Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.12. 21:47 úriparaszt

Steril szebb jövőt!

 Betonagya bárkinek lehet, ízlés szerint ehhez viselhet akár zsírpapírból készült szemüveget is, egyrészt adottság másrészt ízlés dolga. Ilyen embereket viszont ne engedjünk a törvényhozás, szabályozás közelébe.

A szociális minisztériumnál a Népszavának úgy nyilatkoztak: nem illeszkedik a nemzetközi tendenciákhoz és elvárásokhoz az azonos nemű párok örökbefogadási lehetősége, ezért nem támogatják. A gyerekek megfelelő neveltetéséhez férfi és nő is kell.
Persze, mint a bibliában, a szép keresztény fehér család, vagy mi a szar. A megfelelő neveltetéshez olyan szülők kellenek, akik foglalkoznak a gyerekükkel, szeretik és irányítják, nevelik, és amíg kell fogják a kezét.
Ha ketten vannak. 
Csonka családban ez alapból hiányzik, hisz csak az egyik szülő áll a csemete mellett, ő próbálja meg helyettesíteni apát vagy anyát.
A csonka családhoz még válni sem kell, hány példát látunk, ahol apuci/anyuci szarik a gyerekekre, vagy csak épp ideje nincs rájuk, a gyereknevelésben nem vesz részt. Kifelé persze boldog, idillikus a kép, talán még templomba is járnak, de a vasárnapi ebéd kötelező.

Természetesen férfi és nő is kell ahhoz, hogy a gyereket állami gondozásba adják ha már nem kell, ahhoz is férfi és nő kell, hogy kitegyék a kórház küszöbére, jobb esetben a kihelyezett inkubátorba. Ahhoz is férfi és nő kell, hogy a csecsemő zacskóba tekerve a kukában végezze.
Isten is úgy akarja, hogy sokasodjunk, szaporodjuk, így férfi és nő kell a tucatnyi gyerekhez is, véletlen sem megélhetési párzás, a pudré purdé szutykos arca, takonyfoltos, mocskos orra, a havonta érkező családi pótlék és segély is normális és kivánatos, ráadásul (válhetően) igazodik a nemzetközi tendenciákhoz, normákhoz.
Persze a gyereknemzésre alkalmatlan párnak sem lehet gyereke, hisz bizonyára az Úr akarta így, nem lehet véletlen, tuti alkalmatlanok, nekik sem jár gyerek.
 
 
Mihez is kell egy pár, mit csinálunk a gyerekkel a négy fal között?
Ha taknyos az orra megtöröljük, ha becsinált kipucoljuk a szarból, ha lázas borogatjuk a homlokát, ápoljuk. Megtanítjuk járni, beszélni, számolni, biciglizni biciklizni, úszni és megtanítjuk tisztelni másokat, mások véleményét, mások életét. Ez manapság (is) független a szülő nemétől. Tökmindegy hogy anya vagy apa csinálja. Vagy két anya avagy két apa.
 
Vélhetően ember lesz belőle, nem álszent ripacs.
 
 
 

200 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr451377966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nevelés 2009.09.14. 17:24:44

úriparaszt (már megint ő) írt az egynemű párok örökbefogadása kapcsán, ezt szeretném kicsit továbblihegni a magam módján. A kulcs idézet itt is ugyanaz:"A szociális minisztériumnál a Népszavának úgy nyilatkoztak: nem illeszkedik a nemzetközi tende...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na jó, én befejezem, meddő vita, úgy sem tudjuk meggyőzni egymást, páran véditek a homoszexualitást, jópáran támadjuk, szerintetek normális, szerintünk nem az. Ti képviselitek a magyarok 5-10%-át( vagy még annyit sem), a toleráns, liberális vonalat, én meg a maradék 90-95%-ot, akik szemében ez nem normális. Nyilván csak ti lehettek felvilágosultak, meg a legjobb emberek, aki meg nem ért egyet, maradi felfogású... Ez a szép a liberalizmusban, mindenki szabad, azt mond, tesz, amit akar, de ha valaki a liberalizmus ellen szól, akkor a kurva anyját, pedig elvileg a liberális fogad el mindenkit olyannak, amilyen... :-)
Erősen kétlem, hogy jót tesz egy gyermeknek az anya és apapélda nélkül való fejlődés. Persze, volt már rá példa a Dszungel Könyvében is, de ne Maugli legyen már a mérce.

Kezdjük mondjuk a legelején a történetet.
Napjainkban rengeteg (értsd: RENGETEG) meddő házaspár él, reménykedve abban, hogy egyszer ők is sorra kerülhetnek az örökbefogadás hosszú listáján.
Gyakran éveket kell várniuk arra, hogy az ország másik végében egy "anya" lemondjon az újszülöttjéről, és megukhoz vehessék az árván maradt picit.

Kérdezem:
Tényleg szükség van arra, hogy még kevesebb esélye maradjon a meddő szülőknek, (akik rendes családmintát tudnak nyújtani egy fejlődő kisembernek)amiatt, mert a várakozók sorát megnyújtja még egy pár homoszexuális is?

Az, hogy valaki meleg, önmagában egy olyan deviancia a személyiségben, amely sosem lehet jó nevelőhatású, és példaértékű egy gyermek számára.
@Lesből Támadó Szárítókötél: Szegény gyerek. Mindig csak az, ami nekem - neked jó. Ébresztő.
@Stack Pointer:
A felesleges puffogás nálad van!
Pl. ezzel a mondatoddal:"Szerintem a buzik selejtek."
Selejt van bőven máshol is...
@Bambano:

Az fasza lenne! Minden sarkon janicsárképző!
@"G"-pont: az a baj, hogy a Biblia a legolvasottabb könyv és nem az a anlízis meg a diszkrétmatek, közgáz, fizika, prog és sorolhatnám....

De ezen ne kezdjünk vitázni, majd talán eg y másik poszt után.
@roli101:

Ehhem, édesanyádat. Alkalmanként nyolcvan grammot szopott, aztán büfizett és elaludt.
@Horizont: jó kicsit túlzás volt elismerem és bocsánatot kérek...
@sorica123: Kérlek,hogy csipegess össze némi életbölcsességet(sokáig tart)mielőtt megszólalsz.A te anyád miért szült meg téged...?
@Stack Pointer: a kérdés nagyon jó, mivel nem ezzel a területtel foglalkozom, nem ismerem a vonatkozó kutatásokat, de biztos, hogy folyamatban vannak. Ahhoz, hogy jól értékelhető eredmény szülessen, fel kell nevelkednie több olyan generációnak, akiket azonos nemű szülők neveltek.

Szerintem kb. 2050 és 75 környékére, ha nem következik be radikális változás a nyugati liberális kultúrában, ez a kérdés ugyanannyira túlhaladott lesz, minthogy járhassanak-e fekete bőrű emberek ugyanolyan iskolákba, mint a fehér bőrűek (mert amerikában még a hatvanas években is fegyveres őröknek kellett az első fekete diákot bekísérni az egyetemre, a feldühödött fehér tüntetőktől védve...).
@El Topo (Sgt. Elias): Okos fiú.Azért ezen engedelmeddel még röhögök egy darabig.
@úriparaszt: add át nekik őszinte részvétem.
@is, @Asszem: nem hiszem hogy van értelme részletekbe belemenni, konkrétumokat emlegetni, a postoló nem hozott semmilyen konkrétumot, csak vagdalkozott ész nélkül.. ti sem sokat tettetek hozzá, már bocs.

Semmi gondom a meleg kapcsolatokkal, tőlem házasodjanak is, szép dolog.. de komolyan, főleg ha nem magamutogatásról szól és komoly érzelmek vannak a háttérben. Nem tiltanám. Maximálisan megértem azt is, ha gyereket szeretnének, hisz ez minden emberi teremtmény vágya. DE!
Az adoptáció pillanatában egy másik emberi lény sorsáról döntünk.. az egész életét és az utódai életét is meghatározza majd, hogy milyen nevelőszülők nevelik fel, milyen mintákat sajátít el. És bizony, bizony egy kiegyensúlyozott lelkű gyereknek anya is kell meg apa is. Ezt egy meleg kapcsolat nem tudja biztosítani, ebben talán egyetértünk. Ha erre nemleges a válaszotok, akkor sajnálom, kicsit olvasgassatok pszichológia- gyermekpszichológia témakörben, aztán lássátok be a vitathatatlant. Kösz. Ezek után arról, hogy mi a kisebbik rossz és az valóban megoldás-e az állami gondozás és adoptálási rendszer problémáira, nincs értelme vitatkozni.
"1. A meleg párok nem örökítik tovább a génjeiket, mivel az örökbefogadott utód nem lesz csak azért homoszexuális, mert ezt látta."

Ez történetesen tévedés, uraim.
Mint tanult pedagógus és pszichológus, és mint magánember mondom azt, hogy az otthonról hozott szerepek szó szerint beleivódnak a gyermek lelkivilágába. Először csak a játékban (papás-mamás), később - ha már felnőtt - pedig a való életben fogja azokat a szerepeket tükrözni, melyeket otthonról hozott.
Buzi sosem lesz, ha genetikailag nem az, de hogy identitás zavarokkal fog küzdeni és kapcsolataiban is halálra van ítélve, arra itt bárki mérget vehet egészen nyugodtan.
@Asszem:
tényleg utolsó:
"és igaz, hogy még mindig sokan így gondolják, de ez nem is fog megváltozni, ha nem teszünk ellene semmit." - tegyél érte, én nem akarok, mert szerintem ez egy deviancia. Asszem, világosan fejeztem ki magam. Na jó éjt!
Ha az összes idióta nem folyamatosan magával lenne elfoglalva és nem folyamatosan azt lesné, hogy mi jó neki, (vagy igenis végiggondolná és azért mert illik, nem alapítana családot, nem szülne gyereket -ezt is kipipáltuk, meg hát mégse járja, hogy nekünk ne legyen...) akkor
-nem lenne annyi válás,
-nem lenne annyi sérült gyerek,
-a melegek pedig végiggondolnák azt a Golgotát, amit a majdani gyerekük miattuk járna végig és egyszerűen megkímélnék tőle.

Gondol itt valaki a gyerekekre?
Könnyű más Fa**ával a csalánt verni.
@"G"-pont:

Mondom állítólag. Sajnos a fejlődést nagymértékben viszafogják a különféle hungarotalibán majmok.
@Chosy: Amikor reggel a papi puszit ad a maminak...
@Chosy: amennyiben így fogod fel, hogy "Az, hogy valaki meleg, önmagában egy olyan deviancia a személyiségben, amely sosem lehet jó nevelőhatású, és példaértékű egy gyermek számára." akkor teljesen igazad van, deviáns szülők ne fogadhassanak örökbe.

Más kérdés, hogy be is kellene tudnod biznyítani, mitől deviancia a személyiségben a homoszexualitás? A normától való eltérés nem elég indok, mert ilyen alapon a kimagaslóan nagy IQ-val rendelkező, vagy a 200 centinél magasabb emberek is deviánsak...

Na, lényeg a lényeg, elég nagy konszenzus van a személyiség devianciájával foglalkozó, tehát az illetékes szakemberek között a tekintetben, hgoy a homoszexualitás nem betegség. Innentől fogva viszont megdőlt az érvelésed, de persze csak akkor, ha el tudod fogadni, hogy a meleg ember azért mert más, nem kevesebb.
@Asszem: Azért szerintem a feketéket és a buzikat nem hasonlítsuk egymáshoz, mert az nem ugyan az. De ebben az ügyben szerintem sem lesz semmi megoldás, ebben az országban biztos nem.Majd lekoppintunk valami más országban használt sémát azt jó vagy nem.
@Asszem: Ne haragudj de nem jól látod. Nem tudom van-e gyereked? Nekem három is. Amit írtál, hogy bemennél ha bántják a gyerekedet stb. stb. Na ez a baj, látod. Egészségesen úgy működne, hogy a gyerek megvédi magát. Bemenni csak akkor kell ha vészhelyzet van. De amúgy is, ha már be kell menned már rossz a gyerekednek és innen nincs is miről beszélgetni.Ha szereted a gyerekedet már előre igyekszel kivédened, hogy ne sérüljön.A "meleg szülők" nem normálisan egészséges családi helyzet a szegény gyereknek. Sőt....Lehet ezt ragozni, de felesleges. Nem vagyok meleg ellenes, azt gondolom magánügye, hogy a hálószobában kivel hogyan él. A hálóban. Csak ott...
Gpont, Te melyik országban élsz, amelyik keresztény?
Lengyelországban?

Vagy nem tudod, mi a kereszténység?
A nicked is annyira keresztény kb, mint ez az ország...
@Chosy: szintén mint pedagógus és pszichológus, tehát kolléga kérnélek arra, hogy azon érveidet, miszerint az azonos nemű szülők által felnevelt gyermek "identitás zavarokkal fog küzdeni és kapcsolataiban is halálra van ítélve arra itt bárki mérget vehet egészen nyugodtan" kellő szakirodalmi hivatkozásokkal támaszd alá.
Amit leírsz racionális.
De a logika azért valahol, csúsztatás mégpedig
az alábbiak miatt (TFH a társadalom elemi egysége a család /apa-anya/),
verziók:
apa-anya együtt nevel - megfelelő nevelés -jó
apa-anya együtt nem nevel - rossz 0 - de lehet még belőle jó is, rossz is
hetero anya(örökbefogadó) egyedül nevel - rossz 1
hetero apa(örökbefogadó) egyedül nevel - rossz 2
(ebből is lehet még normális család a lehetősége megvan)
anya-anya együtt nevel - rossz 3
apa-apa együtt nevel rossz 4
(ebből soha nem lehet normális család - nincs meg a lehetősége)
te azt mondod, hogy a rosszak egyenértékűek és a gyerek szempontjából bármelyik jobb. ha csak az alapfunkciókat (eszik/iszik/stb.) nézzük lehetséges. DE azon túl, nem hinném...
amúgy csonka családban jobb esetben megvan mind2 szülő és tartják is a kapcsolatot a gyerekkel.
egyébként ahogy torzulnak az értékek és ahogy fogy a népesség, lehet, hogy az általad felvetett dolgoknak is lesz aktualitása... sajnos. (érdekes lesz 20 év múlva amikor a mai 25-40-esek megöregszenek)
roli101
és akinek nincs ilyen Édesanyja, vagy ilyen Édesapja, attól vegyük el a gyereket?
Hova tesszük azt a rengeteg kölköt?

De ez mind csak mellébeszélés, ne is válaszolj, légyszi!
Mi legyen az állami gondozottakkal?
@Horizont: igen, van két fiam, valamint iskolában dolgoz(tam), pszichológusként, ezért úgy gondolom, van olyan szituáció, amikor a szülőnek igenis be kell mennie, és ha szükséges, a tanárra kell borítania az asztalt, mert a gyerek nem tudja megvédeni önmagát. Természetesen az sem jó, ha a gyerek mindig a felnőttek mögé bújik, de azt is vedd figyelembe, hogy a különböző gyerekek érzelmi stabilitása nagyban eltérhet egymástól és míg ugyanaz a szituáció valakinek csak apró bosszúság, addig más gyereknek évekig tartó traumát okozhat. Én legalábbis így tapasztaltam.
@Asszem: én nagyon bírom az ilyeneket, van valami téma és mindig megjelenik egy szakértő:)
kíváncsi lennék az esetek hány százalékában tényleges szakértők ezek?
@Asszem: Sokféle deviancia létezik, kedves Asszem. Azt gondolom, nem érdemes összekeverni a pozitiv és negativ lefolyású másságot. Az, hogy valakinek magasabb az intelligenciaszintje másokénál, semmiféle negatív attitűdöt nem vonzz magával - sőt -.
Viszont az, hogy valaki egy genetikai módosulás eredményeképpen egész életvitelében megtagadja az alapvető fajfenntartás és viselkedésminta normáit, az igenis káros egy gyermek számára. A gyermek nem választhat. Ő azt fogja tenni, amit a felnőttek mondanak neki. Nem döntheted el helyette, hogy "igenis, te most egy meleg pár mellett fogsz felnőni". Nem tehetsz ilyet. Felelősen kéne gondolkodni. Hiszen te vagy a felnőtt. Ha az vagy egyáltalán..
@Stack Pointer: na, annál rosszabbat én sem tudnék elképzelni, minthogy egy sémát egy-az-egyben átvegyünk külföldről. az igazi tolerancia belső meggyőződésből fakad, amihez nincs szükség fenyegető büntetés jelenlétére.
@imakandi: Az egynemű párnál élő gyerek amúgy férfi-nő kapcsolatban nevelkedne szerinted, tehát erőszakosan elszakítják őt ettől az ideális családtól? Mert másképp nem lehet értelmezni a hozzászólásodat. Az egynemű pár gyereke vélhetően szeretet kap, olyat amit egy, a gyerekeket nagyon szerető szülő pár tud adni. Hiszen ezért fogadják örökbe az amúgy árva, tehát szülők nélküli gyereket. Akinek mire van szüksége? Szeretetre, szeretetre, na meg egy kis szeretetre.
Kérdés: ha jól értem arról van szó, a meleg pár egyik tagjának korábban született gyermekét a pár örökbe fogadhatja-e? Ha meleg, hogyan lehetett korábban gyereke?
én ha kis árvagyerek lennék, még véletlen se akarnék homoszexuális "párhoz" kerülni

rosszul nevelő heteró párhoz se

jól nevelő heteró párhoz szeretnék

persze azt nem tudom hogy jogom van-e ilyeneket gondolni, de most még lehet, nem?
@Chosy: Nem döntheted el helyette, hogy "igenis, te most egy meleg pár mellett fogsz felnőni".

De azt eldöntheted helyette, hogy "nem, te most nem fogsz egy meleg pár mellett felnőni"?

"Hiszen te vagy a felnőtt. Ha az vagy egyáltalán.."
Az érveim cáfolata helyett az életkoromra tett utalásod amellett, hogy a vitakultúrádat minősíti, feleslegessé teszi a veled folytatott további párbeszédet.
@Asszem: Nem hinném, hogy diploma és szakirodalom kell ahhoz, hogy valakinek véleménye legyen. Látod, te is én is különbözünk a nézeteinkben, pedig talán ugyanazt a könyvet olvastuk.
Mit szólnál pl, ha a te fiaidat két homokos nevelné fel? lehet, hogy most nagy mellénnyel állsz ki értük, de erősen kétlen, hogy abban a pozícióban is ilyen nagy lenne a megértésed és beléjük vetett bizalmad.
Egyébként jópár homoszexuális férfit ismerek. Kedvelem őket mint ember, de kizárhatatlan tény, hogy emelt szinten hajlamosak az escort és egyéb szolgáltatásokra. Mint vevő és mint szállító egyaránt. Ez egyenes út a nemi betegségekhez. A viselkedésbeli devianciákat pedig nem kezdeném el felsorolni, az ittlévők sztem úgyis tudják miről beszélek.
@Chosy: Ismersz ilyen normákat? Mik azok? Alapvető fajfenntartási norma? Ilyet utoljára a náciknál hallottunk. Na de bizonyára csak rossz szóhasználatról van itt szó. Te viszont kitalálod, hogy káros valami a gyerek számára, amit a kutatások nem igazolnak. Miért? Hát csak, káros és kész, vaze! Káros, káros, mert te mondod és te nem bírod a buzikat. Pont.
Persze a szörnyű, deviáns egyedek, akik szeretnék a gyereket, megmentenék az árvaház gyötrelmeitől, azok rosszak. Döglöttek volna meg, de ha már élnek, gyerek nem jár nekik. A gyerek meg éljen csak sokkal egészségesebben szülők nélkül. Ámen, halleluja. Adakozzunk, testvéreim.
Persze nyilván rettentő egészséges volt, hogy én egyedül anyámmal éltem. Az csodálatos, fehér, heteró család volt, csak épp apuka nem volt. Na és? De legalább anyám nem volt buzi. Hurrá, hurrá! Áldott a fehérek istene, testvérem, a körbeadott kosarakról ne feledkezzetek el.
@Asszem: Az én gyerekkoromban volt még a jó világ ez ügyben. Szülő kétszer egy évben bement a szülői értekezletre, és minden mást a gyerek lerendezett. A társaival és a tanáraival is.Nem is kellett pszichológus (már bocs) igaz nem voltak meleg szülők, sőt elvált szülő se nagyon. Csak jókedvű gyerekek.
Változatlanul azt vallom, szándékosan nem szabad egy gyereket olyan helyzetbe hozni amitől ő szenved.És mi van ha nem mesél a gyerek otthon? Hanem magában gyűri, csavarja? Akkor megvédeni se tudod. Nyakatekert dolog ez. Az lenne a szép ha mindenki normális családban nevelné, normális szülőként, a normális gyerekét...Na jó nem álmodozom:))
Az lenne a legjobb, ha a tudomány véglegesen eldöntené hogy a melegek betegek vagy nem. Ez teljesen lezárná a vitát és megoldaná a problémát. Erre eléggé kicsi az esély vagy legalábbis nem tudok erről semmit hol tartanak az erre vonatkozó vizsgálatok. Ameddig ez nincs meg azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért maradjunk a jó öreg apu anyu felállásnál. Valamint legyünk toleránsak a buzikkal szemben. Éljenek ahogy akarnak, csak nem mutogassák magukat. HA van eredmény akkor a fentebb Asszem által említett vizsgálatok megadják a további útmutatást.
@Chosy: Az ő, a te meg az én fiamat nem fogja egy homokos felnevelni, mert neki ott vagyunk mi. Az árva gyerek viszont boldog lehetne még. Bár igazad van, maradjon árva, mert a buzik megrontják, ha nem heteró módra fogják a kezét, fürdetik vagy épp kísérik az iskolába. Megrontják!
@endike: ne feledd, hogy te már felnőttfejjel gondolkozol. egy kisgyerek sosem tesz fel olyan kérdést, hogy miért olyan a világ, amilyen, hanem mindent adottnak vesz. Ez pedig lehet nagyon jó, ha szerető-gondoskodó légkörben él (ez a világ olyan, amiben jó lenni, ha baj van, tudom kire számíthatok, feltétel nélkül elfogadnak, érdeklem másokat, érzem, hogy szeretnek és biztonságban vagyok), de sajnos lehet éppolyan rossz is (ez a világ kegyetlen, egyedül vagyok, nem tudom, ki védene meg, senkit nem érdeklek, senkit nem szeretek, engem sem szeret senki).

a hospitalizáció jelenségét már a második világháború után leírták, amikor árván maradt csecsemőket teljesen jól felszerelt gondozóhelyekre vitték, hiába voltak meg a külső feltételek, mivel egy gondozóra 10-20 gyerek jutott, teljesen elmaradtak a fejlődésben a rosszabb körülmények között, de szeretetben nevelkedett társaik között.

illetve érdemes még megemlíteni a híres szőranya-drótanya kísérletet, ahol hiába kapta az árván maradt kismajom a drótanyától a táplálékot, mégis a szőranyához bújt hozzá, mert őt lehetett átölelni, nála érezte magát biztonságban.

az élet első néhány évében erre van szükség.

és ennek biztosítása nem függ attól, hogy a szülők milyen neműek.
@Chosy: "Nem hinném, hogy diploma és szakirodalom kell ahhoz, hogy valakinek véleménye legyen."

Mint laikus fórumozó, természetesen nem. De te megpróbáltad magad pedagógusként és pszichológusként pozicionálni, tehát ha ebben a szerepben szeretnél tetszelegni, akkor bizony elő a diplomával és a szakirodalommal, ha viszont nem, akkor ne is hivatkozz a végzettségedre.
@Batterie: sokakkal ellentétben jól érted. :)

sokféle élethelyzet van. Családi nyomásra, homofób környezet miatt, akkor még nem tudta, nem volt szerelmes, de úgy gondolta, hogy ez így helyes; vagy szerelmes volt, most meg másba szerelmes.
@Asszem: "Az érveim cáfolata helyett az életkoromra tett utalásod amellett, hogy a vitakultúrádat minősíti, feleslegessé teszi a veled folytatott további párbeszédet."

Lekötelezel.
@Horizont: bár kéretlenül nem szeretnék téves feltételezésekbe bocsátkozni rólad, de úgy gondolom, hogy te gyerekkorodban jól le tudtál rendezni mindent és ebből következtetsz arra, hogy az volt a szép világ.
én pedig a saját iskolás koromra visszagondolva tudom, hogy sok esetben, még gimnáziumban is jól esett, hogy bejött édesanyám és megvédett a tanárral szemben.

nem vagyunk egyformák. régen sem voltunk és most sem vagyunk azok.
@Chosy: Rendben, akkor innentől ignore.
@Stack Pointer:
Az lenne a legjobb, ha a tudomány véglegesen eldöntené hogy a heterók betegek vagy nem. Ez teljesen lezárná a vitát és megoldaná a problémát. Erre eléggé kicsi az esély vagy legalábbis nem tudok erről semmit hol tartanak az erre vonatkozó vizsgálatok. Ameddig ez nincs meg azt javaslom, legyünk toleránsak a heterókkal szemben. Éljenek ahogy akarnak, csak nem mutogassák magukat. HA van eredmény akkor a fentebb Asszem által említett vizsgálatok megadják a további útmutatást.
@Asszem: Pszichológusként dolgoztál iskolában? :D:D Asszem' te hazudol' anyukám.. :)

"az élet első néhány évében erre van szükség. " Ok, és utána mi lesz? Visszaadják? A többiben meg arra, amiről próbálod elterelni a szót, és amit a postban is kifogásoltam. A minták elsajátítása, a nevelés, személyiségfejlődés.. Ezeket egy pszichológusnak azért tudnia kellene.. assszem'.

Néha úgy érzem, mint ha te és a postoló is úgy írna a gyerekről, mint aki x éves koráig egy plüssállat szintjén van, akinek tök mindegy mi van, csak meleg legyen meg kaja. Pedig ez nem így van ám, héé! x+1 év után pedig aztán végképp nem, egy szülő pedig nem x, hanem x+n évig neveli a gyermekét. Aki ebbe nem gondol bele, vagy fél belegondolni, az jobban jár egy kutyával függetlenül attól, hogy meleg vagy sem.
A kommenteket nem olvastam végig, lehet, hogy már felmerült, de szerintem ott megbicsaklik a posztban az érvelésed, hogy csonka családnak (egy embernek) sem igazán szívesen adnak örökbe gyereket. Amúgy nyilván egy meleg család is jobb, mint az állami gondozás, a preferenciasorrendet én inkább akkor állítanám fel, ha egy gyermekért "versengenek". Mondjuk egy hetero pár, egy homo pár, és egy egyedülálló, akkor én a homo párt az egyedülálló mellé sorolnám, az első helyen a hetero pár áll - mert az a "család".
@sturnus_vulgaris: na neeee ezt most komolyan gondolod?
@RustySpoon: ismerem a nemi igazodás és nemi identitás különbségeit, erickson pszichszociális fejlődéselméletét (aminek az első életév normatív kríziést írtam itt le, google-n nézz utána), freud pszichoszexuális elméletét, a szociális tanuláselmélet elgondolásait), piaget kognitív fejlődéselméletét, a nemkonstancia és nemi-séma kialakulásá, a serdülőkor és az identitás fejlődésének szakaszait, az erkölcsi fejlődés menetét, a szociometriát, marcia identitás-elméletét, és még csomó mindent, amit a munkám során felhasználtam. ezek és a saját tapasztalataim alapján alakítom ki a véleményemet.
@anterosz omniposz: Igazán sajnálom, hogy ekkora sérelemként élted meg, hogy apa nélkül nőttél fel. Képzeld, én is. Csak annyi a különbség, hogy mellettem anya sem volt.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy igenis egészséges ember lett belőlem (annak tartom magam), és még mindig azt mondom, hogy szerencsésebb adott esetben szülői minta nélkül felnőni, mint rossz szülői mintával. Az elmaradt nevelés pótolható. A rossz nevelés következménye viszont nehezen javítható a későbbiekben.
Mindazonáltal még mindig tartom a frontot amellett a hsz-em mellett, amin lazán átsiklott mindenki: tucatjával élnek meddő heteró párok, akik várják, hogy örökbefogadhassanak árva gyerekeket.
Igy is kicsi rá az esélyük, nem kéne rontani a statisztikájukat (és a rohanó éveiket) azzal, hogy elvesszük tőlük a lehetőséget egy bizonytalan attitűdön nyugvó homoszexuális házaspár javára.
@Asszem: na a fáradás jele a részemről, hogy hagyom magam belerántani az ilyen "bizonyítsd be, hogy pszichológus vagy" játszmákba.

itt az ideje mára abbahagynom.
Kettő dologgal nem értek egyet a posztban, az egyik tetszeni fog, a másik nem.
Amelyik igen: A végén írod hogy "Vélhetően ember lesz belőle, nem álszent ripacs.", na erre szerintem totálisan ugyanannyi az esély mint egy random hetero pár esetén, ergo a szülők adják bele a maguk részét (ami ugyanúgy lehet defektes (túl sok, túl kevés, nem megfelelő) mint bárkinél), aztán ehhez jön a környezet, a barátok, a minden más, amitől még ugyanúgy lehet elcseszett egy gyerek. Tehát szeirntem itt nincs különbség hetero és egynemű párok között, se pozitív, se negatív irányban.
És amelyik nem: Valószínűleg egy gyerek egészséges fejlődéséhez szükség van egy apafigurára, amit mondjuk egy leszbikus párnál nem kap meg, legalábbis nem napi szinten (tudom, sok rendes családban sincs, nem is egészséges). Anyafigurával ugyanez inverzben. Ezt egy pszichológus biztosan ki tudná fejteni, de szerintem beláthatjuk hogy eléggé megkerülhetetlen a dolog.
@sturnus_vulgaris:
"Továbbá kiegészítésnek: melegek és leszbikusok egyedülállóként fogadhatnak most is örökbe, csak párként nem."

Magyarországon biztosan nem. Magyarországon egyedülálló nem fogadhat örökbe gyermeket, szexualitástól függetlenül.

@Rosa Rugosa: Ott a pont. Ezek itt a gyereket magasról leszarják, csak a "jogaik" kellenek nekik.
@Mainframe: na röviden az apafiguráról, de aztán tényleg megyek: egy szerep betöltése a hozzá tartozó identitás mellett a szerep által elvárt viselkedéseket tartalmazza és mint ilyen független lehet a szerepet betöltő nemétől.
azt is érdemes hozzátenni, hogy apafigurából sem csak pozitív létezik, így sok olyan ember van, aki egész életében az apja ellen küzd, az ő esetükben jobb lett volna, ha nem ez az apafigura van jelen, mindezzel pedig csak azt akartam mondani, hogy az apa-szerep nem egyenlő a férfi-szereppel.

plusz gyerekek szerepviselkedési mintákat a médiából és egymástól is tanulnak, így serdülőkorban a kortárscsoporttól hamarabb veszik át, hogy mi a "férfias" minta szülőktől.

de mnostmár tényleg megyek.
@sturnus_vulgaris: a kommentem után átolvastam magam is, még mielőtt láttam volna a linkedet, valamit kevertem, így jogilag igazad van, de nagyon mellé nem mentem:

www.orokbefogadas.net/OROKBEFOGADAS/OROKBEFOGADAS-feltetelei.php

"A gyámhivatal a gyermek érdekében elsősorban a házasságban élő örökbefogadók által történő örökbefogadást engedélyezi. Az örökbefogadást nem lehet engedélyezni, ha az a kiskorú érdekeivel ellentétben áll, vagy a közérdeket egyébként sérti, illetve, ha akár a felek, akár az eljárásban egyéb módon közreműködő személyek vagy szervezetek részére haszonszerzéssel jár."
Látom eléggé csak a baglyot vittem Athénba, már kb. körül lett járva amit mondtam. Én Asszemnek szurkolok, még akkor is ha az apaszerepes elméletem ellen beszél. :)
@Asszem: Köszönöm, ez teljesen korrektül hangzott. Tény hogy eléggé csak az első gondolatomat írtam be, mélyebb háttértudás nélkül, de remélem ezért nem leszek laikus kibicnek elkönyvelve. :)
Jó pihenést!
A Bibliában (nagy B-vel, mert tulajdonnév) viszonylag kevés fehér keresztény család szerepel; többnyire zsidó próféták/királyok/családok/emberek és történeteik népesítik be a lapjait.
@Asszem: Hát végül is ott jobban tud a szőrbe kapaszkodni... gondolom...:)
@Asszem: Köszi, hogy szakértettél is, nem csak a véleményedet sulykoltad, mondván pszichológus, vagyok! Ugye Chosy?
@Asszem: Tesztelgessünk, tesztelgessünk, a hibaszázalék benne van, a kölköknek meg had hulljon a férgese, ha nem bírták hogy apu olyan mint anyu.
Nem hörcsögök, gyerekek.

Meg ez a bemegyek és a tanárra borítom az asztalt, ha kell...
Álomvilág, + zéró diplomácia.
Tapasztalat (Németország, mert itt ugye ilyen még nincs) Azonos neműek gyermeknevelése esetén (ne feledjük, hogy a gyermek igazán őszinte és egyben ösztönös kis lény) nem kapja meg a gyermek az egészséges fejlődéséhez szükséges apa és anya (valódi férfi és valódi nő) mintát.
A példában férfi "pár" nevelte a gyerkőcöt, fixen kiosztott "anya és apa" szereppel, és mégis másképp viszonyult a kiskölyök a valódi nő gyeremkfelügyelőhöz. Még az átmeneti időszak ellenére is sokkal jobban és azonnal elfogadta őt anyának, mintsem a férfi pár "anya" tagját.
A gyerkőcöt nem lehet becsapni. Okosak ők, értik is a toleranciát, de az ösztöneik nem a szájukba adott szövegek szerint működnek. Tudják minek/kinek hol (lenne) a helye.
Ennek fényében azt kell mondjam jogos a minisztérium álláspontja.
Olyan Contergan-szaga van az egésznek.
Az összes amcsi meg ny-eu-i szakmai fórum kész letenni a nagyesküt, hogy nem lesz gond, ha a homók is örökbefogadnak, meg már hú de le van tesztelve a dolog (ugyan kin, ha eddig mindenhol tiltották?), majd amikor 20-30 év múlva szembesülünk a lelki sérült, homók által nevelt gyerekek (vagyis akkor már fiatal felnőttek) tömegével, akkor majd megy a vállvonogatás meg a másikra mutogatás. Business as ususal.
@Forest:
a minisztérium álláspontja arra vonatkozik, hogy azoknál a pároknál, akik már jelenleg is együtt nevelik a gyereküket, a nem vér szerinti szülő papíron ne lehessen szülője az együtt nevelt gyermeknek.
Tisztelt cikkíró, most csak a saját véleményemet szeretném ide leírni.
Kicsit zavaros egymással szembeállítani a szánalmasan selejtes magyar támogatási rendszert azzal, hogy egy homoszexuális pár képes e felnevelni egy gyereket.

Itt nemcsak a fizikai igényekre, hanem a lelki, szellemi szükségletekre is.
A rendszer, ami élteti az ország élősködőit egyértelműen egy torzszülötte ennek a groteszk és haldokló államnak.

Az hogy egy homoszexuális pár család e azért mert ők azt váltig állítják és azt is hogy egy teljesen ép énképű és stabil,sértetlen lelkű felnőtt lesz az általuk nevelt gyermekből, szerintem önáltatás.

Egy kérdés, ide igazán betehetett volna egy olyan képet is, amin két férfi látható kéz a kézben és épp egy csecsemőt néznek maguk előtt.
Ha már egyszer toleranciát diktál a társadalom, akkor így lesz teljes a kép.

Toleranciát vár el tőlem a környezetem, ha a homoszexualitás a téma, de erre hivatkozva
kierőszakolni a társadalomtól bizonyos előjogokat, belebeszélni a szavakba olyan jelentéseket, amik nem is azt jelentik, hát ez szánalmas és szintén élősködés a társadalmon.

Egyenlőség, egyenjogúság, egyenértékűség tessék ezeket a szavaknak a jelentését újra átnézni, mert a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció és az már megint nem egyenlőség.
@sturnus_vulgaris

hát ez a durva. adott egy élethelyzet, már létező gyakorlat, amit jogi eszközökkel rendezni kellene, ehelyett szemenköpődnek az érintettek.
@kacsa.: "Az egyik fiú ismerősöm a szülei válása miatt csupa nő között nőtt fel és khm érdekesen viselkedik a nőkkel szemben (kb. kiszolgáló személyzetnek tekinti őket). Szóval hadd ne én legyek a ..., hogy nem tartom szerencsésnek, ha egy gyermeket azonos nemű pár nevel. Jó, persze a nem nevelésnél még mindig jobb..."

Ebben tudod nem az a hiba, hogy nők nevelték fel. Azokban a példányokban, egyedileg van a hiba. Ami adódhat simán az ő neveltetésükből is - lehet, hogy nekik volt apukájuk. Mondjuk egy amolyan "erős egyéniség", aki elvárta, hogy déli tizenkettőkör merüljön a kanál a forró húslevesbe, de persze tenni nem tett ezért semmit. Ült és várt.

Ennyit a szemléletről, meg a "kiszolgáló személyzetről".
"Tökmindegy hogy anya vagy apa csinálja. Vagy két anya avagy két apa."

hát nem.
@flegman: Hát de.

Amíg van egy apa egy anya és párhuzamosan csak egy anya és nagynéha csak egy apa modell, addig baromira nincs igazad.
Az elején kihagytam egy fontos érvet:

-a melegek biológiailag nem alkalmasak a gyereknemzésre... (..tehát ne fogadhassanak örökbe)
(Kár, hogy kihagytam, ez az egyik legviccesebb hülyeség, ami csak itt van)

Asszem nicknevű hozzászóló kiérdemelte sokunk háláját.

Chosy viszont azzal keltett feltűnést, hogy se apukája, se anyukája nem volt, viszont képzett tanárrá és pszichológussá küzdötte fel magát saját erejéből, egyedül. Ebből az irigylésreméltó tudásából keveset árult el, ámde diplomáival szívesen büszkélkedik, hogy tekintélyét megalapozza.
Ja, és a magyarországi örökbefogadás kapcsán teljesen tájékozatlan, azt gondolja, hogy a melegektől kell félteni szegény árvákat, és nem a lelkiismeretlen bürokratáktól, tehetetlen nevelőktől és az elvetemült kerítőktől.

Jó éjszakát!
@Orson: A pozitív diszkrimináció szerintem is diszkrimináció, de a mai magyar állami törvények szerint nem...

Az index fórumról több topikomat és nickemet törölték, mert ezt a témát próbáltam feszegetni (mindenféle cigányozás nélkül)...
Miért ne fogadhassanak örökbe a melegek? Lehet több "melegséget" tudnak adni a gyereknek. :-))
Jó dolog is az otthon "melege"!
@roli101: "Igazad van a leírtakkal. Tehát az a meleg férfi jelentkezzen, aki tudja szoptatni az örökbe fogadott féléves gyereket, akiben anyai ösztönök élednek, képes nőként beszélgetni a kislányával a lelki problémákról. Valamint azok a leszbikus nők is jelentkezhetnek, akik képesek hosszasan beszélgetni az autókról, a fociról, a karatéról a kisfiúkkal, akik barkácsolgatnak, íjat, pecát készítenek.
Aki ezekre nem képes, az inkább ne fogadjon örökbe gyereket."

- Ez jó, ez nagyon jó! :-))
milyen gusztustalanul kifordult már ez az egész... gyerekek szívnak azért, hogy pár retardált defektes fasz úgy érezze, hogy ő teljes életet él.

a gyereknek meg persze így is úgy is szívás, mert vagy államiban nő fel, vagy szar minta szerint, és leszarom azokat a szélsőséges kivételeket hogy "de egy homo is fel tudja nevelni normálisan".

ez olyan mintha vennél egy kocsit ami defektes, de az eladó szerint "ó, hát ezzel tök jó lehet menni".
A posztíró akkora gyökér amilyet ritkán látni.
Ennek az IQ 1-es pöcsnek fogalma sincs a gyereknevelésről.
Az sem jó ha elváltak a szülők, az sem ha 'anyuci' kisfiát csinálunk belőle, az sem ha részeges a fater vagy mutter...
Ebből látszik kedves varánusz gyökér, hogy a gyerek nevelés nem 'szarpucolásból és orrfúlyásból' áll. De ezt hiába is magyarázzuk egy olyannak kedves posztíró aki úgy született, hogy a faterja ráverte a farkát a cipőjére és segberúgta az anyját.
@Advanced Flight: hogy milyen példák vannak? Hát mondjuk az ilyenek:
edition.cnn.com/2009/LIVING/wayoflife/06/28/gayby/index.html

" The APA also concludes that gay parents are just as capable as straight parents, and that laws barring same-sex couples from adopting have no scientific basis.

The laws may have been passed to protect the family, but allowing gay people to marry could actually strengthen the family, says Jesse Levey, the Republican activist who was raised by two lesbians.

"The conservative argument for family values is that we should be in married couples; I agree," Levey says. "If we want to see children raised by married couples, then we should let gay people get married."
"When you grow up with Lesbian mothers, you can't get your ears pierced to rebel," he says. "I became a Republican."
Today, Levey sees his parents' choice not as an expression of rebellion, but as a desire for something that's actually a conservative virtue -- a loving family.
"I believe in family values, but family is about taking care of your children and respecting one another," he says. "It doesn't matter what your sexual orientation is."
@dzsefi: Ja és mert 'AMERIKÁBAN' minden hülyeség megtalálható, itt nekünk is át kellene venni. Még primitívebb vagy mint a post író.
@szelephézag: Legteljesebb respekt! Leginkább a hangnemért, de a tartalomért is.
Én is úgy gondolom, hogy a férfi és nő, az apa és anya szerep elengedhetetlen, így nem értek egyet azzal, hogy meleg párok örökbefogadjanak. Ha megfelelő szerepekkel rendelkező hetero pár nem akad, akkor viszont talán megengedném, hiszen még mindig jobb a gyereknek egy homo szülőpár, mint az állami gondozás, ezt azért elismerem.

Más oldalról viszont úgy gondolom, hogy a pár egyikének gyerekét, aki amúgy is ott él velük, nem kell elvenni tőlük - mivel egyrészt a statisztikák valóban nem mutatnak káros hatást, másrészt a pár egyik tagja mégiscsak az édes szüleje a gyereknek - s miért ne fogadhatná örökbe a másik fél. Ha a vér szerinti szülő elhalálozik, nem kell elvenni a "nevelőszülőtől" és "árvaházba" juttatni - nem látom be az miért lenne jobb! Mert ennek a rendeletnek elsősorban ez az értelme (ahogy erre hetero kapcsolatban is lehetőség van.)

Jó egy ilyen vita, mert lehet erről értelmesen vitatkozni - leszámítva a "buziimádó" "neolibsi" köcsögöző meg a "náci" "fasiszta" "klón" "droid" mélymagyarozó barmokat.

A kommentemet most úgyis mindkettő döngölheti. Én a magam részéről jobban szeretem az értelmes párbeszédet.
Sajnálatomra ez utóbbit a kommentekben találtam csak meg (leszámítva az említett barmokat), a poszt maga viszont agresszivitásával sokkal inkább a barmok, semmint az értelmes párbeszédet folytatók társaságát idézi. Az a baj.
Tökéletesen egyetértek a cikkel, sőt, még azt a "pszichológiai alapvetést" is megkérdőjelezném (saját példám okán), hogy mindenképpen kell mindkét szülő ahhoz, hogy egy gyerek rendes nevelésben részesüljön. Nekem például 4 éves koromtól csak anyám volt otthon, és a nagyszüleim, mégis normális ember lettem (azt hiszem állíthatok ilyet). Persze biztosan jobb egy teljes családban felnőni, de attól még senki nem lesz lelki sérült, hogy egy szülő neveli. A két azonos neműről ilyet nem állíthatok, mert nincs személyes példám, de ha egy anya jól tud nevelni, akkor valószínűleg 2 anya is. Ez csak az adott emberektől függ. Ha ők szerető családot akarnak teremteni, akkor abban jó lesz felnőni.
"Vélhetően ember lesz belőle, nem álszent ripacs." kéretik eme mondat átgondolása, nehogy már a buzik által felnevelt gyermek felnőtt korábban ne lehessen buzi. megáll az ember esze.
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
1. álszent ripacs != buzi
2. jelen pillanatban (ahogy eddig is) kizárólag heteró szülők gyereke lehet buzi

..az átgondolást kéretik átgondolni.
@úriparaszt: 1,igazad van, nem mindegyik ripacs.

2, azért írtam hogy az általuk felnevelt gyermek
no, akkor a végére egy gyors kommentet megejtek, hehe nélkül

hehe

összeszedtem a gondolataimat ezzel kapcsolatban, azt hiszem, az egy külön poszt lesz, mert kommentnek kicsit sok:)
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: természetesen lehet meleg pár által nevelt gyerek is meleg. de jelen pillanatban nem belőlük lesznek.
kérdés ripacs lehet-e az a hetero szülő, akinek a gyereke meleg lesz. hmm?
Én csak azt nem értem, hogy a épen van két nő, az egyik láthatóan terhes, a másik meg odaadóan tapogatja.

Na most ők lennének a cuki kis pár?
Már indulhat is a Brazil szappanopera!
Megjelenik az apa -a barátjával, mert az anyával egy időben rájött, hát még is az azonos neműeket szereti. Ahogy anya is.
Kezdődjön a per!
Kié legyen a gyerek?
Te melyik homo párosra szavaznál?
A lány-lányra, vagy a fiú-fiúra?

Mert az a gyerek csak bekerült a pociba... valahogy...:)
Vagy, hogy ne érje bántódás, ha lány lesz, megy a fiúkhoz, ha fiú a lányokhoz?:))
nem értem ezt a begyepesedett gondolkodást, komolyan nem.
1. az anya-apa minta nem számít abban, h egy gyerekből homo vagy heteró lesz. talán ezt a mintát tartja kívánatosnak (mert ezt látta), felnőtt korában megházasodik, talán gyereket is vállal, de ha egyszer a saját neméhez vonzódik, az előbb-utóbb kiderül. Vagy elfojt, és akkor meg lelki problémák, családi viharok.
2. meleg párok igenis meg tudják adni azt a szeretetet, gondoskodást, mint a heteró párok. persze egy anyát nehéz pótolni, de azt hiszem, sok erőszakos szülőtől szenvedő gyerek választana inkább egynemű párt (anyu mellé még egy nőt pl), mint hogy apu újra bejöjjön éjjel a szobájába...
3. anya újra házasodik, nevelőapa egy erőszakos bunkó (hány ilyen van!), a kisfiú/kislány tőle szerzi az első szexuális tapasztalatot, hát igen, ez sokkal jobb és persze megfelel a bibliai elvárásoknak, hiszen anya és apakép is van előtte.
4. valamilyen általam homályos oknál fogva nagyon sokan összekeverik a pedofilokat a melegekkel. A pedofilok vagy heteró kapcsolatban élnek, vagy egyedül. Aki meleg, az a saját korabeli egynemű egyedekkel tart fönn kapcsolatot, tehát nem hiszem, h ilyen szempontból félteni kellene a gyerekeket (ld. 3.)
5. miért gondolják oly sokan, h a melegek rossz példát mutatnának a gyereknek? ők is emberek, vannak erkölcsi elveik/normáik, tudják, h pl. a szex a hálószobába való (vagy bárhová, de semmiképp sem a ygerek szeme elé), ahogy a heteró párok is tudják, és apa nem áll neki anyának a reggelizőpultnál. Ha mással is létesítenek kapcsolatot, nyilván azt sem a gyerek orra előtt teszik (ahogy a heteró párok döntő többsége is titokban lép félre:P)
6. miért hiszik oly sokan, h a meleg párok nem nyújthatnak, nem taníthatnak semmit a gyereknek? Hogy csak a seggriszálást tanulhatják meg tőlük? Meleg a művészvilág kb. 60%-a, tudósok, írók, tanárok stb, az élet minden területén élnek, és biztos vagyok benne, h nem a melegségük az elsődleges szempont, amire gondolnak magukkal kapcsolatban.
Nem mondom, h minden meleg párnak azonnal gyereket, de ha egy apa egyedül marad a gyerekkel, dönthessen róla, h kivel osztja meg a gyereknevelés örömeit/gondjait (mint ahogy a heteró párok is dntenek, a gyereket nem biztos, h figyelembe véve). Ha az illető egy férfi, hát azt hiszem a gyerek még mindig sokszorosan jobban járt, mint ha intézetbe került volna. Vagy ha valami távoli rokon csak azért veszi magához, hogy nehogymá a buzi apáddal élj! és közben meg púp a hátán. Nőknél ugyanez.
Szerintem nem az apa és anyakép a lényeg, hanem az, hogy a gyerek érezze a szeretetet, a törődést, hogy a nevelői (szülei) mellette állnak, megbízhat bennük, a problémáival hozzájuk fordulhat... esetleg példaképpé válhatnak számára (mert embertársaikkal sokkal toleránsabbak) stb.
@Habzsolháp: hol is írtam ilyet? Kérdezte valaki, hogy honnan veszik a kutatók a példáikat, erre linkeltem a CNN oldalát, miszerint igenis vannak olyan homók által örökbefogadottak, akik már felnőttek. Normális felnőtt lett belőlük, erről szól a cikk. Ahogy az egyik hapsi nyilatkozta, neki annyiból volt szívás, hogy iskolában nem szívesen mondta el hogy neki két anyukája van, meg hogy lázadásképpen nem a fülét fúratta ki, hanem republikánus lett :))

Sajnálom, ha számodra megoldhatatlan feladatot jelentett a két komment összekötése és értelmezése, de szerintem nem engem minősít a dolog. Azt eldönteni pedig, hogy kettőnk közül ki a primitív, a többi olvasóra bízom...
@Gladia Delmarre: olyan sztereotíp vagy:( egy anya is ezeregy lelki sérelmet tud okozni a gyermekének, csak az éppen nem olyan felkapott téma, meg nem olyan látványos:)
@azallamenvagyok: ja, talán egy kicsit:) viszont sajnos több olyan ismerősöm van, akihez gyerekkorában bejárt az nemzőapja, mint olyan, akit az anyja lelkileg terrorizált:( elismerem, h létezik ez is, és ugyanúgy sérülést okoz a gyereknek... de talán jobban kezelhető később, mint a gyerekkori szexuális bántalamazás (vagy bármilyen testi bántalmazás, amit persze mindkét szülő is okozhat).
@Gladia Delmarre: szerintem fölösleges viszonyítani, vagy bármelyiket elbagatellizálni, a labilis lelkivilágú anya mindennapos, szinte észrevehetetlen lelki terrorja, a támogatás hiányával, a lassú őrléssel igenis komoly károkat tud okozni. Ilyen esetben pedig a trauma feldolgozását is maga a trauma oka akadályozza.

Nem kezelhető jobban később pont ezért, mert amíg a bántalmazás eseti (most ne menjünk el a szélsőségekig, mert a másik oldalnak is meg vannak a szélsőségei), és mellette (pont a te általad említett esetekben) egy lelkileg kiegyensúlyozottabb környezet áll a rendelkezésre a feldolgozásban, addig az anya által elkövetett lelki terrorban nincs kihez fordulni: pont az anya, érted?
persze tudom, hogy ami nem olyan látványos, az már nem is lehet akkora probléma, de a sztereotípiákon ideje lenne túllépni. Nem lehet leegyszerűsíteni a világot annyira, hogy a kislányok jók, a kisfiúk rosszak:)

amúgy az ismerősök kérdése: hidd el, hogy rengeteg ilyen van, csak
1. az emberek fel sem ismerik a saját problémáikat, a beléjük nevelt "bibiket", mivel nem mernek "rosszat" gondolni a szülőanyjukról. A családi szeretet, a vak beidegződések homályába vesznek a sérelmek.
2. aki önmagának be is ismeri, nehezen beszél róla: itt vagy te példának, minek kérne egy kis toleranciát bárki, ha egyből hitetlenkedés a válasz rá? Nem kell sajnálkozni, nem kell együttérzés, csak legalább egy kis elfogadás. Az embernek egy szégyenfolt a szülei rossz tulajdonsága, és mivel a szülők felelőssége a felnőtt emberek lelkivilágával kapcsolatban erősen tabu téma inkább rejtve maradnak...
@azallamenvagyok: oké, nem vitázom, mert iagazad van, szóval inkább kibővítem a 3. pontot, vagy akár újabb ponttal bővíthetem a felsoroltakat.
7. az anya vagy valamelyik szülő lelki terrora nem függ szexuális beállítottságtól (és így a témánál is maradunk:))
@F.T.: ismered az idevágó véleményemet :-) amíg hetente kerülnek napvilágra a katolikus egyházon belüli megrontások, addig az egyháznak inkább csak a csendesen vizsgálódás javasolt. nem lehet véletlen, hisz csak a jéghegy csúcsát látjuk.
süti beállítások módosítása