Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.07. 08:00 Fabius

Ígérek bármit!

Címkék: fidesz kósa lajos elszámoltatás adócsökkentés papcsák ferenc

Rendkívüli kormányülést tart a kormány a kialakult helyet kezelésére. Hogy miért kellett ezzel Lovasberényig szaladni azt nem értem, de mindegy is. Tudjuk be annak, hogy a felcsúti árnyék odáig vetül, az pedig köztudottan jótékony hatással van az agyi idegpályákra. Igaz, kicsit olyan érzése van tőle az embernek, mintha gond esetén a Legkisebb Királyfinak látens E.T módjára kezdene villogni az üzenet a kijelzőjén: haza-haza.

A kormány három nagy kérdéskörről tárgyal, - mondja a Nemzeti Trubadúr, aki múltheti tündöklése után kizárólag kérdő mondatokban képes beszélni. Jah, mindegyik mondat végén ott lapít a kérdőjel, ez a gaz, pedig ő kijelentésnek szánja azokat.

Én sem feltétlenül úgy hiszem el a kijelentéseit, ahogy szeretné. Szerintem az első napirendi ponthoz először is kimenekítették a Debrecen-Felcsút közvetlen metróalagútban bujkáló Kósa Lajos, aki végre átvehette jutalmát a kijelentéséért:

 

 

 

 

 

 

 

Aztán összedugták a fejüket az okosok, és valóban nekiláttak az ötletelésnek. Legelső dolog a listán a háborgó tömeg megnyugtatása, nyilván. Valamit mondani kellene nekik amit szeretnek, amitől megnyugszanak, ha már az csontvázerdőben megtalált államcsődöt ennyire utálták ezek a sátánfattyak. A szó és betűkészlet nem túl széles, 80%-a el is fogyott a Trianon emléknapra és a parlament létszámcsökkentésére. Az a kevéske maradék nemzeti meg együttműködés, és persze Isten elég bután hat egy szövegkörnyezetben. Mondjuk nekik, hogy adócsökkentés! - így röppen az ötlet, mint uborkatolvaj a kerítés felett - azt beszopják újra és újra! Meg mondjuk, hogy elszámoltatás! - dörmögi egy hang az asztal sarka felől, mire megtapsolják. Ez az! Pontosabban EZ AZ! Höhő, megvan a kommunikációs ördöglakat kulcsa!

Az egykulcsos, 16% körüli szja valóban nem volna rossz. Majd egyszer, amikor valóban pénz is lesz a kieső bevételek visszapótlására. Mert erről egy szó nem sok, annyi sem esett. Bár a "gondolkodunk rajta" még nem konkrétum, csak amolyan népvidámító szólam. Ahogy a Gyurcsány, a Bajnai és az Oszkó is húzónevek, pláne, ha nyúzóneveket alkotunk belőle. Az elszámoltatásuk is kellemes gondolat, szívnek kedves játszani a látomással, hogy most végre jól megbuknak, és kiderül aminek ki kell derülnie.

Ez eddig rendben is van. Legyen bizottság, ami kivizsgálja valóban szabályszerűen jártak-e el említett urak a közvagyonnal. Ha nem, számoljanak be miért nem, és vállalják a következményeket. Egyetlen bajom van ezzel, a kivitelező személye. Nincs a Fideszben olyan ember, aki nem kozmált még oda sehova, és kinevezésének nincs revans szaga? Papcsák Ferenc mentelmi jogát 2003-ban kikérte Polt Péter, idézem:

"A fideszes képviselő ellen magánokirat-hamisítás vétsége miatt indult büntetőeljárás, mert a gyanú szerint Papcsák ügyvédi irodája az Orbán kormány informatikai államtitkárságától 240 millió forint értékben jogi tanácsadásért és jogszabály-előkészítésért megbízást kapott, ám az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek"
A hitelesség látszatát igyekeztek most visszatornázni, ezt értem. De így? Nem lehet legalább a látszatra adni? Felőlem nyugodtan vizsgálhat bárki bármit a fent említett urakon, vagy akárki máson akiről a közvagyon herdálásának gyanúja fölmerül, de pont egy ilyen ügybe keveredett embert kell ehhez választani?


 

193 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr632061930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelő ember 2010.06.07. 19:03:06

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek Két f...

Trackback: Forint: ma este eldől! 2010.06.07. 10:00:12

Ma este, amikor Orbánék kiállnak az új programmal, valami igazán nagy dobással kell előrukkolniuk. A hazánkat finanszírozó külföldi hitelezőknek elfogyott a türelme. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Hűha. Ez a pár nap igazán ijesztő volt! Mi történ...

Trackback: A hallgatás szabadsága: az MTV áttért az észak-koreai állami tv szerkesztési elvére 2010.06.07. 09:58:04

A köztelevízió eddig hitelt érdemlően kiegyensúlyozott, vasárnap esti közéleti magazinja „A szólás szabadsága” dinamikus változáson ment át a kormányváltás óta. A műsor a Kósa és Szijjártó urak által tett mondatok és ennek következtében fe...

Trackback: Veszélyes ötletelések 2010.06.07. 09:29:34

Hanem ez az ötletelés azért nagyon ijesztő. Ijesztő volt persze már a Matolcsy-féle is a devizahitelek átváltásáról. A mostani viszont az elmúlt napok történéseinek fényében, és pláne hogy itt van a CNBC is, csak hogy élőben közvetíthesse az esetl...

Trackback: A Nagy Átverés - politikai só 2010.06.07. 09:07:04

 Meg kell állapítanom, hogy sajnálatos módon senki nem érti a Fidesz politikáját. Mindenki azt hiszi, hogy itt tökéletlen hülyeség van, és lám, ezek sem jobban az MSZP-nél, ezek is csak lebegtetik a nagy ígéreteket, aztán pedig előadják, hogy ők m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@apc:
Jaja,látom lelki szemeimmel ahogy a szlovák rendszámos,nagymagyarország matricás fekete ML500 -al begördűl az APEH elé az eddig 0ft adót fizető turbómagyar egy aktatáska pénzzel.
@kolbászoszsömle:

Mi már befejeztük a kommunikációt, "barátom"!
@II.Briandrew: De az utolsó szó a Tied kell, hogy legyen... :D
Kedves agymosott fidesznyikek!
Igazatok van,hülye minden pénzügyi szekember a világon szakember.
@Balga Belga:

Kedves agymosott szocinyik!

Köszönjük az értelmes hozzászólást. Senki nem hülye most sem. Hibázott a Fidesz, wow, milyen meglepő. Az elmúlt 8 évben meg biztos "stabil és nagy volt a jólét" és az akkori szakemberek meg nyilván vagy nem voltak vagy hülyék voltak, igaz?
@kolbászoszsömle: Szövegértési problémáid vannak. Olvasd újra amit írtam, még vagy 3x, utána megbeszéljük.

Az hogy választást nyertek még kevés. Az is kell, hogy a nép elfogadja a jóléti rendszer komolyabb átalakítását. Mert ez szükséges lesz. Márpedig itt a szakszervezetek erősen a szocik kezében vannak, ha Bajnaiék csinálnak valamit még a kezüket is megnyalják míg ugyanezért a FIDESZ kormány esetén kitör a forradalom. És már Bajnai nyakát is majdnem kitekerték amiatt amit csinálni készült.

@kíváncsivagyok: Azért lemondásban Fletóék elég magasra tették a mércét Öszöd után.
@Rob67: Remélem hasonlókat 2006-ban is mondtál nekik. Tudod: 25%-os áfakulcs csökkentése, hosszútávú adócsökkentési programok...
@II.Briandrew: Osztani mindkét oldalt lehet, feddhetetlen "oldal" nem volt még Magyarországon.

Mondjuk az idő haladása jót fog tenni (ezt ugye megállítani nem lehet), mert a Fidesz is ráébred, hogy nem lehet 2013-ban is visszafele mutogatni, egyfajta önigazolásokkal traktálni az embereket. Egyre inkább ráébrednek, hogy az általuk elvégzett munka lesz az értékmérő. Legalábbis szeretném, hogy így legyen, mert az alibi, visszamutogatós politizálás itt 2010-ben tán még megteszi. (Vagy nem, mert nem olyan nehéz időket élünk.) Viszont legkésőbb 2011-ben már az embereket nem fogja érdekelni a mutogatás, mert épp azért kaptak 2/3-ot mert elhitették, ők a megoldás. Ezt be is kell ám bizonyítani, mutogatással viszont nem lehet. Holnap OV mindenesetre gazdaságilag kitűz egy irányvonalat, csak kár, hogy ehhez Barroso pofonja (is) kellett.
@kíváncsivagyok: Ha a FIDESZ bukik, utána is jönnie kell valakinek. Az MSZP szvsz belátható időn belül (4 év legalább) nemigen. LMP szintén elég valószínűtlen. Ki marad ? Igen, a Jobbik.
@II.Briandrew: Miután 8 éve azt kommunikálják, hogy mi mindent jobban tudunk mint a szocik, akkor ez nem hiba. Minimum szándékos, előre kitervelt és rosszindulatú lépés amit tettek.
@Valahol Máshol:

Egyet értek, az idő nagy úr. Ha megoldják, rendben van. Ha nem, akkor meg el lehet őket hajtani a francba a kétharmadukkal együtt. De még nagyon az elején vagyunk ahhoz, hogy messze menő következtetéseket vonjunk le.
@Balga Belga: Komám! Megnyerted a nap legjobb komment címét! Sikítva nevettem. :D

MÁS:

Nálam az bacta ki a biztosítékot, hogy Viktorunk 1 hete lapít, bújkál.
Nyilatkozik Peti, Zsolti, Lajcsi (nem a lakodalmas), de Viktorunk meg sem mukkan. Arról nem is beszélve, hogy egy gáton, homokzsákon nem láttam pózolni, ásózni, csekkolni a szitut. :(
Két dolog lehet:
1., bunkó
2., Brüsszelben depis lett, mert leanyázták és mondták neki a csúnya nemmagyarajkúak, hogy fuck off. :S

A 16%-os kulcsot meg üdvözlöm, csak legyen már belőle valami, mert kellene a zsé a törlesztőmre, ami valszeg most emelkedni fog!!!
Viktorom szedd össze magad, de k*rva gyorsan, mert lezúzok Felcsútra és felzabálom a kolbászaid!!!!!!

Ja, am world peace, meg minden!
@midnight coder: Nem vagyok vallásos, de Isten őrizz tőlük.
@midnight coder: "Márpedig itt a szakszervezetek erősen a szocik kezében vannak, ha Bajnaiék csinálnak valamit még a kezüket is megnyalják míg ugyanezért a FIDESZ kormány esetén kitör a forradalom."
Te itt éltél az elmúlt 8-10 évben? A szoci szakszervezetesk gyújtották fel a tévét? Azok gyurcsánytakaroggyoztak 4 évig minden NEMZETI ünnepen? Zárták le az Erzsébet hidat? Ők voltak a Kossuth téri hugyosforradalmárok? Szoci gazdák vonultak árpádsávos traktorokkal szétkúrni Budapestet?
LOL, egy óra alatt kétszer nyerted el a nap hozzászólója bögrét. :-)
@ZX:

Az, hogy volt két idióta, aki miatt most elindult a tőzsde lefelé, (persze már javul a helyzet) nem kell, hogy elfeledtesse azt az igen fontos részt, hogy bizony rengeteg rosszindulatú és szándékos spekuláns beszállt a buliba, hogy még nagyobb legyen a baj. Tény, hogy ez a két idióta indította el a lavinát, de a nyerészkedő, pofátlan spekulánsok is kivették a részüket ebből!
@midnight coder:

A Jobbikot hagyjuk már ki a buliból, OK? Pont elég nagy baj, hogy ilyen stílussal kikötöttek a parlamentben. Ennyi elég is lesz belőlük, talán túl sok is!
@II.Briandrew: Igazad van, de azt is be kell látni minden "oldalnak", hogy nincs arra lehetőség, hogy majd négy év múlva összegezzünk. Amennyiben a Fidesz hibázik, neki fog rontani egy réteg (ami adott esetben nem csak balosokból, hanem saját szavazóik egy csoportjából is állhat), lásd Peti és Lali nyilatkozatát, viszont ha jól csinálják akkor az elismerés is érkezni fog (igen, balról is). Persze a végén lehet összegzni és leadni a voksot 2014-ben de addigis ha elítélni nem, de ítélkezni bizonyos ügyekben fognak az emberek, visszautalva Lali és Petya görögsalátás kirohanására. Ezt pedig Orbánéknak is el kell fogadniuk, ehhez volna jó most egy mélyrehajolós sajnáljuk, hibáztunk beismerés a két szájhőstől.

@Hümüzhümümüz: Orbán volt a gáton, asszem Edelényben készült róla egy fotó, Molnár Oszival meg tán még Pintér Sándor is ott volt.
Fizetett már valaki deviza hitel törlesztést ebben a hónapban? Több ismerősöm is a legnagyobb banknál van és elég szépen csökkentették a kamatot, aminek az az eredménye, hogy még a bivalygyenge forint mellett is alacsonyabb a törlesztés. Megy a pánikkeltés ezerrel, de mellette meg csökkenek a törlesztések, csak senki nem akarja észrevenni.
@II.Briandrew: Ha valakinek a kezébe nem adok fegyvert, akkor az nem tud agyonlőni.
@Valahol Máshol:

Akkor bizti nem volt nagyon hájpolva, mert nem láttam. :(
@Lajosbácsi: Kemény fél százalékkal csökkent. Ami nyerte vele a réven, el is vitte vám.
A Financial Times szerint a piac semmiképp sem fogja tolerálni Simor eltávolítását a Jegybank éléről, szerintem ezért is szünetelnek most azok a hangok amelyek őt támadják. Viktorék pedig megtanulták, hogy igenis oda kell figyelni egy NYTimes vagy egy Financial hazánkra vonatkozó cikkére. Ugyanis John, Hans, Thierry, Juan, de még Avi is inkább onnan tájékozódik mintsem felhívja Szijjártót.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=134188
@Hümüzhümümüz: Én is csak véletlenül botlottam bele, valami olyan kép volt az indexen róla, hogy az eget bámulja, mellette Oszival. Plusz félig belógva a képbe Pintér.

Meg is van a képcsokor, tessék gyönyörködni :)

galeria.index.hu/belfold/2010/06/04/orban_es_pinter_is_edelenyben/?current_image_num=2&image_size=ml
@Lajosbácsi: Ne legyél sötét. A törlesztő követi a happeninget, nem megelőzi. Múltheti a Peti-baki, jövő hónapban jön az emelt havi...
@ZX: tévedsz, jó pár ezer forinttal kevesebb a törlesztés, mint volt a múlt hónapokban.
Annyi csak az igazság, hogy lehetett volna kevesebb is, de én már minden csökkenésnek örülök.
@Valahol Máshol:

Igen, megint csak egyet értek. Hiába szimpatizálok a jobboldallal, nem fogom elnézni nekik ha hibáznak, csak azért, mert hozzájuk állok közelebb. Elismertem azt is, hogy Bajnai jól csinálta az elmúlt egy évben, függetlenül attól, hogy a libás sztori miatt nem tudom teljes mértékben jónak minősíteni, mint embert...Amúgy valóban nincs idő arra, hogy 4 év múlva döntsenek a választók, de abban bízom(mert a remény hal meg utoljára), hogy a Fidesz végre enged annak az iszonyatos nagy nyomásnak, ami rá nehezedik. Nevezetesen annak, hogy adót kell csökkenteni, gatyába kell rázni a hazai kis-, és középvállalatokat. Mindeközben tartani kell a hiányt, munkahelyeket kell teremteni, stb...Ráadásul most az egész világ élénken figyelni fog ránk. Ha most be fogták volna a szájukat Lalika és Petike, akkor nem lett volna ez a plusz teher. Amit én tennék a helyükben, az a bocsánat kérésen túl, lemondást is jelentene!
@Valahol Máshol: Munkahelyen nem szoktam maszturbálni, de azért köszi, elteszem a képgalériát estére. :D
@Hümüzhümümüz: nekem 202 forinttal számolták és még így is annyir jött ki a törlesztés, mint korábban 175 forinttal, illetve csak nagyon kicsit magasabb.
Minden hónapban beírom egy excelbe, hogy mennyit vesznek le, szóval látom, nem kell megmagyarázni, hogy mit látok. Azt látom, hogy a második legalacsonyabb a törlesztésem az elmúl 1,5 évben, csak a 175 forintos franknál volt egyszer ennél alacsonyabb
@Hümüzhümümüz: :)))))))))))))))))))))))))))))

Kössz, a nap hozzászólása :)))))))))))))
@midnight coder: baszki.
kétharmada van a fidesznek.
Azt csinál, amit akar.
Betilthatja a szakszervezeteket, alapíthat jobbos, keresztény szakszervezetet, akármit.
Nem kell az országot-világot bedönteni, Magyarországot a szánalmasság szinonimájává tenni, hogy elérhessék, amit akarnak.

Mellesleg az, hogy
"Az embereknek a fejébe verni hogy baj van. " nem tudom hogy fideszesül mit jelent, de magyarul azt, hogy beleverik az ország orrát a szarba.

Erre írtam azt, hogy ha berágnak a hitelezők és a zemberek, akkor meg Orbánék fejét fogják beverni.
@kolbászoszsömle: én mint adós nagyon elégedett vagyok, lényegesen kevesebb a havi törlesztésem, mint volt eddig és rohadtul nem érdekel a jajveszékelés, meg hogy gyenge forint meg satöbbi. Az érdekel, hogy súlyos ezrekkel kevesebb a törlesztőm, mint volt eddig.
@Lajosbácsi: Én szurkolok, hogy egy hónap múlva is ezt írhasd. És hogy továbbra is tudjál venni normális áron citromot a teádba, ihass kávét, teát. Merthogy azok, akik importálnak, már ma többet fizetnek ugyanazért a szajréért. Igaz, akik meg exportálnak, azok jobban járnak, ez tény. Kérdés, hogy miből van több: exportból vagy importból. Szerinted?
@Lajosbácsi: Azért azt nézd meg, hogy melyik napra dátumozták a törlesztőd részletének ugynevezett fordulónapját, amikor elszámolták. Mert bizony akinek csütörtökön (júni3) vagy pénteken (júni4) volt ez a jeles nap, azoknak még csak most postázzák a sárga csekkecskét és ők a héten vagy jövő7en, amikor megkapják nem lesznek ám olyan elégedettek mint te. Sajnos a bank nem átlagol az árfolyamok szintje között, hanem napi árfolyamon számláz ki, sőt azthiszem hozzányalva a cds-felárat is, amit szintén az egekbe küldött a Lali-Petya "mulatóstandem". Bár a cds-felár lehet most csak az új, frissen felvett hiteleknél okoz emelkedett törlesztést és vérnyomásszintet, a meglevőknél nembiztos, nem vagyok hitelezési guru.
@Valahol Máshol: nekem jun.4-re van dátumozva és nem csekken megy, hanem csop beszedéssel, olyan 202 forintos árfolyamon számolták el, először én is féltem, de aztán amikor keveset vontak utánajártam, hogy kamatcsökkentés is volt, aminek a hatása nagyobb, mint az árfolyam emelkedésnek.
@Lajosbácsi: Hát akkor te a szerencsések közé tartozol. Én max. akkor örülök, ha a CHF árfolyam 15-ig 190 alá esik, de már 197 körül mondom azt, hogy nem vesztettem.
Nem látjátok a lényeget. A 16%-os SZJA belengetése nem más, mint a minimálbér megadóztatásának elbújtatása. Az viszont elég sok munkahelyet fog komolyan veszélybe sodorni. A befektetőket nem hatja meg, mert az SZJA-t nem a munkaadók fizetik. A belső fogyasztás mesterséges felpumpálása (ez Matolcsy mániája) már 98-02 között és azóta sem hozta meg a várt gazdaságélénkítést.
@Lajosbácsi: meraza rohadt simor csökkentette a jegybankit. Már ha van összefüggés a törlesztőd kamatcsökkenésével.
@pokesz70: Ebben biztos vagy? Forrás? mert én folyton szt hallom, hogy élénkíteni kel a zexportot.
@midnight coder: Kedves Midnight Coder. Az idegesítő talán az, hogy a kormányzó párt korrekt, alapos, átfogó és megvalósítható gazdaságpolitika helyett öteletel, pedig azt hiszem, lett volna idejük felkészülni a kormányzásra.
A mnyp-k pedig az egyetlen esélyt jelentik mostanában, hogy valóban az aktív jödelemmel keresett összeggel azonos nyugdíjkiegészítést kapj.
@pokesz70: engen nem érdekelnek a minimálbéresek éppen úgy ahogy őket sem érdekelte, amikor szolidaritási meg mittudomén milyen adókat sózott a nyakamba a Gyrucsány.
A 16% adó azt is jelentené, hogy végre nem mások dolgoznak azért, hogy másokat kipótoljanak az ő adójukból. Kell szolidaritás, de ami itt folyik azért már a Robin Hood is elszégyellné magát és azt mondaná, hogy oké a szolidaritás és aki többet keres az adózzon többet, de ez már túlzás, ami itt folyik.
Ráadásul a minimálbéresek csak elenyésző száma kap tényleges minimálbért, a többinek megy zsebbe mellé valamennyi.
De mondhatnám azt is, hogy lehet tanulni, fejlődni és akkor majd nem minimálbért fog keresni. A lehetőség mindenkinek adott.
@pokesz70: nekem meg az a lényege, hogy nem 32% hanem 16...

Ha a gazdagok, családosok, prolik adóterhét csökkenti az állam, akkor az mögött is van jó ok. Például az, hogy többet fogyasztanak majd, nagyobb értékben, ami ÁFA és egyéb formában visszacsorog. Utána lehet a kispénzűeket is támogatni.

Magyarán: Fidesznél prioritása van a pénzes rétegnek a kevesebbet keresőkkel szemben. :(
@Lajosbácsi: Az egykulcsos 16 % adó azt jelenti, hogy demján, csányi, orbán, gyurcsány, az összes bankvezető és hasonlók jövőre az 5milla fölötti jövedelmeik után is csak 16 %-ot adóznak, mint te meg a minimálbéres, az eddigi 37 % helyett.
@Lajosbácsi: Hát akkor reméljük, hogy a többiek is így járnak, mert egy külföldi hülyeség vagy a válság hatásait nyögni sem jó, de amikor a mieink balf@szkodnak el valamit az különösen dühítő.
16%? A hiányt hogyan finanszírozzák?
MNYP? Vagy csak úgy megemelik a TB-t?
Cafeteria stb meg 1000%-al adózik?
@Lajosbácsi: ebben egyetértek veled. Kispénzűek mindig azzal jönnek, hogy "mocskos burzsujok" közben meg... Á, mindegy. :( Ha megdöglik a tehenem, pusztuljon a szomszédé is. :S
@Hümüzhümümüz: A 24 óra mindenkinek 24 óra.
Hát ja.

De azért ne legyetek meglepődve, ha Gyurcsány és a többi még három év múlva is szabadlábon lesz, és minket fognak nyúzni a narancsforradalmárok tovább és tovább. Meg azon se, ha az ország felvásárlása új sebességbe kapcsol a forint és minden más tudatos olcsósítása (államcsőd szándékos előidézése) után.
@Hümüzhümümüz: Sajnos ez nem meglepő, sőt ez előre látható volt.

Bár cikkekekt most lusta vagyok keresni, de a Vállalkozók Országos Szövetsége, Damján milliárdos úrral az élen bizony gazsulálta Orbánt elég szépen és egy ötpontos (hatpontos, hétpontos, nemtudom) kis kívánságcsomagoit már át is adott neki a választások előtt. Nem véletlenül nézi a Fehérvár meccseit a díszpáholyban Demjánnal, Csányival, Hernádival Orbán.

Az nem lehet, hopgy a Zemberek a bérük 80%-át a rezsire költik - Sz.P.

De lehet, sőt konkrétan ez van. A szegények és kisemberek pártfogása egy humbug. Mindig felfelé kell nyalni és lefelé taposni. Csak az a nem mindegy, hogy a taposottak mondjuk nyugat-európai bérezést érhetnek el, vagy nyugat-európai árszinvonalat.
@kisa: a 16% adó azt jelenti, hogy 100e bruttóból 16e az adó 1millióból meg 160e, tehát tízszer annyi.
Nem értem igazán a problémádat, aki többet keres, annyival többet is fizet be adóba.
A több keresetnek nem feltétlenül az állam degenerált beszedési és elosztási rendszere lehet az alapja, hanem például az értékesebb munka is. Ha ma keresek 100e és többet akarok, akkor nem az a megoldás, hogy vegyék el mástól és fizessek én kevesebb adót, hanem az, hogy többet, jobban dolgozzak és akkor több marad nálam, ennyire egyszerü és az egyéni teljesítményt ragyogóan jutalmazza az egykulcsos adó.
Nem véletlen, hogy mindenhol teljesítmény ösztönző hatása volt az egykulcsos adónak.
@kisa:

Magyarország már elég régóta többet exportál, mint importál, ami egy ilyen pici és nem túl nagy vásárlóerővel bíró piac esetében természetes is. Ezért hat ránk ennyire a válság (nem elsősorban a hitelek miatt), hanem a külpiacok (elsősorban Németo.) kiszáradása miatt.
@Valahol Máshol:

Igen, így van. Én erre csak azt tudom mondani (írni) hogy a piros biliből szépen átültünk a narancsszínűbe, de a szar maradt a régi. :S

Megvárom mit sajtózik este a Fidesz. Hátha megint leesik az OTP ára és akkor bevásárolok belőle, valami hasznom is legyen! :)

Fő az optimizmus skacok!!! Béke!
@Lajosbácsi: Ha nem érted, nem érted. Hátha valaki elmagyarázza. Az évi 5mio fölötti jövedelmekről beszélek. (mellesleg 5mio alatt eddig 17 % volt, tudtommal, tehát kemény havi 1%-kal lesz több a kes)
@Lajosbácsi:

A minimálbér megadóztatása azért veszélyes, mert sok munkaadó csak úgy tud foglalkoztatni embereket, hogy minimálra jelenti be (aztán lehet, hogy zsebbe még tesz hozzá valamennyit). Ha 16%-kal megadóztatják, nagyon sok, elsősorban alacsony képzettségű ember kerülhet az utcára. Akkor viszont azoknak az állam fog fizetni segélyt, vagyis a Te adódból is többet kell majd erre fordítani. A szolidaritás nem azt jelenti, hogy hűdejófej vagyok, segítek a nyomikon, hanem alapvető érdeke minden stabilitásra törekvő társadalomnak.
@Lajosbácsi: na, pontosan ezt kell megköszönnöd - Bajnainak!
@Lajosbácsi: nekem meg nincs hitelem...

Én nem költöm el azt a pénzt, amit még nem kerestem meg.

Viszont helyettem felvették Neked az előző kormányok azt a rengeteg pénzt, ami most forintban több lett, plusz Orbán elintézte, hogy ha Magyarország kerül szóba, akkor nem az fog eszébe jutni a fejlett világban lévő embereknek, hogy egy feltörekvő, tehetséges népség, amelyik azért van szarban, mert a kommunisták ott ültek rajtuk, hanem az, hogy ezek bazmeg minket is megdöglesztenek...

Országimázs.
@pokesz70: Ez igaz, viszont ne felejtsd el, hogy az export összegét egy ha szűknek nem is nevezett réteg, de a nagyvállalkozások hozzák össze. A forint sllyesztése azt hozza magával, hogy az exportáló nagyvállalatok dőzsölnek, a kis és középvállalatok azon tetemes része aki nem exportál viszont fulladozik, mert a gyenge forint benzináremelést hoz, az emeli a kaját, piát, a ruszkik emelik a gázt, stbstbstb. El lehet engedni az exportos nagyválalatokat, de könnyen meg lehet ölni a kis és közepeseket. Annak pedig hordányi munkanélküli lesz a vége. Ahogy a költségvetésben itt is egy kényes egyensúlyt kéne megtalálnia a kormánynak, bár ezt Matolcsytól nem várom el, ő bele van zúgva a "gyenge forint, szuper export" irányvonalba.
@pokesz70: Kiegészítés az előzőhöz, hogy a helyzetet súlyosbítja, hogy a recesszió miatt az export is visszaesett a "gazdag időkhöz" képest, tehát most különösen nem szabad kinyírni a "nemnagyexportálókat".
Ma eddig erősödött a forint, most éppen 286 a közepe. Ez egy tízessel drágább az egy héttel ezelőttinél, és csak 2-3 forinttal az egy hónappal ezelőttinél. Most pontosan mire is ez a borzalmas pánik? Gyurcsány alatt volt 312-is de akkor azt hallottuk hogy az úgy rendben is van, csak több ne legyen. Most miért akkora baj a 286? Ha a héten megint 276 lesz akkor mi lesz? Esetleg végre leesik sokaknak a tantusz hogy az árvízen nagyságrendekkel többet veszít az ország és lövésünk nincs honnan lesz pénz a helyreállításra? Persze ezért majd nem lehet a kormányt szidni így lényegesebb kisebb a hírértéke a dolognak.
@Chicano: Május 15-én vettünk eurót 264 HUF-ért. Miről beszélsz? (És ez vételi, nem közép)
@Chicano: Az a hírértéke, hogy ezt a kormányzati kommunikáció hozta össze, nem pedig a világgazdasági folyamatok.
@kisa:

KSH, 2010. márciusi jelentés:

2010. januárban a kivitel értéke 1292 milliárd forintot (4783 millió eurót), a behozatalé 1216 milliárd forintot (4493 millió eurót) tett ki.
Közvetlenül a választások után így indult:Seprik /szocik/a pápai utcát.Pontosabban a kincstárat.Utána:Sűrűn esik az eső.Jobban mondva a csontváz.
Ezután egy gyors,merész és váratlan szökkenés egyenesen a csőd széléig.
Június 3.-án Orbán Brüsszelben tárgyalt az EU több fontos vezetőjével.Nem beszélt nekik a fenyegető csődhelyzetről?Ezt ugyanaznap egy polgármesternek egy hazai dzsemborin kellett bejelentenie?A görög gebaszt Parália jegyzője hozta annak idején nyilvánosságra?
@Valahol Máshol:

Igaz, én sem azt akartam sugallni, hogy a gyenge forint az jó, csak a tényeket közöltem: a magyar külkereskedelem plusszos.
@Lajosbácsi: Ehhehe. Egy orvos nem fog tudni napi 70 órát dolgozni, adott idő alatt keres mondjuk 200.000 Forintot, megment 3 embert akik utána vígan dolgoznak tovább, míg egy bróker ugyanennyi idő alatt 5 millát keres, és nem termelt semmit. Szuper igazságos világban élünk. :P
@Chicano: Igazad, nincs nagy baj, volt már romokban az ország a II. vh után, most meg állnak a házak. Te tényleg ilyen hülye vagy?
@ZX: a bussofőr meg ha kipihent és odafigyel akkor nem öl meg 100 embert, mert elméletileg megtehetné. Én is tudok gyártan rengeteg szkenáriót, hogy kinek és miért járna több pénz. Rendben. Adhatnak neki, de ne a mások pénzét szedjék el ehhez.
Ha majd hiány lesz ténylegesen orvosból, akkor meg kell emelni a fizetésüket, addig meg megy a rendszer, ahogy most. Nem jó, de még mindig jobb, mintha az orvosoknak elkezdenének mások rovására hatalmas fizetéseket adni, mondván, hogy megérdemlik. mindenki megérdemli, nem ez a kérdés.
@egy maréknyi dollár: -ért Clint Eastwood agyonlőné az összes fúrumozót, velem együtt seperc alatt.

Bocs ezért a sz@r poénért, csak pont hétvégén néztem a Dollár-trilógiát.

Egyébként kíváncsi leszek a görög-román-magyar háromszögben a megszorítások mértékére, a reakciókra, a hogyantovábbokra. A gazdasági fellendülésig (mert utána más-más potenciál rejtőzik a felsorolt hármasban) összehasonlítható lesz, hogy ki milyen irányban halad, mit részesít prioritásban, mit okoskodik.

Románia - 2008-ban választások, IMF hitel, brutális megszorítások, tüntetések

Görögország 2009-ben előrehozott parlamenti választások, IMF-EU hitel, brutális megszorítások, tüntetések

Magyarország - 2010-ben parlamenti választások, IMF hitel, ?????????
@ZX: Tényleg, neked van igazad, 10 forintos árfolyamgyengülés miatt vége a világnak, meneküljön ki merre lát.
@Lajosbácsi: A piaci alapú egészségügyet (tudod, ha nincs elég orvos, majd emelik a fizetésüket pontosan ezt jelenti) a fidesz kommunikációs szinten elutasította, sőt még népszavazást is tartatott arról, hogy azok, akik igénybe veszik a szolgáltatást, még véletlen se fizessenek érte többet, mint az, aki nem.
@Lajosbácsi: Mások rovására? Tényleg. Összedőlne a rendszer, ha szegény bankárok mondjuk havi 2 milla helyett csak 1,5-et, vagy ne adj Isten 1 millát vinnének haza. Nagyon sajnálnám őket akkor. :P
@kisa: "Május 15-én vettünk eurót 264 HUF-ért. Miről beszélsz? (És ez vételi, nem közép) "

A banki középről. Ugyanis erről beszél mindenki. Szívesen adok (angol nyelvű) linket amin visszakeresheted.
@kisa: Bocsi, április 15-én.
@Chicano: Látom nincs hiteled. Akkor örülj neki, és ne jártasd feleslegesen a szád. Nekem 10 Forint gyengülés az 2000 Ft feletti többletkiadás. Ebből a pénzből veszek a gyerekemnek valamit. Ha nem hiányozna akkor sem dobálnám ki az ablakon.
@Chicano: A vételi viszont több, mint a közép. tehát másfél hónap alatt több, mint 20 HUF a gyengülés.
Kár, hogy senki nem érti az egykulcsost. Nem a havi 1-200ezreseket keresőknek lesz jó, azok 1%-nyi plusz lóvét kapnak. Az évi 5milla fölöttiek (pl. a képviselők) viszont 37-15=22% pluszt nyernek.
szánalmas ez a blog. komcsi vergődés.
Hat, a parlamenti letszamcsokkentes alapvetoen jo otlet. Meg az elszamoltatas is, bar bizottsag az minek ehhez?... Egyszeru nyomozati ugy, nem? Erre vannak szervek. Mindegy, aki tenyleg pofatlanul herdalt meg atjatszott penzeket, arra szalljanak ra a kovetkezmenyek. Tiszta sor.
Tudom, hogy orok naiv optimista vagyok - persze azert a penztarcamat meg mindig nem hordom farzsebben mint a Skandinavok, annyira azert meg nem tartunk ott -, de ez a 16% alapvetoen tetszik. Meglatjuk a reszleteket, mittomen, mondjuk nyugdijszolidaritasi hozzajarulas, vagy korhazbezaras elleni jutalek, meg egyeb ilyen olyan dijak ha nem tapadnak a dologhoz, akkor meg lehet hogy egy Orban kepet is majd kirakok a wc ajtora, de lehet akar a kamraba is.
Ha nem benaznanak itt a ket okorrel, meg a parasztvakito nagymagyarorszag bruhuhu nappal es szentistenemmegsegiccse alkotmannyal, akkor alapvetoen eddig - a ciklus 1/208-ada utani reszeredmenyekkel - elegedett is lennek.
@thinker_: Pont arról szól, hogy a narancsos komcsik, hülyének nézik a népet.
@ZX: "Akkor örülj neki, és ne jártasd feleslegesen a szád. "

Tudja az elfárs ma már mindenki jártathatja a pofáját. Azok az idők elmúltak amikor csak a maguk tehették. Még annyit a témához hogy az elmúlt évekbeli, leszakadásunk miatt én mint adófizető százezrekben, lehet hogy milliókban mérhetem amit elbuktam. Úgyhogy tisztelettel nem nagyon tud meghatni a 2000 forintja. Majd legközelebb ne szavazzon a fideszre. :)
@thinker_:

meggyőző érvelésed hatott, már magam is szégyellem magam, mert ... ööö ... segíts már egy kicsit, miért is?
@kisa: "A vételi viszont több, mint a közép. tehát másfél hónap alatt több, mint 20 HUF a gyengülés."
Jajj! Ennyire azért már nem fogok lemenni. Itt a link, if you speak English perhaps you can understand it: www.forexpros.com/currencies/eur-huf-historical-data
Egyszerűen elképesztő, hogy a nyugdíjra félretett pénzek ellopását ennyire higgadtan veszi mindenki tudomásul... én totálisan kiakadtam. Mi az, hogy egyszerűen ellopják a pénzem, hogy loooosereknek adják meg haveroknak?

Gratulálok minden Fidesz szavazónak ehhez. Nekik biztos nincs magánnyugdíjuk, vagy egyszerűen tényleg nem gondolkodnak.

Államosítás a 21. században? Na éljen.
És még higgadt voltam.
@Chicano: 1. Nem szavaztam sem fideszre sem maszopra, mert mindegyik csak a saját zsebét tömi.

2. a 2000 Forintot 10Ft árfolyamesésre írtam, mint tudjuk, 2008 óta jóval nagyobb volt az esés, összeségében Öszöd óta, az én károm is milliós nagysegrendű.
@Kismac - Térdileg még rokkant: az államosítás nagyon durva lenne, nem hiszem, hogy idáig elmennek. Még szerencse, hogy a kérdés nem csak Szijjártón múlik.
@newtehen: a banki politika mindig lehúzós volt. Csak ez eddig nem jött így ki. Ráadásul így van a világon mindenhol a bankoknál.
Egy példa: az amazon-on vettem valamit, a kicsekkolásnál nagyon el akarta adni az oldal az amazon-os hitelkártyát. Kíváncsiságból elolvastam a Conditions-t.

Meg fogtok lepődni: pont ugyanaz volt benne, mint itt a banki szerződésben. Ugyanúgy 40%-os kamat, ugyanúgy egyoldalú módosítás lehetősége... egyik kutya, másik eb. Szóval a tőlünk szerencsésebben nyugatra fekvő országokban ugyanúgy lehúzzák a népet.
@Kismac - Térdileg még rokkant: azért ez nem így van. Még a 90-es években voltam egy amerikai egyetemen, a campusban volt egy money wall nevű hely. Egy betonfalban 10 ATM volt egymás mellett, lehetett választani, hol veszel fel pénzt. Ezek után mondanom sem kell, hogy ilyen verseny mellett ingyen volt a pénzfelvét meg a bankszámla vezetés. Örült a bank, ha nála kamatozik a pénzem és abból próbált megélni.
@Kismac - Térdileg még rokkant: Nyugaton nem kerül + pénzbe ha előtörletez. A mai világban inkáb örüljön a bank, ha egyáltalán fizet valaki, ráadásul gyorsan "nagyobb" összeghez jut, nem pedig megsarcol még ezért is.
@Alvarez: legyen igazad. De - elvben - ezzel akarnak mozgásteret maguknak. És amit itt is írtak, a svéd modell a saját számlával: népbutítás.

Hiszen mi is sokan voltunk annak idején, a mi nemzedékünk ('70-es évek közepe) is egy demográfiai csúcs volt. És ők közölték, hogy nem úgy van az, mint szegényháznál! Ha nincs pénz, akkor mindegy, mennyit fizettél, coki neked, dögölj meg 20 ezer forintból!

Nekem is az a bajom (az egyik), amit itt írt valaki, hogy masszívan hülyének nézik a népet. És tehetik: mindent bevesz tőlük a nép. Ők meg tudnák győzni az embereket, akiktől elvonják mondjuk a havi fizujuk 10%-át, hogy igazából többet kapnak.

Ilyen a szuperbruttó megszűntetése (mondjuk erről jelenleg mintha nem lenne szó). Egyből csökkenne a borítékban lévő pénz, lehet, hogy ezért nincs róla szó? :)

Áhh, értékelem az optimizmusotokat, hogy várjuk ki a végét, de ha már így kezdik és van, aki még emlékszik az előző regnálásukra, az se volt jobb semmivel, hát kicsit se bízik bennük.
@ZX: "Egy orvos nem fog tudni napi 70 órát dolgozni, adott idő alatt keres mondjuk 200.000 Forintot, megment 3 embert akik utána vígan dolgoznak tovább, míg egy bróker ugyanennyi idő alatt 5 millát keres, és nem termelt semmit. Szuper igazságos világban élünk. :P"
Gondolkozz már el légyszíves azon, hogy mit beszélsz.
Az orvos befizet a 200.000 Ft után 100.000 Ft adót.
A bróker befizet az 5 millió Ft után 1.000.000 Ft adót.
Na akkor ki termelt többet az államnak?
@Alvarez: Amerikában egy szinvonalasabb kárzya ingyen van. Nálunk az éves díja 10-25 ezer Ft. Miért? Mert megtehetik.
@lyken: És ki termeli meg azt az 1 millát amit befizet? Nem a bróker, hanem a dolgozó emberek. Ugye addig eljutottál közgazdaságból, hogy a pénz csak közvetítő, és annyit ér amennyi áru mögötte áll?
@ZX: no ilyen részletességgel nem tudtam, mondom, azt a Conditions-t olvastam, az meg ugyanaz volt, mint itthon.

És ettől robban fel az ember feje, hogy:
- folyósítási jutalék (fel kellett vegyek egyszer 600k hitelt és 27k-val kevesebbet kaptam, no gondolhatjátok...)
- előtörlesztés! Minek? Oké, nekik az az érdekük, hogy a 30 év teljes kamatát kifizesd, de tényleg kiakadok az ilyen nyilvánvalóan lehúzásszagú dolgoktól.

Ilyen például a posta elsőbbségi küldés. 12-13 éve 1-2 nap alatt Nyíregyen volt a levél. Most? Még elsőbbségivel se garantálják, pedig azért jóval több a technikai háttér... na jó, ez off volt. :)
@ZX: Ha az általad vizionált bróker termel 5 millió forint nyereséget, amiből 1 millió adóba megy, azt az általa kezdeményezett tranzakció termeli ki.
Ha a részvény mögött álló cégre, vagy az értékpapír mmögött álló termékre gondolsz, a párhuzamod akkor is netto hülyeség, ugyanis attól, hogy X cég részvénye emelkedik vagy zuhan, nem lesz jobb vagy rosszab X cég terméke, szolgáltatása.
@ZX: akkor ezek szerint a pénz nem is hitelpénz? Tényleg annyi áru áll mögötte? Csak kérdezem, mert úgy tudom, hogy régebben valóban volt annyi arany mögötte, amennyi volt belőle, de már jó ideje nincs mögötte áru... (a számlapénz mögött, amelyet a bankok hitelnyújtással teremtenek, mennyi áru áll?)

Az 1 millát, amit befizet, ő keresi meg magának, a munkájával. Ilyen alapon az összes olyan emberke, aki szellemi munkát végez, nem dolgozik semmit? Szerinted a bróker, aki ennyit hazavisz, mennyit keresett a cégének? Egyszerűen az a meló sokkal jövedelmezőbb (és nem kis pénzbeni kockázattal jár), mint a többi.

Ja: nem vagyok bróker, nem védem őket, de ilyen alapon menjünk mindannyian földet túrni, ja és térjünk vissza az arany-standard rendszerhez. Esetleg egy kis árucsere? :)
@lyken: Konkrét példát láthattad a gyakorlatban, mikoris az amerikai ingatlanok ára folyamatosan nőtt, mindenki ebbe fektetett (persze hitelbő), de hiába nő egy 50 m2-es ingatlan ára a 3x-osára, attól még 50 m2 marad, és egyszer csak pukk, kidurrant a lufi.
Az volt a hülye, aki befektetési célból ingatlant vett hitelre, az megtudta mit is ér a pénz a valóségban.
@Kismac - Térdileg még rokkant: Nem, az aranyfedezetnek már rég vége. A pénz soha, de soha nem fog többet érni mint a mögöttes árufedezet értéke.
Egyszerű példa, a világon csak 100 kg vas létezik amit az egyik ember kölcsönad használatra a másiknak, és azt mondja, hogy 5 év múlva 120 kg vasat kérek vissza. Ugyebár ez fizikailag lehetetlen.
A bankok pénzt teremtenek a hitellel, de ez a pénz a hitel visszafizetésével újra kiesik a forgalomból, csak az általa létrehozott áru és szolgáltatástöbblet marad meg.
@Chicano: Tessék, itt az általad linkelt lapról a vonatkozó dátum:
04/15/2010 262.9600 262.2900 264.0100 261.7700 0.2554
@ZX: Te most próbálod megtámogatni az igazadat orvos vs bróker témában. Bármit mondasz, a szellemi munka is munka és anyit ér amenyivel a piac díjazza. Tény, hogy a saját példádban a bróker többet termel mint az orvos.
Ha a bróker által folytatott tevékenységgel van problémád, akkor a kapitalizmussal van problémád. A kapitalista rendszerek velejárója a piac hullámzása és az időnként bekövetkező recesszió. A bróker kereskedő (nem befektető, mint azt sokan tévesen hiszik). Megvesz valamit és megpróbálja továbbadni.
Két jelentős különbség van a zöldséges/hentes/trafikos és a bróker közt: 1. a bróker nagyobb tételben kereskedik. 2. a bróker nagyobbat tud bukni
süti beállítások módosítása