Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.08. 08:00 Fabius

Bodzaszedők önérzete

Címkék: évforduló marian cozma

Ma egy éve gyilkolta meg Raffael Sándor, Sztojka Iván, Németh Győző Marian Cozmát. Zarko Sesum és Ivan Pesic azóta szerencsésen felépült sérüléseiből.
A rendőrség lassan eljut a vádemelésig, Veszprémben a szurkolók adománygyűjtése során összedobott pénzből leleplezték a beállós emlékművét, Mihály Gábor alkotását.
 

 

 

 

 

 

A megemlékezés alkalmából a Sztojka család is üzenetet küldött Cozma családjának:

"– Azt üzenem Cozma úrnak, hogy végtelenül, kimondhatatlanul sajnálom, ami Mariannal történt – mondta a Blikknek Sztoj­káné Éva"Ezzel akár meg is nyugodhatnánk. A gesztust megtették, sajnálkoztak, talán együtt is éreztek azzal a Petre Cozmával, aki a fia halála után képes volt higgadtan, hihetetlen önmérséklettel ezt mondani:

„Egy letört ágért nem érdemes elpusztítani az erdőt"

Ez a mondat az, amiért még a bodzaszedők házai állnak, amiért nem lincselte meg őket a felháborodástól és gyásztól feldühödött tömeg. Petre Cozma nem akart vendettát, vérbosszút. Nem akart nagyobb tragédiát a már megtörténtnél. Képes volt mérsékletre inteni a szurkolókat, meg a felvonult Gárdát is. Ki tudott lépni a meggyilkolt fiáért érzett fájdalom terhe alól, hogy magára vegyen egy ettől sokkal nehezebb terhet, a józanságét. Ez az ember tiszteletet érdemel, és nem egy ilyen elejtett félmondatot egy útszéli bodzaszüretelő menyecskétől:

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi ( Sztojka Iván)felesége, Ramóna elmondta, egyszer már gyanúsították ártatlanul a férjét a Prikkel-ügyben, amiért már megkapták kárpótlásukat. És mint elmondta, amint bebizonyosodik, hogy ok nélkül bélyegezték meg az urát, azonnal kártérítést követel.A gyilkosság évfordulóján ez a legfontosabb gondolat ami az agyadig eljutott? A kártérítés? Szokták mondani a vér nem válik vízzé. Ebben az esetben sem lett belőle bodzalé, ahogy ember sem lesz az ilyen sötétségben tévelygő idiótából soha. Rossz hírem van Miss Bodzavirág: apuci jelentősebb ideig élvezni fogja a büntetés végrehajtás vendégszeretetét. Bár meglehet nem olyan sokáig, mint ahogy mi, a közvélemény szeretnénk.
A egyszeri magyar jogszabály értelmező most azon dilemmázik, vajon mi minősül emberölési, és mi maradandó fogyatékosságot okozó kísérletnek? Van róla egy elemzés ITT, érdemes elolvasni. Magyarul azon megy a vita, hogy Németh Győző vajon rendelkezett-e elég anatómiai ismerettel ahhoz, hogy tudja: Pesic bele is halhat, ha vesén szúrja? Vagy csak szúrta ahol érte, mert az enyhítő körülmény.
Kis magyar abszurd valóság, 2010.

Amíg ők ezt eldöntik, mi emlékezzünk Marian Cozmára egy néma pillanattal.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr511738153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RIP

És legyen béke végre már!
Azért valahol az is érthető, hogy a feleség szeretné otthon látni a férjét, még ha az egy gyilkos féreg is. Meg azt sem hiszem, hogy tanult volna okosan nyilatkozni, mint a politikusok. Ennek ellenére természetesen gáz amit mond.
Én megkérdezném ezt a Sztojkáné Renátát, hogy ha Ivánka mégis bűnös, akkor ők fognak kártérítést fizetni Cozmáéknak?
@néma bárány: Neked mi ugrik be, ha azt mondom: 92', M.L. ?
Jó a blog. Köszi, hogy megemlékeztél Marianról. Gusztustalan ami ebben az ügyben folyik a kereskedelmi tv-k által. Ma reggeli Mokkában id. Raffael Sándor próbálta tisztára mosdatni gyermekét, a hullagyalázástól sem riadva vissza.. (a kézilabdázók, köztük Cozma, hullarészegek voltak, - szerinte, illetve a szemtanúk hazudnak, a rendőrség pedig meghamisította a kamerafelvételeket..)
De mindegy. Mi nem felejtünk. KÖszi még egyszer.
Egy veszprémi
@dr_justice: Gusztustalan ez az egész úgy, ahogy van. Én már csak azt várom, minek minősítik végül Raffaelék tetteit a vádemelésnél.
Addig nem lesz igazi nyugalom, amíg az ilyen férgeket valahogy le nem szoktatják arról a kényszerképzetről, hogy bármit büntetlenül megtehetnek. Szegény Cozma tragédiájáról csak azért lehetett hallani, mert világhírű sportoló volt. Hol vannak a hétköznapi áldozatok? Akiket leütnek, szúrnak az utcán? Akikbe belekötnek a szórakozóhelyeken? Akinek eltűnik a termése, értékei?
Majd akkor lesz itt nyugalom, ha végre minden deviáns elem megkapja a példás büntetését.
Tiszteletem Fabius "92', M.L. ? " mi is volt?
@StPeter: M.L. ; Bárány és én kollégák voltunk akkor egy helyen, ahonnan bodzaszedők bodzaszörpöt loptak milliós tételben. Megfogtuk őket, bírósági ügy lett, M.L.-t pedig később a bodzaszedő asszonyok agyonverték.

Régi ügy, ne bolygassuk.
süti beállítások módosítása