Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.17. 10:14 Fabius

A birodalom visszavág

Címkék: fidesz orbán viktor rogán antal médiatörvény szalai annamária nmhh

A büszkeség és vendetta minden látszat fenntartásánál is előbbre való. Ezt gondolja most kormányunk, és ezt gondolja az őket megtestesítő NMHH, és vélhetően Szalai Annamária is. Pedig - talán - legalább akkor illene figyelni erre, ha éppen a szólásszabadságot és a szabad sajtót korlátozó médiatörvény-tervezet ügyében vizsgálódó nemzetközi szervezetek itt vannak nálunk. Most lehetne megmutatni élőben, hogy: áhh, ugyan, nincs itt semmi veszélyben, ellenzéki ballib hőbörgés az egész, tessenek inkább fogyasztani még a Nemzeti Gulaschból, kisüsti pálinkával.

De nem. Erre nem (sem) képesek hazánk szólást korlátozni igyekvő apostolai.

Rossz gyereknek sarokban a helye! Akkor is, ha ezzel betűről betűre igazoljuk az állításaikat, és akkor is, ha végképp nem látszunk tőle demokratának. A nol.hu hétfőn megtagadta Szalai Annamária helyreigazítási kérelmét. Minden médiaügyek egyszemélyi felelőse pedig megsértődött: mégis mit képzelnek ezek a pernahajderek? Magára öltötte szerepének megfelelő jelmezét, és bekeményített. Úgy érezte itt az ideje példát mutatni a médiatörvény hatályba lépése utáni új világból, és a tettek mezejére lépett. Orbán Viktor szerdán Londonban tárgyalt, és az egyébként sajtónyilvános eseményről eltanácsolták a Népszabadság tudósítóját. Mondván az MTI jelen lesz a tárgyaláson, tessenek kérem a központi hírgyárból átvenni a megfelelő PR anyagot. Még, hogy független tájékoztatás, piha! - mécc'má innen!

Ez a sajátos kultúrmisszió folytatódott itthon is, mikor a médiatörvényről tárgyaló külföldi delegációk saját forgatócsoportját, és a nol munkatársait sem engedték be a sajtószabadságról tárgyalók közé. Remekül jellemzi ez a tény is kormányunk szabadságról alkotott fogalmát. A nyilvánosságról tárgyalni csakis zárt ajtók mögött, a nyilvánosságtól hermetikusan elzárva lehet.

De ha már ennyire belelendültek, Szalai szerint két legyet is üthetnének egycsapásra. Gyorsan bejelentették, hogy a Klubrádió is elveszti egyébként szabályos körülmények között megnyert frekvenciáját, és új pályázatot írnak ki. Az ORTT regnálása idején a frekvenciát a Katolikus Rádiónak ígérték, csak a testület szocialista és liberális tagjain elbukott a dolog. Szalai szerint médiapolitikai okai voltak az ígéretnek, és teljesen normális, ha egy pályázat nem nyílt, hanem úgy van megszövegezve, hogy borítékolható legyen a pályáztatás végkimenetele. Gondolom ez az elv mit sem változott Szalai tejhatalomhoz jutásával, csak a gyakorlati kivitelezés elől szűnt meg minden akadály.

No, most torpanjunk meg egy pillanatra, és gondoljunk bele: új médiatörvény nélkül tartunk itt. Rogán módosítója után Szalainak alkotmányban rögzített rendeletalkotási joga is lesz. Mert lesz, efelől kétségünk ne legyen. Ennek érdekében maga a Kedves Vezető megy szembe a saját kormányával, akik első körben leintették Rogánt: ráér az alkotmánymódosítás tavaszig, amikor az új alaptörvényben fektetik le Szalai jogait. Orbán Viktor Nemzeti Trubadúrjával üzent kormányának:

 "Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-frakció döntésének megfelelően szavaz majd a parlamentben Rogán Antal fideszes képviselőnek azon javaslatáról, amely az alkotmányba foglalná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát"

Magyarra fordítva: kedves kormánytagok, Annusmaris pozíciójának erősítése nem ér rá tavaszig, úgyhogy napirendre vesszük és megszavazzuk, MOST! Remélem elég világosan beszéltem, fene azt az értetlen fejeteket!

Ezek után nincs mit csodálkozni azon, ha az EBESZ máris sajtószabadság ellenesnek minősítette a médiatörvényt. Meg azon sincs, hogy a külvilágtól elzárt, biztonsági őrökkel felügyelt tárgyalás után a Nemzetközi Sajtó Intézet és a Dél- és Kelet-európai Média Szervezet nevében nyilatkozó Oliver Vujovic a következőket mondta:

„Tárgyaltam már miniszterelnökökkel, miniszterekkel, de ilyet még nem láttam. Esetleg ez egy új kommunikációs forma lehet – mindenesetre tanulságos volt...”

Slusszpoénként idézzük ide a teljesség kedvéért a Médiatanács MTI-nek adott közleményét ugyanerről az eseményről:

"A Médiatanács közleménye szerint a konzultációt mindkét fél sikeresnek értékelte, s a hozzájuk látogató delegáció egyik tagja úgy fogalmazott, „bíznak abban, hogy az új médiatörvény pozitív elemei a gyakorlatban is mihamarabb érvényre jutnak”

Csak én érzek itt valami ellentmondást?

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr812521375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nabazz, ezek mitől fostak ennyire? Őrség vigyázta, hogy meg ne puccsolja a gaz külföldi karvalysajtó a Tekintetes Médiatanyácsnok asszony? :-D Terroristák ezek bazmeg gyilkos betűkkel! A Nemzeti Együttszűkölés Kormánya nem teheti ki olyan veszélynek hűbérenceit, mint egy fancsali pofát vágó nemzetközi megfigyelőről sajtóba kerülő kép! :-D Te szent szottyad felcsúti kolbászkerítés, mi jöhet még?
Bocsi: TELJhatalom (kishazánk pedig TEJhatalom szeretne lenni.
Sajtószabadság? Szólásszabadság? Véleményszabadság? Újra eljőni látszik a már-már feledésbe merült szlogen: Szabad ember szabad országban azt gondol (és mond), amit szabad.
Szomorú ez nagyon, feleim.
Egyébiránt örömmel tájékoztatom azokat, akiket esetleg érdekel, hogy januártól ismét a dolgozó nép sorait fogom gyarapítani.
Németországban.
@kisa:

Az egyik szemem nevet, és a másikkal sem tudok sírni, nem miattad. Gratulálok! :-)
Ne ba...! A tudósítás hallatán egyből gyerekkoromban, illetve már kamasz koromban éreztem magam (-30 év), ahol is pártunk és kormányunk dicső tetteitől zengett a sajtó és tökre ilyen győzedelmes jelentéseket adtak az elvtársak, amikor mellébeszéltek. A bibi az volt max., hogy már akkor is szétröhögtük magunkat az ilyen Viktor féle KISZ titkárokon (mert azért nekünk, még ha anno Viktor nem is tudta, kurva ciki volt az ilyen KISZ-es elvtárs), meg elvtársi talpnyalókon. Ugyanis az osztrák rádiót hallgatva és a TV-t nézve nekünk azok a rohadt kapitalisták egész másokat mondtak, oszt mégiscsak labancék hitelesebbek voltak, meg maradtak is, mint a magyar médiának nevezett szennyözön, 2010-ben, élen az állami médiákkal. Ezek a szerencsétlenek miért hiszik, hogy nem derül ki előbb, vagy utóbb az összes stikli, mellébeszélés? Az ecceri KISZ titkárok meg úgy látszik hiába lettek (csak szavakban legalább) népnemzeti pimpilimpik, meg polgári lófüttyök, mentalitásuk, a neveltetésük, habitusuk és a beléjük rögzül hazudozás és pofátlanság ugyan az maradt. Végül is a cocik egyenrangú partnerei, együtt nevelkedtek, egy képzőbe (KISZ) jártak, majd összeveszve a koncon kitaláltak maguknak valami más nevet... Más különbség nincs! Csak azok már lebuktak, ezek meg még takaróznak a cocikkal - evégre azok is jó pár évig sikeresen vitték a boltot. Szóval az addig elmegy, hogy azt hiszik, bármit hazudhatnak az ecceri, csak magyarul, néha azt is gyérül beszélő plebsnek. De azért az idegen nyelveket már elég sokan beszélik és elsődleges tájékozódási pontnak egyre többen nem a magyar hazugsággyárakat veszik alapul. Pláne ilyen pártdelegált ecceri "médiamindenhatók" miért hiszik, hogyha egy nemzetközi megbeszélés után belehazudnak mindenki képébe, az nem derül ki??? Bár azért van egy réteg, akikre ugye több helyen is megjegyezték már, hogyha beleszarnak a szájukba is "ezek", akkor azt is örömmel rágják meg és teszik magukévá. Akárcsak vöröskomcsi elődjeik, a Rákosi korban. Nemsokára itt lesz a fidesz trollszakosztálya (na ők azok), oszt majd jól ki is magyarázzák, hogy azt mondja "az nem is úgy vót, meg a cocik is..."! Hát persze elvtársak! Kis tablettákat azért bevenni, a pártközpont direktíváit (amit az agiprop osztály kiküldött) pedig betartani annál a trollkodásnál!
Hofit idézném:

"Mondd ki bátran, amit gondolsz, csak előtte jól gondold meg, hogy mit gondolsz!"
@kisa: Na, ez az! De azért nem megfeledkezni a kalandvágyból itthon maradókról!!! :) Bár nekem közel van a labanc, meg hát azért van arra is munkám néha...
@kisa: Ugye tudod, hogy minden törzstagnak öröm a hír, hogy rendeződik az életed...

Meg persze az is rögtön eszembe jut, hogy miféle ország az, ahol a hozzád hasonló kvalitásúak csak úgy élhetnek túl, ha húznak innen, ha csak tehetik.

Ezzel együtt tudom, hogy jobb lesz neked. Szerencse, hogy neten nem leszel távol, és a blogodhoz is találsz majd témát ott.
Szép tájak ott is vannak (melyik rész, ha nem titok?), és tudósíthatsz majd bennünket onnan is.
Zsákfalu meg zsákutcás élet is biztos kevesebb van, de csak rálelsz majd néhány patakocskára meg szép épületre ott is.

Igy aztán nem is köszönünk el, csak jó egészséget kívánunk az új életedhez, szeretettel.
@sületlenke: Köszönöm, neked is, meg mindenkinek.
Zsákfalu folytatódni fog, hiszen van még téma bőven, ráadásul bármikor hazaruccanhatok egy kirándulás erejéig. Az ottani élményeimről a másik blogban fogok írni, ha lesz időm. :-)
Ruhr-vidék.
Mindenkinek jó hétvégét!
Off.. de ezt érdemes elolvasi még, mert hát most már van zsé, úgyhogy adjunk, adjunk... index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/17/szorja_a_penzt_a_kormany_az_allami_intezmenyeknek_pedig_a_hiany_150_-on_all/
De szerintem ez is cocik miatt lesz! Azok a gaz kommunyisták!!!
Navra Tibusz átvágta a gordiuszi csomót: majd ha botrány lesz, módosítjuk a médiatörvényt.

mandiner.hu/cikk/20101217_navracsics_ha_botrany_lesz_modositunk

Csöndesen érdeklődnék, hogy napi állás szerint mi számít botránynak? :-)) Ha rajtunk röhög egész Európa a biztonsági őrös tárgyalás miatt, az már botrány? Vagy szimplán csak botrányos, és még érleljük kicsit, mint pálpusztait a konyhaablakban?
@Fabius: Nem botrány, csak kivont kardos erkölcsvédelem. Az aszódó frusztrált erényeit kívánták védelmezni a libsi nyugati bagázstól.

Egyébként az sem gondoltam volna álmomban sem, hogy az egész országra rányomult fideszes lidérc soraiban pont egy focista lesz az, akinek a gyomra nem tudja megemészteni a minden szinten jelenlévő totális tülekedést. Igaz, már a Bosnyákolások idején is valahogy kirítt Garaba a többi közül, nem szervilis seggnyalást láttam rajta.
@sületlenke:

Úgy látszik Garabában megmaradt a középső védők keménysége. A bólogató kiskutya nem az ő szerepe, respekt érte. Készülök posztot írni erről, de napok óta várom, a helyi szocik kit jelölnek a lemondott TóCsa helyére. Remélem a Garaba féle következetesség intő jel, és meg sem próbálják a Hunvald cimbi KCSL-t beültetni.
@Boli: Hogy mondandódról miért jutott eszembe a bolgár botrány?

kitekinto.hu/europa/2010/12/16/a_bolgar_nagykovetek_tobbsege_titkosugynok_volt/

Mely link helyesen nem múlt időben szól.

És mindez nyilván nincs összefüggésben az alábbi hírrel:

index.hu/belfold/2010/12/16/megszunik_a_kenedi-bizottsag/
@Fabius: jó is lesz megint egy "országos kontextusba helyezett" zuglói poszt. Ordi meg Kodó nem jön mostanában, pedig ők sokat tudnak háttérügyekről.(Kár, meg a személyiségük is hiányzik).

Azt hallottam, hogy a Bokort meghagyták valami igazgatónak azért, hát abszurdum szerintem, de biztos kell a Papcsáknak az általa ismert infóhalmaz. A jegyzőasszony is mehetne már, még a Verók-féle bagázs is szabadult tőle a VI. kerületből, holott ők vitték oda, el is jött a jó nagy végkielégítés nélkül, csak tudnám, ki a fene ajánlotta be a simlis mosolygóst a Leonárdéknak. Persze, az új sem lesz jobb, sem tisztességesebb, csak épp a Fidesz ügyeit fogja legalizálni.

Na meg a Thökölyn a Kövér L. utca-Bosnyák tér közötti szakaszon mit ad isten, Fidesz iroda nyílott hirtelen. Gondolom, belharcoznak rendesen. Mindegy is, lényeg, hogy "nem" mi fizetjük, hehehe, kínomban legyen mondva.
@sületlenke:

Ordi nem tűnt el :-) Gyűlik infó a poszthoz, rakosgatom őket össze. Addig is érdemes olvasgatni Várnai Laci blogját:

varnailaszlo.blog.hu/2010/12/05/cenzurazzak_a_zugloi_lapokat

Kicsiben is megy ami nagyban...:-)
@rdos:

Mit lehet a Kenedi bizottságra mondani? Hogy Boross PetiKém legutóbbi ajvékolása megtette hatását?

varanus.blog.hu/2010/11/22/a_nagy_ugynokblamazs
@Fabius: Mit látok?

gondola.hu/cikkek/74409-Pontosan_megtudhatja__ki_figyelte_meg_es_megkaphatja__mit_irt.html

Nagy apparátusra lesz szükség, hiszen szinte mindenkit megfigyeltek. Vagy bemegyek, köszönök, bemutatkozok, igazolom magam, ügyintéző bepötyögi, majd (mindenkinek) közli, hogy; "önt nem figyelték meg"?

Mert ha így lesz, az gyors lesz :-)
@rdos:

Azért nekem sokkal jobban tetszene ez enélkül a mondatrész nélkül:

"nagyon kis arányban lesznek kitakarva az iratokon az olyan személyek, akiket nem ismerhetnek meg az érintettek az Alkotmányvédelmi Hivatal szakembereinek minősítő felülvizsgálata után."

Ne már, hogy a Kenedi bizottság után a friss AVH még kitakargat, és majd úgy teszünk, mintha minden rendben volna...:-D

Kitakarás nélküli listákat, MOST!
@rdos: Na igen, ilyen kis szemérmes nemzet vagyunk... Most képzeljük el, kiderülnének, hogy pl. a volt KISZ titkár elvtársak amúgy önkéntesen (egy barátom megkapta anno ezt a szivatós, szépreményű posztot, majd közölte, hogy neki ehhez nincsen gyomra... Igaz ezzel a továbbtanulása is ugrott abban a rendszerben! Szóval az elvtársak feladata volt írogatni, de hát azért önként vállalták) jelentgettek mindenkiről, aki a környezetükben volt. A hangulatjelentések elég részletesek voltak, anno abban az elvtársi világban. Nem voltak ők spiclik, ügynökök, csak ugyan olyan jelentéseket nyomattak, fedőnév nélkül, ha érdekes volt, vagy kellett a szolgálatoknak az anyag, akkor oda is bekerült... Azután meg a vendéglátós szakma nyakig volt benne, egy bizonyos poszt felett, a szolgálatokat "tájékoztatni" kellett. Szóval rendszeres beszámolókat írtak, akárcsak az ügynökök... Rendszeres kis államvédelmi jelentések. Alig-alig voltak kőkemény hírforrásai a "kommunistáknak", legyen szó magyar, vagy külföldi vendégekről. Szóval a mai "politikai elit" semmivel sem volt kevésbé benne annak a bizonyos MSZMP-nek a hatalmi mámorában, mint a cocik. Max. ők nem mondhatják, hogy semmi közük hozzá - bár próbálják, de hát azért hülyék nem vagyunk... Viszont Viktor és csapata vagy nagyon hülye, vagy minket akar annak nézni. Egy volt KISZ titkártól azért szar duma, amikor tele van komcsikkal és volt ügynökökkel a kormánya is, ráadásul a múltnak minden nyomát igyekszenek eltörölni és zárolni. Annál már csak az a szebb, amikor a fidesztrollok komcsizzák azokat, akik nem értenek egyet a volt KISZ titkár elvtársakkal. F.sz. kis elvtársi világ kerekedik megint!
Ja igen... Még valami! Ami különösen tetszik, hogy még mennybe is mennek trolléknál azzal, hogy KISZ titkár volt az elvtárs, de megvilágosult! Ja, hogy te nem, meg nem igazán volt ilyen szép mozgalmi múltad sem... Gyanús vagy, de inkább rohadt komcsi! Azok úgy ellenálltak abban a világban, hogy "Ifjú Kommunisták" is voltak, ugyanis gyengébb trolloknak mondom, ha kell szótagolom is: KISZ=Kommunista Ifjúsági Szövetség. Ifjú Gárda=A munkásőrség Ifjúsági Tagozata, előkészítője volt. Tele volt ellenállókkal, akiket úgy kényszerítettek bele! Ja...
@Boli:

Ugyan hagyd :-) Pozsgay elvtárs államminiszter volt, és onnan világosodott meg. Most, hogy leírtam a nevét perceken belül megjelenik tölgyes, és felvilágosít ezredszer, hogy Jimmy testvér maga volt az ellenállás annyira, hogy már majdnem átírták a mértékegység nevét is Ohm-ról Pozsgayra. Csak aztán közbejött a rendszerváltás, ugye :-))
Fabius, ha dől a blogszféra, jó pénzért nem akarsz Te is megvilágosulni? Figyelj, bakker, AMariskáék költségvetésébe még talán beleférnél.. ;-) Semmi üzleti szellem? Ha a volt komancsok megvilágosulhattak, jó pénzért, miért ne? Bár amilyen "hülye vagy" Te is, fogadjunk, hogy elveid vannak?! Ááá, így nem az igazi... Nézd meg ezeket a fiúkat - van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja! Bár a tükröket, na azokat el kellett otthonról biztosan tüntetniük!
@Boli:

Ha dől a blogszféra itt egyetlen dolog fog változni: az oldal elérési címe :-) Úriparaszt haja is úgy korpásodik, ahogy az enyém: a saját hülyeségünk által :-) Bár, ha így haladunk hamarabb kell a fejünkhöz bőrdíszműves, mint fodrász :-D
Amúgy genya vagy, a régebbi 8 órás indításaiddal kiszámítható voltál. Miféle új módi ez a 2010.12.17. 10:14 perces cikk??? A trollszakosztályt teljesen összezavarod!
@Boli:

:-D

Év vége, sok munka = kevesebb idő és nyista éjjeli posztolás. De hamarosan visszaállunk a régi rendbe.
@Fabius: "Kitakarás nélküli listákat, MOST! "
Igen. Meglehet örülnénk a kitakartnak is. Hiszem ezt az egészet (gondola.hu-s linkemen), ha látom.

@Boli: Kádár szelleme közöttünk van, sajnos a többségünkben. Fél éve régi ismerősömmel egy kis és alacsony vállalkozóval futottam össze. Mondta mit árul (sárkányfüvet, mezei kökörcsint, ...) és hogy az állami eü-ben tud nekem protekciót. Köpni nyelni nem tudtam, mondjuk azóta sem kerestem.

Vissza a medejához. Tisztelet a ritka kivételnek a hivatalos medeja munkás régi jól bejáratott agitPRopos eftársakból, alaposan kiválogatott, megnevelt új fiatalokból áll. Megszokták hogy ne a lényegről írjanak, megszokták hogy megmagyarázzák (bármit, de annak ellenkezőjét is), nem fognak ők rúgkapálni. Jó meleg szerkesztőségi íróasztal megmarad, néha egy kis píáár szagú cikk csak összejön.

Az olvasó is megszokta a "kapcsolati hálós" boldogulást, a mutyizást. Hogy ezentúl tévében "egyen híradók" lesznek? Tök jó. Legalább nem kell kapcsolgatni :-).

Röviden. Azt kaptuk, fogjuk kapni amit érdemlünk.
@Boli: a nyugati típusú médiaalkotmány miatt én is gondoltam a Varánuszra.

Itt egyértelműen fennáll a bűnszövetkezetben, egynél több tettes által elkövetett cselekmény, azonnal statáriális elé a fiúkkal, a cselekmény súlyosságáról azonban tudjuk, nem a viszketeg nő, hanem a médiatanács, mint hatóság dönt majd, amihez neki, tudjuk, semmi köze, ugyanúgy az eszméletlen nagyságú lóvéhoz sem, mint ahogy azt kinyilatkoztatta az új alkotmányban
megnevesítésre kerülő Deficit.

Milyen deficit? Mondanám, hogy demokrácia.., de túl prosztó lenne. Bár ezekhez...
@rdos:

Agitprop eftársakról jut eszembe, mit olvastam ma a Vincenten:

orulunkvincent.blog.hu/2010/12/17/munkaversenyt_hirdet_a_szedlacsek_jutka

Ez igazi cukiság, nagyban megkönnyíti a helyiérdekű médiaszakmunkások életét. Elküldött kormányhozsannáért jár egy kisötös, tíznél Navra Tibusz küld egy kacsintást.
@sületlenke:

No, csak lassan :-) Az még nem tisztázott, hogy az Úriparaszt és köztem lévő majd száz kilométer távolság okán "szerkesztőségnek" lehet-e nevezni minket csak azért, mert ketten vagyunk itten tanyagazdák.

Ha nem lehet, akkor romlásba döntjük a bloghut, mert így őket fenyegetik lekapcsolással a mi bűneinkért :-)
@sületlenke: parancsolj. bár a múltkor kicsit "izé" voltál, amikor egyszer benéztem.

Lupus in fabula. o Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik (szó szerint A farkas a mesében van)

csak nem lett igazam a TóCsa ügyben véletlen:) :)

de egyszer van karácsony kérdezz bátran:)
@Fabius: "Ugyan hagyd :-) Pozsgay elvtárs államminiszter volt, és onnan világosodott meg. Most, hogy leírtam a nevét perceken belül megjelenik tölgyes, és felvilágosít ezredszer, hogy Jimmy testvér maga volt az ellenállás annyira, hogy már majdnem átírták a mértékegység nevét is Ohm-ról Pozsgayra. Csak aztán közbejött a rendszerváltás, ugye :-)) "

:)))

tölgyes eltűnt? lehet hogy őt cenzúrázták ki először? tudjátok egyik komcsi öli a másik komcsit. először mindig a belső ellenzéket kell irtani.
@sületlenke: meg van az új jegyző ősz óta. várhatóan év elején belép...

lesz sok más dolog is... csak a főnök alig ér rá... a sok munka... parlament, gombok, csontvázak, meg minden.

a Bokor egyértelmű... az "ügyek" folyamatosak, csak a főnök más. az ő embere Bokor mellé... szerintem logikus lépés.ű

a helyi-központi konfliktus igazi. bár sokat ne várj tőle. a központ erős most. aki "nem lép egyszerre" az megy... a cserejátékos felkészül a kispadon.

legalább lesz egy jó kis közvélemény kutatás. lehet fogadásokat kötni... szerintem 20-30% szavazót elveszt a fides. lehet esztergom fíling is. pl összeáll az ellenzék... meglássuk. úgy valós esélyük is lenne.

na nem mondom Papcsák ekte lokálpatróna. mondta is hvg be: néha kv zik zuglóban, meg naponta átgázol a kerületen autóval amikor megy munkába... ő szívén viseli... a városrész pénzét. épül a technokrata központ. szivattyút csatlakoztatják épp...
@kodó tamás: Áldja meg az ég a mimózádat, Tomikám, nem tudom, hogy lehettem volna pont veled "izé", amikor szemedbe mondom, mondtam, hogy értékelem a szóvicceidet, és jó lenne, ha itt is sziporkáznál néhanapján.

Nem kívánok a Tégé kaszinóba járni, és magányos sértődékenyek, beteges exhibicionisták, meg okádós trollok között kibogarászni azt a pár normális kommentelőt a pár ezer hozzászólásból, Te, Ordi, Simon...ó jaj, Letícia...ezekre emlékszem.kb ennyi.

Maga a Gabi meg nem szól semmiről, tehát nem érdekel, amit ír.

Szóval: jegyző asszony sorsa, Bokort miért hagyták vajon, ilyesmi érdekel. Amúgy adott linket a Várnai blogjához a Fabius, érdemes beleolvasni, marha jó, ahogy néven nevezi a dolgokat.

Ja, jó az avatarkád, bár nem tudom, találó-e hozzád. És ezt s e m sértésnek mondom, de nem várod el ugye, hogy hülye szmájlikkal jelezzem, mi irónia, és mi nem (szerintem neked nem is kell).
@sületlenke:

simormondját én is imádom:)ma épp megjelent 2 hete is beszólt 2 kommentet és eltűnt. 6 hete nélkülözzük...

hát ha őszinte az érdeklődésed... igen ezt én is érzem szóvicc ben szójátékban a legjobb vagyok. csak ezt nem mondhatom senkinek, mert:

"Szerénység! ... Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

a Várnait majd meglesem... én komálom, azóta amióta képviselő és a fides a kormány zuglóban, azóta civilek sincsenek:) de ez csak rosszízű kombináció.

a jegyző asszonyra ne köss fogadásokat hogy "marad". szerintem úri ember biztosra nem fogad...

a Bokorra már írtam neked. a kerület egy működő organizmus. szövevényes gazdasági kapcsolatokkal... nem lehet mindent ész nélkül elvágni. az csak a mesében van, hogy jobb és bal oligarcha... egy jó oligarcha az választás előtt miden hova tejel. és utána mindenképp tartja a markát és diktál... de most nem is ez a lényeg üzletek voltak és lesznek...

hogy a pletyka éhségedet csökkentsem, linkelek neked egy mesét. mindjárt megkeresem:)

így mennek a dolgok, nálunk Dakotáciában...
itt meg kis szakmai vélemény ordi-kodó párbeszéd a főépítészről... 300 ezerről 2,6 millióra! emelt "parkolómegváltás"... 10szeres... épp ideje volt ez a sok építkezés. ennek már véget kellett vetni mindenkorra... hmmhm de akkor minek főépítész?

megváltás nak hívni... cinizmus. akkor a főépítész a megváltó?

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/10/296_a_masik_magyar/fullcommentlist/1#c11848855
@kodó tamás:

Tölgyes nem tűnt el, sőt, reinkarnálódni is szokott :-) Pozsgay címke a poszt alatt és máris megjelenik címlap nélküliség esetén is :-) Százból százszor, üzembiztosan.

Ez az engedély ügy érdekes...Ma beleszaladtam egy elméletbe, amit a környékbeliek "miért nincs már a Füredi lakótelepen hentes?" néven aposztrofálnak. Kíváncsi lettem, ( meg friss húst is vettem volna) és megpróbálok utána járni a dolognak.
Most mit szóltok, már a magyahírlapnál is felütötte fejét a liberalizmus nemzetvesztő mocska:

"Ha ez megvalósul, az egyenlő lesz az írott sajtó szabadságának felszámolásával."

www.magyarhirlap.hu/online/nyilt_level.html

A sok lumpenproli, még van pofájuk kiállni a sajtószabadságért... na de majd jön annamari és jól meglengeti az alabárdját! lesz itt rend, végre valahára!
@ó jaj:

Ennek a cikknek a mandineres szemléje alatt már olyan kommentet is olvastam, hogy ajaj, ha a médiatörvényre Bayerlandon is így reagálnak, akkor lehet mégis valami gond lehet vele....:-))
@sületlenke: tatatataaaam!

Itt vagyok, csak amióta a Varánusz (pechemre) törzsvendég az Index címlapján, ritkábban nézek ide (néha kicsit harcifórum-jellege van a dolognak).

Annyit tudok még kodóhoz hozzáfűzni, hogy Garaba esetében valszeg helyesen utal a sorok között az Index arra, hogy a belső harcok miatt hagyta ott az egész hóbelebancot. Mondjuk Bosnyákos élményeim alapján túl rendes is volt ehhez a helyi Fideszhez. Az összevisszaság most is látható, a pénzügyi bizottságban szétszavaztak időnként a belső és külsős tagok, testületi üléseken frakcióülést kérnek, a bizottsági újraelosztást elnapolták stb.

A jegyzővel kapcsolatban szinte fix, hogy repül, lehet, hogy az aljegyző is megy vele.

Bokorból lakásügyi igazgató lett, a vagyonkezelő főnöke pedig Mazsu Gergely lett, akit Papcsák a Hajdúságból hozott (a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál volt, ahol PF a kuratóriumi elnök), megalakult az Eszközkezelő is, szintén hajdúsági emberrel (Istók Ede, amúgy pénzügyi tanácsadó, ő szakmailag rendben lévőnek tűnik).

@kodó tamás: nocsak, mégsem KCsL került be?
@kodó tamás:

Ez borítékolható volt. Rátonyinak szívügye, a kerületnek érdeke, bla bla...Én azért kíváncsi leszek vajon melyik terv fog megvalósulni? Az eredeti, vagy az oppardon, kicsit elszámoltuk második?
@ó jaj: @Fabius: Széles Gábor ezek szerint nem kapta meg, amit ígértek neki?

Elnézést a rosszmájúságért...
@Ordnassac: az aljegyző???? Killik bnője??? na az nem 100% hanem 200%. ha azaz semmit nem tudni:) vizet nem zavar... szálakat köthet össze... :)

miért ki lett az mszp képviselő? ezt nem tudom. de amikor vitatkoztatok hogy TóCsa akár maradhat is, mert sok a kettős funkci... azért hogy megy abban igazam lett... nem tudom ki az utódja... te tudod? van végleges döntés?

@Fabius: ez nem kérdés. a régiről rég szó sincs... majd valami szép felső tetőteraszt megnyitnak a "közcélra" :) pl a helikopterrel érkező közembereknek... bár izgi, hogy a gyengéit a helyi fides eszek ismerik... de ugye ügyészség meg nincs... hát érdekes világ...
@kodó tamás: "csak nem lett igazam a TóCsa ügyben véletlen:) :)"

Akkor ezt a megjegyzésedet rosszul értettem. Úgy tudom, hogy a testületi ülés napján döntöttek róla, de közelebbi infóm nekem sincs.
@kodó tamás: na, látod, benézel, és mindjárt felvidítasz. Melyiket mikor használod, mikor vagy ártatlan hercegecske, és mikor kételkedő kodó? Jók a véleményeid a linkeken, na látod, ezért bírlak, mert nemcsak mondanivalód van, de egyéniséged is hozzá.

A Várnait meg csak olvasgasd, tavasz óta ismerem, rendszeresen tárgyalgattam vele (értsd: kéretlen tanácsaimmal tartottam fel órákig) a Bosnyákon a két kampány alatt, és kijelentem, hogy emberileg i s jó fej.
Ilyesmi megállapításában véletlenül én is jó vagyok, na jó, avatart felbizgerálni magamnak az életben nem tudnék, de percek alatt felmérek bárkit, úgy, hogy az helyesnek bizonyul hosszú távon is.

Te például egy alapvetően jóindulatú, empatikus valaki vagy, túlfejlett ironizáló hajlammal és sokszor indokolatlan érzékenységgel, bírod, ha értékelnek, szívedre veszed, ha a középszer nem így tesz, és gondolom, építész, vagy esetleg jogász lehetsz (bár ez nem annyira sanszos), lényeg, hogy nem akárki vagy.

Na, megbocsátottál, vagy köszöntselek majd a közelgő Tamás napon - de a kaszinóba nem megyek, találj ki valami mást. És kivételesen egy szmájli hozzá:-)
@sületlenke: nem vagyok tamás igaziból:), ahogy pató pál sem voltam (pál napon se köszönts)... és elhatárolódok minden más báróktól és főuraktól. különösen ilyen viharos időkben kellemetlen kapcsolatokat ápolni a reakciósokkal. szóval pssszt...

a többiben igazad van:)

én Várnait 3 éve ismerem. tisztelem, de szinte semmiben nem értek vele egyet. ugyanakkor a jó szándékát nem vonom kétségbe. bár ezt leginkább a "szakmai karrierjének" ismerete tudná árnyalni, de arról nincs infóm... de kíváncsian várom, hogyan fog "politizálni" azaz kimarad, vagy benne lesz... ezt fogjuk jelekből látni... érzésem szerint kimarad, de akkor szó szerint is... akkor középtávon az elempéből is...
@Ordnassac: Ja, megértem, én sem jövök a címlapos posztok idején, bár elismerem, hogy ki a fenét rakhatnának ki az indexesek, akinek véleménye, meg stílusa is van egyszerre, már megbocsáss, ha célzásnak veszed a Gabira, de nem célzás, így is gondolom. Szerinte cca akkor lesz vége a jogállamnak meg a demokráciának, ha a manyupos tüntetőket egytől egyig bekasztlizzák, ( szmájli nélkül.)

Garaba igen, szerintem sem való a gátlástalanok közé, úgyhogy magamban mea culpa a kiírthatatlan előítéletért minden focista (meg fizikai adottságaiból érvényesülni kívánó sportoló) felé.

Láttad a jó hírt, hogy Kisának sikerült melót találnia?
A Thökölyn az új fideszes iroda hogy került oda, szétváltak esetleg, oszlóban vannak, nem tudod? Hát, az oszlásuk az egyelőre kb akkor várható, mire már a te korosztályod viszi óvodába az egymilliós szaporulatot. (unokát, nem gyereket, hogy értsd).
@sületlenke: ez már Fabius és TG ellentétes szerepfelfogásából fakad. Amúgy kövezz meg, de szerintem sincs diktatúra (az persze más kérdés, hogy amit Orbánék nyugdíjügyben csinálnak, az borzalom, de még vissza fog rájuk ütni).

Kisának nagy gratu, ha látom, meg is írom neki. :-)

Zuglóban három Fidesz-iroda van: egy a Thökölyn, egy a Cinkotain (ez a legrégebbi) és egy a Füredi ltp-n. Szétválás szerintem sem lesz egykönnyen, max. kiválás. Zuglóban pedig kíváncsi vagyok, hogy a belső viaskodásból mi lesz...
@panelburzsuj: ki is élhetnéd marketingvénádat. ;-)
@kodó tamás:

Ha az új terv épül meg, az nem lesz visszhang nélküli azt borítékolom.

Ordinak is:

TóCsa helyettese olyan titokban van, hogy az elképesztő. Szerintem KCsL-t nem ültetik be, de ezt csak gondolom.
@sületlenke: @Ordnassac:

Szerintem elég széles a blogszféra, hogy elférjünk benne TG is és én is. Az eltérő szerepfelfogás ellenére sok dolgot látunk hasonlóan, sőt akad tanács amit TG megfogadott személyes találkozásunk után. :-)
@Fabius: "Szerintem elég széles a blogszféra, hogy elférjünk benne TG is és én is."

Egyetértek.

Most épp reklám van a Megasztár helyett? :-)
@Fabius: nocsak, lehet, hogy a januári testületiig nem tudjuk meg?
@Ordnassac: szerepfelfogásbéli különbség a rossebet, Ordikám, hogy finom úriasszony sztájelemet kapjam elő.

Fabius élvezetből, meg a közélet dolgai iránti, átlagot meghaladó érdeklődésből ír, van véleménye, meg is tudja fogalmazni, és olyan formai-stilisztikai elemekkel adja elő, ami másokat is véleményalkotásra késztet,esetenként provokál a mondanivaló érdekében, és az már intelligencia kérdése persze, hogy ki hogyan reagál rá, de nehéz közönyösnek maradni. Merthogy ez publicisztika, egyedi jegyekkel.

(Nem szállt mégsem a fejébe a dicsőség, pedig tisztában van vele, elég okos ahhoz, hogy lássa).

A sünifejű meg azért ír, mert ebből él, és értelmiségihez méltó fogalmazásban képes hosszan-hosszan, nyelvtanilag helyesen semmit, de semmit nem mondani. Szerinte az elemzés az, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jutunk el semmiféle következtetéshez. Na meg elég értelmes ahhoz, hogy világosan látja, miről is szól ez a nincsvégeademokráciának világ, családos ember, meg kell élnie- gondolom, nem is akárhogy.

A blogjának annyi értelme van, hogy igényt elégít ki, klf okból járnak oda - lásd fentebbi véleményemet ugyanerről Tominak - aztán az egyéniségek megunják, lepattannak a fölösleges, értelmetlen párhuzamos körökről, és maradnak azok, akik grafománok, magányosak, elbeszélnek egymás mellett, maximum klf linkekkel kívánnak a nem létező közös purparléhoz valahogy hozzátenni,vagy csak beugranak gyorsan egy jó anyázásra.
Na, húzok fürödni, ennyit mára a közéletről, aludj jól, ha eljutsz odáig, vizsgaidőszak van már?
@Ordnassac:

Jaja :-D A körkettő mindent bevet a sikerért :-)

Szerintem azért januárig nem kell várni. Eleve azt sem értem, minek a titkolózás. Szerintem nem döntöttek még...
@sületlenke: ebben más a véleményünk, de ez nem új. :-)

@Fabius: édesanyám mondta, hogy fellépett Mr. Bikicsunáj is...
@Ordnassac:

Minden olyat bevetettek, ami az X Faktornak nincs:

- hagyományt (összes eddigi nyertest, érdekes döntőst)
- látványt ( forgó és liftes színpad)
- angolul rákkendrollt nyomó zsűritagot
- ehhez jöttek a válogató "sztárjai", mint bikicsunáj :-)

Nem rossz ez, nekem bejön. A faktornak föl kell kötni a gatyát holnap.
@Fabius: "angolul rákkendrollt nyomó zsűritagot"

Ugye nem Idefigyusz volt?

Hallottam Janicsák Vecától a Most múlik pontosan feldolgozását. Nagyon jól sikerült. Jobb, mint az apja. :-)X Bár a döntőbe nem jutott be.
@Ordnassac:

Nem :-D Mester Tamás nyomta, új dal, olyan Jack Jack Band stílusban, ha mond ez valamit.

Követtem a Janicsák lány szereplését, az a dal nagyon ott volt. Szerintem lett volna helye a döntőben is bármelyik fiú helyett.
@Fabius: én meg mint október második felében is leírtam itt neked. újra borítékolom: de igen, ő lesz :)

@Ordnassac: ;)
@kodó tamás:

Ha ő lenne már bejelentették volna, nem csak lebegtetnék. :-) Papcsák nem örült neki, meg mi sem. Ahhoz nagyon hülyének kell lenni egy háromfős frakciónak, hogy egyszerre menjen szembe a kormánypárti erős ember polgármester, és a választók akaratával.
@Fabius: nyugi. de hagy maradjunk a tipp szintjén.

a Papcsák mszp? nincs köze hozzá... a valóságban persze nagyon is van. több köze van hozzá mint a helyi fides ekhez. de ha nyilvánosan tiltakozik, akkor az is azt bizonyítja, hogy Papcsák is akarja:) hisz pro forma nincs beleszólása ugyse...

forgasd az érmét... egyik oldalán van az igazság.

a tippem tartom:) de nem fogadok. Úriember vagyok.

Te pedig ne fáraszd magad ellenérvek sorolásával. max akkor szólj ha elütötte a villamos, de ennek esélye 0%, mert a villamost kerülik...
szal Klubrádió sem lesz
"A Médiatanács közleménye szerint a konzultációt mindkét fél sikeresnek értékelte, s a hozzájuk látogató delegáció egyik tagja úgy fogalmazott, „bíznak abban, hogy az új médiatörvény pozitív elemei a gyakorlatban is mihamarabb érvényre jutnak”

újra itt vannak az elvtársak
süti beállítások módosítása