Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.21. 05:22 Fabius

Legyünk a világ első online nemzete!

Címkék: fidesz orbán viktor szavazati jog választási törvény

Orbán Viktor Chicagóba utazott. Isteni szerencse, hogy nem az ezerkilencszázhúszas években vagyunk, mert senki le nem mosta volna róla, hogy nem Kapóne Albert szeszipari zugkereskedőhöz utazott ki a zárjegy nélküli házipálinka piacot bővíteni, és a Közgép mutyiforma szabadalmát értékesíteni.  orbán - al capone_1.jpg

De, ha már ott volt azért a frázisgyűjteménybe belemarkolt, és hozzávágott néhány kitépett cetlit a nézőkhöz. Zálogház az egész világ, és mi vagyunk a benne a koronaékszer. 5,5 millió magyarnak kéne melózni, mert a végén a kiosztott állami földeket is visszavesszük a mészároslőrincektől. Ugyanis annyira billegünk, mint az ötvenhárom fokos pálinkától benyomott felcsúti paraszt napszámból hazafelé, és az értük kapott zálogjeggyel kell majd kihézagolni az ország lábait. De aggodalomra azért semmi ok, minden kint élő magyar szavazhat majd levélben. Igen, nem tévedés. 

Erről viszont az jut eszembe, miért ne lehetnénk mindjárt a világ első online és interaktív demokráciája? Hogyhogyhogy? Hagyjuk a francba az ósdi levelezést, úgy. Legyen minden elektronikus, mutassunk utat a világnak. Az egyfordulós választást is tökegyszerűen meg lehetne oldani a világ bármelyik pontjáról: lehessen voksolni emelt díjas sms formában a pártlistákra. Egyrészt ez megoldható bárhonnan, ahol térerő van, másrészt remekül közvetíthető a közszolgálati tévén, harmadrészt ha már segítetek eldönteni a világ másik feléről, hogy melyik kanapét toljuk a moslékosdézsa mellé a következő négy évre, akkor érezzétek át milyen nekünk most éppen telefonadót fizetni. A kampányt nyomhatná minden párt Skype-on, a ne felejts el szavazni köresemest Viberen, és a képviselői meg akár a miniszterelnöki fogadóóra is megoldható ugyanígy.   orbán skype.jpgFélreértés ne essék: az állampolgárság megadásával semmi bajom nincs. De továbbra is azt gondolom, szavaznia mindenkinek ott kell(ene), ahol életvitel szerűen él, és ahová adót fizet. Viszont kíváncsi vagyok a külhoni olvasóink véleményére: ti hogy látjátok ezt? Jártok ide elegen, kommentelni is szoktatok, írjátok le légyszi, nektek mi lenne jó/rossz, szükségesnek tartjátok-e a hazai ügyekbe belenyúlást szavazattal. Azzal tisztában vagyok, hogy például Dél-Amerikában szinte lehetetlen szavazni, és kéne valami megoldás a kint tartózkodóknak. Az is világos, hogy egy uniós tagállam útlevelével minden sokkal egyszerűbb, ha haza vagy Európába jöttök. De ezek köztünk sem kérdések, ezt többé kevésbé egyhangúan támogatja mindenki. A beleszólás lehetőségét és a módját fejtsétek ki, ha kérhetem. 

 

Köszelőre.

671 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr584528539

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öt trollhárító a külhoni szavazók védelmében 2012.05.21. 14:39:44

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: A FORMÁTUM A MODOROS BLOG SILÁNY KOPPINTÁSA. KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A "KÖVETKEZETES" JANCSI BÁCSIRA. TROLLOK, IDE LŐJETEK! :-) (Kissé komolyabbra fordítva: külön köszönet pl. Walter77-nek és még néhány olvasónak, akik igényesen érv...

Trackback: A zEmberek véleménye a 6árontúliak szavazójogáról 2012.05.21. 14:39:00

Előzmény: 5 trollhárító a külhoni szavazók védelmében A Serbia Insajd második Vajdaság Insajd különszáma – mert mi hiszünk az autonómiában!   „Nem bírtam végigolvasni, annyira undorítóan pofátlan, gyomorforgató stílusú, tipikus szerbmagyar okádmán...

Trackback: Orbán Viktor csak egy politikus 2012.05.21. 14:38:01

Vajdaság Insajd 3. Újabb különszám a határon túliak szavazójogáról   Előzmények: 1. Öt trollhárító a külhoni szavazók védelmében 2. A zEmberek véleménye a 6áron túliak választójogáról A határon túli szavazás témakörében egy fárasztó szóvicc az e...

Trackback: Most végre visszaszivároghatnak a kicsorgatott milliárdok a pártkasszába 2012.05.21. 14:35:34

Orbán Viktor 2009-ben elszámoltatást ígért, 2012-re leszámolás lett belőle, de nem az addigi kormányzati erők ellen, hanem minden olyan párt ellen, aki hatalomra jutva még nem szedte meg magát eléggé a túléléshez... Így épül a demokrácia, így óvják az ...

Trackback: Az újbeszél, a duplagondol, a múlt változtathatósága és az oligarchák – Mi köze van Orbán szómágiájának az orwelli diktatúrához? 2012.05.21. 14:34:30

“A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki…” – fejtegette Orbán Viktor. Na de kit érdekel, hogy mi ennek a pimasz arcú, gátlástalan, cinikus kis méregzsáknak a “felfogása” egy évszázadok óta azonos érte...

Trackback: Lőjjé nekem Gyurcsány Fletót! 2012.05.21. 14:25:35

A Heti Válasz céllövöldés címlapját látva simán el tudom képzelni, hogy “ezek” éles lőszerrel sorozzák Gyurcsány, Mesterházy, Schiffer és Vona életnagyságú papírképeit a részeg kanmurikon. * *...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én már novemberben otthagytam Csányi bácsit. Most nekem dolgoznak az euró feltornáztatásával.

Nem emlékeznek a Postabankra, de majd meglátják ilyen az, ha beüt a krach.
@desw: szerinted tényleg az a pár ezer kamurokkant nyomorította meg az országot? a munkámról annyit, ha valaki 10 évvel ez előtt azt mondja, hogy én ezt fogom csinálni, azt elmebeteggé nyilváníttattam volna.
@komplikato:

"Miből? Mit? Hol?
Egy olyan országban ahol évente több mint 80.000 cég és vállalkozás bukik be?"

Miért buknak be a magyar cégek? (most a valódi versenyszférás cégekre gondolok, nem a zsíros állami megrendeléseket kapókra)

"Előbb csinálnék valami céget vagy vállalkozást bármelyik értelmesebb országban, beleértve Szlovákiát, Romániát, Németországot, Angliát, Svájcot ... akármit, mint EZT az országot választva. És ha rátérnénk a arra ott MIÉRT, egyből előáll a képlet mi minden el van szabva ITT, ami amott működik."

Ennyi! Egyébként azt nem mondtam, hogy MO-n vállalkozzanak. Ha otthon nem megy, lépni kell, sajnos!
@komplikato: A rohadt életbe, úgy látszik, az összes magyar építőipari munka az én lakásom közelében zajlik drága három szomszédom kivitelézésében. Több, mint fél éve csak a Hiltit hallom.

Anyám házában dettó, ha oda menekülök, ott vernek épp szét egy lakást az 52-ből. Béreljenek engem ki jutányos áron mert ahol épp tartózkodom kis pihi céljából, rögtön megjelenik egy istenverte zajbrigád!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"szerinted tényleg az a pár ezer kamurokkant nyomorította meg az országot?"

Is! De fizesd őket, semmi gond!

Egyébként min. 1.000 milliárd évente a korhatár alatti nyugdíj, 20 év alatt 20.000 milliárd, azaz a jelenlegi államadósság...

"a munkámról annyit, ha valaki 10 évvel ez előtt azt mondja, hogy én ezt fogom csinálni, azt elmebeteggé nyilváníttattam volna."

De dolgozol, és gondolom elég nagyot váltottál, de dolgozol. Ez a lényeg! Nem a mannát várod, hanem váltottál még akkor is, ha nem volt kedvedre.
@a szív fészkei: mi milyenek? az autók?
mini cooper 1987, fuego 1989, camaro z-28 1992-ben, A8 4.2Q 2004 a teljesség igénye nélkül :) most van egy 68-as minim, egy 73-as cv2 és nincs pénzem befejezni egyiket sem :)
@desw: minden sejtem utálja a munkámat
@a szív fészkei: tessék megnézni a zajháborítók c. filmet
@glaci ph 5.5 álompolgár:
"minden sejtem utálja a munkámat"

Elhiszem
Van, aki kiválóan elvan reménytelen jővőképpel is, mert bemagyarázza magának, hogy ő áldozata a karvalytőkének, zsidóknak, ... az éppen aktuális ellenségnek.
Van, aki tesz ez ellen és vált.

Nem vagyunk egyformák!
@desw: butaság zsidózni, meg ellenségeket kreálni. a rendszerváltás után a politikusok csak magukkal foglalkoztak az ország helyett. ez vezetett ide. ne fogjuk a válságra.
@desw: "Ha kell, költözni és/vagy tanulni kell"
Amellett, hogy egy "ideális világban" igazad lenne, jelen körülményeink között ezt sajnos nem lehet ilyen bravúros huszárvágással megoldani.
Egyes területeken majdhogynem munkanélküli falvakról beszélhetünk, annyira nincs semmi még a közelükben sem, ezt a helyzetet súlyosbítja az állástalanok alacsony képzettsége: nem elég, hogy helyben nincs munkájuk, az ország másik végén se lennének piacképesek. És hogy még rosszabb legyen, közülük sokan tanulni is képtelenek, lévén funkcionálisan vagy szó szerint analfabéták (múltkor veséztük ezt itt, a magyar társadalom borzasztóan nagy aránya érintett ebben). Mit csinálsz egy ekkora, lényegében - bár ez durva szó - hasznavehetetlen embertömeggel? Azokkal, akik képtelen lennének egy albérletet elintézni maguknak, iskolát a gyereküknek, és így tovább? Sajnos nem kevesen vannak olyanok, akiket ha kirobbantanak a megszokott környezetükből, még az addigi tengődésre is képtelenek lesznek, és akkor hirtelen nagyon sok indulatot kellene elnyelnie a társadalom többi részének. Veszélyes lenne.
A közmunkaprogram ha nem is kitörési, de legalább moccanási lehetőség volna - ha volna, és ha az, ami van, az is olyan lenne. Hajdanában az USA utakat, gátakat épített tehenészetre ráunt, nem ritkán írni, olvasni, számolni sem tudó embereket bevonva. Olcsó (és kifogyhatatlan) munkaerőt jelentettek az államnak, kereseti lehetőséget az egyéneknek, és többek között tanulási lehetőséget a gyerekeiknek. Nálunk valami hasonlót kellene elindítani, ha már K+F ország nem leszünk egy jó ideig, csakhogy ehhez az állam közreműködése is jól jönne. Nem vagyok otthon ilyesmiben, de megkockáztatom, hogy ha az állam nem akarna nyerészkedni mindenen, akkor pénzt is alig kellene beletolnia: pl. EU-s pályázatok felkutatásától kezdve a megírásig (és utána mindent beleadva lobbizva) segíthetne olyan vállalkozásokat, melyek alkalmasak gátat építeni, utakat rendbehozni, infrastruktúrát telepíteni. Egy rakás unatkozó hivatalnoknak rögtön munkát adna a pályázati rendszer folyamatos gondozása, a közmunkásokat pedig felszippantanák az említett vállalkozások.
Ami biztos: a munkanélküliek állandó, feltétel nélküli támogatása nem járható út, de vállat vonva azt mondani nekik, hogy "oldjátok meg", még veszélyes is lehet. És ezért szoktam kurva ideges lenni akkor, amikor olyanokat írnak, hogy megint bennragadt x millió EUR a rendszerben, mert nem éltünk valami lehetőséggel.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kacsa??? Imádom. Milyenre akarnád befejezni, olyan charlestonosra? Vagy teljesen őrültre? Voltunk 95-ben 2 CV-találkozón Mariborban, miket láttunk!

Irigyellek. A miniket is szerettem, de az legnagyobb szerelem a Kacsa egyértelműen. A mostani kocsink is Citroen XM, abból is lassan veterán lesz, ;-DD. De nem hobbiból tartjuk ennyi ideje.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"butaság zsidózni, meg ellenségeket kreálni."

Egyetértünk!

"a rendszerváltás után a politikusok csak magukkal foglalkoztak az ország helyett."

A politikus nyilván saját magával foglalkozik, mert ebből akar megélni. (nyilván te is a saját érdekedet képviseled a munkádban)

Ha az ország hosszútávú érdeke szerint politizálna, akkor nem választanák meg a jelenlegi választási törvény szerint. Erről beszélünk most a szavazati jog korlátozásával kapcsolatban.

"ez vezetett ide. ne fogjuk a válságra."

Alapvetően nem a jelenlegi válság miatt vagyunk szarban, az biztos.
@a szív fészkei: az utolsó kacsámat 1.250.000. magyar forintért vették meg. ha akarod, küldök róla fotót. bordó-fekete csárli volt. amikor a ronin c. filmet kölcsönzős vhs-en láttam akkor volt xm-em. 2000-es automata váltós, a gyerek anyjának meg ax gt-je volt az xm volt a kényelem egyik csúcsa. milyen fotelek vannak elől?
@Interlock: A másik, hogy a lakásokat nem lehet eladni - még itt az ország legfelkapottabb részén se nagyon, pláne árában, hát még máshol - és kinek van pénze rögtön csak úgy új életet kezdni valahol a messzi idegenben, úgy, hogy közben fenntartja az ittenit? Pesten egy társasházi lakás, ha senki nem is lakja, alapból 15-20 rongyot elszív a közös költségre.

Odahagyva mindent, amiben benne van egy élete munkája, a javai? Ezért se mobil a magyar társadalom, hát hogy menjen egy nyírségi mondjuk nyugatra se perc alatt? Kinek van most itthon annyi tartaléka, hogy elindulhat családostul esetleg?

Albérletet intézni bárhol csak pénzből lehet ugyebár, ahhoz előbb meló kéne, de odautazni az ország másik végébe körülnézni ez ügyben, már azt lehetetlen sokaknak kigazdálkodni.

Állati könnyű a biztosból észt osztani és ítélkezni, de vállalkozni legelőször is pénzkérdés, ha csak az engedélyeket meg ilyesmit nézem is. Ha külföldön, ha belföldön.

Aki befürdött a meglévő vállalkozásával, azért adja fel, mert már nem bírja fenntartani, kitermelni a befizetendőket. Nemhogy utána rögtön gründolni egy másikat. Ezt csak a csaló cégek bírják, meglépve az ügyfél pénzével, de hamar felbukkanva egy új néven, ugyanúgy csalva tovább...

A pályázatírás se két filléres móka, valóban könnyíteni kéne és hozzáférhetővé tenni mutyi nélkül, hogy mehessen az Eu-s pénz fejlesztésre sok-sok céghez. De tudjuk, hová megy az Eu-s pénz, nemhiába Lászlóné a főnök abban a minisztériumban. Azzal a bazi nagy szakértelmével a vietnámi nádbútorok terén.
@a szív fészkei: A MINI a szívem csücske. az első nyugati autó, fiatalon( az autó is, meg én is) azóta (1987. 26 én 3 a mini) tartó szerelem
@Interlock:
"Egyes területeken majdhogynem munkanélküli falvakról beszélhetünk, annyira nincs semmi még a közelükben sem, ezt a helyzetet súlyosbítja az állástalanok alacsony képzettsége:"

És ki tehet arról, hogy alulképzett, és emiatt nincs munkája?

"Mit csinálsz egy ekkora, lényegében - bár ez durva szó - hasznavehetetlen embertömeggel?"

Abban egészen biztos vagyok, hogy nem a feltétel nélküli szocsegély oldja meg a problémát, mert így nincs semmi motívációjuk az önállő életre.

Továbbá a szavazati jog korlátozása mellett érvelek: az szavazhasson, aki adót fizet, többinek pihi. Namost akkor a szocsegélyen élő félidióta szavazhasson? Nem abszurd ez?

"Sajnos nem kevesen vannak olyanok, akiket ha kirobbantanak a megszokott környezetükből, még az addigi tengődésre is képtelenek lesznek, és akkor hirtelen nagyon sok indulatot kellene elnyelnie a társadalom többi részének. Veszélyes lenne."

Igazad van, ha ésszel nem jutunk el idáig, majd a kényszer megoldja. Biztos várjunk addig? Az tuti, hogy a észnélküli támogatás nem fogja megoldani a VALÓDI problémát.

"A közmunkaprogram ha nem is kitörési, de legalább moccanási lehetőség volna - ha volna, és ha az, ami van, az is olyan lenne."

Egyetértek! Ugyan drágább a közmunkás, de legalább dolgozik egy keveset a pénzéért.

Mégis megy a nyavalygás, mert emberi méltóság meg hasonló zöldségek.

"Nálunk valami hasonlót kellene elindítani, ha már K+F ország nem leszünk egy jó ideig"

K+F nem leszünk, "hála" az állami túlköltekezésnek.

"Ami biztos: a munkanélküliek állandó, feltétel nélküli támogatása nem járható út, de vállat vonva azt mondani nekik, hogy "oldjátok meg", még veszélyes is lehet."

Már vagy 20 évvel ezelőtt el kellett volna kezdeni az érdemi reformokat, de nem lett semmi belőle. Viszont most már fogytán a lehetőség a szép és langyos átmenetre. Vagy azonnal lépni kell, vagy game over!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Gyönyörűen lehet felújítani a kacsákat, mi a tököli mestert ismertük. A Citroen akkori francia főnökének csinált meg egy fekete-sárga kacsát, pasi imádta. Anno nagyon szerettünk volna venni első kocsinak 30 éve, de nem kaptunk, csak R4-est. Párszor ültem azért olyanban, hát az valóban egy életérzés! Egy kollégának volt a boldog hetvenesek elejéről, hozott haza hozzá ismertető füzetet, mit lehet még autókázáson kívül tenni-venni benne. Nagyon kreatív kis bédekker volt, igaz elég hajlékony testet kívánt meg a sok-sok ötletsziporka ;-))).

Tényleg az XM-hez képest még egy BMW vagy Volvo is szűk nekem, csak ennél aztán kurvára működik a Murphy összes törvénye az elromlásról! ;-) DE javíttatjuk, mert ahhoz képest még mindig biztonságos és nem fogyaszt sokat, meg most nincs ára nagyon, roncsnak még túl jó.
@glaci ph 5.5 álompolgár: :-) A férjem barátjának volt a boldog hetvenesekben, tündéri kocsi, de úgy bevágtam a fejem amikor ki-beszálltam, hogy azt hittem, ott maradok. Nem voltam rá felkészülve, hogy kell behajtogatnom magam.

De az legalább kapható, a Kacsa meg nem. :-((
@a szív fészkei:

Komplex probléma van MO-n, ez egyértelmű, de azzal nem lesz jobb, ha struccpolitikát folytatunk.

"Állati könnyű a biztosból észt osztani és ítélkezni, de vállalkozni legelőször is pénzkérdés, ha csak az engedélyeket meg ilyesmit nézem is."

Nem észt osztok, csak elmondom a saját véleményemet és tapasztalatomat.

Szenvedek én is, de próbálok alkalmazkodni, nem másra várok tátott szájjal.
@a szív fészkei: a Laci kiadta egy kínainak az utcai részt, hátul a nagy műhelyben a fia bohóckodik. sajnos Ő is becsődölt. tökölön mihez tud kezdeni szegény feje?
@Interlock:

mindenekelőtt a múltkori vitánk esetleges keserű felhangjáért itt és most bocs!!!

ez a szólásod ragyogó, annyit tennék hozzá, olyan politikusokon akarod behajtani ezeket a normális dolgokat akik maguk is ugyanannek a termékei:

buta, felfuvalkodott, üresfejű, munkaképtelen, képzetlen, alkalmatlan bármire de hatalmat kapott és most rabol mert nem ért máshoz

országot vezetni az művészet és hatalmas tudomány nem ilyen darab szárított kutyaszaroknak való tevékenység

és ezzel körbe is jártuk

nincs megoldás

aki megöli a jelent és a jövőt ÉS EZ FOLYIK az gyilkos
@a szív fészkei: igen, lehetne ezeket sorolni majdhogynem vég nélkül, úgyis az jön ki belőle, hogy a hőn áhított mobilitás legfontosabb alapfeltétele a működő gazdaság, működő ország - ami mellett már talán a nagyfokú mobilitásra sem volna szükség.
Komplex problémára komplex megoldás kell, mondogatta anno a komplex számokba belezizzent matektanárunk. Nem igazán lehet rámutatni egyik társadalmi rétegre sem, hogy ők a hibásak, miattuk nem szalad a szekér: sok, túl sok hiba van a rendszerben, és ahogy a kormányzati semmittevés patinás tradícióvá válik, még több lesz, a rengeteg összefonódás, és a kapcsolt következmények miatt egyre nehezítve a javítás módját. Az oktatásra (szakma + nyelv) kellene nagyon ráfeküdni, mert pár évet még el tudunk tán vegetálni, de újabb évtizedek elvesztegetésére egyszerűen nem érünk rá: ez azonban lepasszolt iskolákkal, meg évi egy tucatnyi olyan emberrel, akik matek- vagy fizikatanárnak jelentkeznek, reménytelen.
Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy hópehely vagyok egy épp meginduló lavinában...
@desw: a fiam annnyyát kirúgták amikor lejárt a szerződése. 3 hét múlva a köcsögfőnöke fehívta és visszavette 30.000ft minusszal! ehhez hogy lehet alkalmazkodni?
@Interlock: a mobilitáshoz: európában sehol sincs akkora kontraszt a főváros és egy másik nagyváros közt mint magyarországon
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"a fiam annnyyát kirúgták amikor lejárt a szerződése. 3 hét múlva a köcsögfőnöke fehívta és visszavette 30.000ft minusszal! ehhez hogy lehet alkalmazkodni?"

Ugyanoda jutunk mindig vissza: miért kell így trükköznie köcsögfőnöknek MO-n?
@desw: Tátott szájjal már elég kevesen várnak. Tisztelet neked, hogy van energiád, tartalékod de van, amikor elfogy a pénz és kész. Láthatod, milyen sorsot szán Orvbán a leszakadóknak: agyatlan csicskaszerepet, az érvényesülés minimális esélye nélkül, ami ellen még
Pokorni is lépett volna, de leszarták. eduline.hu/felnottkepzes/2012/5/21/Az_ellenzek_megszavazta_a_Fidesz_leszavazta_72XG5R#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_5_21 Ui. utasították a Fidesz-frakciót, hogy szarja le.

Nem kell jól képzett melóstömeg, csak zombik. Ma, 2012-ben!! Hát akkor mi lesz szerinted? Ennyi margón hagyott és onnan el sem engedett emberrel? Az, amit Interlock vizionál. Mert ez a segélyezési politika az éhséglázadásokat hivatott megelőzni. A rokinyugdíj végülis a megszűnt nehéziparágak, mint bányászat pl., partra vetett művelőit mentette meg az éhhaláltól, mert nem tudtak munkaalkalmat adni nekik. Nem foglalkoztak átképzéssel, ezzel-azzal, egyszerűbb volt ez a rokkantosítás. Ez akkora volumenű volt, hogy csak úgy magánszorgalomból emberek nem vihették volna végig kormányzati félrenézés nélkül. És egy bányász azért nem olyan fickós már több évtizedes melója után, szóval valami jogalap még lehetett is.

Azon túl, a legtöbbje mára beért a valódi nyugdíjas korba.

Szóval most rájuk hörögni nem teljesen igazságos, főleg, amikor olvashatsz stadionépítési lázról ebben a helyzetben. Az nem bántja a szemed? A pár száz focihuligánon túl az kinek az érdekeit szolgálja?

Orvbán egyet biztos nem akar: megoldani normálisan a kérdést. Harácsra megy, közben addig is lehet egymásra köpködni mindenért, csak velük ne foglalkozzanak túl sokat.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"a mobilitáshoz: európában sehol sincs akkora kontraszt a főváros és egy másik nagyváros közt mint magyarországon"

És sehol sincs akkor ragaszkodás az ingatlantulajdonhoz, mint MO-n. Külföldön jóval többen megelégednek bérlakással, és ezek nem állami bérlakások alapvatően.
@desw: közalkalmazott!! a cég nem egy BT. hanem az egyik szakhatóság
@glaci ph 5.5 álompolgár: Tényleg, becsődölt? óh, na fogja sajnálni a férjem, ismerte jól. Nemcsak Tökölről jártak hozzá anno.
@a szív fészkei: "@Knósszosz: Hát oda nem menjél, gyönyörű de szarban vannak. Onnan hazajönnek sok éve ott élő ismerőseim pl."

Dél-Amerikába gyere. Itt 8%-os növekedés van átlagban. Hihetetlen, hogy hogyan fejlődnek.
@desw: az ingatlanhoz az ragaszkodik, akinek van. az a német akinek saját háza van az nicht urgri-bugri
@rodeo36: "meggyütt ez az agyanincs bunkó a drew aggyuró...mijafaszt akar? már 100 liter büdös nyálat elfröcsögött és még nem lehet tu'nni mijafasz a saját váleménye ugyanolyan mint a gábriel"

Nem jobbikosnak tűnik, hanem konzervatív liberálisnak, az egybites fajtából. Sarah Palin, pl.
@glaci ph 5.5 álompolgár: A kiszolgáltatottsággal élnek vissza. Tiszta feudum itt minden.
@épészmérnök: :-) Majd integetek nektek innen, kösz! Argentinában elvileg élnek is rokonaim, de nagyon régen nem tudok róluk semmit.
@Husz_János_Puszita: "Én csak azt nem értem, hogy van az, hogy Drakula gróftól várja mindenki a szűzlányok megmentését."

:-)))))))))))
jóccakát! ne maraggyatokk sokáig , mert oda lesz a gdp :)
@desw: "És ki tehet arról, hogy alulképzett, és emiatt nincs munkája?"
Na igen. Hibáztatható az egyén, mert nem tanult; ez a hajó már elment. És hibáztatható a rendszer, amelyik engedte, hogy ne tanuljon, mert "úgyis felvesznek a gyárba", és hasonlók. Ez a hajó is elment. Csak a probléma maradt a kikötőben: több százezres tanulatlan tömeg, kihalás útján fogynak majd el. Egyszer.

"az szavazhasson, aki adót fizet"
Néha egyetértek ezzel, máskor meg nem. Nem is a tiltás, a határ meghúzása a nehéz, mert az menne könnyen: a kivételkezelés a nehéz. Mert miért nem fizet adót? És mióta? És előtte mennyit fizetett be? És mi a garancia arra, hogy jövőre nem fizetne?
Na és - mi a garancia arra, hogy a tanult, képzett, okos emberek csak és kizárólag a legjobbat, de legalábbis jól választanak?

"drágább a közmunkás, de legalább dolgozik egy keveset a pénzéért"
Ahogy eddig olvastam a híreket, több sebből vérzik a mostani közmunka-program, mint amennyi gyógyírt jelentene. És tartok tőle, hogy amíg az egyetlen központi hajtóerő a "mennyi pénzt lehet kivonni a rendszerből, de hamar", addig az ő munkájuk, hasznosságuk értéktelen lesz, marad.

"Vagy azonnal lépni kell, vagy game over"
Hát, valaki hívja fel Viktort, és beszéljen vele... Nekem nincs telefonom, ő meg állítólag nem olvas e-mail-t. Patthelyzet :-)
@desw: "Mit dolgozol most?

Én voltam már minden, ahogy a kényszer vagy lehetőségek engedik. Nekem is tetszene egy stabil meló, de a világ állandóan változik: az nyerhet, aki alkalmazkodik.

Ez is gond, hogy az emberek egyből elköltik ha van, semmi takarékoskodás, befektetés rosszabb időkre."

Kisfiam, a többiek tanúsíthatják, hogy én egy finom úrinő vagyok, nem szokásom csúnyán beszélni. De most csak annyit mondok: menjél el te a jó büdös sunyiba. Semmit nem tudsz semmiről, és osztogatod itt a brosúrákból tanult bölcsességeket. Túl sok zig ziglart, meg kawasakit, és hasonló szélhámosokat olvastál. Na, tűnés. Én most téged tahótlanítalak, mert felidegesítettél.
@desw: "És ki tehet arról, hogy alulképzett, és emiatt nincs munkája?"

Itt marha nagy tévedések vannak, mióta bejött a képzettség alapú minimálbér egy halom munkát eleve nem kapsz meg ha aljas módon van érettségid, pláne diplomád. Ellenben két diplomás csaj a kínai büfében melózik, mert mint közismert és tapasztalt TÉNY a normálisabb állást CSAK ismeretségi alapon lehet megcsípni. Sőt. Ha megfelelő "képzést" kaptál, akkor diploma nélkül lehetsz középvezető vagy diplomával felső vezető, nem számít ha se szakmád, se szakértelmed a területhez, se tapasztalatod. Más tészta, hogy aki diplomás, nem kap állást és még az országban van az vagy nagyon peches vagy tök életképtelen egyed.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Konkrét példát hallottam minap, ember elé tolták munka szerződés módosítást. Nem volt szerencséje, mert jó pozícióban volt, így fele fizu állt a papíron Nem írta alá ... nem is maradt állása. Így megy ez.
@a szív fészkei:
"Tátott szájjal már elég kevesen várnak. Tisztelet neked, hogy van energiád, tartalékod de van, amikor elfogy a pénz és kész."

Nem hinném, hogy különleges ember vagyok. Viszont az érdekes, hogy több költözésem után nem a helyieket alkalmazták, hanem jöttmentként engem/minket. Ja, diplomásként gödröt ástunk, követ hordtunk. Viszont mi kerestük a lehetőséget, megbízhatóan dolgoztunk, nem részegen mentünk melózni és nem lógtunk el és nem loptunk el semmit.

"Láthatod, milyen sorsot szán Orvbán a leszakadóknak: agyatlan csicskaszerepet, az érvényesülés minimális esélye nélkül, ami ellen még
Pokorni is lépett volna, de leszarták. eduline.hu/felnottkepzes/2012/5/21/Az_ellenzek_megszavazta_a_Fidesz_leszavazta_72XG5R#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_5_21 Ui. utasították a Fidesz-frakciót, hogy szarja le.

"Ennyi margón hagyott és onnan el sem engedett emberrel?"

Amíg nem lesz középréteg MO-n, addig nem lesz a képzetlen rétegnek sem stabil melója. Ez egyértelmű! Mivel viszont a középréteg a hibás (egykulcsos adó a mocskos gazdagoknak, ugye), és mindennel őket fingatják (ők a fő adózó réteg), nem lesz ebből semmi...

Csökkenteni kell az adókat, ehhez viszont csökkenteni ki az állami kiadásokat. Egyszerű ez, csak fájdalmas lesz, mert előbb-utóbb meglesz, vagy észből, vagy kényszerből.

"Az, amit Interlock vizionál. Mert ez a segélyezési politika az éhséglázadásokat hivatott megelőzni."

Ha csak átmeneti időszak lenne, akkor kell segélyezés, de 22 év nem sok már?

"A rokinyugdíj végülis a megszűnt nehéziparágak, mint bányászat pl., partra vetett művelőit mentette meg az éhhaláltól, mert nem tudtak munkaalkalmat adni nekik."

Azért az érintettek sem törték magukat átképzéssel, minek is, ha eltartják őket.

"Nem foglalkoztak átképzéssel, ezzel-azzal, egyszerűbb volt ez a rokkantosítás. Ez akkora volumenű volt, hogy csak úgy magánszorgalomból emberek nem vihették volna végig kormányzati félrenézés nélkül."

Szokás szerint nem valódi megoldás kerestek, csak maszatoltak.

"És egy bányász azért nem olyan fickós már több évtizedes melója után, szóval valami jogalap még lehetett is."

Itt nem a bányászok jelentik a fő gondot.

"Azon túl, a legtöbbje mára beért a valódi nyugdíjas korba."

Tehát csak 10-20 éve kap nyugdíjat a semmire. Csak pár ezer milliárd ez.

"Szóval most rájuk hörögni nem teljesen igazságos, főleg, amikor olvashatsz stadionépítési lázról ebben a helyzetben. Az nem bántja a szemed? A pár száz focihuligánon túl az kinek az érdekeit szolgálja?"

Utálom a focit, nem kell stadion! Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy kamurokkantnak nyugdíj vagy stadion, akkor stadion.
@rodeo36: fátylat rá, illetve köszönöm ;-)
Tudod, néha azt képzelem, hogy ott ülnek a monitorok előtt azok is, akik tennének, vagy majd egyszer tenni fognak - és gyűjtik az információkat, fejlődnek, egyszer talán be is érnek. Én hiszek abban, hogy a hasznos gondolatoknak egyszer még hasznát veszi valaki, és hasznát vehetjük mi is, általuk; pusztán ezért vagyok mérges, ha a magadfajta világlátott, egyébként "hasznavehető" emberek észjárását megakasztják a lámpavasak :-)

"nincs megoldás"
Negatív :-)
Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed. Nem hihetjük el magunknak, hogy nincs megoldás, mert akkor tényleg nem lesz; ott van mindenkiben másfél vagy mittudoménmennyi kiló agy, felzabálja az energia- és oxigénfelvételünk harmadát - hát keresse meg a megoldást, basszameg, különben nem ér többet a fonnyadt krumplihéjnál...
@épészmérnök: Erről szól a Vámpírok bálja: szűzkislányokat izgatnak a vámpírok....
@komplikato: Németh Lászlóné igencsak kvalifikált a szerepére.
@komplikato:

"Itt marha nagy tévedések vannak, mióta bejött a képzettség alapú minimálbér egy halom munkát eleve nem kapsz meg ha aljas módon van érettségid, pláne diplomád."

Tipikus példája a hülye jogszabálynak.

"Ellenben két diplomás csaj a kínai büfében melózik, mert mint közismert és tapasztalt TÉNY a normálisabb állást CSAK ismeretségi alapon lehet megcsípni."

Milyen diplomája van a két csajnak? Valami BTK-s cucc? Max kínai büfés meló, igazad van.

Piacképes diplomáról beszélek, nem papírfecniről. Ez is az alkalmazkodás része!

"Más tészta, hogy aki diplomás, nem kap állást és még az országban van az vagy nagyon peches vagy tök életképtelen egyed."

Ennyi
@a szív fészkei: Az egy dolog, de ha D209 nem kamuzott arról kinek volt kötelező a 3/2 szerep, akkor mekkora eséllyel nem volt ügynök Németh Lászlóné? 0? :D
@desw: "Piacképes diplomáról beszélek, nem papírfecniről. Ez is az alkalmazkodás része!"

Ja mert arról híres az ország, hogy simán összekaparsz még egy diplomára valót csak úgy, meg amikor úgy alakul, hogy nem "piacképes", akkor 6 hónap alatt meg van a másik? :D
Meg te is az a típus vagy aki piramis játék elven elhiszi, hogy létezhet ország 70-100%-os diplomás aránnyal ahol mindenki versenyképes? Meg az a hepped, hogy ha "versenyképes" szakmád van akkor téged vesznek fel és nem egy surmo ejtőernyőst sima érettségivel. Melyik párhuzamos világegyetemről van szó?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

“közalkalmazott!! a cég nem egy BT. hanem az egyik szakhatóság”

Költségcsökkentés egy módja. Miért szükséges?

“az ingatlanhoz az ragaszkodik, akinek van. az a német akinek saját háza van az nicht urgri-bugri”

Hányan ugrottak be lakáshitelbe, akik most nem tudnak szabadulni és költözni emiatt?
@desw: Kicsit olyan érvelésed mind valami gagyi Darnel vagy Scientlógia tréning után, az érvelésed meg olyan, mint amikor a Scientológus elmondja az "ügyfélnek", hogy ne aggódj Józsikám se perc alatt összekaparod a 2 milliót a következő tanfolyamra, csak akarni kell.
@komplikato: Elmentem aludni, mert teljesen kommunikáció képtelen lettem. :D
@komplikato:

"Ja mert arról híres az ország, hogy simán összekaparsz még egy diplomára valót csak úgy, meg amikor úgy alakul, hogy nem "piacképes", akkor 6 hónap alatt meg van a másik? :D"

Nem, addig megy a kínainál a meló és változtatsz/alkalmazkodsz, nem csak várod, hogy eltartsanak, ugye?

"Meg te is az a típus vagy aki piramis játék elven elhiszi, hogy létezhet ország 70-100%-os diplomás aránnyal ahol mindenki versenyképes?"

Nem kell ennyi diplomás.

"Meg az a hepped, hogy ha "versenyképes" szakmád van akkor téged vesznek fel és nem egy surmo ejtőernyőst sima érettségivel. Melyik párhuzamos világegyetemről van szó?"

Bocs, de vállalkozni nem lehet? Csak alkalmazotti szerepkör létezik?
@komplikato:

A saját ill. környezetemben élő emberek tapasztalatait és megoldásait írom le, semmi mást. Az, hogy ez MO-n sci-fi-nek hangzik, az nem az én problémám.
@desw: És visszaértünk a kör elejére, aki itt vállalkozik az vagy sík hülye vagy a bebetonozott érdek körökbe be tud állni ismeretségi alapon, nincs harmadik verzió.

Nem kell ennyi diplomás. Többi ember miből éljen? Fentebb volt a szöveg, hogy így jártak mert nem iskolázottak.
@komplikato:
"És visszaértünk a kör elejére, aki itt vállalkozik az vagy sík hülye vagy a bebetonozott érdek körökbe be tud állni ismeretségi alapon, nincs harmadik verzió."

De, a harmadik a kötözés egy jobb élet reményében.

"Nem kell ennyi diplomás. Többi ember miből éljen? Fentebb volt a szöveg, hogy így jártak mert nem iskolázottak."

Ha lenne középréteg, akkor sok képzetlen/alacsonyabban képzett/nem diplomás embernek lenne stabil melója: fodrász, kőműves, pincér, cukrász, felszolgáló, taxis, ... akiket indirekt módon a középréteg tartana el azzal, hogy igénybe veszi az általuk nyújtott szolgáltatásokat.
@Interlock:
"És ki tehet arról, hogy alulképzett, és emiatt nincs munkája?"
Na igen. Hibáztatható az egyén, mert nem tanult; ez a hajó már elment."

Ez butaság, nem ment el! Nézd meg, hogy a jól működő országokban hány éves korukig tanulnak az emberek. Szörnyen utolsó helyen vagyunk ebben is Európában.

"És hibáztatható a rendszer, amelyik engedte, hogy ne tanuljon, mert "úgyis felvesznek a gyárba", és hasonlók."

Ok, ezt tudjuk be az átkosnak, de már 22 éve rendszerváltás volt, nem?

"Csak a probléma maradt a kikötőben: több százezres tanulatlan tömeg, kihalás útján fogynak majd el. Egyszer."

Ha ez a tanulatlan réteg azt látja (márpedig azt látja), hogy láblógatással is el lehet éldegélni másokon élősködve, akkor ez így is marad, mert újratermelődik ez a réteg. Motíválni kell ezeket az embereket legalább a közmunkával.

"az szavazhasson, aki adót fizet"
Néha egyetértek ezzel, máskor meg nem. Nem is a tiltás, a határ meghúzása a nehéz, mert az menne könnyen: a kivételkezelés a nehéz. Mert miért nem fizet adót? És mióta? És előtte mennyit fizetett be? És mi a garancia arra, hogy jövőre nem fizetne?"

Kutyát nem érdekli! Ha az elmúlt 4 évben befizetett legalább egy X összeg SZJA-t, akkor szavazhat, egyébként nem.

"Na és - mi a garancia arra, hogy a tanult, képzett, okos emberek csak és kizárólag a legjobbat, de legalábbis jól választanak?"

Semmi, de a saját bőrükön érzik majd, ha rosszul döntöttek, nem más szerszámjával verik a csalánt!
@Interlock:

"Na és - mi a garancia arra, hogy a tanult, képzett, okos emberek csak és kizárólag a legjobbat, de legalábbis jól választanak?"

Ja, adózókról beszélünk, nem a képzet és okos és szépekről...
@desw: "Nézd meg, hogy a jól működő országokban hány éves korukig tanulnak az emberek"
Nem tudok mit kezdeni a jól működő országok holtig tanuló embereivel, ha egyszer nálunk nem olyan a helyzet, ha már az alapok is sántítanak: www.origo.hu/itthon/20120515-felnottek-akiket-az-otodikesek-is-lepipalnak-olvasasban-funkcionalis-analfabetak-illiteracio.html . Nekik aztán magyarázhatod, hogy elő a könyvekkel - és ez alsó hangon kétmillió ember. Most kétmillió. De több lesz.

"már 22 éve rendszerváltás volt, nem?"
Ööö... Nem. Módszer-, meg gengszterváltás, az igen, azon túl semmi, ha a folytonos züllést és züllesztést leszámítjuk. A mai napig működik, sőt egyre erősebb a "jó az a kettes" felfogás mind a tanárok, mind a diákok között, a szakiskolák egy részében szó sincs versenyre, életre nevelésről, a gyerek csak egy doboz, amit át kell nyomni a közoktatás lyukain, a másik oldalon meg ahogy esik, úgy puffan; ma nem a gyárnak, hanem a semminek "képeznek" tízezernyi gyereket évente.

"Motíválni kell ezeket az embereket legalább a közmunkával"
Motiváló, értelmes közmunkával ez talán menne is. Van ilyen? Ismerős kőművessel 5000 Ft/nap a segédmunka, persze feketén, de ez akkor is több pénz, ha többet kell érte dolgozni.

"Ha az elmúlt 4 évben befizetett legalább egy X összeg SZJA-t, akkor szavazhat"
Na, sarokpont: hogyan határozható meg az X összegű SZJA méltányos szintje? Mondom, hogy a kivételkezelés miatt ez esélytelen téma, annyiszor lehet megtámadni, ahányszor előterjesztenék. Valaki mindig kimaradna, amit persze sérelmezne, és utána azt mondaná, be lehet kapni, szarik bele a szavazati jogba, innentől az X alatti SZJA-t is el fogja csalni. És lőn.

"nem más szerszámjával verik a csalánt!"
Dehogyisnem. Hiszen akiket kizárnak a szavazásból, azok helyett is döntenének - ha elkúrják a döntést, azt a kizártak is nyögni fogják. Jobb esetben nyögik; rosszabb esetben lesz köztük egy Dózsa György, meg körülöttük bevert fejű szavazók hullái, hegyekbe hordva. Senkinek nem lesz jó, de eljöhet az a pont, amikor ez már senkit nem fog érdekelni.

Ez már nem az a helyzet, amit minisztériumi tollvonásokkal meg lehet oldani. Külön-külön elkészített, több évre előre tekintő ágazati tervekre lenne szükség, amiket egybe, egy mindent lefedő struktúrába kellene beigazgatni; nálunk legfeljebb egymással versenyző ágazati terveket láthatunk (amikor nem kapkodást...), időtáv a carpe diem alapján, stratégia a beszedhető lóvé szerint van meghatározva, az ellenvetésekre a szakértők mellőzése / kirúgása a válasz. Azon az egyen csodálkozom mindig, hogy a kormányok (mindegy, melyik - mindegyik) mögött álló gazdasági szereplők hogyan szenvedhetnek ilyen mérvű csőlátástól: amint bedől az ország a sok elmulasztott vagy szarul végrehajtott intézkedés miatt, abban a pillanatban vége a számukra jól jövedelmező szimbiózisnak, mennek ők is a levesbe. Elolvad ám a kimenekített pénzecske hamar, ha lenullázott ország áll mögöttük, mégis úgy viselkednek, mint a legidiótább gazda, aki az utolsó harapás kolbászt nyammogva gondolkodik el azon, hogy a kocát talán mégsem kellett volna...
@Interlock:
“Nem tudok mit kezdeni a jól működő országok holtig tanuló embereivel, ha egyszer nálunk nem olyan a helyzet, ha már az alapok is sántítanak:”

Ezt én is olvastam és valóban elkeserítő, de garantáltan nem az a megoldás, ha nem veszünk tudomást a problémáról és „csak úgy” eltartjuk ezt a réteget az érdemi adózók nyakába sózva.

Továbbá ismét megkérdezem: a szavazati jogát ennek a rétegnek akkor nem kellene korlátozni?? Ha valaki a saját életét sem képes irányítani és munkát vállalni, akkor nem pofázzon már bele mást érintő kérdéskebe sem.

“A mai napig működik, sőt egyre erősebb a "jó az a kettes" felfogás mind a tanárok, mind a diákok között, a szakiskolák egy részében szó sincs versenyre, életre nevelésről, a gyerek csak egy doboz, amit át kell nyomni a közoktatás lyukain, a másik oldalon meg ahogy esik, úgy puffan; ma nem a gyárnak, hanem a semminek "képeznek" tízezernyi gyereket évente.”

Unalmas már egy picit a mindig más a hibás szöveg. Nézzünk már végre tükörbe, jó?

A gondoskodó és értelmes szülői háttér sokkal fontosabb, mint bármi más. A gyerek otthonról veszi a mintát. Egyértelműen látható a statisztikákból, hogy lébecoló, tróger szülőknek nagy valószínűséggel a gyerekük is tróger lesz. Ha a gyerek azt látja otthon, hogy anya - apa egy percet sem dolgozik csak néha bemegy az hivatalba kiabálni egy kis segélyért, akkor feltehetően a gyerek is ilyen felnőtt lesz.

“Motiváló, értelmes közmunkával ez talán menne is. Van ilyen?”

Elég nagy kosz van mindenhol, lehet árkot pucolni…

“Ismerős kőművessel 5000 Ft/nap a segédmunka, persze feketén, de ez akkor is több pénz, ha többet kell érte dolgozni.”

Ez valóban több, de gondolom azért az állami szolgáltatásokért majd tarja a markát segédmunkásunk, ugye? Tehát lószart sem fizet, de az eü ellátás jár neki, meg majd a nyugdíj helyett jár a segélyke is.

"Ha az elmúlt 4 évben befizetett legalább egy X összeg SZJA-t, akkor szavazhat"
Na, sarokpont: hogyan határozható meg az X összegű SZJA méltányos szintje?”

Ha legalább a 4 évnyi minimálbér utáni adót megfizette, akkor szavazhat.

“Mondom, hogy a kivételkezelés miatt ez esélytelen téma, annyiszor lehet megtámadni, ahányszor előterjesztenék.”

Az élet minden területén korlátoznak a szabályok, de a szabályok pont azért vannak, mert szükségesek a normális életvitelhez.

“Valaki mindig kimaradna, amit persze sérelmezne, és utána azt mondaná, be lehet kapni, szarik bele a szavazati jogba, innentől az X alatti SZJA-t is el fogja csalni.”

Semmi gond! Viszont akkor az állami szolgáltatásokat sem veheti igénybe. Jó lesz?

“Dehogyisnem. Hiszen akiket kizárnak a szavazásból, azok helyett is döntenének - ha elkúrják a döntést, azt a kizártak is nyögni fogják. Jobb esetben nyögik; rosszabb esetben lesz köztük egy Dózsa György, meg körülöttük bevert fejű szavazók hullái, hegyekbe hordva. Senkinek nem lesz jó, de eljöhet az a pont, amikor ez már senkit nem fog érdekelni.”

Ohh értelek! Tehát akkor a 2 millió adózónak pofa be, csak huzzák az igát, mert különben fellázad az eltartott réteg és gyilkolászni fog. Tehát tulképpen védelmi pénzt fizetnek. Így gondolod?

Egy valamit figyelmedbe ajánlanék: szabad világban élünk és nem lóháton közlekedünk. Ha az eltartó réteg fellázad, akkor szedik a cuccukat és 1 hét múlva már egy másik országban élnek. Na akkor aztán követelőzhet és gyilkolásztat az eltartott réteg. És nyugi, ennek a jelenleg MO-n érdemben adózó rétegnek van nagyobb esélye arra, hogy külföldön új életet kezdjen, nem a 20 éve otthon döglő segélyesnek vagy kamurokkantnak.

Egyébként ez a kivándorlási folyamat már durván beindult, tehát már nincs idő szép és romantikus átmenetre és évtizedekre az átalakításhoz.

“Azon az egyen csodálkozom mindig, hogy a kormányok (mindegy, melyik - mindegyik) mögött álló gazdasági szereplők hogyan szenvedhetnek ilyen mérvű csőlátástól: amint bedől az ország a sok elmulasztott vagy szarul végrehajtott intézkedés miatt, abban a pillanatban vége a számukra jól jövedelmező szimbiózisnak, mennek ők is a levesbe.”

Ahhoz képest 22 éve egész jól csinálják drága politikusaink. A gond az, hogy már nincs elherdálható állami vagyon ill. hitelt sem igen kapunk már becsszóra. Eddig meg lehett venni a szavazatokat egy kis nyugdíjemeléssel vagy közszférás béremeléssel, ma már nehezebb.

“Elolvad ám a kimenekített pénzecske hamar, ha lenullázott ország áll mögöttük"

Ugyan már! Nem forintban kell tartani a pénzt…

" mégis úgy viselkednek, mint a legidiótább gazda, aki az utolsó harapás kolbászt nyammogva gondolkodik el azon, hogy a kocát talán mégsem kellett volna..."

Itthon nem a kocát kell levágni, hanem a rókát, aki elviszi a jószágot.
@desw: a hitel nélküli lakásokat sem lehet eladni
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"a hitel nélküli lakásokat sem lehet eladni "

Erről beszélek! Ezért jobb bérelni, mert akkor költözhetsz a munkahely után. MO-n jóval nagyobb a lakástulajdonban lakók száma, mint a haldokló nyugaton. Ez is az egyik gond itthon
@desw: a bérleti díj majdnem annyi volt mint a törlesztő, ezért az emberek a vásárlást választották a bérlés helyett, ami érthető.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A haldokló nyugaton sokszor kedvezőbb feltételekkel lehet lakáshitelt felvenni, mégis sokan a bérlést választják a mobilitás megörzése végett.

A magyar emberek hozzáállásával van a gond. Aki képes alkalmazkodni, nyerhet, aki romantikázik, az könnyen bukhat.
@desw: svájcban teljesen kamatmentes a lakáshitelezés, hogy élénkítse az ingatlanpiacot. tudom ők a hüjék, ne is mongyad :)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Mégis sokan bérlakásban élnek. Miért is?
@komplikato: Hát, amit elért a nulla képzettségével, igazságod lehet. Velemkorú a nő, biztos jó elvtársnő volt már akkor is, parancsot teljesített fegyelmezetten. Akkor is, most is.
@desw: mert kényelmes? bármi beszarik, egy telefon és helló. nem kell mosogatógépet, hűtőt szagelszívót stb, javíttatni, venni, ez a bérbeadó sara. minden beépített gép a lakás tartozéka ennyi. a nagybácsim 30 éve bérli a lakását luzernben, eszébe sincs elköltözni
@komplikato: Tényleg egyre egyszerűbbek a válaszai. Amúgy aki ennyire lenézi a másikat,azért menjen és végezzen el csuklóból lazán oda se figyelve egy BTK-s szakot, mondjuk csak magyar nyelvből vizsgázva. Pedig az az anyanyelvünk, mióta ismerjük már!

Ja a fényes jövőért mindenki legyen mérnök, az a megoldás, minden egyéb smafu, tréfli, szar? Zárják be a színházakat, múzeumokat, könyvtárakat, iskolákat, újság, könyvek - semmi ne legyen, csak a becsületes árokásás, kőtörés, esztergálás pár oligarcha örömére húgyér-szarért? Errefelé halad a csodás Fidesz-éra, meg lehet nyugodni az ezt óhajtóknak.

dv a falanszterben, de ezek még ahhoz is hülyék, meg becsüljék, oda hány és milyen képzettségű rab kell!
@komplikato: És ha valóban az? Ezt tapasztaltam - ezt a lehengerlő érveléstechnikát, amennyiben ez az és nem dózerolás a köbön - az MLM-ben nyomulóknál, valóban. Nincs ellenérv, ha nem úgy teszel és gondolkozol, mint ők, akkor mindig csak azt kapod a pofádba, hogy tehetetlen hülye vagy, aki nem látja a smaragd, gyöngy és egyéb fokozatú távlatok nagyszerűségét, ami csak rajtad áll! Just do it! Persze, hogyne, más se kell.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"mert kényelmes?"

Is. És ha meló miatt költözni kell, akkor nem kell kínlódni a lakás eladásával akár 1-2 évet.
@desw: beül az autójába és huss! max fél órával korábban kell kelni. a németeknél miért van reggelente akkora forgalom az autópályán? nem a költözés miatt! keres havonta 2000 liter benzint.
nem számít ha 50-100 km-t autózik naponta, jó úton, jó autóval.
@a szív fészkei:

Senkit nem nézek le, csak nagyon utálom azokat az embereket, akik mindig másban keresik a hibát.

Szidhatjuk a zsidókat és a karvalytőkét, felgyújhatjuk a TV székházat, lemondathatjuk a gonosz Gyurcsányt vagy Orbánt, de ezzel semmivel sem lesz több esélyünk egy normálisabb életre. Egy dolgon tudsz biztosan változtatni, az pedig a saját hozzáálásod.

Az élet jó esetben 70-80 évről szól, ezt kell 20-30 évesen megtervezni.

Kényszerből millió dolgot én is a kedvem ellenére csinálok, de ez van! Szívem szerint én is másból élnek és más munkával keresném a pénzt, de ez sajnos egy racionális döntés, nincs helye a romantikának. Hiába imádnám az irodalmat, ha nem tudnék belőle megélni, más melót kellene keresnem és mást kellene tanulnom.

Én pusztán csak a saját és környezetem döntéseit és hozzáállását írom le. Az, hogy ez MO-n sci-fi kategória és ezért lenáciznak és MLM-es baromnak tartanak, az nem az én problémám. Még véletlenül sem akarok meggyőzni senkit! A döntéseim egyelőre engem igazolnak, nincs szükségem senkinek az elismerésére.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
"beül az autójába és huss! max fél órával korábban kell kelni. a németeknél miért van reggelente akkora forgalom az autópályán? nem a költözés miatt! keres havonta 2000 liter benzint.
nem számít ha 50-100 km-t autózik naponta, jó úton, jó autóval."

Ezt MO-n is sokan csinálják, járnak be pl.: Pestre melózni Érdről vagy akárhonnan. Nincs ezzel gond.
@desw: Az igazság az, hogy a magyarok a legkevésbé mobil népesség, aminek csak egy összetevője ez a lakáshoz ragaszkodás és tekintve az ősi jurtás korszakot elég érdekes átesés ló túlsó felére. Arányaiban nem véletlenül dolgozik több szlovák, lengyel vagy román külföldön. Én nem értettem soha ezt a kényszer képzetet, hogy a lakás az szükséges és akár élethossziglan tartó hitelek felvételét ezügyben.
Az is ide tartozik, hogy normális életszínvonalú országban van átlag annyi tartalékod, hogy ha nem jön be új melóhely és/vagy a költözés másik bérlakásban meg tudod oldani, idehaza meg akit nagyon érint azoknak pont nincs semmi tartalékuk.
@desw: mikor tankoltál utoljára? hány liter nyálat tucc venni egy havi béredből? ne válaszolj, csak számolj!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"mikor tankoltál utoljára? hány liter nyálat tucc venni egy havi béredből? ne válaszolj, csak számolj!"

Sikerült kiragadnod egy olyan tételt, ami torzítja a képet. Mivel a világpiacról jön, így nyugati árszínvonalon van, ez nem vitás. Viszont ha többet keresel, akkor többet tudsz venni.
@desw: nem tuttam hogy a sváboknak vannak saját olajmezőik vannak
@komplikato:

"Az igazság az, hogy a magyarok a legkevésbé mobil népesség, aminek csak egy összetevője ez a lakáshoz ragaszkodás és tekintve az ősi jurtás korszakot elég érdekes átesés ló túlsó felére."

Valamiben végre egyetértünk! Viszont ezek azok az apró ám igen fontos különbségek a nyugati vs. magyar ember hozzáállásában, amik lehetővé teszik a magasabb életszínvonalat.

MO-n nyugati életszínvonalra vágynak az emberek balkáni hozzáállással. Na ez nem fog megvalósulni soha!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"nem tuttam hogy a sváboknak vannak saját olajmezőik vannak "

Ezt mondom! Világpiacról jön MO-ra és NémetO-ba is, miért lenne olcsóbb?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Ritka az a kaja, ami olcsóbb. Inkább azonos áron van, picit drágább kint.

Továbbá tudtommal kint a kaja nem a max. áfákulcs alatt van, hanem egy kisebb áfakulcs alatt.
@komplikato: "Arányaiban nem véletlenül dolgozik több szlovák, lengyel vagy román külföldön. "

Azt azért megjegyezném, és most a fideszfanok jól figyeljenek: miután a dinamikus ikrek megbuktak Lengyelországban, a gazdaság felívelt, és tömegesen költöztek haza a vendégmunkások. Bizony, bizony...
@desw: 300-as euróval is olcsóbb :) már nem hozok kaját, ha utazom
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A gyümölcs és a zöldség azért többnyire drágább, sok esetben sokkal drágább.

De nézd csak az áfa különbséget. Amiatt már 10-20%-kal is drágább lehet.

És nézd meg a szolgáltatások árait is kint. No, amihez sok élőmunka kell, az jóval drágább kint.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

ja, egyébként nem értem, hogy ezzel mit szeretnél bizonyítani. ??
@desw: igazából semmit, csak az élet színvonalra próbáltam kihegyezni a beszélgetésünket
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Sejtettem. A jót kiemelted (magasabb bérek, a bérekhez képest többnyire alacsonyabb árak), a rosszat pedig kegyesen elhallgattad.

A teljes és korrekt képhez meg kellene vizsgálni rossz oldalt is. Ekkor hamar kiderülne, hogy MO-nak miért marad ez álom.
@desw: Nem náciztalak le soha, de ahogy nyomod, az engem bocs, de az MLM-szisztémára emlékezett. Van ilyen barátnőm, aki nyomul a noniban és fel nem fogja,nem mindenkinek pálya ez. Szerintem neki se annyira, de meg nem mondaná... a HIT hegyeket mozgat.

Elhiszem és tisztelem, hogy mindent megpróbálsz. Ám pl. a férjem - aki közgazdadiplomás, négy nyelven perfekt - elmúlt 60 és bár sportolt, viszonylag jó karban van, de a válla, a háta, a térde már nem az igazi. Ő hová a bánatba menjen követ törni, utat kaparni - nem szégyelli a fizikai melót - hol keresnek ilyet? Elhasználódik a test, van ilyen és ezt is el kell fogadni, mint határt az élmainak, vágyainak.

Nem kunyerálunk senkitől semmit - ötödik hónapja szarnak a nyugdíjkérelmére, pingpongoznak a hivatalok vele, holott járna már január 1-től neki - , élünk a megtakarításainkból, de fogadd már el, hogy VANNAK EFFEKTÍV KORLÁTOK IS A NAGY FENE BOLDOGULÁS ÚTJÁBAN.

Igenis él az is nagyon, amit komplikato ír, a pofára alkalmazás, a pályázatok fake volta. És sorry, de hatvan évesen nem tudunk csakúgy kiugrani új életet kezdeni valahová,
ahol szintén nyűg már az ilyen korú, ahogy olvasom sok ismerős panaszát. Plusz a még öregebb szüleinkkel mit is csináljuk ugye? És nekünk gyakorlatilag csak a lakásunk az érték - ami tényleg az -, de most buknánk az eladásával nagyon sokat, amit nem engedhetünk meg magunknak.

A legtöbb ember inaszakadtából próbálkozik egyébként. Hogy gettósodott zsákfalvakban, ahol hetedhét határban nincs meló, már feladják, valahol megértem. Ha nem tudsz kimozdulni se munka után, mert nincs pénzed busz-vonatjegyre, akkor eléggé hamar bezárul a kör. Én a főváros elég kiemelt helyén élek, és még így is kurva nehéz.

Nem tőled várok megoldást, de igenis a politikusok hibásak, sőt bűnösek, mert nem fordítottak erre figyelmet, csak tűzoltottak,hazudoztak és leginkább elbokázták a pénzt.
Az értelmetlen, sőt gyakran direkte alázó közmunka: vad hidegben fagyoskodni pl. a XII. kerületieknek a Pilisi parkerdőben franc se tudja miért - mert gallyazni nem akkor kell- nem megoldás. Az ároktisztítás fontos, de az egyszer csak megtisztul, és akkor mi van? Újra teli szemetelik, hogy pucolhassák? Nem emlékszel az Egészséges erotikára, ahol összerakták majd szétkapták a ládákat a ládagyárban, mert megrendelésük, az nem volt rá. Ez volt cucilizmus, most miben különbözik ez a barom kapkodás és szétesettség attól? De akkor állt mögöttünk mégis a SZU, amelyik minden szart felszívott és adta az olcsó üzemanyagot legalább, nem kellett fázni és éhezni, volt fedél.

Most már az sincs - ezt a pszeudobiztonságot pótolták a rokinyugdíjakkal a munkások nagy részénél - az EU-pénzekkel látjuk, hogyan bánnak (mint a sajátjukkal), elsíbolják és kész. Ha nem ígylenne, valami előrekecmergés lenne mégis.
@épészmérnök: Meg a londoniak már annyira nem hájpolják őket, sok munkát már ők, a bennszülöttek is elvégeznének.
Részemről egyáltalán nem támogatom a kettős állampolgárságot - főleg most, hogy gyakorlatilag eltűntek a határok, egy SMS értesít arról, hogy külföldön vagy éppen.

Gyakorlatilag egyesült a nemzet. Nézzünk szembe ezzel.

És pláne a kibichadat, a külföldi kibiceket, mert azokat én nem tartom magyarnak, akik a jogbiztonság kényelméből osztják az észt és ottani kis életkéjükből akarják Viktort a nyakunkon tartani. Meg jönnek békemenetelni. Eszem-faszom megáll. Az ilyenek a leginkább külföldi vadidegenek. Rosszabbak a külföldieknél.

De hogy LEVÉLBEN szavazni, megint: eszem-faszom megáll... én nem szavazhatok így? Pff...
@a szív fészkei:

“Nem náciztalak le soha, de ahogy nyomod, az engem bocs, de az MLM-szisztémára emlékezett. “

Más nácizott le, de az MLM-es baromságokhoz és semmilyen szektához, gyülekezethez nincs közöm. Ha úgy tetszik, akkor gyárilag vagyok ilyen. (az „ilyen” helyére szabadon helyetesíts, ami neked tetszik pl.: gyökér, köcsög, ...)

“Elhiszem és tisztelem, hogy mindent megpróbálsz. Ám pl. a férjem - aki közgazdadiplomás, négy nyelven perfekt - elmúlt 60 és bár sportolt, viszonylag jó karban van, de a válla, a háta, a térde már nem az igazi.”

Természetesen nem a 60 éves, életét végig dolgozó és adózó emberektől sajnálom az ellátást. Ilyen esetekben a társadalomnak kutya kötelessége segíteni.

Abban viszont remélem egyetértünk, hogy abszurd az, ami a jelenlegi nyugdíjrendszert jellemzi:

megfáradt 40-es rendőr, aki a 120%-os nyugdíjacskája mellé elmegy még dolgozni (most vagy tényleg leépült a melótól, de akkor hogy tud melózni, vagy semmi baja nincs, csak kihasználja a pocsék rendszert mások kárára; németben vagy meló vagy nyugdíj, kettő együtt nem megy, korkedvezmény legfeljebb 5 év csökkentett nyugdíjjal)

a lakosság 8%-a rokkant. Hihető?? (EU átlag 2-3%) Vajon miért van az, hogy kb 10.000 fő nem jelentkezett határidőig felülviszgálatra?

a 3 millió nyugdíjasból csak kb 1,6 millió érte el a korhatárt, ami amúgy is alacsony EU hanyatló nyugati feléhez hasonlítva

Ez éves szinten laza 1.000 milliárd forint pluszkiadás, a teljes nyugdíjkiadás 1/3-a.

Tehát nem a valóban rászoruló és beteg emberektől sajnálom az ellátást, csak az élősködő, a rendszert kihasználóktól.

“Ő hová a bánatba menjen követ törni, utat kaparni - nem szégyelli a fizikai melót - hol keresnek ilyet? Elhasználódik a test, van ilyen és ezt is el kell fogadni, mint határt az élmainak, vágyainak.”

Nyilvánvaló, hogy neki nem kellene kőfejtőbe mennie. Gondolom ilyen esetben a tényleges nyugdíjkorhatár eléréséig egy csökkentett nyugdíjjal kiegyeznének az érintettek. Ez méltányos a bajba jutotthoz és az adózókhoz is.

“Nem kunyerálunk senkitől semmit - ötödik hónapja szarnak a nyugdíjkérelmére, pingpongoznak a hivatalok vele, holott járna már január 1-től neki"

Sajnos ez azért van, mert sok ember visszaél a rendszerrel, így a valóban rászoruló, becsületes emberek is szívnak. (lásd pl.: külföldi rendszám)

“Igenis él az is nagyon, amit komplikato ír, a pofára alkalmazás, a pályázatok fake volta.”

Elhiszem, de ez még nem ok arra, hogy eltartsunk valakit.

“És sorry, de hatvan évesen nem tudunk csakúgy kiugrani új életet kezdeni valahová”

Ez a ti döntésetek, nem vitatkoznék ezzel egy percig sem.

“A legtöbb ember inaszakadtából próbálkozik egyébként. Hogy gettósodott zsákfalvakban, ahol hetedhét határban nincs meló, már feladják, valahol megértem.“

A kérdés csak az, hogy miért nincs meló? Szerintem azért, mert a középréteget gyakorlatilag kinyírták MO-n, ill. nincs megfelelő infrastruktúra.

“Nem tőled várok megoldást, de igenis a politikusok hibásak, sőt bűnösek, mert nem fordítottak erre figyelmet, csak tűzoltottak,hazudoztak és leginkább elbokázták a pénzt.“

Ezzel nem értek egyet. A politikus a saját megélhetését védi a hazudozással, ugyanis erre van igény, ekkor választják meg. Ha úgy tetszik, olyan, mint egy jó kereskedő: azt “árulja”, amire igény van. Szerinted lenne esélye egy olyan politikusnak, aki valódi reformokat ígérne?? (vö engem is lenáciztak meg MLM meg akármi)

Egyébként itt jutunk el az alapvető problémához: amíg a választók többsége eltartott (8 millióból 6 millió), addig ez nem fog változni. A politikusnak mindenképpen ígérgetnie kell a kampányban ahhoz, hogy nyerhessen. Utána rosszabb esetben meg is valósítja az ígéreteit (Medgyessy), vagy teljesen ellentétes dolgokat művel (összes többi).
Jó ez így? Szerintem ez gáz!

Meggyőződésem, hogy amíg valódi reformok (nyugdíj, eü, adó, önkörm., MÁV, …) nem lesznek, addig MO nem fog tudni kimászni a pöcegödörből, sőt egyre mélyebbre fog csúszni. Nem az a kérdés, hogy ezek a reformok szükségesek-e, hanem csak az, hogy végre mikor lépjük meg. Minnél később lépjük meg, annál fájdalmasabb lesz.

Békés megoldáshoz vagy az kellene, hogy a választók képesek legyenek egy keveset a jövőre is gondolni, ne csak a mára (MO-n ez esélytelen), vagy marad a szavazati jog korlátozása (ez is esélytelen). Harmadik és sajnos esélyes variáció az el a falig aztán zavargás és vissza az időben vagy 20 évet lesz. Tehát ha ésszel nem megy, majd megy kényszerből.

“Az értelmetlen, sőt gyakran direkte alázó közmunka: vad hidegben fagyoskodni pl. a XII. kerületieknek a Pilisi parkerdőben franc se tudja miért - mert gallyazni nem akkor kell- nem megoldás. Az ároktisztítás fontos, de az egyszer csak megtisztul, és akkor mi van? Újra teli szemetelik, hogy pucolhassák?“

A közmunka sokszor valóban értelmetlennek tűnik, de van indirekt hatása is: az érintettek láthatják, hogy otthoni döglésért nem jár semmi, igenis a pénzért dolgozni kell. Továbbá könnyebb kiszűrni a feketén melózó ÉS segélyt is felvevő embereket (ha közmunkán van, nem tud feketén melózni).
@desw:

Na ja. Az ember általában előnyszerzésre törekszik. És ha ő nem nyugdíjas, nem rokkant, és nem munkanélküli, akkor egyértelmű, hogy kiket kell kizárni. A nyugdíjasokat, a rokkantakat meg a munkanélkülieket. Hogy miből, az lényegtelen. Lehetőleg sokmindenből. Én például nyugdíjas vagyok (a lehető legszabályosabb), és bizony kizárnám a nem nyugdíjasokat (sokmindenből), mert még nem tettek le az asztalra annyit, mint én. Ha tehetném.

Megjegyzendő, hogy öregségi és öregségi jellegű nyugdíjat 2011 januárjában 2.100.813 ember kapott. Előrehozott öregségi nyugdíjas (60 évnél idősebb férfi, illetve 57 évnél idősebb nő) 238.351 fő, korengedményes nyugdíjas 15.550 fő, ebből kb. 1000 fő 50 évnél fiatalabb. Rokkantnyugdíjas 721.972 fő, ebből korhatár alatti 337.530 fő (a lakosság kb. 3 %-a, mint Ajrópában, nemdebár). Majd keresd ki közülük a negyven éves izmos rendőröket, akikről beszélsz, és számláld össze. Jó kövér szám lehet, ahogy látom.
@vakapad:
“Na ja. Az ember általában előnyszerzésre törekszik.”

Akkor ugye megbocsátható bűn az adócsalás is? Szuper!

“És ha ő nem nyugdíjas, nem rokkant, és nem munkanélküli, akkor egyértelmű, hogy kiket kell kizárni. A nyugdíjasokat, a rokkantakat meg a munkanélkülieket. Hogy miből, az lényegtelen. Lehetőleg sokmindenből.“

Szövegértés? Olvastad, hogy mit írtam? Ugye nem?

“Én például nyugdíjas vagyok (a lehető legszabályosabb), és bizony kizárnám a nem nyugdíjasokat (sokmindenből)”

Például miből zárnád ki?

“Megjegyzendő, hogy öregségi és öregségi jellegű nyugdíjat 2011 januárjában 2.100.813 ember kapott. Előrehozott öregségi nyugdíjas (60 évnél idősebb férfi, illetve 57 évnél idősebb nő) 238.351 fő, korengedményes nyugdíjas 15.550 fő, ebből kb. 1000 fő 50 évnél fiatalabb.”

Tehát az amúgy is alacsony nyugdíjkorhatárt még trükkökkel sem éri el a nyugdíjasok 2/3-a. Jó ez így! Ezen ne változtassunk! Hajrá!

“Rokkantnyugdíjas 721.972 fő, ebből korhatár alatti 337.530 fő (a lakosság kb. 3 %-a, mint Ajrópában, nemdebár).”

Jaja, közben elérték az nagyon alacsony korhatárt, csak ugye 10-20-30 éven keresztül kapták a rokkantnyugdíjat. Kérdésem ismét az, hogy a lakosság 7-8%-a valóban rokkant (volt)?

“Majd keresd ki közülük a negyven éves izmos rendőröket, akikről beszélsz, és számláld össze. Jó kövér szám lehet, ahogy látom.”

Tőlem maradhatnak, fizeted? Ja, a melót velük gondolom passzolnád másra!
(“Na ja. Az ember általában előnyszerzésre törekszik.”
Akkor ugye megbocsátható bűn az adócsalás is? Szuper!)

Hát, hogy honnan vetted, illetve minek alapján állítod, hogy az előnyszerzésre való törekvés szerintem mindig legális, az maradjon a te titkod. Nekem nem sikerült megfejteni.

(“És ha ő nem nyugdíjas, nem rokkant, és nem munkanélküli, akkor egyértelmű, hogy kiket kell kizárni. A nyugdíjasokat, a rokkantakat meg a munkanélkülieket. Hogy miből, az lényegtelen. Lehetőleg sokmindenből.“
Szövegértés? Olvastad, hogy mit írtam? Ugye nem?)

Debizony hogy. Csakhogy én a „nyugdíjasokneszavazzanak” szövegedet általánosan értelmeztem, ezen az alapon (teljesen azonos, egyben kristálytiszta logikával) ugyanis jöhet a többi, hogy még mit nem szabad nekünk. Határ a csillagos ég.

(“Én például nyugdíjas vagyok (a lehető legszabályosabb), és bizony kizárnám a nem nyugdíjasokat (sokmindenből)”
Például miből zárnád ki?)

Lásd az előző reakciómat, + közlöm, hogy ez irónia volt, ha már nem vetted észre.

(“Megjegyzendő, hogy öregségi és öregségi jellegű nyugdíjat 2011 januárjában 2.100.813 ember kapott. Előrehozott öregségi nyugdíjas (60 évnél idősebb férfi, illetve 57 évnél idősebb nő) 238.351 fő, korengedményes nyugdíjas 15.550 fő, ebből kb. 1000 fő 50 évnél fiatalabb.”
Tehát az amúgy is alacsony nyugdíjkorhatárt még trükkökkel sem éri el a nyugdíjasok 2/3-a. Jó ez így! Ezen ne változtassunk! Hajrá!)

Ha már számolgatunk: (238.351 + 15.550)/2.100.813 = 0,12 (12 %), ami a 2/3-nál (66,6666 %) valamivel mintha kisebb lenne.

(“Rokkantnyugdíjas 721.972 fő, ebből korhatár alatti 337.530 fő (a lakosság kb. 3 %-a, mint Ajrópában, nemdebár).”
Jaja, közben elérték az nagyon alacsony korhatárt, csak ugye 10-20-30 éven keresztül kapták a rokkantnyugdíjat. Kérdésem ismét az, hogy a lakosság 7-8%-a valóban rokkant (volt)?)

1990-ben a korhatárt el nem ért rokkantnyugdíjasok száma 233.000 volt, ez nőtt 337.530-ra 21 év alatt. (átlagban évi 5000 fő, 10 milliós lakosságra vetítve 0,5 ezrelék). Elárulnám még, hogy ez egy dinamikus folyamat (megrokkannak, túllépik a korhatárt, meghalnak, mégpedig folyamatosan), azaz mindig az adott év konkrét számát kell tekinteni, mind a korhatár alattiak, mind a korhatár felettieket vizsgálva. Egyébként úgy hallottam, mintegy 15.000-nek vonták vissza a felülvizsgálaton a rokkantsági besorolását (15000/721972 = 0,021, azaz 2,1 %).

(“Majd keresd ki közülük a negyven éves izmos rendőröket, akikről beszélsz, és számláld össze. Jó kövér szám lehet, ahogy látom.”
Tőlem maradhatnak, fizeted? Ja, a melót velük gondolom passzolnád másra!)

Miután, mint írtam, az 50 évnél fiatalabbak száma kb. 1000, ha ez mind 40 éves rendőr, akkor se zavar sok vizet. Ha ennyi hiányozna a kasszából, igen boldog lennék. Az utolsó mondatodat meg majd egyszer elmagyarázod, hogy mit is értesz alatta.
@vakapad:

“Hát, hogy honnan vetted, illetve minek alapján állítod, hogy az előnyszerzésre való törekvés szerintem mindig legális, az maradjon a te titkod. Nekem nem sikerült megfejteni.”

Egyetértünk! Tehát a kamurokkantakat bíróság elé kellene állítani. Így gondoltad?

“Debizony hogy. Csakhogy én a „nyugdíjasokneszavazzanak” szövegedet általánosan értelmeztem, ezen az alapon (teljesen azonos, egyben kristálytiszta logikával) ugyanis jöhet a többi, hogy még mit nem szabad nekünk. Határ a csillagos ég.”

Én azt mondta, hogy csak adófizetők szavazhassanak. Ha a nyugdíjas adót fizet, akkor természetesen szavazhatna is.

“Miután, mint írtam, az 50 évnél fiatalabbak száma kb. 1000….”

Nézd át újra, nagyon elnézted!

Öregségi nyugdíj (nincsenek benne a rokkantak, bányászok, korengedményesek, árvák…):

~1,2 millió fő kap ÖREGSÉGI nyugdíjat úgy, hogy még 40 év szolgálati ideje sincs
~420 ezer főnek még 30 év szolgálati ideje sincs
~150 ezer főnek még 20 éve szolgálati ideje sincs

!Rendvédelmi dolgozóknál a iskola is beleszámított a szolgálati időbe!

Korhatár ALATTI, azaz még az alacsony korhatárt sem elért rokkant száma: össz ~335 ezer fő

~11 ezer főnek még 4 éve szolgálati ideje sincs (~7,5 milliárd évente)
~25 ezer főnek 9 év szolgálati ideje sincs (~19 milliárd évente)

Összesen a ~335 ezer fő KORHATÁR ALATTI ROKKANT évente ~290 milliárdba kerül.

Összesen ~450 ezer 52 évesnél fiatalabb, és ~125 ezer !!!38 évesnél fiatalabb!!! kap nyugdíjszerű rendszeres ellátást.

Összesen 900 ezer fő kap havi 100 ezernél, ~250 ezer fő kap havi 150 ezernél, és 60 ezer fő kap !!!!havi 200 ezer forintnál!!!! több nyugdíjat.

2011. januári (tehát csak 1 hónap) össz nyugdíjkifizetés ~257 milliárd forint volt, ebből csak ~130 milliárd volt az, amit korbetöltött öregségi nyugdíj címén fizettek ki, azaz a teljes nyugdíjkiadás felét olyanok kapják, akik még nem érték el a tényleges, az EU-s viszonylatban alacsony korhatárt sem.

Elmondható tehát, hogy az éves ~3.000 milliárdos nyugdíjkiadás FELÉT kapják a korhatár elért emberek, azaz ÉVENTE összesen ~1.500 milliárdba kerülnek a korhatár alatti nyugdíjasok.

Aki szerint ez így rendben van, az idióta!

Ebből lazán le lehetne (kellene) vágni évente 1.000 milliárdot. Ja, ha valaki keresné a 20.000 milliárdos államadósságot, akkor megtalálta, 20 év alatt ugye ez pont annyi.

Tudom, most jön majd a "Náci köcsög vagy és MLM-es gyökér!" meg az "Ezek az emberek építették fel az országot, miért sajnálom tőlük?" duma, csak sajna nincs választási lehetőség.
@desw: "Ezek az emberek építették fel az országot, miért sajnálom tőlük?"

Igazából ők is rombolták le előtte...
süti beállítások módosítása