Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.28. 08:00 Fabius

Fidesz: az izomszekció színrelép

Címkék: fidesz orbán viktor voks10

Olyan gyönyörű volt, mint egy álom. Ahogy a könnyű nyáresti szél simogatta a felhevült arcokat jótékonyan, könnyed narancsillat pamacsokat hintve szét, mit a megkönnyebbül ország, és maga a főváros párologtatott magából. Béke és barátság honolt, kedv s öröm, no meg marcipán sünök röpkedtek. Tévéből nézve szinte várta az ember, hogy a Fidesz férfikarának Himnusz előadása után a nép hálával teli szívvel énekli el viszonzásul: meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert Viktor nagy király...! Szép beszédek, nagy köszönet, örök hála.
Sehol nem volt egy izmozás. Egy felindultságában adrenalint izzadó hónalj. Hiányzott a férfi öltözők jellegzetes oroszlán és kafferbivaly szaga, ami elengedhetetlen kelléke a csoportba verődött vezérhímeknek. Egy élhető ország képe sejlett fel halványan.

Na, nem sokáig.

Mert ha beszélni kezd az, ki hónapokig volt néma, minden intelem és óvás ellenére kiszalad a száján néhány elfojtott gondolat. Pláne, ha várják is tőle a hívek a falkavezérséget. A monnyonle szlogent fölcserélte a monnyameg frázisra a nép, az az istenadta, ki a kétharmados felhatalmazás ellentételezéseként legalább pár lózungmorzsát csippentene végre. Orbán belecsapott a lecsóba, megkapták amit akartak.

Minden választópolgár kedvenc vesszőparipájáról, a közbiztonságról és a Gárdáról beszélt kezdetnek. Előbbit erősíteni, utóbbit felszámolni gondolja:

 

 

 

 

 

 

 

Hisz van erős ember a Fideszben elég, lesz rendőr az utcán minden vastagabb lámpaoszlopnál. Az önképző militaristák meg nem férnek bele Mintaország imázsába. Jó lesz tudomásul venni, innentől gyurunk'wazze', két pofon oszt'jónapot.
Ha már a pofozkodásnál tartunk, én hiányoltam a futballhuligánok elleni kirohanást. Nekik is be lett ígérve a két saller, de egy szó nem sok, annyi se esett róluk. Most vagy megjavultak maguktól a kétharmad hírére, vagy Dájcs Totyek még csak mostanában gyúrja magát bátorravalamelyik csöndes brüsszeli sarokban. A lassan 10 éve porosodó beléptetőrendszert egyszer úgyis fölszereli, akárki meglássa'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eztán arcát a külföld felé fordítva előbb helyretette az IMF és az EU prominenseit egy "nem vagyok az alkalmazottatok" duzzantással, majd a környező országoknak is üzent: „Nagyok vagyunk, erősek vagyunk, olyan felhatalmazás van a kezünkben, amely egyik környező állam vezetőinek sem."
Hiába jelent meg a súgógépen a szöveg: Ne már bazzeg! A kétharmad csak a határon belül érvényes!!! - nem használt. Viktor úgy érezte, éppen itt az ideje visszaröppeni a siheder korba, mikor a felcsúti presszó előtt ujjon pörgetve apu slusszkulcsát menőnek lehetett lenni. Isteni szerencse, hogy nem rendeztek a győzelem tiszteletére egy magyar-szlovák barátságost a Puskás akadémia edzőpályáján. Képzeljük el, hogy nem csak nagyok vagyunk, erősek, de még ügyesek is. Ficoval ellentétben:
 

 

 

 

 

 

 

 

Üzenet érkezett a túlhatalomtól rettegőknek is. Jóságos mosoly kíséretében nyugtatólag hatottak a "demokrácia megmaradt" szavak.
 

 

 

 

 

 

 

Ennyi izmozás után csoda, ha szegény Vona Gábort komplett szalámigyáras rémálmot álmodott magának? Ha lehámozzuk mondandójáról a arra ébredtem, hogy Lendvai Ildikó térdel a mellkasomon, és a fülemet rágja hörögve: Viktor ki fog nyírni, te férfiállat! paranoiát, meg ezt a misztikus - de kurvára megkeresett egy titkosember, sej - mázat nagyon is valós lehet a félelme.

 

 

 

 

 

 

Aki a Fidesszel barátkozott, netán koalícióra is lépett, az vagy betagozódott a párt komódjába alsó zoknis fióknak, vagy kint végezte a kanálisban megrágva és felemésztve. Vona szerint a Jobbik nem fogja hagyni, hogy a Fidesz kolbászhúst daráljon belőlük a felcsúti pajta kolbásztöltő részlegében. Mert ez a magyar nemzet érdeke.

Hmm. Ha sok hasonló érdek lesz a közeljövőben, izomszagú négy év elé nézünk.
Az ziher.

71 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr411958049

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Országgyűlés alelnöke lehet Lendvai 2010.05.10. 18:56:14

Az MSZP kongresszusa júniusban választ elnököt, és a kongresszus döntésétől függően már a nyártól megkezdődhet a tisztújítás a szocialista pártban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A két utolsó kép odabasz :-D Vona fejtegetése meg sántít. Az biztos, hogy a Fidesz igyekezni fog lenullázni őket. De nem kell sarat hordani a sárgyárba ehhez.
Ideje lenne eldönteni, hogy rettegünk a Jobbiktól, vagy sem.
Idegesítő ez a középre rendezett szöveg
Ajjj de szép is lesz amikor Révész "Kiskondás" Máriusz megvereti a jobbikos tüntetőket..
Hábammeg...
"Vona szerint a Jobbik nem fogja hagyni, hogy a Fidesz kolbászhúst daráljon belőlük a felcsúti pajta kolbásztöltő részlegében. "
Nem is rossz ötlet. Szívesen venném, ha ilyen kolbászból lenne a kerítésem!
Az 1. és az utsó kép jó, a többi inkább felesleges :)
XDDD de jó 4 évünk lesz. Már most jókat lehet röhögni. Jobbiks vs Fidesz XDDD várom az utcai tüntetéseket.
@Kedves Vezér: Csak figyelni kell, hogy melyikük fog először hazaárulózni. :DDD
@Kedves Vezér:
Azt várhatod... Miért lenne? Jobbik eljátszik a 13?(nem néztem most meg pontosan) százalékával, az mszp alatt valahol, aminek a vezetősége már most hazudott, pedig még ellenzékbe se vonultak, a fidesz pedig a 2/3-ával azt csinál amit akar.

A háttérben pattoghat a jobbik, az mszp, senkit sem fog érdekelni :)

Tüntetés... Max a jobbik fog, hogy nagyobb hatalmat akar, de ennek értelme sejthető mennyi.
Szükségtelen a Jobbikkal izmozni, gyúrnak ők saját maguk ellen. Betagozódnak, vagy eljelentéktelenednek, mint a Miép. Hangoskodáshoz zenekar kell, az meg a parlamentben épp nem a szittyáknak muzsikál. Koalíció nem lesz, mint a tótoknál Slotáékkel, innen kezdve lehet a képviselők közt vegetálni.
"Dájcs Totyek még csak mostanában gyúrja magát bátorra" és a kép alatta, nagggyon durva:)
A Miép, Fkgp, Kdnp szétverésével szemben Viktor királynak a Jobbikkal sokkal nehezebb dolga lesz. Itt nem csak 1-2 vezető embert kellene kiiktatnia, hanem egy elég jelentős számú keménymagot, akik nem fognak meghunyászkodni, ahogy Viktor azt eddig megszokta.

Viszont az sok mindent elmond a következő 4 évről, hogy a legfontosabb feladatnak a politikai ellenfelének felszámolását tekinti...
@Labancz:

nekem meg az tetszene, ha anyäd belei (amit persze elve huznek ki az änuszän keresztül)tartanäk a csilläromat a nappaliban:)
Szép idők jönnek, mind a fideszesek, mind a jobbikosok igazi hívők, akik isszák a vezéreik szavát és emellé szeretnek tüntetni is.

Végre itt is lesznek olyan szép akciók, amikor nem rendőrök vernek tüntetőket, hanem a tüntetők egymást?

@belakis: Ki nem szarja le, hogy egy ellenzékbe kerülő párt hazudik-e vagy sem, nagyobb baj, hogy kormányon hazudtak.
Ami még nagyobb baj, hogy a most kormányra kerülő párt is hazudozik, pedig még kormányra sem kerültek.

A 2/3-ról meg le kéne már szakadni, mert semmivel nem tudnak többet kezdeni vele, mint az egyszerű többséggel. Bár jól hangzik erre hivatkozni.
Remélem a Jobbik csak magát teszi röhejessé és nem az egész magyar nemzetet!
@Zetek: szerintem rettegjünk mindentől: attól, hogy Orbán királyságot csinál (ettől rettegjen Sólyom is), hogy az MSZP-be visszatér Gyurcsány, hogy a Jobbik könyvégetésket kezd szervezni, hogy az LMP ... OK, a jámbor füvesek miatt ne rettegjünk.
A dzsobbik alól elfogy a szavazó, meglátjátok, amint összefogdossák a tyúk-, meg réztolvaj cigányokat! csanadvezer.hu megy a levesbe.:) ettől fél a párt.
Viktor pont az ilyen (meg még ilyenebb) varánuszos interpretációk miatt volt kussban eddig, nem lehetett könnyű neki. én örömmel látom, hogy vannak elképzelései, amik létét egyébként feltételeztem is.:)
a határozott hangnemet még szokni kell, de lagalább van mihez viszonyítani. kezeket fel, aki fel tudja sorolni a bajnai-féle vicckormány tagjait! na ugye!:) de lehet mondani egy teljes gyurcsány-kormány névsort is. nem véletlen, hogy már most sem emlékszik rájuk senki.
@robinzone: Hehe, ja :) csanadvezer.hu tényleg eszméletlen gáz.

Szóval, mostmár teljesen mindegy mit mond Vona, vagy bárki más :)
Túl van dimenzionálva ez a Vona-vonal. Lesz 47 fura muki a parlamentben. Fognak mondani vicces felszólalásokat, a házelnök kioktatja őket házszabályból, oszt annyi. Mivel tudná Vona sarokbaszorítani Orbánékat? Hát egyetlen dologgal: ha mindent szépen megszavaznának, és interpellációikban a kormány tevékenységét magasztalnák. Na, az tényleg kínos lenne a Fidesznek. De erre azért sok esély nincs...

Az összes többi, a hangoskodás meg a többi szájkarate-mutatvány úgy fog leperegni Orbánékról, mint Sherman tankról a gyöngykavics. Még a vállukat sem kell megrándítaniuk.

Az egy ilyen szoci-szadi eltévelyedés, hogy ha egy hülye mond egy gyenge közepes marhaságot, rögtön hisztérikus reakciókat kell adni, chartát alapítani, elhatárolódni, kiáltványt szövegezni, lecseszni a köztársasági elnököt, hogy hogy hagyhatta idáig fajulni a dolgokat...
A normális reakció egy laza félmosoly, esetleg finom érdeklődés, hogy „amúgy, a gyógyszeredet szeded rendesen?” - és lehet dolgozni tovább.
@robinzone: Aztakurva! A varánusz féle blogok kussoltatták a főnököt idáig? :-D Nabazz, a zinternet hatalom, mondtam én mindig :-D Most ki szólt neki hogy beszélhet? Kedvenc polírozó mandinerjei? :-))
Háááát... érdekes nézőpont. Remélem nem így lesz. Bár a sok lúd disznót győz frázisnál igazabb a sok disznó ludat győz. Nem tudni, jelen esetben melyik a valós megállapítás.
Bízzunk benne, hogy kulturált, európai módon felzárkózunk. Ha Viktorék rendben teszik a dolgukat, és az istenadta elégedett, akkor a Jobbik érdeklődés hiányában elmarad.
@izlésrendőrség: piros csipke bugyiban, fekete, combig érő lakkcsizmában állsz a tükör előtt és maszturbálsz. Ugy-e?
@robinzone: Tényleg emlékszünk: Torgyánnak hívták a Földművelésügyi miniszterét. Szeretett utazgatni, úgy tudom.
@belakis: Ha a fideszed 8 évig igazat pampogott volna ma az országot épp valami aukción árulnák te majom. Ugyanis a fidesz ezeket mondta: mindent elloptak, mindent elhazudtak, mindent rosszul csináltak, nem tudnak kormányozni, eladták az országot stbstb. A lényeg: semmit nem csináltak jól 8 évig. Nos, ha ez így lenne, ma nem tudom honnan a faszomból írnék neked, de biztos nem Magyarországról.
@Labancz: Akkor zabáljad teli szájjal meg,azt a kerítést mert másképp nem érthetem a hozzászólásodat-és még valami remélem félre is nyeled az első falatot
csak azt érteném, hogy deutsch "haza- család" tomika kezében miért az FFC, azaz a Fradi szurkolók focicsapatának a címere van? dávid ibolyka jutott eszembe erről, ő is ennyit értett hozzá...
@robinzone: persze, összefogdossák...te is megetted ezt a konzultációs parasztvakítást?
Vona betartja-e az ígéreteit? Pl. benyújtják-e a kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslatot. amit a fidesz (még) nem fogad el. Akkor lesz-e randalír az utcákon?
Teljesen mindegy, de a lényeg, hogy a varánusz húzzon a pitsába!
Mi az, hogy nem lendvaiildikóztok már megint?? Hol a nemzeti egység??
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Van a szövegben egy Lendvaizás. Gondolom csak neked, ajándékba.
@Udo von Raumschiff:
Köszönöm von Rumlihajó polgártárs. Magam is így gondolom.
Nagyon félős vagy Fabius... De miért baj, ha a Jobbik eltűnik a süllyesztőben? Ha Fidesz megeszi/bedarálja őket, senki nem fogja siratni Vonát és nagyon értelmes társait. Egy beteg társadalom beteges reakciója - ez a Jobbik. OV keménykedős szövege pedig ezerszer jobb, mint a beszarós, nem merünk semmit tenni elmúlt nyolc év...
@rienderien: Nagyon nagy baj!Azok akik nem Vona társai azok mennyivel értelmesebbek ?Vagy csak állítják magukról, hogy azok.O.V. keménykedős dumája pont annyi , mint a jelleme, Neked lehet, hogy ezerszer jobb, csak nehogy kurva nagyot koppanjál.
Bár jobboldali vagyok, erős magyar öntudattal, de Vona Gábor és a baromságai egyszerűen a szánalmas kategóriába tartoznak.
@Jim Tonic: Mi a baj? Melyik politikus nem mondott még baromságokat?Tán O.V?Mitől szánalmas
Vona (bár én sem értek mindennel egyet), talán más nem szánalmas?Vagy ha Te ennyire jól megítéled akkor,( honnan tudjuk a Te gondolataid elképzeléseid mennyire szánalmasak) miért nem Te jutottál a parlamentebe?Ezek szerint Te alkalmasabb lennél.
Vagy tévedek?-egyet nem érteni lehet, de barmozni másokat az parasztság, bár ez magyar jellemző tulajdonság. Ezt nem azért írtam, mert annyira szeretem Vonát
@gorcsev54: a keménykedés hitet adhat akkor, amikor kell. mert sok minden a hiten múlik. A keménykedés a rendteremtés területén pedig elengedhetetlen lesz! Ebben abszolút igaza van OV-nak.
@rienderien: Nem a keménykedéssel van a baj(persze kivel),hanem mint céloztam mással.Én emlékszem a Fidesz kormányra és nem volt annyira oké, mint a hívők állítják nem véletlen eredmény a 2002.Bár nem a szocik nyertek hanem a Fidesz vesztett, mint ahogy most sem egészen a Fidesz nyert, hanem a szocik buktak nagyot(hál isten)de más is benne volt nem csak a Fidesz.
@gorcsev54:
Most kezdhetném politikai kérdésekkel, minthogy ne akarjunk úgy csinálni, mintha szembehugyozhatnánk Európával, annak is mi isszuk meg a levét. Ám anélkül, hogy belemennék pontról pontra, is nyilvánvaló, hogy fogalma sincs a politikáról, gazdaságról, világpiacról, globalizációról, stb.
A XXI. században nincs helye ilyen felelőtlen politizálásnak. Akkor sem, ha én is védeném a kultúránkat, nyelvünket, népi értékeinket. Egyszerűen okosan kell lavírozni a globalizáció és a nemzetelvűség határán, amire a nyilatkozatai alapján ő képtelen.
A politizáláshoz hideg fej kell, normális, összeszedett gondolatok, mondatok, nem zsidózás és a többi.
Lehetünk mi kurva radikálisok, aztán a világ majd visszalő minket a görögök alá.
Nem, én pont annyira értek a politizáláshoz, mint Vona Gábor. Pont ezért nem vagyok a parlamentben.
Én nem barmoztam senkit, ha tettem volna, akkor sem közelítenék meg olyanokat, akik viszont általánosítanak az egész magyarságra. Én én vagyok, nem a magyarság.
:) az izomszekció a Fidesz PR irodájában gyúródik... nehogy már valaki azt gondolja hogy egy politikus ma Magyarországon meggyőződésből mondja azt amit mond... tényleg gáz lenne ha ennyi balfasz vezetné az országot... csak azt löki, amire a kommunikációs részleg szerint harap a plebs rusticus vulgaris, akik rohadtul hiányolják már a mónikasót... aki azért lesz politikus mert jót akar tenni az nem szokott pártba sem bekerülni mert túl sokat kellene pártérdekek miatt eltérni a saját elveitől... ez van, mi meg szívjuk a pérót...
@Shinjuku: Nekem teljesen mindegy. Nekem az számít, hogy akkor a régió csúcsán voltunk, most meg a leges legalján.
Bármi, amit ezen felül megpróbálsz megmagyarázni, csak felesleges duma.
Egyébként végre egy topik, ahol beszélgetőtársak tudnak normálisan írni. Ilyen helyen az embert az sem zavarja, ha a másik teljesen eltérően gondolkozik.
@Jim Tonic: Stimmel... csak amiről itt szó van (ezen a blogon) az pusztán arról szól hogy épp kardcsörgetés folyik meg izmozás... ennek meg az égvilágon semmi köze sincs a majdan megvalósuló szakmai lépésekhez... más az, ahogy szakmai szinten dolgozik egy kormány és más ahogy kommunikál... a felesleges duma szerintem ez... pofa befog, dolgozik, eredményt felmutat... ha van eredmény akkor pofázik, de addig meg kussol...
@Shinjuku: Ebben egyetértünk. Az embereknek kénytelen vagy valamit mondani. A kardcsörgetés is muszáj, mert olyan jelenleg az ország hangulata, hogy ezzel tudod lenyugtatni az embereket, hogy változás jön.
Persze ugyanilyen bullshitnek hangzik az én szövegem is, de kicsit gondolj bele...
Amit írtam neked, azzal azt mondtam, hogy talán most sem csak a kardcsörgetés marad. A hangnem csak arra vonatkozott, hogy nem jó előre lefesteni mindent, anélkül, hogy tudnád,, mi jön.
@Jim Tonic: Ez igaz... hence the PR szekciós megjegyzés... :) Reméljük szakmai szinten is vannak olyan pengék mint bullshitben... :)
Azért emberek figyelmeztetnélek benneteket egy apró ám nem kevéssé lényeges tényre. Azért mert a jobbikos vezetők, sőt a tábor sem rendezett valami nagy őrjöngést se az 1. se a 2. forduló után, még tény marad, hogy média nélküli, minden oldalról támadott párt létére bekerült a parlamentbe, az qva nagy eredmény, hogy mindezt 16.7%-kal tette, az tán még nagyobb is, mint az eddig is megapártként működő 22 éves Fidesz jelenlegi 52.7%-a (ami már 42-n ált 8 éve is)! És ha baromság is volt győzelmet remélni, legalább a polilitikával törődő embernek el kell ismernie, hogy ez így is óriási eredmény. 0-ról hirtelen 47 képviselőre? Úgy, hogy 2008-ban még alig tudták páran, hogy létezik Jobbik? Ez nekem a Fidesz eredménye mellett különösképpen azt jelenti, hogy van egy széles réteg, akinek a Fityuszból elege van, a szocikat utálja, de választani akar, és nem valami langyos liberó, hanem a kemény szavakat szereti/érti. Most ezek után ez "majd leszalámizzák magukat", "majd kipotyognak úgyis", stb. szöveg nekem erős önálltatásnak tűnik. Tölgyessy de más politológusok is elismerték ezt. Szóval ha a Fidesz nekik megy, azt nem ok nélkül teszi majd, de szerintem velük nem lesz olyan könnyű elbánni, mint a mindig is döglődő MDF-fel. Sőt még veszthetnek is támogatókat rajta. Tehát érdekes mérkőzé lesz.
@gorcsev54:
Cáfolnám az állításodat, miszerint „most sem egészen a Fidesz nyert”: Most a Fidesz nyert. Egészen. Határozottan. Olyan határozottan, ahogy csak lehet: 52% listás szavazat az abszolút többség, még hasonló sem történt korábban.
Cáfolnám azt is, amit 2002-ről írsz („nem a szocik nyertek hanem a Fidesz vesztett”): A 2002-es választásokon a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot. De az csak relatív többség volt, kormányalakításhoz kevés.

A Fidesz 2002-es „bukása” azt jelentette, hogy „csak” kb. kétszer annyi szavazatot kaptak, mint most a szocik... Ha az „bukás” volt, a szocik mostani eredménye minek számít? Lendvai tisztes helytállásról beszél, én inkább orbitális méretű, brutális csődtömegnek látom az eredményüket...
@dzsugasvili: A Jobbik a gazdasági helyzet (ezáltal bizonyos szinten az MSZP) kreálmánya. Nem annyira maguknak köszönhetik ezt az eredményt, sokkal inkább a jelenlegi helyzetnek.
A legkönnyebb az elkeseredett polgárnak tetsző szavakat találni. Kik az elkeseredett emberek? akiknek nincs pénze. Egy zsidózó ember tud Európában pénzt és munkahelyet teremteni? kétlem. ezért vannak bukásra ítélve. Egyetlen lehetőségük a túlélésre a konszolidáltabb politizálás.
Az az érdekes, hogy valószínűleg a görögöknél is megjelenik a szélsőjobb, elég erőteljesen. Aztán ha valaki kihúzhatja őket a szarból, az a "globális" világ, főleg az EU. Persze az emberek valahogy ezt nem fogják megérteni. Ahogy itthon sem.
@Jim Tonic: A konszolidáltabb politizálás tuti biztos, már részben most is látszanak jelei. Sőt eladhatják majd magukat igazi jobboldali pártként, mert a Fidesz ma már ezzel "mi vagyunk az egyetlen lehetőség" stílussal tényleg kicsit egypártrendszerre rendezkedik be (most nem a diktatúra bevezetésére gondolok). Viszont a "zsidózást" meg az eddigi viselkedésük egyáltalán nem volt vészes, ezt is a média fújta föl és hazudta szanaszét, illetve hallgatta el.

Azt meg hogy "A Jobbik a gazdasági helyzet (ezáltal bizonyos szinten az MSZP) kreálmánya." nagyon vicces pont velük kapcsolatban hallani, amikor ugyanezen a farvizen szerzett Orbán "Itt az idő" Viktor kétharmadot 3 nappal ezelőtt. Mert ugye azt senki nem gondolja őszintén, hogy a 263(4?) képviselő a kiváló 8 évnyi karizmatikus és rátermett politizálás eredménye...A szocik 59 képviselője mutatja, hogy őket büntették meg nagyon, míg a Fideszt "csak" kb. félmillióval támogatták többen, mint legutóbb. Ennyi erővel ők a legcsúcsabb MSZP kreálmány, tőlük kéne a legjobban félni. Szóval szerintem ebbe a kinek ki a kreálmány állatságba többet nem kéne belefutni.
Orbán máris takarodj, a választók kétharmada kb. 5,5 millió ember nem szavazott a Fideszre!
Nem vagyok "megmondó-ember", csak morfondírozok:

A Magyarországon fellelhető 'kemény mag' szvsz nem kötött: mindig oda csapódik, ahol nagyobb felfordulást lehet csinálni... Amíg nem volt Jobbik, ez a mag adta a Fidesz "fasisztoid" megítélését és reakciós megnyilvánulásait... Amikor időnként túllőttek a célon, felvállalhatatlanok lettek (ld. 2006., TV-székház, utcai randalírozás/tombolás), így néhány különös ember (különös, mert nem tudok megfelelő jelzőt találni rájuk) létrehozta a Jobbikot, azt a szélsőséget magába tömörítő erőt, amit a történelem során szinte természettudományi törvénybe lehetne foglalni, hogy az élhetetlen életkörülmények törvényszerű következménye (bármely oldali) radikalizmus előre törése, térnyerése. Az hogy ezt most kommunizmusnak vagy fasizmusnak nevezték/nevezik, az lényegtelen... maga a jelenség a fontos: egy "Vezér", néhány 'lózung'-szerű de hatásos eszme és egy fanatizált tömeg kell hozzá.

Én úgy gondolom, hogy a Fidesz döntése stratégiai volt, abban az értelemben, hogy minek a felvállalása hoz nyereséget vagy éppen okoz kevesebb veszteséget. Ha koalícióra kényszerül a bal vagy szélsőjobb netán liberális oldallal, ha felvállalja vagy netán elutasítja a szélsőségeseket, netán összejön a kétharmad, túlzásoktól mentesen "királyság" lesz a hatalom, az ellenzék pedig a trónkövetelő-felségsértő szerepet kapja???

Bár új kormány még nincs, már látszik ez utóbbi felállás előjele: "aki nincs velünk, az ellenünk", ide csak az gyűrűzik be amit ők is akarnak, amit viszont nem, az sosem lesz rá képes..., szóval megy az üzengetés, miközben épkézláb programokról még mindig nem hallottam, csak azt, hogy még 1-3 évig többé-kevésbé nem lesz könnyebb:-(

Hogy jön ide a Jobbik??? Hát úgy, hogy én őket a hegyi szerpentin szalagkorlátjához hasonlítanám, amelyik a fékevesztett buszt jól/rosszul képes LEHET(ett volna) megfogni, jól működő ellenzékben sok értelemmel a szalagkorlát lefékezi a buszt és csupán az oldalát horzsolja le, durvább esetben tompítani képes a 'káros lendületet'...

A Jobbik tehát akármilyen hülyeséggel áll elő, a lényeg az, hogy bizonyos kérdéseket napirenden tartson: elszámoltatás (valós idejű és VISSZAMENŐLEGES IS), valódi demokratikus vívmányok kikényszerítése (képviselői visszahívhatóság, arányos és igazságos teherviselés, negatívumok elkendőzésének megakadályozás stb).

Hiszem, hogy ha nem a jelenlegi formában törne elő a Jobbik vezetőiből ez a 'mélymagyar' öntudattal kevert katyvasz (sovinizmus? fasizmus? nacionalizmus?), hanem minden problémát a helyén és a nevén neveznének, akkor igen hamar meghatározó tömegbázisra tehetnének szert...

Mi kell ehhez? Hát az, hogy a történelmi sérelmeket a helyén kezeljék (belenyugodni, hogy Trianon a győztes hatalmak döntése a vesztes fölött... ~kb. OV üzenete a 2/3-ad ismeretében a koalícióban reménykedő Jobbik felé), az általánosításokat kerüljék (zsidó nagytőkés =/= minden zsidó nagytőkés, cigány =/= minden cigány élősködő és/vagy erőszakos bűnöző stb), valamint végre egy NORMÁLIS, ÁTLAG-MAGYAR SZÁMÁRA IS ELFOGADHATÓ tényszerű megoldási javaslat, amelyeket egyébként kritikával illetnek.

A Fidesz ilyen arányú győzelmén azért csodálkozom, mert ellenzékként semmit nem tettek le az asztalra, még javaslat formájában sem, hogy az tragikus... hiszen ki az, aki egy-egy döntésről 80-90 %-ban nem tudta rögtön eldönteni, hogy jó lesz-e vagy sem??? És ki az, akinek patent javaslata is volt??? ...hát nem a Fidesz:-(((

Mivel nyert a Fidesz??? Volt programja? Nem! Elmondták, hogy milyen javaslatukat nem fogadta el a kormány? Nem! Tettek valamit a bizalom megszerzéséért?

Szerintem semmit... és félek, hogy most ez be is fogják bizonyítani:-(

De jó lenne, ha lenne ott egy erő, amelyik időben szólna, hogy mit nem kellene mondani, vagy éppen mit kellene csinálni...
@Unter Bahn: Tegyél fel valami új lemezt, mert ez már kissé ócska!
Legalább olyan találékonyak legyetek Fidesz ekézésban, mint Fabius!

@Jim Tonic: Tetszettél! :)
@Unter Bahn: Jó felvetések, azt ugyanakkor látni kell, hogy voltak olyan helyek, ahol egy Fideszes polóba bujtatott kutya is megnyerte volna az első fordulót. Annyira elkúrta az Mszp.
Tehát ezt a Fidesznek nem megnyerni elég nehéz volt, és ezt ők is tudták, ezért nem igértek semmit.

Az már nagyobbik baj, hogy történelmi lehetőség előtt állnak, és nem látom hogy élni tudnának vele.

Aki ezt a kétharmadot beáldozná az ország érdekében, annak 40 év múlva lovasszobra lenne.

Aki ezt arra használja, hogy a hatalmát bebetonozza, az egy szánalmas hülye, aki csak egyszer messziről, a Hősök terén látta a történelmet a díszpáholyon, de mikor a történelem eljött hozzá és felkínálta neki a nagy lehetőséget, nem akart élni vele.
@Unter Bahn:
A Jobbik nagy része egyáltalán nem "fasisztoid", nem mondom van jó pár kopasz is, de a nagyobb része teljesen hétköznapi ember. Ráadásul állandóan azt mondják, hogy csak a fiatal "befolyásolható" emberek szavaztak a Jobbikra, de ez sem igaz nagyon sok középkorú és idősebb ember van a Jobbikban és nem a zsidózás miatt, hanem mert igazi változást akarnak. Attól tartok, hogy a Fidesz ezt nem fogja elhozni. Ha a Jobbik okosan fog politizálni, akkor igenis van jövője, sőt egyre nagyobb tömegek fognak melléállni. Hidd el nem a felforgatás a cél, hanem az igazságot szeretnénk. Én 36 éves vagyok elvesztek, elvesznek azok az éveim, amikor a legszebb az élet, most tudnánk igazán élni, de így meg éppen csak vegetálunk.
Én is nagyon várom, hogy mit fog csinálni a Jobbik a Parlamentben, remélem felnőnek a feladathoz, egy kicsit tényleg lejjebb kell venni a hangerőből, de nem szeretném, ha beleolvadnának a szürke tömegbe. Én pont azt szeretem bennük, hogy nem kertelnek és állati lelkesek! :o)
Trianonba szerintem nem lehet belenyugodni, de ezt csak zárójelben jegyzem meg, nem akarok erről vitát nyitni.
A Jobbik koalíciós álmairól annyit, hogy ez eszükbe sem jutott, még a két választás között is állandóan mondták, hogy semelyik párttal sem fekszenek le.
Egyébként a Fidesz 68%-a engem is meglepett, mert az emberek biankó csekket adtak nekik, semmi programra. Ez már tényleg arról szólt, hogy csak ne az mszp.
Mindegy, majd meglátjuk mi lesz, remélem ennél már nem lesz mélyebb a szakadék...
Jó éjt!
@teknős: A Fidesz-ekézéshez nem találékonyság kell, hanem szem és fül.

Amúgy nem elkápráztatni akartam a közönséget, hanem leírni a véleményemet. Nem tudtam, hogy zsüriznek...
@eml: Nem írtam, de természetes, hogy a Fidesznek a választások megnyeréséhez valóban semmi nem kellett, se program, se vita... bármi ilyen dolog kikezdhető, támadható felület lett volna...

Az a gond, hogy ez a TÉNY a választáskor senkit nem érdekelt, mint ahogy a feledés jótékony homályába bújt 4 év kormányzás negatívuma és két elbukott választás MINDEN kommunikációs és stratégiai hibája is. Én készséggel elhiszem, hogy a Fidesz képes LENNE jól kormányozni, azonban a vezető személye a garancia arra, hogy ezzel az eséllyel nem kíván élni. A magyar választópolgár az igazi "Deep troath", amiben a borzasztó az, hogy a 8 év csak "edzés" volt, amiben megmutatták a "diktátornak", hogy bizony ezek benyelik... tövig:-(((
@SzőkeCiklon: Nem akartam bántani a Jobbikot, de kikívánkozott belőlem, hogy sokkal jobb eredményt is elérhettek volna, ha bizonyos témákat nem piszkálnak, tudva hogy az a szavazók felé megosztó jelleggel bír. Trianont pont ilyennek gondolom, mert bár kell a nemzeti öntudat, azt hiszem hogy most lennének fontosabb dolgok is, mint a kettős állampolgárság vagy a Felvidék visszafoglalása (amúgy megalol, így kisbetűvel, de sajnos elhangzott).

A Jobbik "programja" kicsit (no jó, nagyon) olyan, mint a kommunizmus: olyan utópia, amelyik elképzelése alapvetően jó és nem sért komoly emberi érdekeket, de a kivitelezés csúnyán megfeneklett az odavezető úton, mert nem számolt azzal, hogy az ember mindig ember marad, azaz gyarló disznó...
@SzőkeCiklon: Sorry, úgy tűnik a Neked szánt válaszom is eltűnt a "torokban":-(
De mégsem... persze most tűnt fel, hogy nem lehet orrba-szájba írogatni... warten sie, bitte...
@Udo von Raumschiff: Ezt én úgy értettem , hogy "nem csak győzelem", hanem kellett , hozzá ez a bukás is- ha nem ilyen analfabéta ,lopós sorolhatnám az Mszp ,akkor nem biztos , hogy ez az eredmény(szóval kellett ,hozzá ez 8 szar év is,(hogy a Fidesznek nagy szavazó bázisa van volt azt senki nem vonja kétségbe, de relatív többséggel is lehetett veszteni)Amúgy meg ha jól emlékszem 98.-ban is csak a kisgazdákkal volt meg a többség,2002-ben meg hiába volt a relatív .többség és a bukás a 4 év kormányzásnak is a következménye volt ami szintén nagy szavazó bázissal történt, és ha ebben a 4-évben ugyanazokat a hibákat követi el a Fidesz(nem tisztem felsorolni) , könnyen lehet a 2002 eredmény négy év múlva , mert sajnos az Mszp nem lehet leírni,pedig a sok sok szavazó megtett érte mindent, demokratikus módszerekkel. Lehetségesnek tartom a Jobbik "ledarálásának" hasonló következményi lesznek mint a Kisgazda párt esetében,mert azért ebben az országban nem csak Fidesz szavazók laknak ill. most sok olyan szavazó is adta a voksát a Fideszre aki nem feltétlen hive, csak meg akarta a kormányt dönteni és nem akart másra szavazni:LMP,vagy Jobbik,szóval 4-év múlva Ők is szavaznak újra, de ha a Fidesz azt teszi amit kell,akkor oké, de ha a régi önmagának bizonyos elemeit folytatja(vannak jelek)akkor 2014-ben már nem lesz ilyen sima ügy, mert a választónak azért van egy tulajdonságuk:nem felejtenek,legalább is egy részük.Ezt csak mind a "győzelmi mámor"-hoz tettem hozzá,mert az életem alatt láttam már "csodát"-nem egyet,mivel nem 1989-ben születtem.
@rienderien: Most, hogy reggel elolvastam:Nem a kemény ,határozott politikával van a baj, hanem mással(persze senki nem tökéletes)-aki nem érti annak felesleges magyarázni-az úgysem akarja érteni.
@SzőkeCiklon: Neked is:nekem is valami ilyen a véleményem-és én sem megtévesztett fiatal vagyok,sőt voltam Fidesz szavazó is.
@Jim Tonic: Ez meg mi akar lenni? Én nem vagyok elkeseredett ember és némi pénzem akadt, legalább is eddig, bár mindent megtettek a húsz év alatt ,hogy ne így legyen(mindegyik kormány).Az már más dolog, hogy én megpróbáltam mindent megtenni.Ha elkeseredett vagyok :akkor csak egy miatt:ez a húsz év is olyan szar volt, mint az előző 45.év.Tehát akkor egy boldog Jobbik szavazó vagyok ,és ostobaságokat beszél az aki 850.000 embert könnyen lehetett volna több is ha sokan felmerték volna vállalni a társadalom legelesettebb szavazóinak gondolja
@Jim Tonic: Csak röviden: itt senki nem hugyozza szembe Európát.A radikalizmus nem = zsidózással, ezt már sok helyen kifejtettem:A Jobbik politizálásáról majd négy év múlva kéretik véleményt mondani,mert mások is mást mondanak a választások előtt,vagy legalább is sok olyat ami valakinek tetszik,valakinek nem, és legfőképp nem az az igaz mindig amit a politikai ellenfelek állítanak,de az viszont igaz, hogy 20-év szabad rablás volt itt egyeseknek,akár szegfűs akár,narncsos( mer köztük is van jó pár megtévedt)volt, és azok helyre tétele az nem Európa szembehugyozása, a görög példa említése felesleges, mert az itteni korrupcióval stb.
egyező vezetés vitte oda Őket ahol vannak, és nem a radikalizmus stb.
@gorcsev54:
Formállogikailag persze igazad van, hogy a Fidesz győzelméhey az MSZP bukása is kellett. Formállogikailag minden versenyhelyzetre elmondható hogy nem a győztes nyert, hanem a vesztes veszített. Még pontosabb azt mondani, hogy a győztes nyert, a vesztes veszített.

Az úszódöntőt nem Phelps nyerte, hanem a többiek vesztették el... - azért ez necces megfogalmazás, főleg, ha Phelps világcsúccsal nyert.

Akkor adnék neked – óvatosan – igazat, ha a Fidesz csak relatív többséget szerez a választáson, és koalícióra kényszerül. Vagy, ha megszerzi ugyan az abszolút parlamenti többséget, de csak a szavazatok kevesebb mint 50%-ával (a választási matematika alapján ez nemcsak simán lehetséges, hanem egy nagyon sanszos forgatókönyv).

A szavazatok abszolút többségét begyűjteni, és ezzel 2/3+ parlamenti többséget szerezni, az győzelem. Ha _ez_ nem győzelem, akkor semmi.

Persze, ez nem következett volna be, ha van egy másik párt, ami elvitte volna tőle a szavazatokat. Vagy ha nem lettek volna választások, mert anarchoszindikalista közösségben élnénk. Vagy, ha a világot egy bálna tartaná a hátán, és egy kardos tündér koronázna mindig 1000 évre új királyt...
@gorcsev54:
Ja, és annó nem a Fidesz szalámizta fel a kisgazdákat. Felszalámizták azok szépen önmagukat, én láttam a tévében a székházostromot, amikor a festményekért dulakodtak...

Az MDF-et sem a Fidesz szalámizta fel, bármit nyafogott Ibolya. Ő maga, Herényivel és Makayval, apránként szalámizták fel a saját pártjukat. Előbb kicsináltak és kizártak mindenkit, akik nem támogatták a párt balos fordulatát, majd kizárták maguk alól a tagságot. Aztán tavasszal csak néztek szanaszét, hogy nincsen, aki koppnatócédulát gyűjtene...

És a Jobbik is elég heterogén csapat, sok zűrösfejű radikális nem sokáig bír egyben maradni, lesz még ott mozgás és balhé rendesen, a Fidesznek csak simán, unott mosollyal kell őket figyelnie.

Arról spekulálni, hogy mi lesz 4 év múlva, tök felesleges. Senki sincs, aki akár csak hozzávetőlegesen meg tudná saccolni, milyen politikai felállás lesz akár csak két év múlva.
@dzsugasvili: Ne viccelj már, nézd már meg a kuruc.info stat-jait...
Van nekik médiájuk, nem is akármilyen..agymosásban, néphülyítésben, ferdítésben, uszításban numero uno!
@gorcsev54: "A radikalizmus nem = zsidózással"
Ez igaz, csak ezt a Jobbik táborában sokan nem tudják, vagy nem akarját tudni. Amíg Hegedűs Lóránt vagy Novák Előd nyíltan uszíthat és a saját nyomorult kis sérelmeit akarják ezáltal kompenzálni, addig a zsidózás a Jobbiknál kötelező retorika lesz. És feltétel nélkül, általánosítva.
süti beállítások módosítása