Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/ Hogyha... (2023.02.06. 22:45) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2016.10.18. 13:21 Fabius

Feri, vagy nem Feri?!

Olyan cukik ezek a kis cukorborsók az úgynevezett ellenzéki térfélen. Gurulnak jobbra, balra, néha összekoccannak, ilyenkor mérgesen puffannak egyet és a legnagyobb probléma, hogy akkor most összeferizték magukat vagy sem. Néha együtt vannak, néha különgyüttek, közben meg történik az országban ami történik.

Komolyan, kell ez?

Meg amúgy érdekel valakit a perlekedés? Mert engem valahogy sokkal jobban érdekel az, hogy a kvótakampányos sunnyogás után a hozzám közel álló tanár úgy jön haza a suliból, hogy elképedve meséli mi csapódott le a gyerekekben az elmúlt hetekben. 9-10 évesek lelkesen migránsoznak: minden migri rossz ember, még a cigányoknál is sokkal rosszabb!!! - mondják, majd egymásra licitálva versenyeznek, ki utálja őket a legeslegjobban. Egyrészt baszódjál meg, Orbán, szép kis generáció fog így felnőni, másrészt megbaszódhattok ti is mind, kedves ellenzéki oldal - a kétfarkúakat leszámítva - mert biztosra vehető nem dominancia mellett együtt nem igyekeztetek tenni semmit. Olcsóbb és kényelmesebb volt azt mondani: bojkott, hátha összejön a nemzeti lustaság és úgy lehet eladni az érvénytelenséget sikernek, mint a 3,2 milliót az "ország akaratának".

Közben meg csak a helymatek fontos.

Az MSZP hülyének is ostoba, a velük lassan szimbiózisban létező Karácsony féle PM bemutatta Zuglóban, ez az összefogás sokkal inkább riasztó, mint büszkeségre okot adó valami. Feltámadt Feri egyszerre lesz mumus és megváltó amíg világ a világ, de a saját erőből középpárttá gründolt DK mellett ki írhatná elő a kötelező rehabilitációját vagy visszavonulását? Az Együtt lassan tényleg eldönthetné, hogy akkor most együtt vagy külön, meg egészen pontosan kikkel, mert csípem én a juhászpétert, de az esetleges elkarácsonyosodást nem tartanám méltányolhatónak. Ugyanígy vagyok Hadházy Ákossal is. Amit mond azzal sokszor értek egyet, viszont szinte kizárt, hogy ő egymaga valami életképeset faragjon a mára megmaradt LMP maradékból. Kutyáék valódi párttá válását egyelőre hiszem is meg nem is. Kovács Gergőt és az ellenkampányokat is bírom - ahogy az érvénytelen szavazatok arányából látszik, nem vagyok egyedül - de a politikai értelemben komolyan vehetőséghez még kurva sok mindenre szükségük lenne. Tény, igény volna rájuk.

Szóval, kedves Feleim, szerintem itt nem az az első számú kérdés, hogy Feri, vagy nem Feri, ez legfeljebb sokadik lehet a sorban. Tudom én, hogy szerintetek van ez az "összefogás nélkül nincs esély" dogma, mer'a választási törvény meg kisfaszom, de az van, hogy Orbánt és a Fideszt egy darab, hiteles és életképes alternatívával is le lehet győzni. Látom magam előtt az arcotokat a rá kiülő "ezhülye" kifejezéssel, de a rossz hír az, ma végignézve rajtatok ez sem nagyobb kihívás, mint összehozni egy orbánváltásra képes összefogást.

153 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr4711818169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Természetvédelmi területre építenék az új budai szuperkórházat 2016.10.19. 09:29:51

Az LMP Dél-budai szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a XI. kerület Dobogó nevű városrészébe, részben természetvédelmi területre tervezi megépíteni az új budai „szuperkórházat”. A 21. századi felelős várospolitika elvei szerint nem fels...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a hozzám közel álló tanár úgy jön haza a suliból, hogy elképedve meséli mi csapódott le a gyerekekben az elmúlt hetekben. 9-10 évesek lelkesen migránsoznak:

erre reagálnék, iskolában az volt a szorgalmi feladat,hogyx írjanak verset nagyobbból-kisebbe mintára.
volt egy város,benne egy ház, abban egy szoba,abban egy ágy...stb valkami ilyet,persze rímeljen.
na volt olyan amiben benne voltak a migránsok. és ami a szomorú,hogy ezt az egyik legjobb eszű gyerek művelte
@DarthVader:
ez annyira hülye egy mondat volt, hogy nem is akartam bele kötni.

szerinte a gojmotorosok arcoskodása anno az volt:)
@PeniValdes: rosszul emlékszem, hogy neked ez a migráncsozás korábban rendben volt?
@taga20: nem egészen, a migráncsozás akkor sem volt rendben. de nem is akarnám azt hogy bárki bárkit bárhonnan betelepítsen. legyen az iraki vagy akár ukrán.
@PeniValdes: aleppói szír jöhet, vagy ő is húzzon haza?
@PeniValdes: "azt hogy bárki bárkit bárhonnan betelepítsen."

ez például full hülyeség. ilyenről soha sem volt szó.
@Mariann19: csókolom a kisztihangyát! csak nem közgarázdának teccik lenni???

na szóval! ogv elhajtása szerintem semmilyen korrelációt nem mutat a migráncsokkal!

a lényeg, szerény véleményem szerint, hogy ki az a bátor és feddhetetlen lovag esetleg lovagina, aki meg mer szólalni anélkül, hogy a vaj a kispolcon, a füle megett vad olvadozásba ne kezdene!

ha ez megoldott, akkor lehet mélázni, hogy mit is mondjon!

teccik tunni, én mint ecceri vasas, kalapácsot arra használom, amire való...
@Pop40:
Ha nincs senkinek többsége - az még nem kormányzásképtelenség. Sőt. Én végre szeretnék látni egy olyan kormányzást, ahol az ügyekben külön-külön kellene kompromisszumokat kötni, és a szavazásoknál nem a párthűség, hanem a szakmaiság dominálna.
@DarthVader:
De most legalább nem égetik az országot a megjelent kormányfők előtt. Orbánhoz snassz leereszkedni mostanában.
A bajorok is háborognak, hogy fogadták.
@Gábris szomszéd: "Szerintem egy nemzeti ünnepen nem olyan elegáns fütyülni"
ez egy jobbikostól igen csak hányingerkeltő, azok után amire mindenki emlékszik
@Gábris szomszéd: haver, aleppóban milyen isis van, akiket a ruszkik bombáznak?
@Gábris szomszéd: rólad van szó nem a juhászról
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
Légyszíves, olvasd el a cikket. Abban szerepel, hogy nem volt szakértők bevonásával történő vizsgálat.
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Most még csak arról beszélünk, hogy milyen módszert kell az ellenzéknek alkalmazni annak érdekében, hogy ezt a kormányt el lehessen zavarni.
Mint fentebb láttad, én apolitikusnak és hibásnak tartom a választott útjukat, mert a választókat inkább taszítják, minthogy maguk mellé állítanák.
Az, hogy mikor lesz egyáltalán kormányzás ebben az országban, az csak egy nagy fordulat után lenne várható.
@kekex: "Csak azon kellett volna rugózni, hogy a kvóta négyszeresét importálták Kínából."
Őszintén szólva az ellenzéknek az ország sanyarú helyzetét kellett volna, és kell ostoroznia, nem a migráns kérdésben jeleskedni.
Ugyanis a migránsügyet hosszú távra szándékozik tematizálni a Fidesz, mert ez a kérdés jótékonyan eltakarja a napi szinten ezerszám előforduló disznóságaikat.
Az ellenzék miért képtelen felvenni egy támadó harcmodort? Van ennek egy hasznosítható lélektana, mert a támadó magatartás a másik felet védekezésre készteti.
@Mariann19:
nekem "csak" az a bajom, hogy beszéltek...és nem tesztek
ez -persze- errefelé is divat lett, de mikor megmodulnak -akik akarnak- akkor a politikusok sajognak és mennek nyugdíjba, börtönbe és visszafizetik kamatostúl mert ugye itt is van észérség (inglisűl: greed)

tudod hajlok arra a megoldásra mint pragmatikus, hogy ha lefejezem akkor már nem nyög tovább és nem is fáj tovább...

a gyurcsányt megkritizálnám, hogy vagy haggya abba végleg vagy tényleg tegyen (a többi pudvás) valamit mert ez a csiklandozzuk a sárkánynak álcázott cserebogarat az nem jó megoldás

a nagy polkorrektség egy akkora seggség mint még soha mert eltakarja aszt, hogy jobb tenni mint dumálni... errefelé most írtak egy cikket KMH-n elérheted, arról hogy hogyan játszanak az ingatlan árakkal és a beruházók hogy híznak dagadtra a közönség meg nem tud vásárolni sem meg bérelni sem lakások kifizetve üresen állnak

na hagylak

brühüyyy
kkk
@batka a mano:
"Ez is egy ritka szép történet."
Igen, és mindnyájan tudjuk a végét is. Hozzá szoktunk, hogy a főmatador helyett néhány közép- vagy alsószintű vezetőt, illetve ügyintézőt büntetnek, a kormányhű havert meg kimossák a lekvárból.
Ugye nem lehet egyébként véletlen, hogy egy sofőrnek sikerült idő előtt hozzájutnia a 200 milliós betétjéhez, a többi károsult meg zokog.
Nem mindegy, hogy kinél sofőr valaki, és mit vállalt fel a gazdinak.
@nincs_itt:
Persze, hogy mindkét oldalnak vannak gazdasági visszaélései, de másban van a gond.
Azt látni az ellenzék pártjainak a működésében, hogy lagymatag, felületi kezelésekben érdekelt, az impotencia jegyeit hordozzák magukon.
Nemigen publikus, de szinte minden párton belül is hatalmi harcok folynak, klikkek léteznek, melyek szereplőinek az egzisztenciájuk megmaradása a fő csapás. Ezen kívül nem mindegy, hogy a belső csoportok melyikéből kerül ki az adott párt vezéralakja, mert annak kezében van a párt pénze, és övé az elosztás joga.
Ez a belső rivalizálás felemészti a nemes célokat, látszólagos az "aktivitás", az a fő, hogy csak még ezt a 4 évet ki lehessen bekkelni.
Igen, közgarázda lennék, abból a dörzsöltebb fajtából.
@Rodeo36 11:
Holnap folytatjuk Rodikám, megyek, álomra hajtom a búrámat.
@Mariann19:
szép álmokat

megjegyzem: jó lenne bevezetni egy normális társalgási hangot mint te meg én most és itt (én imádom a zamatos kifejezéseket aszt ugye meg fogod bocsátani?) azaz téma amit te meg én látunk olyannak amit a közönségnek ismernie kellene az a meglátásom, szvsz hogy a levédiabasznádi nagytömeg az rohadt műveletlen és nem érdekli semmi, a csordaszellem meg a személyes érdekek és a KLIKKRENDSZER ami megmaradt... ami lehetővé teszi a főni divide et impera alkalmazását a primitív változatban olyan surmó módon még csak nem is intelligens nehogy valaki aszongya a habony és hasonló gerinctelen giliszták intelligenciával rendelkeznek? nem ők gucci szatyorral járnak az a státuszuk meg nagy autóval ami könnyen tapos el másokat

brühüyyy
kkk
@Mariann19:
annyit ismerj a süsüékről hogy ott -ahogy a trumpot basztattyák- ha valakire aszongyák egy kis pöcs az akkora megalázás hogy nem láccik ki mögűle

és ugyanez igaz a levédiabasznádot tulajdonánaj képzelő senkiháziakra is

kis pöcsök akik assziszik hogy, pedig: "se kinn se benn"

brühüyyy
kkk
@nincs_itt:
ezek Jézus szavai: az vesse az első követ
de ez már akkor sem volt igaz (a zsidóknál jobban senki sem tud saját magukkal jobban veszekedni és marakodni) és a kereszten végeszte és az mai napig nem zsidó szimbóleum pedig mi más is? a katlikok használhatnák a 7 ágú gyertyatartót és a zsidók a keresztet amit ők találtak ki hogy egyszülött fijukat meggyilkoltassák a római barbárokkal... és lett belőle halott mert ??????? na szt talán sohasem tuggyuk meg???
szvsz (olvasván könyveket) a legjobb konteo erről az, hogy a Jézus a másik uralkodóház sarja volt és ezért hogy bizonyosan meggyilkolják minden hasonkorú csecsemőt kiírtottak és mégsem...majd elmenekültek egészen Spanyol földre egész ájrópán át és ott le is telepedtek

ennyire kedves emberek a kausztika kitalálói (olvastad a bibliában??? nagyon szemléletes hogyan csinálták a XX. századi rossz másolat

brühüyyy
kkk

akkor 6 környező népet írtottak ki késsel és karddal tanulni tanulni tanulni
Feri Jobbik ügyben nem játszik és egyedül a Jobbik esélyes megszorongatni a volt kiszfiúkat. A baloldalt összes esélyét mindaddig elbassza, amíg pártban politizál. Sok olyat ismerek, aki balos, de a Ferivel felálló baloldalból minimum annyira nem kér, mint az orbáni kiszfiúkból.
@Mariann19:
Aztán mondd mi lenne az a hatékony módszer???
Kapa + kasza+furkósbot. Netalán a kötél és a lámpavas? Ne oszd a tyúk észt, ne okoskodj, tegyél ellene! Ne itt hanem az utcán!!!

Ez meg egy nagyon jó kis írás, mondhatni sajnos, de ez a nagy büdös igazság.
@Gábris szomszéd:
Tettek róla, hogy ne fütyörésszenek! Azt csak a jobboldalnak volt szabad Gyurcsány ellen:
mno.hu/belfold/szigoritasok-oktober-23-an-vegleges-a-program-1366965
"Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-ára, a központi ünnepségidejére tervezett ellenzéki fellépést "
Terror ám, az anyjuk picikéjét!
@Gábris szomszéd:
A hülyeség pártsemleges. De Orbán megérdemelné, hogy visszakapja, amit Gyurcsánynak szervezett.
@Mariann19:
Van fogalmad arról, hogy az átlagmagyar mit tud a magyar gazdaság helyzetéről? Mert a többség KIZÁRÓLAG ingyenesen fogható TV-kből (amelyek KIZÁRÓLAG kormánypártiak) értesül arról, hogy szárnyal a gazdaság, minket másol Európa, de a nyomunkba sem érnek, meg őket jól megvédik a gaz külföldi kizsákmányolóktól. És az ellenzék "csak hisztizik" amikor mindenféle irigykedő szövegekkel támadják a kormánypártiakat. Mert nincs más fogás rajtuk?!
Egyébként meg a mostanában hangoztatott "előválasztás" os egy nagy hülyeség, mert azt akár nyílt szavazásnak is lehet minősíteni. Aki elmegy az deklaráltan ellenzéki - annak minden ódiumával pl vidéken. És ott VANNAK következmények!
Miért nem indítanak inkább (a Kétfarkúakhoz hasonlóan) adománygyűjtési akciót? Akkor lehetne számolni a támogatókat, és pénzbe sem kerülne.
@ebella:
Nem mindegy ám, hogy a kezüket, vagy a mogyorójukat szorongatják!
"egyedül a Jobbik esélyes megszorongatni a volt kiszfiúkat"
Valamit jól csinálhat Feri, ha már a 888 aggódik az ellenzékért.
888.hu/article-gyurcsany-az-ellenzek-ellenzeke?source=hirkereso
"Nem a kormány az igazi ellenfele, nem az ország helyzetén akar javítani, nem győzni akar a választásokon, nem részt venni akar, csak bojkottálni, rombolni. Célja csupán az, hogy ő legyen az egyetlen kakas a szemétdombon, hogy mindenki neki hódoljon, mint a baloldal királyának."
Hja, ha egyszer nincs más alkalmas? És egyébként éppen a tagadott dolgokra törekszik - és ezt egyre többen ismerik fel.
"Én nem ezen a disznón csodálkozom, hanem a hívein, akik azt kapják tőle jutalmul,. amit mi büntetésből. és mégis, úgy szagolgatják ezt a szart, amit itt kormányzásnak neveznek, mintha ámbrát raktak volna az orruk elé.
Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak...
www.pupublogja.hu/2016/10/nagyurunk-uj-serege.html
@kekex: "Célja csupán az, hogy ő legyen az egyetlen kakas a szemétdombon, hogy mindenki neki hódoljon,..."

Ez nagyon imerős kép, a már célba értek közt akad aki még helikofferbe is ül, mert azt gondolja úgy jobban hódolnak neki. Bartelba.
@kekex:

Belépő jegyet hol lehet kapni/venni a központi ünnepségre?
@Mariann19:

Ugye nem hargszol meg, ha nem olvasok olyan cikkeket, amik feltételezéseken alapulnak. A vádlottaknak van védőjük, azok pedig ragaszkodni szoknak a szakértői véleményekhez. Szakértő pedig ilyen ügyekben minden esetben közreműködik, mert a közgazdasági szakkérdéshez sem a rendőr, sem az ügyész, de még a bíró sem szólhat hozzá, még akkor sem, ha van mondjuk közgáz végzettsége is a jog vagy más egyéb mellett. Ezt törvény írja elő. A cikket író meg vagy érti a témát vagy nem.
@Mariann19:

Én úgy emlékszem, hogy a quesztoros iratokat lefoglalták, a felszámoló nyűglődött is ezen. Nos ezeket az iratokat könyvszakértő biztosan megvizsgálta.
ááááááááááááá

kééészz:)

"Poci generalisszimusz nem viccel.
Kinyilvánította, hogy sorozott hadseregre nincs szükség, mert arról rossz emlékei vannak, nevezetesen amikor kilógott a laktanyából, akkor laktanyafogságot kapott, és az elhárítótiszt se értékelte sokra a buzgalmát, mellyel feltárta előtte a sorozott állomány belső életének titkait, különös tekintettel Simicska harcos rendszerellenes tevékenységére.
Marad tehát az önkéntesség.
A közmunkásokat egysoros vonalban felsorakoztatják a folyosón, hátra arcot vezényelnek nekik, majd a következő vezényszó: Aki nem akar önkéntes lenni, egy lépést előre lépj!
Így aztán a létszámhiányt felszámolván további akadálya nem lesz annak, hogy a Legfőbb Hadúr szemlét tudjon tartani csapatai felett.
Persze ellenségkép is kell egy rendes hadseregnek, ez jelenleg hiánycikk, hiszen mi békeszerető népek vagyunk, de jól gondolja meg Jordánia, ha nekünk támad.
Tudjuk mi, hogy a legfőbb veszélyt Brüsszel képezi, de jelenleg még nincs közös európai hadsereg, de már javasoltuk, hogy legyen, és akkor végre lesz ki ellen harcolni, ha megtámad bennünket, vagy mi támadjuk meg őket.

Szánalmas ez az egész, viszont vinni fogja a milliárdokat számolatlanul, az egyenruhákat majd a belügyminiszter rokonsága szabja, így a katonáink is olyan gyönyörűek lesznek, mint rendőreink...
Lehet remek fegyvereket beszerezni, természetesen a fegyverkereskedelemben is Mészáros polihisztor lesz az illetékes, ő szerzi majd be a modern hadsereg számára nélkülözhetetlen olívzöld tábori fapin@t, a sereg élelmezéséről majd gondoskodik a Bonafarm, a harcosok a legújabb technológiával készült, vízkultúrás libapárizsit ehetik két bokor és két hajrá között.
No, persze a hizlalda nem az önkéntesek étkezdéjében lesz továbbra sem, marad Felcsút mellett, Bányavölgyben, ahol Mészáros Lőrinc a mangalicabányász...
Én nem ezen a disznón csodálkozom, hanem a hívein, akik azt kapják tőle jutalmul,. amit mi büntetésből. és mégis, úgy szagolgatják ezt a szart, amit itt kormányzásnak neveznek, mintha ámbrát raktak volna az orruk elé.
Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak..."
Urizálunk, urizálunk? Az adófizetőktől kapott pénzt meg nem fizessük vissza? Próbálná ezt egy kisember megtenni, majd kapna a hivataloktól. Ezek miért nem kapnak?

index.hu/belfold/2016/10/19/oro_roma_onkormanyzat_audi_lizing/
Az a baj ezzel a sok Ferivel - akiket ráadásul kettesével szült az anyjuk-, hogy mindegyik miniszterelnök akar lenni.
'Sztán jönnek a százesztendős sirámok, hivatkozás balsorsra....,
megkülönbenis, mindig a németek viszik el a magyar ember tehenét (amit anno tévedésből be is ekzekváltak az Illustrierte Zeitungba).

Én mostanra, részben-egészben kezdem osztani a Bokros Lui véleményét.
Annyit látni (kiszúrja a szemet), hogy a derék bejegyzés író, meg a hozzászólók nagy része kétségbeesetten küzd Orbán további regnálásáért ott rúgva bele az ellenzékbe akkorát, ahol és amekkorát csak bír.

Nem hiszem, hogy Orbán olyan rosszul állna, hogy ekkora erőfeszítéssel kellene érte küzdeni.

Megjegyezném még az abszolút dilettánsok számára, hogy az ellenzék megosztottsága nem biztos, hogy hiba (ellenpélda az egységes Orbán falanx, ahol nincs kilógás a sorból - hát, ha valakinek ez tetszik ...), és hogy aki ma, 2016-ban akar forradalmat csinálni, sőt, elvárná az ellenzéktől, az nem menjen el IQ vizsgálatra soha, valamint hogy azért nem hallatszik a hangjuk, mert aki ezt számonkéri, az sose néz ATV-t.
Persze mindezt hiába is jegyzem meg, az abszolút dilettáns pont azért az, mert ebből se ért egy büdös szót se.
@ebella: D

" baloldalt összes esélyét mindaddig elbassza, amíg pártban politizál.."

Sztem fején talált szög esete!

Ellenoldalt írnék ""bal helyett és csupán addig míg gecit és ócska bandáját ki nem verik a házbul!!
@kekex: "Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-ára, a központi ünnepségidejére tervezett ellenzéki fellépést. Terror ám, az anyjuk picikéjét!"

Ezt a "terrorveszély" műsort már Szilvásy is eljátszotta Gyuriferi kormányzása idején, 2007. március 15. kapcsán.
Vagy már nem emlékszel? :)

mno.hu/velemeny/bloffgyanus-kis-magyar-terrorveszely-464089

www.belfoldihirek.com/kek-hirek/szilvasy-a-terrorveszelyt-magyarazta-kek-hirek-nemzetbiztonsag
@vakapad:
Jujj! Te még komolyan ellenzékinek tartod a Hitgyüli tv-jét?
@Gyodavagyok_magáért:
és akkor mekkora rinyálást művelt a jobboldal?
@vakapad:

A JÓZAN ÉSZ emlékeztet téged valamire?

Ha pl. Juhász Péter azt mondja, hogy 2x2=5 , de vele ellentétben a Habony Árpád azt állítja, hogy 2x2 az bizony négy, akkor én a Habony Árpádnak vagyok kénytelen igazat adni.

Az idő az relativ, de az igazság (jelen esetben) nem.
@Mariann19: Elolvastam az összes kommentet. Azt olvastam ki, az lenne az üdvös, ha a baloldal összes pártja, meg a Jobbik összefogna, nyernének. Kizárt!

Nézzünk, másutt hogy csinálják. Az angolok miután megunták az örökös veszekedést Merkellel brexiteltek egyet. A németek, miután megunták, hogy Merkel azt állította magáról, hogy alternatíva nélküli, csináltak egy Alternative für Németország pártot. Legújabb köz véleménykutatás szerint a harmadik legerősebb párt. Jövőre, a választások után (ha így mennek a dolgok) akár kormányzópárt is lehet.

Szóval, amíg feri és összes barát és nem-barát pártja az egyetlen megoldás, addig nincs megoldás. Megoldás, egy, nem a rendszerváltásban fogant párt mögé való beállással érhető csak el.
@digipenna: erről ennyit:
"A kancellár nélkül elképzelhetetlen egy választási győzelem, visszalépése káoszba taszítani a pártot, ami hiteles alternatíva hiányában csak alulmaradni tudna a küzdelemben."
hvg.hu/vilag/20161016_Merkel_Nemetorszag_CDU_CSU_uniopartok_elemzes
@Amelanchier:

Eszembe jutott a régi nóta, hogy ha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre. No ez akként, akkor pártot alapítok. Pénz nélkül nem megy. A pénz meg érdekből és a haverokhoz vádorol köszpénzzé válva.
@digipenna: az lmp nem a rencerváltásban fogant párt, lehetett volna belőle igéretes akármi, ha saját magukat nem verik szét és siffer nem örjöng mindenen, miközben a háttérben benynal a pocakosnak.
@Amelanchier: Két dolgot hiányolok az elemzésből. Az egyik a török, a másik az orosz "kapcsolat". Amennyiben a törökök nem kapják meg, amit kérnek, a választások előtt jó időzítéssel menekültek százezrei jelenhetnek meg nagyon nem jó időpontban, ami döntő hatással lehet a választások kimenetelére.

Az orosz kapcsolat is érdekes. Nem csak az embargó miatti kiesett exportbevétel miatt. A volt kancellár orosz fizetési listán van és a csúfos választási veresége miatt visszavághat még kellő időben.
@Amelanchier: Igaz! Nem voltam pontos, sorry. Nem a rendszerváltásban fogant párt, és nem parlamenti.
@PeniValdes: "remélem megint lesz összefogás"

Épp most hallottam a híradóban, hogy Kósa hazugozta, míg a szocik seftelőnek titulálták Vonát. Kezd működni az összefogás. :)
@digipenna:
Amennyiben a kommentjeimből látod, azok fókuszában nem az összefogás szerepelt, hanem az ellenzék egyes pártjainak szavazatszerzési módszereinek a kritikája.
Ami az összefogást illeti, az nem jogosít fel bennünket nagy reményekre.
A 2014-es választások előtti összefogás nemhogy egységet jelentett volna, hanem pártok szétszakadását, a pártok közötti hatalmi harcok kiéleződését, a kisebb pártok részére kényszeres megoldásoknak az elfogadását jelentette.
Most újra megindult valamiféle erőlködés az eddig parlamenten kívüli kis pártokkal karöltve /PM, Együtt, és a Bokros Lajos által fémjelzett pártok bevonásával, azonban ez inkább a szavazatok megoszlását jelentheti inkább, mint a szavazatok szerzését.
Veled egyetértésben az igazi áttörést egy új erő megjelenése jelenthetné, mert az állampolgároknak az eddigi ellenzéki pártokban megrendült a bizalma, nem kérnek belőlük.
Az LMP úgy tűnik, hogy felismerte az összefogás hiábavalóságát, egyelőre nem csatlakozik.
Személy szerint favorizálom az LMP-t, mert egy dinamikus politikát mutat be, de egymaga egyelőre nem lesz kormányváltó párt.
Orbán kineveti Vonát?
Ha végig gondoljuk Vona ajánlatát az alaptörvény módosítása kapcsán, akkor rájöhetünk, hogy Orbán két legyet is üthet egy csapással. Kibajszintja Rogánt és a letelepedési kötvényét, egyben ezzel lekenyerezi Vonát. Kell ennél jobb lehetőség?
Lehet, hogy Vona húzta csőbe saját magát?

index.hu/belfold/2016/10/19/vona_belemart_orbanba_de_neki_ez_nem_fog_fajni/
Rádió szerint állítólag a jobbik bemondta az unalmast, nem szavazza meg az alaptörvény módosítását.
@látjátok feleim szümtükkel: Egyelőre úgy tűnik, nem hátrál ki Rogán és Habony biznisze mögül a Fidesz - inkább a Jobbikot hazaárulózzák :)

magyarhirlap.hu/cikk/69181/Tuzson_Bence_A_Jobbik_valojaban_nem_akarja_tamogatni_az_alaptorvenymodositast
@Gyodavagyok_magáért: a végén még ferire fogsz szavazni:))

és erre gondoltál volna? engem kurvára meglepett a hír:)))

444.hu/2016/10/19/magyar-idok-tamogatjak-a-budapesti-olimpiat-a-nagy-ingatlanfejlesztok
"Gyurcsányozás a demokratikus ellenzék részéről: sunyi, de ostoba haszonlesés, kóklerkedés, handabanda, politikai üresjárat; tehetségtelenség és immoralitás.
Én, bevallom, azt sem értem, mit remélnek ettől, akik művelik: olcsón megszerezhető népszerűséget..? Az már a Fideszé meg a Jobbiké… Komolyan azt képzelik, megverhetik a Fideszt úgy, hogy annak egyik leghatásosabb propagandafegyverét maguk is alkalmazzák..? "
gepnarancs.hu/2016/10/a-gyurcsanyozasrol-meg-egyszer/
@Mariann19:
Tényleg a "dinamikus" jelző a mérvadó arra a politikára, amely szétverte a pártot három kis törpeszervezetre!
@Gyodavagyok_magáért:
"Horn: Az a félelmetes, hogy kezdünk Vonával egyetérteni"
www.youtube.com/watch?v=AC0kWd4dFvk
@Gyodavagyok_magáért:

Pedig a jobbik semmit nem árul, hazát különösen nem. Azt a fidesz teszi kemény forintokért.
@taga20: "a végén még ferire fogsz szavazni:))"

Te meg Vonára? :)
Bruck András:

"Olykor még belenézek az Egyenes beszédbe.
Többnyire ugyanazok, ugyanazt, ugyanúgy mondják - mintha semmi nem

történt volna.
Mintha nem roppant volna meg egy ország.
Pár napja aztán hallottam egy mondatot, amely a tökéletes illusztrációja

volt annak, hogy miért történhetett meg ez velünk: „Megfogadtam, hogy

soha többet nem mondom azt, hogy na, ezt már mégsem lehet… De attól

tartok, nem vagyunk még a végén… nem tudom, mi fog jönni, de hogy jönni

fog, az valószínű.”
Lendvai Ildikó felismerése ugyan előrelépés, de még mindig messze nem a

valóság. Mert az, hogy valami még jönni fog, nem valószínű, hanem

holtbiztos.
Ha van egyetlen dolog ebben az országban, ami előre látható, amiről

tudható, hogy teljes bizonyossággal be fog következni, az az, hogy a

2010. május 29-én, Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételével

megkezdődött szellemi, erkölcsi és gazdasági leépülés a rezsim végső

összeomlásáig fog tartani. Ezt a rendszert eddig is a legagresszívabb és

legkártékonyabb hajtóerő, a pénz- és hatalomvágy mozgatta, most azonban

már a félelem és a bosszúvágy is.
Orbán Viktor is hallotta a füttyöt, most az MTK, és korábban az FTC

stadionavatóján, és épp, amikor „ajándékát” adta át a népnek. Az meg erre

kiutálta.
Ez a fütty már sosem fog kimenni a füléből.
A diktátor úgy él, mint akinek bármihez joga van, de attól még elvárja,

hogy szeressék. Akkor is, ha, mint nálunk, a nemzeti érdek szempontjából

nem volt egyetlen jobbító szándékú döntése sem. Egy országnak

szembefordulni mindazzal, amihez önként, lelkesen és logikusan

csatlakozott, vagyis a Nyugathoz és az EU-hoz, olyan, mint fizetésemelés

és esküvő után bevenni két doboz altatót.
Az elmúlt napokban történetesen a vezető napilap elpusztítása, a magán

sporttámogatások elrejtése és az újabb alkotmányátírás volt soron, az

óriásplakát-piaccal is terveznek valami aljasságot – s mindez csupán az

utolsó egy hét merényletei.
De ez megy hat éve, minden héten.
Mint az óriáskígyó, centiről-centire szorítják ki belőlünk az életet –

annak a lehetőségét veszik el, hogy végre másképp, másféle országban

éljünk, mint az elmúlt száz évben.
Lendvai Ildikó ezt most már talán sejti, de a parlamentben fölöslegesen

ücsörgő párttársai még mindig nem.
Ahogy a jobboldal hívei képtelenek belátni, hogy tévedtek, s inkább

tovább fizetik rögeszméik, elfogultságaik egyre növekvő árát, az

ellenzéki értelmiség sem tud váltani. Még mindig nem magyarázza el

világosan, hogy két doboz altató után nincs felébredés. Még mindig nem

helyezte „kontextusba” ezt az egész velünk történt tragédiát.
Az ö és persze a kormánypárti médiahordalék lelkén szárad, hogy a rezsim

továbbra is demokráciaként mutathatja fel a diktatúrát, holott a

miniszterelnök több hatalmat összpontosított a kezében, mint előtte

Rákosi és Kádár együttvéve.
És él is vele.
Minden van, amit ő akar, és semmi nincs, amit ő nem akar – milyen hely

lehet az ilyen?
Na, pont olyan, mint Magyarország, és szerencsétlen lakossága, amely ma

betegebb, fásultabb, kiábrándultabb és javarészt szegényebb, mint 2010

előtt volt.
És ugyan milyen hely az, ahol egy kivételezett kör magánvagyonán kívül

csak a fegyveres testületek létszáma és a kormánymédia befolyása nő? Az

előbbi kizárólag egy új ’56 megakadályozására duzzad, dagad, az utóbbi –

de ezt nem szükséges magyarázni. "
"Milyen hely az, ahol a szabadság fennmaradásához nélkülözhetetlen

független sajtó a puszta fentmaradásáért küzd, míg jobboldali újságírók

tömege nem a nemzet, hanem a kormány részének tekinti magát, és ebből a

védett és jól fizetett pozícióból hazaárulózik? Számukra, szakasztott

úgy, mint egykor a kommunista sajtó legrosszabb időszakában, egyszerűen

nem létezik „vörös vonal”, amit már ők sem hajlandók átlépni. Miféle

alvilági figurák ezek? Na és azok, akik csak akkor ismerik fel az

igazságot, ha a laptulajdonos irányt vált?
Miben bízhat egy ilyen ország?
A másik oldalon pedig a döntően ma is konformista értelmiség tovább

irkálja az elnyomásmentegető cikkeket, eljátszva a naivot, még mindig

bízik a parlament korlátozó erejében, és úgy beszél, mintha motivációs

tréningre járna: legyünk jóhiszeműek… vagy, hogy ezzel önmagában nincs

semmi baj.
De igen, a hatalom minden intézkedésével önmagában is baj van. Mert, ha

az útirány a szakadék, akkor a felé vezető út minden métere szintén a

szakadék része.
És miért lennénk jóhiszeműek? Csak egyetlen dolgot mondjon valaki, ami

azt igazolja, hogy a rezsim megérdemli a jóhiszeműségünket. Nem inkább az

a jogos kérdés, hogy miben nem lettünk becsapva?
Mindenben, kivétel nélkül mindenben.
A legutoljára épp két hete, a népszavazáson hazudtak, és megint milyen

ocsmányul. Egyfolytában hazudnak.
Az állampárt és a kormány minden embere, minden kérdésben hazudik,

képtelenség akár csak egyszer is igazmondáson rajtakapni őket.
Itt egy fundamentálisan rosszindulatú, rosszhiszemű rendszerrel állunk

szembe. Szó sincs tévedésekről, rossz miniszterelnöki döntésekről,

helyesnek gondolt, de félresikerült elképzelésekről. Ez a rendszer a

megszületése pillanatában, a kétharmados győzelem első órájában a bűn

útjára lépett.
Sőt már előtte.
Már a nyolc ellenzéki év alatt eldöntötték, hogy a hatalomba majd

visszatérő Fidesz egyetlen cél és akarat alá fogja hajtani az országot.

Azon a május 29-i napon Orbán Viktor és beavatott emberei már pontosan

tudták, hogyan, milyen módszerekkel fogják lépésről-lépésre bedönteni a

demokratikus intézményeket és gúzsba kötni a társadalmat.
Meg se fordult a fejükben, hogy húsz év vajúdás és egyre mélyülő

társadalmi megosztottság után végre nyugalmat teremtsenek, és

megkíséreljék olyan nemzetté tenni Magyarországot, amely felfelé

igyekszik és a saját erejéből is boldogul. Az első perctől cinkelt

lapokkal játszottak, eszük ágában se volt megvalósítani a rendszerváltás

ígéretét: naponta hozott új törvényeik alávaló, gonosz célokat

szolgáltak.
A legnagyobb bűnt követték el: jó és rossz közül a rosszat választották.

Nemzetrontók lettek, abban viszont valóban sikeresek.
Épp ezért „nem kudarcot vallottak minden területen”, ahogy a minap Kuncze

Gábor mondta a Klubrádióban, hanem tökéletesen megvalósították, amit

elterveztek: mind közelebb jutnak a felcsúti királyság kikiáltásához.
Mi viszont valóban kudarcot vallottunk minden területen, és bűnhődünk is

érte: a szüleink idő előtt meghalnak, a gyerekeink idő előtt elhúznak, mi

pedig zavarodottan, szorongva várjuk, hogy valaki végre megmentsen

minket. Csak nekünk ne kelljen semmit tennünk. Hiszen mi még a saját

helyzetünkkel se vagyunk tisztában! Még csak most elemezzük.
Erről mondja Platón: „Könnyű megbocsátani egy gyereknek, aki fél a

sötétben, az igazi tragédia, amikor az emberek a világosságtól félnek.”
Őszintén, nem az volna a tisztességes, ha végre ez az egész szörnyűség

ráomlana erre a sok fénytől rettegő emberre?
Hadd legyen sírás-rívás – s talán kijózanodás.
S ha létezik olyan, újrakezdés."
És az 50-en lehetett? Az kiabál, akinek a háza ég!
"Közben a Fidesz reagált Juhász felhívására:
"Szégyen, hogy a 60. évfordulóhoz közeledve egyes ellenzéki politikusok megpróbálják aláásni Magyarország egyik legnagyszerűbb pillanatának méltó megünneplését, csak azért, hogy rövidtávú politikai tőkét kovácsoljanak egy pártok feletti nemzeti ügyből. Egyes ellenzéki politikusok – ahogy máskor is – most is a nemzeti érdek elé helyezik saját politikai ambíciójukat. Az elmúlt napok nyilatkozataiban odáig mentek, hogy nemcsak megzavarni akarják az ünneplést, de már a fizikai erőszakot sem zárják ki. Ez elfogadhatatlan, amit kategorikusan visszautasítanunk. Megvan a politika viták ideje is, de az 1956-os forradalom 60. évfordulója nem ilyen pillanat."
index.hu/belfold/2016/10/19/juhasz_mi_leszunk_tobben_a_kossuth_teren/
Szép is lenne, ha az ellenzék megfontolná:
"A morális értékek felmutatása kevés. A gyakorlat nyelvére lefordítható, reális politikai válaszokat kell adni mind a menekültügy, mind Európa jövője kapcsán felmerülő stratégiai problémákra. Ennek híján az ellenzéket továbbra sem fogják kormányképes alternatívának tekinteni."
24.hu/belfold/2016/10/20/orbannak-ez-csak-a-foproba-volt-a-drama-kesobb-jon/

de így nem fog menni: Molnárnak (mszp elnök) van már "közös" kormányfőjelöltje, de juszt sem fogja megnevezni decemberig! Az lesz a Mikulásnapi ajándék? És csak nem Mesterházynak hívják (megint?)
www.hirado.hu/2016/10/20/molnar-gyulanak-van-kozos-allamfojeloltje/?source=hirkereso
Mik vagynak?
A HSSDF lényegében a magyar vegyipari óriás BorsodChemet birtokló Wanhua-csoport menedzsmentjét jelenti. Azaz Kínát. A Heti Válaszban többször bizonyítottuk: annak idején az egész kötvénykonstrukciót ez a kínai stáb kezdeményezte Rogánéknál.

Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.
valasz.hu/itthon/itt-az-orbanvona-titok-megfejtese-120914
akkor nem a magyar nemzet részei a kunok, jászok, bunyevácok, szászok, stb. stb.???
pestisracok.hu/orban-viktor-szerint-nem-engedhetunk-teret-az-anarchianak/
"Azonban “mi nem vagyunk bevándorlók nemzete, nem is leszünk”, és “senki nem kényszeríthet bennünket arra, hogy bevándorló országot csináljunk magunkból” – mondta Orbán Viktor Magyarország álláspontjáról."
Genetikusan képtelen igazat mondani?
http://nepszava.hu/cikk/1109377-orban-uldoz-a-baloldal-mert-98-ban-megvertem-horn-gyulat/választáson "megvertem nagy legendájukat, Horn Gyulát".
Csak a történeti hűség kedvéért: 1998-ban KEVESEBB szavazatot kapott a Orbán/fidesz, mint a Horn/mszp, de a választás két fordulója között kiegyezett Torgyánnal (aki addig bőszen tagadta, hogy koalázna a fidesszel) És EGYÜTT velük lett meg a többsége. Azaz lényegét tekintve Torgyán "verte meg" Hornt. Meg is kapta érte a "méltó" jutalmát.
Úgy kéne még nehány migrácos nagyplakát. A haveroknak is, mert ürül a zsebük.
De lehet, hogy csak beértett a gyümölcs?

www.nlcafe.hu/ezvan/20161020/erasmus-diak-csoport-migrans-rendor-szeged/
Nincsen itten némi összeférhetetlenség? az alapítvány alapítójának munkavállalói felügyelik a saját munkáltatójuk alapítványát, és ezzel szinte saját munkáltatójukat is? No ez ellen kéne egy győztes csatát vívnia Orbánnak ( esetleg egy ellenzéki pártnak is valamelyik bíróságon ). Mert ez a szemfényvesztés az adófizetők kárára folyik. a Polt meg abszolut elfogult egész szervezetével egyetemben, mivel kedves neje is érintett. Azért elgondolkodhatna, szüksége van-e a havi 300 ezerre a havi ötmilliós fizetés mellett. Nem érzi, hogy ez a zsákutcába húzás esete?

24.hu/belfold/2016/10/20/matolcsy-alapitvanyatol-kap-fizetest-a-legfobb-ugyesz-felesege/
@Mariann19: "Az ellenzék egy dologban egységes, abban, hogy a kormányt le kell váltani,ez a hatalmas és egyetlen szent cél."

Milyen igaz: ha nem lenne ilyen sötét lelkű és pénzszagú ez a cél, még talán sikerülhetne is.
@prognosys:
Nem a cél a sötét lelkű és pénzszagú, hanem az ellen, hogy ilyen veretes legyek.
Amikor már látjuk, hogy saját erőből nem megy a fordulat, egy reménysugár még felcsillan.
Az, hogy jön a nemezis, a bosszúálló sors, és letarolja egy életre a sötét lelkeket.
Nem tudok neked ezen kívül más biztatást adni, de magamnak sem.
@Mariann19: De jó! A szívemből beszéltél! Köszönöm!
@prognosys:

Olyan aranyosak ezek a sanda sejtetések (mostanában nagyon divatos). Kár hogy nem videó, még lehetne kacsintani is. Sőt összekacsintani a lelkes többiekkel, akik szintén úgy gondolják, igaz?

Egyébként elárulnám (ha már odáig nem tetszett elolvasni a szakirodalmat), hogy a politikusnak a hatalom megszerzése pontosan olyan, mint mikor egy szakember állást talál, és alkalmazzák, ugyanis akkor kezdhet el dolgozni.
Az meg aztán különösen tetszik, hogy mikor a szakember dolgozik, és ezért pénzt adnak neki (ugyanis ebből él), az csúnya dolognak minősíttetik az itteni moralissimók szerint.
Egyébként Gyurcsány a fizetését jótékony célra utalta át, Bajnai meg egy forintért vállalta.

Ezekre a "nemzörögaharaszt" odavetésekre szoktam mondani, hogy ezeket Habony/Finkelsteint találja ki, mégpedig azért, hogy az ellenoldaliak is Orbánt segítsék. Megjegyzendő, hogy nagyon bejött nekik.
@vakapad:
Mármint azon ellenoldaliak, akik IQ téren kevésbé vannak eleresztve.
@vakapad: Bocsika, de amit leírtál még értelmezni sem tudom. Sanda sejtetések? Habony/Finkelsteint?

Cimbi! Egy politikai 'árvába' botlottál! Kivan a hócipőm mindkét oldallal! Ha Gyurcsány szakmunkás úr nekilát a 'munkának', ott kő kövön nem marad!

De semmivel...ismétlem semmivel sem jobb Orbán aknamunkája! Amit ezek egymással műveltek az elmúlt 15 évben, arra nagyjából ráment az ország!

Csak nem azt mondod, hogy örülnöm és tapsolnom kéne, hogy Gyurcsány (mint egyetlen alternatíva) válthatja Orbánt...ugyanis ennek a görcsös szemben állásnak sosem lesz vége, amíg ezek a felszínen vannak...és amíg nem lesz vége, addig nem látszik az ő szintjükön az a romhalmaz, aminek a tetején viaskodnak...és ha az nem látszik, akkor nem is akad senki, aki a romeltakarításon és az ország valódi megújításán (mondhatnám boldogulásán) dolgozna.

Ezek NEM 'szakmunkások', hanem kóklerek, cimbi!
"Érdekes összegzés látott napvilágot. A felsorolásból kiderül, hogy 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján hány külföldi vendég vett részt, illetve 2016-ban, 1956 60. évfordulóján mekkora diplomáciai forgalomra számíthatunk. Gyurcsány nyert 47-1-re."
europakavezo.blog.hu/2016/10/22/gyurcsany-orban_47
@kekex: Hát és hatvan évvel ezelőtt sokkal több "külföldi vendég" volt itt. Állítólag Szuezt keresték T-34-es "verdákban". :-( Szóval régen minden sokkal jobb volt. :-(

Vicc vót. :-)
@rdos: viccnek szar volt, komolynak jó volt:)
@taga20: Köszi. Tudod mit kell komolyan venni az életben?

Hát a játékot.

A szójáték - a vicc is az. (ツ)
@rdos: ja, azok a legnagyobb állatok, akik a játékot veszik komolyan:)))

ja és, szójáték!:))

www.napiszar.hu/showPost/Angol-magyar_szojatekkal_buntet_az_Aldi
@taga20: Szó-rakázás ünnepnapon? Ma már szó sem lehet róla. Még a végén kifütyül a rezsiszilárd. :-)

Fogalmam sincs honnan jött az ötlet, de megnéztem az állítólag engem képviselők munkahelyét. 444 (másfél) tudósítóit kitiltották ugyan az ország házából, a gúgli-utca-képet viszont nem.

Tátva maradt a szám. Azt hiszem már értem miért olyan magasak a pesti ingatlan árak. :-)

Amin viszont kiakadtam, de nem akárhogyan.

https://www.google.hu/maps/@47.5067277,19.0464588,3a,75y,181.47h,89.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1sN6V86RSCIfh5L4fktKY6Bg!2e0!7i13312!8i6656

"URAK" felirat, hölgyek sehol (balra felirat nélküli helyiség lenne az?)! Amikor az ország házát csinálták akkor még férfi kiváltság volt a politizálás így még érteném is. Csak hát azóta nagyot változott a világ.

És lám, ha életekről van szó nem vacakolnak azzal hogy nem megy az aranyozott barokkos brokkoli hímzéshez a freskón, és különben is mit szólna a kulturális ökörség védelem?.

https://www.google.hu/maps/@47.5079063,19.0460976,3a,90y,23.93h,86.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sY_mqA04Bu3-kZKYNwlvIlA!2e0!7i13312!8i6656

De ha csak kényelmi szempontokat nézünk elég az előző helyről egy lépést tenni, íme

https://www.google.hu/maps/@47.5067331,19.0463769,3a,15y,127.62h,81.02t/data=!3m6!1e1!3m4!1shO90sK3PJB6bEZF6oUf36w!2e0!7i13312!8i6656

Valami piros biztonsági kütyü és villanykapcsoló. Na de tegyünk még egy lépést, mit találunk? Aranyozott keretes tűzcsap.

https://www.google.hu/maps/@47.5067386,19.0463078,3a,37.5y,187.86h,73.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1sq0ZnWxKnhpdeusLt7r1fYA!2e0!7i13312!8i6656

Belátom nem ez a legnagyobb baj világunkban (női illemhely, vagy csak feliratának hiánya a tvisztelt házban), meg aztán a janukovicsnak arany "vécekefeléce" volt ha igaz a bulvár, de nekem ég a pofám emiatt a sok tahó "maszkulin macsó" miatt. :-(

Amúgy érdemes egy virtuális sétát tenni a parlamentben, mondjuk szinte minden sétám a kiállított koronázhoz vezetett. Mondjuk nem lennék a 8-as szoba lakójának a helyében. Minden nap látja, láthatja és (ma még?) nem teheti a fejére. :-)

https://www.google.hu/maps/@47.5059442,19.0455106,3a,75y,178.34h,64.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRDUC5WO8UMUSg9QQ-n-mZQ!2e0!7i13312!8i6656
Ilyen cikkek után csodálkozol ha 2050-ben is Fidesz kormány lesz? pff
süti beállítások módosítása