Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.14. 05:22 Fabius

Matolcsy Lipóton

Címkék: gazdaság fidesz matolcsy györgy

Lipótra veled, Lipótra, Gyuri! - ezt hajtogatja Orbán Viktor kusza tekintetű szobatáltosának az ország gazdasági szakembergárdája oldaltól függetlenül egy ideje. Ez a mi Gyurink meg magára vette, és mivel az OPNI bezárt  ő addig keresett, kutatott, amíg nem talált egy Lipótot magának. Odaérve szétnézett, sok beteget nem látott de nem esett kétségbe: legalább ő lesz az első gazdasági miniszter szindrómás kezelt, kisebb lesz a konkurenciaharc. Tóth József Péter pék-polgármesteren rajta maradhatott a fehér köpeny, azért orvosnak nézte, és igazolni akarta menten, nem ok nélkül küldözgeti őt minden "a Lipótra".

"Nem csak a következő évekre, hanem a következő évtizedekre is konszolidáltuk a magyar államháztartást. Nagyarányú adócsökkentés jön a következő években, a jövedelmek adóját fogják nagyon nagy mértékben levinni. Nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el. " - mondta Kusza Szem, hogy igazolja, ő valóban egy másik univerzum lakója. 

Nem csak én akadtam fenn ezen, a szomszéd várban TuRul kolléga sem érti milyen konszolidációról beszél a szerencsétlen, és hát ügye ez a rejtélyes növekedés is zavart okozott az erőben. Pedig nincs itt zavar, ez az egy világos lesz abban a pillanatban, ahogy elhagyjuk az ortodox tézist, miszerint a növekedés az fölfelé ívelést jelent. Unortodoxiában az egyetlen ami növekedik az a sebességünk, amivel a lejtőn száguldunk a gazdasági bányászbéka segge alá. És ahogy a dolgok mennek tényleg nagyon közel állunk ahhoz, ebben jövőre egy senki által nem álmodott (sebesség)növekedést érjünk el. 

A konszolidáció is egészen mást jelentett pl még a halálra nosztalgiázott Horthy korszakban is. A Bethlen kormány elbíbelődött vele vagy tíz évet amíg átálltunk a háborús (forradalmi, höhö) gazdaságpolitikáról a békés termelésre. Ehhez persze tőkére is szükség volt, úgyhogy - lepődj meg, nem Kádár volt az első aki a rohattnyugathoz ment végül pénzért - elment szépen az akkori IMF-hez, bekopogott, hogyaszongya: jó napot kívánok kedves Népszövetség, mi vagyunk az ágrólszakadt rokonok, adjatok egy kis pénzt. Azok meg adtak. 250 millió aranykoronát. Ebből futotta szerkezetváltásra, az új pénz bevezetésére (pengő), a közlekedés, az energiaszektor, a mezőgazdaság, a turizmus fejlesztésére. Szépen lassan talpra álltunk, de már akkor is az "idegen tőke" kellett hozzá. Mégse lettünk gyarmata senkinek. 

Bethlen gazdasági konszolidációja ha nem is nevezhető tökéletesnek, azért alapvető különbséget mutat Orbán nem létezőjével: kiszámíthatóságot hozott. Vele nem fordulhatott elő olyan, hogy a szava egy marék átizzadt szotyihéjat sem ért, hogy nem hisz annak a világon senki, mert a gazdasági élet szereplőivel kötött egyezségei nem érik meg az ötödik hónapfordulót.

Nagyarányú adócsökkentésről beszélni a héten, mikor három új adónemet szavaztak meg, maga a hasfalszaggató röhej. Lenne, ha volna kedve a dilettantizmuson röhögni még valakinek. Nem is értem, miért nem az ezotévén lép föl ezzel a műsorszámmal a kócos tekintetű Nemzeti Táltos. Ha ekkora látomások kínozzák akkor érdemes lenne megállapodni a csatornával: emelt díjas hívásokért csupa biztatót hallhatna tőle az erre még vevő közönség, egyúttal a haszon risztelésével kiélhetné magából a kényszeres adókivetési fóbiája egy részét is.  

Egy ilyen műsor maga lenne a nettó boldogság és igazságosság. Egyrészt a megelevenedett matolcsyzmust élőszóban hallani biztos boldogság lenne az ország egy részének, másrészt végre csak azok fizetnének egy adófajtát, akik a ciklusfelezőig elkövetett számtalan baklövés, töketlen tehetetlenkedés után még mindig beérik azzal, hogy jósok, látók, médiumok kezében legyen a gazdasági kormányzás.

 

 

667 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr234507071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy és a tisztességtelen tisztessége 2012.05.14. 10:20:44

  A kormány kimondta: mindazok, akik Robin Hood adó megfizetésére kötelezettek, eddig visszaéltek piaci egyedüli szolgáltatói mivoltukkal, kiemelkedő jövedelmezőségük érdekében túlságosan vastagon fogott a ceruzájuk. Különben hogyan értelmezhetnénk az...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.14. 10:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@mamitirtok sír derék (kommensevik): A lányomék ezt akarták iskolában táncolni, nem nagyon jött össze nekik.:(

www.youtube.com/watch?v=twqM56f_cVo
@a szív fészkei:
Czelyzelet hallottam ma ebben a marhaságban elképedni. Azt mondta, hogy ilyen nem létezik. Milyen gén a zsidó, vagy a cigány, amit be lehet azonosítani? Igaza van, ez totál képtelenség. Ismerem Endrét, fordultam hozzá a gyerekem ügyében. Nem tragikus a genetikai betegsége, de oda kell figyelni rá. Szóval Ő nagy fej, engedtessék meg nekem, hogy neki higyjek inkább, mint egy rohadt, mosladék politikusnak, aki világgá kürtöli, hogy ő aztán nem zsidó. Na, ettől lehet a falra mászni, hogy ilyen tetvekkel vagyunk bőven ellátva.
Bocs, nem lehet ezt szalonképesen...
@Knósszosz:

azt tudod e? hogy a Carreras katalán a Domingo spanyol zsidó aki Mexico-ban született és utálták egymást de főleg a Josep...azután leukémiát kapott ami családi örökség náluk és halálos csak egy bizonyos kúrával lehet megmenteni de Josep-nek nem volt pénze erre Domingo a saját pénzén csinált egy többmilliós alapítványt és a Carreras-t annak segítségével meggyógyítottaák csontvelő átültetés fájdalomcsillapítás nélkül mert nem akarta elveszíteni a hangját...és sikerült és a Carcalla ennek jótékonysági koncertje volt a nagy kibékülés a másik katalán zsidó Alfredo Kraus akinek mind a másik háromnál szebb hangja van meg volt sértve miért nem vonták bele

de nagy barátság lett és hatalmas üzlet

de előbb egy CSODÁLATOS EMBER AKI MINDENT FELTETT EGY LAPRA A DOMINGO HOGY NE HAGYJA ELVESZNI AZT A HANGOT AMIRE A HERBERT VON KARAJAN AZT MONDTA, HOGY CSAKIS EGY ÉGI ANGYALÉ LEHET
@Interlock: Láttál te eladó kocsit nem visszatekert kilométerórával?!! Én úgy hallottam hozzáértőtől, hogy,minden mást kell nézni, csak a kilométerórát nem.
@rodeo36: Nagy vonalakban én is hallottam Carreras eme újjászületéséről. :)
@Knósszosz: Mondom, én egyenesen hálatelt szívvel köszönöm ezeknek, hogy semmiben nem hasonlítok rájuk. Hála a jó istennek!

www.168ora.hu/itthon/a-magyarsag-genetikailag-semmiben-nem-kulonbozik-a-zsidok-genallomanyatol-56840.html
@Habakuk999: a tánc nehéz lett volna , de ezeknek vannak jó zenéik, most izlelgetem
@a szív fészkei: vezettem, láttam, körbeszimatoltam nem egyet :-) Ettől függetlenül a szakértődnek komoly igazsága vagyon. Össznemzeti sport minálunk a másik átbaszása :-(
@rodeo36:
Köszi!!
Ezeket nem tudtam, én csak élveztem azt, ahogyan az angyalok hárfáznak, mikor megszólaltak ezek a csodás hangok. Na látod, itt kellene lehúzni a klozeton magát a sok agyhalott, szarládának, akik plö azért basztattyák egy neves operaénekes karrierjét, mert az zsidó. Kurva anyját az ilyennek!
Bocs mindenkitől, de kissé be vagyok rágva, na. Igazad van, irigyellek a tudásodért. Én csak hallgatom azt ami tetszik, ami nem, azt meg nem.
Buenas noches!
Elnézést mindenkitől, aki kurvanyázni jönne ide, és még egyszer: kapjabe, akinek nem ez az élet, meg a kálcsőr!
@Interlock: Mi vettünk használt kocsikat Belgiumban, ott nem volt különösebb gond. Itthon is, még most is azzal járunk. De a franc figyelte a km-t, tudtuk, az a legkevésbé irányadó dolog.

Frissen festett sem jó, ott a festék tartja össze a járgányt - ezt majd negyven éve nagyon megszívtuk. :-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A szentimentalizmus vagy egy leeds-i brigád holland kocsmában? :)
Köszönöm habakuk, hogy belinkelted, kedvencek közt a helye! Swing az élet..vagy nem, de tojjukle, magasró!
www.youtube.com/watch?v=HQ775LqS0p0&list=AL94UKMTqg-9DE_onaQ4-_KrYvK4juTtUU&index=4&feature=plcp
Laku nóc, adio(s), mindegykinek!:-)
@dr. Bubó: Dániel Péter csütörtökön támad Horthyra

A kaszinótojásos, bolond ügyvéd ismét akciózik. Dániel Péter most éppen a vasárnap felavatott Horthy-szoborra haragszik. Korábban már jelezte: ha jobban lesz, a szobrot „meglátogatja” és leönti vörös festékkel. Ma este fél nyolc körül fészbuk oldalán bejelentette: csütörtökön Kerekibe látogat, s „könnyed séta” keretében nemcsak a Horthy-szobornál teszi tiszteletét, hanem szívesen találkozik a gój motorosokkal is.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=53634
@Knósszosz: Az egyik legmuzikálisabb nép. Kivéve engem, sajnos, pedig híres zenész ősöm van. :-))
@Gábriel angyal: Sajna, a pasi zakkant. Gondolom, a Goj Motorosok zabálni fogják, hogy szerepelhetnek vele együtt a hírekben.
@Knósszosz:

még valami a legutolsó lemezfelvétele Gardelli, Marton Éva Carreras Puccini Turandot Budapesten HUNGAROTON a 70-es években egy évvel azelőtt hogy beteg lett, a lemeztörténetben úgy tartják nyilván, mint a Carreras legutolsó teljes hangértékű felvételét egy fiatal Marton Évával aki csodákat énekelt ott is VILÁG OPERATÖRTÉNET
@a szív fészkei: "Frissen festett sem jó, ott a festék tartja össze a járgányt - ezt majd negyven éve nagyon megszívtuk. :-))"

Ez az alap amit vinni kell használt autó vásárláshoz. :)

www.retegvastagsagmero.hu/?gclid=CN7ZqN7UgLACFUVc3wodhD5wTw
@rodeo36: Carreras valóban ÓRIÁS! Hitem szerint a megénekelt személy is besegített azért a gyógyulásába. :)

youtu.be/SjsG70wYm38

Meg aztán az angyalok is tovább akarták még hallgatni.:)

youtu.be/CjqOGf0JISE
jó éjt mindenkinek, sziasztok
@Habakuk999: Én most hallgattam végig Bocellit, mert elfogott a vágy, csak még nem tudom, ki iránt!:-)
Enya ilyenkor, ami megfog még:
www.youtube.com/watch?v=ww8wqEgFIA8

ezek a keltákok tudnak azért valamit..(elnézést a hangminőségért, a képek pótolják tán..)

Oíche mhaith!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nekem is "helyesre billen" ettől, ott, az.
Namá-:))
Kalinyíkta sz't efharíszto!
Nem tom hogymongyák Jorgoszul; baz +
Kóstolgatom a nyelvet, talán még ezt is sikeredik majdan... egyszer.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

eNYA MELLÉ EZT

AMIKOR A HALÁSZOK ELMENNEK ÉLETET HOZNI ÉS NEM JÖNNEK VISSZA DE AZ ASSZONY VÁRJA

www.youtube.com/watch?v=oSwRmXu091g
@Gábriel angyal: én ott ültem az Operában amikor Riccardo-t énekelt az Álarcosbál-ban (felesége aki betegen elhagyta, Katia Ricciarelli ott ült a Pro Scenium-ban és zokogott velünk együtt)

minő dolgok vagynak

de hallgass Alfredo Kraus-t Mozart Cosi fan tutte Carl Böhm és Schwarzkopf, Ludwig, Taddei...
@rodeo36:
Core n' Grato... nekem Carrerastól az volt a csúcs! Ja, azért nem vagyok műértő. De van élet arrafelé!!! Az operett műfajától kiver a víz, az nekem habos-zsabós Overdose szar. Nem bírom elviselni, bár a Bob herceg nagyon tetszett Szerencsi Évával, meg is vettem. De alapvetően nem bírom a stílust.
A Vespri Sicilianit viszont imádom.
Ájzlísek meg pofonok nem?
Mikor, milyen hangulatom van ippeg.
@rodeo36: A portugál az, amiből a zenén és a szenvedé(ly)sen kívül semmit sem értek, de gyönyörű és szomorú, az tuti!
www.youtube.com/watch?v=dKvcm2QV9tA
@Knósszosz: "A vallási fanatizmus olyan dolgokra képes, amire nem is gondolnál."

Sajnos, ez már vérbeli szekta. Nem lepne meg, ha a scientisták lennének a háttérben. Bár az opus dei sem kutya.
@Knósszosz:
Well, just as Einstein once said: 'We cannot despair about mankind knowing that Mozart was a man'. Perhaps we are too optimistic, but Mozart's music gives us such hope...

és itt Renée Fleming+++
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Csak ennyit???
Namá' és ha épenszomlyas vagyok???
Ne osszad mábe nekem a zadagot!
Há hogy?
@Interlock: "- Jaaa... Akkor hagyjuk. Hagyjátok ti is. De ha még egyszer ujjal mutogatsz ránk, mert szerinted minket nem érdekel, visszahajtom a könyöködig."
Ismered a blogokat, néha a zindex is kiteszi. Beraktad az rss feedbe? Nem? Akkor miről beszélsz?
@Knósszosz: Eccerre ne terheljük a pincérnőt, nem? Kis kötényke, négy ser az ouzók mellé..minél többször jön, annál többször csodálhatjuk ringó..járását, nem?:-P
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=bIV5bBYgH04&feature=autoplay&list=PL7F4055D6C6DEBAAB&playnext=3

erre mondta Pavarotti, ha ő egyetlen egyszer így tudna énekelni, mint...na ki?

Jussi Björling
Kedves Rodeó! Bocs, hogy belerondítok a mostani emelkedett hangulatba, de épp most zajlik a telefonadó vitája a parlamentben.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_ujnapok_ckl

Rogán Tóni azt mondta az előbb, hogy hasonló, fogyasztási típusú telekommunikációs adót az Egyesült Államok számos tagállamában alkalmaznak. Te mit tudsz ehhez hozzátenni??? :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hát azalis ki 1-eznék, de münkenban öblösebek a korsók.
Azá az i smegérne a misit, nem-e:)
Lírai est vége, de még, bosszantásilag:
youtu.be/UylZ_e2mAFk

nem tehetek róla, eis teccik, no!
Lehet anyázkodni, köszönöm, jól van idesanyám!:-P
@Knósszosz:
zé-mán
nem palaizélülnk
@épészmérnök: az elején át kell ugrani a hirdetést sajna
@Knósszosz:

erre volt aza mondás Pesten, hogy az sohasem árt ha egy operaénekesnek van hangja

csináld utána

www.youtube.com/watch?v=8Bh7snchrq0&feature=related
@épészmérnök: Érdekes, nekem nem kellett.
Ízelítő a következő izé..scenarióból..
youtu.be/j2CCrQl7BSM
ezt most habakuknak, cserébe! winterplay..
@Knósszosz:

és ez élő felvétel Beverly Sills és Gedda

Bellini

www.youtube.com/watch?v=8Bh7snchrq0&feature=related

magas F-et kell énekelni a tenor magas C je felett azaz egy quartot!
@rodeo36:
Hát, van mire hivatkozni Pavarottinak.
De engedd meg nekem, hogy szubjektív legyek itt és most: a Mester nekem felülírhatalan. Jelenleg persze. Csillagok hullnak, születnek újak, de azt Te is elismerted, hogy Luciano generációja, nem kicsit jó!
Nekem nincs olyan fülem hozzá mint Neked, csak szeretem a zenét. Ilyet is-olyat is.
Ez tetszett, és Mehta géniuszától meg ki vagyok akadva, bár tök hülye vagyok az ilyesmihez. De az, ahogy összefogta a római filharmonikusokat (asszem őket), az egy botfülűnek is frenetikus élmény. Na, hát csak ennyit, hülyeként. Bessszarokkk tőlle:
youtu.be/3pGraxgGoq4
Nekem tudatlannak, ez baromi jól esik.
Kell hozzá egy hangulat, de kibaszott jó!
Engem az a szerencsétlenség ért, hogy tizenkét éves koromban bérleti előadáson néztem meg a pesti Operaházban a Bolygó hollandit. Ez egy lószérum volt, nagyon hosszú időre beoltott opera ellen.
Azóta már megtanultam értékelni, de azért nem vadulok meg érte (amúgy semmiért sem, ahhoz ifjonti energiák kellenének).
@épészmérnök: nézmá', egy támadási potenciált felmutató idegenbe szakadt szimpatizáns...
Nos.
Egyrészt, csak puffogtatsz, mivel lövésed se lehet arról, mi van nálam feed-ben. Másrészt, senkinek köze se lenne ahhoz, hogy mi van benne, mert az van benne, amit én akarok. Harmadrészt, azon emberek, akikkel napi kapcsolatban állok, - legyen ez bármilyen hihetetlen - nem használnak rss-t, tekintettel arra, hogy ez a napjaink zömét kitöltő munkaidőben bizonyos hálózati okok miatt egyszerűen nem is működik.
Mellesleg tényleg nincs benne, még az otthoni gépen sem, sőt, semmi nincs benne. Én ugyanis egy olyan júzer vagyok, aki szeret kattintani; ha érdekel valami, utánamegyek, megkeresem. Kicsit idegesít, ha ezt - melón kívüli okokból - elvárják tőlem, de igazán csak azon húzom fel magam, amikor mindenkitől elvárnák.
@Knósszosz: már írtam?

ez a zene egy vérfürdő emléke, az olaszok elüldözték a francia elnyomókat

és ez legyen példa nektek is

ott csak győztes olasz maradt és vérfolyamok meg menekülni próbáló elnyomók

ez volt egy forradalom és azóta sohasem foglalta el őket senki
@épészmérnök:
Evvel semmi baj, én sem Verdi zenéjén nőttem fel.
De vénségemre van olyan zene, amiről nem gondoltam, hogy valaha megérint. Pedig van.
Mondtam már egyszer itt, hogy mi nem, nem ismétlem. De ami jó, az jó.
Van a komoly műfajban olyan, amitől úgy verem az asztalt, mint mondjuk a kedvenc rock muzsikáimra. És akkor Fásliádámot még nem is említettem...
@épészmérnök:

mert nem mesélték el neked...az egy hatalmas mese ami megtvalósúl anyílt színen és Senta álam megjelenik az ajtó feletti kép valós változata belép az ajtón és mint az aki Isten ellen a saját boldogságáért küzdve mindent és semmit ért el

de ezt egy nő nem igen szokta érteni

nem elég pisis

de beszélj Senta-val
@keresztanya fabi(en): Faragom a szobrotokat. :-DD (na ez felvágás, rajzolni tudok.)
@Knósszosz:

ezt csapkodd, persze ha tudod

www.youtube.com/watch?v=4A2YhmNQ_6A

ez Bacchus ünnepe a bor és fiatalság meg a szerelem és őrjöngés
@Knósszosz:
De nem ártana kiszélesíteni a látóköröd e-tárgyban, hátha rálelsz olyasmire, amiről nem is gondoltad, hogy beléphet az életedbe.
Nekem nem fájt, sőt...
@épészmérnök: Majdnem hasonló: tízévesen Pillangókisasszony az Erkelben bérlettel Déry Gabriellával és Réti Józseffel. És nekem a látvány nagyon fontos, de amit ott láttam, az engem is beoltott nagyon. Sajnos valami olyan abszurddal, hogy a Carmen film kellett, hogy újra nézni is bírjam az operát.
@Knósszosz: csak ha van időd és tényleg érdekel

Franco Bonisolli

csak úgy mellékesen egy karmester azért baszta ki egy operából, mert moda is énekelt magas C-t ahol az eredetileg nem volt...de milyent...embör...szóval keress rá

meg a Franco Corelli-nek van egy lemezalbuma Siciliában vette fel élőben, ott nem cicóznak, ha valami nem teccik kizavarják, kijafasztérdekel hol szerzett hírenevet...itt és most kő énekűnnyi

és amit azon művelt...hát a siciliaiak meg voltak őrűlve tőle

a Callas-nak is vannak ilyen pilanatai amikor elszabadúlt a hangja...és "csak" elénekelte azt amit Verdi beleértett a Traviátába (nem beleírta mert a kottafejek és jelek nem mondanak el mindent azt vagy tuggya valaki vagy nem és ha igen akkor nagy dógok szoktak születni)

szóval a Pavarotti is neki volt 38 szerepe a Domingo-nak közel 100 de micsoda 38...ha tudnál Abbado-val dumcsizni erről
@a szív fészkei:

gyereket Mozart zongoraversenyekre kell elvinni és nem operába hülye volt aki elvitt és jól kibaszott veled...a gyerek egyébként is keresi a szart amibe beleköthet és nem érdekli mi történik csak ha bele tuggya élnimagát abba mi is volt kakis meg pisis és ...mert azt el tuggya mondani bármikor de a synopsys-t ne kérdezd mert leszarja 12 éven alul semmit még akkor sem ha zeneét tanul magánúton hátha még nem

ha zongora feketesége meg a sok klimpilimp megragadja akkor jó de ha valaki magasabb hangot énekel mint ő és ráadásúl olyan mint az ángyom aki mindíg lebaszta akkor azután lesz neki élménye de nem az amit gondoltál hanem az ami neked

a Réti nem énekes hanem egy kövér ember aki rikácsol a Déri Gabriella nagyestályiben zupás őrmester és kurvára élvezted hogy felfedezted mert téged az irodalomérdekel, és zeneileg süket vagy és irodalmilag a Déri Gabriella szóval nem az igazi de nagyot szól

szóval bárki vitt el téged oda az kurvára kibaszott veled

te megmaradtál verselőnek prózázónak és a szavak mestere de zene számodra az ANDROMÉDA KÖD
@rodeo36: Uhh, drágám, de kirohantál ellenem meg szegény jó apukám ellen, mint Zrínyi!! :-DD Ő vitt el - a nagy zenei őse árnyékában neki se volt hallása, de ugye mindent meg akart adni, ami kultúra...

A helyzet az, hogy jól látod: engem a szavak zsongítanak el, + én addigra minden opera szüzséjét kívülről fújtam. És tudod, hogy a gyerek fantáziája szárnyal az olvasott szó nyomán - én még koravén is voltam - tehát a Pillangókisasszonyt abszolút elképzeltem az utolsó japán facsavarig és nagyon is vártam meglátni. Mondhatni teljesen be voltam állva, hogy valami gyönyörű szerelmi mámort kapok, repülök majd két órán át, de jó lesz.

Erre az a szegény x lábú kis dagi Pinkerton ott ugrált a dragonyostermetű Déry előtt, hogy ugye legalább a melléig felérjen a nagy összeborulósukkor - pedig a japán nő, South Parkból idézek: "tölékeny világszál" kellett volna, hogy legyen a nagy fehér amerikai tengerész hónaaljáig érvén, kifejezve a kettőjük közti mindenféle különbséget és ebbőli alávetettségét. Ahogy én elképzeltem ezt anno lányszobám mélyén...

Ehhez képest ahányszor e "tölékeny világszál" - nettó 1 mázsa - lépett, felszállt a színpad évtizedes pora a döngése nyomán. Ez teljesen kiborított...

A hangjukkal semmi baj nem volt, Rétinek szép fényes hangja volt, Puccini zenéje meg olvadóan finom édes csoki; addigra már elolvastam az élettörténetét is - csak rohadtul összetört akkor egy illúzióm. Nem élveztem ezt kurvára, nem akartam cikizni, sőt fájt a dolog. Ergo nekem a hang nem írja felül a képet, ja.

A zene nem teljesen távoli világ, mert van, ami halálosan megfog. Csak az nem mindig az, amit te meg a vájtfülűek hájpolnak. De ezt már lemeccseltük múltkor.
Éjszakai antifa szakkör, hogyan készül a náci:
http://www.youtube.com/watch?v=D8bCuNiJ-NI&feature=player_embedded#!
@rodeo36: az egészből csak egy kövér, hálóinges öregasszony "jött le", aki időnként visít.
Pedig biztos jó lett volna, ha elmesélik, miről is van szó, és ha nem csiklandozza annyira a gyermeki humorérzékemet.
@Interlock: "Én ugyanis egy olyan júzer vagyok, aki szeret kattintani" - hát kattints, kedves honfitárs.
Azért bátorkodtam az rss feed-et emlegetni, mert akkor rögtön látod a felhozatalt. LMP:
lehetmas.hu/
vagogabor.blog.hu/
javorbenedek.blog.hu/
ertseykatalin.blog.hu/
lmp.blog.hu/
és egy csomó helyi szervezet blogja a lehetmas-on megtalálható.
Rajt vannak a Facebook-on is. Arra nincs hatásuk, hogy a csicska média mit csinál, és az nem az ő hibájuk.
@épészmérnök: ez a "felhozatal" benn van a könyvjelzők között, az LMP fül alatt. Minden pártnak van külön fül :-) Olvasni igen, kommentelni nem szoktam.
FB-m már nincs egy jó ideje (együtt "pusztult" a mobilommal), de az a felület normálisabb dolgokra nem is igazán alkalmas.

Megpróbálom azért még egyszer szavakba önteni, amit ki akartam hozni az egészből. Hiába van nekem vagy 60 link könyvjelzőzve mindenfelől, én egy senki vagyok a tömegből. Biztos van még pár ezer arc ugyanilyen könyvjelzőkkel, de az igazi, megmozdításra váró tömeg nem mi vagyunk, hanem azok, akik nem könyvjelzőznek (még), és nem tesznek rss-be (még). Ők úgy vannak a neten, hogy ami a képükbe lóg, arra talán kattintanak, de az önálló keresés gyakorlatilag ki van zárva. Őket, ezt a százezres, akár milliós tömeget kell elérni, nekik kell megmutatni azt, amiről egy kis párt szerint tudniuk kellene. Ezt kétféle módon lehet elősegíteni: blogok tucatjaival minden elérhető szolgáltatón (a nagy számok törvénye miatt), illetve - egyidejűleg - a köznép számára érdekes téma- és címválasztással. Nem baj, ha egyes blogok csak egymás kópiái, az sem baj, ha öt sor egy bejegyzés; minden egyes írásos nyom egy-egy csáp az emberek felé. A marketing rossz, tessenek már megérteni: ezt nyomni és nyomni kell vég nélkül, hogy kikerülhetetlen legyen, hogy széles körben beszédtéma lehessen.
Az a "bölcsesség" járja felénk, hogy a nőket nem a kocsijával, házával, pénzével, de még csak nem is a farkával fekteti le az ember - hanem a szájával, kidumálva alóla a lábait. De csak akkor, ugyebár, ha közvetlenül a nőhöz beszél; a szomszédot hiába nyaggatja a kangörcsével :-)
Akiben van egy kis műszaki vér, az gondoljon a fáradásos törésre, meg a rezonanciára: pici erő, periodikusan, állandóan. Az anyag eleinte észre sem veszi, aztán már látható az alakváltozás, végül hoppá, eltörik egy csavar, leomlik egy gát, leszakad egy híd. Behelyettesítéshez: az anyag a közöny, az ismeretlenség - az a pici, de szüntelenül érkező erőhatás pedig szinte bárhonnan jöhet, csak elhatározás kérdése.
@a szív fészkei: fény? Annyiban, hogy ki lehet mondani, szar a tokaji bor, vagy genyó simlis cég mondjuk a Közgép. Én nem látom, mitől vagyunk ezzel előrébb.
@Interlock: így igen, ezzel teljesen egyetértek. Erőforrás kérdése alapvetően, láthatólag ők is tisztában vannak a kommunikálás szükségességével. Melyik párt politikusainak van gyakran frissülő személyes blogja még?
@épészmérnök: személyes blog helyett inkább személyes weblapoknak mondanám azokat, ahol egy-egy politikus szólal meg (pl. Vona, Dúró, Oroján, Pokorni stb.). Sokkal inkább jellemző az, hogy egy lap több szerzőt gyűjt, akár olyanokat is, akik nem is politizálnak aktívan, de valami irányvonalat a nevükhöz lehet kötni (H&H, kuruc, mandíner stb.). Nem feltétlenül személyes blogokban kell gondolkodni.
@a szív fészkei:
pont azért írtam amit írtam...nincs mit hozzátenni

a zizémérnök pedig botfülű és érzéketlen a gyermekmesék iránt a minimális fantáziája sincs hogy beleélje magát és bármit olvasok mindíg "beleesek" egy őpár oldal után, azonosítva magamat az egyik résztvevővel és kurvára tudok szenvedni meg örülni vele együtt a nagy show volt Veren a kalandok szerte széjjel meg Grimm és Andersen és a magyar népmesék a Mondák könyve és a Sziriat oszlopai és a kerületi könyvtár a katalógusig bezárva hahahaha

akinek semmi beleélési képessége sincs az rideg mint a fagyott kutyaszar...kár érte

épn először hallottam az összes operát és megtanultam majd csak utána mentem élőben is meghallgatni majdnem sohasem néztem, mert az operához a szinpad kevés

ez olyan mint -amikor a Goulda kiült a zenekar közepére és klimpirozott azok meg elélveztek miatta- mert abban is van emberi tartalom "csak ki kell hozni" és be kell fogadni anélkül zaj...

mint minden...a Mona Liza egy pacni és Dávid meg egy nagy kődarab
@a szív fészkei: csak aztán nehogy elb.d és fogpiszkáló legyen belőle
@Interlock: Mint követheted a történéseket, épp ott tartottunk, hogy azt sem lehetett kimondani, hogy szar a tokaji bor...
Ehhez is Európa kellett. Tehát, isten mentsen kikerülni, mert akkor ennél kevesebbért is négyrét vágás járna.
@a szív fészkei: kicsit ingoványos terület ez (nekem), de úgy látom, hogy amikor egy negatív hangvételű írás hátrányosan befolyásolhatja egy termék piaci szereplését, akkor azért észnél kell lenni ítélethozatal közben. Ha én lettem volna a bíró, Uj Pétert megrovom a szükségtelenül durva és közönséges szóhasználatért, a másik felet pedig tájékoztatom ugyanarról, amiről most az EB vagy mi tájékoztatta a tűrésküszöböt illetően, aztán mindenki menjen szépen haza, és tanuljanak meg egymás mellett élni.

Én nem szeretem az ilyesfajta csűrés-csavarást: "egy gazdasági vállalkozásnak nincs becsülete, csak legitim gazdasági érdekei". Mert egy cégnek igenis lehet becsülete, olyannyira, hogy képes néha a saját gazdasági érdekei ellenében cselekedni, képes rövidtávú veszteségeket bevállalni pusztán azért, hogy a jó hírnevét, megbízhatóságát, a becsületét megőrizze.
Amit ezeken túlmenően még össze lehet varázsolgatni a szavakból, az woodoo.
@Interlock: De amikor az a piaci szereplő tényleg szart tol a pofádba, felhasználva a hajdani hírnevét megtévesztésül - az már gáz szerinted is, nem?

Mert a tokaji bor minősége anno fogalom volt- királyok bora, borok királya - és ha ezt hagyják lerohadni (pl. a hírhedt sárazsadányi Orvbánné birtokolta terület pocsék szar lőréjével, amit ennek ellenére felvásároltak és forgalmaztak - lásd az akkor És-cikkeket), akkor egy újságírónak joga van ez ellen szólni.
Ha így, akkor így. Ez figyelemfelkeltőbb, mintha azt írja - ez amúgy sem stílusa - hogy sajna, de valahogy már nincs meg a bor lányos bája, amit tölgyfahordókban érlelve bukéja bársonyossága nem hoz, stb. stb. A szokásos sommelier rizsa, nesze semmi fogd meg jól...

Na ezt mellőzte Uj, a lényegre tért. Annyi mindent tesznek itt tönkre az országban, hogy már finomkodni nincs értelme és és nincs is foganatja.

A tokajiak - sajnos engedve az első Orvbán-kormány úthengerének - épp saját renoméjukat baszták el. Te mondod mindig, hogy szólni kellene végre az egyszerűek nyelvén, nyíltan megmondani a turpisságot, felrázni a népet. Na, most meg nem tetszik.
@a szív fészkei: "szart tol a pofádba, felhasználva a hajdani hírnevét megtévesztésül"
Igen, az gáz - miért veszik meg? De mondom, én mint laikus véleményezek, nem biztos, hogy minden szintre visszamenően átgondolom az ok-okozat összefüggéseket (sőt, biztos, hogy nem).
Tegyük fel, hogy szar a tokaji, vagyis, borkedvelő embernek ihatatlan, pocsék lőre. Én magam nem alkothatok pontos véleményt, mivel évente ha egyszer iszom, az már nagy szó, és akkor is csak 45° fölöttit vagyok hajlandó; mindegy, induljunk ki abból, hogy az a bor tényleg szar. Ha én ezt a haveroknak mesélem, az oké, legrosszabb esetben is évi 2 palack aszú sorsát befolyásoltam. Ugyanezt ugyanígy nagy nyilvánosság előtt, egy, a véleményformálók közé sorolt embertől olvasni hajszálnyival komolyabb hatás érhető el, ettől azonban a bor minősége aligha javul, legfeljebb kirúgnak pár dolgozót a csökkenő kereslet miatt.
Elolvastam most a pert kiváltó cikket, és nem tudom eldönteni, hogy mi fájt Ujnak jobban: a hazai borkultúra hiánya, vagy a névhez szerinte méltatlan íz. Ez nem az a cikk, ami népet tudna felrázni.
@Interlock: Szép ez a szociális érzékenységed, hogy Uj szavai miatt csappan a borfogyasztás és ha emiatt rúgnak ki embereket, azt sajnálnád - de nekem ebben telt az életem. Kádáriban nem szabadott a szarra kimondani, hogy micsoda, a nyugat mindig hanyatlott és le akart igázni, pl. minőséggel is - akárki akárhogy /nem/ melózott, meg kellett tartani, mert hát családja van, ergo "langyos a sör, de nekünk úgyis jó" - énekelte arról a korszakról Zorán.
Na most ha Uj - akinek ezer éve ilyen sprőd a stílusa - úgy írja, hogy bocsesz drága édibédi borház, de a ti borotok most épp nem simogatta annyira az ínyemet, kicsit lőrés hatású volt, akkor nem fogy el a vendégkör és nem rúgják ki a jónépet Tokajban?!Akkor letojják a véleményt és marad a ihatatlan lötty. Most kavart egyet a dolog mindenen, pláne, hogy voltak szívesek még meg is sértődni, legalább Európában is híre ment a kocsisirma-mniőségüknek. Grat és bravo!!!

Legyen már következménye a pocsék, oda nem figyelő, másokat letojó munkának - színvonaltalanságnak, stb. Sajnos az,ha valaki elveszti a melóját, de ha azért, mert vacakot ad ki a kezei közül, annyira nem sajnálom. Hisz mi ebből a hatalmas gányból, amit a pocsékszar kormányzás ránk hozott csak a minőséggel léphetünk majd ki és szerezhetünk vissza hírnevet bárhol.

Németeknél rögtön bír a magyar melós kiválóan teljesíteni, mert ott megkövetelik a pénzükért, különben repül. És és láss csodát: megy neki... Na hát Uj kinyilvánította hogy ilyen szempontból nyugaton szeretne élni: a bor legyen olyan, amilyent az ára, a hírneve ígér. Kevesebbel nem éri be. Ehhez joga van, akárhogy fogalmaz.

Igenis javuljon a minőség, basszus! Itt kezdődik a felzárkózás Európához.
@a szív fészkei:
"ha valaki elveszti a melóját, de ha azért, mert vacakot ad ki a kezei közül, annyira nem sajnálom"
Egy kicsit sajnálhatnád azért. Mit tehet a palackozóban, pincében, vagy a tőkék között güriző, sokszor állatnak se nézett melós arról, hogy milyen utasítás szerint dolgozik? Kinyithatja a száját, kivágják, lesz a helyére másik, engedelmesebb. Ez évtizedek óta így megy, különösen olyan vidékeken, ahol lepkefogó hálóval mennek munkahelyet vadászni.

"Legyen már következménye a pocsék, oda nem figyelő, másokat letojó munkának - színvonaltalanságnak"
Oké, ebben maximálisan egyetértünk. Lett következménye? Nem, az ítélet nem következmény, mert az csak annak szólt, hogy mehet a durva fikázás. Eldöntendő kérdés, eccerű lesz: jobb lett a tokaji, vagy nem lett jobb a tokaji?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy azon a téren nem változott semmi. Úgy is mondhatnám, hogy azon kívül, hogy most már fél Európa tisztában van azzal, hogy gagyit sóznak rájuk patinás fedőnév alatt, nem történt semmi.
Megérte?

Fájdalmas, és hosszan tartó lecke lesz a magyarságnak az, hogy megtanulja a saját problémáit önmagától, házon belül megoldani.
@Interlock: Aki ok nélkül lesz munkanélküli - millió nagyon közeli példám van - nekünk sincs melóm pl. a korunk miatt már mióta - nagyon sajnálom. De azért a minőség kergetése nem a magyar néplélek sajátja, hogy finom legyek.

NemUj miatt dől be a borbiznisz, mert az emberek drágán nem vesznek eg yidő után szart, ha olvasnak Ujt, ha nem. Erszénnyel szavaznak mindenhol a világban. Ami megéri, azt veszik, ami nem bukjon.

Te sem meditálsz azon, hogy ha a jobb, - mondjuk olasz - tejet veszed olcsóbban, mi lesz a magyar gazdával. Egy idő után minden fillért meg kell fognod, akkor pedig vége a délibábnak. Én, ha a Lehelen sokkal olcsóbb a francia, a dán, olasz sajt (amik mind nagyon finomak is), mint a magyar, akkor sajnálom, de abból spájzolok.

Ezt megszívja a melós, aki szart állít elő - parancsra, önként, mindegy. Ez a piac ítélete.
@a szív fészkei: mindkét oldalról, a kínálati és keresleti oldalról is kéen az igény a minőségre. vannak amikből nem szabad engedni.
@Interlock:

Szavam nem lehet, a forrást megjelölte. Látnád akik komplett posztot vesznek át jelölés nélkül...

Jobban dühít, hogy a napi aktuális poszt alatt nem tudok hozzászólni, és agyfaszt kapok tőle mert nem tudom mi az oka.
@Fabius: ja, most tűnt fel a link az alján, Scheiring úrtól bocs, visszavontam.
Poszt-szinten plagizálnak? Az azért már karrier, nem gondolod :-)
@Interlock:

Hja, ez mostanság így játszódik, a példa kedvéért:

www.ujhely.hu/demokratak/index.php/angyan-szetfurja-a-ner-t/

Te mit csináltál mikor egy poszt alatt nem tudtál megszólalni, de a többi alatt igen? Valami frissítésről írtál asszem, de én már minden szart kipróbáltam.
@Fabius: azzzdekemény... aszongya: 2012. május 12., szerző: admin. Admin! A rohadt, lopós, tetves fajtáját...

Tulajdonképpen ami a változást hozta: kiléptem (kijelentkeztem) az indás rendszerből. Előtte már volt minden törlés (süti, cache), FF és gép restart is, de az áttörést a kilépés hozta meg: anélkül, hogy visszaléptem volna, megjelentek a hiányzó elemek a megnyitott poszt alatt. Mintha be lett volna ragadva egy lezárt (vagy rosszul lezárt) session-öm a szerveren, ami blokkolt egy másikat, és az elsőt hivatalosan is lezárva a másik egyből működőképessé vált volna, nem tudom.
@Interlock:

Minden törlés és gép restart nekem is megvolt, most a kilép-belép is, de semmi változás. Valami a nickemmel van összefüggésben, mert androidos felületről se megy. Sőt, ott ha belépve nyitom meg a napi posztot akkor be se tölt. Az összes többi megy, a főoldal nézet is megy, de a mai az baszik csinálni bármit.
@Fabius: mondom, én nem léptem be újból. Két lap volt megnyitva, két poszttal tőled: az egyikben, ahol még látszódott a link, kiléptem, linkek eltűntek. Váltás másik lapra, Ctrl+F5 (biztos, ami biztos alapon), és hopp, beléptetett, linkek, kommentbox megjelent, utána már ment minden.

Konteón már megkapnád: ŐK most unták meg a basztatást, talán nem kellett volna az Echelon-t emlegetni :-)

Legvégső esetben várni, vagy gépház, vagy adj egy admint a nejednek, és nézzétek meg, hogy ő ugyanúgy lát-e téged, mint te magadat; tiltson ki, engedjen vissza, és így tovább...
@Interlock:

Ehh, nem szenvedek, csináltam egy teszt posztot az alatt látszik megint minden, úgyhogy így marad.
@Interlock:

Jah, olvastam ezt amikor megszületett :-)))

Csöndes, de régi Tiboru rajongó vagyok magam is.
@Fabius: hát, tény, hogy mióta átköltözött, én is inkább csak csöndes...
süti beállítások módosítása