Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240501/novak-elod-mi-hazank-naci-karlendites-majalis Ennek a katonaságotimád... (2024.05.02. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.14. 08:00 Fabius

Pozsgay kompatibilis az alkotmánytervezet

Címkék: fidesz pozsgay imre alkotmány

Van abban valami sajátos báj, ahogy a magyar közélet viszonyul a saját múltjához, és az abban elkövetett bűnökhöz. Most éppen a frissen nyilvánossá tett SZT tisztek listáján rugózunk, közben a megfigyelős-jelentősdi egyik haszonélvezője, az egykori Hazafias Népfront főtitkár, államminiszter oktat minket alkotmányból és demokráciából. Örömmel hallottam tegnap a királyi rádióban, hogy az alkotmánytervezet Pozsgay kompatibilis, mert így már értem, nekünk miért van regiment bajunk vele.

Valamiért úgy érzi az Orbán seggszőrébe kapaszkodó kommunista maradék, hogy nekik nem elég a kegyelem parizert rágni egy csendes sarokban és örülni, amiért a pészmékerbe ingyen jár a gombelem, hanem beszélniük is kell, mintha nyelvcsapás alapján bérszámfejtenék a baksist érte. Gubcsi Lajos levelet írt, Pozsgay pedig tutit osztott lankadatlan lelkesedéssel. Szerinte, idézem: Magyarország most állíthatja helyre alkotmányosságának ezeréves kontinuitását, amelyet az 1944-es német, majd a szovjet megszállás miatt szüneteltettek”.

Olyan ez a mondat tőle, mintha ráncfelvarrás helyett aranyér kenőccsel igyekezne valaki eltüntetni az éjjeli dorbézolás szemkofferosodást kiváltó nyomait. Kérdezzük meg tőle, mert a szelektív emlékezet jótékony homályba rúgta agyában a történelmet: kik szüneteltették, aranyapám? Te nem voltál ott a szüneteltetők között vezető tisztségben laza harminc évig?

Az alkotmánytervezet preambulum-hitvallás-nyilatkozatában ez áll: "Egyetértünk az első szabad országgyűlés képviselőivel, akik első nyilatkozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból sarjadt ki. "

Nézzük meg mit gondolt Pozsgay Imre a forradalmárokról 1957, december 15-én a Petőfi népében megjelent véleményében:

„És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg.
Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.
Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.)
Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok, és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.”

Ajaj, akkor most a világkommunizmust "tépett szájú, hasított körmű sok kis senki" és úri bitang sebezte halálra nemzeti hősök helyett, és innen sarjad a szabadságunk?

Elvis Prézli emléke egy előadott dalért helyére kerül nálunk, közteret neveznek el róla. Ilyen alapon (is) kérdezem, hogy Pozsgay ( és a többi kommunista maradék) mikor kerül végre őt megillető méltó helyre?
Mondjuk a szoborparkba, hogy a fémtársak társaságában ne az alkotmányon merengjen, hanem valós emlékein.

7 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr452737324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elhatalmasodik a „forradalmi” téboly! 2011.03.16. 07:05:03

  Kezdetben egy kicsit furcsa, de inkább megmosolyogtató kiszólásnak véltem a forradalmi jelzőt a 2010-es választási győzelemre. Úgy gondoltam, hogy majd szépen alábbhagy a hév, és elkezdenek kormányozni, a napi teendőkkel foglalkozni, és maj...

Trackback: Nem akarok nyertes lenni! 2011.03.15. 09:11:57

  Ezért:  További százmillió forintot vonnak el az Országos Mentőszolgálattól. Ez azt jelenti, hogy már nemcsak a gépkocsik beszerzésére szolgáló pénzkeretet, hanem a működési költségeket is csökkentik. Tavaly még azt mondta az egés...

Trackback: Politikai parasztbarokk 2011.03.14. 23:42:46

Pártunk és kormányunk új alaptörvénnyel örvendeztette meg Magyarország vármegyéinek honfiait és honleányait. Nagy a vigasság, áll a bál. Tulajdonképpen az iromány, amit letettek az asztalra jól jelképezi mindazt, amit az elmúlt – te jó ég –...

Trackback: Söralátét méretű közbeszerzési törvényt! 2011.03.14. 11:30:22

    Mert a mostanit már meghaladta az idő. Ez abból is látszik, hogy egyre több hirdetmény nélküli -egyszereplős - tárgyalásos tendert írnak ki, vagy kérik a közbeszerzés alóli felmentést. Két példa a hét terméséből: a Terrorelhárítási K...

Trackback: Selmeczi is kikacsint az alkotmányból 2011.03.14. 09:29:37

Az gennygép adósságkorlát mellett szinte megváltoztathatatlan adó- és nyugdíjszabályokat hozhat az geciputtony új alkotmány, ami az szar Alkotmánybíróság után a szájbabaszott bíróságokat is megzabolázná a faszkalap költségvetést érintő ügyekben. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pozsgay pontosan olyan mint az éppen MOST kedvenc pártja. Ezer arca van, ha azt kívánja a magyar nemzet.
Már jó párszor vitatkoztunk erről a ravasz öregemberről, itt a varánuszon is, ő a tipikus fidesz mintapéldány. A mi kommunistánk jó kommunista!
Az új alkotmány pedig az lesz, mint amit ilyen nyomorultaktól elvárhatunk...
Orbán imádja a renegátokat :) Azoknak van a leghosszabb nyelvük :)
Pozsgay és az ő tanítványai - én úgy látom, minden onnan indult a fideszhez, tőle... az iskoláján keresztül... látszott ez már időben, csak senki nem vette komolyan, pedig a legravaszabb róka a magyar politikai elitben. Ő és az iskolája... "a tanár úr" ?! pfujj! (hát ennyit az oktatás szerepéről... és hatásairól...)Valóban ő a legnagyobb fideszképző: a fidesz mentalitásának főpapja! (trágya vezetőink voltak és vannak, ez egyszer biztos! Szegény Magyarország :( - már nagyon izgulok magunkért!
Orbán elsősorban a totálisan függő (zsarolható) emberekre támaszkodik. Ebbe a sorba illeszkedik az egykori majdnem-államfő Pozsgay Imre az 56-os hős.

Ritka önkontroll-hiányos figura, az biztos hogy szemét amihez adja a nevét.
Már megint ez a hányinger, kezd idültté válni...
Egyébként remek írás!
Én azt hittem, nagyon mélyen állunk. És van még lejjebb is! Köszönjük néktek, nemzeti együttműködők!

És még mondja bárki, hogy nem egy új Kádár-rendszer épül itt, Kádár nélkül...
@azapistagyerek: Én mondom, annál rosszabb lesz! Mit szólnál a szálasi-rákosi duóhoz?
süti beállítások módosítása