Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.23. 05:25 Fabius

Orbán: vissza a valóságba

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor imf

Kedves barátom, Józsi Mánuel Bárrozo!

Először is szeretnék leszögezni két dolgot:

1: Nem gondoltuk komolyan.

2: Még mindig kell a pénz!

Legyél már kedves ezeken az alapvetéseken keresztül szemlélni az eseményeket, hogy egyem azt a csepp szívedet! A Hazafias Népfront felvonulása kétségtelenül jól esett, de mégis aggaszt. Lehet, hogy az a gyarmatozós szöveg erős volt, de légy belátó: a szervezők még abban a korban szocializálódtak, mikor Stumpf Pityu elvtárs volt és nem alkotmánybíró, és Pozsgay Jimmy se új alkotmányt írt a jövőnek, hanem Kádár Népfrontját elnökölte keményen. Különben meg, ha ennek a Bayernek meg a Bencsiknek azt mondom, máig harcoló szovjet alakulatok vannak odakint Jutaspusztán, akkor másnap Ruszkik haza! című vezércikkben hadat üzennek Putyinnak.

Ezért kérlek hidd el, mi szeretünk titeket. Főleg a pénzeteket, de nem lehet minden tökéletes egy tökéletlen világban. Kérlek lásd meg bennünk a jót is, nézd csak meg a mi dajcstomink is hogy kiállt mellettetek:

"Tegnap annyi jóakaratú ember állt ki önmaga, a családja, a szerettei, a hazája, Magyarország és Európa mellett"

Érted már? Mi tulajdonképpen az Európát szétfikázó transzparensekkel kiálltunk mellettetek.Mi ilyenek vagyunk drága Mánuel, utálva szeretünk. Mármint utálunk titeket de pénzt kapni ennek ellenére szeretünk tőletek. Ne, kérlek ne gyere azzal, hogy ez cigány mentalitás, mert csak a romák szerint jár a segíjke alanyi jogon, de mikor a kötelezettségeikért szólunk akkor rasszizmust kiáltanak nyomban. A magyar lélek ettől sokkal bonyolultabb. Mint mondtam mi szeretünk utálni, és imádjuk, ha egyszerű jelszavak mentén gyűlölhetjük azokat, akik feltételeket szabnak nekünk. A rohattIMF meg könnyen és jól skandálható. Persze elmagyarázhatnánk, hogy ez is csak egy pénzintézet, ami pont úgy működik, mint az OTP, de minek? Még a végén túl sokan értenék, hogy amiket kértek az pont olyan, mint a Csányibank jövedelemigazolás kérelme lapos tévé vásárlás esetén. Ahol ha kevés a kereset, akkor kérnek egy kezest - mert a hitelt csak viszont szeretnék látni - amivel nem avatkoznak bele a családi szuverenitásba, hisz dönthetsz úgyis, kell a francnak a hülye lapos tévé.

Mi is dönthetnénk úgy, hogy nem kell a francos védőháló, de a helyzet az Józsikám, hogy nagyon is kell!

Éppen ezért vállaljuk immár szó nélkül, hogy a visszafizetésre garanciát jelentő kezességet megoldjuk a módosított törvényeink és esetleg az 500 milliárdos veszteséget termelő adórendszerünk átírásának formájában. Remélem megérted, hogy ezt azért mégsem mondom az arcukba, mert a gyurcsányi méretű elkúrást és azonos nagyságú hitelt látva még elzavarnak a francba. Valamivel kényelmesebb, ha titeket utálnak és nem engem, így is úgy járok kelek, mintha a térgyeimbe kötözött volna a felcsúti citerazenekar. Legalább azoknak maradjon a látszat, akik ezt az egészet még elhiszik annyira, hogy szerintük értem utcán tüntetni érdemes.

Gondolom nem igényel ez további magyarázatot, tisztán látod mekkora terhet cipelek én itthon.
Holnapra írjátok össze légyszi a vitás pontokat, leterítünk egy kockás abroszt, viszek egy kis hazait kolbászból meg pálinkából, és ott helyben zsírpecsétes ujjlenyomatunkkal hitelesítve meg is köthetjük a magállapodást. Addig se töprengj, Magyarország szeret, és én sem vagyok akkora pernahajder, amekkorának a tükör mutat.

Csókpuszi, Viktor

 

411 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr193739872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazánk csatlakozik az új uniós játékszabályokhoz 2012.01.31. 13:10:01

Magyarország is csatlakozik ahhoz az EU-szerződéshez, amely a költségvetési fegyelem növelése érdekében jön létre. Orbán Viktor szerint erre azért van lehetőség, mert a szerződés kidolgozásakor hazánk is érvényesíteni tudta akaratát. A kormányfő úgy véli:…

Trackback: Hangulatjelentés 2012.01.23. 22:23:52

A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség - fogalmaz közleményében a

Trackback: Holnap belépek a PÁRT-ba! 2012.01.23. 08:08:52

Hogyhogy melyikbe? Csak egy csupa nagybetűs párt van, az pedig a Fidesz! Na, abba lépek be. Ne is kérdezzétek, hogy megbolondultam-e, mert nem. (Igaz az utóbbi néhány évben nem látott elmeorvos, tehát papírom nincs róla.) Bár azt be kell vallanom, hogy...

Trackback: Birkamenet? 2012.01.23. 07:34:44

 Sínen vagyunk. Igaz, nem a szerelvényen ülünk, kényelmes melegben – ahol azért a bűz is tovább megmarad-, hanem keresztben fekszünk rajtuk! Van aki az anyjával fekszik oda, van aki inkább a kést választja, aki még nem égette meg a kez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne, amit írtál, de ezt a cigányozást kihagyhattad volna:((( Nem kéne még neked is, itt is ezt a képet erősítened, hogy a "cigány" az csak segélyt akar, más semmit. Ez nekem nagyon rosszulesett, a jobbik jó munkát végez:((
@aritus: Nem a jobbik végez jó munkát, hanem a napi valóság. Sorry. Nem akarom megbántani azokat a cigányokat, akik tesznek magukért, de sajnos a többség nem.
a cigányokat a vityka szabadította rá önmagukra -a vér nem válik vízzé?- de az egész ügy ilyen egyszerű, mint írád:

"Persze elmagyarázhatnánk, hogy ez is csak egy pénzintézet, ami pont úgy működik, mint az OTP, de minek? Még a végén túl sokan értenék, hogy amiket kértek az pont olyan, mint a Csányibank jövedelemigazolás kérelme lapos tévé vásárlás esetén. Ahol ha kevés a kereset, akkor kérnek egy kezest - mert a hitelt csak viszont szeretnék látni - amivel nem avatkoznak bele a családi szuverenitásba, hisz dönthetsz úgyis, kell a francnak a hülye lapos tévé."

a békamenet és a patakiattilaféle élősködők, a szélesféle rohadt gecik a többi meg csak zsebibaba drága pénzért akiket a Füles mozgat...számomra a békamenet undorító volt ami ragyogó viszont a Dísztériek...van remény...és remélem nem adnak neki píííííízt egy buznyák vasat sem...elbaszni semmiképpen
@mittu_domain: ez egy összetett kérdés, mármint az, olyan vidékeken, ahol egyáltalán nincs munka, nincs infrastruktúra, ott mit tehetnek magukért a mélyszegénységben élők, és azt megteszik-e, de ezt a problémát etnikainak feltünteni, számomra elfogadhatatlan. És eddig Fabiusról se gondoltam volna, hogy számára meg így fogalmazni oké. Erre mondtam azt, hogy a jobbik jó munkát végzett. Ez a gondolkodás ma Magyarországon elfogadottá, természetessé vált:((
@aritus: és attól sem tudok szabadulni, hogy ebben a megfogalmazásban összekacsintós utalás van Orbán esetleges cigányszármazására. Fogalmam sincs, hogy ez igaz-e, nem is érdekel, mert Orbánnal nem ez a baj. Ha igaz, akkor az az ő egyéni tragédiája, hogy ezt tagadja, titkolja, ugyanakkor érthető is, látva és tapasztalva, hogy Magyarországon mit gondolnak a cigányokról. A kialakult jellemébe, mondom, HA igaz ez a származás, biztos
belejátszik ennek tagadása, elfojtása. De nem ez a baj Orbánnal, hanem amit tesz Magyarországgal, az a baj.
Fabius majd megvédi magát, de gondolom, hogy ez a tipikus mélyjobbos gondolkodás leírására keletkezett: cigány>segély>nem dolgozik érte=rossz; magyar>hitel>felveszi>nem teljesít+még pampog is ellene= jómagyarember, szereti a szabadságot. Lásd hasonló témakörben a mi kommunistánk Pozsgay(Bencsik, Martonyi, Járai, Kövér, usw +1000) jó kommunista, a ti kommunistátok GyF(B, usw + 1000) rossz kommunista.
By the way, mi van akkor, ha sikeresen nyalnak a t. elvtársak az EU/IMF-nek, visszavonják/átírják a kívánt törvényeket, megkapják a hitelt, tapsi-tapsi - majd újra átírják a törvényeket olyanra, amilyenek voltak- kicsit átfogalmazva, a szabadságharc jegyében...mondjátok, hogy nem nézitek ki belőlük.
"Éppen ezért vállaljuk immár szó nélkül, hogy a visszafizetésre garanciát jelentő kezességet megoldjuk a módosított törvényeink és esetleg az 500 milliárdos veszteséget termelő adórendszerünk átírásának formájában."

Hiszem, ha látom. Szerintem egyszerű időhúzás. Legfőbb közszolgáink államcsődre játszanak. Ezt a feladatot kapták orosz és amerikai gazdáiktól.

Csak a vak nem látja, a teljes hazai közigazgatás, jogrend, medeja, politikumunk ... olyan, mintha egy gyarmat lennénk. Nem minket szolgálnak.

Akkor kit?
@allegretto23: azért arra van remény, hogy ha megkapják a hitelt, ezt nem csinálhatják meg, mert a hitellel együtt folyamatos, szigorú ellenőrzés is jár, és gondolom, ha ügyeskedni, trükkösködni próbálnak, akkor visszatartják az esedékes pénzt.
Tisztelt Fabius!

Mit is mondott a médiatörvény kapcsán Bonsai Duce anno, s per ma mit mond a szükségesnek tartott változtatásokról?

"Eszünk ágában nincs változtatni"... - anno, ..."a kormány kész feltétel nélkül, bármiről egyeztetni"..., mondja most.

Mindezt csak azért persze, ha mindenáron pénzt akarnak adni, nehogy el kölljön ugrani.
"Magyarországnak nem kell hitel, de, ha pénzt akarnak adni, adjanak" - :-))
Nehogy má Brüsszelből mongyák meg, hogy ugorgyunk!

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:
""Eszünk ágában nincs változtatni"... - anno, ..."a kormány kész feltétel nélkül, bármiről egyeztetni""
de ez ugye két héten belül :)
@aritus: Fabiusnak ebben teljesen igaza van. Ez nem rasszizmus hanem a napi tapasztalat sajnos. Ennek nem az a megoldása, hogy nem beszélünk róla, hanem az, hogy az érintettek változtatnak rajta. Ami persze - ismerve a több száz év alatt felhalmozódott tapasztalatokat - meglehetősen hiú ábránd.
@aritus:
A cigányos hasonlat sajnos tökéletesen megállja a helyét, mert Orbán úgy viselkedik az EU-ban, mint ahogy itthon a romák többsége.
Nem a segély felvételével van a gond, mert annak van (sajnos) létjogosultsága, munkahiány lévén. Csakhogy vannak bizonyos társadalmi elvárások, amiktől az emlitett népcsoport szeret eltekintve, mondván, hogy ők mások.
Ismerős?
éljen az ungaréze csávez, államosítás rulez, azt hiszem a kárpátok géniusza és a nagytudású oldalbordája elégedetten csettintenek a mentalitásos utódokra, a kedves vezénylóra és szentséges jobbkezi ikonjára:

Rezsiárak rászorultság szerint?

Jövedelemtől függően differenciálná a lakossági közműdíjakat a Magyar Energiahivatal elnöke, aki a rászorulóknak alacsonyabb áron szolgáltatná a gázt, a távhőt, az áramot és a vizet. Horváth Péter azzal számol, hogy újabb szektorok kerülnek a hivatal hatósági felügyelete alá.!!!!
---------------------
Mellár Tamás szerint Matolcsy elhasználódott
Hazánk tényleg kényszerpályán van - írta a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke a Népszabadság szombati számában.
"egyem azt a csepp szívedet!"

érdekes nekem is ez a szó ugrik be legtöbbször a fődakotáról, hogy: CIGÁNYKODIK...

vagy ha épp nem akkor MAGYARÁZKODIK...
Gábriel angyal: "Ez nem rasszizmus hanem a napi tapasztalat sajnos. Ennek nem az a megoldása, hogy nem beszélünk róla, hanem az, hogy az érintettek változtatnak rajta. Ami persze - ismerve a több száz év alatt felhalmozódott tapasztalatokat - meglehetősen hiú ábránd."

Látod Fábius, milyen könnyű szívvel félreértik?
Vagy nem értették félre, mert tényleg így gondolod?
Hol lehet arra fogadni, h Orbán megint keménykedni fog? Nagy pofával hátramutogat a pénzen összetrombitált tömegére?
Gyermekeim!: A zOrbán családot kb. 60.eszendeje, Orsos-ként ismerték alis-feliscsuton (a60-70-es években Alcsut cigágytelep volt!).
Bovlivikiben több a húr mint egy brácsában!!
Magatartását az intenditása alapjaiban meghatározza( a "felemelkedett" cigány általában elhatárolodik a származásától.de "bellül" cigány marad).
Az egyszeri név változtatásra az akkori rendszer alkotmányosjogot biztósított, igy lett Orsos-ból Orbán-(c).

Csók mindenkinek:b.kaboca
Cigányozni szerintem se kellett volna.
Tök olyan, mint az említett minden komcsi geci, de a mieink nem.
Egyébként a híveket úgysem fogja semmi a vezér ellen fordítani. Ha valaha veszít csak a dühük fog erősödni.
Szánalmas.
@dr.dr. Secnir doktor:

Tisztelt dr.dr. Secnir doktor!

"Változnak az idők, és mi is bennük
(velük) változunk."
És hogy gyorsul a világ és vele a változás?
Liberálisból jobboldali néppártivá, évek kellettek.
Koki,- és sallerosztó gyorsnaszádparancsnokból az összes lábát ég fele tartó, magát megadó kutyafajzattá, elég volt néhány hét.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: Ez a darwini elmélet, melyet tagadnunk kell keresztyénségünk tudatában!
Így rendelte el a Zúr az Ő nagy kegyelmiből!

...és Mohammed az Ó prófétája (a zarab biztonsági háló reményiben)!

Ma Ó, holnap én!
@aritus:

"..ezt a cigányozást kihagyhattad volna:"
"..olyan vidékeken, ahol egyáltalán nincs munka, nincs infrastruktúra, ott mit tehetnek magukért a mélyszegénységben élők, és azt megteszik-e, de ezt a problémát etnikainak feltünteni, számomra elfogadhatatlan."

Akkor megmondanád, hogy a Lungo Drom mi mellett vonult támogatólag? Amit fentebb felsoroltál? Miből tellett a felutazásra?
Láttam az arcokat. Fogalmuk nem volt semmiről. Aki ezért felelőssé tehető, az nagyon...,...,.... ember. Farkas Flórián.
Egyik cimborám (2010 szeptemberétől nagyon-nagyon csalódott Fidesz szavazó) tegnap átnyomott nekem fotót a békeizéről és a kommenttel: Olyan szépek voltunk!
Csevegtem vele picit, hát ő most újra HISZ és Orbán igenis ÁLLAMFÉRFI. Mondtam oké, de a devizahiteledet nem tudtad kiváltani, a törlesztőd az egekben, a kocsidat el kellett adnod mert az óraszámod csökkent a melóhelyeden, a gyerek hittana miatt napokat fröcsögtél, erre hümmögött, hát ez igaz, de a közösségi élmény olyan szép volt.
Mondtam neki hogy én is hiszek a közösségi élményben, meccsekre kell járni vazzeg ha közösségi élmény kell nem utó-május1 felvonulásokra. Ott is van sok tízezer ember, ahol állsz azok mind veled értenek egyet ki a király és még égetned sem kell magad hogy hülyére vettek, mert az csak játék...
Hogy Orbán keménykedni fog-e?

Ez nem kérdés, ilyen a habitusa. Pláne, ha hozzávesszük, hogy most a fogát húzzák (mivel engednie kell).

Lesz még ennek böjtje...
@aritus: és a többiek! Szerintem ezt benéztétek, vagy nem értettétek az iróniát:
" Ne, kérlek ne gyere azzal, hogy ez cigány mentalitás, mert csak a romák szerint jár a segíjke alanyi jogon, de mikor a kötelezettségeikért szólunk akkor rasszizmust kiáltanak nyomban" Itt nem arról van szó, hogy Fabius szerint ilyenek a romák, hanem pont azt pellengérezi ki, hogy a fideszes közbeszéd szerint ilyenek. (Ezért kell őket közmunkával stb. megrendszabályozni.) És hogy ugyanezen fideszesek az EU/IMF-fel szemben pont úgy viselkednek, mint ahogy ők azt a romákról gondolják: azaz ide az EU pénzeket, meg az IMF hitelt, de utána ne akarjatok semmiféle szabályokat betartatni velünk, magyarokkal, mert az sérti a szuverenításunkat. Olvassátok el, még egyszer!
Tóta W. a Békemenetről:

"Kik is ők? Mit kívánnak a magyar nemzettől?

Kívánságaikat kevéssé artikulálták. Beszédek nem voltak, látszólag a magyar szuverenitásért meneteltek: nem leszünk gyarmat, jobb állva meghalni, mint hanyatt fekve napozni. Ennek a magyarázatnak viszont van egy szembeötlő hubája. Az, hogy az ember, akinek olajarcmását úgy nyújtogatták ezen a felvonuláson, ahogy Kádár Jánosét sohasem, napokon belül felajánlja a szent koronát az IMF-nek.
...
Ha komolyan vennénk látható követeléseiket, akkor szinte hallanánk, ahogy kiabálják: Államcsődöt! Hiperinflációt! De tudjuk, hogy simán le fogják nyelni a fegyverletételt, mert valójában nem az érdekli őket. Az csak ürügy.

A felvonulók nem ügyekért álltak ki, csak annyit akartak megmutatni, hogy ők a fideszesek, és sokan vannak."

hvg.hu/w/20120123_fideszpride?FullComment=true#comments
@mamitirtok dr.: Most, h mondod, kezdem érteni miért érzem magamat úgy, mint egy ganajtúró a bogárgyűjteményben...
másnak is eszébe jutott a médiatörvény kavarása, hogy most is meglépig a kifogásolt törvényeknél:

2012. január 23., hétfő 8:32 (NAPI)
Magyarországról ír a Financial Times - veszélyes precedenst teremthet Budapest
A magyar alaptörvény kapcsán kilátásba helyezett uniós szankciók kapcsán a lap úgy véli, az EU-nak több lépcsős válaszrendszert kellene kialakítania arra az esetre, ha egy tagállam az alapértékeket sérti meg.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszagrol_ir_a_financial_times_veszelyes_precedenst_teremthet_budapest.508378.html
@Dr. csaknézek...: @csizsikpizsik: szélestévé sem volt semmi, kb 5 percig bírtam, ezek után sikítva menekültem a tévé elől :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Szerencsére avval a stresszfaktorral nem kell küzdenem, tévémentes vagyok perpill. :)
@Kőmíves Kelemen: nem, nem ismerős, mire gondolsz?
@orica: de ennek semmi köze ahhoz, hogy cigányok! Akkor a többszázer, aki Orbánt éljenezve felvonult, mind cigány?! Nem is értem, hogy ezzel mit akarsz bizonyítani. Farkas Flórián a fidesz megélhetési politikusa, igen a fidesz "díszcigánya", nyilván vannak hívei, meg meg tudja venni a cigányembereket akár pénzzel, akár azzal, hogy tőle függenek, mert ő a pénzosztó, de ennek nem a cigányságukhoz van köze, hanem a szegénységükhöz és a kiszolgáltattságukhoz.
"Hazafias Népfront felvonulása..."

ááááááááá, Fabius, kész, végem van :DDDD megvolt a mai napi betevőm, köszi :)))

egyébként a külföldi médiát nemigen érdekelte ez a csinnadratta, egy helyen láttam csak valami röpke beszámolót, de ott is inkább a kis színes rovatban, kb. 24 órával a tényleges dzsembori után.
@aritus: Amíg van cigány-ombudsman, ami létezésével deklarálja a különbséget ember, és ember közt, addig én nem nagyon tudom megérteni, mi a baj a "cigányozással"?
@aritus:

Nincs a megfogalmazásban se összekacsintás, se agymosás. Néha mikor egy társadalmi réteg - itt most a jobboldalra gondolok - valamit látványosan nem ért, akkor olyan nyelven kell szólni hozzá, olyan példát kell neki mondani, ami keresztül rögtön vágja miről van szó.
@allegretto23:

Jól látod, ezt akartam mondani. :-)
@Zébácsi:
Igaz, igaz. Keménykedni fog és most már nem kell gyurcsányozni, lehet IMF-ezni a megszorítások miatt. Meg az Uniót okolni, ha a nagy tüntetések elkezdődnek. Éppen úgy, mint Romániában. Csak az a különbség, hogyha nem egy kulcsos adót vezetnek be, hanem 3-4 kulcsosat, akkor nem tartanánk itt. Nem kellene újabb és újabb megszorítások.
Amúgy meg nem vallana Orbánra, ha nem akarná kijátszani az IMF-et és az uniót. Csak azon múlik, hogy azok hagyják-e magukat.
Orbán valódi levele Barozzohoz

Drágabolgárúr! Izé.. Hmm.

Drága „Bározzo” Úr!

Én, Orbán Viktor, szánom-bánom bűneimet.
Megpróbáltam szembehugyozni a globalista tőkével, de nemcsak húgyot csapott vissza rám a szél, hanem szart is, olyan liberális féle mocskot. Sőt, még a hátam mögül is kaptam egy kokit a hazai liberálisaimtól, igen, hátulról! „Na és” BALról egy horgot és számtalan övön aluli ütést is.
Pedig elolvastam az egységes, demokratikus, uniós játékszabály gyűjteményt, de csak később jöttem rá, hogy ez nem rám vonatkozik.
Ami rám vonatkozik, az a jobbszélen van, apró betűvel, olyan betűmérettel, amit a nagytőkés bankok használtak a frankhitelnél. Te tudtad ezt, hogy az itt leírtak homlokegyenest mást várnak el a demokráciára vonatkozóan akkor, ha jobboldali, nemzeti kormányt álmod meg a nép, mint, amikor libsi kormány kapaszkodik a bársonyszékbe? Ráadásul az én dobókockámnak csak négy oldala van és nincs rajta hatos! Bármit csinálok, bárhogy dobom el, ez jön ki IMF hitel.

Bűnömül rovom fel magamnak, hogy nem tőletek akartam hitelt felvenni. Sőt! Nem is akartam! Egész egyszerűen naiv voltam, hogy vissza akartam fizetni ezt az uzsorát. Pedig a játékszabály azt mondja, hogy minden körben, minden játékosnak kötelező IMF hitelt felvennie. (Most már tudom. Most meg ez a baj.) Aki nem így tesz, az kimarad a dobásból, és ráuszítják a minősítő intézeteket, a lefizetett liberális EU-s képviselőket, a Soros pöcsén, bocsika, alapítvány csecsén élősködő hazai rettegőket, és zavart keltenek az erőben. Legvégén Amerika megbombáz.
Világos, hogy fel kell vennünk azt a hitelt. Világos, hogy fedezetet is kértek érte, nyilvánvaló, hogy így lehet egy nemzetet kiforgatni a vagyonából. Látjuk, göröghonban is ez megy.
Kedves József! Lehet, hogy ti is sorra kerültök? Úgy értem nem Te, csak a népeitek és országaitok.

Ja Józsi! Képzeld cigányoznak! Itt Magyarországon! Nem a jobbik! A liberálisok! Mondom a liberálisok! Engem! Lehet, hogy mégis igaza van Daniel Cohn-Bendit –nek., Itt félnek a cigányok. Hogy mondod? 7. oldal? Ja, igen így már értem: kettős mérce…

Ja és képzeld, tele vagyunk volt komcsikkal. Ja, a FIDESZ! Utálják is őket a nép, de ez van. Na és?- mondhatnám, hogy klasszikus műveltségű embereket is idézzek… De legalább ők nem az internacionálét éneklik, hanem a MAGYAR HIMNUSZT. Kaptak egy esélyt az esélyegyenlőségtől. Különleges anyagból vannak gyúrva,. Nem, nem vadkenderből… megint rossz háttéranyagot kaptál, összekeverték a neked szánt A4-est meg a ZÖLD spanglipapírt.

Ilyen ez a magyar, Kádár népe. Itt mindent bevesz a gyomor, és ki is szarja. Antallt-Hornt-D ügynököt-Gyurcsányferit és engemet is. És ezt gyakran ciklikusan csinálják. Azt, hogy beveszik és azt, hogy kiszarják. Mármint a nép. Hogy? Gusztustalan? Nekem mondod? Nekünk mondjátok? Gusztustalan!
Lesz itt még jobbik világ . Talán ez kell? Erre játszatok? Mert hiteles embert a baloldalon még LáMPással sem találni. Csak egy volt, sokban egyetértett velem, le is mondattátok önként. Addig maradok én, mármint tisztelettel Viktor a győző.

Csá csumi csá!, ahogy felénk mongyák, Alcsúton-Felcsúton.
.
@aritus:
Én nem vagyok cigányellenes. Még az átkosban dolgoztam cigány emberrel. Csak most az a baj, hogy kezdenek nagyon nyomulni. Ha szólsz nekik, hogy van a sornak vége is, oda álljon, hát megkapod a magadét. Az orvoshoz egy beteget 4-5 családtag kísér és feltétlenül van közöttük férfi is. És mindenki előtt be akarnak menni. És bizony, be is mennek, mert különben olyan ordítozást csapnak, hogy az orvos is beengedi azt az egy beteget közülük, hogy menjenek már el. Az a baj, hogy nagy részük egyáltalán nem alkalmazkodik. Tudom, az iskola, óvoda hiánya. De, amikor a szülők megverik a tanárt, vagy az óvónőt megfenyegetik, akkor mit is kellene csinálni?
Több kommentben olvastam - nem itt persze -, hogy mi is lenne a baj avval, hogy vezérünk (khm, most éppen...)feltétlen együttműködéséről biztosította az IMF-et.
Hiszen az is baj volt, hogy szabadságharcol.

Következtetés: a komcsi-libsiknek semmi sem jó, csak kavarják a "málnaszőrt", és ellendrukkolnak.

"Remek" meglátás.

Vajon oly nehéz észrevenni, hogy az egyik fő probléma nem az, hogy melyik álláspontot képviseli (éppen...) a ME, hanem az, hogy ezek között a változtatások között olykor pár óra/nap telik el csupán? (Persze az is erősen necces, hogy MIÉRT is változnak eme álláspontok...)

És mekkora gáz, hogy még mindig a kettős-beszéddel (vö: duplagondol) próbálkozik az internet korában, ami elég kellemetlen következményekkel jár, mert mind a nagyvilágban, mind pedig itthon elég sokan tudnak (tudunk) olvasni, szöveget értelmezni, sőt, némely deviáns egyednek meglepő módon a memóriája sem csupán pár napos lejáratra van belőve...

Röviden: hiteltelenség, és minden, ami ebből következik.
Ez a fő gond!
@Gábriel angyal: én meg éppen káros összeállításnak látom: már előrevetíti,hogy fél év múlva ténylegesen is és nyíltan, tömegesen lehet majd utálni az IMF-et, pedig köztudomású, semmit se kér vagy követel ki, saját magunktól kell felajánlásokat tenni. Legfeljebb ajánlásokat, tippeket adhat. Nagyon rossz már most ebbe az irányba vinni az indulatokat, a cím nagyon elhibázott.
Ez a békamenet is csak arra volt jó, hogy előkészítse az előre várható döbbenetes megnemszorítások miatti hangulatot. Nem véletlenül volt a molinón, hogy nem akarunk gyarmat lenni.
@Dr. csaknézek...:

Régen mondom, hogy létezik alternatív valóság, és abban élnek emberek :-))
:D

Heinemann nem dolgozott együtt Schmitt Pállal
Janecskó Kata,Miklósi Gábor
2012. január 23., hétfő 10:39
|
Email

„Soha nem dolgoztam együtt Schmitt Pállal” – írta az Indexnek küldött válaszlevelében Klaus Heinemann, a német professzor [1], akinek az 1991-ben, angol nyelven publikált tanulmányából hosszú részleteket emelt át szinte szó szerint az államfő 1992-ben publikált doktori disszertációjába.
@Fabius:

Sőt, a sötét anyag létének bizonyításához is egyre közelebb járnak a fizikusok (ha jól tudom).
Tovább a párhuzamos univerzumok hipotézise is idepasszol.

Áh, rossz helyen keresgélnek!

Magyarországon ez már létező valóság, és a bizonyítás sem szükséges.

Eccerű hétköznapjaink tükrözik, bizonyítják eme elméletek helyességét. :)
@Spániel: mint már fentiekben idéztem a blogból, nem kötelező hitelt felvenni, semmilyen hitelt!!! mai napig ez a kurzus elbaszott közel 20000 azaz húszezer milliárd HUF-ot, aminek egy része a következő 6 generációt is!!!! terheli és semmi eredménye sincs, és ez az egyetlen probléma, a hitelt nem hazahordani kell (mint a viccben Istent kérdezi mit tegyen hiányzik 20000 milliárd a kasszából a válasz TEDD VISSZA!!!) hanem új értéket termelni és sokkal többet mint a hitelfelvétel előtt...na ez nincs és nem is lesz ez a cigánytempó ellopom és elbaszom és utána az a rohadt geci aki visszaköveteli kamatos kamatokkal ...a többi kérdés teljesen mellékes és fölösleges gumicsont...legyen béke de minek és kinek? hagyjatok csüngve dolgozni termelni és ...
Doktorok!
Olvastam a kommenteket, és lenne egy kérdésem. Miért bántjátok a cigányokat, miért alázzátok meg azzal, hogy orbánt lecigányozzátok. Nincs elég bajuk szerencsétleneknek? Így persze, hogy utálják őket, és jó hogy igaza van annak aki cigánybűnözőzik. Az a seggfej már önmagában kitesz két cosa nostrát. Szóval, ne alázzuk meg még jobban a cigányokat, hogy közéjük rakjuk viktort.
@Dr. csaknézek...: nem jól tudod nincs sötét anyag, sötét elmék vannak amelyek kitalálják a sötét anyagot a náluk is sötétebbeknek...várjátok a griffmadarat de csak nem akar landolni...:))))))))))
@hitomi: a külföldi médiákban talán azért nem volt akkora hűhó erről a "szolimenetről" mert tőlünk nyugatra mindenki előtt tiszta lehet,hogy milyen anyagi ráfordítással jár egy ilyen "spontán" buszkaravánokkal, az ország minden területéről és környező országokból összehordott tömeg. És az is, hogy jelenleg ezt csak a fidesz képes megfizetni.
Pártízezer fidesz és jobbikfan mellé összehordták az ország unatkozó apatikus munkanélkülijeit, nyugdíjasait, akik az ingyenebédért meg némi zsebpénzért perszehogy eljöttek egyet kirándulni szép fővárosunkba. Kiváncsi lennék, önköltséges alapon mennyien vonultak volna. Én ennyit tulajdonítok ennek e felvonulásnak.
A nyugati ujságírók számára talán ezért többet jelent, ha egy tünti csak néhány tízezres,de mindenki saját zsebből finanszírozza. Kb. négy buszjegy.
És azt is tudni kell, hogy a nem kormánypárti tüntik szinte csak bp-ről és környékéről tudnak résztvenni. Ennyien, és ez nagyon szép eredmény.
@Dr. csaknézek...:

A sötét anyag sajátossága, hogy közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki. Ennek eredménye, hogy az altervalóságban élők EEG vizsgálata tevékenység nélküli fekete képernyőt mutat :-)
@Dr. csaknézek...: Hát igen, mert mi már felfedeztük a földön az első feketelyukat. Ez pedig az állam, magához vonz minden pénzt és beszipantja, sose látjuk viszont. :D:D
Mindjárt visszajövök az egészet á z-ig elolvasni, de ez is egy gyöngyszem, ne vesszen el: index.hu/belfold/2012/01/23/heinemann_nem_dolgozott_egyutt_schmittel/

A sánta kutya már Usan Bolt-i eredményeket produkál...
@Gerbó: ha így van, akkor teljesen oké a poszt:))
@Rodeo36:

Igaz, igaz, én kérek elnézést. :)

Megint elfeledtem szíriuszi ősgyökereinket.

Megyek cavintonolni. :)
@pumukli 12: De te hál istennek nem vagy cigányellenes, ugye?
@Fabius:

Akkó' má' mindent értek!

Ők a megvilásodottak, akiknek az elméjüket már totálisan sikerült kiüríteniük, és eljutottak a nirvánába... :)
@csizsikpizsik: Igen, mintha kicserélték volna őket, ha megfigyeled, mostanság már nincs az utsó bekezdésben, hogy minden amit leírtunk nem igaz, a kormány jó fej. Csak a kommenteket nem merik vállalni, a szakkommentárjaik meg uuuuuuuuuunalmas.
@nemecsek ernő áruló: mert VAN különbség, csak az genetikus, vagy született, hanem társadalmi, szociológiai, többség-kisebbség vonatkozásában!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

No, még a végén fizikástovábbképzés lészen itt. :)

Én jobban szeretek más fekete lyukakat, de erről most inkább nem értekeznék. :)
@aritus: Ezzel az a baj, hogy a logikád hozza magával, hogy valakiknek előjogai vannak valaki mással szemben. Ez pedig két irányba vezet. Az egyik a feudalizmus, a másik a rasszizmus. Én személy szerint egyiket sem érzem kívánatosnak, a cigány-ombudsman intézményét ahogy van megszüntetném.
@pumukli 12: nem azt mondtam, hogy nincsenek problémák, konfliktusok! De mindegy, ez itt off, és a téma bonyolult, és körkörösen telített indulatokkal, projekciókkal, itt egy kommentebn nem fogjuk tudni megbeszélni. Azért azt talán te is elfogadod, hogy a fasz rosszabbik végén többnyire és tömegesen a cigányok vannak.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Hogy m a szíriuszi ősgyökér?

Höhö, mostanában sűrűn terem itthonság.
Kedvez neki az éghajlás, az aktuál-mikroklíma! :)

Csak hogy némi mezőgazdálkodással is foglalkozzunk, mert mint megmondta a Tuggyátokki, ez lesz a kilábalásunk alapja és motorja, a mi jövőnk.

Megkímélem a blogot attól, hogy az evvel kapcsolatos asszociációkkal fárasszalak titeket, pedig lenne bőven! :)
@pumukli 12:

Bizony.

Csak az a baj, hogy a kád vízzel együtt Orbán kiönti a gyereket is, hiszen végül is nem az IMF/EU-val packázik, keménykedik, hanem a zemberek sorsával, életével.

Ha beletörődne abba, hogy nincs itt semmilyen fülke, meg forradalom se, és boldogan pancsikolna a 2/3 -jában, jobb lenne mindenkinek. Megjegyze, hosszú távon neki is.

De őt nem ilyen "belátós" fából faragták, csökönyös magyar fajta.

/sóhajt..../
@a szív fészkei:
[off]
Adódik egy kínzó kérdés: ki dolgozott együtt az elnök úrral?
[/off]

Nem vagyok ideológiailag elég képzett, nem tudom, hogy most éppen hol tartunk? A szabadságharc melletti békemenet után már nem, vagy még mindig, esetleg újra a hárombetűs intézmény ellen hangoljuk a magyar költségvetést?
(A plágizált részek a Tanú című filmből, és MGy IMF-el kapcsolatos nyilatkozatából származnak!)
@Dr. csaknézek...: Ó, akkor már íródik a hiánypótló mű, hogy a magyarok a sziriuszról, a nem magyarok a vénuszról jöttek?:D
@nemecsek ernő áruló: ez itt off, és utóljára válaszolok, nem akarom szétoffolni a topicot. Erre csak azt tudom mondani, hogy amikor a buzik szeretnének házasodni, gyereket nevelni, örökbefogadni, azaz csak azt és ugyanannyit, amit a többi ember, ugyanez a reakció, minek akarnak többlet jogokat, meg kiváltságokat?! Szóval én az ilyen érvelésre, mint a tied, lebénulok, mert annyira nem hiszem el, hogy más számára ne lenne világos, és egyértelmű, hogy a cigányok nem kiváltságot akarnak, hanem ugyanazt az elbírálást, mint a nem cigányok. És azért kell ombudsman, mert akkora az előítélet velül szemben. Még nagyon ifjú koromban olvastam egy amcsi könyvet, Néger voltam Amerikában volt a címe, egy dokumentum könyv volt, egy fehér csávó vhogy besötétítette magát, és néhány hónpig négerként élt. Ezt tudnám neked is ajánlani, élj csak néhány hétig cigányként itt, és nem fogod vitatni, hogy miért kell ombudsman, és meg fogod érteni, mi az a pozitív diszkrimináció. Nem kiváltságok kikövetelését. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy nincsenek súlyos problémák és konfliktusok!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Először szűrtek és válogattak, aztán gondolták a facebook megold mindent, arccal és fotóval csak a csí fog áramolni, a kritika nem. Mivel ez sem jött be kitalálták ezt a szakértősdit hátha :)
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

"Ó, akkor már íródik a hiánypótló mű, hogy a magyarok a sziriuszról, a nem magyarok a vénuszról jöttek?:D"

Majdnem.

A nemmagyarok máshonnan jöttek.
Nem csak a Vénuszról.
Mindegy honnan!
Nem innen, na!
Vili? :)

És onnan ösmerszenek meg, hogy nem itteniek, hanem ottaniak.
Nem minket képviselnek, hanem amazokat.

De a legegyszerűbben onnan tudhatod, hogy mást gondol, mint te.
Illetve én.
Na, mondok itt hülyeségeket!
Szóval: Ő (a Tudodki!). :)
@Fabius: "vissza a valóságba". Jó cím. Lehetne találóbb is?

"Próbafülke forradalom" lett a "fülke forradalom". Bölcs vezérünk és jobbkeze próbálkozott, de (eddig) nem jött be nekik.
@orica: Mi valóban kezdünk gyarmat lenni, mégpedig Orvbán gyarmata. Bábozik az alattvalóival, érdekei szerint megoszt és uralkodik a zavarosban.

Ha cigányszármazású,- amivel nekem gondom semmi, nem tudom, ez miért érdekes - akkor remek példát adhatott volna azzal, hogy ezt büszkén felvállalja első perctől - ahogy pl. Daróczi is tette - és deklarálja, hogy tanulással, melóval (jó, ő épp nem melózott) viheti itt valamire, sőt ennyire egy roma is, ahogy Obama Amerikában, ahogy a zsidó-görög-magyar Sárközy egy, a származásra még mindig elég finnyás országban.

De ő csak annyit "tett" a véreiért, hogy azonnal szervezett kétes elemekből egy ilyen mindig mindenért neki hájpoló etnikai drukker-pompomcsapatot és ezzel le is tudja az egész kínzó kérdést. Láthatóan semmi érdemit nem is akar kezdeni a dologgal, meghagyja jobbikos jutifalinak, amivel azok bejuthattak a parlamentbe.

Amikor híveinek az kell -nehogy azért teljesen elcsángáljanak a Jobbikba - , akkor maga is vaskosan cigányozik: a segélykérdésnél, vagy ráereszti a kisebbségre a frech és vérprimcsi Hegedűs Zsuzsát és általa rengeteg pénzt ki- és elbaszva megoldottnak nyilvánítja a dolgot.

Ha a jövőre való tejes érzéketlenséget, a napi kis előnyért a holnapot teljesen feladó felelőtlenséget, az adott szó be nem tartását cigányokat is jellemző tulajdonságnak vesszük, akkor Orvbán valóban megtestesít egy nagyon rossz mintát onnan. Pedig adhatott volna a példátlan sikerhez utat mutató hasznos magatartási térképet is számukra. Ez az egyik legnagyobb bűne, hogy lényével nem csitította - pedig lett volna rá módja - hanem erősítette a különállást és az ellenségeskedést.
@Le_Penseur: Gondolom, az a pár samesz, akiknek ki volt adva, hogy valami kevéssé ismert fickótól emeljenek már el valami összeollózhatót.

Sameszok felszívódtak vagy már különféle jó állásokba belehíztak, nevük akkor sem volt - ha a német prof tökös gyerek, nemzetközi szinten agyonszurkálja Sliccet a todomány pástján. Ennél jobban nem lehet alázódni, de amilyen nagyon hülye Slicc és stábja, még mindig rázogatják a pofonfát.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Na jó, kapitulálok, mint Ovbán Barrosónak. DE lesz itt mingyá olyan menet értem ellened, hogy a fal adja a másikat!! :-DD
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

A mostani szakkommentátor dumáján is jót röhögtem:

"a virtuálisan sokkal hangosabb ellenzéki tábor pedig elbizonytalanodhatott a rendíthetetlenül Orbán-párti tömeget látva"

Én speciel nem bizonytalanodtam el, sőt innentől akarok tüntetésre járni. Ráadásul még a jobboldali szakértő véleménye szerint sem én vagyok akire az ébredés sanyarú sorsa vár:

"A kormány mellett kiálló, méltóságteljes felvonulást tartó, jó szándékú tömegek megérdemlik, hogy a kurucos álmok tovább álmodása helyett a valósággal és a hazánk előtt álló válaszutak bemutatásával szembesítse őket a kormányzat. "
aggaszto ait ezzel a menettel elertek...az emberek abszolut hurra optimizmusban mutogatjak ama totalis kepet, ahol olyan nagyon sokan vannak es uvoltik, hogy latjatok mennyien vagyunk ....szerdan is ezt fogjak?
@aritus: Nem kell néhány hétig cigányként élni, csak élj néhány hétig a közelükben nem cigányként.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

A szíriuszi ősgyökér a patakiattila, aki a szívcsakrábúl vonnya kia zoxigént.
@Spániel: Teljesen igazad van, ezt már a menet előtt is mondtam. Lázár fejéből pattant ki az ötlet - mert ez nem más, mint előre takarózás: mi megpróbáltuk drágáim, de megint legyűrt a gaz ellen, a pénzeszsákukkal fojtogatnak, pedig mi akartunk magunkban sikeresek lenni! Lásd fentebb egy levélvariáció is ezt mekegi, hogy jáj, itt muszáj IMF-igázni, itt nem lehet csak úgy megoldani okosba` a jót, igazodni, igázódni kell Nkik egy és ugyanaz a kettő...

Nem fogják fel, hogy miből is oldanák meg ezt, ha senki a nagyvilágban le se szar minket se keleten, se nyugaton - csak mek-mek-mek, Mekk mester után szabadon nyomatják az unortodoxiát agyatlanul.

Azt a "magyar szabad és mindenben önálló"!-mantrát, ami gyakorlatilag Mohács óta nem igaz. Annál jobb ragaszkodni hozzá. Erre mondta Popper: vannak a szabadságszerető -pl. magyarok - és a szabad népek. Érthető a difi, nem?
@Spániel: Klubrádióson gyűjtöttek megint. Összekalapozzák a pénzt, hogy ne függjenek egyik oldal politikus hiénáitól sem. Millán bankba lehetett fizetni, ki mennyit bírt vagy melózni a szervezésben.
@Rodeo36: Ugyanezt gondolom én is. Sőt, még azt is, hogy ez a négyszázezer szimpitünti fog legelőször a kormány ellen törni-zúzni-gyújtogatni. Kivéve bayerzsótit.
Csak az a véleményem, hogy kár most hangulatkeltő címmel patást csinálni az IMF-ből, amikor nem ők tehetnek a mi balfaszságunkról. Ők csak a következmény. És persze a tökünknél fogva fogják b evasalni a "védőhálót", amibe belerokkanunk.
De ne kezdje ezzel senki már most a kormánymosdatást.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Kiművellek: arvisura.van.hu/keret.cgi?/szentkorona.htm Ebből:[..]"A beszélő kövek

Azonban az igazi rejtély a koronánkat illetőn – és amitől valóban egyedülálló az egész Földön – az az, hogy beleépítettek 12 úgynevezett „beszélő, gondolatrezgésre hajlamos követ”. Ezek a kövek a Szíriusz-rendszerből, Arvisura-Anyahita hozományaként kerültek Ataiszra, Kr. e. 8508-ban.
„Ataisz süllyedésekor, a nagy földindulás, tengerháborgás, égszakadás alkalmával csak azok a hajók menekültek meg, amelyeken Joli-Tórem boglárjai voltak elrejtve”.
Azaz mind a tizenkét követ kimenekítették a süllyedő szigetről, s azok mind valamely ataiszi gyarmatbirodalomra kerültek." Na nem olvastam mind el, elég ennyi.
@d fele doktor fele barát r:

Te mi aggasztót látsz ebben a meneteredményben? Én csak azt látom, hogy a jelenlévők is maximum 100 ezernek számolták magukat, és ők lesznek azok akiknek (a saját retorikájuk szerint) azt mondja Viktor holnap, nem leszünk gyarmat? De, leszünk.

Szerinted nekünk miért kéne ezen aggódni?
@Zébácsi: VEle szemben is vannak csökönyösek, remélem:

Ady Endre

MAGYAR JAKOBINUS DALA

Ujjunk begyéből vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?

Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy erős akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulya had mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.
@a szív fészkei: ez igy baromsag, de a korona tenylegesen meg lett onta es hianyoznak rola dolgok...

en nem aggodok kedves baaaaranny xcsak firan pislogok...igaz h marcius 10-en lesz a tuntetes es nem marcius 15-en
@d fele doktor fele barát r: De Magyarország lakossága nem 400 (inkább 160 ezer, ami reális a menetben) ember. Mert ha négyszázezren voltak, akkor legyenek együtt 25-en 1 nm-en. Kívánom nekik,nagy élmény lehet!
@d fele doktor fele barát r: Ezt ol olvastad? És ha akkor lesz? Március 15-e szellemiségét -SAJTÓSZABADSÁG pl. - lehet május 35-én kívánni és ünnepelni.

Ha erre kényszerítik az embereket, akkor aznap lesz március 15-e 2012-ben. ez engem nem zavar, szerintem Petőfi is egyetértene, pláne hogy tavaly ezek kiherélték a versét...
az a felo, hogy el fogja tudni adni azt, hogy a gaz imf akarta, hogy vegyem el a nyugdijatok egy reszet.En nem akartam.

illetve a masik ez volt a marcius 15-ei megemlekzes...mert akkor mar nem leznek ennien, es ezt pontosan jol tudjak.
@a szív fészkei:
Az úgy volt: az országban dúlt a ballib,
Az ország tönkrement,
Csak üldözte a ballib az árva magyart,
És sanyargatta, zsarolta a népet.

És akkor jött a Tenkes kapitánya,
Ő odacsap, hol sanyargatni lát,
És emiatt az ember úgy imádja,
Ezt az irtó klassz kapitányt.

A tenkes lapitánya részlet:)
@devizahiteles: éltem több évig, és? de unom ezt a dumát
@d fele doktor fele barát r: 0semmi aggasztó nincs ebben az orbán meelletti menetben. Inkább skizo és nevetséges az egész. Mert ugye az ellen tüntettek, amiért a kis hörcsög holnap bepucsít egészen a falig. Ezt majd egy Tenkes kapitány idézettel megmagyarázza, hiszen olvasta.
Az is nevetséges, hogy a vigyorgó paprikajancsi minden idők legnagyobb tüntetésének nevezte? Hogyhogyhogy? Nem a 2002-es volt az a másfélmillióval?
Nevetséges továbbá az is, hogy jöttment, mindenre kapható, megvásásárolható bértüntetőkkel turbózták fel a pár tízezres "tömegüket" közpénzből. Ez mondjuk már nem annyira nevetséges.
@aritus: Az valami nagyon kivételes hely lehetett...
@a szív fészkei: Ne csináld, majdnem leköptem a klaviatúrát. Ezt valaki tényleg elhiszi?!
@devizahiteles: jah abban van valami, kezeld emberként és egyenlő bánásmódban részesüljön..tudja, hoyg kiváltságos, és megilletik a segélyek..pont...ebben nőtt fel egy vagy két generáció, fosik a munkára...
@devizahiteles: Szentendre széle volt, és még a rendszerváltás előtt, amikor lényegileg nem volt munkanélküliség (csak bújtatott, de most ez mindegy) és a cigányoknak is volt munkája és minő meglepő, dolgoztak is. Másképp viselkedtek, pl a férj mindig méterekkel a feleség előtt ment, és emiatt mindig kiabáltak, eleinte azt hittem, hogy veszekednek, amíg rá nem jöttem, hogy ők így beszélgetnek. A házaik többnyire nem voltak vakolva, ebben nagyon eltértek a "többségiek" házától és néha nagyon büdöset főztek az udvaron, azt feltételezem, dögöt főzhettek, nem tudom biztosan. A nővérem kisfia félvér, apja kubai, már az óvodában folyton cigányozták, de volt, hogy az utcán odaszóltak neki, hogy te büdös cigány, egy kisgyereknek! Szóval aki nem tudja, hogy milyen cigánynak lenni, az nekem ne dumáljon.
@devizahiteles: Lol, én éltem, na és? Itt vagyok, jól vagyok, soha semmi bajom nem esett a gonosz magdolna negyed szélén majd 4 évig.
Na és te, éltél köztük cukorfalat, vagy csak ugatod a témát, leszögezve, hogy te nem vagy cigánygyűlőlő és ismersz pár rendes cigányt...
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Gondolom közéjük tartozol, úgy mindjárt más.
"ugatod a témát cukorfalat" Mindent elmond rólad.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Azt a patakiattilát próbálták visszaimportálni a szíriuszi zöldfejűek, de a seggére tetovált orbán porté miatt súlyosan környezetszennyezőnek minősült. Ráadásul kivirágzott fülibűl a szívcsakra, és egy bizarr herpeszre kezdett a lény hasonlítani. :-)
off

Elnéztem a portfolio.hu-ra, kíváncsi lettem, hogy látják az árfolyamok alakulását, akik egyébként is ebből akarnak gazdagodni...:)

Az OTP topik helyett ezt találtam.

Mikor elkezdtem olvasni, akkor még szépen ment a nyitó szöveg reális értékelése, mire átfutottam, addigra megjöhettek a hívó szóra a szokásos droidok.
Lehet +-olni és minuszolni.

(nem olyan ütősek a kommentek, inkább felszínesek. azért linkeltem, mert meglepett, hogy itt, egy gazdasági oldalra is jut elég emberük)

forum.portfolio.hu/topic.php?t=17404&limit=20&order=1
@vörös meteor: Ezeknek sose volt gond a nettó történelemhamisítás. Amiről orica éjjel belinkelte Kosáry Domonkos véleményét.
@d fele doktor fele barát r: Erről írtam fent. Mármint hogy gyurcsányahibás meg az elmúltnyolcév, gonoszeu, rohadtimf,csak az elmúltmásfélév világon egyedülálló ámokfutásáról ne essen szó. Ez lesz március 15. meghatározó mantrája.
Nézzünk szét, mi történt kölcsönfelvétel után Romániában, Lettországban. Ránk is ez vár, de hogy hogyan jutottunk el ide, arról nem fognak dicsekedni az Astoriánál.
Tavaly még röhögve zavartuk haza őket azzal, hogy beee, szarunk a lóvétokra, annyira hogy mol-részvényeket veszünk rajta és eltőzsdézzük, ha nekünk ez jól esik. Hogy mi történt azóta itthon, az sürü homály marad.
Jó, mondjuk ez a négyszázezer megélhetési tüntető,- mert szerintem most ott volt mindenki, aki még mozogni tudott - bármit becuclizik, de a másik oldalon van ötmillió , már semmit elveszteni nem tudó, de gondolkodó ember.
@a szív fészkei:

muszáj volt a gondolatrezgésekről lerántani a leplet és egyszerű, ezt meg nem értő halandókkal megosztanod?
bennfentes tranzakció az otp-nél...nemár...az nem lehet
@Spániel: Te tudatosan dehonesztálsz!!!KÉTMILLIÓAN voltak ott, nem emlékszel? Egymáson álltak - különben hogyan is fértek volna el - és boldogan lengettek ilyen szendvicsrendszerben. Ehhez képest elfogyott 1 600 000. Snassz ügy. :-D

De annyira hülyék, hogy még ez sem tűnik fel nekik.Le kellett a balosok eredményeit radírozni, tehát kapóra jött, hogy szombaton és így összeszedték a rávalót.
Egycsilliárdan Orbán Viktor szeplőtelen szívéért

hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/21/Egycsilliardan_Orban_Viktor_szeplotelen_szi_15UX0H

"Paradox módon ez a tüntetés pont arra lehet jó, hogy a Fidesz vezetésében továbbra is elhiggyék: az a gyáva, önámító, hazudozó, tapodtat sem hátráló izé, amit kormányzás címén művelnek, tuti siker. Márpedig minél kisebb a józan belátás, annál nagyobb a bukta esélye."
@a szív fészkei: a történelmet a győztes írja...pont

a mende mondák alapja vajmi valóság...de lészen benne, mert egyébként nem indulna el

az összeesküvéselmélet azért az ami, mert ezzel a névvel senki nem hiszi, hogy valós... :D
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Attesz. Szerintem rajta van is ilyen láthatatlan korona. Csak te meg én nem érdemeljük meg, hogy lássuk. (zacijába csapta egy szíriuszi)
@a szív fészkei: Értem már, láthatatlan az a korona mint a siker, és csak a sziriuszi gondolatébresztő hullámos magyarok képesek látni.
@Kijelölt Felelős: Ez azért onnan zseniális megjegyzés: "Ott volt a 10 milla magyar, meg egy román vendégmunkás, aki nem értette a feliratokat, csak odacsapódott, mert azt hitte, ez egy megkésett karácsonyi vásár :)"
index.hu/belfold/budapest/2012/01/23/ujra_futnak_a_tavaly_kivont_metrokocsik/

minek...meg fog halni valaki...járjon busz, addig újítsak fel a vonalat...
@Kijelölt Felelős: Tanítani,tanítani,tanítani. :-DDD

Lenint is onnan küldték, biztos, csak eltévedt Svájcból jövet a kék turistajelzést felcserélve a pirossal...
@aritus: Aki nem tudja az ne is. A baj, hogy ott tartunk jelenleg, hogy többségük ezzel él vissza nagyon keményen. De ez itt tényleg nem ez a fórum.
@Spániel: "Nevetséges továbbá az is, hogy jöttment, mindenre kapható, megvásásárolható bértüntetőkkel turbózták fel a pár tízezres "tömegüket" közpénzből. Ez mondjuk már nem annyira nevetséges."

Biztos voltak ilyenek is de én úgy hallottam olyanok is elmentek akik nem annyira a kritika nélküli vitykáért, hanem az ő meggyőződésük szerint az országért "meneteltek".
@d fele doktor fele barát r: Csúnya lesz ha egyszer valamelyik metrókocsi grillsütő lesz teli emberrel. Főleg hogy én is azzal járok nap mint nap. :(
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Na, fejlődőképes vagy te. Grat! Majd néz a szíriuszi, ha visszaváltja és hiányozni fognak a rezgő kövek... DE helyette bennr rezeg majd Attesz lelke, mint egy harmatos vörös rózsa. Büntetődal jön, szóltam: www.youtube.com/watch?v=MOpk6Hbv2cU
Miközben dúl a válság végre fontos ügyekkel is foglalkozik az EU: itt a tyúkjóléti törvény

inforadio.hu/hirek/kulfold/hir-477891

De a legtragikusabb hír talán ez. :))

Dalai láma: nem a Pilisben van a Föld szívcsakrája
ingatlanmenedzser.hu/otthon/2012/1/23/Dalai_Lama_nem_a_Pilisben_van_a_Fold_szivcs_V8L7CA
@Gábriel angyal: kb. az egykulcsos adó bevezetése, a manyup lenyúlása, a bankok túlzott mértékű megsarcolása, szóval az egyszeri tételek nyom nélküli elherdálása óta lehet tudni, hogy az országnak egy időre annyi.
orbán holnap kénytelen lesz eladni a maradék ezüstöt is és ezzel megkezdődik a nagyon megérdemelt vesszőfutása is.
Mert valami magyarázatot kell majd adni itthon is, nem közlekedhet tovább feltartott középső ujjal.
Na tessék már a kanadai ügyészek is csúnyanácik lettek. :)

"Nem kellenek a bűnözőitek!" - Kiakadt cigányainkon a kanadai ügyész

www.hir24.hu/kulfold/2012/01/23/kanadai-ugyesz-magyarorszagnak-%E2%80%9Enem-kellenek-a-bunozoitek%E2%80%9D/~~fokusz
@Gábriel angyal: Hát, azért egy 13 éves határidő volt erre, úgyhogy nem lehetett senkinek sem meglepi. Ami azt illeti, mindig hajtották fel a tojás árát, úgyhogy abból futhatja.
A másik hír tragédia lesz a sziriuszról ideimportált honfitársainknak. Borzalmas, hogy fogják túlélni?!:D:D Tudom, a dalai láma hazaáruló!
A kis és alacsony vállalkozók lelki állapotáról írt találó bejegyzést Jakab Andor.

jakabandor.blog.hu/2012/01/23/vallalkozoi_depresszio
Közel 4,5 milliárd euróval több pénzt kapott a befizetéseinél tavaly Magyarország az Európai Uniótól.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120123-rekordmennyisegu-penzt-kapott-tavaly-az-eutol-magyarorszag.html

Le az EU-val! Nem kell több pénz!, Nem gyarmatosíthatnak bennünket az EU-s adófizetők mocskos pénzével!
Már csak az a függetlenségi kérdés, hogy milyen színű legyen a kocka az abroszon - lásd Fabius poszt utolsó mondata - és melyik kalbászt vigyék ki: atv.hu/cikk/20120123_ezt_varjak_orbantol_barrosoek?source=hirkereso
Vidéki tudósítás:
Forrás: eszakhirnök.hu

2012. január 23. hétfő, 06:39 | E-mail
S A J T Ó K Ö Z L E M É NY DR . CSIBA GÁBOR A STRATÉGIA SZÖVETSÉG A MAGYAR KÓRHÁZAKÉRT EGYESÜLET ELNÖKE, A MAI NAPON, A BÉKEMENET EREJÉT LÁTVA ÉS ANNAK RÉSZESEKÉNT, TÁMOGATÁSÁT ÉS KÖSZÖNETÉT NYILVÁNÍTJA KI A KORMÁNY IRÁNT.



dr. Csiba Gábor
a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület
elnöke
@a szív fészkei: sajnos mindenre jól emlékszem, 2005-ig ott laktam az örökmécses közelében. Sokszor féltem kivinni a kutyát, nehogy egy zászlóba öltözött forradalmár jól nyakon vágjon, mert nincs rajtam kokárda. Akkoriban nagyon mozgalmas hely volt, a Kossuth téri húgyszag majdnem elért hozzánk.
@Gábriel angyal:

A szívcsakra igenis a Pilisben van! Egy Dalai láma nekünk ne diktáljon szívcsakra ügyben!!

:-D :-D

Hogy fogja ezt feldolgozni Pataky?
@rdos: Már megint Andorunk?
Ja, tehetném, sikeres és gazdag lehetnék csak nincs kedvem. Aha...meg is dughatnám az isteni Gisele Bündchent csak ahhoz sincs kedvem...
@Le_Penseur: akkor valaki hazudik, nem kicsit nagyon
@Gábriel angyal: Na vazze, Dalai Láma feldughatja! Szégyen, ennyit nem ért meg! :-DD Valamelyik másik láma meg mondta, hogy de ott van. Majd eldöntik szkanderrel.

A szívcsakra a hétből a negyedik. gyogyuljmeg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26:csakrak&catid=35:csakrak-cat&Itemid=43 Na most, csak azzal semmire nem megy az ember még az indiaik szerint sem. Mivel a föld amúgy is gömbölyű, honnan számítjuk tehát a csakrákat?

És hol van a Föld szexcsakrája, ami a második a sorban? Az nem fontos?? Szóval Attesz melyiket választaná? Mint fősámán ugye. Nekünk abból is ilyen tréfli (jiddis szó, szart jelent) jut.
@Le_Penseur: De az hol van??? Abból van ellene a TÜNTETÉSnek nem nevezett Békemenet. A többi biztos helyen a pártsifonérban és jó elvtársaknál.
@Le_Penseur: de hiszen orbán ugyanezt mondta az EP-ben. Nem figyeltél? Háló kell nekünk, csak háló. Erre mondta a kedves hölgy, hogy ők nem halászok.
@a szív fészkei: a gyökér csakra :D abból van egy pár :D
@Nyilasm: Éljen, éljen, éljen,éljen! Csiba Gábor mások fizetéséből, mert ő nem szenvedhet annyira hiányt, mint sok más egészségügyis, aki kitántorog emiatt nyugatra.
te büdös csuti paraszt!
A fiam most ért haza suliból és mondja, hogy ahol továbbtanulna mennyi a várható tandíj.
200ezer félévre, plusz a sallang: jegyzet, stb
Szakközépbe jár és nem rossz tanuló.Elvileg tanulmányi ösztöndíjas is lenne, de még a szeptemberi ösztöndíjat sem kapták meg a suliban.
Te mocsok sunyi párttitkárfattyú, hogyan -honnan teremtsünk elő a mai árak és a minimálbért alig meghaladó fizetésünkből ennyi pénzt?
Mit mondjak a gyereknek, miért nem tanulhat?
@csizsikpizsik: Hát, pedig 2001-2002-ben valóban megbolondult a világ is és az országunk is, és azóta sem akar racionálissá válni. Ebben Jakab Andorral egyetértek.
@m6beütő: ezt...vazze..ezt, ezzel a hangnemben...
@Fabius: majd alapít egy szívcsakra- és zálogház-hálózatot.
Hőőőőőha, 22-2 a magyar-török vízilabda :-))
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: egyik eccerű cigányember ismerősöm monta : " - Hogy szakatt vóna annyukba a fejük ! "Szóval tényleg ne hasonlítsuk hozzájuk, mert megbántódnak.
@a szív fészkei:
Nálunk egy részét ténylegesen felhasználták. Lett belőle út, ovi, szennyvízcsatorna, kerékpárút.
@Nyilasm:

Mindig öröm látni, ha városom pro urbe díjasa nem feledkezik meg a kötelező és tőle elvárható seggnyalásról. Remélem a betegszállítás bizniszben is minden rendben.
@rdos: Még ha igaz is (van benne valami) nem igazán hiteles hogy tehetném, sikerülne de nincs kedvem tenni. Sokkal sötétebb, reménytelenebb világban is próbáltak emberek alkotni, újítani, jobbá tenni (ennyi erővel ne kelj fel az ágyból mert úgyis minek, csak feljelent a szomszéd és rádugat a kutya).
Póz az egész, ügyes és hatásos pucc, de semmi más.
@m6beütő: Feküdjön rá a fiad a németre és irány Ausztria bármelyik egyeteme. Tök komolyan, vissza se nézzen.
@Gábriel angyal: A kérdés inkább az, hogy jutott útlevélhez, és hogyhogy nem akadt fenn a vízumkérelemnél a nő. Szerintem itt nem csak a mi sarunk jelentkezik, hanem az övék is. Ráadásul nacionalizmussal könnyű lesz az ügyész úrnak választáson indulni. Milyen szépen fog hangzani majd a kampányban, hogy harcolt azok ellen, akik kihasználják a rendszert,harcolt a bevándorlás ellen.
@m6beütő:

Egyelőre ne mondj semmit a gyereknek, ugyanis január 31-ig senki pontosat és hivatalosat nem tud mondani senki. Az enyém is kapott hasonló tájékoztatót, de a keretszámok átalakítása miatt a szak sem indul ott, ahová jelentkezne. Se pontos létszám, se ár, se semmi nem biztos még sehol.

Ez a valódi szégyen.
@csizsikpizsik: vagy ha marad kezdjen el inkább héberül tanulni. ;)
@csizsikpizsik: Nekem hitelesnek tűnik, elismerve, emberekhez nem értek.

Azt mindenesetre magam is látom, sajátos kapitalizmusunk van. Az átkosbeli agitPRopos eftársakból, komisszárokból (párttitkárokból) lett menedzserek érdekes módon jól élnek a közpénzes beszerzéseken, a valódi piac pedig kutya kemény. Arra sincs pénz, amire kéne.

Értsd. Főnök! Nem vakolni kéne, hanem alapot megerősíteni! Azért pereg a vakolat, mert dől szét a ház! Ja vagy úgy!? Akkor vakolást sem kérek.
@Gábriel angyal: hüje vagyol? má megbocsályts, ugye kínait akartá mondanyi, az megyen mostanság, tudod keleti szél, vizet árrraszty ;)
@csizsikpizsik:

Bazi unalmas ez az Andor féle áltudományos okoskodás. Volt egy dobása amit felkaptak és hájpoltak egy hétig, aztán a kukázás elkerülésére azt igyekszik felmelegíteni időről időre. Csak kurvára nem érdekel már senkit.

Kommentelni meg nyilván azért nem lehet nála, mert két perc lenne bekergetni az ideológiai zsákutcába.
@Fabius:

Úgy van, ez a valódi szégyen. A köbön.

Megtörtént a felsőoktatás jóárúsítása - nehogy a plebs kölyke eséllyel induljon már, az egyébként is hendikepes helyzetéből...

Hogy is volt ez korábban, ki is rontott rá a nemzetre?
S ki ront rá most, csak úgy csuklóból-kapcsiból?

Nem is írok erről többet, mert olyat találok írni, hogy ki leszek tiltva...

:-((((
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Tudom, csak puffogok.

Most nézem Cirbi, szép kis nick-metamorfózist inspirált nálad a SP "doktorija". :-). Klassz, teccik.
Lájkolom.
@/manens: De most tényleg. Amúgy is megvan egy alapból erős cigányozás a társadalomban. Ha hozzájuk kötjük viktort, akkor végképp meggyűlölnek minden romát. Ezt senki, de még a leggusztustalanabb galandféreg sem érdemli meg, hogy hozzájuk sorolják viktort.
Nemtom, ezt linkelte-e valaki.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120123-rekordmennyisegu-penzt-kapott-tavaly-az-eutol-magyarorszag.html

Ezzel játszunk, ha EU-zászlót égetünk, kuruckodunk, és szabadságharcot hirdetünk. Ez CCa évi 8-10 milliárd euró is lehet a plusz vámokkal, egyéb költségekkel, amit bukunk, ha nem vagyunk EU-tagok. De ha csak baszakodunk velük, és elvonnak kétmilliárdot, akkor is csőd. Még úgy is, ha ezek címzett támogatások.
@Zébácsi: köszönöm, a hülyeségért én sem megyek a szomszédba :D

amúgy \o/ kérdés meddig és miért, meg úgy általában, mi lesz :D

Jót tett a görög hír a forintnak - 300 alatt az euró

Délelõtti piaci pletykák szerint nagy vonalakban megszületett a megállapodás a Görögországot hitelezõ magánbefektetõk képviselõi...
@d fele doktor fele barát r: Több is, ha megnézed, mi a funkciója: pénzkereset.
A többi aspektussal pont annyira törődik, mint Attesz sámfafiú a szívcsakra - Szívcsakra (Anahata)
Jelentése ép, sértetlen, érintetlen - jelentésével: "Kiegyensúlyozatlan működése esetén szeretetéhség, szeretet-függőség, gyűlölködés, harag, agresszivitás és embertársaink iránti érdektelenség léphetnek fel. Fizikai síkon szív- és keringési zavarokban, az immunrendszer ." Nem hülyék az indiaiak.

Ha már párthoz rendelés, még ez is tanulságos: "Napfonat vagy köldökcsakra (Manipura)

Jelentése fénylő drágakő.

A napfonat csakra jelképezi cselekedeteinket, akaraterőnket, magunkkal-árnyoldalunkkal és a külvilággal vívott harcainkat. A napfonat csakra a köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával. Színe sárga.
Hozzátartozó szervek a hasnyálmirigy, emésztőszervek, máj, lép, has alsó része, epehólyag,
A napfonat csakra legfőbb területei:

agresszió, düh, harag
hatalom

Diszharmonikus működése esetén lelki szinten hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbrendűségi érzés, félelmek, szorongások léphetnek fel. Fizikai síkon gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák jelentkezhetnek.
A napfonat csakra helyes működésének visszaállításában fontos önmagunk elfogadása és kifejezése, a hatalom, akarat és erő helyes gyakorlása, érzelmek kimutatása." Na ez a diszfunkciós csakraműködés nekem gy az egyben a Fidesz-Orvbánt írja le.
jav: A többi párt is csak ezzel törődik: pénzhajhászat. ill. Sámfafiú a szívcsakrával
@szerénységem: Ezt soha be nem látják - persze színfalak mögött boldogan felhasználják és élvezik. Nem véletlen Lászlóné kinevezése annak a minisztérumnak az élére, amelyik ennek az eu-pénznek az osztásával foglalkozik...

De heccelni kell, ebben Jobbik és Fidesz kéz a kézben járnak. Luxusbrand Burberry sálban, mint Vona, méregdrága Multivanokban, mint Orvbán - ezt mindig le fogom írni, amíg ezt az Eu-gyűlölő dumát nyomatják. Ennyire hitelesek, bammeg.
@Zébácsi: Te olyat, hogy kitiltanak innen? Hát az azért meg szeretném érni... :-DD
@a szív fészkei
@Dr néma bárány
Meg kellett köszönni a kormánynak a leendő csillagpont kórházat, ami egy jelentős beruházás.
"A megyei kórház csaknem 12 milliárdos beruházása szeptemberben kezdődött, de december 16-án volt az ünnepélyes alapkőletétel. Ezen azonban – parlamenti elfoglaltságuk miatt – a térség országgyűlési képviselői nem tudtak részt venni. Ezt pótolták szerdán, de ekkor már bejárást is tarthattak, hiszen az épületnek szinte már a második szintje is kész.

Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató főorvosa Csöbör Katalin, dr. Nagy Kálmán, Sebestyén László és dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselőket látta vendégül szerdán. Elmondta: a Csillagpont építése az országban az egyik legnagyobb, a térségben pedig a legnagyobb beruházás. “30 ezer négyzetméteres beruházás, ebből 16 ezer lesz az új építés, 14 ezer pedig felújítás. Megújul a jelenlegi ideggyógyászati, a sebészeti tömb, a traumatológia helyére beköltözik a szülészet. A legfontosabb azonban, hogy a korábbi pavilonrendszert felváltja egy ésszerűbb működési rend” – sorolta. Azt is megtudtuk, hogy a mostani területhez képest a Csillagpont megépítése után a kórház 4000 négyzetméterrel lesz kisebb, amely olcsóbb üzemeltetést tesz lehetővé, nem beszélve a környezetbarát üzemeltetésről.
Igazi siker

Dr. Csiba Gábor beszélt arról is, hogy a főépület, és a 26-os út felé néző tömbök – kivéve a belgyógyászat – kirülnek. Ezeket hasznosítani tudják majd, például szociális otthonnak, konferencia-központnak, vagy lakóparknak, ahol kórházi dolgozók lakhatnak majd – hangsúlyozta. A főigazgató főorvos befejezés időpontjának 2013. április 30-át jelölte meg."
Forrás: boon.hu 2012.01.18

2013 áprilisára készülhet el a Csillagpont Kórház

Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa a Csillagpont Kórház elnevezésről azt mondta, ez több szempontból allegorikus, a gyakorlatban pedig azt jelenti, hogy stilizált csillag alakú lesz az építmény. A központi épületet zárt folyosós rendszerrel kötik össze a többi részleggel. Hozzátette: bár 30 ezer négyzetmétert építenek és újítanak meg, 4 ezer négyzetméterrel kisebb lesz a kórház, tehát könnyebben, valamint gazdaságosabban lehet majd azt üzemeltetni. Beszámolt arról, hogy 2013 áprilisára készülhet el a Csillagpont Kórház, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A 11,59 milliárd forint összköltségvetésű projektben a kivitelezési munkák szerződéses összege 7,311 milliárd forint. A fennmaradó összeg orvostechnológiai és informatikai berendezések beszerzésére és fejlesztésére nyújt fedezetet. A jelenlegi kórház területén a kiürülő hét épület hasznosítása a program kiegészítő része – jegyezte meg.
(MTI-fidesz.hu)

Most akkor kell nekünk az uniós támogatás, de a játékszabályok betartása nélkül?
@Gábriel angyal:

Te kerested legutóbb az uniós bevétel-kiadási mérleg bevételi oldalát, most nem kell elsiklani fölötte:

"Magyarország a befizetéseinél 4,37 milliárd euróval több átutalást kapott tavaly az Európai Uniótól, jóval többet, mint eddig bármikor, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss negyedéves jelentéséből."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120123-rekordmennyisegu-penzt-kapott-tavaly-az-eutol-magyarorszag.html

Ez ugye cirka 1300 milliárd forint. Az összeg nagysága kb 3 millió manyup tag 10 éves megtakarításainak egyharmada. Emlékeztetőül: az államadósság 911 milliárddal nőtt tavaly, vagyis a piaci finanszírozású államkötvényeken és az adósság árfolyambukójánál is magasabb összeget kaptunk "csak úgy".
@Spániel: Hát abban, ahogy Atteszünket elnézem a ducés fazonjával, több lesz a zaciság, mint a szív... Ettől olyan hányingerkeltő az a farizeus rizsája.
Mond szépen Gyurrika:
"Nem lesznek mexoríttásokk!"

"Ezermilliárddal csúszott el Matolcsy"
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezermilliarddal_csuszott_el_matolcsy.508449.html

Dógoznak a fijjúk... Kicsit pihenhetnének...
@Nyilasm:

Úgy kell nekünk az uniós támogatás, hogy ne kérdezzenek semmit. Kit érdekel hová lett 2 milliárd a Zöld Nyíl projektből is? Nekünk ne diktálja senki hogyan finanszírozzuk a PÁRTunkat.

Amúgy uniós pénz nélkül soha nem lenne felújítva a Megyei sem. Pedig az ideg tömb pl úgy néz ki, mint Csernobil két héttel az atomkatasztrófa után.
@Fabius:

"vagyis a piaci finanszírozású államkötvényeken és az adósság árfolyambukójánál is magasabb összeget

Szép. Ennyit a Jobbikról (zászlóégetés) (is).

Na, (Selmeczi Gabikának és Szíjjártó Petikének) ezt kellene sulykolni a zemberek fejébe a sok csúsztatás helyett.

Talán kicsit nagyobb lenne az összes szavazón mért kandela-szint az országban.

Vagy mi a keleti puszták-jurták után sóvárgunk, ahol 1 gyertya is elég? Ez már elég erős ahhoz, hogy láccódjon az a rohadt rubrika?
@Fabius:
A D. Tompikás képet fenn elba.ztad! A bájgúná feje kívül maradt a zelefánton... :)
@Zébácsi:

Ezt sulykolni senki nem fogja, mert:

1: úgy basztuk el ezt is, hogy gyakorlatilag nyoma sem látszik.

2: politikai hasznot nem hajt, mert ez a valóság.

Megmondom őszintén, hogy számomra már az is a haladás jele, hogy egy Gábriel féle szélsőjobboldali srác a belinkelt videójához fűzött - höhh, mérleget hogy vonunk bevételi oldal nélkül - megjegyzésre nem leint, hogy ammegminek, hanem elkezdi keresni miről is beszélek. Akkor nem volt időm bogarászni, most beleszaladtam az adatba és ezért neki címeztem ezt.

Világnézetről, ideológiáról lehet vitatkozni, meg kell is. Egyoldalú társadalomban volt részünk Kádár alatt, én nem akarom újra. Legyenek balosok, jobbosok, liberálisok és ütköztessenek érveket ahogy jól esik. De a számokat ne akarjuk ideológiával helyettesíteni egyik oldalon sem.
@m6beütő: Ha gyerek beszel nemetül, angolul, akkor a következöt is jatszhat. A lenyeg, hogy felvegyek magyar egyetemre es igazolni tudja, hogy felvetelt nyert. Igy pl. Nemetorszaban a drezdai, passaui egyetemen meg tudja kezdeni a tanulmanyait. Utana kell jarni, hogy melyik külfödi egyetem fogad igy hallgatokat. Nekem sok ismerösöm csinalta igy. Es igazabol az elsö honapokat kell anyagilag kinyögni, utana gyerek tud kinnt munkat vallalni es fedezni az eletet. Sokan csinaljak igy külfödiek Nemetoban.
@Dr. Boli Ch.T:

Mert most nem bújócskát játszik, hanem a fizetését inszeminálná kifele, azért :-))
@Fabius:
:)) Legalább a szarvakarásba, akarom mondani a szarkavarásban jó. Ha már máshoz nem ért... :)
@Fabius:

Igazad van és értem.

De, ahhoz, amit írsz (egyébként nagyon jól): akkor lesz itt valóban sokszínű a politikai paletta, ha a választók reális képet kapnak az ország dolgairól, okokról és okozatokról - azaz halmazuk is sokszínű, heterogén lesz, és elemeik elődordulása nem egy dipólmolekula töltései mintájára váltakozik a fülkékben.

Buta és tudatlan, becsapott nép buta és tudatlan, becsapó politikusokat választ (ami csak rövidtávon ad politikai muníciót az aktuális kurzusnak - és ennek a vége soha nem jó.
A XX. századi történelmünk tele van példákkal. Kicsit vissza kellene néha nézni, megállni, és tízig számolva új (frissebb) levegővel indulni tovább.
De hol van Baumgartner Zsolt?? És hol van Németh Lászlóné???? hvg.hu/itthon/20120123_nemeth_laszlone_nfm#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_23

[..]"Kinevezése óta eltűnt a nyilvánosság elől Németh Lászlóné fejlesztési miniszter, és várhatóan később sem fog sokkal többet szerepelni. Az Origo információi szerint a minisztérium terve az, hogy új kommunikációs vezetőt nevez ki, és ő lesz az arca a kulcsfontosságú, idén közel 570 milliárd forintból gazdálkodó minisztériumnak."
@Fabius: De égjenek el a zászlójuk nyomán rohadt kizsákmányolók! Akkor is! Ugocsa non coronat! Merazérse...
PÉNZ nélkül hogyan él meg külföldön?
Ahova jelentkezni fog, az helyben a város túlsó végén van.
Műszaki pályára menne, de ha a gimnazistáknak nem jön be az egyetem, mivel csak reál tárgyakat nyomatnak, beelőzik a szakközépiskolásokat.
@Zébácsi: De hogy sóvárgunk? Ott helyben a mongol pusztán kikötve a kutyafához?? Neeeeeeeeeeeeem. VW péncélozott Multivanban, amibe elegáns tárgyalóirodát építettek x milláért, Burberry sálban (ami, ha igazi kb. 100 ezerbe fáj). Made in china Eu-zászlót égetve farmerban, valami dél-koreai, finn vagy más mobillal értesítve erről egymást, mocsok amcsi számítógépen pöntyögve és közben az orosz gázzalfűtve melegítve a seggünket.

Na ettől annyira hiteles és lélekmelengető ez az egész "merjünk egyedül kurvnagyok lenni!"Ezért meg kornyikáltatva magyar békemeneten a székely himnuszt. Mikor van elég gyönyörű magyar népdal is.
@m6beütő: csusztasson, dolgozzon egy evet, akar kulfoldon, akar abban a varosban es szedje ossze a penzt... csak egy otlet
@Fabius: Pedig ezt teszi a Nép Mákonya, a Mátra Síugró Sánca (bele a sárba, de mindegy, a miénk, büszik vagyunk rá, érte megyünk!!)
@a szív fészkei: ez ilyen bazmeg kategoria, lagalabb hol mi par millara beperelhettek volna....hagyj fajjon

es akkor ok a hiteles politikusok, menj mar
@m6beütő:

Ha minden kötél szakad érdemes ezt elolvasni, és esetleg megfontolni:

www.szervuszausztria.hu/ausztriadiakelet/ausztria-felsooktatas-magyar-diakok-mde-35572.html

Az MDE gyakorlati segítséget is kínál lakás, kiegészítő jövedelem terén. Elérhetőség:

mde.hu/kapcsolat/

Tudom nem cél, hogy a gyerek külföldön tanuljon, de végszükségből nem árt, ha tudtok a lehetőségről.
@Dr. Boli Ch.T: Mert Fabius állatbarát - nem hiába tépem a szám a jogaikért, hogy semmi összehasonlítást se a Fidesszel! - és nem abuzálna egy drága, édes, aranyos, okos elefántot Tompikával befele.
@d fele doktor fele barát r: Szerinted a pár millát Gyufa a saját malacperselyéből fizetné ki? Dehogy: onnan, ahonnan sétáltatják a kétharmadukat. Az pedig a közös bögre, ahová benyúlnak mindenért...
kezdem nem erteni a dolgot...

a Hagyo vad megrogyot, a Hunvald is
Gyurcsanyrol nagy csond van mind ekozben Budait elitelik
nol.hu/belfold/ha_a_tanar_nyer__milliardokat_buknak_az_onkormanyzatok_ Képviselőknek - aki szegény, az a legszegényebb-mottóval - persze szó nélkül fizetik ezt a díjat.
@d fele doktor fele barát r: még csak szedegetik össze magukat, vagy már ők is bévülről bomlasztódnak, mint anno a kommerek ;)
@Zébácsi:

A reális képhez elsősorban szükség lenne a megismerése iránti igényre. Amíg a nép megelégszik jelszavakkal addig azt fog kapni.

Hogy a példánál maradjunk: Gábriel szerintem lassan megérti, hogy én nem a világnézetét akarom a saját büdös liberális nézetemre formálni, hanem a lózungok iránti kételkedés képességét, és a valóság megismerésének igényét szorgalmaznám.
@a szív fészkei:

Ez egy nagyon jó ítélet. Most képzeljük el, hogy ugyanez a szöveg fogalmazódik meg a Bajnai-Budai perben (eddig Bajnai mindegyik perét nyerte) is:

"a bíróság kötelezte a Fideszt és Budai Gyulát, hogy az ítélet rendelkező részét a fidesz.hu honlapon legalább harminc napra tegyék közzé, és a megállapított jogsértésért fejezzék ki sajnálkozásukat."

Az megvan, hogy a fidesz.hu hozza majd címlapon: elkúrtuk Gordon, sajnáljuk, bocsesz.
Örömhír Feleim:

A Jobbik az egykulcsos eltörlését, és a családi adókedvezmények megtartása mellett a progresszív, kétkulcsos (16-36%) adórendszert vezettetné be a kormánnyal.

nol.hu/belfold/uj_adorendszert_javasol_a_jobbik

Tavaly tavasztól mondogatom ezt, hallgatóznak ezek a latrok :-))
nem emelkednek az arak mi? a zsemle mar tiz forinttal dragabb mint egy honapja...vazze a kave egy szazassal
Itt van Ausztrália, itt van Ausztrália Gyulán! - hogy a Gyula név ne csak Budairól híresüljön el. Hanem valami jóval is kapcsolatba hozhassuk... www.blikk.hu/blikk_aktualis/kenguru-koszal-gyulan-2078248
@a szív fészkei:

Lesz az oktatásról poszt, amint konkrétum is van találgatás helyett. Mondtam feljebb, jan.31-ig semmi nem biztos, minden lehet és annak ellenkezője is. Nagyobbik csemetém is most kínlódik ezzel, le fogom írni a tapasztalatokat.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Általában nem, és bántani vagy leszólni sem kívánom őket. Itt konkrétan a Csiba-Dr Breitenbach Géza bizniszelésre gondoltam, ami nem mai, de emlékezetes ügy mifelénk.
@a szív fészkei:
Jólvanna! :)
Nem akarok én végül is rosszat a zelefántnak sem! :)
@Fabius: Oké, én most csak a partvonalról drukkolok!
mi van a blikk lesz a leghivatolasab. es fuggetlenebb forras ;)))) ???? muhahahap
@Dr. Boli Ch.T: Tompika nem érdekel, az ő fejivel bármit tehetsz. Azért aztán nem kár.
@d fele doktor fele barát r: Megírja a tutit. És ezt elolvassák a zemebrek. Én még azt is megmondja, hogy melyik a Barrosó a képen - balról, hogy össze ne keverjék Orvbánnal.

Azt mondta fentebb Fabius, először is érdeklődni kell ahhoz, hogy tudj dolgokról és és majd jól dönthess, ha kérdeznek.

Hát ha a Blikk mondja ezt a tudást meg a nagy többségnek, akkor ez van. Kurvára nem azt olvasom, hogy benyalna Orvbánnak most pl. Egyébként mintha szakértőket szólaltatna meg.

Majd ha mindenki ÉS-előfizető lesz, akkor meg azt idézem. De a sétafika közönsége Blikk-olvasó is. Azt mondjátok folyton, őket csak a kormánypropaganda éri el, azért hülyíthetők. Hát nem csak az éri el. Ez erre példa.
@d fele doktor fele barát r: Nem vicc, sokkal jobb leleplező riportok, bocsának oknyomozó riportjaik vannak, mint a nol-nak, vagy a hvg-nek. Tavaly a legtöbb mutyit ők derítették ki. :D Ha nem figyelnek oda, mértékadó, hiteles lap lesznek 2014-re.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: nem ledagradalni akartam csak vicces egy kicsit, masik aspektudbol meg jo es szornyu hogy mas lap es az emberek szemeben egy szenylap
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Ugye? Megélnek a szaros bulvárhabzásból, na ja, de becsempésznek oknyomozást is. Elmentek a bíróságig is kis kedves családtagok helyzetbehozásával meg a fizujukkal kapcsolatban. Orvbán is oda rohan helyeskedve először elmondani intézkedéseit.

Ezek a nyomtatott lapok fogynak, a többi döglődik. Népszava alig él, Népszabó se nagyon hirdetések híján. Ha ez a kimondás helye, akkor ez. Nincs olyan idő, hogy lehessen finnyáskodni.
@rdos: Köz(pénzes)beszerzés: havi 50-100 cs fénymásoló papírt egy vállalkozás olcsóbban tud megvásárolni, mint a közbeszerzéssel pl. egy önkori 1000 csomagot, mert a beszállítónak tejelnie kell az államnak. Hologramos kellékanyagokat számláznak, utángyártottat szállítanak, az árkülönbségből marad is, meg jut is (a .mesternek)
@rdos: Köz(pénzes)beszerzés: havi 50-100 cs fénymásoló papírt egy vállalkozás olcsóbban tud megvásárolni, mint a közbeszerzéssel pl. egy önkori 1000 csomagot, mert a beszállítónak tejelnie kell az államnak. Hologramos kellékanyagokat számláznak, utángyártottat szállítanak, az árkülönbségből marad is, meg jut is (a .mesternek)
sopa vs anonymus kisebb internet haboru ;)
@d fele doktor fele barát r: Át lehet lapozni a szarjukat, lehet köbgyököt vonni a sztárhülyeségeikből, de a pol. dolgokat korrektül hozzák. Ahhoz képest pláne, mi megy a királyi adókon, mint közszolgálat!
@aritus: Nana, azért annyira nem felemelő élmény.
Házad értékén eladhatatlan.
Mindenütt együtt, sőt kisebbségben: pl. orvosi rendelő, gyermekrendelés, terhesgondozás...stb.
Gyermeked járjon velük együtt olyan óvodába,oskolába, ahol 70% roma, avagy hordjad boldogabb vidékekre reggel-este.
Naponta szembesülj azzal, hogy a te gyermeked után, csak azért mert dolgozol, és esetleg csak egy-kettő van belőlük, mindenütt teljes árat fizetsz: tankönyv, menza, gyógyszertár, lakhatási költségek...van még.
Ha kilépsz az utcára: szeméthegyek és kóbor kutyák.
És végül villámgyorsan észleled, hogy már-már te vagy a kisebbség.

Hidd el, nem öröm.
Ezt is szoktam idézni, mert elég jól összefoglalja a dolgokat. Hogy mekkora hawaii lesz idén: www.femina.hu/otthon/ennyivel_dragul_az_elet_iden_mennyi_lesz_a_viz_a_gaz_es_az_aram
nah akkor holnap terdre imara, remelem nem lesz olyan kemeny, mindjuk kezdjek azzal allam fizetesek felere csokkentese osztalyvezetoi szintig..
mondjuk olyan szint csokkenes, hogy szeltolonak 200000 fix es kuss
@AKIsTUDATLAN: Mi van itt ma? Az én nem gyűlölöm a cigányokat klub éves gyülése?!
@Dr. Kismac Ph.D: Nem túl őszinte a mosolyom, mit mondjak. Ja és a szennylapjának szóló tuti állami megrendelések benne sincsenek, ugye?
@Dr. Kismac Ph.D:
Doktor!

Ez is jó! Váááá.... Csak erős idegzettel és halkan... :))

vimeo.com/35482008

Tudnám szájonkapni azt a sok büdös parasztot, akik megbecstelenítik a kokárdánkat és alapjaiban nem tisztelik a nemzeti jelképeinket!
@a szív fészkei: Csodálkozol, mikor 2,5 millió nézi kajálja az x-faktort, hétről hétre?! Mikor még mindig van kereslet való világra, meg házasságos sóra, meg magyar jersey sóra?!
Igénytelen a legtöbb ember, kerüli a komoly dolgokat mint a pestises. Inkább olvas valami sose volt celebről, meg botrányról, és olvadozik a megrendezett politikus interjúktól.
Woody Alan féle értelmiségi kirohanás vége. :D
szemleletvaltas: 200000 fix a kepviseloknek es a teljes aparatusnak, mindjart jobban megerezne a 10 forintos aremelkedest us mert anya picsanrugna, hogy milyen intezkedest hozott
@szerénységem: A vámokat ne írd bele mert azokat pont azért bukjuk mert nem vagyunk EU tagok.:)
A hurráoptimizmusod mellet pedig fusd át gyorsan ezt a cikket. Nem olyan fenékig tejfel a dolog akármennyire is annak látszik elsőre.:(

www.econom.hu/az-unios-penzszivattyu/
@Gábriel angyal: olvastad az origos cikket a penzszivattyurol? most eppen masik allasba colt kaocsolva
epa.oszk.hu/00900/00987/00007/jpg/pages/nepszabadsag_1956_11_12_01.jpg
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Most miezmi? Ez egy műsor? Higgadt miniszerelnök - na azt láttuk ugye - az Eu-ban a széljobb védelmében, vagy micsuda???

Én nem nézek m1,m2-őt.
@Gábriel angyal:
Ha pedig kilépnénk az EU-ból, miből gondolod, hogy ezeket a vámokat ki lehetne vetni?
Simán ki lehet az országot kerülni és messze meg is érné, egy másik EU tagon keresztül szállítani (pl. Szlovákia szétröhögné magát rajtunk és dörzsölné a tenyerét), ha 300 kilométerrel több lenne az út, akkor is! A multik hazamennének, a német állam örömmel kárpótolná pl. az Audit, a hazatelepüléséért. Ja, menne pár ezer magyar munkavállaló azonnal velük, simán kitelepülnének. A beszállítók nagy része szintén csomagolna. Suzuki ugrana egyet Romániába, vagy Szlovákiába... Folytassam, vagy megy egyedül is? :(
Az a rohadt bili, csak az ne lenne ott, mi...?
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Nézd, néha megértem, hogy nem lehet mindig nagyon magas nívón élni. Én sokszor belefáradtam az ÉS-be is.

Sokaknak jó nem látni semmit, mert kiderülne mire, kire adtak voksot és azzal hatalmat.Ezt is kiszolgálja a bulvár, de a világon mindenhol.
Mellette néha robbantja a kis bűzbombáit, pl. a német államelnök katyvaszait is bulvárszenya piszkálta meg, hiába próbálta bekussoltatni. www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/836033

Na szóval a trágya is jó valamire, tudjuk.
@Fabius: Pedig olyan jól elkonteoztam volna. :-DD Aztán én vagyok a hülye a linkölni nem tudásommal.
@a szív fészkei: Nincs gond azzal, ha az ember lazul, de az viszont nem normális, ha csak és kizárólag bulváron él, ha semmi más nem érdekli.:D
Persze, hogy jó bulvárt olvasni, jót röhög az ember.
De megérteni nem fogom, hogy lehet ezen élni éveket-évtizedeket. Blikk-kiskegyed-harlequin-steel négyszögben.:D
@Fabius: Egyébként emiatt nem lehet a kormányt beperelni az Eu-nál? Hát ennyire szarban hagyni családokat, hogy képzelik? Ez egy agyrém, a szégyenen túl.
@Dr. Boli Ch.T: Persze persze értem én, hogy szociálisan gondoskodó amerikai nagybácsinak akarod beállítani az EU-t, csak sajna a nagy többségnek egy picit másak a tapasztalatai.

Persze aki infúzióra van kötve annak halálos lehet ha lekapcsolják. Azt kéne igazán megvizsgálni kik tették az országot félhalottá az önellátás korábbi képessége helyett?

A cikket továbbra is elolvasásra ajánlom.
@a szív fészkei: Én se, de vincentre rá szoktam nézni, ott lőttem. Aztán azt mondtam magamnak, hogy odapalizta, a kis huncut, de tévedtem.:D
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Coming out:

Vessetek a vérmókusok elé, de én nézek trash realityt. VV-t, amazing race-t, survivort, éden hotelt :-) Sőt, Benkő médiatörténelmet író fingpertuját is láttam és egy hétig azon röhögtem. :-))

Ezeknek a műsoroknak nem a puszta léte a probléma, hanem a jelentőség amit tulajdonítanak neki. A VV lakók nem tudom mitől celebek meg sztárok, szerintem egy-kétbites droidok akik kutyába lemennek és manduláig kifordulnak magukból félév hírhedtségért és némi készpénzért. Ezen, illetve az általuk nyújtott szociológiai tanulmányon én remekül szórakozom.
@Dr. Boli Ch.T: Belegondolni a következményekbe, nem, nem, soha!!! Miket vársz el?? Puffogni mint a vipera, oszt annyi: az olyan jól hangzik a zászlólángnál...

Két napra előre tervezni valamit?? Na nee. Közgazdasági kérdésekre válaszolni előre? Lemodellezni??? Ne csináld már... Eu-ellenesség köll, mert a hülye libsik meg aztatat szeretik. azért kell ellenmenni, ha sok pénzt is adnak, ha ott van a fejlődés, ha az a jobb jövő.

Nekik a jobbik jövő kell: a mongol puszta - elméletben. Gyakorlatban BX meg a hárommillás zsé a semmiért.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Persze, csak azt mondom, még tiszteltreméltó valahol, hogy ekkora keresletnél figyelmet fordítanak valami tényközlésre, utánajárásra.

Nézd a könyvárakat, múltkor ragoztuk... Kádár legalább valamit adott is, amikor sok mindent elvett.
@a szív fészkei: @Fabius: Köszike, az ottani dolgokról regényt lehetne írni. Darázsfészket nem piszkálni, a fagyi is visszanyalhat.
@Gábriel angyal:

Én elolvastam, a rövid véleményem: Lóránt Károly egy fasz.

Aki képes a befizetéseink fölötti nettó kifizetésekből mérleget vonni az adja vissza a közgazdász diplomáját, vagy kezeltesse magát orvossal.

Megint nem azt olvasod amit kellene:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120123-rekordmennyisegu-penzt-kapott-tavaly-az-eutol-magyarorszag.html

Na kukk bele ebbe, súgok, ha összeadod a számokat meglesz az amiről Lóránt beszél, igaz picit más összefüggésben. Már, ha érzékelni akarod a fatorlasz és a latorfasz közti különbséget.
@Gábriel angyal:
Játsszunk el a debil gondolattal, hogy kilépünk...
A fent leírtak bekövetkeznek, lesz ideális esetben + 300.000 munkanélküli még (500-600.000 a becslés ebben az esetben), a szar pedig a nyakunkba dől. A multinacionális cégek, akik a GDP nagy részét előállítják, nem vonulnának ki? Azt a szar, mezőgazdaságos dumát felejtsük már el, a GDP 2%-t adó rész az...
A magyar vállalkozások is adókat fizetnének mindenért - tudod, a kölcsönösség...
Akkor pedig az igen okos, világmegváltó balfaszaink zsidó világösszeesküvésről, vagy csak szimpla imperialista bosszúról fognak hablatyolni?
Ne legyünk ecceriek, ne beszéljünk hülyeségeket kérem, azt hagyjuk meg Matolcsyné férjének, meg Vona pajtinak a homokozóba! Kérdezz már meg egy normális, ortodox közgazdaságit elvégzett szakembert, hogy röviden vázolja fel - CSAK NEKED - milyen következményekkel és 500, vagy 600 forintos euróval lehetne-e számolni!
Egyébként az ilyen okosoknak, csak 1 kérdésem és kérésem van.
Tessék nekem egy, azaz csak egy országot mutatni, itt EURÓPÁBAN, ahol ezt az ő kis agymenésük szerint működően megcsinálták! Csak ennyi! :)
Hülyeségeket én is tudok beszélni...

Egy kis segítség:
www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/mi-tortenne-ha-kilepnenk-az-eu-bol-pitti-zoltant-kerdeztuk
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
Szánom-bánom, ez tényleg off, de Aritusnak szántam.
Off még: És, igen, ezért alél a nép a Jobbik karjaiba, mert ti csak gúnyolódni tudtok az ilyesmiken. Sírok is O:(((.
egyenes beszédben német diplomamunka "import"-ról lesz szó
@a szív fészkei:

Ez itt most a törvényes valóság. Családok ezreinek kell két hét alatt improvizálni, hová felvételizzen a gyerek, egyáltalán lesz-e ott a már meghirdetett szak, és mennyi az annyi amit fizetni kell. A rektorok is csak néznek ki a fejükből, pislognak ránk és egymásra bután.

Ezzel most biztosan nincs idő Strasbourgba rohangálni, és annak a jogalapját is vizsgálni kéne.
@a szív fészkei: Kicsit off topic. Nem tudom mennyire vagy odáig a régi ruhákért, de itt gyönyörűek. De miért vannak ezek new yorkban?!
Miért nem pesten?!

historicalfashion.tumblr.com/
@Gábriel angyal:
"Persze aki infúzióra van kötve annak halálos lehet ha lekapcsolják. Azt kéne igazán megvizsgálni kik tették az országot félhalottá az önellátás korábbi képessége helyett?"
Ja, egyébként ebben a tetves világban már 23 éve csak keresztbe-hosszában vizsgálódik mindenki!
Jutunk, jutottunk valamire?
A lófaszt! (már elnézést...de látható, mire jutott az ELITünk!)
Dolgozni és tenni kéne AZ ORSZÁGÉRT, A NEMZETÉRT! Nem a jobb, vagy a baloldalért, a Pártért, a saját maffiánkért, a Rózsadombi saját kégliért, a földbirtokért, a saját szőllőért...! Hol nem szarom le én, vagy a többi csóringer, nagy ívben az oldalakat? Mindegyik oldal tele van stiklis, köztörvényes mocskokkal, akiket rég el kellett volna ásni!
Németország a háború után ebben a stílusban még ma is hol tartana? SEHOL! Sokkal több eszük volt! Dolgoztak, dolgoztak, dolgoztak... Szövetségeket kötöttek! NÉMETORSZÁGÉRT!
A legnagyobb ellenségükkel, Franciaországgal kötöttek gazdasági és politikai szövetséget! Gyengébbek kedvéért, ebből lett az Unió, amit 1951-ben, Európai Szén- és Acélközösség néven alapítottak (persze belerántották Olaszországot, Belgiumot, Luxemburgot és Hollandiát).
Ezért tudták visszaszerezni a volt NDK területét, mert megkérdőjelezhetetlen gazdasági nagyhatalommá nőttek, pl. segélyekkel az eeljén még - hallottál a Marshall segélyről a háború után? Nem csak kaja ment oda...
Szóval erről a szar dumáról már le lehetne szokni, mert a 60-as IQ-t sem üti meg...
@Fabius:

-jobbklikk után szabadon :D

2012. január 23., hétfő 20:11 portfolio.hu
Egykulcsos adó: kérés érkezett a kormányhoz?
A Nemzetközi Valutaalap informálisan azt kérte a magyar kormánytól, hogy a jelenleg 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadót tegye újra kétkulcsossá.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/egykulcsos_ado_keres_erkezett_a_kormanyhoz.508496.html
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Háát, azért így megerősítés nélkül még fenntartásokkal kezelem a hírt, de....

Ha az IMF-nek és a Jobbiknak is ugyanaz a véleménye egyszer az életben, akkor nekem is megfelel :-D
@Fabius: ha jobban akarnának dolgozni, akkor 24 kulcsig meg sem állnának...EZ NEM VICC!!!! és ezt mindenfajta adótípusra meg vámtételre is bevezetném

persze akkor a matolcsynéférjének dolgoznia kellene meg a bandájának, adnék nekik 2 hetet minderre hogy egy végleges vázlattal előmásszanak vagy kirúgdosom őket mind bruhahahahaha amikor ezt mondtam 2010 előtt akkor én voltam a Belzebub meg a Belfegor egyszerre
@Fabius: jahh, csak hogy egyeztetődik ez össze a kizsákmányolós gyarmati léttel???
kommunikációs kihívás a jobbklikknek is meg a giroszéknak is, dogozhatnak a fijúúk ezen is ;)

meg hát a párt tv #2 ha lehozta, akkor narancsosok beengedték valamiért ;)

Tényleg befellegzett a 16%-os egykulcsos adónak?
2012. január 23. | 19:08

A Nemzetközi Valutaalap informálisan azt kérte a magyar kormánytól, hogy a jelenleg 16%-os egykulcsos személyi jövedelemadót tegye újra kétkulcsossá vagy emelje a rátát 19%-ra - értesült a TV2 Tények című műsora.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/tenyleg_befellegzett_a_16-os_egykulcsos_adonak.161827.html
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: közbeszerzésről csak annyit, hogy városunkban a legtöbb közbeszerzést, a pmester lányának cége intézi. Talán ezért ilyen "olcsó"...
Én azt mondom, hülye aki hisz egy kényszeres hazudozónak, egy paranoiás tébolyultnak.
Egyszerűen nem szabadna leülniük sem az EU, sem az IMF döntéshozó illetékeseinek egy ilyen hiteltelen ganéval.
Nem tudom elhinni, hogy bármilyen - látszólag engedékeny, vagy visszakozó - lépését is beveszik.
Cigóval sem szabad soha üzletet kötni. Előbb-utóbb átver, mert kizárólag akkor érzi, hogy jó üzletet csinált, ha átb*szta a másik felet. Ilyen fajta.
Kell az az államcsőd. Nem sok esély van arra, hogy más módon eltakarodjon.
@Parajpuding:
Nem értek egyet! Az a narancskomcsik mentalitása volt, hogy minél rosszabb, annál jobb! Itt a vége. Ne tovább, mert csúnyán megszívjuk! Illetve még csúnyábban!
Ha ez a mitugrász kis tahó, holnap nem nyal be a meleg szarig az Uniónak, akkor nekünk annyi! Szerda reggel akkor a bankban kezdek én is! :(
@lafatyolokft: A helyi viszonyokról Neked több infód van. Én most speciel egy megyei önkori konkrét esetére céloztam. Amúgy a köbesz-nél ha jól emlékszem, akkor az adott termékre vagy szolgáltatásra évi 8 milla felett ki kell írni a pályázatot, aki elnyerte, az x %-ot fizet az államkasszába, ami természetesen be van kalkulálva az áru ellenértékébe. Ebből kifolyólag a "kicsik" automatice ki vannak zárva, mert épp elég az egyéb terheiket fizetni.
Jutott eszembe, hogy egészségügyben milyen összegről lehet szó éves szinten és mire lehetne fordítani..
@Dr. Boli Ch.T: Barátnőm mondta, 8e ájrójukra 15 napot vártak, hogy vihessék.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Mivel van olyan ismeretség annál a fiókvezetőnél, nekem ez azért sokkal gyorsabban menne... :))
@AKIsTUDATLAN: De sajnos a Jobbik csak a gyűlöletet eszkalálja, mert ugye egyenruhában vonulgatni roma porták előtt, az mit old meg? Eszes Tamás, a kemény mucsómacsó hazavágta magát pünkt Gyöngyöspatán, oszt annyi, na ez milyen üzenet? Miután ott hívatlanul keménykedett húsvétkor egy sort...

Erőszakra mindig erőszak jön: gárdára esetleg egyszer majd szamurájkarddal rohangászó rokonság - és mikor van ennek vége? Munkaalkalmat teremteni, esetleg normálisan s türelmesen rávezetni őket a háztájira - nem hegedűszsuzsásan Audiból
odabaszva egy szakajtó kiscsibét - iskolába járatni: ötezerszer linkeltem példának egy erre az életét rászánó fehér tanárnő blogját arról, hogyan is lehet - stb. stb. Erre se a Jobbiknak,se a Fidesznek de másnak nincs programja, csak hagyják nagy kamillázás közben a helyzetet romlani.

Igen, borzasztó megalázó lehet hangoskodó csürhe között félni, akármilyen színű is az a csürhe, amelyik erőfölénnyel operál és amelyik esetleg egy olyan szörnyű esemény okozója, mint a veszprémi Cozma-eset. Vagy az olaszliszkai. Ebben a rendfenntartók komoly saruk van, de a börtönök túlzsúfoltak és abban a bűnözői körben a sitt lett a státuszszimbólum már.

De húsz év alatt - miközben két roma generáció kiesett a munkaerőpiacról - csak a pénz folyt el a semmibe, haveri körökhöz bármelyik oldalról, megoldás a fasorban se... Ami keletkezett, az a mára elviselhetetlen feszültség, amire lehet jó kis jelszavakkal rájátszani.
A mostanra kitalált iskolarendszerrel meg pláne: lesznek teljesen elit és csodás iskolák,meg a reménytelenség terepei, ahol a nyomor termelődik és a kétségbeesés.

Pedig a finneket kéne követni abban, hogy mindenkit felzárkóztatni, lehetőleg egyforma nagyon erős alapokat adva. nagyon megfizetve a tanárokat, főleg az ilyen nehéz terepen dolgozókat.

A segélyezés alternatívája az éhséglázadások és még nagyobb bűnözés. Tehát a segéllyel a lakosság nyugalma lesz megvásárolva valahogy mégis. mert nincs ötlet se másra.

Jó példának emlegetik Rozsályt, a határmenti kis falut, ahol a romák is megtalálják a lehetőségeiket és nincs is bűnözés - http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/rozsaly-az-onfenntarto-falu.htmlRozsályt

Biztos nem az én dolgom kiokumulálni továbi dolgokat ebben, de hogy csak gettóba zárni, lenézni és erőszakkal kezelni nem lehet fél- egy millió embert, az biztos.
@Dr. Boli Ch.T: Sose volt önellátó Magyarország, mindig kereskedett, rászorult másokra és vice versa. Jobbikban soha meg nem mondják, mi lenne a teljes elzártságunkból fakadva itt. Se export - ami életben tart egy ilyen nyersanyagszegény helyet - se import, ami fejlődési lehetőség,csak a körkörös fürlajosi védelem mindentől. Kiváltságosoknak persze Burberry és Mutivan, ami belefér.

Másoknak marad a lepusztult gépjárműpark, buherált majd kifújó gépek az üzemekben, elavult technológiából adódó károk és pazarlások, semmi nyersanyag, stb. Ohne internet, mert milyen masinákkal és hálózattal? Mobil helyett füstjelek...

A termálvizet kis óvódáslapáttal termelnék ki a földből? És a makói gázmezőt miből és hogyan? A fáinkat fűtjük majd el egy év alatt, ha önellátva nem kérünk gázt? Kocsik miből járnának? Stb. stb. De nyomjuk még ezt az önellátunk mindenből, mars ki az országunkból - dumát.
@a szív fészkei:
Mit vársz ezektől?
Ahol egy ilyen Matolcsy féle mazsola lehet a gazdaság esze?
Ahol ilyen Vona féle "zsenik" meg még überelik olyan elméletekkel, hogy első félévben röpülne bármely közgazdasági iskolából, vagy bármely komoly munkahelyről?
Ezeket meg az a szerencsétlen ecceri plebs zabálja és éljenzi... A szarért nem költöznek ezek Ukrajnába, vagy Fehéroroszországba? Remekül éreznék magukat, bár az orosz gáz és kőolaj ott is... No meg villany sem lenne, kábeltévé, kaja, .... sok minden... De kb. azt a színvonalat tudnák ezek hozni! :)
@Dr. Boli Ch.T: Na most laza példa a netközönség színvonalára. www.nyugat.hu/tartalom/cikk/pedofilvadaszat_facebook

Igazad van amúgy. De látod, Gábrielünk is fáradhatatlanul linkeli és idézi a féligazságokból, sok hazugságból tetszetősre összegányolt téziseket, nagyon tudományosnak tűnő agyalmányokat, melyekkel teli a net. Az a net amit ugye általaában a magasabban kvalifikáltakhoz rendelünk... Mert a többi hülye a sima Blikk-olvasó.

pedig hát egy ilyen marhaságot a Blikken be lehet perelni. A neten ilyenért mikor?

Fekete-fehéren ott van, hogy hazánk nyertese az Eu-pénzosztásnak. Többet kap,mint amennyi kimegy innen. De nem, nem hiszik, mert nem passzol a kurucos baromságaikhoz: kavarnak hozzá valamit (mindig lesz ilyen a lelkét is eladó "közgizda, történészt" ehhez), ami tök ellenkezőjére fordítja, csak hogy muníciója legyen a gyűlölségüknek.

Miközben minden cseppjét kiélvezik az európaiságnak: gondolat- és véleményszabadság, utazgatások, viszonylagos jólét, információk szabad áramlása.
Ez azt mondja, amit én értek alatta? konzervatorium.blog.hu/2012/01/23/bekemenet_valtozoban_a_politikai_kultura

[...]"Tehát az a következtetés is levonható, hogy a magyar társadalom egy része először adta konkrét jelét annak, hogy fel meri vállalni ellenszélben is a saját korábbi döntését. Természetesen fennáll a lehetősége, hogy ez csak egyszeri eset volt, melyet több tényező neki kedvező együttállása hozott létre. Mindez azt mutatja, hogy a magyar emberek felelősséget vállalva döntéseikért alakítják a demokráciát? Úgy vélem, ez a délután ebből a szempontból biztató jel. Jelenti azt is, hogy ez önmagában elég Magyarország igazán sikeressé válásához? Semmi esetre sem. Mindez nem elégséges, csak szükséges feltétele hazánk felemelkedésének.

Természetesen kell hozzá egy olyan kormány, mely él a bizalommal és sikeresen lavírozik a nemzetközi politika háborgó tengerén, és gazdaságpolitikájával sikeresen állítja növekedési pályára Magyarországot. Emellett nem lehet elsiklani azon tömegek mellett, melyek továbbra is ellenzik a kormány politikáját. A szombat délután hosszútávú hatásait – ha lesznek – csak később fogjuk megtapasztalni."

benyal a meleg szarig, hogy ez milyen felemelő és lélekemelő, kiállni a döntés mellett,mégha az pocsék és tragédiába visz is? ez előrevivő és jó jel???

Sikeresen lavírozik a külpolitika tengerén Orvbán??? Sikeresen állítja a gazdasági növekedésre hazánkat????? Én vagyok megháborodva vagy ez a pázmányfióka? Ezt az egyetemet kell agyondotálni?
komment egy masok oldalrol erdekesen hangzik...

"@SoloNightwing: tanuld meg hogy az erdélyi is ugyanolyan magyar állampolgár mint te:) úgyanúgy eltudja qrni a jövönket mint mi:)
"
@Kijelölt Felelős:

Nem, mert ez lófasz mondjuk a miskolcihoz képest. Az a fincsi, havidíjba beépítve eladni a fogyasztónak a vízdíjban, ennek a többszörösét. Legálisan, ugye, mert a módot megteremtették rá.
@a szív fészkei:

"És hol van a Föld szexcsakrája, ami a második a sorban? Az nem fontos??"

DE, FONTOS!
Az is itt van.
Érezhetjük erősen, mert jó ideje szado-mazo orális szexel(tet)és folyik a magyar nép sérelmére. :)
@a szív fészkei: mi is, már több éve, hála a t. polgármesterünknek
ki mit var a holnapi naptol?
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

"Tavaly a legtöbb mutyit ők derítették ki. :D Ha nem figyelnek oda, mértékadó, hiteles lap lesznek 2014-re."

A Blikk már most érem közeli helyen mocorog a hiteles lap műfajában. :)

És ez nem őket minősíti elsősorban... :)
ez az a pont ahol mar nem lehet mit mondani ;)

"egységes egyenlő európában, európai unióban ugyanazokat a béreket követeljük, mint ami más országokban van, ha ez nem teljesül, nem vagyunk velük egyenlőek. ergo más értelmezés szerint, gyarmat vagyunk"
@a szív fészkei:

Vatta fakk!
Alaptörvény megrendelés és elolvasás...?????

Kísért a múlt. :(
@d fele doktor fele barát r: Nagyapám halász volt, megtanított egy spéci kis szerszámmal hálót kötni. Az eszköz még meg van emlékként, de anyagom max. egy majomfogóra van. www.youtube.com/watch?v=2IPJGPdaCoU
@Dr. csaknézek...: a kibaszás is sex? annak mi a csak rája???
@Kijelölt Felelős:

"off
volt már róla szó?"

(Zuglói kommunális adó.)

Nem volt.
Érint.
Örülök.
Qrvára. :(
@Rodeo36: A milyen baszás volt ez? csakrája
Kínoz egy probléma... :-) Lehet, hogy már a jövő évben sem az lesz a kérdés, hogy veszít-e a Fidesz, és mennyivel és kitől, hanem az, hogy ki fizet többet a Kubatov-listákért. Lehet, hogy tender is lesz rá? :-)
@a szív fészkei:

"Sikeresen lavírozik a külpolitika tengerén Orvbán??? Sikeresen állítja a gazdasági növekedésre hazánkat????? Én vagyok megháborodva vagy ez a pázmányfióka? Ezt az egyetemet kell agyondotálni?"

Jó az idézett cikk.
Tök jól illeszkedik a kormányzati kommunikációba.

Nagyjából ez a séma:

"Tegnap a magyar hadviselő sereg óriási győzelmet aratott!
A Nemzetközi Pénzügyi Válogatott ellen bravúros játékkal 394 forintig tudta feltornászni az euró árfolyamát! Hiába őrjöngött az ellenfél csapatkapitánya, tehetetlen volt a magyar virtus ellen (tán virtusoltást kellene kapnia, hehehe, nédd má', millen viccos vagyok,na!), csapatunk rákényszerítette akaratát ellenfelére!
Amikor már egyértelművé vált a mieink fölénye, behódoltak: térden állva könyörögtek, hogy kölcsönt adhassanak nekünk!

Mi ezt büszkén s rátartian elutasítottuk!

Aztán meglágyult szívünk, és megengedtük, hogy beszállhassanak némi pénzzel a valaha volt legjobb, legszebb, legokosabb, leggerincesebb és legtutibb ország mellé.

Azóta együtt dübörgünk! :)
@Rodeo36:

"a kibaszás is sex? annak mi a csak rája???"

Igaz, igaz.

Az orális szón kívül a szex egyéb, hagyományosabb formájában is erősen elterjedt gyakorlat mostanság itthon.
@szerénységem:

"Lehet, hogy tender is lesz rá? :-)"

Love me tender, love me do... :)
(Elvis Presley)
nah interneten elintézve a havi befizetés..álljon sorba akinek két anyja van a postán
@Dr. csaknézek...:
love is a name
sex is a game
forget a name
and play the game :D
@Dr. csaknézek...:
www.youtube.com/watch?v=6SvmTKAloXw

nekem erre ez ugrott be...
érdekesen hangzik...kis áthallással :D a fiú és a lány helyére lehet mondjuk orbánt és az eu...
Juhé!

Rehab!

"Helyreigazítás

Az Index.hu 2012. január 11-i számában megjelent Felelős szerkesztő és műsorvezető is felmondott a köztévénél című írás több valótlan állítást tartalmaz az MTVA szerint, amelyeket az alábbiakban részletezünk."

index.hu/kultur/media/2012/01/23/helyreigazitas/

Akit érdekel, olvassa el, érdemes! (Lásd: újbeszél, duplagondol, satöbbi)

Egy régi, valódi történet jut erről eszembe (átkosban):

X.Y. azt mondta Z.W.-re, hogy csaló.

Z.W. beperelte X.Y.-t, és megnyerte a pert.

X.Y,.-nak a nyilvánosság előtt bocsánatot kellett kérnie.

Megtörtént, így:

Tisztelt bíróság!
Bocsánatot kérek amiatt, hogy Z.W.-t EGY CSALÓ GAZEMBERNEK NEVEZTEM!!!! (nagybetű+ felkiáltójel = erős intonáció)

:)
@Dr. csaknézek...:

Lehet, hogy megint meg kell tanulnunk a sörök között olvasni...? :)
Volt Viktor, és volt a nép,
Viktor elindult az álmok útján.

Volt Viktor, és volt a nép,
A nép még most is várja talán.

Elindult Viktor a fények útján,
Elhitte az álmok furcsa hangját,
Csalóka színét...

De ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még?
Talán eljössz még?
Mi várunk rád ha szól a dübörgés.

Volt Viktor s egy forró délután,
Eltévedt végleg az élet útján.

Eltévedt Viktor olyan, mint bármelyikünk,
Szerette az életét és az álmait.

Elindult ő az fények útján,
Elhitte az álmok furcsa hangját,
Csalóka színét...

De ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még. talán eljössz még?
Mi várunk rád, ha szól a dübörgés.

Ugye eljössz még?
Ugye eljössz még?
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést.
Ugye eljössz még, talán eljössz még?
Mi várunk rád, ha szól a dübörgés.

Ugye eljössz még...?

kb...én igy hallottam át :(
@Dr. Boli Ch.T: Engem egy "picit" csak az zavar, hogy felmondjátok a lejárt gazdasági tankönyvek dohos téziseit. Azokat amelyek a mostani válságba is taszították a világot és nyakig az EU-t is.:)

Most kezd épp ránk dőlni az egész.(viktor faszságai nélkül is) Millió elemzés és cikk foglalkozik azzal, hogy az eurozóna és benne az EU napjai is meg vannak számlálva. (marhára nem egybites jobber cikkek ám ezek)

A nagy tudást lassan el kéne kezdeni arra használni, hogy mi lesz az összeomlás után? Esetleg elkezdhetjük majd megenni Pitti Zoli elemzéseit reggelire??

Az EU-s főokosok azt hiszik majd az új egyre inkább központosított ehhez hasonló szuper állam

youtu.be/BM5udVZbHpw

megmenti őket, de mindazonáltal érdemes felhívni a figyelmet arra koránt sem jelentéktelen történelmi tényre, hogy az idő kerekét – még nekik is - meglehetősen nehéz visszafordítani, így tartok tőle, hogy ez most sem fog sikerülni. Mert a karaván halad és a kutyák hiába ugatnak, az már csak megy a maga útján...

Ja a linkelt videó aztán az igazán "demokratikus" Európa víziója. :)
Oszkó véleménye Orbán EP-ben elmondott felszólalásáról:

"Az ország kiszolgáltatottságának és a jelen gazdasági helyzetének semmi köze az előző kormányok munkájához, ez kizárólag az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának köszönhető - írja Oszkó Péter a Financial Times blogoldalán. A volt pénzügyminiszter egy vendégposztban teszi helyre a miniszterelnök EP-beli kijelentéseit.
Orbán szokatlanul rugalmasnak és békülékenynek tűnt az Európai Parlamentben múlt szerdán, a vitapartnerei azonban az érveinek csupán egy részét cáfolták, miközben azok többsége hamis - írja Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogján, a beyondbrics-en."

hvg.hu/gazdasag/20120123_oszko_orban_gazdasag
Ha jól látom ő sem nevezhető igazán hülye széljobber szakértőnek. :)

youtu.be/iujC2FKhAbw
"Cimbora és E-bigél: emberebb és magyarabb ifjakat faragna a kormány

Elkészült a kormány ifjúságpolitikai keretprogramja. Eszerint okostelefonokra készült alkalmazásokkal, vírusfilmekkel vennék rá a fiatalokat az aktívabb politikai részvételre. Felélénkítenék a cserkészmozgalmat, Élő Könyvtár program segítségével ismertetnék meg a fiatalokat a hátrányos helyzetű csoportokkal, valamint újraélesztenék a ’70-es, ’80-as években népszerű Cimbora című ifjúsági műsort és a "hátizsákos turizmust"."

hvg.hu/itthon/20120123_nefmi_ifjusag_program?FullComment=true#comments

Ööööö, vajon mire emlékeztet ez engem? :(

Vírusfilm: utánanéztem, mert eddig nem tudtam, mi ez.

Fő címszavak: anonimitás, gerillamarketing.
Mint hivatalos kormányzati propaganda?
@Gábriel angyal: a zunortodoxia és a zortodoxia témádban:

"the proof of the pudding is in it"

elméleteket gyártani arról, hogy milyen elméletek lehetnének helyesek mialatt a karaván battyog akármerre de nem áll meg az a világ legnagyobb baromsága, a syncrotron feltalálása óta tudjuk nagyon jól, hogy a karavánra felszállni csak akkor lehet, ha felvesszük a sebességét és momentumát... különben maradunk kutyában...

és ez utóbbi történik a zanortodox magyar gazdasággal amely az utóbbi 23 évben elveszített 23 évet és 30000 trillió forintot!!!! (nem amerikai trillió, európai trillió!!!) ezt behozni nem lehet, de van egy vicc -már mondtam ma- hiányzik a pénztárból 30000 trillió, mit tegyek? a Teremtő válasza: TEDD VISSZA!!!

az mégsem megy, hogy ideológiai vitákat folytatunk számszaki kérdésekről, a könyvelés nem politika az számszak és pont!!!

ez a kurva rezsim elbaszott közel 20000 milliérd forintot 22 hónap alatt és még el akar baszni másik 11000 milliárdot (a 6000 milliárd kölcsön téke meg kamatai 25 évre az összesen 11000 milliárd, mai árfolyamon plusz CDS!!!)

ha nem kényszeríti valami természeti erő arra ezeket a tetveket, hogy dolgozzanak akkor nekünk kell rákényszerítenünk, pofa be, nincs ideológia és meg sem hallagatni menjetek dolgozni és elvenni mindnek az összes jövedewlmét büntetésből addig dolgozzanak ingyen amíg meg nem oldják a problémát elég volt a politika a politikáért című baromságból a politikus annyit ér amennyi gazdasági eredményt felmutat, ha semmit akkor semmit ér és meg kell semmisíteni

pont vége 600
@d fele doktor fele barát r: Képben adtam be délután. Igazságügyi minisztériumi főnök lihegi be vele a munkatársait. Nincs mese, ki is fogja kérdezni: jönnek a Szabad Tákolmány félórák munka előtt reggelente.

Ahoj Rákosi pajtás!
@Gábriel angyal: Te állandóan ezen kéjelgsz. Juróp bégre szarba megy, jó: te alig várod. Oké, ilyen a mániád, másnak meg végighajtani a Stefánián ugye... De!!!

Mondd már meg, mi lesz a várva várt összeomlás után? Ki és hogyan és mit fog itt csinálni import-export stb. nélkül. Ami unt és régi marhaság szerintetek)? Na de Vonátoknak honnan lesz Buberry sálja, kérdem fájón felsikítva, na meg Orvbánnak Multivanja??? :-)ha a németek, angolok bedőlnek és jajgatva könyörögnek forintsegélykéért?? Város az Apokalipsziist és utána? Jöhet Irán vagy hogyan lesz? Ha a német nem vesz tőlünk semmit, mert tönkre megy, ki fog? Kína is dől Európával, mint főrészvényes?
@a szív fészkei: jav: bégre=végre, város=várod az Apokalipszist
@Dr. csaknézek...: Ilyesmi gerillázás volt, amikor valamelyik cég effektív szopással reklámozott valamit, talán farmert (letolva a pasin) vagy ilyesmi?? És mindenki sikítozott, hogy botráány de persze megnézte, mint állat?
@a szív fészkei: Nem dehogyis. Németország, Kína, Oroszország Bajnai és Oszkó tanácsait fogja majd kérni. :)

Érdemes megkukkolni a hosszabb videót. :)

www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=caa35572a
@Gábriel angyal: Akkor költözz Veszprémbe és használd a Horváth Balázs alkesz hajdani belügyér - taxisblokád artistája a parlament ablakban - fejével forgalmazott pénzt. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=488922

És azt mi fogja értékén tartani hosszútávon? A hazafiság?Mert [..]"Az ilyen - a hivatalos nemzeti fizetőeszközzel 1:1 arányban váltandó - helyi pénzek bevezetésére számos nemzetközi példa is van Németországtól Svájcon át az angolszász országokig, de a tapasztalatok szerint eredeti céljukhoz, a helyi gazdaság felpörgetéséhez évek után is csak elhanyagolható mértékben tudnak hozzájárulni."
@Gábriel angyal: Ja, hagyj már ezzel a Vezérrel. ezeket tényleg hívják is nyugatra előadni profként stb. A nagyon hülyék, rohannak általuk a bukásba...
@Dr. csaknézek...: De vírusfilm az igazi botrányokozó, mert ugye arról kezd beszélni a világ. Hoffmann Rózsa titkos home videója kerül elő, miközben az Ég a napmelegtőla kopár szík sarja-t szaval angolterpeszben, vagy hogy képzelik ezt??
"Így végezte Matolcsyék költségvetése

Ha nincs magán-nyugdíjpénztári einstand, a költségvetési hiány GDP-arányosan meghaladta volna a hat százalékot - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által hétfő délután kiadott pénzügyi adatokból. Ha az egyszeri bevételek mellett a szintén egyszeri nagy kiadásokat is levesszük, akkor azt látjuk, hogy az állam saját magán tudott a legkevesebbet megspórolni. Rosszul hasznosultak az uniós források, jóval kevesebb jött be a tervezettnél a személyi jövedelemadóból, viszont többet költöttünk egyházakra, mint lakossági rezsitámogatásra."

hvg.hu/gazdasag/20120123_NGM_2011_koltsegvetes

Egy régi(?) vicc(?):

A Zötéves Terv teljesítése:

Termelési előirányzat: 21 kacsa.

Jelentem: túlteljesítettük a Tervet! 25 kacsát tudunk a Nagy Közösbe beadni! (Tibi, ez valójában csak 18 kacsa, de tudod mi a helyzet, teljesítenünk kell, mert máskülönben mi is röppályára kerülünk! Kérlek, oldd meg a szitut! Csókpuszi!)

Miniszter elvtárs (NERtárs?)!
Jelentem, túlteljesítettük a tervet! 21 helyett 29 kacsa a teljesítményünk! Ez óriási siker és népünk áldozatos munkáját dicséri Nagy Vezérünkért!

Rákosi (?) Elvtárs!
Jelentem: most hozták a hírt, hogy az előirányzott 21 helyett 32 kacsával gazdagítottuk országunkat!!
Népünk szeretete és KÖZÖS céljaink megértése világbajnoki szintű eredményt hozott!
Előre KÖZÖS céljaink eléréséért!

Rákosi (?):
Remek!
Akkor 18 kacsát azonnal exportálunk, a többiből pedig busásan megélünk...

És élünk, busánk egyre növekszik.

Papíron.

Anno? :(
O kontra O: hvg.hu/gazdasag/20120123_oszko_orban_gazdasag#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_23

Oszkó cáfolja Orbánt:[..]"Magyarország csökkentette a kiadásokat, növelte a versenyképességet az adóátalakításokkal. Oszkó szerint a 2009-es recesszió után az ország 2010 elejére ismét a növekedés útjára állt.

Orbán ezután nyerte meg a választásokat azzal, hogy a megszorítások végét és adócsökkentést ígért. Eközben úgy tett, mintha a korábbi kormány egy, a valóságnál sokkal rosszabb helyzetű gazdaságot hagyott volna rá, így pedig kibővíthette az államháztartási hiány szintjét a GDP 6 százalékára. Oszkó szerint a piacokon még mindig azon törhetik a fejüket, hogy hogyan lehetséges, hogy egy csődközelinek mondott ország egykulcsos adót vezet be és felhagy a kiadások visszafogásával?

Az új miniszterelnök balszerencséjére azonban az IMF és az EU közelről figyelte a magyarországi eseményeket, és mind a két szervezet cáfolta és elutasította Orbán érveit. Ennek eredménye lett az IMF elleni háború deklarálása, a tárgyalások megszakítása, és miközben az EU túlzottdeficit-eljárása miatt csökkentette a hiánycélt, mégis végigvitte az egykulcsos adó programját, valamint több olyan intézkedést, amely csak ártott a strukturális hiánynak.

A szakadékok áthidalására a kormány erőszakos államosítással válaszolt a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat illetően, visszamenőleges hatályú adókat vetett ki, és megadóztatta a bankszektort, valamint a multinacionális vállalatokat. "Ezek az intézkedések biztos segítették a rövidtávú költségvetési célok elérését, de sokkolták a pénzügyi és az üzleti világot, aláásták a bizalmat és rontották az ország növekedési potenciálját - ennek eredményeként Magyarország 2012-ben ismét recesszió elé néz"
@a szív fészkei: A svájci példa a duális pénzrendszerről szól. Emiatt erős a svájci frank is. Egyébként a paradigma váltás mindenképp be fog következni, persze sokaknál csak egy összeomlás után.

Élhetsz abban a tudatban, hogy a bölcsek köve nálad van és a többi hülye rohan a bukásba, de én szerényebb lennék a helyedben ezen a téren is. :)

Az ilyen helyzetekben sokat tud segíteni az odafigyelés képessége.
@a szív fészkei:

Ilyesmi gerillázás volt, amikor valamelyik cég effektív szopással reklámozott valamit, talán farmert (letolva a pasin) vagy ilyesmi?? És mindenki sikítozott, hogy botráány de persze megnézte, mint állat?"

Hatásos, persze hat.

A vírus is hat.
@a szív fészkei: Jaja egyértelmű. Aki a német kormány bankjának a tanácsadója az csak egy hülye egybites csúnyanáci lehet. :)
@a szív fészkei:

"Te ezt Hofi megcsinálta, csak disznóval, úgy emlékszem."

Oké, fejből írtam.
Most, hogy felhoztad, leesett, hogy Hofi a valódi forrás.
És a gyesznók.

Átköltöttem. :)

A LÉNYEGI mondandó ugyanaz.

És aktuális. :(
@Gábriel angyal: Kedvesem, nálam semmilyen kő nincs, kivéve a gyűrűimben a kavicsokat szénből...

De ezeket nem én mondom. Hanem az ott megélt tapasztalt, hogy a németek, angolok, svájciak se lettek pörgősebbek a lokális pénzükkel. Ennyi és nem több a tanulság. Boli Sopron környékén él, kérdezd meg, használja-e és mire a soproni kékfrankos pénzt. Használt-e az annyira a régiónak?

Nem mondtam, hogy hány bites és hogy náci, csak azt, hogy nem érdekel az összeollózott mondandója és kész. Látod, én kiket idézek, sajnálom, különbözik az ízlésünk.

Millió ilyen nagy szakértő Európa- és bankszkeptikus filmjét végignéztem, forognak a neten,állandóan küldi nekem is, nemcsak te térítesz itt szakmányban :-D - beszopja mindenki, aki erre fogékony, hogy fűű, nemzetközi bankármaffia a tudjukkik vezetésével, na én meg unom, bocs.
@Dr. csaknézek...: De jól csináltad, meg is van a második, immár libaügyi védésed. Lehetsz is Gőgös Gúnár Gedeon hivatalosan is. :-DDD

(nem kijavítani akartalak, bocs, csak beugrott: Hofi előadása zseniális és megint rohadt találó...
@d fele doktor fele barát r: Na most ezt pozitív példának vagy minek linkelted? Hogy mennyire alél a tömeg erejétől + attól hörög, hogy más meg nem. Sőt esetleg mögé lát a dolgoknak, maik ezt gyönyörű és sokba fájó sétát kulminálták...

Barrosót - az EPP pártcsaládból!! - szidja, mert ő aztán tudja, Delors mit tett volna egy ilyen brúgó paraszt Orvbánnal. ez ducenyalifali a javából.
@a szív fészkei:

"nem kijavítani akartalak, bocs, csak beugrott: Hofi előadása zseniális és megint rohadt találó.."

Abszolút leírja a mai valót!
Sajna. :(

Ezért is jutott eszembe.

Kösz a linket, és a kiegészítést.

U.i:
Gőgös?
Gúnár?
Gedeon?

Áhh, fele sem igaz! :)
Védjük a magyari vállalkozót, mert ő olyan jóságos, ellentétben a fújranda multival: nol.hu/belfold/magyar_tulajdonosok_rugtak_ki_mind_a_180_dolgozot

.
@Dr. ProfLibacsaknézek...: Tudod, kinek a kedvenc olvasmánya? Szerintem mai is.. :-DD
mindig is tudtam...hoyg más nem létezik..

"ismét meg kell állapítanom, hogy a baller trollok egy centivel sem jobbak a jobber trolloknál. nem mintha ez olyan hatalmas releváció lenne.
"

fura egy állatfajok eme emberkék...

szóval aki nem ez az az, de teljesen mindegy csak troll legyen...juhu...
@a szív fészkei: nem fontos...a bkv már az utolsóakat rugja...megint kiállt egy pár szerelvény a forgalomból, lassan nem lesz metró szerelvény a 3-asra...
@a szív fészkei: mikor lészen ma a megbeszélés?...hánytól emelkedik az euro? vagyis a forint, miket beszélek
@a szív fészkei:

Hagyd rá. Ma, mikor az EU-Mo fizetési egyenleg elmélet megdőlt, és a Jobbik szorgalmazza gyakorlatilag Bajnai adóprogramját akkor érvekre és számokra érdemben nem válaszol.

Én legközelebb akkor foglalkozok vele, ha majd igen.
@d fele doktor fele barát r: ki is fogják kérdezni? munkaidő alatt? vagy túlórában? vagy esetleg kommunista szombatokon? és a szocialista brigád naplójába bele kell majd írni, hogy mit csináltak az alaptörvénnyel és hogyan és mennyire boldogok amikor pörköltevés közben uborkasaláta helyett alaptörvényt kapnak és azt öntözik tejföllel? vagy hogy is van ez? a kurva anyjukat ez rosszabb mint az OPNI ahol belédbaszták a zihert ha akartad ha nem és utána móka volt és vidámság...fizetésemelést is kap aki fel tudja szajkózni a preambulumot?
@Rodeo36: beugró zh...villámkérdések a portástól a bejutáshoz :D
www.origo.hu/nagyvilag/20120123-irani-olajembargo-fegyveres-konfliktus-is-lehet-az-eu-uj.html

végülis nincs elég baja az eu-nak...még ez is jól jönne..bár elintézne pár gazdaságot helyből...
@d fele doktor fele barát r: Hát én is meggondolom,menjek-e a metrón? Nem fogadták el az Alstomot? index.hu/belfold/budapest/2011/10/21/atment_a_fekteszten_az_alstom-metrokocsi/ Hát akkor, mire várnak: meg kell várni egy tömegszerencsétlenséget mindenképp?
@d fele doktor fele barát r: Ez tényleg komolyan ilyen??? Felfedezi a melegvizet. És????
@a szív fészkei: 330 nap a szállítási időpontig...a maximális...bár nem tom...

ennyi erővel járhatna busz helyettem és addig felujítanák...de akkor se a 3-as vonalra kerülne, hanem a kettesre
@Rodeo36: Mondom, Szabad Tákolmány-félóra jön meló előtt bemelgítésül: szó szerint vigyázzban felmondani a passzusokat, amikre ráböknek - elfúló hangon, szívre tett kézzel, utána székely himnusz.
@d fele doktor fele barát r:

Ott téved a Vv, hogy a hétvégi tömeget Fidesz szavazónak látja. Pedig aki megnézte a videókat annak világos, hogy az árpádsáv és a nagymagyarország nem a PÁRT szavazóinak jelképe elsősorban. Ahogy a különböző egyenruhák és a nyomott mantrák sem.
@Fabius:

"Ott téved a Vv, hogy a hétvégi tömeget Fidesz szavazónak látja. Pedig aki megnézte a videókat annak világos, hogy az árpádsáv és a nagymagyarország nem a PÁRT szavazóinak jelképe elsősorban."

Elsősorban tényleg nem.
Ám szavazatmaximalizálási (fő)szempontból a "jó öreg" három T szelleme időnként bekandikál.
@a szív fészkei: és ha nem tuggya fejbűl? akkor Recsk? zében má' t'odd Ócsa vagy Ócska vagy mija@szom? naccerű...kiscsoportos óvoda
@Dr. csaknézek...:

Az alapvető tévedés ott van, hogy ezzel nem a Jobbik tábor gyarapszik, mindössze ők mentek ki gyalogolni. De ettől többen nem lesznek. A szeretünk Viktoristáknak mindegy mit mond holnap, a jobbikosok meg eddig is ezt fújták.
@d fele doktor fele barát r:

Bencsik azt se tudja milyen nap van. Neki mindegy is :-)
@Rodeo36: ez a blogmotor már dinnye lett: a Hortobágyot kihagyta...esetleg Rodostó?
@Dr. csaknézek...: és mi a többi csak ra, re, rá, ré? és mivel írtják?
@Rodeo36:

"esetleg Rodostó?"

Stílusosabb lenne Szent Ilona-szigetét emlegetni.
S egyben remélni elhelyezésileg is a Tudodkire vonatkozóan. :)
@Rodeo36:

"és mi a többi csak ra, re, rá, ré? és mivel írtják?"

Ily kései órán már alábbhagy az agymotor pörgése, és alapverzionálisan műxik, ezért memóból nyomom a választ:

Mondá a Mindenértő Nagytudor: csakrák így, csakrák úgy, miegymás, satöbbi.

Válaszolja a zember:
Jaj, hát csak rákom van! :)

Jó éjt all! :)
@Dr. csaknézek...:
:)))))))))))))))) csak rák ...én töltve szeretem
@d fele doktor fele barát r: [..]"A legóvatosabb becslések szerint is közel 500 milliárd forintot csaltak ki így az emberektől és az önkormányzatoktól. 2011 végén a fősodratú média igen halkan megjegyezte, hogy az elemzőket is meglepte az OTP ismételt rekord nyeresége. Aki nem tudja, hogy hol keresse ezen nyereség egy részét, az ítéletből megtudhatja." Csányi bácsi csúnya bácsi??
@Fabius: Ja. Kezdek nagyon csalódni ezekben a megmondókban, bár eddig sem bíztam bennük. :-D Török hülyeséget ír a se hús-se hal módján, ezek meg? Teljesen el vannak veszve, ahogy Ertsey is. ( A Wblogon nagyon neki esnek, én még visszafogott vagyok a véleményemmel róla.)

Ezek itt élnek? Vagy kapnak valamit a férevivésért? (már értem, miért nem lehet kommentelni)

A Jobbiknak ott volt a csodás performanszos előző szombat. Most meg ezek mentek. Az A Rengeteg Békés Ember, ja, - felébredhetnének már a tömegról adott MTI-belügyes delíriumból is ezek a megmondókák. Ez az akkora bázis - határon túli turbóval - hogy félnünk kell? A többi iszonysok hol volt? Én a kétmillás rákaystát látva se féltem.
@Fabius: Mégis lehet kommentelni a VV-t, akkor bocs tőlük, elnéztem. Késő van, de csak nem tudok aludni.
@Rodeo36: Mivel töltöd?

@Fabius: Hát nem azért fizetik. Demokratát is kell vennie Zuglónak ezentúl?
@Rodeo36: Kemény. És ezt hívják békemenetnek. Amire oly büszkék.
@d fele doktor fele barát r: ez még ennél is sokkal bonyolultabb és sokkal sötétebb ügylet a törpe tövig benne van offshore!!!!
@a szív fészkei: ehhez a tarisznyarák alkalmas és abból is azok amelyek legalább egy kotlóstyúk nagyságúak, élve bele kell dobni zubogó forró vízbe amíg piros lesz és akkor kikapni és betenni a mélyhűtőbe, de nehogy megfagyaszd, szobahőmérsékletre kell lehűteni, majd lekapod a fedelét és kikaparod mindazt ami alatta van és egy tányérra teszed, vajban zöldhagymát és fokhagymát pirítasz, fekete borsot teszel rá és csípős paprikát összezúzva, keménytojást apróra vágva, füstölt sonka kockákat és mindezt összekevered azzal amit kiszedtél a rákból alaposan de anélkűl. hogy összetörnéd péppé darabos maradjon, lehet főtt zöldborsót is belekeverni, amikor megtöltötted akkor a fedelét visszateszed és beteszed a sütőbe 350 Farenheit-re mintegy 5-8 percre de lesned kell nehogy tönkremenjen mert csak arról van szó hogy egybe keveredjenek az ízek, a salátát amivel tálalod fejessaláta, paradicsom zöldpaprika és olajjal leöntve citrom cseppekkel de meg lehet vadítani egy kis fehér joghurttal is...fehér borral vagy whisky-vel szervírozzuk, fejenként egy rák jár egy hatalmas lapos tányéron ...egészségedre (én nem szeretem a majonézt de ha szereted akkor tálalj fel egy tálkában hozzá és mindenki gusztusa szerint használja a rákhúshoz)
@Rodeo36: azt leszámítva, hogy errefelé nemigazán van tarisznyarák, nagyon ízletesnek tűnik.
@Rodeo36: Na, csak elalszom lassan - kösz! Hát ebből csak két dolog nem fog összejönni: a tarisznyarák ab ovo (bár lehet, ogy valami luxusboltban itt is kapni) és pláne, hogy élve dobjam bele!

Szóval itt marad elméletek, nálad gyakorlatnak! Én tegnap kérlek kádári gyerekkorom legautentikusabb grízes tésztáját ettem barátnőm házi szilvalekvárjával.. Szóval, hogy tudd a két végletet kajailag. :-DD

Most, hogy beszereztünk szójaszószt és hallevet, megpróbálok majd a tévében látott - ausztrál szakács által készített - vietnami karamellos csirkét sütni. Ott azért már nem kell látnom az állat haláltusáját, annyit nem ér meg nekem a gourmet-ság...

Na szellemi ízlelőbimbóidnak kis gulyásdemokrácia: gulyas.blog.vg.hu/2012/01/23/milliok-a-kormany-mellett/
@a szív fészkei:

Tényleg benézted, mert mégsem lehet. Világosan kiírták, újságírók és egyéb kiválasztottak kommentelnek csak. Az ablak megvan, ahol előzetes moderáció után sem jelenik meg amit írtál :-))
@a szív fészkei: a tarisznyarákról az Atlanti óceán a lakhelye délamerika és afrika között és az északi Atlanti óceán new fundland-tól északra és a viharos téli óceánban vadásszák vasketrecekben döghússal a déli atlanti óceán egyszerűbb de ott olyan mélységekbe kell lemenni a ketrecekkel hogy megdolgoznak érte a canadai halászok életük árán is mennek családok a viharban és ebből élnek évente 3 hónap halászat majd pihenés és felkészülés a déliek mások de ott is időszakhoz kötött, a gambáról már beszéltünk az is mélytengeri, a homár és a languszta ...ugyanúgy... az igazi a tarisznyarák de sok szerszám kell a "kinyitásához" azzal kell felszolgálni egy ilyen ebéd vagy vacsora legalább másfél óra tréfa
@anyósnyelv: Na te is itt kukorékolsz? :-)) Én lassan csak el hunydosok. És kezdek rohadt éhes lenni, ez álmoskönyv szerint se jó éjjel négykor basszus. De ki kell mennem valamit enni, a francba. Jó alvást! Nekem is...
@a szív fészkei:

Demokratát ingyen osztják. Mármint a remittendáját :-)) Bencsiknek meg kell elégednie az Echo tévés szereplésért kapott lóvéval. Mégse egy Bayer Zsolt, hogy Széles annyira kitömje pénzzel...
@a szív fészkei: a csirkét mandulával vagy mogyoróval vagy esetleg cashewdio-val készíted? erdei gomba és fekete kínai gomba is jár hozzá meg eredeti kínai vagy vietnami szójaszósz amit rákszafttal ízesítettek hahahahaha jó munkát majd meséld el hogyan sikerült, a kacsa jobb ugyanúgy készítve de ahhoz fehér bor (tokaji) is kell a szaftba a karamellbe!!!
@a szív fészkei:

Felőlem mindenki azt ír amit akar. :-)

Én csak azon röhögök, mikor nézi a videót és nem látja rajta a tömeg összetételét, nem hallja amit és ahogy mondanak, aztán meg levon belőle egy következtetést.
@anyósnyelv: a királyok eledele, ha a töltelékbe belecseppentesz Red Breast-et de nem lötybölni csak csepegtetni....akkor azután meg is bolondul ...próbáltál töltött kardhalat?
@Fabius: Ja, meg sem próbáltam, akárhová nem megyek. :-))Hát akkor élvezzék az exkluzivitásukat, csak lássanak néha ki a fejükből a szakmai glória alól.

Ami kurvára elvakította most őket.
@Rodeo36: Mot mentettem meg egy életet - a sajátomét - egy kis diós camembert-rel. Azt hiszem, az ilyen fullosokat majd te közvetíted nekem, oszt jónapot! :-)) Kihelyezett kajaügyi referensemmé nevezlek ki.

@Fabius: Felőlem is, de akkor ne higgyék és hirdessék magukat annyira tökéletes politikai szakkommentátornak. Mindenki kap egy nyomató lóra való szemellenzőt, ha napi politikáról blogol hivatásszerűen? Nekem úgy tűnik.
@Rodeo36: Még csak gondolatban játszok el vele. Tokajim még van, az mehet bele de semmilyen gomba nem volt az ausztrál faszi repertoárjában. Csak vöröshagyma,karamellizálás, csirkehusi, rá pici hallé, szójaszósz. Se mandula, se más. Hozzá rizs. De majd beszámolok.
@a szív fészkei:

A Vv-ben elvileg pont az a lényeg, hogy nem hivatásszerű. Hivatásszerűen mindenki a munkáját végzi egyéb sajtóorgánumoknál.

Nekem mindegy, ők tudják.
ti meg ebren vagy mar ebren en meg nem tudom ;)
mennyire nugodt ilyenkor a varos es a levego is tiszta
@a szív fészkei: a csirkét bőrében és nagy darabokra feldarabolva főzés után!!! ki kiell sütni ropogósra saját zsírján és sós vajban!!! közben összekészíteni a karamellizáláshoz az összes hozzávalókat azzal együtt ami én írtam és lassú tűzön a fehérbort kanállal adagolva úgy kell karamellizálni hogy véletlenül se csomósodjon meg és valami sűrű konzisztenciája legyen olyan sötét tejeskávé színű és ha ügyes vagy és nem félsz, hogy odakap akkor bele kell tenni egy picike csípős pirospaprikát és az egészet a távolkeletiek vadúl erősítik azaz macskapöcse paprikát zúznak bele menet közben és amikor már kérmszerű az egséz akkor kell tálalni általában rizzsel de sült rizst kell csinálni amihez egy másik szakács kell mert egyszerre kell hogy elkészüljön a kettő...ehhez jéghideg fehér sört szoktak Tigris sört Malaysiá-ból az nagyon fincsi

egészségedre
@Rodeo36: de aktiv vagy. Mennyi ott most az ido?
@Rodeo36: akkor te a nyugati parton leledzel mostan
@Gábriel angyal: De ha májusig nem dől be az euro, a kételkedés jogát fenntarthatom, ugye? :)
@a szív fészkei:
Így van.
Ritoók Nóra (a berettyóújfalui csoda): csepp a tengerben. Mindenesetre, ha nem a hülye politikusok és a romák körül sertepertélő mindenféle rendű-rangú megélhetési intézők nyelnék be a töméntelen pénzeket, hanem az efféle tanítók, tanárok, szociális segítők, már előbbre lennénk.
Amíg olyan roma értelmiséget nem nevelünk ki, amelyik hajlandó a sajátjait felemelni, semmi változás nem lesz.
Addig is,míg egy 38 éves tanító keres nettó 110e ft-ot. Akkor is, ha van jobb esetben mondjuk csak tíz roma az osztályában.
Ez SZÉGYEN! Meg még elvárják tőle, hogy legyen áldozatos szent. (Sok esetben az is egyébként a kötöznivaló bolondja, de nem mindegyik. A tanulékonyabb mintakövetők a'la politicus módra leszarják.)
Hiába is emlegetjük azt a finn példát. Vezető osztályunk, a politikusok kasztja, magasról tesz rá. A pedagógusok fizetését már legalább négy éve nem emelték. S a magukét?!
Nemzetvesztők ezek, és minden hatalmat a kezükbe kaparintottak, akár a "szovjetek".
@AKIsTUDATLAN: Örülök, hogy Ritók Nórában egyetértünk. :-))

Az szomorú, hogy nem őt bízták meg a Hegedűs Zsuzsa által kidobott nagy pénz értelmes felhasználásával, mert ő legalább tudná és meggyőzné a romákat a dolgok mikéntjéről. De hát ez is biznisz, nem fér oda akárki. Undor, valóban.
@Rodeo36: Nyami, kösz szépen! Hát tudósítlak, egyelőre még csak a holdban van ez a menü. Malaysiai söröm nincs, japánt láttam legutóbb. Van mindenféle ázsiai csípős fűszerem - piri-piri és hasonlók - , de az az igazság, hogy annyira ezért nem őrülök, tehát úgy ízesítem,a hogy nekem jó. Én ki szoktam a csibét főzni amúgy is Újházyban, utána rántom pl., nagyon zamatos úgy és nem marad nyers esetleg.

Írta Münchenből megjött barátnőm, hogy Németországban napra készek belőlünk, Orvbánt csak kis Bonaparténak hívják. Szegény császár, azért az ő Code Civilje nem Tákolmány volt.
@Fabius: Egy szakember, ha korcos otthoni gatyában-papucsban blogol magánzóként, akkor se lehet hülyenaiv szerintem. Vagy két énjük van? Megőrülök ennyi skizótól már!
@a szív fészkei:

Azt tudod, hogy a nyomorszéle átköltözött a hvg-re?

nyomorszeleblog.hvg.hu/
@Fabius: Nem láttam még, de kösz. Nem olvasom rendszeresen, az túlzás. Remélem, legalább ez segít nekik a szélesebb nyilvánosságot elérni. Ha már a pénzeszsákocsán úgyis a Hegedűs banya ül... É szórogat belőle magának.
süti beállítások módosítása