Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.24. 06:06 Fabius

Alföldi takaroggyon, Madách monnyonle!

Címkék: jobbik semjén zsolt az ember tragédiája pörzse sándor

Tegnap meggyőződhettünk róla ismét, hogy a Jobbiknál nem divat a színház. Nem értik a darabokat, zavarja őket a sok szöveg, és ráadásul Pörzse Sándorba beszorult egy adag orális frusztráció. Gondolom ennek egyenes következménye, hogy Semjén Zsoltot is képes volt legyőzni szemforgatásban, ami a hendikepjét figyelembe véve nem kis teljesítmény. Nem is értem, hogy az erkölcsnek ez a két lábon járó megtestesülése hogy képes egy frakcióban ülni Faszpumpa Pistikkel, szellemi közösséget vállalni Gárda Nikikkel.

Pedig ő sem volt mindig ilyen, egykor értékelte a színészetet. Igaz, a Gárda Niki filmekben nem volt annyi szín, mint Az ember tragédiájában, se annyi értelmezésre szoruló bonyolult jelenet, a szövegről nem is beszélve. Nem is hallottuk ezt a mi Sándorunkat monnyonle tilcsákbe szólamokkal haknizni akkor sehol. Hiába, Alföldi nem egy csini pofis szőke kislány, akinek lehet szólni a gárda felvételin: mondd szépen, ÁÁÁÁ...de ne térdelj le.
A hadjárat amit Alföldi lemondatásáért folytattak a kereszténydemokratákkal, lassan eléri célját. A Jobbiknak hosszú hónapok kitartó munkájával sikerült kiprovokálni Alföldiből egy oda nem illő mondatot, és így megkaphatja végre a selyemzsinórját Orbántól és Semjén Zsolttól. Alföldi hibázott, ez tény. De nem a színpadra vitt darabokkal vagy a rendezéssel, hanem a kommunikációval. Egy olyan kaliberű embernek, mint ő, meg kellett volna őriznie a hidegvérét, és mosolyogva kellett volna rongyosra alázni a Jancsi és Juliskát János vitézzel is keverő kultúrbarbár ellenfeleit.

Az egy másik kérdés, hogy a hónapok óta zajló provokálás után mennyire számít főbenjáró bűnnek, ha orális örömöket kíván a darabot nem látó kritikusoknak. A KDNP nyilván máris verbális erőszakról beszél, Pörzse pedig egyenesen a klotyón húzná le Alföldit. Úgy látszik csak az orális és gruppenszex taszítja, a klotyóban turkálás nem. Sajátos ízlésvilág, az orra nyilván nem olyan érzékeny, mint egyéb érzékszervei.Az külön édes, ahogy a keresztények kézen fogva a Jobbikkal menetelnek a kultúra megújítása felé. Remélem az olyan deviánsokat, mint ez a Madách gyorsan nemzeti együttműködés kompatibilissé cenzúrázzák. Az mégse járja, hogy magyar - akarom mondani: Magyar - írók műveiben olyan szexuális eltévelyedések legyenek bemutatva, mint a Római színben. Nem elég teher ennek a népnek, hogy Semjén Zsolt arcberendezése maga a vizuális környezetszennyzés, még az erkölcsünk is foltos legyen? Ádám a VI szín végén a kereszténységben talál vigaszt, arra még talán maga Madách sem gondolt, hogy az új évezredben követőinek meg kell elégedni a luciferi cinizmussal.Engem ez az egész Alföldi és Az ember tragédiája körüli cirkusz az ötvenes évekre emlékeztet. Arra a korra, mikor hét év betiltás után 1955 január hetedikén újra színpadra lehetett állítani a drámát. A bemutató után Rákosi - mint most Pörzse - magából kikelve ugrott neki a rendezőnek, előbb ritkíttatta az előadásokat, majd ismét betiltatta a darabot.

Mentségére nem szól, hogy ő legalább látta a művet.

 

299 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr762927796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erős Alkotmánybíróság a jövő 2011.05.24. 15:57:49

Figyelembe véve a kormány politikáját érthető, hogy sokan úgy vélik: csak a gyenge intézmények kedveznek a Fidesznek. A helyzet mégsem ilyen egyszerű: egy erős, de a Fideszhez lojális bírákkal feltöltött Alkotmánybíróság segíthet a jelenlegi kormánypár...

Trackback: Felszabadult szexualitás? 2011.05.24. 15:19:30

Általános vélekedés szerint az ún. szexuális forradalom óta szex terén roppant nyitottak vagyunk. Annyira, hogy már-már túlzás -teszik hozzá sokan-. Igen? Akkor tessék nekem hétköznapi, használható szavakat ír...

Trackback: Kirúghatják Alföldi Róbertet 2011.05.24. 13:28:17

Alföldit, pénteki sajtótájékoztatóján történtek miatt lehet, hogy menesztik....

Trackback: Kirúghatják Alföldi Róbertet 2011.05.24. 13:28:17

Alföldit, pénteki sajtótájékoztatóján történtek miatt lehet, hogy menesztik....

Trackback: Súúúhanterz: Szodoma és Gomora show a Nemzetiben 2011.05.24. 12:36:02

Mi súúúhanterek, bár a liberalizmus és szólásszabadság elkötelezett híveinek tartjuk magunkat, mélyen megértjük a KDNP és a jobbik felháborodását az utóbbi napok botrányos eseményeit illetően. Még fel sem ocsúdtunk abbéli döbbenetünkből, hogy Dominique...

Trackback: A művészet örömforrás 2011.05.24. 10:42:58

P. Sándor kivetnivalónak tartja az orális és a gruppenszexet. Sajnálat nélkül tudomásul vettem. Mi közöm hozzá! Jóképű srác, de nem az esetem. Én nem vagyok őfajta. De azért a dolognak vannak a közösségre és mert a közösség része vagyok rám is tartozó...

Trackback: Retro-Liget | AZ ÉRTELMI EMBER FELELŐSSÉGE 2011.05.24. 08:26:45

 RETRO-LIGET Liget 1990/4  |  Németh G. Béla - AZ ÉRTELMI EMBER FELELŐSSÉGE  (részlet) A KOR LELKE című összeállításbólJulien Benda Az írástudók árulása című vitairatához Babits 1928 őszén ugyanezzel a címmel írt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pörzse egy náci bűnöző, a jobbik nevű nemzetiszocialista párt, újnyilas képződménynek is a börtönben a helye.
@Alamio:
:D
Én az vagyok, aki számon kéri a kettős mércét. És ehhez alanyi jogom van, mint bárki másnak! Nem a saját morális magaslataimból vezettem le az álláspontom, hanem a mindenki által joggal elvárt közerkölcs minimumából. és ha én egy morális hulla lennék, egy tömeggyilkos, az sem mentené fel a fideszt. Persze személyeskedés is egy jó ürügy a félrebeszélésre, ugye? :)
Vagy kérdezzek vissza? Te ki vagy hogy egyáltalán meg mersz szólalni? Te ki vagy hogy számon mered kérni az én moralitásom? Te ki vagy hogy van véleményed? Na, ezek tetszenek? Mond, észnél vagy, hová akarsz még zülleni hogy ilyeneket kérdezel?

És most konkrétan emiatt akarják kirúgni, kár mást belemagyarázni, félrebeszélni. Különben is, mitől más Alföldi kijelentése mint dajcstomi és Wittner ámokfutása "kommunikációs és politikai érzéketlenség" szempontjából?
Vajon: ha egy Alföldi darabot nézek meg a Nemzetiben, akkor a munkáltatóm szemében méltatlanná válok a beosztásomra?
policity.blog.hu/2011/05/24/elbocsato_nem_uzenet
@VUVUZELLANÉNI:
" nekem most meloznom kell kedves baratom. orom volt veled diskuralni, megest csak megerosodott bennem a hit, hogy veletek semmilyen kozosseget vallalni nem szabad. "

egyetértek, lépek én is.

álszent fidesz, képmutató jobberek, szemfogató jobbikosok, szevasztok!
@Alamio: P.S., te meg hidd, hogy az orokkevalosagnak nyertetek meg a valasztast, es azt tehettek amit akartok. Hidd, hogy rolatok nem fog itelkezni a tortenelem, es unokaidnak buszken mondhatod majd egy szep napon, "en tamogattam Orban viktort!"
Tovabbi jo mulatast.
@VUVUZELLANÉNI: Én nem teszek semmit. Szavaztam, és azok közé tartozom, akik vállalják ennek konzekvenciáit. Te kikre szavaztál eddig?

@sárkányfő: Jah. Jogod az van. Alapod nincs. Nem álltál ki anno az Öszödi beszéd után, de Alföldi alkalmatlanságáért szót emelsz? Fordítsd meg a saját mércéd, és mérd vele magad. Vagy egyszerűen nézz tükörbe.
Amúgy: Mi miatt akarják SZERINTED kirúgni?
Az eredeti hiba, amit Alföldi elkövetett az az, hogy egyáltalán szóba állt azzal a fasiszta p.csával. És hát valljuk be, ki lenne kedves vki olyannal, aki őt leginkább lágerbe küldené? A gond az, hogy egy ilyen intézmény vezetőjeként sajnos kénytelen a média rendelkezésére állni.

Akár le is mondhatna. Azzal a felkiáltással, hogy "sz.pjatok le!". Vegyen át egy kevésbé mainstream színházat, kevesebb hasonló kötelezettséggel, futassa fel, a Nemzeti meg had menjen csak tönkre a Fidesz hülyesége alatt. Illetve legyen Viktor az, akit leoralizálnak - talán ez a bajuk, ő nem tűr ugyanis konkurenciát.
még szerencse, hogy dajcs tompikának meg wittner varrónőnek lehet.
@Fatal Error! System Halted!: Nem, én nem ülök ott. Nem vagyok képviselő, csak tag. Biztos azért gondoltad, mert délelőtt fórumozgatok...:)
@Nathan D'Xantine: Figyelj, egy színházigazgató egy sajtótájékoztatón ne kívánjon orális örömöket egy újságírónőnek. A Nemzetié meg pláne ne. Egy átlag kocsmatölteléktől elmegy az általad idézett mondat, sőt, tőle még az sem kirívó, de egy színigazgató még "kódoltan" se szopasson. Nevezz prűdnek, de akkor én meg prosztónak nevezlek. Ez van.
@látjátok feleim szümtükkel: Hát hóóógyne:) Biztosan ő is épp erre gondolt...:)
@Alamio: Konzervatív liberális volnék. Én EZT tartom magyar hagyománynak.

1. Nyilván. De ennyi nem is kell. Miként ugye fentebb jeleztem.
2. Aha. Persze azért mert valaki tagadva lázad, még nem lesz "nem művészet".
3. Látom optimista vagy a FIDESZ jövőjét illetőleg... :D

Roppantul érdekelnek ám az elvárásaid! ;-)

Tényleg azt hiszed, hogy azért mondom ezt, mert csak a "A lóról nyilazó Attila a kerti lakban" történet zavar?

Én egyébként úgy emlékszem hogy az előző ciklusban az állam elismert jobboldali művészeket is.
Hogy ők inkább cirkuszt csaptak, és nem vettek át pl kitüntetéseket? Ez legyen az ő döntésük.
(Félreértés ne essék bárkinek joga van nem átvenni kitüntetést, pénzjutalmat, stb. Nem gond. Nekem.)

De megnyugtatlak, ha esetleg egy jövőbeli baloldali kormány milliárdokkal fogja támogatni a "Horn Gyula fekete Volgájával áttör a határzáron" c. dokumentum-kalandfilmet, és emellett elutasítja az "Ifjú Széchenyi lehidal" sorozat pénzügyi segélyezését, akkor neheztelésemet fogom kifejezni.
Rendben leszünk így?
@SzJ1982: Nem kívánt. Miként az fentebb azt hiszem kiderült.
Az orális szex témát a "hölgy" hozta fel. A válasz megfelő volt.

A nem megfelelő válasz a "Te is leszophatnál, ha lenne faszod!" lett volna.
@Alamio:
Te tényleg ilyen hülye vagy? :)El se olvasod a híreket, de jár a szád? Ezért akarják kirúgni:
Réthelyi: "Ha igaz az a sajtóhír, hogy valójában ilyen kijelentéseket tett, méltatlanná vált az igazgatói tisztre."
Tehát nem SZERINTEM akarják ezért kirúgni, hanem tényleg ezért akarják kirúgni...

És az hogy mihez van akár jogom akár alapom, azt nem te mondod meg, bár a kényszeres személyeskedésed szánalmas, mint ahogy a Gyurcsányos vonal - általam már többször cáfolt - erőltetése is. Jó vigyázz, most se vedd figyelembe amit korábban írt a Gyurcsányra válaszul, nehogy megzavarják a tények a szajkózott hülyeségeid. Mint ahogy egy percig nem írtam Alföldi alkalmasságáról, meg a többi félrebeszélős hülyeségedről (ha az elmúlt egy órában nem beszéltél félre, meg nem forgattad ki a szavaim vagy 10-szer, akkor egyszer sem), ellenben pont arról beszéltem, ami a hírekben van.

További kellemes félrebeszélést, kiforgatást!
@SzJ1982: Látom, sikerült nem jól értelmezni az elhangzottakat, ugyanis az "ilyen" szó is ott van, ami azt jelenti, hogy semmilyen, mert a darabban nem történik ilyesféle...
@Várúr: Alföldi igenis tud kommunikálni. Ha hülye a riporter, az ő nyelvén kell neki válaszolni, hogy megértse. Alföldi ezt tette. Szerintem az vele a baj, hogy annó beült a Heti hetesbe és aztán hagyta magát kineveztetni az MSZP-SZDSZ kormánnyal. Ha várt volna pár évet, most őt neveznék ki valakinek a helyére. Én már csak azért sem vállalnám a direktori címet, mert abban a rusnya épületbe nem szerretnék naponta bemenni.
@Nathan D'Xantine:
1., Mint minden normális ember, viszont az álláspont amit megfogalmaztál egy radikálisan liberális.
2., Nyílván lesz az elkövetkezendő 30 évben ameddig még földi pályfutásomat töltöm olyan kormány, amelyik nem tetszik.
3., Akkor ki határozza meg mi a művészet? A hozzászólásom egésze kb. erről szólt.
4., A mostani kormány sem a baloldali művészek detronizációjával volt eddig elfoglalva.

@sárkányfő:
1., Nem volt állítmánya a mondatodnak, arra kérdeztem vissza :-DDDD
2., Amúgy még nem rúgták ki, de ha marad, visszajövök zrikálni.
3., Nem válaszoltál. Az az igazi félrebeszélés. Most sem, helyette személyeskedsz, és az első tényt (amit mint hírt nem vitattam) kivéve a hozzászólásod megint nem tartalmaz tényanyagot. Látom, veled ezzel a mondattal lehet kb. vitázni.
Alföldi szerinted alkalmas kommunikáció/politikai érzék alapján a Nemzeti vezetésére? Igen/nem.
Dabir megkérdezte: "Who the fuck is Pörzse?"

Sándor, nézd meg a "Jó reggelt, Vietnam! című filmet.Az a főtözs és a bandája pont olyan, mint te vagy.
Igaz, az komoly háborús helyzetben történik.
Most elvileg béke van.
Menj el nyugodtan a lányokhoz, hidd el, egy
könnyű blow job lenyugtat majd.
@Alamio:

Csak kérdezek, hogy jön ide az öszödi beszéd????????

Mi köze van ehhez??

Mindenki azzal foglalkozik, hogy kurcsányi milyen trágár szavakat használt ott. Azt nem kellene elfelejteni, hogy azok a szavak nem nekünk szóltak, hanem a "munkatársainak, beosztottjainak".

Hogy egyértelmű legyen:

A főnököd leb... téged, mint a pengős malacot, te felveszed, és a hanganyagot kiszivárogtatod. Szerinted ki a f...??? Ő, aki neked szánva, mondandójának súlyát növelve,azon szavakat használta, vagy te, ki felvetted, és ezzel "bosszút állsz" rajta?

Szerinted melyik az elítélendő, vagy elítélendőbb???
bocsánat, egy idézőjel elmaradt, s természetesen "főtörzs".
@Alamio:
1. de volt. te Schmitt Pál vagy személyesen?
2. duma
3. de válaszoltam, 3x is, és te személyeskedsz, kurva uncsi már.

Igen, Alföldi legalább annyira alkalmas, kommunikáció/politikai érzék alapján a Nemzeti vezetésére, mint Dajcs vagy Wittner a nemzet képviseletére itthon és Brüsszelben.
Gyertek fasiszták! Zúzzátok szét ezt a mocsok országot, gyilkoljatok!
@Llee: én többször leírtam neki, hogy az öszödi beszéd nem a nyilvánosság előtt hangzott el, nem is oda szánták, de nem hajlandó ez meghallani :) az istennek sem... csak szajkózza, szajkózza, szajkózza, és ami nem illik a képbe azt elengedi a füle mellett...
@Llee: Úgy, ahogyan Wittner és Deutch. Ez öngól, játsszátok le Sárkányfővel.
És még mindig: szívesen reagálok ilyenekre, de ez most konkrétan Alföldiről szól, a többi off.

@sárkányfő:

1., "És most konkrétan emiatt akarják kirúgni, kár mást belemagyarázni, félrebeszélni. "

Hol van az, hogy mi miatt?

2., Ha duma ha nem, így lesz :-D

3., Nem válaszoltál. Tiltakoztál vagy nem, Gyurcsány lemondását követelve?

4., Nem viszonyítást kértem, hanem véleményt. Alkalmas, vagy nem?
@Alamio:
te, egyébként áruld már, el miért folyton rólam kérdezel? miért ez a kényszeres vágy? már azon túl, hogy kurvára nem tudsz válaszolni a kérdéseimre, és ezért inkább eltereled a beszélgetést?

én egy egyszerű átlagember vagyok, a fidesszel szemben van kifogásom, pontosan leírtam hogy mi az, miért nem bírsz arról beszélni? vagy nem akarsz? vagy kínos? tudod, nem kötelező...
@Alamio:
1. idióta, te tényleg Schmitt Pál vagy? :) Ismered azt a kifejezést, hogy kontextus? Az egész blog erről szól, a kommentek is erről szólnak, mindenki pontosan tudja mire utalok, mert előtt 25 másik mondatból, és konkrétan az én mondataimból is kiderül, tehát nem kell mindig leírni, egyértelmű.
te valami kisegítő iskolából írkálsz?

2. ha komolyan mondanád, már most is vállalnád az álláspontot, ami elől folyamatosan kitérsz. (figyelem! kontextus-riadó! vajon érted-e miről szólt ez a mondat?). így marad a blabla.

3. 3x válaszoltam, olvass vissza.

4. Az én álláspontom az első perctől kezdve viszonyításra alapult, és alapul most is. Ki ne találd már hogy mást írtam...

Gratulálok! sikeresen elterelted megint a témát! Éljen Dajcstomi és Wittner meg a korrekt, tisztességes Fidesz!
@Alamio:
Akkor kérdezem, miért gond az, ha az Alföldi orális szexmentes életet kívánt neki??? Ez a baj??? Ugyanis, ha egy kicsinykét okosabb vagy, mint egy ötödikes, söt elég az a szint is, akkor szövegértelmezéssel megállapíthatod, hogy mit jelent az a mondat.

Jaa, és tudod, nekem úgy tűnik, hogy te rúgdalod az öngólokat: pl. előző hosszászólásod, 3. pontja.

Akkor most miiiiii van?????
@Bilbo: Milyen orális szex van a darabban?
Nem érted, hogy nincs benne, csak az ostoba újságíró szerint?
Álszent baromság. Egy buta nő, buta kérdése, és ezt a butaságot véded?
@sárkányfő:
Lehet, olyan szelektív a hallása, mint szegény nagyanyámé volt, vagy ki tudja, csak outputra programozták be, inputot nem tud értelmezni... :))))))))))))))))))))
@Alamio:
1. Dehogyis. A következetesség nem radikalizmus.
2. "de tőled elvárom ezt a következő, és az azutáni ciklusokban is, " Emiatt mondtam.
A "következő ciklus"... :D
3. Bárki is nem az állam!
Alapvetően nem gondolom, hogy bárki jogosult meghatározni mi a művészet... Lásd a már említett filmben a "Mi a költészet? írta J. Evans Pritchard professzor..." tételt.
Nyilván a járdára szarni alapvetően nem művészet, de bevallom el tudok képzelni olyan esetet amikor annak minősülhet. (Most nem képzelem el szíves engedelmeddel, mert enni szeretnék...)
4. Nem is vádoltam a kormányt. Pl. a miniszter ugyebár épp megvédte első körben Alföldit. Majd akkor fogom őt vádolni, ha emiatt a faszság miatt elmeszelik a dirit.
Nem azt mondom, hogy Alföldit nem lehet leváltani. Simán megtehető. Csak ne egy ilyen baromság miatt.

És most hami...
@Llee: Az előbb hivatkozott Sárkányfő a kontextusra. Nos, nekünk már hosszabb ideje tartó "kontextusunk" van. (erre számítottam, gondoltam, hogy a könnyebb végét fogo meg a mondanivalónak)
2., Igen, baj. Ha a Nemzeti Bank elnöke szexmentes (orális, stb.) életet kíván valakinek, az is baj. Intézményi tekintély. Megvan?
@sárkányfő: Jogra. Nyílván kisegítő jelleggel.
És nem, nem derült ki, hogy mire gondolsz, kontextuálisan sem. Olvasd magadat vissza, ha képes vagy, objektívan.
2., Kérlek, ezt értelmezd. Ezt szerintem most szándékosan műveled. Két lehetséges dologra is lehet ugyanis itt reagálnom. A korrekt vitapartnerség itt borul.
3., Még mindig nem válaszoltál. Tiltakoztál vagy nem?
4., Az elég baj, mert én meg alkalmasságot nézek. Abban 2 ponton (kommunikáció, politikai érzék) megbukott.
5., Az eddigi kurzusok nyílván neked tetszettek. Azért is védelmezed Alföldit.
Pörzse Sándor az ember tragédiája..
@Alamio: duma, duma, duma... szomorú látni mennyire hülyének tetted magad, csak hogy ne kelljen meglátnod a sokszor leírt válaszaim, és ne kellejen meglátnod a kérdéseim...

Szerinted a Fidesznek van morális alapja arra amit művel, Dajcs oké, Wittner oké, Alföldi meg nem oké.
Értjük, csá.
@Nathan D'Xantine: Jó étvágyat, ezzel hellyel közzel egyetértek.
Amiben nem:
1., Hiába van a művészetnek a meghatározhatatlanságig elmenő határa- minden hatalom eldönti, hogy mely ágát tartja a közösség számára bemutatandónak, támogatandónak. Pl. nem találsz kormányzatot, ami támogatást adna az általam vázolt "művészetekre".
2., A miniszter valóban megvédte: a darabbal kapcsolatban. A darabot én sem támadom. A kommunikációját, és a politikai állásfoglalásait/döntéseit annál inkább.

Amúgy: a következetesség könnyen radikalizmus.
@sárkányfő: Most eljutottál a mentális minimura sajnos, még a fáradságot sem vetted a reakcióra. Ha fáradsz, ne kommentelj legalább.

Még mindig nem esett le, hogy nem morális alapról beszélek? Az szép...
@Alamio: valóban, hülye lennék nyolcadjára leírni azt, amit már hétszer sikeresen kifogattál, vagy meg se hallottad. amúgy tényleg, nem szégyelled magad? ennyire inkorrekten viselkedni?

és engem nem érdekel te miről beszélsz, mire akarod félrevinni a kommunikációt, én a fidesz morális alapjáról beszélek, mert itt látok igen erős hiányosságot, engem ez zavar, ezt teszem szóvá, és bármennyit is dumálsz félre, ha agyvérzést kapsz az erőlködéstől akkor sem fogod tudni elfeledtetni, hogy a fidesz kurva nagy álszentséget tanúsít az ügyben, és a saját szemében a gerendát sem veszi észre.
@sárkányfő: Két lehetőség van, és a téma erről szól:
A., Alföldi reakciója OK.
B., Alföldi reakciója nem OK.

Minden más katyvasz. Ehhez képest én nem dumálok félre. Te elmondhatod ezt magadról?
@Alamio: Óriási gond van, a Nemzeti Bank tekintélye azon múlik, hogy az elnök kíván-e szexmentes életet valakinek.

Ez a tekintély neked rohadtul becsípődött....
Na akkor nézzük!
Alkotmánybíróság tekintélye?
Parlament tekintélye?
Köztársaság tekintélye?
@Nathan D'Xantine: A világbank tekintélyét bírja befolyásolni egy szobalány...

AB tekintélye: 98%-os adó eltörlése? Én tisztelem őket érte. Bebizonyították, hogy független szervezetként képesek működni.

Alkotmány: Erről hosszabb kifejtést tennék, a megfelelő blogokban meg is tettem. Röviden: az új Alkotmány tekintélye részben a sarkalatos törvényeken múlik. Amúgy szerintem rendben lesz, ha azok rendben lesznek. A változás és politikai kommunikáció hatása hamar elmúlik.
Köztársaság: Miért, diktatúrában érzed magad? Nekem ez egy szabad országnak tűnik. Jogállamnak. Máskülönben a fenti kettőt le sem írhattam volna magabiztosan.
@Alamio: ki ne találd már, kretén, hogy te megmondod mi az én véleményem és milyen témáról foglalhatok állást.
Hússzor leírtam a véleményem, te arra nem válaszolsz, ellenben arról kétségbeesetten el akarod terelni a szót. hát jól van, leszarom. de hogy most még diktálni is akarod milyen téma lehetőségeim vannak, hát ez vicces. gondolkodj már el magadról kicsit, szerencsétlen barom.
@sárkányfő: :-)
Ekkora kapálózást régen olvastam.
Alföldi egy aberrált állat.
Rég nem kellene már ott lennie.

A színházi rendezés egyébként sem művészet, hanem lehetőség az eredeti darab üzenetének visszaadására, vagy eltorzítására.

Alföldi "aberrált" Róbert általában eltorzítja az üzenetet, saját beteges világnézetére akarva formálni olyan írókat, akik a saját korukban leköpték volna az utcán, ha megszólítja őket.
@Kalmár: Szerinted mi a különbség a valóság és az imitáció között?
Superbrands díjat kapott a Nemzeti
www.facebook.com/notes/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z-superbrands-2011/163665283696210

A POSZTON pedig 3 előadással is szerepelnek, ilyen még nem volt a színház történetében
@Alamio: Köszi.

1. Nem is cél. Mondtam a véleményemet, de megismétlem. Az állam intézményeket támogat.
Illetve hozhat létre alapítványokat személyek támogatására, de független kuratóriummal.
(A személyek nyilván nincsenek nevesítve, pl Alapítvány a Nyomorgó Makovecz Taníványok Javára, hanem általános célúak. Év ifjú művésze, stb.)
2. Azon viszont nincs mit támadnod. Abban ugyanis független.
Azt gondolom, ha II. Gyula be tudta nyelni a buzi Michelangelo überpokróc megnyilvánulásait, akkor egy magát -legalábbis eddig - Köztársaságnak tituláló izé is képes túllépni az orális szex kifejezésen...

Lehet, ha a radikalizmusban következetes.
Egyébként nem.
@tundrazuzmo: Te viszont egy sokat látott művelt világfi vagy, aki sokat áldozott már a kultúra oltárán.
@Alamio: Dehogy tudja! Szobalány mi?
Ne röhögtesd már ki magad!

A többi meg sajna rizsa. Viszont most nincs időm hosszabban. Bocsi!
@Nathan D'Xantine:
1., Igen, neki és céljainak megfelelő intézményeket. Súlyosítva azzal, hogy a kinevezéseket egyesekben befolyásolhatja. Ugyanazt mondjuk pepitában.
2., Nem. Ezzel határozottan ellentmondok: van olyan intézmény (ld. feljebb) ami nem engedhet meg magának tekintélyvesztést. A Nemzeti ilyen. De láthatod, hogy a Világbank is ilyen.
@Alamio:
Jól van :) Akkor te vagy az Ember Aki Megmondja Miről Szól A Téma :D

A dokidnak üzenem, hogy részvétem...

(Trollriadó fiúk, ez itt egy egészen kattant példány)
@AnRea: Na ez már szánalmas.
Eddig azt mantráztad, hogy nincs is benne orális szex, most, hogy világos lett, hogy van benne, elkezded mosogani, hogy az nem szopás csak úgy tesznek?
Szégyeld magad. Szerinted amelyik színész meghal a darabban azt el is temetik?
Ugye nem....
Nem kellene mindenáron ragaszkodni a hazugságokhoz.
@sárkányfő: Nem kellek én ahhoz, megmondja a poszt. Kár hogy nem igazodsz ahhoz.
@Kalmár:Jaj, jaj, hú ha, most aztán megnézhetem magam :)))
Amikor szexelsz, akkor csinálod is vagy csak úgy teszel?
Ha a színpadon imitált szexjelent nálad igazi szexnek számít, akkor valószínűleg imitálod otthon is, azért látod valódinak.
Arra válaszolj, valódi orális szex van-e a darabban? Van? Na?
Nincs.
Azt pedig bűnnek látni, hogy egy darabban bemutatják, ami le van írva, hát hogy is mondjam, illetve már mondtam: ostobaság.
@Alamio: ritka sötét alak vagy,ez eddig sem volt titok.nekem meg az a véleményem,hogy húzzon el az összes álszent köcsög,meg pedofil.most mi bajuk?nekik még a gólya hozza?a köönség a legjobb kritikus.az álszenteknek meg kuss./amúgy wittner mama hogy van? ahogy hagytad?/
Szerintem azért ez a legjobb poszt a mai Alföldis eresztésből, mert a lényegről szól. Mindenki hadovál Alföldiről, meghogy a Nemzetiben mit kéne játszani. A lényeg egyszerű: "a miniszter berendel egy színházigazgatót számonkérésre". Aki élt már a rendszerváltozás előtt, tudja, mit jelent. Döbbenet. Ráadásul, ki ez a miniszter? Milyen fontos kulturális témában tett valamit? Hol volt, amikor Szőcs Géza ámokfutni kezdett filmügyben? Vagy az iskola/egyetembezárások felvetésénél? Nekem úgy tűnik, csak mereszti a seggét (már bocsánat) vagy csak egyszerűen egy bábminiszter. Most meg csak úgy "berendel" egy színházigazgatót?! Hát hol élünk?! A Fidesznek/Kdnp-nek pedig üzenem, hogy utoljára szavaztam rájuk, ha ezt a minisztert Pállfistól és Semjénestül együtt nem zavarják el a nyálba! El fogják veszteni a fiatalabb választókat!
@AnRea: Nem unod?
Értem én, hogy szar érzés amikor kiderül, hogy olyanról írkáltál eddig amiről fogalmad sem volt, de ezek után kussolni illene, nem itt forogni a nyakig érő kakiban. Elhamarkodottan, alaptalanul okoskodtál.
@Kalmár: Aha.
Nem gondolod, hogy ott lehet a hiba, hogy az én értelmezésemben azért nincs orális szex a darabban, mert nem tényleges orális szex van, hanem az orális szex imitációja, szerinted pedig már az imitáció is orális szexnek számít?
Tehát újra megkérdezem: Van orális szex a darabban?
@regress: Te vagy a legjobb reklámom. Aki engem ellenez, azt az érzést hordozza magával, hogy veled vállal gondolatközösséget...
Elnézést, de itt Alföldi modoráról volt szó. Nem először próbált polgárpukkasztani. Senki nem akarja betiltani a darabot.
az az érzésem, hogy néha mindig túllőttök a célon.
@Alamio: nem értelek.a szex jó dolog az orális is,meg a anál is.miért aföldit hibáztatod,hogy te még csak a kecskéig jutottál?
Milyen érdekes- mindig amikor @sárkányfő: eltűnik, megjelenik @regress: ...
lehet hogy neked érdekes,3-ig melózok
Akkor váltott műszakban vagytok? :-)

És ha hazaérsz, az első, hogy beszólj. Szerencsétlen...
@Kalmár: Aha, szóval máris eljutottál a személyeskedésig, mert képtelen vagy beismerni, hogy nincs orális szex a darabban.
Te tudod.
@AnRea: Alföldivel még MINDIG nem az a probléma, hogy van-e, vagy nincs orális szex a darabjaiban. A megnyilatkozásai és döntései politikai téren automatikusan alkalmatlaná teszik, legyen akármilyen jó is abban, amit csinál.
@Alamio:"szerencsétlen/ ezt a szót biztos hogy anyukádtól hallottad először,de nem igazán tanultál belőle
@Alamio: Ez attól függ, hogy éppen milyen politikai környezet veszi körül. S ha ettől függ, akkor ez az ostobaság térnyerését jelenti, mint ahogy már írtam is kicsit korábban.
A művészetbe ne szóljon bele a politika. A nézők döntsék el, hogy mi tetszik nekik.
Ha megnézed az ominózus jelenet alatt a nézők pontosan értik, mit akart megfogalmazni.
@AnRea: Értem az álláspontot, csak nem értek vele egyet. Ha a művészetben elfogadott az állami támogatás (az, avagy miért sipákol a filmes szakma), akkor az is elfogadott kell hogy legyen, hogy a politikának vannak művészeti céljai. Ez sem ördögtől való: lásd például 56 évfrdulóján a filmözönt.

Az viszont még ettől is független, hogy Alföldi mit enged meg magának, és milyen döntéseket hoz (ld. a románok ügye - rövidítek, már leírtam sokszor ma), ami viszont magát az általa irányított, állami pénzzel támogatott és fenntartott Nemzetit erodálja.
@Alamio: Nem. Nagyon nem. A művészeket nem azért kell támogatni, hogy bárki ízlését és igényeit kiszolgálják. Azért, mert olyan értéket hoznak létre, amivel gyönyörködtetik, elgondolkodtatják, elvarázsolják stb. az embereket. Igazi művészi érték nem jöhet létre anyagi megfontolásból. A művészet ihletettség, és ezt nem lehet pénzért rendelni.
A művészeket azért kell az államnak támogatnia, mert értéket hoz létre. Emberi érdekektől független értéket.

A románok ügyét is másképpen látom, de nincs kedvem ebbe most belemenni, ha nem bánod.
@Alamio: Ha csak az említett filmözönt nézed, az lehet, hogy egy állami felhívás nyomán kezdtek filmeket forgatni a rendezők, de abban biztos lehetsz, hogy nem a megrendelők 56-al kapcsolatos gondolatait, hanem a sajátjukat fogalmazták meg a filmekben.
@AnRea: Nincs bajom a különböző véleménnyel ha az konzisztens. A tied nagyjából annak tűnik. Egyetérteni nem fogunk, de legalább elismerem a nívót.
Azért azt ugye nem gondolod, hogy egy filmre, amire állami pénz érkezik, a forgatókönyvet nem nézik meg? (és akkor az már bezony cenzúra (másképp) - ahogy mostanában szokás emlegetni) Ez így van, így volt és így is lesz. Aki a pénzt adja, beledumál. És ez nem csak nálunk az élet rendje, hanem mindenhol.
@AnRea: Még ismételgetsd. www.origo.hu/kultura/20110524-tenyleg-szexelneke-madach-imre-dramajaban.html

Aki szopásra buzdítja élete végéig egy sajtótájékoztatón a kérdezőt, az takarodjon közintézmény éléről.
Nálunk ez nem divat. Felétek lehet.
@Alamio: Oké, de ha tisztán művészetről beszélünk, akkor abba bizony nem dumálnak bele. A világ értelmesebb felén legalábbis nem. A művészt hagyják alkotni. Ahol nem hagyják, ott igazi érték nem is jön létre.
@AnRea: Pont, mint az öszödi beszéd.
Akármilyen világos, körülmagyarázzátok.
Szar lehet úgy élni, hogy aki a legjobban becsap téged, az te magad vagy.
@AnRea:

"Azért, mert olyan értéket hoznak létre, amivel gyönyörködtetik, elgondolkodtatják, elvarázsolják stb. az embereket."

Ez mi alapján állapítod meg? Ki dönti el, ki a kiváló művész, ki a közepes művész és ki a kókler?

A művészek egymás közt? Ez egyrészt megengedhetetlen önhivatkozás, másrészt klikkesedéshez vezet - lásd a magyar filmművészetet, amikor 10 rendező egymásnak készít jó drágán filmeket, amelyeket a kutya sem néz meg.

A kritikusok? Ez szintén klikkesedéshez vezet, megspékelve az elvetélt művészekből lett kritikusok komplexusaival.

A közönség? Akkor idén Fluor Tomi és Győzike kap Kossuth díjat, és a Nemzetiben a Való Világ társulata ad esténként kirobbanó sikerű előadásokat.

Ezzel az erővel az miért ne szólhatna bele, aki a cigányt fizeti?
@Kalmár: Buzdította?
Te! Hát éppen azt mondta neki, hogy ne olyan orális szexuális élete legyen nekije, mint a darabban van, tehát semmilyen! Ez nem buzdítás. Érted?
Képzeld el, hogy mi, tehát te meg én egy országban élünk (feltételezem), tehát nincs olyan, hogy te valami különleges helyet foglalnál el, a te foteled jobb helyen lenne, mint az enyém. Egy helyen vagyunk, csak mást gondolunk a dolgokról.
Én azt gondolom, hogy az az újságíró buta, nagyon buta, és igazán kár, hogy egy ennyire buta ember bármilyen sajtótermékben publikálhat.
Szerintem a butaság takarodjon az országból :)
@AnRea: Mondd ezt a brit balettre, vagy az oroszra. Mondd ezt az amerikai háborús filmekre. A Napkirály által finanszírozott darabokra (Moliere, Lully). Mondd a japán népművészetre 1945-ig. Heideggerre, Gorkijra, Solovjovra. A kínai császár utáni kínai népi kultúrára máig. A csomag csak egyben vihető, mindet cáfolni kell, hogy az állításod igaz legyen. És még hozhatok példákat.
@Goompah: Bármennyire is hadakozol ellene, a közönség dönt. Minden műfajnak megvan a saját közönsége.
Ebben az országban sok nagyon rossz ízlésű ember él, és kevés jó ízlésű is. Mindenki megtalálja a neki tetszőt. Ezzel nincs baj. Aki csak a vacakot érti meg, az nézze azt. Attól, hogy én hülyeségnek, bénának, értéktelennek tartom, ő még imádni fogja, és 20 év múlva is Zámbóra, meg Demjénre vonatozik a iszonyú bálokon, ahová, már bocsánatot kérek, de kulturált ember be sem teszi a lábát.
A kereskedelmi tévék például sokkal jobban megélnek, mint egy kulturális műsor a királyi televízióban. Azt nézik az emberek. Erre van igényük. Ők vannak sokan.
Viszont Kossuth díjat általában hozzáértők véleményének figyelembevételével osztanak. Általában, de ez sem szentírás, manapság meg főleg nem.

Ha megkérdezed, hogy miért ne szólna bele, aki fizet, akkor a művészet lényegét nem érted. Akkor számodra Zámbó J. művészet, vagy Kiszel T. és az összes celebek.

De a művészet nem ez! Még akkor sem, ha Michelangelo-t is megfizették és Wagnert is, és Shakespeare-t is.
@Alamio: Várjál már! Szerinted a művészek fényevők?
Attól, hogy pénzt kapnak, még önálló értéket hoznak létre, olyasmit, amit ha akarnál se tudnál megfizetni.
Megveheted a képeiket, a darabjaikat, a regényeiket, de a lelkük szabad, ettől művészek :)
@AnRea: Az OK, hogy szerinted nem értem a művészet lényegét, de a kérdéseimre nem válaszoltál. Én ui. művészetről beszéltem, nem népszerű tömegszórakoztatásról. Az előbb valahogy te is a gyönyörködtetés, elgondolkodtatás, elvarázslás szavakat használtad.
@Goompah: Szerintem válaszoltam.
@AnRea: Te, már megint hülyét csinálsz magadból. Az egy fix program, hogy mindent rosszul tudsz és még érvelsz is vele??

Sinkovits Szilvia riporter, Nemzeti 1 Televízió: „Láttam Az ember tragédiájából az orális jelenetet.
Alföldi Róbert igazgató, Nemzeti Színház: „Ö, ajánlom Önnek, el fogom küldeni nagyon szívesen a római színt, olvassa el! Madách Imre írta. Ember tragédiája.”
Sinkovits Szilvia riporter, Nemzeti 1 Televízió: „Ön például egy 12 éves diákkal megnézetné ezeket a műveket?”
Alföldi Róbert igazgató, Nemzeti Színház: „Meg bizony, és Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet innentől kezdve egész életében.”

Érted?
@Kalmár: Én értem, de te nem.
De már unlak. A további épülésedet másra bízom :)
@AnRea: Az vicces, hogy bár te úgy tudtad, hogy nincs benne orális jelenet és Alföldi arról beszélt, hogy NE legyen olyan szexuális élete, az érvrendszeredet nem borítja fel, hogy van benne és olyat kíván.
Na nem baj, biztosan multifunkciósak a gondolataid. A lényeg jól láthatóan az, hogy teljesen mindegy mit csinál Alföldi, akár az ellenkezőjét is, neked bejön.
Egészségedre.
@AnRea: Én jól szórakozok rajtad, két lépésenként pofára esel, de nem hátrálsz.
Hajrá:))
@Kalmár: Tudod, van a butaságnak olyan szintje, amit képtelenség szó nélkül hagyni. Az újságíró butaságát, Alföldi sem tudta. Ez egyébként hiba volt, mert bölcsebb lett volna, ha legyint, és hagyja a francba, mint ahogy nekem sem kellene veled szóba állnom.
De van az úgy, hogy így jön ki a lépés.
Ha nem érted miért butaság ez az egész, az a te dógod.
Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy az iskolákban a 10-12 éves gyerekek között, és elsősorban a hívő keresztény gyermekek között, általános jelenség, hogy nagykorúaknak való filmeket néznek a szüleik tudtával és beleegyezésével. A filmeken látottakat aztán az osztálytársaiknak jobb esetben szóban, rosszabb esetben gyakorlatban is bemutatják. A tanárok tehetetlenek, maximum annyit tehetnek, hogy összegyűjtik a nebulók rajzait, melyeken álló fasz, pina, dugás, szopás szerepel, megdöbbentően pontos anatómiai ismeretekkel, és bemutatják a szülőknek az értekezleteken. A szülők mit tesznek? Semmit! Pedig templomba járó, hívő emberek.
Akkor most gondolkozz el azon, hogy vajon ezeknek a gyerekeknek, akik sok esetben már gyakorlatban is többet megpróbáltak, mint amit ebben a darabban láthatnak, milyen károkat is tud okozni egy rendező, aki éppen azzal a szándékkal mutatja be a darab szexuális vonatkozásait is, hogy szembesítse az ifjúságot a helyzet képtelenségével, nevetséges voltával. Figyelted, hogy a közönség értette?
@AnRea: "Szerintem válaszoltam."

Szerinted lehet.

"az iskolákban a 10-12 éves gyerekek között, és elsősorban a hívő keresztény gyermekek között, általános jelenség, hogy nagykorúaknak való filmeket néznek a szüleik tudtával és beleegyezésével."

A nem hívő, nem keresztény szülők gyerekeire nem gondolsz?
@AnRea: Valóban jobban jártál volna olyannal, aki nem veszi észre, hogy össze vissza beszélsz. A fele sem igaz annak amit mondasz.
Kellemetlen, hogy a bölcselkedő lózungokat körbeveszed hazugságokkal. Tudom, hogy ez téged nem zavar....ez az igazi művész szabadság, nem pedig handabandázás:)))
Mókamiki.
@Goompah: Értelmezhetetlen a kérdésed :)

@Kalmár: Ugyan már! Miért erőlködsz? Nem beszéltem össze-vissza, csak te nem értetted, és aztán még mindig várok arra, hogy elismerd végre, nincs a darabban orális szex.
Annak, amit mondok minden szava igaz, de nem érdekel, hogy elhiszed-e vagy sem. Kérdezősködj csak az iskoláskorú gyerekeket nevelő ismerőseidnél, és majd rádöbbensz! :)
@AnRea: Azt elhiszem, hogy számodra értelmezhetetlen.
A gyerekeket leginkább a saját hülye, össze-vissza dugó, elváló szüleiktől kellene megvédeni.
Az országban alig van normális házasság, a gyerekek csonka családokban nőnek fel, a szüleik szarnak bele mi lesz velük, milyen lelki sérüléseket okoznak nekik.
Meg kell nézni a válási statisztikákat.
Nem ettől kéne megvédeni az ártatlan gyermeki lelkeket? Vagy ez teljesen rendben van?
Ébredjetek már fel. Álszentek :)
@AnRea: Örülök, hogy legalább tudsz mulatni a saját értetlenségeden. További jó szórakozást kívánok neked.
@Goompah: De én rajtad nevetek :)
@AnRea: Nem baj, szórakozz jól.
egyébként ki a fene ajánlja egy 12 évesnek a Tragédiát? szerintem még középiskolában is sok. felnőttként nagy élmény, de középiskolában kb. olyan, mint az Antigoné. Érthetetlen és korai.
nos az alapvető baj, h egy olyan férfi a Nemzeti igazgatója, aki faszos szájjal megy be dolgozni. igenis baj, h egy homoszexuális az igazgató. mert így eleve ferde szemszögből tekint mindenre. pedig a Nemzeti feladata pont a hagyományos értékek képviselete lenne, nem pedig az öncélú polgárpukkasztás, és a homoszexuális szubkultúra népszerűsítése. én elhiszem, h alföldit MELEGSÉG tölti el a színpadon imitált orális szex, valamint kisgatyában futkorászó férfitestek láttán, DE! valljuk be, a hetero többség számára ez visszatetsző. emiatt, valamint a román botrány miatt IS alkalmatlan alföldi egy ilyen pozíció betöltésére. ezt már bizonyította nem egyszer(lásd fent). tehát távoznia kell.
Ennyi ? 300 kommentre sem futotta egy ilyen fontos, az orszagot alapjaiban megrengeto temaban? Eh, hat ezert tart itt az orszag :(
süti beállítások módosítása