Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.05. 15:28 Fabius

102 ezer magyarellenes fanatikus

Címkék: magyar hírlap gazdaság matolcsy györgy magánnyugdíj sinkovics ferenc

Röhejes, ahogy a lakájmédia beállítani igyekszik a nyugdíjügyet. Megszoktuk, hogy a hűségesek bármilyen kormányzati lépésen örömmel csóválják a farkukat, általában egy ül-fekszik, nem gondolkodik legyintéssel el is intézhetjük őket. Most azonban mintha meghasadni látszana az egységfront, és a skizofrénia tünetei bukkannának elő a sötétből.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hurráfaszagyőztünk kommunikáció, amit Selmeczi művésznő és maga a Kedves Vezető adott elő személyesen. Tudja meg az ország, örvendeni kell kérem, mert a legfaszábbfasza történt velünk, ami csak egy autokrata rendszerben megtörténhet. Éljen a Nagy Közös Pénztemető, éljen az összefogás, éljen soká aki ezt kitalálta, hogy megtapasztalhassa jótéteményének következményét. A kiiaratkozók mind gazdag köcsögök, akikre semmi szükség a Nemzeti Együttműködés nagyszerűségében.

Aztán, hogy, hogy nem a kristálytükör meghasadt, és a jelentéktelen 3% mégis jelentőséget nyert. Sőt, Sinkovics Ferenc odáig rettegte el magát ( hol máshol, mint a Magyar Hírlapban ) , hogy 102 ezer tudatos, fanatikus, magyarellenes balliberális jár-kel az után, akik egy trotillal megrakott Cessnával is képesek a Nagy Büdösnek repülni, ha kell. Eddig csak szikkadt és humortalan volt a kúpember, mint egy 102 éves herezacskó, de ilyen látványos meghasadás az még tőle is új.

Szóval most akkor örvendezés van, vagy lefostátok a zoknit a 102 ezertől? A szag és a mérhetetlen rettegés alapján utóbbi a tippem.

Vagy esetleg csak valami tréfás anyagot toltok kötelezően? Bennem ez is fölmerült, mikor Matolcsy legfrissebb agymenését olvastam. Szent Jobbunk ideglelést kap a nemzetközi kritikától, és hisztérikusan ragaszkodik hozzá, hogy a mindenki számára nyilvánvaló államosítást reformnak nevezzék. Saját maga helyett az IMF-től követel önkritikát, mert nem hajlandóak a világ számára előírt Matolcsy okulárén keresztül rózsaszínben látni a mi kis világunkat. Ahol a költségvetés a legrövidebb távra, talált pénzre épít, és középtávon is csak a zsákutca táblát látjuk.
Pedig, ha az számít sikernek, hogy leküzdöttük magunkat a bóvli kategóriáig, és már lassan nincs olyan pénzügyi szervezet, ami ne szólított volna fel minket, hogy ugyan igyekezzünk már kitalálni miből élünk meg jövőre, akkor komoly baj van a fejekben. Ezen pedig se a pökhendiség, se a Sinkovics féle rettegéselmélet, se a sarokban duzzogás, hogy nedekééérem, genyózni nem ér! - nem segít.
 

537 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr192640272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nemecsek 2011.02.05. 20:38:47

Magyar vagyok, magánnyugdíjpénztári tag és az ország első emberének a „nép nevében” tett kinyilatkoztatása szerint másodrendű állampolgár. Az elmúlt időszakban többször kijelentette, hogy az „árulásommal kiírtam magam a...

Trackback: 102 ezer magyarellenes fanatikus 2011.02.05. 19:48:07

Röhejes, ahogy a lakájmédia beállítani igyekszik a nyugdíjügyet.

Trackback: Orbán a nemzetvesztő 2011.02.05. 19:28:20

Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit! Mert megérdemlitek, nálam ez meg semmibe sem kerül. Üt a cím? Csakis azért írtam ezt, hogy támogassam Orbán nemzetmentő Viktort! Így van mire hivatkoznia, hogy mennyire

Trackback: Helyi pénz = Piramis-közeli lehúzás 2011.02.05. 18:22:16

Tessék kérem velem számolni! Ha a 100 EUR egyszeri belépő után 3%-os* átváltásit költségért (horribilis!!!) 1 millió HUF átmegy kékfrankba,  mindjárt lejön 60 ezer a kezdeti pénzecskédből. De itt még nincs vége a lehúzásnak - az igazi zsíros fala...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engem Matolcsy ágálása leginkább a tomcruise, pardon, Scientológiai Egyháznak a pszichológia elleni frontális támadására emlékeztet, holott már felületes szemlélődés után is nyilvánvaló, hogy épp ők szorulnának a lehető leghamarabb szakember segítségére.

(Apropó, a mai botrányos adminisztrációról csak nekem ugrik be a "Krisztofóró" gyurmafilm???)
Ja, mivel az illusztráció alatt nem volt felírat, segítek:

"Dominique Strauss-Kahn rákattint a Nemzetgazdasági Minisztérium "Szerkezeti átalakítások és reformok" címet viselő e-mail-jének csatolt fájljára."
Ja, ha a 102 ezer között van esetleg permetezőgép pilóta, akkor annak annyi.

:-D
Viccre veszitek. Ejnye- bejnye!

Terrorelhárítók, Ludovikások, állandó harckészültség!

Na, vajon kik miatt?

Ma rászántam magam és a miniszterelnök felhívása alatti hozzászólásokból elolvastam pár százat! Amíg bírtam.

Ha valaki rendelkezik végtelen türelemmel, az rájöhet, hogy ezek ezt is komolyan gondolják!
Amit készen kapnak, az úgy van és kész!

Kell hozzá némi "Varánusos műveltség", hogy az udvariasan és féltően megfogalmazott kritikák mögött meglásd a későbbi tomboló kiábrándultakat.
Már ott vannak!
@gyilkos fűegér:

"Apropó, a mai botrányos adminisztrációról csak nekem ugrik be a "Krisztofóró" gyurmafilm???"

Mire gondolsz pontosan?

Jah, a potenciális terrorista nem AN-2-es permetezővel meg Cessnával támad :-)) Minimum ellopja a Kádárvonatot, és azzal lopózik be Kossuth térre orvul, feltűnés nélkül. Ostoba ez a Sinkovics. Ha ennyire nem ért a konspirációhoz minek írogat róla?

:-D:-D
@Tűzfal:

Viccre bizony! :-)
Ekkora állatságot nem tudok megállni röhögés nélkül.
Legelőször: Ferikém, kedves édesmama, az fanatikus meg magyarellenes baszod!

Ezek tényleg ennyire be vannak szarva, hogy már terrorizmus kell emlegetni? Elvette az eszüket Egyiptom, vagy csak úgy általában kell egy ellenségkép? Amúgy szerencsétek, hogy a százezer nem fanatikus, különben loholhatnátok Kínáig Mubarakkal kézenfogva, csőbe töltött Hírlappal a púzóban.
@Fabius:

A mindenre alkalmatlan, de legalább akaratos Nagydarab királyra, meg a lúzer lovagra, akik ebből következően minden rész végén tízszer akkora szarban vannak, mint előtte.
@gyilkos fűegér:

Így már értem, és nem, nem csak neked :-)
@néma bárány:

Szerintem Sinkovics őszinte. Nem megrendelt a cikk, tényleg így érzi. De nem a gyűlölet veri a billentyűket, nem is a félelem, hanem a színtiszta irigység. Gondolj bele, itt van 100 ezer ember, akik szellemileg és egzisztenciálisan olyan helyzetben van, amilyenben ő sosem volt, és soha nem is lesz: nyugodtan beleszarhatnak a Viktor (Bajnai, Fletó, stb) szájába.

Szar érzés.
Igen! Az a 102 ezer ember aki nemet mert mondani - mert a lófaszt sem választott - sok. Egyeseknek meg igazán sokk. Ami meg különösen felháborító, hogy a többsége megint az a fránya hálátlan budapesti :P
A nagy melldöngetés helyett inkább meg kéne köszönni a 97% által, az ország és népe érdekében hozott nem kicsi áldozatot.

Ja, az egyenlő lenne egy beismerő vallomással? Bocs.
Nem fanatikusok. CSAK dühösek és szervezettek. És nincs mögöttük párt. Szerintem 10-el meg lehet szorozni az Ellenállók táborát, amiből ez a 100 ezer ember elszántan fog azon dolgozni, hogy 0rbán megbukjon. Még idén.
Egyiptomban 44 ezer ember leszervezte a forradalmat. És az egy 80 milliós ország.....
Itthon 10 ezer azonnal mozgósítható akivista van. Bármikor megdöntetnénk a kormányt.
miért gondoljátok, hogy minden fekete vagy fehér?

Én pl a 102,000 maradó közé tertozom. DE!

Ezerszer inkább ez a fityesz, mint az mszp.
Én nem akarnám őket most lecserélni, bár én a "szebb jövőre" szavaztam tavasszal.
Menjen le ez a 3 év, és remélem, hogy a következő választáson már viktorékra szavazhatok én is. Ha nem, akkor ennek az országnak végleg annyi!
Ami a legszomorúbb,...a 2 millió 900 ezer viszalépő csak 20 - 30 év múlva fogja megtudni 100 % -osan ,...hogy mekkorát szopott.....most . Most még csak sejthetik... Eszem megáll.....van ember aki előre tud , mer garantálni valamit 20 - 30 - 40 évre előre ?? És van ennyi hülye...aki elhiszi ???
és rákényszeríthetnénk a fideszt hogy 2/3-val ne éljen vissza!
És ne rendezkedjen itt be senki se 20 évre CSAK A NÉP!!
Nem lesz itt mubarak rezsim keves VIKTOR elökúr...
@Gábor a Jobbszélső: De hiszen mindenki ezt szeretné,....megbízni bennük, hinni nekik,...és rájuk szavazni 3 év múlva . De nem arra tendálnak a dolgok, hogy ez bekövetkezzen,...éppen a mostani erőszak-kormányzásuk miatt.
@kíváncsivagyok: Szerintem ezt már elfelejthetik azok is akik maradtak. Mindenkivel kibasztak. Akik maradtak azok nem kapnak nyugdíjat (állami).
Akik átmentek 30 év múlva nem kapnak állami nyugdíjat.

(felejtsétek el a nyugdíjat emberek)
@Lumieres: Ez a legszomorúbb az egészben : sokan láttuk előre a 2/3 veszélyeit....és bejött....az éhes Fidesz rávetette magát a hatalom minden ágára , mindenféle kontrollt lehetetlenné téve.....és erőből kormányoz,...holott "simán" is könnyedén menne neki...
Sok rohadék kivette a pénzt a hitsorsosaid kasszájából, most meg a kölcsönük se kell, felháborító aljasság !!
Miért nem a Népszavában jelent meg ez szar? Tönkrement végre?
@kíváncsivagyok: Feléljük a nyugdíjrendszer tartalékait. 12 éves tartalékot. Ezt addig kellene megállítani míg eljut hozzá. 3000 milliárdból magánhadsereget toboroz és bebetonozza a rezsimet 20 évre.
Orbán Mubarak 1 tábor, 1 jelszó!
@Lumieres: Fognak kapni,...de ahogy a bölcs Vezér megmondta, "annyit , amennyit befizetnek a kasszába " !!! Az meg megnézem, hogy lesz - e annyi , mint a manyuppal együtt lett volna , ha nem államosítják...
akarsz 80 millió ellenséget? Szavazz 0rbánra!!!
@kíváncsivagyok: én eddig az államnak kábé 6 millió nyugdíjjárulékot fizettem. ezt is bebukta mindenki aki maradt, sőt élete végéig tartó fizetési kötelezettséget vállalt, amiért semmit se fog kapni.
Hehehe hülye köcsögök vagytok, akárcsak a low quality Index-linkelt blogbejegyzések szerzői :) Sötétek, épp hogy csak írni tudnak... Savanyú a szőlő, mi, köcsögök?

:)
@Lumieres: 100 ezer embert ennyire még nem aláztak meg ebben az országban amióta itt élek. Bár nem vagyok túl öreg.
@Lumieres: Ez a szomorú : az elmúlt 20 év alatt ez a lépés (a manyup rendszer ) volt az EGYETLEN előrelátó , bölcs intézkedés , még akkor is , ha sokaknak kötelező volt belépniük (anyagi veszteség nélkül)....erre, a Vezér , a napi politikai túlélése miatt tönkretette...ha feleszmélnek az emberek,...nagyon nem fogják megköszönni néki....
@Lumieres: Én még ilyen kibaszást életemben nem láttam. Az összeg is elképesztő. 3000 milliárd. Már majdnem összemérhető Mubarak Vagyonával.
@Lumieres: bevezetted a propagandát, mi, hülyegyerek? Megalázni te barom... ez egy törvény. A kötelező magánba lépés az nem volt akkor megalázás... az is törvény volt. Hehehe
@Lumieres: Eszem megáll 30 évre előre megígérni valamit , amit ma is nehezen tud az Állam teljesíteni !,!?
@Viktor_Viccnélkül: Az a legszomorúbb, hogy már észre se vesszük mennyire megaláz minket a hatalom. Ugye viktor?
Nem aláz meg, a törvény törvény. Ha nem tetszik a többség törvénye, akkor ne legyél állampolgár
@kíváncsivagyok: Nincs igéret. Nem igér az állam semmit. Annyit állítanak, hogyha lesz 30 év múlva még nyugdíj, akkor kapsz napi 2$-t mert ennyi jut. És még annak is örülni fogsz.
Lányokfiúk, tévedés azt hinni, hogy a 102 ezer maradó az mind potenciális ellenzéki szavazó. Közelről sem. Ahogy az átlépők se mind fideszesek. Nehéz elhinni, hogy sokan tényleg utánaszámoltak, kikérték szakértők véleményét, és ennek megfelelően cselekedtek?

Én pl. elég jól keresek (plusz 50 nettó a 16%-os szja-val), de lustaságból utána se néztem, hogy érdemes lenne-e maradnom. Fideszes haver számolt-kérdezett, és fideszes létére maradt. Most akkor mi van?

A gazdaság állapota meg egyre inkább irigylésre méltó, már az IMF is csak összevissza csapkod a sötétben. A számokat már nem tudják megkérdőjelezni, marad hát a módszertan. Kösz, nem kérünk belőlük.

Nagy szarban lesz az ellenzék, ha tényleg beindul a gazdaság, az emberek többet fognak keresni - akkor nehéz lesz az ilyen koholt témákkal, mint sajtószabadság szavazókat gyűjteni. Nem lesz még egyszer 2002 meg Werber.
Milyen jó, hogy már most nyugdíjas vagyok, és 30 év múlva már nem leszek.
akkor én magyar ellenes vagyok??
helyes, ha ezt kell mondani az vagyok. De remélem az dom se kell nekik meg semmi se

ja meg remélem mostantol nem lesz kötelező a manyup pénz X%-bol magyar államkötvényt venni szaros pár %-ért , mert ez rosz befektetés
ugyhogy elvárom a nagy vezirtől ezt a tövényt törölje el. Ha már kiirtam magamat a rendszerből akkor mi a turonak is támogassam a semmiért??

A másik Matolcsy akkora hülye mint a segg. Az IMF a fönök mi meg itt pattogunk?? Persze ha szarba leszünk megyünk hozzájuk kunyizni. Szép gerinces állat a Fidesz.
@Lumieres: Csak akkor már nem lesz erőd kimenni az utcára tiltakozni.
Ha most nem állítod meg a vadkankormányunkat, akkor baszhatod.
Egyiptomon múlik egyébként. Ha lenyomják mubaraktot, akkor a mindenhol levadásszák a homo tyrannopitekuszokat.
@OrangeOrder: Nem ellenzéki szavazó hanem ELLENÁLLÓ! Nem ugyanaz.
@OrangeOrder: És mi van ha nem indul be.
Infláció és munkanélüliség = elszegényedés = Lázadás......
@Lumieres: Sőt egy 10 ezres tüntetés már LÁZADÁS!!!!!
ennyit ért a propagandátok, libsikéim - 3%-ot!
kb. megfelel a szavazati arányotoknak...
@Viktor_Viccnélkül: Tényleg ilyen bonyolult dolog ez? Tényleg ennyire muszáj szurkolni és kikapcsolni az agyat?

Ha az a törvény (becsületesen, nyíltan bevállalva), hogy megszüntetik a mnyp-ket, az csak egy rossz törvény, de nem megalázó. A zsarolás része a megalázó, amivel választási lehetőséget hazudnak neked, majd dicsérik a nép bölcsességét, hogy a fejéhez szorított pisztollyal milyen okosan választott. Igazi rendes kommunista módszer, a politikailag torzul szurkolótábor meg még tapsol is neki.

A droidok bármit bevesznek, bármit magyarázgatnak, ha az Viktor szájából jön ki. Ha PONTOSAN ugyanazt az ellenzék akarná, akkor ugyanilyen hévvel ugatnának ellene. Számukra ez a megalázó része, az bólogató alattvalóvá züllesztés, de szegények még észre sem veszik.
szar érzés lehet a libsi bloggernek, amikor a másik oldal kormányzása alatt végre elindul az ország a jó irányba, 8 év hazugság után.
Elolvasta a MH cikket...

Hánynom kell attól hogy azért mert maradtam, fanatikus balliberélisnak, magyarellenesnek vagyok tituálva. Kabd be Sinkovics, véleményem szerint egy fasszopó vagy!

Mikor fogják már fel Orbánék, hogy attól mert utálom a sóskát, még a spenótot nem fogom szeretni??? Egyiket sem szeretem, nem lehet felfogni????

Szerintem ebbe fognak belebukni... Addig szajkózzák manipulatív szólamokat hogy ők maguk is elhiszik és utána az alapján fognak hibás dötéseket hozni (lehet ez már elkezdődött).

"szűkülne a százezres kör is, ha holnap az lenne az elvárás és a feladat, hogy neki kell repülni a Parlamentnek"

Tudod mi szűküljön? Apád fasza, az szűküljön!

"Vakhitről beszélünk, s ez a hit talán nemcsak kártékonysága, de éppenséggel vaksága miatt sem érdemel tiszteletet. "

Hálát adok a Úrnak amiért olyan kegyes hozzám, hogy nem szorulok a tiszteletedre, Sinkovics!!!

"Csak most áll ellen, amikor a rend következik. A mi rendünk."

Ez a két utolsó mondat remek lenne a wikipédia "Gőg" szócikkébe :)
Részemről szánlak amiért újságíróként ilyen szűklátókörű vagy.
@thinker_: Szar érzés lehet egy-az-egyben beszopni azt, amit a Párt gondol. Ha ugyanezeket az intézkedéseket Feri javasolta volna, már az utcán üvöltöznél.
Le vagyok döbbenve... most olvastam el a Sinkovics írását. Ez az ember eccerűbb még a faéknél is. A Magyar Hírlapnál tényleg csak idiótákat vesznek fel újságírónak?
Mi alapján feltételezi ez a szerencsétlen seggfej, hogy a 102 ezer maradó közül senki nem számolta végig, mi lenne jó a számára? Mi alapján feltételezi, hogy csak "ballibsik" döntöttek a maradás mellett? Nem egy fidesz szavazót ismerek, aki azt mondta, hogy marad, mert úgy véli, hogy számára az a jó megoldás.

Áhhh, az a baj, hogy mindig csak felbaszom az agyam az emberi butaságon. Felesleges, inkább nem olvasok többet ilyen Sinkovics féléket.
@Lumieres: meglátjuk, az is lehetséges. De hát a 2/3 az azzal jár, hogy meg kell próbálni esetleg más módszereket is, mint amit a 2010-ig kormányzó pártok helyesnek tartanának.

A februári-márciusi bejelentések kiszivárgott elemei szerint amúgy IMF-lelkesítő intézkedések is bőven lesznek. Akkor majd max. azon lehet durcáskodni, hogy de hát a Bajnaiék is ezt csinálták. A válasz: na és? 8))
@Hungeralien: pedig minden szava igaz...nagy hibát követtél el, szerintem
Akárhogyis történt, a lényeg, hogy az emberek nem tudták (tudják), hogy jól döntöttek-e. És ez az igazi baj. Az elhangzott képlet szerint a maradóknak jómódú embereknek "kell" lenniük. Pedig lehet, hogy csak közvetlenül nyugdíjazás előtt álló pórok. Ha meg nem, akkor az van, hogy a Fidesz mindig bizton számíthatott a jómódú Rózsadomb választóira, akik most? Fene se érti ezt...
@OrangeOrder: Jól beszélsz testvér! :-) Ezek így hétvégén teljesen megbokrosodnak.
"Ne kerteljünk: itt százezer fanatikus balliberálisról van szó. ...
... amelynek természetesen éppen annyi köze van a valódi baloldalisághoz, mint a valódi liberalizmushoz, azaz semmi."

Muhaha.

Adjon már valaki egy értelmező szótárt ezeknek az újságírónak álcázott "12 egy tucat" senkiknek.

Vagy lehet csak egy kis jóga kéne, hogy legyen türelme összeszedni legalább a saját gondolatait, mielőtt megpróbálja azokat világgá kürtölni.
Nem gondolom, hogy pártállás alapján döntöttek, egyszerűen csak számoltak. A két rossz közül a kevésbé rosszat választották.
Egy húsz év múlva nyugdíjba menő, aki a járulékplafon szerint fizeti a járulékot, több pénzre számíthat a magánból, mint az államiból. Ez elég egyszerű és ez alapján döntöttek. Mit kell ezen rágódni és mindenféle elméleteket gyártani?
@Lumieres: A Fidesz kormány sorsa Egyiptomon múlik?
Vazze.
Nem tudom mit szívsz, de hagyd abba.
Ilyen butaságokkal teleírkálni a netet??
Mókás ahogy hülyét csinálsz magadból, de nem kicsit, nagyon.
Folytatást kérünk, nagyon mókás a kínlódásod.
Mi van az ufókkal?
Orbán szövetkezik velük is a demokrácia ellen?

Szemétdombra került a fajtád ideológiája.
Nehéz. Megértem, de attól, hogy átköpködsz a keritésen, még nem fogtok visszakerülni a szeméttelepről.
Írj még valamit, amiről azt hiszed értelmes gondolat.
Hattyúdalnak megteszi.

Létrehozott a multivezérelt bankárkormányod egy rabló rendszert. 8% kezelési költséget raboltak. Később 4,5%-ot. Most kijönnek 0,9%ból. Nahát szép fosztogatás ment itt. Ennek van most vége.
Eddig minden befizetés a nyugdíjasokra ment, aki nem lépett át, az úgy döntött, hogy ennek ellenére ő szarik a szüleire. Az Ő befizetése csak az sajátja, fizessenek nyugdíjat a többiek pénzéből, vagy hitelből, mint eddig.
Szép társaság.
Ne reménykedj a lázadásban, ha kimennétek páran vergődni a nép lenyúzná a bőrötöket.
Nem nektek áll a zászló, lehet kicsit visszavenni a nagy mellényből.
Elég kárt okoztatok. Ne aggódj, a médiatörvény meghagyta nektek a ius latratus-t :)))
Azt legalább ki lehet jelenteni, hogy a Magyar Hírlap (újkori nevén nevén Völkischer Beobachter) Magyarország egyik legszínvonalasabb vicclapjává nőtte ki magát.

Ilyen jókat ritkán röhögök.
@OrangeOrder: Az a baj, hogy amíg Bajnai csinálta, addig nemzetveszejtő IMF-barát hazaárulás volt az egyszeri jobbosdroid szemében. Meg is lett magyarázva (még pár héttel ezelőttig is), hogy miért is maga a gonosz az IMF megszorító politikája. Fel is vette a fonalat minden "hazai szurkoló", és hirtelen mindenki keynesista hitelből-költünk-oszt-jól-felpörgetjük-a-gazdaságot specialista lett.

Hopp, gyors váltás, duplagondol, most már az IMF-barát megszorító intézkedéseknek kell tapsolni. És tapsolnak, bazmeg, tapsolnak. Magyarország mindig is Eurázsia ellen folytatott háborút.

Ez a szörnyű: nincs egy szál saját vélemény, egy szál saját gondolat sem. Az van, amit a Párt akar, annak kell tapsolni.
Egész Magyarország két elcseszett agyament fociszurkolótáborrá vált, ahol már régen nem az számít, hogy mi történik, csak az, hogy tapsoljunk a saját oldalnak és utáljuk a másikat.
Viktor_Viccnélkül egy rablóbérenc féreg.
Csak hogy egyértelmű legyen.

Hungarisztán
Százezer kiközösített: a rendszerváltozás bukása 2011.02.01 17:59:00

Viktor_Viccnélkül 2011.02.01 21:43:16
Engem mint alkalmazottat a kormány fizet. A Ti elkobzott nyugdíjatokból kapom a fizetésemet. És én is nyugdíjat kapok majd ha eljön az idő. Tehát:

az én nyugdíjamat a tietekből kapom !!!! :D
És imádom a pénzeteket, pedig nincs is szaga!
Orbán: "2020-ig nem lesz eurónk"

értsd: 'az eurózónának még fel kell zárkóznia hozzánk'

Matolcsy: "az IMF kérjen elnézést tőlünk, amiért benézték a 2010-es deficitet"

értsd: 'hagyjanak már a hülye excel-tábláikkal, nekünk ilyen szarokra nincsen szükségünk! én mindig fejből mondom a számokat'
@belepofázok: "nagy hibát követtél el, szerintem"

Miért, szerinted nekem szükségem van még több szolgálati időre vagy egyáltalán nyugdíjra?

Szerinted is libsibolsi vagyok, mi?

Különböző pártokra szavaztam már életemben (Fideszre is), de ha nem jön valami értelmes párt, a következő választáson egy darab szart fogok a borítékba tenni.

Nézd csak: www.median.hu/kepek/upload/2010-12/3abra20101216.png?options=width:645;height:420;quality:100;

Én a szürke vonallal jelölt 30%-ba tartozom, nem a naranccsal jelölt 44%-ba, sem a pirossal jelölt 13%-ba.
Kétszer akkora a tábora azoknak akiknek nincs pártkötődése mint az MSZP-nek, meghaladja a Fidesz támogatottságának a 2/3-adát (csak hogy a bűvös számot is használjam).

Érted már?

Leírom másképp: három fideszesre jut egy emeszpés és kettő olyan, aki sem az mszp-t sem a fideszt nem szereti.

Elhiszed hogy van élet a fideszen és mszpn kívül, vagy bevérzett a retinád és mindent narancsban látsz?
@kíváncsivagyok: Egyetértek. Végre egy előrelátó intézkedés és most nullázzák. És ezzel eljátszák egy hasonló (szükséges) rendszer bevezetésével szemben a jövőbeli bizalmat ... agyrém.
Eléggé korlátozott egybites gondolkodású lehet ez a magyarhírlapos köcsög, ha komolyan el is hiszi azt a sok sületlenséget, amit leírt. Kedves Sinkovics úr, az a 102 ezer ember, akit te vérig sértesz nem azért maradt a mnyp-ában, mert tudatosan szocik által félrevezetett, hanem mert van saját elképzelése a jövőről, valamint nem enged a kormány zsarolásának. Komolyan mondom, ha ezeknek (még lásd Huth) OV személyesen szarna a szájába, azt is a Nemzeti Együttműködés nagyszerűségeként fognák fel. :)
@Hungeralien: nem vagyok fidesz-fan, de rosszul számoltál, sajnos. és már te is rájöttél, ezért örjöngesz...
@Sieg: az IMF-hitelt felvenni eleve nagy gáz volt - mármint hogy odáig egyáltalán eljuthattunk. A hitelből-költünk-rajongásra nem is emlékszem.

Az IMF elemzését olvasva azért ők se maradéktalanul boldogok, voltak szívesek, és adtak tippeket, hogy pontosan hogyan kéne csinálnunk, hogy még jobb legyen :) nem beszélve a NGM visszaszólásáról a témában.

A "ha ők ezt csinálják, akkor csak szar lehet"-mentalitás már min. 10 éve megvan a hazai társadalomban, ez már csak ilyen.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy Viktor maradt-e vagy visszalépett. Meg a sleppje.
Érzek némi személyes érintettség okán megérthető sértettséget.
@Kalmár: Sajnos fogalmad sincs a megtakarításokról és a nyugdíjrendszerről, csak visszaköpködöd azt, amit előrágtak a szádba, mert... mert mittudomén, szurkolni kell.

Emellett hazudsz (vagy ilyen hülye vagy). Talán a Hírlapban nem írták meg, de ugye az egész arról szól, hogy aki visszalép, az ugyanannyit fizet a közösbe is, mint aki nem. Csak kedvenc "jobboldali" kormányotok megígérte, hogy ennek ellenére ebből semmit sem lát majd vissza.
@Hungeralien: Igazad van. van élet ezek túl is.
Kormányképes erő azonban, akikre rá lehetne bízni közös dolgainkat: NINCS
A sokféle elégedetlen ember akaratát nem lehet megfogalmazni, képviselni, mert azok sem homogének.
Valakinek pedig irányítani kell.
Nem az a kérdés, hogy te kiben bízol vakon.
Az egyszerű. Senkiben.
Az a kérdés kinek az értékrendszere mentén alakuljanak INKÁBB a napi fontos dolgok.
Oktatás, egészségügy stbstb. Olyan párt, hogy egyik sem ,nem létezik.
Ha egy kupac szartól vársz jobb életet, akkor örök ellenzéki leszel.
Persze ez sem baj. Vagyunk elegen, ilyen is olyan is kell.
@cson: Matolcsy, mint akkor réges rég, most is feleségére bízta a döntést. :)
@OrangeOrder: "A "ha ők ezt csinálják, akkor csak szar lehet"-mentalitás már min. 10 éve megvan a hazai társadalomban, ez már csak ilyen."

Így igaz. Ettől még nem kell beállni a droidsorba, mert iszonyú megalázó.
@kíváncsivagyok:

"Eszem megáll.....van ember aki előre tud , mer garantálni valamit 20 - 30 - 40 évre előre ?? És van ennyi hülye...aki elhiszi ???"

Gondolom te meg azt hiszed el, hogy a nyugdíjpénztár tud / mer garantálni 20-30-40 évre. Gondolom nem hallottál még tönkrement és szétlopott magánnyugdíjpénztárakról pl. az USA-ban. De hogy ne menjünk messzebbre, van osztrák ismerősöm, aki bukta a nyugdíját, mert megbízott egy pénztárban... szóval ne ítélj, hogy ne ítéltess...
@Sieg: Nos te ostoba paraszt. Mivel nem szóltam hozzád és egyből így nyitsz, azt tudnám mondani, hogy hazug, hülya a te anyád aki elhitete veled, hogy érdemes levegőt venned.
Mivel pofás náci neved is van, duplán le vagy szarva.
Válaszoljon neked Szent Péter
Szerintem maradhatunk abban, hogy két rossz verzió közül lehetett választani.

Szüleim úgy döntöttek, hogy apám marad, anyám visszalép. Apám keres jobban, ráadásul neki önkéntese is van. 3,5m van a magán-számláján. (Anya tanítónő egy falusi iskolában.)

Én visszaléptem, volt kicsit több, mint 3k a számlámon. (Bár nekem is van önkéntesem.)

Két öcsém meg még egyetemista.

Egyikünk sem szavazott az MSZP-re, SZDSZ-re. (Szvsz nem is fogunk...)
Takarodjon az anyjába a cikkíró!!!
@Sieg: engem szórakoztat :) de tényleg, arra leszek kíváncsi, HA tényleg növekszik tovább a GDP, stabil marad a forint, és lemegy 60% alá a GDP-arányos államadósság, akkor szokás szerint feljebb mozdul-e majd a Maslow-piramison a nép, és majd olyanokba fog belekötni, hogy miért ilyen gagyi a Nemzeti színház :D
Valamit nem értek.

Van ebben az országban hárommilla nyuggdíjas meg durván ugyanennyi, aki még nem dolgozik, tehát szintén nem lehet mnyp-s.

Marad cirka négymilló. Ebből hárommillió mnyp-s (volt). 1998 óta kötelező csak az mnyp, azaz aki ez előtt kezdett dolgozni, annak nem volt sose kötelező. Azóta 13 év telt el. E szerint (kábé) a 19-41 éveseknek lehetett kötelező, a 42-62 éveseknek nem.

Ha a mortalitást is beleveszzük a képletbe, e szerint a manyuposok legalább FELE önként lépett be a rendszerbe.

Mi a kibaszott rücskös orbánviktorfasz volt nekik kötelező, baromarcúak?!
Orbán szimplán napóleon-komplexusos megszállott diktátor.
@közlekedési bűnöző: A államról TUDJUK hogy rossz gazdája a nyugdíjaknak,..... NAGÁNNYUGDIJKASSZKRÓL meg HIPOTÉZIS hogy ellopják-tönkremennek és nem tendencia, avagy Matolcsi hülye , hogy belépett,....mert néki nem volt kötelező !?
@bertrollnok: egyetértek a szüleiddel. Mi is így csináltuk asszonnyal: ő lett államis, én magán. Valaki jól jár, a pénz az ablakban, családban marad satöbbi.

A zorbán meg kapja be! :))
@bertrollnok: Drukkolok nektek,....hogy 3 év múlva a Fideszre tudjatok nyugodt szívvel szavazni.... Amúgy meg a szüleid mindenféleképpen buktak!!....vagy Anya , vagy Apa részéről....ezt köszönhetitek Orbánnak....majd ha aktuális lesz...
a magánnyugdíj-pénztári rendszer messze nem tökéletes. az értékpapír-piacok 7-8 évente összezuhannak, a portfólió-menedzserek jövőbelátó képessége igen korlátozott, bármi megtörténhet.

az állami felosztó-kirovó nyugdíjpillér ugyan garantált nyugdíjat biztosít, nominálisan; a kérdés az, hogy mennyi lesz a vásárlóereje.

a két pillérnek teljesen különböző kockázatai vannak, a kombinált kockázatuk viszont alacsonyabb (VOLT), mint a kockázataik összege.

ez most szét lett baszva, és MINDENKI rosszabbul járt: az átlépők elbukták a nyugdíjuknak a potenciális tőkepiaci (szakszóval: "tőkefedezeti") lábát; a maradók pedig elbukták a garantált állami nyugdíjat, és még le is lettek húzva, mert továbbra is fizethetnek a közös nyugdíjpillérbe, úgy, hogy soha semmit nem látnak belőle. ráadásul még a tőkepiaci kockázatot is futják. valószínűleg a maradók rosszabbul jártak, a maradás egyik fontos oka lehetett, hogy egyszerűen nem akarták veszni hagyni az addig felhalmozott megtakarításukat (egy olyan rétegről beszélünk, akik a közösbe is, és a magánba is többet fizettek / fizetnek, mint az átlag).

de mondhatunk bármit a portfólió-menedzserekről, egy dologra mérget vehetünk: akármelyik random portfóliókezelő is jobban tud számolni, és jobban ért a gazdasághoz, mint egy matolcsy.

aki nem érti, hogy mi a probléma ezzel az egésszel, miért rossz döntés ez, amit a kormány csinált, az vagy teljesen hülye, vagy fogalma sincs az egész nyugdíjrendszerről.
@bertrollnok: egyetértek a szüleiddel. Mi is így csináltuk asszonnyal: ő lett államis, én magán. Valaki jól jár, a pénz az ablakban, családban marad satöbbi.

A zorbán meg kapja be! :))
Hihetetlen......hogy lehetnek emberek, izé fidesz droidok ilyen alacsony értelmi színvonalon....hogy még mindig simán beszopják a Zsebmusszolini-Matolcsi-Szíjjártó-Selmeczi féle válogatott ostobaságokat.
Mekkora IQ kellhet ehhez? -10?
@Kalmár:

Remélem nem leszek örök ellenzéki, szoktam választani. Az önkormányzatit tavaly kihagytam, kirándulni mentem. Bárkivel fogadtam volna a végeredményre akármilyen rossz oddsra...

Nyilván olyanra nem szavazok aki már leszerepelt így vagy úgy. Ebben a tekintetben Orbán számomra 8 éve elhasznált.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a 30% hatalmi vákumot (mert ez egy hatalmi vákum) be fogja tölteni egy hataloméhes újonc párt (ez nem pejoratív, minden párt hataloméhes!). Túl sok az a 30% hogy ne így történjen.

Ráadásul trendszerűen nő az a 30%, a Fidesz akkor lesz bajban, ha ez nagyobb lesz mint az ő támogatottságuk.
Mert akkor ugyanolyan nevetséges bohóc lesz Orbán is mint a hiperaktív Gyurcsány.
Majd mondja, csak mondja a mantrákat, de már az emberek egymás között több olyannal fognak találkozni ismerősi körben akik hányni fognak a mantráktól.

Kell egy karizmatikus vezető, szponzorok, egy koncepció fűszerezve némi demagógiával (de könyörgöm, ne annyival mint Orbán!!!) és máris készen lesz egy új néppárt.
A Fidesz egyelőre jól áll szponzorokkal (gyk oligarchákkal mint OTP/Csányi), támogatottsággal is, de még van 3 év.

Az is lehet, hogy a csöndes Fideszesek (pl Pokorni) sem véletlenül csöndesek.
No meg csak nekem tűnik úgy Tarlós hogy láncos kutya lett?
@Humperdickk: Óóó.....nem jól mondod.....nem " valaki jól jár " közülünk....hanem az egyikőtök (már megbocsáss' ) SZOPIK....és nagyon rosszul jár
@Viktor_Viccnélkül: "Nem aláz meg, a törvény törvény. Ha nem tetszik a többség törvénye, akkor ne legyél állampolgár"

már bűn gondolkodni merni? saját véleménnyel bírni?
Amikor az extra-adókat kivetették az áruházláncokra,energiaszolgáltatókra,bankokra,akkor azt ígérték, hogy biztasítani fogják, szigorúan ellenőrzik, hogy azok a plusz terhet (sarcot) ne háríthassák át a fogyasztókra, ügyfelekre.

Mit látunk? Az alapvető élelmiszerek ára olyan mértékben emelkedett, amely jóval meghaladja a bejelentett inflációt és a multik majd nemcsak a szolidaritási adót fizetik ki nevetve, hanem az eddiginél jóval nagyobb extra profitot is zsebrevágnak és kivisznek külföldre.

Matolcsy egy hatökör, idióta. Sajnos, hogy erre is mi fázunk rá.

Én már nyugdíjas vagyok, a mnyp nem érintett. De kibabrálok velük, még legalább 40 évig élek...
@Kalmár:

Remélem nem leszek örök ellenzéki, szoktam választani. Az önkormányzatit tavaly kihagytam, kirándulni mentem. Bárkivel fogadtam volna a végeredményre akármilyen rossz oddsra...

Nyilván olyanra nem szavazok aki már leszerepelt így vagy úgy. Ebben a tekintetben Orbán számomra 8 éve elhasznált.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a 30% hatalmi vákumot (mert ez egy hatalmi vákum) be fogja tölteni egy hataloméhes újonc párt (ez nem pejoratív, minden párt hataloméhes!). Túl sok az a 30% hogy ne így történjen.

Ráadásul trendszerűen nő az a 30%, a Fidesz akkor lesz bajban, ha ez nagyobb lesz mint az ő támogatottságuk.
Mert akkor ugyanolyan nevetséges bohóc lesz Orbán is mint a hiperaktív Gyurcsány.
Majd mondja, csak mondja a mantrákat, de már az emberek egymás között több olyannal fognak találkozni ismerősi körben akik hányni fognak a mantráktól.

Kell egy karizmatikus vezető, szponzorok, egy koncepció fűszerezve némi demagógiával (de könyörgöm, ne annyival mint Orbán!!!) és máris készen lesz egy új néppárt.
A Fidesz egyelőre jól áll szponzorokkal (gyk oligarchákkal mint OTP/Csányi), támogatottsággal is, de még van 3 év.

Az is lehet, hogy a csöndes Fideszesek (pl Pokorni) sem véletlenül csöndesek.
No meg csak nekem tűnik úgy Tarlós hogy láncos kutya lett?
A következő nem Fidesz kormány első intézkedése lesz, hogy a maradók állami nyugdíjjogosultságát visszaállítja, legyen az 3, 7, de akár 11 év múlva. Erre valószínűleg sokkal hamarabb is sor kerül a strassbourgi bíróság döntése szerint. Tehát akik visszaléptek, csúnyán megszívják, sajnos azok is (pl. közalkalmazottak) akik nem tehettek mást. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy amit egy Orbán vagy egy Matolcsi ma kijelent, annak bármilyen relevanciája lesz 10 15 vagy 20 év múlva.
@Hungeralien: "Az is lehet, hogy a csöndes Fideszesek (pl Pokorni) sem véletlenül csöndesek. "

vagy Varga Mihály, például.. a normálisabb fideszesek elég komolyan rájönnek most, hogy mi az a "kognitív disszonancia"...
@Kalmár:

Remélem nem leszek örök ellenzéki, szoktam választani. Az önkormányzatit tavaly kihagytam, kirándulni mentem - úriember biztosra nem szavaz :D

Nyilván olyanra nem szavazok aki már leszerepelt így vagy úgy. Ebben a tekintetben Orbán számomra jó ideje elhasznált.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a 30% hatalmi vákumot (mert ez egy hatalmi vákum) be fogja tölteni egy hataloméhes újonc párt (ez nem pejoratív, minden párt hataloméhes!). Túl sok az a 30% hogy ne így történjen.

Ráadásul trendszerűen nő az a 30%, a Fidesz akkor lesz bajban, ha ez nagyobb lesz mint az ő támogatottságuk.
Mert akkor ugyanolyan nevetséges bohóc lesz Orbán is mint a hiperaktív Gyurcsány.
Majd mondja, csak mondja a mantrákat, de már az emberek egymás között több olyannal fognak találkozni ismerősi körben akik hányni fognak a mantráktól.

Kell egy karizmatikus vezető, szponzorok, egy koncepció fűszerezve némi demagógiával (de könyörgöm, ne annyival mint Orbán!!!) és máris készen lesz egy új néppárt.
A Fidesz egyelőre jól áll szponzorokkal (gyk oligarchákkal mint OTP/Csányi), támogatottsággal is, de még van 3 év.

Az is lehet, hogy a csöndes Fideszesek (pl Pokorni) sem véletlenül csöndesek.
No meg csak nekem tűnik úgy Tarlós hogy láncos kutya lett?
Sok hülyeség olvasható itt ma is. Igen az a 102 ezer nagggyon sooook!!!! 3 millióból.....barmok.
@Kalmár:

Remélem nem leszek örök ellenzéki, szoktam választani. Az önkormányzatit tavaly kihagytam, kirándulni mentem. Bárkivel fogadtam volna a végeredményre akármilyen rossz oddsra...

Nyilván olyanra nem szavazok aki már leszerepelt így vagy úgy. Ebben a tekintetben Orbán számomra 8 éve elhasznált.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a 30% hatalmi vákumot (mert ez egy hatalmi vákum) be fogja tölteni egy hataloméhes újonc párt (ez nem pejoratív, minden párt hataloméhes!). Túl sok az a 30% hogy ne így történjen.

Ráadásul trendszerűen nő az a 30%, a Fidesz akkor lesz bajban, ha ez nagyobb lesz mint az ő támogatottságuk.
Mert akkor ugyanolyan nevetséges bohóc lesz Orbán is mint a hiperaktív Gyurcsány.
Majd mondja, csak mondja a mantrákat, de már az emberek egymás között több olyannal fognak találkozni ismerősi körben akik hányni fognak a mantráktól.

Kell egy karizmatikus vezető, szponzorok, egy koncepció fűszerezve némi demagógiával (de könyörgöm, ne annyival mint Orbán!!!) és máris készen lesz egy új néppárt.
A Fidesz egyelőre jól áll szponzorokkal (gyk oligarchákkal mint OTP/Csányi), támogatottsággal is, de még van 3 év.

Az is lehet, hogy a csöndes Fideszesek (pl Pokorni) sem véletlenül csöndesek.
No meg csak nekem tűnik úgy Tarlós hogy láncos kutya lett?
@ob.szerver: "Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy amit egy Orbán vagy egy Matolcsi ma kijelent, annak bármilyen relevanciája lesz 10 15 vagy 20 év múlva."

vagy: ugye senki nem gondolja, hogy amit egy orbán meg egy matolcsy ma elkölt, azt bárki is vissza tudja adni 3, 7, 11 év múlva?!

(aki maradt a mnyp-ban, az még visszakaphatja az állami nyugdíjjogosultságot, de a visszalépők soha nem látják a most az államkasszába vándorló megtakarításukat)
Internal server error magyarul azt jelenti hogy "köszönjük hozzászólását"????
@OrangeOrder: figyelj csak! "Nagy szarban lesz az ellenzék, ha tényleg beindul a gazdaság, az emberek többet fognak keresni - akkor nehéz lesz az ilyen koholt témákkal, mint sajtószabadság szavazókat gyűjteni"
- ha és amennyiben beindul a gazdaság.... ? Nálad ugye beindult, te jól érzed magad... és mi lenne, ha képes volnál azt felfogni, hogy ma Magyarországon 3millió mélyebb szegénységbe zuhant - orbánnak hála, 3milliónak csökkent a nettója (ebben a fél millió munkanélküli is benne van)- orbánnak hála! A jelenleg 5millió aktív korú magyarnak nem lesz nyugdíja (amire most garanciát vállal, hogy szét ne röhögjem az agyam)soha - orbánnak hála.
Tehát mikor, és mi az apámfüléből indulna be a gazdaság? - hacsak nem a te plusz 50ezer nettódból, amire amúgy veri magát orbán: mert azért kaptátok a többletet, hogy ti gondoskodjatok a gazdaság felvirágoztatásáról! Elkezdted már? Hány embernek is adsz munkát, hogy elégedett legyen ezzel a narancsszínű fossal?
Tehát az ellenzék "pofáját" csak akkor lehet befogni, ha az emberek (és nem te) többet fognak keresni - és hidd el baromi nagy pofával fog az ellenzék röhögni, ha így lesz, mert akkor elégedett lenne és le se szarná a kormányt.
(de amíg ilyen szarul működik, addig egyre nagyobb lesz az ellenzék) - ezt nem tudják a fideszben, mi?
@Hungeralien: Nem, Tarlós nem lett láncos kutya, mindig is Orbán seggnyalója volt.
@ob.szerver:
Maximálisan egyetértek. Ennek a ki vagy zárva a nemzettestből, és nem kapsz állami nyugdíjat dumának semmi jelentősége nincs azokra akiknek van mondjuk minimum 10 évük a nyugdíjig. Sajnos így is sokan bevették és nem merték meghozni a helyes döntést....
@compound interest: korrekt. Annyiban kiegészíteném, hogy a jogosultsági évek nem vesztek el, azaz 20 év utána a nyugdíj, 15 után a résznyugdíj még jár. Egyelőre. Nekem például... (És még az ebből finanszírozott adókedvezményt is felveszem, könyörtelenül. :)
@thinker_: Írígylem az optimizmusodat! Hol tapasztaltad, hogy elindult? Mert én is ode megyek. Már nagyon-nagyon hiányzik az a régen tapasztalt fellendülés.
@compound interest: korrekt. Annyiban kiegészíteném, hogy a jogosultsági évek nem vesztek el, azaz 20 év utána a nyugdíj, 15 után a résznyugdíj még jár. Egyelőre. Nekem például... (És még az ebből finanszírozott adókedvezményt is felveszem, könyörtelenül. :)
@ob.szerver:
Maximálisan egyetértek. Ennek a ki vagy zárva a nemzettestből, és nem kapsz állami nyugdíjat dumának semmi jelentősége nincs azokra akiknek van mondjuk minimum 10 évük a nyugdíjig. Sajnos így is sokan bevették és nem merték meghozni a helyes döntést....
@Hungeralien: Nekem nem úgy tűnik, hogy a jobboldalon lenne vákuum. Ha valami akkor egy szocdem párt hiányzik a palettáról.
Szélsőjobb és középjobb van. A baloldalon meg csak romok egyenlőre. ha létejön új alakulat, akkor az a baloldalon várható.(szerintem)
Tarlós, ha jól figyeled szembement 2 Fideszes kerületi polgármesterrel is. Sosem lesz lakáj.
Meg is lepett, hogy nem egy "szófogadó" embert tettek oda, mint a közt. elnöki székbe.
Persze nehéz feladatra nehéz emberek kellenek.
A Fidesz népszerűsége pedig törvényszerűen nem maradhat ekkora. Nem is lenne sokáig egészséges.
Most azért ilyen magas, mert totális erkölcsi csődbe erőltette Fletó a baloldalt. nem voltak elég erősek(tisztességesek), hogy lerúgják magukról. Szilyn meglepődtem, neki lett volna esélye. Ő is csendben tűrt. Szóval a támogatás idővel csökken és létrejön egy balközép új párt. Az a baj, hogy az öregek Lendvai, Fletó, Kovács már használhatatlanok a fiatalok meg ülnek a börtönben. Még nem látszik, hogy ki tölti be a a váltópárt helyét.
Abban egyetértünk, hogy előbb utóbb lesz valaki.
Nem látja át a kérdést az, aki azt mondja hogy a 102.019, aki maradt, az nem vesz részt a nyugdijak "finanszirozásában"

Egyszerűsitett matek példán keresztül 1 évre

állami rendszer: befizetsz 400 egyég TB-t
1 év múlva nyugdijba mész, normál esetben a díjszámítás alapja az ekvivalencia elv, ami azt mondja ki, hogy
A bevételek várható értékének jelenértéke = a kiadások várható értékének jelenértékével, természetesen nem tagokra, hanem a tagok összességére nézve = amit befizetnek azt ki is fizetik

A mi példánkban legyen az infláció 5% azaz a te elvárásod az hogy a múltban befizetett 400 egység helyett 420-et fizessenek ki. Vagyis megjelenik a nominális "hozam" amit annyit szidtak, mármint hogy az állampapir után kamatot kell fizetni. Barátom, te aki az állami rendszerben vagy, utánad is kamatot kell fizetni, csak ez implicit, nem tárgyiasul, a rendszer belső adósága. Gondolj bele a szüleid esetleg 10Ft-os órabérrel kezdték, ha nincs implicit hozam, 1 kg húst nem tudnának most venni a nyugdijból

egy MANYUP tag esetén ez

75% = 300 a befizetés az államiba (munkaadói járulék) ezután 315 egységet vársz mikor nyugdijba mész

25% = 100 a MANYUPBA, aminek nagyrészén államkötvényt vesznek, aminek a hozama nem sokkal van az infláció felett (lásd reálhozam 10 év alatt). hozammal 105

Végeredmény 420

Ja igen, a vásárlóértéke a 400 illetve 420 egységnek is ugyanannyi, kapsz rajta most 2 kg krumplit (200Ft/kg) vagy később 210Ft/kg áron.

Végeredmény az az 54% férfi és 70% nő aki megéri a nyugdijkorhatárt az a hazaáruló, mert kell nekik a krumpli

Szerintem éppenséggel a másik irányba kellett volna lassan vinni a rendszert, állami alapnyugdij + private adott jövedelem felett.
Mondjuk akkor nem lett volna értelme 13 meg 14 havi nzugdijat igérni.

Persze a jelenlegi nyugdijakat ki kell valalmiből fizetni...

Pontifex (egy a 102019-ből)
@Sieg: @thinker_: "szar érzés lehet a libsi bloggernek, amikor a másik oldal kormányzása alatt végre elindul az ország a jó irányba, 8 év hazugság után."
Írígyellek az optimizmusodért. De azért elárulhatnád, hol tapasztaltad azt , hogy az irány jó? Mert akkor érezni kell a fene nagy fellendülést. Ha elárulod, hol tapasztaltad, akkor odamegyek én is.
na, internal server error. Fabius, mi van, matolcsi itt is beszól, nem csak az ájemefnek?
@Gizi a laborból: "Mit látunk? Az alapvető élelmiszerek ára olyan mértékben emelkedett"

No igen. Tej, kenyér. Pont ezen gondolkodtam ma reggel bevásárláskor. Csak tejet és kenyeret vettem, papírpénzem nem maradt a tegnapi buli után, azt hittem az apróból ki tudom számolni...

De meglepetésemre nem, kénytelen voltam kártyával fizetni, még utána is néztem:
www.nyugatmagyar.hu/gyori_hirek/mennyivel_dragult_a_kenyer_a_tej_vagy_az_etolaj_10_ev_alatt/2200167/
@kíváncsivagyok: és melyikünk jár rosszul? be is bizonyítotd, vagy csak ugatsz?
@Sieg: Bocsánat, a fenti megjegyzésem CSAK Thinkernek szólt!
@térfél: jól mondod. Ha 2014-re a többség tényleg sokkal szarabbul fog élni, akkor a Fidesz akár újra ellenzékbe is szorulhat. De ezt még senki nem látja előre biztosan, csak azt hiszi. Ehhez persze nem ártana valami olyan csoportosulás az MSZP-LMP (akár Jobbik)-vonalon, akiről elhiheti a most lázongó réteg, hogy tényleg képesek lennének bármit is jobban csinálni. Mert ezt az MSZP-ről hadd ne higgyem el.

Ettől függetlenül most először lett jobb annak a rétegnek, akik az adók kb. 80-90%-át fizették be eddig és a legjobban húzták le őket: a közép- és felsőosztálybelieknek, legálisan dolgozó, rendesen bejelentett gyerekeseknek! Akik becsülettel vállalnak és taníttatnak gyerekeket, akik után fizetnek minden járulékot... talán nem érdemelték meg? Akinek több van, annak szedjük el, ez a megoldás?

És tényleg sajnálom azt, akinek most valóban kevesebb lett a nettója (kevesebbnek, mint ahányan ezt állítják) - de amúgy amikor a devizahitelesekről volt szó, akkor minket nem sajnált senki, csak belénk rúgott még egy nagyobbat.
egy biztos: önmagában sem az állami nyugdíj, sem a Mnyp nem lesz elég arra, hogy 20-30 év múlva bárki is megéljen belőle. (OK, a bankigazgatóknak lehet, hogy durva lesz a mnyp megtakarításuk, de én most az átlagra gondolok)

az igazság az, hogy együtt sem lettek volna elegendőek!! ha bármi pozitívuma van ennek az egész mnyp-cirkusznak, az talán az, hogy előrébb hozta a vitát erről a dologról. mindenkinek el kell kezdenie takarékoskodni pluszban ezek mellett..

nagyon nagy parák lesznek még ezzel a nyugdíjkérdéssel, és az orbánéktól ez teljesen független, sőt, az elmúlt 8 évtől is független, itt 30-40 évek demográfiai folyamatai azok, amik számítanak. (más országokban is ez lesz az egyik legnagyobb probléma, nemcsak nálunk)

viszont a fidesz megtette azt a szívességet az elkövetkezendő akármilyen színezetű magyar kormányoknak, hogy 20-30 év múlva is vissza lehet majd mutogatni a fideszre, hogy ők baszták szét a nyugdíjrendszert. ami persze nem igaz, mert ez ennél sokkal összetettebb, de az emberek, mint ahogyan most is láthatjuk, az egyszerű magyarázatokra vevők.

ugyanígy megtették azt a szívességet a válságtól sújtott multiknak, hogy leépítésnél és áremelésnél a kormányra mutogathassanak, amikor lehet, hogy különadók nélkül, simán a válság miatt is leépítenének / árat emelnének.

a bankoknak is megtették azt a szívességet, hogy ha a jól fizető ügyfelek őrjöngenek a magas kamatok meg költségek miatt, lehessen ujjal mutogatni a kormányra.
@Hungeralien: Na ugrott a válaszom, pedig dolgoztam rajta:)
Röviden:
Előbb utóbb lesz új párt a palettán, de nem hiszem, hogy a jobboldalon. Ott van egy radikális párt aki kiszolgálja az ilyen irányú igényeket és van egy középpárt a dolgozó gyereket nevelő konzervetív középréteg képviseletében.
A baloldalon vannak romok.
Fletó az alapokig lerombolt mindent.
ha valahol lesz új párt akkor inkább ott.
Egy normális szocdem pártnak lenne létjogosultsága. Persze nem lehet sem újgazdag milliárdosnak készülő bűnözőkkel (Hagyó, Zuschlag stb) és a volt diktatúra felkent vezetőivel sem (Lendvai, Kovács, Fletó)
Egywenlőe nem látni ki köré épülne ki de egyetértünk, hogy lesz ilyesmi.
A Fidesz népszerűsége pedig törvényszerű, hogy nem maradhat ekkora. Most a baloldal erkölcsi megsemmisülése okozza ezt. Ha jó irányba mozdulunk meradnak kormányon, ha nem akkor....
Fogalmam sincs ki lenne képes erős hiteles kormányt alakítani.
@Viktor_Viccnélkül: Akkor nem vették el a lóvédat, kisgyerek! Tőlem pl. most 2,5 millát raboltak el. Ezt minek nevezed? Nembaj meglátjuk mit szól az AB, ha lesz még. Ennyi agymosottat! Komolyan...
@kíváncsivagyok: Látod, hogy volt 2milla 900ezer ember aki elhitte. Jó sokukat megértem, mert mondjuk 19 év szolgálati idő után nehéz döntés. De találkoztam olyannal aki a 89 forintos reálhozamért lépett vissza...
@Kalmár: nocsak furcsa dolog ez a net. eltűnnek és előkerülnek kommentek.
@stirlitzist: "Nembaj meglátjuk mit szól az AB, ha lesz még."

AB --> "puppets on strings"
@stirlitzist: Nono, azt te vetted el a nyugdíjasoktól.
Ráadásul nem néztél jól körül, mert úgy hiányzott az a kis pénz az állam bácsinak, hogy közben kilopták a szemedet a világ legnagyobb adóján, az eu legnagyobbáfáján és az emiatt felvett hitelek kamatain keresztül.
Jó hogy félretetted, de olyan áron, hogy....
Mostantól a kötelezőn felül tehetsz félre.
Nem abból.
Pici különbség.
Persze mi agymosottak ezt nem érthetjük.
Kérd a veszteségedet Fletó bácsitól aki mindezen kiváló takarékossági program közben 20ezer milliárda növelte a sarat.
@OrangeOrder: Sajnos te eléggé meg vagy vezetve - feleid által. Dehogy sajnálsz te senkit! Mert aki becsülettel él(ne) éppen az nem került be a fidesz pártfogoltjai közé. Annak a rétegnek lett most IS jobb és nem először, akinek eddig is volt mit a tejbe aprítani, szóval maradjunk annál, hogy nem az emeszpétől kell nektek tartanotok, hanem az általatok kicsinek gondolt lecsúszó rétegektől. Ahogyan az a Földközi-tenger partvidékén most divatos... orbán és vele együtt a fideszesek nem akarják látni azt, ami kiböki a világ szemét, és hát az országét is. De csak nyugodtan... áltassátok még magatokat, annál nagyobb lesz a meglepetés, amikor rátok zuhan a valósággal való szembenézés.
"Akinek több van, annak szedjük el, ez a megoldás?" - Igen baszdmeg! Mert akinek kevesebb, vagy semmi nincsen, attól nem lehet!
- matek? Jártál suliba? Mert akkor tudnád, hogy ha a kivonandó nagyobb a kisebbítendőnél, akkor az "eredmény" minusz lesz - és most pont ezt számolgatja a kormány az egész ország elképedésére... a korrupt kis pajtásokról meg ne is beszéljek. Mondjuk, egy meggyesnek, meg bayerzsótikának a magánügyeit miért is Esztergom fizeti közpénzből? Mert nekik kevesebb lenne, ha a saját meg nem érdemelt fizetésükből bíznák meg a magánvádas ügyeiket elsinkofálni szándékozó ügyvédeket? Én viszont tapsikoljak a kormánynak, mert elmebeteg gondolkodású? És hadd menjek már minél előbb tönkre miattuk...? vagy mi?
szoritottam a fidesznek, még a 2/3-nak is.Örültem, amikor meglett. De aztán kiderült, ez a banda gyávább még a sokéves átlagnál is! Lehetett volna, és nagyon jó esély lett volna arra, hogy rendbe tegyék a dolgokat. Még a "fájdalmas" döntéseket is kis veszteséggel lenyomhatták volna az elején. Elég lett volna az elmúlt 8 év töketlenkedéseire rámutatni. De ez a hajó már elment! Ez a törvény aztán felfedi, hogy mekkora kommunisták. Az egész eddigi ideoligizálásuk a Rákosi rendszert idézi, és ugyanúgy mint akkor, ezt is csont nélkül benyalja a nép nagyrésze! Talán vmi régi kínai mondás:"Amelyik nép nem tanul a történelméből kénytelen újraélni azt" A jó hírtalán annyi, hogy ez most már nem tarthat 40 évig, mert nincsenek szponzorok, akik finanszírozzák! Sajnos rossz hírem van a 102 ezer "bátor" embernek is. Nehogy azt higyjék, hogy nem megy a levesbe a lóvéjuk. Ezek tesznek róla, hogy szopás legyen a vége.. Meddig tart olyan rendelkezést hozni, amivel ellehetetlenítik a pénztárakat? Ez már nem is lenne akkora lépés, mint a mostani!
@compound interest:
Legkésőbb Strasbourgnál bukni fog ez az egész.Sajnos addigra a pénz már rég a bányákban lesz. Remélem lámpavason fog lógni ez a féreg.
sinkovicsnak véglegesen beszorult a feje viktor seggébe..de lám egész jól érzi ott magát
@OrangeOrder:
megérdemelni? ez nem érdem kérdése, hanem hogy egy elbaszott költekezés megyó módra
és akinek főiskolás, egyetemista gyereke van az nem érdemli meg?
aki 300e alatt keres nem érdemli meg?
akinek még nincs gyereke nem érdemli meg?
@ati27:
miért? csak ezzel derült ki számodra hogy komcsik? :)
@Kenneth: "Remélem lámpavason fog lógni ez a féreg."

nem jó ötlet! ugye te sem akarod, hogy az 1-bites idióták szobrot állítsanak neki?!

inkább gyógykezelésre kell küldeni Grazba :)
ez a sinkovits ugye nem elmebeteg,csak egyszerűen a feladatát odaadóan végző nyalógép?
A fidesz rettenezes károkaz okozott eddig is ebben az országban. Nem csak a fülkeforradalmuk óta, már vagy tíz év óta. Sikeresen szabotálták ellenzékből az akkori kormányok munkáját. Ezidáig csak két kormány állt neki a szocialista rendszer korhadt maradékainak a lebontásának, megújításának, ami az ország anyagi lerohadásának legfőbb okozói: Bokrosék és Gyurcsányék. Ugye milyen érdekes, hogy pont ez a kettő ember lett a legnagyobb közutálat tárgya? A zemberek visszavágynak a kommunizmus langyos pocsolyájába. Az állam a seggemet ei törölje ki, ha szartam egy nagyot. Nem volt nehéz dolga a fidesznek erre a mentalitásra rájátszani. Nagyon ügyesen csinálták a narancs komcsik. Éljen a párt! Arra már nem akaródzik emlékezni, hogy a nagy közösben anno hogy csorgott a magyar nyála, amikor a Balaton partján látta a "nyugati" ember autóját, életszínvonalát. Pedig ezek az emberek olyan világból jöttek, ahol a nemzetellenes öngondoskodás az elsőszámú jövőkép. Vajon hogy a fenébe lehet, hogy mégis a magyarok nyála csorgott? Akkor főleg a közös volt csak nálunk. Lehet hogy mégis az egypártrendszerben kikényszerített "közös" tehetett az akkori csóróságról? De jó nekünk, várjuk, éljen a csóróság! Éljen a "közös" ideológiája!
@compound interest:
Hiszen látod, hogy a kezelések nem használnak....
@Kalmár:
ja és mire ment el a hitel? talán talicskával hordták haza? :DDDDD
a költségvetés ezernyi dolog miatt fenntarthatatlan, nyílván ezért van hiány. erről persze lehet értelmes vitát folytatni, hogy mit kéne rendbetenni.
de hát azért kellett ez a pénz, hogy erről a kurva kellemetlen dologról ne kelljen (még) intézkedni, ehelyett inkább elbasszák ezt is, és még megoldás sincs az alapvető problémákra.
tökéletes :)
@compound interest: "inkább gyógykezelésre kell küldeni Grazba :)"

Vagy inkább Bulgáriába "nyaralni" a családdal? Mert akkor ugye lebukott, hogy Grazban volt, pszichiáternél.

Más:
Én arra leszek kíváncsi, mennyi lé maradt a 3% maradónál. Az egészben ez a lényeg.
Kb. 4-500 milliárdra saccolom az összeget, ami a kasszáknál marad.
Ti nem unjátok még? Ezt a sok hisztit ami mostanában megjelenik az index címlapon... Már egy nappal előre meg tudnám mondani melyik blogok lesznek kirakva a címlapra és mi lesz a témájuk.
@ati27:

"szoritottam a fidesznek, még a 2/3-nak is.Örültem, amikor meglett. De aztán kiderült, ez a banda gyávább még a sokéves átlagnál is!"

Hát tégd az életben jó sokszor át fognak *aszni, ha a fisesznek ennyire sikerült. Nagyon sokan pontosan láttuk, hogy valami ilyesmi fog történni, ha 2/3 -al nyernek. Mégis, komolyan! Mi a fészkes fenét vártál egy olyan embertől, akit anno a hatalom elvesztése annyira megviselt, hogy injekciózni kellett. Na? Mert ez nem most történt. Vagy az elmúlt húsz év önmagának is ellentmondó össze-vissza hazudozó köpönyegforgató beszédei nem voltak elgondolkodtatók? Az elmúlt pár év önkormányzati fideszes ámokfutások, arrogáns pökhendi erőszakos mivoltuk nem gondolkodtattak el?

(Ja, egyébként én nem nézem a hírtévét)
@Kalmár: Én? Elvettem a nyugdíjasoktól? :-)Ez kissé demagóg kijelentés, mondjuk úgy állambácsinak kellet kipótolnia a manyupnak átutalt pénzeket a ONYP felé. (csendben mondom szerintem nem tette meg)
Szerintem célszerűbb lenne az elmúlt 20 év bénázásáról beszélni nyugdíj ügyben. Egyébként csak nem arra célzol hogy pártunk és kormányunk most a zemberekkel fizetteti meg 20 év pazarlásai, lopásait?

Ha átlátható lesz a nyugdíjpénztári befizetések sorsa és egyéni számlás rendszer lesz akkor ok. Akkor már csak azzal lehet baszogtatni őket, ha szar hozamokat tudnak csak felmutatni.

Egyébként Fletó a takarékossági programból szart sem tudott megcsinálni, mert volt aki gondoskodott róla, hogy utcára, népszavazni zavarja a zembereket, vizitdíj, tandíj stb. ügyekben, ha jól emléxem. A nagy népnyúzó.

Ki is akart 7-7,5 százalékos államháztartási hiányt kilobbizni, az EU-tól? Matolcsy? Az talán nem adósság?
@térfél: ""Akinek több van, annak szedjük el, ez a megoldás?" - Igen baszdmeg! Mert akinek kevesebb, vagy semmi nincsen, attól nem lehet!"

- na, szerencsére nem mindenkinek ez a véleménye az ellenzéki szavazók közül. Sokan úgy vannak vele, hogy a jómódúakat nem irigyelni kell, hanem valahogy közéjük kerülni. Nyelvet kell tanulni, jobb iskolát elvégezni, akár felnőtt fejjel is. 300 bruttó alatt alig lehet egy budapesti multinál elhelyezkedni, és ahhoz még nem is kell túl sok tudás. A szimpla irigykedésen túl lehet tenni is valamit.

@agyamputáltak: biztos sokan megérdemlik még, de ők mindig is kevesebbet tettek a közösbe. Ez tényleg sajnálatos, de most így alakult. A rendszerváltás óta (hmmm) először alakul úgy, hogy méltányosan bánnak a középosztállyal is. És hogy még gyerekük is van! Felháborító.
@agyamputáltak: Nyilván nem egyetlen dolog miatt van sok adósság.
Sajnos a pénz nem a gazdaság élénkítésére ment el. Tragédia, hogy az EU lagnagyobb adóterhe mellett összehoztuk az EU legnagyobb adósságát és mégsincs semmi látszatja ennek az elképesztően sok pénznek. Sőt ezekmellett a legnagyobb zakót szenvedtük el a válság hatására. Azért ez durva.
Azt látom, hogy szinte mindenhol rendet kell tenni, nem tudok olyan területet, ami korrektül működött.
Ezt a pénzt nem "elbasszák"
Világos, hogy adósság csökkentésre megy.
Körülöttünk 25-35 % os adósságok vannak.
Nálunk 80% !!!
Miről beszélünk?
SOS csökkenteni kell. Jó lenne látni, hogy ki miatt van ekkora vészhelyzet. Akkor nem menne itt is a Fideszre köpködés.
@Chicano: "Ti nem unjátok még? "

Hát, ha a hatalomnélküliség fájdalma nyolc év hisztit eredményezett, akkor ne legyen már a magánvagyonunk ellopása hiszti.
Abban az mh-s cikkben az fáj legjobban, hogy a szerző azt hiszi, aki visszalépett, az mind fidesz párti, aki meg nem, az mszp párti. Azt hiszi, hogy ezzel a kérdéssel sebészkés pontossággal ketté lehetett vágni a polgárok halmazát.

Hogy politikailag erre mit lehetne mondani, nem firtatom, de hogy matematikai statisztikából akkora buktát kapott, mint egy ház, az evidens.
@Kalmár:
Körülöttünk tán nincs 800.000 rokkantnyugdíjas
Körülöttünk tán nem 1.500.000 tényleges adófizető trat el 10.000.000 embert.

Jó lenne látni......

Idióta
@Kalmár: "Jó lenne látni, hogy ki miatt van ekkora vészhelyzet. Akkor nem menne itt is a Fideszre köpködés."

No ki is csinálta ki a Bokros csomagot? Ki is uszította a népet a pazarló kommunista-szocialiata szar EÜ reform ellen?

Nincs miről tovább beszélni.
Már megint egy szokásos, indexes-SZDSZ megnyikkanás.

Te blogíró elvtárs!

Látszik, hogy elvesztetted minden józan ítélőképességedet.

Mi is a kötelező magánnyugdíjpénztár? Állami járulékokból lehasított és kiprivatizált állami vagyontömeg.

Miért is vagyunk ennyire eladósodott ország?

Hol a Kisz és az MSZMP vagyona?

Hol és kik gazdagodtak meg a olajszőkítésből?

Nem folytatom vörösre hízott liberális elvtársak. El lehet hallgatni, és lehet csomagolni egy kis bőröndöt, ruhát nem kell vinni, lesz szép csíkos, cipőt érdemes eleve fűző nélkül vinni.

Na 20 év múlva találkozunk, ha jól viselkedtek.
@stirlitzist: Nos ha te megtartottad és az állam pótolta ki, akkor mégiscsak a nyugdíjasoktól vetted el.
Az állam pedig szintén te vagy. Vicces, hogy megtarthattál 100 forintot cserébe az állam kiadta azt, majd bvevasalt rajtad 200 forintot adók formájában és neked ez még tetszik is.
Az a baj, hogy az öngondoskodás fontos és célszerű intézményét nem az éppen nyugdíjban lévők pénzén kell megkezdeni.
Takarékossági programnak tekinteni az újabbnál újabb adókat amit a táncoló bohóc talált ki....ne nee
magyarországon nem az a baj,. hogy nem fizetünk elég járulékot, adót stb. Sőt megfojtja a gazdaságot a pénztelenség. Sajnos ezt nem értették és évről évre emelték az adókat, majd meglepőve azon, hogy tovább csökkenünk újabb adóféléket agyaltak ki. pl vizit díj stb.
Ebben nem fogunk egyetérteni. Szerintem nem indult volna be a gazdaság ezektől a sarcoktól. Sőt.
Ráadásul a bevétel növelés és a takarékosságot jelentő kiadás csökkentést nem keverném.
Nam gazdag köcsögökről van szó, csak olyanokról, akik bejelentett munkahelyen dolgoztak és van már 20-25 év munkaviszonyuk. Ez alapján nem kínos hogy összegyűlt annyi pénz, amihez ragaszkodnak.
@salamander:

Kinél is vannak az állami gazdaságok?

Ki parcellázta fel a földeket zsebkendő méretűre a kárpótlás jegyében?

Melyik pártban vannak az alábbi kisz/mszmp tagok: Kövér, Deutch, Zorbán, etc.?

Ki engedte rá a mezőgazdaságra Torgyán urat, előtte megesküdve, hogy azn FKGP-vel nincs szövetség? (Az ember aki sohasem hazudott)

Idióta 2
@salamander: és már most megy a sírás, hogy diktatúra épül. Mi lenne/lesz itt, ha tényleg megkezdődne a felelősök lesittelése? Már bocsánat.
Hát a lopás, az lopás marad. Aki képes 3,8 millió ember vagyonkáját ellopni, kizsarolni, és utána még szabad választásnak is nevezi, az minden aljasságra képes: készüljetek fel arra, hogy ő bizony éles lőszerrel fog közétek lövetni, ha már a hatalmát fogjátok fenyegetni. És akkor nem egyetlen ember szeme fog megsérülni, mint 2006-ban a gumilövedéktől, hanem halottak százai maradnak majd a Kossuth téren.
@salamander: Ez az írás pont kapóra jön. No, ezért tart itt ez az ország. Zombikkal nem lehet építkezni.
@OrangeOrder:

"arra leszek kíváncsi, HA tényleg növekszik tovább a GDP, stabil marad a forint, és lemegy 60% alá a GDP-arányos államadósság, akkor szokás szerint feljebb mozdul-e majd a Maslow-piramison a nép, és majd olyanokba fog belekötni, hogy miért ilyen gagyi a Nemzeti színház :D

Könyörgöm, magyarázza már el valaki, hogy MITŐL következnének már be eme csodás gazdasági jelenségek? Arra lehet manapság nyálat verni, hogy sikerült (?) hozni az idei deficitet? A gazdasági növekedést lassító, a befektetői bizalmat gyengítő, a versenyképességet rontó és egyébként is a fogyasztókkal, a beszállítókkal és a munkavállalókkal kicsesző különadók révén? Ami egyáltalán nem biztos, hogy EU-kompatibilis, tehát ki tudja, meddíg folytatható (hacsak ki nem lépünk az unióból)? Vagy a beállamosított magánvagyonnak számító 3000 milliárd forintnyi megtakarítás lenyúlása és felélése révén? Orbán feltörte a gyerek malacperselyét és abból játssza a műmájert? És erre van, aki azt mondja, hogy "gazdaságpolitika"? És el tudja képzelni, hogy ETTŐL beindul a gazdaság? Jövőre a nyugdíjpénzeket már nem lehet mégegyszer ellopni. Sőt, nyugdíjakat kell majd fizetni és nem abból, amit a munkavállalók a saját jövőbeli nyugdíjukra raktároztak el (amit emiatt majd az akkori munkavállalóknak kell újra megtermelni, sokkal kevesebben, sokkal több nyugdíjasnak), mert azt már egyszer el tetszett tapsolni. A multikat meg lehet fingatni egy ideig (vagyis nem biztos, ld. eu-vizsgálat), de mégis csak ők termelik a magyar gdp 70%-át, ergo ők alkalmazzák a legtöbb munkavállalót, őket szolgálják ki a magyar kkv-k, gazdaságok és tőlük vesszük az élelmiszert, a pelenkát, náluk tartjuk a pénzünket, ők fedezik a kárunkat, ha csőtörés van, az ő hiteleikből tudnak működni a vállalkozások és velük telekommunikálunk. Rövid távon el tudnak viselni veszteségeket, de sokáig nem fogják finanszírozni a magyar állam működését, legalábbis diszkriminatív módon kivetett adók révén nem. Egy külkerplusszos gazdaság, mint a magyar, nem biztos, ha akkor jár a helyes úton, ha a legnagyobb felvevő piacnak és legfontosabb gazdasági partnerének (Németo. és az EU) folyamatosan a középső ujjával integet, pláne, hogy már mindenki nagyon fázik ott a "különutas" megoldásoktól (Görögo., Írország, stb.). Az IMF már csak röhög rajtunk, seccpecc bóvli besorolást kapunk mindenkitől -- a forint árfolyama meg az aktuális világpiaci trendek paraszthajszálán lóg már hónapok óta. MITŐL, HOGYAN, MINEK A RÉVÉN lesz itt gazdasági fellendülés? Nyugtasson már meg valaki, magyarázza már el, hogy mit nem látok!
@Kalmár: "Nekem nem úgy tűnik, hogy a jobboldalon lenne vákuum. Ha valami akkor egy szocdem párt hiányzik a palettáról."

Sajnos nincs igazi jobboldal Magyarországon.
Vagy a konzervatívizmus a Kádár-korszakot szeretné konzerválni.

Egy igazi jobboldali - többet ismerek - nem pártolja az államosítást. Még azok sem, akik vállalkozóként minimálisat raktak be a manyupa. Az alkotmányunk ebből a szempontból jobboldali:
13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot.Tulajdonhoz való
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.

Mondjuk ezzel nem tudom mennyit ér az ember :)
@pokesz70:
Mert a delejes ember megmondta, hogy lesz. Ha nem lesz akkor meg úgy alakítják a statisztikai módszertant, hogy legyen. Aki alkotmányt tud írni az statisztikát is tud írni.
Vili?
@Chicano:

Tudom, hogy amíg az lopott pénzből futja addig az index az ismert figurákkal az ismert stílusban úgy fogja beleokádni a cyber-világba ferde értékeléseit, mint epe nyáladékát a vékonybélbe...

Nem is baj ez, mert jól látható, hogy nem tettek és értékek mentén megy a társalgás,hanem érzelmi és hűség alapokon nyugszik az egész mszp-szdsz vazallus rendszer. A hűbér mozgatja őket.
@pokesz70:

"MITŐL, HOGYAN, MINEK A RÉVÉN lesz itt gazdasági fellendülés? Nyugtasson már meg valaki, magyarázza már el, hogy mit nem látok! "

Egyrészt a jobbos médiabirodalom szugerálásától, másrészt a jobboldali gondolatvilág legelemibb jellemzőjétől, a csodavárástól.

Más semmi nincs.
Az a nyilvánvaló ellentmondás nemtom feltűnt-é már bármelyik nagyeszű vérnarancsos fülkeforradalmárnak, miszerint itt minden fasza lesz, 10 év alatt egy millka munkahely (most -27000-nél járnak), növekvő GDP, csökkenő államadósság, csökkenő infláció, ugyanekkor a delejes ember bemondja a tutit: 10 éven belül nem lesz itt Ojró. Ez azt jelenti, hogy 7 éven belül nem teljesítünk mi itt semilyen maastrichti kritérium rendszert.

(Ja és azzal ne gyertek mán, hogy azért nem lépünk be az eurozónába, mert nekünk milyen szar lenne már a sűllyedő európához tartozni)
@pokesz70: nem tudom, nekem muteromék akkor törték fel a malacperselyünket, amikor a csodálatos Bokros tette éppen rendbe a magyar gazdaságot :)

A bóvli besorolásra annyira azért ne fogadjatok, bár biztos, hogy sokan örülnének neki. Az a baj, hogy egyre többen látják, hogy jó úton haladunk, és már nem tudják, mibe kössenek bele. Jójó, a számok rendben vannak, de nem fenntartható. Hm, mégis fenntartható, bassza meg. Akkor az a baj, hogy miért így csinálták, és miért nem úgy, ahogy mi szerettük volna. Tényleg tök jó lett volna egy II. IMF-hitelt is felvenni, mi?

A gazdaságot amúgy a jómódúak többletbevételéből megnövekvő fogyasztás, illetve a magánmegtakarítások növekedése (akár állampapír) fogja fellendíteni. A multik meg kicsit hőbörögnek, de hülyék lennének innen kimenni. Meg amúgy szerintem Auchan meg Tesco nélkül teljesen jól meglennénk - megvennénk a hazai tulajdonú v. kisebb boltokban ugyanazt.
@Kenneth: személy szerint nem bánnám az eurót a CHF-hitel miatt (bár majdnem ugyanolyan kockázatos maradna), de a szlovákoknak mennyivel lett jobb az € bevezetésével?
@salamander: Hú de szép echotévés öklendezés. Fő a kultúra.
@Kalmár: "Nyilván nem egyetlen dolog miatt van sok adósság."

Akkor meg minek járatod itt a pofád, vekkerbolsi?
@salamander: "Mi is a kötelező magánnyugdíjpénztár? Állami járulékokból lehasított és kiprivatizált állami vagyontömeg."

Nono!
Az állami járulékot az állampolgárok munkája teremti meg. Abból gazdálkodik az állam. Ráadásul deficitesen. Én hosszú távon nem gazdálkodhatok deficitesen, mert éhenhalok. Még hiteltartozásom sincs emiatt.

Félre ne érts, nem azt mondom hogy nem kell adókat fizetni, mindent befizettem eddig, de ami a befizetések után így vagy úgy megmarad, az már magántulajdon. Legyen az bankszámla, magánnyugdíjpénztári számla, lakáselőtakarékossági számla, stb.

A szociális juttatásokkal is bizonyos mértékig egyet értek (mondjuk a rendőrök nyugdíjazásával nem), ennek ellenére nem tartom magam szocialistának.

Az meg hogy van államadósság.. Nos, annak a kamatterheit is fizetem az adómmal. Sok-sok adót fizettem be az évek során. Mindkét szülőm nyugdíját kiteszi a munkám után befizetett járulék (és 4 gyerek van, tehát ez a család pluszos).
Hát most elolvastam ennek a sinkovicsnak az irományát. Tán Rákosi Mátyásnak se volt ilyen pojácája. Szánalmas. Elképzelem magam előtt, hogy éjjel izzadtan, izzadt lábbal ül a gép elött, s szenved, hogy kitojjon mából 44 betű variációiból ilyen baromságokat. Ha megszállna minket Észak-Korea, ő lenne Kim Csong Il vezető kapitalistaevő irógatója. Szánalmas a pasi.
Nagyon nem szívlelem, ha kommunistáznak, ezért kénytelen vagyok azzal kezdeni, hogy nem voltam az átkos haszonélvezője, nem szavaztam soha a maszopra, előbb voltam templomba járó, mint orbánviktor, nem vagyok terrorista, sem jómódú, mégis maradtam.

Nem volt választásom. Akkor lett volna, ha számolhattam volna a vegyes rendszerrel is. Így két rossz közül a családom számára kevésbé rosszat választottam.

Sosem szerettem a képmutatást. Itt pedig mindannyian elszenvedtük azt. Nem volt elegendő információ - mit jelent az örökölhetőség, mit ér az állami nevesített számla, mennyi a tényleges reálhozamom - csak néhány kérdés amelyet senki nem válaszolt meg, pedig vettem a fáradságot és megkérdeztem.

Álszent módon az édesanyám nyugdíját emlegették, de nem sajnálta senki a 23 éve befizetett rengeteg járulékomat. Most kiszerződtem. Ha nem kellek, akkor oldjátok meg az egymillió munkahelyet meg a többi délibábos ígéretet azokkal, akik egy percet sem dolgoztak soha, meg akik minimálra bejelentve osztrák nyugdíjszámlán hizlalják a letagadott jövedelmüket. Ők nem szerződtek ki - fizethettek nekik. Le sem merem írni: fizethettek majd a sok új állampolgárnak is.

Végül: apám, nagyapám, dédapám már nem élt ennyi idősen. Nem örököltem egy kalapácsot sem. A gyermekeim jó eséllyel megkapják a jelenlegi 2 000 000 Ft-ot utánam. Tudom, hogy a nagy nemzeti együttműködés is pályázik rá...
@OrangeOrder: "Az a baj, hogy egyre többen látják, hogy jó úton haladunk"

Milyen kr hogy az egész világ (na jó csak a 95% -a)szakmai közvéleménye pont az ellenkezőjét állítja.

Meg én is.
@Kalmár: Kétlem, hogy ha több pénzt hagynak az embereknél majd beindul a gazdaság. Én speciel, biztos, hogy először megtakarítanék, és nem rögtön elkezdenék orrba-szájba fogyasztani. Ráadásul az élelmiszerek egy részén kívül magyar terméket, nem is tudnának az emberek vásárolni, tartós fogyasztási cikkeket (TV, autó stb.)
Továbbá a bankadó, bedőlő hitelek a gyenge forint miatt, tovább rontja a helyzetet mert a gazdasági szereplők nem jutnak olcsón, könnyen hitelhez.
Egyszóval én nagyon szeretném, ha megcsinálnák a gazdasági csodát itt a fiúk , (az mindnyájunknak jó lenne), de amit látok nekem leginkább, ötletelésnek, blöffölésnek, és kapkodásnak tűnik, és ne basszunk már el újabb 4 évet töketlenkedéssel!
@Kalmár: Rossz hírem van. A gazdaság olyanok miatt, mint Te is vagy, nem fog sohasem beindulni. Akinek nincs igénye arra, hogy megálljon a saját lábán az nem fog itt értéket teremteni, vállalkozni. A Te fajtád és a többi államcsöcsön táplált csecsemő, csak az ország reménytelen leszakadását biztosíthatja. Az adók miattatok magasak, akik minden ésszerű reformot megtorpedóztatok és érdemben nem is fog csökkenni, mert felesleges hülyeségekre és egy-két kiemelt teljesítménynélküli seggnyaló javadalmazására fogják elcseszni ezt a pénzt is, amit épp most loptak el.
@OrangeOrder:
Nem értetted a lényeget.
Nem az a kérdés, hogy az Euro jó-e nekünk.
A lényeg az, hogy mint tudjuk az euro bevezetésének vannak feltételei( 3% alatti hiány, 3% alatti infláció, 60% alatti államadósság, ha jól tudom), amikor Viktor azt mondja nem lesz eurónk 10 éven belül, akkor azt állítja, hogy ezeket a számokat nem fogjuk hozni. Ez viszont szöges ellentétben van az összes többi állításukkal.
Ennyi
@ojcabojca: Igazad van. Én sem vágytam a minimálbéres adócsalók tömegével közösködni. Csinálják a hülyék.
@OrangeOrder:

"Az a baj, hogy egyre többen látják, hogy jó úton haladunk, és már nem tudják, mibe kössenek bele."

El is tudnád magyarázni a magamfajta agyatlannak, hogy mit jelent a "jó út"? Mit tartalmaz, merre megy és mitől halad? Mitől jó?

"Jójó, a számok rendben vannak, de nem fenntartható. Hm, mégis fenntartható, bassza meg."

Ezt hol olvastad? Mitől fenntartható? Mi fogja fenntartani?

"A gazdaságot amúgy a jómódúak többletbevételéből megnövekvő fogyasztás, illetve a magánmegtakarítások növekedése (akár állampapír) fogja fellendíteni."

Ez Matolcsy álmoskönyvén kívül még milyen alternatív valóságban szokott így működni? Kettes kérdés: az állampapír az nem államadósság? Nem az van nagybetűkkel ráírva, hogy "amennyi ide van írva, azt egyszer tutira kifizeti neked a magyar állam, kamatostúl"? Kibogóznád nekem ezt a kis helyes keszekusza csomócskát? Vagy elég, ha fejből megy az összes hazug fidesz-szlogen, megérteni, hogy mit is mondasz, már nem is kell?
@Kenneth:

Te figyelj ez az idiota kifejezés jól láthatóan nem nagyon érthető számodra. Dobálózol a szavakkal aminek csak távolról ismered az értelmét. Szép egyszerű vagy mint barlangos testen a kalap...

Nos hogy a felvetésedre is válaszoljak: kicsit leegyszerűsítettek ezek a liberális sajtóból szerzett lejárató információk...
Látszik, hogy nem éltél a kádár rendszerben. Érdekes, hogy az összes akkori parlamenti képviselő megjelenik a mszp képviselői között, és ezen enyhe meleg fuvallattal tovalendülsz.

Torgyánék valóban tették a marhaságaikat szó se róla... hol is van az FKGP? SEHOL.

Ennek ellenére az országot a Fidesz tisztességesen kormányozta. Pozitív mérleggel adta át az országot.
Nézd meg most hol tartunk, elvtársaidnak köszönhetően.

Engedelmeddel én nem nevezlek idiotesznek, az részedre megtisztelő lenne.
@belepofázok: Nincs mit számolni.
Ki tud bármit is arról, hogy év végén milyen nyugdíjrendszerünk lesz? Milyen számítások szerint és milyen sarokszámokkal?
A világon senki. Még maga OV sem (ő a legkevésbé).
Akkor minek alapján számolunk? Pláne ha valaki több, mint 10 év múlva megy nyugdíjba: addig még további két kormány ötletelhet nyugdíjrendszer-ügyben.
Nincs mit számolni, mert a számításokhoz adatok kellenek, amikkel nem rendelkezünk. És bizalom abban, hogy az adatok, a rendszer stabilak maradnak évek múlva is. Szerintem ezzel a bizalommal még a a legelvakultabb Orbán-fanok sem rendelkeznek.
Marad a remény.
@stirlitzist:
Itt jegyezném meg, hogy a zembereknél hagyott több pénz az inflációt is hajtja. Így a nominálisan otthagyott több pénz előbb utóbb elveszti értékét.
@légycsapó: megszámoltad? Mondjuk a hangerő tekintetében tényleg többnek hallatszik, sőt, itthon is. Aztán meg vagyunk lepődve, ha a rengeteg lejárató szöveg után alig csökken - vagy nő - a Fidesz előnye.

@Kenneth: jogos. De hát pont ezek a célok, nem? :) bár az inflációt fel akarják pörgetni, ez igaz. Azt viszont tényleg mondták. És nem lehet, hogy pont ez kellene most?
@pokesz70: "MITŐL, HOGYAN, MINEK A RÉVÉN lesz itt gazdasági fellendülés? Nyugtasson már meg valaki, magyarázza már el, hogy mit nem látok! "

Jól összefoglaltad, de kétlem, hogy egy vekkercibáló Orbán-hívő fel tud fogni bármilyen elemzést...
@salamander:
Sajnálom, a tények tények. A fideszben valóban kiszesek ülnek, te pedig valóban idióta vagy. Erre kár több szót vesztegetni.
Azért én már rohadtul únom, hogy Viktor Viktorovics mindig 10-20 éves távlatokról beszél. Egyszer elmondhatná, hogy mi lesz holnap. Az Euró lényege, hogy nem lehet szórakozni sem a hiánnyal, sem az inflációval és ez az, ami nem tetszene neki. Azért, ha 2014-ben csomagolniuk kell, nem vagyok biztos benne, hogy 2020-ig kéne várni az Euróra.
@OrangeOrder:

"bár az inflációt fel akarják pörgetni, ez igaz. Azt viszont tényleg mondták. És nem lehet, hogy pont ez kellene most?"

Na, ezt magyarázd el nekem lécci. Mik azok a körülmények, mik azok a kondíciók, mik azok a trendek, folyamatok, amik kívánatossá tehetnek egy jó kis inflációt a 2010-es években Magyarországon? Komolyan szeretném megérteni.
@OrangeOrder:

"A gazdaságot amúgy a jómódúak többletbevételéből megnövekvő fogyasztás, illetve a magánmegtakarítások növekedése (akár állampapír) fogja fellendíteni."

A lóf*szt.
Ez is egy nagy lózung.
Tudod: "Gazdagodjon meg költekezéseiből" !

A gazdaságot a termelés fogja fellendíteni (ha egyáltalán)! Az értékteremtés!
Csak ehhez tudni kellene végre, mi a francot akarunk termelni ebben a rohadt országban.
Meg az kellene főleg, hogy te meg a hozzád hasonló ún. közép/felső-közép réteg a kapott lóvét, amivel többet keres munkahelyteremtésre, cégalapításra, vagy befektetésre költse, és NE fogyasztásra!
Pláne nem még plusz hitelfelvételre/törlesztésre, mert olyan faszán megy.
@salamander: "Ennek ellenére az országot a Fidesz tisztességesen kormányozta"
:
Ezüst hajó
Happy End
Kaya Ibrahim és Josip Tot
Törölt APEH adatok
csak a nagyobb dolgaik.
"Pozitív mérleggel adta át az országot."
Mert a Bokros csomag lendülete még akkor is tartott és a kommerektől szép summát kaptak nyitásnak.

Szép dolog a történelem, mert a tényeken nem lehet változtatni.
@pokesz70: a fogyasztás is elég lesz, meglátjátok. Persze ha sokan majd dacból inkább majd Ausztriába járnak bevásárolni - ld. szlovák rendszám - akkor majd be lehet bizonyítani az ellenkezőjét is. De bízom abban, hogy a többletjövedelmet leginkább itthon költjük el és fektetjük be.

Ja, kölcsönt meg még mindig jobb a magyar állampolgároktól felvenni, mint mondjuk az IMF-től - már ha kell egyáltalán.

Tudom, hogy nem szép dolog visszakérdezni, de mindig is érdekelt, hogy akiknek nem tetszenek a jelenlegi, kockázatosnak tűnő gazdasági lépések, ők mit tennének a kormány helyében? Hogy kezelnék a helyzetet? Te hogy kezelnéd? SZJA-kulcsok sávosan, félmilliós nyugdíjak (ezt meglépik ők is hamarosan), rokkantnyugdíjak felülvizsgálata (ezt is)?
@Kalmár: "Ezt a pénzt nem "elbasszák"
Világos, hogy adósság csökkentésre megy.
Körülöttünk 25-35 % os adósságok vannak.
Nálunk 80% !!!
Miről beszélünk?
SOS csökkenteni kell. Jó lenne látni, hogy ki miatt van ekkora vészhelyzet. Akkor nem menne itt is a Fideszre köpködés. "

Az állampapír részéből adósságot csökkentenek, nem is tehetnének mást törvény szerint. Illetve de (törvénymódosítás), de kétlem hogy az EU ebben partner lenne.

A másik felének egy részét a költségvetési törvény alapján elköltik...

A generáció kérdése ez lesz:
"Hová tűnt az a pénz, amit odaadtunk?"

Ismerve az államok pazarló gazdálkodását, én nem vagyok optimista.

Az IMF számításai szerint a választásokra ott leszünk ahonnan elindultunk (mínusz a magánynyugdíjpénztári tagok pénze):
www.portfolio.hu/img/upload/2011/02/imfjotabla110204_1.png

Én drukkolok hogy bejöjjön Matolcsy terve, mert ha nem, akkor nagyon rábaszunk. Csak sajnos ha az esélyekről kérdeznek, akkor nem vagyok bizakodó. "Nincs új a nap alatt". Bebukott már az életemben egy "Új gazdaság" (dotkom lufi), az én gazdaságfelfogásom konzervatív. Lehet úgy is mondani, hogy hittem a tanáraimnak, pl a Fideszes-közeli Chikán Attilának:
www.vg.hu/velemeny/publicisztika/chikan-attila-intelmei-a-leendo-orban-kormany-szamara-313778

Sajnos a Matolcsy-vízióba vetett bizalmam az is erősen csökkenti, hogy újabb hónap késéssel számolhatunk, nem biztos hogy lesz februárban nagy terv:
www.portfolio.hu/gazdasag/varatlan_javaslatot_tett_matolcsy_csak_marciusban_jonnek_a_bejelentesek.145005.html

Munkámban is bárkinek bármilyen (reális) becslését elhiszem adott feladatra vonatkozóan.
Azonban ha a saját maga által vállalt határidőt nem tartja meg, az a legrosszabb üzenet!
@OrangeOrder:
De, jó lenne ha az infláció felpörögne. Kitűnő lenne a deviza hiteleseknek, örülnének a nyugdíjasok is, hogy drágább az élelmiszer, a gyógyszer, gondolom te is örülnél, hogy a most 4%al megemelt áramár tovább nőne.

Csökkenne az életszínvonal.Szarért hugyért dolgoznánk.Ezt úgy mondják szépen: nőne a versenyképesség.

Kimondottan jó lenne. Nem is értem miért minek van ott a maastrichti kritériumok közt.
Biztos baromság.
@Turk Hava Yollari: ismerjük, ja. Ami jó történt a Fidesz alatt, az csakis az MSZP-SZDSZ-kormány érdeme. Ha most bejön majd bármi lépés, az is Bajnaiéknak lesz köszönhető :)

Amúgy ezt azért nem lehet többször elsütni, mert az MSZP az egyetlen párt eddig, akik képesek voltak két ciklust egymás után lezavarni, és láthattuk, hogy mire voltak így képesek. 2006-ban már nem lehetett arra hivatkozni, hogy de a Fidesz... igaz, már a devizahiteleket is nyakukba varrták, úgyhogy ebből még bármi lehet :D
mösziő orbán...megvette már a gyógyszereit magának és a csapatának a nyugdíjpénzemből?
@légycsapó:
Na azé ehhez Gréczy-félék hisztije is kellett :)
@pokesz70: GDP-növelés, mert a kettő általában együtt jár. Bár a Fidesznek sikerült csökkenő infláció mellett GDP-t is pörgetnie, hát igen.

@HaCS: milyen "kapott" pénz? Hiszen az az enyém volt mindig, akárcsak a magánnyugdíjas számlán ketyegő ÉN pénzem, amit "nem adok"? :)
Sinkovics Fernec távolról sem írt olyasmit, amit a t. posztoló hazugul a szájába adott. Körülbelül sem. Lényegében sem. Tulajdonképpen sem.
@OrangeOrder:
Ó.....devizahitel...a kedvencem.
Elmondok neked egy kurva nagy titkot, semmi baj nincs a deviza hitelekkel biztos emlékezsel:
Kormányváltás CHF=180HUF
plusz 1db Kósa lali= CHF = 190HUF
plusz 1db Szíjjátó petike CHF= 200 HUF
Utána határ a csillagos ég 22X HUF

Már akkor jobban jártunk volna ha pártunk és kormányunk inkább csak kussol. Azt hitték még mindig ellenzékben vannak. A csontvázak meg azóta is peregnek ki a szekrényből.
@Kenneth: na végre egy igazi munkásmozgalmi kiállás! Esténként jajongva sikongok a nyitott ablaknál: Ságvári, hol vagy?! Én hülye, hogy pont itt nem kerestem... :(
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: "Sinkovics Fernec távolról sem írt olyasmit, amit a t. posztoló hazugul a szájába adott. "

Példa?
Miben hazudott a posztoló?
@salamander: keresd meg a sugárban vagy a fotex házban a várszegi gabit és kérdezd meg tőle, hogy mit csinált az átmentett mszmp vagyonnal..látod, most a 3.ik leggazdagabb, de olt előrébb is. mindegy, hogy ki van hatalmon, mert az éhség, az mindenkinél meg van - korra, nemre, párthovatartozásra tekintet nélkül
@Hungeralien:
ott vann fenn: "Sőt, Sinkovics Ferenc odáig rettegte el magát ( hol máshol, mint a Magyar Hírlapban ) , hogy 102 ezer tudatos, fanatikus, magyarellenes balliberális jár-kel az után, akik egy trotillal megrakott Cessnával is képesek a Nagy Büdösnek repülni, ha kell". Ennek minden szava hazugság. Ennél sokkal nagyobb baj, hogy ábszolút szellemtelen. :(
1. a bokájukat biztosan nem fosták le félelmükben, mert ez kb, az SZDSZ-MDF szavazóinak a száma, azok meg sehol nincsenek.
(ezzel kizárólag a nagyságrendre utaltam)
2. Szerintem furcsa, hogy a forint szárnyalásának a kellős közepén az IMF olyan stílusban oktatta ki az országot ami kb. világösszeomlást feltételezne.(lehet hogy valaki shortban ült, de nem állított be stoppot?)Vagy esetleg a legnagyobb részvényeseknek nem tetszett, hogy a 7%-os garantált nyugdíjhaszon elmarad?

Szerintem Európában lehetne találni nálunk érdekesebb országokat is , Írország, Olaszország, vagy a teljesen kilátástalan Görögország. De ennek ellenére a legnagyobb kritikát mi kaptuk.Pedig éppen most csökken az államadósságunk, és a hiányt is tartottuk,és még a megszorításokra se lehet panasz.

Valaki mondja meg, hogy számotokra miért az a default hogy mindenkinek igaza van aki kívülről bírálja azokat akiket ti nem szerettek?
@Kenneth: jó, hát Gyurcsány alatt is volt tartósan 150-160, majd 140, majd 200 a CHF, de arról biztos nemzetközi gazdasági folyamatok tehettek egyedül, ők soha.

Az euró-árfolyam alakulásáról ill. a CHF-EUR keresztről megfeledkeztél, vagy direkt nem említetted?
@Dühöngő bika: hát hogy sehol nincsenek, az túlzás. Mind itt röfög a karmába.
@Kenneth: ja, meg jön az elgurult gyógyszer, meg a szabadnapos nővérke... Elhányom magam az unalomtól, ha szocialistát olvasok...
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: "Ne kerteljünk: itt százezer fanatikus balliberálisról van szó. Hogy mitől lesz az ember balliberális, annak ezer oka lehet természetesen. A sokféleséget nyilván egy-egy olyan nevező fogja össze, mint mondjuk a hamisan értelmezett modernitás vagy a magyarellenesség. Tény, hogy ma ennyi embert, azaz százezer fanatikus hivőt tud mozgósítani a hazai balliberális oldal, amelynek természetesen éppen annyi köze van a valódi baloldalisághoz, mint a valódi liberalizmushoz, azaz semmi. Nyilván szűkülne a százezres kör is, ha holnap az lenne az elvárás és a feladat, hogy neki kell repülni a Parlamentnek, egy trotillal megrakott Cessnával. De nyilván ezt is többen vállalnák."

Szó szerint
@OrangeOrder:
Akkor most kicsit másképp fogalmazok.
Kérlek lassan olvasd hátha megérted!

1.) Neked nőtt a nettód, nem nekem.
2.) Technikailag valóban nem "kapod" a pénzt, csak kevesebbet vonnak le.
3.) Ezt a lyukat a költségvetésben mások növekvő adó/járulékterheivel, és mindenki mnyp. megtakarításaiból fizetik.

De facto mások életszínvonalának romlása miatt nő a tiéd. Ez nem feltétlenül baj.
De ezért kérlek téged (is), hogy ezzel a többletjövedelemmel felelősségteljesen bánj, mert kedvelt miniszterelnökünk is megmondta, hogy a középosztály kezében a felemelkedésünk kulcsa. Csak ehhez kell ugye a "középosztály" is.

Remélem elég érthető voltam.
én maradtam mnyp tag és hogy a sok droidnak legyen min csámcsogni, "nem írtam ki magamat a nagy nemzeti..." továbbra is gyüjtögetem a szolgálati időt. Így 20 év múlva kapok(?) majd állami nyugdíjat is és az mnyp-től is, sőt még önkéntestől is. Na jó én szerencsés helyzetben vagyok, és még meg is kell azt élni. Fröcsögjetek csak, de 20 év múlva én röhögni fogok rajtatok, ti meg nem fogtok itt droidkodni, mert kajára se lesz elég az állami nyugdíajtok, nem hogy gépre és netre. Jó seggnyalást és szopást!
@OrangeOrder:
Csak hogy tisztázzuk, az előző kormányok alatt (de nem védeni akarom őket) 200 forintos CHF legfeljebb 2-3 hónapig volt.Ez a válság csúcspontján volt.
Persze ne értsd félre, nem állítom, hogy az elmúlt hónapok 220-as CHF szintje az a fidesz műve.Úgy gondolom fele-fele arányban sikerült a fidesznek és a válságnak összehozni.

A CHF-Euro keresztről meg annyit, hogy nyilván az Euro gyengült. A forint vele gyengült, csak kicsit jobban. Így a forint esése az eurohoz képest nem volt annyira látványos mint egy stabil CHF-hez képest.
@Dühöngő bika: Szerinted egy 270-280-as (bankközi) FUF/EURÓ szárnyaló? Mennyi Euróban nálunk az átlagkerset? Mennyi az átlagnyugdíj?
Te a "szárnyaló HUF mellett, hogy óra munkával keresel meg egy olcsóbb kocsit, mondjuk egy Astrát? Eleve, hogy lehet, hogy egy "szárnyaló" HUF mellett az EU egyik szegényháza vagyunk? (Természetesen erről nem (csak) a jelenlegi politika tehet, hanem az elmúlt 40+20 év)
@compound interest: "a két pillérnek teljesen különböző kockázatai vannak, a kombinált kockázatuk viszont alacsonyabb (VOLT), mint a kockázataik összege. ez most szét lett baszva"

Ezt így létre sem lett volna szabad hozni: az tiszta sor, hogy önkéntes alapon építhető a magánszámlás nyugdíjalap, illetve az illetékrendszeren alapuló felosztó-kirovó állami nyugdíj. A kötelező manyup "műlába" afféle posztkomcsi kreatúra volt: állami-magán hibrid, ami a működtető csókosoknak piac- és kockázatmentes profit.

Az más kérdés, hogy a Fidesz megszüntetési technikája sok évtizedes asszociációkra ad alkalmat az "önkéntes téeszesítés" történetével párhuzamban... korrektebb lett volna a kötelező manyupot kiszervezni önkéntesbe, akinek fontos a privát nyugdíj, az fizesse tovább saját maga. Ezt össze lehetett volna kötni az átszervezés átmenetileg dupla nyugdíjjárulékkal való kompenzációjával, így hosszú távon a költségvetési kecske is jóllakott volna (nem egyszerre, de fokozatosan) és a privát megtakarítás + állami nyugdíj káposztája is megmaradt volna.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Igen, biztos mindenki szoci aki nem áll be a droid sorba. Tudjuk:)
@ati27: @OrangeOrder: remélem rájöttetek arra, hogy narancsrangsor barátunk(hevenyészett fordítás) meglehetősen kriptofideszes
@HaCS: egyről beszélünk. Sajnos cégalapítást és munkaadást nem ígérhetek, de azt mindenképpen, hogy a pluszbevételből egy fillér se megy külföldre. És ezért is látom pozitívan az szja-intézkedések hatásait.

Aki külföldre akart menni, eddig is megtette, max. apartmanban lakott és nem szállodában (szerintük Horvátország pl. olcsóbb, mint a Balaton, de nem akarok ebbe belemenni).
@Tim Pedersen:
netán külföldi munkahelyre vagy bejelentve?
Némi elmélkedni való,a manyupot alapból elutasítóknak
www.privatnyugdij.hu/nyugdijszamitas.php
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Te olvastad egyáltalán hogy mit írt a köcsög?
Szó szerint:
"Nyilván szűkülne a százezres kör is, ha holnap az lenne az elvárás és a feladat, hogy neki kell repülni a Parlamentnek, egy trotillal megrakott Cessnával. De nyilván ezt is többen vállalnák."

Olvasd már el, mit írt a köcsög, rövid, de szar:
www.magyarhirlap.hu/velemeny/rend_kovetkezik.html
@Tim Pedersen: nem mindenkinek volt, van és lesz 6-7 számjegyű fizetése...tehát, aki csóró volt és nem sok jött össze az államiban (sok esetben annyi, mint a te egyhavi fizetésed), vagyis mérlegelte, hogy az államiből többet kaphat, ha majd eljön a nyugdíjazás ideje. Gusztustalanul irígy vagy...
@OrangeOrder: "a pluszbevételből egy fillér se megy külföldre"

Veszek egy új autót, mondjuk németet? Hm?
@Hungeralien:
Haggyad már, az ilyenek nem olvasnak, csak a rövidített eligazítást amit a pártközpontból kiadnak. Abban tuti nincs fordítási hiba, mert Szijjártó maga írja....
@Kenneth: a forint az euróhoz képest hol gyengült, hol erősödött. Volt 300 fölött is (a Fidesz alatt egyszer sem, ha jól emlékszem) - a mostani árfolyam meg megfelel a 2002-2010 között tapasztalható átlagnak. Természetesen kurvára örülnék, ha újra 140-ért mérnék a frankot - de az árfolyammozgásokba sokmindent bele lehet magyarázni.

@Dub hadnagy: miért "kripto"? Van amúgy sokkal jobb fordítás is, ha valakit érdekel, szívesen segítek neki 8))
@moncayo:

Természetesen a forint árfolyamának semmi köze az átlagkeresethez:)
A szegényház konkrétan nem igaz, max te úgy érzed, javaslok egy kirándulást Szlovákia déli régiójába, Szerbiába, Albániába, hogy értsd a szegényház kifejezést.
De ha szegényháznak hívjuk ami itt van, talán ezért nem az az ember a felelős aki 1 éve sem kormányoz:)
@OrangeOrder:

"Tudom, hogy nem szép dolog visszakérdezni, de mindig is érdekelt, hogy akiknek nem tetszenek a jelenlegi, kockázatosnak tűnő gazdasági lépések, ők mit tennének a kormány helyében? Hogy kezelnék a helyzetet?"

Öööö, asszem ez volt az, amit mindenki szeretett volna a fidesztől is megtudni 8 éven át. De én nem vagyok fidesz, ezért elmondom (bár kérdésekre kérdéssel válaszolni nem túl elegáns, de lásd, nagyvonalú vagyok. Ettől függetlenül, továbbra is várom magyarázatodat, az orbáni út dicsőségének részleteiről):

Nem csökkentettem volna adót ilyen mértékben azoknál, akik erre nem szorulnak rá. Én havi soktízezerrel fogok mostantól többet keresni, de nem fogok ennyivel többet költeni. Autóm van, lakásom van, tévém van, ezután sem szeretnék többet enni, stb. Ha viszont annyi jövedelmem lett volna csak tavaly, hogy hóvégén már csönget a zsíroskenyér, és kaptam volna egy kis adócsökkentést (az adónövekedés helyett, ami az alsósávosokat érinti), azt a pluszpénzt tutira elköltöttem volna. Vagyis a sokkal szélesebb alsóbb rétegeket kellett volna többletjövedelemhez juttatni, ha a lakossági fogyasztással akarjuk felpörgetni a gazdaságot. Akik ma meg akarnak takarítani, a legjobb, amit tehetnek, ha kiviszik a pénzüket és valutában spórolnak külföldön. Miért? Mert itthon szívatják a bankokat, bármikor bedőlhet a forint, az állampapír meg sz*rt se ér, ha csődbe megy az ország. Vagyis nem ütöttem volna egy 6-700 milliárdos lukat a büdzsébe, amit -- mégegyszer mondom -- az ország 70%-át biztosító külföldi tőke és a legfontosabb gazdasági partnereink csuklóztatásával tömök be.
Semmiképpen sem számoltam volna fel egy olyan rendszert, amiben 12 év megtakarításai vannak elspájzolva, ami éves szinten (jelenlegi értékben számolva) 3-400 milliárd forinttal könnyítette volna meg a 25-30 év múlva esedékes költségvetéseket. Maximum kijavítottam volna az összes olyan jogszabályt, amik lehetővé tették, hogy a manyup rendszer nem hozta ki magából a maximumot (bár így is nyereséggel vészelte át a világgazdaság utóbbi 80 évének legnagyobb válságát -- legalábbis eddíg).
És ami a kegfontosabb: 8 év ellenzékiség után azonnali kész forgatókönyvem lenne a nagy ellátórendszerek alapos reformjaira, ami megszüntetné a pazarlást, a hatékonytalan működést, az igazságtalanságokat -- ha kell, kedvezményes IMF és EU hitelekből, hiszen olyan ez, mint amikor hitelből korszerűsíted otthon a fűtést: egyszeri beruházás, középtávon behozza az árát, hosszútávon nyereséget termel. Magyarán, egy jóval kevesebb kiadási oldallal számoló költségvetést nyújtanék be a következő években, ha adót csökkentek, azt is ésszel, azok számára, akik nem elviszik, hanem "visszafogyasztják" az államhoz és a vállalkozásokba és inkább ösztönözném külföldi befektetéseket, mintsem elriasszam őket. Ugyanis minden hurráhurráhungária ellenére, Magyarországon továbbra sincs kellő tőke ahhoz, hogy ne lenne levegő számunkra a külföldi befektető. Levegő, mint nélkülözhetetlen és nem levegő, mint sz*rba se veendő.
@Kenneth: nem csak bejelentve, de egyébként ön nyert.
@Hungeralien: természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Én pl. hazai árura akarom, itthoni nyaralásra, evés-ivásra, tudod. Remélem, sokan vannak ezzel így. Szintúgy nem akarok Ausztriában nyitni bankszámlát sem - és hogy kapjon a jobboldal is egyet: nem akarok szlovák rendszámú kocsit sem. A "hazaárulás" nem oldalfüggő.

Remélem, elég kiegyensúlyozott voltam.
@OrangeOrder:
A mostani euro árfolyam valóban nem vészes.
Csak azt értsd már meg, hogy nem a forint erősödött az euróhoz, hanem az euro csúszott le a forinthoz.
@Martian: A második pillér létrehozása azért volt jó ötlet, mert a bérből élők számára is lehetővé tette a magánszámla választását. Kötelezően levont járulékról volt szó. Aki hónapról-hónapra él (tudom szerintetek csak maga tehet róla)sajnos nem tud megtakarítani. Állami segítséggel mégis lehetett megtakarítása.

Te fogsz ezekről az emberekről gondoskodni 20 év múlva?
@OrangeOrder:
nem érted, hogy járni jár de nem jut?
@Kalmár:
igen, de nem ez történik, hanem elbasszák, ezzel ill. ennek csak felével épphogy csak és pillanatnyilag csökken az adósság, szart se ér
@OrangeOrder:
aha hanem mire megy el? belföldi termelésre és munkahelyteremtésre? :D
importra baszki, nagyon elbaszott dolog ez
@zöld erdőbe jártam...: droid vagy, hogy magadra vetted? Miért, vagy kire vagyok én irígy? Elnézést, hogy tanultam, elnézést, hogy többet keresek a magyar átlagnál. Gazdag nem vagyok(0-ról indultam), csak magas a jövedelmem. Ez miért baj?
Tiszteletem.
Nem olvastam vegig minden hsz-t, ugyhogy nem tudom valaki felveette e mar, de az ide beiro, az allami nyugdijt koromszakadtaig vedo, a 102000 fot le-szerencsetlen penzugyi analfabetazo kozul belegondolt mar valaki, vajon szeretett vezeruk, es a torzsgarda hany tagja is maradt a magannyugdijintezeteknel?
Lehet leesene a sok nagykepu fasz alla a meglepetestol?
@pokesz70:

Nem véletlen, hogy azoknak kedvez a rendszer aki eleve sokat keres, mégpedig azért mert a csóró azonnal cipőt vesz, meg krumplit, aki meg jól keres, befektet, vállalkozik, autót,lakást cserél biztosítást köt.Plusz nem mind1, hogy érzékelhető összeg marad a zsebében, vagy csak a szokásos maszatolás amikor 1-2 ezret adunk mindenkinek, de nem érzi meg.
Szándékos a csapás, és mivel ez nem egy baloldali kormány nem is az alsó-közép réteget hozza helyzetbe.
+
az fog 3 gyereket vállalni aki el is tudja tartani.
@Dühöngő bika: "Szerintem Európában lehetne találni nálunk érdekesebb országokat is , Írország, Olaszország, vagy a teljesen kilátástalan Görögország. "

Hagyjad már az íreket!
Lecsökkent az egy főre jutó gdp-jük 2008-2010 között 41k-ről 37.6k-ra.
Görögöknek 32k-ról 30-ra...
Olaszoknak 31-ről 30-ra.

Hát Magyarország???
No igen, mi 20-ról 19-re (USD-ben).

Az, hogy az Íreknél baj van meg nálunk is, az olyan, mint amikor tűz volt Gyurcsány szaunájában verzusz azok akiknek elvitte a házát az árvíz ...
Nem vagyunk pariban!
Írország GPD-je a magyar 190%-a még így is!
@OrangeOrder:
te sajnos tényleg buta vagy :( vagy undorítóan gazdagpárti az átlag meg dögöljön meg?
@légycsapó: miféle magánvagyonról beszélsz?

Milyen magán vagyon az, amihez évtizedekig hozzás se nyúlhatsz, korlátozottan, törvények alapján használhatod csak fel?

És ha a nyugdíjjárulékod a tied, ó mondd, kiéből fizessük az apádét?
@Tim Pedersen:
Azért baj, mert neked miért járna több mint a többieknek? Mivel te tanultál, biztos nem is dolgozol, csak egy irodában ülsz, ahelyett, hogy valami tisztességes kétkezi munkát végeznél. Csak élősködsz rajta biztos a dolgozókon.Szégyelld magad:)
@nu pagagyí: Szerintem nem szóltam ilyen stílusban hozzád te paraszt.
Alpári stílusodról arra következtetek, hogy te állami gondozott, valamiért haragszol apádra.
Én egy magáncég vezetője vagyok sosem voltam állami csöcsön. Egyébként az sem bűn.
Ocsmány szavaid és a kommented gondolatmentes volta miatt, nem tudok okosabbat tanácsolni neked mint, hogy rohadj meg.
@pokesz70: Most egy szíjgyártópeti-parafrázist próbálsz arról meggyőzni, ami legfeljebb józan ész hiányában nem nyilvánvaló. Nem könnynű feladvány, konkretice lehetetlen.
Kiváncsi lennék, mennyi lenne az a 102ezer, ha MINDENKINEK nyilatkoznia kellett volna a döntéséről (és mondjuk lett volna rá 3 hónap és egy zillió hivatal, ahol elintézheted) és nem csak azoknak, akik maradtak. Ami egyébként a Monty Python Repülő Cirkuszába való, ki hallott már olyat, hogy arról kell nyilatkoznod, hogy maradhat minden a régiben, arról meg nem, hogy jelentős változásokat kívánsz bevezetni a rendszerbe.

Én pl. nem tudtam nyilatkozni (külföldön voltam), pedig mind pénzügyi, mind erkölcsi alapon maradtam volna.
@Dühöngő bika:
Figyu má.
Nekem kb egy 20-assal lett több, meg kb mégegy 20-assal mert béremelést is kapta. Hidd el, élelmiszeren kívül gondolkodnom kellene, hogy milyen magyar termékeket vettem az elmúlt hónapban...
Amugy pedig -bar ezt mar mas forumokon is kerdeztem-:

Emberek, szombat este 10 ora van. Egeszen biztos nincs jobb dolgotok, mint a gep elott ulni, es politizalni???????
@Tim Pedersen:
nem baj sőt, miért lenne ez baj?!
@pokesz70: Semmiképpen sem számoltam volna fel egy olyan rendszert, amiben 12 év megtakarításai vannak elspájzolva, ami éves szinten (jelenlegi értékben számolva) 3-400 milliárd forinttal könnyítette volna meg a 25-30 év múlva esedékes költségvetéseket. Maximum kijavítottam volna az összes olyan jogszabályt, amik lehetővé tették, hogy a manyup rendszer nem hozta ki magából a maximumot (bár így is nyereséggel vészelte át a világgazdaság utóbbi 80 évének legnagyobb válságát --
-Csak 1 adalék!A manyupokon úgymond sokan élősködtek.(Ilyen-olyan bizottsácok,FB....stb,((sajnos u.törvényesen)))
Na de,ha sok az orvhorgász,lecsapolom a tavat???
@pokesz70: te ez, tök jó, tiszteletem. Bár persze nem mindennel értek egyet (pl. a további hitelek felvételével), de akkor is. Csak tudnám, hogy miért pont a Fidesznek jutott mindaz a megtisztelő feladat, hogy az elmúlt 8 évnyi kormányzás után nekik kell mindent rendbe tenni? De jó. Lassan egy éve már ők vannak kormányon.

Visszatérve a fő témára, a magánnyugdíjpénztárakra: szerintem eleve Orbánék se akartak itt államosítani semmit, simán bele szerették volna venni a költségvetési elszámolásba, hogy ezzel is csökkentsék a hiányt. Közben meg ott volt a 3,8-as hiánycél. Azt hozni kellett év végéig. Máshogy nehéz lett volna.

Az szerinted helyes, hogy a minimálbér adómentes volt? Ismertél olyat, aki minimálbérre volt bejelentve, és közben gyönyörű pénzeket keresett zsebbe? Én igen - a legtöbb vendéglátós komoly helyeken. Most talán ezeknek is nehezebb lesz. Hogy a minimálbér duplájáig milyen kedvezmények voltak?

Itt van egy gazdaságfehérítő hatás is, főleg, ha rászáll az APEH a köztudottan csaló vállalatokra.

A külföldi vállalkozásoknak meg ott lesz a társaságiadó-könnyítés + a járulékok miatt olcsóbb munkaerő. Nem elég vonzó?
@fda: Basszus lapozzál már a párt brosúrában. Ez az előző oldalon volt. Azóta továbbmentünk. Kimaradt egy szeminárium?
Az a forgatókönyv teljesen elképzelhetetlen, hogy a maradók többsége jól járt a maradással, a visszalépők pedig a visszalépéssel?

Akinek több millió gyűlt már fel a magán számláján logikus, hogy jó neki, ha maradt, akinek pedig 13 év után is csak 600-700E Ft van a számláján, nyereség meg kb 50E az talán mégis jobban jár az államival.

Kár hősi ellenállóként feltüntetni a maradókat, többségük egyszerűen racionálisan döntött. Ugyanígy nem kéne birkának tekinteni a visszalépőket, hiszen többség hajára kenhette a manyup megtakarítását.

Sajnálatot azok iránt érzek, akik a "Nem adom az Orbánnak a pénzemet" felkiáltással maradtak a magánban, jóllehet nem fogják fel, hogy a minimálbéres megtakarításukból sosem lesz nyugdíjuk és a maradással elbúcsúztak az államitól is.
Persze 20-30 év múlva mikor meglátják az egyenlegüket és kiderül, hogy a semmi 350%-ka is semmi, akkor majd mennek rinyára az akkori kormányhoz és kisírják a nyugdíjukat.

Mivel többen makroökonómiai magasságokat is feszegetnek hadd kérdezzem már meg valamelyik szakértőt, annak ugyan mi értelme volt, hogy:

1) Az állam lemondott bevételeinek egy részéről. (amikor a kasszába befolyó járulékok egy részét átadta magán befektető cégeknek, a pénztáraknak)
2) A kieső bevételek pótlására (mert nyugdíjasból nem lett kevesebb) kötvényt bocsátott ki
3) A kötvények egy részét a nyugdíj pénztárak vették meg abból a pénzből, amit az állam utalt nekik és ezután a kötvények után az állam kamatot fizetett a manyupoknak.

A manyup vagyon 50%-ka magyar államkötvény amit csak azért kellett kibocsájtani mert létrejött a manyup rendszer.

Magyarul odaadsz vkinek 100 Ft-ot aztán kölcsönkérsz tőle 100-at és fizetsz neki évi 8%-kos kamatot. Hatalmas üzlet mondhatom. :(

Azt a téveszmét is jó lenne szétoszlatni, hogy a manyup = öngondoskodás.
Nem, az öngondoskodás az, amikor valaki a NETTÓ jövedelmének egy részét nem elkölti, hanem befekteti azzal a céllal, hogy majd jó lesz nyugdíjas éveire.
Tudom ajánlani a TBSZ és a NYESZ számlákat tanulmányozásra.

Persze mindegy is, mert a lakosság 5%-ka (akinél van a megtakarítások 80%-ka) minden szituból jól fog kijönni, a maradék 95% pénzügyi analfabéta pedig mindig is szívni fog, ha az állam elengedi a kezét és bedobja piacgazdasági mélyvízbe.

Én pontosan abban bízok, hogy ez a fordulat ébreszt rá több embert arra, hogy el kell kezdeni a VALÓDI öngondoskodást. Most, hogy szlogenné vált az "állami nyugdíjból nem lehet megélni" majd talán kicsit többen fognak szétnézni más lehetőségek után és talán 10 év múlva a lakosságnak csak nagyjából 40%-ka lesz pénzügyi analfabáta.

Bízzunk benne. Ha nem sikerül a Fidesz "grandiózus" :( terve akkor végünk van manyuppal vagy anélkül, tök mindegy.
Hé varanus aranyba lehetne őnteni a szavaidat!!! A Kedves Törpe Vezető a Szőke Liba meg a Kis Eszközét Verő Szent Jobb seggét nyaló úgy nevezett újságírók egytől-egyig kezdik el veszteni a talajt a lábuk alól!!! Azért van a hiszti mert tudják hogy nagy a szar lassan már az orrunkig ér és akkor borul a bili!!!
@légycsapó: "No ki is csinálta ki a Bokros csomagot?"
Hmm. Na ki??
Az alkotmánybíróság.
Sajnos a harmada nem csak szakmailag, hanem alkotmányosan is defektes volt. Szerencsére ez az ostoba megszorítósdi végetért. Láttuk hova visz. Nyomorgó nép, maximum profit.
Ne edd már ezt a maszlagot.
Bokros a zseni.....
Semmi szerkezeti reform az önkormányzatoknál, semmi szociális kiadás csökkentés.
CSAK A DOLGOZÓ KÖZÉPRÉTEG KIFOSZTÁSA.ű
Ennyit tud az a keselyű.
Összefogott a leggazdagabb réteg a legszegényebbel és kirabolták a polgárságot.
Köszi nekem ez nem kell.
@Hungeralien:

De azt vágod, hogy egy ország gazdaságának stabilitását nem a GDP fejezi ki?

Beszéljünk inkább a GDP arányos adósságokról, az talán közelebb visz az igazsághoz.
Írország 120%... emlékszel nekünk a 80% már majdnem államcsőd volt...
Én nem cserélnék velük.
@Megfigyelo: Én is így gondolom! Lesz itt még meglepetés meg ólom ,3 millió szegény helyet 5 millió szegény egy csomó tönkrement vállalkozás egy rakat család lakás nélkül még melléje egy adag munkanélküli fele ellátással ( vagy "közmunkában" szakképzett emberek tömegei gátépítésen 30 ezerért.( lesz itt munkahely csak aki már beleolvasott a programba az tudja milyen és mennyiért)Meddig? Az is tetszik nekem amikor itt egyesek minimálbérről és osztrák bankszámlákról beszélnek ( mármint egyesek olyan téveszmékben ringatják magukat, hogy a minimálbért kapó emberek a zsebbe kapott talicskával hordják Bécsbe)Hát elmondhatom ,hogy kisvállalkozásokban nem igazán divat a minimálbér legfeljebb a bérminimum az pedig nem minimálbér ( a vállalkozásokat az APEH is vizsgálja a bérek miatt, nem zárja ki ,hogy vannak csalók))Sok multi valóban minimálbért fizet sőt az állam is(egyik sem ad zsebbe)
@ojcabojca: azon az áron, hogy az esetükben amúgy sem jelentős járulékalap 25 %-át a magyup-ba írányítva az állami nyugdíj 75 %-ra lettek volna csak hitelesítve, a hiányzó 25 % szűkebb vagy bővebb kipótlása már a nyugdíjpénztári hazárdjáték kategóriába kerül.

Ugyanakkor viszont a felosztó-kirovó rendszer bevételi oldalán folymatosan növekvő (végső soron költségvetési) hiány keletkezik, amit valahonnan ki kell pótolni.
jó a Matolcsy-s kép :D
én kiiratkoztam, irány strassszburg, aztán kanada XD
@OrangeOrder: "természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Én pl. hazai árura akarom, itthoni nyaralásra, evés-ivásra, tudod"

Jó, oké, én is. Tudod mennyit keresem a magyar vajat a sok külföldi között?

De idén sem fogok kétszer annyit enni, sem inni mint tavaly vagy tíz éve!
Sőt étkezési szokásaim sem fognak változni, nem fogok többet járni étterembe, mert a házikosztot szeretem.

Mégis milyen magyar árura lehet elkölteni az ilyen jövedelmet? Elárulom, nem fogom elkölteni hanem megtakarítom.
@stirlitzist: "ne basszunk már el újabb 4 évet töketlenkedéssel!"

Hanem mit csináljunk? Vezessünk be pár új adót?
Azt értem, hogy nem hiszel benne, de azért 2-3 évet illik várni mielőtt lehúzol egy intézkedést. 8 évig elég nagy csönd volt...
@Kenneth:

és mit csinálsz a maradék pénzzel?
Összegyűjtöd? vagy elfogyasztod?
@ojcabojca: milyen pártbrosúráról beszélsz?
Ennek semmi köze pártokhoz.

Azt kell megérteni, hogy honnan veszi elő a mindenkori kormány a nyugdíjak összegét.

Meg azt is meg kell érteni, hogy ha az adósságunk az előző évek stílusában megy tovább, lehet neked akármilyen pénztárad, ilyen adósságspirálban jólét nem lesz soha.

Nekem is volt 3.5 millióm azon a számlán, de ez csak egy szám. A kifizetésének feltétele, hogy legyen egy normálisan működő országunk is. Különben például az a 3.5 millió forint ér majd mondjuk 100 eurót, és akkor örülhetünk a magánvagyonunknak
@Kell kaja, Ibrahim?: Szerinted az állami nyugdíjrendszeren mennyien élősködnek? És még megtakarítás sincs.
@agyamputáltak: importra? Azt is kell, de kisebb arányban, mint eddig.

Buta, ja. Megszoktuk már, hogy aki nem MSZP-SZDSZ-es meg bokrosista, az buta :) amúgy igen, bizonyos fokig gazdagpárti vagyok. Szeretnék pl. gazdag lenni. És akinek több van és rendesen dolgozik érte, attól nem sajnálom. Ha a siránkozó-irigykedő emberek itthon legalább ennyire ambiciózusak lennének, sokkal előrébb tartanánk.

@Kenneth: csúszott bizony. De a dollár is kb. ott van, ahol öt éve. Itt a CHF szállt el kirívóan, mindenhez képest. A kibaszás az, hogy ebben adósodott el itthon nem kevés cég, állami intézmény és magánszemély.
@gorcsev54:
sajnos félő ez szcenárió :(
de majd még érdekes lesz a májusi nyitás is a munkaerőpiacon főleg a fiatalok terén akik szart se kaptak az óóóriási egyszeri adócsökkentésből :)
@Hungeralien: "Írország GPD-je a magyar 190%-a még így is!"

Hagyjuk már a GDP-t, a kristálygömböt, boszorkányelixírt, meg a hasonló vajákosságokat! :)

Eltérő gazdasági szerkezet alapján két azonos GDP-vel rendelkező ország is totál máshogy reagál egy nemzetközi válságra...
@Dühöngő bika:
Mindkettő.
Egyrészt gyűjtögetek, mert ha egyszer netán lesz egy normálisabb frank árfolyamunk akkor előtörlesztenék.

Másrészt viszont elköltöm, de amit veszek rajta kb 80% külföldi termék. Ez van, sajnos, magyar tartós fogyasztási cikkek nincsenek.Magyar termék szinte csak az élelmiszer. (De az is csak részben)
@gorcsev54: "kisvállalkozásokban nem igazán divat a minimálbér legfeljebb a bérminimum az pedig nem minimálbér "

Vezetői pozira jelentkeztem magyar kis/középcéghez, és már a fejvadász (!!!) felhívta a figyelmem, hogy van egy munkaszerződés és egy zsebszerződés amit őrzünk a páncélban. Hm?
A dolog pikantériája, hogy még ráadásul kormányközeli is....
@OrangeOrder:
leszarom az mszp-szdsz -t látod fideszesnek ez a tipikus ezért is vagy buta :)
másrészt az szja csökkentésből adódó többlet fog importra menni
és rohadtul nem sajnálom attól aki tett érte és jól keres, miről beszélsz?! :D
@ojcabojca: tehát, mint látjuk, TELJESEN MÁST. Néhány szó köszön vissza egészen más összefüggésben. Ha baj van Sinkovics szövegével, akkor miért kell meghamisítani, pajtás? Csak mert szocialisták vagytok? :(
@Hungeralien: na ez is a baj a multikkal :) be kellene vezetni egy kötelező kvótát a magyar élelmiszerekre. Én is keresem, de megtalálom általában. A megtakarítás is jó - még akár külföldön is, hiszen egy részét úgyis itthon költöd el.

@agyamputáltak: pontosítok, bocs. Egy multi mondjuk létrehoz egy pénzügyi szolgáltatóközpontot Magyarországon. Ahhoz, hogy a munkavállalója megkapja mondjuk a 200 nettót, ahhoz már nem kell annyi bruttó bért kifizetnie, mint korábban. A munkáltató teljes költsége ezáltal alacsonyabb lesz.

Természetesen a trükköző parasztnak rosszabb lesz. Ha továbbra is minimálbért fizet hivatalosan, kevesebb marad a dolgozónak, a dolgozó pedig ahogy teheti, odébbáll. Ha akar, persze. Kemény világ ez, de van egy motivátor.
@Tim Pedersen: tudod, mekkora lesz a hozamod, te hülyeségekkel beszoptatott bárányka? NULLA.
@Hungeralien: "A generáció kérdése ez lesz:
"Hová tűnt az a pénz, amit odaadtunk?"

Szomorú, ha ilyen ostoba a generáció.
Azt a kérdést kellen föltennie, hogy hova lett a 10 ezer milliárd hitel 8 év alatt?
Hova lett a világ legnagyobb adóbterhe, amit kinyögtünk?
Nekem furcsa, hogy ez nem zavar sokakat.
Én pár ezer év börtönt kiszabnék érte.

Nem értem miért tamáskodsz az elköltésén a mnyp pénznek.
Nem is titkolják.
Visszateszik an nyugdíjkasszába így nem kell hitelt felvenni rá, a sok állampapírt pedig gyakorlatilag "elégetik" csökkentve ezzel kb 8%-al a sarunkat. Ez további kb 0,6% hiányt csökkent.
Én is drukkolok az új irány sikerének.
Elnézést Hölgyek Urak de közbe kell szólnom, itt néhány hozzászóló akkora ökörségeket
hord össze hogy tisztába kéne tenni valamit. Vegye magára aki akarja.
PL. "Annak a rétegnek lett most IS jobb és nem először, akinek eddig is volt mit a tejbe aprítani"
Ezt a szocik csak úgy kommunikálják, "megint a gazdagok járnak jól"
Azt elfelejtik hozzátenni hogy ezek azok a jól kereső honfitársaink akik adóznak.
Ezek dobják össze az ország SZJA bevételének nagy részét.
Azért keresnek többet mint a másik, mert többet ér a munkájuk.
Ha egy ügyes esztergályos 2-szer annyit dolgozik mint a másik, vagy egy orvos aki 8 évet kell tanuljon és dolgozzon ahhoz hogy ennyivel többet keressen egy csak érettségizett munkavállalónál nem érdemli meg hogy %-osan ugyanannyi adót fizessen mint a másik?
Normális az a rendszer amelyik bünteti a teljesítményt?
Na ez a "megint a gazdagok járnak jól" duma az igazi populizmus!
Sajnos ezzel nagyon buta embert meg lehet vezetni.
Senkinek nem tűnt fel az Orbán kormány gyermekvállalást ösztönző adórendszere? Ez az egyetlen módja hogy legyen normális nyugdíjunk. Ha szarban lesz az ország, szarban lesz minden nyugdíjas. Az is aki az államiban lesz, az is aki saját számlás. Azt senki sem gondolja végig hogy a magánszámlákon sincs a pénz olyan nagy biztonságban? Lásd USA, Argentína.
@Dühöngő bika:

"Nem véletlen, hogy azoknak kedvez a rendszer aki eleve sokat keres, mégpedig azért mert a csóró azonnal cipőt vesz, meg krumplit, aki meg jól keres, befektet, vállalkozik, autót,lakást cserél biztosítást köt.Plusz nem mind1, hogy érzékelhető összeg marad a zsebében, vagy csak a szokásos maszatolás amikor 1-2 ezret adunk mindenkinek, de nem érzi meg.
Szándékos a csapás, és mivel ez nem egy baloldali kormány nem is az alsó-közép réteget hozza helyzetbe.
+
az fog 3 gyereket vállalni aki el is tudja tartani."

Ez egy teljesen érthető és elfogadható érv. Hadd próbáljak meg válaszolni rá.

Nem gondolom, hogy baj, ha a többletjövedelem kolbászra meg zsemlére megy el. A hazai élelmiszer-fogyasztás ellátása továbbra is döntően magyar forrásból történik. Vagyis magyar vállalkozások által termelt értékek fogyasztásáról beszélünk, ami magyar munkahelyeket teremt vagy véd meg. ÁFA-tartalma van, az visszajut az államhoz. A kereskedő és a termelő is fizeti az adókat.
Sok autót gyártanak nálunk, de nem mindet. Sokan költik pénzüket belföldi nyaralásokon, sokan valutát vesznek a forintjukból és külföldön fizetnek a szállodában, étteremben, plázában, disneylandben.

Jó lenne, ha a jobboldali kormányok által preferált társadalmi rétegek, vagyis a közép-felső része az országnak valóban olyan konstruktív módon használná fel a plusz jövedelmet. Befektet, vállalkozik, itthon takarékoskodik vele. De mint korábban írtam, ehhez feltételek is kellenek (pl. kedvező hitelezési légkör, a bürokrácia lebontása, a korrupció lenyomása és legfőképpen: PIAC!) és nem utolsósorban: gazdasági, jogi és (sajnos már le kell írni:) vagyoni biztonság. Hogy tudjam: nem dobhatnak rám utólag, visszamenőlegesen különadót. Hogy nem államosítják a vállalkozásomat, a befektetésem, a megtakarításom.

Egyébként még soha, sehol nem sikerült összefüggést kimutatni egy társadalom jóléte és szaporulata között. De ne adjuk fel a reményt, hogy mostantól csupa háromgyerekes családtól lesz hangos a Rózsadomb!
@Kenneth: stílusod, mondandód jellemez. Hogy milyen sorban állsz, lek.kkantom.
@Kenneth:

A frank hitelek kifutása segíti a gazdaságot:)
A fogyasztás meg mindig jó, bármit veszel,
ha elmozizod, vagy eliszod a kocsmában minden jó:)
@Hungeralien: olvastam. Egész mást írt, mint amit a posztíró a szájába adott.
@agyamputáltak: természetesen utálhatod az összes hazai pártot, de akkor neked elég szar lehet. Hát sok buta ember jól él, az biztos. Mondjuk én pont szellemi munkát végzek, most képzeld el! :D

Miért pont importra? Miért nem belföldi árukra és szolgáltatásokra? Az én pénzem biztos arra fog menni, persze mi az az évi 600 ezer forint plusz az összeshez képest.
@pokesz70: az adócsökkentésről annyit, hogy az egységes adókulcs mindig is a szadi nagy álma volt. Az viszont aritmetikai törvényszerűség, hogy bevezetésével a gazdagok jobban járnak. Tehát a szadi aljas?
@OrangeOrder:
nos elég szar is mert egyik nyomorékabb mint a másik
sok buta ember jól él? lehet ilyen szíjjártók kapcsán nem vitatom ezt az állításodat
@avionics:
A hozzászólásod első kétharmadával totálisan egyetértek. Sajnos a végén marhaságokat írsz. Nem fog senki sem plusz egy gyermeket bevállalni,a mondjuk meglévő kettő mellé, mert akkor nagyobb lesz az adókedvezmény. Két gyerekig pedig alig zavar vizet az adókedvezmény.
@OrangeOrder:
jahogyja, hát ahhoz kurva magas bérek kellenek tömegeknek az meg kizárt, nincs annyi képzett ember már :)
@agyamputáltak: erre 20 évig azt büfiztétek, hogy ez "a demokrácia ára"... Most megkaptátok.
@Dühöngő bika: "De azt vágod, hogy egy ország gazdaságának stabilitását nem a GDP fejezi ki?

Beszéljünk inkább a GDP arányos adósságokról, az talán közelebb visz az igazsághoz.
Írország 120%... emlékszel nekünk a 80% már majdnem államcsőd volt...
Én nem cserélnék velük. "

USA-nak is 120%...
Tudod a hitel Széchenyi óta tudjuk, hogy akkor jó, ha pénzt hoz. Nem mindegy hogy plazmatévére, autóra adósodsz el, vagy vállakozást indítasz belőle és gépeket veszel.

Persze hogy nem a stabilitást jelenti hanem adott országban megtermelt összes termék fogyasztói árát. Ami elég jól korellál az életszínvonallal és a gazdaság állapotával.

Termelni csak pénzből lehet, azt meg többnyire hitelből szokták a cégek megoldani.

Korrigálok: mindig hitelből.

Ha nyitsz egy kis boltot, máris hitelezel a vállalkozásodnak. Ugyanis a beszerzés többnyire megelőzi az eladást (kivéve a határidős ügyletek, de azokban is van hitel csak máshogy).
@Dub hadnagy: mondd csak, ales, van neked egyáltalán szocialista fogalmad a "parafrázis" szó jelentéséről? :D
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: a szadi ideológiája az volt, hogy minél nagyobb pénzzel rendelkezhess szabadon, a fideszé pedig az, hogy azok szaporodjanak, akik jó hátteret tudnak biztosítani a gyerekeiknek.
@ojcabojca: minden szavaddal egyetértek.
A gazdagok jobban élnek , lesz 3-4 gyerekük (Hiszi a piszi, akkor eddig miért nem volt?)legyen és a többivel mi lesz? www.youtube.com/watch?v=Ca8ga26f2x0 Talán ezen is kéne gondolni!Ez is bekövetkezhet.
@Dühöngő bika:
Igen, normál esetben az enyém is kifutna olyan 25 év múlva:) Én valószínűleg elő fogok törleszteni, de tartok tőle, hogy hamarosan sokaknak egészen másképp fog kifutni a hitelük...

Ja, Jameson whiskeyre időnként költök:)
Ha külföldi terméket veszek az csak a kereskedőnek jó, de ő nem állít elő hozzáadott értéket, úgyhogy szart se ér....
@agyamputáltak: "legalább öngondoskodhatsz!"

20 éve, mióta elhagytam a szülői házat, öngondoskodom.

Erre neveltek a szüleim és a szülői neveltetésből merítek erőt.

Apám megrögzött antikommunista, nem hisz az állambácsiban, az államosításban, az állami tulajdonban. Vállalkozó. Anyukám elmenekült 14 éves korában a szülőfalujából ahol az alkoholizmus (*50 liter pálinka!!!*) tizedelte a népességet. Ő is öngondoskodásra nevelt.
@pokesz70:

Teljesen igazad van a visszamenőleg ható törvény nem volt egy jó húzás teljesen elfogadhatatlan.
A különadók nem feltétlenül, de valóban nem a stabilitást erősítik az ilyen intézkedések, szerintem pénz kellett rohadt gyorsan ez meg egyszerű volt.
És azért ismerjük azokat a technikákat amik a leánycégek(leánybankok), és az anyavállalat közötti általában egyirányú pénzmozgást lehetővé teszik, hogy az itteni vállalat minimális haszonnal működjenek.

A jólét és a szaporulat azért összefügg, az a jólét amit érzel, és az amire vágysz.Az a brutális adókedvezmény segítheti azt hogy több gyereket vállaljanak a keresők.
Saját magunkon is látom, hogy már más gyerekszámban gondolkodunk mint 3 éve. És komoly szerepe van annak, hogy nem az éhhalált kockáztatjuk 3 gyerekkel.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Nem teljesen értem, hogy mi közöm nekem a "szadihoz". Azt sem mondtam semmire, hogy aljas lenne, az új adótörvényekre sem. Nem azok, csak szerintem kontraproduktívak a gazdaság szempontjából, nagyon sokba kerülnek egy egyébként is nagyon szűkös időszakban és egy olyan szerkezetű társadalomban (az eddígi felső adósávba tartozók hivatalosan az adozók 4%-át tették ki és az összes SZJA-bevétel 36%-át fizették be), ahol az alsóbb jövedelmi kategóriákba esők nagyon közel állnak a létminimumhoz, ott én hasznosabbnak és igazságosabbnak tartom a progresszív adózást, vagy legalább annak egy sokkal kevésbé drasztikus (és ezáltal kevésbé drága és feszültségeket szülő, munkahelyeket veszélyeztető) átépítését az egykulcsos rendszerbe.
@agyamputáltak: dehogynem. Nézd csak meg az egyetemeket, főiskolákat - ún. diplomagyárakat. Hány képzett, nyelveket beszélő gyerek gurul le a szalagokról.

És ha esetleg a frissdiplomás vagy a képzett külföldre megy? Nem kell beszarni, idővel majd hazajön, az is csak nekünk jó. Aki kint van, vissza kell csábítani.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: "olvastam. Egész mást írt, mint amit a posztíró a szájába adott. "

Írj már példamondatot, mert az előző amit írtál az szinte szórul-szóra lett átvéve!!!

Érvelj! Hol hazudott, mit írt másként, mit adott a szájába?
Érdekes ez a témakör, én alapvetően szocialista beállítottságú vagyok, mivel szegény szülők gyermekeként kaptam ingyenes oktatást és evvel sikerült jól gazdálkodnom.
A FIDESZ arroganciát nem igazán bírom, viszont azt gondolom hogy van abban valami alapvető igazság - bármennyire is sérti ez a önérzetes tömegek egóját-, hogy határt kell szabni az adók 80+%át fizetők megbaszásának. Aki nem ebbe a körbe tartozik, az pedig talán először magában is keresse a változtatás lehetőségt.
Én is kiszerzédtem ugyanakkor, mert soha nem is számítottam az államra. Öngondoskodás, biztosítás, korai halál ;)
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
mármint mi a demokrácia ára? én biztos, hogy nem büfiztem semmit ill. de a kaja után szoktam
@Kenneth:

Ahogy korábban egy kolléga is említette, mindegy mit veszel az áfát pörgeted:)A kereskedelem is egy szektor a gazdaságban.
Nyilván jobb lenne magyar dolgokat venni, de azzal sem ártasz ha jagermeistert iszol unicum helyett:)
@avionics: csakhogy senki nem fogja ösztönözve érezni magát a sok gyerekre. Most például azzal a baromsággal álltak elő, hogy a lélekszám amiatt fellenül, hogy 9 hónapról 6-ra szorították az örökbefogadási várakozó időt, és így a gyermeket vállalók szívesebben vállalják majd, mert nem lesz ANNYIRA bizonytalan a kicsi sorsa...
@agyamputáltak: minden, ami elfogadhatatlan baloldali idiotizmus volt, az a libbantak szerint "a demokrácia ára"... :(
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Na megjött az ügyeletes troll... Nem zavar, hogy szétpofázol egy viszonylag értelmes párbeszédet, ami vezethet valahová, a komcsizáson/minihitlerezésen túl?
@Hungeralien:

Az állami ellátórendszerek bevételei adók és járulékok formájában kerülnek be a központi kasszába. (Járulékok címzett összegek, és csak arra lehet elkölteni azokat amire beszedték).

A felosztó-kirovó lényege az, hogy a kirótt összegek felosztásával a nyugdíjat kifizeti az állam a jelenlegi nyugdíjasoknak. Ha a nyugdíjösszeg tömege lecsökken - most mindegy hogy miért - akkor a keletkező hiányt adóemeléssel vagy hitelfelvétellel korrigálja az állam. Az állam elméletileg korlátlanul kap hitelt, csak nem mindegy hogy mennyiért.

Ezen a rendszeren ütött lyukat a manyupba kiprivatizált összeg.
Állampolgárt meg megetették azzal, hogy majd jó lesz neki, 30 év múlva, mert ellenőrizheti a befizetéseit. A pénztárak azonban rosszul gazdálkodtak és senkit nem nagyon érdekelt az keletkeztetett hiány az állami rendszerben. (Gyurcsányékat abszolút nem).

Vissza az adó és járulékrendszerhez:
Nos tehát itt nincs az állampolgárnak saját pénze: nem értem miért mondja mindenki ezt a marhaságot. A kötelező manyup nem megtakarítás volt, hanem járulék!

A manyuptag nem pénzt hanem jogot szerez a befizetései után nyugdíjra, járadékszolgáltatásra, melyet a pénztár, de ha az csődbe megy, az állam fizeti ki ügyfélnek.
Egyösszegű kifizetés természetesen nem tartalmazza az állami 80%-os jótállást, ezért a befizetéseidet egy összegben csak az adott pénztárhoz való befizetésid képezik.

A Fidesz egyébként egy svéd típusú nyugdíjrendszer felé kezd elmozdulni, ahol az állam nyilvántartja a befizetéseket.
azonban hidd el a polgárok 90%-a az alacsonyan tartott bérekből nem tud olyan tartalékokat képezni, amiből 30 év múlva biztonságosan meg fog élni.

Nagyon sok lesz a 25 000 Ft havi nyugdíj 2050-ben. De ez nem az öngondoskodás hiánya, vagy a manyup van vagy nincs problémája...

Ez sajnos demográfiai kérdés, és ezen nem lesz könnyű segíteni.
@Dühöngő bika:

Tudom, a kutatások mindig azt mutatják, hogy a magasabb jövedelem erősíti a gyerekvállalási kedvet. Csak a tapasztalat szerint mégsem úgy működik a dolog, hogy valóban több gyerek is születik. Ami egyenes összefüggésben van a népszaporulattal, az a biztonságérzet. Háborúk után általában nincs nagy jólét, mégis rengeteg gyerek születik. A magasabb életszínvonal meglepő módon szinte mindíg a biztonságérzet csökkenésével jár. Berendezkedsz egy komfortos(abb) életre, amit nyílván többe is kerül fenntartani. Egyszerűen túl sok minden múlik azon, hogy meg tudod-e tartani a jólfizető állásodat, életben tudod-e tartani a vállalkozásodat.
@Hungeralien: olvasd el végre a két szöveget, mielőtt házifeladatokat mernél feladni nekem. Hazug rágalmazás a posztíró részéről.
@OrangeOrder:
az nem fog ennyiért hazajönni, és igen diplomagyár azzal meg kitörölhetik és az nem kell a multinak se, annak ha jön, már kész ember kell
@Dühöngő bika:
Az Áfa-t pörgetni?
Ezt gondold már át mégegyszer.
Az állam több pénzt hagy nálam (lemond az adóm egy részéről), én ezt a pénzt elköltöm és a 25%-át áfa formájában visszaasom az államnak.
Hű, de kurvára jól járt az állam.
@agyamputáltak: olyan rég és fenn volt, hogy inkább nem írtad. Nyertél.
@Hungeralien:

Az USÁban is lesznek gondok ha kipukkan a FED pénzpumája...
Mindenesetre egy akkora belső piaccal rendelkező országot mint az USA ne hasonlítsunk Írországhoz:)

A hitel fasza ha tudod fizetni a részleteket, legalább újabb hitelekből.
Az Írek, Spanyolok,Portugálok, Görögök nagyon úgy néz ki, hogy csak azért tudja, mert az EKB az euró stabilitása miatt veszi a papírjaikat.
Meg Kína akinek nagyon nem érdeke, hogy felrobbanjon az euró övezet mert ezzel visszaesne az exportja.

Mi ezeknél az országoknál jelenleg 1000%-al jobban állunk. mert nekünk vannak lehetőségeink többek között a saját valuta miatt.A Görögöknek nem nagyon.
Kollégámmal leültünk egy kávé mellé, amikor hallottuk, hogy 16% lesz a SZJA kulcs, mindkettőnknek észrevehetően nőtt a nettója. Ő rendesen beleszaladt a CHF pofonba, szóval megkönnyebült, hogy lesz miből törleszteni. Én a 102019 ellenálló egyike lettem, ez a pénz megy a TBSZ Értékpapir számlámra.

Én még akkor megmondtam, túl jól hangzik a 16% ahhoz, hogy ne legyen benne csavar. Jött is a manyup.

A nagy kérdés, ha ő elkölti a pluszt arra, hogy törlessze, előtörlessze a hitelt, én meg bővitem az "eszköz"-eim létrehozva egy kis diverzifikált portfoliót mondjuk nem túlságosan preferálva a multiadók miatt megroggyant blue-chip-eket mint MOL, OTI és MTELEKOM, akkor ebből hogy lesz fellendülés és fogyasztás.

Amúgy tájékoztattam a választókörzet FIDESZ képviselőjét, hogy megnézem, hogy szavaz MANYUP ügyben és rossz válasz esetén -2 szavazattal nyugodtan számolhat ami egyből 4, mert a legesélyesebb ellenfelére szavazok majd. Nem vette komolyan, majd rájön.
@Kenneth: magunkkal rántottuk. Hiszen mi vagyunk az elnökök, nem igaz?
@Kenneth:
főleg ha nem is költöd el az egészet, hanem elteszed akkor meg még annyi se jut vissza se közvetve se közvetlenül :)
@Hungeralien: Akkor küld el nekem ezt a kis vállalkozás címét! Az lehet ,hogy "Pestországban" esetleg máshol is van ilyen (mint írtam van kivétel talán vidéken is)de én a szakmámból kifolyólag több száz kisvállalkozással (21 éve és nálam sincs,sőt lassan már másmilyen fizetés sem lesz) vagyok kapcsolatban vidéken és nem igazán tudok hatalmas zsebbe fizetésekről.A fejvadász cégről csak annyit a lányomat decemberben "vadászták le" Budapesten és kapott új állást(igaz osztrák német cég és ott zsebbe fizetésről szó sem volt)Tehát én csak azt állítottam , hogy nem igaz az a tétel,hogy akik alacsonyabb bérért dolgoznak azok mind zsebbe kapják a lét,mint ahogy az sem igaz ,hogy minden vállalkozás ami nem fizet hatalmas béreket az csaló, csak egyszerűen annyit tud fizetni . A nagy bérek között is ugyanúgy meg voltak találhatók az adócsalók és továbbra is meg lesznek (hiába a 16% )mert "minél több van annál több kell" ez egy alapvető tulajdonság a többségnél.
@Kenneth:

És a kereskedelmet is segíted.
Nyilván ezzel az állam nem járt a legjobban.
Nincs 100%-os pontos csapás, valahol veszít, valahol nyer, az állam.
A lehetőséget biztosítja, hogy okosan használd.
@avionics: "Azt senki sem gondolja végig hogy a magánszámlákon sincs a pénz olyan nagy biztonságban? Lásd USA, Argentína. "

Argentínában ugyanamiatt nem volt biztonságban a magánszámlákon a pénz, mint itthon: az állam lenyúlta.

Az USA-ban mondj már egy példát az USA-ban hogy van egy számlád, van rajta 100$ és azt az állam lenyúlja...?

Az USA-ban tisztelik a magántulajdont, az államosítás ott szinte elképzelhetetlen.
Felkelés törne ki ha magán számlákat államosítanának...

Sajnos Magyarország még mindig szocialista társadalom, ahol a magántulajdon szentsége nem ágyazódott be az emberek tudatába.

A fejem verem a falba, hogy ennek a fasznak 25 év elteltével még mindig igaza van ebben a kérdésben:
www.youtube.com/watch?v=kwevIvPBoSQ
"...társadalmi életének meghatározó és alapvonása az, hogy ez egy szocialista ország és szocialista társadalom..."

Még egyszer: államosítást (főleg kárpótlás nélkül) egyetlen magát jobboldalinak valló ember sem támogathat jó szívvel. Az államosítás kommunista eszköz.

És alkotmányellenes:
13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot.
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.
@Kalmár: "8 évig elég nagy csönd volt..."

"Hova lett a világ legnagyobb adóbterhe, amit kinyögtünk?
Nekem furcsa, hogy ez nem zavar sokakat."

Te biztos nem ebben az országban éltél az elmúlt 8 évben, mert itt, ahol én élek (Magyarország) az elmúlt 8, de legalábbis az elmúlt 4 évben már a saját párthívei is, Babarczy Esztertől Lengyel Lászlóig halálra ekézték Fletó katasztrófakormányzását meg az egész ballib vircsaftot, és másról sincsen szó már évek óta, mint az adósságról. Említs meg akármilyen komolyabb korrupciós, trágya ügyet az elmúlt 8 évből: egy sincs közülük, amire Fidesz derített volna fényt, egytől egyig a most kiherélt intézmények, pl. az ÁSZ, a most agyonra szidott sajtó, mint az Index, meg az egymás torkát átharapó szocik leplezték le őket.

Szóval vannak még emberek, akik emlékeznek, hogy kurvára nem volt "nagy csönd" 8 évig, hanem a szoci faszkodásról is le volt rendesen szedve a keresztvíz, itthon is és az összeesküvőnek kikiáltott külföldön is - hát most meg a fideszesek ámokfutásáról van leszedve. Hagyjatok már föl ezzel az alternatív valósággal, légyszi. Kösz.
@pokesz70:

Jó, de akkor mi a megoldás? ez ami most van egy lehetőség, a semminél jobb.
ne legyenek illúzióink, a kettős állampolgárság erősen a betelepülést szolgálja, az a másik út.
A népességet minden eszközzel pótolni kell.
Próbálkoznak, és én ezt jobbnak látom mint azt hogy hátradőlünk is széttesszük a kezünket.
@Dühöngő bika:
Egyértelmű, hogy a kereskedelmet segítem (ha elköltöm és nem megtakarítom azt a pénzt), csak épp a kereskedelem segítése nem vezet sehova. (Ok, persze aki benne dolgozik annak jó, mert megmarad adott esetben az állása)
A kereskedelem nem produktív dolog, nem ad hozzá értéket, nem kutatás-fejlesztés, de még csak nem is termelés.
@agyamputáltak: kivételesen biztos vagyok benne, hogy - de igen, sokan hazajönnek. És hogy a multinak igenis kell a frissdiplomás - persze nem árt egy jobb iskola, de nem ez a kizárólagos kritérium. Pl. könyvvizsgáló cégek (Big 4), elég megnézni az állásbörzéket, egyenesen elmennek az iskolákba.
@OrangeOrder: nem elég vonzó
ugyanis totál kiszámíthatatlan a jövő
bármikor hozhtanak bármilyen törvényt
úgyhogy nem, nem vonzó, aki teheti lép ezerrel innen lefelé
@agyamputáltak: Ja, vagy ha frank hitelre költöm...
@Dühöngő bika: Igen, a jól képzett erdélyi munkareő....az kell nekünk..bruhaha
@gorcsev54: "Akkor küld el nekem ezt a kis vállalkozás címét! "
Pestországban. Nem vagyok besúgó. Az előző előtti cégem is így alkalmazott (a mostani nem).
Egyszerűen nem oda megyek dolgozni, mert nekem fontos hogy be legyek teljesen jelentve - már ha van választásom.

Ráadásul amikor a nettó/bruttó kalkuláció ment (itt jöttem rá az adómodosítások kapcsán egy megjegyzésükből hogy kormánypártiak, aminek utána néztem, hát nem tényleg!), akkor nagyot néztek amikor a én benyögtem a 2011-es nettót.

Ők kevesebb nettót gondoltak...
Én mondtam, hogy most 2011-ben az kevés lesz, az én nettóm 40%-kal nő...
@Kenneth:

A lényeg, hogy nem mindenki úgy költ ahogy te:)
Ha a kollégád ebből vállalkozik, vagy biztosítást köt, vagy lakást cserél, akkor élénkít.
Én nem nagyon védem ezt a belső piac pörgetése módszert ,mert hosszútávon nem működik, ráadásul a piac mérete miatt kétséges a siker.
Működhet,de nincs 1000%os eredmény.
@Kenneth: nem csak az áfa, hanem az egész ellátási lánc miatt is jól járhat a gazdaság. Még az importált cuccokat is behozzák (jó esetben magyar szállítmányozók), raktározzák (magyarok), eladják (magyarok). Persze hazai termékkel még jobb - de már azzal, hogy magyar boltban vesszük meg, sokat teszünk a gazdaságért.
@OrangeOrder: Nézz szét a faszbukon, aki ért valamihez, és beszél 1-2 nyelvet húz innen el. Az erdélyiek is csak ugródeszkának használják az országot.
@Kenneth:

El is fogyhatunk, az is egy út.
Vagy telepíthetünk be kínaiakat az is egy út.
Mindenki itt zokog, hogy felborult a népességfa, hát ha nem fogy el a magyar akkor nem borul fel.

Ez van, valamit tenni kell,és a hosszútávú célok néha rövidtávon kellemetlen hatásokkal járnak.
@salamander:

Ne haragudj, de nagyon sok csúsztatás van abban, ahogy leírtad a nyugdíjrendszereket. Néhányat muszáj megemlítenem:

"Ezen a rendszeren ütött lyukat a manyupba kiprivatizált összeg.
Állampolgárt meg megetették azzal, hogy majd jó lesz neki, 30 év múlva, mert ellenőrizheti a befizetéseit. A pénztárak azonban rosszul gazdálkodtak és senkit nem nagyon érdekelt az keletkeztetett hiány az állami rendszerben. (Gyurcsányékat abszolút nem)."

A manyup rendszer éves szinten 3-400 milliárd forintos lyukat ütött. Az új adótörvények 700-at. Kettő darab manyup méretű lyukat lehetne betömni az (általam fentebb kifejtett nézeteim szerint kontraproduktív) adócsökkentéssel.

A pénztárak lehet, hogy rosszul gazdálkodtak, de hasznot termeltek, méghozzá reálhasznot, vagyis infláció felettit. Inkább arra kéne ösztökélni őket, hogy jobban működjenek, ahelyett, hogy beszorjuk őket sóval.

A manyupokba a fizetésed 8,5%-át utaltad, továbbra is fizettél a közösbe 1,5%-ot, ill. ugyanúgy fizette a munkáltatód a 24%-ot, amik szintén a felosztó-kirovó rendszerbe kerültek. Amit Te "privatizációnak" mondasz, az igazából egyfajta alku: 34% helyett csak 26%-ot fizetek a közösbe, cserébe a következő generációk által megtermelt felosztó-kirovó rendszernek csak a 75%-ára tartok majd igényt, ha én leszek nyugdíjas. Én most félreteszek 8%-ot, az állam később megspórol 25%-ot. Szerintem ez egy korrekt deal.

"Nos tehát itt nincs az állampolgárnak saját pénze: nem értem miért mondja mindenki ezt a marhaságot. A kötelező manyup nem megtakarítás volt, hanem járulék!"

Javaslom, böngészd át Te is a kérdéses törvény szövegét, ami egyértelműen és szószerint megfogalmazza: a manyup-számlákon gyűlő pénz a számlatulajdonos magánvagyona.

"A manyuptag nem pénzt hanem jogot szerez a befizetései után nyugdíjra, járadékszolgáltatásra, melyet a pénztár, de ha az csődbe megy, az állam fizeti ki ügyfélnek."

Még szerencse, hogy a törvény azt is megszabta, hogy a manyupok kötelezően állampapírokba fektethették csak a megtakarítások minimum 75%-át. Lényegében csak akkor tudnak csődbemenni, ha az állam megy csődbe, akkor meg mi értelme van állami garanciáról beszélni?

"A Fidesz egyébként egy svéd típusú nyugdíjrendszer felé kezd elmozdulni, ahol az állam nyilvántartja a befizetéseket.
azonban hidd el a polgárok 90%-a az alacsonyan tartott bérekből nem tud olyan tartalékokat képezni, amiből 30 év múlva biztonságosan meg fog élni."

Kérdés: ha az állam vezeti a magánszámládát, akkor az még felosztó-kirovó rendszer, vagy már előtakarékossági? Mert ha az előbbi, akkor az egyéni számlád nem több egy csinos excel-táblánál, ha meg az utóbbi, akkor mi a baj a manyupokkal? Hogy olyan imperialista-kapitalista szagúak? Akkor azt kellett volna mondani, nem jó, hogy a pénztártagok tulajdonában lévő és a különböző biztosítócégek által működtetett pénztárakban gyűjtitek a nyugdíjatokat, hanem gyűjtsétek az államnál, mert az nagyobb hozamot biztosít és NEM KÖLTI EL AZONNAL!

"Ez sajnos demográfiai kérdés, és ezen nem lesz könnyű segíteni."

A demográfiai probléma miatt 100% BIZTOS, hogy a felosztó-kirovó rendszer nem fog tudni működni 20-30 év múlva.
@stirlitzist: @Mike36: ez egy tévhit. Én is voltam eleget kint, és nem a politikai helyzet miatt mentem ki és jöttem haza. Még az MSZP alatt jöttem vissza Mo-ra, és teljesen jól elvoltam akkor is. Eleve csak szórakozom itt a kommenteléssel, mert aki az éppen aktuálisan hatalmon lévő pártoktól teszi függővé a saját boldogságát, hát annak elég szar lehet.

Lehet amúgy, hogy most elhúznak, de vissza fognak jönni pár éven belül. Külföldön se jobb, de ezt majd ők eldöntik. A külföldön összeszedett tőkével itthon indulni viszont jó.
@Dühöngő bika: "Az USÁban is lesznek gondok ha kipukkan a FED pénzpumája..."

Hűha, tudod miről beszélsz? Mert ez a mondatod az utolsó mondatoddal ellentmondást alkot - ami alapján mi 1000%-kal jobban állunk mint az Írek.

"Mindenesetre egy akkora belső piaccal rendelkező országot mint az USA ne hasonlítsunk Írországhoz:)"

Te hasonlítottad. Jó, akkor kihez hasonlítsuk?
Én mondtam hogy ne az Írekhez mert ők még így is jobban állnak. Hasonlítsunk Szlovákiához, Csehországhoz és Romániához.

"A hitel fasza ha tudod fizetni a részleteket, legalább újabb hitelekből.
Az Írek, Spanyolok,Portugálok, Görögök nagyon úgy néz ki, hogy csak azért tudja, mert az EKB az euró stabilitása miatt veszi a papírjaikat. Meg Kína akinek nagyon nem érdeke, hogy felrobbanjon az euró övezet mert ezzel visszaesne az exportja."

Elárulom, gecire mindegy hogy miből tudod fizetni, ha tudod fizetni.

Tudják fizetni.
Jól taktikáztak, mert van aki hitelez nekik.

Nekünk ha nem akarunk EU/IMF segítségére szorulni, akkor egy lehetőségünk marad: forint-leértékelés. Ez csődbe vinné a CHF hiteleseink. Örülnél, ha a kormány az IMF-et a tavalyi gazdasági szabadságharc után újra visszahívná?

"Mi ezeknél az országoknál jelenleg 1000%-al jobban állunk. mert nekünk vannak lehetőségeink többek között a saját valuta miatt.A Görögöknek nem nagyon. "

Kurva jól állunk, tényleg, milyen lehetőségeink vannak? Mondj egyet, mit tennél ha nem tudnád fizetni a külföld felé a tartozást? Megj: Belföld felé mindenképpen tud az állam fizetni, mert pénzt nyomtat "oszt jónapot" - ám ez tömegek elszegényedésével jár az infláció miatt. Ja, meg mivel sok minden van az inflációhoz indexálva, előbb azokat a korlátokat át kell vágni. Szóval belföld felé nincs értelme államcsődről beszélni. Szóval hogyan fizetnéd a külföld felé a tartozást?

Forintleértékelés?
Tőlem mehet (bár nekem is fájni fog), nincsen frankhitelem és sok az € megtakarításom.
@OrangeOrder:
@Dühöngő bika:

Én csak azt mondom, hogy ha állambácsi hagy nálam plusz 25.000 forintot. Én elszaladok költeni, veszek belőle egy Bugatti cipőt (és nem Marc-ot)akkor az árból 5000 ft visszajön áfaként, mondjuk 5000 élénkíti a kereskedelmet meg szállítást, raktározást egyéb logisztikát, a maradék 15.000 meg egy német bankszámlán landol amiről még Selmeczi sem tudja "megvédeni" a pénzt.
@Dühöngő bika:
Éntőlem jöhetnek, majd eltartja őket is az a másfél millió dógos.
@teisfiambluetooth: indításképpen elárulom, hogy engem te most lepénzügyianalfabétáztál. Miért? Mert azt állítod, hogy a lakosság 95%-a pénzügyi analfabéta, mert nincs sok megtakarítása. Azt azért áruld már el nekem légyszíves, hogy pl. én mi a faszomból takarítsak meg, amikor vajas kenyéren kell élnem a hónap két hetében, ha tízezer forintot meg akarok takarítani, te szerencsétlen?! És ó igen, tisztában vagyok vele,hogy a havi 10e Ft megtakarításomat befektethetném. Ha értelmes hozamot akarok kapni, akkor tíz évre leköthetném. Ó nagyszerű, csakhogy én megműttetném a szemeimet úgy max. 5 éven belül (de lehet,hogy kettő, nem tudom), mert nagyon rossz a látásom. Tehát nekem egy olyan befektetés kéne, ami kurvajó kamatot fizet, de bármikor hozzáférhetek a pénzemhez. Taníts mester engem, az analfabétát, mi lenne nekem a legjobb befektetési kondíció?
@Dühöngő bika:

A megoldás? Ha az lenne a dolgom, hogy kidolgozzam és 8 éven át semmi más nem járna az agyamban, mint hogy mit kéne tenni, akkor szerintem tudnám. De improvizációkra biztos csak sokkal-sokkal később lenne szükségem és nem akkor, amikor első kísérletre Barroso körberöhög a 7%-os deficit miatt.

Válság van. Orbán azt jól látja, hogy a nyugati társadalmak oly' mértékű dominanciája, ami az elmúlt 100 évet jellemezte, annak lőttek. Nézd, én a magyar viszonyok közt elég jól keresek, de már nagyon régóta nem azt nézem, hogy milyen legyen az új kocsim, mennyibe kerül a plazmatévé vagy hol nem voltam még nyaralni, hanem hogy hogyan lehetne úgy sakkozni az ország pénzével, hogy néhány éven belül ne kelljen éhséglázadások és polgárháborús csatározások elől menekülni. Nem azért próbálok egy életszínvonalban kiegyenlítő rendszer mellett érvelni, mert én csak baloldalban tudok gondolkodni, hanem mert azt gondolom, minden társadalmi réteg elemi érdeke kívánja ezt meg. Nem az a kérdés, hogy legyen jobb, hanem az, hogyan ne legyen nagyon rosszabb itt mindenkinek. Ha ezt nem értjük meg és nem fogadjuk el, nagyon keserű lesz az ébredés a nagy álmokból.
@Kenneth: persze. Ezért is volt korrekt a korábbi felvetés, hogy az itthoni termelést kéne még valahogy fellendíteni (megteremteni). Mindenesetre a napi fogyasztási cikkek között alig van olyan, amire azt mondanám, hogy jobb a külföldi. Van, de kevés.

Csak hát kérdés, hogy ki tehet erről, hogy alig van pl. hazai gyártású ruha vagy műszaki cikk? Ha lenne és jó lenne, simán vennék. Sőt, van és veszek is (de nem csak azt) :)
@Kenneth: "A kereskedelem nem produktív dolog, nem ad hozzá értéket, nem kutatás-fejlesztés, de még csak nem is termelés. "

Azért ezzel vitába szállnék. Persze hogy nem produktív, mert nem termelés hanem szolgáltatás.

De eladhatatlant termelni vagy eladhatatlant fejleszteni sem produktív.

A kereskedelem ugyanolyan fontossággal bír, mint a gyártás. Ahol gyenge a kereskedelem, ott gyártani sem érdemes (hol adjuk el, ki veszi meg?).

Nem véletlenül pl az ősi kereskedő Hollandiában 40k$ az egy főre jutó GDP...

Sosem fogod megvenni azt a terméket amit nem utaztatnak el hozzád, nem reklámozzák, nem raktározzák, nem adják el.

Az arabok is akkor voltak utóljára gazdagok amikor ott ment a selyemút (meg most az olajjal). Velence is a kereskedelemnek köszönhette virágzását.

Szóval a kereskedelmet nem szabad lebecsülni :D
@OrangeOrder: Én 5 évet voltam külföldön, majd hazajöttem 1 évre, de itthon nem tudtam eltartani a 4 tagú családot sehogy sem. Aztán 1 év Anglia, megint itthon 1 fél év, de se állás, se pénz úgyhogy megyek Németországba.
Kösz de nem akarok pénzt megtakarítani azért, hogy itthon belebasszam valami bizonytalan vállalkozásba. Plusz annyira rühellem ezt az állandó acsarkodást és töketlenkedést, bürökráciát ami itt megy. Én csak élni, megélni szeretnék tiszta, rendezett egészséges környezetben de ebben az országban ezt soha nem hagyják. A tisztelt parlamenti képviselők meg S8-as Audival járnak. Hát tudod ez vérlázító...
@teisfiambluetooth: "Persze 20-30 év múlva mikor meglátják az egyenlegüket és kiderül, hogy a semmi 350%-ka is semmi, akkor majd mennek rinyára az akkori kormányhoz és kisírják a nyugdíjukat."

El foglak keseríteni. Orbán Viktor nem lesz 20-30 évig hatalmon. A rezsimjének alkotmányellenes intézkedéseit vissza fogják állítani. Már csak azért is, mert a lopás törvényesítve is lopás. Ha nem hiszed, akkor nézz utána Rákosi elvtárs államosításainak, majd nézd meg, hogy 1990-ben mit lépett erre az Antall-kormány. Mond az a szó neked valamit, hogy kárpótlás? Azt is az adófizetők fizették ki.
Én megértem, hogy hiszel a nemzetrontó Orbán-rezsimben, jogod van hozzá. Csak ne akarj másokat is meggyőzni róla.
@stirlitzist: én most konkrétan azt céloztam meg, hogy a munkahelyemen belül kijuthassak Németországba élni és dolgozni. Itt csak a vérét szívják a teljes, bejelentett bér után adózó állampolgárnak.
@Easyke: "Tehát nekem egy olyan befektetés kéne, ami kurvajó kamatot fizet, de bármikor hozzáférhetek a pénzemhez. Taníts mester engem, az analfabétát, mi lenne nekem a legjobb befektetési kondíció? "

Kötvényalap. Aránylag biztonságos és elég jó hozamot termel.

Hogy a Fidesz-trollok ne bántsanak hogy "karaj" bankot linkelek, hát akkor a Fidesz-fan Csányi OTP bankjától linkelem:
www.otpbank.hu/OTP_ALAPKEZELO/hu/A_optima.jsp

Tőkegarantált ez az alap.
És mivel Fidesz-oligarcha vezeti, így hát NER-kompatibilis (a válságadó sem sújtja annyira).
@Hungeralien:
Ez így van, csak nem akartam a részletekbe belemenni.
@Hungeralien:

Te hoztad fel au USA-t nem én.Az usa egyelőre jól elvan.Hatalmas piac sosem fog csődbe menni.

Nem egy Ír, vagy Portugál gazdaság amire mi is hasonlítunk.
Emlékszel honnan indult a vita? Hogy az IMF érdekes módon minket talált meg, nem at íreket, vagy a görögöket, vagy a spanyolokat. Ne keverd ide a stabilnak mondható EU országokat.
Az írek kurvára nem állnak jől, felejtsd már el ezt a hülyeséget, ha valaki becsődöl ők lesznek azok.Kidurrant az ingatlanlufi, a hitelek elvesztették a fedezetüket, és bankszektor durván megroggyant.
Ja hitelez, de mennyiért? többért mint nekünk...
A görögöknek 13%-ért.nekünk 7%
Tényleg minket kell kritizálni ilyen hangon?

MI TUDJUK FIZETNI A TARTOZÁST nincs csődveszély. mitől beszélsz?Jelenleg sem az EU, sem az IMF segítségére nem szorulunk.Mi vagyunk az egyetlen európai ország aki csökkentette az államadósságot.

Ami a frankhiteleket illeti,nem csodálkoznék valami durva megoldáson a kormány részéről.
És igazad van ameddig nincs ezzel valami kezdve addig kicsi a játéktér.
Alacsony forintkamat,kényszerátváltás. pl.
(Én az manyup pénzek egy részét is erre fordítottam volna.)
És igen utána elengedni a forint kezét vagy 300 forintos árfolyamig.
@OrangeOrder:
Hát akkor rajta, termeljünk:)
Magyar termék tényleg szinte kizárólagosan csak élelmiszer...
@stirlitzist: a parlamenti képviselők mindenhol jobb autóval járnak, mint a NÉP. Sajnálom, hogy neked nem jött be. Én még tovább voltam, de családom sincs.

A tiszta, rendezett környezet tényleg gond - de ez sem CSAK a kormányokon múlik, sajnos tenni is kell érte. Én mondjuk arra hajlandó vagyok, hogy a lépcsőház előtti szemetet összeszedem, ha elszórja valaki - de ha körbenézek a bpesti aluljárókban, szépen kitakarították őket. A graffitiket rendszeresen lepucolják, a csöveseket-árusokat elhajtották. Lehet, hogy az elején szélmalomharcnak tűnhet, de hosszú távon működni fog.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Engedd meg ,hogy 1xre válaszoljak a 2 nekem czímzett felvetésedre:
az embereket (soxor okkal/joggal) hülyének tekintő retorikát próbálom ha nem is üldözni, de a magam szerény eszközeivel legalábbis megvilágítani. Ennek fényében a nevezett személy kommunikációs remekeit többé-kevésbé ún. gondolat hűen visszaadó hozzászólókat illettem a számomra teljesen ismeretlen jelentésű kriptofideszes jelzővel és ahallgatókathülyénektekintőrétorparafrázis elnevezéssel.
@OrangeOrder:

"Csak hát kérdés, hogy ki tehet erről, hogy alig van pl. hazai gyártású ruha vagy műszaki cikk? Ha lenne és jó lenne, simán vennék. Sőt, van és veszek is (de nem csak azt)"

Nehéz értelmezni ezeket a fogalmakat, hogy "hazai" termék meg ilyenek. A Coca-Cola hazai? Itthon gyártják, magyar munkával, magyar beszállítókkal. A Tokaji hazai? A Disznókő 100%-ban francia tulajdonban van. A Pick? Az vesz Pick részvényt, aki akar, magyar vagy külföldi. Az OTP? Szintén nyílt rt., ráadásul egy csomó érdekeltsége van külföldön, tehát külföldieket alkalmaz, külföldön adózik, stb. A Nokia, ami nekem van és itthon gyártják magyar? Mert akkor van jó hazai műszaki cikk. Meg az Audi, az Opel, a Nescafé, az adidas, stb., stb. Vagy a háztáji, amit feketén vesze, az magyar? És ha vendégmunkás kapálta a földet, ha már egyszer a gazda nem fizet adót, nem ad számlát?

A protekcionizmus azoknak az országoknak kedvez, akik alapvetően eleve a belső keresletre rendezkedtek be. De mi egy export-orientált ország vagyunk. Ha a németek is azt gondolnák (mint ahogy teszik, sajnos), hogy csak a hazai, az nekünk igen nagy károkat okozna (és okoz is). Meg kéne már érteni, hogy kb 50 éve elmúltak azok az idők, amikor még volt értelme "hazaiban" gondolkodni és ezt nem lehet csak úgy ripsz-ropsz visszacsinálni. Ahhoz az elmúlt 50 évben Albániaként vagy Észak-Koreaként kellett volna működnünk.
@Kenneth:

De azt értsd meg, hogy ha a kollégád mondjuk befektet egy cégbe havi ennyivel aki termel és el tud indulni akkor az jó.
Az állam nem tudja mindenkinek megmondani, hogy hogyan fektesse be a pénzt, csak bízni tud benne, hogy az embereknek lesz annyi esze, hogy jól fektetik be.
@Hungeralien: köszönöm, áttanulmányozom. Tényleg. Csak attól tartok, hogy ettől még én nem fogok a preferált 5%-ba tartozni...
De első lépésnek jó, amikor meg már a külföldön megkeresett pénzemből spórolt összeget fogom így forgatni...!! :DD
Eltűnt egy csomó fideszes nick! Vakon hova lettek? Néha 20-30 kommentet is tudok anélkül olvasni, hogy nyomnák a narancsmantrát.

Akik ittmaradtak, azok sincsenek sokan.

------------------------------

Más!

Én mint a NER feltétlen híve, javaslom, hogy az állama bankszámlán vezetett megtakarításokat is maximalizálja 5 millió forintban, az e feletti részt pedig fordítsuk a zemberek sorsának jobbrafordulására, még mielőtt a számlatulajdonosok felelőtlenül elkölti.
Meg kell védeni a bankvagyont, maximalizáljuk a betéteket.

Javaslom továbbá a (fülke)forradalmi kölcsönök önkéntes jegyzését, melyek a kötelezően a nettó bér minimum 30%-át kell, hogy elérjék. Lejáratként az állam adja meg egységesen 2121 április 11-ét, amikor nagy parádéval ünnepeljük a fülkeforradalom győzelmét, és felavatjuk I. Szent Orbán, az újkori államalapító 70 méter magas lovasszobrát.
A (fülke)forradalmi kölcsön a lejárat napján visszafizetésre kerül, a kifizetendő összegből csak az éves kezelési költség kerüól levonásra, mely 0,8%. A kifizetéseket a kölcsöntjegyző személyesen igényelheti, de kizárólag az OFFKJK (Országos FülkeForradalmi Kölcsönjegyző Központ) központi ügyfélszolgálatán, mely nyitvatartása Szerda 11:50-12:40 (Ebédidő 12:00-12:30), sorszámosztás Hérfőnként 04:10-04:15 között.

--------------------

Nem is olyan nehéz dolog ez a törvényalkotás. Nekem is tök jól megy.
@Kenneth: Ezzel nem értek egyet. Az első két gyerek után 10+10 ezer az adókedvezmény. Az utána következő nagy ugrás, hogy tudniillik nem fizetsz adót, nagyon sok párt további gyermekvállalásra buzdít. Na ezek a párok lesznek az igazi megmentői Magyarországnak. A kétgyermekesek csak magukat reprodukálják. Én személy szerint sok helyen hallottam hogy nem csak 3-at de többet is vállalnak.
Jóéjszakát gyerekek!
@pokesz70: Pontosan. Ezért sem ítélem el az importot. Ha itthon vesszük meg legálisan, már sokat tettünk a gazdaságért.

De a tudatos vásárlás azért jelen van pont a német nyelvterületen elég keményen.
@pokesz70:

Az a baj ezzel a baloldali egyenlősdivel, hogy tök jól hangzik, de egyszerűen nem működik.
Sehol sem.Ami működik az az erős középosztály aki húzza magával a többieket.
Nyilván nem olyan szinten mint egy dél amerikai társadalomban,de az észak amerikai viszonyokat meg lehetne célozni.
@fda: "És ha a nyugdíjjárulékod a tied, ó mondd, kiéből fizessük az apádét?"

A tiedből, hiszen te szolidáris vagy, nemde? Akkor mi a problémád?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: no de Uram, ez merő czinizmus, amitől a NER fő letéteményese már a legendás 29 pont közzététele idején óva intette a népet és ha neki sikerült tartózkodnia az ilyesmitől az elmúlt 1/2 évben, akkor ez neked aligha eshet nehezedre, hacsak nem egyenesen ő vagy.
@Dühöngő bika:
"Az USÁban is lesznek gondok ha kipukkan a FED pénzpumája..."
vs
"Hatalmas piac sosem fog csődbe menni."

Jó, hagyjuk az USA-t, nem tudom mit akartál vele mondani.

"MI TUDJUK FIZETNI A TARTOZÁST nincs csődveszély. mitől beszélsz?"
vesd össze tavalyi államcsődös beszédeket, illetve Orbán Viktor tegnapi beszédével:
"Ha a rendszert fönntartjuk, a magyar állam nem tudott volna nyugdíjat fizetni "

Nem én beszéltem csődről hanem a Fidesz.

"Az írek kurvára nem állnak jől, felejtsd már el ezt a hülyeséget, ha valaki becsődöl ők lesznek azok.Kidurrant az ingatlanlufi, a hitelek elvesztették a fedezetüket, és bankszektor durván megroggyant."

Ingatlanlufi éppen itthon is van...
Nézegetek egy lakást, a tavalyi 12.5 helyett már 10.5-ért adnák.

Kurvára nem állnak jól szerinted, de mégis több a GDP-jük és fizetésképesek, az nyilván számodra semmit nem jelent, értelmét veszti a további érvelés.

Mellesleg ha az Írek becsődölnek, akkor is a magyar devizahitelesek szívják meg (még tovább gyengül az euró a frankhoz képes).
@Hungeralien: Sok mindent nem látsz tisztán ez ügyben. Hány bank megy tönkre hetente az USA-ban amelyekben az emberek nyugdíjra félretett pénze van? Több tucat. Mindenki emlékszik a riportra amikor a szegény 92 éves nyugdíjas bácsinak könyörületből adtak munkát a közértben hordja vissza a kosarakat. Ha nem lesz növekvő gazdaság az országunkban, ha nem tudunk úrrá lenni az eladósodottságon, szerinted a bankok miből fognak hasznot termelni ezáltal hozamot a nyugdíjszámlákon? Argentínában minden bank bezárt. Lehúzták a redőnyöket. Kész. Nem volt pénztár ha így jobban tetszik.
@Hungeralien: az írekkel az a baj, hogy semmihez nem értenek, gazdaságuk eleve egy mocsárra épült vár.

-Ingatlanok: silány, gipszkartonos lakóparkhegyek, de 10x annyi, mint itthon.

-Szolgáltató vállalatok: adókedvezmény 10 évre, a működéshez külföldről importált munkaerővel, mivel ők szegények nem értenek semmihez, a saját nyelvükön kívül meg nem beszélnek mást. Multi 10 év után továbbáll, munkaerő meg hazacuccol, ahogy ez meg is történt.

Mi ennyire szerencsére nem vagyunk sérülékenyek.
@avionics: "Hány bank megy tönkre hetente az USA-ban amelyekben az emberek nyugdíjra félretett pénze van? "

Betétbiztosítás nem csak a fejlett, ezer éves kultúrával rendelkező Magyarországon, hanem a csóri, fejlődő, múlt nélküli Egyesült Államokban is létezik. Senki nem veszti el a bankbetétjét.

"Mindenki emlékszik a riportra amikor a szegény 92 éves nyugdíjas bácsinak"
Én nem emlékszem, belinkelhetnéd.

"Argentínában minden bank bezárt. Lehúzták a redőnyöket. Kész. Nem volt pénztár ha így jobban tetszik. "
Argentínában ugyanaz zajlott le, mint Magyarországon, csak durvábban. Ott ugyanúgy lerabolták a nyugdíjkasszát, de még a devizaszámlákat is befagyasztották.

Argentína szvsz jobb lehetőségekkel rendelkezik mint Magyarország. Egy főre jutó GDP tekintetében ugyanott állnak mint mi, de rengeteg az ásványkincsük és az utóbbi években 5-7%-ot bővül a gazdaságuk.

Ráadásul most már leértékelhetik a devizájuk.
Mi nem, mert nyakunkon vannak a CHF hiteleseink.

Pedig a gyengébb forint jót tenne kis export-orientált gazdaságunknak...
@Dühöngő bika:

Pontatlanul fogalmaztam, nem arra gondoltam, hogy legyen mindenki egyenlő, mert az nyílván utópia. A jelenlegi viszonyok közt pontosan arra van szükség, hogy egy masszív és erős középosztály alakuljon ki (vagyis a társadalmi különbségek legyenek kisebbek, a legtöbb ember "középszinten" élhessen). A baj azzal van, hogy a jobboldal eléggé fölélő, amikor középosztályban gondolkodik. Magyarországon sem ma, sem holnap nem lesz az a középosztály, akinek a fidesz mostani gazdasági döntései kedveznek. Az adófizetők 4%-a örült nagyon az első bérátutaláskor 2011-ben, a jelenlegi középosztály fellélegzett, hogy legalább nem keres kevesebbet (igaz, hogy nő az infláció, stb.) és azok, akikból szerintem a középosztályt "fel kéne tölteni" a jövőben, ők leginkább rosszabbul élnek most, mint 1 éve. A minimálbér megadóztatása lehet, hogy igazságosnak tűnik, de munkahelyteremtő hatása biztos, hogy nincsen, sőt, és az országot tényleg csak az tudja megmenteni rövidtávon, ha többen fizetnek adót, mint eddíg. Felső- és középvezetőkből nem fog több kelleni csak azért, mert most nekik is 16%-os lett az SZJA. Viszont sokan kerülhetnek az utcára azok közül, akik idén többe kerülnek a munkáltatóiknak, mint eddíg - mert most nekik is 16%-os lett az szja. Nem nagyon látok olyat orbántól eddíg, aminek pozitív hatása lenne a foglalkoztatás terén, de ha Ti tudtok munkahelyteremtő lépésekről, örülnék, ha megosztanátok velem is.
@OrangeOrder: "az írekkel az a baj, hogy semmihez nem értenek, gazdaságuk eleve egy mocsárra épült vár."

Tudod mit? Meggyőztél!

Még szerencse hogy a magyarok mindenhez értenek!
Így esélyünk van, hogy még ebben a ciklusban ledolgozzuk Írországgal szemben azt a csekély 90%-os hátrányunkat GDP-ben, szar az az Írország!!!!

Éljen a sovinizmus, mi vagyunk a nyerők!

Úgy látom értelmét veszti a további eszmecsere.
@Zigomer Trubahin: Van úgy, hogy az ember nem ért valamit. Nem baj az. Mondjuk nem szerencsés nagyképű okoskodó hangnemben a butaságunkat a másik képébe vágni.
Pusztán bizarr kiváncsiságból megpróbálom elmagyarázni mégegyszer.
8 évig kussolt a liberális értelmiség.
8 évig kussolt a tisztel eu. Jól bírták, hogy kamu adatokat adtunk.
8 évig kussoltak a most Fideszt támadó kommentelők.

Az pedig, hogy a szocik által üzemeltetett intézmények fedték fel a korrupciós ügyeket????????
Biztos, hogy nekem kell felhagyni az alternatív valósággal?
Te esküszöm beteg vagy ha ezt elhiszed.
Súgok:
Hír tv.
@Kalmár: :) Végre egy friss & bátor hangütés ebben az érzelmi sivatagban.
@pokesz70: "Ti tudtok munkahelyteremtő lépésekről, örülnék, ha megosztanátok velem is. "

Egy biztos, a Fidesz kormány közelebb került a célhoz!

Kár, hogy a célt hozták közelebb. Eddig 400.000 munkahelyről beszéltek ebben a ciklusban (10 év alatt egymilla).

No most Matolcsy már csak 300.000-ről beszél.

Tehát közelebb kerültek a célhoz, mi ez, ha nem eredmény?
@avionics: abszolút nem az az érdekes, hogy hány bank megy tönkre Amerikában. Hanem az, hogy hány pank.
@Hungeralien: menj ki, és nézz körül. Beszélgess el velük. Amúgy jó emberek, nem akarom őket bántani, de az EU mintaállamának és gazdaságának összezuhanása tanulságos mindannyiunk számára.
@Kalmár: remélem a HírTV folytatja a munkát, és a haverokat is lebuktatja, ha sárosak.
@OrangeOrder: "menj ki, és nézz körül. Beszélgess el velük. Amúgy jó emberek, nem akarom őket bántani"

Amúgy nem hiszek a bérblogger-dologban, de ilyenkor megingok...

Tudod én azt szoktam meg a való életben, hogy vitázok valakivel, akkor azt nem tudom meggyőzni. A vita tulajdonképpen a többieknek szól. A hallgatóságot kell meggyőzni, és akkor a hallgatóság dühe söpri el az vitapartnerem, nem az érveim.

No mármost te azt írtad, hogy "az írekkel az a baj, hogy semmihez nem értenek".

Erre én visszavágtam egy provokatív soviniszta dumával.

Erre te "Amúgy jó emberek, nem akarom őket bántani" - miután egész eddig kutyáztad őket.

Ez most mi? Semmihez sem értenek vagy jó emberek? Mert aki semmihez sem ért, az nem lehet jó ember, mert mondjuk az emberi kapcsolatokhoz sem ért és egy nagy büdös tapló.

Ilyenkor, ezekben a percekben kicsit azt hiszem hogy létezhetnek az ú.n. "fidesznyikok". Normál ember vagy utálja az íreket/cigányokat/stb vagy nincs vele gondjuk.

Ilyen gyorsan egy normál ember ha ennyit ekézi az Ír népet, utána nem kezd el "amúgy jó emberek"-ezni....

Ehhez kell valami mentor hogy megmondja hogy "sovinizmus az nuku!"

Persze az is lehet hogy te normál ember vagy, akinek ilyen gyorsan változik a világképe illetve egy népcsoport megítélése.

Ja, és hogy menjek el beszélni velük, ha annyira retartáldak és rossz helyzetben lévők hogy "csak a saját nyelvükön tudnak"?
Angolul sem tudnak mint itt mindenki Magyarországon? XD
@Hungeralien: A betétbiztosításokra nem illik hivatkozni.
Nemrég nyilvánosságra hozták, hogy a nagyrabecsült mnyp-ak a befizetett pénzek töredékére kötött biztosítást.Engedték nekik.
Csakúgy mint a 8%kezelési költséget.
Nocsak, mi lesz ha csődöt mond egy ilyen?
Semmi.
Eltűnik a pénz, hoppon marad a tisztelet ügyfél.
Nem lesz nyugdíja?
Bocsi.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Nem az a kérdés hogy lesz e nyugdíjunk hanem hogy Zinömen testvér asztal alá issza-e magát ma este... :-)
@OrangeOrder:

Megnéztem a blogod, te nem lehetsz egyszerű eset...

Most tényleg gyengéd érzelmeket táplálsz egy politikai párt iránt??????

Beszarok..

Én talán akkor táplálnék minimális érzelmeket (blogot akkor sem írnék!) ha nekem is - mint Lázárnak - havi 600.000Ft-ért bérelnének 500LE-s autót.
@avionics: ez már nem kérdés... Erdélyi pálinka volt az üvegben, már nem látom, hogy van-e még.
@Kalmár: "A betétbiztosításokra nem illik hivatkozni."

Te USA bankbetét vs csődöt említettél. Arra van biztosítás, ugyanúgy mint a magyarra.

"Nemrég nyilvánosságra hozták, hogy a nagyrabecsült mnyp-ak a befizetett pénzek töredékére kötött biztosítást.Engedték nekik."

Linket kérek ha nem akarsz linknek tűnni (már az előbb sem kaptam hasonlóra, ilynkor gondolom nincs link...).

A mnyp-k jó része állampapírba fektet (75%). Ezekre mit biztosítasz? CDS-t kötsz? Mit érsz vele ha csődbe megy a magyar állam, akkor kurvára mindegy hogy milyen forinteszközben tartod a pénzed...
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Na akkor lefekvés előtt egy Bestillo piros vilmoskörét én is leküldök.
Egészségetekre!
Jó éjszakát.
@Kalmár: ...és mit szólsz ennek az ostoba sinkovicsnak a cikkéhez? (igazából azt akartam írni, hogy "fasszopó sinkovics", de aztán letettem róla)
szóval mit szólsz ehhez a képtelen matematikához?
@pokesz70:

" A manyupokba a fizetésed 8,5%-át utaltad, továbbra is fizettél a közösbe 1,5%-ot, ill. ugyanúgy fizette a munkáltatód a 24%-ot, amik szintén a felosztó-kirovó rendszerbe kerültek. Amit Te "privatizációnak" mondasz, az igazából egyfajta alku: 34% helyett csak 26%-ot fizetek a közösbe, cserébe a következő generációk által megtermelt felosztó-kirovó rendszernek csak a 75%-ára tartok majd igényt, ha én leszek nyugdíjas. Én most félreteszek 8%-ot, az állam később megspórol 25%-ot. Szerintem ez egy korrekt deal."
=========
Nem korrekt, mert ezt a nem lehetett megtenni hiszen a kivett pénz évente nyomott 400 milliárdot a költségvetésre, amit komoly hitelekkel és annak kamatos kamataival lehetett csak fedezni.
Mivel csak úgy mellesleg elég rossz üzlet, hogy 15-20 évig az ország a mindenkori nyugdíjasokat hitelből fizeti.
================================

"Javaslom, böngészd át Te is a kérdéses törvény szövegét, ami egyértelműen és szószerint megfogalmazza: a manyup-számlákon gyűlő pénz a számlatulajdonos magánvagyona."

A törvény:

5. §
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni.

5 /a)
a pénztár gazdálkodása kizárólag a törvényben meghatározott nyugdíjszolgáltatás szervezésére és teljesítésére irányul,

Nos mi is lehet a pénztártag követelése? Amire a pénztár a törvényben meghatározott gazdálkodása irányul! Ez pedig a nyugdíjszolgáltatás szervezése és teljesítése. Tehát egyfajta jogot kapsz csarébe a pénzedért, tehát te nem gazdálkodhatsz a vagyontömeggel.

Nem akarok jogászkodni, de sajnos így van.
Most amikor az állam kiszállt már más lesz a helyzet: úgy teszel a pénzeddel ahogy akarsz. Nem is lesz abból semmilyen nyugdj majd meglátod.

Toábbi idézetek és interpretációk a törvényből:

A tagsági viszony megszűnése

25. § A pénztártag egyéni számláján nyilvántartott összegre sem a pénztártag, sem a pénztár hitelezői nem tarthatnak igényt.

Érdekes ezt mintha nem olvastad volna.

27. § (1) A pénztár a pénztártag részére a nyugdíjszolgáltatást a pénztártag által választott típusú járadékszolgáltatásként nyújtja, vagy a 28. §-ban foglaltak szerint egyösszegű kifizetésként teljesíti. A pénztár szolgáltatásainak jogcímét és mértékét, valamint időpontját e törvény alapján a pénztár szolgáltatási szabályzata határozza meg. A 28. § (1) bekezdés a) pontja szerinti egyösszegű kifizetés nem szolgáltatás.

28. § (1) A pénztár egyösszegű kifizetést teljesít:
a) a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a kedvezményezett részére,
b) annak a pénztártagnak a kérésére, akinek a nyugdíjkorhatár eléréséig a különböző pénztárakban eltöltött és összeszámított tagsági jogviszonya nem haladja meg a 180 hónapot.

Na akkor miről is beszélünk?
@OrangeOrder:
Én szivesen látnám, ha minden politikus-bűnöző, aki közpénzt vett el, az börtönbe vonulna és a közügyektől örökre eltiltanák őket.
Ehhez azonban a jogi környezet nem adott, és a jogalkalmazók a közigazgatásban de leginkább a bíróságokon nagyon veszélyesek. sajnos nem történt meg az átvilágítás rendesen. Így olyan bírák és ügyészek vannak hivatalban, akik bizony a múlt rendszerben kemény dolgokat tettek, s most azért tesznek, hogy az mszp-szdsz vagy akár a Fidesszel is alkut kössenek, csak a pozíciójuk egzisztenciájuk megmaradhasson.
@légycsapó:
Hát zombikkal tényleg nem sok mindent lehet kezdeni.
Nálunk a hankook gumigyárban megverik a magyar munkásokat a koreai srácok, mert náluk ez a divat.
Mivel ezt a céget Kóka - mikutyánk_kölyke - János telepítette, mintha a "sosemvolt" szocális ézéke elhagyta volna a vörösöket...
@Hungeralien: Az írek nagyon naiv és egyszerű emberek általában. Nem arra való a nemzetük, amivé az EU akarta őket tenni. Egy ideig elhitték, hogy gazdagok lehetnek, hát ez lett belőle. Attól, mert ott is Lacoste-ban kezdett el járni a tanulatlan proligyerek, attól nem lett okosabb. Ezért nem irigylem tőlük a helyzetüket. Amúgy angolul tényleg tudnak, de kb. ez az egyetlen, ami mellettük szól.

A Fidesz? Hehhe. Inkább a fideszellenes, betanult szólamokat sulykoló egyszerű emberek elleni gőzlevezetés a blogom. Persze a Fideszre is szavaztam, mint sokan mások is. Nemcsak 2010-ben.
@légycsapó:

Fő hogy nézed az ECHOTV-t.Ez már haladás...
(Azért tanulj is mellette, ne csak a tv nézd!)

Mit jelent neked a kultúra?
@Kalmár: A 8%-ot hagyjuk, eddig a törvény engedte nekik, hogy eltegyenek 8%-ot, tehát eltettek (egyébként a piaci verseny működött, az én pénztáram csak a felét vonta le..). Törvénymódosítással lejjebb lehetett volna vinni (le is vitték, 0.8%-ra vagy mire)

Másrészt meg VOLT/VAN RAJTA BIZTOSÍTÁS. A MNYP tőke-garantált (ha 5 évig nem változtatsz pénztárt és portfóliót). Matolcsi novemberben akkorát blöffölt mindenki képébe, mint ide a Plútó meg vissza, amikor azt mondta, hogy mostantól nem lesz állami garancia. Azelőtt se volt. PIACI biztosítás volt. És van.
@salamander: "Nos mi is lehet a pénztártag követelése?"
A pénz, ami a manyup számlán van, és ami a kamatokkal, hozamokkal együtt a nyugdíjba lépésekor kap meg egy összegben, vagy részletekben, illetve nyugdíjkorhatár előtti elhalálozása esetén az örököse(i).

"Tehát egyfajta jogot kapsz csarébe a pénzedért, tehát te nem gazdálkodhatsz a vagyontömeggel."
Ha nyugdíjba mész, minden további nélkül kikérheted akár egy összegben is. Befektetéses életbiztosításnál se gazdálkodhatsz a befizetett lóvéval, amíg le nem jár, csak utalod a lóvét minden hónapban.

Hosszú távú befektetés, érted?
@Easyke:

"Mert azt állítod, hogy a lakosság 95%-a pénzügyi analfabéta, mert nincs sok megtakarítása. "

Nem. Azt állítom, hogy a lakosság 95%-ka pénzügyi analfabéta és (többek között) EZÉRT nincs SEMMILYEN megtakarítása.

"És ó igen, tisztában vagyok vele,hogy a havi 10e Ft megtakarításomat befektethetném. "

Gratulálok, a felismerés az első lépés.

"csakhogy én megműttetném a szemeimet úgy max. 5 éven belül (de lehet,hogy kettő, nem tudom), mert nagyon rossz a látásom."

Javasolni tudom a Tartós befektetési Számlát (TBSZ). Nagyon röviden arról van szó, ha egy ilyen számlán takarítasz meg, akkor 3 év után a nyereség után csak 10% adót, 5 év eltelte után pedig 0%(!) adót kell fizetned. Amennyiben előbb kell hozzányúlnod a megtakarításodhoz nem történik semmi csak ugyanazt a 20% adót kell megfizetned amit akkor is meg kellett volna, ha nem TBSZ-en tartod.
pl. ha legegyszerűbb esetben felkeresed a bankodat, hogy szeretnél TBSZ számlát nyitni és ott lekötni a pénzedet, akkor ha akár évi 5%-ra lekötöd az 5-ik év után kamatadó mentesen veheted fel a tőkét és a hozamot, míg pl a szomszédod, aki nem tud erről a lehetőségről az hiába köti le 5%-ra, ő 20%-kal kevesebb hozamot tehet zsebre.

Persze a bankbetétnél nagyságrendekkel nagyobb hozamú megtakarítások is léteznek, pl a befektetési alapok, úgyhogy ugyanúgy nem kell értened a tőzsdézéshez mégis évi 10-20% hozamot is zsebre tehetsz, ha jó alapot választasz és éppen nincs világválság vagy háború. keress rá ezekre a nevekre: concorde, equitas. A google a te barátod. :)

Örülök, hogy segíthettem.

ui:
Ha egy ország lakossága analfabéta akár pénzügyi, akár hagyományos értelemben, arról legkevésbé a lakosság tehet. Pontosan az a baj, hogy nincs kellő oktatás, felvilágosítás.
Nem a te hibád, hogy nem értesz hozzá, viszont az már a te hibád lesz, ha inkább fröcsögsz és másokat hibáztatsz, mintsem utánajárnál a dolgoknak és próbálnál segíteni magadon amennyire tudsz.
@Kenneth:
Idióta én nem lehet, mert nem vonom magam ki a közügyekből - írtam már, hogy ne handabandázz olyasmiről amit nem tanultál meg, illetve nem vagy képes felfogni!

Amiről Te tényként beszélsz az a libeális sajtótermékek által közölt szar adat.

Azok nem tények, hanem vásárolt politikai nyilatkozatok.

A tények "barátom" a következők:

2002 óta folyamatosan zuhan a gazdaság teljesítménye.
Folymatosan "túlzott deficit" eljárás alatt van az ország 2004 óta.

2006-ra ígérte még Medgyessy az Euró bevezetését ma tán 2020-nál járunk...

Na erre mit lépsz vörös pöcsfej?
Ezt nem nagyon hallod az ATV-ben... tán ha fülelnél jobban.
@Orbán Diktor:

Bocsáss meg, de inkább én foglak elkeseríteni.

Magamat idézném:
"Persze 20-30 év múlva mikor meglátják az egyenlegüket és kiderül, hogy a semmi 350%-ka is semmi..."

Aki közel minimálbér után "gyűjtötte" a befizetéseket a számláján annak igen karcsú a megtakarítása. Ha ő abban bízik, hogy ebből lesz nyugdíja, akkor igen pofára fog esni sajnos.
Azért sajnos, mert a végén a hozzá hasonló "ellenállók" nyugdíját ugyanúgy az állam fogja fedezni, ugyanis a manyup megtakarítása nem lesz elég.
Mint írtam van az a jövedelem és van az a megtakarítás amikor megérte maradni, de a minimálbér közeli befizetés nem ez a kategória.

Úgyhogy hiába fog megbukni a gonosz patásördög Orbán rezsim és a jóságos Ferenc testvér visszaadja neked a szerény kis megtakarításodat ugyanannyi nyugdíjad lesz belőle mint most.

Természetesen, ha álmaid kormányváltása után a haza újra keblére ölel és "visszairatkozhatsz" a nemzeti nyugdíjba, akkor majd fogsz kapni állami nyugdíjat is.
Megsúgom, aki minimál közelében fizette a járulékokat annak az összes nyugdíjának kb 78%-kát az állami tette volna ki.
Akkor pedig miről beszélünk?

Az meg egyenesen röhejes, már megbocsáss, hogy akik a leghangosabban "öngondoskodóznak" és tüntetően maradtak a manyupban, azok közül sokan tulajdonképpen semmi másban nem bízhatnak mint egy számukra kedvező politikai fordulatban és abban, hogy így majd az állam újra segítő kezet nyújt.

Ismét kérdem, aki abban bízik, arra tesz fel mindent, hogy egy kormányváltás után majd az állam megsegíti az miről beszél, amikor kiejti a száján a szót: "öngondoskodás" ?
102 ezer SZDSZ-es maradt széles e, hazában... hehehe...!!!
102 ezer SZDSZ-es=102 ezer köcsög, ahogy írva vagyon! :))))))))))
@nyesta: ...látom, vitték az összes zsetont az IQ-kaszinóban.
@OrangeOrder: kipróbáljuk 0rbán nélkül milyen a 2/3.
@OrangeOrder: A kormányunk elbaszott 8 hónapot. Ha megállapodnak az elején az IMF-el, akkor nem kell elvenni a mnyp-i megtakarításokat. Most ugynott vagyunk mint ősszel. Jönnek a megszorítások, de már megtakarításod sincs.
@OrangeOrder: Nem kell több hitel, stabil pályán voltunk a váltásig.

Egyébkét meg nem azzal van a fő baj, hogy elveszi a nyugdíjadat, hanem az az arrogáns zsaroló és megalázó MÓD ahogy elveszi.
A zsarnokot a MÓDSZEREIRŐL ismered fel.
Le fogják vadászni orbánt is, mint mubarakot.Ilyen állatokat nem tűrnek meg a 21. században.
@OrangeOrder: Sötét vagy ,mint a kancsi. Ha nem vetted volna észre a hitelfelvétel nem állt meg, csak nem az IMF-től hitelezünk, hanem a piacról jóval drágábban. Ez évente 400-500 milliárd többlet kamat kiadás a ktgvetésből.
@Táskás Tóni: az IMF a diktátumaival nem biztos, hogy szerencsés megoldás.

Nem állt meg biztos, de ettől még csökken a GDP-arányos államadósság, nem kicsit. Még a mnyp-ak beszámítása nélkül is. Durva, mi?
nem vagyunk sem szocik, sem szdszesek, sőt jobboldaliak lennénk. beszélünk 1-2 nyelvet, van 1-2 diplománk, és a manyupot választottuk. de nem vagyunk idealisták sem. nem ebben az országban tervezzük a jövőnket, és senkinek sem tanácsoljuk ezt. ergo a gyerekeket egy másik ország polgáraként, egy másik ország nyugdíjrendszerébe visszük el. számunkra ez nem érzelmi kérdés volt, hanem kőkemény anyagi. az a pénz megvan, tovább is lehet növelni, de ha elmegyünk innét, itt nem lesz több munkaviszonyunk, mivel azonban már van elég, hogy nyugdíjat kapjunk a magyar államtól ez nem is érdekel...és jól döntöttünk. mert innét is, onnét is kapunk majd nyugdíjat, de külföldön könnyebben megélhetünk majd, és nem fogok azon gondolkodni, miből élek öregkoromra.
ja, és jó keresünk. nem minimálbérből élünk, éltünk. nekünk ez így éri meg. én ott voltam a nyugdíjfolyósítóban, de a sorban csak jól szituált, jól öltözött emberek voltak. szerintem ők sem minimálbérből élnek. és nem néhány 100ezer forint figyelt a számlájukon, hanem több millió....
@GMS: nagyon helyes! Húzzatok is el innen, az ilyeneknek nincs is helyük ebben az országban! Remélem a magyar állampolgárságot is vissza adjátok!
A posztról: ismét egy tipikus liberálbolsevik bértollnok, aki azt hiszi, hogy a trágár stílusával nagyon kemény és nagyon trendi.
Komcsikáim, még mindig azt gondoljátok, hogy van reményetek ennyi év hazudozás, lopkodás, hazaárulás után? Ne álmodozzatok a kormány és Orbán Viktor megdöntéséről, nem fog menni!
Ti csak sírjátok nyugodtan vissza a hazudós fletót, a kormány közben teszi a dolgát és megmenti az országot. Akinek ez nem tetszik, azoknak üzenem: el lehet húzni innen! Akár mind a 102 ezernek!
@Cselo: Szia! Fel sem merült benned, hogy ebből a 102 ezer emberből a 2/3-ad Fidesz szavazó volt, és bíztak a Fidesz igéretében.

A MNYP-akat megvédjük, mondta Orbán, most igazat mondott vagy nem, eldöntheted.
@teisfiambluetooth: Kicsit félre érted a dolgot. A Manyup ugyanabból a 10%-ból gyűlik, mint amit Te a TB nyugdíjba fizetsz. Ha Te a felosztó-kirovóból többet kapsz majd a befizetésed után a Manyuposoknál, akkor azt például tőlük lopod el.
Legalább is Matolcsy így érti, mivel nem veszi figyelembe a ráfizetett 24%-ot és azt csak a TB rendszerbe fizetteti be.
Magyarán a Manyuposok duplán szolidarítanak a jelenlegi rendszerben. Ezt az alkotmány ellenes helyzetet kell rendeznie a következő kormánynak, miután kitelt a becsülete ennek a csürhének.
@Cselo:
Minden diktátor dicstelenül végzi. Minél inkább ragaszkodik a hatalomhoz, annál nagyobbat fog koppanni. Ajánlom kezd gyűjtögetni a titokban végzett "jó cselekedeteket",hogy később döngethesd a melled, hogy Te sem szeretted Ov-t.
Szabad választás? Szabadon választhatsz, de ha nem azt választod, amit a nemzet szerint választanod kéne, nem vagy a nemzet része!
Sőt még potenciális terrorista is vagy!
Ha ez a szép új világ, akkor itt valami nagyon nem stimmel.
@nu pagagyí: Nagyon okos dolgot írtál szerintem, miként lehet valóban különbséget tenni állampolgár és állampolgár között. Hol itt az esélyegyenlőség a nyugdíjas években?

Kérdés az MNYP-ben maradtak megkapják-e a már korábban APEH által el nem utalt pénzt. A törvény nem január 31-én lépett életbe? Mert például ott is pénzt veszítettek a maradtak. Az elmaradt átutalásokat beforgathatták volna nagykockázatú portfolióba. Az állam kompenzálja majd a 102 000 ember befizetését?
@kíváncsivagyok:

Az állam valóban rossz gazda, de eddig még mindig fizetett nyugdíjat, mióta a nyugdíjrendszer fennáll. Ha a pénztár tönkremegy, akkor meg mehetsz a sóhivatalba.
@nu pagagyí: Putyinnak sokat köszönhetünk, hogy nem adta el Orbánnak, Felleginek, Matolcsynak és Csányinak a 20%-ot.

Hogy is nézett volna ki? Aki nem a MOL-nál tankol arra a Fidesz-es polgármesterek a súlyadó ötszörösét vetették volna ki.

Csányi, mint bankár a legnagyobb MNYP tagságot mondhatta magáévá. Nem hiszem, hogy az MLSZ elnöki pozicióval engesztelték volna ki. Kiderűl elöbb utóbb, mi is volt aza pénz, amiért lemondott több száz milliárdról. A baj, hogy ezt a "csúszópénzt" is mi fizettük meg. Talán a Szíjjártó, Kósa bejelentések által hozott árfolyamnyereség? Nem szabad feledni az OTP 80%-a nem magyar kézben van, nem fura, hogy a 80% bízik a Csányiban? Nagyon nagy huncutság van e mögött.
@Cselo: Dehogy adja vissza a magyar állampolgárságot.... éppen leírta, hogy van elég éve ahhoz, hogy nyugdíjat kapjon a magyar államtól, tehát nyugodtan leléphet innen...
@igényes: igen, Orbán megvédte a nyugdíjakat, azokét is, akiknek lehetővé tette, hogy a tolvaj pénztárakból kimenekítsék a pénzüket.
@nu pagagyí: akik szerit Orbán diktátor, azok szerint micsoda gyurcsány?
Orbán nem hatalmat gyakorol, hanem szolgál. Szolgálja Magyarországot és minden igaz keresztény embert.
@Cselo: Érdemes lenne figyelned mit ígért. Egyébként a jövedéki adóval csak évente 8 milliárdot vett el tőled és tőlem (pálinka). Ez a részegeseknek adott pénz jól jött volna munkahelyek megteremtésére, eü, oktatás stb. Eddig 100 000 ember bánja, hogy munkanélkülivé vát orbánnak köszönhetően.
@közlekedési bűnöző: ilyenek a jellemtelen emberek, akiknek a pénz az istenük, akik nem ismerik azt a szót, hogy Haza. De a szüleiket ne félj, itthon hagyják, az ő nyugdíjukat fizessük csak mi.
@Cselo: A keresztények között jó lenne, ha körül néznél. Baranya a pedofiliától hemzseg, csak a jéghegy csúcsa. Megnézheted a pedofilokkal a semjén, meg orbán, miként fényképeszkedett?
@igényes: Nekem azt cselekszi, amit ígért, nem ülök fel senki provokációjának, azon az úton halad, amit helyesnek tartok. A Hazát meg fogja menteni, még ha a teféléteknek ez nem is tetszik.
@igényes: a keresztényeket nem merd a szádra venni. Azért mert a papság között volt néhány bűnös ember, azért nem a keresztények százmilliói a hibásak. Foglalkozz inkább a Kón Bandita nevezetű pedofil EU képviselővel!
@Cselo: Nem tudtam, hogy a belső körhöz tartozol. Neked igért valait, tehát azt, hogy a korrupt debreceni csapatnak ad egy stadiont, lenyúl 3000 milliárdot, szabadon lehet pálinkát főzni, családilag látogatja a Pápa őszentségét. Kirugatja magát a Sárközyvel, Putyinnak, Merkellel, lepaktál a terorristákkal, Összeveszik mindenkivel, fizetését háromszorozza, jövedelmét ezerszerezi. Jól megbeszéltétek!
@Cselo: Írtad:
" a keresztényeket nem merd a szádra venni. Azért mert a papság között volt néhány bűnös ember, azért nem a keresztények százmilliói a hibásak. Foglalkozz inkább a Kón Bandita nevezetű pedofil EU képviselővel!"

Ez a kón fedőnév = Deutsch, vagy a Szájer haverod?
@igényes: Érd be ennyivel, bátran vicsorogj, a kutya ugat, a karaván halad. Csak igényesen!
@Cselo: Az én őseim rendelkeznek magyar háttérrel, te pedig egy deutschos, szájjeres, orbános gyermek vagy. Nem veszed észre, hogy Pokorni urat, vagy Áder urat nem bántja senki, ja pesze nem korruptak?
Orbán folyamatosan harcot hirdet, harci lázban tartja csatlósait. Ez élteti, ez tartja össze a nagy nemzeti együttműködést. A harchoz pedig mint tudjuk, kell ellenség is.
Ha valós ellenhad nincs, mert amúgy ez a "portyázó végvári vitézkedés" már régen kiment a divatból, majd kreálnak megfelelő alanyokat az újabb csatákhoz. Külföldi, belföldi, egykutya, csak jó sok legyen! Hogy legyen kik ellen egyenesíteni a kaszát a viktorista talpasoknak, vitézlő Matolcsy, és Selmeczi brigadérosok vezérletével.
Semmi sem számít, csak follyon a vér!
@igényes: azt hiszem, hogy annyira az ellenkező oldalon állunk, hogy nincs miről vitatkoznunk. Én nem tudlak meggyőzni téged és te sem engem.
@lobster thermidor: haha, még egy ifjú kommunista.
@Cselo: Na mi van, vekkeres bolsi? Elkezdődött a munkaidőd vagy ma ingyen dolgozol a Pártnak?
Tegnap véletlenül néztem a HírTV Civil Kaszinó c. műsorát.

Na, hát ilyen kritikátlan seggnyalással kb. Észak-Koreában találkozhat az ember.

A szervilis műsorvezető meg a hasonló jelenlévők örömujjongással tapsikoltak a nagy nemzeti nyugdíjlenyúlásnak-és persze megint a külföldiek voltak a korlátoltak, mert nem örülnek, hogy a szoci kifizetőhelynek beintett Viki.

Hát nem tudtam, sírjak vagy röhögjek-e inkább...
@Cselo: "azt hiszem, hogy annyira az ellenkező oldalon állunk, hogy nincs miről vitatkoznunk. Én nem tudlak meggyőzni téged és te sem engem."

Akkor meg mi a rákért vered itt magad, te szerencsétlen? Húzz innen a nemzeti kommunisták blogjára, ahol a hozzád hasonló primkó fidesz komcsik trollkodnak, te büdösgyökér.
@teisfiambluetooth: Köszi, hogy ennyire odateszed magad és ilyen sokat írsz, de újra el foglak keseríteni: nem győztél meg. Ha ez a küldetésed a "polgári körben" vagy csak simán pártdirektíva, akkor csődöt mondtál.
@igényes: "Eddig 100 000 ember bánja, hogy munkanélkülivé vát orbánnak köszönhetően. "

Ezt azért nem kéne.... ne is haragudj, de az előző 8 év és a válság közös "érdeme" a 10%-os munkanélküliség, amit 8 hónap alatt nem lehet felszámolni.
@Orbán Diktor: Te húzzál a redves picsába Magyarországról, te tetves hazaáruló!
Szar poszt. Ülj le fiacskám. A HAgyó mellé...

Szóval: Az állítólagos MANYUP pénzetek az abból keletkezett, hogy az államkassza helyett kötelezően kellett magánzsebbe tömni a MUNKÁLTATÓNAK. Nem neked. Az soha nem volt a TE pénzed. Hülyegyerek. CSak így tudtak az elvtársak és néhány lejattolt külföldi haver tőzsdézni pluszban a munkáltató által odafizetett pénzből, ami nem az államkasszába folyt onnantól. Ennyit a pénzetekről. Soha nem is lesz nagy valószínűség szerint a tiétek, mert a MANYUP sem tud mit kezdeni a demográfiával magától, így ugyanúgy tűnik majd el a pénz, mindig az elől, akit épp a végén ki kellene fizetni. Feltéve ha addig ezek a cégek még léteznek majd. A többségük nem fog. AMiről a 102 ezer mszp pártkatona és egyéb ellenálló, avagy "jelentős fizetésű" ember nevében álmodoznak egyesk, az az önkéntes megtakarítás rendszere, nem a MANYUP-é.
@közlekedési bűnöző: Csak kár, hogy eltőzsdézték a 13. havit.
@Cselo: Apád hülye volt, mert meghagyott, te tetves Orbán-fasiszta. Az a reped sarkú anyád a hazaáruló, aki jobban járt volna, ha a térdén folytál volna le (vagy a torkán). Haljál ki a cipődből, te retek nemzeti bolsevik nemzetrontó.
Amúgy jókat lehet röhögni a 8 évig kussoló ferencimádókon. Amíg lophattatok ti és a haverok, addig oké volt minden. Most meg tombol a patás...:-))))))))))))))))))
@sprenczl: "102 ezer mszp pártkatona"

Figyelj, vekker bolsi! Látom, a te anyukád sem jól gyakorolta az orális szexet, mert akkor nem itt löknéd a komcsi sódert. Különben anális közösülésnél sem esett volna teherbe veled.
Ha nem vetted volna észre, a magánnyugdíj pénztárak államosítása (ellopása) már régen nem pártkérdés, te bunkó.
Egy szimpla rosszindulatú fröcsögés az egész semmi több, ezen ne húzza fel magát senki.
Színtiszta gyűlölet megnyilvánulása.
Kíváncsi vagyok mit fog mondani ha Orbánék nem viszik csődbe az országot, mint a balliberálisok? Ne adj isten az adósság hegyüket is visszafizetik. Na az fogja csak kicsapni a biztosítékot az ilyeneknél igazán!:)
@sprenczl: Ferencet nem imádtam. Viktort sem imádom. Az a baj, hogy a lopás bele van kódolva a rendszerbe. Azt még mindig nem tudom, hogy miért ne lopna valaki, ha van rá lehetősége?
@sprenczl:

Langyos, langyos...
Messze jársz az igazságtól.
@csacsa10: Azt nem tudom, hogy Orbánék mit fognak tenni a gazdasággal. Nem is tudhatom, hiszen nem értek hozzá. Azt viszont nem értem, hogy miért ajánlották fel a "választás szabadságát", ha utána rugdossák a "rosszul" választókat.
@csacsa10: "Kíváncsi vagyok mit fog mondani ha Orbánék nem viszik csődbe az országot, mint a balliberálisok? Ne adj isten az adósság hegyüket is visszafizetik."

Ugyanazt: az államosítás az lopás. Felfogtad?
Az adóssághegyről meg annyit, hogy a birka magyar nép volt a haszonélvezője minden kölcsönnek, ezért majd megfigyelheted, hogy Orbán Viktor rezsimje nem fog osztogatni a népnek, attól függetlenül, hogy a sok hülye rászavazott. Majd meglátod, vekker bolsi.
Volt még egy ember, aki tűzzel-vassal visszafizette a külföldi hiteleket és levitte az államadósságot: úgy hívták, hogy Nicolae Ceausescu. Nézz utána, hogy mit ért vele.
Hülye.
@csacsa10: Ez nem kérdés. Akkor előkerül a végső érv. Igaz, hogy jobb a helyzet, de csak Bajnai azon reformjai miatt, amiket nem tudtak lerombolni:))
Apropó fasisztákkal kokettál cigány létére.
Azt hiszem ennyi futja a fantáziájukból.
Ja igen és mi is volt azzal az ezüsthajóva??oké hogy egy komplett minisztérium vizsgálta, de tudjuk amit tudunk...
@sprenczl: Írtad, idéztelek!

A Csányi és Járai, Simicska hármast tényleg muszáj elítélned. Tényleg igazad van!

"Szar poszt. Ülj le fiacskám. A HAgyó mellé...

Szóval: Az állítólagos MANYUP pénzetek az abból keletkezett, hogy az államkassza helyett kötelezően kellett magánzsebbe tömni a MUNKÁLTATÓNAK. Nem neked. Az soha nem volt a TE pénzed. Hülyegyerek. CSak így tudtak az elvtársak és néhány lejattolt külföldi haver tőzsdézni pluszban a munkáltató által odafizetett pénzből, ami nem az államkasszába folyt onnantól. Ennyit a pénzetekről. Soha nem is lesz nagy valószínűség szerint a tiétek, mert a MANYUP sem tud mit kezdeni a demográfiával magától, így ugyanúgy tűnik majd el a pénz, mindig az elől, akit épp a végén ki kellene fizetni. Feltéve ha addig ezek a cégek még léteznek majd. A többségük nem fog. AMiről a 102 ezer mszp pártkatona és egyéb ellenálló, avagy "jelentős fizetésű" ember nevében álmodoznak egyesk, az az önkéntes megtakarítás rendszere, nem a MANYUP-é"

A 102 ezer 2/3-ad része Fidesz tag!!!!!!!!!!!!!!
@Kalmár: Vegyépszer milliárdjait lerendezték, mert ott a Polt.
@sprenczl:

Igazad van. Sajnos előbb a fejekben kellett volna rendet tenni és tisztázni a fogalmakat. A szőr feláll a hátamon, mikor valaki arról beszél, hogy "elveszik a megtakarításait amit évek alatt összekuporgatott"

A FIDESZ felbátorodva a 2/3-tól totális csődben végzi a kommunikációt. Persze az idő is szorította őket, de mindenképp hasznosabb lett volna, ha magát az akciót megelőzi egy 2 hónapos közös gondolkodás, egy vita. TV, rádió stb. amiben sikerül tisztázni a fogalmakat.

Honnét származik az a pénz ami bekerül a pénztárakba, honnét hiányzik, miből pótoljuk, mennyibe kerül ez az egész?
Arról is lehetett volna értekezni, hogy mekkora hozamot ért el 10 év alatt egy átlagos befektetési alap ahova önként a megtakarításait pakolta az ember és hány %-ot a pénztárak.
Jövedelemszintekre le lehetett volna vetíteni, hogy eddig hány Ft-ot sikerült fialtatni a számlákon és ez hány Ft nyugdíjat jelentene adott jövedelemcsoportnak.
Lesz majd meglepetés, amikor mindenki kézhez kapja a nyereséget.
Azt hiszem akkor megint be fog indulni egy nyilatkozatháború, kíváncsi vagyok akkor mit tud felmutatni a FIDESZ kommunikációért felelős csoportja. Mérget veszek rá, hogy akkor arról fognak harsogni a blogok, hogy csak azért 50-100E Ft a reál hozam mert a patás orbán azt is ellopta.

Erről jut eszembe még egy kérdés. Aki visszalépett és már bejelölte, hogy hova kéri a reálhozamot azok közül hányan jelöltek be ÖNKÉNTES nyugdíjszámlát? Na ugye... Ennyit az öngondoskodásról.

Ha ezeket a dolgokat tisztáztuk volna, akkor azt hiszem sokkal kevesebb lenne a hőbörgés és a hülye frázisok pufogtatása.

Hányszor elhangzott, hogy az új adórendszer a gazdagokat segíti. Az hányszor hangzott el, hogy a manyup rendszer kiket segít, kiknek jó?

Persze ismétlem pökhendi módon lesz**ták a kommunikációt, nem úgy a pénztárak akik ha minden igaz 200M költöttek a "maradás" melletti reklámra.

Én azt hiszem aki maradt a manyupban az többségében jól járt így (természetesen ha megmaradt volna a rendszer akkor MÉG jobban járt volna), aki pedig visszalépett azok többségének a manyupból sem lett volna nyugdíja.

Sőt van egy olyan csoport is - nem is kicsi - akinek minimálbér után gyűlt a számlája, de feketén azért szépen keresett mellé. Az ő esetükben is tök hülyeség lett volna a maradás. Nekik a megfelelő megoldás az állami nyugdíj + a fekete pénzük egy részének a magán, öngondoskodó befektetése.
Csak sajnos sokan vannak akik minimált keresnek, szar sincs a számlájukon, feketén hozzákeresnek még 3x annyit amiből egy fillért sem tesznek félre, adót nem fizetnek, most meg hőbörögnek, hogy elveszik a pénzüket.
Egyébként orbán milliárdjait senki nem tudja hol van. Esetleg a simicska.
@Orbán Diktor: Nem ellopás mert nem a saját zsebébe rakta. Mit kellet volna csinálni, olyan megszorításokat, hogy bele döglünk? Ennél tovább tényleg nem lehet szoritani, nem miattuk jutottunk ide, ez tény. Nem azt kell fikázni aki más elqrt dolgát igyekszik rendbe rakni. Még ha meg is kérdőjelezhető intézkedésekkel de nem ő miattuk lógunk a szakadék szélén egy szalmaszálon.
@igényes: Amikor ilyeneke írsz, az nem fáj?
:)))
@teisfiambluetooth: Az Önkéntes pénztárak maradnak 1 300 000 tag van, furcsa módon nem vették ki a 800 milliárdos vagyonukat. Az Orbán sem, a simicska sem, szijjártó sem, matolcsy sem, sőt a selmeczi gabika sem, vajon miért?

Halottál olyanról, hogy valamelyik pénzügyekhez értő azt mondta volna az orbánnak, vegye ki a saját és felesége pénzét az önkéntesből?
@Kalmár: Nagyon fáj az igazság!
Orbán-bolsevik barátaim, mi ez a szánalmas vergődés? Ennyire befostatok 102 ezer embertől? Úgy látom, kezd már derengeni valami nálatok: nem pártkatonák az ellenállók, hanem a társadalom húzóemberei, pártszimpátiától függetlenül. Orbán Viktor eddigi legnagyobb baklövése volt meglopni ezeket az embereket.
@hazug fidesznyik: A süket a saját embereit is meglopta.
@hazug fidesznyik: Persze, hogy nem fog osztogatni, azért szavaztam rájuk. Ne is osztogasson vége a szocializmusnak, nem működik! Nem lehet kölcsönökből segélyt, 13havi nyugdíjt osztogatni. Az a bal-lib rendszer nem működik csődbe ment. 20évvel a módszerváltás után felfoghatnád te is. Normális gazdaságot kell csinálni ahol mindenkinek van munkája, tisztességes jövedelemmel, termelni kell.
Ahol az állam osztogat kölcsönből, a nép meg a markát tartja segélyért, kedvezményért, jutattásért ott mit vársz? Egyszer csak csoda lesz? Az a ti szocialista modeletek csődbe ment, ezért hiába dühöngsz itt!
@igényes: Nem nagyon érted te ezt az egészet, igaz?
Senki nincs az önkéntes pénztárak ellen.
Az egy normális, sőt szükséges része az öngondoskodásnak.
Ami nem normális, az az, hogy a nyugdíjak fedezetéül szolgáló járulékból tarthattál meg virtuálisan egy összeget.
Egyrészt 8% uzsorát szedtek rá, másrészt mivel nem tudtak nyugdíjat fizetni, így fölvettek a hiányzó pénzre hitelt.
Téged(ha dolgozol)meg megadóztattak mint egy jobbágyot. Sőt.
Ez persze még tetszik is neked.
Végre visszatér egy normális rendszer. A nyugdíjakat a járulékból fizetik, az öngondoskodás pedig az önkéntes pénztárakban folyik.
Ez a normális menetrend.
Nem olyan bonyolult.
fantasztikus:
menysevikek,
bolsevikok ,akik államiak
hogy magyar ellenesek lennének?
azt a fantasztikusan okos és rasszistázó szerzön kivül még senkinek se jutott eszébe, sajnos
nem magyarsági alapon osztják öket fel
@Kalmár: Te sem érted nagyon! Azt mondta az Orbán, meg a selmeczi, hogy eltözsdézték a befizetők pénzét, ezért lopták el a kötelezőt. Ugyanazok kezelik a kötelezőt, mint az önkéntest. Leszartak 1 300 000 embert ezek szerint saját magukat is. Ezt a 800 milliárdot nem kellett volna kivenni a csányi féle tözsdézők kezéből?
@GMS: Tökéletesen összefoglaltad! Like
@Orbán Diktor: nagy a pofád diktátor tetű, így neten keresztül persze könnyű, így nagylegények vagytok mind. Játsszuk le személyesen, ha már édesanyámat a mocskos pofádra merted venni.
@Cselo: Igen, neten keresztül könnyű, úgy ahogy neked is. Leszophatod magad, Orbán-komcsi...
@Kalmár: "Ami nem normális, az az, hogy a nyugdíjak fedezetéül szolgáló járulékból tarthattál meg virtuálisan egy összeget."

Amibol egyebkent kesobb nyugdijat fizettek volna neked. Szoval a penzt tovabbra is nyugdijfizetesre hasznaltak volna.
@igényes: "Ezt a 800 milliárdot nem kellett volna kivenni a csányi féle tözsdézők kezéből?"

Inkabb ne fesdd az ordogot a falra, szerintem pontosan az kovetkezik, mikor kifutnak a manyupos penzbol.
@Cselo: "Játsszuk le személyesen"

Személyesen csak anyukádat fogadom, Orbán-bolsi. Ahogy eddig is, tehát nincs esélyed... nem vagy az esetem, utálom a kommunistákat és a nemzetrontó Orbán-bolsevikokat...
@hazug fidesznyik: ha találkozunk, akkor te Édesanyámmal te már nem találkozhatsz, mert ő sajnos régóta a Mennyországban van, de te mocskos féreg a pokolra kerülnél, arról gondoskodnék!
@Cselo: "ha találkozunk"

Nem találkozunk, bolsi. Nem éred el azt a szintet.
@hazug fidesznyik, @Orbán Diktor: Kar itt Cselo anyjat szidni. Nem hiszem, hogy barmit tudnatok mondani, ami nagyobb szegyen neki, minthogy ilyen fia (vagy lanya) van.
"A mi rendünk.
Sinkovics Ferenc"

Elolvastam. Ez a csóka egy full náci.
@abaka: Igazad van, viszont nincs hatékonyabb módszer az ilyen fidesz kommunisták megfékezésére. Érveléssel nem lehet őket leküzdeni, hiszen betanult Orbán-mantrákat nyomnak. Feladatuk a Kedves Vezetőt megvédeni minden blogon. A legnagyobb hiba vitába keveredni velük, hiszen a lényegről akarják elterelni a szót. Jelen példánkban éppen Sinkovics Ferenc nevű náci írásáról volt szó, erre a fizetett komcsik rögtön előjöttek a tőzsdés mantrával. Ezt nem szabad megengedni, élből az anyjukba kell zavarni őket, így meg lehet zavarni őket a feladatukban, amit a Párt bízott rájuk (vagy netalán annyira kretének, hogy maguktól csinálják).
Sinkovics te beteg állat.Mi a faszt képzelsz magadról.
@Kalmár: Már meg ne haragudj, de nálad teljes a napfogyatkozás.Meséld már el nekem, hogy mi a francnak kötöttek volna betétbiztosítást arra a 70-80% állampapírra.Ha a mi óriási gazdasági befolyással bíró országocskánk becsődölne akkor meg nem mindegy? Oszt kinél kellett volna szerinted biztosítást rá kötni és mibe került volna az? Ha te véletlenül vennél mondjuk OTP részvényt arra kötsz biztosítást is? Tudtommal nem szokás és nem is csinálnak ilyet, mert ugrana a nyereség a biztosításra. Az állami kassza köt biztosítást a befizetéseidre? Mert ha igen akkor reklamálj és fikázz.
Egyébként is a manyupok-nál nem volt pénz, mert amit utánad oda átutaltak azon nekik kötvényeket kellett venni. Tehát a pénz így is meg úgy is az állambácsihoz került, amit rendre elköltött. Te összekevered a nyugdíjkasszákat a bankokkal.
@bebe tv: "Te összekevered a nyugdíjkasszákat a bankokkal."

Az semmi... ez a "kalmár" nevű Orbán-bolsi összekeveri a szezont a fa(s)zommal.
@Kalmár:
Te nagyon fideszes, te!
És kik fizették a töbletterheit az mnyp-be fizetett járulékoknak? Elárulom neked: az mnyp tagok!
Azok, akik nem minimálbérre bejelentett adócsalók, azok, akik fölfogták ésszel, hogy az a tisztességes, ha félreraknak maguknak (igen, magunknak, mert mi fizetjük az adót és a járulékokat, az államnak nincs semmije, csak a lófasz, amit becseréltek a spórolás jegyében Audi S8-okra) nyugdíjra, MIKÖZBEN fizetik a jelenlegi nyugdíjasok ellátását, az állam fenntartását és a hiány miatt felmerülő költségeket. Ezeket az embereket normális helyen úgy hívják: konzervatív polgárok.
Ezt azért tesszük, mert reálisan most egyszerűbb finanszírozni a hiányt, mert van kb. 3,8 millió munkavállaló, mint majd az unokáinknak, amikor lesz 2,5 millió munkavállaló.
Sötétlófia Orbán és a szellemi fogyatékos Matolcsy szimplán az unokáink jövőjét tették tönkre.
@sprenczl: "Az soha nem volt a TE pénzed. Hülyegyerek."

Még most is az:
5. §
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni.
Sajnos nem tartozok a 102 ezerbe, lusta, és valószínűleg gyáva is voltam! Ez a sok fröccsenő álnáci, meg bekaphatja! Na csá!
@sprenczl: "haha, még egy ifjú kommunista. "

Nagy tévedésben élsz...

Lekommunistázod azokat, akik a magánpénzek elkommumizálását kritizálják?

Hallod? Lekommunistázod azokat, akik a magántulajdon szentségében hisznek?

Te miben hiszel, ha elítéled a magántulajdont?
Az állami tulajdon szentségében?
@poszt: nagyon jó kis írás, nem csak tartalmilag, de ügyes a fogalmazás is, a képek is.

Látom jönnek a trollok és védik a Nagy Lenyúlást és zsarolást. Elképesztő mik nem férnek föl egyesek pofájára, ezek szerintem azt is védenék, ha az ingatlanokat is államosítanák, vagy bármit csak Orbán csinálja. diliház.

Még egy aprócska kis infó, szerintem ez a szerencsétlen éjsötét Matolcsy megérne egy külön posztot is (meg egy kényszerzubbonyt), mint most megtudtam, szerinte valszeg az ÁVH szervezte az 1956-os forradalmat :)))
íme:
es.hu/2010-05-30_kis-magyar-konspiratolgia

noooooooooooooooooooormális????
@Cselo: "Akinek ez nem tetszik, azoknak üzenem: el lehet húzni innen! Akár mind a 102 ezernek! "

Egyrész a 102.000 2/3-a Fideszes, másrészt ez az a réteg, ami nagyrész bejelentve dolgozott magas jövedelemért az elmúlt 10 évben, így az szja és tb bevételeinek nagy részét ők termelték az államnak.

Ha elmennének, az óvatos becslések szerint is -20% szja és tb bevételt jelentene.
@sárkányfő: "Még egy aprócska kis infó, szerintem ez a szerencsétlen éjsötét Matolcsy megérne egy külön posztot is (meg egy kényszerzubbonyt), mint most megtudtam, szerinte valszeg az ÁVH szervezte az 1956-os forradalmat :)))"

Ez nagyon kész!!!!
Hallod, nem csak őrült tudósnak néz ki, de tényleg az...

Be is idézem:
"„Az 1956-os csodálatos forradalom - amelynek történelmi jelentőségét a magyar nemzet tudatában az sem csökkenti, hogy valószínűleg az Államvédelmi Hatóság készítette elő, szervezte és próbálta érdekei szerint felhasználni - már nem győzhetett, mert Jalta és Teherán megegyezései még életben voltak, és Amerika nem vállalta, hogy kihasít egy részt a Szovjet Birodalomból."

Nos, Fidesz-trollok, jobboldaliak!!!

A Gazdasági Miniszteretek szerint az '56-os forradalmat az ÁVH szervezte, ehhez mit szóltok?

Ez az arc dolgozta ki a "nagy tervet", ezután is hisztek ebben az őrültben?
@Hungeralien:

vigyázz mit mondasz, hamarosan kiderül, hogy aki_tagadja_ hogy az ÁVH szervezte a forradalmat, az ballib féreg, antimagyar áruló, meg ilyenek ;)

kíváncsi vagyok az új nemzeti alaptantervben vajon mi lesz Új Igazság 56-ról? :)
@bebe tv: "Tehát a pénz így is meg úgy is az állambácsihoz került, amit rendre elköltött."
Nahát végre rájöttél, hogy mekkora lenyúlás az egész.
Oda került, de előbb lehúztak 8% kezelési költséget, majd kamatot kértek érte.
Bravó tapsikolj neki abban a nagy napfényben.....
@Ringlósztár: "És kik fizették a töbletterheit az mnyp-be fizetett járulékoknak? Elárulom neked: az mnyp tagok"

Te nagyon nem Fideszes
Nahát de jó, te majd elárulod?
Akkor próbáld meg előbb valahonnan megtudni.
Hitel és adók.
Mindenki fizetett.
De abban igazad van, hogy a mnyp tagok közül volt pár olyan marha aki nem vete észre, hogy 100 forint spórolás mellett 150 forint költséget dobott ki.
Tök jó.
De semmi baj sírjatok bátran. Bár ebben a nagy diktatúrában szinte vakmerőség tőletek.
Én nem szorulok arra, hogy anyám nyugdíját lenyúljam és itt vergődjek, hogy hol a pénzem.
Annak a pénznek ott a helye a nyugdíjkasszában.
Fizetek szépen önkéntest is. Tudok gondoskodni magamról anyám kirablása nélkül is.
Szégyeljétek magatokat, hogy máshogy nem megy nektek.
@Kalmár: hé te lánglelkű kommunista! Reagan szavai mai is időszerűek:„A kormány nem megoldás, hanem a probléma maga!"
@Kalmár: A pénzek, a betétek kezeléséért mindenhol fizetni kell. Vagy Neked az OTP,a betéteidet ingyen kezeli? A mnyp-i vagyon az a jövőre félretett nyugdíj egy része volt, amíg a focista és a kancsi a nagy ámokfutásukban szét nem kúrták és folyó kiadásokra felhasználják. A ktgvetést nem hozzák rendbe ez csak egy ócska trükk, egy primitív megoldás a szar paszírozá- sára. Ráadásul a 16 %-os szja-val ütött lyuk befoltozására hozott "intézkedések sem megfelelőek.
Apropó, mit tudsz Bajerzsótika még mindig szlovák rendszámú autóval lopja a közpénzt Esztergomban és Salgótarjánban, ez a mélymagyar mocsok.
Úgy tűnik, a 102 ezer több mint a tűrésküszöb, hiszen egy ilyen körülmények közötti személyes döntés meghozása sejteti, hogy ez a szám (például egy választás esetén) sokkal nagyobb. Bár a miniszterelnök szerint ennyi kellett, hogy igazolni lehessen a szabad választást (!), a nyugdíjmentő asszony egy nappal korábbi nyilatkozata szerint a 102ezernek személyes összefonódása van az mszp-és eltőzsdézőkkel :). Matolcsy 10%-ra számított... (Ezek szerint nagyobb a tűrésküszöbünk, jöhet a többi.)
Várható volt, hogy az indulatok csak erősödni fognak a döntés után, mert aki tehette és nem nyilatkozott, az sem lehet biztos benne, hogy jó döntést hozott:
1. Nem lehet biztos abban, hogy eléri a nyugdíjkorhatárt és ha a gyermekei már elég idősek, árvaellátást sem kapnak (de jól jönne az a pár millió). Egy (fideszes) ismerősöm gyermekei nem rég örököltek 1,5-1,5 milliót, nem virtuális pénzben. A kifizetett örökséget vissza lehet követelni (mondjuk csak 5 évre visszamenőleg, hogy jogsszerű legyen), arra hivatkozva, hogy emiatt is nagyobb kamatozású hitelből tudjuk ellátni a ma nyugdíjasait?
2. Bizonytalan lehet azért is, mert (talán nem véletlenül)nem támogatta meg döntésében sem az AB, sem pedig a politika. Az 1-2 ügyeletesen kívül, senki nem nyilatkozott. (Közülük tudjuk, hogy S.Gabriella sosem volt pénztártag, semmiről nem kellett lemondania, Sz.Péter jövedelme az idén megháromszorozódott 2,2 millióra, ha le is mond a manyupról, megéri neki, M.György pedig már többször visszaléphetett volna, mégsem tette. Vajon most?) Szóval, akik kommunikáltak már csak ezért sem voltak hitelesek. Valószínű, hogy a ez a 3% a kormánypárti képviselők körében legalább tízszeres.
3. Nem segítette döntésében saját pénztára sem. Ez sem véletlen. (Én például az elszámolást csak a héten kaptam meg.) Ha egy pénztárvezetés érdekei ennyire ellentétesek a tagok (azaz a pénztár) érdekével, a jogi felelősség mellett felveti az alkalmasság kérdését is, tehát ebből a pénztárból menekülni kell.
Korábban is arra jutottam, hogy ha a döntéshozóknak ennyi információ elég, akkor biztos megéri maradni. Meghozom az áldozatot a nemzetért:
1. Továbbra is vonják a munkám után azt az évi 1,5 milliót, amiből lehet fizetni pl.a minimálbérre bejelentettek nyugdíját. Én viszont már nem kapok érte semmit. (Édesanyám nyugdíja kevesebb, mint amennyit utánam vonnak, pedig ő is fizetett annak idején járulékot.)
2. Elfogadom, hogy az így benntartott pénzemből továbbra is vásároljanak állampapírokat, azaz segítek konszolidálni az államadósságot. (Ha visszalépek az államiba, akkor ezt nem tehetném).
3. Elfogadom, hogy lehessen velem példálózni a szabad választásra.
4. Elfogadom, hogy mindezekért cserébe az állam nem ad semmit.
Vajon ki írta ki magát a nemzet közösségéből? Aki itt szitkozódik, leírhatná, hogy konkrétan ő mit tett, mekkora volt az áldozat.
@NA YA!: Na most jól meggyőztél. Brilliáns gondolatmeneted szétzúzta a kételyeimet.
Ez a béna komcsizást nem unjátok kissé?
Olyan ótvarosan béna kacsa, hogy sírni nem tudok rajta, röhögni meg nincs kedvem.
Az USA-ban sorra privatizálják a bankokat ,lehet, hogy Obama is komcsi?
Értem én, hogy szeretnétek lerúgni ezt a fekélyt magatokról, de ilyen könnyen nem fog menni. Jól odanőtt 50 év alatt.
Megtanulhatnátok végre a politika alapjait.
Ha egyszerre nevezitek az ellenfelet cigánynak, nácinak, komcsinak, gyengekezűnek, diktátornak, és mindezt persze egy zsidesznek gúnyolt párt neve alatt, akkor súlyosan megkérdőjelezi a hitelességeteket.
@Táskás Tóni: Mi keresni valója van egy nyugdíjjáruléknak betétként egy brókernél???
Egyenesen oda kell küldeni az államnak, nem pedig kezelési költség után kamatra felvenni tőlük.
Komolyan ez a jó út? Én odaadom a pénzem ők lefölözik. Odadják az államnak majd kamatostul vissza. Kicsit fárasztó újra és újra elmagyarázni.
EZ JÁRULÉK.
AZ JÁRULÉKFIZETŐTŐL AZ ÁLLAMHOZ KELL KERÜLNIE.
Nincs helye köztük egy Harpagonnak.
@Kalmár: A járulékot, és a ktgvetési bevételeket a kormány , mindegyik és nincs kivétel , elkölti és nem feltétlenül jól. Ez a pénz egy megtakarítás volt az egész ország élvezhette volna egy pár év múlva a hasznát, most pedig megy a közösbe és ki tudja mire fogják felhasználni. Az biztos , hogy jó kis részt folyó kiadásokra.
Csaba László jobboldali közgazdász professzor pl. nem hajlandó közösséget vállalni a mostani kormánnyal és nem vállalja a jelöltséget az új fülkeforradalmi ktgvetési tanácsba. Néha azért ilyeneken is el lehetne gondolkodni.Nem mindenki olyan a jobboldalon sem , mint az emberek embere, a motorok motorja.
Amúgy pedig egy-két év és minden ki fog derülni a kormány gazdaságpolitikájáról. Jó vagy rossz. Egy dolog már most biztos , az államosítás még ma sem szimpatikus sok embernek Mo-on.
@Cselo: Hát lehet, hogy hallgatok rád és elhúzok! De ebben a 100 ezerben sok olyan ember van akinek a szakértelme hiányozni fog itthon. Pusztán párkatonák nem fognak eltartani egy országot. A fizetett bértrollok és bértüntetők nem fogják fellendíteni a gazdaságot! Inkább tanulj ki egy szakmát, abból idős korodban is eltarthatod magad! Nekem van, én nem félek a változástól sem a munkától, nem úgy mint a hozzád hasonló ingyenélők.
@Sanko13: Cselo nem ingyenélő, ő "szellemi" munkát végez, csak az a szellem ami most kiszabadult a focista palackjából az elég rossz útra viszi az országot.
@Kalmár: az rendben van, hogy nem érted és fogalmad sincs az egészről. de hogy ezt nagy dobra verve hangoztatod.. ilyen az igazi fidesznyik, kádárista, idióta birka.
@1,414: Igen és ezek után még mi vagyunk a hazaárulók... :-(
@Táskás Tóni: Az ilyen "szellemi" munkások csak segítették a döntésemet! Belegondoltam, hogy ezeknek kellene előteremteni a nyugdíjamat és rájöttem, hogy csak magamra számíthatok...
...csak objektiven:
1.OV karizmatikus politikus, de nincs konkrét elképzelése a gazdaságpolitikával kapcsolatban,
2.
OV közgazdaságilag nem felkészült...igy fordulhatott elő, hogy már többször alulmaradt a TV-s vitákban...a vitapartnerei gyakorlatias kérdéseire-válaszaira OV mindig elméleti, könyvszagú válaszokat adott...mert nem ért hozzá,
3.
OV EP-beli szereplése kritikán aluli volt...annyit kérdeztek tőle, hogy mi az elképzelése a jövőre vonatkozóan...erre megsértődött és elkezdett rajzolgatni...megsértődött, hogy "hagyja békén mindenki Mo-t"...hello!!!...senki nem bántotta,
4.
OV képtelen más országokkal való kommunikációra, kompromisszumra, együttműködésre...képtelen más országok államfőit tisztelni...durcáskodik, mint egy 5 éves...hogy képzeli el az integrációt? Felcsút lesz az Európai Unió fővárosa? Gondolom vki már irja az Alkotmányt!
5.
Nem az a baj "amit" csinál...hanem "ahogy" csinálja...egyrészt kiszámithatatlan dolgokat művel, ami kiszámithatlanná teszi Mo-ot a külföldi tőke számára,
6.
Végül, de nem utolsósorban
Múltkor azt irta vki a kommentjében, hogy vége a "zsidó tőkének" Mo-on...értem én...a "kizárólag kinai tőke" mennyivel lesz olcsóbb a gazdaság számára? Ja, ingyen csinálják? A folyamatos leminősitések hatására az ország kockázatossá válik és ezt kinai tőke is be fogja épiteni az árba!

Azért drukkolok, hogy jól jöjjön ki ebből a "csávából"...
Szép délutánt mindenkinek!
@Sanko13: Nagyon helyesen .@choko: Szinte mindenben egyetértek, de az, hogy amit csinál az baj-e vagy sem egy pár éven belül fog csak kiderülni. Mindenesetre a külvilág azt adta Mo tudomására a leminősítésekkel , hogy az amit Mo csinál az eddig nem túl jó.
...ja még 3 megjegyzést engedjetek meg:
1.
Sajnálom, hogy OV kettészakitotta az országot,
2.
Azt gondolom, hogy a fidesz szavazótábora "visszasirja" az 1989 előtti állapotokat, a paternalisztikus államot, a kádári időket...számomra ez a legmegdöbbentőbb!
2.
Másrészt a "fidesztábor" hiába kommunistázza az MSZP-SZDSZ-LMP táborát, nincs mire...a fidesz current "menedzsment"-je 100%-ban, a rendszerváltásból "vesztesen" kikerülő kommunisták gyülekezete!

Szép Napot!
@choko: Tedd hozzá, SZERINTEM! És mivel jól látható hogy zokni vagy, hülyeség minden amit írsz. Agyadra ment hogy nem olyanok irányítják az országot mint te. Szerencsénkre!
@avionics: Amit Choko írt az igaz szerintem is, és gondolom vagyunk még egy páran.
@Táskás Tóni: Ok, akkor csak egyet nézzünk meg.

csoki sajnálja, hogy OV kettészakitotta az országot,

Nincs mit sajnálni mert nem szakította ketté az országot. A 2/3 az ugye nem fele az országnak. Az meg nem hiszem hogy a jobbik bármikor is összeborulna a szocikkal. Az LMP-ben nem vagyok biztos. Vagy úgy gondoljátok már nincs meg a kétharmad? És akkor mi van? gyurcsányinak őszöd után még a negyed sem volt meg mégsem lehetett kipenderíteni a hatalomból...
@Hoppázó Beléndek: Ne utánnoz kismajom. Szomorú, hogy saját ötleted nincs. Ciki más szavaival felvágni.

Küldök fénypostával banánt.
- Vigyázz ablak!!
@Kalmár: Nahát végre rájöttél, hogy mekkora lenyúlás az egész.
Oda került, de előbb lehúztak 8% kezelési költséget, majd kamatot kértek érte.
Bravó tapsikolj neki abban a nagy napfényben.....

Mitől lenyúlás neked az, ha egy cég felszámolja a működési költségeit. Azt hitted, hogy ingyen dolgozzák fel a napra kész kimutatásokat?
Szerinted a nyugdíjfolyósító igazgatóság éves költségvetése mennyi? Azt mi a francból finanszírozzák? Megmondom ugyan úgy a mi adóforintjainkból. Hát akkor mi a fészkes fenét reklamálsz.
Feltételezem, hogy az államnak még így is kisebb kamatokat kellett volna fizetnie, mintha ezt a mennyiségű állampapírt piacra dobta volna.
Majd most nézd meg, hogy mekkora kamatfelárral fog tudni az állam papírokat
piacra dobni. Mert ugyebár piszok megbízható és kiszámítható a jelenlegi kurzus.
@avionics: Vagy úgy gondoljátok már nincs meg a kétharmad? És akkor mi van? gyurcsányinak őszöd után még a negyed sem volt meg mégsem lehetett kipenderíteni a hatalomból...

Pont ez a lényege a parlamenti demokráciának.
Erre találták ki nálunk okosabb országokban a parlamentben a bizalmatlansági indítványt.Amennyiben a képviselők egyszerű többsége megvonja a bizalmat a kormánytól, akkor új választásokra kerül sor. Ha pedig egy koalíciós partner kiszáll a kormányból, de nem vonja meg a bizalmat a kormánytól, azt pedig úgy hívják hogy kisebbségi kormányzás.
A cseheknél ez az elmúlt 20 évben jó néhányszor már előfordult. Gondolom erre a vezéred is gondolt, hogy ez így nem OK., mert a mindenki Paliját olyan jogkörrel ruházta fel, bármikor feloszlathatja majd a parlamentet. Mondjuk épp azért, mert adott időszakban épp nem a vezetőd pártja alakíthatott kormányt. Gratulálok ehhez a bődületesen nagy demokráciához amit a Fidesz saját magának talált ki. Tapsolj csak kitartóan csak arra vigyázz, hogy amikor elérték a céljuk nehogy a markodba szarjanak.
Azt már régóta tudtam, hogy minden országban van elég sok naiv és primitív önállóan gondolkodni nem tudó ember de, hogy nálunk ennyi legyen azt nem hittem. Csak így tovább Előre a sztálini úton!!!!
@avionics: Szétszakította az országot, ez tény. Jobb és baloldal áll és vicsorog egymásra. Ha megfigyeled a blogokat ,hogyan beszélnek egymással a kommentelők. 2002-től , amikor Orbán kinyilatkoztatta, hogy a haza nem lehet ellenzékben és bevágta a durcit családok és barátságok mentek tönkre és váltak szét. Pénteken a Duna tv-n volt egy dok. film-ugye a Duna tv nem ballibsi- érdemes megnézni, hogy mik történtek az orbáni szellemiség miatt.Nagy kár , hogy ezt Orbán most is folytatja. Igaza van a Varánusz blognak Orbán mindig fel tud mutatni valakit, vagy valamit ellenség -képként, akit lehet ekézni. Pl oligarchák-nem Csányi Széles Demján és Simicska- akik eltőzsdézik az emberek pénzét, a mnyp-i tagságot választó karvalytőkével összefonódó mnyp-i tagok.....
Ez nagyon rossz mentalitás. Soha nem tudnám elképzelni,hogy ezek után akár egy cseppnyi tisztelettel is lehessek a fidesz és Orbán irányába.
@Kenneth: Szerintem erre épült a Fidesz stratégiája. Megcélozta magának az önálló gondolatokra nem képes és a még mindig a csodákban bízó réteget. Ezek között viszonylag szép számmal vannak tanult emberek is, akik még mindig hisznek a mesékben, hogyha mi nyerünk akkor egy csapásra itt is 2000 €-os fizetések lesznek. A hiszékenység nem válogat, hogy tanulatlan vagy tanult..Viszonylag sok szavazatot kaptak a sértődött nyugdíjasoktól és közalkalmazottaktól is akik bukták a 13. havit. Viszonylag nagyon kevés hazánkban működő külföldi cég fizetett 13. havi bért a dolgozóinak, de már ott is kezd kimenni a divatból.
Egyébként a 13. havi juttatás azokban az országokban jogos, ahol az iparban dolgozók is maradéktalanul megkapják. Már ott is sok nagy cégnél lemondtak róla a munkavállalók, csakhogy megmaradjon a munkahelyük. Ha ezeket a meggondolatlanul leadott mára már megbánt proteszt szavazatokat levonjuk a voksaikból, akkor sehogyan nem jött volna össze a 2/3.
Itt üzenem annak a viszonylag sok tanultabb embernek, hogy emberismeretből megbuktak.
@Kalmár: "Én nem szorulok arra, hogy anyám nyugdíját lenyúljam és itt vergődjek, hogy hol a pénzem."

Akkor meg mi a rákért vered itt magad, Orbán-komcsi? Fizetnek érte? Engem akarsz talán meggyőzni arról, hogy a lopás az nem lopás ha a Viktor csinálja? Ahhoz korábban kellene felkelned, te szerencsétlen kommunista agitátor.
Rákosinak voltak olyan hű követői, mint te is vagy, te nyomorék Orbán-bolsevik.
@Kalmár:
Ja, lófaszt fizet mindenki.
Nyugodj meg, az én általam fizetett 24% jóval több az általad fizetettnél. Akik tapsikolnak a tolvajlásnak, mint te is, max 2-300.000 ft mnyp megtakarítással rendelkeznek, ebből ki lehet számítani, mennyi adót és tb-t fizetnek (NULLA), hogy legyen anyukájuknak nyugdíj. Nekem 5.400.000 forintom van mnyp-ben, számold ki ÉN mennyi adót és járulékot fizetek!
Ekkora demagóg dumát, amit levágtál, nem is tudom hol találnak ki. Te nem az anyukád nyugdíját akarod lenyúlni, hanem a gyerekeimét.
Ezek az idióta számok: "100 forint spórolás mellett 150 forint költséget dobott ki" hogy jöttek ki?
@Ringlósztár: Ha ennyi lóvé van a mnyp-ban, akkor nyugodtan szolidaríthatsz egy kicsit, mivel valószínűleg az adócsökkentés (egy kulcs, 16%) meg neked éppenhogy kedvezett. Gondolom az ellen nem sírsz semelyik fórumon sem!

Azonkívül ennyi fizuból még öngondoskodhatsz is ezek után.

Nem tom, mi a bajod!? :-)
@közlekedési bűnöző: kulákozni mikor fogod a manyupban maradókat?
@bebe tv: @Táskás Tóni: Látják jól a magyarok, mire megy az ország ha itt a szocik meg a liberálisok mondják meg mi a demokrácia meg a sajtószabadság. Végre felfogta a többség hogy a 24. órában vagyunk. Ezzel a primitívséggel kár próbálkozni hogy Orbán a sztálini úton megy. Ha ezt nem érted, vagy fiatal vagy, vagy tudatlan. Orbánnak nem kell sem keresnie, sem felmutatnia ellenségképet, sajnos van éppen elég olyan, akit egyszerűen kellemetlenül ért az, hogy elzavarta a nép a politikai és így a gazdasági hatalomból. Itt nem létezett szabad verseny, itt röhejes volt indulni egy pályázaton ha nem volt csókosod. Ugye nem hiszitek hogy az utóbbi 8 hónap alatt kerültünk fel a korrupciós világranglista élvonalába? Fasza, jó kis demokrácia volt itt. Lehet most lihegni, verni a nyálat és kitalálni történeteket a demokráciáról.
@tilcsakbea: Jajajaj.... nyivácskolunk, nyivácskolunk, ha az érme másik oldala kerül szóba, mi?

Akkor fogok kulákozni, mikor a másik oldal zsellérezni fog. Normálisan leírtam a véleményem, nem burzsoá köcsögöztem...
@közlekedési bűnöző:
Miről beszélsz?
A jövedelmem 24%-a nem elég szolidarítás? A semmiért? Ti mivel tanúsítotok szolidaritást, az Audi S8-okkal?
Ezen felül mi kéne még?
A fidesz rohamosztagosokról egy vers jutott az eszembe, mert úgy tűnik az, hogy nem kapunk a jövedelmünk 24%-áért semmit, nem elégíti ki az ellenségeinket:
"Bújt az üldözött, s felé
Kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában,"
Jelen szabályozás mellett a magánnyugdíjpénztárnál maradók viselik a legtöbb közterhet, úgyhogy a kormánynak valamivel mindenképpen el kellene kápráztatni minket. Ha nem nyalja ki a seggünket csontig, akkor jövő év január másodikától szlovákiában lesz egy csomó cég, ahol minimálbéren be lesz jelentve összesen mintegy 102ezer ember, és egyoldalúan nem módosítható nemzetközi egyezmények alapján olyan simán fogja gyűjteni a szolgálati időt, hogy öröm lesz nézni. Ha megvan a szolgálati idő, akkor meg ugye a magyar jövedelem alapján számolódik a nyugdíj, úgyhogy nyasgem, ugyanannyi nyugdíjat fogok kapni az államtól, mint akik hisznek a mesében, csak bónuszként én még kapni fogok egy nagy rakás tízmilliót is amikor nyugdíjba megyek a magánnyugdíjpénztártól, azok meg, akik most nem nyilatkoztak, azok meg nem.
Ennyi.
@Hoppázó Beléndek: Ne utánnoz kismajom. Szomorú, hogy saját ötleted nincs. Ciki más szavaival felvágni.

Küldök fénypostával banánt.
- Vigyázz ablak!!
@Ringlósztár: nekem nincs A8-am sem S8-am,
egy 4 éves Opellel járok, ami még ráadásul nem is az enyém. A "Ti" pedig nem tudom mire vonatkozik... nem vagyok Fidesz tag, sem kormánytag, sem közalkalmazott.

Te pedig, mint írtam, a másik oldalon visszakapsz nem is keveset a 16%-os egykulcsos szja miatt, de efelett szépen elsiklottál másodszor is.
@Ringlósztár: Azok az Audik általában szlovák rendszámúak, mint a Bayerzsótikáé.
@Janovszki Zsolt: majd 30 év múlva kiderül, előre ne igyál rá. Lehet így is, de a szlovák állam sem a stabilitás mintaképe, azt elhiheted. Ott is jöhet olyan fordulat, amire nem számítasz, szélsőséges esetben pl. egy jánszlotá...

Szerintem a legjobb megoldás, ha szépen megtakarítasz, aztán ingatlanba fekteted. Kiadod, abból van némi jövedelem, aztán mikor nyugdíjas korba értél, akkor dönthetsz, hogy eladod, vagy továbbra is kiadod. Ez a tiéd valóban és nem tudják mások eltőzsdézni.
@Ringlósztár: Te nagyképű papírjaguár.
A farok méretversenyből 8.-ban kinőttem.

Önkéntes pénztárból én szépen ki fogom egészíteni a nyugdíjamat.
Utálom az ilyen embereket, akik a szüleik nyugdíján élősködnek.
Nekem anélkül is menni fog.
Mire vágsz fel. Anyád nyugdíjával??
Eszem megáll. Inkább koldulj mint lopj.
Én szépen visszaadtam azt a majd 5millkót.
Bravó a tiéd hosszabb kicsit.
Szarjankó
@hazug fidesznyik: Olyan jó látni téged kiborulva. Már megint ugrasz a csont után. Tényleg hülyébb vagy mint egy Csivava.
Na küldök még ne aggódj. Moroghatsz majd.
Olyan jókat fogunk mulatni:))))
Fussál még egy kört és dobok új játékot.
@avionics: Ugye nem hiszed, hogy Orbánék kormányzása alatt hátrébb kerülünk a korrupciós listán?
Nézzük csak: Vitézyk mindenhol, 25- 26 éves fidesz csemeték és kdnp-s feleségek pályáztatás nélkül a minisztériumokban Andy Vajna pár milliárdért kormánybiztos , ostoba állat Selmeci kormánybiztos......
Kocsis tolvaj -MVM-ből tízmilliárdok- még mindig a BKV élén
Bűnöző elszámoltatási kormánybiztosok mondják meg a tutit, köztörvényes Papcsák és halottgyalázó Budai......
@bebe tv: Te.
Nem kellene picit gondolkozni?
Nem sokat.

"Feltételezem, hogy az államnak még így is kisebb kamatokat kellett volna fizetnie, mintha ezt a mennyiségű állampapírt piacra dobta volna."

Na most kapaszkodj mert bonyolult rész jön.
Igyekszem lassan írni.

HA ezt a pénzt nem egy mnyp-ba küldjük, hanem a helyére a nyugdíj járulékkal együtt, AKKOR
EZ PÉNZ NEM HIÁNYZIK !!!

Látom nem segített.

Na vonjuk le együtt a kövtkeztetést.
HA nem hiányzik,
AKKOR NEM KELL KIBOCSÁJTANI ERRE A CÉLRA ÁLLAMPAPÍRT!!
Most már csak azt kell megfejtened, hogy melyiknek nagyobb a kamata.
Ezt már rádbízom, ma sokat haladtunk.
@közlekedési bűnöző: Gondolod , hogy Ringlósztár intézte a 16%-os szja-t ezt az ámokfutó igazi válság intézkedést? A kancsi és a bunkó focista intézte, és havi 400-500 ezer ft-ot jelent jó pár képviselőnek, ugyanannyi "munkáért", már ha a szarpaszírozást annak lehet nevezni.
@Táskás Tóni: figyelj, teljesen mindegy ki intézte. Ringósztár sír, hogy elveszít valamit, de hogy a másik oldalon kap, azt simán elfelejti, többszöri figyelmeztetésre is.
@Táskás Tóni: a képviselők fizetése és juttatásai kurva nagy téma mindig, de nyugodtan hagyhatjuk, mert

1. egyik oldal sem hajlandó lemondani róla
2. a költségvetésben egy hangyafasznyit jelent kb... úgyhogy teljesen irreleváns
(a nagy lóvék nem a hivatalos fizetésükön és juttatásaikon úsznak el, hanem közbeszarásos tendereken meg ingatlanpanamákon)
@Táskás Tóni: Nyugodj meg. Ne izgasd fel magad. Barátkozz meg azzal a gondolattal hogy majd megnézzük pár év múlva, mi lesz a helyzet korrupció terén Magyarországon. Nem kell jósolni, nem kell mindig ugyanazt képzelni másokról mint amit a szoclib börtöntöltelékek tettek. Nem vagyok naiv, lesznek ügyek, ebben az országban szocializálódott mindenki, de mindig van jobb választás. Szerintem 7 év múlva nem fogjuk magunkat olyan pokolian érezni mint mint tavaly. Ha befejezitek az állandó összemosást a bukott politikátokkal még akár 20%-ot elérhettek majd.
@Táskás Tóni: Reméltem, hogy erre nem kerül sor, mint konzervatív liberális értelmiségi, hogy szerencsétlen Matolcsyt így minősíted függetlenül a teljesítményétől, amire nem tudok semmilyen pozitív jelzőt mondani. Légyszíves ne süllyedj le Fideszes szintre, erről maximum a szülei tehetnek hogy nem foglalkoztak szerencsétlennel. Sajnálom őt ezért....
@Kalmár: Tudatlan voltál és az is maradsz amíg élsz.Az ilyenekre építi a nemzetvezetőd a hatalmát.A gazdasági ismereted meg egyenesen egyenlő a nullával. De ha a Viktor és a Matolcsy azt mondta akkor biztosan úgy is van.
@avionics:
@bebe tv: @Táskás Tóni: Látják jól a magyarok, mire megy az ország ha itt a szocik meg a liberálisok mondják meg mi a demokrácia meg a sajtószabadság. Végre felfogta a többség hogy a 24. órában vagyunk.

Minden mondatodból kitűnik, hogy a legtávolabbi utad a Fradi meccs után a Kossuth tér volt, de odáig is csak azért mert megkaptad érte a napidíjat. Látszik, hogy te nem éltél meg egy diktatúrát, ahol jó ha 3 évente engedtek nyugatra. Vezetőd famíliája viszont igenis odadörgölődött alaposan, mert arra az inkább közepes érettségijükre csak káder kölykök kaptak + 100 pontot az egyetemi felvételi vizsgán.
A további felvetéseidre is szívesen válaszolok:
1. Biztosan fiatal vagyok még írtad. Hát nem találtál bele a körbe. Még az is meglehet, hogy apádnak kéne lemenni a trafikba, hogy hozzon nekem egy doboz gyufát.Ebből pedig az következik, hogy volt elég időm emberismeretre szert tennem a régi időkből.
2.Műszaki végzettséggel pedig nem vagyok éppenséggel tanulatlannak mondható.
3.Kiterjedt nyugati rokoni kapcsolataim révén már teenager koromban volt szerencsém
megismerni a nyugat-európai gondolkodásmódot és az ottani demokratikus berendezkedést.
Ebből ha használod az eszed könnyen rá tudnál jönni, hogy nem voltam az un. szocializmus híve.Ebből ugyebár egy gondolkodó ember mint te tud arra is következtetni, hogy a leírtak alapján párttag sem voltam. Látod már megint melléfogtál, mert a bolsi sem talált.
4.Mivel mindvégig a végzettségemnek megfelelő műszaki műszaki munkakörben dolgoztam és dolgozom már hosszú ideje német tulajdonú cégeknél, így nem zavart el senki sem a politikai sem pedig a gazdasági hatalomból. Mit ne mondjak, hát peches vagy mert megint nem találtál.
5.Az utóbbi 8 hónapban kerültünk fel a korrupciós listára írod. Mióta is van a Fidesz hatalmon? Ugyebár 8 hónapja. Amire te célzol a korrupcióval kapcsolatban, az tény hogy megtörtént, de feltehetőleg erősen el lett túlozva és valójában csak a harci szellem éberen tartása, ami 4 éven keresztül fog tartani, hogy a hozzád hasonlókat lelkesíteni lehessen. Ezt a vezetőd tudatosan generálja, és az ezzel foglalkozó intézetek csak reagálnak rá.
Hogy tisztába legyél vele hogyan is működik a marketing: Ha úton útfélen én is azt híresztelném a feleségemről, hogy kurva hát előbb utóbb az egész település elhiszi. Így viszonyultok ti is minden lózungjához.
Na de sebaj. Egyszer csak kiürül az ország, mert az értelmesebb tanult réteg odébb áll, aztán egy szép napon arra ébredtek, hogy itt maradtatok magatok azzal a fene sok mindenhez értő pártkatonáitokkal.
Tudod van egy közgazdasági tételem a szocialista gazdaságról, amit sajnos jelenleg is favorizál a kormány.
A nőnek két luka van ahol dugni lehet, de mi mindig csak a popószexet műveljük előszeretettel. Utána meg mindig csodálkozunk rajta, hogy miért nem jön a gyerek.
Na szia. Ha mindezt megtanultad, akkor jelentkezzél nálam ZH-ra.
SELMECZI NYILATKOZOTT:

Kiemelek egy részletet:

"Ezek a milliárdok nem a manyup menedzsment tulajdona, ezt a pénzt a manyup tagok fizették be, ezek a milliárdok a tagok saját vagyona. Ez a pénz közpénz."
@közlekedési bűnöző:
A 16%-os nagyszerű adókulcs: a parlamenti képviselőknek.
Ha figyelsz, észrevehetted, hogy ez egy látszat adócsökkentés, amit már vissza is vett a gondoskodó állam:
- járulékemelés
- burkolt fogyasztási adóemelés (ez alatt a válságadókat és a multik egyéb adóit értem, mert azt gondolom, te sem hiszed el, hogy ezeket nem hárítják tovább)
- 6-10%-os gázáremelés, amit nem indokolt a világpiaci árak alakulása, de így teremt a Szeretett Vezető forrást a multik adójára, hahahaha
- 6%-os áramdíjemelés, amit teljesen megkap az MVM, onnan úgy szivattyúzzák ki a fideszes szivattyúk, hogy az csak csoda
- a később bejelenteni tervezett csomagok, MEGSZORÍTÁSOK
Valóban többet viszek haza nettóban, de az infláció felpörgetésével a fijjug ezt szépen, ahogy szokták, fű alatt elinflálják.
@bebe tv: Ajjaj, sok hülyeséget összehordtál itt. Ha nem vagy fiatal, akkor meg hiába tanultál, hiába gondolod hogy bölcs vagy, nem ragadt rád semmi akkor, amikor a hazaszeretet tanították. Tudod én Fradi meccsen akkor voltam utoljára mikor még Albert, Branikovits és Kű Lajos kergette a bőrt. Voltam a Kossuth téren is de önszántamból, nem úgy mint a "rettegők" a "Gyere vissza feri, segíteni kell" koncerten. Még a végén kibökitek hogy fülkeellenforradalom volt tavaly. Te vagy nem gondolkozol, vagy tényleg pénzért csinálod. Nekem is van egy közgazdasági tételem. Tudod azért mennek el az országból az orvosok, az értelmiség, a fiatalok már évek óta, mert a rendszerváltás 20 évet késett és mert olyan miniszterelnökük volt aki csak annyit tudott mondani: "EL LEHET INNEN MENNI!
@Kalmár:
Te élőben is ilyen igénytelen vagy?
Te a gyerekeim jövöjét akarod tönkretenni.
L-A-S-S-A-N M-O-N-D-O-M, hogy megértsd: én bőven kiveszem a közteherviselésből a részem, ezután is lenyúlja a viktátor a 24% tb járulékot, cserébe én lemondtam (kényszer hatására) a nyugdíjam 75%-áról, szerintem te vagy az önző: mondj le te is a nyugdíjad 75%-áról, ne akarj a gyerekeimen élősködni!
Olyan gusztustalan vagy, nem vagy te kdnp-s?
@Kalmár: Nem allamositjak, hanem tokesitik, es CSEREBE reszesedest kapnak. Nem egeszen ugyanaz...pl. a GM papirokon nagyon jol keresett a szovetsegi allam, ha jol emlekszem.
@Kalmár: annyira humoros vagy, a térdem csapkodom. tudsz még ilyet, faszfejkém?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: akkor most a saját vagyonom vagy közpénz? Netán újfideszül e két szó azonos tartalommal bír? Vagy csak én vagyok értetlen/hülye, netán mindkettő?
:) Vagy inkább :(
süti beállítások módosítása