Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/29/cseh-katalin-komment-nyiregyhaza-szulesz-foorvos/ "A vizsgálat lezárultá... (2024.04.29. 15:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.10. 08:00 Fabius

Orbáni megújulás: az áthárítható válságadó

Címkék: fidesz orbán viktor energiaipar válságadó

Sej a mi lobogónkat fényes szelek fújják, sej az van arra írva: a disznótor nem a pecsenyefalással kezdődik bazmeg, hanem a vér felfogásával. Úgy néz ki nem marad más választásunk, mint osztani ezt az ősi felcsúti bölcsességet. Mert ahogy Illés Zozó se tudja merre lejt a felcsúti határ, és merre kell a vízelvezetőt ásni, úgy mi se értünk ehhez a disznósághoz ami itt zajlik.

Évértékelő beszédében Orbán Viktor megemlítette, hogy minden magyarban legalább két ember szelleme rejtőzik. Akkor még nem sejthettük, hogy magára gondol. A benne lévő szellemek egyike általában nem mond semmit, a másika meg hazudik akkor is, ha csukva van a szája. Sebaj, sírva vigad a magyar, és az orbáni beszéd alapján minimális elvárás, hogy a hullája ne csak sodródjon, hanem ússzon az árral szemben.

De elég a képzavarokból, hisz megint a mi bőrünkre megy a játék.

Az van drága Feleim, hogy Orbán Viktor sokszor kihangsúlyozott megújulása érdekes irányt vett. Alig ocsúdtunk fel a beszéd okozta mámorból, rögtön itt az első ébresztő saller: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legfrissebb törvényjavaslata alapján törvényesen áthárítható lesz az energiaszektort sújtó válságadó. Hellómi? Hol vannak már az ilyen nagyszerű szólamok:

„a különadó az engedélyes által nyújtott termék vagy szolgáltatás árába közvetlenül vagy közvetve semmilyen formában nem számítható be.”

Elárulom: sehol. Pontosabban sehol sem lesznek, mert az új törvényből kikerül ez a régi (decemberben elfogadott, bakker) passzus, és az energiacégek előtt megnyílik a törvényes lehetőség, hogy az őket sarcoló válságadót szépen bepasszírozzák a mi számláinkba. Nem elég a Fellegi által be nem jelentett, mégis meglépett áramáremelés, most közvetlenül kapjuk az arcunkba ezt is. Hol van ilyenkor Nemzetünk Kedves Vezetője, aki a nemnemsoha, semmilyen körülmények között nem háríthatják át, nem, sosem-sohanem-úccsenem-istenuccse szólamokat nyomta idáig? Jó, tudom, hogy Siófokon ötletel a nyaloncokkal, és lassan feltalálják a villanyóra kijelzős félkarú rablót is, de legalább kiállhatna mondani valami gyújtóhangút.

Hazudjon valamit, ha úgy jobban tetszik. Nevezze forradalomnak, gyártson elméletet újabb megmentős sztoriról, csak legyen annyi vér a pucájában, hogy ne a közlönyből értesüljön erről is a választópolgár. Mert, ha már a random sületlenség generátor is besülni látszik, akkor tényleg nagy bajban vagyunk. Álljon elő, és mondja ki:

Baszki, ezt is ti fogjátok kifizetni.

De lehet, hogy fontosabb dolga akadt, mint a néppel kvaterkázni dologidőben. Tegnapelőtt szétosztották ajándékát a közszolgák között, most meg el lehet foglalva az értetlenek felpofozásával. Mi az, hogy a kormány ajánlásával készült kitűzőkért nem lelkesednek? Mi az, hogy szakszervezetek kötekednek, egyáltalán kötelező-e mindenkinek hajtókán viselni? A kitűző nagyszerű dolog, a csordaszellem meg kötelező elvárás az önálló gondolkodással szemben a közhivatalokban. Nem is értem, miért nem egyértelmű nekik a kormány ajánlása: "senkit nem akarunk megakadályozni hazafias érzései kifejezésében". Érted, bakker, vagy lefordítsam: felteszed, vagy picsán leszel rúgva!
Lehet egy ilyen kedves gesztusnak ellenállni? Én csak azt várom, mikor jön elő valaki az ötlettel, hogy az összetartozás jeleként lehetne nekik kicsi könyvük is, amibe gyűjthetnék a szolidaritásból megvásárolt pártbélyeget, mert az önkéntesség fontos és felemelő. Szerintem ebből ne maradjunk ki mi sem, kérjük, sőt követeljük, hogy kaphassunk mi is érmeket:

- A legtöbb áthárított válságadót befizető szolidarista hős érdemérme lófasszal és esti fénnyel.

- A legtöbb pénzzel visszalépő egykori manyup tag tiszti keresztje Matolcsy fényképpel és Csányi mosolyával.

- A Lázár János Utaztatása Alapítvány számlájára befizetett önkéntes hozzájárulás hőse kitüntetés bronz-ezüst-arany-gyémánt fokozata.

Ugye milyen szép lenne? Minden este elmormolnánk egy hálaimát gyertyafénynél a kifüggesztett NENYI alatt, elérzékenyülve simogathatnánk a kiérdemelt kitűzőnket, és a nagykabátot magunkra cibálva, a hazaszeretettől felfűtve, meleget hallucinálva talán a használaton kívüli gázkazán sem tűnne olyan ridegen osztályidegennek.

37 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr302650711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új adóval a nemzeti együttműködés irányába? 2011.02.11. 11:55:26

Az lassan nyílt titok, hogy megszorítások következnek, még akkor is, ha ezek nem olyan megszokott, rosszindulatú megszorítások lesznek, hanem sokkal kellemesebb, úgymond hangulatjavító megszorítások. Sőt, a McDonald’s adóról terjengő pl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát erre van egy szép mondásunk: a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát. És ha a komcsik a hazugok, akkor Lajos mondása kis átalakítással ül: kommunista KISZ titkárból sem lesz demokrata szalonna...

Vagyis marad a jó öreg komcsi módszer, egyik kezünkkel adunk a másik inflálunk. Igaz meg van rá a fedezet amit történetesen szintén tőlünk államosítottak el, az mgnp 3000mrd-a.
Már beépültek a különadók az árakba, kár olyan ellen harcolni ami már megtörtént.

Különben is képtelenség ellenőrizi, hogy egy áremelés az adók miatt van vagy más költségek növekedése, vagy egyszerű profitnövelés célból.

Egyáltalán úgy tenni, mintha ez megakadályozható lenne, már az is egy tipikus süket blöff volt.

Más, szivárognak már (nyilván okkal, tesztelés, puhítás céljából) februári "reformok".
Sorolom a "reformokat":
- bevételnövelés (pl. útdíj, hamburgeradó)
- kiadáscsökkentés (pl. utazási kedvezmény szűkítése, rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata)

Ennyi.

Sehol semmi átalakítás, egy-egy alrendszer újragondolása, átvilágítása, hatékonyságának felmérése, erőforrás-gazdálkodásának áttekintése, kontrollálása, egy új logika, szellemiség jegyében átalakítása, megváltoztatása, ilyenek. Egyszerű adókivetés és megszorítás.
Ezek nem reformok, ez a nép etetése és a reform szó megcsúfolása. bár ha a zsarolás "szabad akarat", és schmittpali "független", akkor ezek is reformok lesznek...
A kitűzők helyett lehetne a NYENI-t is, mint a plakátemberek. De a példát a kormánytagoknak kéne mutatni. Ők a legnagyobb hazafiak.
Az jó öreg Kádár elvtárs mekkorákat röhöghet rajtunk.
Vajon kinek van nemzeti kitűző készítő kisiparos ismerőse a kormányból???
@tarackos: Ön, a Felségárulás bűnébe esett!
@maybach:

Példát mutatni a parlament fog, össznépi Himnusz dalolással minden ülésnap elején:

index.hu/belfold/2011/02/10/kozos_himnuszeneklessel_nyitnak_a_parlamenti_uleseket/
@dfcwolf:

Kövér Szilárdék otthon vannak a repiholmik gyártásában :-)
Az igazi az lenne, ha plakáthordó ruhácskájukban énekelnének.
A közvetítési jogokból csökkenthető lenne a hiány.
@Fabius: Már megint lelövöd a mai nap poénját a Himnusz énekléses linkkel.:))

Egyébként valamelyik - pl SzíjÁrtó- képviselőnek el fogok küldeni egy törvényjavaslatot, hogy a blogok szerzői is a Himnusszal kezdjék és a Szózattal végezzék az írást!
Sőt! Be kell építeni egy linket, amin csak az az olvasó léphet túl, aki meghallgatta az említett szerzeményeket!
Ja! És az indokolás:

"Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar embereket képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk"
@Tűzfal: Fenti indokolás a blogokról szóló énekelési kötelezettséghez készült, a Kovács úr tervezetét lapul véve...
@Tűzfal:

A Himnusz nem azért jó, mer' jó. Hanem, mert kifejezi például a fényességes kétharmadot is:

Hányszor zengett ajkain
Orbán vad népének
Vert hadunk csonthalmain
Győzedelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!

De jelenkori társadalmi problémák is megfigyelhetők a szövegben, mint pl a devizahitelesek felemlegetése:

Bújt az üldözött s felé
Kar nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág, és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Csekktenger lábainál,
S lángtenger felette.

Komolyra fordítva unom már a nemzetieskedő hongatyáink újabbnál újabb faszságait. A ciklus alatt sikerülni fog elcsépelni az összes nemzeti jelképünket a populizmussal, és igazi műanyag, kínai piacos utángyártott harmincfilléres bóvlivá silányítani.

Igen, nem tetszett a kokárdázás sem, nem tetszik a kitűzőzés sem, és nem tetszik ez a pátoszoskodás sem.

Addig semmi esetre, amíg nekem kell picsán rugdosni Kovács Pétert is, hogy a XVI kerületi önkormányzat ugyan tegyen már úgy legyen kedves, mintha élne, és törekedjen a lakosok érdekeinek kiszolgálására. Legalább akkor, amikor ajándékba kapnak egy autópálya lehajtót, ami ott áll kihasználatlanul hónapokig, mert nincs aki átvegye. Miről beszélek? Erről:

varanus.blog.hu/2010/05/13/he_paraszt_melyik_ut_megyen_itt_palotara

És igen, arról is, hogy az önkormányzati választások előtt a választópolgárok lázadozása sikeres volt, a XVI kerületi önkormányzat képviselőinek végre sikerült felébredni, és kiálltak a mi és saját érdekeikért.

varanus.blog.hu/2010/07/05/markolora_palotan

Ettől függetlenül viszont azt gondolom, a dolgoknak nem így kellene működniük. Kovács Péternek nem csak énekelni szabad, hanem önállóan gondolkodni és cselekedni is.
Megszavaztátok a 2/3-od, tessék mán örülni, hogy végre egy tökös kormányunk van!
Jó ez a kitűző. Mondjuk engem nem izgat, hamarosan tűzök kifele innen.
Nekem nagyon szimpatikus, ahogy a céltalan és értelmetlen, önmagáért való munka kultusza alakulgat hazánkban. De még sokkal inkább vicces, mint szimpatikus.
Én viszont óvva intek mindenkit az önkéntesség felemlegetésétől... ma már láttam a rizsát hinteni, hogy ki is lenne az, aki hajlandó lenne önerőből áldozni az állami hitelek tartozásának kifizetésére? (bár gyerekkoromban mindig azt számolgattam, hogy a 10millió emberber, ha csak 1-1Ft-t beadna a közösbe, akkor mi mindenre lenne elég az a pénz. (no, akkor még mindenkinek volt munkája és a fizuk is olyan 1000Ft/hó ra rúgtak.) Mióta nagy és elesett vagyok... már nem jutnak ilyen marhaságok az eszembe...

ez meg...""senkit nem akarunk megakadályozni hazafias érzései kifejezésében". - hát ez nagyon jót jelent: kifejezhetnék végre hazafias érzéseiket... ott a közszolgálatára is, mondjuk volna néhány ötletem: kezdjék a nenyi leszedésével, és a baromságok megtagadásával a nemzet érdekében pedig Orbán kormány mondjon le!
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Ja. Érzem is, hogy b..szogat. Ezúton üzenném nekik, hogy nem az élvezettől sikongatok!!! A "ne! ne!"-szöveg skandálása részemről nem fog átváltani "ne hagyd abba!"-sikolyba.....
De-de-de: hagyd abba!
:(
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Most már tudom, hogy miért vagyok minden nap belőve. hahaha...
"Én ezt az államot gyűlölöm, gondoltam, képtelen vagyok másra, mint gyűlöletre, és nem is akarom, hogy bármi közöm legyen hozzá, vagy legfeljebb annyi, amennyi feltétlenül szükséges, gondoltam. Ez az állam annyiszor bizonyította teljes jellemtelenségét, hogy képtelenség akceptálni már,(...)félelmetes és jellemtelen és szégyentelen, gondoltam, mely ugyanakkor egy másodpercre sem szégyelli félelmetességét és jellemtelenségét és szégyentelenségét, hanem még minden adandó alkalommal fel is magasztalja magát ocsmánysága okán."
(Thomas Bernhard: Kioltás)

Lassan kezdem én is így érezni.
@macamuca:

A megtiszteltetéstől sikongatsz.
@térfél:

Majd kihozzák ebből is, hogy többségi döntés, és Selmeczi bejelenti a "Na, Most Megmentjük Az Országot, JÓ? - projektet szolidaritásra hivatkozva.
@gyilkos fűegér:

De lehet inkább attól, mert a fejükön van a szökőkút :-))
@Fabius:

Még pár hét, és a Szent Jobb nemzeti performance keretében veri ki az Alcsúti Faszt Ópusztaszeren, mintegy megtermékenyítve a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Semjén meg tartja a gyertyát.

Fidesz Magyar Polgári Szövetség, rövidítve: NSDAP
@gyilkos fűegér:

Le vagy maradva. Baum kolléga szerint már nincs NER, helyette FASZ korszak van:

Forradalom
A
Szavazófülkékben.

Még hogy nem tökös a kormány, piha! :-))
@Fabius: Matolcsyval tökös-mákos.

Esküszöm, épp most mondom a kolléganőmnek, hogy fontolgatom hogy belépek a maszopba. Megszervezem az ellenállást. Ezt nem ússzák meg szárazon.
@gyilkos fűegér:

Én azért várnék még azzal a belépéssel :-)) Lehet alakul valami jobb csapat a közeljövőben, ahol esetleg érdemben is tehetsz valamit.
Nem is tudtam Fabius, hogy úgy szeretnél kinézni, mint egynémely orosz tábornok. Azoknak volt tele a mellük plecsnivel :)
@Tűzfal: "... minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk"

Azon gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha nekem pl. nem tetszik a hivatalos himnuszunk? Mondjuk, mert rohadt depressziós szövege van és nyúlós-nyálas zenéje. Mellesleg a fülkeforradalom hevületéhez sem illik. A Szózatot sokkal többre becsülöm. Akkor én -- habár csupán műkritikát fogalmaztam meg -- már nem is lehetek magyar.
Minden alkalommal sírva fakadok a himnuszon, de hogy a himnusz a fidesz-kdmp kormány regnálását jelenti???? Mi lesz ebből??? valamit tiszteljünk....Kölcsey forogna a sírjában....ő az elnyomás ellen írta:(
@9mmPara:
1. kiírod magad a NER-ből. (FASZ-ból)
2. Közmegvetés tárgya leszel.
3. rengeteg ajánlatot kapsz nevedben szereplő kaliber célszerű felhasználásához! :)
@Tűzfal: szóval a FASZ rosszabbik végére kerülök -- Végülis ésszerű: rossz ízlés - rosszabbik vég :)
Körülbelül ez az ábra Fabius :( - az egyetlen járható útnak azt tartom, amit itt csinálunk már a neten: kéretlenül is elmondani az igazságot, és szembesíteni kell mindenkit a való helyzettel! A fidesz szét akarja kommunikálni az egész életünket, egy egész országét, annak a néhány százezer aljas embernek a könnyebbségéért, akik már eddig is a maffia fő vonalát adták, Csak a jó erkölcsöt ne merjék többé a szájukra venni. (és ez nem csak a fideszes tahókra vonatkozik, hanem a többi politikai ingyenélőre is.)
@Orbán a magyar nép ópiuma!: ja nemááá látod ez a hadviselés lényege- annyit szajkózták 2/3 2/3 2/3..hogy "beépült"NEM 2/3 MERT AZ CSAK A PARLAMENTBEN VAN NEKIJÜK a választást 53% nyerték.mégis ezt szajkózzák és mint látom eredményesen.ha nap mint nap ezt hallja az ember(márpedig igy van)akkor ezt ugy hivják "szóártalom"és lám lám működik.ügyesek a fiuk csak azt nem tudom meddig?,de jó lenne pontosan meglátni:)))
A késő kádári hármas követelményből mára a szakmai kompetencia kikopott. Maradt a legfontosabb: a politikai megbízhatóság...
Kiváncsi vagyok, hogy mit jelent az az orbáni mondás, hogy nemzeti szellemü alkotmány kell...
Bevezetik a nyílt szavazást, ahogy a Horthy rendszerben volt? Akkor ugyanis, Budapestet kivéve (ja meg egyéb korlátozások mint vagyoni és iskolázottsági cenzus) nyílt szavazás volt, ugyanis a magyar ember nyíltan vállalja a véleményét...
2002-ben a Pázmányon esélyed sem volt levizsgázni, ha nem volt rajtad a kokárda...
Lófaszt a seggedbe, Viktor.
De hol vannak ilyenkor a Nagymagyarmagyarok????
A hívők, a robotok, a tudók???

Hámondjanakmán valamit a népnek az okosok, mert mi itten lent a büdösben csak a fejünket kapkodjuk!
Hihetetlen, hogy milyen orbitálisan hazug ez a kormány és a sok idióta HírTV rajongó még mindig zabálja őket.
Az ERSTE bank 2010 (tavaly!!!) májusban 50%-al emelte szinte összes tranzakciós díját.
Nem hárítanak át semmilyen válságadót, á dehogy, aludj el szépen drága proletár!
süti beállítások módosítása