Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.04.23. 12:18 Fabius

Városligetem mutyiért cserébe eladó!

Karácsony Gergely pofára esett. Mondanám, hogy sajnálom, de nem. Mondanám, hogy meglepett a dolog, de a történtek csak neki okoztak meglepetést, ha egyáltalán. Nem találja a szavakat - mondja - nem találta meg akkor sem, mikor mi szóltunk a választások előtt, hogy tessék már megnézni kivel szövetkezel, baszod.

tocsa.jpg

Javára legyen mondva, hogy a Liget Projekt döntést megvétózta, rovására írva meg, hogy a Nagy Paktum másik két eleméhez nem szólt egy kurva szót sem. Vagyis a mutyikoalíció kirakati ügyét lobogtatja, de ettől még a háttérben nyugodtan nyálazhatják emezek egymás zacsiját azzal, hogy TóCsáék, a Városgazdálkodási Zrt. -nél 100 millióig úgy közbeszereznek ahogy akarnak, cserébe a BKIK-nál éppen szopórolleren lévő - hűtlen kezelés gyanúja - Szatmáry kláné lehet az önkormányzat társasház és közterület kezelő cége, a Bosnyák piacos helyek fölötti uralommal együtt.

Karácsony meg nem érzi úgy, hogy ezt különösebben vétóznia kéne.

Pedig ezzel kockáztatna nagyobbat. Ahogy várható volt, a szocik felszólították a zuglói renegátot, bontsa fel a megkötött paktumot, különben Kunhalmi Ágnes ideges szájszélrángást fog kapni, még lehet tikkelni is fog, ezt meg nem kéne megvárni. Mondjuk a mutyi többi elemével - jellemzően - se Kunhalminak se a fővárosi szociknak nincs baja. Bár egyáltalán nem biztos, hogy azzal az egy kivétellel is komolyabb problémájuk van. Szanyi kapitány, úgy is mint pártelnök jelölt nem érzi igazán gáznak a választók arcon szarását. Biztos így lesz szekszi a párt újra, így találnak hozzá vissza a választók, ha az arcukra került szar maszatolása közben azt hajtogatja, hogy háde' a Karácsonynak fideszes alpolgármestere is van. Egyéb érdemi reakció természetesen nincs.

Nem úgy a TóCsa féle zuglói szociknál, akik megmondják a frankót:

Azért működtek együtt a Fidesz frakcióval a Városliget tönkretételében, mert " Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében." Ennyikeh, mindenki nyugodjon le a picsába. "Az MSZP zuglói képviselőinek szavazata kizárólag a zuglói emberek érdekeinek képviseletéről szól" teccikéteni?! Nahátakkor. Majd azt mi mindenkinél jobban tudjuk, mi a zemberek érdeke, milyen technikai csavarokkal lehet párbeszédre kényszeríteni a kormánypártot. Mondjuk a koncért koncot technikai fogás beválni látszik, csak kár, hogy:

a: A Liget Projektre nem vonatkozik,

b: amire meg igen, arra ismét rábaszunk.

285 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr588656334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@PeniValdes:

Te már tavay is 25 voltál. Mi vagy te, örökifjú?:D
@PeniValdes: Kelemenné, építési vállalkozó.
@Fabius: 2022-ben érdekes lesz a Fiatal Demokraták szövetsége.
Már most is inkább nyugger-klubra hajaz, de a mentalitás az biztosan.
@nincs_itt: a borotválatlanokat is imádja. ;)
@PeniValdes: sőt az enyémet sem ismeri
@PeniValdes: gyógytorna kell neki anyóka! :)
@Eszter jött: szerintem lenne aki tartaná a törülközőt, csak bemehessen a fürdőszobádba!
Mindenki amnesztiát kapott?
Akkó szevasztok!
Ha már úgyis mindenki offolgat. :)

Az Amnesty International közgyűlésén jártam

Az a szó, hogy magyar, egyetlen egyszer sem hangzott el a szélsőliberális jogvédők közel 4 órás rendezvényén. Volt szó a cigányok, a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és más szexuális kisebbségek, a vallási kisebbségek, a migránsok jogairól, de még az üzbegisztáni börtönökben elkövetett kínzásokról is. Áttanulmányoztam az elkövetkező három év stratégiáját, de nemzetünk megnevezésével itt sem találkoztam.

Azon gondolkodtam, hogy itt vannak ezek a jellemzően fiatal, kiválóan képzett, több nyelvet beszélő, hatalmas tapasztalattal rendelkező, az emberi jogok iránt valóban mélyen elkötelezett emberek.

- Akik az elkövetkező években is a Hazánkat és Európát megszállni akaró migránsokat fogják védelmezni, miközben egyetlen szó erejéig sem fognak kiállni mondjuk a Bukarestben hónapok óta, a hírek szerint szörnyű körülmények között fogvatartott két székely srác mellett.

- Akik harcosan fel fognak szólalni a cigányok sérelmére elkövetett, saját meghatározásuk szerinti gyűlölet-bűncselekményekkel szemben, de az eszükbe sem fog jutni, hogy jócskán van fordítva, a cigányok által a magyarok ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmény is. Csak az sohasem derül ki, mert senki sem vizsgálja, sőt inkább elhallgatni igyekeznek a megfélemlített és elhagyatott falvak lakói.

- Akik árgus szemekkel őrködnek majd a budapesti Pride felett, de soha nem fogják őket érdekelni a Székely Szabadság Napján elkövetett román hatósági túlkapások, netán a rendezvény tavalyihoz hasonló betiltása.

- Akik éjt nappallá téve dogoznak majd annak érdekében, hogy a legtöbbekkel már az iskolában megismertessék alapvető emberi jogaikat, de eszükbe sem fog jutni, hogy kiálljanak a külhoni magyar nyelvű oktatás (mint alapjog) érdekében vagy tájékoztató kampányt indítsanak például Szabadkán az ottani törvények által a helyi magyarok számára biztosított nyelvi, oktatási vagy kulturális jogokról.

- Akik mindent meg fognak majd tenni az üldözött oroszországi jogvédők érdekében, de egyetlen szavuk sem lesz a Benes-dekrétumokhoz, vagy a minden európai jogelvvel és magával a szlovák alkotmánnyal is ellentétes, jogfosztó szlovák állampolgársági törvényhez.

- Akik segíteni fogják azokat az embereket, akiknek "a jogai sérültek a világ fegyveres konfliktusaiban", de továbbra sem kívánnak foglalkozni azokkal a kárpátaljai magyar fiatalemberekkel, akiket elvisznek egy olyan háborúba, amihez semmi közük nincsen.

Kedves jogvédők, kedves Amnesty International!
Innen is szépen kérlek Benneteket, hogy néha, csupán elvétve, legalább csak ritkán, de az is legyen Nektek fontos, akit azért üldöznek, akit azért diszkriminálnak, akit azért nyomnak el, akinek azért sértik meg az emberi jogait, mert MAGYAR!

www.facebook.com/szavayistvan/posts/580005418831819

ON

Ja és szép napot mindenkinek. :)
@Gábris szomszéd: még egy barsi atyát, aztán szerintem rendben is vagy mára.
@Gábris szomszéd: kedves pityu, innen kérlek szépen téged és a haverjaidat, hogy pl. a prájdot ne basszátok szét, ahogy szoktátok, vagy ne uszítsatok a menekültek ellen, me ők is csak emberek, és még sorolhatnám.

üdvözlettel, egy magyar.

angyal, putyinos nincs?:)

ja és! HAJRÁ NORBI! a lengyel hószobrász:)))
@parti_giano: OK mindjárt keresek.

@taga20: Szétbaszni? Lüke vagy ? Idén már jobbikos kamion is lesz szerintem. :)
@Gábris szomszéd: ez nagyon szép, de azé nem kéne úgy csinálni, mintha nem lett volna a közel múlt.

én mondjuk emlékszem pl. 2007-re, amikor az elvbarátaid aszt kiabálták, hogy buzikat a Dunába, a zsidókat meg utána.
Kár, hogy a köztünk élő értéket nem látjuk. Aki siet, az még odaér zárás előtt.:D

index.hu/nagykep/2016/04/24/jeghegyek_a_koromfekete_balatonban/
@látjátok feleim szümtükkel: ne akarom lebecsülni prince gavallérságát, de ha aszt mondták volna neki, hogy egymillió dollár, ako csomagolt volna.
@Rodeo36:

én meg ajánlom eszt a kis izét kendnek szeretettel. a többiek is megtalálhatók ugyanezen címen:

www.youtube.com/watch?v=GFaKmtGyKQs
@taga20: mer itten mostan szépen vastagon havazik!
@taga20: ez már hóvihar... basszus, április 24. van! maaargit narmólis???
@taga20: ááá itten minden oké de a szaniszló is megszonta, hogy a zegész a kemtrél mijatt van! meg a tuggyukkik mijatt!

fogok költözni, de még pár évet köll dolgozni, osztán irány a napsütéses, meleg vidékek valamelyike
@taga20: Őrízd meg a komolyságod. :)
@nincs_itt:

Itten már a nap is jobban teljesít, szívesen látunk.:D:D:D
@látjátok feleim szümtükkel: kalandvágy már relatív kevés van bennem!!!
Norbi elfüstölt.

Honda szarbán, ócseny szarbán. :)
@Oxica: A HONDA EGY KALAP SZAR!
@hacsaturján:
nagyon kedves

kötyönnyük cépen

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
melyik országban írták ezt?
"akit azért diszkriminálnak, akit azért nyomnak el, akinek azért sértik meg az emberi jogait, mert MAGYAR!"
@punkfrog: Szemezgess.

http://kitekinto.hu/magyarellenesség/
www.magyarellenesseg.com
@taga20: Ficza Feri pontot szerzett. :)
@taga20:
észak amerika legjobb személyautója a Honda Civic 2015-ben és folytatódik már évek óta

attól , még lehet szar

brühüyyy
kkk

te biztosan értesz hozzá????????????????
@nincs_itt:
Tegnap reggel mi is aggódtunk, mert kicsit hideg volt evezéshez. Pár dinnye már havazást emlegetett. Du-ra 17 fok lett és még a nap is kisütött.
Az új sláger megvan?

m.youtube.com/channel/UCprJBUIP3cYDwEYQR1gF3XQ

Urizáló parasztgyerek flancolása.
@Rodeo36: haver, végre el kéne döntened, hogy az amcsik hülyék, vagy nem!

ha sikerült, szojá!:)))
@taga20: Arról azért remélem te is tudsz, hogy Észak-Amerika nem csak az usácskából áll. ;)
@taga20:
a Honda japán járgány
mi köze mindehhez a susának???

mit iszol, nagyon erős lehet

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: bakker, eddig nem tuttam!

ártu, ne bosszants! szerinted, ako az usában mondjuk 10., kanadában az első, és így lett egész észak-amerikában 1.

látom, nálatok má 30 évvel ezelőtt beszüntették a földrajz oktatást:)))
@Rodeo36: én eddig aszt hittem, hogy ruszki járgány.

eszt írtad:

"észak amerika legjobb személyautója a Honda Civic 2015-ben és folytatódik már évek óta"

töcsé újra, asztán fuss neki mégegyszer:)
@Gábris szomszéd: ez nem olyan, mint a szélesgabi féle baromság?:)

az is kurvára pörög, má egymilliót gyártottak belőle.

ja,nem!:)))
@Gábris szomszéd:
taga és a földrajz??????????????

asse tuggya merre van a Rajk villa Érdligeten

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: Mindjárt jön az erdélyi kalandozás, de csak a korfui motorozás után. :)
@Rodeo36: szerintem kamuzol, me nincs ilyen.

de lássuk, tericsé!:)
@taga20:
ha nem tudod??? akkó' neked annyi...
a keresztanyámnak volt mellette kis 800 négyszögöles szőlő gyümölcsöse isteni őszibarackokat ettem ott, és a forrás víz is nagyon kellemes

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
korfu??? tagának??? az neki valamilyen exotikus fagylalt

és van neki Honda motorja?

kkk
brühüyyy

bulgáriában meg eltéved a Rodopén
@taga20:
észak amerika elég nagy... sok autótypus van forgalomban olyan is amit az USA gyárt kkk

ezek között a legkedvencebb és leggazdaságosabb a vevőknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a Honda Civic már hosszú évek óta benne 2015-öt

most érted cuncimókus?

mitn iszol, tényleg valami kibaszott erős lehet, mert megláccik rajtad

brühüyyy
kkk
Norbi még az elátkozott fagylaltoson is túltesz. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: itt nem xarozott a zidőjárása, felváltva süt a nap és havazik... vicces de olyan 6-8 fok lehet...

reggel meg fagyott...
@taga20: csaxólok, legjobb! tehát a meghibásodás igen kevés, viszont cserébe olcsó és a fenntartása sem annyira költséges.

www.caranddriver.com/flipbook/10-most-cars-here-are-the-bestselling-cars-in-america-for-2015#7
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja! láttam... baz+... ez a ogv télleg nem százas, de ahogy @Fabius merte volt mondani, 2022-ig (szerintem 2030-ig) simán a nyakatokon marad... simicska meg a roham mentőben kap rohamot?
@Gábris szomszéd: érdekes... nagggyon érdekes... mehet a 3,14csába a flanszija is!
@Gábris szomszéd: most esett le mire is hasonlít!

erre:

hu.wikipedia.org/wiki/Wankel-motor

ezt meg már a madzag gyártotta/gyártja is
hehe, gulyás nyilatkozik:

Végül - a VS-nek juttatott több mint félmilliárd forintra utalva - azt is mondta, hogy az egyik legnagyobb balliberális portált finanszírozta az MNB; ezek "pártok felett álló döntések voltak", amikkel az azokat meghozóknak kell elszámolniuk.

matolcsy unokatesóját leliberálisozta. egyre jobban szűkül a nemzetmentők köre.
@nincs_itt: "ezt meg már a madzag gyártotta/gyártja is"

Melyik típusokban?
@Gábris szomszéd:

A robbanó motoroktól ments meg uram minket! Én maradnék a belső égésűeknél.

Egyébként különösen az tetszett, hogy ez a jelenlegi motorok fogyasztásának a 10 %-át fogja fogyasztani. A Diesel és az Otto közül a rosszabbik hatásfoka kb. 30 %, ebből adódón ez a motor minimum 300 %-os hatásfokkal bír. Ammegmá döfi. Nopersze, ha az összehasonlításnál ennek nem ugyanúgy 120 kW a teljesítménye, mint az Otto motornak, hanem csak 6 - 7 kW, akkor elhiszem a 10 %-ot.

Forduljon mindig szakemberhez.
@taga20:

Rossi 1 !!!
Ledúrta a spanyolokat hazai pályán. :-)
Kocsog kis Lorenzo hogy duzzogott. Azt hiszi, neki mindig nyerni kell. Remélem mostantól elpártol tőle a szerencse.
Viszont rengeteg zsét kap majd a Ducati-tól, 25 millió EUR két évre. Az napi bő tíz milliót jelent forintban.
Nem rossz kis pénz.
@vakapad: "Nopersze, ha az összehasonlításnál ennek nem ugyanúgy 120 kW a teljesítménye, mint az Otto motornak, hanem csak 6 - 7 kW, akkor elhiszem a 10 %-ot."

Az oldal alján nézted amúgy "a prototípus számított teljesítménye és nyomatéka" részt? :)

nagyrotormotor.com
@vakapad: Ja akkor OK. Csak azért szóltam, mert ott marhára nem 6-7 KW-k szerepelnek. :)
@Gábris szomszéd: @vakapad: megelőzött, www.origo.hu/auto/20151028-mazda-rx-vision-concept-sportkupe-wankel-motor.html

ez már az új modell, de regéebbi rx-ben is szériában használták.

vakapad, nekem az tetszett, hogy az "feltaláló" folyékony halmazállapotú bármilyen! üzemanyagról beszélt...

ebben sem érzek újdonságot.
@vakapad: mellékeltek egy táblázatot is, ahol fordulatszámokhoz kötve adta meg a névleges teljesítményét a motornak. izgalmas volt olvasni, hogy 500/percen 27 kW teljesítmény is képes ledni, némi nyomatékkal haragosítva... majd 1000 körül éri el a otto/diesel motorok teljesítményét és átlagos nyomatékát...
@vakapad: elnézést, olyan nyomatékot ad meg mint SZÁMÍTOTT érték, amitől erősen meghőköltem

www.ferfibarlang.hu/nagy-rotor-motor-talalmany-megmenti-foldet_img-2.html
@nincs_itt: Nekem még az is tetszett, hogy környezetbarát, a kipufogóból szinte csak vízpára jön ki, illetve, hogy a motor hűtőfolyadék és kenőolaj nélkül üzemel.
@nincs_itt: Jól sejtem, hogy ezek az állítások is fedik a valóságot?

A dugattyús motorok hátrányai:

1. Folyékony üzemanyagok csak folyamatos égéssel tudnak égni.
2. Az üzemanyag egyharmada a kipufogóban ég el.
3. Nagy a kompressziós veszteség.
4. Korlátozott forgatónyomaték a 4cm nél rövidebb erőkar miatt.
5. A szinuszos teljesitmény és nyomaték átvitel 50 % os veszteséggel.
6. Járulékos veszteség 5 % (olajpumpa, surlódás, szelepvezérlés, akutöltés)
@Gábris szomszéd: alakul ez! a következő lépés, hogy motor és üzemanyag nélkül is jobban teljesít...
@Gábris szomszéd: leginkább féligazságok... egyenes vonalú mozgást alakítunk forgó mozgássá, a jelenlegi belsőégésű
motorokban. valóban sok-sok veszteség lép fel.
ezért gondolkodott el Herr Wankel aus tájcslánd, hogy rögtön forgó mozgást hozzon létre...
@nincs_itt: Ha jól olvastam gázos a cucc. :)
OFF: Jéééé mik nem vannak. :)

A szabadságpárti jelölt áll nyerésre az osztrák államfőválasztáson

hvg.hu/vilag/20160424_A_szabadsagparti_jelolt_all_nyeresre_az_osztrak_allamfovalasztason

ON
@Gábris szomszéd:

1. FPÖ (35%)
2. Zöldek (21%)
3. Független (19%)
4. osztrák Fidesz (11%)
5. osztrák MSZP (11%)

www.bundespraesidentschaftswahl.at
@nincs_itt: lásd még Kandó Kálmán-t +++

az első teljesen napelemekkel működő repülőgép már szállóképes

a megoldás nem a fóssziliákban van, sőőőőőőt
a Wankel-nak (tudtommal) tömítési problémái vannak...ki ki fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

brühühüyyy
kkk

lásd még: körtekerészeti körgugolászati tovalöködöm
@Gábris szomszéd:

1. FPÖ (35%)
2. Zöldek (21%)
3. Független (19%)
4. osztrák Fidesz (11%)
5. osztrák MSZP (11%)
azaz 11+11+19+21+35=97%

hiányzik a kedvencem a lila békák pártya szines kis paletta...nem orbángeci stájlusz

brühüyyy
kkk

jó lenne olyan párt is amely az általános népjólétet tűzné a zászlajára amely zászlót nem a seggében hord (titkos ügynök), a gazdasági eredmények, meg a tőzsde hatalmas izéji azok semmilyen befolyással nincsenek Róbert Gida És Füles jólétére ott a Felső Pagonyban...ezek a fajta számrébuszok ugyanazen gyanútlan bájos egyedek átbaszása és orruknál fogva való megvezetése a tőzsdén ma a Nasdaq 487 ről 182 re növekedett mindez köbméterben és akkor Füles elolvassa és bánatosan lengeti a füleit

lesz e jobbik sorsra érdemesebb Róbert Gida és társai a Pagonyban? novákemőke most balettáncos lesz a nemzeti színházban az a latt a rendező "alatt" aki kiürítette a Nemzetit??? jól helyezkedik még balettpatkány is válhat belőle hátmég a Nóőra nórárafel, sejjj a mi nóránk most szoptat vagy szopik vagy hogyis van ez?

brühüyyy
kkk

nincs_itt kolléga majd ha itt lesz ki is fogja számolni logarléccel, hogy 17 a carbunkuluson és a 4 dik sérón az hány löket???

ő mindent jobban tud (lásd még Honthy Hanna)
@Gábris szomszéd:
a zemberek tökeji is tele vannak a zestablishment-tel és azok képviselőjivel...a zegyik Koch tegnap este a cénénin aszongya a clinton-ra (aki demokrata????????????????????)
a Koch meg kőkemény retrográd GOP hogy ha a Clintonné esetleg netántán kicsit másfajta passzátszelet fúna akkó' esetleg ők is támogatnák

a kutya és az ő elhantolása...avagy kibújt a szög a zsákból...
demokrata lesz a győztes de az a demokrata már nem ez a demokrata

érted??????????????????????????

demagográcia műxik éljen a süsü a sárkány

brühüyyy
kkk

elolvasom a nagyszabású győzelmet és mi lesz a magyar kinndolgózk sorsa ezek után, fidex nemzeti politika kibaszunk mindenkivel jó alapossssssan?
@Gábris szomszéd: Nagy kaland.

Vagy eltaknyalnak a nácik a második fordulóban, vagy Ausztria megint kitermel egy új Hitlert. Nekem mindegy, csak legalább a g..it is lőjék ki a várból.
@Oxica: Te még mindig nem tudod, hogy ki és mi termelte ki Hitlert? ;)
@Gábris szomszéd:
ez egy bonyolúlt kérdés, a válasz valahol Páris és London tresorjaiban rejtezik és a gyarmatosítással nagyon erős affinitást mutat -az annyának is van köze hozzá nagyon kis részben- Csőrcsill kartárs sokat tudna mesélni hercegi rezidenciáján finom skót whyskey és a Ararat konyak hörbölése közepette

brühüyyy

kkk
@Oxica:

Történt már olyan elnökválasztás, amikor az első fordulóban nagyon befutott a jobboldal, és a másodikban meg erősen kikapott. Most sem lesz ez másként.
www.168ora.hu/itthon/polt-felesegenek-tudnia-kellett-mnb-botranyrol-144993.html

"A hat alapítvány fb-összetételét vizsgálva kiderül: mindegyik testületben ott ül Kalina Gábor, az MNB számviteli igazgatója. Két felügyelőbizottság elnöke pedig Gerhardt Ferenc, a jagybank alelnöke. Az alapítványok kuratóriumai közül pedig Matolcsy György MNB-elnök az egyiknek elnöke, egy másiknak pedig tagja. Nagy Rózának, Matolcsy évtizedes bizalmasának pedig két kuratóriumi tagság, illetve egy kuratóriumi elnökség jutott. A tagok között van még Bogár László unortodox közgazdász, valamint Lentner Csaba korábbi MIÉP-es képviselő."

Általában a felügyelő bizottságok tagjai tiszteletdíjat élveznek. Itt kik, és memmyiért?
444.hu/2016/04/25/orbanban-fel-sem-merul-hogy-barmilyen-lepest-tegyen-az-mnb-alapitvanyok-ugyeben

"Havasi Bertalan válasza:
„A hatályos magyar és európai jogszabályok értelmében a kormány semmilyen módon nem befolyásolhatja a jegybank vagy alapítványai tevékenységét, így ez a kérdés törvényesen fel sem merülhet."

Ércsük mán! Ez a köszpénzügyi heléyzet. Orbánnak és a kormányának, meg a többségi frakciónak sincs vele semmi dolga.:D

De akkor kija*nak van? Vagy a magyar jegybank állam az államban?
09 08
hvg.hu Itthon
Felmondott a VS-nél a Századvég-iratokat kiperlő újságíró

Joó Hajnalka szerint a szerkesztőség ugyan függetlenül működik, de az ő elveivel és ízlésével nem fér össze, hogy az MNB közpénzzel támogatta meg a kiadót.
Lássuk már azt a medvét, akarom mondani alapítvánmyi mutyit!

2013. évi CXXXIX. törvény a Magyar Nemzeti Bankról

2. Az MNB alapvető és egyéb feladatai

4. § (1) Az MNB meghatározza és megvalósítja a monetáris politikát.
(2) Az MNB jogosult Magyarország hivatalos pénznemében bankjegy- és érmekibocsátásra.2 Az MNB által Magyarország hivatalos pénznemében kibocsátott bankjegy és érme - ideértve az emlékbankjegyet és emlékérmét is - (a továbbiakban együtt: bankjegy és érme) Magyarország törvényes fizetőeszköze.
(3) Az MNB a magyar gazdaság külső stabilitásának megőrzése érdekében hivatalos deviza- és aranytartalékot képez, és kezeli azt.
(4) Az MNB a devizatartalék kezelésével és az árfolyampolitika végrehajtásával kapcsolatban devizaműveleteket végez.
(5) Az MNB felvigyázza a fizetési és elszámolási, valamint az értékpapír-elszámolási rendszereket, ennek keretében felvigyázza a rendszer, valamint a központi szerződő fél tevékenységét végző szervezet tevékenységét e rendszerek biztonságos és hatékony működése, továbbá a pénzforgalom zavartalan lebonyolítása érdekében. Ezen jogkörében, valamint a 171. § (2) bekezdésében meghatározott jogalkotási jogkörében részt vesz a fizetési és elszámolási, valamint az értékpapír-elszámolási rendszerek kialakításában.
(6) Az MNB feladatai ellátásához és az Európai Unió működéséről szóló szerződéshez fűzött, a Központi Bankok Európai Rendszere és az Európai Központi Bank Alapokmányáról szóló (4.) Jegyzőkönyv (a továbbiakban: Alapokmány) 5. cikkében meghatározott az EKB-val szemben fennálló statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez statisztikai információkat gyűjt és hoz nyilvánosságra.
(7) Az MNB alakítja ki a pénzügyi közvetítőrendszer egészének stabilitására vonatkozó makroprudenciális politikát, amelynek célja a pénzügyi közvetítőrendszer ellenállóképességének növelése, valamint a pénzügyi közvetítőrendszernek a gazdasági növekedéshez való fenntartható hozzájárulásának biztosítása. Az MNB ennek érdekében az e törvényben meghatározott keretek között feltárja a pénzügyi közvetítőrendszer egészét fenyegető üzleti és gazdasági kockázatokat, elősegíti a rendszerszintű kockázatok kialakulásának megelőzését, valamint a már kialakult rendszerszintű kockázatok csökkentését vagy megszüntetését, továbbá hitelpiaci zavar esetén a hitelezés ösztönzésével, a túlzott hitelkiáramlás esetén annak visszafogásával járul hozzá a közvetítőrendszer gazdaságfinanszírozó funkciójának kiegyensúlyozott megvalósulásához.
(8) Az MNB külön törvényben meghatározott jogkörében szanálási hatóságként jár el.
(9) Az MNB ellátja pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét
a) a pénzügyi közvetítőrendszer zavartalan, átlátható és hatékony működésének biztosítása,
b) a pénzügyi közvetítőrendszer részét képező személyek és szervezetek prudens működésének elősegítése, a tulajdonosok gondos joggyakorlásának felügyelete,
c) az egyes pénzügyi szervezeteket, illetve a pénzügyi szervezetek egyes szektorait fenyegető, nemkívánatos üzleti és gazdasági kockázatok feltárása, a már kialakult egyedi vagy szektoriális kockázatok csökkentése vagy megszüntetése, illetve az egyes pénzügyi szervezetek prudens működésének biztosítása érdekében megelőző intézkedések alkalmazása,
d) a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybevevők érdekeinek védelme, a pénzügyi közvetítőrendszerrel szembeni közbizalom erősítése
céljából.
(10) Az MNB - a Pénzügyi Békéltető Testület útján - ellátja a fogyasztó és a 39. §-ban meghatározott törvények hatálya alá tartozó szervezetek vagy személyek között létrejött - szolgáltatás igénybevételére vonatkozó - jogviszony létrejöttével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezését.
(11) Az MNB számára feladatot törvény és a (9) bekezdés szerinti feladatokhoz kapcsolódóan törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály állapíthat meg. Az MNB törvényben és törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározott feladatának összhangban kell állnia az MNB-nek az e törvényben meghatározott alapvető feladataival és felelősségével.
(12) Az (1)-(5) és (9) bekezdés szerinti feladatok ellátására az MNB kizárólagosan jogosult.
(13) Az (1)-(7) bekezdésben meghatározott feladatok az MNB alapvető feladatai.
(14) Az MNB alapvető feladatai közé nem tartozó feladatok az MNB egyéb feladatai, amelyeket - jogszabályban meghatározottak szerint - csak elsődleges célja és alapvető feladatai teljesítésének veszélyeztetése nélkül folytathat.
(15)3 A (8) bekezdésben meghatározott feladatkör ellátásánál gondoskodni kell a szanálási feladatok ellátásáért felelős szervezeti egységnek az MNB más feladatait ellátó szervezeti egységétől való működési függetlenségről, ideértve azt is, hogy ezen feladatkört kizárólag az MNB elnökének vagy bármelyik alelnökének közvetlen alárendeltségében és irányításában lehet ellátni.
Kiemelten figyelembe veendő:

(14) Az MNB alapvető feladatai közé nem tartozó feladatok az MNB egyéb feladatai, amelyeket - jogszabályban meghatározottak szerint - csak elsődleges célja és alapvető feladatai teljesítésének veszélyeztetése nélkül folytathat.

Elsődleges célban nincs felsorolva sem festmény, kastély, éremgyűjtemény stb. vásárlása, sem alapítványba pénztolás. Talicskázás különösen.

Ami viszont a kormányra tartozik:

3. Az MNB jogi formája

5. § (1) Az MNB részvénytársasági formában működő jogi személy. Az MNB székhelye Budapest.
(2) Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe nem kell bejegyezni. A részvénytársaság elnevezést az MNB cégnevében nem kell feltüntetni.
(3) Az MNB alapító okiratát a részvényes állapítja meg, amelyet be kell mutatni az Országgyűlésnek.
(4) Az MNB részvényei az állam tulajdonában vannak. Az államot mint részvényest az államháztartásért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) képviseli.

170. § (1) A MNB bevételét képezi
a) a felügyeleti díj,
b) az MNB által kiszabott bírságok,
c) az igazgatási-szolgáltatási díj és
d) az egyéb - a)-c) pontba nem tartozó - bevétel.
(2) Az MNB számára megfizetett bírság összegével megegyező összeget a (3) bekezdés szerinti célokra fordít, az e célra fel nem használt összeget az eredménytartalék javára kell elszámolni.
(3) Az MNB által kiszabott bírságból származó bevétel
a) közgazdasági, pénzügyi szakemberképzés elősegítésére, támogatására,
b) közgazdasági, pénzügyi, valamint interdiszciplináris kutatások elősegítésére, támogatására,
c) a pénzügyi kultúra erősítésére, terjesztésére, a pénzügyi tudatosság fejlesztésére, valamint ezen célok elősegítésére, így különösen a kapcsolódó oktatási és kutatási infrastruktúra fejlesztésére,
d) alapítványi támogatásra, valamint
e) karitatív célra
fordítható.

Eszerint alapítványt támogathat, de az nincs benne sehol a törvényben, hogy maga is hozhat létre alapítványt. A törvény elősegítésre, illetve támogatásra jogosítja fel a bankot, arra nem, hogy maga is üzleteljen a segítendő és támogatandó területeken. Szerintem a nyelvtani szabályok alapján ez értelmezhető ki a törvényből.

Annak ellenére, hogy részvénytársaság a Magyar Nemzeti Bank, sehol nem szabályozzák a közgyülést. Lehet, hogy az a részvénytársaságokról szóló törvényben van? Ahol viszont előírják, hogy a tulajdonos az éves beszámolót el kell, hogy fogadja( ha jól tudom).
@Rodeo36: a wankel motor tömítetlenségét még a maga "feltaláló" megoldotta ca 100 éve, a legnagyobb gond vele, hogy keverék olajzású, ezért füstöl mint a jó wartburg...

szép dolog a napenergia, de jelen állás szerint a kollektorok és az akkumulátorok előállítása környezetszennyezőbb, mint a fosszíliák elégetése...

de gondolom megolgyák ezt is...
Megvilágosodtam,miért nevezik a 'főpolgit tar-ló's-nak!
Tarrá vágja a főváros zöldjeit,mert megtehetik ezek az 'anyabaszók:(

www.facebook.com/culturepubofficiel/videos/10150622143169970/
süti beállítások módosítása