Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.31. 05:48 Fabius

2012: az alaptörvényem éve

Címkék: fidesz buék törvényhozás 2011

Az év utolsó napján vonni kéne valami mérleget a mögöttünk hagyott 2011-ről.
De minek?
Az év utolsó munkanapján történtek után ha szétnézünk akkor világos, a bóvligödör legalján ülve két egyszerű szóval lehet jellemezni ezt az évet: totális elkúrás. Gazdaságunknál csak a jogállamiságunk van lejjebb, a hazai közvélemény 78%-a szerint a lehető legrosszabb irányba megyünk, a világ és Európa már belefáradt a kiröhögésünkbe ezért csak szánakozik a szabadságharcos marhaságain. Ránk a kormány hurráoptimizmus felelőse - maga a Kedves Vezető - szerint is a rendszerváltás utáni korszak legkeményebb éve vár. Rekord magas és rekord mennyiségű adó, lét és jogbizonytalanság.

Azt hittük Gyurcsánynál jobban nem tudja elkúrni senki. Tévedtünk.

A nemzetközi környezetet elnézve könnyen lehet, hogy az orbánizmus a végnapjait-heteit éli. Nem csak nekünk van tele a tökünk a jogainkat megnyíró, álszent és képmutató család és oktatásmodelljét ránk erőltető kommunista-keresztény kormányból, hanem a válsággal küszködő Európának is. De Orbán hatalmi agybaja nem ismeri a mértéket, és nem ismeri fel a falat sem aminek éppen nekihajtja a szopórollert. Elfelejti azt is, a kétharmad nem csak előny, hanem bizony hátrány is: felelősségmegosztásra és másra mutogatásra nincs mód. Az elkövetett bűnökért pedig előbb vagy utóbb felelni kell.

Amíg ez bekövetkezik addig is hatályba lép a pártalkotmány, aminek nem csak az egypártisága szégyene, de a tény is: olyan alaptörvény ez, amibe ha kellett baltával faragták bele az Alkotmánybíróság által alkotmányellenesnek mondott lex Poltot.Azt gondolom ez az iromány nem az én alaptörvényem. Az orbánizmus feltételgyűjteményével nem tudok és nem is akarok azonosulni. Ezért kénytelen vagyok magamnak felállítani saját alaptörvényt a saját normáim szerint:

1: A családomat nem vagyok hajlandó a kommunista-keresztény modellhez igazítani. Nem lesz Harrach NENYI a nappaliban, nem lesznek kényszerítve a gyerekeim semmilyen együttműködésre. Helyette nevelve lesznek, ahogy eddig is voltak. Nem kell tartózkodniuk az egészségtelen életmódtól, helyette továbbra is kockáztathatják egészségüket futkározással, bicajozással és gördeszkázással ahogy eddig. Nem fognak ízetlenül sószegény ételeket kapni, és bizony egy csoki, kóla és fagyi is bele fog férni alkalomadtán.

2: Nem vagyok hajlandó elfogadni a kötelező hittant az oktatásban. Tudom, hogy hittan vagy etika oktatás lesz elvileg, de etika tantárgyból tanmenet pillanatnyilag hetedik osztálytól van. Hogy alatta hogyan fogják választhatóvá tenni, azt nem tudja senki. De az biztos, ennek hiányában a kötelező hittant az én gyerekeim nem fogják látogatni, ahogy a vasárnapi misét sem.

3: Az elkúrásból származó büntetések kifizetését elvileg ránk testálhatja a kormány. Ahogy most kinéz, erre minden esélyünk megvan. Ha mindenért elmeszelnek különadóktól végtörlesztésig akkor ezermilliárdos a nagylelkű csomag, amit a tudott kockázat mellett ránk kívánnak lőcsölni. Határtalan nagylelkűségüket hasonló gesztussal fogom viszonozni: egy peták nem sok, annyit nem leszek hajlandó a csomagba adni különadó formájában. Rendezzétek a magánvagyonotokból kismókusok, a pöcsünkkel csalánverés lehetősége - esetemben - csak a ti fejetekben létező ábránd.

4: Presztizs kérdést csinálok  a manyup megtakarításom megtartásából. Akkor is, ha nem éri meg, ha perközösséghez kell csatlakoznom és Brüsszelig kell mennem érte. Írásba adtam, nektek ettől kuss van, apelláta meg nincsen.

Ez a négy alapvetés az ami meg fogja határozni a következő évemet. Ezek a dolgok azok amiért hajlandó vagyok kiállni és szembe menni gyakorlatilag mindegy kivel. Ezt érted el kedves Viktor, ez kizárólag a te érdemed. Néha egy törvényben hagyott - fakultatív - szóval, máskor mérsékletességgel és előrelátással elkerülhető lett volna az egész. De, ha azt hittétek mindenki szó nélkül fogja benyelni azt a modellt, aminek illusztris képviselője az alkoholista-keresztény Pálffy, akkor jókorát tévedtetek.

Ja, még valami: ezzel a teljesítménnyel elértétek azt is, ha választanom kell kivel mutatkozok egy társaságban, akkor kevésbé legyen kínos Gyurcsányt elviselni, mint egy adott ügy mellett a személye és jelenléte miatt távolmaradással tüntetni. Tegnapig hajlamos voltam úgy gondolni erre én is ahogy azt Plankó leírta az Indexen, de ez a tegnapi jogfaragás után megváltozott.

Ott leszek az Opera előtt másodikán este.

Akik hasonlóan gondolkodnak erről azokkal ott találkozunk. Akik nem tudnak, nem akarnak jönni azoknak kívánok boldogabb új évet. Jövőre veletek ugyanitt!


Ui: Annyit azért üzennék Gréczy Zsoltnak: az, hogy hajlandóak vagyunk egy helyen mutatkozni veletek legkevésbé a ti érdemetek. Úgyhogy lényegesen kevesebb erőlködés és sokkal nagyobb szerénység a minimum amit mi civilek elvárunk tőletek!




 

319 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr73508360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új köztársaság kényszere 2012.01.02. 16:42:23

Orbán – meg az azt várhatóan követő jobbikos koalíciós intermezzo – után igen nehéz munka vár ránk. Mindenekelőtt kell egy alapos cezúra. A politikai, a szimbolikus és az intézményi változás mellé akár büntetőjogi cezúra* is szükséges lehet...

Trackback: Súúúhanterz: Miben buliznak politikusaink idén szilveszterkor? 2011.12.31. 11:17:04

Miután politikusaink még karácsonykor sem hagytak nekünk békét és már készülőben van az utószilveszteri perpatvar is az operaház előtt, mi Súúúhanterek arra voltunk kíváncsiak, miben buliznak országunk vezető politikusai szilveszterkor.   &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annyira tetszik, hogy megint elővették a dohányosokat, de hirtelen a kaszinókban mégis rá lehet majd gyújtani...de senkinek nem tűnik fel, hogy összemérjük az autó káros anyag kibocsátását a cigaretta káros anyag kibocsátásával...

éljen.....
@Cirbi: csak az EP-ről nem mondott le...szóval adott a szarnak egy pofont
@felebarát: a hanyatló nyugat zsíros állásáról lemondani, ami mellett dolgozni sem kell, jah, valami eu ellenes jobbklikkes picsát sej lehet onnan kirobbantan :-)
de most komolyan...az autókat és a buszokat miért nem szankciónálják, mi ez az eszement dohányozás szankciók, miért nem tiltják be az arusítást is...??

egy parkolóházban nem lehet rágyujtani, de meg lehet fulladni az autók által kibocsátott "ózondús " levegőtől...
Varánusz Te egyre,ill 2012-re jobban és jobban hüjülsz-Skiccpalisan-nem mellesleg az új évben kötelezően így kell írni:D
@allegretto23: én is erre célozgattam - kutyoknak otthon a helye. Hideg is van, esni is fog föntről... más is lehet.
@netlovetta: csak a kakit vidd! Jó lesz valamire.
@Cirbi: EP-képviselőségéről is le kellene nemde? Ha egyetért a F.politikájával -egyértelműen kifelé tartanak - előzze meg őket példamutatásával. Mégis kell az a kis mani, ami azzal is jár? Ne kelljen! 4 órás közmunka, s éljen meg miből tud! Asszony úgy is kap karira új kocsit,sofőrt stb....
@felebarát: Valamelyik nap csak az úton akartam átmenni,s majdnem megfulladtam a köhögéstől, ott pöfögött legalább 100 autó, jó kis régi busz.... Visszafelé papírzsepi, s szegény kutyámat noszogattam, hogy gyorsabban, pedig Duna mellett lakom.

Ja: a dohányáru árusítását nem fogják soha betiltani, mert az alkohol mellett a legnagyobb állami bevétel, akárhogy is tagadják.
@anyósnyelv: Azt írják az állatmentők, hogy a sintértelepeket fejlesztik a pénzből nem azokat a menhelyeket, ahol van esélyük még a kutyiknak, cicceknek kicsit jól lenni, túlélni. Legyen ezeknek a "törvénykező" tetveknek a sorsa ugyanaz a kivertség, reménytelenség, éhezés és rettegés meg a többi, amit rájuk, ártatlan állatokra hoznak! Dögök!!!

Székesfehérvár meg azt hiszem Kapuvár nem vezeti be az ebadót.
@Cirbi: Szarok befele ennyi nagyságtól. Oh, hogy nem dől rájuk a Nádorfehérvári terem!!!
@anyósnyelv: de akkor is, olyan álszent ez az egész....betiltjuk mindenhol, hoyg szívhasd, de a dugóban ott pöfög minden az orrod alá, az nem zavar senkit...

ennyit a demagóg hülyeségről...
@Rodeo36: Ja én is láttam. A lehető legnagyobb valaha élt vezér vagy mi a fordítása??? Végezze is úgy.
@a szív fészkei: mert már tudják, hogy dömping lesz a kitaszított ebekből. Tényleg utána néztem: fenntartási ktg. /kaja/ nélkül is egy huszas lesz a veszettség elleni, kötelező féregirtás, májgyuszi elleni,chip, adó... nem folytatom, mert akkor még egy toklász sem állt bele a lábába egész évben, nemhogy a fülébe.
@anyósnyelv: Mondjuk, sajnálom a bagósokat, de nem értük szakad a szívem, na. Sokszor én nem kaptam levegőt nemdohányzónak kikiáltott helyen éttermekben, cukikban.

De ezt a bevétel tényleg nem hagyják ki, azt biztos.

Ne lehessen megvenni a műszak vizsgáztatókat, akkor normálisabb lesz a levegő. Aki húzza maga után a fekete bűzcsíkot, azt állítsa ki a rendőr és rendszám le. De azért a Trabant-Wartburg-korszakot is túléltük, most mégsem ezek eregetik a borzalmat.

BKV-guru meg fellendíti a tömegest, nem? Új buszok, csodásan karbantoartott régiek - hát nem ezt ígérték???
@felebarát: bár csak ez lenne, de már mérgezést lehet a többi marhaságtól kapni.
@Boli: A kutya adóalany 2012-től. Ott a helye a tüntetésen!!!Én viszem!
@anyósnyelv: Nézd, ami igaz, az igaz, Budapesten rengeteg a kutya - pl. sokkal több, mint a hasonló adottságú nyugati városokban. Legyen annak és csak annak kutyája, macskája, aki bírja ezt a gondoskodást. Legyen ivartalanítva az állat, ne legyen megengedve - ahogy Lengyelországban ez most lett bevezetve - az aluljárókban cukikák árusítása, amik aztán, i tudja,milyen borzalmakat hordoznak...

Amiket átok nap mint nap a FB-on, hogy dobják ki san gens a megunt, öreg vagy kicsit sérült állatot, az irtóztató. Akkor ne is legyen - de két percre gazdinak lenni, aztán kibaszni a fagyba... Nem kell minden ebnek szaporodnia: a mieinknek, mikor még voltak, született 8 kölyke, hát amíg azokat - mindennel kistafírozva - 17 éve el tudtuk ajándékozni, belegebedtünk szinte. Nem kell lánykutyának egyszer sem szülni, stb. Macskáknál ugyanígy.

Lakótelepi másfélbe óriás dog, az is állatkínzás valahol. Falun 1 m-es láncon tartani, az is. Tudom, hogy drága a kutya, a lízingebekről halljuk, mibe fájnak gazdijuknak.

Nem lesz, hanem már van dömping a kidobott állatokból.
@felebarát: Na legalább látszik, a Jobbik semmiképp nem ellenzéke a Fidesznek, hanem sőt!
@a szív fészkei: Ha belegondolsz, hogy van egy kicsi kutyaháza, láncrakötve.... mi bajod van egy lakással, s egy középtermetű, már nem fickós kutyával, ráadásul szemben a futtató 1 percre, s az egész Duna-part? Mitől lenne neki rossz? Ráadásul naponta legalább 10 kutyával találkozhat, ha akar. Évente kétszer két-három hetet pedig ki lehet bírni. 7 év alatt egyszer lepett meg, de megoldottuk. Annyi meg kell is.
Azt mondjátok, vérre játszik holnap? Végülis elég régóta próbálgatja ezt.

Nem vagyok mártíralkat, láttam a millásnál is október 23-án tanácstalan tíz nácit öszeröffenni, de túl sok volt a másmilyen ember akkor nekik. Most nem tudom, milyen erősítést fognak kapni a szokott főnököktől.

Egyszer már volt miattuk szétkapva az a környék. nem örülnék, ha megismétlődne, de beszaratni velük nem hagyom magam.

Amerikai vélemény: nol.hu/kulfold/a_mai_napig_tisztelem_de_nem_ertem_orban_viktort
Drágáim jókívánság csak a legtisztább forrásból!! FB-ról loptam, de nagyon ideillik:

"Itt az Újév, új jót hozzon,
Régi jónktól meg ne fosszon.
Hogyha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!

(Háromszéki rigmus)"
Konkrétan miért kínos Gyurcsánnyal tüntetni? Ő mindvégig demokrata volt.

S le is mondott Bajnai vezette kormány sikeréért.
@anyósnyelv: Nem ellened szóltam. De látok sokfélét, és olvasok állatmentőknél cifra eseteket. A parasztudvarokban rövid láncon és mindig csak láncon tartott kutyák sorsa szerintem borzasztó. Mi nagykertes házban a házőrző kutyát vittük sétálni, lehetőleg naponta, pedig rohangászhatott a társával kedvére, volt hely... (Amúgy megsétáltatták magukat ennek ellenére is.)

Itt a baromarcúak ma is petárdáznak, tegnap olyan feeling volt már délutántól, mintha kitört volna egy balkáni újabb vad háború.
Abba lehetne már fejezni, teli a FB eltűnt, vagy épp megtalált, de haza még nem juttatott jószágok képeivel.

Szerintem jár az állatnak is komfort, jólét meg minden más. Nemcsak szolgálni születtek egy embert.
Én a kis panelba kényszerített egész nap egyedül lévő borjú nagyságúról írtam, hogy annak nem kéjmámor az élet így.
@a szív fészkei: kiváncsi vagyok, hogy az ugróiskolázás koronázatlan miniszterjelöltje le meri-e "kiafaszozni" Palmer urat? Erre varjon gombot a kis csivitelős. :)

Más, ma leltem, nekem nagyon tetszik, pontos kór-rajz:
liberatorium.blog.hu/2011/12/24/karacsony_a_varban
@egyfejű: Hát igen. Lord Valdez mindig jókat írt Tótán is.

Mondjuk, aki ostromlott, ellenségektől körülvett, Orvbán-védte várnak lát minket, az kezeltesse Grazban magát. De sajna a kezelés kurvára nem hatásos, sőt egyre elfajultabbá teszi a kedves betege(ke)et. Mit csinálnak azok a labanc pszichiáterek? (azoknak csak úgy ukkmukkfukk kiadja a titkait? egy ellenséges ország földjén és nyelvén, vagy hogy is van ez? nem fél, hogy visszaélnek vele?
'Január 2-án, mások mellett a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére, a demokratikus ellenzéki pártok, mozgalmak és civil szervezetek együttműködésével közös tüntetést tartunk az Operaház előtt.

Odabent az Orbán-kormány a tákolmányát fogja úri murival ünnepelni. Mi, demokraták pedig ezzel a tüntetéssel fejezzük ki, hogy a ’89-es Alkotmányban, a demokratikus intézményekben, az egyenlő jogokban, az igazságos Magyar Köztársaságban hiszünk.

Orbán Viktornak köszönhetően Magyarország politikai, pénzügyi és morális válságban van. Változtatnunk kell! Üzenjünk együtt a rezsimnek, hogy mi, a demokraták vagyunk többen. Arra buzdítjuk a Demokratikus Koalíció tagjait és szimpatizánsait, vegyenek részt a január 2-ai tüntetésen, hogy 2012 valóban az elrugaszkodás éve lehessen! Lesz még Magyar Köztársaság - fogalmaz a Demokratikus Koalíció közleménye.'

(Klubrádió)

Érdekes épp az lenne, ha a DK elnöke nem lenne ott holnap.
Nem is járt még itt a bloggazda? Na, ha jön, akkor neki küldöm alapanyagul szeretettel és köszönettel a posztjaiért: www.femina.hu/hirhatter/orban_oregedes_egy_ev

Mosolyalbum helyett legyen, mondjuk keseralbum a neve.
@a szív fészkei: azért áruld már el mi is az a lízingeb? S honnan a csudából írsz ide Bp-re, honnan tudod hány kutya van itt, s mennyi Párizsban, vagy Los Angelesben? Csak elérhető közelségemben két menhely is van, ahol vigyáznak rájuk,s gazdikat keresnek, befogadó napok vannak, chippel,oltással,ivartalanítva, kajával, nyakörvvel.
@anyósnyelv: Lízengebek azok, akikre vigyázunk, ha a mamájuk elutazik - van hogy egy-két napra,de volt olyan is, hogy egy hónapra.
Akkor hozzánk jönnek (ill. most, hogy a lányom, aki allergiás rájuk, itt lakik, a férjem megy hozzájuk, ameddig kell), így lesznek ideig-óráig a mi kutyáink. Persze mamájuk küldi velük a kaját vagy kifizeti, ha mi vesszük,- négy éve mi (főleg az uram, aki az istenük lett) adja a gondoskodást, foglalkozást, idejét, szeretetét, stb.) Nagyon szeretjük egymást a kutyikkal - exfiú és még lány - mindig boldogan jöttek ill. várják az uramat.

Nézd én pl. ezt olvastam és ez nem állattartás elleni röplap: mancsrancs.hu/index.php/hu/news/427-az-ivartalanitasrol.html

Tudom, hogy Bukarestben is kóborolnak a hontalan ebek hordái, Ukrajnában most irtják ki borzasztó módon az EB-re készülve az utca kutyáit. Ez szerintem nem jó,hanem balkáni, borzalmas állapot. Inkább legyen kevesebb de konszolidált helyzetű. És amíg mi - főleg én - mindig, a kertünkben is szedtük a kutyaszart naponta, ahogy az utcán is, de ahányan még mindig nem! És nem tudom, miért nem? nagyúri ninchalance-szal szartják bárhová a kiskedvencet és kész, libegnek tova. ez pofátlanság, hét éve az origon egy cikk arról írt www.origo.hu/itthon/20050822napi.html, hogy napi 40 tonna kutyaszart termelt csak a főváros.
Ezért megértek minden ellenzőt is, mert ez igenis pocsék helyzet, pláne egy világvárosnak hitt helyen!

Állatmenhelyek mást se csinálnak a FB-on, mint könyörögnek segítségért: pénzért, munkáját-idejét adó önkéntesért, természetbeni juttatásért, fuvarért, vagy üzemanyag-hozzájárulásért, orvosi kezelésben támogatásért... Én mindig osztom ezeket, de mást sajna nem tudok tenni. Én minden kutyaélet ingatagsága megráz, de a helyzet valóban, lassan kezelhetetlen lesz, ahogy a linkem írja. Mély tiszteletem a menhelyek dolgozóié, az önkénteseké.

De már a külföld is unja a magyar - hamis állatorvosi papírokkal kiadott - beteg kutyákat, az agybafőbe, csak pénzért (kizsigerelve a természetet) tenyésztett jószágokat, a határon túl azonnal lebetegedő, hamar elpusztuló kicsiket. Ez is országimázs és kurvára lehervasztó!

Na most épp ezt látom a FB-on: noemisszio.blog.hu/2011/12/29/vadasszunk_most_mi

Ill. keresd a FB-on az Állatvédő-Segítő oldalát (szép fehér macskájának a pofija az avatarja) tudsz neki segíteni legalább megosztással.
Srácok - lányok, nem beszélünk meg egy találkozót holnapra, ha már nem jött össze a múltkori flashmob a Blahán?

Csak most kicsit ügyesebben kellene. Jó páran vagytok itt, akiket nagyon szívesen megismernék személyesen is - persze csak ha benne vagytok! :)
@Kismac: Azt kéne először kiszaszerolni, hogy a nácikokat hogyan lehetne elkerülni? Az elég szűk terület - de fog örülni a sok méregdrága bolt, mit mondjak - és ha direkte szervezi a Fényestekintetű kedves zöld sasait oda, akkor... Én már mondjuk egy villamoson se szívesen mennék velük ugyebár.
2012 első óráiban több erőszakos cselekmény is történt a megyében. Győr sétálóutcáján a hajnali órákban egy komáromi férfi előbb szidalmazott egy 17 éves helyi lányt, amiért külföldiekkel, nem pedig magyarokkal sétál, majd gázpisztollyal homlokon lőtte áldozatát.

itt a kánaán!!
@a szív fészkei:
Viccelsz? Dec.31-el 5 milliárdért megvették nekik a játszóteret és 15 milliárdért felújítják... Fradika... Az, komoly teljesítményű csapat! Van, hogy 2 meccsen sem kapnak ki! Ezért a pénzért most meg kell dolgozni a csürhének, látni kell a befektetett pénz hasznát! Naná, majd ingyé... :))
@a szív fészkei: a nácikokat nem lehet elkerülni, ahogy a zsidókat sem :)

evidencia

De Hagelmayer úr, ennek még nincs vége.
www.youtube.com/watch?v=VFmu7BYbthY
Dőlnek majd a turisták feredőt venni a saját vérükben! Tutira! :D Ettől fog szárnyalni a GDP, mert a Fradihoz is különbusz jön majd Japánból is :D

Öcsém! Így szanaszétkúrni egy olyan országot, ami már egyébként is annyira szanaszét volt kúrva, hogy azt hittem, jobban már nem is lehet! Szerintem lesz ebből még Oscar-díj, tengernyi. Vígjáték, dráma, animációs, meg horror kategoriában is, bár tudom, hogy nem így osztják, de majd O.V. miatt ez is megváltozik!
@Pantagruel: Nagyon jó, de könyörgöm, a hold KERING a föld körül, ami KERING a nap körül, nem pedig forog. Forogni a saját tengelyeik körül forognak!

Már elnézést, hogy eltértem a tárgytól.
@a szív fészkei: jelenleg nálunk egy szál kóbort sem láttam, egyetlen eggyel akartak kitolni, pont a BKV-nál, de barátnőm elment érte, s megmentette. Pedig neki is volt már egy házi kedvence, s pár pártfogoltja, még macskákból is.Ott pedig helytállt, mint őrző kutyus,s jutott rá vagy 100 gazda, meg egy rosszindulatú kapus. Azóta hála jól van. Kösz a válaszodat.
Milyen érdekes, hogy orbán és társai segítségére mindig az árpádsávos nácik sietnek. Hol ribilliót csinálnak- lásd a szociknál, hol pedig a "rebelliót" védik- holnap az Operánál. Vagy nem is érdekes annyira, hiszen látjuk a parlamenti összeborulásukat.
Vajon a terrorista budaházi ott-e lesz?
@Táskás Tóni:
Nézd, azt régóta látni, hogy Viki egyik kedvenc könyve az a bizonyos harc... A zsebnácik egy kis apróért megteszik neki, amit akar. Ha kell aktívak, ha kell kussolnak. Pénzért, de nem ingyen. Most törlesztenek majd. Most jön elő ez a kártya, jövő héten a zsidó kártya, aztán a komcsi kártya... A hülyeségre van igény folyamatosan.
ha cirkusz lesz akkor kipróbálhatják, hogy működik-e az új struktúra. az hogy a cirkusz spontán, vagy generált, az mindegy nekik
@Táskás Tóni:

Az egész párt a fidesz Sturmabteilungja. Szerinted Sintér Sándor miért nem lépett soha fel ellenük? Shit Palink sem reagált soha az atrocitásokra (pl magyar sziget).
Ki van ez találva.
@a szív fészkei:

Nem fog vérre játszani. Nagyjából a biztos bukást kockáztatná azzal, ha egy lapra kerülne Gyurcsány 2006-jával.

Mellesleg a Jobbik régen nem ellenzéke a Fidesznek. Most kiderül mennyire nem.
@Fabius:
Azért olyan megható, ahogy Bacsó filmje mindig visszanyal...
"Csapásokat adunk és csapásokat kapunk." Igaz, Orbán elvtárs? :)
A jobbikos benyalás és képmutatás meddig fenntartható? Meddig hiszik el a hívek, az ellenkezőjét?
@Boli:

Kb holnapig, ha tényleg ellentüntetést rendeznek :-)
Aki nem vak a parlamentben régen láthatja a szavazati arányokat, és a "váratlan" pálfordulásokat." Akinek nem világos szóljon, és szívesen rámutatok :-)
Ez a náculós buli érdekes lesz :)

1, nem bejelentett - szemben a másikkal - ergo a rendőrségnek van jogalapja fellépni. De nem fog, mivel ugye évekkel ezelőtt eldőlt, hogy nem bejelentett demonstációt sem lehet erőszakkal feloszlatni (2006-os "sajnálatos események" utáni "társadalmi konszenzus". Amelynek létrehozásában számosan részt vettek a holnapi demonstráción megjelentek közül is.) A FIDESZ-nek pedig abszolute nem érdeke fellépni ellene, ha nem éppen ők vették elő a régi telefonszámokat.
2, ha meglesz mind a kettő, akkor a provokáció garantált. A szervezőknek kell biztositania a rendet, természetesen nem fog menni, mivel a nácik szervezőinek éppen nem érdeke, ha a másik csoporténak igen is. Tehát provokáció lesz, lehet némi dobálózás stb. Ekkor azonban a rendőrségnek már be kell avatkoznia a közrend védelmében. És akkor jön a kérdés, a még mindig elég kevés tapasztalattal bíró rendőrök mit fognak tenni? Nekimennek a provokálóknak? Abból nagy balhé lesz, mert előkerülhetnek az utcakövek és a Molotov-koktélok. A kukák borogatva, a rendőrautók felgyujtva lesznek. És a nemzetközi sajtónak elég nehéz lesz eladni, hogy a rendőrök verik a kormánypárti tüntetőket :) Vagy nekimennek a kormány ellen tüntetőknek, akik nem fognak termésköveket dobálni, meg kukát borogatni? Akkor meg soha többet nem lesz felhozva Révész Mártiriusz, mert elfogy az ok, mivel ott tartunk, mint 2006-ban. Amit a FIDESZ éppen nem bánna mostmár.

Kiváncsian várom. Ha nem 100 km-re laknék, ott lennék.
@Fabius:
Azért figyeljetek oda... Ettől az ordas csürhétől minden kitelik. A provokátorokat nehéz lesz kiszűrni. Hívjatok sok sajtóst, fotóst, ha lehet külföldi tudósítót, akkor nehéz lesz félremagyarázniuk! Hajrá! :)
@Boli:

Szerintem lesz ott sajtó elég. Ráadásul leszünk ott néhányan olyanok is, akik elég nehezen vádolhatóak bármilyen szekértolással. Szóval aki bele akar magyarázni bármit bármibe az kösse föl a gatyáját. Ha a nemzeti radikálisok tüntetni akarnak Orbán alaptörvénye mellett, akkor tegyék. Csak vállalják föl.
@Fabius: Na igenyöst neked küldöm a keseralbumot. Válogass képanyagot belőle, sajna aktuális lesz még egy darabig. www.femina.hu/hirhatter/orban_oregedes_egy_ev

Ja, persze, hogy nem ellenzék a Jobbik, csak néha bezsarolgat, mint egy hisztis szerető a több smukkért. Remélem, tényleg nem akar balhét. Mert 06-ban is ő akarta. Hogy az emberélet nem drága neki, azt tudhasssuk-láthasssuk azért. A politikai arculata meg egy kalap szart se ér sehol, kivéve a csicskái közt.
@miva?: Vörösmarty téren a rogáni Belvárosban is volt egy késelés tegnap. Aztán némi lincselés kivitelezése a késelőn. Halálról nem tudok, de nem látom a hírekben, csak a lányomék mesélték, arra jártak.
@DarthVader: a hócipőm kivan, hogy mindenki elfelejti, hogy anno 2006-ban is Orbán találta ki, hogy a békés pártoló tömeget összevezesse a balhésokkal és így kvázi feláldozza a saját támogatóit.

MAJD AZTÁN eladta az egészet úgy, hogy jaj, rendőri túlkapások, mert szegény ártatlan emberek. És kummasokan még mindig beszopják! Szerintem ez nagy szégyen.

Továbbra is tartom: TÚL GYENGE volt akkor a rendőri fellépés. Remélem, most szétkapják a náculókat míg mi odaérünk.
@Borsós István Szfv. Oskola u.6.: Na de még annyira Sólyom ingerküszöbét se kapargatták ablaka alatti esküvel Wittner zászlóanyástul.
@Fabius: A lényegi szavazásoknál mindig megtámogatja a Jobbik a nagy utált Fideszt. Valamiért.
@a szív fészkei:

Láttam a fenti linket is :-)

De azt gondolom az ötlet jó, a kivitelezés hááát...Szóval van jobb. Ha van türelmed kikockázni pl ezt:

index.hu/video/2011/01/20/igy_vedte_meg_orban_a_haza_becsuletet/

megérted miért mondom. De az ötlet jó, elkezdem gyűjteni a megszólalásokat, és az arcokból lesz poszt előbb utóbb.
Off: Na csak most eben a percben vagy négy elveszett, a petárdázástól vakvilággá futott kutya keresését osztottam meg. Szegénykéim!
@a szív fészkei:

Ja, meg van az a "valami" amiért 20 perc elég a Jobbiknak az Orbán segge felé forduláshoz:

varanus.blog.hu/2011/09/20/jobbik_a_fidesz_pincsije

Mikor Vona a saját felháborodott szájával nyalt be Orbánnak a meleg szarig, az egy gyönyörű pillanat volt.
@anyósnyelv: soha ne legyen rá szükséged, de tudj erről: www.eltunt-kedvencek.hu/ Most láttam a FB-on. Meg neadjisten, ha a holnapi banzájon valamelyik állattal történne valami, ha kiviszi a gazdája mégis...
@Fabius: Beszédes, ahogy kinéz, gondolom, nem hiába csinálták meg a feminások. Rohamléptekben züllött le külsőleg is a belső szintjére.
@Fabius: granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

és:
mindenki másikra vár mert ti -hülyék- demokratikusak vagytok? mindenki mindent tud már közpletyka az egész de ezek meg röhögnek és jól élnek, előszőr is nincs szükség ilyen politikusokra, bármelyik politikus keze önmaga felé hajlik annak a fejét lecsapni szekercével családját kiírtani és vagyontz elkobozni vagy hallgassatok és menjetek tii is a picsába...unalmas ez a sok sírás meg panasz 24 éve rabolnak benneteket...tudjátok mit? megérdemlitek a hajatokat is eladnám a fejetekről meg mindent ami mozdítható...
@Rodeo36:

Hőőha, Debreczeni megint feltalálta a spanyol viaszt. Esetleg kérdezzétek már meg tőle, hogy a saját kampánya, - igen, a 2010-es - ugyan mi az apja faszából lett finanszírozva, hogy ilyen finoman fogalmazzak.

Szeretem én, ha olyan kelt hangulatot akinek nem a vaj olvad le a fejéről a napon, hanem a komplett feje csúszik a zoknijába a gerincével együtt. Miatta legyek anarchista? Ennyire hülyének látszom?

24 éve rabolnak minket, ja. Meg adják veszik a képviselői mandátumokat, jelöltségeket, pártlistás helyeket, ahogy Debreczeniék is tették a madöf-szadi érdekszerelemben.

Nekem ebben az országban az pofázzon, aki ilyet nem csinált.
liberatorium.blog.hu/2012/01/01/torokvesz_1

Ez a Török magától ennyire hülye? Vagy pénzért írkál baromságokat? Egyik se vigasztaló ránézve meg azokra, akik annyira hájpolják a kurvanagy szakértelmét nekije.
@a szív fészkei:

Ezzel sikerült lyukra futni TG-nek is. Mondjuk nem először. Meg nem is utoljára.
@Fabius: Sajnos (1.), igazad van. Orvbánban az az egyedi, ahogy én látom - a mohóságán túl_ hogy törvényeket szabhatott a törvénytelenségeire. Főügyészt nevezhetett ki, amelyik - mert ő egy biorobot, nem élőlény aki névmásra jogosultan - elkaszált minden rá irányuló vizsgálatot.

Sajnos (2.) itt a lopás és mocsokság mértéke csak a változó nem a tett maga.
@a szív fészkei:

A napokban szóba került itt is mit lehet tenni. Szerintem:

1: a saját törvényekkel legitimált ügyeket följegyezni, amit lehet összegyűjteni és eltenni róluk.

2: olyan ember kérje ezt majd számon, aki maga támadhatatlan ilyen téren.

A múlt ügyei amiket most Debreczeni megint előszedett elbuktak Polton, azokkal már nincs mit tenni. De most még van lehetőség arra, hogy odafigyelve-dokumentálva számonkérhetőek legyenek a jelen ügyei, Polt ide vagy oda.
@Fabius: Ámen. Egyszer rájuk dőlnek a dolgaik, az biztos. Nincs már olyan nagy lehetőségük titkolni és stikában működni. Valaki mindig telhetetlen és irigy lesz a köreikben is és elárul. A net hálisten azért tényleg erő.
@Fabius: mint látom még évtizedekig fogtok arról vitatkozni, hogy ki nem csinál semmit és miért...generációk fognak rámenni, a segítségetekkel csináltak egy: CSIKICSUKI-t és még ki is röhögnek benneteket, a debreczeniben te is a hírnököt lövöd és nem a hírt használod -amit persze már te is tucc úgy 1200 éve- kurvára kíváncsi vagyok mit értek el és mikor -persze ha még itt a Földön elérem és nem leszek a HADAK ÚTJÁN ahonnan majd betegre röhögöm magam a demokratikus kínlódásaitokon...most tényleg -egymás között, senki sem fogja megtu'nni hihihihi- mikor fogod elintézni, hogy a Polt becsukassa -200 év vizsgálatira- a zalcsútbasznádikondást???

mexúknád? ide a fülembe...ki van hegyezve fisz mollra (Verdi forradalmi hangneme)
@Rodeo36:

Ja, meg évtizedekig hallgatjuk a hazadumálóktól, hogy miért nincsenek még hullák a körúton szétszórva. Ilyenkor azért tedd föl magadnak a kérdést, hogy ha 2006-ban sikerrel járnak a fiúk, és Gyurcsány hullája szárad a Deák téren hetekig, az vajon mennyire tetszett volna?

Amúgy meg tévedsz, jókorát. Most nőtt fel/érett meg egy generáció, amelyik sokkal tudatosabban kezeli az "elitünket" és a politikát, mint az elődeik. Ezért az elit egyik fele a támogatásvesztés miatt most tanulja, a lófasz nem egyenlő a kormányzással, a másik meg azt, emezek elkúrása nem jelent automatikus amnesztiát. 2014-ben a szimpla pofázás kevés lesz az üdvösséghez teljesítmény, és valós alternatíva nélkül.
Ezzel a ködszürke, beszari Törökkel sikerült elvennetek a kedvem. Na jóéjt:)
@Fabius: Io no lo creo...hiszed? már 24 éve vártok erre a 2 évre meg a "zújságos" generációkra amelyek nem abban hisznek...jó mulatást
@Rodeo36:

Én úgy tudom az amcsik is a demokráciában - többségi döntés - hisznek, ahogy én. A magyar társadalomnak föl kellett nőnie ahhoz, hogy elege legyen azokból akik hülyének nézik. Ez most az az időszak, és ez az év különösen az lesz.

Bár mulatni asszem nem fogunk egyik oldalon sem.
@orica: Bocs! Ha tudom, nem linkelem.Végül is Lord Valdez szövege miatt érdemes olvasni.

@Fabius: Ezt a meccset számtalanszor már eljátszottam Rodeoval meg egy régi, félig kint, félig itt élő barátommal Bartus apropóján. Ilyenkor mindig megkapom tőle, hogy ja szerintem még Dante is le lenne fikázva, mert kintről mondaná meg a firenzeieknek, mit kéne tenni...

Én elfogadom a kinti véleményeket, az is aspektus, tágabb, mint a mi beszorultunk, igaz. De azért aki itt viszi a vásárra a bőrét, a kölykei bőrét, hadd döntse el, hogy hogyan akar esetleg meghalni. Mert oké, menjünk lincselni maffiacsaládokat (kinek meglepi, hogy ezek azok?) - nem a gusztusom, na - de akkor olyanok leszünk, mint ők.
Akik simán megtennék (illetve kiszervezve megtetetnék) ellenségeikkel, csak Eu és Clintonné vigyázó szeme kicsit visszafogja őket. Ahogy engem is az, hogy európainak akarom magam a fehérek közt érezni...

Nekem Orvbán száradó hullája nem mondana semmit, csak mártírja lenne a hülyéinek örökre. Épp ezért ez a kintiek vérdühe érthetetlen számomra: hisz a halálos ítéletek komenizmusa elől mentek el, nem meg a lehetőségik behalása, a lélekgyilkolás elől? NY-ban, tuti biztonságomban nagy pofát nyitnék esetleg, mint anno az 56-osokat szédítők. Az jó lenne, hazafias? Szerintem nem. Annyit abból tanulhatnánk már.

Nincs ma a nagyvilágban, aki a vérbeborult magyarok mellé állna se pro, se kontra. Szimpátiát éreznek ugyan a demokráciáért küszködők iránt - ha nem unásig adagolják rólunk a cikkeket - , de slussz, ennyi. Ide értünk senki nem jön meghalni, se Rodeo, Se Bartus, se más. Uszítani ezért nem fair.

Mikor Bartus folyton a millásokat egyelte kintről, hogy de szar, babazsúr, vicces, langyos izémizé az egész, akkor írtam a barátomnak, kérje tán fel Bartust, jöjjön, szervezzen, beszéljen, álljon ki, ha ennyire tudja, mi a klafa és népboldogító! Ő viszont március 15-én - kiadós ránk okádás után - undorral hazament Párizson keresztül, sőt félt is, hogy lekési a gépet. Bazze! Forradalmár ne nézze a kurva óráját és ne szarjon be a csatlakozás lemaradásáról!

Ez van: törvéneys választást tisztelni kell a józan ész határáig, mert Eu mindent akar, de nem újabb Jugót és abból kinövő eszetlen háborút. Amerika meg pláne nem.
Vagy kis csetepaté - esetleg kiadós várontás után - után vonuljanak be az oroszok rendet tenni, ha már úgyis a közelben vannak? Kinek milyen opciója van az önfeledt lincselészet utánra? Mikor már kiszáradtak a lámpavason a lingőlengő posztkarácsonyi díszek... Nos arra még egy értelmes verziót nem olvastam.

Teljesen egyetértek veled. És remélem, holnap este is tudunk így neten véleményt váltani, nem fordul tragédiába a dolog.
@a szív fészkei:

Megértem én Rodeót meg az indulatot és türelmetlenséget is.

De.

Ettől függetlenül azért tényleg azt gondolom, a demokráciát nem elég beszélni, az csinálni kell. Ha éppen szar, akkor is. Arról nem beszélve, hogy én senkit nem akarok pofánbaszni csak azért, mert fideszes. Itt legyenek öldöklő vitát, elvi csatározások, de egymást hirigelni azért az más dolog.

A vérdüh nem vezet sehová. Rodeó ott téved, hogy az elmúlt időszak - igen, az a nyolc év is - kitermelt "minket", tudatos választókat. Hol láttál te 2006-ban vagy akár 2010-ben adótanácsadó céget, aki beárazta a kormányt? Most a legtöbbet hivatkozott alap az RSM-DTM cég, aki nem függ senkitől. Hol láttál olyan csoportosulást, aki szintén árazza a kormány, de azt nem az ellen ígéretek, hanem a valóság alapján teszi? Lásd Haza és Haladás. Hol láttál ennyi magánszemélyt, aki árgus szemekkel figyeli a kormányt, és adott esetben a tapasztaltakat megosztja pl a blogján, mert tudja, hogy átverik?

Sehol.

Szóval én azt gondolom változik a társadalom. Lassú, nehéz változás ez, de a miénk.
@a szív fészkei: ez olyan szép -amit leírtál 10000x- hogy ihaj...legalább egy számháborút -bármelyikőtök- le tudna vezetni? én magam attól tartok, hogy nevetségessé váltok vagy meg lesztek alázva tehetetlenül és Bundival meg anélkül fogtok majd hazamenni hogy jólbeblogoljatok nekik dupla "LL" és tripla "YYY"-nal és para grafosokkal...azért én szeretném látni a törpe fonnyadó hulláját a a demokráciavesztés szent nevében...egyébként veletek vagyok lélekben és az a tapasztalatom, hogy a jó katona nem meghalni, hanem győzni megy a háborúba olyan partizánt mint én nem sokat láttál...23 éves koromban egy 14 T55-ös egységet megsemmisítettem egyedül és senki nem "halt meg" de mindenki nyugodt foglyom lett hihihihihi tegyetek má' valamit
@Fabius: a "számháború" megnyeréséről: nem kell vért ontani, anno: éjszakai hadgyakorlat volt...én voltam a rohadt impirilista gaz ellenség (a kiképzőtiszt kurvára élvezte) és a hadosztály a szocializmus győzhetetlenségében bízva mind az összes tudását és 14 nukleáris kapacitásképességű harckocsiját is meg a "magasan képzett magyar tirpák haderőt bennük felvonultatta...és azon az éjszakán a szocializmus vérbefagyott volna de voltak foglyaim akikből a legutolsó abbeli dühében, hogy egy magányos ellenség -ott és akkor tu'ta meg- mindüket legyőzte harcképtelenségig tényleg rámfogta a géppisztolyát úgy kellett lefogni...remegett a megalázottságtól és a tehetetlen dühtől a kiképző tisztnek hetei voltak utána miről és mit oktatni ezeknek a fülkeforradalmároknak mert ezekből lettek a nagy "harcosok" mint a lézerjanó és a cigánytörpe

jó munkát és győzelmet
@a szív fészkei: Nekem előző akkora volt, ha kinyújtózott egy jó birkózás után, pont mint én.Hozzátéve, minden nap reggel már 5-től Dunapart, kutyafuttatás egy-másfél óra, este 6-tól 8-1/2 9-ig szintén, igazi kutyatársadalom volt anno. 12 évig volt hű társam. Akkoriban nem rohantunk haza TV-zni, a séta, labdázás, játék fontosabb volt. Volt, hogy éjfél után felkeltett, rohanás le..Mai napig nem tudom honnan érezte meg, kétszer is lebuktatott gk.tolvajokat - pedig jó magasan lakom. Pld.megtanította közlekedni gyengénlátó lányomat. Ma már nem megy annyira, meg elszaporodtak a miniebek.Még le sem merik tenni a földre őket. Most borzasztó erős,de közepes termetű van.
@anyósnyelv: Vigyázzatok egymásra!

Én is emlékezhetnék a mi kutyuinkra - vannak köztük már halottak: ezt úgy mondják kutyásék, hogy átment a szivárványhídon és jól van ott, tegnap sirattam meg egy Lufi nevű menhelyi kutyust, aki 6 évig várta, hogy örökbefogadják, de hiába, elsején feladta - mindegyik nagyon sokat adott nekünk.
De most épp a lányom miatt nem tarthatunk, hát így pótoljuk, lízinggel. Volt olyanunk is - moszkvai őr - akit bár imádtunk, sajna nem tudtunk kordában tartani se sulival, se sehogyse, őt el kellett ajándékozni, mert enni kezdett minket is.

Félelmetesen finom műszerek az állatok és mindent megéreznek tényleg - nem kell beszélniük, anélkül is roppant kifejezőek és nem tudnak hazudni, like Orvbán, aki ugye sose :-D.
Én csak azok ellen szólok, akik divatból, pillanatnyi fellángolásból vesznek maguk mellé, jószágot: amíg lehet, dicsekszenek velük, nem tarják jól őket, majd kibasszák a hóra, mert már unják. Olyannak inkább soha ne legyen. Aki igazi társa az állatnak az ilyet soha nem tenne.
Mi az elveszettünk után félévig kutattunk; még egy rendes rendőrt is előszedtünk, aki elvitt járőrkocsival a csövik közé - azok azért hajlamosak ellopni, hogy megélhetésszerűen "megtalálják" - de sajnos hiába volt minden. Na abba kicsit belehaltunk.

Szóval a te elhivatottságodat nem kétlem és legyetek boldogok együtt! :-))Az biztos, kevesebb a rossz és sunyi eb, macska, mint az ember, nem is értem ezt a fennhéjázást, hogy mi vagyunk a természet csúcsterméke. Ahogy pl. ezt a mostani garnitúrót elnézem, kurvára nem...
@Rodeo36: Nézd klassz voltál egy adott helyzetben oké, kalpagom lengetem! Ma erre nincs lehetőség - és inkább ne kössön el senki tankot, ha kérhetem! - ahogy Fabius írja máshogy kell csinálni. Ha Churchill szerint szar a demokrácia - ő csak tudja,mit kapott köszönetül a háború utáni választáson!? - de nincs hatékonyabb nála. Nos, akkor a játékszabályokat el kell fogadni. A Ki nevet a végén-ben sem rúgja fel az asztalt azonnal az, akinek épp szar dobások jönnek és vesztésre áll...

Nem fog kinevetni senki, mert látja a világ, hogy szabályos eszközökkel igyekszünk tiltakozni egy őrült elme ellen. Nem dúltunk eddig, nem tettünk tönkre semmit - és szerintem a nyugat, amelyik két borzasztó világháborút generált és szenvedett el, ezt értékeli. A machetehatalmak véleménye meg engem nem érdekel, a gerillaöldöklések mégse legyenek etalonok itt Eu közepén, hiába tetszik neked Chavez meg a többi módszere.

Ne legyen egy diadalmas hadvezér, aki aztán pont annyira ránk ülne, mint Fidel, meg a többi a nagy szabiharcuk végén.

Ha jól értem Merkeléket, az európai gazdasági közösség, azzal, hogy egymás javára is lemondanak előnyökről és egymást - esetenként fogcsikorgatva, saját népük hisztije dacára is - segítik épp a háború elkerülését akarja. Mert most egy olyanba te is, én is komplettül beledögölhetünk. Puskaporos levegőben gyufával hadonászni szerintem baromság.

A blogok=nyilvánosság nagyhatalom, akárhogy is röhögsz ezen, és percek alatt megszégyenülni a világhálón legalább olyan gyilkos dolog, mint kinyúvadni. Karaktergyilkosság, létezik, nem? Hitler is a kommunikációval élt, csak a tankok nem voltak elég neki sem. Most a kommunikáció nem Orvbán oldalán van, akárhogy is mantrázzák ezt a hívei.
Elvált a szar a májától, látszik, hogy omlik seperc alatt össze a hazugsásépítményük, hogy cáfolható egyik mondatuk a régebben mondott másikukkal. Nem kell ezt lebecsülni.

És igen, hiszek Fabiusnak, ezek a posztok, a jus murmurandi felerősödése lesz a bukásuk.
@a szív fészkei: A blog meg van bolondulva, kifrissítette a szövegemet már majdnem elküldtem…szóval most elmondható lesz, hogy a cigánygyerek operába jár? Elhúzzák e neki a nótáját? Megint barna gojzer varrott cipőt vett föl fekete öltönyhöz és lila nyakkendőt? Van neki más bugyija is vagy spórol? Remélem eljáttszák neki a lexebb részleteket kan dúr-ban nyivákolva és a kedvenc áriáját is bele a fülibe? Tudod: la calunia e un venticello un auretta assai gentile…a császári páholyba ültetik vagy a pro scenium-ba onnan láthattya hogyan kell vezényelni és úgy, hogy aszt játtszák amit a parti túra tudod ott ott a Duna parton mutíttya remélem jól szóraxik…
Remek, nagyszerű volt a mai este:))
@Rodeo36: Jó volt!!!!! Sokan voltunk nyugi volt, pedig ott álltam a nácikok közelében, a nagymező-Andrássy sarkán a közértnél, az oszlopnál. Ott volt Parti Nagy, György Péter.

Szegény nagymogyoró csürhe, eléggé vegyültek: ott lengetett köztük rákosmenti mszmp-s, szadeszos :-DD A troli útján álltak az Operettnél a hőscincérek, rendőrsorfal állt közénk meg közéjük. Néha gyurcsánytakaroggyoztak, ria-ria-hungáriáztak, a szónokló festőművészre buziztak, de más nem jutott a csöpp eszükbe. Megsajnáltam tényleg őket. Kis körömpiszok a nagy emberetengerben. Körút is megtelt.

fél hétkor a Hajós utca már le volt zárva, ott az egyik segghülye mondta, hogy a túloldalon Gyurcsányék már gyújtogatnak. Mondtam, ja, azt szokták, kösz, hogy szólt! :-DD De nem tudtak és nem is próbáltak nagyon provokálni. Galkó Balázs Orbán Ottót szavalt meg Szózatot.

Fő hülyéket a titkos folyosón lopták be, :-DDDDDDD. Jó sok fújolás volt. Töksimán gyalog visszaértünk a Nyugatihoz.
@a szív fészkei:

Ömm...a férjeddel voltál? És esetleg nem állt mögöttetek egy nagydarab faszi szürke kabátban és keki kapucniban?
Na fenti linkben látom, hogy a nyilasocskák magukra találtak negyed kilencre, ahogy oszlott a tömeg,- akkor már messze jártunk - és elkezdtek véghajrában zsidózni. Hát az nekik az aduász, legalább látszik, ki van Orvbán mellett, milyen "minőség" bírja csak csicskaként támogatni...
Mondjuk nyolc előtt láttam tök csendesen ellopakodni köztünk a Nagymezőből kifelé fekete símaszkos fiúkákat de biza kurvanagy kussban, lábujjhegyen osontak.

Hát lesz még műsor: mivel márciusban már ennél csak jobb idő lesz, még többen leszünk! Maffiózózták a Pintért, hát mit kapjon, ha nem ezt? :-DDDD

hvg.hu/egeszseg/20120102_orvos_terkep ezeket kéne felvagdalni...
@Fabius: A férjemmel voltam, ja: feketében, fehér sállal én, ő meg fekete irhadzsekiben. Ott támasztottam az oszlopot és a 9 éve nem látott ismerősömmel pletyiztem közben. Nőből vagyok... :-D
@Fabius: Ha valamelyiktek megír valami imsertető, jobban körülnézek. De Charlize Theront ugye nem vonták bele, más különleges jel meg nem volt megadva. Sajnálom, hogy nem figyeltem jobban!

De az az igazság, hogy a férjem egy általános iskolai barátját láttuk - tudtuk, hogy régen átlendült a normalitás határán és fideszesből mára jobbikos lett, na őt figyeltem. Nem állt be a pincnökök közé, - jókiállású faszi, barna pilótadzsekiben, palesztin - na milyen is? - sálban - de kurva savanya pofával álldigált előttünk pár méterrel. Őrajta szórakoztunk... Hogy szegény hülye hová jutott!
Olaszokat így értesítették FB-on:

"Manifestazioni a Budapest
2012. január 2., 15:57

Perdonatemi con questo martellamento ormai quasi quotidiano, ma anche oggi vorrei condividere una riflessione sulla situazione ungherese.

Ormai è evidente che il problema primario è Viktor Orban . La nazione ungherese però ancora potrebbe recuperare il suo onore dichiarando con forza: quest’uomo non ci rappresenta.

Questa repubblica aveva una tradizione quella dei 100 giorni di pazienza. Tanto aveva chiesto il primo governo democratico, guidato da Jozsef Antal nel lontano 1989, e da allora nessuno prende sul serio chi promette cambiamenti in minor tempo.

Il governo di Orban ormai ha superato il 600° giorno e non è serio chi ancora attende il cambiamento che del resto è stato già declamato al livello economico: siamo diventati un paese di spazzatura secondo la valutazione dei più grandi enti internazionali.

Il risultato politico del governo possiamo sintetizzare in una sola parola: Ungheria è diventato lo stato del partito unico dove ogni idea folle in pochi giorni diventa legge. Se alla signora Rozsa Hoffman, segretario di stato per gli affari della pubblica istruzione danno fastidio i ragazzi che frequentano le discoteche, ecco il giorno dopo è pronta la legge sul coprifuoco ai giovani sotto 18 anni, salvo se accompagnati dai genitori.

Ed oggi ci sarà il battesimo di questa costituzione.

Purtroppo, quando finalmente ci stavamo rendendo conto cosa stava succedendo, loro avevano già elaborato un meccanismo che, in teoria, li stabilizzerà per sempre al potere. La politica ungherese è stata deviata – scrive il new York Times e noi, cittadini sembriamo dei passeggeri terrorizzati di un aereo sotto sequestro, che niente possono fare contro i terroristi solo a sperare di non beccare una pallottola.

L’articolo della signora Kim Lane Scheppele – sociologa e studiosa della legislazione magiara – però non condanna il paese, al contrario. Cerca piuttosto di dimostrare che gli ungheresi non approvano affatto la politica del governo, ma sono impotenti e forse impreparati a ragire.

La ringraziamo per la sua benevola considerazione, perché a dire il vero non è che abbiamo dato finora molti segni del nostro disdegno.

All’estero sono molto più preoccupati per la situazione ungherese che in patria. Per molto tempo poteva sembrare che ciò fosse solo un problema dell’occidente che per decenni ci avevano spiegato che cosa era il pluralismo, la libertà d’opinione, quale ruolo doveva avere una corte costituzionale….beh diciamoci la verità è stato compreso ben poco da tutto ciò. Ora però quando nel CNBC il dibattito si verte sul “come punire Viktor Orban “ forse sarebbe il caso di dare una mossa ed allontanarsi dal obiettivo di questa punizione più che prevedibile. Anche per quelli che avevano campato sotto le sue ali protettrici,

Abbiamo distribuito dei colpi e riceveremo dei colpi. Le manovre di Orban saranno puniti. Non si sa però in che modo.

Esistono due modi per neutralizzare un governo non gradito: con bombardamento a tappeto, cioè con iniziative che colpiranno indiscriminatamente il popolo intero oppure con “bombe intelligenti” che colpiranno obiettivi precisi. Quest’ultimo però funziona solo se saranno identificabili alcune figure chiave. Se invece il popolo seguirà il suo folle duce allora rimarrà solo la guerra totale.

Dove esiste un’opposizione, dove tale opposizione reagisce il mondo intero saprà che non si tratta di follia collettiva.

Opporsi non è senza senso e prima di tutto non è tradimento.

La sorte e l’onore della nostra patria dipende da esso.

Oggi al teatro dell’Opera si festeggerà con una serata di gala la nuova costituzione. Avanti all’Opera sono stati chiamati alla raccolta tutte le persone responsabili, tutte le organizzazioni sindacali, tutti i partiti dell’opposizione. Si schiereranno però anche i neonazisti per la difesa del governo, ci sarà il Magyar Garda – solo formalmente fuori legge – negli uniformi riesumati delle famigerati croci uncinate, colpevoli del olocausto magiaro - . Non so cosa succederà e sono preoccupata. Vorrei tanto stare li, ma per motivi personali non posso esserci.

Ci sarà Andrea Tarquini che ci informerà domani.

God save Hungary!"
@a szív fészkei:

Csak azért kérdeztem, mert kimentem én is a színpadtól nácikokat nézni a Nagymező sarokra, és ott ragadtam végül az oszlop mellett :-)
@Fabius: Mi a színpadhoz el sem jutottuk - igaz anyám ellátása után rajtoltunk gyalog a WestEndtől és tényleg kicsit későn értünk oda meg hátulról támadtunk volna, de a Hajós utcánál nem engedtek át. A rendőr fél háromtól ott állt, kurvaára elege is volt.

De jó volt nézni az erős kisebbségben lévőket - örülök, hogy igazad lett! Hát ha a fecsegésemmel zavartalak volna, elnézést! :-) Mondjuk a csaj, akivel dumáltam a Storynál és egyéb Ómolnár-lapoknál volt sokáig. És kirúgta 8 hónappal nyugdíja előtt, mert nem volt elég lelkes Orvbán-hívő. (ill. hivatalosan kellett a pénze - ami neki, mint dokumentátornak volt ott a legkevesebb...) Kirúgott még egy szerkesztőt is - na ő tényleg véresszájú Orvbán-ellenes. De hát ez ezek bulvárszenyák, itt oly mindegynek kéne lenni ennek. Szabad a média.

Tévéhíraadó tényleg csak épp említette, hogy van pár ember kint az utcán -írta a barátnőm. Röhej, ezek tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit?
A mindentől - józan észtől leginkább - független, mindenről (csak feledékenységből épp a három millás állásáról nem)lemondott Szájer Tündéné nyilatkozott: [..]"A demonstrációról a kormány részéről senki sem nyilatkozott, de Szájer József, az alaptörvény írója a hvg.hu-nak azt mondta, a demonstrációból is látszik, hogy az alaptörvény demokratikus." innen: hvg.hu/itthon/20120102_alaptorveny_elleni_tuntetes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_2

Aki ezt nekem érthetően levezeti, hogy ez most hogy, annak nagyon szépen megköszönöm! Nincs gumivaránuszom, amit felajánlhatnék. :-D
@a szív fészkei:

Na, akkor figyeljél:

Arra célzott az iPadvirtuóz, hogy ha itten nem lenne demokrácia akkor most az Andrássy 60-ban állnánk sorba körmösért, miután azt kiszabta ránk a rögtön ítélő Handó Tünde :-D

Amúgy nem tudom abbahagyni a röhögést :-D Ordít az aktuális szpíker a hangszórókból, üvölt és sípol a mittom mennyi tömeg ahogy a torkán kifér, és tüntető kollegina aszongya:

"ha a fecsegésemmel zavartalak volna, elnézést!"

:-D:-D:-D Gyakorlatilag nem hallottam az asszonyt sem a telefonban, mikor elmesélte mit mutatnak az egészből a híradóban :-))
@Fabius: Örülök, hogy megröhötettelek! :-DDD Mit tudom én, milyen kifinomult a hallásod??? Nekem volt gyerekszobám és nem a disznóólban, mint a Táltosunknak. :-))

De kösz a szájerfordítást, én Gyorskocsi utcára edzettem - vittem narancsot is, de hol fértem a kapuhoz? volt nálam egyforintos is csomó - igaz, az kicsi ennyi renitens állatnak, aminek néz minket a Handó úr.

Amúgy ha már: az Andrássy út 60 eredetileg egy zsidó festőművész háza volt, Perlmutter Izsáké, aki mondjuk, a hitközségre hagyta volna. Na csak nem azé lett ugye...

Ne hagyd abba a röhögést :-)) és azzal a lendülettel csinálj még vadabb posztokat, ez az év erről fog szólni. Kicsinálni szavakkal, képekkel.

Blogoló, írj remekműveket!!!
süti beállítások módosítása