Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.27. 08:00 Fabius

Sajtószabadság a szőnyeg szélén

Címkék: fidesz eu navracsics tibor médiatörvény martonyi jános európa tanács

A szerda a kínos kérdések és érdekes közjátékok napja a magyar diplomácia számára. A múlthéten még egy helyszínes, egyszereplős volt a dolog Orbán vitézkedésével, tegnap már két helyszínen számos közszereplő magyarázta a kormány bizonyítványát. Lassan de biztosan kijelenthetjük, Európa mostanában belőlünk egyetlen dologra kíváncsi: mikor módosítjuk a médiatörvényt?

Országunk második emberének, Navracsics Tibornak az EP állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága előtt volt jelenése Brüsszelben. Őszintén kíváncsi lennék mit érez egy politikus ilyenkor? Hétfőn ugye helyretették az "áh, nem is találtak valódi kifogást" mesét, és kikerült a netre a Kroes levél is teljes valójában. Most pedig tudja, hogy amint belép az ajtón a világon senki nem lesz kíváncsi az eredeti mondandójára, cserébe erre a történetre meg igen.
Milyen lehet a szemébe nézni olyan politikusoknak, akiket nem lehet némi pökhendiséggel és kétharmadozással leinteni, mint itthon? Milyen lehet olyanok kérdéseire válaszolgatni, akiknek a demokrácia felfogása - khmm- kevésbé sajátos, mint a Fideszé? Szerintem Navracsics politikusi pályafutásának nagykönyvébe nem kerül be ez a szerda, mikor a magyar elnökség igazságügyi feladatairól röviden, a médiatörvényről meg hosszan volt kénytelen beszélni. Annyira hosszan, hogy túlóráztak a kérdésözönben.

Navra igyekezett védeni a mundért, de bár ne tette volna. Ha csak tátog, mint Fresh Andi felcsúti búcsúban is jobban járunk ennél. Először kijelentette: ők a médiatörvénnyel a véleményszabadságot akarták erősíteni. Nem tudom hányan röhögtek fel ebben a pillanatban a bizottságban, de mi szögezzük le: ennek még a látszatát is sikerült elkúrni jó messzire. Másodszor ennél is messzebbre ment: szerinte felmerült, hogy a véleményszabadság magyarul értelmezett jelentését más nyelveken is ismertté tegyék.

Tehát a magyar kormány úgy gondolja, mi magyarok véleményszabadság alatt nem azt értjük, amit mindenki más. Ez a mi felfogásunk szerint olyan valami, hungarikum, akármi, amit Európa a maga begyepesedett szokásaival és felfogásával nem érthet. Így megmagyarázzuk, számunkra a véleményszabadság az, amit Orbán Viktor annak gondol. Itt azért már lehetett pár elfelhősödött tekintet, mert gyorsan hozzátette: megváltoztatjuk a törvény, ha az EB úgy dönt.

Köszönjük Tibor! Ezzel megint sokat emeltél a renoménkon.

Martonyi Jánosnak az EP külügyi bizottsága előtt volt jelenése. Ő legalább nem teketóriázott, hanem mentette a még menthetőt. Szerinte Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást fog találni, ami mindenki számára megnyugtató lesz. Iránymutatónak nevezte Kroes asszony levelét, ami Navra és Kovács Zoltán szerint még csupa technikai jelentéktelenséget tartalmazott.
Amíg kormányunk tagjai Brüsszelben vitézkedtek, addig országunk egyéb képviselői Strasbourgban az Európa Tanács előtt igyekezetek megvédeni minket. Talán ez a hakni sikerült mind közül a legszánalmasabban. Amíg néhányan általános monitoring eljárás alá vonnák a demokráciánkat, addig hazai "nagyjainktól" a vitában csak elmúlnyócévezésre és Gyurcsányozásra futotta. Értem én, hogy itthon ez az érvkészlet, és újat nem tudnak - meg nem is akarnak - a fejekbe installálni a hozzáértők, de nektek ezért teljesen felesleges volt kimenni, és minket képviselni.

Ugyanis, ha ez a két érv merül föl bennetek mindössze a demokráciánkkal kapcsolatban, akkor önálló gondolatok híján nem nektek kell beszélni róla.

230 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr722617151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, gyere velünk! 2011.01.28. 05:09:43

Orbán Viktor huszonkét éve olyan szabadságeszmék mellett állt ki, amik most sokak szerint csorbultak. Ezért volt oly botor e sorok írója időnként azt kiabálni: Viktor, gyere velünk! Nyilván nem fog, de a szembesítés legalább némi elégtétel egy ilyen cs...

Trackback: Szalai Annamária Biszku Béla rajongója? 2011.01.27. 11:30:07

Melyik idézetet ki mondta?„A mostani szabályozási tervben a vélemény-, a szólás-, a sajtószabadság már nem öncél, hanem a közösség érdekét, a társadalom integritását szolgálja”„Támogatjuk és bátorítjuk a vitákat, de fontosnak tartju...

Trackback: Örökre bebetonozta magát Berlusconi 2011.01.27. 11:17:01

Frissítjük polgártársaink számára nélkülözhetetlen külföldi híreinket: az olasz média-, sport- és ingatlancézár, egyben miniszterelnök Silvio Berlusconi minden eddiginél továbbment a korlátlan hatalomgyakorlás tekintetében, és a kora délutáni órák sorá...

Trackback: A Jereváni Rádió az Orbán-látogatás után forrongó Kairóból – UPDATE 2011.01.27. 10:32:46

Heves zavargások kezdődtek az egyiptomi fővárosban kedden, néhány órával azután, hogy elutazott Kairóból az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor találkozott az észak-afrikai ország politikai és vallási vezetőivel, g...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZEK AZ EMBEREK AKIK HAZÁNKAT KÉPVISELIK A LEGSZARABB EMBEREK. NEM ÉRTENEK SEMMIHEZ ÉS A BETEG ORBÁN RETORIKÁT NYOMATJÁK, MERT AZ VAN KIADVA NEKIK. FÉLTIK A PÉNZÜKET ÉS POZICIÓJUKAT. Alattvalók, seggnyalók Megélhetési politikusok!!!!! SZÁNALMAS EGY KORMÁNYUNK VAN!!! Szégyenkezhetünk a világ előtt!!
ORBÁN elment Kairóba Puskás Ferenc díj átadás címen..és kitört az országos tüntetés... (csak nem a világot akarja leigázni mint hitler:? -elment terepfelmérésre?--mint Kínába is?..... vagy mi?)

de kár hogy nem kapta el valami jó kis arab terrorista ezt a Rohadt Hazug Nemzeti Törpét!!!!! Magyarországon segített volna.....egy kis terrorista arab:)
1. Orbán Egyiptomba látogatott - utána zavargások törtek ki...
2. Orbán Belorussziába látogatott - utána zavargások törtek ki...
3. Orbán Észak-Koreába látogatott - utána zavargások törtek ki...
4. Orbán hazalátogatott .....??????
Orbán célja, hogy minél előbb haljanak ki a nyugdíjasok !!!!
. Akkor nem kell fizetni nekik, ( a sját 40 év alatt befizettet saját pénzüket sem) s ezért
1.a gyógyszereket is megfizethetetlenné teszi nekik,
2.még az utazásra is fizettetni akar, hogy még kevesebb jusson élelemre és gyógykezelésre és gyógyszerre.
3. már úgysem tud elmenni sehová ahol fizetni kell a fürdőért,...

ORBÁN -MATOLCSY KIMONDJA törvénybe iktatja:.: HALÁL A NYUGDÍJASOKRA---éljenek gazdagok akiket pénzel az Orbán ( már nem Köz -hanem ) Társaság.
Csepelen az Erdősor utcában tegnap géppisztolyos lövöldözés volt.....na? és mi volt róla a hírekben, semmi...csak a Velveten volt 4 sor belőle.
Működik a média terror?
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Magyarországon senki nem fizet 40 éve elvonásokat nyugdíjcélból, bár ez népszerü demagógia.

Az öregségi nyugdíj haszonélvezői közül sokan semmit sem fizettek be, persze most ők a leghangosabbak. Nyugi, senki nem fog éhen halni!
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Köszönjük Emese, ülj le egyes :)Mély csalódott depresszióban lévő elvakult elvtársat láthattuk :)

Gondolom visszasírod a kócos cigány-asszonyt, vagy a semmihez nem értő, Kovács pufajkás elvtársat. Szerintem az ELTE tanszékveztője szinte tuti jobban vágja a jogot, mint kint akármelyik mondva csinált fizetett politikus.

Nem látod a fától az erdőt! Az arról szól hogy ütnek minket, mert ha itthon beválik a múltisarc kint is az lesz Nyuszi!

De lebontom a szintedre tessék: m.blog.hu/po/poligraf/image/eu_kepviselo.jpg
Ha gyurcsány és elvtársai lennének a Strasbourgban, miket dadogna 2006 októberéről?
Le kellene szállni a nyugdíjas témáról, és reálisan be látni, hogy évek óta kölcsönből fizetik a nyugdíjakat, és 6-8 év múlva nem is lesz miből. Tehát ha most kisegítjük az államot, és vissza lépünk, majd (ha megéljük) 15 év múlva mire nyugdíjba mennénk nem lesz pénz. A mai 15-16 évesek maguk ellátását sem fogják megtermelni, hiszen 90-95% funkcionális analfabéta.
A sok "külföldi befektető" nem más mind azok az államok és cégek akik felvásárolják az országot, állampapírjait, és mi lesz mikkor elfogy, hiszen 3-4 éve a jövőből kérünk kölcsön.

Ébresztő, soha sem lesz jobb.
Magyarországon eddig a véleményszabadság nagyjából azt jelentette, hogy a politikai baloldalé volt a sajtó túlnyomó része. Ugyanez a sajtó 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban igen durván hozzájárult Orbán vereségéhez, majd asszisztált a 2006 őszi kegyetlenkedésekhez. A média választásokat eldöntő tényezővé vált a politikában. Ha pedig a véleményszabadság eddigi magyar gyakorlata szabályosan bebetonozta a balosokat a hatalomba, akkor érthető, hogy Orbán miért nem kér belőle.
A fidesz az Európa Tanácsban így szólott :

- Az alkotmányozást a nyáron kezdték, mondta, és széles körben megvitatják. -

Ha valaki volt már abban a széles körben, akkor meséljen kicsit, hogy mit vitattak meg ...?!

Azt már tudjuk, hogy királyság leszünk, vagy köztársaság ?
@pneumónia: Nem kell itt semmit visszasírni, hiszen ott van a kormányban a sok MSZMP titkár és MSZMP tag ,komcsi seggnyaló a KE, MSZMP KB tag csinálja az Alkotmányt mire vágyna hát itt egy komcsilibsi? Minden ami kell a magyar kormányban és vezetésben megtalálható.
@nyafnyaff:
2006 oktober? Erdekes, visszatero tema. Kerdes: hany rendori vezeto, rendor, ugyesz, stb. ellen inditott a jelenlegi kormany? Miert nincs Gergenyi bortonben? Es hosszan sorolhatnam... Hmmm?

Az allamot nem nekem kell kisegitenem, hanem azoknak, akik eddig eloskodtek. A nyugdijkassza hianya nem csak a magannyugdij-penztaraknak koszonheto, hanem a mindenkori nyugdijpolitikanak, beleertve Megyot, Viktort, es az osszes eddigit. Nem a MANYPOK-okoztak az allamkassza jelenlegi orbitalis hianyat. Felelesuk viszont pont a megoldas lehetoseget veszi el.

Itt sosem...ezert a mai fiatalok kozul, akinek egy csepp esze van, messze megy innen. Ettol persze nekem se lesz biztosabb a nyugdijam, de igazuk van.
Németországban kérdezték a héten a hugomtól, miért lehet ezt ezzel a néppel megcsinálni? Mind nyugdíjügyben, mind sajtóügyben.

A németek Orbán Viktort nem tartják demokratának, és akkor finoman fogalmaztam.

Azt is kérdezték a németek, hogy Magyarországon miért nincs ellenzék?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Miért nincs ellenzék ?

Hát azért, mert a Haza nem lehet ellenzékben.

Nemzeti Együttmőködés Rendszere van.

Ez a - létező demokráciánk.

Ami nagyon korszerű, csak azok a németek nem tudják, milyen az...
@SPU: haggyuk már ezt a fasz mantrát. a média a tömegek kiszolgálója, arról szól, amire igény van, különben felkopik az álla. egyszóval amit te bolsevik-liberál- faszomtudja milyen médiának hívsz, az bizony valójában kurvára nem az. ezt bizonyítja az is, hogy bár szerinted a média "balos", mégis kétharmados jobbra történt majd' egy éve.

annyi igaz, hogy alapvetően liberális médiánk van, de az arról szól, hogy mindenki azt ír, amit akar. ezt hívják jobb helyeken szólás/véleménynyilvánítás szabadságnak. és ezzel nincsen semmi probléma. ami neked nem tetszik, azt nem olvasod, és pont. de azt ne akard már megmondani, hogy én mit olvassak, érti?
@SPU: kitűnő tömör összefoglalás!!
@simonmondja.: Németek asszem örülnének, ha náluk ilyen könnyen lehetne kormányozni...

Lehet nyalni 1000 külföld felé, sokaknak van ilyen kényszerük, de egy se jobb nálunk, semmivel.
Drága Varánusz, ezzel a bloggal lehet, hogy sok pluszpontot (pöttyös bögrét, esetleg mást is) kapsz az MSZPnél és agymosott híveinél, de
1) Az megváltozhatatlan tény immár, hogy a Medgyessy-Gyurcsány kormányok valódi csalásait és súlyos demokráciadeficitjét, az emberi jogok sólyos megsértését, a költségvetés elszállását egyetlenegy európai intézmény sem vizsgálta érdenben
2) Az is tény, hogy az Orbán-kormány eddig a sajtószabadságot nem sértette meg. Ha egyéni törvényértelmezés miatt egy országot elítélnének (tehát mégcsak nem is egy konkrét embert érintő jogsértés miatt és nem is objektív összehasonlító torvényvizsgálat maii), az csakis 1956. vov. 4-ével hasonlítható össze.
Állítólag nagy tüntetés a Fiumei úti nyugdíjpénztárnál, verekedés, lovasrendőrök, áll a bál.
@Bathory: A szólásszabadság nem kérdés idehaza, minthogy pl. itt az indexen csak ilyen fosposztok kerülnek címlapra. Csak hát a 'baloldalnak' mondanivalója nincs, így a 2/3 már 3/4!!(Tárki,Medián)
@pneumónia:
"Szerintem az ELTE tanszékveztője szinte tuti jobban vágja a jogot, mint kint akármelyik mondva csinált fizetett politikus."

Igen, éppen most írják be az indexbe a vizsgaeredményét!
@KG2000: @Bathory: 1993-ban itthon kihirdetésre került a XXXI. Tv., amelyben elfogadtuk Az emberi jogok európai nyilatkozatát, ebben szerepel a véleménynyilvánítás szabadsága is. Ennek megfelelően, a jogharmonizáció jegyében az EU jogosult a törvényeket is vizsgálni és minősíteni az alapszabályhoz viszonyítva.
Jó lenne, ha pár kérdést tisztán a jogállamiság szempontjából is tudnátok nézni, nem csak a jobb-bal ellentét szűk látókörében.
@nyafnyaff: 2006 októberéről a volágnak az volt a véleménye (és most is az), hogy a hatalmon levő (akármilyen) kormány kötelessége az utcai zavargásokat megállítani. Tehát a cél, amit a rendőrségnek meg kellett valósítani, az egyértelműen jó volt (a magyarok többségének is és a világ nagy részének is a szemében), a megvalósítás egyes részleteiről lehet vitatkozni. Akinek nem tetszenek a magyar bíróság ítéletei, mehet megfelelő EU-s jogorvoslati fórumra.
Tehát - visszatérve az eredeti mondatra - Gyurcsánynak SOHASEM kellett szégyenkezni a külföld előtt 2006 októbere miatt.
Viszont én nagyon szégyelltem magam akkor, hogy 1956-nak az 50 éves évfordulóját egyesek nem akarták megünnepelni. Ezek szerint nekik '56 nem volt fontos? Mert ha egy demokratikusan megválasztott akármilyen kormány leváltása valakinek előbbrevaló, mint október 23-a méltó megünneplése, annak a fejében komoly értékrend beli zavarok vannak.
@KG2000:

Drága Varánusz!

Nem kaptuk meg határidőre a kért információt!
Kérlek, tájékoztass, hogy pólóra, bögrére vagy egy kiló narancsra tartasz igényt írásaidért!

2010.03.27. Netuddki
@AnnaKarenina: Az ilyen kategóriák, mint a jogállamiság, demokrácia, esélyegyenlőség egy helyen léteznek, a TANKÖNYVEKBEN a jogi egyetemen. A valóságban az erőviszonyok döntenek, ilyen fogalmakra hivatkozhat bárki bármilyen okból. Usa is a 'demokrácia helyreállítása' címén indít háborúkat.
a fidesz minden egyes nappal ujabb bizonyitekot szolgaltat, hogy mennyire alkalmatlan az orszag vezetesere. mennyire fogalmatlan az alapveto emberi ertekekrol es arrol, hogy mennyire nem erti, hogy miben mas a vilag 98-hoz kepest.
az emberek sokkal kevesebb kozvetitot vesznek igenybe, hogy megtalaljak a hasonloan gondolkodokat, es megbeszeljek veluk a gondolataikat.
innentol kezdve a "foglaljunk el mindent, majd csak jo lesz valamire" tipusu vilaglatas egy dolgot jelent: bizonyitek arra, hogy a fidesz diktatorikus part. eredmenyt/hasznot az elfoglalasbol latni nem fog, csak a karokat.
@Bathory: Szeretnétek azt hinni, hogy csak a tankönyvekben létezik. Ha meg az erőviszonyokról ejtünk szót, az EU erőfölényben van ebben a kérdésben, így ti is megnyugodhattok.
Amerikát nem keverném ide, az ő erőfölénye MO.-éval nem összevethető, más kérdés, hogy a demokráciát haderővel exportálni lehet-e.
A mi problémánk nem ez.
@Link Elek: Ha a te logikáddal gondolkodom, akkor az Mszp demokratikus párt. Vagy inkább szopóágon azzá vált. Soha ne jöjjön vissza a 'demokráciájuk', s a haza fényre derűl!
az unióban még nem tudják, hogy fél év múlva nem ér véget a magyar elnökség, hanem nyáron agyarországhoz csatoljuk az EU-t és így létrejön az Egyesült Hungária élén III. Viktor Emánuel istencsászárral, agyarország és a csatolt részek korlátlan urával.

legalábbis néhányan ezt hiszik.
@Nagyon ég hazánk a világban az Orbán kormány miatt:

Van már fent valami róla, mert ha igaz, amit írsz én nem találom nyomát!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Németországban kérdezték a héten a hugomtól, miért lehet ezt ezzel a néppel megcsinálni? Mind nyugdíjügyben, mind sajtóügyben."

Ez annyira tipikus, a viszonyok nem ismeretebol eredo kerdes. Az emlitett dolgok eppen a visszakorrekciok, a magyarokkal nem lehet mindent megcsinalni.
@Link Elek: Azert gondolkodj el kitol foglalja el azt a mindent. Talan fideszsektol? Talan fuggetlenektol? Hm, hm.
@Bathory: mármint a hazának az a része, amely megmarad a fideszes ámokfutás után is

de legalább kiderül sokadszor, hogy a Fidesz-rajongóknak nem a kommunizmussal, vagy a diktatúrákkal van bajuk, hanem azzal, ha rajongásuk tárgya nem művelheti ezeket - dehát 'láttuk' a Rákosi-"rendszert", miért lenne meglepő, hogy ma is él az a mentalitás, mindig is fog, jelszavak és a gazdi gumicsizmájára térdelés, más nem is kell a jókedvhez
@akakukk: demokráciát nem is könnyen, sokan nem túl fogékonyak rá - mihamarabb korrigálni kell hát
@akakukk: "Ez annyira tipikus, a viszonyok nem ismeretebol eredo kerdes. Az emlitett dolgok eppen a visszakorrekciok, a magyarokkal nem lehet mindent megcsinalni."

tőlem franciaországi rokonok kérdezték.
ezt a "viszonyok nem ismeretét" meg felejtsd el, hegyeshalom után nem a világvége következik. (idejövet már sanszos)
és igen, a magyarokkal mindent meg lehet csinálni, ezt a mindenkori kormányaink folyamatosan bizonyítják. itt soha nem lesznek több napos százezres tömegtüntetések, országos sztrájkok (asszem lassan már tv. is van sztrájkok megakadályozására), mert a magyarokkal mindent meg lehet csinálni.
Ferit kiröhögték, mert "politikus"létére,egyszer igazat mondott.Ettől a törpe majomtól viszont ,minden jobb érzésű ember hányni kezd.Hiába,szegény ország majomból főz!
@pcmci: ez az a típus, amely elolvassa a neki járó 20 zsidózó szennylapot, aztán lemegy a kocsmába elpanaszolni, hogy minden újságot a köcsög libsik írnak
a politikus nem érez semmit, sem ilyenkor, sem máskor, azért politikus
@milyen szép a Vértes, ó: Érdekes a jobboldaliakat Rákosihoz kötni. Gratula
@kormányzó: Feri egyszer igazat mondott? Jas, nem is ez a baj hanem amit mondott! És szabadlábon van.
Na, kezdődik.
Én így látatlanban, átvenném az izraeli médiatörvény azon részét amelyik a palesztin sajtót szabályozza.
Izrael demokratikus? Ez megkérdőjelezhetetlen. Akkor ez a törvénye is az, tehát adoptálható.
@poszt: "Másodszor ennél is messzebbre ment: szerinte felmerült, hogy a véleményszabadság magyarul értelmezett jelentését más nyelveken is ismertté tegyék."

Hm. felhívom a tisztelt publikum figyelmét, hogy egy új szakaszhoz érkeztünk.
Azt már sok év megszoktuk a Fidesztől, hogy ha valami józan ésszel védhetetlen, és már nincs hová hátrálni, akkor a szavakat értelmezik át, gyakorlatilag megerőszakolják a magyar nyelvet (és a józan észt). Az első híres példány a "3 hét = hetente" volt, de azóta is van pofájuk olyanokat állítani, hogy pl. a nyugdíjreform kinyírása a nyugdíjreform, meg hogy a zsarolás szerintük "szabad választás", stb.
Most úgy nézték hetekig tök hülyének minket és már Európát is, hogy "el se olvasták", ha olvasták "rossz a fordításuk", és most hogy már ez is tiszttára abszurd, azzal jönnek, amit Navracsics vesz a szájára, hogy megtanítják Európát a sajtószabadság fideszes értelmezésére.

Tényleg lehetne már egy fidesz-magyar - (ó)magyar nyelvtanfolyamot indítani, ahol megtudjuk hogy minden pont az ellenkezőjét jelenti. pl.:
- "megvédjük a nyugdíjakat" új értelmezése: ellopjuk.
- "újjáépítjük a magyar jogállamiságot": leépítjük.
- "vége a korrupciónak": hivatalossá tesszük (lásd újpesti polgármester életjáradéka, lásd Lex fidesz törvények, lásd fideszes-rokonok inváziója)

szánalmas bohózat, gagyi vergődés az egész.
ja, és Orbán Viktort célzó kritikának újmagyar, fideszmagyar értelmezése: a magyar népet sértegetik...
@KG2000: Az emberi jogok megsértését ha sorolnád....

Mielőtt lemész szemkilövősdibe: Mondták nekik, hogy menjenek haza.
@Link Elek: "a fidesz minden egyes nappal ujabb bizonyitekot szolgaltat, hogy mennyire alkalmatlan az orszag vezetesere. mennyire fogalmatlan az alapveto emberi ertekekrol ..."

pintér belügyér szerint a gyerekprostitúció önkéntes.
azt hiszem, ez az a pont, amikor már nem lehet mit mondani.
BREAKING NEWS:
index.hu/belfold/2011/01/27/solyom_a_fidesz_egyes_dontesei_idegenek_a_magyar_alkotmanyos_kulturatol/

Akkor ezek szerint az a Sólyom László, akit a Fidesz jelölt köztársasági elnöknek, most hirtelen liberálkomsibérencidegenszívűnemzetrontóizraelitamocskosármánykodó nemmagyar lett?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A maszopért akkor sem meg most sem megy senki az utcára. Ők plakát meg rtlklub kampánnyal nyertek 02ben meg 06ban is. De nincs pénz már, legfeljebb bloggerre. Ciki.
@Bathory:

Orbán már csak a nevében jobboldali. Balosabb a programja még a Munkáspártnál is.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Majdnem 4000en látták - többségében németek - a 100.000.000-ós országban. 60an lájkolták. Mint Gyurcsány 700 híve, paródia.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nemrég azzal vádoltad, hogy a gazdagokat szívatja az adóreform kapcsán. Akkor döntsd már el, miért nem tetszik. És leginkább, mondd már el, ki lenne alkalmasabb?
@Bathory:
Élő adásban hangzott el, a vezető német kertévé híradójában. Olyan ember szájából, aki Merkel bizalmasa. Ez nem paródia, ez tragédia.

Amúgy olvasgasd csak a hozzászólásokat is. Ott szinte mindenki libsi komcsi bérenc.
@Bathory: akarom mondani a gazdagokat támogatja...lol
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A ZDF nem kertévé, és mint a számokból látszik, a kutya sem nézi.
@Bathory:
A MAszop plakáttal nyert, a Fidesz hazugsággal, nemvitával, illetve demokrata létére Orbán Viktor abban reménykedett, hogy minél kevesebben mennek el szavazni.(Wikileaks)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: echt hülyeség, linkeld be, mennyien szavaztak 02ben, 06ban, 10ben!
@Bathory:
A ZDF valóban nem kertévé, közszolgálatit akartam írni - elrontottam.
@nyafnyaff: "A mai 15-16 évesek maguk ellátását sem fogják megtermelni, hiszen 90-95% funkcionális analfabéta."

Ez azert eleg durva ferditas. A valodi adat, az egyebkent meg mindig magas, 15-20% kozott van.
@Bathory:
Nem ártana szövegértésre gyúrnod...

Nem azt mondtam, hogy kevesebben mentek el szavazni. Azt mondtam, Orbán abban reménykedett, minél kevesebben fognak elmenni.

www.fn.hu/belfold/20110105/wikileaks_orban_eszes_bunyos/

"Orbán januárban alacsony választási részvételben bízott, úgy látta, hogy számára "62 százalék alatt előnyös, különben elkezd csúszni a dolog a másik irányba". Erre abból következtetett, hogy 1998-ban 56 százalékos részvétel mellett tudott nyerni, míg 2002-ben és 2006-ban 68, illetve 72 százalékos részvételnél vesztett."

Tehát ha csak mi megyünk el szavazni, akkor akár 100%-ot is elérhetünk. Erre játszott mindvégig, ezért nem állt ki vitázni.

Ne feledd, hogy csak a választók egyharmada támogatta aktívan, kérdés ebből az egyharmadból mennyien szavaztak rá protestből? Ha ezt levonod, akkor megvan a Fidesz valós támogatottsága.

Egyszerűen jó matekosok vannak a Fidesznél, illetve az egész kampányuk (a helyhatósági nálunk is) arra épült, hogy altasd az ellenfelet, és csak a Kubatov listára kampányolj.

A Kubatov lista létezésére a legjobb bizonyíték, hogy nálunk a helyhatósági előtt, csütörtökön és pénteken telenyomták a postaládákat olyan anyagokkal, amikben egy kicsit csúsztatva mindennel megvádolták az ellenjelölteket, de érdekes módon az ellenjelöltek, illetve azok rokonai, valamint a nyíltan az ellenjelölteket támogatók, és esetleg hangosabban és okosabban érvelők postaládájába az anyag nem került be.

A szóróember lista alapján szórta az anyagot.

EZ a Demokrácia orbáni értelmezése, és te ezt nem véded (érvedet mellette nem olvastam), mindössze a másik oldalt ócsárolod.

Egyszer érvelj logikusan Viktor mellet! Elhiszem hogy nehéz, de azért próbáld meg!
@Bathory: tessék? arra akire akartam. mi köze ennek ahhoz hogy a fidesz megerőszakolja magyar nyelvet? vagy kapásból el akarod terelni?
@KG2000: Tisztelem a véleményedet, de - csak halkan mondom - lehetőleg ne hangoztasd.
Posztíró azt mondja: "Mi magyarok".
Na nem.
A magyarok kis töredéke, régi kipróbált ballibák röpködnek az EU-ba gágogni. Lecseng a médiahiszti is, mint sok hasonló feljelentgetés. Az EU recseg-ropog. Örül, ha Kohn Bandi és a többi megélhetési őrjöngő után végre elkezd komolyabb problémákkal foglalkozni. Egy évtizedek óta Nyugaton élő pianista, pár kedvezményezett filozófus és újságírónak álcázott propagandista meg irkáljon tovább. Ők ezért kapják a fizetésüket.
@SPU: ne feledd, hogy ez a fene nagy balos véleményszabadság tette lehetővé a te orbánodnak, hogy hatalomra kerüljön. Miért van az, hogy a baloldal nem fél a médiától? Akkor se ha az egyfolytában kommunistázik, libsizik, bolseviztázik, gyurcsánytakarodj-ozik. Csak a kétharmaddal magát még hülyébbre nyert nagy győztes szarta össze magát a véleményszabadságtól.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1.beidézel egy fn-es cikket

2.megállapítod, hogy egy politikus szavazatot akart maximalizálni, ezért matekozott fejben-én nagyon meglepődtem

3.miről kellett volna vitázni Gy-al? Jót mondj vagy semmit, és ugyan mi jót lehetett volna mondani? Miért kellett volna vitázni egy esélytelen jelölttel? Nem állt érdekében, szerintem.

4.Csak 1/3 támogatta aktívan.....mindenki ismert a 20 éve változatlan választási rendszert, ez mint érv ritka fárasztó+az szdsz pl. nem zavartatta magát hogy 1-2%os pártként átverjen olyan tv-t, ami a lakosság 98-99%ának érdekeivel ellentétes(holotv)
@kormányzó:
Kormányozd a rollerod nagyarcú kispajtás...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Már rég az lett. :D De majd Budai jól kivizsgálja a szemétjét, aki kritizálni merészel.
@Bathory:
Ballibáknak nem érdemes érvelni. Tolluk foszladozóban, (rossz)májuk hízik... Legalább ennyi vígasztalásuk legyen.
@ostvan: Igen. A jobboldal így szeret ünnepelni, ha nincsenek hatalmon. Ez pedig egy egységes jobboldal volt , a fidesz a jobbikkal karöltve.
Orbán új embere Mubarak , most mit csinál Egyiptomban, véres megtorlást. Ja, a jobb oldalnak lehet.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

a magyar demokrácia összes problémája a pártfinanszírozások átláthatatlanságából ered. Ebben gyökerezik a korrupció is. Amíg ez (pártfinanszírozás) megoldatlan, addig itt nem lesz rend.
@lecsekkoltam:
Honnan veszed, a jobboldal fosik a véleményszabadságtól? Nehogy má' ilyen vérkomolyan vedd magad... Te is szabadon fröcsöghetsz itt, a Népszabóról, Népszagáról, 168 óráról, HVG-ről, Klubrádióról, ATV-ről nem is beszélve. Lehet tüntetni Bakáccsal, az idősödő Bródyval, a Berlinben éldegélő Gryllus Dorkával és egyéb szellemi nagyságokkal. Mi hiányzik még?
Lehet, hogy az "Ezek megőrültek" című TV2-ös műsort ez EU Parlamentből kellene közvetíteni ???? Vagy a hazaiból ???
Narancs csapat: Orbán, Szíjjártó, Kósa, Lázár, Matolcsy
Piros csapat: Török Zsóti,Mesterházy, Lendvai, Szanyi, Zgyurcsány.
Vagy beköltöztetni a Villába, hátha valamelyik belefolytja mindet a jakuzziba.
@KG2000: Feltehetnéd a kérdést: ha 2006-ban valóban olyan égbekiáltó rendőrterror volt, hogy lehet, hogy ez nem váltott ki ilyen felzúdulást, ellenben 2011-el, amikor is hetek óta a médiatörtvény a téma? Nem lehet, hogy nem is volt rendőrterror? Csak a jobbik-fidesz szereti ezt hangoztatni? Vagy a rendőrterrornak is van egy speciális, fidesz jelentése, mint a szólás-, sajtószabadságnak?
@Várúr:

:D
hogy van pofád nyíltan ekkorát csúsztatni :))

a teljes mondat így hangzik: "Tehát a magyar kormány úgy gondolja, mi magyarok véleményszabadság alatt nem azt értjük, amit mindenki más".
de azért ha ráfér az arcodra, nyomjad :))

egyébként ez a ballibezés is a fideszes aljas mentalitás része, hogy mindenkit azonnal megbélyegeznek aki nem az ő nótájukat fújja.
már ezerszer cáfolták ezt külföldről is, konzervatív kormányok (pl német, francia, stb), meg konzervatív lapok (The Times, stb) szólaltak fel, szóval nagyon uncsi még mindig ezt a ballibes baromságot fújni... és itthon is kiállhatna már a fideszes egy része is a sajtószabadság mellett, persze úgy látszik ezeknek a csinovnyikoknak a párthűség fontosabb mint a sajtószabadság, jogállam, ilyenek...
@Várúr:

Ez közöttünk a különbség.

Én nem érzem magaménak az ideológiádat, de ugyanúgy magyarnak tartalak tégedet is. Olyan magyarnak kinek más a véleménye.

Szerintem ugyanis a magyarság definiciója nem abban merül ki, hogy ki ért velem egyet.

További kellemes gyűlölködést, ha attól szebb lesz a napod....
@Bathory: Igen. Feri egyszer igazat mondott, ettől úgy megijedt a többi politikus (pártállástól függetlenül), hogy elzavarták (nehogy már az igazmondás legyen a követendő irányvonal). De az igazi baj az volt, hogy amiről beszélt, azt nem merte - tudta megtenni. Ezért meg is kapta a méltó büntetését. És a mostaniakra is hasonló sors vár.
A világ rendje általában az, hogy aki
- nem csinál semmit, azt semmibe nézik
- ha hülyeséget csinál, akkor el lesz zavarva
- aki megtesz olyan nagy dolgokat, amik kezdetben nehezen elviselhetőek, de nem elkerülhetőek, azt előbb elzavarja a tömeg, aztán egy idő múlva megértik és elkezdik ünnepelni.
Orbánt vajon hova lehet majd sorolni?
Elolvasva a kommenteket számomra világos: az itt kommentelő jobberek simán védhetnék az országot akár az Európa Tanács előtt. Az szókészlet egyforma, támogató érv nulla, a vissza mutogatás viszont faszául megy. A maszop kormány állatsága szerintetek tényleg bármit legitimmé tesz? Az külön vicces ahogy Gaudi benyalt Orbánnak a meleg szarig. Innentől se ő, se a Jobbik ne akarjon hiteles ellenzéket játszani.
@Bathory:

Ez még mindig nem érv OV mellett! Ez terelés.

Amit én végigvezettem, abból lejön, amit @lecsekkoltam ki is mondott: OV és pártja összeszarja magát a sajtónyilvánosságtól. Máskülönben miért szeretné korlátozni?
@Táskás Tóni:
Tóni, vedd be a nyugtatódat. Mubarak nem Orbán embere. Fordítva sincs így. Tán még te is felfogod: az ilyen látogatásokat félévekkel előre szokás egyeztetni. Képes volnál kiböfögni, hogy az egyiptomiak Viktor miatt tüntettek. Csak így tovább Tónika.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem gyűlöllek, hanem megmosolyoglak. Hogyne lennél magyar (állampolgár).
@Zébácsi:

Én támogatom, hogy egy párt se kapjon állami pénzt, a pártokat a tagjaik tartsák el.

Egy ilyen népszavazáshoz bármikor adom a nevemet.
@sárkányfő:
"Hogy van pofád" védeni a védhetetlent? Ne "mi magyarozz" se te, se a posztíró. Pláne a nemzetközi médiacéh ne féltsen "mi magyarokat". Saját érdekeiért vinnyog. Sajtószabadságért, jogállamért sírtál volna az elmúlt 8 évben, de úgy látszik, akkor minden rendben volt. Ha akkor is bőgtél, most se tartom vissza a könnyeidet.
@Várúr: Médiatörvény? Rémlik? Gumiszabályok? Amúgy nem én fröccsögök, hanem te, ezzel a "népszabó" blabla szövegeddel. Ez a gond a jobb oldallal. Nincs érvük, csak indulatuk. De hogy válaszoljak a kérdésedre: azok félnek a véleményszabadságtól, akik ilyen törvényeket hoznak.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Milyen érv kellene azon kívül, hogy Mo-n nincs egyetlen másik politikus sem, akinek van hitele(mert volt már kormányon, nem volt eladósodás, nőtt a gazdaság), és nem zöldfülű.
@néma bárány: Nem a maszop faszsága az egyetlen érv, de önmagában is elég, igen. Vagy interregnumban gondolkodsz, pajti?
@Várúr: Tudod mi hiányzik? A garancia, hogy ez az állapot ne csak július elsejéig álljon fenn. Még lehet ezzel példálózni, viszont a mt. büntető szakasza csak akkortól hatályos. Adja írásba a kormány, hogy a jelenlegi állapot tartós marad, és mi ketten retorzió nélkül ekézhetjük egymást/őket/maszopot/akárkit napi rutin szerint.
@Táskás Tóni:

"...Orbán új embere Mubarak , most mit csinál Egyiptomban, véres megtorlást. Ja, a jobb oldalnak lehet."

Pardon: jobboldalnak és nem jobb oldalnak. Bocsánat a javításért, nem szoktam, de ez esetben a jobboldal nem biztos, hogy jobb oldal.

Egyébként egyetértek.
@ostvan: POLITIKUSOK HAZUDNAK???!!! HÍVJÁTOK A CNN-T!! ILYEN NEM VOLT A VILÁGTÖRTÉNELEMBEN! Azok a komoly ábrázatú, tisztességesnek kinéző emberek? Nem mondod, meg vagyok döbbenve. Ezek szerint az ajándékot se a Jézuska hozza? És nincs húsvéti nyuszi se? Se négyszögletű kerekerdő?! Upsz, ugye ez utóbbi kettőt te is tudtad?
@Bathory:

Orbán hiteltelen. Volt már kormányon, megbukott. Nem tudott belenyugodni. Vereségekor polgári körözött, együtt mozdulásról beszélt.

Mások a vereségükkor lemondanak. Például Kuncze vagy Dávid Ibolya.

Ez utóbbi miatt Lendvai Ildikó is hiteltelen számomra.

Megfigyelted, hogy más országokra nem túl jellemző, hogy az egyszer bukott miniszterelnökök nem lesznek újra jelöltek?
@SPU: Ez egy jókora baromság, még a mese szintjét sem éri el.
Lehet hogy a varánusz blogot valamilyen alternatív dimenzióból írják, de itt ebben amiben én élek tegnap Navracsics nagyon szépen elmagyarázta az érdeklődőknek hogy mi a kormány álláspontja, a strassbourgi "monitoring" próbálkozás meg nagyon csúnyán bebukott. Én tudom hogy még hónapokig próbáltok csámcsogni ezen a témán, de lassan be kell látni hogy kezd a dolog kicsit unalmassá válni. Szerintem a kormány hamarosan változtat annyit a médiatörvényen amennyivel az EU megelégszik (nem lesz gond, nem kértek túl sokat) és utána lehet majd új témát keresni a ballib trolloknak.
@Bathory: A mi kedvünkért legalább. Az mindig olyan jó móka volt, ha azok ketten összeültek vitázni. Tudod, kenyeret és cirkuszt a népnek.
@Bathory: Nem? Akkor muti egy érvet ami a tegnapi vitában elhangzott és nincs köze ehhez. Gecire unalmas, hogy mindenre ez a válasz. Meg az is, hogy a mindenkori kormány a saját faszságáért sose felelős. Mind az elődje áldozata kivétel nélkül. Ez pedig kurvára fárasztó már, Pajti.
@ostvan: Feri igazat? Legfeljebb mióta megbukott. De azóta is zavarosak a gondolatai.
@Bathory:
Volt régebben egy honlap, ami Orbán pálfordulásait sorolta fel. Sajnos megszűnt.

De indult egy másik:
szelviktor.blog.hu/
@néma bárány:
Javaslom: várd meg július elsejét. Előtte olvasgasd a médiatörvényt. Én megtettem. Semmiféle politikai vélemény nem szankcionálható. Ez a lényeg, a többi szó, szó, szó... Volt itt árvíz, vörösiszap, most belvíz, torkig adósság, temérdek munkanélküli... erről kéne beszélni, nem a nemzetközi médiacéh és egypár megélhetési politikus vinnyogásáról.
@Várúr:
:D
te most tényleg enynire hülye vagy, vagy csak megjátszod?

A 13:13-kor írt kommentedben kifogásolod, hogy a posztíró így szól: "Mi magyarok". majd jól cáfolod, hogy nem minden magyar, csak egy kis töredékük így meg úgy, aminek már végképp semmi köze ahhoz ami a posztban van :)

Erre én elolvasom mi van a posztban, hát az van, hogy éppen a magyar kormány gondolkodásáról írt a szerző, ezt:
"Tehát a magyar kormány úgy gondolja, mi magyarok véleményszabadság alatt nem azt értjük, amit mindenki más. Ez a mi felfogásunk szerint olyan valami, hungarikum, akármi, amit Európa a maga begyepesedett szokásaival és felfogásával nem érthet. Így megmagyarázzuk, számunkra a véleményszabadság az, amit Orbán Viktor annak gondol."

Na most áruld el, nem vagy képes értelmezni magyar mondatok jelentését, vagy szándékosan hazudozol?
Ez még mind semmi! Majd ha az Európai Bélyeggyűjtők Amatőr Szövetsége kijön az állásfoglalásával!

Micsoda dolog hogy nincs sorminta a Médiatörvényen? Tiltakozzunk ez ellen!!!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Türelemmel közlöm: Orbán nem "bukott", hanem először nem egész egy, majd másfél százalékkal elvesztette a választást. Medgyessy bukott, majd Furcsány, de akkorát, mint ide Lacháza. Kuncze az szdsz süllyedő hajóját hagyta el, Dávid Ibolya bíróságra jár.
Ennyit a tényekről.
@Várúr:

ezt írtad valakinek: "Hogyne lennél magyar (állampolgár)."

vijjog a troll-riasztóm, szóval áruld már el nekem, miért van odatéve zárójelben az "állampolgár" szó? csak jogi értelemben, vagy nemzeti értelemben is magyarnak tartod azokat akik nem értenek veled egyet?

remélem válaszolsz, és még írsz olyanokat mint eddig, mi tagadás, te adod meg a sava-borsát ennek a posztnak :)
@Chicano: Szerintem a tiéd alternatív dimenzió, ahonnan nézve Navracsicsnak igaza van. Ezt kell elmagyarázni Európának, a ti véleményszabadságotok azt jeleni, szabadon érthettek egyet bármivel amit elétek tesznek.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

ennek egyszerű oka van, és nem csak OV személye, személyisége, gondolkodásmódja, esetleges hatalomimádata az.

A Fidesz nagyon jól tudja, hogy OV nélkül szárnyaszegett, kis-közepes párttá válna. Orbán Viktor egy igen tehetséges politikus, nélküle a párt nem működne.

Ez nagyjából ekvivalnes a GYF-MSZP kordináta rendszerrel. Meseteházy? Ugyan, vele soha nem lesz újra sikeres a párt (legalábbis OV-val szemben nem). Amíg nincs komoly személy (értsd: erős, kemény és borotvaeszű) az Mszp élén és paradigmaváltás a párton belül, addig nem lesz erős párt belőlük. A helyzet az, hogy ehhez a régiklientúrának mennie kell, új meg nincs.

Talán nem véletlen, hogy OV is egyedül GYF-től félt (aki szintén egy igen karizmatikus fickó, méltó ellenfele volt OV-nek).

Szóval, amíg OV képes egy egyeneset rúgni a labdába, addig a Fidesznek is érdeke, hogy focizzon és hogy a csapatban OV legyen a CSK. És mint tudjuk, OV imád focizni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Orbán az államadósság csökkenése mellett minden évben gazdasági növekedést mutatott fel.

Elmúlt 8 év államadósság majdnem duplázódott, nettó gazdasági visszaeséssel.

A többi csak duma, de lehet fújni a végtelenségig.
@sárkányfő:
Újabb hülyeség. "A magyar kormány úgy gondolja..." Honnan a pokolból tudja Varánusz, mit gondol a kormány? Megválasztották, képviseli Magyarországot, Varánusz varánuszt, te saját magad... innen kezdve ne "mi magyarozzon" sem a kormány nevében, sem az enyémben és így tovább.
@sárkányfő: Hadd csatlakozzak Várúrhoz. Mondjuk felvidékről kommentelek, a határon túlról tisztábban lát az ember.

Bizony, magyar (állampolgár) vagy, minden kommenteddel külföldi célokat támogatsz, és nem is veszed észre. Vagy fizetnek a hülyeségért, egyik sem jó.
@sárkányfő:
Látom, te már csak a saját troll-riasztódra ébredsz. Engem csöppet sem zavar, ha netán orknak, vásári komédiásnak, izomembernek, akárminek maszkírozod magad. Vannak magyar állampolgárok és vannak magyar érzelműek. Mittomén, a kacifántos német nemesi (ál)nevű jóember melyik fajta.
Na, mára eléget társalogtam veled.
Ennyi is túl sok.
@Várúr: tudod mi a publicisztika? tudod milyen műfaj a blogposzt?
és azt tudod, hogy teljes joggal írta mindezt a varanus, mert így szól az origo tudósítása: "Navracsics szerint felmerült, hogy a véleményszabadság magyarul értelmezett jelentését, amely szerinte az Alkotmánybíróság és a korábbi médiahatóság által jól körül van írva, más nyelveken is ismertté tegyék."

és egyáltalán azt akkor már sikerült felfognod/elismerned, hogy az eredeti hozzászólásodban mekkora butaságot írtál (vagy hazudtál)?
@néma bárány: Próbáld értelmezni amit írtam: lehet Navracsiccsal egyet nem érteni, de egyáltalán nem volt a tegnapi nap kínos sem számára sem a kormány számára. Másrészt megint leírom amit már ezerszer leírtam: ha nem lenne itthon "véleményszabadság" szerinted lenne varánusz blog meg szidhatnátok benne a kormányt? Vagy szerintetek mi a lópikula az a "véleménszabadság"? Az amikor csak a te véleményed a jó vélemény más meg fogja be? Azt nem úgy hívják.
vörösiszap: Hol a pénz, amit adakoztunk? Számlán pihen, közben az emberek szenvednek.

belvíz: 1998-2002 között állítólag Felcsút a belvízvédelemre fordítható összegből aránytalanul magas részt kapott, Felcsúton vannak Orbánnak földjei, közben másokat máshol elvisz a belvíz.

munkanélküli: Ez a probléma meg fog szűnni, hisz Orbán 1 millió új munkahelyet ígért. Ja 10 évre. Az akkor is napi 270 új munkahely. Tehát az Index megint hazudott: index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/26/minden_otodik_magyar_allast_keres/

Beszélgessünk még?
@Bathory:
"Mondjuk felvidékről kommentelek, a határon túlról tisztábban lát az ember."

Ezt a dumát már egy tolsztoj nevű felvidéki srác is ellőtte. Az nem zavar, hogy ti sem vagytok egységesek? Akkor most ki lát tisztábban, aki pl. az MKP-t támogatja, vagy aki a Hidat?
És akkor szerinted én innen, a határon túlról tisztábban látom a ti szlovákiai ügyeiteket? :)

"minden kommenteddel külföldi célokat támogatsz, és nem is veszed észre."
Ez azért elég durva és aljas hazugság, szégyelld magad. Én a magyar sajtószabadságot támogatom, ez pedig színtiszta magyar érdek, magyar cél, és inkább azoknak kéne elgondolkodniuk, akik a párthűséget választják a magyar érdekkel szemben.
Szegény Navra... Itthon meg 10 ezren lesznek kint a téren.

Lesz online közvetítés valamelyik blogon a mai demonstrációról?

Több helyszínen is lesz.
@Várúr: Elolvastam. A közerkölcs megsértése címén bármi szankcionálható. Ja, kivárom az elsejét, aztán egy csekkel a hónom alatt majd az orrad alá törölhetem, mégsem volt igazad. Szerintem nincs így jól. Mellesleg az árvíz a családon keresztül érintett nagyszüleimet, anyósomékat elmosta a Hernád és a Sajó. Rohadt szar volt, mégis tanulságos, mert láthattam gárdistáktól liberálisokig mindenkit egy emberként lapátolni érdek, eszme és minden nélkül. Az sokkal jobban tetszett, mint ami most folyik.
@Várúr:

Már megint terelsz!

Engem nem érdekel, ki hova jár, mit reggelizett, vagy mi a kedvenc virága.

Engem az érdekel, ha valakit nem választanak újra (=megbukott, ha csak 1%-al is), akkor az utána mit csinál.

Aki lemond, az demokrata, aki nem az hiteltelen.
Úgy látom pörög a téma...
Vahúr, csikkánó, Báthory... Itt a nagy "csapat"... ,)

(mibe fogadjunk, hogy mindenkit hülyéznek)... ;)
@Bathory: a lényeget megkerülted. egyébként meg a Híd magyar-szlovák párt.
@Lumieres: most nem a hülyézés a sláger, úgy érzékelem, hogy a magyarságát akarják megkérdőjelezni annak aki nem ért egyet velük.
nyíltan rákérdeztem, hogy így van-e de csak félredumálnak, ahogy szoktak.
@Chicano: Lásd amit Várúrnak írtam. Július elsejéig bármit lehet. Utána ki szavatolja és mivel? Ki dönti el mi ütközik pl a "közerkölcsbe"? Te döntöd el? Vagy Navra, Szalai, vagy Várúr?
@Bathory: És lesz valaha SAJÁT véleményed is, vagy megelégszel azzal amit a szádba rágnak?
Hülye papagájkórus!!!!

Na takarodjatok le a MNOnline-ra szarosok!
@Bathory:

Ettől függetlenül a nép 2002-ben nem kért belőle. TEHÁT MEGBUKOTT! Utána is maradt pártelnök, nem mondott le. TEHÁT NEM DEMOKRATA.
@sárkányfő: Én nem értem minek jönnek ide... A saját fórumaikon megbeszélhetnék maguk között.De valamiért rájárnak (legalábbis a négyes) a szabad fórumokra...
Mint a medvés viccben. Szerintem szopni járnak ide... Itt nem elég 2 bayercsita idézetet copypasztézni...
@akakukk:
Visszaigazitas? Hova, a Kadar-korba? Koszi, nem kerem!
A mindentudo allam az o mindentudo vezetojevel, es klasszikus komcsi kaderpolitikaval - mindegy ha hulye hozza, de jo elvtars - es hosszan sorolhatnam...
A mediatorvennyel is van baj, de az AB korlatozas, a KT kinyirasa, az Alkotmany modositgatasa nyakra-fore sokkal nagyobb bajok. Es ez messze nem minden.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nekem az a hiteltelen, aki hülyeséget ír. Bukni és veszteni nem ugyanaz. A ballibek négy (4) választást buktak sorozatban (EP-vel együtt) úgy, hogy törpére zsugorodtak. Mdf, szdsz eltűnt, mint aranyóra a cigány zsebében. Ez a két párt a véleménykutatásokban ki se mutatható. Ez a bukkantyú, nem egy választás elveszítése minimális különbséggel, utólag bevallott furcsányi hazudozások nyomán.
@Várúr:

Akkor viszont OV se kérje ki hogy engem megsértettek. Őt ekézték, nem engem sértegettek. Strassburgban.
@Lumieres:
Téged (is) szopatlak öcskös. Neked az a "szabad fórum", ahol csak te és hasonszőrű társaid vinnyoghatnak? Ellenvélemény tilos? Ezért gondolnak szarháziaknak titeket és nem kevesen...
"minden kommenteddel külföldi célokat támogatsz, és nem is veszed észre."
Ez azért elég durva és aljas hazugság, szégyelld magad. Én a magyar sajtószabadságot támogatom, ez pedig színtiszta magyar érdek, magyar cél, és inkább azoknak kéne elgondolkodniuk, akik a párthűséget választják a magyar érdekkel szemben.

Ez erős volt tőlem, bocsánatot kérek.

Tartom magamat ahhoz, hogy a mai magyar palettán kizárólag a fidesz(+ az egyenlőre szalonképtelen jobbik)támogat magyar érdekeket.

2004ben a ballib 23 millió románnal riogatott

fél éve a ballib azzal riogatott minket felvidékieket, hogy elveszítjük szlovák állampolgárságunkat, ha felvesszük a magyart(nem az mszp-nek hála, de ma már ez sem aktuális)

Ez a sajtószabadság-vita is álprobléma, álvita. Ha lesz is módosítás a médiatvben, a lényeget nem fogja érinteni, mert sajtószabadság volt, van, lesz.
@Várúr: Ebben spec. igazad van. Minden párt saját ügye, hogy kit választ vezetőjének. A fideszt több mint 20 éve vezeti már Mubarak Viktor...
Itt lenne már az ideje, hogy átadja a stafétát... Franciásan: Le Mond-e...
@Bathory: Ismerek több felvidéki magyart. Ez alapján ki merem jelenteni, hogy te a Felvidék lakosságából ahhoz a 2%-hoz tartozol, akik Kövérék szerint az ottani magyarságot reprezentálják.
@Várúr: Dehogy tilos... Csak az a gond, hogy neked CSAK ELLEN véleményed van. SAJÁT VÉLEMÉNYED NINCS... Így nagyon nehéz egy szabad fórumon érvényesülni... Csak tagadással végül szétesel.

Majd úgy teszel, mintha mise történt volna, vagy megsértődsz... ;) Mint a "példaképed"...
De aztán az is lehet, hogy TÉNYLEG NEM ÉRTI MAGA KÖRÜL A VILÁGOT...
@Bathory: külföldön élsz, külföldön dolgozol, nem magyar jogszabályoknak kell megfelelned, gyakorlatilag azon kivül, hogy hogyne lennél te is magyar (akár állampolgár), miért is látsz te tisztán? Akkor látnál tisztán ha nem lennél magyar, én is akkor lennék elfogulatlan, ha nem lennék az. De mindketten magyarok vagyunk, így amiről vitázunk abban mindketten elfogultak vagyunk. Úgyhogy a tisztánlátással kapcsolatban ne gyere ezzel az én felvidékről kommentelek, így én látok tisztán szöveggel.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát ha szerinted a határon túli magyarság 98%-a baloldali potenciális szavazó, akkor miért rettegnek az elvtársaitok a választójog kiterjesztésétől?

Mondjuk én itt élek, nekem ezt nem magyarázod meg.
@Várúr:

"Várúr 2011.01.27. 14:17:46 @Lumieres:
Téged (is) szopatlak öcskös. Neked az a "szabad fórum", ahol csak te és hasonszőrű társaid vinnyoghatnak? Ellenvélemény tilos? Ezért gondolnak szarháziaknak titeket és nem kevesen... "

Aha, nos igen.
Mégha igazad is lenne: itteni kommenteidet olvasva bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, kedves Bagoly-vár-úr.
@Várúr:
Szerintem itt fejezzük be, mert NINCSENEK ÉSZÉRVEID.

Mégegyszer és utoljára:

Orbán, miután elveszítette a választásokat (=MEGBUKOTT), nem mondott le, holott pártelnökként felelős volt a választási vereségben.

Akiket mindenféle miatt ekézel, azok erre mind képesek voltak. Dávid Ibi például leguitóbb élő adásban ismerte be a vereséget, és lemondott. Előtte Kuncze 2002-ben.

OV a lemondás után indulhatott volna újra a pártelnökségért, úgyis megválasztották volna (elvégre a Fidesz az egy demokratikus párt), de ő még erre sem volt képes.

Ehhez a gesztusoknak, amitől az ember igazi demokratává válik, semmi köze a párt nagyságának.
@Bathory:
Arra kérlek, ha nekem válaszolsz, kattints a "Válasz" gombra, mert így csak a véletlenen múlik, hogy elolvasom-e vagy sem amit nekem szántál.

Bocsánat elfogadva, korrekt.

Hogy szerinted melyik pártok támogatnak magyar érdekeket az egy dolog, szerintem nem úgy van ahogy írod.
A Fidesz egy tagja egyébként nyíltan ki is mondta, hogy az igazi ok: a saját pártérdekük. A szavazatok, azokra utaznak. Bár hidd el, aki nem tök hülye, azt pontosan tudta ezt amúgy is. A fidesznek nem a HTM-ok fájnak, hanem a szavazataikat akarják lenyúlni.

Elköteleződésüket az is mutatja, hogy mitán önös érdekükből itt belfödön szétszakították és megosztották az országot, most ugyanzet teszik a határon túl is, ugyanazen okból. Az MKP a Híddal együtt könyörgött tavaly nyáron, hogy a Fidesz várja meg a szlovák választásokat a parlamenti határozatával. Csak pár hetet kellett volna halasztani, semmi ok nem volt a sürgetésre. Orbán megvárta? Nem. Ezzel hozzájárult Orbán a szlovákiai magyarellenes érzelmek felkorbácsolásához? igen. Hozzájárult, hogy az MKP kiesenn a parlamentből? Igen? Elintézte, gyakorlatilag Orbán egyszemélyben, hogy Slota magyargyűlölő pártja éppen becsusszanjon a parlamentbe? De el ám. Hol itt a magyar érdek? Ne vicceljünk már...
És ez csak Szlovákia, Romániában évek óta próbálkoznak az ottani magyarok megosztásával, mert az RMDSZ nem akar Fideszes vazallussá válni.

A sajtószabadságról pedig a fideszeseken kívül senki nem hiszi el, még Európában sem, még az ottani konzervatívok sem, hogy okés, de ha téged érvek sokasága sem győzött meg eddig, akkor én nem fárasztom magam fölöslegesen.
@Zébácsi: Főiskolai tanár... Úgy olvasd vahúrt... ;)
Szegény diákok... Ez a hülye simán beleviszi a politikát az osztályzásba. A legszarabb tanártípus... Hétköznapi hozzászólok mossák le nap mint nap a fórumon... Kurvaszar érzés lehet a tanár ÚRnak... ;)
@Várúr: Tehat, hogy konkretan megkerdezzem a VELEMENYED, mit gondolsz arrol, hogy a MANYUPOK elszortak az emberek penzet, most pedig ado nelkul felveheto az inflacio feletti hozam. Kerdezem: hogy lehet vesztesegnek hozama?
Gondoltam, egyszeru kerdessel kezdunk, es haladunk a nehezebbek fele. Varom szives valaszod! Koszi1
@Bathory:
Nem az elvtársaim.

Szavazni csak magyar állampolgárok szavazhassanak.

Aki magyar állampolgár, az legyen kedves Magyarországon járulékot fizetni és adózni.

Egyébként a külhoni magyarok szavazása nem egy egetverő probléma, mert aki pl jogosult magyar miniszterelnököt választani, az nem lehet jogosult más miniszterelnök személyéről szóló szavazáson való részvételre.

Ami a külhoniak szavazati jogában bassza a csőrömet, az az, hogy akkor tessék szavazati jogot adni azoknak is, akik szülei nem önszántukból 1956-ban Kanadáig meg sem álltak. Ők mitől másodrendűek? Hiszen magyarok, magyarul beszélnek, ismerik Kossuthot, Széchenyit, Orbánt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyébként nem szavazunk miniszterelnökre konkrétan. Csak pártra. A győztes pártkoalíció nevezi meg a miniszterelnököt.
@Bathory: Ha ezt ennyire a szíveden viseled, akkor hogy tudsz a törvény mellé állni?! Mert az a törvény nem a magyar érdekeket szolgálja, nem a magyar sajtószabadságot erősíti. Tudod, attól még hogy a fidesz hozta, nem jelenti azt, hogy jó. Tudom hogy úgy érzed, hogy hálásnak kell lenned nekik és a jobbiknak, mert odamennek, és eljátszák, hogy milyen fontos vagy nekik, de ettől még lehet saját véleményed is. Nem tartozol nekik ezzel hálával, légy önmagad, vállald fel a saját véleményedet, ne hagyd, hogy egy nemzetszín konzervbe zárjanak, belefullasszanak a demagógiájukba! Hidd el, hogy az ők lenéző pátyolgatásuk nélkül jobb neked.
@sárkányfő: A pártérdek szerintem is mindenkinek világos, naná, hogy szavazatokat akar a fidesz a jövőben. Emellett az is igaz, hogy ellenzékben is próbált segíteni a fidesz(2004). A szocik is megtehették volna, de nem tették.

Szerintem sem volt jó az időzítése az áptvnek, emellett az is igaz, hogy csak a tótoknak nem tetszett, főleg a kampány miatt. És most rendeződni látszik a helyzet.
Az Mkp-Híd szétválásra is hatással volt az anyaországi politika, de nem kizárólag ez volt az ok. Bugár okos, opportunista politikus, akinek a céljaival nem értek egyet. Csákyt ellenben jó szándékúnak gondolom normális célokkal, sajna közel sem olyan okos politikus, mint B.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Félreértés, hogy az adózásnak/járuléknak van köze a szavazati joghoz. Ma sincs.
@Bathory:

Szavazati jog - Állampolgárok rendelkeznek vele

Állampolgár - Adó és járulékfizetési kötelezettség (Amennyiben van mire, ill. mi után)

Egy szóval sem mondtam, hogy csak azok szavazhassanak, akik ide adóznak (járulékolnak), akik viszont itt szavaznak, azok az adójukat (járulékokat) fizessék itt be.

Érthető? Vagy még csúsztatod egy picit?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Egyetlen gond van szerintem a szavazással. Olyanok szavaznak a MI életünkről akik nem ITT élnek és nem viselik a döntéseik KÖVETKEZMÉNYEIT.

Kicsit olyan, mintha én szavaznék arról, hogy milyen törvények vonatkozzanak RÁD úgy, hogy közben RÁM nem vonatozik...

Vidéken úgy hivják, hogy "A más f@szával kaszálod a csalánost"...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez szélsőséges és szerintem megvalósíthatatlan. (ellentétes a demokratikus értékekkel is). Sehol nincs ilyen demokrácia, vagy ha van a nem demokrácia többé...
Sajnos VARUR nem valaszolt az elso kerdesemre...igy bukott egy pontot. De itt az ujabb: egy "Mediatanacsnak" mennyi a ketharmada? Es ha nem 100%, akkor megis hogy lehet az?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Én azt gondolom, hogy PONT ELLENKEZŐ határon túli stratégiát készítettem volna a jobbodal helyében. Kár volt erőltetni a kettős állampolgárságot és nagy hibánk tartom.
Én inkább arra helyeztem volna a hangsúlyt, hogy OTTHON szavazzanak, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és arra törekednék, hogy a helyi önkormányzataik legyenek minél decentralizáltabbak. Az autonómiát TELEPÜLÉSEK szintjén erősíteném. Több jogot és pénzt hagynék a polgármestereknél és arra törekednék, hogy minél több MAGYAR anyanyelvű Határon túli AUTONÓM ÖNKORMÁNYZAT legyen.

Na mindegy... Már máshogy lett...
Röviden az emberek OTT érvényesítsék szavazati jogukat ahol ÉLNEK.

vegyünk egy szuper szélsőséges esetet:

Képzeljük el azt, hogy az USA 32 milliós ír származású lakosa kettős állampolgárságot kap és ezzel szavazati jogot az Ír választásokon.
A 6 millió írországi írt semmit se tudna csinálni... Mindent a 32 millió határon túli Ír döntene el... Nevetséges, de ugyanaz a szitu.
@Lumieres: Főiskolai tanár? Nem gondoltam volna. Így viszont még elfogadhatatlanabb, ahogyan megnyilvánul.

Értelmes kommentelő érvekkel rukkol elő, a szó igazi és nemes értelmében vitát folytat, ezáltal formailag és tartalmilag is egyenrangú félnek tekinti a másikat, vagyis tiszteli és elfogadja a tényszerű és logikus érvekkel alátámasztott (más)véleményt. Nem fröcsög, nem használ bántó kifejezéseket, nem hazudik, s ha téved, azt beismeri. A zrikálás, ötletes élcelődés, ugratás szerintem elfogadható, de van egy határ, amit nem kellene átlépni - egyik oldalról nem.

Szomorúan látom, hogy a fenti alapvető kritériumoknak sokan nem tudnak, vagy talán nem is akarnak megfelelni.

Ha feltételezzük, hogy eme nyilvános fórumok leggyakoribb kommentelői értelmiségiek (és itt elsősorban nem az iskolázottságra gondolok), akkor szomorú a kép.

Kell még pár emberöltő, mire ez az ország felnő a demokráciához. El kellene végre kezdeni - de nem külső hatásra, ennek belső kényszernek kellene lennie.
Es mar itt is a 3. kerdes...nagyon lassu sajnos a versenyzonk...de ettol fuggetlenul, hogy mar a 3. kerdesnel tartunk, VISSZAMENOLEG is valaszolhat...hatha ugy konnyebb. Ujabb matematikai feladvany: 8 034 394 szavazatnak mennyi a 2/3-a? Igaz-e a kovetkezo allitas? 5 165 461 = 8030394*0.66 (esetleg 5165461*2/3)
I. fordulos adatokbol, forras:
www.valasztas.hu/hu/ovb/content/kozlemeny/ovb_kozlemeny_20100510.pdf
@Lumieres: Hm, Írország vs. USA. Micsoda szép példa a "miért nem jó"-ra!
@Zébácsi: Tegyük hozzá, hogy szegény kurvasz@r helyzetben van. Védeni kellene a mundér becsületét (kormánypolitikát) de szerintem már maga se hisz benne. És ez érződik minden megnyilatkozásán. Navracsicson is látszik ugyenez... Mintha a fogát húznák, úgy csinálja az egész kancelláriát.

Na az egyetlen tökös gyerek a Pokorni. Nem akarom dicsérni, de neki legalább van egy valódi és hiteles értelmiségi profilja. Hoffmann Rózsa olyan még Szalacsi Annamáriánál is szánalmasabb Báb...

Pokorni nem BÁB.. És ez azonnal látszik. Van SAJÁT véleménye gerince és nem kell neki "leosztani" mit mondjon.

Én még abba is kiegyeznék, hogy Pokorni lenne a miniszterelnök és Varga a gazdasági miniszter... (szép álmokat)... ;)
@Lumieres:

Ne haragudj, de mitől antidemokratikus az, ha a válsztójoghoz adófizetési kötelezettség is társul.

Én nem az USÁ-ban, nem Albániában, de nem is Botswanaban fizetek adót, hanem itt. Nem is ott szavazok, hanem itt.
Konkrétan arról álmodtam perverz politikai álmaimban, hogy Orbánt megpuccsolják a fideszen belül, mint Mubarakot elnö-kúrat töb mint 30 éves rezsim után...
A fideszben 8 éve "rendkívüli" állapot van folyamatosan.
Csak azt szeretném mondani, hogy akik itt meg akarják nekem mondani, hogy én mennyi adót fizessek és nekem milyen életem legyen itt (jaj, kis túlzással), azok fizessenek ide járulékot, lakjanak itt.

Vagy inkább legyen az első. Elég az.
És ha megkérdezi valaki, hogy itt is van, aki nem adózik... VALAMIT biztos adózik. Ha mást nem, ÁFÁ-t.

With all due respect minden külföldi magyarnak. Nincs azzal gond, ha szavazni akartok arról, ONNAN, hogy én itt mennyi adót fizessek, de akkor hozzátok ide a pénzeteket, fizessetek itt adót!!

Jaaaaaaaaaaa, hogy kibicnek semmi se drága?

Ismét a csúnya külfödiül:
With all due respect (again): ti, mint külföldi állampolgárok, NEM tudjátok megítélni, hogy itt mi van, vagy mi lenne a jó. Bocs - közötök sincs hozzá, éppúgy, mint nekem sincs közöm ahhoz, hogy mi megy Romániában vagy Szlovákiában vagy a felvidéken, vagy akárhol.

Bocs. Tessen komolyan venni a csúnya külföldiült, mert ettől függetlenül még TERMÉSZETESEN a magyar nemzethez tartozónak tartalak titeket. Csak ne szóljatok abba bele, hogy itt mi folyik úgy, hogy nektek csak jogaitok lennének itt és nem lennének kötelezettségeitek!!!!!!!!!

Még valamit: attól, hogy az MSZP nem ment segget nyalni nektek a nagy magyar mellszélességgel, attól még ugyanúgy gondoskodott arról, hogy legyen magyar iskola, nyelvtanítás stb. óh. Igen. Kitaláltad. Az én adómból. Ismét bocs.

(Ja és többet adott erre a célra, mint a ti hátsó feleteket tisztára nyaló Tisztelt Kormánypártunk. With all due respect. Megint.)
Az első intézkedésem az volt álmomban, hogy Pokorni visszavonta a médiatörvényt, feloszlatta a médiahatóságot és BEVONTA a civileket és a sajtó munkatársait a törvényakotásba.

Ezzel leszerelt 75 ezer értelmiségit, valamint az EU összes minisztere neki tapsolt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azér' mert ez a józan paraszti ésszel is összhangban van. Ehhez nem kell "NÉMETH ZSOLTNAK" lenni... Ehhez elég GONDOLKOZNI egy kicsit... Aztán rájössz magad is...
@Lumieres: Aztán felébredtem... És reggelre beintettek Mubaraknak Egyiptomban...

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs057.snc6/168748_1560667381438_1377913242_31223160_4652386_n.jpg

Azóta képeket nézem.. ;) Kurvajók...
@pneumónia: szeretnél te olyan elismert szakember lenni külföldön, mint a Kovács pufajkás elvtárs. Lehet viszont, hogy ha levennéd a narancs napszemüveget, picit másként látnád a világot.

Jajaj, elfelejtettem! Természetesen jelenleg külföldön mindenki, minden EU parlamenti képviselő büdös szoci. (Meg persze az összes ország vezetője is.)

SŐT! Szerintetek (a retorikátok szerint) mindenki büdös komcsi, hazaáruló, magyarfób, bibsilibsibolsi, aki nem azt fújja, mint ti.
@Lumieres:
Példa: Nem tudok azonosulni az MSzp politikájával, tudnám, ha jó lenne - ezért nem is védem, vagy ha védem mégis, fenntartásokkal teszem azt, és elfogadom, ha mások érvei győznek a sajátom felett.

Soha nem a vitával van baj, hanem az álláspontokhoz való makacs ragaszkodással. Aki ezt nem érti, az inkább olvasson, és ne írkáljon.

Pokorni számomra is hiteles, viszont Varga Mihály respektje nálam csökkent az elmúlt 10 hónapban elkövetett dolgai miatt. Nem is értem, mert VM számomra egy jó szakpolitikus, kiváló közgaszdász.
Igazad van, ilyesmi emberek lehetnének a jövő, oldaltól függetlenül.
Az országnak szüksége is lenne egy jó bal-, és egy jó jobboldalra - de jelenleg sajnos mindez hiánycikk.
@Zébácsi:
"Nem tudok azonosulni az MSzp politikájával,"

Van neki? Ha igen, akkor fenemód jól rejtegeti.
@Zébácsi: Kit érdekel az MSZP... Hol vannak? 17% LOL... Haggy'á má' az MSZP világhatalomra tör dumával...

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs080.snc6/169015_179291762109816_133634216675571_369379_4894547_n.jpg

EZEK CIVILEK... MINT TE MEG ÉN...
Itthon is...

l8.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc6/hs050.snc6/168015_1732737831646_1034532607_32006254_6184581_n.jpg

Ha nem ismernéd a Parlamentet akárhol lehetett volna...
@Lumieres: Itt téved 0rbán is a legnagyobbat. Azt hiszi ez a paranoid barom, hogy a VILÁG az ELLENSÉGE... Erre hangolja a híveit. Gyűlölködésre... Csak meg kell nézni az ELÉG fészbuk oldalukat (Dajcs Tompika szervezésében)
@Zébácsi: Nem Varga a főnök, hanem Matolcsy... Varga ki se tud bontakozni... A legszarabb helyzetbe van. Alárendelt szerep... Még kritizálni se tud, mert az már nyílt SZABOTÁZS abban a pártrezsimben... A fideszen belül tényleg diktatúra van, de ott azt csinálnak amit akarnak (családi ügy). De ha az országgal akarja ugyanezt csinálni Viktor, akkor kurva nagyot fog koppanni a pesti flaszteron...
@nyafnyaff: a forradalomról? Amikor csürhék közé terelték a szerencsétlen békés embereket és a rendőrség (hivatalból) nem tett különbséget köztük és nagyon megszívták?

Erről beszélsz?

Szerintem (és még sok-sok állampolgár szerint) októberben határozottan és jól léptek fel, minimalizálni igyekezve a károkat. Sajnos a székháznál nem voltak erélyesebbek. Kellett volna.

Most azok a hősök, akik mások tulajdonában tettek kárt, azok a hősök, akik az MTV székházba bejutva olyan felvételeket semmisítettek meg, amelyek pótolhatatlanok.

És azért, mert ez a kommunikáció - még mindig.
Mindig kiakadok, mikor hazuggyurcsányoznak meg hazugmszp-znek, mikor a Fidesz se jobb semmivel. Vagy hintsük el a tolvajfidesz elnevezést? Vagy mi??

Szerintetek hogy lépne fel egy ilyen esetben a rendőrség?? Pontosan így. És helyesen tenné! Mert neki nem joga és nem oka mérlegelni oszlatásnál. Húzzál el onnan, ezt mondják. Ha nem teszed, kapsz egy maflást. Ennyi. Mérlegelj, mielőtt tömegbe mész - lásd a tüntetéseket és a WB tragédiát. Azzal, hogy odamész, vállalod ezt is. Mert megtörténhet. Minket is az egyik alkalommal a csürhe FELÉ tereltek, alig tudtunk kis utcába meglépni (katasztrófa turistáskodás).

No comment. Aki ezt nem fogja fel és még mindig nosztalgiával gondol a forradalmárok képében tetszelgő, szélsőjobbos, szittyamagyar FRADI drukker csőcselékre, hát az - szerintem - nem teljesen ép.
@Kismac: Van igazság a földön, torckai fizethet a nagy októberi forradalmáért. Remélem vastagon fog fogni a bíró ceruzája.
@SPU: a jobbos sajtóról, a fideszes sajtóról miért nem beszélsz? Mert legalább annyi volt az is. És istenien hozzájárult a mostani győzelemhez, meg az emberek hatékony agymosásához a drága sajtótok.

Nézz már egy kicsit magadba és mondd már meg, hogy MOST mennyi sajtója van BÁRMELYIK ellenzéknek? Mármint mennyi megjelenési lehetősége van a TV-ben?

Eláruljam? Majdnem nulla.

És persze te vagy az egyik, aki azt gondolja, hogy az MSZP kezében nemcsak a sajtó nagy része volt, de még a KÜLFÖLDI sajtó nagy része is a kezében van, hiszen mi másért menne a szent médiatörvény ellen a felháborodás, ha nem azért, mert a csúnya, rossz MSZP megvett mindenkit kilóra külföldön??

Tényleg.

Azt mondjuk nem értem, hogyha a csúnya rossz MSZP-nek ilyen hatalma van, meg olyan, ami kirobbant egy világméretű gazdasági válságot (mert még ezt is rájuk fogjátok), MIÉRT nem tudott megnyerni egy nyamvadt kis választást itthon??
@lecsekkoltam: nem tudod, a bakmacskát mikor engedik ki? Remélem, még sokáig hűsöl! :)
@Kismac: Most nem ez a lényeg, hanem az, hogy most legalább nagy magyarként vállalhatja az anyagi felelősséget tetteiért. Ahhoz hogy fizessen, nem kell hogy kiengedjék :D
@simonmondja.: ellenzék a következők miatt nincs:
- a Magyar Kir. TV a Fidesz kezében van - tudjuk, hogy ők kiket raknak be oda.
- nem tudom, csak sejtem, hogy parlamenti TV közvetítés sem nagyon van (Magy.Kir.TV-t hónapok óta nem nézek).
- az MSZP (amilyen hülye) el van foglalva a belső harcokkal, ahelyett, hogy internet és egyéb kampányt folytatna, hogy magához térítsen néhány agymosott agyhalottat és leüsse az eddigi magas labdákat
- a többi kis párt meg szót se érdemel, bekebelezi őket Viktor.

Jól sejthető, hogy ha vidéken Mari néninél csak M1, M2, RTL meg TV2 fogható és ezek mindegyike a fideszes retorikát nyomja, Mari néni, Pista bácsi, meg a sajnos nagykorú, szavazóképes (de gondolkodni képtelen) fiuk, Pistike kire fog szavazni.

Meg sem ismerhetik a másik oldal álláspontját, hogy kialakítsák a sajátjukat - így aztán... folytassam?
@KG2000: egek, miért nem tudok egy-egy ilyen egetrengetően hülye komment mellett elmenni? Miért kell reagálnom? Mert baromság.

Te hiszed is, amit mondasz? Demokráciadeficit??
Megismétlem, lassan, hogy felfogd: de-mok-rá-cia de-fi-cit?? Tudod, mit jelent? Felfogod, hogy MOST mi történik? Vagy te is azt hiszed, amit az előzőekben hivatkozott vértestvéreid?

Mit tippelsz, ki pofázott volna bele az MNB ügyeibe, ha hagyják? Mit tippelsz, ki korlátozta az AB hatáskörét? Mit tippelsz, ki pofázott bele az ÁSZ dolgába? Mit tippelsz, ki nevezte ki "Colop" Pált? Mit tippelsz, ki nyúlta le először egy évi, majd sokak 12 évi jogos tulajdonát, megtakarítását? Mit tippelsz, ki oszlatta fel a Költségvetési Tanácsot??????

Sok mindent mondhatunk az MSZP-re, valóban. De továbbra is tartom, DEMOKRATAKÉNT:
bárcsak olyan problémái lennének az országnak, mint tavaly ilyenkor! Jöhetne tőlem MÁV, BKV, Hagyó botrány, a hetedik kerület botrány, mindegy. De maradt volna a demokrácia, a szólásszabadság, a javuló gazdaság a Bajnai csomagnak köszönhetően, a NYUGALOM, amit persze Fideszkénk szétrombolni igyekezett, mindenféle depressziókampánnyal.

NYUGODT lehetnék, hogy nem jön valaki, aki lenyúlja a megtakarításaimat. Nyugodt lehetnék, hogy demokráciában élhetek. Bárcsak visszakaphatnám az összes tavalyi problémát - piaci kamatostul akár... *sóhaj*

Aki ezt nem látja át, az vak, az narancs szemüveges, vagy más szemüveges.
És NEM, nem az MSZP beszél belőlem, hanem a józan ész.
@Link Elek: a baj itt az, hogy aki gondolkodni képes itt az országban, az egy nagyon szűk réteg. A többség befolyásolható manipulációval és - ezt elismerem - mesteri kommunikációval.

Ilyen egyszerű.

Sajnos az internet csak kisebbséget ér el, a többség még mindig a TV-ből tájékozódik. A többi néma csend. :(
@akakukk: de igen, meg lehet.

3 millió ember megtakarítását veszi el most Orbán. Utcára vonultak? Nem. Mindegyik be van tojva, a loserek (=utolsó pillanat mániások) özöne meg most próbálkozik a nyilatkozattétellel, és csak az ONYF jóindulatától függ, hogy mindenki tud-e nyilatkozni, aki akar. És ugye tudjuk, ki az ONYF ura?

Mindent meg lehet csinálni itt. Nincs a baloldalon egy Orbánviktor, aki nyomatná a nyomasztó kampányát, hogy a kormányhazudik, meg nincs demokrácia meg ehhez hasonló f..ságok. Nincs ilyen, aki meg balos-liberális-ELLENZÉKI (kivéve Jobbik, de az most "kutya! kushadj!"-ban van), vagy nincs pártpreferenciája (ez a szavazók nagy része), az nem vonul ki az utcára.

Nincs is ki kivigye. Hát...
@Bathory: ő itt most nem oldalhoz kötötte. Szerintem ha rendesen megtanultál volna olvasni az anyanyelveden (ugye az anyanyelved?), akkor látnád: NEM arra értette, hanem arra (továbbképzés következik, figyelem!), hogy mi volt egy-egy önkényuralmi rezsim alatt.

Lásd, Rákosi.

Orbánt meg ne nevezd jobbosnak - ne sértegesd se a szélső, de még a mérsékelt jobbközepeseket sem! Látszik, hogy nem követted az elmúlt 20 egynéhány év Orbán-evolúciót...
@Bathory: na majd azt hiszed, elmondja.
Te kire? Vajon a fidesz-bérenc szlovák-magyar pártra? Hadd találjam ki.

Felvetted már az állampolgárságot, hogy beugass itt mindenkinek és kényelmes karosszékedből, ide egy fillért sem fizetve kibicként szavazgass?

Juttatást kapsz a szavazatodért odakinn?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hogy írhatod le EGYETLEN mondatban az Orbán Viktor és a Demokrata szavakat??!!??!!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem kérsz te kicsit nagyon sokat? Egy Fidesz-bérenctől logikus érvelést? Egy picit naivnak érzem ezt... :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: van sajtó meg véleményszabadság, hiszen ezt MÉG leírhatod!

Figyelj, felesleges ezekkel vitatkozni ilyen szinten. Nem értik, nem fogják fel. Ismerőseim, SŐT barátaim között is vannak olyanok, akik támogatják a médiatörvényt ANÉLKÜL, hogy átlátnák vagy tudnák-értenék-FELFOGNÁK mit jelent.

De belátom: nem várhatok el minden felnőtt, szavazóképes állampolgártól gondolkodni tudást, na.

A legszebb, ezek fognak a leghangosabban visítani, ha tényleg bekeményít Viktor. HÁLA AZ ÉGNEK, hogy van EU és mi tagok vagyunk!

Most GYAKORLATILAG ők az egyetlenek, akik még védenek valamit - ha már mi töketlenül ülünk... :S
@Várúr: Orbán KÉTSZER bukott. Egyszer 2002-ben, mert még az ország-megosztó retorikája ellenére se kért belőle a kutya se, egyszer pedig 2006-ban. Mindkétszer ELLENE protestszavaztak az emberek.

Ha jól számolom, ez kettő, de lehet, hogy csal a látszat.
@Bathory: no legalább tudom, hogy külföldről próbálsz okos lenni. Tudod, mit, pajtika?

Az én számomra te, meg a többi fidesz-bérenc, gondolkodni képtelen troll-ork kombó (magyar) lesz. Mármint aki nem Magyar Állampolgár. Jó?
@tomwar:
Úgy, hogy alig van (lesz) infláció feletti hozam... (egyik barátomnak nemhogy hozama nincs 12 év alatt, de bukott)
@Kismac:
Ne görcsölj. Medgyessy és Gyurcsány bukott hatalmasat.
Orbán egyszer egy százalék, egyszer másfél százalék különbséggel nem nyert, azaz vesztett, de ez messze van a bukástól...
@Lumieres:
Lumika. Én én véleményem neked ellenvélemény. Ettől még a sajátom. Törődj bele. És hagyj békén az arcoskodásaiddal.
@Várúr: A büdös lófaszt... Nyomod az ótvar propaganda dumát...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Aki ma magyar állampolgár és bécsben ápolónő, szavazhat, ugye? Minden adója/járuléka ausztriába folyik be.

Aki magyar munkanélküli/börtönben ül/nyugdijas, szintén szavazhat, pedig sem szja-t, sem járulékot nem fizet(magyar áp. 2/3-a)

Aki külföldön bejegyzett cégéből szerzi a jövedelmét, miközben Fehérváron él mondjuk, nem fizet sem adót sem járulékot, és szavazhat.

Végül a német nyugdijas, aki egy magyar faluban él, minden jövedelmét itt költi el, mégsem kap szavazati jogot.

Akkor mégegyszer. Hol látsz te bármi összefüggést adózás és állampolgárság, ill. szavazati jog között? Azt most hagyjuk is, hogy szó sincs automatikusan megadott állampolgárságról, továbbra is egyéni kérelem alapján döntenek, csak könnyebb ügyintézni.
@Lumieres: Rám is vonatkozik a 2004es népszavazás eredménye, pedig te szavaztál róla. Rám is kihat az idióta ballib politika minden következménye, pedig én nem szavaztam rájuk.

Pedig nagyfater magyar egyenruhában nyomta az ukrán frontot 44-ben, tesó!
@Lumieres:
Ahogy mondod: "a büdös lófaszt..."
Az kell neked te munkásőr-csemete.
Kopj le rólam.
@Bathory:

Van összefüggés, de nem akarod megérteni. De gondold végig, hogy én felfedezem mahgamban a tót gyökereket, és ezért a Fico ad nekem ingyen buszjegyet, valamint én (is) döntök róla, hogy a gyermeked oktatására mennyi pénz jusson, igaz én ehhez egy fillért sem teszek hozzá. Sőt, majd ha betöltöm a 60-at, akkor a Szlovák állam ad nekem nyugdíjat, mert az nekem jár. Emelett járulékot Magyarországon fizettem, és kapok onnan is nyugdíjat, de ez most nem fontos.

Közelítsük meg máshonnan.

Hogy alakulnak a választókerületek a Felvidéken? Hiszen a magyar választási rendszer egy vegyes rendszer. Ha csak 5 ezer magyar állampolgár lesz, akkor aszavazatuk Komároméhoz lesz hozzáadva? HA lesz 500 ezer új magyar állampolgár, akkor a Felvidéknek lesz 20 egyéni képviselője? Csak az arányosság elve alapján. Felvidéken hogy alakulnak a területi listák? Az egykori megyehatárok alapján? Vigyázz, mert akkor Komárom, Esztergom, Ipoly, Nógrád megyék csak rövidebb listával indulhatnak, mert ezen megyék egy része már itt indít listát.

Mivel elvem szerint nem létezik kétféle állampolgárság, így vigyázzatok, nehogy Orbán csak egy szimbolikus gesztust tegyen felétek, amiért cserébe a lakóhelyeden hátrány ér.

Megjegyzem a nyelvezeted nem felvidéki. Akiket felvidékieket ismerek, azok másképpen beszélik a magyart. Még írásban is.
@Várúr:
Látom érvelsz. Meg ne ártson a szürke sejteknek ez a nagy agymunka.
Te is cuppanj le rólam. Lumiéres kezdett lófaszozni. Te is tudod, ne csúsztass megint. Le kéne szokni végre a melléduma "kultúrájáról". Akinek nem megy, megkapja a megérdemelt valagbarugdalást.
@Várúr:

Te meg vissza. Ez innentől már nem vita.

Ennek a szemléletnek kellene kikopnia a fejekből. Ha kettőtök valamennyi kommentjét ha visszanézem, akkor látatlanban mondom, a te stílusod sokkal bicskanyitogatóbb.

És te ennek egy kis részét sem vagy képes faarcal elviselni? Nincs benned ennyi kultúra?

És ez most nem melléduma, hanem egy beszélgetés. Legalábbis részemről.

Persze ha kínos a téma, nem tudod feldolgozni, hogy más is viszonyulhat hozzád úgy ahogy te őhozzá (bár én ennek nem vagyok híve) akkor csak annyit kell tenned, hogy nem teszel semmit. Még írnod sem kell ide.

Persze örültem volna, ha pár észérvet felsorakoztattál volna a nap folyamán.
@Bathory: Ön nem érti a DEMOKRÁCIA LÉNYEGÉT! Ezért fogja elsöpörni egy ÖNSZERVEZŐDŐ DEMOKRATIKUS ELLENERŐ! (még ők se tudják hogy Ők lesznek azok de már most azok)
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs275.snc6/180331_179211455451180_133634216675571_369127_183301_n.jpg

Az előbbi képen látható Mubarak... Illetve már csak MU maradt belőlle... MU-Barak-Obama! Barak Obama for Presidenttttttttt !!!!
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs294.snc4/41058_144075762298083_133634216675571_201020_1073437_n.jpg

Semmi mellébeszélés. A legegyszerűbb angol üzenet ami létezik.
END Torture!!!
Nálunk a tortúra a mindennapi élet része.
Soha nem kéri senki, hogy legyen vége a sajtószabadság körüli TOR-TÚRÁNAK!!! Dezsőnek NEM kell meghalnia. Csak 0rbánt kell elmozdítani.

Ez a direkt beszéd... Ezt most becsomagolhatnám mellékmondatokba, de konkrétan egy fideszen belüli puccsra gondoltam perverz politikai álmaimban.
Választhatna a fidesz magának új miniszterelnököt, aki 1 tollmozdulattal fogja bezúzni a médiatörvényt, leül a civilekkel és a média dolgozóival és összerakják a "MÉDIÁT". Az EU is megadna minden Pénzügyi támogatást az új MINISZTERELNÖKNEK.

A forgatókönyv mit Medgyessy-nél... "Szoci mintára".

Lapozzuk fel a történelemkönyveket a "Hogyan puccsoljuk meg a saját pártunk miniszterelnökét (belülről)" fejezetet.... ;)
Ne hagyjuk hogy úgy legyen!
Folyamatos JELEN. present continous.
Dénes Balázs, a TASZ elnöke!!!

Csillagos 10-es!!! Lájkolom!

www.fenntarthatonap.info/wp-content/uploads/2009/05/denes_balazs.jpg

Beraktam a legjobb arcok közé a "fészbukon" az internetizén.... ;)
www.youtube.com/watch?v=pCIOOlTURP8&feature=player_embedded#

A jobbik is tüntetett a szabadságjogokért.

Lájkoljam? Előbb meghallgatom.
Március 15.-én megyünk kiszabadítani Táncsics BudaHázy Gyurit Krisztina?

A jobbik is beintett. Hát már mindenki beint Bástya elvtársnak?

Amnesztiát Budaházynak?
Ezt jól rászervezték... (nem hülyék), de ők be se kerültek a híradóba... ;)
A netre viszont igen. NET a KIEGYENSÚLYOZOTT média. (mindent megmutat)...
@Várúr: Melyik rész fájt? A törpe vagy a majom?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Herr von Auerbronn. Érveltem. Lumiéres durvult, én ironizáltam. Ha neked ez bicskanyitogató, ne tarts kést a közeledben. Azaz ne kommentelj, ha anyázó megjegyzésre az illetőnek hasonló stílusban válaszolok. Kis fasz pukkancs - te nem - így hát én is leugattam. Ez itt egy ballib-anarchista blog, tudom, mivel jár a megjelenés, ennek ellenére mindig remélem, hogy szimpla fikázáson kívül mást is olvasok. Úgy látszik, mégsem.
@Várúr:

Ezt magyarázom végig, hogy ne ugorj a provokációira. Én sem ugrok senki provokációjára. Megpróbálok olyan érveket találni igazam alátámasztására, mellyel igazamat mások (akár te) előtt is meg tudom védeni.

És ha anyázik, akkor nem veszek róla tudomást. Hidd el, ha észreveszik, hogy nem ugrasz, akkor ugratni sem fognak, anyázni meg végképp nem.

Ha ezek ellenére, hogy te felvettél egy szalonképes stílust, mégis sokan emlegetnék hölgyrokonaidat, nos erre az esetre mondom neked, én a moderátorokban még nem csalódtam.

Innentől a döntés rajtad áll.
@Várúr:

Ezen a "ballib-anarchistán" jót röhögtem :-)) Tőlem legtávolabb Bakunyin és Proudhon magántulajdont és államot tagadó nézetei állnak :-D
@Fabius:
Tőlem is. Örülök, hogy ebben egyetértünk.
@Kismac: Nagyon-nagyon egyetértek veled!!!
@Kismac: Mégegyszer végigolvasva, megismétlem: igazad van. Mindenben, amit leírtál.
süti beállítások módosítása