Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.10.18. 13:21 Fabius

Feri, vagy nem Feri?!

Olyan cukik ezek a kis cukorborsók az úgynevezett ellenzéki térfélen. Gurulnak jobbra, balra, néha összekoccannak, ilyenkor mérgesen puffannak egyet és a legnagyobb probléma, hogy akkor most összeferizték magukat vagy sem. Néha együtt vannak, néha különgyüttek, közben meg történik az országban ami történik.

Komolyan, kell ez?

Meg amúgy érdekel valakit a perlekedés? Mert engem valahogy sokkal jobban érdekel az, hogy a kvótakampányos sunnyogás után a hozzám közel álló tanár úgy jön haza a suliból, hogy elképedve meséli mi csapódott le a gyerekekben az elmúlt hetekben. 9-10 évesek lelkesen migránsoznak: minden migri rossz ember, még a cigányoknál is sokkal rosszabb!!! - mondják, majd egymásra licitálva versenyeznek, ki utálja őket a legeslegjobban. Egyrészt baszódjál meg, Orbán, szép kis generáció fog így felnőni, másrészt megbaszódhattok ti is mind, kedves ellenzéki oldal - a kétfarkúakat leszámítva - mert biztosra vehető nem dominancia mellett együtt nem igyekeztetek tenni semmit. Olcsóbb és kényelmesebb volt azt mondani: bojkott, hátha összejön a nemzeti lustaság és úgy lehet eladni az érvénytelenséget sikernek, mint a 3,2 milliót az "ország akaratának".

Közben meg csak a helymatek fontos.

Az MSZP hülyének is ostoba, a velük lassan szimbiózisban létező Karácsony féle PM bemutatta Zuglóban, ez az összefogás sokkal inkább riasztó, mint büszkeségre okot adó valami. Feltámadt Feri egyszerre lesz mumus és megváltó amíg világ a világ, de a saját erőből középpárttá gründolt DK mellett ki írhatná elő a kötelező rehabilitációját vagy visszavonulását? Az Együtt lassan tényleg eldönthetné, hogy akkor most együtt vagy külön, meg egészen pontosan kikkel, mert csípem én a juhászpétert, de az esetleges elkarácsonyosodást nem tartanám méltányolhatónak. Ugyanígy vagyok Hadházy Ákossal is. Amit mond azzal sokszor értek egyet, viszont szinte kizárt, hogy ő egymaga valami életképeset faragjon a mára megmaradt LMP maradékból. Kutyáék valódi párttá válását egyelőre hiszem is meg nem is. Kovács Gergőt és az ellenkampányokat is bírom - ahogy az érvénytelen szavazatok arányából látszik, nem vagyok egyedül - de a politikai értelemben komolyan vehetőséghez még kurva sok mindenre szükségük lenne. Tény, igény volna rájuk.

Szóval, kedves Feleim, szerintem itt nem az az első számú kérdés, hogy Feri, vagy nem Feri, ez legfeljebb sokadik lehet a sorban. Tudom én, hogy szerintetek van ez az "összefogás nélkül nincs esély" dogma, mer'a választási törvény meg kisfaszom, de az van, hogy Orbánt és a Fideszt egy darab, hiteles és életképes alternatívával is le lehet győzni. Látom magam előtt az arcotokat a rá kiülő "ezhülye" kifejezéssel, de a rossz hír az, ma végignézve rajtatok ez sem nagyobb kihívás, mint összehozni egy orbánváltásra képes összefogást.

153 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr8111818169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Természetvédelmi területre építenék az új budai szuperkórházat 2016.10.19. 09:29:51

Az LMP Dél-budai szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a XI. kerület Dobogó nevű városrészébe, részben természetvédelmi területre tervezi megépíteni az új budai „szuperkórházat”. A 21. századi felelős várospolitika elvei szerint nem fels...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:) Hát, így van ez. Orvbán marad amíg saját jószántából meg nem hal. Egészen addig, amig mind a pároknak, mind az eccerű polgároknak fontosabb lesz a kivel nem, mint a kivel.
Talán 2010-ben kellett volna gondolkodni.
"nem az az első számú kérdés, hogy Feri, vagy nem Feri, ez legfeljebb sokadik lehet a sorban."

Nnnna, hat kurva kemény év kellett ennek a felismeréséhez.
Az ellenzék egy dologban egységes, abban, hogy a kormányt le kell váltani,ez a hatalmas és egyetlen szent cél.
A migráció megjelenése a Fidesz számára történelmi lehetőséget adott arra, hogy hosszabb fennmaradását hosszú távra stabilizálja.
Óriási offenzívába kezdett, amely nagy sikerrel járt az egyébként is idegenellenességtől átitatott állampolgároknál.
Ezt a sikert kellett volna az ellenzéknek semlegesítenie egy jól kidolgozott stratégiával.
Elvileg nagy dilemma, hogy az európai értékek melletti kiállás, vagy a szavazók elnyerése legyen a kijelölt pálya a Fidesz elleni harcban.
Most lehet, hogy megköveznek, de azt mondom, hogy az ellenzék döntése apolitikus.
Ugyanis a kormány leváltásához a szavazók elnyerése az egyetlen járható út. A migránsok favorizálása és a kvóta elfogadása tuti, hogy nem kelt rokonszenvet és nem indukálja az ellenzékhez való átállást. A lakosság cca 80%-a e kérdésben a kormány mellett áll.
Lehet azon heves vitákat folytatni, hogy elvszerűen kell-e kiállnunk a korszerű értékelvek mellett, vagy egy statikus állapotban lévő ország - a Fidesztől való - megmentése a fontosabb-e.
Azt azonban látni kell, hogy még a saját értékeinket sem tudhatjuk magunkénak - az emberi jogokat ebben az országban - ezért az elsődleges cél nem az elvek mentése, hanem a kormány leváltása.
Azután majd jöhetnek az értékek érvényesülései.
@Mariann19:

"Lehet azon heves vitákat folytatni, hogy elvszerűen kell-e kiállnunk a korszerű értékelvek mellett, vagy egy statikus állapotban lévő ország - a Fidesztől való - megmentése a fontosabb-e.... Azután majd jöhetnek az értékek érvényesülései. "

Ezt 2006-ban, az öszödi beszéd után is fel lehetett volna tenni, és ha elég sokan felteszik, akkor nem biztos,hogy az lett volna, ami. Ez a hozzáállás legitimálja a Gyurcsány-kormány 2006-os taktikáját a választások előtt, miszerint "nem bontották ki az igazság minden részletét."

De nekem elegem van abból, hogy a hülye magyar polgárnak megint valami fasságot kell a fülébe susogni, hogy "megmentsük", mert a demokratikus européer elvek neki nem mondanak semmit. Akkor éljen ebben a fostengerben.
@DarthVader: lehet,hogy eleged van -sokunknak szintén - de ez ma a valóvilág', ha kibontod az igazságot, hogy az egyszerű is megértse akkor abban a minutában kötsögballibsikomcsi+buzi is leszel és kb. rögvest el is veszted a kormányváltás minimális esélyét is. marad a posvány de ez meg qrva szar. sajna a szavazni hajlandók többségének ilyen felsöbb szempontok, hogy emberség meg empátia, meg liberalizmus meg a többi bigyó úri huncutság, rosszabb esetben zsidólibsi métely...kollégám szídta a napokban a jelenleg is működő liberálbolsevik -wtf?- oktatást, arról böszen megfeledkezve, ha ma csontra az a diktatura lenne amit ő rend' címén elképzel nemigen höböröghetne olyan f.szságot amilyet csak akar.
@batka a mano:

Lehet, hogy a Juhász esetlegesen ilyen megfontolásból kontázik Orbánnak ( már ahogy a dk mondja? )
Mert ugyé az ecceri államminiszter is azért lett a kádár kormány tagja, hogy belülről bomlassza a rendszert.
@DarthVader:
Az utolsó bekezdésedben leírtakat kivetíteném a magyar állampolgárokra.
Ugyanis az emberek nem az értékkövetelmények érvényesülésével kelnek és fekszenek. Egyszerűen a mindennapokhoz életidegen lenne egy ilyen érzet.
Nem hinném, hogy az ellenzék prominensei ne lennének tisztában a nép lélektanával, mégis téves utat választanak.
Az öntetszelgés helyett inkább egy ütős stratégia lenne a kivezető út, de most is melléfogtak.
Az is baj, hogy míg a fityeszt és a kormánypropagandát közpénzen hízlalják, addig az ellenzék szegény, mint a templom egere.
Akik pedig elvek és hitek mentén, (mondanám: meggyőződésből) dolgoznának, vajmi kevesen vannak.
A szocik döglött oroszlánok, semmi lelkesedés, semmi aprómunka. Így nem lehet semmit sem elérni.
A DK-sokban legalább van valami megszállottság, de kicsik.
Az Együtt megelégszik azzal, hogy csak ne Feri.
Az LMP nagyon fura alakzat, nem is annyira ellenzék.
Na, hogy lesz ebből kormányváltás?
Sehogy. Esetleg együtt sikerülne erőt mutatni, de az "együtt" egyáltalán nem megy.
A kis ge.i és rablóbandája regnálhat száz évig.
@látjátok feleim szümtükkel: és még mindig ott tartanak, hogy kinek nagyobb a farka...nem azon agyalnak, hogyan lehetne orbánt és a sáska hadat elzavarni. jól elmenni kifütyülni orbánt -ez legalább vicces programnak igérkezik :) - utána meg odébb lehet vonulni azt meghallgatni a politikusi okosságokat, csak rugalmas szervezés kérdése lenne az egész. nem inkább megy a huzavona kinek szebb a fakardja
A kérdésre a válasz, hogy ha nem feri, akkor úgy megferi az orbán, hogy attól koldul ! Mert valakinek meg kell fernie az orbánt, és ehhez lendület, dinamika, ismertséget adó rettenetes mennyiségű munka, félkészültség és energia kell ! No, ez van most a ferinek, meg nincs a többieknek. Az irodában üldögélő MSZP-seknek nem repül be a szájába a sültgalamb, nem, többé már nem. Azért ők még várják, merthogy ők a legnagyobbak, de süketek és vakok ha nem látják, hogy az új generációban már nem jegyzik őket. A többiekben ott a csíra, igazán nagyon szimpik, de hát mekkora hendikeppel vesz részt a politikában két családanya, egy állandó nyomás alatt lévő, az ellenzék által is cseszegetett polgármester és egy, a drog árnyékából nem menekülő igazlátó ? MIndegyik egy-egy szelettel foglalkozik, és nem ragadja meg a nagy képet, a nagy kérdéseket ! Ha tehát van egy ferijük, hagyják ferni az ellenséget, és ha azt ordítja, hogy roham, akkor ferjenek kimászni s lukból és támadni ! Legalább részt venni a támadásban !
@Mariann19: D

Szia!

"Az ellenzék egy dologban egységes, abban, hogy a kormányt le kell váltani,ez a hatalmas és egyetlen szent cél. "

Lehet,hogy ezzel a látásmóddal nagyon nem vagy egyedül!

Gyurcsánnyal,jobbik azon szegmenseivel...(,'sátánnal,mindenkivel aki el akarja takarítani ezt a stupid rablóhordát,'cipollástól ....együtt....!

Ez a lényeg 2018ig,ennél nincs fontosabb!A kotmány és főszügyész,stb. eltakarítása után,miután kóterba a tettesek,lehetne az ellenoldalnak a szivárvány színeire bomlani!
Csak ..együtt ..jöhet ki a matek,még annak ellenére is,ha itt,ott be kell fogni az orrot és a pofákat!
@gazoló: húsz éve ilyen befogott orral szavazunk és mindig megesküszünk, hogy utoljára.
Most azonban mindennél nagyobb szükségünk lesz félretenni a különféle undorunkat, ha igaz valami ebből az eszmefuttatásból:
gepnarancs.hu/2016/10/vona-gabor-lesz-az-uj-orban/
@látjátok feleim szümtükkel: Szulofalumban is ez megy. Amikor felkerul a napkollektor az iskola tetejere, valahogy pont akkor kerul a polgarmester halasztanyajara is. Amikor leterkoveznek a hivatali epulet elott, valahogy pont akkor kerul ugyanolyan terko a haza ele is. Es valahogy pont a polgarmester baratnojenek az apja nyeri el a tendereket mindig. Nem fideszes, csak patkany.
@gazoló:
A kormány eltakarítását kell elsősorban megoldani, de ahhoz hatékony módszerre van szükség.
A fentiekben a módszer kiválasztásának módját bíráltam, mert az ellenzék a migráns kérdésben való kiállásában pont szembemegy az állampolgárok vonatkozó nézeteivel.
Így nem lehet elszivornyázni szavazatokat a Fidesztől, egyre távolabb kerül a kiebrudálásuk a kormányzásból.
Arról nem is szólva, hogy az ellenzék nagy része az összefogásról győzködi a nagyérdeműt, közben egyes ellenzéki pártok képviselőit és magát az adott pártot járatja le pl. a DK, aki pont az összefogást hirdeti.
Nagy baj van az olyan ellenzékben, amely úgy próbál fennmaradni, hogy lejáratni igyekszik a másik pártot, mert konkurrenciát lát benne, és nem egy párttársat abban a közösségben, amelynek ő is tagja.
Azért még reménykedjünk a szebb jövőben?
@Mariann19:

..messiásvárás( on..

A valóság: 'szélbetti,'vonagabi,kétfarkúak,'gyuriferi,cocik,smukkandúrok és folytathatnám + kétmilla mosottagyú droid(

De hiszek a 'MÉGIS' evangéliumában!

Szebb jövőt!
@Gábris szomszéd: Vona helyében már csak azért sem támogatnám a gránitszilárdságú módosítását, mert ez már a kabaré műfaja. Hetedszer.
Ezen kívül nem szól semmiről és nem old meg semmit.
Arról nem is beszélek, hogy az érvénytelen népszavazásra hivatkozva visszakozhatna.
Nem hiszek ebben a Vona-kodásban.
@Amelanchier:

Messze még a mohácsi kerekeskút mélye(
@gazoló:

Csak kivancsisagbol kerdezem: ebben mi lenne a buli a jobbiknak? (mert a mszp es a dk hivatalos blogokon olvasott irasokbol nekem az jon le, hogy nem eleg nekik hogy minimum feleakkorak mint a jobbik, de melle meg ok is akarnak diktalni :) )

En elhiszem, hogy a gittegyleteknek erdeke belekapaszkodni egy 20 szazalekos partba, de miert erdeke ez a Jobbiknak?

Sajat halalos iteletet irna ala, ha barmilyen szinten is osszefogna a balfaszokkal, es ezt Vona is jol tudja.
Közben a Gyula sem tétlenkedik:
'Megtörtént Orbán Viktor és Molnár Gyula, az MSZP elnökének találkozója – jelentette be Lázár János'
www.atv.hu/belfold/20161018-megis-talalkozott-orbannal-az-mszp-elnoke/hirkereso
@Zsoltbacsi:

"mi lenne a buli a jobbiknak?"

..semmi!

A kérdés,koalíciót akarnak a 'g-vel vagy tenni az országért,olyan áron is,hogy visszább húzódnak,kompromisszumokat kötnek a"bonszájcézár legyőzése érdekében!

Illúzióim nincsenek!
@gazoló:
A "Szebb jövőt!" helyett inkább zendítsünk rá az aktuálisabb nótára:
"Nincs egyebem, csak a remény, a remény, a remény..."
@gazoló:

Na latod, ez a politika.

LEhet hogy rosszul tettem fel a kerdest, es inkabb ugy lenne helyes, hogy mit kapna Vona ezert cserebe?

Azt ne felejtsed el, hogy nem lehet osszeadni a szavazatokat, es oriasi a riziko vonanak, mert ha megse nyerne az osszefogas, akkor konkretan lehuzhatja a wc-n a partjat. O ebben sokkal tobbet veszithet mint a bal partok.
Azért nem elveszett banda a jobbik, mert ott szorítja meg a fideszt, ahol a legjobban fáj. A letelepedési kötvény sokba fájhat valakiknek.Hehehe.
@Osz Apo:

Persze, öröklődtek a káder rendszerből. Ott is voltak hasonló jelenségek.
@Zsoltbacsi:

Nem értem, ha műr bácsi vagy, akkor ezt neked tudni illenéák.

A jobbik lehetne a mérleg nyelve a baloldallal összefogva, és az nem kis lehetőség, találd ki mire.Többek közet egyből a nép megmentői lehetnének, mert az ő segítségükkel takarították el az orbán rezsimet. Gondolkodik ezen a Viktor is, csak a Lajos ne lenne.
@látjátok feleim szümtükkel:

Lehet, csak akkor a tabor minimum fele rogton lelepne. Igyis sulyos vesztesegek ertek a cukiskodassal, nem hiszem hogy ratennenek meg egy lapattal. Raadasul a jelenlegi adatok szerint a bal osszefogas csak a bronzeremre lehet jo, ez persze valtozhat, tehat a merleg nyelve nem jo hasonlat.

Akkor lenne a merleg nyelve, ha a fidesz es az osszefogas kb hasonlo meretu lenne, es a jobbik dontesen mulna a kormany. Az osszes penzemet felteszem, hogy ez esetbe a fidesz melle allna
@gazoló:
Mostanra sikerült elolvasnom a Quaestor ügyről szóló linket.
Már ez igénybe vette az agytekervényeimet, és ez még csak az I.rész volt.
Egyet mondok, és tapasztalatból.
Ezt a káoszt egy profi vizsgálat képes teljesen pontosan feltárni.
Ugyebár nem is vettek nagyon igénybe közgazdászt, számvitelest, jogászt...
@Mariann19:

A büntető ügyben profi számviteles vizsgál mert csak könyvszakértőt lehet alkalmazni, azok meg közgazdászok is. Az ügyészek meg profi jogászok, ami vitán felül áll.;Đ.
@Zsoltbacsi:

Szerintem a fidesz behúzta magát a csőbe ezzel a választási rendszerrel, mert ha a jobbik összefog a baloldallal, és aktivitásra buzdít, akkor többen mennek szavazni és nem lesz még 50 %-uk sem. Ebben az esetben ő lenne a nyelv, mert vagy a fidesszel vagy a baloldallal, de be kéne vonni a kormányzásba. Más mód nincs a fidesz leváltására. Ha viszont lefekszik a fidesznek, akkor a kisgazdák sorsára juthat, vagy kulloghat a sor végén, mint a kereszténydemokraták. Ezt talán még a radikális jobbikosok is értik.
@AKIsTUDATLAN:

"Na, hogy lesz ebből kormányváltás?
Sehogy"

Az a gond ezzel, hogy nem ez a fő kérdés, hanem az, hogy kormányzás hogy lenne ebből??
4 évig kellene együtt kormányoznia (ill előtte tárcákon egyezkednie) egy olyan társaságnak, amelyik abban nem tud megegyezni, hova menjen tüntetni.

A nép ösztönösen érzi ezt. És EZÉRT nincs kormányváltás. Mert érződik, hogy hiába lenne kormányváltás, nem lenne utána kormányzás, mert az új kormány kb 2 perc alatt szétesne.

EZ az, ami miatt a baloldal esélytelen, és nem pl Fletó. Nyilván ő se használ, mint ahogy a tehetségtelen mszp-s káderek sem, de nem ez a fő gond.

A fő gond az, hogy nem kompatibilisek egymással: az ország nem szavaz kormányra egy erőt csak azért, hogy az 2 napra rá szétessen, és kezdhessék az egész választósdit újra.
@látjátok feleim szümtükkel:

Azert vannak oriasi ketelyeim. Mindjart ott kezdodnek, hogy Gyurcsany elutasitottsaga a Jobbikosok kozott is hatalmas, tehat egy esetleges osszefogas eseten ugyanugy alulmaradnanak a fidesszel szemben. Nezd meg az adatokat 14bol, kulon-kulon joval tobbet ertek el, mint egyutt. MErt ebben nem csak a jobbik a bizonytalansagi tenyeto, hanem az mszp is, ott is rendesen vannak gyurcsany utalok, raadasul ott meg a sertettseg is jatszik.

De csak poenbol tegyuk fel, hogy 16ban ugy lesz ahogy mondod, es az mszpvel kormanyt alakitanak. Ebben az esetben garantalom neked, hogy 20ban a bejutasi kuszob szerint lesznek ujra *, mert annyira vallalhatatlan az mszp a jobbik bazisanak. Ha esetleg a fidesszel borulnanak ossze, akkor meg csak rajtuk mulik, hogy bedaraljak-e oket, arra legalabb rahatasuk van. Azert ne feledd, hogy valoszinuleg ott all mogottuk Simicska, tul sokat tud a Fideszrol, szoval sokkal nehezebb dolga lenne a fidesznek ellenuk.

* Ha nem valami vilagszinvonalu kormanyzast domboritanak, csak mondjuk kozepeset, vagy enyhen jot.
@Mariann19:
levédiabasznádi politika: aggy a halálos betegnek a homlokára szentelt vizet és füstöld tömjénnel és mormogjál zsolozsmákat

az egyetlen megoldás a választópó'gár zsebén keresztűl vezet, azaz jobb gazdaságirányítást és jobb jövedelmeket és kevesebb rezsidémont hazudni a pofájukba

a többi marad a zsolzsma és a rötyin csukott ajtó mellett két fing között mormogás

brühüyyy
kkk

de eszt máshol sem merik megígérni mert teljesíthetetlen az országok nem az állampoolgároké hanem a magántöke töketlenkedik vele a saját hasznára és eszt megosztya a lopós politikusokkal a zállampó'gárnak kuss van mehet savazni

vagy forradalmat csinálni és felállítani a guillotinokat
@batka a mano:
Hahá! csakhogy tettek róla, hogy vagy fütyörészel,vagy tüntetsz. Merthogy Orbán ippeg akkor szólal fel, amikor a tünti lesz!(15 h)
Mondjuk én nem ilyen "előválasztást" szerettem volna.
@Mariann19: POLIP((

-bennfentes kereskedelem

-állami pénzek tolvajok kezében

-zűrös politikai kapcsolatok

Volt ezekről szó a perben?

Katttant már bilincs politikus kezén is ezekkel kapcsolatban?
Mit csináltak a felügyeletek,a főügyészség?
Banánköztársaság vagyunk,még Romániához képest is!
Szégyen!
..
Én is várom a második részt!
@gazoló:
Bizony mindenkire szükség lesz. "A templom építésénél a sátán is tolhatja a talicskát"
@Mariann19:
Csak azon kellett volna rugózni, hogy a "kvóta" négyszeresét importálták Kínából, és semmi gondot nem okoztak, pedig legalább annyira őrzik az identitásukat,
mint az arabok.
Vagy azon, hogy a kötelező kvóta nem éri el a települések számának felét sem.
Politikában egyszerű jelszavak kellenek, nem filozófiai eszmefuttatások!
@Gábris szomszéd:
és rajtad kívűl ki ösmeri? valamint ha már tuggya, hogy van akarja e

én maradnék a guillotinok felállítása mellett meg a megmaradt fákon és lámpavasakon himbálózó gecik látványánál
és aki kitalálta devízaalapú hitelt valamint aki aszt meg is valósította aszt felnégyelésre ítélném a Kossuth téren

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: aki meg felvette, annak meg a picsáját el kéne verni.
@Mariann19: ez (is) egy ritka szép történet fájintos' forgatókönyvet lehetne belőle kerekíteni :) a portás Józsi bácsi tutkesz ülni fog a végén
@kekex: lehet jól el is megyek...pecázni. a kormány váltás kisstílű érdekellentétek miatt meg jól elmarad, csak azt bánom, hogy öreg vagyok már ahhoz, hogy megpattanjak.
@Gábris szomszéd: @taga20:

"A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal." naugyehogyugye? ;) :)
@Gábris szomszéd: határozott vagy, vagy mégse?!:)

egyik kommentedben aszt írod, hogy hagyjuk, a következőben meg bedobsz egy cikket?

ártu!:))

www.napiszar.hu/showPost/R2D2_-_Hungary
@taga20: annyiban igaz az állitásod, hogy kalkulálni kellett volna egy forintot szándékosan bedöntő kosával, szijjártóval, eltolcsival...ja ezzel épeszű ember nem kalkulálhatott. a tervek szerint majd 2010-ben, 14-ben bevezethető euróról nem is beszélve. mondjuk egy változó kamatú akármilyen kölcsönt 20-25 évre felrántani ahhoz deviza nélkül is nagy optimizmus szükségeltetik. nekem volt egy rövid lejáratú 500eft-os deviza kölcsönöm valami 700 körül adtam vissza, forintban 900 körül lett volna ugyan ez. simán bevállaltam, vess a mókusok elé :)
@Pop40: "A nép ösztönösen érzi ezt. És EZÉRT nincs kormányváltás."

A nép ösztönösen hülye.

Az olaszoknál volt olyan időszak, amikor kéthavonta váltották egymást a kormányok, és még is oda vágyakozott ( most is ) sok magyar. Nem a kormányzástól él egy ország, hanem attól, hogy dolgozik. No itten ezt nem hagyják. Még a kádáréknak is volt annyi eszük, hog a háztályit ingyen kapta a paraszt, és amit ott termelt, az el is adhatta adózás nélkül. Mindenki jól járt. Ezek meg eladták a faluk körüli állami földeket, munkásra meg nincs ott sem szükség, mert géppel művelhető növényeket termelnek, és senki nem járt ezzel jól, kivéve a földbitokossá vált haverokat. Tekintettel a földtámogatásra. A földnélküli meg mehet közmunkára. Szép jövő, ha ez a jobbiknak így teccik, akkor ragadjon a fideszhez.
@batka a mano: ügyes vagy batka, csak ako másnak nem kell sírni, ha nem úgy üt be a biznic, ahogy elképzeli.

én forint hitel vettem fel anno, de nekem 2012-ben is annyi volt a törlesztőrészletem, mint 2005-ben.

bakker, lehet hogy én voltam petrikdzsén?:))
@taga20: fix törlesztő pláne nulla kamattal jó dolog, már ha a hitellel kapcsolatban valami jó dolog felbukkanhatik :)
@Gábris szomszéd:

"Szerintem egy nemzeti ünnepen nem olyan elegáns fütyülni, "

Nebazmá', csak nem? 'szt mióta? Mer' 2006 után évekig komilfó vót, különösen a mispóchéd környékén :)
a hozzám közel álló tanár úgy jön haza a suliból, hogy elképedve meséli mi csapódott le a gyerekekben az elmúlt hetekben. 9-10 évesek lelkesen migránsoznak:

erre reagálnék, iskolában az volt a szorgalmi feladat,hogyx írjanak verset nagyobbból-kisebbe mintára.
volt egy város,benne egy ház, abban egy szoba,abban egy ágy...stb valkami ilyet,persze rímeljen.
na volt olyan amiben benne voltak a migránsok. és ami a szomorú,hogy ezt az egyik legjobb eszű gyerek művelte
@DarthVader:
ez annyira hülye egy mondat volt, hogy nem is akartam bele kötni.

szerinte a gojmotorosok arcoskodása anno az volt:)
@PeniValdes: rosszul emlékszem, hogy neked ez a migráncsozás korábban rendben volt?
@taga20: nem egészen, a migráncsozás akkor sem volt rendben. de nem is akarnám azt hogy bárki bárkit bárhonnan betelepítsen. legyen az iraki vagy akár ukrán.
@PeniValdes: aleppói szír jöhet, vagy ő is húzzon haza?
@PeniValdes: "azt hogy bárki bárkit bárhonnan betelepítsen."

ez például full hülyeség. ilyenről soha sem volt szó.
@Mariann19: csókolom a kisztihangyát! csak nem közgarázdának teccik lenni???

na szóval! ogv elhajtása szerintem semmilyen korrelációt nem mutat a migráncsokkal!

a lényeg, szerény véleményem szerint, hogy ki az a bátor és feddhetetlen lovag esetleg lovagina, aki meg mer szólalni anélkül, hogy a vaj a kispolcon, a füle megett vad olvadozásba ne kezdene!

ha ez megoldott, akkor lehet mélázni, hogy mit is mondjon!

teccik tunni, én mint ecceri vasas, kalapácsot arra használom, amire való...
@Pop40:
Ha nincs senkinek többsége - az még nem kormányzásképtelenség. Sőt. Én végre szeretnék látni egy olyan kormányzást, ahol az ügyekben külön-külön kellene kompromisszumokat kötni, és a szavazásoknál nem a párthűség, hanem a szakmaiság dominálna.
@DarthVader:
De most legalább nem égetik az országot a megjelent kormányfők előtt. Orbánhoz snassz leereszkedni mostanában.
A bajorok is háborognak, hogy fogadták.
@Gábris szomszéd: "Szerintem egy nemzeti ünnepen nem olyan elegáns fütyülni"
ez egy jobbikostól igen csak hányingerkeltő, azok után amire mindenki emlékszik
@Gábris szomszéd: haver, aleppóban milyen isis van, akiket a ruszkik bombáznak?
@Gábris szomszéd: rólad van szó nem a juhászról
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
Légyszíves, olvasd el a cikket. Abban szerepel, hogy nem volt szakértők bevonásával történő vizsgálat.
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Most még csak arról beszélünk, hogy milyen módszert kell az ellenzéknek alkalmazni annak érdekében, hogy ezt a kormányt el lehessen zavarni.
Mint fentebb láttad, én apolitikusnak és hibásnak tartom a választott útjukat, mert a választókat inkább taszítják, minthogy maguk mellé állítanák.
Az, hogy mikor lesz egyáltalán kormányzás ebben az országban, az csak egy nagy fordulat után lenne várható.
@kekex: "Csak azon kellett volna rugózni, hogy a kvóta négyszeresét importálták Kínából."
Őszintén szólva az ellenzéknek az ország sanyarú helyzetét kellett volna, és kell ostoroznia, nem a migráns kérdésben jeleskedni.
Ugyanis a migránsügyet hosszú távra szándékozik tematizálni a Fidesz, mert ez a kérdés jótékonyan eltakarja a napi szinten ezerszám előforduló disznóságaikat.
Az ellenzék miért képtelen felvenni egy támadó harcmodort? Van ennek egy hasznosítható lélektana, mert a támadó magatartás a másik felet védekezésre készteti.
@Mariann19:
nekem "csak" az a bajom, hogy beszéltek...és nem tesztek
ez -persze- errefelé is divat lett, de mikor megmodulnak -akik akarnak- akkor a politikusok sajognak és mennek nyugdíjba, börtönbe és visszafizetik kamatostúl mert ugye itt is van észérség (inglisűl: greed)

tudod hajlok arra a megoldásra mint pragmatikus, hogy ha lefejezem akkor már nem nyög tovább és nem is fáj tovább...

a gyurcsányt megkritizálnám, hogy vagy haggya abba végleg vagy tényleg tegyen (a többi pudvás) valamit mert ez a csiklandozzuk a sárkánynak álcázott cserebogarat az nem jó megoldás

a nagy polkorrektség egy akkora seggség mint még soha mert eltakarja aszt, hogy jobb tenni mint dumálni... errefelé most írtak egy cikket KMH-n elérheted, arról hogy hogyan játszanak az ingatlan árakkal és a beruházók hogy híznak dagadtra a közönség meg nem tud vásárolni sem meg bérelni sem lakások kifizetve üresen állnak

na hagylak

brühüyyy
kkk
@batka a mano:
"Ez is egy ritka szép történet."
Igen, és mindnyájan tudjuk a végét is. Hozzá szoktunk, hogy a főmatador helyett néhány közép- vagy alsószintű vezetőt, illetve ügyintézőt büntetnek, a kormányhű havert meg kimossák a lekvárból.
Ugye nem lehet egyébként véletlen, hogy egy sofőrnek sikerült idő előtt hozzájutnia a 200 milliós betétjéhez, a többi károsult meg zokog.
Nem mindegy, hogy kinél sofőr valaki, és mit vállalt fel a gazdinak.
@nincs_itt:
Persze, hogy mindkét oldalnak vannak gazdasági visszaélései, de másban van a gond.
Azt látni az ellenzék pártjainak a működésében, hogy lagymatag, felületi kezelésekben érdekelt, az impotencia jegyeit hordozzák magukon.
Nemigen publikus, de szinte minden párton belül is hatalmi harcok folynak, klikkek léteznek, melyek szereplőinek az egzisztenciájuk megmaradása a fő csapás. Ezen kívül nem mindegy, hogy a belső csoportok melyikéből kerül ki az adott párt vezéralakja, mert annak kezében van a párt pénze, és övé az elosztás joga.
Ez a belső rivalizálás felemészti a nemes célokat, látszólagos az "aktivitás", az a fő, hogy csak még ezt a 4 évet ki lehessen bekkelni.
Igen, közgarázda lennék, abból a dörzsöltebb fajtából.
@Rodeo36 11:
Holnap folytatjuk Rodikám, megyek, álomra hajtom a búrámat.
@Mariann19:
szép álmokat

megjegyzem: jó lenne bevezetni egy normális társalgási hangot mint te meg én most és itt (én imádom a zamatos kifejezéseket aszt ugye meg fogod bocsátani?) azaz téma amit te meg én látunk olyannak amit a közönségnek ismernie kellene az a meglátásom, szvsz hogy a levédiabasznádi nagytömeg az rohadt műveletlen és nem érdekli semmi, a csordaszellem meg a személyes érdekek és a KLIKKRENDSZER ami megmaradt... ami lehetővé teszi a főni divide et impera alkalmazását a primitív változatban olyan surmó módon még csak nem is intelligens nehogy valaki aszongya a habony és hasonló gerinctelen giliszták intelligenciával rendelkeznek? nem ők gucci szatyorral járnak az a státuszuk meg nagy autóval ami könnyen tapos el másokat

brühüyyy
kkk
@Mariann19:
annyit ismerj a süsüékről hogy ott -ahogy a trumpot basztattyák- ha valakire aszongyák egy kis pöcs az akkora megalázás hogy nem láccik ki mögűle

és ugyanez igaz a levédiabasznádot tulajdonánaj képzelő senkiháziakra is

kis pöcsök akik assziszik hogy, pedig: "se kinn se benn"

brühüyyy
kkk
@nincs_itt:
ezek Jézus szavai: az vesse az első követ
de ez már akkor sem volt igaz (a zsidóknál jobban senki sem tud saját magukkal jobban veszekedni és marakodni) és a kereszten végeszte és az mai napig nem zsidó szimbóleum pedig mi más is? a katlikok használhatnák a 7 ágú gyertyatartót és a zsidók a keresztet amit ők találtak ki hogy egyszülött fijukat meggyilkoltassák a római barbárokkal... és lett belőle halott mert ??????? na szt talán sohasem tuggyuk meg???
szvsz (olvasván könyveket) a legjobb konteo erről az, hogy a Jézus a másik uralkodóház sarja volt és ezért hogy bizonyosan meggyilkolják minden hasonkorú csecsemőt kiírtottak és mégsem...majd elmenekültek egészen Spanyol földre egész ájrópán át és ott le is telepedtek

ennyire kedves emberek a kausztika kitalálói (olvastad a bibliában??? nagyon szemléletes hogyan csinálták a XX. századi rossz másolat

brühüyyy
kkk

akkor 6 környező népet írtottak ki késsel és karddal tanulni tanulni tanulni
Feri Jobbik ügyben nem játszik és egyedül a Jobbik esélyes megszorongatni a volt kiszfiúkat. A baloldalt összes esélyét mindaddig elbassza, amíg pártban politizál. Sok olyat ismerek, aki balos, de a Ferivel felálló baloldalból minimum annyira nem kér, mint az orbáni kiszfiúkból.
@Mariann19:
Aztán mondd mi lenne az a hatékony módszer???
Kapa + kasza+furkósbot. Netalán a kötél és a lámpavas? Ne oszd a tyúk észt, ne okoskodj, tegyél ellene! Ne itt hanem az utcán!!!

Ez meg egy nagyon jó kis írás, mondhatni sajnos, de ez a nagy büdös igazság.
@Gábris szomszéd:
Tettek róla, hogy ne fütyörésszenek! Azt csak a jobboldalnak volt szabad Gyurcsány ellen:
mno.hu/belfold/szigoritasok-oktober-23-an-vegleges-a-program-1366965
"Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-ára, a központi ünnepségidejére tervezett ellenzéki fellépést "
Terror ám, az anyjuk picikéjét!
@Gábris szomszéd:
A hülyeség pártsemleges. De Orbán megérdemelné, hogy visszakapja, amit Gyurcsánynak szervezett.
@Mariann19:
Van fogalmad arról, hogy az átlagmagyar mit tud a magyar gazdaság helyzetéről? Mert a többség KIZÁRÓLAG ingyenesen fogható TV-kből (amelyek KIZÁRÓLAG kormánypártiak) értesül arról, hogy szárnyal a gazdaság, minket másol Európa, de a nyomunkba sem érnek, meg őket jól megvédik a gaz külföldi kizsákmányolóktól. És az ellenzék "csak hisztizik" amikor mindenféle irigykedő szövegekkel támadják a kormánypártiakat. Mert nincs más fogás rajtuk?!
Egyébként meg a mostanában hangoztatott "előválasztás" os egy nagy hülyeség, mert azt akár nyílt szavazásnak is lehet minősíteni. Aki elmegy az deklaráltan ellenzéki - annak minden ódiumával pl vidéken. És ott VANNAK következmények!
Miért nem indítanak inkább (a Kétfarkúakhoz hasonlóan) adománygyűjtési akciót? Akkor lehetne számolni a támogatókat, és pénzbe sem kerülne.
@ebella:
Nem mindegy ám, hogy a kezüket, vagy a mogyorójukat szorongatják!
"egyedül a Jobbik esélyes megszorongatni a volt kiszfiúkat"
Valamit jól csinálhat Feri, ha már a 888 aggódik az ellenzékért.
888.hu/article-gyurcsany-az-ellenzek-ellenzeke?source=hirkereso
"Nem a kormány az igazi ellenfele, nem az ország helyzetén akar javítani, nem győzni akar a választásokon, nem részt venni akar, csak bojkottálni, rombolni. Célja csupán az, hogy ő legyen az egyetlen kakas a szemétdombon, hogy mindenki neki hódoljon, mint a baloldal királyának."
Hja, ha egyszer nincs más alkalmas? És egyébként éppen a tagadott dolgokra törekszik - és ezt egyre többen ismerik fel.
"Én nem ezen a disznón csodálkozom, hanem a hívein, akik azt kapják tőle jutalmul,. amit mi büntetésből. és mégis, úgy szagolgatják ezt a szart, amit itt kormányzásnak neveznek, mintha ámbrát raktak volna az orruk elé.
Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak...
www.pupublogja.hu/2016/10/nagyurunk-uj-serege.html
@kekex: "Célja csupán az, hogy ő legyen az egyetlen kakas a szemétdombon, hogy mindenki neki hódoljon,..."

Ez nagyon imerős kép, a már célba értek közt akad aki még helikofferbe is ül, mert azt gondolja úgy jobban hódolnak neki. Bartelba.
@kekex:

Belépő jegyet hol lehet kapni/venni a központi ünnepségre?
@Mariann19:

Ugye nem hargszol meg, ha nem olvasok olyan cikkeket, amik feltételezéseken alapulnak. A vádlottaknak van védőjük, azok pedig ragaszkodni szoknak a szakértői véleményekhez. Szakértő pedig ilyen ügyekben minden esetben közreműködik, mert a közgazdasági szakkérdéshez sem a rendőr, sem az ügyész, de még a bíró sem szólhat hozzá, még akkor sem, ha van mondjuk közgáz végzettsége is a jog vagy más egyéb mellett. Ezt törvény írja elő. A cikket író meg vagy érti a témát vagy nem.
@Mariann19:

Én úgy emlékszem, hogy a quesztoros iratokat lefoglalták, a felszámoló nyűglődött is ezen. Nos ezeket az iratokat könyvszakértő biztosan megvizsgálta.
ááááááááááááá

kééészz:)

"Poci generalisszimusz nem viccel.
Kinyilvánította, hogy sorozott hadseregre nincs szükség, mert arról rossz emlékei vannak, nevezetesen amikor kilógott a laktanyából, akkor laktanyafogságot kapott, és az elhárítótiszt se értékelte sokra a buzgalmát, mellyel feltárta előtte a sorozott állomány belső életének titkait, különös tekintettel Simicska harcos rendszerellenes tevékenységére.
Marad tehát az önkéntesség.
A közmunkásokat egysoros vonalban felsorakoztatják a folyosón, hátra arcot vezényelnek nekik, majd a következő vezényszó: Aki nem akar önkéntes lenni, egy lépést előre lépj!
Így aztán a létszámhiányt felszámolván további akadálya nem lesz annak, hogy a Legfőbb Hadúr szemlét tudjon tartani csapatai felett.
Persze ellenségkép is kell egy rendes hadseregnek, ez jelenleg hiánycikk, hiszen mi békeszerető népek vagyunk, de jól gondolja meg Jordánia, ha nekünk támad.
Tudjuk mi, hogy a legfőbb veszélyt Brüsszel képezi, de jelenleg még nincs közös európai hadsereg, de már javasoltuk, hogy legyen, és akkor végre lesz ki ellen harcolni, ha megtámad bennünket, vagy mi támadjuk meg őket.

Szánalmas ez az egész, viszont vinni fogja a milliárdokat számolatlanul, az egyenruhákat majd a belügyminiszter rokonsága szabja, így a katonáink is olyan gyönyörűek lesznek, mint rendőreink...
Lehet remek fegyvereket beszerezni, természetesen a fegyverkereskedelemben is Mészáros polihisztor lesz az illetékes, ő szerzi majd be a modern hadsereg számára nélkülözhetetlen olívzöld tábori fapin@t, a sereg élelmezéséről majd gondoskodik a Bonafarm, a harcosok a legújabb technológiával készült, vízkultúrás libapárizsit ehetik két bokor és két hajrá között.
No, persze a hizlalda nem az önkéntesek étkezdéjében lesz továbbra sem, marad Felcsút mellett, Bányavölgyben, ahol Mészáros Lőrinc a mangalicabányász...
Én nem ezen a disznón csodálkozom, hanem a hívein, akik azt kapják tőle jutalmul,. amit mi büntetésből. és mégis, úgy szagolgatják ezt a szart, amit itt kormányzásnak neveznek, mintha ámbrát raktak volna az orruk elé.
Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak..."
Urizálunk, urizálunk? Az adófizetőktől kapott pénzt meg nem fizessük vissza? Próbálná ezt egy kisember megtenni, majd kapna a hivataloktól. Ezek miért nem kapnak?

index.hu/belfold/2016/10/19/oro_roma_onkormanyzat_audi_lizing/
Az a baj ezzel a sok Ferivel - akiket ráadásul kettesével szült az anyjuk-, hogy mindegyik miniszterelnök akar lenni.
'Sztán jönnek a százesztendős sirámok, hivatkozás balsorsra....,
megkülönbenis, mindig a németek viszik el a magyar ember tehenét (amit anno tévedésből be is ekzekváltak az Illustrierte Zeitungba).

Én mostanra, részben-egészben kezdem osztani a Bokros Lui véleményét.
Annyit látni (kiszúrja a szemet), hogy a derék bejegyzés író, meg a hozzászólók nagy része kétségbeesetten küzd Orbán további regnálásáért ott rúgva bele az ellenzékbe akkorát, ahol és amekkorát csak bír.

Nem hiszem, hogy Orbán olyan rosszul állna, hogy ekkora erőfeszítéssel kellene érte küzdeni.

Megjegyezném még az abszolút dilettánsok számára, hogy az ellenzék megosztottsága nem biztos, hogy hiba (ellenpélda az egységes Orbán falanx, ahol nincs kilógás a sorból - hát, ha valakinek ez tetszik ...), és hogy aki ma, 2016-ban akar forradalmat csinálni, sőt, elvárná az ellenzéktől, az nem menjen el IQ vizsgálatra soha, valamint hogy azért nem hallatszik a hangjuk, mert aki ezt számonkéri, az sose néz ATV-t.
Persze mindezt hiába is jegyzem meg, az abszolút dilettáns pont azért az, mert ebből se ért egy büdös szót se.
@ebella: D

" baloldalt összes esélyét mindaddig elbassza, amíg pártban politizál.."

Sztem fején talált szög esete!

Ellenoldalt írnék ""bal helyett és csupán addig míg gecit és ócska bandáját ki nem verik a házbul!!
@kekex: "Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-ára, a központi ünnepségidejére tervezett ellenzéki fellépést. Terror ám, az anyjuk picikéjét!"

Ezt a "terrorveszély" műsort már Szilvásy is eljátszotta Gyuriferi kormányzása idején, 2007. március 15. kapcsán.
Vagy már nem emlékszel? :)

mno.hu/velemeny/bloffgyanus-kis-magyar-terrorveszely-464089

www.belfoldihirek.com/kek-hirek/szilvasy-a-terrorveszelyt-magyarazta-kek-hirek-nemzetbiztonsag
@vakapad:
Jujj! Te még komolyan ellenzékinek tartod a Hitgyüli tv-jét?
@Gyodavagyok_magáért:
és akkor mekkora rinyálást művelt a jobboldal?
@vakapad:

A JÓZAN ÉSZ emlékeztet téged valamire?

Ha pl. Juhász Péter azt mondja, hogy 2x2=5 , de vele ellentétben a Habony Árpád azt állítja, hogy 2x2 az bizony négy, akkor én a Habony Árpádnak vagyok kénytelen igazat adni.

Az idő az relativ, de az igazság (jelen esetben) nem.
@Mariann19: Elolvastam az összes kommentet. Azt olvastam ki, az lenne az üdvös, ha a baloldal összes pártja, meg a Jobbik összefogna, nyernének. Kizárt!

Nézzünk, másutt hogy csinálják. Az angolok miután megunták az örökös veszekedést Merkellel brexiteltek egyet. A németek, miután megunták, hogy Merkel azt állította magáról, hogy alternatíva nélküli, csináltak egy Alternative für Németország pártot. Legújabb köz véleménykutatás szerint a harmadik legerősebb párt. Jövőre, a választások után (ha így mennek a dolgok) akár kormányzópárt is lehet.

Szóval, amíg feri és összes barát és nem-barát pártja az egyetlen megoldás, addig nincs megoldás. Megoldás, egy, nem a rendszerváltásban fogant párt mögé való beállással érhető csak el.
@digipenna: erről ennyit:
"A kancellár nélkül elképzelhetetlen egy választási győzelem, visszalépése káoszba taszítani a pártot, ami hiteles alternatíva hiányában csak alulmaradni tudna a küzdelemben."
hvg.hu/vilag/20161016_Merkel_Nemetorszag_CDU_CSU_uniopartok_elemzes
@Amelanchier:

Eszembe jutott a régi nóta, hogy ha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre. No ez akként, akkor pártot alapítok. Pénz nélkül nem megy. A pénz meg érdekből és a haverokhoz vádorol köszpénzzé válva.
@digipenna: az lmp nem a rencerváltásban fogant párt, lehetett volna belőle igéretes akármi, ha saját magukat nem verik szét és siffer nem örjöng mindenen, miközben a háttérben benynal a pocakosnak.
@Amelanchier: Két dolgot hiányolok az elemzésből. Az egyik a török, a másik az orosz "kapcsolat". Amennyiben a törökök nem kapják meg, amit kérnek, a választások előtt jó időzítéssel menekültek százezrei jelenhetnek meg nagyon nem jó időpontban, ami döntő hatással lehet a választások kimenetelére.

Az orosz kapcsolat is érdekes. Nem csak az embargó miatti kiesett exportbevétel miatt. A volt kancellár orosz fizetési listán van és a csúfos választási veresége miatt visszavághat még kellő időben.
@Amelanchier: Igaz! Nem voltam pontos, sorry. Nem a rendszerváltásban fogant párt, és nem parlamenti.
@PeniValdes: "remélem megint lesz összefogás"

Épp most hallottam a híradóban, hogy Kósa hazugozta, míg a szocik seftelőnek titulálták Vonát. Kezd működni az összefogás. :)
@digipenna:
Amennyiben a kommentjeimből látod, azok fókuszában nem az összefogás szerepelt, hanem az ellenzék egyes pártjainak szavazatszerzési módszereinek a kritikája.
Ami az összefogást illeti, az nem jogosít fel bennünket nagy reményekre.
A 2014-es választások előtti összefogás nemhogy egységet jelentett volna, hanem pártok szétszakadását, a pártok közötti hatalmi harcok kiéleződését, a kisebb pártok részére kényszeres megoldásoknak az elfogadását jelentette.
Most újra megindult valamiféle erőlködés az eddig parlamenten kívüli kis pártokkal karöltve /PM, Együtt, és a Bokros Lajos által fémjelzett pártok bevonásával, azonban ez inkább a szavazatok megoszlását jelentheti inkább, mint a szavazatok szerzését.
Veled egyetértésben az igazi áttörést egy új erő megjelenése jelenthetné, mert az állampolgároknak az eddigi ellenzéki pártokban megrendült a bizalma, nem kérnek belőlük.
Az LMP úgy tűnik, hogy felismerte az összefogás hiábavalóságát, egyelőre nem csatlakozik.
Személy szerint favorizálom az LMP-t, mert egy dinamikus politikát mutat be, de egymaga egyelőre nem lesz kormányváltó párt.
Orbán kineveti Vonát?
Ha végig gondoljuk Vona ajánlatát az alaptörvény módosítása kapcsán, akkor rájöhetünk, hogy Orbán két legyet is üthet egy csapással. Kibajszintja Rogánt és a letelepedési kötvényét, egyben ezzel lekenyerezi Vonát. Kell ennél jobb lehetőség?
Lehet, hogy Vona húzta csőbe saját magát?

index.hu/belfold/2016/10/19/vona_belemart_orbanba_de_neki_ez_nem_fog_fajni/
Rádió szerint állítólag a jobbik bemondta az unalmast, nem szavazza meg az alaptörvény módosítását.
@látjátok feleim szümtükkel: Egyelőre úgy tűnik, nem hátrál ki Rogán és Habony biznisze mögül a Fidesz - inkább a Jobbikot hazaárulózzák :)

magyarhirlap.hu/cikk/69181/Tuzson_Bence_A_Jobbik_valojaban_nem_akarja_tamogatni_az_alaptorvenymodositast
@Gyodavagyok_magáért: a végén még ferire fogsz szavazni:))

és erre gondoltál volna? engem kurvára meglepett a hír:)))

444.hu/2016/10/19/magyar-idok-tamogatjak-a-budapesti-olimpiat-a-nagy-ingatlanfejlesztok
"Gyurcsányozás a demokratikus ellenzék részéről: sunyi, de ostoba haszonlesés, kóklerkedés, handabanda, politikai üresjárat; tehetségtelenség és immoralitás.
Én, bevallom, azt sem értem, mit remélnek ettől, akik művelik: olcsón megszerezhető népszerűséget..? Az már a Fideszé meg a Jobbiké… Komolyan azt képzelik, megverhetik a Fideszt úgy, hogy annak egyik leghatásosabb propagandafegyverét maguk is alkalmazzák..? "
gepnarancs.hu/2016/10/a-gyurcsanyozasrol-meg-egyszer/
@Mariann19:
Tényleg a "dinamikus" jelző a mérvadó arra a politikára, amely szétverte a pártot három kis törpeszervezetre!
@Gyodavagyok_magáért:
"Horn: Az a félelmetes, hogy kezdünk Vonával egyetérteni"
www.youtube.com/watch?v=AC0kWd4dFvk
@Gyodavagyok_magáért:

Pedig a jobbik semmit nem árul, hazát különösen nem. Azt a fidesz teszi kemény forintokért.
@taga20: "a végén még ferire fogsz szavazni:))"

Te meg Vonára? :)
Bruck András:

"Olykor még belenézek az Egyenes beszédbe.
Többnyire ugyanazok, ugyanazt, ugyanúgy mondják - mintha semmi nem

történt volna.
Mintha nem roppant volna meg egy ország.
Pár napja aztán hallottam egy mondatot, amely a tökéletes illusztrációja

volt annak, hogy miért történhetett meg ez velünk: „Megfogadtam, hogy

soha többet nem mondom azt, hogy na, ezt már mégsem lehet… De attól

tartok, nem vagyunk még a végén… nem tudom, mi fog jönni, de hogy jönni

fog, az valószínű.”
Lendvai Ildikó felismerése ugyan előrelépés, de még mindig messze nem a

valóság. Mert az, hogy valami még jönni fog, nem valószínű, hanem

holtbiztos.
Ha van egyetlen dolog ebben az országban, ami előre látható, amiről

tudható, hogy teljes bizonyossággal be fog következni, az az, hogy a

2010. május 29-én, Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételével

megkezdődött szellemi, erkölcsi és gazdasági leépülés a rezsim végső

összeomlásáig fog tartani. Ezt a rendszert eddig is a legagresszívabb és

legkártékonyabb hajtóerő, a pénz- és hatalomvágy mozgatta, most azonban

már a félelem és a bosszúvágy is.
Orbán Viktor is hallotta a füttyöt, most az MTK, és korábban az FTC

stadionavatóján, és épp, amikor „ajándékát” adta át a népnek. Az meg erre

kiutálta.
Ez a fütty már sosem fog kimenni a füléből.
A diktátor úgy él, mint akinek bármihez joga van, de attól még elvárja,

hogy szeressék. Akkor is, ha, mint nálunk, a nemzeti érdek szempontjából

nem volt egyetlen jobbító szándékú döntése sem. Egy országnak

szembefordulni mindazzal, amihez önként, lelkesen és logikusan

csatlakozott, vagyis a Nyugathoz és az EU-hoz, olyan, mint fizetésemelés

és esküvő után bevenni két doboz altatót.
Az elmúlt napokban történetesen a vezető napilap elpusztítása, a magán

sporttámogatások elrejtése és az újabb alkotmányátírás volt soron, az

óriásplakát-piaccal is terveznek valami aljasságot – s mindez csupán az

utolsó egy hét merényletei.
De ez megy hat éve, minden héten.
Mint az óriáskígyó, centiről-centire szorítják ki belőlünk az életet –

annak a lehetőségét veszik el, hogy végre másképp, másféle országban

éljünk, mint az elmúlt száz évben.
Lendvai Ildikó ezt most már talán sejti, de a parlamentben fölöslegesen

ücsörgő párttársai még mindig nem.
Ahogy a jobboldal hívei képtelenek belátni, hogy tévedtek, s inkább

tovább fizetik rögeszméik, elfogultságaik egyre növekvő árát, az

ellenzéki értelmiség sem tud váltani. Még mindig nem magyarázza el

világosan, hogy két doboz altató után nincs felébredés. Még mindig nem

helyezte „kontextusba” ezt az egész velünk történt tragédiát.
Az ö és persze a kormánypárti médiahordalék lelkén szárad, hogy a rezsim

továbbra is demokráciaként mutathatja fel a diktatúrát, holott a

miniszterelnök több hatalmat összpontosított a kezében, mint előtte

Rákosi és Kádár együttvéve.
És él is vele.
Minden van, amit ő akar, és semmi nincs, amit ő nem akar – milyen hely

lehet az ilyen?
Na, pont olyan, mint Magyarország, és szerencsétlen lakossága, amely ma

betegebb, fásultabb, kiábrándultabb és javarészt szegényebb, mint 2010

előtt volt.
És ugyan milyen hely az, ahol egy kivételezett kör magánvagyonán kívül

csak a fegyveres testületek létszáma és a kormánymédia befolyása nő? Az

előbbi kizárólag egy új ’56 megakadályozására duzzad, dagad, az utóbbi –

de ezt nem szükséges magyarázni. "
"Milyen hely az, ahol a szabadság fennmaradásához nélkülözhetetlen

független sajtó a puszta fentmaradásáért küzd, míg jobboldali újságírók

tömege nem a nemzet, hanem a kormány részének tekinti magát, és ebből a

védett és jól fizetett pozícióból hazaárulózik? Számukra, szakasztott

úgy, mint egykor a kommunista sajtó legrosszabb időszakában, egyszerűen

nem létezik „vörös vonal”, amit már ők sem hajlandók átlépni. Miféle

alvilági figurák ezek? Na és azok, akik csak akkor ismerik fel az

igazságot, ha a laptulajdonos irányt vált?
Miben bízhat egy ilyen ország?
A másik oldalon pedig a döntően ma is konformista értelmiség tovább

irkálja az elnyomásmentegető cikkeket, eljátszva a naivot, még mindig

bízik a parlament korlátozó erejében, és úgy beszél, mintha motivációs

tréningre járna: legyünk jóhiszeműek… vagy, hogy ezzel önmagában nincs

semmi baj.
De igen, a hatalom minden intézkedésével önmagában is baj van. Mert, ha

az útirány a szakadék, akkor a felé vezető út minden métere szintén a

szakadék része.
És miért lennénk jóhiszeműek? Csak egyetlen dolgot mondjon valaki, ami

azt igazolja, hogy a rezsim megérdemli a jóhiszeműségünket. Nem inkább az

a jogos kérdés, hogy miben nem lettünk becsapva?
Mindenben, kivétel nélkül mindenben.
A legutoljára épp két hete, a népszavazáson hazudtak, és megint milyen

ocsmányul. Egyfolytában hazudnak.
Az állampárt és a kormány minden embere, minden kérdésben hazudik,

képtelenség akár csak egyszer is igazmondáson rajtakapni őket.
Itt egy fundamentálisan rosszindulatú, rosszhiszemű rendszerrel állunk

szembe. Szó sincs tévedésekről, rossz miniszterelnöki döntésekről,

helyesnek gondolt, de félresikerült elképzelésekről. Ez a rendszer a

megszületése pillanatában, a kétharmados győzelem első órájában a bűn

útjára lépett.
Sőt már előtte.
Már a nyolc ellenzéki év alatt eldöntötték, hogy a hatalomba majd

visszatérő Fidesz egyetlen cél és akarat alá fogja hajtani az országot.

Azon a május 29-i napon Orbán Viktor és beavatott emberei már pontosan

tudták, hogyan, milyen módszerekkel fogják lépésről-lépésre bedönteni a

demokratikus intézményeket és gúzsba kötni a társadalmat.
Meg se fordult a fejükben, hogy húsz év vajúdás és egyre mélyülő

társadalmi megosztottság után végre nyugalmat teremtsenek, és

megkíséreljék olyan nemzetté tenni Magyarországot, amely felfelé

igyekszik és a saját erejéből is boldogul. Az első perctől cinkelt

lapokkal játszottak, eszük ágában se volt megvalósítani a rendszerváltás

ígéretét: naponta hozott új törvényeik alávaló, gonosz célokat

szolgáltak.
A legnagyobb bűnt követték el: jó és rossz közül a rosszat választották.

Nemzetrontók lettek, abban viszont valóban sikeresek.
Épp ezért „nem kudarcot vallottak minden területen”, ahogy a minap Kuncze

Gábor mondta a Klubrádióban, hanem tökéletesen megvalósították, amit

elterveztek: mind közelebb jutnak a felcsúti királyság kikiáltásához.
Mi viszont valóban kudarcot vallottunk minden területen, és bűnhődünk is

érte: a szüleink idő előtt meghalnak, a gyerekeink idő előtt elhúznak, mi

pedig zavarodottan, szorongva várjuk, hogy valaki végre megmentsen

minket. Csak nekünk ne kelljen semmit tennünk. Hiszen mi még a saját

helyzetünkkel se vagyunk tisztában! Még csak most elemezzük.
Erről mondja Platón: „Könnyű megbocsátani egy gyereknek, aki fél a

sötétben, az igazi tragédia, amikor az emberek a világosságtól félnek.”
Őszintén, nem az volna a tisztességes, ha végre ez az egész szörnyűség

ráomlana erre a sok fénytől rettegő emberre?
Hadd legyen sírás-rívás – s talán kijózanodás.
S ha létezik olyan, újrakezdés."
És az 50-en lehetett? Az kiabál, akinek a háza ég!
"Közben a Fidesz reagált Juhász felhívására:
"Szégyen, hogy a 60. évfordulóhoz közeledve egyes ellenzéki politikusok megpróbálják aláásni Magyarország egyik legnagyszerűbb pillanatának méltó megünneplését, csak azért, hogy rövidtávú politikai tőkét kovácsoljanak egy pártok feletti nemzeti ügyből. Egyes ellenzéki politikusok – ahogy máskor is – most is a nemzeti érdek elé helyezik saját politikai ambíciójukat. Az elmúlt napok nyilatkozataiban odáig mentek, hogy nemcsak megzavarni akarják az ünneplést, de már a fizikai erőszakot sem zárják ki. Ez elfogadhatatlan, amit kategorikusan visszautasítanunk. Megvan a politika viták ideje is, de az 1956-os forradalom 60. évfordulója nem ilyen pillanat."
index.hu/belfold/2016/10/19/juhasz_mi_leszunk_tobben_a_kossuth_teren/
Szép is lenne, ha az ellenzék megfontolná:
"A morális értékek felmutatása kevés. A gyakorlat nyelvére lefordítható, reális politikai válaszokat kell adni mind a menekültügy, mind Európa jövője kapcsán felmerülő stratégiai problémákra. Ennek híján az ellenzéket továbbra sem fogják kormányképes alternatívának tekinteni."
24.hu/belfold/2016/10/20/orbannak-ez-csak-a-foproba-volt-a-drama-kesobb-jon/

de így nem fog menni: Molnárnak (mszp elnök) van már "közös" kormányfőjelöltje, de juszt sem fogja megnevezni decemberig! Az lesz a Mikulásnapi ajándék? És csak nem Mesterházynak hívják (megint?)
www.hirado.hu/2016/10/20/molnar-gyulanak-van-kozos-allamfojeloltje/?source=hirkereso
Mik vagynak?
A HSSDF lényegében a magyar vegyipari óriás BorsodChemet birtokló Wanhua-csoport menedzsmentjét jelenti. Azaz Kínát. A Heti Válaszban többször bizonyítottuk: annak idején az egész kötvénykonstrukciót ez a kínai stáb kezdeményezte Rogánéknál.

Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.
valasz.hu/itthon/itt-az-orbanvona-titok-megfejtese-120914
akkor nem a magyar nemzet részei a kunok, jászok, bunyevácok, szászok, stb. stb.???
pestisracok.hu/orban-viktor-szerint-nem-engedhetunk-teret-az-anarchianak/
"Azonban “mi nem vagyunk bevándorlók nemzete, nem is leszünk”, és “senki nem kényszeríthet bennünket arra, hogy bevándorló országot csináljunk magunkból” – mondta Orbán Viktor Magyarország álláspontjáról."
Genetikusan képtelen igazat mondani?
http://nepszava.hu/cikk/1109377-orban-uldoz-a-baloldal-mert-98-ban-megvertem-horn-gyulat/választáson "megvertem nagy legendájukat, Horn Gyulát".
Csak a történeti hűség kedvéért: 1998-ban KEVESEBB szavazatot kapott a Orbán/fidesz, mint a Horn/mszp, de a választás két fordulója között kiegyezett Torgyánnal (aki addig bőszen tagadta, hogy koalázna a fidesszel) És EGYÜTT velük lett meg a többsége. Azaz lényegét tekintve Torgyán "verte meg" Hornt. Meg is kapta érte a "méltó" jutalmát.
Úgy kéne még nehány migrácos nagyplakát. A haveroknak is, mert ürül a zsebük.
De lehet, hogy csak beértett a gyümölcs?

www.nlcafe.hu/ezvan/20161020/erasmus-diak-csoport-migrans-rendor-szeged/
Nincsen itten némi összeférhetetlenség? az alapítvány alapítójának munkavállalói felügyelik a saját munkáltatójuk alapítványát, és ezzel szinte saját munkáltatójukat is? No ez ellen kéne egy győztes csatát vívnia Orbánnak ( esetleg egy ellenzéki pártnak is valamelyik bíróságon ). Mert ez a szemfényvesztés az adófizetők kárára folyik. a Polt meg abszolut elfogult egész szervezetével egyetemben, mivel kedves neje is érintett. Azért elgondolkodhatna, szüksége van-e a havi 300 ezerre a havi ötmilliós fizetés mellett. Nem érzi, hogy ez a zsákutcába húzás esete?

24.hu/belfold/2016/10/20/matolcsy-alapitvanyatol-kap-fizetest-a-legfobb-ugyesz-felesege/
@Mariann19: "Az ellenzék egy dologban egységes, abban, hogy a kormányt le kell váltani,ez a hatalmas és egyetlen szent cél."

Milyen igaz: ha nem lenne ilyen sötét lelkű és pénzszagú ez a cél, még talán sikerülhetne is.
@prognosys:
Nem a cél a sötét lelkű és pénzszagú, hanem az ellen, hogy ilyen veretes legyek.
Amikor már látjuk, hogy saját erőből nem megy a fordulat, egy reménysugár még felcsillan.
Az, hogy jön a nemezis, a bosszúálló sors, és letarolja egy életre a sötét lelkeket.
Nem tudok neked ezen kívül más biztatást adni, de magamnak sem.
@Mariann19: De jó! A szívemből beszéltél! Köszönöm!
@prognosys:

Olyan aranyosak ezek a sanda sejtetések (mostanában nagyon divatos). Kár hogy nem videó, még lehetne kacsintani is. Sőt összekacsintani a lelkes többiekkel, akik szintén úgy gondolják, igaz?

Egyébként elárulnám (ha már odáig nem tetszett elolvasni a szakirodalmat), hogy a politikusnak a hatalom megszerzése pontosan olyan, mint mikor egy szakember állást talál, és alkalmazzák, ugyanis akkor kezdhet el dolgozni.
Az meg aztán különösen tetszik, hogy mikor a szakember dolgozik, és ezért pénzt adnak neki (ugyanis ebből él), az csúnya dolognak minősíttetik az itteni moralissimók szerint.
Egyébként Gyurcsány a fizetését jótékony célra utalta át, Bajnai meg egy forintért vállalta.

Ezekre a "nemzörögaharaszt" odavetésekre szoktam mondani, hogy ezeket Habony/Finkelsteint találja ki, mégpedig azért, hogy az ellenoldaliak is Orbánt segítsék. Megjegyzendő, hogy nagyon bejött nekik.
@vakapad:
Mármint azon ellenoldaliak, akik IQ téren kevésbé vannak eleresztve.
@vakapad: Bocsika, de amit leírtál még értelmezni sem tudom. Sanda sejtetések? Habony/Finkelsteint?

Cimbi! Egy politikai 'árvába' botlottál! Kivan a hócipőm mindkét oldallal! Ha Gyurcsány szakmunkás úr nekilát a 'munkának', ott kő kövön nem marad!

De semmivel...ismétlem semmivel sem jobb Orbán aknamunkája! Amit ezek egymással műveltek az elmúlt 15 évben, arra nagyjából ráment az ország!

Csak nem azt mondod, hogy örülnöm és tapsolnom kéne, hogy Gyurcsány (mint egyetlen alternatíva) válthatja Orbánt...ugyanis ennek a görcsös szemben állásnak sosem lesz vége, amíg ezek a felszínen vannak...és amíg nem lesz vége, addig nem látszik az ő szintjükön az a romhalmaz, aminek a tetején viaskodnak...és ha az nem látszik, akkor nem is akad senki, aki a romeltakarításon és az ország valódi megújításán (mondhatnám boldogulásán) dolgozna.

Ezek NEM 'szakmunkások', hanem kóklerek, cimbi!
"Érdekes összegzés látott napvilágot. A felsorolásból kiderül, hogy 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján hány külföldi vendég vett részt, illetve 2016-ban, 1956 60. évfordulóján mekkora diplomáciai forgalomra számíthatunk. Gyurcsány nyert 47-1-re."
europakavezo.blog.hu/2016/10/22/gyurcsany-orban_47
@kekex: Hát és hatvan évvel ezelőtt sokkal több "külföldi vendég" volt itt. Állítólag Szuezt keresték T-34-es "verdákban". :-( Szóval régen minden sokkal jobb volt. :-(

Vicc vót. :-)
@rdos: viccnek szar volt, komolynak jó volt:)
@taga20: Köszi. Tudod mit kell komolyan venni az életben?

Hát a játékot.

A szójáték - a vicc is az. (ツ)
@rdos: ja, azok a legnagyobb állatok, akik a játékot veszik komolyan:)))

ja és, szójáték!:))

www.napiszar.hu/showPost/Angol-magyar_szojatekkal_buntet_az_Aldi
@taga20: Szó-rakázás ünnepnapon? Ma már szó sem lehet róla. Még a végén kifütyül a rezsiszilárd. :-)

Fogalmam sincs honnan jött az ötlet, de megnéztem az állítólag engem képviselők munkahelyét. 444 (másfél) tudósítóit kitiltották ugyan az ország házából, a gúgli-utca-képet viszont nem.

Tátva maradt a szám. Azt hiszem már értem miért olyan magasak a pesti ingatlan árak. :-)

Amin viszont kiakadtam, de nem akárhogyan.

https://www.google.hu/maps/@47.5067277,19.0464588,3a,75y,181.47h,89.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1sN6V86RSCIfh5L4fktKY6Bg!2e0!7i13312!8i6656

"URAK" felirat, hölgyek sehol (balra felirat nélküli helyiség lenne az?)! Amikor az ország házát csinálták akkor még férfi kiváltság volt a politizálás így még érteném is. Csak hát azóta nagyot változott a világ.

És lám, ha életekről van szó nem vacakolnak azzal hogy nem megy az aranyozott barokkos brokkoli hímzéshez a freskón, és különben is mit szólna a kulturális ökörség védelem?.

https://www.google.hu/maps/@47.5079063,19.0460976,3a,90y,23.93h,86.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sY_mqA04Bu3-kZKYNwlvIlA!2e0!7i13312!8i6656

De ha csak kényelmi szempontokat nézünk elég az előző helyről egy lépést tenni, íme

https://www.google.hu/maps/@47.5067331,19.0463769,3a,15y,127.62h,81.02t/data=!3m6!1e1!3m4!1shO90sK3PJB6bEZF6oUf36w!2e0!7i13312!8i6656

Valami piros biztonsági kütyü és villanykapcsoló. Na de tegyünk még egy lépést, mit találunk? Aranyozott keretes tűzcsap.

https://www.google.hu/maps/@47.5067386,19.0463078,3a,37.5y,187.86h,73.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1sq0ZnWxKnhpdeusLt7r1fYA!2e0!7i13312!8i6656

Belátom nem ez a legnagyobb baj világunkban (női illemhely, vagy csak feliratának hiánya a tvisztelt házban), meg aztán a janukovicsnak arany "vécekefeléce" volt ha igaz a bulvár, de nekem ég a pofám emiatt a sok tahó "maszkulin macsó" miatt. :-(

Amúgy érdemes egy virtuális sétát tenni a parlamentben, mondjuk szinte minden sétám a kiállított koronázhoz vezetett. Mondjuk nem lennék a 8-as szoba lakójának a helyében. Minden nap látja, láthatja és (ma még?) nem teheti a fejére. :-)

https://www.google.hu/maps/@47.5059442,19.0455106,3a,75y,178.34h,64.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRDUC5WO8UMUSg9QQ-n-mZQ!2e0!7i13312!8i6656
Ilyen cikkek után csodálkozol ha 2050-ben is Fidesz kormány lesz? pff
süti beállítások módosítása