Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240501/novak-elod-mi-hazank-naci-karlendites-majalis Ennek a katonaságotimád... (2024.05.02. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.06.14. 12:23 Fabius

3000 forint az előválasztásért? Részemről oké!

Olvasom Karácsony Gergő és a PM ötletét a baloldali előválasztásról, és fölmerült bennem pár gondolat.

1: Az előválasztás tőlem mehetne, a háromezret sem sajnálnám odaadni érte amibe sacc/kb kerülne fejenként.

2: Az az előnye is kétségtelenül meg lehetne, hogy a legutóbbi csúfosnál konstruktívabb összefogást eredményezhetne.

3: Elvileg ugye nem lenne apelláta, aki viszi a körzetet/kormányfőjelöltséget/listás helyet az lenne a befutó pártszínétől függetlenül.

Ez mind oké abban az ideális esetben, ami legfeljebb ábrándokban létezik.

Merhogy' ezzel a nincs apellátával nem csak elméleti síkon lesznek bajok. Én például nincs az az isten, hogy leszavazzak egy előválasztást körzetben megnyert TóCsára például. De lesznek ezzel sokan hasonlóan, ha teszem azt Fletó nyerné a miniszterelnökjelölti versenyt. De Botkának is erősen kaparnia kéne ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, a sok húzódozás után most tényleg akar lenni szegedi polgármesteren kívül más is. Ahogy Karácsony sem érezhetné nyeregben magát ugyanott, mert a nevével fémjelzett zuglói összefogás - khmm , mondjuk úgy - morálisan ingoványos lett.

tocsa_1.jpg

Igen, kedves egyfejűek, ezzel azt akarom mondani, hogy a működőképesnek látszó elv mellé meg kéne találni azokat az arcokat is, akiktől legalább hányni nem kell.

Már'ha egyáltalán, ugye, mert közel nem biztos, hogy az előválasztásosdi létrejön. Ahhoz ugyanis le kéne mondani jelentős egyéni és pártérdekről, ami az ellenzék pártjainak sem erőssége. A végső, elvtelen nagy paktumok csillió danos nagymestereinek kéne másképp gondolkodni eddigi kedvenc játékszerükről, ami szerintem sok estben meg fogja haladni a képességeket.

Lássuk, srácok, ki támogatja, és aki nem az mit hazudik majd, miért nem?

 

 

834 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr798808462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FAB! Kapsz mindjárt hideget-meleget, hogy Gyuriferit továbbra sem fogadod el lehetséges minielnökjelöltnek. :)
@Gábris szomszéd:

Sebaj. Ráadásul ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül ebben az országban. Pluszbónusz: sokkal célszerűbb lenne olyan minielnökjelöltet találni, aki mögé a lehető legtöbben állnak oda. Sztán tőlem Feri lehet megint sportminiszter, az már nem érdekelne.
@Fabius: Hogy aztán pár évre rá, megint megpuccsolja a jövendőbeli Megyót? :)
@Fabius: szerinted melyik politikus vállalja be, hogy már lejárt arc, s áll el önként az indulástól? talán a nagylelkű szanyi?
@Gábris szomszéd:

nemtom Vona a folyamatos pávatáncával, meg a szürreális gazdasági meg külpolitikai nézeteivel ugyan mitől lenne jobb...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és aki az atlantistáknak fekszik le úton útfélen az mennyivel jobb egy olyan szuverén országnak, amelyik ráadásul még a nagymacihoz is elég közel van?
@Gábris szomszéd:

fanyalox, mint a levédiabasznádi: csalódottdenemtuggyamiben!

magam részéről aszt állítom, hogy a sok hülye választópolgárt kellene iszonyúan picsánrúgdosni és keresni helyettük olyanokat akik tuggyák valóban a valóságot, mert a z a néhány száz megélhetési addig él meg a semmittevésből (lásd aszt a márk nevű pofátlant) amíg a választópolgár hajlandó neki száraz kenyeret poshadt vízzel ingyen adni azért amit csinál

szvsz a "gyuriferi" hogy a nagyokat ídézzem, elhárított egy államcsínyt, bár nem elég ügyesen, ha jól csinálja, akkor ma nem lenne fidesz és orbán sokkal kevésbé

brühüyyy

kkk
@Gábris szomszéd: azért öszintén, vona függetlensége orosz elkötelezettséget jelent. de persze, mo. lesz a kárpát-medence svájca...
@Gábris szomszéd:

erre most komolyan válaszolnom kéne, hogy miért érdemes egy országnak a vezető gazdasági hatalmakkal jóban lenni, nem az atomcsóró, de legalább agresszív oroszokkal? komolyan mondom, egyszer írnátok le őszintén, hogy most tulajdonképpen mi a faszt vártok az oroszoktól. mi az a nagy jóság, amiért megéri ennyire becsicskulni nekik.
@parti_giano: Sajnos a kárpát-medence svájca egyre távolabb van "hála" az elmúlthuszon "remek" politikusainak (including fletó). Én arra próbáltam utalni, hogy az usácska részéről folyamatosan megy az izmozás és a maci bajszának húzogatása persze úgy, hogy ismét más farkával (európaiak) verik majd a csalánt.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/atomhaborura_keszulnek.616069.html

Miközben Merkel is azt mondta a minap, hogy gazdasági unió kellene a ruszkikkal.

www.origo.hu/gazdasag/20160610-merkel-a-szankciok-utan-ki-kell-epiteni-az-eu-es-oroszorszag-kozos-gazdasagi-terseget.html
Kár ezért a felhajtásért! (+ a 3.000.- forintért....)

Majd a liberál-fasiszta SoroSS elvtárs eldönti, hogy ki legyen a ballibsi Katyvasz miniszterelnök-jelöltje...

Összerántja a Bitó-szalonba a "megmondóembereket" és ott közli velük a döntését......azt, hogy kit hajlandó támogatni a dollár millióival, és persze olyan lesz, aki a fasiszta SoroSS elvtárs minden döntését becsukott szemmel végrehajtja...

Ennyike.

A többi csak cirkusz a ballibsi potyalesőknek.....
@Rodeo36: Na ez még az amiért igazán fanyalgok. :(

"A PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot…"

Magyarán: a kihelyezett hitelek 80 %-a tulajdonképpen nem is volt egy pillanatig sem deviza alapú (svájci frank, jen stb.), hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta. (azóta a választott kormányunk (fidex) már a meghamisított, törvénytelen „követelések” mögé tette a Magyar adófizetők forintjait, ezzel is legalizálta a csalást, forintosításnak beállítva a bankok feltőkésítését)

És mindezt egy hatalmas csalásra alapozva…

Mert ezt nem lehet más szavakkal illetni. Ez bizony csalás a javából. Méghozzá társadalmi méretű, sőt valószínűleg európai méretű (más országokban is ugyanez folyt)! Vagy nem is tudom, milyen kifejezést kellene alkalmazni arra, amikor meghamisított adatok alapján a nagyjából 6000 milliárd forintnyi (7600-1600=6000) deviza alapúnak álcázott hitelből a törlesztőrészletek indokolatlan felduzzasztásával kb. 9000-12000 milliárdnyi profitot akarnak zsebre vágni. És mindezt egy, már koldusszegényre züllesztett társadalomban!

Ha ez nem egy világraszóló köztörvényes bűncselekmény, akkor mi az?"

ON
Elnézést, de egy ici-picit hosszabb leszek...
Szerintem ez az előválasztósdi nem fog megvalósulni.
Hogy miért?
1. Elvben ha ilyen előválasztások vannak, akkor a regisztrációs díjat is sajnálni fogják, mint hajdan a 300Ft-os vizitdíjat. Azok, akik nem nagyon tudnak, vagy hajlandók választási székhelyre utazgatni egy előválasztás miatt, azok nem fognak regisztrálni (bele kell gondolni, hogy a vidéki öregebb lakosság nagy része nem rendelkezik internettel, illetve számítógéppel. Ebből adódóan nagyrészt az elkötelezettek lesznek ott, amiből a közvélemény kutatói csak azt nem mérték, hogy melyik párt fanjai másodlagosan, vagy harmadlagosan melyik párt képviselőit támogatnák.
2. Az elsődleges pártpreferenciánál az egyéni jelölteknél be fog jönni a legnagyobb párt vezető szerepe, de kérdés, hogy a többi párt szimpatizánsa hova helyezi a preferenciáit. Véleményem szerint minden párthívő majd a sajátjára rakja az elsődlegest, s ha okosan szeretne eljárni akkor modellezi, hogy melyik jelölt lehet az, amelyik a lehető legkevezebb szavazatot kapja, s arra adja a szavazatát másod és harmad estben. Vagyis ilyenkor lehet, hogy kiegyenlítődik a jelöltek közötti szavazat, de alapvetően a legnegyobb pártnak lenne esélye, vagy ha ugyanezt eljátssza a többi is, és a legtöbb szavazatot az kapja, akire nem taktikai szempontból kevesen szavaztak, akkor saját magunkat becsapva elindítunk egy lúzert, s ehhez még nem is kellenek a jobbos trollok. (Bár kiváncsi lennék arra, hogy ha névvel... jelentkeznének regisztrációra emberek, akkor ki határozná meg, hogy az illető jobbos-e? Vagy lehet, hogy kedves demokrata pártszimpatizánsok egymást toszogatnák jobbos troll pozícióba?
3. A miniszterelnöki pozícióba kerülés talán simább lenne, mint az egyéni, bár itt is lennének barbatrükkök.
4. A pártlistáknál borulna ki a bili, hiszen a javaslat arra tesz kisérletet, hogy más szavazók mondják meg, hogy egy pártból kik legyenek a listán, vagyis kintről szólnának bele egy párt listájába. Szerintem a legtöbb párt, ha még az egyéni és miniszterelnöki szavazásba bele is menne, ebbe nem mennének bele. Ezt csak úgy lehetne kikerülni, ha a pártpreferenciákat megszavaztatnák a regisztráltakkal, s utána hagynák, hogy abba a listába a pártok a saját képviselőiket úgy rakják sorba, ahogy ők akarják. A súlyozásuk úgyis meglenne a pártpreferencia alapján.
Jó ötlet, így a ballibák előre eldönthetik ki lesz a 3. helyen mindegyik választókerületben. Jó móka.
Vicces. Elkezdődött a nyilvánosan bevallott kuncsorgás?
@BircaHang Média szerkesztősége:

Te mennyi idős vagy?

És még hiszel a mesékben?

Te tényleg azt hiszed az egyszerű ballibsi választók fognak dönteni az egyéni jelölt, vagy a min. elnök-jelölt személyéről????

Mint írtam volt, ilyen kérdésekben egyedül a leberál-fasiszta SoroSS elvtárs kompetens dönteni...
(a többi csak porhintés....)
Azért vicces, mert

Egyébként sem azok döntenék el az 'éles' választás eredményét, akik beáldoznának háromezer forintot +előválasztanának.
Ellenérdekeltek meg tudják hack-elni, például leszavaznak a Gyurcsányra.
fabius, fabius! kivágod a langyos taknyot a gyöpre, oszt gyünnek rá a gyöngytyúkok menetoszlopban.
nem kell más, a jelenlegi a legjobb, igazi magymesterek tanították:

Na, ki ígérte a GDP megkétszerezését Orbán előtt?

Orbán Viktor hétfőn állt elő a magyar gazdaság középtávú megkétszerezésével. (Bár az ügyészség napján mondott ünnepi beszédében épp arról szólt, hogy a gazdasági növekedés legitimációja helyett a rend védelme lesz a lényeg, mert a folyamatos növekedés időszakának vége.)

Ám néhány hónappal korábban ezt már megígérte más is.

Üzbegisztán elnöke, Islom Karimov januárban állt elő azzal, hogy 2030-ra a volt szovjet utódállam megduplázza jelenlegi GDP-jét, ami vásárlóerő-paritáson (PPP) majdnem annyi, mint Magyarországé – igaz, 30 milliós országként, így egy főre csak 6 ezer dollár jut.

Az igazi elődök azonban Vlagyimir Putyin, Alekszandr Lukasenko, Nurszultan Nazarbajev. És sikerült nekik? Hát, nem véletlenül szólt a sikeres illiberális államokról korábban is Orbán Viktor, az orosz, belarusz, kazah elnökök ígérete, ha nem is teljesült maradéktalanul, azért minden makrogazdaságimutató-fetisiszta megnyalná az ujját az ottani GDP-növekedések láttán.

index.hu/mindekozben/poszt/2016/06/14/na_ki_igerte_a_gdp_megketszerezeset_orban_elott/
@Gábris szomszéd:

Merkel kölcsönösen előnyös kétoldalú megállapodásokat köt, mi eddig vettünk aranyáron egy elavult atomerőművet, ami a bekerülési költsége felét se fogja az életben kitermelni.
@BircaHang Média szerkesztősége:

namost, mintha a fidesz mostanában nem nagyon domborítana az időköziken.
@Gábris szomszéd:
eeeszt a fidex találta ki csak nem tudta megvalósítani a kétszeri bukása miatt csak 2010 után

brühüyyy
kkk
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Éles helyzetben nem nyernének a ballibek, esetleg a jelenlegi 10 körzetük helyett lenne nekik 15, plusz ugyanannyi a Jobbiknak.

Dehát az eleve erősen ballib körzeteken kívül minek összefogdosni és előválasztani? A kisember ugyanúgy nem fog szavazni se az MSZP-re, se a DK-ra, se a Különre, se a Post Mortemre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Merkel kölcsönösen előnyös kétoldalú megállapodásokat köt"

Igen egész Európának ilyesmiket kellene leszarva azt, hogy az amcsik még mindig a szankciózást erőltetik.
@ulpius66:

mekkora egy kretén vagy te, bazmeg...
@Gábris szomszéd:
T. Gábris!
Én a saját esetemből kiindulva mondhatom, hogy az autóhitelem svájci frank alapon még így is olcsóbb volt, mintha magas kamatú forint hitellel futott volna.
(De a számításoknál én is csak pislogtam, hogy a logikushoz képest miért más módon számolgattak. Lehet, hogy azért, hogy az egyszerű kisember ne értse, mi is történik.)
Ugyan a kockázat fennáll egy deviza alapú hitel felvétele esetén, de azt senki nem eröltette rá a hitelt felvevőre.
Na ja! Létezik Provident is, amelyik hajdan havi 10%-ot kért, de ki az az agyalágyult (a magyar önkormányzatok többségének kivételével, akik Vitya utasításának akkor is eleget tesznek, ha romba dől a település), aki ilyen feltételek mellett azt felveszi?
Az elején meghatározták, hogy mennyi kölcsönt akar az illető felvenni pl CHF-ben, majd annak az igért kamatával kamatos kamatszámítással meghatározták, hogy a futamidő végéig mekkora összeget kell visszafizetni. Ezután ezt az összeget elosztották a futamidő hónapjainak számával, így kijött, hogy hány CHF-et kell egy adott hónapban kifizetni. Ez mindenkinél így ment eddig.
Na ezután nem tudom, hogy miért kell évente forintra visszaszámolni meg azt forintban kamatoztatni, majd újra visszaszámolni CHF-be? Mert a tényleges dolga a banknak csak az lett vola, hogy minden hónapban a törlesztendő fentebb kiszámolt havi CHF-et az aktuális havi árfolyam összeggel szorozza, s azt küldi ki nekem fizetési csekken. Ebben az esetben soha nem jön ki kétszeres, vagy háromszoros felvett összeg, hisz a Kósa Lala és a Szíjártó Petike görögözése ugyan feltolta a CHF árfolyamát 2010 közepén, de az csak 300/175 arányban érintette a közönséget, vagyis a legrosszabb eset mára 320-as árfolyam körül a 2-szeres összeg, mely nem is a teljes futamidőben érintette a kuncsaftot. Ha valaki más elszámolást kapott, ahol trükköztek, akkor lehetett volna szája, vagy keze a PSZÁF-hoz történő bejelentéshez. Vagyis az látszik, hogy a legnagyobb kárt a két felelőtlen agyalágyult bejelentése okozta a jónépnek, s nem a normál üzem, kivétel, ha a kölcsönt felvevő krízishelyzetbe került, (pl. mindkét kereső munkanélkülivé vált, mert akkor nem volt miből fizetni a törlesztést), de egyébként nem lett volna probléma, csak akkor ha a kölcsön túlméretes volt a tényleges keresethez képest. Ez persze nem a bank problémája, hanem azé, aki több havi jövedelmet hazudott, mint amije volt.
Ezeket figyelembe véve nem tudom, hogy milyen nagy nemzetközi bűncselekményről beszél...
@BircaHang Média szerkesztősége:

"éles helyzetben" '18-ban, ha a dolgok így mennek tovább, a fidesz ellen valószínűleg egy cserép fikusz is nyerne, ha közös jelölt lenne.
@Gábris szomszéd:

ezt mondom. ilyen megállapodásokat kéne kötnünk, nem PAKS 2-t.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "mekkora egy kretén vagy te, bazmeg..."

Hát az lehet, ámbár téged sohasem bírtalak megközelíteni.......

Az egész egy halva született ötlet!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a ballibsik, és úgy általában a zsidók állandójan össze-vissza hazudoznak, és csalnak!

Na, most az ide-oda elcsalt "előválasztási" eredményeket egy pár millió dollárral azonnal felülírná a liberál-fasiszta SoroSS elvtárs a Bitó-szalonban.......

Ennyike.
@BircaHang Média szerkesztősége:

a legjobb persze az lenne, ha az ellenzék úgy en bloc megpróbálna államférfiként viselkedni, és valamiféle választási együttműködést kötni, igen, tehát baloldal-Jobbik megállapodást. ebben az esetben a fidesz nyilván bukná majdnem az összes egyénit, és kiszopna kétharmaddal (az emberek már régen túl vannak azon, hogy gyurcsányista nem szavaz Jobbikosra...). ezt ugye a Kedves Vezető nyilván nem engedhetné meg magának, tehát jönne a rendkívüli állapot, vagy a választások nettó elcsalása. a Jobbik bizonyíthatná, hogy hazafiak, a hozzád hasonló agyhalottak meg végre saját szemükkel látnák, kivel állnak szemben.
T.Fabius!
Valószínű nem csak a TóCsa, de maga a Puch háttérvezette MSZP sem lenne jó jelölt.
De jó kérdés lenne az, hogy milyen céllal indulnak el a pártok így, Ha tudnám, hogy ez csak a Bokros által jelzett ideiglenes kormányzás, akkor még talán..., orrot befogva, de leszavaznék, de ha az a párt, amely azt állítja magáról, hogy megújult, de ahol még mindig befolyásos helyen található Puch és Boldvai, kormányozni akar akkor már nem biztos, hogy elmennék szavazni.
@ulpius66:

tényleg nem hiszem el, hogy elég valami kormányzati marhának bedobni, hogy "Soros", és reggeltől estig azt vonyítjátok...
@Gábris szomszéd:
ma június 14-e van, 2016... a csinnbummcirkuszból még nagyon sok van hátra de nincs mit mondani és az önjelölteknek nincs ellenfelük, azaz július, augusztus, szeptember október teljes egészében és november részben üresjárat lesz, kurvára kibasztak magukkal

most megint van valami gumicsont (mint oszvaldot a mateen t is lelőtték nehogy pofázzon hülyeségeket, hogy nem is ő volt és csak kép a szobám falán és egészen más volta az azizé...)
hetente előkerűl valami nem tudom a finkelsteinek mit tudnak még kitalálni...két hete volt más lófasz és akkor sem beszéltek csinnbummcirkuszról egy árva szót sem

európával ki kell baszni tolják rájuk a migráncsokat és most két rendőrt párisban meggyilkolt valaki de aszt is lelőtték...

két óceán és két békés szomszéd között sem tud békén maradni... a gazdaság stagnál...vagy rothad...infrastruktúra és a többi.

európa felébredhetne csipkejózsika álmából és nyithatna keletre leszarva szankciókat kölcsönös előnyök alapján

és mingyárt nem lenne versenytárs a süsüasárkány

nem részletezem tovább

lófasz az atlanti vonalnak a seggébe vazelin nélkűl

brühüyyy
kkk
ennyi:

Rogán Antal, kedves neje, Seszták Miklós és Tállai András megérkezett az Európa-bajnokságra

Akár kihelyezett kormányülést is lehetett volna tartani Gordon Ramsay Michelin-csillagos éttermében Bordeaux-ban.

444.hu/2016/06/14/rogan-antal-kedves-neje-sesztak-miklos-es-tallai-andras-megerkezett-az-europa-bajnoksagra
@dogbakszi:

pontosan ez kéne pedig: TELJES ellenzéki összefogás, deklaráltan egy átmeneti szakértői kormány létrehozásának a szándékával. ez esetben persze nem lennének választások (kétség ne legyen, OV soha nem kockáztatná meg, hogy egyszercsak ott áll letolt gatyával, és épp most váltották le Polt Pétert), de legalább egyértelmű lenne a szitu.
@Gábris szomszéd:
+++
a két nagy fegyvergyártó részvényei 7 ill. 9 %-kal növekedtek a tőzsdén az orlandói esemény után 1 nappal!!!!!!!!!!!!!!! nem gyanús ez?

nincs is más exportyuk csak fegyver erre van a NATO nevű gittegylet zabálja a fegyvert europa megveszi ahelyett hogy finom olasz csigákat termesztene és nem hízna el a sok agyoncukrozott és zsíros ételtől

a gyógyszergyáerk, biztosítók és bankok híznak betegre az állampolgár meg fizeti! nem ismerős a finkelstein bevitte eszt is levédiabasznádra

brühüyyy
kkk
és még mi lesz ???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "tényleg nem hiszem el, hogy elég valami kormányzati marhának bedobni, hogy "Soros", és reggeltől estig azt vonyítjátok..."

Aha!

Nekem pl. bejön!

Ez sokkal, de sokkal jobb, mint amikor a ballibsik benyomják, hogy bezzeg az Orbán mennyit lop.....

Na, persze mindegy is.....

Még három óra, és kezdődik a derbi a sógorokkal!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "pontosan ez kéne pedig: TELJES ellenzéki összefogás,"

B+!

Fogjatok mán végre össze!!!!

Ki akadályoz meg ebben?
(ja, az a patás Orbán akadályozza teljes ballibsi Katyvasz összefogását.....)
@ulpius66:

Bocsika!

Az utolsó mondatom kiegészítve:
"(ja, az a patás Orbán akadályozza teljes ballibsi Katyvasz + a náci JOBBIK összefogását.....)"
Mindegy is, hogy miért, de mi zsidók fogjunk össze a MAGYAROK ellen!
Nézsonra járt,nyalkás brigyók turboltak,purrtak a zepén.
Nyamlogott mind a Pirityók,bröftyent a mamsi Plény,
Vigyázd a Gruffacsórt,fiam,a foga tép,a karma metsz,
Ne járj,hol grémmadár csuhan, s a bőszhedt gyilkanyesz!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gyöngyöt a disznóknak??? ezek még enni sem tudnak és egy jó bort sem tudnak kiválasztani a kajákhoz...

laza elegancia az ajánlott öltözék...
a la carte van azaz választani kell (bizonyos vagyok benne, hogy felvesznek egyéni rendelést is ...egy ilyen családi izé saccperkábé egy vacsora 15000 eurónál kezdődik...én 1986 ban a Faubourg -on Páris ban egy nagy étterem teraszán csak 3500 frankot fizettem egy kis eccerű vacsoráért, előétel a tenger gyümölcsei egy 80 cm átmérőjű tálon jégen és konyak meg fehér borok palackszámra meg kis ez az...)

szóval amint a főgeci szotyolaelvtárs őcsótánysága egy ilyen helyre beesik a büdös agyonhasznált öltönyében, átizzadt ingben és gyűrött nyakkendőben amint páleszt remndel császárszalonnával kkk

brühüyyy
kkk
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: előbb lesz putyin magyar miniszterelnök, mint ellenzéki összefogás. Ezt a szkennáriót támogatná teljes mellszéllességgel a fidesz és a jobbik is.
@parti_giano:

Magától egyik se. De nem is várom tőlük.

Az a kérdés, a pártok tanultak-e bármit a 2014-es eredményekből?

Ha igen, akkor meg sem próbálnak lejárt arcokkal és elvtelen alkukkal nekivágni semminek. Félreértés ne essék: az pont mindegy ki az MSZP, DK, satöbbi elnöke, az nem lesz mindegy ki lesz képviselő ill. minielnökjelölt. Ja, meg az sem mindegy lesz-e aki a vonagábor összes hülyeségét egyesével ízekre szedi, vagy megint ez a durci nemszólokhozzád lesz, ami annyira bejött legutóbb.

HA nem tanultak semmit akkor viszont csak a faszakodás lesz, ne áltassuk magunkat mással.
Salgótarjánban, ahol volt összefogás, a fideSS fingani sem tudott. Dunaújvárosban, ahol nem volt összefogás, a fideSS röhögve nyert.

Ha ebből nem tanul a baloldal akkor semmiből. Akkor 2018 után is a fideSS fogja szétlopni az országot, ha nem lesz összefogás. Amúgy itt Észak-Fehérmagyarországon ez a baloldali előválasztási marhaság nem fog működni.
Ez csak demokratikus országokban (pl. USA) elképzelhető, de ott is csak úgy hogy mindkét oldalon tartanak előválasztásokat.
Itt, ha a baloldali pártok nem tudnak megegyezni közös jelöltben, akkor el se induljanak, mert csak beégés lesz, a fideSS maffiával szemben.
Egy körzet, egy jelölt, nincs más út.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_TELJES ellenzéki összefogás, deklaráltan egy átmeneti szakértői kormány létrehozásának a szándékával._"

ez anakronizmus.

Egyidejűleg vagy csak az ellenzéki összefogás, vagy csak a szakértői kormány létrehozása lehetséges. A kettő kizárja egymást. Magyarországon.

Ami lehetséges egyidejűleg, az az átmeneti átmenet be- és kimenete.
Az átmeneti az meg permanensen megvan. Elég régóta. Történelmileg így alakult.
@Fabius:

"_Az a kérdés, a pártok tanultak-e bármit a 2014-es eredményekből?_"

De hiszen ez nem kérdés.
Van olyan tapasztalás, tény, hogy igen?
Még csak felismerés szintjén sem. Még hogy tanultak....?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "...elég valami kormányzati marhának bedobni, hogy "Soros", és reggeltől estig azt vonyítjátok..."

Azért érdekes, hogy amíg ki nem derült, hogy a fidess vezérkar is sorosozott, azóta nem komcsi a soros, hanem "liberál-fasiszta SoroSS elvtárs" lett belőle.:D
@parti_giano:

penig először néhány omar khajjam rubáit szándékosztam idézni, csak közbe rájöttem, hogy a szufi mostan nem aktuális.
A Zsolnay tulajdonosa szerint Tiborcz üzletfele akarja kicsavarni a kezéből a porcelángyárat

Bachar Najari 2012-ben vette meg a Zsolnay többségi tulajdonrészét, azóta szinte folyamatosan csatázik a pécsi önkormányzattal, a NAV-val, a Magyar Fejlesztési Bankkal és a West Hungária Bauval is.

444.hu/2016/06/14/a-zsolnay-tulajdonosa-szerint-tiborcz-uezletfele-akarja-kicsavarni-a-kezebol-a-porcelangyarat
@látjátok feleim szümtükkel:

olvashattad, kerek-perec leírja a faszkalap, tök mindegy, mennyit lop az Orbán, lényeg, hogy ne jöjjön vissza a Soros meg a zsidók. :)
Mi, a Falka, Lili von der Vauvaina hercig kisasszonyt javasoljuk az összefogás miniszterelnök jelöltjének. Egyrészt tuti befutó, másrészt a legértelmesebb jelölt az önjelöltekhez képest.

Viszont ad a méltóságára, ezért korántsem biztos, hogy vállalná.

www.google.hu/imgres?imgurl=https://cdn.akc.org/akcdoglovers/GoldenRetriever_hero_-_Copy.jpg&imgrefurl=http://www.akc.org/dog-breeds/golden-retriever/&h=668&w=1216&tbnid=WAbaUrozJModrM:&tbnh=109&tbnw=200&docid=Y2yxm8wuRVRajM&itg=1&usg=__ciBc8NzPUTqAfJYUeXRBaL-9SqM=
@Oxica:

Tapolcán ahol összefogás volt, nyert a Jobbik.
@parti_giano:

nekem jó. legyen a Mester prime minister. de ez a karrierjében jelentős visszaesés lenne. Mert a fél-ázsiai horda azért megáll, akárki mondta.
@100 kóbor kutya:

Ez a kutya úgy néz ki, mint egy balliba. Órái meg vannak számlálva.
@hacsaturján:

elég elegánson váltott Lewis-re, de megnyugtatom Khajjam még komilfo.
@jaegtoer:

Nedm tudom, hogy kijafasz az a Mester, de az összefogás jelöltje kizárólag Orbán Viktor nagyfejedelem lehet, hamár valódi összefogásról beszélünk. Hajrá MAGYARORSZÁG, hajráf MAGYAROK!
@jaegtoer:

hogyne! egy sorosmigráncs! haggyon má békibe!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Zsolnay tulajdonosa szerint Tiborcz üzletfele akarja kicsavarni a kezéből a porcelángyárat"

Hát így megy ez a fideSS g..ik földjén. Tolvajok, piti bűnözők országa lettünk és ahogy itt elnézem az ostoba, agymosott fideSS birkákat, ez még hosszú ideig így is marad.
Rossz hirem van, 2018-ban is a Fidesz fog nyerni. Attól függetlenül, hogy lesz-e összfog/sás vagy nem.
És 2010-ben kellett volna gondokodni egy kicsit. Sok bajtól megkimélhette volna magát az ország. Most már késő. Még sok idő van a 20 évig. (Persze eljön az is természetesen, de addig még sok-sok milliárd fog eltűnni az Orbán-sameszek zsebében. )

(Nem hiszem, hogy az elkövetkezendő évtizedben lesz olyan a nemjobboldalon, aki " a szarból hozza vissza a választást". Szóval marad minden a régiben. És jól van ez így. A tandíjat meg kell fizetni. )
@abcdefghabcdefgh: "Tapolcán ahol összefogás volt, nyert a Jobbik."

Olyan is volt. Vak tyúk is talál szemet.
@jaegtoer: @parti_giano:

Nem zárja ki egymást. Egy ideális - vagy kevésbé idióta - világban 2017 közepére nem csak az előválasztás zajlana le, hanem egy szakértőkből álló árnyékkormány is felállna a maga világos, közérthető koncepciójával és bemutatná-elregélné, mit, miért, hogyan csinálna Orbánéktól másképp.

Konkrétumokkal, parasztvakítás nélkül.

A "szellemi erőtér" meg lenne hozzá. Az arcok is. Éppen csak az érdek hiányzik, amiért ezt végrehajtaná egy választási szövetség. Hogy lenne így oktatási miniszter a hillerpifti, villanyóra-ügyi a molnárcsabesz és környezetvédelmi a karigeri?
@wuxal az illuminált bőrke:

Maga kérem nincsen tisztában még azzal az alapvetéssel sem, hogy jelöltünk makk egészéges, mind a négy lába jobbláb, kitűnően bír számos idegen nyelvet, szankszritot folyamatosan ugatja és magyarról-magyarra jobban fordít, bármely kitűnőség, szövegértése a PISA teszt értékelőket is megszégyenítette, logikai készsége okán csak a Szilícium-völgyből tucatnyi állásajánlatot kapott, és vagy 4 Nobel díjat visszautasított.

Úgyhogy hátrébb az agyarakkal, a Falka egy kutyaként áll mellette.
Egyben biztosíthatom, hogy a Falka nemhogy a bal libákat, de a jobb libákat is már régen felzabálta. Egy kicsit el is vagyunk hízva. De elviseljük.

Pax tecum.
@wuxal az illuminált bőrke:

kénytelen vagyok felfüggeszteni veled diplomáciai kontaktusunkat, mától az nyer, aki hatost dob, feltéve, hogy ez csak akkor elfogadott, ha nekem sikerül. Minden más esetben új szabály lép életbe, amíg meg nem változtatja hozzáállását, egyébként meg renonc és snóbli.
@Rodeo36:

én meg eccer, még 1848-ban, békésbazmeg alsón vödörbül ettem a jóféle pacalpörköltet erőspaprikával. vót utána egy kis ezmegaz, úgymint körösi rabvallató, meg alföldi lófingató, okásni meg tejjesen ingyen lehetett a kocsma mögött és még dresszkód se vót.
@hacsaturján:

éppen most álltam helyt, maga meg rinocérosz, miközben köztudott, hogy érzőszívű filantróp és házmester valamint beluga klub tulajdonos... de maga csak kavarja...
@100 kóbor kutya:

Ez a probléma magukkal, sorosbérencekkel, hogy képtelenek érzékelni az idők szavát, amely minket igazol lépten s nyomon.
@DarthVader: pontosan, ez a hajó már elment, itt mára csak az igazán véres elzavarás, avagy a menekül az értelmese amerre lát az opció, a mű kész az alkotó pihen és focit néz...

Az ügyészség elbénázta, nem lesz felelőse a pécsi egyetemi vesztegetésnek

A vádirat hiányosságai miatt az eljárás megszűnt.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F14%2Faz_ugyeszseg_elbenazta_megszuntettek_az_eljarast_a_pecsi_egyetemi_vesztegetes_ugyeben%2F

---

Öten molesztáltak egy 14 éves lányt, megúszták a börtönt

„Kamaszos kíváncsiság motiválta őket” - a bíró felfüggesztettre enyhítette a jó családból való nyíregyházi fiatalok büntetését. Az áldozat meggondolatlanságát is okként említette.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F14%2Foten_molesztaltak_egy_14_eves_lanyt_megusztak_a_bortont%2F

---

Nem az elfogadott szabálysértési törvényt hirdették ki a Közlönyben

A Kúria hibákat talált, átdolgozná a szabálysértési törvényt.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F14%2Fa_kuria_hibakat_talalt_atdolgozna_a_szabalysertesi_torvenyt%2F
@Fabius:

Azt a szellemi erőteret eléggé lasszóval kellene összefogdosni.
Ahogy orbán harminc évvel ezelőtti megoldásokat erőltet, ez az eddig megmutatkozó ellenszéki szellemi előtér ugyanúgy harminc évvel ezelőtti megoldásokat preferál, pedig nyilvánvaló, hogy az is zsákutcába vezet.
-[egyetlen elütés sincs a két mondatban]

Magyarország valami csoda folytán mindig azért került alávetett helyzetbe, mert a 'képeseket és az alkalmasakat' mindig is
vagy kinyírták,
vagy ellehetetlenítették,
vagy száműzték.

És általában a saját brancs.
@ulpius66:

A redvás, tolvaj, Fideszesek már tele zabálták magukat egy bordói, michelin-csillagos étteremben.
Atomot nekik, meg annak is aki rájuk szavaz.
Magyarországot meg ne vedd a pofádra, te pusztító gané!!!
@húzzad neki shakespeare:

jóvanna, jóvanna, nem ér annyit az egész.
@húzzad neki shakespeare:

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

HAJRÁ MAGYAROK!

HAJRÁ ORBÁN!!!!!!!!!!!!!!!!
Index: Tóth Gergely: Ne féljen bevallani, ha a magyar válogatott ellen szurkol!

"Viszont arra fel akarom hívni a figyelmet, hogy bár a nyilvánosság előtt sokszor nem vállalható, 2016 Magyarországán mégis méltányolható, ha valaki a válogatott ellen szurkol.”

Na, kb. itt tart ma a magyargyűlölő, zsidó imádó zsindex.hu...

TESSÉK MAGYAROK, LEHET KÖVETNI!!!!!

SOKKAL KIFIZETŐDŐBB MA A ZSIDÓKAT DICSŐÍTENI, MINT MAGYARNAK LENNI!!!!
KEDVES ZSIDÓBÉRENCEK!

Itt a nagy alkalom!

Most válik el a szar a májtól!

Ki a zsidóbérenc, és ki a magyar......
Fajkasházi Tivadaj: "én direkt a magyarok ellen szurkolok, mert így sokkal rosszabb Orbánnak!"

Nooooormális??????????????
@ulpius66: én is az osztrákoknak drukkolok, és mi köze bárkinek is ehhez?
jahhh, és mielőtt agyvérzést kapsz ilyen hülyeség miatt, kéretik átgondolni a következőket:

Csak azt nem tudni, hogy a betegnek miért lesz jó

Volt egy korábbi egészségügyi miniszter, aki állítólag azt mondta egyszer, hogy a magyar egészségügyben egyetlen zavaró tényező van: a beteg. Nélküle ugyanis teljesen jól működne miden. Úgy tűnik ,ez most sincs másképpen, ugyanis az OEP és más egészségügyi háttérintézmények megszűnésével jobb biztos nem lesz a betegeknek. Viszont lesz egy hatalmas vízfejű minisztérium. Az év végével megszűnik az OEP, felkészül a Nyugdíjbiztosító.

hvg.hu/gazdasag/20160614_Csak_azt_nem_tudni_hogy_a_betegnek_miert_lesz_jo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @ulpius66: én is az osztrákoknak drukkolok, és mi köze bárkinek is ehhez?"

Helyes!

Igazad van!

Ehhez csak gratulálni tudok, te igaz magyar!
(ha zsidó vagy, akkor elnézést kérek, a zsidók azok mindig a befogadó nemzet, jelen esetben a magyar elpusztításában érdekeltek...)
@ulpius66: nem vagyok magyar :)
de köszi ;)
német migráns vagyok, aki véletlenül itt született :P
@ulpius66: HAJRÁ OSZTRÁKIA, HAJRÁ LABANCOK!:))
@ulpius66:

Ujpiuszka hűje vagy. Máj az óvónéni is megmondta, hogy lestél a kiságyról.
@ulpius66: Birka.

Pontosan az lesz mint Mexikóban. Nagy arc, nagy mellény, nagy zakó.

Hajrá fajmagyarok.
ha nem haggyák békibe eszt a magyarbérenc zsidót, akkor mindenkit följelentek trianontagadásér!
@ulpius66:

Te, töki, ma arra ébredtél, hogy körül akar metélni a szegedicsanád? Vagy mi a fasztól vagy rágerjedve ennyire a zsidókra?

Én rühellem Orbánt, a Fideszt, a magyar focit egy rakás túlértékelt fosfelhőnek tartom, de soha nem szurkolok egyik magyar csapat vagy sportoló ellen.
@ulpius66:
Hajrá Ausztria, hajrá osztrákok, hajrá zsidók!!!
@ulpius66: te sötét gyalog! nem lesz semmiféle "derbi", mert az ugyanis lóverseny, igaz a teljes magyar csapat iq-ja és fodbal tudása együttesen nem ér fel egy lóéhoz!
@taga20: Na mi van geci a francia bírókat is te rendelted? :)
Aztaaaa :)

Jan Hartman a lengyel politológia professzor a Polytika című lapnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte a brit kilépés után Németország, Franciaország és a Benelux államok létre fognak hozni egy kis Európai Uniót aminek a kelet-európai országok nem lehetnek majd a tagjai.

Hartman szerint akkor a szakadék a nyugati politikai elit és a keleti között, hogy a brit kilépés után tarthatatlanná válik majd a mostani rendszer ezért a legfejlettebb országok egy külön kis EU-t fognak létrehozni. Négy országot emelt ki a politológus, amik semmikép sem lehetnek majd tagjai az új szövetségnek mert annyira nem illenek bele a nyugati politikusok elképzeléseibe és mert szembe mernek fordulni velük. Ezek pedig Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország.

A politikus szerint ezek országok a nyugati határait le fogják zárni a nyugati országok, hogy kint tudják tartani az új EU-ból a migránsokat.

www.express.co.uk/news/world/679657/European-Union-Brexit-Poland-Jan-Hartman-France-Germany-small-EU
@taga20: Figy haver ez az Alaba melyik Habsburg házból való? :)
@Gábris szomszéd: nem tudom miért érdekes ez?

az viszont érdekes, hogy az állat ruszkikat kibasszák a picsába:)
Ennyit tahót, alabama bambuszkának drukkolnak:)))
@Gábris szomszéd:
Felsőházi, biztos, most ő a császár!
Anyám, borogass, még hogy 3000 Ft-ot ér egy szocimókus. Inkább igya el mindenki egy kocsmában!
@taga20: Már megint válogatós vagy, miközben más országok szurkolói ugyanúgy balhéztak. :)
@ulpius66: "(ha zsidó vagy, akkor elnézést kérek, a zsidók azok mindig a befogadó nemzet, jelen esetben a magyar elpusztításában érdekeltek...)"

Mars vissza az iskolába, mert nem érdemled a bizonítványt!
Mondj már egy olyan történelmi eseményt, amikor a magyar zsidók a magyar állam egyéb polgárait akarták elpusztítani!

Én mondok neked olyat, amiben a magyar nemzet egyéb tagjai irtották-gyilkolták a magyar zsidókat, úgymint zsidó törvények > vagonokban deportálás, a lágerekben gázkamrában legyilkolás, majd kemencékben elégetés.

Tanulj tinó, hátha még ökör lesz belőled!
Piszok jól tud cserélni a német, ezt el kell ismerni. A szamojéd kultúrájú magyar edzők csak jelenthetnek neki.
@taga20: Rosszul szurkoltál a labancoknak baszod! :)
@Gábris szomszéd: baszod, mi ez a permanens trágárság nálad ma?
@taga20: és mi ez műpicsogás tőled? :) Örüljél már egy picit haver, hogy győztek a honfitársaid!
@Gábris szomszéd: nem zavar, csak furcsa tőled:)

nem tudok, me elképzelem, ahogy a geci örül,
és kiírja a faszbukra, hogy ő megmondta.
na végre,vártam ezt a posztot!
akkor kezdjünk bele. szerintem aki összeakar fogni az összefog,és nem beszél róla. aki beszél az csak kommunikációs trükköt hajt végre.
a másik meg,hogy az nem elég,hogy bárki csak ne fidesz. tessék előáálni programmal,programokkal,aztán válogatok. nem a farok csóválja ám a kutyát sem!
@taga20: Ünnepel az egész város, a kiszopott a császárváros! :)
@taga20: te ugyanolyan beteg vagy, mint ulpius
@habakuk000: te ugyanolyan beteg vagy, mint a geci
@nincs_itt: @Oxica: ki a birka? Már a románok elleni meccs óta lehet látni, hogy ennek a válogatottnak van tartása.

Tehetsége nem nagyon, gyorsasága semmi, de a német precizitás - ide sorolom Dárdait is - megtanította őket játszani, s kihozzák belőlük szerintem a 110%-ot.

Ettől a magyar fociba betett pénz egy nagy nullát ér, mert az utánpótlás magyar kezekben maradt, de aki ezt a válogatottat orbán miatt szidja, az egy agybeteg nandu intelligenciájával sem rendelkezik.

Mondom ezt én, aki utoljára harminc éve volt válogatott meccsen - pont egy magyar-osztrák volt még Polsterékkel:)
@taga20: Osztrákok megkapták a kaput oldalszárnyakkal. :)
Meg vagyok döbbenve! A magyar válogatott elkezdte gólra játszani a futballt. Mik vannak!?
@habakuk000: a gondolkogy el róla nagypofám!
@taga20: akkor gondolkogy el róla nagypofám!
@taga20: elgondolkodtam és arra a meggyőződésre jutottam, hogy hiába érzem sokszor magaménak Fabius posztjaiból sugárzó szellemiséget, a tiétekkel végképp nem tudok azonosulni.
@taga20: Gyászolnak a KlubRádió hallgatói...? :)
@jaegtoer: ez azért elég olcsó poénra sikeredett, de sebaj tagának jó lesz
@Gábris szomszéd: ettől még a portugáloktól és izlandtól is simán kikaphatunk, de ez egy tiszteletre méltó válogatott

viszont a fekete trikós szurkolóhad rémisztő
@habakuk000: Én nem foglalkozom a fekete pólósokkal, olyanok minden ország szurkolói között vannak. Most viszont megérdemelten ünnepelhetnek a fiúk és a szurkolók.
@Gábris szomszéd: ez elég olcsó poén volt, de habának megteszi.
@Gábris szomszéd:
amíg a rántottcsirkém sűl, a magyar osztrák meccs violt az eddigiek közűl a legjobb, a legnagyobb szégyen a svéd északír és az angol orosz

brühüyyy
kkk

szép az Eiffel most várom a luzitánokat a második félidőben legalább még egy góllal
@habakuk000:

"_Már a románok elleni meccs óta lehet látni, hogy ennek a válogatottnak van tartása._"

én meg mint egy agybeteg nandu elképzelem a bőven hulló zsetonokért tartott válogatott kezek sokaságát, s jólesően gondolok arra, hogy a kórházakban, vagy az otthoni várólistás haldoklók is jólesően gondolnak arra, hogy nem halnak meg rakásra hiába és hogy lám megérte, mert milyen frankó gólok születtek, és a szerdától a nővérek nemhogy feketébe, hanem egyenesen vörösbe öltöznek és önkéntes felajánlásokat tesznek a focivilág támogatására -az Elefántcsontpartot is beleértve- és a tanári társdalom tagjai lelkesen egy emberként csatlakozva személyes krétapénzükkel toldják meg a stadionépítési alapot, s ezután már azért demonstrálnak, hogy a stadionépítésből kimaradt 4 megyeszékhelyen is épüljön vadonatúj összkomfortos cifrafocipalota.
@taga20: tévedsz öcsisajt, Angyalt el szoktam hajtani az uszításaiért, nem kvaterkázom homofób majomokkal

na minden jót
@habakuk000: neked is.
de ha legközelebb belém szállsz, ako ne csodálkozz, ha visszavágok.
@jaegtoer: fölösleges, teljesen más síkon állunk, amennyiben végig olvastad volna, direkt beleírtam, hogy a magyar fociba öntött pénzek semmit nem érnek, de ez független ettől a pár legénytől, akik a prémiumukat amúgy az uefától fogják kapni,

ne váljunk el haraggal, tisztellek az írásaidért, de számomra elviselhetetlen ez a sértett bigottság, ami sajnos egyre jobban árad sok mindenkinek a hozzászólásaiból,
a fiam, az apám és én is örülünk a válogatott győzelmének tiszta szívvel, s nincs szükségem olyan környezetre, ahol a gyűlölet - még ha jogos is - minden derűt és szépséget megpróbál elpusztítani

szóval minden jót neked!
@Gábris szomszéd: mi meg azon lepődünk meg, nap-nap után, hogy a labancok milyen faszán élnek, és nem egy ilyen barom a miniszterelnökük, mint a geci.

és nem hiszik aszt, hogy a kibaszott focival kimászunk a szarból.
@taga20: nincs legközelebb, tényleg minden jót:)
@Rodeo36: Szerencse, hogy szerencsénk is volt.:) Luzitánok eddig hozzák, amit kell.
@taga20: "és nem hiszik aszt, hogy a kibaszott focival kimászunk a szarból."

Én sem hiszem, ahogy gondolom te sem, amikor a magyar hoki válogatott nyert, vagy amikor Michelisz jól szerepelt.
@habakuk000: neked is.

voltak percek, mikor bírtalak:)
@Gábris szomszéd:
már nem 1:1 Bjarnarsson
brühüyyy
kkk

megint küzdhetnek a luzitánok
Izland egyenlített. Magasak, erősek, gyorsak és hátrányban sem törnek meg. Kurva nehéz lesz ellenük.
@Gábris szomszéd: ártu, ha szerinted ezek a példák analógok a hülye focival, ako hülyébb vagy, mint hittem:)
@taga20:" mi meg azon lepődünk meg, nap-nap után, hogy a labancok milyen faszán élnek, és nem egy ilyen barom a miniszterelnökük, mint a geci."

Hát ez így van. Talán még örülni is lehetne ennek a győzelemnek, ha közben nem tudnánk, hogy a g..i még Franciaországban is azon töri a fejét, hogy honnét tudna még lóvét meglovasítani és még több pénzt ellopni a focin keresztül.
@habakuk000:

Értem. Megfeledkeztem róla, hogy július 10-ig szüneteltetni kell a realitásokat és hurráoptimizmusban a góloknak kell élni. Pardon.

Haba! részemről nincs gyűlölet, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak ezt a hallatlan luxust, különösen, hogy elég kevés van hátra, az eddigiekhez képest.

A miniszterelnök privát hobbijába ölt százmilliárdoknak köszönhető sikereknek lehet örülni, csak ahogy szoktam mondani a rendszer egészének részleteit tetszőlegesen én nem szoktam figyelmen kívül hagyni. Kétségtelen, hogy egy konzekvens rohadt alak vagyok, de az egész nem egyéb, mint: Panem et circenses!

Béke veled.
@Rodeo36: Ahányszor benézek ide, te mindig eszel. Jól játszanak a fehér vikingek.
@taga20: Nem annak kell örülni, hogy a hülye foci a kisgeci kedvence, hanem annak, hogy megérdemelten győztek a magyarok. Ezen mit nem értesz? :)
@taga20: Ja és képzeld mekkora szarban lennél ha az F1 meg a vitisziszi lenne Orbán kedvenc sportja. :)
hoztam nektek egy kis Belugát (lehet, hogy Hacsa is ilyenek mellett kvaterkázik rénjeivel és a macikkal? :DDD)

www.liquorama.net/beluga-gold-line-russian-vodka-750ml.html
osszátok be, mert nem olcsó mulatság egy ilyen flaska :))

nagyon igazad van @jaegtoer: :)

most azon gondolkodtam el, hogy azzal a 2/3-al mivel tudott volna ekkora spontán örömet kiváltani ez a g...

mert tagadhatatlan, és roppant érthető, (miért törte át a sok keserűség és a határtalan pénzszórással csak lenézést kiváltó eredmények után, évtizedekig nem jegyzett teljesítmény -) most felszabadult mámort okozott...

lehet fellélegezni, örülni - csak nem szabad elfelejteni, hogy ez mennyibe került a népnek. valahogy azt sem szeretném, ha életjáradékot kapnának, mert jók voltak...
sajnálom, nekem ezek a gondolatok az eddigi "szokás" miatt rontják az örömöm, és most mást meg sem említek.

inkább a pillanat örömét értékeljük most és nézzétek a gyűjteményem. ez volt a meccsen és az utcákon:

offforever.blog.hu/2016/06/14/unnepel_a_varos_magyarorszag_ausztria_2
@Gábris szomszéd:

próbálta volna mindeszt megosztani azzal a gyagya imámmal és feloldozást kérni tőle? a vallások és a seggsötét buta hit, meg az eccerélünk hát legalább a sötétben legyek önmagam...az a szemügés képe kurvára megoldotta számomra az egész ügyet: első pillanattól kezdve látva e képét 10000000000000000000000%-kig bizonyos voltam benne, hogy valami titkos féreg foga rágja, a szexuális élvezetek bűnök!!! még a házastársiak is!!!!!!!!!!! (bizonyos felfogások szerint) a házasság szaporulat létrehozása és az örömöknek amit a TERMÉSZET URA BELÉNKÜLTETETT PONT AZÉRT, HOGY SZAPOROGGYUNK az ilyen seggség vallások ellene mondanak...és sok minden másnak
idézek a cikkből:
Makai Gábor hozzátette, nem ritka, hogy az orlandói lövöldözőhöz hasonló

homofób melegek kettős életet élnek. Egyrészt megpróbálnak megfelelni az elvárásoknak és normáknak, ezért igyekeznek fenntartani látszatot, másrészt, amikor az ösztön felülkerekedik bennünk, titokban megélik a szexuális fantáziájukat.

Az ilyen emberek – magyarázta a pszichológus – maguknak is képesek hazudni, mert ha nem szilárd az identitásuk, az a felismerés, hogy férfiakhoz vonzódnak, nagyon komoly belső feszültséget okozhat nekik.

az usa társadalom prűd, szégyenlős és frigid leginkább a szinesbőrűek a latínók kivételével (ezek még nem láttak fekete afrikai szerelmes párt 48 órán át folyamatosan szeretkezni) a bermudák amikre a csicsás NBA shortocskákat lecserélték és a páncélozott fasz meg segg a többi sportban mind mind a segg vallás eredménye!!!!

már a teniszben sincs a McEnroe idején dívott short és szerelés már ott is lycrát kell hordani a bermuda alatt és nehogy már felismerje valaki hogy ez most egy nagy csikló vagy egy kis fasz

átkom rájuk és dögöljenek meg az ájtatos képmutatásukkal együtt mialatt véres kezeikkel másokat ölnek halomra anyagi haszonért

és akkor a byblos-ra esküsznek úgy láccik arra a könyvre amiben a zsidók bevallják milyen undorítóan vérengzőek is voltak és maradtak

mint már mondtam zsidó barátaim mind menekültek izraelből és olyan közösségekből ahol az eredeti vaskalapos baromság divik

brühüyyy
kkk

Ferenc pápának kell még 250 év, hogy felismerje, mekkora nagy képmutatás az egész dili
a Leonardo és a Michelangelo titkolták (legalábbis részben) a homárságukat...Michelangelo megszoborta a szerelmeit és az a gróf aki modellt állt neki nem lett ugyan a szeretője de halhatatlan lett őáltala és ezért verték szét az arcát az orrát

Leonardo nem volt egyedűl és neki kevesebbet tudtak ártani

brühüyyy
kkk
@jaegtoer: Panem et circenses!

IGAZ !!!!!
Magyarország - Ausztria 2 - 0

Portugália - Izland 1 - 1

..és még csak most jön a Portugália - Ausztria meccs, na amelyik ott kikap annak vége....és aztán jön az osztrákoknak az Izland elleni meccs...hát az sem lesz gyalog galopp.....szegény osztrákok.....
"Hogy ezt a győzelmet ki fogja sajátítani a jelenlegi kormány? Nos, ez borítékolható, ahogyan az is, hogy az "ellenzék" köpködni fog. Mind a kettő rossz hozzáállás: ezt a sportsikert nem kell, nem szabad, és nem is lehet elvenni a magyar nemzettől. Kár is aggódni amiatt, hogy a politikai iszapbirkózás mit kezd majd ezzel a kétgólos győzelemmel: elég csak annyit mondanom, hogy az angol-magyar meccs idején kommunista diktatúra tombolt Magyarországon, a mítoszon ez mégsem tudott foltot ejteni."

arnyekmandatum.blog.hu/2016/06/14/egy_uj_6_3_ohajtasa

jó éjt!
szép álmokat...
@jaegtoer:
Megfeledkeztem róla, hogy július 10-ig szüneteltetni kell a realitásokat.
Ne tedd!
Ez egy játszma, és én így látom:
Foci EB volt és lesz, de nem nehéz észrevenni, hogy ezt az EB-t milyen mesterségesen felkorbácsolt érzelmi hangulat előzte meg az utóbbi két év során.
A magyar emberekben megdobban a szív és fellángol a nemzeti érzés, amikor kiemelkedő magyar sikerekről hall, legyen ez tudomány, művészet, valamely sportág, vagy bármilyen elhíresült teljesítmény.
A foci az más. Ahhoz ebben az országban milliók értenek, ebben a nagyszámú közegben lehet nagyot kaszálni, ha mozgósítani kell a nemzeti érzelmeket.
Túl azon, hogy a foci Orbán gyermekded hobbija, emellett azt jól felismerte, hogyan lehet hatalmas tömeget maga mellé állítani a nemzeti összeborulás terepén.
Módszeresen, anyagi áldozatot nem tekintve, megteremtette a foci infrastruktúráját, ezzel is elhitetve, hogy a magyarok létének alapeleme a foci.
Mindezt a társadalom nagy része el is hiszi az ekörül kialakult forgatagban.
Nézem itt is a drukkerek és ellendrukkerek egymásnak feszülését. Az egyik tábor érzi, hogy egy játszma szereplőjének kéne lennie, de a sanda szándék felismerése okán tiltakozik ez ellen, és ellendrukkerként lép fel. A másik tábor ezt a tudatos gondolkozást mellőzi, és a nemes sportszeretete győzedelmeskedik, ami elismerendő.
Azt azonban mégis tudni kell, hogy a kialakított hangulat Orbán hatalmának és megtartásának egyik jól megszervezett módszere.
A migráns ügy lassan kihűlőben lesz, a foci EB-ből a választásokig nagyon jól meg lehet élni.
@guma:

A cikkedért pussz:)

Gratulálok a fiúknak ,különösen a második félidőben,szépen játszottak!
De ,mint 'ballibant,helyén kezelve a dolgokat nem tudok feltétlenül örülni a felokozott hangulatnak!
A 'sógorokkal mindig is ide-oda kiszámíthatatlan meccseket vívtunk,nem egyen ott voltam a múltban!
Most sem volt másképp,nincs ebben semmi különös!
Az már jobban fáj,hogy ezer hamis dolog alátámasztására fogják kiforgatni 'geciék!
Egyébként ez "csak egy EB és annak is az eleje..várjuk a folytatást:)

Ime '65 óta a lejátszott meccsek a labancokkal:)

kepkezelo.com/images/nsfykrshhtr2q70d5kjd.jpg

Neked is szép álmokat Margó!
@Mariann19: "A migráns ügy lassan kihűlőben lesz, a foci EB-ből a választásokig nagyon jól meg lehet élni."

Jah.

De minden csoda csak három napig tart. Magyar földön.
@guma: Tökéletesen igaza van, kösz hogy idehoztad. :)
@habakuk000: azért azt nem lehet megbocsátani sohasem, hogy milyen ambivalens érzéseket kelt bennem ez az eredmény...
@Mariann19:

"_Nézem itt is a drukkerek és ellendrukkerek egymásnak feszülését. Az egyik tábor érzi, hogy egy játszma szereplőjének kéne lennie, de a sanda szándék felismerése okán tiltakozik ez ellen, és ellendrukkerként lép fel. A másik tábor ezt a tudatos gondolkozást mellőzi, és a nemes sportszeretete győzedelmeskedik, ami elismerendő. _"

Azért nem ennyire fekete-fehér a helyzet.
Engem egyszerűen hidegen hagy ez a helyzet, nem drukkolok a magyar válogatott ellen, minthogy egyik csapatnak sem szurkolok. A focira annyi sár rakódott, ami miatt számomra elvesztette sport jellegét, miközben nem vitatom, hogy biztosan vannak tehetséges, sőt briliáns játékosok akik feltehetően sportként űzik a futball-féle foglalatosságot és jövedelemtermelést és -átcsoportosítást támogató tevékenységet.
Régebben, még az orbáni stadion-őrület előtt időnként le-leragadtam 4-8 percre egy-egy meccs közvetítésénél ha csatornaváltáskor el-elkaptam egy szép labdamenetet, de végig nagyon-nagyon ritkán néztem, manapság meg haladéktalanul továbbkapcsolok. Ki van törölve az érdeklődési köröm spontán és alkalmi tartományából is.
@Sir Bates dö Hól: Az ottani haverok és ismerősök azért gratuláltak? :)
@jaegtoer: "Az osztrákok olyan magyarok, akiknek nem volt pénzük a teljes árpádsávot a zászlóra festeni." - HírCsárda :)
Én mindenesetre gratulálok ahhoz, hogy legyőzték a torna kiemelkedő esélyesének tartott osztrák válogatottat... muterom már jelezte is, hogy a jövő hónapban a nyugdíját inkább közvetlenül utálják az mlsz számlájára... ő már jegyzett békekölcsönt meg tégla-jegyet is...

(és mindezt a diadalt százalékosan a gdp-hez mért legkevesebb anyagi ráfordítással érte el a csapat és a sportág vezetése!)
@Gábris szomszéd: persze, minden ismerősöm a magyaroknak drukkolt, és nem értették, miért nem felhőtlen az örömöm...

(igen, a videón láthatóak miatt gondolom, hogy jobb lenne inkább két irapauto (vagy mi a fene) a továbbiakban, mert a szabadság fontosabb, mint, hogy "kiszopott a császárváros"... és igen, úgy vélem, hogy mindenkinek állást kell foglalnia: szabadság vagy szolgalét kérdésében... nem pedig abban, hogy orbán vagy nem orbán... )
@Sir Bates dö Hól: OK elfogadom a véleményed de, akkor mit mondasz a guma által korábban linkelt néhány mondatra?

"Hogy ezt a győzelmet ki fogja sajátítani a jelenlegi kormány? Nos, ez borítékolható, ahogyan az is, hogy az "ellenzék" köpködni fog. Mind a kettő rossz hozzáállás: ezt a sportsikert nem kell, nem szabad, és nem is lehet elvenni a magyar nemzettől. Kár is aggódni amiatt, hogy a politikai iszapbirkózás mit kezd majd ezzel a kétgólos győzelemmel: elég csak annyit mondanom, hogy az angol-magyar meccs idején kommunista diktatúra tombolt Magyarországon, a mítoszon ez mégsem tudott foltot ejteni."

arnyekmandatum.blog.hu/2016/06/14/egy_uj_6_3_ohajtasa
@Gábris szomszéd: az a piaci valóságot tükrözi... én azt jeleztem, hogy mennyi gdp-arányos befektetésből -a magyar foci "elitjébe" (mert az utánpótlásra szar sem jut!)- érték el ezt a három pontot...
@Gábris szomszéd: azt, hogy aki írta az olyan, mint a ma született bárány (mert kurva udvarias vagyok, nem birka... a 6:3-at és annak minden hozadékát máig nyögjük...)
@Sir Bates dö Hól: Az a baj, hogyha nincs 6:3 ugyanúgy nyögjük.
@Gábris szomszéd: mondta a fekete párduc, miközben arra gondolt, vajon mennyit adnak majd a táskájában becsempészett nylon harisnyáért a körúton...
@Sir Bates dö Hól: Ha így állunk hozzá, akkor bármilyen nemes hozzáállást leránthatunk a sárba.
@Gábris szomszéd: ja, vagy el is választhatjuk az ocsut a búzától... (mint az egyházad a pedofília kapcsán... )
Most visszajön a stadionokba fektetett "lopott" pénz?
@Gábris szomszéd: és nagyon könnyű a nemes hozzáállás mögé mocskos egyéni érdekeket rejteni. ezt csinálják orbánék.
@taga20: Ezt csak neked. :)

2 : 0 –, és akik ennek sem örültek…

polgarportal.hu/2-0-es-akik-ennek-sem-orultek/
@parti_giano: és hála Isten vannak olyan közös értékek, amit Orbán és az elmúlthuszon bármely más politikus brigantija sem tud lenullázni a saját szarával.
@Sir Bates dö Hól: :))))

+1

nekem ez az eredmény akkor lesz igazi öröm, ha megtörténik újra, hogy a hazatérők fogadásán kifűgyülik az odapofátlankodó politikusokat, mint a 2000-es olimpia után.

különben lehet ünnep rontónak tekinteni rám, bizony nagyon fáj az a mérhetetlenül sok milliárd amit ezért a pár gólért fizettünk!

nem értek a focihoz (sem), viszont átéreztem (és a posztom is csak ezért készült!) azt az elképesztő örömet ami az utcán tombolt.
@Gábris szomszéd:

"_Ha így állunk hozzá, akkor bármilyen nemes hozzáállást leránthatunk a sárba._"

A magyar futball az a kiemelt nemzeti stratégiai ágazat, amely minden más nemzeti érdeket, gazdasági-politikai, azaz társadalmi érdeket és elérendő célt megelőz, és ezért teljesen érthető hogy mindazok, akik ezt a nemes hozzáállást megkérdőjelezik, kétségbe vonják, horribile dictu! megcáfolják, nos azokról igazán elmondható, hogy hazafiatlan ócska biológiai selejtek, beszűkült tudatú agyatlan nanduk, de legfőképpen minimum hazaárulók, minthogy képesek mérlegre tenni, kettő vagy 10 vagy 20 gól, megér-e annyit, amivel 1000 vagy 2000 vagy többezer emberélet megmenthető lett volna, vagy az oktatás és az egészségügy amortizálása nem következik be, vagy esetleg hozzáadott értéket teremtő beruházásokkal, kutatás-fejlesztés bővítésével egy olyan jövő építését lehetett volna elősegíteni, amely a társadalom valamennyi rétegének életminőségét javítja, és a horizont nem zárul le a felcsúti pajtát övező kerítés fölé magasodó arénánál.

Ellenben.
Ha helye és ideje van a felhőtlen ünneplésnek, akkor ez Orbánt igazolja, mármint abban is, hogy számlálatlanul szórta a milliárdokat futball-ágazatba és erre kényszerítette mind a gazdasági szereplők százait, mind a közigazgatási intézmények tucatjait, miközben azok alapfunkcióik teljesítését sem tudták megvalósítani forráshiány következtében .
Ergo, akkor Orbán élete végéig maradhat miniszterelnök.
Jó ünneplést.
Drukkoljak?
kifűgyülik = kifütyülik
@Sir Bates dö Hól: ahogy attól sem lesz kisebb barom a tahó, aki meg konzekvensen kisbetűvel írja a nemzetet, a hazát és a magyart.:)
@jaegtoer: Akik az ötvenes években drukkoltak az aranycsapatnak, azok valójában Rákosinak és a komcsi diktatúrának szurkoltak? :(
@Gábris szomszéd: inkább a kurucról valamit, ha lehetne...

(ez egy beteg elme kormánya, de a kommentelői se százasak... gondolom, neked tetszik... )
@istvankah: "Most visszajön a stadionokba fektetett "lopott" pénz?"

Álmodik a nyomor.:D
@jaegtoer: Ja és félre ne érts, nagyon sok mindenben egyetértek veled az általad leírtakban és számos fontosabb dologra kellene költenünk a foci helyett.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar foci is sokkal szebb lehetne, ha jóval kevesebb pénzből is, a tegnapihoz hasonló eredményeket érne el.
@Gábris szomszéd:

"_és hála Isten vannak olyan közös értékek, amit Orbán és az elmúlthuszon bármely más politikus brigantija sem tud lenullázni a saját szarával._"

DE.
Eddig, ezekre az 'istennek hála közös értékek'-re (bocs:) minden bagázs szart egy kiadós kupacot. És már a Jobbik is erőlködik, hogy eltakaríthatatlanul, ahogy az összes többi, oda, a tetejére szorítsa ki a magáét.

szmájli.
@Gábris szomszéd:
Szegény Stoffán György... Nem az a gond, hogy gyakorló elmebeteg, hanem, hogy - ezek szerint - ő sem tud igazán örülni a sikernek. Csak nehogy agyvérzést kapjon, attól, hogy az ellenzék pár politikusa miket vakerál. :)
@Gábris szomszéd: te, azért a huth gergely honlapja nagyon gázos hivatkozás.
@Gábris szomszéd: Azaz a tahóság biztos jele, hogy a magyar helyesírás szabályait betartja? :D
@Gábris szomszéd:
hááááááááááááááát ennél undorítóbb írást keveset olvastam

de sokat segített megérteni bizonyos "szeleket" amelyek ...
oda szállították levédiabasznádot ahol ma tartózkodik: A SZAKADÉK SZÉLÉRE

brühüyyy
kkk

és az ilyenekkel nem lehet ám vitatkozni... mert aki velük nem ért egyet, az...(nem ért egyet)
@Gábris szomszéd: nem, az nem negligálja a helyesírást... vagy minimálisan tiszteli az anyanyelvét, mely valóban megkülönbözteti a körülötte élőktől...

(sz'al ezért van az a sztereotípia, hogy a lápi-magyarok más népek... a libbancsok csak simán nem ismerik az mta nagyszótárt... )
Tessenek már mondani, ez is gól? ÉS kinek rúgták?

"Semmi nem épült meg a bicskei tápszergyárból, de a Nemzetgazdasági Minisztérium késznek nyilvánította a beruházást. Így lett gyakorlatilag vissza nem térítendő kölcsön a tárca 558 millió forintos EU-s támogatásából..."

index.hu/gazdasag/2016/06/09/q_pharma_hadhazy_akos_korrupcio_korrupcioinfo_offshore_ngm_allami_tamogatas_bicske/
@Gábris szomszéd:

"_Ja és félre ne érts, nagyon sok mindenben egyetértek veled az általad leírtakban és számos fontosabb dologra kellene költenünk a foci helyett._"

Nem 'helyett', hanem mellett. Az arányok és a mértékek felháborítóak.
@The real Donky: a kommunista/ballib/migráncs/nemzetvesztő helyesírás szabályait!... nem mindegy ám!... a Nemzeti helyesírás szabályai szerint ők helyesen írnak...
@The real Donky:
kanadaihirlap.com/2016/06/15/van-ugy-hogy-a-bunosok-vetkenel-csak-az-aldozatoke-nagyobb/

én magam aszt írtam itt a gyíkon, hogy a választó a hibás, nem az a párszáz senkiházi aki nyomortanyát csinált egy virágzó országból

brühüyyy

kkk
Ja, és egy kis foci. Van egy szép, régi magyar mondás, mely szerint nyugtával dícsérd a napot.
@jaegtoer:

Hasonlóan érzek,különbség annyi,hogy a minőségi nemzetközi focit imádom a hazai hírére összerándulok,bezárkózom,ha lehet nem nézem annyi mocsok rakódott már rá!
A tegnapi második félideit,sportszeretőként nem lehetett nem ünnepelni és talán a játékunk sem a 'fodball kategóriájához tartozott..
A továbbiakra azért illúzióim nincsenek!
@jaegtoer: Igazad van a pontosítást illetően.
@Sir Bates dö Hól: @The real Donky: Természetesen nem a helyesírás ebben a példában a fontos, hanem az arra való hivatkozás. :)
@Rodeo36:
A választó két dologban hibás:

1. Nem képes felemelni a s*ggét a fotelból négyévente egyszer, és elsétálni az urnához.

2. Az a pár száz senkiházi köpnivaló nyakkendős talpa alatt még nem süvít a szél az Andrássy-n... Ez egy jelzés is lenne a következő politikusgárdának. Csak egyszer kéne megcsinálni, utána meg pár évtizedenként, emlékeztető jelleggel.
@Rodeo36: Szerintem bármivel lehet vitatkozni, sőt kell is. :)
@Gábris szomszéd: majomivadék, te állítottál valamit!...
@Sir Bates dö Hól:
Egyszer szóltam egy ilyen hazaffy-nak, hogy héló, de erre is megvan a konzerv válasz: 'Én tiszteletből és hazaszeretetből írom így'. Ennyi.
@The real Donky: A 2-es pontod nagyon aktuális lenne, nagy kár hogy bekövetkeztekor a károsult oldal egyből diktatúrát és terrort kiáltana. Többek között ezért sem valósul meg soha.

De játszunk el a gondolattal, ha mondjuk egy jobbik kormány csinálna egy neked is tetsző lámpavas akciót, mondjuk az általad említett sugárúton, amelynek keretében ugyanúgy lógnának a fidesz és maszop-balllib eddigi politikusbűnözői, szerinted milyen égig érő nyivákolás és nácidiktatúrázás lenne szerte a világban?
@Gábris szomszéd: és megint csak a taknyolás... sunyi egy fostalicska vagy te...
@Sir Bates dö Hól: A nagy betűvel szemben, mást nem nagyon lehetett felhozni ellenpéldaként. Vagy szerinted igen? :)
@Rodeo36: Amúgy igazi Kánaánt lehetne csinálni ebből az országból. Minden adottságunk megvan hozzá, jó helyen is vagyunk. Csak valahogy az itt élő populáció döntő többsége akkora balf*sz, hogy képtelen az orránál, meg a pénztárcájánál tovább látni.
Aki megunta ezt a mocsarat, az már külföldön él, és ékes bizonyítéka annak, hogy a magyar egy tehetséges és jól alkalmazkodó nép.
@Sir Bates dö Hól: "sunyi egy fostalicska vagy te..."

Jaja és ebből a hozzáállásodból sarjad majd ki a megbékélés és az szebb magyar jövendő. :)
@The real Donky: és is tiszteletből szaratom a kutyát a lábtörlőjére... respekt az utcaseprőnek, van neki elég dolga...
@Gábris szomszéd: Na, a jobbiknak ugyanúgy kéne ott lógnia, mint a többieknek... Éppenhogy nem egy politikai oldal akciójaként kellene megtörténnie, hanem a hétköznapi ember felébredéseként ('aztaqvvva, hát ezek folyamatosan és bűntudat nélkül szívják a véremet....')

Lenne nemzetközi hiszti, meg a pártok rajongóinak sem tetszene. IJ. Velünk hányszor játszották el, hogy IJ?
@Sir Bates dö Hól: A tisztelet sokféle formát ölthet. :D
@Gábris szomszéd: a deszkán telibaszott, az békéljen még az ilyenekkel...
@Sir Bates dö Hól: Igen a haladó szellemiségű Lenin fiúk is ezen szellemiség nyomán indultak el. Persze mindig csak a "másik" oldal volt a hibás. :)
@The real Donky: Értem tehát ha egy szabad és demokratikus választáson megválasztott kormány teszi ezt az nem frankó, de ha ugyanezt a szavazó polgárok csinálják az már OK?
Minek akkor egyáltalán szavazósdit játszani? :)
@istvankah:

Azt hiszed, hogy a stadionépítéstől jobb lett a magyar foci?
Azt hiszed, hogy ezért nyerték meg a sógorok elleni meccset?
Jobb lett a magyar foci?
Nem.

Én annak örülök, hogy ezek az agyonszidott, kiröhögött, szerény képességű és játéktudású focisták erőn felül, dacból megmutatták, hogy a sportban nem lehet leírni egy csapatot sem, ha van akarat, küzdés és csapatszellem.
Ez a győzelem a csapaté. Egy lesajnált, kiröhögött társulaté. Hogy mások mit látnak mögötte, mit magyaráznak bele, az az ő dolguk.
A futballrajongókat pedig azért szidni, megvetni nem lehet, mert örülnek a szeretett sportág sikerének.
@habakuk000: "viszont a fekete trikós szurkolóhad rémisztő"

Egy kis kiegészítés a "rettegésedet" illetően. :)

"Ami a magyar szurkolókat illeti, a Bordeaux-i székhelyű Sudouest című regionális napilap munkatársai a mérkőzés előtt kissé aggódva számoltak be az ultrák tömeges érkezéséről, és a fekete pólókba öltözött rajongók láttán nem sok jóra számítottak. Aminek az oka az volt, hogy a franciák a fekete színű öltözetről reflexből a politikai megmozdulásokon törő-zúzó anarchista és szélsőbaloldali aktivistákra asszociálnak.
A mérkőzést követően érthető módon megkönnyebbüléssel nyugtázták, hogy a magyarok óriási lelkesedéssel, ugyanakkor rendbontás és erőszakoskodás nélkül bátorították csapatukat. Ezt a fajta sportszerű magatartást az angol és az orosz szurkolók randalírozása óta az itteni média különösen méltányolja. A fentiek alapján nyugodtan kijelenthető: a Marseille-ben szombaton sorra kerülő magyar-izlandi mérkőzést valószínűleg lényegesen nagyobb média érdeklődés kíséri majd."

inforadio.hu/sport/futball-eb-2016/2016/06/15/a_magyarok_a_gyoztes_meccs_utan_sem_tornek-zuznak/
@The real Donky:

Ha ragaszkodunk a meghatározáshoz, - A tisztelet más iránt érzett elismerésünknek, megbecsülésünknek, cselekedeteinkben nyilvánított érzése. - akkor nem a formája, hanem a tartalma sokféle.

Csak annyiban igaz a sokféle forma, hogy ez teljesen a tisztelő személyiségének,"eszköztárának" függvénye.
@Harry Hole:

Ez mondjuk színigaz. És hozzátartozik a teljes képhez.
Na végre dánielpetike is megszólalt a Közel-Kelet egyetlen demokráciájából. :)

"a nép letérdelt Orbán elé, mert ünnepli ezt a szar magyar focit"

alfahir.hu/daniel_peter_megszolalt_a_nep_leterdelt_orban_ele_mert_unnepli_ezt_a_szar_magyar_focit
@Harry Hole:

Ezt külön kiemelném:

"_Én annak örülök, hogy ezek az agyonszidott, kiröhögött, szerény képességű és játéktudású focisták erőn felül, dacból megmutatták, hogy a sportban nem lehet leírni egy csapatot sem, ha van akarat, küzdés és csapatszellem._"

Ezt el tudom fogadni, és tiszteletben tartani.

Köszi, hogy leírtad. Ez ilyen precízen hiányzott az eddigiekből.
@jaegtoer: Pont ezt nem látják azok, akik szarorbánoznak, amikor valaki a tegnapi magyar sportsikernek merészel örülni. :)
@Harry Hole: "Egy lesajnált, kiröhögött társulaté."

Ezt úgy teccik itten kinyilatkozni, mintha mi tehetnénk a lesajnálás és kiröhögés okáról.

Az okos gyerek meg a jó bizonítványa a lesajnált, és kiröhögött, kizsigerelt tanárok győzelme. Egy életre szólóan. A focisták meg jönnek-mennek.

No és mi van ilyenkor? Olcsóbb lett a kenyér?
@Gábris szomszéd: a dolgok normalis rendje, hogy egy "szabad es demokratikus valasztas" utan ez fel sem merulhet, sub kavics... nyolc osztaly hianyzik nalad ahhoz, hogy barmely humanoiddal vagy akar egy makakoval is "intellektualis" csevelybe elegyedj...
@Sir Bates dö Hól: hát nagy dolog nem történt csupán csak annyi, hogy ismét a szokásos végtelenített köröd elejére értél. :)
@The real Donky: Nyilván ha az alábbi bekövetkezik az mindenképp csakis a fideszdiktatúra biztos jele lesz.

Sittre kerülhet a volt honvédelmi miniszter

888.hu/article-sitre-kerulhet-a-volt-honvedelmi-miniszter

Ennek fényében kezded már érteni, amit a "jobbik kormány" példával akartam érzékeltetni? :)
@Sir Bates dö Hól:

Ahogy elnézem, van, aki ezt rendre próbálja:)))
@Gábris szomszéd: "Ennek fényében kezded már érteni, amit a "jobbik kormány" példával akartam érzékeltetni? :)"

en ertem: hianyzik a nyolc...
@látjátok feleim szümtükkel:

Úgy tetszik itt nyilatkozni, mintha azt mondtam volna, hogy "ti"( bár azt sem tudom, hogy kiket takar a "mi") tehetnének róla.
Leírtam, hogy "szerény képességű és játéktudású focisták".
A "lesajnálás és kiröhögés" oka ez és a nagy álom, amit mertek álmodni.
Focisták és sikerek jönnek mennek. Ettől a kenyér nem lesz olcsóbb és az oktatás minősége sem jobb, de a sportrajongók örömét nem ehhez mérik.

Tényleg, miért is mérnénk ehhez?
@Gábris szomszéd:
Az utóbbi pár szabad és demokratikus választáson ugyanazon rablóbanda más-más néven felcimkézett csoportjai közül lehetett választani. Szerinted miért nem szavazott '14-ben kb. 3,5 millió ember?
Miért nem nyilvánosak még az ügynökakták?
Miért...miért...miért...
@The real Donky: Meglepődnél ha egy jobbik kormány alatt, azok is nyilvánosak lennének? :)
@The real Donky:

ez tévedés, ugye? mert a választópó'gár azokat is "válassza" akik ezeket utána betolják a melegre, nálam hiába kopogtatott, mert mondtam neki nem értek egyet azzal amit akar csinálni, tehát rám ne számíccson...az 1 azaz egy szavazat és abból lett az, hogy földcsuszamlás szerűen a liberálisok győztek és a két másik párt gyakorlatilag mexünt!!!! most kaparnak és jövő évig semm sem várható, mert senki sem hisz nekik a lobby-stáik meg egyedűl nem tuggyák betolni őket
nagy a szar
a zöldeknek egy képviselője van teljesen normális és észak amerikában a zöldség sem kommilfó...csak az olaj meg aolaj és ha beleömlik a folyóba ami egyébként ivóvíz minőségű, akkor sikoltoznak de nem számolják fel a vállalatot
a Fort McMurray az bizonyos hogy gyújtogatás eredménye mert másképpen nem lehetett és most hogy ott már nem ég a vállalatot is felgyújtották (arról viszont hírzárlat van)

van ám demokrácia szerte széjjel

brühüyyy
kkk

a stoffán györgy féle gyakorló elmebetegeket a többiek mellé kell lőgatni hogy talpuk alatt fütyüljön a szél
@Sir Bates dö Hól: Szuper dolog lehet ha valamit értesz. :)
@Gábris szomszéd: ja, általában az... majd egyszer te is megtudod, hogy milyen érzés...
@Orica Középföldi: Igen, ez így pontos. Kicsit pongyolán fogalmaztam, egyfajta populista meghatározást írtam. :)
@Sir Bates dö Hól: Van annál még jobb érzés, remélem egyszer te is megtapasztalod majd.
@Gábris szomszéd: mire gondolsz?... üljek bele egy világító máriába?...
@Gábris szomszéd: Akkor lennék boldog, ha nem kéne egy ilyen ítéletre 10 évet várni. Ha ez az ügy nem egy elszigetelt kis színjáték lenne, hanem az általános eljárásrend része, akkor a fidesz eleve kormányra sem kerülhetett volna, mert még a sitten ülnének pl. a székház-ügy miatt.
A jobbikot hagyjuk. A fidesz alsótagozata. Annyi a különbség, hogy többet ajvékolnak. (Jáááj a libsik, jáááj a cigányok, jááááj a migránsok, jáááááj a zsidók, jááááj az EU, jáááj Brüsszel, jáááj Trianon, jáááj...)
@Gábris szomszéd: Meglepődnék. De már külföldről lepődnék meg.
@Rodeo36:
Az a baj, hogy kevés a tudatos választópolgár. Nagyon kevesen szavaznak programra. És még kevesebben nézik meg, hogy az a program egyáltalán reális-e...
Manapság itt az megy, hogy 'nem szavazok a dékára, mert a Gyurcsány...', 'nem szavazok a fideszre, mert az Orbán...'.
A demokrácia valami olyasmi, mint egy CM402 60k alkatrész/óra beültetési sebessége: laboratóriumi körülmények között, speciális feltételekkel megvalósul.
@The real Donky: A ballibeket szintén hagyhatjuk, hiszen ők is állandóan ajvékolnak. (Jáááj a nácik, jááááj a rasszisták, jáááj a magyarkodók, jáááááj “Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket!” ala Kornis Mihály, stb.) :D
@Sir Bates dö Hól: Nem te jártál egész véletlen katolikus egyetemre? :)
@Gábris szomszéd:
namost -milennehahahahaha- senki sem ájvékolna, hanem dolgozna és aszt amiért fizetést kap, és a lopást csalást korrupciót megfelelően bűntetnék

igaz ugyan a korrupció az usa-ban át van nevezve lobby - zásnak és egyből törvényes (kinek a törvénye?)
19 trillió az államadósságuk és göngyölik

brühüyyy
kkk

akkor lev édiabasznád miért ne csinálhassa?
@Gábris szomszéd:
hagyd már megint szippózott

brühüyyy
kkk
ilyenkor osszaazeszet
@Rodeo36: látom, az első és fő szabályt betartod: rajongót soha sem kritizálni
(média- és mindenféle kurvák kódexe)

[igen, arra értem, hogy az általad is vállalhatatlan cikkről kussolsz, mint szar a fűben... adod, mi lényeged]
@Gábris szomszéd: Nem mondtam, hogy a baloldal különb lenne.
@Gábris szomszéd:
1. Nyilvánvaló, hogy miért erőlteti Vityka a focit.
2. Orbán miatt nem szurkolni a magyar csapatnak a ló túloldala.
3. Engem alapból annyira érdekel a foci, mint pl. a Forma 1. Semennyire. Mirco Crocop egyetlen célt tévesztett ütése 156-szor többet ér, mint az egész foci EB.
@Rodeo36:
"namost -milennehahahahaha- senki sem ájvékolna, hanem dolgozna és aszt amiért fizetést kap, és a lopást csalást korrupciót megfelelően bűntetnék"

Na. Pontosan ennyi szükségeltetnék egy sikeres és normális társadalom működéséhez. Ezek a szükséges és elégséges feltételek. Nincsenek illúzióim...
@Harry Hole:
"én annak örülök, hogy ezek az agyonszidott, szerény képességű és játéktudású focisták erőn felül, dacból megmutatták, hogy a sportban nem lehet leírni egy csapatot sem, ha nincs küzdés és csapatszellem."
Akár a kormányzati propagandát hallanám, amely ezzel a beteg lelkesítő szöveggel igazolni akarja a befektetett milliárdok létjogosultságát.
A magyar foci válogatott dicsőítése egy tömény elfogultság, mert az utóbbi idők kétes értékű játékuk nem érdemel semmilyen belátást és felmentést.
Tényleg akkora bombasztikus teljesítmény az, ha egyáltalán bejutunk a hőn áhított 16 közé, évek óta búsásan dotált, ám nem diadalmas csapattal?
Nálad problémák vannak az állampolgári teljesítmények értékelésével. A focistáknál elismered, hogy tehetségtelenek, de ha rájuk jön a virtus, akkor teljesítenek. Ugyanígy gondolkoznál az egyéb foglalkozásoknál is? Ugyanilyen megengedő lennél egy opera énekessel is, ha hetente egyszer trafálná el tisztán a dallamot, akkor is dacból?
Netán egy szabásznál, akinek csak néha akaródzik a tömeges fazon kivágását megejteni?
A teljesítmények dotálását már meg sem merem említeni.
Fentieket csupán azért írtam meg, mert jó lenne a dolgokat a helyén kezelni nemcsak általában, hanem a magyar válogatottnál is.
Ugyanis ennek hiánya miatt vagyunk megosztottak.
A válogatott tegnapi sikerének semmi köze sincs a kormányzati pénzszóráshoz. A sportág kedvelői és rajongói tisztában vannak ezzel és az eredményt nem az Orbán kormány stadionépítéseinek igazolására használják fel.
Tudják, hogy egy szerény képességű és játéktudású csapat küzdeni tudása és csapatjátéka vezetett a sikerhez.
Ezért nehezményezik, hogy örömüket összemossák az Orbán kormány támogatásával és propaganda terjesztéssel.
Ők tudják, hogy ez egy kis csapat és minden gyengeségével és hibájával együtt szeretik őket és a sportágat, a labdarúgást. Ők nem kevernek ebbe politikát és helyén kezelik az eredményt és a csapat tudását is. Tudják, hogy ez erőn felüli volt, szinte majdnem csoda, ezért is akkora az örömük.
Kérek mindenkit, hogy a politikai megosztottság miatt ne vegyék el a szurkolók örömét és ne állítsanak olyat ami nem igaz és további megosztottsághoz vezet. Erre semmi szükség.
@Harry Hole:

Megdícsértedmár a női viziladba válogatottat?

Ők ugyan nem " agyonszidott, szerény képességű és játéktudású" sportolók, talán ezért nem is kell őket agybafőbe díécsérni.:D
@The real Donky: "2. Orbán miatt nem szurkolni a magyar csapatnak a ló túloldala."

Gondolom ezért nem kapott még Szeged sem kacsalábon forgó stadijonyt. Pedig a közgyűlés fideszes többségű, oszt mégse. Nincs semmi köze a politikának a focihoz/sporthoz.:D

Anno a kádárizmusban is volt olyan illuzió azemberekben, hogy ha megverjük fociban az oroszokat, akkor nem csak a fociban győzünk. Most a brüsszelitákat győzzük? Mert ugye az osztrákokat sem mi győztük le anno, és ez a győzelem sem pótolja az elmulasztott győzelmet. Sőt ettől nem fogjuk megnyerni az EB-t sem, ahhoz kell még egy-két-három győzelem.
Minden tiszteletet megérdemelnek. Taps nekik.
De arról nem tehet senki, hogy vannak sportágak, melyeket százezrek és vannak, amelyeket csak ezer követnek rajongással és szorítanak sportolóiért.
Most az egyik legnépszerűbb sportágban született egy nem várt, csak a rajongók és szurkolók álmaiban titkon remélt eredmény, ami mindenhol címlapos.
Elhiheted, hogy mindez nem a női vízilabdázok ellen,az ő eredményeik elhalványítása miatt történt.
Tavaly történt, hogy Bezzegh Nándor és társa a darts csapat világbajnokságon a legjobb 8 közé jutott és a világsztárokat felvonultató skót csapat ellen estek ki.
Ez a honi darts élet egy meghatározó, szenzációs pillanata volt. De csak csekély médiafigyelem kísérte, mert valljuk be, nem egy agyonnépszerűsített sportágról van szó. De ettől még nagyszerű és elismerésre méltó amit elértek.
Ahogy a női vízilabdázók is...
Ne csak nézzünk, lássunk is! Bár látni inkább ottan kéne, ahol az adózók pénzét (f)osztogassák.
Lényeg: miért is nem fejlődnek a magyar vállalkozások? Pontosabban: családi szükségletű atutókra fussa, a cég tartozásának rendezésére meg nem, és ezt a kormányok a kredencváltás kezdetétől küzönbösen nézik. Pedig csak egy sürgösséggel este megálmodott, reggel benyújtott és délben már hatályos jogszabállyal rendezni lehetne.

"Tudta, hogy a jegybank Növekedési Hitelprogramján keresztül fölvett, nagyon kedvezményes vállalati hitelből családi autót is lehet venni? Vagy hogy ezzel Kft-vel és Bt-vel rendelkező családok 1,5 millió forint készpénzzel tudnak megvenni 7 millióba kerülő kocsikat, és teszik is szép számmal?"

index.hu/gazdasag/2016/06/15/csaladi_autora_koltik_a_kkv-k_a_jegybank_hitelet/
@látjátok feleim szümtükkel:

A szurkolók tudják, hogy már az is kisebbfajta csoda lenne, ha a csoportból továbbjutnánk, de így is szeretik ezt a csapatot.
Az A csoportos jégkorong világbajnokságon ugyanilyen csoda lett volna, ha nem esünk ki, ami majdnem megvalósult. Ezernyi szurkoló buzdította őket a szentpétervári meccseken és senki sem bántotta őket a kiesés miatt, hisz tudták micsoda erőfeszítés és munka eredménye az, hogy egyáltalán kijutottak.
Minden elismerés nekik.
Az éles látást segítendő:

Az Európai Központi Bankot vezető Mario Draghi szerint "... az EU alapszerződésének 123. cikke "megtiltja mind az EKB, mind a nemzeti központi bankok számára államadósságot megtestesítő értékpapírok vásárlását közvetlenül az elsődleges piacon. A másodlagos piacon végrehajtott államkötvény-vásárlásokat pedig - amelyek elvben nem sértik a monetáris finanszírozás tilalmát - nem szabad a monetáris finanszírozás tilalma céljainak megkerülésére használni, amint azt a 3603/93/EK tanácsi rendeletből is kiderül"."

index.hu/gazdasag/2016/06/15/raszolt_matolcsyekra_az_europai_kozponti_bank_elnoke/
@Harry Hole:

No, ezért nem kell ezt a fociszekeret sem túltolni. Elvégezték a dolgukat, amiért egyébként meg is fizetik őket.
Lecsapott a szlovák és cseh tejre a Nébih ( pedig a "A bűnük az volt, hogy a zsírtartalmuk alacsonyabb volt, mint ami a jelölésen szerepelt ), ahelyett, hogy a hazai boltokban kapható tejre csapna egy nagyot, aminek a dobozára az van írva, kókuszoljat tartamaz. Kíváncsi lennék melyik tehénből fejték ezt a tejet. Nem cseh, és nem is szlovák gyártója van.:D

Bár az is lehet, hogy a Nébih a dobozt nem szokta elolvasni, csak a magyar vevő.

index.hu/gazdasag/2016/06/15/lecsapott_a_szlovak_es_cseh_tejre_a_nebih/
@Harry Hole: A meccs után "olyan fieszta vette kezdetét, amilyet talán a 6:3 óta nem látott ez az ország. A körúton hömpölygő tömegben együtt ünnepelt a kigyúrt biztonsági őr az ötven kilós bölcsésszel, a design szemüveges hipszter a melegítős cigány srác nyakába ugrott, a Nagy-Magyarországos pólós kopasz gyerek pacsizott a romkocsmából kiszaladó belpesti egyetemistával."

alfahir.hu/az_ejjel_soha_nem_erhet_veget
@Harry Hole: "Nem csak a sikerre voltunk kiéhezve már nagyon – hanem erre az egységre. Hogy ez a nyomorult, ezer és egy társadalmi, anyagi és világnézeti lövészárok szabdalta kis ország egyszer, egy éjszaka erejéig egy és oszthatatlan legyen. Hogy a szó: magyar, végre ne szitokszó, vagy politikai marketingszólam legyen, ne lássunk mögé pártokat, politikusokat, és ideológiákat, csak egyetlen dolgot jelentsen: büszkeséget."
@látjátok feleim szümtükkel:

Túltolni azok tolják, akik nem a sportszerető szurkoló, hanem a politikával fekvő és kelő ember szemével nézik és magyarázzák.
"Csányi, ​Rogán, Balog, Varga, Tállai is ott volt Bordeaux-ban.", így tarthattak volna azonnal kihelyezett kormányülést is.
Bár a Matolcsy nem volt ott, mivel nem ért rá.:(
@The real Donky:

" Kicsit pongyolán fogalmaztam, egyfajta populista meghatározást írtam. :) "

Semmi baj, csak szóvá szoktam tenni a pongyolaságot, ha úgy látom, érdemes:)

Van, akinél elég, ha elküldöm a búsba és érti, van, akinél nem elég.

off
Múltkor egy verbális asszóban adós maradtam az indoklással. Valaki azt találta mondani valakiről, sokat csiszolódott.
Nos, a dörgölő(d?)zés soha nem jár csiszolódással, a motiváció oka miatt.
Ellenben, az elmész te a picsába, pontosan dekódolódott akkor:)
on
@Harry Hole:

No, azért kissé te is túltolod. Pedig ez csak egy, azaz 1 meccs volt. Aminek persze kell örülni, de nem eufórikusan.
Én csak aztatat nem értem, más sportágakra miért nem hírdetik, "Hogy a szó: magyar, végre ne szitokszó, vagy politikai marketingszólam legyen, ne lássunk mögé pártokat, politikusokat, és ideológiákat, csak egyetlen dolgot jelentsen: büszkeséget."?
@Harry Hole:

"_Túltolni azok tolják, akik nem a sportszerető szurkoló, hanem a politikával fekvő és kelő ember szemével nézik és magyarázzák._"

Egyelőre az a helyzet, hogy sokak felhőtlen örömét erősen beárnyékolja az, hogy az állam alapfunkciói ellátásának rovására olyan anyagi előnyben részesítette a magyar futball maffiát, ami példátlan ilyen gazdasági-társadalmi helyzetben, ezen az a tény sem változtat, hogy bizonyára örömmel halnak rakásra a betegek a kórházakban amiatt, hogy már az alapvető higiéniai feltételek sem biztosítottak.
Példátlan a futball jobbítása érdekében tanúsított vehemencia, míg az egészség, oktatás, gazdaságfejlesztés tekintetében meg nem. Sőt.

Kurvára felesleges az önzetlen és elkötelezett és tiszta lelkű és kezű sportrajongók háta mögé bújni, -amikor a tegnapi eufóriába torkolló tömeges örömmámor ékes bizonyítéka annak, hogy minden a lehető legjobb az országban, és minden más le van szarva, nem érdekes, hogy a XXI. században egy rutin műtétbe bele lehet dögleni a kórházi fertőzések következtében, és mindegy hogy az ország többségének a jövőjét gajra teszik, a lényeg, hogy legyen felmutatható eredmény a fociban, igazolható hogy a focin keresztül eltapsolt milliárdok valójában nagyon kevesek zsebében landoltak.

Ezért indítványozom, ha eljön az ideje szavazzon mindenki Orbán Viktorra, hadd dögöljenek meg még többen amúgy gyógyítható betegséggel a kórházakban vagy akár otthon a kórházig el sem jutva, hadd meneküljön még több fiatal és nem fiatal külföldre, hadd növekedjen a helóták serege a semmire se jó tananyagon felnövekedve. Stb. Hozsánna Viktor.
Ez is egy megközelítés.

"Ha nem a labdarúgás volna a kommunizmus utolsó lehelete a pártemberekkel, politikusokkal, tökfejekkel, Deutsch Tomikkal, közpénz magyarázó Kósa Lajosokkal, Torgyán Józsikkal zöld ingben, fehér öltönyben… Talán más is lehetne ha nem volnának. Így eléggé igénytelen a környezet. Orbánosan igénytelen, és nem urbánusan igényes."

huppa.hu/bayer-terdel/
@jaegtoer:

"...amikor a tegnapi eufóriába torkolló tömeges örömmámor ékes bizonyítéka annak, hogy minden a lehető legjobb az országban, és minden más le van szarva..."

Nem biztos, hogy a labdarúgók miatt.
Nem hiszem, hogy csak a tegnap örömmámorban úszó,napi gondjaikat és problémáikat egy időre elfelejtő, egy kicsit boldog szurkolók miatt.
Nekik is rossz, de az ő örömük miért fáj ennyire?
Ennyire igaz a "dögöljön meg a szomszéd, ha már a tehene nem"?

A helyzethez jobban illő lett volna, ha a góllövő focisták a gólöröm pillanatában mezüket lehúzva, az alatta, "A kórházakért!" feliratú pólóval pózolnak a kameráknak?
Ennyire hihetetlen, hogy a tegnapi az csak a sportról, a sportolókról és a szurkolókról, a foci ünnepéről szolt?
Muszáj a magyar hagyományokat követve, minden búskomoran megélni?
Muszáj egy cseppnyi jóban is a rosszat keresni?
@Harry Hole: nem mintha számítana, de nagyot mentél ma:-)...

(s szerintem még igazad is volt)
Most hamzsìkozz, parti! ))))))
@Harry Hole:
"A válogatott tegnapi sikerének semmi köze sincs a kormányzati pénzszóráshoz. A sportág kedvelői és rajongói tisztában vannak ezzel."
Igen, a rajongói oldal ezen most nem mélázik, eltölti a 2 gólos győzelem odaadástól túlcsordult szívüket, mit sem törődve a realitásokkal.
A valóság az, hogy a kormány hatalomtechnikai eszközként vetette be ennek a sportágnak az egyébként máshol kínzóan szükséges forrásokat. Nem számít, hogy a jelenlegi felhasználások a jövő veszteségtermelői lesznek.
Most azon örvendeztek, hogy a fiúk éppen úri kedvükben voltak, és ti a hálától túlcsordultok máris, és hol van még a végkifejlet.
A végső EB eredményünk még nem ismeretes, ettől függetlenül már eldöntött tény, hogy az anyagi eredmény 30%-a a focistákat illeti. Ez neked normális dolog, hogy egyelőre ismeretlen végeredmény ellenére is hálálkodva zúdítjuk a pénzt nekik.
Nekünk, realistáknak csak a remény marad. Reménykedünk, hogy az EB-n dacból, vagy virtusból, netán úri kedvükből játszanak még egyszer-kétszer meccset, és legalább kismértékben megtérül a giga befektetésünk.
"Tudják, hogy ez erőnfelüli volt, majdnem csoda..."
Mármint az odaadó hívek.
Úristen! Akkor reménykedjünk a csodákban, hátha még
egyszer eljő?
Ne haragudj a malíciózusnak tűnő véleményemért,nem az.
@Eszter jött: csak felvételről láttam, de szép volt. most örülök ám.
@Sir Bates dö Hól:

Miért ne számítana? Öröm volt olvasni Holle apót.
@Mariann19:

"A valóság az, hogy a kormány hatalomtechnikai eszközként vetette be ennek a sportágnak az egyébként máshol kínzóan szükséges forrásokat."

És úgy gondolod, hogy ennek látható eredményei lesznek 2018-ban?
Van arról valami közvéleménykutatás vagy vannak arról statisztikai adataid, hogy egy esetlegesen sikeres EB szereplés hány labdarúgórajongót tesz visszafordíthatatlanul fideszessé?
És egyáltalán, honnan tudható, hogy a tegnapi eredménynek felhőtlenül örülő szurkolók közül hányan Orbán feltétlen hívei és hányan nem?
A szikár realizmus minden érzést kiölhet egy emberből?
Ha jól tudom kedveled a kézilabdát. Nem érezted még úgy egy mérkőzés után, amikor azok, akikért szorítottál, nyertek, hogy ez több volt mint a papírforma? Hogy ehhez szerencse vagy csoda kellett?
@habakuk000: figyelj, duvára nem érdekel, hogy a vastyúk is talál szeget, pláné a mágneses!

ogv-vel, meg nélküle is egy kalap khm... nézd izlandot, egy fia "profi" nincs köztük és az esélyesnek kikiáltott portugálokkal döntetlent játszott úgy, hogy még 1 gólt is rúgtak...

ez még csak az eleje... esznek valami tésztásat, hirtelen ritka lesz a levegő és szépen kiesnek, amire képesek amúgy...
@parti_giano: ezek szerint a második gól után túl sokat ittál... a menüt előtte már ismertetted...
@Gábris szomszéd: ártu, ez annyira polgári, keresztényi vot, hogy besírtam:)

gyurinak meg aszt kívánom, hogy koncsita cidázza le az ejfeltorony tövében.
@Gábris szomszéd: pihenj már meg! 30 év után rúgott a zalcsútbaxnádi basszadelőre tc 2 gólt!
kezdj el arra készülni, hogy ennyivel le is tudták a bulit...

rohadtul gyomorforgató, hogy durva sok szénné fizetett senkiházi(izland kivétel!!!), akik a sérójukon, meg a zötösbömösön kívül semmit nem értenek a világból, most a "hősök"!
lófaszt! nagy büdös lófaszt!
ezért fizettétek őket eddig is!
@Sir Bates dö Hól: valóban söröztem, ám borsó nem volt a menüben. olajozottan mennek a dolgaid?
@nincs_itt: asszem régebben még akadt a focisták között diplomás is. pl. a brazil socrates fogorvos volt... hajaj, torghelle sanyiból mi lehetett volna.
@parti_giano: mire gondolsz?... használjam a fröccsöntött madonnánál?...
@parti_giano: socrates-ről nem a fodbal jut eszembe, torghelle meg kijafaxom?

a wiki segített!!
@nincs_itt: tudatlan, sanyi még könyvet is írt. kis segítséggel.
@nincs_itt: remélem tom kristensen nevénél nem kell a wiki segítsége:)))
@parti_giano: milyen lenne, ha nem "tudatlan" elvégre fodbalista! nem lehet mindenben annyira rossz, mint fodbalban, van amit még rosszabbul csinál!
@taga20: valami északi manus lehet, de ez nem biztos.
szabad a gazda! nem tom...
@nincs_itt: kilencszeres lömani győztes. a második dzsekiiksz, ötszörös:)

ja és, dán.
@parti_giano: nem, az ablakzsiráfból. de te úgysem olvastad, ezé nem fárasztalak:)
@parti_giano: haver, honnan szeded ezeket a kurva jó baromságokat?:)
@Harry Hole:

"_Muszáj a magyar hagyományokat követve, minden búskomoran megélni?
Muszáj egy cseppnyi jóban is a rosszat keresni?_"

Jaaaa, nem. Igazad van. Leszachom. [no, nem a véleményed, hanem az egészet:)]

De július 11-étől nincs apelláta.
@Mariann19: most megnéztem, mert tényleg kezd zavarni a hozsannázás:

1960-ban nem jutott be, 1964 harmadik, 1972 4. hely, 1976-2012-ig nem jutott be a magyar válogatott azaz 11 esetben totális sikertelenség. 2 eset a nem reménytelen kategória.
statisztikában te vagy a jobb...
@taga20: éééééééljen! de, most... akkor mivan?
@Harry Hole:
"Van arról valami közvélemény kutatás, vagy vannak arról statisztikai adatok, hogy egy esetleges sikeres EB szereplés hány labdarúgó rajongót tesz visszafordíthatatlanul fideszessé?"
Korrekt vitapartner voltál, ezt el kell ismerni, de ez a kérdésed cinikus.
Erre nem lesz felmérés, nem is lesznek adatok, de a kormány irreális erőfeszítése és belenyúlása a sporton belül a fociba, ezt a célt szolgálja. Ezt újra nem taglalom, már írtam erről.
"A szikár realizmus minden érzést kiöl az emberből?"
Nem! Az én szikár realizmusomban a hazai foci élet nem érzést, hanem
ellenérzést vált ki. Egyben mély érzéseket is generál bennem a foci világán kívül, különösen azok iránt az emberek iránt, akik drámai hátrányokat szenvednek ebben az országban az foci esztelen támogatása miatt.
"Ha jól tudom, kedveled a kézilabdát."
Igen, szenvedélyes rajongója vagyok ennek a sportágnak.
Azonban ha ezt riposztnak szántad, ez helytelen.
A kézilabdába még nem mászott bele teljesen a politika, mert egyelőre óriási tömegeket nem lát benne, bár már nyújtogatja a karmait.
A kézilabda egyébként sem összehasonlítható itthon a focival. Már csak azért sem, mert a kézi válogatottunk Európa második legjobb csapata, játékosainkból nem egy a világ legjobb kézisének számít.
Ellentétben pl. Dzsudzsákkal, akinek az értéke 6 millió euro, mégsem tudják elpasszolni 3 millióért sem.
@Harry Hole: ájjá már meg! miről fecsegsz? a "foci ünnepe"??? normális vagyol te?
szimpla hétköznap, amikor az azért fizetettek tették a dolgukat! bizony! se több, se kevesebb!
aki kedveli ezt aaaaa izét, na... az örüljön, meg mittom én, de azért, ha szabad, van akinek egy játék, nem ünnep...
@nincs_itt: baszki, a magyar csapat 1972 óta nem kapott gólt ebén. hmmm?
@nincs_itt: az, hogy a hétvégén lesz a löman24.
na az a teljesítmény, nem ez az idióták, kurva sok lóvéért műsora.

na evvan:)
@Mariann19: majd dzsudzsák is ír egy könyvet. ha jól sejtem, már tagában is mocorog a penna.
@parti_giano: semmi gond haver, én is csak egy kicsivel vagyok tájékozottabb, mint te:)

www.napiszar.hu/showPost/Ma_atadtam_a_helyemet_egy_idos_neninek_a_buszon_
@taga20: mé'? csak hétvégén van löman? addig elcsomagolják? pedig nem kicsi város!
@Harry Hole:

No még egyzer:

"_Túltolni azok tolják, akik nem a sportszerető szurkoló, hanem a politikával fekvő és kelő ember szemével nézik és magyarázzák._"

Nem tudom hirtelen támadt elmezavaromban hogy vajh ki tolta be a fidesz politikus komisszárjait a klubok vezetőségeibe, de hogy mindenütt ott vannak az hétszentség, ezért aztán arra hivatkozni, hogy 'sportszerető szurkoló' versus 'politikával fekvő és kelő ember szemével nézni meg magyarázni', meglehetősen ordenáré képmutatás. Már megbocsáss.

Csak a teljesség kedvéért. Mindazonáltal most már kurvaélet, hogyb ha eljön az ideje, Orbánra meg a tettestársaira szavazok, mert ha gólok annyira kellenek, hát akkor legyenek, és kapjon mindenki dögivel. Csakhogy a sportszerető szurkolók felhőtlen öröme meglegyen és ne árnyékolja be semmi sem.
@taga20: ne basztasd, lassan át kell képeznie magát villanyszerelőnek, ha maradni akar az autóiparban.
@nincs_itt:
Azért van az emberben némi ellenérzés, mert ez a frenetikus hozsanna egy pillanatnyi állapotot díjaz.
Holott az utóbbi évek magyar focija nem sok örömöt jelentett a rajongóknak. Gyakran nevesincs csapatoktól kaptunk ki, és a nemzetközi rangsorban bizony nem az előkelő helyeket foglaltuk el.
Akkor helyénvaló lesz a mély elismerés és rajongás, ha bizonyít a válogatott, de az első lépés az övék legyen.
Aztán majd másodikként jöhet az örömmámor, álljon le az ország, a közlekedés, és tobzódjunk a sikerben.
De addig...
@parti_giano: nyugoggyá megfele! a (teljesen)villanyos ótók ideje még néhány év(-tized), de el fog jönni, ha beledöglik is mindenki!

most mondta a kormány(német), hogy adnak 4000 ájró bónusztot, ha veszöl egy full villanyosat! jaj, de jó mondtam, mert éppen csak feltölteni nem tudod (még itt sem)... meg aztán azt kevéske delejt elő is kell ám állítani... meg azokat nagyon, nagyon, nagyon zöld akkumulátorokat is, meg után kezelni is kell, ha elöregszik, 6-8 hónapon belül, az atom hulladék kutya faxa az akksihoz képest...
@parti_giano: ja gondolkodom, a karnis és a térkő a téridő kotinuumban alulról nézve, tükörből.

persze ez csak munkacím, még csiszolok rajta:)

kérek segítséget oricától, me úgy látom csiszolódásból
elég penge:)))
@parti_giano:
Dzsudzsák valószínű, hogy a Bursasporban végzett tevékenységét veti papírra.
Rövid lesz a könyv, nem is tudom, melyik irodalmi műfajba lesz besorolható, mert 2015-ben 15 meccs alatt három gólt, és négy gólpasszt tudott produkálni.
Az viszont lehet, hogy hosszan taglalja majd az ok-okozati összefüggéseket kis buja magyarázatokba csomagolva.
@taga20: te, alulról tükörrel mást szoktak nézegetni. ahogy elnézem, rajtad előbb motoros fűrésszel kéne finomítani, ahhoz meg hacsa ért.
@Mariann19: ne haragudj, de a fodbal az parasztvakítás, fifa botrány? biztosan emlékszel rá, ogv és csapatkányai csak tanulhatnak fodbal "vezetőktől".

percemberkék rohangálnak elképesztően magas pénzekért a gyöpön.
miért? mert a sok félnótás "rajongónak" egy nagy halom szükségtelen dolgot el lehet adni... vagyis üzlet, semmi több.

engem mellesleg untat, ugyanis a "hősök" 90%-ban hibáznak, a fennmaradó 10%-ból "élnek". de lehet, hogy 99:1 az arány...
@nincs_itt: hát téged se a humorod miatt szeret az asszonyod, az fiksz:)

ja és egy kis bemelegítés.

www.youtube.com/watch?v=gZJPir6NaHY
@Orica Középföldi:

Teljesen téves álláspont.
Örülni kell ha az ország többsége beledögik is.
Ez a helyes és elvárt és előremutató álláspotty.
A sportszeretet miatt.
Miközben zsetonra megy az egész buli.
@taga20: rendkívül izgalmas! gyere ide az ótópályára, mindennapos...
@parti_giano: irigykecc mi? valakinek van kisugárzása, valakinek meg görényei vannak.

én soha nem mondtam, hogy az élet igazságos. lásd a labanc-kuruc meccset:))
@Mariann19: szerintem meg, az lesz a címe, hogy egy magyar focista a ruszki demokrácia poklában, helikopterrel, sok dellárért.:)
@Mariann19: erre lehet azt mondani, hogy nagy világsztár, csak a nemzeti érzelménél a zsebe motiválja... szemben a tényleg agyonsztárolt falábúakkal...
@jaegtoer:

Engem annyira nem érdekel a foci, hogy még álláspontom sincs:)) Nem is értem ezt a habzást, ami itt történik.

OV megítélése szempontjából irreleváns, hogy mi a hobbija. Bármi lenne, sokba kerülne.
@Orica Középföldi: remélem miután vébék leszünk, nem gerjed rá a motorsportra a geci, me ako átnyergelek a bikarodeora:))
@Orica Középföldi: "Engem annyira nem érdekel a foci, hogy még álláspontom sincs:)) Nem is értem ezt a habzást, ami itt történik."

a langyosakat kiköpi az Úr...
@Orica Középföldi:

"_OV megítélése szempontjából irreleváns, hogy mi a hobbija. Bármi lenne, sokba kerülne._"

Azért most képzeld el, ha a világszínvonalú, vagy világelső oktatás megteremtése lenne a hobbija.
@Mariann19:

Hogy cinikus lett volna a kérdésem?
Semmivel sem cinikusabb vagy rosszindulatúbb, mint ha valaki azt képzeli, hogy a focirajongókat nem érdekli az ország helyzete, sorsa. De azt nyugodtan elhiheted, hogy tegnap senkinek sem jutott eszébe az alatt a 90 perc alatt, de még utána se, egyetlen politikus neve, egyetlen párt neve sem.
Ez csak a sportról szólt. Itt nem volt helye politikának.
És nem nézte senki, hogy melyik sportoló mennyit keres. Nem hasonlítgatta semmivel, senkivel.
Eszükbe sem jutott más sportolókat, más sportágakat megalázva összehasonlításokat végezni.
Nem számolták lélegeztetőgépekre az eredményt.( na ez egy szemét, populista rész volt és ezért elnézést)
@taga20:

"_me ako átnyergelek a bikarodeora:))_"

Látod, felkérhetnéd tanácsadódnak Rodeot.
@taga20:

" irigykecc mi? valakinek van kisugárzása, valakinek meg görényei vannak. "

A szerénységnek ez a foka ámulatra késztet. Ha némi stílus is párosulna hozzá, könnyebben szót értettél volna Habával.
@Harry Hole: boldogok a lelki szegények, me övék a mennyek országa.

bakker, te eszt csípőből nyomod, vagy direkt?

ennyi hülyeséget én már rég olvastam itt:)
@Sir Bates dö Hól:

"a langyosakat kiköpi az Úr... "

És mit csinál a homofób rasszistákkal?
@Orica Középföldi: haba érdes, mint egy grizlimedve.

azé a végén összedugtuk a nózinkat:)))
@Harry Hole:

"_Nem számolták lélegeztetőgépekre az eredményt._"

Má fogalmazom is a beadványt, ha valamelyik felhőtlen örömű sportszerető drukkernek, vagy az anyjának vagy a gyerekének lélegeztetőgép kellene, akkor helyette játsszák le neki a első gólt, ha valami modernebb dolog kell, akkor mind a kettőt, sebészeszközök sterilizálása helyett meg a gólpasszokat.
@jaegtoer: ha meg az intenzívre kerül, ako a csapat edzését fogják lejáccani:)
@Harry Hole:
Azt készséggel belátom, hogy a tegnapi meccs nézői, önfeledt rajongói a mérkőzésre koncentráltak, ez így természetes.
Azonban mi itt és ma, kissé feledve az eufóriát, némi analízisbe kezdtünk a magyar foci élet hátteréről.
Te is tudod, hogy a stadionépítések által a magyar emberekbe bevésődött az ellenérzés, és sokan felismerték a támogatások célját és körülményeit.
Ami a más sportágakkal való összehasonlításokat illeti, annak a focinál helye van.
Nem lehet egy egész ország sorsát mellőzni, mert Orbánnak a foci a kisded játéka, és a hatalma megtartásának eszköze.
Nem szeretnék populista lenni, de erre a helyzetre sajnos más módon nem lehet reagálni.
Azért azt kívánom neked, hogy a következő mérkőzésekben legyen örömöd.
@Orica Középföldi: az attól függ, hogy van-e neki fröccsöntött madonnája vagy sem...
@Harry Hole:" De azt nyugodtan elhiheted, hogy tegnap senkinek sem jutott eszébe az alatt a 90 perc alatt, de még utána se, egyetlen politikus neve, egyetlen párt neve sem."

Ezt ugyé viccnek szántad? Hiszen ott volt a fél kormány ( mutogatták is őket ), csudálom, hogy nem tartottak kihelyezett kormányzülést.
@Gábris szomszéd: az egész kibaszott vallás, a betépett hülyék sportya!
@Orica Középföldi:

Ma olyan terminológiákkal szólta el magát, hogy biztosra veszem, ő so(ö)r-folytonosan képzeletben kivetített mondandóra optimalizálja a valóságot (ez a hazudni ige magyar-magyar megfelelőinek egyike:) ami saját személyét illeti, bár kétségkívül az aki.
@nincs_itt:
Már régen elvesztették egyes sportágak a nemes versengést.
Különösen igaz ez az csapatjátékokra.
Adják-veszik a játékosokat őrült összegekért, a klubok ebből élnek és visszaélnek.
Miután itt forognak a legnagyobb pénzek, itt ütött tanyát a korrupció, a protekcionizmus.
Miután a sport most mára pénzről szól, számomra a legszomorúbb, hogy kiváló edzőink külföldön készítik fel az ellenfeleket, ellenünk. Amikor ezt látom, megroggyan bennem a nemzeti összetartozás érzése.
@Harry Hole: te ez neked van, vagy úgy töltik beléd? mert az a 90 perc, ami legalább 120. az éppen arról szól, hogy te, ostoba, bámujjad! mert te "sport rajongó" vagy, mert ha nem bámulnád a focit (pl.), akkor legalább akkora senkisenem lennél - gondolod te - mint ha nem is léteznél! mert sport rajongók, fészbúk huszárok, az "okos"telefon függők azok a VALAKIK!

ugyan menj már a 3,14csába!

ha felel annyi eszed lenne, mint amennyi nics, akkor is csak fél eszű lennél!
@Gábris szomszéd: ja pont olyan, és a motodzsipisek ellen meg vallási háborút folytatunk száz évig.
a focidrukkereket, meg mágjára kügyük, ahogy a régi öregek csinálták:)

nem szégyen tanulni! ugye tinó?:))
@taga20:
"magyar focista a ruszki demokrácia poklában."
Hűha! Milyen igényesen fogalmazol.
Most már értem, hogy miért kezdesz el könyvet írni, már készen állsz a kihívásra. partitól tudom.
Visszatérve Dzsudszira.
Megjárta már Kazahsztánt, Moszkvát, a törököket, a kínaiak is hívták, de elálltak.
Látod, nekünk ilyen világutazó focistánk van, csak a tartós letelepedését nem igényelték még sehol.
@Mariann19: most valószínűleg kiátkoztok, felnégyeltek stb eccerre!

a csapat sport NEM sport, az én meglátásom szerint! ugyanis, olyan ez mint a team-munka, pl. 5-ból 2 hajt mint a barom, 3 meg farvizezik... de fordítva sem jobb..
@jaegtoer:

"Azért most képzeld el, ha a világszínvonalú, vagy világelső oktatás megteremtése lenne a hobbija."

Ilyen hobbi nem a gyerekkorhoz köthető, márpedig most a gyerekkori álmok megvalósítását nyögjük.
@jaegtoer: haver, ha guanót bántod, engem bántasz!

úgyhogy gondold meg!:)))
@Sir Bates dö Hól:
Csak a nemzeti érzelménél a zsebe motíválja..."
Akkor miért várják el tőlem a mély nemzeti érzelmet zsozsó nélkül?
Még le is tolnak, ha nem vagyok áthatva.
@Sir Bates dö Hól:

Már írtam itt választékosabb formában, hogy végül is nincs kifogásom ellene, ha egymillió légy rárepül a szarra, mert az finom, ellenben biztos ami biztos, én maradok a cseresznyénél.
1982 VB Spanyolország.

Magyarország - El Salvador 10:1

Volt ilyen is, de ez is elmúlt, mert jött Czerniatynski, ahogy elmúlik ez a 2:0 is egyszer.
Lehet hogy előbb mint gondolnánk, mert jönnek az izlandiak.
Az viszont biztos, hogy a g..i ezután még több pénzt tol a fociba, ami el is tűnik onnét.
Persze tudom hogy az ostoba fideSS barmok még akkor is hajráviktoroznak, mikor a kórházban a saját szarukban fetrengve rohadnak el elevenen, mert nem lesz nővér aki kiganézna alóluk.

Én inkább a helyén kezelem ezt a győzelmet.
@Orica Középföldi: és ott van az apja a páholyban előtte, aki rugdosta, eszt a szerencsétlent alakot gyerekkorában.
@Gábris szomszéd: az alkohol is drog... módosítja a tudatot... ezért maradt a családban a te retardáltságod is, hál'istennek...
@nincs_itt:
A csapatsportnak megvan az a sajátos tulajdonsága,
hogy kollektív a felelősség. Ez a tény elmossa az egyéni teljesítményt, nehézkes a számadás.
Ott viszont felhajtó erő lehet a csapatban van összetartás, mert egymásért is küzdenek.
Az eredményt a csapatszellem határozza meg a látványsportoknál szerintem.
@taga20:

Ez nagyon szép volt tőled, de ez is téged igazol:)
@Orica Középföldi: azért nem szabad elfelejteni, hogy az álmai mellett ott volt a valóság is! gyenge képességű fodbalista (maradok megrögzötten annál, hogy minden fodbalista egy cseppet retardált, vagy nem is cseppet... a kivételek, mint tudjuk...) tehát amit létrehozni próbál, az xarból várat építés.
@Mariann19: nehéz lesz meggyőznöd, mert NEM a csapat lövi, dobja, üti stb a gólt, hanem az egyén. szerencsés esetben a többiek nem akadályozzák a cél elérésében. tehát egyetlen emberen múlik minden. mert sokan egyszerre nem tudnak célba találni!
@Mariann19: hát én má csak ilyen vagyok. szeretem az oximoronokat:)

pl. kedves jég, érthető hacsa, vidám guáno, laza orica:)

ja és, egy fejezet a kéziről fog szólni, ha lennél olyan kedves és megírnád!:))
@Orica Középföldi:

jesszus! mi lesz akkor, ha a felnőtt kori álmait kezdi megvalósítani?
@jaegtoer: én csak belinkeltem, nem volt se pro, se kontra...
@Sir Bates dö Hól: ez má durva!
mé nem orkának születtem?:)
@Sir Bates dö Hól:

Csak gondoltam lejegelem a cikk felvetését. Nem feltételeztem azonosulást a cikkel. Akkor valamivel cifrábban kiszíneztem volna a mondanivalómat. Így maradtam az egyszerű formulánál.
@jaegtoer: kezdiii? te másik meccset nézel!
@taga20: "
pl. kedves jég, érthető hacsa, vidám guáno, laza orica:)"

a fentiek közül melyik oximoron?...
@Sir Bates dö Hól:

Szó ami szó, én szoktam olyan kedves lenni, mint egy kórboncnok.
@nincs_itt:

"_kezdiii? te másik meccset nézel!_"

Várd ki a végét. Ez a meccs nem kétszer 45 perc.
@Sir Bates dö Hól: te atyaúrist'n! lassan a fekete likak problémáját is fodbal olgya meg?

ennyire ostobák, megvezetettek az emberek?
@Sir Bates dö Hól: a merev sir lehet a megoldás:)
@jaegtoer: sejtésem szerint, a mai naptól számítva még legalább 2 darab ciklus (4 éves, sajnos)...
@látjátok feleim szümtükkel: még szerencse, hogy teljesen véletlen az egybeesés a magyar tejek áfa-csökkentésével. Ezzel gyakorlatilag kiirtották a magyar piacról azokat a tejféléket, amiknek még van közük a tehénhez.
Egyelőre csak az 1,5%-ost (pfuj!!!), de szerintem nem állnak meg.

Valahol azt olvastam, hogy az áfa-csökkenés csak a friss tehéntejre vonatkozik, vagyis a boltokig már nem ér el. Propagandának viszont hangzatos.
@jaegtoer: na látod! megegyeztem a házi orvosommal (soha nincs itthon, hogy mitől "házi"?!), hogy engem csak a pathologusch vizsgálhat.

az eredmény? xarni rá!!!
@nincs_itt:

Könnyen lehet.
Én már eldöntöttem - a sok sportszerető -együttérzést követelő- szurkoló és kívülálló óhajának engedve, hogy 2018-ban is erre tettestársi szövetkezetre szavazok, mert ki vagyok én, hogy elrontsam felhőtlen örömük egyedül üdvözítő forrását megtestesítő (állandóan megtettesítőt akart a billentyűzet) Atya lehetőségeit.
@taga20:
"te írhatnál a kéziről..."
Máris írhatnék, mert megy a magyar-szerbek közötti meccsem, de úgy be vagyok szarva, mert már csak 2 gól a különbség, nemrég még öt volt.
Majd kiszínezem az én részemet, neked csak stilizálni kell.
@parti_giano: szerintem te kevered a golfot, a minigolffal:))
@jaegtoer: 2018-ban megünneplem, valami különleges serrel, hogy éppen 24 éve nem szavazok (választásom korábban sem volt)!
mert ugyi az Atyára és tettestársaira (én hagyom a klavia és túrát, szabaggyára)már szavazni sem kell! Isteni jogon, örökletesen marad a hatalom a "cáládba'"!
@nincs_itt:
"Mert nem a csapat lövi, dobja, üti a gólt"
Az igaz, hogy nem csoportosak az akciók, hanem egyéniek, de amikor megítélésről van szó, akkor csapatot minősítenek.
@Mariann19: "Adják-veszik a játékosokat őrült összegekért, a klubok ebből élnek és visszaélnek.
Miután itt forognak a legnagyobb pénzek, itt ütött tanyát a korrupció, a protekcionizmus"

Talán eccer még az is kiderül, miért is bővítették ki az EB keretet. Platini talán tudna róla mondani valamit.
@Mariann19:

"_de amikor megítélésről van szó, akkor csapatot minősítenek._"

és úgy általában véve miért egyenként, egyedi árral adják-veszik a játékosokat? :)
@nincs_itt:

Nem azért néztem, mert mondták vagy előírták, hanem mert érdekelt.
Kiskoromtól fociztam, sőt még most is...igaz már csak kispályán, öregfiúk meccseken.
18 évet játszottam igazoltan megyei és NBIII-as bajnokságokban.
A személyeskedésed pedig nem értem...
@látjátok feleim szümtükkel:

Végignéztem (néztük egy 14 fős baráti társasággal) és nagyon nem érdekelt, hogy kormánypolitikusokat mutogatnak.
Más miatt ültünk tévé elé. Mondom, a tegnapi napnak, a meccsnek semmi köze nem volt a napi politikához. A baráti társaságból senkinek sem volt eszébe az, hogy politizáljon.
@nincs_itt:

"maradok megrögzötten annál, hogy minden fodbalista egy cseppet retardált, vagy nem is.."

Nem kicsit vagy előítéletes.
Semmivel nem nagyobb a retardáltak aránya, mint bármely más szakmai populációban, csak indokolatlanul és irritálóan többet keresnek.
@Gábris szomszéd: akkor most komolyan lemész a kurucinfo szintjére, mint mindig?:)
@Sir Bates dö Hól: A mein kampfot meg a bibliát a polcomról kihagytad. :)

kuruc.info/r/50/144091/
@taga20: Na már az is baj ha a kuruc amcsinépszavát reklámoz? :)
@jaegtoer: "...és úgy általában véve miért egyenként, egyedi árral adják-veszik a játékosokat? :)"

Essetunni! Hát azért, mert a csapatot nem tudnák egyben kifizetni, darabokban meg csak-csak el lehet sporolni a jegybevételből azt a kevéske pénzt.
@Mariann19: tehát a csapat nem számít!
@nincs_itt: haver, a jurosporton megy a szabadedzés. most éppen scott dixon nyilatkozik:)
@Mariann19:

Csak az akciók befejezése egyéni. A kidolgozása, helyzetek teremtése mind-mind csapatmunka.
@jaegtoer:
Ebben van a nagy ellentmondás.
Egyéni a dotálás, kollektív a felelősség.
Mint a politikában.
@Eszter jött:
"Csak az akciók befejezése egyéni."
A csapat játékosainak minden megmozdulása benne van az akció végében, mindenki a maga szerepében egy részt vállal a végkifejletben. Már, ha van.
Az más kérdés, hogy a góllövőt sztárolják a drukkerek, a többi mezőnyjátékos nem kap annyi figyelmet.
Látod, én a kéziben a védőjátékosokat értékelem, a szürke eminenciásokat,akik sokszor a győzelem letéteményezői.
@Harry Hole:
Úgyszintén, én is.
Külön értékeltem a higgadt érvelésedet, ha ez számít valamit.
@látjátok feleim szümtükkel:
EB keret kibővítése?
A bővítésben részt vevő országok anyagi kondíciói igen
vonzónak bizonyulnak, és ők baromian szeretnék kihasználni országuk javára a focit.
Meg is tesznek érte sok-sok pénzben mérhető lépést.
@Mariann19:

Ne felejtsük el a különböző licence, közvetítési és reklám jogokat, melyek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az UEFA hajlandónak bizonyult a kétes kimenetelű bővítésre.
A mérleg ténylegesen az EB után vonható meg, hogy ki mennyit nyert a több meccsen, a több közvetítésen, a több reklámon, a több turistán...
És az ellenoldalon még nem beszéltünk a többletkiadásokról, sportvezetőknek adott kenőpénzekről, stb...
@nincs_itt:
"Tehát a csapat nem számít."
Itt a kollektív felelősség előnyeit taglaltuk, ebből ítéld meg a mondandómat.
@taga20: Én is, de vigyázz, nehogy a szurkolásoddal a magyar kézilabda szövetség fideszes gecijét támogasd. :)

www.keziszovetseg.hu/v2h/003/015/p_015.asp
@taga20:
"Na ennek örülök."
Te vagy az én emberem!
Soha nem felejtem el.
@Harry Hole:
Az teljesen érthető lenne, hogy különféle forrásokat kell teremteni az EB megrendezéséhez.
Amennyiben az EB nemes célok érdekében rendeznék meg, és ez lenne a kizárólagos cél, a bajnokság anyagi része akár null szaldós is lehetne.
Kifejezné a l'art pour l'art szándékot.
Azonban a nehezen magyarázható bővítés, a sportolók és sportvezetők mega-giga javadalmazása, a közelmúltbeli korrupciós botrányok cáfolják a rendezők sport iránti megszállottságukat.
@Mariann19: :)))

és ehhez mit szólsz?

gondolom holleapó a hajáttépi, ha olvassa.

"Teljesen természetes, hogy évtizedek sikertelensége után, a nem túl erős, de azért a selejtezőkben nagyon jól szereplő osztrák válogatott legyőzése eufóriát vált ki. Az, hogy a magyar miniszterelnök, a lelkészével, kedvenc oligarchájával és Rogán Cilike férjével egymást vállát lapogatják a bordeaux-i stadionban, az már nem néz ki olyan jól, az pedig hogy házi hiénája Bayerpubi virtuális nyilas karszalagban őrjöng egy ilyen meccs után, az már akár aggasztónak is nevezhető." jotundertől a bull szemébe.
@taga20: Képzeld hogy fogsz majd szurkolni, amikor valamelyik fideszmaffiózó a hungaroringen is megjelenik F1 kupát átadni. :)
@taga20:
"és ehhez mit szólsz?"
Azt szólom, hogy nehezményezem a magyar elit teljeskörűségét az EB-n.
Hol volt Cilike és az ő barátnői, Sarka Kata, Vajna Timike, és néhány Valóvilágos celebke.
Nem tudod, a nagytőkés Mészáros Lőrinc is szotyolázott ott?
Nem is csodálom, hogy Bayer Zsolti elvesztette az eszét, és nyilas szerkóban parádézott.
Elolvasom a Vincentet, ma még nem láttam.
@taga20:
taga!
Ki az a holleapó?
Na ez aztán a kettős élet. :)

Vádat emelhetnek az orlandói buzulmán felesége ellen

magyaridok.hu/kulfold/vadat-emelhetnek-az-orlandoi-lovoldozo-felesege-ellen-755881/
@Gábris szomszéd:
Kösz Gábris! Nem tudtam.
Ő volt ma a beszélgető partnerem, és fiatalnak gondoltam.
Nem apónak.
OFF

"Magyarország leépítésének programja volt a privatizáció, háborús szintű pusztítás" - dokumentumfilm hazánk szétrablásáról

A filmet a III. Savaria Filmszemlén különdíjjal jutalmazták. A film a média által mélyen elhallgatott folyamatokat tárja a nyilvánosság elé, melyet egyetlen eddigi hatalom se szeretett volna, ha nyilvánosságra kerül. Az állami vállalatok a magyar nemzet közös vagyonát képezték. A privatizációnak nevezett vállalati átalakítást és magánkézbe adást a társadalom számára egy jobb jövőt hozó folyamatnak volt beállítva a nemzet számára. A filmben a történelmi mozgatórugókat és a visszaéléseket is megmutatjuk a teljesség igénye nélkül. A húzóágazatok megszűntek, a stratégiai vállalatok külföldi kézben, gazdaságilag egységes országot szétszabdalta a privatizáció, ugyanakkor sok-sok vállalat került ingyen magánkezekbe, vagy tűnt el. A film kiragadott példákkal mutatja be a privatizációt és folyamatát. Reméljük, a néző ezzel a filmünkkel is kicsit közelebb kerül a magyar nemzet egy tragikus időszakának megértéséhez.

komlomedia.hu/video.php?id=2016052301

ON
.
A Channel 4 időjárás-jelentője Liam Dutton híradós hős - dönthetett volna úgy, hogy nem veselkedik neki a világ ötödik leghosszabb településnevének, az 58 betűből álló Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
kiejtésébe és inkább egy szomszédos települést említ meg az időjárás jelentésben.
.
További szép estét mindenkinek. :)

"Örülök az örvendezőkkel. Hogy pontos legyek, nyilván nem a két gólnak, hanem (nyilván) a többség örömének örülök. Egyszerűen jó dolog olyan országban élni, olyan országban tölteni legalább egy önfeledt estét, amelyikben sokan hatalmas sikerként élnek meg egy sikert, függetlenül attól, hogy az adott eseményről nekem, személyesen mi a véleményem.

Vannak, akik

Mindez persze annyira magától értetődik, hogy kár is lett volna leírni, ha nem fedezem föl a gyűlölködés betegeinek fanyalgását a szerdai lapokban. Az Amerikai Népszava kezdte a sort, kifejtve, hogy ők bizony a magyar csapat vereségéért szorítanak, mivel a győzelem Orbánt, a „diktátort” legitimálja. Aztán bele szaladtam Tóth Gergely írásába az Indexen, aki kicsit óvatosabban, mások szájába adva a fanyalgást így fogalmaz: „sokan vannak, akik úgy érzik, …végső soron minden egyes Eb-pont a fideszes elit hamis önigazolását szolgálja…” Majd hosszan kifejti miféle bűnöket követ el szerinte, illetve a „vannak, akik” szerint Orbán, és végül kijelenti: „2016 Magyarországán … méltányolható, ha valaki a válogatott ellen szurkol.”

Hát akkor itt gyorsan szögezzük le: Nem. Nem méltányolható. Nincs az az összefüggés, amelyben egy nemzetközi sportesemény során a magyar csapat ellen lehetne szurkolni. A sport ugyanis – meg a művészet, a tudomány, illetve úgy általában a kultúra – olyan távol áll a politikától, mint jelenünktől az ősrobbanás. Dacára annak, hogy a politika mindig igyekszik a maga javára kommunikálni a sikereket, azért beteg elme az, aki ezt a kommunikációt komolyan veszi, és preventív módon, csak azért nem drukkol a magyar sikerért, nehogy ebből aztán jól jöjjön ki a politika.

Olyan ez, mintha azt mondaná, azért nem jár iskolába, mert a művelt, sikeres emberek sikere a politikusokat legitimálja…

Kik ezek?

Jó, hát maradjon hülye. Nincs ezzel semmi baj.

Azon viszont érdemes elgondolkozni, hogy ezek a hülyék akarják leváltani Orbánt. Ezek a hülyék vezetnek tüntetéseket, gyűjtenek aláírást, szerveznek sztrájkot, amúgy sokszor indokolt követeléseket megfogalmazva.

Hogy azonban mozgalmaik napról napra jelentéktelenebbek lesznek, az éppen beteges gyűlölködésüknek köszönhető. Hogy hitelességük percről percre apad, az ugyancsak az őket éltető Orbán-gyűlölet mind csupaszabb megjelenésével függ össze.

Most már baloldali, jobboldali, liberális, vagy bármilyen meggyőződés híve felteheti a kérdést: valójában mit akarnak Magyarországon, mit akarnak Magyarországgal ezek az emberek, akiket olyannyira elvakít az Orbán-utálat, hogy közös örömeinkben sem hajlandók osztozni velünk.

Lehet, hogy annyira megfeketedett a lelkük, annyi epét szívtak magukba, hogy már nem tudnak örülni semminek, és azt akarják, hogy mi se örülhessünk soha többé.

kiettemeg.pestisracok.hu/2016/06/a-remenytelenseg-drukkerei-avagy-fekete-epevel/
@Gábris szomszéd:
a sport = ÜZLET és azért lehet üzlet, mert élmény amiért sokan hajlandóak bármennyit fizetni!!!
vegyünk egy példát az NBA -ban a GSW és Cavaliers küzdenek, a lehetőség 7 meccsre nagyon kevés volt akkor amikor a GSW elhúzott és 3:0 ra verte a Cav-t a lehetőség ekkor 6 meccs volt és mitadisten(megapénzistene) lett nagyhírtelen 3:2 és hiába interjúolják a GSW vezető edzőjét aki tört zúzott az első győztes meccsükön egy időleges ponthátrány miatt, az most röhögve nyilatkozik: nincs ez még lejátszva, azaz bizonyos vagyok benne 7 meccsel döntik el a bajnoki címet, mert egy egy ilyen meccsen akkora a bevétel, hogy kár lenne kihagyni (a tulajdonosok le is váltanák a vezető edzőket azonnal)

nagy üzletté vált az hogy valakinek van egy csapata példa erre a King Power Leicester viszony ami az új edzővel lett szerelmi házasság és a város megkóstolta, hogy a győztes az utolsó 2 hónap alatt 2,5 milliárd angol fonttal növelte a város összes forgalmát azaz minden kivirágzott

namost ugyanez nem mondható el egyetlen levédiabasznádi sportról sem legkevésbé a fodbal ról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

most, hogy lett nagyhírtelen (egy váratlan bejutás után!) az első győztes meccs (mindegy mit cikkeznek róla lényeg az, hogy minél többet írjanak és csámcsogjanak az ingyen reklám) amit követ e második és további vagy megmarad Pirrhus-i győzelemnek ???

mindenhol vannak Lobby csoportok minden sportág és annak csaptai mögött mert megkapják a részesedésüket, hogy a város, a megye a grófság , tartomány aggyon adópénzeket erre, amit azután búsásan visszatérítenek vagy szétrúgják az egész managementet hogy törek sem marad belőlük némelyek a sportból is kiesnek örökre...EZ A VERSENY A GYILKOS VERSENY A PÉNZÉRT AZAZ PROFITÉRT AZAZ MÉG TÖBB PROFITÉRT, JÖVŐRE AZ IDEI PROFIT MÁR NEM PROFIT az utánpótlást képezik més (pölö Ontario a 2022-es versenyekre tart bentlakásos edzőtáborokat mindennel ez NHL, bennük!!!)

nincs is ezzel addig baj, amíg jön a profi és a közönség éves bérletet vált!!!!!!!!!!!! és előre elaggyák az egész évet utána már csak 2000 dolláros beugróval lehet kakasülőt kapni és a járulékos üzletek...mindez termelés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! semmi más
a Stephen Curry egy kis mulatt kölök addig marad, amíg dobja a 3 pontosakat, ha már nem akkor jön a másik és majd -talán- szép temetése lesz 85 éves korában mint Gordy Howe nak ma

NA MINDEZ NINCS LEVÉDIABASZNÁDON, MERT EHHEZ SEM ÉRTENEK ÉS SZAKMAI HOZZÁÉRTÉS NÉLKŰL SEMMIT SEM LEHET EREEDMÉNYRE VINNI, A OGV ÉS BANDÁJA SZALONNAZABÁLÓ TÖPÖRTYŰEVŐ ÉS PÁLESZIVÓ DE AZ EGÉSZHEZ SEMMIT SEM ÉERT AZ EGÉSZ LEVÉDIABASZNÁDI KORMÁNYZAT NEM LEHETNE UDVARMSTER SEM (TALÁN TAKARÍTÓK???)EGY NBA NEAGGYISTEN NHL MEGYEI ÜZLETBEN

na erről van szó híveim és semmi kevesebbről, pont ez a nagyon szép győzelem mutatttya meg, hogy mennyire buta, sötét és alkalmatlan a levédiabasznádi államvezetés és gazdasági guruk, mert az oligarcháitok is csak lopásból gazdaxanak és nem azért mert értenek ahhoz hogyan kell faszéket gyártani minőségben

ma láttam egy egy órást arról hogyan gyártják a Bentley-t, aszongya, az az ember aki a polírozást ellenőrzi és szuperellenőrzi csak több éves válogatással kerűlhet oda, mert... és azok a műveletek (a festékpigmenteket az ókori egyiptom festékei elemzéséből alakították ki olyan színeket, hogy aszt nem lehet csak úgy... és ez akkor csak a színe, aburkolatok alapanyga 25-50 évig szárad levegőn és csak utána csinálnak a hatalmas törzsből laminátumot

ezért kerűlhet annyiba amennyibe mert van aki megfizeti és sorba állnak érte mert egy special kiadás talán egy évig is készűl még akkor is vaonalszerelés folyik de mire a vonalra kerül addig...

szóval A SZAKMAI HOZZÁÉRTÉS MA LEVÉDIABASZNÁDON NEGATÍV ÉS EZT A JELENLEGI OKTATÁSSAL MÉG NEGATÍVABBÁ TESZI AZ A TETŰ AKI ALKALMAZKODNI AKAR AHHOZ AMIRŐ HALVÁNY LILA DUNSZTYA SINCSEN MERT 15 ÉV MÚLVA ...NA ARRA KELL FELKÉSZÍTENI ÉS NEM A MAI MEG HOLNAPIRA MERT AZ MÁR ELÚSZOTT ott úszik a Dunán a döglött egér mellett

brühüyyy
kkk
.
Romhányi József: Focimeccs

Huszonkét esztelen, félmeztelen egyén,
egymás hátán-hegyén
nyüzsög lenn a pályán.
Mások mája táján taposnak,
és ha elég laposnak
lát a bíró minden egyest,
megítél egy tizenegyest.
S mert a szegény feje tizenegyest kirótt,
a fele közönség átkozza a bírót!
De senki sem csendes a nagy embertömbből,
mert a másik fele harsány éljent bömböl.
Ezalatt a meccsen néhány sípcsont reccsen,
szerteszét vér freccsen. Fel sem veszi egy sem
a fetrengő játékost. Fontosabb a játék most.
A vad középcsatár átgázol a bekken.
Úgy esik az össze, hogy csak meg se nyekken,
azután a labdát megcélozza jól: goóóóóóól!!!!
Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
ordítva paskolja a szomszédja hátát:
vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!
Jöttek is mind verekedni, úgyis kezdtek berekedni.
Buzgón verekedtek, bíz nem voltak restek!
S időnként a gyepre elnyűtt testek estek.
De a két okozót rejti már a bozót.
S merre egy rést leltek, gyorsan elszeleltek.
A többit azután alig egy-két nappal,
a derék rendőrség verte szét kardlappal.
Le a kalappal!
.
@dr. jenőke (jenőke):

.
csak neked a reggeli üdeségért :)))))

"Érdekes, hogy a labdarúgásban milyen jelentékeny mértékben nőtt a hazugság tartománya – bűvészet és operettszínházi tempó, iszonyatos pénzügyi relációk és dopping –, miközben egyre inkább gyakorolja kötelességét a jóra, a szolidaritásra is. No racism. Meg az a gyönyörű kép, ahogy Juanfrant vigasztalják a szurkolók a San Siróban, csak ő hagyta ki a tizenegyest a BL-döntőn, kapufa, miatta nem, újra nem az Atletico, 31 éves öreg róka, gyermekei vannak, úgy játszott, mint az Isten, és sír a sálas bírái előtt. Nem véletlenül gyilkolnak szurkolókat a vallási elvakultak, illetve gondoljunk arra, hogy a labdarúgásnak nagyobb és komolyabb a befolyása, mint Soros Györgynek, ez még a felcsúti gólbarlangban is megnyugvással érhet föl.

Nekem tehát kérdés, miért szurkoljak a magyar csapatnak ezen az Eb-n, mire föl tegyem ezt többszörös becsapottként és elhagyottként, a magyar labdarúgás árvájaként, könyörgök, akasszuk föl. Jó, csak egy, egyetlen példát hozok: ha VIP-jegyet és páholyosat adna nekem a tündér egy magyar válogatott meccsre, miféle alakok mellett kellene üldögélnem.

Egyébként pedig mérlegelhetek bárhogyan, úgysem a napfényes elmém dönt. Illetve az eszem eldöntötte, azt jelentette ki egyértelműen és határozottan, hogy nem, így, ilyen körülmények között nem szurkolsz, viszont vannak nagyobb hatalmak nála. Mert el fogja dönteni a lelkem, aki örömlány, és örök idealista, és néha Margónak nevezem, Villon után. Odabent dönt valaki, az idegpályák ágas-bogas hálózatában, hogy amikor magyar helyzet lesz – lesz? – egy izlandi, egy osztrák kapu előtt, vagy amikor Böde Dani szembenéz Ronaldóval, és lassan megmarkolja a nyakát, akkor emelkedni kezd a szívem, mintha egy szép, MMA-s kéz tolná mind magosabbra, az égi stoplik ragyogásába und so weiter. A szurkolás egyébként azért nagyszerű dolog, mert annyi mindenre ad fölmentést. Például fölment a butaság alól. Ha szurkoló vagy, elfogultnak lenni érdem és kötelesség. "

hvg.hu/sport/201624_szurkolni_fogok_de
@jaegtoer:

"esszus! mi lesz akkor, ha a felnőtt kori álmait kezdi megvalósítani? "

Ez a kisvonat elment.
.
erről se feledkezzünk meg a foci "varázsa alatt:

Zúgott a taps az MTA-n, mikor egy kutató az oktatási rendszert kritizálta
.
.

"Feltörölték a padlót az oktatási kormányzattal

Az államtitkárt Laczkovich Miklós matematikus váltotta, aki a matematika tanításának példáján keresztül mutatta be, hogy milyen változások szükségesek a természettudományok, sőt, akár más tantárgyak esetében is. A közelmúltban végeztek egy felmérést 4257 matematika tanár megkérdezésével, sokat elmond erről - ahogy Laczkovich is kiemelte -, hogy már önmagában azt megköszönték a tanárok, hogy megkérdezték őket is.

A gondokat felsorolásának elején rögzítette a mérnök végzettségű Palkovics László jelenlétében - aki az autógyártás szempontjaival is példálózott megelőző előadásában - Laczkovich óva intett mindenkit attól, hogy az iskolai tanításról úgy gondolkodjanak, mint egy összeszerelő üzemről. Később elmondta, hogy kutatóként szeretett volna minél több adattal dolgozni, de szomorúan jegyezte meg, hogy 2013-ban utoljára szolgáltatott adatit a KSH arról, hogy pontosan mennyit költ a kormány a GDP-ből oktatásra. Az utolsó évből 3,8 százalékos támogatásról írt a KSH, ez az OECD-hez 6 százalékos ajánlásához képest elenyésző.

A legsúlyosabbak között azt találták kollégáival, hogy nincs átmenet az iskolai szintek között, középiskolában azt kell tanítsák a tanárok, ami nem fért bele az általános iskolában, az egyetem első évében meg azt, amit a középiskolában nem tudtak elsajátítani a diákok - tehát a nem a tanultak elmélyítése történik. Laczkovics vázolta azt is, hogy 1977 óta az általános és középiskolai óraszámokat nézve egy diák 301 órával kevesebb természettudományt tanul, mint a mostaniak. Úgy vélte, hogy emiatt "szóba sem jöhet" az óraszámcsökkentés, de szükséges a képzés megreformálása.
Ki tanítja majd az általános természettudományos tárgyakat?

Az MTA előadói is úgy értékelték, hogy lehetséges egy általános természettudományos tárgy kialakítása, amely a különböző tudományágak legfontosabb ismereteit összegezve nyújthat életben felhasználató tudást a diákok számára. A szeptemberben induló szakközépiskolai és szakgimnáziumi képzésnél is ez a kormányzati cél, azonban a pedagógusok a tanév végén még nem tudják, hogy ki fogja megtartani az órákat, hiszen itt a kémia, földrajz, fizika és biológia elegyét kell átadják - a Nemzeti Pedagógus Kar is a tanterv módosításának elhalasztását kérte.

Az Eduline kérdésére Palkovics László elmondta, hogy ennek eldöntése az iskolára maradna - mondván biztosítják az autonómiát és az alkotói szabadságot. Ismertette, hogy több ezer betöltetlen természettudományos tanári állás van, így nem kell aggódnia azoknak, akik csak a néhány órát kapnak a közös tantárgyból. Számukra megmarad a lehetőség, hogy más iskolákba menjenek áttanítani, így mindenkinek meglesz a kötelező óraszáma.

"Ha fel kell ülni a buszra és el kell menni másik iskolába tanítani - ezt ma is teszik a pedagógusok -, miért lenne ez eretnek ebben az esetben?"

- kérdezett vissza. Az államtitkár arra már nem tért ki, hogy ez hogyan működhet egy tanárokkal jól ellátott városban, illetve egy kisebb településen és olyan régiókban, ahol valóban kevesebb a természettudományt tanítók száma.
"

eduline.hu/kozoktatas/2016/6/16/Zugott_a_taps_az_MTAn_mikor_egy_kutato_az_o_45L20D
@Orica Középföldi:

szerinted? :DDDDD

szerintem most szereli össze a család...
Na vajon miért? :)

A svájci törvényhozás az ország 24 éve beterjesztett uniós csatlakozási kérelmének hivatalos visszavonásáról döntött szerdán, mindössze egy héttel Nagy-Britannia EU-tagságáról június 23-ára kiírt népszavazás előtt.

hvg.hu/gazdasag/20160615_Svajc_visszavonja_az_EUcsatlakozasi_kerelmet#rss
Spéder ellen

"Három konkrét ügyben folyik nyomozás:
miként vett 49 százalékot a Magyar Posta az FHB Kereskedelmi Bankban?
hogyan adta el a Magyar Posta a pénzszállító cégének egy részét a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó FHB Jelzálogbank Nyrt.-nek és a Takarékbank Zrt.-nek?
ki járt jól a Magyar Posta és az FHB által közösen megvásárolt Díjbeszedő-csoport érdekeltségeivel?"

Engem viszont jobban érdekelne, hogy ki, mikor és miért engedélyezte az 1.pontban részletezett ügyletet, amikor más hasonló ügyleteknél a torkán át a segge lyukáig néznek az érintettnek? A másik két kérdés ennek tisztázása után csak mellék vágány.

index.hu/belfold/2016/06/16/speder_zoltan_hazkutatas_nyomozas/
ajajj!

ez is egy vélemény:

"Na, aztán még üzenném, a fideszes oldalakon Vezérüknek hálaimákat rebegőknek, és jó időben szólok: `53-ban 6-3-ra megvertük az angolokat. Az emberek - zemberek - az utcákon ünnepeltek. Rákosi Mátyás elvtársnak pedig két év múlva már nyoma nem volt. Tegnap az utcákon ünnepelték a csapat győzelmét... :) A sors lábujjai kifürkészhetetlenek. "

himposztor.blogstar.hu/2016/06/15/bayer-terdel-/27970/
Hogy mik vannak? :)

Megismételhetik az államfőválasztást Ausztriában

Egyre csekélyebb az esélye annak, hogy Alexander Van der Bellent beiktassák osztrák szövetségi elnöknek.
A törvényszéknek legkésőbb július 6-ig döntenie kell arról, hogy helyt ad-e az FPÖ-elnök, Heinz-Christian Strache kifogásainak, aki 152 oldalon keresztül sorolja/bizonyítja a választáson észlelt hiányosságokat, szabálytalanságokat.

Így például azt, hogy 58.374 szavazatot illetéktelen személyek számoltak össze, továbbá hogy 573.275 esetben fordult elő, hogy a választási cédulákat idő előtt különítették el aszerint, hogy érvényes vagy sem.
Tehát összesen több mint 600 ezer szavazatról van szó, az FPÖ jelöltje, Norbert Hofer pedig 30.863 szavazattal maradt alul.

Mindezt Dieter Böhmdorfer, korábbi igazságügyi miniszter, Strache jogásza állította össze, bizonyítékokra, és tanúkra hivatkozva.
Az Österreich című újság belügyminisztériumi forrásaira hivatkozva címlapon állítja, hogy megismétlik a választást, amelyre ősszel kerülhet sor.
Kiemelik, hogy az FPÖ bizonyítani tudja: 117 választókerületből 94-ben fordultak elő törvénytelenségek.

alfahir.hu/megismetelhetik_az_allamfovalasztast_ausztriaban
ez is egy vélemény:

"Stílusosan búcsúztak a kormányzófiúk a nyári vakáció előtt: az utolsó parlamenti napon kirakták a farkukat az asztalra. A tegnapi nap néhány hírében benne volt minden, ami a rezsimre jellemző. Minek is írogatni itt minden mocsokságukról, megvolt hétfőn minden, amitől eldurran az ember agya. Öt rövid hír, bennük az összes jellemző fideszes kormányzati módszer, illetve tulajdonság."

mentalisdeficit.blog.hu/2016/06/14/ot_friss_rovid_hir_amely_tokeletesen_bemutatja_a_fideszt
Nocsak!
A mások népszavazási törénye sem jobb, mint a mienk? Kérdés, mit szólnak majd a szavazók, ha a kilépés nyer többséget, a kormány meg ellenáll?

"David Allen Green, a Financial Times jogi szakértője bányászta ki azt a jogi anomáliát, hogy miközben mindenki Brexitről beszél, a jövő csütörtöki népszavazás eredménye semmire nem kötelezi a kormányt, csak erős ajánlást jelent. Vagyis csak a parlamenti politikusok döntésén múlik, mi lesz a népszavazás után."

www.portfolio.hu/gazdasag/hiaba_akarnak_kilepni_a_britek_megsem_lesz_brexit.233421.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Uramatyám! Hány hasonló eset lehet még, amit nem vett észre senki?

"A vizsgálat során - nem várt fejleményként - az is felmerült, hogy "az Országgyűlés nem a törvénytervezet végső változatát fogadta el, a Magyar Közlöny 2015. évi 195. számában mégis a véglegesített törvénytervezet került kihirdetésre". A csoport azonban leszögezte, hogy - a jogalkotásról szóló 2010. évi törvény alapján - a közlönyben kihirdetett jogszabályt kell hitelesnek tekinteni, és az esetleges közjogi érvényesség kérdésében kizárólag az Alkotmánybíróság dönthet."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/torvenyt_hamisitottak_lebuktattak_a_magyar_kozlonyt_kurian.616172.html
@Rodeo36: Kösz ez elég részletes volt. Ja és ezt a röhögényt hallottad már? :)

Trump: az amerikai katonák kirabolnak más országokat

Donald Trump kijelentése szerint az amerikai hadseregben mindent áthat a korrupció; az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai katonák ellopták az ország felújítására küldött pénzszállítmányokat, a lopott vagyon egy részét pedig hivatali személyek megvesztegetésére használták.

www.msnbc.com/rachel-maddow-show/trump-accuses-us-troops-stealing-money-iraq
"...a jogalkotásról szóló 2010. évi törvény alapján - a közlönyben kihirdetett jogszabályt kell hitelesnek tekinteni, és az esetleges közjogi érvényesség kérdésében kizárólag az Alkotmánybíróság dönthet..."

Ez nem törvényben engedélyezett és biztosított csalás? A Magyar Közlöny ebből következően jogalkotó? Vagy a csalással/szövegmódosítással kihírdetett törvény az nem bűncselekmény útján jött létre? Nanemá!

Nincs ebben az országban senki, aki ezt szóvá tenné ott az AB házatáján?
@Gábris szomszéd:

MSNBC RACHEL MADDOW (ŐFELSÉGE ELLENZÉKE, HIVATALOS LGBT SZÓCSŐ)

mivel a trump már mondott sok minden mást is ő is úgy fogy járni, (vagy már jár???) hogy az a 10000
állandó kísérője akik 50 helyen jelennek meg a tiszteletére és hogy bemutassák hódolatukat őtrumségának aki tegnap volt 70 éves, a festék és a többi dolgai elég jól összetartyák...nem esik szét

egy napon belül ugyanarról a dologról képes 4 különféle állítást bedobni és meg sem rezzen

egyébként a hír igaz de nem teljes ugye afganisztánban terem a legjobb mák és a többi hozzávaló arra mennek a katonák

brühüyyy
kkk

sohasem lesz legalizálva mert akkor összeomlik -sepercalatt- a kábítószerkereskedelem amit a katonaság és a rendőrség üzemeltet
legyetek jók! játszatok.

Konok Péter: Teszt

“Azt szoktam mondani, hogy vannak hasmagyarok és vannak szívmagyarok. Bár ez nem jelenti azt, – és én remélem, hogy mi szívmagyarok vagyunk – hogy a szívmagyaroknak nincs pénztárcájuk. Mint ahogy az is igaz, hogy a hasmagyaroknak meg van szívük, csak utat kell oda találni.” (Balog Zoltán, nermagyar)

tovább:

huppa.hu/konok-peter-teszt/
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

A 3000 Ft-ot megtartom.
@Orica Középföldi:

"_Ez a kisvonat elment._"

Ó nem. Még csak ezután szerelik össze. Meglásd.
@jaegtoer:

Látom, te se értetted, mire vonatkozik a kisvonat. Majd elmondom:))
@Orica Középföldi:

De kérem! Itt komplex menetrendek vannak millió egy vonattal!

Mégis honnan tudjam, hogy melyik ment el, az amelyik éppen jön, vagy az amelyikre azt mondják tolat a IV-A vágányon, vagy esetleg 'Záhonynál' vesztegel? Még az állomásfőnök is csak hadovál.
@Orica Középföldi:
a bármilyen szintű oktatás eredménye az oktatottak életén keresztűl ismerhető meg azaz értékelhető

bármilyen "modern" is a metódus azt semmiképpen sem lehet elkerülni, hogy bizonyos dolgokat "bevágjunk" mint papagáj...az már képességfejlesztés kérdése (ez is oktatásfüggő) hogy az egyed mennyi időt használ erre

vegyük a mérnököt akinek az egyetem előtti életében már meg kell tanulnia olyan sok szakmai fogást és műveletet amivel fel lesz vértezve azellen, hogy minden új legyen neki az egyetemen (és milyen sokféle mérnök létezik, de a Leonardo-i universalis megközelítés elengedhetetlen és ehhez bölcsész is volt a polihisztor Leonardo)

brühüyyy
kkk

talán az oktatás önmaga egy tévedés? nem kellene e életen át tanulni és erre lehetőséget és igényt teremteni???
@Rodeo36: na és Trumpika vagy a Hill Ari ezen akar majd változtatni világcsendőrös demokratikuschan?

Élve eltemetés, pelenkázás, rovarok: Válogatott kínzások a CIA-nál

www.atv.hu/kulfold/20160616-elve-eltemetes-pelenkazas-rovarok-valogatott-kinzasok-a-cia-nal/
OFF

A minap az egyik kedves olvasónk hívta fel a figyelmemet erre a cikkre,

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/09/schaeuble-einwanderung-soll-europa-vor-inzucht-und-degeneration-retten/

amely Wolfgang Schäuble (CDU) német pénzügyminiszter sajátos gondolatait közli az európai népesség genetikai jövőjével kapcsolatban. Azt találta ugyanis mondani a jeles státuszférfiú, hogy Európának nagy szüksége van bevándorlókra, mert különben kipusztít bennünket a belterjességből fakadó degeneráció. E gondolat minden bizonnyal akkor fészkelte be magát a fejébe, amikor végigtekintett az EU-t vezető politikusokon, köztük saját magán is.

És – ebből a szemszögből nézve – a degenerációban tagadhatatlanul van is valami.

aristo.pestisracok.hu/eugenika-vagy-amit-akartok/

ON
"A Die Zeit című lapnak adott interjúban kifejti továbbá – mintegy a hülyeség Mount Everestjére hágva – hogy nagy szükség van mohamedán bevándorlókra, már csak azért is, mert hozzájárulnak a nyitottsághoz és a sokszínűséghez. Megítélésem szerint egyébként, ha el kell viselnünk mohamedánok szomszédságát, akkor nem nyitottak leszünk, hanem dühösek. Példaként pedig a harmadik generációs törököket hozza fel, különösen a nőket, mert azok „hatalmas innovációs potenciállal” rendelkeznek. Ez az innovativitás bizonyára igaz, hiszen nélkülük a németek sohasem ismerték volna meg a kebabot és a mai napig csak bockwurstot ennének. Már ezért megérte. Ezen túlmenően én semmiféle sajátosan török innovációról nem tudok – hacsak nem vesszük ide a janicsárokat is – de bizonyára csak tájékozatlan vagyok és Schäuble jobban tudja, ha akarja félkézzel fel tud sorolni nagyszerű tudományos eredményeket, melyekkel a migránsok ajándékoztak meg bennünket. Például feltalálhatják a lézer-jatagánt vagy a sugárhajtású tevét. Hol tartanánk nélkülük. Buták lennénk és degeneráltak." :)
@Rodeo36:

Erre majd válaszolok, de most nem érek rá.
@Gábris szomszéd:

mind a kettő megtuggya (bár a ribanc már tudhatná tapasztalatból a Bill idejéből) hogy ők kesztyűbábok, semmi több semmi kevesebb
és nagyon előre vannak tolva, hogy legyen mivel (a bábú nem ember) takarózni pontosan azokért amiket írsz...a KMH-n mondta egy hsz az egyik cikkhez, hogy az Isis és a többiek majdnem olyanok mint a Guantanamo, csak ott vízbe is fojtják míg az isis csak a tetőről dobálja le őket és lefejezi

most hatalmas a szarrágás obamaki és a bidé 4 napra mennek orlando ba mert...csak ott már régen voltak

a gyilkos neje tudott mindenről még a Pulse merényletről is de nem hívta a 911-t most a zefbiáj faggattya

és az országban teljes a felháborodás az NRA miatt és azért, hogy bárkinek lehet fegyvere és akkor lő amikor akar

megérdemlik dögöljenek meg

az az alkotmány a világ legszaRABB ALKOTMÁNYA MERT HA AKAROM ZÖLD AKKOR ZÖLD HA AKAROM LILA ÉS A HATALOM 4 ÁGAZATA SOHASEM FOG KIEGYEZNI SEMMIBEN ADDIG AZ OLIGARCHÁK SZABADON RABOLNAK (ESZT MÁR ÍRTAM KORÁBBAN TÖBBSZÖR IS)

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
tényleg degeneráltak? a bundeska is... a nép meg eltartya a sok ingyenélőt

brühüyyy
kkk

vegyenek géneket egy kiló elég lenne egész europának de ne csak szíriait hanem kínait, oroszt, bantu négert és és perui inkákat

a szar körűljárása balettcipőben

és nem lesz brexit

brühüyhyy
kkk

ma kikap anglia wales től kkkk és kiesik
mfor.hu/cikkek/makro/25_milliardert_vettek_ingatlanokat_az_MNB_alapitvanyok.html

A hatmilliárdos kérdés: ki megy majd börtönbe, ha utóbb kiderül, hogy jelentősen felülértékelt ingatlanokat vettek?:D
@Harry Hole: figyelj, aki szereti az nézze! szurkoljon. akit pedig nem érdekel, az ne legyen már "pária"!

ez az eredmény, még, semmit sem jelent! nem kell azért még arany-eső a fiúkra, mert tévedésből sikert értek el. 30 éve a fasorban sincs a magyar válogatott fodbal csapat. ez viszont tény!
@Orica Középföldi: miből gondolod, hogy előítéletes volnék? mondok egy példát: szijjártó, ogv... ez kettő lett.
gondolom hallottál már fodbalistát "nyilatkozni": öööö, ha az a ruggás bemegy, akkó' izé, góóól!
ez néhány német(echte dojcs!) "szuper sztárt" akaratlanul hallva pl. a rádióban, nem csak magyar sajátosság...

igen alacsony a fodbalisták között a középiskolánál magasabb iskolai végzettség, ez is inkább annak köszönhető, hogy "sportolt" a legény, nem ért rá tanulni... adjuk meg a kettest.
@Sir Bates dö Hól:
mindenki seggébe is magyar lobogót, és vállkendőt valamint zoknit

brühüyyy
kkk

a második meccs után mit fognak kitűzni és hová?
@Mariann19: bocsánat! azt mondod: a kollektív felelősség előnyei! ezt csak azok élvezik, akik csak ott vannak, mint a totya!
@Sir Bates dö Hól: ezek normálisak???

"Az elmúlt évtizedek legfontosabb sporteseménye zajlik..."

lószart mama! szimpla eb., semmi több!
@nincs_itt:
esztis a finkelstein javasolhatta az ogv-nek usa mintára ott van olyan, hogy már az általános iskolákban kötelezik a nebulót valamilyen csoprtos sportra amiért egy vasat sem kap de a tulajok milliókat hajtanak be a meccsekért... és tulképpen kosárlabda, jéghokis és focialista (mármint amerikai focialista a balettruhás bukósisakos ahol kis kendőcske takarja a nemlétező faszát...és a bukósisak be van rácsoZva nehogy szétessen az ipse) DOKTOROK LESZNEK, DIPLOMÁVAL ÉS AGYRÁZKÓDÁSBAN 35 ÉVES KORUKBAN MEGMURDELNAK A GYEREKEK 95%-KA SOHASEM GYAKOROLJA A SPORTOT A SULI ELVÉGZÉSE UTÁN DE MÁST SEM MERT NEM LEHET KOSÁRLABDA MÉRNÖKI ÁLLÁST TALÁLNI máshoz sem ért hát még ahhoz és van tandíj kurvasok

brühüyyy
kkk

az NBA IQ-ja 12 körüli (az egész!!!) az NHL az valamivel kevesebb és az NFL az 6 körüli
@nincs_itt:
képzeld el amint a francia étteremben császárszalonnát rendel dagadóval és füstölt kalbászt...

a foie gras az nem jut eszébe reggelire konyakkal, és piritóssal

meg a tenger gyümölcsei sem mert nem tuggya hogyan kell enni a kagylovakat és garnélarákot... és a csirkét sem...

brühüyyy
kkk
@Harry Hole:

"_18 évet játszottam igazoltan megyei és NBIII-as bajnokságokban._"

Nem mondod, hogy 18 éven keresztül kergetted reménytelenül a labdát, csak azért, hogy valaki -talán éppen te- egy alkalmas helyzetbe berúgja 3 egymással derékszögben álló fadarab közé?!
Azért ha söröztetek is, akkor más!:)
@Rodeo36: ha megnézed a magyar/európai "köregedett" fodbalistát- csak a mert eb van - általában igen rövid úton jut el a csődig. ez kb 35 éves korában történik, mármint a "sport" abbahagyása, igen ritka kivétel, aki esetleg bepótolja a korábban elmaradt tanulmányait és kis késéssel, de elkezdi az életét. olyan okos, aki még a megkeresett pénzt is jól fekteti be (nem foci-kocsma), na az tényleg fehér holló...
@nincs_itt: mi a fasz van itt ebben az országban???

a mint a mókus fenn a fán-t, ne énekeljük el mellé?:))
@Rodeo36: császár!szallonnát nem rendel, azután, hogy rommá verte afodball a csapat a zosztrákokat!
tokaszallonnát azt igen! meg rézeleje páleszt!
@taga20: a fehérvári huszárok is jó lesz!
azé' elképzeltem, ahogy szenvedett a ogv, mert köpködhette a szotyollát a VIP páholyba!
@taga20: mondom NEM köpködhette...
@taga20: na látod! EZ teljesítmény! 0,5 ps, virsli fakerék, padlógáz!
@nincs_itt: vágtam a szövegkörnyezetből a poént:)
a fagyilkos fideszmaffia, ez elmond mindent a focialista narancsmaffia rendszerről

>>>>>A fideszes polgármester a bírói tiltás ellenére vágatta ki a ráckevei óvoda védett platánfáit<<<<<

A kiérkező járőrök sem tettek ellene semmit.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F16%2Fa-fideszes-polgarmester-a-biroi-tiltas-ellenere-vagatta-ki-a-rackevei-ovoda-vedett-platanfait
@taga20: bezony kérem! akkoriban még valódi autó-didaktátk voltak az autózással foglalkozók!
@Sir Bates dö Hól: ez az egész egy nagy büdös agybaj.

amúgy megtalálta zsák a foltját, a szervilis "rakjuk ki a zászlót" és az "utáljuk a focit mert az orbán, mi a kézit szeretjük" mondásokat vért izzadva skandálók között lényegi különbség nincs

szombaton, ha kikapunk Izlandtól, itt örömtüzek gyúlnak, amott orbánt fogják támogató üzenetekkel vigasztalni

az se normális, aki bármelyik oldal fafejűvével szóba áll,
@nincs_itt: de a röno már akkor is nagyszerű autókat csinált:))
@nincs_itt:
Szia!
Még mindíg a kollektív felelősségen rágódsz?
Oké, a véleményemet csak a saját kútfejemből merítem, mert skrupulusaim vannak ezzel kapcsolatban.
Úgy tudom, hogy jogi értelemben nem büntethető az az egyén, aki közösségi döntésben részt vesz, és a hibás döntésnek negatív következményei keletkeztek. Ilyen alapon ez a kollektívára egyetemlegesen vonatkozik, hiszen a közösség egyénekből áll.
Ezzel szemben az egyéni döntések ezzel ellentétesen ítélendők meg, mert a következmények miatt felelni kell.
Ez a gyakorlat azt jelenti, hogy a közösségben létrejött döntéseknek nincsenek szankciói, ami igazságtalan.
Vonjunk párhuzamot. Amennyiben egy parlamenti képviselő nyugodt szívvel megszavazza pl. Paks II-tőt, ezermilliárdos, hosszú távú kárt okozva az országnak, semmi baja nem lesz. Viszont ha én eltolok mondjuk egy 120 milliós számítást, és annak drámai következményei lesznek, engem úgy kirúgnak a sztratoszférába, hogy kilyukasztom az eget.
Arról már nem is beszélve, hogy a kötelesség és a felelősség érzet nem motiválja a kollektívák szereplőit.
@taga20: soha nem csinált "nagyszerű" autókat, különösen 1902-től...
még a ford bácsi rájött, hogy a zembereket a versenyekkel lehet autóvásárlásra csábítani.
ez ma is így megy.
@Mariann19: köszi, hogy kifejtetted! nem rágódtam, csak mikor hazaértem a munkából láttam a válaszod!

erről merek beszélni, amikor a csapat sportokat nem tartom sportnak.
@Sir Bates dö Hól:
"ez egy agybaj..."
Szólnom kell a társasházi közös képviselőnknek, hogy a felszólításnak tegyen eleget, és tűzze ki a nemzeti zászlót az EB tiszteletére.
Nem tudom, hogy elég konzekvens-e ez a direktíva, mert mi lesz, ha nem kerülünk be a 16-ba?
Mert akkor logikusnak látszik a fekete zászló kitűzésének elrendelése.
@nincs_itt:
"erről merek beszélni..."
Nyugodtan nyomjad a véleményedet, nem csak egy igazság van, bármilyen hihetetlen ez egyik-másik embernek.
@habakuk000: jó hergelt! magamra veszem, mert én tényleg nem értek a fodbalhoz, meg unalmasnak is tartom, ogv-től teljesen függetlenül alakult ki ez nálam.
ha kiesik sem leszek "boldogabb", meg szomorúbb sem. alapvetően az zavar, hogy olyasmit hozsannáznak, ami természetes kellene legyen => megfizetik durva vastagon, tehát kibaxottul elvárható a teljesítmény! ez (nem csak) a magyar csapatnál van így...

aki szereti az nézze, rágja a körmét, latolgassa az esélyeket!

de kéretik nem bizergálni azokat, akiknek ez édes mindegy!
a német csapat eredménye sem érdekel, semmiféle befolyással nem lesz az életemre, ha kiesnek, vagy éppen nyernek! nem veszek ki szabadságot, hogy bámuljam a tv-t, vagy ne adj Isten odautazzak és élőben nézzem.
@Mariann19:

Eccer volt egy önkormányzat, amelynek képviselőtestülete hozott egy önkormányzati rendeletet arról, hogy bizonyos támogatásból ki és milyen feltétellel kaphat. Túltolták, mert a szabályozás ellentétesre sikeredett egy kormányrendelettel. Vissza is kérték rögtön tőlük a pénzt. Plusz a bíróság hűtlen kezelésért megróvásban részesítette a testület tagjait. Ráadásul ezek az emberek egy viharverte kistelepülés "magasan iskolázott" vezetői voltak.

Kersd meg mit írtam délelőtt a törvényalkotásról. Szóval nálunk ami fehér, az lehet fekete, és fordítva is.
@nincs_itt: sok hülyeséget beszélsz általában, de most jó szóltál:))
@taga20: rosszul mondod! általában jól szólok, nagyon-nagyon ritkán hüjeséget!

én pl. sosem mondok olyat, hogy jó a flanszija ótó gyártás!
július 14-ig lesznek Kormányinfók Lázárral (vajon miért pont július 14-ig,gyanús)
Lázár nem érti a tartós tejet. Tanácsom,hogy olvasson utána. És lesz Makovecz emlékközpont is.és OV még meccs közben is hazánkért dolgozik.
@látjátok feleim szümtükkel:
Negtaláltam a kommentedet, és tüzetesen elolvastam a cikket.
Az az érdekes, hogy, hogy van egy szervezet - a Kúria joggyakorlat elemző csoportja - amelynek az a szerepe, hogy a törvények egyértelműek legyenek, figyelembe véve a vonatkozó eseteket, törekedve a tökélyre.
Valahogy nem valami zárt a rendszer, ha félkész törvényt nyugisan megszavaznak, miközben az már a végrehajtás szakaszát jelentette a MK-ben.
@PeniValdes:
"Na, majd holnap leellenőrzöm."
Mit? Hogy kinn van-e a zászló?
@habakuk000: sz'tem igaza vagyon itt mindket oldalnak... vagy mennyi az az oldal...

(azonban a temarol lehetne diskurzust folytatni, de nem ilyen felfokozott idegallpotban, s nem ugy, hogy mindenki csak a maga kis szeletet nezi... egeszkent kellene szemlelni, s akkor tan el lehetne melazni olan kerdeseken is, hogy mennyi felelosseg terheli a sportolokat, a szurkolokat, mikor szo nelkul hagyjak, hogy egy szovetseget, egy klubvezetest megszalljon barmely politikai oldal... persze a valaszt is tudjuk arany fulemule pere ota:-)... )
@habakuk000:

"_az se normális, aki bármelyik oldal fafejűvével szóba áll,_"

Tisztelettel jelentem, én már megjavultam. Igazodtam a korszellemhez, és közzétettem már délelőtt, hogy:
'Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve'. [Volt tovább is, de azt most nem ismétlem.]

Úgyhogy 2018-ban Orbán Viktorra és pártjára szavazok, hogy ily módon is bizonyítsam mély elkötelezettségemet és lelkes támogatásomat a futballisták és a futball-rajongók, valamint drukkerek örömének biztosítása mellett.

Kéretik egy nagy piros-fehér-zöld sziíezésű pontot beskribálni a nevem mellé.

Itt dögöljek meg, de rögtön, hacsaknem azonnali hatállyal, ha elhatározásomat megmásítom, és különben is sújtson halálra egy nemzeti futball labda által a Örökkévaló kapáslövése.

100 Ft-ot is utalok stadionépítésre. Istenbizony, továbbá kurvaélet!
Most merjen szólni rám valaki valami rosszat!:)
@jaegtoer:

"Most merjen szólni rám valaki valami rosszat!:)"

Már fogalmazom:)
@jaegtoer: haver, a trikolor kinn van a kecod falán? me ha nem ako csak szájkaratézol, mint haba.

küldöm penit ellenőrizni:)))
@Sir Bates dö Hól:

Már hogy volna agybaj?
Én például megjavulásom okán, ráparancsoltam a fikuszaimra, hogy a mai napon 18 óra 00 perctől piros-fehér-zöldben pompázzanak, de egyre csak azt hajtogatják leveleiket billegtetve, hogy ződ!? ződ!? ződ!? Ki érti ezt?
@jaegtoer: az Örökkévaló alatt (persze tudjuk, hogy felett) O.Viktort merted érteni!
a vetődésből elkövetett kapás! lövése végezzen veled, amennyiben a pancsó arénát nem látogatod heti rendszerességgel, napi szotyola adagodat felezzék meg, és felesleget ajánlják fel a rászoruló fodballisták részére, aki azt a bentli szerviz előterében teríthetik!
@jaegtoer: a bromémlijám, már a piros és ződet tuggya! még a fehérre kell rávennem! de szerintem valamelyik fodball csillag nyilatkozata után menni fog!
@Orica Középföldi:

Ne is mondd! Amióta sejtettetted, hogy kisvasútügyi vonalon is kormánybiztosokat megszégyenítő tájékozottsággal bírsz, azóta feszt a menetrendek algoritmusa zsong a fejemben, mintegy szünet nélkül őrölve a kérdést, ugyan milyen kurva kisvonat ment el, amikor az Elvira nem is jegyzi?
@habakuk000: "utáljuk a focit mert az orbán, mi a kézit szeretjük"

Ja meg Kocsis Mátét ugye? Gyanús fideszes geci vagy te is. :)

www.keziszovetseg.hu/v2h/003/015/p_015.asp
@nincs_itt:

Maga könnyen humorizál! Miközben nekem fogadalmam van és elköteleződésem. Én már soha nem hagyhatom magukra a futball-árvákat. Súlyosbító eset, hogy másra sem, hiába is mennék a padlásra.
“Van ennek mindenféle társadalmi és politikai vetülete. Lehet ezt nézni, és ki is lehet ezt használni. De a meccs közben ez nem érdekelt. Az számított, hogy nyerjünk.”

444.hu/2016/06/15/esterhazy-peter-a-meccs-koezben-nem-erdekelt-a-politika
@Sir Bates dö Hól: én csak a zsákot és a foltját említettem, az igazságokról nem mernék állást foglalni, hiszen mindenkinek megvan a maga igazsága, ki vagyok én, hogy bárkiét vitassam?

(azt azért csak - ha nem is kellően szerényen -megjegyzem, hogy nem voltam hajlandó a tao-támogatást erősen javaslóknak sportba betenni, de ez is magánügy, a nagy kalapból is ellopják, de talán valami marad is,

ettől függetlenül nem kezdem sírásónak és az egészségügy tönkretevőjének nevezni azokat, aki vagy félelemből vagy szolgalelkűségből vagy jól felfogott üzleti érdekből megtették
ebben a rendszerben mozgunk, ebben kell jelenleg túlélni, s elmenni szavazni két év múlva, noha azért nyilván gondoljuk, nemigen lesz sokkal más

bár, lehetnek csodák:) itt a példa, egy idegenbe szakadt hazánkfia, s német kapcsolatai minimum négy napra komoly érzelmeket, részben büszkeséget és nemzeti öntudatot, részben jókedvet hoztak az ország szürke és kilátástalan életébe egy teljesen leírt, önbizalom nélküli, az európai élvonaltól fényévekre lemaradt brigáddal
@jaegtoer: hja, kérem! aki ilyen könnyen esik fogadalmakba és elköteleződésekbe...

a padlás pedig nem pancsó aréna!
@taga20: nekem akkor is kinn volt, amikor nálunk voltak Angyalék, ezt le is csekkolhatod vele
@habakuk000: meg szabad kérdezni kire/kire gondolsz??

"itt a példa, egy idegenbe szakadt hazánkfia, s német kapcsolatai minimum négy napra komoly érzelmeket, részben büszkeséget és nemzeti öntudatot, részben jókedvet hoztak az ország szürke és kilátástalan életébe egy teljesen leírt, önbizalom nélküli, az európai élvonaltól fényévekre lemaradt brigáddal"

mert akiben/akinek a fodball okoz ilyen frenetikus katarzist, az nem igazán 100-as
@Sir Bates dö Hól:

Itt, az osztrákoknál is nagyon sok helyen kirakták a nemzeti zászlót.
@nincs_itt:

ha annyira nem érdekel a foci, miért foglalkozol folyamatosan vele, miért minősíted a szurkolókat?
@jaegtoer: egyetemi ösztöndíjamból téglajegyet (Nemzeti színház) tudtam venni, azóta volt még néhány remek adományom, többek között fizettem 7 számjegyút az államadósság-csökkentő alapba is

szóval hajrá!!!
@taga20:

nem kell szeretni.
nem elvárás.
csak békén kellene hagyni azokat, akik szeretik.
@habakuk000: "többek között fizettem 7 számjegyút az államadósság-csökkentő alapba is"

és én vagyok agyhalott????
@PeniValdes:

a nemzetiszínű kerti törpét kissé viccesnek tartom.
@Eszter jött: esztike drága, nem kell bájerzsocánál bájerebbnek lenned, me rosszul áll:)
@Eszter jött: mert akiket érdekel, nem hagyják azokat békén, akiket meg nem!

sokszor leírtam, akit érdekel nézze, szurkoljon stb...
de engedtessék meg azoknak akik számára ez érdektelen, hogy kifejthessék a véleményüket!

magad írtad, csak egy kicsit módosítok rajta:

"nem kell szeretni.
nem elvárás.
csak békén kellene hagyni azokat, akik NEM nem szeretik. hanem érdektelen számukra."

remélem érted?!
@Eszter jött: egyszer vmikot írtam itt,hogy láttam kutyafarkára kötött nemzeti magyar lobogót
@habakuk000: Igen ezt meg tudom erősíteni és a ház is nagyon takaros volt. :)
@nincs_itt: szoktátok emlegetni a legyeket a lószarral

a foci valamilyen okból kifolyólag, több, mint sport, az üzlet és sok minden mellett életforma

ha téged nem ragad meg, az a te dolgod, nyilván nem fogod megérteni az én gondolataimat, érzéseimet, én pl folyamatosan irigyeltem azokat, akik kéthetente meccsre tudtak járni, ez nekem csak édesapámmal adatott meg, a gyerekeimmel nem, mert eltűnt a foci Magyarországról, s ha focit akartunk nézni, minimum 800 km-t kellett utaznunk érte

engem nem zavar, hogy téged nem érdekel, vagy nem érted, miért az extázis

viszont a házmesterek - szerintem álságos, bár az is lehet pusztán lelkes - felhívása zavar, de ugyanúgy zavar az orbánozásos fújolás, mert ezek a focisták nem tehetnek arról, hogy orbán szereti a focit, ezek erejüket és képességeiket lényegesen túlteljesítve játszanak.

legjobban Mariann szájtépése zavar:) a kettős mérce miatt:)
@jaegtoer: " de egyre csak azt hajtogatják leveleiket billegtetve, hogy ződ!? ződ!? ződ!? Ki érti ezt?"

taga...
@habakuk000: ne haragudj meg, mert értelek!
de, engedd meg nekem, hogy kijelentsem, hogy a foci NEM életforma! nem sport! az én megítélésem szerint. szimpla üzlet.

sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de aki így gondol - a mai értelemben vett focira - az nem látja világosan, mi zajlik körülötte!

nincs semmiféle "extázis", ugyanis 30 év után kilátásban van 16 közé jutás. vagyis, a munka dandárja csak most kezdődik! eddigi emlékeim szerint, a magyarok ilyenkor szoktak elvérezni.

ahogy írtam korábban, semmiféle túlteljesítésről szó nincs! messze túlfizetett falábú, ostoba faxokról beszélünk - a magyar "válogatott" esetében - akiknek tévedésből sikerült focizni is. ja! látom nem figyelsz! már kádár alatt sem érdekelt ez a bohóckodás!
@nincs_itt: Amúgy Dárdaira, ez az egész focis sztori egy ember kapcsolatain áll ill bukik, ezt majd még meglátjuk

ugyanis pusztán egy csapat van az országban, ahol németek dolgoznak precízen, a többi változatlanul magyar kézben van, s az oda áramló pénz változatlanul fölösleges pénzkidobás, legyen akár eu-bajnok a válogatott - nagy valószínűséggel nem lesz - egy ilyen játékosállománnyal rendelkező gárda számára egyetlen pont szerzése is bravúr,

szóval nincs hozsanna részemről - nyilván a propaganda ezerrel nyomatja majd, mint a menekültügyet, ettől már most hányni lehet, de ez amúgy mindig így volt -, de azért hadd meg nekem ennek a kis örömnek és büszkeségnek az érzését:)
@nincs_itt: te nem szoktál olvasni?

"engem nem zavar, hogy téged nem érdekel, vagy nem érted, miért az extázis"

szóval minden jót, szerintem fölösleges tovább ragozni
@nincs_itt:

na, álljunk meg!
baszogatott itt téged valaki azért, mert nem szereted a focit?
mikor?
hol?
@jaegtoer: a Szaharában találtak jó néhányat szomjan halva

őket nem vitték magukkal a csónakba
@habakuk000: olvasd el a hvg-ben a grecsó-interjút...
@PeniValdes:

Emlékszel, milyen jól ötleteltünk valamikor az André korszakban, Dottyval trióban, nemzeti kiegészítők témában?
Most aranybánya lenne!
@habakuk000: "Tibi atya egy fiktív, lecsúszott pap, görbe tükör a társadalomnak. Célunk a szórakoztatás, senkit nem akarunk megsérteni ezzel." :)

tibiatya.blogstar.hu
@nincs_itt: én szeretem a focit.
viszont te tombolsz itt napok óta ellene!néha egész mélyre süllyedve.ráadásul a fociellenes érveid unalmasak és rég lejárt szavatosságúak.
@punkfrog: Én meg a baseballt mind mondjuk Fidel. :)
@Sir Bates dö Hól:

nem tudom.
nagyon sok családi ház udvarát öltöztetik nemzeti színbe.
@Gábris szomszéd:" Olyan ünnepnap volt, ami Bayer Zsolt politikai "naugyemegmondtuk" fröcsögését éppúgy nem engedte penetrálni magába, mint ahogy Farkasházy Tivadar megosztó szándékú képmutatásának sem volt képes szélesebb táptalajt szolgáltatni (azért pár hülye még felsorakozik mögöttük, de erre mit mondjak? - szar lehet így élni).
A tegnapi nap tiszta volt, szurkolói szinten politikától mentes és elidegeníthetetlenül,pártoktól és ideológiáktól mocskolatlanul a miénk. Ilyen nap talán hosszabb ideje nem volt, mint 44 év."

Akkor Tibi atyát ismételve: felsorakozhat a tisztelt brigád, de erre mit mondjak? szar lehet így élni:)))
@Sir Bates dö Hól: olvastam a múltkor, a Jelmezbálos, ugye?
(fönn van ncore-n)
a mindennapok tisztességessége nehéz? nagyon nehéz, de sokat lendíthetünk rajta, ezért nagyképűsködtem, rajtunk legalább annyi múlik, mint a lapostetyűkön
@Eszter jött: ti nem ismertétek a kilincses szlovák himnuszt?
@habakuk000: "Ez önáltatás: amit kis körben normának tekintünk, az lesz érvényes a nemzet egészére is."

és ez vonatkozik a 20:05-re is...
@habakuk000:

"_a Szaharában találtak jó néhányat szomjan halva
őket nem vitték magukkal a csónakba_"

És nekem mi közöm van ehhez?
@habakuk000:

Ha semmi, miért címezted nekem?
@Sir Bates dö Hól: a torrentezéssel komoly baj van kis körben is, amúgy mi nemigen hazudozunk, viszont nem is vagyunk fideszes családmodell, túl autonóm mindegyikünk, ühüm, lehet a önámításban valami
@jaegtoer: mert te írtál árvákról, és eszembe juttattad
@habakuk000:

Jó. Ha válladra veszed Afrikát, akkor segítek vinni Szaharát.
.
Mik vannak?!

A kisfiú egyszer az időseknek mesélte el, hogy pontosan emlékszik arra, hogy az előző életében meggyilkolták.
Lasch külön hangsúlyozta, hogy a kisfiú fején egy hosszú, vörös anyajegy volt látható, ami azért fontos, mert a drúzok hite szerint az anyajegyek arra utalnak, hogy az illető halálos sebet kapott az előző életében.
A kisfiú annyira élénken emlékezett a korábbi életére, hogy egyrészt elárulta, hogy baltával ölték meg, másrészt elvezette a felnőtteket arra a helyre, ahol élt, elmondta, hogy kik ismerősek a számára, és megnevezte a gyilkosát.
A még életben lévő tettes arcából minden vér kifutott, amikor a gyerek elmondta, hogy előző életében szomszédok voltak, és az illető akkor ölte meg a baltával, amikor valamin összevesztek. A kisfiú hozzátette, hogy tudja, hogy hova temette el a holttestet.
A gyerek először elvezette a rendőrséget a helyszínre, ahol egy rakás kő alól előkerült a test, és a megrongálódott koponya, majd azt mutatta meg, hogy hol van a gyilkos szerszám. A tettes ezek után elismerte, hogy ő ölt.

life.ma/eletmod/ezoterika/22547-azonositotta-a-gyilkosat-a-kisfiu-aki-emlekszik-az-elozo-eletere/
.
.
@taga20: papa, itt sokat kellene ragasztanod! Ennyi guminőt egy csomóban... megbocsáss, de valahogy olyan furcsák... nem természetesek. Sokszor az utcán járva vonzóbb, nőiesebb egyedeket látni.

Amúgy meg a fa felvágva, fű lenyírva, anyóka karbantartva? :))
@nincs_itt: Józsi, szűzmáriaszentjózsef

bratanki van a német lengyel meccsen, csak arra ügyelnek nehogy véletlenűl bemennyen

ejúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de szar
az észak írek akik pontosan attól a zíroszágtól vannak északra amely tőlük délre van győztek ukrajna hősi halott a a namilyen téren majdan??? majd lesz belőlük sűlt ukrán

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke): szerintem hoax és már 2009-ben is hír volt.

Az egy főre jutó csodatevők számában valószínűleg világelsők vagyunk.
.
Lackfi János A nyerő című, fociról szóló verse benne van egy harmadik osztályos olvasókönyvben, a vers mellett pedig egy kisfiú van, aki Felcsút-mezben focizik. A költő csak a Facebookról értesült a dologról...

Lackfi János : A nyerő

Focizni nagyszerű,
én nyerni szeretek,
nem tudom, miért nem
értik a többiek.

Miért van, hogy mindegyik
ő is nyerni akar?
Pedig ha ő nyeri,
az engemet zavar.

Inkább rúgom a gólt,
akár egy lassítás,
közben integetek,
s tombol mindenki más

De mikor cselezek,
trükközök-fordulok,
s a labdám elveszik,
hát az undok dolog

Szóval ha valaki
én velem focizik,
jobb, ha hagyja magát…
legalább egy kicsit!

444.hu/2016/01/14/a-felcsuti-focicsapatot-reklamozza-egy-harmadikos-olvasokonyv
.
@dr. jenőke (jenőke):
nagyon szép...és az aszt megelőző életében mijalófaszvolt? meg azelőtt???

csak kíváncsiság vezet kérdéseimben és miért maradt fiú amikor lány is lehetett volna vagy kutya esetleg krokodil

kurva izgalmas dolgok ezek

és szerettem volna ott lenni amikor kiásták és amikor elismerte

csináltam volna szelfiket

brühüyyy
kkk

és a lélek vándorol tovább amíg el nem szédűl, kivéve ha eccer meztelen csiga lesz a múltban vagy amőba...vidám kis dolgok ezek meg amikor beúszik az ablakon a nagy hatalmas kőkorszaki medúza és dalra fakad

van még ilyened?
@Rodeo36:
.
Úgy tűnik, még csak az első életed éled.
:))
közben a TSN4 anál izéli a zeseményeket... már sok perce és nem mongya egyik sem, hogy abban az időjárásban nem jó viselet a bunda

dehát van ejúúúúú

és majdan...

számszakilag
mind a két ribancnak 4 pontya lett a zíreknek 3 van de a teutonoktól kikapnak (remélem nem és akkor lesz röhögés) és akkor a teutonok első a polisok második helyen továbbjutnak a többinek meg lófasz a seggébe

és lehet, hogy tényleg bratanki alapon ment az egész egy jó sörözés alatt???

brühüyyy

kkk
@dr. jenőke (jenőke):
az bizonyos mert érzem magamat

de mint krokodil?

brühüyyy
kkk

nagyon üde dolgok ezek, olyan, mint az a mondás, hogy az isis és csatolt csótányai maguktól nőttek ki a sivatagban tüskés bokrokká

kackac
Varró Dániel: Szösz néne

Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
ott ül a teraszán Szösz néne.
Ott ül a teraszán
vénkora tavaszán,
néha kiújul a köszvénye.

Ott ül dudorászva egy ósdi hokedlin,
szimatol körülötte az öszvére,
hogyhogy sohasem tetszik berekedni
a nagy dudolásban, Szösz néne?
Hogyhogy a köszvény,
hogyhogy az öszvér
nem szegi kedvét, Szösz néne?

Hát, tudjátok, ez úgy van, gyerekek,
nálam csupa szösz az asztal, a kerevet,
csupa szösz a tévé, csupa szösz a telefon,
szösz van a padlón, csempén, plafonon,
szösz van a hokedlin, szösz van a nokedlin,
szösz van a hajamon, a fülemen, a szöszömön,
öszvér, köszvény, semmi se búsít,
nem szegi semmi se kedvem, köszönöm.

Futnak a Takarítók a teraszhoz,
sipitoznak máris: „Szösz néne,
Csupa szösz a függöny, csupa szösz az abrosz,
nem lesz ennek rossz vége?
Csupa szösz a nyugdíj, csupa szösz a TAJ-szám,
szösz van a porcica kunkori bajszán,
szösztelenítsünk, portalanítsunk,
föltakarítsunk, Szösz néne?”

Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
dudorászik a teraszon Szösz néne:
„Szösztelenítés, portalanítás,
föltakarítás? Kösz, még ne.”
jó éjt mindenkinek!
@dr. jenőke (jenőke)

remélem ezt te sem hiszed el.....
@öregmatróz:
.
Vannak abszurd dolgok, események, amelyeket nem kell elhinni.
De inkább egy ilyen kis hírecske, mint a vámpírok, vérfarkasok és farkatlanok, és egyebek özöne a tévében.
Azt viszont elhiszem, hogy Stein Aurél sivatagi bolyongásai során (talán a selyem úton - - amelyet nem a Közgép épített) 500-600 éves boglyákból próbálta etetni a teherszállító öszvéreket, több/kevesebb sikerrel.
Vagy gleccserből előkerült mamut tetemet a kutyák ehetőnek találták...
@dr. jenőke (jenőke):
A nirvána törvényei SZERINT ILYEN NINCS: MÁRMINT ELSŐ ÉLET!!!

a nirvána végtelen...és ha jól emléxem(???) akkor buigbang sem volt a NIRVÁNA ban... ott minden örökkévaló és folyamatos változások hozzák létre aszt "ami mindíg van" az éppen most van kkk

zakazakzakazaka tol

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
ti ilyen vám piros, wearwol fos és drakulás izéket megnéztek, amikor olyan jó Flinston -ék vannak valamelyik csatornán vagy valami más vidámság a rajzfilmcsatornán: George of the Jungle és hasonlovak

én ezeket a rémcsatornákat sohasem nyitom meg...az olyan mesefilmeket szeretem amiben nem folyik vér és nem rombolják le a fél világot... most ez az új Independence day valami borzalom lehet, de talán megnézem moziban van egy ragyogó étterem mellette és kurvajól főznek és a sör is mindíg jéghideg

brühüyyy

kkkk

igaz akkor nem ehetek pattogatott kukoricát és coca kólát mert az puff faszt
@Rodeo36:

"a bármilyen szintű oktatás eredménye az oktatottak életén keresztűl ismerhető meg azaz értékelhető"

Ez így nem teljesen igaz. Kiváló egyetemekről is kerülnek ki közepes és gyenge teljesítményű emberek, és noname egyetemekről kiváló emberek.
Csak az esélyek mások. Ez persze nem elhanyagolható szempont.

"de a Leonardo-i universalis megközelítés elengedhetetlen és ehhez bölcsész is volt a polihisztor Leonardo"

Ez a középkorra igaz volt, ma már nem. Könnyebb volt a 7 szabad művészet oktatása alapján polihisztornak lenni. A mai differenciálódott ismeretmennyiség ezt már nem teszi lehetővé.
Nem véletlen, hogy a XX.század elejétől már szinte nincs is hagyományos értelemben vett polihisztor.

"talán az oktatás önmaga egy tévedés? nem kellene e életen át tanulni és erre lehetőséget és igényt teremteni???"

Az oktatás nem tévedés. A tartalmán, módszerein lehet és kell vitatkozni.

Tetszik, nem tetszik, mindenki egy életen át tanul. Itt is csak - az egyéni képességek és lehetőségek függvényeként - a tartalomban és módszerben van különbség.
Ráérőknek,egy kis gondolkodásra:)

Guma már lehozta a saját blogján, de nem mindenki jár oda is.

www.vasarnapihirek.hu/friss/senki_nem_marad_takarasban

Ez is érdekes.

www.atv.hu/videok/video-20160121-friderikusz-2016-01-20
"Egyre agresszívebbek az általános iskolások - 09:21
Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint egyre nagyobb arányban – csaknem negyedrészben – általános iskolások követnek el súlyos szabálysértéseket. Ezek a fiatalok többnyire túlkorosak, sok közöttük a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Az iskolájukból kizárt diákok negyede máshol sem folytatja a tanulmányait.
(Magyar Nemzet)

Micsoda meglepetés, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek nem tanulnak tovább. Nahát!
@Orica Középföldi:
írád:
"Ez így nem teljesen igaz. Kiváló egyetemekről is kerülnek ki közepes és gyenge teljesítményű emberek, és noname egyetemekről kiváló emberek.
Csak az esélyek mások. Ez persze nem elhanyagolható szempont." annak aki tanít annak az a feladata, hogy eredménye legyen méghozzá jó!!!! a munkájának és ha ez nem így van, akkor a tanítóban van a hiba
lásd még a trehány szülők hagyják a kiskorú gyermekeiket beesni a vadállatok közé és a vadállat a hibás ... a kajmán nem egy szeretház

"az oktatás netántán tévedés" azalatt (félreérthető voltam eme gondolatban) én magam azt értem, hogy az életnek van egy szakasza ami oktatás és azalatt fel kell tölteni az üres agyagedényt valamivel, majd utána megoldja valahogy vagy sehogy

ezért hoztam fel azt, hogy egy életen át tanulunk mert az élet maga is is ISKOLA nem is akármilyen, de mindehhez valami polihisztorságot kell beleönteni a köcsögbe, mert, mint a mellékelt ábra mutatja, a specializálódás ott csúcsosodik ki, hogy 12-240 specialista old meg egy feladatot, amit jóesetben egy okoska is meg tudna...

a kombinált természettudományok mint szétválaszthatatlan napi valóság kell megjelenjen a katedrán és az oktatás feladata az, hogy mindezt megoldja!!!

azt állítom, hogy az ismeretek mennyiségének növekedése nem csap át minőségi változásba, mert bizonyos -úgymond- ismeretek nélkűl nagyon jó meg lehet élni és vidáman...

az a tudás öregannya, amely által az egyed képessép lett téve arra, hogy szelektáljon

nagyon korai életemben, kedves tanáraim egyike mondta:

MINDÍG LEGYEN BÁTORSÁGOD BECSUKNI EGY KÖNYVET AKÁR AZ ELSŐ FEJEZET KÖZEPÉN IS... és nem részletezem

a mai valóság az, hogy a birkák nevelése folyik, akiket bármivel meg lehet vezetni...egy klasszikus példa erre nekem soha senki sem tudott volna eladni egy devízaalapú hitelt és akkor a sok napi hazugság amivel a média tele van (jószándékú vagy rosszándékú egyremegy) és abból azt kiszűrni mi is az ami halálosan átbasz az az oktatás eredményességének mértéke, és sajnos siralmas

mikor fog az emberiség felszabadulni önmagától és válik szabaddá?

mikor nem lehet átbaszni semmivel

brühüyyy
kkk
Adminisztratív hiba miatt őrült nagy büntetés.
Vajon ha egy állami hivatal is csak ennyit hibázik, akkor ott is ekkora büntetést szabnak ki a hibázóra? Mondjuk, amikor a megszavazott törvényszöveg helyett mást küldenek a nyomdába?

hvg.hu/itthon/20160617_Dunaujvaros_fideszes_alpolgarmestere_kivegezne_a_fuggetlen_helyi_mediat#rss
@Orica Középföldi:
ha emlékeim nem csalnak, akkor az emberi agy kapacitásának töredékével dolgozik (néha ez nem is nevezhető munkának), tgehát fér még sok minden a köcsögbe és az egyén annak agyának segítségével képes rendszerezni/szelektálni a beérkező információt

ADBLOCK PLUS

brühüyyy

kkk
Így mulat egy magyar úr/társadalmi szervezet.:D

"A roma önkormányzat a legutóbbi közgyűlésén átadta a programban vásárolt ingatlanjait az általa létrehozott foglalkoztatási szövetkezetnek, ami több százmillió forintot fedezett volna. Kérdés, hogy a minisztérium miért nézte tétlenül, hogy átadják az értékesíthető vagyon nagy részét.

A pénz jelentős részének elköltése idején egyébként Farkas Flórián volt az ORÖ elnöke, aki továbbra is érinthetetlennek látszik miniszterelnöki biztosként – jegyzi meg a Magyar Nemzet."

Az adófizetők meg sírva vígadnak.

24.hu/belfold/2016/06/17/az-adofizetok-allhatjak-az-orszagos-roma-onkormanyzat-sarat/
napindító a narancsmaffiáról:

Két hete alakult, üres kasszájú cég került be az MKB vásárlói közé

Korábban a luxemburgi Blue Robin Management sàrl tulajdonosa egy szingapúri reklámügynökség, a Prime Direct volt, ezt azonban a közelmúltban, június 7-én felváltotta egy magyar cég, a GRAHA Hungary Investment Zrt. Ez a cég nemrég alakult (egészen pontosan június 1-én jegyezték be, miután áprilisban megalapították), tulajdonosa ugyanaz a rengeteg cégben jelenlévő férfi, aki korábban is a Blue Robin nevében nyilatkozott: Rakesh Kumar Aggarwal. (Érdekesség, hogy a GRAHA Zrt.-be csak 1,25 millió forint alaptőkét fizetett be a tulajdonos, a cég mégis megvásárolta a 4 millió forint tőkéjű luxemburgi Blue Robin Managementet.)

444.hu/2016/06/17/ket-hete-alakult-ures-kasszaju-ceg-kerult-be-az-mkb-vasarloi-koze
aszongya a fáma -ma reggel- hogy singapuri hatóságok vissza tolják a migráncs hajókat a nyílt óceánra

brühüyyy
kkk
@Orica Középföldi:
.
Olvastam és hozzá is olvastam. Ez utóbbiból:

''''Általában azok az emberek lesznek nárcisztikusak, akik nem kaptak elég szeretetet a szüleiktől, akik gyerekként úgy érezték, hogy senki sem figyel rájuk, és amit tesznek, az soha nem lehet elég jó. Ilyenkor egyfajta álomvilágba menekül a gyerek, és a tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász szerepe helyett kis túlzással és némileg átvitt értelemben fogalmazva a sikeres menedzser, a vállalatvezető, a gazdag vállalkozó szerepe felé tolódik el a fókusz. A lényeg a siker, az elismertség, a hatalom, a láthatóság. Nincs is ezzel semmi baj egészen addig, amíg a meg nem kapott elismerés kompenzálásaként el nem kezdi önmagát kivételesnek, kiválasztottnak érezni, majd minden olyan embert fondorlatos manipulációval módszeresen kikészíteni, aki nem adja meg számára a kellő figyelmet.''''
www.coachingtime.hu/blog/egy-narcisztikus-manipulator-karmai-kozott/

És ezt is olvastam, e máshol (Kende: AZ IGAZI ORBÁN A VIKTOR):

''''A családi indíttatásból is, az egyéni élettörténetből is, meg persze a komplexusokból. Orbánt mindmáig állandó frusztráció gyötri, a hihetetlen önbizalom kisebbrendűségi érzést takar - mondja, állítja nem egy ismerője, szakértője, miként állították számos más, nagy karriert befutott, túlhatalmat szerzett közszereplőről. Azt a félelmet, hogy mások még miniszterelnökként sem tekintik szellemi, intellektuális partnernek - persze akceptálják, de valójában lenézik. Ő pedig - mondják, de nekem is ez a véleményem - leginkább attól fél, hogy kinevetik. Azért próbál poénkodni, hogy ne az ő rovására kuncogjanak.
Gyerekkorától kezdve folyton, mindenütt vetélkedésbe, ütközésbe, összecsapásokba kényszerült. Megalázta ezerszer az apja, aztán megalázták százszor a hadseregben, az egyetemen, a pesti értelmiségi társaságban? Nőttön nőtt hát benne a kiszolgáltatottság, a megalázottság érzete, tudata - és ez ellen elemi erővel lázadt. Mindez önismereti zavarokhoz vezetett. Hol túl-, hol alulértékelte magát. Félelmeit leplezni akarta, akarja -megmutatja hát a világnak, hogy őt soha senki nem tiporja el. Inkább ő tipor el mindenki mást.
Vagyis görcseit így véli föloldhatóknak: ha ő osztja a hatalmat, a rangot, posztot és a pénzt, vagyis ha övé a hatalom, a vagyon, tőle függ a világ - hogy soha többet ne ő függjön a világtól. Biztonságérzetének a szüntelen rivalizálás, konfliktus-keresés, egész pályás letámadás, minden bekebelezése, elfoglalása kell - ez az a stílus, amelyben ő biztonságban érzi magát.''''

docplayer.hu/3063834-Dr-kende-peter-az-igazi-orban-a-viktor-2.html

Eddig rendben, mégis hiányérzetem van.
.
Vitézy Tamás cégének is adott kölcsön festményeket Baán László
Johann Georg Waxschlunger: Baromfiudvar pulykákkal

A 2008-as szerződések szerint az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. három évre kapott kölcsön hét darab 1600-1700-as évekbeli festményt, melyeknek darabjáért havi nettó 10 ezer forint kölcsönzési díjat kért a Szépművészeti.

blog.atlatszo.hu/2016/06/vitezy-tamas-cegenek-is-adott-kolcson-festmenyeket-baan-laszlo/
hogy mik vannak, persze én ezt a talpig becsületes narancsmaffiáról és egyik tagjáról sem feltételezem:

Portik: Vittem Rogánnak tízmillió forintnyi eurót

Ma szembesítették volna Portik Tamást Rogán Antallal a bíróságon, ha a miniszternek éppen nem lenne halaszthatatlan külföldi programja. De ez nem akadályozta meg Portikot abban, hogy keményeket állítson.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F17%2Fportik-a-central-kavehazba-vittem-rogannak-tizmillio-forintnyi-eurot
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erre a hírre Ájmola, meg a többi Fidesz-csicska elkezd majd HAJRÁ MAGYARORSZÁG-ozni, oszt el van intézve!!! :-)
Az oktatás és az egészségügy központosítása = a pártállam kiépítése

„Az állami alkalmazottak az egyik olyan társadalmi csoport, amelyik veszélyt jelent a rendszerre.“

kettosmerce.blog.hu/2016/06/16/az_oktatas_es_az_egeszsegugy_kozpontositasa_maga_a_partallam_kiepitese
@húzzad neki shakespeare: igen, ennyi lesz csak, vagy még ennyi sem.

Rogán: Soha nem találkoztam Portikkal

A miniszter tanúkat idézne be, akik cáfolnák Portik korrupciós vádjait.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F17%2Frogan_soha_nem_talalkoztam_portikkal%2F

---

Pedig siker siker hátán:

Irán nem adja olaját a Molnak

Az iráni nemzeti olajcég (NIOC) visszautasította a magyar csoport ajánlatát a kőolajimportra.

hvg.hu/gazdasag/20160617_Iran_nem_adja_olajat_a_Molnak

---

Áder visszadobta a kárpótlási törvényt

Aggályos, hogy nem világos, mit kebelezhet be az állam a kárpótlási alapból.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F17%2Fader_visszadobta_a_karpotlasi_torvenyt%2F
.
Terhelő vallomást tett ma Portik Tamás Rogán Antalra abban a perben, melyet a miniszter indított Juhász Péter ellen, mert az bűnözőnek nevezte. A bíróság Rogán Antalt is beidézte mára, apolitikus azonban nem jelent meg a szembesítésen, melyet ügyvédei „halaszthatatlan közfeladat ellátásával” indokoltak. A minisztert legutóbb a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon látták.

Az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban elítélt férfi azt állítja, hogy 10 millió forintnyi eurót vitt a politikusnak, aki kevesellte az összeget. Rogán Antal nem ment el a szembesítésre.

Portik: Állítása szerint 2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t, és rajta keresztül az üzleti partnereivel, így a hölgy rokonságához tartozó Habony Árpáddal is napi kapcsolatban voltak. Egy ilyen beszélgetésen merült fel, hogy – ahogy a tárgyaláson fogalmazott: „Tóni intézi majd a piaci árnál olcsóbb ingatlanokat és azok között van a Károly körúti is”. Portik vallomása szerint Árpi mondta, hogy Tónival intézik az értékbecslést.

www.atv.hu/belfold/20160617-portik-regota-ismerem-rogant/hirkereso
.
@dr. jenőke (jenőke): Ezt nem csak neked. :)

„Nyílt levél mindazokhoz, határon innen és tengeren túlra, akik politikai nézetüket hangoztatva a Magyar Nemzeti Válogatott bukásáért szurkolnak

Kezdem a neveltetésemmel: Mikor betöltöttem a harmincadikat (1989), édesanyám leültetett, és elmondta, hogy: »Tudod fiam, úgy neveltelek mind hármatokat, legyen bármilyen rendszer az országban, ez a Hazád, azt mindig szeresd és érezd benne jól magad!«

Én szeretem, és jól érzem magam a hazámban. Szerettem, és ha nem is éreztem felhőtlenül jól magam a 2010 előtti 8 esztendőben, és minden porcikámmal elutasítottam a Gyurcsány-rendszert, eszembe nem jutott volna a vízilabda, a futball, a kézilabda… és a többi sportág Magyar Nemzeti Válogatottja ellen szurkolni, azért mert ő volt a miniszterelnök.

Csalódott vagyok. Csalódott, mert önök nem ismerik a történelmet. Önök, sajnos le kell írjam, hogy meggyalázták kijelentéseikkel a mindenkori magyar sportot. Lehet, hogy sokan a fiatal koruk miatt nem tudják, és mások pedig korukból adódó szenilitásból, hogy volt egy csapat 1986-ban, akik a VB selejtezőn mindenkire megalázó vereséget mérve jutottak ki Mexikóba. Az a válogatott Kádár csapata volt, és ez senkit nem érdekelt. Csak szurkoltunk, és büszkék voltunk. Amikor ott kint az első meccset el kellett vesztenünk, akkor döbbentünk rá, a csapat a diktatúra irányítása alatt volt. Addig hangos volt a Világ a Magyar focitól, majd onnan kezdve síri csend, keleten és nyugaton egyaránt.

Volt egy másik csapatunk: 1950-től 56-ig. Úgy hívjuk őket hogy Arancsapat.

Ha valakit önök meggyaláztak, akkor őket 100%-ban. Ők voltak a magyar történelem legaljasabb diktatúrájának idején a Nemzeti Válogatott. Ők nem politizáltak a pályán, az emberek pedig nem politizáltak a stadionban. A Csapat focizott, a közönség pedig egy emberként zúgta: Hajrá, Magyarok!

Önök, akik ma politikai elégedetlenségük miatt a magyar válogatott ellen szurkolnak, mondván, hogy önök szerint egy diktátor csapata, anélkül hogy megbántanám önöket, megkérdezem: ha ma Magyarországot háborús veszély fenyegetné, akkor is az ország ellen fognának fegyvert?

Önök miatt szégyellem magam a világ előtt, de úgy látszik voltak, vannak olyanok, akik az éj leple alatt idegen hatalommal, tankokon osonnak a sötétben, hogy leromboljanak egy forradalmat, olyanok, akik sunnyogva bevezetik az ellenséget a hős férfiak és nők által elkeseredetten védett várba…

De tudják meg, sokkal többen vannak azok, akik nem árulják el nemzetüket, nem fordulnak vele szembe és örömkönnyeket hullatnak a sikerekért, de őszintén sírnak egy-egy fájdalmas veszteségért: Ők a Magyarok (nem önök).”
@dr. jenőke (jenőke): és ez is tetszeni fog majd. :)

Ha már viszont mégis foglalkozunk az örömbe ürömöt vegyítőkkel, akkor azt csak szánalommal, illetve elegánsan érdemes tenni. Amiként az alábbi két idézet szerzője is teszi. Egyet innen, egyet onnan, avagy Gerlóczy Márton író és Székely Csaba nemzetpolitikai szakértő reagálása a történtekre:

„Szomorú szociológus kel át a Nagykörút ünneplő tömegén.

– Ehhez mit szólsz, Edit?

– Nem örülök.

– Nem?

– Nem.

– De hát, Edit, te szociológus vagy!

– És?

– Nézz körül, Edit! Ez itt a nép!

– Éppen ezért nem örülök.

– Értem, Edit, értelek. Akkor másképp kérdezem. Hallottad, hogy az Esterházy is örül?

– Igen?

– Ehhez mit szólsz, Edit?

– Hát a második gól az tényleg szép volt.”

valasz.hu/sport/szenzacios-fricskat-kaptak-a-magyar-focisikernek-nem-orulo-liberalisok-119147
Behúzta az MSZP az egyik népszavazási kérdését

Az állami földek eladásának tilalmáról szóló kérdésükhöz összegyűlt a szükséges 200 ezer aláírás, de még folytatják a gyűjtést.

hvg.hu/itthon/20160617_MSZP_nepszavazas_foldeladas_zarvatartas
@jaegtoer: "Fogadja szeretettel Lackfi János Facebook-posztját, amelyben az író kifigurázza a szkeptikusok leggyakrabban visszatérő antifoci érveit. Vigyázat, irónia jön.

TILTSÁK BE!

Világéletemben hidegen hagyott a zene, ez a kollektív elmebaj. Könyörgök, elvakult hívek, csak nézzetek rá ti is pár percig higgadtan, éljétek bele magatokat a helyzetembe! Ott áll egy vagy több szerencsétlen, felcicomázott majom, nyekereg vagy üvöltözik, egy darab fát vagy fémet nyaggat kegyetlenül, és a nagy áhítatban senki se meri kimondani, hogy a király meztelen! Pedig teljesen jól ellenne az ember zene nélkül, hallgatná a madarak énekét, a lomb susogását, a patak csobogását, melyet ma már legtöbb helyen elnyom az erőszakos, pusztító csörömpölés. Nekem ugyan mindegy, klasszikus, népi, gépi vagy könnyű, egyiktől éppúgy hányok, mint a másiktól. Léteznek fanatikusok, akik hónapokig, évekig spórolnak, hogy megvegyenek egy darab papírt, mely mindössze egy-két röpke órára jogosít fel valamelyik nyafogó csillag bűvkörében... Ez égbekiáltó szélhámosság, emberiség elleni bűntett!

Gondoljunk bele, ha csak pár tucat koncert erősítőit, színpadköltségeit, sátrait, hangszereit, égbe szökő sztárgázsijait elosztanánk a szegény országok között, ezreket menthetnénk meg a nyomorúságtól! A fesztiválokra szánt összegekből megszüntethetnénk az éhezést a Földön!

Ráadásul a zene fokozza az szélsőséges nacionalista érzületet is. Mi a francnak nyávog valaki az anyanyelvén például? Így aztán felhergeli honfitársait, akik jelszavakat skandálva, randalírozva, részegen gajdolva, szeméthegyeket hátrahagyva özönlik el az utcákat. A vetélkedők körüli hisztéria pedig minden képzeletet felülmúl! Hallott-e már valaki olyat, hogy égbe menesszenek egy benzinkutast, egy bolti eladót vagy egy kertészt, mert jobban teszi a dolgát a többieknél? Vagy éppen mert magyar és nem albán? Láttak nyilvánosvécé-tulajdonost, aki kész irreális összegeket felajánlani, csak hogy elcsábítsa, és leszerződtesse a szomszéd vizeldében ücsörgő öregasszonyt? Visszataszító, káros és egészségtelen vetélkedés ez, szívrohamok, agyvérzések, gyomorfekélyek rejtett okozója.

Miért éppen a zenészek állnak a rivaldafényben? Miért nem öntjük azt a temérdek sok pénzt valami sokkal értelmesebb tevékenységbe, a bélyeggyűjtésbe vagy a pecázásba, mely után nem maradnak hulladékkal teli stadionok? Egyáltalán, ha már a világhatalom olyannyira a muzsikuslobbi kezében összpontosul, hogy mindent gátlástalanul eláraszthatanak silány hangzavarukkal, mi szükség mindehhez a zajszennyezés gócpontjaira, a nyilvános fellépésekre? Mindenki üljön szépen, csöndben otthon, fejhallgatóval megvasalt koponyával, és hódoljon úgy szenvedélyének! Vegyenek példát a zeneszeretők az akvaristákról és a terepasztal-tervezőkről... Tömeges randalírozás, rendbontás, felhajtás nélkül már nem is élmény az élmény? Netán azt élvezik benne legjobban, hogy másokat kikészítenek? Minden jóérzésű ember nevében követelem, hogy tiltsák be a koncerteket!"

valasz.hu/itthon/lackfi-janos-zsenialis-posztban-teszi-helyre-a-foci-unneprontokat-119148
Nagyon helytelennek tartom, hogy megszakadt az eufória.

Kérem, jöjjenek, jöjjenek, erre tessék, kéretik örvendezni! Inkább azonnal, mint mindjárt.
@Gábris szomszéd:

Már írtam volt -még az előbbi kommentem előtt- hogy megjavultam, különösen, hogy amper.
@Gábris szomszéd:

Bemásolhatod neki a facebookra.

Kedves Lackfi János!

Igaza van. Magamba néztem és olyan mély önvizsgálatot tartottam, hogy félek megrendül a Mariana árok, vagy ha Mariana épp nem is, de hogy a Marionettek minden bizonnyal, arra mérget vehetne, de ezt mégsem ajánlom, szeretném, ha még sokáig körünkben maradhatna a mi épülésünkre, s gyenge lábakon álló empátiánkat masszív spondeuszokkal támogatná.

De a lényegre térve, megosztom milyen konklúzióra jutottam, amelyet rövidre fogva úgy eszkábáltam össze, hogy végül is nem kell semmilyen ellenvéleményt megjeleníteni a minden arányt és mértéket meghaladó ünnepléssel szemben, hiszen nyilvánvaló, hogy az ünnepelt esemény jelentősége messze meghaladja azokat a jelenségnek a súlyát, amelyek viszont az én kedélyemet borzolják.

Kedves Lackfi úr, mindazonáltal önnek is csak azt tudom ajánlani, ha majd a későbbiek során valamilyen anomálián bosszankodik, vagy hüledezik, kapcsojja be a kütyüt, és nézze meg a kitűnő gólpasszt, a fantasztikus szöktetést, súlyosabb, vagy vérlázítóbb esetekben, pedig tekintse meg a góllövést több kameraállásból felvett felvételen. Minden bizonnyal segít.

Isten megáldja. És ne is tiltakozzon, meg lesz áldva, ha bele döglik is.
@jaegtoer:

mondjuk nem 'azokat a jelenségeknek', hanem azoknak a jelenségeknek... de amúgy kurvára mindegy.
@jaegtoer: meddő eset, kár a szóért és a bötüért is.
Igaz magyar szent fociképek előtt áldoz és imád.
Miközben viszi a saját szikéjét és gyógyszereit az elfekvő VIP szobájába, hogy közben 10 másik társával imádja a NERhazát...
@Gábris szomszéd:

"De tudják meg, sokkal többen vannak azok, akik nem árulják el nemzetüket, nem fordulnak vele szembe és örömkönnyeket hullatnak a sikerekért, de őszintén sírnak egy-egy fájdalmas veszteségért: Ők a Magyarok (nem önök).”

Mi van, szítod a feszkót, seggfej? szmájli.
@jaegtoer: van az a MOL reklám amiszerint ha moltankolunk, akkor a MAGYAR sportot is támogatjuk. Nahhh, ezen felbuzdulva én mint gaz galád idegenszívű, a meccs előtt az ÖMV-nél tankoltam, félúton járva egy éttermi TV, UTP kapcsolatának újraszereléséhez.
De a misszió sikerült, öt perccel a kezdés előtt a áhított rendszer működött, és én a jól végzett munka örömével elindultam haza, miközben a NAGY mérkőzés zajlott.
csak úgy, elgondolkodtatónak:

"A fanatizmus az egyetlen ’akaraterő’, amely a gyöngékben és bizonytalanokban is megszülethet" Friedrich Nietzsche
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem bánom a történéseket, mert nagyon sokat tanultam az elmúlt pár napban.

Azt gondolom, hogy le kellene lassítani, és inkább back office-t vinni a portálokon, és éppen csak annyit megjeleníteni, ami még fenntartja az olvasottságot. Persze mindig kivitelezhetetlen mert ezer kifogás jön, hogy miért kell. Pedig nem kell.
Egyszerűen hagyni kell hazafiaskózni őket, és amikor nincs ellenség akire mutogatni lehet, akkor elégedetten elkezdhetik kanalazni a fekete levest, mert rájuk kerül a sor.
Mindegy, úgyis minden hiába. Herder nem volt hülye, még ha a kiindulási pontja épp nem is volt teljes egészében pontos:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Valamilyen oknál fogva "mi" is elkerüljük a MOL kutakat. Mondjuk annál a valamilyen oknál fogva, hogy más kutak benzinjével 15%-kal tovább fut az autó. A kockázatokat meg hagyjuk is.
@Rodeo36: álljunk meg egy ásónyomra a Nirvana, Nibbána nem egy folyamat, hanem egy állapot!
Nirvan, nem keverendő össze a szamszára-val!
mivel éppen a szamszárából eredő "örök megtestesülés" megszakítása következik be, ha bódhi állapotban a szellem eléri a Nirvana állapotát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nietzsche is csak egy idegenszívű individualista imposztor, aki alávaló alantas téveszmékkel traktálta teuton honfitársait:)
@jaegtoer: én is erre felé járok, sok okból. Mert amíg a őrző kecske káposztázik, addig hallgatnak a múzsák.

A kukaholding szerint minden rendben a kukaholdinggal

A kezdődő szemétszállítási káosz ellenére az NHKV vezetője szerint minden oké, hamarosan már számlázni is tudnak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F17%2Fa_kukaholding_szerint_minden_rendben_a_kukaholdinggal%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Végül is tisztán látszik, hogy a szemétszállítás legfontosabb eleme a számlázás. A szemét meg majd csak ellesz valahogy és valahol:)
@Gábris szomszéd: annyit látok, hogy a szerző, ki magyar(!), negligálja a magyar helyesírás szabályait...

(a lackfi-paródia zseniális!... csak éppen almáról ír körte helyett, de akkor is... )
nem kormány szócső, ááá kicsit sem:

A TV2 szombat délután ismét levetíti a magyar válogatottról szóló filmet

Izland-meccsre igyekeznek még nézőket szerezni.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fcomment.blog.hu%2F2016%2F06%2F17%2Fa_tv2_ismet_levetiti_a_magyar_valogatottrol_szolo_filmet
@Gábris szomszéd:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."
440 milliós állami támogatásból stadion a partoldalba, hol járunk?

Kozármisleny kap ennyi pénzből egy csodás létesítményt, amibe 2000-en férnek majd be, 800-an pedig le is tudnak majd ülni. Az NB II.-be feljutó csapatnál már előre készültek a sikerre, nem lehet a másodosztályban akármilyen pályán játszani.

index.hu/mindekozben/poszt/2016/06/17/440_millios_tamogatassal_epul_a_kozarmislenyi_stadion/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most erre mit mondjak?:-)...

(elmentem a linket, majd tolom a vérmagyaroknak:-)... )
@The real Donky: Én marhára nem bízom viktorban és a fideszben, de bőven tudok örülni bármilyen magyar sportsikernek. :)
@parti_giano: Örülnél megint egy Cserny különítménynek mi? :)
@Gábris szomszéd: beszéld meg kun béláddal, az unokáját úgyis hájpolod.
@parti_giano: ok, ez ma minden
bizonnyal überelhetetlen...
@Gábris szomszéd:
.
Valamit, valamiről el kell árulnom: életemben nem fociztam, azt leszámítva, hogy adott esetben visszarúgtam a labdát a focizó gyerekeknek például strandon. De nem azért nem fociztam, mert nem szeretem a sportnak ezt a fajtáját, mert egyébként vízben labdáztam, és ez is labdajáték. Egyszerűen nem fogott meg a labdarúgás, nézőként sem. Amikor a hatvanas években Tamás (a DVTK kapusa) egyszeres válogatottként beengedett egy labdát a kapuba (szerintem védhető volt)a szovjetek elleni meccsen, azóta meccset sem nézem tévén. Később azért csak néztem néhány meccset, most például végignézem a magyarok játékait, és nem bánom, ha jó hírünk erősödik. De nem is ezzel van a baj, hanem a Tao költésével, az eszelős, immár megszámlálhatatlan stadion építésével, a drukkerekből kiváltott kontrollálatlan indulatokkal...
Régebben volt egy mondás az angoloknál: "úriember nem csodálkozik". Valószínű, hogy beérte ennyivel: Nocsak! - ez is elmúlt, az úriember is őrjöng.
Ezek a történések taszítanak, és nem az, ha valaki örül egy gólnak.
A magyarok góljainak én is örülök.
.
Rogán azért nem tudott elmenni a szembesítésre Portikkal, mert sürgősen interjút kellett adnia a Bildnek

Münchenben tart sajtóbeszélgetést, ezért nem tudott elmenni a pénteki tárgyalásra.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F17%2Frogan-azert-nem-tudott-elmenni-a-szembesitesre-portikkal-mert-surgosen-interjut-kellett-adnia-a-bildnek
és jön a narancskánaán :

Elemzők: kampánynyugdíj jöhet jövő novemberben, utána pedig megszorítás

A legnagyobb választói csoport tagjainak 20 ezer forint kiegészítő juttatás néz ki jövő év végén, pár hónappal a választások előtt – írja a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20160617_elemzok_kampanynyugdij_johet_jovo_novemberben_utana_pedig_megszoritas
@dr. jenőke (jenőke):

"_A magyarok góljainak én is örülök._"

De ez már nem elég! Tessen artikulálatlan hangon üvöltözni, kísérő tevékenységként pedig (csak hogy nyomatékosítsa örömének kifejezését) őrjöngeni, randalírozni.
@nincs_itt:
akkó' te most éppen szamárszáron a bódvában ????

nem baj, lényeg a zibrakadabra nem volt képes de a zéder igen los azzurris 1 varjág vendég 0

brühüyyy
kkk

a nirvána állapota örökké való, nekem aszon'ta a buddha mikor utoljára együtt whysky-ztünk
„Sokan azt hiszik, hogy a közönséget csak úgy lehet megnyerni, ha hülyének nézzük”

Leskovics Gábor, a Pál Utcai Fiúk és a Kiscsillag frontembere ma 50 éves. Este a Budapest Parkban szülinapi bulit tartanak, mi szülinapi interjút közlünk vele. Íme egy kis ízelítő, amiben a Petőfi Rádió lebutításáról beszél Lecsó.

hvg.hu/kultura/20160617_Sokan_azt_hiszik_hogy_a_kozonseget_csak_ugy_lehet_megnyerni_ha_hulyenek_nezzuk
@jaegtoer: @dr. jenőke (jenőke): és leszel szíves nagymagyaros lobogóval felékesíteni az házad falát!!!
@Rodeo36: amennyiben sikerül elérned a zalcsútbaxnádi kisvasúttal a csatlakozást, akkor mindenképpen egy örökkévalóság lesz buddhával sörözni!

a második mondatod nem mert bódhi állapota hozni, minekutána nem értem!
@jaegtoer: azonnal vonuljál fel és képezzél szabálytalan tömeget, bárhol és akárhol is legyél, megszakítás nélkül éltetni a világ sorsát megfordító eredményt, ami nem kisebb jóval jár, mint a világbékével és örök élettel, ingyen sörrel és a legkevesebb, ha "A" győzelem pillanatától üdvözült mosollyal az arcodon flangálsz!

ha pedig nem vagy képes felmérni ennek a győzelemnek, mit győzelem, diadalnak a fontosságát, most azonnal vonulj vissza!
@Gábris szomszéd: kedves lackfi úrnak üzenem, hogy ha összetéveszti bach-ot, mozart-ot, beethowen-t és még sok más zenében örökéletű alkotóval és ezen alkotók előadóit, a zöld gyepen futkosó, taknyát hegyesen elköpni bíró, iq lájt, percemberkékkel, akkor én inkább maradok a zenénél, lackfi úr pedig pallérozza magát dzsudzsák páratlan gondolatain!
@nincs_itt:
ez azért van mert rádesett a jégeső és nem vagy eléggé besörözve

ezen azonnal változtatni

száz vasutat ezeret ...és a viléág proletárjai...

bhrühüyyy
kkk
@punkfrog: akkor szeressed! szurkolj, nézd, örülj! mondtam én mást?
de ha nem haragszol, megismétlem, számomra érdektelen a foci. ha épp a magyarok kiestek volna, csak lemondóan sóhajtok egyet és tudomásul veszem, a győzelmük hasonló érzelmi viharokat tud kiváltani belőlem.

kifejtettem a véleményemet, ami - eddig cáfolat hiányában - megállta a helyét.

nem ismétlem meg.
@parti_giano: Ezt azoknak kell megbeszélni, akik szellemi örököseinek tartják magukat. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Miért tennék ilyet?
Én magyar vagyok anélkül is, a tudat nem látványpékség.
Tanácsod okát nem értem.
:))
@jaegtoer:
.
Randizni szoktam - erre még határozottan emlékszem.
Randalírozni nem szokásom, mert nem egyeztethető össze természetemmel.
:))
@Rodeo36: a lószart! tornádó volt itten a szomszéd faluban! jég nem esett de 30 liter eső esett 1 négyzetméterre, meg az a valódi tornádó, bakker pusztított olyat...

a sörözést csak moderato, mert holnap megyek menteni a menthetőt...
@dr. jenőke (jenőke):

Indoklása bár -feltehetően- helytálló, de nem elégséges.
Tessen fejleszteni a természetét.

Itten ki kell fejeződni az elementáris örömnek, amelyben mindenkit részesíteni kell, mindenkinek részt kell venni benne és teljesen nemzetivé sőt magyarrá kell válni, szélsőséges esetben a turul és a csodaszarvas is megengedett. Különben.
@nincs_itt: Szerintem nem téveszti össze, hiszen előre odaírta, hogy irónikus írás következik.
@Gábris szomszéd: akkor iróniából is elégtelen!
@Gábris szomszéd:
.
A Jobbik hazarendelné a kormány tagjait az Eb-ről, hogy rendkívüli ülésnapot tartsanak a Rogán-Portik-ügyről

''''Juhász Péter arra is képes volt a perben, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje – írták, emlékeztetve arra, hogy Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt többször találkozott egymással.''''

Tényleg el kellene gondolkodni azon, hogy csak feddhetetlen magyar állampolgár lehessen tanú.
Legyen már rend! Hát hol élünk?

Sir Henry Morton Stanley walesi születésű amerikai újságíró és Afrika-kutató volt, aki teljesen szabályosan találkozott (tanúkról nem tudok) az európai szemek elől eltűnt David Livingstone felfedezővel.
No, így kell ezt csinálni.

:))
@jaegtoer:
.
Valahogy a tömegpszichózist juttattad eszembe.
Nem tudok példát arra, hogy a golfozó egy sikeres ütés után meghágta volna lyukat.
Dominóban sem szokás leköpködni az ellenfelet, a sakk már lehet veszélyes, mert okot adhat rasszista gyalázkodásra (fekete paraszt), és akkor még nem beszéltünk a távfutó magányosságáról és sok minden másról.
.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A Kozármislenyi 400 milliós stadionban is fűteni fogják a fűszálakat télen, mint Felcsúton?
Aggódom, nehogy fagyhalált kapjanak a focisták, mint télen néhány honfitársunk szokott.
@dr. jenőke (jenőke):

korszellem. de falra hányt borsó.
De úgy vettem észre, hogy már többeknek meggyűlt a baja a borsó minden részével.
Ezekurtán nem is csodálom.
emlékezetem szerint 'ezekután'-t akartam írni.
@nincs_itt:

épp be akartam írni egy helyre, de aztán úgy gondoltam inkább megkímélem a poétát is, magamról nem is szólva.
Mert hogy van ebben valami döbbenetesen irónikus, az szentség. Kilencszer.

A sok magyarságtól dülledő mellű magyari magyar kihúzhatja magát.
@nincs_itt: Ja és egy kis érdekesség ha még nem hallottál róla.

"A Welt am Sonntag megszerezte az EU határait örző szervezet (Frontex) legfrissebb jelentését, amelyből kiderült, hogy a Merkel kancellár által Európára erőltetett EU-Törökország megállapodásnak csupán csekély hatása van a kontinensünkre érkező migránsok és menekültek számát tekintve. A csökkenés fő oka a régiónk által követelt és végrehajtott balkáni útvonal lezárása volt, míg a NATO tengeri műveleteinek és az EU-török megállapodásnak csak másodrangú szerep jutott. Ez egyben azt is jelenti, hogy Törökország önhatalmú elnökének kisebb a zsaroló potenciálja Európa felé, mint ő eddig azt érzékeltette."

privatbankar.hu/makro/a-leheto-legrosszabbkor-robbant-a-politikai-bomba-294597

ON
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: haver, a magyar focit leszarom, viszont ennek a hírnek szívből tudok örülni:)

gratulálok a kis csajnak.
@jaegtoer: jég, azé az az apró tény ne zavarjon, hogy minden társaság a MOL-tól veszi a benyát:)
@Gábris szomszéd: ártu, a hülyeség és az irónia az két külön dolog.

én bírom eszt a lackfi csókát, csak most összekeverte, a vidd ki a bilit, az idd ki a bilivel:)
@jaegtoer:
.
Nekem tetszik ez a korszellem, de nem igazán érzem a jelentését. Ettől, vagy éppen ezért lehet egy új tudományág alapja, sikerül meghatározni, mit is jelent.
Szellem, mint gyűjtőfogalom > alegységei: korszellem, körszellem (ez körben jár), lidérc, vicc (ha szellemes), és így tovább a szellemtelen politikusokig (analóg: a két szoba, sülthal), a szelemen-fával bezárólag.

A Harach Péter meséljen neked favicceket!
:))
@taga20:

Csak a minőséget a vevő köti ki. abba nem vegyészkedhetnek bele a molos maffiózók.
@Gábris szomszéd:

"_Persze hiszen ő is magyar._"

Persze. ilyenkor magyar. menny te a kurva anyádba.
@jaegtoer: hát, lehet hogy igazad van, me mamá a gázt is vizezik:))
@jaegtoer: menj a mennybe a mennyel

tiszta szerencse, hogy a magyar helyesírás győzteséről értekeztek:)))
az pedig a másik tiszta szerencse, hogy ugyan a kutya sem foglalkozik lelkesen a focival, csak ti csócsáljátok, mint a mócsingot:)))

Tibi atya után szabadon: szar lehet így élni:)
@dr. jenőke (jenőke):

"
A Harach Péter meséljen neked favicceket!"

Ennél rondább kívánságot régen olvastam:)
@habakuk000: de tényleg nem vágod a szitut?

"hogy ugyan a kutya sem foglalkozik lelkesen a focival, csak ti csócsáljátok, mint a mócsingot:)))"

te hol élsz ember? néha aszt hiszem, hogy timbuktu alsóról jöttél tegnap este:))
@taga20: itthon élek, lehet Timbuktuban jobb lenne

értelmetlennek tartom a vitát hívőkkel, birkákkal - akkor is, ha egyetértek a focira pazarolt pénzek haszontalanságával -, remek ünneprontók vagytok, nem csak focifronton, hanem nagy csomó más témában is

(pusztán azért reagáltam, hogy leírjam, nem azért tűnök el a gyíkról, mert elbujdosok az esetleges holnapi vereség iránti bánatomban, hanem azért, mert ez a közeg már nem az, amiért érdemes itt lopnom a napot)
"na ez SIKER! ilyenkor tényleg tudok örülni!"

index.hu/belfold/2016/06/17/cigany_lany_helyesirasi_verseny/

A sikernek, mármint az első heyezett sikerének én is, ennek a kommentnek viszont nem. Ez a kislány magyar állampolgár, nehéz körülmények közt vergődő megyében él, és nem a többséget adó csoport tagja. Ettől még magyar, akinek az állam nyelvét illik tudni. Sőt kell tudni, mert cigány nyelven igen csak elveszne kies hazánkban. Az állam nyelvének tudása nem a bőrszíntől, és a nemzetiségi identitástól függ.

Arra viszont kíváncsi lennék, ő milyen nyelvet tekint az anyanyelvének.
@Gábris szomszéd: a rasszista kurva anyjat az alfanak, fostalicska...
@habakuk000: "értelmetlennek tartom a vitát hívőkkel, birkákkal - akkor is, ha egyetértek a focira pazarolt pénzek haszontalanságával -, remek ünneprontók vagytok, nem csak focifronton, hanem nagy csomó más témában is"

írsz pár sort, és tele van hülyeséggel.

kezgyük az első mondattal.

én birka, vagy hívő vagyok?

következő: mi/én ünneprontók vagyunk, nem csak focifronton.

miben vagyunk ünneprontók? pl. abban, hogy örülünk annak, hogy egy cigány kislány a kárpátmedence helyesírás bajnoka?

haver, elhúzhacc innen, szíved joga! de válasz jobb indokot.

u.i.: mindenek ellenére, hiányoznál haver.
@Sir Bates dö Hól: nem vagyok benyaügyi szakértő, de szerintem döntő többségben MOL-tól veszik a cégek.
@Sir Bates dö Hól: azé az milyen, hogy angyal nem bír kibújni, még egy órára se a bőréből:)
@nincs_itt: Nem inkább romát kellett volna írni?
@graphics:

Hahó! Magyarországon használható a cigány kifejezés. Csak nálunk romáznak. )
@habakuk000: nekem hianyozni fogsz...

( a Magyar Nemzeti Vàlogatott az nem azonos a magyar valogatottal... es igen, en inkabb preferalom az utobbit... remelem erted a kulonbseget... )
@habakuk000: nekem hianyozni fogsz...

( a Magyar Nemzeti Vàlogatott az nem azonos a magyar valogatottal... es igen, en inkabb preferalom az utobbit... remelem erted a kulonbseget... )
@taga20: "azé az milyen, hogy angyal nem bír kibújni, még egy órára se a bőréből:)"

phimosis-os...
@habakuk000: figyelj, ne menj el!
A mai társadalom eléggé fanatizálja az embereket minden téren. Ettől függetlenül azért még vannak itt páran a mérsékeltek közül is.

más:
Személy szerint engem sem köt le a foci, sőt -életemben egy meccset nem néztem végig, és ez ezután is így marad, noha gyerekkoromban rengeteget fociztunk (esténként az állomás felett és nem tesiórán). Kívánom, hogy jussanak tovább, de emiatt nem fogok békekölcsönt jegyezni :D

Az nagyon szánalmas, ha a foci miatti közömbössége miatt bárkit úgy állítanak be, hogy idegenszívű, stb., stb. Ilyen alapon akkor a sakkozókat, vagy a biciklistákat, mentőorvosokat is meg lehetne bélyegezni, nemde? Nem is beszélve egy kisebbségi sakkozó, bicikliző mentősről! :D

A szurkolók attól még örülhetnek a sikereiknek, tombolhatnak kedvükre, stb., stb. Nem fogok velük tartani én sem. Lehet puskásozni, meg árulózni, de ha a drukker előveszi az 50-es és 60-as évek képeit a focimeccsekről, bizony nagyon sok öltönyös, nyakkendős drukkert talál. Hm, érdekes lenne újra bevezetni...

Amivel viszont nem értek egyet, az a rengeteg stadion építése. Hogyan fog hasznosulni? Nem pazaroltak-e már így is túlságosan sok pénzt olyan dolgokra, ami később nem termel -- max. veszteséget?
Állítólag átszámolva már több pénzt kapott Abszurdisztán, mint Ausztria a háború utáni újjáépítésre. Ezek szerint igen rosszul hasznosul a támogatás...
@Eszter jött: ahoj!
Nekem így megszokott.
@Sir Bates dö Hól: ilyen. Ha beszélsz vele 2 szót, biztos talál egy ,,olyan'' témát. Kár, mert egyébként nem lehet annyira zakkant, mint sokan.
@Sir Bates dö Hól: Mi abban a rasszizmus félkegyelműkém, hogy taga, jég meg én fizethetjük az ÖRO összedőlt hídját a munka világába, miközben a köztörvényes flórika érinthetetlen?
@taga20: egyáltalán, miért kellett odabiggyeszteni?
a kép alapján látszott a származása, ha valakinek fontos, nem?
@graphics:

" egyáltalán, miért kellett odabiggyeszteni? "

Én is ezen gondolkodom, mióta olvastam a hírt.
@Sir Bates dö Hól: még jó, hogy van gugli, és nem kell elbattyognom a helyi könyvtárba, és a könyvtáros kisasszonytól kérni egy fitymaszűkületes könyvet:))
@graphics: nehommá ez legyen a legnagyobb "gond"!!! baz+!
@habakuk000:

Én már gábriel anyjánál tartottam, te erőszakoltad vissza a focit.
@graphics: a pozitív diszkrimináció csak ako megy, ha nevén nevezzük az alanyokat.

hamá annyira toljuk a miérteket, lásd oricát, ako mi abban a sértő, ha a származásodat egy siker kapcsán megemlítik?
@graphics:

Szlovákiában a közbeszédben tilos a cigány kifejezés használata, rendelet tiltja.
@nincs_itt: nem ez. csak pl. a magyar nyelvben is lehet sokféleképpen fogalmazni. Nem hátrány ez egy szövegipari szakiparosnál, különösen akkor, ha a magyar nyelv is érintett.

Nekem jelenleg a legnagyobb (édes) gond az ölemben ülő 8 hónapos, aki megpróbál besegíteni a billentyűk nyomkodásába. :)
@habakuk000:

Miután elég kötekedő pali vagy, vagy nőci, és a vita szabályait felrúgva ugrabugrálsz a különböző koncepciók között, megváltoztatva akár a kiindulási pontot is, csak hogy ráerőszakold a másikra a véleményedet, én bizony könnyedén el fogom viselni. Persze nem ér ilyen szerencse. Vagy maradsz, vagy jön más, vagy mindkettő.

Minden jót. Azért reménykedem
@taga20:

Azon gondolkodom, hogy ez miért hír? Írtak az egyéb versenyek győzteseiről?
@Gábris szomszéd: hát gondolom, nekik is van valami turániátkuk:)))
Jó arcok. :)

Több mint két hónapig ásták a szíriai Köztársasági Gárda katonái azt az alagutat, amelynek segítségével aláaknázták, majd a levegőbe röpítették az egyik iszlamista csoport főhadiszállását Damaszkuszban. Az akcióban részt vevő parancsnokok és katonák nem csak a háború nehézségeiről beszéltek nekünk, hanem a migrációs válságról is megosztották a véleményüket.

mno.hu/kulfold/iszlamistakat-robbanto-gardistakkal-beszelgettunk-1347326

ON
@Orica Középföldi: ja, kettőnyulra lenyomtuk a labancokat. három napja fieszta van az országban:))
@Gábris szomszéd: a kétkamarás parlamenti demokráciáról nem osztották meg a véleményüket?:)
@taga20:

Jól hallod/olvasod.
2004-ben életbe lépett az antidiszkriminációs törvény. Azóta a hivatalos nyelvben csak a roma kifejezést lehet használni.
@Eszter jött: és azt lehet tudni mitől "diszkrimináló" cigányt mondani a roma helyett? :)
@taga20: Majd a következő parlamenti választások után. :)
@Eszter jött: Viem. Pred troma rokmi som si žil na územi Slovenska, žial iba pol roka.
@Gábris szomszéd: remélem asszad megint 110%-on teljesít, a ruszkik majd segítenek. visznek kékcédulát, me abban nagyon pengék:)
@Gábris szomszéd:

te már csak tudhatnád. senki nem cigányozik itt annyit, mint te.
@graphics:

Gyertek haza! )))
Isten éltesse a csemetét!
@graphics: fészbukozik má legalább?:)
@Eszter jött: jó is lenne! :)
Köszönjük szépen!
@graphics: a 8 hónaposhoz szívből gratulálok! és rengeteg örömöt hozzá és neki!!!

a magyar nyelvben, ismereteim szerint, de imolka kisegít biztosan, a "roma" szó nem az alap szókészlethez tartozik.
ha jól tudom, akkor lovári nyelvjárásban(?) nincs eyéb jelentése: "ember". a cigány sem nem sértő, sem pedig nem dehonesztáló jelző, ahogy sváb, rác, tót stb sem... szerintem
@taga20: még nem, de ha nem figyelek, nyit egy másik taszkot :)
@Eszter jött: Kár, hogy nem a kérdésre válaszoltál. :)
@graphics: hu bakker, azé a sörödre figyejj!

keresztapa nem kell? olcsón megszámítom magam:))
@taga20: Dehogy majd olyan tiszta győzelem lesz mint Van der Bellenté a sógoroknál. :)

alfahir.hu/megismetelhetik_az_allamfovalasztast_ausztriaban
@nincs_itt: köszönjük, van sok öröm. Sokat nevetünk.
Persze, de ettől még a véleményem nem változott.

Van még pár szó, ami nem alap szókészlet.
@taga20: a sört megittam délután.
Már van neki. Talán a következőnél, jó? :D
@Eszter jött: én meg magasról lexarom! mert ahogy kifejtettem, magukat is cigánynak nevezik, tehát ha nekem megtiltják, hogy úgy nevezzem őket, ahogy maguk is teszik, akkor az a diszkrimináció!

németo.-ban is a roma és "sinti" megnevezés a "hivatalos", viszont csak zigeuner-t hallottam...
@Gábris szomszéd: gogol a barátod, lefordítja.
365/2004 Antidiskriminačný zákon
pl. itt:
diskriminacia.sk/antidiskriminacny-zakon/
@graphics: teljes szívemből minden jót a csemetének!!! meg persze neked is!

ebben (többek között) nem értünk egyet. de xarni rá!!! az élet szép!
@Orica Középföldi:

Azért hír, mert az államalkotó többséggel szemben az egyik kisebbség tagja volt képes hibátlanul megoldani a magyar nyelvtani feladatot, miközben a többség egy igen agresszív és harsány rétege már a magyar futball válogatott mellett tanúsított szimpátia alapján osztályozza: Ki magyar-Ki nem magyar, miközben helyesen írni is képtelenek megtanítani a kölkeiket.

Ezért hír.
@graphics: jó, de csak gyereket vállalok:)

kutyát, macskát, görényt nem:))
@graphics: illetve, ami fontos számomra! a származása ellenére! a sok árpáccsávos, über magyar meg mehet a 3,14csába!

és mindegy, hogy cigánynak, romának, kisebbséginek nevezzük, a siker és a tudás előtt le a kalappal!!!

ez volt a lényeg! nem a cigány vs. roma kérdés! mert magasról xarok arra is!
@jaegtoer: ugyan baxol válaszolni nekem, de azért még helyes a bőgés!!!!

továbbá a görények a sok-sok állati kedvenceim között kiemelkedő helyet foglalnak el a szívemben!
@taga20: vagyok olyan jóban az asszonykámmal, hogy még lehet. :)
Semmilyen állat nincs, leszámítva a plüss zsiráfot, de annak nem kell keresztapu.

Eszter jött (törölt) 2016.06.17. 21:27:28

@Gábris szomszéd:

Bocsánat!

Szóval neked mindegy lenne, melyik kifejezést használnád a szortírozáshoz.

A törvényalkotók úgy ítélték meg, hogy a roma megnevezés nem annyira dehonesztáló, mint a cigány.
@nincs_itt: valahogy ilyenformán.
Errefelé mindenki romát mond, a nőkre romnyit. Ők meg egymás között többnyire parasztoknak hívják a fehérebb bőrűeket, különösen az idősebbje. Amúgy Eszter azt írta, hogy a hivatalos nyelvben.
@Eszter jött: akkor a törvényalkotók, gondolják úgy, hogy a cigány megnevezés lealacsonyító? csak neeem? belebonyolódtál - a törvények alkotóival egyetemben - mint majom a házi cérnába!!!

kirekesztő az a megnevezés, amit saját magukra használnak??? akkor magukat rekesztik ki? vagy???
Kiegyensúlyozott tájékoztatás magyar módra:

"A Magyar Távirati Iroda nem hozta le Juhász Péter Portik-Rogán-ügy kapcsán kiadott közleményét, melyben az Együtt alelnöke lemondásra szólította fel a minisztert, áll a párt közleményében."

Vajon az MTI-t is megbünteti az illetékes sóhivatal ( legalább annyira, mint az iskolarádiót )?

index.hu/belfold/2016/06/17/rogan-ugy_az_mti_nem_hozta_le_az_egyutt_kozlemenyet/
@Eszter jött: "A törvényalkotók úgy ítélték meg, hogy a roma megnevezés nem annyira dehonesztáló, mint a cigány."

Akkor felétek is vannak félkegyelmű törvényalkotók.
Gondolom azért ez már neked sem újdonság. :)
Törökök szopnak. A 37 percben már 2-0 a spanyoloknak. :)
@graphics: de a cigányok mit mondanak, ha magukat kell megnevezni!? ezt itt a kérdés...
@nincs_itt: akit ismertem az cigánynak hívta magát.
@nincs_itt: A zsidók is zsidónak hívják magukat ha jól emlékszem. :)

youtu.be/2SH8V16Y5E4
@nincs_itt: Eszter majd megvédi magát, de szólok, kogy a közbeszédben van pl. olyan kifejezés is, hogy
cigánit' = hazudik;
cigáni do sveta ~ össze-vissza hazudik;

fentiek alapján sem lenne praktikus. Persze ehhez a nyelvet is ismerned kellene valamelyest.
?????

Az FHB Jelzálogban "2016. június 17. napján megállapodásokat kötött a kötvénytulajdonosokkal az XS0867086042 ISIN kódú, mindösszesen 112 millió EUR névértékű, lejárat nélküli alapvető kölcsöntőke kötvények visszavásárlására vonatkozóan." - áll a BÉT honlapján megjelent közleményben.

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/visszavette_az_fhb_a_kotvenyeit.233562.html
@Gábris szomszéd: erre mongyák, hogy ruszki-török két jó barát?:)

együtt szopnak frank honban:)))
@nincs_itt: én romákat tudok. Lehet, hogy van olyan része az országnak, ahol mást mondanak magukra. Például Máriabesnyő felé mind latinul beszél, én meg nem értem és ritkán is járok arra.

Hétfőn munkába menet isten bizony megkérdem az utcaseprő közmunkást. Más roma nemigen van a közelben.

Amúgy jelezted, hogy nem érdekel a téma. Akkor miért forszírozod ennyire?
@graphics:

Olyan valami is van, hogy cigányka. Nagyon szeretem.:D
@PeniValdes: húgi, mi árják vagyunk. max. szőke cigány rokonunk lehet:))
@látjátok feleim szümtükkel: úgy tudom, hogy az békéscsabai specialitás, de ezzel ki is merült a tudományom.
@taga20: ez már Horvátország. Albániában voltál? Állítólag az üdülőhelyek szuperek.
@PeniValdes: lent nézd, ne fent, me mindenki festi magát:))
@graphics: albániában nem, de felcsúton má igen:))
@taga20: CSÓKOS! :)

Tényleg, a csónakos merre?
@graphics: na megyek csicsikálni, me holnap is meló.

de, ma végre kiderült, hogy kapcsolat, juhász és portik között van.

JA ÉS AZ, HOGY TONI EGY KIBASZOTT NAGY BŰNÖZŐ.

gudnájt mindenkinek!
@graphics: elevezett.pedig olyan j kis törim van nekije,de hát látjuk hogy megszökött.
"S akkor beléptem a korom sötét szobába, és láttam hogy nem látok semmit..

Eszter jött (törölt) 2016.06.17. 22:35:46

Reggel elovastam Orica/guma linkjét. Aztán jött Gábris az eszement válogatásával, ami tökéletesen alátámasztotta Bánki György szavait.

Nem kell ide turáni átok, sem külső ellenség. A magyarok határon belüli megosztottsága kívülről nézve félelmetes.
Egy torz világ, torz gondolkodással.

Más, normális országban egy hasonló sportesemény összehozza az embereket. Ott az ország egyik fele szurkol. A másik fele pedig mosolyogva nézi a szurkolókat, mint a hülyegyereket. Tudják hogy az EB végeztével felszáll a köd a szemek elől és minden visszatér a megszokott kerékvágásba.
Ehhez képest Magyarországon néhány sajtómunkás /újságírónak nem nevezném őket/ megadta az alaphangot, azóta folyik a cirkusz. Egy kicseszett foci EB-t sem lehet végigkövetni anélkül, hogy ne kezdjenek el szart dobálni egymásra a szekértáborok.
Elképesztő és elkeserítő mindez.

Eszter jött (törölt) 2016.06.17. 22:38:33

@graphics:

höhö )))
@graphics:

"A cigányka (cigánka) speciális békéscsabai disznótoros étel. Neve onnan származik, hogy régen a csabai gazdák a májat a falusi szokás szerint a disznótoros házakba betolakodó kolduló cigányasszonyoknak (cigánka) adták. A csabai szlovák parasztok az első világháború előtt nem fogyasztották el sem a hízó vérét, sem a máját."(Wiki)
A kolbászfesztiválon árulják.
@Gábris szomszéd: nem "a" Cigányok szórták el a pénzt, ez ugyanaz, mint amit a Magyar Nemzeti Kormány csinál... így így így kiírni, az rasszizmus...
@taga20: ezzel egyetértek, azonban ez azt is jelenti, hogy tudatalatt mi sem tekintjük őket magyaroknak... ez bazmeg keleteurópa (így, kötőjel nélkül)...
@Sir Bates dö Hól: vagy csak egyszerűen oda akartak baszni egyet a Magyarok orra alá:-)...
@Eszter jött:

Óvnálak attól, hogy messzemenő következtetéseket vonj le abból, amit itt (a blogon) tapasztalsz.
@Gábris szomszéd: úgy tűnik, egyedül a nácik nem szeretik ha nevén nevezik őket!
@Eszter jött:
pontosan olyan kultúráltan mint a horvát szurkolók akik gyújtópetárdákat dobáltak a pályára az éépen győzeelemre álló csapatuk nak vagy kituggya de az utáni izé döntetlent csinált jól kibasztak saját magukkal még jó hogy a Clattenburg egy ragyogó játékvezető és a kassai sem volt akármi világszínvonal!!!!

brühüyyy
kkk

vannak perverz állatok és ez meg is láccik
@nincs_itt:

"@jaegtoer: ugyan baxol válaszolni nekem, de azért még helyes a bőgés!!!!"

Az a fasz már teljesen lement kutyába, hogy megértesse magát, itt vigasztaljuk, és kérjük, ne ugasson bele minden marhaságba, mert csak rosszul járhat. De hát aki hülye az hülye, ennek aztán hiába ugatunk. Majd ha összeszedte magát, akkor visszazavarjuk vonyítani.
Aktualis sorok megint:

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.
@Sir Bates dö Hól:
.

A két "t" múlt időt jelent. Itt egy jó példa:

Kellett Európa?
Nesze, kelet Európa... és, akár egybe is írhatod.
.
@Eszter jött:

"_Más, normális országban egy hasonló sportesemény összehozza az embereket._"

Más országban. Nyilván megvan az oka.
A hazai mélyen sportszerető közönség és drukkersereg, és kiemelt nemzeti és magyar érzelmű példaképek és minősített stratégiai pertnerségű hazafiak-élükön az élenjárókkal- csendben lapítva kussolnak arról, hogy vajh Magyarországon mintegy 30 éve miért is lehet csak és kizárólag külföldi meccsekre fogadni?
A nemzeti válogatott tagjai -elvileg- azokból a magyar csapatokból nőnek és jönnek, amelyekre a 'totóbotrány' óta nem lehet fogadni.
Ez valójában azt jelenti, hogy a futball maffia a mai napig uralja a pályákat.

Lehet éljenezni. Kérem. Szíveskedjenek. Könyörgöm.
@dr. jenőke (jenőke):

Azt írod, hogy a két 't' múlt időt jelent.

A totó és a lottó szavakban is van két t. Ilyen esetekben az befejezetlen múlt vagy esetleg egy rendhagyó jövőidő lenne?
@jaegtoer: ha büntetni akarnálak, kikötöznélek fogpiszkálóval kitámasztott szemekkel egy felcsút-mezőkövesd meccsre.
@Sir Bates dö Hól: Flórika és bandája mijalófasz, svéd cserediákok netán? :)
@parti_giano: és mindkét szomszéd kezébe egy-egy nagy stanyecli szotyolát is :D
@parti_giano:

"_és mellé ültetném a mészárost és a tállait._"

Azért az nyitott kérdés, hogy a végén ki érezte volna 'nagyobb büntetésnek'
@látjátok feleim szümtükkel:
köszönet!
Kolbászfesztiválon a Kedves Vezetőnek vannak rituális kötelmei:

www.hetek.hu/files/images/2002/06.044/riport/Tihanyi_Orban2.JPG
@graphics:

"_és mindkét szomszéd kezébe egy-egy nagy stanyecli szotyolát is :D _"
Ha már ennyire túlteng magában a jóindulat, akkor megpróbálom mérsékelni.

Először is: Eszébe ne jusson hazajönni. Megbánná.
Másodszor: Foglalkozzék kend a tündéri nyolchónapossal, akihez ezúton és haladéktalanul és maradéktalanul gratulálok, valamint becsülje meg, nevelje fel, és legyen sok öröme és csodája ebben.
Harmadszor: mióta lett maga szotyola menedzser és stanicli ügyi referens. Úgy vélem erősen megbicsaklott a pályaíve.
végül: Gondolja át a jövőképét.

[:)]
@Eszter jött: Valahogy megrekedt a magyar társadalom a törzsek szintjén, sohasem állt össze eggyé és valószínűleg nem is fog. Szörnyű tragédia, mert mérhetetlen energiák pazarlódnak el a marakodásra.
@parti_giano:

Én sokkal rohadtabb vagyok. Rávettem volna őket, hogy még meccs előtt látogassunk meg téged, és a te udvarodat és a hozzávezető utat köpködtük volna tele szotyolával.
@jaegtoer: az alice csodaországban más volt az útjelzés, pedig ez az ország is egy csoda. azért azt megnézném, mikor a tállai-mészáros párossal együtt köpköd.
@jaegtoer: meghajlok érvei súlya alatt, bár nem roppant össze.
Szotyolaügyi manager-ért nagy piros pont! :))
Csemetém visszaaludt, jókívánságait köszönöm, bár a kitüntető kende címet aligha érdemlem.
Aggódását megköszönve, kiváló tisztelettel!
@parti_giano: erről nem tudtam :)
@parti_giano: pihent agyúak vagytok! :))) Még jó, hogy már megittam a kávét...
@parti_giano:

Pedig én tudnék olyat mondani, hogy egyenesen köpködőrohamot kapna.
@jaegtoer: tállai puskás-orbán festménye bizonyítja, hogy a nyálmennyiség túlteng a nav vezetőjében.
"A Bild müncheni szerkesztőségében tudósítónk érdeklődésére elmondták: nem tudnak arról, hogy Rogán Antal ma interjút adna, és arról sem, hogy háttérbeszélgetést folytatna német újságírókkal" - írta mindenesetre a Magyar Nemzet, igaz a szerkesztőségnek küldött írásos megkeresésükre egyelőre nem érkezett válasz.
Sánta a kutya, vagy valaki csak eccerűen hazudik?

"A német Bildnél nem tudnak Rogán halaszthatatlan interjújáról"

index.hu/belfold/2016/06/18/a_nemet_bildnel_nem_tudnak_rogan_halaszthatatlan_interjujarol/
Ki fizeti a számlát?

nepszava.hu/cikk/1097394-orban-az-otp-magangepevel-erkezik-a-magyar-izlandra/

Én is bátran mernék oda járogatni, mivel ottan nincs akkora terrorveszély, mint kis hazánkban. Ott Bakondi nertárs nem tart róla féloránkánt előadást a királyi rádióban, meg nem is plakátolták ki.:D
@habakuk000: "(pusztán azért reagáltam, hogy leírjam, nem azért tűnök el a gyíkról, mert elbujdosok az esetleges holnapi vereség iránti bánatomban, hanem azért, mert ez a közeg már nem az, amiért érdemes itt lopnom a napot) "
most né'm, mecsoda teatralitás, mint valami vidéki műtyúk. korodra való tekintettel, betudom kapuzárási hisztinek.
@Gábris szomszéd: legalább olyan giccses, mint egy magyar gárda felvonulás.
@Orica Középföldi:
ezt nevezem oktatásnak leonardo-i polihisztorizmus: aesthetica, musica, physica, matematica,

szervezés, és a papírtrombita is adhat "zenei" hangot

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: értem... akkor -ha a kormányon lévők lopnak- az olaf vizsgálata után pozsonyban/párizsban/brüsszelben/stb. teljes joggal mondhatják : nekünk kell kifizetni a magyarok által eltapsolt/elszórt/ellopott pénzt... így gondolod te is?...
@parti_giano: ja, csak azt a seggében hordja...
@látjátok feleim szümtükkel: arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt a természetbeni juttatást leadozzák-e, vagy az Otp miként számolják el költségként...

(annyira sötétek, hogy maguk vallanak önmagukra)
@Sir Bates dö Hól: Nem én úgy gondolom, hogy az elkövetők fizessék meg az általuk okozott károkat. Legyenek azok fidesz, fehérgalléros vagy bármilyen más bűnözők.
@parti_giano: Ja csak erre nem fizetnek jogos kártérítést, meg felvonulás is elég rég volt. :)

nepszava.hu/cikk/1071541-tizmillios-karterites-magyar-garda-tagoknak
@Gábris szomszéd: cöcö, a giccs az giccs, főleg hogy pénzért vonulnak a fijúk. hehe.
@parti_giano: Látszik, hogy erről szintén fingod sincs de hát ez legyen a legnagyobb problémánk. :)
@parti_giano:
.
"...tállai szerintem kolbásszal jár meccsre."

Hát nem. Orbánnak vannak tálllllai, és kolbássssszai.

Benedek Elek: Három kívánság
- Hát jól van, kívánok. Ó, uram istenem, bárcsak egy rőfös kolbász kerülne ide!
Abban a szempillantásban a kéményből leereszkedett egy nagy lábos, s a lábosban egy rőfös kolbász volt, szépen összetekeredve.
- Látod, hogy igazad volt - mondá a szegény ember. - Hanem most már valami okosabban kívánjunk, mert látod, hogy teljesedik.
A szegény ember elévette a pipáját, még volt egy kicsi dohánya, teletömte. Gondolta, ha pipára gyújt, majd valami okosabb jut eszébe. Benyúl a tűzbe, hogy szenet vegyen ki a pipájára, de olyan ügyetlenül talál belenyúlni, hogy a lábos felfordult a hamuba. Felpattant az asszony, elkezdett lármázni:
- Jaj, de ügyetlen kend, bárcsak az orrára nőne ez a kolbász!
S ahogy ezt kimondta, már ott is lógott az urának az orrán a rőfös kolbász, úgy odaforrott, hogy azt szépszerével levenni nem lehetett.
.
@Gábris szomszéd: a mi ballagásunkon Pokorni volt a fellépő,és a komplett helyi fidesz vezérkar napszemüvegben
@Gábris szomszéd: maszatolsz, sunnyogsz... ergo, fostalicska vagy...
@Orica Középföldi: lopom eszt a posztot, me peni begőzölt:)
Hányhatsz te mindenkitől (Csak a fidesztől nem? akkor jó), de akkor 30 év múlva is Orbán lesz az elnök, csak mondom
@Eldoron:

Népegészség- és járványügyi okokra való hivatkozással megintem. Még ráutaló magatartással se biztasson senkit gyomorbelső kitárulkozásra.
@jaegtoer: Ez a magázás most vicces akar lenni?
@Eldoron:

Amennyiben magának a magázás vicces, úgy legyen vicces, bár másra véltem helyezni a hangsúlyt, de legközelebb csak annyit írok, hogy maga. Valahogy így: -Maga... Maga!
[szmájlit kitegyem, vagy így is jó.]

ismerjük egymást?:)
@Eldoron:

Ne dicsérjen, mert a fejembe száll, aztán nem bírok magammal és magamat is magázni fogom, nem csak magát. De maga tudja.
süti beállítások módosítása