Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/belfold/2023/04/01/szabo-timea-rakay-philip-akkumulator-akkumulatorgyar-racalmas-dunaujva... (2023.04.01. 16:54) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2016.06.20. 08:01 Fabius

Orbán Viktor azt üzeni

Orbán Viktorban megfagyott a vér mikor elmagyarázta neki valaki, a Brexit arról szól, a britek gondolhatják úgy: "van élet az Unión kívül is". A vak is láthatja, tenni kell valamit, kéne valahogy szólni nekik, hogy nahelló, azért gondolkodjanak már picit!!!!!

orban_lecci1.jpg

Mivel a kopaszokat kiküldeni körülményes lenne ezért marad az üzengetve belekampányolós módszer, és közben nyilván föl sem merül, hogy épp azt engedi meg magának, amiért visítozni szokott. Kettős mérce? Lárifári, egyrészt mérce csak egy van, ő maga, másrészt meg aki nem látja a cselekvés idejét, az hülye. Ha az egyik legnagyobb befizető kiszáll a buliból, akkor az egyik legnagyobb haszonélvezőnél megcsappan az uniós források közpénzjelleg mentesítésének lehetősége. Ráadásul 200 ezer éhes száj hazatérése nem vicces, nincs arra felkészülve itt senki, a közmunkaprogram szorgos kezei így is lassan egyesével tépkedik a fűszálakat munkaidőben, most is annyian vannak.

Úgyhogy Viktor üzen. Viktor beleszól, mert ő Viktor.

Csak nehogy valamelyik kövesse a példáját az ő népszavazása ügyében, gondolván ő Angela, Dévid vagy Franszoá, és ezen a jogon simán meggórhatják a Népszabadságot egész oldalas hirdetésekkel.

1484 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr648824058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Arról mindenki szemérmesen hallgat, hogy mennyibe fog fájni a magyar adófizetőknek, hogy Orbán Viktor egy kis baráti prosztatamasszázsban részesíti David Cameront." :)

alfahir.hu/felhaborito_a_kormany_kozpenzbol_kampanyol_anglia_akolban_tartasa_mellett
@Gábris szomszéd:

[látom rendíthetetlenül szolgálod az egészségügyet:)]
Nagy úr a valóság és a szükség.
Piktorunknak kicsit lassan esnek le a dolgok. No meg az a hazaérkező réteg a jóédesq...anny@nak se akarna a fideszbolsevik elvtársakra szavazni.
Ilyen hálátlan népeket!
Pedig csak a javaikat akarja...
Amúgy lószart jönnének haza. Ismerősök kint a mielőbbi állampolgárságért hajtanak, vagy egy kilépés esetén Ausztrália, USA, Kanada vonalon gondolkoznak. A nagy orosz tezsvér irányába bezzeg egyik se tervez... Ilyen hálátlanok ezek na...
Nem véletlenül akarnak a ruszkik a helyi segéderőik révén itt teret nyerni.
kilépnek, felfügesztik az eu-befizetéseket......., mehetünk a szegényházba !
Angolok értsétek meg, kell nekünk a zsozsótok, de azt is értsétek meg, nekünk NEM kellenek a brüsseliták előírásai. Mi, magunknak írok.

Na!
Első link a Varánuszon egy alfahír. Már el is ment a kedvem.
@Orica Középföldi: Az élet nem habostorta, ja és ott van a tahótlanító gomb neked is. :)
@látjátok feleim szümtükkel: Őt ez nem nagyon érdekli, csupán a név alapján szelektál. :)
TakarViktor? Mindegy mivel, csak a valóság ne derüljön napvilágra?

"Például van olyan, hogy az egyik dátumos papíron egy csak hetekkel később meghozott határozatra és egy hónappal később elfogadott befektetési szabályzatra hivatkoznak. Ez a szocialista képviselő feljelentése szerint szintén a dokumentumok utólagos manipulálására utal."

index.hu/gazdasag/2016/06/20/feljelentettek_matolcsyekat/
Így már érthetőbb OV kampánya a mások belügyeinek intézésbe való beleszólásával.:(

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ekkora_pofont_kaphat_magyarorszag.616401.html
fabius szerint észbe kapott viktor. szerintem meg osztott-szorzott, és rájött, hogy tenni kéne valamit qrva gyorsan, vagy ßopóágon lesz 2018-ban. ugyanis a brexitnek már idén is katasztrofális hatása lesz a gazdaságra, és azt rohadtul nem fogja tudni kimagyarázni még a legelvakultabb híveknek sem. az pedig a választók számában már 2018-ban is látható mértékű változást okoz. ha tartja magát ahhoz, hogy áder után nem jelölteti magát kormányfőnek, akkor nem lesz miniszterelnök 2018-ban (kivéve, ha a fidesz lecseréli a kdnp-t a jobbikra).

tehát ez nem meggondoltság, hanem kapkodás.
@Secnir: Az egyébként hol van leírva, hogy automatice kibasszák a magyar munkavállalókat (is), ha netán brexitálnak a britek?
@Gábris szomszéd:
nem basszák ki. lehet hazajönni, kiváltani a vízumot, munkavállalóit eu-n kívüli tagországba, igazolni kell a lakhatást, igazolni kell azt, hogy van/lesz ott munkahelyed - és egyedül, család marad. különösen indokolt esetben viheted a családodat.

ezeknek a procedúráknak az elintézése 200.000 munkavállaló esetében évek kérdése. addig meg a briteknek meg kell oldania helyileg a 200.000 fő okozta álláshiányt. amibe belerokkannak...
@Secnir: A lengyelekről nem is beszélve. Úgy tudom ők még többen vannak. Amúgy ha brexitálnak még mindig tudnának olyan törvénymódosításokat csinálni, hogy a vendégmunkások és az angol állam se járjon rosszul nem?
@Gábris szomszéd: A kilépés azonnali hatása lenne negatív a magyar gazdaságra, elsősorban a piaci reakciók miatt (ugyebár megnőne annak a valószínűsége, hogy Mo. is kifelé tendálna, plusz az eurozóna azonnali visszaesése (ugye a belinkelt cikk 2017 végére szóló azonnali hatást prognosztizál). A munkavállalókat és a költségvetést ez valóban csak a kilépés után érinti, ami elvileg max. két év, de meghosszabbítható. Viszont angol belpolitikailag is nehezen elfogadtatható hogy a kilépés esetére megígért zsozsó két évig még nem marad otthon, tehát valamilyen módon megpróbálnak befékezni (emlékezni kell arra, hogy mi történ, amikor tavaly évközben megemelték a hozzájárulásukat, ugyanis a hozzájárulások újra lesznek a tényadatok alapján számolva, ezúttal pedig a GDP-visszaesés meg a font esése azonnal csökkenteni fogja a brit befizetést, plusz a 2018-as kfizetésekre már hatással lesz a tényleges kilépés, azokat meg most próbálja a magyar kormány lekötni. A munkavállalókat valóban csak akkor küldhetik haza, amikor kiléptek, de:
Már most óvatosabbak lesznek a felvétellel, tehát akinek új munkahelyet kell keresnie, mert lejr a szerződése vagy elbocsájtják, az nem biztos, hogy talál. Ráadásul azokat fogják csak hazaküldeni, akik könnyen helyettesíthetőek, tehát ha igaz, hogy sokan mosogatni és egyéb segédmunkákra mentek ki, akkor sokan jönnek majd haza. Ha nem jönnek haza, akkor az összes kivándorlókat cikizó beszólásról derül ki, hogy hazug volt.
Angol munkáltatót nem kötik az unijós szabályok, bármikor felmondhat a dolgozónak, ha azt a belső munkajogi szabály megengedi ( erről meg a kormány majd gondoskodik ). Oszt mehet mindenki haza OV gatyaszárát fogni.

Angolokat meg nem kell félteni, voltak ők már birodalomban, oszt abból is előkelő helyen jöttek ki. Mi meg mindig legatyásodva.
@Kuviklacz:
ezért tegyük hozzá azt is, hogy a briteknél él egy olyan tv. (pontosan nem tudom idézni), hogy betöltetlen munkahelyre csak akkor lehet felvenni eu-s munkavállalót, ha igazolni tudják, hogy a környéken nincs olyan brit munkavállaló, akinek a képesítése megfelelő lenne. eu-n kívüli munkavállalót pedig nem lehet felvenni, ha van brit munkanélküli a környéken.
(most csak körülírtam, a pontos törvényt szóról-szóra idézni nem tudom)
namármost ha kilépnek, akkor a britek mehetnek buszsofőrködni, főzni, takarítani, stb. egy éven belül biztos sok boldog brit lesz a környéken.
ja, és a foci. igen, mehet haza a fél PL. mert az előírások szerint a PL-ban egyszerre 3 olyan játékos léphet pályára (beleértve kispad is, de lehet, hogy ezt rosszul tudom), akiknem vízum kell. márpedig aki eu-ból jött, annak nem kellett vízum. (a chelsea első keretében 25-ből 15 EU-ből jött, a manchester city-nél 29-ből 20)
üzenem brüsszelnek, hogy ők is megércsék, a bath-i buziklub klozettye 1996 augusztus 2-án nem volt felmosva rendesen. ha még mindig ojjan, akkor mink megyünk, fölmossuk, oszt pssszt legyen.
Más, de érdekes:

index.hu/belfold/2016/06/20/biszku_temetes_erdo/

Szerintem porszívózza össze az önkormányzat. Mellesleg a fejükben is porzívózhatnának néha.
@látjátok feleim szümtükkel:
nem baj, majd jönnek és kivágják a fákat. ebben nagy rutinjuk van.
Ez is egy üzenet, érdemes rajta gondolkodni!

"A mozgalomból párttá alakult, a hagyományos pártpolitikát elutasító, euro-szkeptikus M5S meglepetésszerű győzelmet aratott Torinóban is..."

index.hu/kulfold/2016/06/20/37_eves_no_lett_roma_polgarmestere/
@Secnir:

Ilyen szabály a munkavállalok vonatkozáásban úgy tudom a németeknél is van.
nemtom, segiccséget kérek, belepislantottam a mai daily mail onlineba, oszt nem tanáltam ottan egy deka orbánt se, penig földeritettem a bevásárló kocsitárolóba negyed órát buszra váró nénikét, a saját bőribe három órát cirkuláló pitont, a szakállas nőt és a kétfejű bornyút (úgyis, mint konzervatív napilap, miként a bors. ja, meg a bild zeitung).
@hacsaturján:

Biztosan mit vettél olyan újság, mint aminél a Rogán nyilatkozott. Mesebeli.
hírek egy csokorban:

Orbán vejének volt cége sokat fialt, megszűntek a nyomozások

Kiváló éve volt a tavalyi Tiborcz István egykori cégének, az Elios Zrt.-nek, amelynek árbevételét és nyereségét is sikerült megdupláznia – írta a Népszabadság.

hvg.hu/kkv/20160620_elios_tiborcz
--

hvg.hu Gazdaság
Vizsgálatot indít a felcsúti kisvasút miatt az EU a Telegraph szerint

Vizsgálatot indít az EU a felcsúti kisvasút miatt – közölte a brit Telegraph.

hvg.hu/gazdasag/20160620_felcsuti_kisvasut_eu_vizsgalat

--

Felcsút 3,6 milliárdból szépül és fejlődik

Bicikliútra és gasztrosétányra kellett 2,2 milliárd, aztán a miniszterelnök kért még 1,4 milliárdot.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F19%2F3_6_milliardbol_szepul_es_fejlodik_tovabb_felcsut_kornyeke%2F

--

Széllel szemben pisilne Orbán az új paksi erőművel

Szemléletessé tett adathalmazzal mutatta meg a Bloomberg, merre tart a világ az energetikai beruházásokkal. A grafikonokból nem csak az nyilvánvaló, hogy 2040-ig épülnek még szénerőművek, hanem az is, hogy Paks II.-vel Orbánék évtizedekre tévútra terelhetik Magyarországot.

hvg.hu/gazdasag/20160620_Orban_megujulo_zsakutcaba_robogunk_az_uj_paksi_eromuvel

--

Orbán egész oldalas hirdetésben üzent a briteknek

Hétfőn megjelent Orbán Viktor aláírásával a Daily Mailben a magyar kormány üzenete a briteknek, amelyben Orbán a Brexit ellen kampányol.

hvg.hu/itthon/20160620_Orban_egesz_oldalas_hirdetesben_uzent_a_briteknek
@látjátok feleim szümtükkel:
és most mi lesz a Fruzsinával és bűntársával?

halálba kergették és felbosszantották

brühüyyy
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Amennyiben elutasítjàk a Brexitet, azt Orbán saját sikereként könyveli majd el?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Hétfőn megjelent Orbán Viktor aláírásával a Daily Mailben a magyar kormány üzenete a briteknek, amelyben Orbán a Brexit ellen kampányol."

de nem tanálom, dadus! penig mán a helyi polarbear heraldot meg az aszahi sinbunt is átnyálasztam.
@Eszter jött: marketing szempontból win-win helyzet

@hacsaturján: haverok nyomtatták kínában, késik a járat ;)
@Gábris szomszéd:

a levédiaiak kutyaütők, egyetlen gólt sem voltak képesek a jegeseknek bedugni...

a skipetárok meg ronggyá baszták a szőröstalpúakat és lehet, hogy tovább is jutnak, hétvégéig eldől amikor az összes kűröket lekorcsolyázták

én is király vagyok de azért nem ordítozok a kertben egy labdával a kezemben

miután megnéztem az ismétlést és franc swutzedrland -ot a Payet játékából arra következtetek, hogy mégsem volt, bunda, mert akkora és olyan kapufát lőni akaratból az millió évben eccer leheccséges, még ha valakit payet nek hívnak is

de A csoprt befejezte első kűrjét, most készűlhetnek az új frizurák és hajfestések meg a manikűr és a walkűr

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: "a levédiaiak kutyaütők, egyetlen gólt sem voltak képesek a jegeseknek bedugni..."

Dehogynem csak nem figyeltél rendesen. :)

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/13501615_1386866614679913_7129844548814650658_n.jpg?oh=16d601cd1350ee70f8c843eaf205bf8d&oe=57DF1E76
" ezen a jogon simán meggórhatják a Népszabadságot egész oldalas hirdetésekkel."

Vazze Fabius !

Más sincs a Népszabiban, meg a 444-ben csak a Merkel féle multikulti filozófia különböző leiratai !

Szóval minek fizetne érte bárki is azért, ami nálunk alap a ballibeknél ?

:DDDD
Bazdmeg, Fabius! Ez a plakát az évezred beszólása.
@Secnir:

"namármost ha kilépnek, akkor a britek mehetnek buszsofőrködni, főzni, takarítani, stb. egy éven belül biztos sok boldog brit lesz a környéken."

Az átlaghülyebrit amik a szavazók tömegbázisát adják, pontosan ugyanolyan negatív IQ-s barmok, mint a fideSSjobbikkdnp génselejtes szavazótábora.

Lövése nincs arról amit leírtál, és a politikusaik sem különbek a hazi féreg fideSSmaffiánál, biztosan nem azzal kampányolnak, hogy "szavazz rám, és otthonülő nyugdíjasból buszsofőr leszel, mert felemelem a nyugdíjkorhatárt, hogy legyen elég melós akit lenyúlhatok".
@Secnir:

Nem vagyok benne biztos, hogy ez az üzenet a Britteknek szól !

Ez kicsit túlságosan Piszkos Fredes.
Azaz lehet éppen az EU ellenesek profitálnak a kiállásból.

Sokkal inkább itthonra szólt ez. Az EU ellenesség, vitorlájából egy időre kifogta a szelet, plussz ráerősített az összefogás szükségességére, ami a muszlim illegálsi bevándorlókat illeti.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
csak egy online kép készűlt a századvég kompupuján csakis a zorbángecinek a daily mail hírdetésről... voolt már ilyen trükk máshol is

az energetikai canossa járásnak akkor lesz vége, ha járműveket átállíttyák elektromosságra, mindet!!!! és az olajra csak mint kenőanyagra lesz szüxég, a szenet meg csak otthagyják...dehát ehhez -egyelőre- nagyon kevés gazdasági érdek fűződik, bár egyre többet dumálnak róla

a világgazdaság (mint az olajárak zuhanásakor) nagyon mexenvedné és virágzó gazdaságok zuhannának vissza kőkorszakba, viszont a károsanyag kibocsátással foglalkozni kell, mert itt már napok óta 32-34 fokos meleg tombol és az usa -ban is 120 F -et mondanak, szerte széjjel és az északi sark jege egy év múlva el is tűnik!!!

a délisark még tartya magát de rohamosan csökken, a hegyeken is az életet adó hótakaró töredékére csökkent és tovább csökken, mindez a sok károsanyag kibocsátás miatt van meg a sok olyan hulladékból ami hőt termel rothadás címén millió köbméterekben (itt eltemetik a hulladékot bizonyos kézi válogatás után)

brühüyyy
kkk
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cirbi! Sajtófigyelésed jobb mint a propeller, de kamion. :-)

Kicsit Off, de Paks2 kapcsán nem állom meg szó nélkül. Aszódi korm.biztos szerint tiszta energia. Azért tegyük már hozzá hogy Csernobil és Fukusima környékére nem mondható hogy tiszta lenne.

Ennél is nagyobb gond hogy a "parázsló" atom hulladékot (a nagy aktivitású kiégett fűtőelemeket) 10 ezer évig kell(ene) biztonságban őrizni - tárolni. Eszement nehéz feladat, felbecsülhetetlen költségeiről nem is beszélve. Ugyanis azt el kell felejteni hogy jó mélyre elásom - bebetonozom oszt jónapot.

10 ezer évvel ezelőtt eleink még mamutot vadásztak.

Az Eu és a kisvasút téma. Az Eu nem tudja hogy Petőfi óta nálunk szinte már hungarikum "a száz vasutat ezeret". :-) Ez nem kamion.

On
@Rodeo36: persze, meg finganak a tehenek is.

hagyjuk már, egy jégkorszak végén vagyunk, akkor is lenne felmelegedés, ha nem lennénk itt.
@Rodeo36: először a most olaj nagyhatalom arabusok fogják megszívni a klíma változást, nekik is elemi érdekük már, hogy minél többen felejtsék el az olaj égetését...
@hacsaturján:

A pletykarovatban is nézte?
@Gábris szomszéd:

asszem a franc swutz meccsen volt, hogy a Payet szabadrúgott és a sorfalban álló francia néger elfejelte a picsába (azaz kivédta a jól célralőtt labdát)a Payet lélegzetet sem kapott csak nézett

ez a bödés kép nem rossz.... a jegeseknek nem küldték el???

brühüyyy
kkk
az F csoprt még messze nem kurta le a leszúrt rittbergereit, újabb jó kűrök lesznek szerdán már élesíthetik a korcsolyáikat és a zsuzsák meg schlézenberger és a böde és társai be is pelenkázhattyák magukat a meccs előtt
@rdos: tiszta a lófaszt, viktorék ahhoz is hülyék, hogy időt nyerjenek, pedig vannak tiszta energia szerző lehetőségek, és 5-10-20 év múlva még inkább lehetnének. Tipikus hülye vásárlói mentalitás megvenni olyat amire még sokáig nincs is szükségem, mert csak, és nyalnom kell valakinek akit látszólag nem érdekel, hogyan adom vissza a hitelét.
@jaegtoer:
hááááát aszon'ta, hogy aszt a cikket is olvasta amelyben a néniről írnak aki a garázsában várta a menterendszerű buszjáratot

ha az nem pletyka akkor már csak a zogv plakátttya marad

brühüyyy
kkk
@jaegtoer:

az egész újság egy komplett pletykarovat. viszont a hirdetések között megtanáltam a "markasruha.hu-t"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

jaaaa + Arizona, New Mexico, Nevada, Texas... soroljam mind sivatagok

vagy eccerre túl sok eső van tornádóval és árvízzel (mert nem ismerik a vízgazdálkodást) vagy évekig egy csepp sem lásd még Californya, vagy kiszárad vagy becsúszik a csendesóceánba, mint egy felgöngyölt könyvlap

Washington (az állam) BC is küszködik pedig sohasem volt korábban ilyen problémájuk
Albertában most tesznek tönkre egy europa nagyságú területet 3 szarházi profittyáért (SUNCOR) és most akarnak onnan csővezetéken olajat New Brunswick ba de ki fog érte menni tankhajóval bárhonnan

a kapzsiság és a hülye politikusok karöltve a halálba táncoltatott lány című bábjátékot aggyák elő

BC csodálatos környezetét képesek lennének tönkretenni hogy vizierőművet épíccsenek abból a célból hogy a gyilkos tarsand SUNCOR-t ellássák elektromossággal

azaz a kártyavár meg a lekvár

közelkelet Levante Maghreb (egyedűl Kadhafy csinálta aszt, hogy lépésről lépésre visszanyert terükletet a Szaharából, aszt most lelőtték) halálra van ítálve hacsak nem tanulnak meg sós vizet inni

brühüyyy
kkk
@hacsaturján:

nem lehet az, hogy ennek a daily mail-nek van egy 1 példányos magyar kiadása? Lehet, hogy abban van.
A britek most ott állnak a váltó előtt: az egyik vágány kifelé vezet a nagyfalubú, a másik meg marad benne.
Nomármost. Ha ezek a derék ötóraiteások meglátják mit kampányol nekik Vitya, sikítva rohannak a kifelé vezető vágányhoz, és új síneket is lefektetnek a biztonság kedvéért. Mert rájönnek, kivel kellene tovább együtt vonatozni a nagyfaluban. Ahol ők fizetik a vanvéjtiketet, míg a kampányoló bliccel, és ráadásul még kibicel is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "akit látszólag nem érdekel, hogyan adom vissza a hitelét" A dolog másik olvasata, hogy bár óriási áldozatok árán mára lényegében visszafizettük a külföldi hiteleinket (kb. annyi deviza tartaléka van az MNB-nek mint amekkora a maradék külföldi hitele) erre moszkoVitya újra eladósítana minket ezúttal a ruszkiknak. Mindez a Rotcsild bankház sűrű bólogatása mellett, hogy hát ez már mekkora egy üzlet nekünk magyaroknak. Meg bomba is mint láttuk Csernobiliben és Fukusimában. Orosz technika, ki tudja van-e benne hátsóajtó?

Tisztára mint a 2.vh-ban. Akkor is az oroszok és az amik bombáztak minket. Ma reméljük csak hitelekkel "bombáznak" ismét közösen. Tessék mondani. A 2.vh-t állítólag már lezártuk? Vagy mégse?
@Ballib cenzúrázók réme 12:

"Nem vagyok benne biztos, hogy ez az üzenet a Britteknek szól !"

Dehogynem.
Több százezer brit ajkáról tör fel a sóhaj, a hír elolvastán:
Nem vagyunk egyedül!
@nem várt fordulat:

akkor a zorbángecit már a népköztársaság úttyán lévő pálmafákra fogjátok felakasztani?

az utolsó jégkorszakban a zemberszabásúak nagyrésze kipusztult...most majd lesz sűltember?
az tény, hogy a levélzet zölgye a korai reneszánsz haragos zölgyeitől meglehetősen világosabb majdnem sárga és az olasz festményeken a bundák és a hálósapkák is arról beszélnek, hogy az ipar fűti fel a környezetet 300 év óta fűtünk

brühüyyy
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt te olyan világosan látod, hogy bizonyos vagyok benne, hogy te 2009-ben is kifogásoltad, mikor Gyurcsány tárgyalt Paks 2 megépítéséről személyesen a Putyinnal, családilag Klárával megvendégelte a hírös zsidóktól elkobzott családi villába Apró Antall idején, majd a szerződést azonmód titkosították ők is.

Vagy ez csak Orbánék alatt lett ennyire világos ?
:DDDD
@jaegtoer:
plágium:

Rodeo36 2016.06.20. 12:44:41
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
csak egy online kép készűlt a századvég kompupuján csakis a zorbángecinek a daily mail hírdetésről... voolt már ilyen trükk máshol is

brühüyyy
kkk
@nem várt fordulat:

Nem elhanyagolható apróság, hogy a jégkorszak és felmelegedés közben úgy cirka a baktériumokat és 1-2 ellenállóbb fajt leszámítva minden kipusztul.

Szóval azért gyorstínai ezt a folymaatot dőreség.
@jaegtoer:

Nem tudok ángilusul, és ezért a fordítómhoz fordultam, aki ezt adta ki a erről:“The decision is yours, but I would like you to know that Hungary is proud to stand with you as a member of the European Union,”

"a döntés a tiéd, de szeretném, ha tudnád, hogy magyarország büszke arra, hogy melletted állok, mint az európai unió tagja"

Ezminek,ezminek?

Ja, és ki mellett is áll?
Na, a g..i megint g..iskedik. Itthon uszít az unió ellen, az angolokat meg agitálja, hogy maradjanak bent.
Szokásos kettős beszéd a g..i részéről, mert fosik, hogy széthullik az unió és nem jön több "ejró"

Amúgy meg, ha már brit földön is kampányol a g..i, biztosra vehető a kilépés, sőt még a szigetüket is bevontatják az Atlanti óceán közepére. Biztos ami biztos.

Hajrámagyarok.
@rdos:
"Erre moszkva Vitya újra eladósítana minket a ruszkiknak."
A napokban olvastam, hogy a Paks II-t finanszírozó VEB bank, mely állami bankintézet a csőd szélén táncol.
A megmentésére 20 mrd dollárra lenne szüksége hosszabb távra.
Az orosz kincstár a rövid távú megsegítésre is csupán 2 mrd dollár segítséget tud nyújtani, de már most égetően szükség lenne 4.47 mrd-ra.
Az orosz költségvetés pedig benne van a kakaóban, mert a nyugati szankciók, de főként az olajárból származó bevételek csökkenése megrengette a költségvetésüket. Az olajárat 70-80 dollárban tervezték, és jelenleg 40 dollár körül mozog.
Elég drámainak tűnnek a kilátások orosz honban, de a Paks II. is mélyen érintett, mert ezek nem rövid időn belül megoldható gondok, mi több, az is lehet, hogy egyáltalán nem.
Sej-haj róka prém, más is buzi nem csak én.
- Orbán Viktor -
Magyarországot vágnák már ki az EU-ból, alaposan rászolgált. Sokkal könnyebb dolga lenne az Uniónak nélküle.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ebből nyilván csak az derül ki, hogy fogalma nincs mit is akar üzenni.

Olyan 'a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz' szöveg, csak hát ezt mégsem üzenhette, mert kurva nagy ribillió lett volna belőle.

De az is lehet, hogy csak azt akarta meghirdetni, hogy bárhogy döntenek is a britek, mindenképpen szeretne egy jó standot közöttük.
Vajon mi baja van ennek?
Tán a britek megrettennek,
S dacára a Brexit hadnak
Vitya-szóra bennmaradnak?
:)
Mostanra a csúti lett Európa legnagyobb izengetője!
Elizengeti még az árvagyerekek kosztpénzét is.
@jaegtoer:

eszt is láttam. eredeti murányi szabolcs fotó.
Amúgy meg, a brit népszavazástól függetlenül is újra fogják szabályozni az uniót, amiben az ilyen kis lepukkadt, fasiszta országok mint Észak-Fehérmagyarország, már nem lesznek benne.

Hajrámagyarok.
@Ballib cenzúrázók réme 12: tárgyalt, DE NEM írt alá, az sem hatna meg, ha amerikai-francia vagy ET atomerőmű lenne építés alatt, amíg van másik lehetőség, addig nem szabad elköteleződni.
@Andráska8:
"Tovább is van, mondhattok még."
Orbán a RENDKÍVÜLI TARTALÉKBÓL árcsoportosít 1.4 milliárdot a Bicske és Etyek közötti bringaútra és valami gasztrosétányra, /azmiaz/ , mert a tervezett 2.2 milliárd nem elegendő.
A rendkívüli tartalék a rendkívüli kormányzati intézkedések pénzügyi forrása.
Itt nem is az összegszerűség a lényeg, hanem az, hogy ebből a különleges forrásból kell kielégíteni Orbán dilijét.
Egy ilyen összeg pl. bőven elég lett volna a vörös iszap károsultjainak megsegítésére.
@Oxica: pontosan, lesz egy szűk klub a potyautasok nélkül /cseh, magyar, és egy két más kiugrálgatós/
esetleg, ha a britek kilépnek, akkor ugorhatnak kifelé a skótok, és lényegében a kint is vagyok bent is vagyok problematika meg is oldva a nagy brit gordiuszi csomó
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A régi hírek megkeresésével hadilábon állsz, így segítek:

www.origo.hu/itthon/20091030-a-paksi-atomeromu-bovitese.html
A KHEM elődje, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) még 2007-ben kezdte el kidolgozni az energiapolitikai koncepciót, mivel a korábbi, 1993-ban elfogadott határozat már alaposan elavult. A GKM számolt azzal a problémával, hogy a Paksi Atomerőmű blokkjait - a 2005-ben elhatározott üzemidő-hosszabbítás után - 2032-2037 közt fokozatosan le kell állítani. Ezért a határozati javaslat első, a GKM által a parlament elé terjesztett első változata kimondta: a kormány kezdje meg "az esetlegesen szükségessé váló, a jelenlegieket kiváltó új atomerőművi kapacitások" előkészítését, de biztosítson "megfelelő előkészítési időt".

Ezt a változatot azonban a GKM a szocialista frakció nyomására visszavonta - mondta az [origo]-nak Felsmann Balázs, aki akkor az energetikáért felelős szakállamtitkár volt a tárcánál. Az új változatot 2008 februárjában terjesztették be, annak az MSZP elvárásainak megfelelően már nem melléklete, csak háttéranyaga volt a GKM 60 oldalas koncepciója. Ennek az a jelentősége, hogy míg a melléklet része egy előterjesztésnek, a háttéranyag nem az, nem lehet hozzá például módosító indítványokat benyújtani.

A szocialisták azonban még ezzel a lerövidített változattal is elégedetlenek voltak, és egy módosító indítvánnyal - amelyet Podolák György, Józsa István, Magda Sándor, Szanyi Tibor, Tóbiás József, Kárpáti Tibor, Orosz Sándor és Mesterházy Attila MSZP-s képviselők nyújtottak be - teljesen átírták a határozati javaslatot. Sok más módosítás mellett az atomerőműre vonatkozó részből is kivették azt a kitételt, hogy a kormánynak "az esetlegesen szükségessé váló, a jelenlegieket kiváltó" új blokkok előkészítését kell megkezdenie. Az indoklás szerint a módosítás "a nukleáris energia hasznosítása területén bátrabb lépések megtételére ösztönzi a kormányt".
höhö

Óvszerbe töltött fáradt olajjal dobálták meg éjjel a mályi fideszesek otthonait

A rendőrség ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indított eljárást.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F20%2Fmalyi_fidesz_ovszer_olaj_tamadas%2F
www.vg.hu/gazdasag/gyurcsany-oroszorszag-nagyon-fejlett-demokracia-166532

Gyurcsány: Oroszország "nagyon fejlett demokrácia"

www.origo.hu/itthon/20091030-a-paksi-atomeromu-bovitese.html (2009.11.09.)
Úgy szavazta meg márciusban az Országgyűlés a paksi bővítést, hogy a kormány gyakorlatilag semmit nem tartott be korábbi ígéreteiből: nem tartott népszavazást a bővítésről, többen vitatják, hogy minden részletre kiterjedő háttéranyagokkal segítették volna a döntés meghozatalát és elmaradt a lehető legnagyobb nyilvánosság bevonásával lefolytatott vita is. A kormány félinformációkra alapozva állt elő a paksi bővítést kőbe véső javaslatával, a beruházást legjobban támogató képviselők pedig azért ködösítettek, nehogy összezavarják a többieket.
@Ballib cenzúrázók réme 12: ha gyúrcsányék faszok voltak és szartak mindenre, akkor vityátor is ezt csinálhatja, hjaaa oké, értem én. Nem egy összetett logika, de működik, amint látszik a narancsmaffia híveinél.
@Ballib cenzúrázók réme 12:

Te mindig a tavalyi hóval példázódol, pedig az már 2008 óta nyócszor elolvadt. Kijaf*t érdekel már, hogy mi volt akkor? Az talán fontosabb, hogy most mi van. Nem kéne ezt észrevenni?
Nem kell huhogni, Törökország sem kifejezetten EU-tagállam, mégis igen súlyos mennyiségű vendégmunkás tartózkodik Németországban (és nem hajítják ki őket), sőt, ugye az első hullám képviselői azóta már jórészt állampolgárok, a gyerekeik meg már született németek, jó részük már törökül sem tud, csak pár szót, hogy a nagyival el tudjon beszélgetni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Óriási tévedés...

A Paksi bővítést a Fidesz Gyurcsány idején is támogatta.
Megjegyzem minden éppeszű ember támogatja.
A módszert kritizálták.

A ballibek azok, akik seggszájat rajzoltak saját arcukra a Gyucrsány nevű főnökük parancsára, és hátraarcot csináltak.
@Ballib cenzúrázók réme 12: Mit nem lehet megérteni azon hogy bármit, csak atomot (pontosabban maghasadásos, azaz fissziós) erőművet NE. És ha csótány is és moszkovitya is ezt akarja - akarta (dehogy is ők akarják ők csak a bélsáros kollaboráns többpártállami bábok) akkor meg főleg NE.

Bolygónkat nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól béreljük vagy hogy is van a mondás.
@Mariann19:

Putyin hatalmasat kénytelen privatizálni

Nincs pénz, el kell adni az olajcéget. Minden idők legnagyobb orosz privatizációja lehet.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F20%2Fputyin_hatalmasat_kenytelen_privatizalni%2F
@rdos:
"Plusz még játszik a szocsi olimpiai kaland is."
Igen, az csekény 50 milliárdot kóstált.
Erről rögtön a magyar olimpia megrendezése ugrik be.
Ugyanis várhatóan pénzügyileg azonos lenne a menetrend.
A felét ellopják, a műszaki tartalom a kispórolt és rossz minőség miatt enyhén szólva nem lesz időtálló.
A Rothschild bank elemzése nagyon derűlátó, hiszen a megtérülési időt cca 17 évben határozza meg.
Azonban egyéb elemzéseknél vita volt arról, hogy az amortizáció ártényezőként szerepelni fog-e az árakban.
@Ballib cenzúrázók réme 12: akkor egyszerű a képlet, mivel én nem támogat/tam/om, nem vagyok épeszű, sőt ami a lényeg, se emeszpés, se fityeszes.

Úgy érzem, nem nekem kell szégyenkeznem.
@Mariann19: most hogy egy olimpia ellenes olasz főpolgármester nő van Rómában, még egy kiesett ellenfél, lassan senki nem ment meg bennünket egy oltári pénzügyi/gazdasági buktától.
@Ballib cenzúrázók réme 12: "éppeszű" gépeld be akár ide is, ezt a karakter sorozatot. Látni fogsz alatta piros hullámvonalat. Na innen tudtam meg ki vagy.

Netes agitátor, azaz az agitációs propaganda osztály főállású munkatársa.

Még az átkosban diákként volt hozzájuk szerencsém. Pedig iskolákba igyekeztek jobb képességűeket küldeni, de persze ha silány a felhozatal?
@rdos:

Éppen azért kell az atomerőmű.

Ugyanis máig ez a legkevésbé káros a környezetre, az összes katasztrófával együtt is.

És a közeljövőben nincs alternatívája.

És itt jön a megújuló Zöld energiáról szóló hazugság.
Ami a valóságban így néz ki:
www.origo.hu/gazdasag/energia/20140123-nemetorszagban-csokkentik-a-megujulo-energia-allami-tamogatasat.html
A német kormány növelné a megújuló források kiaknázását, de csökkentené az állami támogatásukat. Korlátozzák a nagy fogyasztóknak nyújtott kedvezményt is, ezeknek a cégeknek többet kell majd fizetniük az áramért. A kormány így fékezné meg a lakossági villamosenergia drágulását. Eddig rögzített árakon vették át a megújuló energiaforrásokból a rendszerbe táplált áramot, amitől dárult az áram.
@rdos:

Vicces mikor magadfajta munkásőr ivadékok és GYurcsány párti komcsik próbálnak párttagsággal dehonnesztálni másokat... :DDD

Talkán nem a nagyurad Gyurcsány után kéne seggszájat rajzolnod a saját arcodra (pl Paks 2 kapcsán is) folyamatosan, és hitelesebbnek tünnél.. :DDD
Szerintem aközött elég nagy különbség van, hogy egy kormány felad egy hirdetést, amiben elmondja a véleményét, vagy ellenzéki szervezeteket pénzel különböző alapítványokon keresztül, hogy szervezzenek kormánybuktató tüntetéseket.
@rdos:

Neked is az MSZMP KB intézte az egyetemi vizsgáidat, mint a főninek, azért nyalsz be tövig neki ? :DDD
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA
@rdos:

Ezek marhák azt hiszik, ha begudnak a seggükbe egy kis atomot, akkor az örök világosság fog nekik fényeskedni. Pedig csak addig tart a nagy világosság, míg a rák ki nem bújik a likon.
@Ballib cenzúrázók réme 12:

Mivan? Mellár elvtárs közben nertárs lett? És mi volt elvtárs korában? Edzésen volt az egyetemen?
@Mariann19: Jól látod, ahogy Paks2-nél úgy az olimpiánál az úszóvébénél mindig ez a cél. A lopás. Eu is megtehetné az amik is megtehetnék hogy azt mondják, ahol ilyen elképesztő korrupció van (lényegében majdnem az egész volt coctábor), oda sem sport eseményt sem pénzt nem adunk.

Mégis az egész "szabad világ" a "szabad sajtóval" együtt úgy csinál mintha rózsaillatú volna a levegő holott az ázott pálott mangalica disznószar felhő veszi körbe "sok oligarcha barát" (nem inkább sok strómannú?) mini szterelnökünket.
@Sir Galahad:

Megette a fene a magyar kormány unijós súlyát, ha már a véleményét újsághírdetésben kell elmondani. Nem mert valami interjú félét adni a főni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagy bajban van az orosz költségvetés, ha már az arany tojást tojó tyúknak, a világ legnagyobb olajipari cégének, a Rosznyeftnek egy részét placcra dobja.
Ráadásul rontja az értékesítési pozí.cióját Szaúd- Arábia az eladási versenyben.
Arról nem is szólva, hogy - olvastam valahol - hogy tavaly közel 5%-os volt a költségvetési hiánya.
Ezért először ezt a mínuszt is vissza kell pótolnia, és kérdés, hogy mikor lehet majd nullszaldós.
@Ballib cenzúrázók réme 12: Én is szeretlek barátom, ahogy minden embertársamat. Kicsit sajnállak, de megértem szerény képességeiddel neked más meló nem jut. Mondjuk ezt is gyengén tolod, de vannak melók amire mai napság sem tolonganak a népek.

Kérlek ne vedd zokon de ezután Veled nem társalgok. Még a végén elkapna a hév és az lennék ami Te. Sértődött vagdalkózó paprikajancsi.
@látjátok feleim szümtükkel: Nekem most esett csak le a tantusz. Hát:

Éppeszű.

:-)
@Ballib cenzúrázók réme 12: Kétségbeesetten próbálod a valós támogatottságot nélkülöző Gyurcsányt és az álbaloldalt helyzetbe hozni. Nem fog menni, úgy sem hogy megpróbálod az elégedetlen tömeget összemosni Gyurcsánnyal. A legtöbben sem Gyurcsányra, sem Orbánra és Vonára sem vevők. Neked pedig el kéne gondolkodnod, mi lesz ha beazonosítható leszel, spórolj egy moszkvai járatra
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem korrektebb megoldás a hirdetés, mert ha interjú készül, a készítő újságírónak azonnal nekiesnek Orbán hívei/ellenzői, mondván, hogy segget nyalt vagy alákérdezett.
van itt pénz:

Az állam 38,9 milliárdért megvette az Erste Bank 15 százalékért

A kormány a tavaly februári együttműködési megállapodásban vállalta, hogy jelentősen mérsékli a bankrendszer terheit, hogy a hitelezési aktivitás bővüljön.

444.hu/2016/06/20/az-allam-389-milliardert-megvette-az-erste-bank-15-szazalekert

---

honnan is?

Itt tart az EU-ellenes szabadságharcunk: 250 milliárd forint uniós támogatás juthat közlekedésfejlesztésre

Hagyjon már minket békén végre ez az agresszív Brüsszel, ami ilyen támogatásokkal támadja Magyarországot! :-(

444.hu/2016/06/20/itt-tart-az-eu-ellenes-szabadsagharcunk-250-milliard-forint-unios-tamogatas-juthat-kozlekedesfejlesztesre

--

Világösszeesküvési botrány: EU-s pénzből száguld az érpataki batmobil

Micsoda? Igazából brüsszeli érdekeket szolgál ki a rendpárti, darutollas polgármester?

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F20%2Fvilagosszeeskuvesi-botrany-eu-s-penzbol-szaguld-az-erpataki-batmobil
@Ballib cenzúrázók réme 12:
@látjátok feleim szümtükkel:
Gugli kódexszörcs:
1512 október 16: a Föld lapos.
2016 június 20: a Föld gumimaci alakú.
Változnak az idők.
Cirbi kollégának besegítek. A cikk majdnem egy hónapos, meglehet mikor friss volt valaki már linkelte is. Ha nem jó szívvel ajánlom olvasásra terjesztésre.

"A nemzeti tőkésosztály és az illegitim tulajdon ördögi köre"

tldr.444.hu/2016/05/24/a-nemzeti-tokesosztaly-es-az-illegitim-tulajdon-ordogi-kore
"Jelentősen növekedne a baloldali, liberális és zöld párti alakulatok súlya az Európai Parlamentben, ha a britek csütörtökön a kilépésre szavaznának. A magyar kormány hétfőn hirdetést jelentetett meg egy brit lapban, amiben a tagság mellett kampányol. Minden bizonnyal a politikai erőviszonyok mérlegelése is közrejátszhatott abban, hogy Orbán Viktor megszólalt."
@Sir Galahad:

Mond ki a hívószavakat nyugodtan. Háttérhatalmak, zsidók, Soros, Gyurcsány.
Beszoptad a kurmánypropagandát rendesen. Rád mindig számíthat a g..i.

Hajrámagyarok.
@Mariann19: ezzel együtt pedig még nagyobb lehet a kormány buktája, brexit, alacsony olajár, szűkülő EU, botladozó világgazdaság, menekült krízis, klíma balhék...stb...

Ez mind mint sikeresen kezelhető nemzetállami problémák, de mint tudjuk a fidesz és a vezére mindent tud, és mindenre alkalmas, és ami a fő védi a fákat is.
@rdos:
Nagyon kockázatos a gazdasági eredmény szempontjából az olimpia megrendezése.
Nem kétséges, hogy a pályázatban szereplő feltételeket megvalósítjuk, ha beledöglünk is.
Megfelelő, befolyásoló propaganda megteremtheti a társadalmi, politikai támogatást is.
Azonban egy amerikai sportközgazdász biztos komoly veszteségeket és pénzügyi bukást jósol.
Egy ilyen kis országnak a kicsi bukás is megrendítő lehet.
remélem egyszerre használja mind.:

A KDNP-s Földi László 1,6 millióért négy laptopot vett magának a mi pénzünkből

"Végül mindnyájan legyetek egyetértők, együttérzők, testvériesek, irgalmasok, alázatosak."

444.hu/2016/06/20/a-kdnp-s-foldi-laszlo-16-millioert-negy-laptopot-vett-maganak-a-mi-penzunkbol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó lenne, ha olvasgatna nemzetközi gazdasági szaklapokat is.
Elég sötét jövőt, akár újabb gazdasági válságot is prognosztizálnak, különös tekintettel Kína gazdasági lejtmenetére.
Talán mégis jobb lenne, ha kis kertészlegény lenne, és fákat ültetne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Most, hogy egy olasz olimpiaellenes főpolgármesternő van Rómában..."
A főpolgármester asszony nem hazardírozik a rábízott javakkal, hanem a stabilitás híve lehet.
Számunkra nem jó hír, csökkent a konkurrencia.
@Bakter: hol voltál eddig? a francba, nem indok, hogy fejedre ejtetted a sorompót. kapd össze magad, met thomasok elé vetlek.
Jogerősen felmentették Juhász Ferencet és Fapál Lászlót

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla Juhász Ferencet, a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét és Fapál László volt államtitkárt a hűtlen kezelés vádja alól.

Az ügyészség vádja szerint Juhász Ferenc 2006 júniusában megszegte a vagyonkezelési szabályokat, amikor engedélyezte, hogy Fapál László megvegye a neki 2005 májusában határozatlan idejű bérleti szerződéssel juttatott lakást, Fapál László pedig felbujtóként vett részt a vád szerinti jogosulatlan lakásvásárlásban.

>>>Bűncselekmény hiányában mentették fel őket.<<<

444.hu/2016/06/20/jogerosen-felmentettek-juhasz-ferencet-es-fapal-laszlot
ha kibasszák viktort oxfordból, visszamászik a daly mailben. azért érzitek a szinteket?
@parti_giano:
Átvezényeltek a terepasztalhoz csútra, mert olyan nagy a forgalom, hogy egymásba érnek a szerelvények. De nincs net, mert olyat a nagyfőnök még nem evett, így nem tudja, milyalófaszaz. Ráadásul olyan hülyék ott a fityeszes postagalambok, hogy egyik sem talált ide a hozzászólással. Viszont kitűnően ejtik a nyócévgyúcsányt. Szóval igenis van abilim, izé, alibim. Ja, és beígértek egy bankot is alapítványokkal a lojalitásomért, mert nekik már annyi van, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Ergo most illegálba nyomom modemen: hajrá fityesz.
@parti_giano:
Ez a déli mél olyan, mint a jó ebédhez szól a levél? Ide hallom a gyíkemberek reszketését, amint remegve üzennek sorossal gyúcsánynak, csináljon mán valamit.
@Mariann19: Jól mondod. A görögök is az olimpiájukon roggyantak meg, ha jól emlékszem úgy 12 évvel ezelőtt. Rá pár évre volt szerencsém megnézni az egyik grandiózus stadiont gazzal kis facsemetékkel a kövezet hézagaiban. Lehangoló látvány volt. A butaság és kapzsiság emlékműve lett. :-(
@Frady Endre: „Vitya-szóra bennmaradnak?” . Tegnap ezt írtam, csak rím nélkül, így nem olyan mutatós: Ez már megüti a kisegér, elefánt együtt dübörögnek a hídon vicc szintjét. Az elefánt tétovázik, de most a kisegér azt mondja, hogy továbbra is együtt akar dübörögni. És ettől az elefánt úgy meghatódik, hogy nem tétovázik tovább, megy, dübörög a kisegérrel. Tudunk még hülyét csinálni magunkból? Vagy, ha maradnak a britek, az ezek után a mi érdemünk lesz? Mint mikor Orbán hazaküldte a kivonuló félben levő oroszokat?
@rdos:
Épp eszű ember nem hiheti, hogy egy jelenkori olimpia rendezése egy ekkora gazdasági háttérrel rendelkező országnak rentábilis lenne.
A melldöngetést, hogy meg tudjuk csinálni, meg büszkék lehetnénk rá most hagyjuk a picsába, mert azt senki sem vitatja. De büszkeséggel még egyetlen ember sem lakott jól a világban, viszont bele már pusztult elég sok.
(És azt is tudjuk, hogy a tűz közelében lévők marha jól járnak már csak a pályázással is.)
@Bakter: ezt nem fogadom el. ha gyurcsány kézi hajtányával szenvedsz be kiskunmajsa alsóra, miközben kocsis máté síkosítja a síneket,akkor elhiszem, hogy keménytökű vasutas vagy.
@Bakter: ennyi erövel küldhettek volna a britteknek is egy nemzeti konzultációt, nem kell menni népszavazni, a magyar állam elintéz mindent.
Mi azon az újdonság, hogy a felcsúti cár egy képmutató, hazug sz@r gazember?
@parti_giano:
Minek keménytökösködnöm, amikor kapok egy bankot? Meg apanázst is hozzá, ha jól billegtetem a szemafort.

A britek meg hülye angolok, angol hülyék, mert csak szólniuk kellett volna a csútinak, és az 2/3-dal 1/2 óra alatt megszavazza, hogy mit akarjanak. Elvégre most is megmondja nekik, szerinte mit akarjanak. Tehát álljon vigyázzba előtte az egész szigetlakó banda királynőstől és miszterbínestől, a kutyaúristeni neki.
@rdos:
Több számháborús anyagot lehetett olvasni az olimpia megrendezéseinek várható költségeiről. Úgy tűnik, hogy a végeredménynél a beruházási ráfordításokat nem kalkulálták be, mert az megmarad nemzeti vagyonként, ami rendben is lenne, elvileg.
Azonban az olimpia utáni hasznosításuk kétségeket rejt.
Ha jól emlékszem, 40 többfunkciós sportlétesítmény szükségeltetik meghatározott befogadó képességgel. Egy olimpia utáni nézettség messze alulmarad annál, így a bevételek is.
Vagy. 75.ooo szállodai szobát kell biztosítani, jelenleg kb. 50 ezer van, ez utóbbiaknak a kihasználtsága sem valami fényes.
Tehát várhatóan és távlatokban veszteséget termelő fejlesztések lesznek, amelyeket illene tudomásul venni a pénzügyi eredmény megítélésénél.
@Bakter: ne bassz már fel! cameron tapsol örömében, hogy egy ilyen cool arc segíti a kampányát. innetől az összes skót szoknyát emelve pukedlizik, a férfiak kivillantják, mit kínálnak vikinek.
@látjátok feleim szümtükkel:

Haragszik a pici komcsi Mellár bácsira, mert Ferikéről kitálalt és elmondta az igazat ?

Irgumburgum közben topopants is!
Mégse járja hogy csak úgy nosztalgiázzon egy egyetemi tanár, a Gyurcsány Feri MSZMP KB-s kapcsolatain.. :DDDDD

Megjegyzem a Gyurcsány megbosszulta a Melláron a nosztalgiázást, és kirugta a KSH éléről amint tehetette.
@Bakter: @Mariann19: Magam is így látom. Kicsit más. Párbeszéd egy egzotikus országban.

Főnök: Valamivel igazolni kellene már a fél tucat éve tartó stadionberuházásokat.

Safranek: Milyen igazad van főnök.

Főnök: Ötleted van-e bólogatójános.

Safranek: Kényszeredett vigyor széttárt karok.

Főnök: Megvan. Legalább a válogatottunk legyen jó. Azt hogyan lehetne megcsinálni.

Safranek: Kellene hozzá fociedző.

Főnök: De hát van, vagy nincs?

Safranek: Edzőnek talán még edző is de alapvetően csókosok mind.

Főnök: De hát valaki csak ért a foci-edzőséghez?

Safranek: A Dárdai.

Főnök: Tudod a dolgod ugye? Dárdait szerezzük meg bármi áron!

Epilógus vagy mi a szösz. Focialista kishazánk stadion programja igazolást nyert. Hívek meghatottságtól szipognak.
@rdos:
Stadion hegyek, de a megoldás egy huszárvágással Dárdai lenne.
Közben jó lenne szétnézni a hazai focisták körében, vajon mennyi olyan tehetség hever parlagon, mint a kedvencem, Kleinheisler.
3 éve alig jutott szerephez a Vidiben, most meg már a Bremenben játszik. A külföldiek felfedezték.
@parti_giano:

Viccelődjél, viccelődjél!
Aztán jól meg fogsz lepődni, ha Harry herceg beállít Felcsútra háztűznézőbe.
@Eszter jött: az oké, csajom, de remélem, a brit tűzoltókat is hozza.
@rdos:

Ennél jobbat régen olvastam:
"A dolog másik olvasata, hogy bár óriási áldozatok árán mára lényegében visszafizettük a külföldi hiteleinket (kb. annyi deviza tartaléka van az MNB-nek mint amekkora a maradék külföldi hitele) ..."

(nopersze, én már láttam Magyarország NETTÓ adósságállományáról grafikont)
@Eszter jött: gazsit vinné harry? fene az ízlését, de legfeljebb újra evangelizálja ködös albiont, úgy szívárványszínűre. hogy is mondja oxica?

hajrámagyarok!
Spéder fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseinek hangfelvételét is lefoglalta a rendőrség

Amikor nyolcórás házkutatást tartottak a haverból fenyítetté vált bankár villájában.

444.hu/2016/06/20/speder-fideszes-politikusokkal-folytatott-beszelgeteseinek-hangfelvetelet-is-lefoglalta-a-rendorseg
@Oxica: Ne zsidózz, ha szabad kérnem. Köszönöm.
tippeket kérek, a focinuzi vezényló hazarobog-e a saját lábán álló hercegi kisasszonyhoz???

Orbán nagyapa lett: Tiborcz Alíz rengeteg hajjal és 3300 grammal született
@Sir Galahad: mi van, lovag? jól rábasztál, mikot azt hitted, a grál viktorodnál van. tudod, always look on the bright side of life.
@parti_giano:

Múltkor is a Gazsit komendáltad. Gyanús vagy te nekem!

Az angol lap lehagyta a hirdetés kisbetűs részét:

... ugyanott vágósertés és pőrkölt napraforgómag eladó, előnyös áron!

Slendrián munka!!!
@parti_giano:

sir gawaine: én filoszemita vagyok.
a zöld lovag: ne zsidózzá, bazmeg!
@Secnir: Kösz ez azért megnyugtató lehet.

"Egyelőre nem lehet konkrétumokat mondani, mert a témát külön le kell majd tárgyalniuk az EU-val, ha a kilépés mellett döntenek a britek. Akár az is lehet, hogy minden marad a régiben. A kilépési kampány azt ígéri, hogy a már kint dolgozókat nem fogják érinteni az esetleges változások, ők „megtarthatják jogaikat”. Hazatoloncolni tehát remélhetőleg nem fognak senkit,"
@Rodeo36: Ha jól látom szőröstalpaföldén is jó a hangulat. :)

A magyarokat irigylik, saját edzőjüket kivégzéssel fenyegetik a románok

alfahir.hu/a_magyarokat_irigylik_sajat_edzojuket_kivegzessel_fenyegetik_a_romanok
@parti_giano:

ajjaj, vágom az egész kerek asztalt.
@Gábris szomszéd: mikor selejtes sekrestyeszökevények szőrőstalpúznak. téged anyád borotvált.
@parti_giano: Aztaaa megint rám fröccsent a guánod? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gondolom ezt Spéder mondta, hogy lefoglalták a hangfelvételt.
Legalábbis a rendőrség szinte biztos hogy nem.

Viszont Spéder vélhetően el is mondhatja hogy mi van rajta, és kiről, azon a felvételen, ha akarja.

Van ugyanis egy függetlennek közel sem nevezhető Index nevű média cége is, többek között.
@Gábris szomszéd: "Ha jól látom szőröstalpaföldén is jó a hangulat. :)"

sz'al te megiscsak vmi hasonlo vagy, mint a b-kozep... gondolom, ha valaki mas aggat a magyarokra hasonlo jelzot, akkor is szmajlizol majd, ugye?...
(igaza van bellanak: a betyarsereg, a danielpeterek es az ilyen korlatolt sekrestyeszokevenyek artanak monak...)
Egyébként a poszthoz is hozzászólva, Orbán motivációja baromi egyszerű.

Orbán baloldalibb és Európaibb akar lenni, a jelenlegi ballib ellenzékénél.

Megjegyzem nincs nehéz dolga.

Hisz egy ellenzéki se mondott eddig semmit Brexit ügyben, az Orbán fitymálásán túl. A baloldaliságról meg...
Hát amikor a baloldal indít aláírásgyűjtést a vasárnapi munkavégzés korlátlan engedélyezéséért, az mínimum fura.
@Gábris szomszéd:

Ma is meg akarod hallgatni Laboda Robi Egy karlendítès hány élet c. opuszát?
Mert ahànyszor hozzám szólsz, elküldöm neked.
Akár naponta többször is.
Jajj csak azt nem mert lefosom a bokám, arról nem is beszélve, hogy az általad küldött rögeszmés youtube videók automatikusan elindulnak a gépemen. :)
.
Menekülnek a MÁV-tól a szakértők a középvezetők, és a felsővezetők is.
.
A felsővezetők hiányában trolikat csoportosítanak át.
.
@Trackers:
.
Azt értem, hogy a Thürmer vezette munkáspárt tagja vagy, de azt nem, hogy miért hivatkozol a baloldalra.
A baloldal nem feltétlenül a proletárok pártja. Az informatika világában már nem találsz tömegesen láncait őrizgető proletárt.
Ezt ismerte fel Orbán, és elkezdett proletárokat előállítani a rendelkezésére álló emberi erőforrásokból.

Olvass:
munka alapú társadalmat kell kiépíteni - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Bukarestben, ahol az Európai Néppárt (EPP) 21. kongresszusán angolul elmondott felszólalása után nyilatkozott a rendezvényre akkreditált magyar újságíróknak.
www.fidesz.hu/hirek/2012-10-19/orban-nem-joleti-allam-hanem-munka-alapu-tarsadalom-epul-kepek/

Kádár is arra volt büszke, hogy munkaalapú a társadalom. Csak nézz bele egy régi személyazonossági igazolványba - abba is beleírták.
.
.
A 60-as évek végén, az „új gazdasági mechanizmus” bevezetésekor komoly emberek őszintén aggódtak, hogy ha nincs tervutasítás, akkor ki fog dolgozni?
Hogyan lehet az embereket munkakényszer nélkül munkára fogni?
Fiataloknak: hihetetlen, de egészen 1989-ig még volt Magyarországon KMK, vagyis „közveszélyes munkakerülés” nevű bűncselekmény, amiért elvihetett a rendőr.
S vajon ki emlékszik arra, hogy Franciaországban 1965-ig csak a férjük engedélyével vállalhattak munkát a családanyák, vagy hogy Svájcban 1971-ig nem szavazhattak a nők?
let.azurewebsites.net/upload/tanulmany.pdf
.
.
@Sir Bates dö Hól:
@parti_giano:

"_(igaza van bellanak: a betyarsereg, a danielpeterek es az ilyen korlatolt sekrestyeszokevenyek artanak monak...)_"

Nincs igaza bellának.

A betyársereg-megvezetett emberek, dániel péter eleve 'úgy' született, a sekrestyeszökevény kígyó-kecske keverék, egy morális herélt.
Az ilyen nem szégyen, csak mert teremtéskor kilengett az inga, s téves barlangba tévedt a lingam, az ilyen egyszerűen csak az evolúció fingja.
@dr. jenőke (jenőke):

én emlékszem amikor egyszer megemlékeztem ezekről a mintademokráciákról az emancipáció kapcsán, mint a férfi egyenjogúság harcának utolsó bástyáinak ledőlt romjairól, s lám mivé fajult a világ:)
@jaegtoer: Jön a meleg lassan elolvadsz. ;)
@Ballib cenzúrázók réme 14:

Biztosan a Mellár is azért volt egyetemi tanár, mint amiért az öreg harcos Pozsgai nertárs, zülleszteni a coculizmust.
@jaegtoer: Egyszer igazán elbeszélgethetnél Tyirityánnal, hogy mikor és ki vezette meg. ;)
Ezt meg Révész Máriusz üzeni:

"Az ATV felvétele szerint azt mondta, helyén kell kezelni Portik vallomását, "meg kell gondolni, mennyi hitelt adunk egy többszörösen elítélt bűnöző szavainak"."

Szerintem nem kell itt semmit kezelni, s nem hitelt kell adni ( :D ), csak egyszerűen meg kell nézni Portik vagy hozzátartózója valóban szerzett-e alulértékelt ingatlant.
Nyilván egy bűnöző, illetve letartóztatott is vehetett ingatlant, netalán még áron alul is. Akkor viszont közömbös, hogy már becsukták-é vagy csak ezután fogják ( esetleg ). Az ingatlanszerzés a lényeg.
"Spéder fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseinek hangfelvételét is lefoglalta a rendőrség "

Ja. Különben hogyan semmisülhetne meg "véletlenül" a lefoglalt adathordozó?

index.hu/napirajz/2016/03/17/lemez/
@dr. jenőke (jenőke): :))))))

érdemes volt benézni! :D

cserébe egy másik csemege!

"
Ha bajban vagy, kiáltsd: Haro!

A választáson 57 jelölt, Sark lakosságának 9,5 százaléka indult. A végeredményt többszöri újraszámlálással tudták csak megállapítani - egy hatszáz lakosú szigeten nyilván csak pár szavazat dönthetett a képviselői helyekről. Nagy meglepetésre a 28 megválasztott képviselőből csak öt demokráciapárti, 23-an a régi hűbéri rendszer hívei."

Read more: offforever.blog.hu/2016/06/20/ahol_2008-ig_europaban_meg_feudalizmus_volt#ixzz4C93GlxqH
ráadásul a vagyonosodás, papcsák szerint azért sem vizsgálható, mert rossz fényt vet a képviselőkre... oooooo

2014.12.08

17:03
Az LMP rendszeresen vizsgálná a vagyonosodást

A közhatalmat gyakorló politikusok és közpénzekkel gazdálkodók vagyonnyilatkozat-tételi szabályain szigorítana az LMP. Schiffer András szerint a luxuskiadások fedezetét is vizsgálni kellene, elég volt a dajkamesékből a családi összefogásról és a földből hirtelen kinövő luxusvillákból. Az LMP még a Simon-ügy kapcsán terjesztette be javaslatát.

Hogyan fér össze a szerénységgel és az alázattal az egyetlen hétvégi aukción elköltött több millió forint?

Origo
17:06
A Jobbik támogatja

Szilágyi György szerint csak az LMP-nek és a Jobbiknak fontos ez a kérdés; a kormánypártok az erre vonatkozó javaslatokat rendszeresen leszavazzák. A Jobbik még az LMP-nél is szigorúbb szabályt fogadna el: 1990-ig visszamenőleg vizsgálná a politikusokat.

Origo
17:08
Az MSZP szűkszavú

Az MSZP soraiból Gőgös Zoltán csak annyit mondott, hogy pártja támogatja a javaslatot.

Schmuck Erzsébet (LMP) szerint az ellenzéki képviselőket is lejáratják a meggazdagodott képviselők.

Origo
17:11
Fidesz: ötpárti javaslat kell

Vas Imre reményét fejezte ki, hogy az ötpárti javaslatot majd támogatják a képviselők, hiszen a Ház előtt lévő két javaslat nem fedi egymást.

Varjú László (független) arra kérte a kormánypártokat, hogy ameddig nem kezdeményeznek egyeztetést, fogadják el az ellenzék javaslatát.

Origo
17:15
Önök kiürítik a parlamentarizmust

Schiffer András szerint az ötpárti egyeztetés helyszíne az Országgyűlés; módosító javaslatokkal lehetne csiszolni a törvényen. Nehezményezte, hogy a kormány kiüresíti a parlamentarizmust azzal, hogy elválasztja a tárgysorozatba-vételi eljárást a szavazástól. Az előterjesztésről holnap döntenek.

A bizottságban az előterjesztést Papcsák Ferenc azzal utasította el, hogy a vagyonosodási vizsgálat csökkenti a politikusokba vetett bizalmat. Az LMP szerint a hirtelen meggazdagodás vált ki bizalmatlanságot; a vagyon forrásoldalát is vizsgálni kell.

Origo
17:20
Az LMP antikorrupciós törvénycsomagot is javasol

Minden konszessziós, közbeszerzési és támogatási szerződésre vonatkozó ajánlat legyen összehasonlítható. Off-shore lovagok ne tölthessenek be kormányzati pozíciót, off-shore hátterű cégek ne kaphassanak pénzt - áll az LMP korrupcióellenes csomagjában.

A párt a a kormányzati propaganda betiltátását is el szeretné érni, ami a haveri reklámcégeknek könnyen kicsorgatható pénzt és burkolt pártfinanszírozást jelent.

Origo
17:22
Az MSZP támogatja

A szocialista Szabó Sándor a magyar kormány által is aláírt antikorrupciós nemzetközi egyezményre hivatkozva támogatta a javaslatot.

Origo
17:26
Kétszínű a Fidesz

A Jobbik szerint a Fidesz a jelenlegi helyzet fenntartásában érdekelt, pedig a korrupció mocsara a politika.

A párt méltatta a javaslathoz csatolt off-shore klauzulát, mivel végre felsorolta a célországokat.

Origo
17:31
A kormánypártok nem reagáltak

A hallgatás beleegyezés vagy a kormánypárti képviselők szégyenérzetéből fakad. Így értelmezte Schiffer András, hogy a Fidesz-KDNP nem szólt hozzá a javaslathoz. Egyben reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok lelkiismerete megszólal és támogatják a vitát, összhangban Orbán Viktor szavaival a korupcióval szembeni zéró toleranciáról.

Origo
17:33
A Jobbik javaslatát nem tárgyalták

A Jobbik saját javaslata mellett nem érvelt külön, de szavazni várhatóan fognak róla a holnapi napon.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20141208-ismet-beszamol-szijjarto-peter-az-orszaggyulesnek.html?item=201412081514520
@guma:

Régen olvastam valami regény félét, amiben azt kellett kitalálni, hogy egy nő mit mondott x alkalommal y-nnak. Nos a kitalálandó mondat így szólt: ne szabódj, fogadd el, hisz nem ez az első jótett életemben ( az most nem lényeg, mi volt a jótett ).
Gondolom a nav elnöke sem szabódott egy Rogán féle felkérésre, és úgy spotánilag elrendelték a Tóni vagyonosodási vizsgálatát.:D
Persze a vagyonosodás ha ráég valakire, mint a kályhára a rágógumi, az ciki.
@látjátok feleim szümtükkel:

érdemes (ismételni) újra meghallgatni:

szerző:
rtl.hu

2014.12.05. 18:55

Nyilvánosságra került a szigorúan bizalmas jelentés a Portik Tamáshoz köthető V. kerületi ingatlanvásárlásról. A vizsgálatot egy független jogász készítette, szerinte nem történt törvénysértés. A vizsgálatot kérő Rogán Antal mégis kerüli a nyilvánosságot, amióta Portik Tamás azt állította: ismerik egymást.

rtl.hu/rtlklub/hirek/nyilvanossagra-kerult-a-jelentes
@Gábris szomszéd: tegnap meg tagadtad a hajpolast, ma meg mar ilyen bizalmas informaciot is tudsz rola?...
@parti_giano: ...mondta a szellemes válaszok nagymestere. Bravó.
@látjátok feleim szümtükkel: ok, ha portik neve helyett zuschlag neve all, akkor is ezt mondja?...
@Gábris szomszéd: figyeled, megint nem a fijjúgon múlik.
tennap(?) sikerült kiizzadni egy vereséggel egyenértékű "döntetlent", ma meg "ha az angolok nyernek akkor..."

és mifaxom lesz, ha nem nyernek az angolok? persze azon kívül, hogy a cizellált klasszika filológusok, rommá vernek bárkit és bármit, amennyiben az a csendes elmélkedésük közepette, provokatíve az úttyukba kerül?

most komolyan kérdezem!
@nincs_itt:

"..cizellált klasszika filológusok"

)))))))))))))))))))))))

lökött vagy.

a tegnapi BB King nagyon jól esett.
akkor poszthoz is egy kis színes, teuton főggyéről:

- aszonta a rádijó, hogy az britek ha kilépnek, akkor ca 35%-os gazdasági visszaeséssel számolnak a city-ben...

- a "járulékos" veszteségeket még nem mérték fel.

- kijafaxom az a orbánviktor?
@Gábris szomszéd:

én nem a megvezetés bűnsegédeiről szóltam, hanem a megvezetettekről.
egyszer mondok jót, akkor se érted;-) neked tényleg csak a lófasz, esti fény és a szálkásdeszka tiszta;)
@Eszter jött: egészségedre!

ma meg egy kis:

www.youtube.com/watch?v=43yvS6bPZDs

ebben ugyan nincs ott tibusz... de azért nem rossz!
@jaegtoer: :)

a francokat! nem annyira hülye, csak így tartja forrón a "kapcsolatait", amire maszturbálhat...
@Eszter jött: :)

én a meggypiros vagy olajzöld bőrkabátra szavazok (ha belepofázhatok :DDDD)

eszméletlen szépeket láttam anno a törököknél...
@Sir Bates dö Hól: Ja még az alsógatyáját is ismerem, de gyorsan elhatárolódom tőle.
.
"A rendszerváltás környékén azt képzeltük – de nem akarom elkenni a felelősséget: én azt képzeltem –, hogy a demokrácia és a kapitalizmus nagyjából rendbe teszi ezeket a dolgokat, kevesebb alkoholista bölcsész és több sikeres matematikus lesz az országban, ráadásul az egyesült Európa majd működteti azokat a rendszereket, amitől nem csak elmenni, de visszajönni is megéri. Nem voltam ugyan naiv, pontosan tudtam, hogy a német matematikusok, a svéd írók és a kanadai klasszika-filológusok sem tartoznak a legjobban fizetett emberek körébe, de az ideológiai nyomasztás és az éhhalál réme nélkül még a középosztályhoz sem annyira rossz tartozni, ráadásul azt számolnak, írnak vagy elemeznek, amit akarnak.

Azt képzeltem, hogy nyithatok Bécsben cukrászdát.

Meg azt, hogy a rádióban jó zenék fognak szólni.

A tévében jó filmek lesznek, a polcokon jó könyvek."

www.hocipo.hu/content/view/16623_para_kovacs_imre_az_ertelmiseg_utja_a_kasszahoz
@Eszter jött: zenében egész jókat tud hozni, ha nem keveri a bluest a blúzzal, de ezt is megértem, nagyon öregszik.
@nincs_itt: "a cizellált klasszika filológusok"

Ne általánosíts mert azeszti megharakszik, mint szintén a magyaroknak szurkoló hazánkfia. :)

@jaegtoer: Ezt írtad: "A betyársereg-megvezetett emberek"
Na meséld el gyorsan hogyan kell saját magad is meghazudtolni. :)
@Gábris szomszéd: mindig rád csodálkozom, micsoda vadmarha tudsz lenni

menthetetlen vagyok
@jaegtoer: cucu, a betyársereg megvezetett emberekből áll, avagy maga a házmesterek szakszervezete? ha a lökött sir egyazer igazat ad nekem, akkor az úgy van. hah.
@habakuk000: Hát nehéz az élet, főleg azoknak, akik nagymagyarozva hiszik magukat igaz magyarnak. :)
.

posztho'

A felcsúti kisvasúttal mennek neki Orbánék kampányának az angolok

Felcsút—London — Miközben húszmilliót érő fizetett hirdetésben győzködi a Daily Mail nevű lapban a briteket Orbán Viktor, hogy maradjanak az Európai Unióban, a nyugat-európai sajtó arról cikkez, hogy az EU vizsgálja a felcsúti kisvasút építésének uniós támogatását.

www.blikk.hu/aktualis/politika/a-felcsuti-kisvasuttal-mennek-neki-orbanek-kampanyanak-az-angolok/k2gxzr6
@Gábris szomszéd: mi az a nagymagyarozás?

nem értem a mondatod
@guma:

Drága guma! Persze, hogy bele!
Egyszer majdnem lett egy libazöld. Eszméletlen vagány csaj voltam benne. Többször is felpróbáltam.
Aztán kilyukadt a kazánunk ......... ))))))
Portik-Rogán botrány: az ügyészség lehetőséget ad a bizonyítékok eltüntetésére.

A jobbik úgy döntött, a tettek mezejére lép, ezért elküldte az összes parlamenti párt frakciójának a határozati javaslatát, mely kezdeményezi egy vizsgálóbizottság felállítását, mely kivizsgálná Rogán és a kormány kapcsolatát az alvilági körökkel.
A párt várja a képviselők támogató aláírását, hogy felállhasson a vizsgálóbizottság. Emellett kérik a lakosság segítségét, hogy amennyiben bárki bizonyítékokkal rendelkezik Portik Tamás és Rogán Antal, Habony Árpád vagy akár Andy Vajna kapcsolatáról, küldjék el azt az ellenzéki erő részére.

alfahir.hu/portik_rogan_botrany_az_ugyeszseg_lehetoseget_ad_a_bizonyitekok_eltuntetesere
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
na ez budai gyula gyásznapja. meg az, amikor fapál fel fogja jelenteni becsületsértésért meg hasonlók.
@Eszter jött: na ne, de nem a ruhat eszi az esztert. ruha nélkül akarjuk látni.
@Gábris szomszéd: központozás... ha nem megy, hívd fel a kislányt, aki megnyerte a helyesírási versenyt...
@guma: nem értem a zeut, annak idején a szocik 10-20 %-ot kértek vissza az eus-s pénzekből, most a fidesznyikek 30-40 %-nál tartanak

mi ez, ha nem fejlődés?
@habakuk000: Kérdez Eszti idolját. :)
@parti_giano:

Sir eklektikus gondolatszökelléseit olykor erős kacskaringókkal lehet/kell követni.
no de kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplak, míg másoknak paplan.
@Eszter jött:
na az lesz majd a nagy nap...elviszi a Gazsit...szép pár lesznek

brühüyyy
kkk

és mi lesz a gazsi pápaságával és a szűzességi fogadalmával??? esetleg levédiabasznád alfőprímása amint bebazseval a zegri bazi likába de nem áll föl neki mert éppen hisz

wales szétgórja a nagyahatalmas grizzli medvét? a zangolok nem bírnak a szlovákokkal?
@parti_giano:

Pajzánkodik itt. aztán meg Sir-re hivatkozik. Sőt, még előtte ellőtte. valamint később borsózik.
@jaegtoer: azért ebből nekem a papné. csajoknak hagyom ralph atya azon misztériumát, miszerint csoda van a reverendája alatt, de legalább tövismadár. sir eklektikus, ebben egyezünk, sőt meklektikus mester.
@parti_giano:

hidd el nekem jobban jársz, ha bőrkabátban, bőrcsizmában látsz.
@guma:

Ha jól megfizetnek, én is leszek független jogász.:D

Azt, hogy egy ingatlan alul vagy fölül értékelt-e, általában nem jogi kérdés. Ténykérdés. Az is, ha a bérlő nem tudja megvenni, mert nincsenek meg a feltételek, de az érdekében módosítanak a feltételeken.
@Eszter jött:

nagyon megértelek! :)))

nekem a 60-as évek végén volt fehér és hozzá miniszoknya (majd fél évig spóroltam rá :D)...
később már feketében "utaztam".
nem rég 60 évesen vettem törököknél egy aranybarnát, feketébe hajló "spricceléssel, amit le sem lehet vakarni rólam :D
hihetetlen választék volt és mi be sem mentünk az utolsó napig ilyen boltba, mert...
egy másik csaj is piros kabátot kereset, de nem abban a fazonban ami tetszett neki nem volt. képzeld, no problem! - mondták. indulás előtt, reggelre kész lesz és ott várják vele a szálló portáján - ha jó kifizeti.
méretet vettek és reggel ott voltak...
@guma: de ha nem lépnek ki, akkor az olimpia után majd lesz melldöngetés, hogy a Kedves Vezető ezt is elintézte, csak egy hirdetés és maradtak.

A legtöbb abszurdisztáni úgysem akar egy hétnél régebbi dologra emlékezni.
@Eszter jött: eszterem, nem csípem a domina játékot, pörén a tényeknél. egy sir hó de lód, batesnak ne ám adjál a szavára.
@Gábris szomszéd:

"_Ezt írtad: "A betyársereg-megvezetett emberek"
Na meséld el gyorsan hogyan kell saját magad is meghazudtolni. :)_"

Amennyiben Tyirityán egy személyben az egész betyársereg Záhonytól-Hegyeshalomig és Váctól-Kelebiáig, úgy ordasat hazudtam, elismerem.
Amennyiben a betyársereg mindegyike tyirityán, szintén hazudtam.
Amennyiben a betyárseregből számosan jobbikos, vagy jobbik szimpatizáns úgy érdekes konstelláció bontakozik ki.
Persze az is igaz, jelenleg Vona páros lábbal rugdalja hajdani támogatóit, de Toroczkait lájkolja.
@guma: na... megugrik a forgalom arrafelé. ;)
@Eszter jött: a régi szép időkben szereztél a vegyi gyárak éjszakásaitól x db reklámszatyrot, - legjobb a Marlborós volt - elballagtál vele Krakkóig, ott becserélted bűrkabátra, s még kilószámra futotta a tejkaramellájukból is

csak kreatívnak kell lenni, vihetnél az osztrákoknak pl videókat a békamenetekről, esetleg szép kék tapétákat orbán-idéztekkel

Szentendre tele van hamisított szovjet katonai usankákkal, nem igaz, hogy ebből az orbánból nem lehetne valami brandet csinálni, mittudomén, Pisában ferde törnyot árulnak, te hordhatnál a sógoroknak felcsúti kisvasutat biciklis terepasztallal lehetőség szerint a Hatvan-Boldogival, tokajinak hamisított fagyállóval megfejelve

a románok is milyen prímán elvannak Drakulából
@habakuk000: :)))

félnek, hogy ragadós lesz a fejlődés.
@parti_giano: éhes makk malacot álmodik. :))

Kíváncsivá tettél. Szerintem maradhat néhány csábos darab.
@jaegtoer: Egy szervezet vezetője visel felelősséget azért, hogy a tagjai meg vannak vezetve? :)
Én amúgy nem nagyon látok kirugdalásokat, de aki akarja fogja fel elhatárolódásként, ez a ballib oldalon úgyis nagyon népszerű folyamat mostanában.
@graphics: partin? fene egy ízlésed lehet...
@graphics: remélem, látja eszter, hogy lemalacoztad. most aztán parfümözhetsz ezerrel.
én csak a '82-es vb-re emlékszem, a '78-asra nem... így számolva az, aki '78 után született soha nem látott magyar válogatottat világversenyen... mindig csak a "na, majd most, majd most kijutunk"... engem nem zavar, hogy ünnepelnek...
(bár a jelzett ambivalens emociók megmaradtak)
a viber out a héten ingyenes
@habakuk000: nem járok partikra!: D
a ruhákat Eszterre gondoltam

www.youtube.com/watch?v=DjRXGCHYO6c
@Sir Bates dö Hól:

Mármint én?

Ha Zuschlag vett, vagy venne ingatlant, és gyanús lenne az ügylet, akkor is a tények beszélnek. Ha áron alul venne, teljesen mindegy, hogy már el lett-e ítélve vagy majd csak el lesz.

Egyébként meg nem jó a hasonlításod, talán Portik még nincs elítélve, csak letartóztatásban van.

Mellesleg a bírói ( rendőri és ügyészi ) gyakorlatban nem ritka, ha az egyik gyanúsított/elítélt a másik elkövetőre terhelő vallomást tesz. A cselekmény szempontjából fontos a vallomása. Mert ugye egy elkövetőnek csak akkor érdeke másra is terhelő vallomást tenni, ha abból neki előnye származik. Előny pedig a beismerő vallomás. Abban amit mond, az lehet hamis is, de azt nem neki kell bizonyítani.
Magyarul nem Portiknak kell bizonyítania, hogy tényleg áron alul vett, és azt sem, hogy nem adott zacskóban pénzt.
Arról meg mindenkit, akit a rendőrség kihallgat gyanúsítottként figyelmeztenek, hogy mást hamisan nem vádolhat, mert azzal báncselekményt követ el. A vádolás /állítás hamisságát is a rendőrégnek kell bizonyítania, vagyis be kell bizonyítani, hogy nem történt meg, amit most Portik állít. Ez kissé faramuci, de azért sokszor sikerül.
Majd azt mondják szokás szerint, nem bizonyítható amit Portik állít.
@Sir Bates dö Hól: maradj borsónál, taj mahalnál, még megerőlteted az agyad.
@Sir Bates dö Hól: "én csak a '82-es vb-re emlékszem"

Az nekem is szép emlék. :)

youtu.be/7xZyV7IAm9s
@guma: köszönöm

"
Azok a százezrek, akik elmennek, valami olyan dolgot visznek magukkal, amitől egészen más és sokkal jobb lenne ez az ország, de a lényeg éppen ez: ahhoz, hogy Magyarország egy megvezethető, kirabolható és szolgákkal benépesített terület legyen, mindig is ki kell utálni a gondolkodó, érdeklődő, kritizáló és változtatni képes réteget. Csak így lehet fenntartani az egyensúlyt.

Alkoholistákra szükség van, felvilágosultakra nincs.

Ez a tízezer éves Magyarország receptje."
az oroszoknak se nagyon jön össze ez a foci, pedig nemigen sajnálták a kopejkákat a válogatottjuktól
@látjátok feleim szümtükkel: nem, nem te, hanem az a gyökér révész máriusz...
@graphics:

az előbb linkeltem egy régebbi posztomat, ahol 2008-ig feudalizmus volt - és komolyan be kellett az angol törvényhozásnak, hogy változzanak a törvények.

nagyon szórakoztató és érdekes ez a történet.

ott sem változott "dumára" semmi. néha nem is tudom, mit gondoljak a józan ész létezéséről...

na elég is a komolyságból, inkább gyertek Párizsba:

offforever.blog.hu/2016/06/19/az_eiffel-torony_tetejen_egy_titkos_apartman_van
@Sir Bates dö Hól: "mindig is ki kell utálni a gondolkodó, érdeklődő, kritizáló és változtatni képes réteget..." azt mindig meg akartam kérdezni, miért is mentél el, a gondolkozót persze kihúztam.
@guma: kicsit messze van, nem érnék vissza a reggeli munkakezdésre.
@guma: ,,...ha még egyszer azt üzeni,
mindnyájunknak el kell menni..''
@Rodeo36:

"a zangolok nem bírnak a szlovákokkal? "

Ne is bírjanak!
Elég volt a nagy csapatok hegemóniájából! Jöjjenek a kicsik!
Magyarok, szlovákok csehek.

A szlovákok többet támadhatnának.
@Sir Bates dö Hól: de nem. csak nézem, mit tudsz kihozni a méhecske-bibe példázatból. eddig nem valami fényes.
@guma:

Még 2 év és 50 leszek. Na, akkor lesz egy nagy imidzsváltás.
Mert megérdemlem!
Addig kerülöm a nagyobb invesztíciókat.
@graphics: egyre rosszabb, grafikám, most már kossuthra mész el. szegény nejed, csókoltatom.
@parti_giano:

@graphics:

Fiúk! Nem kellene annyi Tiffany Reisz könyvet olvasni. )))
@graphics:

:)

akkor pici éjszakai program! ilyen csak 45 évente van, hogy a nyári napforduló és a telehold együtt jelentkezik, gyönyörű látvánnyal.

Ezt ne hagyd ki! Ilyen el­ké­pesztő lesz ma este a Hold

ripost.hu/cikk-ezt-ne-hagyd-ki-ilyen-elkepeszto-lesz-ma-este-a-hold/?source=hirkereso
@parti_giano: még mindig jobb, ha Kossuth apánk szakállát simogatja, mintha rólad húzogatja a csábos alsógatyád - remélem, rénszarvasos amúgy-
@parti_giano: eszemben se volt és szerintem mindhárman tudjuk, hogy kire értettem.

Ha magára értette volna, bizonyos, hogy nem állja meg szó nélkül.
@parti_giano:

nem suvickolni kell azt, te :D

@Eszter jött: :))))

nem kell azt korhoz kötni, csak hangulathoz.
.

jó volt veletek.

jó éjt mindenkinek!
@parti_giano: na ugye-hogy-ugye! Uraságod talán szexmániás, hogy mindenről az jut eszébe? Vagy csak bejárta a sivatagot éjjel?
@habakuk000:

"nem igaz, hogy ebből az orbánból nem lehetne valami brandet csinálni,"

Gondold ki, aztán társuljunk!
Nagyon jó munkaerő vagyok. Kreatív, terhelhető.
2 hetente meg kell dicsérni a munkámat. Akkor nem lesz baj.
@Eszter jött: én nem olvasom egyiket sem.
@guma:

Annyi pénzem nincs, hogy minden hangulatomhoz egy komplett ruhatárat építsek. Rák vagyok.
Jó éjt! ))
@graphics:

nem is kisgyermekes apukáknak való. )))
@parti_giano:

mázlista!
két hétig ez hiányzik a legjobban.
@Eszter jött: nem biztos, hogy jól járnál velem, meglehetősen sudribunkó főnök vagyok, társnak sem sokkal jobb
bár, állítólag vannak, akik szeretnek, nem nagyon értem őket

de valami klassz uránorrú bábu figurát megálmodhatunk közösen
@Eszter jött: azt, hittem, hogy csak olyan romantikus folyóirat, erre tessék!
@parti_giano: van nekem saját, nem kell másé
@habakuk000: Ő pedig jó a pelenkázásban. Gyors- és géplakatos! :))
@graphics:

csak akkor olvass bele, ha már a kicsi átalussza az éjszakát. )))
urak, ti urak, welsz ebek, legyőztök bennünket?

az angolokat lenyomják, aminek örülnék, csak így Szlovákiának sok pontja lesz
@habakuk000:

bábut akarsz álmodni velem? ))))))))))))
@Eszter jött: két és fél hónapos kora óta. Ált. este 10 és reggel 6-7 között alszik. Ritka kivétel akad, ha néha picivel korábban ébred.
@Sir Bates dö Hól:

nagyon sokat kellene ahhoz vágnia a sebésznek.
@graphics:

mázlisták vagytok!
@Sir Bates dö Hól: kicsi borsó, kötekedsz?

jaja, már emlegetted, hogy gondolkodás nélkül menned kellett.
@Eszter jött: Köszönjük.
[Sokat gyakoroltunk, hogy ilyen legyen.]

Nyugodt, mosolygós baba, csak akkor jelez, ha komoly gond van. Eleinte csak nyekereg, aztán felcsavarja a hangerőt.)) Az oá-oá is kimaradt az életünkből. Most jön a 8. foga, de foga miatt talán csak kétszer bömbölt, mert megharapta az ujját.
@habakuk000:
a jelenlegi pontállás
www.myscores.ca/soccer/europe/euro/standings/
a levédiabasznádiak kiesését mutíttya szlovákoknak 3.helyen 4 pontyuk van
és holnap nagy meccsek lesznek
szerdán meg a kurucok halála nyersen

brühüyyy
kkk
jó éjt, szép álmokat mindenkinek!
Wales megnyerte a csoportot, lemosták a ruszkikat.

Wales 6 pont
Anglia 5 pont
Szlovákia 4 pont
Ruszkik haza

Hajrámagyarok
@graphics:

A drágaság!)))
Mi nem voltunk ilyen szerencsések. Az unokaöcsém nagyon rosszul alvó baba volt, egészen 3 éves koráig.
Megszenvedtük azt az időszakot.)))
@Eszter jött: hatalmas nagy szlovák döntetlen lett

kkkkkkkk

brühüyyy
a levédiabasznád ki fog esni az a legnagyobb esélye

nálatok a Hamsick meg skrütel olyan hülyék, hogy csak seggberúgásokat érdemelnek, meg parókát alonzs parókát
@Rodeo36:

ne morogj már!
a szlovákok szerintem örülnek, hogy nem kaptak ki.
ha szép focit akarsz, nézd a copa amerikát!
@Rodeo36: a németek játszanak az északi írekkel, nagy valószínűséggel maradnak három pontosok, így meg lehet a magyaroknak a 16, ez pedig ezeknek a legényeknek nagy dicsőség
@Eszter jött: álmodhatunk mást is,
tényleg szép a hold, bár itt felhők teszik sejtelmessé, pedig én nem is olvastam ezt a Tiffanyt.
@habakuk000:

Nem épp egy leányregény. /És már a víz se mossa le rólam, hogy perverz könyveket olvasok.)))/

Kimentem a ház elé megnézni. Tényleg telihold van. Itt felhőmentes.

Álmodjunk! Nekem van gyakorlatom benne.))
Bezzeg mi kinyitottuk a piacunkat, eltörölttük a vámokat átvettük a szabványokat, vesszük a termékeiket, és még adót sem kell nálunk fizetni.
Cserébe képeztünk Nagy-Britanniának egy csomó munkást, ők tolják a szekeret azóta is.
Nyilván a kormány hibája, hogy nem fizet a teszkó britt béreket.
Szvsz nem hazafele probal jonni nagyreszuk, ha valoban lepniuk kell. De azt megereznek az angolok is, biztos lesz vmi athidalo megoldas.
Kistílű poszt. Isten ments, hogy a francia-német szövetség vagy küön-külön is megint még jobban eluralja Európát.
Mi csak kárát látnánk ennek. A történelem folyamán nekünk csak ártottak.
A büdös utalványukból is milyen purparlét csináltak a franciák, idehozzák a katyvasz boraikat, ritka egy önző ragadozó nép, a csizmáikkal letaroltak idegen népeket, a művészetük meg olyan, mint ők, a forradalmuk az egész világnak ártott, a nihillizmusuk a szexben indította el ezt a buzulmánságot. A németek meg amióta világ a világ mindig uralkodni akartak Európán és főleg a szomszédaikon, de ők legalább szorgalmasak, és nem mentek más kontinensre gyilkolászni.Az angolok a mérleg nyelve, kellenek a kontinensre.
jav: külön, kisstílű
@Rodeo36:
Magyarország nem fog kiesni, ne igyál előre a medve bőrére, mint Dániel testvéred, jól lejáratod magad, mint ő, még a zsidómagyarok is elítélik.
Fábius, mit kopaszozol? Nézzél már körül, az EB-n majdnem minden bíró kopasz. Komoly emberek kopasz fővel járnak!
@Imola Helyesi: simán lehetnél külpolitikai szakértő a századvégnél, bugsy.
@vakapad: Nem vicces, de mi mást tehetek, mint hogy nézem MNB-t és ÁKK-t?
@Mariann19: Nem a foci volt a lényeg. Hanem az, hogy az ötvenes évekhez hasonlóan a foci az élsportok adják most is a rendszer (bocsánat újabban NERszer) egyetlen felmutatható eredményét. A (nemzeti) büszkeség meg jó dolog, de ahogy egy előttem szóló találóan fogalmazott, abba biza éhen is lehet halni. :-(
@rdos: orbánék szempontjából mészáros sikere nagyobb eredmény. a foci az hobbi, szórakozás.
@Imola Helyesi:

Azért egy-két történelem könyvet még el kellene olvasnod, mert így nem csak hülyének látszol és ostobának, hanem még tudatlannak is.
Kora reggel, éhgyomorra azért ez még sok.
Most akkor az angol kampányról folyik vita, vagy a fociról? Újabban a poszthoz képest, a tizedik komment után már teljesen félre beszél mindenki, "mint ősszel a mónár" (molnár). Még mielőtt ide esz a fene egy helyes írás szakértőt.
Maradva Fabius felvetésénél, nem biztos hogy nekünk pénzt kellene kidobni felesleges kampányra. a másik, nem hinném, hogy az angolok azzal kezdenék,hogy a munkaerőt kipaterolják. Es nem is rossz munkaerőt.
@jaegtoer:
Bocs hogy beleszólok, de ma már tudjuk a történelem könyvek általában nem egészen a valóságról szólnak. Van némi igazság az "Imola Helyesi" verzióban, de nem teljesen.
Ugyan így a Magyar honfoglalást is már többen másképpen látják.
@torró:

Ha helyes írásszakértőre vágysz, írd azt, de ne takarózz helyesírással.

A másik, hogy a kidobott pénz sosem felesleges, a kampány meg Orbán duracell eleme.

Az, hogy a munkaerő forrásaikat hogyan alakítják, még talány.
Ha még nem vetted volna észre a magyarok mindenütt nélkülözhetők. Leginkább itthon. Itthon új emberi minőségre van szükség. Elkerülte a figyelmed?:)
@torró:

"_ ma már tudjuk a történelem könyvek általában nem egészen a valóságról szólnak. _"

Történelem könyve és olvasója válogatja.

"_Van némi igazság az "Imola Helyesi" verzióban,_"

Imola valóságát hagyjuk. Egypárszor már elszenvedtük.
@torró:

a hálón is terjedhet a mákony - de nem kötelező beszívni tőle... :)))
@jaegtoer: reggelizzen olvasás helyett, az előbb meglátszik magán.
@jaegtoer:
Itthon?! Soha nem kellett az okos ember és a tehetséges! A feltalálóink is általában idegenben érvényesültek.
Új emberi minőség?DDDD. Milyen irányban??DD Tudod hányszor jut eszembe Fecó mondata? "Ez egy kurva ország" És már évszázadok óta! És még meddig?
@parti_giano:

szuper élénkek a görényeid :))))))
@parti_giano:

Isten megáldjon a jóindulatodért, a görényeidért és tanácsaidért, valamint: -Jó reggelt!
@torró: ja, vannak a törtenelemebb könyvek, azokban van az igazság. ha fejlődni akar, lépjen túl a tankönyveken.
@guma:Ezért jobb a "korcsma", mondjuk már ott se tudod mitől, de beszívtál?DDD
@jaegtoer:
Egészségedre, majd még jövök direkt miattad, mert te meg túl sok marxistahabsburgista kozmopolizmust meg nihhillizmust árasztó könyvet olvastál meg olvasol, nem árt neked egy kis tisztítókúra.
Nem árt egy kis magyarság- meg hazaszeretetet pumpálni beléd, kövesd Pajort.
@torró:

Ne akasszon ki, ha már reggeliztem is.
Állításai nem is szöges hanem ácskapocs ellentétben állnak Imola állításaival. Az ellentmondásokat oldja föl maga, imola erre képtelen lenne, mert egy vakond és strucc perverz kalandjából létrejött új minőség, még nem a kor terméke, csak jelensége.
Nihillizmust javítva, a fene a billentyűzetem!
@Imola Helyesi:

Kedves Imola!

"_mert te meg túl sok marxistahabsburgista kozmopolizmust meg nihhillizmust árasztó könyvet olvastál meg olvasol,_"

A legnagyobb tisztelettel és önmegtartóztató visszafogottsággal mondom neked:
- Az anyád picsáját.
Legyen az akár a vakond, akár a strucc.
@torró:

csak ellenőrzött gyümölcslevet iszok a kocsmában is :DDD
:)))
@parti_giano:

"reggelizzen olvasás helyett, az előbb meglátszik magán."

Egy fenét reggelizés. Tisztítókúra, Imola magyarságblogger receptje alapján. Pajor szentenciák rovás írással, etc.:))
@guma:

nem örülünk, nem lazítunk, csapataink harcban állnak, ülnek, fekszenek és menetelnek, mindezt akár egyszerre is. Nincs pihenés, átkos kis- és nyárspolgári bólogatás és ellenkezés, dualizmus van és harc és menetelés a végső semmibe az imolák útján. Nincs kegyelem, könnyelmű és felelőtlen szórakozás. Vonalak vannak, sőt! arcvonalak és kockák, kivételes esetekben gömbök, olykor négyzetek, de leginkább fiókok és ajtók és ablakok. Ideje lenne bezárni mind. Jöjjön a brexit. Vágyom rá.
@Imola Helyesi:

"_Nihillizmust javítva, a fene a billentyűzetem! _"

Nem kell a duma, az olcsó szöveg, a képmutató kifogás!

Lássa be, hogy elragadta a hülye hév, és képtelen leszállni.
Nem szégyen az. A gyorsulás az gyorsulás.
@guma:

jobb lenne, a ellenőrzött kocsmákban inná azokat a gyümölcsleveket. Többre menne vele, de legalábbis sűrűbben.
@Orica Középföldi:

Aztán magának is vannak receptjei. Jól kinézek.
@parti_giano:
Oké! Csak már amikor a papok azt mondják, hogy a biblia fordítása is rossz, akkor hogy van ez a többi könyvel? Persze igazad van, lehet találni független írásokat, de azokról meg szintén negatív véleményt is olvashatsz. A lényeg, hogy nehogy tisztán láss.
Láttam egy videót amiben EU-s ülésen egy képviselő azt mondta a többieknek, " ha az emberek rájönnek kik önök valójában, rövid időn belül felkötik önöket". Nos! Ilyen világot élünk. Azt hiszem Godfrey Bloom volt az.
Na én lassan lelépek mert azt hiszem ébredeznek az unokáim. Ugye a nyári szünet az itt zajlik a Balatonon. Reggeliztetni programot kreálni, ebéd stb stb.Nem könnyű de jó elfoglaltság. Üdv mindenkinek!
@jaegtoer:

"Vonalak vannak, sőt! "

hahahaha

akkor az ajánlatom pontos volt :)))

(nehogy úgy járj mint a pici srác akinek anyukája vágja a nudlit és 1 leesik a földre...
belenéz a pici a gatyájába és nagyot sóhajt: hű de megijedtem.)
@jaegtoer:

kérek ilyen helyre ötletet :))
@torró:

szép napot a továbbiakban, de nagyon vigyáz mivel eteted a csöppségeket! :)))
@Orica Középföldi:

"Pajor szentenciák rovás írással, etc.:))"

punk korából?

www.youtube.com/watch?v=nJJ_IG2uP5I
Üzenjük Londonnak, hogy ők is megértsék: Brüsszel a barátunk

mentalisdeficit.blog.hu/2016/06/20/uzenjuk_londonnak
@torró:

"_Na én lassan lelépek mert azt hiszem ébredeznek az unokáim. Ugye a nyári szünet az itt zajlik a Balatonon. Reggeliztetni programot kreálni, ebéd stb stb.Nem könnyű de jó elfoglaltság. Üdv mindenkinek!_"

Menjen maga a... a... Balatonba... aztán nézze meg, fel van-é töltve sörrel, vagy kisfröccsel vagy nem. Aztán mondok valamit.
@torró: "...a Magyar honfoglalást is már többen másképpen látják."

No, ezért félnek az ügyészek a tárgyaláson a szemtanútól. Aki minél régebben látta amit, annál pontosabban emlékszik.:D
@Reszelő Aladár: "Bezzeg mi kinyitottuk a piacunkat, eltörölttük a vámokat átvettük a szabványokat, vesszük a termékeiket, és még adót sem kell nálunk fizetni."

A nyugati piac előttünk is nyitva van. Mivan? Hogy te nem tucc oda menni? Hát legyél Csányi, legyen húsüzemed, mint Lőrincbarátnak, vagy gabonafölded beláthatatlan nagyságban, mint a műkörmösnek, oszt mindjárt mehecc. Egyik se te vagy? Hát ez pech.
De a svájci bankok is nyitva állnak előtted. Nincs berakni való pénzed? Az a te bajod.:D

Ja, és az adókedvezményeket már hetedik éve a kormányod osztogatja. Meg a letelepedési papírokat is jó pénzért.
@látjátok feleim szümtükkel: A törivel vigyázzunk mert hogy az régen tudható róla hogy a győztesek írják. Árpád magyarjai "győztek", az itt lakó magyar köznép felett (békés volt a honfoglalás, hiszen haza-visszajöttek, nyelvi nehézségekről nem tudunk). Mi történt? Árpád magyarjai "ráültek" a köznépi magyarság történetére.

De ne is menjünk ilyen messzire vissza az időben, mert ritkulnak a (szem)Tanú-k. 1956 gyerekkoromban rosnya ellenforradalom volt. Nyilasok csőcselék miazmás. Negyed százada dicsőséges forradalom lett, pesti srácok, legtovább kitartó csepeli proletárok. És akkor mi van ha azt mondom, szerintem meg szimpla kágébés-"magyar" rendőrséges provokáció volt? Miért?

Megtalálták annak a fegyverszobának a "szolgálatosát" aki fegyvert plusz lőszert (az megint egy másik szolgálatos, csak ott nincs sorozatszám, azt nehezebb beazonosítani) adott teherautó számra a civileknek? Úgy tudom nem. Holott a felelőssége nem volt kicsi.
@torró: asszem van olyan könyv, amiben egyedül benne van az igazság, elég lenne azt elolvasnia. francnak küszködni a többivel. hajrá oravecz!
@parti_giano:

Imola viszonylatában az atya ugrott be. Nekem csak egy van, a másikat nem is ismerem:)
@rdos:

"(békés volt a honfoglalás, hiszen haza-visszajöttek, nyelvi nehézségekről nem tudunk)."

Miért? Tudunk bármi biztosat a nyelvről?
@Orica Középföldi: Miért? Tudunk bármi biztosat a fegyverszoba őréről (őrei voltak annak, de ez most mindegy).
@rdos:

Egyáltalán.
Tudunk bármi biztosat?
Off. Tegnap festettem "Paks2-ördögöt" a falra. "Bájos" fordulat Putyin-Orbán háttéralku, aztán ahogy fogyott az orosz pénz, eddig csak az amik szálltak volna be (Rothschild bankház kiszámolta de j lesz), mai hír a Siemens-t is bevennék a "buliba", csak puhítaná meg az Eu-t.

444.hu/2016/06/21/rejtelyes-budapesti-talalkozo-paks-megmenteseert

Döbbenet. On.
@Eszter jött: A materialista világnézet szerint furcsa, de úgy tűnik a világ megismerhető. Hangsúlyos a tűnik.

Ezzel együtt az ipar köszöni szépen jól elboldogul fizilófiálás nélkül is.
@rdos:

Nem:)) Csak az biztos, hogy amit ma beszélünk, azt magyar nyelvnek hívják.
@parti_giano:

Az se biztos. Csak annyit tudunk, hogy valami megfeküdte a gyomrát:)
@Orica Középföldi: "Feherruaru rea meneh hudu utu rea."

Majd ezer éves nyelvemlék magyarul feltehetőleg nem is tudó talján szerzetes írásában ékezetek nélkül. És még így is értjük. Ezt ismételje meg egy nem ragozó nyelv.

A nyelvészek - nyelvészet meg szó szerint rasszista, és idióta. Nyelvcsaládok és hogy a baszk nyelvnek nincs rokona. Lehet hogy 8 nyelven perfekt de a "logikai áramköre" használhatatlan.
@rdos:

Az ipar sehol sem lenne filozofáló, gondolkodó, kíváncsi emberek nélkül.

...

Még mindig töretlen a matriarchátusba vetett hited?
@parti_giano:

Egészségére!

Bámulatos, amilyen naprakész vagy mindenki bioritmusából!!
@jaegtoer:
" Az anyád picsáját.
Legyen az akár a vakond, akár a strucc."
No, lám, ilyenek a nihillisták, ahogy öregednek,úgy térnek vissza újszülött élményeikhez, ezért kár annyit olvasni. Tudás sehol, nem ért össze egy egésszé, csak liberális olcsó közhelyek, káromkodások. Sajnos ez már demencia, elbutulás, rossz példa követése, ha már az eu bürokraták, libsi firkászok hülyék, miért ne utánozzátok őket.
@Eszter jött: Igen így van. :-)

Persze hogy töretlen. Ami egyszer már bevált miért ne válhatna be újra. :-)
@rdos:
Egy 389-es idegen krónika írja, hogy egy római császárt " marha" szitokszóval illettek a magyarok, már pedig ez a szó egy nyelvben sincs így meg. Nyilván, hogy magyarok éltek itt a Kárpát-medencében és magyarul beszéltek.
@Eszter jött:

Nem látott ő semmit, csak feszt legeltette a görényeit a baromfiudvarban.
Szerencsére a fiókjaimban rend van, és az ablakok, ajtók kifogástalanul működnek még a működöt illetően is. Már a görényügyi aktáim fondja is megvan.
@Imola Helyesi: Nem hallottam. Köszi. Nem erre mondják hogy marha jó? :-) Kár hogy nem tudok latinul.
@rdos:
mindegyik nyelv fejlődik, és pusztán attól a ténytől, hogy emberi nyelv, mindegyik rokona a másiknak, közelebbi vagy távolabbi

ez a "fehérvárra menő hadi út..." ugyanúgy valami szerzetes átírásában került lejegyzésre mint az angol, ami ugye hangsúlyok és ékezetek nélküli lejegyzésben maradt fenn, egy alap ábc használatával a 26 betű és a majdnem 70 betűs mai magyar ábc között hatalmas a különbség

és ez a nyomorszintű írásszegénység tette az angolt (meg más szempontok) a számítógép ipar IT nyelvévé ami egyrészt borzalmas mert tök primitív, másrészt az IT megh is bolondúlna egy magyar vagy egyéb nyelv használatval

az angol sokkal több betűt ejt ki mint képes leírni még úgy is, hogy kialakult a kettős magánhangzós lejegyzés

a baszk a katalán mind nagyon jól érthető a latin ból és a hozzá legközelebb eső portugálból, az olasz és a spanyol csak utána következik és francia is de akkor a gall, meg az ír, skót stb kis nyelvek is érthetőbbé válnak ha kapcsolatot találunk nyelv és nyelv között mert pontosan ez a lényeg
a spanyol hódítók majdnem kiírtották a különféle bennszülött nyelveket de ahogy egy magaslati perui inka beszéli a spanyolt az teljesen más mint az amazonas (AMAPÁ) környékén lakók portugálja ami a brazil portugálon belül is különbözik

és akkor maraggyunk a magyar (csodálatos) tájszólásoknál amit le sem tudunk írva jegyezni de beszéljük

brühüyyy
kkk
@Imola Helyesi:
a marha az vagyont és gazdagságot is jelent nemcsak olyan marhákat mint a zimola

brühüyyy
kkk
@Imola Helyesi:

Kedvesem. Az anyád picsájával csak kedveskedni akartam neked, mert észrevettem, hogy erre izgulsz, és gondoltam viszek egy kis színt sivár, monoton életedbe, mely nem egyéb, mint bolyongás az értelem szigetén ostobasággal és közhelyekkel felfegyverkezve hogy biztos vértezetben hárítsd el az ismeret, a tudás, és a bölcsesség szörnyű kínjait.
Csepreghy: A kormány sosem ígért napi több ezer utast a felcsúti kisvasútra

Az államtitkár szerint a kisvasúton pont annyi utas van, amennyit az EU-nak előre jeleztek, ezért nem indul eljárás Brüsszelben.

444.hu/2016/06/21/csepreghy-a-kormany-sosem-igert-napi-tobb-ezer-utast-a-felcsuti-kisvasutra
@Rodeo36: Ha még nem láttad egy elég érdekes videó az ATV-ről. Szóval a ballibek nagy dilemmája, amikor a muszlimokat és a homokosokat egyszerre akarják pátyolgatni.

www.atv.hu/videok/video-20160616-700
Felfüggesztett börtönt kapott a verésért a vak komondoros Balogh József

Az önkormányzati törvény értelmében távoznia kell polgármesteri pozíciójából - ha már egyszer magától erre nem volt hajlandó.

444.hu/2016/06/21/felfuggesztett-bortont-kapott-a-veresert-a-vak-komondoros-balogh-jozsef
@Rodeo36:

Maga is csak hízeleg ennek az Imolának! Szégyellje magát, maga marha. Nőre ilyet nem mondunk:)
Ha azt mondaná, hogy én is, az renonc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

elsőre azt olvastam, hogy a vak komondor kapott felfüggesztettet.
@Rodeo36: Bájos tájszólásaink. Nekem a palóc a kedvencem.

Visszatérve a ragozókra - toldalékolókra - mint ősi nyelvekre a mai besorolás szerint. Ezek a baszk, a finn-ugor (így a magyar is) és a kelta (ha jól rémlik a szláv is ragozó, csak a magánhangzókat nem komálja, így a kertkapu után neki dvor, nekünk udvar), plusz talán az albán.

A baszkok úgy tartják ők már a 3 karéjos ősrák óta otthon vannak (nyilvánvaló humor, de tényleg ősi nép). A finnek tízezer éve érkeztek délről. Az uráliak 6 ezer éve nyugatról. A kelták 3-5 ezer éve K-ről a Duna mellől. A baszkokat leszámítva mind felőlünk mentek. És milyen érdekes a régészet ezeket a terjedési útvonalakat ki is ásta. De nekünk gyüttmentnek és szittya nomádnak kell lennünk a saját hazánkban (jó, mára már 8 egymással szomszédos meg a nagyvilág:-(), mert hogy a névtelen megírta. Talán mert nem akarta adni hozzá a nevét.
@Rodeo36:
És ki írta, hogy nem jelenti azt is? De valószínűleg előbb volt a szitokszó, mert a szarvasmarha nem mindig akar engedelmeskedni, a ló meg igen. Később azonban a szarvasmarha mennyisége gazdagságot jelentett, és így alakult ki a másodlagos jelentés a gazdagságra utalva. A magyar nyelvben ez egy jellemző jelenség. Élet= búza, öl=szaporodás= élet, Öl= gyilkol= halál, él= élet, kés éle= halál is lehet. Ezek a legősibb szavaink, amelyek ősi filozófiára utalnak, de rengeteg több jelentésű szavunk van. Arról nem beszélve, hogy egy ősi vagy nem ősi gyökből számtalan szó származhat képzőkkel, jelekkel, ragokkal, ezért a valóságot sokkal pontosabban le tudjuk írni, mint bármely más nyelv.
.
@rdos:
Az etruszk nyelven írt váza feliratokat Malioni olasz professzor magyar nyelv segítségével fejtette meg.
A sumer kőtáblákat úgy szintén magyar nyelv segítségével tudták olvasni.
A mi nyelvünk ősi nyelv, csak az a baj, hogy nem istápolták még a királyaink sem a magyar kultúrát kellőképpen/ kivéve talán Mátyást/ pl. a rovásírásunkat sem, pedig az hangjelölő, a latin ábécé átvételekor még 13 hangunknak nem volt megfelelő betűje. Ma sincs minden hangunknak megfelelő betű, ezért találták ki a szóelemzés elvét.Két k hangot ejtünk, 3 e betűt, a gy-t is kétféleképpen ejtjük, stb. Szerencsére azonban latin nyelven maradtak fenn krónikák, meg egy pár magyar nyelvű is. A lenézett ázsiaiak meg saját ábécéjükkel írtak már a 14.sz-ban / Szedzsong koreai király alkotta meg az ábécéjüket, a hangult/.Ma sem fordítanak gondot nálunk a nemzeti kultúrára, így a nyelvre sem.
@jaegtoer:
Szerintem te izgulsz erre, azért alkalmazod szóban. Hja, az idő elszállt lassan feletted is, hol van már a teremtő férfierő, maradt a szóbeliség, a libidó helyett a "libi-kókadt".
@Gábris szomszéd:
Miért ne? Azok lesznek a buzulmánok!
@rdos:

arra felhívnám a figyelmed, hogy csak mássalhangzókkal jól le lehet írni fogalmakat míg csak magánhangzókkal soha (szinte soha)

ha valamit magánhangzók nélkűl írnak az nem jelenti, hogy nem ejtenek ki magánhangzót, a nyelv nem nyelvtörő csak tudni kell olvasni

próbáld ki, jó kis játék

zmrzlina

brühüyyy
kkk

anno (nagyon régen) még nem volt annyira teltház mint manapság és a vándorlás sem ütközött olyan sok akadályba

manapság egy adott oka van a tömeges vándorlásnak és csak azt az egyet nem hajlandóak elemezni most hallottam (láttam) egy programot arról, hogyan is lehetne megoldani a migráncs válságot

csak arról nem volt szóm, hogyha az usa elmenne a picsába haza és ott is maradna a picsában akkor az eegész nagy hírtelen meg is szűnne és akkor nem kellene elemezni eszt a szart is

brühüyyy
kkk
A semmiből jött, levezényelte az Elios győzelmeit, távozott

11 önkormányzat választotta ugyanazt a céget a LED-tenderek lebonyolítására, holott korábban nem voltak kapcsolatban. A győztes a legtöbb helyen az akkor a kormányfő vejének érdekeltségébe tartozó Elios lett, amely egy korábbi ügyvezetője egy időben együtt dolgozott a tanácsadócég tulajdonosával.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F21%2Felios%2F
fideszmaffia, mint a nagy természetvédő, fa irtása után itt az újabb pofon a környezetvédelemnek és a klímának, na meg az egészségnek:

Az új hulladéktörvény adott egy kokit a szelektív hulladékgyűjtésnek

Az égetést ösztönözné inkább a kormány.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F21%2Faz_uj_hulladektorveny_adott_egy_kokit_a_szelektiv_hulladekgyujtesnek%2F
a fideszmaffia szabályai szerint /teszem hozzá/

Pintér szerint szabályos volt az újságírólehallgatás és -verés is

index.hu/belfold/2016/06/21/pinter_szerint_nincs_baj_az_ujsagiro/

---

Még mindig nem sikerült befejezni a KágéBéla elleni nyomozást

Szeptember 20-áig meghosszabbították.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F21%2Fmeg_mindig_nem_sikerult_befejezni_a_nyomozast_kagebela_ellen%2F
@Rodeo36: Bocsi csak egy kérdés. Magyarországon ilyen mikor lesz? :(

Megvan az első: börtön vár a kamatot megpiszkáló bankárra

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/megvan_az_elso_borton_var_a_kamatot_megpiszkalo_bankarra.185587.html
@Gábris szomszéd:
soha kkk
a libor egy szép kis pókerjátszma része és kizárólag manipulálásra jó csak -úgy tűnik- ez a fószer nagyon nagy mértéket használt

brühüyyy
kkk

a zeltolcsy és vargamiskaköcsög akasztófán csak az a megoldás azután, hogy a zorbángecit felnégyelték
a magyar oktatás agóniája:

Az NGM-nek dobott át iskolákat a kormány, nem tudják, mi lesz

Bár az NGM csak a szakképzésért felel, most olyan iskolák kerültek a tárcához, ahol sima gimnáziumi osztályok is vannak. Az igazgatókank sem szóltak előre.

hvg.hu/itthon/20160621_Az_NGMnek_dobott_at_iskolakat_a_kormany_nem_tudjak_mi_lesz

---

Katasztrofális teljesítményt nyújtottak a diákok az idei felvételiken

Tíz éve nem írtak olyan gyenge felvételiket a nyolcosztályos gimnáziumba készülő diákok, mint idén.

444.hu/2016/06/21/katasztrofalis-teljesitmenyt-nyujtottak-a-diakok-az-idei-felveteliken
@Rodeo36:
Persze, hogy lehet, nálunk a msh-k gyökalkotók kp kép, kap, kop, káp, kep, köp, kúp, stb , tr, tar, tár, tér, túr, tűr, stb.
De visszafelé is próbálgathatjuk.pék, pók, ,rét, rút, stb.
viktátor 2.0

Erdogan: se a Radioheadnek, se a fanatikusoknak nincs igazuk, csak nekem

Az elnök mindenkit kiosztott azután, hogy szombaton török fanatikusok támadtak Ramadan idején zenét hallgató, italozó fiatalokra.

444.hu/2016/06/21/erdogan-se-a-radioheadnek-se-a-fanatikusoknak-nincs-igazuk-csak-nekem
Szeptembertől sokkal stabilabban működik az oktatási rendszer, >>>ígéri az államtitkár<<<

Palkovics László szerint az oktatási rendszer mentes lesz a napi problémáktól. Ezt a Jó oktatás - jó iskola című tanácskozáson állította. A rendszerátalakítás részeként az előző rendszerátalakítás részeként központosított hatáskörök egy részét visszadecentralizálják. (Via MTI)

444.hu/2016/06/21/szeptembertol-sokkal-stabilabban-mukodik-az-oktatasi-rendszer-igeri-az-allamtitkar
Beáldoz-e valakit Orbán?
Saját hazugságainak mocsarába fulladhat bele az Orbán-rendszer. Tarthatatlannak tűnik ugyanis az a stratégia, hogy látszólag betartják a törvényeket, ám bírósági eljárásokat megkerülve, törvényi kötelezettségeket kijátszva a feje tetejére állítják a jogállamot. Értsük ezt úgy, hogy lassan nehezebb lesz elhinni valamiről, hogy úgy van ahogy a kormány állítja, inkább automatikusan hazugságként értelmezi a dolgokat a keményen átvert honpolgár. Ez már nem pávatánc, hanem a fekete hattyú halála. Kihasználva ugyanis a foci EB őrületét, akár valakit be is lehetne áldozni, úgysem figyel oda most a többség egy ilyen apróságra.

szeka.blog.hu/2016/06/21/sumakolo_rogan_mellebeszelo_matolcsy
Magyar Nemzet: Orbán és Rogán is szerepel a Spédernél lefoglalt hangfelvételeken

Vajon miről beszélhettek? Még nem tudjuk. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az értesülést.

444.hu/2016/06/21/magyar-nemzet-orban-es-rogan-is-szerepel-a-spedernel-lefoglalt-hangfelveteleken
@Gábris szomszéd:
hááááááát nem azért a 20 fillérért de a bundeskát beletenni a "carajo"-ba az nem akármi, valamit hiányolok a rajzocskából... az usa tankjait amint amint szerte széjjel flangálnak europa szerte.... mert ugye nincs mexállás ugyanúgy, mint vietnamban és japánban ahol annyi "baráti" katonai támaszpont van, hogy ellenségre már nem kell költeni

NERÖHÖGJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a Bőing intenzív tárgyalásokban van az Iranair-rel egy 25 milliárd dolláros kis zsebüzletecske tárgyában (de azért közben útáljuk és véresre dumáljuk a nyelvünket hogy ....lófasz babám, a Bő Ing aszon'ta a zusa kormányzatának, hogy: NYASGEM)

hogy mik vagynak?

brühüyyy
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az hogy katasztrófális felvételiket írtak az idén a diákok, részben betudható annak, hogy más iskolákban kellett a felvételi vizsgák egy részét csinálni, nem egyszer a "konkurens intézményekben.

Egerben a Gárdonyiban egy teljes vizsgázó csapatot alulértékeltek a szóbelin és százalékban kifejezve feleannyi pontot kaptak az emelt szintű biológiai érettségin, mint amennyit az írásbelin elértek.

A projektnek nincs vége, az anyaiskola "érdeklődő" levele már elment a féltékeny apaiskolához. Ha jól emlékszem, egy alapítványi gimi az anya, és a Gárdonyi gimi az apa.
.
Orbán Briteknek szóló kampánya visszafelé is elsülhet (tehlüsle)!
A kilépők kampányszövege: a britek az Unió nettó befizetői, a brit pénzből pedig Magyarországon épül kisvasút, ahelyett, hogy Manchesterben és Wales-ben temetnék be a kátyúkat. Ez egyébként részben igaz, a britek tényleg nettó befizetők.

24.hu/kulfold/2016/06/21/mindegy-mi-lesz-csak-menjenek-mar-a-fenebe-a-magyarok-meg-az-oltonyos-burokratak/
.
@Imola Helyesi:

Nem vitás, hogy tisztelt mamádtól és tőled kókadoznék, sőt kókakadoznék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Írhattad volna azt is, hogy hamuban sült főnixmadár.
.
@jaegtoer: ez kimondottan érdekes, egy egyházi (ciszterci) gimnázium vs. alapítványi iskola.
@jaegtoer: ez a genyózás is benne van, na meg az igen irreális szint felállítása, a hatosztályos gimik írásbelikről hallottam néhány diák és tanár beszámolóját.
@Rodeo36: Igen azt hozzád hasonlóan én sem nagyon értem, hogy amikor 89-90-ben a ruszkik mindenhonnan Európából kivonultak, milyen alapon maradtak világcsendőrék a seggükön, miközben a berlini fal le, a világbéke pedig kitört? :)
OFF

Megtalálták az állítólagos náci szurkolót

Tizennyolc éve Spanyolországban él, háromszoros testépítő bajnok, a madridi egyetemen is tanít az a magyar szurkoló, akit nyugati lapok "magyar náciként" aposztrofáltak. Most jól beperli a hírt átvevő lapokat.

Se nem náci, se nem homofób az a fiatalember, akinek a képét az angol és a francia sajtó a magyar huligánokról szóló beszámolóikban illusztrációként használták. A sportmindig.hu megtudta, hogy a szóban forgó magyar szurkolót Bana Attilának hívják. Egykor Újpest szurkoló volt, de már 18 éve elköltötött Magyarországról, és Spanyolországban épített fel karriert.

hvg.hu/itthon/20160621_Megtalaltak_az_allitolagos_naci_szurkolot

Mondjuk errefelé is szaladgálnak a nyugati médiákhoz hasonló igen "tájékozott" kommentelők. :)

ON
a kezet, melyből enni kapnak...

Az MNB kastélyában ülésezett az MNB felügyelőbizottsága és mindent rendben talált az MNB alapítványaival

Foglalkoztak az alapítványi költésekkel, de nem sokáig, és az "FB pontot tett az ezzel kapcsolatos eljárás végére."

444.hu/2016/06/21/az-mnb-kastelyaban-ulesezett-az-mnb-felugyelobizottsaga-es-mindent-rendben-talalt-az-mnb-alapitvanyaival
@dr. jenőke (jenőke):
kurvára...megpróbáltad az "f" nélkűl???

F IAIÉI
a mássalhangzó meghatározásában benn van, hogy mással hangzikef
el
em
en
eny


er
es esz


sötöbö

brühüyyy
kkk

a magánhangzó magában hangzik

IÁIÁIÁIÁ
höhö, tőlük tanultak a m híradósok :D

off
Egy putyinista tévé véletlenül leleplezte az orosz terrorbombázásokat

Kazettás bombák bizonyítják, hogy Szíriában minél több embert akarnak elűzni otthonaikból. Aleppóra gyújtólövedékek hulltak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2016%2F06%2F21%2Fegy_putyinista_teve_veletlenul_leleplezte_az_orosz_terrorbombazasokat%2F
Off

Még egy jól dokumentált (jelenlegi ismereteink szerinti) adalék ezúttal a Kárpát-medence történelem hamisításáról.

Kőrézkor ie. 8 ezertől, ezt még a termékeny félhold területén de Anatóliában már bizonyosan ismerték a rezet eleink (réz gyöngyök - tűk kalapálással megmunkálva), Körös emberek hozták be ie. 6000 körül délről.

Rézkor (réz plusz arany plusz ezüst kohászattal - formába öntéssel egyszerűbb szerszámok pl ékek, vagy fegyverek? szerszámok?, talán inkább fegyverek balták, fokosok, kések készítésére).

Kárpát-medencében - ie 4500/4400-4000 - Tiszapolgári kultúra (plusz háziasított szarvasmarha vontatta eke és kocsi) lenti link 2-4. oldal
regeszet.org.hu/old/images/regeszet2000/h_005.pdf

Egyiptomban - ie 4. évezred, azaz ie 4000-3000
multunk-portal.hu/html/okori%20egyipt%20kron.html

Mezopotámiában - ie 4. évezred, azaz ie 4000-3000
toriora.blog.hu/2014/08/25/az_elso_civilizaciok_mezopotamia

Már most ami ezer, de minimum ötszáz évvel korábban volt itt az a technikai ismeret (maradjunk csak a rézkohászatnál) hogy jöhetett volna ide Közel-keletről, ahol ekkor még nem is ismerték? A jelenlegi ismereteink szerint sehogyan. Plusz bónusz szarvasmarha - eke - kocsi. A kor szilícium völgye volt itt.

Ja, hogy akkor át kellene írni a történelmet. Ennyit a töriről mint "tudományról". Bélsáros nagyhatalmi politika hazai és nemzetközi "segédtudománya".

On
@Gábris szomszéd:
JAAA, AKKOR SZARTAK BELE EGY KURVA NAGYOT A VILÁGBÉKÉBE

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
Tedd be az izlandiakról is a képet, ők is kinyújtják a kezüket.Mind!
A testépítő az összes rágalmazó lapot be fogja perelni. Van az a vastagbőr az angolokon is, amikor az ő szurkolóik randalíroztak az oroszokkal.
Ma ablakot tisztítottam, nagyon vigyáztam, nehogy egyszerre nyújtsam ki a két karomat, mert még meglátja fajkasházi vagy
a dani. Pedig két kézzel szoktam suvickolni egyszerre.
@rdos:
Bizony, egy rohadt csontról nem mondanák, hogy magyar, gepida az római vagy avar, hogy nagyobb legyen a zavar. Többezer éves díszítő motívumainkat idegen kultúráknak tulajdonítják.
Van most egy kiállítás, nem átallotta azt mondani a rendező, hogy a keresztény rómaiak meg hun barbárok / Pannonhalma/.Keresztény rómaiak; bizony megetették a rabszolgáikat az állatokkal.
Az ilyenek még mindig a magyarul sem tudó Hunsdorfer, a recsegő nyelvű elméletét terjesztik, ami nyomán kialakítottak egy kitalált honfoglaláskori útvonalat, bizonyítandó, melyik szót honnan loptuk.
Megtalálják templomainkat, szálláshelyeinket, rovásemlékeinket, aztán ráfogják a soha nem volt avarokra.
Az avar szerintem onnan származik, hogy valamely indoeurópai félreérthette a magyar szót.Illig szerint meg nem is léteztek.
A kormány szerint ők semmit nem ígértek a felcsúti kisvasútról

A kormány szerint a beruházók jóval kevesebb utast ígértek a felcsúti kisvasútra, mint azt az "ellenzéki sajtó állítja". Szerintük Jávor Benedek a saját hazáját jelentette fel, amikor a kisvasúttal kapcsolatban az Európai Bizottság regionális főigazgatóságához fordult.

hvg.hu/itthon/20160621_A_kormany_szerint_ok_semmit_nem_igertek_a_felcsut_kisvasutrol
na majd mi megmutatjuk, és kenterbe verjük az oroszokat is lopásban:

Évszázados válsággal jön az olimpia

Már rutinszerű, hogy minden nagy világverseny előtt megy a para a korrupció, válság, elszegényedés és ilyenek miatt. De sosem volt még ekkora ok az aggodalomra, mint most: Brazília a tönk szélén, gazdasági és politikai válság is sújtja, és még itt van a zikaláz is.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F21%2Fbrazilia_korrupcio_valsag_recesszio_olimpia_ipar_novekedes%2F
@Imola Helyesi: "avar, hogy nagyobb legyen a zavar" :-)

Amiről a történelem szólt egészen a reformkorig (sajna nálunk azóta is, igaz László Gyuláék - Bartókék kezdték ugyan pedzegetni hogy a köznépi emlékekkel kell foglalkozni, de az csak kb. húsz év volt), az mindig a harcos - sarcos elnyomó kisebbség, marxi terminológiával az uralkodó osztály volt. Mely uralkodó osztályok az idő előrehaladtával egyre jobban sarcolták a magyart, ezeknek a legújabbaknak már 70% kell (Árpád magyarjai beérték 10%-al), és nem érik be ennyivel, elveszik a jövőnket is. Ilyen "elitre" szót sem lenne érdemes pazarolni.
@Rodeo36: A fagyit inkább enném. :-)

Népvándorlás annó. Nem a népek vándoroltak, hanem csak a harcosok. Szarmata harcosok Britanniában, gepidák Pannóniában pont a limesre (Duna és ártere), vizigótok a Balkánra, ... A köznép, aki az élelmet az adót a "védőknek" megtermeli az maradt. A paraszt miért hagyná el a portáját? Voltak ugyan népesség fogyások után betelepítések, az mondjuk az akkori uralkodó osztályunkat minősíti, hogy nem azt mondták, hé parasztok sokasodjatok vállaljatok sok gyereket, cserébe húsz évig az adó felét elengedem. Nem neki azonnal kellett a lé, jüttek is a németek, szlovákok románok, rácok.

A mai talán egy kicsit másabb.
nálunk támogatják a disznótelepes csányit és lórinc stromant:

Kína felére csökkentené a húsfogyasztását 2030-ra

Az üvegházhatású gázok kibocsátását szeretné csökkenteni Kína azzal az új szabályozással, amit rögtön üdvrivalgás közepette fogadtak a klímaváltozás visszaszorításán dolgozó emberek. Terveik szerint ezzel a korlátozással 2030-ra évi 1 milliárd tonnával csökkenthetnék az üvegházhatású gáz kibocsátásának mértékét.

index.hu/tudomany/2016/06/21/kina_felere_csokkentene_a_husfogyasztasat_2030-ra/
@rdos: nekem is az a gyanúm, hogy a történészek (a magyarok) direkt eltitkolják az igazat a régészekkel együtt. mert hülyén kell tartani az embereket. mit nekik egy bizonyítható szenzáció, mivel beírhatnák nevüket a nagykönyvbe, de nem, ezek a megátalkodott figurák eltitkolják a kurva nagy valót, megbízhatatlan kretének. így jó?
@parti_giano: Az minimum megáll hogy a legújabb régészeti ismeretek és a Kárpát-medence történelmének az oktatásában ellentmondások vannak. Minimum 5 száz év. A számok, a leletek kor adatai egzakt értékek. Igyekeztem komoly forrásokat keresni.

Lehet erre azt mondani hogy mi magyarok szarunk rája, mert ugye a mai kodifikált történelmünk Árpád magyarjaihoz kötnek minket. Azonban még ha így is lenne, az a minimum elvárás a régészektől hogy a Tiszapolgári kultúra régészeti hagyatékát feltárják, gondozzák, megismertessék. Mert most mi vagyunk itt a KM-ben, és mindenki aki itt járt (és persze nyomot hagyott) a mi régészeink "gondjára van bízva".

Régészeink a történészeink ezt a feladatot teljesítették is. Az mondjuk igaz hogy a korai magas kultúrát elfelejtették kihangsúlyozni (ekkor Egyiptom és Mezopotámia előtt járt a Km, bárki is volt itt)!

Feledékenység lehet? Szakmai hozzá nem értés lehet? Nem hinném.

Azt hiszem a magyar oktatás felé is ez lenne a minimum elvárás. Ja hogy oktatásunk is kormányzatunk is rövid pórázán?

Kormányzatunk kinek a pórázán?

Ha tudsz jobb magyarázatot mint a teljes kulturális életünket megszállva tartó, egyáltalán nem a háttérben lévő hatalom, örömmel megismerném.

Persze hogy nem a szakemberek a kretének. Feljebb kell a kreténeket keresni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Viszont amikor gázára hullottak a tiltott izraeli foszforbombák - háborús bűnt megvalósítva - az semmiképp sem az ott lakók elűzése miatt történt.
@parti_giano:
Igen! Igen és Igen! A sok hülye a könyveket és a pótolhatatlan iratokat hányta máglyára, ahelyett, hogy a hiteles helyek papjait, a könyv-, levél- és irattárosokat taszították volna a tüzekbe. Ja! hogy megesett mind. Bizony nincs renonc meg újrajátszás. Ilyen a hatalom természete.
Ellenben ma már láng nélkül égetik el a könyvet és könyvtárost.
@Imola Helyesi:

"_Az avar szerintem onnan származik, hogy valamely indoeurópai félreérthette a magyar szót_"

Az avar szó a kavar szóból származik (nem keverendő a kaviar-ral!), amely egy kifejezés rövid köznyelvi avagy szleng alakja. A teljes alak acsargó kavaró alias magyar. Ebből lett az avar szó, mert akkoriban még nem voltak itt magyarul helyesen írni tudó cigányok, csak a szittyák, amely viszont a szuttyog torzult alakja.
@Sir Bates dö Hól:

Maga sokkal közelebb van a tűzhöz (Brüsszelhez), oszt mégis didereg és éhkoppon marad. Nem kellene olyan rátartinak lenni. Vegyen példát Mészáros Lőrincről. Szerényen elfogadja, amit adnak, oszt a keze is tiszta marad, mert hozzá se ér ahhoz a pénzhez, ami nem az övé. Csak ne lenne olyan szégyenlős. Annyira együttérzek mindenkivel.
@rdos: francnak nem mentél történésznek, ha ennyire tudod. de még most is átképezheted magad.
@jaegtoer: a könyvtáros, irattáros pótolható, fióknyi van belőlük. de majd, ha megnyílik a vatikáni levéltár és könyvtár...
@Gábris szomszéd: logikád alapján, akkor a ruszkik is háborús bűnt követtek el.

az ebéről legalább má ki lettek baszva.
@rdos:

Maga meg jobban tenné, ha rejtvényújságot/honlapot szerkesztene ennyi tálentum rézzel meg eszüsttel nopláne arannyal. Ne eméssze magát. Majd amikor nem lesznek magyarok, akkor okos és érdeklődő emberek felfedeznek bennünket. Nagy mutatvány lesz, mert addigra, ha minden jól megy, minden bizonyíték el lesz tüntetve, de legalább is pénzzé téve. Szóval aggodalomra, dühösködésre semmi, de semmi ok. Persze maga egy perverz alak.
@parti_giano:

tsak kesernyés szájízzel hunyorogtam, hogy a kurvaélet! a sok bunkó prosztó tahó ostobájába. Miközben három kézzel verik a mellüket, hogy hagyomány, meg magyar, meg konzervatív, meg az apjuk fasza, közben mindent elpusztítanak, és kő kövön nem marad, csak erkély, meg cifra ciráda, no és piros pötty, mert, valamint s olybá.
@parti_giano: Ráhibáztál :-) Régésznek készültem. Szüleim lebeszéltek, menjek inkább mérnöknek. Erre kinéztem magamnak a műszaki földtudományi mérnök szakot (röviden mérnök geológus). Akkor még az volt a tervem, geológus is kellhet régészeti feltáráshoz. :-) Közben új szakmámat megszerettem így maradtam műszaki (bár igazi szaki lehetnék). :-)

Arra viszont továbbra sincs válasz hogy ilyen hír miért nem főcímes mondjuk origón (rézkori "olimpiai aranyunk", míg korábbit nem találnak). :-)
@Sir Bates dö Hól:
Elolvastam a 16.22-es linkedet, és alapvető ellentmondást találtam egy korábbi Portfóliós hírrel szemben.
A tiedben az szerepel, hogy a 7 éves etap pályázatait csak most kezdik kiírni, és szép egyenletes ütemezésben fogják a támogatásokat lehívni.
A másik magyarázat arról szól, hogy a kormánynak a szándékai szerint a pályázatokat 2017. közepéig meg kell hirdetni, így az elbírálást és a megvalósítást figyelembe véve a források 2019. végéig fogynának el teljesen, tehát 3-4 évvel korábban használnánk fel.
A tervvel egyet is lehetne érteni szerintem, mert ha korábban valósul meg a beruházás, akkor az eredménye is korábban fog csordogálni.
Ám mi lesz 2019. után, amikor semmi nem fog pötyögni.
Jön a Nihil?
@parti_giano:

"_ ez kimondottan érdekes, egy cisz...._"

Gondoltam is rá, beugrok hozzájuk egy spontán igehirdetésre, hogy felfedjem előttük a Szentírás igazságának legmélyebb bugyrait és legfennebb magasságait de kiskaes aszonta, hogy belém állítja a nagynénjét, az meg egy bárd én meg a jelenlegi hajválasztékommal elégedett vagyok. Így fúlnak a forradalmak főzőkanál forgatagba.
@jaegtoer: :-) Jég, de komolyan. Mikor láttál Te engem dühösnek? Nem kell aggódni a bizonyítékok eltüntetése miatt. Jóformán bárhol leásol belebotlasz valami leletbe, a Km az egy ilyen hely. :-)

Nem Svalbardon vagy Hacsánál nyelvi lelemény továbbképzésen? Boccs, nem fontos.
@rdos:

Kifelejtettem. A régészeket is meg kell égetni, mert csak a bajnak vannak, ott piszmognak az árokban lent sárban kis piszkalapáttal, vagy a porban egy kis hitvány ecsettel, oszt azt hiszik az égre festenek vele rég volt időket és történelmet, pedig csak játszanak, mint a rosszcsont gyerekek.
@rdos:

Kérem szépen én a perverzitását emeltem ki, nem az estleges dühösködését. Kérem, vizsgálja felül álláspontját.

Ma eddig még a villanyoszlopokat is megfutamítottam, egy rendőrautó, amely teljes elánnal közeledett felém, jobbnak látta elkanyarodni, hiszen láthatta, hogy eb ura fakó, és különben meg most még kánikula is van és zebra sehol. Ráadásul zsiráf se, csak a mustela putorius furomo sok-sok elvadult utcai példánya. Némelyik amúgy tűsarkú piros semmiben és csodálkozunk hogy szar az aranyárfolyam.
@taga20: Ez ugye a rohattgeci putyintól szerinted evidens, na de a demokrácia és a humánum bajnokaitól? :)
@Rodeo36:
.
Tök elegem van abból, hogy egyszerű szöveget sem vagy képes értelmezni.
Nem próbáltam semmit.
Azt kérdeztem: Ez hogy tetszik?
Semmi kedvem nincs és nem is volt a magánhangzók életvitelén és nagyszerűségén bármiféle vitát kezdeményezni.
Ha egy kérdést nem értesz, legalább ne válaszolj.
:))
@jaegtoer:
Anyád picsája Ld._ mint te
@Mariann19: "Ám mi lesz 2019. után..."

Eső után köpönyeg. Talán ebből a nagy iparosítási lázból tellik majd egy köpönyeggyártó cégre, ha el nem lopják addig a köpönyeget is.:(
@jaegtoer: "Az avar szó a kavar szóból származik..."

He! Te jobb vagy, mint a szórakoztató biblia.:D:D:D
@Gábris szomszéd: ja, meg a gárda és hasonlók vonulásai vidéken sem az ott lakók elűzésére irányult, ugye fostalicska?...

(ki értett egyet az izraeli agresszióval innen?... sz'tem senki... )
@Imola Helyesi:

Kedves Imola!

Anyukám köszöni szíves altesti megemlékezésedet, és üzeni, hogy nem lehet minden veszve, mert végre egy képmutatás nélküli életjelt adtál magadról, van remény, még ha ez az út esetedben vissza a fára vezet.

Devolúciódnak kijáró tisztelettel és együttérzéssel

J.
A 16 között, angol vagy német vagy spanyol csapatot kapjuk. Ez lesz az utolsó tánc, aztán mindennek vége.

Hajrámagyarok.
@Oxica: vigyáz haver, me jönnek a fanok, asztán kapsz a pofádra:)))
@jaegtoer: azt mondanám inkább, kihoztad belőle az állatot.
@látjátok feleim szümtükkel:

Köszönöm, igyekeztem tömöríteni, pl. a gyöknyelvi megközelítést teljesen mellőztem. Ez ki is váltotta Imola szenvedélyes kommentjébe sűrített ellenszenvét. Valahogy jóvá kell tennem.
@parti_giano:

Nem lehet örökkön örökké fehér liliombokrokkal közlekedni. Ez itt nem az KRESZ.
@Oxica:

Ne légy ennyire borúlátó, még 4 megyeszékhelyen nem épült új stadion.
@Sir Bates dö Hól: Ja és a gárdisták a falú egyik végén kazettás a másikon foszforbombágat szórtak a nyugdíjas magyarok érdekében. Te direkt vagy véletlenül vagy ekkora barom? :)

(ki értett egyet az izraeli agresszióval innen?... sz'tem senki... )

Ez ügyben is frissítsd a memóriádat.
@Gábris szomszéd: ártu, te fárasztóbb vagy, mint móricka. neki mindenről a pina, neked a zsidók jutnak eszedbe:)
@taga20: Rosszul látod, hiszen ártatlanok bombázásról volt szó, amibe sajnos ők is beletartoznak.
@Oxica: Az hogy kijutottunk és hogy derekasan helytállnak a jelen helyzetben tiszteletreméltó.
@Gábris szomszéd:

Tegyél már féket a nyelvedre, persze ha neked a faeces jobban ízlik, nyalakodj nyugodtan.

Végül is... ne! Ne tegyél, hadd olvashassa mindenki, ki vagy, mi vagy, ordas szmájli király.
@dr. jenőke (jenőke):
:))) :)) :)

brühüyyy
kkk

fijajéjeijé

jéééééééééééééééééééééé
Bejutottunk a legjobb 16 közé, lehet ajvékolni fajkas és dánielháziknak.
@Imola Helyesi: lebukott toni, lehet ajvékolni egysejtű.
@jaegtoer: "Tegyél már féket a nyelvedre"

Bagoly mondja verébnek?
Szó ami szó elég mókás, amikor erkölcscsősznek áll a "szálkásdeszkás kedves anyázók" gyöngye, aki hevesjegesen megy le kutyába, fostalicskabusternek képzelve magát. :D
@taga20: na, már tudom, hogy az erdész haveromat miért olyan nehéz bevonszolni a természet lágy öléről.
@taga20:
.
Nem estél EUforikus túlzásba?
.
@Gábris szomszéd:

Miután az érvelésed olyan amilyen (mindenki ismeri), teljesen adekvát a szálkásdeszkás jókívánság. Ezt te tudod a legjobban. Valójában ezt igyekszel kiharcolni, de már én is unom -gondolom mások is- úgyhogy ne sopánkodj, lesz új szabadidős útjelződ. Apropó! A gyerekednek is mutogatod a kommentjeidet? Netán a válaszokat is? Hogy felnézhessen rád.

Visongjál, kérlek.
@dr. jenőke (jenőke): talán nem, de megyek egyet a felcsúti kisgeci vasútjával, asztán belelendülök:)
@taga20:
.
Állítólag önkiszolgáló lesz a kicsi vasút.
Egyemberként szállsz fel, mint utas és masiniszta. Amikor leszállsz a pénztárhoz fáradhatsz és fizeted a menet árát.
Amennyiben - véletlen, vagy tévedés okán - valaki veled utazik, a feladatok megoszthatók.
.
@Imola Helyesi: Miután a fidesz "megmentette" a devizahitel károsultakat és "elszámoltatta" a bankokat, most épp azt vállalja, hogy jelentősen mérsékli a bankrendszer terheit. Így tehát ígéretéhez híven, több lépcsőben csökkenti a bankadót, együttesen mintegy 80 milliárd forinttal.

gazdasagportal.hu/index.php/alairtak-az-erste-bank-reszesedes-vasarlasi-szerzodeset-az-allam-389-milliard-forintot-fizet-a-15-szazalekert/
@taga20:

tán' nem vetted észre, de két napja elszívtuk a békepipát.
@Orica Középföldi: gyönyörű aldus manutius nyomat. tipikus reneszánsz tördelés.
@Gábris szomszéd: "Az hogy kijutottunk és hogy derekasan helytállnak a jelen helyzetben tiszteletreméltó."

Jaja, helytállnak a legszarabb csoportban.

Akkor nézd meg mit játszanak a horvátok, stadionépítés nélkül.
Mi lenne ha nekik is lenne egy g..ijük, aki teleszarná stadionokkal Horvátországot, képzeld el akkor hova jutnának a horvátok.

Hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:

Naná, hogy igen. Azért vagyok ilyen szolid, visszafogott és konstruktív.
Horvátország-Spanyolország 2:1
A 16 között olasz-spanyol, mi meg lehet hogy a horvátokat kapjuk.
@Oxica:
.
Magyarország megtelt stadionokkal. Most a terjeszkedés van napirenden.
Új stadiont is építhet horvát csapatánál Mészáros Lőrinc!
A következő öt évben nagyjából tizenhárom millió eurót költene leendő klubjára az üzletember.

24.hu/sport/foci/2016/01/22/uj-stadiont-is-epithet-horvat-csapatanal-meszaros-lorinc/
.
@dr. jenőke (jenőke):

Hírem nincs. Szerelmes verset hoztam. Hátha csitítja a felborzolt kedélyeket!

Jevgenyij Jevtusenko: BŰVÖLŐ

Tavaszi éjszakán gondolj reám
és nyári éjszakán gondolj reám.
És őszi éjszakán gondolj reám
és téli éjszakán gondolj reám.
Ha lennék tőled oly távol talán,
mintha más ország volna a hazám,
ágyad hűs lepedőjén, vánkosán,
hanyattfeküdve, mintha óceán
habja himbálna, lágyan és puhán,
add át magad ott is nekem csupán.

Nappal ne is gondolj rám, úgy becsülj.
Nappal minden fonákjára kerül;
imádjanak, lengjen tömjén körül,
gondolj nappal - búdul vagy élvedül -
elméd mire gondolni kényszerül;
de éjszaka rám gondolj egyedül.

Halld meg a mozdonyfüttyökön is át,
a szélben, mely felhőkkel vív csatát,
hogy vasfogóban vagyok, s csak az ád
megenyhülést, ha miattam reád
oly öröm árad, oly szomorúság,
fájásig nyomod homlokod falát.

A csönd csendjével susogja a szám,
az esővel esengem szaporán,
a hóval, mely szűk szobád ablakán
bedereng s - álmomban, s álmom után,
tavaszi éjszakán gondolj reám
és nyári éjszakán gondolj reám
és őszi éjszakán gondolj reám
és téli éjszakán gondolj reám
@Eszter jött:

:)

Ugye gondolsz néha rám?
Csillagfényes éjszakán,
Mikor nyugszik minden szépen, csendesen,
Csak a honvéd nem pihen.

Ugye hallod angyalom?
(Nem nagyon.)
Hozzád száll a sóhajom,
Messzi, távoli széllel néked üzenem,
Te leszel a kedvesem.
Messzi, távoli széllel néked üzenem,
Te leszel a kedvesem.

Várlak vissza, várlak én,
Két karomba zárlak én.
Tudom visszajössz egy nyári szépnapon,
Visszavár a két karom.

Hideg téli éjszakán,
A katona készen áll,
Védi ezt a drága, szép magyar hazát,
Sokezernyi vészen át.
Védi ezt a drága, szép magyar hazát,
Sokezernyi vészen át.

Ugye gondolsz néha rám?
Csillagfényes éjszakán,
Mikor nyugszik minden szépen, csendesen,
Csak a honvéd nem pihen.

Ugye hallod angyalom?
(Nem nagyon.)
Hozzád száll a sóhajom,
Messzi, távoli széllel néked üzenem,
Te leszel a kedvesem.
Messzi, távoli széllel néked üzenem,
Te leszel a kedvesem.

Várlak vissza, várlak én,
Két karomba zárlak én.
Tudom visszajössz egy nyári szépnapon,
Visszavár a két karom.

Hideg téli éjszakán,
A katona készen áll,
Védi ezt a drága, szép magyar hazát,
Sokezernyi vészen át.
Védi ezt a drága, szép magyar hazát,
Sokezernyi vészen át.
@gazoló:

Hol voltál? Hiányoztál ám! ))
Azonos ágra került a német, spanyol, olasz, angol, francia csapat.
Érdekes EB lesz, a "kicsik" a másik ágon vannak. A portugálok hajtani fognak mint állat, hogy csoportelsőként a gyengébb ágra kerüljenek.
@gazoló:

Katonadal. )

Dédnagyapám ott maradt az első háborúban. Nagyanyám tanította nekem ezt a dal az ő emlékére.

www.youtube.com/watch?v=naHhE_HW1ng
@Gábris szomszéd: te képtelen vagy egy ici-picit elvontabb gondolkodásra...
@Eszter jött:

Szia!

Még sehol,pontosabban majd nemsokára indulok:)
...........

DDD

Az én nagyapám is a másodikban:(

www.youtube.com/watch?v=ShfgEqRUA40

...........

Mit szólsz a horvát spanyolhoz?(szívem csücskei:)
@gazoló:

A másikat néztem. De jobb is, a spanyolok a kedvenceim.
Nem akartam elrontani az első estém itthon.
Inkább macskáztam/zom. ))
@Eszter jött:

Otthon,macska'törökgyőzelem:)
Helyreállt a világ rendje?
Katonásan képzett a cicád?:)

media.giphy.com/media/l49FwaYpydZKtW7ok/giphy.gif

Ne sírj a spanyolok miatt,szerintem az egyik legjobbjától szenvedtek vereséget!
@gazoló:

Először a dobermann ugrott a nyakamba, mind a 37 kilójával. A nagy örömködés után hozta a labdáját, játszani kellett vele.
Mikor hazavitték, előmerészkedtek a macskák is.
Én edzem? Úgy mondod, mintha nem ismernéd őket.
Ők uralkodnak rajtam.)))

Lehet, de nem akartam látni a szomorú arcukat.
@gazoló:

Höhö!
Ha szépen játszanak a fiúk, bármire képes leszek.)))
@Eszter jött:

Nem volt szomorú az arcuk,Piqué Rakiticcal pacsizott és mosolygott a gól után:)

.........

Szolgák vagyunk!

kepkezelo.com/images/74r1w0f8ml2zxmg839tg.gif
@Eszter jött:

Ezt vehetem ígéretnek is,ha "szépen játszanak a fiúk,majd privátban érdeklődöm:)
@gazoló:

Édes rabság.))

Tegyük el magunkat... mára.))
Jó éjt mindenkinek!
@gazoló:

)))))))))))))))))))))))))

Azt hiszem szüneteltetem magam egy kis időre, annyi felelőtlen kijelentést tettem a napokban.
@Eszter jött:

Ez "vótmá?

www.facebook.com/pajortamashu/photos/a.163100017085135.38041.108923669169437/1100019880059806/?type=3&theater

A 'hites zenész jól lát a pályán,nem az első józan
'meglátása!

..............

Jó éjt Eszter! (legalább a beceneved tudnánk:)
@gazoló:

Úgy látom, mindkettőnket ugyanaz zavar. Pár nappal és két poszttal ezelőtt volt egy érzelmileg túlfűtött, mondhatni hisztérikus kirohanásom ez ügyben, amivel sajnos Mariannt sikerült megsértenem.
A magam korlátolt nyelvi eszközeivel próbáltam eldadogni, mennyire tarthatatlannak érzem ezt a helyzetet.
Én határon túli magyar vagyok. Van egy egészséges magyarságtudatom. Nekem a nemzeti jelképek, mint zászló, himnusz, szózat és bármely sportág nemzeti válogatottja szent és sérthetetlen.
Ez tart meg engem, ez tartotta meg őseimet, akik majd 100 éve Magyarországon kívül élnek.
Egészséges magyarságtudatnak nevezem, mert senki ellen nem irányul. Nem úgy élem meg, hogy más nemzethez tartozókat lenézek emiatt.
Értetlenül és időnként tehetetlen dühvel figyelem, ha egyesek ezeket számomra szent és sérthetetlen értékeket kisajátítják, eltorzítják önös érdekeik miatt.
Ugyanezt teszik a sporttal, jelenleg a focival.
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a sport iránti rajongásom és az egészséges nemzeti érzéseim dilemmák elé állítanak.
Én értem, mi folyik Magyarországon. Azok dühét is értem, akik a foci és a nemzeti válogatottal szemben ellenérzéseket táplálnak.
Nem rájuk haragszom.
Hanem azokra, akik ezt a helyzetet megteremtették.

Köszi gaz / itt én is szeretnék egy nevet mondani /, hogy ezt kioperáltad belőlem. Itt hurcolom magamban egy ideje.

Becenév. Eszti az általános. "Szőke csoda "voltam az oviban.
@Eszter jött:

"_Én értem, mi folyik Magyarországon._"

Ez jó. Magyarországon, még az ott élők tárgyilagosan gondolkozók 95%-a sem érti, hogy mi folyik, legfeljebb jó közelítéssel sejti.
Még senki nem szerkesztett a jelenlegi helyzetre egy realitásokon nyugvó 'Adenauer keresztet' csak a Fidesz ráadásul folyamatosan frissítik.
Az Adenauer keresztről majd este.

"_Azok dühét is értem, akik a foci és a nemzeti válogatottal szemben ellenérzéseket táplálnak._"

Meggyőződésem, hogy a nemzeti válogatottal szemben senkinek semmilyen ellenérzése nincs, csak nem fogalmaznak azzal a kellő körültekintéssel és árnyaltsággal és tapintattal, amit ez az érzékeny téma megkívánna.
Fischer Ádám is üzent a Szabadság téren éneklőkkel, de nemcsak a briteknek, hanem nekünk is:

www.youtube.com/watch?v=-Wb1ozVEB3k
@jaegtoer: azért mert maga annyira bennfentes, de nem ám kotnyeles, hogy kintről már nem tud festeni. reggelit, egy jó hemendex?
@jaegtoer:
Sajnos te egyre zavarodottabb vagy ezzel a szófejtéseddel. A franciák találták ki, hogy bizonyítsák Nagy Károly országlását, aki rossz nyelvek szerint nem volt más, mint a hun Aladár, aztán semmilyen avar nép nem lakott itt nyilván.
Egyetlen egy idegen, de magyar krónikában sem lehet olvasni "avarokról".
Az EU semmi másról nem szól minthogy a németeknek-frankoknak jó legyen. Ők egy elsők az "egyenlők" között. Erre most jönnek a britek is.
Déliknek már rég sz*r, É-iak EU nélklis világbajnokok lennének, a többi meg csak vegetál.
.
A késő-avarkor népének és Árpád magyarjainak a régészeti hagyatéka elkülönül (más a temetkezés módja, a fegyverzet, a lószerszám, a viselet, stb.).
Priszkosz rétort olvasgasd. Ő is ír az avarokról.
Többek között...
index.hu/belfold/2016/06/22/rogan_feljelenti_portikot/

Ügyvédei útján, mondták a tv-ben.Is.

No de azt is mondták ( pedig nem is ügyvédek ), hogy a hamis tanúzás miatt, amíg az eljárás a bíróságon be nem fejeződik, nem lehet feljelentést tenni.

Lehetne viszont rágalmazás miatt, de ott meg szőr van a levesben, mert valóság bizonyításnak van helye.

Igazi huszonkettes csapdája.:D

Mondjuk, a legmagasabb polcokról lehet a legnagyobbat esni.
Avar meg mindig volt/van/lesz, mert a természet állandóan újra temeli.
@dr. jenőke (jenőke):

Korrepetálásod visszapattan a trollköpenyről, de én szeretem:)
@Sir Bates dö Hól: Nem lehet mindenkinek megfelelni, főleg egy ilyen blogon. :)
@dr. jenőke (jenőke):
Hun-avar azonosság, már pedig a krónikákban világosan leírják Árpád családfáját, miszerint Atillától származtatják vagyis hun-avar-magyar egy nép.
Nyilván évszázadok alatt változhattak.
Ha a Bibliát Szentírásként kezelik, akkor Nimródot is így kell kezelni, vagyis Nimród az ősapánk a Biblia szerint is!
És a legendáink szerint is.
@parti_giano: Köszi a linket. Közben keresgéltem rézkort szomszédoknál is. Jó hír, majdnem minden szomszédunknál van (távolabb azonban nincs!), "rossz hír" is van, oda a "dobogó legfelső foka" a mai Bulgáriában a Várnai temető beelőz ie.4600-al most "ő" a legidősebb kora rézkori lelet, ráadásul gazdagabb is mint bármelyik eddigi hazai (hazai alatt értve az egész Km-ét). Logikus is, a Kőrös emberek ("Körös-Starcevo kultúra", valamellik magánhangzó felett furcsa ékezettel) arról jöttek.
@jaegtoer: Ja vagy úgy. Á verzió, bé verzió perverzdió? Egyébként szinte az.

A mai Bulgária, Görögország északi része, a macedónok a bosnyákok, a szerbek, a horvátok, a szlovének, a keleti osztrákok, a Kárpát-medence egésze így mi magyarok, a nyugati ukránok és a románok egy része mind elmondhatnák magukról hogy a legelső magas kultúra náluk volt. Mondjuk ennek a mai ismereteink szerinti első magas kultúrának a szobrászata inkább emlékeztet egy mai 5 éves gyermek emberalak ábrázolására, de mai szemmel is szép és praktikus baltákat öntöttek rézből. Miazmás, akarom mondani a korábban linkeltek.

Teljesen abnormális ennek a régiónak a viszonya a saját múltjához.
@Gábris szomszéd:
Gábris!
Te szónokolsz itt a politika mentes nagy nemzeti összeborulásról az EB kapcsán, ráadásul kioktató módon.
Micsoda álságos, szemforgató dumád ez, miközben ki nem hagynád, hogy mérgezett politikai nyilaidat ne lövöldözd szerte a hazában.
@rdos:

"Teljesen abnormális ennek a régiónak a viszonya a saját múltjához."

Sajnos nem abnormális.Ha egy pillanatra kiemelnéd a fejed az érdeklődési körödből és konteókból, akkor feltehetnéd a kérdéseket.

Mi ösztönözné, hogy érdekelje?
Mennyire szolgálta az oktatás ezt a célt?
Mit tett a kulturpolitika a hagyományok megismertetéséért, megőrzéséért?

Még egy tucat ilyen kérdést fel tudok tenni.
@Mariann19: Tévedés. A mérgeket a képen látható "szellemiségű" egyedek terjesztik. Akik még az orrukig se látnak és serényen náciznak mindenkit, miközben ugye. :)

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s552x414/13450715_1035138819898412_5158627064580370038_n.jpg?oh=b5115361cc85fefe3344ef4f1119361d&oe=57C81124
@Gábris szomszéd:

Hanyagolhatnád ezeket a mérhetetlenül primitív linkeket, még akkor is, ha te élvezed.
@Orica Középföldi:

ráadásul bármellik népség viszonyulása abnormális, csak az értelmesebbje röhög rajta, annak ellenére, hogy - mint tradíciót - komolyan veszi. eszt az ellentmondást a hörgőbörgők nem tuggyák kezelni.
@Orica Középföldi:

montam mán vagy ezerszer, a szar sajáttya, hogy büdös, ezér én például kullantás után sose ordibálok bele a kagylóba.
@Orica Középföldi: Szerintem tisztázzuk, hogy ma este akkor melyik csapatnak fogsz szurkolni a Magyar-Portugál meccsen.
Ha ez meg van lehet továbblépni, hogy ki és miért primitív. :)
@rdos: nézd, alapvetően a leletek alapján kell koncepciót felállítani, nem a koncepcióhoz leletet keresni. ugye?
@parti_giano:

na, szép, monthatom, maga is képes a jól fölépitett nulláslisztbe belefingani.
@hacsaturján: azt nem tudom, maga is miért nem a gráfokkal foglalkozik, vagy miért nem űrhajót készít a marsutazáshoz... de az a legszebb, hogy a történészek hozzáállása a saját múltjukhoz is abnormális, ha kun béla unokája mesélne...
@Gábris szomszéd: "csendőrke"!
miért kéne neked beszámolni, hogy valaki szurkol-e és ha igen kinek?
@parti_giano:

bőven ölég nekem a rákay fülöp. kishijján van ojjan jó, mint a bugsy.
@Poszthoz: Miért szállt be Orbán a Brexit-kampányba?
A megfejtés nem bonyolult

1.) David Cameron Orbán egyetlen igazi szövetségese a nagy európai országok kormányfői közül, akire időnként számíthat Brüsszelben. Ha a britek távoznak, Orbán sokkal magányosabb lesz.
2.) A britek a „mind szorosabb unió” megvalósulásának fő akadályai, akik évtizedek óta sikeresen blokkolják/lassítják az EU államszövetséggé alakítását, a nemzetállamok felszámolását és a brüsszeli központ hatalmának növekedését. Ezek egyben Orbán uniós céljai is – a miniszterelnök nem kivezetni akarja Magyarországot az unióból, nem felbomlasztani akarja az EU-t, hanem meggátolni a nemzeti szuverenitás további erózióját. Britek nélkül ez nehezebb lesz.
3.) A britek kiválása láncreakciót indíthat el. A Brexit után könnyen lehet, hogy kilépnének a dánok, aztán az unióért sosem lelkesedő svédek. Csupa gazdag, nettó befizető ország, miközben a magyar gazdaságot hosszabb ideje főként az uniós támogatások tartják növekedési pályán. Egyáltalán nem éri meg nekünk, ha a jómódú tagállamok sorban lelépnek.
4.) És ami kifejezetten Orbánról szól: észrevette a lehetőséget, hogy most hosszú időre eloszlathatja a személye körül keringő „putyinista”, unióellenes gyanúkat. Bárki felveti ezt a vádat a jövőben, neki lehet szegezni a hatásos ellenérvet: „Mutassanak még egy kormányfőt, aki ebben a történelmi pillanatban egész oldalas hirdetésben kampányolt az unió mellett!”
5.) Erre annál is nagyobb szüksége van Orbánnak, mert kemény idők jöhetnek a kvótanépszavazás miatt. Merkel, Juncker és többiek mindent megtesznek majd, hogy Orbánt megbélyegezzék. A hirdetés egyfajta megelőző csapás.
6.) Orbán a menekültválságban elérte, hogy a mainstream brüsszeli vonal legismertebb kritikusa legyen. Ezzel jóval jelentősebb szerephez jutott, mint ami egy magyar kormányfőnek az ország mérete, gazdasági súlya alapján járna. A pozíciót azonban meg is kell tartani, relevánsnak kell maradni, időnként meglepőt kell lépni. Orbán szeret releváns megmondóember lenni az európai politikában.
7.) Végül: Orbán hatásosabban megszólíthatja a Brexit gondolatával kacérkodókat, mint a Merkel, Tusk és a többiek, hiszen ezek a politikusok megtestesítik mindazt, amit a kilépés-pártiak nem kedvelnek az unióban. Orbán azonban Brüsszel markáns kritikusaként vált ismertté, és a hirdetést is abban a brit lapban adta fel, ami a Brexit-hívek legfontosabb, legolvasottabb fóruma – ez az ő közönsége, nem a balos és uniópárti Guardian olvasótábora, akiknek egyébként sem kell az uniópárti biztatás.

valasz.hu/vilag/miert-szallt-be-orban-a-brexit-kampanyba-119192
@parti_giano: Ha egy guánócska mondja biztos úgy van. :)
@hacsaturján:

"montam mán vagy ezerszer, a szar sajáttya, hogy büdös, ezér én például kullantás után sose ordibálok bele a kagylóba."

Na ezt, kevesen értik:)
@parti_giano:

" ez nem trollköppeny, hanem mérhetetlen butaság."

Mint szövőnő elárulom, hogy a trollköpenyt hitből, butaságból és pénzből szövik.
@punkfrog:

"miért kéne neked beszámolni, hogy valaki szurkol-e és ha igen kinek?"

Mértéket és értéket tévesztett. Nem kirívó eset:)
@Orica Középföldi: Elnézegetve az ókori Athén (mennyivel fiatalabb is) idegenforgalmát talán nem lenne felesleges kiépíteni, reklámozni, miazmás. És az piszokul érdektelen hogy kik voltak az ókori Egyiptomot vagy Mezopotámiát korban megelőző eleink.

Ez nem konteó, hanem idegenforgalom, országpropaganda, üzlet. Idegen gépen bénázok linket had ne keressek, a törökök Töpcepi Tepe vagy mi a neve 12-15 ezer éves városának örülnek ahogy a látogatók is.
@punkfrog: és miért kéne kárörvendően osztania az észt bárkinek is? :)
@hacsaturján: Viszont nem mindenki északi tiszta mint a hó, sőt. :)
@parti_giano: Magától értetődik. A C14 karbonos abszolút kormeghatározás óta szerencsére vannak mért kor adataink. Nem csak relatív.
@Orica Középföldi: Nem olyan kirívó a hungarofóbok csapatába sem tartoznod. :)
@Gábris szomszéd: tudom, az zavar, hogy a fostalicska eleve kicsinyítő képzős, oszt próbálsz felzárkózni. esélytelen.
@Orica Középföldi:

hamán itten szemantikázunk és a jó taga is aluszik, akkor fölemlithetem úgy is, hogy kár a fosba élesztőt dobni, mer csak bugyogni kezd, nem pediglen rózs illatot árasztani.
@parti_giano: Hozzád vagy a hungarofóbok csapatához felzárkózni? Na ne röhögtess. :)
@hacsaturján:

Ó, tudom, csak néha annyira elural a hányinger, hogy nem bírom legyőzni.
@Gábris szomszéd: fogadjunk, ezt a hungarofóbot is valamelyik alfahír-szerű izén olvastad.
@parti_giano: Dehogy inkább a 444-en meg a DK arckönyv oldalán. Amúgy a jó demokraták mindig felvállalják magukat, szóval ebben az esetben is hasznos így tenni. :)
@parti_giano:

hamán ennyi élesztője van, nem-e sütne inkább lángost?