Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.05. 04:57 Fabius

Szijjártó, te mindenem!

Címkék: gazdaság fidesz szijjártó péter

Szijjártó Pétert előléptette tegnap a Főnök. Ne pislogj, volt még hova, hajaj. Tegnaptól ő lett a minden. Hivatalosan: a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a Magyar-Török, a Magyar–Kuvaiti, a Magyar-Azeri, a Magyar-Szerb, a Magyar-Vietnami, a Magyar-Szlovák, a Magyar-Macedón és a Magyar-Montenegrói Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottságok magyar tagozatainak elnöke. Egyszerre ennyi minden, csodálatos teljesítmény. Péter már majdnem felért a csúcsra, lassan teljesül az álom, és ő lesz Orbán Viktor. De erre még pár évet várni kell, addig is megkapta játszótérnek a fél világot, hogy ne unatkozzon. 

Ezzel is csak az a bajom, ami általában: nem volt a környéken egy ember, aki legalább konyít valamit a gazdasághoz? Mert az elvitathatatlan, hogy nála jobban nem tesz helyre senki okvetetlenkedő tévériportert, mikor az veszi a bátorságot és hazudozáson kapja őkelmét, csak nem tudom ez a tárgylótechnika mondjuk az azeri tévében mennyire lesz eredményes. De semmi baj, gondolom megkapja a fideszes gazdasági "szakemberek" bibliáját, a Rogán polcán is előkelő helyen trónoló, 30 másodperc gazdaságtan című könyvet. Mert az uralkodó nézet és a legfrissebb költségvetés szerint úgy vannak vele, hogy amit 30 másodperc alatt a gazdaságról nem tanulsz meg, azt tudni sem érdemes.  rogán könyv.jpg

De biztos az is csak nekem furcsa, hogy egy épkézláb gazdasági szakember sem akad már a Fidesz környékén, és így jobb híján mindent erre a féleszűre kell rábízni. Úgy tűnik a leghűségesebb haverok is csak pislognak, mint busmanok a szánkóra, mikor nekik szegezik a kérdést: háde'ménem akartok a feritél részesei lenni? Járai Zsigmond legalább nem gatyázik, ő kimondja kerek perec:

"Eddig mindenre igent mondtam, amire Viktor kért fel, de most már nem fogok. Nem tetszik, amit csinálnak, és hiába mondom, nem hallgatnak rám"

 A többiek meg csak húzódoznak, mint félszeg apáca a dildó kiállításon.Valahol meg lehet őket is érteni. Viktorunk a hétfői Nagy Matolcsyvédő Beszédében kemény volt, mint a kád széle, világossá tette: Kusza Szemmel nem egyetérteni annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak. Aki ilyet tesz, az minimum liberális, de könnyen lehet, hogy labanc is. Így lett konzervatív közgazdászból liberális egy csapásra Chikán Attila ex miniszterből, Bod Péter Ákos ex jegybankelnökből, Mellár Tamásból, a Századvég egykori elemzőjéből, mert kritikával illették ezt a gazdasági csodát. Akarom mondani a gazdasági csodaként eladni szándékozott másfél százalékos recessziót. Mit lehet tenni ilyenkor, mikor Feritél Gyuri el lesz foglalva mostanában a költségvetés újra és újra rajzolásával, mert a 300 milliárdos csomag és a Jegybank adóztatása miatt az Európai Központ Bank megint a szemöldökét ráncolja, és a brüsszeli kezek ismét a kohéziós alapok befagyasztó gombja fölött táncolnak? Rábízni arra a gazdasági vegyes bizottságok elnöki posztját aki éppen ráér. Igen, mind a nyolcat. Egyszerre. Mert ennyire nincs ember lassan Orbán körül.

Akik még vannak ugyanis éppen azon ötletelek, hogy honnan a francból szedjenek elő néhány száz milliárdot, mert a Jegybank adóztatásával egyik zsebünkből a másikba átrakott pénz nem bevétel, úgy különösen nem, hogy a kipótlást abból a szerződésmegtakarításból reméljük - IMF hitel - amit még meg sem kötöttünk, és ahogy a dolgok állnak a 300 milliárdos csomag és a Jegybank adóztatása miatt egyelőre nem is fogunk. Ebben az ügyben esetleg be lehetne vetni az univerzális fegyver Szijjártót, aki Orbán Viktor magyarhangjaként eredeti tisztségének megfelelően elmagyarázhatná odakint: oppardon, Kedves Vezetőnk nem azt mondta latorfasz, hanem azt, fatorlasz, vagyis gátat szabunk a költségvetési hiánynak ahogy eredetileg megígértük. Csak az a fránya fordítás, teccikéteni....

 

210 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674630207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.05. 10:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: Azta ripityom!
Hát ebből nyelvészeti nagydoktorit lehetne rittyenteni bizisten, pláne különös tekintettel a népszavára és a pék - Bucigyurira utalás?? - faszára És ez most hogy címmel.

DE ha nincs leírva, azért a felét se értem a hadarásból.
@épészmérnök: mi ezzel a baj? az eddigiek alapján azért túlzónak tartom a párhuzamot
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: igazad van, túlzó a párhuzam. Csak nem jutott jobb az eszembe.
ehhh

Újra 90 százalékon a hiány

Júniusban az államháztartás hiánya elérte a 517,7 milliárd forintot ami az éves terv 90 százaléka.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_90_szazalekon_a_hiany.524563.html
@épészmérnök: Sokszor lehet olvasni itt is például, hogy tolvajmszp, mégtolvajabbfidesz. Pedig azt a pénzt nagyrészt nem "szétlopták" politikusaink, hanem egyszerűen annyira rosszul használják fel, hogy nem nagyon látszik a foganatja. A probléma az, hogy az állami elosztás arányai torzak. A központi elvonás a jövedelmek több mint 65%-át teszi ki. Mégsem látszik belőle sok minden. Mert rosszul értelmezett szociális szolidaritás keretében aránytalanul széles rétegeket támogatunk mindennapi életükben. Tömegek vannak erre berendezkedve. Pl. milliomos fizetésű képviselő családi adókedvezménye, ingyen egészségügy, annak is akinek nem kell, vagy aki életében egy fillér járulékot nem fizetett.
Aki meg tényleg rászorulna, annak nem jut.

Mindennek ellenére sok ember úgy véli, hogy a családtámogatási rendszer reformja, vagy anno a tandíj bevezetése az "lopás". A politikusok ellopják tőlük ami "jár". Mostanra egyfajta általános nézet lett, hogy azért rohadt a jobb és baloldal is, mert mindazt ami nekünk jár azt elloptak. Az a megérzésem, hogy - szerintem - az LMP vezetése is ezért tart mindenkitől ilyen pánikszerűen távolságot. Mert úgy érzik hogy potenciális szavazóik felől ez az elvárás.

A szocikat azért gyűlölik sokan, mert nekiláttak a nagy elosztórendszerek reformjának. És nem azért mert sikkasztott a Hagyó. Medgyessy száznapos programjai idején nem volt utcai zavargás, TV-ostrom.
A Fideszt is nagyrészt azért gyűlölik, akik gyűlölik, mert bizonyos ellátásokat megvont, vagy nem teljesítette osztogatásos ígéreteit. Nem számít mit tettek az alkotmánnyal, vagy a médiaszabadsággal, drágább lett az drágább lett az áfa, az a baj.

Természetesen nem gondolom, hogy minden bizonytalan, vagy minden LMP szavazó így gondolná, mert pl. én is LMP szavazó vagyok, írtam már. Ezért akinek nem inge, ne vegye magára. Mindazonáltal sokan így gondolják. Hallom, olvasom, látom.
Szerintem.
@épészmérnök: én őszintén, minden pártban alkalmaznék Normális reklám szakembert, politológusz, szociológust, de csak olyat aki szakember elsődlegesen, és utána pártpolitikus, mert a fordított felállás már bizonyítottan bukó, és kontraproduktív
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Kihagytad a pszichiátert, a mentális terapeutát, meg valakit, aki látott már számológépet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igaz, de akkor az már sci és olyan nagyon nem is vagyunk messze a rögnarancsos igazságtól ;)
@Fabius: Mit gondolsz, mire számítok én is, miért nem indultunk még be?:-)
Ej, ráérünk arra még, addig is amortizálják magukat a többiek..egyre több és több a lehetséges támogatónk.
Ma 48, holnap ...akár 56 is lehet!:-D
@a szív fészkei: NA, amekkora nekik van,. azzal a Balaton is vetekszik!:-P
Plasztikusabban: Kb. akkor(k)a a tengerük, mint a nőknek a pöcse!:-)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ahogy Vincenték mondanák: nem volt bulvárkacsa, viszont volt taggyűlés.

Csak egy dolog vigasztal, lehet, hogy Orbán nem hiszi, de neki egyszer majd ki kell állni az ország elé, és bizony erre majd mondani kell valamit.
A többiek meg csak húzódoznak, mint félszeg apáca a dildó kiállításon
Ez egy nagyon szépen megfogalmazott mondat.A nyugdíjvédelmi meg médiaügyi némberek jutnak eszembe.Meg a svéd kirándulás lovai.
@P.mester:

Úgy látszik, bármit meg lehet tenni, ebben a mocskos, dzsuvás csehóban.
A nagy melegben idézek egy keveset Mikszáthtól:

"A keleti bonyodalmak Európa összes alkotmányos kormányait arra bírták, hogy szerényeknek érezzék magukat saját nemzetükkel szemben, hogy terhesnek érezzék a felelősség súlyát; hogy igazságosnak találják átruházni e vajúdó földrész ilyen válságos perceiben az elhatározási hatalmat arra, akié: a nemzetre. Minden országban együtt ül a parlament, és tanácskozik és parancsolatokat osztogat a nép nevében az állam intézőinek.

Csak Magyarországban van minden hatalom egy kézben.
És talán egy óriás keze az?
Nem. Egy törpéé.
Egy törpe játszik a mennykövekkel.
Miért? Hogy visszaéljen azokkal.
Ezért óvakodjunk Tiszától még mindig.
A gonoszság a legleleményesebb szövetséges. - S a komédiás szeret meglepetéseket csinálni, kivált, ha a füttyök belebőszítik."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: jogbiztonság, meg látszik vezénylónak mi a fontos, mert az egyiknél csak piározik, addig a másiknál minden eszközt bevet
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondold el, a mai Secu felturbózna valakit pénzzel, paripával fegyverrel (plusz svájci bankszámla), hogy reális jelölt legyen itt, aztán választás után folyna az infó Románia+Szlovákia+ Szerbia+Ukrajna... kíváncsi füleibe.
Ez a ökör a nagymagyarkodásával és a hülyeségével tényleg mindenre képes. Biliárdgolyóagyú hívei meg utána. Sajnos nem mint a lemmingek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Voltam a szlovéneknél, hát elfogadnám, tudod mit? Az a pár kellemes kis helyük épp elég nekem rekreálni. Kopert szerettem. szloventengerpart.lap.hu/

Ilyen kisigényű vagyok, látod a másikon a drága jó nikigárdacirmi már úgyis haledelnek osztana be, arra jön izgalomba, meg a nagy böhönce vasra.
Tahótlanítottam, de küldök neki egy Rolls Royce-ot hadd élvezzen el rá. Mert a Dunába lövetésemhez kicsit várnia kell sajnálatosan.
@sörtelen:

Szerintem így is folyik épp elég infó... egyébként érdekes kérdés ez: Orbán nem "idegen hatalmakat" szolgál, jelentsen ez bármit is, szerintem, viszont a faszságait elnézve, teljesen olyan, MINTHA. Akkor viszont, hadd kérdezzem meg Eco-val: végeredményben mi a különbség?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nyugtass meg, hogy költôi volt csak a kérdés, az írói munkásságod részeként.
Viktor és csürhéje többszörösen kimeríti a hazaárulás fogalmát. Kultúrállamban ezért ..... (tetszés szerint) ... jár! Egyszer majd itt is!
@Fabius: igen?? akkor...

rohat bűnöző fides mafia gebeggyenek meg mind
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A hokedlire terítenek neki mekkora szöveg, és milyen régen hallottam :-D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Ez vagy te, seminnek sem tudsz örülni!
Arról van itten szó, hogy nem csak a pozitív sikereket hajhásszuk (?), hanem igyekszünk idő előtt letudni a negatív előjelű kötelezettségeinket is, mert aki időt NER, az ugye életet is. Hogy milyet, azt tudod-tudjuk.
A terv teljesítve, határidő előtt (mán csak tíz százalék hibádzik), oszt gyöhet az:
„Éljen Rákosi, éljen Rá…” ja, nem. Hülye vagyok megin; Viktor-Viktor!
Gondolom hozzájárult ehhez az Európában is kétségtelenül kimagasló teljesítményhez, az agrárium szakmai irányításával megbízott miniszter is. Mert a mezőgazdaságunk (is) olyan stabil lábakon áll mint Héphaisztosz, az ágazat sikért-sikérre halmoz, bár ez nem nagyon látszik a kenyér, évek óta konstans szar minőségén. Meg a számokban se nagyon. De ez még mindig nem elég, Jön Szíjjártó, és bevegyesgazdaságibizottságozik ezerrel nekünk (meg akiknek a nyakába kinevezték-brühühühühü), utáljanak már minket keleten is, nem elég a világ nyugati felének befognia az orrát tőlünk.
Peti elvállal mindent, mert emlékszik milyen nehéz volt az a kurva iskolatáska, nem fogja cepelni többet – ingyé nem! Ha bele döglünk se!
Ajánlom neki, hogy olvasson (ha nehezére is esik), nem csak futs(b)all témájú könyveket, mert némelyik túlmutat azon a szellemi színvonalon, amelyen sajnálatosan megrekedt. Például abból, amelyből most idéznék* ( vigyázat-alul művelt csillogás gyön):
„Eikósz ghár egherúnda ke’ prásszin kakósz” – ilyen hülyeségegekkel traktálta Szophoklész az ókori görögöket, hogyaszongya: „Ki rossz tettekre kész, hamar rossz sorsra jut” Ezt át kellene rágnia Petyának, annál is inkább, mert a szerző neve pici csavarral előre vetíti azt, ami vár rá.

*www.libri.hu/idegen_nyelvu/konyv/gorog-bolcsessegek.html
@a szív fészkei:
ez lehetne a kortes beszéded az új pártod élén, mint új és győztes pártelnőkúrasszony

gratula...én közben olvasgatok belefele de nincs új mondandóm hacsak nem annyi, hogy: halál a tolvajokra és 4000 év börtön fejenként
@Knósszosz:
ti itt kezdtek megtáltosodni...mi történt? csak nem a harci láz? a petya nagy külügyér a sportdiplomájával azt is valami zsebhoki vagy gombfoci PhD-n szerezte ha csak nem találta a kredencen vagy a stelázsin...a feeneeke sem különb az is egy lejárt diplomával ami már 15 évvel ezelőtt frissítésre szorult kavarog és asszisszi hogy pedig áááááá dehogy csak prosztó avagy parvenűűűűűűűűűűűűűű mint a tetűűűűűűűű az is "ű"

brühühühühühühü
@Knósszosz:
mivé lehet "ragozni" σοφοκλης nem vagyok elég fényes ebben...lécci
@rodeo36:
én csak elkesztem a zalfabetumot tanúni
majha profi leszek tán töbet tudok mondani de itten levédijába nem lehet eggy rohat nyelvtanfojamot se megfizetni
marad az autodhidaktális móccer de azt gondolom a kérdésedre, hogy az igeidő az a mosta szophok, persze lész is, ahogy elnézem
brühühühühü
Nem járt véletlenül Svájcban a CERN-nél? Megtalálták a Higgs bozont.
@a szív fészkei:

Kiscicának a kommentelésre is várnia kell még egy ideig.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Érdekes lesz kivárni kik indulnak be a választások előtt és mikor. Szóbeszéd és szervezkedés az annyi van... :-))
@Knósszosz:
értettem, kristálytiszta és brühühühühühümár ragozom is...

egyébként olcsón lehet kapni Rosetta Stones kurzusokat több mint 50 különféle nyelven és az úgy van megcsinálva, hogy társalogni tudsz vele és kijavít a válaszaidat számtalanszor törölheted egyébként hallgass görög webrádiókat...anno a követség segített anyagokkal látogasd meg ha jól emléxem Zuglóban van esetleg valami kultúrális kapcsolatok...anno én csináltam egy latin amerikai magyar klubot ahol segítettük egymást és kurva jól éreztük egymást, persze volt szponzorom is teremre meg ellátmányra a spanyol szlenget ott töltötték belém alapfokon...légy ügyes

kaliszpera?
Ez volt már?? :)

Akik nem élnek rosszabbul: jó évet zárt a Fidesz médiabirodalma is

25,7 milliárdos forgalom mellett 3,75 milliárd forintos nyereséggel zártak a Fidesz-közelinek mondott médiavállalkozások 2011-ben.

www.kreativ.hu/reklam/cikk/jo_evet_zart_a_fidesz_kozeli_mediabirodalom
fides mafia: jobban élünk mint kétéve...
@Knósszosz:
www.facebook.com/caesarquirino

írjál neki, ő magától megtanult görögül csak saját szórakoztatására, brasilul és görögül biztos tud és segít is 100% angolul is tud Sampa-ban él
@rodeo36:
nagy vagy, köszi! eszt megfontolom bár nincsen rajta mit agyalni
tetszik kösz a tippet!
a spanyol is isteni a phülémnek és az olasz is!
én ilyen medhiterán segg vagyok csak aszt sajnálom, hogy harmincz évvel ezelőtt abahatytam az inglist más/fél év után mer akkor kibasztak a záltalánossból, mer az oroszt nem tudtam és mi az hogy magántanárhoz járok és miaza pikadili cirkusz? másik suli jött, ugyanoljan seggfejekkel. a többi történés más lap, ha érdekel...
de az biztos hogy brühühühü
@rodeo36:

A Zeg-zugba jártak egy időben a Hermina útra. Nem tudom, hogy járnak-e még.

@Knósszosz:

Rosetta Stone-hoz hasonló elven működő, de ingyenes kurzusokat itt találsz:

livemocha.com/pages/learn-languages/
@Fabius: Én az előbbiekhez tartom magam, csak akkor lépünk ki a fénybe, ha lesz miért!:-)
@Knósszosz:

engem minden érdekel ami emberi és a tévedéseinkből tudunk a legtöbbet tanulni hacsak nem vagyunk olyan buták, hogy nem vesszük észre, hogy tévedtünk

brühühühühühühühü

én magam az angolt -500 évvel ezelőtt- úgy kezdtem tanulni, hogy a Cavendish alapítványtól (London GBR) kaptam anyagot ingyen amelyben elmagyarázta azt is hogyan tudok konzultálni a tankönyvvel de irodalmat és tudományt is küldtek és a magyar állambiztonság felbontás nélkül átengedte...brühühühühühü

talán Rákosi pajtás kevésbé félt mint a cigány?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Egészen pontosan mit is takar az a "ha lesz miért"? :-)
@Fabius: Egész pontosan egyedül kevés lennék ehhez. Bohóckodni meg minek is..arra vannak már páran.
@a szív fészkei: Szerény véleményem szerint matchbox is elég lenne, amennyire száraz, a ráélvezősdihez..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

pedig mennyiféle "bozont" van szerte széjjel az erdőben és berkekben...sőt máshol is ha le nem nyesik beretvával

brühühühühühühü
@rodeo36: Engem az sem zavar, csak az, amikor az agyukat növi be..brühühühü!
Illa berek, nádak, erek..jójcak!
Itt ma ci(g)án(y)oztak!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

tudod a za Bozón ami Dr. Higgins, persze nem a máj fer lédi -ből, a za Teremtés modellezése akar lenni...nattyon nattyon ki'áncsivá tesznek a cern-ék mind a két brigád, melyik találkozik az öregnagyszakállúval és hogyan kérdezik meg tőle hol hagyta a centrális erőteret ahol akkorát púzott, hogy azóta is szédülnek tőle

brühühühühühühüh
@Fabius:
Köszi, azt hiszem rá kell feküdnöm és nem nyavalyogni.Az akkori tanárnőm azt mondta, hogy a nyelvérzékem rendben. Jártam Ejrópban erre-arra, nem volt gond. De a sors olyan ebben a pöcegödörben, hogy nem adatott meg sűrűn sok éve, a külföldi utazás. Ergo: emlékszem foltokban az inglisre, olyan vagyok mint az a hülye picsa (nem tom a nevét - valami sztár?), aki két hetet töltött nyújorkba, oszt bocsit kért, mert angolul ragozta a magyarit.
Rá kell feküdnöm, mert igaz, hogy a görög a kedvenc, de az angolt alapból vágni kell a mai világban.
Nem adnak el Londonban, de ennyi év kiesés, az sok. Szóval először ez, aztán a görög.
Meg amúgy is hajlamos vagyok a demenciára -:)))
@rodeo36: Szerintem nézzék meg a Mátrix harmadik részét, ha nem elég nekiek, akkor jöhet a Galaxis útikalauz..oszt annyi!
Najó, píz is vabn benne, így már érthetőbb a játszódás..mint a Finesznél, ugye?:-(
@rodeo36:
Kösz Rodeo, nagy vagy!
Ha befejezem az englist, akkor tanújjuk együtt a görögöt, jó?
Habanában milyen az időő?
Nincs ilyen kurva meleg, mint levédiába?
@Knósszosz: Ahoj, Poplacek! Ógörög vagy újgörög?
Mer nema mindegy! Ha az lenne, akkor 111!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Khmmm.. csak szeretném lyeleszni, hoty jócakát kiván ék! Márha télleg mész alunni. Én azt gondolám velenceiként, hogy menek.
Kaliníhta, meg Adhio!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
No, szereted a csesöröket is? Akkor Ahoj! Nézed meg a linket, bár abból nem derül ki. A könyvbe a kettő keveréke, de mégse. Ez újj, szerinthem.
@Knósszosz:
Habana-ban a Malecón-on mindíg van friss tengeri szél akkor is ha 38 - 42 fok van a házak között meg San Agustin-ban...magam részéről bejegyeztem magam a livemocha-ba és ott máris tudod a szomszéd a mézgáék mellett...el kezdtem a görögöt...ha a gyors betűfelismerést elsajátítom a többi megy mint a karikacsapás...heti 200 új szóval egy félév alatt már be is tudok majd rúgni valami jófajta görög bortól

brühühühühühü
@Knósszosz:
a delírium kredenc jobb

egyébként magam részéről 6 havonta magamba döngölök egy új nyelvet, persze akkor át kell állni és még a fogamat is azon a nyelven mosni

brühühühühühü
@rodeo36:
Na ede figyej tezsvér, a zalfabetum nem nagy ügy, nem utátatos mint tsziril mer kötelező volt. de a nyelftanja a görögnek az nem pisch kotta, Mehta is többször olvasná át a partiturát, mielőtt belevágna.
de tanulható, mer olyan nincs ami nem
szép napot megfogadom a tanácsodat!
Buenas noches!
Ja, ebben a zidőzónában...
@Knósszosz: ezzel kilőttél...a kalyspera-t már tudom de ez? Μαυροδάφνη
@rodeo36: Ezzel teljesen egyetértek, így is kell. Kétévente állok neki ilyen projektnek, mert ha hathavonta csinálja az ember, akkor sztem nincs idő kiélvezni az éppen soron lévőt. Szerintem nem árt egy kis idő elolvasgatni a legjobb könyveket az adott nyelven, mielőtt átnyergelnék valami újra:) Ezen töröm a fejem, hogy kínai legyen a következő vagy a japán, de azt hiszem ehhez keresek vmi jó tanárt, vagy odaköltözünk, úgy mindig könnyebb:) Egyik nagyfaterom hét nyelven beszélt, a másik kilencet sajátított el, nem maradhatok le, sőt nem ártana habzsolni még több tudást. Ha nekik ment a fronton is, akkor ebben a nagy nyugalomban sokkal jobban kellene teljesítenem. Mondjuk azon is gondolkodom, hogy megint beüljek a sulipadba, tanulni valami olyat, amihez közöm sincs még. Nem szeretem a koherenciát, hadd csapongjon az a fej:)
@Knósszosz: Olasz tanuláshoz a legjobb kiköltözni, minden városban van ingyenes és nagyon intenzív tanfolyam emigránsoknak. Életem első kitűnő bizonyítványát szereztem ott, más kérdés, hogy rajtam kívül egy diák tudott írni, de istenem, akkor is szép pillanat volt megkapni az "eccelente-t". Heti 5x4 óra olasz mellett villámgyorsan meg lehet tanulni, és még csodálkoznak, hogy milyen gyorsan tudják a taljánok integrálni a népeket.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csak nem a hamuhandlé régi receptjét kínálgatod? Szöget a gerendába ééééés hadd szóljon!?!
@rodeo36: Haláluk után jöhetne is fejenkénti börtön? Praktikus, a temetőben csendben fekszenek, halkan-kultúráltan szórakoznak - szóval eltöltik azt a kis időt szorgos egyenfekvészettel. :-DD Etetni nem kell majd őket.
@Fabius: Jaj de kár, most addig pornózgat, ahogy a köreiben szokás? Csak összejön nehéz altesti melóból az a nagy döher vas, ami után úgy vágyódik.
@Gábriel angyal: Fabiusék meg élvezik mindennap a remittendájukat.
@tucano: az én fájdalmam inkább az, hogy, bár majdnem tökéletesen tudok spanyolul, de úgy kifejezni magam, mint magyarul, sosem fogom, akármennyit is hajtok. Olvasok, szótárazok, keresztrejtvényt fejtek, mindenféle emberekkel beszélgetek, de az mégsem nem ugyanaz.
@a szív fészkei:
látom elkaptad a lényeget...az utóbbi napokban császárnői erényeket brillírozol...

egyetértek...kár hogy nem vagyok a közelben vagy valaki aki tudna segíteni neked és megidézni Oyá-t és megkérdezni mi a véleménye ezekről vagy csak néhány kulcsfiguráról (bizonyosan meglepődnél mennyi mindent tud nem véletlen istennő )

megpróbálok valamit kiszaszerolni az én vonalamon, ha sikerül elmondom
@a szív fészkei: "Etetni nem kell majd őket."
Tiszta szerencse, hogy magyarok. A mexikóiak halottak napján a temetőkben lakomáznak, a halottaknak is adnak belőle állítólag.
@épészmérnök:
ha egy olyan szót, amit soha előtte nem ismertél felismersz azaz érted akkor nincs gondod, élő beszélgetések a megoldás arra amit keresel...próbálj kitalálni szavakat valamire amit ki akarsz fejezni és ha megértik akkor nyertél...hogy vagy a versekkel?
@rodeo36: hát, magyarul írtam egynéhányat, publikáltam is. Spanyolul csak gügyögök.
@épészmérnök:
ezt te nem tudtad? ezek bölcsek, nem a születést ünneplik, hanem a békébe távozást...napokig vannak együtt a halottaikkal hallottad azt, hogy: mortero/a?

yo soy jajajajaja

esznek isznak és ünnepelnek éjjel nappal

a sok fájdalom amivel a világra jövünk mennyire más mint a békés távozás kiröhögve a hátramaradottakat

volt egy álmom amin résztvettem a saját temetésemen kurvára zokogtak meg képmutattak én meg álltam a gyászolók között és kurvára röhögtem
@épészmérnök: ? hány éve gügyögsz?

én 28 éve a portugált 32...
@rodeo36: ezt Magyarországon csak Halász Péter volt képes megtenni. Megrendelte a koporsóját, felállította a Műcsarnokban, és meghívta a barátait a halála előtti búcsúztatásra. Állítólag mindenki bőgött, ő meg vigyorgott a koporsóból kifele.
@tucano:
a Fabius által beadott livemocha mellett tengersok ingyen oktatás van a kínaiak is kialakították az övékét mindent tanítanak és audio vizuálisan a NET -en...gyakorold be a pentaton skálát oda vissza mert a kinai a pentaton skálán beszél mint a madarak és a tonalitás kurva fontos vagy latorfasz lesz a fatorlaszból ezt semmilyen más nyelven nem kell ennyire bár a latin nyelveken is van valami tonalitás rokonság...az indiai nyelvekről nem is beszélve azok hallása annyira kifinomult, hogy nem csak kromatikát hanem felező hangjait is érzékelik ezért furcsa nekünk az ő zenéjük mert süketek vagyunk hozzá amíg meg nem tanuljuk ezt a hallást...és a ritmusvilág is fontos a beszélt nyelv és az alkalmazott dallamvilág harmóniák integráltak: idioszinkrázia (ilyen randán magyarúl írva)
@tucano:

a legjobb az integráció: kiválasztasz valami tudományt vagy tudásanyagot ami kurvára érdekel és egy olyan nyelven kezded olvasni=tanulmányozni amelyet meg akarsz tanulni...a kezdőknek, tanács: sohase szégyelld, hogy olvasás közben egy egy szó kimarad, ha a szöveget egyébként elkatad és sohase használni kétnyelvű szótárt kizárólag egynyelvűt és a legnagyobbat és pörgetni mint a rokkát

aki fordít sohasem tanul meg egyetlen nyelvet sem

az interpretáció a maximális tudás megszerzése után jöhet sohasem előbb!!!
@épészmérnök:
akkor mit panaszkocc? annyi idő alatt már pisilni a castellano-n fogsz jajajajajajaja
@épészmérnök: ahogy rodeó írta, egy idő után menni fog. Ha csont nélkül meg tudsz oldani egy keresztrejtvényt, vagy megértesz egy verset, akkor el kell fogadnod, hogy márpedig tudod a nyelvet. Szerinted véletlenszerűen utcán megállított 10 magyar honfiból hányan tudnak nemhogy értelmezni, de elolvasni egy verset?

@rodeo36: Félek is a kínaitól, engem úgy húztak szanszkrisztból anno, mint annak a rendje, közben a kínai szakos diákok 100x annyit tanultak, mint mi, már a látvány is szenvedés volt. Nem is tudom, a japán nem nagy kunszt, tanultam egyszer pár hétig, utána sajnos nem tudtam folytatni. Még a maláj ilyen titkos nagy szerelmem, de egyelőre nem merem bevallani magamnak sem, azt pedig biztosan helyben kell megtanulni(Szandokánul) és ráadásul, akár Indiában, ott is mindenki beszél angolul. Mindegy, ősszel gyorsan megtanulok franciául, az biztos megvan pár hónap alatt, aztán jöhet valami keményebb fába vágott fejsze.
@tucano:
menj Madagaszkárra ott három négy nyelvet egyszerre meg tudsz tanulni a franciát is beleértve Antananarivo-nak mediterrán éghajlata van mint a portugáliai de onnan lejjebb (a város 1200 méteren van) a Bab el Mandeb pokla
@rodeo36: pontosan, semmilyen nyelven nincs magyar szótárunk, csak a magyar értelmező. Meg a többi értelmező. Ha egyszer elfogadja valaki ezt a módszert, akkor mint a szivacs úgy szívja az agy az infót. Régen mindig krimit vettem az éppen aktuális nyelven, de rájöttem, hogy az egyszerűbb nyelvezet nem mindig jobb. Meg kell keresni azt az írót/kat és művet/ket, amelyek a legtöbbet hozzák ki az adott nyelvből. Nem feltétlenül valami nagy bűvészt, de azért szint legyen.
@rodeo36: hm, még nem jártam arra, de van egy ismerősöm, aki imádott ott lakni.
@rodeo36: Akkor már 2-ből 2!:D
Tényleg jó hely lehet!
@rodeo36: Ez régi mondás: Amikor megszülettél te sírva ordítottál,miközben a többik mind mosolyogtak körülötted. Menj le úgy, hogy míg a többiek zokognak,de mosolyogj boldogan! Az etruszkok tudták ezt,jó lenne így, bizony!
@rodeo36:
me nem tanálod meg két perc alatt mi?
"félév alatt már be is tudok majd rúgni valami jófajta görög bortól" - ezé gyött a Mavrodaphni a zagyamba:
"http://www.vineabt.hu/borbolt/products.php?patras&sid=74f4220ae895f28a2f94fe6eb55a2005"
amúgy ez ragacs de ki köll próbálni meg a gyantás ízű retszinátot is meg van még kurva sok jó boruk és a mythos sörük is elfogadható. a jó krétai veres nedvek illatosak egy jobb családi tavernyába mindenhol van házbora na azoktól volt nehéz megtanáni a zapartemantot, vót néha csak reggel sikerüt
brühühühü
@tucano:
Ne is mondd!
Megvertek engem a mediterráneum szeretetével, szóval mennék én hanyatt-homlok. A Spanyoloknál, az Olaszoknál, a Görögöknél éreztem magam úgy, na bazz.. otthon vagyok. Imádom a mentalitásukat és imádom mind a három nyelvet hallgatni. Ha megkövezel is érte, Magyarország már nem szívügyem. Mindenhol jó, de a legjobb innen távol - ezt a közmondást a fidesz töltötte meg tartalommal. Amit mondtam, annak pusztán politikai-közéleti csömör az oka. Magát az országot szeretem, a Balaton, a Bükk, az Őrség és sorolhatnám hosszan, nekem nem felejthetőek el asszem sose. De a többi ami jellemzi ezt a lassan szó szerinti szeméttelepet, az igen. Akár holnap is. A család egészsége, a kölköm, azonban ide köt. Mennék én innen ezerrel, ha ezek a gondok nem lennének, de akkor is kérdéses, hová? Illetve nem, az nem kérdés. Csak az, hogy 47 évvel a hátam mögött, mi a lófenét keresnék odakint? Azért nem annyira egyszerű ez. A sógornőm Olaszországban él lassan három évtizede, de óvatosságra intett mikor azt mondtam neki, hogy tán próbálkoznék náluk, talán csak jobb mint itthon.
Azt hiszem rábasztunk itt pár millióan, de rendesen..
brühühühü
Ja, azért nyelvet (és egyébként minden mást) tanulni, sosem késő. Azt a kurva angolt feltett szándékom bevégezni, ha már volt benne másfél évem és a görög is marhára piszkál.
Bocs, szájmenés.
Írok Ch.T.-nak üljön rá, akkor nem tok beszénni.
@Knósszosz:
Na jól van ám! Szerintem k.rva nagy szerencséd, hogy Egér nem vette ezt észre! :))
Vegyél vissza és NE REMÉNYKEDJ Ch.T-val kapcsolatban!!! :D
@Knósszosz: Lent a csizma sarkában 30 ezer euró egy kéthektáros olajligettel, szőlővel narancsfákkal felszerelt telek, 3 szobás házzal, medencével. Onnan mi oda-vissza 18 euróért jártunk Görögországba hajóval. Hat órás út fedélzeten éjszaka. Az étel nagyságrendekkel olcsóbb, mint otthon és nem is lehet összehasonlítani a minőséget.

"Magyarország már nem szívügyem" nekem nagy a szívem, Magyarország is belefér, de nem mennék vissza oda lakni semmi pénzért..., sőt ha mondjuk tíz év múlva javulna a helyzet, akkor sem. De a felsorolt mediterrán országok bármelyikébe a legnagyobb örömmel.
@tucano:
Óceánon átívelő egyetértésemről biztosítalak, igazad van!
Ha nem is mediterrán a vidék arrafelé, de a mentalitás stimm, szerintem. Ott sem merülne fel a kérdés, hogy vissza jöjjek-e.
Te, szerencsés dánilyel!
süti beállítások módosítása