Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.19. 07:28 Fabius

Rémálom 110 millióért

Címkék: idióták gusztustalan

De szeretnék én is sej, Duna parti házat,
amit a levonuló ár soha el nem áztat,
de ha mégis megesik, hogy betör a víz rém,
százmillió péz'emet egybűl vissza kérném....

A GoldenGenyó díj évi várományosa alsó telekszomszédunk. Az hagyján, hogy nyár elején nemes egyszerűséggel kizártak volna mindenkit a soron az áramszolgáltatásból, mert nekik az úgy lett volna jó, majd állványoztak magánterületre, most eljutottak az arcátlanság csúcsára. Innen nincs feljebb, ez az abszolút csúcs, innentől ők a genyóság mértékegysége.
Meghirdették a soha el nem készülő házat. Picit érdekesen. Katt a hirdetésért, de kiteszem ide is a képeket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szinte csudálatos, ugye? Milyen gyönyörű zöld környezet, szépen füvesítve, fákkal meg minden...
Ehhez képest a valóság így fest:
 

 

 

 

 

 

 

 

Oppssszz...Na ne már, hogy száztíz millióért szomszédok is vannak mindenütt? Oldalt nemhogy fű nincs, de telek se, ahol egy sáv fű elférne valahogy szűkösen. Mert a zöld kiskapu már hozzánk vezet. Sebaj, gondolhatja a szemlélődő, hátul lesz biztosan. Kukkantsunk be a ház, akarom mondani vízipalota mögé, hátha csak elbújt a zöldterület. Mit tudom én, lehet szégyenlős...Nah, ez a zsebkendőnyi szemétdomb az mind a kert:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Száztíz millióért nehogy nagyigényűek legyünk egy dunaöblítésű háznál. Kinek van olyan palotája, amit a Duna személyesen öblít ki minden áradásnál? Igaz, a 2009-es csak a garázs ajtóig ért, de a nagyobbak mellig érő iszapot hagynak odabent:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesz mit takarítani, már ha levonult az ár, és meg lehet közelíteni autóval. Nem mondtam, és a hirdetésben sem olvastad? Ha árad a Duna, az úton nincs autózás, legfeljebb ladikkal lehet hazajárni, sacc/kb ilyen körülmények között:
 

 

 

 

 

 

 

 

Cserébe a teraszról látható Dunai panoráma valóban páratlan ilyenkor:

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekünk van bejárat a felső utcából, ám a vízipalota nem kétkapcsolatos telken van. Szívás. De mint mondtam, egy sporttáskányi ropogós magyar forintért óriási igényeket ne támasszon a kedves vásárló.

 

63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr81682754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váó...
Vácon a Duna-parton vannak szép viszonylag új házak. Köztük eladó. Már-már elcsábultam, mikor helyi ismerős felvilágosított, hogy árvíz idején legritkább esetben kerüli el a Duna...
De ki adott építési engedélyt??
És miért ilyen elképesztően ízléstelen?
de tényleg, mire számít az ilyen? hogy vki megveszi a házat a retusált fotók alapján? nem nézi meg? van ilyen? ha van, azonnal meghirdetem a lakásomat, csak picit várjatok, amíg felújítom photoshoppal....
@Yoe.: Az építési hatóság. Merthogy elvileg van bejárat a felső utcáról. Gyakorlatilag pedig az alsó kerékpárúton hajtanak végig kocsival naponta x-szer a tisztelt lakók, mert úgy kényelmesebb. Egyébként mostanság folyik (vagyis éppen áll, a tulajok tiltakozása miatt) a terület mederré nyilvánítása. Abszurdisztán...
@Yoe.: A "dunai panoráma" mint hívószó csodákra képes. Ebben az utcában árulnak csupasz telket 50 millióért, ahol szintén nem emlegetik az árvizek alkalmával embermagasan álló vizet. Neked szerencséd volt a helyi erővel.
Baromság, mennyire jó már áradás esetén hajóval mozgoni mindenhova? Király!
Ház eladó, HATALMAS úszómedencével! :)
@atila68: Például a budira a kert végibe. :) Vagy Szófiába, a Fekete tengeren keresztül.
Ez nekem már a kép alapján is gyanús lett és ilyesmire gondoltam :)
Ingatlanos vélemény: Ha a hirdetésben szereplő bármelyik tényező rosszabb, mint a valóság, az érdeklődő AZONNAL csalódik az eladóban és nincs üzlet. Tehát fotoshopolt képpel nem érdemes hirdetni. Vagy, ha mégis beleszeretett a vevő, akkor (ha jó üzletember) hatalmas árengedménnyel veszi meg, mert előtte beszélt a szomszédokkal, ha meg aszály idején vette meg, akkor durva pereskedés várható.
A posztíró irígységfaktora is átlag feletti...

Kurva anyját a szomszédnak, aki próbálkozik...

A ház egyébként gáz, a Duna pedig szúnyogos, büdös, stb.

Ez egy igazi mindenki fasz történet, én sem vagyok kivétel.
A post ironak savanyu a szolo?

Amugy a Duna mosasu kert az mindent visz.
@ostván: És ki az, aki ebben az országban akár 2 nappal is előre gondolkodik??? Majd leüli.
Megkérdezném a posztírót, hogy sok-e a szúnyog a dunai oldalon Dunakeszin?
@Yoe.: Erről pont tudok nyilatkozni,mert laktam ott.Nos,az árvíz nem akkora probléma,mert a házakban szinte még sosem volt benn.2006-ban volt asszem tavasszal a nagy rekordárvíz,akkor sem ért el a sétány házaiig,maxgarázsokat,pincéket öntött el,aminek ott konkrétan nem is szabadna lenni,akinek van,magára vessen,ugyebár...a fő probléma nem ez ott.Egyrészt,a Liszt Ferenc sétányon található étterem védelme érdekében elárasztják a sétány többi részét,semmilyen védekezésre nem lehet számítani,ezt már megszoktuk (nem,homokzsákot sem adnak,úgy kell ellopni,hogy magadnak kitehesd) .Ott a probléma az,hogy bár agyonhypeolják a környéket,valójában undorító hely.Ordítás,nyüzsgés,kompra kelhetsz hajnal négykor,hétvégén nincs pihenés,mert a fiatalság ott rúg be diszkó előtt szatyorból,és buli után szintén ott teszi ki a felesleget a szervezetéből.Ablakot nyitni nem tudsz,mert bebámul az egész város,előszeretettel jelentgetik fel egymást,mert a lakók két táborra oszlanak : a hót csórók,akik száz éve ott laknak,és anno bagóért vették a telket,mert árterület (bizony) és a kőgazdag beköltözöttek,akik hihetetlen összegekért vették meg a hót csórok kéglijeit.Előbbiek előszeretettel jelentik fel az utóbbiakat.Őszintén,régen,mikor még nem ismertem a helyet,én is vágytam,hogy ott lakhassak,most ha nekem fizetnék ki a jelenlegi lakásom és egy ugyanolyan,csak a sétányon álló árának a különbözetét,akkor sem költöznék vissza...pedig nem 100.000 forintos nagyságrend...
Kevin Costner itt kívánja forgatni a bukott Water world második részét.
Miért jó az a posztolónak, ha keresztbe tesz a szomszédnak? Neki az lenne jó, ha minél hamarabb elkelne a ház és befejeződne az építkezés, nem? Persze tény, hogy ennyiért esélytelen, tökmindegy, mit csinál a posztoló :) Ez a 110 millió tényleg viccnek is rossz.
@nem szeretem a margarint: Ady sétány,József Attila sétány és Liszt Ferenc sétány mint kerékpárút???Ember,kapj már oda,ahol az agyadnak kéne lenni,ezek anno kétsávos utcák voltak,csak pár éve lett egysávos a hülye forgalmi rend miatt.Durva túlzás,amit írsz.Ha már valamit kerékpárútnak kell titulálni,az konkrétan a fenti macskaköves mittudoménmilyenkirály utcácska,ami valóban egysávos és kanyargós,plujsz alá van mosva,és nem egyszer szakadt oda be a kukáskocsi.Jóhogynemmár :DDD.Szántsunk fel mindent,és hintsük be sóval,legyen hol biciklizni.Szerinted az M0 is kerékpárút? :D
@fehso2: Sok. Nyáron az árvíz után elképesztő invázió volt. Mutogatta is a tévé eleget.
@Gera: Az nem lehet, hogy emberünk a két szomszéd telket is árulja a félkész házával együtt, csak ők még nem tudnak róla? :)
@Fabius: És ez minden évben így van, tehát általános jelenség?
Igazából én Gödön néztem házat a Duna felőli részen (nem a parton), mert tetszik az a környék, de nem tudom élhető-e, vagy sem.
Buták vagytok.
Az nem garázs, hanem csónakház.

Na, hány embernek van a háza alatt csónakház? Na? Na? Na ugye hogy ennyi pénzért kész ajándék!
én nem értem a poszt íróját. az zavarja, hogy a szomszéd árulja a házat?
@fehso2: Attól függ, hogyan akarsz élni. Én szeretek, de sok oldalon át tudom szidni is a várost.
Az árvíz, az változó. Egész Göd magasabban van, mint a posztban említett dkeszi sétány. A parti telkeknek az alja szokott elázni, de ha nem vagy hülye, és nem építed be, ez senkit nem zavar. Alsógödön nincs parti út, a telkek feljebbről nyílnak. Felsőn gát van, ha nem elég magas a házad, nem is látsz át rajta, hiába parti.
@fehso2: ha nem pont nyár elején van árvíz, akkor nincs ekkora invázió, mint tavaly. De szerintem élhető környék ezzel együtt is.
@Skulo: "Vagy Szófiába, a Fekete tengeren keresztül."
Mielőtt ezt leírtad, meg kellett volna nézni a térképen, hogy hol is van pontosan Szófia.

Amúgy ingyen se kéne ilyen ronda ház, függetlenül attól, hogy hol is helyezkedik el.
Biztos az APEH vagyonadó-kalkulátorral számolták ki ezt a 110 milliót ezért az élére állított gyufásskatulyáért. :DD
110 milla azért (nekem legalábbis) bődületesen nagy pénz. Ott nem szeretnék efféle "rejtett hibákba" belefutni.
"a zöld kiskapu már hozzánk vezet"

szóval itt most a szomszéd szapulása zajlik,
mert

te nem tudod eladni 110 misiért a szar helyre húzott viskódat
a szomszédot abálja a poszt, tiszta magyarosan égő :D
Ennyi pénzért Portugáliában pont ekkora házat lehet venni, tízszer ekkora telekkel, szőlővel, mediterrán klímával, és még sorolhatnám...
Fabius: Kellett neked index-címlapos írás:)))
@Rorschach: nyilván, mi más célja volna? Felháborodni azon, milyen apró és jelentéktelen körülmények elhallgatásával árulnak házakat a neten, unalmas és érdektelen lenne.
Megvédem a ház tulajdonosát, mert:
- Miért kell minden negatívumot feltüntetni egy hirdetésben?
A kedves posztoló is úgy adta el az autóját, hogy: 2szer összetörtem, egyszer huzatni is kellett, lesz{rtam az olajcseréket, a gumik kopottak, a műszerfal télen nyekereg, a klímát töltetni kell, és a kézifék is baszdelmódon_' lett megjavítva. UGYE NEM?!
- A kertrendezés-gyepesítés az ÉPÍTKEZÉS UTOLSÓ LÉPÉSE!!!
Keverjék a betont a zsírúj 3millióért építtetet sziklakert melett?
Tolják át a talicskát a friss zsenge gyepszőnyegen? UGYE NEM?
Az viszont tény, hogy a valóság köszönőviszonban sincs a tervekkel. De aki ezt ennyirét megveszi, vessen magára. Nem kötlező, nem akarattal kényszeríti rá senki?
Max. 40M-t adnék érte...
@Dee L'hemaa: ha a szöveget nem értik az megszoktam :-) De ha a képeskönyvet is sikerül forditva nézegetni, azzal nem tudok mit kezdeni. Meg nem is akarok :-)
Hát, nem tudom, nekem pont nem az jön le a posztból, h az írójának savanyú a szőlő:) érdeke sem fűződik hozzá, hiszen egy korrekt ház éppen emelhetné is a nívóját az utcájuknak. hanem az, h nem akarja, hogy egy másik embertársa "befürödjön" egy ilyen ház vásárlásával. akik most savanyúszőlőznek, nem érzik ennek a visszásságát? hogy ha meglenne a pénzük rá, és megvennék ezt a házat, jól jönne egy ilyen tisztán jóindulatú (felebaráti, ha úgy tetszik) segítség, és nem kéne csak az eladó rózsaszín verzióját ismerni? Amikor meg már úszik a ház, akkor meg fognátok a fejeteket.
Ez király!
Hol lehet érdeklődni:)
@Leggy: Hát valszeg a szomszéd korábban kibaszott vele, kölcsönkenyér visszajár.
Ez mondjuk nagyon durva. Nem maga a ház, mert ennél szarabbak és rosszabb helyen lévők is vannak. A kecóval és hellyel semmi baj nincs. A hirdetésben a telekár 200nm-e a méretet is elárulja. De az ára... 120nm-es félkész ház Dunakeszin, egy törpe telken, árterületen. Hát ez jó indulattal 30 millió. 110??? Ezek hülyék? Ilyen balek nincs, pláne ekkora összegnél a balekság is valahogy ritkább. Szerintem örülhetnének, ha 30-ért elmegy. A bekerára a dolognak bőven megvolt 20-ból is.
@SárgaEminenciás_sargacsik.hu:

"Ennyi pénzért Portugáliában pont ekkora házat lehet venni, tízszer ekkora telekkel, szőlővel, mediterrán klímával, és még sorolhatnám..."

+ tengerparton:)
@kúrórudi:
A 30 is inkább megcsinálva, belül fullosan érvényes...
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ne haragudj de ez nem savanyúság. Ez epe :))))
Megjegyzem : igazi balfasz aki ezt meg fogja venni, én tiz milliót adnék érte max, akkor nyaralónak megteszi évente 2-3-4 hétre, amikor garantáltan nincs áradás.
@Peetee: 40 milliót ?? wow, igazi úriember vagy. Annyi pénzért már amerikában is kapni házat nagy telekkel, folyó mellett, vagy tóparton, garantáltan árvizmentesitve. Ez egy vicc...nem csak a 110m a 40m is. Eszeveszetten túlárazott.
11 milla reálisabb lenne
"Vizipalota eladó" :) Nekem tűnt csak fel a tábla?
A környéken lakom, úgyhogy csak a teljesség kedvéért: a vízparti telkeket 50M-tól árulnak, de van 150M-ért bontandó házzal is.
Ha meg az író félti a szomszédot, hogy nem tud hazamenni árvízkor, akár át is engedheti a telkén kedvességből egy tepsi piskótáért.
@kúrórudi: Ez szinte bármelyik magyar ingatlanra igaz. Még inkább, ha Brazíliát veszed alapul, ahol egy 70 négyzetméteres tengerparti ház kb 20 milla.
@Mr_Wolf: sőt, ha a leendő szomszéd egy harmincas évei alatt levő, kellemes külsejű hölgy, elég széles a lehetséges kifizetések skálája, amennyiben árvíz idején a szomszéd telkét használhatja a szárazlábbal közlekedéshez :)
Zöldséges építtette? Csak mert olyan esztétikus.
de szeretnék én is sej... :D
hát baszom alássan azé' sosem sikerül kivetkőzni a jómagyar bőrbő'. a kommentek jórésze azon szíjja szuvas fogát, hogy degeci ez a fabius, jól kibaszik a szomszéddal. kérdem én, ha valóban annyira rühellné a mintapolgár szomszédot, akkor nem az lenne a célja, hogy az minnél előbb eladja a retkes vizibiciklitárolót és húzzon a vérbe?
tudom kevéssé ismert, de létezik olyan, hogy jószándék és becsület. hmmm? legalább ritmusra megvannak a szavak?
mellesleg én is úgy adtam el a kocsimat, hogy felsoroltam, megmutattam, hol volt törve. ja, hogy akko' meg balek vagyok?
beszarás.
@úriparaszt: király! Ezt mintha magam írtam volna.
F@sz közünk van hozzá, hogy hogyan, és mennyiért árulja? Minden lakásnak meg van a gazdája, csak meg kell találni (az árbecslésről annyit, hogy tényleg nem ér még 10 M -t sem)!
De! A szomszédnak meg a mi köze hozzá? Egyébként ezzel még hasznot is hajtott, mert sokkal többen nézegetik a házat így, hogy bekerült ide, tehát tényleg azt akarja, hogy sikerüljön a kótya-vetye. :)
@fordferlén:

Szerintem is gerillamarketing volt; a kégli tulaja írta/íratta ezt a posztot is.
@tiboru: a gyeppel minden rendben? Az ábra szerint a fotosop sokat javithat rajta :-) A ház tulaja egy pofátlan szarzsák. De valóban a szomszédom.
@Fabius:

A gyep kiváló állapotban van; többrészes posztot ezentúl már csak külön kérésre írok :-)

(Asszem hazudtam az imént...)
@tiboru: Remélem is! Nekem tetszenek. :-) Nélkülük sosem tudtam volna meg, ki is az igazi Trebitsch :-) Pl...
@Kicsijoe: Kisvácon jártál már, kedves embertársam? Nem ártana kicsit nagyobb léptékekben gondolkozni, mielőtt felkapod a vizet...
@nem szeretem a margarint: ahol a bicikliúttal tönkrebaszták a dunapartot? vissza is költöztünk pestre:D
süti beállítások módosítása