Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.23. 09:24 Fabius

Lázár álma a Navracsics árvák rémálma

Lázár János álma a bürokráciacsökkentés, 73 állami intézmény működésének felülvizsgálatával. Ez az álom nem jön ám be mindenkinek, sőt. Navracsics Tibor intézményi árvái nem boldogok most, Böszörményi "Robin Masters" Nagy Gergely is hiába könyökölt le mindenkit és szerezte meg a nyalizótrónt, nagyot fordult a világ vele is. Két idézettel szemléltetném:

"A mai Európából fájóan hiányoznak a vizionárius, ötletekkel teli vezetők, Orbán Viktoron kívül."

                                                                     vs

"Vannak olyan döntéshozók, akiknek a csendes háttérmunka, a minőségi szakmai tevékenység nem viszi át az ingerküszöbét – pláne nem, ha senki hatalmasság »emberei«, kutyái-macskái nem vagyunk. Ha magunk vállaltunk fel egy feladatot, és egyszerűen csak tesszük a dolgunkat. Ezek a döntéshozók „bürokráciacsökkentés” címszó alatt most – tucatnyi más, igaz, nálunk jóval kevésbé különleges intézménnyel együtt – javaslatot tettek a megszüntetésünkre.”"

design-terminal.jpg

Kacagtató ez a "senki kutyái nem vagyunk!!!!" műfelháborodás valakitől, aki Navra irányítása alatt bontogatta szárnyait a Mandinál és a Jobbklikken, akiből Tibusz csinált kormányhivatalnokot majd Design Terminál főigazgatót. De, bizony kutya vagy tökfej, és a kutyák világa már csak ilyen: az erősebb baszik. Úgyhogy kívánnék én neked kiadós együttlétet - ahogy te tetted anno Karsay Dorottyának, de van most elég bajod púzótájon.

Sebaj, te nem vagy egy belpesti hipster, én hiszem, hogy egy dél-londoni Penny Marketben kiteljesedhetsz még!

609 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr988303706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez az egész megszűntetősdi megint egy átgonolatlan baromság.
1. a megszűntetendő intézmények egy jó részét éppen ez a kormány hozta létre: nyelvstratégia, nemzetstratégia, dizájn terminál, manda... már akkor is tudtuk, csókosok kistömésére. ez olyan, mint a 20-70%-os akció a boltokban, felemeljük-leengedjük.
2. az intézmények egy részét betolják a minisztériumok alá. ez főleg az emmit érinti, ami már így is egy átláthatatlan szervezet.
3. némelyik szervezet olyan nemzetközi intézetek, szervezetek tagja, ahol fontos a jogfolytonosság. lásd leutóbb a laborok akreditálásának ügyét.
4. az olyan baromságot, mint a szakály-féle veritas nem érinti, ellenben a meterológiát igen. az omsz-nekmi köze a bürokráciához?

m.hvg.hu/itthon/20160122_hatterintezmenyek_bezaras_jogutod_nelkul
Én sajnálom azt a sok embert, akinek meg fog szűnni a munkahelye. Nem lesz nekik könnyű. Ráadásul nem is mind egyistenhívő, tehát reményük sem lesz újabb állami munkahelyre. A piacon meg alig-alig akad olyan munka, ahol tengeni-lengeni lehet a fizetésért. Esetleg még mehetnek közmunkásnak, azok sokszor csak sétálgatnak egyéb munka híján.
@parti_giano:

A mindennapok szintjén a helyzet még ennél is rosszabb.
Taktikázó nyelvek millió nyalják fényesre a kódorgó seggeket, melyek össze vannak nőve a fejekkel.
Azért tegyük hozzá, hogy tehetsége alapján a fent említett izékének egy Penny Marketben az árufeltöltői státusz is durván elérhetetlen poszt lenne. Szóval neki marad a "nyelvével utattörni" más kipállott hátsója irányába. Olyan megható, amikor pártcsicskák rínnak a kibacások miatt...
@látjátok feleim szümtükkel: azért az is egy kurva nagy hoax, hogy az állami álkalmazottak tengenek-lengenek. az már igaz, hogy rohadt sok az adminisztráció, felesleges munka. nézd meg a hvg nav-ról írt cikkét. na, ez a bürokrácia a kibaszott sok olyan főnökkel, aki nem csinál semmit. egyébként meg sasold már meg a közalkalmazotti bértáblát.
@parti_giano:
Miért lenne átgondolatlan? Lehet, csak annyi történt, hogy az első négy évben még ki kellett építeni egy szélesebb körű kiszolgáló személyzetet, például az ilyen mélyen benyalós BNG-kből. Aztán most, a második kétharmad biztonságában, ellenfelektől nem túlságosan fenyegetve, látva, hogy semmilyen botrány vagy hazugság nem buktatja meg őket, ezek szükségtelenné váltak. Nem a kormány hozta ezeket létre, hanem olyan különutasok, mint Navra, a belső kör meg miért adná oda másnak, amit ők is hazavihetnek? Simicskára sincs már szükségük, azért lökték a kutyák elé, hiszen ott a Nemzeti Főispán, akkor miért pont egy ilyen kis tányérnyalót ne pöckölnének le, ha már feleslegessé vált?

Azt meg eddig is lehetett tudni, hogy amihez a Fideszesek nem értenek, azt megszüntetik, mert úgysem tudják, mire való, fenntartani meg a tudatlanságuk mementójaként kényelmetlen. Talán szebb idő lesz attól, hogy az OMSZ előre megsaccolja? Talán nem lehet bármelyik környező ország híradójában megnézni, hány fok lesz Magyarországon? Lehet, ők ennyit látnak a meterológiából.

Talán tudsz mondani egy dolgot is, amit előbb-utóbb nem akartak kézivezérlésre állítani?
@látjátok feleim szümtükkel:

"meg fog szűnni a munkahelye. Nem lesz nekik könnyű"

ááááááá

kepkezelo.com/images/s5i4i7txqxmdkqn4d84i.png

"De, bizony kutya vagy tökfej, és a kutyák világa már csak ilyen: az erősebb baszik. "

'ááá nem,az ilyenek minden időben és körülmények között fel tudnak csatlakozni a 'szenthátsóra!
Erre vannak 'kiképezve ,'felcsibészítve:)
.........
"Adjatok a kutyáknak húst,
Na, aki kapja, marja!
A másnaposoknak kvászt!
Össze is kapnak rajta.

Hogy ne hízzon a varjú,
Álljon több madárijesztő."

offforever.blog.hu/2016/01/22/adjatok_a_kutyaknak_hust_viszockij_dalai#c29202764
@látjátok feleim szümtükkel:
Na, azért annyira nem kell sajnálni szegényeket:
nol.hu/belfold/pofatlan-vegkielegitesekre-keszul-az-orban-kormany-1586063
"Akár 10 millió forintos végkielégítést is kaphatnak azok a köztisztviselők, akik távoznak a megszűnő kormányzati háttérintézményektől – derül ki a Népszabadság birtokába került dokumentumból. Még azok is kaphatnak 600 ezret, akiknek nem járna végkielégítés, a feltétel csak az, hogy hat évig elkerüljék az állami és az önkormányzati szférát. Pedig néhány éve a Fidesz még „pofátlan" végkielégítésnek nevezte a többmilliós lelépési díjakat."
brühühühü
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): nem a dizájnt, nyelvstratégiát sajnálom. hanem, hogy ennek örve alatt p€ldául az omsz is megy a levesbe.
úgy látom, hogy a fidesz/kormány belső átrendeződése miatt egy csomó olyan áldozat lesz, aki tényleg hasznos volt. most ezek az ellenségek, mert ugye a tengő- lengő állami alkalmazott mindenkiben erős kép.
@gazoló:

Magának, mint szélsőséges macskafannak, mi köze van a kutyákhoz? macskáiból merítsen életképet húszcentis éles késsel.
@AKIsTUDATLAN:
Azért én szólnék a kis pártgeciknek, hogy nagyon ne verjék el ezt a kielégítést, hisz egy majdani új vezetés tán lesz annyira találékony, hogy a mostani nagy pártgecik visszamenőleges követelései alapján ezt a pofátlan pénzosztást majd szintén visszakérik. Merthogy a szopóág változhat... :)
eztetetmeg100kóbornak@szeretettel:)))

www.youtube.com/watch?v=HMevlE1lYIk

www.youtube.com/watch?v=8YouFFhSIE0

"Tanítottak szépre-jóra,
Agyamra ment a sok óra,
Nem tudom én, mi a barokk,
NEM MARADT MÁS, CSAK A FAROCK !
NEM MARADT MÁS, CSAK A FAROCK !

Alagsorban vár pár barát,
Megosztjuk a pénzt, a kaját,
Nõk is jönnek, velük bajok,
NEM MARADT MÁS, CSAK A FAROCK !
NEM MARADT MÁS, CSAK A FAROCK !

Nem bírta az öreg szóval,
Éjjel megnyírt egy ollóval,
Gondoltam, itt útban vagyok,
NINCS MÁS NEKEM, CSAK A FAROCK !
NINCS MÁS NEKEM, CSAK A FAROCK !

Kutya után jön a farok,
Ne húzd meg, mert beléd marok,
Fûbe, nõbe nem harapok,
NINCS MÁS NEKEM, CSAK A FAROCK !
@parti_giano: Nem tekinteném átgondolatlan baromságnak. Ha egy rezsim évtizedekre rendezkedik be, akkor nem is tehetne másként.
@100 kóbor kutya:

"macskáiból merítsen életképet húszcentis éles késsel."

'Vadászevagye???:)
@gazoló:

én a vérengzővau1 vagyok, mert Vau2 túl engedékenynek mutatkozott... de már megyünk is, a macskáit ne féltse, nekünk túl szőrösek.
@parti_giano:

Sasoltam sokáig.:D

Én az embert, és nem a fideszt meg ezt a kormányt látom. A haverokat én sem féltem, csak azt a kisembert, akit úgy vettek fel takarítónak is, hogy előbb meggyóntatta a főispán, tagja-é már a pártnak. No vele mi lesz?
@gazoló:
Szia!
Hogy szolgál a kedves egészséged a tegnapi sokk után?
Ilyet még nem csináltam. Nem néztem végig az "élményt".
Most láttam, hogy nem lehet véletlen ez a szomorú valóság.
Próbálok feltápászkodni!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Simicskára sincs már szükségük, azért lökték a kutyák elé, hiszen ott a Nemzeti Főispán, akkor miért pont egy ilyen kis tányérnyalót ne pöckölnének le, ha már feleslegessé vált?"

Azért jellemző, hogy a Laja is hallgat, mint szar a fűben, mert biztos alatta is meleg még a rakás. Mire kihűl, addigra meg elévül, és senki nem fog vele foglalkozni, még a válaszópolgár sem.
@parti_giano:
1. szín
Adott egy kis vidéki senki, aki némi személyiségzavarral hatalmat kap. Ez egyedül nyilvánvalóan nem megy. Mögötte ott vannak a királycsinálók. aktívan vagy passzívan. Akiknek egy része egy idő után terhessé válik. Hitler esetében sem volt más, Orbán esetében sem más. (Vö. Simlicska kiütése, az új oligarchia kialakítása)
2. szín:
A hatalom közelében kialakul egy árnyékintézményi rendszer. a kormányzat árnyékkormánya. Mert több a hatalmmániás, mint a tényleges pozíció, és a formális hatalomgyakorlás valójában csak díszletté válik. (A jelenség ismert, nem csak a politikában. vö. Peter-elv) A kontraszelektált formális gépezett mögé kiépül az alternatív kormányzati rendszer. vagy legalább is erős a szándék rá. Erről magam is írtam endresy.blogspot.co.uk/2014/11/az-arnyekkormany-varba-megy.html , de nyilván 2 év alatt azért történt pár dolog. A lényege azt hiszem maradt azért.
Az is világos, hogy ebben a rendszerben kellenek a kirpóbált káderek.
3. szín
Káderválogatás. Szintén nem új. A kádárizmus fénykorában is minisztériumi intézetek, bizottságok jöttek mentek. Titán-elvtársak potyogtak ejtőernyővel Közéjük csemopészve a következő korszak komiszárjait is. Sosem az volt a lényeg, hogy az intézményt hogy hívták, hanem hogy kik mozogtak eközben. Alulról felemelkedve, vagy örökre eltünve az alkoholelvonóban. Orbanizmus bolsevizmusában sincs másként
Létrehoztak egy káderszelekciós rendszert. Egyfajta gyakorló és casting-terepet. Mert a következő tíz évet is meg kell alapozni.

A HVG újságírója vagy roppant fiatal, vagy naív. vagy mindkettő
Ilyen amikor a fagyi visszanyal. Még akkor is, ha a Lázár által bejelentett bürokráciacsökkentési program ránézésre is ezer sebből vérzik.
@Mariann19:

Ugyé viccölsz? Nem lett drágább ettől a kenyér.:D
Majd mire a focialisták is jobban teljesítenek, addigra ezek is felszívják magukat. Kétszer is.
@parti_giano: Közben persze rájöttem, hogy az áűtgondolatlansűogt a HVG csak sugallja, és Te fogealmaztad annak.
A lányeget nem érinti szerintem.
@Mariann19:

Csak vízilabdával gyógyulva tudtam túltenni magam!
Dusebajevnak mennie kéne!!
Lötyög már a kabát a narancsgeciken,kétszámjegyű növekedésnek írmagja sincsen pedig az unijós pénzek nemsoká elapadnak...
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem lett drágább a kenyér, az igaz, csak nem vagyunk hozzá szokva a vesztéshez.
Orbán is biztos oda van, mert nem korbácsolódott fel a nemzeti érzés a kudarc után.
Pedig milyen sokba kerül nekünk ez az igyekezete.
Ó, a focialistáknál már egy sikeres tovább adás is lassan állami kitüntetéssel jár majd.
@gazoló:
Pontosan azt csináltam én is.
taga ajánlgatta kézi helyett a vízilabdát nekünk, a végén igaza lett.
Ma a fiúk játszanak víziben a bronzért, nézem.
Helyre akarom pofozni a megroggyant lelkivilágomat.
@Mariann19:

Mire az ember megöregszik, sok mindenhez hozzá szokik.:O
"A NAP nem a semmiből jött létre, a program elindítását többéves előkészítés előzte meg”, idézte fel a kezdeteket Freund Tamás nemzetközi hírű agykutató, a Nemzeti Agykutató Program elnöke, egyben az MTA alelnöke. A kezdeményezést az a felismerés motiválta, hogy a szűkös magyar kutatási forrásokra tekintettel érdemes a kutatásokat egy területre fókuszálni, ahol viszont nemzetközi viszonylatban is jelentős eredményeket lehet elérni.

Ahhoz, hogy ez a terület az agy, illetve az idegrendszer legyen, három feltételnek kellett teljesülnie.>

:EZ TECCIK:
„Fontos, hogy az adott tudományterületnek legyen múltja az országban, de legalább ennyire fontos, hogy legyen jelene is, ne olyan legyen, mint mondjuk a futball.

<Végül, de nem utolsósorban legyen társadalmi relevanciája is” – összegezte a szempontokat Freund."
444.hu/2016/01/23/10-millios-vegkielegiteseket-osztananak-a-megszuno-allami-intezmenyekben

'Miazannyukpicsájából????:((

'Zösszest ráverik az itthon maradott,még termelő rétegre!

Aztán megtapsolják egymást,hogy mennyit spóroltunk a bezárásokan és létrehoznak még harminc semmirekellő hivatalt és a "járásokon belüli járásokat külön székhelyekkel,kocsikkal,spanokkal:(!
Húúúúúú...B+!

Eddig nem az volt a ballibsi mantra, "hogy le a burokratikus vízfejjel", meg az, hogy "a gazdasági fejlődés gátja a túlzott burokrácia"..

Hát tessék, most végre valahára léptek Orbánék....

Most ugyanez a ballibsi banda: szegény burokraták, hogy sajnálom őket, hogy a szemét patás megszünteti a hivatalukat...

Kedves ballibsik!

Tudjátok: van rajta sapka azért, ha nincs akkor azért.....

Na, persze mindegy is, sok sikert!!!

Megvolt a mai Orbán (kormány) gyűlölet félóra!

Kellemes szórakozást!!!
@látjátok feleim szümtükkel: a futball és az agykutatás között szoros összefüggés áll fent,tekintve,hogy mindkettőbwn szükség van egy gömbölyű alakra (fej és labda)
@GeoCracker: persze, így már értelek. az oké, hogy a politika felől közelítesz, ami az intézetek egy részere áll, mint nemzet- és nyelvstratégi pl. ám itt vannak kimondottan szakmaiak is, ahol lehet a vezető politikai kinevezett, de az intézet ennek ellenére hozza a szakmaiságot. most ezekbe is belerúgnak.
@ulpius66: Akkor én most teljesen félreértettem, hogy a bejegyzés a kormánypárt által feleslegesen létrehozott zabhegyező intézmények síró-rívó hamarosan munkanélkülijein röhögött?
@gazoló: semmi gond haver, me a srácok hoztak 2010-ben valami olyan törvényt visszamenőlegesen, hogy 2misi fölött 98% az adó.

úgy, hogy gond egy szálse a pofátlan végkielégítések körül:)))
@ulpius66: mond má aszt, hogy ezé pénct kapsz, és nem zsigerből vagy ekkora fasz!!!

lécci, könyörgöm!!!!:)))
@ulpius66: hülyeúr, tudod, mi a bürokrácia? talán fáradj valamelyik miniszterhez egy orális félórára.
@parti_giano:
Közben kicsit összébb szedtem, ha már "kirugdaltad" belőlem :-))
endresy.blogspot.co.uk/2016/01/lezarulo-kader-casting-elso-forduloja.html

A lényeg azért maradt.

De, hogy vűlaszoljak is. Annak idején sem volt okvetlen más. Még azt sem mondhatnám, hogy pl. a MÉM intézményeiben csak se-..fejek ültek. Olyan helyen dolgoztam, ahol az igazgató tipikus ejtőernyős volt, amikor odakerült. Kiderült, hogy a fejében is van vmi. meg is buktatták (nyugdíjazták)
Öszességében azonban ez nem sokat számított. Gyanítopm most sem a szakmaiság a fő szempont.
@parti_giano: remélem azé ihatni még ihatok, herguáno?:)))
@taga20: kár beléd. bár, ha az alsópolcost pusztítod, akkor több tébét kéne fizetned.
@GeoCracker: nem, nem a szakmaiság. olyan érzésem van, hogy a bürokrácia oltárán egy nagyon vegyes felvágottat áldoznak be. mert csak.
@ergoGnomik:
Ugye-ugye... Bezzeg bolseviki pártunk mélytorkos 66-os kislánya egyből lefejte a falu bikáját, merthogyhá ezeknek semmi se jó... Istenem, ezek tényleg ennyire takonygerincű félnótások, gondolom ez is valami exmunkásőr jóettárs vótt...
@parti_giano: a szem magasságban lévőket. ja és én legalább saját pénzből fizetem, nem úgy, mint a bürokraták.

egyébként baj van haver, persze csak ha érintett vagy:))

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F01%2F23%2Frakot-okozhat-az-oralis-szex
@Mariann19:

Dujsebajev klasszisokat motiválni tud, de a csapatépítésről annyi fogalma van, mint semjénzsoltnak a sátánizmusról.

Nem akarok nagyon szakmázni, de elképzelni nem tudom mit akartunk szélső játék, klasszikus irányító poszt és begyakorolt figurális elemek nélküli "taktikával", egy gyakorlatilag beszart újoncokat és végkimerülésig hajtott klasszisokat - Nagy L. Iváncsik G. - tartalmazó csapattal egy EB-n egyáltalán?

Ki gondolta azt komolyan, hogy Borsos Tamás majd pótolja Ilyés Fecit?

Ki gondolta azt komolyan, hogy egy Császár Gabi szintű irányító nélkül majd mozgás, fantázia és helyzet előkészítés lesz a támadójátékban?

Ki gondolta azt komolyan, hogy egy ilyen tapasztalatlan, nemzetközi meccsrutinnal nem bíró játékosokból álló hatos fal majd nem dől össze az első Mikkel Hansen lövőcseltől a picsába, és a kapusaink a védtelenségtől, a tiszta lövőhelyzetektől nem válnak demoralizálttá?

Mert aki ezt komolyan gondolta, az mennyen a picsába. Most.
@taga20: szutyi, neked mi a bürokrácia? a meterológiai szolgálat? mert m€g a fasombasekívánt nemzetstratégiai intézetet sem nevezném annak.
az meg, hogy neked a szemmagasság a padlószint...
@parti_giano: reti, az oemesz plö. az időkép 100-ad pénzből, ha nem nuku közöspénzből csinálja meg a békamászatást:)))

a pontokat meg haggyad meg sírnak! neki se áll jól, de legalább a sajátja. kár érted, van neked saját faszságod.:))
@Fabius: a védekezés is, fab... de a támadójáték basszus, hogy a legtöbb lövés a kapusba száll...
@parti_giano: benne lehet a pakliban. MÉg a két folyamat párhuzamosan is létezhet. Kiválogatás+selejtezés.
Elvégre nincs nálam a bölcsek köve
@taga20: sünmalac, most mit kezdjek azzal, hogy neked a szemmagasság a padlószint?
@parti_giano: ugorj át rajta, me a végén még megbotlassz és lehorzsolod a térdedet:)))

ne feszülj haver, me úgy jársz, mint vajnabácsi!

www.youtube.com/watch?v=4xL16g-gZ6w&index=1&list=RD4xL16g-gZ6w
@Fabius:

"Mert aki ezt komolyan gondolta, az mennyen a picsába"

Meg az is aki idehozta csiliárdokért,akárhány BL-t nyert is nagycsapatokkal!

Egy 'psziho 'lelkesállat magyari edzőt(lenne ilyen) és egy 'szakit kellet volna odatenni,mögéjük team-ben aki ismeri a játékosokat mint a vízilabdában a Gerendás Gurit!

Ott meg is lesz is eredménye!
@Fabius:

"Mert aki ezt komolyan gondolta, az mennyen a picsába"

Meg az is aki idehozta csiliárdokért,akárhány BL-t nyert is nagycsapatokkal!

Egy 'psziho 'lelkesállat magyari edzőt(lenne ilyen) és egy 'szakit kellet volna odatenni,mögéjük team-ben aki ismeri a játékosokat mint a vízilabdában a Gerendás Gyurit!

Ott meg is lesz is eredménye!
@Fabius:
Csapatépítés prioritását Dujsebajev átvehette volna Mocsaitól, mert ő ennek a fontosságát kiemelten kezelte, és meg is fogalmazta. Ennek hiánya miatt nem volt tűz a csapatban, lagymatag játszadozást láttam.
Korábban írtam itt arról, hogy a heppem a magyar kéziben a szélsők aktivizálásának a hiánya. Pedig mind a női, mind a férfi csapatokban a szélsőink a legmegbízhatóbb és legeredményesebb góllövők. Pl. Gulyás, Iváncsik Gergő, nőiben Vérten Orsi is bizonyított.
Olvastam, hogy Csaszit elhozták irányítónak, nem tudom, miért nem sikerült beállítani.
Lehet, hogy amatőr kritika, de úgy láttam, hogy a fiúk már elfelejtettek kapura lőni. Az elb..ott 7-sekről nem is szólva.
Az oroszok elleni meccsen még reménykedtem a további eredményes működésben, azt hittem, hogy egy pillanatnyi állapotba kerültek.
Most már látom, hogy hosszú idő kell az ébredéshez.
Nagyon lelombozódtam!
@Mariann19: szerintem mocsai meg ez a dusi gyerek együtt irányíthatnák a testnevelésiegyetemet.

tuti siker lenne:))
@parti_giano: Nem, valóbanb nem minden. De azért a hatalom környékén túlsúlyos :-)
@ulpius66:
"Húúúúúú...B+"
Egy tendenciát ajánlok a figyelmedbe.
Az Orbán kormány úgy működik, hogy első lépcsőben lerohasztja a jól, üzemszerűen működő rendszereket, majd amikor már kezd összedőlni a ház, próbál korrigálni.
Az egész állami felépítményt úgy alkotja meg, hogy tele rakja dilettáns, amatőr haverokkal, akik az ab ovo hülye elképzeléseket tovább rombolják.
Amikor már ég a ház, mert mérhetetlen és helyrehozhatatlan a veszteség és kár, akkor kapkod a fejéhez.
Ráadásul a rendbetételt úgy interpretálja, mintha egy nóvumot találna ki a nép érdekében, abban a reményben, hogy mi ezt bevesszük.
Ki a fene szervezte meg az ötszintű államigazgatást?
Most jön a bürokrácia leépítésével, amit ő épített fel?
Te ébredj fel, merengjél a megvilágosodásig, és ne a véleményeket bíráld, hanem a kormányt.
@ergoGnomik: "Akkor én most teljesen félreértettem, hogy a bejegyzés a kormánypárt által feleslegesen létrehozott zabhegyező intézmények síró-rívó hamarosan munkanélkülijein röhögött?"

Enyhén félre. Nem rajtuk, hanem rajtunk, akik mindezt lehetővé tettük ennek a pártnak és ennek a kormánynak. Jól megszívatja saját híveit is, ha ez neked vigasz. Nekem nem.
@Mariann19:

Azt nem is említetted, hogy ez a hatalmas átalakítás mibe is került népnek. Pl. a könyv asztala és annak őrizője.:D
@taga20:

Miért, ő hogy járt? Nem a két lábán?
@taga20:
Először dusinak is kéne egy professzori cím, mert Mocsainak már adtak.
Csak úgy papíron, nem kell ahhoz igazi.
Nem baj taga! Majd az eszéki /mészárszéki/ foci csapat hozza meg a világhírt, meg a Székelyföldi Akadémia, ez utóbbinak is adtunk tavaly l mrd-ot.
Sportnemzet vagyunk, megyek is futni. A pénzem után.
@taga20:

Mocsai jó volt a válogatottnál'
Kár (fidesses kár) érte!
Még azt sem lehet mondani Rá:'aki nem tudja tanítja!

Fordítva ülnek a lovon a szövetségben,élen a kis Dr.Mátéval:)
@Mariann19: :))))

remélem mészáros kondásként fogja végezni:))

szerintem a focista a mai kor legnagyobb lépfenéje! ennél kártékonyabb életformát keveset ismerek, talán csak a politikusok versenyezhetnek velük:))
@gazoló: abban igazad van, hogy a mai szarságaiért ne ítéljük el a korábbi életét. korrekt.

azé látom ma is bringáztál, és sikerült leparkolnod:)))

www.napiszar.hu/showPost/Ezt_vajon_hogy_sikerult_osszehozni
@látjátok feleim szümtükkel:
"Nem is említetted, hogy ez a hatalmas átalakítás mibe került a népnek?"
Abba, hogy az ország romokba került.
Összeomlóban van az egészségügy, az oktatás, a szociális rendszer.
Most nem operálok számokkal példálózva, de azokat az ágazatokat rohasztotta le ez a kormány, amelyek az emberek életminőségét érintik.
A kivont pénzeket átkonvertálta passzív területekre és a magán zsebekbe.
Alig észrevehető, hogy milyen kétségbeesetten próbálják fenntartani az országot. Viharsebességgel igénybe vették a ciklus eu-s támogatásait, százezres létszám leépítésekkel próbálkozik, miközben a jövő pénzeit most használja fel.
Mibe kerül ez nekünk? Az elnyomorodás az ára.
@taga20:
"Remélem, Mészáros kondásként fogja végezni."Mint stróman?
És a megbízója?
@Mariann19: csak egy kérdésem van így a mondandód végére.

AKO, HOGY A FASZBA ILYEN NÉPSZERŰ EZ A MAFFIACSAPAT?????????

lehet, hogy hülyék az emberek? más variáció?
@Mariann19: 10év közmunka feri gyárában:)))
@parti_giano: @Mariann19:

A millió rontott hetes és a rossz lövési hatékonyság mind az önbizalomhiány és bizonytalanság jele.

Ezen kívül a magyar kézi sajátossága, hogy szellemes játékra képes irányító nélkül nem működik. Emlékezzetek mi volt, ha a lányoknál nem volt egy Köke vagy Görbe, a fiúknál Eklemovics vagy Császár. Emlékezzetek a londoni Izland meccsre: ott két irányítót játszatott Mocsai (Császár, Lékai) mert tudta, egy nem lesz elég. Ők tartották a lelket a csapatban, és sarkallták a srácokat erő feletti teljesítményre.

De emlékezhetünk arra is, az emberhátrányos helyzetekben mennyi gólt vágott a csapat lerohanásból, mikor Iváncsik, Gulyás Peti és Harsányi is a csapat tagja volt.

Na, ehhez képest van az most, amit a dánok meg németek ellen láttunk. Meg az, hogy ezt emberek komolyan gondolták.
@Fabius: haver, ez tényleg a 10millió szövetségi kapitány országa:)))
@gazoló: haver, a spártaiakat szopóágra tesszük:))

legalább!
@Fabius:
"Mind az önbizalom hiány és bizonytalanság jele."
Felmentő vélemény lehet, hogy nincs még összeszokottság és hiányzik a megszokott csapattársakkal való rutin?
Nagyon sok és gyakori volt a csere is, így az egyéni teljesítmények sem bontakozhattak ki.
Nézd meg a Pick Szegedet.
Az a csapat is megújult, de ott a fiúk nem engednek le, az utolsó percig hajtanak.
Az az érzésem, hogy az edző lemond, mert már az orosz meccs után is saját magát okolta a kudarcért.
@taga20:
"Akkor hogy ilyen népszerű a maffia csapat?"
Mert nem állunk ki egymás mellett!
Itt vannak a pedagógusok, az eü, most a közigazgatásból elbocsájtottak.
Együtt kéne fellépniük, nekünk pedig mellettük lenni.
Nincs aki megszervezné az össznépi tiltakozást.
Ja, meg aki csak a Kossuth rádiót hallgatja, annál minden szárnyal ebben az országban.
Azon azért csodálkozom, hogy az embereknél a saját nyomor átélése sem elég, hogy tisztán lásson.
@Mariann19: száz szónak is egy a vége, hülyék a magyaremberek.

áperté mondjuk ki!

ja még én is az vagyok:))
Majd kiszervezik a takarító brigádot,a bizti őröket meg a portaszolgálatot.
Azt mindjárt kevesebb lesz a közalkalmazott.
@Diorella Queen: a miniszterelnökfaszt és sleppjét mikor szervezik ki? szerintem kaszálna az ország!
@taga20:
"Ja, meg én is az vagyok."
Nem vagy hülye, mert tudod, hogy melyik oldalon kell állni.
Mert gondolkozol.
@Mariann19: a sok kicsi sokra megy, itt kurvára nem működik.

ja és még egy, amin felbasztam magam.

hvg.hu/gazdasag/20160122_Orban_allitolag_felmilliard_dollaros_uzle
@taga20:
Most már minden világos.
A napokban jelent meg, hogy Felcsúton repülőtér lesz.
Ahhoz pedig kell helikopter is.
Miért kell mégis 30 helikopi 142 mrd-ért?
Orbánnak nem elég kettő?
@taga20:

"...a magyar tervekben legfeljebb 30 helikopter beszerzése szerepel 142 milliárd forintért. Az idei büdzsé nem tartalmazza ezt a kiadást, de a lapnak azt mondták, hogy Orbán Viktor egymaga is döntést hozhat ilyen súlyú stratégiai kérdésben.

Nincsenittensemmilátnivaló, tessékszépentovábbsétálni!
@taga20:

Hályog van az emberek szemén.

Erről az ellenzék is tehet, mert anno a fidesz állandóan szórólapokkal bombázta az embereket saját lakásukban, ezek meg meg se tudnak szólalni még akkor sem, ha mikrofon közelébe kerülnek.
@taga20:

"A Blikk olyasmiket is tud, hogy Vajna még most is rengeteget dolgozik, bejár hozzá az asszisztense, meg Dirk Gerkens, a TV2 új főnöke, aki korábban az RTL főnöke volt."

Én is dolgoznék, ha nekem is annyi pénzt nyomnának, mint amennyit ő kap a kormányzattól. Csak mi lesz ha...?
@látjátok feleim szümtükkel: azé eszt a strici dirket álcsúcson pattintanám szívem szerint. ez a rohadék is megbaszhatná az anyját!
@látjátok feleim szümtükkel:
Az űrkikötőt javasoltam pár éve, erre... Piktorka játsza az erős kis törpe szerepét, ami persze cikis, pláne ahogy most a gazdája lábhoz hívta, füttyentett - oszt Putyin pincsije már viszi is a zsét. Mindegy miért, csak pénzt adjunk végre a gazdinak... A MI pénzünket. A qrvaannyát ennek a tolvaj csürhének!
Előbb láttam ennek a kancsalfasznak az alapítvánink keresztüli
... alapítványain keresztüli pénzmosását. Egy normális országban ezt a majmot már lecsukták volna.
Helikoffer helett lehetne venni nehány szénmonoxid érzékelőt, olcsóbb lnne.

faktor.hu/faktor-szen-monoxid-mergezest-kapott-egy-mentos?source=rss
No ilyenek miatt nem támogatják az emberek a taxisokat. Meg a kurva nagy díjak miatt.

www.atv.hu/belfold/20160123-taxisok-vertek-meg-egy-uber-sofort/hirkereso
@látjátok feleim szümtükkel: "No vele mi lesz?"
egyéni szociális probléma... ott a piac, majd felszívja az...
@Mariann19:

Nem csak az összeszokottság hanem az egyéni játékok is hiányoznak. 1:1 ellen elveszítjük a párharcokat, nincs ötlet, ziccerben meg akkora a pánik, hogy naggyá lőjük az ellenfelek kapusait.

A válogatott nem az a hely ahol tanulni és fejlődni kell. Azt a klubcsapatokban szoktunk. Meg amúgy is: Hornyák a dánok ellen az elején elhitte, hogy nem kell befosni a hetesektől. Be is lőtt ötöt. Aztán ráragadt a csapatszellem és onnantól nem ment neki sem.
Úgy tűnik a jobbik nem a saját, hanem a fidesz szekerét tolja ( mérget rá, hogy meg is fogja nekik szavazni a statáriumot ). Mi a f*t akarnak ők is a Gyurcsány millióival, amikor a Mészárosnak milliárdok jutnak? Hol van már a tavalyi hó? Vagy nem is akarnak kormányra kerülni, csak adják a nagyot?

www.origo.hu/itthon/20160123-fidesz-gyurcsany-evertekeklo.html
nol.hu/gazdasag/tovabb-csuszik-orbanek-hazi-naperomuvenek-atadasa-1586019

Itt sincs semmi látivaló, majd az adófizetők megfizetik az elmaradt unijós támogatást. Is.
@látjátok feleim szümtükkel: soha, mindig nyomom a gázpedált, ezé nem érnek útól:))
@látjátok feleim szümtükkel: "Úgy tűnik a jobbik nem a saját, hanem a fidesz szekerét tolja ( mérget rá, hogy meg is fogja nekik szavazni a statáriumot )"

Na mibe, hogy nem szavazzák meg. :)

jobbik.hu/hireink/jobbik-allaspontja-tervezett-alaptorveny-modositasrol
@Gábris szomszéd: na fogadjunk! nincs pártfegyelem, mindenki a választóit képviseli. semmi zsidó befolyás!

el fogsz bukni:))
@parti_giano:
na most monggyál valami szépet...
Lt Gen Blizzárd nevű tábornok megtámadta a

a süsüék keleti partyait megtámadta a tél tábornok...már sajognak (van -most- 20-25 cm hó az olyan amit mi imádtunk annakidején haza sem lehetett vonszolni ródliztam...) a népeknek megtiltottak mindent mindent bezárnak a tenger kimászott éás jeges vizeken lehet sajogni élvezem kúrvára ahogy a világ esze beszarik és most kezdődik a most kezdődik a tánc 60 cm-es hó meg hófúvás és az áradás mindent lezártak mindenki mennyen haza a homeless-ek hová a picsába mennek? a kormányzó palotájába??? kariatidának??? most még a tegnapi tenisz ismétlése sem érdekel voltak angol meccsek kurva jók!!!! most rémhíreket nézem és élvezem ahogy izé a szar

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

eszt a tábornokot nem lehet megvesztegetni (lobby nak híjják a süsüben)
@dr. jenőke (jenőke): nincs, csak álmodozom. az csak nem baj?

a garázsban meg virít hirosima terméke.

azé remélem lesz vers a nap végén!

pedig nem szoktam elolvasni, de szeretem őket:)))
@taga20: Nincs miben elbuknom, csak úgy érzem nem fogják megszavazni. :)
@taga20: Kemény vagy és még a tolató radart is leszarod. :)
Eszter, lementettem a dalodat, rólad írta Mikszáth a jó pálócokát, lehet.
@Gábris szomszéd: anyád picsáját ártu!

bazdmeg én téged védelek egész nap, hogy nem is vagy náci, erre beszósz!:))
a kislányod aszt mondja, hogy taga és nem aszt, hogy apa:)))
@Imola Helyesi: "rólad írta Mikszáth a jó pálócokát,"

ez mi a turha ebola? valami vicc?:))
@Rodeo36: Erről mi a véleményed? :)

TransCanada, avagy egy "befogadó" állam két arca

Alberta tartomány kormánya egy sor új iránymutatást adott ki, amely segíthet egy "befogadó" iskolai környezet kialakításában. Ezeknek az egyik alappontja, hogy ne használjuk az "Apa", illetve az "Anya" szót, mert mindkét kifejezés heteronormatívnak és transzfóbnak számít. De vajon milyen befogadó kifejezést találnak ki az indiánokkal szemben jelenleg is tartó földrablásokra?

alfahir.hu/transz_kanada_transcanada_avagy_egy_befogado_allam_ket_arca
@Gábris szomszéd:
Nézed a dalt? Ez szörnyű, leküzdötték magukat eurovíziós színvonalra. Még paródiának is gyenge, angol kvartyogás, semmi hang, gagyítévék utánzása.
@taga20:
Neked magas ez nagyon, ne gyötrődj, különben sem hozzád szóltam.
@Imola Helyesi: Az túlzás, hogy nézem, inkáb behallatszik a másik szobából. Ezek szerint tényleg nem vesztek sokat. :)
@Gábris szomszéd: kicsit előreszaladtam. eszt később kellett volna:)
@Imola Helyesi: ebola, ha hülye vagy az közügy! nem szennyezheted a magyarugart csak úgy kedvedre:))
@Gábris szomszéd:
Jól teszed, én is csak fél füllel hallgatom. Ideért a magas eus kultúra, förmedvény.
Pedig a magyarok többségének jó a hallása és a hangja, ez a szolgalelkű majmolás megdöbbentő.
@taga20: Mennél szórakozni a kedves nejeddel, ha unatkozol? Balfácán.
@Gábris szomszéd:

asszem -bár ne lenne igazam- kurva nagy rábaszás lesz ebből, a kanadai alkotmány szerint a földet és annak javait bérbe vette a fehér ember az őslakóktól, és bérleti díjat fizet érte valqamint sohasem háborgattya a tulajdonosokat bármit is tesznek

ki vannak rekesztve és alkoholizmusba butaságba belefullasztva...mialatt 25000 "menekültet" hoznak be úgy, hogy mindegyik család kapott (már 11000 egyed) 25000 CDN ecceri juttatást (fájdalomdíj???) és minden gyerek havonta 1000CDN

mialatt bennszülöttek (született állampolgárok hajléktalanok és a munka nélküliség az égig ér, az üzemenyag és energia árak egyer emelkednek még akkor is amikor a világpiac -75%-kal leértékelte azokat és importálnak olyan dolgokat amiket játtszva meg tudnánk termelni és olcsóbban...

a mostani miniszterelnök alapfoglalkozása: Assistant art teacher nem lehet tudni minek a művészetét, és most a szépen megörökölt 12 milliárd dollár eltitkolt kölcségvetési hiányt assem tuggya mikor tuggya a jelenlegi olajárak mellett visszahozni és örökölt egy olyan gazdaságot ami olajra és nagyon szar minőségű olajra alapozott ami a kutyának sem kell (lásd TARSAND ALBERTA AMIBE TÖNKRE IS MENT A KONZI PÁRT ÉS A HELYI KORMÁNY ÉS A GAZDASÁG BESZART)

veszexenek obamakival mert az meg betiltotta a tarsand olaj becsövezését

ugye semmi sem ecvcerű

ilyen a kapitalizmus amikor az álarcát lerángattyuk Marx ugye a seggfejek hiába hurcolták ki a szobrát a Maerx Károly Közgáz ról...Marx megmondta még mielőtt sejthető lett volna

és most jajong a világ összeomlás előtt mert a kapitalizmus csődök és szeméttermelés meg halottak a rablóháborúkban

a többi???

röhögény

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: a kurvaanyádat kóstolgasd egysejtű, ne
a feleségemet!
@Gábris szomszéd:
az alfahír cikke 100%-ban valós dolgokat állít, az álnokság és a képmutatás tobzódik itt is

siralmas látni a csodálatos saját kultúrával rendelkező indiánokat a nagyvárosok uccáin elhagyatva koldúlni hajléktalanúl, itt nem írtották őket ki mint a süsü a sárkány a sajáttyait de azoknak meg importáltak négereket és latínókat akiket most illik útálni pedig nélkülük már létezni sem tudnának a redneck-ek

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

azért jegyeztem meg eszt mert sokan hajlamosak az alfahírt lesöpörni mint undorka...pedig jó lenne rá figyelni fiatalok és a tökeik (nőneműeknél a ...jük) van tele az egész lófasszaql amit levédiabasznádként szoktam aposztroofálni

most majd kapok hideget meleget de leszarom

akinek nem teccik mennyen Albertába oda ahol a kis indiőán gyilkolt mert neki is tele lettek a tökei valamivel

az ájtatosságnál undorítóbb nincs lásd még semjén kartársat és a rétvári buzi bencét persze nem csak ők
@Rodeo36: Elképesztő:

"A Kanada nyugati részén fekvő Alberta óriási kiterjedésű érintetlen erdőségek otthona volt. Ez a természeti szempontból kiemelten fontos terület a világ egyik legnagyobb összefüggő őserdejének déli részét képezte, de az értékes vadon jelentős hányadát kiirtották. Az olajhomok kitermeléséhez, a bányák bővítéséhez sok élőhelyet kellett elpusztítani, ahhoz hogy a TransCanada által épített olajvezeték-rendszer kiépüljön."

és ez az egész szar becsődöl és a semmiért irtottak ki ennyi erdőt. :(
@taga20
Primitív, közönséges kötözködő buta komcsi, tahó vagy a legaljából
Leszarlak téged az egész rokonságoddal, pusztulj!
Ebben anyád is benne van, bár téged ez nem izgat, mert utálod.
@taga20:
Kit érdekel a tenyeres-talpas feleséged, meg te, te kötöttél belém, buta szombati fajankó.
@Imola Helyesi: te primitív állat, mennyé írd tovább a kontra-blogod, te szar!

remélem gecivityával égsz együtt a pokol tűzén, mint a koszorús költőd, aki nemrég dobta fel a bakancsot!
@Gábris szomszéd:
és most valaki (egy másik szarházi nagyvállalat) megvette a Transcanada-t
nem aggyák fel, pedig a tarsand -ből az olaj kitermelése 140 Dolláros barrelenklénti ár alatt nem rentábilis, ez a saját feasibility study-juk eredménye is!!!!!!!!! szemét rohadt gecik

mi lesz a vége? itt nincs halálos ítélet, valaki csak lelövi ezeket végre???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és Gaya megúnta a soxart??? apokaliptikus hóesés és még mi várható szerte széjjel

amikor Kína éves fejlődését visszaveszi 2.5%-ra akkor lesz világcsőd, és nem fogaggya el a dollárzitót??? csak a saját pénzét és a süsü részvényeket olcsón piacra dobja mint értéktelen sexpírt

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: és putyinevtárs má egy szar???:)))

le van írva a gecibe?:)))
@ulpius66: Fotelnáci.

Én is örülök hogy kirúgnak 70 ezer embert a közszolgálatból mert már nem vagyunk képesek eltartani őket.
Remélem van köztük sok sok fideSS szavazó.
Mondjuk én a bürokrácia csökkentést ott fent kezdeném, a g..ikkel és onnét indulnék lefelé, akkor lehet hogy már csak 40 ezer embert kellene kirúgni.
@taga20:
úgy emléxem, nem kérdeztelek,

kérdezd meg tőle személyesen amikor szopod a faszát

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: nem férek hozzá tőled, te kibaszott köcsög!:)))
@taga20:
Pofád lapos, cigány, takarodj az országomból vissza Indiába, kuss!
A kézilabdához meg csak annyit hogy már akkor buktak a fiijjuk mikor a Császárt itthon hagyták.
@taga20:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

má' ötleteid sincsenek seggre ittad magad úgy hétvégén mert hétközben nem látnád a szikrát meg a mikronokat

vagy a verebeket hullani

hazug embert könnyebb utólérni mint a sánta kutyát

ne engedd el orra esel

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi:

Ne igyál már többet, így is elég randa a szád. Meg osztán agyvérzést is kaphacc.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Kölcsönkenyér visszajár. Miért véded mindig olyan hevesen a nagyapádat, mert a család taga, vagy szerelmes vagy bele? Családban nem szokás.
Nem vagyok én paraszt, hogy szombat este igyak.
@Rodeo36: mit vártál, te öreg barom? kötekecc, és ha visszakapod arcoskocc. egy képmutató nyugger vagy.

egy sánta kutya vagy haver! semmi több:(
@Imola Helyesi: te szerencsétlen féreg, ha a szétrépázott szádra veszed mégegyszer a feleségemet, ako szétszedlek te fehérje!

huuuuu, ez jólesett.

ez kábé olyan volt, mintha a geci fejét vertem volna bele a mangalicaszarba:)))
@taga20:
Mondtam, hogy kussolsz, és vele foglalkozzál, te ocsmányszájú, és te fogod vele együtt hamarabb feldobni a talpad.Gondolom olyan randa lehet, mint a te szád, madarat tolláról!
@taga20:
Mér a nejednek felrepedt a szája miattad meg a szomszédok miatt, tapasztalatból beszélsz?
Remélem, most kerülget az agyvérzés.
@Imola Helyesi: a semjénzsolt legyen az utolsó fasz a szádba, te szerencsétlen barom.
@taga20:
Kizárt, mert a nejed tartja a szájában.Most volt gyónni.
A baromja a másikban azért átkozódik, mert nem ismeri Solymosi Eszterről a vérvádat, itt meg azért , mert nem ismeri Mikszáth: A jó palócok és a tót atyafiak c. művét.
Istenem, ezek akarnak rendszert buktatni a mocskos trágár szájukkal!
@taga20:
szerencsétlen részeg bácsi

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és milyen buta?
@látjátok feleim szümtükkel:
Az ubere taxisok nem adóznak, jobb, ha tőlem tudod. Egy holland cég, kiviszi a nyereséget.
Talán a nyilvános privi mégiscsak jobb mint ez.
@Imola Helyesi: egy retardált, ingyenélő, szardarab vagy. remélem gecivityával fogtok együtt pusztulni az országból.

az olyan emberek, mint te és a geci, mindig csak ártottatok az országnak!
@Rodeo36: bazdmeg a gazdádat putyint, te lakáj!
@parti_giano: a kisujjadat ne felejcsd el, eltartani!
@taga20:
Öblögessél!
Majd te mutatod az utat a cigány pereputtyoddal, nocsak már az alvég fog itt dirigálni! Sajnos, rendszerhiba, túl sokat istápolták őket, aztán a fejünkre nőttek. Nesze neked, magyar kultúra, itt tombol!
@parti_giano: nátürlih!

persze, ha te és ebola vagyok a világ:)))
@taga20:
Hülye farok, te eladod a saját fajtádat is ezek szerint, mi?
Jó sok pénzt leperkált nektek, ez a hála?
@taga20: most már imola is? az előbb még csak jég és szőr volt.
@Imola Helyesi: boszorkány, téged kéccer kell agyonütni, hogy egyszer kussoljál:))
@taga20:
Te a világ szégyene vagy, sehol nincs saját hazád, ha valahol letelepszel , nekitámadsz annak a nemzetnek, ahol élsz. Csak élősködsz, úgy, hogy csak szaporodsz.
@parti_giano: kell egy "csaj" is a csapatba.

majd körbeadjátok:)))
Ide ma kár volt benézni, itt nem lehet vitatkozni, amikor ez a buta mehemed itt van.
Kitiltják otthon az ágyból, és itt vezeti le a feszültségét.
@taga20:
Főfoglalkozásod: strici és mellékállásban lákátos.
@Imola Helyesi: te vírus, ha ledobnának kettőnket mondjuk alaszkában, valószínű nem te élnéd túl:)))
@Imola Helyesi: strici a fickó, tuti. téged futtat, ezért kell másodállásban is dolgoznia.
@taga20:
Tetü ne szónokolj, tanulj, ott az internet, javaslat ma estére: Mikszáth: A jó palócok.... Solymosi Eszter vérvád... Utána mehetsz Alaszkára, és maradj is ott.
Sok kicsi eszkimónak megfelelő lesz a sir által jellemzett "tulajdonod".
@parti_giano: ne szopasd ebolát, főleg ne ingyé:)))
@parti_giano:
Kizárt, inkább az okosabb fiúkat szereti.Bár ma titkolta.
@Imola Helyesi: te asszonyiállat, kussolj, me szólok a vakkomondornak:))
@parti_giano: ebola kész ráfizetés, csak ako viszik el a cigányok, ha fizetek. tök unortodoksz kurva a banyája:)))
Akkor leírom azt, amiért ma benéztem ide, csak nem hagyta ez az önjelölt primitív cenzorállat.
Állítólag azokat a cégeket, amiket most meg akar szüntetni Lázár, Navracsics hozta létre a nagy rendszer- átalakítás folyamán.
Ki tudja, igaz-e? Én nem tudom. Ha igaz, akkor felelőtlenség volt megalakítani, de akkor nem is kár értük.
Viszont az emberekkel nem kellene így játszadozni.
Ha nem igaz, akkor meg kell nézni, van-e hasznuk, ha van, akkor sem kellene az emberekkel így játszadozni, ha meg nincs, meg kell vizsgálni, miért nincs.
@taga20:
Persze, a nejedért se szoktál fizetni.
@taga20:
.
Legyen.

KÁNYÁDI SÁNDOR: Egyszerű öröm

Öröm már az is, ha a Nap
bőkezűbb, mint a tegnapi,
egy kis langymeleg, annyi csak,
hogy az eresz jégcsapjai

fölengedjenek egy kicsit,
s meghervadjon a jégvirág,
hogy elláthass a sarokig,
csak a sarokig legalább,

s máris meglegyint a remény,
véred is enged, csörgedez,
jeget-pengető hangot ad;

ennyi kell, egy kis enyhe fény,
és amíg csöpög az eresz,
indulót vacog a fogad.
.
@Imola Helyesi: köszönjük, emese. ezt kár lett volna magadban tartani.
@Imola Helyesi:

Érdekes, de szombat este szokik felmenni benned a nyomásnak. Olvasd vissza magad, oszt meglátod.
Parasztlázadás, forradalom meg polgári engedetlenség nem akkor szokott lenni, amikor a faék egyszerű proliknak halálba szalad a szekerük mert annyira szarul él mindenki.
Hanem amikor a gazdagok és a fél gazdagok elkezdenek marakodni koncon.
Dübörög a gazdaság, ezért elbocsájtanak 50 000 embert, és építenek 600 millióért sportcsarnokot Martonvásáron. Ott, ahol a Wiki szerint 2008-ban 5 650 ember lakott. Gondolom most sem sokkal több lakik.

Simicskó miniszter rakta le az alapkövet, aki "... történelmi pillanatnak nevezte az alapkőletételt. Kiemelte, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás, és ezt helyes útként jellemezte." Ha már munka sincs, legalább legyen hol sportolni. Egészséges testben éhes sem lehet az ember, a rezsi is majd csak kifiztődik valahogy.

Hurrá!
@parti_giano: :)))

ma kulturálisabb leszek:)))
no, hogy a magyar bürokrácia főnökei mennyire találékonyak. azért a korrupció elleni harcra adott eu-s pénzt megcsapolni.

m.hvg.hu/gazdasag/201604_nyomozas_unios_penzek_miatt_csalas_a_csucso
@taga20: pupitász visítva röhögött tegnap a kemény érdi csávó szenzitív rohamán. ez legalább olyan kontrasztos, mint mikor rodeo egy kommenten belül dícséri az alfahírt és élteti marxot.
@taga20:

Jó reggelt!

Így kijózanodva,válts át nyugodtan irodalmira!
A kisujj tartására is ügyelni!:)

enmg.hu/images/2012/07/soveny_beint_Caters.jpg

www.nlcafe.hu/ezoteria/20070420/az_ujjak_jelentese/
@parti_giano:

Szerinted mellik üvegben volt a szenzitív?
@látjátok feleim szümtükkel: ah, a szesz csak katalizátor, mint vérfarkasnak a hold, csak tagából zámbó jimmy lesz.
@taga20: Figy haver mi a picsa ez? Mi vagyunk a szemétnáci ország és közben meg ez...?? :)

index.hu/kulfold/2016/01/23/menekulnek_a_zsidok_a_franciaktol/
@parti_giano:

Ezt nem kellett volna. Most építhetem újra a taga-képem.
@Gábris szomszéd:

Templomba jövet vagy menet p.csázol- zsidózol?
@Eszter jött: úgy döntöttem, hogy ma meg cuki leszek mindenkivel.

csak, hogy még jobban összezavarjalak:)))
@Gábris szomszéd: ígazics má el ártu!

most ennek örülünk? és mi köze ehhez a náciknak? most akkor a palesztinokat és az arabokat szeretjük, vagy rohatt migránsozunk?

össze vagyok zavarodva, mint ebola a házikertben:)))
@Gábris szomszéd:

:( 'picsákmáték,navra'csicskákkal,tapsolj magyar!!

"Ami csak szépség s ami reménység,
Mind ti vagytok a Tisza körül.
Nincs a világon még annyi bánat
S annyi láncosa nincs még a világnak,
Mint itt és nincs annyi nagy éhség.

Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
Éhe a Szépnek hajt titeket.
Nagyobb igaza sohse volt népnek,
Hitványabb Nérók még seholse éltek.
Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap."
@taga20: ültess kelbimbót, aztán ködös januári estéken, amikor füstölög a fejed búbja, csak kiszaladsz a kertbe, leszeded három tőről a rügyeket, egy kis tojás + zöldbors és készen is van a fejedelmi omlett, s senki nem piszkál értő olvasást érintő kérdésekkel
@habakuk000: mondták má neked, hogy milyen rendes gyerek vagy?:))

aszt ismered, mikor a gyerek mondja az anyjának januárban, hogy megy ki cseresznyét szedni.
erre a muterja: kisfiam januári hidegben?
erre a kölök: tudom, sál sapka!

:)))
@taga20: speciel reggel a havat söprögettem a rügyekről sálban és sapkában

az életben nem eszel olyan jóízű boltból vásároltat, mint amit ilyenkor kaparsz ki a hó alól
@Eszter jött: A picsázás még csak csak de a másik kapcsán megint lyukra futottál, ahogy elnézem. :)
@taga20:

Elég sok furcsa emberrel találkoztam már életemben, így nem könnyű engem összezavarni.
Nekem általában segít, ha átlélegem a düh első hullámát.
@taga20: Itt csak neked örül mindenki. :)
@habakuk000:

Nem jött be a napsütésben metszés.
Találhatnánk valami benti műveletet is!

www.youtube.com/watch?v=CzzTXHpLeYU
@gazoló:

Zámbó Árpiról volt szó.)))))
@gazoló: oké, de magassarkúban, hogy lehet tekerni?

max. ágyban!

azé egy olyan tandemezésre beneveznék, amin az egyik szőkeség teker előttem:)))
@Gábris szomszéd: ez nagyon jólesik, de a kérdésekre is válaszolhatnál, ha nem esik nehezedre:))
@Eszter jött: jimmy volt, eszter. picit bulvárkohatnál a zámbó családfában.
@parti_giano: még az a fajint, hogy te napra kész vagy a blikkből:)))
@habakuk000: kelbimbót, alias bimbós kelt belgiumi (brüsszeli) származással jelöli a wiki. úgyhogy jó szívvel imolának is ajánlanám. esetleg tagával egy kertben.
@taga20: hogy tudjam, miről folyik a diskurzus nálad, kénytelen vagyok belepislogni.
@Imola Helyesi: te is visszamehetsz... de én csak anyádig küldelek...
@parti_giano: bakker, te vagy az a polgár, akinek nincs tévéje má 10 éve, csak a nesönelt nézi, de napra kész a barátokkösztből:)

nagy franc vagy haver!:)))
@parti_giano: persze mert indul a rektori székért... nyit a griffendél és a mardekár felé is...
@habakuk000: az új mottód: kaparj kurta, neked is jut?:-)...
@taga20: francokat van tévém. igaz csak azt art-ot, mezzot nézem. meg az arzenál-cselszit, a nótatévét és családbarátot a magyaron.
@Imola Helyesi: ad1) nem zavar a trollkodásod; ad2) látens rasszizmusod jellemző a blog jelentős részére; ad3) tagával szembeni amilyen az adjon isten-elved részemről teljes mértékben akceptálható, DE a cigány nem szinonimája minden negatívnak...

(nem, ez nem az én zeném... )
@taga20:
Elmebetegek ezek. Hisz a stratégia alapjai, a hadvezérek kedvenc játéka, a gondolkodás művészete, komoly arab háttérrel.
@taga20:

Kérdés, hogy te vagy ennyire cuki, vagy gomolya?:O
@taga20: "Amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája." (Lánczi András, Századvég) De amikor még a korrupciót vizsgáló szervezet is korrupt, az már a vég!

hvg.hu/gazdasag/201604_nyomozas_unios_penzek_miatt_csalas_a_csucso
@taga20: Azt mondtad ma csak cuki leszel. Esetleg az év többi napján is? :)

Szóval örüljünk, hogy itt a hó

www.facebook.com/nationalzoo/videos/10153837445042902/
@Gábris szomszéd: tipikus jobbikos! az ember nyújtja a kisujját, de nem elég, az egész karom kell:)))

mi a faszra legyek cuki 365 napon át? arra plö, amit jenőke berakott?

az ember zsebében kinyílik a bicska, de jön ebola, meg ez a szar sándor kinga(persze lehet, hogy a kettő egy)

és tolja a szart az éterbe! és millió ilyen agyhalott zombi van ebben a magyarországnak nevezett koszfészekben:(
@gazoló: mi remekül szórakozunk a borainkkal, bár itt már szépen süt és olvad
@Sir Bates dö Hól: ebben az országban ha sokat kaparsz elveszik, úgyhogy csak lassan, finoman, észrevétlen, kutyákkal együtt, ha kell, rá lehessen fogni, ez csak kutyakaparás drága barátaim.

Szabó Magdát nem olvastam korábban, két nap alatt kettőt is, meglepően tanulságos
@habakuk000: Csütörtökre ismét +10 fokot mondanak. :)
Nem ruházhatjuk fel terrorveszélyre hivatkozva abszolút hatalommal Orbán Viktort !

youtu.be/hc7QG4k7Dhc
@taga20:
.
Nem értelek. Csak a pontatlanságot kifogásoltam. A medvecukor is cukor, de van cukorbaj is.

Azt azért tudom, hogy cukorkodni nem kérelemre (három példány, illeték megfizetése) szokott az ember!

De van kivétel is. George Cukor például egy életen át...
@parti_giano:

Imola a blogon a családfa, gyök és gyökérkutató. Nem veszem el a kenyerét.
@parti_giano: nagyon jó étel
január elején még lehetett rukkolát szedni a kertben, - ez is csoda volt - de a nagy hideg odatett neki is, most egyedül a bimbós kelt tudom összeszedni a kertből

legalább valami illúzió, remény, hogy jön a tavasz:)
@Eszter jött: ah, olyan béna, hogy azt a családfát sem veszi észre, amelyik ott áll a szája előtt.
@taga20:

Ennyi bolhást egy rakáson!
No és a füleid is tudnak igy röpködni?:D
@habakuk000: omlttel még nem hallottam. egyik kedvenc étkem a rakott változata. tavasz?! barétom, síszezon van.
@parti_giano: az nekem nagyon csúszós, gyerekek szoktak járni, de most a két nagy az egyenlítő környékén járva nem nagyon lát havat, a kicsi meg érettségi, felvételi miatt nem nagyon ér rá
marad a bor és az őzek utáni reménytelen szaladgálás a kutyákkal

tényleg, a Kilimandzsárón lehet még hó vajon?
@parti_giano:

egyre morbidabb rémképekkel bombázod az agyam.
@habakuk000:

"Szabó Magdát nem olvastam korábban, két nap alatt kettőt is, meglepően tanulságos "

A többit is érdemes. Azt hiszem, minden könyvét olvastam, sőt folyamatosan újraolvasom őket.
Ha torkig vagyok a világ mocskával, a Mondják meg Zsófikának-kal nyugtatom magam. Árad belőle a tisztaság.
Egy kislány, akinek orvos édesapja hirtalan meghal a rendelőjében, utána jár édesapja utolsó, neki szóló mondatának. Innen a címe.
Ifjúsági könyvként tartják számon, de felnőttként értettem meg igazán.
@Sir Bates dö Hól:
Szir, a tied nem látens, hanem állandó, nyílt.
@Eszter jött:
Téged dicsértelek tegnap, de taga100-nak nem tetszett, és belém kötögetett, ennyi volt csak.
ez azért elég bájos, ha igaz, de miért ne lenne igaz:

"A hvg.hu az Európai Csalás Elleni Hivatalra (OLAF) hivatkozva azt írja, hogy fennáll a gyanú, hogy „a magyar ellenőrök megcsapolták a közbeszerzések szabályosságának kontrolljára adott uniós pénzeket". Magyarul ellopták azt a pénzt, amit a korrupció elleni harcra adott az Unió.
Ami még ennél is érdekesebb, hogy bár a Nemzeti Adó és Vámhivatal folytat nyomozást az ügyben, Tállai András nemzetgazdasági államtitkár az alá tartozó szervezet nyomozásáról egyáltalán nem tud. Miközben Polt Péter legfőbb ügyész igen.
„Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata alapján korrupciós gyanú merült fel, éspedig a magyar pénzosztó apparátus csúcsaira vezető szálakkal. E szerint még a Brüsszel által a közbeszerzések ellenőrzésére adott pénzeket is megcsapolták. Az uniós forrásokat menedzselő csúcsszervnek, az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek dolgozó tanácsadó konzorcium alvállalkozói körében az OLAF fiktív számlákra, készpénzes kifizetésekre bukkant" − írja hvg.hu"
@Eszter jött: Für Elise, most az Ajtót tervezem elolvasni.
@PeniValdes: Szia!

Az Ajtó filmváltozata nagyon el lett barmolva!
Nehogy megnézd előtte!
@habakuk000: tállai mindig a topon van. már idéztem, de annyira jellemző, hogy nem lehet elégszer:

"Azt se tudják, hogy hány Uber-sofőr lehet Magyarországon. Tállai annyit mondott erről, hogy a NAV-ban az egyik munkatársuk belépett az alkalmazásba, és csak a NAV körül három uberes autó is volt.
Szóval többen lehetnek – értékelte a megfigyelés alapján a helyzetet Tállai."
@parti_giano: pedig azt mondják róla a meccsre járók, hogy nagyon rendes, közvetlen ember, megissza a pórnép pályinkáját is, nem fintorog

micsoda szervilizmus lappang egy olyan emberben, aki képes egy Puskás-orbán festményt rendelni?
@parti_giano: és b+ ilyenek kapnak uradalmakat, a járási párttitkár archetípusa... azok intellektusa és hite nélkül...
@Imola Helyesi:

Időnként olyan hévvel estek egymásnak, hogy egy szado-mazo show nézőjének érzem magam.
Felmerül bennem a kérdés: Miből táplálkozik ez a csillapíthatatlan indulat?
@PeniValdes:

Akkor élmény lesz a könyv:)
@Eszter jött: a vonzalom, csak a vonzalom,én is ismerek ilyen pasit,akit legszívesebben éjjel-nappal kínoznék
@parti_giano: nem árt egy kis perverzió, unalmas lenne nélküle az élet
@PeniValdes:

A Für Elise a gyermekkoráról szól. Olvasd el mellé a Régimódi történetet és az Ókutat. A Megmaradt Szobotkának is ebbe a körbe tartozik, az már a házassága, élete szerelme.

Talán Az ajtó a legkegyetlenebb. Abban nincs feloldozás.

Freskó, Az őz, A dinsznótor, Katalin utca - hirtelen ennyi regénye jut eszembe.
@Eszter jött: tudom miről szól,amikor olvastam:) a Régimódi is megvolt.
@PeniValdes:

Csak magamat ismételhetem:

Felmerül bennem a kérdés: Miből táplálkozik ez a csillapíthatatlan indulat?
@Eszter jött: a régimódi is elég kegyetlen
@Eszter jött: disz iz dö bigining ov ö bjudifúl láv...
@Sir Bates dö Hól: a közös kakimosás megvolt már?
@habakuk000: igen,elég köcsögök benne a szereplők az elején a főhőssel,utána meg...
@habakuk000: nem tudom, ez taga és imola lávja...
@Sir Bates dö Hól: nagy hatással volt rád humphrey, látom. még valami permutáció?
@habakuk000:

Az másképp kegyetlen. Ott folytatódik a történet, a gyerekek újra átélik, vagy feloldják szüleik bűneit.
De az Ajtóban nincs ilyen.
Emerenc elárultatott és kész. Nincs továbblépés.
@Sir Bates dö Hól:

ritkán csíplek el romantikus hangulatban.
/ tudom, nézzek a betűsor mögé és olvassal Swift-et /.
@parti_giano: /gint?... borókapálinkát vedelve táncol hapci és morgó...
@PeniValdes:

az indulat egyáltalán nem természetes. valami táplálja.
@Eszter jött: én mindég romantikus hangulatban vagyok...
@Eszter jött: elárultatott, mert mindent megtett, hogy elárulják
@Sir Bates dö Hól:

vajon mit jelenthet nálad a romantika?
@Sir Bates dö Hól: tudom, hókefélke meg valami lónyállal kényeskedik. vodka martini, ha lehet. esetleg dzsini.
@Eszter jött: én a szelídséget találom nem természetesnek,az indulat szükséges
@habakuk000:
Szabó Magda legjobb regénye számomra "AZ ajtó".
Most láttam filmen is.
Nekem minden műve megvan. Van, amit csak antikváriumban tudtam beszerezni.
@parti_giano: látod?... megy ez neked, mint az ágyba szarás...
@habakuk000:

ne filózz bele!

megígértette SZ.M-val, hogy soha senkit nem enged be a lakásába. ő megtette.
kész, vége.
minden elveszett.

a többi regényében van egy halvány remánysugár, hogy valamikor feloldják a tragédiát.

vagy a halállal / Őz, Disznótor/
vagy az elveszett hazatérésével / "Hozzátok haza Blankát!" Ez a Katalin utca utolsó mondata./
@Eszter jött:

javítok:

Emerenc megígértette SZ.M-val, hogy soha senkit nem enged be a lakásába. ő megtette.
kész, vége.
minden elveszett.
@Eszter jött: szija, mitiszó?... hűlyevagy? csivasz? aggy a csajomnak egy sört...

valami ilyesmi...
@Eszter jött: miért ne filózzak?

a világ legjobb borát iszom, és még ne is filózzak?
nem lehetséges
@Mariann19: azt hiszem, ez is erősen nemiségen alapuló vita lenne, ha elkezdenénk beszélni róla
@Eszter jött:
"Emerenc elárultatott és kész."
Nem így látom.
Emerenc és Szabó Magda értékrendje különbözőségéből adódtak a finom konfliktusok.
Ennek ellenére kapcsolatukban mindent felülírt a köztük kialakult, egymás iránti szeretet, féltés, mely érzéseket különösen Emerenc szemérmesen titkolt. Szabó Magda nem árulta el Emerencet, hanem megtette azt a - minden emberre kötelező - lépést, amelyet humanitárius feladatának érzett.
@Mariann19:

"hanem megtette azt a - minden emberre kötelező - lépést, amelyet humanitárius feladatának érzett."

Emerenc értékrendje szerint elárulta.
Idegeneket engedett a szentélyébe, akik méltatlan helyzetben látták őt.
Na, ettől a kettősségtől piszokul jó a regény.
Mert nincs jó megoldás.
@habakuk000:

Haba! Annyi agytekerény van a fejedben, hogy bármikor eltéríted a beszélgetés fonalát. Úgy, hogy mire feleszmélek, már azt sem tudom, miről vitázom.
Ezért szóltam rád, megelőzésképpen.

Nem tudom milyen a jó vörösbor.
@Sir Bates dö Hól:

a csivaszt még nem hallottam.
@habakuk000:
"Ez is erős nemiségen alapuló vita lenne."
Nem hiszem, mert a könyvnek nem ez a szüzséje.
Egyrészt a könyv életrajzi ábrázolás, amely általában nem hord üzenetet az olvasó számára, tényeken alapul.
A történet viszont rámutat arra, hogy a származás, az életben átélt események hogyan alakítják ki az egyén életfilozófiáját, ennek következtében melyek azok a pontok, amelyekben ütköznek az elvek két ember között.
@Mariann19: Nőkről ír nőknek elsősorban, ahogyan olvasom. Az én fejem mást lát és mást jegyez meg belőle mint a te vörösed.:)

(remélem Eszter nem átkoz ki ezért a szexistaságért)
@Eszter jött:
Itt nem a lakásba való beengedés volt a lényeg.
A könyv utolsó fejezete ad erre magyarázatot.
Emerenc SZM iránt érzett végtelen szeretete és lányaként való kezelésének volt az a motívuma, hogy az egész életében féltve őrzött vagyontárgyakat a halála után SZM-re hagyja.
Azt az ajtót a E halála után nyitották ki, ahol SZM számára a féltve őrzött berendezési tárgyak voltak.
Ez volt E által a legnagyobb kincs, amit SZM-nek tartott meg.
Szürreális volt, hogy érintésre a bútorok porrá omoltak.
@Eszter jött: Szabó Magda pont olyan, amiről férfinak és nőnek vitatkozni érdekes, de eredményre nem vezethet szerintem.

Bár vitatkozol Mariannal is, s én inkább az ő véleménye felé hajlok.:)

Mint ahogyan Peni felé is a szelídséggel kapcsolatban. A szelídség evolúciós zsákutca.
@habakuk000: valóban,harcolnunk kell. mammutok ellen,istenek ellen
@habakuk000:

Nem átkozlak ki.
Bár a is megérne egy misét, miért bontod a világot nők és férfiakra./ na, ez egy jó képzavar, de nem tudom jobban megfogalmazni.

Szabó Magda örök erkölcsi dilemmákról ír.

Olvastál tőle két könyvet, aztán leszűröd, hogy nőknek ír.

Bátor vagy, vagy vak. / na, ide most kell a szmajli, nehogy félreértsd /. )))))
@Eszter jött: "Bár a is megérne egy misét, miért bontod a világot nők és férfiakra./ na, ez egy jó képzavar, de nem tudom jobban megfogalmazni."

mert romantikus, már reggel is bimbózott neki omlettel.
@Sir Bates dö Hól: az a helyzet, hogy kezdjük elfogadni az új világ szokásait és rétegződését és kezdünk a túlélésre berendezkedni.

sokkal egyszerűbb nem észrevenni, érzéketlenné válni

amúgy ez kismiska lesz a matolcsy-féle akadémiákhoz és alapítványokhoz képest

ráadásul én nem érzem azt, hogy egy középosztályi és felsőosztályi anyagi különbség igazságtalanabb lenne, mint egy középosztálybeli és egy tesco-pénztáros csemete közötti különbség
@habakuk000:

Ez az örök rondómotívumod nők-férfiak. Megosztott világkép.
Nekem pl, sem Németh Lászlóról, sem Merléről, Esterházyról nem jut eszembe, hogy férfiak és férfiaknak/ról írnak.
nem is tudom, a világ férfiakból és nőkből és kövekből áll. és az első 2 küzd egymással,mit a kövek néznek.és a kövek maradnak a végén.
@habakuk000: különbség van,volt és lesz is. a kérdés,hogy van e remény?
@Mariann19:

Mennem kell, de este kibontom. )
@Eszter jött: még mindig jobb, mintha megnéztem volna gugliban, és abból szűrnék le véleményt

így érzem, de az tény, hogy nem vagyok irodalmár
@Eszter jött: róluk nekem sem, ebben egyetértünk:)
@parti_giano: plusz zöldborssal, ki ne felejtsd a lényeget
@Eszter jött: mert még nem voltál a csajom... négyszer váltam, mindent tudok a romantikából...
@Sir Bates dö Hól: házasodtál is négyszer? akkor már érteni vélem az örök optimizmusodat
@Sir Bates dö Hól: vagyis nem voltak nyitottak a múltjaid a romantikádra. már ha létezik romantika...nekem erről a postákon kapható füzetecskék jutnak eszembe,amikben a titokzaztos gróf kimenti a szobapincért a piranhásmedencéből,majd elveszi a hugát...a szobapincérét
@Sir Bates dö Hól: az nem romantka, hogy amelyik csaj hajlandó ágyba menni veled, azzal egyből frigyre lépsz.
@habakuk000:
"Nőkről ír nőkről, első sorban."
Legyen. Akkor csak elérkeztünk a nemek harcához.
Szilvási Lajos kinek írt vajon? Már csak azért, mert
tematikája is inkább érzelmeket, a női és férfi kapcsolatok történeteit vetette papírra.
Ennek ellentéte Bihari Klára, akinél hitelesebb korrajzokat nemigen olvastam a magyar kortárs irodalomban.
Nem az a lényeg, hogy milyen nemű az író, hanem hogy mit akar az olvasó számára közvetíteni, és milyen stílusban.
Az a bajom a női írók minősítésénél, hogy női mivoltuk egyből leértékelődik a köztudatban csak azért, mert nem a férfi nemhez tartoznak.
Tudom, hogy te tiszteled a női nemet, nem is téged akarlak bántani, hanem az általánosítást bírálom.
@PeniValdes: milyen remény? miért kell reménykedni?
@habakuk000: zölborssal már egy kész lányregény. tudsz te élni, még az őzsutákat is megkergeted.
@Eszter jött: és egy tűzoltó-kalengyáriomról?...
@PeniValdes: "és a kövek maradnak a végén."
b@szatlanul, tegyük hozzá azé'...
@habakuk000: a biodiverzitás az tuti, hogy nem zsákutca...
@Mariann19: Szilvásit nem olvastam, az kimaradt. Bihari Klárát sem.
De mégis lehet ebben a nemek harcában valami, mert a Szabó Magdára hárman is ugrottatok - Eszterrel, Penivel - míg a dicsőseges hímek inkább romantikáznak irodalmi fejtörő helyett.

Nem általánosítok. Friss élményeim, ez alapján ez a véleményem. S ez nem degradáló, mert akkor az első után nem olvastam volna a másikat.

Az a baj, hogy saját magatok értékelitek le magatokat.

"Az a bajom a női írók minősítésénél, hogy női mivoltuk egyből leértékelődik a köztudatban csak azért, mert nem a férfi nemhez tartoznak."
Gondolom, itt kimaradt egy miatt, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy így gondolod.

Én viszont abszolút nem gondolnám, hogy az lenne a jó, ha mindenki egyforma lenne.
@parti_giano: ha frigyre nem is, de sokasodom, akivel lehet...
@Sir Bates dö Hól: ameddig hagyják, bár elsősorban nem az őzsutákra gondolok

ha nem figyelünk oda, maradnak a lombikok ebben a fene nagy egynemű világban:(((
@habakuk000:
"Mert Szabó Magdára hárman is ugrottatok."
Nyilván, mert olvasott emberek vagyunk, és Szabó Magda írónő volt a téma.
Ugyanez lett volna a helyzet, ha Irwin Shaw-t említitek, vagy Kovai Lőrincet, Passuth Lászlót, és így tovább.
Az a baj, hogy egyre kevesebbet olvasok, mert a net elvette az eszemet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bizony, még a korrupció elleni harcra küldött uniós pénzeket is ellopták.
Majd pont azt nem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Idehaza lassan már azt a tolvajt is meglopják, aki egy másik tolvajtól lopott. :-(
@Gábris szomszéd: nálunk a lapostetyű-invázió legalább akkora probléma, mint az állami maffia
@Gábris szomszéd: erre te tudod a választ, télen megpihensz?
@Gábris szomszéd:

Mára minden tizedik francia állampolgár muszlim vagy más afrikai bevándorló -illetve ezeknek a gyermekei-.
Ha csak egy százalékuk ökörödik el, már az is bő hatvanezer emberkét jelent.
Nem szívesen lennék a gallok helyében. :-(
@habakuk000: Örülök, hogy a valóságlátásod semmit sem lankadt. :)
@Gábris szomszéd: egy dolog a migránskérdés, a beilleszkedés, a párhuzamos társadalmak kialakulása

másik dolog a embertelenség, az alattomos, a sunyi, a gyáva gyűlöletkeltés

tudod, én annyira nem is örülök a "valóságlátásom" nem lankadásának

jobb lenne valami szivárványos ködben élni
@húzzad neki shakespeare: mára minden tizedik magyar állampolgár cigány

szóval nem hiányoznak az angyal kreálta krokodilkönnyek a derék franciákért

fogadtál "örökbe" egyetlen csillogó szemű kis barna gyereket, hogy normálisan járjon iskolába?
@habakuk000:

Én nem sajnálom a franciákat, csak nem szívesen lennék a helyükbe (persze egy vak ember, vagy egy hajléktalan honfitárs helyében sem).
Örökbe meg nem fogadtam senkit, elég nekem a saját kölköt felnevelni.
@habakuk000: "jobb lenne valami szivárványos ködben élni"

Lehet nem ártana. Így talán azt is megtanulhatnád, hogy az igazság kimondása sosem gyűlöletkeltés. Persze néha jól jönne egy olyan szem is, amivel így láthatnánk egymást. :)

youtu.be/KuIGEXmbfuU
@húzzad neki shakespeare: ez egy orbitális baromság, a fostalicska linkje meg pláne...
@Gábris szomszéd: anyád inkább a budiba pottyantott volna...
@Mariann19:

Végre ideértem!

Számomra a kórházi jelenet, az utolsó találkozásban van a lényeg.
SzM akár hazudhatna is E-nek hogy a macskák jól vannak, a lakása kitakarítva várja.
De a köztük lévő kötődés nem tűri ezt el.
Mindenkinél jobban ismeri E-t. Tudja, hogy tette árulásnak számít a szemében, a legnagyobb bűnnek.
E. halála pedig megfosztja őt a jóvátételtől.
Nincs számára feloldozás.
@Gábris szomszéd: aki ilyen blogot linkel, az egy alattomos sunyi gyáva lapostetyű, aki gyűlöletet vet

csak azért nem fostalicska, mert azt Hacsaturján levédette

"köszönni lehet a tetves zsidóknak - soros szarral az élen - nameg angela merkelnek is, aki híven, gondolkodás nélkül végrehajtja sorosék óhaját! Itt van vége az európai hegemóniának, kultúrának zusammen, az egész Európának!!!
Tetszik · Válasz · 16 · 5 órája · Szerkesztve

Ilona Kerekes · Dabas
Menjenek haza, rohadtak!!!
Tetszik · Válasz · 4 · 6 órája

Laszló Liszek · Zalka máté ker. tokaj
Szó nélkül agyonlőni mindet.Otthon legyen nagy a pofája és védje a sajátját ne meneküljön.
Tetszik · Válasz · 13 · 5 órája

Laszlo Rekecki · Itt dolgozik: PTSC Beszédes József MMIK
AKIK MEGHÍVTÁK-ÉS BEENGEDTÉK AZ ORSZÁGBA AZOKHOZ KELLENE ŐKET BEKŐLTŐZTETNI
Tetszik · Válasz · 7 · 5 órája

Gyula Nagylaki · Lapátos, Napnál fűtő
..de akkor is itt enné ezeket a fene Európába, menjenek haza és készen!
Tetszik · Válasz · 2 · 4 órája

Zoltán Mészár · Itt dolgozik: LBL KFT békéscsaba.
Hitler kellene nekik ha valaki ő tudna velük mit kezdeni!! Kapukat megnyitni!....!!!!"
@habakuk000:

Én meg azt gondolom, hogy egy bizonyos színvonal felett tökéletesen mindegy, hogy nő vagy férfi a mű szerzője.
Nem hiszem, hogy Ljudmila Ulickaja, Isabele Allende, Christa Wolf vagy Szabó Magda nőknek írt volna.
Talán még az olvasóik sem érdekelték őket.
@Eszter jött: te sem nagyon tudsz a szemedtől olvasni
@Sir Bates dö Hól:

akkor egyszer időpontot kérek tőled.
@habakuk000:

olvasni igen. de időnként csak a betűsort regisztrálom.
a "nőkről írt nőknek" - volt a téma, nem?
@habakuk000: @Sir Bates dö Hól: Szánalmasan szarok vagytok és ennek még hangot is adtok. Eddig sem lepődtem meg ezen a továbbiakban sem nagyon fogok. Amúgy csak a videó miatt tettem be, de legközelebb majd szorítkozok a youtube linkre.

A drogos kisgeci "megszólalásai" pedig pláne nem izgatnak fel. :)
@Eszter jött: és ehhez a témához hogyan kapcsolódik az "egy bizonyos színvonal felett tökéletesen mindegy, hogy nő vagy férfi a mű szerzője." mondatod?

sehogy. ismét mesterségesen kisebbrendűségbe hozod a nőket, ahelyett, hogy simán tudomásul vennéd, hogy pl Szabó Magda finom karaktereinek konfliktusait a férfi agy nagyjából képtelen feldolgozni. kis túlzással persze.
@Gábris szomszéd: nofene, tán még az életben nem volt benned ennyi spiritusz, mint most kimutatva fogad fehérét

érik a gyümölcs, Angyal?
@habakuk000:

Csőbe akarsz húni, haba?

Én tisztelem a férfiakat. Ha valaki, akkor te hozod őket kényelmetlen helyzetbe.

Mert ez a megfogalmazásod
"hogy simán tudomásul vennéd, hogy pl Szabó Magda finom karaktereinek konfliktusait a férfi agy nagyjából képtelen feldolgozni. kis túlzással persze."
felér a "férfiak érzéketlen bunkók" sztereotípiával.

Mondd azt, hogy nem tetszett a regény. De nem kellene belőle nemek harca játékot kreálni. Erőltetetten!!
@Eszter jött: jajjjjj, hagyjuk,

ez az erőltetett nemek harca szíven ütött, fáj...
@habakuk000: Maradjunk inkább annyiban, hogy mindnyájan rászorulunk Isten irgalmára. :)
@Gábris szomszéd: maradjunk inkább annyiban, isten nevét ilyen link után nem kéne a szádra venni

ha van, ha nincs
@habakuk000: Maradjunk annyiban, hogy engem és téged sem terhel felelősség mások kommentjei miatt.
@habakuk000: Arról nem is beszélve, hogy Isten nem olyan álszent mint te vagy én. :)
@habakuk000: Nem kell mások keresztjét is magadra venned, bőven elég a saját. :)
@habakuk000:

akkor visszavonom.
van bajod elég.
@Eszter jött: @habakuk000:

Párom unszolásására olvastam néhány könyvét,és nem csalódtam!
Viszont megadatott a kilencvenes évek elején,teljesen más apropóból egy személyes találkozás és egy csoportos beszélgetés Vele!
Tüneményes végtelenül nagy műveltségű és kedves személyiség volt!

Papír alapú könyvekkel kapcsolatban Mariannhoz hasonlóan,be vagyok lassulva és 'digitálisból intézem ha tudom.

www.youtube.com/watch?v=JDWQ8pDX-7s
@Eszter jött: Van, de elgondolkodnék azon picinykét a helyedben, miért a párja unszolására olvasta Gazoló és nem fordítva?

(de ez már csak a szokásos kisördög)
@habakuk000:

Egészen egyszerűen Én is lányoknak valónak tartottam,de ebben vastagon benne volt az Abigél 'fíling,amit ettől függetlenül imádok:)
Vácott forgatták jelentős részét,járva a várost mostanság is 'soxor beugranak képsorai.
@habakuk000:

Mert jól nősült és megbízik a párjában.

Majd rádolvasok. De szerintem nagyobbacska az.
@Gábris szomszéd: te nem álszent vagy (ez a humán sajátosság), te fostalicska vagy...
@Gábris szomszéd: mondám volt, helyedben utánanéznék...
@Sir Bates dö Hól:

ez már kezd az imola-taga duetthez hasonlítani.
@Sir Bates dö Hól: Ecceri lélek ez már rég megtörtént, de a tőled jövő "dolgok" már rég a dupla nulla kategóriában vannak. :)
@Eszter jött: Van aki szeret vizet gereblyézni. :)
@Gábris szomszéd: és? mindent csúsztatsz, hitvány, alávaló módon (nem froról, hanem calais-i esetről/esetekről van szó; a vállalkozók helyi képviselője azt nyilatkozta, hogy valóban vészhelyzet van, de azt úgy kell megoldani, hogy mindkét fél alapvető érdekeit figyelembe véve a menekültekkel szembeni humánumot nem nélkülözve; s nem megemlítve, hogy egy teljesen speciális helyzet a calais-i)...

(neked max. egy darab kutyaszarral lehet közös nagybátyád... )
@Sir Bates dö Hól: De legalább te is elmondhatod a véleményed drogos gecitalicska. Más kérdés, hogy leszarom. :)
@gazoló:

)))))
ugye, milyen kiszámítható?
@Eszter jött:

Így legyen ötösöd!
Szmájli,büntetendő cselekmény.
Versed,zenéd?
....
Egy régi filmmel jó éjt:)

legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li2572

www.youtube.com/watch?v=2MGwda8iLnM
@gazoló:

Oszt, azért is.)))))))))))))))))))))))))

Három napja keresem a versem, még nem talált meg.

Törőcsik fiatal korában! Köszönöm!
@gazoló:

Ezt ott találtam. A "köszönöm" kevés érte.

www.youtube.com/watch?v=qgBwxJfLGT8
@gazoló:
na végre leleplezted a @sírbatesz-t

ez a napi adagja

brühüyyy

klkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Szabó Magda

Terítsd arcomra álmodat

Ó álmodó, micsoda álmokat
szoríthatsz fáradt szemhéjad alatt,
míg a nappalok szörnyű szőttesét
meg nem nyugvó agyad úgy fejti szét,
hogy mégis, újra, szebben összeáll,
rívó élet és mosolygó halál
a képen összebékél, elpihen,
s magára lel a sértett értelem.
A múltra hág az új fényben derengő
puhaszájú és érzékeny jövendő,
s nyomában ott léptet félénk lovon
a rózsástalpú, szelíd hajadon,
a hajnali reménység, szép húga;
az ég meggyűrődik, alázuhan,
a szél csücskeit összehúzza,
meg is köti, botjára szúrja,
elindul vele vándorútra,
s a föld ott marad egymaga,
se teteje, sem ablaka,
s akkor kinyitja viola
szemét a bársony szerelem,
s ott lebeg súlyos mosolya
a föld felett, mint kupola.
Ó, álmodó, nincs hit szivemben,
nincs isten, aki óvna engem,
anyámnál is öregebb lettem,
s a halál egyre közelebb, –
terítsd arcomra álmodat majd,
mint egy szemfödelet!
@Gábris szomszéd: Elkéstél. Már nem tudok rajtad segíteni.
@édesjézus: Abban az esetben nem rajtam, hanem a sógoroknak kellene segítened. ;)
két cikk a poszthoz:

Az ukázt nem lehet elsunnyogni – erre lesz jó az intézményritkítás

hvg.hu/gazdasag/20160125_kormanyzati_intezmenyek_burokracia

A miniszterek véleménye nem számít, tiltakoznak a Lázár-lista ellen

nol.hu/belfold/a-miniszterek-velemenye-nem-szamit-tiltakoznak-a-lazar-lista-ellen-1586287

amiről beszéltem, központosítás, rövid póráz. illetve érdekes a nol felvetése, hogy így próbál orbán az utolsó helyeken is simicskátlanítani.
@Sir Bates dö Hól: az lehet,de legalább túlélnek,belőlünk meg fák nőnek
@habakuk000: ifjúként,kamaszként hinned kell abban,hogy a világ a tiéd,és nincs előtted akadály.ha ez nincs meg,akkor jobb rögtön befeküdni a kriptába
@PeniValdes: @Eszter jött: @Mariann19: Én is Szabó Magdát olvasok,ill. újra olvasok,most Az ajtó c könyvét.
@avanivi:
"ill. újra olvasok, most Az ajtó című könyvét."
Ez az a könyv, amelyet többször újra olvastam.
Bámulattal tölt el az írónő személyisége, a világ látása, a szünet nélküli szemlélődése és értékelése az őt körülvevő környezetben.
Ez a motívum vonul végig az életrajzi ihletésen túl, és maga a kerettörténet bemutatja a generációk, a származás és világnézet ütközését.
Mindezt feloldja a mindkét emberben markánsan jelenlévő értékek birtoklása, amely mély szeretetben oldódik fel.
Úgy látszik tényleg lehet harcolni, úgy is erről beszél 6 éve. Most itt a lehetőség, védje meg az embereket!

"Orbánt palotaforradalom fenyegeti?
Az Orbán-kormány több minisztere is ellenzi azt a gigantikus intézmény-összevonási tervet, amellyel Lázár János állt elő a múlt héten, ám úgy tűnik, nem a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel kell megvívniuk a csatát ezzel kapcsolatban, hanem magával a kormányfővel."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orbant_palotaforradalom_fenyegeti.609142.html
Szabó Magda oldal lett a gyíkból?
Hát inkább ez, mint taga-oldal.
@látjátok feleim szümtükkel:

az összes személyautó összeszerelő amortizálódott 200%-ban és a gyárak konténerezése valamint vagonírozása egy kedvezőbb helyre mennyi idő??? 30 nap de akkor lassúak voltak

kérdezzétek meg a ogv-t hogy van, a templeton eredeti terve is ez volt: áron alúl elkótyavetyélni a magyar áéllam "drágalátos sexpírjeit" és tönkrebaszni a szemeteket akik a hamis váltókat kiállították a veszteség a Goldman Sachs (Templeton partnere)-nak kb 2 óra alatt visszatermeli

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
www.washingtonpost.com/local/washingtons-corridor-of-power-yields-to-a-blizzards-force/2016/01/23/1064d83e-c1fd-11e5-9443-7074c3645405_story.html?wpisrc=nl_draw2

On Saturday, all control was ceded, without ceremony, to a blizzard considerably more powerful than the nation’s capital will ever be, turning downtown D.C. into a desolate, wind-lashed landscape of shuttered shops and snow-caked streets.

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

the powerless galactic power
@Imola Helyesi:

Érdekes módon a Szabó témához nem teccett szólni, bezzeg a taga-téma mindig bejön.:D
The Washington Post:
At first it seemed too weirdly awful to be true, but there she was: Sarah Palin standing next to Donald Trump on Tuesday and endorsing him for president.

Like previously conjoined twins who had shared a brain before Ben Carson separated them, these two anti-everything, post-lamestream media instigators presented themselves as political doppelgangers, a he/she, yin-yang, sis-boom-bah political marriage of the carnival barker and the bearded lady.

Step right up! Get your tickets! Bring the whole family! Bring your anger, bring your spleen, don’t let logic intervene!

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ez egy kicsit eltér a poszt témájától, de annyit érdemes ennek kapcsán megjegyezni, hogy aki a meztelen fotóit nem a fiókban gyűjtögeti, ne csudálkozzon, ha azokba később bele nő a gyökér. A saját szólásszabadságával együtt.

hvg.hu/itthon/20160125_meg_gulyas_gergely_is_kiakadt_a_888ra?s=hk
@látjátok feleim szümtükkel:
Az a gnóm erre verte a répát, oszt a fideszes sport playboygirl meg le sem köpi, vagy mi baja van ennek a torz kis törpének? Taga is figyeljen, mert ide vezet a felfokozott pinairigység! :)
@Imola Helyesi: Ez lesz majd még 2016-ban a szép baleset. :((

Greece has seen 21 times more migrants arrive on its shores so far this month than in all of January 2015, the International Organization for Migration said Tuesday.
Since the beginning of 2016, IOM said 31,244 migrants and refugees had arrived in Greece by sea, compared with just 1,472 recorded arrivals on the Greek islands in January last year.

“This is a huge jump,” spokesman Itayi Viriri told reporters in Geneva, warning that it does not bode well for the rest of the year.

“If the trend as it is now continues then certainly we’re looking at another record number,” he cautioned.

In 2015, more than one million migrants and refugees made the perilous Mediterranean crossing to Europe — nearly half of them Syrians fleeing a civil war that has been raging for nearly five years.”

10news.dk/?p=2274
bohócügyi minisztérium level:

"Vizsgálatot rendelt el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kiderítésére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal miért nem tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető Tállai András államtitkárt arról, hogy nyomozás indult az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata nyomán – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn."
@Mariann19: Nem tudom hány éve olvastam de sok mindent máshogy értékelek most mint első olvasatra.Sokkal mélyebben megérint.Igen,az évek.

Befejezem a könyvet és megnézem a filmet is.
@PeniValdes: Dehogynem, ideje elkezdened a Harry Pottert,hét kötet:)
@parti_giano:

Azért nem tájékoztatta a Tállait senki, mert neki, mint a NAV vezérének, át kellett volna vennie az ügyeket, és ennek keretében azt is, hogy milyen nyomozások folynak éppen. Azoknak is ő a főnöke, vagy ezt senki nem vette észre? Ráadásul a nyomozás nem is most indult, még az ő székelése előtt kezdték. Ha nem tudná eztet a Varga, vagy a Tállai és közeli taanácsadói, a büntetőeljárásnak van szabálya. Ottan nincs előírva, hogy akár Vargát, akár a Tállait külön kellene tájékoztatni egy nyomozásról. Az ügyésszt kell, de azt nagyon, és visszafelé ez nem műkszik. Persze a belső napi jelentés biztosan körbe jár, de azt meg el kéne olvasni, és nem a csicskással olvastatni.

Jah kérem, a funkci nem csak cuncit, hanem munkát is jelent.
Édös Jézus! Mi lesz így a ligából, ráma? Olyan rácsos?

"Rendkívüli elnökségi ülésen lemondatták Gaskó Istvánt a Liga Szakszervezetek konföderáció éléről – tudta meg az Atv.hu több, egymástól független szakszervezeti forrásból. Egyik forrásuk szerint az elnökkel szemben a bizalomvesztést hozták fel, konkrétan azt, hogy felhatalmazás nélkül folytatott bértárgyalást a kormányzattal. Az Atv másik informátora szerint az elnök maga mondott le."

No most már se funkci...?

index.hu/belfold/2016/01/25/lemondattak_gasko_istvant/
"Hajnalka Hódos

Nem csak azért reagálok viszonylag későn a Konzervatív Újságírás Felkent Papjának írására, mert tegnap újfent a Kéknek áldoztunk, hanem mert sokáig törtem a fejem, hogyan fogalmazzam meg nyomdafestéket tűrően, amit gondolok.
A magam esetlen, szemenszedett és sokszor vállaltan radikális módján azt mondom hát....
De előbb egy megjegyzés Poppertől, aki egy pácienssel való találkozás történetét úgy foglalta össze, hogy vannak esetek, mikor a tisztelt fél semmi másból nem ért, csak az erőszakból, ezért zavarta ki ordítva az irodájából az agresszív, üvöltöző apát. Felmérte a helyzetet, felpattant az íróasztal mögül és ő is úgy ordított, mint aki beszorult. Agresszív fater kisunnyogott, aztán kezelhető partner lett belőle. Az erőszakos ember van, hogy csak az erőszakból ért. Ritka eset, de van ilyen.
Ennek a történetnek a fényében mondom azt, hogy vannak emberek, akik csak abból értenek, ha úgy basszák őket pofán, hogy kiköpködjék a fogaikat, már amit nem nyeltek le.
Azt gyanítom, ilyen a géfodorgé és őszintén remélem, hogy lesz ember, aki megteszi nekem ezt a szívességet. Én ugyanis olyan lányosan ütök ököllel, az eszközhasználatnak meg nem vagyok híve.
Utána azért rá is fejelhetne kettőt, biztos, ami biztos."
@Eszter jött:
"Végre ide értem."
Szívesen vártalak.
Korábban árulásnak tartottad M. döntéseit, mert nem tartotta be E-nek adott igéretét.
Az árulás szónak negatív felhangja van, mert a jó és nemes ügyek mellett állók ármányos elhagyását jelenti.
Jelen esetben pedig olyan igéret megszegéséről beszélünk, amely életmentő volt E. számára, az ajtó kinyitására gondolva. Az élet megmentése minden egyéb cselekvést felül ír, ezért nem lehet árulásról beszélni.
A záró akkord, amikor M. a valóságot tárja fel E. otthonáról, az mintegy felkészítésként értelmezhető a gyógyulás után.
E. rendhagyó személyiség volt, aki rendellenes direktívákat írt elő a maga és a környezete számára, a halála volt az ára annak, hogy nem simult bele a való világ élő értékrendjébe.
Gpndolom ez nem Lázár és nem a miskolci polgármester álma, legfeljebb ázálma.
Avagy nem rtenek a saját jogszabályaikhoz, csak ugatják? Mint kutya a Holdat?:D::D:D

"A tájékoztatás szerint "már minden létező fórumon elmarasztalták a magyar hatóságok Miskolc önkormányzatát az úgynevezett számozott utcákban történt diszkriminatív intézkedései miatt".

A NEKI közleményében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt év július 23-án az Egyelő Bánásmód Hatóság (EBH) a vizsgálatának eredményeként ötszázezer forintra bírságot szabott ki a miskolci önkormányzatra, mert az hátrányosan megkülönböztette a diósgyőri labdarúgó-stadion környékén lévő számozott utcákban élő embereket a városrész telepfelszámolási programjában.

A hatóság ugyanakkor arra is kötelezte az önkormányzatot: az érintetteknek biztosítson megfelelő lakhatási körülményeket, és 2015. szeptember 30-ig dolgozzon ki intézkedési tervet arra, hogy "a telepfelszámolást következtében korábban már hajléktalanná vált vagy az intézkedés alá eső személyek emberhez méltó lakhatási feltételeinek biztosítása érdekében" milyen konkrét lépéseket kíván tenni - írták."

nepszava.hu/cikk/1083466-jogszerutlen-volt-a-miskolci-telepfelszamolas/
@látjátok feleim szümtükkel:

Gondolom ez nem Lázár és nem a miskolci polgármester álma, legfeljebb lázálma.
Ez meg igen csak az Orbán lázálma: Én hazudok-te hazudsz-mi hazudunk-ki hazudik?????

"Tarlós szerint Rogán nem mond igazat
Tarlós István cáfolta, hogy Rogán Antal is jelen lett volna a miniszterelnök és a főpolgármester találkozóján."

www.atv.hu/belfold/20160125-tarlos-szerint-rogan-nem-mond-igazat/hirkereso
@avanivi:
Érdekes, számomra nem hozott változást a véleményemben a könyv. Amit első olvasatra fő motívumként leszűrtem magamban, azt most is úgy gondolom.
Lehet, hogy már akkor kőkemény nyomokat hagyott bennem, mert E. külső megjelenése, szigora, szemérmesen titkolt mély érzései kísértetiesen hasonlítottak apai nagymamámra, akit imádtam.
Szabó Magda abban volt nagyon nagy, hogy le merte és le tudta írni azt, az egyszerű "vidéki" embernek is vannak érzelmei, és az életét nem csak "állat" módjára ( megszületünk-szaporodunk-meghalunk ), hanem ezekkel az érzelmekkel telve éli. Meg tudta azt is mutatni, mit veszít a világ azzal, ha ezt nem látja, nem akarja látni, és hagyja elveszni.

Egyszerű "vidéki" emberek most is vannak, csak az ő életkörülményeik mások, mint a Szabó család történelmi idejében voltak. Az írónő a folyamatos változásra is rámutat, még is hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, és a dolgokat rossz irányból nézni.
Pedig a változás jelen van, nem kéne lemaradni róla.
@Imola Helyesi:
"Szabó Magda lett a gyíkból?
Hát inkább ez, mint a taga-oldal."
Magam is úgy gondolom, hogy tartalmasabb téma, mint taga karnisa több héten keresztül. A szóhasználatunk is kifinomultabb.
Túl azon, hogy a regényt elemeztük hatan, a véleményekből látható a világlátásunk is, legalább jobban megismerjük egymást, hiszen naponta együtt vagyunk itt.
Egy kicsit offoltunk most mi is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Habát idézem:
"Szabó Magda finom karaktereinek konfliktusait a férfi agy nagyjából képtelen feldolgozni."
Tisztelettel adózom neked, mert te feldolgoztad az írónő üzenetét, pedig úgy tudom, hogy fiú vagy.
Vajon lehet-e férfi- és női agy szerint szelektálni abban, hogy értékeket, emberi viszonyokat hogyan minősítünk?
@Mariann19: "Habát idézem:
"Szabó Magda finom karaktereinek konfliktusait a férfi agy nagyjából képtelen feldolgozni.""

Én nagyon unom ezt férfi-női agy, meg minden féle megkülönböztetést.
Mindkét nemben vannak ilyenek és olyanok, jók és rosszak, ügyesek és ügyetlenek, érzelmesek és érzéketlenek, jószívűek és gonoszok, stb. Legfeljebb Haba nem az a típus, aki fel is akarná dolgozni Szabó Magda finom karaktereinek konfliktusait, és ezt nem is akarja bevallani. Ezért púderozza a témát.:D

.
Önkéntesként pátyolgatta a 14-17 éves "menekülteket" egy 22 éves svéd nő - hálából megölték. :(

youtu.be/1pbh-u2JBBQ

ON
@látjátok feleim szümtükkel:
"Én nagyon unom ezt a férfi- női agy, meg mindenféle megkülönböztetést."
Én is, de meg is mosolygom.
Amikor ilyen a szelekció, az a férfi nemnek egy fölényt jelent a köztudatban, amiért nem kell semmit bizonyítani, elég ha 1-el kezdődik a személyi igazolvány száma.
Ez egy rendkívül kényelmes állapot, miért is nem kéne fenntartani?
Csak kinyilatkozni kell az ilyen hülyeséget, és máris a mennybe lehet szállni az önelégültségtől.
@Mariann19: Már miért lenne fölény?
Egyszerűen más.

Mint ahogyan más az egyetemet végzett fővárosi színházba járó és más az árokparton cselédként hadonászó, de írhatnám a falusi tanítót is. Vagy a kamionsofőrt.

Remekül meglátszik amúgy az utódaik eltérő esélyeinek deklarálásában, Sir ezt szegregációként linkelte.

Nem önelégültség a részemről, ugyanakkor sokszor kishitűség a másik fél részéről, pedig nem kéne.
Mindenkinek megvannak a maga értékei.

S pontosan ez a fölény, ami nem helyes. De ennek nem az a módja, hogy nők férfiként akarjanak viselkedni. Legyenek büszkék a nőiségükre.

Én kurvára unom, hogy nőkre nem lehet nőként tekinteni, fene azt a nagy emancipációt.

Az élet értelmét veszitek el tőlünk.
@Mariann19: köszi! az külön jól esett részedről, hogy ebolát kontráztad:))

www.napiszar.hu/showPost/Koszi__35
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, rendszeren találkozom a rábatimeával a közértben, még mindig jóbőr:)

és nem vagyok irigy! nesze!:)))

anyulontul.blog.hu/2016/01/10/mz0110
@Mariann19:

Egyébként meg a tapasztalás azt mutatja, hogy azokban a családokban, ahol lány és fiú gyerek is van, általában a lányok az apásak, a fiúk pedig anyjukhoz húznak. Gondolom nem véletlenül. Valahol az ösztönökben lehet, hogy a másik nemnél várják a nagyobb elfogadásukat, megértésüket. Aztán ez kinövődik, és arról szól a fáma, hogy nő és férfi közt nem alakulhat ki barátság hátsó szándék nélkül.:D
Pedig csak arról lehet szó, senki nem szereti kiadni másnak az érzéseit, gondolatait ( mert mindenki fél, hogy visszaélnek a bizalommal ). Szabó Magda olyan vidékről és olyan emberek közül származott, ahol a gyerekeket nemiségük alapján nem szortírozták ( mint ecceri jogász ismerősöm, aki azt mondta három családja, és egy lánya van ), a lány is ember/család volt.
Ez kinek a rémálma?

Metropolban olvastam, hogy az Együtt Habony átvilágítását követeli. "...Rogán abszurdnak nevezte, hogy felvetődik a kérdés, hiszen akkor mindenkit át kellene világítani, aki leül sörözni a kormányfővel,.."

Ezen egy kicsit elgondolkodtam, hiszen óriási a terrorveszély. ÉS. Még annál is nagyobb, ezért soron kívül alaptörvényszerűvé kéne tenni a statárijumot.
Közben Orbán mindenkivel leül sörözni?

Nahát, hogy mik nem vannak!
.
Ladányi Mihály: Téli vers

Fagyott tócsák között bukdácsol január
rossz autóbusza. Harmincegy ablakán túl
az év hadifoglyai, a csüggeteg fák
borotválatlanul, soványan ácsorognak.
...Tavasz, találj rám,
legyen földszag a szélben,
vakondtúrás a fűben!

Rügyezzenek ki ujjaimból
az elfagyott cirógatások!
.
@Mariann19: mon femme fatale, előfordult már, hogy valamikor használtad nőiességed valamely cél elérése okán?...
@látjátok feleim szümtükkel:
Ez a tonyógyerek azzal a kis gnóm kreténnel van egy szinten.

Amúgy az ellenzékben egy-két tökös van csak, abból is van amelyik csaj:

"G. FODOR GÁBOR, TE UTOLSÓ SENKIHÁZI, TAKARODJ A KÖZÉLETBŐL!
Nem fogom leírni az ócska szennyportálod nevét, de amit ott műveltél, azzal átléptél egy határt, ahonnan nincs visszaút.
Látom, nagy a verseny a nyugdíjasokat hasba rúgó Habony Árpáddal "az év legnagyobb férge" címért. Te most jól belehúztál.
Azzal tisztában vagy, ugye, hogy az egyetemen, ahol "oktatsz" figyelmeztetik a diákokat, hogy minden egyetemen kívüli tevékenységükkel javíthatják vagy éppen sárba tiporhatják az intézmény hírnevét? Szerinted te most épp melyiket teszed? Arra se vagy méltó, hogy a gumiszobádból kigyere, nemhogy a közéletben bármilyen módon részt vegyél.
Te tényleg nem vágod, hogy a politikai küzdelemnek is vannak szabályai és határai? Hogy nincs az a cél, aminek eléréséért mások emberi méltóságába, családi életébe így beletaposunk? Vagy erre kapjátok a Századvégben a milliárdokat? Ez a kulturális jobboldal, amit képviselsz? (Apropó, hol vannak a tömeges jobboldali elhatárolódások? Egyet láttam, kevés.) De tudod, igazából ennek ráadásul semmi köze a jobb- meg baloldalisághoz. Amikor egy ellenzéki felületen Rogán Cecíliát "lek*rvázták", én voltam az első, aki kikérte ezt magának. Mert lehet a korrupció, a rossz döntések, de még az urizálás miatt is kritizálni valakit, de nem így.
G. Fodor, remélem, a mai napod a sűrű bocsánatkérésekkel, az ótvar portálod megszüntetésével és a felmondásaiddal telik! Kezd az egyetemen.
Ja, és persze benne van a pakliban, hogy ezt az aljasságot azért csináltad, mert a kutya nem olvassa a termékedet, és ez remélem, ezután is így lesz. Én biztosan nem fogom megtenni neked ezt a szívességet, és másokat is arra buzdítok, hogy soha ne kattintson rá! Még a legnagyobb provokáció esetében sem.
G. Fodor, költözz Ibizára Habonnyal, princípium Ákossal meg a hasonló lepattant haverjaiddal együtt!"

Na találgassunk, ki írhatta le azt, amit gondolok pl...
akiket érdekel: a zejú illetékes miniszterei rendkívüli keríés és határzár ügyben össze vannak űlve

és dönteniük kell

sok a menekült és nincs aki eltarcsa

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
.
Menjenek Nagyékhoz.
Nagytarcsa.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Óvatos vagyok.
Mindig hozzáteszem: egészségemre. Így nem árt.
(ötpercenként)
@Rodeo36: "A megkérdezett osztrákok harmada úgy véli, hogy ha nem sikerül megállítani a tömeges bevándorlást, akkor hamarosan polgárháborúhoz hasonló állapotok alakulnak ki az országban. A németeknél a megkérdezettek negyede osztja ezt a véleményt. Mindkét országban jelentős többségben vannak azok, akik szerint a tömeges migrációnak inkább hátránya van, mint előnye."

hirtv.hu/hirtvkulfold/polgarhaborutol-felnek-a-migransok-miatt-1325019
@Gábris szomszéd:
Ja, alfamédiakurváknál sikerült már hírnel lennie, hogy lézerdzsonni majd 800 millió forintocskáért szintén megmentette a Szent Anyaföldet a családnak a többi pártgecihez, meg pár csókos külföldihez hasonlóan? Vagy ez most nem fontos, a németekért aggódunk inkább?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mondjuk elég sok fideszgecis témát hoztam ezen poszt alá is, de ilyen apróságok tényleg ne izgassanak. Amúgy meg engedelmeddel csak Rodeo kommentjére merészeltem válaszolni. :)
.
Ladányi Mihály: Holnap sem

Sejtelmes lebegés,
fájdalmas mámor,
tűnékeny pillanat,
tündöklő zápor.
Könnyező játék,
röpködő fények,
kavargó álmok,
éhező lélek.
A ma is nehéz volt,
s hiába a könnyek,
hiába törlöm le,
holnap sem lesz könnyebb.
.
.
Ladányi Mihály: Holnap sem

Sejtelmes lebegés,
fájdalmas mámor,
tűnékeny pillanat,
tündöklő zápor.
Könnyező játék,
röpködő fények,
kavargó álmok,
éhező lélek.
A ma is nehéz volt,
s hiába a könnyek,
hiába törlöm le,
holnap sem lesz könnyebb.
.
@Gábris szomszéd:
Tehát nem. Értem én, aggódunk a németekért, a magyar gazdákat kiforgató politikuscimbiket meg nem szabad froclizni... Azt is mondták már nektek, hogy ül, pitizik, nem ugat? Szerintem nem kellett, idomítás kérdése csak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tehát különösebben nem izgat, hogy mit válaszolok. Ez eddig is így volt, ezután is így lesz.:) De nyugi az alkotmánymódosítástól téged is megvédenek majd az alfamédiakurva képviselők.
@Gábris szomszéd:
ezek után bedtiltyák e a burkát niqqáb-ot hájdzsáb-ot???

kurva jó ötlet volt

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk
@habakuk000:
"Én kurvára unom, hogy a nőkre nem lehet nőként tekinteni, fene azt a nagy emancipációt."
Tudod, mit? Én is kurvára unom, hogy a nőkre nem lehet tekinteni csak LEtekinteni, és amikor csak lehet, emlékeztetni a férfiak és nők közötti különbségre.
Ezt tetted te is tegnap, amikor 4-5-en értelmeztünk egy kötetet kizárólag irodalmi síkon.
Te voltál az, aki azzal lépett be a beszélgetésbe, hogy női íróról, nőknek írott műről van szó, a fogalmazásodban a sorok között az "ez nektek való" sugallat érződött. Erre reagáltunk
többen, és egyetértésben.
Mi ebben a női mivoltunkat tagadó reakció?
@taga20:
"Ebolát kontráztad."
Ne izgasd magad, te mellékszereplő voltál az Imolával váltott kommentünkben.
Nyugi!
@Sir Bates dö Hól:
"Előfordult már, hogy használtad a nőiességedet valamely cél elérése okán?"
Cél és nőiesség összefüggése a kérdés.
Tehát kezemben van egy eszköz, a női mivolt, amely egy adottság, de nem fejez ki engem.
Tehát ezt a vénámat manipulációs elhatározásomhoz vethetném be.
A válaszom nem. Inkább a dumámmal, a gondolataimmal próbálok hatást kiváltani, mert az egyéniségemet az reprezentálja leginkább, és a célomnak is ez az útja.
Az más kérdés, hogy nőiesen és jól öltözöm, sminkelek, de ez inkább a megjelenés kultúrája.
Viszont soha nem vetek dévaj pillantásokat a férfiakra, búgó hangokat sem hallatok.
@habakuk000:

"Én kurvára unom, hogy nőkre nem lehet nőként tekinteni, fene azt a nagy emancipációt."

bocs, de ez a mondat jellemzi a korlátoltságod bizonyos fokát. lehet rájuk nőként tekinteni, csak nem kell elfelejteni, hogy ők is önálló emberek.
férfiak világában, férfias szakmával sem felejtette el a környezetem, hogy nő vagyok - csak én nem hittem minden szép szónak :DDDD

de talán egyszerűbb ha hozok mástól példát, amiért sok emberben káosz van még mindig a XX században a nők helyéről...

talán a legdurvább "tépelődés" ez:

OTTO WEININGER: NEM ÉS JELLEM

content.yudu.com/Library/A1tl4j/OTTO/resources/index.htm?referrerUrl=

www.tradicio.org/kvintesszencia/weininger.htm

ez az ember szerepel, Az én XX. századom (1989)
(Enyedi Ildikó) filmben egy szenzációs jelenettel, mert szerinte nő nincs is...

ezek a gondolatok pedig a film kapcsán születtek egy kritikusnál:

"a nő sem lehet szabad mindaddig, amíg a férfiak formálják jellemét, addig azért a férfiak sem lehetnek szabadok, mivel őket pedig a nők iránti vonzódásuk viszi előbbre az életben- azaz valójában egyik nem sem létezne a másik nélkül. Persze az kétségkívül igaz, hogy a női jellem férfiak által formálhatósága nem oda-vissza viszony, hiszen a férfiak nem a nők, hanem saját elvárásaik rabjai."
@guma:
"Hiszen a férfiak nem a nők, hanem saját elvárásaik rabjai."
Soha nem tudtam volna így megfogalmazni a lényeget.
Kösz!
@Mariann19: már megbocsáss, nem beléptem, hanem én indítottam a Szabó Magda beszélgetést, azzal, hogy olvastam most két könyvét és van min elgondolkodni ma is.

Ti száltatok be.

@guma:

"Én kurvára unom, hogy nőkre nem lehet nőként tekinteni, fene azt a nagy emancipációt."

bocs, de ez a mondat jellemzi a korlátoltságod bizonyos fokát. lehet rájuk nőként tekinteni, csak nem kell elfelejteni, hogy ők is önálló emberek."

"Tudod, mit? Én is kurvára unom, hogy a nőkre nem lehet tekinteni csak LEtekinteni, és amikor csak lehet, emlékeztetni a férfiak és nők közötti különbségre"

ezek a hozzászólások mutatják meg az én korlátolt, végtelenül egyszerű fejem szerint, hogy a nők saját maguk sírásói. El sem tudják hinni, hogy vannak, akik nem degradálva beszélnek a nőiességükről.

Az megérne egy-két misét, miért is alakult ez így, s modern nőkben miért kelt szorongást a mai napon is saját nőiségük.

ettől függetlenül nem veszem magamra a hozzám szólásaitokat, ne haragudjatok.
@parti_giano: pedig segíthetnél, nem bírok az amazonokkal
@habakuk000: ne számíts rám, mindig is riasztott a kálvinista róma és a parasztpolgári öntudat képmutatása.
@parti_giano: megbántam 58-szor, hogy szóba hoztam, pedig csak a dzsentri- és polgári öntudaton morfondíroztam:)

túlnőtt rajtam az irodalom:)
@parti_giano:

" mindig is riasztott a kálvinista róma és a parasztpolgári öntudat képmutatása."

Hűűű, alig kapok levegőt:))
@Mariann19:
"Szabó Magda legjobb regénye számomra "AZ ajtó"."

Nekem meg a Szemlélők.
De nagyon szeretem a mesekönyveit is, a Tündér Lalát és a Sziget-kéket.
Örülök, hogy számos Szabó Magda-kedvelővel hozott itt össze a sors :)
Nekem is megvan a legtöbb könyve, időnként előveszem egyiket-másikat, és újraolvasom. A Zsófikán igen sokat szoktam sírni...
Végre egy pasi, aki meglátja a nőt, sztem a tenyerén hordozza a sajátját és nem szégyelli bevallani:)))))
@parti_giano: fridinél meg nádaspéter lesz.
@parti_giano: Képes a hó alól is kikaparni a kelbimbót, jó bora van és Teslában gondolkodik. Lehet, még a csillagokat is lehozná az égről. És nem játszik dicsekvő vargát.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Még annyit Szabó Magdáról, hogy aki (mármint a kedvelői közül, de mások sincsenek kizárva) még nem olvasta A Pillanat c. könyvét, annak csak ajánlani tudom.
@habakuk000:

"El sem tudják hinni, hogy vannak, akik nem degradálva beszélnek a nőiességükről."

hahahahaha

jó kis menekülő útvonalat választottál :)

"pedig csak a dzsentri- és polgári öntudaton morfondíroztam:)"

még hogy a polgári öntudat? kiére gondolsz?
A vége bombasztikus lett!!:-)))))... ezért imádom mindegyiket (persze, én bárhol és bármikor el tudok aludni;-))...
@Sir Bates dö Hól: :)

"(persze, én bárhol és bármikor el tudok aludni;-))... "

azt a hétszentségit! nem mondod, hogy rajtam is? ezt sosem fogom kiheverni...
:-DDDDDDDDD
@guma: egyszerű, narkolepszia. ezért állandóan van nála gyékény.
@habakuk000:
"El sem hiszem, hogy vannak, akik nem degradálva beszélnek a nőiességükről."
Akkor próbálj kiszakadni a megrögzött, környezeti empíriáidtól, és lásd meg, hogy vannak önérzetes nők, akik a nőiességen túl nemi megkülönböztetés nélkül fontosnak tartják az értelmi értékeket is.
Ezért elvetik a beskatulyázást, és fel is lépnek ellene.
Itt erről volt szó, de láthatóan ebből nem értettél semmit.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szia Micimackó!
Örülök, hogy az irodalmi vonzódásunkban az írónő nálad is a kiemelt szerzők között van.
Mint írtam, mindent megvettem SZM köteteiből, de képzeld, a Pillangóra nem emlékszem.
Ma még megnézem, mert egy sorban vannak, és ha megvan és belenézek, tudni fogom, miről szól.
@Mariann19: Nem nagyon akartam már tovább ragozni a témát, de kénytelen vagyok a megrögzött, környezeti empíriáim nevében kikérni negatív feltételezésedet, ugyanis az én környezetemben kivétel nélkül önérzetes ugyanakkor roppant nőies nők élnek, akik száz százalékban tisztában vannak értékeikkel és helyükkel a világban, s helyük a világban bármennyire is hihetetlen lehet a számodra, nem a fazék és a felmosóvödör környékén található.

Ne haragudj, nem személyeskedésnek szánom az alábbiakat, de már csak leírom, ha a bögyömben van:
úgy látom, úgy érzem - persze vakegér vagyok és bandzsa, így lehet teljesen homályos a kép -, hogy azok a nők érzékenyebbek erre a témára, akik környezetükben esetleg otthon a tradicionális, esetleg középkori női szerepet kénytelenek eljátszani és nem nagyon látnak esélyt "felszabadulni".
A mi itthoni, munkahelyi környezetünk más, sokkal szabadabbak vagyunk és nem próbáljuk meg mások életét erővel irányítani, így valóban nem nagyon tudom megérteni, mi is zavar téged, ez tény.
@guma: ebbe a menekülőútba is belebuktam:(
@hamucipőke: azért nem olyan szép a legény fekvése. Az igaz, hogy övé a világ legjobb bora, - bár vannak ezzel még néhány millióan szőlőművelők - de senki sem issza, a Teslában gondolkodás csak álom, ráadásul januárban betévedtem autókereskedésbe, na, mondom, megjöttem a kedvezményes adózású hibridért vagy villanydodzsemért, néztek rám, mint a vadmarhára, a Leaf több, mint egy millával drágább, mint a beharangozott kedvezmények előtt, egy hibrid golf 10 milla fölött, úgyhogy ez a Lázár nyilatkozat is annyit ér, mint a pedagógus béremelés, jól hangzik, csak a pénztárca mást mutat, szóval marad a jő öreg dízel, a környezettudatosságot még felülírja a smucigság.

A tenyéren hordozás stimmel, bár ez sem jó, mert gyorsan meg lehet szokni, s még gyorsabban törvényesíteni akarják, s ilyenkor jönnek a bajok. A csillagok általában öt évente megfordulnak.
@habakuk000:
Nagyon gyatra a vitatechnikád, amikor ésszerű érvelés helyett- ugyan tanmeseként - de az én életvezetésemet hipotézisként állítod be.
Halvány fogalmad nincs, hogy ki vagyok, hogyan élek, éppen a karrieremet futom-e be, vagy rakott palacsintát sütök.
Utána, mint egy óvodás, hencegsz, bi-bi, nálunk otthon idill van, harmónia és szárnyaló szabadság.
Ki szarja le? Nem ez a téma itt barátom.
Befejeztem a disputát, a szar passzírozás nem illik az egyéniségemhez.
@Mariann19: hál istennek, me eléggé szétpasszíroztad má a szart:))
@Mariann19:

Ej Mariann! A saját fegyverével kellett volna lecsapni.
Vagyis:
Ha férfiként írsz, a férfinak válaszolok. De ha vitázni akarsz.......
@taga20:

Amikor te Imolával hónapokon keresztül napi rendszerességgel ontottátok egymásra a mocskot céltalanul, a kutya sem szólt bele.
Itt két reg három /3/ napja vitázik egy adott témában és te belekukorékolsz.
A szmajlik nem enyhítenek a dolgon.
@Eszter jött: itt a baj, azt hiszitek, hogy fegyvert csattogtatok, pedig csak érdeklődöm erősen, mert kíváncsi vagyok

nem nagyon értem, miért kell azt hinni, okvetlenül muszáj ledorongolni a másikat, én most mosolygok, de nem merek szmájlizni
@Eszter jött:
"Amikor te Imolával hónapokon keresztül napi rendszerességgel ontottátok egymásra a mocskot céltalanul, a kutya sem szólt bele."

ez egy kurva nagy faszság. ilyen hazug felütéssel, mit kezdjek?

"Itt két reg három /3/ napja vitázik egy adott témában és te belekukorékolsz."

nem! itt kábé öt női reg, napok óta cseszteti hagát!

eszt a számjli témát meg hagyd a pébe!:)
@habakuk000:

a lófaxot.
vasárnap elkezdtünk beszélgetni a Szabó Magda könyvről.

azóta csűröd-csavarod a szót. hol mondern nőknek titulálsz minket, akik nem hagyják magukat szeretni, hol meg régimódi, középkori viszonyokba élőknek.

vasárnaptól nem szólaltam meg, de figyeltem a történéseket.

szóval a nyerni akarás sem helytálló gondolat.
gondolom felismerted. a te gondolatod reciprokját írtam le.
Mariannak írtad pár hónapja:

" ..ha nőként írsz, a nőnek válaszolok. de ha vitázni akarsz..."

nem dorongollak, csak furcsállom mindezt.
@taga20:

mit értesz csesztetés alatt?
@Eszter jött: nem fax, hanem fasz, ha már faszozol, akkor írd ki, mit álszemérmeskedsz?

volt egy mondaton, szerintem nőkről írt nőknek, erre buzdult fel a nemes oldalbordák hada.

Hadd jegyezzem, meg, szinte minden női kommentelő megszólalt lelkendezve hozva a kedvenc Szabó Magda könyvét, fiúk közül egyedül szegény gazoló említette, hogy neki az asszony kiadta, olvassa el ( bocs gazoló, csak a hatás kedvéért írtam így :) )

akkor ? miről beszélünk? itt a példa fehéren, feketén, de ti, mint felzúdult méhkas, fújjátok a hülyeségeiteket.

aztán meg csodálkoztok, hogy a butaszőke az legalább olyan fogalom, mint az izomagy.
@Eszter jött: eszter, aszt ne jáccuk, amit sok troll szokott itt, hogy ráugrunk egy szóra!

megvádoltál ebolával, én aszt mondtam, hogy hazucc, erre te, semmi.

aszt mondtad, hogy két reg vitatkozott, én aszt, hogy egyre ráugrott cca. öt.
mariann még ki is oktatta habát, hogy mé szolt bele!

és haba dobta be a témát!!:))
@habakuk000:

Ha azt írod, hogy Szabó Magda könyveit zömében nők olvassák, akkor a beszélgetés azonnal befejeződik. Már csak a válaszokból is látni, hogy az az állítás igaz lett volna.
De te a beszélgetést zsákutcába terelted és azóta is ott bolyongsz. Először a féri agy-női agyról értekeztél, aztán a modern nőkről , akik nem hagyják magukat szeretni, Most megfejelted ezzel a gondolattal:
"azok a nők érzékenyebbek erre a témára, akik környezetükben esetleg otthon a tradicionális, esetleg középkori női szerepet kénytelenek eljátszani és nem nagyon látnak esélyt "felszabadulni".

Parti pl. egy körmondatban kifejtette, hogy miért nem szereti Szabó Magdát.
Mindannyian értettük, senki sem apellált miatta.

Ízlések és pofonok.

Aki átolvassa vagy követte a három nap eszmecseréjét pontosan láthatja, hol fordul át a beszélgetés.

Nem kívánom tovább taglalni.
@Eszter jött: mellesleg kurvára nem értettétek, meggyőződésem
@Mariann19:

Szia!
Remélem nézted a horvát és a norvég álomkézilabdát!
Teljesen elbizonytalanodtam abban a tekintetben,hogy nekünk mikor lesz ilyen mentalitásunk!
Ami génjeinkbe a jóisten ezt elfelejtette beléhelyezni:(
@habakuk000:

Haba! Ha itt valaki igazán megküzd azért, hogy gondolatait több-kevesebb sikerrel pontosan megfogalmazza, az én vagyok.
A szövegértelmezéssel is vannak időnként gondjaim.
Így pontosan tudom min lehet elcsúszni.

Legközelebb bontsd ki bővebben!
@taga20:

Nem vádoltalak én semmivel. Ha egyszerre itt vagytok, idő kérdése mikor estek egymásnak.
Nagy ritkán szól rátok valaki. Általában csak akkor, ha nagyon elfajul a hangnem. Vagy akkor sem.
Ez nem ráugrás volt. Hanem egy vita.
Értelmes vagy nem, az döntse el ki-ki saját feje szerint.
Görges át ha nem tetszik, vagy szólj hozzá.
De ne bele, főleg ilyen módon.

A grállovagos vénád mindig meg akar menteni valakit.
Pedig ide felnőtt emberek járnak, önálló akarattal, gondolkodással.
Nincs királylány.
@Eszter jött:
téged kibontani??? mivel és minek? mi található benned?
boncolás vagy csak vagbéla

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

izgis ahogy te vagy a leg...saját magad szerint... most képzeld ha még te sem???
@habakuk000:

alapvetően férfi párti vagyok és nem SzM kapcsán folytattam a diskurzust - ha nem vetted volna észre.

@taga20:

"egyre ráugrott cca. öt" - tehát, ezért sem áll a megállapításod...

én valóban kíváncsi voltam mit ért azon, hogy a nőkre nem lehet nőként tekinteni.

tudod, én azt tapasztaltam, ha van egy férfi akkor van nő is. ha morbid akarok lenni,: hol itt egy férfi? :D

vagyis, azt nehogy már a nők hibájának hozzátok fel, hogy az élet "csatasorba" állította a nőket és eleinte a férfi hiány miatt, később "megszokásból" nem csak nőies szakmát, hívatást gyakoroltak, ahol "férfiként" kellett helyt állniuk, miközben számottevően, kikapcsolódásként az ő feladatuk maradt a család, háztartás ellátása is...
ráadásul egyre többen, még az eszüket is használták és még így, a kettős terheléssel is sikert tudtak elérni.

igen!
ez mind két nem szerepét gyengítette és nem a legszerencsésebb irányba formálta és (feltűnően sok esetben) a férfi büszkeséget, gerincességet, felelős hozzáállást az élethez is, elhagyható, megkövült szokások tarsolyába tette...

(még egy apróság:

"A csillagok általában öt évente megfordulnak. "

közben hét évente - ha jól tudom - minden sejted kicserélődik. hátha ez is rúg a labdába kicsinyként...)

na mindegy!
nem tudtam meg semmi újat a férfi gondolatokból, pedig qrvára kíváncsi voltam.

számomra értékelhető csak:

@parti_giano:

volt. bárt tőle sem tudtam meg, hogy most azt a gyékényt hajtogatni, csavarni, tekerni kell-e, és a narkolepszia előtt, közben vagy után veszi hasznát... :))))
@guma:

Sehogy:))
A narkolepsziás mielőtt gondolni tudna a gyékényre már alszik is.
@guma: vigyorgok a tudásszomjon, amivel szegény sorstársaimat illeted. oricára meg ne figyelj, a gyékény állandóan sir alatt van, mint aladinnak a repülő szőnyeg. s ráülhet más is, ha furdalja a kíváncsiság.
@parti_giano:

Nana! Igen ritkán fordul elő, hogy beismeri az "egy gyékényen árulunk" állapotot.
@Orica Középföldi: beismeri, de fél kimondani, vagy nem oly botor, mint haba.
@parti_giano: hahahaha

(már megérte benézni! :)))

tudtam! tudtam!
bár ha mindig alatta van, az akkor legtöbbször csak pelenka... :))))
márpedig az ikreket is külön pelenka illeti meg (mindjárt fejbe leszek csapva hahahahaha).

@Orica Középföldi:

:)))))
@parti_giano:

"vagy nem oly botor, mint haba. "

Ki a botor? Aki elejti a kesztyűt, vagy aki felveszi?
@guma: gyékény az, nem pelenka. már a feltételezésed inszinuáció.
@Orica Középföldi: véletlenül sem azt írtad, hogy eldobja, hanem elejti. az egyik tudatos, a másik nem.
@parti_giano:

maga csak ne rágalmazza feltételezésbe csapó fantáziám.
:)
@parti_giano:

Ez tévedés:)) Gondold át, hány "véletlenül" elejtett kesztyű torkollott ebbe-abba, (még a civis városban is:))
Vagy gondolj az agresszív kismalacra: én így szállok le!
@Orica Középföldi: :)

meg az a hülye kíváncsiság...

nem csak botor, de csalóka is. még tévútra is képes navigálni...
:DDDDDDDDDDDD
@jaegtoer:

"Egyik sem. A kesztyű."

Mondhatnám, ez echte konzervatív válasz, de nem az. Csak pesszimista.
@Orica Középföldi: az a véletlen a direkt eldobott kategória. én fenntartom továbbra is, van elejtett kesztyű. nem kell mindenben tudatosságot látni.
@jaegtoer: nem veszlek komolyan, ha csak úgy kesztyűzöl. mert akkor már ötujjas, kétujjas, gumi, box, vagy milyen kesztyűről beszélsz?
innod kéne, de társaságban.
@guma: itt a pelenka feltételezése után a fantáziádba már bele sem merek gondolni.
Undorító kis sunyi, gyűlölködő linkeket nyomkodni a menekültekről, azok állati arcáról mégis csak "élvezetesebb" valakinek, mint a hazai évi 400 családon belüli erőszakról, megrontásról amit magyarok tesznek, sok esetben a saját családjukkal.
Miközben ráadásul a magyaroknak ilyen faca híre van a világban.
Remek. Van ennél végül is lejjebb...
velvet.hu/helyszinelo/2016/01/27/nyomozast_inditottak_a_brit_templomnal_forgatott_magyar_pisiporno_miatt/
@parti_giano:

". nem kell mindenben tudatosságot látni."

Aha, véletlenül elejtett kesztyű, illatos keszkenő.Na, ez a struccfiúk homokja:))
@Orica Középföldi: struccfiúk? azt hittem az emancipunci keretében már közös a homok/homokozó is.

azért előttem van, hogy dobálod az illatos kesztyűidet.
@parti_giano:

Naná, hogy közös, de ettől én még jól szórakozhatok. Azt inkább nem írnám le, hogy mi szórakoztat:))

Illatos a keszkenő volt. Az enyéimbe anagramma volt hímezve, van aki máig nem fejtette meg:))))
(Na jó ez vicc volt. Az anagramma nem. Ennyi Szabó Magdát én se olvastam, csak játszottam egy kicsit.)
@Orica Középföldi: ne szívass, azt az elterjedt tévképzetet, hogy a hímneműek térlátása szar, én magamra érvényesnek tartom.
@parti_giano:

A térlátás nem nemfüggő. Van akinél fejleszthető, van akinél nem.
Ez 2-3 éves kortól a legozásnál már követhető. Van aki 3-4 évesen képes összerakni rajz alapján, van, aki 10 évesen se.
@parti_giano: az a nagy büdös helyzet, hogy nagyon szerettem volna egy leejtett kesztyűt. nem túl nagyot, nem túl puccost, pont nekem valót játszani.

Nem hajolok le érte, mert szemet vetett rá országunk dicső víz- és gázszerelője.
normális demokráciában nagy valószínűséggel azért csak fölvenném azt a kesztyűt, ma itthon nem merem, bármennyire is botor vagyok én.

El tudom képzelni, mennyi indulat fortyoghat a sima arcok mögött, nekem nem ennivalóra kellett, mégis fáj. Annyira, hogy ha megtehetném valamikor, az unokáitól is elvenném adott esetben. Nem einstandolva - ahhoz nincs gyomrom - de kard ki kard alapon.

Hogyan is mondta Simicska a szociknak? Az isten mentsen meg benneteket.
Úgy gondolom, lesz ez így fideszékkel is előbb-utóbb.
@taga20:
"és haba dobta be a témát."
Minek szólsz te mindenbe bele?
Milyen alapon osztod itt te az igazságot mindenkinek, miközben azt sem tudod nyomon követni, hogy hogyan alakult ki a beszélgetés, mi volt az a mozzanat, ami elindított egy véleménycserét?
Jó lenne, ha a jövőben az adott témához szólnál hozzá esetleg, és ne a döntnök szerepében tetszelegj.
Mérd fel a képességeidet, és viselkedj is annak
megfelelően, ne az arroganciáddal tündökölj.
Esztert pedig végképp ne rakd helyre. Tudod, a súlycsoport...
@Eszter jött:
Eszter!
A 21.44-es és a 22.30-as kommentedben azt fogalmaztad meg, amit magam hasonlóan írtam volna meg.
Ezért nem bocsájtkozom ismétlésekbe.
Vélemény azonosság esete forog fenn!
@guma: miért akartál újat megtudni? Néhány évezred alatt mi lehetett, amit még nem gondolt valaki?

mellesleg ez nem volt vita, volt egy mondás, arra vércsetámadás, s onnantól kétségbeesett menekülési kísérletek sora
Röhej az egész. Elkötelezett aktivistákkal füstöt eregetni minek? Bármit ír bárki, azt olvasnak ki a sorok közül, amit csak akarnak.

A férfiak felelőtlenségével nagyjából egyetértek. A nők sokkal nehezebb helyzetével kapcsolatos megállapításokkal is, de ebből a helyzetből való kilábalásban nem sokat segít a "nőkről írt nőknek" immár örökbecsűn történő elemi fölháborodás. Mert ez csak komolytalanná teszi a női egyenjogúság amúgy fontos harcosait.

Szóval, ha még kíváncsi vagy véleményre: a háromnapos cicaharc egy vicc volt, kb, mint egy Imolka, Stefi, Angyal aranyháromszög tudálékos "vitája" a bruttó hazai termék kategóriájában.

A véleményem pedig szerintem tipikus: nem kell túlspilázni, mert csak lejáratódik az egész, nem véletlen az itt használatba került emancicica vagy mi a picsa meghatározás.
A zöld mozgalommal tudnám párhuzamba hozni: nagyon fontos, de roppant károkat tud okozni a túlturbózás.

Amúgy meg adjuk meg a nőknek, hogy eldönthessék, hagyományos, modern vagy harmadik utas utat kövessenek.
Legyen támogatás félállásra, legyen óvoda, bölcsőde, - legyen valódi támogatás a családok létrehozására és fenntartására, hogy a nők döntési és ne kényszerhelyzetbe kerülhessenek.
@Mariann19: mostanában, ha meglátom a véleményedet, akkor az jut eszembe, hogy a hülyeség párosul a szorgalommal.

amit most írtál, aszt mondatonként tudnám szétszedni, de én tényleg nem szeretem a szart dagasztani, veled ellentétben.
@Orica Középföldi: @parti_giano:

Tudtam, hogy cipőt kellett volna írnom.
@Sir Bates dö Hól:

Ilyen finoman még nem HP-zott le senki.
Valóban értesz a romantikához.
@parti_giano:

Aha, a gyékényre való invitálása is pazar lett:)
@parti_giano:

Van akinek kezéből a selyemzsinór is ajándék, van aki hiába borítja rád a hatholdas rózsakertet.
@parti_giano:

nekünk, született melírozottaknak, teljesen másak az értékelési szempontjaink.)
@parti_giano: az a Buga Józsi, lovagunk szép is, gavallér is, romantikus is
@habakuk000: a jelzőket a franc tudja, de birtokolja a szent idegen szavak szótárát.
@parti_giano:

nana!

azért mert a szöveged értelmeztem (lásd: rajta van!), nem kell túltolni
:DDDDDD
@habakuk000:

"miért akartál újat megtudni?"

mert hülye vagyok!
mag talán az egyéni élményed is érdekelt, amiből a magvas gondolat szárba szökkent...
@guma: én csak a szövegemre született értelmezésedet értelmeztem. hmmm?
@guma: amennyiben az egyéni élményemről írok vagy ledicsekvőznek vagy lekomondoroznak, pedig puli az a komondor

de ott egye a fene, az egyéni élményeim egy mondatban:
mindig csodáltam és csodálni is fogom a női logikát, ezzel párhuzamosan szeretem és tisztelem a nőket
@parti_giano:

Biztosan a gyékénypárna alá teszi.

Sirt kielemeztük, te következel.
@parti_giano:

hiába. mindenkinek tele a hócipője a témával.
@Eszter jött:

Hello!

Ha nem lesznek már nagy fagyok ( előrejelzés szerint nem ), lehet kezdeni a metszést, majd a lemosó permetezést. Mivel te északabbra laksz, a hónap vége felé is rá érsz, persze, ha melegebb lesz, akkor nem kell sokáig halogatni.
@parti_giano: udvarias vagyok, ha kérdeznek, válaszolok.

De csak hó végéig:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Köszi a tanácsot a gyümölcsfáim nevében. Olyan darázsköves a kert földje, hogy csak a magról kel fák maradnak meg.
@parti_giano:

Ki tölti fel az elemeket?
@parti_giano:

Pardon-bocsànat!
Az a fránya kìváncsiság!
@parti_giano:

Akkor másképp kérdezem.

Mi tölti fel az elemeidet?
@Eszter jött:

csak nagyzol a fickó. :D méghogy duracell?

a görényei működtetik! :)))
@parti_giano:

tudod, annak, hogy az ember lánya egy szimpla mezei reg a blogon, vannak előnyei is.
pl. bármit kérdezhet, nem nézik már hülyé/bb/nek.))))))
@guma:

Apelláta! Szabadìtsuk ki a görényeket a kerékből!
@Eszter jött: nem nézlek hülyének, bármennyire erőlteted, te mazopista.
@guma: bezony, bár ti csak érzitek hatásukat, én szagolom is.
@parti_giano:

most dicsekszel, hogy nem látogatott még meg az alzheimer?
@Eszter jött: a melír és hülye nem egymás szinonimái, mint az jól látható a dr Szöszi című mély gondolatokat tartalmazó filmművészeti alkotásban is.

Senki nem akar bántani és hülyézni Eszter, ne duzzogj, ne haragudj légy szíves!
@habakuk000:

Haba! Ha folyamatosan dédelgetném vélt vagy valòs sérelmeimet, már rég nem lennék itt.
Most bicikliztem 4 kilométert. Közben rájöttem, hogy vennem kell egy új cipőt.
Ez nálam a teljes lelki nyugalom és béke jele.

Jut eszembe! Olvastál mostanában valami érdekes könyvet?
@Eszter jött:

Az a jó, azt be lehet szemeztetni, oltatni, és már van is nemes, strapabíró fád.
@látjátok feleim szümtükkel: azt háromszor is egymás után, hogy megértsem:)
@Mariann19:
" a Pillangóra nem emlékszem. "

Talán azért, mert nem Pillangó, hanem Pillanat :)
Ezen a címen biztosan megtalálod, érdemes elolvasni.
@habakuk000:
"volt egy mondaton, szerintem nőkről írt nőknek"

Haba, dupla bocsi,
- egyrészt, hogy napokkal később reagálok,
- másrészt az a véleményem, hogy emberekről írt embereknek. Nemtől függetlenül, szerintem.
Javíts ki, ha tévedek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: kedvesem, emberekről írt embereknek, persze. ki a francnak írt volna, ufoknak? igentől függetlenül.
@parti_giano:
Kivont karddal álljatok a vártán.
Indulunk, és jaj nektek!
@parti_giano:
Miért? Nem ígéretes a perspektíva?
@parti_giano:

Fejenként 3 Szabó Magda könyvvel. Addig olvasunk fel, míg nem kapituláltok.
@parti_giano:

Az a nem harcban álló felekre és a hadifoglyokra vonatkozik.
De mi nem ejtünk foglyokat.
@Eszter jött: nem, ti rabul ejtitek az emberfia szívét... majd az álom, valami állandó duruzsolás mellett...
@parti_giano:
Csupán az "Éj királynője" átlátszó palástban, és más semmi.
Jól szóltam?
@Mariann19: mint mindig (s a te palástod különösen nagy mágikus bűbájjal bír:-)...)
@Sir Bates dö Hól:
Így már jól kezdődik a hetem.
Vigyáznom kell, nehogy elszálljak magamtól.
@parti_giano:
"Tudtok ti harcolni."
Csakis értetek, a nap minden szakában, életünk végégig.
Ugye jól szóltam?
süti beállítások módosítása