Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.27. 08:00 Fabius

Sajtószabadság a szőnyeg szélén

Címkék: fidesz eu navracsics tibor médiatörvény martonyi jános európa tanács

A szerda a kínos kérdések és érdekes közjátékok napja a magyar diplomácia számára. A múlthéten még egy helyszínes, egyszereplős volt a dolog Orbán vitézkedésével, tegnap már két helyszínen számos közszereplő magyarázta a kormány bizonyítványát. Lassan de biztosan kijelenthetjük, Európa mostanában belőlünk egyetlen dologra kíváncsi: mikor módosítjuk a médiatörvényt?

Országunk második emberének, Navracsics Tibornak az EP állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága előtt volt jelenése Brüsszelben. Őszintén kíváncsi lennék mit érez egy politikus ilyenkor? Hétfőn ugye helyretették az "áh, nem is találtak valódi kifogást" mesét, és kikerült a netre a Kroes levél is teljes valójában. Most pedig tudja, hogy amint belép az ajtón a világon senki nem lesz kíváncsi az eredeti mondandójára, cserébe erre a történetre meg igen.
Milyen lehet a szemébe nézni olyan politikusoknak, akiket nem lehet némi pökhendiséggel és kétharmadozással leinteni, mint itthon? Milyen lehet olyanok kérdéseire válaszolgatni, akiknek a demokrácia felfogása - khmm- kevésbé sajátos, mint a Fideszé? Szerintem Navracsics politikusi pályafutásának nagykönyvébe nem kerül be ez a szerda, mikor a magyar elnökség igazságügyi feladatairól röviden, a médiatörvényről meg hosszan volt kénytelen beszélni. Annyira hosszan, hogy túlóráztak a kérdésözönben.

Navra igyekezett védeni a mundért, de bár ne tette volna. Ha csak tátog, mint Fresh Andi felcsúti búcsúban is jobban járunk ennél. Először kijelentette: ők a médiatörvénnyel a véleményszabadságot akarták erősíteni. Nem tudom hányan röhögtek fel ebben a pillanatban a bizottságban, de mi szögezzük le: ennek még a látszatát is sikerült elkúrni jó messzire. Másodszor ennél is messzebbre ment: szerinte felmerült, hogy a véleményszabadság magyarul értelmezett jelentését más nyelveken is ismertté tegyék.

Tehát a magyar kormány úgy gondolja, mi magyarok véleményszabadság alatt nem azt értjük, amit mindenki más. Ez a mi felfogásunk szerint olyan valami, hungarikum, akármi, amit Európa a maga begyepesedett szokásaival és felfogásával nem érthet. Így megmagyarázzuk, számunkra a véleményszabadság az, amit Orbán Viktor annak gondol. Itt azért már lehetett pár elfelhősödött tekintet, mert gyorsan hozzátette: megváltoztatjuk a törvény, ha az EB úgy dönt.

Köszönjük Tibor! Ezzel megint sokat emeltél a renoménkon.

Martonyi Jánosnak az EP külügyi bizottsága előtt volt jelenése. Ő legalább nem teketóriázott, hanem mentette a még menthetőt. Szerinte Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást fog találni, ami mindenki számára megnyugtató lesz. Iránymutatónak nevezte Kroes asszony levelét, ami Navra és Kovács Zoltán szerint még csupa technikai jelentéktelenséget tartalmazott.
Amíg kormányunk tagjai Brüsszelben vitézkedtek, addig országunk egyéb képviselői Strasbourgban az Európa Tanács előtt igyekezetek megvédeni minket. Talán ez a hakni sikerült mind közül a legszánalmasabban. Amíg néhányan általános monitoring eljárás alá vonnák a demokráciánkat, addig hazai "nagyjainktól" a vitában csak elmúlnyócévezésre és Gyurcsányozásra futotta. Értem én, hogy itthon ez az érvkészlet, és újat nem tudnak - meg nem is akarnak - a fejekbe installálni a hozzáértők, de nektek ezért teljesen felesleges volt kimenni, és minket képviselni.

Ugyanis, ha ez a két érv merül föl bennetek mindössze a demokráciánkkal kapcsolatban, akkor önálló gondolatok híján nem nektek kell beszélni róla.

230 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr482617151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, gyere velünk! 2011.01.28. 05:09:43

Orbán Viktor huszonkét éve olyan szabadságeszmék mellett állt ki, amik most sokak szerint csorbultak. Ezért volt oly botor e sorok írója időnként azt kiabálni: Viktor, gyere velünk! Nyilván nem fog, de a szembesítés legalább némi elégtétel egy ilyen cs...

Trackback: Szalai Annamária Biszku Béla rajongója? 2011.01.27. 11:30:07

Melyik idézetet ki mondta?„A mostani szabályozási tervben a vélemény-, a szólás-, a sajtószabadság már nem öncél, hanem a közösség érdekét, a társadalom integritását szolgálja”„Támogatjuk és bátorítjuk a vitákat, de fontosnak tartju...

Trackback: Örökre bebetonozta magát Berlusconi 2011.01.27. 11:17:01

Frissítjük polgártársaink számára nélkülözhetetlen külföldi híreinket: az olasz média-, sport- és ingatlancézár, egyben miniszterelnök Silvio Berlusconi minden eddiginél továbbment a korlátlan hatalomgyakorlás tekintetében, és a kora délutáni órák sorá...

Trackback: A Jereváni Rádió az Orbán-látogatás után forrongó Kairóból – UPDATE 2011.01.27. 10:32:46

Heves zavargások kezdődtek az egyiptomi fővárosban kedden, néhány órával azután, hogy elutazott Kairóból az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor találkozott az észak-afrikai ország politikai és vallási vezetőivel, g...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nekem az a hiteltelen, aki hülyeséget ír. Bukni és veszteni nem ugyanaz. A ballibek négy (4) választást buktak sorozatban (EP-vel együtt) úgy, hogy törpére zsugorodtak. Mdf, szdsz eltűnt, mint aranyóra a cigány zsebében. Ez a két párt a véleménykutatásokban ki se mutatható. Ez a bukkantyú, nem egy választás elveszítése minimális különbséggel, utólag bevallott furcsányi hazudozások nyomán.
@Várúr:

Akkor viszont OV se kérje ki hogy engem megsértettek. Őt ekézték, nem engem sértegettek. Strassburgban.
@Lumieres:
Téged (is) szopatlak öcskös. Neked az a "szabad fórum", ahol csak te és hasonszőrű társaid vinnyoghatnak? Ellenvélemény tilos? Ezért gondolnak szarháziaknak titeket és nem kevesen...
"minden kommenteddel külföldi célokat támogatsz, és nem is veszed észre."
Ez azért elég durva és aljas hazugság, szégyelld magad. Én a magyar sajtószabadságot támogatom, ez pedig színtiszta magyar érdek, magyar cél, és inkább azoknak kéne elgondolkodniuk, akik a párthűséget választják a magyar érdekkel szemben.

Ez erős volt tőlem, bocsánatot kérek.

Tartom magamat ahhoz, hogy a mai magyar palettán kizárólag a fidesz(+ az egyenlőre szalonképtelen jobbik)támogat magyar érdekeket.

2004ben a ballib 23 millió románnal riogatott

fél éve a ballib azzal riogatott minket felvidékieket, hogy elveszítjük szlovák állampolgárságunkat, ha felvesszük a magyart(nem az mszp-nek hála, de ma már ez sem aktuális)

Ez a sajtószabadság-vita is álprobléma, álvita. Ha lesz is módosítás a médiatvben, a lényeget nem fogja érinteni, mert sajtószabadság volt, van, lesz.
@Várúr: Ebben spec. igazad van. Minden párt saját ügye, hogy kit választ vezetőjének. A fideszt több mint 20 éve vezeti már Mubarak Viktor...
Itt lenne már az ideje, hogy átadja a stafétát... Franciásan: Le Mond-e...
@Bathory: Ismerek több felvidéki magyart. Ez alapján ki merem jelenteni, hogy te a Felvidék lakosságából ahhoz a 2%-hoz tartozol, akik Kövérék szerint az ottani magyarságot reprezentálják.
@Várúr: Dehogy tilos... Csak az a gond, hogy neked CSAK ELLEN véleményed van. SAJÁT VÉLEMÉNYED NINCS... Így nagyon nehéz egy szabad fórumon érvényesülni... Csak tagadással végül szétesel.

Majd úgy teszel, mintha mise történt volna, vagy megsértődsz... ;) Mint a "példaképed"...
De aztán az is lehet, hogy TÉNYLEG NEM ÉRTI MAGA KÖRÜL A VILÁGOT...
@Bathory: külföldön élsz, külföldön dolgozol, nem magyar jogszabályoknak kell megfelelned, gyakorlatilag azon kivül, hogy hogyne lennél te is magyar (akár állampolgár), miért is látsz te tisztán? Akkor látnál tisztán ha nem lennél magyar, én is akkor lennék elfogulatlan, ha nem lennék az. De mindketten magyarok vagyunk, így amiről vitázunk abban mindketten elfogultak vagyunk. Úgyhogy a tisztánlátással kapcsolatban ne gyere ezzel az én felvidékről kommentelek, így én látok tisztán szöveggel.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát ha szerinted a határon túli magyarság 98%-a baloldali potenciális szavazó, akkor miért rettegnek az elvtársaitok a választójog kiterjesztésétől?

Mondjuk én itt élek, nekem ezt nem magyarázod meg.
@Várúr:

"Várúr 2011.01.27. 14:17:46 @Lumieres:
Téged (is) szopatlak öcskös. Neked az a "szabad fórum", ahol csak te és hasonszőrű társaid vinnyoghatnak? Ellenvélemény tilos? Ezért gondolnak szarháziaknak titeket és nem kevesen... "

Aha, nos igen.
Mégha igazad is lenne: itteni kommenteidet olvasva bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, kedves Bagoly-vár-úr.
@Várúr:
Szerintem itt fejezzük be, mert NINCSENEK ÉSZÉRVEID.

Mégegyszer és utoljára:

Orbán, miután elveszítette a választásokat (=MEGBUKOTT), nem mondott le, holott pártelnökként felelős volt a választási vereségben.

Akiket mindenféle miatt ekézel, azok erre mind képesek voltak. Dávid Ibi például leguitóbb élő adásban ismerte be a vereséget, és lemondott. Előtte Kuncze 2002-ben.

OV a lemondás után indulhatott volna újra a pártelnökségért, úgyis megválasztották volna (elvégre a Fidesz az egy demokratikus párt), de ő még erre sem volt képes.

Ehhez a gesztusoknak, amitől az ember igazi demokratává válik, semmi köze a párt nagyságának.
@Bathory:
Arra kérlek, ha nekem válaszolsz, kattints a "Válasz" gombra, mert így csak a véletlenen múlik, hogy elolvasom-e vagy sem amit nekem szántál.

Bocsánat elfogadva, korrekt.

Hogy szerinted melyik pártok támogatnak magyar érdekeket az egy dolog, szerintem nem úgy van ahogy írod.
A Fidesz egy tagja egyébként nyíltan ki is mondta, hogy az igazi ok: a saját pártérdekük. A szavazatok, azokra utaznak. Bár hidd el, aki nem tök hülye, azt pontosan tudta ezt amúgy is. A fidesznek nem a HTM-ok fájnak, hanem a szavazataikat akarják lenyúlni.

Elköteleződésüket az is mutatja, hogy mitán önös érdekükből itt belfödön szétszakították és megosztották az országot, most ugyanzet teszik a határon túl is, ugyanazen okból. Az MKP a Híddal együtt könyörgött tavaly nyáron, hogy a Fidesz várja meg a szlovák választásokat a parlamenti határozatával. Csak pár hetet kellett volna halasztani, semmi ok nem volt a sürgetésre. Orbán megvárta? Nem. Ezzel hozzájárult Orbán a szlovákiai magyarellenes érzelmek felkorbácsolásához? igen. Hozzájárult, hogy az MKP kiesenn a parlamentből? Igen? Elintézte, gyakorlatilag Orbán egyszemélyben, hogy Slota magyargyűlölő pártja éppen becsusszanjon a parlamentbe? De el ám. Hol itt a magyar érdek? Ne vicceljünk már...
És ez csak Szlovákia, Romániában évek óta próbálkoznak az ottani magyarok megosztásával, mert az RMDSZ nem akar Fideszes vazallussá válni.

A sajtószabadságról pedig a fideszeseken kívül senki nem hiszi el, még Európában sem, még az ottani konzervatívok sem, hogy okés, de ha téged érvek sokasága sem győzött meg eddig, akkor én nem fárasztom magam fölöslegesen.
@Zébácsi: Főiskolai tanár... Úgy olvasd vahúrt... ;)
Szegény diákok... Ez a hülye simán beleviszi a politikát az osztályzásba. A legszarabb tanártípus... Hétköznapi hozzászólok mossák le nap mint nap a fórumon... Kurvaszar érzés lehet a tanár ÚRnak... ;)
@Várúr: Tehat, hogy konkretan megkerdezzem a VELEMENYED, mit gondolsz arrol, hogy a MANYUPOK elszortak az emberek penzet, most pedig ado nelkul felveheto az inflacio feletti hozam. Kerdezem: hogy lehet vesztesegnek hozama?
Gondoltam, egyszeru kerdessel kezdunk, es haladunk a nehezebbek fele. Varom szives valaszod! Koszi1
@Bathory:
Nem az elvtársaim.

Szavazni csak magyar állampolgárok szavazhassanak.

Aki magyar állampolgár, az legyen kedves Magyarországon járulékot fizetni és adózni.

Egyébként a külhoni magyarok szavazása nem egy egetverő probléma, mert aki pl jogosult magyar miniszterelnököt választani, az nem lehet jogosult más miniszterelnök személyéről szóló szavazáson való részvételre.

Ami a külhoniak szavazati jogában bassza a csőrömet, az az, hogy akkor tessék szavazati jogot adni azoknak is, akik szülei nem önszántukból 1956-ban Kanadáig meg sem álltak. Ők mitől másodrendűek? Hiszen magyarok, magyarul beszélnek, ismerik Kossuthot, Széchenyit, Orbánt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyébként nem szavazunk miniszterelnökre konkrétan. Csak pártra. A győztes pártkoalíció nevezi meg a miniszterelnököt.
@Bathory: Ha ezt ennyire a szíveden viseled, akkor hogy tudsz a törvény mellé állni?! Mert az a törvény nem a magyar érdekeket szolgálja, nem a magyar sajtószabadságot erősíti. Tudod, attól még hogy a fidesz hozta, nem jelenti azt, hogy jó. Tudom hogy úgy érzed, hogy hálásnak kell lenned nekik és a jobbiknak, mert odamennek, és eljátszák, hogy milyen fontos vagy nekik, de ettől még lehet saját véleményed is. Nem tartozol nekik ezzel hálával, légy önmagad, vállald fel a saját véleményedet, ne hagyd, hogy egy nemzetszín konzervbe zárjanak, belefullasszanak a demagógiájukba! Hidd el, hogy az ők lenéző pátyolgatásuk nélkül jobb neked.
@sárkányfő: A pártérdek szerintem is mindenkinek világos, naná, hogy szavazatokat akar a fidesz a jövőben. Emellett az is igaz, hogy ellenzékben is próbált segíteni a fidesz(2004). A szocik is megtehették volna, de nem tették.

Szerintem sem volt jó az időzítése az áptvnek, emellett az is igaz, hogy csak a tótoknak nem tetszett, főleg a kampány miatt. És most rendeződni látszik a helyzet.
Az Mkp-Híd szétválásra is hatással volt az anyaországi politika, de nem kizárólag ez volt az ok. Bugár okos, opportunista politikus, akinek a céljaival nem értek egyet. Csákyt ellenben jó szándékúnak gondolom normális célokkal, sajna közel sem olyan okos politikus, mint B.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Félreértés, hogy az adózásnak/járuléknak van köze a szavazati joghoz. Ma sincs.
@Bathory:

Szavazati jog - Állampolgárok rendelkeznek vele

Állampolgár - Adó és járulékfizetési kötelezettség (Amennyiben van mire, ill. mi után)

Egy szóval sem mondtam, hogy csak azok szavazhassanak, akik ide adóznak (járulékolnak), akik viszont itt szavaznak, azok az adójukat (járulékokat) fizessék itt be.

Érthető? Vagy még csúsztatod egy picit?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Egyetlen gond van szerintem a szavazással. Olyanok szavaznak a MI életünkről akik nem ITT élnek és nem viselik a döntéseik KÖVETKEZMÉNYEIT.

Kicsit olyan, mintha én szavaznék arról, hogy milyen törvények vonatkozzanak RÁD úgy, hogy közben RÁM nem vonatozik...

Vidéken úgy hivják, hogy "A más f@szával kaszálod a csalánost"...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez szélsőséges és szerintem megvalósíthatatlan. (ellentétes a demokratikus értékekkel is). Sehol nincs ilyen demokrácia, vagy ha van a nem demokrácia többé...
Sajnos VARUR nem valaszolt az elso kerdesemre...igy bukott egy pontot. De itt az ujabb: egy "Mediatanacsnak" mennyi a ketharmada? Es ha nem 100%, akkor megis hogy lehet az?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Én azt gondolom, hogy PONT ELLENKEZŐ határon túli stratégiát készítettem volna a jobbodal helyében. Kár volt erőltetni a kettős állampolgárságot és nagy hibánk tartom.
Én inkább arra helyeztem volna a hangsúlyt, hogy OTTHON szavazzanak, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és arra törekednék, hogy a helyi önkormányzataik legyenek minél decentralizáltabbak. Az autonómiát TELEPÜLÉSEK szintjén erősíteném. Több jogot és pénzt hagynék a polgármestereknél és arra törekednék, hogy minél több MAGYAR anyanyelvű Határon túli AUTONÓM ÖNKORMÁNYZAT legyen.

Na mindegy... Már máshogy lett...
Röviden az emberek OTT érvényesítsék szavazati jogukat ahol ÉLNEK.

vegyünk egy szuper szélsőséges esetet:

Képzeljük el azt, hogy az USA 32 milliós ír származású lakosa kettős állampolgárságot kap és ezzel szavazati jogot az Ír választásokon.
A 6 millió írországi írt semmit se tudna csinálni... Mindent a 32 millió határon túli Ír döntene el... Nevetséges, de ugyanaz a szitu.
@Lumieres: Főiskolai tanár? Nem gondoltam volna. Így viszont még elfogadhatatlanabb, ahogyan megnyilvánul.

Értelmes kommentelő érvekkel rukkol elő, a szó igazi és nemes értelmében vitát folytat, ezáltal formailag és tartalmilag is egyenrangú félnek tekinti a másikat, vagyis tiszteli és elfogadja a tényszerű és logikus érvekkel alátámasztott (más)véleményt. Nem fröcsög, nem használ bántó kifejezéseket, nem hazudik, s ha téved, azt beismeri. A zrikálás, ötletes élcelődés, ugratás szerintem elfogadható, de van egy határ, amit nem kellene átlépni - egyik oldalról nem.

Szomorúan látom, hogy a fenti alapvető kritériumoknak sokan nem tudnak, vagy talán nem is akarnak megfelelni.

Ha feltételezzük, hogy eme nyilvános fórumok leggyakoribb kommentelői értelmiségiek (és itt elsősorban nem az iskolázottságra gondolok), akkor szomorú a kép.

Kell még pár emberöltő, mire ez az ország felnő a demokráciához. El kellene végre kezdeni - de nem külső hatásra, ennek belső kényszernek kellene lennie.
Es mar itt is a 3. kerdes...nagyon lassu sajnos a versenyzonk...de ettol fuggetlenul, hogy mar a 3. kerdesnel tartunk, VISSZAMENOLEG is valaszolhat...hatha ugy konnyebb. Ujabb matematikai feladvany: 8 034 394 szavazatnak mennyi a 2/3-a? Igaz-e a kovetkezo allitas? 5 165 461 = 8030394*0.66 (esetleg 5165461*2/3)
I. fordulos adatokbol, forras:
www.valasztas.hu/hu/ovb/content/kozlemeny/ovb_kozlemeny_20100510.pdf
@Lumieres: Hm, Írország vs. USA. Micsoda szép példa a "miért nem jó"-ra!
@Zébácsi: Tegyük hozzá, hogy szegény kurvasz@r helyzetben van. Védeni kellene a mundér becsületét (kormánypolitikát) de szerintem már maga se hisz benne. És ez érződik minden megnyilatkozásán. Navracsicson is látszik ugyenez... Mintha a fogát húznák, úgy csinálja az egész kancelláriát.

Na az egyetlen tökös gyerek a Pokorni. Nem akarom dicsérni, de neki legalább van egy valódi és hiteles értelmiségi profilja. Hoffmann Rózsa olyan még Szalacsi Annamáriánál is szánalmasabb Báb...

Pokorni nem BÁB.. És ez azonnal látszik. Van SAJÁT véleménye gerince és nem kell neki "leosztani" mit mondjon.

Én még abba is kiegyeznék, hogy Pokorni lenne a miniszterelnök és Varga a gazdasági miniszter... (szép álmokat)... ;)
@Lumieres:

Ne haragudj, de mitől antidemokratikus az, ha a válsztójoghoz adófizetési kötelezettség is társul.

Én nem az USÁ-ban, nem Albániában, de nem is Botswanaban fizetek adót, hanem itt. Nem is ott szavazok, hanem itt.
Konkrétan arról álmodtam perverz politikai álmaimban, hogy Orbánt megpuccsolják a fideszen belül, mint Mubarakot elnö-kúrat töb mint 30 éves rezsim után...
A fideszben 8 éve "rendkívüli" állapot van folyamatosan.
Csak azt szeretném mondani, hogy akik itt meg akarják nekem mondani, hogy én mennyi adót fizessek és nekem milyen életem legyen itt (jaj, kis túlzással), azok fizessenek ide járulékot, lakjanak itt.

Vagy inkább legyen az első. Elég az.
És ha megkérdezi valaki, hogy itt is van, aki nem adózik... VALAMIT biztos adózik. Ha mást nem, ÁFÁ-t.

With all due respect minden külföldi magyarnak. Nincs azzal gond, ha szavazni akartok arról, ONNAN, hogy én itt mennyi adót fizessek, de akkor hozzátok ide a pénzeteket, fizessetek itt adót!!

Jaaaaaaaaaaa, hogy kibicnek semmi se drága?

Ismét a csúnya külfödiül:
With all due respect (again): ti, mint külföldi állampolgárok, NEM tudjátok megítélni, hogy itt mi van, vagy mi lenne a jó. Bocs - közötök sincs hozzá, éppúgy, mint nekem sincs közöm ahhoz, hogy mi megy Romániában vagy Szlovákiában vagy a felvidéken, vagy akárhol.

Bocs. Tessen komolyan venni a csúnya külföldiült, mert ettől függetlenül még TERMÉSZETESEN a magyar nemzethez tartozónak tartalak titeket. Csak ne szóljatok abba bele, hogy itt mi folyik úgy, hogy nektek csak jogaitok lennének itt és nem lennének kötelezettségeitek!!!!!!!!!

Még valamit: attól, hogy az MSZP nem ment segget nyalni nektek a nagy magyar mellszélességgel, attól még ugyanúgy gondoskodott arról, hogy legyen magyar iskola, nyelvtanítás stb. óh. Igen. Kitaláltad. Az én adómból. Ismét bocs.

(Ja és többet adott erre a célra, mint a ti hátsó feleteket tisztára nyaló Tisztelt Kormánypártunk. With all due respect. Megint.)
Az első intézkedésem az volt álmomban, hogy Pokorni visszavonta a médiatörvényt, feloszlatta a médiahatóságot és BEVONTA a civileket és a sajtó munkatársait a törvényakotásba.

Ezzel leszerelt 75 ezer értelmiségit, valamint az EU összes minisztere neki tapsolt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azér' mert ez a józan paraszti ésszel is összhangban van. Ehhez nem kell "NÉMETH ZSOLTNAK" lenni... Ehhez elég GONDOLKOZNI egy kicsit... Aztán rájössz magad is...
@Lumieres: Aztán felébredtem... És reggelre beintettek Mubaraknak Egyiptomban...

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs057.snc6/168748_1560667381438_1377913242_31223160_4652386_n.jpg

Azóta képeket nézem.. ;) Kurvajók...
@pneumónia: szeretnél te olyan elismert szakember lenni külföldön, mint a Kovács pufajkás elvtárs. Lehet viszont, hogy ha levennéd a narancs napszemüveget, picit másként látnád a világot.

Jajaj, elfelejtettem! Természetesen jelenleg külföldön mindenki, minden EU parlamenti képviselő büdös szoci. (Meg persze az összes ország vezetője is.)

SŐT! Szerintetek (a retorikátok szerint) mindenki büdös komcsi, hazaáruló, magyarfób, bibsilibsibolsi, aki nem azt fújja, mint ti.
@Lumieres:
Példa: Nem tudok azonosulni az MSzp politikájával, tudnám, ha jó lenne - ezért nem is védem, vagy ha védem mégis, fenntartásokkal teszem azt, és elfogadom, ha mások érvei győznek a sajátom felett.

Soha nem a vitával van baj, hanem az álláspontokhoz való makacs ragaszkodással. Aki ezt nem érti, az inkább olvasson, és ne írkáljon.

Pokorni számomra is hiteles, viszont Varga Mihály respektje nálam csökkent az elmúlt 10 hónapban elkövetett dolgai miatt. Nem is értem, mert VM számomra egy jó szakpolitikus, kiváló közgaszdász.
Igazad van, ilyesmi emberek lehetnének a jövő, oldaltól függetlenül.
Az országnak szüksége is lenne egy jó bal-, és egy jó jobboldalra - de jelenleg sajnos mindez hiánycikk.
@Zébácsi:
"Nem tudok azonosulni az MSzp politikájával,"

Van neki? Ha igen, akkor fenemód jól rejtegeti.
@Zébácsi: Kit érdekel az MSZP... Hol vannak? 17% LOL... Haggy'á má' az MSZP világhatalomra tör dumával...

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs080.snc6/169015_179291762109816_133634216675571_369379_4894547_n.jpg

EZEK CIVILEK... MINT TE MEG ÉN...
Itthon is...

l8.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc6/hs050.snc6/168015_1732737831646_1034532607_32006254_6184581_n.jpg

Ha nem ismernéd a Parlamentet akárhol lehetett volna...
@Lumieres: Itt téved 0rbán is a legnagyobbat. Azt hiszi ez a paranoid barom, hogy a VILÁG az ELLENSÉGE... Erre hangolja a híveit. Gyűlölködésre... Csak meg kell nézni az ELÉG fészbuk oldalukat (Dajcs Tompika szervezésében)
@Zébácsi: Nem Varga a főnök, hanem Matolcsy... Varga ki se tud bontakozni... A legszarabb helyzetbe van. Alárendelt szerep... Még kritizálni se tud, mert az már nyílt SZABOTÁZS abban a pártrezsimben... A fideszen belül tényleg diktatúra van, de ott azt csinálnak amit akarnak (családi ügy). De ha az országgal akarja ugyanezt csinálni Viktor, akkor kurva nagyot fog koppanni a pesti flaszteron...
@nyafnyaff: a forradalomról? Amikor csürhék közé terelték a szerencsétlen békés embereket és a rendőrség (hivatalból) nem tett különbséget köztük és nagyon megszívták?

Erről beszélsz?

Szerintem (és még sok-sok állampolgár szerint) októberben határozottan és jól léptek fel, minimalizálni igyekezve a károkat. Sajnos a székháznál nem voltak erélyesebbek. Kellett volna.

Most azok a hősök, akik mások tulajdonában tettek kárt, azok a hősök, akik az MTV székházba bejutva olyan felvételeket semmisítettek meg, amelyek pótolhatatlanok.

És azért, mert ez a kommunikáció - még mindig.
Mindig kiakadok, mikor hazuggyurcsányoznak meg hazugmszp-znek, mikor a Fidesz se jobb semmivel. Vagy hintsük el a tolvajfidesz elnevezést? Vagy mi??

Szerintetek hogy lépne fel egy ilyen esetben a rendőrség?? Pontosan így. És helyesen tenné! Mert neki nem joga és nem oka mérlegelni oszlatásnál. Húzzál el onnan, ezt mondják. Ha nem teszed, kapsz egy maflást. Ennyi. Mérlegelj, mielőtt tömegbe mész - lásd a tüntetéseket és a WB tragédiát. Azzal, hogy odamész, vállalod ezt is. Mert megtörténhet. Minket is az egyik alkalommal a csürhe FELÉ tereltek, alig tudtunk kis utcába meglépni (katasztrófa turistáskodás).

No comment. Aki ezt nem fogja fel és még mindig nosztalgiával gondol a forradalmárok képében tetszelgő, szélsőjobbos, szittyamagyar FRADI drukker csőcselékre, hát az - szerintem - nem teljesen ép.
@Kismac: Van igazság a földön, torckai fizethet a nagy októberi forradalmáért. Remélem vastagon fog fogni a bíró ceruzája.
@SPU: a jobbos sajtóról, a fideszes sajtóról miért nem beszélsz? Mert legalább annyi volt az is. És istenien hozzájárult a mostani győzelemhez, meg az emberek hatékony agymosásához a drága sajtótok.

Nézz már egy kicsit magadba és mondd már meg, hogy MOST mennyi sajtója van BÁRMELYIK ellenzéknek? Mármint mennyi megjelenési lehetősége van a TV-ben?

Eláruljam? Majdnem nulla.

És persze te vagy az egyik, aki azt gondolja, hogy az MSZP kezében nemcsak a sajtó nagy része volt, de még a KÜLFÖLDI sajtó nagy része is a kezében van, hiszen mi másért menne a szent médiatörvény ellen a felháborodás, ha nem azért, mert a csúnya, rossz MSZP megvett mindenkit kilóra külföldön??

Tényleg.

Azt mondjuk nem értem, hogyha a csúnya rossz MSZP-nek ilyen hatalma van, meg olyan, ami kirobbant egy világméretű gazdasági válságot (mert még ezt is rájuk fogjátok), MIÉRT nem tudott megnyerni egy nyamvadt kis választást itthon??
@lecsekkoltam: nem tudod, a bakmacskát mikor engedik ki? Remélem, még sokáig hűsöl! :)
@Kismac: Most nem ez a lényeg, hanem az, hogy most legalább nagy magyarként vállalhatja az anyagi felelősséget tetteiért. Ahhoz hogy fizessen, nem kell hogy kiengedjék :D
@simonmondja.: ellenzék a következők miatt nincs:
- a Magyar Kir. TV a Fidesz kezében van - tudjuk, hogy ők kiket raknak be oda.
- nem tudom, csak sejtem, hogy parlamenti TV közvetítés sem nagyon van (Magy.Kir.TV-t hónapok óta nem nézek).
- az MSZP (amilyen hülye) el van foglalva a belső harcokkal, ahelyett, hogy internet és egyéb kampányt folytatna, hogy magához térítsen néhány agymosott agyhalottat és leüsse az eddigi magas labdákat
- a többi kis párt meg szót se érdemel, bekebelezi őket Viktor.

Jól sejthető, hogy ha vidéken Mari néninél csak M1, M2, RTL meg TV2 fogható és ezek mindegyike a fideszes retorikát nyomja, Mari néni, Pista bácsi, meg a sajnos nagykorú, szavazóképes (de gondolkodni képtelen) fiuk, Pistike kire fog szavazni.

Meg sem ismerhetik a másik oldal álláspontját, hogy kialakítsák a sajátjukat - így aztán... folytassam?
@KG2000: egek, miért nem tudok egy-egy ilyen egetrengetően hülye komment mellett elmenni? Miért kell reagálnom? Mert baromság.

Te hiszed is, amit mondasz? Demokráciadeficit??
Megismétlem, lassan, hogy felfogd: de-mok-rá-cia de-fi-cit?? Tudod, mit jelent? Felfogod, hogy MOST mi történik? Vagy te is azt hiszed, amit az előzőekben hivatkozott vértestvéreid?

Mit tippelsz, ki pofázott volna bele az MNB ügyeibe, ha hagyják? Mit tippelsz, ki korlátozta az AB hatáskörét? Mit tippelsz, ki pofázott bele az ÁSZ dolgába? Mit tippelsz, ki nevezte ki "Colop" Pált? Mit tippelsz, ki nyúlta le először egy évi, majd sokak 12 évi jogos tulajdonát, megtakarítását? Mit tippelsz, ki oszlatta fel a Költségvetési Tanácsot??????

Sok mindent mondhatunk az MSZP-re, valóban. De továbbra is tartom, DEMOKRATAKÉNT:
bárcsak olyan problémái lennének az országnak, mint tavaly ilyenkor! Jöhetne tőlem MÁV, BKV, Hagyó botrány, a hetedik kerület botrány, mindegy. De maradt volna a demokrácia, a szólásszabadság, a javuló gazdaság a Bajnai csomagnak köszönhetően, a NYUGALOM, amit persze Fideszkénk szétrombolni igyekezett, mindenféle depressziókampánnyal.

NYUGODT lehetnék, hogy nem jön valaki, aki lenyúlja a megtakarításaimat. Nyugodt lehetnék, hogy demokráciában élhetek. Bárcsak visszakaphatnám az összes tavalyi problémát - piaci kamatostul akár... *sóhaj*

Aki ezt nem látja át, az vak, az narancs szemüveges, vagy más szemüveges.
És NEM, nem az MSZP beszél belőlem, hanem a józan ész.
@Link Elek: a baj itt az, hogy aki gondolkodni képes itt az országban, az egy nagyon szűk réteg. A többség befolyásolható manipulációval és - ezt elismerem - mesteri kommunikációval.

Ilyen egyszerű.

Sajnos az internet csak kisebbséget ér el, a többség még mindig a TV-ből tájékozódik. A többi néma csend. :(
@akakukk: de igen, meg lehet.

3 millió ember megtakarítását veszi el most Orbán. Utcára vonultak? Nem. Mindegyik be van tojva, a loserek (=utolsó pillanat mániások) özöne meg most próbálkozik a nyilatkozattétellel, és csak az ONYF jóindulatától függ, hogy mindenki tud-e nyilatkozni, aki akar. És ugye tudjuk, ki az ONYF ura?

Mindent meg lehet csinálni itt. Nincs a baloldalon egy Orbánviktor, aki nyomatná a nyomasztó kampányát, hogy a kormányhazudik, meg nincs demokrácia meg ehhez hasonló f..ságok. Nincs ilyen, aki meg balos-liberális-ELLENZÉKI (kivéve Jobbik, de az most "kutya! kushadj!"-ban van), vagy nincs pártpreferenciája (ez a szavazók nagy része), az nem vonul ki az utcára.

Nincs is ki kivigye. Hát...
@Bathory: ő itt most nem oldalhoz kötötte. Szerintem ha rendesen megtanultál volna olvasni az anyanyelveden (ugye az anyanyelved?), akkor látnád: NEM arra értette, hanem arra (továbbképzés következik, figyelem!), hogy mi volt egy-egy önkényuralmi rezsim alatt.

Lásd, Rákosi.

Orbánt meg ne nevezd jobbosnak - ne sértegesd se a szélső, de még a mérsékelt jobbközepeseket sem! Látszik, hogy nem követted az elmúlt 20 egynéhány év Orbán-evolúciót...
@Bathory: na majd azt hiszed, elmondja.
Te kire? Vajon a fidesz-bérenc szlovák-magyar pártra? Hadd találjam ki.

Felvetted már az állampolgárságot, hogy beugass itt mindenkinek és kényelmes karosszékedből, ide egy fillért sem fizetve kibicként szavazgass?

Juttatást kapsz a szavazatodért odakinn?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hogy írhatod le EGYETLEN mondatban az Orbán Viktor és a Demokrata szavakat??!!??!!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem kérsz te kicsit nagyon sokat? Egy Fidesz-bérenctől logikus érvelést? Egy picit naivnak érzem ezt... :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: van sajtó meg véleményszabadság, hiszen ezt MÉG leírhatod!

Figyelj, felesleges ezekkel vitatkozni ilyen szinten. Nem értik, nem fogják fel. Ismerőseim, SŐT barátaim között is vannak olyanok, akik támogatják a médiatörvényt ANÉLKÜL, hogy átlátnák vagy tudnák-értenék-FELFOGNÁK mit jelent.

De belátom: nem várhatok el minden felnőtt, szavazóképes állampolgártól gondolkodni tudást, na.

A legszebb, ezek fognak a leghangosabban visítani, ha tényleg bekeményít Viktor. HÁLA AZ ÉGNEK, hogy van EU és mi tagok vagyunk!

Most GYAKORLATILAG ők az egyetlenek, akik még védenek valamit - ha már mi töketlenül ülünk... :S
@Várúr: Orbán KÉTSZER bukott. Egyszer 2002-ben, mert még az ország-megosztó retorikája ellenére se kért belőle a kutya se, egyszer pedig 2006-ban. Mindkétszer ELLENE protestszavaztak az emberek.

Ha jól számolom, ez kettő, de lehet, hogy csal a látszat.
@Bathory: no legalább tudom, hogy külföldről próbálsz okos lenni. Tudod, mit, pajtika?

Az én számomra te, meg a többi fidesz-bérenc, gondolkodni képtelen troll-ork kombó (magyar) lesz. Mármint aki nem Magyar Állampolgár. Jó?
@tomwar:
Úgy, hogy alig van (lesz) infláció feletti hozam... (egyik barátomnak nemhogy hozama nincs 12 év alatt, de bukott)
@Kismac:
Ne görcsölj. Medgyessy és Gyurcsány bukott hatalmasat.
Orbán egyszer egy százalék, egyszer másfél százalék különbséggel nem nyert, azaz vesztett, de ez messze van a bukástól...
@Lumieres:
Lumika. Én én véleményem neked ellenvélemény. Ettől még a sajátom. Törődj bele. És hagyj békén az arcoskodásaiddal.
@Várúr: A büdös lófaszt... Nyomod az ótvar propaganda dumát...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Aki ma magyar állampolgár és bécsben ápolónő, szavazhat, ugye? Minden adója/járuléka ausztriába folyik be.

Aki magyar munkanélküli/börtönben ül/nyugdijas, szintén szavazhat, pedig sem szja-t, sem járulékot nem fizet(magyar áp. 2/3-a)

Aki külföldön bejegyzett cégéből szerzi a jövedelmét, miközben Fehérváron él mondjuk, nem fizet sem adót sem járulékot, és szavazhat.

Végül a német nyugdijas, aki egy magyar faluban él, minden jövedelmét itt költi el, mégsem kap szavazati jogot.

Akkor mégegyszer. Hol látsz te bármi összefüggést adózás és állampolgárság, ill. szavazati jog között? Azt most hagyjuk is, hogy szó sincs automatikusan megadott állampolgárságról, továbbra is egyéni kérelem alapján döntenek, csak könnyebb ügyintézni.
@Lumieres: Rám is vonatkozik a 2004es népszavazás eredménye, pedig te szavaztál róla. Rám is kihat az idióta ballib politika minden következménye, pedig én nem szavaztam rájuk.

Pedig nagyfater magyar egyenruhában nyomta az ukrán frontot 44-ben, tesó!
@Lumieres:
Ahogy mondod: "a büdös lófaszt..."
Az kell neked te munkásőr-csemete.
Kopj le rólam.
@Bathory:

Van összefüggés, de nem akarod megérteni. De gondold végig, hogy én felfedezem mahgamban a tót gyökereket, és ezért a Fico ad nekem ingyen buszjegyet, valamint én (is) döntök róla, hogy a gyermeked oktatására mennyi pénz jusson, igaz én ehhez egy fillért sem teszek hozzá. Sőt, majd ha betöltöm a 60-at, akkor a Szlovák állam ad nekem nyugdíjat, mert az nekem jár. Emelett járulékot Magyarországon fizettem, és kapok onnan is nyugdíjat, de ez most nem fontos.

Közelítsük meg máshonnan.

Hogy alakulnak a választókerületek a Felvidéken? Hiszen a magyar választási rendszer egy vegyes rendszer. Ha csak 5 ezer magyar állampolgár lesz, akkor aszavazatuk Komároméhoz lesz hozzáadva? HA lesz 500 ezer új magyar állampolgár, akkor a Felvidéknek lesz 20 egyéni képviselője? Csak az arányosság elve alapján. Felvidéken hogy alakulnak a területi listák? Az egykori megyehatárok alapján? Vigyázz, mert akkor Komárom, Esztergom, Ipoly, Nógrád megyék csak rövidebb listával indulhatnak, mert ezen megyék egy része már itt indít listát.

Mivel elvem szerint nem létezik kétféle állampolgárság, így vigyázzatok, nehogy Orbán csak egy szimbolikus gesztust tegyen felétek, amiért cserébe a lakóhelyeden hátrány ér.

Megjegyzem a nyelvezeted nem felvidéki. Akiket felvidékieket ismerek, azok másképpen beszélik a magyart. Még írásban is.
@Várúr:
Látom érvelsz. Meg ne ártson a szürke sejteknek ez a nagy agymunka.
Te is cuppanj le rólam. Lumiéres kezdett lófaszozni. Te is tudod, ne csúsztass megint. Le kéne szokni végre a melléduma "kultúrájáról". Akinek nem megy, megkapja a megérdemelt valagbarugdalást.
@Várúr:

Te meg vissza. Ez innentől már nem vita.

Ennek a szemléletnek kellene kikopnia a fejekből. Ha kettőtök valamennyi kommentjét ha visszanézem, akkor látatlanban mondom, a te stílusod sokkal bicskanyitogatóbb.

És te ennek egy kis részét sem vagy képes faarcal elviselni? Nincs benned ennyi kultúra?

És ez most nem melléduma, hanem egy beszélgetés. Legalábbis részemről.

Persze ha kínos a téma, nem tudod feldolgozni, hogy más is viszonyulhat hozzád úgy ahogy te őhozzá (bár én ennek nem vagyok híve) akkor csak annyit kell tenned, hogy nem teszel semmit. Még írnod sem kell ide.

Persze örültem volna, ha pár észérvet felsorakoztattál volna a nap folyamán.
@Bathory: Ön nem érti a DEMOKRÁCIA LÉNYEGÉT! Ezért fogja elsöpörni egy ÖNSZERVEZŐDŐ DEMOKRATIKUS ELLENERŐ! (még ők se tudják hogy Ők lesznek azok de már most azok)
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs275.snc6/180331_179211455451180_133634216675571_369127_183301_n.jpg

Az előbbi képen látható Mubarak... Illetve már csak MU maradt belőlle... MU-Barak-Obama! Barak Obama for Presidenttttttttt !!!!
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs294.snc4/41058_144075762298083_133634216675571_201020_1073437_n.jpg

Semmi mellébeszélés. A legegyszerűbb angol üzenet ami létezik.
END Torture!!!
Nálunk a tortúra a mindennapi élet része.
Soha nem kéri senki, hogy legyen vége a sajtószabadság körüli TOR-TÚRÁNAK!!! Dezsőnek NEM kell meghalnia. Csak 0rbánt kell elmozdítani.

Ez a direkt beszéd... Ezt most becsomagolhatnám mellékmondatokba, de konkrétan egy fideszen belüli puccsra gondoltam perverz politikai álmaimban.
Választhatna a fidesz magának új miniszterelnököt, aki 1 tollmozdulattal fogja bezúzni a médiatörvényt, leül a civilekkel és a média dolgozóival és összerakják a "MÉDIÁT". Az EU is megadna minden Pénzügyi támogatást az új MINISZTERELNÖKNEK.

A forgatókönyv mit Medgyessy-nél... "Szoci mintára".

Lapozzuk fel a történelemkönyveket a "Hogyan puccsoljuk meg a saját pártunk miniszterelnökét (belülről)" fejezetet.... ;)
Ne hagyjuk hogy úgy legyen!
Folyamatos JELEN. present continous.
Dénes Balázs, a TASZ elnöke!!!

Csillagos 10-es!!! Lájkolom!

www.fenntarthatonap.info/wp-content/uploads/2009/05/denes_balazs.jpg

Beraktam a legjobb arcok közé a "fészbukon" az internetizén.... ;)
www.youtube.com/watch?v=pCIOOlTURP8&feature=player_embedded#

A jobbik is tüntetett a szabadságjogokért.

Lájkoljam? Előbb meghallgatom.
Március 15.-én megyünk kiszabadítani Táncsics BudaHázy Gyurit Krisztina?

A jobbik is beintett. Hát már mindenki beint Bástya elvtársnak?

Amnesztiát Budaházynak?
Ezt jól rászervezték... (nem hülyék), de ők be se kerültek a híradóba... ;)
A netre viszont igen. NET a KIEGYENSÚLYOZOTT média. (mindent megmutat)...
@Várúr: Melyik rész fájt? A törpe vagy a majom?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Herr von Auerbronn. Érveltem. Lumiéres durvult, én ironizáltam. Ha neked ez bicskanyitogató, ne tarts kést a közeledben. Azaz ne kommentelj, ha anyázó megjegyzésre az illetőnek hasonló stílusban válaszolok. Kis fasz pukkancs - te nem - így hát én is leugattam. Ez itt egy ballib-anarchista blog, tudom, mivel jár a megjelenés, ennek ellenére mindig remélem, hogy szimpla fikázáson kívül mást is olvasok. Úgy látszik, mégsem.
@Várúr:

Ezt magyarázom végig, hogy ne ugorj a provokációira. Én sem ugrok senki provokációjára. Megpróbálok olyan érveket találni igazam alátámasztására, mellyel igazamat mások (akár te) előtt is meg tudom védeni.

És ha anyázik, akkor nem veszek róla tudomást. Hidd el, ha észreveszik, hogy nem ugrasz, akkor ugratni sem fognak, anyázni meg végképp nem.

Ha ezek ellenére, hogy te felvettél egy szalonképes stílust, mégis sokan emlegetnék hölgyrokonaidat, nos erre az esetre mondom neked, én a moderátorokban még nem csalódtam.

Innentől a döntés rajtad áll.
@Várúr:

Ezen a "ballib-anarchistán" jót röhögtem :-)) Tőlem legtávolabb Bakunyin és Proudhon magántulajdont és államot tagadó nézetei állnak :-D
@Fabius:
Tőlem is. Örülök, hogy ebben egyetértünk.
@Kismac: Nagyon-nagyon egyetértek veled!!!
@Kismac: Mégegyszer végigolvasva, megismétlem: igazad van. Mindenben, amit leírtál.
süti beállítások módosítása