Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.13. 15:46 Fabius

Hé, paraszt! Melyik út megyen' itt Palotára?!

Címkék: m0 idióták rákospalota

Szeretve tisztelt fővárosi vezetés!

Oppardon, lehet ebből nem ismertek magatokra, nekifutok újra:

Hé, parizerzabálók!

Igen, ti, ott a Nokia dobozok mögött. Tudjuk, hogy Ingyen Csabi lázálmának számolgatása sok időtöket elrabolja. Azt is megértjük, hogy rátok szakadt az ég, mert Hagyó Miki már nem irányít a tőle megszokott hatékonysággal. De köpjétek ki a parizer csutkát egy pillanatra, és áruljátok el: kinek nem volt az utóbbi két hétben elég ideje, hogy az M0 körgyűrűt a Rákospalotai határúttal összekötő útszakaszt átvegye?

Csak szólok, hogy gyors és pontos választ várunk, mi a környéken lakók. Mert az ingyen békávés állatsággal ellentétben ez fontos kérdés lesz az önkormányzati választásokon, amire úgy kampányoltok.

Az útszakasz elkészült, minden engedéllyel rendelkezik, erről a mellékelt ábra szerint a kivitelező értesített is benneteket határidő előtt. Ez olyan ritka pillanat, amit joggal lehetne fölírni a honi útépítés nagykönyvébe. Az ország más területein autópálya szakaszt bontanak vissza, nekünk meg itt van egy készen, és nincs aki átvegye? Erre szokta mondani nagyapám, hogy Szűzmariska fossa homlokon meggymagos szarral az ilyen idiótákat, mosolyogva.

Meddig nézegessük még ezt a csendéletet?

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor vehetjük végre igénybe az új utat a hazajáráshoz, ami már reményt keltően ott dereng a sártengeren túl?

 

 

 

 

 

 

 

Meddig, és kinek a költségén fogjátok őriztetni az összes le és felhajtónál? Igen, a Suzuki azé a kollégáé, akinek szemmel láthatóan ez a feladata. A mi pénzünket herdáljátok ezzel feleslegesen, vagy a kivitelezőt szopatjátók úriemberekhez méltó módon?

 

 

 

 

 

 

 

 

A válaszok és a megoldás keresésének lassúságával arányosan fogy el a türelem errefelé. Számotokra legkedvezőtlenebb esetben októberben majd választunk olyan garnitúrát, akinek nem kell nyálat köpni a szájába a nyeléshez, és picit jobban ráér érdemi dolgokkal foglalkozni.

Üdv, a XIV, XV, XVI kerületi választók.
 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr902000356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sci-fi? vagy mit néztél ennyire be? az elmúlt nyolc évben csak szabadrablás volt divatban, nem épült itt semmi :-)))

amúgy meg az átadás stílusos, illik az elmúlt időszakhoz, ráadásul messze még az a szeptember eleje, addigra már a másik csapat adja át :-D
@úriparaszt:

Nem sci-fi, melodráma ez basszus :-) Először nem építik meg, aztán mikor kész van, nincs aki átvegye. Igazi kis magyar abszurd valóság.
Jut eszembe: te is ezen fogsz lehajtani, ha jönnöd kell a lovaknak cuccokért. ;-)
@Fabius: azé' megvárom amíg átadják, azok a betonelemek egyelőre komoly akadálynak látszanak, kár lenne a kocsiért :-D
@úriparaszt: Van egy öreg ZIL-em menjek?
jaés: az egyik vacsiúj irányjelzôtáblára (Rákospalota) már egy kis gyökérarcú rá is grafittizte a nevét, meg a lakóhelyét. na ez. ennyi. mire átadják...
@Fabius: Szerintem pár vagányabb sráccal oda kéne menni hajnalban és eltakarítani a záró betont...ahogy nézem, egy-két komolyabb tömegű személygépkocsi, plusz jófajta fonott drótkötél megteszi.

Illő pofon lenne a helyi politikának:) "Köszi, már megoldottuk mi, maradjatok csak"

Ahogy nézem, még ha el is kapnak, maximum a garázdaság ejnyebejnye szabálysértése állhat fent, de nem hinném hogy az illetékes szervek bevállalnák az ő szánalmasságukat bizonyító, és kétségkívül óriási nyilvánosságot kapó eljárást:)
+ felfújni valahova reggelre, hogy:

Itt volt az idő
Igen, megcsináltuk
Most már más
Radikális változás!

:))
Hja, xvi felől közelítve... kerülgeted az építkezést hónapokig és örülsz, hogy a Szlovák út, Timur utca kicsit felszabadul, mert a csömöriek egy része majd erre kerül... Aztán lóf.sz, minden megy ugyanúgy. Azt látom én, sz.rnak ezek már mindenbe. Ha csak lopásra gondolnak már benne vannak a HírTV-ben, anélkül meg közel annyira sem izgalmas az egész. És különben is, az már túl van a nagykörúton, demszki val'szeg azt sem tudja, hol...
@Liquid_Night:

Az ötlet nem rossz :-) Alkalmas kocsi is van, meg vagányság is :-))
Az egyetlen gond az, hogy ezzel megszopatnék egy rakás semmiről nem tehető embert.

A szakasz minden ki és bejáratát őriztetik, nehogy felhajtson valaki amíg nincs engedélye az útnak. Hogy mondjam finoman...nem a kormányőrség daliái vigyáznak a rendre, hanem ránézésre 50+ -os emberek, akik nagyjából minimálbérért héderelnek most a semmi közepén. Ha balhét csinálok, őket legjobb esetben kirúgják, legrosszabb esetben kötél általi villamosszékre ítélik.

Ez nem fér bele a vagányságba :-)
"Hé, paraszt! Melyik út megyen' itt Palotára?!"

Nem kell oda aposztróf, ne okoskodj.
Akik eredetileg átadták volna, azok most nem "érnek rá" vagyis nem engedik ki őket.

Az őszi önk-i választásokra pedig kell valamilyen adu, pl. egy útátadás....
Csömör csatlakozik a jókívánságokhoz,szarjon helikoptert az illetékes!
Pár hónappal ezelőtt, még a téli tenisz szezon alatt (!) arra jöttem mindig haza (!) M0 -> körforgó irányba. Akkor még nem voltak ilyen csúnya nagy beton elemek keresztbe, csak kisebbek, amiket simán meg lehetett kerülni. Aztán amikor kirakták ezeket a szépségeket, akkor kerültek a végére a nyugdíjasok, ahogy az előző kolléga már megvilágította. Egyszer volt is egy kis nézeteltérésünk, mert nem akart kiengedni (!) a másik oldalon. Elég magas szinten zajlott a beszélgetésünk, és a végén abba maradtunk, hogy ha mutat nekem _bármit_, ami arra utal, hogy ez egy építési terület, akkor hozok neki annyi sört, amennyit nem tud meginni egy hét alatt. Hát nem vittem, mert még egy lapát sem volt sehol, nemhogy munkagépek. Ez kb. olyan márciusban volt. Akkor már kész volt minden, csak festeni kellett a szaggatottat.

Amúgy szánalmasan keskeny, és sikerült egy puszta közepére kanyart építeni. Jó lenne, ha azt megmondaná valaki, hogy miért megy az egész út 10 méter magasan? Mi ez, mágnesvasút? Hihetetlen.

Arról nem is beszélve, hogy most hogy fogok átmenni az erdőbe sétálni?! Mert arról elfelejtettek gondoskodni. Ja, és festettek egy szép dupla záróvonalat a házak elé, amit később kiegészítettek szaggatott vonallal (!), a jobbak még egy elválasztó szigetet is kaptak a házuk elé, hogy nehogy már meg tudjanak állni a saját házuk előtt szabályosan.

Amúgy jó lett, és működik, de én sem értem, hogy mire/kire kell még várni.
@Liquid_Night: "Köszi, már megoldottuk mi, maradjatok csak"

Fiatalabb koromban nagy barátja voltam én is az ilyen megoldásoknak. Azóta megtapasztaltam, hogy még az ilyen megoldásokat is le tudja rombolni a bürokrácia / stb.

Az igazi megoldás a betontömb helyett azoknak az eltakarítása, akik képesek így szopatni sok-sok embert.
Ez így biztosan hülyeség, hogy nincs aki átvegye.
Lehet hogy túl egyszerűen látom, de ki az aki a) megrendelte b) kifizette a a teljesítést.
Annak kell átvennie. Az egy másik dolog, hogy utána elvitatkozik a fővárossal arról, hogy kinek kell majd üzemeltetnie.
@gyoztes:

A hétvégén jártam arra, kerestem én is a buszmegálló környékén az erdőbe vezető utat - az már a múlté :(

A magasság a Szilas-patak felett át"ívelő" híd miatt van - szerintem.

Az erdőbe 200 m-rel feljebb, a Szilaspatak utca magasságában, a patak melletti betonjárdán lehet bejutni.

Google Map: maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=R%C3%A1kos-patak,+P%C3%A9cel,+Magyarorsz%C3%A1g&sll=37.0625,-95.677068&sspn=38.690438,93.076172&ie=UTF8&hq=&hnear=R%C3%A1kos-patak&ll=47.538876,19.165531&spn=0.004034,0.011362&t=h&z=17
Biztos megvárják vele Fletót, ő elég aktív mostanában :)
Jah amúgy 2 éve nézem ahogy építgetik. Most már tényleg átadogathatnák.
Ennyi idő alatt bazmeg a Jupiterre el lehet jutni, itt meg sikerült az erdőt összebaszni és egy át-nem-adott izét építgetni csilliárdokért.

Az emelt út meg biztos azért kellett, nehogy az erdei surranómotymoty populáció veszélybe kerüljön.
Amúgy is, mit fáj maguknak az a száz millió?!
Új Nick 2010.05.14. 02:08:17

"És különben is, az már túl van a nagykörúton, demszki val'szeg azt sem tudja, hol..."

Nem hinném, hogy nem tudná, elvégre fél Angyalföldet nem túl régen tette fizetős parkolóvá az említett emberszabású, pedig az már túl van nem csak a nagykörúton, hanem a Hungárián is...
@gyoztes: "Amúgy szánalmasan keskeny, és sikerült egy puszta közepére kanyart építeni. Jó lenne, ha azt megmondaná valaki, hogy miért megy az egész út 10 méter magasan? Mi ez, mágnesvasút? Hihetetlen."

Azért ilyen keskeny, mert olyan mint az M0 déli szakasz: csak a felét rendelték meg tőlünk. A Szlovák úti körforgalomból kifelé 2x2 sávnak megvan a hely ha megfigyelitek, aztán pár méter után átterel a 2x1-re.

Úgyhogy ez is ilyen elcseszett történet, csak nehogy erre a bővítésre is 20 évet kelljen várni...

A magasság a Szilas patak miatt adott, építés alatt olyat áradt tavaly, hogy nem csodálom a töltésmagasságot.
@szmoker /segílyes/: valóban a surranómotymoty populáció miatt történt, valamint a kerregőbrekk miatt: www.klimaklub.hu/hu/content/85
Kedves Varánusz!

Megtennéd, hogy egyetlen aprócska linket közölnél, ahol bizonyítható, hogy az M0-ás szemétségekért a FŐVÁROS a hibás?
Mert én végigolvastam szinte mindent, de ez ÁLLAMI, pontosabban KORMÁNYZATI projekt.
Kdeves Garbai Sándor!

A XIII. kerületi fizetős dolog helyi rendelet... De gondolom Te nem drTóthra szavaztál...
Én is nagyon csodálkozom, hogy még nem adták át, nekem Kistarcsáról Édesanyámhoz Újpalotára szuper lenne. Viszont, hogy valami poztívat is írjak: a körforgalom az nagyon jó hogy megvan, azelőtt a sok beláthatatlan szakasz miatt sok autós ott teszetoszáskodott, amíg áthaladt a kereszteződésen. Már többször kipróbáltam, amikor arra hajtottam, hogy megnézzem, átadták-e már az új szakaszt. Remélem, nem kell szeptemberig várni...
Ha kell átadnak ezek olyan utakat, amiknek az ideiglenes engedélyén még nedves az aznapi pecsét.
És nem adnak át olyanokat, amelyeken minden szabályos.
Mi a különbség?

Az M6-ost volt aki átadja, a bekötőt nincs. Ha majd lesz akkor majd talán. De most még nincs kampány, úgyhogy nem is kell avatni. Majd szeptember felé.
Addig még meg lehet támadni pár engedélyt, amit szeptemberben megint ki lehet adni, persze mint a fővárosi koalíció ajándékát.

Sűnt nekik!
@Grigorij:

www.nif.hu/docs/sajtoszoba/egyeb/Melleklet_20100429_113312%20_2_.pdf

Ehhez elég lett volna a szövegben a mellékelt ábra szavakra kattintanod.
Azért is érdekes, mert az ellentmondásokkal már akkor is tisztában kellett legyenek, mikor elkezdték tervezni, engedélyezni, stb.
Mármint azzal, hogy a terület állami, felvett rá úniós hitelt, elszámolt vele, de nem adhatja el 5 évig. Akkor pedig az főv.-i önkormányzat nem tudja üzemeltetni.
Egyet nem értek csak, hogy akkor addig is miért nem üzemelteti az ÁAK. Annak a nevibe' is benne van, hogy állami.
De a gond szerintem ott van, hogy a beruházónak kellene mindezt intézni, de az b...ik rá, mert nyilván ki van fizetve. Vagy csak olyan minimális összeg van hátra a szerződésből, ami miatt már nem éri meg széttépni magát.
és egyébként pedig immár 2 hónapja állnak ott az őrzővédők. május elején, mikor felvették ott a munkát biztos nem gondolták volna, hogy nyugdíjas állásba álltak.
:)
:(
@úriparaszt:

Ez lenne :-)) Éppen az imént jeleztem blogunk legfrissebb posztjában, én ott leszek :-D

varanus.blog.hu/2010/07/05/markolora_palotan
süti beállítások módosítása