Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.23. 05:25 Fabius

Orbán: vissza a valóságba

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor imf

Kedves barátom, Józsi Mánuel Bárrozo!

Először is szeretnék leszögezni két dolgot:

1: Nem gondoltuk komolyan.

2: Még mindig kell a pénz!

Legyél már kedves ezeken az alapvetéseken keresztül szemlélni az eseményeket, hogy egyem azt a csepp szívedet! A Hazafias Népfront felvonulása kétségtelenül jól esett, de mégis aggaszt. Lehet, hogy az a gyarmatozós szöveg erős volt, de légy belátó: a szervezők még abban a korban szocializálódtak, mikor Stumpf Pityu elvtárs volt és nem alkotmánybíró, és Pozsgay Jimmy se új alkotmányt írt a jövőnek, hanem Kádár Népfrontját elnökölte keményen. Különben meg, ha ennek a Bayernek meg a Bencsiknek azt mondom, máig harcoló szovjet alakulatok vannak odakint Jutaspusztán, akkor másnap Ruszkik haza! című vezércikkben hadat üzennek Putyinnak.

Ezért kérlek hidd el, mi szeretünk titeket. Főleg a pénzeteket, de nem lehet minden tökéletes egy tökéletlen világban. Kérlek lásd meg bennünk a jót is, nézd csak meg a mi dajcstomink is hogy kiállt mellettetek:

"Tegnap annyi jóakaratú ember állt ki önmaga, a családja, a szerettei, a hazája, Magyarország és Európa mellett"

Érted már? Mi tulajdonképpen az Európát szétfikázó transzparensekkel kiálltunk mellettetek.Mi ilyenek vagyunk drága Mánuel, utálva szeretünk. Mármint utálunk titeket de pénzt kapni ennek ellenére szeretünk tőletek. Ne, kérlek ne gyere azzal, hogy ez cigány mentalitás, mert csak a romák szerint jár a segíjke alanyi jogon, de mikor a kötelezettségeikért szólunk akkor rasszizmust kiáltanak nyomban. A magyar lélek ettől sokkal bonyolultabb. Mint mondtam mi szeretünk utálni, és imádjuk, ha egyszerű jelszavak mentén gyűlölhetjük azokat, akik feltételeket szabnak nekünk. A rohattIMF meg könnyen és jól skandálható. Persze elmagyarázhatnánk, hogy ez is csak egy pénzintézet, ami pont úgy működik, mint az OTP, de minek? Még a végén túl sokan értenék, hogy amiket kértek az pont olyan, mint a Csányibank jövedelemigazolás kérelme lapos tévé vásárlás esetén. Ahol ha kevés a kereset, akkor kérnek egy kezest - mert a hitelt csak viszont szeretnék látni - amivel nem avatkoznak bele a családi szuverenitásba, hisz dönthetsz úgyis, kell a francnak a hülye lapos tévé.

Mi is dönthetnénk úgy, hogy nem kell a francos védőháló, de a helyzet az Józsikám, hogy nagyon is kell!

Éppen ezért vállaljuk immár szó nélkül, hogy a visszafizetésre garanciát jelentő kezességet megoldjuk a módosított törvényeink és esetleg az 500 milliárdos veszteséget termelő adórendszerünk átírásának formájában. Remélem megérted, hogy ezt azért mégsem mondom az arcukba, mert a gyurcsányi méretű elkúrást és azonos nagyságú hitelt látva még elzavarnak a francba. Valamivel kényelmesebb, ha titeket utálnak és nem engem, így is úgy járok kelek, mintha a térgyeimbe kötözött volna a felcsúti citerazenekar. Legalább azoknak maradjon a látszat, akik ezt az egészet még elhiszik annyira, hogy szerintük értem utcán tüntetni érdemes.

Gondolom nem igényel ez további magyarázatot, tisztán látod mekkora terhet cipelek én itthon.
Holnapra írjátok össze légyszi a vitás pontokat, leterítünk egy kockás abroszt, viszek egy kis hazait kolbászból meg pálinkából, és ott helyben zsírpecsétes ujjlenyomatunkkal hitelesítve meg is köthetjük a magállapodást. Addig se töprengj, Magyarország szeret, és én sem vagyok akkora pernahajder, amekkorának a tükör mutat.

Csókpuszi, Viktor

 

411 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr703739872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazánk csatlakozik az új uniós játékszabályokhoz 2012.01.31. 13:10:01

Magyarország is csatlakozik ahhoz az EU-szerződéshez, amely a költségvetési fegyelem növelése érdekében jön létre. Orbán Viktor szerint erre azért van lehetőség, mert a szerződés kidolgozásakor hazánk is érvényesíteni tudta akaratát. A kormányfő úgy véli:…

Trackback: Hangulatjelentés 2012.01.23. 22:23:52

A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség - fogalmaz közleményében a

Trackback: Holnap belépek a PÁRT-ba! 2012.01.23. 08:08:52

Hogyhogy melyikbe? Csak egy csupa nagybetűs párt van, az pedig a Fidesz! Na, abba lépek be. Ne is kérdezzétek, hogy megbolondultam-e, mert nem. (Igaz az utóbbi néhány évben nem látott elmeorvos, tehát papírom nincs róla.) Bár azt be kell vallanom, hogy...

Trackback: Birkamenet? 2012.01.23. 07:34:44

 Sínen vagyunk. Igaz, nem a szerelvényen ülünk, kényelmes melegben – ahol azért a bűz is tovább megmarad-, hanem keresztben fekszünk rajtuk! Van aki az anyjával fekszik oda, van aki inkább a kést választja, aki még nem égette meg a kez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhé!

Rehab!

"Helyreigazítás

Az Index.hu 2012. január 11-i számában megjelent Felelős szerkesztő és műsorvezető is felmondott a köztévénél című írás több valótlan állítást tartalmaz az MTVA szerint, amelyeket az alábbiakban részletezünk."

index.hu/kultur/media/2012/01/23/helyreigazitas/

Akit érdekel, olvassa el, érdemes! (Lásd: újbeszél, duplagondol, satöbbi)

Egy régi, valódi történet jut erről eszembe (átkosban):

X.Y. azt mondta Z.W.-re, hogy csaló.

Z.W. beperelte X.Y.-t, és megnyerte a pert.

X.Y,.-nak a nyilvánosság előtt bocsánatot kellett kérnie.

Megtörtént, így:

Tisztelt bíróság!
Bocsánatot kérek amiatt, hogy Z.W.-t EGY CSALÓ GAZEMBERNEK NEVEZTEM!!!! (nagybetű+ felkiáltójel = erős intonáció)

:)
@Dr. csaknézek...:

Lehet, hogy megint meg kell tanulnunk a sörök között olvasni...? :)
Volt Viktor, és volt a nép,
Viktor elindult az álmok útján.

Volt Viktor, és volt a nép,
A nép még most is várja talán.

Elindult Viktor a fények útján,
Elhitte az álmok furcsa hangját,
Csalóka színét...

De ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még?
Talán eljössz még?
Mi várunk rád ha szól a dübörgés.

Volt Viktor s egy forró délután,
Eltévedt végleg az élet útján.

Eltévedt Viktor olyan, mint bármelyikünk,
Szerette az életét és az álmait.

Elindult ő az fények útján,
Elhitte az álmok furcsa hangját,
Csalóka színét...

De ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még. talán eljössz még?
Mi várunk rád, ha szól a dübörgés.

Ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még, talán eljössz még?
Mi várunk rád, ha szól a dübörgés.

Ugye eljössz még...?

kb...én igy hallottam át :(
@Dr. Boli Ch.T: Engem egy "picit" csak az zavar, hogy felmondjátok a lejárt gazdasági tankönyvek dohos téziseit. Azokat amelyek a mostani válságba is taszították a világot és nyakig az EU-t is.:)

Most kezd épp ránk dőlni az egész.(viktor faszságai nélkül is) Millió elemzés és cikk foglalkozik azzal, hogy az eurozóna és benne az EU napjai is meg vannak számlálva. (marhára nem egybites jobber cikkek ám ezek)

A nagy tudást lassan el kéne kezdeni arra használni, hogy mi lesz az összeomlás után? Esetleg elkezdhetjük majd megenni Pitti Zoli elemzéseit reggelire??

Az EU-s főokosok azt hiszik majd az új egyre inkább központosított ehhez hasonló szuper állam

youtu.be/BM5udVZbHpw

megmenti őket, de mindazonáltal érdemes felhívni a figyelmet arra koránt sem jelentéktelen történelmi tényre, hogy az idő kerekét – még nekik is - meglehetősen nehéz visszafordítani, így tartok tőle, hogy ez most sem fog sikerülni. Mert a karaván halad és a kutyák hiába ugatnak, az már csak megy a maga útján...

Ja a linkelt videó aztán az igazán "demokratikus" Európa víziója. :)
Oszkó véleménye Orbán EP-ben elmondott felszólalásáról:

"Az ország kiszolgáltatottságának és a jelen gazdasági helyzetének semmi köze az előző kormányok munkájához, ez kizárólag az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának köszönhető - írja Oszkó Péter a Financial Times blogoldalán. A volt pénzügyminiszter egy vendégposztban teszi helyre a miniszterelnök EP-beli kijelentéseit.
Orbán szokatlanul rugalmasnak és békülékenynek tűnt az Európai Parlamentben múlt szerdán, a vitapartnerei azonban az érveinek csupán egy részét cáfolták, miközben azok többsége hamis - írja Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogján, a beyondbrics-en."

hvg.hu/gazdasag/20120123_oszko_orban_gazdasag
Ha jól látom ő sem nevezhető igazán hülye széljobber szakértőnek. :)

youtu.be/iujC2FKhAbw
"Cimbora és E-bigél: emberebb és magyarabb ifjakat faragna a kormány

Elkészült a kormány ifjúságpolitikai keretprogramja. Eszerint okostelefonokra készült alkalmazásokkal, vírusfilmekkel vennék rá a fiatalokat az aktívabb politikai részvételre. Felélénkítenék a cserkészmozgalmat, Élő Könyvtár program segítségével ismertetnék meg a fiatalokat a hátrányos helyzetű csoportokkal, valamint újraélesztenék a ’70-es, ’80-as években népszerű Cimbora című ifjúsági műsort és a "hátizsákos turizmust"."

hvg.hu/itthon/20120123_nefmi_ifjusag_program?FullComment=true#comments

Ööööö, vajon mire emlékeztet ez engem? :(

Vírusfilm: utánanéztem, mert eddig nem tudtam, mi ez.

Fő címszavak: anonimitás, gerillamarketing.
Mint hivatalos kormányzati propaganda?
@Gábriel angyal: a zunortodoxia és a zortodoxia témádban:

"the proof of the pudding is in it"

elméleteket gyártani arról, hogy milyen elméletek lehetnének helyesek mialatt a karaván battyog akármerre de nem áll meg az a világ legnagyobb baromsága, a syncrotron feltalálása óta tudjuk nagyon jól, hogy a karavánra felszállni csak akkor lehet, ha felvesszük a sebességét és momentumát... különben maradunk kutyában...

és ez utóbbi történik a zanortodox magyar gazdasággal amely az utóbbi 23 évben elveszített 23 évet és 30000 trillió forintot!!!! (nem amerikai trillió, európai trillió!!!) ezt behozni nem lehet, de van egy vicc -már mondtam ma- hiányzik a pénztárból 30000 trillió, mit tegyek? a Teremtő válasza: TEDD VISSZA!!!

az mégsem megy, hogy ideológiai vitákat folytatunk számszaki kérdésekről, a könyvelés nem politika az számszak és pont!!!

ez a kurva rezsim elbaszott közel 20000 milliérd forintot 22 hónap alatt és még el akar baszni másik 11000 milliárdot (a 6000 milliárd kölcsön téke meg kamatai 25 évre az összesen 11000 milliárd, mai árfolyamon plusz CDS!!!)

ha nem kényszeríti valami természeti erő arra ezeket a tetveket, hogy dolgozzanak akkor nekünk kell rákényszerítenünk, pofa be, nincs ideológia és meg sem hallagatni menjetek dolgozni és elvenni mindnek az összes jövedewlmét büntetésből addig dolgozzanak ingyen amíg meg nem oldják a problémát elég volt a politika a politikáért című baromságból a politikus annyit ér amennyi gazdasági eredményt felmutat, ha semmit akkor semmit ér és meg kell semmisíteni

pont vége 600
@d fele doktor fele barát r: Képben adtam be délután. Igazságügyi minisztériumi főnök lihegi be vele a munkatársait. Nincs mese, ki is fogja kérdezni: jönnek a Szabad Tákolmány félórák munka előtt reggelente.

Ahoj Rákosi pajtás!
@Gábriel angyal: Te állandóan ezen kéjelgsz. Juróp bégre szarba megy, jó: te alig várod. Oké, ilyen a mániád, másnak meg végighajtani a Stefánián ugye... De!!!

Mondd már meg, mi lesz a várva várt összeomlás után? Ki és hogyan és mit fog itt csinálni import-export stb. nélkül. Ami unt és régi marhaság szerintetek)? Na de Vonátoknak honnan lesz Buberry sálja, kérdem fájón felsikítva, na meg Orvbánnak Multivanja??? :-)ha a németek, angolok bedőlnek és jajgatva könyörögnek forintsegélykéért?? Város az Apokalipsziist és utána? Jöhet Irán vagy hogyan lesz? Ha a német nem vesz tőlünk semmit, mert tönkre megy, ki fog? Kína is dől Európával, mint főrészvényes?
@a szív fészkei: jav: bégre=végre, város=várod az Apokalipszist
@Dr. csaknézek...: Ilyesmi gerillázás volt, amikor valamelyik cég effektív szopással reklámozott valamit, talán farmert (letolva a pasin) vagy ilyesmi?? És mindenki sikítozott, hogy botráány de persze megnézte, mint állat?
@a szív fészkei: Nem dehogyis. Németország, Kína, Oroszország Bajnai és Oszkó tanácsait fogja majd kérni. :)

Érdemes megkukkolni a hosszabb videót. :)

www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=caa35572a
@Gábriel angyal: Akkor költözz Veszprémbe és használd a Horváth Balázs alkesz hajdani belügyér - taxisblokád artistája a parlament ablakban - fejével forgalmazott pénzt. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=488922

És azt mi fogja értékén tartani hosszútávon? A hazafiság?Mert [..]"Az ilyen - a hivatalos nemzeti fizetőeszközzel 1:1 arányban váltandó - helyi pénzek bevezetésére számos nemzetközi példa is van Németországtól Svájcon át az angolszász országokig, de a tapasztalatok szerint eredeti céljukhoz, a helyi gazdaság felpörgetéséhez évek után is csak elhanyagolható mértékben tudnak hozzájárulni."
@Gábriel angyal: Ja, hagyj már ezzel a Vezérrel. ezeket tényleg hívják is nyugatra előadni profként stb. A nagyon hülyék, rohannak általuk a bukásba...
@Dr. csaknézek...: De vírusfilm az igazi botrányokozó, mert ugye arról kezd beszélni a világ. Hoffmann Rózsa titkos home videója kerül elő, miközben az Ég a napmelegtőla kopár szík sarja-t szaval angolterpeszben, vagy hogy képzelik ezt??
"Így végezte Matolcsyék költségvetése

Ha nincs magán-nyugdíjpénztári einstand, a költségvetési hiány GDP-arányosan meghaladta volna a hat százalékot - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által hétfő délután kiadott pénzügyi adatokból. Ha az egyszeri bevételek mellett a szintén egyszeri nagy kiadásokat is levesszük, akkor azt látjuk, hogy az állam saját magán tudott a legkevesebbet megspórolni. Rosszul hasznosultak az uniós források, jóval kevesebb jött be a tervezettnél a személyi jövedelemadóból, viszont többet költöttünk egyházakra, mint lakossági rezsitámogatásra."

hvg.hu/gazdasag/20120123_NGM_2011_koltsegvetes

Egy régi(?) vicc(?):

A Zötéves Terv teljesítése:

Termelési előirányzat: 21 kacsa.

Jelentem: túlteljesítettük a Tervet! 25 kacsát tudunk a Nagy Közösbe beadni! (Tibi, ez valójában csak 18 kacsa, de tudod mi a helyzet, teljesítenünk kell, mert máskülönben mi is röppályára kerülünk! Kérlek, oldd meg a szitut! Csókpuszi!)

Miniszter elvtárs (NERtárs?)!
Jelentem, túlteljesítettük a tervet! 21 helyett 29 kacsa a teljesítményünk! Ez óriási siker és népünk áldozatos munkáját dicséri Nagy Vezérünkért!

Rákosi (?) Elvtárs!
Jelentem: most hozták a hírt, hogy az előirányzott 21 helyett 32 kacsával gazdagítottuk országunkat!!
Népünk szeretete és KÖZÖS céljaink megértése világbajnoki szintű eredményt hozott!
Előre KÖZÖS céljaink eléréséért!

Rákosi (?):
Remek!
Akkor 18 kacsát azonnal exportálunk, a többiből pedig busásan megélünk...

És élünk, busánk egyre növekszik.

Papíron.

Anno? :(
O kontra O: hvg.hu/gazdasag/20120123_oszko_orban_gazdasag#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_23

Oszkó cáfolja Orbánt:[..]"Magyarország csökkentette a kiadásokat, növelte a versenyképességet az adóátalakításokkal. Oszkó szerint a 2009-es recesszió után az ország 2010 elejére ismét a növekedés útjára állt.

Orbán ezután nyerte meg a választásokat azzal, hogy a megszorítások végét és adócsökkentést ígért. Eközben úgy tett, mintha a korábbi kormány egy, a valóságnál sokkal rosszabb helyzetű gazdaságot hagyott volna rá, így pedig kibővíthette az államháztartási hiány szintjét a GDP 6 százalékára. Oszkó szerint a piacokon még mindig azon törhetik a fejüket, hogy hogyan lehetséges, hogy egy csődközelinek mondott ország egykulcsos adót vezet be és felhagy a kiadások visszafogásával?

Az új miniszterelnök balszerencséjére azonban az IMF és az EU közelről figyelte a magyarországi eseményeket, és mind a két szervezet cáfolta és elutasította Orbán érveit. Ennek eredménye lett az IMF elleni háború deklarálása, a tárgyalások megszakítása, és miközben az EU túlzottdeficit-eljárása miatt csökkentette a hiánycélt, mégis végigvitte az egykulcsos adó programját, valamint több olyan intézkedést, amely csak ártott a strukturális hiánynak.

A szakadékok áthidalására a kormány erőszakos államosítással válaszolt a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat illetően, visszamenőleges hatályú adókat vetett ki, és megadóztatta a bankszektort, valamint a multinacionális vállalatokat. "Ezek az intézkedések biztos segítették a rövidtávú költségvetési célok elérését, de sokkolták a pénzügyi és az üzleti világot, aláásták a bizalmat és rontották az ország növekedési potenciálját - ennek eredményeként Magyarország 2012-ben ismét recesszió elé néz"
@a szív fészkei: A svájci példa a duális pénzrendszerről szól. Emiatt erős a svájci frank is. Egyébként a paradigma váltás mindenképp be fog következni, persze sokaknál csak egy összeomlás után.

Élhetsz abban a tudatban, hogy a bölcsek köve nálad van és a többi hülye rohan a bukásba, de én szerényebb lennék a helyedben ezen a téren is. :)

Az ilyen helyzetekben sokat tud segíteni az odafigyelés képessége.
@a szív fészkei:

Ilyesmi gerillázás volt, amikor valamelyik cég effektív szopással reklámozott valamit, talán farmert (letolva a pasin) vagy ilyesmi?? És mindenki sikítozott, hogy botráány de persze megnézte, mint állat?"

Hatásos, persze hat.

A vírus is hat.
@a szív fészkei: Jaja egyértelmű. Aki a német kormány bankjának a tanácsadója az csak egy hülye egybites csúnyanáci lehet. :)
@a szív fészkei:

"Te ezt Hofi megcsinálta, csak disznóval, úgy emlékszem."

Oké, fejből írtam.
Most, hogy felhoztad, leesett, hogy Hofi a valódi forrás.
És a gyesznók.

Átköltöttem. :)

A LÉNYEGI mondandó ugyanaz.

És aktuális. :(
@Gábriel angyal: Kedvesem, nálam semmilyen kő nincs, kivéve a gyűrűimben a kavicsokat szénből...

De ezeket nem én mondom. Hanem az ott megélt tapasztalt, hogy a németek, angolok, svájciak se lettek pörgősebbek a lokális pénzükkel. Ennyi és nem több a tanulság. Boli Sopron környékén él, kérdezd meg, használja-e és mire a soproni kékfrankos pénzt. Használt-e az annyira a régiónak?

Nem mondtam, hogy hány bites és hogy náci, csak azt, hogy nem érdekel az összeollózott mondandója és kész. Látod, én kiket idézek, sajnálom, különbözik az ízlésünk.

Millió ilyen nagy szakértő Európa- és bankszkeptikus filmjét végignéztem, forognak a neten,állandóan küldi nekem is, nemcsak te térítesz itt szakmányban :-D - beszopja mindenki, aki erre fogékony, hogy fűű, nemzetközi bankármaffia a tudjukkik vezetésével, na én meg unom, bocs.
@Dr. csaknézek...: De jól csináltad, meg is van a második, immár libaügyi védésed. Lehetsz is Gőgös Gúnár Gedeon hivatalosan is. :-DDD

(nem kijavítani akartalak, bocs, csak beugrott: Hofi előadása zseniális és megint rohadt találó...
@d fele doktor fele barát r: Na most ezt pozitív példának vagy minek linkelted? Hogy mennyire alél a tömeg erejétől + attól hörög, hogy más meg nem. Sőt esetleg mögé lát a dolgoknak, maik ezt gyönyörű és sokba fájó sétát kulminálták...

Barrosót - az EPP pártcsaládból!! - szidja, mert ő aztán tudja, Delors mit tett volna egy ilyen brúgó paraszt Orvbánnal. ez ducenyalifali a javából.
@a szív fészkei:

"nem kijavítani akartalak, bocs, csak beugrott: Hofi előadása zseniális és megint rohadt találó.."

Abszolút leírja a mai valót!
Sajna. :(

Ezért is jutott eszembe.

Kösz a linket, és a kiegészítést.

U.i:
Gőgös?
Gúnár?
Gedeon?

Áhh, fele sem igaz! :)
Védjük a magyari vállalkozót, mert ő olyan jóságos, ellentétben a fújranda multival: nol.hu/belfold/magyar_tulajdonosok_rugtak_ki_mind_a_180_dolgozot

.
@Dr. ProfLibacsaknézek...: Tudod, kinek a kedvenc olvasmánya? Szerintem mai is.. :-DD
mindig is tudtam...hoyg más nem létezik..

"ismét meg kell állapítanom, hogy a baller trollok egy centivel sem jobbak a jobber trolloknál. nem mintha ez olyan hatalmas releváció lenne.
"

fura egy állatfajok eme emberkék...

szóval aki nem ez az az, de teljesen mindegy csak troll legyen...juhu...
@a szív fészkei: nem fontos...a bkv már az utolsóakat rugja...megint kiállt egy pár szerelvény a forgalomból, lassan nem lesz metró szerelvény a 3-asra...
@a szív fészkei: mikor lészen ma a megbeszélés?...hánytól emelkedik az euro? vagyis a forint, miket beszélek
@a szív fészkei:

Hagyd rá. Ma, mikor az EU-Mo fizetési egyenleg elmélet megdőlt, és a Jobbik szorgalmazza gyakorlatilag Bajnai adóprogramját akkor érvekre és számokra érdemben nem válaszol.

Én legközelebb akkor foglalkozok vele, ha majd igen.
@d fele doktor fele barát r: ki is fogják kérdezni? munkaidő alatt? vagy túlórában? vagy esetleg kommunista szombatokon? és a szocialista brigád naplójába bele kell majd írni, hogy mit csináltak az alaptörvénnyel és hogyan és mennyire boldogok amikor pörköltevés közben uborkasaláta helyett alaptörvényt kapnak és azt öntözik tejföllel? vagy hogy is van ez? a kurva anyjukat ez rosszabb mint az OPNI ahol belédbaszták a zihert ha akartad ha nem és utána móka volt és vidámság...fizetésemelést is kap aki fel tudja szajkózni a preambulumot?
@Rodeo36: beugró zh...villámkérdések a portástól a bejutáshoz :D
www.origo.hu/nagyvilag/20120123-irani-olajembargo-fegyveres-konfliktus-is-lehet-az-eu-uj.html

végülis nincs elég baja az eu-nak...még ez is jól jönne..bár elintézne pár gazdaságot helyből...
@d fele doktor fele barát r: Hát én is meggondolom,menjek-e a metrón? Nem fogadták el az Alstomot? index.hu/belfold/budapest/2011/10/21/atment_a_fekteszten_az_alstom-metrokocsi/ Hát akkor, mire várnak: meg kell várni egy tömegszerencsétlenséget mindenképp?
@d fele doktor fele barát r: Ez tényleg komolyan ilyen??? Felfedezi a melegvizet. És????
@a szív fészkei: 330 nap a szállítási időpontig...a maximális...bár nem tom...

ennyi erővel járhatna busz helyettem és addig felujítanák...de akkor se a 3-as vonalra kerülne, hanem a kettesre
@Rodeo36: Mondom, Szabad Tákolmány-félóra jön meló előtt bemelgítésül: szó szerint vigyázzban felmondani a passzusokat, amikre ráböknek - elfúló hangon, szívre tett kézzel, utána székely himnusz.
@d fele doktor fele barát r:

Ott téved a Vv, hogy a hétvégi tömeget Fidesz szavazónak látja. Pedig aki megnézte a videókat annak világos, hogy az árpádsáv és a nagymagyarország nem a PÁRT szavazóinak jelképe elsősorban. Ahogy a különböző egyenruhák és a nyomott mantrák sem.
@Fabius:

"Ott téved a Vv, hogy a hétvégi tömeget Fidesz szavazónak látja. Pedig aki megnézte a videókat annak világos, hogy az árpádsáv és a nagymagyarország nem a PÁRT szavazóinak jelképe elsősorban."

Elsősorban tényleg nem.
Ám szavazatmaximalizálási (fő)szempontból a "jó öreg" három T szelleme időnként bekandikál.
@a szív fészkei: és ha nem tuggya fejbűl? akkor Recsk? zében má' t'odd Ócsa vagy Ócska vagy mija@szom? naccerű...kiscsoportos óvoda
@Dr. csaknézek...:

Az alapvető tévedés ott van, hogy ezzel nem a Jobbik tábor gyarapszik, mindössze ők mentek ki gyalogolni. De ettől többen nem lesznek. A szeretünk Viktoristáknak mindegy mit mond holnap, a jobbikosok meg eddig is ezt fújták.
@d fele doktor fele barát r:

Bencsik azt se tudja milyen nap van. Neki mindegy is :-)
@Rodeo36: ez a blogmotor már dinnye lett: a Hortobágyot kihagyta...esetleg Rodostó?
@Dr. csaknézek...: és mi a többi csak ra, re, rá, ré? és mivel írtják?
@Rodeo36:

"esetleg Rodostó?"

Stílusosabb lenne Szent Ilona-szigetét emlegetni.
S egyben remélni elhelyezésileg is a Tudodkire vonatkozóan. :)
@Rodeo36:

"és mi a többi csak ra, re, rá, ré? és mivel írtják?"

Ily kései órán már alábbhagy az agymotor pörgése, és alapverzionálisan műxik, ezért memóból nyomom a választ:

Mondá a Mindenértő Nagytudor: csakrák így, csakrák úgy, miegymás, satöbbi.

Válaszolja a zember:
Jaj, hát csak rákom van! :)

Jó éjt all! :)
@Dr. csaknézek...:
:)))))))))))))))) csak rák ...én töltve szeretem
@d fele doktor fele barát r: [..]"A legóvatosabb becslések szerint is közel 500 milliárd forintot csaltak ki így az emberektől és az önkormányzatoktól. 2011 végén a fősodratú média igen halkan megjegyezte, hogy az elemzőket is meglepte az OTP ismételt rekord nyeresége. Aki nem tudja, hogy hol keresse ezen nyereség egy részét, az ítéletből megtudhatja." Csányi bácsi csúnya bácsi??
@Fabius: Ja. Kezdek nagyon csalódni ezekben a megmondókban, bár eddig sem bíztam bennük. :-D Török hülyeséget ír a se hús-se hal módján, ezek meg? Teljesen el vannak veszve, ahogy Ertsey is. ( A Wblogon nagyon neki esnek, én még visszafogott vagyok a véleményemmel róla.)

Ezek itt élnek? Vagy kapnak valamit a férevivésért? (már értem, miért nem lehet kommentelni)

A Jobbiknak ott volt a csodás performanszos előző szombat. Most meg ezek mentek. Az A Rengeteg Békés Ember, ja, - felébredhetnének már a tömegról adott MTI-belügyes delíriumból is ezek a megmondókák. Ez az akkora bázis - határon túli turbóval - hogy félnünk kell? A többi iszonysok hol volt? Én a kétmillás rákaystát látva se féltem.
@Fabius: Mégis lehet kommentelni a VV-t, akkor bocs tőlük, elnéztem. Késő van, de csak nem tudok aludni.
@Rodeo36: Mivel töltöd?

@Fabius: Hát nem azért fizetik. Demokratát is kell vennie Zuglónak ezentúl?
@Rodeo36: Kemény. És ezt hívják békemenetnek. Amire oly büszkék.
@d fele doktor fele barát r: ez még ennél is sokkal bonyolultabb és sokkal sötétebb ügylet a törpe tövig benne van offshore!!!!
@a szív fészkei: ehhez a tarisznyarák alkalmas és abból is azok amelyek legalább egy kotlóstyúk nagyságúak, élve bele kell dobni zubogó forró vízbe amíg piros lesz és akkor kikapni és betenni a mélyhűtőbe, de nehogy megfagyaszd, szobahőmérsékletre kell lehűteni, majd lekapod a fedelét és kikaparod mindazt ami alatta van és egy tányérra teszed, vajban zöldhagymát és fokhagymát pirítasz, fekete borsot teszel rá és csípős paprikát összezúzva, keménytojást apróra vágva, füstölt sonka kockákat és mindezt összekevered azzal amit kiszedtél a rákból alaposan de anélkűl. hogy összetörnéd péppé darabos maradjon, lehet főtt zöldborsót is belekeverni, amikor megtöltötted akkor a fedelét visszateszed és beteszed a sütőbe 350 Farenheit-re mintegy 5-8 percre de lesned kell nehogy tönkremenjen mert csak arról van szó hogy egybe keveredjenek az ízek, a salátát amivel tálalod fejessaláta, paradicsom zöldpaprika és olajjal leöntve citrom cseppekkel de meg lehet vadítani egy kis fehér joghurttal is...fehér borral vagy whisky-vel szervírozzuk, fejenként egy rák jár egy hatalmas lapos tányéron ...egészségedre (én nem szeretem a majonézt de ha szereted akkor tálalj fel egy tálkában hozzá és mindenki gusztusa szerint használja a rákhúshoz)
@Rodeo36: azt leszámítva, hogy errefelé nemigazán van tarisznyarák, nagyon ízletesnek tűnik.
@Rodeo36: Na, csak elalszom lassan - kösz! Hát ebből csak két dolog nem fog összejönni: a tarisznyarák ab ovo (bár lehet, ogy valami luxusboltban itt is kapni) és pláne, hogy élve dobjam bele!

Szóval itt marad elméletek, nálad gyakorlatnak! Én tegnap kérlek kádári gyerekkorom legautentikusabb grízes tésztáját ettem barátnőm házi szilvalekvárjával.. Szóval, hogy tudd a két végletet kajailag. :-DD

Most, hogy beszereztünk szójaszószt és hallevet, megpróbálok majd a tévében látott - ausztrál szakács által készített - vietnami karamellos csirkét sütni. Ott azért már nem kell látnom az állat haláltusáját, annyit nem ér meg nekem a gourmet-ság...

Na szellemi ízlelőbimbóidnak kis gulyásdemokrácia: gulyas.blog.vg.hu/2012/01/23/milliok-a-kormany-mellett/
@a szív fészkei:

Tényleg benézted, mert mégsem lehet. Világosan kiírták, újságírók és egyéb kiválasztottak kommentelnek csak. Az ablak megvan, ahol előzetes moderáció után sem jelenik meg amit írtál :-))
@a szív fészkei: a tarisznyarákról az Atlanti óceán a lakhelye délamerika és afrika között és az északi Atlanti óceán new fundland-tól északra és a viharos téli óceánban vadásszák vasketrecekben döghússal a déli atlanti óceán egyszerűbb de ott olyan mélységekbe kell lemenni a ketrecekkel hogy megdolgoznak érte a canadai halászok életük árán is mennek családok a viharban és ebből élnek évente 3 hónap halászat majd pihenés és felkészülés a déliek mások de ott is időszakhoz kötött, a gambáról már beszéltünk az is mélytengeri, a homár és a languszta ...ugyanúgy... az igazi a tarisznyarák de sok szerszám kell a "kinyitásához" azzal kell felszolgálni egy ilyen ebéd vagy vacsora legalább másfél óra tréfa
@anyósnyelv: Na te is itt kukorékolsz? :-)) Én lassan csak el hunydosok. És kezdek rohadt éhes lenni, ez álmoskönyv szerint se jó éjjel négykor basszus. De ki kell mennem valamit enni, a francba. Jó alvást! Nekem is...
@a szív fészkei:

Demokratát ingyen osztják. Mármint a remittendáját :-)) Bencsiknek meg kell elégednie az Echo tévés szereplésért kapott lóvéval. Mégse egy Bayer Zsolt, hogy Széles annyira kitömje pénzzel...
@a szív fészkei: a csirkét mandulával vagy mogyoróval vagy esetleg cashewdio-val készíted? erdei gomba és fekete kínai gomba is jár hozzá meg eredeti kínai vagy vietnami szójaszósz amit rákszafttal ízesítettek hahahahaha jó munkát majd meséld el hogyan sikerült, a kacsa jobb ugyanúgy készítve de ahhoz fehér bor (tokaji) is kell a szaftba a karamellbe!!!
@a szív fészkei:

Felőlem mindenki azt ír amit akar. :-)

Én csak azon röhögök, mikor nézi a videót és nem látja rajta a tömeg összetételét, nem hallja amit és ahogy mondanak, aztán meg levon belőle egy következtetést.
@anyósnyelv: a királyok eledele, ha a töltelékbe belecseppentesz Red Breast-et de nem lötybölni csak csepegtetni....akkor azután meg is bolondul ...próbáltál töltött kardhalat?
@Fabius: Ja, meg sem próbáltam, akárhová nem megyek. :-))Hát akkor élvezzék az exkluzivitásukat, csak lássanak néha ki a fejükből a szakmai glória alól.

Ami kurvára elvakította most őket.
@Rodeo36: Mot mentettem meg egy életet - a sajátomét - egy kis diós camembert-rel. Azt hiszem, az ilyen fullosokat majd te közvetíted nekem, oszt jónapot! :-)) Kihelyezett kajaügyi referensemmé nevezlek ki.

@Fabius: Felőlem is, de akkor ne higgyék és hirdessék magukat annyira tökéletes politikai szakkommentátornak. Mindenki kap egy nyomató lóra való szemellenzőt, ha napi politikáról blogol hivatásszerűen? Nekem úgy tűnik.
@Rodeo36: Még csak gondolatban játszok el vele. Tokajim még van, az mehet bele de semmilyen gomba nem volt az ausztrál faszi repertoárjában. Csak vöröshagyma,karamellizálás, csirkehusi, rá pici hallé, szójaszósz. Se mandula, se más. Hozzá rizs. De majd beszámolok.
@a szív fészkei:

A Vv-ben elvileg pont az a lényeg, hogy nem hivatásszerű. Hivatásszerűen mindenki a munkáját végzi egyéb sajtóorgánumoknál.

Nekem mindegy, ők tudják.
ti meg ebren vagy mar ebren en meg nem tudom ;)
mennyire nugodt ilyenkor a varos es a levego is tiszta
@a szív fészkei: a csirkét bőrében és nagy darabokra feldarabolva főzés után!!! ki kiell sütni ropogósra saját zsírján és sós vajban!!! közben összekészíteni a karamellizáláshoz az összes hozzávalókat azzal együtt ami én írtam és lassú tűzön a fehérbort kanállal adagolva úgy kell karamellizálni hogy véletlenül se csomósodjon meg és valami sűrű konzisztenciája legyen olyan sötét tejeskávé színű és ha ügyes vagy és nem félsz, hogy odakap akkor bele kell tenni egy picike csípős pirospaprikát és az egészet a távolkeletiek vadúl erősítik azaz macskapöcse paprikát zúznak bele menet közben és amikor már kérmszerű az egséz akkor kell tálalni általában rizzsel de sült rizst kell csinálni amihez egy másik szakács kell mert egyszerre kell hogy elkészüljön a kettő...ehhez jéghideg fehér sört szoktak Tigris sört Malaysiá-ból az nagyon fincsi

egészségedre
@Rodeo36: de aktiv vagy. Mennyi ott most az ido?
@Rodeo36: akkor te a nyugati parton leledzel mostan
@Gábriel angyal: De ha májusig nem dől be az euro, a kételkedés jogát fenntarthatom, ugye? :)
@a szív fészkei:
Így van.
Ritoók Nóra (a berettyóújfalui csoda): csepp a tengerben. Mindenesetre, ha nem a hülye politikusok és a romák körül sertepertélő mindenféle rendű-rangú megélhetési intézők nyelnék be a töméntelen pénzeket, hanem az efféle tanítók, tanárok, szociális segítők, már előbbre lennénk.
Amíg olyan roma értelmiséget nem nevelünk ki, amelyik hajlandó a sajátjait felemelni, semmi változás nem lesz.
Addig is,míg egy 38 éves tanító keres nettó 110e ft-ot. Akkor is, ha van jobb esetben mondjuk csak tíz roma az osztályában.
Ez SZÉGYEN! Meg még elvárják tőle, hogy legyen áldozatos szent. (Sok esetben az is egyébként a kötöznivaló bolondja, de nem mindegyik. A tanulékonyabb mintakövetők a'la politicus módra leszarják.)
Hiába is emlegetjük azt a finn példát. Vezető osztályunk, a politikusok kasztja, magasról tesz rá. A pedagógusok fizetését már legalább négy éve nem emelték. S a magukét?!
Nemzetvesztők ezek, és minden hatalmat a kezükbe kaparintottak, akár a "szovjetek".
@AKIsTUDATLAN: Örülök, hogy Ritók Nórában egyetértünk. :-))

Az szomorú, hogy nem őt bízták meg a Hegedűs Zsuzsa által kidobott nagy pénz értelmes felhasználásával, mert ő legalább tudná és meggyőzné a romákat a dolgok mikéntjéről. De hát ez is biznisz, nem fér oda akárki. Undor, valóban.
@Rodeo36: Nyami, kösz szépen! Hát tudósítlak, egyelőre még csak a holdban van ez a menü. Malaysiai söröm nincs, japánt láttam legutóbb. Van mindenféle ázsiai csípős fűszerem - piri-piri és hasonlók - , de az az igazság, hogy annyira ezért nem őrülök, tehát úgy ízesítem,a hogy nekem jó. Én ki szoktam a csibét főzni amúgy is Újházyban, utána rántom pl., nagyon zamatos úgy és nem marad nyers esetleg.

Írta Münchenből megjött barátnőm, hogy Németországban napra készek belőlünk, Orvbánt csak kis Bonaparténak hívják. Szegény császár, azért az ő Code Civilje nem Tákolmány volt.
@Fabius: Egy szakember, ha korcos otthoni gatyában-papucsban blogol magánzóként, akkor se lehet hülyenaiv szerintem. Vagy két énjük van? Megőrülök ennyi skizótól már!
@a szív fészkei:

Azt tudod, hogy a nyomorszéle átköltözött a hvg-re?

nyomorszeleblog.hvg.hu/
@Fabius: Nem láttam még, de kösz. Nem olvasom rendszeresen, az túlzás. Remélem, legalább ez segít nekik a szélesebb nyilvánosságot elérni. Ha már a pénzeszsákocsán úgyis a Hegedűs banya ül... É szórogat belőle magának.
süti beállítások módosítása