Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.12. 05:25 Fabius

Pá, SkiccPalikám, pá!

Címkék: fidesz plágium schmitt pál

Szarban a haza kedves Feleim! Fölmerült a gyanú, hogy az emberek embere szégyent hoz mostanában egyébként is viharoktól tépázott népünkre. Lehetséges az, hogy a Nemzet Tolla idegen szóvirágokkal ékeskedett doktori disszertációjában 180 oldalon keresztül? Lehetséges, hogy csalódnunk kell benned, Pali? Egy nemzet hite foszlik semmivé ha kiderül, hogy az "álamfői álomást" is loptad valahonnan!
Belerokkanunk a gondolatba, ha még a szórakoztatásunkra is alkalmatlan vagy. Komolyan egy percig nem vettünk, cserébe igazán jól mulattunk ténykedéseden, az Orbán iránt érzett feltétélen háládon és hűségeden. Most meg itt a kérdőjelekkel teli végjáték? Legalább egy érdeméremmel kitüntethetted volna magad, - ha már alapítottál egyet - hogy teljes legyen a kollekció, és nyugdíjas éveidben tudjál mire bambulni a vitrin előtt.

Persze, a KEH igyekezett megcáfolni a plágium vádat, de a HVG elemzése és összehasonlítása meglehetősen megalapozottnak tűnik. Szerintem most vadul tépelődsz, mi a nép mit gondolhatunk rólad. Rossz hírem van, Pali, abban a sportéletben, ahol a Klicskók is lehetnek a sporttudományok doktorai, ott kinézzük, hogy kis hátszéllel megsegítve te is lehetsz ugyanaz. Innentől pedig a kérdés nem csak az, hogy a doktoridat ért plágium vád alól ki tudod-e mosni magad, hanem az általad aláírt dokumentumok hitelessége is megkérdőjeleződik.

Mi van akkor, ha az aláírásodat is csak kopipésztelted valahonnan, és a Nemzet Büszkesége Alaptörvényen is csak egy kipuskázott másolat található?Mert bevalljuk neked kedves Pál, hogy bennünk halandókban az aláírási sebességedet látva bizony fölmerült a gondolat, - nem csak az, hogy néha gondolkodhatnál, de az is - hogy téged bizony klónoztak, mert ennyi törvényt ilyen sebességgel aláírni egy embernek szinte lehetetlen. Úgy különösen, hogy azokat elolvassa, megérti, alkotmányosan is megvizsgálja. De ilyen marhaságokkal majd akkor törődjünk mikor azzal vádolnak, hogy elolvastál egy sort is bármiből.

Addig amíg erre is sor kerül csak a vérjobberek divatos mondását idézném neked: a kutya ugat, a karaván halad. Nos, ideje csatlakozni a karavánhoz, a nemzetért folytatott harcban cserzett arcodat fordítsd a napba, ints búcsút a rajtad röhögőknek, sarkantyúzd meg a gebét, és poroszkálj bele a naplementébe.

Ne nézz vissza haraggal. Vissza se nézz!

 

750 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr193538679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: El a kezekkel Schmitt Páltól!!! 2012.01.17. 18:57:46

Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnö...

Trackback: Schmitt Pál for President! 2012.01.14. 01:09:58

Visszautasítás van, cáfolat nincs. Schmitt hallgat, Orbán hallgat. A többiek a lemondását követelik. Én nem. Nem azért, mert ez egy következmények nélküli ország, hanem, mert: 1. Esze ágában sincs 2

Trackback: Schmitt Pál, az utolsó vacsora 2012.01.13. 19:25:15

Michelangelo már a középkorban megfestette! „Srácok, ha nem védtek meg a diszertációmat, akkor ez lessz az utolsó vascora!”

Trackback: A kormány melletti demonstráción 2.806.701-en biztosan ott lesznek 2012.01.12. 10:44:18

Hogy jött ki ez a szám? Vegyük sorjába:Az a 2.800.000 magánnyugdíj-pénztár tag, aki önként és dalolva odaadta a megtakarítását a kormánynak biztosan ott lesz, hisz már eddig is lojális volt a kétharmaddal szemben. Inkább lemondott a leendő magasabb nyu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Interlock: A "megtalálhatatlan méretű csúszka" még bizonyos nem kívánt asszociációkat indított volna be a T. Írtársak körében!
Ld. PÁHOLY, PhT.!:-)
"Turpiszság" Node Kedves Álamfő?
Már feliratozásban is?.-D 1:15
@felebarát:

"hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/?mid=5780878

félrefordítottuk, hoyg félrefordítottuk..akkor most helyreigazitunk..."

Be kár!
Pedig milyen jót őrjöngtek ezen a híren a mandineren (nem vicc, kicsit beleolvastam).

És nyilván most valamennyi ott kommentelő elolvassa a helyreigazítást is... :)
@Interlock:

"Klónozás helyett én inkább bemesélném neki, hogy arcának, de főként elméjének fényességével az egész világot beragyoghatja, aztán útnak indítanám a Nap felé..."

...hogy elhalványítsa! :)
@csaknézek...: de akkor mit mondott valójában :D? jah az már senki nem érdekel :D
és a helyreigazitásban nem kéne leirni ki mit fordíttt ordított félre :D

na ez ilyen palis marad akkor
@Interlock: amerikanizálóc te is...fú
@felebarát:

"de akkor mit mondott valójában :D? jah az már senki nem érdekel :D"

"Who wants yesterday's papers..."

(Rolling Stones) :)
@csaknézek...: kitartást, erőt és egészséget kívánok neki hozzá, na meg jó utat :-)
@Interlock:

Na látod ezért kurvára felesleges bármit pontokba szedve cáfolni. Jön Renate Weber és általánosságban mond valami FASZSÁGOT, és máris megkérdőjelezed a konkrét példámat törvényszövegestől mindenestől.

Te, aki reméled, hogy nekem van igazam se hiszel a szemednek, tökmindegy idéztem-e a törvényszöveget, elmondtam-e miért ütközik az a mi törvényünk az A.C.-vel, helyette mit csinálsz: kételkedsz. Az, hogy a szavamban nem számít. De a saját szemeddel olvasott törvényszövegben is?

Mit vársz akkor azoktól, akik hittel lógnak Orbánon?
@Interlock:

Hopp, mcvilágosodtam!
A teret meggörbítő hülyeség nem is olyan nagy marhaság!

Mert hol görbül a tér?
Hol szűnik meg az idő? (vö.: időgép, ami felbukkant már imitt-amott tegnap és előtte)

Hát a fekete lyukban! :))
@Interlock:

- Itt írja alá, bácsi!
- Analfabéta vagyok, kérem.
- Mi tetszik lenni?
@felebarát: ez van, ha az embernek évek óta kéttucatnyi gép, meg mázsányi bontott alkatrész a munkája, hobbija...
@Pantagruel: ilyen is van, sajnos. Csak azt tudom, hogy én a kimondottat írnám le.
Martonyi hangsúlyozta: a kormány "teljesen egységes most, hogy egyezségre akarunk jutni az IMF-fel". A külügyminiszter hozzátette, mindig is az volt a meggyőződése, hogy "helyesen cselekednek", ha az IMF segítségét kérik.

Igen, kedves János, te mindig Óceánia ellen harcoltál.
Húúúú, vazzzz...

"Nem változtatta meg véleményét Schmitt Pál dolgozatáról a hvg.hu által nyilvánosságra hozott ügy, ma is "alapos, tanulságos" munkának tartja a jelenlegi államfő 1992-ben született kisdoktori dolgozatát az egyik bíráló, Kertész István. Az ókortörténész professzor hihetőnek tartja az államfő hivatalának álláspontját, és "polgári lelkiismerete berzenkedik" a Schmitt ellen indult "politikai támadásoktól". Azt viszont elismerte, hogy ő soha nem tulajdonítaná el kollégái kutatási eredményeit. Állítja: húsz évvel ezelőtt jóhiszeműen járt el, mert az egyetem rektora és a dolgozat másik bírálója meggyőzte, hogy a disszertáció megfelel az intézmény támasztotta feltételeknek...

...úgy véli, hogy a Georgiev- és a Schmitt-tanulmány közti egyezések mögött nincs plágium, hiszen a bolgár kutató is sportdiplomata volt, mindketten hozzáférhettek ezekhez a dokumentumokhoz. Éppen ezért ad hitelt a KEH szerdai közleményének, mely szerint a két sportdiplomata a kutatásaiban együttműködhetett....

Kertész szerint, ha Schmitt nem lenne köztársasági elnök, akkor „a kutyát sem érdekelné, hogyan doktorált le”. Az ókortörténész hangsúlyozta, „polgári lelkiismerete és gondolkodásmódja berzenkedik” a botrány és az eljárás ellen. Kertész azt mondta, vannak sokkal fontosabb problémák az országban ennél, ezért nem érti az ügy körüli felhajtást."

hvg.hu/itthon/20120112_Schmitt_dolgozat_Kertesz_Istvan

Nem értem, ez az úriember miért nem lett eddig kormánytag.
Ott a helye!
@szerénységem:

:)

No, azért nekem mintha rémlene valami az Eurázsiai hadviselésről is... :)
@a szív fészkei: Nem tudom a mait, nem voltam a fidesz.hu-n. Te igen? Mert akkor tájékozottabb lehetsz nálam!:-P
„A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ”
@csaknézek...:

Ertéel híradó most aszonta, ez a Kertész már 20 éve is kifogásolta a lábjegyzetek hiányát.

No, akkor most mi van te Kovács?
@Fabius:

Majdcsak kialakul az egységes álláspont.
Aztán lehet üldözni a bolgár hamisítót. :)
@csaknézek...: Te mit mondanál, ha átengednél a műszaki vizsgán egy átütött alvázszámú, kerék nélküli, rozsdás roncsot, majd mindez kiderülne... Közös a szopás. :-)
@szerénységem: Ötvenezer lesz. Mé, mi mást?
Ja, hogy utána? Nem is voltam ott..vagy azt, hogy akkor még nem voklt roncs. ..vagy, hogy közösen szereztük?
Melyik válasz a jó, Tekintetes Kúria?
..és mennyit fizetek? zsebbe, ha lehet..)
Kedves Fabius!
Vérforraló ahogy cikized az általam qurvanagyrabecsült Köztársasági Elnök Urat!
Tipikus szoci mentalitás! 98-ban Skicc elvtárs felajánlotta segítségét az MSZP-nek, hogy személyében megfelelő elllensújt állítsanak Demszkyvel szemben, de ők lesajnálták a plágiumos bulgár kisdoktorit. Nekik Dr. Katona Béla kellett.
"1984-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakán szakközgazdász-diplomát szerzett, majd
megvédte egyetemi doktori disszertációját."

Na?!! Mire mentek vele? Ha elfogadták volna a MOB elnök úr felajánlkozását 98-ban, lett volna egy bukott főpolgármesterünk és nem lehetnénk büszkék Göncz, Mádl, Sólyom méltó utódjára.

összefoglalva...
Fabius! Ha sokat ugatol, kinevezzük Szűrös elvtársat, Te revizionista felforgató! Már Ő is a MIÉNKÉ.
@Fabius: nem kérdőjeleztem meg a példádat, kifejezetten azt írtam róla fentebb, hogy ez az, ez kell. Amit Renata Weber mondott, az nem az elvárt fekete-fehér, igaz-hamis szint, hanem az, hogy "talán van jogalap, de ha mégsincs, akkor általános elvek alapján mondunk konkrét véleményt".
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de engem zavar. Mondhatta volna így: "Uniós alapértékeket sért Magyarország viselkedése, és megvizsgáljuk, hogy ezek alapján milyen lépések tehetők. A helyzet egyértelmű tisztázása érdekében a vizsgálatot az uniós jogban jártas szakértők bevonásával folytatjuk."
Egy kurva szót nem szóltam volna, ha ezt olvasom, legfeljebb annyit, hogy nabazmeg, már a románok is szót emeltek, aztán - szokás szerint - íves köpés Budapest irányába, és némi szégyenérzet, hogy ilyen fasz kormányunk van. Igaz, ezek így is megvoltak, csak nem első reakcióként.
Aki szerint egyetlen kétkedőt látva felesleges a tényekre való konkrét rámutatásba energiát fektetni, az megfeledkezik arról, hogy sok millió kétkedő ül otthon; egy ideig kapkodják a fejüket Barroso, Weber asszony, meg Orbán között, aztán győz a közöny - és a leghangosabb, legagresszívebb.
@Interlock: Tudod, az a szomorú, hogy ahogylátom, itt értelmes emberek is kezdik felvenni ezt a jaj de megsértenek minket a leigázók!-modort, szóval a goebbelsi papagájtaktika, Gábriel örökös idézgetése jó munkát végez: grat, hat a kútméreg. CSeppenként de hat - mire meglesz a kölcsön, itt mindenki - párunkon kívül- vicsorogni fog az Eu-ra. Mer` hogy merik megaszondani nekünk???

Basszus, nem Magyarország, hanem az ovrbáni diktatúracsíra van szégyenpadon, épp mert nem akarnak belőle mérgező gyomnövényt nevelni, ami majd kiterjed máshová. (ahol van rá kereslet: lásd Szlovákia, Románia) Én azt látom, hogy épp védenek azzal, hogy rá-rászólnak a tetűre, hogy eddig, ne tovább, mert ez nem komilfó nálunk - ahol szintén vannak kisebb-nagyobb gebaszok persze, hol hibátlan valami? Nem is állítják,meg kell nézni az ottani világot.

Németeknél államelnök sunnyog és fenyít be lapokat, de azonnal leleplezik és nem azt mondják, hogy hú, bánccsa a mi kisdrágánkat a külföld, tüntessünk érte!! Hanem maguk, a dájcsok még a gyerekek szintjéig levive a dolgot mennek neki a korrupt pasinak! Cseheknél a minisztgerelnök Topolánek egy szál füttyben ungabungázott a hülye olasszal,- tagadta, naná - de rábizonyították és bukovár; senki nem szopta ott be, hogy a spanyolok akarják átvenni azáltal a hatalmat, hogy az El Paisban jelentek meg a faszkardozós képei... (Volt idő, amikor Orvbánék ekézték Európa-szerte Gyurcsányt, az nem volt hazaárulás persze.)

Itt mi van?? Orvbán=haza, Magyarország. Cohn-Bendit nem Magyarországot, de Orvbán autokrata baromkodását kérte ki magának, ahogy Barrosó, Clinton, Rehn mind hasonlóan.

Hogy a világ boldogabb felén undorítónak/veszélyesnek találnak egy jegybankra rátelepülő, havernak kiadott bábelnök-szerűséget produkáló törvényt a manyup sittysutty ellopása után, tán nem nagy csoda. Hogy undorítónak és diktátorinak, megfélelmlítőnek találják a médiatörvényt 9 évre kinevezett haveri szalonnamáriástul, elsikált Klubrádióstul, tévésztrájkostul, nem csoda. Csak itt.

Hogy undorítónak találják az egész röhejes bírósági cuccost Handó Tündével és Polt Péterrel, a hirtelen kirúgott kirúgott előző főbíróval, a leváltott több bíróval, a megszüntetett ombundsmanokkal, nem csoda.

Hisz a mi mozgásterünket akarnák bővíteni és nem hagyni szűkíteni - és ezt nem észrevenni, eszméletlen vakság és hit ebben a magyari É-Korának induló Levédiában. De nem hiába Gábriel és a nyomatott propaganda. Bedőltök neki.

Mit akartok itt változást?? Nektek Orvbán Viktor kell. Sőt Vona. Csak kis hiszti van, mert elmart kis zsozsókát tőletek de azért de jó tökös fiú, kiáll értünk Értem ne!!!!!

Majd ha rátok csapatja a budiajtót és szagolhatjátok a szarjukat, mert mást nem tud felmutatni - Európa nem enged többet be, vagy nagyon szűrve, ha minden import az egekben lesz, én éltem így - akkor lesz csak nagy nyivák. Mindent megtesztek érte, ha az Eu-t basztatjátok, nem a cirkusz okozóját. Aki erre játszik. A teljes elszigeteltségünkre, hogy csak neki legyünk kiszolgáltatva.
@csaknézek...: saját magát cáfolja pár mondaton belül:
"ma is "alapos, tanulságos" munkának tartja"
"húsz évvel ezelőtt jóhiszeműen járt el, mert az egyetem rektora és a dolgozat másik bírálója meggyőzte, hogy a disszertáció megfelel az intézmény támasztotta feltételeknek..."

Vagyis ellenvéleménye volt, mégis alapos tanulmánynak tartja. Keresztcsontig behódolt a rendszernek, a rektornak, meggyőzték, eladta magát.
Jaj, de sok mindent el kell majd mesélnem a fiamnak, hogy fogom én ezeket észben tartani...
@felebarát: Én voltam törököknél, nagyon jó a textil-bőriparuk. ( a hamisításaik is) Nekem legen mondva az a minőség. A legelitebbek is Kínában varratnak, a turikban ugye nem second minőség van, hanem gyakran az eredeti nagy brand a maga valóságában. És az se amerikai vagy francia szorgos kezek szövi-fonják...

De nekem a millió ugyanaz drágán nem tecc, én szeretem az egyedit, ami nem köszön hatszor vissza egy nap az utcán. Annyit ezek a rongyik nem érnek meg, amennyiért adják őket teljes áron, bárnem tudom,van-e még, aki azon veszi?? Az nem is normális. :-DD

A mosógélek szerintem itthon egységekkel rosszabbak, mint ugyanazok olcsóbban a bécsi Billában. A benzin-dízelről uram mondja, hogy a kinti tankolás egészen másként hat a kocsira és az erszényre. Jobb és tovább tart. Hallom, hogy a csokikkal is ez van. Valami itthon elszaródik. De ezt meg is állapították vizsgálatokkal www.metropol.hu/cikk/786577 .

Ez valóban dögség, inkább ez ellen kéne harcolni - de ezek után már miben vesznek valakit is komolyan? Pedig ebben a szomszédokkal össze kéne fogni, mert az már komoly piaci veszteség lenne, ha a szarok ellen bojkottot hirdetne négy-öt ország.
@a szív fészkei: van amiből meg venném a minőségit..

de amikor ugyan az a cipő márka 10 évig kibirta a lábadon ezelőtt...makd most veszel ugyan olyat és két hét alatt szétesik a második is...akkor ott valami nincs rendben...

és ha már drága, adjon már rá § thm-es törlesztőt, mert ugyan úgy használom ,mint azt az átkozott porszívót vagy mosógépet...
@Bandibacsi34: Már volt ez régebben, kétszer elolvasva is dermesztő és ha valami, na ez rombolja Magyarország hírnevét, nem a költségvetési fegyelem kérése.

Most ahová csak megy majd ez a széllelbélelt lufi, mi ugrik be mindenkinek róla? Jé, a csaló, a palizáló! Ilyen apám lenne, elásnám magam hat m mélyre.
@Interlock:

Van még néhány "apróság"...:

"úgy véli, hogy a Georgiev- és a Schmitt-tanulmány közti egyezések mögött nincs plágium, hiszen a bolgár kutató is sportdiplomata volt, mindketten hozzáférhettek ezekhez a dokumentumokhoz."

Vagyis egy 215 oldalas dolgozatban 180 oldalnyi TELJES EGYEZÉSÉRE megfelelő válasz, hogy együtt dolgoztak és ugyanazokat az anyagokat nézték át.
Aha, na persze...

"Kertész szerint, ha Schmitt nem lenne köztársasági elnök, akkor „a kutyát sem érdekelné, hogyan doktorált le”. Az ókortörténész hangsúlyozta, „polgári lelkiismerete és gondolkodásmódja berzenkedik” a botrány és az eljárás ellen.

Fordítok:

1. Mi az üzenet? Lopni szabad, csak le ne bukj!
2. az eljárás ellen: mi is történt? DOKUMENTUMOK jelentek meg a HVG-n. Ez a berzenkedés tárgya.
Felháborító! Hát semmi tekintélytisztelet nincs már az emberekben!? Hová jut a világ, ha már egy köztársasági elnök sincs védve... na mitől is?
AZ IGAZSÁGTÓL!
Hoppá! Ez tehát a felháborító eljárás?
3. polgári lelkiismeret: az már aztán a végtelen cinizmus (butaság?), hogy ezek után még lelkiismeretre hivatkozik!
Ami polgári. Ez is lejáratott jelző lett.
4. botrány: Ki, mi okozta a botrányt? A sajtó? Nem, ő csak FELDERÍTETTE! Akkor hát ki, mi?
Nem inkább az, aki csalt?
A Watergate botrányt ki okozta? Az a két újságíró, aki tökös volt és leleplezte, vagy Nixon?

"vannak sokkal fontosabb problémák az országban ennél, ezért nem érti az ügy körüli felhajtást."

Lefordítom:

Lopok Tőled.
Ezt kifogásolod.
Én pedig avval válaszolok, hogy ne hisztizz, sokkal nagyobb bajok is vannak a világban. Például Amerikában verik a négereket, Afrikában pedig éheznek.
És erre Te nyilván megnyugszol, és bocsánatot kérsz a berzenkedésed miatt.
Életszerű, nem...?

Röviden ennyi. :)
@felebarát: Na ez az. Pl. a Vaterán én eddig csak nagy márkát vettem olcsón, mind tökjó. Családomban más is cipőtől az akármiig. Annyi nagy cég van magas minőséggel+ jó árral pl. ott, hogy azért nem vagy kiszolgáltatva a hóttdrága bótoknak. .

Ha szétesik cseréld ki! Melyik az?

Én már nem tudom hová tenni a csizmáimat, mind tartja magát, mint Katiban a gyerek évek óta! Eladni meg szinte nem lehet, annyira nincs ára. Mindjárt kirakom a kukára a tökjót és kész, a hely már fontosabb.
@csaknézek...: Félti a seggét, mit mondjon? Még akar kicsit ókortörténészkedni...
@a szív fészkei: nem cserélik vissza nem fizetik vissza, változott a jogszabály, megcsinálják, nesze ragaszva..ez van
@felebarát: "mikor jött el az a pillanat/ hogy a pénzért cserébe föladtad/ az elveket és a lelkedet/ " Kiről írta?? Skiccnek mikor voltak ilyenjei: elvek, lelke??? Ugyan már.
@felebarát: Le se vásárolhatod? Na látod, ilyen rég voltam igazi boltban venni. Neten vett nem tecc, a legtöbb eladó visszaadja a pénzt, ha megbeszéljük.

Eszemben sincs üzletbe menni már rég.
@a szív fészkei:

Ok, értem én.

Csak egy kis szövegértelmezési gyakorlatot prezentáltam. :)

Döbbenet, hogy az alapmanipulatív szövegeket is mennyien beveszik, pedig már az első apró réteghámozás és értelmezés során kiderül, hogy tele vannak csúsztatásokkal.
@a szív fészkei: em tudok neten vásrolni, a . cipő jó ám...most is m-s felsőt kellett vennem, mert az L nagy volt, d kabátban az Ls mg kicsi..nah,

ez van.és erre mindenki nagyban szarik...hgy egy normális ruhát nem tudsz venni, ami kitart két szeznt legalább...a turi meg annyit voltam...nins férfi divat nem sok van..ha van azt készlet cserénél el is viszik...
@felebarát: pöttyet meg halt az elem a billentyűzetben...vagy palisodott..
@Interlock: ZDF gyrfekhíró erre neveli a kölykekrt. Rólunk http://indavideo.hu/video/ZDF_magyarazza_az_alkotmanytsajátmagukról. Ugyanilyen módon beszéltek az államelnökük mutyis építkezéséről és arról, hogyan akarta bekussoltatni a bulvárt, ami kirobbantotta a botrányát.

Van lopott diploma ott is, máshol is: eduline.hu/felsooktatas/2011/7/18/20110717_nemet_politikus_plagium_disszertacio Csak máshogy fogadják Németországban: [..]"A legnagyobb plágiumbotrány azonban Karl-Theodor zu Guttenberg volt német védelmi miniszter nevéhez fűződik, aki nemcsak a doktori címről, hanem a kormányban betöltött posztjáról is kénytelen volt lemondani. A konzervatív politikust még februárban fosztotta meg tudományos címétől a bayreuthi egyetem, miután bebizonyították, hogy Guttenberg az intézmény jogi karán 2007-ben leadott disszertációjában idegen forrásmunkákból emelt át részleteket – a lábjegyzetben ezt azonban „elfelejtette” jelezni.
Az egykori minisztert a német sajtó hetekig „copypaste-bárónak” csúfolta, Angela Merkel azonban sokáig kitartott mellette, a kormánynak ugyanis Guttenberg volt az egyik legnépszerűbb tagja. Miután a jogászprofesszorok és szorgalmas „plágiumkutató” önkéntesek a 475 oldalas dolgozatban több mint száz olyan részt találtak, amely forrásmegjelölés nélkül idézett szó szerint vagy kevés változtatással mások tudományos munkáiból, a politikus lemondott. Guttenberg plágiumbotrányáról bővebben itt olvashatsz."

És máshogy Kínában:

"Plágiumbotrányok Kínában és Oroszországban

2010 márciusában Wang Huit, a pekingi Tsinghua Egyetem professzorát vádolták plagizálással. Támadói szerint az irodalomprofesszor, aki a kínai Új Baloldal egyik szellemi vezetője, 1985-ben beadott disszertációjában hivatkozások nélkül vett át részeket mások műveiből. Az egyetemi oktatók nagy része Wang Hui pártjára állt: véleményük szerint a hiányos forrásmegjelölések oka a hanyag idézéstechnika, nem pedig a tudatos csalás volt. A botrány nem okozott törést a professzor karrierjében, de nagy visszhangot váltott ki a kínai akadémiai körökben – ahol egyelőre nincs konszenzus arra nézve, hogy mi számít plágiumnak.." Mi mihez konvergálunk?
@felebarát:

Nemrég vettem észre, hogy mennyire elszaporodtak a turik (Bp.).
Ez is a jólét jele... :(
@a szív fészkei:

Hát, Peking terünk már volt nemrég egy pár órán keresztül. :)
@Interlock:

Renata Weber meg az ő hülyesége.

Na, most tippeljük meg együtt, hogy hazánk EP képviselője Szegedi Csanád vajon olvasta-e az alapjogi chartát, és így meg tudja-e mondani, hogy mittom Románia legfrissebb törvénye harmonizál-e azzal?

Szerinted?

Mert szerintem kurvára fingja nincs az egészről, ahogy Renata Webernek is ennyi fogalma van rólunk. Néha tényleg kiakaszt, hogy mikor jön el nálunk az a világ,, amikor nem azt nézzük mit mondott, hanem azt ki mondta és miért.
@vörös meteor: Én még láttam Lenint is. :-D Kádárnak integettem meg tornáztam is, franc esne bele, muszáj volt a Felvonulási téren, olyan koreaiasan.
@a szív fészkei:

Ott még nem tartunk, hogy Gábriel idézgetései és a Jobbik cigány mentalitása határozzon itt meg bármit. Úgy nem is fogunk, hogy a csak a pofája jár mindenkinek, alternatíva nulla, na meg a hitelességgel is akadnak bajok:

- Lépjünk ki az Unióból? Oké, akkor itthoni tüntizés helyett tessék kezdetnek a képviselők visszahívásával demonstrálni, hogy a Jobbik nem kér az Unió pénzéből, nekünk ne pofázzanak, hogy hány millió legyen ez EP képviselő fizetése. Önként lemond az össznépi konszenzussal kibizniszelt megemelt párttámogatásról mert tudomásul veszi, hogy az Unió pénze nélkül megszorításokat kell végezni.

www.origo.hu/itthon/20101208-osszparti-konszenzussal-dontottek-a-parttamogatasok-visszaallitasarol.html

Amíg ez nincs, üres pofázás ez csak.
@csaknézek...: NA kérlek ez a kedvenc disszertációs témám, csak Skicc nehogy ellopja!!

Szóval turi, mint olyan 1986-ban jött be: kurvanagy tett volt Kádádrtól, hogy engedte. Divatintézet meg párttól tudomisénkicsodák támogatták, hogy a BÁV behozhasson ilyesmit a hanyatlóktól és olcsón árulhasson a kinti rongyokat, cipőket, akor itt ismeretlen márkákat. Calvin Klein, senki nem tudta, mi az?? 200 forint volt egy vadiúj Pierre Cardin zakó, negyven egy rugi.

Amikor az első, Liliom utcai (IX. ker) turka megnyílt ünnepélyesen, állami fekete Mercédesekkel jöttek pártnyanyák vásárolni, meghívóval!! Az kérlek sikk volt.
Na azóta turkafüggő lettem. Nem a pénz miatt, de ma már az se mindegy. Az már életforma, aranyásás: időigényes, de fantasztikus élmény. Olyanokat kapsz ki fillérekért, hogy ezsed megáll. Még mindig.

Most nyithat ilyet jóideje mindenki; volt idő, amikor furmányosan géprongyként hozták be a néha kurvajó cuccot. Ma már nincs az a feeling, hogy a borzasztóan ócskák közt rábukkansz hirtlen egy Versace-ra 90 forintért, mert nem tudták, az miazmi??? Rongy, rongy..

Háda-boltok tiszaakárhonnani tanár házaspár kezdeményezése a 90-esek elejéről: hozzák azóta be az angol Üdvhadseregnek leadott holmikat, amiket ott önkéntesek válogatnak minőség szerint. A túl szarokat el sem küldik. ebből csinálnak pénzt a hajléktalanprojektjükhöz. Eszelő, miket lehet kifogni táskában, cipőben, márkában, vadiújakat is! A Humána-hálózat az afrikai éhezőket segíti a haszon x százalékából más nyugati jótékonysági cuccokárulásával.

Az egész net másodeladókkal van teli, akik onnan tankolnak fel.

Ez nem a kínai igenszar minőség, hanem ez a párszor hordott, kímélt - mert az angolok, németek, stb. rohadt sokat vesznek és hamar megunják de elhordani nincs idejük - magas minőség, egyediség, dizájnerek álma. Ma már kevés a fújronda olcsó vacak, sőt vállfán színre szedve lógnak. Külföldi nők törik magukat a belvárosi Kígyó utcai Maggie`sben használtakért. Ez kint nyugaton sem szégyen, sőt szerintük a vásárlói dili normális kezelése: nem pazarolsz annyit, ha secondot veszel.
Kimosod és másnap pukkadhatnak körülötted, olyanban feszítesz, ami százezreket ér, de nem annyiba fáj... Barátnőm megtehetné, hogy drágán vesz, de direkte élvezi az aranyásást, ahogy én is. Gyereknek is fillérekért lehet mindent kapni.

Mert aki a turikat csak a szegénységgel azonosítja, semmit nem ért. Vintage - ez Hollywood mániája is.
@Fabius: Agyrém: a pénzért kéz a kézben mind együtt lihegve tülekednek a moslékosdézsánál?

Miért nem magukon kezdenek valamit? Lee Iacocca...

LMP, MSZP is? Ilyenkor béke és hippis Make love not war!-hangulat van???

Honnan lett erre hirtelen pénz?
@Fabius: ugyan nem udvariasan hangzott, de teljesen egyetértek, ne kívülről véleményezzen, éljen itt a mi életünket,s a jövedelmünkkel, s akkor mondja el mit is gondol. Nem részletezem, mert megszegném szabályomat - nem rittyentem el.... pedig volt kolléganőmtől még a négysarkúszivarvégétis megtanultam, anno.
@a szív fészkei:

Értettem!
Rohanok turiba!
És nem azonosítom a szegénységgel!

Kérek engedélyt lelépni! :)
@csaknézek...: És ezt nem bolgárokkal hoztam össze! Pláne nem halott bolgárokkal! Ennek ellenére nem vagyok még doktor, ami őrült igazságtalanság, de az uram sóher és nem vesz a Négy Tigrincsben nekem egy szaros közgizda-gyógymasszőr-szingaléz nyelvészi doktorit se.
@csaknézek...: Tulképp vehetne nagydoktorit is. De azt hogyan jelezzem majd? Tetováltassam a homlokomra így: DR?? Vagy hogy látják majd a közértben? Na meg a turiban benne?
@csaknézek...: kuva jó cuccok vannak...ha akkor érsz oda, amikor árucsere van, ha nem, akkor max nőit válogathatsz, a pasi az már sutyy...
@a szív fészkei: némá...itten van a nagydoki...gyorsan kerítsd elő azt az új bálát amit neki készitettünk kije...
Enyehhehe, anyukának akart jót, ja wohl: www.blikk.hu/blikk_aktualis/milliokat-hozhatott-schmittnek-a-doktori-2077261

Fokozzák a feszkót: [..]"A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint Schmitt Pál munkája hiánypótló volt, nem véletlenül kapta a legjobb minősítést." Büdzséhiánypótló nála.
@a szív fészkei: nem cska a cet, hanem a tüske is...szegény ki is van ottan..most...
@a szív fészkei:

Egy hsz. a HVG-n a Plagi bá' kommentjei közül:

"egy vélemény

Egy kis részlet Schmitt Pál 2010-i augusztus 6-i ünnepi köztársasági elnöki beiktató beszédéből:

„Biztosíthatom Önöket, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legszélesebb körű nemzeti egyetértésen nyugvó, a nép érdekét és akaratát tükröző törvényeink és alaptörvényünk szülessen.

Van hova visszanyúlnunk, van honnan lelki energiákat merítenünk, szellemi javakat hasznosítanunk.”

Ő tényleg tudhatta, hogy honnan lehet a szellemi javakat hasznosítani!"

:)

Léptem alszani.

Jó éjt!
@a szív fészkei:

Ismered a mondást: akit a moslékosdézsa szaga megcsapott...Na ezért mondom én, hogy kilépésről és a lóvéról lemondásról majd az pofázzon itt aki élen jár.
Bulvár bulvár hátán Sckizi Palizálót- ezt még bőszen olvassa a plebs és eléggé körüljárták a témát, a nép se marad hülye ebben: www.borsonline.hu/news.php?elveszitheti-doktori-cimet-schmitt-pal-&op&hid=51772
@Fabius: szerintem mind a kettő fontos, igaz ezt előbb írtad, hogy nem az ami, hanem hoyg ki...szerintem is is...

mert egyszer pont azon meg ya balhé, hoyg ennek az elmebetegnek, most tök jó eszmefuttatása volt pl...erre mindenki de az elmebeteg...akkor meg azt sirják, de azt olvasd amit irt, ne azt figyeld ki volt..most meg azt mondod, azt nézzük ki az , és ne azt amit irt...szóval..na már mindegy későn van..
@anyósnyelv:

Nem volt udvarias, de pro és kontra sem bírom, mikor a kinti melegből osztják mit kéne nekünk csinálni.

Nekem ezt senki ne tegye. Bartus se, meg ez a jóasszony se.
@csaknézek...: akkor már szó volt az új alaptörvényről?....
@felebarát:

Ennyire azért nem bonyolult felmérni, hogy egy román EP képviselő mennyire van a mi dolgainkkal képben.

Általánosságban pedig tartom, hogy én bizony megnézem ki mondta azt a micsodát. Mert általában amit pl Borókai Gábor mond a Heti válaszban annak reciproka amit Dési állít a Népszavában, és többnyire a kettőnek nincs fele köze se a valósághoz.
www.youtube.com/watch?v=bikCVRw5wfE

Éjszaka van, de egy froclizás miatt /máshol/ rátaláltam.
@Fabius: főleg a 10 uszkve 13 aki belerakott valamit a kalapba! Többi csak nyel,mint kacsa a nokkedlit! Ezért mondta régen /Hát erre nem pontosan emlékszem, mert késő van Deák, Eötvös, Széchenyi/ Az legyen politikus, aki nem szorul rá - mert az a korrumpálás melegágya - ez csak a lényege, most nem mászok létrára. Röviden: legyen megélhetése,s ne szoruljon rá onnan jövő pénzre: elmúlt 20-on évben kettő volt, ha jól tudom....
@a szív fészkei: szerintem nem írok többet, belátom, hogy az eddigiekért is kár volt. Utóvéd-féle jön, megaoff (nyugodtan töröld ki, Fabius, ha úgy tetszik).

Rettentő következetesen próbálom nevelni a kölyköt otthon. Ugyanazért a rosszaságért ugyanaz a reakció, sosem több vagy kevesebb; mindig van magyarázat, indoklás. Két éves, de kiválóan érti, mit hordok össze, csak hát ugye keresi a határokat, én meg ügyelek arra, hogy a határok mindig ugyanott legyenek. Amikor pelenkaigazítást tartok, persze megy a rinya, anyánál bőgés, de mégis, tisztában lehet azzal, hogy mit követett el, mert a maga módján elég hamar bocsánatot kér utána, elfújva a (sokszor addigra már csak morcos pofával imitált) mérgemet. Szó sincs terrorról, mindenki szerint boldog kiskölyök, és ha valakin lógni akar, az én vagyok. Remélem, érzi, hogy kizárólag miatta, érte vagyok néha szigorú; a játékszabályok világosak, mint egy aláírt szerződés, és amíg nincs kihágás, kenyérre kenjük egymást.
Sosem merném úgy fegyelmezni, hogy érzem, rosszban sántikál, de nem tudok tisztán és világosan rámutatni a konkrét problémára.

Egyszer sakkversenyre készültem a suliban, valamikor ált. isk. 6-7. osztályában, már nem tudom. A felkészítő tanárnővel sokat játszottunk (sakkot, mielőtt félreértené valaki), és egyszer megcsinálta azt, hogy fél perc rejtegetett mosoly után lépett, majd közölte: matt. Kétségbe estem (mert olyan sok bábum fenn volt még), ideges lettem, bambán a táblát nézve belül marcangoltam magamat, aztán mérgesen megköszöntem neki a játékot, kezdtem volna újra alaphelyzetbe állítani mindent. Ő megfogta a kezemet, és azt mondta: várj, nézd meg még egyszer. Nem értettem, minek, nagyon zavarban voltam (biztos égetni akar, gondoltam), aztán... 10 másodperc kellett, és láttam, nincs is matt. Blöffölt, én azonban bevettem, és mivel már elismertem a vereségemet, az tényleg vereséggé vált. Akkor égtem igazán; a versenyen azonban nem, mert a három ellenfélből az egyetlen gyerek, akit sikerült legyőznöm, pont ezt a trükköt vetette volna be egy halálra megkavart felállásnál.
Szememnek, szívemnek, tudatomnak egyszerre kell ugyanazt mondania ahhoz, hogy döntéshelyzetben irányt válasszak. Bármelyik "alrendszer" problémát jelez, az a döntési folyamatot mindaddig megakasztja, míg kompromisszumra nem jutnak; ebből következően a döntés kommunikálható eredménye az is lehet, hogy bizonytalanság van, ilyen esetekben megpróbálok több információ alapján újra nekifutni, mert a lezáratlan dolgokat nem szeretem. A tévedés jogát persze fenntartom, beismerni sem félek, ha a döntés eredménye azt adja, hogy indokolt.

Te azt mondod, undorító, amit Ormányunk és Pártunk tesz, én azt mondom, szerintem is. Azt mondod, más országok politikusai szelídebb, de teljesen jogos vádak, tettek után megszégyenülve távoznak, én azt mondom, ez így lenne rendjén nálunk is. Én azt mondom, sok búzában lehet ocsú, te azt mondod, ne válogassak, nincs abban a zsáknyi magban semmi, ami nem odavaló. Én azt mondom, láttam már tévedésből lest fúvó bírót, te azt mondod, kit érdekel a pillanatfelvétel, a játékosok úgyis mindig reklamálnak, a sötét, megszállott szurkoló pedig mindig a bírót utálja.
Én a saját értékrendemnek megfelelő válaszokat próbáltam keresni, és nem mondtam meg, hogy te mit gondolj helyesnek, pláne nem ítélkeztem fölötted néhány oda-vissza komment alapján. Akiket elítélek, azok már bőven tettek érte; akikkel egyetértek, azokról nincs okom nem a segítő szándékot feltételezni; akikkel kapcsolatban kérdéseim vannak, azok tetteit kevésnek, hiányosnak tartom ahhoz, hogy egyértelműen tudjam a helyüket.

Nem kell nekem sem Orbán, sem Vona, sem egyetlen, általam ismert politikus. Stabil alapokon nyugvó, világos szabályokkal irányított, kiszámítható, élhető és élni hagyó világ az, ami kell, plusz az az érzés, hogy minden este nyugodtan lefekhetek, mert csak olyat mondtam és tettem, amit évek múlva sem tagadok, szégyellek.
Nem kell nekem senki, ha állandóan előbukkan az a feltételezés, felfogás, hogy vagy kérdések nélkül egyetértek, vagy ártó, mocsok emberek szószólója, követője vagyok. Én én vagyok, egy egyéniség a tömegből, akárcsak ti. És ezt nem adom sem el, sem fel, mert bízom benne.
Sok emberben bízom valamilyen szinten (Barroso-t például név szerint is említettem már, régebben, de sorolhatnám még), de ez nem akadályoz meg abban, hogy képes legyek arra, ami a tűz óta viszi előre az embert: kételkedni.

Jó éjt, vidám ébredést, sziasztok; külön tiszteletem azon hölgyeknek, akik szebbek, mint a Selmeczi - Lendvai duó sokéves átlaga :-)
@felebarát: kicsit szezon és a fasz..om esete,,,
@felebarát: ezt székelyjanira érted? mer'ha igen akkor veled tartok...tiszta anyagi haszonszerzés ellentételezése amit dumcsizik a picinyem a kis kopasz, hogy ne sértse a tüskéje a seggepartját a kis fiúknak mikor neveli őket! persze valamivel többről van szó mint holmi 30 ezüstről...milliárdokról amit nem annyit, hanem a többiek helyett kap meg az ájtatos manója majd ha az állami iskolák is megkapják ugyanazt amit az egyháziak akkor lesznek kompatibilisek addig egyenlőtlen a verseny az egyik a célvonalból rajtol a másik meg le van szegelve nagy ácskapcsokkal a startvonalra és ordítják neki, hogy hajrá güzüke...a kurva anyját neki
@Rodeo36: leirja, aztis ami szar volt, de védi a mundért erősen:D meglepő módon :D

szóval...az az egyház amit ő annak lát...hát néha nekem az ő egyháza nem az:D
@csaknézek...: "a KEH szerdai közleményének, mely szerint a két sportdiplomata a kutatásaiban együttműködhetett"

akkor ez egy két szerzős disszertáció ez is elképzelhető lenne...

pl egy tartalék emberre szükség van mindig a csapatban, aki nem csinál semmit, csak ráírja a nevét...

de itt azt a hamis láccatot keltették, hogy smicipali a szerző és dolgozott rajta, azaz ha tartalék volt... akkor hazudott, csalt
@Interlock: Nézd, nem akartalak semmiképp bántani, késő is volt, elszálltam, bocs!
Írj ide, mert engem pl. érdekel, sokat tanulok.

De nem biztos, hogy ugyanazt vonjuk le dolgokból. Én már felneveltem két gyereket -32-30 évesek - , volt csapkodás is rájuk - mert nem hiszem, hogy lehet enélkül sajna, mert tényleg az egyik a határokon (nem súlyos dolgok, csak engem kicsináló) is túlment legtöbbször. Ma nagyon büszke vagyok rájuk, normálisak lettek. :-))

Ám, ha mindent de mindent rájuk hagyunk (mondjuk: én voltam a Vaslady, a férjem meg a mosolygó buddha, neki nincs idege a konfliktushoz), nem tudom, hol lennénk ugyanolyan alapanyagból dolgozva. Azért én is legalább háromszor kérek normális hangon, mielőtt elkezdek őrjöngeni. De ha látom, hogy leszarnak mindezek után is akkor gyün a cunami, a Circo Massimo, ami elsodor mindent (drága uram szellemssége ez a becenév). Igen, mert az borít ki a legjobban, ha ennyire semmibe vesznek.

Orvbán - aki szerintem megrekedt a te kétévesed rosszabbik szintjén - kurvára ezt teszi a világgal, mindegy, hogy Barrosó bácsinak, Hillary néninek hívják-e a kiborult "szülőt". O. azt hiszi, neki mindent lehet, mert itthon ezt tapasztalta meg. És bizony, hogy meg kell állítani, mert nem lehet neki sem mindent, de ő - a gyáva faszok alapszokása szerint - 10 millió emberével veri a csalánt a saját egóját csúcsra nyalva(nyalatva)... Ez pláne aljasság a köbön!!
Ha most nem állítják meg, tényleg kiépít diktatúrát, mert másra sincs hajlama. Személyi kultusz már van - kiért fognak sétafikálni, parancsra imádkozni? - van könyörtelen elnyomása a kritikának (még a lehetősége írmagját is kiírtaná), érthető tehát a világ hisztije, mert ezt már oda-vissza Hitlertől Sztálinig megérte az emberiség, és kurvára nem jött jól ki belőle.

Azért említettem kinti példákat, mert noha nem vagyok elfogult nyugatimádó - millió szarságuk van, ami nem tetszik - de látni kell, hogy míg az autokratikus helyeken szegénység és boldogtalanság van a legtöbbeknek, csak kis vékony réteg habzsol be mindent, addig a demokrata országok általában kiegyensúlyozottak. Igen, van ott is kódis - Párizsban már az Opera előtt tanyáznak - vannak gondjaik a betelepülőkkel, saját magukkal, a fiataljaikkal (Anglia), kirobbannak borzasztó cirkuszok - de nem arról szól a dolog, hogy Cáratyuska megold mindent, nektek mindenben kuss. Hanem emberi jogokat igyekszenek megőrizni. És ezért semmi nem drága nekik, még Orvbán abszolút befenyítése sem.

Én csak azt kérem, hogy ne az országot, hanem annak sajnos teljhatalommal felruházott és ezért totál elszállt vezetőjét lásd a szégyenpadon. És írj még.
@anyósnyelv: Imádlak!! Őket meg életem végégig! Mit vegzálták Baksát ezért,mit basztatta Rajnák az Ifi parkban JA miatt!

Az bátorság volt, az ellenállás volt, a kis 40 kg-os Baksát verték, mint a répát. ez nem felülről vezérelt forradalmiság volt, ösztöndíjjal sámfázva. Neki mennie kellett itthonról, mert már annyira nemvolt biztonságban.

Az nem forradalmár, aki JA szobrával kekeckedik, az csak fizetett ügynöke volt ennek az egész gengszterváltósdi cirkusznak.
@felebarát: És ezt írja Esztergomból - ahol nem kaptak enni a kicsik és az öregek a szemét frakcióharcok miatt, ahol egy öntelt farok vitte csődbe a püspöki székhelyet, ahol emiatt tecsóbusz a tömegközlekedés és sötétek maradtak az utcák - és nem okádja le őt ezért Jézus???

Ez keresztény? De jó, hogy nem vagyok az, ha ez ezt takarja.
@felebarát: [..]" Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is." Ehhez van köze egy segédpüspöknek? Mostantól ő is beszól a jegybank irányításába? ez nem egy szekularizált állam?

Hiszterizálják előre a hívőket ezzel az ellenségképpel - és ezzel jelezve, hogy esetleg mégse lesz IMF-egyezség, megyünk a banki széfhez isten áldásával -, hogy igazolják majd az újabb szabadrablást? Tömjénfüsttel, szenteltvízzel megáldja mindezt a katolikus egyház? Ennyire belefolyhat a napi politikába?

Gondolom, megrendelésre és nem Erdő tudtán kívül.
@a szív fészkei:

"Circo Massimo"

:-))). Zseinális. Az írásod pedig jó.

Ezzel együtt remélem, nincs Orbánnak teljhatalma (itt senkinek se legyen, mert az nem vezetne jóra).
Kicsi az a maradék 1/3, demég létezik és úgy látszik, erősödni fog - csakúgy, mint a civilek véleménye és kiállása.
@Zébácsi:

Banyek, má' megint elgépeltem egy szót, úgy látszik, ez gyári hiba. Vagy Skicc Pali démona kísértett meg.

Ha már Skicc Palit szóba hoztam, hadd térjek vissza erre a témára (tegnapi poszt), egy egészen érdekes megközelítésből.
(Ma reggel láttam, hogy 700 feletti a hsz-ek száma, nem volt időm végigolvasni, ezért lehet, hogy ismétlek valakit.)

Tegnap hazefelé elcsíptem DrágaBolgárúr műsorában egy betelefonálót. Azt a kérdést vetette fel, hogy vajon milyen felelősség terheli a titkosszolgálatokat, a nemzetbiztonsági hivatalt, hogy a ME beiktatása előtti C-típusú átvilágításon nem derült ki (ahol a CV minden fő részét alaposan vizsgálni kell), hogy erős folt lehet SP múltjában? (A hvg. oknyomozója egyedül derítette ki 9 hónap alatt - szerintem egy kellően körültekintő apparátusnak ez 1 hónap alatt meglett volna).

A betelefonálsó szerint a dolognak ez a megvilágítása SP-n kívül további személyek felelősségét is felveti - szerintem is, joggal.
@Zébácsi: Van még a talonjában a Zsába királynője is. Mi ilyen kis vidám család volnánk... :-DDD
@Zébácsi: Tudták szerintem, valamivel kell zsarolni és mindig hajlékonnyá tenni.

Ez az ő és a mi kommunistáink tipikus esete: Skiccnél csupán baráti együttműködés+rezonálás bulgár - ő soha nem említő - baráttal, ha ezt mondjuk, Bajnai követte volna el, aljas, szemét, tetű,mocskos okirathamisító,redvás csaló, bulgárokat gyalázó anyagyilkos.
@a szív fészkei:

Tutdták, tudták, na ja, de itt nem ez a lényeg. Nem lett volna szabad hagyni, hogy oda üljön, ahová ültetni akarta őt Viktor. Mert ez most ország világ előtt irtó nagy blama. Nekünk magyaroknak is...

Valaki mondhatott volna valamit. Most például Skiccel egyetemben: le.
@Interlock:

Szerintem is irjál továbbra is ha teheted.
Nagy figyelemmel és érdeklődéssel olvasom az irásaidat,(ha ez számit)? Lehet belőle tanulni,tudod ahány ember annyi világ..
erre varjál gombot:))
@a szív fészkei: semmi gond, nálam meg nem volt leszarom-kapszula.
@vörös meteor: kösz neked is.

index.hu/belfold/2012/01/13/ujabb_torvenyekbe_kothet_brusszel/
"A néppárti vezérszónok (Frank Engel, Luxemburg) volt az egyetlen nem magyar, aki a 45 perces vitában nem szidta keményen a magyar kormányt: ő arról beszélt, hogy várják meg a Bizottság jogi érveit, és csak azután értékeljék Magyarországot."
Talán egyező korunk teszi, hogy ugyanazt gondoljuk. Ha majd a meglévő jogi érvek alapján nem kifogásokat keres Orbánnak, nem mentegeti, hanem keményen odavág, akkor teljesen korrekt embernek fogom tartani (eddig nem is hallottam róla, tehát még nem ítélek).

Még egy dolog: de, szoktam haragudni a magyar népre, szégyenpadra állítom őket, magamat is beleértve. A hallgatás, a sunyi, vagy gyáva, vagy buta, vagy hívő félrenézés miatt, a szekértáborokhoz húzás miatt, a vállrándítással lekezelt nevetségessé válás miatt, az egyik hibájának a másik hibájával történő takargatása miatt. A közöny miatt.

"Csak egyszer azon veszed észre magad, hogy te is hallgatsz. És a hallgatás megöl."
orulunkvincent.blog.hu/2012/01/13/cipolla_2
süti beállítások módosítása