Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.25. 08:00 Fabius

Jobbik: szilencium!

Címkék: reklám jobbik ovb cigánybűnözés kampányfilm

"Nem mondhatom el senkinek,
  Elmondom hát mindenkinek.

  Elmondom én, elmondanám,
  De béna a kezem s dadog a szám.

  Elmondanám az út hová vezet, 
  cigány gulág felé nyújtsatok kezet.

  Emeljetek fel, szólni, látni, élni,
  Itt lent a porban nem tudok beszélni.

  A tévét eldobtam és nincs harangom,
  Itt lent a porban rossz a hangom.

  Egy láb mellemre lépett, eltaposta,
  Emeljetek fel a magosba.

  Egy szószéket a sok közül kibérlek,
  Engedjetek fel lépcsôjére, kérlek!
  Még nem tudom, mit mondok majd, nem én,
  De úgy sejtem, örömhírt hoztam én.

  Örömhirt, jó hirt, a titkot miképpen becézik
  Nektek, kiket szerettem,
  Állván tátott szemmel súgom: a cigánybűnözés létezik

  Amit nem mondhatok el senkinek,
  Amit majd elmondok mindenkinek!

Ez a Karinthy vers ugrott be Vona Gábor és a Jobbik legújabb vesszőfutása láttán. A Jobbik kampánya olyan igazi kismagyar valóság. Ők táncolnak a vitorlából ki nem fogott maradék póver körül, a külvilág és a közvélemény egy része meg nem akarja érteni: ez maradt 100 nap kormányzás után, engedjetek vele kampányolni, a picsábamár.

Cigánybűnözőket közrendvédelmi táborba! - mondja a párt egyik fele, amíg a másik demonstrál, és megkoszorúzza a "Cigánybűnözés áldozatainak emlékére" feliratú táblát a számukra kiemelten fontos borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon. Ez idő alatt az OVB sem tétlen, egy mozdulattal vágja ki Vonát és a reklámjuk letiltására vonatkozó kifogásait: ez itten kérem Magyarország, itt nem lesz cigánybűnözéssel kampányolva se a közrádióban, se a köztévében. Punktum.

Ne szépítsük, az alaki kifogás a telephelyhiányról pont ezt jelenti. De lássuk be, ez bizony várható volt. Hiába az esküvés a kisípolásról, nem vitt közelebb egy tipegésnyit sem a reklámfilmecske adásba kerüléséhez. Mit tehet egy párt, aki hozzánk hasonlóan számított erre? Csinál egy rögtönzött performanszot, abban úgyis erős. Bennem bizony feléledt a gyanú, hogy a bíróságon előadott Tomcat-Novák hirig nem volt véletlen. Az egymásra acsarkodó feleknek érdeke volt pont most bekerülni a hírekbe, újságba, blogokba, tévébe, rádióba, falragaszok szövegébe, és még ki tudja hova. Tomcat Bombahíre szalad egy karikát a médiában, polírozódik kicsit a tökösmacsó imázs, a Jobbik pedig vezért áldoz egy saller erejéig, Novák eljátssza a szegény nyomorultat, pályafutása alatt nem először. Kéz kezet mos, mindenki boldog, lehet tovább pereskedni boldog félmosollyal a szájzugokban.
A cigánybűnözéssel meg majdcsak lesz valami. Ha más nem, országos turné a megemlékező és koszorúzandó táblával. Kár érte. Ugyan a kifejezés használatát én magam sem támogatom, de attól még a probléma amit a Jobbik feszeget nagyon is valós. De megoldás helyett ők is a kiszámítható populista demagógia földjét lapátolják rá.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr892321617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vigyázz, a képért téged is megtalálhat a pofonnal diszkurzíven érvelő nemzeti kandúr.
@P.mester: Hozzám valamivel több bátorság kell, mint a negyvenkilós Novák Elődhöz :-)
Legalább "Tiszta Erővel" vágták pofán Elődöt?

Ahogy Sir Winston Churchill mondta egy alsóházi verekedést kommentálva: "Uraim, egy pofon sem veszett kárba!"
Én Jobbikügyileg a cigánybűnözésre már fel sem kapom a fejem, nálam ez tette be a kaput (index hír):

"Demagógiában egyébként Staudt Gábor volt a legbátrabb. A Jobbik nem venne el helyet az autósoktól, de egyúttal adna sávokat a bicikliseknek is. A kettős igény kielégítéséhez szükséges teret a villamosok föld alá vitelével biztosítanák. A kötöttpályás közlekedés kéreg alá helyezése ráadásul nem kerülne pénzbe, mert a szociális segélyért kötelező közmunkát végző embereket dolgoztatnának."

Mertugyebár, a metro-alagutakat mindenütt a világon elítéltek, hajléktalanok, meg képzetlen 40-50 év közti munkanélküliek ássák.

És akkor ez így nem kerül pénzbe.

A vezetékeket majd a Pistabá lefekteti, villanyszerelő volt úgyis.

A síneket meg majd L. Marlonbrandó, ha felszedni fel tudta, le is tudja tenni, a kutyaúristenit!

200 év és kész.

-Na, Marika néni, maga ott a bal sarokban kezdje, aztán a keze járjon, ne a szája! A járókeretet tegye ide a sarokba, mitől fél, hogy elsétál? Haha!
-De kedveském, én eddig a Röltexben...
-Nem pofázik, ás!

BETILTANI! BETILTANI! BETILTANI! BETILTANI!
@gyilkos fűegér:

A Jobbik által sokat kritizált átkosban az ilyen megoldásokat hívták a közveszélyes munkakerülés elleni harcnak. Kádár elvtárs kedvesen mosolyog mostanában Staudt Gáborra a munkásmozgalmi mennyország szélén ücsörögve.
@Fabius:

Az a baj, hogy erre sem emlékszem, ki mondta:

"Senki nem tud annyira hülye lenni, hogy ne találjon azonnal legalább száz, még nála is hülyébbet, akik vakon követik."
@gyilkos fűegér: Ne tessék összetéveszteni a kéregvasutat a metróval! Azt tényleg meg lehetne oldani csákány-lapát kombóval. (CSak kicsit sokáíig tartana.)
"De megoldás helyett ők is a kiszámítható populista demagógia földjét lapátolják rá."

egynelőre nincsenek a jobbikosok kormányon, úhogymegoldást mástól kell várni
de majd lesznek
és lesz meholdás is remélem
@gyilkos fűegér:
Tényleg ilyet mondott?
Hát ebből is látszik hogy ez a hülye valami bölcsész vagy közgazdász lehet nem valami műszaki ember.
Ha egy sima kábelárkot vagy vízelvezető árkot kell csinálni arra valóban jó a "brazil gépsor", de vazz egy alagút amiben villamos vagy a metró megy?
Ha megnéznénk pl a metró építésnél hogy hány embert válthatnánk ki képzetlen közmunkással, nem hinném hogy túl sok jönne ki.
Kötve hinném hogy a több száz milliót érő fúrópajzsot jó ötlet lenne rábízni az első utcáról szalajtott emberre.
Nem nagyon megy ez nektek, reggel 8 óta 12 nyamvadt komment...

De majd a Fidesz felépíti nektek a Szép, Új Világot, persze... :D

Vagy az már felépült az elmúlt 8 évben, ugye ?
Baromállatok. Akkor milyen megoldást tudtok a CB-re? Mert két hét és nem lett rend? Sárközy meg rasszistafasiszatállat. Szopjuk le őket? Vagy újjabb 150 milliárdot adjunk nekik az adónkból? Vagy fogadjon be minden parasztmagyar egy c-családot és etesse-itassa?
Pécsett a helyi újság D. Napló nem közli csak a fidesz rendezvényeit, bemutatkozását. Az ellenzék -a valódi kétharmad- nem kap lehetőséget!

Nem csoda ha , nem veszik és jöhet a felszámolása lapnak!
@sandiuska: ingyen pofon, csak házhoz kell jönnöd érte, spamelősz faszkalap.
Azt nem értem, hogy ha valaki megüt egy másik embert, azt miért kell úgy beállítani, mintha ez mindkét félen múlt volna? Mit kellett volna abban a helyzetben Nováknak tennie? Ne bagatellizáljuk az ilyen Tomcat-félék önbíráskodást, és ne tegyünk egyenlőséget provokátor és provokált közé. Még akkor sem, ha valaki nem szereti a sértettet.
"kismagyar valóság" jeszoké, gratula, gyász
"A cigánybűnözéssel meg majdcsak lesz valami."

Nálunk épp lomtalanítás van, és látva a sok igénytelen koszos ingyenélő senki cigányt, aki nekem ugat be mert dolgozni megyek és nem hoztam reggel semmi vasat "otthonrúl", hát ebből csak nagyobb baj lehet.
A parafrázis gyenge és méltatlan.
Akárcsak a felbátorodott "liberális demokrata" cenzúra.
Perge erről kicsit bővebben ír itt:
kuruc.info/r/7/66743/
"Legalább "Tiszta Erővel" vágták pofán Elődöt?

Ahogy Sir Winston Churchill mondta egy alsóházi verekedést kommentálva: "Uraim, egy pofon sem veszett kárba!"

Nem tom. Én eccerű ember vagyok, boxban - vagy bármi ahhoz hasonlóban - még ennél is setétebben eccerű a véleményem:
Jobb kocsmákban sem ütnek meg védtelen embert csak úgy.

Mind1 ki kit ütött meg. Mind1 a megütő és a megütött ideológiai/politikai véleményéről mi a vélemény általában, még mind1-ebb, mi az enyém személy szerint.

Tomcat egy védtelen, felkészületlen - és nála gyöngébb - embert ütött meg, előre felkészülve, filmesekkel maga mögött.
Minimum nem sportszerű...
@Antifaszok Réme: a kettő között mi az összefüggés? Van erre egy függvényed?

@gyilkos fűegér:szerintem csak egy jelképes pofont kapott attól a nagy marha embertől. HA igazán megküldi a lengőparasztot, nem ugrik fel ilyen hamar.

@dancsavita: igaz, de itt pont ez lehetett a cél, meglepni, megalázni, nyilvánosan, a bíróságon. Ez üzenet a bíróságnak is, majd ő elintézi az ügyét, minek neki törvény, rend stb.
@dancsavita:

Elutasítok mindenféle erőszakot, legyen az fizikai, verbális vagy lelki.

Éppen arra próbáltam célozni, hogy ha valaki mindent erővel próbál megoldani: magyar gárda, közrendvédelmi telepek, ássál metrót bazmeg, elvesszük az állampolgárságod bazmeg, stb, akkor ne sértődjön, és főleg ne lepődjön meg, ha adott esetben ő kapja a maflást.

Persze az egész balhé egy blöff, pont úgy mint Tomcat meg az egész Jobbik, már eddig többet foglalkoztunk vele, mint kéne.
Így van. Le az erőszakkal!
Ne vadássz,ne egyél húst!
Ne védd meg a hazádat,a házadat,a családodat!
Ha megdobnak kővel,dobj vissza kenyérrel!
Kiscsillag,hol is laksz? Holnap küldök neked egy csapat kedves barnabörű tesókát beköltözésre,mert szegények olyan elnyomottak,te meg úgyis pártolod őket és elutasítod az erőszakot.
Vagy csak a nyugdíjasoktól sajnálod a védelmet,magadtól nem?!?
@Cuppanj a végére!: oké, ha a haza veszélyben van, remélem az első sorban vagy, mert azt kihagytad a felsorolásból.
@kiraaaaa: Ez nem mozi,aranybogaram.
De ha a tűzvonalra gondolsz,volt már részem párszor hozzá.
Ebből a pár sorból is bárki láthatja,hogy hiányzik a katonaság a pasiknak,amitől férfivá válhatnának.
Így csak a gép elött harcoló hülyegyerekek maradnak,az élet minden területén...
süti beállítások módosítása