Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.24. 06:06 Fabius

Alföldi takaroggyon, Madách monnyonle!

Címkék: jobbik semjén zsolt az ember tragédiája pörzse sándor

Tegnap meggyőződhettünk róla ismét, hogy a Jobbiknál nem divat a színház. Nem értik a darabokat, zavarja őket a sok szöveg, és ráadásul Pörzse Sándorba beszorult egy adag orális frusztráció. Gondolom ennek egyenes következménye, hogy Semjén Zsoltot is képes volt legyőzni szemforgatásban, ami a hendikepjét figyelembe véve nem kis teljesítmény. Nem is értem, hogy az erkölcsnek ez a két lábon járó megtestesülése hogy képes egy frakcióban ülni Faszpumpa Pistikkel, szellemi közösséget vállalni Gárda Nikikkel.

Pedig ő sem volt mindig ilyen, egykor értékelte a színészetet. Igaz, a Gárda Niki filmekben nem volt annyi szín, mint Az ember tragédiájában, se annyi értelmezésre szoruló bonyolult jelenet, a szövegről nem is beszélve. Nem is hallottuk ezt a mi Sándorunkat monnyonle tilcsákbe szólamokkal haknizni akkor sehol. Hiába, Alföldi nem egy csini pofis szőke kislány, akinek lehet szólni a gárda felvételin: mondd szépen, ÁÁÁÁ...de ne térdelj le.
A hadjárat amit Alföldi lemondatásáért folytattak a kereszténydemokratákkal, lassan eléri célját. A Jobbiknak hosszú hónapok kitartó munkájával sikerült kiprovokálni Alföldiből egy oda nem illő mondatot, és így megkaphatja végre a selyemzsinórját Orbántól és Semjén Zsolttól. Alföldi hibázott, ez tény. De nem a színpadra vitt darabokkal vagy a rendezéssel, hanem a kommunikációval. Egy olyan kaliberű embernek, mint ő, meg kellett volna őriznie a hidegvérét, és mosolyogva kellett volna rongyosra alázni a Jancsi és Juliskát János vitézzel is keverő kultúrbarbár ellenfeleit.

Az egy másik kérdés, hogy a hónapok óta zajló provokálás után mennyire számít főbenjáró bűnnek, ha orális örömöket kíván a darabot nem látó kritikusoknak. A KDNP nyilván máris verbális erőszakról beszél, Pörzse pedig egyenesen a klotyón húzná le Alföldit. Úgy látszik csak az orális és gruppenszex taszítja, a klotyóban turkálás nem. Sajátos ízlésvilág, az orra nyilván nem olyan érzékeny, mint egyéb érzékszervei.Az külön édes, ahogy a keresztények kézen fogva a Jobbikkal menetelnek a kultúra megújítása felé. Remélem az olyan deviánsokat, mint ez a Madách gyorsan nemzeti együttműködés kompatibilissé cenzúrázzák. Az mégse járja, hogy magyar - akarom mondani: Magyar - írók műveiben olyan szexuális eltévelyedések legyenek bemutatva, mint a Római színben. Nem elég teher ennek a népnek, hogy Semjén Zsolt arcberendezése maga a vizuális környezetszennyzés, még az erkölcsünk is foltos legyen? Ádám a VI szín végén a kereszténységben talál vigaszt, arra még talán maga Madách sem gondolt, hogy az új évezredben követőinek meg kell elégedni a luciferi cinizmussal.Engem ez az egész Alföldi és Az ember tragédiája körüli cirkusz az ötvenes évekre emlékeztet. Arra a korra, mikor hét év betiltás után 1955 január hetedikén újra színpadra lehetett állítani a drámát. A bemutató után Rákosi - mint most Pörzse - magából kikelve ugrott neki a rendezőnek, előbb ritkíttatta az előadásokat, majd ismét betiltatta a darabot.

Mentségére nem szól, hogy ő legalább látta a művet.

 

299 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr242927796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erős Alkotmánybíróság a jövő 2011.05.24. 15:57:49

Figyelembe véve a kormány politikáját érthető, hogy sokan úgy vélik: csak a gyenge intézmények kedveznek a Fidesznek. A helyzet mégsem ilyen egyszerű: egy erős, de a Fideszhez lojális bírákkal feltöltött Alkotmánybíróság segíthet a jelenlegi kormánypár...

Trackback: Felszabadult szexualitás? 2011.05.24. 15:19:30

Általános vélekedés szerint az ún. szexuális forradalom óta szex terén roppant nyitottak vagyunk. Annyira, hogy már-már túlzás -teszik hozzá sokan-. Igen? Akkor tessék nekem hétköznapi, használható szavakat ír...

Trackback: Kirúghatják Alföldi Róbertet 2011.05.24. 13:28:17

Alföldit, pénteki sajtótájékoztatóján történtek miatt lehet, hogy menesztik....

Trackback: Kirúghatják Alföldi Róbertet 2011.05.24. 13:28:17

Alföldit, pénteki sajtótájékoztatóján történtek miatt lehet, hogy menesztik....

Trackback: Súúúhanterz: Szodoma és Gomora show a Nemzetiben 2011.05.24. 12:36:02

Mi súúúhanterek, bár a liberalizmus és szólásszabadság elkötelezett híveinek tartjuk magunkat, mélyen megértjük a KDNP és a jobbik felháborodását az utóbbi napok botrányos eseményeit illetően. Még fel sem ocsúdtunk abbéli döbbenetünkből, hogy Dominique...

Trackback: A művészet örömforrás 2011.05.24. 10:42:58

P. Sándor kivetnivalónak tartja az orális és a gruppenszexet. Sajnálat nélkül tudomásul vettem. Mi közöm hozzá! Jóképű srác, de nem az esetem. Én nem vagyok őfajta. De azért a dolognak vannak a közösségre és mert a közösség része vagyok rám is tartozó...

Trackback: Retro-Liget | AZ ÉRTELMI EMBER FELELŐSSÉGE 2011.05.24. 08:26:45

 RETRO-LIGET Liget 1990/4  |  Németh G. Béla - AZ ÉRTELMI EMBER FELELŐSSÉGE  (részlet) A KOR LELKE című összeállításbólJulien Benda Az írástudók árulása című vitairatához Babits 1928 őszén ugyanezzel a címmel írt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakker! Alföldi hülye volt, hogy egy ilyen ecceri kislánynak az javasolta, amit kinézett belőle. Hibázott, de néhányan azért már közszereplőként is mondtak ilyent - nem Japán vagyunk, ahol egy ilyen dobás után jöhet a szeppuku. Nem lehet, hogy az ilyen elvont művészlelkeket békén kéne a politikának hagynia?
Ha ez a legkomolyabb érv, amiért Alföldinek le kellene mondania szerintük, akkor merüljenek el a keridömik és jobbikosok is az orális élvezetekben! Faxok és képmutatók. Pörzsére is gondolom a Munkásőrség gyűlésein ragadt rá a nagy vallásosság és a kultúra. Szeressük a ettársakat! Ütős kép! Kifejező!
Az operett-keresztényektől csak a szokásos szemforgatást látjuk. Különben uezt követelték volna Witner, Lázár, és a mászik narancs fószer elszólása után.

A jobbik más tészta, úgy rémlik ők szóvá tették a fenti eseteket, ezért náluk az Alföldi utálat vmi zsigeri fóbiára vezethető vissza, ami nem csoda, hisz zsigeremberkékről van szó...
Lehet, hogy az Alföldi útilapujához most megtalálták az ürügyet.
Világos a cél: Alföldi megy, a NENYI cenzúra jön,(lásd: Petőfi-vers), felejtsük el a római színt, Madách sem volt tévedhetetlen.

Azért kell valami gyanús egyszerűség ahhoz, hogy valaki művészeti témákhoz ekkora biztonsággal, ilyen végérvényesnek szánt nyilatkozatot merjen tenni.

Tarlós kampányban többször nyilatkozta, hogy Az embet tragédáját "hagyományos rendezésben" szeretné műsoron tudni. Senki nem kérte, hogy ugyan fejtse már ki, mit ért ezen.

Tegnap a Hír tévében a Magyar Nemzet újságírója (valaha kedves tanítványom volt) kijelentette, hogy a Tragédia ebben a rendezésben a többségnek nem tetszik. Megkérdezném tőle, hogy "Kedves Tamás megszámolta, vagy a kétharmadra+JOBBIKra gondol?"

Meneteltetik az országot a FALANSZTER felé.
Alföldi, nagy voltál hogy ennek a hülyének beszóltál, még sokkal durvábbat kellett volna, hidd el megéri a széked is azt, hogy tudja minden szarjankó, hogy ő egy senki, egy nulla, tudja minden szarjankó azt, hogy nem lehet provokálni csak úgy magamagáért a provokációért, nem lehet egy embert a földbe döngölni azért, mert ő különb, s több. Hajrá Alföldi!!! Ha leváltanak , lelkük rajta, nem szabad megsunnyadni, sunnyadjanak a kutyák, különben is, kapják be!
@Boli: de legyen japán..
Robi meg menjen a fenébe.
@gomorra: csinyájj neki melegszinházat. oszt legyél segédrendezője.
egészsségedre.
egyébként nem a műröl van szo, hanem arról:
állami alkalmazott ne beszéljen igy ujságiróval, aki nem is vegzálta....
ilyen rendezőnk még van vagy 20. jah, hogy nem melegek? mi van akkor?
A képeket elnézve Pörzse legközelebb ezzel a bloggal kapcsolatban interpellál majd a parlamentben. :D
mit kérdezett a riporternö? hogy a 12 éves gyerekét elvinné-e az elöadásra?. Vajon hány 12 éves van, aki az Ember Tragédiájának ha a felét is de érti?
Percemberkék ugrándoznak egy (mondjuk) óraemberke körül.
Jaja, Ádám megtalálja a kereszténységben a megnyugvást, aztán egy színnel később jól ki is ábrándul belőle. Ő legalább hamar rájött, míg nálunk ezek az álkeresztények egyre jobban kinyitják a pofájukat.

mek.niif.hu/00800/00849/html/01.htm#7

Vezess, vezess új létre, Lucifer!
Csatára szálltam szent eszmék után,
S találtam átkot hitvány felfogásban,
Isten dicsére embert áldozának,
S az ember korcs volt, eszmémet betöltni.
Komolyan a Nemzetibe való szerintetek ez a extrém buzi "művész". Na ne hülyéskedjetek.
Nem baj, ha megbotránkoztató darabokat rendez, de azoknak egy kamara színházban van a helyük nem a nemzetiben.
Én nem tudok elmenni Alföldi darabra a gyerekkel olyan obszcén.
Ne keverjétek össze azt hogy a Jobbik nem akarja a Nemzeti élén Alföldit azzal a csúsztatással, hogy sehol nem rendezzen.
Ha Obama megnézne nálunk egy darabot, biztosan felmerülne benne, hogy az USA-ban ha a NEMZET színházában önkielégítést végeznének egy amerikai zászlóra, valószínüleg a csontjait is lemorzsolnák a rendezőnek.
@Kalmár: plusz lebombáznák a színházat lopakodó gépekkel. És jól tennék.
@Kalmár: Csak két kérdés:

1.Hány darabot láttál a szerinted extrém buzi "művész" vezetése alatti Nemzetiben, ami olya mértékben obszcén, hogy nem láthatja egy 12 éves?

2.Hány darabot nem láttál a szerinted extrém buzi "művész" vezetése alatti Nemzetiben, ami olya mértékben obszcén, hogy nem láthatja egy 12 éves?
Komoly kihívásokkal küszködik a szerző.
Egyszerűen képtelen kimondani ugyanis a nyílvánvalót: Alföldi nem való erre a posztra. Gondolom, amikor az Ember tragédiájt bemutatták 2002-ben, akkor meg szidta mint elhajló Lucifert (vagy minek is neveztékakkoriban). Alföldi olyan politikai és kommunikációs bakikat követ és követett el (ha a szakmát totálisan figyelmen kívül is hagyjuk- ahhoz itt kb. senki nem ért, én sem), amik után evidens lenne, hogy lemond.
Zárójelben jegyzem meg, a további felesleges szócséplés elkerülése végett, hogy a román ügy kapcsán a hiba mértékét maga is beismerte.

Szóval Varnusznak ez egy alkalom a mocskolódásra. Rossz alkalom, mert védi a védhetetlent (de így legalább mindenki tudhatja, hogy a cél a fröcsögés, és lejáratás mindenkor, minden írással).
Szerintem arról képmutató kettős mércéről kéne darabot rendezni, hogy Wittner vagy Dajcstompika ordenáré tahóságaira nem kapja fel a fejét a Fidesz...

Azt meg fel kéne fogni, hogy a művészet nem más, mint a határok tágítása, mióta a világ a világ. Az a "művész", aki megfelelni akar, meg konformista, az nem művész, hanem a szórakoztatóipar szakmunkása.
Alapvetően egyetértek a poszt írójával...

DE.

Azért lássuk már be, hogy Alföldi a Nemzeti Színházban csinálja, amit csinál.

Ha pl a Bárka Színházban rendezne szopkodást meg dugást a színpadra, a kutya nem foglalkozna vele. De itt mégiscsak a nemzet színházáról van szó. Művészet ide vagy oda, egy kis méltóság azért megilletné a helyet. Aki nem érti miről beszélek, annak kár is magyarázni...
érdekes, hogy Alföldit meg akarják hurcolni mert verbálisan szexuálisan molesztált egy nőt (furcsa dolog ez tudván, hogy a nők nem az esetei), de azért egyik politikus se akarta még meghurcolni saját magát, amikor égbekiáltó hülyeségeket beszél, és romba dönti az ország gazdasági helyzetét... fura egy helyzet ez, tekintve, hogy a drága politikus még csak a színház közelése se merészkedett, hogy megnézze a darabot, így én csupán annyit üzennék neki innen távolról (ha idetolná a faszfejét elém, akkor természetesen a szemébe is mondanám 3 cm-ről, mert én ilyen jófej vagyok), hogy: "és áruld már el, ki nem szarja le amit gondolsz, haver?"
Komolyan nem érti senki, mit mondott az Alföldi? Ajánlott a hülye libának lófaszt, nem orális szexet! Épp ellenkezőleg, azt mondta neki, hogy ha szerinte a színpadon orális szex folyik, akkor kívánja azt neki, hogy élete végéig olyan orális szexben legyen része. Magyarán: nem, kisanyám, nincs orális szex a színpadon, hülye vagy, sose legyen jobb dologban részed, mint ami ott megy.
Kapise?
Valaki észrevette, hogy Alföldi mit mondott????

"önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében"

A lényeg pediglen az ilyenen van, vagyis arra utalt, ami a darabban van, vagyis semmilyenre.

Ez hol megbotránkoztató, hiszen csak keresztényhez méltót kívánt neki...
@[medi@slag]: láttad a darabot? ha igen, akkor avass be kérlek, hogy pontosan milyen szopásról és dugásról beszélsz? köszi. :)
Most akkor van szopás a darabban, vagy nincs? Emiatt nem akarom megnézni ezt a művet. Áruljátok már el :D
@Llee: Komolyan ezzel "rafinált" trükkel akarod rámsütni, hogy nem is tudom mit kritizálok?? Te, ezt már oviban sem ettem meg.
Természetesen nem viszem el látatlanban a fiamat egy ilyen alak darabjára. Az első előadások után az derül ki, hogy travik, buzik, szexuális devianciák, végbélsár és más provokatív elemekkel van "díszitve". Köszi, én még máshogy nevelem a fiamat. Te csak nyugodtan mutasd meg a sajátodnak a perverziók 7. bugyrát is.
Majd ne lepődj meg, ha hazaállít egy nigériai kani kosárlabdázóval aki a karácsonyi asztalon fog téged ostorozni egy tangában.

Ilyen darab egyszer sem kerülhet a Nemzeti repertoárjára.
Szerintem.
@Before: Komolyan nem értik! Egyesek azt hiszik, hogy orális szex megy egy színdarabban a nemzetiben, mások azt hiszik, hogy Alföldi burkoltan azt mondta a darabját meg sem néző nőnek, hogy orálisan elégítse ki. Még néhány hozzászólás és jönnek a homofóbok, aztán pár óra múlva Alföldi homokos, zsidó, libsi lesz, akinek a Nemzeti élén semmi keresnivalója. Ez már csak így megy! :)
@holex: látom megértetted a mondanivalóm lényegét, gratulálok. :-)
@Llee: És ez egy jeles közintézmény vezetőjétől korrekt és helyénvaló szerinted?

Véditek a védhetetlent.
Attól még, hogy tképpen semmilyen orális szexet kívánt a náci ribancnak, még nem kellett volna így nyilatkoznia Alföldinek. Egyszerűen mosolyogva legyintenie kellett volna.
Attól még, hogy tképpen semmilyen orális szexet kívánt a náci ribancnak, még nem kellett volna így nyilatkoznia a buzi, zsidó Alföldinek. Egyszerűen mosolyogva legyintenie kellett volna.
@Boli:

"Nem lehet, hogy az ilyen elvont művészlelkeket békén kéne a politikának hagynia?"

Nem lehet, hogy az ilyen elvont művészlelkeknek békén kéne hagyniok az igazgatást?

A mindennapi adminisztratív teendők, a küzdelem a bürokráciával, a hatalommal, a harc a normális működéshez szükséges pénzért amúgy is a művészet legnagyobb ellenségei, a legtöbb művészt felőrlik.
@Kalmár: Igazad van.

Eddig nem értettem, hogy miért van igény azokra trükkökre, hogy a Disney átírja Grimm meséket.

Már értem, te is potenciális fogyasztója vagy ennek...
@[medi@slag]: azt gondolom, Te elsiklottál valami lényeges felett... ugyanis a darabban nincs dugás és szopás se — feltételzem Te sem láttad, ami persze nem szégyen — csak amiről írtál, hogy mit illene és mit nem illene a Nemzetiben előadni az ennek fényében — hogy meg se történt olyasmi — teljesen értelmetlen volt. :)
@[medi@slag]: Egyetértek.

A Nemzeti Színház egyszerűen "nem erre való". Igaz, nem is a Bánk bánt kell játszani rogyásig, és néha valóban belefér egy-egy kísérletezőbb darab, de nem a "nagy önmegvalósítás" színtere.

Alföldi kinevezése szerintem alapból hiba volt, amit a KDNP meg a jobbik csapott ezügyben, arra meg egyszerűen felesleges szót pazarolni.
Ja, és valaki, aki látta a darabot, írja már meg, mi is volt benne abból, amit itt páran panaszolnak. Én nem láttam.
@Gee Halen: ha már ennyire tudod mire NEM való a Nemszeti Színház pontosan, áruld már, hogy mire való akkor pontosan? én annyira hülye vagyok, szeretném, ha fényt mutatnál!
Mert a szerző szereti ha kikormolják a s.e.g.gét és imádja a szőrös férfi melleket azért jó ha tudja társadalom TÖBBSÉGE normális génekkel rendelkezik és utálja mind a magamutogató melegeket mind azt az erkölcsöt melyet képviselnek.
Úgy van ez, hogy ha kavics kerül a szandálba akkor azt az első adandó alkalommal "eltávolitjuk" mert amig ott van irritál !!
Alföldi legyen bármilyen jó rendező- ennek a mai "vezető elitnek" nem kell és KÉSZ.
@Alamio: Azt gondolom, hogy az orális szex szót ismeri minden felnőtt ember, és nem obszcén, na a szopás az igen, de nem is ezt használta. Ha csupán legyint egyet, akkor pedig elment volna a probléma mellett, miszerint a hölgynek fogalma sem volt arról, hogy mit pocskondiáz. Szerintem ez súlyosabb hiba...
Alföldi hibázott, ez tény. Az ember tragédiája színre vitelekor, több más trágár, szürreális darab műsorra tűzésekor, az apostolokat homoszexuálisként bemutató kiállítás szervezésekor, a románok nacionalista ünnepének a Nemzeti Színházba szervezésekor és legutóbb ezzel a parasztsággal. Már régen ki kellett volna rúgni a francba, remélem, ezt az esetet végre nem ússza meg.
Mellesleg szerintem nem Pörzsének van orális frusztrációja, hanem Alföldinek. De ebbe ne menjünk bele...
@Goompah: Semmi. Ergo Alföldi olyan orális szexet kívánt az újságírónak, ami benne se volt a darabban. Miniszter Úr pedig egy hete mondta a parlamentben, hogy látta az előadást, és semmi kivetnivalót nem talált benne, Gondolom ha tényleg lett volna benne orális szex akkor az az ő gyomrát is megfeküdte volna és nem most derülne ki.
Írtam egy darabot, abszolúte a Nemzetibe való, már föl is vettem a kapcsolatot Alföldivel...
Figyelem, spoiler:
Az első felvonásban nem történik semmi, csak néhányan odaszarnak a színpadra. A második felvonásban az éppen aktuális miniszterelnök szopatja az éppen aktuális álamfőt, közben egy kissebbségi ráhokizik a nemzeti zászlóra.
Spoiler vége.
Mekkora nézettség lesz!
Na kérem. Jobbik szavazó vagyok, párttag. Ennek ellenére igazából sohasem értettem egész pontosan, mi bajuk is van Alföldivel. Jó, rendben, nyilván homoszexuális, esetleg még zsidó is, bár én erről nemigen tudok meggyőződni. Az én véleményem az, hogy egyrészt ha valaki buzi, az még nem jelenti azt, hogy ne lehetne a Nemzeti Színház igazgatója. Ha zsidó, nálam az sem kizáró ok. Kifejezetten szórakoztatónak és tehetségesnek találom Alföldit, bár nem az én műfajom, amit képvisel. Röviden: az ég világon semmi bajom nincs vele. Viszont. Már a kinevezésekor is azt gondoltam, hogy nem való a Nemzeti élére. Egy Bárka Színház, az oké. Vagy valami belvárosi kis színház, valami újító szándékú, valami extrém, ami elbírja az ő furcsaságait, az igen, az passzolna hozzá. Olyan ez, mint amikor Kokóból vetélkedő-műsorvezetőt faragtak. Sportriporternek fasza, elmegy, de naaa, ácsi. Ezzel a legutóbbi alakításával Alföldi végleg kiakasztotta a barométert, nem is feltétlen erkölcsi, inkább kommunikációs szinten. Felsőbbrendűen tovább kellett volna siklania a kérdés felett, de ő felkapta a vizet, és átment alpáriba. Hát ha valami, na ez sajnos tényleg alkalmatlanná teszi a posztjára. Emellett a Nemzetinek nem is feltétlen az Alföldi-féle extrém darabokról kellene szólnia. Aki ilyesmire kíváncsi, menjen máshova. Sajnos el kell fogadni a sok liberálisnak is, hogy bizony a konzervatívoknak is kell egy színház, nem lehet mindenhol faszt verni a színpadon. Alföldi tehát immár védhetetlen. Aki pedig nácizik, az ugyan akkora seggfej, paraszt köcsög állat, mint aki zsidózik. Mert ez nem erről szól.
alföldinek totálisan igaza van, minden kirugást megér hogy szegény álszent p..csa ujságirót oda küldte ahova való..
Vicces, hogy pont a péniszpumpás pártot zavarja a legjobban, hogy Alföldi meleg :P
műbalhé:

Nem találkozott hétfőn Alföldi Róbert Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel - közölték a Hírszerzővel a Nemzeti Színház sajtóosztályán. Az intézményben nem is értették, miért terjedt el a hír a hétfő délutáni időpontról, amikor őket nem értesítették. Kerestük a Nefmit is, de a minisztérium sajtóosztályán egyelőre nem válaszoltak kérdéseinkre.

hirszerzo.hu/belfold/20110524_alfoldi_nemzeti_rethelyi
@jog-ász: a kommentedről jutott eszembe (Alföldi védelmére), hogy ha holnap Alföldi a hajnali kukásautó sofőrjének szól be, hogy "igyekezz már, b+, mert elkések", akkor ez is vajon verbális szexuális zaklatás lesz, és le kell mondatni majd Alföldit? vagy csak a sajtótájékoztató minősül különleges eseménynek jogilag és az újságíró valami védett állatfaj lenne...? (ezek csak költői kérdések.) :)
@jog-ász: @Llee: Ha ilyent az engedne meg magának, akit majd kineveznek a helyére, itt hatalmas ordítozás lenne a mindenen felül álló arroganciáról, a kultúráltság és méltóság hiányáról.

És jogos lenne.
Alföldi szakmailag lehet jó (nem tudom megítélni) de ilyen kultúrpolitikával és kommunikációval alkalmatlan erre a feladatra.
@holex: Nem tudom, hanem gondolom. Véleményem szerint, mivel benne van a nevében, hogy "nemzeti", valahol az egész társadalmat kell megcéloznia mind tartalmában, mind kivitelezésében.

Jelzem, nem láttam a darabot, sőt, a Nemzetiben sem jártam amúgy (így csak arra hagyatkozhatok amit olvasok, de pl. egy vagy akár öt konkrét darab megtekintésével sem lennék sokkal okosabb azügyben, hogy mit is képvisel a színház szellemiségében), de ez egy kompromisszumos dolog, amibe az elvontabb (művészibb?), csak egy bizonyos réteget megcélzó, a csak számukra világos megoldások nem mindig férnek bele.

Nem tudom hova ragozni, szerintem egyértelmű dologról beszélek.
SzJ1982 2011.05.24. 10:28:29
Részben egyet tudok érteni azzal amit mondasz, egy nemzeti színházhoz szerintem is jobban illenének a klasszikus rendezések, még akkor is ha azok nem vonzanak annyi nézőt.

Viszont az, hogy Alföldinél elpattant a húr, szerintem nem az ő hibája. Nincs ember, aki hosszú távon kibírná idegileg azt a fúrást, ellehetetlenítést, amit ezek a nulla értékű, szarházi pártok művelnek. Az ő színjátékuk ezerszer szánalmasabb és pofátlanabb bármelyik Alföldi darabnál. Mellesleg sokkal ártalmasabb is mind az országnak, mind a nemzetnek.
@SzJ1982: melyik színben volt faszverés pontosan, kérlek?
Valamint mondjon le a pedofil Dosztojevszkij, a full homokos és kábszeres, ráadásul keresztény-gyűlölő William S. "Meztelen ebéd" Burroughs, és a látens homoszexuális Thomas Mann.
@Azerbajdzsán: Alföldinek bírnia kellett volna. Számíthatott volna rá, szerintem számított is rá, hogy ostorozni fogják rendesen. Elméletben az egyik legnagyobb színházi rendező, okos, intelligens ember, és, ami lényeg: A NEMZETI SZÍNHÁZ IGAZGATÓJA. Egyszerűen nem viselkedhet így, még akkor sem, ha ez nem is volt "annyira" vészes. Nem személyeskedhet egy újságíróval, amikor tudja, hogy provokálják. Nem teheti. Elgyengült. Mennie kell. Mindazonáltal nem féltem, mert tehetséges, és megtalálja a helyét.
@holex: Nem az Ember tragédiájára gondoltam, még csak nem is konkrét dologra. Képletesen értettem, ha nem csak a "faszverés" szót vetted volna észre a szövegemben, rájöttél volna.
@Alamio: belinkelnéd nekem azt a kommented, amiben Dajcstomi és Wittner lemondását/eltávolítását követelted ugyanezen az alapon? Csak hogy a sok szemét ne vádolhasson téged álszentséggel, kettős mércével. Előre is köszi.
@sárkányfő: "Szerintem arról képmutató kettős mércéről kéne darabot rendezni, hogy Wittner vagy Dajcstompika ordenáré tahóságaira nem kapja fel a fejét a Fidesz... "

Kurvára ott a pont.
azert a kis neljontrollok igencsak kussolnak arrol, hogy alfoldi valojaban egy immaginarius szopasokban gazdag jovot kivant a hulyepicsanak.
leven a szinpadon megjelenitett oralis oromok szama nulla. bar mondjuk megertem a kisnyilasaink felhaborodasat, ha mar az abortusz nem koser, akkor ha a szopast is melloznie kell a jobbikos hulyepicsaknak, akkor max a masirozas kozben a szuk nadragba lehet majd beleelvezni... Szar jovo! :)
@SzJ1982: hmm érdekes.
De ha jól emlékszem, mélyen tisztelt Pörzse úr is mondott már cifrákat a parlamentben, mégsem mondott le, csak miután rákérdeztek, hebegve magyarázkodott. Persze mondott más is szépeket, de most az erkölcsösség fényes páncélját viselő képviselőtársad veri a nyálát.

Azt mondod, hogy a konzervatívoknak is kell a színház. Nyilván erre az lenne a megoldás, ha egy standard semmi vizet nem zavaró, komilfó darabot mutatnának be, aki mindenkinek megfelel. Ennek pont az lenne a baja, hogy uncsi lenne (mármint tegyük fel), nem lenne túl sikeres. Ellenben ez, amiről mindenki beszél, irdatlan kampányban részesül, tehát tutti, hogy még többen fogják megnézni, csak azért is.

Viszont tegyük fel, hogy egy hű elvtárs (Eperjes, Balázs, vagy ha már ennyire ért hozzá, akkor a Pörzse) lenne az igazgató. Nos az meg a ló túloldala lenne...
@Alamio:
Ha jól emlékszem, az újságírónő is valahogy megkérdezte a dolgot, és akkor használta az orális szex szót. Hogy kellett volna válaszolnia?
Talán így? Önnek is ilyen nemiszervek ajkakkal, nyelvvel történő felszíni és mély érintését kívánom.

Ugyan.

Ja, és nem. Ha más használja ezt a mondatot pontosan ugyanígy, pontosan ugyanilyen szituációban, akkor pontosan ugyanez lenne a véleményem, teljesen függetlenül attól, hogy milyen a szexuális identitása, milyen a pártállása, milyen a betöltött pozíciója...
@Gee Halen: értem amit írsz. ugyanakkor szerintem ott nem értek egyet Veled, hogy a művészetnek nincsenek határai... és, hogy ki mit lát egy Botticelli, egy Picasso (stb...) képben az egy dolog, hogy ki mit hall ki Mozart és Beethoven szinfoniából az szintén egy dolog. (rendezőtől függetlenül) ki mit lát egy színdarabban az egy dolog.

ez mind az adott egyéntől függ.

nyilván kell egyfajta aberráltságnak lennie ahhoz valakiben, hogy egy ártatlan (esetleg kétértelmű) jelenetben orális szexet/dugást lásson csak, és nyilván kell egyfajta sznobizmus is valakiben, hogy egy nyílt szexuális provokációban a művészetet lássa meg csak.

én azt gondolom, hogy jelen pillanatban az első esetről beszélünk, és nyíltan kijelentem, hogy 100%-ig súlyosan aberráltak, akik ezt (vagy ilyet) láttak a darabban, kezdve az újságírónővel.
@sárkányfő: Már vártam ezt. Ez itt nem ez a téma, ne vidd el más irányba. Most Alföldiről beszélünk.

off/Amúgy Dajcstomiét megjegyeztem, nem itt, máshol. Wittner reakcióját a kontextusban érthetőnek tartom. És Te az Öszödi beszéd utáni lemondásért mikor kiabáltál?/off
Lévai Anikó esete a szlovák kiadóval!

Mibe is kerül nekünk adófizetőknek például egy Lévai Anikó könyv. Kik is Lévai Anikó kiadói valójában.

A konyhaablakból (Jokerex)

Szőcs Géza kapott a lektorálásért egy államtitkári címet. Számoljuk ki hová úszik a pénzünk?

Őszinte és eredeti könyv ez: a konyhaablak mögött, a csodálatos fotókon ugyanis nem csak az ötgyermekes családanya tűzhelye jelenik meg a különféle gusztusos ételekkel, de felsejlik az étkezőasztalnál ülő család is, emlékek, arcképek, kalandos, megindító és szívszorító történetek – egy meghitt család életének pillanatai villannak föl és bomlanak ki ebben a meghatározhatatlan, besorolhatatlan, különleges műfajú írásban. „Lévai Anikó olyan emlékeket oszt meg velünk e könyvben, amelyekért késői korok történészei, politikusai, művelődéstörténészei és gasztronómusai igencsak hálásak lesznek” – vallja Szőcs Géza. „Mi most ne előlegezzük meg e hálát. Mondjunk csak egyszerű köszönetet nem a majdani, hanem a mai olvasó nevében a szerzőnek azért, hogy elkísérhettük szubjektív univerzuma ösvényein Szolnoktól Montreálig és Salgótarjántól Hongkongig, amely ösvények mentén a referencia-pontokat annyi érdekes ember, annyi ínycsiklandó (olykor hátborzongató) étel, annyi anekdotikus esemény jelenti.”

Milyen furcsa a kiadó tulajdonosi köre és a gyors felszámolása!!!!!!

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat
1055 Budapest, Kossuth tér 4.

--------------------------------------------------------------------------------

Tárolt Cégkivonat
A Cg.01-09-673686 cégjegyzékszámú JOKEREX Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (1143 Budapest, Zászlós utca 54.) cég 2011. május 23. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok
1. Általános adatok
Cégjegyzékszám: 01-09-673686
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 1999/08/19

2. A cég elnevezése
2/1. JOKEREX Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Hatályos: 1998/04/30 ...

3. A cég rövidített elnevezése
3/1. JOKEREX Kft.
Hatályos: 1998/04/30 ...

5. A cég székhelye
5/3. 1143 Budapest, Zászlós utca 54.
A változás időpontja: 2009/03/11
Bejegyezés kelte: 2009/04/21
Hatályos: 2009/03/11 ...

8. A létesítő okirat kelte
8/1. 1998. április 30.
Hatályos: 1998/04/30 ...

8/2. 1999. március 25.
Hatályos: 1999/08/19 ...

8/3. 2007. március 20.
Bejegyezés kelte: 2007/04/10 Közzétéve: 2007/05/10
Hatályos: 2007/04/10 ...

8/4. 2009. március 11.
Bejegyezés kelte: 2009/04/21
Hatályos: 2009/04/21 ...

902. A cég tevékenysége
9/90. Könyvkiadás
Főtevékenység.
Bejegyezés kelte: 2009/02/28
Hatályos: 2009/02/28 ...

11. A cég jegyzett tőkéje
11/1. Megnevezés Összeg Pénznem
Pénzbeli hozzájárulás 316000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás 2684000 Ft
Összesen 3000000 Ft
azaz hárommillió Ft.
Hatályos: 1998/04/30 ...

13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/3. Miroslava Rafaelová ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Zuzana Nedelková)
Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
SK 92061 Dolné Trhoviste. 51.
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2009/03/11

Bejegyezés kelte: 2009/04/21
Hatályos: 2009/04/21 ...

16. Átalakulás folytán létrejött cég esetében a jogelőd cég(ek) adatai
16/1. JOKEREX Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság
Cégjegyzékszám:
Hatályos: 1998/04/30 ...

20. A cég statisztikai számjele
20/2. 12396122-5811-113-01.
Bejegyezés kelte: 2008/01/19
Hatályos: 2008/01/01 ...

21. A cég adószáma
21/5. Adószám: 12396122-2-42.
Közösségi adószám: HU12396122.
A közösségi adószám nyitásának dátuma: 2004/10/29.
A felfüggesztés kezdő időpontja:2011/04/08.
A jogerős törlés időpontja:2010/01/09.
Bejegyezés kelte: 2011/05/04
Hatályos: 2011/05/04 ...

32. A cég pénzforgalmi jelzőszáma
32/1. 10102086-76684702-00000002
A számla megnyitásának dátuma: 1998/03/30.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Budapest Bank Nyrt. Belvárosi Igazgatóság (1061 Budapest, Király utca 16) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Hatályos: 2002/01/30 ...

32/2. 10102086-76684700-00000004
A számla megnyitásának dátuma: 1999/10/15.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Budapest Bank Nyrt. Belvárosi Igazgatóság (1061 Budapest, Király utca 16) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Hatályos: 2002/01/30 ...

33. A végrehajtás adatai
33/1.
A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2009. augusztus 5.
A végrehajtás ügyszáma: 9844947195
A végrehajtást elrendelő megnevezése: APEH Kelet- Budapest Hétralékkezelési 6. o.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2009. október 14.

Bejegyezés kelte: 2009/10/14
Hatályos: 2009/10/14 ...

36. A hivatalbóli törlési eljárás adatai
36/1.
Az eljárás kezdete: 2010. december 6.
A cégtörvényességi eljárás ügyszáma: Cgt.01-09-012933

A változás időpontja: 2010/12/06
Hatályos: 2010/12/06 ...

II. Cégformától függő adatok
1. A tag(ok) adatai
1/5. Ivan Stolár (an.: Helena Kurucová)
Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
SK 95175 Beladice, Velké Chrastany 66.
A tagsági jogviszony kezdete: 2009/03/11

Bejegyezés kelte: 2009/04/21
Hatályos: 2009/04/21 ...

1/6. Miroslava Rafaelová (an.: Zuzana Nedelková)
Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
SK 92061 Dolné Trhoviste. 51.
A tagsági jogviszony kezdete: 2009/03/11

Bejegyezés kelte: 2009/04/21
Hatályos: 2009/04/21 ...
@Themisz: Köszönöm. Ez akkor elég égő a kérdező nénire nézve.
@Llee: Megmondom: sehogy. El kellett volna mennie mellette. Vagy azt mondania: ilyen nem történik.
Ha meg történik, közölni, hogy ez a művészi szabadságfok. Miért ugyanazt akarod másképpen mondani, miért nem megoldani a problémát?
@Fatal Error! System Halted!: A Parlamentet ne hasonlítsuk már a Nemzetivel...Az egyik a kultúra otthona (kellene, hogy legyen), a másik a tolvajok munkahelye...
@SzJ1982: okés, de hát nem értem, hogy hogy jött ide az ember targédiájához, meg ehhez a színházi darabhoz, hiszen semmi ilyesmi vagy ehhez hasonló nem volt benne... hogyan sikerült összekapcsolnod a kettőt végül?
@SzJ1982: úgy értem, hogy hogy sikerült akkor mégiscsak a színházi előadásokat összekötnöd a szexualitással, ha nem gondoltál egy konkrét darabra vagy előadásra vagy élő példára sem...?
@holex: Erre mondtam, azt, hogy felesleges szót pazarolni rá. Nyilván kellett egy konc, amibe bele lehetett harapni.

Az, hogy a "művészetnek nincsenek határai" önmagában igaz, de valójában mégsem, és ez pont annak az esete, mert itt többről van szó mint művészet.

Kicsit olyan ez, mint a hírhedt '56-os emlékmű. Ha az ember elég időt tölt tanulmányozásával, megértheti, de lássuk be: egy nemzeti szimbólumnak szánt installáció nem ilyen, nagyon kevés emberhez szól csak, és főként: nem illik a környezetébe.
@SzJ1982: gondoltam, hogy ezzel jössz:)
De elvileg te is ott ülsz...:)
Na persze nem kormányon.
@Alamio:
Szerintem edig semmi kivetnivaló nincs ebben, hogy mert válaszolni, sőt még humor is volt benne.

Annak pedig külön örülök, hogy nem értünk egyet, mert ez azt jelenti, hogy hosszú még az út vége az Orwell által megjósolt jövőig.

Ja, és majd elfeledtem, nem ugyanazt mondta másképpen...
@Alamio: p betű kimaradt... :)))
@Kalmár:

Oké ne vidd a gyerkőcöt a Nemzetibe, hogy megnézze Az ember tragédiáját, de ezek közül csak van, ami nem deviáns és kárhozatra ítéltetett:

www.nemzetiszinhaz.hu/eloadasok/

Madáchon kívül 27 előadás fut.

@[medi@slag]:

A Nemzeti valóban kitüntetett színház, és mint ilyen széles repertoárral kell rendelkeznie. Az, hogy ez némelyek ízlésvilágának nem felel meg nem jelenti, hogy rossz, csak épp neked nem tetszik. Nekem se, de politikai szempontból indifferensnek kellene lennie ennek a kérdésnek.

De mint írtam 28 különböző előadás van. Keresgélj, hátha találsz valamit ami tetszik.
"A protestánsoknak pedig seggem bűzös terhét küldöm" - zárja egy levelét a hitvitázó Pázmány Péter esztergomi érsek,

Ha Alföldi igy folytatja, akar meg katolikus egyetememt is nevezhetnek el rola...
Nah, most már mesélje el valaki aki látta, hogy mi csapta ki a biztosítékot?

Mert eddig csak olyanok mondták hogy nagyon durva, akik nem látták. :)
@fülesboci: csinyájj neki melegszinházat. oszt legyél segédrendezője.
egészsségedre.
egyébként nem a műröl van szo, hanem arról:
állami alkalmazott ne beszéljen igy ujságiróval, aki nem is vegzálta....
ilyen rendezőnk még van vagy 20. jah, hogy nem melegek? mi van akkor?
Kedves Homofób és Agymosott Barátom!

Tudod az a baj, hogy ebben a kurva országban megint a kontraszelektivitás érvényesül, megint semmi a terjesítmény, megint a pártpolitika, a (gonosz) eszmeiség, az egyengondolkodás, az agymosás a lényeg. S hogy a lófaszba lesz így megújulás, hogy lesz így felemelkedés, ha a teljesítmény, a tudás semmit ér, a dörzsölődés, a bigott hívség pedig elnyeri méltó jutalmát. Munka, munka, munka s erkölcs. De nem csak mondva, hanem teret is adva ezeknek. Ha a politika beleszól, beleugat mindenbe, akkor ott a szakmaiság, a teljesítmény a nullához tendál, s amilyen gazember és oktondi Orbán, így süllyed tovább az ország, így lesz még lejjebb és lejjebb. Nem elég, hogy gazember Gyurcsány alatt ilyen mélyrepülés vette kezdetét, most minden félsz jogos lehet, hogy továbbra is maradunk a béka segge alatt hogy a jóisten szólítsa magához az összes gazember embert élükön a politikusokkal, gazember kereszténydemokratákkal. Állj! Nem a keresztényeket szidom, csak azokat a gazfickó politikusokat akik magukat kereszténynek állítva szélhámoskodnak.
Félsz a homoszexuális beállítottságú emberektől? Ne félj, nem kúrnak seggbe, de aki teljesít, azt el kell imerni.
@Gee Halen: ha a politika (vagy bármi más) beleszól a művészetbe, akkor lesznek korlátai — ez igaz. viszont abban nem értünk egyet, hogy a művészetet magyarázni kell... ez igaz erre a színdaradra is, mindenki azt lát benne, amit akar (erre írtam az aberrált-sznob kontrasztot), ha el kell magyarázni, hogy mit látsz benne (vagy mit KELL látnod benne), akkor az olyan kicsit aggályossá válik... ahogyan a mai irodalom-verselemző tankönyvek is ebből a szempontból erősen problémásak — szájbarágósan magyarázzák a megmagyarázhatatlant, és amellett had gondoljak azt, amit én akarok egy adott versről, urambocsá'. (persze ez már más téma.)
@labi: Idézem neked a Nemzeti Erőforrás Miniszter szavait, aki ott volt a premieren:

"A miniszter elmondta, megnézte az Ember tragédiája előadását, ami véleménye szerint nem volt botrányos: „Érdekes, újszerű, de egyáltalán nem botrányos előadást láttam”. A miniszter "
mandiner.hu/cikk/20110517_rethelyi_megvedte_alfoldit
@fülesboci: Ugyan mond el azt a huszat.
@Kalmár: Ha láttad volna az előadást, akkor most nem ismételgetnéd mások hülyeségeit. Nem végeztek önkielégítést a nemzeti zászlóra egyetlen Alföldi darabban sem. Ezt csak valamelyik, mindenáron kötözködő Jobbikos képviselő hangoztatta csak, aki szintén nem látta az előadást.

Másfelől pedig a Nemzeti Színház nem a "nemzet színháza". Eredetileg azért jött létre anno, hogy legyen egy színház, ahol magyar nyelven játszhatnak a színészek, mert ugyebár az osztrák uralom alatt ez nem volt evidens. Ma már független ország vagyunk, az összes színház a nemzet színháza, a Nemzeti a nevében már csak történelmet hordoz. Persze, a Nemzetiben mindig is szerettek pózolni a politikusok, és belepofázni a kultúrális életbe némi szavazatszerzés reményében, gyakran ordító hülyeségeket is, mint most néhány Jobbikos agyhalott képviselő, de azt meg ki nem szarja le. Nem kéne bedőlni nekik.
@Alamio: Azt az igazság beszédet most orb ántól várom, nem csak a hazugságait, mert abból már elég.
Lefordítom a problémát focirajongó jobbereknek (Drága Mineln Úr, mos' figyeljen!): A NEMZETI (csakis nagy betűvel, és közben féltérden, keresztet vetve) bajnokság egyik tradicionális nagycsapatánál a klubigazgató (egyben vezetőedző) olyan felfogásban játszatja a csapatot, ami eredményes, tele a stadion, nagy a jegybevétel, színvonalas a játék (nemzetközileg is jegyzett a csapat, játszik kű'földön is), noha a klubtulajdonos vélt elvárásai, és a szurkolók azon részének elvárásai, akik egyáltalán nem járnak meccsre, az eredményeket sem ismerik, ezzel homlokegyenest ellenkezőek. Na most. A meccsre nem járók nevében felháborodott egy bohóc, aki ugyan nincs tisztában a futball szabályaival sem (a múltkor összekeverte a Céronaldót a Ronaldinhoval!), a stadiont még csak kívülről látta, azt is csak akkor, amikor tüntetést szervezett elé. Na ez a bohóc odaküldte az egyik csillogó szemű, de a futballhoz szintén egyáltalán nem értő haverját, hogy szóljon be a klubigazgató/vezetőedzőnek, hogy szarul játszott a csapat, a második félidőben túl sok volt a kemény játék, és így nem méltó a bajnoksághoz, a játékosok szerelése sem az igazi, túl sok a szín, miért nem lehet rendes magyaros szürkében játszani?!
Na erre azt mondta a klubigazgató, hogy reméli a haver is csak ennyi kemény játékot fog látni életibe', mint amennyi a pályán volt. A csapat egyébként nyert, és 2-3 másik csapattal vezeti a bajnokságot, a játék izgalmas, a színvonalra nincs panasz.
@holex: Ez a lényeg: nem megmagyarázni kell, hanem eleve olyan formába önteni. Erre mondom azt, hogy a Nemzeti Színház elvileg nem az exhibicionista művészek terepe kell, hogy legyen.

Ha ezt nem tudja elfogadni Alföldi Róbert, nem kell ott rendeznie, van egy csomó más színház, ahol szabadon kifejezheti gondolatait. NEMZETI Színházban egyszerűen nem lehet megrendezni akármit, akárhogyan.

Ez egyszerűen ilyen, az MTV sem ad le potenciálisan botrányt, vagy egyes részleteit illetően megbotránkozást keltő művészfilmet főműsoridőben.

Mindennek megvan a maga helye. Ennyi az összes mondandóm.

(Meg utóiratként annyit még egyszer, mielőtt valaki megvádol valamivel, hogy a KDNP-s, Jobbikos támadásra nem érdemes karaktert vesztegetni, magukat minősítik.)
@MoxNox: Na ezt pont rosszul tudod. Sajnos megtörtént. Éppen az Erdély elcsatolását ünneplő darabban.....
"ha orális örömöket kíván a darabot nem látó kritikusoknak." - ellenkezőleg, azt kívánta, ne legyen része orális örömökben!!

A jobbikos hozzászóló (SzJ1982) elég korrekt volt, értelmetlen izomból ekézni ...

Dévaj a Nikó konyhaújságot is kapott ajándokba, ugyancsak figyelemre méltó konzervativizmus...

Perzseltnek képes-e erekcióra az orra? Mert így talán eléri a nyelvével, viszont ha ingerli és merevedik, akkor már nem ... és akkor megin' kielégületlen marad, oszt dúdolhatja a Proszektúrát: 'Jó lenne megpróbálni, kéz nélkül maszturbálni'

A kisgazdik Hölgyfutárt kaptak OV-tól, hogy nyomulhassanak, a Jobbik-Sömjén alakulat meg Alföldit ... papucs ...
Pörzse és Semjén ez a két darab pondró ócska megélhetési ingyenélő faszfejek.
@Llee: Ok. Pont ezt óhajtottam én is megkérdezni.
Speciel hogy látta-e valaki, milyen az az "ilyen"?
@Alamio: Ja, hogy most más a téma :)
Gyurcsánnyal kár jönni, nem emlékszem hogy a nyilvánosság előtt lement volna dajcstomis stílusba. Persze úgy általában érdemes Gyurcsányozni, mert az mindent visz :)

De örülök, hogy egyetértünk: ugyanolyan elbírálás jár Alföldinek mint Dajcsnak. Ha tehát egyik szabadon trágárkodhat, nyilván a másik is, igazad van.
@kirsten: off/ Nincs mit kommunikálnom valakivel, aki az Öszödi beszédet idehozza ehhez a témához, és felcimkézi igazságbeszédnek./ off

@Gee Halen: Ez utóbbi vélemény kb. az enyém is. Alföldi stílusa, hozzáállása nem ehhez az intézményhez való. Aki ezt nem látja, az vagy védelmez egy politikai bástyát és ez elhomályosítja a látását, vagy egyszerűen vak. Ennek az intézménynek méltóságot kell adni.

@Kalmár: Ez tényleg igaz?
@SzJ1982: Átment alpáriba????

Alpáriba???

Jól teccik lenni?

Mutatom az alpárit, jó?
"Kisanyám, téged meg basszon szájba egy római gladiátor, félvértben, a cirkusz porondján..."
@Kalmár: Ja, csak nem úgy, ahogy te leírtad. A kiskatonák, háttal a nézőknek csináltak pár egyértelmű mozdulatot, amiből mindenki érthette mit csinálnak, miközben a színpad másik felén valóban volt egy magyar zászló. De egyfelől nem volt nyílt színi faszaverés, mint valami pornószínházban, másfelől egyáltalán nem a zászlóra, ez nem több puszta rágalomnál, amit már csak utólag találtak ki az előadást nem is látó szélsőjobbosok.
Arról miért nincs szó soha, egy egy semmiféle támogatottsággal nem bíró párt képviselői ülnek a parlamentben, és főleg a kormányban? És osztják a hülyeségeiket?

Az szdzs miatt évekig ment a patália, pedig ők mindig saját erőből jutottak be a parlamentbe, de a jobbos kettős mérce hercegei nagyban kussolnak, ha a 10 éve kimutathatatlan, azaz zéró támogatottságú kdnp szól bele a dolgokba.
istenem mennyire átlátszó ez a primitív képmutatás.
@sárkányfő: Ugyanolyan elbírálás. Pl. mindegyiknek illik pontosan leírni a nevét.
A hárítást nemnek veszem. Annyira örülök, hogy képtelen vagy egyetlen kérdésre is választ adni. Megismétlem: tiltakoztál az Öszödi beszédre?

Amúgy nem: szerintem Deutchnak is le kéne mondania. Szerintem ezzel megleptelek - pedig már a sportminisztersége alatt azt mondtam, hogy neki el kéne tűnnie a politikából. Saját holdudvarodból miért is vagy képtelen elfogadni ugyanilyen mondatokat? Alföldi igenis üzemeltessen magántőkéből finanszírozott színházat. Amit csinál, sem kommunikációban, sem politikai döntések terén; nem a nemzetibe való.
Jó a poszt jót röhögtem :D

Egyébként Alföldi fényévekkel kompetensebb a saját szakmájában mint ezek jobbikos megélhetési politikusok. De mint tudjuk láttuk az elmúlt időkben koncepciókat kifogástalanul tudnak gyártani a fiúk...
@Kalmár:
"Pálffy február 16-án a Klubrádió műsorában már arról beszélt, hogy a darabban megengedhetetlen jelenetek láthatóak, például, hogy bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarország térképére."

Ez pedig a Jobbik felszólalójának szövege:
"Ebben az esetben ugyanis ebben a darabban azt kell látnunk, hogy Nagy-Magyarországra maszturbáló honvéd katonákkal jelenítik meg Észak-Erdély visszatérésének örömét."

Khm. Tehát megtörtént a zászlóra?

"A darabban egyébként nincs ilyen jelenet. Ugyan van benne stilizált maszturbálás, de a színészek a közönséggel háttal állva utalnak csak az aktusra. A színpadon, de nem a bakák közelében a premieren volt ugyan egy térkép, de a későbbi előadásokon ezt a félreértések elkerülése érdekében eltávolították a színpadról, még jóval a KDNP által kiadott közlemény előtt."

Ezek után roppantul érdekelne mikor is láttad, hogy zászlóra maszturbáltak a katonák?
@Alamio: nem koll ide az alfoldi.
jezuskas kifestot minden magyarnak, oszt letudva a kultura.
@MoxNox: Te is láttad a zászlót?
Miért van akkor az, hogy a mostanság politikusnak csúfolt agysérültek folyton Nagy-Magyarország térképről beszélnek?
@Nathan D'Xantine: a kurucinfos elokozvetitesen latta, no... mit akadekoskocc!
A ne legyen többé orális szexben része tartalmú megjegyzés után, az Önt Alföldi úr meg ne dugják többé seggbe válasz lett volna a megfelelő.
Így a lovagiasság szabályai szerint a dolog le lett volna rendezve.
@Nathan D'Xantine: Biztos pártoló tag és ott volt a premieren.
@Alamio: Tök fura. Sose hittem volna, hogy a Nemzeti Színház vezetése politikai, és kommunikációs feladat...

Nekem az ilyen felfogás kicsit Rákosista, de sebaj. Én jobb szeretném, ha a színház, színház lehetne. Biztos hülyeség.
Én kétszer voltam a Nemzetiben, mindkétszer teltház volt...
@vomita: Miért is? Most akkor a Jobbik komálja az orális szexet, vagy sem?
Mégis, miért lenne a Nemzeti Színház olyan fontos intézmény, ami kiemeli a többi színház közül, és ami miatt Alföldinek közszereplőhez méltóan kellene viselkednie? Az átlagmagyar a büdös életben nem megy el saját magától egyszer se a Nemzetibe (mint ahogy más színházba se), max egyszer felmászik mellette a zikkuratra aztán kész.
Bár az Alföldi nem az esetem, de végre nyereséges az a színház. Elítélem viszont, hogy a politika beleszól.
@gomorra: Korrekt válasz és érvelés, elfogadom.
@SzJ1982: "Ezzel a legutóbbi alakításával Alföldi végleg kiakasztotta a barométert, nem is feltétlen erkölcsi, inkább kommunikációs szinten."
Kutya legyek, ha értem mi a baj Alföldi kijelentésével:
Orális=szájüregben képzett hang, a szájhoz tartozó; szóbeli; szájon keresztül való. Vagyis szájon keresztül élvezhető. Pl. a pálinka, étel, beszéd, stb.
Nem az a rossz aki mondja, hanem aki rosszra gondol!

Verbális=szóbeli. Megmagyarázhatná az illetékes elvtárs, hogy mit jelent „
verbálisan szexuálisan molesztált” kifejezés? Netalántán tervezik a büntető törvénybe történő bevezetését is, mint büntetendő cselekményt?
Erre meg azt szokták mondani, szentéletű vasfazék, csak a füle kormos.
@Nathan D'Xantine: Sebaj, mindig tanul újat az ember. Örüök, hogy megoszthattam veled ezt az információt.

Hogy az iróniát félretegyem: elsődlegesen persze szakmai, de a támadás jelen pillanatban nem kizárólag szakmai téren történik, sőt főleg nem úgy. Mivel Alföldi ebben a kérdésben kommunikációban követett el méretes hibát, így arra kell reagálni. Ha nem követte volna el ezt, meg még néhányat a politikai színezetűekből, nem támadná a kutya sem. Maximum a szakmában jártasak. Így viszont...
@Alamio: Semmilyen hibát nem követett el.
Roppant finoman tette helyre azt a hülye álszent libát.

És látod megint a politika. A jó komcsi reklexek. A színház politika. Elvtársak folytassuk osztályharcunkat a művészet frontján... Pfff....
Alföldi homár.
Nem baj.
Alföldi obszcén.
Ez sem baj.
Alföldi legfeljebb közepes tehetségű.
Ez a Nemzetiben már baj.
Alföldi erősen megosztó személyiség.
Ez a Nemzetiben még nagyobb baj.
Alföldi színész/rendező/igazgató létére nem tud kommunikálni.
Újabb baj.
Alföldinek az állam legnagyobb színháza élén nincs politikai érzéke.
Ez a Nemzeti csúcsvezetőjeként a létező legnagyobb baj.
Az ostobaságnak van olyan szintje, amikor már képtelenség nem tudomást venni róla.
Ez az újságíró ostobaságot kérdezett, a hozzá hasonló szellemi képességű Pörzse pedig a parlamentben égeti magát ezzel az üggyel.
Nem csoda, ha Alföldinél elszakadt a cérna.

Mit keresnek ezek a műveletlen, buta emberek a parlamentben, újságok, rádiók szerkesztőségében????
Az a szégyen, hogy ott lehetnek. Az egész országot lejáratja ez a műveletlen bagázs.
@Nathan D'Xantine: Látom, nem érted.
Nem politikai a funkció maga.
(Amikor amúgy Jávort nevezték ki, vagy éppen Alföldit, gondolod, az nem politika volt?)

De mivel a nemzet színháza, ezért nem követhet el politikai hibát (pl. a román ügy). Jelzem, ha nem itt lenne, akkor sem feltétenül tehetné meg, de itt jobban szem előtt van. Amíg állami támogatásból működik, igenis szolgálja ki az állam által meghatározott kultúrpolitikai célokat is. Értsd már meg, nem független az intézmény!
@Nathan D'Xantine: Nem mindegy! Ez két zakkant csaj afférja. Nem is értem miért ragozzuk.
@Alamio: A legtöbb színház kap állami támogatást. Tehát ettől a Nemzeti nem különleges.
(A Nemzeti attól különleges, hogy a bölcs FIDESZ jóvoltából a tundrán van mint valami kibaszott Tesco...)

Az állam kultúrpolitikai céljai...
Mondom én hogy Rákosi...
Az államnak ne legyen kultúrpolitkai célja.
Ha lehet kérni az állam kussoljon e téren.
Vakarja ki magát a gazdasági/politikai/katonai szarból.
@Várúr: Prímán kommunikált.
Jártál a Nemzetiben? Úgy értem előadáson...
@SzJ182 (10:28:29):
Korrekt, lényeglátó álláspontja, maximálisan egyetértek elemzésével. Az, hogy nem tudta kezelni a provokációt mutatja meg igazi alkalmatlanságát. És ez független minden mástól. Egy vezetőnek egyik legfontosabb személyiségvonásának kell lennie, hogy higgadt és megfontolt maradjon, tudjon uralkodni magán. Ez igaz mindenféle vezetőre, mert sok más mellett ez alapozza meg a tekintélyét. És ennek hiányában alkalmatlan.
@Nathan D'Xantine: Lekövetem a logikád: szóval szerinted-
Az államnak ne legyenek kultúrpolitikai céljai. Tehát: ne finanszírozzon olyan szervezeteket, amelyek kultúrát közvetítenek. (ezek kiválasztása ugyanis a kultúrpolitika része). Ne építsen színházat, múzeumot, és ne is tartsa fenn őket. Ne szervezzen a diákságnak ilyenek látogatását. Sőt, a diákságnak en bloc ne szervezzen semmit, hiszen kultúrpolitika maga az oktatás is. Azt privatizáljuk (hogy kinek, nem tudom, de Te biztosan). Mondjam tovább, vagy rájöttél, hogy mekkora baromságot állítottál?
Közönséges homofóbia ez semmi más. A Jobbik és a KDNP szerint nem vezetheti a Nemzetit egy buzi. Ennyi, pont.

Amúgy Pörzsét nem értem. Most az a baj, hogy még életében nem szopta le senki, vagy az, hogy színpadon még nem?
@Alamio: Megpróbáltad, nem sikerült.
Nyilván nem a te hibád.
Nem azt mondtam, hogy ne támogassa!
Ne legyen azon túlmutató célja vele, hogy támogatja. Pont.
Érthető?
A kultúra fontos. De egy "állam" ne mondja meg mi a kultúra és mi nem.

Tőled is megkérdem. Jártál a Nemzetiben?
@Nathan D'Xantine: Jártam.
Alföldi alatt is.
Olvasási készséggel nem, csak írási képességgel rendelkezel? Amit reagáltam, feketén fehéren tartalmazza: hogy mit támogatsz, azzal önmagában megmondod, mi a tmogatandó kultúra. (azaz kifejted, számodra mi minősül kultúrának). Ha támogatás van, akkor kultúrpolitika is van. Nagyon nehezen megy...
@Nathan D'Xantine:

"De egy "állam" ne mondja meg mi a kultúra és mi nem."

Ezt mindig is az mondja meg, aki a cechet fizeti. Nem szép, de mindig is így volt.
Alföldi menjen a fenébe. Elég volt ebből a kreténből.

Aki meg védi, az méghülyébb min ő.
@Walter_Dornberger: "Az, hogy nem tudta kezelni a provokációt mutatja meg igazi alkalmatlanságát." Szerintem jól kezelte a provokációt. Nemzeti 1 Televízió munkatársa nem lett elküldve az anyjába, nem ütötték meg, csupán annyit kívánt neki Alföldi, hogy ilyen orális szexet kíván neki, mint amit a színpadon látott. :D
Csak ne tudnám elképzelni, hogy ugyanezek az emberek hogyan köpködnék azt a(z) (jobboldal által kinevezett) embert, aki egy sajtóst hasonló stílusban olt le. Még Pokorni interjú-felfüggesztéséből is mik lettek, atyaisten...
@AnRea: Nem értem? Most akkor jó az orális szex az Ember tragédiájában? És a Nemzeti Színházban mit szól ehhez egy 12 éves?
Én ebben a kérdésben nem látok semmi ostobaságot.

Szülségtelen botránykeltést látok csak ... és egy hülye Alföldit, aki botrányokkal hívja fel magára figyelmet.
@Goompah: A ceh-et ÉN fizetem! (És a többi állampolgár)
Mind a belépőjegy révén, mind pedig adó révén.
Hm?
Én mint stabil konzervatív szavazó a Nemzeti Színház színpadán kizárólag a Bánk bánt tudom elképzelni, szigorúan az 1861-es ősbemutató jelmezeivel, díszleteivel és színészeivel.
@Alamio:
Lol :) Dajcstomi a neten maga írja a nevét dajcstominak, bár én nyugadtan hívhatnám pojácatominak is, én ugynais nem vagyok sem képviselő sem semmilyen intézmény elnöke, és úgy beszélek ahogy akarok.

Nem hárítottam, cáfoltam. Gyurcsány soha nem beszélt trágárul nyilvánosan, persze lehet mégis és én nem hallottam róla, várom a linket. Ha nincs ilyenre példa, akkor trágár beszédért nem kellett volna lemondania (másért igen), szóval kár ezt erőltetni, bár gyurcsányozni mindig jól jön, ugye? :)

"Saját holdudvarodból..." Ó, te kis kétbites :) ugye el se tudod képzelni, hogy ha valaki nem ért egyet a fidessel, akkor nem szoci, és nem tagja valamiféle holdudvarnak, ugye? :)

Alföldivel pedig az van, hogy amíg Dajcstomit és Wittnert nem rúgják ki, addig nincs semmiféle morális alapjuk basztatni Alföldit. Vagy - vagy. Tudom, kínos, de ez cáfolhatatlan.

Folytasd, még elő se húztam a Makovecz-alkotmány kártyát ;)
@Bilbo: Van benne?

12 éves? Ha látott néhány reklámok közé szúrt ValóVilág előzetest/beharangozót, akkor legfeljebb mosolyog rajta.

Nyilván a látással lehet gond. Bár ha neked megfelel, engem nem zavar...
@Nathan D'Xantine:
Röviden: jártam.
Hosszabban: tényeket említettem.
@Várúr: Részben említettél tényeket.
Nem is nyitottam vitát Alföldi homoszexualitása tárgyában.

És? Mit néztél meg? Tetszett? Sokan voltak nézők?
Amúgy tök komolyan érdekel!
A kommentelők közül jelentkezzen már az, aki még sosem szexelt orálisan!
@Bilbo: Az előadásban nincs orális szex. Ezért nem tudjuk, hogy jó-e vagy sem "az orális szex a Nemzeti Színházban", továbbá azt sem, hogy szabad-e látnia ezt ott egy 12 évesnek. Eleve kérdés, hogy Az ember tragédiája 12 éveseknek való-e. Nagyon intelligenseknek feltehetőleg igen. 1984-ben Jeles András rendezett filmet belőle Angyali üdvözlet címen kizárólag 8-12 éves gyermekszereplőkkel és nem nagyon hagyott ki belőle semmit. Abból is botrány lett. Felhívom figyelmedet továbbá olyan botrányszerzők műveire, mint Ch. Dickens. A Twist Olivér és a Copperfield Dávid esetében is kérdéses, hogy gyermekek megnézhetik-e.
Szerintem Alföldi súlyos hibát vétett azzal, hogy szóba állt az ujlysaggiron néven ismert káros egysejtűekkel. A jövőt illetően remélem, szakít ezzel a perverz szokásával.
@sárkányfő: Megint nem válaszoltál, nem meglepő. Újra felteszem a kérdést: tiltakoztál a nyílvánoságra került Öszödi beszéd után, hogy ilyen stílusú ember márpedig mondjon le? Amúgy: az MSZP mint párt tagsága nem nyilvánosság? Ez komoly kritika tőled nekik...

Hogy Deutch hogy írja a nevét a twitteren, lényegtelen. Ha valakiről beszélsz, elemi udvariasság a nevét normálisan leírni. Tippeltem hogy talán ennyi még benned is van, tévedtem.

El tudom képzelni, hogy valaki, aki nem Fideszes, az nem MSZP-s. Csak nem rólad, ha a memóriád jól működik, rémlene, hogy vitatkoztunk már erről-arról.

"Alföldivel pedig az van, hogy amíg Wittnert és Deutchot nem rúgják ki..."? Ki vagy te, hogy Te szabod meg, hogy a rendrakás kinél kezdődjön? Ha pedig vagy olyan pozícióban, talán élni is kéne vele... Nem hinném.

Alkotmányról mindig szívesen beszélek, de itt még mindig Alföldi a téma, látszik, hogy nem is tudod védeni az álláspontod, ezért inkább (mint mindig) támadni akarsz más frontokon.

@Nathan D'Xantine: A cehet nem Te fizeted. Az állam fizeti, aminek a legtimitását Te adod, meg én, meg mindenki.
@Nathan D'Xantine: Ekkora mellébeszélést régen hallottam. Nem az orális szex a probléma, hanem a stílus. Meg a méltóság hiánya, ami az intézményre ragad ezáltal.
@Crni:

Az irány jó, már csak arra kellene figyelned, hogy kevesebb összetett mondat legyen benne. ;-)
@Nathan D'Xantine: "A kommentelők közül jelentkezzen már az, aki még sosem szexelt orálisan! "

meg szep! nekem otthon meg oratoriumom is van!
@VUVUZELLANÉNI: es balneologus ismerosom is, akivel egyutt szoktuk hallgatni a balanak eneket!
@Alamio: Talád már ki, hogy nekem ingyen van a Nemzeti! :-)

Az állam legitimitásához ennek az égvilágon semmi köze.

Az állam a mi adónkból osztogat.
(Nyilván nem az "állam" hiszen az nem létezik, hanem az a sok surmó akit jobb híján a kassza közelébe engedünk. Sajna)
Így aztán az állam nem engedheti meg magának, hogy önkényesen holmi kultúrpolitikai célokat kreáljon magának. Viszont kötelessége a kultúra támogatása. Ennyi.
Ha egy párt ilyen kultúrpolitikai célokat szeretne bónuszban támogatni azt tegye saját zsebből! (Lehetőleg ne úgy, hogy az állami zsebből átpakolt milliókkal nyegléskedik...)
@Alamio: meltosag hianyarol beszelsz abban az epuletben????
lattad te egyaltalan hogy nez ki?
az az epulet maga egy rossz vicc, a kultura mukobe ontott degradalasa. Akkora izlesficam, hogy elete vegeig ortoped szemuveget kellene viselnie a tervezojenek...
@Nathan D'Xantine: igen, ez a "cirkusz porondján" tényleg elér erős... :)
@Alamio: Mi a baj a stílussal?
Az "orális szex" mint kifejezés nem elég kifinomult? Mit mondanál helyette?
@Alamio:
te amúgy értesz magyarul?
"Újra felteszem a kérdést: tiltakoztál a nyílvánoságra került Öszödi beszéd után, hogy ilyen stílusú ember márpedig mondjon le?"

vö:
"Gyurcsány soha nem beszélt trágárul nyilvánosan, persze lehet mégis és én nem hallottam róla, várom a linket. Ha nincs ilyenre példa, akkor trágár beszédért nem kellett volna lemondania (másért igen), szóval kár ezt erőltetni"

Nem fogom harmadjára is leírni, ha nem érted az egyértelmű válaszom, tök hülye vagy. Vagy Schmitt rokona vagy, és gyenge vagy magyarból?

"Hogy Deutch hogy írja a nevét a twitteren, lényegtelen."
Ne, nem az. Ha ő maga így írja a nevét a neten, akkor semmi udvariatlanság nincs abban, ha szintén a neten más is így írja. Ha nem érted, sajnálom. Megjegyzem leszarom tomikával szemben az udvariaskodást, ha ő képes másokról trágár módon írni, ne várja el önmagával szemben sem mást.

"El tudom képzelni, hogy valaki, aki nem Fideszes, az nem MSZP-s. Csak nem rólad, ha a memóriád jól működik, rémlene, hogy vitatkoztunk már erről-arról."
:D Jól van, a kétbites világképed stabil, megingathatatlan, nem csalódtam :)

""Alföldivel pedig az van, hogy amíg Wittnert és Deutchot nem rúgják ki..."? Ki vagy te, hogy Te szabod meg, hogy a rendrakás kinél kezdődjön?"
Lol, vagy sunyi vagy és kiforgatod a szavaim, vagy tényleg nem beszélsz magyarul :) Nem szabtam meg semmit, a morális alapról írtam, persze pont ezt már nem idézted... mit hiszel, hogy ki tudod forgatni a szavaim, miközben ott vannak pár centivel feljebb? Az egy dolog, hogy ilyenekre vetemedsz, de mekkora IQ kell ahhoz, hogy egy pillanatig is feltételezed, ez sikerülhet?

Ja, és persze a nagy kiforgatásod arra is jó, hogy ne kelljen szembesülni a lényeggel :) Ha tomikát nem rúgták ki, meg Wittnert, aki egyébként még durvább volt, nem is egy súlycsoport amit művelt Alföldihez és Dajcshoz képest, szóval ha ők maradhatnak akkor a fidesznek kurva nagy kuss van, nincs alapja ilyen ügyben ítélkezni, pláne kirúgni.
@VUVUZELLANÉNI: Rövid lesz a válaszom: Igen.
@Nathan D'Xantine: Kevered a szezont a fazonnal. Az állam legitimitása belőled áll, meg mindenki másból (belőlem is). A mi támogatásunkból, ettől legitim. Ha támogat valamit, az a legitimációjából fakad. És még mindig nem jutottál el odáig, hogy azonosítsd: ha valamit támogatok, azáltal döntést hozok. Tehát a döntésemmel, hogy mit támogatok, megnevezem, hogy mit ismerek el. Azaz: máris kultúrpolitikát folytatok, ha valamit egy forinttal is állami pénzen támogatok. Nem bonyolult, csak nem ártana elolvasni.
@Alamio: Azért majd egyszer mesélj arról, hogy hányan járnak színházba méltóságot nézni...
@sárkányfő: Rövid leszek, mert indulathullámra nem reagálok: A Fidesznek jelenleg legitimációja van. A néptől nyerte. Állami hatáskörben eldöntheti, kivel kíván, és kivel nem együtt dolgozni. Látom ez nagyon fáj, ezért személyeskedsz ahol csak éred. Remélem, előző kommented minél többen olvassák, tényt ugyanis nem tartalmaz.

Ezzel a stílussal morálról oktatni - OMFG...
@Alamio: Ha nem bonyolult miért nem érted?
Utolsó kör, aztán feladom és elkönyvelem, hogy nem tudod/akarod felfogni mit mondok!

Nem kell dönteni. Minden irányzatot támogatni kell. Azt is, ami nekem, mint döntéshozónak nem tetszik. Azt is mi a tömegeknek sem tetszik.

Na? Sikerült?
@VUVUZELLANÉNI:

Meg a megépítésének enyhén 'mutyizós' körülményei is méltóságosak voltak biztos. De legalább sikerült megtalálni a legjobb nemzeti építészt. :)
@Alamio: hat ha alfoldi minden nap egy kamion disznotragyat boritana be a sugolyukba, akkor se rombolna annyira a magyar szinjatszas renomejat, mint ez a dilettans formedveny az oszlopokra aggatott kertitorpekkel... de lelked rajta, neked beztos tetszik, mer' fideszes....
@Nathan D'Xantine: Az orális szex helyett? Semmit ilyen kontextusban.

Méltóságot nézni? :-D
Szerintem kihagytál egy sort olvasás közben.
A színház kulturális fellegvár. Nem a méltóságot nézed, az benned van; azáltal, hogy több leszel egy darabbal, egy élménnyel, egy mondanivalóval. Alföldi ezt az érzetet rombolja (bennem legalábbis). Ahogy olvasom, nem csak bennem.

Jelzem, nem csak azoknak kéne nézniük és érvelniük Alföldi darabokkal (vagy Alföldi darabokat) akik támadják a működését. Azok is nézzenek meg legalább egyet, akik védik...
@Alamio: nem politikai vagy jogi legitimációról írtam, hanem morálisról. Tudod jól, kis is hangsúlyoztam ismét, mégis süketelsz megint.

A fidesz akkor rúghatja ki morálisa alappal Alföldit, ha kirúgta Dajcsot meg Wittnert. Ez van, bárhogy dumálsz félre, és forgatod ki a szavaim.
@Nathan D'Xantine:

Nem, ez az elv csak akkor érvényes (mint minden hasonló), amikor pl. az emeszpé van kormányon, ha a Nemzet Atyjai, akkor nem.
@Alamio: akkor maskor ezzel kezd:
"ketharmadunk van, tehat most zabaljatok kussba' a kefet.

igy mar ertem
jo lett volna, ha elobb vagy "rovid"..
megsporoltak volna itt nehanyan par felesleges hozzaszolast...
@Nathan D'Xantine: OK. A minden irányzat az minden. Akkor kiállítok 43 darab piszoárt egy műteremben, és kérem rá az állami támogatást. (nem érzed ezt az álláspontot tarthatatlannak?)
De ezen elv szerint támogassuk:
- Az ondófestészetet (létezik)
- A dogmatikus szcientológiát (irodalom)
- Illetőleg az autentikus padlóburkolást is, hiszen ki vagyok én, hogy meghatározzam, hogy mi a művészet?
@VUVUZELLANÉNI: Tőkéletesen mindegy, tetszik-e (nekem vagy neked). Adottság. Az adottságokból pedig ki kell hozni a maximumot. Alföldi erre képtelen.
@Gee Halen: Helyes! így van Valmi más szinházat kéne igazgatnia ahol vevők az ő elképzeléseire és ezt nem rosszindulatból írom
@sárkányfő:

Azért vedd figyelembe, hogy ezek szent emberek, ne egy ilyen alantas kis izével hasonlítsd össze őket, akinek örülnie kellene, hogy egyáltalán hozzászólnak nemzetünk védelmezői.
@sárkányfő: wittner a jobboldal maszkotanenije. szent es serthetetlen sertett! :)
tudod, a mintaanya, nemzetunk fiainak anyja. Nemzetunk lanyainak mar nem biztos, aszongyak a sajatjait is elhagyta valahol a nagy kavarodasba' :)
@sárkányfő: Alföldi kirúgásához nem kell morális alap. A moráis erkölccsősz szerepét benned kérdőjeleztem meg. Alföldit a kommunikációs képességeinek hiánya, és politikai érzéketlensége teszi alkalmatlanná a Nemzetibe. Máshol boldoguljon, sok sikert kívánok neki (még jó színésznek is tartom).

@VUVUZELLANÉNI: Ilyent nem mondtam. Keresd vissza. Vagy mondhatnám: idézd az ellenkezőjét.
@Alamio: alfoldi olyannyira keptelen, hogy csak na. mert te mondod, vagy a zazriveczekbol valamelyik hozzad hasonlo szinhazspecialista. Mond, melyik egyetemen oktatsz szinhaztortenetet? Esetleg rendezest oktatsz? Kulfoldi szaklapokban is szoktal publikalni, vagy csak itt pazarlod rank magasroptu ertekelesed? :)
@VUVUZELLANÉNI: Komolyan érdekelne egy hiteles forrás Wittner múltjáról. Van ilyened?
tegnap este mikor részegen hazaestem, valami olyasmi jöt át, hogy robika orális szexre akarta kényszeríteni witnner marist, de ma józanul látom, hogy ez csak megint vihar a biliben.
@Alamio:
na ez már őszinte beszéd végre :) így kell ezt csinálni, nem félredumálni összevissza minden vackot!

na akkor mondjuk ki nyíltan, a fidesz kettős mércét használ, álszent és képmutató, de szerinted ez nem baj, mert a morális alap nem számít :) Oké, ez az álláspontod, vettem :)
@VUVUZELLANÉNI: Megmondtam, mi alapján bírálom. Ha nem vagy hajlandó visszaolvasni, nem az én hibám. Kommunikációs hibái, és politikai érzéketlensége miatt támadom. A színházi szakmához nem értek. Te sem. Azt döntse el a szakma, alkalmas-e. Hihetetlen, milyen közönséges és átlátható módon lapátoltok.

Visszakérdezek hát: és Te? Honnan tudod, hogy alkalmas-e? Te hol publikálod a hasonlót?
@Alamio: idezem akkor:

"@sárkányfő: Rövid leszek, mert indulathullámra nem reagálok: A Fidesznek jelenleg legitimációja van. A néptől nyerte. Állami hatáskörben eldöntheti, kivel kíván, és kivel nem együtt dolgozni. "

magyaran szerinted akinek ketharmada van a bolhacrkuszban, az eldontheti, mi a kultura, es mi nem. Innen szep folallni baratom. probalkozz csak :)
@VUVUZELLANÉNI:

próbálkozni fog, nyugodj meg ;-)

és olyan amúgy sincs, hogy a Fekete Lovag nem tud felállni
@sárkányfő: A legkevésbé sem számít számomra, hogy mennyire elégíti ki az igényeidet a véleményem, ugyanakkor szeretném ha nem állítanál az általam mondottakkal ellentéteset:
1., Közöltem, hogy Deutchnak már el kellett volna tűnnie a politikából.
2., Wittner hozzáállását megértem. A hóhérjával senki sem puszipajtás.
3., Semmilyen kettős mérce nincs itt: a Fidesz, ha Alföldi távozik, jogosan hivatkozhat az általa okozott botrányokra. És ez valóban ok, nem csak hivatkozási alap. Ha Alföldi valóban csupán színházat rendezett volna, és nem szerepel a román üggyel és most a hírekben, akkor jogos lenne, hogy szakmai legyen a vita. Így nem az, elvégre ha a politikus ne avatkozzon a művészetbe, a művész se avatkozzon a politikába. Alföldi ezt már korábban is megtette, és ez a szerepvállalás-mártíromság egyre hangsúlyosabb.
@Alamio: Miért? Milyen volt a kontextus?
Ha jól olvastam, akkor ez:
"Erre az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabot, viszont látta Madách Az ember tragédiájának római színében az orális jelenetet."

Kultúrális fellegvár a térdkalácsod!
Betokosodott fafejek gondolkodnak így!
Egy Neil Simon darab szerinted kultúrális fellegvár? Vagy úgy véled ez már nem is színház? A szízház az a görcsbe merevedett tekintély és méltóság?

Láttad esetleg a Holt költők társasága című filmet? Ha igen akkor talán emlékszel a Shakespear-es részre... Ha nem láttad, nézd meg!

Persze senki nem lesz jó mindenkinek.
Ha nekem nem jó, nem megyek oda.
És viszont azt tapasztaltam, hogy a tundra feeling ellenére a Nemzetiben telt ház van.

Ami pedig a végét illeti. Nemzetiben A park c. darabot láttam Alföldi rendezésében. Őlég brutál votl, de nekem tetszett.

Hát te mi néztél tőle? És hogy tetszett?
In Memoriam dr. K. H. G.

– Hölderlin ist Ihnen unbekannt? – kérdezte Dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
– Ki volt az? – kérdezte a német őr.
– Aki a Hyperiont írta – magyarázta Dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
– Kik ezek? – kérdezte az őr.
– Költők – mondta Dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
– De ismerem – mondta a német őr.
– És Rilkét?
– Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte Dr. K. H. G.-t.

Örkény István
@Alamio: tudod ki vagyok en?
En vagyok az, aki eldonti, mi a kultura.
En vagyok az, aki eldonti mire koltsek a penzunk.
En vagyok a NEZO
Es amig az alfoldi rendezeseken ott ul a kozonseg, nem kerdeses, hogy neki van-e legitimacioja. mert azt nem a politikusoktol kellene kapnia, hanem tolem. a NEZOTOL.

Es igen, a politikanak az a feladata, hogy lehetove tegye a NEZO szamara, hogy izlesenek, vilagnezetenek, es szombatesti hangulatanak megfelelo katarzist eljen at a nagybetus szinhazban. nem az a feladata, hogy nekem, a NEZONEK megszabja, hogy mifele modon muveljem ezt.
Szebeni András fotóművész egyszer......meztelenül fotózta a néhai Bubik Istvánt.
FÚJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
igaz magyar ember ilyet nem tesz:)
aztán emlékszem, amikor Tarlós leszedette Andres Serrano plakátjait a 3. kerületben 2002-ben, mert irritálta a Budapest sorozat! néhány darabja:
www.kreativ.hu/kozterulet/cikk/meo__betiltott_plakat

André Kertész fotóit pedig egyszerűen nem engedném, hogy magyar gyerek lássa, mert.....csak, na.

hajrá magyar ország:)
@Alamio:

Tehát ha egy művész(nek nevezette)t politikusnak nevezettek pártszimpátiája és mondjuk szexuális irányultsága (jaj, leírtam, 'szex') miatt folyamatosan a politika színpadára rángatnak, akkor ő a politikába avatkozik és 'monnyonle'.
Imádnivaló a zsigeri képmutatás tekergőzését figyelni. :)
@kanbatu:

ki a f...szom az a Hörder...micsoda?:::))
@Alamio: ki beszél itt rólad? felejtsd már el magadat egy pillanatra, ha bírod. engem egy percig nem érdekel mit gondolsz tompikáról.
ha képes vagy olvasni, és magyarul értelmezni a szavakat, akkor fel fog neked tűnni, hogy nem rólad, hanem a fidesz morális alapjáról írtam. már csak azért is, mert nem te, hanem a fidesz akarja kirúgni.

mivel a szavaim kiforgatás a kedvenc játékod, be is idézem, hogy megnehezítsem az aktuális kiforgatásod:
"A fidesz akkor rúghatja ki morálisa alappal Alföldit, ha kirúgta Dajcsot meg Wittnert."
Figyelted a 2. szót? A mondat alanyát? A fidesz.

És más ügyekre meg ne tereld már megint a szót, mert nagyon vicces, most akarják kirúgni, ezért a mostani mondatáért akarják kirúgni, e fidesz akarja kirúgni. a többi blabla.
Amúgy ha Alföldi egy verbális erőszakoló, akkor a Jobbisok átlagban hányszoros verbális gyilkosok? Illetve tömeggyilkosok.
@VUVUZELLANÉNI: "Rövid leszek, mert indulathullámra nem reagálok: A Fidesznek jelenleg legitimációja van. A néptől nyerte. Állami hatáskörben eldöntheti, kivel kíván, és kivel nem együtt dolgozni."

Ez a saját.

"ketharmadunk van, tehat most zabaljatok kussba' a kefet.

Ez a tied.

Vezesd már le elsőből a másodikat, kérlek.
Alföldi kirúgása miért is kefezabálás? Amikor Gyurcsányék (Bajnai stb.) kirúgtak valakit (jogosan vagy nem) ugyanez volt az érv? Nem. Az volt, hogy állami hatáskörben megtehetik. Nézd csak vissza, az általad ordenárénak nevezett nemzetit kik is vezették eddig. Tisztogatás, saját emberek beültetése. Ez a "győztes mindent visz" elv alapja. Minden választási rendszer kb. ezen elv szerint működik. Vannak kormány-pozíciók, párt-pozíciók, és olyanok, amelyeket ezek határoznak meg. Alföldi bőven túl van azon a határon, amit akár semlegesként (pedig ebben a tényezőben sokáig az voltam) el lehetne viselni. Már leírtam: kommunikáció+politika.
@aadam: aaaaalljjj! parlamentben ciganyozni meno osmagyar szokas. Aztatat szabad, mer az nemzeti.
@Alamio: eszem agaban sincs neked "levezetni". ha nem erted, nem erted :) igy jartal.
@Alamio: Látom kezd derengeni a fény az alagút végén.
Menjünk sorban jó?
Tehát ha te kiállítsz művészeti célzattal 43 piszoárt, és az állam nyújt támogatást magánkiállításokra (pl. Vitéz Hőgyészi Miksa: Ló alól nyilazó hun vezért ront a magaslati levegőt szopó gót honleányra c szoborsorozatát már támogatta az állam), akkor bizony jár neked is fejpénz a piszoár bulihoz.

És ugyanígy tovább.
Ha az állam támogat festőket? Akkor bizony az ondófestőket is muszáj. Mivel jobb az akik mondjuk vizelettel kevert festékkel gyárt freskót?

Ha az állam támogatja az irodalmat, akkor bizony a scientológust is muszáj, nem csak a katolikust, buddhistát. Tovább a best of Orbán albumokat... Igaz, utóbbi mellé nyilván ki kéne nyomni a Semjén összest, a Medgyessi válogatott szónoklatait, stb.

De nyilván te is tudod, hogy a példáid alapvetően ölég sánták...

Művészeket alapítványok és öszöndíjak révén támogatnak.
Az állam jellemzően intézményeket szokott.
@Nathan D'Xantine:

Némelyiket, ha kellően haveri, még alkotmányba is foglalja. Hiába, a legitimizé.
@VUVUZELLANÉNI: Az Örkényben is ott ül a néző, mégsem az a Nemzeti.
@sárkányfő: Megint visszakérdezek: ki vagy Te, hogy morális alapról beszélj? Főleg ebben a stílusban.
És Ki vagy Te, hogy a sorrendet meghatározd?
Zárójelben: az, hogy a Fidesz ki akarja-e rúgni még csak nem is biztos. Valószínű, az igen.
És még mindig nem morális az alap: kommunikációs és politikai érzéketlensége miatt távolíthatják el. Jogosan.
@Nathan D'Xantine: Radikálisan liberális álláspont, de ez legalább konzekvens.
Erre viszont annyit bírok mondani, hogy
1., Annyi pénz a vlágon nincs.
2., Van művészet és van nem művészet. Általában ezt egy józan ember el tudja dönteni (kb. erről szól a dadaizmus).
3., Én nem ellenzem a kultúrpolitikát, de tőled elvárom ezt a következő, és az azutáni ciklusokban is, amikor majd a jobboldali művészek nem kapnak esetlegesen pénzt (az elmúlt időszakban így volt).
@milyen szép a Vértes, ó: Igen...
Hát nem is mondtam, hogy a közelmúlt kormányai jelentősen a szívemhez nőttek volna...
Igaz, láttam már a FIDESZ kormánynál kevésbé pitiánert is... Sőt csak olyat láttam...
Tényleg nem vágom, mit nem lehet felfogni abban, hogy Alfödi nem oda való, pedig kurva egyszerű! Példa:
Tudjátok miért nem játszanak punk zenekarok operaházakban? MERT NEM ODA VALÓK! Alföldi gyökér rendezései pedig nem a Nemzetibe valók. Szerintem az, hogy egy milliók által ismert művet úgy dolgoz fel, hogy ezer nézőből tíz érti, és egynek tetszik, az gáz. Menjen el, alapítson egy kortárs színházat a belvárosba vagy tököm, de kérdem én: a Nemzeti Színháznak nem az lenne a lényege, hogy minél szélesebb réteggel szeresse meg a színdarabokat?
Külön vicces "Gárda Nikivel" dobálózni, mert ő ki is lépett az eset után, szóval dupla FAIL a posztnak. Nem volt egyszerű ennyi baromságot összehozni, de csak sikerült, na, gratula!
@Alamio: Aha, és pl. Lázár kommunikációs és politikai érzéketlenségével mi van? Ő megúszhatja? Pedig ő még nagyobb parasztságot mondott és végig is gondolta.
@Alamio: nekem most meloznom kell kedves baratom. orom volt veled diskuralni, megest csak megerosodott bennem a hit, hogy veletek semmilyen kozosseget vallalni nem szabad. Most jonehany evig kicsiny hazankban visszafele forog a tortenelem kereke. Most azt hiszitek jo lesz ez igy. csak piszkosul elfelejtitek, hogy oda van hozza hegesztve az a rugo, es a feszultseg csak no, csak no, csak no. Aztan egy szep napon meglodul minden. No akkor nem lesz jo dolog fideszcsicskanak lenni.
@aadam: Az eleján próbáltam leszögezni: most Alföldivel akarok foglalkozni.
Ha van egy Lázár-topic, ott megvitathatjuk.
@VUVUZELLANÉNI: A lételemed volt ez a mondat úgy érzem. Élj vele boldogan.
Pörzse egy náci bűnöző, a jobbik nevű nemzetiszocialista párt, újnyilas képződménynek is a börtönben a helye.
@Alamio:
:D
Én az vagyok, aki számon kéri a kettős mércét. És ehhez alanyi jogom van, mint bárki másnak! Nem a saját morális magaslataimból vezettem le az álláspontom, hanem a mindenki által joggal elvárt közerkölcs minimumából. és ha én egy morális hulla lennék, egy tömeggyilkos, az sem mentené fel a fideszt. Persze személyeskedés is egy jó ürügy a félrebeszélésre, ugye? :)
Vagy kérdezzek vissza? Te ki vagy hogy egyáltalán meg mersz szólalni? Te ki vagy hogy számon mered kérni az én moralitásom? Te ki vagy hogy van véleményed? Na, ezek tetszenek? Mond, észnél vagy, hová akarsz még zülleni hogy ilyeneket kérdezel?

És most konkrétan emiatt akarják kirúgni, kár mást belemagyarázni, félrebeszélni. Különben is, mitől más Alföldi kijelentése mint dajcstomi és Wittner ámokfutása "kommunikációs és politikai érzéketlenség" szempontjából?
Vajon: ha egy Alföldi darabot nézek meg a Nemzetiben, akkor a munkáltatóm szemében méltatlanná válok a beosztásomra?
policity.blog.hu/2011/05/24/elbocsato_nem_uzenet
@VUVUZELLANÉNI:
" nekem most meloznom kell kedves baratom. orom volt veled diskuralni, megest csak megerosodott bennem a hit, hogy veletek semmilyen kozosseget vallalni nem szabad. "

egyetértek, lépek én is.

álszent fidesz, képmutató jobberek, szemfogató jobbikosok, szevasztok!
@Alamio: P.S., te meg hidd, hogy az orokkevalosagnak nyertetek meg a valasztast, es azt tehettek amit akartok. Hidd, hogy rolatok nem fog itelkezni a tortenelem, es unokaidnak buszken mondhatod majd egy szep napon, "en tamogattam Orban viktort!"
Tovabbi jo mulatast.
@VUVUZELLANÉNI: Én nem teszek semmit. Szavaztam, és azok közé tartozom, akik vállalják ennek konzekvenciáit. Te kikre szavaztál eddig?

@sárkányfő: Jah. Jogod az van. Alapod nincs. Nem álltál ki anno az Öszödi beszéd után, de Alföldi alkalmatlanságáért szót emelsz? Fordítsd meg a saját mércéd, és mérd vele magad. Vagy egyszerűen nézz tükörbe.
Amúgy: Mi miatt akarják SZERINTED kirúgni?
Az eredeti hiba, amit Alföldi elkövetett az az, hogy egyáltalán szóba állt azzal a fasiszta p.csával. És hát valljuk be, ki lenne kedves vki olyannal, aki őt leginkább lágerbe küldené? A gond az, hogy egy ilyen intézmény vezetőjeként sajnos kénytelen a média rendelkezésére állni.

Akár le is mondhatna. Azzal a felkiáltással, hogy "sz.pjatok le!". Vegyen át egy kevésbé mainstream színházat, kevesebb hasonló kötelezettséggel, futassa fel, a Nemzeti meg had menjen csak tönkre a Fidesz hülyesége alatt. Illetve legyen Viktor az, akit leoralizálnak - talán ez a bajuk, ő nem tűr ugyanis konkurenciát.
még szerencse, hogy dajcs tompikának meg wittner varrónőnek lehet.
@Fatal Error! System Halted!: Nem, én nem ülök ott. Nem vagyok képviselő, csak tag. Biztos azért gondoltad, mert délelőtt fórumozgatok...:)
@Nathan D'Xantine: Figyelj, egy színházigazgató egy sajtótájékoztatón ne kívánjon orális örömöket egy újságírónőnek. A Nemzetié meg pláne ne. Egy átlag kocsmatölteléktől elmegy az általad idézett mondat, sőt, tőle még az sem kirívó, de egy színigazgató még "kódoltan" se szopasson. Nevezz prűdnek, de akkor én meg prosztónak nevezlek. Ez van.
@látjátok feleim szümtükkel: Hát hóóógyne:) Biztosan ő is épp erre gondolt...:)
@Alamio: Konzervatív liberális volnék. Én EZT tartom magyar hagyománynak.

1. Nyilván. De ennyi nem is kell. Miként ugye fentebb jeleztem.
2. Aha. Persze azért mert valaki tagadva lázad, még nem lesz "nem művészet".
3. Látom optimista vagy a FIDESZ jövőjét illetőleg... :D

Roppantul érdekelnek ám az elvárásaid! ;-)

Tényleg azt hiszed, hogy azért mondom ezt, mert csak a "A lóról nyilazó Attila a kerti lakban" történet zavar?

Én egyébként úgy emlékszem hogy az előző ciklusban az állam elismert jobboldali művészeket is.
Hogy ők inkább cirkuszt csaptak, és nem vettek át pl kitüntetéseket? Ez legyen az ő döntésük.
(Félreértés ne essék bárkinek joga van nem átvenni kitüntetést, pénzjutalmat, stb. Nem gond. Nekem.)

De megnyugtatlak, ha esetleg egy jövőbeli baloldali kormány milliárdokkal fogja támogatni a "Horn Gyula fekete Volgájával áttör a határzáron" c. dokumentum-kalandfilmet, és emellett elutasítja az "Ifjú Széchenyi lehidal" sorozat pénzügyi segélyezését, akkor neheztelésemet fogom kifejezni.
Rendben leszünk így?
@SzJ1982: Nem kívánt. Miként az fentebb azt hiszem kiderült.
Az orális szex témát a "hölgy" hozta fel. A válasz megfelő volt.

A nem megfelelő válasz a "Te is leszophatnál, ha lenne faszod!" lett volna.
@Alamio:
Te tényleg ilyen hülye vagy? :)El se olvasod a híreket, de jár a szád? Ezért akarják kirúgni:
Réthelyi: "Ha igaz az a sajtóhír, hogy valójában ilyen kijelentéseket tett, méltatlanná vált az igazgatói tisztre."
Tehát nem SZERINTEM akarják ezért kirúgni, hanem tényleg ezért akarják kirúgni...

És az hogy mihez van akár jogom akár alapom, azt nem te mondod meg, bár a kényszeres személyeskedésed szánalmas, mint ahogy a Gyurcsányos vonal - általam már többször cáfolt - erőltetése is. Jó vigyázz, most se vedd figyelembe amit korábban írt a Gyurcsányra válaszul, nehogy megzavarják a tények a szajkózott hülyeségeid. Mint ahogy egy percig nem írtam Alföldi alkalmasságáról, meg a többi félrebeszélős hülyeségedről (ha az elmúlt egy órában nem beszéltél félre, meg nem forgattad ki a szavaim vagy 10-szer, akkor egyszer sem), ellenben pont arról beszéltem, ami a hírekben van.

További kellemes félrebeszélést, kiforgatást!
@SzJ1982: Látom, sikerült nem jól értelmezni az elhangzottakat, ugyanis az "ilyen" szó is ott van, ami azt jelenti, hogy semmilyen, mert a darabban nem történik ilyesféle...
@Várúr: Alföldi igenis tud kommunikálni. Ha hülye a riporter, az ő nyelvén kell neki válaszolni, hogy megértse. Alföldi ezt tette. Szerintem az vele a baj, hogy annó beült a Heti hetesbe és aztán hagyta magát kineveztetni az MSZP-SZDSZ kormánnyal. Ha várt volna pár évet, most őt neveznék ki valakinek a helyére. Én már csak azért sem vállalnám a direktori címet, mert abban a rusnya épületbe nem szerretnék naponta bemenni.
@Nathan D'Xantine:
1., Mint minden normális ember, viszont az álláspont amit megfogalmaztál egy radikálisan liberális.
2., Nyílván lesz az elkövetkezendő 30 évben ameddig még földi pályfutásomat töltöm olyan kormány, amelyik nem tetszik.
3., Akkor ki határozza meg mi a művészet? A hozzászólásom egésze kb. erről szólt.
4., A mostani kormány sem a baloldali művészek detronizációjával volt eddig elfoglalva.

@sárkányfő:
1., Nem volt állítmánya a mondatodnak, arra kérdeztem vissza :-DDDD
2., Amúgy még nem rúgták ki, de ha marad, visszajövök zrikálni.
3., Nem válaszoltál. Az az igazi félrebeszélés. Most sem, helyette személyeskedsz, és az első tényt (amit mint hírt nem vitattam) kivéve a hozzászólásod megint nem tartalmaz tényanyagot. Látom, veled ezzel a mondattal lehet kb. vitázni.
Alföldi szerinted alkalmas kommunikáció/politikai érzék alapján a Nemzeti vezetésére? Igen/nem.
Dabir megkérdezte: "Who the fuck is Pörzse?"

Sándor, nézd meg a "Jó reggelt, Vietnam! című filmet.Az a főtözs és a bandája pont olyan, mint te vagy.
Igaz, az komoly háborús helyzetben történik.
Most elvileg béke van.
Menj el nyugodtan a lányokhoz, hidd el, egy
könnyű blow job lenyugtat majd.
@Alamio:

Csak kérdezek, hogy jön ide az öszödi beszéd????????

Mi köze van ehhez??

Mindenki azzal foglalkozik, hogy kurcsányi milyen trágár szavakat használt ott. Azt nem kellene elfelejteni, hogy azok a szavak nem nekünk szóltak, hanem a "munkatársainak, beosztottjainak".

Hogy egyértelmű legyen:

A főnököd leb... téged, mint a pengős malacot, te felveszed, és a hanganyagot kiszivárogtatod. Szerinted ki a f...??? Ő, aki neked szánva, mondandójának súlyát növelve,azon szavakat használta, vagy te, ki felvetted, és ezzel "bosszút állsz" rajta?

Szerinted melyik az elítélendő, vagy elítélendőbb???
bocsánat, egy idézőjel elmaradt, s természetesen "főtörzs".
@Alamio:
1. de volt. te Schmitt Pál vagy személyesen?
2. duma
3. de válaszoltam, 3x is, és te személyeskedsz, kurva uncsi már.

Igen, Alföldi legalább annyira alkalmas, kommunikáció/politikai érzék alapján a Nemzeti vezetésére, mint Dajcs vagy Wittner a nemzet képviseletére itthon és Brüsszelben.
Gyertek fasiszták! Zúzzátok szét ezt a mocsok országot, gyilkoljatok!
@Llee: én többször leírtam neki, hogy az öszödi beszéd nem a nyilvánosság előtt hangzott el, nem is oda szánták, de nem hajlandó ez meghallani :) az istennek sem... csak szajkózza, szajkózza, szajkózza, és ami nem illik a képbe azt elengedi a füle mellett...
@Llee: Úgy, ahogyan Wittner és Deutch. Ez öngól, játsszátok le Sárkányfővel.
És még mindig: szívesen reagálok ilyenekre, de ez most konkrétan Alföldiről szól, a többi off.

@sárkányfő:

1., "És most konkrétan emiatt akarják kirúgni, kár mást belemagyarázni, félrebeszélni. "

Hol van az, hogy mi miatt?

2., Ha duma ha nem, így lesz :-D

3., Nem válaszoltál. Tiltakoztál vagy nem, Gyurcsány lemondását követelve?

4., Nem viszonyítást kértem, hanem véleményt. Alkalmas, vagy nem?
@Alamio:
te, egyébként áruld már, el miért folyton rólam kérdezel? miért ez a kényszeres vágy? már azon túl, hogy kurvára nem tudsz válaszolni a kérdéseimre, és ezért inkább eltereled a beszélgetést?

én egy egyszerű átlagember vagyok, a fidesszel szemben van kifogásom, pontosan leírtam hogy mi az, miért nem bírsz arról beszélni? vagy nem akarsz? vagy kínos? tudod, nem kötelező...
@Alamio:
1. idióta, te tényleg Schmitt Pál vagy? :) Ismered azt a kifejezést, hogy kontextus? Az egész blog erről szól, a kommentek is erről szólnak, mindenki pontosan tudja mire utalok, mert előtt 25 másik mondatból, és konkrétan az én mondataimból is kiderül, tehát nem kell mindig leírni, egyértelmű.
te valami kisegítő iskolából írkálsz?

2. ha komolyan mondanád, már most is vállalnád az álláspontot, ami elől folyamatosan kitérsz. (figyelem! kontextus-riadó! vajon érted-e miről szólt ez a mondat?). így marad a blabla.

3. 3x válaszoltam, olvass vissza.

4. Az én álláspontom az első perctől kezdve viszonyításra alapult, és alapul most is. Ki ne találd már hogy mást írtam...

Gratulálok! sikeresen elterelted megint a témát! Éljen Dajcstomi és Wittner meg a korrekt, tisztességes Fidesz!
@Alamio:
Akkor kérdezem, miért gond az, ha az Alföldi orális szexmentes életet kívánt neki??? Ez a baj??? Ugyanis, ha egy kicsinykét okosabb vagy, mint egy ötödikes, söt elég az a szint is, akkor szövegértelmezéssel megállapíthatod, hogy mit jelent az a mondat.

Jaa, és tudod, nekem úgy tűnik, hogy te rúgdalod az öngólokat: pl. előző hosszászólásod, 3. pontja.

Akkor most miiiiii van?????
@Bilbo: Milyen orális szex van a darabban?
Nem érted, hogy nincs benne, csak az ostoba újságíró szerint?
Álszent baromság. Egy buta nő, buta kérdése, és ezt a butaságot véded?
@sárkányfő:
Lehet, olyan szelektív a hallása, mint szegény nagyanyámé volt, vagy ki tudja, csak outputra programozták be, inputot nem tud értelmezni... :))))))))))))))))))))
@Alamio:
1. Dehogyis. A következetesség nem radikalizmus.
2. "de tőled elvárom ezt a következő, és az azutáni ciklusokban is, " Emiatt mondtam.
A "következő ciklus"... :D
3. Bárki is nem az állam!
Alapvetően nem gondolom, hogy bárki jogosult meghatározni mi a művészet... Lásd a már említett filmben a "Mi a költészet? írta J. Evans Pritchard professzor..." tételt.
Nyilván a járdára szarni alapvetően nem művészet, de bevallom el tudok képzelni olyan esetet amikor annak minősülhet. (Most nem képzelem el szíves engedelmeddel, mert enni szeretnék...)
4. Nem is vádoltam a kormányt. Pl. a miniszter ugyebár épp megvédte első körben Alföldit. Majd akkor fogom őt vádolni, ha emiatt a faszság miatt elmeszelik a dirit.
Nem azt mondom, hogy Alföldit nem lehet leváltani. Simán megtehető. Csak ne egy ilyen baromság miatt.

És most hami...
@Llee: Az előbb hivatkozott Sárkányfő a kontextusra. Nos, nekünk már hosszabb ideje tartó "kontextusunk" van. (erre számítottam, gondoltam, hogy a könnyebb végét fogo meg a mondanivalónak)
2., Igen, baj. Ha a Nemzeti Bank elnöke szexmentes (orális, stb.) életet kíván valakinek, az is baj. Intézményi tekintély. Megvan?
@sárkányfő: Jogra. Nyílván kisegítő jelleggel.
És nem, nem derült ki, hogy mire gondolsz, kontextuálisan sem. Olvasd magadat vissza, ha képes vagy, objektívan.
2., Kérlek, ezt értelmezd. Ezt szerintem most szándékosan műveled. Két lehetséges dologra is lehet ugyanis itt reagálnom. A korrekt vitapartnerség itt borul.
3., Még mindig nem válaszoltál. Tiltakoztál vagy nem?
4., Az elég baj, mert én meg alkalmasságot nézek. Abban 2 ponton (kommunikáció, politikai érzék) megbukott.
5., Az eddigi kurzusok nyílván neked tetszettek. Azért is védelmezed Alföldit.
Pörzse Sándor az ember tragédiája..
@Alamio: duma, duma, duma... szomorú látni mennyire hülyének tetted magad, csak hogy ne kelljen meglátnod a sokszor leírt válaszaim, és ne kellejen meglátnod a kérdéseim...

Szerinted a Fidesznek van morális alapja arra amit művel, Dajcs oké, Wittner oké, Alföldi meg nem oké.
Értjük, csá.
@Nathan D'Xantine: Jó étvágyat, ezzel hellyel közzel egyetértek.
Amiben nem:
1., Hiába van a művészetnek a meghatározhatatlanságig elmenő határa- minden hatalom eldönti, hogy mely ágát tartja a közösség számára bemutatandónak, támogatandónak. Pl. nem találsz kormányzatot, ami támogatást adna az általam vázolt "művészetekre".
2., A miniszter valóban megvédte: a darabbal kapcsolatban. A darabot én sem támadom. A kommunikációját, és a politikai állásfoglalásait/döntéseit annál inkább.

Amúgy: a következetesség könnyen radikalizmus.
@sárkányfő: Most eljutottál a mentális minimura sajnos, még a fáradságot sem vetted a reakcióra. Ha fáradsz, ne kommentelj legalább.

Még mindig nem esett le, hogy nem morális alapról beszélek? Az szép...
@Alamio: valóban, hülye lennék nyolcadjára leírni azt, amit már hétszer sikeresen kifogattál, vagy meg se hallottad. amúgy tényleg, nem szégyelled magad? ennyire inkorrekten viselkedni?

és engem nem érdekel te miről beszélsz, mire akarod félrevinni a kommunikációt, én a fidesz morális alapjáról beszélek, mert itt látok igen erős hiányosságot, engem ez zavar, ezt teszem szóvá, és bármennyit is dumálsz félre, ha agyvérzést kapsz az erőlködéstől akkor sem fogod tudni elfeledtetni, hogy a fidesz kurva nagy álszentséget tanúsít az ügyben, és a saját szemében a gerendát sem veszi észre.
@sárkányfő: Két lehetőség van, és a téma erről szól:
A., Alföldi reakciója OK.
B., Alföldi reakciója nem OK.

Minden más katyvasz. Ehhez képest én nem dumálok félre. Te elmondhatod ezt magadról?
@Alamio: Óriási gond van, a Nemzeti Bank tekintélye azon múlik, hogy az elnök kíván-e szexmentes életet valakinek.

Ez a tekintély neked rohadtul becsípődött....
Na akkor nézzük!
Alkotmánybíróság tekintélye?
Parlament tekintélye?
Köztársaság tekintélye?
@Nathan D'Xantine: A világbank tekintélyét bírja befolyásolni egy szobalány...

AB tekintélye: 98%-os adó eltörlése? Én tisztelem őket érte. Bebizonyították, hogy független szervezetként képesek működni.

Alkotmány: Erről hosszabb kifejtést tennék, a megfelelő blogokban meg is tettem. Röviden: az új Alkotmány tekintélye részben a sarkalatos törvényeken múlik. Amúgy szerintem rendben lesz, ha azok rendben lesznek. A változás és politikai kommunikáció hatása hamar elmúlik.
Köztársaság: Miért, diktatúrában érzed magad? Nekem ez egy szabad országnak tűnik. Jogállamnak. Máskülönben a fenti kettőt le sem írhattam volna magabiztosan.
@Alamio: ki ne találd már, kretén, hogy te megmondod mi az én véleményem és milyen témáról foglalhatok állást.
Hússzor leírtam a véleményem, te arra nem válaszolsz, ellenben arról kétségbeesetten el akarod terelni a szót. hát jól van, leszarom. de hogy most még diktálni is akarod milyen téma lehetőségeim vannak, hát ez vicces. gondolkodj már el magadról kicsit, szerencsétlen barom.
@sárkányfő: :-)
Ekkora kapálózást régen olvastam.
Alföldi egy aberrált állat.
Rég nem kellene már ott lennie.

A színházi rendezés egyébként sem művészet, hanem lehetőség az eredeti darab üzenetének visszaadására, vagy eltorzítására.

Alföldi "aberrált" Róbert általában eltorzítja az üzenetet, saját beteges világnézetére akarva formálni olyan írókat, akik a saját korukban leköpték volna az utcán, ha megszólítja őket.
@Kalmár: Szerinted mi a különbség a valóság és az imitáció között?
Superbrands díjat kapott a Nemzeti
www.facebook.com/notes/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z-superbrands-2011/163665283696210

A POSZTON pedig 3 előadással is szerepelnek, ilyen még nem volt a színház történetében
@Alamio: Köszi.

1. Nem is cél. Mondtam a véleményemet, de megismétlem. Az állam intézményeket támogat.
Illetve hozhat létre alapítványokat személyek támogatására, de független kuratóriummal.
(A személyek nyilván nincsenek nevesítve, pl Alapítvány a Nyomorgó Makovecz Taníványok Javára, hanem általános célúak. Év ifjú művésze, stb.)
2. Azon viszont nincs mit támadnod. Abban ugyanis független.
Azt gondolom, ha II. Gyula be tudta nyelni a buzi Michelangelo überpokróc megnyilvánulásait, akkor egy magát -legalábbis eddig - Köztársaságnak tituláló izé is képes túllépni az orális szex kifejezésen...

Lehet, ha a radikalizmusban következetes.
Egyébként nem.
@tundrazuzmo: Te viszont egy sokat látott művelt világfi vagy, aki sokat áldozott már a kultúra oltárán.
@Alamio: Dehogy tudja! Szobalány mi?
Ne röhögtesd már ki magad!

A többi meg sajna rizsa. Viszont most nincs időm hosszabban. Bocsi!
@Nathan D'Xantine:
1., Igen, neki és céljainak megfelelő intézményeket. Súlyosítva azzal, hogy a kinevezéseket egyesekben befolyásolhatja. Ugyanazt mondjuk pepitában.
2., Nem. Ezzel határozottan ellentmondok: van olyan intézmény (ld. feljebb) ami nem engedhet meg magának tekintélyvesztést. A Nemzeti ilyen. De láthatod, hogy a Világbank is ilyen.
@Alamio:
Jól van :) Akkor te vagy az Ember Aki Megmondja Miről Szól A Téma :D

A dokidnak üzenem, hogy részvétem...

(Trollriadó fiúk, ez itt egy egészen kattant példány)
@AnRea: Na ez már szánalmas.
Eddig azt mantráztad, hogy nincs is benne orális szex, most, hogy világos lett, hogy van benne, elkezded mosogani, hogy az nem szopás csak úgy tesznek?
Szégyeld magad. Szerinted amelyik színész meghal a darabban azt el is temetik?
Ugye nem....
Nem kellene mindenáron ragaszkodni a hazugságokhoz.
@sárkányfő: Nem kellek én ahhoz, megmondja a poszt. Kár hogy nem igazodsz ahhoz.
@Kalmár:Jaj, jaj, hú ha, most aztán megnézhetem magam :)))
Amikor szexelsz, akkor csinálod is vagy csak úgy teszel?
Ha a színpadon imitált szexjelent nálad igazi szexnek számít, akkor valószínűleg imitálod otthon is, azért látod valódinak.
Arra válaszolj, valódi orális szex van-e a darabban? Van? Na?
Nincs.
Azt pedig bűnnek látni, hogy egy darabban bemutatják, ami le van írva, hát hogy is mondjam, illetve már mondtam: ostobaság.
@Alamio: ritka sötét alak vagy,ez eddig sem volt titok.nekem meg az a véleményem,hogy húzzon el az összes álszent köcsög,meg pedofil.most mi bajuk?nekik még a gólya hozza?a köönség a legjobb kritikus.az álszenteknek meg kuss./amúgy wittner mama hogy van? ahogy hagytad?/
Szerintem azért ez a legjobb poszt a mai Alföldis eresztésből, mert a lényegről szól. Mindenki hadovál Alföldiről, meghogy a Nemzetiben mit kéne játszani. A lényeg egyszerű: "a miniszter berendel egy színházigazgatót számonkérésre". Aki élt már a rendszerváltozás előtt, tudja, mit jelent. Döbbenet. Ráadásul, ki ez a miniszter? Milyen fontos kulturális témában tett valamit? Hol volt, amikor Szőcs Géza ámokfutni kezdett filmügyben? Vagy az iskola/egyetembezárások felvetésénél? Nekem úgy tűnik, csak mereszti a seggét (már bocsánat) vagy csak egyszerűen egy bábminiszter. Most meg csak úgy "berendel" egy színházigazgatót?! Hát hol élünk?! A Fidesznek/Kdnp-nek pedig üzenem, hogy utoljára szavaztam rájuk, ha ezt a minisztert Pállfistól és Semjénestül együtt nem zavarják el a nyálba! El fogják veszteni a fiatalabb választókat!
@AnRea: Nem unod?
Értem én, hogy szar érzés amikor kiderül, hogy olyanról írkáltál eddig amiről fogalmad sem volt, de ezek után kussolni illene, nem itt forogni a nyakig érő kakiban. Elhamarkodottan, alaptalanul okoskodtál.
@Kalmár: Aha.
Nem gondolod, hogy ott lehet a hiba, hogy az én értelmezésemben azért nincs orális szex a darabban, mert nem tényleges orális szex van, hanem az orális szex imitációja, szerinted pedig már az imitáció is orális szexnek számít?
Tehát újra megkérdezem: Van orális szex a darabban?
@regress: Te vagy a legjobb reklámom. Aki engem ellenez, azt az érzést hordozza magával, hogy veled vállal gondolatközösséget...
Elnézést, de itt Alföldi modoráról volt szó. Nem először próbált polgárpukkasztani. Senki nem akarja betiltani a darabot.
az az érzésem, hogy néha mindig túllőttök a célon.
@Alamio: nem értelek.a szex jó dolog az orális is,meg a anál is.miért aföldit hibáztatod,hogy te még csak a kecskéig jutottál?
Milyen érdekes- mindig amikor @sárkányfő: eltűnik, megjelenik @regress: ...
lehet hogy neked érdekes,3-ig melózok
Akkor váltott műszakban vagytok? :-)

És ha hazaérsz, az első, hogy beszólj. Szerencsétlen...
@Kalmár: Aha, szóval máris eljutottál a személyeskedésig, mert képtelen vagy beismerni, hogy nincs orális szex a darabban.
Te tudod.
@AnRea: Alföldivel még MINDIG nem az a probléma, hogy van-e, vagy nincs orális szex a darabjaiban. A megnyilatkozásai és döntései politikai téren automatikusan alkalmatlaná teszik, legyen akármilyen jó is abban, amit csinál.
@Alamio:"szerencsétlen/ ezt a szót biztos hogy anyukádtól hallottad először,de nem igazán tanultál belőle
@Alamio: Ez attól függ, hogy éppen milyen politikai környezet veszi körül. S ha ettől függ, akkor ez az ostobaság térnyerését jelenti, mint ahogy már írtam is kicsit korábban.
A művészetbe ne szóljon bele a politika. A nézők döntsék el, hogy mi tetszik nekik.
Ha megnézed az ominózus jelenet alatt a nézők pontosan értik, mit akart megfogalmazni.
@AnRea: Értem az álláspontot, csak nem értek vele egyet. Ha a művészetben elfogadott az állami támogatás (az, avagy miért sipákol a filmes szakma), akkor az is elfogadott kell hogy legyen, hogy a politikának vannak művészeti céljai. Ez sem ördögtől való: lásd például 56 évfrdulóján a filmözönt.

Az viszont még ettől is független, hogy Alföldi mit enged meg magának, és milyen döntéseket hoz (ld. a románok ügye - rövidítek, már leírtam sokszor ma), ami viszont magát az általa irányított, állami pénzzel támogatott és fenntartott Nemzetit erodálja.
@Alamio: Nem. Nagyon nem. A művészeket nem azért kell támogatni, hogy bárki ízlését és igényeit kiszolgálják. Azért, mert olyan értéket hoznak létre, amivel gyönyörködtetik, elgondolkodtatják, elvarázsolják stb. az embereket. Igazi művészi érték nem jöhet létre anyagi megfontolásból. A művészet ihletettség, és ezt nem lehet pénzért rendelni.
A művészeket azért kell az államnak támogatnia, mert értéket hoz létre. Emberi érdekektől független értéket.

A románok ügyét is másképpen látom, de nincs kedvem ebbe most belemenni, ha nem bánod.
@Alamio: Ha csak az említett filmözönt nézed, az lehet, hogy egy állami felhívás nyomán kezdtek filmeket forgatni a rendezők, de abban biztos lehetsz, hogy nem a megrendelők 56-al kapcsolatos gondolatait, hanem a sajátjukat fogalmazták meg a filmekben.
@AnRea: Nincs bajom a különböző véleménnyel ha az konzisztens. A tied nagyjából annak tűnik. Egyetérteni nem fogunk, de legalább elismerem a nívót.
Azért azt ugye nem gondolod, hogy egy filmre, amire állami pénz érkezik, a forgatókönyvet nem nézik meg? (és akkor az már bezony cenzúra (másképp) - ahogy mostanában szokás emlegetni) Ez így van, így volt és így is lesz. Aki a pénzt adja, beledumál. És ez nem csak nálunk az élet rendje, hanem mindenhol.
@AnRea: Még ismételgetsd. www.origo.hu/kultura/20110524-tenyleg-szexelneke-madach-imre-dramajaban.html

Aki szopásra buzdítja élete végéig egy sajtótájékoztatón a kérdezőt, az takarodjon közintézmény éléről.
Nálunk ez nem divat. Felétek lehet.
@Alamio: Oké, de ha tisztán művészetről beszélünk, akkor abba bizony nem dumálnak bele. A világ értelmesebb felén legalábbis nem. A művészt hagyják alkotni. Ahol nem hagyják, ott igazi érték nem is jön létre.
@AnRea: Pont, mint az öszödi beszéd.
Akármilyen világos, körülmagyarázzátok.
Szar lehet úgy élni, hogy aki a legjobban becsap téged, az te magad vagy.
@AnRea:

"Azért, mert olyan értéket hoznak létre, amivel gyönyörködtetik, elgondolkodtatják, elvarázsolják stb. az embereket."

Ez mi alapján állapítod meg? Ki dönti el, ki a kiváló művész, ki a közepes művész és ki a kókler?

A művészek egymás közt? Ez egyrészt megengedhetetlen önhivatkozás, másrészt klikkesedéshez vezet - lásd a magyar filmművészetet, amikor 10 rendező egymásnak készít jó drágán filmeket, amelyeket a kutya sem néz meg.

A kritikusok? Ez szintén klikkesedéshez vezet, megspékelve az elvetélt művészekből lett kritikusok komplexusaival.

A közönség? Akkor idén Fluor Tomi és Győzike kap Kossuth díjat, és a Nemzetiben a Való Világ társulata ad esténként kirobbanó sikerű előadásokat.

Ezzel az erővel az miért ne szólhatna bele, aki a cigányt fizeti?
@Kalmár: Buzdította?
Te! Hát éppen azt mondta neki, hogy ne olyan orális szexuális élete legyen nekije, mint a darabban van, tehát semmilyen! Ez nem buzdítás. Érted?
Képzeld el, hogy mi, tehát te meg én egy országban élünk (feltételezem), tehát nincs olyan, hogy te valami különleges helyet foglalnál el, a te foteled jobb helyen lenne, mint az enyém. Egy helyen vagyunk, csak mást gondolunk a dolgokról.
Én azt gondolom, hogy az az újságíró buta, nagyon buta, és igazán kár, hogy egy ennyire buta ember bármilyen sajtótermékben publikálhat.
Szerintem a butaság takarodjon az országból :)
@AnRea: Mondd ezt a brit balettre, vagy az oroszra. Mondd ezt az amerikai háborús filmekre. A Napkirály által finanszírozott darabokra (Moliere, Lully). Mondd a japán népművészetre 1945-ig. Heideggerre, Gorkijra, Solovjovra. A kínai császár utáni kínai népi kultúrára máig. A csomag csak egyben vihető, mindet cáfolni kell, hogy az állításod igaz legyen. És még hozhatok példákat.
@Goompah: Bármennyire is hadakozol ellene, a közönség dönt. Minden műfajnak megvan a saját közönsége.
Ebben az országban sok nagyon rossz ízlésű ember él, és kevés jó ízlésű is. Mindenki megtalálja a neki tetszőt. Ezzel nincs baj. Aki csak a vacakot érti meg, az nézze azt. Attól, hogy én hülyeségnek, bénának, értéktelennek tartom, ő még imádni fogja, és 20 év múlva is Zámbóra, meg Demjénre vonatozik a iszonyú bálokon, ahová, már bocsánatot kérek, de kulturált ember be sem teszi a lábát.
A kereskedelmi tévék például sokkal jobban megélnek, mint egy kulturális műsor a királyi televízióban. Azt nézik az emberek. Erre van igényük. Ők vannak sokan.
Viszont Kossuth díjat általában hozzáértők véleményének figyelembevételével osztanak. Általában, de ez sem szentírás, manapság meg főleg nem.

Ha megkérdezed, hogy miért ne szólna bele, aki fizet, akkor a művészet lényegét nem érted. Akkor számodra Zámbó J. művészet, vagy Kiszel T. és az összes celebek.

De a művészet nem ez! Még akkor sem, ha Michelangelo-t is megfizették és Wagnert is, és Shakespeare-t is.
@Alamio: Várjál már! Szerinted a művészek fényevők?
Attól, hogy pénzt kapnak, még önálló értéket hoznak létre, olyasmit, amit ha akarnál se tudnál megfizetni.
Megveheted a képeiket, a darabjaikat, a regényeiket, de a lelkük szabad, ettől művészek :)
@AnRea: Az OK, hogy szerinted nem értem a művészet lényegét, de a kérdéseimre nem válaszoltál. Én ui. művészetről beszéltem, nem népszerű tömegszórakoztatásról. Az előbb valahogy te is a gyönyörködtetés, elgondolkodtatás, elvarázslás szavakat használtad.
@Goompah: Szerintem válaszoltam.
@AnRea: Te, már megint hülyét csinálsz magadból. Az egy fix program, hogy mindent rosszul tudsz és még érvelsz is vele??

Sinkovits Szilvia riporter, Nemzeti 1 Televízió: „Láttam Az ember tragédiájából az orális jelenetet.
Alföldi Róbert igazgató, Nemzeti Színház: „Ö, ajánlom Önnek, el fogom küldeni nagyon szívesen a római színt, olvassa el! Madách Imre írta. Ember tragédiája.”
Sinkovits Szilvia riporter, Nemzeti 1 Televízió: „Ön például egy 12 éves diákkal megnézetné ezeket a műveket?”
Alföldi Róbert igazgató, Nemzeti Színház: „Meg bizony, és Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet innentől kezdve egész életében.”

Érted?
@Kalmár: Én értem, de te nem.
De már unlak. A további épülésedet másra bízom :)
@AnRea: Az vicces, hogy bár te úgy tudtad, hogy nincs benne orális jelenet és Alföldi arról beszélt, hogy NE legyen olyan szexuális élete, az érvrendszeredet nem borítja fel, hogy van benne és olyat kíván.
Na nem baj, biztosan multifunkciósak a gondolataid. A lényeg jól láthatóan az, hogy teljesen mindegy mit csinál Alföldi, akár az ellenkezőjét is, neked bejön.
Egészségedre.
@AnRea: Én jól szórakozok rajtad, két lépésenként pofára esel, de nem hátrálsz.
Hajrá:))
@Kalmár: Tudod, van a butaságnak olyan szintje, amit képtelenség szó nélkül hagyni. Az újságíró butaságát, Alföldi sem tudta. Ez egyébként hiba volt, mert bölcsebb lett volna, ha legyint, és hagyja a francba, mint ahogy nekem sem kellene veled szóba állnom.
De van az úgy, hogy így jön ki a lépés.
Ha nem érted miért butaság ez az egész, az a te dógod.
Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy az iskolákban a 10-12 éves gyerekek között, és elsősorban a hívő keresztény gyermekek között, általános jelenség, hogy nagykorúaknak való filmeket néznek a szüleik tudtával és beleegyezésével. A filmeken látottakat aztán az osztálytársaiknak jobb esetben szóban, rosszabb esetben gyakorlatban is bemutatják. A tanárok tehetetlenek, maximum annyit tehetnek, hogy összegyűjtik a nebulók rajzait, melyeken álló fasz, pina, dugás, szopás szerepel, megdöbbentően pontos anatómiai ismeretekkel, és bemutatják a szülőknek az értekezleteken. A szülők mit tesznek? Semmit! Pedig templomba járó, hívő emberek.
Akkor most gondolkozz el azon, hogy vajon ezeknek a gyerekeknek, akik sok esetben már gyakorlatban is többet megpróbáltak, mint amit ebben a darabban láthatnak, milyen károkat is tud okozni egy rendező, aki éppen azzal a szándékkal mutatja be a darab szexuális vonatkozásait is, hogy szembesítse az ifjúságot a helyzet képtelenségével, nevetséges voltával. Figyelted, hogy a közönség értette?
@AnRea: "Szerintem válaszoltam."

Szerinted lehet.

"az iskolákban a 10-12 éves gyerekek között, és elsősorban a hívő keresztény gyermekek között, általános jelenség, hogy nagykorúaknak való filmeket néznek a szüleik tudtával és beleegyezésével."

A nem hívő, nem keresztény szülők gyerekeire nem gondolsz?
@AnRea: Valóban jobban jártál volna olyannal, aki nem veszi észre, hogy össze vissza beszélsz. A fele sem igaz annak amit mondasz.
Kellemetlen, hogy a bölcselkedő lózungokat körbeveszed hazugságokkal. Tudom, hogy ez téged nem zavar....ez az igazi művész szabadság, nem pedig handabandázás:)))
Mókamiki.
@Goompah: Értelmezhetetlen a kérdésed :)

@Kalmár: Ugyan már! Miért erőlködsz? Nem beszéltem össze-vissza, csak te nem értetted, és aztán még mindig várok arra, hogy elismerd végre, nincs a darabban orális szex.
Annak, amit mondok minden szava igaz, de nem érdekel, hogy elhiszed-e vagy sem. Kérdezősködj csak az iskoláskorú gyerekeket nevelő ismerőseidnél, és majd rádöbbensz! :)
@AnRea: Azt elhiszem, hogy számodra értelmezhetetlen.
A gyerekeket leginkább a saját hülye, össze-vissza dugó, elváló szüleiktől kellene megvédeni.
Az országban alig van normális házasság, a gyerekek csonka családokban nőnek fel, a szüleik szarnak bele mi lesz velük, milyen lelki sérüléseket okoznak nekik.
Meg kell nézni a válási statisztikákat.
Nem ettől kéne megvédeni az ártatlan gyermeki lelkeket? Vagy ez teljesen rendben van?
Ébredjetek már fel. Álszentek :)
@AnRea: Örülök, hogy legalább tudsz mulatni a saját értetlenségeden. További jó szórakozást kívánok neked.
@Goompah: De én rajtad nevetek :)
@AnRea: Nem baj, szórakozz jól.
egyébként ki a fene ajánlja egy 12 évesnek a Tragédiát? szerintem még középiskolában is sok. felnőttként nagy élmény, de középiskolában kb. olyan, mint az Antigoné. Érthetetlen és korai.
nos az alapvető baj, h egy olyan férfi a Nemzeti igazgatója, aki faszos szájjal megy be dolgozni. igenis baj, h egy homoszexuális az igazgató. mert így eleve ferde szemszögből tekint mindenre. pedig a Nemzeti feladata pont a hagyományos értékek képviselete lenne, nem pedig az öncélú polgárpukkasztás, és a homoszexuális szubkultúra népszerűsítése. én elhiszem, h alföldit MELEGSÉG tölti el a színpadon imitált orális szex, valamint kisgatyában futkorászó férfitestek láttán, DE! valljuk be, a hetero többség számára ez visszatetsző. emiatt, valamint a román botrány miatt IS alkalmatlan alföldi egy ilyen pozíció betöltésére. ezt már bizonyította nem egyszer(lásd fent). tehát távoznia kell.
Ennyi ? 300 kommentre sem futotta egy ilyen fontos, az orszagot alapjaiban megrengeto temaban? Eh, hat ezert tart itt az orszag :(
süti beállítások módosítása