Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.05.13. 14:57 Fabius

Orbánváltás vs Botkaváltás

Furcsa jelenségnek lehetünk tanúi a napokban: töke nőtt egy szocialistának. Botka László - ifjúfideszeseknek Gábor - megfogalmazta orbánváltó programját, és ha hinni lehet a Magyar Időknek, akkor olyan keményre sikerült, mint a kád széle.

botka_1.jpg

Persze ez a keménység is relatív, mert kibaszni végre a vállalhatatlan arcokat a jelöltlistáról nem holmi kivagyiskodás, hanem az orbánváltás próbálásához szükséges minimum. Botka ezzel az eddigi tapasztalatok szerint szentségtörést követett el, hisz se a saját pártjában, se a gyurcsányisták körében nem volt ez népszerű nézet eddig. Helyette a hülyemagyarázatok jöttek, hogy de emezek legalább demokraták, és ha loptak és elkúrtak akkor az hol van a orbáni lopás-elkúráshoz képest. Amiben van is igazság, ezt készséggel elismerem, de hogy mire mentek ezzel eddig, azt a 2014-es választás elég alaposan bemutatta.

Botka az első, aki a baloldali, orbánt váltani akaró tábor egy részében, és a bizonytalanok kb egészében meglévő igényt felvállalja.

Ha a téma eddig fölmerült, akkor egyrészt beindult a párton belüli lobbi és/vagy a szecskavágó + úthenger kombó, ami előbb feldarabolt majd a földbe taposott bárkit, aki erről az igényről szájat nyitni merészelt. Ha ez nem lenne elég, Botka beleállt még valamibe: a kampány alatt a túl gyakran tapasztalható "molnárzsoltosodás" nem ejnye bejnyével, hanem tökön rúgással jár. Nem kedvenc témája a túlélésre apelláló, leeső apróra vadászó párttársaknak ez sem. Hogy lehet így majd pamutforradalmat játszani? Hogy lehet így majd néhány váratlan nagyköveti posztot vagy egyéb előnyt élvezni vereség esetén? Botka megrángatta a tabukat és jól tette. Ha elföldelik érte a sajátjai, ha leváltják messiás posztjáról akkor is elmondhatja, volt egy ember aki tényleg megpróbált orbánváltást csinálni a szocialista pártból.

Orbánváltás vagy Botkaváltás, ez a kérdés szocikáim. Figyeljük mit léptek erre.

459 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr4212502631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

momo menő manó botka megye jöne kituggyaholállmeg

brühüyyy
kkk
444.hu/2017/05/13/aludni-sem-tudtak-a-roszkeiek-az-okoskeritestol-kikapcsoltattak

"Nyolc nyelven éjjel-nappal üvöltött a figyelmeztetés"

Érctorkok (8 nyelven) zúgják a szélnek, hogy szarosmagyarország jobban teljesít.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
Botkából sohasem lesz semmi.
Szintelen, unalmas, rosszarcú, karizma nélküli, és szerinte "olyan együttműködésre van szükség, amely közös politikai értékeken alapul, hiteles szereplők testesítik meg."

Szerintem is.
Hol van Botkának több hitele, mint bármelyik szocinak akkor, amikor húsz éve lapít a kényelmes-langyos kis hivatalában mindent megúszva, sokszor fel kellett volna emelni a szavát vagy kiállni bármiért vagy bármi ellen. Ez nem hitelesség, hanem sunyiság.
A közös politikai értékek sem akarnak vele valahogy kialakulni, senki nem töri magát melléállni.

Ez ilyen szervezetlenül, végiggondolás nélkül nem fog menni, bele fog dőlni a saját dugájába.
@Amelanchier: tőlem meghivhatod Shakirat is, ha ő jobb arcú. Érdekes ez, úgy látszik Botka dolgozik, a fanyalgás pedig erősödik.

Szerintem nem túl eredményes az a hozzáállás, ami minden megtermékenyített petesejtet azonnal rosszindulatúan kritizál.

Magam részéről nyitott és támogató vagyok minden olyan kezdeményezés iránt, amely a le halványabb esélyt is nyújtja ennek a szarsagnak az eltakaritasara.
Az igaz, nem nagyon bízom abban, hogy felnovunk a feladathoz, így gőzerővel új nyelvet tanulok vén fejjel.

De meg egyszer: simán el lehet hajtani orbant s aki ebben komolyan gondolkodik, azt mindenben segítem legyen sunyi szoci vagy húsz év múlva új diktátor jelölt momo
@Amelanchier:

Azért nyugtával azt a napot.

Hoz egy-két jó témát arról, hogy mi lesz megerősítve, újragondolva/újragombolva egy szoci kormány esetén, és lehet, hogy csudálkozni fogsz. Téma akad bőven, mert pl. a fidesz megszüntette a nemzeti szolidarítást, kiszúrt az egészségüggyel, az oktatással, elüldözött egy csomó fiatalt, akiket hazacsábított, azokat is átbaszta a palánkon, szóval akad itt olyan igérni való, amelyik be is tartható.

Az meg nem a Botka baja, hogy eddig nem ígérgetett. Mivel a kulisszák mögé nem látunk, azt sem lehet tudni, miért nem adott ki magából több hangot eddig. Egy biztos, polgármesterként elég jól eldolgozott ellenzékből is. Tudjuk, a csókos polgármesterek többet kaptak, de soknak csak ígértek és nem kaptak. Ehhez képest Szeged a fidesz patronálása nélkül is elboldogult. Stabilan.
A nagy kérdés ezen a kinyilatkozáson túl, kikkel fog együtt dolgozni, mer-e felvállani olyan, eddig nem vagy kevésbé ismert fiatal politikusokat-szakembereket, akikre lehet kormányzást építeni. Meri-e kiebrudalni azokat, akik nem az ő szekerét tolják, meri-e kimondani, hogy aki nem tiszta kezű, az ne is mosakodjon, hanem egyből lépjen hátrébb.

Keveset lehet tudni arról, hogy a szoci kormányzás idején miért nem tiltakozott, illetve ha tiltakozott, mi lett az ereddménye. Talán ezen a területen, és sok másikon is le kéne dönteni a tabukat. A nép azért, mert nem párttag, és nincs kormányzati állásban, nem hülye. Nem is szabad annak nézni. Látja és érti az összefüggéseket attól függetlenül, hogy ennek ellenkezőjét gondolják a politikusok.

Én csak azt tudom mondani, no most már elő a farbával. Minél előbb. A csontvázakat és a kolocokat pedig tessék az úton hagyni azzal, hogy akik nem értenek egyet a koncepciójával, üljenek át egy másik szekérre.
@habakuk000: Elméletileg igazad van. Ezt azok az időközi választások bizonyították is, ahol is a fizesd elleni összefogás a jelöltállításban megvalósult. Ott szó szerint feltörölték a fityisszel a padlót. :-)

Csak az lehet a baj, hogy ami a háttérben van arról nem tudunk. Félelmem hogy előző linkem akár igaz is lehet. :-( Ekkor pedig ez a politikai cirkusz csak egy ócska parasztvakítás. :-(
@habakuk000: hátja, ilyen alapon megint ott tartunk majd egy év múlva, hogy nagyot legyintünk azzal, hogy jöjjön a kisebbik rossz.
Ebből már elegem van.
Botkában semmilyen vezéregyéniséget nem látok, az eddigi tevékenysége alapján nem tudom elképzelni, ahogy külföldi kormányfőkkel tárgyal, külpolitikát vagy gazdaságot irányít vagy harciasan és eredményesen szembeszáll a fidesz várható durva támadásaival szemben. Egy nagyobb formátumú, szélesebb tapasztalatokkal rendelkező politikusra lesz szükség,/talán már keverik a lombikban/ mert nem lesz elég egy kormányváltás.
Egyébként tényleg taszít a külseje.
Shakira sem jön be, inkább Christofer Lambert, Jeremy Irons....nekik van karakterük.
Nem értem. És nem értem (magyarázni én is tudom, köszike)
Mi az olyannagyonjó abban, hogy Botka elindul az elorbánosodás útján? Ha kijelenti, hogy mindenkinek kuss, debezzeg ő a helikoffer?
És ezt a jelöltcastingolást is láttuk már orbáni verzióban!
Kösz, de az egyszer is elég volt, nem vágyom 2.0 verzióra!
@látjátok feleim szümtükkel: az a véleményem, hogy egy külső min.elnök nagyobb hatékonysággal tudna tekerni, mint egy szoci. Azt is megnézném, hogyan ba...a ki pl. Gőgöst, Tóth Csabát, Tóbit, Bárándit, Hillert /akit még soha sehonnan sem sikerült/ stb. hiszen ezek mind a kétharmados fidesz győzelemhez juttató politika főszereplői voltak.
Lattmann Tamás nem rossz választás, de a favoritom továbbra is Gémesi.
@Amelanchier: "de a favoritom továbbra is Gémesi."

és szerinted ő jobban néz ki, mint botka?
ő lenne a magyar lámbert?:)))
@Amelanchier: szerintem ebenguba. egy politikus nem a fizimiskája szerint jó vagy rossz. eszt akartam neked jelezni, de nem vetted az adást.

persze az észt osztod ezerrel te is, hogy mit hogy kéne megszervezni, meg hogy ki nem tud tárgyalni külföldi fószerekkel.

gondolom a fotelből nyomod:))
@Gábris szomszéd: gondolom álmodban má jó meg is bűntetted:) kéccer!

én egyébként, maradok az ilyen migráns bukszáknál, mint ő is:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/34516.w-800.h0.q100.jpg
Kertész Csilla fiatal nagysád még nem tudja, hogy a szórvány magyarság megmaradása attól függ, csinálnak-é elég magyar gyereket a szórványok. Ehhez persze lehet 26 évesen odamenni tanácsokat osztogatni. A szórványnak. Én tudnék is javasolni egy-két-sok tanácsot.;D
@Amelanchier:

Szabad megkérdezni Gémesi hol volt az elmúlt 7 évben? Talán pont azt csinálta amit a Botka? Ja, vagy kettős a mércéd?
@Amelanchier: nem is vártam tőled többet:)

szerintem te egy szamarat nem tudnál elvezetni, de szapulod botkát.
@taga20: lyó, máskor engedélyt kérek tőled, hogy elmondhassam a te véleményedet.
Így ok?
Boccs az offért. A világ 11 legnagyobb nukleáris balesetéből az első 4 -ből 3 az a volt Szu-hoz köthető (jó, a legnagyobb a szemipalatyinszki az atombomba robbantások miatti volt). :-( Mitől javulhatott meg azóta a rossz atom? :-( Fukusima tudott egyedül "közéjük férkőzni az élbolyba". :-(

www.portfolio.hu/vallalatok/ez_volt_a_vilag_10_legsulyosabb_nuklearis_katasztrofaja.250417-2.html

On
@látjátok feleim szümtükkel: Még nem sokkal a módszerváltás után volt egy sikeres civil kezdeményezés Vácon, az elkerülő út érdekében. A várost rávették hogy az akkor még 40 filléres levelező lapon minden lakos írjon annyi levelet a városházára, amennyit csak tud. Talicskával kellett szállítani az iktatásra a leveleket, a város végül "megadta magát". :-) Nem vagyunk védtelenek, a bürokráciát szó szerint saját magával ki lehet véreztetni. :-)

Ja? Ehhez kell a civil kurázsi - mozgalom is. :-)
@Amelanchier: okés!
nem is vagy te sötét, mint ahogy a kommentjeidben lefested magad:)

egy jótanács, me szeretlek. nem kell besértődni, me az
a debilek mikéntje:)))
Könnyed szórakozás, taljánoknál kisvasút. Videjó is van. :-)

hvg.hu/cegauto/20170513_Ferrari_vidampark

Ahogy nézem villant be, láttam én mán ilyen csodát, visszafelé fejlődő kishazánkban. :-( Linkelem is. Ez csak körpanoráma. :-(

https://www.google.hu/maps/@47.4406509,18.5880451,3a,75y,90t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-8k30KTZ3_So%2FV97yOxzhWrI%2FAAAAAAAAHMg%2FiqqGEy8gCHgclUZ5eQSICdrtfFeRgs_7QCLIB!2e4!3e11!6s%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2F-8k30KTZ3_So%2FV97yOxzhWrI%2FAAAAAAAAHMg%2FiqqGEy8gCHgclUZ5eQSICdrtfFeRgs_7QCLIB%2Fw203-h100-k-no-pi-0-ya75.76687-ro-0-fo100%2F!7i8704!8i4352

Boccs az ízléstelen off-ért. :-(
@Amelanchier:

"Botkában semmilyen vezéregyéniséget nem látok, az eddigi tevékenysége alapján nem tudom elképzelni, ahogy külföldi kormányfőkkel tárgyal, külpolitikát vagy gazdaságot irányít vagy harciasan és eredményesen szembeszáll a fidesz várható durva támadásaival szemben."

Fura. Én az elmúlt 7 év tapasztalataiból ítélve azt nem láttam, hogy ezt így felvállalja valaki, ahogy most Botka. Szerintem a saját pártja fölszeleteli egy tökgyalun. De ha túléli, akkor a Fidesz támadások se fognak megkottyanni.

Aztán lehet, hogy az ábrázattya neked nem szimpatikus. Viszont végre valaki olyan dolgokról beszél, ami eddig gátolta az orbánváltást. Én megadom neki azt a minimumot ezért, hogy meghallgatom amit mond, és megnézem mit szól ehhez az egészhez a pártja.
@Fabius: azé ez a páros lábbal beleszállok a feriben, az olyan fityesz volt.

egyébként én is bírom a csókát, még ha nem is egy álondelon, mint aszt itt szeretné egy-két milf:)
@Amelanchier: lattal mar politikust, képviselőt vagy bármilyen nagy lofaszt közelről? Csak érdeklődöm.

Mellesleg a nagyformátumú, okos, intelligens értelmiségi nem azonos halmaz a jo politikussal. Elég a korai szadesz vezérkarra gondolni.
@habakuk000: meséjj má a jó politikusról!
szerintem is vannak, csak érdekelne, hogy szerinted ki az.
@Amelanchier: mellesleg nem unjuk meg a vezéreket és Messiasokat? En speciel nagyon, sokkal jobban szeretnek egy szürke veréb dolgozót mint egy tiritarka pofazogepet.
@habakuk000: köszönöm drága nem hozzám szóló barátom, megint tanultam valamit:)

én még mindig themosztiklész találom a legnagyobbnak. de én csak egy drehás vagyok:))
@habakuk000: kéne már egy ángela a magyarhonba!

de nem fog jönni, me mi egy ilyen nép vagyunk.

ja és a kedvenc:)

www.youtube.com/watch?v=CSBuKt1EHHQ
@habakuk000: Kreón és Cincinnátus egybeötvözve és csinálva belőle egy Discobolos-t Marlon Brando nak álcázva mint mikor Antonius volt a dzsúliócsezáré ban

brühüyyy
kkk

vagy
Chris Hemsworth mint Thor a nagyméretű.... kalapácsával
Nosztalgiázzunk egy kicsit. Mármint azon, hogy mindenki megkorosodik ( aki fiatalon nem hagyja abba ), és kimegy a divatból.

www.youtube.com/watch?v=vsBak0oCgdY
www.youtube.com/watch?v=kU9faERbno0

22-én nosztalgiázik valaki?
444.hu/2017/05/13/a-terseg-fideszes-kepviseloje-szerint-teljesen-oke-hogy-meszaros-lorinc-elvette-a-helyiek-horgasztavat

"Nincs abban kivetnivaló, sőt, teljesen természetes, hogy Mészáros Lőrinc lekerítette a bicskei Erőmű-tavat a helyi lakosok elől "

Ennyi volt elvtársak. Lehet továbbhaladni lápimagyari népeknek, nincs itt semmi látnivaló.

"A most már masszív kerítéssel, őrbódékkal és kamerákkal védett terület 2014-ben került Mészáros Lőrinc cégéhez, ő pedig idén zárta le a területet a helyiek elől végleg. Korábban népszerű kiránduló és horgásztó volt."

Mióta Soros Gyuribá betette ide a lábát, már ez is mészaros elvtárs kezére került. A lápimagyari proletár meg csak kívülről nézheti a tavat.
Remélem azért a bajszos szar elvtársat néha beengedik horgászni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Rodeo36 11: Szokatlan ajvék: a Közel-Kelet egyetlen demokráciájáról kiderült, hogy illiberális. :)
Nem a népirtás, hanem a közmédia átalakítása miatt.

hvg.hu/vilag/20170513_Izrael__tiltakoznak_a_kozmedia_atszervezese_ellen
@Oxica:

Hogy a fene enné meg ez a sorosan minden hová besorosozó külfödi oligrcsát, az minden hová beteszi a kezit-lábát, meg a lába kezit.;D
Ez ugyan nem politika, de én még ilyet nem láttam, és nem is hallottam, hogy májusban megesett volna.

www.idokep.hu/hirek/ujra-heves-zivatarok-az-orszagban
@Oxica: Egy kis kerítés kettősmérce. :)

"A média most fedezte fel, amit már hetekkel ezelőtt itt közzé tettem, tudniillik, hogy - nagyon helyesen - áramot vezettek a határkerítésbe. Akkor a rólam általában egy igaz szót leírni képtelen Délmagyarország nevű (bulvár) napilap engem vádolt hazugsággal (http://www.delmagyar.hu/…/toroczkai_aramot_lat_a_ha…/2513713) , most azonban az Index arról ír, hogy állítólag egy munkás megsérült az áramtól. A Gyurcsány-párt most egyenesen koncentrációs táborokhoz hasonlította a határt védő kerítést.

Nos, mindössze arra szeretném ismételten figyelmeztetni ezeket a balliberális politikusokat, hogy a határt védő két kerítés belső oldalaira került a villanypásztor, tehát csak azt a migránst fogja megrázni az áram, aki tudatosan törvényt sértve hatol át a kerítésen, s akar betörni a hazánkba. A másik pedig, hogy Ásotthalom közigazgatási területén található egy korábbi üdülőtábor (Fatima-ház), amely az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László által vezetett szegedi önkormányzat tulajdonában van, és a migránsokat befogadó szocialisták a saját tulajdonukat az ország belsejében ugyanezzel a technológiával, árammal védik. Az tehát a ballib oldalon nem baj, ha a táborba illetéktelenül behatoló magyar állampolgárt ráz meg esetleg az áram, de az mindenképpen baj, ha egy, az országba betörő bangladesit, irakit vagy fekete-afrikait rázna meg az áram a határon... Az általam posztolt képen nem a határkerítést védő árammal teli vezetékek láthatóak, hanem Botkáék áramos kerítése."

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/photos/a.152103624970939.1073741826.151665991681369/764910037023625/?type=3&theater
@taga20: Meg vagyok döbbenve, hogy már Netán Yahoooék is elnyomni készülnek a szabad sajtót. :)
@Gábris szomszéd:
hol van demokrácijá a Földön???

Izrael ben??? kkkkkkkk ott apartheid van meg a MOSZAD diktatúrája és a netán yahoo és bandája népírtása ...emléxel??? holló meg az anti??? most anti a palesztín a divat és a holló vájja ki a szömüket gázában is meg a környéken ahol bombáznak és kiberepülnek mert??? csak!!!!!!!!!!

szóval hol van demokrácijá???

Periklés idején Athén ban??? dehát az olyan közelmúlt és olyan szépre van föstve

a levédiabasznádi múlt a lexebb már volt legalább 21 féle és még nincs vége a sornak

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: ártu, aszt te is vágod, hogy egy egy fasz vagy!
@Gábris szomszéd: én -marha- asszittem komoly.. és mingyárt a kezdő "az"-t akartam kiiktatni lévén fölösleges azaz tilos...azután rájöttem

háááááát igen és akkó' indúlt valaki a nemzetközi dalfesztiválon hangjasincs kategóriában ritmusérzék nélkűl gatyában

brühüyyy
kkk
@taga20:
miért?

a fasz még csakcsak, dehogy vén??? 18 éves koromban???

brühüyyy
kkk
@taga20:
ez a 17.54 -dik változata a valóságnak

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Most megy az Eurovíziós Dalfesztivál. Ezt kapd el. :)

youtu.be/tkP0xw_i_Ho
@habakuk000: láttam. Még l547-ben, amikor a Kupa-féle Centrum párt indult egy baráti kapcsolat révén résztvettem az egyik jelölt kampánystábjában. Ott láttam mindenfélét.
Nem jutottak be.
Nem miattam.
@Rodeo36 11: egy kibaszott nagy fasz vagy. de azé vágod, hogy fasz vagy.

haver, téged szeretlek legjobban:)))

pozsonyicsata, ha nem lett volna, ma egy kibaszott migráns lennél:)))

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA
@Fabius:
"Szerintem a saját pártja fölszeleteli egy tökgyalun. De ha túléli, akkor a Fidesz támadások se fognak megkottyanni."

Az első szocialista politikus, aki kimondta, hogy a vesztett választásoknak következménye van.
Ha tényleg beleáll a párt megtisztításába, akkor lehet jövője
@Rodeo36 11: Ja és ha már a mai sláger téma, én éppen ezért tértem át a G Data vírusvédelemre. :)

virusirto.hu/blogbejegyzesek/2017/05/13/siro-jatek/
@taga20:
ja, a hahahahahahaha tipikusch esettye 'a la @taga45987

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: Eszerint az ország Toroczkai magánbirtoka? Vagy a FIDESZ-é?
Merthogy különböző dolgokra különböző mércét alkalmazni nem kettős mérce, csak azonos dolgokra alkalmazni más mércét.
@Gábris szomszéd:
itt le van tiltva...kapitalizmus Óh!

brühüyyy
kk
@Amelanchier: Nem a Te képzeleted számít. A vezéregyéniség és a tárgyalókészség meg olyan messze van egymástól, mint Orbán Viktor az államférfitől.
Persze ha Botka nem elég jó tárgyalni, akkor marad Szíjjártó.
@Amelanchier: Botka László már most valaki, aki komoly munkát és sikereket tett le az asztalra az elmúlt 15 évben. Saját útját járta az MSZP-n belül is - mindig tudta, hogy mit akar.
Az egyetlen ember, és az egyetlen csapat, akinek van esélye leváltani Orbánt.
@Rodeo36 11: A horvát Jacques Houdek egészen csodálatos jelenség, két hangon énekel és a produkcióban is annyira komolyan vették a kettősséget, hogy a még ruhája is felemás (félig bőrdzseki, félig zakó), mint a Kétarcnak, Batman ellenségének. :)
@Ácsné Éva: "a Fidesz leváltható. De az erővel szemben erőt és nem a baloldali pártokra jellemző „úgysesikerül” mentalitást kell állítani."

alfahir.hu/2017/05/13/vona_gabor_herczeg_zoltan_parbeszed_nyilt_level
@Gábris szomszéd:
csak részletek...
macskanyávogás és ipari zaj...és szavaznak is róla???
mire kell szavazni???

csörömp 1, 2, 3???

brühüyyy
kkk

ide került a zemberisegg
@Oxica: Van ott még más is. Az elkerített tó helye.

wikimapia.org/#lang=hu&lat=47.463670&lon=18.642941&z=15&m=h

Tőle délre motokross pálya a mapia szerint, a valóságban egy reszelni, majd csiszolnivaló weblapú golf klub fekszik több mint 200 ha-on.

budapestgate.4nagy.hu/budapest-gate-hu

Tőle 2 km-re délre a fehér kuvaszos Hatvanpuszta, ettől délre kb. 1 km-re egy másik golf klub.

golfpannonia.hu/hu/kapcsolat

Kellemes és jómódú környéknek tűnik, már így messziről. :-)
@taga20: nem tudom, mi az a dreha, de Themisztokhleszt inkább hadvezérkent emlegetik mint jo politikusként, ha jol emlékszem.
@Ácsné Éva: ezt azért bátorság így kijelenteni, az egyetlenekkel mindig bajok vannak
@Oxica: Ja? A reptér lemaradt. Csak 400 m hosszú és "csak" füves, de menőzni már ezzel is lehet. :-)

repuloterek.misi.eu/repuloterek/bodmer_felcsut
@Gábris szomszéd:
láttam az a kis duci a kis szépen nyesett szakállával??? ilyet bármikor yudok én is ha el akarom riasztani a verebeket a környékről, és az én "ámbitusom" sokkal nagyobb, orgonával kipróbbálva, közel 4 oktáv a kontrabasszus A2 től felfelé

de viccet félretéve... mi a tartalma a banalitásoknak

énekprofesszorom mondta, hogy ha igazán akrjuk bármilyen szövegre lehet ugyanaszt a "melódiát" elővezetni...pláne ha nem is harmónikus

dehát manapság ez van, eszt eszik és veszik ez az Ő teste

ostyával vagy anélkűl

most belenézek mégeccer

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Valahogy sejtettem, hogy levesz majd a lábadról. :)
@Ácsné Éva: Tehát Botka "kitakarítaná" a szocialista listáról a Gyurcsány-éra felelőseit - apró szépséghiba, hogy ő is egy közülük. :)
@Gábris szomszéd:
mind egyforma "mjuzik", énekesek:
Kostov Bulgár, Ireland, Montenegro, Malta, Slovénia

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Közben épp most olvasom. :)

"Annyit tegyünk hozzá hogy addig Magyarország biztosan nem fog semmit sem nyerni az Eurovízión, amíg nem jövünk rá két dologra:

1. ez az egész alapvetően egy vicc
2. és mindenki csak jól érzi magát.

Ez arról jutott eszembe, hogy a dalok után a köztévé férfi műsorvezetője úgy elemzi a produkciókat, mintha nem egy nemzetközi giccsparádét néznénk az átlagnál rosszabb dalokkal, hanem valami komolyzenei eseményt, ahol Magyarországnak meg kell mutatni Európának."
@Gábris szomszéd:
csak neked, értsd meg
www.youtube.com/watch?v=43DR9xeAsnE&ytbChannel=National%20Endowment%20for%20the%20Arts

brühüyyy
kkk

egyébként idézeted pontosan aszt mongya amit én, oda rongyot mennek rázni és hacacárét
@habakuk000: Ez egy objektív megállapítás volt. Nézz körül, és nézd meg a napárt is.
@rdos: Budapest Gate Golf ahogy nézem még csak terv, de lehet hogy az is marad. Átolvasva részletesebben, minden szolgáltatásuk terv, és a 2012. évi golf világbajnokságról jövő időben beszél. :-)
@Gábris szomszéd: A kormányzásban nem vett részt. Egyszerű képviselő volt, az egyszerű képviselők mozgásterével. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Ha Orbán nem élt volna vissza a hatalommal és a magyarok bizalmával, akkor ez most nem lehetne kérdés - de Orbánék rabló, országromboló önkényuralma új helyzetet teremtett, melyben a régi igazságokat át kell értékelnünk.
@Gábris szomszéd:
24.hu/szorakozas/2017/05/13/papai-joci-nyolcadikkent-lep-fel-az-eurovizios-dalfesztivalon/#0031

brühüyyy
kkk

a portugál és a bolgár...és a rappolós roma fidexes a farkas flórián kitartottya 8. így döntős??? hogy mik vagynak

éljen a fidex dalfesztiválokon

és sehol máshol

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: pedig szerintem a cigánygyerek elég jó számot tolt:)

és az a gádzsi:)))

www.youtube.com/watch?v=IL9P6372LJE&index=1&list=RDIL9P6372LJE
@taga20: és a portugál gyerek vajon mitől lett első? ;)

youtube.com/watch?v=Qotooj7ODCM
@Gábris szomszéd: bakker, ez szarabb, mint a koncsita.

eszt a euroviziós endékás szart abba kéne már hagyni!

muszáj valami értelmeset hallgatnom, me a végén még belém ég a luzitángyerek nyekergése:))

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA
@taga20: Bezzeg a mi időnkben még tudtak énekelni az eurovízión. :)

youtu.be/3FsVeMz1F5c
@Ácsné Éva:

Igazad van, de a régi igazságokat nem csak a "új helyzetben" érdemes átértékelni. Jó azokat mindig karbantartani.
@Ácsné Éva: Szegeden ismeretségem nincs, fogalmam sincs milyen a helyi megítélése elfogadottsága. Hogy a "narancsködben" polgimester tudott lenni a munkásmozgalom vérvörös színével abból arra tippelek a relatív többség helyben támogatta. Más dolga sincs, mint a helyi sikerének a receptjét alkalmazza már amennyiben 1 az 1-ben megtehető.

Koránál fogva talán az első generáció akit a géerusok (Szu katonai elhárítás) már valószínűleg nem monitoroztak. Meglehet ez még előnye lesz. :-(

hvg.hu/itthon/201719__allambiztonsag__orosz_leveltarak__ugynokok__adatkeresok

27 évvel a módszerváltás után ideje lenne szembenézni újabban többpártállami politikumunk titokszolgailag igencsak fertőzött voltával. :-(

hu.wikipedia.org/wiki/Botka_L%C3%A1szl%C3%B3
@taga20:
Nem néztem meg, csak néhány dalt, de az a portugál győztes, mintha eltévedt volna vagy 70 évvel! A 40-50-es években is megállta volna a helyét.
@Gábris szomszéd: ahogy mondod haver.
má te se vagy a régi, te is ledobtad a náciféle gúnyád, mint a jobbik:)))

www.youtube.com/watch?v=AX4Tk-pzEeM
@kekex: ez az egész egy vicc. és itthon is sokan kiverik rá. az eszem megáll!

na zenéljünk, me rámjött:)))

www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g&list=RD9bkO1rbIm1g
@rdos: Kedves rdos! Felüdülés egy gondolkodó ember levelét olvasni! Köszönöm! Én sem ismertem Botka Lászlót, de szegedi rokonaim mindig lelkesen és büszkén meséltek róla. 4-szer nyert választást úgy, hogy nem csak baloldaliak szavaztak rá. Gyanítom, hogy annyi a titka, hogy tudása legjavát adva dolgozott. Igen, ezt is mondja, hogy most ugyanezt az országért is megtenné. Élete teljében levő, tehetséges, tapasztalt és sikeres ember. Üdvözlettel Ácsné Éva
@Ácsné Éva: ácsnéni, én is bírom botkát, de van egy-két hülye nyilatkozata.
üdvözlettel taga:)
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Köszönöm. A helyzet azonban az, hogy gondolok én sajnos sok mindent, pl. ajánlom jelen poszt első kommentjének linkjét. Egy a gondom, a sok gond-olat közül mellik lehet az igaz? :-(

Hasonló példa kisvárosunkban a W. Tihamér szintén coci politikus, aki több ciklusban tudott polgimester lenni úgy hogy a kisváros a fityisz első sikertörténete volt, mondhatni a város fityiszes. Aztán 7 évvel ezelőtt az amúgy már nyugdíjas korú politikusnak ajánlottak valami jól fizető állami állást, nem indult és maradt a fityisz (meg a szocik amúgy szimpi de nyeretlen 2 éves jelöltje). :-( Ne legyen igazam, de eszerint még egy "vén bolondnál" is van az a pénz (meg sarzsi). :-(

Kevés piszkosabb dolog van a politikánál, de ne legyen igazam a "helyi forgatókönyvet" illetően. :-(
@Gábris szomszéd:
sohasem fogjuk megtudni, miért ...mert olyan bensőséges akart lenni és az összes többi meg csak a giccs és hacaca???

addig is 1926-ból...

www.youtube.com/watch?v=j8UjC6WLfKI&ytbChannel=CurzonRoad

Martinelli/Ponselle

képzeld úgy kellett énekelni, hogy bele kellett bújni egy hatalmas tölcsérbe aminek a végén volt a mikrofon ami közvetlenűl vágta viaszlemezt, javításról szó sem lehetett

brühüyyy
kkk
a kínaiak elkészítették a Selyemút 2. tervezett vonalát. eredetileg az Pénztáros Lőrinc Ispán Urunk bicskei luxushalastavi uradalmának a kellős közepén futott volna keresztül, ám amint ezt a Soros megtudta, rögtön beleköpött a levesünkbe, és addig-addig áskálódott, szőtte a háttérben a szálakat, mígnem végül a kínaiak módosítottak a tervezeten: az nem Elő-Ázsián keresztül fog kapcsolódni a Budapest-Belgrád gyorsvasútba, de Észak-Európán kesztül fog átrongyolni, kábé a Peking-Moszkva-Berlin-Párizs-Madrid képzeletbeli vonalon...

:(((((((((((((((

rálátó fideszes forrásom szerint az Örökös Miniszterelnök Urunk, Európa Erős Embere pont a pekingi koszorúzás után percekkel kapta kézhez az új, a Soros nyomására módosított útvonaltervezetet a kínaiktól "Új Globalizációs Aranykor" munkacímen. állítólag a sokkhatás alá került Élő Istenünknek azonnal be kellett adni az ún. "Jolly Joker"-dilikúpot, amelyet a Grazi Diliklinika gyógyszerkutatói direkt az ilyen esetekre kísérleteztek ki Európa Vezető Politikusa számára.
@xyxyxy71: szerintem a kínaiak is elmehetnek az anyjukba!

amennyi szart ezek a sárgák rászabadítottak a világra, azé kötél járna nekik.
@xyxyxy71:
asztírja a levédiabasznádi sajt, hogy 2400 év alatt térűl meg a beruházás Budapest Belgrád, Mars, Jupiter, Plutó

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
sem az akkori fülemmel sem a maival...ABBA...kkk giccs, diszkózene olcsó sör alá

Hallgass Roberto Carlos-t, ős még ma is a Brazilok kisistene

a Maracaná a dal: Nossa Senhora avagy Notre Dame

www.youtube.com/watch?v=j_8sr8Suv2c&ytbChannel=rc50anos

brühüyyy

kkk
@Rodeo36 11: ez kábé olyan, mint pakskettő:)))
@xyxyxy71: Nem tudom mennyire frissek az értesüléseid, a belgrádi vonalról szerintem hónapokkal ezelőtt letett a kínai fél (Mo vezetése konkrétan semmit nem tett le az asztalra az előkészítési ígéretekből, ha jól rémlik).

Gyors reggeli keresés nyomvonalra, egy tegnapi origo-s hír (ez már régen kormánypárti), de ezen a térképen Belgrádból vasút nincs feltüntetve.

www.origo.hu/gazdasag/20170513-kina-uj-selyemutat-tepit.html

Még egy nyomvonalat találtam Belgrádból, de klasszikust idézve: "de már elmúlt!". :-) 1 évvel ezelőtti hír.

index.hu/gazdasag/2016/10/11/matolcsy_selyemut_kina_gyarmatositas_beruhazas_viragzas/
@taga20:
Roberto Carlos akkor már 50 éve volt színpadon és Pavarotti is már halálos beteg volt

1965 mikor még fiatal volt (te még rémálom sem voltál)

www.youtube.com/watch?v=hsrJh4QcdDw&list=PLnoHqjtVdu5fuYBOhDUbSQjEDcBZFmKQq&ytbChannel=Sandro%20M.%20Silva

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: hallod bolhás, én eszt a robrtokárloszt ismerem:)))

www.youtube.com/watch?v=3ECoR__tJNQ
@taga20:
őt én is...akkor még volt brazil foci...igaz nem volt demokrácia,

brühüyyy
kkk

mióta van demokrácia a foci kezd kihalni és exportálják a jómenőket

levédiabasznádon mi is van exportra??? gulyás gergely csótánnyal???
@Rodeo36 11: :))

pápaijóci alumínium kannával:)

más. remélem fettel behúzza a mai futamot.
@taga20: Figy haver. Az ORIGO c. Pápai Joci dal szövege arról szól, hogy mondjuk, akinek nem tetszik a Jocó bőrszíne és barna szeme, dögöljön meg, "legyek átkozott örökre" és az Isten / DEVLA / is Jocival van, akinek haragja szálljon rám. A dal kvázi egy CIGÁNY ÁTOK ami nekem szól, vagyis jogosan háborodom fel miatta, mert utálom, ha átkoznak ráadásul közpénzből. miközben olyasmivel vádolnak, ami nem igaz... A cigány nő, aki táncol a produkcióban pld. kifejezetten tetszik :D Pedig neki is barna a bőre és a szeme :D Sajnos Joci viszont nem tetszik...
Nem azért nem tetszik a Pápai Jocika, mert barna, hanem azért, mert elég hamiskásan énekel és egyáltalán nem jól rappel, pösze is, s főleg nem tetszik, hogy megátkoz engem! Ha lemegyek a helyi roma telepre, tucatnyi olyan tehetséges kis gyereket fogok találni, akik jóval ügyesebben énekelnek, mozognak Jocókától, azt hiszem minden ROMA hagyományőrző egyetért ezzel, ha már egy cigány előadóművész képviseli a MAGYARSÁGOT egy ilyen rendezvényen, akkor legyen már a legügyesebb az, aki képvisel mindannyiunkat....
Valamint nem értem mit keres az a KANNA a színpadon...
A dalban nincs is ilyen hangszer, csak gumi zene, elektronikus alapok vannak, maximum az elektromos hegedű, mely valóban szól a dalban. Mit jelképez tehát PÁPAI JOCÓ a NAGY EZÜST KANNÁVAL? Megmondom: Azt sugározza nekünk - MAGYAROKNAK - hogy elmehetünk mi az összes magyar hangszerrel és összes magyar dallal, tánccal és kultúrával a "redvába", marad a KANNA- mely a cigányság talán egyetlen egy bizonyítottan ŐSI "hangszere"... A csicsás kanna azt bizonyítja, hogy ez a dal nem másról szól, mint a cigányságról, az állítólagos cigány kitaszítottságról, s arról a mindenkori fasiszta magyar népről, aki ellehetetleníti saját csudás és értékes, légynek sem ártó kisebbségét. :D
Kanál nem is vót? Nem is zene az nélküle.;D
@rdos:

Valami rádióműsorból jött le, hogy Or bán nem is meghívásra ment Kínába, hanem valami nemzetközi rendezvényre. Nem is értem ebbe miként fért bele a kommunista emlékmű megoszorúzása. Van valakinek pontosabb infója erről?
@taga20: én mintha láttam volna ott sertepertélni a Merci elnökigazgatóját és kellemes csevegésben Hamiltonn-nal...és és Hamilton az oszlopos induló és a Bottas is ott sertepertél

de mi lesz ha (hahahahaha??? Alonso valami más gárdába kerül nem a McLaren be???) a Sebastián nem is rossz mint az az undorító rosberg...és ha begyün neki és nem a Red BUll sem sikeredik...akkor jó lesz valami hercce hurca katalunyá ban

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: ártu, eszt saját kútfőből nyomtad vagy az alfahírről toltad ide.

"Mit jelképez tehát PÁPAI JOCÓ a NAGY EZÜST KANNÁVAL? Megmondom: Azt sugározza nekünk - MAGYAROKNAK - hogy elmehetünk mi az összes magyar hangszerrel és összes magyar dallal, tánccal és kultúrával a "redvába", marad a KANNA- mely a cigányság talán egyetlen egy bizonyítottan ŐSI "hangszere".."

haver, neked kisebbségi rögeszméid vannak.
nekem kurvára nem ez jött le a cigány csókával kapcsolatban.

szerintem egy jó szám, némi áthallásos szöveggel. nincs ebben több:)
@látjátok feleim szümtükkel:
környezetvédelem a páris-i egyezmény és környéke valamint nemzetközi megállapodások gazdaságról és békéről és mivel Peking ben van a krump lee kénytelen odaszálldosni mint egy a sok közűl...és nem bisztos, hogy lesz hová visszautaznia...nemsokára G7 is lesz attól sem ont örömkönnyeket

brühüyyy
kkk
@taga20: Persze mert mindenkinek van véleménye. :)
@punkfrog: Nem több, mint amennyi magyarozást sugároz a "dal". :)
@taga20:
mitakarc? abban van a kannás bor...a "mű"-vet nem voltam képes 3 másodprcnél tovább...igaz lehet amit Gábris ír, tiszta rasszizmus és fóbia

annya picsája a jocinak

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: te egyébként értelmes vagy, me ez a kommented egy debil dumája lehet.

angyal, tiszteljük meg a másikat, hogy vagy értelmeset válaszolunk, vagy ha nem megy, akkor kussolunk.

utólag is köszönöm, ha nem vagy fasz:)))
@punkfrog:
ugye a dalról ömlengessz??? mert a "dal" az az xenofób, rasszista és szegregációs, meg még szar is ráadásúl, mármint úgy "művészetileg"

brühüyyy
kkk

gipsy life's matter kkkkkkkkkkkkkkkkk a kurva annyát
@Rodeo36 11: mi van bolhás, ma te vagy száncsó?
@taga20:
mi az a száncsó???
eszikevagyisszák???

Itt: Dr Rodeo Woolf Xavér de Castiglioni

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: szerintem inkább igyá, me az legalább megláccik rajtad:)))
@taga20:
milyen javaslataid vannak??? a száncsó (???????) az még mindíg nem ugrik be...

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: a dalt nem hallottam.nem érdekel.
Gábris miatt a szövegét elolvastam.
Röhejes a rettegésük!
@taga20:
menny nézd a F1-et, már el keszték magyarázni

brühüyyy
kkk
addig sem irogacc seggségeket
@punkfrog:
jaaaaaaa??? "gipsy's life matter

minden egyéb lófasz

az a lényege a dalnak

meg hogy szar

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: egyik nap te vagy donkihote és ártu száncsó, másnap cseréltek:))
@taga20:
te meg megmaracc Rocinante-nak vagyn el burrito

brühüyyy
kkk
Ettől padlót fogtam. ;)

Orbán Viktor, a koszorús költő

Mit számít, ki nyer a Tienanmen téren? Úgyis velem seftelnek.

Egy kommunista emlékmű megkoszorúzása nem nagy dolog. Csak végig kell sétálni a sorfal előtt kimérten, közben nem szabad gondolni semmire, legfeljebb az elkerített horgásztóra, a következő meccsre a stadionban, a papa bányáinak megrendeléseire és a gyerekek kastélyaira, néhány lépés az egész, koszorú, biccentés, pár másodperc merengés a semmibe, aztán jöhet a tárgyalás az újabb soha meg nem térülő és teljesen értelmetlen beruházásról, amit néhány generáción fizetnek majd ugyanazok az idióták, akik a paksi erőművet is fizetni fogják, persze azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szemben az utóbbival, a Budapest-Belgrád vasútvonal, ez a megagiga négyes metró, legalább nem fogja sugárszennyezéssel lakatlanná tenni a Kárpát-medencét.

Akkor pedig miért ne? A kínaiak akarják. Én is akarom. Nekem mindegy, mi épül. Lesz belőle tó, a papának megrendelés, a gyerekeknek saját lábon álló kastély. Arról nem is beszélve, hogy a Csányi még mindig négy hellyel előrébb tart a rangsorban, és olyan nincs, hogy ebben az országban ne a miniszterelnök legyen az első. Kire szavaztak az emberek: Csányira vagy rám? Erről van szó.

Ehhez képest mit számít egy kommunista hősi emlékmű megkoszorúzása? Lehetne amerikai katonai emlékmű is, tök egál. Ugyanolyan mindegyik, csupán a feliratok mások. Kő, szobor, virágok, ennyi, a többi csak ideológia. Abból pedig pont úgy leszarom a kínait, mint az amerikait. Nem kell gondolni semmire, ez e lényeg. Vegyük számba az elintézendőket: holnap felhívom a Videoton edzőjét, hogy a hétvégén próbálja ki azt az ügyes gyereket balbekként, aztán a Lőrincet, hogy hozzanak létre egy céget erre a vonatos bizniszre. Na, ezen a 700 milliárdos változaton gúnyolódjanak azzal, hogy kisvasút! Höhö. Hé, nem szabad röhögni. Most jön a főhajtás. Még két perc.

hvg.hu/itthon/20170514_Koszorus_kolto
@Gábris szomszéd: te mekvesztél, vagy sokat ittál?:)

"Egy kommunista emlékmű megkoszorúzása nem nagy dolog. Csak végig kell sétálni a sorfal előtt kimérten, közben nem szabad gondolni semmire, legfeljebb az elkerített horgásztóra, a következő meccsre a stadionban, a papa bányáinak megrendeléseire és a gyerekek kastélyaira, néhány lépés az egész, koszorú, biccentés, pár másodperc merengés a semmibe, aztán jöhet a tárgyalás az újabb soha meg nem térülő és teljesen értelmetlen beruházásról, amit néhány generáción fizetnek majd ugyanazok az idióták, akik a paksi erőművet is fizetni fogják, persze azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szemben az utóbbival, a Budapest-Belgrád vasútvonal, ez a megagiga négyes metró, legalább nem fogja sugárszennyezéssel lakatlanná tenni a Kárpát-medencét."
@taga20: Látom azért vágod te is a lényeget.
@taga20: Haver neked aztán nem tök mindegy? ;) Te a fatimait sem hiszed el, amit Ferenc viszont igen.
@Gábris szomszéd: ferenc jó arc, csak őt is megvezette a gyurcsány, ja nem a soros, ja nem az illuminátusok:)))
"Botka az első, aki a baloldali, orbánt váltani akaró tábor egy részében, és a bizonytalanok kb egészében meglévő igényt felvállalja."

Lófax, mama!
A lehetséges konkurenciától akar ilyen módon megszabadulni, nem más vezérli.
Meg hogy ne legyen senki aki még emlékszik az ő szerepére is, ugyanabból az időszakból.
A legszebb, hogy majd ő mondja meg, hogy ki maradhat és ki nem! :)

Valaki azért felvilágosíthatná, hogy ő jelenleg az MSZP (ön)jelöltje, és nem az egész 'ellenzék' teljhatalmú vezére, - mert a jelek szerint súlyos szereptévesztésben van!
Értem én, hogy orbáni módszerekkel, orbánt utánozva próbál uralkodni, csak azt nem veszi figyelembe, hogy mindezt rosszkor, rossz helyen, és mindenekelőtt rossz közegben próbálja megvalósítani.
Kár.
@taga20: :))))

te kis figyelmetlen!
a hiányzók közt a "cs"-t felcserélted "b"-re?
@guma: tényleg, most nézem:)))
No ebből mi lesz? Vihar a biliben? Vagy valami rejtett titok fog kiderülni? Mert 2010. óta a fideszes felderítés magától nem jutott el idáig, így kissé sánta ez a dolog. Talán van valami összefüggés?

www.ma.hu/kulfold/300699/18_milliard_forintot_kell_visszafizetni_az_Europai_Bizottsagnak_az_EMIRrendszerrel_kapcsolatban?place=srss
ja, és a Botka...

érdekes, hogy igazi botrányok nélkül vezeti a várost évek óta. senki nem szorongatja és nem tesznek úgy keresztbe neki (és a városnak) mint Tétényi Évának.

tehát vagy különlegesen jó a kompromisszum készsége, vagy a %-os üzletelés lebonyolításának a bajnoka...

szeretnék bízni benne, de számomra különös, hogy a vezér látogatása után lett ennyire tisztán látó.
@morph on deer: figyu morfi! itt botkát bántani nem szabad, mer beverik a zorrodat.
Ő az ügyeletes MegváltÓÓÓÓÓ!
@Amelanchier:

Stop! Morph on deer-t nem kell oktatni, hiszen pont most mondta meg Botkának a tutit. Itt, ezen a blogon. Mert szabad neki.
@rdos: Igen, ezek valós veszélyek, de figyelünk... A legszerencsésebb az lett volna Magyarországnak, ha Orbán és a Fidesz az lenne, aminek mutatta magát, és azt csinálná, amit ígért, de leginkább nem lopná szét az országot, és nem alakítaná önkényuralommá. Továbbá nem züllesztené le a magyar Parlament tiszteletreméltó tagjait gombnyomogató automatákká, és a magyar kormányt szellemi fogyatékosok gyülekezetévé... és még sorolhatnánk hosszasan. Így jutottunk el odáig, hogy ha valaki mond három értelmes mondatot egymás után, és netán még azt is csinálja, amit mond, akkor már boldogok vagyunk.
@látjátok feleim szümtükkel: ja, lehet, hogy morphnak szabad, csak nekem nem, tegnap lesavazva kullogtam el, amiért elmondtam a véleményemet.
@Ácsné Éva: milyen három értelmes mondatot mondott, amit más még nem?
@látjátok feleim szümtükkel: Ha a híred igaz, azt onnan fogjuk tudni, hogy nem lesz kézfogásos fotó ország-első emberrel. :-)

Arra tippelek hogy nem. Amúgy szerintem nem is ez a lényeg, mert lehet hogy kapott hivatalos meghívót, de egy valami biztos. A kínai komenyistákat lehet szeretni, lehet utálni, de ők nem hülyék. Két példa.

1. A hajdan volt coc.táborban melyik volt az a két ország, amelyik képes volt a nettó élelmiszer exportőrként saját lakosságát és még azon túl is ellátni? Megmondom. A hajdan volt Magyari népköztársaság és a kínai 1988-89 után (egyébként éppen magyari eftársi segítséggel).

2. Teng után (már alatta is) felismerték a komenyista eftársak hogy a szaktudás az nem ördögtől való. A fontos káderi posztokat igyekeztek civil szakemberekkel - technokratákkal feltölteni (seggnyalóból amúgy is volt elég). Ennek lett az eredménye az egyik kínai pártfőtitkár - kollegám (geológus mérnök volt az eredeti végzettsége) lett. Ez csak nekem öröm, de a 3 szoros szurdokban akkora vízi erőművet építettek Kínának és nem pésztároslölönek, hogy arra minden kínai joggal büszke lehet (nekünk egy évszázaddal ezelőtti "sínvonalú" sínskanzen :-( jutott).

Magyarul és ez lehet hogy kínaiul is így van. :-) Ez a "csuti tempó" kínában tuttira nem nyerő. Ők hozzánk képest nagypályások.

Nem mellékesen vasúti fejlesztést Európába a vasút hazájába kínai segítséggel(netán a más kínai nyomtávval?)? moszkovitya teljesen felesleges vágyálma.
@Gábris szomszéd: Tulajdonképp ebben is van valami. Az amcsikhoz képest a kicsi kínaiak egészen ártatlan báránykák, legalábbis ami a Tienanmen teret illeti.

Persze, voltak a kicsi kínaiaknak csúnyább dolgai is Mao elvtárs idejében, elég csak a kulturális forradalomra gondolni. De ugye nem gondolunk, mert akkor az is eszébe jutna az embernek, hogy ugye akkoriban a mai európai liberális demokratákat akkoriban a KGB finanszírozta egyebek közt a guruló dollárok segítségével. És persze nem beszélünk Tibetről sem, elvégre akkor az embereknek eszébe jutna Izrael.

Szóval, a derék politikus valóban nem néz sem jobbra, sem balra, csak koszorúz. Ott, ahonnan a pénz várható az országnak.
@Amelanchier:

www.youtube.com/watch?v=_bQGRRolrg0

Ezt meg azért kaptod, mert csendben kullogtál ma vissza.:D:D:D
@midnight coder:

Pontosítsuk: ott, ahonnan a köszpénzesíthető pénz várható. Azt vitatnám, hogy az országnak.
@rdos: Az a szomorú helyzet, hogy ha ma Európában kb. bármit össze akarsz rakni, az ipari robottól a villanymozdonyig, abba bizony kínai alkatrészeket raksz bele. Az európai iparra támaszkodva ma már legfeljebb steampunk gőzmodonyokat lehetne előállítani.
@rdos:

Én nem mondtam, szerintem itt más sem, hogy a kínaiak hülyék lennének. Sőt elismerve, hogy több az eszük, mint vezényló tábornokunknak és hadseregének. Még a magyar adócsaláshoz is több volt az eszük már a 90-es években is.

A kredencváltás meg sajnos pont azt söpörte ki, amiért létrejött, a szaktudást. Ezért csúsztunk a vidám barakból a békamenet segge alá.
@látjátok feleim szümtükkel: Orbánék ugyan valamivel látványosabban lopnak mint a szocik, de kétlem hogy ha a kicsi kínaiak itt be akarnának ruházni, abból Orbánéknak némi kötelező csúszópénzen kívül túl sok leesne. Amit ide építenek a kínaiak az a kínaiaké. Viszont a melós akit foglalkoztatnak magyar, az önkormányzat aki az iparűzési adót kapja magyar, állam bácsi pedig aki szert tesz az adóbevételekre nem csak stadiont épít, de segílykét is fizet, és nyugdíjat, és közszolgákat, stb. A GDP növekszik ettől, az államadósság csökken. És a dolog szempontjából pedig lényegtelen, hogy a közben felmerülő korrupciós lehetőségeket ez vagy az a csapat politikus használja ki.
@rdos: "sínvonalú" sínskanzen :-( jutott

Ezt elhibáztam. Csónakázó tó jutott. :-(
@látjátok feleim szümtükkel: "A kredencváltás meg sajnos pont azt söpörte ki, amiért létrejött, a szaktudást. Ezért csúsztunk a vidám barakból a békamenet segge alá"

Nem. Azért csúsztunk, mert mi voltunk az elsők, és nálunk a Párt simán át tudta menteni a hatalmát. Voltak ugyan tétova hangok, hogy talán nem kellene hagyni, hogy a privatizációt azok a jóelvtársak hajtsák végre akik csődbe vitték a szocializmust, és akik már évekkel a gengszterváltás előtt megkezdték az ország szervezett szétlopását, de ezeket a hangokat pont azzal hallgattatták el, hogy ez az egy szakember gárda van, ha elvtársak hát elvtársak, nem lehet a helyükre mást ültetni, de a privatizációt minél gyorsabban le kell zavarni. A végeredményt pedig ismerjük.
@midnight coder: Ez vitathatatlan (ami nem kínai az hamisítvány). Nem ipari robotot kell csinálni, hanem azt tervezni kell, mert ebben van a legnagyobb pénz. Ehhez csak és kizárólag a hazai tudásba kell befektetni.

Csak amíg a sajátlábánállóráhel okítja a barista ismereteket az ELTE-én, addig itt kilábalás nem lesz. :-(
nem látok itt semmi újat, ezt párt transzformáció dolgot gyurcsány megpróbálta néhány éve (csak kvázi demokratikusan, belső szavazást kezdeményezve). az eredmény ismert. botka egyszerre hirdet harcot gyurcsánnyal szemben, meg azokkal szemben, akik már kormányon, majd később a pártoban ellehetetlenítettek minden próbálkozást. ez egyelőre ördögűzésnek tűnik sámándobbal, tányleges mondandó híjával.
@látjátok feleim szümtükkel: Igen, szerintem is ez a legnagyobb károkozása a módszerváltásnak újabban - az elmúlt 7 évben - fénysebességre kapcsolva. :-( Ehhez képest a "privatizáció" a kovácslaca energetikai biztos jelölt faca (Joule és Watt közötti finom különbség nem ismerője az Eu maghallgatáson). :-(

A módszerváltásig a még épp hogy versenyképes oktatás mára néhány "szigetre" és néhány műhelyre zsugorodott. :-( Nehéz lesz innen felfejlődni pedig nincs más út. :-)
@midnight coder: "Szóval, a derék politikus valóban nem néz sem jobbra, sem balra, csak koszorúz. Ott, ahonnan a pénz várható az országnak."

Főleg ha saját magának és a csókosainak az ország helyett. ;)
@midnight coder: "Voltak ugyan tétova hangok, hogy talán nem kellene hagyni, hogy a privatizációt azok a jóelvtársak hajtsák végre akik csődbe vitték a szocializmust..."

Hát mit ne mondjak, ezek nagyon halk hangok lehettek, mert én nem hallottam egyet sem.
A többivel egyet értek, sajnos ez úgy történt.
@Amelanchier: "milyen három értelmes mondatot mondott, amit más még nem?"

No nem sokat, csak annyit, hogy ő a szocik regnálása alatt is nagyon fiatal volt, még most is csak 44 éves. Talán kell némi idő ahhoz, hogy valaki megtanuljon politikuskodni, mert ha nincs erre lehetőség, akkor lesz belőlük Or bán, Kövér, Lázár ( bár ő a legtöbbet tudja az állam igazgatásáról ), Áder, Rogán, Szijjártó stb.
Ha végig gondolod, akkor ezek az emberek voltak a "zászlóvivők", és érdekes módon pl. Fazekas, Pintér alig-alig látható. Vajon miért is? Gondolom a fideszben is vannak, akik a madzagot rángatják, és vannak akik meg rángatóznak. Már nyolcadik éve egyfolytában.

Botka eddig a szociknál nem a rángatott volt, és arra sincs adat, hogy a fiatal korával ő rángatott, mert ezt nem engedték neki. Szegedet sem a szocikkal viszi. Eddig ez a legnagyobb előnye.
@látjátok feleim szümtükkel: Nem hülye téma. Ha jól tudom a hülye, az a taknya - nyála - újabban vére is :-( egybefolyó idiótának a köznépi megnevezése (picológusok gyógypedesek erre járnak majd javítanak ha tévedtem).

A lényeg hogy van egy szint, ami alatt diplomaci - üzleti kapcsolat nem alakul ki a nemzetek - országok között (Idi Amin, Bokassza, újabban moszkovitya, ettől persze finnyásan eltartott újjal de legitimnek tekintették ezeket az elmeháborodottakat nagyon jó okkal. Prédává tették népüket).

Ettől persze a hol békésnek látszó (popzene, filmek, klímahiszti, bulvár és média és társai - butításra aljasításra alkalmas "eszközök", pénzügyek, nemzetközi szerződések, üzleti kapcsolatok, agyelszívás, kíbertámadás - egyszerű erőforrás elvonások) küzdelem a nemzetek - országok között folyik továbbra is és hát sajna vannak helyek ahol a fegyverek is dörögnek azaz szó szerinti és véres háború folyik. :-(

Döntse el mindenki magában. Hogy jobb meghalni? Klórtámadásban az 1.vh. alatt vagy kórházi fertőzésben 3.vitya alatt? Meg azt is hogy kinek áll érdekében elveszejtésünk?

A kérdés megválaszolása csak azért nehéz mert első körben mindenki másnak logikus érdeke a pusztulásunk. :-( A kérdés az, ki tett is érte (nyilván a saját? politikumunkon túl). :-(

Az amiknak (és sajna mindenki másnak) jól jön a menekülő szaktudás. Az oroszoknak hogy kőolajat "iszunk" földgázt "lélegzünk", újabban atomot "eszünk" az ő "konyhájukból". :-(

Dulva kéldések? Szerintem a válaszok dulvábbak. :-(

Pont mint egy bűnügy. Kinek állt érdekében?
Ki fogja ki herélni vagy más szci trükköt vetnek be és meg hágatják egy kancigánnyal! Mert a mi politikai életünkben minden lehetséges! Főleg pénzért!
@látjátok feleim szümtükkel: értem én, hogy botka így megy úgy, de az én fő kifogásom az, hogy NE a szoci alomból - 1991-ben lépett bele a pártba, az érettségije évében - kerüljön ki bárki, aki ekkora ordas feladatot kell ellásson, ami következni fog. Kirugdoshatja a zömöt, de a lényege, hitele, értéke pillanatnyilag úgy néz ki, ugyanaz marad. Új és értékes tagjelöltek pedig nem dörömbölnek az ajtajukon.
Több időnek kell ahhoz eltelnie, hogy ez a párt újraépülve vállalható és elfogadható legyen számomra, mert nem csak gyurcsányahibás, ott volt mögötte egy hétpróbás garnitúra is, amely ma úgy tesz, mintha köze nem lenne az emútnyócévhez.
@rdos: Na ja. Csak az a kérdés, hogy a hazai kommunikáció-gender szakos tud jobb ipari robotot tervezni, vagy a kínai mérnök hallgató ?
@rdos: "Döntse el mindenki magában. Hogy jobb meghalni? Klórtámadásban az 1.vh. alatt vagy kórházi fertőzésben 3.vitya alatt? "

Na most, a helyzet az, hogy az az egészségügyi szervezeti felépítés ami 3. vitya alatt létezik, nagyjából centire ugyanígy létezett a balfékek idején is. Én a szocik alatt is voltam kórházban a szememmel, isteni csoda hogy megmaradt az egyik, mert amíg az ügyeletes doki adta a szemburkomba az antibiotikumot összeszakadt alattam a szék. Jó, nem vagyok egy pehelysúlyú, de az ok ez esetben bizony a szék műszaki állapotára vezethető vissza.

Ahhoz, hogy ez ne legyen, a rendszert magát kell átalakítani. És nem a biztosítási rendszert ahogy a szocik akarták, hanem magukat az intézményeket kell privatizálni. És ezeknek az intézményeknek a betegek után kellene hogy kapjanak a TB kasszából - méltányos összeget, de versenyhelyzetben kellene hogy álljanak a többi hasonló intézménnyel.

Na, erre viszont kísérlet sem történt egyik oldalról sem a gengszterváltás óta. Hogy azért-e, mert nem érdekel senkit, vagy azért mert a dokik egy részének nagyon jó ez így ahogy van, és ezeknek politikai kapcsolataik is lehetnek, nem tudom. Én az előzőre tippelek: Pl. a hajléktalankérdés nagy részét is meg lehetne oldani pár stadion árából, és mégis magasról szart erre eddig nem csak a jobboldal, de a magát balnak hazudó társaság is.
gepnarancs.hu/2017/05/exit-poll-a-cdu-kapta-a-legtobb-szavazatot-az-eszak-rajna-vesztfaliai-valasztason/

Ezek szerint, migráncsozás és sorosozás nélkül is lehet szavazatokat szerezni, persze nem itt a szarosmagyar, lápimagyari földön.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@midnight coder: konkrétan hülyeségeket beszélsz!
@Gábris szomszéd: nem volt rossz. persze arra számítottam, hogy lajosnak el fogy a gumija:)
@taga20:
szóval most hogy is van??? a Lajos győzött, pont!!! sebastián a második a többiek meg repültek még

brühüyyy
kkk
a Dietze Dr is boldog meg a Toto is, persze én is

brühüyyy
kkk
@midnight coder: Kérdésedben benne a válasz. :-) Nem Te csináltad a konzultációs íveket? :-) Boccs. Ez erős volt. :-)

Enyhe célzást érzek a CEU-ra. Új ámerikai "barátunk" úgy gondolta hogy az atlantista - européer - demokratikus értékek mentén elkötelezett jövendő hazai szakijait itt képzi ki. Ezt nem is titkolta a CEU. Magas színvonalú társadalomtudományi műhelyben.

Olvastam valahol hogy a hallgató olyan középkor és katolikus - keresztény liturgiai képzést kapott olyan nagy tudású emberektől hogy tátva maradt a szája. Mondjuk ez engem pont nem érdekelt, mert engem a kereszténység (na jó inkább az egyháza) annyira nem érdekel, hogy ha fizetnének érte sem olvasnám. Elintéztem azzal, nem vagyunk egyformák, a vallástörténetet is csinálnia kell? valakinek. :-)

Ja és ki ne felejtsem Klímahiszti Krisztit, az Ürge V. Dianát. :-( Kell terjeszteni az új vallást, micsoda dolog hogy CO2-t lélegzel ki!? Ez konkrétan a béljóslás szint, de ezt hagyjuk, ez is a befolyásolás része (mi az hogy dorogi brikettel akarsz fűteni! vegyél földgázt az egész ország fűtésére, az mennyivel kevesebb CO2 kibocsi!).

Szoftveres - delejes és talán gépész illetve a mechatronikai képzésben még jegyeznek minket, de persze a BME nem egy MIT. Ezt biza nekünk kell megcsinálni. A kínaiak nagyon rajta vannak a szeren, eszement számban nyitják az új műszaki ismereteket nyújtó iskoláikat (közép és felsőfokot is). Szóval nincs sok időnk. :-(

A klórgázas eü-s hasonlatomat csak példának hoztam, sajnálom ha talált. A gond csak annyi mondjuk eü-ben ha mán szóbakerült, az biza a pártállami struktúra, gyorsulva romló ütemben. Doki: Józisbá! Levágtam a bal üszkös lábát. Józsiba: doki, a jobb volt üszkös. ... zavart csend. Doki: maradhat? :-(

Az egész pártállami miskulanciát ki kell dobni tokkal vonóval. Különben beledeglünk. Az észtek megtették 26. éve. Akkor voltak a fajlagosaink az övüké kétszerese. Jövőre az övüké lesz a miénk kétszerese. Sikerüknek örülök (leginkább azért, mert bizonyították hogy meg lehet csinálni), sereghajtásunknak kevésbé.

Megérte? Meg.
@rdos:
"nem lesz kézfogásos fotó ország-első emberrel. :-)"

Állami szintű látogatás esetén nem egyedül szoktak koszorúzni - ahogy én tudom. Mindenesetre jól mutat a viktor az egyenruhás (balettáncosok?) katonák mögött, míközben feje fölött lengenek a vörös zászlók...
Lehet, hogy közben "korpásodik a haja" is? :)))
@látjátok feleim szümtükkel: kereskedelmi konferencia, van a videon csoportkép is, a futottak még soron háton sámlizik

Zeman ment még Európából, ők valódi megállapodást írtak alá a kínaiakkal
a videot érdemes megállítani a csoportképnél, úgy ágaskodik vágyakozva Putyin felé, mint akinek nem jutott dinnyeföld:)

pl Zemant nem láttam koszorúzni, pedig direkt figyeltem a cseh újságokat

www.youtube.com/watch?v=gIkWP1AGgzE
@morph on deer: :-) Ja láttam a díszes társaság fotóját, török, belorusz, orosz első ember így elsőre. Gondoltam nem linkelem, ízléstelenkedtem mán itt eleget. :-(
@Amelanchier: pedig nemigen bántottunk, csak úgy érezted:)
@Amelanchier:
"Ő az ügyeletes.."

Bántja a fene!
Jobban mondva: bántja ő saját magát, és boldogul vele segítség nélkül is :)

Engem mondjuk irritál a 'komisszár (elvtárs)' stílus, de nyilván nem mindenki van így vele, különben nyilván szóltak volna már érte.
Fura ízlésem van, elismerem :)
@midnight coder: Ja és ami még eszembe jutott társadalom tudós politikus - káder képzésről a CEU-n.

Szingapúrt nehéz demokráciának nevezni. Cserébe a miniszterek több mint kilencven százaléka műszaki végzettségű. Eredményeik önmagukért beszélnek.

Egy társadalom tudós megmagyaráz. Ha kell akár nagyon alaposan is.

Egy műszaki problémát old meg. Meghibásodott az áramkör? Kiméri mind 12 ezer darabot, míg meg nem lesz a hibás áramköri elem. Hibakeresés legegyszerűbb módja (nem pont így van mert fentről lefelé gyorsabb, de ez most mellékszál). :-)

Hétvégi zsaroló vírus támadás. Addig keresték a rést a pajzson míg meglett (az első). :-)

Józsibá betanított munkás az építkezésen: Főnök! Megrázott az áram. Főnök: csupasz kézzel a szigeteletlen vezetékhez ne nyúlj! Ha érdekel műszak után elmagyarázom a váltóáram természetét, de itt és most ennyi elég lesz a túlélésedhez a munkavégzésedhez. :-)

Szóval lehet hogy Szingapúrt is másolnunk kéne, társadalom tudós meg mehet a művészeti akadémiába miniszternek, de csak oda!
@Amelanchier: ez nem volt szép hozzászólás, de legalább igazságtalan..

a "várjuk ki, hogy mi történik" féle reakciók és a "Botka az új messiás" között én nem nagyon látok rokon értelmet, persze lehet, te más magyart beszélsz, ez manapság már előfordul
@Ácsné Éva: Aki figyelte az elmúlt 8 év önkormis fiyiszes ámokfutását annak nem volt kétsége hogy kik ők, függetlenül attól hogy milyen szépen mondták a semmit. :-(
@midnight coder: neked muszáj ennyi baromságot összehordani?

bakker, te konkrétan fullba nyomod a hülyeséget!
@habakuk000: haver, azé el kéne döntened, hogy amelanchier trollt szereted vagy szapulod!
na, nincs több meccs a White Hart Lanen.. jó volt ott focit nézni
@rdos: belügy? külügy? pénzügy? humán? szociális? oktatás? hadügy? soroljuk-e még?
@rdos: a klímahisztihez. Vannak mindenféle jósági indexek-magyarul nemtom hogy van- amik alapján a numerikus időjárás és klímamodellek terén fut a világ európa után. Az után az európa után, ami pl vizualizációban magyar szoftvert használ. A téma konkrétan úgy néz ki, hogy van egy tudományos közbeszéd, amit lefordítanak cégeknek, politikusoknak, majd valami faszságorientált cikk vagy blog egy orbitális baromsággal tálalja Neked(általában épp az ellenkezőjét)
Nem olvastam Diána egyetlen cikkét sem, sőt hivatkozásban sem találkoztam vele, de nem zárható ki az, hogy értelmes dolgokkal foglalkozik. Szerintem épp ott tartunk, hogy a klímaváltozás miatt az életükért menekülők tartják részben életben a G. törekvéseit. Nem kellene a sötétzöldek meg a klímanácik léte miatt megfeletkezni arról, hogy valami durva épp történik. És történik. Ha érdekel, döntöm az infót.
@habakuk000: te rosszabb vagy, mint a geci!

te eszt a szar focit élvezed:)))
@habakuk000: Soroljátok. Mind megoldották. Szingapúr egy nagyon jól menedzselt ország műszaki "menedzserekkel". Biztosan csak véletlen.
@taga20: nem ezt hanem azt (angolt és a Dortmundot)

van - volt - olyan bejárata, hogy csak lapjával fértem be, volt aki csak nekifutásból jutott be:)

csinálnak helyette nagyobbat, puccosabbat, az igaz nem közpénzből
@taga20: tegnap 18.48-kor még te is szerettél, nyuszómuszó!
@rdos:
ugye te tudod miről beszélsz ebben a förmedvényedben???

mert nehéz kiókumlálni

brühühyyy
kkk
@miva?: Köszi, érdekel. Ha kérhetem privátba. És nem most fogok rá válaszolni, de nem felejtem. Ígérem.

Egy kicsit (jóval kisebb térfogatokban) magam is modellezek így első kézből ismerem a (numerikus) modellezés erejét és gyengéit.

Nagyon röviden és csak a gyengéjére reagálva. Nagyon érzékeny a bemeneti adatok jóságára - pontosságára és lehet hogy hihetetlen, de a mennyiségére is.

Hihetetlennek tűnik, de kevés az adat (jobbára műholdról) távérzékelt rengeteg van, de abból visszaszámolni hogy 2 m magas fehérre festett falú fa kalickában mekkora a páratartalom, hőmérséklet, mellette a csapadék nem is olyan egyszerű. Úgy meg főleg nem hogy a Déli-Sarki óceán ki szigetén még automata állomás sincs, mert a természet hamarabb megeszi mint tervezték a karbantartási - csere ciklust. Ezek egymástól is függenek és rengeteg a korrekció. Szép egyben nehéz és sziszifosi meló. Sok - sok fajta kalibrációval.

Nem mellékesen vannak dolgok, amiket a klíma modellek figyelembe sem vesznek (15 éve olvastam a témát azóta lehet hogy nézik).

Pl. a Napállandót. Mekkora a Nap globál sugárzása (igen, ez sem állandó). Nagyon szép feladat, azt azért a modellezés híveinek a figyelmébe ajánlom hogy (az igaz jóval egyszerűbb) időjárás előrejelző modellezés elve is ez.

Hány napig látjuk előre az időjárást? Talán ha 3.

Még rövidebben. Van még rajtra mit reszelni. Utána jöhet a csiszolás. :-) És nagy pártján vagyok a témának mert fontos lenne hogy jól működjön.

Nagyon nagyon komoly gazdasági érdekek fűződnek hozzá amúgy. :-) Ez tölt el optimizmussal. :-)
@Rodeo36 11: Forest Gump után és kicsit kicsavarva. :-)

Förmedvény aki mondja! :-)
@Amelanchier: aszt vágod, hogy biszmárk mit mondott?!:)

csak az ökör következetes:)))
@miva?: Ja? És a lényeg. A mély óceáni áramlatokról csak pár évtizede tudunk, az adathiány (15 évvel ezelőttig) itt is égető volt. Van az amiknak két óceánográfiai intézetük is, azóta olvasom néha hogy rengeteg automata adatgyűjtő bóját kerengetetnek a mélyben is szerte e sártekén (passzívan sodródva, de néha azért felemelkedve hogy leadják a mérési eredményeket a műholdaknak).
@rdos:
szóval, mint a OkosKata...hosztamisvalamitmegnemis

van klímaváltozás és érezni a hatását, műszerek nélkül is, és a változás nem előnyös

a többi részletkérdés: azaz költeni kell rája és nem fegyverekre, hanem a jólétre és a békére

brühüyyy
kkk

a bálnák eltévednek a zajtól és kiúsznak a partra mert...de nem azért, mert meg akarják várni míg kinő a lábuk
@Rodeo36 11: Klíma változás előttünk is volt, alkalmasint jóval durvábbak is. :-( Nem erről beszéltem, hanem arról hogy akkora az egónk hogy azt hisszük mi okoztuk pl a mostanában valóban tapasztalható változást. Ennyike, semmi több. :-)

A többiben pedig igazad van. :-) A környezet szennyezésünk is sajna igaz. :-(
Úgy tűnik Botka, a szocik de még ez a blog se fogta fel, hogy a Fidesz leváltása csak akkor fog összejönni, ha a baloldal (értsd: MSZP, DK) és a Jobbik köt valamiféle fűalatti koalíciót.
Ez egyszerű matek.
MSZP (Botkával vagy nélküle), DK, Momentum, stb. mind ugyanazt a szavazótábort szeletelik és attól, hogy átmenetileg összeragasztják a szeleteket, még nem lesz több.
Az kristálytisztán látszik, hogy a Fidesz stabilan tartja a kb. 2.5 milliós szavazótáborát és semmi jele a bomlásnak. Ehhez hozzájön kb. fél millió Fidesz és Jobbik között ingadozó szavazó és már meg is van az újabb kétharmad.
Kormányváltás tehát csak akkor képzelhető el, ha az ellenzék egységesen, az egyéni körzetekben el tud vinni legalább 3 millió szavazót. Ennyi szavazója pedig a baloldalnak még a túlmisztifikált "bizonytalanok" táborban sincs.
Az időköziken jól látszik, hogy a Jobbikos-MSZPs protestszavazatok szépen összeadódnak, viszont ahhoz, hogy ez a nagy számok szintjén is működjön, szükség lesz valamiféle intézményesült baloldal-szélsőjobb összefogásra.
És innentől reménytelen a helyzet.
Az egyetlen vállalható érv mindkét fél számára a kétharmados törvények és az alkotmány "visszacsinálása" lehetne, de ehhez kétharmaddal kellene nyerni, ami esélytelen.
Marad tehát a kormányváltás, na de mire?
MSZP-DK-Jobbik kormány?
MSZP-DK kormány Jobbik támogatással?
Jobbik kormány MSZP-DK támogatással?
Vagy mégis mi?
@rdos: "Klíma változás előttünk is volt, alkalmasint jóval durvábbak is..."

Kicsit olvass utána. Valóban voltak, csak nem ilyen gyorsak. Ha gyors volt akkor az valami rendkívüli esemény miatt történt. (órási vulkánkitörés, meteorbecsapódás etc...)

A klímaváltozás ciklusosságot mutat. A Föld forgástengelye nem merőleges a keringési síkra és a forgástengely még kúpszöveget leírva forog is. Ezek miatt változik a napsugarak beesésig szöge, de ez 100 ezer években mérhető. Szóval a mostani gyors változás - rendkívüli esemenyen néllkül - aggodalmomra ad okot.
@ben2: :)

Ezekből már csak az SZDSZ hiányzik. :)
@nemecsekerno_007: Köszi a tippet. Olvastam is és írtam is róla a weblapomon. A linkeken le tudod csekkelni ábráim forrását.

Eszerint pl 12 ezer évvel ezelőtt nem egyszerűen csak hideg volt, hanem nagyon szélsőséges időjárásunk volt. Lefordítva, száz év alatt 5 fokos hőmérséklet változás! Ilyen gyors változásra pedig egyetlen üvegház gáz képes. A vízgőz (mai földi átlag körforgása 7-11 nap, CO2-é 35 év emlékezetből).

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/65.html

Csak Neked és nagyítva.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/651.html
@ben2: Jó a matekod! Igen, mindenkinek aki nem fityiszes be kéne állni a nevezzük mondjuk "nagy ellenzéki koalába". Utána jöhet a 2 harmad lebontása, majd az alkotmányozó nemzetgyűlés, és ha minden tiszta (tetessek a rács mögött) jöhetnek az új választások. :-)

Annyira egyszerű és szép hogy persze hogy nem ez lesz? :-(
@nemecsekerno_007: ernő, csak nem címlap?

mekkora egy redvás szarfaszú mészaroslörinc vagy!
@rdos:
vízgőz (csak úgy mellékesen= vízpára azaz amint fűttyük a környezetet a szabad vad vizek gyorsabban párolognak azaz sokkal több vízgőz kerül a légbe...)

azaz a sok szar fűtőerővel műxik nemű fosszilis (a természet elrejtette zember kikaparja mint a ...ami tönkreteszi a zembert)

nésztél már korai reneissance festményeket??? miért hordanak az olaszok hálósipkát és szőrmekabátokat meg fűtenek állandóan és a zöld színek miért haragosak mialatt a mai zöldek sárgásak...cca 650800m év távlata nem 12000

helyes válaszért egy vekkeróra jár ami jelzi a vízgőz szintyét mindenki fejében

brühüyyy
kkk

helyes válaszért
@taga20: Remélem, mindenki hasznosan töltötte az utolsó békés hétvégéjét! Szerdán már háború! :)

www.vasarnapihirek.hu/friss/micsoda_vilag_ot_honap_se_haboru
@rdos:

A lebontás egy dolog, de mi kerülne a helyére?
Mi az a nemzeti minimum, amiben a Jobbik, MSZP, DK, "futottakmég" meg tudna egyezni? Az egyik pl. ki akar lépni az EU-ból, a másik meg Európai Egyesült Államokat vizionál, de sorolhatnánk a végtelenségig.

Tettesek a rács mögött? Mégis hogyan?
Visszamenőleges jogalkotással? Alkotmányos, emberi és EU jogok felfüggesztésével?

Amiben a jelenlegi ellenzék reménykedik, azt csak egy teljes rendszerváltás tudná elérni.
És itt nem az "Orbánrenszer" leváltásáról beszélek, hanem a 1990 óta tartó demokratikus berendezkedés teljes revíziójáról, beleértve az ország összes intézményét a bíróságoktól kezdve a közigazgatáson át a politikáig.
@habakuk000:

Basszus! Már a Putyin mellé sem tették, micsoda diploméciai blama.;D
@ben2: Tettesek rács megett téma, vagyonosodási vizsgálat a kulcsszó, nem kell visszamenőlegesen törvénykezni (maguknak csinálták a "büntitétleket"). Van erre régen törvény, csak vannak (remélem csak voltak) egyenlőbbek. :-(

Az általad felsoroltak nemzeti minimuma az lehetne hogy az alkotmányozó nemzetgyűlés után mindenki lemond, mindenki elveszejti képviselői mentességét és mondjuk kezdetben belevág mindegyik egy vagyonosodási vizsgálatba (mondjuk ezt nem kell előre tudniuk, nem bizti hogy akkor lemondana). Az egyeztetési problémák zöme meg is szűnne, ahogy az előbb felsorolt szervezetek is. :-)

Kérdezek valamit. Véletlenszerűen kiválasztunk a választhatók halmazából 2OO ogy képviselőt (aki egyszer volt az már többet nem kell hogy a közt szolgálaj). Nyilván szigorúan pártok nélkül.

Egyszerű kérdésem a véletlen mintával járnánk jobbban (a népesség fele alapból és nagyon becsületes), vagy az eddigi pártkatonákkal (párt, újabb maffia - állam az államban)?

Kérdésem2. Tudtad hogy ilyen fajta közszereplő kiválasztás már működött? Az ókori Athéni demokráciában. Ha tanultál is róla biztos apró betűs, nem kötelező tananyag volt. :-( Biztosan véletlen. :-)

Sokat ötleteltünk amúgy a hogyan tovább témában (régi komment tengert érdemes olvasni), de van hogy a bulvár vonal kellemes "zaja" az ötletelést elnyomja. Szórakozni is kell! Nem igaz?
@ben2: "Marad tehát a kormányváltás, na de mire?"

Magunkra. A pártok olyanok, amilyenek az emberek, így csak magunkra tudunk váltani. Hidd el ez nem egyszerű, és nem könnyű.
@Rodeo36 11: A 12 ezer évet szerintem félreértetted. Kd. 12 ezer évvel ezelőttig volt a mainál sokkal hidegebb (5-8 fok) és sokkal változékonyabb klímánk.

Abban igazad van, hogy a fosszilis égetésével végső soron mindenből hő lesz. Amit 1 év alatt 7 éve az egész emberiség eltüzelt, az akkora energia, mint a Nap ciklikus globál sugárzásának amplitúdójának (a változásának) az egynyolcada.

Amúgy egész jól statisztikai kapcsolatban van is a globál sugárzás és az átlag hőmérséklet. Adnék is linket, de most még rosszak a kiindulási számok (1991 óta, ahogy a svájciak helyett az amik hibás adatait használtam az a része sztornó). :-(
Jav.

Amit 1 év alatt 2O1O-ben az egész emberiség eltüzelt, az akkora energia, mint a Nap ciklikus globál sugárzásának amplitúdójának (a változásának) az egynyolcada, szintén egy évre vetítve!
Hakapeszi Miki is ezt a témát boncolgatja, jelesül a Botkaváltást.

mentalisdeficit.blog.hu/2017/05/14/ha_botka_igy_folytatja_orban_lassan_csomagolhat

Ő nem feszegeti az eddigi "struktúrát" inkább csak "közérthető jelzői" miatt linkeltem. :-)
@Amelanchier: Botka László gondolatmenet logikus, és azzal foglalkozik, ami a legfontosabb: a mérhetetlen szegénység és igazságtalanság. Mert például egy valamirevaló erkölcsi érzékkel bíró ember nem épít stadionokat luxuspalotát, nem rabolja szét az országot akkor, amikor milliók nyomorognak az országában.
@rdos:

Nem a foszilissel van itten a nagy baj, hanem azzal, hogy nincs elég fa, de ami van, azt is eltüzeljük. Mert nem akarunk fázni. A hüje fa meg nem akar egy év alatt tíz évnyi méretűre nőni, így a defcit csak nő. Ez a baj. Nagy.
Meg az is, hgy gyerekkoromban a lakásunkban télen felöltözve tengettük a napokat, most meg mindenki tangában akar télen otthon lengedezni. Magyarul pazarolunk.
@Ácsné Éva:

Érdekes amit írtál, de valahogy még sem a luxus palotát építők szavaztak kétharmadot kétszer is a fidesznek. Sok részük még palotát sem látott nem hogy belül, kívül sem, max. békemenetelt, meg Or bán kezét csókolgatja.
Igen, igazad van - erről sokat fognak még írni a történelemírók. A sok okból mondok egyet: például olyan aljas manipulációk, mint a rezsicsökkentés, amikor sokszorosát veszik ki a "megspórolt" pénznek más, észrevétlen módokon. Továbbá a háborús hisztériakeltés, ellenségkreálás, migránsozás, sorosozás, és nem utolsósorban a teljes média lenyúlása. Habony és Finkenstein...
@Ácsné Éva: Na szóval. :)

"Lényegében az MSZP jelenlegi vezetésében senki sincs, aki 2010 előtt ne vett volna részt az MSZP politikájában, vagy ne viselt volna valamilyen tisztséget a Medgyessy-, a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormány alatt. Mind asszisztáltak az MSZP regnálásához és így osztoznak saját bukásuk felelősségében is.

A megújulás helyett sokkal inkább elképzelhető, hogy Botka valójában leszámolást hirdetett meg, és a 2010-es kudarc vádjával csak politikai ellenfeleit szeretné eltávolítani az útból. Egy ilyen belharc azonban Botkára is veszélyes lehet. Egyrészt a párt szétmorzsolódásához vezethet, de Botka pozíciójának gyengülését is okozhatja, ha a szocialisták régi keménymagja összefog ellene. Egy ilyen élesedő belső harc választói szempontból is súlyos következményekkel járhat. A baloldalon való folyamatos marakodás az MSZP még megmaradt szavazóinak azt üzenheti, amit már a pártól kilépő Demeter Márta országgyűlési képviselő is kijelentett: az MSZP alkalmatlan a kormányváltásra. A pártnak címzett levelében korábban azt írta:

„Látszik, hogy sok tag maximálisan elkötelezett a kormányváltás mellett, azonban vannak olyan formális és informális körök, akiknek nem ez az elsődleges prioritás, vagy csak megelégednének egy egyszerű túlélési stratégiával és nem markáns kormányváltó megoldásban gondolkodnak.”

Ezt a verziót erősíti Botka leszámolós programpontja is, amely a párton belüli pozicionálásra és erőfitogtatásra alkalmas lehet, de az MSZP megújulására nem. Kérdés azonban, hogy a szocialista miniszterelnök-jelölt fenyegetőzése az ellenfelei irányába mikor indít el lavinát a párton belül. Ha ez megtörténik, az könnyen elhozhatja az egyre kevésbé komolyan vehető MSZP végnapjait."

alfahir.hu/2017/05/14/mszp_megujulas_leszamolas_botka_laszlo_demeter_marta
Nyakatekert okoskodás. A fenét! Botka László meg akarja nyerni a választásokat az MSZP-vel, és azon dolgozik, hogy megteremtse ennek feltételeit. Ennyi.
@látjátok feleim szümtükkel: :-( Hát ez a felöltözve ágyban betakarva mozdulatlanul fekvés már visszajött. :-( Meglepően módosnak látszó környéken kisvárosunkban. Emlékeim szerint anyukát sikerült visszahozni - felmelegíteni, a kisiskolás forma korú fiát nem. Megfagyott, illetve kihűlt, mert sem enni sem fűteni nem volt miből. Most télen. :-( A 21 századot tapossuk. Nehogy már azért mert valami családi és munkahelyi probléma egyszerre lett ezért emberhalál legyen? Lett. :-(

A nedves - alig fűtő fa az pedig megy a hőerőlködő műbe, rossz hatásfokkal égve az erölködő művet még több erőlködésre késztetve. :-(
@rdos:
fél válaszért nem jár vekker

brühüyyy
kkk
@Ácsné Éva: Nyilván Demeter Márta sem látta belülről a dolgokat. :)
Demeter Márta külön téma. Azt sem tudtuk, hogy ott van. Tudomásom szerint nemigen csinált semmit, korábban sem kifelé, sem befelé nem jelezte, hogy gondjai lennének a párt politikájával - aztán még a kiállást is rosszul időzítette, mert akkor állt fel azzal, hogy az MSZP nem akar kormányt váltani, amikor éppen beindult a kormányváltó folyamat.Talán fel sem fogta, hogy mi történik. De ha már kiszállt, akkor az MSZP által megszerzett mandátumot vissza kellett volna adnia.
@habakuk000:
Peking ben a kínaiak kezdeményezésére a RÉGI SELYEMÚT újjáélesztéséről van szó (ebben a zogv nem tudom mit keres koszorúval vagy anélkűl) azaz új gazdasági világrendet akar a saját devízájával 68 !!!!!!!! ország van az út mentén...és valami ami semmiképpen (akkor még nem is létezett és kívűl esik a térségen) a süsülandia...szabadkereskedelem...mint az volt régen...még az is lehet, hogy karavánok is lesznek...450 km/h sebességgel a felújított Transzszibériai vasút vonalán IS!!!!...

Krump lee kartárs is ott lesz valami miatt... köben északkórea...addig amíg nem ajánlanak neki teljesen normális országok közötti viszonyt addig fogja a játékait folytatni!!!!!!! már elérné Guam -ot az Alexander süsükatonai bázist (hogy mit keres ott is egy bázis a Csendes óceán kellős közepén a mexico i határtól több ezer mérföldre???) és a ballisztikus tud bármilyen töltetet vinni (májashurka véreshurka és disznósajt meg savanyú uborka ...)

süsüék boldogok majd meg Őrűlnek a boldogságtól majd elkérik a receptet a nyugtatókra a zogv -től, rájuk fér

brühüyyy
kkk
@Ácsné Éva: Köszönjük kedves Éva! Ja és majdnem elfelejtettem mondani, hogy fizessenek a gazdagok pld. 2 millás rolexel.
@rdos:

Nem vitatom, hogy anno is fagytak meg emberek a fűtetlen lakásokban ( mondjuk akkor igazi telek is voltak ), de a mi falunkban nem emlékszem ilyenre. Sőt a környezőkből sem halottunk. Szomorú, hogy a XXI század ezt hozta vissza, és még erre mondja a kormány és a fidesz, hogy Magyarország fejlődik. Hová? A békamenet segge alá?
Mondjuk, amikor az unió lakossági lakhatás feljesztésére adott pénzét elkölti a kormány saját hatáskörben, és a lakosság egy fillért nem lát belőle, az egy kicsit elgondolkodtathatná népet.
@Gábris szomszéd:

Mindenkitől hányhatnékom van aki ellene tesz bármilyen lényegretörő(kormányváltás,nagyarányú győzelem bármiáron)összefogásnak!
Ébredni kellene minden ellenoldalinak!
Picsába a pártokkal elnevezéseikkel!!!!

kolozsvaros.com/2017/05/13/hat-egy-nagy-banatos-lopikulat-edesdraga-honfitarsaim-a-siratokorusban/
Bocs az ON-ért, de csak most láttam a posztot, és lehet, hogy "vótmá", de ezzel a nagytakarítással Gyurcsány is megpróbálkozott, éppen ez volt az öszödi beszéd egyik olvasata... aztán annak rendje és módja szerint úgy belökték érte a busz alá "a túlélésre apelláló, leeső apróra vadászó párttársak", hogy azóta is ő a baloldal Sátánja.
@gazoló: Van még lejjebb "kedves" Fideszmaffiozók? :(

Már a gyerekektől is lopnak? - Zsebre vágta a gimnáziumi alapítvány pénzét a fideszes tanár. Nem sikerült eltussolni az ügyet, pedig nagyon rajta voltak.

alfahir.hu/2017/05/15/budapest_v_kerulet_szemere_bertalan_altalanos_iskola_es_gimnazium_fidesz
"...a többi tanárral még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak, nehogy kitudódjon, mi történt."

Ez nagyon bűnpártolás szagú intézkedés. Tényi nertárs vajon mit szól hozzá?
Egy diplomás ember feleségének miért is ne lehetne arra 2 millája, hogy a férjének ajándékba órát vegyen? Ma már 2 milla nem a legértékesebb ajándékra elég. Nem kéne ennyire irigykedni. Azért ez a sajátlábon álló kislány kőccségeitől igen le vagyon maradva. NEM?
@Gábris szomszéd:

Hallgatom wifiről a kertben palántázás közben a félrebeszélő büdös tahót!
"A vizsgálatok során kiderült, hogy a felelős állami szervek a Welt 2000 Kft. részére a közbeszerzési szabályokat súlyosan megsértve, a magyar állam érdekeivel ellentétes módon juttatták el üzleti köröknek annak az informatikai rendszernek a működtetését, amely 12 ezer milliárd forintot kezelt..."

Basszus! Nő a baj neftársak! Mi lesz, ha az uni jó 3 év múlva a 2010-2018 közti közbenemszerzésekkel köszpénzesített támogatásokat kéri vissza? Neftársak beszarás lesz, hiszen mi módosítottuk az elévülést úgy, hogy még az unokáink nyugdíja idején is büntethetők leszünk. Még akkor is, ha mi kormányzunk további ezer évig. Pedig csak a szocikat akartuk belekeverni a szarba. :(

www.portfolio.hu/unios_forrasok/uzletfejlesztes/feladta_a_kuzdelmet_es_elfogadta_a_100-os_brusszeli_buntetest_a_kormany.250439.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
"Sok 'műhó semmiért(
A 'zösszeset ostorral kellene kizavarni dolgozni+a sok ingyenélő'médiákok képviselőt is a kurvannyukba!
Csak hogy javítsak a köszbeszéd színvonalán!

ráadásul stumpfköcsög is ejjjjjjjjjjj
@midnight coder:
Egri kórházprivatizáció - és az ellene folytatott fidesznyik hisztéria - megvan? Na ennyit arról, hogy "még kísérlet sem történt"
Szenilitás delektát.
Ezzel együtt szerintem is nem a biztosítókat kellett volna privatizálni, hanem az intézményeket. De Isten ments a fideszes "szakmai" befektetőktől. Nemzetigázszerelőtől rezsiszilárdig, sajátlábonálló leányzótól a falopó vejig bezárólag!
@Ácsné Éva:
És ennek a győzelemnek a legjobb módja, hogy nem működik együtt a többi ellenzéki párttal, szétszakítja az eddig folyó tárgyalásokat, és háttérbe szorítja a rutinos arcokat? Hoz egy csomó nyeretlen kétévest, akiben "hinni kell"? Ráadásul olyan demokratikus mintát ad a pártjában, amit majd az országban is követ? Akkor mi bajotok Orbánnal, ha ennyire örömködtök a 2.0 verzióján?
Amelyik egy kissé szenilis, mert nem akar emlékezni a SAJÁT 23 éves működésére. Mondj EGYETLEN esetet, amikor az mszp akkori vezetői és Gyurcsány ellen szavazott.
Eggyel is beérem!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Bocs az ON-ért," :-) Felvezetésed telitalálat. Mondandód is elgondolkodtató.
@látjátok feleim szümtükkel: ".. hogy Magyarország fejlődik. Hová?"

Hová-hová? Há visszafelé. :-(
@kekex:

Igazságod vagyon, de vigyázz, ne ess át a ló túlsó oldalára, mert nehéz visszamászni. A fideszben is működött és működik a pártfegyelem, márpedig aki belép egy pártba, annak ezt be kell tartania. Nem tudjuk Botka a párton belül mikor és kinél protestált, ezért ne törj rögtön és megalapozatlanul pálcát. Se felette, se más felett. Persze ettől nekem sem teccik körülötte minden, de az legyen már az ő gondja, hogy miként akar nyerni. Mi majd azon gondolkodjunk, mivel tudunk egyet érteni és mit tudunk támogatni.

Tudod Szegeden van eg Dankó Pista szobor, kezében a hegedűjével. Régi kérdés, hogy mikor szólal meg a hegedű? A néphagyomány szerint akkor, ha szűz lány megy el a szobor előtt. Még eddig egyszer sem szólalt meg hegedű.
"Olyan hirdetéssel jött ki az egyik magyar webáruház, hogy a Jobbik adja a másikat"
hvg.hu/kkv/20170514_ok_lopnak_ti_dolgoztok_ok_lopnak?s=hk
Nem túl komoly, viszont élvezetes orvosi értekezés:
gepnarancs.hu/2013/12/a-fideszes-mindent-emeszto-gyomra/
@gazoló: Szalonna stílusa nekem kicsit erős, de sajna a mondandója miatt egyszer sem bántam meg hogy olvastam Őket. :-(

Ma reggel gyorsan átfutottam a hírek címlapjait. Kurmánymedeja "vérbefagyott jéghideg", ahogy maszop és gyuraszellnyuszi dékáelnök, vagy jelen poszt témája Botkalaca is kérlelhetetlenül ridegen elvhűen hideg. Pukliistván tervezi az eü-ellátás megreformálását (perfő-perhó 12 ezer Ft, ez is ölég rideg - hideg - ideg egy terv!), MoMo is bejelentkezett hidegen számítva és lavírozva a témák között. :-(

A lapitopim prociventijétől több melegséget kapok mint az egész kormánypárti és "sneci politikumunktól" plusz sajtójuktól! :-(

Esetleg még valami emberség - elemi logika - melegség ha a Szalonnában van. :-)
Parlamentbn egy fideszes képviselő ( nevéről lemaradtam ) és Rétvári Bence a jobbikot ekézte, téma az erőzakos magatartás volt. A képviselő szerint ilyen mentalitással nem lehet kormányozni.

Közben mindegyik elfelejtette, de van aki nem, hogy anno az erőszakot kik, és milyen formában kezdték. Netán véletlenül fideszes volt az, aki az ellenfelének azt ajánlotta, fogjon egy kötelet, és keressen alkalmas zugot ahol a nyakába tudja akasztani. Ehhez képest már 8-ik éve egészen jól elkormányozza a parlamentet, legalább úgy, mint egy kiskirály. A másik főni pedig a kordonbontásban jeleskedett erőszakkal, mert erőszak nélkül nem lehetett volna bontani. Ehhez képest azóta már lecsicskázta a jobbikot, mint törvényesen bejegyzett, és parlamentben utalt pártot.

Ergo, le kéne mondania Kövér Lászlónak, Or bánnak a mentalitása miatt. Mert ilyen mentalitással nem lehet kormányozni. A fideszes képviselő szerint.
Eldobom az agyam! Pedig tutibiztosan igaz, ha a nézőpnty moggya!
www.delmagyar.hu/belfold_hirek/nezopont_soha_ennyien_nem_szavaztak_volna_meg_orban_viktorra/2518864/
Na nem ezért a címért, hanem mert:
" Gyurcsány Ferenc 6, Botka László 5," ..."százalékon áll a teljes felnőtt népességet nézve."
Némi kételyt azért érzek a Fodor 2 %-a, meg a Vona = Botka+ Gyurcsány pontszámot tekintve.
@kekex:

Nézőpontynak nagy a dioptriája. Főleg ha az egyistenre néz.:D
@kekex:

Ez az "egészségügyi privatizáció" elég összetett téma ahhoz, hogy csak érzés-szinten nyilatkozgassunk róla, "szerintem .... kellett volna" alapon.
A "kórházprivatizáció" - amit a Fidesz ugyanolyan vehemenciával fúrt, mint minden mást - elindult kis lépésekben, hozzáteszem, hogy az egri, Hospinvest-féle mellett volt egy másik, már nem tudom, melyik kórházé, (gyöngyösi?) amelyik meg "fideszközeli" privatizátorok kezén volt. A kórházprivatizációval annyi a baj, hogy csak önmagában keveset ér. Attól, hogy a kórház működtetője nem önkormányzat, még a suska ugyanannyi. Ezt csak úgy tudja bőviteni, hogy növeli a bevételt- több kuncsaftot lát el, (viszonyt az állam felállitotta a teljesitmény-volumenkorlátot, azaz csak meghatározott mennyiségű ellátást fizet, pont azért, hogy ne lehessen vattabetegekkel növelni a forgalmat), vagy csökkenti a kiadást, ami lehet racionalizálás - erre hozták létre a Gyemszi-t, eredmény katasztrófa- vagy dolgozók leépitése, ami a szemünk előtt zajlik.
A biztosítóprivatizáció a másik opció. Ugyebár a biztositó szolgáltatást vásárol, és azzal a "céggel" köt kapacitásra szerződést, amelyik hatékonyabb. Itt is több kérdés merül f el, mazsolázás a betegek között, a hatékonyság nem biztos, hogy magasabb szintű ellátást nyujt, viszont a biztositó kénytelen lenne rajta tartani a szemét mind a betegen - ne kolbászoljon százfelé, mert neki úgy tetszik - mind az ellátón - ne jelentsen indokolatlan teljesitéseket a többiek rovására. És mivel szabad biztositóválasztás van, a biztositók is versenyeznének egymással a kuncsaftért, ami a magasabb szintű szolgáltatás nyujtásában valósulna meg. AZ OEP - amíg van - ezeket a szerepeket egyedül töltené be, de a hatékonysága meglehetősen kétséges, illetve kétségtelenül elégtelen. Az utódjába bele se merek gondolni.
Szóval vannak érvek a több-biztositós modell mellett is és ellene is, de szét kell nézni a világban, hol szidják a legkevésbbé az eü ellátórendszert és az hogyan működik. Európában egyedül Nagy-Britanniában van ingyenes teljes körü ellátás, de egyrészt a mienk után kb a második legszarabb, másrészt igy is jóval hosszabb várakozási idők vannak.
@rdos:

Azért volt kép meleg hangulatú talákozóról is Putyinnal, Erdogánnal, meg a fehérorosz nemzetséggel.
@DarthVader:

Igaz amit írsz, de azért nem kell elfelejteni, hogy az állami kórázak-klinikák is dolgoznak magánbetegekkel, akik kifizetik a kezelések költségeit. Ehhez kéne vetíteni a várólistákat, és rögtön tiszta képet kapnák.
@Gábris szomszéd: Nagyon vicces... Nem kell túl okosnak lenni ahhoz, hogy megértsd, Botka soha nem állította azt, hogy Ő szegény lenne. Magyarország egyik legnagyobb városának polgármestere, felesége főorvos. Mindketten jól keresnek. Ő éppen arról beszél, hogy akiknek több van, azoknak kell többet áldozni azért, hogy működőképes legyen az ország. Nyilvánvalóan Ő is többet fog adózni. Ez egy nagyon korrekt gondolatmenet.
@kekex: Szerinted az ország legelutasítottabb emberével (Gyurcsány) való együttműködés vezet a győzelemhez? Viccelsz?
Hogy mit szavazott meg, és mit nem - az azért nem érdekel, mert a munkájával bizonyított, és hitelessé vált. Jól látja az ország problémáit, és van ereje, tehetsége változtatni.
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):

Jóvanna!

A cöfröf szerint az Index.hu Zrt. ugyan nem lát el állami vagy helyi önkormányzati feladatot, de az már egyéb közfeladat, hogy milyen módon ekézik a kormányt. Mit is képzel magáról az Index? Nekik mindenhez van joguk, meg törvényük? Basszus, azt a fideszkormány is megtartotta. Kéne rajta rúgni, hogy zindexre kerühessnek a kiváncsiak. Talán még azt sem ártana kimondani, az adó nem közpénz, csak köszpénz, a fidesz koránya köszöni szépen, de egyedül is el tudja költeni. Ezen túl meg kuss!

Mert amikor szocilibsibolsi kormány volt, akkor a fideszt is magában foglaló ellenzéknek joga volt még arra is, hogy kordont bontson Or bán vezetésével, utcakövet dobáljon, állampolgári autókat gyújtogassanak, tankkal furikázzanak, tv széházat szétverjenek. Ehhez képest mit kíváncsiskodnak most a cöfnél?
@DarthVader:
Pedig pofonegyszerű a megoldás. A varázsszó: tőkebevonás. Mely szerint nem elherdálni kellett volna a kórházakat A HAVERI KÖRNEK, hanem felértékelni piaci áron, és a befektető annyi részesedést kapott volna, amennyi PLUSZ tőkét ehhez képest behoz.
Ha mondjuk a kórház tokkal-vonóval (telekkel, épülettel, berendezéssel) 3 mrd, és a befektető "csak" 1 mrd-ot hoz, akkor 33 %-ot vásárol és a megemelt tőkéjű kórházból 25 % résesedést szerez. Nekem megfelelne a kft-Zrt forma is, de ki lehetett volna találni hozzá valami "unortodox" formát is. Netán a Nyrt- aMIKOR IS NYÍLT VÉGŰ CÉG, ÉS BÁRKI VÁSÁROLHATOTT VOLNA KISEBB ÉRTÉKŰ RÉSZVÉNYCSOMAGOT IS. Akkor legalább nem a közös kalapba menne az államkötvényre, hanem célzottan oda, ahova szánjuk.
A legrosszabb forma (szerintem a magánbiztosító- állami kórház kombó. Verseny? Most sincs!
@Ácsné Éva: Sajnos ez nem vicces. Hiszen valójában az egyszerű embereket nem Botka drága órája zavarhatja, hanem az, hogy az élére állt annak a baromságnak, hogy "fizessenek a gazdagok". Ha te ebben nem látod a disszonanciát, akkor nem csodálkozhatunk azon sem, hogy sosem fogjátok leváltani a g..iéket. :)
@Ácsné Éva:
Nem jutottál el még a népszerűségi linkemhez. Mely szerint Gyurcsány 6 %, Botka 5 %, szóval lehetne azon polemizálni, hogy "ki hoz többet és ki taszít többet"
Gyurcsány biztosan hoz félmilliót, Botka majd meglássuk (mondta a vak is) Mikort utoljára külön mérték, volt 900ezer, de abból sokan elmentek Gyurcsány után a DK-ba.
2014-ben pedig közös lista volt - és Mesterházy tuti taszított annyi szavazót, mint Gyurcsány! 2014 nem így alakul, ha házmesteri nem tolakszik előre (és Bajnainak lett volna esze, hogy távol marad a pártoktól)
A fizessenek a gazdagok a legjobb szlogen Or bán és oligarcsái legyőzéséhez. Kérdezhetnétek Torgyán nertársat, de sajnos ő már nem tud feleni.
@Ácsné Éva: Csak kegyednek. :)

Kedves László!

Mérhetetlenül megdöbbent és elkeserít az ön Habony Árpád gyűlöletpropagandájára megtévesztésig emlékeztető plakátkampánya, amely szerint „Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” Nehéz eldönteni, hogy ön súlyos tévedésben, súlyos szereptévesztésben vagy súlyos gátlástalanságban van-e, esetleg mindegyikben a felsoroltak közül, úgyhogy kérem, engedje meg, hogy segítsek!

A gazdagok – mármint azok, akiket ön vagy a közvélemény gazdagként azonosít – már eddig is fizettek. Sokat. Keményen sarcolta őket a politika, ahogy az egész országot, hogy a farkaséhségű szocialista és fideszes oligarchák megtömhessék a feneketlen bankszámláikat – azok az oligarchák, akik nem vették ki a részüket a közteherviselésből, akik nem adtak számot a vagyonukról. Ahogy például nem adott számot róla az ön éhségmenetet [!] szervező elvtársa, aki százmilliókat parkoltatott Bécsben. Ahogy nem adtak számot róla sem a szocialista pártpénztárnokok, sem a szocialista oligarchák. Tudja, László, az nem számít, hogy ön mennyi pénzt kapott tőlük a kampányára.

Orbán Viktor Brüsszel ellen visel háborút, Nyugaton keres bűnbakot. Alávaló, hazug politika, de legalább nem magyart uszít magyar ellen. László, ön, aki soha életében nem dolgozott a versenyszférában, aki a más által befizetett pénzből százezres öltönyöket meg luxusautókat vett magának, most úgy vadászik szavazatokra, hogy a vagyonosok – valójában a középosztály – ellen uszít. Ön most a Fidesz távoli és mitikus ellenségképét a szomszédból meg a főnökből próbálja legyártani – bárkiből, akinek vagyona van. Nem működik már a Kádár-nosztalgia, mert becsatornázta a Fidesz? Még a saját pártállami örökségük emlékét sem bírták a szegfű mögött tartani? Akkor hát jöjjön Kun Béla? Nyisson frontot a kilencvenöt százalék az öt százalék ellen? Aztán hadd derüljön ki, hogy az a kilencvenöt százalék szokás szerint csak az a tíz-húszezer ember, akiket ön majd állásokhoz, megrendelésekhez meg uniós pénzekhez juttat? A többi meg hadd nézze, ahogy tovább süllyed alatta az ország?

Ön pontosan tudja, hogy a gazdag ember és a politikával üzletelő milliárdos mennyire nem ugyanaz a személy. Az állami pénzen felhizlalt oligarchákat pedig nem adóztatni, hanem elszámoltatni kell. Ha van önben erre bármiféle szándék, akkor javaslom, kezdje a saját pártjával, mondjuk azokkal az elvtársaival, akik úgy kerültek a legszűkebb elitbe, hogy jó politikai kapcsolataikon kívül nem tudtak felmutatni semmit. Aztán jöhetnek a fideszes oligarchák, akik jelenleg is lopják a nép pénzét. Azoknak viszont, akik tisztességes körülmények közt lettek „gazdagok”, kijár, hogy tisztelettel szóljanak hozzájuk. Ha a politika el akarja venni a vagyonukat, akkor kérjen és érveljen! Egy államférfi így működik, ahogy viszont ön megnyilvánul, az nettó gengszterizmus. Szerintem is észszerűbb és humánusabb lenne egy progresszív adórendszer, szerintem is helyes volna az adómentes minimálbér, de ezért cserébe kiszámíthatóságot, versenyképességet és élhetőbb társadalmat kell ígérni azoknak, akiktől ön extrapénzt akar behajtani, és nem célkeresztet rajzolni a hátukra!

Ha a naivitás szellemében eltekintenék az uszító hangvételtől, és irreális jó szándékkal vizsgálnám az ön javaslatait az egymilliós jövedelemről, a százmilliós ingatlanról meg a százhektáros földről, akkor is kénytelen lennék megállapítani, hogy az adó ténye mit sem jelent a mértéke nélkül. Ön meg akarja adóztatni a százmilliós ingatlant. Értem. És mit kér? Tíz forintot? Vagy tíz százalékot? Esetleg az első éjszaka jogát kívánja érvényesíteni? Komolytalan felvetés ez – ön egy ugyanolyan kitöltetlen csekkre kér felhatalmazást, mint a Fidesz.

Ha a társadalompolitikai célok felől közelítek, akkor is nyilvánvaló, hogy a társadalom polarizálódásának megállítására olyan progresszív adórendszer kell, ahol az átlag felett keresőktől több hozzájárulást kér a politika, praktikusan három-négyszázezer forint fölött már kell egy új, nem túl magas kulcs, hogy az adó beszedhető legyen, és a költségvetés ne szálljon el. Az önök javaslata jelen formájában azonban nem az egyenlőség irányába visz – annál inkább az államcsőd felé. A vagyonadó ötlete sem istentelenség önmagában, de hozzá kéne rendelni, hogy hol és hogyan csökkentenék például a fogyasztási típusú adókat. Bántóan hiányzik ebből a ködszurkálásból a kijelentés: enyhíteni kell az adóprést. Önök még javaslatot sem tesznek olyan intézmények felállítására, amelyek garanciát jelentenének arra, hogy a huszonhét éve zajló permanens lopásnak legalább az intenzitása csillapodjon, hogy az adó visszajusson a választókhoz, ahelyett, hogy offshore-számlákon landolna. Ön nem a kiszámíthatóság és a jogbiztonság felé tájékozódik, hanem az alkalmi pénzbehajtás, a fosztogatás irányába – ez fideszes tempó. Nem őszinte, és nem megalapozott – puszta hatalomtechnika. Az ország nagyobbik felének épp ebből lett elege.
@Ácsné Éva:

Orbán gazdaság- és társadalompolitikája szemmel láthatóan Oroszországba vezet: vékony krőzuselit, fojtogató és megfélemlítő állam, gyarmati bérekért robotoló tömegek. Az ön által képviselt neomarxista uszítás viszont Venezuelába vezet, ami egy évtized alatt teljes csődbe és infernális káoszba süllyedt. Venezuelában már nincsenek gazdagok, nincs államhatalom, csak éhség és áruhiány, időszakos az elektromos áram, és nincs semmiféle közbiztonság. A hatalmas olajkincs fölött éheznek és rettegnek az emberek, mert a társadalom elhitte a magához hasonló kígyónyelvű politikusoknak, hogy a problémáikra a gazdagok kizsigerelése jelenti majd a megoldást. A szocialista forradalom sokadszor is katasztrófába torkollt, az ön kampánya pedig épp az irigység, az önzés és a gyűlölet legveszedelmesebb húrjain játszik. Ön újabb szocialista forradalmat korbácsol.

Nyilvánvaló, hogy a habonyságra, a pillanat uralására ön még habonyabb habonysággal válaszol. Nyilvánvaló, hogy önnek nem a Fidesz módszereivel és szellemiségével van baja, hanem azzal, hogy már hetedik éve nem önök lopnak. Ön nem a nemzeti együttműködés rendszerének üzen hadat, hanem azoknak, akik dolgoznak, spórolnak és munkát adnak, mert még hisznek az országban, ahelyett, hogy kimenekítenék innen a vagyonukat. Ön büszkén a képükbe vágja: „Ostobák vagytok. Vittétek volna ki a pénzeteket Svájcba vagy a Kajmán-szigetekre, mert ha itt van, akkor elvesszük.” Önök nem igazságot fognak teremteni azzal, hogy egy adózott bérből vásárolt, illetékkel terhelt és kommunális adóval sújtott száz négyzetméteres családi házat valami szocialista csinovnyik adókötelesnek nyilvánít, hanem szétverik a polgárosodás megmaradt bázisát is. Persze ez nem olyan nagy baj, hiszen a polgárság nem a maguk potenciális bázisa – miért is ne vernének végig rajtuk?

Elárulom azonban önnek, László, hogy a pillanat uralása, a tömeg ösztönvilágának felkorbácsolása – ha sikerül is – egy nap visszaüt önre. Eljön a nap, amikor ön a szép öltönyében, a gazdag barátaival a kiegyenesített kaszák élesebbik végén találja magát, akármennyire keresi is most a tömeg kedvét, akármennyi tréningen vesz részt, akárhányszor mondja is ki a varázsszót: „melós”. Ön a tűzzel játszik, amikor új polgárháborús lövészárkot ás. Nem a nyomorult pártjának a 2018-as esélyeit rontja ezzel, hanem az ország esélyét arra, hogy felzárkózzon, hogy gyarapodjon, hogy lakossága társadalomnak legyen nevezhető. Amit ön tesz, az megbocsáthatatlan. Ha Orbánt ezerszer buktatná meg, ezt az sem tenné jóvá.

mno.hu/cinkosakinema/nyilt-level-botka-laszlonak-2391433
@kekex: "A varázsszó: tőkebevonás."

Te betennéd a tőkédet a magyar egészségügybe? Mert én igen, de csak magánvállalkozásba és nem az államiba.

Ma ez úgy néz ki, hogy az orvosnak olcsóbb volt megvenni egy házat és átalakítani rendelőnek, mint önkormányzattól bérelni a rendelőt.
"Ahogy például nem adott számot róla az ön éhségmenetet [!] szervező elvtársa, aki százmilliókat parkoltatott Bécsben. Ahogy nem adtak számot róla sem a szocialista pártpénztárnokok, sem a szocialista oligarchák."

Hát igaz, ami igaz, nagy betegség ( gyógyíthatalan ) a demagógia. Mert ha ez így lenne igaz, akkor már az elmúlt 7 évben a fidesz becsukatta volna ezeket a számot nem adó szocikat. Kit is csuktak be elmúlt majdnem nyolc évben? Na ugyé!

mno.hu/cinkosakinema/nyilt-level-botka-laszlonak-2391433
"mikor elfogadtuk, senki sem tudta, hogy egyáltalán kit érint és milyen mértékben"., mondta a kormánypárti képvislő. Talán nem ártana ezért jó nagyot ütni a kezére, és megkérdezni Bayer nertársat is, nem kéne taknyukon-vérükön kirángatni az ilyen képviselőket a parlamentből?
Látom nagy sebességre kapcsolt a szekta. Engem ezek a nyílt levelek, és okoskodások baromira nem érdekelnek.
A képlet végtelenül egyszerű: van egy esély, hogy megszabaduljunk ebből a rémálomból Az esélyt Botka Lászlónak, egy megújult MSZP-nek és hiteles baloldali politikának nevezik...
Nyilvánvaló, hogy a rémálom okozói pánikban vannak. Egyetlen reményük Gyurcsány Feri, és szektája - hogy majdcsak ők megbuktatják Botkát úgy, hogy még el sem indult. Ezek a nagyívű kommentelők is ezt a csapatot erősítik. Igaza volt Botka Lászlónak, hogy most ki fog derülni, hogy ki akar kormányváltást és ki nem. Itt is kiderült. Éljen sokáig Orbán Viktor! Ennek a társaságnak valóban ő kell mindhalálig...
Elgondolkodtam rajta, egy országgyűlési képviselő, aki úgy szavaz meg egy törvényt, hogy előtte nem tájékoztatták annak lényegéről, és maga sem tájékozódott arról, vagy is este beterjesztett módosítást éjjel megszavazza, az nem hivatali visszaélést követ el, Miután nem volt döntési kompetenciában tudás hijján? Vagy az országgyűlési képviselőnek joga ész nélkül nyomkodni a gombot? Én egynek sem ezért adtam a szavazatomat. Mások talán ezért?
@látjátok feleim szümtükkel: :-) Ja-ja! Meg a meleg-baráti brezsnyevpuszi. :-)

Budaörsi HVG-s linkedre. Wittinghoff Tamás Budaörsnek 1990? vagy 1991?, az első szabad polgimester választás óta folyamatosan polgimestere a városnak. A legélhetőbb város címet kapta évekkel ezelőtt városuk.

Eredeti szakmájára nézve amúgy mérnök (az azóta már "átalakult", na jó inkább átalakított VIZITERV-től váltott politikai pályára, hagyva ott addigi szép mérnöki karrierjét). :-)
@Ácsné Éva: "A képlet végtelenül egyszerű: van egy esély, hogy megszabaduljunk ebből a rémálomból Az esélyt Botka Lászlónak, egy megújult MSZP-nek és hiteles baloldali politikának nevezik..." -- teljesen nyilvánvaló.

Ja, nem.

Most mondom, Botkát nem a "szekta" fogja kicsinálni, hanem a saját párttársai. Egyelőre hagyják még egy kicsit álmodozni.
Amúgy meg nemigen látszik, hogy tömegek állnának mögé.

Botka, ha igazán tökös lenne, feloszlatná a pártot, és építene egy másikat, megszabadulva a kolonctól. Az hitelesebb próbálkozás lenne. Ez csak langyos tóban pancsikálás.
@Ácsné Éva: nem kéne szektázni ha néhányan nem értenek veled egyet!
Botkát pedig szerintem jelentősen túlértékeled!
Ez a bolsevik tempó" - így még nem osztottak ki kormánypropagandistát

alfahir.hu/2017/05/15/jobbik_z_karpat_daniel_echo_tv_habony_media
@Ácsné Éva: Ne fárassz már Évike drága. Botkalaci ott serteperte végig gyuriferi körül a nyócévüket, most meg át akarjátok csomagolni mint egy lejárt szavatosságú szegedi szalámit. Ne nézzetek már mindenkit teljesen hülyének lécci lécci. :)
10 bizonyíték, hogy a baloldal szolidáris és szociálisan érzékeny :)

youtu.be/Iv27nEI9aV0
@punkfrog:

Attól, hogy egy sort sem írtál még róla, megmérted, és úgy találtad más felülértékeli. Mondjuk nem ártott volna, ha leírod miért, mert még igazad is lehet, de így nem tudhassuk. Ehhez képest csak alul tudtad értékelni.
Magyarország erősödik?

"A KSH legfrissebb adatai szerint mintegy 5000 kisbolt dőlt be 2016-ban. Az RTL Klub Híradó riportjában több okot is felsoroltak, azok például, akik korábban csaltak, az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek miatt voltak kénytelen bezárni... a kistelepüléseken nem tudták kigazdálkodni az elmúlt évek minimálbér-emeléseit."

24.hu/fn/gazdasag/2017/05/15/tobb-ezer-kisbolt-ment-csodbe-tavaly/
A fidesz kormány történelmi bűne, hogy legalizálták a magyar emberek kifosztását. :(

youtu.be/8kwdHK_kYOw
index.hu/belfold/2017/05/15/kover_a_teljes_havi_fizetest_megvonja_a_fenyegetozo_jobbikostol/

"Kövér azzal érvelt, hogy a szirénázás sértette az Országgyűlés tekintélyét, és "alkalmas volt arra, hogy a Ház munkájába és annak szakszerűségébe vetett közbizalmat megingassa, illetve a közvélemény előtt súlytalanítsa a többi képviselő szavazatával kifejezett véleményét"."

Sajnálatos, hogy egy kis sziréna hangja ennyire felbőszíti a régmúltbaan kötelet ajálgató képviselő iskolamestert. Az is sajnálatos, hogy a miniszterelnök csicskázását mesterien szó nélkül hagyta, de a legsajnálatosabb, hogy olyan indítvány került a képvisselőház elé, amin "nem tényszerű" dátum volt. Utóbbiért vajon hány havi fizetést illene kiszabni büntetésként?
@elmeherceg: Mintha a holdon élnél. Onnan biztos így látszik. Olvasd el a Gyurcsányszekta blogait...
Aztán nézz rá a naptárra, és döntsd el, hogy mire van még idő és mire nincs. Afelől nekem sincs kétségem, hogy saját pártjában is vannak, akik nem örülnek - de ze le fog tisztulni. Ha most megbuktatják Botka Lászlót, az egyetlen embert, aki tényleg akar valamit csinálni, akkor mennek a politika süllyesztőjébe.
Azt, hogy szekta, nem én találtam ki. Mások mondják, de igazuk van. Semmi a világon nem érdekli a hívőket csak Gyurcsány imádata. Az, hogy ezzel éppenhogy Orbánnak dolgoznak, nem veszik észre. Botka László tisztességes és nagyvonalú ajánlatot tett a DK-nak. Nem fogták fel a jelentőségét, mert ez a párt Gyurcsány Feri személyi tulajdona - ugyanúgy, mint az Altus. Gyurcsány nélkül ez a párt nincs. Ezt ők maguk mondták, és bizonyítják is. Az 5 %-ukkal éppen meg tudják akadályozni a kormányváltást.
@Gábris szomszéd:
ez manapság a mainstream media "munkamószere"!!!! kibillenteni a zalanyt -létező vagy so'semvolt- egyensúlyi helyzetéből és "kihozni" belőle amit előre eltervelt a zinkvizíció...
a zalanyod (pártelnökhelyettes sajnos számomra a seggfrizurás megjelenésével örökre elvágta magát) sokkal keményebben kell ilyenekre reagálni (Finkelstein -ék AIPACland -ján volt már olyan, hogy a zalany kirohant, vagy olyanokat mondott Kellyanne a legjobb példa erre, hogy a hangyák szeme is fennakad a hülyeségétől)
és megvárni míg mekkérdezi a baromságát és nem válaszolni neki hanem ott folytatni, ahol közbevágott, és kifárasztani a zinkvizíciót

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: Egyből ugrik egy havi fizuja annak, aki nyakonbaszást emleget egy gyökér államtitkárnak.:)
Az, hogy Botka László MSZP-s képviselő volt senki előtt nem titok. Az viszont tény, hogy Ő más utat járt be mint a többiek. Amikor 2010-ben minden összeomlott - Ő akkor is továbbment, dolgozott - és nyert. Ebben az országban, ahol mindenki lapít, reszketve fél, és helyezkedik - Ő ki mer állni Orbánnal szemben. Ez felülír mindent. Történelmi esély.
@Ácsné Éva: "Történelmi esély."

Na pont ez ami nincs már az emeszpének. :)
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Vasárnap? szombaton? beszélgettünk arról, ha egyszer Botka László tudott tartósan sikeres lenni Szegeden, nincs más dolga, mint országosan is megvalósítani a szegedi sikeres "receptet".

Egyszerű kérdésem, mert tényleg nem ismerem sem Szeged sem az emeszpé dolgait, az országos (elő)kampányában ezt teszi? Mit mondanak a szegedi rokonok?

Más. Cikk ajánló. Kicsit provokatív, de lehet hogy tendenciájában vagy nagyjából (tehát nem mindenkire) igaz? Puzsér írása.

szelsokozep.com/cikk/1058-a-legonzobb-nemzedek
@Rodeo36 11: Egy kis röhögény. :)

Bözsi néni üzeni: Legközelebb Orbánra hívja a rendőrséget

www.atv.hu/belfold/20170515-bozsi-neni-uzeni-legkozelebb-orbanra-hivja-a-rendorseget/
@Gábris szomszéd: Én nem az MSZp-ről beszélek, hanem az országról.
@Ácsné Éva: Tudod, kívülállóként olvasva a Botka melletti elkötelezettséged- ami kétségkívül tiszteletreméltó - nem különbözik a gyurcsány pajtást istenítőkétől.

Nyugodtan írhatom, mivel az itt lévők tudják, hogy útálom gyurcsányt legalább úgy, mint orbánt, s adnék esélyt Botkának.

De: egy kis alázat és gondolkodás nem ártana, nem ő az, aki csakis egyedül tudja a tutit, olyan perspektíva, mint ő, van néhány. Történelmi eséllyé akkor válik, ha a szektás szurkolótáborokat, a jobbikhoz csapódókat és a fiatalokat maga mellé állítja.

Na most mindehhez a "fizessenek a gazdagok" kampány meglehetősen suta próbálkozásnak indult.
A szegediek, ismerik, szeretik, szurkolnak neki. Puzsér nem érdekel. Bohóc. Vannak néha jó meglátásai, de távolról sem tévedhetetlen. Fogalmam sincs, hogy miért esett neki Botkának. Vagy inkább azt kéne kérdezni, hoyg mennyiért?
@Ácsné Éva: "Ha most megbuktatják Botka Lászlót, az egyetlen embert, aki tényleg akar valamit csinálni, akkor mennek a politika süllyesztőjébe."

Ha te mondd, akkor biztosan így lesz.
Mellesleg ezt mintha mondták volna már a szocik akkor is, amikor a Gyurcsány kivált, de valahogy a süllyeszető elmaradt.
@habakuk000:

Tekintettel az emberbe kódolt birka mentalitásba, szerintem nem is annyira elvetélt dolog ez a fizessenek a gazdagok szlogen. Főleg, ha a szegény ember gyereke nem hogy a saját lábán nem tud állni, de még rendes iskola se jut neki.
@Ácsné Éva: arról sem vagyok meggyőződve, hogy a fideszes sajtónak nevezett valamik embargója jó döntés.

Egyszer és mindenkorra tudomásul kéne venni a közszolgáknak, hogy ők a szó szoros értelemben a köz szolgái, szimpátiától függetlenül, akik elszámolási, beszámolási kötelezettséggel bírnak.

E kötelezettség kedvezményezettjei pedig többek között a sajtó, legyen is az bármilyen vadmarha vagy részlehajló.

Szó, mi szó: valóban kérdés, minek nevezzük a 888-at, de ha a 444-et elfogadjuk, akkor az inverzét is el kell.
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Legyen történelmi esély, ezzel nem vitatkozom. Mert moszkovitya nem maradhat, ez közös nevező?. Fárasztó nap után csak emlékezetből, szerintem pont Te mondtad hogy nem pártapparátcsikokkal dolgozik Szegeden. :-)

Újabb egyszerű kérdésem. Ha ezt kihangsúlyozná, hogy ez afféle ... praktikus, vagy hatékony szokása és esetleg még azt is kihangsúlyozná, hogy ezt a szokását minielnökként is megtartaná, akkor nem mindegy hogy furcsánnyerenc, Kovács Laca faca, (... boccs hogy több főállású internacionalistából lett elvhű atlantistára nem emlékszem) szolgálataira nem tartana igényt a kormányában azzal nem egyben szolgálná is a megtisztulást is és a fityiszellenes koala győzelmét is?
Botka Lászlót én még csak nem is ismertem, mielőtt színre lépett. Azóta figyelem Őt - és az eddig megfogalmazott gondolataival teljesen egyetértek. Úgy is mondhatnám, hogy én is így gondolom. Messze nem vagyok mszp-s. Nincs semmi okom védeni az mszp-t, de Orbán illiberális ámokfutása sok mindent átértékelt, más megvilágításba helyezett. Ha kiállok Botka László mellet az azért van, mert a kormányváltás esélyét látom benne, és ugyanezért tüzet okádok mindenkire, aki az amúgy is pokolian nehéz , szinte lehetetlen vállakozást ok nélkül, ész nélkül támadja. Ha valaki tudja, hogy mileyn az orbáni diktatúra, az én vagyok - a tönkretett, megalázott , ledózerolt Kishantosi mintagazdaság vezetője - a kollégám már belehalt ebbe a történetbe. Így tehát engedjétek meg nekem, hoyg a kormányváltás esélyét védjem.
@Ácsné Éva: Nem elsősorban Botkának esett ha olvastad, haenm a fityisznek, de mellékszál és Puzsért már boccs, de minden olvasónak ajánlottam, és persze Neked is. Nem tudhattam hogy nemszeretni. :-(
@Ácsné Éva: Igen aki kritizálni merészel titeket az biztos csak pénzért teszi. :)
@látjátok feleim szümtükkel: Tfh, komolyan vesszük Botkát, mint rendszerváltó politikust.
Akkor vegyük komolyan a rendszerváltó mondanivalóját is, a fizessenek a gazdagok már negyven évre megbénította egyszer az országot.

Viszont ha legyingetünk, hogy ez csak afféle beetetés, akkor miért gondoljuk, hogy más lesz, mint az összes többi?
@látjátok feleim szümtükkel: Azért nem kerültek a süllyesztőbe, mert néhány politikusuk hitelesen, lelkiismeretesen dolgozott - és a munka mindig meghozza az eredményt. Ez tartotta felszínen őket.
@Gábris szomszéd: Én nem vagyok ők... :) Kívülálló vagyok.
Egy kocsmaasztalnyi nyomorult vs. Magyarország

Hát, akkor megvolt a Nagy Kávézás. Amit Bayer Zsolt azokat meghívva hirdetett meg, akiknek pár nappal korábban még a taknyukon és vérükön rángatva verte volna szét a pofáját. És, ahová elmentek azok, akik szerint Bayer egy utolsó náci vadállat, akivel kultúrember egy levegőt sem szívhat, de jólvan, mostazegyszer.
Az Esemény, amit epekedve várt az egész média, mert lehetett róla percről percrét, meg élő Facebook közvetítést csinálni, és jól bezsebelni az ezzel járó lájk-komment-és megosztás-cunamit. És, amit minden ép lelkű és elméjű ember kínos másodlagos szégyenérzettel nézett. Ám, ahol a résztvevők láthatóan remekül érezték magukat. Mert azt tették, amihez a legjobban érenek, és amit a legjobban szeretnek ezen a világon: acsarkodtak és rinyáltak.

Szóval ült ott ez a kocsmaasztalnyi frusztrált nyomorult, elmondták, miért gyűlölik egymást, és miért sajnálják önmagukat - és Magyarország elcseszett egy napot azzal, hogy erre figyelt.

Még egy napot. A sokezrediket. Mert ezt nézzük, hallgatjuk 27 éve. És szurkolunk az egyiknek, átkozzuk a másikat, bekiabálunk, fütyülünk és tapsolunk. Úgy teszünk, mintha ez az egész közéleti Mónika-showhoz lenne bármi közünk. Mintha rólunk szólna. Pedig lószart:

nem rólunk, hanem nekünk szól.

Hogy nehogy egyszer magunkkal kezdjünk foglalkozni. Azzal, hol tart a hazánk, és hogyan él benne a magyarok döntő többsége. Hallgatjuk, ahogy Szél Bernadettnek havi hétszázezerért, Bayer Zsoltnak havi egymilláért, és Gulyás Mártonnak főállású aktivistaként franc tudja mennyiért sír a szájuk. Hogy őket a másik oldalról báncsák, és ők mekkora hősök már, hogy ezt elviselik, sőt, még küzdenek is ellene.

Ennek az egész bohóckodásnak egyedül akkor lett volna értelme, ha ahhoz az asztalhoz legalább egy ember odafért volna a három és fél millió létminimum alatt élő magyarból, meg abból a másik három millióból, aki éppen, hogy csak felett egy centivel.

alfahir.hu/2017/05/15/bayer_zsolt_szel_bernadett_tasz_gulyas_marton
@habakuk000: Fizessenek, azza adózzanak többet. Mi a gond ezzel? Ne a megélhetésért küzdőket nyomorítsák meg az adóval...
@Ácsné Éva: 1000 bocs, amúgy meg "éhes baloldali, bécsi bankszámlával álmodik". :)
@rdos: Beszélt már erről - az is nagyon tetszik.
@habakuk000: Ugyan már! Az adózási rendszer átalakításáról, igazságos közteherviselésről van szó.
@Ácsné Éva:
Ki a fene akar egy egyszerű qurmányváltást? Ha nem tetszett volna észrevenni, itt némi rendszerváltoztatás történt, amit egyszerű többséggel nem igazán lehet helyre pakolni. Azt meg talán a legelvetemültebb botka-szimpatizáns sem képzelheti, hogy EGYEDÜL az mszp a 2/3-ot összehozza.
LEHET, hogy Botka bedarálja az mszp-t, de ettől még nem fogja az egész országot! És az mszp egyedül még egy halovány egyszerű többségre sem képes - listán. Az egyéni 106 körzet meg aztán végképp nem a bedarálós műfaj, castingolhatja a saját jelöltjeit akár non-stop Botka!
@Ácsné Éva: Minden elismerésem a háborúdért.

Sok sok helyi háború van - nekem is megvan a sajátom, ha nem is nyilvánosság előtt zajlik ellentétben a tiéddel -, előbb-utóbb a sok lúd disznót győz, mert szövetkezni fog.

Azt, hogy kivel, ma még nem tudjuk. Drukkolok Botkának, de nem vagyok meggyőződve, ő lesz a befutó.
@Ácsné Éva: Ha egy szervezet bajban van, akkor tapasztalt szakemberekre van szüksége. Így gondolhatja az MSZP is, amely a párt legsikeresebb időszakának kampányszakembereit aktiválhatta újra. :)

alfahir.hu/2017/03/21/mszp_botka_laszlo_mkp_rakosi_matyas
A Fidesz sajtók embargója... egyrészt nem a legjobb ötlet, sok nehézséget, félreértést, kellemetlen helyzetet fog nekik jelenteni - és kevesebb ismertséget. Ez mind igaz. DE valahogy valakinek el kellet már végre mondania, hogy a Fidesz megszerezte lényegében az egész médiát - gyalázat, amit művelt a Népszabadsággal, rémísztő, hogy lőrinc kezébe kerültek a megyei lapok. Ezt valahogy tudatni kellett az emberekkel, akinek fogalma sem volt arról, hoyg mi zajlik a háttérben. Így legalább megvan a lista és beszélnek róla. Egyébként én ezeket a képződményeket, förmedvényeket - szellemi szennynek tekintem, nem médiának. Tehát furcsa ötlet, nem is veszélytelen, de Botkának igaza van. Valahogy jelezni kellett.
444.hu/2017/05/15/sopronban-fogtak-el-a-81-eves-nemet-nacit-aki-orbant-a-magyar-nep-fuhrerenek-nevezve-politikai-menedekjogot-kert

Aztakurva. Hát már itt tartunk elvtársak?

Egy 81 éves futóbolond neonáci politikai menedékjogot akart kérni a mi felcsúti dúcsénktól.
Tegnap az elektromos kerítés, ma meg ez. Hát elvtársak, terjed a "jóhírünk" megállíthatatlanul.
Kínában is a keményvonalas diktátor válogatottban parádézott a mi führerünk. Helj elvtársak, most "jó" lenni magyarnak a világban, már akinek bírja a gyomra ezt a sok szart.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Ha beszélt róla, akkor mi a kifogása a "bölények"-kel a választási koalíció miatt? Támogatásukat a moszkoVitya leváltáshoz elfogadhatja nyugodtan, mert nem fog nekik kormányzati - állami "lapot osztani". Vagy nem? 2 cél is egyszerre teljesülhet.

Moszkovitya levesbe, bölények érdektelenségbe. :-)
@Ácsné Éva:

Megengedjük, de mi is próbáljuk védeni azt az esélyt, amire kevés esélyt átunk.
@Ácsné Éva:
Az egyetlen ember, aki tényleg akart ott valamit csinálni, és akinek elhittem volna a baloldali fordulatot az Szanyi kapitány volt - aztán ment is a süllyesztőbe.
Egyszerü hatalomtechnikai lépés, hogy az mszp balra sasszézik -ott van űr a kínálati oldalon. De találhattak volna ehhez egy kevésné jól szituált előadót is. És valamivel nagyobb bizalom lenne a demokrácia helyreállítása tekintetében, ha nem orbáni diktatórikus eszközöket alkalmazna Botka. Miért higgyem el, hogy demokratikusan kormányozna ezek után?
@látjátok feleim szümtükkel: nem. én Ács néni véleményére reagáltam. szerintem ő értékeli túl Botkát.
1.Botka nem látja, hogy nem lehet leváltani a fideszt, úgy ha közben a többi ellenzéki párttal is hadkozik.
2.az ország kormányozhatatlanná válik egy egyszerű kormányváltással.mindenütt a fidesz pártkatonák vannak bebetonozva, hihetetlen mélységekig.
csak a teljes rendszerátalakítás(alkotmány, választási törvény, legfőbb ügyész...stb.stb) után lehet egyáltalán valamerre elindulni.erről még egy szót se hallottam tőle.
@Ácsné Éva:

" Botka László tisztességes és nagyvonalú ajánlatot tett a DK-nak."

Hát, ez a hét vicce akart lenni, gondolom, csak szar lett :))

Hát, nagyvonalúnak nagyvonalú volt ez az ajánlat, de hogy tisztességes lett volna, az nagyon kétsegges.

Botka nem Orbánt akarja legyőzni, hanem a főkakas akar lenni a szemétdombon. Gyurcsányt akarja legyőzni. Szerintem valamikor négyszemközt összeakadtak. Pont, mint Schiffer, akivel valami igen komoly összetűzése lehetett Gyurcsánynak még Demisz-es korukban, azóta utálja, mint varjú a rohadt tököt. De azért nem kéne úgy tenni, mintha a szocialista pártnak - és nemcsak a prominenseinek - semmi köze nem lett volna az elműltnyólcévhez. Különösen az öszödi beszédhez, keletkezése, és kiszivárogtatása okán egyaránt.

Tudod, eccer, egy projekt - 4 MD forint - megvalósulási döntése alkalmából rendezett összejövetelen beszéltem két szoci országgyűlési képviselővel, egyikük államtitkár volt a Gyurcsány-kormányban, másikuk megyei önkormányzati elnök. Megemlitettem, hogy köszönjük az eredményt - 10 község csatornázási projektjéről volt szó - mert ez a 4 MD forint igen sok pénz. És akkor láttam mind a kettőjük arcán átfutni valamit, egy fitymáló kifejezést, amiből kiderült, hogy számukra 4 MD forint nem összeg. Elhiszem, hogy sokkal combosabb projektek körül bábáskodtak, de látszott, hogy a valósággal elvesztették a kapcsolatukat. Akkor ábrándultam ki belőlük. Mind a kettő a pártszakadás után az MSZP-ben maradt. Ott még mindig több a suska.
Várd ki a végét. Soha nem mondta, hogy egyedül gondolja.
@kekex:

Az MSZP addig sasszézik balra, amig kiér szélre :)

Nyugat-Európában is sok helyen van erős baloldali párt, de ez a "fizessenek a gazdagok" - igy - valószinüleg kiverné a biztositékot ott is.
Nyilvánvaló, hogy a mai viszonyok között isteni csoda kell ahhoz, hogy bárki befutó legyen ezzel a hordával szemben, de Botka Lászlónak legalább megvannak a képességei hozzá, hogy ezt a harcot megvívja, és ha megnyeri vezesse az országot. A francia miniszterelnök is egy polgármester lesz.
És nem utolsó sorban áll mögötte egy párt, amelyik jelenleg is parlamenti ellenzékként politizál - nem is rosszul.
@habakuk000:

Ezzel a negven éves lebénítással nem egészen értek eget. Felhívnm ezzel összefüggésben a fiygelmed arra, hoyg a bevallottak szerint legalább 5000 kiskereskedő ment eddig tönkre, mert rákényszerítettek pénztárgépet, meg minden féle fizetős dolgot, amit nem bír kitermelni. Ja és még a minimálbér emelést is. Fentebb valahol megtalálod az erről szóló írást.
Minimálbéremeléssel nincs bajom, csak azzal, hogy ha nem megy a bolt, akkor miből emeljen a szerencsétlen kereskedő/tőkés/vállakozó? Önmagában a pénztárgép is elfogadható intékedés, de a kiskereskedő kaphatott volna erre olyan kedvezméynt, amit a gazdagokkaltól szedett volna be a kormány. Ezt nem tette, így viszont sokak megélhetése került veszélybe. Vagy majd segély formában más bukszából odaadják nekik?
@Ácsné Éva:
Atyaég! "VALAHOGY JELEZNI KELLETT" kiknek?
Azoknak a nyomorgóknak, akik állítólag a baloldal szavazó hátországa - és nem engedhetnek meg maguknak csak ingyenesen elérhető közmédiákat? Pont azokból vonultak ki!
Meg a jobbos felületekről, ahol néha legalább volt esély arra, hogy némileg eltérő tény vagy vélemény is eljusson a fidesz-szektához?
Aki meg minimálisan is érdeklődik a politika iránt, az eddig is tisztában volt ezzel. Szóval ki a fészkes fenének jelezget?
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Látom kezdő kommentelő vagy. Úgy tudod a válaszodat a megválaszolt kommentelő számára is és mások számára is egyértelművé tenni hogy kinek szóltál, hogy a mondandó alatti balra nyilacskás ikonú aláhúzott "Válasz erre" kék szövegre kattintasz. Ekkor a szövegmeződben megjelenik, hogy kinek válaszoltál és egyben az is kiderül hogy melyik hozzászólására. Rákattintva ugyanis baloldat a kukackával egybeérő nickre a blogmotor a megválaszolt hozzászóláshoz görget. Pl az én nickem rdos, de ha nekem válaszolsz, akkor @rdos "leszek".
Szanyi Tibor nem a süllyesztőben van. Nagyon komoly munkát végez Brüsszelben egy kiváló csapattal.
@punkfrog:

Mondtam, hogy még igazad is lehet. Egyet értek veled, tényleg sok mindent nem hallottunk még Botkától.
@Ácsné Éva:

Ezt innen nem látni, csak azt, hogy néha bebüfizik, és a fél ország vagy rajta röhög, vagy kiakad.
@habakuk000: a 888 nem a 444 inverze!
mennyi közpénzt kap a 444?
de a tartalomra se lehet ráhúzni az inverz fogalmát.
@kekex: A legtöbb embernek nincs módja követni, hogy ki milyen médiát vett. Én sem tudtam mindenről.
@DarthVader:
Lebutításhoz szoktatott választópolgároknak lebutított szövegek kellenek - nincs ezzel baj, hogy az mszp ehhez alkalmazkodik. Persze, hogy a középosztály sivalkodik - de ha megnézed a statisztikát (létminimum alatt, körül élők
ás a középosztály aránya) akkor ez még lehet egy racionális jelszó.Nekem a nem túl hiteles előadóval van bajom. Meg az antidemokratikus, orbánista módszereivel.
Mint már írtam: nem vágyom egy Orbán 2.0 verzióra!
Vagy magyarán: Eben, gubát nem cserélünk!
@Ácsné Éva:
És majd a tájékozottságot növeli, hogy beszüntetik az ország felével a kommunikációt?
Meg ezt is nagyondemokratikusan döntötte el Botka egyedül!
@látjátok feleim szümtükkel: "A fél ország rajta röhög, vagy kiakad..." - tipikus eredménye a média manipulációnak. Igen, valószínűleg ezért látom én máshogy, mert meghallgattam az utcafórumon a teljes beszédét. Én soha nem hiszek a médiának, ezért ha valami érdekel, odamegyek és megnézem, meghallgatom. Így volt ez a TV székház ostromával is. Az is teljesen másképpen volt, mint ahogy azt a TV-n át láttátok. Döbbenetes dolgok történtek azokban a napokban - Gyurcsánynak az egész életét börtonben kellene tölteni.A médiában látottak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Botka utcafórumán nagyon tetszett - és nagyon újszerű volt, hogy bement az emberek közé és ott beszélgetett velük sokáig.
@Ácsné Éva:
Ahogy Áder is olyat végzett, amikor Orbán parkolópályára állította. Te tényleg ennyire naiv vagyol - vagy engem nézel annak?
@kekex: Hát a kiforgatott, manipulált média megjelenések nem fognak hiányozni.
Látom Ácsné Évának már megy a névre szóló válaszolás. :-) Akkor mindenkitől kérdezem. Többen előttem mondták hogy a narancsot nem elég megbuktatni, de mocskosul el kell verni (min 2 harmadra). Legyen Botka Laca a legesélyesebb mini szterelnök jelölt (jé Ő nem is mini). Láttuk Botka helyi szinten sikeres jó politikus. Számolni felteszem tud. Akkor már csak egy kérdésem van.

Miért nem akar mindenkivel - aki nem fityisz - minden áron, bármi áron egyezségre jutni? Ha városában sikerült a - szép magyar szóval -
kompromisszum, akkor sokkal fontosabb ügyben miért nem?
@kekex: Nem nézlek naívnak - tudom, hogy többnyire parkoló pályának szánják a brüsszeli megbízatást - pedig ott is nagyon komoly dolgok dőlnek el - és ha valaki komolyan veszi, és nem csak elüldögél - sokat lehet használni az országnak.
@Ácsné Éva:
Persze Évike, inkább majd neked hiszek, mint a saját szememnek. AKKOR MOST EZ FEJEZZÜK BE MÁRA. Fárasztó vagy!
Lehet, hogy ezért delegált az mszp? Fogj kezet angyallal,
ő is elég buzgó - bár a másik (szerinte jobbik) végen.
@Ácsné Éva:
Gábor Zszazsa akkor értelmesebb volt, mint Botka "Szidják, vagy dicsérjék: csak beszéljenek róla!"
@Ácsné Éva: mesélj, mik történtek ott azokban a napokban, amit a Hörrtv megszépitett, istenemre, felizgattál. Csak nem Gyurcsány személyesen dobálta utcakővel meg Molotov-koktéllal a békés tüntetőket? Esetleg a rendőröket?
@kekex: és eljött az a helyzet, amikor hősöd piszkalasa miatt letrollozod azt, akit hosszú hónapok óta példaképként emlegetsz -Kishantos-.

Érdekes helyzeteket tud teremteni az élet.

Megjegyzem, ebből az estebol az is eléggé világosan kitűnik, hogy sokan rá se bagoznak, miről is ír a partner, beidegzodeseiknek megfelelően nyomják a billentyűket.
@Ácsné Éva: ja, uccafórum mint ujjszerüség. Egy ujj szülöttnek minden vicc ujj. Gyurcsany évek óta tart fórumokat, ha nem is az utcán, hanem valami fedett helyen. Botka mikor kezdi?
@Gábris szomszéd: Bözsi néni okosabb, mint a fél levédiabasznád... percek alatt rájött

brühüyyy
kkk
@Ácsné Éva: csak élő adást kellett volna vállalni ott legalább érvelhettek volna!
így azonban levették a felelősséget a közmédiás szerkesztőkről, hogy miért nem szerepelnek mszp-sek a véleményükkel!
@habakuk000: javits ki, ha tévedek, de ezek Évike szavai: "Semmi a világon nem érdekli a hívőket csak Gyurcsány imádata." Es ő "szektázott" itt korábban. Na most elég érdekes letrollozni a trollt trollnak nevezőt:)
@DarthVader: kosz a múltkori válaszodat. Az a helyzet, kellett egy kis motiváció, mert bele untam a nyelvtanulasba, nem csalódtam, hoztad is a válasszal.:) Illetve a válasz elsunnyogasaval, a hős, aki majdnem megmutatta, majdnem megcsinálta, majdnem megverte usw csinálhat bármilyen égbekiáltó baromságot, hajpoljatok, azaz a szememben egy jol bebablevesezett békemenetessel vagytok egyenrangúak.

Ezt nevezik szektának. Nem szégyen az.

Évának komoly igazsága van, pedig a gazdasági romlás útjáról nem is peldalozgatott. S
@Gábris szomszéd:
most nem írom, a szokásomhoz hű lófaszokat!!!!!!!!

a "drágajó gyerekek" (húrkásra verném a seggüket valami nádpálcával, persze bambusznád) néha kinézhetnének a világba és szerte széjjel ha mást nem a tv adásokat 50 országban állandóan, az ellenséget meg kell ismerni alapon...és a közmédia csatornáit (nem a fácséra gondolok, mert begyökeresedtek a magyar nyelvre amnit nem is tudnak cizellálni eléggé, MŰVELSÉG ÓHHHHHHHHH) 6-8 idegen nyelven beleértve távolkeleti nyelveket...megérteni Singapúr-t praqgmatikus illiberális szocializmus kapitalizmusnak álcázva -a @rdos majd lebasz de úgy jó- mert a vadkapitalizmust arra használták, amire a zorbángeci sohasem lesz képes, az ország felvirágoztatására bár bizonyos vagyok benne ott is vannak joggal elégedetlenek)

hogy a paripalecsüngőpimpiléjével nem képesek egy nemzetközi osztályt létrehozni és kommunikálni és elemezni számszerűan és nem érzelmi alapokon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! amiért addig verném a picsájukat bambuszbottal amíg sohatöbbé nem tudnának leűlni...
a számok nem hazudnak, és ha valaki fel van készűlve számszakilag akkor nem lehet bevinni az erdőbe és holmi habonyművekkel leugatni...A GAZDASÁG ÉS ANNAK IRÁNYÍTÁSA SZÁMOK ALKALMAZÁSA ÉS NEM RÉMKÉPEK...SOHASEM FELVENNI A GUMICSONTTAL TELETÖLTÖTT KESZTYŰKET, HANEM AZZAL ORDÍTANI AMIT A PLAKÁTTYUKON JÓL CSINÁLTAK DE CSAK ECCER???

na jó, akkor

brühüyyy
kkk
@kekex: Úgy látom kissé összezavarodtak a gondolataid. Mit nem hiszel el, csak a saját szemednek? De mindegy is. Azt hiszel el, amit akarsz.
Egyébként semmi közöm az MSZP-hez, és nem delegált sehova. Az Élőlánc Magyarországért párt elnökségi tagja vagyok. Az egy parlamenten kívüli párt. A fenntarthatóságért dolgozik.
@rdos: ha en csinálnék politikát, tavaly meg játszottam volna ugyanezt a bulit, ez kvázi előválasztás, a külön külön hősködések adnak egy alap népszerűséget, s ezzel a népszerűségi rangsor fal kezdünk alkudozn a korzetekrol.

Amennyiben ez nem következik be, az azt jelenti, nincs allamno vagy férfi ebben a hazában, így nem két három, hanem napi 8 órában kell tanulni új hazád nyelvet.
@DarthVader: Hát sok minden történt amiről nem tudtok, de ez nem fér bele a kommentelés kereteibe. Mindenestre a legfelsőbb bíróság nyugalmazott Bírája feljelenetést tett Gyurcsány ellen, és levezette, hogy mint miniszterelnök egy személyben ő volt a felelős ártatlan emberek börtönbe hurcolásáért, megveretéséért, megalázásáért, súlyos, maradandó károsodást okozó sérülésekért. Sötét történet - és ha Gyurcsány képes lenne saját felelősségét felfogni, akkor már világgá bújdokolt volna, és hálát adna a Jóistennek, hogy nem került börtönbe. Lehet, hogy ezért dolgozik olyan lelkesen Orbánnak - mert meg sem kérdezte őt 2006 őszéről...
@habakuk000:
nyelvet sem könyvből, sem DVD-ről sem fehér tábláról nem lehet megtanulni, oda kell utazni és élőben dolgozva, hogy a léted múljon rajta, majd akkor 3 hónap alatt aszt amit 6 év alaccsem

amikor úgy le tucc írni egy magyar mondatot a tanult nyelved fonetikájával, hogy az a veled szembenülő aki assem tuggya eszikevagyisszák a magyart folyékonyan és érthetően magyarul fel tuggya olvasni, na akkor aszondhatod, már kezdem kapisgálni...(én megcsináltam
3 hónap vége előtt és teljes sikerrel)

brühüyyy
kkk

mit gondócc én hogyan tanultam és tanulok még mindíg???
@punkfrog: Igen, Kovács László is ezt mondta, hogy csak élő adásban... de ezzel is azt a látszatot keltenék, hoyg ezek rendes médiák.. hát nem azok.
@Ácsné Éva: hát, nem lennék a nyugati kormányok fejének helyében, ahol sokkal gyakoribbak az ilyen összecsapások a tüntezők es a rendorok kozott:) Most komolyan, te ezeket viccnek szánod? Mert annak elég szarok:)
@Rodeo36 11: nem hajlandók oroszul érteni, kénytelen vagyok megtanulni csehül. Kivisznek a tevékenységem, több adót fogok fizetni pedig, de ott egye a fene.

Adtam magamna 8 hónapot, nem kevés, de lusta vagyok
@habakuk000: hát, azért a Gyurcsány-gyülölők is egy szekta, mert Gyurcsanynak is lehet sapka a fejen vagy lehet hajadonfőtt, ugye, mondhat barmit, az csak szar, megengedőbb esetben hülyeség. ( Amúgy sokszor mond hülyeséget :) )
@punkfrog: sajtóról beszélünk, a 444 kurva unalmasan egyoldalú. Nekem nagyon hiányzik egy valódi napi újság valódi szerkesztővel valódi hírekkel.
@Ácsné Éva:

Régen Or bán is bement az utca emberei közé, és beszélgetett velük. Sőt még régebben Maróthi elvtárs is elment a falusi kocsmába, ha találkozni akart a választóival.

Azt pedig, hogy Gyurcsányt kéne 2006 miatt becsukni, gondolom magad sem hiszed. Azt be kéne tudni bizonyítani, hog ő kinek milyen utasításokat adott. Eddig senki nem tudta.
2006. puccsnak indult, de csak dúlás lett belőle. Az természetes, hogy a hatalom lévők próbálják a puccsot elhártani, és ez annyiban eredményes is volt, hogy nagyobb tömegek nem mozdultak a "tüntetők" támogatására. Mert mindenki megdübbent a randalirozás láttán. Nekem ne magyarázd, hogy a tv székház szétverése semmi volt. Azt sem, hogy milyen érzés volt az oda vezényelt vidéki rendőrökben, mert erről első kézből hallottam.
A gyerekem akkor volt egyetemista, és olyan részen tartózkodott, amely már rendőri felügyelet alatt állt. Amikor onnan haza indult, a rendőrök segítették abban, hogy merre menjen gond nékül. Szóval a képnek két oldala van, minden nézőpontból más. De vádaskodni bizonyíték nélkül nem ildomos, sőt esetenként büntetendő is.

Teccik nekem a vehemenciád amivel Botka pártján állsz, de az nem, hogy pont te illeted szektázással azt a csapatot, amelyik a legtöbbet segíthet majd Botkának. Ha neked jogod van elájulni Botkától, akkor másoknak meg joguk van elájulni Gyurcsánytól, Or bántól ,meg akár Rogán Tónitól is. Lisbi kérésem, ne vitasd el mások ilyen jogát.
@DarthVader: Nem tudsz semmit a valóságról. A TV székház ostromának éjszakáján több száz rendőr ott várakozott a környező utcákban, de nem kaptak parancsot a beavatkozásra... A valóban agresszív kigyúrt kopasz fiúkat senki nem próbálta megállítani órákon keresztül. Aztán, hogy ne legyen furcsa az intézkedés elmaradása, másnap és harmadnap éjszaka ártatlan és gyanútlan fiatalokat fogdostak össze az üres, éjszakai utcákon. Ezek ezer százalékosan bizonyított tények. Ügyészségi vizsgálat, bírósági tárgyalás mind kimondta, hogy ártatlanok voltak. Kártérítést is kaptak az államtól. És akkor nem beszéltem még a fideszes naggyűlésról hazafelé tartókra lövetésről - 16 szem sérülés... Az egyik fiatalember, akinek kilőtték a szemét - azóta öngyilkos lett. Volt akinek a kezét roncsolta szét egy füst bomba. Az az öttusás, aki azért ment csak oda, hogy a lovasrendőr barátait üdvözölje - és agyba főbe verték, a földön fekve rúgdosták - alig egy évre rá meghalt. De meghalt az egyik ártatlanul letartóztatott fiú édesapja is decemberben szívinfarktusban.
@látjátok feleim szümtükkel: Bárkitől elájulhattok, jogotok van hozzá, de akkor marad Orbán és nem marad hazánk, nem marad jövőnk. Vagy nektek minden rendben van?
@DarthVader: nem egészen értek veled egyet. Mert teszem fel egyszer ez életben tett - na mostanra fogytak el az e betűim- volna fontosat, pl bemutatta volna a bankszámla kivonatot, akkor pl en hajlamos volnék azt mondani, basszus tévedtem, ez az ember tényleg nem csupán egy vad marha pojáca, parlamentben a helye.

De egyenlőre meg csak ott tartunk, hogy van egy hős aki meg mindent tönkretett, megbukott.
Hehehe, hahaha!

"Trump szigorúan titkos információkat adhatott ki az oroszoknak"

"A forrás nem adott engedélyt arra, hogy az oroszok az információk birtokába jussanak, így az amerikai hírszerzés egy olyan partnerével kockáztatja a jó viszonyát, aminek az Iszlám Állam legbelsőbb köreihez van hozzáférése. A CIA és az NSA most pánik módba kapcsolva igyekszik a kármentéssel."
index.hu/kulfold/2017/05/15/trump_szigoruan_titkos_informaciokat_adhatott_ki_az_oroszoknak/

Ezért baj, ha a választott tisztségviselőnek baj van a fejében.

Mondjuk még sincs nagy baj, mert a portának pályalaklamassági vizsga kell, a képviselőknek, miniszterelnököknek, államelnököknek meg az sem gond, ha az agyuk fele hiányzik, a másik felét meg elitták.
@látjátok feleim szümtükkel: ez korrekt:)@Ácsné Éva: az a helyzet, hogy néhányan szeretnénk élni azzal a jogunkkal, hogy ne legyen kötelező imadnunk Botkat, ha mar se orbant, se gyurcsanyt se vonat nem imádjuk.

Szóval speciel en drukkolok Botkanak, de szerintem alapvető hibákat csinált induláskor. A médiára és az új ellenségkép kialakítására gondolok.
@habakuk000: Én nem imádom Botkát, miért is tenném. Az országunkról gondolkozom - ha szabad - az esélyekről, lehetőségekről.
Valóban szokatlan lépéseket tett, de majd az élet igazolja, hogy jó ötlet volt-e vagy nem. Nekem már az is felüdülés, hogy végre valaki akar valamit, és csinál valamit. Ebből a nyomasztó bénultságból jó felocsúdni egy kicsit.
@habakuk000:
aki egy szláv nyelvet tud, az (elméletileg) az összes többit tuggya, de ehhez nem bennszülöttnek hanem tanult nylevnek kell lenni, latin nyelvekre is igaz

a katalán nem akarja érteni a baszkot és a O Porto -i aki portunyol nem akrja érteni a Lisszabon-it, és a madridi nem akarja érteni sem a katalánt sem a baszkot a portugált sokkal kevésbé...és leugatnak, ha argentin spanyolt beszélsz...

olaszok is ugyanígy az összes tájszólásuk én asszittem, azután rá kellett jönnöm, hogy nem úgyvanaa

szóval beszélj üzletet...te könnyebben megtanulsz csehűl mint a csehek magyarul

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:
megfejcsem??? seperc: a zsidók sikoltoznak, mert ők hozatták létre az Al Daesh-t (az meg egyesülni akar Alkaloidával mert a binládenfia szervezi) és nekik van közvetlen kapcsolatuk velük és ők támogattyák a Al Daesh-t, ami egy CIA/NSA/MOSZAD árnyékszervezet a zarabok basztatására, most az oroszok is tuggyák és a szaúdi hercegek egyike is benne lehet ebben a vonalban

na??????? milyen vagyok???

zseni...tudtam

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:
AZ ÁLLAMBISZTONSÁGI MINISZTER MOST JÖTT KI A HEHÉRHÁZBÓL, ÉS ASZON'TA A RIPORTEREKNEK, HOGY AZ EGÉSZ HÍRANYAG HOAX ÉS NEM VÁLASZOLT EGYETLEN KÉRDÉSRE SEM VISSZAMENT

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

namikvagynak

brühüyyy
kkk
ennek már 2 azaz kettő perce most análizélik...képzeld el milyen szaga van
@látjátok feleim szümtükkel:
adalék: a washington post (WAPO) repítette fel a szenzációt, most kapnak a fejükre...vagy elő kell jöjjenek a farbával

tudniillik egyetlen süsü újságíró sem volt jelen a beszélgetéskor, azaz nem is tudhattak semmit sem pro sem kontra vagy??? valaki a WH-ból hamis híreket szivárogtat és aszt meg meg fogják találni amint öngyilkos lett úgy, hogyhátbalőtte magát

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
Én speciel megpróbáltam válaszolni, de persze senki sem tudja átlépni a saját árnyékát. És az is persze, hogy van néhány becsípődésem.
Pl "ha valami úgy jár, úszik és hápog, mint egy kacsa - az kacsa" így ha látok egy orbáni stílusú pártpuccsot, egy orbáni stílusú "saját" gombnyomogató "képviselő"választást, és egy nem túl demokratikus általánosan diktatórikus módszert - akkor nem véletlenül tartom Botkát 2.0-nak.
Egyrészt.
Mert másrészt persze tudom, hogy tanult Gyurcsányról - és azért rohan előre, hogy ne tudják hátba döfni. És neki lekötelezett pretoriánus gárdát gyűjt. És itt visszaérünk
a 2.0-ás becsípődéshez.
Ha ez "'csak" az mszp belügye lenne, nem igazán érdekelne - de most cseszi el egy lehetséges együttműködés esélyét.
Ami szándékosan vagy anélkül, de objektíve: ORBÁNNAK HASZNÁL!
@Rodeo36 11:
Hoztam egy hsz-met Puputól (lustaság fél egészség)
www.pupublogja.hu/2017/05/ezekkel-van-tele.html
"de, nagyon is lehet tudni, miért ugrott meg az adósság szintje. Merthogy volt egy beépített fideszes MNB elnökünk, aki indokolatlanul magasra srófolta az alapkamatunkat, és emiatt hatványozottan nőtt az államadósság kamatterhe is.
Meg volt egy eszement előző kormányzat, amely 3 év alatt a duplájára emelte a minimálbért- amit nem követett a GDP azonos arányú növekedése (és napláne nem indokolt a termelékenység növekedése) Emiatt leépült az egész könnyű- és feldolgozóipar, aminek a kieső adóbevételekben mutatkozó hatása ekkorra mutatkozott. Hab volt a tortán a nyakló nélküli (darabszám megkötés nélkül 30 millióig adott) állami lakástámogatás, amit még Eltolcsy talált ki - de volt annyi esze, hogy a választás éve előtt, nehogy már nekik kelljen emiatt elvinni a balhét.
Ja, és még volt évi 300 mrd magán nyugdíjalapba helyezett összeg, amit az Unió nem fogadott el befektetésként, hanem ennyivel rontotta az eredményt (tudod: ezt tapsolták el azután minden eredmény nélkül a zorbánék)
Ja, és befújta a fidesz a SAJÁT PPP-s konstrukcióját az Uniónál, és Gyurcsányékkal rakatták a helyére.
Ebből EGY is elég lett volna az adósság megugrásához, de halmozottan?"
Ennyit a megszorítások indokolásáról. A gazdaságot meg azért vágta tönkre egy költségvetési megszorítás, mert túlságosan állami adomány-függő, és meg sem próbál - néhány kivételtől eltekintve - a piacról megélni.
Ezzel együtt már többször írtam: ha már csinálta, ő v csinálta a legjobban - nem ment a GDP mínuszba (mint Orbánnál) és 1 % megszorításhoz csak 0,5 % gazdasági visszaesés járult. Nem tudták utána csinálni eddig - pedig aztán sokan rákényszerültek a válságban.
Én a saját szubjektív szempontomból objektíve értékelek, amikor még mindig bízom benne.
és a fenti posztból Puputól (de nagyon egyetértek):
"2. Többet visz, mint hoz.
És egyáltalán, ideje lenne befejezni gyurcsányozást, különösen akkor, mikor ő az egyetlen európai küllemű és mentalitású politikusunk, rajta kívül ilyen léptékben legfeljebb gerinctelen csicskákkal, tehetségtelen és infantilis pszeudo-politikusokkal, mindenoldali populistákkal vagyunk tele, meg nyeretlen és éhes, de felettébb nagy arccal rendelkező kétévesekkel, akiknek élet és munkatapasztalata nulla, és ha nem követtek el még hibát, az csak annak köszönhető, hogy nem volt rá módjuk, de majd bepótolják.
Hogy utóbbiakkal mire megyünk, arra jó példa a Fidesz, az előbbiek meg maguk a két lábon járó kontraszelekció - önjelölt váteszek és a mindenféle pártbürokraták bánatos kollektívája.
Ezzel nem kívánom azt mondani, hogy Gyurcsány hibátlan, a legnagyobb hibája az, hogy nem tanul a hibáiból, de még ezzel együtt sem két libáért megvehető megélhetési, mint azok, akik azon filozofálgatnak, hogy mennyit hoz vagy visz."
@kekex:
nézd, ha "politikusok" csak arra tuggyák használni a kevés szakmai tudásukat, hogy olyan jövedelmekhez jussanak, amikért sohasem dolgosztak, akkor régen rossz...gazdaságot irányítani legelsősorban tudomány és minden ezután következő az emberi minőség...bármelyik hiánya vagy hiányossága végzetes...és ez látható

a gyurcsány megbuktatása tipikus levédiabasznádi történet...a kapitalizmus sem azzal lesz valami, ha a beruházott tőkét és annak 15 évre várható hozamait a berakás előtt kiveszem

brühüyyy
kkk
@kekex:
Egyébként meg azért ugrott meg 2006-ban az adósság szintje, mert 2005 volt az első tisztán uniós évünk, és uniós felülvizsgálat miatt kellett az előző tételekkel a mérleget korrigálni. Tehát nem volt választási herdálás, hanem számszaki helyretétel.
A sok nagyonokos közgazdász egyszer már végig számolhatná ezekkel a korrekciós tételekkel az I.Orbán I. Medgyessy I. Gyurcsány mérlegeket. Ami szerintem SOKKAL kiegyenlítettebb eredményt mutatna.
És az kimaradt, hogy Medgyessy sem ész nélkül herdált, csak a minimálbér emelés miatt az iskolai takarító annyit keresett, mint a 20 éve tanító tanár (eü dettó)- és ezt helyre kellett rakni. Egyébként ekkor még a világgal összhangban ment az ország szekere, és 2008-ban emiatt még nem esett vissza a GDP, és nem nőtt az adósság szintje sem. A második 100 napot nem tudom és nem is akarom mentegetni: "Több mint bűn: hiba" De nem Gyurcsány hibája, aki ekkor még vagy sportminiszter volt, vagy már sem.
@Ácsné Éva:
Nagyon helyesen nem avatkoztak be! Csakhogy kissé messzebbről kezdjem: a taxissztrájk idején a teherfuvarozók készültségben voltak, hogy amennyiben a kormányzat durván lép, pl beveti a katonaságot, akkor "halszálkázva" több sorban eltorlaszolják a főutakat.
Amitől könnyen eszkalálódhatott volna a helyzet. Valami ilyesmire számítottak azok is, akik a TV székháznál próbáltak ilyesmit kiprovokálni. A hírtv-s szövege a "forradalomról" megvan?
Ilyen helyzetben kell higgadtak maradni és mérlegelni a lehetséges alternatívákat. "Nem az a legény, aki üti - hanem aki állja!"
De még ÉN IS képes lettem volna utána jobban vinni a PR munkát, pedig nem vagyok médiaszakértő - csak megnéztem néhány amerikai filmet. A csapból is a kórházi ágyon szenvedő kisrendőröknek, a családtagjaik sirámainak
kellett volna folyni! És a beazonosított "szabadságharcos" futballhulligánok priuszának.
A múlt heti vérciki Fidelitas-videó után ízlelgessük a kifejezést: ezek jól felkészült közszereplők... (Milyen lehet a felkészületlen? :D)

alfahir.hu/2017/05/15/n1tv_fidelitas_kepviselo_vagta_fidesz
@Ácsné Éva:
Na ja - a lemmingek is "akarnak valamit" de leginkább követik az előttük futókat. (az elől futóknak még ez a mentségük sincs) Nem az akarással van a baj, hanem az orbáni módszerrel, ami a "valami" iránt is kételyeket ébreszt.
@Ácsné Éva: Kedves Éva! Kötött/köt-e választási szövetséget az Élőlánc az mszp-vel?
Indul-e 2018-ban a támogatásukkal?
Rajta lesz-e az mszp országos listáján?

(Csak hogy értsem ezt a nagy Botka-mszp hájpolást.)
@habakuk000: Sajna én is pont így látom. :-( Klasszikus után szabadon: .. a nemzetközi helyzet fokozódik. Nem nem ez az.

Újra neki futok: a hazai helyzet fokozódik. :-(
A párt kommunikációja teljesen széthullott, miközben Botkát csak a belső leszámolás érdekli. :)

alfahir.hu/2017/05/16/muranyi_marcell_mszp_botka_laszlo_leszamolas
Vajon a nadrágot eleve zsebbe dugott kézzel árulják, vagy a sajátát dugdossa?;D
@Ácsné Éva: ja,csak akkor minek dolgozzon az ember,minek csináljon bármit is,ha rávernek vmi iszonyat magas adót?
Orbánváltás? Úgy hogy minden párt külön indul, talán egymás ellen is a körzetekben? Nyilván :D :D
index.hu/belfold/2017/05/16/gyurcsany_oriasi_konteot_adott_el_orban_titkos_svajci_szamlajarol/

Csak megpróbálják azt a kurva szöget kibújtatni a zsákból ( már ha van, de miért ne lejetne? ).:D
24.hu/kozelet/2017/05/16/szabalytalanul-a-kerekparuton-parkolt-balog-zoltan-miniszter-autoja-a-kalvin-teren/

Megnéztem a kreszt, de sehol nem találtam benne olyan passzust, hogy kivéve Balog miniszter autója.
Biztosan elfelejtették iccaka megszavazni a kresz módosítását.
@látjátok feleim szümtükkel:

Életben kell tartani a témát, nem lehet ellőni az összes puskaport,mert bármilyen szarság 5 napig téma, aztán jön más. Minden héten, vagy legalább 2 hetente bele kell dobni a követ a vízbe, hogy fodrozódjon :)
444.hu/2017/05/16/az-utkozes-elott-feloraval-vette-a-mercedest

Csak a szokásos.

A kopasz kigyúrt izomagy, ha éppen nincs dolga a választási irodánál, akkor fékezés nélkül belerongyol az előtte várakozó autóba, két ember halálát okozva ezzel.

A maffiapert megúszta a g..i, de ezt már nem fogja.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/kosa-lajos-a-fidesz-arra-keri-a-kormanyt-hogy-hosszabbitsa-meg-majus-vegeig-a-nemzeti-konzultaciot

Csak május végéig elvtársak? Azt hittem Lovasberényig elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/egy-deak-teri-kuka-brusszel-ellenes-szemetet-oklendezett-fel

Íme elvtársak, az elkúrt milliárdok a kukában végezték, meg a fideSSes zsebekben.
Megérte lápimagyarok? Nem kell válaszolni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
Nicska! Mit nem ír a hirado.hu?

"Molnár az Európai Bizottsághoz fordult információkért, miután “az EMIR-rendszerrel kapcsolatban korábban kilenc független vizsgálat is kimondta, hogy nem történt törvénytelenség”, és erre válaszul Franck Sébert, a brüsszeli testület regionális politikai főigazgatója kedden arról tájékoztatta, hogy “az eljárás még nem zárult le, az még mindig folyamatban van, így nem is állapíthattak meg semmiféle visszafizetési kötelezettséget”."

www.hirado.hu/2017/05/16/molnar-csaba-a-fidesz-hazudik-a-18-milliard-forintos-brusszeli-buntetesrol/
MIVAN? Jogállam? Jog + állam? Ja, az lesetett. Maffiózó kegyelmet kapott? Nahát!

"A kecskeméti maffiaperben M. Richárdot is elítélték, éveket ült börtönben, de korábban szabadult, mint Radnai, a "keresztapa". Igaz, Radnai is korábban szabadult, mint amennyit papíron le kellett volna ülnie, a köztársasági elnök ugyanis kegyelmet adott neki."

index.hu/belfold/2017/05/16/egy_szebb_napokat_megelt_keresztapa_bizalmasa_volt_a_halalos_baleset_egyik_szereploje/
@látjátok feleim szümtükkel:
Á, csak egy percre sem meri elengedni a botkormányt.
Tudom hogy DK-s beütésű blog - de ne azt nézzétek, hogy ki mondja, hanem, hogy mit mond. Mert van benne valami.
europakavezo.blog.hu/2017/05/16/tobben_akarjak_gyurcsanyt_mint_botkat
és
nyugatifeny.blog.hu/2017/05/15/botka_mszp
"BOTKA BELÜLRŐL VERI SZÉT AZ MSZP-T

Turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését Botka László, aki már eddig is porcelánbolti elefántként viselkedett az országos politikában."
"Végül az egyik kínai bankár megszólalt.

– Bukfencezni tud? – kérdezte Orbánt.

– Nem – válaszolta a miniszterelnök.

– Cigánykerekezni?

– Azt sem.

– Nekünk azt mondták, hogy maga valami mutatványos.

– Én Magyarország miniszterelnöke vagyok – húzta ki magát Orbán.

– Nem baj – válaszolták a kínai bankárok. – Ebben az esetben megkérnénk, hogy énekeljen nekünk valamit.

Föld S. Péter
gepnarancs.hu/2017/05/miert-enekelt-orban-a-kinai-bankaroknak/
@kekex:

Örüljünk, hogy nem a meghyüttek a fehérvári huszárokat kornyitották, mert a ferde szem biztosan kiegyenesedett volna, és az nekünk nem lenne egészséges.;D
444.hu/2017/05/16/de-mysteriis-dom-soros

Soros György 7 főbűne.

A nyolcadik főbűn meg az, hogy a felcsúti dúcse g..it is ő pénzelte.
Amúgy kitűnő írás. Remekül bemutatja, hogy működik a fideSSes agymosó hazugsággyár.
Nem csodálkozom, hogy földbuta fideSSes lápimagyarok bedőlnek ennek az aljas uszító kurmány propagandának.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/a-civiltorveny-visszavonasara-szolitjak-fel-a-kormanyt-az-ensz-szakertoi

Ugyan már, hagyjuk már ezt az emberi jogi handabandát meg a hanyatló nyugat ópiumának.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/csanyi-hiaba-nem-kozvetit-minden-meccset-a-televizio-igy-sem-nott-a-kilatogatok-szama

Mert úgy gondolták az elvtársak, ha én nem láthatom a tévében a Felcsút-Kisvárda mérkőzést, akkor majd leutazom Felcsútra, hogy élőben tekintsem meg a meccset?
Hát ezt kurvára benézték elvtársak, ha így gondolták. Még tévében sem nézem ezt a szart elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/pocs-janos-szerint-kinai-hitelbol-kinanak-vasutat-epiteni-az-a-magyar-embereknek-jo-nem-pedig-a-kinaiaknak

Milyen igaz pöcs elvtárs. Kínai hitelből építik kínaiak ide szarosmagyarországra a kínaiaknak.
Nekünk meg semmi gondunk vele, csak az az "apró" bibi van elvtársak, hogy nekünk kell visszafizetni a hitelt.
Hát tényleg megéri elvtársak, a hülye lápimagyarnak meg pláne.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:
Bartók mára már régen klasszikusnak számít, különösen a III. zongora koncert...gratulálok neki...valóban jól aggya elő, nincs is más választása,
a Bach concerto is jól szól Bach és Bartók is azért nagyon "nehéz" (játszani) mert "könnyűnek tűnik" és lehet gépies meg sokféle...kapott meghívásokat külföldre ezután???

brühüyyy
kkk
@Oxica: ez milyen vasút lesz??? nagysebességű??? azaz 350 km/h nál nagyobb sebességre??? vagy gőzhajtásra, esetleg kézihajtány???

és miért nem tud a zorbángeci egy második sínpárat lefektetni ugye tuggyuk anno a zatlantisták utasítására csak egysínpár épűlhetett újjá, mert levédiabasznád háborús bűnös...és a láncos kutya Tito ugye nem mindenkinek...

manapság már ez nincs de van nemzetközi demokrácia meg a lopkovicc a köszpénzből...

brühüyyy
kkk
444.hu/2017/05/16/egy-honapot-kapott-magyarorszag-hogy-menekultugyben-teljesitse-a-sajat-vallalasat

Hát, ha mégis teljesíteni kell amit a teknyős bevállalt, akkor tényleg érdemes volt sok sok milliárdot elkúrni uszító propagandára elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/05/16/donald-trump-tenyleg-amerikai-titkokat-oszt-meg-az-oroszokkal

Úgy gondolom a bukás már elkerülhetetlen. J F Kennedyt ennél kevesebbért kivégezték.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica:
nyuszika, nem jól vagy informálódva, vagy a forrásaid (ahogy a süsümédia mongya: "sources" ami lehet a WC lefolyó is mert abból is kigyün akármi) szarok!!!!
Kennedy-t a J.F.-et aszt az AIPAC végesztette ki mert meg akarta szüntetni a világ legpofátlanabb pénzlopását a FED -et (figyeld nem mondom, hogy a szidók!!!) most a krump lee békét akar a közel keleten is de ez nem felel meg az AIPAC nak (mint ahogy a makaróni még fel sem esküdött de az ottani cickafark (=FIPAC) már utasította is, hogy xy nem lehet a kormányában mert ők nem pértenek vele egyet) mert az AIPAC hoszta létre a MOSZAD, CIA, NSA, ÉS ZSUZSINÉNI A KÖZÉRTBŐL a Daesh-t, ALKALOIDÁT és a mérsékelt ellenzéket ami most éppen 10000-rével kivonúlt Damascus ból!!!!!!!!!! és nem azért hoszták létre, hogy béke legyen, hanem, hogy legyen gumicsont amiről majd a british emberjogvédők állandóan rémhíreket terjesztenek és addig nem beszélnek az ő saját izraelen belüli gyilkolászásaikról, meg a berepüléseikről bombázva, és a beavatkozásba olyan ügyekbe amikhez lófasz közük sincs...
szóval most a süsü média (=deepstate) mindenáron aszt akarja súlykolni, hogy dehát miről is van szó???

az usa elnöke találkozik hivatalosan egy másik ország külügyminiszterével és a külügyminiszter magával viszi a nagykövetét a megbeszélésre amely megbeszélésen az aktuális kérdések hangzottak el...a süsü média KI VOLT HAGYVA EBBNŐL és erre kitaláltak a WAPO meg a NYT hogy titkokat osztott meg??? milyen titkokat??? hogy szíriában háború van és lőnek??? meg hogy meg kellene állítani...most ebben a percben Erdogan van a krump lee nél azzal is kell beszélni bármilyen diktátor is de nato partner és nála van egy csomó támaszpont...

szóval mijalófasz titkokat osztott meg??? mondd ide nekem bele telibe
részletesen
titok az is ha lábszaga van de titkolja???
és elszólta magát???
vagy te többet tucc???

mondd ide nekem részletesen most!!!!!!!!!!!!!! olyan izgis lesz tudni, mert még a nemzetbisztonsági főtanácsadó is aszon'ta, hogy publikus témákról volt szó amit a sajt már hónapok óta ismer

kibaszás???
brüghüyyy
kkk
www.hirado.hu/2017/05/16/olasz-szenatus-vedelmi-bizottsaga-az-ngo-k-tegyek-kozze-finanszirozasukat/

Úgy látszik a hatalmon lévőket igen csak zaravja az ngo-k kiváncsiskodása, és ezért visszakíváncsiskodnak. Csak ez előbb utóbb issza fog hullni a fejükre, mert a hatalom ugyé a néptől ered, de ha korlátozzák a hatalom, azaz sajt maguk ellenőrizhetőségét, akkor a nép megúnja az ngo-k szekálását, és repülhet a nehéz kő.
@Oxica:
Trump says he had ‘absolute right’ to share data on 'flight safety & terrorism' with Russia

brühüyyy
kkk
ha nem tucc inglishül ott a gúgli fordítója, ez neked egy pofon
@Oxica:
"This is another attempt to exert pressure on the new US administration and make deals related to various political appointments and lobbying. We can’t even say now that the media are biased because they are openly carrying out a political order,"

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:
mióta kiderült, hogy az NGO-k szervezik a maffiával karöltve a migráncs inváziót ájrópába, ami anyagi haszonnal jár a maffiának is meg az NGO-k nak is...
az NGO-k ha komolyak, akkor megállíttyák az izraeli palesztin véres veszekedést, a szíriai beavatkozást mint jogtalant, ugyanaszt afganisztánban, yemenben, szomáliában, délszudánban ahol éppen 25 millióan halnak éhen mert nem haggyák őket kaját termelni, és a szaúdi rasszizmust, az usa rasszizmust, és azok véres következményeit egyébként mennyenek annyuk picsájába

brühüyyy
kkk

olvasd el mit a vélemény a WAPO NYT cikkeiről a világban!!!!!!!! itt fenn én idéztem
@Rodeo36 11:

Az élet úgyis engem igazol majd. A bukás után, majd cserélhetünk megint eszmét. Én változatlanul csodálkoznék, ha trampli élve kihúzza a 4 évet.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@látjátok feleim szümtükkel:
CIA is world’s most dangerously incompetent spy agency

brühüyyy
kkk
mondja az aki ismeri belülről
Az Európai Bizottság elfogadta a Jobbik béruniós kezdeményezését, így elkezdődhet az aláírásgyűjtés.

alfahir.hu/2017/05/16/jobbik_berunio_europai_bizottsag
@Oxica:
ebben én nem vitakosztam veled -ha még tucc olvasni- de a meggyilkolásának okában neked halvány lila fingod sincs

azaz megint baromságokat szajkózol mint a papagájkommandó

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
végre valami!!!!!!!!!!

brühüyyy
kkk

ugyehogy ugye???
@Rodeo36 11:

Hát nyilván, ott messze északon, a tipidben te többet "tuccc", a zindián füstjelekről biztosan.
Persze én vagyok a hülye, hogy szóba álltam egy hülye bennszülöttel, többet nem teszem. Lökheted a sódert, de kit érdekel.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:
hogy legyen valami igazi röhögény, makaróniról

Former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi has described France's new president Emmanuel Macron as a “good-looking lad with a good-looking mom,” an apparent reference to the French president's wife, who is 24 years older than the newly-elected leader.
Speaking at a mayoral candidate’s event in Monza, Italy, on Monday, Berlusconi called Macron a “39-year-old lad, with good work experience under him and most of all with a good-looking mom who has carried him under her arm when he was still a child,” Italian media reported.

még mindíg röhögök...a kis FIPAC-os középvonalas a mamájával aki a felesége...és aki gyermekkorában a térdén lovagoltatta

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:

Elvtárs.

Egyenlő munkáért, egyenlő bér. Hát ez kurva jól hangzik.

Akkor most az összes gázszerelő 100 milliárdot fog keresni évente a zunióban? Vagy hogy is lesz ez elvtárs?
Elvtárs, még szarosmagyarországon sincs megoldva az egyenlő munkáért, egyenlő bért.
Először itt kéne megoldani a problémát és csak utána kéne uniós szinten gondolkodni elvtárs. Ezt vona testvérnek is megmondhatod. Először kicsiben megoldani, ami mintaként szolgálhatna.
@Oxica: azért nekem ne4m lesz ugyanaz a sorsom mint Cassandra nak... bármennyire szeretnéd

azért nyugodtan folytasd papagájkommandós tevékenységedet

brühüyyy
kkk

én azért be fogok szólni ha nem is reagálsz rá
444.hu/2017/05/16/juhasz-peter-is-megjelent-rogan-antal-lakossagi-foruman

"Eleinte benn akartak kérdezni a teremben, de hamar kiderült, hogy a kérdéseket csak írásban lehet feltenni."

Heló röfi, ez már döfi. Csak írásban lehet kérdezni egy lakossági fórumon.

45. percben kezdődik el a móka.

"Később, 45. perc környékén egy teremben ülő idősebb férfi bekiabálta, hogy nincs pénzük, mert a Fidesz ellopja. "

Hát ez van elvtársak, mikor a lakossági fórumra beengedik a lakosságot.
Az milyen fain lenne elvtársak, ha lakosság nélkül tartanák meg ezeket a lakossági fórumokat, csak úgy a mikrofonoknak handabandázva elvtársak az üres teremben. Minden zavaró körülmény ki lenne zárva elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Rodeo36 11: Ez a történet is szépen alakul. :)

A meggyilkolt demokrata pártmunkás teregette ki Clintonék szennyesét?

mno.hu/kulfold/a-meggyilkolt-demokrata-partmunkas-teregette-ki-clintonek-szennyeset-2399120
@Oxica: Írd majd alá te is haver. :)
@Gábris szomszéd:
UGYE: SETH RICH az egy milyen név is??? jaaaaaaa, hogy jew??? nem tehetek róla nekem ezek nem bújnak el...

azaz kétféle jew van az egyik AIPAC=Clintonné a másik Bernie Sanders akit ma este lehet meghallgatni cnn élőben Kasich kormányzóval együtt (2100 ET)

nem csodálkozok már ezen sem ha a wasserman-schultz aki Debby (szintén jew) kiütteti Bernie sanders-t aki szintén jew az nagyon jó trefffa

de oxica nak egy szót sem erről mert harakirit baramarit esetleg ambruskirit követ le

brühüyyy
kkk
@Oxica:
azmijazhogy: tipid???

brühüyyy
kkk
Jó reggel iylen hírekkel.

Olvasom, hogy a fidesz most téli olimpiára feni a fogát. Osztrákokkal közösen szerveznék. Gondolom, hogy a jeget-havat meg Kínából importálnák. Ha szerencsénk lesz, zsákban hideget is hozatni kell.
@Gábris szomszéd:
He also dismissed claims that Russia tried to meddle with the French presidential elections, voiced shortly before the April 23 vote by the candidate of successful candidate Emmanuel Macron.

READ MORE: NATO may boost its presence & prolong ‘training’ mission in Afghanistan – Stoltenberg

“I think that it’s exactly the opposite. The Russians didn’t interfere in the French election. But there was an open influence on the presidential campaign from numerous financial interests, both French and international, in particular Israeli, who supported the presidential campaign of Emmanuel Macron,” Bonnet said.

He expressed regret that “for political reasons” Paris is neglecting cooperation with intelligence services of Russia, Syria and other countries that are “directly fighting against terrorism.”

brühüyyy
kkk

namitmondtam??? és te meg mit találtál...makaróni a hekk!!!! és a hekkelők: izrael, usa, wallstreet, rotschild
index.hu/belfold/2017/05/17/rossz_megoldast_valasztott_balog_zoltan_soforje/

Ja, miniszter út meg szó nélkül hagyta. Meg az összes többi személy, aki abban a kocsiban ült. Magyarul vagy nem tudják a kreszt, vagy a kivéve a gyevi bírót passzust alkalmazták, pedig egyik sem gyevi bíró.
Oszt még az elakadás jelzőt is kitették, magyarul nem tényszerűen jártak el.

Én a minisztérium helyében nem azt mondtam volna, hogy rossz megoldást választott a sofőr, hanem azt, hog valóban jogellenesen járt el, intézkedünk, hoyg a jövőben iylen ne forduljon elő. A rendőrség meg kiszabhatná rá, és az erre utasítást adó szemályre is a büntetést, mert a felbújtó is büntetendő. Persze csak akkor, ha eccerű és nem miniszteriális.
sztarklikk.hu/kozelet/rogan-van-mire-buszkenek-lennunk/324186/

Gondolom ezen büszekségből humorizált a minisztertárs reggelizés közben a megemelt bérű mentősökkel a napokban.
@Gábris szomszéd:
a krump lee egy hülye, asszitte, hogy az elnök egy valós hatalom és nem egy kesztyűbáb, és megpróbál úgy cselekedni, mintha lenne gerince, akkor rögtön beindúl a média...emléxel??? senki sem emléxik a kémiai fegyverekre szíriában című hoax ra, most lett a krump lee kampány alatti orosz kapcsolatai, majd mivel az sem jött be most lett a kiadta a titkokat amiket nem is mondtak meg neki...
tegnap este kikapcsoltam a cnn-t 2200ET volt a Sanders Kachinsky "vita" de a média közbeszólt és egész idejüket a titkok körűl csámcsogták

ez a hatalmas gumicsont sorozat (beleértve Nicky Haley seggpicsa süsü ensz nagykövet baromságait aszongya hsz, hogy agyrákja van mert más nem lehet süsü ensz nagykövet...) elterelő hadmúvelet a belügyek borzalmas állapotáról, a közművek és az összes infrastruktúra 150 évvel ezelőtti állapotáról, hidak maguktól leszakadnak...és a lakosság 43%-ka nyomorog

brühüyyy
kkk
ez az ő saját statisztikájuk!!!!
@Gábris szomszéd:
a süsü választásokat a CIA és a NSA hekkelte meg meg a mweghülyített választók, a franciákat a makaróni hekkelte meg a rotschildok és a wallstreet meg izrael támogatásával, a többi rablómese...most hekk a divat az a hekk is az nsa -tól lett kiszivárogtatva és most arat...

brühüyyy
kkk
ezzzzzzzz Geczy jó lesz,jöttök felisúti vidi-fradi meccsre?))
Botka hüjje /meg ronda/.
Mit fog még igérni a következő egy évben?
Nem arról volt szó, hogy vége a felelőtlen populista igérgetős vetélkedésnek?

24.hu/fn/penzugy/2017/05/17/botka-visszaadna-a-13-havi-nyugdijat/
@Amelanchier: D

meseháziból,gyurcsányiból kigyúrt zsúrfiúklón,Fab levehetné már a címlapról az egyébként találó képet))

Megérjük mi egyszer,hogy senki sem ígér semmit,csak teszi a dolgát az országért csendesen,szakértelemmel,empátiával és nem a társadalmat aktuálisan foglyul ejtő réteget kényezteti!
@Amelanchier:

Túl azon, hogy kurvára nem értek egyet a 13. havi nyugdíj visszaadásával, azért látni kell, hogy a nyugdíjas az a társadalmi réteg, ami megvásárolható.

Ezért haknizik Orbán Bözsi néninél, ezért osztogatja a Bözsiutalványt lépten nyomon, és aki nem tart vele lépést, az sok nyugdíjas szavazatára ne számítson.
@Fabius: szerintem a nyugdíjas társadalmi réteg úgy is megvásárolható lenne, ha valamiféle progresszív emelést kapnának.
A megvásárlandó "tömeg" úgyis az alsó kb. 40 %-ba tartozik, rögtön megjönne a választási szimpátiájuk, ha ez így lenne bedobva, meg jól is hangzik.
Nem tudom, hogy a törvény ad-e erre lehetőséget.

Másrészt mi fog még igéretként elhangzani egy év alatt? Eldorádó? Tudom, van az a nívó, ahol imádják az ilyet bekajálni és talán rá is lennének szorulva, de emlékeztetni kéne a Bözsi néniket, hogy mibe bukott bele Megyó, a betartott igéreteibe.
Nálam már azt ingyenes fürdőbelépő belengetése is kiverte, mert ott is kapnak a nyuggerek jelentős kedvezményt.
@Amelanchier:

A nyugdíjasok sajnos a "progresszív emelés"-ről nem tudják eszik vagy isszák. Ők a készpénzt vagy a készpénzt helyettesítő utalványt értik.

Ezzel se megbántani se degradálni nem akarok senkit. De tény, ahogy az is tény, hogy az osztogatás politikája ezért alakult ki.
"Vlagyimir Putyin orosz elnök Trumpot is megcáfolva közölte, hogy Amerikában politikai skizofrénia van kialakulóban, ha ilyenekkel vádolják az elnököt."

Hehehe.

Ha Putyin azt állította volna, hogy valóban informálta őt Trumpi, az sem lenne ekkora seggberugás Trumpinak. Mert így össze lehet kötni ezt a védelmezést azzal, hogy no lám, miért is védi ennyire az orosz elnök az amerikait? Netán kézkezet mos?

index.hu/kulfold/2017/05/17/egyre_abszurdabb_fordulatokat_vesz_trump_szivarogtatasa/
www.hirado.hu/2017/05/17/fidesz-az-unios-kepviselok-is-soros-gyorgy-kottajabol-jatszanak/

Talán ezen érdemes elgondolkodni, és Orbánt nem Botkára, hanem a soros Györgyre kéne leváltani. Aki még az
uniós képviselőket is képes rávenni, hogy az ő kottájából játszaknak, csak többbet tud, mint Or bán és annak a magyar mininszerelnöki székben a helye.Ö
@Gábris szomszéd:
Putyinnak megvannak a felvételek arról, hogy miről volt szó a WH-ban és hajlandó elküldeni (de kinek??? a CIA, FBI, NSA meghamisíttya, akkor kinek??? most a süsü sajtó irányíttya a süsülandiát, assziszik, hogy ...soha semmi sem jó nekik csak a kákán a csomót keresik közben háborúznak és a nép meg nyomorog??? nem ismerős ez a római birodalom csúcsidejéből amikor beindúltak a gladiátor játékok is mert a tömeg vért akart...most is de még nem tuggya a tömeg kinek a vérét??? el fogják dönteni????????????

neeeeeem
de lesz vér

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: a kapcsolati halonk egy koztesre szűkült
@Rodeo36 11: Ja mondd csak a baromságaidat :D

xxx
@Oxica: Kösz nem kell belinkelni minden cikket az internetről, nekünk is van facebook-unk
@habakuk000: néha az is túl sok...de te tudod meddig terjed a bizalmad ...
brühüyyy
kkk
@wowerman:

holy cow!!! és milyen hangosan bírod, és főleg kinek szól??? te vagy CÖF??? és a készcsók, hogy megy?? vagy más csókot is gyakorolsz???
pukkaggy meg

brühüyyy
kkk
süti beállítások módosítása