Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.20. 08:00 Fabius

A jövő elkezdődött

Címkék: fidesz cenzúra médiatörvény tölgyessy péter jolsvai andrás várnai lászló

Emlékszünk még erre a szlogenre 2002-ből? Akkor maga Orbán Viktor sem hitte, hogy nyolc évet kell várnia a beteljesülésére. De most itt van - aktualizálva mondhatjuk: itt az idő! - és kormányunk példát mutat az eljövendő szép új világból annak tényleges eljövetele előtt.

Kedvenc narobotjaink ma szavaznak az új médiatörvényről. Vagyis a poszt születésének pillanatában még nincs ilyen, a Nemzet Tolla által aláírva, hatályba lépve pláne nincs. A jövő mégis itt mocorog köztünk a mában, úgy feszíti szét a türelmetlenség, ahogy felcsúti köményes kolbásztól kormánypárti ánuszt a bélgáz.

Tölgyessy Péter közéleti elemző műsora megszűnik a Kossuth rádióban. -így a hír. A mindenkitől kínosan egyenlő távolságot tartó Tölgyessy is a pernahajder kategória rabja lett, mivel nem állt be a sorba bánatos bulldog képpel bólogatni a kormánypárti propagandának. Nem hajlandó műsort vezetni a kormánypárti Lánczi András felügyelete alatt, talán mert nehezen viseli a szájkosarat.
Ezzel a lépéssel a Nemzeti Ügyek Kormánya ismét kipipált egy tételt az "ezt még a szocik sem merték" listáról. Ugyan hasonló próbálkozás volt a Gyurcsány kabinet részéről, de akkor még a rádió elnöke kényelmesen, retorzió nélkül ignorálhatta a kérést. Újmagyarországon a közrádió elnökének erre se lehetősége, se szándéka nincs. Pedig a Pofátok lapos! törvény még nem is hatályos.

Szokjunk hozzá, hogy ez a szellem fog uralkodni a következő 3 évben. Ha a legmérsékeltebb kritikus hangot is felügyelet alá akarják helyezni, akkor tényleg bármi furcsaság megeshet. Még az is, hogy megjelennek a Nemzeti Média Hülyeség Huhogói - újmagyarul a betűgárdok - a Magyar Hírlapnál, és Huth Gergely fölött állva ellenőrzik a gépre vitt tartalmat. Höhh, nehogy még egyszer előforduljon, hogy a Szentséges Cenzúrát Igazságossá Tévő Törvényt kritikával illesse egy jobboldali újságíró. A heti többször publikáló független elemzők, - mint Török Gábor - elektronikus levélben lesznek szívesek a Hivatalhoz folyamodni minden megjelenést előtt, és kiegészíteni a tartalmat a kormány napi aktuális álláspontjával. Értelemszerűen megcsillagozva, hogy kormányunk az álláspontjának napi szintű változtatásának jogát fenntartja.

Láthatjuk, hogy lényegesen átalakul a közrádió. Legelőször megváltozik a logón hordozott vizuális üzenet:Ehhez igazodik a műsorstruktúra is.

Reggel bemelegítésnek "180 perc", amiben a kormány napi álláspontját a nyugdíjtőzsdéről, az infláció emelésének hasznosságáról összefoglalja Szijjártó Péter. Közben félóránként a Nemzeti Hírgyár termését felolvassa, miközben törvénytervezeteket fénymásol: Rogán Antal.

Délelőtt "Tebenned bíztunk eleitől fogva" egyházi óra, misét celebrál Semjén Zsolt, üdvözítő zsoltárokat énekel Harrach Péter.

Déli harangszó a székesfehérvári győző Cser Palkovics András tiszteletére.

Ki nyer ma? - játék és spekula tíz percben. Állandó játékosok Csányi Sándor és Fellegi Tamás.

Délután " A hely", Szijjártó Péter riportműsora a Fidesz székházából.

Késő délután "Anyanyelve magyar" címmel Schmitt Pál érzelemrokonító forrasztékai hallhatóak.

Este "Az ÉN ügyem" állandó rovatban Orbán Viktor beszél a népéhez.

Késő este "A nap történetei"címmel beszámolók és adomák a szorgosan dolgozó kormánypárti képviselők felelősségteljes életéből.

Késő este "A reménység hangja" címmel csendet sugároznak.

Éjfélkor Himnusz.


Mielőtt megkapom, hogy mindez az elszabadult fantáziám szüleménye (az, még) mert ilyet a nemzetközi sajtóbizottsággal csak biztonsági őrök felügyelete alatt tárgyaló magyar kormány nem tesz, azért felhívom a figyelmet két nem jelentős, de érdekes helyi jellegű dologra:

Az első itt esett meg nálunk Zuglóban: Várnai László LMP-s önkormányzati képviselő a blogján nehezményezte, hogy írását cenzúrázták a Zuglói Lapok című kerületi kiadványból. Várnai írása itt olvasható.

A második eset újpesti, ahol Jolsvai András írót tették lapátra a helyi laptól azért, mert a 168 órának is ír, állítása szerint. Ezt az esetet árnyalja, hogy az üggyel foglalkozó Heti Válasz cikk kommentjeiben a kerület polgármestere, Wintermantel Zsolt igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba. Hogy ez mennyire sikerült az indoklással, miszerint szeretettel várják Jolsvai írásait továbbra is, amennyiben ingyen adja, azt mindenki döntse el maga.

Az tény, hogy a jövő elkezdődött. A helyi lapok készítői új médiatörvény nélkül is érzik már az előszelét. Attól nem félek, hogy Tölgyessy Péter nem talál magának olyan megszólalási lehetőséget, ahol ő diktálhatja a feltételeket. De attól igen, hogy a Fidesz lassan de biztosan felszámolja az őket támogató jobboldali értelmiségiek táborát ezekkel a dilettáns húzásokkal, kidobva ezzel a konzervatív liberalizmust a kukába.

Adhatna nekik valaki egy tanácsot Madáchtól:

"Hagyd zajongni, majd az élet
Korlátozza önmagát."

113 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr932527155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Narancsmátrix 2010.12.21. 12:18:41

Nem vicc: Szalai Annamária üldözött álmomban - konkrétan Smith ügynökként.Úgy rémlik, először egy plazában ücsörögtem egy szökőkút peremén, ölemben netbook, mobilinternet, ahogyan kell, éppen egy posztot próbáltam élesíteni, amikor hirtelen megjelent k...

Trackback: Főméltóságú Őszentségessége: a Szalai Láma 2010.12.20. 21:07:27

A Konzervatív Anarchista Párt az ország lesújtó politikai, társadalmi, gazdasági, erkölcsi és kozmetikai helyzete okán szükségállapotot hirdetett: a ránk leselkedő veszedelmek nem engedik, hogy tétovázzunk. Rendkívüli kormányülésünkön újra összeolvaszt...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.20. 17:21:31

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Immár a Kormány őrködik a nyugdíjak felett 2010.12.20. 16:56:26

Nagytőke és magánérdek. jól jegyezzük meg ezeket a szavakat! Mert mostantól ezek nem veszélyeztetik a nyugdíjunkat. Eddig minden nyugdíj befizetésünk veszélynek volt kitéve: a nagytőke és a tőkések szeszélyének, akik egyenesen a tőzsdére vitték az embe...

Trackback: Nyáron drasztikusan növekedett a közbiztonság 2010.12.20. 16:56:01

Egy nyár alatt drasztikusan megnövekedett a közbiztonság hazánkban. Számítottunk rá persze, hogy mostantól nyugodtabban és nagyobb biztonságban élhetünk, hiszen Orbán Viktor még májusban megígérte, hogy a kormány első lépései között megerősíti a rendőr...

Trackback: OrbánViktor "rettenetesen hatékony" állam kiépítésén dolgozik 2010.12.20. 16:55:28

Orbán Viktor idejét nem sajnálva ellátogat az összes minisztériumba és személyesen egyeztet az elkövetkezendő négy év feladatairól. Jó hír: a Miniszterelnök már az első beszélgetéseken jelezte, hogy "rettenetesen hatékony" állam kiépíté...

Trackback: A Nemzeti Együttműködés Kormánya hazaküldte a milliárdos pojácákat 2010.12.20. 16:55:06

Hazánk Kormánya és Kormánypártja elkötelezett az itt élő becsületes, magyar emberek támogatásának ügyében. Ekötelezettségüket mi sem bizonyítja jobban, mint a bankadó bevezetése. Akik eddig kifosztották az országot, megkapják méltó büntetésüket. A néhá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Ordnassac: @sületlenke:

Akkor most tegyétek föl magatoknak a kérdést, hogy vajon KCsL miért nem tagja még a képviselő testületnek? :-)

@sületlenke:

Nem ér retorzió ezért. Ugyanis csak azt hangoztatod, szeretett emberünk, aki legelső a legelsők között mennyire szorgalmazta a nemzeti együttműködést :-))

Egyébként az irány jó, az elmúlt ciklus tanácsadói szerződései elég neccesek. 17 milla már megvan, most már csak a többi 483-nak kéne a nyomára bukkanni valahol.

Ha Papcsák ezt végignyomja, én személyesen megyek be és köszönöm meg neki. Bár azért kétségeim vannak, éppen ő szorgalmazza a hasonló jogi tanácsadások közbeszerzésének eltörlését.
@Humperdickk:

A műsorsugárzást baszhatják. Hiába szankcionálnának valamit, ha nincs ráhatásuk. Nem véletlenül mentek ki a tévétársaságok a fennhatóságuk alól.

A lineáris cucc nem érinti az írott tartalmat. Ha a szolgáltató határon kívül van, és nincs magyarországi érdekeltsége, mint a Google-nak, akkor bizony el kell menni, és le kell térdelni az illetékes hatóságnál, ha akarnak bármit. Hogy ez mekkora sikerrel szokott járni, azt mutatja a kurucok esete. Lehet még itthonról elérést tiltani, de ezt egy új webcím megoldja.

Azt egyébként nem hiszem, hogy lesz erre a fogócskára elég pénz és ember. Szerintem beérik azzal, amivel eddig: baszogatják a szolgáltatót, aki átnyúl a fejed felett és törli amit kérnek, a saját jól felfogott és el nem ítélhető érdekében.

Ilyen eddig is volt, velünk is megesett itt ezen a blogon.
@Fabius: megnyugodtam, de azért kérhetnél valamit a Fecótól, ha már úgyis mész ellenőrizni a visszaszerzett 483 milkát (gondolom, még az idén):-)

Szerezhetnél a minket képviselőtől néhány száz csúszásgátlót, ha már nem telik a költségvetésből a járdák csúszásmentesítésének ellenőrzésére, netán a saját kezű letakarításra a saját, 21. sz. körzetében legalább. Tőlem a Balázst is küldheti, jó erőben van hálistennek, láttam a zuglói tévében.

Csak azért gondoltam, mert mi az a pár százezer ahhoz képest, hogy telik a filharmonikusokra 100 milliócska lazán, hogy csak egy fontos tételt említsek.

www.beneco.hu/
@Fabius: Ilyen eddig is volt, velünk is megesett itt ezen a blogon.

Mikor kb.? Hanyszor?
Az összes jobboldali publicsta megérdemli a sorsát.Most legalább elgondolkodhatnak arról, hogy pontosan kit és mit is támogattak oly lelkesen sok-sok éven át.

Egyébiránt, majd akkor lesz baj, ha a BBC-t is Orbán szerkeszti. Addig nincs semmi gond.
@is:

A zuglói képviselő testület alakuló ülése után, egyszer.

@sületlenke:

Úgy hallottam az elveszett vagyonok visszaszerzése után lesz fűtött járda :-D
@sületlenke:
be lehetne suvasztani valahol egy 10-15 percet, az igen tisztelt Köztársasági Elnök Úrnak "Önálló Gondolataim" címmel? amolyan Tücsök és Bogár jelleggel.
@Fabius: Na azt azért megnézem majd, hogy az a Google, aki bátran dacolt a Kínai kormánnyal is, majd politikai tartalmú blogposztokat fog leszedni a külföldi szervereiről csak azért mert valami Mariska fenyegetőzik a budapesti irodájukban. Szerintem inkább megveszik az országunkat karácsonyi dísznek.
@Mr. Rocketfinger: jó ajánlat, szerintem sokaknak lennének javaslatai az Agymosoda programját illetően...
De a műsorstruktúráról nem én döntök, én csak amolyan ágyrajáró vagyok a bloggazda uraknál, mint Csala Zsuzsa a zseniális kabaréjelenetben a hét törpénél (röhögjünk legalább kínunkban, mást úgysem tehetünk)

www.youtube.com/watch?v=UxPyEJoX5xo
A j�elkezd�t:
M�ma jobban �nk mint holnap!!
Elvtársak, a jövő nem megkezdődött, hanem folytatódik 1990 óta. Én nem a Fidesztől félek, hanem az MSZPtől, amely gigademagógiával rombolja az országot.

Nem mellesleg engem eddig 2 fórumról tiltottak le:
1) MNO, de csak 2 hétre
2) NOL, örökre (nyilván csak egy nicknévre vonatkoztatva), pedig nem voltam durva és trágár, mint a szoci hozzászólók szoktak lenne, csak más volt a véleményem.

Tehát számomra nyilvánvaló, hogy még mindi a szocik a diktátorok, még ellenzékben is.
Tölgyessy kínosan ügyel arra, hogy egyenlő távolságot tartson mindenkitől?? Ez most valami vicc?
Mert annak nagyon gyenge!
Ilyenek miatt Szalai Annamária rendelettel fogja beszüntetni ezt a blogot!
@KG2000:
Hát, öreg, úgy látszik, itt már nem marad más, mint a lámpavas!
Tetszene, mi?
Uj Péter se komálja már a Fideszt, de a megoldásról meglehetősen sajátos álláspontja van. Mandineresektől meg más jobbos értelmiségiektől várja a politikai (!) megváltást az istenbarma:

index.hu/velemeny/jegyzet/2010/12/20/a_blogolok_velemenye/
Mi van vörös patkányok, visszanyal a fagyi?

Akkor nem rinyáltatok, amikor a közmédia diszkriminálta a Jobbikot.
Engem azért érdekelne az is, amire a médiatörvény részletesen nem tér ki:

Honnantól számít egy blog szerkesztett blognak?

Mondjuk a mandinernek és a konzinak van szerkesztősége, a vastagbőrön és nálunk pl csak több ember írja a véleményét ugyanoda, míg Fedornál és Bástya elvtársnál a kivitelezés módjára lehet a szerkesztett címkét ráhúzni.

Tipp?
@KG2000: Hülye. Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
@imperial:
kíváncsi leszek, mennyire fogsz vinnyogni amikor a közmédia mostantól diszkriminálja a Jobbikot.
és ettől vagyok vörös patkány? te azt biztos tudod... gratulálok.
@imperial:

És, ha azért is rinyáltunk, akkor mi van?

varanus.blog.hu/2010/09/25/jobbik_szilencium

Most vörösök nem vagyunk, patkányok, vagy szimplán te vagy fasz?
Sehol nem találom a posztjaidat a 7 évnyi "Napkelte esetéről a köztévében". Pedig a gugli a jó barátom.

És kerestem posztjaidat az objektív újságírás okán a reggelenkénti Gyurcsány interjúkról...de ezt sem találom sehol...

Kérlek mutasd meg, hol merre lelem a fenti témáidat, nehogy valaki azt higgye, hogy valami egyoldalú, csak a Fidesz ellen karcoló munkanélküli ex-tollnok vagy...ugye leszen forrás...nyugtass meg...
@Fabius: Megint egy régi vélemény: amit szabad Jupiternek az nem szabad a kisökörnek. Majd a tartalomtól és a döntnök szexuális kielégítettségétől függően megkapjátok az "igazságos" besorolást.
@Behajtó70:

varanus.blog.hu/search?searchterm=mszp&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

Nyugtass meg, hogy a kiválogatott posztok sora kielégíti igényeidet. Különben kénytelen leszek azt hinni, hogy bloggereket fikázó kormányzati tollnok vagy....nyugtass meg. Kérlek.
@Fabius: Igazából teljesen mindegy, hogy szerkesztett blog vagy nem. Nem kell naivnak lenni, Te is tudod, ha valami nem fog OV-nek tetszeni, meg Szalai médiaúrnőnek, akkor bizony osztani fogják a bírságokat, függetlenül attól, hogy mondjuk ez egy szerkesztett blog, avagy nem. Majd rámondják hogy az, és ez esetben tudtok valahova fordulni? Nem hinném, hisz a független bíróságor is most számolják fel.
@Fabius: Hát a tiétek biztos, hogy nem szerkesztett blog, mert például a foglyát j-vel írtátok.

Ügyes. :-))
1: Az Alkotmánybíróság és az Állami Számvevőszék jogkörének alapos megnyirbálása.

2: A zemberek magánnyugdíjának elvétele, illetve annak a "ténynek" a kijelentése, hogy az a pénz soha nem is létezett (ez mondjuk igaz, hiszen most lopják el). Következésképp a zemberek félrerakott hitelei lesznek a következőek a sorban, mert a pénzből sosem elég, ezt pedig a jelenlegi begyepesedett, hazug, tolvaj kormány, tökéletesen tudja.

3: A zemberek feletti kontroll maximális kiterjesztése (médiatörvény), hogy akinek esetleg ellenvetése lenne a szép új jövővel kapcsolatban, az mindenképp elhallgasson, illetve akár milliós kártérítésekre is megbüntethessék, hogyha nem fogja be a pofáját.

Nos. Ha ezek után valaki nekem azt mondja, hogy ez nem diktatúra, ami most épül itt kis hazánkban, az vagy direkt csinálja, vagy annyira balfasz, hogy még a lódarazsat sem tudja megkülönböztetni az ámbrás cettől.
Ezt a kijelentést nyugodtan magára veheti, aki magára ismer. Sajnos ez van, és nem, nem fogok elnézést kérni érte.
@Kettes:

Ugye??? :-D

De van megoldás, átírom rabjára, és ezzel bizonytalanságba taszítom őket :-))
Nem tudom miért, de nekem a média törvényről a Harry Potter jutott eszembe, ahol is kinevezték professzor Umbridge-t fő inkvizitornak, vagy vmi hasonlónak, és rendelet alkotási jogot is adtak neki.
@imperial: Én pl. jobbikos vagyok és mégse vörös patkányozok senkit.És elárulom neked ,hogy jobbikosként van tele a fasz.... m Orbánnal és a többi szarjankóval ( még ha jobbikos is), és nem is azért szavaztam a jobbikra ,hogy nyaljon az idióta Fidesznek,de mit lehetett várni ebbe a szarkupacban.
Engem ez a "Csak a Fidesz!" már a választásokon is idegesített. Pedig nincs bajom egyik táborral sem. De ilyen feliratok Rákosi idejében voltak.
"Aki nincs velünk, az ellenünk van!" Hát, én csak élni szeretnék.
Olvasva a rádió műsorát pár hónaőja még nevettem volna hogy jó poén, ma már szomorúan olvasom hogy ez nem poén nagyon rossz irányba megy ez az ország :S
@KG2000:

Szanalmas vagy. Fogsz te meg sirni 4 ev mulva, a magyar nep az nem birka! (Nagyon remelem)
@Sferrari:

Es ez meg csak a lejto eleje. Kepzeld ha ez a kormany marad 16-20 evig. Tomeges kivandorlasa az ertelmisegnek befog kovetkezni. Fideszes ertelmisegi az nem igazi ertelmisegi.
@imperial:

Megnyugtatlak, a közmédia most fogja csak igazán bojkottálni a jobbikot.

A Barikádtól meg akár már most elbúcsúzhatsz.
@gyilkos fűegér:

Jut eszembe...Gergényi Gábor, a Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja mondta ma:

- A hatóság működésének egyik legfontosabb mérföldköve lesz, hogy mit tud kezdeni a kuruc infóval.

Hasonlóról Annusmaris is beszélt már, így nem lesz meglepő, ha arrafelé kezdődik a hadjárat.
@Fabius:

Aztán majd hirtelen felfedezik magukban a rettegő demokratát, mint Elek István, meg TG.
Valaki hallgattassa már el ezt a gyíkot!!!!

XD

"- A hatóság működésének egyik legfontosabb mérföldköve lesz, hogy mit tud kezdeni a kuruc infóval."

Azzal példálóztak, hogy ott is csak 11% a bűnügyek aránya. Szerinted el fogják?
Egyébként szerintem sem kéne elhallgattani, már az előző ciklusban is rosszallással fogadtam amikor azzal adtak lovat alájuk hogy be akarták tiltani.

Az ellent jobb szemmel tartani.
"független elemzők, - mint Török Gábor"

Viccnek jó, másnak nem igazán. Török, akinél rendben van, a manyup, a költségvetési tanács, a média törvény, etc., csak a fránya kommunikációval van baja, ja, és még karácsonyi ajándékot is küldött a kis vezérnek. Brutális világ az, ahol egy ilyen, megzsarolt, megfélemlített, hókuszpókusz emberkét neveznek független elemzőnek.
az új médiatörvény értelmében lesz az MTI, és ami nem onnan közöl anyagot, annak viszont ilyennek kell lennie:
9gag.com/gag/57647/

(a kommentek is ütősek)
Szocik is inkább ilyesmikkel foglalkoztak volna, ahelyett, hogy adósságot halmoztak fel.
Ki nyerte a választásokat? Ki vezényel?
Ki kussol?
Külön - külön egyik szervezet, tanács , hatóság megbénítása , bekebelezése , ellehetetlenítése , megszüntetése is aggályokat vet fel ,.....de együtt kerek-perec az egészet BIRTOKOLNI már nem a diktatórikus állam felé irányul,....hanem maga a Diktatúra !
Kikérem magamnak a "vörös patkány" jelzőt! Én egy "göndör patkány" vagyok, mint azt néhány jobbikos évfolyamtársam olyan frappánsan meghatározta. A nagy Brehmben még nem vagyok benne, de lassan menni fog az is.
Külföldi fórumokon lehet majd szabadon szidni bármit? Vagy azokat is ellenőrzik majd és jön a fekete autó? Értem én, hogy a Mesternek az 1984 a kedvenc könyve, de ne vegyen már át mindent belőle.
Mocskos disznók!

Múlt héten cikket írtam a Zuglói Lapokba. Megdöbbenésemre a cikk nem volt benne a lapban. Kérdésemre a főszerkesztő elmondta, a polgármesteri iroda elkérte elolvasásra a cikket, és személyes megtámadtatás címén perrel fenyegették meg, ha megjelenik. A kiadó főszerkesztőt a szerződés felmondásával fenyegetik, nem merte megjelentetni. A cikkben az alpolgármester választás az újságban eddig le nem írt körülményei, (lásd az első blogbejegyzést) és más, az új testület, a polgármester által hozott döntések véleményezése volt, senkinek a személyiségi jogait nem sértve természetesen.

Megkérdeztem a polgármesteri hivatal friss, kommunikációval foglalkozó munkatársát, Siket Tibort, de süket fülekre találtam. Megkérdeztem Kovács Balázs alpolgármestert, ő azt mondta, pont ellenkezőleg, pont a cikk mindenképpeni megjelenésére kérték a főszerkesztőt. No comment.

Elmondhatom, a Zuglói Lapoknak a Civil zugló Egyesület nevében az elmúlt három évben számos a testületet és az előző polgármestert, azaz döntéseiket kritizáló elég nyersen fogalmazó cikket írtam. Mindegyik érdemi változtatás nélkül jelent meg. Pedig nem voltam senki, (csak egy civil egyesület vezetője), nemhogy önkormányzati képviselő. A főszerkesztő szerkesztési elveit eddigi döntései alapján nem tartottam eddig semmilyen politikai irányban elfogultnak. Jelent meg épp elég a fideszes képviselők által írt, az előző többséget, polgármestert komolyan ekéző írás.

Pár napja hallottam, hogy a helyi tv szerződését is felmondták. Amit most itt helyben tesznek a fideszes aparatcsikok az a bolsevik hatalom gyakorlás legrosszabb módja. Bár végül is csak az országos mintát követik.Médiahatóság, bírságok lebegtetése... Nem elegáns, hogy udvarias legyek. És hosszú távon mindenképp kontraproduktív. Kíváncsi vagyok Papcsák mit fog mondani az esetről.
Az Amerikai Népszava (www.nepszava.com) magyar nyelven megjelenő amerikai újság, szabad és független médium. Amerikában alapították 1891-ben, Amerikában bejegyezett amerikai cég a tulajdonosa, amerikai a székhelye, bankszámlája, amerikai szerveren fut, az Egyesült Államokban fizet adót, az amerikai törvények alá tartozik. A döntéseket New Yorkban hozzák, a munkatársak Amerikában élnek, és vannak tudósítói a világ számos részén, így Magyarországon is. Az Amerikai Népszava kívül áll a magyarországi struktúrákon. 120 éves története alatt, soha egyetlen diktatúra sem tudta az akaratát rákényszeríteni, ehhez nincs is törvényes eszköze. Helyzeténél fogva magyarországi pártok és kormányzati szervek számára legális módon nem elérhető, nem befolyásolható, nem zsarolható és nem korlátozható. A portál a nepszava.hu-tól is függetlenül működik.
@papas: Karácsonyi ajándék Töröktől a delejes embernek- az mi volt?
az új médiatörvény értelmében

"Nemzeti Együtt Mûködés 1 -es Csatornája
TV-MÛSOR

07.50 – Jó reggelt Fülkeforradalmárok! (zenés ébresztõ)

08.00 – Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! (válogatás Orbán Viktor
néphez intézett
üzeneteibõl)

08:45 – Reggeli Torna Schmitt Pállal (12. rész, hátbatámadástól a
mellbeszúrásig – vívógyakorlatok)

09:30 – Tojásdobáló, rendõrköpködõ (gyermekmûsor a Jobbik székházból
Annával a Kossuth téri tüntetõvel)

10:15 – Mesterségek mûsora (5. rész, a kötélgyártó)

11:00 – Keresztény konyhamûvészet (gasztronómiai mûsor, állandó
vendégünk: Lévai Anikó)

11:30 – Világgazdasági Hírek (Matolcsy György mûsora)

12:00 – Hírek (a Fideszisztán Távirati Iroda összeállításából)

12:30 – Tokajból jelentjük (mezõgazdasági mûsor)

12:50 – Játékos vetélkedõ mûsor (melyik állami cég lesz a következõ? –
tippelje meg!)

13:00 – P.Ö.CS (Polgári Öntevékeny Csoportok információs mûsora)

14:00 – Sorry, I don’t hear you! (angol nyelvlecke Brüsszelbõl, Áder Jánossal)

15:00 – Olajra lépek! (rendõrségi magazin Pintér Sándorral)

15:30 – Sport Magazin (közvetítjük a Felcsút SE – Ferencváros bajnoki rangadót)

17:30 – Gazdasági Géniusz (gazdasági mûsor, mai téma: a shortolás
tudománya, Kósa Lajossal)

18:00 – El-BUX (a piacról jelentjük Szijjártó Péter kommentárjával)

18:30 – Holnap érted megyünk! (a Magyar Gárda mûsora)

20:00 – Hírek (a Fideszisztán Távirati Iroda összeállításából)

20:10 – Gyurcsány Ferenc arcai (film, 120 perc a korábbi Hír TV
összeállításában)

22:10 – A világ legrövidebb könyvei (kulturális ajánlómûsor,
bemutatjuk: Semjén Zsolt keresztény érzületû megnyilvánulásai az
MSZP-vel kapcsolatban)

22:30 – Igazi honfiú és honleány Viktorral álmodik! (éjjeli magazin)

24:00 – Magyar Himnusz, Székely Himnusz

00:05 – A Nemzeti Együttmûködési Nyilatkozat Rákay Philip tolmácsolásában"
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Mivel te hoztad fel, kénytelen vagyok arra a következtetésre jutni, hogy neked biztosan. Hány bögréd van?
@ostván: Na igen, mit is vrjunk el egy szocitól egy szoci blogban? Nulla érvelést. Hány bögréd van már?
@sületlenke: @Michael Knight:

Ezeket olvasva meggyőződtem, hogy a felelőtlenül eltékozolt műsorszerkesztők országa lettünk! :-D
@Lacdelo: Szerintem te fogsz sírni 1) mert a hajad szála sem görböl, nem lesz belőled mártír, max. egy toporzékoló kisgyerek 2) mert a Pártod 2014-ben sem nyer. Hány bögréd van már egyébként?
Esti mese
Midőn Orbánia uralkodója, V. Orsós király a Narancsvidéken sétált a pórnép között, megszólította egy parasztlegény.
- Mondd Uram Királyom, miért veszed el a megtakarított vagyonkám 3/4 részét?
- Hogy az ország rossz helyzetét enyhítsem!
- És mi lesz velem, ha megöregszem és nem lesz miből élnem?
- Akkorra már biztos más lesz a király, majd csak megoldja valahogy.
- És miért nem veszed el a segélyeket a szerecsenektől, akik lopnak, csalnak, ingyenélők és csak terhet jelentenek a népnek?
- Mit nem gondolsz, te paraszt? A saját fajtámat csak nem hozhatom ilyen hátrányos helyzetbe!
- Áruld el felség, tényleg ekkora a szegénység?
- Nem kell aggódnod, hiszen ami fontos, arra van pénz!
- És mi lenne az, Uram?
- Leghűségesebb talpnyalómnak adok 10milliárd forintot, hogy a Cívisvárosban arénát építtessen, amiből ő is busás hasznot húzhat! Így a nép is kap cirkuszt, hisz tudjuk, hogy a népnek cirkusz kell!
- És az Isten, haza, család? Az mit jelent, Jóuram?
- Isten, az én vagyok! Haza, hogy addig kotródj haza, ameddig még van hová! Család, hogy úgy szeresd szerecsen testvéreidet, mint a saját gyermekeidet! Végülis őket is te tartod el!!
- Nagy a te bölcsességed Uram! nagyobb, mint Jézus Krisztus urunké volt! Remélem rád is úgy fognak emlékezni, mint rá!
- Arra gondolsz, hogy ezer év múlva is imába foglalják a nevemet?
- Nem Uram! Arra gondolok, hogy majd ha rád emlékeznek, azt mondják, ő volt a második király, akit a saját népe feszített meg!!!!
Íródott az Úr 2010. évében
DRÁGA ELVTÁRSAK, ITT VAN A MÚLT, JELEN ÉS JÖVŐ AZ ALÁBBI SAJTÓKÖZLEMÉYNBEN. EZ BIZTOSAN ZENE FÜLEITEKNEK, ILLETVE, TI IS INNEN KAPJÁTOK A FIZETÉSETEKET:

"A Fidesz a munkások ellensége

Budapest, 2010. december 20., hétfő (OS) - A Fidesz hazugsággal, csalással átvert tömegekkel jutott hatalomra, akiket most azzal jutalmaz, hogy kirúgja, meglopja, megcsalja, megzsarolja őket, sőt, még a munkájukat is elveszi, vagy legalábbis megfenyegeti vele. Ha létezik munkásellenes kormányprogram, akkor a Fidesz-KDNP kormányé az.

Az Orbán-kormány amikor csak teheti ráront a munkavállalókra. Ennek bizonytékai:

- A sztrájkjog korlátozásával kiveszik a dolgozó magyar emberek kezéből a kormány zsarnok politikájával szembeni tiltakozás egyik eszközét, ahogy tették ezt a népszavazás korlátozásával is.
- Az egykulcsos személyi jövedelemadóval (SZJA) miniszterek, államtitkárok, képviselők és gazdagon megfizetett kegyenceik zsebét megtömik, amit a dolgozó magyar emberek zsebéből vesznek el.
- 3 millió aktív munkavállalót kifosztottak, magántulajdonukat elsikkasztották, hogy a gazdagok zsebét tömjék vele.
- A minimálbér emelésével az alacsony keresetűeket rövidítették meg, hiszen ez reálérték csökkenést eredményezett.
- A költségvetés kialakításánál a közmunkaprogramokra jutó összeget megfelezték, megfosztva ezzel százezer embert a munka lehetőségétől.
- Köztisztviselőket és a közalkalmazottakat is indoklás nélkül ki lehet rúgni, a cafeteriát maximalizálták, amivel korábbi fizetésemelést vettek el a dolgozó magyaroktól, és 25 ezer fős létszámleépítésre készülnek a közszférában.

A tipikus magatartásuk, hogy saját maguknak és a gazdagoknak adják azt, amit az alacsony keresetűektől vesznek el.

Maguknak mindent, a dolgozóknak semmit. Mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot. Ez a Fidesz demokráciája.

Török Zsolt,
szóvivő

Kiadó: MSZP"
Marx valóban megnyalhatja mind a húsz ujját (lábujjait is) örömében, sőt, szerintem Engelsnek, Leninnek, Sztálinnak is, az összesen már 80 ujj. Csókoltatom Rákosit és Gerőt, meg Kádárt is, Török elvtársban méltó komcsit utódra találhattak.
@KG2000: Ha ott is olyan f@szságokat beszélsz, mint itt, akkor ne csodálkozz, hogy kitiltottak. Innen is ki kéne.
@KG2000:

Kedves Bögrefóbiás Igazhitű!

Te itt komcsizol? Kitiltanak a pártból baszod! Mióta a főnököd benyalt manduláig Pozsgay és Gubcsi elvtársaknak, azóta a komcsizás szigorúan tilos. Neked nem jár a pártújság, hogy ilyen Török Zsoltis szarokat olvasol?

Eszed is annyi van magadtól, hogy kimásold a konziról, és ide biggyeszd.
@Michael Knight: zseni vagy :)

@KG2000: No offense, de: a választások óta még semmi mást nem láttam tőled, mint kritikátlan, önfeledt tapsolást mindenhez, amit a fiúk összehoztak eddig. Nagyon kiváncsi vagyok már, mikor jön el az (és mi fogja kiváltani), hogy ez megváltozik. Már ha egyáltalán lesz ilyen (amiben egyáltalán nem vagyok biztos). Komcsizol, miközben a legtisztább pártállami rendszer épül ki a szemed előtt, de te meg sem látod, sőt, másokat illetsz ilyen jelzőkkel, csak azért, mert nincs narancsszín szemüvegük? Ne haragudj, de ez nagyon vicces... :)
Harrach Pétert látta már valaki mosolyogni?
Ugyan Tölgyessi műsorát nem hallottam, de a véleményem a következő:

Kitartás, sorstársak. Már csak bő 3 évet kell várni, s ha akkor még lesznek szabad választások, akkor a nép úgyis elhajtja ezt a szarházi bandát! Ha meg nem lesznek választások, akkor az ország motorját jelentő képzett munkaerő jelentős része úgyis elhúz innen.

Addig is: Internetet mindenkinek - azért, hogy mindenki tájékozódhasson, s ne csak a kormány véleményét hallja.
Hova jutottunk, Uram...

Ezek már a saját droidjaikat is cenzúrázzák, vagy mi van? Máskor címlap idején térdig jártunk a gőzölgő narancslekvárban, idemerészkedni sem mert az ember, most meg alig egy-kettő, azok is kiadott tematika nélkül, csak másolni tudnak, se egy jó mitlopottelagyurcsány, vagy nyomjukfellendvaiildikónak, semmmi... Nagyobb a baj, mint gondoltam.

Vagy csak karácsonyi bónuszosztás van a központban?
Kedves Posztíró!

Adnál egy definíciót a "konzervatív liberalizmus"-ra? Azért kérdezem, mert nem tudom hova tenni ezt a félmondatodat: "...kidobva ezzel a konzervatív liberalizmust a kukába".

Most mit dobnak ki?

Válaszodat előre is köszönöm...
fabius, ne haragudj, de az orsósozó idiótákat jobb helyen kibasszák, mint macskát szarni.
@nagymagyarmagyar: @Nephin: Sajnos nem én írtam, csak kaptam, a feladó/szerző ismeretlen. De zseni :)
@mavo:

Amellett, hogy igazad van, a moderálást mégsem egy szólásszabadságról szóló poszt alatt fogom elkezdeni. Sajna az elvért való rajongás erősebb az idióták által kiváltott ingernél. Még.
@Michael Knight: :) Ááááááálllllat! Annamariska már látott? Mert imádna TÉGED! Ezeket meg orvosnak kéne már látni! Írást is kérünk!
Ezzel a viselkedéssel mondjuk azt nagyon gyorsan el fogják érni, hogy észre sem veszik és máris kialakult egy mszp független ellenzék. Mint anno a jobbik. Ugyanúgy a semmiből fog előtünni egy ellenzéki párt és hetek, max. hónapok alatt fognak 10-20-30-40%-os támogatottságot szerezni. Ebben biztos vagyok.
A fidesz bebizonyította, hogy ők nem európai párt, hanem egy vaskalapos, ócska és maradi kommunista tömörülés. orbán személyében, rákosi és kádár eszméje, büszke követőre talált. Ha ugyanígy folytatják, és nem vesznek egy azonnali 180 fokos fordulatot, plusz hoznak még pár ilyen agyament szabályozást, államosítást, közpénz ellopást. Akkor higgyétek el, 3 és fél év múlva (akár választással, akár erőszakkal), de már csak hírből fogunk emlékezni rájuk. Úgy legyen.
@kolbászoszsömle: Köszönöm szépen. A szókapcsolat maga oximoronnak tűnik, de a wiki alapján ez lényegében a liberalizmus "lassított" változata.

Csak hogy kicsit ontopic is legyek: magam részéről sajnálom, hogy Tölgyessynek sem lesz saját műsora, szerintem is túlzás az ilyen mértékű médiakontroll. Magam részéről betudom a témát a "kormány elcseszett intézkedései" listámba.
@Fabius: OK, köszi, már túl vagyok rajta.
a csúnya ez lesz:

"A tartalomközvetítőkre vonatkozó szabályozást ugyan a szakkifejezések alapján a kábelszolgáltatókra írták – azért, hogy egy-egy külföldön bejegyzett tévécsatornát is elérhetetlenné lehessen tenni –, de az egységes szabályozás miatt a paragrafus ugyanúgy vonatkozhat az internetszolgáltatókra is. Vagyis – mondjuk – a UPC-t vagy a T-Home-ot arra lehet kötelezni, hogy előfizetőit akadályozza meg a kifogásolt oldal elérésében."

forrás: index.hu
@Michael Knight: Félek ,hogy ez lesz a valóság.
@terszim: pl. aki a kicsi állam, az öngondoskodás, a szabadpiac híve, de ugyanakkor büszke magyarságára
ez minden csak nem baloldaliság és szociális érzékenység
@Naki vagyok kerdojel: megoldják ezt is akárcsak Kína
@Nephin: inkább csak olyan fogd rá a nyuszira attitűd
@Bergeroth: Orbán 2002-es bukásából egyetlen tanulságot vont le: nem koncentrálta eléggé a hatalmat. Ezt javítja most ilyetén. Jelenleg az alacsonyabban képzett, demagógiával könnyebben irányítható rétegre koncentrál, azzal a fránya értelmiséggel meg majd csak lesz valami. Pl. a médiatörvény segítségével az adósok börtönébe küldi őket, és máris nem járulhatnak az urnához hatalmat dönteni.
én azt gondolom, nem vagyunk mi oylan sokan
mekkora is az internetpenetráció ebben az országban? sokaknak csak analóg földi adásuk van, nemhogy net

@Melee:
@Fabius:

Nekem mindegy, hogy a Varán mozambiki, ugandai, vaunautui, vagy esetleg togoi szerverről jön. A lényeg, hogy milyen tartalommal jön.
@Fabius: Honnan szerkesztett egy blog?

HONNAN szerkesztik.

Remélem érted, írásban nehéz hangsúlyt visszaadni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A tartalom nem fog változni, a napi véleményünket fogja tartalmazni, ahogy eddig.

Az elérési cím pedig...én maradok amíg hagyják a számat szabadon jártatni. De az ellenkezőjére is ki van gyúrva a lehetőség.
@Mike36:

A kifogásolt oldalt technikailag valóban le lehet tiltani egy szolgáltatónál. De ugyanezzel a technikával ki is kerülhető bármilyen tiltás. Egy internet eléréssel gyakorlatilag azt olvasol el, amit te akarsz. Ezen nem a Fidesz fog változtatni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Igazából az érdekelt, vajon a "szerkesztett blog" kifejezés mit takar? Mert a törvény szövegében szerepel, cserébe definíciója nincs. Így igazi gumiszabály, amit bárkire érvényesíthetnek.

Ennek ellenére azt tartom valószínűnek, hogy a blogok szerzői helyett a szolgáltatókat fogják baszogatni. Őket egyszerűbb, mint közülünk bárkit.
Egyébként megoldás lehet, mivel a törvény bárki számára megnyitja a feljelentés lehetőségét, hogy egy spontán önszerveződés keretében naponta 345234 fő feljelenti a Hír TV-t, vagy a Zseb Tv-t, vagy a Eurosportot, esetleg a Fishing and Huntingot, így a hatóságnak nem lenne kapacitása a kis blogokat baszogatni.

1848 után volt az ún. passzív ellenállás. Onnan vettük az ötletet a barátaimmal ma délután.
@Fabius:
Én értem a kérdésedet, de a kérdésedre csak ezzel az öniróniával lehet megadni (szerintem és sajnos) jelenleg az igazsághoz legközelebb álló választ.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A feljelentgetés menni fog önszerveződés nélkül is :-) Az önkéntes erkölcsőr kommandó máris megtámadott mindent, ahol véletlenül kivillant egy csöcs. Lásd Ezek megőrültek.

De abban is biztos vagyok, hogy az árulkodás az írott tartalmak felé is menni fog. Az igazhitűek ekézik majd a Népszabóságot, Népszavát, emezek meg cserébe jelentgetik fel a Heti választ, Magyar Nemzetet, Hírlapot, stb.
@Fabius: "Ilyen eddig is volt, velünk is megesett itt ezen a blogon." Tényleg? Na, avass be. Új vagyok, lószart sem tudok.

A lényeg egyébként, hogy egyetértek.
@Michael Knight:

Taps, taps.

22:30 – Igazi honfiú és honleány Viktorral álmodik! (éjjeli magazin)

:) Ezen sírva röhögök azóta is ha eszembe jut.

@Fabius: "De abban is biztos vagyok, hogy az árulkodás az írott tartalmak felé is menni fog. Az igazhitűek ekézik majd a Népszabóságot, Népszavát, emezek meg cserébe jelentgetik fel a Heti választ, Magyar Nemzetet, Hírlapot, stb."

Egyetértek. Viszont az már közel sem mindegy, hogy a feljelentés kivizsgálása után milyen büntetési tételeket szabnak ki. A nyaloncmédia nem kap majd büntetést, mert a vizsgálat nem állapított meg szabálysértést, a többit viszont bírságolják majd serényen.
@Michael Knight:
Félek tőle, hogy ezen most még nevetünk, de hamarosan valósággá válik.
@Fabius: ja, tisztában vagyok vele én is
de nem baj, ha a sok internetanalfabéta politikus nem tudja
szellem járja be kormányunkat, Ceausescu szelleme.
de nevezhetném a butaság szellemének is.
@Humperdickk:

A zuglói alpolgármester választás első köre nem ment csont nélkül. Írtam róla, kommentelték, és az alpolgármester úr ebből kifogásolt két kommentet. Fenyegetőzött perrel, ha nem törlöm. Mondtam neki, hogy a fenyegetőzés helyett védje meg magát, nem tette.

Másnap délutánra aztán a két komment eltűnt a rendszerből.

A kommentben említett ügyet egyébként lehozta a mandiner is, ők helyreigazítást is írtak róla. Érdekes, hogy az eredeti kirobbantó hvg meg nem.

Hozzáteszem, abszolút megértem, hogy a bloghu nem akart pert a nyakába két komment miatt, és az egyszerűbb utat választotta.
@Fabius: az illető zuglói alpolgármester a fentiek alapján egy hülye idióta baromállat.

Kíváncsi vagyok, törlik-e? :)
@Fabius:

A "Meztelen ebéd"-ben olvastam egy olyan titkosítási módszert, ahol pornófilmekben rejtették el az üzenetet, oly módon, hogy az aktusok kvázi morzeüzenetként funkcionáltak (hosszú, mély lökés: tá, rövid, gyors lökés: ti).

Aztán már csak átköltözteted a blogot a pina.hu-ra, és meg is volnánk (meg én is gyakrabban jönnék.)

Szalai meg bekaphatná, vagy (hehehe) kinyalhatná.
A jövő követendő, új műsorformátuma a testvéri, haladó Venezuelából: Aló Presidente!

www.youtube.com/watch?v=uwotG4uNDtY

A műsorban Hugo Chávez személyesen válaszol a betelefonálók kérdéseire.
@Fabius:

oké, elfogadom az indokod, ha nem is értek vele egyet.
süti beállítások módosítása