Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi ... (2024.04.18. 18:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.05. 15:28 Fabius

102 ezer magyarellenes fanatikus

Címkék: magyar hírlap gazdaság matolcsy györgy magánnyugdíj sinkovics ferenc

Röhejes, ahogy a lakájmédia beállítani igyekszik a nyugdíjügyet. Megszoktuk, hogy a hűségesek bármilyen kormányzati lépésen örömmel csóválják a farkukat, általában egy ül-fekszik, nem gondolkodik legyintéssel el is intézhetjük őket. Most azonban mintha meghasadni látszana az egységfront, és a skizofrénia tünetei bukkannának elő a sötétből.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hurráfaszagyőztünk kommunikáció, amit Selmeczi művésznő és maga a Kedves Vezető adott elő személyesen. Tudja meg az ország, örvendeni kell kérem, mert a legfaszábbfasza történt velünk, ami csak egy autokrata rendszerben megtörténhet. Éljen a Nagy Közös Pénztemető, éljen az összefogás, éljen soká aki ezt kitalálta, hogy megtapasztalhassa jótéteményének következményét. A kiiaratkozók mind gazdag köcsögök, akikre semmi szükség a Nemzeti Együttműködés nagyszerűségében.

Aztán, hogy, hogy nem a kristálytükör meghasadt, és a jelentéktelen 3% mégis jelentőséget nyert. Sőt, Sinkovics Ferenc odáig rettegte el magát ( hol máshol, mint a Magyar Hírlapban ) , hogy 102 ezer tudatos, fanatikus, magyarellenes balliberális jár-kel az után, akik egy trotillal megrakott Cessnával is képesek a Nagy Büdösnek repülni, ha kell. Eddig csak szikkadt és humortalan volt a kúpember, mint egy 102 éves herezacskó, de ilyen látványos meghasadás az még tőle is új.

Szóval most akkor örvendezés van, vagy lefostátok a zoknit a 102 ezertől? A szag és a mérhetetlen rettegés alapján utóbbi a tippem.

Vagy esetleg csak valami tréfás anyagot toltok kötelezően? Bennem ez is fölmerült, mikor Matolcsy legfrissebb agymenését olvastam. Szent Jobbunk ideglelést kap a nemzetközi kritikától, és hisztérikusan ragaszkodik hozzá, hogy a mindenki számára nyilvánvaló államosítást reformnak nevezzék. Saját maga helyett az IMF-től követel önkritikát, mert nem hajlandóak a világ számára előírt Matolcsy okulárén keresztül rózsaszínben látni a mi kis világunkat. Ahol a költségvetés a legrövidebb távra, talált pénzre épít, és középtávon is csak a zsákutca táblát látjuk.
Pedig, ha az számít sikernek, hogy leküzdöttük magunkat a bóvli kategóriáig, és már lassan nincs olyan pénzügyi szervezet, ami ne szólított volna fel minket, hogy ugyan igyekezzünk már kitalálni miből élünk meg jövőre, akkor komoly baj van a fejekben. Ezen pedig se a pökhendiség, se a Sinkovics féle rettegéselmélet, se a sarokban duzzogás, hogy nedekééérem, genyózni nem ér! - nem segít.
 

537 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr932640272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nemecsek 2011.02.05. 20:38:47

Magyar vagyok, magánnyugdíjpénztári tag és az ország első emberének a „nép nevében” tett kinyilatkoztatása szerint másodrendű állampolgár. Az elmúlt időszakban többször kijelentette, hogy az „árulásommal kiírtam magam a...

Trackback: 102 ezer magyarellenes fanatikus 2011.02.05. 19:48:07

Röhejes, ahogy a lakájmédia beállítani igyekszik a nyugdíjügyet.

Trackback: Orbán a nemzetvesztő 2011.02.05. 19:28:20

Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit! Mert megérdemlitek, nálam ez meg semmibe sem kerül. Üt a cím? Csakis azért írtam ezt, hogy támogassam Orbán nemzetmentő Viktort! Így van mire hivatkoznia, hogy mennyire

Trackback: Helyi pénz = Piramis-közeli lehúzás 2011.02.05. 18:22:16

Tessék kérem velem számolni! Ha a 100 EUR egyszeri belépő után 3%-os* átváltásit költségért (horribilis!!!) 1 millió HUF átmegy kékfrankba,  mindjárt lejön 60 ezer a kezdeti pénzecskédből. De itt még nincs vége a lehúzásnak - az igazi zsíros fala...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sprenczl: "102 ezer mszp pártkatona"

Figyelj, vekker bolsi! Látom, a te anyukád sem jól gyakorolta az orális szexet, mert akkor nem itt löknéd a komcsi sódert. Különben anális közösülésnél sem esett volna teherbe veled.
Ha nem vetted volna észre, a magánnyugdíj pénztárak államosítása (ellopása) már régen nem pártkérdés, te bunkó.
Egy szimpla rosszindulatú fröcsögés az egész semmi több, ezen ne húzza fel magát senki.
Színtiszta gyűlölet megnyilvánulása.
Kíváncsi vagyok mit fog mondani ha Orbánék nem viszik csődbe az országot, mint a balliberálisok? Ne adj isten az adósság hegyüket is visszafizetik. Na az fogja csak kicsapni a biztosítékot az ilyeneknél igazán!:)
@sprenczl: Ferencet nem imádtam. Viktort sem imádom. Az a baj, hogy a lopás bele van kódolva a rendszerbe. Azt még mindig nem tudom, hogy miért ne lopna valaki, ha van rá lehetősége?
@sprenczl:

Langyos, langyos...
Messze jársz az igazságtól.
@csacsa10: Azt nem tudom, hogy Orbánék mit fognak tenni a gazdasággal. Nem is tudhatom, hiszen nem értek hozzá. Azt viszont nem értem, hogy miért ajánlották fel a "választás szabadságát", ha utána rugdossák a "rosszul" választókat.
@csacsa10: "Kíváncsi vagyok mit fog mondani ha Orbánék nem viszik csődbe az országot, mint a balliberálisok? Ne adj isten az adósság hegyüket is visszafizetik."

Ugyanazt: az államosítás az lopás. Felfogtad?
Az adóssághegyről meg annyit, hogy a birka magyar nép volt a haszonélvezője minden kölcsönnek, ezért majd megfigyelheted, hogy Orbán Viktor rezsimje nem fog osztogatni a népnek, attól függetlenül, hogy a sok hülye rászavazott. Majd meglátod, vekker bolsi.
Volt még egy ember, aki tűzzel-vassal visszafizette a külföldi hiteleket és levitte az államadósságot: úgy hívták, hogy Nicolae Ceausescu. Nézz utána, hogy mit ért vele.
Hülye.
@csacsa10: Ez nem kérdés. Akkor előkerül a végső érv. Igaz, hogy jobb a helyzet, de csak Bajnai azon reformjai miatt, amiket nem tudtak lerombolni:))
Apropó fasisztákkal kokettál cigány létére.
Azt hiszem ennyi futja a fantáziájukból.
Ja igen és mi is volt azzal az ezüsthajóva??oké hogy egy komplett minisztérium vizsgálta, de tudjuk amit tudunk...
@sprenczl: Írtad, idéztelek!

A Csányi és Járai, Simicska hármast tényleg muszáj elítélned. Tényleg igazad van!

"Szar poszt. Ülj le fiacskám. A HAgyó mellé...

Szóval: Az állítólagos MANYUP pénzetek az abból keletkezett, hogy az államkassza helyett kötelezően kellett magánzsebbe tömni a MUNKÁLTATÓNAK. Nem neked. Az soha nem volt a TE pénzed. Hülyegyerek. CSak így tudtak az elvtársak és néhány lejattolt külföldi haver tőzsdézni pluszban a munkáltató által odafizetett pénzből, ami nem az államkasszába folyt onnantól. Ennyit a pénzetekről. Soha nem is lesz nagy valószínűség szerint a tiétek, mert a MANYUP sem tud mit kezdeni a demográfiával magától, így ugyanúgy tűnik majd el a pénz, mindig az elől, akit épp a végén ki kellene fizetni. Feltéve ha addig ezek a cégek még léteznek majd. A többségük nem fog. AMiről a 102 ezer mszp pártkatona és egyéb ellenálló, avagy "jelentős fizetésű" ember nevében álmodoznak egyesk, az az önkéntes megtakarítás rendszere, nem a MANYUP-é"

A 102 ezer 2/3-ad része Fidesz tag!!!!!!!!!!!!!!
@Kalmár: Vegyépszer milliárdjait lerendezték, mert ott a Polt.
@sprenczl:

Igazad van. Sajnos előbb a fejekben kellett volna rendet tenni és tisztázni a fogalmakat. A szőr feláll a hátamon, mikor valaki arról beszél, hogy "elveszik a megtakarításait amit évek alatt összekuporgatott"

A FIDESZ felbátorodva a 2/3-tól totális csődben végzi a kommunikációt. Persze az idő is szorította őket, de mindenképp hasznosabb lett volna, ha magát az akciót megelőzi egy 2 hónapos közös gondolkodás, egy vita. TV, rádió stb. amiben sikerül tisztázni a fogalmakat.

Honnét származik az a pénz ami bekerül a pénztárakba, honnét hiányzik, miből pótoljuk, mennyibe kerül ez az egész?
Arról is lehetett volna értekezni, hogy mekkora hozamot ért el 10 év alatt egy átlagos befektetési alap ahova önként a megtakarításait pakolta az ember és hány %-ot a pénztárak.
Jövedelemszintekre le lehetett volna vetíteni, hogy eddig hány Ft-ot sikerült fialtatni a számlákon és ez hány Ft nyugdíjat jelentene adott jövedelemcsoportnak.
Lesz majd meglepetés, amikor mindenki kézhez kapja a nyereséget.
Azt hiszem akkor megint be fog indulni egy nyilatkozatháború, kíváncsi vagyok akkor mit tud felmutatni a FIDESZ kommunikációért felelős csoportja. Mérget veszek rá, hogy akkor arról fognak harsogni a blogok, hogy csak azért 50-100E Ft a reál hozam mert a patás orbán azt is ellopta.

Erről jut eszembe még egy kérdés. Aki visszalépett és már bejelölte, hogy hova kéri a reálhozamot azok közül hányan jelöltek be ÖNKÉNTES nyugdíjszámlát? Na ugye... Ennyit az öngondoskodásról.

Ha ezeket a dolgokat tisztáztuk volna, akkor azt hiszem sokkal kevesebb lenne a hőbörgés és a hülye frázisok pufogtatása.

Hányszor elhangzott, hogy az új adórendszer a gazdagokat segíti. Az hányszor hangzott el, hogy a manyup rendszer kiket segít, kiknek jó?

Persze ismétlem pökhendi módon lesz**ták a kommunikációt, nem úgy a pénztárak akik ha minden igaz 200M költöttek a "maradás" melletti reklámra.

Én azt hiszem aki maradt a manyupban az többségében jól járt így (természetesen ha megmaradt volna a rendszer akkor MÉG jobban járt volna), aki pedig visszalépett azok többségének a manyupból sem lett volna nyugdíja.

Sőt van egy olyan csoport is - nem is kicsi - akinek minimálbér után gyűlt a számlája, de feketén azért szépen keresett mellé. Az ő esetükben is tök hülyeség lett volna a maradás. Nekik a megfelelő megoldás az állami nyugdíj + a fekete pénzük egy részének a magán, öngondoskodó befektetése.
Csak sajnos sokan vannak akik minimált keresnek, szar sincs a számlájukon, feketén hozzákeresnek még 3x annyit amiből egy fillért sem tesznek félre, adót nem fizetnek, most meg hőbörögnek, hogy elveszik a pénzüket.
Egyébként orbán milliárdjait senki nem tudja hol van. Esetleg a simicska.
@Orbán Diktor: Nem ellopás mert nem a saját zsebébe rakta. Mit kellet volna csinálni, olyan megszorításokat, hogy bele döglünk? Ennél tovább tényleg nem lehet szoritani, nem miattuk jutottunk ide, ez tény. Nem azt kell fikázni aki más elqrt dolgát igyekszik rendbe rakni. Még ha meg is kérdőjelezhető intézkedésekkel de nem ő miattuk lógunk a szakadék szélén egy szalmaszálon.
@igényes: Amikor ilyeneke írsz, az nem fáj?
:)))
@teisfiambluetooth: Az Önkéntes pénztárak maradnak 1 300 000 tag van, furcsa módon nem vették ki a 800 milliárdos vagyonukat. Az Orbán sem, a simicska sem, szijjártó sem, matolcsy sem, sőt a selmeczi gabika sem, vajon miért?

Halottál olyanról, hogy valamelyik pénzügyekhez értő azt mondta volna az orbánnak, vegye ki a saját és felesége pénzét az önkéntesből?
@Kalmár: Nagyon fáj az igazság!
Orbán-bolsevik barátaim, mi ez a szánalmas vergődés? Ennyire befostatok 102 ezer embertől? Úgy látom, kezd már derengeni valami nálatok: nem pártkatonák az ellenállók, hanem a társadalom húzóemberei, pártszimpátiától függetlenül. Orbán Viktor eddigi legnagyobb baklövése volt meglopni ezeket az embereket.
@hazug fidesznyik: A süket a saját embereit is meglopta.
@hazug fidesznyik: Persze, hogy nem fog osztogatni, azért szavaztam rájuk. Ne is osztogasson vége a szocializmusnak, nem működik! Nem lehet kölcsönökből segélyt, 13havi nyugdíjt osztogatni. Az a bal-lib rendszer nem működik csődbe ment. 20évvel a módszerváltás után felfoghatnád te is. Normális gazdaságot kell csinálni ahol mindenkinek van munkája, tisztességes jövedelemmel, termelni kell.
Ahol az állam osztogat kölcsönből, a nép meg a markát tartja segélyért, kedvezményért, jutattásért ott mit vársz? Egyszer csak csoda lesz? Az a ti szocialista modeletek csődbe ment, ezért hiába dühöngsz itt!
@igényes: Nem nagyon érted te ezt az egészet, igaz?
Senki nincs az önkéntes pénztárak ellen.
Az egy normális, sőt szükséges része az öngondoskodásnak.
Ami nem normális, az az, hogy a nyugdíjak fedezetéül szolgáló járulékból tarthattál meg virtuálisan egy összeget.
Egyrészt 8% uzsorát szedtek rá, másrészt mivel nem tudtak nyugdíjat fizetni, így fölvettek a hiányzó pénzre hitelt.
Téged(ha dolgozol)meg megadóztattak mint egy jobbágyot. Sőt.
Ez persze még tetszik is neked.
Végre visszatér egy normális rendszer. A nyugdíjakat a járulékból fizetik, az öngondoskodás pedig az önkéntes pénztárakban folyik.
Ez a normális menetrend.
Nem olyan bonyolult.
fantasztikus:
menysevikek,
bolsevikok ,akik államiak
hogy magyar ellenesek lennének?
azt a fantasztikusan okos és rasszistázó szerzön kivül még senkinek se jutott eszébe, sajnos
nem magyarsági alapon osztják öket fel
@Kalmár: Te sem érted nagyon! Azt mondta az Orbán, meg a selmeczi, hogy eltözsdézték a befizetők pénzét, ezért lopták el a kötelezőt. Ugyanazok kezelik a kötelezőt, mint az önkéntest. Leszartak 1 300 000 embert ezek szerint saját magukat is. Ezt a 800 milliárdot nem kellett volna kivenni a csányi féle tözsdézők kezéből?
@GMS: Tökéletesen összefoglaltad! Like
@Orbán Diktor: nagy a pofád diktátor tetű, így neten keresztül persze könnyű, így nagylegények vagytok mind. Játsszuk le személyesen, ha már édesanyámat a mocskos pofádra merted venni.
@Cselo: Igen, neten keresztül könnyű, úgy ahogy neked is. Leszophatod magad, Orbán-komcsi...
@Kalmár: "Ami nem normális, az az, hogy a nyugdíjak fedezetéül szolgáló járulékból tarthattál meg virtuálisan egy összeget."

Amibol egyebkent kesobb nyugdijat fizettek volna neked. Szoval a penzt tovabbra is nyugdijfizetesre hasznaltak volna.
@igényes: "Ezt a 800 milliárdot nem kellett volna kivenni a csányi féle tözsdézők kezéből?"

Inkabb ne fesdd az ordogot a falra, szerintem pontosan az kovetkezik, mikor kifutnak a manyupos penzbol.
@Cselo: "Játsszuk le személyesen"

Személyesen csak anyukádat fogadom, Orbán-bolsi. Ahogy eddig is, tehát nincs esélyed... nem vagy az esetem, utálom a kommunistákat és a nemzetrontó Orbán-bolsevikokat...
@hazug fidesznyik: ha találkozunk, akkor te Édesanyámmal te már nem találkozhatsz, mert ő sajnos régóta a Mennyországban van, de te mocskos féreg a pokolra kerülnél, arról gondoskodnék!
@Cselo: "ha találkozunk"

Nem találkozunk, bolsi. Nem éred el azt a szintet.
@hazug fidesznyik, @Orbán Diktor: Kar itt Cselo anyjat szidni. Nem hiszem, hogy barmit tudnatok mondani, ami nagyobb szegyen neki, minthogy ilyen fia (vagy lanya) van.
"A mi rendünk.
Sinkovics Ferenc"

Elolvastam. Ez a csóka egy full náci.
@abaka: Igazad van, viszont nincs hatékonyabb módszer az ilyen fidesz kommunisták megfékezésére. Érveléssel nem lehet őket leküzdeni, hiszen betanult Orbán-mantrákat nyomnak. Feladatuk a Kedves Vezetőt megvédeni minden blogon. A legnagyobb hiba vitába keveredni velük, hiszen a lényegről akarják elterelni a szót. Jelen példánkban éppen Sinkovics Ferenc nevű náci írásáról volt szó, erre a fizetett komcsik rögtön előjöttek a tőzsdés mantrával. Ezt nem szabad megengedni, élből az anyjukba kell zavarni őket, így meg lehet zavarni őket a feladatukban, amit a Párt bízott rájuk (vagy netalán annyira kretének, hogy maguktól csinálják).
Sinkovics te beteg állat.Mi a faszt képzelsz magadról.
@Kalmár: Már meg ne haragudj, de nálad teljes a napfogyatkozás.Meséld már el nekem, hogy mi a francnak kötöttek volna betétbiztosítást arra a 70-80% állampapírra.Ha a mi óriási gazdasági befolyással bíró országocskánk becsődölne akkor meg nem mindegy? Oszt kinél kellett volna szerinted biztosítást rá kötni és mibe került volna az? Ha te véletlenül vennél mondjuk OTP részvényt arra kötsz biztosítást is? Tudtommal nem szokás és nem is csinálnak ilyet, mert ugrana a nyereség a biztosításra. Az állami kassza köt biztosítást a befizetéseidre? Mert ha igen akkor reklamálj és fikázz.
Egyébként is a manyupok-nál nem volt pénz, mert amit utánad oda átutaltak azon nekik kötvényeket kellett venni. Tehát a pénz így is meg úgy is az állambácsihoz került, amit rendre elköltött. Te összekevered a nyugdíjkasszákat a bankokkal.
@bebe tv: "Te összekevered a nyugdíjkasszákat a bankokkal."

Az semmi... ez a "kalmár" nevű Orbán-bolsi összekeveri a szezont a fa(s)zommal.
@Kalmár:
Te nagyon fideszes, te!
És kik fizették a töbletterheit az mnyp-be fizetett járulékoknak? Elárulom neked: az mnyp tagok!
Azok, akik nem minimálbérre bejelentett adócsalók, azok, akik fölfogták ésszel, hogy az a tisztességes, ha félreraknak maguknak (igen, magunknak, mert mi fizetjük az adót és a járulékokat, az államnak nincs semmije, csak a lófasz, amit becseréltek a spórolás jegyében Audi S8-okra) nyugdíjra, MIKÖZBEN fizetik a jelenlegi nyugdíjasok ellátását, az állam fenntartását és a hiány miatt felmerülő költségeket. Ezeket az embereket normális helyen úgy hívják: konzervatív polgárok.
Ezt azért tesszük, mert reálisan most egyszerűbb finanszírozni a hiányt, mert van kb. 3,8 millió munkavállaló, mint majd az unokáinknak, amikor lesz 2,5 millió munkavállaló.
Sötétlófia Orbán és a szellemi fogyatékos Matolcsy szimplán az unokáink jövőjét tették tönkre.
@sprenczl: "Az soha nem volt a TE pénzed. Hülyegyerek."

Még most is az:
5. §
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni.
Sajnos nem tartozok a 102 ezerbe, lusta, és valószínűleg gyáva is voltam! Ez a sok fröccsenő álnáci, meg bekaphatja! Na csá!
@sprenczl: "haha, még egy ifjú kommunista. "

Nagy tévedésben élsz...

Lekommunistázod azokat, akik a magánpénzek elkommumizálását kritizálják?

Hallod? Lekommunistázod azokat, akik a magántulajdon szentségében hisznek?

Te miben hiszel, ha elítéled a magántulajdont?
Az állami tulajdon szentségében?
@poszt: nagyon jó kis írás, nem csak tartalmilag, de ügyes a fogalmazás is, a képek is.

Látom jönnek a trollok és védik a Nagy Lenyúlást és zsarolást. Elképesztő mik nem férnek föl egyesek pofájára, ezek szerintem azt is védenék, ha az ingatlanokat is államosítanák, vagy bármit csak Orbán csinálja. diliház.

Még egy aprócska kis infó, szerintem ez a szerencsétlen éjsötét Matolcsy megérne egy külön posztot is (meg egy kényszerzubbonyt), mint most megtudtam, szerinte valszeg az ÁVH szervezte az 1956-os forradalmat :)))
íme:
es.hu/2010-05-30_kis-magyar-konspiratolgia

noooooooooooooooooooormális????
@Cselo: "Akinek ez nem tetszik, azoknak üzenem: el lehet húzni innen! Akár mind a 102 ezernek! "

Egyrész a 102.000 2/3-a Fideszes, másrészt ez az a réteg, ami nagyrész bejelentve dolgozott magas jövedelemért az elmúlt 10 évben, így az szja és tb bevételeinek nagy részét ők termelték az államnak.

Ha elmennének, az óvatos becslések szerint is -20% szja és tb bevételt jelentene.
@sárkányfő: "Még egy aprócska kis infó, szerintem ez a szerencsétlen éjsötét Matolcsy megérne egy külön posztot is (meg egy kényszerzubbonyt), mint most megtudtam, szerinte valszeg az ÁVH szervezte az 1956-os forradalmat :)))"

Ez nagyon kész!!!!
Hallod, nem csak őrült tudósnak néz ki, de tényleg az...

Be is idézem:
"„Az 1956-os csodálatos forradalom - amelynek történelmi jelentőségét a magyar nemzet tudatában az sem csökkenti, hogy valószínűleg az Államvédelmi Hatóság készítette elő, szervezte és próbálta érdekei szerint felhasználni - már nem győzhetett, mert Jalta és Teherán megegyezései még életben voltak, és Amerika nem vállalta, hogy kihasít egy részt a Szovjet Birodalomból."

Nos, Fidesz-trollok, jobboldaliak!!!

A Gazdasági Miniszteretek szerint az '56-os forradalmat az ÁVH szervezte, ehhez mit szóltok?

Ez az arc dolgozta ki a "nagy tervet", ezután is hisztek ebben az őrültben?
@Hungeralien:

vigyázz mit mondasz, hamarosan kiderül, hogy aki_tagadja_ hogy az ÁVH szervezte a forradalmat, az ballib féreg, antimagyar áruló, meg ilyenek ;)

kíváncsi vagyok az új nemzeti alaptantervben vajon mi lesz Új Igazság 56-ról? :)
@bebe tv: "Tehát a pénz így is meg úgy is az állambácsihoz került, amit rendre elköltött."
Nahát végre rájöttél, hogy mekkora lenyúlás az egész.
Oda került, de előbb lehúztak 8% kezelési költséget, majd kamatot kértek érte.
Bravó tapsikolj neki abban a nagy napfényben.....
@Ringlósztár: "És kik fizették a töbletterheit az mnyp-be fizetett járulékoknak? Elárulom neked: az mnyp tagok"

Te nagyon nem Fideszes
Nahát de jó, te majd elárulod?
Akkor próbáld meg előbb valahonnan megtudni.
Hitel és adók.
Mindenki fizetett.
De abban igazad van, hogy a mnyp tagok közül volt pár olyan marha aki nem vete észre, hogy 100 forint spórolás mellett 150 forint költséget dobott ki.
Tök jó.
De semmi baj sírjatok bátran. Bár ebben a nagy diktatúrában szinte vakmerőség tőletek.
Én nem szorulok arra, hogy anyám nyugdíját lenyúljam és itt vergődjek, hogy hol a pénzem.
Annak a pénznek ott a helye a nyugdíjkasszában.
Fizetek szépen önkéntest is. Tudok gondoskodni magamról anyám kirablása nélkül is.
Szégyeljétek magatokat, hogy máshogy nem megy nektek.
@Kalmár: hé te lánglelkű kommunista! Reagan szavai mai is időszerűek:„A kormány nem megoldás, hanem a probléma maga!"
@Kalmár: A pénzek, a betétek kezeléséért mindenhol fizetni kell. Vagy Neked az OTP,a betéteidet ingyen kezeli? A mnyp-i vagyon az a jövőre félretett nyugdíj egy része volt, amíg a focista és a kancsi a nagy ámokfutásukban szét nem kúrták és folyó kiadásokra felhasználják. A ktgvetést nem hozzák rendbe ez csak egy ócska trükk, egy primitív megoldás a szar paszírozá- sára. Ráadásul a 16 %-os szja-val ütött lyuk befoltozására hozott "intézkedések sem megfelelőek.
Apropó, mit tudsz Bajerzsótika még mindig szlovák rendszámú autóval lopja a közpénzt Esztergomban és Salgótarjánban, ez a mélymagyar mocsok.
Úgy tűnik, a 102 ezer több mint a tűrésküszöb, hiszen egy ilyen körülmények közötti személyes döntés meghozása sejteti, hogy ez a szám (például egy választás esetén) sokkal nagyobb. Bár a miniszterelnök szerint ennyi kellett, hogy igazolni lehessen a szabad választást (!), a nyugdíjmentő asszony egy nappal korábbi nyilatkozata szerint a 102ezernek személyes összefonódása van az mszp-és eltőzsdézőkkel :). Matolcsy 10%-ra számított... (Ezek szerint nagyobb a tűrésküszöbünk, jöhet a többi.)
Várható volt, hogy az indulatok csak erősödni fognak a döntés után, mert aki tehette és nem nyilatkozott, az sem lehet biztos benne, hogy jó döntést hozott:
1. Nem lehet biztos abban, hogy eléri a nyugdíjkorhatárt és ha a gyermekei már elég idősek, árvaellátást sem kapnak (de jól jönne az a pár millió). Egy (fideszes) ismerősöm gyermekei nem rég örököltek 1,5-1,5 milliót, nem virtuális pénzben. A kifizetett örökséget vissza lehet követelni (mondjuk csak 5 évre visszamenőleg, hogy jogsszerű legyen), arra hivatkozva, hogy emiatt is nagyobb kamatozású hitelből tudjuk ellátni a ma nyugdíjasait?
2. Bizonytalan lehet azért is, mert (talán nem véletlenül)nem támogatta meg döntésében sem az AB, sem pedig a politika. Az 1-2 ügyeletesen kívül, senki nem nyilatkozott. (Közülük tudjuk, hogy S.Gabriella sosem volt pénztártag, semmiről nem kellett lemondania, Sz.Péter jövedelme az idén megháromszorozódott 2,2 millióra, ha le is mond a manyupról, megéri neki, M.György pedig már többször visszaléphetett volna, mégsem tette. Vajon most?) Szóval, akik kommunikáltak már csak ezért sem voltak hitelesek. Valószínű, hogy a ez a 3% a kormánypárti képviselők körében legalább tízszeres.
3. Nem segítette döntésében saját pénztára sem. Ez sem véletlen. (Én például az elszámolást csak a héten kaptam meg.) Ha egy pénztárvezetés érdekei ennyire ellentétesek a tagok (azaz a pénztár) érdekével, a jogi felelősség mellett felveti az alkalmasság kérdését is, tehát ebből a pénztárból menekülni kell.
Korábban is arra jutottam, hogy ha a döntéshozóknak ennyi információ elég, akkor biztos megéri maradni. Meghozom az áldozatot a nemzetért:
1. Továbbra is vonják a munkám után azt az évi 1,5 milliót, amiből lehet fizetni pl.a minimálbérre bejelentettek nyugdíját. Én viszont már nem kapok érte semmit. (Édesanyám nyugdíja kevesebb, mint amennyit utánam vonnak, pedig ő is fizetett annak idején járulékot.)
2. Elfogadom, hogy az így benntartott pénzemből továbbra is vásároljanak állampapírokat, azaz segítek konszolidálni az államadósságot. (Ha visszalépek az államiba, akkor ezt nem tehetném).
3. Elfogadom, hogy lehessen velem példálózni a szabad választásra.
4. Elfogadom, hogy mindezekért cserébe az állam nem ad semmit.
Vajon ki írta ki magát a nemzet közösségéből? Aki itt szitkozódik, leírhatná, hogy konkrétan ő mit tett, mekkora volt az áldozat.
@NA YA!: Na most jól meggyőztél. Brilliáns gondolatmeneted szétzúzta a kételyeimet.
Ez a béna komcsizást nem unjátok kissé?
Olyan ótvarosan béna kacsa, hogy sírni nem tudok rajta, röhögni meg nincs kedvem.
Az USA-ban sorra privatizálják a bankokat ,lehet, hogy Obama is komcsi?
Értem én, hogy szeretnétek lerúgni ezt a fekélyt magatokról, de ilyen könnyen nem fog menni. Jól odanőtt 50 év alatt.
Megtanulhatnátok végre a politika alapjait.
Ha egyszerre nevezitek az ellenfelet cigánynak, nácinak, komcsinak, gyengekezűnek, diktátornak, és mindezt persze egy zsidesznek gúnyolt párt neve alatt, akkor súlyosan megkérdőjelezi a hitelességeteket.
@Táskás Tóni: Mi keresni valója van egy nyugdíjjáruléknak betétként egy brókernél???
Egyenesen oda kell küldeni az államnak, nem pedig kezelési költség után kamatra felvenni tőlük.
Komolyan ez a jó út? Én odaadom a pénzem ők lefölözik. Odadják az államnak majd kamatostul vissza. Kicsit fárasztó újra és újra elmagyarázni.
EZ JÁRULÉK.
AZ JÁRULÉKFIZETŐTŐL AZ ÁLLAMHOZ KELL KERÜLNIE.
Nincs helye köztük egy Harpagonnak.
@Kalmár: A járulékot, és a ktgvetési bevételeket a kormány , mindegyik és nincs kivétel , elkölti és nem feltétlenül jól. Ez a pénz egy megtakarítás volt az egész ország élvezhette volna egy pár év múlva a hasznát, most pedig megy a közösbe és ki tudja mire fogják felhasználni. Az biztos , hogy jó kis részt folyó kiadásokra.
Csaba László jobboldali közgazdász professzor pl. nem hajlandó közösséget vállalni a mostani kormánnyal és nem vállalja a jelöltséget az új fülkeforradalmi ktgvetési tanácsba. Néha azért ilyeneken is el lehetne gondolkodni.Nem mindenki olyan a jobboldalon sem , mint az emberek embere, a motorok motorja.
Amúgy pedig egy-két év és minden ki fog derülni a kormány gazdaságpolitikájáról. Jó vagy rossz. Egy dolog már most biztos , az államosítás még ma sem szimpatikus sok embernek Mo-on.
@Cselo: Hát lehet, hogy hallgatok rád és elhúzok! De ebben a 100 ezerben sok olyan ember van akinek a szakértelme hiányozni fog itthon. Pusztán párkatonák nem fognak eltartani egy országot. A fizetett bértrollok és bértüntetők nem fogják fellendíteni a gazdaságot! Inkább tanulj ki egy szakmát, abból idős korodban is eltarthatod magad! Nekem van, én nem félek a változástól sem a munkától, nem úgy mint a hozzád hasonló ingyenélők.
@Sanko13: Cselo nem ingyenélő, ő "szellemi" munkát végez, csak az a szellem ami most kiszabadult a focista palackjából az elég rossz útra viszi az országot.
@Kalmár: az rendben van, hogy nem érted és fogalmad sincs az egészről. de hogy ezt nagy dobra verve hangoztatod.. ilyen az igazi fidesznyik, kádárista, idióta birka.
@1,414: Igen és ezek után még mi vagyunk a hazaárulók... :-(
@Táskás Tóni: Az ilyen "szellemi" munkások csak segítették a döntésemet! Belegondoltam, hogy ezeknek kellene előteremteni a nyugdíjamat és rájöttem, hogy csak magamra számíthatok...
...csak objektiven:
1.OV karizmatikus politikus, de nincs konkrét elképzelése a gazdaságpolitikával kapcsolatban,
2.
OV közgazdaságilag nem felkészült...igy fordulhatott elő, hogy már többször alulmaradt a TV-s vitákban...a vitapartnerei gyakorlatias kérdéseire-válaszaira OV mindig elméleti, könyvszagú válaszokat adott...mert nem ért hozzá,
3.
OV EP-beli szereplése kritikán aluli volt...annyit kérdeztek tőle, hogy mi az elképzelése a jövőre vonatkozóan...erre megsértődött és elkezdett rajzolgatni...megsértődött, hogy "hagyja békén mindenki Mo-t"...hello!!!...senki nem bántotta,
4.
OV képtelen más országokkal való kommunikációra, kompromisszumra, együttműködésre...képtelen más országok államfőit tisztelni...durcáskodik, mint egy 5 éves...hogy képzeli el az integrációt? Felcsút lesz az Európai Unió fővárosa? Gondolom vki már irja az Alkotmányt!
5.
Nem az a baj "amit" csinál...hanem "ahogy" csinálja...egyrészt kiszámithatatlan dolgokat művel, ami kiszámithatlanná teszi Mo-ot a külföldi tőke számára,
6.
Végül, de nem utolsósorban
Múltkor azt irta vki a kommentjében, hogy vége a "zsidó tőkének" Mo-on...értem én...a "kizárólag kinai tőke" mennyivel lesz olcsóbb a gazdaság számára? Ja, ingyen csinálják? A folyamatos leminősitések hatására az ország kockázatossá válik és ezt kinai tőke is be fogja épiteni az árba!

Azért drukkolok, hogy jól jöjjön ki ebből a "csávából"...
Szép délutánt mindenkinek!
@Sanko13: Nagyon helyesen .@choko: Szinte mindenben egyetértek, de az, hogy amit csinál az baj-e vagy sem egy pár éven belül fog csak kiderülni. Mindenesetre a külvilág azt adta Mo tudomására a leminősítésekkel , hogy az amit Mo csinál az eddig nem túl jó.
...ja még 3 megjegyzést engedjetek meg:
1.
Sajnálom, hogy OV kettészakitotta az országot,
2.
Azt gondolom, hogy a fidesz szavazótábora "visszasirja" az 1989 előtti állapotokat, a paternalisztikus államot, a kádári időket...számomra ez a legmegdöbbentőbb!
2.
Másrészt a "fidesztábor" hiába kommunistázza az MSZP-SZDSZ-LMP táborát, nincs mire...a fidesz current "menedzsment"-je 100%-ban, a rendszerváltásból "vesztesen" kikerülő kommunisták gyülekezete!

Szép Napot!
@choko: Tedd hozzá, SZERINTEM! És mivel jól látható hogy zokni vagy, hülyeség minden amit írsz. Agyadra ment hogy nem olyanok irányítják az országot mint te. Szerencsénkre!
@avionics: Amit Choko írt az igaz szerintem is, és gondolom vagyunk még egy páran.
@Táskás Tóni: Ok, akkor csak egyet nézzünk meg.

csoki sajnálja, hogy OV kettészakitotta az országot,

Nincs mit sajnálni mert nem szakította ketté az országot. A 2/3 az ugye nem fele az országnak. Az meg nem hiszem hogy a jobbik bármikor is összeborulna a szocikkal. Az LMP-ben nem vagyok biztos. Vagy úgy gondoljátok már nincs meg a kétharmad? És akkor mi van? gyurcsányinak őszöd után még a negyed sem volt meg mégsem lehetett kipenderíteni a hatalomból...
@Hoppázó Beléndek: Ne utánnoz kismajom. Szomorú, hogy saját ötleted nincs. Ciki más szavaival felvágni.

Küldök fénypostával banánt.
- Vigyázz ablak!!
@Kalmár: Nahát végre rájöttél, hogy mekkora lenyúlás az egész.
Oda került, de előbb lehúztak 8% kezelési költséget, majd kamatot kértek érte.
Bravó tapsikolj neki abban a nagy napfényben.....

Mitől lenyúlás neked az, ha egy cég felszámolja a működési költségeit. Azt hitted, hogy ingyen dolgozzák fel a napra kész kimutatásokat?
Szerinted a nyugdíjfolyósító igazgatóság éves költségvetése mennyi? Azt mi a francból finanszírozzák? Megmondom ugyan úgy a mi adóforintjainkból. Hát akkor mi a fészkes fenét reklamálsz.
Feltételezem, hogy az államnak még így is kisebb kamatokat kellett volna fizetnie, mintha ezt a mennyiségű állampapírt piacra dobta volna.
Majd most nézd meg, hogy mekkora kamatfelárral fog tudni az állam papírokat
piacra dobni. Mert ugyebár piszok megbízható és kiszámítható a jelenlegi kurzus.
@avionics: Vagy úgy gondoljátok már nincs meg a kétharmad? És akkor mi van? gyurcsányinak őszöd után még a negyed sem volt meg mégsem lehetett kipenderíteni a hatalomból...

Pont ez a lényege a parlamenti demokráciának.
Erre találták ki nálunk okosabb országokban a parlamentben a bizalmatlansági indítványt.Amennyiben a képviselők egyszerű többsége megvonja a bizalmat a kormánytól, akkor új választásokra kerül sor. Ha pedig egy koalíciós partner kiszáll a kormányból, de nem vonja meg a bizalmat a kormánytól, azt pedig úgy hívják hogy kisebbségi kormányzás.
A cseheknél ez az elmúlt 20 évben jó néhányszor már előfordult. Gondolom erre a vezéred is gondolt, hogy ez így nem OK., mert a mindenki Paliját olyan jogkörrel ruházta fel, bármikor feloszlathatja majd a parlamentet. Mondjuk épp azért, mert adott időszakban épp nem a vezetőd pártja alakíthatott kormányt. Gratulálok ehhez a bődületesen nagy demokráciához amit a Fidesz saját magának talált ki. Tapsolj csak kitartóan csak arra vigyázz, hogy amikor elérték a céljuk nehogy a markodba szarjanak.
Azt már régóta tudtam, hogy minden országban van elég sok naiv és primitív önállóan gondolkodni nem tudó ember de, hogy nálunk ennyi legyen azt nem hittem. Csak így tovább Előre a sztálini úton!!!!
@avionics: Szétszakította az országot, ez tény. Jobb és baloldal áll és vicsorog egymásra. Ha megfigyeled a blogokat ,hogyan beszélnek egymással a kommentelők. 2002-től , amikor Orbán kinyilatkoztatta, hogy a haza nem lehet ellenzékben és bevágta a durcit családok és barátságok mentek tönkre és váltak szét. Pénteken a Duna tv-n volt egy dok. film-ugye a Duna tv nem ballibsi- érdemes megnézni, hogy mik történtek az orbáni szellemiség miatt.Nagy kár , hogy ezt Orbán most is folytatja. Igaza van a Varánusz blognak Orbán mindig fel tud mutatni valakit, vagy valamit ellenség -képként, akit lehet ekézni. Pl oligarchák-nem Csányi Széles Demján és Simicska- akik eltőzsdézik az emberek pénzét, a mnyp-i tagságot választó karvalytőkével összefonódó mnyp-i tagok.....
Ez nagyon rossz mentalitás. Soha nem tudnám elképzelni,hogy ezek után akár egy cseppnyi tisztelettel is lehessek a fidesz és Orbán irányába.
@Kenneth: Szerintem erre épült a Fidesz stratégiája. Megcélozta magának az önálló gondolatokra nem képes és a még mindig a csodákban bízó réteget. Ezek között viszonylag szép számmal vannak tanult emberek is, akik még mindig hisznek a mesékben, hogyha mi nyerünk akkor egy csapásra itt is 2000 €-os fizetések lesznek. A hiszékenység nem válogat, hogy tanulatlan vagy tanult..Viszonylag sok szavazatot kaptak a sértődött nyugdíjasoktól és közalkalmazottaktól is akik bukták a 13. havit. Viszonylag nagyon kevés hazánkban működő külföldi cég fizetett 13. havi bért a dolgozóinak, de már ott is kezd kimenni a divatból.
Egyébként a 13. havi juttatás azokban az országokban jogos, ahol az iparban dolgozók is maradéktalanul megkapják. Már ott is sok nagy cégnél lemondtak róla a munkavállalók, csakhogy megmaradjon a munkahelyük. Ha ezeket a meggondolatlanul leadott mára már megbánt proteszt szavazatokat levonjuk a voksaikból, akkor sehogyan nem jött volna össze a 2/3.
Itt üzenem annak a viszonylag sok tanultabb embernek, hogy emberismeretből megbuktak.
@Kalmár: "Én nem szorulok arra, hogy anyám nyugdíját lenyúljam és itt vergődjek, hogy hol a pénzem."

Akkor meg mi a rákért vered itt magad, Orbán-komcsi? Fizetnek érte? Engem akarsz talán meggyőzni arról, hogy a lopás az nem lopás ha a Viktor csinálja? Ahhoz korábban kellene felkelned, te szerencsétlen kommunista agitátor.
Rákosinak voltak olyan hű követői, mint te is vagy, te nyomorék Orbán-bolsevik.
@Kalmár:
Ja, lófaszt fizet mindenki.
Nyugodj meg, az én általam fizetett 24% jóval több az általad fizetettnél. Akik tapsikolnak a tolvajlásnak, mint te is, max 2-300.000 ft mnyp megtakarítással rendelkeznek, ebből ki lehet számítani, mennyi adót és tb-t fizetnek (NULLA), hogy legyen anyukájuknak nyugdíj. Nekem 5.400.000 forintom van mnyp-ben, számold ki ÉN mennyi adót és járulékot fizetek!
Ekkora demagóg dumát, amit levágtál, nem is tudom hol találnak ki. Te nem az anyukád nyugdíját akarod lenyúlni, hanem a gyerekeimét.
Ezek az idióta számok: "100 forint spórolás mellett 150 forint költséget dobott ki" hogy jöttek ki?
@Ringlósztár: Ha ennyi lóvé van a mnyp-ban, akkor nyugodtan szolidaríthatsz egy kicsit, mivel valószínűleg az adócsökkentés (egy kulcs, 16%) meg neked éppenhogy kedvezett. Gondolom az ellen nem sírsz semelyik fórumon sem!

Azonkívül ennyi fizuból még öngondoskodhatsz is ezek után.

Nem tom, mi a bajod!? :-)
@közlekedési bűnöző: kulákozni mikor fogod a manyupban maradókat?
@bebe tv: @Táskás Tóni: Látják jól a magyarok, mire megy az ország ha itt a szocik meg a liberálisok mondják meg mi a demokrácia meg a sajtószabadság. Végre felfogta a többség hogy a 24. órában vagyunk. Ezzel a primitívséggel kár próbálkozni hogy Orbán a sztálini úton megy. Ha ezt nem érted, vagy fiatal vagy, vagy tudatlan. Orbánnak nem kell sem keresnie, sem felmutatnia ellenségképet, sajnos van éppen elég olyan, akit egyszerűen kellemetlenül ért az, hogy elzavarta a nép a politikai és így a gazdasági hatalomból. Itt nem létezett szabad verseny, itt röhejes volt indulni egy pályázaton ha nem volt csókosod. Ugye nem hiszitek hogy az utóbbi 8 hónap alatt kerültünk fel a korrupciós világranglista élvonalába? Fasza, jó kis demokrácia volt itt. Lehet most lihegni, verni a nyálat és kitalálni történeteket a demokráciáról.
@tilcsakbea: Jajajaj.... nyivácskolunk, nyivácskolunk, ha az érme másik oldala kerül szóba, mi?

Akkor fogok kulákozni, mikor a másik oldal zsellérezni fog. Normálisan leírtam a véleményem, nem burzsoá köcsögöztem...
@közlekedési bűnöző:
Miről beszélsz?
A jövedelmem 24%-a nem elég szolidarítás? A semmiért? Ti mivel tanúsítotok szolidaritást, az Audi S8-okkal?
Ezen felül mi kéne még?
A fidesz rohamosztagosokról egy vers jutott az eszembe, mert úgy tűnik az, hogy nem kapunk a jövedelmünk 24%-áért semmit, nem elégíti ki az ellenségeinket:
"Bújt az üldözött, s felé
Kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában,"
Jelen szabályozás mellett a magánnyugdíjpénztárnál maradók viselik a legtöbb közterhet, úgyhogy a kormánynak valamivel mindenképpen el kellene kápráztatni minket. Ha nem nyalja ki a seggünket csontig, akkor jövő év január másodikától szlovákiában lesz egy csomó cég, ahol minimálbéren be lesz jelentve összesen mintegy 102ezer ember, és egyoldalúan nem módosítható nemzetközi egyezmények alapján olyan simán fogja gyűjteni a szolgálati időt, hogy öröm lesz nézni. Ha megvan a szolgálati idő, akkor meg ugye a magyar jövedelem alapján számolódik a nyugdíj, úgyhogy nyasgem, ugyanannyi nyugdíjat fogok kapni az államtól, mint akik hisznek a mesében, csak bónuszként én még kapni fogok egy nagy rakás tízmilliót is amikor nyugdíjba megyek a magánnyugdíjpénztártól, azok meg, akik most nem nyilatkoztak, azok meg nem.
Ennyi.
@Hoppázó Beléndek: Ne utánnoz kismajom. Szomorú, hogy saját ötleted nincs. Ciki más szavaival felvágni.

Küldök fénypostával banánt.
- Vigyázz ablak!!
@Ringlósztár: nekem nincs A8-am sem S8-am,
egy 4 éves Opellel járok, ami még ráadásul nem is az enyém. A "Ti" pedig nem tudom mire vonatkozik... nem vagyok Fidesz tag, sem kormánytag, sem közalkalmazott.

Te pedig, mint írtam, a másik oldalon visszakapsz nem is keveset a 16%-os egykulcsos szja miatt, de efelett szépen elsiklottál másodszor is.
@Ringlósztár: Azok az Audik általában szlovák rendszámúak, mint a Bayerzsótikáé.
@Janovszki Zsolt: majd 30 év múlva kiderül, előre ne igyál rá. Lehet így is, de a szlovák állam sem a stabilitás mintaképe, azt elhiheted. Ott is jöhet olyan fordulat, amire nem számítasz, szélsőséges esetben pl. egy jánszlotá...

Szerintem a legjobb megoldás, ha szépen megtakarítasz, aztán ingatlanba fekteted. Kiadod, abból van némi jövedelem, aztán mikor nyugdíjas korba értél, akkor dönthetsz, hogy eladod, vagy továbbra is kiadod. Ez a tiéd valóban és nem tudják mások eltőzsdézni.
@Ringlósztár: Te nagyképű papírjaguár.
A farok méretversenyből 8.-ban kinőttem.

Önkéntes pénztárból én szépen ki fogom egészíteni a nyugdíjamat.
Utálom az ilyen embereket, akik a szüleik nyugdíján élősködnek.
Nekem anélkül is menni fog.
Mire vágsz fel. Anyád nyugdíjával??
Eszem megáll. Inkább koldulj mint lopj.
Én szépen visszaadtam azt a majd 5millkót.
Bravó a tiéd hosszabb kicsit.
Szarjankó
@hazug fidesznyik: Olyan jó látni téged kiborulva. Már megint ugrasz a csont után. Tényleg hülyébb vagy mint egy Csivava.
Na küldök még ne aggódj. Moroghatsz majd.
Olyan jókat fogunk mulatni:))))
Fussál még egy kört és dobok új játékot.
@avionics: Ugye nem hiszed, hogy Orbánék kormányzása alatt hátrébb kerülünk a korrupciós listán?
Nézzük csak: Vitézyk mindenhol, 25- 26 éves fidesz csemeték és kdnp-s feleségek pályáztatás nélkül a minisztériumokban Andy Vajna pár milliárdért kormánybiztos , ostoba állat Selmeci kormánybiztos......
Kocsis tolvaj -MVM-ből tízmilliárdok- még mindig a BKV élén
Bűnöző elszámoltatási kormánybiztosok mondják meg a tutit, köztörvényes Papcsák és halottgyalázó Budai......
@bebe tv: Te.
Nem kellene picit gondolkozni?
Nem sokat.

"Feltételezem, hogy az államnak még így is kisebb kamatokat kellett volna fizetnie, mintha ezt a mennyiségű állampapírt piacra dobta volna."

Na most kapaszkodj mert bonyolult rész jön.
Igyekszem lassan írni.

HA ezt a pénzt nem egy mnyp-ba küldjük, hanem a helyére a nyugdíj járulékkal együtt, AKKOR
EZ PÉNZ NEM HIÁNYZIK !!!

Látom nem segített.

Na vonjuk le együtt a kövtkeztetést.
HA nem hiányzik,
AKKOR NEM KELL KIBOCSÁJTANI ERRE A CÉLRA ÁLLAMPAPÍRT!!
Most már csak azt kell megfejtened, hogy melyiknek nagyobb a kamata.
Ezt már rádbízom, ma sokat haladtunk.
@közlekedési bűnöző: Gondolod , hogy Ringlósztár intézte a 16%-os szja-t ezt az ámokfutó igazi válság intézkedést? A kancsi és a bunkó focista intézte, és havi 400-500 ezer ft-ot jelent jó pár képviselőnek, ugyanannyi "munkáért", már ha a szarpaszírozást annak lehet nevezni.
@Táskás Tóni: figyelj, teljesen mindegy ki intézte. Ringósztár sír, hogy elveszít valamit, de hogy a másik oldalon kap, azt simán elfelejti, többszöri figyelmeztetésre is.
@Táskás Tóni: a képviselők fizetése és juttatásai kurva nagy téma mindig, de nyugodtan hagyhatjuk, mert

1. egyik oldal sem hajlandó lemondani róla
2. a költségvetésben egy hangyafasznyit jelent kb... úgyhogy teljesen irreleváns
(a nagy lóvék nem a hivatalos fizetésükön és juttatásaikon úsznak el, hanem közbeszarásos tendereken meg ingatlanpanamákon)
@Táskás Tóni: Nyugodj meg. Ne izgasd fel magad. Barátkozz meg azzal a gondolattal hogy majd megnézzük pár év múlva, mi lesz a helyzet korrupció terén Magyarországon. Nem kell jósolni, nem kell mindig ugyanazt képzelni másokról mint amit a szoclib börtöntöltelékek tettek. Nem vagyok naiv, lesznek ügyek, ebben az országban szocializálódott mindenki, de mindig van jobb választás. Szerintem 7 év múlva nem fogjuk magunkat olyan pokolian érezni mint mint tavaly. Ha befejezitek az állandó összemosást a bukott politikátokkal még akár 20%-ot elérhettek majd.
@Táskás Tóni: Reméltem, hogy erre nem kerül sor, mint konzervatív liberális értelmiségi, hogy szerencsétlen Matolcsyt így minősíted függetlenül a teljesítményétől, amire nem tudok semmilyen pozitív jelzőt mondani. Légyszíves ne süllyedj le Fideszes szintre, erről maximum a szülei tehetnek hogy nem foglalkoztak szerencsétlennel. Sajnálom őt ezért....
@Kalmár: Tudatlan voltál és az is maradsz amíg élsz.Az ilyenekre építi a nemzetvezetőd a hatalmát.A gazdasági ismereted meg egyenesen egyenlő a nullával. De ha a Viktor és a Matolcsy azt mondta akkor biztosan úgy is van.
@avionics:
@bebe tv: @Táskás Tóni: Látják jól a magyarok, mire megy az ország ha itt a szocik meg a liberálisok mondják meg mi a demokrácia meg a sajtószabadság. Végre felfogta a többség hogy a 24. órában vagyunk.

Minden mondatodból kitűnik, hogy a legtávolabbi utad a Fradi meccs után a Kossuth tér volt, de odáig is csak azért mert megkaptad érte a napidíjat. Látszik, hogy te nem éltél meg egy diktatúrát, ahol jó ha 3 évente engedtek nyugatra. Vezetőd famíliája viszont igenis odadörgölődött alaposan, mert arra az inkább közepes érettségijükre csak káder kölykök kaptak + 100 pontot az egyetemi felvételi vizsgán.
A további felvetéseidre is szívesen válaszolok:
1. Biztosan fiatal vagyok még írtad. Hát nem találtál bele a körbe. Még az is meglehet, hogy apádnak kéne lemenni a trafikba, hogy hozzon nekem egy doboz gyufát.Ebből pedig az következik, hogy volt elég időm emberismeretre szert tennem a régi időkből.
2.Műszaki végzettséggel pedig nem vagyok éppenséggel tanulatlannak mondható.
3.Kiterjedt nyugati rokoni kapcsolataim révén már teenager koromban volt szerencsém
megismerni a nyugat-európai gondolkodásmódot és az ottani demokratikus berendezkedést.
Ebből ha használod az eszed könnyen rá tudnál jönni, hogy nem voltam az un. szocializmus híve.Ebből ugyebár egy gondolkodó ember mint te tud arra is következtetni, hogy a leírtak alapján párttag sem voltam. Látod már megint melléfogtál, mert a bolsi sem talált.
4.Mivel mindvégig a végzettségemnek megfelelő műszaki műszaki munkakörben dolgoztam és dolgozom már hosszú ideje német tulajdonú cégeknél, így nem zavart el senki sem a politikai sem pedig a gazdasági hatalomból. Mit ne mondjak, hát peches vagy mert megint nem találtál.
5.Az utóbbi 8 hónapban kerültünk fel a korrupciós listára írod. Mióta is van a Fidesz hatalmon? Ugyebár 8 hónapja. Amire te célzol a korrupcióval kapcsolatban, az tény hogy megtörtént, de feltehetőleg erősen el lett túlozva és valójában csak a harci szellem éberen tartása, ami 4 éven keresztül fog tartani, hogy a hozzád hasonlókat lelkesíteni lehessen. Ezt a vezetőd tudatosan generálja, és az ezzel foglalkozó intézetek csak reagálnak rá.
Hogy tisztába legyél vele hogyan is működik a marketing: Ha úton útfélen én is azt híresztelném a feleségemről, hogy kurva hát előbb utóbb az egész település elhiszi. Így viszonyultok ti is minden lózungjához.
Na de sebaj. Egyszer csak kiürül az ország, mert az értelmesebb tanult réteg odébb áll, aztán egy szép napon arra ébredtek, hogy itt maradtatok magatok azzal a fene sok mindenhez értő pártkatonáitokkal.
Tudod van egy közgazdasági tételem a szocialista gazdaságról, amit sajnos jelenleg is favorizál a kormány.
A nőnek két luka van ahol dugni lehet, de mi mindig csak a popószexet műveljük előszeretettel. Utána meg mindig csodálkozunk rajta, hogy miért nem jön a gyerek.
Na szia. Ha mindezt megtanultad, akkor jelentkezzél nálam ZH-ra.
SELMECZI NYILATKOZOTT:

Kiemelek egy részletet:

"Ezek a milliárdok nem a manyup menedzsment tulajdona, ezt a pénzt a manyup tagok fizették be, ezek a milliárdok a tagok saját vagyona. Ez a pénz közpénz."
@közlekedési bűnöző:
A 16%-os nagyszerű adókulcs: a parlamenti képviselőknek.
Ha figyelsz, észrevehetted, hogy ez egy látszat adócsökkentés, amit már vissza is vett a gondoskodó állam:
- járulékemelés
- burkolt fogyasztási adóemelés (ez alatt a válságadókat és a multik egyéb adóit értem, mert azt gondolom, te sem hiszed el, hogy ezeket nem hárítják tovább)
- 6-10%-os gázáremelés, amit nem indokolt a világpiaci árak alakulása, de így teremt a Szeretett Vezető forrást a multik adójára, hahahaha
- 6%-os áramdíjemelés, amit teljesen megkap az MVM, onnan úgy szivattyúzzák ki a fideszes szivattyúk, hogy az csak csoda
- a később bejelenteni tervezett csomagok, MEGSZORÍTÁSOK
Valóban többet viszek haza nettóban, de az infláció felpörgetésével a fijjug ezt szépen, ahogy szokták, fű alatt elinflálják.
@bebe tv: Ajjaj, sok hülyeséget összehordtál itt. Ha nem vagy fiatal, akkor meg hiába tanultál, hiába gondolod hogy bölcs vagy, nem ragadt rád semmi akkor, amikor a hazaszeretet tanították. Tudod én Fradi meccsen akkor voltam utoljára mikor még Albert, Branikovits és Kű Lajos kergette a bőrt. Voltam a Kossuth téren is de önszántamból, nem úgy mint a "rettegők" a "Gyere vissza feri, segíteni kell" koncerten. Még a végén kibökitek hogy fülkeellenforradalom volt tavaly. Te vagy nem gondolkozol, vagy tényleg pénzért csinálod. Nekem is van egy közgazdasági tételem. Tudod azért mennek el az országból az orvosok, az értelmiség, a fiatalok már évek óta, mert a rendszerváltás 20 évet késett és mert olyan miniszterelnökük volt aki csak annyit tudott mondani: "EL LEHET INNEN MENNI!
@Kalmár:
Te élőben is ilyen igénytelen vagy?
Te a gyerekeim jövöjét akarod tönkretenni.
L-A-S-S-A-N M-O-N-D-O-M, hogy megértsd: én bőven kiveszem a közteherviselésből a részem, ezután is lenyúlja a viktátor a 24% tb járulékot, cserébe én lemondtam (kényszer hatására) a nyugdíjam 75%-áról, szerintem te vagy az önző: mondj le te is a nyugdíjad 75%-áról, ne akarj a gyerekeimen élősködni!
Olyan gusztustalan vagy, nem vagy te kdnp-s?
@Kalmár: Nem allamositjak, hanem tokesitik, es CSEREBE reszesedest kapnak. Nem egeszen ugyanaz...pl. a GM papirokon nagyon jol keresett a szovetsegi allam, ha jol emlekszem.
@Kalmár: annyira humoros vagy, a térdem csapkodom. tudsz még ilyet, faszfejkém?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: akkor most a saját vagyonom vagy közpénz? Netán újfideszül e két szó azonos tartalommal bír? Vagy csak én vagyok értetlen/hülye, netán mindkettő?
:) Vagy inkább :(
süti beállítások módosítása