Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.12. 05:25 Fabius

Pá, SkiccPalikám, pá!

Címkék: fidesz plágium schmitt pál

Szarban a haza kedves Feleim! Fölmerült a gyanú, hogy az emberek embere szégyent hoz mostanában egyébként is viharoktól tépázott népünkre. Lehetséges az, hogy a Nemzet Tolla idegen szóvirágokkal ékeskedett doktori disszertációjában 180 oldalon keresztül? Lehetséges, hogy csalódnunk kell benned, Pali? Egy nemzet hite foszlik semmivé ha kiderül, hogy az "álamfői álomást" is loptad valahonnan!
Belerokkanunk a gondolatba, ha még a szórakoztatásunkra is alkalmatlan vagy. Komolyan egy percig nem vettünk, cserébe igazán jól mulattunk ténykedéseden, az Orbán iránt érzett feltétélen háládon és hűségeden. Most meg itt a kérdőjelekkel teli végjáték? Legalább egy érdeméremmel kitüntethetted volna magad, - ha már alapítottál egyet - hogy teljes legyen a kollekció, és nyugdíjas éveidben tudjál mire bambulni a vitrin előtt.

Persze, a KEH igyekezett megcáfolni a plágium vádat, de a HVG elemzése és összehasonlítása meglehetősen megalapozottnak tűnik. Szerintem most vadul tépelődsz, mi a nép mit gondolhatunk rólad. Rossz hírem van, Pali, abban a sportéletben, ahol a Klicskók is lehetnek a sporttudományok doktorai, ott kinézzük, hogy kis hátszéllel megsegítve te is lehetsz ugyanaz. Innentől pedig a kérdés nem csak az, hogy a doktoridat ért plágium vád alól ki tudod-e mosni magad, hanem az általad aláírt dokumentumok hitelessége is megkérdőjeleződik.

Mi van akkor, ha az aláírásodat is csak kopipésztelted valahonnan, és a Nemzet Büszkesége Alaptörvényen is csak egy kipuskázott másolat található?Mert bevalljuk neked kedves Pál, hogy bennünk halandókban az aláírási sebességedet látva bizony fölmerült a gondolat, - nem csak az, hogy néha gondolkodhatnál, de az is - hogy téged bizony klónoztak, mert ennyi törvényt ilyen sebességgel aláírni egy embernek szinte lehetetlen. Úgy különösen, hogy azokat elolvassa, megérti, alkotmányosan is megvizsgálja. De ilyen marhaságokkal majd akkor törődjünk mikor azzal vádolnak, hogy elolvastál egy sort is bármiből.

Addig amíg erre is sor kerül csak a vérjobberek divatos mondását idézném neked: a kutya ugat, a karaván halad. Nos, ideje csatlakozni a karavánhoz, a nemzetért folytatott harcban cserzett arcodat fordítsd a napba, ints búcsút a rajtad röhögőknek, sarkantyúzd meg a gebét, és poroszkálj bele a naplementébe.

Ne nézz vissza haraggal. Vissza se nézz!

 

750 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr963538679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: El a kezekkel Schmitt Páltól!!! 2012.01.17. 18:57:46

Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnö...

Trackback: Schmitt Pál for President! 2012.01.14. 01:09:58

Visszautasítás van, cáfolat nincs. Schmitt hallgat, Orbán hallgat. A többiek a lemondását követelik. Én nem. Nem azért, mert ez egy következmények nélküli ország, hanem, mert: 1. Esze ágában sincs 2

Trackback: Schmitt Pál, az utolsó vacsora 2012.01.13. 19:25:15

Michelangelo már a középkorban megfestette! „Srácok, ha nem védtek meg a diszertációmat, akkor ez lessz az utolsó vascora!”

Trackback: A kormány melletti demonstráción 2.806.701-en biztosan ott lesznek 2012.01.12. 10:44:18

Hogy jött ki ez a szám? Vegyük sorjába:Az a 2.800.000 magánnyugdíj-pénztár tag, aki önként és dalolva odaadta a megtakarítását a kormánynak biztosan ott lesz, hisz már eddig is lojális volt a kétharmaddal szemben. Inkább lemondott a leendő magasabb nyu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán segítségével palira fog bennünket venni Pali, ezt bárki meglássa!
Na jó, de mire kellett a doktori cím?
@Pantagruel:
Mire? Aláírásnál jól néz ki. Még azt hiszik, hogy dr....
Palika, szánalmas.
@Pantagruel:
A doktorbácsi Operálni akart az Operában.
Na akkor már az érintett egyetem rektorát kérdezze már meg egy újságíró, hogy visszaveszik-e skiccpali doktori címét?
@Pantagruel: Ha jól tudom a közalkalmazottaknál a doktori címre jár bérpótlék. Valahol 75%-ot láttam, de ebben nem vagyok biztos. Ha valóban megáll a plágium (Pali bátyót is megilleti az ártatlanság vélelme!), akkor ha a dr. cím után vett fel valamikor bérpótlékot, akkor az már más kérdéseket is felvet. Valami jogértő kommentelő megírhatná, hogy mi a tényállás olyankor, ha valaki tudatosan jogtalanul vesz fel bérpótlékot? Az álamfő az utóbbi évtizedekben nem sokat dolgozott a magánszférában és ha közpénzből kapott jogtalanul pótlékot akkor mi a helyzet?
@Boli: Akkor felveszem a Philip Dávid nevet a Pali mellé, leírhatom a nevem elé, hogy Ph.D., ugyanúgy röhögnek rajtam, de senki nem vádolhat plágium gyanúval.
Ismét egy optimista hangvételű írás, főleg, ami a remélt végkifejletet illeti.

Fabius, te elfeledkezel róla, milyen országban élsz. Itt aligha lesz ennek bármilyen következménye, majd azt mondják, a vádakat már visszautasítottuk, foglalkozzunk inkább a zemberek égető problémáival. Hacsak, nincs valami előre megírt forgatókönyv. Itt az sem elképzelhetetlen.

Különben is Pali bátyánknak minek doktori cím, amikor díszdoktorija is van. Azt a semmiért adják, ezért aztán el sem veszik.
@Ombudsmanyus:
Ugyan-ugyan... Tegnap meg is mondták, hogy nem büntethető már, mert elévült. Úgyhogy Pálesz kihúzza magát és megy tovább. Nincs itt semmi baj kérem, nem is értjük ezeknek a rohadék libsibolsiknak a támadását! :))
Olyan, hogy felelősség, becsület? Bolondok vagytok Ti! :D
@Manatwork: "Pali bátyót is megilleti az ártatlanság vélelme!"
Ha el tudsz képzelni és közreadsz egyetlen olyan hihető érvelést, ami megmagyarázza a 180 oldalnyi "véletlen" egyezést, akkor ígérem, felfüggesztem a belső forrongásomat :-)
@tinca:
Mert ti olyan... izék vagytok! Semmi kétség? Rettenetes is ez! Amikor itt Pálesz mindent megtesz értetek... :)
Rendes államban egy ilyen után MÁSNAP lemondana az álamfő. Japánban szepuku.

Magyarhonban melléáll az egész narancs gépezet, és tagadják a nyilvánvalót a végsőkig, sőt perrel fenyegetnek mindenkit.
@tinca: Félre ne értsd! Akarja a fene védeni az nemzet gojóstolát! De nem akarok abba a hibába esni, hogy 1 újság cikke alapján eldöntsem hogy plágium volt vagy nem. Amit írtak a hvg-n, az alapján valóban tuti a nyúlás és a következtetések is teljesen jogosak! Azaz doktori cím visszavonása és az azonnali lemondás. A lemondásnál az lenne a korrekt, hogy nem csak az elnöki pozícióról hanem az ÖSSZES!!!! volt köztársasági elnöknek járó állami juttatásról is lemondana. De korrektségről beszélni fideszessel kapcsolatban elképzelhetetlen.
Remélem a plágium vs. nem plágium eldöntésében az illetékesekben lesz annyi szakmai tartás, hogy olyan döntést hozzanak amit nem tudnak még a politikusok sem megkérdőjelezni. Bár... egy ilyen következmények nélküli Agyarországban... bármilyen döntés lehet. Sajnos :(
a zorbán végezte ki a sicc palit... mondta neki: sicc pali....

szarban a haza, menekülnöm kell, sicc pali! az az én vészhelyem...

ez a "B" terv. nyilván most medvegyev lesz a puszta putyin ormányfőjje...
Igazán több megértést vártam tőletek. Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egyszerűen összekeveredett a doktorija a fordítói munkájával?
Meglehet, hogy a bolgár haver úr 180 oldala helyett a saját doktorija van a lefordított írások polcán. Még az is megeshet, hogy az olyan zseniális, hogy kénytelenek lesznek egy tesnevelési (valyon joígy) Nobel-díjat kiadni érte, ha nyilvánosságra kerül.

Meg mé, talán a Hamurapi törvényeit maga a király véste kőbe? Ennek kérem a magyarság őstörténete óta hagyományai vannak! Továbbá újabb bizonyíték ez a sajátos magyar észjárásra, meg arra, hogy pál valódi médium. És Viktor se hazud soha, akkor Pál se, és kész.
A HVG megkérdezte a SOTE rektorát, vagy doktori iskola vezetőjét. Kiderült, hogy ez még nem PhD dolgozat volt, nem voltak olyan komoly formai követelmények, mint ma. Tartalmiak sem. A plágium akkor is tilos volt. Ez idáig rendben, DE: akinek nem fogadták el egy eljárás keretében a régi doktoriját PhD-nek, az nem használhatja külföldön. Skiccnek ellenben a brüsszeli hivatalos honlapon PhD-nek van feltüntetve. Két eset lehetséges: vagy csorba esik az ország tudományos hírén, mert egy ilyen vackot elfogadtak PhD-nek, ez nekünk ciki, de pali bácsi nem követett el ezzel különösebb bűnt, csak másolt. (Fordítás is lehetne szakdolgozat, ha az akkori szabályzat megengedte, akkor doktori is, de abban az esetben az eredeti szerzőt is fel kellett volna tüntetni.) Ellenben ha nem fogadták el 1993 után doktorinak, akkor még hamisított is, tehát nem csak a plágium miatt bukta.
@pom pom: Nem hinném, hogy ovi áll a háttérben. Sokkal elképzelhetőbb, hogy a HVG így jelezte, hogy tudnak ők oknyomozni. Az álamfős álomásfőnök óta bennem is élt egy ilyen gyanú. Nem kell hozzá különösebb tehetség, hogy ennek a dolognak utána járjál. Ez egy teszt is lehet, hogy na vajon erre mit lépnek narancsék. Ezek után jöhetnek azok az ügyek, amelyeknek nem csak egy szereplője van, esetleg gazdasági értelemben kevésbé súlytalanok, mint ez.
Úgyis kihozzák, hogy Georgijev 1987-ben valójában Smitírjak alá Pál 1992-es doktoriját másolta le.
@Бабаяга: Figyu, ez tökmindegy. Nem az akkori meg a mai szabályok az érdekesek. A KE (álamfő) egy csomó komoly dolgot képvisel, meg szimbolizál. Már a gyanú is elég lenne bármelyik ajrópai országban a lemondáshoz - kivéve dajcslandot, de ki is tört ott a balhé tudtommal.

Az persze érdekes, hogy egyből dutyiba költözik-e, de hát Polt meg Handó nem véletlenül képviseli a független bíróságot meg ügyészséget.
Nem lesz ebből semmi, esetleg egy lemondás egy vérciki magyarázkodós időszakot követően.
@Бабаяга: bruhhahhahhahhahhaaa....

lett volna nekik ügynök stb múlt. tönkretett "kivégzett" áldozatok,

a sicc pali bá múltja az nagyon gazdag...

de ezt dobta be a fides (zorbán-simlicska)

ja:))) kiderítette a hvg:))))))) ahha... miután kapott egy fülest
@pom pom: Az ügynök múlt esetén vannak más érintettek is, a kivégzett áldozatok esetén is.
Nézd, én már több kollégám, tanárom doktorijának, szakdolgozatának néztem utána kíváncsiságból, nem azért, hogy ekézzem. És már 2010. nyarán mondtam, hogy úgy megnézném SP-jét is. Szóval nem kell ehhez füles. Az időzítés? Az utalhat egyedül valami ilyesmire. Ellenben ha kormányzó úr jön paja helyett, akkor mennyit nyer vele ovi? Ha felköltözik a Várba, attól még nem fogjuk szeretni. Tényleg polgárháborút akar? Mondjuk amennyire háborodott, nem elképzelhetetlen.
Hitetlenek!!!!

Mi van, ha a bolgár pasi másolta Skicc Palitól a dogát? Erre nem gondoltatok? :) :) :)

Ti ne nagyon vegyetek részt ennek a szemét bagázsnak a ZELLENtüntetésén! :)
Olvastam az Indexen hogy Kubatov másfél év alatt egyszer sem szólalt fel a Parlamentben. Gondolom sok a munkája, mert a lista amit készít igencsak szaporodik. Miért nem adja át a lista készítését palibának, ő úgyis annyira benne van az írásban,mondjuk zongorázás helyett írhatna. Akkor talán kubatovnak is lenne ideje a parlamenti munkára és azzal foglalkozna ami tulajdonképpen a dolga lenne.
@Marques: csak fél évtizeddel előbb készült el a bolgár tanulmány. nem zavar?
@Бабаяга: :))))))

szerinted ma magyarisztánban a hvg "csakúgy" összevissza megjelentett bárkiről ilyen ügyet ???????

akkor ez megeshetne szerinted bármelyik politkussal???? hisz MIND LOPOTT CSALT, akár doktorit is...

egyik fid eszes a tanszékünkön "diplomázott"... halvány lila fingja nem volt a védésen a saját munkájáról...

ilyen alapon bárkiről bármit????

és PONT amikor a zorbán MEGBUKOTT... és véletlen kell neki egy üres menekülő hely?

naív vagy barátom... ez nem a te demokráciád...

itt manipulálnak... ha ezt nem látod naív vagy...
Erre vajh hogy varr gombot a trollmagyar?
Pali megy, és vajon ki lesz helyette a legfőbb közjogi méltóság? Na? Hát persze, hogy a ma élő legnagyobb magyar! Még gyorsan módosítanak a tákolmányon, hogy a KE-nek nagyobb legyen a jogköre aztán nézhetjük azt a KE-t aki alőtte ME-ként teljesen és totálisan kudarcot vallot...
hvg.hu/w/20120112_plagium

Paraggy Palibá!

:D

és igaza van :D
@pom pom: skiccet szerintem kimossák ebből is. Hiszen egy ilyen botrányból semmit nem fog fel az átlag. Mit mond egy narancsagyúnak a lábjegyzet, végjegyzet, szakirodalom kifejezés? Semmit.
Másrészt, hogy ennek következményei legyenek, ahhoz a SOTE-nak kéne lépnie. Ők pedig hárítanak egyelőre. Ha igaz lenne a te elméleted, akkor már megérkezett volna a megfelelő utasítás oda is. De lehet, hogy egy apró porszem keveredett a fogaskerekek közé. Ha elkezdődik az eljárás, akkor áll a te elméleted.
@Бабаяга: :)))))

nem kezdődik semmi eljárás... a soténak nem szóltak előre...

nem is kell... sicc pali bának szóltak... felkészült egy könnyes beszéddel a lemondására...

ezek a fijjug becsületes tisztességes gyerekek, pali bának előre is elmondták... hogy egy kapcarongy akit bármikor kibaszhatnak a hóra...
@Бабаяга: el tudnád még azt is képzelni hogy a fid eszen rajtaragad mint egy rágógumi ez a kellemetlenség????

hogy LOPTA a disszertációt???? hihihihi...

lopós pali, szerintem anyni eposzi jelzője van már így is...
@Manatwork: Nem értelek félre. A kiemelt mondat általában igaz és teljesen jogos. A mai Mo-n a rezsim tagjainak viselkedése emberi "tartása" azonban már túlment minden határon. A konkrét esetben pedig nem látni semmi okot az ártatlanság vélelmére... Na nem ragozom.
Többen a lehetséges jogi következményeket firtatjátok, de egyetértek "miva?"val: itt ELSŐSORBAN erkölcsi szempontból megagáz ez a lebukás.
(Naaa, nem ér kiröhögni! Igenis, én még emlékszem arra, hogy létezik ilyen szó! No persze az nem véletlen, hogy a passzív szókincsemet gyarapítja jó ideje...) :)

Más: javaslom, ne általánosítsunk, ha az ún. jobboldalról alkotunk véleményt. Ez ugyanaz a kategória, mint a komcsi-libsi sablon nyakló nélküli alkalmazása az ún. baloldaliakra.
Afelől szemernyi kétségem sincs, hogy a hivatalok tagadni fogják (ez már el is kezdődött) a palizálást.
Ám ne becsüljük alá a jobboldali elkötelezettségüket vállaló honfitársainkat avval, hogy ugyanezt feltételezzük róluk.
Beleqkkantottam néhány jobboldali honlap kommentjeibe, és TÖBBSÉGÉBEN szintén felháborodott hsz-eket lehet olvasni.
Persze vannak akik védeni próbálják a védhetetlent most is, és olvastam olyan magvas véleményt is, miszerint a "szemét HVG csinál ebből ügyet!".
Fanatikus és vakhitű barmok mindenhol vannak, ez nem oldalfüggő!
Vélemény - Tóta W.:

"Ha Schmitt Pálnak lett volna bármilyen méltósága, az most súlyosan sérülne, és valóban új stratégiára lenne szükség. Akinek nincs, azt viszont nem lehet méltóságon rúgni. Nyugalom, nincs itt semmi látnivaló. Schmitt személye érdektelen, pont ezzel érdemelte ki az elnöki széket. Nem pótolhatatlan, bármikor beülhetne a helyére valamelyik másik zombi, ma már futószalagon gyártja őket a rendszer. Viszont nem is kell pótolni. Nem romlott el, rendeltetésszerűen működik. Egy senki nem tud megbukni."

hvg.hu/w/20120112_plagium
@miva?: Én is vele értek egyet. Maradnia kell.
Majd bepereljük a HVG-t, "oszt jónapot!"

@csaknézek...: Erkölcsileg gáz? Ugyan már, mit jelent az, hogy erkölcs, ezt a fogalmat a jelenlegi vezetés nem ismeri. A szavazóik között biztos sok erkölcsös ember van.
@Kőmíves Kelemen:

"Magyarhonban melléáll az egész narancs gépezet, és tagadják a nyilvánvalót a végsőkig, sőt perrel fenyegetnek mindenkit."

Látod ez a legérdekesebb és leginkább árulkodó az egész sztoriban: én még sehol nem olvastam perrel fenyegetőző mondatot...
Persze lehet, hogy annak az ideje is eljön, ám eléggé meggyőzőnek néz ki a közzétett dokumentum.
Én a lemondása helyett azt várom hogy kitüntetik mint hős ellenállót aki igenis mert szembemenni a kommunista mocskosgecikkel, hiszen tilos volt a másolás még a másodikos helyesírás dolgozatnál is Icuka néninél, de ő mégis karakán, magyar módon nem volt hajlandó meghajolni az ő szabályaiknak és nesze nektek, tárogatózva másolgatta a doktorit.
Illetve kárpótolják a "rágalmak" miatt, a hvg-t pedig kiadják az Autó-Rádió Kft-nek
"namármost rosszul tudjátok.
Pali bátyánk és Georgiev öcsénk régóta jól ismerték egymást. Gyakran összejártak, és beszélgettek az olimpiáról. Georgiev felvetette, hogy írna egy könyvet a modernkori olimpiákról, mi a véleménye róla?
Pali bátyánk természetesen jóindulattal viseltetett iránta, s pár szóban (180 oldal) leírta véleményét.
Georgiev megköszönte, majd felhasználta könyvében.
Később, mikor Pali bátyánk írta a szakdolgozatát, természetszerűleg felhasználta korábi anyagát.
Szó sincs plágiumról, vagy efféléről. Nem kell megjelölnie a doktoriban, hogy amit írt, azt már felhasználták máshol!

Természetes, hogy Pali bátyánk vissza fogja utasítani a vádakat, és ha kell, a TEK megy el Georgiev öcsénkért, aki -mire ideér- pontosan ugyanezt fogja vallani, akarom mondani megerősíteni. "

ezt írtam tegnap a mandinerre.
egyből felhívták a figyelmemet arra a tényre, hogy Georgiev öcsénk 2005-ben meghalt.
szerintem a TEKnek ez nem probléma.

másrészt.
(vigyázat! konteo elmélet következik!)
az, hogy a HVG megkapta, szerintem nem véletlen. a fidesz mindig is szerette, ha bizonyos pozícióban jó emberek (értsd: zsarolható) emberek ülnek. Jelen pillanatban OV egy kiutat lát: lemondatja skiccpalit, ő lemond, a fidesz freakció megválasztja lázárjanit vagy vargát, őt meg KE-nek.
és rövidre van zárva az imf és az eu kérdése, mert OV távozott a kormányból, mégis itt marad, mit kontrolltényező. Esetleg jön egy új választás, ahol a KE marad (OV), és így tudja felügyelni az új ellenzéki kormányt azzal, hogy semmit nem ír alá.
@ZX:

"Úgyis kihozzák, hogy Georgijev 1987-ben valójában Smitírjak alá Pál 1992-es doktoriját másolta le."

Khm, pont a minap fejtegette Fabius az időgép bevetésével kínálkozó lehetőségeket, most Te is erre utalsz.

lehet, hogy már ez is megtörtént...? :)
@csaknézek...: meg ám. fénysebességnél gyorsabb neutrínók a CERN-ben?

Elkéstek 20 évet az időgéppel :D
Ha azzal lehet olyant egyáltalán
@csizsikpizsik: Igen, az összes elmélet közül ez bír a legnagyobb valószínűséggel.
@Pantagruel: "Na jó, de mire kellett a doktori cím?"

Ugye, akart ő sok minden lenni, pl. NOB elnök is, meg hát nagyköveti posztot is betöltött. Meglehet, ezek valamelyikéhez (esetleg mindegyikhez) dukált valami teljesítménynek látszó papír felmutatása, hogy egyáltalán esélye legyen megkapni.
@csizsikpizsik:

Ja, egyébként visszatérve az ún. jobboldali kommentelők egy részére: hirtelen sokaknak eszébe jutott, hogy az a manus tulajdonképpen egy mocskos komcsi...
Úgy néz ki, Pali Bá' most már nem jó elvtárs... :)
@Fabius: "a nemzetért folytatott harcban cserzett arcodat fordítsd a napba, ints búcsút a rajtad röhögőknek, sarkantyúzd meg a gebét, és poroszkálj bele a naplementébe."

Ez a szinte költői kép csak nekem hajaz az Indiana Jones 3. záróképére?? :-))
@miva?:

Te, nem figyelsz?
Ejnye, fekete pont! :)

Hát a zidőmasinának pont az a lényege, hogy tökmindegy, mikortól műxik!
Mer' vissza tud menni a zidőben!
@Deathstick:
Naplementébe? Ugyan már! A NAPBA! Nem gondolod, hogy majd elaprózza... :)
@pom pom:
Minden ép eszű számára nyalvánvakló,hogy Orbán úgy érzi, pali kellő ideig melegítette a széket.
Máskülönben kiajócsodának jutna eszébe, egy pali- féle doktorit boncolgatni?Pláne egy, a világ érdeklődését méltán felkorbácsoló téma esetén.
Meg amúgy is!
Most pont azon kell megdöbbenni,hogy lopta a "tudását"?
Netán, várt valaki mást tőle?
A kutya ugat,pali /is/ lop.Ezért ugat a kutya.
@Deathstick:

Teljesítmény és papír: hm, erről nekem a reggeli salaktalanító tevékenység jut eszembe.
Mást nem tudok az érintett személyről elképzelni eme két szóval összefüggésben. :)
Schmitt Pálnak ha az elkövetkezendő időben bármiről kérdezik majd a véleményét,elég ha annyit mond,hogy Dimitrov....
Kicsit off de én szurkolok nekik. :)

www.facebook.com/Hiteltarsulas

MÉRFÖLDKŐ - ma 15.00 Nemzetgazdasági Minisztérium

www.webbank.hu

"A szakmai stáb ma megbeszélést tart. Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés – a takaréklángon való üldögélés nem civileknek való. Akárhogy latolgatom az esélyeket, minden az „IGEN” mellett szól - „NEM” egyedül azoknak az oldaláról jöhet, akiknek az érdekeit valamilyen módon a civil bank sértené. Sokan vannak tudom és nagy a befolyásuk – de a fontos dolgokért meg kell küzdeni, ilyen a természetük. Estére okosabbak leszünk…"
@csaknézek...: Anyós még mindig tartja magát ahhoz, hogy nagy ember, aki sportolóként letett már eleget, nem kell neki érteni máshoz. (Értsd, olvasás, írás, helyesírás stb.) A gyerekeim pedig, akik ált. iskolások kapásból felfogták a problémát, hogy házi dolgozatnál se lehet másolni. Illetve lehet, de akkor le fogsz bukni, vagy úgy át kell fogalmazni, hogy senki ne jöjjön rá. A nagyobbiknál már volt botrány hatodikban, hogy valaki a netről másolta az Egri csillagok olvasónaplóját.
@pom pom: @Secnir:
Teljesen egyetértek. Ahogy kezdett melegedni a helyzet, arra gondoltam, le is írtam itt-ott, hogy orbán és a fidesz kiötöl egy előre hozott választást, fidesz jobbik koalíció alakul, orbán megy a jelentősen (tákolmányilag) felerősített ál(l)amelnöki posztba, berakják vonát (megvágott jogkörű) miniszterelnöknek és megy minden (lopás, rablás, állammaffia, rabszolgatartás stb.) tovább. Nos. ezzel a svédcsavarral (Schmitt diszkreditálása) még előrehozott választás és koalíció sem kell. orbán megy elnöknek, tákolmányilag megnövelt (abszolút) hatáskörrel, odalöki valamelyik paprikajancsit miniszterelnöknek és megy minden (lopás, rablás, állammaffia, rabszolgatartás, bér-szimpátiatüntetés, EU-kilépés, szomszéd államok megtámadása stb.) tovább...

Amúgy valaki tegnap kommentben megírta, hogy született Schmitt dolgozata. Elvileg megfelelő ismétlésszámmal és az összes írásjel használatával egy majom is képes bármely értelmes szöveget legépelni (tudományosan igazolt elmélet, mondjuk, matematikailag, nem állatkísérlettel). Hát most itt a bizonyíték!! :-D
@vörös meteor:

Na, az például érdekes lesz, amikor Egerbe megy (ha jól emlékszem egy-két hét múlva van betervezve).
Merthogy ott "szerezte/kapta meg" a "doktoriját".

Lelki szemeim előtt látom, amint csillogó szemű hallgatóságának fejtegeti a tanulás szükségességét és az erkölcsi értékek fontosságát.
Szerintetek egy ilyen szöveget kibírnának hangos röhögés nélkül ezek a tiszteletlen fiatalok?
Kétlem.
Szóval, ha jól értem, akkor van egy hetünk változtatni a törvényeken, de ovi elmegy Bulgáriába egy hétre, a többiek is pihennek.
A nép értelmiségi köreiben pedig egy lopott doktori a legfőbb téma.
Mit mondjak erre ...
ÜGYESEK!
@csaknézek...: Hehehe :)
Persze azért a Mandikán már az első 50 kommentben elkezdte valaki magyarázni a bizonyítványt, hogy minden doktori másolva van és a világon csupán 15 szakdolgozat lett megírva,a többit másolgatjuk egymásról...
@Бабаяга:

Erre csak egy Fodor Ákos (haiku költő) idézettel tudok válaszolni:

"NAGY tisztelőd VAGYOK!" (természetesen Plagi Bátyánkra vonatkoztatva) :)
Majd még poszthumusz beperelik a bolgárt is, hogy ő lopott, miv el nem tüntette fel, hogy Schmitt korábbi, kiadatlan munkáját másolta! :-D
@csaknézek...: Miért Kusza Szem előadását is rezzenéstelen arccal, fapofával hallgatták az agysebészetről valamelyik gazdasági főiskola hallgatói.
@csizsikpizsik:

Ok.
Mondom: elvakultak mindenhol vannak.
De ez azért "arrafelé" is kiverte a biztosítékot a többségnél.
@Бабаяга:

Khm, most megingattál, ez tényleg nagyon erős ellenérv volt...

Ok, átgondoltam, visszavontam, igazad van.

Hüle vagyok, hüle vagyok, mea culpa!

Megyek a sarokba térdepleni.

Talán fel kéne nőnöm.
Mert ideológiailag képzetlen és éretlen vagyok a mai világ dolgaihoz... :)

"What a wonderful world, óóóó yeahhh..." (Louis Amstrong)
@Бабаяга: orbán pont a bolgárokhoz megy?? :-)) Ez jó még viccnek is!

Amúgy igaz: jó kis porhintésnek tűnik, csak most éppen két legyet is lehet ütni ezzel egy csapásra, lásd pom-pom, Secnir és jómagam sejtéseit.
Életképek a mai Magyarországról:
Helyszín: olasz érdekeltségű benzinkút, Budapest
Résztvevők:
- Én, mint megfigyelő, hallgató
- 2 munkavállaló beszélgetve
Téma: a 21.-én tartandó kormánypárti tüntetés
/a szóhasználat és közlési stílus, kicsit átalakítva, a rögzítés közben működött a szűrésem /
munkavállaló I.
- Megyek tüntetni, mert meg kell védeni a magyar érdekeket
munkavállaló II.
- én még nem tudom, de ha nem leszek beosztva, én is megyek
Mv. I.
- ki kéne lépnünk az EU-ból, a határokat lezárni, és a vámokat újra alkalmazni, és akkor megint jó sok bevétele lenne az országnak, a gazdaságunk megint erős lenne, nem kéne kiszolgálnunk a nyugatot
- leszünk majd 1,5 millióan, és megmutatjuk az ellenzéknek, akik csak néhány ezren voltak az Opera háznál
- Az EU is látni fogja, mekkora támogatása van a kormánynak, és az ellenzék hazugságait is lehet cáfolni
Mv. II.
- Igen, meg kell mutatnunk az erőnket, és hogy nekünk van igazunk
- Remélem, el tudok majd menni

A fizetésem a pénztárosnál befejeződött, ezért a többiről lemaradtam, ez a rögvalóság a mai Magyarországon, Budapesten 2012.01.12.
@Cirbi: Ez az átlag. Hasonló gondolatokat osztott meg velünk az autószerelőnk is a héten. Többen vannak, mind gondolnánk. A következő kormány jobbikos lesz.
A minap mondott le a svajci jegybank elnöke, mert nem tudta teljes mértékben kizárni, hogy a felesége deviza ügyeihez ne súgott volna. Nem mellékesen a kormányzat maradásra akarta bírni, de Ő úgy érezte, mivel 100%-ban nem tudja bizonyítani, hogy nem bűnös inkább a távozás mellett döntött. Semmi bizonyíték nem volt.
Ha jól számolom kb 1000 km laknak tőlünk, mégis inkább fényévekre.
Ha Pálesz megy a levesbe, akkor kétsége ne legyen senkinek, hogy Ormányunk ül oda, valami überbrutál jogkörrel és titulussal felruházva, gyrososan a Tákolmányba belőve, soha el nem évülő hatállyal, közfelkiáltással és glóriával!
Nem véletlenül pedzegetik a koronát, lehetünk mi még töketlen királyság is. Nem gondoljátok, hogy Ormány bukott miniszterelnökként fog bevonulni a történelembe? Beledöglene a tudatba! Akkor már inkább az ország dögöljön bele.
Ő most gyorsan egy vezércsellel - szerényen - a nép követelésének engedve, felköltözik a Várba és bedobja a gyeplőt, nehogy RÁ akarják már kenni, ami jönni fog...
Ő már csak ilyen felelős államférfiú! Ez azért eddig is feltűnhetett volna. Egy 6 éves gyerek szintjén áll a felelősségvállalás kérdésében is. Csak harcolni tud szegénykém, a kis fakardjával... :)
@Cirbi:

Ide illik:

Máriablog:

"Hogyan szól a szektavezérek hétparancsolata?

1. Teremts sajátos társadalmi valóságot!
2. Képezz vakcsoportot!
3. Teremts elkötelezettséget a disszonancia csökkentésével!
4. Teremtsd meg a vezető hitelességét és vonzerejét!
5. Küldd hittéríteni a híveket!
6. Tereld el a hívek nem kívánatos gondolatait!
7. Érd el, hogy a tagok egy fantomra összpontosítsanak!"

Hát, ez a felsorolás elég pontos... :(

maria.blog.hu/2012/01/11/meghalnal_viktorert
@Cirbi: pontosan. elhitették velük az ellenségképet. szabadságharc, és most nem lehet más ellen, mint a nyugat. Valljuk be szívünkre tett kézzel: nagyon sok a gyökérpatrióta.
Orbán ezek szerint gyorsak országelnök vagy mi a túró akar lenni. Amúgy Putyini módra.

Ezek szerint ez volt az a mivel Palit tökénél fogva tartották. Ezért lehetett a köztársaság elnöke. Mert aki a parlamentben zsiványkodik vagy a polgármesteri hivatalok élén az bizony mind sakkban kell hogy tartható legyen valamivel. Azért lehet köztörvényes autótolvajból képviselő többek között.

Orbán most bedobta a pali-adut, Pali mehet, ő meg a helyére ül.

Mennyi szaros tróger marakodik a koncon, uram-atyám!
@Boli: Hjaja, a "zseniális politikus" Csúti tahó gondolkodásának bonyolultsága akár a hatéves gyereké. Könnyen előre látható. Ami zavar a képben, hogy néha ő sem tudja mit akar mert fából vaskarikát csinálni és legyőzni a gravitációt még a messiásoknak sem sikerül mindennap.
@Cirbi:

Sajnos ugyanezt tapasztalom én mindenhol (kisváros).
Sőt, párom munkatársa is (felsővezető) ezt a követ fújja, pedig közgazdászként rálátása van arra, hogy mi lenne velünk EU nélkül.

Úgyhogy nyelvet tanulni ezerrel, mert a következő kormány csak rosszabb lesz :/
(azért kurvajó, hogy nem lehet előre tervezni semmit, mert az ilyen szabadságharcos egybitesek elkurják az ember életét)
@csaknézek...: Én itt láttam először:
fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2010/03/25/propaganda_6_legaljasabb_modszere

És egyébként is Fides (lat) jelentése: hit

És a szektavezérek meg psichopaták.

És a pszichopátia Cleckley által meghatározott jellemzői:
-Felületes báj, amit fel is használ ahhoz, hogy elérje céljait
-Okszerűtlen gondolkodás
-Idegeskedés hiánya
-Megbízhatatlanság
-Őszinteség hiánya
-A megbánás és szégyenérzet hiánya
-A szociális normák szándékos megszegése
-Gyenge ítélőképesség és a saját hibáiból való tanulás hiánya
-Kóros egoizmus
-Öngyilkos szándékok, bár ritkán valósítja meg
-Empátia teljes hiánya
-Személytelen, unalmas szexuális élet
-Felelőtlenség

hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar
Az egész csak rágalom. Hasonló eset szerintetek teljesen kizárt?

"Rendszerint Newtont tartják az általánosított binomiális tétel felfedezőjének, mely felismerés lényeges lépés a matematikai analízis szempontjából. Newton és Leibniz egymástól függetlenül dolgozták ki a differenciál és integrálkalkulust, más-más szemlélettel. Míg Newton – Galilei követőihez hasonlóan – a fizika (kinematika) felől közelítette meg a derivált fogalmát, addig Leibniz a Fermat és Pascal módszeréhez hasonlóan a görbéhez húzott érintőegyenes felől közelítette meg a differenciálszámítást. Ugyan Newton a fluxiómódszert Leibniz előtt dolgozta ki, az utókor ehelyett mégis Leibniz differenciálelméletét választotta és ez vált elsődlegessé a matematikában, ez terjedt el jobban a világon. Newton saját védelmében azt állította, azért nem tette közzé számításait, mert félt, hogy kortársai kigúnyolják."
Van itt bárki, aki SP helyesírási képességeit, no és erkölcsi tartását ismerve csodálkozik ezen az egészen?

A magam részéről már vártam is, mikor dobnak be SP-t illetően valami kavicsot a vízbe. Erre a legjobb alkalom most van, amikor csak úgy zúdul a kritika a kormányra.

Terelés ez, és egyetértek azokkal, akik OV KE-ségét vizionálják - kezdik megágyazni a talajt ahhoz, hogy Orbán felfelé bukjon.

De ugye azt egyik fidesz szavazó sem gondolja komolyan, hogy, ha ez megvalósulna, az egyértelműen rontani fog az ország helyzetén, megítélésén?
Csak nem gondolja közülük bárki is, hogy Európa és az USA elfogadna egy olyan, felduzzasztott jogkörökkel bíró KE-öt, aki ME-ökként súlyos kokikat és sallereket osztogatott az EU-nak és a demokráciának?

Nincs mese, ez a verzió nem jó az országnak, és birka, aki ezt nem látja. Orbánnak mennie kell nemcsak a ME-i székből, hanem a politikai elitből is. Az ő személye ugyanis saját politikája által szerintem már lejáratódott. Magának köszönheti, ezzel a tudattal kell élnie.

Engem amúgy nem zavarna a fidesz és Orbán 2/3-a, ha a dolgok javunkra változnának - na de így, ahogy ők csinálják???

SP csak egy kis darabka ebben a puzzle-ban, a vélelmezett doktori dolgozat csalása pedig kis papírhajó a magyar politikusi trükkök és zsiványságok óceánjában...
Egy korrekt elemzés:

"Lehet nyavalyogni, hogy oda a nemzeti önrendelkezés, stb. De nem véletlen, hogy számos másik ország bankadóját simán lenyelte az EU. A visszamenőlegesség, az egyeztetés nélküli drasztikus döntések kultúrája az, ami esetünkben kicsapta a biztosítékot.

Valószínűnek látszik, hogy Európa erősebb kormányai meg akarják mutatni mindenkinek, hogy aki így viselkedik, annak úgy tönkreteszik az életét, hogy soha senki ne akarja utánozni.

Nem kellemes ez, de teljesen logikus. Ha bármelyikünktől visszavennék a tavalyi fizetése egy részét, nem kezdene-e égbekiáltó igazságtalanságról beszélni, és ahogy lehet bosszút állni? Nem gondolnánk-e azt, hogy az ilyen munkaadót pellengérre kell állítani, mielőtt holnaptól mindenütt az lesz a szokás, hogy szeptemberben mondják meg, mennyit kell visszacsorgatni a januári bérből?
...
És nagyon fontos látni azt is, hogy nem ártatlan áldozatok vagyunk ebben a játszmában. A magyar gazdasági szabadságharcot nem azért tiporták el nyugatról, mert gyűlölik ezt az ezer baj sújtotta, tehetséges, ám megcsonkított nemzetet. Hanem azért, mert ez a szabadságharc otromba és antiszociális volt.

A forint mostani gyengélkedése nem következik a magyar gazdaság helyzetéből, sokkal inkább a Magyarországgal szembeni bizalmatlanság az oka. Így a magyar választóknak az lehet az egészből a tanulság, hogy nem kellett volna ma ilyen drágán tankolni, ha nem akart volna a kormány a kivételezett szerepében tetszelegni."

index.hu/belfold/2012/01/12/miert_fordult_ellenunk_europa/
@Pantagruel: Halott anyukáját tisztelte meg, aki mindig Dr. Schmittként akarta látnia fiát. Na köpött a kedves mama sírjára is ezzel...
@Zébácsi: Ezek szerint a következő lépés nem az e eu által vitatott törvények módosítása, hanem a KE elnök jogkörének az átszabása, hogy ne csak méltóság legyen, hanem valódi hatalommal bíró személy, mert szerintem ovi nem éri be annyi hatalommal, hogy nem ír alá. Neki ennél több kell.
@tinca: Mint írtam tegnap, együtt csalgázhattak - a seggek Mekkájában, Bulgáriában - a haverjával, és ilyenkor egy ütemre rázták a tollukat ettől. 18 oldalon át, na és??? Ekkora rezonancia volt köztük, van ilyen igaz barátság.
@Бабаяга: Szerintem is ez Orvbán első lépése a teljes álllllamfői (mert öt lö betű kell ebben is) teljhatalom felé.
Best of Matolcsy - mai írás, Heti Válasz:

"Szerinte azért tudjuk „a következő évek újabb euróövezeti válságait” kikerülni, „mert az elmúlt másfél év erélyes intézkedéseivel már 2011-ben 3 százalék alá csökkentettük a költségvetés hiányát, és 2012-ben tovább mérsékeljük. Megállítottuk az államadósság növekedését, enyhítettük a családok devizaadósságának terhét…
A nemzetgazdasági miniszter úgy látja, igazi esélyt kínál az is, hogy „másfél év alatt bebizonyosodott: képesek vagyunk gyengeségeinkből erősségeket kovácsolni”.

Valamelyikünk hülye.
Vagy én, vagy ő.

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/12/derut-lat-navracsics-matolcsy/
Jééééé :)

Republikon: Gyurcsányékhoz hasonlítható Orbánék népszerűségvesztése

hvg.hu/itthon/20120112_fidesz_republikon#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_12

Nyissátok meg a pdf-et is. Nagyon komolyak benne a grafikonok. :)
@maybach:

Pardon, az eset kicsit sem hasonló.

Newton és Leibnitz valóban nagy ellenfelek voltak és sok matematikai dologra együtt jöttek rá - de te is leírtad: eltérő módszerekkel. SP azonban semmilyen egyedi módszert nem tett hozzé a bolgár fickó dolgozatához - hacsak a vélelmezett szóról szóra másolás nem tekinthető egyedi tudományos módszernek.

A binomiális tétel említésekor megemlítendő Pascal neve is (Pascal háromszög), az ő munkáját gondolta tovább N és L (általánosították a formulát)

A derivált és integrált témakörben szintén majdnem egyszerre jutottak eredményre, ezt a közös elnevezésű Newton-Leibnitz szabály is jelzi.
Kettejük közül Newton volt az ismertebb, jobb PR-ral bíró tudós (gondoljunk csak mechanikai törvényeireÖ, befolyásosabb személy, így nincs mit csodálkozni azon, hogy több matematikai alapvetés az ő nevével maradt fenn.

Az viszont nagy baj, ha bárki egy egyértelműen más által írt dolgozatot másolva szerez tudományos fokozatot.

Kérdezem: SP hogy védte meg? Vagy azt se kellett, csak a bizottságtól kapott "rátettük a pecsétet Palikám, 5-ös!", szólammal nyugtázta, hogy mától doktor?
@a szív fészkei:

"A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítélete szerint négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és társadalmi tulajdon gondatlan rongálása" miatt."

Miért, mostanában nem ugyanezt művelte Plagi Bá'?
@Бабаяга:

Pontosan, erről beszélek. Persze mindez csak teória.

Amit az Eu-val, IMF-fel művel, az csak időhúzás. Tudom, meredek gondolat, de valljuk be, az ember már ezt se tartja lehetlennek...
@csaknézek...:

"A diploma tudást ad, de sajna bölcsességet nem. "

Nana! Ez nagyon elhamarkodott következtetés:))
Nem itt tartanánk, ha csak félig is igaz lenne.
@a szív fészkei: Az egyáltalán nem lepne meg, ha egy népbutító magyarázatot készítenének. Ebben az országban bármit lehet "kommunikálni", még olyanok is akadnak elég sokan, akik el is hiszik.
Nyugaton a helyzet változatlan...
@Gábriel angyal: A különbség csak az, h ezeknek 10x annyit kellett tenniük érte.
@Gábriel angyal:

És ezek még csak a decemberi adatok.
Azóta történt egy s más...
@Cirbi: Én is most akarok valakit kitörülni a FB-omról, mert bár az illető nagyon tiszteletreméltó munkát végez állatmentésben, de olyan vállalhatatlan dolgokat tesz fel - amik megjelennek ugye rajtam is - hogy ennyi. Írtam neki, erre visszaválaszolt, h ogy egy Hazánk van, azt kizsákmányolják, pénzért eladják, tiltakozni kell a gyarmatosítók ellen, blabla, tisztára mint ez a tollashátú arkangyalimitáció.. (aki ma megint szolgálatba állt és nyomatja)

És hiszi, idősebb, értelmes ember ként, ogy ez így van, a föld alatt vyízvagyont is viszik - nem tudom hogy - meg szabdságot Butaházynak, stb. Mikor jeleztem, hogy az Árpádsáv lengetése több kárt, mint hasznost hozott, valamit vakerált megértésről meg a pénz uralmának megtöréséről. Borzasztó ezt látnom, mert értékes személyiség de ezt nem bírom olvasni, a gyomrom fordul fel ennyi faszságtól.

És nem fáradnak bele. Lehet közönséges büntetőügyben elítélt, mástól san gens lopó, "az sem igaz, amit kérdez"-típusú elnökük, őrült diktoruk,no problem: rajonganak és tévhisznek tovább. Na meg térítenek ezerrel e tévhitbe bele, mint az itteni tollas, előkészítve a helyet Vonának.
Tiszta Jehova tanúja-feeeling már néha, amit művelnek.
@orica: @csaknézek...:

A diploma bölcsességet nem ad, persze; azt az élet ad - ha figyelsz rá.
Tudást is csak annak, aki nem másolással szerezte/abszolválta ZH-it kollokviumait, szigorlatait, és diplomavédését.

Pali bácsi vajon hogy csinálta?
@csaknézek...: DE ezt a bizalmatlanságot ki kell építeni szívós munkával. A politika bizalom kérdése is ezer évek óta: akiben nem bízunk, az lassan ellenség lesz ellenfélből minden szinten - kereskedelmin is - , annak nem adunk, attól nem kérünk, attól távol tartjuk magunkat.

Orvbánék mindent megtettek, hogy sehol ne tekintsenek rájuk partnerként. Miért, azt nem tudom, mert tökegyedül és csórin - kétmilliószor leírtam én is, más is - meg nem élnek, hiába citálnak ide boldogságtól fénylő mondatokat az izlandi meg az argentin csődről.
@csaknézek...: Dehogynem! A kesztyűbáb ámokfutása - megrendezhetné Andy Vajna.
@orica:

Igazad van, konvertálom a mai magyar valóságra:

A diploma (feltéve hogy korrektül megdolgoztak érte, semmi unga-bunga-sunnyogi tényező nem volt benne) megadja annak az esélyét, hogy az érintett személy némi specifikus tudás birtokába jusson, ám bölcsességet (vagyis a józan ész+élettapasztalat+az információk lehető legobjektívebb értékelésének,befogadásának és szintetizálásának összesített képességét) nem.

Így már jobb? :)
leszögezem kovács pál, nagyon régóta utálatom tárgy. Kezdődik azzal, hogy a 60'-as években mint egyetemista, közúti balesetet okozott. Kérdem 60'-as években, mennyi egyetemista kaphatott autót? Majd Astoria vezető. A legnagyobb ellenzője a LA olimpiának. Sokak szerint mindenfajta III/ ügynök. Majd amit az athéni olimpián művelt, nyilatkozott, bebizonyította, hogy a szikrája is hiányzik a tisztességnek belőle. Első parlamenti ülés amikor olyan hangnemben szólt be, tette helyre Mházi Attilát ami ugyancsak bicskanyitogató volt.
Az pedig, hogy egy ilyen ember az elnök, szégyen.
nulla a köbön.
@Zébácsi:

Egyetértünk.

Bármilyen tanulás csak ELMÉLETI tudást adhat, ami persze fontos.

De bármilyen "szakma" mesterévé csakis terepen lehet válni.
Enélkül nem megy.
No, és persze az sem árt, ha a szükséges képességek megvannak, anélkül sem megy.
Ez egy jó hír. Ha az derült volna ki, hogy Palika a sok eszével magától megszerez egy doktori címet, az sokkal rosszabb lenne.

És most idézzük a Queen zenekar reagálását arra az újságírói kérdésre, miszerint beperlik-e a Vanilla Ice kamurappert az "Under pressure" plagizálásáért:
"Ugyan, hát csak nem vesszük el egy nyomoréktól a mankóit!"
Távol álljon tőlem, hogy rá hivatkozzak de néhány dologban elgondolkodtatót írt fletóka nem is olyan rég a Facen:

www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/orb%C3%A1nnak-menni-kell-de/323569171008885

"Nagy baj lenne, ha holnap összeomlana a kormány. Igazi nagy baj.

Nem azért, mert jól végzi a dolgát. Nem azért, mert jó érzésű demokrata szó nélkül tűrheti, ami történik, hanem azért, mert egyelőre se közel, se távol nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni. Sajnálom, de így van. Akit érdekel az ország sorsa, annak nem elég annyit mondani, hogy „Orbán takarodj!”, de azt is hozzá kell tennie, hogy mi történik utána. Mert a rossz kormánynál csak egy rosszabb van: az instabilitás, a kormányzóképtelenség, a szétesettség."

"Olyan kérdésekre kell válaszolni, hogy miként lesz itt alkotmányozó többség? Hogy fog kinézni az új Alkotmány? Mi lesz a sarkalatos törvényekkel? Miként biztosítjuk a költségvetés fenntartható egyensúlyát? Milyen lesz az új adórendszer? Mit csinálunk az egészségügyben, a köz- és felsőoktatásban, a szakképzésben? Mit csinálunk a nyugdíjrendszerrel? De nem folytatom.

A mai demokratikus ellenzéki pártok (MSZP. LMP, DK, 4K stb.) gazdasági-, társadalmi elképzelései között jelentős távolságok vannak. Tegyük hozzá, ma egyik sem tudna önmagában győzni. Nagyon valószínű, ha egyáltalán, akkor valamilyen koalíció léphet majd Orbánék helyére. És mit fognak tenni ezzel az iszonyatos helyzettel, ha még azt sem látjuk, hogy külön-külön mit csinálnának, nem hogy együtt? Csak annyit látunk, hogy majdnem olyan erővel piszkálja egyik a másikat (elnézést a kivételtől), mint ahogy támadja a Fideszt.

Szóval politikus barátaim azt kell mondjam, hogy nem leváltani lesz nehéz Orbánt (ha így folytatja megbuktatja önmagát), hanem kormányozni. És ez az igazi felelősség. Mostanában mutatott viselkedésünk nem azt mutatja, hogy ebből sokat megértettünk.

Mennyi időnk van még? Pár hónap? Két év?

És az országnak?

Szóval Orbánnak menni kell, de még egy kicsit maradjon.

(Utáltam leírni ezt a mondatot, de ez a helyzet. És ezért mi vagyunk a felelősek.)"
@a szív fészkei: Lehet, hogy itt volna az ideje, hogy az anyukák alapvető paradigmaváltáson essenek át. :-) Mondhatnák ezentúl: "Gyermekem: ezeknek a címeknek az egyetemi és kórházi folyosók névtábláin van értelme, ott segít neked a tájékozódásban. A tudományos életben teljesen természetes, hogy aki publikál, az valamilyen szinten a téma szakértője. Ezért amikor egy mezei publikációban azt látod egy név előtt feltüntetve, hogy "Dr.", már ébredezhet benned a gyanú, hogy alighanem kóklerséggel lesz dolgod: pl. egy biológus beszél majd neked történelemről, vagy egy történész genetikáról, szóval egy címmel akar lenyűgözni, hogy felébressze benned, a hallgatóságban az "okos, művelt ember, biztos tudja, miről beszél" attitűdöt. Tudod, gyermekem, amennyiben nem készülsz tudományos karrierre, ezeknek a fokozatoknak vajmi kevés a jelentősége, ha viszont a pályán mozogsz, magától értetődő, ezért nem is használod. Aki mégis, csak a hiúságát legyezgeti, és számíthat arra, hogy köznevetség tárgya lesz. Minél többet tettél le az asztalra, annál kevésbé van ilyesmire szükséged. Egy Caesarnak nem kellenek címek. Láttál már olyat, hogy Dr. Stephen Hawking? Na ugye. Cím helyett inkább törekedj arra, hogy minél többet hivatkozzanak a munkáidra, abból tudod, hogy érdekes és hasznos, amit csinálsz - és most idd meg a kakaód!"

cernblog.wordpress.com/2011/01/06/a-magyar-fizikusok-vezetik-a-hivatkozasi-ranglistat/
@a szív fészkei:

Nehéz dolog ez...
Mert megvezették őket.

Az viszont biztos, hogy az ember a rokonait ugyan nem válogathatja meg, de a többit igen.
Azt ki-ki maga döntheti el, hogy kivel akar kapcsolatba kerülni, kapcsolatban maradni.
@Zébácsi: Bóvliország bóvlielnöke. Összenő, aminek össze kell.
@a szív fészkei:

"Dehogynem! A kesztyűbáb ámokfutása - megrendezhetné Andy Vajna."

Ezt biztos ismeritek, én hülyére röhögtem magamat rajta:

www.gepnarancs.hu/2012/01/viktor-az-operaban/
@a szív fészkei: "föld alatt vyízvagyont is viszik - nem tudom hogy "
Több változatot is hallottam:
1. Már építik a vezetéket, sőt egyesek szerint már kész is van.
2. PET palackban.
A földet is viszik vagonokban, talicskákban, ilyenkor konkrétan hivatkoznak az országban található külszíni fejtések meddőire.
És nem vicc, tényleg elhiszik. Legalábbis az autószerelőnk igen. Sőt a szomszédom is.
@Бабаяга:
Nekem a nyugdijas szomszédom mondta, hogy ki kell menni a földekre kapálni, és megtermelni az ennivalót. Nem kellenek jogászok, mérnökök, közgazdászok, mert azok úgysem csinálnak semmi hasznosat.
De a Tescoban megveszi a szlovák tejet, a kólát, a francia sajtot (láttam, mert egyszer hazahoztam őket bevásárlásból) és a fia bölcsésznek tanul :D

Szóval ha ilyen irányba megyünk el, akkor inkább kivándorlok, és évente egyszer visszajövök nosztalgiázni a középkori Magyarországra.
atv.hu/cikk/20120111_kollath_gyorgy?source=hirkereso

[..]"Az alkotmányjogász szerint jogilag ugyan már elévült az eset, de morálisan és etikailag nagyon súlyos. A szakember elmondása szerint az államfő személye sérthetetlen, de amit elkövetett, annak morális felelősséget kell maga után vonnia. Ha egy hasonló ügy miatt távoznia kellett egy német miniszternek, akkor nincs sok mozgástér – tette hozzá. Kolláth György elmondása szerint az alkotmány szerint a köztársasági elnök akkor távolítható el posztjáról, ha hivatali idejében megsérti az alkotmányt vagy valamilyen törvényt. Ez az előéletére nem vonatkozik. Az alkotmányjogász szerint abban az esetben is megállapíthatja a Parlament az alkalmatlanságot, ha az államfő 90 napon keresztül nem aktív. "
Na erre nem lehet panasz, izomrángásos tónusait kihasználva automatice csak aláírta a 200 törvényt egy nap vagy hogy is volt... Szóval aktív, mint egy amőba, az is mozog valamerre.
@Gábriel angyal:

Micsoda józan hang! Egyébként igaza van Gyurcsánynak, egyetértek vele. Orbán (a Fidesz) távozása messze nem elég - akkor sem, ha technokrata kormány kerül a helyére.

Nagyon fontos, hogy az ország belpolitikailag stabilizálódjék, olyan viszonyok alakuljanak ki, amik megteremtik az összefogás lehetőségét, megvalósítását.
Bizonyos szintű konszenzus kell a pártok között - és ebbe a fideszt is beleértem, mert ha a kormányzást bukják is, szerintem még évekig tényezők lehetnek, lesznek itthon.

Most igen elszomorító a helyzet, és ezt érzem ki Gyurcsán szavaiból is.
@Бабаяга: Tudom. Christine Lagarde IMF-ezüstróka a kis köténykéjében fogja rögről-rögre kicsempészni az áldott, emiatt parlagon hagyott, tehát parlagfüves magyar földet.

Kerényi megmázoltathatná.
Egyébként én ezekben egyetértek Hegedűssel:

N Y Í L T L E V É L

Dr. Józsa István
Frakcióvezető-helyettes
MSZP

"Mi magunk is többször élesen bíráltuk a kormány következetlen, más esetben tendenciózusan rossz gazdaságpolitikáját – még ha egészen más okból és szemszögből is, mint a baloldali ellenzék. Látni kell ugyanakkor azt is, hogy Magyarország ellen összehangolt nemzetközi támadás indult annak érdekében, hogy a kormány előnytelen megállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal és azzal az Európai Unióval, amelynek mi is tagjai vagyunk, még ha korlátozott szuverenitással is. Tartunk tőle, hogy a kormány alá fogja vetni magát a diktátumnak. Mi magunk azonban nem fogjuk azokat a hangokat erősíteni, amelyek nyilvánvalóan spekulatív szándékkal az ország tárgyalási pozícióit rontják.

Levelének indoklásában – hasonlóan a szocialista pártok retorikájának egészéhez – azokat a véleményformálókat visszhangozza, amelyeknek neoliberális dogmatikájával a Jobbik a legkevésbé sem ért egyet. Nem fogunk Önökkel egy gyékényen árulni.

A kormánnyal szembeni kritikánk nem ad se okot, se morális felhatalmazást arra, hogy az agresszív külföldi beavatkozás hatását belülről, az ország házából erősítsük fel. Az országrontó Károlyi Mihály politikai örökségét az Önök pártja és a baloldali ellenzék kézenfekvő módon vállalja fel – számunkra, a nemzeti ellenzék számára azonban a legkárosabb történelmi szerepvállalást testesíti meg. Ebben eddig sem voltunk, ezután sem leszünk partnerek.

Önök a levelében említett első javasolt napirendi pontban az 1949-es alapokon nyugvó alkotmányhoz való visszatérést sürgetik. A december 5-én beadott előterjesztés formailag is okafogyottá vált, mivel abban annak az alaptörvénynek a hatályba lépését halasztanák el, amely azóta Magyarország hivatalos alaptörvénye lett, így legfeljebb az 1989-ben átalakított alkotmányhoz való visszatérésről lehetne beszélni. Ezt azonban – a történelmi Alkotmány híveiként – a leghatározottabban elutasítjuk, a jelenlegi alaptörvénnyel szemben megfogalmazott minden bírálatunk ellenére is.

A másik javasolt napirendi pont arra a hisztériakeltésre reagál, ami már önmagában is súlyos károkat okoz az országnak és az embereknek. Felelős politikai erő nem állhat a rémhírterjesztők oldalára. Mi se fogunk.

Meggyőződésünk, hogy az országnak új gazdaságpolitikára van szüksége. De nem az elmúlt másfél évvel, és még csak nem is a megelőző nyolc évvel, hanem a mögöttünk hagyott huszonkét évvel szemben is. Magyarország vonata az úgynevezett rendszerváltozáskor került kényszerpályára, vakvágányra. Az Önök pártja és a jelenlegi kormányzó párt mutogathatnak egymásra, a felelősség azonban elmúlt huszonkét év politikai rendszeréjé, amelynek kártételében a szocialista és liberális pártok döntő részt vállaltak.

Mi az emberek felé hirdetünk összefogást. Magyarországnak kormányváltásra van szüksége. De nem kívülről kikényszerítve, hanem a magyar emberek akaratának és érdekének megfelelően."
Ez is idetartozik:

"Nem elvtelen térdhajtásra, műkönnyes összeborulásra gondolok, egyszerűen csak arra hogy belehasítson az emberbe, a pártba, hogy a kurva életbe, bizony sok mindent elcsesztünk, lassan muszáj lesz komolyan venni a rideg valóságot, ahelyett, hogy inkább csak mantrázzuk tovább-tovább, amit hinni szeretnénk, hátha attól majd valósággá válik előbb-utóbb. Valami ilyesmi lehetne az alap ahhoz, hogy lassanként képessé váljunk a párbeszédre egymással. Ilyesmire azonban egyelőre, úgy látszik, nincs kilátás.
...
Mert nem szeretném összemosni a dolgokat: ha a kormányt támadják, akkor bizony nem bennünket támadnak, azonban a kormány hibáinak árát mégis mi fogjuk megfizetni. Nem kell a mismásolás, nem Magyarországgal van baja a világnak, ennyire olcsón nem lehet megúszni a felelősség kérdését. És ne várja, hogy megértsék, aki maga képtelen a párbeszédre.
...
Az utálat mindenki irányába, aki mást mond, legyen magyar vagy külföldi. Komolyan mondom: őszintén sajnálom. Amíg mindig csak mások lesznek a hibások az ember hibáiért, addig marad minden ugyanolyan szar, mint volt odáig. A facebbokon olvasom a Békementhez fűzött kommenteket, úgy érzem, hogy libsizés, kommunistázás, kaszaegyenesítgetés helyett, jó lenne már valami produktívabb magatartás. Vagy túlzottan nagyok az elvárásaim? (Ha pedig nem megyek el, az biztosan csak azért lesz, mert csak egy mocskos hazaáruló libsi vagyok.)"

azamerikaifiu.blog.hu/2012/01/12/bekemenet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_12&utm_campaign=index
azon töröm a fejem, hogy mennyire kell ostobának lenni, hogy valaki elvállalja az álamfői posztot, mikor tudja, hogy palizálta a doktori dolgozatát

Nincs álambiztonsági átvilágítás, meg hasonlók?
@Zébácsi: elrejtett matematikai hiba volt :D
bravó észrevetted. tényleg gratula.
@miva?:
Ezek a múltban élnek. Abszolút nincsenek tisztában az internet "veszélyével", hogy pár kattintással már bármit meg lehet találni.

Valamelyik nap olvastam, hogy Dörnerrel csak faxon lehet kommunikálni, mert nincs mobilja, és az e-mailt sem ismeri.
Bakker, apósom 60 feletti, épitészként dolgozik. Belátta már jópár éve, hogy ezek szükséges alap dolgok ahhoz, hogy ne haljon éhen...
Aki vezető pozicióban van, értsen már ezekhez valami minimális szinten, vagy legyen mellette egy titkár, aki cipeli a telefont, laptopot.

SnittPali esetében pedig felvilágositani a dolgokról.
Az tényleg a saját butaságát minősiti, hogy "bevállalta" igy ezt a tisztséget, amikor lehetett tudni, hogy még az anyajegyeit is megszámolják idővel.
@csaknézek...: Nyugi én sem megyek el a békemenetre, pedig nem vagyok libsi. :)
@Zébácsi: a helyzet elszomorító, ugyanakkor reményteli is. Félórával a cikk megjelenése után pom-pomnak köszönhetően már egy szóval bővült a magyar nyelv: palizált. A zemberek igenis tehetségesek.
Tegnap óta nem tudom kiverni a fejemből, hogy egy gyalogátkelő 9 milla. Ez is elszomorító.

komolyan mondom 8 milláért kimegyek és megcsinálom saját kezűleg.
@Kőmíves Kelemen: 90 éves emeritus prof. netel, mobilozik. Pedig nem műszaki szakember. Szerintem aki ma nem ért ezekhez a dolgokhoz hiába doktor (no nem úgy, mint paja), van 5 nyelvvizsgája, diplomája, igazából analfabéta, semmi keresnivalója vezető pozícióban.
A legfrissebb közvélemény kutatási eredmény:

"Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya, és a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország - állapította meg a január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása eredményeként az Ipsos, mely szerint csökkent a Fidesz tábora a decemberi 18 százalékról 16 százalékra.
...
Azt pedig egyenesen a reményvesztettség jelének tekinthetjük, hogy a pártpreferenciával nem rendelkezők a kormány és az ellenzék munkájáról még az átlagosnál is rosszabb véleményt formálnak, az általuk adott 15, illetve 16 pont a politikai elitben való teljes csalódottságukat tükrözi" - állapította meg az Ipsos."

hvg.hu/itthon/20120112_valasztas_felmeres_fidesz

Itt tartunk.
azért a klicskókat nem kellett volna belekeverni. Azok értelmes emberek.
@Pantagruel:

Amennyire tudom, a természettudományok művelői hagyományosan nem használják a fokozataikat. Ha egy fizikus a neve elé biggyeszti, hogy Dr. Prof. stb, az már régen rossz... :D
Nekem az jutott eszembe, illetve felmerült bennem a kérdés azzal kapcsolatban, amit a napokban olvastam.

Vajon miért most írják össze a hadköteles népet?

Sok minden eszembe jutott, "jobbnál jobb" és "szebbnél szebb" eshetőségek.
Nincs itten semmi gond,mint tudjuk,Gorcsev Iván huszonegyéves korában elnyerte a fizikai Nobel-díjat a makaó nevű kártyajátékon. Saját magát és családját illetően habozás nélkül állít különböző valótlanságokat.
Családjáról különböző valótlanságokat állít, például hogy apja a Naszja Gorodin-beli báró Gorcsev cári kamarás testvéröccse, aki jókedvében tízezer rubelt ajándékozott a cári balettnek. Nagybátyja állítólag a Jusztveszti Versztkov kormányzóság katonai parancsnokaként védte Ogyesszát a fellázadt hadiflotta ellen. Gorcsev gárdafőhadnagynak és Cservonec hercegnek nevezi magát, de a valóság az, hogy apja nem volt nemesi származású, hanem édességeket árult Párizs utcáin. Felesége Anette Laboux, Gustave Laboux meghatalmazott miniszter lánya; fia ifjabb Gorcsev Iván.
Tizenhatéves korában segédoktatóként vívást tanított egy sportiskolában!!! tizenhétévesen matróz lett. Volt tenisztréner és zongorista is, illetve harmonikás Port Szaídban, a Vitorla Bob nevű kocsmában. Állítása szerint remekül vezet autót, de a képrejtvényeknek nevezett közlekedési táblákat nem ismeri. Elbocsátották a Rangoon teherhajóról, mert megverte a kormányost, Sanghajban egyszer tizenkét taxisofőrt inzultált egyszerre. Tokióban börtönbe zárták orvhalászat miatt, a görög kikötőkből kitiltották késelésért. Noha azt mesélte, hogy női szabóságot tanult, de egy kosztüm elszabása miatt kidobták, ez nem felel meg a valóságnak. Privát Elek, a hallgatag Drugics és Rézláb védnöksége alatt kitanulta a hajószakács mesterséget. Párbajban levágta báró Lingeström fülét és rendszeresen különböző bútordarabok alatt helyezte el az André nevű lakájt. Apósa felhívására belépett a Francia Idegenlégióba, de ténylegesen titkára, Vanek úr szolgált helyette. Értékes szolgálatokat tett Franciaországnak azzal, hogy többször visszaszerezte a rablóktól a tizennégykarátos aranyból készült Alfa Romeót és eljuttatta rendeltetési helyére, ezért becsületrenddel tüntették ki:)
@leonito77: Nekem meg erről az jutott az eszembe, hogy ezek komolyan puskát akarnának adni pl. az én kezembe? Előre a csatába Isten kegyelméből Kormányzó Urunk Vitéz Orbán Viktor parancsára?
Aha, persze és lődd a tüntető tömeget? Vagy védd a határt az IMF-től és Mercedes-karvalytőkétől?
Már az Európa Tanács is aggódik: Martonyi levelet kapott
Az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa szerint a közelmúltbeli magyar törvényalkotás során nem vették eléggé figyelembe az alapvető emberi jogi elveket, és az igazságszolgáltatásra, a véleménynyilvánítás szabadságára, valamint a vallásszabadságra vonatkozó döntések súlyos aggodalmakat váltanak ki.
@csizsikpizsik: Én nem tudom mit akarnak, de egyenlőre elég az elültetett bogár is a fejbe.

Szerintem nem lesz IMF megállapodás, szerintem OV csak az időt húzza, de hogy mit akar, az számomra rejtély.

Ha figyeled, azt mondta, készek feltétel nélkül tárgyalni... tehát leülnek az asztalhoz. Mint látható, már a hírre is erősödött a forint.

Neki ennyi elég, de mást akar ő. Hogy mit nem tudom, mert az én cseppnyi agyam nem fogja fel, amire pedig gondolok az egésszel kapcsolatban, az inkább orvosokra, mint közgazdászokra tartozna...
@Kőmíves Kelemen: Igen, ezt is szoktam nagymogyoróktól kérdezni, amikor tecsóellenes keresztesháborúra hívnak fel a kisbótok - azok is a tecsóból, Metróból szerzik be és szorozzák fel - védelmében, miközben trianonos matricás kocsijaiktól nem férni a parkolókban. Hogy há` ezt most hogy????
@lafatyolokft:

Nem volt hiba, mert 0 bármelyik hatványon nulla. De értettem. Én egyébként nem tartom őt nullának -elvtelennek, mindenkin, mindenen átgázolónak viszont igen. Illetve nem elvtelen, mert gerinctelenségéhez igenis elvhű.
Viszont hogy visszatérjek a minapi erős kirohanásomban tett mondandómhoz (a kirohanásért ezúton is mégegyzer bocsánat!), nem nulla, csak ahhoz konvergál. Ő egy végtelen tizedes tört, egy meghatározhatatlan irracionális szám.

A palizálás nekem is tetszett, zseniális nyelvi csavar! Jár is érte egy lájk pom-pomnak.

9 millió egy zebra? Hát kérem, így viszont nem értem én ezt a gazdasági válságot, ezt a pénztelenséget, mert ezek szerint van itt zsozsó!

Ez az ország ebbéli állapotában így menthetetlen. Ha nem lesz valami extra csavar, valami megvilágosodás-szerű erkölcsi feleszmélés, akkor az is marad.

Igaza van Gyurcsánynak. Immár másodszor (vö: öszödi beszéd).
Martonyi írása:

"Magyarország elkötelezettebb a demokrácia, a jogállamiság és az euroatlanti integráció mellett, mint korábban bármikor - szögezte le Martonyi János külügyminiszter abban az írásában, amely a European Voice című brüsszeli hetilap csütörtöki számában jelent meg...

A miniszter leszögezte: amit kínálnak és amit kérnek, az a konstruktív párbeszéd, az uniós és a tagországi intézmények illetékességeinek tiszteletben tartása, a civilizált hangnem és a jóhiszemű együttműködés. Csak ezek révén erősíthető az EU, a tagországok és a demokrácia hitelessége Magyarországon és azon kívül - fogalmazott."

hvg.hu/itthon/20120112_martonyi_european_voice

Én nagyon sokáig értelmesnek gondoltam a külügyminiszterünket.
Most azonban csak ugyanazt tudom írni, mint fentebb Matolcsyról:
Valamelyikünk hülye.
Vagy annak nézi a másikat.
"konstruktív párbeszéd, civilizált hangnem, jóhiszemű együttműködés"?

Höhh!

Kutr Vonnegut jut eszembe. Ő a tévével kapcsolatban fejtegette azt, hogy az egy NAGY RADÍR.
Kitörli az emberek fejéből, hogy mi is történt korábban.
Hát most ugyanezt érzem ebben az írásban is. :(

Alapítsunk pártot NO RADÍR néven! :)
@csaknézek...: "Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya"

Ennyit a pártokrácia és a demokratúra sikeréről. :)
@csaknézek...: Jóisten, meddig megy még ez a külföldről betámadtak minket?? Aki támadott a haza ellen, az Orvbán és bandája. Hogy ki volt országrontó a magyar történelemben, azt meg ne a Jobbik mondja meg, h a kérhetem tisztelettel.

De beindult a gőzhenger, mert muszáj a szaros renomét védeni.

@leonito77: hvg.hu/gazdasag/20120111_szelenyi_ivan_orban_mesterterv?s=st Csak mi nem Izland vagy Argentína.
@a szív fészkei: Jaja. Inkább mondják meg a patkányforradalmárok unokái és szellemi örökösei. :)
@Zébácsi:
Azt reméltem nem veszi senki komolyan. A nemzet golyóstolla és Newton. Egy mondaton belül komikus.
Csak segíteni próbáltam a kincstári megmagyarázóknak.
@Zébácsi: a gerinctelenséghez elvhű. nagyon szép megfogalmazás. Lennie kell változásnak, mert máshogy nem megy. Flekónak sokszor volt már igaza, de szerintem bűnös. Egy pár bejegyzéssel ezelőtti komment csatában, már kifejtettem a véleményem. Sokkal jobban szeretném Őt mint I. Győzelmet. Mostani miniszerelnökünk, a büdös életben semmilyen munkát nem végzett. Egyszer sem kellett a piacról megélnie, honnan tudhatná, hogy milyen a piacról megélni?
@csaknézek...: Kurt Vonnegut? Rejő Jenő? Amikor ilyen hozzászólásokat olvasok, érzem hogy jó helyen vagyok.
Nagy kedvencem még Örkény:Megette a saját lábát
Mendelényi Géza, a Tej és Tejtermék Felvásárló Központ előadója. Kispest háza kertjében csontig leette a húst saját lábáról. tettének oka hivatali bosszúságok.
@Бабаяга: Orvbán se tud semmit ebből, lásd Kubatov-videó főnöke képességeiről. (nagy dolognak mondja, hogy már tud sms-t fogadni-küldeni!!! 2010-ben!!) 2.16-tól szól erről: www.youtube.com/watch?v=1_H9SLxxeCs (majd jó lesz az adatbázisából kirendelni a boldog tüntetőket!)
@a szív fészkei: Az autószerelőnk se vesz "vacak magyar" árut. Az ócska nyugati az igazi. De közben hangoztatja, hogy egész Európát el tudnánk látni minden földi jóval. Semmiben se szorulunk külső segítségre, sőt a lakóparkokat is azért építik, mert ide akarják menekíteni a fontos, gazdag embereket Izraelből, mert itt akkor is lesz víz, ha leállna a vízvezetékrendszer. Erre megy ki minden támadás, amit a Nyugat intéz ellenünk, mert azokat is Jeruzsálemből pénzelik.
@a szív fészkei: Ez a dalszöveg még lehet neked is tetszeni fog. :)

"Nem félek tőletek, mert én tudom,
Hogy halálom után megyek tovább az úton
Az élet örök, nem szaros hatvan év
Ezért ne hagyj magad után nagy ganéjt
Valaha gondolsz-e másokra is?
Elmúlik a test, de a lélek mindig friss
Nyolc éves voltam és néztem Skywalkert
Aztán a pályán a dagadék szájon vert
Minden változik, azóta barátom
Így ezt a dalt azoknak ajánlom
Akik azt hiszik, hogy bármi is biztos
Egy, ami valóság, a neve itt most
Ami elmúlt, az elmúlt és kész
Ez éberálom, hol a jövőtől félsz
Mégis biztatlak, bontsd a szárnyaid
És majd szembe jönnek az álmaid

Refrén(x2):
Ördög nincsen, gonosz sose volt
Csak egy ember, aki másokat gyilkolt
Magától nem öl semmilyen fegyver,
Isten nem fél, az csak az ember

Mikor a föld egybeolvad az éggel
A platinakártyáddal semmit se érsz el

Tudom, hogy nehéz, itt nincs protekció
Csak egy valóságinjekció
Hova tartozol, piros vagy kék csapat?
Káromkodsz-e, ha a sorozat elmarad?
Fel tudod-e fogni, azt, amit mondok,
Hogy te teremted minden gondod?
Minden fájdalmat köszönj magadnak
Nálad a kulcsa annak a lakatnak
Ami a börtönöd ki tudja nyitni
De könnyebb a panasz vagy épp a hiszti
Én elmondtam mindent, a döntés a tiéd
Hogy szürke város vagy virágzó vidék
Ide kevés az izom meg a pisztoly
A tükörben nehéz, hogy eliszkolj
Ez nem lányregény, tényleg kemény lesz
Tessék, válassz: Alszol vagy felébredsz?"
@lafatyolokft: Most még tettének okához hozzájárul az éhség is. Ennyivel előrébb haladtunk.

@Gábriel angyal: Na kösz, újra és újra igazolod a teóriámat! Amúgy a patkány okos állat, a tulok már kevésbé. Főleg, ha semmiből sem tanul.
@a szív fészkei: Igen, tudom, hogy ő is analfabéta. Így biztos könnyebb neki, mert nem fog még véletlenül se elkeveredni az internet mocsarában mondjuk, ide, a Varánuszra.
@a szív fészkei:

Muszáj másokra kenni, mert különben ott állna "t." kormányunk egy szál szaros gatyában a viharos szél által cibálva.

De rosszul mondom, mert a szaros gatya (mára már) tény.
Az összekenés aktusának alanya képezi a "vita" tárgyát. :)

Verziók:

1. Azelmútnyócév (no, ebben azért van NÉMI igazság, bár bő másfél éve már mások vannak a kormánynál,)
2 A nemzetközi válság (ebben is van igazság, mert VAN válság)
2. A szemét Ájemef et Co.
3. Vazze, ezt FŐLEG mi csesztük el!

Ez a választék.

"Mondd, te hogy választanál...?" :)
@Бабаяга:

Ehh... :(

Hopp, csengettek!
Asszem megjött a havi illetményem Izraelből! :)

Tippem szerint ha ezt beírnám néhány oldalra, több mint a fele elhinné...

És ez a qrva nagy gáz.
@csaknézek...: Tévedsz, nem hiszik, tudják a kommentjeid alapján.
Ők nem a bizonytalan hitben élnek, nekik biztos, megingathatatlan tudásuk van.
Azt a pénzt, meg forint sortolásra költsd ám!
@Бабаяга: Csakis így leht, Izrael itt érezné a legnagyobb biztonságban állampolgárait, ahol történelmi tény, mennyire szerették és szertik a zsidókat. Erről olvasd Gábrielt, szerintem két km-nyi szöveget tudna séróból ideidézni nagy mosolyok közepette. Nem tudom, nem olyan-e ő mint, Torgyi, aki a leghajmeresztőbb hülyeségeit azért mindig huncut kis mosollyal, idézőjelben adta el... Jelezve, hogy "ez kééérem szééépen, tisztelttel nem más, csak a rizsaaaaaaaaaaa." A hülyéknek fenntartva. Ez legalább a javára írandó Orvbán eszelősségéhez képest.

Hogy nem halnak szomjan a többi nyomorú országban, ahol nincs ilyen csodás agyonszart, csatornázatlan vízvagyon???? (amit mocskos Eu-pénzekből direkte rosszindulatból tisztítanak meg, hogy tovább éljen a magyar, senyvedve még sok évet IMF-igában)

Pedig de szép is a nitrátos halál. Ja Lamborghini traktor www.mascus.hu/mezogazdasag/hasznalt-traktorok/lamborghini,1,relevance,search.html helyett miért nem az ökör szánt mindenhol? Olasz szart szent magyar földre engedni???
@csaknézek...: Te miért postán kapod a zsét Tel Avivból? Netet nem ismerik a nagyon hülyék ott, az IT hazájában????
@Бабаяга: Ideküldi a hadtestjét, azok szemléznek. Sas nem kapkod legyek után. De kezd a Legyek ura lenni.

Ja beszarás, imádom ezeket! [..]"„Valójában egy ukrán pék ül a Sándor palotában, akit Schmitt Pálról klónoztak” – áll egy a Hírcsárdához eljutott tanulmányban. Az igazi Schmitt Pál jelenleg a Norvég Tudományos Akadémia Agykutatási Intézetének fűtője."

hircsarda.blog.hu/2012/01/12/schmitt_pal_egy_hamisitvany_exkluziv_leleplezes_a_hircsardan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_12&utm_campaign=index
@Бабаяга:

Hát hülének nézöl!

Ma már kéccer fordultam meg a bankba'... :)
@a szív fészkei:

Le vagy Te maradva.
A netes zsét könnyű lekövetni.
Ha már ilyen tutifrankón sikerült beépíteni fedett ügynökként, csak nem fognak ilyet megkockáztatni... :)
@Бабаяга: Nekem valami hasonlóval jött a gyógytornász akihez az egyik rokonunkat hordjuk, hogy ismer valakit aki elmondta neki naponta 400-500 teherhordó repülőgép száll fel Izrael felé vízzel és termőfölddel. Amikor néztem hogy ehhez azért kellene logisztika meg azért elég látványos lenne elmondta, a föld alatt van a bázis, majd rátért hogy fel is vásárolják a zsidók az országot hogy itt legyen az új Izrael. Megkérdeztem, ha elvitték a vizet meg a földet akkor már minek vásárlás...erre azóta is keresi a választ, már nem beszélget velem torna közben :)
@csaknézek...:

És néhány nap múlva meg fog jelenni a demokratában, vagy a mn-ben, hogy már nyíltan is felvállalják tevékenységüket a beépített ügynökök. Hivatkoznak majd erre a blogra.
És ezt is tényként fogja mindegyikük kezelni.
@csizsikpizsik:

Jaj...

Most megfagyott bennem a verbális énem.

Ehhez nem lehet semmit hozzátenni. :(
@Бабаяга:

Ja, erre komoly esély van.

Megint kopogtattak.

Helyesbítek: kopogtatTEK...
@a szív fészkei: hírcsárda--->nagyszerű poszt.
a majom gépelés nekik is eszükbe jutott.
@csaknézek...: van még beszervezés? :D
@maybach:

Bocsánat,

de a történések tükrében kissé zilált lelkiállapotban, komolyan vevős kedvemben vagyok. :-(. Tényleg komikus, nem hallottam ki az iróniát, bocs.
Alapesetben nem vagyok ennyire szenzitív Isten bizony.

Értem, jól nyomod nekik a muníciót, viszont így én meg abban segítettem a magyarázóknak, hogy ezzel miért nem tudják magyarázni a magyarázhatatlant. Pedig ebben verhetetlenek.
Igaza van Tóta W.-nek:
"Egy senki nem tud megbukni."
Nem kell lemondania a palagizálónak. Mert akkor a helyére telepedik a mi Kedves Vezetőnk, és még újabb kétezer évig csak hozza-hozza-hozza ránk a szégyent, és sohasem fognak minket rehabilitálni a népek ítélőszéke előtt.
Brühühühü.
@lafatyolokft:

Esse rossz:

"A tanulmány magyarázatot ad arra, hogy Schmitt Pálnak miért olyan rossz a helyesírása, miért plagizálta a doktoriját, és miért pont olyan alakú a nyelve, mint Orbán Viktor segge."

:)

A másik kérdésedre: felvételizni köll! :)
Már régi vágya teljesül Orbánnak. Elfoglalhatja a Sándor palotát. Hiszen anno magának renováltatta korabeli berendezéssel, nagy, méretes, antik íróasztallal. Csak várnia kellett 10 évet. Most majd ott terpeszkedhet az óriási karosszékben öntudatosan és büszkén. Minden felelősségtől mentesen igazgatván az országot és népét. Mivel, hogy a miniszterelnököt is ő fogja kinevezni, mint közt.elnök.
Szóval, megindult a lejáratása az amúgy is lejárt Skicnek. Mehet Amerikába a családjához és felelősség megint semmi.
@lafatyolokft:

Olyan az a Smittpali, mint a Möbiusz-szalag. Látszatra két (gerinctelen és elvhű), de valójában csak egy oldala van (gerinctelen). Bármelyik oldalról indítod a ceruzádat körbe a szalagon, mindig ugyanarra a vonalra érkezel vissza. Smitt is magyarázhat bármit, senki se mossa le mindazt, amit te te fentebb felsoroltál. Az ő ceruzája is ugyanarra a vonalra tér vissza: kiszolgál mindent és mindenkit, amiben egyéni hasznot sejt.

Nekem mindegy, hogy hívják a miniszterelnököt, és a kormámyon lévő pártot. De tényleg. Csak kormányozzon jól.
Ha meg nem kormányoz jól, akkor sem érdekel a neve: távozzék.
Ennyi.

Pártok és ideológiák? Ugyan! Smafu. Csak az számít, hogy milyen ebben az országban élni. És perpill ez nem valami cuki egy dolog.
A dilemmám a következő: eddig nagyon lehordtam az elsőéveseket, ha felmerült a gyanú, hogy plagizáltak. Ha továbbra is ezt a magatartást tanúsítom, akkor ők hivatkozhatnak arra, hogy ők csak a NER szerint jártak el és én vagyok az, aki kiírtam magam a NER-ből?
@csizsikpizsik:

"...erre azóta is keresi a választ, már nem beszélget velem torna közben :) "

Jól megtornáztattad az agyát. Talán már el is feljtette, milyen az.

Istenem, hány ilyen szavazó lehet....
@csaknézek...: Tényleg, mennyi eszetek van! Na megnyugodtam, mert a hülye zsidónál nincs hervasztóbb!! :-DD
@csizsikpizsik: Gyógytornász se búcsúban lövi a dipóját, igaz?? Ilyen a felsőoktatásunk? OMG!!!!!!

@lafatyolokft: Majmokat már tegnap megvédtem Skicctől való hasonlítástól Böbét megmutatva.
Beszédírók blog:

"A Köztársasági Elnöki Hivatal által kiadott közlemény nem található meg Magyarország Köztársasági Elnöke hivatalos weblap „közlemények, levelek” menüpont alatt, sem máshol. Így tehát az MTI által kiadott szövegre támaszkodhatunk. A szöveg alapján a vádat a hivatal nem cáfolta, csak a leghatározottabban visszautasította. Ez a két fogalom nem ugyanaz.

Nézzük a hivatal érveit.

Azért nem plágium, mert:

1) hiánypótló munka;

2) történészprofesszorok bírálták;

3) a forrásként megjelölt Nikolaj Georgiev neves sporttörténészt személyesen, jól ismerte;

4) Együttműködtek több résztéma megtárgyalása során;

5) A két munka legfontosabb alapforrásai a NOB ülések jegyzőkönyvei, valamint a NOB Végrehajtó Bizottságának jegyzőkönyvei, illetve a vizsgált olimpiák záródokumentumai.

Mindezek legfeljebb azt támaszthatnák alá, hogy Nikolaj Georgiev és Schmitt Pál társszerzők. Azonban sem Schmitt Pál, sem Nikolaj Georgiev nem tüntette fel a másikat társszerzőként. Mivel Nikolaj Georgiev műve hamarabb jelent meg, és eddigi ismereteink szerint sikeres szerzői jogi lépést Schmitt Pál nem tett annak érdekében, hogy elismerjék társszerzőnek, ezért a Hivatal védekezése – finoman szólva is – igen megkérdőjelezhető.

beszedirok.blog.hu/2012/01/12/bejegyzes_url_cime_1513?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_12&utm_campaign=index

No comment!
@Zébácsi: van magyarázat a 2/3-ra, meg a jobbikra.
nyugszik a beteg, de ez is lehet még a vég elötti utolsó fellángolás

-
Idei csúcson a forint
309 forint az euró, csökkennek a kötvényhozamok.
@Cirbi:

Ez szerintem csak a tárgyalások lehetősége miatt van most.

Majd UTÁNA lesz érdekes, merre lesz a forint menete.
@Gábriel angyal: "szürke város vagy virágzó vidék" ... A város is lehet virágzó, ez elhatározás kérdése. Ez megint a betyárromantika: a vidék=virágzás, ártatlanság, jó, tisztesség

város=idegenség, kietlenség, sivárság, rossz

Jó, hagyjuk. Ami az én álmom, az virágzó város és virágzó vidék, nem egymás ellen, hanem együtt: melyik-melyik a maga módján értéket termelve, az átjárást biztosítva egymáshoz, nem fikázva egymást. Na bilibe ér a kezem, itt ilyesmit elvárni???
@Бабаяга:

Erre a történtek jelenlegi állása szerint viszonylag egyszerű választ adhatsz:

"Plagizálni majd akkor kedves hallgatók, ha a NER országa miniszterelnökének teccenek lenni."
Jujj, kicsit rá gondolok, máris elírom: köztársasági elnök, természetesen.
@a szív fészkei: A diploma szart se számít, jobb esetben az annyit jelent hogy tudsz valami szakmában magasabb rendű-rangú munkát végezni, rosszabb esetben annyit hogy KISZ/HÖK tag voltál és/vagy apád TSZ elnök/polgármester székben ül...
@Zébácsi: ha már ilyen magasságba emelkedünk akkor a következő jutott egy dimenziós agyamba.
Ha a cocializmus és támogatói, az ellentettje a piacgazdaság és támogatóinak, akkor kovács pál reciproka kovács pál, vagy is nulla a nulladikon.
Viszont ez cáfolja a konvergálást.
A gerinctelen és az elvhű megközelítése Möbius szalaggal, fantasztikus.
Tehát olyan a gerincét megtalálni mint elsötétített szobában kergetni, a nem létező fekete macskát. Bár I. Győzelem már felkiáltott, hogy megvan, akkor ő dialektikus, vagy csak egyszerűen kuss?
@Cirbi: Ugye ismered a közvélekedést, hogy a halálod előtt mindig a jobbulás/gyógyulás jeleit mutatod?
@csaknézek...: "Én nagyon sokáig értelmesnek gondoltam a külügyminiszterünket."
Ez így is volt.
Mostanra viszont tudós csoportokat kéne delegálni a fideszbe, akik megvizsgálnák milyen vírus(virtus) támadja meg mindazokat, akik a közelébe kerülnek ennek a társaságnak. Mert hogy valami oka biztosan kell lennie annak, h mindenki meghülyül ott előbb-utóbb.
@csaknézek...: Be fogja perelni őket a KEH, ahogy Hoffmann Rózsabimbaszó hivatal is megtette a Hírcsárdával. mandiner.hu/cikk/20100702_helyreigazitottak_a_hircsardat

Mert ezek tényleg és ennyire! :-DDDD
@Cirbi:

"ki kéne lépnünk az EU-ból, a határokat lezárni, és a vámokat újra alkalmazni, és akkor megint jó sok bevétele lenne az országnak,"

Én azért ennél a pontnál megkérdeztem volna, hogy szerinted a szemétgeci külföldi multi akinél dolgozni méltóztatsz ebben az esetben meddig maradna az országban, és neked meddig lenne lehetőséged az ő pénzén osztani az észt munka helyett?

Aztán élveztem volna a megvilágosodás felháborodással teli pillanatát.
@csaknézek...: jahh, azoknak, akiknek tárgyalás a nem tárgyalás, ami csak kötetlen beszélgetés :D
@Zébácsi:

Klasszikust idézve némi átalakítással:

Teccettek volna Köztársasági Elnöknek lenni! Akkor lehetne plagizálni! :)
@Zébácsi: Bocs, de jav: Álamellnökénekk teccenek lleni..

A miniszterelnök is plagizál tetteiben régholtakat, az igaz, de az veszélyesebb vizekre visz.
Egyébként sem értem, mi a fasz bajotok van???

A hiánycélt elértük nem?

Sőt...
@Fabius: Nem világosodna meg. Interlock írta múltkr, hogy a német anyacégük fontolgatja, hogy hagyja a nyálba ezt a szemétdombot. Az egyik művezetőjük nagyon boldogan kurjantott erre, hogy na menjenek is a szemét labancok! Mire I. megkérdezte, hogy akkor a te melóddal mi lesz, ha nem lesz? Nem baj, felelte a kurucka büszkebáván, de bebasztunk a szemét genyának mégis!! Megmutattuk!
@tinca:

A közeg hatással van az emberre.
Ha nagyon zárt közeg, akkor még inkább.

Másrészt Martonyi nyilván kénytelen a mundér "becsületét" (itt elnézést kell kérnem a becsület szótól, jobb híján alkalmaztam), és ezért nyilatkozik ekkora marhaságokat.
Mást valószínűleg nem tehet.

Illetve egy választása lenne: nem bevállalni a szitut, és lemondani.
@csizsikpizsik: Vagy jó időben és jókor voltál a Négy Tigris nevű Pintér felügyelte (Tasnáditól szerzett) kínai piacon. És volt hatvan rongyod egy szép dipora.
@a szív fészkei:

...és visszamenőlegesen Hofit is helyreigazításra fogják kényszeríteni! :)
@Zébácsi: Téged is megpalizál így a távolból telepatikusan - vagy kell ezt mostantól mondani??
@csaknézek...: És akkor lenne esélye irodája külföldi ügyfelei előtt nem szénné égett szarkupacnak látszani.
@a szív fészkei:

Hát ez az...

A szaros gatya leng rajtunk a viharban, de baszottul büszkék vagyunk, mert megvédtük magunkat a saját APO-nk által kreált "ellenségtől".
:(
@Cirbi: "jahh, azoknak, akiknek tárgyalás a nem tárgyalás, ami csak kötetlen beszélgetés :D"

The EU're going to make us an offer we can't refuse.
@csizsikpizsik: én is ezt mondtam :)

@Fabius: egymás közötti beszélgetésük volt, én mint kibic, nem akartam bele vau, meg a helyzet sem volt olyan, főleg, hogy nem szoktam igénybe venni az "önzetlen" tankolási segítségüket :D
@csaknézek...: Szerintem már nem leng, hanem erős bástyává száradt.
@a szív fészkei:

Ez az ő döntése és választása.

Én speciel többet néztem ki belőle.
@Cirbi: De miért tankoltak import benzint/dízelt???? Orosz elnyomás szimbólumát? Pláne mibe tankolták? Puliba???? totalcar.hu/tesztek/haszon/szertartasko/

Mert ha nem, akkor beálltak az IMF-globálpistás rabszolgái közé.
Jelzem, ezekben a szertartás-Pulikban látnék pár VIP-vendéget...
kételkedem, tehát vagyok:

2012. január 12., csütörtök 12:43 (NAPI)
Régóta nem volt ilyen a kötvényaukción
Csökkenő hozamok és megemelt értékesítés jellemezte a ma délelőtti magyar államkötvény-aukciókat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/regota_nem_volt_ilyen_a_kotvenyaukcion.507458.html
@Fabius: Nincs megvilágosodás.
Beszélgettél már jehovistával? Hoztál már fel neki érveket, akár a Bibliából? Hasonlók ezek a tömegek hozzájuk. Megvilágosodás helyett téged kezdenek sajnálni, hogy meg vagy vezetve, nem kék az ég, a hó is narancs színű, még véletlenül se fehér. És ezerrel kezdik el nyomni a talicskás, PET palackos, országfoglalós szövegüket, újabb és újabb képtelen érveket felhozva a saját igazuk mellett.
@a szív fészkei:

Erős bástya - ezt már máshol is hallottam, anno, az átkosban: :)
@csaknézek...: erről a képről:
Mi szeretjük a mogyorót, akkor is ha paksi.
@csaknézek...: Ugye te sem gondolod, h tényleg tudósokkal akarom megvizsgáltatni őket? Inkább pszichiáter kéne hozzájuk.
Martonyiról: mindenkinek van választása. Az övé az volt, h beáll közéjük hazudni. Ez egy valahavolt normális emberre nézve annyit jelent: meghülyült.
@a szív fészkei: És tényleg, ezt lehagytam (az urban legends szerint érvényesebb és több helyen hitelesítettebb volt mint amit valóban megcsináltál).
@lafatyolokft:
"Ha a cocializmus és támogatói, az ellentettje a piacgazdaság és támogatóinak, akkor kovács pál reciproka kovács pál, vagy is nulla a nulladikon."

:-)))), ez nagyon tetszett.
@csaknézek...: Bástya elvtárs www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

Tóta: hvg.hu/w/20120112_plagium

[..]"Az elnök elmondása szerint édesanyja szerette volna, ha doktor Schmitt Pál lesz belőle. Arról valószínűleg nem esett szó, hogy személyesen neki kellene megírnia a doktoriját. Csak hogy szerezze meg a címet. Tessék: megszerezte. Magyar ember nem lop, csak szerez. Alkalom szüli: hol doktorátust, hol elnöki posztot.

Ahogy doktor lett, úgy lett konzervatív is. Felmérte, mi is kell ehhez, és úgy találta, elég lesz, ha tárogatóról meg énekeskönyvről magyaráz ájtatosan, díszmagyarban, meg arról, hogy ami árammal működik, az az ördögtől való. És tényleg elég volt, ennyi a követelmény: felvenni a jelmezt.

Az államfő feladata, hogy reprezentálja a magyar államot. Szerintem ennek kitűnően eleget tesz, kifejezetten őszinte húzás, hogy nem valami tiszteletreméltó bölcset emelünk címerállattá, hanem egy sunyi kollaboránst. Talán a magyar állam tiszteletreméltóan bölcs? Joggal büszke az eredményeire? Nem ragad meg minden alkalmat, hogy lopjon-csaljon-hazudjon? És amikor lebukik, akkor vállalja a következményeket? Na ugye. Nem volna harmonikus, ha egy szent állna ennek az államnak az élén. Hadd gyönyörködjünk Schmitt Pálban, és a politikai zseniben, aki elnökké tette."

Kitűnően illusztrálja Skicc Kertész Ákos annyira fikázott szövegét.
@Бабаяга: beszélgettem a minap egyik kedves ősmagyar ismerősömmel. Az ő olvasatában a koronát Attila (aki magyar volt) kapta egy angyaltól Róma kapui előtt. A korona megvéd minket és kész. A magyar az ősnép, a sumérok is magyarok voltak, még a dél-amerikai őserdőkben vannak népek akik magyarul beszélnek. Mondom néki: voltam ott nem magyarul beszélnek, persze, hogy nem értetted mert ezek a törzsek nagyon mélyen a dzsungelben élnek. Majd jött szívcsakra.
Legzseniálisabb megállapítása miszerint Széchenyi is csak rosszat tett. Miért? Mert szabályozta a folyókat. Miért baj? Mert a gátak azért vannak, hogy elvezessék a vizet Magyarországról.
Ilyen embereket nehéz meggyőzni. Ők hívők.
@csaknézek...:
"A közeg hatással van az emberre.
Ha nagyon zárt közeg, akkor még inkább."

Édesanyám mondta sokszor, ha csibész voltam, hogy "olyan ez a kölök, mint a gyümölcs - tömegben romlik".

Istenem, mit szólna, ha látná ezeket a "kölköket"!
Tyűha, kezdődök lassan a farsangi időszak, jönnek a vicces műsorok és performanszok:
Rendkívüli ülésen hallgatják meg Matolcsyt a parlament pénzügyi bizottságában ahol a költségvetés körül fog szteppelni. Hát sok sikert Gyuri, alig várom a sajtótájékoztatót.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/12/matolcsy/
@csizsikpizsik: Ez nem urabn legends - valamelyik portálon írták, van informatikus, aki megfelelő összegért bevezet téged arra az adatbázisba, amiről a diplomát vetted. És akkortól te nagyon is diplomás vagy. eduline.hu/felsooktatas/2010/12/9/20101208_hamis_diploma_erettsegi_nyelvvizsga [..]"Bulgáriában pedig a napokban derült fény egy hasonló közokirat-hamisítási ügyre: az uniós agrártámogatásokat az idén októberig felügyelő főtisztviselő bukott le hamis diplomájával, amelyet azért vásárolt, hogy megszerezze az állást." Na testvéri országokban ez így megyen. Meg máshol is (de ott lemondás a következmény), igaza van Tótának, lehet oszolni.
@a szív fészkei:

A "Tanú"-t kötelező olvasmány (helyett nézmény(?)) kellene legyen!

Főleg manapság!

"Kicsi, savanyú, de a miénk!"

"Hát ha van valami, amit nagyon szeretek magamban, az a szerénység!"

"A nemzetközi helyzet fokozódik!" (nyugodjék békében a zseniális Őze Lajos)
Igaza van. :)

Balczó Zoltán szerint az IMF diktátumnak megfelelni nem lehet, a tárgyalások alapja viszont az lehet, ha áttekintjük az adósságszolgálatot, ahogyan az írek tették.

youtu.be/SWGg85OYPlA
200 komment , tik nem vagytok normalisok... ennyit nem lehet elolvasni... valaki palizigalna egy kicsit a penyegbol. ;)
@csaknézek...:

Ja, és ami a legaktuálisabb:

"Majd egyszer kérünk magától valamit."
@csaknézek...: Szerintem Orvbánéknak az, csak komolyan vesznek belőle mindent.
@a szív fészkei: És én meg tanultam, a fiatalságom 5 gyönyörű évét csesztem el egyetemen hogy most a budis néni is kiröhögjön, hogy ha Matolcsy közgazda nem lehet komoly az a közgazda-dolog aminek nevezem magam :/
@spinat:

A Klicskók példaképek lehetnek az igaz. Legfeljebb nem a tudományos élet példaképei.

Egy elgondolkodtató írás: Klicskók doktorija vs Semmelweis doktori.

www.harcosokklubja.hu/lofiversion/index.php/t978.html
@a szív fészkei: aztan meg tartja a szaros markat az altalunk termelt adoert a budos parasztja:-)

hogy a jo edes anyjanak adjunk mar nyugdijat, holot mekkora szemetet szart vilagra..

meg a budos kolket oskolaztassuk mar, hogy ugyanolyan szep diszfaszt nevelhessen belole, mint amilyen apuci...
Friss hír (VALÓDI):

"Március 15-én lesz a Fidesz „nagy” rendezvénye, az az erődemonstráció, amivel a párt saját tagságának is demonstrálná, hogy képes százezres nagyságrendben mozgósítani – mondta a hvg.hu-nak Kósa Lajos. Egy budapesti képviselő szerint az operaházi tüntetés után érezhető a tagság részéről az igény, hogy ők is megmutassák magukat az utcán. A kormány mellett szerveződő szimpátiatüntetés mellé információink szerint nem áll oda a Fidesz hivatalosan."

hvg.hu/itthon/20120109_fidesz_utcai_demonstracio

Vagyis nem merik egyértelműen bevállalni a 21.-i vonulást, mert ők sem biztosak annak a mozgósító erejében.

Nyilván abban bíznak, hogy március 15.-éig drasztikusan meg fog erősödni a Fidesz támogatottsága.
Lássuk be, erre nagy esély van... :)
@a szív fészkei: Viszont Quito utcáin 2005-ben még Ikarusok jártak. Lehet ezzel keverik a dolgot.
@felebarát:
"lemondott mar ???? "

Illetve: Lemondtak már?
@csaknézek...:

Főleg, ha addig bedől a BKV...
De azt tán csak nem fogják engedni.
Remélem.
@csaknézek...: jaj neeeeeeee....mer akkor mások is lesznek arra felé...kezdek félni
@csaknézek...: Én most bármibe lefogadom hogy sajnos március 15.-én pont az eurot/EUt kell menteni, illetve lesz pont akkor egy esőerdő-válságértekezlet, OCEP ülés, cunami-riadógyakorlat konferencia amiken mind-mind meg kell jelenni érintettségünk folytán és hát a nagygyűlés bizony ennek áldozatul esik.
ezért március, a március
ezzel a legnagyobb veszély letudva, a többi meg úgy sem érdekli az egyszeri embert, a lényeg nem változik, a szarkavarás, hatalombetonozás mehet tovább, irány előre, cél az ég alja, természetesen keletre fehér orosz, vagy é.korrea/

Márciusig kész lehet az IMF-megállapodás
A piaci nyomás hatására békülékenyebbé vált a kormány, írják a londoni elemzők.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/12/marciusig_kesz_lehet_az_imf-megallapodas/
@Cirbi: :)))) jooo viccc....

kapsz egy doktorit... tölcsd ki magadnak... amijen doki csak akarsz lenni
@felebarát:

Kétlem.
Az qrva nagy öngól lenne.

Mert hogy például Esztergomban milyen viszonyok vannak, azt ugyan olvassa, hallja az ember, de az ottani helyzet viszonylag kevés embert érint Budapesthez képest (elnézést kérek az esztergomiaktól, nem lekicsinylésképpen írtam ezt le. Elég nagy baj az, amit az ott élők kénytelenek elszenvedni!).

Ha viszont bedől a BKV, 2 millió ember fog nagyon hangosan anyázni.

Persze igazad is lehet.
Pár évvel ezelőtt még nagyon sok mindent nem tudtam volna elképzelni Magyarországon.

És az is lehet, hogy teljesen rosszul közelítem meg a kérdést, mert logikus és ésszerű gondolatmenetet írtam le az előbb.
Meglehet, ez súlyos hiba részemről.

No smiley.
@Бабаяга:

Szoktam jehova tanúival beszélgetni, bár nem a Bibliáról. A diskurzus általában így néz ki:

- Miből telik nektek két hónap alatt királyság terem építésére?

www.boon.hu/hirek/Borsod-Abauj-Zemplen/cikk/jehova-tanui-kiralysag--termet-epitettek/cn/news-20091109-11463985

- Hát őőőőő, hát őőőőő....

- Ahha, gondoltam, köszihelló.

A konkrét esetben én bizony egy kétszázasért körbe mosattam volna az összes ablakot a kocsin, mert amíg harcos népünk kiüldözi a szemét munkaadókat Mária országából, addig is csak kell néha egy csokit vinni este a gyereknek.
@csizsikpizsik:

Az is lehet.

Ám az is öngól lenne.

És erről eszembe jutott egy új fogalom:

ÖNGÓLZSÁKOK! :)
Ne nézz vissza haraggal. Vissza se nézz!

UFF! Tömör, velős, lényegre törő!
@Fabius: én csak azt mondtam, hogy ök értelmes emberek. Amit érdekesnek találtam az idézett címen, miszerint No-ban nem használhtaja a külföldön szerzett címét. Én ilyesmivel nem találkoztam, a német egyetemeken igen sok külföldi prof tanít valószínüleg. Viszont No-ban egy orvos tényleg csak akkor használhatja a dr-t ha le is doktorált. Ilen alapon milyen doktor az a jogász, aki csak 3-4 év tanulás után leállamvizsgázott? Nem érdemes elkezdeni itt hasonlítgatni. Jöhetnék azzal hogy egyesek egy másfél oldalas cikkért is Nobel díjat kaptak.
@csaknézek...: nincs alkatrész utánpotlás, napont egyszer elfüstől a metró...nem érkezik új busz, most jön, vagy jött...aztat mondják, napi 300 döglik le...és olyan 1200-1400 db van...lehet számolni
@Gábriel angyal: mno, hiteles keményen :D, ez gyenge volt, tudsz te jobban, jobbat is :D
@felebarát:

Persze, vagy gáz van.
Nem véletlenül veri a tamtamot Tarlós!
És igaza is van.
Én nem mondtam, hogy szentírást linkelek, csupán egy tendenciát érzek és egy felvetést tolmácsoltam. :)
@csaknézek...: "Főleg, ha addig bedől a BKV...
De azt tán csak nem fogják engedni."

szerintem a bkv bedontese es a bosszuallas budapesten ket elbukott valasztasert - ketszer is elment itt az (ezust)hajo... -, a ovaros tonkretetele iranyulo torekvesek nem veletlenek.
@Gábriel angyal: te ez a Vona gyerek ez nem zsidó...???? érdekes a neve...vagy direkt ezért veri a tantamot
@spinat: ezt kérem mi küzdöttük ki az Eutól történelmi hagyományokra hivatkozva, ezért maradt osztatlan az orvosi és a jogi képzés. Tényleg nem jellemző, hogy egy jogász dr lenne máshol, az orvos is md az angolszászoknál, és vannak köztük PhD-k.
Egyébként az ugye még nem derült ki, hogy skicc tényleg PhD vagy csak állítja magáról, mert ő még kisdoktorit írt.
@csaknézek...: Na mert a decemberi vagy most a januári próbálkozások és az azok mögüli gyors kihátrálások illetve a kormányzat minden intézkedése nem az. Még egy olyan ktgvetést sem tudtak összerajzolni ami legalább egy hétig érvényes...Öngólzsákok, találóan mondtad :)))
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Fene se tudja, hogy mi lesz.
Bosszú volt már korábban is Bp. ellen Nagy Vezérünk részéről.

Én csak arra utaltam a március 15-ével kapcsolatban, hogy mondjuk a BKV bedőlése után érdekesen nézne ki egy kormánypárti tüntetés Budapesten...
@csaknézek...: Drágám, március 15-ére a Milla már egy éve meghirdetett tüntetést. Nincs ezeknek egy önálló ötletük sem?

Gondolom egymás torkában leszünk, bár októberben érdeklődés hiányában elmaradt az Istenné avatás az Astoriánál.
@Fabius: Különben hol volt 1984-ban SP? Amikor szavaztak, hogy menjünk-e Los Angelesbe? Na? Hát Szófiában... :-)))

sportgeza.hu/sport/2010/06/29/schmitt_pal/

Egyébként szerintem az volt, hogy anno 1992-ben ő már egy ideje MOB-elnök volt, és fontos ember nemzetközi sportdiplomáciai szinten is. A doktoriját természetesen nem ő írta meg, (biztso alkalmatlan is rá, de amúgy is, minek vesződjön ezzel) hanem kiadta valami csicskának, aki meg nem akart vele bíbelődni, hanem lefordította a bolgár cuccot. Innen-onnan házzápakolt még ezt-azt, és bekötötték. Vigyázott rá, hogy legyenek benne SP-re jellemző hbák, és kész. Aki írt már más helyett dolgozatot, az tudja, hogy kell ezt. ;-)
Nyilvánvaló volt, hogy a NOB alelnökének a doktoriját meg se nézik, el se olvassák, de ha mégis, nem fogják cincálni. és így is lett. Simán átment.
Kérdés: ki tudott róla, miért várt mostanáig, ki vette meg az infót, és kinek az érdeke mindez?
Vannak tippjeim. :-)
@felebarát: Huuu most megfogtál. Ha jól tudom Római katolikus. :)
@csizsikpizsik:

Rosszul tudod: érvényes volt a ktgvetés. :)

Az meg bárkivel előfordulhat, hogy 200 milliárdot elnéz - nagy ügy!
Egy ilyen gazdag országban ez lófütty. :)
@csaknézek...: Büntetni muszáj a hülye önfejű Budapeset, meg látod szürke város, virágzó vidék és egyéb falvédőszlogenek...

De a szent vidéki akáclombosból is millióan másznak be és közlekednek itt. Tarlós arra játszik, hogy kiborul kétmillió ember bilije és az elfolyik a kormányig. És akkor megint ad pénzt Vitézy Dávidka homokozójába, aki bölcsisnek se volt 100-as: meséli rokon, akinek a lányával együtt járt...

BKV és környéke kifizetőhely, mint eddig. Csak Demszky úgy csinált, mintha néha érdekelné az utasok gondja is. Vitézy nem fárasztja ilyen demagógiával magát.
Áldjon vagy verjen Nikolaj Georgiev keze itt élned laknod kell...........
@szerénységem: Ja Deutsch-effektus: miniszteri várományosként vizsgázni jogból. Azt a csesztetést, amit a vizsgabiztosoktól kaphatott!!! :-DD

De hát Nezvál Ferenc is cipészinasból lett frissen patkolt igazságügyminiszter, tehát ez aztán abszolút komenista tempó s módszer.
@a szív fészkei:

Márc. 15 minden megmozdulni akaró tömörülés számára evidencia szerintem.
Hagyománya van nálunk ennek. :)

A Zistenné avatást csak elhalasztották.
Mint tegnap megdumáltuk a szemét, libsi Duna is toszott befagyni az idén.

Ám ha van visszamenőleges törvénykezés, akkor miért ne lehetne előre is avatni? .)
@Gábriel angyal: Közben egy másik fasiszta portál is Bajnaival foglalkozik. :)

Amerikából pénzelik Bajnait

hetivalasz.hu/itthon/az-uj-kormanynak-nem-lesz-ideje-kiserletezni-44750/

bár ez is érdekes írás:

A franciaországi kufár-privatizátor multi áll a Magyarország elleni támadás mögött

hetivalasz.hu/uzlet/a-fopolgarmester-visszavenne-a-vizmuveket-44759/

"A francia „államkapitalizmus” zászlóshajójaként ismert Suez óriáscég Pécs után a budapesti víziközművek üzemeltetéséből is kiszorulhat – derüli ki a ma megjelent Heti Válaszból. A párizsiak a magyarországi utóvédharcokhoz a Clinton család egyik bizalmasát bérelték fel."
@felebarát: Závrivecz mitől lenne zsidó név? És ha igen, az lenne, javítanak a megítélésén? Bobby Fischer is átment vad antiszemitába élete végén, pedig aztán ő még le se tagadta a mikéntjét.

Mondjuk, kereshetnének már igazabb keresztnevet Gábor, Dávid és ilyenek helyett maguknak, nem ezzel a zsidó vircsafttal égetni magukat.
@csaknézek...: Jó hát igen, 122 forintos euro árfolyamon érvényes volt és csökkent az államadósság ha barackban számolod és pesoval elosztod, tudom, a tények makacs dolgok :)
@a szív fészkei:

Jelzem, Tarlóstól többször olvastam, hallottam olyasmit, ami felelősségteljes gondolkozásra utal.
No meg az ellenkezőjét is.

De én már annak is örülni tudok, ha akad olyan Nagyember mostanság, akiben néha látom ennek a jeleit.
@Cirbi: :-DD, lényeg a folytonos jelenléte kivevés nélkül. ezt máshol még díjaznák is, de ide szólítja a kötelesség.
na ezért keménykednek vityáék, ezt azt gondolhtják. hogy úgy sem vállalják be

Ezermilliárdokat buknának a bankok a kivonulással

1000-1500 milliárd forintos veszteséget okozna egyenként az Erste, a Raiffeisen és a KBC számára, ha a Magyarországról történő rendezetlen kivonulás...

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ezermilliardokat_buknanak_a_bankok_a_kivonulassal.161282.html
@a szív fészkei: én csak kérdeztem...ne billyogozzál meg fele :D
@csaknézek...: Március 15. szerintem is elég "érdekes" lesz. :) Az opera házi tüntetés videóján az indexes riporter srác azt mondta, olyan a hangulat mint a londoni Hyde parkban. Mindenki mondja a magáét. :) Na ez az ünnepnapon hatványozottan így lesz szerintem.
@Gábriel angyal:

Meglehet.
Addig még van két hónap, lehet, hogy másképp lesz.

Speciel nekem Majtényi beszéde tetszett a legjobban.
@csaknézek...: Nana, a megfagyott Dunára mi Anyátokkal - aki nem tudom, hol van?? - már beadtunk tavaly!! királyválasztási engedélyt Esterházyra. Ő még nem tudja, de egy általunk választott királynak se mindenbe beleütni az orrát. Szép nagy haján megállna a korona, nem csúszna a fülére meg az orrára, mint Orvbánnak. És mégis azért egy patinás kékvér meg márkanév a világban.
nem akarom...azt a március 15-ét
@Gábriel angyal: Pécsett azóta drágább a víz. Clintonné elintézte.Az olyan ám.

@Cirbi: Mik??? Ne izélj,meséld el: röhögni akarok!
@felebarát: Én nem billogzok, csak válaszoltam,. Tudtommal Vona az anyai nagyapja neve.

De keresztnevet válthatna, ha már ennyire ősmagyar.
Te már nem 2 színű wagy, hanem színskála ba**meg! :O
Nem is tudom, hogy miért cpoyzom ezt ide: :)

"Saját pártjából szólították fel lemondásra a német államfőt

Németországban nyilvánosan lemondásra szólította fel Christian Wulff államfőt a pártja, a kereszténydemokrata CDU egy parlamenti képviselője, a háttérben pedig egy sajtójelentés szerint már az utódlásról gondolkodnak CDU-s körökben."

hvg.hu/vilag/20120112_wulff_lemondas_botrany
@csaknézek...: Mindenki mondta a magáét-hoz: nácik azt a hármat, amit beléjük tápláltak: Gyurcsány takaroggy, buziii (egy festőre), majd tünti után Auschwitzba megy a vonat. Imponáló szellemi kapacitás.
@csaknézek...: rá jár a rúd eme álamfőkre
@a szív fészkei: Viszont már nem Párizsba megy hanem az önkori saját bevétele ugyebár. :)
@csaknézek...: Mondjuk ő inkább a különböző tüntető csoportokra gondolt nem annyira a szónokokra.:)
@Gábriel angyal: Ja, az okés, ha az fosztja ki saját lakosait igázóknál jobban?! Te nem akarsz kormánytag lenni? Iszonyú tehetséged lenne hozzá!
@a szív fészkei: Bezzeg a szocik "nácik haza" kiabálása. Az aztán kimerítette az intelligens replikát. :)
@csaknézek...: Én szép ünnepséget terveztem. De felőlem; Esterházy a szövegével úgyis lemosná a másik társaságot.
@a szív fészkei: Fidesz kormányban semmiképp. Te a szociban lettél volna?? ;)
Amúgy meg:

schmittelés: ctrl+sch

:)
@Gábriel angyal: Miután a drágáitok lekezdtek ott lökdösődni, belekötni mindenkibe. Rendőr meg valahogy negyven percig nem is került akkor elő. Csak jóval utána, amikor már túl sok lett a nem náci körülöttük és behúzták a picik fülüket-farkukat. akkor jöttek sorfalazni a rendőrök. Ott osontak a hőseitek talpig símaszkban lábujjhegyen köztünk haza a műsor vége felé - , röhej volt látni a többség mennyire hat rájuk meg a modorukra.

Pedig csipesszel se nyúlt hozzájuk senki. Fabius is ott volt, mesélheti.
@Gábriel angyal: Isten ments. Nem vagyok politikus-alkat, láthatod. Bár rend, az aztán lenne. Referencia a férjem. :-DD
@a szív fészkei: A Dávid különben is, női vezetéknév, vagymi..najó, a női kicsinyt erőss..
@a szív fészkei: Hát erről lemaradtam. :) Bezzeg kúrcsányék rendőrsége igazán tudta mi az a csipesz.
@a szív fészkei: Hát rend az lenne egy Jobbik kormány idején is. :) Egyébként én sem vagyok nagy politikus alkat.
@a szív fészkei: angyal nem válaszolt arra a felvetésemre se, miszerint, hogy lehettek talpig maszkban, ha azt tiltja a gyülekezési törvény? Esetleg pont akkor értek vissza a szlovákiai sítáborból? És miért lobogtatták annyira a szálasi zászlót, ha nem nácik?
@Gábriel angyal: Szegény kakasok, mind pucér seggel rohangászna akkor ugye??
@Gábriel angyal: A tank és dizájnolt kocakő után megtanulták.
@namitirok: A feje nem volt valami matyóhímzés, sőőt kalotaszegi sem (de Selmeczit lazán überelii), ám az alakja nem volt rossz ennyi idősen sem. Nem tudom bekopizni a feredőruhás képét, a gaz ellen megakadályozza.

És nem öltözött rosszul, na volt is miből Náraytól.
@lafatyolokft: A tüntetés 2-án Hétfőn volt és a törvénymódosítás csütörtöktől lépett életbe ha jól tudom. Egyébként nem a gyülekezési törvény tiltja, hanem a szabálysértési. :)

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900069.TV

142. § (1) Aki

a) verekszik, továbbá aki mást verekedésre felhív,

b) rendzavarás vagy garázdaság esetén a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít,

elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdés szerinti jogkövetkezménnyel sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó sportrendezvényen az arcát olyan módon eltakarva jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását."

Egyébként egy videón látszott, hogy a rendőr kiabál, hogy ez bűncselekmény lett. Nos nem az hanem szabálysértés, ami 150.000 forintba fáj ezután. :)
Na Skicc nyelviségét (most nem az Orvbánra dizájnolt fizikait, hanem azt a zédest) fejlesztendő: www.urbanlegends.hu/2012/01/basznam-baszod-nem-gretsy-a-nyelvi-pelda-szerzoje/
@csaknézek...: Én a miénkére szeretettel ezennel meghívlak, csak szólni kéne a Dunának meg Esterházynak. E kettővel kicsit el vagyok csúszva, pláne, hogy Anyátok sincs sehol a blogszférában már mióta. Így nehéz azért.

Ha ismered esetleg Eesterházyt, mondd meg neki lécci, hogy elvállalhatná, úgyis kirázza kisujjból.
@Gábriel angyal: Ja, hát most tényleg minden teljesen jogtalanná lett, ami ott rendőrielg történt. Hős fradisták felszentelve, pápa mikor avatja őket? Még szép ikonotok is lett szívenszúrt fehér hőggyel a Kerényi jóvoltából. Megrendelted már a Tákolmány díszkiadását? Abban nézhetnéd.
Megvan, mikor tesz bejelentést Washintonban Fellegi
2012. január 12. | 14:34

kutyafutta tájékoztató :D

www.portfolio.hu/gazdasag/megvan_mikor_tesz_bejelentest_washintonban_fellegi.161312.html

Fellegi Tamás washingtoni idő szerint 18.00 órakor (magyar idő szerint éjfélkor) rövid, nemzetközi door-step sajtótájékoztatót tart az IMF épületében - derül ki a tárca nélküli miniszter sajtóirodájának tájékoztatójából.
@Gábriel angyal: Ó így már teljesen más. Akkor még éppen, pont nem csináltak semmit. merci

Azért ne védd már annyira a 2006-os tüntetőket. Mondjuk ki nem angyalok, és a sünök, (most már teknősök), általában jogosan jártak el. Rendőr barátom elmondta mindent a jog szerint tettek, csak a könnygránáttal, és gumilövedékkel nem szabadott volna célzott lövést leadni.
Másik oldalról, elhiszem hogy fáztak már este, de mégsem egy autó felgyújtása a legjobb megoldás a hideg ellen.
@a szív fészkei: Eszterházeenak elolvastam a Harmonia Caelestis című förmedvényét. Ebből kiindulva kérek elnézést, a fentiekben felsorolt íróktól, hogy egy virtuális lapra kerültek.
@a szív fészkei: Amikor majd nemsokára téged rúgnak fejbe a rendőrök csak mert épp ott vagy egy tüntetésen szólj, hogy esett. :) Egy szociálisan érzékeny baloldalitól több empátiát kell kérnem. :)
@lafatyolokft:
A zászlókkal folyamatos félreértés és kavarás megy - direkt persze.
A kavarás lényege (nem tudom mennyire tudjátok), hogy az Árpád sávos történelmi zászlónk sávjainak egyik vége fehér(ezüst), a másik vörös. A nácik ezt forgatták ki és a zászló fehér sávval rendelkező végére még egy vörös sávot tettek... Na az a nyilas zászló!
Persze direkt ki is használják a hasonlóságot, aki nem ismeri fel, azt pedig bőszen mocskolják - hisz ők aztán... :)
Szóval könnyen lebukhat.
@Gábriel angyal:
"Európában" 1 felszólítás után aki nem takarodik el a rendőrsorfal elöl, az potenciális veszélyforrás és üthető.
Nagyapáim a Horthy rendszerben mind rendőrök és katonák voltak. Ha gondolod, elmondanám, ennek a töredékéért szájon kaptak bárkit, gumibot, kardlap.
Aki anno leköpött, vagy kezet emelt egy rendőrre, annak többet nem kellett szilárd élelemre költenie. Volt is tekintély!
A bíróságon pedig, mondjam.. :)
@Boli: Végre, oh igen ez az végre.kösz, még egyszer kösz. Pontosan erre akartam kilyukadni. Az Árpád-házi királyi zászló alul zárt, vagyis vörös csík. Míg a szálasi zászló, az amit lobogtatnak. Bár szálasi a kurucok szerint, már nem náci volt, hanem hungarista, és a legnagyobb.
Vlagyimir Putyin nem valószínű, hogy részt vesz az elnökválasztási kampány televíziós vitáiban, mert az akadályozná kormányfői feladatai ellátásában - közölte csütörtökön a kormányfő szóvivője.

Na, ezt ismerjük... :-)))
aki ki megy egy tuntetesre, demonstraciora, ahol elfajilnak a dolgok es belatasa szerint marad, foleg ha megkerik, h tavozzon, akkor utana viselje buszken a sebeit.
@Gábriel angyal: mindig az empátiával, és a toleranciával jössz. ne már. senki, de senki sem akarja, hogy fejbe rugdossanak. vigyék el ahogy kell, ha vétett. Nem olvastam még itt senkitől, hogy hú de jó kilőtték a szemét, vagy igen de jó hogy fejbe rúgták. Akkor most mi van a toleranciával? Most akkor jobblikos vagy? Vagy nem?
Hát ez érdekes...

"Megsemmisíthették Schmitt Pál szakdolgozatát

Miután kedden felmerült a gyanúja annak, hogy Schmitt Pál plagizált a doktori disszertációjában, megpróbáltuk megkeresni a szakdolgozatát."

És nm találták meg.

Akkor most mi van?

Bár a KH sem cáfolta a közzétett dokumentumok valódiságát.

index.hu/belfold/2012/01/12/megsemmisithettek_schmitt_pal_szakdolgozatat/
ugyan ez a mintazat van a katoloniai zaszloban, es van egy olyan mende monda is, hogy onnan szarmazik, mert a kiralyne hozta magaval majd epult bele a mi zaszlonkba. de az egy haromszog alaku zaszlo volt.

most is volt balhe mikor csereltek az orszagnevet meg a hozzatartozo zaszlot, pottyet forditva volt, azaz hasonlo mint amit boli ir
@csaknézek...: varjuk meg a nap veget, addigra ugyis kiderul, vagy beborul
@Boli: egyel tobb sav is van benne nem?
Eggyel kevesebben lesznek 21-én:

"2012.01.12. 13:25
Fordulat: Bíró Ica kifarolt az Orbánt támogató békemenetből
Barátai hívták, azt hitte, a magyarságért vonulnának utcára. Amikor kiderült, hogy a kormányt támogató rendezvényről van szó, elállt részvételi szándékától."

atv.hu/cikk/20120112_breaking_news_biro_ica_visszakozik_a_kormanyparti_bekemenettol_fajhat_a_kormany_feje
@lafatyolokft:
Alul vörössel a Szálasi zászló zárt!
nu meglestem, a zarpadhazi az 8 savos feher a vege, eme zaszlo pediglen 7 es hianyzik az utolso feher
hu.m.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Az_%C3%81rp%C3%A1d-h%C3%A1zi_kir%C3%A1lyok_csal%C3%A1di_z%C3%A1szlaja.jpg&filetimestamp=20081208214145
@felebarát:

Igaz.

Addig még sok minden másképp történhet a múltban is. :)

Időgép... .)
@Boli: mea culpa, fordítva írtam, de erre akartam célozni.
@lafatyolokft: Én is elolvastam, annyira rohadt nehéz a szövege, nem is mindent értettem. (más sem.) Csak annyit, hogy a papáról szólt, a családjáról és nagyon büszke rájuk, főleg apja-nagyapja kitartására a nehéz időkben.

De azután elolvastam a Javított kiadást, ahol beismeri és részletesen megírja a papa - tök alkesz lett szegény, ismertem nagyon futólag,: újságíró volt a Budapester Rundschaunál - két évtizedes III/III-as múltját, gyakorlatilag a Harmonia tagadását.

Az pedig egy gyönyörűen megírt érthető tragédia és korrajz és őszinte vallomás, bocsánatkérés a vétlen áldozatoktól.

Ha bármelyik mostani korifeus - Skicc és társai az ügynökérában, vannak számosan ugye - csak ezredrészben hasonlót letenne az asztalra, leborulnék előttük...

Szóban pedig roppant szellemesnek és nagyon jó embernek tartom Eseterházyt. Ő hőzönghetne a múltjával, kutyabőrével, ezzel-azzal. És mit mondott a legvadabb kárpótlásos időszakban: "földet vissza nem kérünk!"

Annak örülök, hogy általa is van híre a magyaroknak. Némi kiegyenelítődést ad a mostani új undokak miatt a világ szemében.
@csaknézek...: Auuu, Ica fáradt? a Metállady, a shaolin papok kiskedvence, az egészséges életmód papnője, szexszimbóleum (by Gugyerák)???

Übergáz van Diktor körül. DE miért nem januárban vonulnak????
Az amcsik is palizáltak, vagy az a Junijó?
Mer' elébb vótak a 13-ak, assziszem..akkó' peniglen Viktyornak akán még i gaza is van/volt/lesz, amijér nem halylando kiteni eztet a lyelképöt maga mögé!
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/US_flag_13_stars_%E2%80%93_Betsy_Ross.svg/800px-US_flag_13_stars_%E2%80%93_Betsy_Ross.svg.png

Elnézvén, magam sem tudám, hotty köll eztet irnyi újmagorul..:-P
@csaknézek...: elég tömény. :-D Na de királyválasztáskor nem szarozunk kölestortával - hú de pocsadék volt az! A barack (nem az Obama) ugyan valamit javított lédússágával rajta, de az a borzasztó köles száraz tevekaki. Ennél már csak a Sacher rosszabb szerintem. :-) De az úgyis labancz ármány.
@a szív fészkei:

Ott volt bizony, és meséli: így volt.

Pedig direkt kimentem megnézni a hangoskodást a színpadtól, de valamiért velem nem akartak kötözködni. Ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy egy fejjel vagyok magasabb a rendőrsorfalnál :-)
@a szív fészkei: Mondom én, hogy jó helyre kerültem. Eszterházeeról, még annyit, hogy végignéztem egy interjúját a ZDF-n. Nagyon szépen beszélt németül, és dicsérte a magyar focit, bár az elcsalt VB-döntőn történteket nem emlegette fel, ami kicsit rontotta az ázsióját. ---Akkor is doppingoltak és kész----
Ígérem elolvasok még egy könyvét, de az említett betűhalmaz számomra nem faja. Biztos mert egy dimenziós az agyam :)
Földet vissza nem kérünk?
Á az nem menő.
@Fabius: Ezen esetben minielnök sohsem leszel, álamfőlyelöltünk meg van dögivel.
S(k)icc a sor végire!:-D
@Gábriel angyal: Drága angyalom, én eddig nem tudom hány tüntetésen voltam már. És mit tesz isten, nem rúgtak fejbe, pedig még a rendőrtüntire is elmentünk. Na képzeld, tán azért nem, mert amikor azt mondták szervezők a végén, hogy gyerekek 7 óra 00 perckor vége a mesének, legyetek szíves menjetek most haza, eddig tartott a helyfoglalásunk, peace, ne legyen balhé, akkor én elindultam a sok tízezer - nálatok pár hülye tornacipős bölcsészturista :-D - emberrel együtt. Olyan vasba öltöztetett rendőrök előtt, hogy ihaj, buszok számra hozták Pintérék őket. De nem volt semmi, mert mindenki ment békésen. Ennyire eccerű ez.

Ja és láttam végig a közvetítést 06-ban, hát béke és mosoly és engedelmesség a fasorban se... Egy srác felrakta a netre az ablakából okt. 23-án csinált majd négyszáz fotót, na az tanulságos a békésen dobálódzó tömegről meg a vérszomjas rendőrökről. Az Orvbán-dzsembori - érdekesen épp ott Astoriánál - vége és a rendőrattak között volt több, mint egy óra hazamenni, akár négykézláb is. És valamiért egy csomóan ott maradtak, holott ötfelé is lehetett elhúzni.

De mesemesemátka, pillangós batárba... Orvbán épp akkor véletlenül páncélozott kocsiban robogott el a tetthelyről.
@Boli: A tempós, ütemes eejuhnyemezésre való egy ütemre kilépés,menetelés felpezsdíti a vérereket, kipirosítja az arcot, csillogóvá teszi a bizakodó tekintetet.

És márciusban is volt az idusán néha. Va bank.
@Gábriel angyal:

Amerikából pénzelik Bajnai, ahha.

Orbánt vajon ki a lófasz pénzelheti 1988 óta?

www.origo.hu/itthon/20101030-orban-viktor-es-soros-gyorgy-kapcsolatanak-tortenete.html

Fogalmam sincs. Szerinted?
@lafatyolokft: A testvére, Márton nagyon jó focista volt anno. hu.wikipedia.org/wiki/Esterh%C3%A1zy_M%C3%A1rton

Ő, EP is játszott, de nem abban volt annyira tehetséges.
@Fabius: Akkor máskor ilyenkor bizisten megkereslek egy collstockkal és az árnyékodba húzódok... :-DDD
@namitirok: Jujj, elmarad t alényög:
"A jelenlegi kormány viszont határozottan fel akar lépni az egyetemi plágiumok ellen. Legalábbis ez derül ki az oktatási államtitkárság tavaly szeptemberi közleményéből. Ebben az olvasható, hogy „az a hallgató, aki sajátjaként nyújt be olyan diplomamunkát, amelyet más készített, magánokirat-hamisítást követ el, és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető”.
Egyrészrül akár, más részrül meg halgató az nem lehet Palink, visszamenőleg sem!
For ás:
hircsarda.blog.hu/2010/12/31/15669_exkluziv_schmitt_pal_visszavont_ujevi_beszede_csak_a_hircsardan
Dr. Schmitt Pál, Köztársasági Elnök sk. (memo saját magamnak: megváltoztatni az sk-t mert mindig Szlovákia jut róla eszembe)
@a szív fészkei: persze hogy jó focista volt, mekkora gólt vágott kapásból a braziloknak...
@a szív fészkei:
Ja, meg túl sokat kéne fizetni a hideg időben a "tüntető turistáknak"... + hazai forralt bor (olasz lőre, álnéven)... Orbán képek akciósan...
A kirúgásra szánt pár ezer közszolga is tök lelkesen ott fog majd csápolni!? Vagy az lesz kirúgva,aki nem csápol ott?
Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@Fabius: De csak azért csinálta a firnyákos zsidó, hogy aztán tönkre vágja a magyar népet. Jelentem sikerült aljas terve. Jobb, mint a szent vízkészletünk szívószállal kiszivattyúzása PET-palackból. Azzal most sincs kész.

Egyébként tényleg azt mondták, Orvbánért nagyon erősen lobbiztak Amerikában, hogy adjon neki Soros ösztöndíjat. Az édes kis ösztöneinek az jár - mondták...
@Fabius:

Ja, elfelejtettem: ki pénzelheti vajon a Jobbikot? És miért érdekli ez még a CIA-t is?

nol.hu/belfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_
@namitirok:

Parancs, étterem! Kérek engedélyt meghunyászkodni :-D
@lafatyolokft: Nem tudom a másik két fivéréből mi lett.

Ja a nagypapija volt miniszterelnök, szóval értene ehhez is talán kirájsanyiskodása mellett.
@a szív fészkei:

Felesleges a collstok, az ember aki felfelé kilóg a tömegből az vagyok én :-))
@Fabius:
Mert nem tudnak ott sem semmit a CIA-sok! Majd Vona megmondja a frankót, hogy nem is, csak véletlen banki utalások voltak azok Iránból! :))
@Fabius: ne légy olyan biztos benne, mert lehetek én is.
@Boli: Van mínusz fokos felár a fizetett tapsi-tapsizásban? Mi voltunk egy éve a Millán a Parlament előtt - akkor még nem volt halálfontos, mind nm-t kitöltő szabadtéri képkiállítás lecövekelt tablókon - mínusz tízben. Hát bundában szarrá fagytam, bár vittünk teát termoszban, főleg a lában fázott egy órán át ácsorogni.

Menetelni az más. Azt akartak, nem? Méltóságteljes hömpölygészet az Andrássyn a méltóságos úrért imádkozva.
@Fabius: Megfely tetem a porblémát!
Varánuszunk maga Gy.F., alias (egye seknek aljas) Gyilkos Fűegér!
A zanyát, mikek vannakok!
@Fabius: Jóó, észben tartom :-DD. A férjem se kicsi - de 180 cm manapság már bakfitty?? Kosaras voltál?
@Fabius: Vagy vízipólós? Azok is szépre nőnek, mint a fiacskám. :-)) De 2 m ő sincs azért.
@Fabius:
Zsebnáczikokban meg kisebbrendűségi érzéseket kelteni? Arra van eszed,mi??? Majd fekete magassarkúban kell menniük legközelebb! :D
@Boli: Vörösmarty téri karácsonyi vásáron egy pohár forralt bor volt - bent a téren - 600 forint. Kijjebb 450. Az se normális, aki ennyit azért a cukros forró löttyért kifizet.

Bécsben mennyiért mérték?
@Boli: Csótányroppantóban. Kb.: www.vivianna.hu/cipo/platform-cipo/platform-cipo-po-96.html Ez úgyis megy az Orvbánnak ajánlott dizájncuccok egyikéhez.
@a szív fészkei: @Boli:

Imádom Sorost. Orbánnak azt a szívességet is megtette, hogy amikor a legnagyobb szarban voltunk 2008-ban, ő megshortolta az OTP-t. Hát, tuti ami fix, lófaszt se számított mit buknak ezek a kisrészvényesek, lényeg, hogy a Böszme kormányába egy jó nagyot rúgjunk.

ecoline.hu/ecoline/2010/4/23/20100423_soros_otp
@lafatyolokft:
-Öööö... én vagyok Gy.F.. -Mi?! Nem! ÉN vagyok Gy.F.! ... -Én vagyok Gy. és a nejem is. -...azt hittem ez egy zsidó szekció. ...tévedni emberi dolog..ide vágna valami asszír idézet, de azt hiszem, elfelelytetem..
@namitirok: De Gy.F. álcázásul barna nőt vett feleségül, itt meg a szőke ChT-ért őrül meg. Jól csinálja a kóbor apácák megtévesztését.
@a szív fészkei:

A kosárlabda kisasszonysport :-) A kézilabda, na az férfiaknak való. Csináltam is húsz évig.
@a szív fészkei:
Nem voltam Bécsben idén kar.kor. De a Vörösmarty téren igen... :))
@Fabius:
Én együtt shortoltam Gyuri bá'val akkor! ;)
Bár ő jobban járt Vikivel együtt, de én is kerestem rajta! :)
Tudod, van az a pénz....
@Fabius: Ő azt mondta, akkor már nem felügyelte a neve alatt futó céget. Orvbán barátja még mindig?
@lafatyolokft: Kösz, ennyivel is előrébb vagyok. Hátha valódiból csinálták,nem?

A másik magyar vásáros agyrém a hajszálvékony kürtöskalács. 1000-ért! Egy kisujjnyi anyagból csinálják, nem is értem, hogy nem perelnek Erdélyből névbitorlás és -rongálás ellen.
@namitirok: nem Flekó, csak magas vagyok, avagy mifelénk magos.
@Boli: ti shortoltatok, én belevettem majd jókor eladtam. karvalytőke...
@Boli: Szólt neked valami Tel Aviv-Óvár forródróton???
@a szív fészkei: @Boli:

Ejnye már, amennyi eszük van még valami bajuk esik azon kívül, hogy szédülnek a magasban :-))

www.origo.hu/nagyvilag/19991102masodik.html
@a szív fészkei: itthoni finomabb, kinti savanyúbb, de legalább drága. A parkolásról ne is beszéljünk, az mocskos drága. kizsákmányolók.
@Fabius: Grat. :-) Mi a családban a vizet preferáltuk asztma miatt a gyerekeknél. Az a sport se lelki csipkézésről szól, inkább az egyéb picskézéséről. Lányoknál is: hú, azok nagyon be tudnak vadulni hegyesre reszelt körmökkel.

És van még a vízihoki meg a vízirögbi...
@lafatyolokft:

1: legalább nem vagyok egyedül,

2: szív fészkei bármelyikünket találja meg jó helyen lesz :-)
@Fabius: Most ábrándultam ki a szerzőből!
Megyek, illegalizálni, vagy mi?!

index.hu/belfold/2012/01/12/kosa_nem_tuntet_a_fidesz_a_szimpatizalokkal/
2
"A nemzeti ünnepre várhatóan az ellenzéki pártok és szervezetek is demonstrációkat szerveznek majd, így március közepén minden eddiginél több ember lehet majd az utcákon"

Há'perszehotty, haz adig elbocsá(j)totakat is beleszámollyák, akkoron minnden e-diginél töb!!
@Fabius: Voltam már 64 vármegye felvonuláson, a sávosokkal a Deákon, valami magyar rock koncerten (meggymag?) sőt Csurka beszéden is.
Tudod: ismerd meg ellenséged.
Upgrade:

"Schmitt-ügy: megszólal a bolgár sportkutató lánya

...hvg.hu: Lehetségesnek tartja, hogy Schmitt Pál e nagy munkán, vagy annak egy részén az édesapjával közösen dolgozott? A Köztársasági Elnök Hivatala közleményében azt írta, hogy a kutatások során több résztéma megtárgyalása során az ön édesapja és Schmitt Pál együttműködtek.

M. G.: Ezt nem tartom valószínűnek. Apám biztosan elmondta volna, ha ez így lenne, de sosem mondta. Egész egyszerűen nem tudom ezt elképzelni. Már megbocsásson, de ez egész egyszerűen képtelenség.

hvg.hu: Azt elképzelhetőnek tartja, hogy az édesapja együtt dolgozott ezen a művön Schmitt Pállal, de a jelenlegi magyar államfőt nem tüntette fel társszerzőnek?

M. G: Ez teljességgel kizártnak tartom. Apám soha nem tett volna ilyet."

No comment.

hvg.hu/itthon/20120112_malina_georgiev_schmitt_pal
@Fabius: :-) az biztos. De az is jó volt ha emlékszel, hogy a nácik szorosan betagozódtak a Szadesz kékzászlósok meg a Rákosmente MSZP-sek közé. Együtt lengettek háromfélét.

a csótányroppantót hordtam zsenge lánykoromban - nyóc cm-s talp, az már nekem is sok volna - meg amikor ment.Tulképp még mindig menő, franc se tudja miért, tán mert jó magasnak lenni,nem mindenki ab ovo olyan ugye...

Nem olyan vészes hordani, jó felépítésűnek kell lennie. Én egyszer bicsaklítotam majdnem ki a bokám hosszú munkás életem alatt, akkor is Nike sportcipő volt rajtam otthon.

Kim Dzsongil múlt időben hálisten, d a jelenben Sárközy is emelttalpúban nyomja. Pláne a colos neje mellett.
kitekinto.hu/kelet-azsia/2008/11/15/kim_dzsong-il_az_istenkent_tisztelt_manipulator
@lafatyolokft: Azt olvastam, hogy horror és este tízig van, ahogy egy baráti konflisos figyelmeztetett minket.
@namitirok:

Nem hiszem, hogy nem érted:

- Most üres a kassza, Fellegi koldulni van, nincs pénz buszt bérelni és napidíjat fizetni.

- Na de márciusban, mikor az IMF tárgyalások lezajlottak, az átírt törvényeink miatt nem lesz uniós forrásmegvonás, majd az ő pénzükből, talán, futja erre is.
@csaknézek...: Úristen,d e borzasztóan kínos! Csak nehogy egy esernyővel végezze ő is, mint anno valamelyik honfitársa...
most olvastam fácsén egy érdekes felvetést:
ha Dr. -ként írta alá az Alaptörvényt, akkor ugyebár az olyan, mintha nem is írta volna alá...
...meg a többi törvényt is. Erre való hivatkozással lehet pl. a sarkalatosokat eltörölni az IMF kérésére.
Egy mozdulattal.
@csaknézek...:

Höjj...erre a legpontosabb kifejezés a degecikínos.
@Fabius: Ne haragaduj, de Széles nem nyitja erre ki a bukszáját? (meg a többi haver Lázároktól Demjánig?)
Ha én fizettem azért, hogy kint lehessek ellene, őnekik nem éri fizetni mellette?
@Fabius: Én egy másik aspektusra igyekeztem ráhomályosítani, ha komolykodunk, akár öngyilokba is menetelhetünk, észak-korai mintára!
Addigra lehet, hogy pénz lesz, csak a lelkesedés a kétezresért, lehet, inflálódik, nem kicsit!
@Fabius: Szóval nem eu-s IMF-es pénzből tiltakozni az IMF ellen, hanem magánzsebekből még most januárban. Az lenne kurucos legalább. A másik meg simán undorító.
@namitirok: 4500 volt már 06-bn a napidíj, azt mondják. Jó, ott volt égetési meg dobálódzási felár.
@a szív fészkei:

Mondjuk nemigen maradt más választásuk, mint szorosan betagozódni :-)
Amúgy annyira vagyok liberális, hogy felőlem mindenki azt lenget amit akar. De annyira nem, hogy végignézzem ahogy egy maroknyi ember kizárólag a balhé kedvéért beleköt egy békés tömegbe.
na mizu ? álamfő még ez a kretén?

ja és a fődakota nem dobta még fel az ibolyát vagy mit?

szóljatok időben, egy jó kis pezsgő mindig van behűtve...
@Fabius: hello. Zuglóban van új építési osztályvezető és főépítész...

a Kardos Dianába mindenki szerelmes... bombázó:)

a Verók "alatt" volt a VI-ban... állítólag elvált miatta az akkori ottani főépítész... és azóta boldogság van...
@Fabius:

"Most üres a kassza, Fellegi koldulni van, nincs pénz buszt bérelni és napidíjat fizetni.

- Na de márciusban, mikor az IMF tárgyalások lezajlottak, az átírt törvényeink miatt nem lesz uniós forrásmegvonás, majd az ő pénzükből, talán, futja erre is."

És szerinted addig nem fog sokkal több "hívőt" veszíteni a Fidesz, mintha most nyomulnának?
Bértapsnokokból össze lehet verbuválni max. tíz-húszezer embert (bár a legutóbbi ilyen bulijuk is hamar kiderült), és az nem sok erőfitogtatásként.
@a szív fészkei:

Széles? Viccelsz? Nyitva van neki a bukszája, de a befelé áramló hálapénzt várja az ellenzékben tanúsított ténykedése ellentételezéseként. Szerinted mire fel a 10 milliós zuglói előfizetés is?

Ha az eladott példányokból kéne eltartani azt a fosfelhőt akkor régen becsukhatta volna a boltot. Szerinted véletlen, hogy a békemenet szószólói "valahogy" éppen pont a Széles birodalom lakájai Bayer Zsóttitól Szentmihályi Szabóig?

Megjegyzem a Thököly - Hungária sarok a Hősöktől gyalog is max tíz perc. Csak kisétálnak oszt'jónapot.
@csaknézek...: Én attól tartok, találnának most is ennyi népet, aki kimegy "megvédeni" a hontot!
21-e lesz a főpróba, azért is határolódtak el, hátha mégsem lesz elég nép ott. De ez most polgári "békemenet" lesz, így, ha lebőgnek sem tragegy! MUK!
@a szív fészkei: Fulez=Rulez, Skicc a szívemben él mindörökké ámen. Pedig valaha tudtam írni, bizisten.
@a szív fészkei:

"...A másik meg simán undorító."

Ma már egyszer büntibe küldtem magamat a túlzott naivitásom és hamvas lelkületem miatt.

Khm, lehet hogy Neked is velem kellene tartanod a sarokba térdepelni?
És szórni a hamut a fejünkre, mert oly ártatlan szemekkel szemléljük mai világunkat... :)
@namitirok: @csaknézek...:

Rossz a megközelítés. Nézzétek innen: most mennyien mennének ki egy ilyenre önszorgalomból, ingyen, támogatás nélkül?
@namitirok: Akkor lesz mégis? Attesszal az élen? Ajbe szép lesz, gondolma elénekli a kör közepén állok-ot meg eztet. www.youtube.com/watch?v=27TOdVwcHUY Piros!!! rózsák beszélgetnek, ezen még finomítani kéne... Ezen az oldalon van egy csomó gyönyerő szám a menetelésre, szívem szakad... Kőkemény rokkerbéjbi de szépen bazseválja, hull a könnyem a hókeblemre tülle...
@Fabius: Jövő hétvégén kiderül, mint írtam volt.
Bár lehet, addigra idejétmúlt lesz az egész, mert most hétvégén jön a tartós lehűlés, így addigra a Duna is befagyhat végre!
Az a szemét, Boli által Tel-Avivi pénzen melegített..
@namitirok:

Persze hogy találnának!
A max. 10-20ezret kizárólag az "idegenlégiósokra" :) értettem.

Saját erőből ma még jóval többet tudnának összeverbuválni.
@Fabius: Hát az igaz: MH-nál seggtörlésre fincsibb a Zewa és tisztább is, nem fertőz, pedig az kényes altáj. Másra nem bírom elképzelni kézbe venni. De nem,arra se: inkább a Zewa, meg van valami helyes kutyás is. Bár az drága.
Annyi zsiványság,

bukfenc meg szégyellnivaló van ebben az elmúlt 22 (vagy inkább 60) évben, hogy már csak a nagy számok törvénye miatt is elkézelhetetlen mindezek örök homályba feledése.

SP komolyan nyugodt tudott maradni évtizedekig, hogy (vélelmezett) csalása ismeretlen marad?

Egyszer úgyis minden kiderül.
De addig nem mindenki derül.
@a szív fészkei:

"Skicc a szívemben él mindörökké ámen. Pedig valaha tudtam írni, bizisten. "

Közeghatás. :)
@namitirok: Vagy csak a sima pesti kosztól nem áll össze jéggé. Bár Demszky csináltatott eu-s pénzből valami főtisztítót.
@Fabius:

Fogalmam sincs.
De tippem szerint két hónap múlva még kevesebben.
Ha jól értelek, szerinted márciusban több embert tudnak megvenni, mint amennyit addig ténylegesen veszítenek.
mostan gyuvok a vartol...ottan jartam keltem alatta a nagy viznel, a lenyeg, brzasztoan le van pukk pukk a Rondella alatti resz, majdnem elsrtam magam, borzasztoan eletveszelyes, alatamasztva felfele ducolva;(((((
Tegnap Rómában és Milánóban volt tüntetés, jelentek meg riportok, stb. a Klubrádióval történt méltánytalanság, kirúgot, éhező tévések miatt - lesz róla komoly cikk is - itthon meg: nol.hu/belfold/hadd_szoljon__-_ujabb_tuntetes_a_sajtoszabadsagert
jah nem mocskod a varos, grafi... falfirkat, lehet Pali arra jart, takaritottak, na alattafeher volt meg a ko...
@felebarát: De állítólag a Sándor palota alatti rés is veszélyes, omolhat befele. Bánatában a lakói miatt, meg is érteném.
@csaknézek...:

Szerintem felmérték mennyien lehetnek most, mire van pénz, ezért a kihátrálás. Abban bíznak márciusban nem lesz hideg, és lesz lóvé megfinanszírozni az állami ünneppel egy kalap alatt az egészet.

Szerintem akkor sem lesznek ehhez elegen egy igazi többszázezres demonstrációhoz.
Tippem erre:
cca. 15 ezer ember, természetesen a médiában "jó helyről" kamerázva végnélküli, tömött sorok!
A mai technikával ez igazán nem okozhat gondot, max. a Matrix időnként ugrál majd!
www.youtube.com/watch?v=kJnXaN2ucos
@a szív fészkei: rész akarna lenni

Pali grafittizzen, legalább a randa szórakoztató lesz! Idézzen a nachtkasztli-lábnak használt Bibliájából: szép-e csalni, hazudni meg ilyesmi...
@pom pom:

A főépítészek magánélete mérsékelten érdekel. Kíváncsi inkább arra leszek mit fog itt nálunk produkálni, mi lesz a változtatási tilalommal, a Mundóval, etc.
@namitirok:

A jó helyről megfelelően kamerázást pont baszhatják, mióta nemzeti sport lett a guglimapson terület alapon tömeget számolni.
Nü, itt van a csalga-bulga haver élete. atv.hu/cikk/20120112_ki_volt_nikolaj_georgiev_schmitt_pal_szerzotarsa?source=hirkereso

Ismert bolgár fasiszta fia volt,eleinte ez zavarta kicsit a kibontakozásban de Samaranch pártfogolta és Todor Zsivkov is nagyon (engem meg be se akartak engedi 71-ben miniben Várnába, hogy Todor azt viszont nem szereti. el voltam nyomva!!!) Jó komenyista volt tehát, ebben tényleg haverok Pajával.
Megy tovább a húzd-meg-ereszd-meg:

"Orbán: Várjuk az EU érveit

„Magyarország várja az Európai Unió érveit a vitatott törvényekkel kapcsolatban, és ha ezek meggyőzőek, a kormány fontolóra veszi a jogszabályok módosítását" - mondta Orbán Viktor a Reuters tudósítása szerint. „A hozzáállásunk nyitott és rugalmas, készek vagyunk minden pontot megtárgyalni, de nem politikai véleményekre, hanem érvekre van szükségünk" - tette hozzá."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/12/orban_varjuk_az_eu_erveit/

Döntetlent ajánlok! - mondta a Fekete Lovag... :)
@Fabius: Ha lesz sör meg virzli, meg jó idő, bármi elképzelhető addigra.
Most valóban neccesebb, álamcsőd előtt 2 perccel.
Csak nehogy ez legyen belüle!
www.youtube.com/watch?v=yoXwFcBmlpw
@a szív fészkei: Az megépen mos dugutt el. Sima cumi laudde
nesze nekd dicso mult... mndenre van penz, de hogy a muemlekekt megvedjuk arra baszunk, hogy a rakoczi utat ujra vakoljuk arra se sincs

hol van fulig jimmy azt oszthattna egy ket pofont korbe
@Fabius: na az meg nem rajta múlik...

azt csak elb@szni tuggya... de nem dönteni érdemben...

az a kretén mongyuk aki eddig volt az mindent megakadájozott...
nyilván ezért került lapátra. épp ma találkoztam vele...
nagyon a lelkére vette... azt hitte örök álás lesz neki...
így is a 1,5 évével még talán vezet is időtartamilag...

miért? mit vársz mitől?

a szabályzat csökkenti a telkek építhetőségét, vagyis egy boldog családi(háZ)as kis lakóközösség fog a metró megállók felett lakni...

a mundó és millfav is poltikai döntés. vagyis ha van beruházó és TEJEL eleget akkor lesz beruházás...
@felebarát: mi van a múemlékekkel ????? hagy rohaggyanak... úgyis má az egész egy nagy szégyen
Figyeljük kérem, a kezdő sort és jelzőt:

A konzervatív Le Figaro szerint az Európai Bizottság megtette "az első politikai lépést az ügyetlen magyar miniszterelnökkel szemben", ami a "nyitánya lehet egy olyan erőjátéknak, amely gyorsan mozgósíthatja az európai fővárosokat és képviselőket Strasbourgban". Olli Rehn pénzügyi biztos bejelentése csak "a figyelmeztető lövése volt egy, - úgy tűnik - előre eltervezett kampánynak az egykori antikommunista hős félresiklásával szemben".

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eldordult_a_figyelmezteto_loves_–_orbannak_szolt.507491.html
@namitirok: A a virslit tonnaszám dobták a kukába az Opera-neli műsor után. elment az étvágyuks zegényeknek, elvettük, mocskos turisták. pedig mélyhűthették volna a Felvonulók kérték-re. Gálvölgyi., ez a rózsagyuris, eszméletlen: www.youtube.com/watch?v=4yUhT1-brgc&feature=related
vegulis nNagyicce is bevegezte anno
Ez jó, épp az előbbi kommentemhez illik. :)

"Egyenlő erők küzdelme: az Orbán-EU háború

Igazi bozótharcos, ha nincs bozót, visz magával. Most viszont már olyan régen folytatja harcát azzal az ellenféllel, aki igazából barát, hogy annak elege lett. Az első lépés az ultimátum elküldése megtörtént. Jövő héten jön a hadüzenet. Győzelem nem várható, az áldozatok csak a magyar lakosság köréből kerülnek majd ki. Az IMF megállapodás lehetősége pedig a távoli jövőbe tolódik."

hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/12/Egyenlo_erok_kuzdelme_az_OrbanEU_haboru_SGE1IW
azt a március 15 dikét megnézem majd... fut majd jelacsics...

"a kormány most nem támogatja a hivatalosan a rendezvényt ... viszont március 15-ére egy nagy rendezvénnyel készülnek."
Mán a vastagbőr is Pá libásodik:
"Ha egy 215 oldalas disszertáció 180 oldalát másolod egy könyvből, summa cum laude-val végzel, és köztársásai elnök leszel."

köztársásai, nem is rossz!

Forr ás:vastagbor.blog.hu/2012/01/12/nehogy_lemondj_pali_ba?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_12&utm_campaign=index
Sógorék kikérnek minket maguknak: www.vg.hu/kozelet/politika/le-figaro-brusszel-attol-tart-hogy-egy-hugo-chavezt-talal-a-duna-parton-366549

[..]"Erhard Busek, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) korábbi minisztere szerint az osztrák és a magyar politikai felelősöket egyaránt "rendre kell utasítani". Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon az osztrákokat sógoroknak szokás nevezni. A legutóbbi magyarországi fejlemények miatt "aggodalmasan meg kell kérdeznünk, vajon mindent el kell-e tűrni rokonságon belül és egy barátságban" - tette hozzá. Busek szerint a magyarországi események aggodalomra adnak okot a demokrácia és a jogállam helyzetét illetően."[..]"A The Economist szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök e héten megjelent hosszú, bíráló írása is "sokkhullámokat kavart" a politika és a média vezető köreiben, és a Fideszt is "megrázta". Ez érthető is: Bajnai Gordon technokrata kormány élén állt, amely stabilizálta a gazdaságot. Elődjétől, Gyurcsány Ferenc től eltérően nem volt tagja a régi kommunista elitnek, így "nem lehet rákenni a komcsi jelzőt". Kinézete modern, nemzetközileg pedig nagyra becsülik. A szerző szerint a Fidesz támogatottsága elpárolgóban van, és elemzők szerint "van üresedés a politikai piacon" egy centrista, üzletbarát, a demokratikus normák mellett elkötelezett párt számára. Bajnai, aki nem zárta ki visszatérését a politikába, nyilvánvaló jelölt lehetne egy ilyen párt vezetésére - áll a The Economist írásában. A folyóirat szerint "a bólogató emberekkel és vigyorgó lakájokkal körülvett" Orbán Viktor miniszterelnök jövője valószínűleg nem a magyar parlament aranyozott folyosóin, hanem Brüsszelben és Washingtonban dől el." és így tovább.
@namitirok: mé, van olyan, hogy köz-tár-sa-sá-gi? Nincs,na ugye.Hát valamilyen hüle szót ki kell hozzá találni, ami jellemzi.
@namitirok:
Ú, ha fake, akkor megnyugodtam.
Más:
Nem találom a helyem a NERben. Mit tehetek?

Januárban eddig, azaz ma reggelig 124 órát dolgoztam. Alig valamiért, mások helyett, mert omlik össze az ügyeleti rendszer, a mentő is gatyásodik lefele.

Sajnos, a külföld momentán nem opció :(
@namitirok: Hírcsárdát nezsatíve szádra ne vedd! Hitelesebb, mint az EMTÍÁJ!!
@csutkababa: Le kéne ezeket lóadaggal nyugtatóznod. Pár évtizedre, amíg valaki helyre rángatja a balfaszkodásaikat.
@csutkababa: Vagy rögtön tartósítsd formalinban. megőrzöd riasztó példának.
@csutkababa: Üresedés várható itt-ott!
Diplomád-e van? Ha nem, akkor kezdj el guglizni, megéri!:-)
@a szív fészkei:
Nincs annyi...és agyat sem lehet cserélni a sok bávahívőn...
@csaknézek...: bárcsak írna egy tízoldalas érvhalmazt az EU. Bárcsak vennék maguknak azt a fáradtságot, hogy nem a pénz, nem az erő birtokának lenézésre hajlamosító tudatában, hanem az eszük, a jogok, az alapelvek felhasználásával támadhatatlanul megírnának mindent, meghatároznák, hogy pontosan mivel pontosan mi bajuk van.
Mert akkor azt aztán lehetne lobogtatni mindenki előtt. A PÁRT és hívei kussolhatnának, ott a lista, indulhat a munka. A nyugatellenesek kussolhatnának, mert ha egyszer igazak a leírtak, akkor nincs miért óbégatni a megszállás ellen. A magamfajta hozzá nem értő pedig megnyugodhatna egy kicsit, mondván: lám, ezek tényleg segíteni akarnak.
Bár világnézetileg inkább jobboldali lehetnék, nem támogatom sem a Fideszt, sem a Jobbikot, darálóba küldeném az összes többivel együtt. Ennek ellenére a józan eszem azt mondatja velem, hogy néha mintha elragadtatná magát a Nyugat, néha mintha tényleg rájuk kellene szólni, hogy fejezzék be a vádaskodást, mert épp nincs annyira igazuk. Aki most azt mondja, hogy ugyanúgy viselkedem, mint OV, az nem érti, mit akartam írni (de ez valószínűleg az én fogalmazási hibám).
Tegyük fel, hogy rosszalkodik a kölyök. Reggel óta eltöri a legszebb tányérunkat, viccből lelocsolja kakaóval a szőnyeg szélét, ebéd közben nagyokat fingik, és így tovább; mindezt azért, mert egyszer talán annyira megunjuk, hogy lemondásunkkal párhuzamosan megengedjük neki azt, amit addig miattunk nem tehetett meg, pedig nagyon szerette volna. Egész nap feszíti a húrt, tűri a kiabálásokat, szidalmakat, a mi idegrendszerünket fokról fokra jobban tépi az ő egyre konokabb ellenállása, a határok keresése közben mutatott keménykedése. Tőle, önmagától szeretnénk megóvni, ám estére eljön az a pont, hogy már akkor is gyanakodva, mérgesen szólunk rá, ha kajamelegítéshez készül - mi akkorra talán azt vízionáljuk, megpróbálja gázzal felrobbantani a házat.
Durva és szerencsétlen példa, de valami ilyesmit is szoktam érezni. Kapunk nem egy lebaszást kintről, nem egyre simán azt mondom, naná, hogy jogos. De van olyan is, amikor inkább a korábbi sérelmek "megtorlását" látom, azt, hogy a beszóláshoz kerestek és ragasztottak indokot ahelyett, hogy a kellő mérlegelés után döntést hoztak volna. Talán vak, talán hülye vagyok emiatt, kinek hogy tetszik. Az összehangolt, libsibolsikomcsi és egyéb "si" összeesküvésben, az összehangolt támadásban nem hiszek, mert ha arról lenne szó, mostanra sóval lenne behintve még a pöcegödreink helye is. Inkább az van benne, hogy megsértettünk pár intézményt (közvetve vagy közvetetten vezetőket), aztán egyik a másik után áll a haverjai mellé, mert csoportban sokkal hatékonyabban vissza tudnak sértegetni, ütni; eközben simán előfordulhat, hogy valaki nagyot akar mondani, valójában meg árnyékra ugrik.
@a szív fészkei: ippeg dicsértem, mint a Zurat!
Elfogulatlan, hiteles, naprakész tájékoztatásért díjat Nekiek!
@namitirok: www.szegyen.hu/kategoriak/vicces-kepek/ Majd Fabius ihlik rá valami ütősebben. De buk/é/hatna már tényleg a fentebbi rózsabimbasszal együtt.
@namitirok:
Guglizni-e?

Hja, a zéndipóm sajna annyira nem ecseri-kompatibilis...

@a szív fészkei:
Helyszűke is van, sajnos, és most bevillannak a Kóma filmkockái, tuggyátok, amikor a sok tetem közt bújik Genevieve Bujold...
@csutkababa: Azt csak beültetni tudnál, de honnan? Bár már pár agysejt is tudna ribilliót csapni a nagy ürességben...
@csutkababa:

Sajnálom. :(

Vagyunk "páran", akik az "együttműködésből" valahogy kimaradtunk.
Talán azért is, mert speciel nekem nem tetszik az a fajta "együttműködés", hogy én megmondom mi van, te pedig fogd be a szádat!".

Az egészségügy sincs a kiemelten helyrepakolandó területek között.
De jó hírrel is tudok szolgálni: Selmeczi még nem mentette meg az egészségügyet. :)
@a szív fészkei:
Ide-oda vonulgatásaim közben két dologra figyeltem fel: az ismert házak, ahol büszkén lengett a zárpádsávos, most lobogótlan.
Érdekes...
A másik: a karácsonyi fények szomorúan szerények voltak idén. Tudjátok, amikor a falu-városka utcáin a házak kültéri fényecskékkel ékeskednek, és az ember szíve megmelegszik tőle. Hát idén aztán nem volt ilyen. Alig volt kidíszített ház.
@csaknézek...: Ne adj tippeket, hátha tud olvasni!:-P
..vagy az alkalmazói, esetleg a hírfigyelő s.c.!
@Interlock: itten kérem, arról van szó, hogy az IMF-fel megtárgyaljuk az új kalaptörvényt. Az IMF pedig bank. A mienk. És igen a Nyugat elragadtatta magát, és sokszor túlzásokba esett, esik. De nincs gáz, van viszont villany, víz.(fhu ez erőltetett volt). DE
DE
Elég sok okot adtunk rá, nem keveset, sokat. Na erre jön még a matolszkizmus, ami nem kis sikereket ért el gazdaságilag. Na most ezeket a sikereket mi nem látjuk, de érezzük.
@namitirok:

Nem látod a pozitívumot?
Ezen as képen Plagi bátyánk tök hibátlanul jelbeszél. :)
@csaknézek...: Hát, szép egy darab ez a mi miniszterelnökünk. (az övék...) Mit is vár? Nem olvasnak mértékadó lapokat? Má' onnan a két vállra fektetendő Európából? Hónapok óta, csak az érveiket sorakoztatják fel az EU potentátjai egyfolytában, a magyar kormány hülyeségeit méltató megnyilvánulásaikban. Senki sem Írástudó a Lévay utcában? Jó, a várkerületben nem, de gondolná az ember, hogy a kormányzat tájékán csak akad egy akárki, akinek nincs hányingere a kölyökkori paradicsomlesében úszkáló betűtésztától.Vagy esetleg bepálinkázott a Cár Atyuska a brókerekkel és még nem tért magához, azért folyik össze a szeme előtt a sok írás, amelyekben verbálisan tökön rúgják? Gabika megaszondta. Szóval be vannak baszva.
@Fabius: Így is van, viktátort szintén sorosgyuri seggéből húzták elő.
@Interlock: Szerintem írt ilyet sokat az Eu, az IMF.
Jött ide tavalytól, a médiatörvényük óta hivatalosság és elmagyarázta, hogy ez az Eu és ezért meg ezért nem jó, nem Eu-kompatibilis, nem kóser, nem komilfó a demorkáciacsorbításuk. Leszarták.
Egész tavalyi elnöki év ezzel ment el, pláne, hogy mi voltunk azok a főnökök papíron, akiknek ez lenne e a feldata: ügyelni az Eu-értékekre. Sajtó-, vallás- egyéb szabijogok, jegybanki függetlenség,. Még hogy mondják el, hogy megértse Orvbán?

Kérték szépen, nem igaz, hogy nem kérték szelíden, komolyabban, udvariasan,emeltebb hangon: Barroso, Olli Rehn, külügyminiszgterek, stb.,stb.. Tavaly volt egy diplomáciai fricska már, amikor elnökség ide vagy oda, Lengyelországba vitték el nagy összeröffenést Obamástul laza kis figyelmeztetésként. Orvbán azt mondta erre, á semmi komoly: nem akartak dugót Pesten ennyi hülye diplomata miatt, direkt jó így! hirszerzo.hu/hirek/2011/2/17/20110217_elnokseg_orban_csucs.

Amcsi nagykövet ötször körbesasszézta, udvariasan kivárta, hogy nagyságos Orvbán fogadja végre őt, stb. Clintoné is x-szer találkozott vele, kérlelte, levelezett.

Mi vagyunk mi, hogy ránk külön gyépé-osztály alapítsanak???? Mit várnál?? Mert mi a Szíriuszról jöttünk, nekünk mindent szabad? :-DDD

Vannak stációk a diplomáciában. Ha mindent kimerítettek - és nagyon úgy tűnik, ez van most - jön az erő szava, ja a pimasz pofával szemben. Szerződött tagok vagyunk valahol, végletekig nem lehet lacafacázni mások kárára...

Most van az a fázis, hogy ha nem érted a szép szót, hát nem adok zsebpénzt. Basztad az esti kiruccanást, a hawaii-t fiam. Te meddig hagyod magad a kölyködtől szivatni?
@csutkababa: DE majd eltoljátok a sok beteget kezelés híján az új sokmilliárdos Fradika- és debreceni stadionba levegőzni és megmutatni, ebből a pénzből mi lehetett volna az érdekükben. Demagóg mocsok vagyok, tudom.
Csili csal-a pala bácsi addig marad, míg a gazdája akarja. Ezért ne háborogjatok-hőbörögjetek, mert a vezér az isten. Utána jön csak bárki. Aludj nyugodtan csal-a pala bácsi, míg viktáror nem szól. Ha igen, csak akkor lesz baj. te még nem végezted el a kitűzött feladatot, neked még küldetésed van, hát nyugodj meg, pala bácsi.
@csutkababa: Mondjuk itt, a fővárosban volt még. Látszatra még errefelé annyira nem vészes a helyzet. A 2-i tünti is a full kivilágított gazdag boltos Andrássyn volt.
Azért ez sem semmi. :(

A hullákra vizelés mint a demokrácia prófétáinak térítőeszköze, ugye, Clintonné?

Újabb videó rántja le a leplet az Afganisztánt "demokratizáló", a "lakosságot a táliboktól védelmező", jóságos amerikai "vendégek" igazi arcáról: az alábbi képsorokon az látható, amint jenki tengerészgyalogosok halott afgánokat vizelnek le, az egyik pedig közben "szép napot" kíván nekik.

A sajtó második Abu Graib-ügyről beszél, miközben mindenki nagyon jól tudja: egy ilyesmi csak ártatlan tréfa ahhoz képest, hogy mi zajlik ott nap mint nap.

S közben Clintonnéék bennünket oktatnak ki emberi jogokból, demokráciából és egyebekből. A kormány meg persze nem mert visszakérdezni, pedig nyugodtan közölhetnék vele: egyszer a vizeletet és a vért mossa le az Izraelért végigmészárolt államok hulláiról, utána akarjon véleményt nyilvánítani egy 1568-ban - Európában elsőként, Amerika ekkor mínusz 200 éves volt - vallásszabadságot hirdető nemzet ügyeiről.

youtu.be/a4UPPaHbhkY
@Interlock:

Ok, én sem gondolom, hogy Igazságos Mátyás Királyok ücsörögnének az EU-ban, vagy az IMF-nél.

Azt sem hiszem, hogy kizárólag önzetlen szempontok vezetnék őket.

A gyerekpéldád kissé valóban sántít, mert ez a magyar "gyerek" nemcsak az EU házát dúlja fel, de a saját szobájában kínozza a kis háziállatait (ez sem túl jó hasonlat) :).
De evvel oda akarok kilyukadni: kormányunk elsősorban nem az EU-nak tesz rosszat, hanem nekünk, magyaroknak!
Mi ezért dühöngünk.
És persze hogy nem a legszerencsésebb, ha a külföld teszi helyre kormányunkat.
De ki, mi tehetné helyre? Ki, mi zavarhatná el?

Én sem akarok zsarnoki fennhatóságot hazánkban. Viszont úgy látom, hogy ami ilyen jellegű veszély van (illetve már többről van szó, mint veszélyről, de még bőven fokozódhat) , AZ NEM KÜLFÖLDRŐL JÖN!

Abban sajna ellent kell mondanom, hogy megalapozott érvekkel világot lehetne gyújtani némely honfitársunk fejében.
Érvrezisztensek... :)
@csutkababa: De ide elért egy zászlóvivőjük,lengeti fennen, alig hagy magának szünetet. Úgy látszik Made in China drágább lett az árpádsávos már.
@Gábriel angyal: na menjél már most már. mondom, hogy jobblikos vagy. Általánosítás a fegyvered, olyan vagy! Tehát az összes amcsi halott gyalázó? Sőt! Clintonné is volt mi? Lépjünk ki az Usából is? Na?
Becsüld meg őket inkább, mert akkor hol működne a kedvenc oldalad a kuruc? Inkább írj valamit a toleranciáról.
@Gábriel angyal:

Gondolod, hogy itt bárki is agymosott és elvakult amerika-hívő lenne?
@csaknézek...: Egyébként ha valaki tagja egy klubnak, társaságak, sportegyesületnek, kórusnak, mindegy, akkor vállal a belépésel valami regulát önmaga felett. Akkor vannak rá,ahogy mindenki másra is vonatkozó szabályok. Mert ha mindegyik tag elkezdi a maga őrülményeit forszírozni, két perc alatt szétesik a világ, feje tetejére áll minden, Káosz professzor by SP jön el.

Eu, IMF egy szabályrendszert követel megmindenkitől. főleg a renitensektől... Fennhatóság ez ja, de mindenki nevében, mert a rossz példa ragadós, az anarchia meg azonnal kirobbanthat itt Eu közepén egy harmadik világégést. Hisz azért itt mindenkinek vannak sérelmei a másikkal szemben, mint egy oviban.

Ha nincs óvónéni, kivájják egymás szemét a fijúk-lyányok simán egy laza homokozóvödrön vitázva. És akkor csak a kötszer fogy, jobb nem lesz a világ, az erőszak erőszakot szül..

Megint ez a nekünk legyen minden szabad-rizsa Mert miért? megérdemeljük? Mit tettünk bele a közösbe, hogy ezt megengedjék nekünk? Ki léphet innen persze a történelemben először, arra is játszik.

Az jó lenne neked Interlock német munkát végezve? Mert vagy ráveszik mostantól szigorúan, hogy földre köpni, küszöbre szarni, házigazdát vegzálni pénzkérés közben nem illik, vagy kirugdalják és többet nem állnak vele szóba - sőt még a kaput is beszögelik előle. És akkor nincs bécsi vásár meg ilyesmi gondok, hogy mennyiért parkoljunk ott.... Vízumkényszer lesz kis szíveim, nehogy ottani munkalehetőség! A kölykeitek jövőjével effektívevigéckedik ez a tetű. Ohne Erasmus-ösztöndíjak, stb. Ohne bécsi ingyenes egyetem. Ezzel játszik a bonsai duce. Hajrá neki?? El vagyunk egyedül, neszójjábeee??

Szóval te mit tennél? Ötödször mosnád fel a kéglidet egy ilyen odahányós után angyali mosollyal? És adnál persze puszira pénzt is, persze, amennyit csak akar, el se kell számolnia vele.
@csaknézek...: Amerika szemetét felhozni akkor jogos, ha a mi házunk táján minden rendben.
Állítólag kivizsgálják, én is elítélem ezt, mint minden normális érzésű ember.
Ez azonban nem menti pártunkat és kormányunkat, miként a nagyzolás és a szarrágás/ruppótlanság egyszeri megjelenése mutatja!
Azért szégenykezzenek, akik elkövették, ezért meg az egész ország?
@lafatyolokft: Dehogy általánosítok, éltem egy ideig Kanadában és az USÁ-ban is jártam. Sok igazán remek ember él ott is. Inkább azért hoztam ide, hogy lássuk; Clintonnénak bőven van oka a saját portáján söprögetni.
@lafatyolokft: Ja, USÁcskából nyomassák a kurucot hülye amcsi fasiszták azért, ha itt betiltanák - nem a szemét hangneme miatt, hanem a kiadott nevek, címek,telefonszámok és hozzá kapcsolt fenyegetődzések miatt - azok a jó amcsik ugye, mert megteszik nektek? Klu-klux-klánt is szeretitek? Nagy hősök a cukros zacsis fejükkel.
Náci anyagok onnan áradnak ide gond nélkül, mert ott valóban szólásszabadság van az ilyen hulladékra is.
@csutkababa:

Fake. De játszhatsz te is ilyet, ezért van:

hiteleshirado.com/
Nocsak, nocsak. :)

Egyre kevésbé bízunk az EU-ban

index.hu/belfold/2012/01/12/europai_unio_megitelese_a_magyarok_koreben/

"A Jobbiknál a szerdai brüsszeli intésre elszakadt a cérna, tüntetést szerveznek azoknak, akik ki akarnak lépni az Európai Unióból. Az unió megítélése eddig sem volt túl jó nálunk, az évek során sokan csalódtak, és a legfrissebb felmérés szerint már a magyarok fele sem bízik az unióban. Az összes párt táborában akadnak euroszkeptikusok."
Schiffer Andrást javasolnám Köztársasági elnöknek,a zongora már megvan:)
Más Vágó Gábor az ATV hiradóban kontroll-c kontroll-v Köztársasági elnöknek nevezte...de ha csak bábu, akkor a bábunak is le kell mondania ha igazak az információk.
@a szív fészkei: jav: belépéssel nemhogy, effektíve vigéckedik
@Gábriel angyal: Akkor jó.
Első benyomásom usákokról: fucking turists. Ez volt a válasza annak akitől egy másik usákok kért útbaigazítást. Sőt még ennél is rosszabb a véleményem róluk. DE
Amikor a matolszkizmus miatt még nem mi adunk hitelt, akkor elolvasom amit a Clintonné ír, sőt megfontolom, és ha még nyakas gőgös kuruc is vagyok, sok dolgot megfogadok belőle. Tudod miért? Ugye tudod, főleg ha éltél ott.
@Gábriel angyal: Ők söprögessenek ott, mi meg itt. így lenne rendjén..de az, hogy ők a Sátán, mi meg az angyalok, nem hinném. Pedig most valahogy az IMF és az Unió mintha kizsákmányolóként lenne itthon számon tartva.
Marx szellemét nem látod fennen forogni?
Ha ők eltávoznak, eljő a Kánaán? Nem lesz korrupció, idióta intézkedések és összevisszaság? Mert úgy tűnik, most öléggé nagy a katyvasz, a fejekben végképpen!
Erre nem megoldás a "bűnösök" felmutatása, sem a másra mutogatás. Hol az ígért gazdaságélinkítés? És hamár válság van és ezért álltunk meg, akkor hol vannak a megszorítások?
A szocik, ha nehezen is, elkezdték, Unortodoxiában azonban ez nem járható?
..és ha rákényszerülünk, akkor mi lesz? Földindulás-égzengés, anarchia?
A végén még Gyurcsánynak lesz igaza, hogy a fenyő vinné el!:-(
@Gábriel angyal: A Jobbik lépjen ki. Tisztább lenne nélkülük, az biztos. Tehát Orvbán az ő programjuka valósítja meg. Csak Morvay szentasszonyotoknak szóljatok előtte, mert utálja, ha kihúzzák hájasodó segge alól a millákat hozó szinekúrát.

A libsiknek azért ment neki, mert nem szavazták be másodszor az ENSZ-be.
Shit Plág(ium) takarongy a magyar kosz-társaságból !!
(Ezt pl. több topicból plagizáltam össze,
de csak palika iránti tiszteletből)

És még egy örökbecsű plágiumom:

Ez a hatalom megviktorlott

(Pepecs-Eleké, hogy mondatna érte imát a csepeli polgármester.)
@a szív fészkei: szerintem azzal, hogy a jobblik azt hangoztatja, hogy ki az eu-ból, sokaknál leírta magát. Szerintem kisebb politikai szepuku, a választásoknál majd felemlegetik. Morvaji meg díszpéldánya a gyökérpatriotáknak, mekkora szégyen és pazarlás, hogy egy ilyen ül Brüsszelben.
@a szív fészkei:

Hozzáteszem: Morvai a Szadesz programján ügyködött 1994-ben és 1998-ban.
megint gaz imoeralista nyugati termekekt vasaroltam... megyek felkipok azt alaallok
@lafatyolokft: Szerintem meg nem. Ezzel a Fidesztől is hozhatnak szavazatokat. Ilyen birka kishazánk magasztos népe!
@Bloghėzag:

Itten plagizálás tegnap óta nincs, csak palizálás (bye Pom-Pom). :)
@a szív fészkei: én nem sokáig szoktam hagyni a kölyköt, ugyanis kétéves kora ellenére simán igazítok a pelenkáján egy jelzésértékűt, ha a szép szó nem használ. Nálam az a szokás, hogy komolyan már csak egyszer szólok.
Tudom, hogy igazad van, tényleg nem a tényekkel akarok vitázni. Nehéz elmagyarázni, na.
Talán valami olyat szeretnék, hogyaszonyga: a ti törvényetek 14§ 2.b pontja nem jó, sérti az EU alapszerződés 88§ 35.c pontját, ezért és ezért. Ekkor mindenki hóttbiztos lehet abban, hogy az illetékes végigolvasta a miénket, ismeri és tiszteli az EU-szerződést, satöbbi. Amikor esetleg visszakérdezünk, hogy figyi má', két éve emezeknek miért nem szóltál, hogy az ő törvényük meg másikat sért, akkor töredelmesen bevallja, hogy nem akart, nem vette észre, vagy mittudomén. Szóval egyfajta feddhetetlen, támadhatatlan politikai korrektséget szeretnék látni.
Nem szeretek hinni.
@Gábriel angyal:

Utáljuk együtt a zúniót, phö-phö.

Ja, máris abban a pillanatban, amint Vona Gábor demagóg őfelsége nyilatkozik, hogy mi a bánatos kókadt lófaszból finanszírozzuk az országot, a Jobbik lemond a pártfinanszírozás ráeső részéről.

Felőlem lehettek Európa cigányai, akik szerint ide a segíjkét, de a kötelezettségeket számon kérni diszkrimináció!!! - csak nekem ne legyen kötelező ehhez a hordához tartozni.
@namitirok: a jobblik veszély egyre erősebb. inkább nekem legyen igazam.
@pom pom: Nem , nem, nem!
a mi Palinkánkat nem engeggyük!
Inkább kilépünk a Zejuból, de akkó' senem!
@lafatyolokft: Háperszehogy! Én is azt szeretném, de amit szeretnék és ami várható...hm..:-(
@Fabius:
Detökjó :) Köszi :)
De valamit azért elmond, hogy egy mikromásodpercre komolyan vettem...
@namitirok: zagyva mint külügyminiszter, audi-grósz mint igazságügy... s a többi.
na akkor lesz itt szívcsakra evés
@csaknézek...: sajnos ezt a rezisztenciát naponta tapasztalom, de azért megnyugtat valamennyire, hogy a jobban sikerült kérdésekre nem tudnak, nem szoktak válaszolni. Menekülésük azoknak érv, akik még kételkednek.

Hogy ki állíthatná meg az ámokfutást? Nem mondom meg, mert máris letartóztatná a csendben olvasgató TEK :-) Viccen kívül, mi. ~4,5 millió pártoktól elfordult választó, zömmel aktív dolgozó. Néha előjön bennem egy olyan kép, amin csendesen álldogállunk önkormányzatok, pártirodák, Parlament előtt. Várjuk azt, hogy kijöjjön valaki és elmagyarázza végre, mi folyik itt, merre tartunk, mi a cél. Ha elhisszük, hazamegyünk, ha hazudik, nem fizetünk adót és járulékot, őt magát leköpjük, és megkérdezzük még egyszer. Ha hazamentünk, de nem jött be, a választásokon elindítjuk a sajátjainkat, és egytől egyig beszavazzuk őket a mostani seggfejek helyére. Ha nem sikerül ez sem, akkor mehetünk világba, megpróbáltuk, kár volt.
Bili, tudom. Kétségbeesett ötletelgetés egy olyan kitörési lehetőség megtalálására, amire hangyafasznyi befolyásom sincs.
@Interlock: Utópia. De szép, be szép!
Vizuális alkat lennék, elképzeltem!:-)
@csutkababa:

Ja: tegnap megtörtént, hogy a egy blog (nem a Hírcsárda) írását komolyan vette valaki, igaz, alig volt ideje ránézni.
És egy pár másodpercig én is komolyan vettem.

Ez tényleg sokat elárul mai viszonyainkról...
@csaknézek...: Kettőig én is.
Ezért jobb a Hírcsárda, mert ők csak megelőlegezik a híreket, de legalább nem csúsztatnak, mint a királyi!:-D
@Interlock:

Pontosan hangyafasznyi.

De sok-sok hangyafasz együtt már akár asztalt is emelhet! :)
@csaknézek...: Ja, csak az a mocskok nem hosszabbították meg a jelölését másodszorra az ENSZ-be, hanem egy vállaltan zsidó!!! csajt küldtek ki a második etapra. Na attól galydult meg. Most BX-et is kihúzni a valaga alól...
hvg.hu/w/20120112_plagium

Most vagy TótaWé szelídült, vagy állócsillag és a Zuniverzum szédült el!
@Fabius: Kicsit érdesebben mondod, amit én. Kösz!
@a szív fészkei: Alpesi levegőt vagy svejci sapkát, esetleg franciakulcsot vélhetőleg!.-)
@csaknézek...: Elsőre én is így írtam, de a bötűellenörző rámszólt!
Próba: Tóta W. szeliden ül. ...nem jó
Tóta W. (ezt is javíttya a dög!) szelíden öl!
Na, ez az, így mehet!:-D
@a szív fészkei: spanyol ruhát :D üditőt...felvágottat :D ilyen normális napi dolgokat
Upgrade:

"Olyan emberek értékelték jelesre és engedték át Schmitt Pál államfő plágiumgyanús doktori disszertációját, akik tagjai voltak egy szervezetnek, amelyet az akkor Schmitt által vezetett Magyar Olimpiai Bizottság hozott létre. A szervezet az olimpiai múlt gondozásáért felelt, és 1990-ig Schmitt vezette. Az egyik bíráló szerint rendben volt Schmitt lábjegyzeteket mellőző dolgozata, és politikai támadás az egész ügy."

www.origo.hu/itthon/20120112-schmitt-kozeleben-dolgozott-a-doktorijat-dicserettel-elbiralo-tortenesz.html

Hümm...
@csaknézek...: Ilyen nyugati marhaságokkal ne etess, mint a latin, ami hót nyelv!
Ékírást nekiek, a lábok közé! (na jó, tudom, az rovásírás, de az már igen sok lenne!:-)
@Interlock: Pontosan ezt tették, rámutattak. Orvbánék ezért mást fordítottak - ill. kihagytak az oda menő anyagból - tavaly a médiatörvényről nekik és mást nyomattak itthon.

Nelli Kroes is vizsgálódott, amennyire a lehetőségei engedték: ataszjelenti.blog.hu/2011/02/03/mit_vizsgal_neelie_kroes_mire_valaszol_a_kormany

Szóval nem úgy megy az, hogy lebasszák, mint a pengős malacot csak mert ők a erősebb kutyik... Ez is jobbos csúsztatás szerintem.
@namitirok: Pedig a svejci sapka az de hungarikum még mindig kocsmai körökben, nem?? :-DD
@felebarát: Csizma, Almdudler, prizer...pfúj!
Mikor Magyar bocskor, Pí-víz (kevésbé kényeseknek Ásványvíz a Duna-Tisza köziből), disznósajt is van!
lelked rajt'!:-)
@namitirok: magyar bocskor 40 ért...tisza cipő a másik...magyar ruha termék...izé nem találtam...

Pí az még magyar?
@a szív fészkei: Nem járok kocsmába! (nem lehet rágyújtani, pont, mint a döglődő impiristáknál!:-)
megyek eszem egy kis kolozsvári szalonnát kÁRPÁT KENYÉRREL ÉS TORMÁVAL
@felebarát: Hogy a viharba ne lenne!
A Bakonyba' csapojják, színtiszta, igaz madzsar forásbú'! Magyarán életvíz, no!
www.bakonypiviz.com/net/index.php
@a szív fészkei: nem, nekem nem lenne jó, főleg, ha arra gondolok, hogy családom éhenhalása ellen - tekintettel a helyi kinyírt gazdaságra - külföldre mennék, velük egyetemben. Szeretek itt élni, szakmám és nyelvismeretem ellenére is itt élek, mégis mennék, ha a német úgy döntene, befejezte.
800 másik család ugyanígy szívná meg, több ezer áttételesen, tehát egyáltalán nem lenne jó.
Barroso, Rehn, Mrs. Clinton (és még sorolhatnám) egyrészt nem vette figyelembe a tényeket, másrészt kötöttségek is fékezik őket. Nem vették figyelembe azt, hogy Orbán egy olyan politikus, aki épp leszarja a vele egyet nem értők véleményét; hiányzik belőle a szégyen leghalványabb érzése is, a korrigálásra való hajlam helyett inkább a csakazértis ellenállás az ő kenyere. A Nyugat azt hitte, hogy magukhoz hasonló karakterrel beszélnek.
Illetve, hiába hányta le századszor a szőnyegüket, ők nem engedik, talán nem is nagyon engedhetik meg maguknak azt a stílust, hogy beleverjék az arcát a taccs kellős közepébe. Üzleti, gazdasági érdekből cselekednek, persze; de nem főnökei Orbánnak, ráadásul - hozzá képest nagyon is - kultúremberek, máshogy szocializálódtak. Könnyű, és kevesebb negatív hatással jár rájuk nézve az, ha a kormányt rajtunk keresztül szopatják (pl. forrásbefagyasztás, nuku hitel), mert a mi személyes nyűgünk egyik médiának sem nagy hír, azaz szinte érdektelen, max. azért említik, hogy Orbán faszságaira mutogassanak vele. Hogy megteszik-e? Meg hát, ha muszájnak érzik. Fogjuk ezért szeretni őket? Nem nagyon, azt hiszem, bár Orbánt a zöm biztosan jobban utálja már most is.
Megint nem tudom jól megfogalmazni, de: abban érzem felelősnek a Nyugatot, hogy nem tett meg mindent az olyan kétségek megszületése ellen, illetve megszüntetésére, mint mondjuk a "ballib súgástól" vezérelt Clintonné levele, Brüsszel "vádaskodásai", és a többi. Saját bevallásuk szerint egyetlen közvetlen kollégám sem olvas blogokat, Index meg Origo a netes "csúcs"; tévét néznek, meg a faternak még mindig járó hírlapot böngészik, ha épp nem tüzelőt hasogatnak. Úgy szidják Orbánt, hogy közben nincsenek meggyőződve arról, nincs-e néha igaza (legalább egy kicsit), meg arról sem, hogy nem-e mégis a mocskos szocik akarnak visszakapaszkodni, mindenkit kijátszva mindenki ellen. Apám szokta mondani: "Fasz se tudja, fiam, meddig ér a vörösök keze".
mi...Bajnai Orbán kihívója..uh lemaradtam,,,
@felebarát: Mán Petőffy is támogatta a magyar dohányipart, ne feljecs del!
dohanymuzeum.hu/petofi-sandor-cigarettapapir-2
cigarettapaírok és hüvelyek..hm! felhívom a figyelmet a "p" hijányára!

"Hogyha messze leszek Tőled vettetődve
E lap által légy rám emlékez tetődve!"

palibátyánk, a zősmagyar után/előtt!
@felebarát: Megőrzik eredeti állapotában, már ez is baj?
Szégyen-gyalázat, már a gengszterváltáskor is az volt!
Szijjasztok! (Remélem SMpacisan, hejjesen írttam!)
Agyacskám maradékát is elhagyom... Szoliszökevény pitsa megnyilatkozott... Éljen a Párt!
"Figyelem, csak erős idegzetű olvasóknak ajánljuk a Fidesz-szóvivő legfrissebb nyilatkozatát, olvasás előtt érdemes a gyerekeket kiküldeni a szobából, hogy ne hallják az önkéntelenül kitörő őszinte reakciót.
Szóval Selmeczi Gabriella az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írja, az üzemanyagárak szerte Európában emelkednek a válság és a pénzügyi nehézségek miatt, Magyarországon pedig a helyzetet súlyosbítja a forint elleni spekuláció, és az ebből adódó árfolyam-ingadozás is.
"A kormány – ellentétben a benzint terhelő adókat folyamatosan emelő szocialistákkal – bebizonyította: tisztában van azzal, hogy a magas üzemanyagárak hatással vannak a gazdaságra és a kereskedelemre. Ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és tavaly bevezette a fuvarozók számára a kereskedelmi gázolajár intézményét, éppen a lakosságra átgyűrűző negatív hatások kivédése érdekében" - rögzítette.

Mindez arra próbált meg reakció lenni, hogy a Mol szerdán bruttó 10-10 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el.
Nem érdemes belemenni a nyilatkozat abszurditásába, talán csak egy dologra hívnánk fel a figyelmet: a Fidesz-kormány alatt is nő az üzemanyagok adótartalma, legutóbb épp idén január elsején volt adóemelés."
Ennyi ésszel, hogyan talál haza? Mert egyedül ki van csukva!!!
Ekkora "hüjje pitsát"! :DD
Ez szabadon jár-kel, bár agyhalott zombi...

ecoline.hu/ki_hitte_volna/2012/1/11/Selmeczi_szerint_a_forintspekulacio_miatt_d_8OG4DF#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2012_01_12&utm_medium=email&utm_content=top1
@Interlock:

Teljesen felesleges lenne ez is. Ugyanis aki aláírta az Alapjogi Chartát annak - elvileg - elolvasni is illett volna.

Ha az Unió azt mondja pl, hogy az adtavédelmi törvénnyel megsértették az A.C. 8 cikkét azt Orbánnak és a sleppnek fejből köpni kell. Te, ha nem tudod mi az (ami teljesen természetes, miért is kéne) akkor legfeljebb rákeresel, és elolvasod...

8. cikk

A személyes adatok védelme

(1) Mindenkinek joga van a rá vonatkozó személyes adatok védelméhez.

(2) Az ilyen adatokat csak tisztességesen és jóhiszeműen, meghatározott célokra, az érintett személy hozzájárulása alapján vagy valamilyen más, a törvényben rögzített jogos okból lehet kezelni. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a róla gyűjtött adatokat megismerje, és joga van azokat kijavíttatni.

(3) E szabályok tiszteletben tartását független hatóságnak kell ellenőriznie.

...és rájössz, jé, tényleg, Magyarország megszüntette az adatvédelmi ombudsmant, helyette létrehozta az Adatvédelmi Hatóságot ami minden, csak nem az államtól független.

És ezt sorolhatnám a végtelenségig.
@Boli: Le vagy maradva, ippeg kilépünk a ZeUból és megalapítjuk a Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása Egyházát és ehhez tagokat gyűjtünk!
@Interlock:

A "mocskos szocik" bizonyosan vissza akarnak kapaszkodni a hatalomba.
Orbánnak természetesen volt, van és lesz is igaza bizonyos kérdésekben.

Amit a nyugat "bűnéről" írtál: én nem náluk keresném ezt a labdát, hanem elsősorban itthon.

Ennek történelmi gyökerei is vannak, aminek következtében (bocs az általánosítás miatt) xenofóbia, vagyis idegengyűlölő attitűd komolyan jelen van van nálunk, nem tegnap óta.

Van aztán olyasmi, hogy a Kádár-korszak kisemberének a gondolkodásmódja, aminek egy része korábbról is fakad:
- a közös az a miénk! Ezért el lehet lopni!
- aki gazdag, az burzsuj, és biztos lopta - irigység,
- meg ne merj mukkanni, mert a Hatalomnak igaza van! (ebből is fakad a mai "kell egy Vezér!" mentalitás),
- az állam gondoskodik rólunk - felelősség elhárítása, ez is a mai napig benne van sokak kimondatlan elvárásaiban.

De oda akartam kilyukadni, hogy szerintem a mi gondolkodásmódunkon kell változtatni.

Enélkül nem megy.
@Interlock: na, valami ilyesmi:
"Nem fogják az emberek hirtelen azt gondolni, hogy jah, ha Barroso is azt mondja, akkor tényleg nem stimmel valami."
publius.blog.hu/2012/01/12/megbuntesse_e_az_eu_magyarorszagot

Az egyetlen tévedés a végén van: sok választó tényleg nem fogja észrevenni, ha elveszik a jogait, sőt, tekintettel a több millió politikát utálóra, sokan lennének olyanok, akik tudnák, de le is szarnák.
@Boli:

Na menjen ez az ostoba liba a jó kurva anyjába. Igen, sajnos ezt nem tudom és nem is akarom finomabban mondani.

A kereskedelmi gázolajár tényleg létezik, éppen csak az elosztó raktárakból tömegével a boltokig árut szállító 7,5 tonna alatti össztömegű teherautókra nem vonatkozik EU szabály szerint. Nem tudom mikor látott ez a kretén mondjuk az Alkotmány utcai kisbolt előtt kamionról kenyeret pakolni. Elárulom, a gázolajár hatása nálunk +10% fuvardíj emelést eredményezett, amit a boltos sem tud lenyelni.

Kérdés a Szoliszökevénynek: ha nem én, a fuvaros, és nem a boltos, akkor vajon ki fogja ezt megfizetni kiccsillag?
@namitirok:
Ezt elba..tátok! Én már a ChT NAGYPÁHOLY tagjaként bőven elvagyok! KITÖLTI életem... :))
@Fabius: Na most elkaptalak. Nem is egy fuvarozót ismerek, dolgozok velük. A 85 %-a kb 5 éve nem emelt fuvardíjat, -saját elmondásuk szerint- mert akkor elvinni más az árút. Inkább nem cserélnek autót 4-5 évente, pedig kellene.
@lafatyolokft: A heavy piac, 18tonna felett, pedig 2011-ben egyenlő volt a nullával.
@Fabius:
A ZEMBEREK? Nem, az nem lehet, a Viktor (és magyar hangja Szájtátó) megszondta, hogy "Nejazemberekkel fizettessék meg!"
Ne áskálódj! Ez mind csak a libsibolsi propaganda! A kotonszökevény Gabci jobban tudja eztet! HITELES PITSA! NAGYON! :))
@lafatyolokft: de pont arról van szó..pl Budapest...hogy az elosztótól, a logisztikai központtól, 3,5 tonnás kocsik jönnek be a városba...amire meg ugye vonatkozik az áremelés...így a kenyér is emelkedik
@Interlock:

Dehogynem, sokan azt gondolják!

Hadd térjek vissza egy kicsit a Te hasonlatodhoz, a gyerekkel:
Ez tök olyan, mintha miután a kölköd szétcseszett mindent, elküldött a mamádba, a szobába szart, kivégezte a háziállatokat és kitépte a növényeket, szóval ezután lebaszol neki egy óriási pofont.

A kölök sírva elmegy a szomszédhoz panaszkodni, és semmi mást nem mond, csak azt hogy pofán csaptad.
Miért? - kérdi a szomszéd.
Hát mert gonosz és lelketlen. Én semmit sem tettem! - válaszol a gyerek.

Szerinted ha a tájékozatlan szomszéd elhiszi a skac dumáját, nem lesz felháborodva...?
@felebarát: Megoldás: traktorok szállítsanak!
Azokra jár a kedvezmény, a behajtani tilos táblák pedig úgysem hatályosak Demszkáj bukása óta, nem,
@felebarát: pont róluk írtam. Információim az elmúlt két évre vonatkoztak. Szereintem, most hogy 300 Ft környékéről felugrott 440 körülire a diesel, min 10-15% emelniük kell, vagy bezárnak.
@felebarát: Ahelyett, hogy keresnél Trappert meg VOR-t! (ha tudod, azok micsodák.) A Tisza is spanyol, nem? Vagy csak a dizájnere?
@namitirok: @Fabius:
Anno 2010-ben mennyit röhögtünk a "fedettpályás numizmatika" kifejezésen... Emlékszem!!! Nagyon!!! :D
@Boli:

Tegnap már átestem a SellGabi nyilatkozata miatt okozott sokkon. :)

Szó mi szó, nyugtalanul háltam :)
érdekes nincs műemlék védelem a facebookon...minden lószar van majdnemlepiső meg hasonlók
@a szív fészkei:
A Vörös Október Ruhagyár kiváló terméke??? :))
A régi mondókára emlékszel? "Hordjon Trappert, ettől kap Trippert!" :)
@lafatyolokft:

Fuvarozó sokféle van. Én aki nemzetközi cégeknek szállítok nem tehetem meg, hogy lerohadt legyen a flotta, és a céglogós autón be nem jelentett, megfelelő képzettség nélküli emberek üljenek.

Másfelől másfél év alatt 100 forintot emelkedett a gázolajár. Az ingadozást még kigazdálkodod a haszonkulcsból, (egyszer hopp, máskor kopp) de a fix adóemelés ellen nem tudsz mit tenni. A jövedéki adó emelése két három hónap múlva minden egyes polcon lévő árucikken látszani fog. Mellesleg a kereskedelmi gázolajár is feljebb ment, aki ahhoz igazította a fuvardíjat az is emelni fog, mert kénytelen.
@a szív fészkei: nem tom Zara-t vettem...

bocskait vennék szívesen, de hirtelen jobbikos lennék...pedig van egy két szép kabát
@Boli: Ezt nem hallottam, de nem is volt Trapperom, csak valami Trapper övem... De ha Moszkvában eladtad, akkor te voltál a kirájsanyi! Kis Junosztyot ért. Vagy helyi bárisnyát és akkor már lehetett a tripperrel kapcsolatba hozni esetleg... :-D

Ahogy mesélik oda kijárók. (tripperről esetükben nem tudok, csak feleségnek importált asszonykáról, akinek Trappernál több kellett. Gyűrű.
@felebarát: Zara, aham. Hú de leszoktam már én az ilyenről. :-) De nem a bocskay kedvéért.
@namitirok:

Esetleg divatba jön Móricz Zsigmond.
Mert gyalogolni jó... :)
@Fabius: Már most is látni a polcokon, a szemét multik kivételével tejet 200 forint alatt nem látni, a kenyér elérte a bűvös 3,60-at, százasokban. A közüzemi számlákról nem is beszélve. De a legnagyobb baj, hogy nem "pörög" a gazdaság, így hogyan lesz béremelés, a vállalkozók hogyan teljesítik a három..izé, a Széll Kálmán terv elvárásait, hogyan emelnek bért és miből?
Nem (csak) az árakkal lesz itt a baj, a bérekkel..vajh hogy a csudába emelünk bért annak, aki marad..vagyis a maradék 80%-nak, jósolom, a többit sajnos el kell bocsátanunk!:-(
@felebarát: Ifi Park, hát szebbet érdemelne.

@namitirok: Neki már van szentje!
@a szív fészkei:
Ismerős! :) Anno rokon ment ki (MOCKBA-LENINGRAD-TALLIN), vitt trapper farmerokat, FA szappant... Pénzt alig kellett vinnie. Már a pályaudvaron csillagászati áron megvették, 2 hónapig élt belőle! :))
Tallinból náci (birodalmi Deutsch Mark) pénzeket hozott, ott ereklyeként őrizgették, az ellenállás szimbólumaként... :)
@Fabius: A Gúgli ugyan a barátom, de a bevételem ezzel n(s)em nő.
Pár éve szétutaztam magam, ma Kistarcsára meggondolom, elmenjek-e! És a válság most ért el igazán!:-(
@csaknézek...:
Bocsi a lovaktól is! Állatkínzás lenne! Pókharapó megrágcsálná a csücskit... :)
A HVG most nyilatkozik Olgánál, Orbán tervét elvetették, mint indokot!:-)
@namitirok: Héhó, Demszky nem bukott. Nem indult, mert ha igen, akkor itt tán nem Tarlós lenne. Sok baromságot csinált, belefásult, akarnok lett, stb. De nem bukott,mindig győzött, ezért van büntiben a főváros örökkön örökké.
@a szív fészkei:
ChT az ISTENNŐ!
(Mi van a RÁGCSÁLÓVAL? Gy.F. - a normálisabbik :() Elvitte a TEK?
Kummantás megint:

"A Fidesz mégis besegít Bayerék Békemenetének

Noha a Fidesz "hivatalosan" csak március 15-re tervez rendezvényt a fővárosban, a hvg.hu birtokába került levél szerint a január 21-ére tervezett Békemenet Magyarországért nevű eseményre is indít buszokat vidékről...

..sem hangosítással, sem riadólánccal, sem egyéb módon nem szállunk be a szervezésbe, de természetesen a pártból az vesz rész rajta, aki akar.

Ennek némiképp ellentmond ugyanakkor, hogy a pécsi fideszesek a terveik szerint választókerületenként egy-egy buszt indítanak. Egy birtokunkba került, a pécsi tagságnak írt levélben a Fidesz pécsi szervezete elnöksége azt írta: „A félreértések elkerülése végett elöljáróban szeretnénk leszögezni azt is, hogy csak a Kormány melletti békés megmozdulásra szól a meghívónk, nem más szervezetek által időközben esetleg meghirdetett tüntetésre, így annak végeztével a buszok indulnak is haza Pécsre!”

hvg.hu/itthon/20120112_fidesz_bekemenet_buszok
@Boli: ápolja :D CHT-t :D nem ér rá :D

akad rendesen ma a blog.hu...vagy félpercig frissíti az oldalt
Istenem, olyan megható... Ez az önzetlenség...

hvg.hu/itthon/20120112_fidesz_bekemenet_buszok
"A Fidesz pécsi szervezete buszokat indít a Békemenet Magyarországért nevű budapesti megmozdulásra, amelyet jobboldali közszereplők szerveztek január 21-ére. Az egyebek mellett az Echo Tv-ben, a Magyar Hírlapban és a Facebookon meghirdetett rendezvényről korábban egy fideszes forrásunk azt állította: sem hangosítással, sem riadólánccal, sem egyéb módon nem szállunk be a szervezésbe, de természetesen a pártból az vesz rész rajta, aki akar.

Ennek némiképp ellentmond ugyanakkor, hogy a pécsi fideszesek a terveik szerint választókerületenként egy-egy buszt indítanak. Egy birtokunkba került, a pécsi tagságnak írt levélben a Fidesz pécsi szervezete elnöksége azt írta: „A félreértések elkerülése végett elöljáróban szeretnénk leszögezni azt is, hogy csak a Kormány melletti békés megmozdulásra szól a meghívónk, nem más szervezetek által időközben esetleg meghirdetett tüntetésre, így annak végeztével a buszok indulnak is haza Pécsre!”
A Fidesz által biztosított buszos utazás költsége 2000 forint, de amint azt a pécsi elnökség a levélben tudatta, a buszon nemcsak a párt tagjai férnek fel, a szervezet családtagok, aktivisták, szimpatizánsok jelentkezését is várja. A jelentkezési határidő jövő hét, de mint azt a hvg.hu megtudta: bőven van még hely, csütörtök estig ugyanis csak egy busz egyharmada telt be."

Kavarjuk, kavarjuk... Spontán! SZIGORÚAN!
Éljen a Párt! Éljen a Spontán Szabadságharcunk!
@csaknézek...: itten kérem van valaki aki szivárogtat. belső feszültség a minta pártban?
@Boli:

:)))
Biztos Te voltál az első, csak a netem gyorsabb... :)))
@namitirok:

Sajnos a gázolaj még nem látszik, mi is csak január 1-től emeltünk, akkortól él az éves keretszerződés. Az emelt díjas kilométert január végén számlázom először, az kb márciusban jelenik meg a polcos árakon.

Miután odavertek a fogyasztási adóknak a gazdaság nem fog pörögni sehogy. Az is kurva nagy mák lesz, ha a mély recessziót sikerül elkerülni. Emelt árak-csökkenő kereslet-kevesebb megrendelés. Úton vagyunk a béka segge alá.

Tavaly attól az üzleti modelltől várták a pörgést ami tőkét vont ki a piacról. (egykulcsos, 520 milliárd el nem költött pénz) Idén az a csodaszer, hogy a tavaly rosszul járó réteget beszopatták az adóemelésekkel, és most arra várunk, hogy az átlag magyar a kevesebb/kevesebbet érő pénzből emelt árakon többet fogyasszon.

Vagyis az elkúrás elkúrásától remélünk csodát.
@felebarát: sünt neki!
Vagy népszerű, vagy...izé..ezt nem merem leírni!
De azért kérek két sört, főhadnagy Nertárs!
@Boli: De. Nyugati elnyomóknak lassabb a net!

Magyar Felszabadítási Forint!
@Fabius: Az elkúrás elkúrása nem a jólét?
Úristen! Átb@sztak! Megen'!:-(
@Fabius:

Többet fogyaszt!
Például farhátból vagy krumpliból...

No smiley.
@Boli:
-Nálad már jártak?
-Tudja a tököm!
-Ja, már értem..

:-)
@Fabius: "Ugyanis aki aláírta az Alapjogi Chartát annak - elvileg - elolvasni is illett volna."
Anno másodikban kétféléves zh volt fizikából, afféle szigorlat. Elolvastuk nem egyszer a jegyzeteket, könyvet, átmentünk, örültünk. Negyedikre - mivel két évig (sajnos) szinte semmi szükségünk nem volt rá, bizony már bele kellett kukkantani, ha valami mégis előjött.
Tudom, hogy sántít, de az ember felejt. Orbán speciel nem csak az Alapjogi Chartát felejtette el, hanem azt is, hogy mással utánanézessen, legkésőbb akkor, amikor szólnak neki, hogy "hébazmeg, 8. cikk megvan?".

Egyébként úgy érzem, pont ez kell, mármint a tételes, konkrét, mellédumától és újságírói, szerkesztői véleménytől mentes lista, nagyon is. Ti értelmes emberek vagytok, sok tapasztalattal; értetek félszavakból, felismertek összefüggéseket mindenféle idézetek alapján, alkalomadtán latinul is idéztek. Tessék tudomásul venni, hogy (megint csak a környezetemből kiindulva) egy csomó ember nem ilyen! Végletes, de létező példa:

- Képzeld, Józsi, aszonta ez a Barózó, hogy Vitya kinyírta az ombuccembert, de a Vitya tagad!
- Nebazmá', télleg-e? Ki vót az?
- Mitt'omén... Te, főnök, hallottad? Kinek van igaza?
- Nyugi, emberek, benne volt a Hírlapban, de nem így. Viktorék egyszerűsítettek, átalakítottak, adót spóroltak. Azt a két raklapot pakoljátok vissza, aztán fel kellene mosni a folyosót...

A két melós huszonéves szakmunkás, akiknek a net idióta FB-videókig terjed, a főnök pedig egy "Add, Uram, hogy a Fidesz ezer évig uralkodjon" típusú ember. Én meg mellettük kávéztam, mer' ilyen mazochista vagyok.

Ha lenne egy ilyen, mindent bele lista, tételesen benne, hogy ezt írtátok ti, és ezzel meg ezzel ellentétes, kinyomtatnám, és legközelebb húsz ember előtt mosnám vele padlóig azt a műszakvezetőt, miközben mindenki láthatná, ott az igazság a kezemben; nem meggyőzni kell, hanem tömegeket bizonyítva meggyőzni. És kinyomtatná sok ezer ember, hogy másokat lemosson vele, és NENYI-hez vagy mijafaszomhoz hasonlóan lóghatna mindenhol, ahová a bátrabbak ki merik tenni, és tele lehetne vele rakni hetente egy weboldalt, beszélni róla minden bevállalós rádió- és tévéműsorban, és az ..tenbasszameg, megint felidegesítettem magam.

Muszáj lenne egy kicsit tanítgatni, terelgetni az olyan gazdasági és politikai analfabétákat, csökkentlátókat, mint pl. én. Örök életünkre bukó lesz, Orbán-Gyurcsány-Vona triumvirátus, ha a tényleg értelmesek megelégszenek azzal a szinttel, ami egymás között tökéletesen elég...
Egyszerű német trógerekkel beszélgetve szégyelltem magamat azt hallgatva, amit a jogokról és kötelességekről úgy általánosságban előadtak. Na, azt a szintet kell elérni itthon is, sok millió kétkedő a külföldben is kétkedik.
Félreértés ne essék, nem az ajtón kopogtattam, mert tudom, hogy ez nem az az ajtó. Csak úgy elmondtam.
@Fabius:

Akkor már a bevezetőt át kellene írni:)

"Leírás:
Gondod van valamelyik nagy államfővel?"
@csaknézek...: bár le tudnék írni egyszerre mindent, ami eszembe jut nap mint nap... leírtam volna ezt is. Csak hol az idő rövid, hol a téma terel.
Igazad van, természetesen :-)
@Interlock:

"Egyszerű német trógerekkel beszélgetve szégyelltem magamat azt hallgatva, amit a jogokról és kötelességekről úgy általánosságban előadtak. Na, azt a szintet kell elérni itthon is, sok millió kétkedő a külföldben is kétkedik."

Pont erről írtam.
A gondolkodásmód megváltoztatása.
@felebarát:

www.solteszimre.hu/koki/

Amikor Orbány először felbukkant, simán mellécsaptam! :)
Csak a feje tetejére lehet, én meg az orrára mentem... :)
@lafatyolokft: a cégtől 4 kisfuvarozó búcsúzott el - január első hetében. Egy Stralis szaladozik azóta olyan dolgokkal a fővárosba, amit azelőtt Daily vitt, kihasználatlanul, tömegre fizetve.
És mindannyian köszönik szépen a kormánynak, öt család üzeni, hogy bekaphassák.
@felebarát:

Eva Maria Barki majd akkor petíciózzon, ha itt lakik. Addig lehet Bécsben lapulni és a labancok kenyerén jól élni.
@Interlock: Ezen az ajtón ne kopogtass, nyitva áll előtted, szerintem.
De sok ajtó van országunkban és nem mindegyik ilyen egyetértő!
Sőt, továbbmegyek: Sok ajtó van, ahol hiába kopogtatsz, bent megy az állami TV, vagy a kocsmában múlat a házigazda, a háziasszony pedig ganajoz hátul, bár a disznó olyan beteg lassan, hogy nincs már foga, amivel megegye a moslékot!
Bocs, ha rossz a példám, nekem is tele...a padlás galambsz@arral!
@Interlock:

Az a baj, hogy az ilyen típusú embereket te meg nem győzöd egy mondjuk általan megcsinált tételes listával, mert:

1: ha leírod se érti.

2: ha megérti is ez a reakció: osztakkor? Mit fáj az a személyes adat neked? Lófasztbazmeg, itten csak az fél akinek félnivalója van! Nehogymá a Barrózó monnyameg Viktor mikor nézheti meg, hogy neked hova jár a családi! Háhá, bezzeg, ha a Gyurcsány-Vona-Schiffer-Mesterházy lesegetné az nem vóna baj mi?

Megvívtam pár hasonló csatát és értelmetlennek látom. Aki ért az a szóból is ért, aki meg hinni akar annak az írás is mindegy.
@Interlock: rosszul számolsz. az, hogy nem megy az négy autó nem csak 5 család anyázik. anyázik a kereskedő is mert nem vesznek dailyt. anyázik az autószerelő is mert nincs munkája. anyázik az alkatrészes is mert nem megy az árú. anyázik a kutas mert nem megy a diesel. és akkor még nem beszéltünk azokról, akik a dailyt, az alkatrészt, a kopó szerszámot gyártják. Most, így hirtelen ennyi jutott eszembe, de még folytathatnám. Akkor tehát a komlex rendszerben gondolkozás hiányzik a gazdasági folyamatokat irányító felső vezénylésből.
@Fabius: Meglepő lesz, amit írok!
Csatlakozom Bárki Évához, aki Mária!
"Felszólítunk minden magyart és európait, utasítsa vissza a bennünket ért hazugságokat és félrevezetéseket, bátran vállalja az igazság kimondását és követelését és segítse egy új, szabadabb, békésebb, boldogabb Európa felépítését a népek önrendelkezése és az államok szuverenitása alapján."

ezzel teljesen egyetértek!
az előzményekkel kevésbé..
vazze még mindig nem mondott le, meg se szólalt, főleg nem is irt...mi van...tűkön ülök..ki kéne szedni a tűket...

eltőkitették a kontrolt :D
Csurka spicli elvtárs, mint Aczél elvtárs külön bejáratú spiclije, szintén megnyilatkozott:
"A rendezvényt a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Gondolkodó Szegedi Magyarok Közössége szervezik a dél-alföldi város központjába.

Kovács László az okokról elmondta: a meghozott törvények kapcsán egyre erősebbek és hangosabbak "a szocialista, liberális politikai, politológiai, filozófiai és médiacsoportok által keltett kételyek", és ebbe a küzdelembe bekapcsolódott az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok külügyminisztere is, a hazai szocialista erők pedig már államcsődöt emlegetnek. A szervező felháborítónak nevezte a hitelminősítők Magyarországot érintő leminősítő döntéseit.

Ez szerintük nem maradhat válasz nélkül, mint ahogy az sem, hogy az operaházi rendezvénynél a tömeg "szalonképtelen formában juttatta kifejezésre a kisebbség demokráciaigényét a többség felett".

A szervezők úgy gondolják, meg kell szólalniuk a nemzeti, keresztény érzelmű civil szervezeteknek és a kormányt megválasztóknak is. Mint mondta, a helyzet kísértetiesen hasonlít az 1918-19-es eseményekhez és a vörösterror kialakulásához.
A nagygyűlés főszónoka Csurka István lesz, és több megyei politikust is várnak..."
hirszerzo.hu/hirek/2012/1/12/20120112_csurka_orban
Tündibündik... Összenő, ami összetartozik! A legjobban a VÖRÖSTERROR tetszik!!! Ezek tényleg betegek! Az OPNI meg bezárva... Szar ügy! :)
@felebarát: Szállj le a tűkről!
Ha jól hallottam, nyaral..vagy telel..mindenesetre megérdemelt pihenését tölti!
Kifárasztotta a heveny agymunkát igénylő szilveszteri beszéd, na!

Kedves álamfő, nemigentisztelt Pál!

Já písu vám...vagy NAV... valamelyik lyó lesz, oszd be..és Uralkodj!
valhogy így kezdd a levelet, ha válasz vársz!
Adrec: 1/c Ulica Dimitrov, Sofia, Bulgaria.
@namitirok: Ezzel meg én értek egyet :)

Ideje lelépni

Ülünk a szégyenpadon. Odaültettek minket. Mert diktatúránk van, rossz törvényeink, és túlzott költségvetési hiányunk. Mindez nem csak nekünk van, de nekünk nem lehet. Nekünk nem engedik.

Isten hozott az EU-ban!Brüsszel és legújabban már az Európa Tanács szerint is „a közelmúltbeli magyar törvényalkotás során nem vették eléggé figyelembe az alapvető emberi jogi elveket.” Ebben egyébként tökéletesen igazuk is van, hiszen az „egyenruhás bűnözés” nevű agyrém megteremtésével a hatalom már abba is belepofázhat, hogyan öltözködünk fel egy kellemes hétvégi kiránduláshoz. Ilyen és ehhez hasonló jogszabályok mindez idáig csak közép-afrikai diktatúrák rosszabb napjaiban születtek – de ne legyenek illúzióink, Ajrópa nem ezért aggódik. Ők a sajtó szabadságát féltik.

Amit szabad Berlinnek, Párizsnak, Pozsonynak, Londonnak….

S még erre is mondhatnánk, hogy van benne igazság, hiszen a médiatörvény valóban a hazai jogalkotás egyik horror sztorija. Mondhatnánk, ha nem ismernénk Christian Wulff német elnök könnyű kis botlását, amikor is szó szerint „háborúval” fenyegetett meg egy számára kellemetlen ügyön dolgozó újságot. A történetből világraszóló botrány lett, s az ET, az EP, az EB, és az összes, demokrácián őrködő nagy tekintélyű E-vel kezdődő betűszó pedig – mélyen hallgatott. Mert, ha nálunk egy jogszabály lehetőséget ad az újságírók fenyegetésére, az maga a létező fasizmus, ha a Lajtától nyugatra konkrétan meg is fenyegetik őket – az pusztán „súlyos hiba”, amelyen egy bocsánatkéréssel át lehet libbenni.

Egyetemistákat és 99 éves tanítónőket megfosztani az állampolgárságuktól pedig még ennyi sem. Az pusztán eurokonform védekezés a határon túli magyarok „Hitlerre emlékeztető” kettős állampolgársága ellen.

Brüsszel párás szemmel aggódik a Nemzeti Bankért, s többek között az új jegybanktörvény visszavonását szabja a pénzügyi segítségnyújtás feltételéül, mert szerintük súlyosan sérti az MNB függetlenségét. Tegyük hozzá: igazuk van. És gyorsan azt is: nem eléggé. Mert ami a Bank utca és a Szabadság tér sarkán két évtizede folyik, az valóban példásan független – a nemzet és az ország érdekeitől. Nem vagyok közgazdász, és nem is óhajtok úgy tenni, mintha az lennék. Én nem tudom, hogy általában, elvi alapon, mondjuk Csodaországban jó-e a jegybanki függetlenség. De ahhoz nem kell sem eredeti, sem plagizált közgázos doktori fokozat, hogy lássuk: a Surányi György és Simor András nevével fémjelzett – talán Járai Zsigmond idején némileg csituló – hazai jegybanki ámokfutást azért jó lett volna már sokkal korábban kormányzati, vagy parlamenti döntésekkel megfékezni.

Vagy, ha máshogy nem megy, tüzetes vizsgálat alá venni a fenti urak tevékenységét, és megindítani ellenük a megfelelő büntetőjogi eljárásokat. Pontosan úgy, ahogyan Franciaországban is történt 2003-ban, amikor a helyi jegybank elnöke egy igen csúnyán végződő állami beruházás kapcsán a vádlottak padján találta magát. És Brüsszel, a Világbank, meg az IMF őszinte, meg nem alkuvó, mély – hallgatásba burkolózott.

Nem a mi bulink

A legviccesebb az, hogy Magyarország a brüsszeli politikai diktátumok leglelkesebb teljesítése esetén is eleshet az uniós támogatási összegek jelentős részétől. Méghozzá azért, mert túl nagy a költségvetési deficitünk. Már nyolc éve az. Így léptünk be. Akkor nem volt baj. Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányzása idején nem volt baj. Az elmúlt másfél évben nem volt baj.

Hirtelen most „lépett új szakaszba a túlzottdeficit-eljárás”. Mert, hogy az Unió által elvárt 3% helyett a mi hiányunk 3,8%. Franciaországnak 5,7%, Nagy-Britanniának 10,4%, Spanyolországnak 9,2%. Ellenük is van folyamatban túlzottdeficit-eljárás – csak az valahogy sosem „lép új szakaszba”. Abba, amelyikben megvonják tőlünk az úgynevezett kohéziós programok kifizetéseit.

Ha minden úgy alakul, ahogyan most kinéz, akkor pár hónapon belül egy olyan országban találhatjuk magunkat, amelynek törvényeit Brüsszelben elő-és felülírják, fejlesztési támogatást nem kap – viszont pontosan ugyanannyi tagdíjat fizet be, mint korábban.

Ha egy buliban leszólják a ruhámat, elküldenek átöltözni, majd ezt követően drága pénzért megveszem a belépőjegyet, amelyről közlik, hogy az árát nem ihatom le, a pultnál pedig aranyáron mérik a legkommerszebb pálinkát - akkor lassan beismerhetjük, hogy ez nem a mi klubunk. A csapos még utánunk káromkodhat, a tömegen át kell fúrnunk magunkat, a biztonsági őrök talán még izmoznak egy kicsit a kijáratnál, némi émelygés még bejátszik a belénk diktált pocsék feles miatt, de lassan kiegyenesedik a járás - és a gerinc is. Ideje józanodni, ideje lelépni. Ideje kilépni…"

Ja és a végére egy remek mese így lefekvés előtt, aki még nem látta.:)

www.youtube.com/watch?v=lfPw_bASkjA
@felebarát: Ja teljes áron drága nekem.

És sokan mondják, hogy szarabb minőség jön ide - ezt mondjuk tényleg genyaság - mint kintre és ráadásul drágábban. Be szoktam menni megnézni a vonulatot, aztán irány a second. :-)Ahol szintén van csomó Zara.
index.hu/kulfold/eu/2012/01/12/szajer_szerint_a_nagy_tempo_miatt_csusztak_hibak_a_torvenyalkotasba/
"Az EP-nek nem feltétlenül kell várnia az Európai Bizottságra, szükség esetén saját maga is léphet a magyarországi törvényalkotással kapcsolatban - vélekedett Renate Weber romániai EP-képviselő. Szerinte ha nehéz találni olyan konkrét uniós jogi előírást, amelyet a magyar törvények sértenek, akkor felmerülhet az a lehetőség, hogy az uniós alapértékek megsértésére hivatkozva lépjenek fel."

Na ez az én bajom, a kurva életbe. Döntse már el valaki, hogy most akkor jog, vagy van sapka - nincs sapka, már csak a miheztartás végett is.
@Gábriel angyal: A buliban elve összehányt ruhában mentünk, és egyből beleköptünk a welcome drinkbe.

Olvasgasd a klubtagságról szóló esszécskémet. A belépőjegyet sokszorosan leihattuk már, a
főnökök nagyon is jó cuccost toltak a klub adta pénzből. Ja most kicsit szóltak, hogy ne böfögjünk és bunkóskodjunk, mert unják már a többiek. Óh istenem!

Csapos kurva finoman jelzett eddig de tényleg közeleg a kibaszás a hóra. Mert mi még mindig mucsómacsó kiscsákót alakítunk. Sajna ez ránk, az országra vonatkozik, holott egy primcsi banda csinálta ezt a nevükben.
@a szív fészkei: mindenből second jön ide...a levisből is, amit Mo-n gyártanak, azt nem mi kapjuk meg...á fenét, mi a törököt kapjuk... :D
@Gábriel angyal: erősebb kutya baszik...azaz ha be vagy baszva ne menj neki a kidobónak...
@felebarát: Amin nincs rajt, hogy: Made in China, az hamisítvány. Tudhatnád!:-P
@namitirok: ha anno a szomszéd kombájnját nézve azt mondtam volna, a kerítésen keresztül, hogy a szalmarázó elé kell egy csapágy, azt mondta volna, hogy az drága, én meg hülye kókler vagyok.
Aláfeküdtem, kiszereltem, elétettem. Látta, felfogta, megvette, beszereltem, arathatott elégedetten.
Az egyszerű népeket a legkönnyebb meggyőzni, mert nem olyan erős bennük a tudás egyik következménye, a kétkedés. Ma őket a Fidesz és a Jobbik tudja meggyőzni, másoknak nincsenek hozzájuk szavaik.
@lafatyolokft: ha mindig minden összefüggést leírnék, ami amúgy eszembe is szokott jutni, akkor reggelig tartana egy komment, és Fabius kitiltana a megtalálhatatlan méretű scrollbar miatt :-)
@Boli: mostanában egészséges a gyomor és bélműködésem, én nem vagyok kíváncsi csurkaelvtársra -igaz már nagyon régóta nem még anno az átkosban undorodtam meg tőle- ez egyelőre média kotkoda és lehet, hogy nem is megy okafogyottá válik...az azért teljesen egyértelmű, hogy most kurvára nem 5teccik nekik, hogy békés eszközökkel nagyobb knockout-okat lehet bevinni nekik mint ők a gyújtogatással és büféfosztogatással meg a szemkilövetésekkel...k
ár hogy a máriuszt nem ütötte el a tank csak úgy véletlenül most lenne miről dumcsizni...tetű banda
@Interlock: És ez így is van!
Az más kérdés, hogy amit mondanak, az nem igaz, de legalább hihető!
A huszadik században is volt olyan hang, hogy ezek meg azok a hibásak, és lásd, mi lett belőle. Nem volt olyan rég a délszláv háború, itt, a szomszédban. És a közel-kelet most is lőporos hordó. Hát miben reménykedjünk?
"Igen, tán volna egy, a gondolat,
Mely öntudatlan a szűdben dermedez,
Ez nagykorúvá tenne, önerődre
Bízván, hogy válassz jó és rossz között,
Hogy önmagad intézzed sorsodat,
S a gondviselettől felmentene.
De trágyaféregül tán jobb neked
Tenyészni kis körödnek lágy ölében
S tudás nélkül elfogyni életeddel.
Nagy kényelem a megnyugvás hitünkben;
Nemes, de terhes önlábunkon állni."

Gondolkodj, ember..
@a szív fészkei:
Egy diplomata nemrég úgy foglalta össze, hogy ÖNKÉNT beléptünk egy klubba, ahol vannak előírások, amiket mi igyekszünk kikerülni.
Majd ráadásul még, a szalonban, a falra is köpünk egy nagyot és amikor ezért szólnak, akkor nagy hangon elkezdjük fejtegetni, hogy ez nem volt benne a szabályokban...
No igen, parasztokra és büdös bunkókra nem volt ott senki felkészülve! Magyarország politikai Elitje... A CSÜRHE!
@namitirok: az se rossz, de az még Kazinczy előtti időkből...
@Fabius:
1. még az is tiszteli a jogot, aki nem érti (vagy főleg az tiszteli? :-D ), főleg akkor, ha a gyanúba fogott személyt nem tiszteli
2. oké, játsszuk le:
- Na, Tóni bátyám, oszt' kopogtatót adott-e valakinek?
- Közöd se, de attam. Mé'?
- Hát, azé', mer' ráírta, ki maga, és kit szeretne. Na, ebbű' adja össze: ha nem védi magát a jog, meg senki, akkor akár az ellenfél pártja, akár a köcsög polgármester is tisztában lehet azzal, kit jelölt. Oszt' a mocsok bankokkal karöltve kisemmizik magát, a fiát elküldik a gyárbú', mint régen pont magát a párttagsági hiányában. Ez kell?
- Nem csiná'nak azok olyat...
- Nem a faszt, Tóni bátyám. Mindig a trógert ütik, tudhatná.
- ... Haggyáengem, szarokénrá <- de itt már valamennyire gondolkodik.

Én ötletszerűen még vívom, a kollégák közül azokkal, akik nehezebben értenek. Még ma is mosolyognak, amikor úgy kezdem, hogy "Olvastam egy blogban...", de mostanra már legalább tudunk róla beszélni. Kis lépés az embernek :-)
Az Echo TV vezetőségének közleménye

Budapest, 2012. január 10., kedd (OS) - A mai este folyamán / 2012.január 10./ több internetes portálon tévesen jelent meg a hír, mely szerint az Operánál Németh Szilárd csepeli polgármester felhívására többtucatnyian, jobbára nyugdíjasok gyűltek össze, hogy támogatásukról biztosítsák Orbán Viktor kormányfőt, valamint imádságot is mondtak a miniszterelnökért.

Ezzel szemben az igazság az, hogy az ECHO Televízió Nép hangja c. műsora hirdette meg nyilvános felvételét az Operaház elé, ahol a több száz főre dagadt tömegben, a műsor tematikájának megfelelően, a részvevők szabadon elmondhatták a véleményüket.
Az Echo Televízió vezetése a hiteles tájékoztatás érdekében tartotta fontosnak erről tájékoztatni a közvéleményt.

Kiadó: az Echo TV vezetősége

na megyek rágyujtok :D ezt nem bírom :D
@felebarát: A csűszka szerintem az, amit a seggünk alá teszünk télen a hóban..és marha jó, hidd el!
Kicsi (kici), keveset fogyaszt és jó szagú! Mijaz?
hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/?mid=5780878

félrefordítottuk, hoyg félrefordítottuk..akkor most helyreigazitunk...
ez hülye, hu nem hallottam ki volt...aláirjuk az IMF-fel, akkor is a piacról fogunk magunkat finanszírozni...akkor minek irsz alá...marha
@Gábriel angyal: azért az úton-útfélen nagypofázásról, az agresszív kismalacot megszégyenítő orbáni alapállásról egy kicsit elfeledkeztél az indokok között.
Elhiszed nekem, hogy ha OV azt a kurva sok energiáját arra használja, hogy kulturáltan, mégis keményen elmagyarázza legalább a kintieknek, mi a célja, akkor tizedennyit sem basztattak volna minket? Nem mondom, dehogy mondom azt, hogy mindig, mindenben igaza volt az összes kritikus hangnak, épp hogy kételkedem ebben. Na de stukker nélkül picsánrúgni az oroszlánt, és folyton azt üvölteni felé, hogy minden tyúkomat, de még a kutyámat is megetted ( == kiáramló extraprofit), de most aztán megdöglesz, felzabállak, nemorogjárohaggymeg - az normális?
Ha Orbánt elég nagy számban klónoznák, rohamosztag lenne.
@Interlock:
Jó is lenne az! Egy messzi-messzi galaxisban... :)
@namitirok: erre csak egy dolgot tudok mondani.
Aki ki tudja használni a tudatlan tömegeket a saját céljaira, az ellenségeskedésre, az uralomra, az zsarnok, jellemzően tömeggyilkos kiegészüléssel.
Aki ki tudja használni a tudatlan tömegeket úgy, hogy időnként tanít, nevel, irányít, időnként egy hajszálnyit becsapja őket, máskor egy picit rájuk ijeszt, de közben mindig ugyanazt a nemes cél elérésére törekszik, az meg jó taktikus, és az utókor még szeretheti is azért, amivé tette őket.
@felebarát: vannak szavak, melyek csak akkor jutnak eszembe, ha külön úgy akarom, spontán módon azonban ritkán :-)
@Boli: szerintem ne. Ha véletlenül elkúrják a CERN-ben a gyorsítót, és ütköztetés helyett teret görbít (mint az orbáni hülyeség), a végén még átkelne egy féreglyukon, és megint a nyakunkon lenne, sokadmagával együtt. Egy is sok.
Klónozás helyett én inkább bemesélném neki, hogy arcának, de főként elméjének fényességével az egész világot beragyoghatja, aztán útnak indítanám a Nap felé...
@Interlock: A "megtalálhatatlan méretű csúszka" még bizonyos nem kívánt asszociációkat indított volna be a T. Írtársak körében!
Ld. PÁHOLY, PhT.!:-)
"Turpiszság" Node Kedves Álamfő?
Már feliratozásban is?.-D 1:15
@felebarát:

"hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/?mid=5780878

félrefordítottuk, hoyg félrefordítottuk..akkor most helyreigazitunk..."

Be kár!
Pedig milyen jót őrjöngtek ezen a híren a mandineren (nem vicc, kicsit beleolvastam).

És nyilván most valamennyi ott kommentelő elolvassa a helyreigazítást is... :)
@Interlock:

"Klónozás helyett én inkább bemesélném neki, hogy arcának, de főként elméjének fényességével az egész világot beragyoghatja, aztán útnak indítanám a Nap felé..."

...hogy elhalványítsa! :)
@csaknézek...: de akkor mit mondott valójában :D? jah az már senki nem érdekel :D
és a helyreigazitásban nem kéne leirni ki mit fordíttt ordított félre :D

na ez ilyen palis marad akkor
@Interlock: amerikanizálóc te is...fú
@felebarát:

"de akkor mit mondott valójában :D? jah az már senki nem érdekel :D"

"Who wants yesterday's papers..."

(Rolling Stones) :)
@csaknézek...: kitartást, erőt és egészséget kívánok neki hozzá, na meg jó utat :-)
@Interlock:

Na látod ezért kurvára felesleges bármit pontokba szedve cáfolni. Jön Renate Weber és általánosságban mond valami FASZSÁGOT, és máris megkérdőjelezed a konkrét példámat törvényszövegestől mindenestől.

Te, aki reméled, hogy nekem van igazam se hiszel a szemednek, tökmindegy idéztem-e a törvényszöveget, elmondtam-e miért ütközik az a mi törvényünk az A.C.-vel, helyette mit csinálsz: kételkedsz. Az, hogy a szavamban nem számít. De a saját szemeddel olvasott törvényszövegben is?

Mit vársz akkor azoktól, akik hittel lógnak Orbánon?
@Interlock:

Hopp, mcvilágosodtam!
A teret meggörbítő hülyeség nem is olyan nagy marhaság!

Mert hol görbül a tér?
Hol szűnik meg az idő? (vö.: időgép, ami felbukkant már imitt-amott tegnap és előtte)

Hát a fekete lyukban! :))
@Interlock:

- Itt írja alá, bácsi!
- Analfabéta vagyok, kérem.
- Mi tetszik lenni?
@felebarát: ez van, ha az embernek évek óta kéttucatnyi gép, meg mázsányi bontott alkatrész a munkája, hobbija...
@Pantagruel: ilyen is van, sajnos. Csak azt tudom, hogy én a kimondottat írnám le.
Martonyi hangsúlyozta: a kormány "teljesen egységes most, hogy egyezségre akarunk jutni az IMF-fel". A külügyminiszter hozzátette, mindig is az volt a meggyőződése, hogy "helyesen cselekednek", ha az IMF segítségét kérik.

Igen, kedves János, te mindig Óceánia ellen harcoltál.
Húúúú, vazzzz...

"Nem változtatta meg véleményét Schmitt Pál dolgozatáról a hvg.hu által nyilvánosságra hozott ügy, ma is "alapos, tanulságos" munkának tartja a jelenlegi államfő 1992-ben született kisdoktori dolgozatát az egyik bíráló, Kertész István. Az ókortörténész professzor hihetőnek tartja az államfő hivatalának álláspontját, és "polgári lelkiismerete berzenkedik" a Schmitt ellen indult "politikai támadásoktól". Azt viszont elismerte, hogy ő soha nem tulajdonítaná el kollégái kutatási eredményeit. Állítja: húsz évvel ezelőtt jóhiszeműen járt el, mert az egyetem rektora és a dolgozat másik bírálója meggyőzte, hogy a disszertáció megfelel az intézmény támasztotta feltételeknek...

...úgy véli, hogy a Georgiev- és a Schmitt-tanulmány közti egyezések mögött nincs plágium, hiszen a bolgár kutató is sportdiplomata volt, mindketten hozzáférhettek ezekhez a dokumentumokhoz. Éppen ezért ad hitelt a KEH szerdai közleményének, mely szerint a két sportdiplomata a kutatásaiban együttműködhetett....

Kertész szerint, ha Schmitt nem lenne köztársasági elnök, akkor „a kutyát sem érdekelné, hogyan doktorált le”. Az ókortörténész hangsúlyozta, „polgári lelkiismerete és gondolkodásmódja berzenkedik” a botrány és az eljárás ellen. Kertész azt mondta, vannak sokkal fontosabb problémák az országban ennél, ezért nem érti az ügy körüli felhajtást."

hvg.hu/itthon/20120112_Schmitt_dolgozat_Kertesz_Istvan

Nem értem, ez az úriember miért nem lett eddig kormánytag.
Ott a helye!
@szerénységem:

:)

No, azért nekem mintha rémlene valami az Eurázsiai hadviselésről is... :)
@a szív fészkei: Nem tudom a mait, nem voltam a fidesz.hu-n. Te igen? Mert akkor tájékozottabb lehetsz nálam!:-P
„A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ”
@csaknézek...:

Ertéel híradó most aszonta, ez a Kertész már 20 éve is kifogásolta a lábjegyzetek hiányát.

No, akkor most mi van te Kovács?
@Fabius:

Majdcsak kialakul az egységes álláspont.
Aztán lehet üldözni a bolgár hamisítót. :)
@csaknézek...: Te mit mondanál, ha átengednél a műszaki vizsgán egy átütött alvázszámú, kerék nélküli, rozsdás roncsot, majd mindez kiderülne... Közös a szopás. :-)
@szerénységem: Ötvenezer lesz. Mé, mi mást?
Ja, hogy utána? Nem is voltam ott..vagy azt, hogy akkor még nem voklt roncs. ..vagy, hogy közösen szereztük?
Melyik válasz a jó, Tekintetes Kúria?
..és mennyit fizetek? zsebbe, ha lehet..)
Kedves Fabius!
Vérforraló ahogy cikized az általam qurvanagyrabecsült Köztársasági Elnök Urat!
Tipikus szoci mentalitás! 98-ban Skicc elvtárs felajánlotta segítségét az MSZP-nek, hogy személyében megfelelő elllensújt állítsanak Demszkyvel szemben, de ők lesajnálták a plágiumos bulgár kisdoktorit. Nekik Dr. Katona Béla kellett.
"1984-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakán szakközgazdász-diplomát szerzett, majd
megvédte egyetemi doktori disszertációját."

Na?!! Mire mentek vele? Ha elfogadták volna a MOB elnök úr felajánlkozását 98-ban, lett volna egy bukott főpolgármesterünk és nem lehetnénk büszkék Göncz, Mádl, Sólyom méltó utódjára.

összefoglalva...
Fabius! Ha sokat ugatol, kinevezzük Szűrös elvtársat, Te revizionista felforgató! Már Ő is a MIÉNKÉ.
@Fabius: nem kérdőjeleztem meg a példádat, kifejezetten azt írtam róla fentebb, hogy ez az, ez kell. Amit Renata Weber mondott, az nem az elvárt fekete-fehér, igaz-hamis szint, hanem az, hogy "talán van jogalap, de ha mégsincs, akkor általános elvek alapján mondunk konkrét véleményt".
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de engem zavar. Mondhatta volna így: "Uniós alapértékeket sért Magyarország viselkedése, és megvizsgáljuk, hogy ezek alapján milyen lépések tehetők. A helyzet egyértelmű tisztázása érdekében a vizsgálatot az uniós jogban jártas szakértők bevonásával folytatjuk."
Egy kurva szót nem szóltam volna, ha ezt olvasom, legfeljebb annyit, hogy nabazmeg, már a románok is szót emeltek, aztán - szokás szerint - íves köpés Budapest irányába, és némi szégyenérzet, hogy ilyen fasz kormányunk van. Igaz, ezek így is megvoltak, csak nem első reakcióként.
Aki szerint egyetlen kétkedőt látva felesleges a tényekre való konkrét rámutatásba energiát fektetni, az megfeledkezik arról, hogy sok millió kétkedő ül otthon; egy ideig kapkodják a fejüket Barroso, Weber asszony, meg Orbán között, aztán győz a közöny - és a leghangosabb, legagresszívebb.
@Interlock: Tudod, az a szomorú, hogy ahogylátom, itt értelmes emberek is kezdik felvenni ezt a jaj de megsértenek minket a leigázók!-modort, szóval a goebbelsi papagájtaktika, Gábriel örökös idézgetése jó munkát végez: grat, hat a kútméreg. CSeppenként de hat - mire meglesz a kölcsön, itt mindenki - párunkon kívül- vicsorogni fog az Eu-ra. Mer` hogy merik megaszondani nekünk???

Basszus, nem Magyarország, hanem az ovrbáni diktatúracsíra van szégyenpadon, épp mert nem akarnak belőle mérgező gyomnövényt nevelni, ami majd kiterjed máshová. (ahol van rá kereslet: lásd Szlovákia, Románia) Én azt látom, hogy épp védenek azzal, hogy rá-rászólnak a tetűre, hogy eddig, ne tovább, mert ez nem komilfó nálunk - ahol szintén vannak kisebb-nagyobb gebaszok persze, hol hibátlan valami? Nem is állítják,meg kell nézni az ottani világot.

Németeknél államelnök sunnyog és fenyít be lapokat, de azonnal leleplezik és nem azt mondják, hogy hú, bánccsa a mi kisdrágánkat a külföld, tüntessünk érte!! Hanem maguk, a dájcsok még a gyerekek szintjéig levive a dolgot mennek neki a korrupt pasinak! Cseheknél a minisztgerelnök Topolánek egy szál füttyben ungabungázott a hülye olasszal,- tagadta, naná - de rábizonyították és bukovár; senki nem szopta ott be, hogy a spanyolok akarják átvenni azáltal a hatalmat, hogy az El Paisban jelentek meg a faszkardozós képei... (Volt idő, amikor Orvbánék ekézték Európa-szerte Gyurcsányt, az nem volt hazaárulás persze.)

Itt mi van?? Orvbán=haza, Magyarország. Cohn-Bendit nem Magyarországot, de Orvbán autokrata baromkodását kérte ki magának, ahogy Barrosó, Clinton, Rehn mind hasonlóan.

Hogy a világ boldogabb felén undorítónak/veszélyesnek találnak egy jegybankra rátelepülő, havernak kiadott bábelnök-szerűséget produkáló törvényt a manyup sittysutty ellopása után, tán nem nagy csoda. Hogy undorítónak és diktátorinak, megfélelmlítőnek találják a médiatörvényt 9 évre kinevezett haveri szalonnamáriástul, elsikált Klubrádióstul, tévésztrájkostul, nem csoda. Csak itt.

Hogy undorítónak találják az egész röhejes bírósági cuccost Handó Tündével és Polt Péterrel, a hirtelen kirúgott kirúgott előző főbíróval, a leváltott több bíróval, a megszüntetett ombundsmanokkal, nem csoda.

Hisz a mi mozgásterünket akarnák bővíteni és nem hagyni szűkíteni - és ezt nem észrevenni, eszméletlen vakság és hit ebben a magyari É-Korának induló Levédiában. De nem hiába Gábriel és a nyomatott propaganda. Bedőltök neki.

Mit akartok itt változást?? Nektek Orvbán Viktor kell. Sőt Vona. Csak kis hiszti van, mert elmart kis zsozsókát tőletek de azért de jó tökös fiú, kiáll értünk Értem ne!!!!!

Majd ha rátok csapatja a budiajtót és szagolhatjátok a szarjukat, mert mást nem tud felmutatni - Európa nem enged többet be, vagy nagyon szűrve, ha minden import az egekben lesz, én éltem így - akkor lesz csak nagy nyivák. Mindent megtesztek érte, ha az Eu-t basztatjátok, nem a cirkusz okozóját. Aki erre játszik. A teljes elszigeteltségünkre, hogy csak neki legyünk kiszolgáltatva.
@csaknézek...: saját magát cáfolja pár mondaton belül:
"ma is "alapos, tanulságos" munkának tartja"
"húsz évvel ezelőtt jóhiszeműen járt el, mert az egyetem rektora és a dolgozat másik bírálója meggyőzte, hogy a disszertáció megfelel az intézmény támasztotta feltételeknek..."

Vagyis ellenvéleménye volt, mégis alapos tanulmánynak tartja. Keresztcsontig behódolt a rendszernek, a rektornak, meggyőzték, eladta magát.
Jaj, de sok mindent el kell majd mesélnem a fiamnak, hogy fogom én ezeket észben tartani...
@felebarát: Én voltam törököknél, nagyon jó a textil-bőriparuk. ( a hamisításaik is) Nekem legen mondva az a minőség. A legelitebbek is Kínában varratnak, a turikban ugye nem second minőség van, hanem gyakran az eredeti nagy brand a maga valóságában. És az se amerikai vagy francia szorgos kezek szövi-fonják...

De nekem a millió ugyanaz drágán nem tecc, én szeretem az egyedit, ami nem köszön hatszor vissza egy nap az utcán. Annyit ezek a rongyik nem érnek meg, amennyiért adják őket teljes áron, bárnem tudom,van-e még, aki azon veszi?? Az nem is normális. :-DD

A mosógélek szerintem itthon egységekkel rosszabbak, mint ugyanazok olcsóbban a bécsi Billában. A benzin-dízelről uram mondja, hogy a kinti tankolás egészen másként hat a kocsira és az erszényre. Jobb és tovább tart. Hallom, hogy a csokikkal is ez van. Valami itthon elszaródik. De ezt meg is állapították vizsgálatokkal www.metropol.hu/cikk/786577 .

Ez valóban dögség, inkább ez ellen kéne harcolni - de ezek után már miben vesznek valakit is komolyan? Pedig ebben a szomszédokkal össze kéne fogni, mert az már komoly piaci veszteség lenne, ha a szarok ellen bojkottot hirdetne négy-öt ország.
@a szív fészkei: van amiből meg venném a minőségit..

de amikor ugyan az a cipő márka 10 évig kibirta a lábadon ezelőtt...makd most veszel ugyan olyat és két hét alatt szétesik a második is...akkor ott valami nincs rendben...

és ha már drága, adjon már rá § thm-es törlesztőt, mert ugyan úgy használom ,mint azt az átkozott porszívót vagy mosógépet...
@Bandibacsi34: Már volt ez régebben, kétszer elolvasva is dermesztő és ha valami, na ez rombolja Magyarország hírnevét, nem a költségvetési fegyelem kérése.

Most ahová csak megy majd ez a széllelbélelt lufi, mi ugrik be mindenkinek róla? Jé, a csaló, a palizáló! Ilyen apám lenne, elásnám magam hat m mélyre.
@Interlock:

Van még néhány "apróság"...:

"úgy véli, hogy a Georgiev- és a Schmitt-tanulmány közti egyezések mögött nincs plágium, hiszen a bolgár kutató is sportdiplomata volt, mindketten hozzáférhettek ezekhez a dokumentumokhoz."

Vagyis egy 215 oldalas dolgozatban 180 oldalnyi TELJES EGYEZÉSÉRE megfelelő válasz, hogy együtt dolgoztak és ugyanazokat az anyagokat nézték át.
Aha, na persze...

"Kertész szerint, ha Schmitt nem lenne köztársasági elnök, akkor „a kutyát sem érdekelné, hogyan doktorált le”. Az ókortörténész hangsúlyozta, „polgári lelkiismerete és gondolkodásmódja berzenkedik” a botrány és az eljárás ellen.

Fordítok:

1. Mi az üzenet? Lopni szabad, csak le ne bukj!
2. az eljárás ellen: mi is történt? DOKUMENTUMOK jelentek meg a HVG-n. Ez a berzenkedés tárgya.
Felháborító! Hát semmi tekintélytisztelet nincs már az emberekben!? Hová jut a világ, ha már egy köztársasági elnök sincs védve... na mitől is?
AZ IGAZSÁGTÓL!
Hoppá! Ez tehát a felháborító eljárás?
3. polgári lelkiismeret: az már aztán a végtelen cinizmus (butaság?), hogy ezek után még lelkiismeretre hivatkozik!
Ami polgári. Ez is lejáratott jelző lett.
4. botrány: Ki, mi okozta a botrányt? A sajtó? Nem, ő csak FELDERÍTETTE! Akkor hát ki, mi?
Nem inkább az, aki csalt?
A Watergate botrányt ki okozta? Az a két újságíró, aki tökös volt és leleplezte, vagy Nixon?

"vannak sokkal fontosabb problémák az országban ennél, ezért nem érti az ügy körüli felhajtást."

Lefordítom:

Lopok Tőled.
Ezt kifogásolod.
Én pedig avval válaszolok, hogy ne hisztizz, sokkal nagyobb bajok is vannak a világban. Például Amerikában verik a négereket, Afrikában pedig éheznek.
És erre Te nyilván megnyugszol, és bocsánatot kérsz a berzenkedésed miatt.
Életszerű, nem...?

Röviden ennyi. :)
@felebarát: Na ez az. Pl. a Vaterán én eddig csak nagy márkát vettem olcsón, mind tökjó. Családomban más is cipőtől az akármiig. Annyi nagy cég van magas minőséggel+ jó árral pl. ott, hogy azért nem vagy kiszolgáltatva a hóttdrága bótoknak. .

Ha szétesik cseréld ki! Melyik az?

Én már nem tudom hová tenni a csizmáimat, mind tartja magát, mint Katiban a gyerek évek óta! Eladni meg szinte nem lehet, annyira nincs ára. Mindjárt kirakom a kukára a tökjót és kész, a hely már fontosabb.
@csaknézek...: Félti a seggét, mit mondjon? Még akar kicsit ókortörténészkedni...
@a szív fészkei: nem cserélik vissza nem fizetik vissza, változott a jogszabály, megcsinálják, nesze ragaszva..ez van
@felebarát: "mikor jött el az a pillanat/ hogy a pénzért cserébe föladtad/ az elveket és a lelkedet/ " Kiről írta?? Skiccnek mikor voltak ilyenjei: elvek, lelke??? Ugyan már.
@felebarát: Le se vásárolhatod? Na látod, ilyen rég voltam igazi boltban venni. Neten vett nem tecc, a legtöbb eladó visszaadja a pénzt, ha megbeszéljük.

Eszemben sincs üzletbe menni már rég.
@a szív fészkei:

Ok, értem én.

Csak egy kis szövegértelmezési gyakorlatot prezentáltam. :)

Döbbenet, hogy az alapmanipulatív szövegeket is mennyien beveszik, pedig már az első apró réteghámozás és értelmezés során kiderül, hogy tele vannak csúsztatásokkal.
@a szív fészkei: em tudok neten vásrolni, a . cipő jó ám...most is m-s felsőt kellett vennem, mert az L nagy volt, d kabátban az Ls mg kicsi..nah,

ez van.és erre mindenki nagyban szarik...hgy egy normális ruhát nem tudsz venni, ami kitart két szeznt legalább...a turi meg annyit voltam...nins férfi divat nem sok van..ha van azt készlet cserénél el is viszik...
@felebarát: pöttyet meg halt az elem a billentyűzetben...vagy palisodott..
@Interlock: ZDF gyrfekhíró erre neveli a kölykekrt. Rólunk http://indavideo.hu/video/ZDF_magyarazza_az_alkotmanytsajátmagukról. Ugyanilyen módon beszéltek az államelnökük mutyis építkezéséről és arról, hogyan akarta bekussoltatni a bulvárt, ami kirobbantotta a botrányát.

Van lopott diploma ott is, máshol is: eduline.hu/felsooktatas/2011/7/18/20110717_nemet_politikus_plagium_disszertacio Csak máshogy fogadják Németországban: [..]"A legnagyobb plágiumbotrány azonban Karl-Theodor zu Guttenberg volt német védelmi miniszter nevéhez fűződik, aki nemcsak a doktori címről, hanem a kormányban betöltött posztjáról is kénytelen volt lemondani. A konzervatív politikust még februárban fosztotta meg tudományos címétől a bayreuthi egyetem, miután bebizonyították, hogy Guttenberg az intézmény jogi karán 2007-ben leadott disszertációjában idegen forrásmunkákból emelt át részleteket – a lábjegyzetben ezt azonban „elfelejtette” jelezni.
Az egykori minisztert a német sajtó hetekig „copypaste-bárónak” csúfolta, Angela Merkel azonban sokáig kitartott mellette, a kormánynak ugyanis Guttenberg volt az egyik legnépszerűbb tagja. Miután a jogászprofesszorok és szorgalmas „plágiumkutató” önkéntesek a 475 oldalas dolgozatban több mint száz olyan részt találtak, amely forrásmegjelölés nélkül idézett szó szerint vagy kevés változtatással mások tudományos munkáiból, a politikus lemondott. Guttenberg plágiumbotrányáról bővebben itt olvashatsz."

És máshogy Kínában:

"Plágiumbotrányok Kínában és Oroszországban

2010 márciusában Wang Huit, a pekingi Tsinghua Egyetem professzorát vádolták plagizálással. Támadói szerint az irodalomprofesszor, aki a kínai Új Baloldal egyik szellemi vezetője, 1985-ben beadott disszertációjában hivatkozások nélkül vett át részeket mások műveiből. Az egyetemi oktatók nagy része Wang Hui pártjára állt: véleményük szerint a hiányos forrásmegjelölések oka a hanyag idézéstechnika, nem pedig a tudatos csalás volt. A botrány nem okozott törést a professzor karrierjében, de nagy visszhangot váltott ki a kínai akadémiai körökben – ahol egyelőre nincs konszenzus arra nézve, hogy mi számít plágiumnak.." Mi mihez konvergálunk?
@felebarát:

Nemrég vettem észre, hogy mennyire elszaporodtak a turik (Bp.).
Ez is a jólét jele... :(
@a szív fészkei:

Hát, Peking terünk már volt nemrég egy pár órán keresztül. :)
@Interlock:

Renata Weber meg az ő hülyesége.

Na, most tippeljük meg együtt, hogy hazánk EP képviselője Szegedi Csanád vajon olvasta-e az alapjogi chartát, és így meg tudja-e mondani, hogy mittom Románia legfrissebb törvénye harmonizál-e azzal?

Szerinted?

Mert szerintem kurvára fingja nincs az egészről, ahogy Renata Webernek is ennyi fogalma van rólunk. Néha tényleg kiakaszt, hogy mikor jön el nálunk az a világ,, amikor nem azt nézzük mit mondott, hanem azt ki mondta és miért.
@vörös meteor: Én még láttam Lenint is. :-D Kádárnak integettem meg tornáztam is, franc esne bele, muszáj volt a Felvonulási téren, olyan koreaiasan.
@a szív fészkei:

Ott még nem tartunk, hogy Gábriel idézgetései és a Jobbik cigány mentalitása határozzon itt meg bármit. Úgy nem is fogunk, hogy a csak a pofája jár mindenkinek, alternatíva nulla, na meg a hitelességgel is akadnak bajok:

- Lépjünk ki az Unióból? Oké, akkor itthoni tüntizés helyett tessék kezdetnek a képviselők visszahívásával demonstrálni, hogy a Jobbik nem kér az Unió pénzéből, nekünk ne pofázzanak, hogy hány millió legyen ez EP képviselő fizetése. Önként lemond az össznépi konszenzussal kibizniszelt megemelt párttámogatásról mert tudomásul veszi, hogy az Unió pénze nélkül megszorításokat kell végezni.

www.origo.hu/itthon/20101208-osszparti-konszenzussal-dontottek-a-parttamogatasok-visszaallitasarol.html

Amíg ez nincs, üres pofázás ez csak.
@csaknézek...: NA kérlek ez a kedvenc disszertációs témám, csak Skicc nehogy ellopja!!

Szóval turi, mint olyan 1986-ban jött be: kurvanagy tett volt Kádádrtól, hogy engedte. Divatintézet meg párttól tudomisénkicsodák támogatták, hogy a BÁV behozhasson ilyesmit a hanyatlóktól és olcsón árulhasson a kinti rongyokat, cipőket, akor itt ismeretlen márkákat. Calvin Klein, senki nem tudta, mi az?? 200 forint volt egy vadiúj Pierre Cardin zakó, negyven egy rugi.

Amikor az első, Liliom utcai (IX. ker) turka megnyílt ünnepélyesen, állami fekete Mercédesekkel jöttek pártnyanyák vásárolni, meghívóval!! Az kérlek sikk volt.
Na azóta turkafüggő lettem. Nem a pénz miatt, de ma már az se mindegy. Az már életforma, aranyásás: időigényes, de fantasztikus élmény. Olyanokat kapsz ki fillérekért, hogy ezsed megáll. Még mindig.

Most nyithat ilyet jóideje mindenki; volt idő, amikor furmányosan géprongyként hozták be a néha kurvajó cuccot. Ma már nincs az a feeling, hogy a borzasztóan ócskák közt rábukkansz hirtlen egy Versace-ra 90 forintért, mert nem tudták, az miazmi??? Rongy, rongy..

Háda-boltok tiszaakárhonnani tanár házaspár kezdeményezése a 90-esek elejéről: hozzák azóta be az angol Üdvhadseregnek leadott holmikat, amiket ott önkéntesek válogatnak minőség szerint. A túl szarokat el sem küldik. ebből csinálnak pénzt a hajléktalanprojektjükhöz. Eszelő, miket lehet kifogni táskában, cipőben, márkában, vadiújakat is! A Humána-hálózat az afrikai éhezőket segíti a haszon x százalékából más nyugati jótékonysági cuccokárulásával.

Az egész net másodeladókkal van teli, akik onnan tankolnak fel.

Ez nem a kínai igenszar minőség, hanem ez a párszor hordott, kímélt - mert az angolok, németek, stb. rohadt sokat vesznek és hamar megunják de elhordani nincs idejük - magas minőség, egyediség, dizájnerek álma. Ma már kevés a fújronda olcsó vacak, sőt vállfán színre szedve lógnak. Külföldi nők törik magukat a belvárosi Kígyó utcai Maggie`sben használtakért. Ez kint nyugaton sem szégyen, sőt szerintük a vásárlói dili normális kezelése: nem pazarolsz annyit, ha secondot veszel.
Kimosod és másnap pukkadhatnak körülötted, olyanban feszítesz, ami százezreket ér, de nem annyiba fáj... Barátnőm megtehetné, hogy drágán vesz, de direkte élvezi az aranyásást, ahogy én is. Gyereknek is fillérekért lehet mindent kapni.

Mert aki a turikat csak a szegénységgel azonosítja, semmit nem ért. Vintage - ez Hollywood mániája is.
@Fabius: Agyrém: a pénzért kéz a kézben mind együtt lihegve tülekednek a moslékosdézsánál?

Miért nem magukon kezdenek valamit? Lee Iacocca...

LMP, MSZP is? Ilyenkor béke és hippis Make love not war!-hangulat van???

Honnan lett erre hirtelen pénz?
@Fabius: ugyan nem udvariasan hangzott, de teljesen egyetértek, ne kívülről véleményezzen, éljen itt a mi életünket,s a jövedelmünkkel, s akkor mondja el mit is gondol. Nem részletezem, mert megszegném szabályomat - nem rittyentem el.... pedig volt kolléganőmtől még a négysarkúszivarvégétis megtanultam, anno.
@a szív fészkei:

Értettem!
Rohanok turiba!
És nem azonosítom a szegénységgel!

Kérek engedélyt lelépni! :)
@csaknézek...: És ezt nem bolgárokkal hoztam össze! Pláne nem halott bolgárokkal! Ennek ellenére nem vagyok még doktor, ami őrült igazságtalanság, de az uram sóher és nem vesz a Négy Tigrincsben nekem egy szaros közgizda-gyógymasszőr-szingaléz nyelvészi doktorit se.
@csaknézek...: Tulképp vehetne nagydoktorit is. De azt hogyan jelezzem majd? Tetováltassam a homlokomra így: DR?? Vagy hogy látják majd a közértben? Na meg a turiban benne?
@csaknézek...: kuva jó cuccok vannak...ha akkor érsz oda, amikor árucsere van, ha nem, akkor max nőit válogathatsz, a pasi az már sutyy...
@a szív fészkei: némá...itten van a nagydoki...gyorsan kerítsd elő azt az új bálát amit neki készitettünk kije...
Enyehhehe, anyukának akart jót, ja wohl: www.blikk.hu/blikk_aktualis/milliokat-hozhatott-schmittnek-a-doktori-2077261

Fokozzák a feszkót: [..]"A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint Schmitt Pál munkája hiánypótló volt, nem véletlenül kapta a legjobb minősítést." Büdzséhiánypótló nála.
@a szív fészkei: nem cska a cet, hanem a tüske is...szegény ki is van ottan..most...
@a szív fészkei:

Egy hsz. a HVG-n a Plagi bá' kommentjei közül:

"egy vélemény

Egy kis részlet Schmitt Pál 2010-i augusztus 6-i ünnepi köztársasági elnöki beiktató beszédéből:

„Biztosíthatom Önöket, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legszélesebb körű nemzeti egyetértésen nyugvó, a nép érdekét és akaratát tükröző törvényeink és alaptörvényünk szülessen.

Van hova visszanyúlnunk, van honnan lelki energiákat merítenünk, szellemi javakat hasznosítanunk.”

Ő tényleg tudhatta, hogy honnan lehet a szellemi javakat hasznosítani!"

:)

Léptem alszani.

Jó éjt!
@a szív fészkei:

Ismered a mondást: akit a moslékosdézsa szaga megcsapott...Na ezért mondom én, hogy kilépésről és a lóvéról lemondásról majd az pofázzon itt aki élen jár.
Bulvár bulvár hátán Sckizi Palizálót- ezt még bőszen olvassa a plebs és eléggé körüljárták a témát, a nép se marad hülye ebben: www.borsonline.hu/news.php?elveszitheti-doktori-cimet-schmitt-pal-&op&hid=51772
@Fabius: szerintem mind a kettő fontos, igaz ezt előbb írtad, hogy nem az ami, hanem hoyg ki...szerintem is is...

mert egyszer pont azon meg ya balhé, hoyg ennek az elmebetegnek, most tök jó eszmefuttatása volt pl...erre mindenki de az elmebeteg...akkor meg azt sirják, de azt olvasd amit irt, ne azt figyeld ki volt..most meg azt mondod, azt nézzük ki az , és ne azt amit irt...szóval..na már mindegy későn van..
@anyósnyelv:

Nem volt udvarias, de pro és kontra sem bírom, mikor a kinti melegből osztják mit kéne nekünk csinálni.

Nekem ezt senki ne tegye. Bartus se, meg ez a jóasszony se.
@csaknézek...: akkor már szó volt az új alaptörvényről?....
@felebarát:

Ennyire azért nem bonyolult felmérni, hogy egy román EP képviselő mennyire van a mi dolgainkkal képben.

Általánosságban pedig tartom, hogy én bizony megnézem ki mondta azt a micsodát. Mert általában amit pl Borókai Gábor mond a Heti válaszban annak reciproka amit Dési állít a Népszavában, és többnyire a kettőnek nincs fele köze se a valósághoz.
www.youtube.com/watch?v=bikCVRw5wfE

Éjszaka van, de egy froclizás miatt /máshol/ rátaláltam.
@Fabius: főleg a 10 uszkve 13 aki belerakott valamit a kalapba! Többi csak nyel,mint kacsa a nokkedlit! Ezért mondta régen /Hát erre nem pontosan emlékszem, mert késő van Deák, Eötvös, Széchenyi/ Az legyen politikus, aki nem szorul rá - mert az a korrumpálás melegágya - ez csak a lényege, most nem mászok létrára. Röviden: legyen megélhetése,s ne szoruljon rá onnan jövő pénzre: elmúlt 20-on évben kettő volt, ha jól tudom....
@a szív fészkei: szerintem nem írok többet, belátom, hogy az eddigiekért is kár volt. Utóvéd-féle jön, megaoff (nyugodtan töröld ki, Fabius, ha úgy tetszik).

Rettentő következetesen próbálom nevelni a kölyköt otthon. Ugyanazért a rosszaságért ugyanaz a reakció, sosem több vagy kevesebb; mindig van magyarázat, indoklás. Két éves, de kiválóan érti, mit hordok össze, csak hát ugye keresi a határokat, én meg ügyelek arra, hogy a határok mindig ugyanott legyenek. Amikor pelenkaigazítást tartok, persze megy a rinya, anyánál bőgés, de mégis, tisztában lehet azzal, hogy mit követett el, mert a maga módján elég hamar bocsánatot kér utána, elfújva a (sokszor addigra már csak morcos pofával imitált) mérgemet. Szó sincs terrorról, mindenki szerint boldog kiskölyök, és ha valakin lógni akar, az én vagyok. Remélem, érzi, hogy kizárólag miatta, érte vagyok néha szigorú; a játékszabályok világosak, mint egy aláírt szerződés, és amíg nincs kihágás, kenyérre kenjük egymást.
Sosem merném úgy fegyelmezni, hogy érzem, rosszban sántikál, de nem tudok tisztán és világosan rámutatni a konkrét problémára.

Egyszer sakkversenyre készültem a suliban, valamikor ált. isk. 6-7. osztályában, már nem tudom. A felkészítő tanárnővel sokat játszottunk (sakkot, mielőtt félreértené valaki), és egyszer megcsinálta azt, hogy fél perc rejtegetett mosoly után lépett, majd közölte: matt. Kétségbe estem (mert olyan sok bábum fenn volt még), ideges lettem, bambán a táblát nézve belül marcangoltam magamat, aztán mérgesen megköszöntem neki a játékot, kezdtem volna újra alaphelyzetbe állítani mindent. Ő megfogta a kezemet, és azt mondta: várj, nézd meg még egyszer. Nem értettem, minek, nagyon zavarban voltam (biztos égetni akar, gondoltam), aztán... 10 másodperc kellett, és láttam, nincs is matt. Blöffölt, én azonban bevettem, és mivel már elismertem a vereségemet, az tényleg vereséggé vált. Akkor égtem igazán; a versenyen azonban nem, mert a három ellenfélből az egyetlen gyerek, akit sikerült legyőznöm, pont ezt a trükköt vetette volna be egy halálra megkavart felállásnál.
Szememnek, szívemnek, tudatomnak egyszerre kell ugyanazt mondania ahhoz, hogy döntéshelyzetben irányt válasszak. Bármelyik "alrendszer" problémát jelez, az a döntési folyamatot mindaddig megakasztja, míg kompromisszumra nem jutnak; ebből következően a döntés kommunikálható eredménye az is lehet, hogy bizonytalanság van, ilyen esetekben megpróbálok több információ alapján újra nekifutni, mert a lezáratlan dolgokat nem szeretem. A tévedés jogát persze fenntartom, beismerni sem félek, ha a döntés eredménye azt adja, hogy indokolt.

Te azt mondod, undorító, amit Ormányunk és Pártunk tesz, én azt mondom, szerintem is. Azt mondod, más országok politikusai szelídebb, de teljesen jogos vádak, tettek után megszégyenülve távoznak, én azt mondom, ez így lenne rendjén nálunk is. Én azt mondom, sok búzában lehet ocsú, te azt mondod, ne válogassak, nincs abban a zsáknyi magban semmi, ami nem odavaló. Én azt mondom, láttam már tévedésből lest fúvó bírót, te azt mondod, kit érdekel a pillanatfelvétel, a játékosok úgyis mindig reklamálnak, a sötét, megszállott szurkoló pedig mindig a bírót utálja.
Én a saját értékrendemnek megfelelő válaszokat próbáltam keresni, és nem mondtam meg, hogy te mit gondolj helyesnek, pláne nem ítélkeztem fölötted néhány oda-vissza komment alapján. Akiket elítélek, azok már bőven tettek érte; akikkel egyetértek, azokról nincs okom nem a segítő szándékot feltételezni; akikkel kapcsolatban kérdéseim vannak, azok tetteit kevésnek, hiányosnak tartom ahhoz, hogy egyértelműen tudjam a helyüket.

Nem kell nekem sem Orbán, sem Vona, sem egyetlen, általam ismert politikus. Stabil alapokon nyugvó, világos szabályokkal irányított, kiszámítható, élhető és élni hagyó világ az, ami kell, plusz az az érzés, hogy minden este nyugodtan lefekhetek, mert csak olyat mondtam és tettem, amit évek múlva sem tagadok, szégyellek.
Nem kell nekem senki, ha állandóan előbukkan az a feltételezés, felfogás, hogy vagy kérdések nélkül egyetértek, vagy ártó, mocsok emberek szószólója, követője vagyok. Én én vagyok, egy egyéniség a tömegből, akárcsak ti. És ezt nem adom sem el, sem fel, mert bízom benne.
Sok emberben bízom valamilyen szinten (Barroso-t például név szerint is említettem már, régebben, de sorolhatnám még), de ez nem akadályoz meg abban, hogy képes legyek arra, ami a tűz óta viszi előre az embert: kételkedni.

Jó éjt, vidám ébredést, sziasztok; külön tiszteletem azon hölgyeknek, akik szebbek, mint a Selmeczi - Lendvai duó sokéves átlaga :-)
@felebarát: kicsit szezon és a fasz..om esete,,,
@felebarát: ezt székelyjanira érted? mer'ha igen akkor veled tartok...tiszta anyagi haszonszerzés ellentételezése amit dumcsizik a picinyem a kis kopasz, hogy ne sértse a tüskéje a seggepartját a kis fiúknak mikor neveli őket! persze valamivel többről van szó mint holmi 30 ezüstről...milliárdokról amit nem annyit, hanem a többiek helyett kap meg az ájtatos manója majd ha az állami iskolák is megkapják ugyanazt amit az egyháziak akkor lesznek kompatibilisek addig egyenlőtlen a verseny az egyik a célvonalból rajtol a másik meg le van szegelve nagy ácskapcsokkal a startvonalra és ordítják neki, hogy hajrá güzüke...a kurva anyját neki
@Rodeo36: leirja, aztis ami szar volt, de védi a mundért erősen:D meglepő módon :D

szóval...az az egyház amit ő annak lát...hát néha nekem az ő egyháza nem az:D
@csaknézek...: "a KEH szerdai közleményének, mely szerint a két sportdiplomata a kutatásaiban együttműködhetett"

akkor ez egy két szerzős disszertáció ez is elképzelhető lenne...

pl egy tartalék emberre szükség van mindig a csapatban, aki nem csinál semmit, csak ráírja a nevét...

de itt azt a hamis láccatot keltették, hogy smicipali a szerző és dolgozott rajta, azaz ha tartalék volt... akkor hazudott, csalt
@Interlock: Nézd, nem akartalak semmiképp bántani, késő is volt, elszálltam, bocs!
Írj ide, mert engem pl. érdekel, sokat tanulok.

De nem biztos, hogy ugyanazt vonjuk le dolgokból. Én már felneveltem két gyereket -32-30 évesek - , volt csapkodás is rájuk - mert nem hiszem, hogy lehet enélkül sajna, mert tényleg az egyik a határokon (nem súlyos dolgok, csak engem kicsináló) is túlment legtöbbször. Ma nagyon büszke vagyok rájuk, normálisak lettek. :-))

Ám, ha mindent de mindent rájuk hagyunk (mondjuk: én voltam a Vaslady, a férjem meg a mosolygó buddha, neki nincs idege a konfliktushoz), nem tudom, hol lennénk ugyanolyan alapanyagból dolgozva. Azért én is legalább háromszor kérek normális hangon, mielőtt elkezdek őrjöngeni. De ha látom, hogy leszarnak mindezek után is akkor gyün a cunami, a Circo Massimo, ami elsodor mindent (drága uram szellemssége ez a becenév). Igen, mert az borít ki a legjobban, ha ennyire semmibe vesznek.

Orvbán - aki szerintem megrekedt a te kétévesed rosszabbik szintjén - kurvára ezt teszi a világgal, mindegy, hogy Barrosó bácsinak, Hillary néninek hívják-e a kiborult "szülőt". O. azt hiszi, neki mindent lehet, mert itthon ezt tapasztalta meg. És bizony, hogy meg kell állítani, mert nem lehet neki sem mindent, de ő - a gyáva faszok alapszokása szerint - 10 millió emberével veri a csalánt a saját egóját csúcsra nyalva(nyalatva)... Ez pláne aljasság a köbön!!
Ha most nem állítják meg, tényleg kiépít diktatúrát, mert másra sincs hajlama. Személyi kultusz már van - kiért fognak sétafikálni, parancsra imádkozni? - van könyörtelen elnyomása a kritikának (még a lehetősége írmagját is kiírtaná), érthető tehát a világ hisztije, mert ezt már oda-vissza Hitlertől Sztálinig megérte az emberiség, és kurvára nem jött jól ki belőle.

Azért említettem kinti példákat, mert noha nem vagyok elfogult nyugatimádó - millió szarságuk van, ami nem tetszik - de látni kell, hogy míg az autokratikus helyeken szegénység és boldogtalanság van a legtöbbeknek, csak kis vékony réteg habzsol be mindent, addig a demokrata országok általában kiegyensúlyozottak. Igen, van ott is kódis - Párizsban már az Opera előtt tanyáznak - vannak gondjaik a betelepülőkkel, saját magukkal, a fiataljaikkal (Anglia), kirobbannak borzasztó cirkuszok - de nem arról szól a dolog, hogy Cáratyuska megold mindent, nektek mindenben kuss. Hanem emberi jogokat igyekszenek megőrizni. És ezért semmi nem drága nekik, még Orvbán abszolút befenyítése sem.

Én csak azt kérem, hogy ne az országot, hanem annak sajnos teljhatalommal felruházott és ezért totál elszállt vezetőjét lásd a szégyenpadon. És írj még.
@anyósnyelv: Imádlak!! Őket meg életem végégig! Mit vegzálták Baksát ezért,mit basztatta Rajnák az Ifi parkban JA miatt!

Az bátorság volt, az ellenállás volt, a kis 40 kg-os Baksát verték, mint a répát. ez nem felülről vezérelt forradalmiság volt, ösztöndíjjal sámfázva. Neki mennie kellett itthonról, mert már annyira nemvolt biztonságban.

Az nem forradalmár, aki JA szobrával kekeckedik, az csak fizetett ügynöke volt ennek az egész gengszterváltósdi cirkusznak.
@felebarát: És ezt írja Esztergomból - ahol nem kaptak enni a kicsik és az öregek a szemét frakcióharcok miatt, ahol egy öntelt farok vitte csődbe a püspöki székhelyet, ahol emiatt tecsóbusz a tömegközlekedés és sötétek maradtak az utcák - és nem okádja le őt ezért Jézus???

Ez keresztény? De jó, hogy nem vagyok az, ha ez ezt takarja.
@felebarát: [..]" Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is." Ehhez van köze egy segédpüspöknek? Mostantól ő is beszól a jegybank irányításába? ez nem egy szekularizált állam?

Hiszterizálják előre a hívőket ezzel az ellenségképpel - és ezzel jelezve, hogy esetleg mégse lesz IMF-egyezség, megyünk a banki széfhez isten áldásával -, hogy igazolják majd az újabb szabadrablást? Tömjénfüsttel, szenteltvízzel megáldja mindezt a katolikus egyház? Ennyire belefolyhat a napi politikába?

Gondolom, megrendelésre és nem Erdő tudtán kívül.
@a szív fészkei:

"Circo Massimo"

:-))). Zseinális. Az írásod pedig jó.

Ezzel együtt remélem, nincs Orbánnak teljhatalma (itt senkinek se legyen, mert az nem vezetne jóra).
Kicsi az a maradék 1/3, demég létezik és úgy látszik, erősödni fog - csakúgy, mint a civilek véleménye és kiállása.
@Zébácsi:

Banyek, má' megint elgépeltem egy szót, úgy látszik, ez gyári hiba. Vagy Skicc Pali démona kísértett meg.

Ha már Skicc Palit szóba hoztam, hadd térjek vissza erre a témára (tegnapi poszt), egy egészen érdekes megközelítésből.
(Ma reggel láttam, hogy 700 feletti a hsz-ek száma, nem volt időm végigolvasni, ezért lehet, hogy ismétlek valakit.)

Tegnap hazefelé elcsíptem DrágaBolgárúr műsorában egy betelefonálót. Azt a kérdést vetette fel, hogy vajon milyen felelősség terheli a titkosszolgálatokat, a nemzetbiztonsági hivatalt, hogy a ME beiktatása előtti C-típusú átvilágításon nem derült ki (ahol a CV minden fő részét alaposan vizsgálni kell), hogy erős folt lehet SP múltjában? (A hvg. oknyomozója egyedül derítette ki 9 hónap alatt - szerintem egy kellően körültekintő apparátusnak ez 1 hónap alatt meglett volna).

A betelefonálsó szerint a dolognak ez a megvilágítása SP-n kívül további személyek felelősségét is felveti - szerintem is, joggal.
@Zébácsi: Van még a talonjában a Zsába királynője is. Mi ilyen kis vidám család volnánk... :-DDD
@Zébácsi: Tudták szerintem, valamivel kell zsarolni és mindig hajlékonnyá tenni.

Ez az ő és a mi kommunistáink tipikus esete: Skiccnél csupán baráti együttműködés+rezonálás bulgár - ő soha nem említő - baráttal, ha ezt mondjuk, Bajnai követte volna el, aljas, szemét, tetű,mocskos okirathamisító,redvás csaló, bulgárokat gyalázó anyagyilkos.
@a szív fészkei:

Tutdták, tudták, na ja, de itt nem ez a lényeg. Nem lett volna szabad hagyni, hogy oda üljön, ahová ültetni akarta őt Viktor. Mert ez most ország világ előtt irtó nagy blama. Nekünk magyaroknak is...

Valaki mondhatott volna valamit. Most például Skiccel egyetemben: le.
@Interlock:

Szerintem is irjál továbbra is ha teheted.
Nagy figyelemmel és érdeklődéssel olvasom az irásaidat,(ha ez számit)? Lehet belőle tanulni,tudod ahány ember annyi világ..
erre varjál gombot:))
@a szív fészkei: semmi gond, nálam meg nem volt leszarom-kapszula.
@vörös meteor: kösz neked is.

index.hu/belfold/2012/01/13/ujabb_torvenyekbe_kothet_brusszel/
"A néppárti vezérszónok (Frank Engel, Luxemburg) volt az egyetlen nem magyar, aki a 45 perces vitában nem szidta keményen a magyar kormányt: ő arról beszélt, hogy várják meg a Bizottság jogi érveit, és csak azután értékeljék Magyarországot."
Talán egyező korunk teszi, hogy ugyanazt gondoljuk. Ha majd a meglévő jogi érvek alapján nem kifogásokat keres Orbánnak, nem mentegeti, hanem keményen odavág, akkor teljesen korrekt embernek fogom tartani (eddig nem is hallottam róla, tehát még nem ítélek).

Még egy dolog: de, szoktam haragudni a magyar népre, szégyenpadra állítom őket, magamat is beleértve. A hallgatás, a sunyi, vagy gyáva, vagy buta, vagy hívő félrenézés miatt, a szekértáborokhoz húzás miatt, a vállrándítással lekezelt nevetségessé válás miatt, az egyik hibájának a másik hibájával történő takargatása miatt. A közöny miatt.

"Csak egyszer azon veszed észre magad, hogy te is hallgatsz. És a hallgatás megöl."
orulunkvincent.blog.hu/2012/01/13/cipolla_2
süti beállítások módosítása