetne oket komolyan venni? Hogyan lenne idejuk program alkotasra, maguk felepitesere, elfogadtatasara?...

A jelenlegi helyzetben es garnituraval, kormanyzati helyzetben, amikor nyilvan koalicios partnerrel, es feltehetoen nem szoci minielnokkel futnanak, akkor lehet eselye a fiataloknak, hogy egy ilyen dolgot vegigvigyenek. Tobbseguk valoszinuleg nem kap fontos poziciot, oda az oregek igyekeznek majd, fuggoen a koalicios partnerektol, es a minielnoktol.
@renevol: bazmeg, kérdezd már meg tőle még egyszer, itt, az arcába, mer' engem már szétbasz az ideg amiatt, hogy mostanáig sem jutottatok el az igen / nem szintig, oszt' má' arra sem emlékszem, mi volt a kérdés... pedig figyelni akartam, mi lesz a vége.
:-)
@renevol:

A kifejezés amit keresel, kedves egybites, a megalázva lenni. A megalázkodni abszolút mást jelent. Szájkaratéból is elégtelen.

Felhívom Jávort és szólok, küldjön velemi képzettebb orkot, mert innentől simán szánalmas vagy szórakoztató helyett.
@renevol:
Jól gondoltad.
Neked nincs válasz ezen a blogon.
Amúgy értelmesen fogalmazol, ezért nem érthető az, amit művelsz.
Jó éjt!
@Knósszosz: Amúgy értelmes cikk lenne, ezért nem értem, hogy miért nem vállalja fel Fabius azt, hogy átgondol egy dolgot - a kérdésemet.
@simple observer 1.0:

Elég kitekert magyarázata ez annak, hogy a szoci pártpénztár és holdudvar a fidesz holdudvar kezéből eszik.

Ez pedig ha tetszik, ha nem, pont arra elég ami a két éve változatlan népszerűségi mutatókon látszik. Változás nélkül a szocik megmaradnak ezen a szinten, és bizony könnyen meglehet, hogy akár az LMP-4K-Milla_Szolidaritás egység kieszi a szájukból a "pólus meghatározó ereje" státuszt.
@Fabius: Köszi, hogy kijavítasz, tényleg azt a szót kerestem!

No, a kérdésemre válasz? Semmi? Gondoltam.
@renevol:

nem tudom mit akarsz kihúzni...húzgáld nyugodtan hátha elsűl...vagy már kiszáradt?

brühühühühühühü

olyaqn vagy mint bástya elvtárs: vallja be bassza meg...
@simple observer 1.0:

Hehe, ne ferdítsünk. Nem ezt üzente Jávor. Szó szerint valami olyat üzent, hogy a pártkasszást gondolják át, mert a Velez személye (és a mögötte álló kör Simicskástól) miatt nem jól alszik.
@renevol:

Na, faszkalap, akkor most rövidre zárjuk:

Idézd ide mit kérdeztél.
@Veszett Fejsze:
"ha már kormányzati szerep van, akkor - szerintem - sokkal nehezebb nyakazni. Vagy veszélyesebb. Csuda nagy bizalmat kelt egy olyan párt, amelyik bejut, nyer, aztán nyírni kezdi önmagát; hónapokig is marakodhatnak a helyekért, és a mögöttük álló pénzügyi körök se igazán díjaznák sem a gyengítést, sem a tökölést."

Aligha hiszem, hogy jelenlegi megitelesukon sokat rontananak, egy kormanyzati pozicioban vegrehajtott fiatalitassal. Vagyis amit irsz, az altalaban okolszablykent igaz, am a jelenlegi szocikra, akiknek mar nem igen van veszteni valojuk szavazok szamat tekintve, most nem.

"Normálisabb cégek a válság kitörésekor átálltak fejlesztésre, átalakításra, hogy mire elindul fölfelé a szekér, ott legyenek az azonnal bedobható friss ötletek, és az összekovácsolt gárda. Szerintem 2010-ben lecsapni pár irritáló fejet semmit nem jelentett volna annál az MSZP-nél, ami gyakorlatilag két éve egy helyben topog; ha akkor meg is zakkan a szimpatizánsok köre, mostanra ez pótolható lett volna. Akár más generációk, és más rétegek megszólításának lehetősége is szóba jöhetne mostanra."

Ebben mindenki egyetert veled. Sot, megkockaztatom, hogy kulonosebb hullamvolgy se lett volna a szavazok szamat illetoen. Am a helyzet az, hogy a szoci mohikanok nem igy kartak. Mi mar csak az adott helyzetrol mondhatunk velemenyt, hogy szerintunk mit/hogyan lehetne, kellene csinalni.
@Veszett Fejsze: nem volt kérdés, csak basztatás meg rángatás

brühühühüühüh
@Veszett Fejsze: A kérdésem nagyon egyszerű és egyértelmű: vajon Fabius miből gondolja azt, hogy az LMP-ben nincsenek technokrata szemléletű gazdasági szakemberek? Ugyanis ezt a kijelentést teszi a bejegyzésben.

A kérdés azért fontos, mert ha szerinte nincs ilyen ember a pártban, akkor ezek szerint azt gondolja, hogy csak oda kell rakni egy ilyen embert és akkor az úgy jó lesz. A valóság azonban ennek az ellenkezője: vannak technokrata szemléletű gazdasági szakemberek a pártban, és ENNEK ELLENÉRE olyan a pártprogram/politika, amilyen. Ez elég fontos különbség. Ugyanis nem a "nem tudja", hanem a "nem akarja" esete forog fenn. Az LMP direkt olyan, amilyen. Nem szakemberek hiányoznak ahhoz, hogy "liberális" párt legyen belőle, hanem az a helyzet, hogy ez a párt tudatosan "szocialista". Ebből elég sok dolog következik szerintem.
@Fabius: Faszkalap a jó kurva anyád, te tahó!
@renevol:

Akkor itt a válasz, amit ma ötszázszor megkaptál:

A gazdasági programjukból, az alternatív költségvetésükből ez nem látszik. Ha elolvastad volna, és ha tudnád mit jelent a "gazdasági technokrata" kifejezés akkor ez számodra is világos lenne.

Na, most, hogy a kurvaanyázásért kibasztalak, most már ennyivel is okosabb vagy.
@Fabius:
Bár csak most jöttem, de csodálom türelmed... :))
Fogadjunk, új reggel mindjárt jön!
@renevol:

Elmondhattad volna pár órával ezelőtt is.
@Fabius: Na már megint miről maradtam le??? :)
@Gábriel angyal:
Baszki, ilyenkor kell jönni? Én is 5 perce vagyok...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tudja a rosseb. Először azt hittem LMP-s aktivista, de nem. Vagy lehet.
@Fabius:

Mazochista vagy. Tényleg elhitted a hivatásos trollt fogod meggyőzni bármiről? A pártja gazdasági programja szemmel láthatóan nem érdekelte, egyetlen célja a baszogatásod volt. Csúnyát mondál a zelempére, hogy igazad is van mellé az már sokadlagos.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
renevol ... valami csekély képességű mint Füles bár Fülest nem akarom bántani legyenhát átlagszamár...

hullámlovas helyett szólovas és rángató aki húzkodja addig amíg elszakad és mitaggyisten máris elszakadt

brühühühühühü
@simple observer 1.0: '14-ben akkor sem lesz frissítés, ha koalícióban jutnak be, meg akkor sem, ha véletlenül önállóan tarolnak. Joggal mondhatnák az öregek, hogy ejnye már, fiatalok, fialó kocát akartok vágni? Szétterülne a fejükön a magabiztos, üdvözült mosoly, és kezdődne minden elölről. Úgy 2002-től.
Ez a véleményem még változhat, de most ennyit nézek ki belőlük, tekintettel az abszolút nulla közeli aktivitásukra.
Fiatal, küldetéstudatos (hehehe - de enélkül minek csinálni?) szociként én már tutira kiváltam volna a pártból, és vagy sikerül hasonló fiatalokat összegyűjtve elindítani valami újat, vagy elkapálgatnék otthon csendesen. A nevemet ehhez már biztosan nem adnám.
@Husz_János_Puszita:

Ha LMP aktivista volt akkor valami nagyon újonc. A rutinosak nem nagyon állnak le Fabiussal vitázni pláne gazdasági kérdésekben. Sőt, a vezetőik blogját elnézve azok is ide járnak csendben képért meg témáért.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Az a tragédia, ha tényleg elempés. Csodálkoznak, miért nem tartjuk őket kormányképesnek.
@Fabius: "Elég kitekert magyarázata ez annak, hogy a szoci pártpénztár és holdudvar a fidesz holdudvar kezéből eszik. "

Nics itt semmi kitekertseg. Eppen ezt mondom mar miota. Ez szokott egyik fo ervem lenni amikor a Fidesz es a szocik kormanyzati lopasait szokta(to)k osszehasonlitani. Ugyanis ha a szocik is ilyen nagysagrendben muveltek volna mindezt 8(!) even at, akkor most nem lennenek a Fidesz maffiajanak kenye-kedvenek kiteve....

"Ez pedig ha tetszik, ha nem, pont arra elég ami a két éve változatlan népszerűségi mutatókon látszik. Változás nélkül a szocik megmaradnak ezen a szinten, és bizony könnyen meglehet, hogy akár az LMP-4K-Milla_Szolidaritás egység kieszi a szájukból a "pólus meghatározó ereje" státuszt."

Erre en nem fogadnek! A szociknak van egy eltantorithatatlan kemeny magja, akik kitartanak az MSZP mellett. Az LMP lathatoan igyekszik a kisebb mozgalmakat MLM-esen maga ala beszervezni, de a kicsik gyakorlatilag alig hoznak szavazokat ehhez az osszefogashoz. Ez leginkabb olyan, mint amikor a beka levegovel felfujja magat. Ez bizonyos ellensegei szamara elegendo latvany, de erejet, veszelyesseget nem valtoztatja meg.

Latom en a kampanyt az "uj polus" korul, de meg Csigo sem annyira elvakult, hogy itt mar '14-re erosorrend valtozast lasson:

"A rendszerváltó pólusra a legnagyobb veszélyt jelenleg az MSZP jelenti, amellyel az új pólus pártjai kényszerkoalíciót kell, hogy kössenek a Fidesz leváltása érdekében. A helyzet adott: kormányváltás nélkül az országot demokratizálni rövid távon lehetetlen, az MSZP nélkül pedig nem lehet leváltani a Fideszt. A probléma az, hogy a szocialista pártban még korántsem történt meg az a generációváltás, amely a velük szövetkezni kívánó politikai erőket megnyugtathatná. A szocialisták, minden bizonnyal, a régi módon fogják kivetni csápjaikat a rendszerkritikus szervezetekre."

Aminek minden szavaval egyetertek, meg az utolso mondattal is. Bar maga az egesz sorozat, 3 reszen at kisse naiv szerintem. Valoban igaz, hogy az ido ennek a polusnak IS dolgozhat, mint ahogy a Fidesz is az oregek kihalasara hajtott egy idoben, majd ok is inkabb a nyugdijasok szavazatara valtottak.
@renevol: "vannak technokrata szemléletű gazdasági szakemberek a pártban, és ENNEK ELLENÉRE olyan a pártprogram/politika, amilyen"
Bár a bloggazda már eldöntötte a menetet, a mezei logika alapján azért csak tennék egy apró megjegyzést, így, a végére: ha a pártpolitika olyan, amilyen, akkor megkérdőjeleződik a mögötte állók technokrata szemlélete is. Politikusok ezek elsősorban, nem szakemberek, mert a szigorú értelemben vett szakember, na az aztán az igazi szemellenzős fajta, magasról tesz a politikai érdekekre, akármire, és egyszerűen nem tud olyat mondani, ami nem a száraz szakma.
Szóval én úgy gondolom, ők csak hiszik, meg még esetleg hirdetik magukról a technokrataságot - éppen csak tévednek.
@Husz_János_Puszita:
Vagy Kumin elvtárs hazug, újonc trollja volt csak... Istenem, mekkora az Isten állatkertje!
@Gábriel angyal:

Semmi váratlanról. Ma az ördögbotosoknál voltam dilettáns szarember, szóra sem érdemes :-)
@sanyoka: Ha esetleg elcsüggednél olvasd el ezt. :)

Csaba testvér ötpontos sikerképlete

erdely.ma/publicisztika.php?id=124266
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ez majdnem olyan, mint mikor a Fleto kibaszott a törpével, nyílvánosan...azóta sem állt helyre...

ez most tépi haját, mert hiába próbálkozik nem tud visszaugatni

még nem jutottam a végére a lömpöpö költségvetési népmeséjének de egyre jobban irritál és ha szerencsém van nem kapok gyomorrontást tőle...ha már itt van végigrágom, de olyan:

brühühühühühühühü (talán kifestőkönyvet kéne vennem helyette?)
@Fabius:
Lesz ez még így sem! :))) Ne add fel!
Amúgy honnan szeded, hogy tudott olvasni?
Csak ismételgetett, ismételgetett, ismételgetett, ismételgetett, ismételgetett...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
20 perce jöttem te majom! :))
Ma még alig láttam kívülről gépet!
@Veszett Fejsze:
ehhez egyetlen lényegi hozzátenni valóm van:

brühühühühühü

már a preambuluma is olyan Grimm testvéres azután átmegy Andersen-be de csak egy kicsit...a táblázatai borzalmasak...egyetemet végzett ember -még az átkosban- megtervezhette a saját házát még akkor is ha nem szakmába vágó volt a diplomája- ezek beköltözhettek volna egy olyan dácsába amit itt egyik kedves barátunk linkelt, mint saját alkotásuk...ezeknek az az előnye, hogy egyszer beköltözik és többé nem tud kijönni mert ez lesz örök nyugheje is...na erről a zirodalmi alkotásról is ez a véleményem

remélem nem kell visszaszívnom...már csikar a szemem tülle

brühühühühühü
@Fabius: Ezt nem vágom egészen. Azt akarod mondani, hogy az elempének sem vagy elég jó gazdasági szakember??? :)
@rodeo36:
Bakker, ha Viktorka is azt lapozgatná, kevesebb gond lenne. Most húzósan jó a forint, nyaralnak a bolsik, úgyhogy be kellett vásárolni a keményebb pénzből. Néhány nap, kretének visszajönnek, oszt adnak az árfolyamnak. Akkor már nyerjünk rajta mi, kicsik is...
@Fabius:
"Hehe, ne ferdítsünk. Nem ezt üzente Jávor. Szó szerint valami olyat üzent, hogy a pártkasszást gondolják át, mert a Velez személye (és a mögötte álló kör Simicskástól) miatt nem jól alszik. "

Nem akarom az egesz bekezdest bemasolni, de ha ertelmezed, akkor bizony ertheto, hogy a regi garda (Pl. Puch) es emberei boltolnak a Simicska-fele vonallal. Ez adja az MSZP-ben az oregek helyzeti elonyet. Eppen ezert, az MSZP ilyen helyzete miatt nem volt, es nincs eselye egy fiatalok altal vitt valtozasnak. Ezzel is a bekezdes elejen reszletezett valtozasok, fiatalitas fontossagat huzza ala. Vagyis igen, az oreg garda meneszteset jeloli meg, mint elofeltetelt:

nol.hu/belfold/ismet_frakciovezetot_cserelhetnek_az_lmp-ben#

Es a Lazarfalvai temaban, ha mar rakerestem a cikkre:

"A szocialisták jelöltjét személyesen nem ismerem, és bizonyosan számos erénnyel rendelkezik, de a tévedés kockázatával kijelenthető: nem tűnik olyan erős jelöltnek, aki le tudja győzni a kormányerőket. Ez egyben a válaszom is arra, hogy be kívánunk-e állni mögé, vagy sem."

Ez julius 26-an jelent meg. Nem tudom, hogy aztan milyen egyezkedesek folytak, de ez nem tul biztato az LMP reszerol. Ketsegtelen, hogy kovetkezo mondatai viszonylag biztatoak, de meg nem jelentenek garanciat. Ezert kertem toled (is) tobblet infot mert en bizony ferfiasan bevallom, hogy nem tudok tobbet a sztorirol...
@simple observer 1.0:

A szocik eltántoríthatatlan kemény magja annyi, amennyi most is látszik. Aki elhiszi, hogy ezt nem lehet felülmúlni egy koherens gazdaságpolitikai programmal, egy hitelességi deficittel és Simicska árnyékával nem küzdő vezető irányítása és szakembergárdája alatt, az nem ismeri a magyar népléleket.

A szocik meglévő táborából is sokan protestként vannak jelen, mint pl Sipi, aki csak addig látja bennük a céljaihoz megfelelő eszközt, amíg jobbat nem lát.

Csigóval és abszolút nem értek egyet. Ma indulva a választásokig simán meg lehet csinálni egy versenyképes erőt. Amerre elindultak lehet nem lesz rossz. Az különösen tetszik, hogy a váltás nem kizárólag Orbán elzavarását jelenti, - ami egyik legnagyobb bajom pl a DK programjával - hanem az utána következő jövőt, az ország irányba állítását is.

De sokismeretlenes ez az egyenlet, nincsenek meg egyelőre a személyek akik - szerintem - képesek lennének ezt úgy összehozni, hogy annak valóban olyan hatása és értelme legyen, amilyen lehetne. Mondhat bárki bármit, a mostani szakember gárda annyira képes amit eddig láttunk. Az meg kevés lesz, úgyhogy én az erősítésen gondolkodnék elsősorban.
@Gábriel angyal:
Szerintem arra célzott, hogy ott is akad olvasni nem tudó pártkretén.
@simple observer 1.0:

Gréczy:

"Az előkoalíciós tárgyalások eredménye az is, hogy Hódmezővásárhelyen az első ellenzéki egyeztetés után az MSZP váratlanul bejelentette, hogy egyedül indít jelöltet, ráadásul olyat, akit legutóbb a Zöld Baloldal is legyőzött. Nehogy esetleg a vártnál szorosabb legyen a meccs Lázár János birodalmában. "

greczy.blog.hu/2012/08/01/fidesz-mszp_nagykoalicio

Na, most egy ilyen után te milyen jelölt állnál oda?

A maszop öregek dolgán feleslegesen vitatkozunk. Te dogmaként elkönyveled, nem lehet velük kezdeni semmit. Szerintem meg lehetne. Csak nem akar senki. Nem fogjuk meggyőzni egymást.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ez azért borzalmas, nem gondolod? ezek itt toszogattyák a forintárfolyamot első napjuktól kezdve és váltogatnak oda vissza

ez az egyetlen "gazdasági program" ötletük van? ja ne felejtsük a simlicska trezort sem...

a kurva annyukat

brühühühühühühü
@Fabius: "Ma indulva a választásokig simán meg lehet csinálni egy versenyképes erőt."

Nosza, rajta, lassan vége az olimpiának, jönnek az új magas labdák..
@Fabius:

ha (és legyen x ha) azaz hahahahahahaha

valamelyik pártnak nvezett gittegylet leírna -esetleg helyesebben képes lenne leírni- egy 3 usque 4 A4 -es oldalt mint hatástanulmányt (feasibility study) a magyar gazdaság per pillanat címmel...

akkor lenne miről vitatkozni

egy 95 oldalas vagy 19995 oldalas telefonkönyv nem alkalmas az össznépi vitára de pártmélységű (össztagsági) vitára sem

ha valaki nem képes ezt megérteni és arra sem, hogy a tanulmányt érthetően, világosan, koherensen leírja akkor mennyen a picsába

ez a mai brühühühühühü-m

de nem adom fel folytatom a zolvasást vassalbert/scheirig....
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

ez tényleg megjelent, így?

pontos, és....szóval a kövérlaca fején nem áll jól a kalap...a bajúszának moslékszaga van

brühühühühühü
@rodeo36: Meg biza, valamelyik régebben, más mostanság! Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, ugye?
@rodeo36:

Szükség lenne egy ilyenre, és a dolog sikere nem az oldalak számán, hanem a benne foglalt tartalmon múlna.

Megjegyzem én pozitívumnak értékeltem tavaly, hogy az LMP ilyen részletesen beleásta magát, mert sikeresnek értékeltem az addigi baszogatást. Soha előtte még nem csináltak ilyet, akkor legalább elég komolyan vették. A tartalommal lehet vitázni, - én is megtettem - de már legalább ott tartunk, hogy van min. Mert a többieknél nincs.

Én remélem idén is megcsinálják, meg azt is, hogy nem lesznek vele egyedül. Ha ma pártvezér lennék ebben az országban, ahol legégetőbb probléma az elkúrt matolcsyzmus, én bizony megtenném.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nosza, csináld, politikus nem leszek az életben, de segítek ha kell :-D
@renevol:
"A kérdésem nagyon egyszerű és egyértelmű: vajon Fabius miből gondolja azt, hogy az LMP-ben nincsenek technokrata szemléletű gazdasági szakemberek?"

Hadd segitsek, ha szabad, bar azota mar valoszinuleg valaszolt is neked, de en sorrendben haladok:

hvg.hu/gazdasag/20111207_lmp_matolcsy_novekedesi_terv

Az elso mondat sokat segithet kerdesed megvalaszolasaban. Csak kiegeszites, hogy Scheiring kozgazdasz/ szociologus, de azert doktorijat szociologiabol csinalja....
@Fabius: Csinálja a halál, így is van elég ellenségem, főleg, ha a barátjaimat is odaszámolom..:-D
@Fabius:
igaz, ráadásúl én excel-ben csinálnám a rablómese mellőzésével lábjegyzetekkel, mert az excel lehetőségei szinte korlátlanok az illusztrálhatóság valamint az adatváltozás azonnali bemutatására

amit nem lehet felülírni

mikor én csináltam ilyet vállalati szinten, önmagam is meglepődtem (sajnos az elsőt még kézzel és 1 méteres kocsis mechanikus írógéppel...de mindenki el volt ájúlva, mert a számok mindent elmondtak, azóta ezt már a PC-n játék...de valós adatok kellenek) ennek alapján beindítottuk az ISZSZI-ben az elektronikus adatfeldolgozást 1978-ban!!!!!!!!!!!!!! remélem egy scheiring-nek a doktorija nem akadály, hogy ilyet összedobjanak kalákában két hideg citromlé mellett, hogy ne legyek narancsos
@Veszett Fejsze:
"'14-ben akkor sem lesz frissítés, ha koalícióban jutnak be, meg akkor sem, ha véletlenül önállóan tarolnak."

Egy koalicios bejutasnal joval nagyobb eselyuk lenne. Joval nagyobb, mint 2010 ota barmikor is voltnekik. Onallo gyozelemnel a hatteremberek (Puch es babjai) nyilvan a legfontosabb poziciokat azonnal elfoglalva ezt keresztbe huznak.

"Joggal mondhatnák az öregek, hogy ejnye már, fiatalok, fialó kocát akartok vágni? Szétterülne a fejükön a magabiztos, üdvözült mosoly, és kezdődne minden elölről. Úgy 2002-től."

Mondhatni nyilvan mondanak, de nyilvan a jelen allapotban sem az oregek szep szeme, vagy velemenye a donto erv a valtozatlansag mellett.

"Fiatal, küldetéstudatos (hehehe - de enélkül minek csinálni?) szociként én már tutira kiváltam volna a pártból, és vagy sikerül hasonló fiatalokat összegyűjtve elindítani valami újat, vagy elkapálgatnék otthon csendesen. A nevemet ehhez már biztosan nem adnám."

Szemelyszerint ruhellem a kuldetestudatosokat. Legyen az politikus, barmilyen mas pozicioban levo ember, vagy akar szimpla kozember.

Azok a fiatalok, akik megiscsak valtoztani akarnanak nyilvan nem veletlenul maradnak. Kivalasuk a Szilyehez hasonlo ongyilkossaggal erne fel. Most arra varnak, hogy mikor van olyan lehetoseg, amikor realis esellyel indithatjak el a belso harcot. Es szerintem helyesen, ugy latjak, hogy az meg nem jott el.
@rodeo36:

Valós adatokhoz jutni nem különösebben megerőltető egy országgyűlési képviselőnek. Scheiring nem buta gyerek, belőle inkább az a technokrata szemlélet hiányzik, amivel a költségvetés kiadási oldalához is hozzá merne nyúlni. Az állam racionalizálásával sokat lehetne faragni, ami visszaforgatva kiemelne minket a recesszióból. Ma mindenre van minisztérium és/vagy hivatal, ahol embereket dolgoztatunk, de szinte mindenhol az érdemi munkát kiszervezik tanácsadóknak és külsősöknek. Vagy egyik nem kell, vagy a másik. Mert ma egy adott dologért sokszor fizetünk kétszer úgy, hogy a felesleges vagy túlárazott tanácsot nem is számoljuk.
@simple observer 1.0: rühellheted a küldetéstudatosokat, de arra kíváncsi volnék, hogy mi egyéb mozgathat valakit egy közösség érdekében végzett munka során. Ha csak a pénz, akkor az annyit is ér; ha van "majd én megmutatom" gondolat, akkor máris ott a küldetéstudat. Egy minimális mértékben szerintem ebből baj nem lehet.
Azt hiszem, belelátsz valamit az ifjú szocikba, ami nincs ott. Ha valamire várnak, akkor az a vének tanácsának döntése.
És amikor kormányon vannak, bizony lefogják az önjelölt böllérek kezét azok, akik igen jól járnak a vének kormányra kerülésével... Hiszen ha ott kezdődne a mészárlás, abba a holdudvar is belebukna. Megnyert választás után pedig ugyan ki akarna bukni?
Mindenesetre azt tartom: közvéleményt felrázni, valami meglepően újat, ráadásul megszokhatót villantani most még lehet, választások előtt vagy győzelem után annál kevésbé. Ha valami kurvára nem hiányzik senkinek, az egy belharcoló kormányerő.
@Fabius:
"A szocik eltántoríthatatlan kemény magja annyi, amennyi most is látszik. Aki elhiszi, hogy ezt nem lehet felülmúlni egy koherens gazdaságpolitikai programmal, egy hitelességi deficittel és Simicska árnyékával nem küzdő vezető irányítása és szakembergárdája alatt, az nem ismeri a magyar népléleket."

En ezt nem irtam. De ha mar igy felvetetted, akkor igen, jelenleg ezt nem latom realis lehetosegnek. Plane nem az LMP vezetesevel a korulottuk tomorulo(?) csoportocskak altal. Egy ilyen polus '18-ra komoly ero lehet, de azt gondolom, hogy az LMP 2 eves parlamenti munkaja, es annak "sikere" nem igazan predesztinalja oket arra, hogy 6 ev alatt, plane 2 ev alatt '14-re ekkora nagy valtozast okozzanak...

"A szocik meglévő táborából is sokan protestként vannak jelen, mint pl Sipi, aki csak addig látja bennük a céljaihoz megfelelő eszközt, amíg jobbat nem lát."

Nincs is ezzel semmi gond. En is igy vagyok veluk, meg ha errol eddig nem is sikerult meggyoznom teged.

"Csigóval és abszolút nem értek egyet. Ma indulva a választásokig simán meg lehet csinálni egy versenyképes erőt. Amerre elindultak lehet nem lesz rossz."

Latsd fentebb!

"Az különösen tetszik, hogy a váltás nem kizárólag Orbán elzavarását jelenti, - ami egyik legnagyobb bajom pl a DK programjával - hanem az utána következő jövőt, az ország irányba állítását is. "

En nem latom a DK-t ilyen soteten. Ha lenne realitasa, akkor nagy valoszinuseggel rajuk szavaznek, de korabban mar emlitettem a kukat...
Van ott program, csak eppen nemelyeknek bizonyos szempontok alapjan tul liberalis masoknak meg nem annyira szimpatikus:
www.youtube.com/watch?v=e4ZEwfgelz0&list=UUvfTSiJL-sT_9yqCuXWwMvg&index=5&feature=plcp

"De sokismeretlenes ez az egyenlet, nincsenek meg egyelőre a személyek akik - szerintem - képesek lennének ezt úgy összehozni, hogy annak valóban olyan hatása és értelme legyen, amilyen lehetne. Mondhat bárki bármit, a mostani szakember gárda annyira képes amit eddig láttunk. Az meg kevés lesz, úgyhogy én az erősítésen gondolkodnék elsősorban."

Ezt igy nem pontosan ertem, de szerintem a hazai szakember garda nem annyira siralmas, mint amit produkaltak (1-2 kivetellel) a rendszervaltozas ota. Sajnos tobbsegukre a politikai elvarasok olyan sullyal nehezedtek, ami miatt nem lehetett normalis gazdasagpolitikat muvelni. Az egyik legjobb pelda Laszlo Csaba. Nem volt o hulye, am megis kicsontoztak a szocik rendesen.
Vagyis viszonylag realista politikat folytato part(ok) eseten igenis sokkal jobb teljesitmenyt lehetne kihozni a jelenlegi gardabol is.

Masreszt megnezheto, hogy az amerikai elit egyetemeken vegzo kozgazdak mit csinaltak az orszagukkal (es a vilaggal), vagy epp az MIT-s matematikusok, akik miatt a tozsde mar reg nem arrol szol amirol kellene...

Ilyenkor szoktam emlegetni a tarsadalmat, ugyanis ahhoz aminek meg KELL tortennie, annak a nep beleegyezese is kell. Mara tisztan latszik mekkora hatalmas kar volt a 2008-as "szocialis" nepszavazas. Marpedig eppen azert tudta, fokent a 2 nagy part igy elbarmolni az utobbi 20 evet, mert az emberek az ismert Fleetwood Mac slagert mondjak a partoknak:
"Tell me lies, tell me sweet little lies"

Most meg nem mondom melyik orszagrol olvastam, hogy ott mar az egyes valasztasi programokat is egy fuggetlen szervezet ugymond leellenorzi, es velemenyt mond rola. ennek ismereteben is szavazhatnak aztan a valasztok. Nalunkilyen tudatossagnak meg kozeleben sem jarunk.
@Fabius: Greczy blogjat olvastam, de azt hittem valami tobblet, reszletesebb infot olvastal valahol. Dujvaros lett volna erdekesebb, bar ketsegtelen, hogy erofelmeresnek egy kozos jelolt erdekesebb lett volna, meg ha szerintem nem is realis gyozelmi esellyel.

"A maszop öregek dolgán feleslegesen vitatkozunk. Te dogmaként elkönyveled, nem lehet velük kezdeni semmit. Szerintem meg lehetne. Csak nem akar senki. Nem fogjuk meggyőzni egymást."

Ez nem dogma, hanem teny. Amit az elmult 2 ev, sot mar Gyurcsany idoszaka is mutatott.
De valoban nem erdemes tulragozni. Ismerve a blog tendenciait, ugyis elokerul ez a tema heteken belul, ugyanitt fogjuk abbahagyni...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A HVG az eredetisegre, es a kivitelezesre is tobb pontot kap nalam.
@Fabius:
"Én remélem idén is megcsinálják, meg azt is, hogy nem lesznek vele egyedül. Ha ma pártvezér lennék ebben az országban, ahol legégetőbb probléma az elkúrt matolcsyzmus, én bizony megtenném."

En mar regota a valasztasi es egyben kormanyprogramot varom mindtol. Amirol vegre lehetne beszelni, mert azok megvalositasa a neptol is erosen fog fuggeni. Marpedig tudjuk mi lesz a sorsa egy elore nem egyeztetett cselekvesi programnak Fidesz ellenzekkel...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát eleganciával is mire mentünk: Medgyessy az volt, - puplining, franciás műveltség, stb. - aztán????

Valaki olyan legyen, aki önmaga és nem egy Habony gyurmázta izé. Vagy előtte egy másik guru összegalacsinozta izé. Mert Vikibojtot összerakták a hadari suttyóból - de akkor, amikor önmaga volt a hadarásával anno huszonsok éve, még volt benne valami hihető. Most egy manírgyűjtemény, ami mindig felfeslik, annyira erőltetett és hamis..
@simple observer 1.0:

Én nagyon is reális lehetőségnek látom. 52% bizonytalan szavazó mellett egy új pólus képzését meg sem próbálni ráadásul elég nagy hülyeség is lenne.

Ennek a tömörülésnek a krónikus szakemberhiányáról beszéltem, nem általában. Nekik legelső sorban ezen a vonalon kéne erősíteni: hiteles, a közvélemény előtt elismert szakértőket találni főleg gazdasági kérdésekben. Ezen kívül egy karizmatikus vezető sem ártana, aki képes nyilvános vitákat lefolytatni, riposztozni és tömeget mozgatni. Olyan, aki egyszerűen el tudja magyarázni a legegyszerűbb vidéki embernek is, hogy mi a stájsz.
@simple observer 1.0:

Nem tény, dogma. De ezt tényleg hagyjuk :-D

Gréczy és a DK reakciójának hevességéből mérhető mi volt Lázárfalván meg az összefogás tárgyalás után. Dunaújváros nem releváns példa, ott nem volt meg a szándék.
@simple observer 1.0:

Választási és kormányprogram még korai. Két év alatt annyi minden lehet még, hogy erre programot hirdetni nem lehet.

De minden évben eljön a pillanat, mikor a kormány a következő évre kiadja a végleges költségvetést. Akkor lehet mindenkinek mellétenni a sajátját, mit, hogyan csinálna másképp, mert ezzel szerintük mennyivel járna jobban az ország. Pillanatok alatt kiderülne, hogy ki az aki a realitásban él, és ki harapja a ködöt.
@Veszett Fejsze:
"rühellheted a küldetéstudatosokat, de arra kíváncsi volnék, hogy mi egyéb mozgathat valakit egy közösség érdekében végzett munka során. Ha csak a pénz, akkor az annyit is ér; ha van "majd én megmutatom" gondolat, akkor máris ott a küldetéstudat. Egy minimális mértékben szerintem ebből baj nem lehet."

Azt hiszem az utolso mondatodban a felreertes kulcsa. A minimalis mertek nalam meg nem kuldetestudat, es gondolom a legtobbeknel sem. Nalam ilyenek a vallasi fanatikusok (legyen az kereszteny, muszlim, vagy zsido). Mara Orban, aki szerintem magaeva is tette a korabbi hazugsagait, hogy o aztan jol megvaltja a Magyarsagot. Es igen, Gyurcsanynak is voltak ilyen periodusai (vagy csak egy, egybe veve azokat), amikor ugy gondolta, hogy neki sikerulni fog a felulrol vezenyelt reform.

"Azt hiszem, belelátsz valamit az ifjú szocikba, ami nincs ott. Ha valamire várnak, akkor az a vének tanácsának döntése."

Nem mondhatnam, hogy latok is valamit bennuk, inkabb remelek. Mert ha nincs ilyen a fiatalok kozott, akkor az oregekkel kell szamolni meg legalabb 1-2 cikluson at.

"És amikor kormányon vannak, bizony lefogják az önjelölt böllérek kezét azok, akik igen jól járnak a vének kormányra kerülésével... Hiszen ha ott kezdődne a mészárlás, abba a holdudvar is belebukna. Megnyert választás után pedig ugyan ki akarna bukni?"

Gyozelem utan ugyan miert bukna egy part egy ilyen akcioval? A jelenlegi allapotban a kemenymag barkit, de tenyleg barkit megszavaz, es elfogad. Es a '14-ben rajuk szavazok tulnyomo tobbsege is inkabb elfogadna egy ilyen fejlemenyt, mintsem felszedne az utburkolatot Puchek kicsinalasa miatt. Az MSZP-nek joforman mar nincs holdudvara, ami meg van az inkabb bukjon is!

"Mindenesetre azt tartom: közvéleményt felrázni, valami meglepően újat, ráadásul megszokhatót villantani most még lehet, választások előtt vagy győzelem után annál kevésbé. Ha valami kurvára nem hiányzik senkinek, az egy belharcoló kormányerő."

Ezekkel egyetertek, am a jelenlegi helyzet eppen ezekre nem ad lehetoseget, amint feljebb igyekeztem valamivel reszletesebben kifejteni. Ha pedig a penztarosekat csak kormanyon lehet kicsinalni, mert lathatoan ellenzekben remenytelen, akkor legyen kormanyon.
@Mariann19: mindig ezt a falusi favágóba ojtott Elvisz Prézlit, a Zembrek Legfőbb Emberét alakítja Wermer óta. Egy vagyok közületek, akit nem tör meg az IMf bűnös nyugati rabigája -amit az öltöny fejez ki és ezzel meglovagolja az öltönyösök iránti régi magyar ellenszenvet is - bízzatok benne,kivezetlek titeket megszorítás nélkül(amit ezek okoznának, ha hagynám) sivatagából.

És közben isten tudja mennyiért készített Vass-cipőben flangál, amiből egy falusi család két hónapig jóllakna. Csak ő egy ab ovo egy színmagyarosch prosztó jelenség, hiába rakják rá az isten pénzét is. Mert a munkáskék ing se tecsós, az biztos.
@Fabius: De ezzel sok lekötelezett vazallust szerzünk és tartunk meg. Akik jól jöhetnek.
@Fabius: "Én nagyon is reális lehetőségnek látom. 52% bizonytalan szavazó mellett egy új pólus képzését meg sem próbálni ráadásul elég nagy hülyeség is lenne. "

Probaljak! Valjek egeszsegukre, es lehetoleg az orszag hasznara is! Nem akarok en lebeszelnisenkit, sot tolem mindenki megprobalhatja. En csak annak a tapasztalatomnak adtam teret, ami az LMP elmult ket eve alapjan kialakult bennem.

"Ennek a tömörülésnek a krónikus szakemberhiányáról beszéltem, nem általában. Nekik legelső sorban ezen a vonalon kéne erősíteni: hiteles, a közvélemény előtt elismert szakértőket találni főleg gazdasági kérdésekben."

Ez a masik 2 partnal is gond mert ok is erosen amortizaltak sajat gardajuk embereit. De valo igaz, hogy ilyen tekintetben az LMP van a legrosszabb helyzetben. Tudna erdekelni, hogy egy jo esellyel a kovetkezo ciklusban is parlamenti part (a frakcio nagysaga erdektelen) miert nem mozgatja meg gazdasagi szakemberek fantaziajat. Pedig mar korabban is jopar muhely modelljei, programjai lattak napvilagot. Valamelyik ilyen csak ki tudna egyezni az LMP-vel, es az is veluk?

"Ezen kívül egy karizmatikus vezető sem ártana,"

Nem kedvelem a karizmatikusokat (nem vallasi ertelemben, de amugy oket sem). Szerintem beloluk sok jo nem sul ki. Valahogy a tortenelembol ugy latom, hogy az ilyenek kicsit elhajlanak es hajlamosak kuldetestudatossa valni (a sulyosabb ertelemben veve).

"aki képes nyilvános vitákat lefolytatni, riposztozni és tömeget mozgatni."

Az ilyen mar sokkal inkabb.

"Olyan, aki egyszerűen el tudja magyarázni a legegyszerűbb vidéki embernek is, hogy mi a stájsz."

Ez lenne a legfontosabb tulajdonsag szamomra, csak ezek meg helyzeti hatranybol indulnak, mert szaraz amit mondanak, idobe telik amit, es ahogy mondjak...
Vagyis konnyu preda az ellenfelnek. ;(
@Knósszosz: Sokat elszúrtak, szegény lányom - aki játszotta ezt évekig - úgy csapkodta a fejét, hogy csodálom az egybemaradását. :-))

Vezethettek volna simán. Szétestek fejben, de nem kívülről.
@simple observer 1.0: Ja, karizma legyen egy súlyemelőnek, de úgy amúgy karizmatikus kíméljen... Vááááá, most is egy ilyen cseszi szét az életem.

Jó humorú, intelligens, na az jöhetne. De egy karizmatikus elveszti a humorát - ha volt egyáltalán neki - , mert elhiszi, hogy ő sérthetetlen és érinthetetlen, ettől kritizálhatatlanul mindentudó. Mert hogy karizmatikus, hisz kajálják a népek minden baromságát.
@Fabius:
"Dunaújváros nem releváns példa, ott nem volt meg a szándék. "

Eppenhogy az a relevans, hiszen ott a masodik esetben, ha a szocik nem "onzozik el", meg az LMP nelkul is, a DK-val nyertek volna. Vasarhelyen pedig meg Javor szavaival is kis esellyel futottak volna neki.
@Veszett Fejsze: Talán a pártnak van egy Technokrata Platformja, önkéntes feliratkozáson alapuló.
Igazmondó juhász újabb fegyverténye: hvg.hu/gazdasag/20120807_eszkozkezelo_adosok_8_darab

Deazonbanpersze van, ahol nem bukdácsol az ingatlanbiznic: atlatszo.hu/2012/08/07/milliardos-ekszerdoboz-adokedvezmenybol/

Ezt lehetne piszkűlgatni, miutámn Sukoró kifújt - LMP is rámászhatna a dolgokra, Ferenczi Krisztina eléggé rajta van az ügyön, fel lehetne használni az anyagait némi alcsútozásra a közgépezés utáPláne az empátia ekkropa tobozódása idején: [..]"Zsinór és gödör

A stadionépítkezés előkészületi munkálatai már javában zajlanak. Első lépésben áprilisban elbontották a meglévő pályákat: felszedték a Magyarországon egyedülálló, a FIFA által két csillagos kategóriába sorolt füvet, és elszállították a százmillió feletti értéket képviselő, és egyébként az akadémia beruházásával megvalósult tesztpályát is. Az atlatszo.hu riportere helyszíni bejárása során azt tapasztalta, hogy az építkezésen vélhetően nem tartják be a biztonsági előírásokat. Mint az általunk elkészített fenti fotó bizonyítja a mintegy 7 méter mély építési gödröt egy jelentős szakaszon hetek óta egyetlen, felnőtt ember mellmagasságában elhelyezett zsinór választja el az utcától, és semmi nem jelzi a közúton gyanútlanul közeledő járókelő számára, hogy itt építkezés folyik.

Az akadémia helyszínen tartózkodó biztonsági őre kérdésünkre azt mondta, hogy szerinte a szülők felelőssége, ha mondjuk egy gyerek véletlenül beesik a gödörbe. A másik őr hol trágár szavakkal, hol a kezében fenyegetően tartott kötéllel és farkaskutyával próbálta elkergetni az átlátszó.hu munkatársát."
@rodeo36: 'ez az egyetlen "gazdasági program" ötletük van? '

Erről a pontról érthető, miért gondjolja Viktorovics, hogy a pü. szektor csinálja a pénzt: nekik megcsinálta az oda- és a visszaváltást is.
Na nekem is merülnek le az elemeim, pedig napelemmel működnék :-D. Jav: piszkálgtni, miután, után, ekkora
@Fabius:
"Választási és kormányprogram még korai."

Mar hogy lenne?! Az aktualis kormanyok mar joideje keszitenek nemzetkozileg az Eu altal auditalt konvergencia programokat evekre elore.

"Két év alatt annyi minden lehet még, hogy erre programot hirdetni nem lehet."

Sot meg rovidebb ido alatt is. 2002-ben kritizalta foleg Varga a keszulo koltsegvetest, mikozben Laszlo Csaba vedte, hogy az EU-s (es valoban) szamokon alapul. Nem jott be. Ugyanigy Gyurcsany EU-s velemenyek alapjan mondta, hogy a valsag nem gyuruzik be. Nem jott be. Es Orban is EU-s prognozisok alapjan remlte, hogy a gazdasag kinovi magat. Neki sem jott be.

"De minden évben eljön a pillanat, mikor a kormány a következő évre kiadja a végleges költségvetést. Akkor lehet mindenkinek mellétenni a sajátját, mit, hogyan csinálna másképp, mert ezzel szerintük mennyivel járna jobban az ország. Pillanatok alatt kiderülne, hogy ki az aki a realitásban él, és ki harapja a ködöt."

En epp ennek nem latom velejet, mert tet nelkuli. Barki azt ir bele, amit nem szegyell. Vagy kerekit evertekelo kore gorog eposzt (szocik). Elfogadasra nyilvanvaloan nem kerul, vagyis meg csak arra sem kell ugyelni, hogy valamennyire is realis legyen.
Mig egy program valoban nagy esellyel szorul majd kiigazitasra, am mar idejeben kiolvashatok belole az adott part prioritasai, es kulonosebb vilagvalsag nelkuli helyzetben pedig koti a partot a korabban adott szava, es a szukseges kigazitasok atvitele, azok modja is sokat arulna el az adott partrol.
@a szív fészkei:
Azt gondolom, hogy Gyurcsany is az (volt) nemelyest. Nyilvan o sem idegenkedett a feladattol, meg maga a part is elegge magara hagyta, es igy a part kommunikacioja is egyszerubb lett.
Ugyanakkor o eleg sok pofont kapott, es szinte folyamatosan, ahhoz hogy ugy igazan belemeruljon az onimadatba.

Szamomra Bajnai tobbek kozott ezert is lenne idealis jelolt. En egy foldhoz ragadt figura vagyok, es engem a szamok es a lenyeg erdekel, nem a korites.
Ahogy Mondale ota gyakran emlegetik az amerikaiak valasztasi idoszakban: "Show me the beef!"
@a szív fészkei:
Inkabb Felcsut, vagy Viktorgyongye?!

Mert mint tudjuk KELL egy csapat. Viktor rajta van az ugyon.
A jo oreg Minarik meg kispalyas modon menedzselte csapatat, bar meg akkor azt sem tudta, hogy ezt igy mondjak...
Maffiázásban már túl is léptünk Hofi korán: www.blikk.hu/blikk_aktualis/modell-volt-a-hajogyari-madamja-2100859

Legalább valamihez sikerált felzárkóznunk ugyebár. Miért nem lepődök meg, hogy épp ehhez?
@simple observer 1.0: Igen, Gyurcsányban is volt egy önnön lovasszobrát látni akaró fantaszta. És ripacsériára is hajlott alkatából kifolyólag. De őt sokkal több kötötte a földhöz, pont mert folyton pofozta z élet, a környezete, mindenért harcolnia kellett, hisz nem bólogató trabis kalaptartó-kutyusok vették körül.

rvbán szerintem épeszű normális emberrel már ezer éve nem találkozott.
@dr. mesterseges szinezek:
"De a MaNem bátyja erősebb."

Sajna, de elveszitettem a fonalat. De tartok tole soha nem is volt meg nekem igazan...
MaNem???
@simple observer 1.0: Minarik Ede a mosodájából, ergo a SAJÁT VAGYONÁBÓL (ami nem volt nekije)csinálta a csapatot, és ha kellett, együtt éhezett velük.

Orvbán meg a mi pénzünkből épp hogy nem éhezik csak dáridózik a csapatával és épít nekik kacsalábú stadiont. Van difi.
@a szív fészkei: Elkepzelni sem tudom, hogy hogyan lehet az, hogy egy politikus ennyire ne eszlelje a kulvilagot.
Mert hogy johiszemuen ezt feltetelezem. A masik esetben ugyanis azt kellene hinnem, hogy Viktor egy pszichopata. Ami nem is annyira ra, hanem a valasztokra nezvest lenne kisse szegyenletes.

Ugyanakkori amit Ferenczi muvel, az nagyon durva. Kivancsi lennek mibol el meg, mert nem nagyon duskalhat szerzodesekben.

Masreszt most gyorsan rakerestem, es ilyen finomsagot hozott ki. Akkoriban ez nem is esett le nekem, annyira elhallgattak az ugyet. Bar ketsegtelenul apro nuansz csupan.
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=132785&catid=69&Itemid=106&limitstart=1
@a szív fészkei:
ez is egy része -kis picinyke- az adótokból ellopott 24000 milliárdnak...

így könnyű nagy vállalkozóvá válni gázszerelőből polgármester egy mezőgazdasági faluban ismeretlen eredetű (azaz adólopott) milliárdokból meggazdagodni 2 év alatt

hát ezt taníthattya a Rotschildoknak is azoknak 1650-1720-ig volt szükségük arra, hogy az alapokat lerakják...ezek zsenik ???

vagy csak tuggyák a Szezám Tárúlj magyar változatát és a dzsinnek nem viszik el őket

ez levédia

ha ezt én egyszer elméselem

brühühühühühü
@Fabius:
a "valós adatokról" a mai PÜ kimutatások meg vannak hamisítva -miért?, nem érdekes- az államháztartásból hiányzik 20000 milliárd forint vagy annak megfelelő álló és forgóeszköz...egyetértve veled a triplikációk meg a quadruplikációk az állami irányítás költségeiben hozhatnak megtakarítást, SZVSZ 40-60 milliárdot: az első évben=racionalizálés!!!

a magánszektor és az állam közös űlhetne egy röffenet erejéig -a javasolt excelre épűlt rencerre alapozva és modellezhetne vagy 50 különféle megoldást, és megállapodhatnának mit visznek és FŐLEG HOGYAN törvénykezésre

NA EZ MA LEVÉDIÁBAN NEM MEGY A ZALCSÚTI BOSZORKÁNYKONYHÁBAN AZ ASZTAL ALATTI ÜSTBEN FŐNEK A BÉKÁK ÉS AKíGYÓK MEG AZ ÖSSZES FÜVEK ÉS A GŐZÉBEN CSAKIS A TÖRPE KÁBÚL...majd kinyilatkoztat

na ezt azonnal megszűntetni

a többi?

brühühühühühühühühü
@simple observer 1.0: MaNem = Magyar Nemzet

Akik a rövidítés puszta formaisága helyett inkább a tartalom egyértelműsítésére törekszenek, MaNemmondunkigazatként hivatkoznak rá.
@a szív fészkei: Most vissza szeretném hozni kicsattanó kedélyállapotodat és humorodat. Míg mi az Eu támogatás mikéntjén tipródunk és a makro gazdaságpolitikán, a kormány is lázas buzgalommal hozza a törvényeket.
Tegnapelőtti hír, miszerint a BKV járatokon felszállási sorrendet kell betartanunk.Nem vicc!Sorrend: vonaljegyesek - bérletesek - mozgássérültek - kisgyermekesek.
Mindez nem ám egy belső utasítás vagy egyéb formában, a legmagasabb szintű jogszabályban, törvényben jelenik meg.
Mindez szembe megy a zsigereinkben lévő emberi magatartással, mellyel mindíg a gyengébbek mellé állunk.Tovább nem is taglalom.
Mai hír, szintén törvénybe iktatva: A kutyák farok kurtítását az állat 7 napos korában kell elvégezni.Végre ezt is megértük, hogy fajsúlyos ügyekben is döntenek.Elkezdtem röhögni!Kitaláltam, hogy itt az idő, megalapozom a válság miatt szétzilálódott anyagi viszonyaimat. Vállalkozásban farok kurtítás profilban fogok utazni, az alanyokat magam választom ki.És nem is kurtítok, teljes körű eltávolítást végzek magas színvonalon. Érzéstelenítés nincs!!!
Komolyan mondom, ez már ármány!
@Mariann19: Majd egy járatfőparancsnok fogja dirigálni, hogy mikor ki kezdheti meg a felszállást, vagy most ezt így hogy?

A kutyás részben még rációt is látok, mert nem kicsit megy szembe az állatkínzás tiltásával, amikor felnőtt, vagy majdnem felnőtt állat farkát csonkolják, mert a gazdi későn tudta meg, hogy mi a sztenderd, vagy meggondolta magát, és mégis követi.
@dr. mesterseges szinezek: Egyébként Észak-Koreában mi az előírt sorrend? Nehogy ne legyünk kimdzsongiksz-kompatibilisek!
@dr. mesterseges szinezek: Miután ezt a felszállási sorrendet törvénybe iktatják, ezért mi szépen be fogjuk tartani önként. A törvény része lesz a kiszabható bírság összege, mely felszálló csoportonként progresszíve emelkedik.A vonaljegyesek esetén pl: ha Te bérletesként előre furakodsz, alapból 100.000.- Ft, és így tovább... Olyan udvarias, fegyelmezett állampolgár leszel, mint még soha életedben nem voltál.
Milyen megengedő vagy kutyafarok ügyben...
@Mariann19:

Akkor a Csanád már lemaradt a kurtításról.:D

Amúgy, teljesen egyetértek az új állatvédelmi törvénnyel. Katasztrófa, amit vidéken a kutyákkal művelnek. Most már nem bújhat ki a jegyző sem a szankciók alól.
@Fabius:

Van ott pedig egy 600 milliárdos nem is lyuk az már, hanem a Grandkanyon. Fogadok, bevételnöveléssel próbálják betömni.
@dr. mesterseges szinezek: Folytatom a farok ügyet, de közben annyira elkezdtem röhögni, hogy valahogy kitöröltem elragadó humorba ágyazott szövegemet, úgyhogy tompítok egy kicsit.
A szánhúzó kutyáknál van farok kurtítás? Mert akkor elő lehet írni, hogy a műtétet csakis az inuit indiánok végezhetik el.Ezesetben előzőleg kimegy Gulyás Gergely államközi szerződést kötni a licencre kiemelt napidijjal a zimankóra való tekintettel.
Azért jó ez a kutyafarok törvény, szomorú életünkbe vidám perceket hozott.
@dr. mesterseges szinezek: kérdésem az, hogy a farokkurtítás az kötelező? vagy csak szokásból kell? fülkihegyezésre ugyanez a kérdés.
@Mariann19: Aranyos vagy,de az én tartósan jó kedélyállapotomat tényleg egy címlapos halálhír alapozná meg.
A bérletes megvette egész hónapra előre a pénzt, tehát ha utazik,ha nem, a BKV már nála pénzénél van. Kismama és kisgyerekes meg evidensen elő,ahogy a mozgáskorlátozott is. Vitézy is felfújódhatna és kilőhetné magát,mert úgyis szemét. Nü, akkor űrszemét lenne.
@Mariann19: Aranyos vagy,de az én tartósan jó kedélyállapotomat tényleg egy címlapos halálhír alapozná meg.
A bérletes megvette egész hónapra előre a pénzt, tehát ha utazik,ha nem, a BKV már nála pénzénél van. Kismama és kisgyerekes meg evidensen elő,ahogy a mozgáskorlátozott is. Vitézy is felfújódhatna és kilőhetné magát,mert úgyis szemét. Nü, akkor űrszemét lenne.
@Husz_János_Puszita: Nálam nagyobb állatbarát nem nagyon van, úgyhogy üdv. a fedélzeten. Azonban sokkal jobban örülnék, ha az állatkínzás megtorlása szerepelne fajsúlyosan és a gyakorlatban is a törvény útján.
A jegyzők eddig tapasztalt fellépése szinte csak buksi simogatás az elkövetett gazságokra.
@Mariann19: Na jó, de én bérletesként nem tudhatom, hogy ki van még jeggyel, bambán.
De még rosszabb, ha vonaljegyes vagyok, aki magam elé engedek egy bérletest, akit ezáltal megbüntetnek, amit joggal hárít rám vétlenként polgári perben, tetejébe a saját büntetésemet is ki kell fizetnem, amiért megbontottam a közlekedés rendjét.

Kell az a vonalfőparancsnok, aszondom.
@Penivaldes: Kutyasztenderdek vannak, amelyek - úgy tudom - már csak ajánlást tartalmaznak a kurtaságra, de nem kötelezőek. De tudod, 70 kilós, arányos fekete nőként se tilos szépségversenyen indulni, és ha a zsűri egyenként meg is döngetné az ilyet vállalót, a pontozáskor kijönne a Barabás-szindróma.

Persze egy magyar vizsla hosszú farokkal is mindig magyar vizsla, csak nem szalonképes, és a vadászat közben nem is célszerű úgy léteznie, ahogy a teremtő lábhoz szólította, mert csapkod, akad.
@Mariann19: Húha..., lehet, hogy a kínai közeledésünk hátterében csak a palotapincsitrimmelés-biznisz húzódik meg?
@dr. mesterseges szinezek: vagyis nem kell kötelezően kihegyezni egy boxer fülét? kivéve ha szépségversenyre viszem?
70 kg, és hány centi? :)
@dr. mesterseges szinezek: Szerintem a törvény végrehajtási utasításában az aggályaidat eloszlatják.Az úgy lesz, hogy magasra emelt karral állsz felszállásig, kezedben az utazásra jogosító bizonylatoddal, melyet csak a felszállás után tüntetheted el.Télen a jegyet tartó kezet kesztyű nem boríthatja. E fázisban lesz érvényes az l.sz. bünti tétel.
A sorrend be nem tartásának szankcióját fentebb ismertettem.
Még mindíg kell a vonalfőparancsnok?
@Penivaldes: Nem kell. Persze ha a törvényben annyi és csak annyi szerepel, hogy 7 napos korában kell, én a biztonság kedvéért még az orrábol is lecsippentetnék, mert a veszély órája mindannyiunk számára tek-tekkel.

Természetesen 105cm, hogy kijöjjön a nermetszési szám.
@a szív fészkei: Olvastad a kommentemben, hogy vállalkozásban farokkurtítás profilban kívánok utazni a vonatkozó törvény végrehajtási utasítás megjelenése után.Te kijelölnéd Nekem az alanyokat, és teljes körű csonkolást végeznék, és a címlapon megjelenne a mosolyt fakasztó hír. Látod, van remény!Olvasom a farokkurtítási hír hatását kommentelő társaimnál. Ritkán látott elementáris hatása van a csillogó elmékre, szétröhögöm a fejem.
@Mariann19: Rendben, ilyen jól koreografált felszállás mellett elegendő egy járatparancsnok-segédhelyettes is, csupán azt megelőzendő, hogy valaki előálljon valami trükkel, amit a Rodolfó bűvészdobozából tanult.
@Mariann19: Persze jó esélye van, hogy az egészet csak a Kétfarkú Kutya Párt kiszorítására találták ki.
@dr. mesterseges szinezek: Nem lesz itt kinai közlekedés, nem követted az eseményeket.Már az azeri biznisz van divatban, értékpapírt vásárolnak tőlünk, esetleg manatban fognak fizetni? Még nem dőlt el?
Egy külföldi szakértő csodálkozását fejezte ki, mert szerinte az ügyletet tekintve az azeriek még nem láttak ilyet és nem is tudják mi az.Majd mi megtanítjuk nekik, úgyis tőlünk tanul egész Európa.
@Mariann19: Kínai KÖZELedés. Mán hogy magyar kommunista kormány letérdelve szereti a kínait.
@dr. mesterseges szinezek: Na jó, nem ellenkezek tovább!Legyen!
Azonban ki kell egészíteni a törvényt az új státusszal. Maradjon akkor a járatparancsnok-segédhelyettes munkaköri besorolás?Bérkategória? Munkaruha vagy egyenruha?Fenyítőeszköz meghatározás?
Lesz dolga Vitézy Dávidnak!
@dr. mesterseges szinezek: Szellemesen játszol a szóösszetételekkel. Én momentán letérdelnék előttük némi baksis reményében. Egyelőre azonban nekem náluk csak a közfoglalkoztatás körében a riksa munkakör lehet a biztató jövőkép.
@Mariann19: Ó, én egy-két humanoid külsejű farkat kurtíttatnék veled töviről-hegyire mondhatni. Névsor leadva majd a metélőhelyeden. ;-DDD
Kutyókák farka nem zavar,bár egy vizsla oda tud csapni a hevesen járó farkincájával nagyon.

Talán a Csattogós Lepke Lovagja úgy gondolja két orrtúrás között, hogy először a jegyet érvényesítők szállnak fel a sofőr előtt lyukasztva, aztán a bérletesek, aztán a többi?? Ez kurva életszerű csúcsban és mínusz 15-ben, hóviharban.
@Mariann19: Fenyítőeszköz lehet pl. Kövér László ölelése.

A szervezeti felépítés pedig: az utasokat felügyeli a jpsh, azt a rendőrség, akikre felügyel a TEK, amely minden lépését szemmel tartja a Jobbik, amelyet kézben tart Vona, aki jelent a miniszterelnöknek, aki szervezetileg közvetlenül Simicska alá (technikailag Pintér Sándor alá van) beosztva.

Tehát ha valaki megjátssza a hülyét felszálláskor, az számoljon azzal, hogy az ügye könnyen az alkotmányos hülyeség nagymestere elé kerülhet.
@a szív fészkei: Jó is, hogy feldobsz a humoroddal ebben a szellemi és fizikai sötétségben. Bár a kézisek meccsére szabadságoltam magam délben, győztek embert próbáló izgalmak után. Az izgalmak alatt úgy összeziláltam a hajam, hogy a végén úgy néztem ki, mint Puck a Szentivánéji-ben, smink elkenve, szépségem romokban. Megérte!
Sürgősségi osztályt nyitok a műtéteimhez, hadd haladjunk!
@dr. mesterseges szinezek: A szervezeti felépités OK! Még hiányzik a törvényből a helyszini bírság meg nem fizetésének szankciója. Már ha momentán nincs pl.Nálad 100.000.- Ft. akkor mi lesz? Közmunka, ha igen, hány évszázadig? Ha nem lesz közmunka /munka most sincs/ fogház, fegyház, gulág? Ha gulág, akkor hol?
Ezt mind ki kell találni. Nem is olyan könnyű a jogalkotás.Meg kell lódítani az elménket!
@Mariann19: Smink ebben a hőségben leolvad, még én se kenem-fenem magam. A borzas frizúr nem gond, divat a sok órán át komponált spontaneitás, ahogy tudom. Amennyi hajam van, én elég hamar végzek a szopott gombóccal, ami a tarkómnál csúfoskodik - de nem is hajsátorral hasítottam Loreleyként soha. ;-DD Legalább tudtak a pasik másérkéeimre fókuszálni - már ha fogékonyak voltak rá. (akadt pár hálisten.)

Szegény kutyik, mindenki az ó farkukra ácsingózik!! Én meg Kétfarkúakra, annyira jót röhögtem két éve ilyenkor,amikor feltűntek!
@a szív fészkei: Tisztelettel kérem Önt, ne rontsa meg kétértelmű megjegyzéseivel Marian19-et, még a végén ő is olyan ballibsi lesz mint Ön. A kétfarkú kedvelő kutyafáját neki.
Kedves Marian19: Önnek pedig javasolnám, hogy koncentráljon inkább gyermekére és ne kerüljön ebbe a ballibsi hálóba. Méghogy kutyafarok metélő vállalkozás, csodálkozom, nagyon csodálkozom.
Az Apostoli Magyar Királyság Ügyészsége (Központi Nyomozó Főügyészség 1066 Budapest Zichy Jenő utca 14.) már felvette a kapcsolatot a nemzetközi bűnüldöző szervekkel illetve a nagyobb országok titkosszolgálataival a Magyar vonatkozású illet
ve a magyar állami vagyon terhére elkövetett bűncselekményekből származó offshore számlákra történt pénzek nyomon követése és az érintett számlák zárolása érdekében. Sorvezetőként a nemzetközi szervezetek is a POLIP XIII ábra alapján indultak meg sikerrel. A CIA már zárolt egy, a Nyergesék által offshore cég részére átutalt jelentősebb összeget, ami a Paksi Atomerőmű "karbantartási" munkáival volt kapcsolatba hozható, terrorizmus gyanújával. tempohirek.com/news.php?readmore=505
@a szív fészkei: Engedd meg, hogy bemutassam a fiamat, Aloneet. Időben szólok, nehogy kedvedet szegje a látszólagos kioktató stílus, mert ez egy sajátos, humoros megnyilvánulása.Ezt csinálja velem is, de megbocsájtok neki, mint legfőbb szellemi partneremnek.
@Alonee: Újdonsült vállalkozásom nagy reményekkel kecsegtet, miután a várólistám telitett, nem kell piackutatást végeznem.
Sajátos profil, mely jelentős bevételekkel kecsegtet, mely Önre nézve is kedvező hatást fog kiváltani.
@Mariann19: :-) Bár most szomorú vagyok a pólosok kudarca miatt - grat a fanyar humorú fiadhoz! De szép, hogy családi vállalkozásban marhultok itt (és fogtok farkakat trimmelni)! Irigylem.

Azt meg külön köszönöm neki, hogy én már fokozat vagyok szerinte a ballibsi skálán - pláne hogy elrettentésül írta! :-DDDDD Ilyenkor látom, hogy érdemes élnem. Újabb jogos kérdés, hogy mibul?????
@Mariann19: Bezzeg a zénidőmben! Próbáltam volna csak meg anyámmal blogon feleselni...
@a szív fészkei: De jó, hogy ilyen hangulatú a reakciód a fanyar kis intermezzóhoz.Ehhez egy ilyen magas fokú intellektus kell, hogy elfogadjunk egy sajátos megnyilvánulást. Nem magasztallak tovább, mert letolsz.
A skálán én is turbó fokozaton pörgök, leplezése eléggé sikertelen, mint látod.
Élni érdemes és baromi jó, hogy mibul? Kiadáscsökkentést hajtsunk végre, ha a bevételünk leértékelődött.Ukrán kaja recepteket kell böngészni, elég szűk aprofil a komponenseket tekintve, krumpli, káposzta, bab.Gyakoroljunk már holnaptól, az esedékesség napján mi lehetünk az etalon.
Na, ez is fanyar duma, még majd beecetesedünk. Bár egyelőre nem úgy nézünk ki.
A pólósok majdnem elaludtak a habokban, de én ezt is értékelem. Egyébként is 10. vagyunk az éremlistán, honleányi vénám ilyenkor jön elő.
@dr. mesterseges szinezek: Apukámtól örököltem a kissé bohém beütésemet, ez pedig megengedő stílust is jelent. Lazák vagyunk!
@dr. mesterseges szinezek: Van egy kis bohém vénám, ezért laza vagyok. Itt van az eb sírhantja.
dr.mesterséges szinezék: Jobb ez a lazaság.Nem?
@Mariann19: Merem remélni, hogy van öniróniám, ez eléggé zsidós vonás, jól jön a túléléshez. :-)))

Ukrán receptek közül én a pelmenyit ismerem - nem csináltam még - állítólag isteni: a tortellini ikertestvére. Meg a lecsekkoltam királynőnk itt lelkendezett az ukrán karamelláért, ami állítólag tényleg isteni, de még azt sem ettem.

Krumpli,káposzta, bab - szerintem kihozható finom is belőlük. Én ma épp rakott krumpliban utaztam, ami amerikaiak szerint gyilkos egy étel.

Mondjuk, mázlim van, mert anyám olyan környéken lakik - WestEnd - ahol egymást érik a kis olcsó diszkontok, egy eurós meg kínai boltok nagyon kedves személyzettel és viszonylag nagy és jó választékkal.+ a Lehel még mindig megfizethető, bár az a sajtparadicsom, ami nemrég volt francia és olasz, dán olcsó sajtokkal - kezd lehervadni. :-((

Ahogy szegény pólósok mondták Benedek szájával: minden álom véget ér.
@dr. mesterseges szinezek: Mi lett volna? Törül az ismerősei közül a FB-on???? :-DDD Vagy felteszi a bilizős bölcsis képedet? Bár az ugye a gyerek személyiségei jogainak durva megtiprása plusz pedofil veszély....

Én mondjuk IRL feleseltem, az se volt rossz móka, nézni,a hogy megy fel a pumpa benne. Most ugyanezt csinálják velem. ;-DDD (az egyik csak, hálisten)
Na, akkor Hofival énekeljük el a himnuszt, mert kicsit szóismétlésbe fulladt az ukrán recepicés hozászólásom.

És végre a Royal Filmharmónikusok normálisan játsszák el, amit Szilágyi Áron szegény még nem kaphatott meg első aranyosként.
@dr. mesterseges szinezek: "próbáltam volna anyámmal blogon feleselni..." Még annyit, hogy kettőnk közül egyikünk sem tud veszíteni, képzelheted, mekkora a kakofónia néha.
Megjegyzéseddel szárnyakat adtál. Nevezett Úr egy hétig nem nézhet tv-t büntiben.
@a szív fészkei: Tegnap összebarmoltam a gépemet a "tahótlanítok"-kal, most kértem segítséget a visszaállításra.
A "mibul" kérdésre én is keresem a választ, vannak ötleteim.
Először megnézzük, van-e ránk kapás bármely foglalkozás körében.Sikertelenség esetén létrehozzuk a kapitalizmus kialakuláskori egyszerű árúcserét.Pl:családi porcelán = 3o kg felsál, és így tovább.
Ezenközben estin lázas buzgalommal megszerezzük az azeri nyelvvizsgát, nem marad más hátra, mint a külföldi munkavállalás.
Az önirónia kedvenc megnyilvánulási forma, imádom, benne néha saját magamat is, hogy milyen dilis tudok lenni.
A zsidósághoz a családomnak személyes kötődése van, apai nagyanyám évekig házvezetőnő volt egy gyártulajdonosnál. Képzeld el, a ház bejárati ajtaja még mindíg ugyanott van a képek alapján látom.
Szerencsés vagy a túlélésben, jó a beszerzési lehetőséged, Rád néz az Úr!
A sajtokat ne is mond, nemrégen még a fiammal megvettünk egy angol camembert torta formájában, körbe dióval kirakva.Ez már a fájdalmas múlt. Már kvarglit sem lehet kapni, mehetünk Szlovákiába, porig vagyok sújtva.
@a szív fészkei: Most csak megnézem, hogy sikerült-e Fabius segítségével a műszaki operációm, bocs!
@Mariann19: :-) Gyere a másikra, a fiad már megtalált! ;-)))
süti beállítások módosítása